Илюстрация Увеличаване Смаляване 30.10-24.11Място за арт птициLittle Bird Place е

Илюстрация Увеличаване Смаляване 30.10-24.11Място за арт птициLittle Bird Place е ...

......... очевидци разкриват личната им перспектива, невероятните обрати и силните емоции. Премиера, Viasat History, 9 ноември, 22:00 ч.Maradona in MexicoФутболната легенда Диего Марадона пристига в Кулиакан, столицата и най-големият град на северозападния щат Синалоа в Мексико, известен с нарко картелите си, за да спаси местния отбор "Дорадос".Премиера по Netflix, 13 ноември


Илюстрация Увеличаване Автор: Надежда Чипева Смаляване

Илюстрация Увеличаване Автор: Надежда Чипева Смаляване "Един буркан мед е ...

......... Първата година кошерът произвежда мед главно за себе си, пчелите трябва да укрепнат, не им го взимайте9. .Пчелите трябва да имат постоянно работа, преди да дойде времето за зазимяване, иначе ще напуснат кошера. С други думи, трябва да имате готовност да извадите допълнителните пълни пити и да сложите нови празни.


Денят, който всички потребители очакват с нетърпение, безспорно е Черният

Денят, който всички потребители очакват с нетърпение, безспорно е Черният ...

......... ebag.bg, IVET.BG и Аптеки Санита. Ако се чувствате несигурни кое е оптималното решение за хостинга на вашия бизнес и искате сайтът ви да остане стабилен по време на Черния петък - възползвайте се до 20 ноември от безплатна консултация със специалистите на Delta.bg. Заявка за безплатната консултация може да направите тук.


Илюстрация Увеличаване Смаляване 1.11Стенли се завръщаСтанислав Сланев-Стенли, когото по-възрастните свързват

Илюстрация Увеличаване Смаляване 1.11Стенли се завръщаСтанислав Сланев-Стенли, когото по-възрастните свързват ...

......... за най-добър сериал (мюзикъл или комедия, сценарист е Чък Лори отThe Big Bang Theory и "Двама мъже и половина") и най-добър актьор в сериал (драма) за Майкъл Дъглас. Преди няколко дни платформата Netflix завъртя втория сезон на поредицата, която продължава да ни радва с интелигентен сарказъм иактьорско майсторство.Премиера по Netflix


Илюстрация Увеличаване Смаляване Оценка: 3 от 5Още от същото:

Илюстрация Увеличаване Смаляване Оценка: 3 от 5Още от същото: "Терминатор" ...

......... роботски подобрения и съхранени човешки слабости. Терминаторът унищожител (Габриел Луна) е флуиден и възкръсващ, с полуусмивката на Робърт Патрик от "Т2". Арни е налице и във форма, побелял, но още едносрично забавен. Изпуска издайническото "I won’t be back", подсказващо достойно (макар с леки поражения от механизираната режисура) оттегляне от поредицата.


Често на всеки от нас се налага да се придвижи

Често на всеки от нас се налага да се придвижи ...

......... ускоряват шейната по планинския път до 48 км в час. По традиция мъжете са облечени в изцяло бяло, на главите им е сламената шапка на Мадейра, а специални обувки с дебела подметка им позволяват да спират на завоите. Маршрутът е приблизително 2 км и се преминава за около 10 минути.Илюстрация Увеличаване Смаляване Оценка: 4 от 5Още от същото:

Илюстрация Увеличаване Смаляване Оценка: 4 от 5Още от същото: "Урок""Безжалостен, ...

......... цигулка. През изслушване и драмата на околните – спасяването на голямата сестра в музиката и акордеона, новата воля за живот на съпруга, грубият съсед Варлаам (Красимир Доков) като библейски грешник. Апотеозът е една безмълвна прегръдка с другата майка (Ирини Жамбонас) – съюз на две жени в името на продължаващия живот.


Харуки Мураками 25.10Само за възрастниСтоличният куклен театър отново представя бродуейския

Харуки Мураками 25.10Само за възрастниСтоличният куклен театър отново представя бродуейския ...

