Wall Street не успя да намери единна посока днес, след

Wall Street не успя да намери единна посока днес, след ...

......... време златото отново се върна на положителна територия. Контрактите върху ценния метал поскъпнаха с 0,4% до 1301,7 долара за тройунция.Паладиумът удари нов рекорд в сряда заради опасенията за липса на доставки. Спот цената му се вдигна с 0,6% до 1605,51 долара за тройунция, след като по-рано дори стигна 1608 долара.


Отслабващите икономики на Китай и Европа действат като възпиращ фактор

Отслабващите икономики на Китай и Европа действат като възпиращ фактор ...

......... тази година ще е около 2% - малко под това, което очаквахме в края на миналата година“, каза Пауъл. „Част от това се дължи на факта, че базисните икономически фундаменти все още са много силни. Имаме силен пазар на труда по повечето показатели, имаме нарастващи доходи, имаме много ниска безработица“.


Основните американски индекси започват сесията с понижения, след като спадът

Основните американски индекси започват сесията с понижения, след като спадът ...

......... прибавят 27 цента към стойността си и достигат 67,88 долара за барел. Контрактите върху американския лек суров петрол WTI поскъпват с 22 цента до ниво от 59,25 долара за барел. Американските фючърси върху златото поскъпват с 9% до 1307,70 долара за тройунция. *Материалът е актуален към 16,30 ч. българско време. 


Представители на САЩ и Китай се договориха за нов кръг

Представители на САЩ и Китай се договориха за нов кръг ...

......... запознати. Според тях в разговор от 12 март Тръмп е попитал търговския представител кога ще успее да сключи споразумение, като отговорът на Лайтхайзър е бил „две или три седмици“. По-рано същият ден той посочи пред Финансовата комисия в Сената: „Надеждите ни са, че се намираме в последните седмици преди споразумението“.


Основните индекси на Нюйоркската фондова борса започват днешната сесия с

Основните индекси на Нюйоркската фондова борса започват днешната сесия с ...

......... да посрещнат по-строгите мерки за контрол на вредните емисии. Освен всичко друго високото търсене е факт дори и на фона на забавянето на продажбите на автомобили на ключови пазари. В същото време цената на златото се покачва с 0,48% до 1307,70 долара за тройунция.* Информацията е актуална към 17:10 ч.


Германският банков гигант Deutsche Bank е отпуснал заеми за над

Германският банков гигант Deutsche Bank е отпуснал заеми за над ...

......... различни главни изпълнителни директори банката е отпускала пари на бъдещия президент, чиято обща сума достига над 2 млрд. долара. Разследването на вестника бе публикувано, след като в края на миналата седмица бе потвърдено, че изпадналата от години във финансови затруднения Deutsche Bank е започнала официални преговори за сливане с Commerzbank.Индексите на Wall Street се повишиха в понеделник, след като

Индексите на Wall Street се повишиха в понеделник, след като ...

......... до 1,1337 долара. Фючърсите върху американския суров петрол WTI с доставка през април повишиха цената си с 0,87% до 59,03 долара за барел. Ръст в цената си с 0,49% отчита и сорта Брент до 67,49 долара за барел. Цената на златото остава стабилно на ниво от 1302,80 долара за тройунция.


Основните американски индекси започват с повишения натоварената седмица, която ще

Основните американски индекси започват с повишения натоварената седмица, която ще ...

......... петрол WTI добавят 44 цента и достигат 58,96 долара за барел, след като за кратко преминаха прага от 59 долара за барел за първи път от 13 ноември миналата година. Американските фючърси върху златото прибавят 0,18% и достигат 1305,30 долара за тройунция. * Материалът е актуален към 16,08 ч. българско време. 


В момента финансовият свят се движи към края на бичия

В момента финансовият свят се движи към края на бичия ...

......... ще окуражи инвеститорите. Поемането на риск е самотно занимание. Препоръчва се диверсификация". Бандилов коментира и ситуацията около американския самолетен гигант Boeing и Apple на фона на събитията около двете компании - падналия самолет и последвалите приземявания, както и бъдещата видео услуга на концерна от Купертино. гледано: 53   Още видео1 гласа


Търговските битки на президента Доналд Тръмп струват на американската икономика

Търговските битки на президента Доналд Тръмп струват на американската икономика ...

