В русенско село сложиха табели с червени кръстове по вратите

В русенско село сложиха табели с червени кръстове по вратите ...

......... село сложиха табели с червени кръстове по вратите на хора, поставени под карантина като превантивна мярка, предава NOVA.Извънредно положение7000 безработни намерили работа от 13 март до 1 април, расте броят на болничнитеОбластният управител: Има 4-ма заразени с COVID-19 в КостинбродРаботодателите са длъжни да платят извънредния труд по време на кризата


В село Малко Враново спазват карантината. В това увери кметът

В село Малко Враново спазват карантината. В това увери кметът ...

......... чужбина, те трябва да стоят 14 дни в карантина. „Не засягаме никого, не обиждаме никого, не е проблем за никого”, смята кметът на общината. „Никой не се осмели да каже каква трябва да е методиката. Целим спокойствие и сигурност”, добави кметът пред Нова телевизия. Темата продължава и в нашия блог.


По данни на

По данни на "Гранична полиция" към 13 ч. на границата ...

......... граждани с леки коли, микробуси и автобуси, пропускат се само турски граждани. Български граждани се пропускат на влизане в България на трите пункта на българо-турската граница. Република Турция е въвела ограничение за шофьори на камиони, идващи от рискови в епидемиологично отношение страни. Не е преустановено преминаването на български товарни автомобили.


Общината в Русе започва охрана на вилните зони около крайдунавския

Общината в Русе започва охрана на вилните зони около крайдунавския ...

......... на обществения ред. Съдействие ще оказват специалисти от Русенския университет, които предоставят летателните устройства, предава "Булфото".Извънредно положениеМико Кузманов апелира: Да се движим и да търсим начин да спортуваме у дома!Кризата ударила 63 средни и големи фирми, 70% от тях пускат работниците в платен отпускКирил Ананиев отмени заповедта за задължителните маски


Вилните зони край Русе ще се пазят с дронове. Това

Вилните зони край Русе ще се пазят с дронове. Това ...

......... Дронове ще облитат вилните зони, за да бъдат предпазени имотите на хората от мародери, предава ТВН.Извънредно положениеМико Кузманов апелира: Да се движим и да търсим начин да спортуваме у дома!Кризата ударила 63 средни и големи фирми, 70% от тях пускат работниците в платен отпускКирил Ананиев отмени заповедта за задължителните маски


В четири села на Русенска област няма ток - Борисово,

В четири села на Русенска област няма ток - Борисово, ...

......... частично са засегнати селища в областите Враца, Видин, София и София област. Използват се високопроходими машини за достигане до недостъпните участъци и преминаване по непочистените пътища. От дружеството пренасочват екипи от други области, но включването им в отстраняване на повредите зависи от времето за преминаване през контролно-пропускателните пунктове.    Усложнена е зимната обстановка в Русенско. Пътят Русе-Бяла бе временно

Усложнена е зимната обстановка в Русенско. Пътят Русе-Бяла бе временно ...

......... има и по път I-2 Русе - Варна, където в района на ДЗС и при разклона за Червена вода има закъсали автомобили. Към момента се прави всичко възможно за тяхното изтегляне и решаване на възникналите проблеми. Пътят между Мартен и Николово също е затворен, съобщиха от областната управа на Русе.


Огромна опашка се оформи в района на граничния пункт

Огромна опашка се оформи в района на граничния пункт "Дунав ...

......... посока Русе - Мартен и Мартен - Русе до КПП-то, община Русе извърши проверка и взима своевременно мерки, като ще бъдат предоставени тоалетни за обслужване на водачите на МПС и ще бъдат поставени допълнително контейнери и кошчета за събиране на отпадъците", обясни Георги Игнатов, началник отдел "Екология" в общината.  


Русенският университет

Русенският университет "Ангел Кънчев" минава на дистанционно обучение за две ...

......... училище нямат притеснения, че това ще доведе до затруднения в учебния процес или ще окаже влияние върху изпълняване на задълженията и преподаване на учебния материал или върху ангажиментите, които студентите имат. Дейността по кандидат-студентската кампания също няма да бъде нарушена. Университетът разполага с достатъчно добре развита онлайн платформа за кандидатстване.


Митнически служители от Главна дирекция

Митнически служители от Главна дирекция "Митническо разузнаване и разследване" (ГД ...

......... последните дни в районите на Дунав мост - Русе и Дунав мост - Видин. Голяма част от иззетите стоки са с обозначения на световноизвестни търговски марки, съобщават от Агенция "Митн;ци". За част от стоките не са представени документи за закупуването или въвеждането им на територията на България и съответно ЕС.


