Щатските пазари записаха позитивна сесия, след като инвеститорите приветстваха силните

Щатските пазари записаха позитивна сесия, след като инвеститорите приветстваха силните ...

......... Фючърсите върху американския суров петрол WTI приключиха сесията с 20 цента нагоре до 52,31 долара за барел. Контрактите върху сорта Брент се повишиха с 68 цента, или 1,1%, до 61,32 долара за барел.Златото също поскъпна, като цената на фючърсите му завърши с 5,40 долара нагоре до 1293,80 долара за тройунция.


Разпродажбите на фондовите борси се превръща в значителна тежест за

Разпродажбите на фондовите борси се превръща в значителна тежест за ...

......... оказва много по-сериозен ефект. Делът на личните потребителски разходи, заделяни за бижута, е „тясно свързан с движенията на фондовата борса“, пише Стрювън в своя доклад от 15 януари. „Фокусирайки се върху извадка от 1995 г., ние открихме големи ефекти от фондовия пазар върху разходите за луксозни стоки“, споделя икономистът.  


Федерални служители без изплатени заплати или пуснати принудително в отпуск

Федерални служители без изплатени заплати или пуснати принудително в отпуск ...

......... Федерални служители без изплатени заплати или пуснати принудително в отпуск заради удължената частична парализа на правителството се редят на опашка за храна и кафе през обществена кухня във Вашингтон.


Основните индекси на Нюйоркската фондова борса започват сесията в сряда

Основните индекси на Нюйоркската фондова борса започват сесията в сряда ...

......... сорт Брент отчита лек спад от 0,03 долара до 60,61 долара за барел. Фючърсите върху американския лек суров петрол West Texas Intermediate поевтиняват с 0,23 долара до 51,88 долара за барел. Цената на златото се покачва с 0,31 на сто до 1292,30 долара за барел.*Информацията е актуална към 17:10 ч.


Американската инвестиционна банка Goldman Sachs успя да задмине очакванията за

Американската инвестиционна банка Goldman Sachs успя да задмине очакванията за ...

......... минути преди началото на борсовата сесия в САЩ. Книжата поевтиняха с 30% през последните 12 месеца и с над 25% само през четвъртото тримесечие заради участието на финансовата институция в скандала с малайзийския суверенен фонд 1MDB. Подразделението на банката за управление на активи отчете рекордни приходи от 1,7 млрд. долара.


Дори да бе изненадан, Майк Помпейо не го показа. Държавният

Дори да бе изненадан, Майк Помпейо не го показа. Държавният ...

......... ги оценявате!ИмеКоментарМоля, въведете следния код, за да изпратите Вашия коментар! ИзпратиНапиши коментарНужен е javascript, за да пускате коментари и за да ги оценявате!Напиши коментар Още от Свят Бизнесът в Германия се опасява от хаос заради BrexitТърговската война е основен глобален риск според бизнес лидериГермания разчита на вътрешна подкрепа в</p></a></div>
</article>
				<hr />
				<div style=


Bank of America обяви по-добри от очакванията печалба и приходи

Bank of America обяви по-добри от очакванията печалба и приходи ...

......... в сряда, а Morgan Stanley ще обяви резултатите си за тримесечието в четвъртък. Книжата на банковия гигант поскъпнаха с над 7% тази година, като се възстановиха от най-големите си загуби от миналия месец. През декември книжата на Bank of America се сринаха с 13,24% на фона на големите пазарни разпродажби.


Най-големият фонд за управление на активи в света BlackRock обяви

Най-големият фонд за управление на активи в света BlackRock обяви ...

......... отбеляза и рекорден тримесечен приток от 81 млрд. долара в своя бизнес iShares. През 2018 г. компанията е върнала на своите акционери 3,6 млрд. долара, включително и 1,7 млрд. долара от обратно изкупуване на акции през цялата година. Акциите на дружеството се търгуват с понижение от 1,5% в предборсовата търговия. 


Русия продължава да е в "очевадно нарушение" на договора за

Русия продължава да е в "очевадно нарушение" на договора за ...