......... на проучването твърдят, че макар митата на САЩ да са в полза на сектори в „политически конкурентни“ окръзи, ответните мита, наложени върху стоки на САЩ, заличават ползите за тези области. „Открихме, че работниците от сектора на търговията в силно републиканските места са най-силно засегнати от търговската война“, коментират още авторите.


Основните американски индекси отбелязаха силен седмичен ръст благодарение на технологичните

Основните американски индекси отбелязаха силен седмичен ръст благодарение на технологичните ...

......... стойността си до ниво от 58,42 долара за барел. Международният бенчмарк Брент поевтинява с 23 цента до 67 долара за барел, като остава под пика си за 2019 г. от 68,14 долара за барел в четвъртък. Американските фючърси върху златото прибавиха 7,80 долара за барел до 1302,90 долара за тройунция.Американският президент Доналд Тръмп наложи вето на приетата от Конгреса

Американският президент Доналд Тръмп наложи вето на приетата от Конгреса ...

......... за стената, но страната отказа. Миналата година Тръмп наложи частична парализа на федералното правителство заради безизходицата с Конгреса относно финансирането на стената.  След като сделката за предотвратяване на нова парализа не му осигури исканото финансиране, Тръмп обяви извънредно положение, като пренасочи средства, определени за други проекти, за изграждането на бариерата. 


САЩ, в съгласие с Европейския съюз, Австралия и Канада, наложиха

САЩ, в съгласие с Европейския съюз, Австралия и Канада, наложиха ...

......... му богатство е намаляло с над 7,5 млрд. долара, или около 81%, след налагането на санкциите. САЩ посочиха като причина за санкциите твърдения, че магнатът е наредил убийството на бизнесмен и е имал връзки с руската организирана престъпност. Дерипаска многократно отхвърли обвиненията, наричайки ги неоснователни слухове, разпространявани от бизнес врагове.


Основните американски борсови индекси започват последната сесия от седмицата на

Основните американски борсови индекси започват последната сесия от седмицата на ...

......... световната икономика. При търговията с ценни метали цената на златото се покачва с 0,59% до 1302,7 долара за тройунция, докато паладият достигна рекордно ниво от 1567,25 долара за тройунция, преди цената му да се понижи до 1550,54 долара за тройунция в началото на сесията.* Информацията е актуална към 17:15 ч.


Американската комисия за ценните книжа и борсите съди Volkswagen (VW)

Американската комисия за ценните книжа и борсите съди Volkswagen (VW) ...

......... ще се проведе на 25 март. Германската прокуратура също така провежда криминално разследване за това дали настоящият главен изпълнителен директор на VW Херберт Дийс, председателят Ханс Дитер Пьотш и тогавашният главен изпълнителен директор Мартин Винтеркорн не са информирали инвеститорите твърде късно за нарушенията на компанията и възможните от тях последствия.


Водещите американски индекси останаха без значителна промяна след края на

Водещите американски индекси останаха без значителна промяна след края на ...

......... барел.Златото от своя страна поевтиня с над 1% до цена от 1296 долара за барел. Доходността по американските държавни ценни книжа нараства, като по 10-годишните и 30-годишните облигации достига съответно 2,63% и 3,044%.Доларовият индекс, който измерва силата на американските пари спрямо кошница конкурентни валути, нараства с 0,21% до 96,75 пункта.Американският президент Доналд Тръмп, както и финансовият министър Стивън Манучин,

Американският президент Доналд Тръмп, както и финансовият министър Стивън Манучин, ...

......... допълни той. Коментарът бе направен, след като в четвъртък европейските депутати отхвърлиха предложение за започване на търговски преговори по ограничено споразумение със САЩ. Във вторник постоянният търговски представител на САЩ Робърт Лайтайзър предупреди, че САЩ не могат да сключат търговско споразумение с ЕС, което не се отнася до селското стопанство.


Основните индекси на Нюйоркската фондова борса започват сесията на червена

Основните индекси на Нюйоркската фондова борса започват сесията на червена ...

......... бенчмарк, добиван в Северно море, сорт Брент се повишава с 1,47% до 67,63 долара за барел, докато тази на американския лек суров петрол West Texas Intermediate се покачва с 2,64 на сто до 58,37 долара за барел.Златото поевтинява с 1,08% до 1295,10 долара за тройунция.*Информацията е актуална към 17:10 ч.


