General Electric Co. изтри 200 млрд. долара в пазарна стойност,

General Electric Co. изтри 200 млрд. долара в пазарна стойност, ...

......... Motors продължават да съществуват благодарение на спасителните мерки на правителството на САЩ. Икономическата рецесия, която подкопава бизнеса на GE и възпрепятства стабилизирането на енергийното ѝ звено, заедно с огромната финансова дупка в дружеството, ще влошат още повече състоянието на компанията, която не може да се надява на помощ от държавата.


САЩ все пак планират да увеличат митата върху редица китайски

САЩ все пак планират да увеличат митата върху редица китайски ...

......... избори в САЩ върху преговорния процес, като по думите му американският политически календар не е фактор. „Това, което ще даде тласък на преговорите, е кога двете държави ще се почувстват готови да го направят и смятам, че махането от пътя на междинните избори е много полезно“, посочи все пак той.


Основните индекси на фондовата борса в Ню Йорк приключиха сесията

Основните индекси на фондовата борса в Ню Йорк приключиха сесията ...

......... 21 цента до 56,46 долара за барел, а цената на международния бенчмарк, добиван в Северно море, сорт Брент се повиши с 42 цента до 66,54 долара за барел. Цената на златото прибави 0,3% към стойността си, като ценният метал се търгуваше в края на сесията при 1213,8 долара за тройунция.


Американски автомобилни концерни са изпратили писмо до президента Доналд Тръмп

Американски автомобилни концерни са изпратили писмо до президента Доналд Тръмп ...

......... че вносът на автомобили заплашва нашата национална сигурност. Всъщност разрастването на бизнеса на чуждестранните производители в САЩ оказва благоприятно влияние върху икономиката”, твърди президентът на Световните автомобилни производители Джон Бозела. Митата върху стоманата и алуминия увеличават разходите на автомобилните концерни с 400 долара при производството на всяко едно превозно средство.


Американският лидер в търговията на дребно Walmart Inc обяви своите

Американският лидер в търговията на дребно Walmart Inc обяви своите ...

......... партнира с американския автомобилен концерн Ford за създаване на автономна платформа за доставки на храна, която ще използва платформата на Postmates. Предвижда се Walmart да използва първоначално управлявани от хора автомобили, като се очаква след 2021 г. Ford да стартират масовото производство на автономни коли, които ще заменят конвенционалните в услугата.


Американските акциите поевтиняха при откриването на търговията на Wall Street, 

Американските акциите поевтиняха при откриването на търговията на Wall Street,  ...

......... приходите от продажбите не отговориха на очакванията, като допринесоха за 2,3% спад на цената на акциите. Въпреки че компанията обяви силни продажби чрез електронната търговия и повдигна целогодишните си цели, слабите приходи и новината, че известният инвеститор Уорън Бъфет е продал залога си за 3,2 млн. долара, натежаха над акциите.Разходите на САЩ, предвидени за отделните щати, преминаха прага от

Разходите на САЩ, предвидени за отделните щати, преминаха прага от ...

......... върху доходите и продажбите, са единични. Щатските власти очакват ръст на събираемостта на задълженията, въпреки че в същото време се подготвят и за ръст на разходите заради нарастващите задължения за здравеопазване, пенсии и училищна инфраструктура, посочва още докладът. Фискалната 2018 г. завърши за повечето американски щати още на 30 юни.


Фактът, че от януари всяко заседание на Федералния резерв (Фед)

Фактът, че от януари всяко заседание на Федералния резерв (Фед) ...

......... подчерта той, като допълни, че централната банка трябва да бъде възможно най-прозрачна и затова ще има пресконференции след всяко заседание по паричната политика - осем пъти в годината - за да обяснява "какво се случва". Следващото заседание на комитета по паричната политика на Фед е на 18 и 19 декември. 


Вицепрезидентът на САЩ Майк Пенс заяви днес, че президентът Доналд

Вицепрезидентът на САЩ Майк Пенс заяви днес, че президентът Доналд ...

