Заможните хора харчат своите пари не само за миди, хайвер,

Заможните хора харчат своите пари не само за миди, хайвер, ...

......... гардероб и стилист още от пристигането Източник: Компанията Stay One Degree обяснява, че доста често потребителите искат да има площадка за хеликоптер. Интересът се е увеличил с 500% през последната година. Това се дължи на факта, че имайки тази екстра, на клиентите не им се налага да използват обществен транспорт.


Австралийска компания създаде нова позиция, която ще развълнува всички любители

Австралийска компания създаде нова позиция, която ще развълнува всички любители ...

......... изправен пред недостиг на бира в бъдеще поради климатичните промени. В проучване, публикувано в Nature Plants, учените заявиха, че сушите и горещите вълни могат да доведат до спад в растежа на ечемика в Европа, Австралия, Азия и САЩ. Това би могло да доведе до драстично покачване на цената на бирата.


Представете си Антарктика като огромна снежна пустиня. Не само това

Представете си Антарктика като огромна снежна пустиня. Не само това ...

......... Какво знаем за нея? 10. Хъскитата са... забранени там. Източник: 11. Първото дете, родено на Антарктика, е Емилио Палма. Той се появява на бял свят там през 1979 година. 12. Няколко на Антарктика било топло, колкото в днешни дни в Калифорния. 13. През зимата на целия континент е напълно тъмно.


Търговците имат свои трикове, които да ви накарат да мислите,

Търговците имат свои трикове, които да ви накарат да мислите, ...

......... компанията имат практика да дават ваучер на стойност $50 на всеки, който си купи стар модел iPhone. Ако се впуснете в това предизвикателство, едва ли ще спечелите много, освен $50, но със сигурност ще изпуснете външните търговци, като Walmart или Best Buy, които предлагат реални намаления на продукти на Apple.


Ново проучване прогнозира, че Китай ще бъде най-популярното място за

Ново проучване прогнозира, че Китай ще бъде най-популярното място за ...

......... така силно да нарасне и вътрешния туризъм - през 2023 година китайските граждани ще извършат 6,7 милиарда пътувания. Това с 42,5% повече от 2018 година, когато тези пътувания ще достигнат 4,7 милиарда пътувания. Докладът също така отбелязва, че вътрешните пътувания в Азия тази година ще се увеличат с 10 процента.


Най-интересното нещо пред предстоящия аукцион на Sotheby`s в Ню Йорк

Най-интересното нещо пред предстоящия аукцион на Sotheby`s в Ню Йорк ...

......... подарявали частици от Луната на няколко държави, но по закон те не могат да преминат в частни ръце. Пробите съдържат над 70 елемента и са на възраст над 3,4 милиарда години. По време на аукциона ще бъдат представени и редица други предмети, включително лунна и космическа фотография и много други.Картина, създадена от изкуствен интелект бе продадена за първи на

Картина, създадена от изкуствен интелект бе продадена за първи на ...

......... първата продажба на известната аукционна къща на картина, създадена с помощта на компютър. "Изкуственият интелект ще окаже влияние върху пазар на произведения на изкуството в бъдеще, макар засега още да не ясно, колко значително ще се окаже това влияние" отбелязва Ричард Лойд от Chrisitie`s, който организира продажбата, цитиран от ВВС.


Under, който ще се превърне в първият подводен ресторант в

Under, който ще се превърне в първият подводен ресторант в ...

......... се знае, че водите са бурни. Under е на три нива: на първото е входът и гардеробната. На второто има бар, а на най-ниското е ресторантът, където има две дълги и няколко по-малки маси с капацитет от 8 до 100 души. Всички маси предлагат изглед към през огромния панорамен прозорец.


Исторически библиотеките са естествен център на културния и научен живот

Исторически библиотеките са естествен център на културния и научен живот ...

......... е било известно на китайските учени през 1407 година. По съставяне на енциклопедията били привлечени хиляди учени от академията Ханлин. Енциклопедията наброявала 22 877 свитъка, подредени в 11 095 тома. Академията, като институция непосредствено свързана с императорския двор, е затворена поради падането на монархията след Синхайската революция през 1911 година.


