Няма да имаме кадрови проблеми. Това твърдят от Спешна помощ

Няма да имаме кадрови проблеми. Това твърдят от Спешна помощ ...

......... да им направи тестове. Около 50-60 сигнала на денонощие към Спешна помощ има в Русенска област. От двете университетски болници са уверили, че ще помогнат на спешните медици с хора, ако се налага. Още: "Леко понижение на случаите на коронавирус в България, Великобритания изтри 30 000 случая" Заглавна снимка: Архив


Митничари конфискуваха 1750 грама бижутерийни изделия в кабината на камион

Митничари конфискуваха 1750 грама бижутерийни изделия в кабината на камион ...

......... места в шофьорската кабина - под седалката, от дясната страна на волана и под арматурното табло, митничарите открили пет пакета със златни накити - пръстени, гривни, обеци, синджири, медальони. Според експертизата изделията са на стойност 110 000 лева.Агенция "Митници"Шофьорът на камиона е задържан и срещу него е образувано бързо производство.


19-годишен е приет в Университетската болница

19-годишен е приет в Университетската болница "Медика" в Русе с ...

......... бала си в Русе с близо 100 свои съученици. А преди това било и във Велико Търново. Регионалната здравна инспекция в Русе е издирила контактните лица на пациента, които са поставени под 14-дневна карантина. Предупредени са здравните власти във Велико Търново. Препоръчва се на всички, контактували младежа да се самоизолират.


За последните два дни на ГКПП

За последните два дни на ГКПП "Дунав мост", чрез системата ...

......... проверят за неплатени глоби. Ако системата покаже, че водачът има регистрирани нарушения, той се насочва към друго гише, на което работят служители на "Пътна полиция". Там шофьорът получава съответния фиш, за който досега не е знаел. А ако има влязла в сила глоба, може да я плати чрез ПОС-терминал.  


Поройните дъждове нанесоха щети на пътища и населени места в

Поройните дъждове нанесоха щети на пътища и населени места в ...

......... в следващите дни, докато водопроводът се почисти и дезинфекцира, предупреждават от ВиК. Проливният дъжд заля с наноси от кал и камъни част от главния път Русе- Бяла, по който минава и трафикът от и за Румъния. Движението остана затруднено с часове и се регулираше от екип на Областно пътно управление.


Послания върху асфалта към Пътната агенция са оставили гневни шофьори

Послания върху асфалта към Пътната агенция са оставили гневни шофьори ...

......... ремонта. Предстои да бъде обявено решението за избор на изпълнител и ако няма обжалване, ще се пристъпи към подписване на договора и стартиране на строителните работи. Докато тече процедурата, пътуващите между Русе и Кубрат имат два варианта - да продължават да чупят колите си или да избират дълги обходни маршрути.22-годишна шофьорка пострада при катастрофа, станала днес преди обед на

22-годишна шофьорка пострада при катастрофа, станала днес преди обед на ...

......... има книжка от четири години и всеки ден е зад волана, до момента няма произшествия. Най-вероятната причина за инцидента е изпреварване от страна на камиона в участъка, където лентите в посока Разград преминават от две в една. Дължината не му е стигнала и той е навлязъл в насрещното движение.  


Внушително количество фалшиви монети, боеприпаси и оръжия са иззети при

Внушително количество фалшиви монети, боеприпаси и оръжия са иззети при ...

......... Внушително количество фалшиви монети, боеприпаси и оръжия са иззети при специализирана полицейска акция в Русенско, проведена в края на миналата седмица, съобщиха от МВР.


Русенец е глобен с 300 лева за неправомерно изхвърляне на

Русенец е глобен с 300 лева за неправомерно изхвърляне на ...

......... Общината. След ремонт 58-годишният мъж струпал тухли с мазилка в контейнер за битови отпадъци. Използването на съдове за битов отпадък не по предназначение се наказва с глоба в размер от 300 до 1000 лева. Нарушението е първо за мъжа, като по тази причина наложената му санкцията е в минимален размер.


Незаконен кучкарник тормози жители на русенски квартал, предава Нова тв.