......... 30 лева, с включена чаша вино31.10We like kitsch and HalloweenWe like kitsch и бар Tell me организират парти по случай Хелоуин. Диджей сетовете ще бъдат от Ivo Charlie и Julieta Intergalactica, а специално участие ще направи Насо Русков от Babyface Clan.В бар Tell me, от 23 ч., вход: 5 лв.


Илюстрация Увеличаване Смаляване След като през миналата година Шведската академия

Илюстрация Увеличаване Смаляване След като през миналата година Шведската академия ...

......... душа"."Аз искам да общувам с хората. Писане без читатели и без общуване е абсурдно. Така че се опитвам да намеря начин да предизвикам читателския интерес, да пиша интересно, без да загърбвам сериозните проблеми Винаги се интересувам от общуването. За мен това е най-важното нещо." (Олга Токарчук пред "Литературен вестник", 2013)


Ако някога сте си фантазирали, че живеете в някой от

Ако някога сте си фантазирали, че живеете в някой от ...

......... ще могат да бъдат направени през декември тази година. Идеята за отварянето на хотел в дворцовия комплекс не е нова, като такъв проект има от 2011 година. През 2015 година управата на Шато де Версай обяви търг за реновирането на три сгради към него, строени през 17-ти и 18-ти век. 


Русия е държавата, която разполага с най-голям брой танкове в

Русия е държавата, която разполага с най-голям брой танкове в ...

......... "разпокъсаното образувание, което беше след разпадането на СССР". Той също така припомни, че руските военни са се научили да "намират и унищожават" сателитите на САЩ в космоса. Мечка и дракон: Ако армиите на Русия и Китай се обединят Хипотетичният военен съюз може да се превърне в реална противотежест на НАТОПродажбите на най-голямата компания за изкопаване на диаманти в света

Продажбите на най-голямата компания за изкопаване на диаманти в света ...

......... диаманти от 22%, ходът на De Beers не е неочакван - предвижданията са размерът на пазара да нарасне от 1,9 млрд. долара до 5,2 млрд. долара, което може да се превърне в нов спасителен пояс за компанията, особено ако тя успее да се справи с конкуренцията, идваща от китайските производители.


Ядрената енергетика покрива почти 75% от потреблението на електричество във

Ядрената енергетика покрива почти 75% от потреблението на електричество във ...

......... отрасълът, който според мнозина произвежда най-чистата електроенергия в света. "Изследванията и постиженията на Кюри с радий бяха огромно откритие. Въпреки това радиоактивността е нож с две остриета", казва още Метейри. Защо светът има нужда от повече ядрени мощности? Над 20 нови ядрени реактора трябва да бъдат пуснати преди 2020 година


Туристическият портал

Туристическият портал "TурСтатt" анализира данните от гласуване на National Geographic ...

......... на познание е богатата археологическа и религиозна история на тази страна. Броят на туристите, които идват в Узбекистан годишно, нараства. В номинацията "Откритие на годината" 59% от гласовете бяха подадени за Узбекистан. Конкурентите на Узбекистан са: Армения - 24%, Румъния - 8%, Оман - 5%, Тайван - 4% от гласовете.


Служители на

Служители на "Солвей" от над 160 обекта на Групата в ...

......... че достъпът към нея е по радиални структури и между тях могат да се придвижват най-много трима души. Това не позволява организирано нападение от по-голяма група. От този период в Европа няма подобно укрепително съоръжение. Открита е и къща, чиято стена е била с рисунки, и още много интересни находки.


Последната прогноза за годишната печалба на футболния клуб Манчестър Юнайтед

Последната прогноза за годишната печалба на футболния клуб Манчестър Юнайтед ...