Учени откриха най-старата пивоварна в света, с остатъци от бира

Учени откриха най-старата пивоварна в света, с остатъци от бира ...

......... бира. Изследователският екип успява да пресъздаде древната напитка, за да я сравни с остатъците, които открива. Това включва първо покълването на зърното за производство на малц, след това загряване на кашата и ферментирането й с диви дрожди. Древният алкохол е преминавал през ферментация, но вероятно е по-слаб от съвременната бира.


Около 28% от потребителите в световен мащаб избират в коя

Около 28% от потребителите в световен мащаб избират в коя ...

......... да посетят в домовете им за обяд или вечеря в над 150 глада по света. Представителите на туристическия бизнес, които се надяват да привлекат по-младите поколения, трябва да се възползват от възхода на кулинарния туризъм като съчетаят гастрономията с други дейности като уелнес, култура и мода, смятат експертите от GlobalData.Малдивите са популярни със своите подводни атракции - например спа

Малдивите са популярни със своите подводни атракции - например спа ...

......... стъкло, което предлага невероятна гледка. Източник: Сред най-впечатляващите е подводната баня, която гледа към разноцветен корал, където гостите могат да видят стотици тропически риби, морски звезди и дори акула дойка. Източник: В хотела могат да бъдат настанени до девет гости. Те могат да обядват и вечерят в подводен ресторант. Източник:


Важна част от всяко пътуване е хотелът, хората често имат

Важна част от всяко пътуване е хотелът, хората често имат ...

......... е декориран в стил "Бийтълс" с ексклузивни произведения на изкуството и бутикови стаи.  The Hards Days Night заема сграда, която е архитектурен паметник, само на 150 метра от Liverpool ONE - най-големият търговски център на открито в Обединеното кралство и на10 минути пеша от известния туристическа атракция Royal Albert Dock.


Китай създаде най-големият изкуствен водопад в света, който се стича...по

Китай създаде най-големият изкуствен водопад в света, който се стича...по ...

......... основен приоритет. Вестникът посъветва собственика на атракцията "да обмисли своята социална отговорност и да даде положителен пример, а съответните власти да ограничат загубата на публични средства". Мениджърите на хотела уверяват, че водопадът ще работи само при специални случаи и ще използва рециклирана вода от дъжд или такава, добита със сонда.


Повече от 37 милиона чуждестранни туристи са посетили Испания за

Повече от 37 милиона чуждестранни туристи са посетили Испания за ...

......... 5,7 милиона чужденци са били самостоятелни туристи, а с туристически пакети са почивали около 2,9 млн. души. Най-голям брой чуждестранни туристи са пристигнали в страната със самолет - 7,3 млн. души. Броят на нощувките варира от четири до седем, само малка част от туристите почиват в Испания над 15 дни.


Ако поемете на югоизток от Мексико сити, след около 4

Ако поемете на югоизток от Мексико сити, след около 4 ...

......... се окаже много дългосрочeн вариант. Ръководителят на асоциацията на превозвачите с камиони в Мексико Енрике Гонзалес наскоро успя да се срещне с новия президент Лопес Обрадор. Пред него Гонсалес настоява да бъде назначен специален прокурор, който да се бори с обирите по магистралата. Камионите в страната са нападани денонощно, оплака се бизнесменът.Когато отидем в книжарницата често се чудим за високата цената

Когато отидем в книжарницата често се чудим за високата цената ...

......... Hammer".  След смъртта на Хамър 1994 г., ръкописът е обявен за търг, на която е придобит от основателя на Microsoft Бил Гейтс за $ 30,8 милиона.  От негова инициатива, "Лестърския Кодекс " се експонирана в музеи по света, от 2003 г. насам е показван в музей на изкуствата в Сиатъл.


"И уискито ли?" Те питаха отново и отново, тълпейки се ...