......... "подкрепени с конкретика и не съдържат нови елементи, които да позволят да се разчита на сближаване на подходите". Рябков отбеляза, че САЩ се опитват да унищожат договора. "Смятаме, че Русия съблюдава стриктно договора, докато САЩ изострят напрежението и не желаят да слушат нашите аргументи", каза той, цитиран от ДПА. /БТА/


Щатските индекси започват сесията с ръст, а Netflix поведе повишенията

Щатските индекси започват сесията с ръст, а Netflix поведе повишенията ...

......... стойността си до 60,13 долара за барел, след като в понеделник поевтиняха с над 2%. Контрактите върху американския лек суров петрол WTI поскъпват с 1,08 долара до 51,59 долара за барел. Американските фючърси върху златото нарастват с 0,05% до 1292 долара за тройунция.*Материалът е актуален към 17,24 ч. българско време. 


След гигантите в банковия бранш JP Morgan и Citigroup сега

След гигантите в банковия бранш JP Morgan и Citigroup сега ...

......... като лихвените проценти растат. Проблемите при ипотечните кредити засягат целия банков сектор в САЩ – таксите при ипотечното банкиране отбелязват понижение от близо 50 на сто и при JPMorgan. Акциите на Wells Fargo поевтиняват с 2,3 на сто в 16:40 ч българско време при търгуването им на Нюйоркската фондова борса.Американската банка JPMorgan Chase & Co отчете по-слаба от очакваното

Американската банка JPMorgan Chase & Co отчете по-слаба от очакваното ...

......... 2,20 долара на акция по данни на IBES. Приходите от лихви нарастват с 9% до 14,5 млрд. долара, подпомогнати от по-високите лихвени проценти през 2018 г. Приходите на банката като цяло също се увеличават с 4,1% до 26,80 млрд. долара – малко под очакванията на анализаторите за 26,83 млрд. долара.


Американският президент Доналд Тръмп заяви, че никога не е работил

Американският президент Доналд Тръмп заяви, че никога не е работил ...

......... и на администрацията в Белия дом защитиха действията на Тръмп, посочвайки, че той е жертва на изтичане на информация. Междувременно американското разузнаване заключи, че властите в Москва са водили пропагандна и хакерска кампания в подкрепа на Тръмп по време на президентските избори през 2016 г. - твърдения, които Москва отрича.


През миналата година президентът на САЩ Доналд Тръмп няколко пъти

През миналата година президентът на САЩ Доналд Тръмп няколко пъти ...

......... на САЩ изтегли страната от Парижкото споразумение за климата и публично е поставял под въпрос военните съюзи с Япония и Южна Корея. Той обяви и изтеглянето на американските войски от Сирия, без да се консултира със съюзниците си от коалицията за борба с Ислямска държава, припомня в. "Ню Йорк таймс".


Индексите на Wall Street се понижиха в понеделник, най-вече под

Индексите на Wall Street се понижиха в понеделник, най-вече под ...

......... часове еврото поевтиня с минималните 0,03% до 1,1465 долара. Цените на петрола пък вървяха надолу през целия ден и вечерта българско време сортът Брент отчете спад в цената си с 2,27%, а фючърсите върху американския суров петрол WTI - с 1,82%.Златото поскъпна с 0,16% до 1291,60 долара за тройунция.  


През управлението на американския президент Доналд Тръмп са били затворени

През управлението на американския президент Доналд Тръмп са били затворени ...

......... напусне Парижкото споразумение за изменението на климата и разхлабва регулациите, наложени от кабинета на Обама за емисиите вредни газове, отделяни от електроцентралите, за да стимулира местното производство на петрол, газ и въглища. Това доведе до рязко повишаване на емисиите, отделяни на територията на САЩ през изминалата година спрямо 2017 г.Американското електро- и газоразпределително дружество PG&E се подготвя да попълни

Американското електро- и газоразпределително дружество PG&E се подготвя да попълни ...

......... въздействие върху нейните потребители. Мащабните пожари, които унищожиха огромни площи в щата Калифорния, отнеха живота на 86 души и причиниха сериозни материални щети. Базираната в Сан Франциско компания ще направи тази стъпка, за да избегне тежестта на многомилиарден дълг заради щетите, които огнената стихия нанесе на нейните съоръжения и оборудване.