......... убедят Ким да се откаже от оръжейните си програми.  Пенс каза, че с южнокорейския президент са се договорили да работят в тясна координация за организирането на втора среща на високо равнище между САЩ и Северна Корея. Вашингтон ще продължи да оказва "максимален натиск" върху Пхенян, запазвайки санкциите срещу него.  /БТА/


Индексите на Wall Street се понижиха в сряда, след като

Индексите на Wall Street се понижиха в сряда, след като ...

......... очаква да окаже натиск върху цените Във вечерните часове еврото поскъпна спрямо долара с 0,39% до 1,1334 долара. Двата най-търгувани вида петрол – американски суров петрол WTI и Брент повишават цената си съответно с 0,97% и 1,05%. Стойността на златото също отчете ръст от 0,89% до 1212,10 долара за тройунция.
Щатските индекси стартират сесията с повишения, докато технологичните компании се

Щатските индекси стартират сесията с повишения, докато технологичните компании се ...

......... петрол West Texas Intermediate поскъпват с 1,06 долара до 56,75 долара за барел, докато цената на международния бенчмарк, добиван в Северно море, Брент се повишава с 2,4% до 67,02 долара за барел. Цената на златото се покачва с 0,1% до 1203,9 долара за тройунция.* Информацията е актуална към 17:35 ч.


САЩ отчитат бюджетен дефицит в размер на 100,5 млрд. долара

САЩ отчитат бюджетен дефицит в размер на 100,5 млрд. долара ...

......... на САЩ продължава да расте през последните години, увеличавайки притесненията, че дългът на страната от над 21,5 трлн. долара ще излезе извън контрол. Финансовото министерство съобщи по-рано този месец, че правителството е платило общо лихви в размер на 523 млрд. долара през фискалната 2018 г. – най-голямата сума в историята.


Повечето азиатски борси завършиха днешната сесия с понижения на фона

Повечето азиатски борси завършиха днешната сесия с понижения на фона ...

......... шистови басейни да достигне рекордните 7,94 млн. барела на ден през декември, съобщи във вторник американското енергийно министерство. Това производство на петрол помогна общото производство в САЩ да се увеличи и да достигне рекордните 11,6 млн. барела, което прави страната най-големият световен производител на петрол, изпреварвайки Русия и Саудитска Арабия.


Специалистите от Wall Street са напът да получат по-големи бонуси

Специалистите от Wall Street са напът да получат по-големи бонуси ...

......... тази година на добри финансови резултати. Най-големи увеличения – от 15 до 20%, се очакват за специалистите, които продават и търгуват с акции. Инвестиционните банкери и специалистите по дялово инвестиране, както и служителите на мениджърски позиции ще получат увеличение на годишния си бонус с между 5 и 10%.

Нестабилна търговия беляза днешния ден на Wall Street, след като

Нестабилна търговия беляза днешния ден на Wall Street, след като ...

......... във вторник, след като Доналд Тръмп призова членките от Организацията на страните износителки на петрол да запазят сегашната си политика на постепенно увеличаване на производството, което помага за спада в цените. ОПЕК и нейните съюзници обмислят нов кръг от съкращения в предлагането след срива на цените през последните шест месеца.Увеличаването на лихвите от страна на Федералния резерв в отговор

Увеличаването на лихвите от страна на Федералния резерв в отговор ...

......... САЩ. В същото време от началото на годината американският президент въведе няколко кръга на мита върху китайски внос, с което се надява отчасти да повлияе и на свиването на дефицита. Йелън също така посочи политиката за парични облекчения на Китайската централна банка като фактор, който оказва низходящ натиск върху юана.


Щатските индекси започват днешната сесия със смесени резултати на фона

Щатските индекси започват днешната сесия със смесени резултати на фона ...

......... с 3,05 долара, или 5,1%, до 56,88 долара за барел. Цената на международния бенчмарк Брент също отчита спад от 3,42 долара, или 4,9%, до 66,68 долара за барел.Златото продължава да поевтинява, като се разделя с 0,07% от стойността си до 1202,6 долара за тройунция.* Информацията е актуална към 17:40 ч.


Американските компании Chevron Corp и Exxon Mobil са сред представителите

Американските компании Chevron Corp и Exxon Mobil са сред представителите ...

