Една от малките и доскоро не толкова популярни страни на

Една от малките и доскоро не толкова популярни страни на ...

......... Друг мащабен проект е заливът Лустика. В изграждането на седемте хотели там, вили и голф игрище са вложени 1 милиард долара; Не много далеч от него се намира островът Свети Стефан. Там има къщи, вили и стаи за настаняване, като нощувката може да струва около 990 долара. Източник: Свети Стефан


В натовареното ежедневие човек трябва да е по-продуктивен, за да

В натовареното ежедневие човек трябва да е по-продуктивен, за да ...

......... време за натоварените през седмицата, за да медитират и обмислят ситуации, които ги безпокоят. Изследване на Харвард сочи, че хората, които прекарват 15 минути в края на деня, за да анализират дадена ситуация, са научили 23% повече от случилото се спрямо тези, които не обръщат внимание на грешките и уроците.


Сградата

Сградата "Джон Атанасов" в София Тех Парк се превръща в ...

......... България и региона. От първото издание през 2013 г. до днес броят на лекторите , посетителите и дейностите е умножен няколко пъти, с което организаторите демонстрират амбициите си за международно разрастване. Основни цели на събитието са очертаване на възможностите за промяна на съществуващата среда към по-добра и единен туристически бранш.Ако обичате да пътувате и междувременно да споделяте преживяването си

Ако обичате да пътувате и междувременно да споделяте преживяването си ...

......... Във веки дует има две роли - човек пред и зад камерата. Единият ще разказва историята, другият ще бъде оператор. За да кандидатстват желаещите просто трябва да посочат дали предпочитат да бъдат разказвачи или оператори, исканата от тях дестинация и да заснемат материал, показващ техния град, в рамките на минута.


$30 000 са сума, с която хората обикновено могат да

$30 000 са сума, с която хората обикновено могат да ...

......... портрети по снимки на знаменитости, защото може да пресъздаде израженията на лицето с подредбата на кубчетата. Контарди все още използва социалните мрежи, за да популяризира своето изкуство. Той вече има над 350 000 последователи в Instagram. Портретите му, които струват хиляди долари, са били показвани в галерия 104 в Манхатан.По време на пътуване много хора се опитват да съкратят

По време на пътуване много хора се опитват да съкратят ...

......... и международен). Международният терминал се намира на около 50 метра северно от вътрешния.  Благодарение на това устройство на терена летището е заслужено считано за най-доброто в категорията "опазване на околната среда". А екзотичната природа наоколо прилича повече на курорт.  Има малки ресторанти, предлагащи най-разнообразна кухня, както и възможности за пазаруване.


Да си погребан жив под снега е един от най-ужасните

Да си погребан жив под снега е един от най-ужасните ...

......... по-бързо. Ето защо повечето затрупани хора са спасени от техните спътници, а не от спасителните мисии", казват спасители. Дроновете могат да бъдат полезни за намирането на точната локация и времето, за което успеят да я установят. Но те все още не могат да свършат най-важната част - да извадят хората.


Цермат е един от най-попурарните ски курорти, разположен в сянката

Цермат е един от най-попурарните ски курорти, разположен в сянката ...

......... усилията на местната ски индустрия да се развива. Тя привлече поток от много туристи, като тази тенденция продължава и броят на посетителите се увеличава. До 2021 г. се очаква да се изградят още два подобни лифта, които ще свързват Швейцария и Италия. Трите въжени линии ще обслужват общо 539 километра.


Spa Nordic се намира в Челси, Квебек. Въпреки че е

Spa Nordic се намира в Челси, Квебек. Въпреки че е ...

......... тишина. Следващата е Borna, където е и студеният басейн. В тази зона вече може да се разговаря тихо. Източник: Социалната панорама е мястото за питие, ястие и оживен разговор. Освен СПА зоните комплексът има и по-екстремно предложение за активните посетители. Spa Nordic предлага едночасов преход със снегоходки в парка Гатино.


Катар има своя малък бананов остров, където достъп имат само

Катар има своя малък бананов остров, където достъп имат само ...

......... Източник: Що се отнася за местата за настаняване, те могат да избират между стаи в хотелската част, както и от вили с различна големина и брой на помещенията. Източник: Най-евтините включват спалня с балкон и изглед към морето. Най-скъпите вили от своя страна разполагат с няколко спални и частни басейни.Влиянието на европейската култура, история и кулинария се усеща в

Влиянието на европейската култура, история и кулинария се усеща в ...