Притесненията за разочароващи корпоративни отчети за четвъртото тримесечие тласкат към

Притесненията за разочароващи корпоративни отчети за четвъртото тримесечие тласкат към ...

......... лек суров петрол West Texas Intermediate поевтиняват с 0,65 долара, или 1,3 на сто, до 50,94 долара за барел. Цената на златото се повишава с 0,12% до 1291 долара за тройунция, тъй като инвеститорите потърсиха сигурност след поевтиняването на акциите след негативнитетърговски данни за Китай.*Информацията е актуална към 17:15 ч.


Американската банка Citigroup отчете изненадващ спад на приходите за тримесечието

Американската банка Citigroup отчете изненадващ спад на приходите за тримесечието ...

......... долара на акция, през тримесечието до 31 декември от 3,70 млрд. долара, или 1,28 долара на акция, година по-рано.Приходите са се свили с 2% до 17,12 млрд. долара. Анализаторите очакваха ръст от 1,7% на приходите до 17,55 млрд. долара и печалба от 1,55 долара на акция, сочат данни на Refinitv.


Американската енергетика е постигнала нещо, което преди е изглеждало невъзможно

Американската енергетика е постигнала нещо, което преди е изглеждало невъзможно ...

......... за периода между май и октомври (с изключение на два месеца), понижавайки се до 9,42 млн. барела през октомври. С други думи, САЩ остават нетен вносител на петрол. През май-октомври дори само вносът на канадски петрол е бил два пъти по-висок от средния износ – 4/4,55 млн. барела на ден.


Имената на Иванка Тръмп и на Ники Хейли се споменават

Имената на Иванка Тръмп и на Ники Хейли се споменават ...

......... милиарда долара на капитала на Световната банка, издействано след трудни преговори с администрацията на Тръмп, включващи намаляване на заплатите на персонала. За добрия изход от преговорите попомогна и доброто дипломатическо решение на Джим Йон Ким да подкрепи фонда за насърчаване на жените в предприемачеството, за който се бореше Иванка Тръмп.


Спирането на работата на американското правителство заради искането на президента

Спирането на работата на американското правителство заради искането на президента ...

......... “Няма да го направя толкова бързо, защото това е нещо, което Конгресът трябва да стори”, обяви Тръмп пред репортери по време на среща с представители на властта, които подкрепят идеята му за стената. Днес спирането на работата на правителството премина границата, която видяхме през 1995-1996 г. при Бил Клинтън.  


В дните, след като американският президент Доналд Тръмп уволни директора

В дните, след като американският президент Доналд Тръмп уволни директора ...

......... намесила в изборите през 2016 г. и дали в това са замесени и американци, твърди Джеймс Бейкър, който е служил като главен съветник на ФБР до края на 2017 г. Той е дал показания в края на октомври. Белият дом заяви, че твърденията на The New York Times са “абсурдни”.


Основните американски борсови индекси приключиха сесията в петък с леки

Основните американски борсови индекси приключиха сесията в петък с леки ...

......... каза Пауъл. „Слаби потребителски разходи; всеки видя новините от Apple". През следващата седмица се очакват тримесечните данни от Citigroup и JPMorgan Chase & Co. JPM, с което ще бъде отбелязван неофициалния старт на сезона на отчетите, който може да предложи нови доказателства за състоянието на американските корпорации.      


Някой ден труднопреодолимият конфликт между президента Доналд Тръмп и демократите

Някой ден труднопреодолимият конфликт между президента Доналд Тръмп и демократите ...

......... код, за да изпратите Вашия коментар! ИзпратиНапиши коментарНужен е javascript, за да пускате коментари и за да ги оценявате!Напиши коментар Още от Свят Как ще приключи парализата на правителството в САЩ?Македония одобри промяната на името си в пореден ход към ЕС и НАТОHitachi се отказа от ядрените проекти във ВеликобританияНАЙ-ЧЕТЕНИ|НАЙ-КОМЕНТИРАНИ


Белите деца са били малцинство сред ражданията в 13 американски

Белите деца са били малцинство сред ражданията в 13 американски ...