Незаконен кучкарник тормози жители на русенски квартал, предава Нова тв. ...

......... в страх заради случай на ухапан човек. Освен това животните били гледани без вода и никакви хигиенни условия. "Реагирахме веднага, след като получихме сигнал. Предстои проверка по случая", коментира кметският наместник на кв. "Средна кула" Божидар Йотов. Представители на неправителствени организации пък споделиха тревога относно дали животните се отглеждат хуманно.


Цялото оборудване на военно-полевата болница, в каквато беше превърната спортната

Цялото оборудване на военно-полевата болница, в каквато беше превърната спортната ...

......... Цялото оборудване на военно-полевата болница, в каквато беше превърната спортната зала "Арена Русе", вече се изнася от военните. Това става по заповед на военното командване. Виж още Сто войници изградиха за три часа полева болница в зала "Арена Русе" (снимки)Общинското дружество

Общинското дружество "Общински пазари" в Русе възобновява организирането на ежеседмичния ...

......... часа и ще е предназначен само за вещи втора употреба, без нови промишлени или пакетирани хранителни стоки. Участниците ще продават на отредения за целта терен, за което ще заплащат такса за заеманата площ. Продавачи, извършващи предлагане или продажби извън рамките на пазара, ще бъдат санкционирани съгласно действащата общинска нормативна уредба.


25-годишен мъж е с опасност за живота, след като е

25-годишен мъж е с опасност за живота, след като е ...

......... 29 май около 15.40 часа. Съобщено е за възникнал инцидент на нос Калиакра. Установено е, че 25-годишен мъж от град Русе е паднал от височина 28 метра на скалите на морския бряг. Вследствие на инцидента пострадалият е настанен в МБАЛ „Св. Анна” с опасност за живота. Образувано е досъдебно производство.


Близо 100 работници от обявената в несъстоятелност корабостроителница в Русе

Близо 100 работници от обявената в несъстоятелност корабостроителница в Русе ...

......... мога да кажа кога точно хората ще получат парите си. Ако управителят на дружеството Митко Димитров ни предаде необходимата документация, ще мога да я придвижа към НОИ. Не мога да я изработя, защото за всяко едно изявление за платена или неплатена сума, нося наказателна отговорност", каза синдикът Росен Милошев.  


Общо 518 души в Русе ще получат по около 20

Общо 518 души в Русе ще получат по около 20 ...

......... Продуктите са дарение и се раздават на хора, определени след проверка на дирекция "Социално подпомагане". Право на социалната помощ имат потребители на Домашния социален патронаж в Русе, които са с доходи под прага на бедност за 2020 г., хора с трайно намалена работоспособност и самотноживеещи на възраст над 65 години.


Жители на русенското село Щръклево се натъкнаха на мъртва риба

Жители на русенското село Щръклево се натъкнаха на мъртва риба ...

......... са използвали електричество за улов на сом. "Тези уреди, някои от тях имат селекция и за сом, но пак казвам, че е малко вероятно. Може да е от външно замърсяване, има наблизо животновъдни обекти, от торни ями", каза Михаил Михайлов - директор на "Рибарство и контрол - Централен Дунав"- ИАРА.Дигитална изложба в Русе представя книжовността като обединител на народите.

Дигитална изложба в Русе представя книжовността като обединител на народите. ...

......... други книги, статии и учебници на възрожденски автори, на съвременна кирилска азбука, обла и ъглова глаголица, изработени от екип на Националната художествена академия. Представени са и миниатюри от Възрожденската епоха, както и Цар Иван-Александровото Четвероевангелие, по-известно като Лондонско. Експозицията е достъпна на сайтовете на двете институции до края на месеца.


Книгата

Книгата "Социалистическото всекидневие в устната история на Русе" - на ...

......... времето. По същество всички нейни тези и твърдения са извлечени от интервютата и са подкрепени с примери. "Това прави тази книга свидетелска за времето и особено важна не само за Русе, но и за страната като цяло, тъй като миналото е разказано от обикновени хора", обясняват от Русенския музей.  