САЩ също няма да използват своите самолети Boeing 737 MAX

САЩ също няма да използват своите самолети Boeing 737 MAX ...

......... се приземяват. Това е вторият път, в който американските власти спират полети на самолети на Boeing в рамките на шест години. Преди това през 2013 г. временно беше спряна употребата на 787 Dreamliner. От Boeing заявиха, че подкрепят решението на американските власти, въпреки че според компанията нейните самолети са безопасни.


Индексите на Wall Street се повишиха на фона на доброто

Индексите на Wall Street се повишиха на фона на доброто ...

......... разочарованието от по-слабия от очаквания индекс на цените на производител. Във вечерните часове еврото поскъпна с 0,40% до 1,1333 долара. На петролните пазари американският суров петрол WTI отчете ръст в цената си с 2,58%, а сорта Брент – с 1,45%.Златото също поскъпна – с 0,95% до 1310,40 долара за тройунция.


Инцидентът в Етиопия с Boeing 737 Max събуди съмненията за

Инцидентът в Етиопия с Boeing 737 Max събуди съмненията за ...

......... Boeing Airbus SE. Индонезийската Lion Air също обмисля да пренасочи поръчката си за 22 млрд. долара в полза на Airbus, твърди източник, запознат с плановете на компанията, а бъдещето на поръчката на Flyade за 5,9 млрд. долара е все още неясно.Продължението на материала четете в сайта на Bloomberg TV Bulgaria!


Основните показатели на Нюйоркската фондова борса започват сесията на зелена

Основните показатели на Нюйоркската фондова борса започват сесията на зелена ...

......... 0,70 долара до 67,37 долара за барел, докато тази на американския лек суров петрол WTI отчита ръст от 1,12 долара до 57,99 долара за барел.Златото, от своя страна, достига двуседмичен връх при търговията, като цената му се покачва с 0,8% до 1308,40 долара за тройунция.*Информацията е актуална към 17:15 ч.


Повечето от основните индекси на Нюйоркската фондова борса завършиха днешната

Повечето от основните индекси на Нюйоркската фондова борса завършиха днешната ...

......... 0,01% до 1,1285 долара. На фючърсовите пазари цената на международния бенчмарк Брент се покачи с 0,12 долара до 66,70 долара за барел, докато цената на американския лек суров петрол West Texas Intermediate отбеляза ръст от 0,08 долара до 56,87 долара за барел.Златото поскъпна с 0,6% до 1299,10 долара за тройунция.


САЩ и Китай са близо до споразумение, което ще сложи

САЩ и Китай са близо до споразумение, което ще сложи ...

......... на интелектуалната собственост, отбеляза американският търговски представител, цитиран от Ройтерс. По думите му президентът Доналд Тръмп няма да приеме споразумение с Китай, освен ако то се изпълнява. Такъв документ според Лайтхайзър би позволил много селскостопански продажби за американските фермери. Американският преговарящ прогнозира, че документът ще бъде над 110-120 страници. /БТА/


Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average започва борсовата

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average започва борсовата ...

......... свой ред поскъпва. Американският сорт WTI увеличава цената си с 1,07% до 57,40 долара за барел. Фючърсите върху международния бенчмарк Брент пък поскъпват с 0,6% до 66,98 долара за барел. Цената на златото също се придвижва във възходяща посока с 0,44% до 1296,80 долара за тройунция.*Информацията е актуална към 17:10 ч.


Главният прокурор на Ню Йорк разследва връзките между Deutsche Bank,

Главният прокурор на Ню Йорк разследва връзките между Deutsche Bank, ...

......... изготвял документи, в които е завишавал цените на притежаваните от него активи. Бившият адвокат представи копия от документите, които по неговите твърдения били предоставени на Deutsche Bank. Investors Bank от своя страна получи призовка заради документи във връзка със спонсорирания от нея проект Тръмп Парк Авеню, отбелязва американското издание. /БТА/


Председателят на Федералния резерв Джером Пауъл заяви в интервю, излъчено

Председателят на Федералния резерв Джером Пауъл заяви в интервю, излъчено ...