......... били родени само в три щата: Калифорния, Тексас и Флорида. Все пак повече чернокожи бебета, отколкото такива с испански произход, са се родили в някои щати, като Луизиана, Алабама, Южна Каролина, Охайо, столицата на страната и Мисисипи, където на всеки десет чернокожи бебета се ражда по едно с латиноамерикански корен.  


Председателят на Федералния резерв Джером Пауъл подчерта в четвъртък, че

Председателят на Федералния резерв Джером Пауъл подчерта в четвъртък, че ...

......... той. Председателят на Фед бе запитан и за позицията му за частичното спиране на работа на американското правителство. Той заяви, че една „продължителна“ парализа ще се отрази в икономическите данни „доста бързо“ и че тъй като тя засяга някои агенции, осигуряващи икономически данни, тя ще направи представата за икономиката по-неясна.


Белият дом е започнал да подготвя терена за обявяване на

Белият дом е започнал да подготвя терена за обявяване на ...

......... дали може да се използват неизползвани средства. Тя била насочила вниманието си върху закона за бюджета, приет от Конгреса миналата година, включващ 13,9 милиарда долара за финансиране на различни проекти, които все още не са били похарчени, допълни вторият източник. Тръмп иска от Конгреса 5,7 милиарда за стената по границата. 


Основните индекси на Нюйоркската фонова борса завършиха днешната сесия с

Основните индекси на Нюйоркската фонова борса завършиха днешната сесия с ...

......... часа българско време. На петролните борси цената на международния бенчмарк сорт Брент се повиши с 0,30 долара до 61,74 долара за барел, докато фючърсите върху американския лек суров петрол WTI поскъпнаха с 0,23 долара до 52,59 долара за барел. Цената на златото се понижи с 4,60 долара до 1287,40 долара за тройунция.


Американският президент Доналд Тръмп обяви днес, че няма да участва

Американският президент Доналд Тръмп обяви днес, че няма да участва ...

......... дали да обяви национално извънредно положение, за да построи такава стена, каза вицепрезидентът Майк Пенс. В същото време Пенс увери, че Тръмп "ще постигне целта си по един или друг начин". Той призова демократите да договорят изход от кризата, като подчерта, че е време Конгресът да "си свърши работата". /БТА/


Основните индекси на Нюйоркската фондова борса стартират днешната сесия с

Основните индекси на Нюйоркската фондова борса стартират днешната сесия с ...

......... и 0,23 на сто. На петролните борси сортът Брент поскъпва с 0,23 долара до 61,67 долара за барел, докато американският WTI отчита понижение в цената от 0,18 долара до 52,54 долара за барел. Цената на златото отбелязва спад от 0,2 на сто до 1289,50 долара за тройунция.*Информацията е актуална към 18 ч.  


Индексите на Wall Street се повишиха в иначе волатилната сесия

Индексите на Wall Street се повишиха в иначе волатилната сесия ...

......... с 0,97% до 1,1552 долара. Двата най-търгувани вида петрол WTI и Брент отчетоха силни ръстове в края на сесията с по над 4% до съответно 52,25 долара за барел и 61,37 долара за барел. Златото също повиши цената си макар и с доста по-скромните 0,66% до 1294,40 долара за тройунция.


Заместник-главният прокурор и заместник-министър на правосъдието на САЩ Род Розенстайн

Заместник-главният прокурор и заместник-министър на правосъдието на САЩ Род Розенстайн ...

......... за претърсване на жилището на бивш адвокат на Доналд Тръмп. С това Розенстайн си навлече гнева на президента, който постоянно говори за "лов на вещици". След уволнението на Сешънс на теория контролът върху разследването на Мълър бе поет от временно изпълняващия длъжността министър на правосъдието и главен прокурор Матю Уитакър. 


Гуверньорът на Федералния резерв за Сейнт Луис Джеймс Булард изрази

Гуверньорът на Федералния резерв за Сейнт Луис Джеймс Булард изрази ...