Жена от Русе нарушила 14-дневната си домашна карантина, защото се

Жена от Русе нарушила 14-дневната си домашна карантина, защото се ...

......... обяснила, че предишната вечер се скарала със съпруга си, напуснала жилището и отишла при майка си. По случая е образувано досъдебно производство. От Областния оперативен щаб в Русе информираха, че към момента 1242 души са под 14-дневна домашна карантина от различен период, като за други 3054 тя вече е изтекла.


 Масирани проверки направиха данъчните служители тази сутрин на търговците и

 Масирани проверки направиха данъчните служители тази сутрин на търговците и ...

.........  Масирани проверки направиха данъчните служители тази сутрин на търговците и производителите на Зеленчуковата борса в Русе. Проверяващите са пристигнали снощи в 20 ч. и са отцепили достъпа на вход и изход. На контрол подлежи всеки автомобил, който иска да премине през блокадата. На борсата цари напрежение. 


Вятър със скорост над 70 километра в час беше измерен

Вятър със скорост над 70 километра в час беше измерен ...

......... трябва да се съобразят при акостиране в лиманите, предава Нова тв. Заради силния вятър пристанищните кранове спряха работа. Предприети са необходимите мерки за стопирането и обезопасяването им. Поривите на вятъра създават предпоставка за опасност не само за кранистите, но и при претоварване на насипните товари, казаха от пристанищния комплекс.  


Заради последиците от извънредното положение искат да се отпусне заем

Заради последиците от извънредното положение искат да се отпусне заем ...

......... най-наложителните, които обаче са и най-значителни по своята стойност. Затова в Общината е постъпило искане за отпускане на допълнителен заем. Предложението за отпускане на заема от 250 хиляди лева за общинския транспорт ще бъде обсъдено и гласувано на предстоящото на 21 май редовно заседание на Общинския съвет в Русе.  


Очаква се около 70% от заведенията в Русе да отворят,

Очаква се около 70% от заведенията в Русе да отворят, ...

......... като Пламен Манев, който има заведение в центъра на града, смята да задържи целия персонал, макар да работи с около 30-40% от капацитета на заведението. Според него това най-вероятно ще наложи намаляване на заплатите за няколко седмици, докато се прецени как да продължи да работи. Всичко за коронавируса следете ТУК.


36-годишен мъж е потрошил лодки на гребния клуб в русенското

36-годишен мъж е потрошил лодки на гребния клуб в русенското ...

......... по-късно мъжът е задържан. По неофициална информация в него са открити амфетамини. Кметът, който е трикратен световен шампион по вдигане на тежести, реагира болезнено заради гребните бази. "Една лодка струва 6000 евро. Не знам дали има въздействие на наркотични вещества, но доколкото така се говори, човекът бил неадекватен", коментира Ванев.


Около 7-километрова колона от изчакващи тежкотоварни камиони се е образувала

Около 7-километрова колона от изчакващи тежкотоварни камиони се е образувала ...

......... пътя Видин - Калафат, за да пресекат границата със северната ни съседка и да продължат курсовете си към различни точки на Европа. Един от чакащите международни шофьори обясни, че се чака около 3 часа за преминаване през границата.  Той е категоричен - пандемията от COVID-19 оказва голямо влияние на транспорта.


Трима души са задържани при специализирана операция по противодействие на

Трима души са задържани при специализирана операция по противодействие на ...

......... открити и иззети близо 300 г марихуана, около 20 г метамфетамин, над 70 таблетки екстази, семена от канабис, пособия и средства за отглеждане, разтегляне и разфасоване на наркотичните вещества. Задържаните са на 18, 19 и 21-годишна възраст. Образувани са три досъдебни производства. По случая работи и прокуратурата в града.  


Вазата в Парка на младежта в Русе е в нова,

Вазата в Парка на младежта в Русе е в нова, ...

......... Вазата в Парка на младежта в Русе е в нова, чипровска премяна, съобщиха от местната Община. Само за 4 дни, 10 работника са успели да засадят с цветя повърхността на емблематичната за Русе ваза в Парка на младежта.