......... сме от тази гледна точка“. Пауъл допълни още, че според него икономиката все още е силна, макар да призна, че по-слабото представяне на глобално ниво може да започне да удря и САЩ. „Бих казал, че няма причина, поради която икономиката да не може да продължи да се разширява“, заяви той.


Основните американски индекси започват седмицата с ръстове, след като силно

Основните американски индекси започват седмицата с ръстове, след като силно ...

......... 55 цента до ниво от 56,62 долара за барел. Международният бенчмарк Брент, добиван в Северно море, прибавя 61 цента към стойността си до 66,41 долара за барел. Американските фючърси върху златото отписват 0,42% от стойността си и достигат 1292,53 долара за тройунция.  *Материалът е актуален към 17,26 ч. българско време. 


Американският президент Доналд Тръмп има планове да поиска 8,6 млрд.

Американският президент Доналд Тръмп има планове да поиска 8,6 млрд. ...

......... изпълняващия длъжността директор на Службата за управление и бюджет Ръс Воут администрацията ще се опита да постигне 5-процентно съкращение на разходите. Той обаче не уточни на каква основа ще е понижението. Според източниците то ще се изчислява спрямо тавана на разходите, зададен в Закона за бюджетния контрол от 2011 г.


САЩ са доставили над една трета от продадените по света

САЩ са доставили над една трета от продадените по света ...

......... спаднал със 17 на сто в сравнение с периода 2009-2013 г., отбелязва СИПРИ. След САЩ и Русия се нареждат Франция, Германия и Китай, които общо държат над 75 на сто от доставките. Саудитска Арабия, Индия, Египет, Австралия и Алжир са закупили общо една трета от продадените по света оръжия.  /БТА/


В разговори със свои приближени президенът на САЩ Доналд Тръмп

В разговори със свои приближени президенът на САЩ Доналд Тръмп ...

......... 2%, припомня ТАСС. На срещата на върха на Алианса той предложи не само да бъде изпълнено това задължение, но и да се увеличат разходите до 4% от БВП. В момента само осем страни членки на НАТО харчат за отбрана над 2%. Военният бюджет на САЩ е около 3,58% от БВП.


Въвеждането на данък върху свръхбогатството ще намали бюджетния дефицит и

Въвеждането на данък върху свръхбогатството ще намали бюджетния дефицит и ...

......... данък за свръхбогатите има основание, посочи експертът. "Трябва обаче да признаем, че има икономическа разлика между това кой вид данък се увеличава или какъв вид нов данък се въвежда, защото това има отражение върху различни сектори от икономиката. Затова данъкът върху свръхбогатството има своите предимства и недостатъци“, коментира още тя.


Филаделфия ще задължи всички търговци да приемат разплащания в брой

Филаделфия ще задължи всички търговци да приемат разплащания в брой ...

......... градските съвети. Законодателите във Вашингтон и Чикаго също приеха подобен закон, но той още не е ратифициран. Така Масачузетс е единственият засега американски щат, който има закон на хартия, принуждаващ всички търговци да приемат пари в брой. Мярката обаче, приета преди над 40 години, не се прилага на практика. /БТА/


Доброто състояние на американската икономика и ниската инфлация позволяват на

Доброто състояние на американската икономика и ниската инфлация позволяват на ...

......... дългосрочните лихви и да навреди на икономиката, като прекалено много свие обема на притежаваните държавни облигации. Според някои анализатори това портфолио на Фед ще се свие до около 3,5 трлн. долара, което доста надхвърля общата сума от под 1 трлн. долара преди началото на финансовата криза през 2008 г. /БТА/


Макар да изглежда, че съществуват редица обезпокояващи примери, ядрената енергия

Макар да изглежда, че съществуват редица обезпокояващи примери, ядрената енергия ...

......... Казано просто, ядрената енергия е далеч по-ефективна и енергоемка от слънчевата или вятърната енергия. Всъщност, според данните, публикувани от Института за ядрена енергия, цялата ядрена индустрия в САЩ, една от най-големите енергоемки култури на глава от населението в света, произвежда само 2 000 метрични тона обработено ядрено гориво всяка година.


Основните американски индекси завършиха петъчната сесия със спад, след като

Основните американски индекси завършиха петъчната сесия със спад, след като ...

