Френското правосъдие окончателно потвърди, че бившият президент Никола Саркози ще

Френското правосъдие окончателно потвърди, че бившият президент Никола Саркози ще ...

......... Азибер. Аферата тръгна от телефонни подслушвания на бившия президент при друго разследване - по обвинения за либийско финансиране на кампанията му през 2007 г. При тези подслушвания френските следователи забелязали, че експрезидентът и адвокатът му общуват по мобилни телефони, купени под фалшива самоличност. Името, използвано от Саркози, било Пол Бисмут.


Изпълнителният директор на Национална електрическа компания (НЕК) Петър Илиев депозира

Изпълнителният директор на Национална електрическа компания (НЕК) Петър Илиев депозира ...

......... Изпълнителният директор на Национална електрическа компания (НЕК) Петър Илиев депозира оставката си в деловодството на Българския енергиен холдинг (БЕХ).Това съобщиха от компанията. Не се съобщават мотивите му.Пред БНР той е казал, че причините са лични.


Четирима души загинаха при порой в окръг Трабзон, Северна Турция,

Четирима души загинаха при порой в окръг Трабзон, Северна Турция, ...

......... да стигнат до кварталите и евакуираха 76 души. Нанесени са много големи материални щети. 281 души участват в операция по издирването на шестимата изчезнали. В операцията са включени служители на Дирекцията за управление при бедствия и извънредни ситуации (АФАД), полицията, жандармерията, пожарната, Червения полумесец, медици, както и специално обучени кучета. 


Мишел Платини, който вчера цял ден даваше показания пред френските

Мишел Платини, който вчера цял ден даваше показания пред френските ...

......... Не знам защо съм тук, но отговорих на всички въпроси”, заяви Платини. Това не е първо обвинение срещу него. Той изтърпява забрана до 2023 г. за участие и посещение на всякакви футболни дейности, след като беше обявен за виновен за получаването на нерегламентиран хонорар на стойност 2 милиона швейцарски франка.


Броят на хората, бягащи от войни, преследвания и конфликти, част

Броят на хората, бягащи от войни, преследвания и конфликти, част ...

......... бежанците по света са деца. Според него фокусът трябва да е върху намирането на решение за премахване на пречките за връщане на хората у дома. За България Борислав Грозданов посочи, че от началото на годината 416 лица са потърсили закрила. Близо 190 от тях са получили бежански или хуманитарен статут.


Китайски изследователски кораб, носещ името "Наука", приключва едномесечена изследователска мисия.

Китайски изследователски кораб, носещ името "Наука", приключва едномесечена изследователска мисия. ...

......... науката. Изследователите са успели да вземат от океанското дъно и скални частици и да заснемат видеоматериали. Научно-изследователският кораб вече е на път към Китай, където се очаква да пристигне на 23 юни. Той е известен още като мобилна океанска лаборатория и досега има повече от 30 важни за науката експедиции.Баща и дъщеря загинаха в трагична катастрофа, причинена от 18-годишен

Баща и дъщеря загинаха в трагична катастрофа, причинена от 18-годишен ...

......... заведен в съда в събота сутрин с белезници и придружен от двама служители по сигурността. Български преводач превеждаше делото на обвиняемия. Джамбазов ще се яви на следващото дело в Тийсайд на 15-и юли.  Загиналата Сара е описана от семейството си като любяща майка на две деца, съпруга, дъщеря и сестра.


Японският парламент одобри днес законопроект, забраняващ на родителите и други

Японският парламент одобри днес законопроект, забраняващ на родителите и други ...

......... нови положения, насочени към пресичане на издевателствата над непълнолетни, изразяващи се в моралното им унижаване. Миналата година японската полиция е съобщила на социалните служби за над 80 хиляди случая на физическо или психическо насилие над непълнолетни. Това е рекорден брой за целия период, откакто се води такава статистика, отбелязва ТАСС.


Не ви ли се иска дългите летни дни да траят

Не ви ли се иска дългите летни дни да траят ...

......... влизане в земите, където времето няма значение. Ще успеят ли островитяните в усилията си? Те вече се отплащат в публичност, която би могла да бъде основната цел на кампанията. Островните жители и норвежкият туристически съвет несъмнено разчитат на посетителите, привлечени от странната атрактивност на скандинавската страна на безкрайното лято.  