Шивашка фирма в Русе търси 200 работници за шиене на

Шивашка фирма в Русе търси 200 работници за шиене на ...

......... трудно да намерим толкова работници", обясни Йорданов. По думите му линията може да произвежда хиляди маски на ден - в зависимост от вида им. Тя е изградена с модерна технология. Транспортната й система позволява да има голяма дистанция между работниците, като не е нужно те да се движат в помещението.


Водач на атракционно влакче в Парка на младежта в Русе

Водач на атракционно влакче в Парка на младежта в Русе ...

......... тъй като не изпълнил разпорежданията за спазване на въведените в извънредното положение мерки, съобщиха от полицията.Извънредно положениеСофия е загубила 90 млн. лева само за първите 4 месеца от 2019 г.Падат наемите на държавните имоти в извънредно положение Още по-строг контрол на КПП за дългия уикенд, проверяват за дрога и алкохол


Пуснаха движението по обновения участък от бул.

Пуснаха движението по обновения участък от бул. "Липник" в участъка ...

......... пешеходна пътека пред сградата на КАТ Пътна полиция, а обръщалото пред бившия сервиз на Мототехника вече не съществува, съобщиха от Община Русе. Поради по-слабия трафик в последния месец и благоприятните климатични условия, ремонтът е приключил по-рано от предвиденото. Призоваваме гражданите да бъдат внимателни с новата организация на движение в района.


От 22 до 30 май родителите на деца в предучилищна

От 22 до 30 май родителите на деца в предучилищна ...

......... близостта до училището по постоянен или настоящ адрес на детето. За целта са изготвени карти на училищните райони в Русе, които също са достъпни. Припомняме, че родителите/настойниците на деца, подлежащи на прием в първи клас, могат да подадат заявление в определените срокове по електронен път или на място в училището.


Фирмата, в която са установени четирима работници с коронавирус в

Фирмата, в която са установени четирима работници с коронавирус в ...

......... е българският клон на белгийската компания TVH. Името ѝ бе потвърдено от официален източник, както и от работници от съседното предприятие, цитирани от Русе Медиа.Време за виртуални разходкиРусенска фирма спира работа заради открито огнище на коронавирусВълнуващата красота на магическите пейзажи на КанадаГледайте виртуалния авторски тур на визуалния артист Емил Миразчиев


Русенец ще обжалва наложен му акт за неносене на маска,

Русенец ще обжалва наложен му акт за неносене на маска, ...

......... акта няма да носи маска и ще пусне жалба до главния прокурор. Настоящата заповед за задължително носене на маска е в сила до 26 април, като глобата за първо нарушение е от 300 до 1000 лева. Още: "НА ЖИВО: Последна информация и всичко за коронавируса, 24 април" Заглавна снимка: Архив


Художествената галерия в Русе организира онлайн игра

Художествената галерия в Русе организира онлайн игра "Селфи с картина". ...

......... част от тях на сайта или на фейсбук страницата на галерията. "Периодично във фейсбук страницата на галерията ще публикуваме фотографии на избраните произведения. След края на извънредното положение ние ще подготвим изложба, а участниците в играта ще могат да направят селфи с избраните творби", обясняват от културния институт в Русе.


Областният управител на Русе Галин Григоров и префектът на Гюргево

Областният управител на Русе Галин Григоров и префектът на Гюргево ...

......... противоепидемичните мерки тържества няма да има. Областният управител Галин Григоров и неговите заместници - Валентин Колев и Свилен Иванов, са изпратили своите поздравления до институциите. От областната управа припомнят, че през последните два програмни периода са осъществени множество проекти в различни сфери, целящи подобряване условията на живот в трансграничния регион.


Художествената галерия в Русе показва виртуална изложба, посветена на Великден.

Художествената галерия в Русе показва виртуална изложба, посветена на Великден. ...