......... се нарича Thames Town. И още: В Шанхай се намира улицата Breeza Citta di Pujiang, която досущ прилича на някоя уличка в Италия; В Пекин има уличка, която е копие на част от швейцарския град Интерлакен; Около канал в Хангджоу се намира още една китайска Венеция - Venice Water Town.


Япония е събрала почти цялото необходимо количество злато и сребро

Япония е събрала почти цялото необходимо количество злато и сребро ...

......... припомня GreenTech. Освен това през октомври са получени 93,7% от необходимите 30,3 кг злато и 85,4% от необходимите 4,1 тона сребро. Очевидно, поставената цел ще бъде постигната в най-близко бъдеще. Самата програма за събиране на електроника ще приключи на 31 март тази година, а медалите ще бъдат показани през лятото.


За Сейнт Мориц могат да се кажат много неща -

За Сейнт Мориц могат да се кажат много неща - ...

......... Шифър, Лиз Хърли, Кейт Мос и Робърт Де Ниро. Там са отсядали и редица кралски особи, включително шведското кралско семейство, Принц Едуард, Вилем-Александър Нидерландски и много други. Гостите с частни самолети кацат на близкото летище, а останалите могат да ползват самолетите на PrivateFly срещу цена от около 9500 долара. Източник:


Най-луксозният круиз се подготвя да отплава. И той ще направи

Най-луксозният круиз се подготвя да отплава. И той ще направи ...

......... възползват и от допълнителни ексклузивни спа процедури. Източник: Цената за нощувка там тръгва от 11 000 долара, а за планираното пътуване, започващо през 2020 година, билетите са разпродадени, пише Business Insider. Източник: На круизът има общо 375 отделни места за настаняване, но далеч не всичките разполагат с всички изброени екстри.


С течение на времето летищата се превърнаха от обикновени транспортни

С течение на времето летищата се превърнаха от обикновени транспортни ...

......... на служителите по сигурността, за да разпознават подозрително поведение.  Един от начините за това е просто да се започне разговор с пътника.  По този начин служителите могат да задават съвсем различни въпроси - такива, свързани със самото пътуване, редуващи се с най-неочаквани въпроси, например за мястото и вада на образованието.Собствениците на първия в света хотел, където гостите се обслужват

Собствениците на първия в света хотел, където гостите се обслужват ...

......... устройства значително са се развили по отношение способността да се обучават, като например Siri или Google Assistant. В крайна сметка Henn-na няма да се откаже напълно от роботите - те ще стана част от футуристичния интериор на хотела. Но с обслужването на гостите все пак ще се заемат живи сътрудници.


Пълно откъсване от шума, хаоса и тълпите хора - ако

Пълно откъсване от шума, хаоса и тълпите хора - ако ...

......... малко, но за сметка на това са скъпи. Нощувка там може да струва около 100 000 долара. Причината за ограниченията на боря туристи е желанието на местните власти да опазят уникалната природа на острова. През 1982 година Лорд Хоу беше вписана в Списъка за културно и природно наследство на ЮНЕСКО.


За хората, които обичат лукса, но в същото време бягат

За хората, които обичат лукса, но в същото време бягат ...

......... Дейв Торн, който е смятан за най-добрият готвач в щата. Източник: Хижата разполага с пет спални, от които се разкриват спиращи дъха гледки към върховете. Там има място за 10 души, като наемът от 25 000 долара е за всички тях. Изискването е гостите да направят поне три нощувки. Източник:


Миниатюрен курорт в островната държава Малдиви е най-луксозното място за

Миниатюрен курорт в островната държава Малдиви е най-луксозното място за ...

......... процедури за лице, релакс зони, както и от фитнес, йога и други активности. Източник: Разбира се, цялото това удоволствие не идва на висока цена - цените за наем на една къщичка започват от 3400 долара на вечер за тези с една спалня и 4800 долара за тези с две спални.


Каквато и позиция да имат американците по дебатите с коледна

Каквато и позиция да имат американците по дебатите с коледна ...

......... тези неща действително са се случили, спад от 65% преди три години. Вярата в тези събития е намаляла не само сред хората без религиозна принадлежност, но и сред християните. Като цяло около един на всеки пет американци (19%) сега казват, че никое от тези неща действително не се е случило.