......... признаци за насочване над (целта от) 2%... смятам, че имаме възможност да изчакаме и внимателно да прегледаме идващите данни и другите развития“, посочи Еванс. По думите му случващото се през първата половина на тази година ще е от особено значение за изготвянето на оценката за бъдещата парична политика на Фед.


Федералният резерв на САЩ трябва да бъде по-търпелив и да

Федералният резерв на САЩ трябва да бъде по-търпелив и да ...

......... инфлацията показват на централната банка, че не е необходимо ново повишаване на основните лихви. И все пак бизнес лидерите и инвеститорите на финансовите пазари показват повишена несигурност, смята Бостик. Според него дори тези данни да останат положителни, растежът на икономиката ще се забави, което ще се отрази на пазарните настроения.


Индексите на Нюйоркската фондова борса стартират днешната сесия на зелена

Индексите на Нюйоркската фондова борса стартират днешната сесия на зелена ...

......... долара. На петролните борси цената на сорт Брент отчита ръст от 3% до 60,46 долара за барел, докато фючърсите върху американския лек суров петрол WTI поскъпват с 1,66 долара до 51,44 долара за барел. Цената на златото остава стабилна при 1286,20 долара за тройунция.* Информацията е актуална към 17 ч. 


Международната агенция Fitch може да понижи държавния кредитен рейтинг на

Международната агенция Fitch може да понижи държавния кредитен рейтинг на ...

......... което ще влезе в сила т. нар. таван на дълга, който не позволява увеличаване на задълженията над прага, достигнат до този срок. След политическата криза през 2007-2008 г. се наложи неколкократно да бъде повишаван този таван, което всеки път бе съпътствано от остри политически битки между демократи и републиканци. /БТА/


Президентът на САЩ Доналд Тръмп каза снощи в телевизионно обръщение,

Президентът на САЩ Доналд Тръмп каза снощи в телевизионно обръщение, ...

......... стоманена ограда, а не бетонна стена", продължи Тръмп. Според него ограда по границата е критично важна за граничната сигурност и е необходима, за да пресече нелегалната имиграция от Латинска Америка.  Франс прес напомня, че желаната от него стена е причина за частичната парализа на федералното правителство, продължаваща 18 дни. /БТА/


Американските борси завършиха деня с ръстове, след като големите технологични

Американските борси завършиха деня с ръстове, след като големите технологични ...

......... тези на Wells Fargo и Bank of America. Производителите на чипове също не завършиха деня положително. Nvidia и Applied Materials записаха съответно 2,5% и 4,05% спад на цените на акциите. Това се случи след като Samsung понижи прогнозата за печалбата си за четвъртото тримесечие заради по-слабото търсене на чипове за памет.


Без единна посока започна търговията на щатските борси днес, пише

Без единна посока започна търговията на щатските борси днес, пише ...

......... Вашингтон за постигането на споразумение преди крайния срок през март. Днес и президентът Доналд Тръмп написа в Twitter, че разговорите за търговията между САЩ и Китай “вървят много добре”.   Talks with China are going very well! — Donald J. Trump (@realDonaldTrump) January 8, 2019*Информацията е актуална към 18:15 ч.


Президентът Доналд Тръмп казва, че има криза със сигурността по

Президентът Доналд Тръмп казва, че има криза със сигурността по ...

......... американските власти не разполагат с подходящ механизъм да изчислят доколко ефективни са преградните съоръжения при възпирането на нелегалните преминавания на границата. Според документа между 2007 и 2015 г. правителството е похарчило 2,3 млрд. долара за продължаването на оградите до 1050 км, както и допълнителни средства за ремонти по тях. /БТА/


Американският представител от партията на демократите Деб Хааланд говори по

Американският представител от партията на демократите Деб Хааланд говори по ...

......... Американският представител от партията на демократите Деб Хааланд говори по време на прием, организиран от Групата на индианците в Конгреса, след клетвата си като една от първите две жени индианки в Камарата на представителите във Вашингтон, САЩ.


Президентът на Световната банка Джим Йон Ким ще подаде оставка

Президентът на Световната банка Джим Йон Ким ще подаде оставка ...