......... да запишат ръст от половин процент. Контрактите върху международния бенчмарк Брент, добиван в Северно море, отписаха 54 цента от стойността си до 65,76 долара за барел. Те са напът да постигнат седмичен ръст от приблизително 1%. Американските фючърси върху златото се повишиха с 13,20 долара до 1299,30 долара за тройунция.


Министърът на военновъздушните сили на САЩ Хедър Уилсън, която беше

Министърът на военновъздушните сили на САЩ Хедър Уилсън, която беше ...

......... съвет за сигурност по времето на администрацията на Джордж Буш-старши. След като се присъедини към Пентагона, Уилсън посети Ирак и Афганистан и изрази безпокойството си от състоянието на военновъздушните сили, които според нея са твърде малки, особено в момент, когато Пентагонът насочи вниманието си към съревнованието с Русия и Китай.


Прокуратурата в Манхатън обяви днес, че е предявила криминални обвинения

Прокуратурата в Манхатън обяви днес, че е предявила криминални обвинения ...

......... седмица на международното летище в Лос Анджелис. Сестра му е в неизвестност от октомври 2017 г. Друг обвиняем по схемата - 50-годишният Марк Скот от Флорида - не се призна през септември м.г. за виновен по обвинение в заговор за изпирането на над 400 милиона долара от "OneCoin Ltd".  /БТА/


Американският президент Доналд Тръмп каза днес пред журналисти в Белия

Американският президент Доналд Тръмп каза днес пред журналисти в Белия ...

......... но добави, че според него страната му би се справила много добре и със, и без споразумение с най-голямата азиатска икономика. "Убеден съм, но ако няма добро споразумение, няма да подпиша споразумението", каза Тръмп пред журналисти, преди да замине за Алабама, за да посети райони, пострадали от торнадо, предаде АФП.


Агенцията за опазване на околната среда на САЩ ( Environmental

Агенцията за опазване на околната среда на САЩ ( Environmental ...

......... идентификационни номера (RIN), споделят още източниците. Такива търговци в миналото са придобивали големи обеми от кредити за биогорива, принуждавайки по-малките играчи, които се нуждаят от RIN, да купуват на по-високи цени. Мерките ще изискват и установяване на тримесечна валидност на кредитите, за да се предотврати тяхното натрупване на едно място.


Основните индекси на Нюйоркската фондова борса започват последната сесия от

Основните индекси на Нюйоркската фондова борса започват последната сесия от ...

......... барел, докато тази на американския лек суров петрол West Texas Intermediate отчита спад от 1,73 долара до 54,92 долара за барел. От друга страна златото поскъпва с 0,83 на сто до 1296,80 долара за тройунция заради негативните икономически данни от САЩ, Китай и ЕС.* Информацията е актуална към 17:00 ч.


Белият дом ще представи в понеделник небалансиран бюджет въпреки оптимистичните

Белият дом ще представи в понеделник небалансиран бюджет въпреки оптимистичните ...

......... намират на тяхна територия. В някои от случаите държавите, в които има военни на САЩ, може да се окажат задължени да плащат пет до шест пъти повече, отколкото сега. Според екипа на президента това е начин да накара съюзниците си в НАТО да ускорят увеличението на разходите си за отбрана.


Милиардерът и бивш кмет на Ню Йорк Майкъл Блумбърг наскоро

Милиардерът и бивш кмет на Ню Йорк Майкъл Блумбърг наскоро ...

......... не могат да си позволят да платят. Но ето че сега се появява Майкъл Блумбърг с нетно богатство от 55 млрд. долара и дългогодишен опит в борбата срещу въглищните електроцентрали. Може би неговият план ще звучи значително по-реалистично от „Новата зелена сделка“. Въпросът, колко ще струва всичко това, обаче остава.


Бившият директор на предизборната кампания на Доналд Тръмп - Пол

Бившият директор на предизборната кампания на Доналд Тръмп - Пол ...

......... което той получи 47 месеца затвор днес, престъпленията бяха разкрити в хода на разследването на специалния прокурор Робърт Мълър за руска намеса в изборите в САЩ през 2016 г., отбелязва Ройтерс.  Преди произнасянето на присъдата днес Манафорт помоли за снизхождение, но не се извини за поведението си, отбелязва ТАСС. /БТА/


Американските пазари завършиха борсовата сесия в четвъртък с понижения, след

Американските пазари завършиха борсовата сесия в четвъртък с понижения, след ...