......... неделя, бяха именно възпитаници на клуба. Въпреки това Уудуърд, който е инвестиционният банкер, съветвал фамилията Грейзър при придобиването на Манчестър Юнайтед през 2005 г., е оптимист за бъдещето. "Ние и феновете настояваме за успех, което означава да се печелят титли. Този стандарт никога не се е променил за Манчестър Юнайтед."Законите на всяка държава са различни и това, което е

Законите на всяка държава са различни и това, което е ...

......... паролата. Източник: Сиренето в Уисконсин трябва да е вкусно Според закон в щата Уисконсин сиренето и маслото трябва да имат приятен вкус и да не съдържат неприятни миризми или аромати. И тъй като вкусът на всеки продукт е много субективно понятие, този закон трудно може да се приложи в реалността.


Тридесет и осем години след като са основани, Metallica продължават

Тридесет и осем години след като са основани, Metallica продължават ...

......... на турнета само с парчетата от първите пет албума завинаги", коментира Клиф Бърнщайн, който менажира Metallica заедно с Питър Менш от 1984 г. насам. "Но щяхме ли да сме толкова отдадени, ако не представяхме нов материал. Не мисля. Момчетата са толкова креативно мотивирани. Hardwired изобщо няма да е последния албум."


Въпреки че септември вече загатва за отиващото си лятото, за

Въпреки че септември вече загатва за отиващото си лятото, за ...

......... кампанията и цените на самолетните билети ще намерите в секцията "Промоции" на уебсайта на "България Ер". Резервацията на самолетни билети може да бъде направена онлайн на www.air.bg, в офис на авиокомпанията, през агентската мрежа или чрез Центъра за обслужване на клиенти на тел. +3592 402 04 00, на e-mail: [email protected]


Много хора имат идеи за милиони долари, но рядко ги

Много хора имат идеи за милиони долари, но рядко ги ...

......... жълто лице През 1963 г. Харви Бол рисува популярното усмихнато лице, очертано с кръг и запълнено с жълто, за 45 долара, за да освежи дизайна на различни значки и бутони. За съжаление той не патентова идеята си. Днес SmileyWorld притежава дизайна и прави над 250 млн. долара годишно от него.


Когато един от престъпниците в популярния сериал на Netflix

Когато един от престъпниците в популярния сериал на Netflix "La ...

......... поне една серия от трети сезон от пускането му през юли. В първите два сезона бандата влезе в печатницата на Испания и си тръгна с почти €1 милиард прясно отпечатани банкноти. В третия те се насочват към централната банка в опит да накарат властите да освободи един от задържаните по-рано.


В света има много интересни сгради, някои от които с

В света има много интересни сгради, някои от които с ...

......... Тя надминава заедно с Бурдж Халифа и "Петронас" (Куала-Лумпур, Малайзия), която държеше титлата за най-високо строително съоръжение в света през периода 1998 - 2003 г. Abraj Al Bait сега е най-високият хотел в света, заема 3-то място в списъка на най-големите сгради и структури в света (по площ на помещенията).


Чаят е най-популярната напитка в света. Само в САЩ вносът

Чаят е най-популярната напитка в света. Само в САЩ вносът ...

......... добив на чай в света. Това не е изненадващо, тъй като Китай има силна традиция за пиене и отглеждане на чай. Според легендата, чай започва да се консумира в Китай още 2700 години преди новата ера. В страната тази напитка се счита за лечебна, използва се и за различни ритуали.


Едва ли има по-лесен и оптимален вариант да се разгледат

Едва ли има по-лесен и оптимален вариант да се разгледат ...

......... проблем и затова страните могат да предприемат действия, за да се справят с него. През миналата година, Рим въведе забрана хората да се маскират като исторически личности, за да привличат туристите за снимка и на туровете с автобуси да минават през центъра. А сега Париж поема по стъпките на Рим.


Бил Гейтс е работел през уикендите и никога не си

Бил Гейтс е работел през уикендите и никога не си ...

......... да няма чак такова значение, но когато става дума за софтуери, тези разлики се превръщат в огромни", добавя Гейтс. Съоснователят на Microsoft e вторият най-богат човек в света и състоянието му възлиза на 107 милиарда долара. Той поставя началото на компанията през 1975 година и притежава 1% от бизнеса днес.