Най-колекционираното уиски в света - The Macallan Highland Single Malt

Най-колекционираното уиски в света - The Macallan Highland Single Malt ...

......... за обучение, стаж и кариера. Организацията има за цел да повиши професионалната квалификация на хората с различни възможности в страната, като за целта открие Адаптиран кариерен център, в които ще се провеждат обучения по компютърна грамотност, програмиране, графичен дизайн, маркетинг и реклама, както и разнообразни уъркшопове, семинари и менторски сесии.


"България Ер" дава шанс да прекарате Коледата си различно - ...

......... топъл сандвич, десерт и богато разнообразие от топли и студени напитки по време на полета. За повече информация или резервация на билети може да се обърнете към Центъра за обслужване на клиенти на +359 2 402 04 00 или на [email protected], както и към офисите ни и турагентите в страната.


Представяте ли си всяко лято да ходите на едномесечна почивка

Представяте ли си всяко лято да ходите на едномесечна почивка ...

......... на неговата компания да задържи своите служители в дългосрочен план. За това говори фактът, че само един човек е напуснал Mentimeter за последните три години. Също така той признава, че служителите са по-креативни след подобни почивки и "иновативни идеи се появяват случайно по време на обикновената работна седмица в офиса".


На днешния ден - 4 декември, преди 16 години националният

На днешния ден - 4 декември, преди 16 години националният ...

......... и приятно пътуване, авиокомпанията предлага безплатен чек-ин и кетъринг по време на полета, както и безплатно превозване на багаж до 10 кг и ръчна чанта (за лаптоп или дамска). През зимния сезон има и допълнителен комплимент към пасажерите - безплатен превоз на 1 бр. ски или сноуборд оборудване на борда.


2018 година е напът да остане зад гърба ни и

2018 година е напът да остане зад гърба ни и ...

......... както и за цяла Венецуела. Източник: Венецуела Същото важи за Донецката област в Украйна, както и за голяма част от Африка. Най-опасни на Черния конкурент остават Либия, Мали, Южен Судан, Централна Африканска република. В списъка с държавите с най-висок риск в това отношение са още Йемен, Сирия, Афганистан и Ирак.


Пътуванията на български граждани в чужбина през октомври са 454.7

Пътуванията на български граждани в чужбина през октомври са 454.7 ...

......... 2018 г. са реализирали гражданите от: Румъния - 142.6 хил., Турция - 106.8 хил., Гърция - 96.6 хил., бившата югославска република Македония - 56.8 хил., Сърбия - 53.8 хил., Германия - 42.1 хил., Украйна - 22.9 хил., Полша - 20.2 хил., Обединеното кралство - 19.3 хил., Италия - 13.9 хиляди.


Круизните компании започнаха да изключват Амстердам от своите маршрути заради

Круизните компании започнаха да изключват Амстердам от своите маршрути заради ...

......... жилища да ги отдават под наем на туристи онлайн. А от 2020 година предлагането на стаи по системата Bed & breakfast ще може да става само след получаването на специален лиценз. Освен това, вече чуждестранните туристите ще трябва да имат специално разрешение за групови разходки из квартала на червените фенери.


Ако типичната ваканция на борда на круиз за една седмица,

Ако типичната ваканция на борда на круиз за една седмица, ...

......... де Женейро и Буенос Айрес. В списъка обаче е още Антарктическият полуостров, където гостите ще имат организирани разходки и ще могат да наблюдават живота на обитателите на Антарктида от близо. Следващите спирки са Чили и Австралия, Сингапур, Мумбай, както и няколко европейски държави, сред които Италия, Испания, Португалия и Ирландия.


Най-големите китайски платформи за електронна търговия спряха продажбата на стоките

Най-големите китайски платформи за електронна търговия спряха продажбата на стоките ...

......... да участват. Ситуацията се влоши от коментарите за видеоклиповете в Instagram с обиди към Китай и китайците, като се твърди, че те са от името на съоснователя на компанията Стефано Габана. По-късно компанията съобщи, че профилът му е изтрит, а Модната къща се извини за публикуването и започна вътрешно разследване.


Вторият най-голям мол в света се намира в Дубай и

Вторият най-голям мол в света се намира в Дубай и ...

......... - целият комплекс към мола помещава цял отделен квартал и си има собствена открита улица с разнообразни ресторанти и киносалони по нея, както и луксозен хотел заедно с огромен аквариум. Цената на целият мегакомплекс е 20 милиарда долара. Той е разположен на обща площ от над 1,2 милиона квадратни метра.