......... Може би. Но все още не съм чувал никой да казва "ром", когато позира за снимка. Текстът е част от поредицата разкази "Животът в Каракас" на Bloomberg, стремящи се да покажат сюрреалистичния начин на живот в тоталния хаос и безпорядък в една от най-измъчените икономически държави. Преводът е на Money.bg.


Пътуването е любимо занимание за много хора, но става все

Пътуването е любимо занимание за много хора, но става все ...

......... 30 долара в сравнение с билета за влак от 150 долара. Можете дори да изберете пътуване през нощта, за да можете да спите, като по този начин пестите време за пътуване и пари за нощувка", съветва Чеймбърс. Освен в Европа, германската компания вече оперира и в западните щати на САЩ.


Франция взема все по-строги мерки срещу тютюнопушенето. Страсбург вече забрани

Франция взема все по-строги мерки срещу тютюнопушенето. Страсбург вече забрани ...

......... в няколко държави като Финландия, Исландия, Великобритания и в някои градове на САЩ. Според Националния онкологичен институт тютюнопушенето причинява 73 000 смъртни случая (от които 45 000 от рак) годишно във Франция. През 2017 г. малко повече от 1/4 от французите (26.9%) пушат ежедневно, в сравнение с 29.4% година по-рано.


Туристите в Рим и на остров Сардиния в Италия за

Туристите в Рим и на остров Сардиния в Италия за ...

......... глоби от 2,5 до 15,5 хиляди евро. Властите отдавна обръщат внимание на засилващата се незаконна търговия в най-популярните туристически места в Италия. Нелегални продавачи от Африка, Бангладеш, Пакистан и други страни нанасят на щети на икономиката на страната, особено в сектора на търговията, като предлагат фалшиви стоки, не плащайки данъци.


Технологиите продължават да се развиват с притеснителни темпове. Скоро роботите

Технологиите продължават да се развиват с притеснителни темпове. Скоро роботите ...

......... да бият по доходност широкия щатски индекс S&P 500. Това до голяма степен обезсмисля тяхната традиционна схема "2 на 20", при която те вземат като такса 2% от активите и 20% от печалбата. Или бъдещето във финансовия свят определено най-вероятно ще принадлежи на индексните фондове, както и на роботизираните съветници...


Много хора се страхуват да летят с самолети, въпреки че

Много хора се страхуват да летят с самолети, въпреки че ...

......... Заради множеството небостъргачи и планини и единствената писта, кацането на това летище е доста сложно. Трудният заход се усложнява от честите силни и променливи ветрове. "Кай Так" се смята за едно от най-опасните летища в света, а кацането на въздушните лайнер сред жилищните и другите сгради представлява впечатляваща екстремална гледка.


Гръцкият остров Крит е любимо място за почивка на европейците.

Гръцкият остров Крит е любимо място за почивка на европейците. ...

......... на хотелите не са особено високи. Те са принудени да поддържат ниски цени, за да се съревновават с конкурентни дестинации и възстановяването на туризма в Турция. Германските туристи имат нова любима дестинация. И тя е съвсем близо до България Тя изпревари Балеарските острови като място номер 1 за лятна ваканция


Има голям шанс, освен ако не сте обикаляли доста в

Има голям шанс, освен ако не сте обикаляли доста в ...

......... Air Astana достатъчно голямото място за крака пред седалките, обслужването, както и чистотата на самолетите. Сред другите предимства е и т.нар. пакет удобства, който от компанията осигуряват при всичките си полети. Той включва чехли, тапи за уши, четка и паста за зъби, крем за ръце, химикалка и маска за очите.


Престои и в България да бъде въведе тол система за

Престои и в България да бъде въведе тол система за ...

......... уикенда и или друг празничен ден може да ви струва от 8 до 9 долара.  Крайната цена за преминаването на този дълъг едва 16 мили път ще зависи от размера на вашия автомобил.  Тези такси го правят един от най-скъпите пътища не само в страната, но и в света.  


Хайнан, китайският тропически остров, който се опитва да се превърне

Хайнан, китайският тропически остров, който се опитва да се превърне ...