Властите на САЩ заловиха 16,5 тона кокаин на стойност над

Властите на САЩ заловиха 16,5 тона кокаин на стойност над ...

......... готвел да отплава за Европа, след като минал през Чили, Панама и Бахамските острови. Всички членове на екипажа били арестувани. На двама от тях - Иван Дурашевич и Фонофавае Тиасаж - били повдигнати обвинения. Те признали, че помогнали да бъде натоварен кокаинът на борда на кораба "Гайан" в открито море.


30 000 лева подкуп е обещавал кметът на Костенец Радостин

30 000 лева подкуп е обещавал кметът на Костенец Радостин ...

......... той е поискал подкуп Двамата са обещали имотна облага за гласуване на обществена поръчка за реконструкция на училище, чиято стойност е над 1 млн. лева, допълниха от обвинението. „Кметът взима по 10 процента от всяка обществена поръчка, това е обществена тайна, по разкази на свидетели”, каза зам.-главният прокурор Иван Гешев.Питоните често се опитват да ядат големи хищници, въпреки очевидния

Питоните често се опитват да ядат големи хищници, въпреки очевидния ...

......... която неотдавна осинови два питона, обясни, че няма нищо изненадващо и уникално в действията на змията, предаде "Канал 3".  "Те могат да ядат почти всичко, стига да го поберат в устата си.", отбеляза тя. Според нея, питоните често се опитват да ядат големи хищници, въпреки очевидния риск за живота им.   


Джузепина Робучи - най-възрастният човек в Европа и вторият най-възрастенчовек в света,

Джузепина Робучи - най-възрастният човек в Европа и вторият най-възрастенчовек в света, ...

......... Люсил Рандон - на 115 години. Джузепина Робучи е работила в семейното кафене заедно с мъжа си в градче в областта Пулия. Тя има пет деца, девет внуци, 16 правнуци. Според Групата за геронтоложки изследвания в света има 34 суперстолетници - хора на възраст над 110 години. Всички са жени.


Испанската полиция съобщи днес, че е освободила 11 жени, повечето

Испанската полиция съобщи днес, че е освободила 11 жени, повечето ...

......... принуждавани под заплаха от насилие да работят като проститутки по 10 часа на ден, седем дни в седмицата. Заради налаганите им глоби заемите никога не се изплащали. Двама испанци и двама украинци са арестувани по подозрение в трафик на хора и участие в организирана престъпна група, наред с други престъпления.


Луната е "Розетският камък на Слънчевата система" - близо 400

Луната е "Розетският камък на Слънчевата система" - близо 400 ...

......... на естествения спътник на Земята, формирал се приблизително по същото време преди между 4,3 милиарда и 4,4 милиарда години. Лунните камъчета и до ден днешен са в основата на открития, благодарение на усъвършенстваните методи за анализ. Скорошен пример за подобно откритие е, че Луната не е напълно лишена от вода.


Над 2 милиарда души по света все още нямат достъп

Над 2 милиарда души по света все още нямат достъп ...

......... на практика се е увеличил, най-вече в Субсахарска Африка, където се наблюдава значително нарастване на населението. Освен това 3 млрд. души са лишени от основни хигиенни услуги. По дефиниция това включва тоалетна, която не се споделя с други домакинства, и възможност за миене на ръцете със сапун у дома.  Четирима души бяха ранени при стрелба в Торонто по време

Четирима души бяха ранени при стрелба в Торонто по време ...

......... предизвика хаос и паника и накара много хора да се разтичат в опит да се скрият някъде. На събитието, което по някои оценки е събрало един милион души, присъства канадският министър-председател Джъстин Трюдо. Парадът беше прекъснат за кратко, след което официалните лица успокоиха тълпата. Полицията задържа трима души за стрелбата.


Германският министър по въпросите на Европейския съюз Михаел Рот изключва

Германският министър по въпросите на Европейския съюз Михаел Рот изключва ...

......... успяла да постигне споразумение чрез парламента, Тереза Мей се оказа под нарастващ натиск от страна на собствената си партия и подаде оставка като лидер на торите и премиер на 7 юни. Очаква се консервативната партия да назначи нов лидер, който ще замени Мей и като министър-председател до края на юли.