Международното летище Хартсфиилд-Джаксън в Атланта е най-натоварената аерогара в света.

Международното летище Хартсфиилд-Джаксън в Атланта е най-натоварената аерогара в света. ...

......... се влива в Чатахоче и продължава към Мексикансия залив. На мястото на летището преди е имало състезателна писта Познатата като Atlanra Speedway писта е била собственост на създателя на Coca-Cola и бивш кмет на Атланта Ейза Кандлер. На летището работят 63 хиляди души Всъщност аерогарата е най-големият работодател в Джорджия.


Заминаващите на терминалите в Швеция са вес по-малко, след като

Заминаващите на терминалите в Швеция са вес по-малко, след като ...

......... Само за тази година правителството планира инвестиция от 5 милиона долара. Авиоиндустрията от своя страна също не отстъпва, като обещава, че новото поколение самолети ще намали вредните емисии наполовина до 2050 година. Нейни представители добавят, че отделяните от нея 860 милиона тона въглероден диоксид са само 2% от световното количество.


Новината за загиналите 11 души по време на изкачване на

Новината за загиналите 11 души по време на изкачване на ...

......... в 5-звезден хотел, храна и бар в базовия лагер, отделна баня и тоалетна, персонален фотограф и хеликоптер на разположение по всяко време. Цената може и да е значително по-ниска - около 35 000 долара, ако човек реши сам да си потърси местни компании в Непал, които организират изкачване на върха.


Хората, които често се оплакват колко стресиращ е животът им,

Хората, които често се оплакват колко стресиращ е животът им, ...

......... държите подобрява самочувствието и ви кара да се чувствате подкрепяни. 5. Медитация Медитирането е един от най-ефективните начини за справяне със стреса. То не само, че помага за намаляването му, но и предотвратява заболявания в последствие. Другите ползи от него са понижаване на високото кръвно налягане и стимулирането на паметта.


Част от нюйоркското летище JFK International Airport не работеше и

Част от нюйоркското летище JFK International Airport не работеше и ...

......... класически коктейли от миналия век. На покрива на новия хотел има огромен басейн, който гледа към старата писта за излитане на самолетите. Той ще бъде отворен 365 дни в годината, като през зимните месеци ще се "превръща" в горещо джакузи. Наемането на стандартна стая в TWA Hotel струва 249 долара.


Хотелите днес за място за почивка, за отсядане по време

Хотелите днес за място за почивка, за отсядане по време ...

......... изобилства от чар и бохемски дух. Това се дължи на 13 красиво реставрирани къщи от епохата на 50-те години на 20-ти век. Отстрани къмпинга изглежда като сезонни юрти и шатри в стил сафари. Там липсата на интернет и телевизия помага на гостите да се отдадат на работа и творческа дейност.


Испания се свързва със слънце, футбол, хубава храна , а

Испания се свързва със слънце, футбол, хубава храна , а ...

......... са Бахамските острови. Те се нареждат на шестото място, като са месец април са привлекли 45 яхти. Там обаче има най-много нови яхти - 56 процента от общо всички. Очаква се броят на луксозните придобивки по крайбрежията на Испания и Италия да се увеличава, тъй като средиземноморският сезон тепърва започва.


Една от малките и доскоро не толкова популярни страни на

Една от малките и доскоро не толкова популярни страни на ...

......... Друг мащабен проект е заливът Лустика. В изграждането на седемте хотели там, вили и голф игрище са вложени 1 милиард долара; Не много далеч от него се намира островът Свети Стефан. Там има къщи, вили и стаи за настаняване, като нощувката може да струва около 990 долара. Източник: Свети Стефан


В натовареното ежедневие човек трябва да е по-продуктивен, за да

В натовареното ежедневие човек трябва да е по-продуктивен, за да ...