Революционен метод за справяне с коронавируса предлага русенски учен. 73-годишният

Революционен метод за справяне с коронавируса предлага русенски учен. 73-годишният ...

......... справяне с коронавируса предлага русенски учен. 73-годишният Койчо Митев е разработил нова маска за лице, която с помощта на електрически ток да обезврежда бактериите, предаде БНТ.Новият коронавирусЦентърът по отбрана към БАН показа предпазните маски срещу коронавирусаДания стана втората европейска страна под пълна карантинаПолиция блокира входовете на базар “Илиянци“ заради коронавирусаДо края на тази седмица учениците в област Русе ще

До края на тази седмица учениците в област Русе ще ...

......... ясно, че ваканцията за учениците се удължава и в Ловеч. Същото важи и за Велико Търново. Вчера министърът на образованието Красимир Вълчев заяви, че се обмисля наваксване с материала през пролетната ваканция. Зам.-министърът на образованието Таня Михайлова пък поясни, че между 6 и 16 учебни дни са загубени заради грипа.


Ваканцията на учениците в област Русе се удължава до 13

Ваканцията на учениците в област Русе се удължава до 13 ...

......... наличие на коронаовирусна инфекция. Директорът на РЗИ съобщи, че около 70 души в региона са поставени под домашна карантина от различен период. От Университетската болница "Канев" съобщиха днес, че лечебното заведение преминава в предкарантинен режим на работа. Една от мерките е, че се забраняват свижданията в отделенията и във фоайетата.


Строежът на магистралата от Русе до Велико Търново ще започне

Строежът на магистралата от Русе до Велико Търново ще започне ...

......... наваксано. По думите на Веселинов около 1,2 млрд. лева ще са нужни за изграждането на магистралата, която е с дължина 133 километра. Веселинов обясни, че няма да се чака новия програмен период на оперативната програма "Транспортна свързаност" и за началото на строежа ще се използват пари от държавния бюджет.  


Международният фестивал

Международният фестивал "Мартенски музикални дни", който трябваше да се състои ...

......... билети за концертите - дали ще се връщат парите, или ще има възможност за презаверка. По време на Областния оперативен щаб бе направено предложение в Русе, който е граничен регион, да заработи лаборатория за изследване на проби за наличие на заразата. Така времето за реакция ще бъде сведено до минимум.


Към момента няма нужда от притеснения и паника от страна

Към момента няма нужда от притеснения и паника от страна ...

......... на извънреден брифинг областният управител на Русе Галин Григоров, в присъствието на кмета на града Пенчо Милков.Новият коронавирусИзследваните проби за Ковид-19 в Бургас са отрицателни140 са контактните хора с пациентите с коронавирус в Габрово, в Плевен броят им не е установен Български фирми започват производство на защитни облекла и маскиОбмисля се освобождаването на определени пътни участъци в Русенско от

Обмисля се освобождаването на определени пътни участъци в Русенско от ...

......... да изпрати писмо до агенция "Пътна инфраструктура", в което детайлно да опише мотивите си и техническите координати на определената отсечка. Техническите данни предварително трябва да бъдат съгласувани с Областното пътно управление. Едва след това може да се премине към подписване на споразумение между двете институции", обясняват от областната управа.  


Русенска фирма замърсява водите на река Русенски Лом, която се

Русенска фирма замърсява водите на река Русенски Лом, която се ...

......... река Русенски Лом. Дружеството "Унипак В" ЕООД има договор с "ВиК" ООД - Русе, с който са определени норми за максимално допустими концентрации на вредни вещества в отпадъчните води, заустени в канализационна система на населеното място. За превишения на нормите Законът за водите предвижда глоба от 1000 до 5000 лева


Мащабна специализирана полицейска операция за противодействие на битовата престъпност, опазване

Мащабна специализирана полицейска операция за противодействие на битовата престъпност, опазване ...

......... самоличност на друго лице. Две от проверените места за настаняване не са имали никакви валидни документи за извършваната от тях търговска/туристическа дейност. Във връзка с това са започнати съответните административно-наказателни процедури от общинските власти. Работата на част от екипите продължава, с оглед документиране и изясняване на установените нарушения и престъпления.


Съвместна кампания за профилактика на исхемичната болест на сърцето и

Съвместна кампания за профилактика на исхемичната болест на сърцето и ...

......... вече преживени сърдечни и/или периферни интервенции, могат да се запишат за преглед и консултация при специалистите по кардиология и съдова хирургия. Записването се извършва предварително на регистратурата на УМБАЛ "Медика Русе" с адрес гр. Русе, ж.к. "Здравец-Изток", ул. "Рига" №35 или на тел. 0876 830 230 ; 082 830 230.