Гръцките медии отново подеха кампания срещу българи, които отдават под

Гръцките медии отново подеха кампания срещу българи, които отдават под ...

......... клиенти от реклама в местни вестници до всички входни места към Халкидики. Дори и на плажа предлагат стаи под наем. Гърците споделят, че се страхуват да информират официално полицията, защото вече има няколко случая на запалени хотели на информатори. Случаят се коментира както в печатните медии, така и в телевизии.


Четирима сътрудници на турските сили за сигурност бяха ранени при

Четирима сътрудници на турските сили за сигурност бяха ранени при ...

......... предприета антитерористична операция. Пазачите по сигурността са въоръжени от държавата местни жители в Югоизточна Турция, които подпомагат армията и полицията в борбата с бойците от Кюрдската работническа партия. Групировката ПКК, която води въоръжена борба срещу турската държава от 1984 г., се разглежда като терористична организация от Анкара, ЕС и САЩ.


Много хора са потърпевши от самолетите, които прелитат ниско над

Много хора са потърпевши от самолетите, които прелитат ниско над ...

......... трябвало да слязат точно в Милуоки. След като прочели надписа, те изпаднали в дива паника. Оказва се, че властите нямало какво да направят. Марк изтъкнал, че домът е лично негов, както и надписите. Накрая пилотите се принудили да изменят маршрута си и така шегата на този гениален мъж изиграла ролята си.


Скандал с матура по математика разтърси Сърбия, написа местният в.

Скандал с матура по математика разтърси Сърбия, написа местният в. ...

......... ресорният министър Младен Шарич. Случаят е разгневил много хора в западната ни съседка и в интернет е била инициирана подписка с искане за оставката на Шарич. Изданието посочи, че това е бил поредният "Матурагейт". "Миналата година отговорите за зрелостните изпити по сръбски език за четвъртокласниците бяха изтекли в нета", поясни таблоидът.


Над 100 деца са починали в предполагаемо огнище на енцефалит

Над 100 деца са починали в предполагаемо огнище на енцефалит ...

......... а индийското правителство посочи, че ще разшири помощта си за Бихар. До 2005 г. лекарите заявяваха, че мнозинството от смъртните случаи се дължат на японски енцефалит, чийто вирус се предава от комари. Но през последното десетилетие деца умират от други форми на енцефалит, точната причина за който не е ясна.


Разбихме мрежа за кибершпионаж, създадена от ЦРУ, е заявил секретарят

Разбихме мрежа за кибершпионаж, създадена от ЦРУ, е заявил секретарят ...

......... президент Доналд Тръмп бе заявил, че ще засили воненото присъствие на страната си в Близкия изток заради инцидента с двата танкера. Корабите на норвежка и японска фирми са били ударени в Оманския залив на 13 юни. САЩ са обвинили Иран в извършена атака. Техеран е отрекъл твърденията на Вашингтон.  


Очаква се днес социалната мрежа Фейсбук да представи своя криптовалута.

Очаква се днес социалната мрежа Фейсбук да представи своя криптовалута. ...

......... банки и гиганта в онлайн търговията като Амазон. Д-р Гарет Хайлман, изследовател на блокчейн - технологията зад криптовалутите, коментира: "Определено новата виртуална валута на Фейсбук представлява потенциална заплаха за съществуващите финансови услуги. Интересно е, че за много от тях, сред които Мастъркард и Пейпал, ще се присъединят към този проект."


Населението на планетата ще се увеличи с 2 милиарда души

Населението на планетата ще се увеличи с 2 милиарда души ...

......... е причина за сериозни проблеми, свързани със социалното осигуряване на възрастните хора и изплащането на пенсии, според доклада.  Увеличава се и броят страни, където се наблюдава намаляване на населението, свързано най-вече с понижаването на раждаемостта. До 2050 година в 55 държави броят на населението ще намалее с минимум 1 процент.


Четирима души са починали в резултат на порои и гръмотевични

Четирима души са починали в резултат на порои и гръмотевични ...