......... като Instagram и Snapchat, както и до чуждестранни медии като New York Times и Wall Street Journal. Повечето от услугите на Google също са забранени. Островът отскоро позволява и безвизово пътуване за гражданите на 59 страни, сред които и България. Почивката обаче трябва да бъде резервирана през китайска туристическа агенция.


Омръзнало ви е от шумни заведения и тълпи хора по

Омръзнало ви е от шумни заведения и тълпи хора по ...

......... приказна, а най-хубавото е, че до острова се стига с един полет от големите хъбове в Северна Америка и 30-минутно пътуване с хеликоптер до острова. Въпреки че в хотела има две спални и може да приеме общо четирима гости, 70% от резервациите идват от двойки като Уортингтън и Левинс. Източник:


За шеста поредна година летището Changi в Сингапур

За шеста поредна година летището Changi в Сингапур "пази" мястото ...

......... за оставяне на чекирания багаж. По отношение на сигурността там не е необходимо пътниците да свалят обувките и да вадят от багажа си електронните си устройства. На терминала се използва специална нова система за сканиране, която помага за това. През миналата година през летището Changi са минали 62,2 милиона души.


Канадската бюджетна авиокомпания Air Canada Rouge ще обслужва сезонни линии

Канадската бюджетна авиокомпания Air Canada Rouge ще обслужва сезонни линии ...

......... и неделя, а в обратната посока - във вторник и събота. Тъй като линиите са сезонни, те ще бъдат обслужбани до 5 октомври 2018 година. От ръководството на международно летище "Анри Коанда" в Букурещ очакват от полетите да се възползват и пътуващите от близките държави, като България, Молдова и Украйна.


Северна Корея определено не е много популярна, но за сметка

Северна Корея определено не е много популярна, но за сметка ...

......... трансакции или за пазаруване в магазини, които не са разрешени за чужденци", става ясно от публикацията. От World Nomad допълват, че туристите не могат да правят снимки, освен ако изрично не им е дадено разрешение за това. Русия пуска интернет на Северна Корея Пхенян получава алтернативен достъп до дигиталната мрежа


Всяко лято туристи от цял ​​свят пътуват, за да видят

Всяко лято туристи от цял ​​свят пътуват, за да видят ...

......... страната от чуждестранни туристи. Източник: 1. Науру: 160 туристи Науру е много малка държава на коралов остров със същото име в западната част на Тихия океан.  Туризмът на острова е ограничен поради замърсената околната среда, останала след бурния добив фосфати за износ, който е било основният икономически отрасъл на страната.


Всички очакват Германия да спечели предстоящото Световното първенство по футбол

Всички очакват Германия да спечели предстоящото Световното първенство по футбол ...

......... Университета в австрийския град Инсбрук. Ако Германия спечели, ще стане световен шампион по футбол за 5-и път, изравнявайки постижението на Бразилия. В случай, че триумфира в Русия, Бундестимът ще се превърне в първият отбор, защитил титлата си от повече от половин век. За последно това постигна "селесао" през 1962 г.


Едни от най-добрите места за живот обикновено не са от

Едни от най-добрите места за живот обикновено не са от ...

......... сума от 86,97 долра и също значително скъпи напитки. В Централна и Източна Европа най-солено е излизането вечер в Прага. Там разходите излизат средно 46,29 долара. От друга страна за под 27 долара човек може да направи нощно излизане в Москва и Мексико. You will find more infographics at Statista


Лятото започна и съвсем няма да можете да отворите своя

Лятото започна и съвсем няма да можете да отворите своя ...

......... на Балканите за тези, които просто не могат да се отделят от интензивния и цветен градски живот София. Припомняйки, че градът е населен още от около 7000 г. преди Христа, то изброява отличните ресторанти и невероятния брой паркове, широки булеварди и тихи улици с кафенета, арт галерии и модерни магазини.


Има места и неща, които в никакъв случай не са

Има места и неща, които в никакъв случай не са ...