Заможните хора харчат своите пари не само за миди, хайвер,

Заможните хора харчат своите пари не само за миди, хайвер, ...

......... гардероб и стилист още от пристигането Източник: Компанията Stay One Degree обяснява, че доста често потребителите искат да има площадка за хеликоптер. Интересът се е увеличил с 500% през последната година. Това се дължи на факта, че имайки тази екстра, на клиентите не им се налага да използват обществен транспорт.


Австралийска компания създаде нова позиция, която ще развълнува всички любители

Австралийска компания създаде нова позиция, която ще развълнува всички любители ...

......... изправен пред недостиг на бира в бъдеще поради климатичните промени. В проучване, публикувано в Nature Plants, учените заявиха, че сушите и горещите вълни могат да доведат до спад в растежа на ечемика в Европа, Австралия, Азия и САЩ. Това би могло да доведе до драстично покачване на цената на бирата.


Представете си Антарктика като огромна снежна пустиня. Не само това

Представете си Антарктика като огромна снежна пустиня. Не само това ...

......... Какво знаем за нея? 10. Хъскитата са... забранени там. Източник: 11. Първото дете, родено на Антарктика, е Емилио Палма. Той се появява на бял свят там през 1979 година. 12. Няколко на Антарктика било топло, колкото в днешни дни в Калифорния. 13. През зимата на целия континент е напълно тъмно.


Търговците имат свои трикове, които да ви накарат да мислите,

Търговците имат свои трикове, които да ви накарат да мислите, ...

......... компанията имат практика да дават ваучер на стойност $50 на всеки, който си купи стар модел iPhone. Ако се впуснете в това предизвикателство, едва ли ще спечелите много, освен $50, но със сигурност ще изпуснете външните търговци, като Walmart или Best Buy, които предлагат реални намаления на продукти на Apple.


Ново проучване прогнозира, че Китай ще бъде най-популярното място за

Ново проучване прогнозира, че Китай ще бъде най-популярното място за ...

......... така силно да нарасне и вътрешния туризъм - през 2023 година китайските граждани ще извършат 6,7 милиарда пътувания. Това с 42,5% повече от 2018 година, когато тези пътувания ще достигнат 4,7 милиарда пътувания. Докладът също така отбелязва, че вътрешните пътувания в Азия тази година ще се увеличат с 10 процента.


Най-интересното нещо пред предстоящия аукцион на Sotheby`s в Ню Йорк

Най-интересното нещо пред предстоящия аукцион на Sotheby`s в Ню Йорк ...

......... подарявали частици от Луната на няколко държави, но по закон те не могат да преминат в частни ръце. Пробите съдържат над 70 елемента и са на възраст над 3,4 милиарда години. По време на аукциона ще бъдат представени и редица други предмети, включително лунна и космическа фотография и много други.


Картина, създадена от изкуствен интелект бе продадена за първи на

Картина, създадена от изкуствен интелект бе продадена за първи на ...

......... първата продажба на известната аукционна къща на картина, създадена с помощта на компютър. "Изкуственият интелект ще окаже влияние върху пазар на произведения на изкуството в бъдеще, макар засега още да не ясно, колко значително ще се окаже това влияние" отбелязва Ричард Лойд от Chrisitie`s, който организира продажбата, цитиран от ВВС.


Under, който ще се превърне в първият подводен ресторант в

Under, който ще се превърне в първият подводен ресторант в ...

......... се знае, че водите са бурни. Under е на три нива: на първото е входът и гардеробната. На второто има бар, а на най-ниското е ресторантът, където има две дълги и няколко по-малки маси с капацитет от 8 до 100 души. Всички маси предлагат изглед към през огромния панорамен прозорец.


Исторически библиотеките са естествен център на културния и научен живот

Исторически библиотеките са естествен център на културния и научен живот ...

......... е било известно на китайските учени през 1407 година. По съставяне на енциклопедията били привлечени хиляди учени от академията Ханлин. Енциклопедията наброявала 22 877 свитъка, подредени в 11 095 тома. Академията, като институция непосредствено свързана с императорския двор, е затворена поради падането на монархията след Синхайската революция през 1911 година.


Учени откриха най-старата пивоварна в света, с остатъци от бира

Учени откриха най-старата пивоварна в света, с остатъци от бира ...