......... 10%, докато при Dow е от над 9%. Цената на петрола нарастна. Американският сорт WTI поскъпна с 0,6% до 56,56 долара за барел. От своя страна фючърсите върху международния бенчмарк Брент увеличават стойността си по-умерено с 0,24% до 66,15 долара за барел.Златото поевтинява с 0,1% до 1286,30 долара за тройунция.


Бившият адвокат на американския президент Доналд Тръмп съди неговата компания

Бившият адвокат на американския президент Доналд Тръмп съди неговата компания ...

......... на Коен с и от името на компанията“, се посочва в иска на адвоката, направен пред съд в Манхатън. „Тези въпроси включват редица изслушвания пред Конгреса, разследването на специалния прокурор Робърт Мълър и други“, се казва още в текста. Сопред Коен трябва да му бъдат възстановени най-малко 1,9 млн. долара.


Ако демократите в САЩ продължат да се надпреварват кой е

Ако демократите в САЩ продължат да се надпреварват кой е ...

......... оказва най-сериозно влияние в университетите, в областта на изкуството, в културните кръгове. „Ако гледате наградите „Оскар“, цялата дискусия е дали достатъчно афроамериканци и жени печелят награди. Но на кого му пука за наградите „Оскар“, попита Фукуяма и изрази съмнение, че това е сериозен проблем сред широката общественост, посочва още БТА. 


Основните индекси на Нюйоркската фондова борса започват днешната сесия с

Основните индекси на Нюйоркската фондова борса започват днешната сесия с ...

......... пазари цената на сорт Брент отчита спад от 0,05 долара до 65,94 долара за барел, докато фючърсите върху американския лек суров петрол WTI поскъпват с 0,15 долара до 56,37 долара за барел. Цената на златото се понижава с 0,19% до 1285,20 долара за тройунция.* Информацията е актуална към 17:30 ч.


Федералният резерв на САЩ облекчава банковите стрес тестове за местните

Федералният резерв на САЩ облекчава банковите стрес тестове за местните ...

......... Облекчението сега представлява победа за големите местни банки Goldman Sachs, Morgan Stanley, JPMorgan, Bank of America и Citigroup. Федералният резерв оправда своя ход с подобрения в капиталовото планиране след кризата. Другите банки не са били одитирани толкова често и затова трябвало да продължат да преминават през качествената част от теста.


Според доклад на Администрация за енергийна информация (EIA) през настоящия

Според доклад на Администрация за енергийна информация (EIA) през настоящия ...

......... на първо място е Апалачия (441 хил. куб.м на ден), следван от Хейнсвил (262 хил. куб.м на ден), Игъл Форд (143 хил. куб.м на ден), Ниобрара (118 хил. куб.м на ден), Анадарко (80 хил. куб.м на ден), Бакен (54 хил. куб.м на ден) и Перм (34 хил. куб.м на ден).


Индексите на Wall Street отчетоха понижения в сряда, докато инвеститорите

Индексите на Wall Street отчетоха понижения в сряда, докато инвеститорите ...

......... Във вечерните часове еврото остана стабилно спрямо долара на ниво от 1,1309 долара. Фючърсите върху американския суров петрол WTI поевтиняха с 0,57% до 56,24 долара за барел. Сортът Брент обаче поскъпна с 0,21% до 66 долара за барел.Златото успя да прибави 0,12% към стойността си до 1286,30 долара за тройунция.


Различните предположения и прогнозирани сценарии за развитие на търговските преговори

Различните предположения и прогнозирани сценарии за развитие на търговските преговори ...

......... съкращенията на Организацията на страните износителки на петрол (ОПЕК) и производствения възход на шистовия добив в САЩ. От друга страната златото поскъпва с 0,15 на сто до 1286,60 долара за тройунция. В същото време паладият се търгува без промяна при 1515 долара за тройунция.* Информацията е актуална към 17:10 ч.


Търговският дефицит на САЩ отбелязва 10-годишен връх през 2018 г.,

Търговският дефицит на САЩ отбелязва 10-годишен връх през 2018 г., ...