......... да се включат в наддаването. След относително слабия старт през първата половина на годината, активността на сделките се е увеличила значително на северноамериканския пазар за петрол и природен газ, главно заради компаниите, които искат да стимулират своя бизнес в Пермския басейн, който обхваща частично териториите на Тексас и Ню Мексико.


Китайският вицепрезидент Лу Хи и американският финансов министър Стивън Манучин

Китайският вицепрезидент Лу Хи и американският финансов министър Стивън Манучин ...

......... с по-твърда позиция спрямо Китай, предупреди банкерите от Wall Street да не се ангажират с дипломатически ходове към Пекин. В непряка критика, отправена към Манучин и другите защитници на преговорите, той също така посочи, че никой освен Тръмп или търговският представител Робър Лайтайзър не трябва да преговаря с китайските власти.


Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average спадна с

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average спадна с ...

......... 70,40 долара за барел. В петък стойността му стигна 70,18 долара за барел, което бе най-ниската му цена на затваряне от седем месеца.Златото също продължава низходящия си тренд и поевтиня до най-ниското си ниво от месец. Фючърсите върху ценния метал завършиха надолу с 5,10 долара до 1203,50 долара за тройунция.


Пожарникари се борят с пожарите, които продължават да горят в

Пожарникари се борят с пожарите, които продължават да горят в ...

......... Пожарникари се борят с пожарите, които продължават да горят в близост до Малибу, Калифорния. В опустошителния огън вече са загинали 25 души, над 200 души са в неизвестност, а под заплаха са 57 хил. сгради.


Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер сигнализира, че изключенията за

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер сигнализира, че изключенията за ...

......... преговорите с Брюксел продължава да е върху по-близкото регулаторно сътрудничество, а не толкова върху намаляването на митата, заяви тя от Брюксел. По думите на Малмстрьом ЕС остава готов да потърси споразумение със САЩ за намаляване на митата върху индустриалните стоки и блокът е „готов да започне“ работа по подобна сделка.


Щатските индекси започват първата сесия от седмицата с понижения, тъй

Щатските индекси започват първата сесия от седмицата с понижения, тъй ...

......... петролните пазари цената на международния бенчмарк Брент се повишава с 91 цента до 71,09 долара за барел. Фючърсите върху американския лек суров петрол WTI поскъпват със 77 цента до 60,96 долара за барел.Златото също поскъпва с 0,42% до 1203,5 долара за тройунция.* Информацията е актуална към 17:20 ч. българско време.


Слабата инфлация и силното търсене на сигурните американски облигации поддържаше

Слабата инфлация и силното търсене на сигурните американски облигации поддържаше ...

......... като тези по програмите за социални помощи и купони за храна ще се увеличат. Това ще принуди правителството да харчи дори повече, увеличавайки бремето на лихвените плащания. Прогнозите на Бюджетната служба не включват появата на рецесия през следващото десетилетие, което би било изненадващо, ако се случи, коментира Wall Street Journal.


Около 5 хил. души от колоната мигранти в Мексико възобновиха

Около 5 хил. души от колоната мигранти в Мексико възобновиха ...

......... хондураски работник Уилсън Александер Мехиа. Колоната мигранти потегли на 13 октомври от Хондурас, бягайки от бедността и насилието, и измина над 1500 км. Впоследствие се формираха още поне две колони мигранти. Президентът на САЩ Доналд Тръмп определи ставащото като "нашествие" и изпрати хиляди военни да спрат мигрантите на границата.  


Днес американският президент Доналд Тръмп пристигна в Париж за церемониите

Днес американският президент Доналд Тръмп пристигна в Париж за церемониите ...

......... Трюдо с ветерани. Той положи венец на канадско военно гробище в северна Франция, където са погребани 820 жертви на конфликта 1914-1918 г. Кулминацията на възпоменанията ще бъде утре на Гроба на незнайния воин в Париж, в 11-ия час на 11-ия ден на 11-ия месец, точно сто години след примирието. /БТА/


Междинните избори в САЩ предизвикаха позитивна тенденция сред финансовите пазари,

Междинните избори в САЩ предизвикаха позитивна тенденция сред финансовите пазари, ...