......... и двете и деца на възраст 11 и 4 години са били отнесени от наводнение, причинено от пороен дъжд в района на град Диядин, окръг Агръ. Тримата са били излезли в полето да събират билки. Отделно, в същия район 19-годишен младеж е бил ударен от гръм и също е починал.


Дейв Мъстейн, легендарният лидер на метъл бандата Megadeth, е диагностициран

Дейв Мъстейн, легендарният лидер на метъл бандата Megadeth, е диагностициран ...

......... с теб, Дейв. Обичаме те и сме с теб“. Anthrax излязоха със следното съобщение: „До нашия брат, Дейв. Ние сме с теб. Бъди силен и всичко най-добро за твоето бързо възстановяване. Много любов от всички нас от Anthrax“. Към благопожеланията се присъедини и групата Disturbed, както и редица други музиканти. 


Предприемчив китайски бизнесмен също решил да припечели от туристическия бум

Предприемчив китайски бизнесмен също решил да припечели от туристическия бум ...

......... радиационният фон остава нестабилен. „Ако вземем предвид радиационния фон на Челябинск и че на места изглежда като Припят, няма нищо чудно, че са взели нашия град за Чернобил”, заявили местни еколози пред сайта „Топнюзраша”. А предприемчивият китайски бизнесмен е получил присъда от 10 години затвор за измама, съобщава „Аргументы недели”.


Българският език е петият най-използван в дарк нет - "тъмният

Българският език е петият най-използван в дарк нет - "тъмният ...

......... разгледа, не е най-добрата "одисея", която може да предприеме в живота си. Много вероятно е да завърши с „инфектирана” машина, да бъдат откраднати неговите данни и те всъщност да лъснат някъде на черния пазар”, коментира още специалистът. Експертите по информационна сигурност не съветват да се насочвате към това интернет пространство.


Американските власти ще започнат да извеждат милиони нелегални имигранти от САЩ,

Американските власти ще започнат да извеждат милиони нелегални имигранти от САЩ, ...

......... че Гватемала се готви да подпише споразумение за сигурна трета страна. Подробности по плана не са оповестени, а Гватемала не е потвърдила публично подобни преговори с Вашингтон. Според правозащитници е "просто нелепо" САЩ да оценяват Гватемала като способна да защитава бежанци, при положение че собственото й население бяга от прояви на насилие.


Бившият бос на картела "Рицарите тамплиери" Сервандо Гомес "Ла Тута"

Бившият бос на картела "Рицарите тамплиери" Сервандо Гомес "Ла Тута" ...

......... Гомес е бивш начален учител. Той ръководеше "Рицарите тамплиери", които с години тероризираха Мичоакан. Картелът стана известен с изнудвания, отвличания и убийства, които доминираха политическия и социален живот в щата. Групировката обаче загуби контрола, когато хиляди цивилни се въоръжиха и сформираха групи за самоотбрана. Гомес бе заловен през 2015 година.


Най-малко 11 души са загинали, а повече от 120 са

Най-малко 11 души са загинали, а повече от 120 са ...

......... ранени при земетресение в Китай. Трусът с магнитуд 5.9 по Рихтер е разтърсил район в югоизточната част на страната. Според Геофизическия институт на Съединените щати, епицентърът е бил на 19 километра югоизточно от град Чанин, и на дълбочина от 10 километра. Последвала е серия от вторични трусове с магнитуд 5.3.


УЕФА определи предварителните групи за жребия за първия предварителен кръг

УЕФА определи предварителните групи за жребия за първия предварителен кръг ...

......... "Флора" (Естония), "Торпедо" (Кутаиси, Грузия), победителят от двойката "Санта Жулия" (Андора) - "Европа" (Гибралтар), "Титоград" (Черна гора) и "Гзира Юнайтед" (Малта)."Левски" е поставен в група 5, като евентуалните съперници са "Хибърниънс" (Малта), "Ружомберок" (Словакия), "Академия Пандев" (Македония), "Сперанта" (Ниспорени, Молдова) и "Зета" (Черна гора).Жребият започва в 16:30 часа българско време.Мъжкият ни национален отбор по волейбол замина с трима дебютанти

Мъжкият ни национален отбор по волейбол замина с трима дебютанти ...