......... време за натоварените през седмицата, за да медитират и обмислят ситуации, които ги безпокоят. Изследване на Харвард сочи, че хората, които прекарват 15 минути в края на деня, за да анализират дадена ситуация, са научили 23% повече от случилото се спрямо тези, които не обръщат внимание на грешките и уроците.


Сградата

Сградата "Джон Атанасов" в София Тех Парк се превръща в ...

......... България и региона. От първото издание през 2013 г. до днес броят на лекторите , посетителите и дейностите е умножен няколко пъти, с което организаторите демонстрират амбициите си за международно разрастване. Основни цели на събитието са очертаване на възможностите за промяна на съществуващата среда към по-добра и единен туристически бранш.Ако обичате да пътувате и междувременно да споделяте преживяването си

Ако обичате да пътувате и междувременно да споделяте преживяването си ...

......... Във веки дует има две роли - човек пред и зад камерата. Единият ще разказва историята, другият ще бъде оператор. За да кандидатстват желаещите просто трябва да посочат дали предпочитат да бъдат разказвачи или оператори, исканата от тях дестинация и да заснемат материал, показващ техния град, в рамките на минута.


$30 000 са сума, с която хората обикновено могат да

$30 000 са сума, с която хората обикновено могат да ...

......... портрети по снимки на знаменитости, защото може да пресъздаде израженията на лицето с подредбата на кубчетата. Контарди все още използва социалните мрежи, за да популяризира своето изкуство. Той вече има над 350 000 последователи в Instagram. Портретите му, които струват хиляди долари, са били показвани в галерия 104 в Манхатан.


По време на пътуване много хора се опитват да съкратят

По време на пътуване много хора се опитват да съкратят ...

......... и международен). Международният терминал се намира на около 50 метра северно от вътрешния.  Благодарение на това устройство на терена летището е заслужено считано за най-доброто в категорията "опазване на околната среда". А екзотичната природа наоколо прилича повече на курорт.  Има малки ресторанти, предлагащи най-разнообразна кухня, както и възможности за пазаруване.


Да си погребан жив под снега е един от най-ужасните

Да си погребан жив под снега е един от най-ужасните ...

......... по-бързо. Ето защо повечето затрупани хора са спасени от техните спътници, а не от спасителните мисии", казват спасители. Дроновете могат да бъдат полезни за намирането на точната локация и времето, за което успеят да я установят. Но те все още не могат да свършат най-важната част - да извадят хората.


Цермат е един от най-попурарните ски курорти, разположен в сянката

Цермат е един от най-попурарните ски курорти, разположен в сянката ...

......... усилията на местната ски индустрия да се развива. Тя привлече поток от много туристи, като тази тенденция продължава и броят на посетителите се увеличава. До 2021 г. се очаква да се изградят още два подобни лифта, които ще свързват Швейцария и Италия. Трите въжени линии ще обслужват общо 539 километра.


Spa Nordic се намира в Челси, Квебек. Въпреки че е

Spa Nordic се намира в Челси, Квебек. Въпреки че е ...

......... тишина. Следващата е Borna, където е и студеният басейн. В тази зона вече може да се разговаря тихо. Източник: Социалната панорама е мястото за питие, ястие и оживен разговор. Освен СПА зоните комплексът има и по-екстремно предложение за активните посетители. Spa Nordic предлага едночасов преход със снегоходки в парка Гатино.


Катар има своя малък бананов остров, където достъп имат само

Катар има своя малък бананов остров, където достъп имат само ...

......... Източник: Що се отнася за местата за настаняване, те могат да избират между стаи в хотелската част, както и от вили с различна големина и брой на помещенията. Източник: Най-евтините включват спалня с балкон и изглед към морето. Най-скъпите вили от своя страна разполагат с няколко спални и частни басейни.


Влиянието на европейската култура, история и кулинария се усеща в

Влиянието на европейската култура, история и кулинария се усеща в ...

......... се нарича Thames Town. И още: В Шанхай се намира улицата Breeza Citta di Pujiang, която досущ прилича на някоя уличка в Италия; В Пекин има уличка, която е копие на част от швейцарския град Интерлакен; Около канал в Хангджоу се намира още една китайска Венеция - Venice Water Town.