......... временно ръководния пост в Световната банка от 1 февруари, след оттеглянето на Ким. Джим Йон Ким беше начело на институцията в продължение на шест години, уточнява АФП. По традиция президентът на Световната банка винаги е американец, а ръководството на Международния валутен фонд (МВФ) се поверява на европеец, отбелязва АФП. /БТА/


Повечето щатски индекси започват първата сесия от седмицата на червена

Повечето щатски индекси започват първата сесия от седмицата на червена ...

......... показател Брент се покачва с 1,7 на сто до 58,04 долара за барел, докато фючърсите върху американския лек суров петрол West Texas Intermediate поскъпват с 0,69 долара до 48,65 долара за барел.Златото прибавя 0,58% към стойността си, като се търгува при 1293,30 долара за тройунция.*Информацията е актуална към 17:15 ч.


Американската фармацевтична компания Eli Lilly & Co. ще придобие Loxo

Американската фармацевтична компания Eli Lilly & Co. ще придобие Loxo ...

......... лекарството срещу рак Alimta. Очаква се сделката да приключи до края на първото тримесечие. Deutsche Bank AG е била финансов съветник на Lilly, докато Weil, Gotshal & Manges LLP е била правен съветник. Loxo е била консултирана от Goldman Sachs Group Inc. и правната кантора Fenwick & West LLP.  


Частичното спиране на работа от правителството на САЩ изважда на

Частичното спиране на работа от правителството на САЩ изважда на ...

......... обаче призна, че положението за Тръмп е станало доста по-тежко, когато демократите са си върнали Камарата на представителите, а парализата съвсем не е последното изпитание, с което ще се сблъска президентът. "Това няма да бъде последният пакет за финансиране на правителството, който той ще трябва да договаря", предупреди Конант. /БТА/ 


Група от финансови компании, включително Morgan Stanley, Fidelity Investments и

Група от финансови компании, включително Morgan Stanley, Fidelity Investments и ...

......... Lynch, Charles Schwab, E*TRADE Financial Corp, TD Ameritrade, UBS и Virtu Financial. MEMX ще подаде заявление за одобрение да оперира като национална борса за ценни книжа в Американската комисия по ценните книжа и борси. Акците на Intercontinental Exchange потънаха с малко над 4% в предборсовата търговия след публикуването на новината.


Нови пазарни данни показват, че петролната индустрия в САЩ драматично

Нови пазарни данни показват, че петролната индустрия в САЩ драматично ...

......... вече сочат, че шистовата индустрия в САЩ може да се бори с ценовите понижения ако сортът West Texas Intermediate остане под 50 долара за барел. Но колкото по-дълго продължава този период на ниски цени, толкова по-вероятно е да станем свидетели на по-сериозно забавяне в процесите на тази промишленост, заключва Кънингам.


Президентът на САЩ Доналд Тръмп каза снощи, че "не е

Президентът на САЩ Доналд Тръмп каза снощи, че "не е ...

......... като одобрят индивидуални законопроекти за всяка от агенциите, засегнати от затварянето.  Съдбата на тези намерения на демократите обаче остава неясна, отбелязва Синхуа. Лидерът на републиканското мнозинство в Сената Мич МакКонъл каза, че контролираната от републиканците горна камара няма да разглежда никакви законопроекти, които не се ползват с подкрепата на президента.  


Шефът на кабинета в Пентагона контраадмирал Кевин Суийни подаде оставка

Шефът на кабинета в Пентагона контраадмирал Кевин Суийни подаде оставка ...

......... че американските сили ще бъдат изтеглени от Сирия. Матис, който изкара почти две години като шеф на Пентагона, първоначално смяташе да се оттегли през февруари. Тръмп обаче реши да го замени по-скоро, след като пенсионираният генерал подаде язвителна молба за напускане, в която се говореше за различия с президента. /БТА/


Цените на природния газ се стопиха значително през тази седмица,

Цените на природния газ се стопиха значително през тази седмица, ...

......... търсенето от страна на доставчиците на електроенергия, коментират анализатори от Commerzbank. Въпреки че повечето прогнози виждат повишаването на цените като краткосрочно временно явление, през следващите няколко месеца стойностите ще се характеризират с висока променливост. NYMEX отбелязва, че предполагаемата волатилност се е увеличила до своето най-високо ниво от 2010 година насам.