......... Станков, Цветан Соколов, Радослав Парапунов, Розалин Пенчев, Мартин Атанасов, Пламен Шекерджиев, Мартин Иванов, Светослав Гоцев, Теодор Тодоров, Красимир Георгиев, Николай Колев, Владислав Иванов и Петър Каракашев.В петата седмица от турнира България ще домакинства в Пловдив на Иран, САЩ и Сърбия. Мачовете в зала "Колодрума" са от 28 до 30 юни.


Редово излъчване на живо от пресконференция на правителството на пакистанската

Редово излъчване на живо от пресконференция на правителството на пакистанската ...

......... мероприятието пропаднала, след като върху главата му се появили котешки ушички, което разрушило и деловия тон на предаването на живо. За потребителите ситуацията придобивала още по-голяма комичност от факта, че тези, които присъствали на пресконференцията си нямали и идея какво всъщност се показва и как вместо лица имат муцунки.  


Починал е генералът от КГБ Филип Бобков, съобщават световните осведомителни

Починал е генералът от КГБ Филип Бобков, съобщават световните осведомителни ...

......... от 1969 до 1983 г. е бил началник на Пето отделение. Основната цел на това подразделение е била борбата срещу идеологическата диверсия и опазване на конституционния строй на СССР. За Бобков се е смятало, че е стоял зад преследванията на нобеловите лауреати по литература Александър Солженицин и Йосиф Бродски.  


Самолет Боинг 737-300 на регистрираната в България авиокомпания ALK Airlines

Самолет Боинг 737-300 на регистрираната в България авиокомпания ALK Airlines ...

......... местата им дори няколко седалки. За мощта на явлението свидетелства видеоклип, публикуван в YouTube. В крайна сметка, самолетът се е приземил благополучно в Базел, където 10 от пътниците, получили наранявания, са откарани в болница, предаде Труд. След два часа и половина престой на земята Боингът е поел по обратния курс.


Туркиня загина днес, след като мълния удари палатката, в която

Туркиня загина днес, след като мълния удари палатката, в която ...

......... била открита в тежко състояние от семейството й малко след инцидента, станал в поле в района на град Оваджък, окръг Тунджели (Източна Турция). При пристигането на линейка било констатирано, че жената вече е мъртва, информира Анадолската агенция. Трупът на жената ще бъде закаран за аутопсия в морга в град Малатия. 


Индийски маг, който се опита да възпроизведе коронен номер на

Индийски маг, който се опита да възпроизведе коронен номер на ...

......... живота си заради магията. "Ако го направя правилно, ще бъде магия. Ако направя грешка, ще стане трагедия", казал Лахири с усмивка. Той добавил, че иска да възобнови интереса към фокусите. Преди повече от 20 години Чанчал Лахири е спуснат в стъклен сандък в същата река и излиза от нея успешно.


46-годишен български шофьор кара 6 километра в насрещното движение на магистралата

46-годишен български шофьор кара 6 километра в насрещното движение на магистралата ...

......... сигнализирана веднага на полицията. Тя пуснала моментално патрулна кола, която да го спре. Българинът бил засечен до Тортона. Оказало се, че портфейлът му не била забравен в крайпътното заведение, а мушнат в жабката на колата. Полицията отнела шофьорската книжка на българина и спряла за 3 месеца колата му от движение.


За първи път след пожара, унищожил покрива на катедралата Нотр

За първи път след пожара, унищожил покрива на катедралата Нотр ...

......... й. Всички те носиха каски на главите си за да се предпазят от падащи отломки. Литургията бе отслужена в параклиса зад хора, тъй като това място се счита за най-безопасно. А датата, която бе избрана, също не е случайна - днес се отбелязва освещаването на олтара на Нотр Дам.  


Осем души са загинали, след като лодка с мигранти е

Осем души са загинали, след като лодка с мигранти е ...

......... брегова охрана заяви, че се правят опити за достигане до деветима изчезнали мигранти от лодката. Турция се превърна в една от основните изходни точки за мигрантите, тръгващи по морския маршрут към Европейския съюз през 2015 г. Движението им беше драстично ограничено от споразумението между Турция и ЕС през 2016 г.


Земетресение с магнитуд 6,2 беше усетено в източната част на

Земетресение с магнитуд 6,2 беше усетено в източната част на ...