......... отношенията между Съединените щати и Китай Джамил Ахмед посочи очакванията на инвеститорите: „Надяваме се, че те наистина ще седнат на масата за преговори по време на срещата на Г-20 в Аржентина по-късно този месец. Ако се стигне до пробив, това ще бъде много добра новина за инвеститорите по целия свят“.


Победителят от междинните избори в САЩ са избирателите, заяви политологът

Победителят от междинните избори в САЩ са избирателите, заяви политологът ...

......... да се каже“, коментира още Асенова. Тя очаква Конгресът да има силно становище за санкции срещу Саудитска Арабия. По думите ѝ Тръмп ще заеме позиция на човек, който е готов да работи и да прави сделки с Конгреса. Тя смята, че следващите две години ще са години на голяма конфронтация.


Федералното бюро за разследване е насочило своето внимание към компания

Федералното бюро за разследване е насочило своето внимание към компания ...

......... тяхното рекламиране. Според Wall Street Journal Уитакър е получил общо 9375 долара за службата си в компанията като члена на консултантския съвет. Има информация, че през 2015 г. е написал имейл до недоволен клиент, заплашвайки го със „сериозни граждански и правни последици”, като е посочил своя предишен опит като прокурор.


Щатските индекси приключиха петъчната сесия на червена територия на фона

Щатските индекси приключиха петъчната сесия на червена територия на фона ...

......... Брент се раздели с още 39 цента от стойността си, като се търгуваше за 70,26 долара за барел. Цената на златото достигна най-ниското си ниво от месец насам. Ценният метал поевтиня със 16,5 на сто до 1208,6 долара за тройунция на фона на стабилизиращия се долар след решението на Фед.


Американски съдия от щата Монтана спря строителството на петролопровода Keystone

Американски съдия от щата Монтана спря строителството на петролопровода Keystone ...

......... департамент издаде разрешително за петролопровода, а TransCanada подаде документи за разширяване на проекта. След години на юридически битки президентът Барак Обама оттегли разрешението през 2015 г. по екологични съображения. Компанията отговори с иск за обезщетение от 15 млрд. долара. Тръмп подписа указ за продължаване на строителството през 2017 г. /БТА/


Белият дом за готви за ново разгаряне на разследването срещу

Белият дом за готви за ново разгаряне на разследването срещу ...

......... javascript, за да пускате коментари и за да ги оценявате!Напиши коментар Още от Свят Белият дом се готви за следващите стъпки на МълърГерманските консерватори клонят към протежето на Меркел за нов лидер на ХДСТревогите за забавяне на икономиката дърпат надолу Wall Street*НАЙ-ЧЕТЕНИ|НАЙ-КОМЕНТИРАНИOмразата към чужденците и мюсюлманите в Германия расте13


Американските пазари започват борсовата сесия в петък на червена територия,

Американските пазари започват борсовата сесия в петък на червена територия, ...

......... очаква да отбележи седмичен ръст въпреки днешното понижение. Доходността по 10-годишните облигации спада до 3,202%, а по 30-годишните – 3,402% 15 минути преди 18 ч. българско време. В началото на днешната сесия златото поевтинява с над 1%, достигайки цена от 1211,80 долара за тройунция.* Информацията е актуална към 17:15 ч.


Продажбите на американско оръжие за чуждестранни правителства са нараснали с

Продажбите на американско оръжие за чуждестранни правителства са нараснали с ...

......... достигайки 136,6 млрд. долара от 128,1 мрд. долара през фискалната година, посочват още от държавния департамент. През октомври правителството заяви, че американските продажби към чуждестранни армии са нараснали с 33% до 55,6 млрд. долара през фискалната година. Общо се наблюдава 13-процентно увеличение на годишна база в износа на американски оръжия.


Щатските индекси завършиха сесията в четвъртък на червена територия заради

Щатските индекси завършиха сесията в четвъртък на червена територия заради ...