......... бира. Изследователският екип успява да пресъздаде древната напитка, за да я сравни с остатъците, които открива. Това включва първо покълването на зърното за производство на малц, след това загряване на кашата и ферментирането й с диви дрожди. Древният алкохол е преминавал през ферментация, но вероятно е по-слаб от съвременната бира.


Около 28% от потребителите в световен мащаб избират в коя

Около 28% от потребителите в световен мащаб избират в коя ...

......... да посетят в домовете им за обяд или вечеря в над 150 глада по света. Представителите на туристическия бизнес, които се надяват да привлекат по-младите поколения, трябва да се възползват от възхода на кулинарния туризъм като съчетаят гастрономията с други дейности като уелнес, култура и мода, смятат експертите от GlobalData.


Малдивите са популярни със своите подводни атракции - например спа

Малдивите са популярни със своите подводни атракции - например спа ...

......... стъкло, което предлага невероятна гледка. Източник: Сред най-впечатляващите е подводната баня, която гледа към разноцветен корал, където гостите могат да видят стотици тропически риби, морски звезди и дори акула дойка. Източник: В хотела могат да бъдат настанени до девет гости. Те могат да обядват и вечерят в подводен ресторант. Източник:


Важна част от всяко пътуване е хотелът, хората често имат

Важна част от всяко пътуване е хотелът, хората често имат ...

......... е декориран в стил "Бийтълс" с ексклузивни произведения на изкуството и бутикови стаи.  The Hards Days Night заема сграда, която е архитектурен паметник, само на 150 метра от Liverpool ONE - най-големият търговски център на открито в Обединеното кралство и на10 минути пеша от известния туристическа атракция Royal Albert Dock.


Китай създаде най-големият изкуствен водопад в света, който се стича...по

Китай създаде най-големият изкуствен водопад в света, който се стича...по ...

......... основен приоритет. Вестникът посъветва собственика на атракцията "да обмисли своята социална отговорност и да даде положителен пример, а съответните власти да ограничат загубата на публични средства". Мениджърите на хотела уверяват, че водопадът ще работи само при специални случаи и ще използва рециклирана вода от дъжд или такава, добита със сонда.


Повече от 37 милиона чуждестранни туристи са посетили Испания за

Повече от 37 милиона чуждестранни туристи са посетили Испания за ...

......... 5,7 милиона чужденци са били самостоятелни туристи, а с туристически пакети са почивали около 2,9 млн. души. Най-голям брой чуждестранни туристи са пристигнали в страната със самолет - 7,3 млн. души. Броят на нощувките варира от четири до седем, само малка част от туристите почиват в Испания над 15 дни.


Ако поемете на югоизток от Мексико сити, след около 4

Ако поемете на югоизток от Мексико сити, след около 4 ...

......... се окаже много дългосрочeн вариант. Ръководителят на асоциацията на превозвачите с камиони в Мексико Енрике Гонзалес наскоро успя да се срещне с новия президент Лопес Обрадор. Пред него Гонсалес настоява да бъде назначен специален прокурор, който да се бори с обирите по магистралата. Камионите в страната са нападани денонощно, оплака се бизнесменът.


Когато отидем в книжарницата често се чудим за високата цената

Когато отидем в книжарницата често се чудим за високата цената ...

......... Hammer".  След смъртта на Хамър 1994 г., ръкописът е обявен за търг, на която е придобит от основателя на Microsoft Бил Гейтс за $ 30,8 милиона.  От негова инициатива, "Лестърския Кодекс " се експонирана в музеи по света, от 2003 г. насам е показван в музей на изкуствата в Сиатъл.


"И уискито ли?" Те питаха отново и отново, тълпейки се ...

......... Може би. Но все още не съм чувал никой да казва "ром", когато позира за снимка. Текстът е част от поредицата разкази "Животът в Каракас" на Bloomberg, стремящи се да покажат сюрреалистичния начин на живот в тоталния хаос и безпорядък в една от най-измъчените икономически държави. Преводът е на Money.bg.


Пътуването е любимо занимание за много хора, но става все

Пътуването е любимо занимание за много хора, но става все ...

......... 30 долара в сравнение с билета за влак от 150 долара. Можете дори да изберете пътуване през нощта, за да можете да спите, като по този начин пестите време за пътуване и пари за нощувка", съветва Чеймбърс. Освен в Европа, германската компания вече оперира и в западните щати на САЩ.