......... потопиш в руската култура в космополитната Москва. Източник: 19. Да купунясваш с най-добрите в това на карнавала в Рио. Източник: 20. Да се докоснеш до розовите скали на Петра. 21. Да се изгубиш по цветните улички на Барселона. Източник: 22. Да се изкачиш на Планината на дъгата в Перу. Източник:


Съвременните хора масово се превръщат в

Съвременните хора масово се превръщат в "нощни птици", а стоенето ...

......... щях ли да искам да направя това, което ще правя днес?" И когато отговорът е "Не" в продължение на много последователни дни, разбирам, че трябва да променя нещо." Спомнете си за целите си и какво се надявате да постигнете в този ден и ще преминавате по-лесно дори през най-трудните сутрини.


Разположеният на брега на Адреатическо море Сплит е един от

Разположеният на брега на Адреатическо море Сплит е един от ...

......... притесненията на местното население заради нарасналия поток от посетители растат. Много от гражданите се оплакват от прекаления шум, както и от лошото отношение на чужденците там. Балканската страна, която е 2 пъти по-малка и очаква 2 пъти повече туристи от България Секторът допринася за над 10% от икономиката на държавата


Когато си на дълъг път от значение не е само

Когато си на дълъг път от значение не е само ...

......... да са в близост до семейства, които не могат да се справят с наследниците си. Съвсем малко по-малко са тези, които посочват, че не понасят хората, навлизащи в личното им пространство в самолета. 29% пък признават, че се изнервят от прекалено шумните пътници. You will find more infographics at Statista


Пътуването с круиз може да е едно от най-запомнящите се

Пътуването с круиз може да е едно от най-запомнящите се ...

......... края на първите 100 дни от пътуването клиентите на Viking ще достигнат Края на света или иначе казано най-южната точка на Латинска Америка - аржентинския град Ушуая. Сред следващите спирки са Таити и Френска Полинезия, Австралия и Нова Зеландия. Близкият изток, Китай, както и Северна Африка също са в графика.


Отдавна не е тайна, че продажбите на музика, записана върху

Отдавна не е тайна, че продажбите на музика, записана върху ...

......... звучи не звучи толкова "изкуствено" и невероятно перфектно без никакви дефекти. Затова множество студия изтупват прахта от старото аналогово оборудване и музикантите преоткриват стария начин, по който се е правела музика. Лейди Гага, Раян Адамс и Блек Кийс са само няколко от артистите, които в последните години записваха на ролки.


Всички обичаме да ходим на ресторант - някои го правят

Всички обичаме да ходим на ресторант - някои го правят ...

......... от тях възможно най-бързо, преди изтичане на срока им на годност.  Затова обръщайте внимание на това, когато сервитьорът прекалено натрапчиво ви съветва да опитате дадено ястие, като много вкусно. Престояли ястия се затоплят, сервират се много с допълнителни подправки или пикантни сосове и се пробутват на не подозиращите измамата клиенти.


Обикновено, когато човек планира ваканцията си и за нея се

Обикновено, когато човек планира ваканцията си и за нея се ...

......... Екипът на компанията следи всеки свой клиент чрез телефона му с цел сигурност. Служителите обаче не се свързват с него освен ако това не е необходимо. Засега вече има възползвали се от тази програма, ходили в Монголия, както и на архипелага Шпицберген в Норвегия и в Гвиана в Южна Америка.


Ако търсите евтина почивка на морето това лято в Европа,

Ако търсите евтина почивка на морето това лято в Европа, ...

......... Хърватска - 220 лева Източник: Корфу, Гърция - 205 лева Източник: Пафос, Гърция - 197 лева Източник: Коста Бланка, Испания - 185 лева Източник: Крит, Гърция - 180 лева Източник: Коста дел Сол, Испания - 160 лева Източник: Алгарве, Португалия - 152 лева Източник: Мармарис, Турция - 125 лева Източник:


През последните месеци на няколко пъти международните медии разказваха истории

През последните месеци на няколко пъти международните медии разказваха истории ...