......... долара за барел. Цената на международния бенчмарк Брент се понижи с 1,27 долара, или 1,7%, до 71,90 долара за барел. Влияние върху цената на петрола продължава да оказват американските санкции срещу Иран, които влязоха в сила в началото на месеца .Златото поевтинява с 3,60 долара до 1225,10 долара за тройунция.


Федералният резерв на САЩ запазва непроменени водещите лихви, показва доклад

Федералният резерв на САЩ запазва непроменени водещите лихви, показва доклад ...

......... въздействието, което американските мита могат да имат за в бъдеще. Представителите на Фед потвърдиха своите убеждения, че постепенното повишаване на лихвените проценти е най-доброто решение за запазване стабилността на икономиката. Очаква се през декември банкерите отново да повишат лихвените проценти, което ще окаже влияние върху вътрешната икономическа среда на САЩ.


Нямаше "синя" демократическа вълна, но безспорно имаше "розова": две години

Нямаше "синя" демократическа вълна, но безспорно имаше "розова": две години ...

......... богати страни по показател жени на политически постове в изследване на института Пю, в което САЩ са на 33-о място през 2015 г. "Не трябва да имаме неоправдано високи очаквания. Макар и жените да отбелязват съществени успехи, остава още много да се направи за достигане на равенство", подчерта Дитмар. /БТА/


Демократите левоцентристи получиха контрола върху долната камара на Конгреса, Камарата

Демократите левоцентристи получиха контрола върху долната камара на Конгреса, Камарата ...

......... като инфраструктурата и данъчната реформа. Тръмп започна търговска война с търговските партньори на САЩ, която започва да вреди на фермерите и индустриалците. И ако риториката на Тръмп за търговията, когато той настоява останалите страни да се отнасят с Америка по-справедливо, буди известни симпатии, когато печалбите намаляват, търпението се изчерпва. /БТА/


Щатските пазари откриха сесията с понижения в четвъртък след големите

Щатските пазари откриха сесията с понижения в четвъртък след големите ...

......... се понижиха с 26 цента, или 0,42%, до 61,41 долара за барел, а върху сорта Брент – с 32 цента, или 0,44%, до 71,75 долара за барел.Златото също поевтинява, като контрактите му са с 1,10 долара надолу до 1225,10 долара за тройунция.* Информацията е актуална към 17:15 ч. българско време.


Налице е безизходица в Конгреса, която изкристализира след междинните избори

Налице е безизходица в Конгреса, която изкристализира след междинните избори ...

......... отношение и от редица демократи, така че окупирането на Камарата на общините не би оказало влияние в това отношение. Съперничеството между САЩ и Китай вероятно ще премине на един по-интензивен етап и ако не видим известно облекчение в тази област, пазарите ще се сблъскат с неясни перспективи през следващите месеци.


Президентът на САЩ Доналд Тръмп уволни Джеф Сешънс от поста

Президентът на САЩ Доналд Тръмп уволни Джеф Сешънс от поста ...

......... - особено ястребската му политика по въпроса за имиграцията - до голяма степен отразяваха тези на президента, отбелязва Асошиейтед прес. Изпълняващият длъжността главен прокурор на САЩ Матю Уитакър ще упражнява надзор върху всички въпроси от компетенциите на министерството на правосъдието, включително разследването за намеса на Русия в американските президентски избори. 


Индексите на Wall Street реагираха положително на резултатите от междинните

Индексите на Wall Street реагираха положително на резултатите от междинните ...

......... 1,08% до 61,54 долара за барел, понижавайки цената си до осеммесечно дъно заради ръста на производството в САЩ при двойно по-голямо увеличение на запазите от очакваното. Понижението при сорта Брент е с 0,25% до 71,95 долара за барел. Златото обаче леко поскъпна с 0,11% до 1227,60 долара за тройунция.  


Президентът на САЩ Доналд Тръмп изрази надежда, че ще може

Президентът на САЩ Доналд Тръмп изрази надежда, че ще може ...