......... Земетресение с магнитуд 6,2 беше усетено в източната част на Индонезия в понеделник сутрин, предаде Ройтерс, като се позова на Европейско-средиземноморския сеизмологичен център.  Епицентърът е бил на 133 км на северозапад от град Купанг на остров Тимор, съобщава центърът. Няма сведения за пострадали, разрушения и опасност от цунами.


Бившият австрийски вицеканцлер и бивш шеф на Австрийската партия на

Бившият австрийски вицеканцлер и бивш шеф на Австрийската партия на ...

......... и безкомпромисно изясняване на случая и заявява намерението си да се бори за реабилитация. Щрахе благодари на онези 45 000 избиратели, които дадоха своя преферентен глас за него на изборите за Европейски парламент няколко дни след като стана известна аферата от Ибиса и му осигуриха пряк мандат в Европейския парламент.


Главният изпълнителен директор на Боинг призна, че компанията е допуснала "грешка"

Главният изпълнителен директор на Боинг призна, че компанията е допуснала "грешка" ...

......... Американската федерална авиационна администрация е обвинявала Боинг, че повече от година не е уведомил регулаторите, че индикатор за безопасност в кокпита на Max не работи. Пилотите са ядосани, че компанията не ги е информирала за новия софтуер, който е свързан с катастрофите в Индонезия и Етиопия, при които загинаха 346 души.


Гърция и Кипър ще настояват пред партньорите си от ЕС

Гърция и Кипър ще настояват пред партньорите си от ЕС ...

......... дори и санкции срещу Турция, ако се потвърди, че има сондиране (от Турция) в изключителната икономическа зона на Кипър", обяви Ципрас пред журналисти. Кипър откри първите резерви на газ през 2011 г., което доведе до други открития. Турция смята, че всички природни ресурси около острова принадлежат и на кипърските турци.    


Най-малко един човек беше убит и седем бяха ранени при

Най-малко един човек беше убит и седем бяха ранени при ...

......... Най-малко един човек беше убит и седем бяха ранени при стрелба на абитуриентски бал във Филаделфия, щата Пенсилвания, съобщи телевизия Ен Би Си. Инцидентът станал по време на тържеството, в което участвали около 60 души. Сред пострадалите има четирима тийнейджъри. Полицията издирва заподозрения за нападението.


Пътниците и персоналът на международното летище в Кишинев бяха евакуирани

Пътниците и персоналът на международното летище в Кишинев бяха евакуирани ...

......... са изпратени полицейски служители, спасители и екип за обезвреждане на бомби. Малко по-късно молдовските власти съобщиха, че взривно устройство не е открито. Работата на аерогарата е възстановена. Няколко заминаващи и пристигащи полета са забавени поради инцидента. Заподозреният го грозят 2400 долара глоба, 2 години затвор и 240 часа общественополезен труд.


Двайсет и две годишен чуждестранен гражданин е бил задържан снощи

Двайсет и две годишен чуждестранен гражданин е бил задържан снощи ...

......... чуждестранен гражданин е бил задържан снощи от гръцката полиция на магистралата в участъка между Ксанти и Кавала в Северна Гърция. Задържаният е заловен, докато е управлявал автомобил, в който незаконно е превозвал 19 нелегални мигранти. Автомобилът е конфискуван, а задържаният трафикант ще бъде предаден на прокуратурата за повдигане на обвинение.


Инцидент с пътнически самолет затвори международното летище в американския град

Инцидент с пътнически самолет затвори международното летище в американския град ...

......... помощ на място. На борда на самолета е имало 166 пътници. Според спасителните екипи на летището първите индикации са, че при кацането са се спукали гуми от лявата страна на самолета. Машината завила рязко наляво и излязла от пистата. Самолетът трябваше да бъде изтеглен, което затвори летището за няколко часа.


14 ареста са извършени само за 12 часа, след като

14 ареста са извършени само за 12 часа, след като ...

......... души, като в момента тече и разследване на Скотланд Ярд. Кметът на Лондон Садик Хан заяви, че е "изключително обезпокоен“ от ситуацията.  "Полицията работи денонощно, за да пази лондончани. Молим всички, които имат информация за инцидентите, да се обадят на дежурните телефони на полицията, благодарим за вашата подкрепа“, коментира градоначалникът.