Президентът на САЩ Доналд Тръмп каза на лидерите на Конгреса,

Президентът на САЩ Доналд Тръмп каза на лидерите на Конгреса, ...

......... каза, че преговорите между САЩ и Китай за разрешаване на острия търговски спор между двете страни, вървят "много добре" и че според него "може да се сключи споразумение с Китай", предадоха Ройтерс и Франс прес. Тръмп освен това призова компанията Епъл да "произвежда продуктите си в САЩ", допълва Франс прес. Гуверньорът на Федералния резерв Джером Пауъл успокои притесненията на финансовите

Гуверньорът на Федералния резерв Джером Пауъл успокои притесненията на финансовите ...

......... между САЩ и Китай. Американският президент Доналд Тръмп нарече повишаването на лихвите на Фед грешка и заяви, че не е доволен от Пауъл. В отговор на въпрос в петък дали ще подаде оставка, ако Тръмп я поиска, Пауъл отговори отрицателно и допълни, че не са планирани срещи с американския президент.


Щатските индекси стартират последната сесия от седмицата с борсово рали

Щатските индекси стартират последната сесия от седмицата с борсово рали ...

......... международният бенчмарк Брент отчита 4-процентен ръст в своята цена до 58,20 долара за барел. Фючърсите върху американския лек суров петрол WTI поскъпват с 2,02 долара до 49,11 долара за барел. Цената на златото се понижава с 0,94 на сто до 1282,60 долара за тройунция.* Информацията е актуална към 17:35 ч.


Американският президент Доналд Тръмп реагира на призивите на някои демократи

Американският президент Доналд Тръмп реагира на призивите на някои демократи ...

......... ѝ с хора от кампанията на Тръмп. Президентът каза, че кампанията му не е влизала в таен сговор с Русия. "Те искат импийчмънт срещу мен само защото знаят, че не могат да спечелят през 2020 г., твърде много успехи имам!", заяви Тръмп в Twitter, визирайки президентските избори през 2020 г.


Количеството внесен в САЩ петрол от Организацията на страните износителки

Количеството внесен в САЩ петрол от Организацията на страните износителки ...

......... шистов петрол през последните години. Общият внос на петрол от американците е намалял от 262,8 млн. барела на ден през януари 2017 г. до 226,6 млн. барела дневно през октомври 2018 г. Износът на петрол от Канада за САЩ запазва нивото от около 3,3-3,5 млн. барела дневно за последната година.


Джером Пауъл, председател на Федералния резерв на САЩ, бе въвлечен

Джером Пауъл, председател на Федералния резерв на САЩ, бе въвлечен ...

......... на банката са независими“, коментира Даян Суонк, главен икономист в Grant Thornton LLP в Чикаго. „Няма лесен отговор тук“, добавя тя, защото Фед не може да бъде изцяло отделен от причините за пазарната волатилност. Какви са новите очаквания на инвеститорите за хода на централната банка вижте в продължението на анализа!


САЩ и Китай ще проведат търговски преговори на ниво заместник-министър

САЩ и Китай ще проведат търговски преговори на ниво заместник-министър ...

......... забавяне на инерцията и в двете най-големи икономики в света в края на миналата година.Промишлената активност в САЩ се забави повече от очакваното през декември, посочи Institute for Supply Management (ISM), а данни за Китай от понеделник показаха, че производствената активност се е забавила за пръв от над 2 години.


По-ниските прогнози за продажбите на производителя на iPhone Apple и

По-ниските прогнози за продажбите на производителя на iPhone Apple и ...

......... септември 2017 г. Очаква се приходите да нараснат само с 3% на годишна база през четвъртото тримесечие на 2018 г., вместо с 3,5%, както се предполагаше по-рано. Покрай Delta пострадаха книжата и на други авиокомпании. Акциите на United Continental поевтиняха с 5,4%. а тези на American Airlines - със 7,3%.


След една нелека година начело на Федералния резерв (Фед) на

След една нелека година начело на Федералния резерв (Фед) на ...