......... отбелязва Ройтерс. "Това са някои от хората, които решиха по свои собствени причини да не подкрепят мен или това, което ние защитаваме", каза Тръмп пред медиите. "Те се представиха много зле. Не съм сигурен, дали би трябвало да съм доволен или тъжен, но се чувствам окей с това", подчерта той.


Умерените членове на Европейския съюз приветстват възстановяването на равновесието в

Умерените членове на Европейския съюз приветстват възстановяването на равновесието в ...

......... ги тласкат към сътрудничество, независимо от изборния резултат. Говорителката на китайското външно министерство Хуа Чунин отказа пряк коментар, но подчерта, че Пекин вярва, че "двете правителства и двата народа желаят да продължат здравото и устойчиво развитие на двустранните отношения, защото вярва, че това е в интерес на международната общност". /БТА/


Американските пазари започнаха борсовата сесия в сряда на зелена територия,

Американските пазари започнаха борсовата сесия в сряда на зелена територия, ...

......... международния бенчмарк Брент – с 0,54% до 72,52 долара за барел.Златото също поскъпва с 0,35% до 1230,60 долара за тройунция. След днешния вот доходността по американските държавни ценни книжа се понижава. Тази по 10-годишните облигации е в размер на 3,191%, а по 30-годишните – 3,393%.*Информацията е актуална към 17:45 ч.


Кремъл не вижда перспективи за подобряване на двустранните отношения между

Кремъл не вижда перспективи за подобряване на двустранните отношения между ...

......... продължаването на диалога между държавите зависи от руския президент Владимир Путин и от Доналд Тръмп. Двамата лидери се очаква да проведат кратка среща следващата седмица в Париж, като по-дълга беседа те може да имат по време на срещата на върха на Г-20 в Аржентина в края на месеца, заяви Песков.


Бившият министър на финансите на САЩ Хенри Полсън предупреди за

Бившият министър на финансите на САЩ Хенри Полсън предупреди за ...

......... икономика такава, каквато я познаваме. Напоследък Вашингтон даде някои положителни сигнали. Президентът Доналд Тръмп изтъкна в началото на месеца, че е имал "много добър разговор" по телефона с китайския си колега Си Дзинпин по болезнени теми като търговията и Северна Корея.  Хенри Полсън обаче прогнозира "продължителна зима в китайско-американските отношения". 


Повечето азиатски борси приключиха днешната сесия на червена територия, като

Повечето азиатски борси приключиха днешната сесия на червена територия, като ...

......... На валутните пазари индексът на долара, който измерва стойността на американските пари спрямо кошница от шест конкурентни валути, се понижава с 0,43 на сто до 95,90 пункта. Еврото поскъпва спрямо долара с 0,36% до 1,1469 долара, а британската лира прибавя 0,37% към стойността си като се търгува за 1,3146 долара.


Демократите са напът да си върнат Камарата на представителите в

Демократите са напът да си върнат Камарата на представителите в ...

......... избори най-скъпите в историята, а първите сигнали предполагат, че избирателната активност може да е най-високата от половин век. t the White House awaiting exit polls and final results. He was active on Twitter throughout much of the day, blasting out endorsements for Republican candidates and weighing in on the balloting.


Щатските борси записаха положителна сесия във вторник, докато инвеститорите нетърпеливо

Щатските борси записаха положителна сесия във вторник, докато инвеститорите нетърпеливо ...

......... за барел. Фючърсите върху петрола сорт Брент пък се понижиха с 1,27%, или 1,7%, до 71,90 долара за барел, като по-рано стигнаха дори ниво от 71,18 долара за барел - с 18% под върха от октомври.Златото също поевтиня във вторник. Цената му спадна с 0,39% до 1227,50 долара за тройунция.Очаква се продажбите на дребно в САЩ да нараснат до

Очаква се продажбите на дребно в САЩ да нараснат до ...

......... eMarketer. Онлайн продажбите на дребно се очаква да нараснат с 16,6% спрямо предходната година до 123,73 млрд. долара. По всяка вероятност по време на тазгодишния празничен сезон клиентите ще бъдат привличани с повече промоции и бонуси като безплатна и по-бърза доставка, тъй като търговците на дребно се конкурират с Amazon. 