......... приземен", обяснява стюардесата. Решението за това обаче се взема в пилотската кабина. Ако се опитате да отворите вратата на самолета по време на полета Реално вратата не може да бъде отворена докато самолетът е във въздуха. Но дори някой да се опита да го направи, това ще му коства пътуването.


Туристите често стават жертва на измамници и това не е

Туристите често стават жертва на измамници и това не е ...

......... Има различни варианти на този сценарий. Измамници могат "случайно" да се сблъскат с турист, а на земята да се разпилеят много документи.  Понякога измамници дори помолват туристите да им държат детето им, докато си съберат багажа, в това време други ви обират, тъй като вниманието ви е приковано в ситуацията.


Гръцкият остров Крит се нарежда на пето място сред най-добрите

Гръцкият остров Крит се нарежда на пето място сред най-добрите ...

......... му най-важни забележителности - градовете Ханя, Ретимно и Ираклион, семейното пристанище Херсонисос и пристанищният град Агиос Николаос. В класацията на световните дестинации, която измерва популярността на 402 дестинации в 42 международни списъка, Крит идва след Париж, Лондон, Рим и Бали. След него са Барселона, Прага, Маракеш, Истанбул и Ню Йорк.


Националният превозвач

Националният превозвач "България Ер" тази година започва да оперира по ...

......... юни, а преди стартирането на сезонната линия авиокомпанията ще изпълни и други специални еднопосочни полети между двата града. За информация: Център за обслужване на клиенти на телефон +359 2 402 04 00 или чрез e-mail: [email protected] , както и онлайн през уебсайта на авиокомпанията  www.air.bg или през неговия туристически агент.


Рекламна агенция от Крайстчърч в Нова Зеландия иска служителите й

Рекламна агенция от Крайстчърч в Нова Зеландия иска служителите й ...

......... пише Business Insider. Ръководителят на Make Collective Тим Чесни казва, че се надява по този начин да стимулират служителите си да направят ходенето с колело на работа дългосрочна практика. "Хрумна ми идеята, че би било чудесно да се стимулира колоезденето по някакъв начин. Парите очевидно са най-подходящият стимул", посочва той.


Производителят на алкохол Diageo ще пусне ограничена партида уиски от

Производителят на алкохол Diageo ще пусне ограничена партида уиски от ...

......... долар от всяка продадена бутилка и отделно още 150 хиляди долара от кампанията на организациите, защитаващи правата на жените. Марката Johnnie Walker, произвеждана от 1820 година се смята за най-известното и разпространено шотландско уиски в света. През миналата година продажбите на този продукт в САЩ са подскочили с 18 процента.


Американците са известни навсякъде по света с няколко доста лоши

Американците са известни навсякъде по света с няколко доста лоши ...

......... телевизора Източник: Данни от 2015 година показват, че живеещите в САЩ изпреварват всички останали в света по гледане на телевизия - средно 4 часа и 42 минути дневно. Те обаче имат сериозна конкуренция в лицето на австралийците, италианците и поляците, които също стоят пред телевизора повече от 4 часа дневно.


Мултимилионерът Калвин Еър инвестира над 100 милиона долара в изграждането

Мултимилионерът Калвин Еър инвестира над 100 милиона долара в изграждането ...

......... на корицата на списание "Форбс", озаглавена "Хвани ме, ако можеш: Калвин Еър стана много богат, управлявайки незаконни залози по интернет". Мултимилионерът увери, че действията му са законни заради сложна серия от финансови транзакции на 3 различни континента. Обвиненията срещу Еър, Бодог и други трима канадци бяха отхвърлени през миналата година.


Всеки, който се готви да пътува в чужбина, си прави

Всеки, който се готви да пътува в чужбина, си прави ...

......... филмите за "Хари Потър" Ирландия - Национален парк "Киларни" в Кери Дания - Пристанището "Нихавн" в Копенхаген Норвегия - Фиордът Гайрангерфьорден на Норвежко море Източник: Гайрангерфьорден Швеция - Морският музей "Васа" в Стокхолм Финландия - Крепостта Суоменлинна/ Свеаборг Русия - Храм "Възкресение Христово" в Санкт Петербург Източник: Храм "Възкресение Христово"


Февруари вече отмина наполовина, топлото време чака зад ъгъла, а

Февруари вече отмина наполовина, топлото време чака зад ъгъла, а ...