Франция взема все по-строги мерки срещу тютюнопушенето. Страсбург вече забрани

Франция взема все по-строги мерки срещу тютюнопушенето. Страсбург вече забрани ...

......... в няколко държави като Финландия, Исландия, Великобритания и в някои градове на САЩ. Според Националния онкологичен институт тютюнопушенето причинява 73 000 смъртни случая (от които 45 000 от рак) годишно във Франция. През 2017 г. малко повече от 1/4 от французите (26.9%) пушат ежедневно, в сравнение с 29.4% година по-рано.


Туристите в Рим и на остров Сардиния в Италия за

Туристите в Рим и на остров Сардиния в Италия за ...

......... глоби от 2,5 до 15,5 хиляди евро. Властите отдавна обръщат внимание на засилващата се незаконна търговия в най-популярните туристически места в Италия. Нелегални продавачи от Африка, Бангладеш, Пакистан и други страни нанасят на щети на икономиката на страната, особено в сектора на търговията, като предлагат фалшиви стоки, не плащайки данъци.


Технологиите продължават да се развиват с притеснителни темпове. Скоро роботите

Технологиите продължават да се развиват с притеснителни темпове. Скоро роботите ...

......... да бият по доходност широкия щатски индекс S&P 500. Това до голяма степен обезсмисля тяхната традиционна схема "2 на 20", при която те вземат като такса 2% от активите и 20% от печалбата. Или бъдещето във финансовия свят определено най-вероятно ще принадлежи на индексните фондове, както и на роботизираните съветници...


Много хора се страхуват да летят с самолети, въпреки че

Много хора се страхуват да летят с самолети, въпреки че ...

......... Заради множеството небостъргачи и планини и единствената писта, кацането на това летище е доста сложно. Трудният заход се усложнява от честите силни и променливи ветрове. "Кай Так" се смята за едно от най-опасните летища в света, а кацането на въздушните лайнер сред жилищните и другите сгради представлява впечатляваща екстремална гледка.


Гръцкият остров Крит е любимо място за почивка на европейците.

Гръцкият остров Крит е любимо място за почивка на европейците. ...

......... на хотелите не са особено високи. Те са принудени да поддържат ниски цени, за да се съревновават с конкурентни дестинации и възстановяването на туризма в Турция. Германските туристи имат нова любима дестинация. И тя е съвсем близо до България Тя изпревари Балеарските острови като място номер 1 за лятна ваканция


Има голям шанс, освен ако не сте обикаляли доста в

Има голям шанс, освен ако не сте обикаляли доста в ...

......... Air Astana достатъчно голямото място за крака пред седалките, обслужването, както и чистотата на самолетите. Сред другите предимства е и т.нар. пакет удобства, който от компанията осигуряват при всичките си полети. Той включва чехли, тапи за уши, четка и паста за зъби, крем за ръце, химикалка и маска за очите.


Престои и в България да бъде въведе тол система за

Престои и в България да бъде въведе тол система за ...

......... уикенда и или друг празничен ден може да ви струва от 8 до 9 долара.  Крайната цена за преминаването на този дълъг едва 16 мили път ще зависи от размера на вашия автомобил.  Тези такси го правят един от най-скъпите пътища не само в страната, но и в света.  


Хайнан, китайският тропически остров, който се опитва да се превърне

Хайнан, китайският тропически остров, който се опитва да се превърне ...

......... като Instagram и Snapchat, както и до чуждестранни медии като New York Times и Wall Street Journal. Повечето от услугите на Google също са забранени. Островът отскоро позволява и безвизово пътуване за гражданите на 59 страни, сред които и България. Почивката обаче трябва да бъде резервирана през китайска туристическа агенция.


Омръзнало ви е от шумни заведения и тълпи хора по

Омръзнало ви е от шумни заведения и тълпи хора по ...

......... приказна, а най-хубавото е, че до острова се стига с един полет от големите хъбове в Северна Америка и 30-минутно пътуване с хеликоптер до острова. Въпреки че в хотела има две спални и може да приеме общо четирима гости, 70% от резервациите идват от двойки като Уортингтън и Левинс. Източник:


За шеста поредна година летището Changi в Сингапур

За шеста поредна година летището Changi в Сингапур "пази" мястото ...

......... за оставяне на чекирания багаж. По отношение на сигурността там не е необходимо пътниците да свалят обувките и да вадят от багажа си електронните си устройства. На терминала се използва специална нова система за сканиране, която помага за това. През миналата година през летището Changi са минали 62,2 милиона души.