Щатските индекси започват сесията във вторник с повишения, докато инвеститорите

Щатските индекси започват сесията във вторник с повишения, докато инвеститорите ...

......... американските санкции върху икономиката на Иран, които могат да засегнат и трети страни, въпреки списъка от осем държави, които по-рано Вашингтон освободи от ефекта на наказателните мерки. Цената на златото също отчита спад с 0,09 на сто до 1231,20 долара за тройунция.* Данните са актуални към 5.30 ч. българско време.


Британският финансов министър Филип Хамънд изказа възможността за въвеждане на

Британският финансов министър Филип Хамънд изказа възможността за въвеждане на ...

......... малко“, заяви Хамънд. По думите на финансовия министър намирането на начин за стимулиране на икономическия растеж е вероятно да бъде по-осъществима стратегия за бързо намаляване на дълга като дял от БВП, отколкото редовното постигане на бюджетен излишък, което Великобритания така или иначе рядко успяваше да постигне през предишните десетилетия.  


Американският президент Доналд Тръмп призна, че би желал да има

Американският президент Доналд Тръмп призна, че би желал да има ...

......... неща могат да се случат“, посочи президентът. По време на предизборно мероприятие в Мисури президентът обяви и новия си слоган за следващите президентски избори, който ще бъде „Да запазим Америка велика“ (Keep America Great). В изказване в рамките на събитието президентът също така нарече себе си и своите поддръжници „суперелити“.


Светът извън Америка обикновено стои буден цяла нощ, за да

Светът извън Америка обикновено стои буден цяла нощ, за да ...

......... сме свидетели на вероятно най-поляризираните междинни избори в новата ни история. Тръмп се заигра с разривите в американското общество, както никой друг президент, откакто настъпи епохата на гражданските права. Противоречията, извадени на бял свят и задълбочили се в последните седмици, изглежда ще се запазят доста след изборния ден, прогнозира вестникът.


Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева и държавният секретар на

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева и държавният секретар на ...

......... общност в столицата Вашингтон. Предстоят й разговори със съветника на президента на САЩ по въпросите на националната сигурност и член на неговия кабинет Джон Болтън, с изпълнителния вицепрезидент на Международния републикански институт Джуди Ван Рест и с регионалния директор за Централна и Източна Европа в Националния демократически институт Робърт Бенджамин. 


Американските пазари започнаха борсовата сесия преобладаващо на зелена територия благодарение

Американските пазари започнаха борсовата сесия преобладаващо на зелена територия благодарение ...

......... на 3,195%, а по 30-годишните – 3,43%. В навечерието на изборите в САЩ доларът отслабна. Доларовият индекс, който отчита силата на американските пари спрямо кошница от конкурентни валути, се понижи с 0,23% до 96,32 пункта. Миналата седмица достигна до най-високото си ниво от юни 2017 г. насам от 97,20 пункта


Няколко дуела ще се гледат под лупа утре на междинните

Няколко дуела ще се гледат под лупа утре на междинните ...

......... телевизионната звезда Опра Уинфри. В този южен щат, все още дълбоко белязан от расовата сегрегация, Кемп бе обвинен, че изтрил от избирателните списъци около 35 000 души, две трети от които чернокожи. Ако бъде избрана, 44-годишната Стейси Ейбръмс ще стане първата чернокожа жена губернатор в историята на Съединените щати. /БТА/ 


Щатските индекси започват първата сесия от седмицата със смесени резултати

Щатските индекси започват първата сесия от седмицата със смесени резултати ...

......... На петролните борси фючърсите върху американския лек суров петрол WTI поскъпват със 64 цента до 63,78 долара за барел, а цената на международният бенчмарк Брент отчита ръст от 98 цента като се търгува при 73,81 долара за барел.Златото се разменя за 1233,20 долара за тройунция.* Информацията е актуална към 17:35 ч.


Глобалният икономически растеж се очаква да се забави през следващата

Глобалният икономически растеж се очаква да се забави през следващата ...