......... отговор на налозите властите в Пекин спряха вноса на ключов американски износ като соя, чиито доставки през миналата година намаляха с 4 млрд. долара. Заплахите за мита и срещу други търговски партньори, като ЕС например, също допринесоха за глобалното икономическо забавяне и като следствие – за търсенето на американски стоки.


Американската енергийна компания Exxon Mobil очаква размерът на капиталовите разходи

Американската енергийна компания Exxon Mobil очаква размерът на капиталовите разходи ...

......... ще дойдат от американската шистова индустрия, сондажните проекти в Бразилия и Гвиана и международните проекти на Exxon за втечнен природен газ (LNG). Прогнозите бяха обявени само ден, след като дружеството заяви, че очаква производството от Пермския басейн да нарасне до 1 млн. барела петролен еквивалент дневно още през 2024 г.


Бившият кмет на Ню Йорк Майкъл Блумбърг обяви, че няма

Бившият кмет на Ню Йорк Майкъл Блумбърг обяви, че няма ...

......... чистата енергия“. Решението на Блумбърг да не се присъедини към надпреварата маркира четвъртия път, в който той обмисля, а след това отхвърля, възможността да се кандидатира за Белия дом, въпреки че предишните му предварителни кампании не бяха толкова развити. В предишните години той смяташе да се кандидатира като независим кандидат.


Основните индекси на Нюйоркската фондова борса приключиха днешната сесия на

Основните индекси на Нюйоркската фондова борса приключиха днешната сесия на ...

......... сорт Брент се покачи с 0,19 долара до 65,86 долара за барел, докато тази на West Texas Intermediate отчете спад от 0,3 долара до 56,56 долара за барел.Златото поевтиня с 2,8 долара, като се търгуваше при цена от 1284,70 долара за тройунция, достигайки своето най-ниско ниво в последните пет седмици.


Американската енергийна компания General Electric Co прогнозира намаляване на свободния

Американската енергийна компания General Electric Co прогнозира намаляване на свободния ...

......... сегмент като цяло ще бъде отрицателен. През януари той сподели, че инвеститорите могат да очакват през 2019 г. да отслабне свободния паричен поток в промишлеността заради плана за преструктуриране на подразделенията за електроенергия и възобновяеми енергийни източници, като прогнозира, че потокът отново ще стане положителен в началото на следващото десетилетие.


Американските пазари започнаха борсовата сесия във вторник без значителни изменения,

Американските пазари започнаха борсовата сесия във вторник без значителни изменения, ...

......... върху американския сорт WTI поскъпват с 0,57% до 56,91 долара за барел.Златото поевтинява с 0,32% до 1283,40 долара за тройунция. При облигациите доходността по 10-годишните американски държавни ценни книжа и 30-годишните нараства съответно до 2,737% и 3,097%.Доларовият индекс също се повиши с 0,17% до 96,85 пункта.*Информацията е актуална към 17:15 ч.


Търговецът на дребно Target прогнозира, че печалбата за 2019 г.

Търговецът на дребно Target прогнозира, че печалбата за 2019 г. ...

......... марж на печалбата пада до 25,7% през четвъртото тримесечие спрямо 26,1% година по-рано. Компанията прогнозира коригираната печалба за 2019 г. между 5,75 и 6,05 долара на акция, над очакванията на анализаторите за 5,61 долара на акция. Акциите на Target са регистрирали ръст в цената с близо 10% за една година.


С по-големи данъци да се облагат богатите и компаниите, за

С по-големи данъци да се облагат богатите и компаниите, за ...

......... трудни за обясняване на обществеността и аргументите "против богатите", размахвани от определени демократи, биха могли да повлияят на избирателите, твърди Торндайк. Според Кенет Схив, професор по политически науки в Станфордския университет, данъчното облагане на богатите "ще бъде ключова тема в дебата за първичните избори на демократите през 2020 година". /БТА/


Финансовият министър на САЩ Стивън Манучин въведе в сила специални

Финансовият министър на САЩ Стивън Манучин въведе в сила специални ...

......... тавана на дълга, тъй като според тях споровете около него в Конгреса струват на данъкоплатците пари като увеличават икономическата несигурност. От друга страна привържениците му смятат, че използването му за договаряне на съкращения на разходите е в интерес на обществеността във времена на исторически високи нива на задлъжнялост на страната.