......... Стоилов, Лика Янко, Мая Кубратова, Николай Караджов. Децата-ангели на Владимир Димитров-Майстора със своята чистота са посланици на светостта. При Иван Иванов-Йоаний ангелът е женски образ, излъчващ тайнственост", обясняват от галерията в Русе. Показани са творби на художници, изобразяващи църкви, храмови фасади и интериори, а също и пъстри пролетни пейзажи.  


Първият пациент на Университетската болница

Първият пациент на Университетската болница "Канев" в Русе с пневмония ...

......... с пневмония и Covid-19 бе изписан здрав днес. Това е 51-годишен мъж, който беше приет за лечение на 30 март.Извънредно положениеИзписаният Хасан Адемов: Благодаря на лекарите и на всички за моралната подкрепа!Семейство докара коронавирус в с. Черногорово с полет от Нидерландия10 специалисти тестват ромите от "Факултета" от "врата до врата"


10 автомобила преминаха покрай лечебните заведения в Русе със светлинна

10 автомобила преминаха покрай лечебните заведения в Русе със светлинна ...

......... линия и правят всичко възможно за справяне с извънредната ситуация, породена от COVID-19. Благородният жест на полицаите бе посрещнат с ръкопляскане от страна на лекарите и медицинския персонал в УМБАЛ "Канев". БГНЕС Полицаите изразиха своята признателност и към медиците в Комплексния онкологичен център, Тубдиспансера и служителите на Регионалната здравна инспекция.


Полицаи от Русе организираха акция в подкрепа на медиците от

Полицаи от Русе организираха акция в подкрепа на медиците от ...

......... излезли от автомобилите, ръкопляскаха в знак на признателност към лекари, медицински сестри, лаборанти и персонал. Полицаите изразиха по този начин и своята подкрепа за колежката си, която бе ранена в неделя при изпълнение на служебния си дълг. Тя бе блъсната от мотоциклетист и е с комоцио и хематом в болницата.


Откакто трае извънредно положение са регистрирани по-малко „ало“ измами в

Откакто трае извънредно положение са регистрирани по-малко „ало“ измами в ...

......... се доверяват, защото МВР и нито една държавна или местна институция не може да взима пари. Според него и активната медийна кампания, и мобилните приложения са спомогнали за намаляване на телефонните измами. „От друга страна изградените КПП-та на основните пътни артерии са едно възпрепятстване на мулетатат да пренасят пари“, каза Терзийски.


Полицията разследва сигнал за отвличане и нанасяне на побой на

Полицията разследва сигнал за отвличане и нанасяне на побой на ...

......... в друг район на града, където й нанесъл побой. Причината била неизяснени лични отношения помежду им. Жената е прегледана в Университетската болница "Канев". Установено било, че има счупвания на китка и на глезен, както и множество кръвонасядания по тялото. Мъжът е арестуван. Разследването по случая продължава под надзора на прокуратурата.


При полицейска акция в Русенско иззеха над 70 кг контрабанден

При полицейска акция в Русенско иззеха над 70 кг контрабанден ...

......... на къщата, обособена като лятна кухня, в два фризера тип "ракла", са намерени и иззети 71 полиетиленови черни торби с около 71 килограма тютюн, а в помещението - още един бял чувал с тютюн, както и електронна везна. При стълбище в къщата криминалистите открили купа и стъклен буркан с канабис.


Драматичен театър

Драматичен театър "Сава Огнянов" започна активно да публикува цели театрални ...

......... институт и се изработва от екип на Арена медиа. Още изненади готвят за зрителите си в YouTube, както и за почитателите във Фейсбук страницата @TeatarRuse, но засега театралите не издават повече детайли, Това което може да се очаква със сигурност е качествен театър и разнообразен репертоар, макар и на екран.


В русенско село сложиха табели с червени кръстове по вратите

В русенско село сложиха табели с червени кръстове по вратите ...

......... село сложиха табели с червени кръстове по вратите на хора, поставени под карантина като превантивна мярка, предава NOVA.Извънредно положение7000 безработни намерили работа от 13 март до 1 април, расте броят на болничнитеОбластният управител: Има 4-ма заразени с COVID-19 в КостинбродРаботодателите са длъжни да платят извънредния труд по време на кризата


В село Малко Враново спазват карантината. В това увери кметът

В село Малко Враново спазват карантината. В това увери кметът ...