Легендарният промоутър на Кубрат Пулев - Боб Аръм, не си

Легендарният промоутър на Кубрат Пулев - Боб Аръм, не си ...

......... случай на т.нар. "политическа коректност". Станахме промоутъри на българина Кубрат Пулев, който е един от основните претенденти за титлите. Доведохме го тук и той започна тренировки в нашата зала. Едно момиче (б.р. Джени Суши) дойде в залата и започна да фамилиарничи в добрия смисъл, те си правеха снимки, прегръщаха се...


Франция забрани използването на петте неоникотиноидни пестициди, за които се

Франция забрани използването на петте неоникотиноидни пестициди, за които се ...

......... решение да забрани използването и на петте вредители както върху посевите на открито така и в парниците. В доклад на агенцията за обществено здраве на Франция ANSES се казва, че “съществуват достатъчно на брой и безвредни алтернативи на неоникотиноидите и че трябва да се работи със, а не срещу природата.”


Припичането на плажа по монокини при съседите може да излезе

Припичането на плажа по монокини при съседите може да излезе ...

......... гръцки плаж забрани пушенето. Ограниченията за дрехите на туристите важат в историческите градове и курортни селища. В Дубровник е забранено разхождането по бански, 150 евро е санкцията за поява по монокини на плажа. Глобата за правене на секс на плажа е 500 евро, а 700 евро за употреба на алкохол.


Във Франция от следващата година официално се забранява една от

Във Франция от следващата година официално се забранява една от ...

......... са преминали необходимите тестове и са абсолютно безопасни? Относно тази добавка, която се считаше за безвредна дълго време, през 2016 г. излезе проучване, според което добавянето й към храната на плъхове след 100 дни води до предракови промени в червата при 40% от лабораторните животни. Този висок процент разтревожи учените.


3,6 млн. евро са разходите за укрепване на катедралата "Нотр

3,6 млн. евро са разходите за укрепване на катедралата "Нотр ...

......... пожара през април. Това съобщи архиепископът на Париж Мишел Опти. Работата по укрепване на конструкцията продължава. Пожарът в катедралата избухна вечерта на 15 април. Огънят беше напълно потушен едва на следващата сутрин. Пламъците унищожиха покрива и кулата стрела. В събота вечер в парижката катедрала беше отслужена първата литургия след пожара.


Израелски съд наложи глоба на съпругата на премиера на страната

Израелски съд наложи глоба на съпругата на премиера на страната ...

......... - около 15 хиляди долара. Причината за съдебното разследване на Сара Нетаняху, която също така е връщала незаконно изпитите бутилки от вино за амбалаж, бяха поръчките на ресторантска храна и кетъринг за резиденцията на правителството, въпреки наличието на готвач и обслужващ персонал. Щетите, които е нанесла, се оценяват на около 100 хиляди долара.


Турският президент Реджеп Тайип Ердоган обяви, че очаква първите руски зенитно-ракетни системи С-400 да

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган обяви, че очаква първите руски зенитно-ракетни системи С-400 да ...

......... въпросът с С-400 е уреден. Мисля, че те ще започнат да пристигат в първата половина на юли", каза Ердоган пред репортери в самолета на връщане от посещението си в Таджикистан. Турският президент участва във вчерашната среща на върха на Съвещанието по взаимодействие и мерки за доверие в Азия (СВМДА) в таджикистанската столица Душанбе. 


Шоково увеличават пътните такси в две фази, съобщиха от Атики

Шоково увеличават пътните такси в две фази, съобщиха от Атики ...

......... 7,10 евро се увеличава на 7,50 евро от 1 юли и 8,20 евро от 1 януари. За тежкотоворни автомобили – ТИР от 11,30 евро към днешна дата, цената на пътната такса на Атики Одос ще бъде увеличена на 1 юли до 12 евро и от 1 януари до 13,20 евро.


Две леки въздухоплавателни самолета се сблъскаха в Нова Зеландия. Загинали

Две леки въздухоплавателни самолета се сблъскаха в Нова Зеландия. Загинали ...