Япония е събрала почти цялото необходимо количество злато и сребро

Япония е събрала почти цялото необходимо количество злато и сребро ...

......... припомня GreenTech. Освен това през октомври са получени 93,7% от необходимите 30,3 кг злато и 85,4% от необходимите 4,1 тона сребро. Очевидно, поставената цел ще бъде постигната в най-близко бъдеще. Самата програма за събиране на електроника ще приключи на 31 март тази година, а медалите ще бъдат показани през лятото.


За Сейнт Мориц могат да се кажат много неща -

За Сейнт Мориц могат да се кажат много неща - ...

......... Шифър, Лиз Хърли, Кейт Мос и Робърт Де Ниро. Там са отсядали и редица кралски особи, включително шведското кралско семейство, Принц Едуард, Вилем-Александър Нидерландски и много други. Гостите с частни самолети кацат на близкото летище, а останалите могат да ползват самолетите на PrivateFly срещу цена от около 9500 долара. Източник:


Най-луксозният круиз се подготвя да отплава. И той ще направи

Най-луксозният круиз се подготвя да отплава. И той ще направи ...

......... възползват и от допълнителни ексклузивни спа процедури. Източник: Цената за нощувка там тръгва от 11 000 долара, а за планираното пътуване, започващо през 2020 година, билетите са разпродадени, пише Business Insider. Източник: На круизът има общо 375 отделни места за настаняване, но далеч не всичките разполагат с всички изброени екстри.


С течение на времето летищата се превърнаха от обикновени транспортни

С течение на времето летищата се превърнаха от обикновени транспортни ...

......... на служителите по сигурността, за да разпознават подозрително поведение.  Един от начините за това е просто да се започне разговор с пътника.  По този начин служителите могат да задават съвсем различни въпроси - такива, свързани със самото пътуване, редуващи се с най-неочаквани въпроси, например за мястото и вада на образованието.


Собствениците на първия в света хотел, където гостите се обслужват

Собствениците на първия в света хотел, където гостите се обслужват ...

......... устройства значително са се развили по отношение способността да се обучават, като например Siri или Google Assistant. В крайна сметка Henn-na няма да се откаже напълно от роботите - те ще стана част от футуристичния интериор на хотела. Но с обслужването на гостите все пак ще се заемат живи сътрудници.


Пълно откъсване от шума, хаоса и тълпите хора - ако

Пълно откъсване от шума, хаоса и тълпите хора - ако ...

......... малко, но за сметка на това са скъпи. Нощувка там може да струва около 100 000 долара. Причината за ограниченията на боря туристи е желанието на местните власти да опазят уникалната природа на острова. През 1982 година Лорд Хоу беше вписана в Списъка за културно и природно наследство на ЮНЕСКО.


За хората, които обичат лукса, но в същото време бягат

За хората, които обичат лукса, но в същото време бягат ...

......... Дейв Торн, който е смятан за най-добрият готвач в щата. Източник: Хижата разполага с пет спални, от които се разкриват спиращи дъха гледки към върховете. Там има място за 10 души, като наемът от 25 000 долара е за всички тях. Изискването е гостите да направят поне три нощувки. Източник:


Миниатюрен курорт в островната държава Малдиви е най-луксозното място за

Миниатюрен курорт в островната държава Малдиви е най-луксозното място за ...

......... процедури за лице, релакс зони, както и от фитнес, йога и други активности. Източник: Разбира се, цялото това удоволствие не идва на висока цена - цените за наем на една къщичка започват от 3400 долара на вечер за тези с една спалня и 4800 долара за тези с две спални.


Каквато и позиция да имат американците по дебатите с коледна

Каквато и позиция да имат американците по дебатите с коледна ...