......... крем: 4,83 паунда Репелент: 2,62 паунда Вечеря за двама: 32,55 паунда 1. Слънчев бряг, България - 37,93 паунда Източник: Чаша кафе: 0,73 паунда Бира: 0,73 паунда Кока-кола: 0,97 паунда Чаша вино: 1,21 паунда Бутилка минерална вода: 0,39 паунда Слънцезащитен крем: 2,42 паунда Репелент: 2,42 паунда Вечеря за двама: 29,05 паунда


Турция и Египет отново се върнаха на картата на европейските

Турция и Египет отново се върнаха на картата на европейските ...

......... ще се завърне, защото предлага отлични сделки и висока стойност - и изглежда това вече се случва". Испания остава най-големият пазар на туроператора, но делът на клиентите, които избират тази дестинация намалява, докато други растат. Промяната е в полза на Thomas Cook, тъй като маржът в други страни е по-висок.


Водещи компании, развиващи успешен бизнес у нас, и любими звезди

Водещи компании, развиващи успешен бизнес у нас, и любими звезди ...

......... в час", AG Capital, Credissimo, Hewlett Packard Enterprise (HPE), Mr. Bricolage, PostScriptum, Siemens, Societe Generale Експресбанк, TBI Bank и Telerik Academy. Кандидатстването в конкурса "Твоите 25 причини да избереш България" се осъществява в официалния уебсайт на инициативата, а повече информация е достъпна във Facebook и LinkedIn профилите на PwC България.


Да си купите самолетен билет само за вас не изглежда

Да си купите самолетен билет само за вас не изглежда ...

......... да работи като фотограф, поддържайки свой собствен блог. Но дори и едно пътуване сам да не ви превърне в номад, може да ви вдъхнови да научите нов език, да започнете ново хоби или да смените работата си. "Най-важното нещо е, че ви учи кои сте, докато никой не ви гледа".


На 28 януари на възраст 91 година почина Ингвар Кампрад,

На 28 януари на възраст 91 година почина Ингвар Кампрад, ...

......... в магазините на веригата. И така след едното следва другото при много предмети - Ингвар Кампрад е предвидил всичко, винаги ще има "още една вещ", за която няма да пожалите пари. Почина създателят на Ikea. Как Ингвар Кампрад изгради своята империя? Той беше сред най-богатите и успешни хора в света


Животът, със своите хубости и несгоди, минава бързо и много

Животът, със своите хубости и несгоди, минава бързо и много ...

......... ви купят щастие. Дори да натрупате богатство, това не означава, че ще бъдете удовлетворен. Често в преследването на парите човек жертва мечтите си, връзките, времето си и още много неща. 1. Работете здраво Нищо, което идва в живота, не е на празно. И всеки получава толкова, колкото сам е заслужил.


Тийнейджърите, които показват интерес в различни граждански дейности - като

Тийнейджърите, които показват интерес в различни граждански дейности - като ...

......... помагат с благотворителна цел. Не става дума само за пари - а също и за отделянето от времето ви за другите. И започва с цялото семейство. Накарайте ги да си изберат кауза и стоят зад нея, за да могат да разберат ефекта. И трябва да е кауза, която ги интересува.


Когато става въпрос за пътувания в Европа, първите дестинации, които

Когато става въпрос за пътувания в Европа, първите дестинации, които ...

......... стане въпрос за Италианската ривиера, повечето хора се сещат за Портофино и Генуа. Все по-популярен обаче става крайбрежната област Чинкуе Тере, а Риомаджоре е едно от петте селца там. Името му може би не сте чували, но цветните му къщи няма как да не сте виждали по снимки и картички.


Китайски туристи заливат Европа, като през последните 10 години техният брой

Китайски туристи заливат Европа, като през последните 10 години техният брой ...