......... чужбина, те трябва да стоят 14 дни в карантина. „Не засягаме никого, не обиждаме никого, не е проблем за никого”, смята кметът на общината. „Никой не се осмели да каже каква трябва да е методиката. Целим спокойствие и сигурност”, добави кметът пред Нова телевизия. Темата продължава и в нашия блог.


По данни на

По данни на "Гранична полиция" към 13 ч. на границата ...

......... граждани с леки коли, микробуси и автобуси, пропускат се само турски граждани. Български граждани се пропускат на влизане в България на трите пункта на българо-турската граница. Република Турция е въвела ограничение за шофьори на камиони, идващи от рискови в епидемиологично отношение страни. Не е преустановено преминаването на български товарни автомобили.


Общината в Русе започва охрана на вилните зони около крайдунавския

Общината в Русе започва охрана на вилните зони около крайдунавския ...

......... на обществения ред. Съдействие ще оказват специалисти от Русенския университет, които предоставят летателните устройства, предава "Булфото".Извънредно положениеМико Кузманов апелира: Да се движим и да търсим начин да спортуваме у дома!Кризата ударила 63 средни и големи фирми, 70% от тях пускат работниците в платен отпускКирил Ананиев отмени заповедта за задължителните маски


Вилните зони край Русе ще се пазят с дронове. Това

Вилните зони край Русе ще се пазят с дронове. Това ...

......... Дронове ще облитат вилните зони, за да бъдат предпазени имотите на хората от мародери, предава ТВН.Извънредно положениеМико Кузманов апелира: Да се движим и да търсим начин да спортуваме у дома!Кризата ударила 63 средни и големи фирми, 70% от тях пускат работниците в платен отпускКирил Ананиев отмени заповедта за задължителните маски


В четири села на Русенска област няма ток - Борисово,

В четири села на Русенска област няма ток - Борисово, ...

......... частично са засегнати селища в областите Враца, Видин, София и София област. Използват се високопроходими машини за достигане до недостъпните участъци и преминаване по непочистените пътища. От дружеството пренасочват екипи от други области, но включването им в отстраняване на повредите зависи от времето за преминаване през контролно-пропускателните пунктове.    


Усложнена е зимната обстановка в Русенско. Пътят Русе-Бяла бе временно

Усложнена е зимната обстановка в Русенско. Пътят Русе-Бяла бе временно ...

......... има и по път I-2 Русе - Варна, където в района на ДЗС и при разклона за Червена вода има закъсали автомобили. Към момента се прави всичко възможно за тяхното изтегляне и решаване на възникналите проблеми. Пътят между Мартен и Николово също е затворен, съобщиха от областната управа на Русе.


Огромна опашка се оформи в района на граничния пункт

Огромна опашка се оформи в района на граничния пункт "Дунав ...

......... посока Русе - Мартен и Мартен - Русе до КПП-то, община Русе извърши проверка и взима своевременно мерки, като ще бъдат предоставени тоалетни за обслужване на водачите на МПС и ще бъдат поставени допълнително контейнери и кошчета за събиране на отпадъците", обясни Георги Игнатов, началник отдел "Екология" в общината.  


Русенският университет

Русенският университет "Ангел Кънчев" минава на дистанционно обучение за две ...

......... училище нямат притеснения, че това ще доведе до затруднения в учебния процес или ще окаже влияние върху изпълняване на задълженията и преподаване на учебния материал или върху ангажиментите, които студентите имат. Дейността по кандидат-студентската кампания също няма да бъде нарушена. Университетът разполага с достатъчно добре развита онлайн платформа за кандидатстване.


Митнически служители от Главна дирекция

Митнически служители от Главна дирекция "Митническо разузнаване и разследване" (ГД ...