......... като все още се опитват да намерят членове на семействата им. Очевидци разказват, че са чули силен взрив и да видели падането на самолетите. Един от самолетите е принадлежал на Skydive Wellington, а другият на Wairarapa Aero Club. Аеродромът "Худ" е собственост и се управлява от областния съвет на "Мастъртън".


Пет души загинаха тази нощ, след като влак удари лека

Пет души загинаха тази нощ, след като влак удари лека ...

......... в региона Долни Шльонск, съобщи полицията. Петимата мъже са загинали на място. Нито един от двестата пътници и екипаж на влака не е посградал. По време на катастрофата светлинната сигнализация на прелеза е работела изправно, казаха от железопътната компания. Трафикът по линията Йеленя Гура-Вроцлав е бил прекъснат за няколко часа.


Болнична храна уби петима във Великобритания. Британското правителство е наредилo да се проведе

Болнична храна уби петима във Великобритания. Британското правителство е наредилo да се проведе ...

......... компанията. Трима от пациентите са починали в болници в Манчестър и Ливърпул в Северозападна Англия. Другите две места не са установени. От здравните власти обявиха, че няма регистрирани смъртни случаи от изтеглянето на храните в края на май. Листериозата е вид инфекциозно заболяване, което понякога завършва с фатален край при хора с отслабена имунна система.


Най-малко 11 души са били ранени при катастрофа в южния

Най-малко 11 души са били ранени при катастрофа в южния ...

......... Най-малко 11 души са били ранени при катастрофа в южния турски окръг Анталия. Засега няма официална информация за националността на пострадалите, но се предполага, че сред тях има граждани на Русия и Узбекистан.


Привличат ги с това, че им разрешават да пътуват до

Привличат ги с това, че им разрешават да пътуват до ...

......... да грабнат оръжие.  "Безпокойството е, че това нараснало участие на жените може да проправи път към потенциално значими промени в ролята на джихадистките в бъдеще", се казва в доклада. Миналата година 15 процента от осъдените в ЕС бивши членове на ИД са били жени, което е увеличение спрямо предишни години.


Руските следствени власти разследват причините за твърдото кацане на летището

Руските следствени власти разследват причините за твърдото кацане на летището ...

......... души и никой не е пострадал, съобщиха от Южното следствено управление по транспорта. Инцидентът е станал в 2 ч през нощта. Служители на управлението извършват проверка и изясняват обстоятелствата около случилото се. Пристигналият самолет трябвало да излети с обратен полет към Москва, но пътниците били пренасочени към други полети.  


На 96 години днес почина легендарният италиански режисьор Франко Дзефирели.

На 96 години днес почина легендарният италиански режисьор Франко Дзефирели. ...

......... г. Сред повече от 30-те негови филма, които предизвикват голям обществен интерес, са „Хамлет“ (1990 г.) с Мел Гибсън в главната роля, „Отело“, „Чай с Мусолини“ (1999 г.), „Калас завинаги“ (2002 г.). Поставил е над 100 опери. Работил е с прочути певци и актьори като Пласидо Доминго, Мария Калас, Елена Образцова, Гена Димитрова, Лучано Павароти, Лорънс Оливие, Марчело Мастрояни, Мел Гибсън, Джуди Денч, Майкъл Йорк, Елизабет Тейлър.


Турция ще представи модел на първия си изтребител от пето

Турция ще представи модел на първия си изтребител от пето ...

......... си изтребител от пето поколение, собствено производство, съобщи Хюриет. Изтребителите са проект на най-големия турски производител TAI. Моделът ще бъде представен на Парижкото въздушно шоу в Льо Бурж. На изложението ще бъде представен модел в пълен размер на изтребител от пето поколение. Самолетът е проектиран за турските военновъздушни сили.  


Гора и сухи треви са пламнали в района на Ситония

Гора и сухи треви са пламнали в района на Ситония ...

......... в района на Ситония в съседна Гърция. Пожарът се разраства. 14 противопожарни екипа и 24 огнеборци вече са ангажирани в борбата с огъня. Подготвя се и специализиран самолет. Шофьори пишат в социалните мрежи, че видимостта по пътя от Солун към Неа Муданя е ниска. Автомобилите засега спират в аварийните ленти.