......... Европа. Сред най-желаните дестинации за европейските граждани са още Турция, Швейцария, Норвегия и Русия. На азиатския пазар Китай е третата по важност дестинация за посетителите от Стария континент, като натам са насочени 13,7% от пътуванията им на континента. На първо място е Тайланд с 14,3%, следван от Обединените арабски емирства с 13,9%.


Вероятно не сте чували за екзотичното късче земя, носещо името

Вероятно не сте чували за екзотичното късче земя, носещо името ...

......... от ранга на Бали и Хавай, като международните туристи там се увеличават с всяка изминала година. Данни на Bloomberg показват, че през 2016 година посетителите там са се увеличили с 10,5% до 8,77 милиона в сравнение с предходната. За сравнение тези в Хавай за същия период са били 8,93 милиона.


Има много начини, по които закъснелият полет може да развали

Има много начини, по които закъснелият полет може да развали ...

......... Hong Kong Airlines с резултат от 88.83%, следвана Hawaiian Airlines Copa Airlines. В класацията не са включени само конвенционални, но и такива от сегмента на бюджетните. Три от тях влизат в топ 20 на авиокомпаниите с най-точни полети. Това са испанската Vueling Airlines, сингапурската Jetstar Asia и японската Skymark Airlines.


Бреговете на река Сена и историческият център на Рим са

Бреговете на река Сена и историческият център на Рим са ...

......... в Истанбул, а на четвърто - нациският комплекс концентрационни лагери Аушвиц, който се намира в Южна Полша. Сред най-популярните обекти в Европа са още историческият център във Виена, Будапеща, Ватикана, Прага и Помпей. Освен тях в топ 20 влизат още Статуята на Свободата, Великата китайска стена и Тадж Махал. Източник:


В Копенхаген откраднаха една от най-скъпите в света бутилки водка,

В Копенхаген откраднаха една от най-скъпите в света бутилки водка, ...

......... Санкт Петербург - Неапол. Автомобилът е изминал целият маршрут без нито една повреда. На следващата година Нагел е спечелил рали Монте-Карло с "Руссо-Балт". След началото на Първата световна война /1914-1918 г./ производството на автомобила е пренесено в Москва и Санкт Петербург. Скоро след революцията от 1917 г. то спира. Източник:


Ако не си падате по местата, където ще видите повече

Ако не си падате по местата, където ще видите повече ...

......... сериал "Игра на тронове". Исландия Източник: На отдалечения остров живеят едва няколко стотин хиляди души. Всяка година обаче туристите там се увеличават, като през миналата година посетителите са били с 35% повече. Най-предпочитаните месеци са между юни и август, когато времето е приветливо и има повече светли часове през денонощието.


През изтичащата година 1,2 милиарда туристи са пресекли международните граници.

През изтичащата година 1,2 милиарда туристи са пресекли международните граници. ...

......... От Световната туристическа организация отбелязват, че 2017-а отчете поредното се подобряване на рекорда по количество на международни туристи. Сред лидерите по растеж са Китай, Южна Корея, САЩ и Канада. Най-бурно повишаване на броя на туристите след период на спад се наблюдава в Русия и Бразилия - съответно 27% и 35%.


Когато решават дали да изберат да работят в една или

Когато решават дали да изберат да работят в една или ...

......... могат да ползват отстъпки, предлагани от Expedia, плюс допълнителни бонуси. TripAdvisor И тази компания предлага възстановяване на разходи до тази сума за своите служители на пълен работен ден. Те могат да ползват също и отстъпки на хотели и обиколки по забележителности, предлагани от сайтовете от нейната група Tingo и Viator.


Британците ще похарчат повече от 19 млрд. паунда за подаръци,

Британците ще похарчат повече от 19 млрд. паунда за подаръци, ...

......... всеки четвърти от австралийците иска да прекара празничния период във Великобритания. И въпреки топлото време, което те обикновено се наслаждават, една трета би искала да прекара Коледа някъде на студено. "Ние превозваме и много хора до Обединеното кралство, които са развълнувани от студа, тържествата и странните ни традиции", каза Комбър.