......... тези неща действително са се случили, спад от 65% преди три години. Вярата в тези събития е намаляла не само сред хората без религиозна принадлежност, но и сред християните. Като цяло около един на всеки пет американци (19%) сега казват, че никое от тези неща действително не се е случило.


Най-колекционираното уиски в света - The Macallan Highland Single Malt

Най-колекционираното уиски в света - The Macallan Highland Single Malt ...

......... за обучение, стаж и кариера. Организацията има за цел да повиши професионалната квалификация на хората с различни възможности в страната, като за целта открие Адаптиран кариерен център, в които ще се провеждат обучения по компютърна грамотност, програмиране, графичен дизайн, маркетинг и реклама, както и разнообразни уъркшопове, семинари и менторски сесии.


"България Ер" дава шанс да прекарате Коледата си различно - ...

......... топъл сандвич, десерт и богато разнообразие от топли и студени напитки по време на полета. За повече информация или резервация на билети може да се обърнете към Центъра за обслужване на клиенти на +359 2 402 04 00 или на [email protected], както и към офисите ни и турагентите в страната.


Представяте ли си всяко лято да ходите на едномесечна почивка

Представяте ли си всяко лято да ходите на едномесечна почивка ...

......... на неговата компания да задържи своите служители в дългосрочен план. За това говори фактът, че само един човек е напуснал Mentimeter за последните три години. Също така той признава, че служителите са по-креативни след подобни почивки и "иновативни идеи се появяват случайно по време на обикновената работна седмица в офиса".


На днешния ден - 4 декември, преди 16 години националният

На днешния ден - 4 декември, преди 16 години националният ...

......... и приятно пътуване, авиокомпанията предлага безплатен чек-ин и кетъринг по време на полета, както и безплатно превозване на багаж до 10 кг и ръчна чанта (за лаптоп или дамска). През зимния сезон има и допълнителен комплимент към пасажерите - безплатен превоз на 1 бр. ски или сноуборд оборудване на борда.


2018 година е напът да остане зад гърба ни и

2018 година е напът да остане зад гърба ни и ...

......... както и за цяла Венецуела. Източник: Венецуела Същото важи за Донецката област в Украйна, както и за голяма част от Африка. Най-опасни на Черния конкурент остават Либия, Мали, Южен Судан, Централна Африканска република. В списъка с държавите с най-висок риск в това отношение са още Йемен, Сирия, Афганистан и Ирак.


Пътуванията на български граждани в чужбина през октомври са 454.7

Пътуванията на български граждани в чужбина през октомври са 454.7 ...

......... 2018 г. са реализирали гражданите от: Румъния - 142.6 хил., Турция - 106.8 хил., Гърция - 96.6 хил., бившата югославска република Македония - 56.8 хил., Сърбия - 53.8 хил., Германия - 42.1 хил., Украйна - 22.9 хил., Полша - 20.2 хил., Обединеното кралство - 19.3 хил., Италия - 13.9 хиляди.


Круизните компании започнаха да изключват Амстердам от своите маршрути заради

Круизните компании започнаха да изключват Амстердам от своите маршрути заради ...

......... жилища да ги отдават под наем на туристи онлайн. А от 2020 година предлагането на стаи по системата Bed & breakfast ще може да става само след получаването на специален лиценз. Освен това, вече чуждестранните туристите ще трябва да имат специално разрешение за групови разходки из квартала на червените фенери.


Ако типичната ваканция на борда на круиз за една седмица,

Ако типичната ваканция на борда на круиз за една седмица, ...

......... де Женейро и Буенос Айрес. В списъка обаче е още Антарктическият полуостров, където гостите ще имат организирани разходки и ще могат да наблюдават живота на обитателите на Антарктида от близо. Следващите спирки са Чили и Австралия, Сингапур, Мумбай, както и няколко европейски държави, сред които Италия, Испания, Португалия и Ирландия.


Най-големите китайски платформи за електронна търговия спряха продажбата на стоките

Най-големите китайски платформи за електронна търговия спряха продажбата на стоките ...