......... последните дни в районите на Дунав мост - Русе и Дунав мост - Видин. Голяма част от иззетите стоки са с обозначения на световноизвестни търговски марки, съобщават от Агенция "Митн;ци". За част от стоките не са представени документи за закупуването или въвеждането им на територията на България и съответно ЕС.


Революционен метод за справяне с коронавируса предлага русенски учен. 73-годишният

Революционен метод за справяне с коронавируса предлага русенски учен. 73-годишният ...

......... справяне с коронавируса предлага русенски учен. 73-годишният Койчо Митев е разработил нова маска за лице, която с помощта на електрически ток да обезврежда бактериите, предаде БНТ.Новият коронавирусЦентърът по отбрана към БАН показа предпазните маски срещу коронавирусаДания стана втората европейска страна под пълна карантинаПолиция блокира входовете на базар “Илиянци“ заради коронавируса


До края на тази седмица учениците в област Русе ще

До края на тази седмица учениците в област Русе ще ...

......... ясно, че ваканцията за учениците се удължава и в Ловеч. Същото важи и за Велико Търново. Вчера министърът на образованието Красимир Вълчев заяви, че се обмисля наваксване с материала през пролетната ваканция. Зам.-министърът на образованието Таня Михайлова пък поясни, че между 6 и 16 учебни дни са загубени заради грипа.


Ваканцията на учениците в област Русе се удължава до 13

Ваканцията на учениците в област Русе се удължава до 13 ...

......... наличие на коронаовирусна инфекция. Директорът на РЗИ съобщи, че около 70 души в региона са поставени под домашна карантина от различен период. От Университетската болница "Канев" съобщиха днес, че лечебното заведение преминава в предкарантинен режим на работа. Една от мерките е, че се забраняват свижданията в отделенията и във фоайетата.


Строежът на магистралата от Русе до Велико Търново ще започне

Строежът на магистралата от Русе до Велико Търново ще започне ...

......... наваксано. По думите на Веселинов около 1,2 млрд. лева ще са нужни за изграждането на магистралата, която е с дължина 133 километра. Веселинов обясни, че няма да се чака новия програмен период на оперативната програма "Транспортна свързаност" и за началото на строежа ще се използват пари от държавния бюджет.  


Международният фестивал

Международният фестивал "Мартенски музикални дни", който трябваше да се състои ...

......... билети за концертите - дали ще се връщат парите, или ще има възможност за презаверка. По време на Областния оперативен щаб бе направено предложение в Русе, който е граничен регион, да заработи лаборатория за изследване на проби за наличие на заразата. Така времето за реакция ще бъде сведено до минимум.


Към момента няма нужда от притеснения и паника от страна

Към момента няма нужда от притеснения и паника от страна ...

......... на извънреден брифинг областният управител на Русе Галин Григоров, в присъствието на кмета на града Пенчо Милков.Новият коронавирусИзследваните проби за Ковид-19 в Бургас са отрицателни140 са контактните хора с пациентите с коронавирус в Габрово, в Плевен броят им не е установен Български фирми започват производство на защитни облекла и маски


Обмисля се освобождаването на определени пътни участъци в Русенско от

Обмисля се освобождаването на определени пътни участъци в Русенско от ...

......... да изпрати писмо до агенция "Пътна инфраструктура", в което детайлно да опише мотивите си и техническите координати на определената отсечка. Техническите данни предварително трябва да бъдат съгласувани с Областното пътно управление. Едва след това може да се премине към подписване на споразумение между двете институции", обясняват от областната управа.  


Русенска фирма замърсява водите на река Русенски Лом, която се

Русенска фирма замърсява водите на река Русенски Лом, която се ...

......... река Русенски Лом. Дружеството "Унипак В" ЕООД има договор с "ВиК" ООД - Русе, с който са определени норми за максимално допустими концентрации на вредни вещества в отпадъчните води, заустени в канализационна система на населеното място. За превишения на нормите Законът за водите предвижда глоба от 1000 до 5000 лева


Мащабна специализирана полицейска операция за противодействие на битовата престъпност, опазване

Мащабна специализирана полицейска операция за противодействие на битовата престъпност, опазване ...