......... се окаже риск към влошаване. От друга страна продължаващият застой и дълго чаканото подобрение на производителността може да оставят на икономиките повече място за растеж“, посочват още икономистите. „Нашият анализ предполага, че растежът през 2019 г. трябва да бъде малко по-нисък, отколкото беше през 2018 г.“, посочват експертите на Goldman.


На 6 ноември американците са поканени пред урните да гласуват

На 6 ноември американците са поканени пред урните да гласуват ...

......... проучвания едва 41,9 на сто от гласоподавателите са изпълнили гражданския си дълг през 2014 г. срещу 61,4 на сто през 2016 г., когато изборите за Конгрес бяха съчетани с президентските. Тази година обаче активността може да счупи рекордите с оглед силната мобилизация сред противниците на Доналд Тръмп, особено сред младежта. 


На последния си предизборен митинг в щата Флорида преди изборите

На последния си предизборен митинг в щата Флорида преди изборите ...

......... на октомври. "Това, което той причини на този човек, е срамно". В щата Тексас вече са подадени 4,9 милиона гласа, което е повече от общия брой на гласовете, подадени на предишните избори в средата на мандата през 2014 г., показват данни на местните власти. Тогава гласуваха общо 4,7 милиона души


Berkshire Hathaway, конгломератът, управляван от милиардера Уорън Бъфет, обяви, че

Berkshire Hathaway, конгломератът, управляван от милиардера Уорън Бъфет, обяви, че ...

......... един от най-добрите тримесечни отчети, идващи от американска корпорация”, коментира Бил Смийд, главен изпълнителен директор на Smead Capital Management в Сиатъл, която е акционер в Berkshire. По думите му Бъфет е казал на инвеститорите, че промените в данъчната политика ще помогнат на Berkshire и ще бъдат положителни за компанията.  


Американските пазари приключват седмицата на червена територия, докато инвеститорите обмислят

Американските пазари приключват седмицата на червена територия, докато инвеститорите обмислят ...

......... 72,91 долара. Контрактите поевтиняха с 6 на сто тази седмица и с 16% от началото на октомври, когато достигнаха най-високото си ниво от 2014 г. насам. Цената на златото намалява на фона на засилването на долара. Американските фючърси върху ценния метал поевтиняха с 5,3 долара до 1233,30 долара за тройунция.


Американският президент Доналд Тръмп заяви, че е постигнат голям напредък

Американският президент Доналд Тръмп заяви, че е постигнат голям напредък ...

......... още, че военните няма да стрелят по кервана от мигранти, идващ към САЩ, предаде Ройтерс. Незаконните мигранти, които хвърлят камъни по военните ще бъдат арестувани, допълни той. Този коментар Тръмп направи ден след като намекна, че военните могат да стрелят по хора от кервана, ако те ги замерват с камъни.


Американският лидер в търговията на дребно Walmart се развежда с

Американският лидер в търговията на дребно Walmart се развежда с ...

......... отговори, че се е опитвала да избегне съдебно дело чрез договаряне, но Synchrony не е поела отговорност за действията си. Изборът на Capital One беше удар за Synchrony, тъй като партньорството с Walmart съставляваше повече от 10% от лихвите и таксите, които компанията е прибрала от заеми за 2017 г.


Щатските борсови индекси започват петъчната сесия, втора за ноември, с

Щатските борсови индекси започват петъчната сесия, втора за ноември, с ...

......... министър на петрола Биджан Зангане заяви, че 280 хил. барела петрол са били продадени на енергийната борса в страната и че още 720 хил. барела ще бъдат предложени за продажба. Цената на златото се понижава с 0,2 на сто до 1236,50 долара за тройунция. *Информацията е актуална към 17:35 ч.


Търговският дефицит със стоки на САЩ с Китай достигна рекорден

Търговският дефицит със стоки на САЩ с Китай достигна рекорден ...

......... търговският дефицит с Пекин достига 301,4 млрд. долара. Междувременно наблюдаваният отблизо износ на соя отбелязва спад през септември спрямо предходния месец до 744 млн. долара. Дефицитът със стоки и услуги с Русия също нараства до 1,7 млрд. долара, което е най-големият му размер от май 2013 г. насам, съобщава CNBC.