......... да участват. Ситуацията се влоши от коментарите за видеоклиповете в Instagram с обиди към Китай и китайците, като се твърди, че те са от името на съоснователя на компанията Стефано Габана. По-късно компанията съобщи, че профилът му е изтрит, а Модната къща се извини за публикуването и започна вътрешно разследване.


Вторият най-голям мол в света се намира в Дубай и

Вторият най-голям мол в света се намира в Дубай и ...

......... - целият комплекс към мола помещава цял отделен квартал и си има собствена открита улица с разнообразни ресторанти и киносалони по нея, както и луксозен хотел заедно с огромен аквариум. Цената на целият мегакомплекс е 20 милиарда долара. Той е разположен на обща площ от над 1,2 милиона квадратни метра.


Заможните хора харчат своите пари не само за миди, хайвер,

Заможните хора харчат своите пари не само за миди, хайвер, ...

......... гардероб и стилист още от пристигането Източник: Компанията Stay One Degree обяснява, че доста често потребителите искат да има площадка за хеликоптер. Интересът се е увеличил с 500% през последната година. Това се дължи на факта, че имайки тази екстра, на клиентите не им се налага да използват обществен транспорт.


Австралийска компания създаде нова позиция, която ще развълнува всички любители

Австралийска компания създаде нова позиция, която ще развълнува всички любители ...

......... изправен пред недостиг на бира в бъдеще поради климатичните промени. В проучване, публикувано в Nature Plants, учените заявиха, че сушите и горещите вълни могат да доведат до спад в растежа на ечемика в Европа, Австралия, Азия и САЩ. Това би могло да доведе до драстично покачване на цената на бирата.


Представете си Антарктика като огромна снежна пустиня. Не само това

Представете си Антарктика като огромна снежна пустиня. Не само това ...

......... Какво знаем за нея? 10. Хъскитата са... забранени там. Източник: 11. Първото дете, родено на Антарктика, е Емилио Палма. Той се появява на бял свят там през 1979 година. 12. Няколко на Антарктика било топло, колкото в днешни дни в Калифорния. 13. През зимата на целия континент е напълно тъмно.


Търговците имат свои трикове, които да ви накарат да мислите,

Търговците имат свои трикове, които да ви накарат да мислите, ...

......... компанията имат практика да дават ваучер на стойност $50 на всеки, който си купи стар модел iPhone. Ако се впуснете в това предизвикателство, едва ли ще спечелите много, освен $50, но със сигурност ще изпуснете външните търговци, като Walmart или Best Buy, които предлагат реални намаления на продукти на Apple.


Ново проучване прогнозира, че Китай ще бъде най-популярното място за

Ново проучване прогнозира, че Китай ще бъде най-популярното място за ...

......... така силно да нарасне и вътрешния туризъм - през 2023 година китайските граждани ще извършат 6,7 милиарда пътувания. Това с 42,5% повече от 2018 година, когато тези пътувания ще достигнат 4,7 милиарда пътувания. Докладът също така отбелязва, че вътрешните пътувания в Азия тази година ще се увеличат с 10 процента.


Най-интересното нещо пред предстоящия аукцион на Sotheby`s в Ню Йорк

Най-интересното нещо пред предстоящия аукцион на Sotheby`s в Ню Йорк ...

......... подарявали частици от Луната на няколко държави, но по закон те не могат да преминат в частни ръце. Пробите съдържат над 70 елемента и са на възраст над 3,4 милиарда години. По време на аукциона ще бъдат представени и редица други предмети, включително лунна и космическа фотография и много други.


Картина, създадена от изкуствен интелект бе продадена за първи на

Картина, създадена от изкуствен интелект бе продадена за първи на ...

......... първата продажба на известната аукционна къща на картина, създадена с помощта на компютър. "Изкуственият интелект ще окаже влияние върху пазар на произведения на изкуството в бъдеще, макар засега още да не ясно, колко значително ще се окаже това влияние" отбелязва Ричард Лойд от Chrisitie`s, който организира продажбата, цитиран от ВВС.