......... президентът без задръжки сам дестабилизира пазарите чрез изявленията си. В този контекст Джером Пауъл обяви, че ще промени начина на комуникация на Фед, като от януари тази година ще дава пресконференция след всяко заседание по паричната политика - или общо осем пъти за 2019 година, вместо четири през 2018-а. /БТА/


Щатските борси записаха леки ръстове в първия ден търговия от

Щатските борси записаха леки ръстове в първия ден търговия от ...

......... сорт Брент записаха ръст от 1,13 долара, или 2,1%, до 54,93 долара за барел, след като по-рано се търгуваха дори за 52,51 долара за барел.Златото обаче рязко поскъпна, достигайки най-високото си ниво от шест месеца насам. Фючърсите върху ценния метал завършиха с 2,80 долара нагоре до 1284,10 долара за тройунция.


Американските компании са върнали в страната през 2018 г. над

Американските компании са върнали в страната през 2018 г. над ...

......... компаниите да "отсрочват" американските данъци върху приходите, натрупани извън страната, освен ако не върнат обратно парите. Промяната предлага мощен стимул за връщането в САЩ на 3 трилиона долара. Смята се, че американските компании държат пари или в брой, или в американски ценни книжа в юрисдикции като Ирландия или Швейцария. /БТА/


Основните индекси на Нюйоркската фондова борса стартират първата сесия за

Основните индекси на Нюйоркската фондова борса стартират първата сесия за ...

......... Брент се покачва с 1,36 долара до 55,16 долара за барел, докато фючърсите върху американския лек суров петрол West Texas Intermediate поскъпват с 0,95 долара до 46,36 долара за барел. Цената на златото се повишава с 0,45 на сто до 1287,10 долара за тройунция.* Информацията е актуална към 17:20 ч.


Американският президент Доналд Тръмп трудно се поддава на описания. Мнението

Американският президент Доналд Тръмп трудно се поддава на описания. Мнението ...

......... Процентно увеличение на средното почасово възнаграждение през 2018 г. до ноември: 3,1 16. Процентно увеличение на търговския дефицит на САЩ, откакто Тръмп встъпи в длъжност: 18 17. Брой на книгите за Тръмп, които станаха бестселъри през 2018 г.: 25 18. Брой на книгите, които са били положителни за Тръмп: 10


С настъпването на Новата година САЩ и Израел прекратиха официално

С настъпването на Новата година САЩ и Израел прекратиха официално ...

......... Палестина за свой член. През октомври 2017 г. администрацията на Доналд Тръмп и премиерът на Израел обявиха, че техните страни ще напуснат ЮНЕСКО, припомня БТА. САЩ настояват за основни реформи в тази агенция на ООН, която е най-известна с програмата си за опазване на културното наследство и традициите в света.


Американският фондов пазар приключи последния ден от годината на положителна

Американският фондов пазар приключи последния ден от годината на положителна ...

......... уикенда. Разочароващите икономически данни от Китай не оказаха междувременно влияние върху акциите. В края на годината настроенията в китайската индустрия продължават да се влошават. За първи път от две години официалният PMI индекс на втората по големина икономика в света падна под прага на растеж от 50 пункта през декември.


Водещите индекси на американските фондови пазари се насочиха към края

Водещите индекси на американските фондови пазари се насочиха към края ...

......... през уикенда.Разочароващите икономически данни от Китай не оказаха междувременно влияние върху акциите. В края на годината настроенията в китайската индустрия продължават да се влошават. За първи път от две години официалният PMI индекс на втората по големина икономика в света падна под прага на растеж от 50 пункта през декември.


66-годишният пенсиониран инспектор в химически завод Дани Майнър прекарва повечето

66-годишният пенсиониран инспектор в химически завод Дани Майнър прекарва повечето ...

......... обикновено сядат, за да поговорят, да похапват сладки и да се смеят на снимки на внуците й на телефона й. Тя престанала да идва през октомври, след като напуснала града. „Харесваше ми да говоря с нея. Осъзнаваш колко си самотен, чак когато видиш някого и поговориш с него“, споделя Майнър.