Канадската бюджетна авиокомпания Air Canada Rouge ще обслужва сезонни линии

Канадската бюджетна авиокомпания Air Canada Rouge ще обслужва сезонни линии ...

......... и неделя, а в обратната посока - във вторник и събота. Тъй като линиите са сезонни, те ще бъдат обслужбани до 5 октомври 2018 година. От ръководството на международно летище "Анри Коанда" в Букурещ очакват от полетите да се възползват и пътуващите от близките държави, като България, Молдова и Украйна.


Северна Корея определено не е много популярна, но за сметка

Северна Корея определено не е много популярна, но за сметка ...

......... трансакции или за пазаруване в магазини, които не са разрешени за чужденци", става ясно от публикацията. От World Nomad допълват, че туристите не могат да правят снимки, освен ако изрично не им е дадено разрешение за това. Русия пуска интернет на Северна Корея Пхенян получава алтернативен достъп до дигиталната мрежа


Всяко лято туристи от цял ​​свят пътуват, за да видят

Всяко лято туристи от цял ​​свят пътуват, за да видят ...

......... страната от чуждестранни туристи. Източник: 1. Науру: 160 туристи Науру е много малка държава на коралов остров със същото име в западната част на Тихия океан.  Туризмът на острова е ограничен поради замърсената околната среда, останала след бурния добив фосфати за износ, който е било основният икономически отрасъл на страната.


Всички очакват Германия да спечели предстоящото Световното първенство по футбол

Всички очакват Германия да спечели предстоящото Световното първенство по футбол ...

......... Университета в австрийския град Инсбрук. Ако Германия спечели, ще стане световен шампион по футбол за 5-и път, изравнявайки постижението на Бразилия. В случай, че триумфира в Русия, Бундестимът ще се превърне в първият отбор, защитил титлата си от повече от половин век. За последно това постигна "селесао" през 1962 г.


Едни от най-добрите места за живот обикновено не са от

Едни от най-добрите места за живот обикновено не са от ...

......... сума от 86,97 долра и също значително скъпи напитки. В Централна и Източна Европа най-солено е излизането вечер в Прага. Там разходите излизат средно 46,29 долара. От друга страна за под 27 долара човек може да направи нощно излизане в Москва и Мексико. You will find more infographics at Statista


Лятото започна и съвсем няма да можете да отворите своя

Лятото започна и съвсем няма да можете да отворите своя ...

......... на Балканите за тези, които просто не могат да се отделят от интензивния и цветен градски живот София. Припомняйки, че градът е населен още от около 7000 г. преди Христа, то изброява отличните ресторанти и невероятния брой паркове, широки булеварди и тихи улици с кафенета, арт галерии и модерни магазини.


Има места и неща, които в никакъв случай не са

Има места и неща, които в никакъв случай не са ...

......... потопиш в руската култура в космополитната Москва. Източник: 19. Да купунясваш с най-добрите в това на карнавала в Рио. Източник: 20. Да се докоснеш до розовите скали на Петра. 21. Да се изгубиш по цветните улички на Барселона. Източник: 22. Да се изкачиш на Планината на дъгата в Перу. Източник:


Съвременните хора масово се превръщат в

Съвременните хора масово се превръщат в "нощни птици", а стоенето ...

......... щях ли да искам да направя това, което ще правя днес?" И когато отговорът е "Не" в продължение на много последователни дни, разбирам, че трябва да променя нещо." Спомнете си за целите си и какво се надявате да постигнете в този ден и ще преминавате по-лесно дори през най-трудните сутрини.


Разположеният на брега на Адреатическо море Сплит е един от

Разположеният на брега на Адреатическо море Сплит е един от ...

......... притесненията на местното население заради нарасналия поток от посетители растат. Много от гражданите се оплакват от прекаления шум, както и от лошото отношение на чужденците там. Балканската страна, която е 2 пъти по-малка и очаква 2 пъти повече туристи от България Секторът допринася за над 10% от икономиката на държавата


Когато си на дълъг път от значение не е само

Когато си на дълъг път от значение не е само ...

......... да са в близост до семейства, които не могат да се справят с наследниците си. Съвсем малко по-малко са тези, които посочват, че не понасят хората, навлизащи в личното им пространство в самолета. 29% пък признават, че се изнервят от прекалено шумните пътници. You will find more infographics at Statista