......... самоличност на друго лице. Две от проверените места за настаняване не са имали никакви валидни документи за извършваната от тях търговска/туристическа дейност. Във връзка с това са започнати съответните административно-наказателни процедури от общинските власти. Работата на част от екипите продължава, с оглед документиране и изясняване на установените нарушения и престъпления.


Съвместна кампания за профилактика на исхемичната болест на сърцето и

Съвместна кампания за профилактика на исхемичната болест на сърцето и ...

......... вече преживени сърдечни и/или периферни интервенции, могат да се запишат за преглед и консултация при специалистите по кардиология и съдова хирургия. Записването се извършва предварително на регистратурата на УМБАЛ "Медика Русе" с адрес гр. Русе, ж.к. "Здравец-Изток", ул. "Рига" №35 или на тел. 0876 830 230 ; 082 830 230.


Фирми в Русе се обединяват, за да решат проблема с

Фирми в Русе се обединяват, за да решат проблема с ...

......... спази е, че една маска се използва за час, максимум два и оттам нататък изхвърлянето и унищожаването на маската е фактор, който трябва да бъде много добре прецизиран", обясни фармацевтът Ралица Златанска. Още при първите симптоми на настинка или грип хората трябва да потърсят лекарска помощ и да ограничат излизанията.


Иззеха близо 80 кг контрабанден тютюн в Русенско, съобщиха от

Иззеха близо 80 кг контрабанден тютюн в Русенско, съобщиха от ...

......... тютюн. Общо иззетото количество тютюн е близо 80 кг. В хода на разследването е установена съпричастността  към извършваната нелегалната дейност и на 36-годишна жена и 22-годишен мъж. МВРТримата са задържани с полицейска мярка за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство, работата по документирането му продължава под ръководството на прокуратурата. 


Митническите служители на Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване“ задържаха

Митническите служители на Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване“ задържаха ...

......... гривни, обеци, синджирчета от бял метал, разпределени в четири пакета. Според експертизата на вещото лице, изделията са сребърни с общо тегло 1905 грама на стойност над 5700 лева. Установено е, че укритите бижута са на един от пътниците в автобуса, румънски гражданин, на който е съставен акт за административно нарушение.


Военнослужещи от Сухопътните войски оказват помощ на населението в усложнената

Военнослужещи от Сухопътните войски оказват помощ на населението в усложнената ...

......... от Центъра за подготовка на водачи и логистични специалисти - Русе с автомобил с висока проходимост помагат за изтегляне на закъсали автомобили и отстраняване на проблеми в електропреносната мрежа в района на град Две могили. Военнослужещите действат след отправено искане от областния управител и положителна резолюция на началника на отбраната.


Стабилизираха състоянието на обгазеното семейство от Сливо поле. Те са

Стабилизираха състоянието на обгазеното семейство от Сливо поле. Те са ...

......... Стабилизираха състоянието на обгазеното семейство от Сливо поле. Те са в интензивно отделение и се полагат всички грижи за тях, предаде БНТ. Виж още Дете почина при обгазяване вкъщи, родителите и сестричката му са в кома


Дете загина при обгазяване на семейство в Сливо поле. Най-вероятната

Дете загина при обгазяване на семейство в Сливо поле. Най-вероятната ...

......... миризма. При инцидента е загинала 9-годишната дъщеричка на семейството. Сестра ѝ и родителите ѝ са настанени в университетска болница "Канев" в състояние на кома. Предполага се, че до обгазяването се е стигнало заради неизправност в инсталацията за отопление на твърдо гориво в къщата. По случая ще бъде заведено досъдебно производство.


На 28 февруари пред сградата на Военното окръжие в Русе

На 28 февруари пред сградата на Военното окръжие в Русе ...

......... както и началникът на Централното военно окръжие полковник Георги Петков. Припомняме, че на 27 септември 1880 година с Указ на княз Александър I е обявено уреждането на длъжностите "Окръжни воински началници", с което се поставят основите на формиране на структурите за военен отчет, на които наследник днес са военните окръжия.