Съединените щати прекратяват търговските преференции за Индия и Турция, тъй

Съединените щати прекратяват търговските преференции за Индия и Турция, тъй ...

......... като е достатъчно развита икономически, посочва Ройтерс. Търговските преференции се отнемат на Индия, защото според Тръмп тя не е осигурила равен достъп на американски стоки на индийския пазар. Прекратяването на търговските преференции може да влезе в сила не по-рано от 60 дни след като бъде уведомен Конгресът, отбелязва ТАСС.  /БТА/


Положителните новини за напредъка на американско-китайските търговски преговори в понеделник

Положителните новини за напредъка на американско-китайските търговски преговори в понеделник ...

......... на директорите на Newmont Баррик предложи сътрудничество между двете в щата Невада. Акциите на Newmont поскъпнаха с 0,6%. Книжата на Barrick добавят 0,9 процента. Акциите на Kraft Heinz поскъпнаха с 2,5%, след като инвестиционната банка Morgan Stanley повиши оценката си от "Underweight" на "Equal Weight".гледано: 45   Още видео0 гласа


Правната комисия на Камарата на представителите, контролираната от демократите долна

Правната комисия на Камарата на представителите, контролираната от демократите долна ...

......... общество, че това трябва да се случи“, заяви конгресменът демократ. Той посочи като доказателства за възпрепятстване на правосъдието уволнението на бившия директор на ФБР Джеймс Коми, който ръководеше разследване за предполагаемата руска намеса в президентските избори през 2016 г. и възможния сговор между предизборния екип на Тръмп и руските власти.


Американските борсови индекси стартираха първата за седмицата сесия с ръстове 

Американските борсови индекси стартираха първата за седмицата сесия с ръстове  ...

......... САЩ за февруари. Във вторник се чакат новини от централната банка на Австралия, в сряда - от канадската, а в четвъртък - от ЕЦБ. В Китай пък от вторник ще заседава Националния Народен Конгрес, който ще трябва да реши какви ще са целите за икономическия ръст пред страната.*Актуално към 16,45 


През 2003 г. Дан Съливан, по онова време служител в

През 2003 г. Дан Съливан, по онова време служител в ...

......... той. А ако Тръмп се съгласи на сделка с отстъпки? По-добре да не беше предприемал нищо, казва Скот Кенеди, експерт по Китай в Центъра за стратегически и международни изследвания. „Така поне нямаше да влошим за две години отношенията си с нашите съюзници или да създаваме волатилност на пазарите“, отбелязва той.


Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че решението на демократите

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че решението на демократите ...

......... когато президентът е в чужбина. „Опитах се да гледам колкото мога“, заяви държавният глава. „Не можах да гледам много, тъй като бях малко зает, но смятам, че провеждането на подобно фалшиво изслушване по средата на тази толкова важна среща на върха е наистина ужасно нещо“, допълни президентът, цитиран от Ройтерс.


Конгресът в САЩ вече разисква аспектите на Закона срещу картелите

Конгресът в САЩ вече разисква аспектите на Закона срещу картелите ...

......... седмици. Саудитска Арабия притежава значителна власт над цените на петрола, въпреки че САЩ успяха да я задминат като най-големият производител в света с възхода на шистовия добив. Но американската петролна индустрия също се нуждае от по-високи цени. Къде е точката на равновесие вижте в продължението в сайта на Bloomberg TV Bulgaria!


Социалистическият уклон на демократите ще доведе до преизбирането му на

Социалистическият уклон на демократите ще доведе до преизбирането му на ...

......... събитие от седмицата, срещата на върха със севернокорейския лидер Ким Чен-ун, той я определи като „много продуктивна“. „От време на време трябва да се ходи“, а не да се тича, каза той, коментирайки защо преговорите са приключили преждевременно, без обща декларация. Предложението на Ким „не ми изглеждаше приемливо“, каза президентът. 


Енергийната компания Intersect Power LLC наскоро разкри своя план да

Енергийната компания Intersect Power LLC наскоро разкри своя план да ...

......... на шесто място в САЩ по брой соларни мощности.        През 2018 г. вятърната енергия е осигурила 18,6% от енергийното потребление в Тексас, докато прогнозите предвиждат през тази година нейният дял да нарасне до 23,4 на сто. От друга страна през 2019 г. се очаква 2,1-процентен ръст и при соларната енергия.