Фирми в Русе се обединяват, за да решат проблема с

Фирми в Русе се обединяват, за да решат проблема с ...

......... спази е, че една маска се използва за час, максимум два и оттам нататък изхвърлянето и унищожаването на маската е фактор, който трябва да бъде много добре прецизиран", обясни фармацевтът Ралица Златанска. Още при първите симптоми на настинка или грип хората трябва да потърсят лекарска помощ и да ограничат излизанията.


Иззеха близо 80 кг контрабанден тютюн в Русенско, съобщиха от

Иззеха близо 80 кг контрабанден тютюн в Русенско, съобщиха от ...

......... тютюн. Общо иззетото количество тютюн е близо 80 кг. В хода на разследването е установена съпричастността  към извършваната нелегалната дейност и на 36-годишна жена и 22-годишен мъж. МВРТримата са задържани с полицейска мярка за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство, работата по документирането му продължава под ръководството на прокуратурата. 


Митническите служители на Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване“ задържаха

Митническите служители на Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване“ задържаха ...

......... гривни, обеци, синджирчета от бял метал, разпределени в четири пакета. Според експертизата на вещото лице, изделията са сребърни с общо тегло 1905 грама на стойност над 5700 лева. Установено е, че укритите бижута са на един от пътниците в автобуса, румънски гражданин, на който е съставен акт за административно нарушение.


Военнослужещи от Сухопътните войски оказват помощ на населението в усложнената

Военнослужещи от Сухопътните войски оказват помощ на населението в усложнената ...

......... от Центъра за подготовка на водачи и логистични специалисти - Русе с автомобил с висока проходимост помагат за изтегляне на закъсали автомобили и отстраняване на проблеми в електропреносната мрежа в района на град Две могили. Военнослужещите действат след отправено искане от областния управител и положителна резолюция на началника на отбраната.


Стабилизираха състоянието на обгазеното семейство от Сливо поле. Те са

Стабилизираха състоянието на обгазеното семейство от Сливо поле. Те са ...

......... Стабилизираха състоянието на обгазеното семейство от Сливо поле. Те са в интензивно отделение и се полагат всички грижи за тях, предаде БНТ. Виж още Дете почина при обгазяване вкъщи, родителите и сестричката му са в кома


Дете загина при обгазяване на семейство в Сливо поле. Най-вероятната

Дете загина при обгазяване на семейство в Сливо поле. Най-вероятната ...

......... миризма. При инцидента е загинала 9-годишната дъщеричка на семейството. Сестра ѝ и родителите ѝ са настанени в университетска болница "Канев" в състояние на кома. Предполага се, че до обгазяването се е стигнало заради неизправност в инсталацията за отопление на твърдо гориво в къщата. По случая ще бъде заведено досъдебно производство.


На 28 февруари пред сградата на Военното окръжие в Русе

На 28 февруари пред сградата на Военното окръжие в Русе ...

......... както и началникът на Централното военно окръжие полковник Георги Петков. Припомняме, че на 27 септември 1880 година с Указ на княз Александър I е обявено уреждането на длъжностите "Окръжни воински началници", с което се поставят основите на формиране на структурите за военен отчет, на които наследник днес са военните окръжия.


Фестивал на фенерите се състоя днес в Русенския университет. Негов

Фестивал на фенерите се състоя днес в Русенския университет. Негов ...

......... Фестивал на фенерите се състоя днес в Русенския университет. Негов организатор е учебна зала "Конфуций" към висшето училище, в която студенти, преподаватели и граждани се обучават по китайски език и култура, съобщиха от университета. На събитието присъства ректорът чл.-кор. проф. Христо Белоев.


Усложнена зимна обстановка в Русенска област. Пътищата към Разград и

Усложнена зимна обстановка в Русенска област. Пътищата към Разград и ...

......... Пътищата към Разград и Силистра остават затворени за всички видове превозни средства, съобщи зам.-областният управител Валентин Колев. Вижте снимки >> Въпреки това част от леките автомобили тръгват на свой риск, докато на камионите над 12 тона се налага да изчакват, тъй като за тях движението е забранено във всички посоки.


Десетки дървета и клони паднаха в Русе след обилния снеговалеж

Десетки дървета и клони паднаха в Русе след обилния снеговалеж ...

......... да се ползват безплатно от гражданите. В същото време на границата с Румъния поради влошаване на метеорологичната обстановка и обилен снеговалеж е преустановено пропускането на товарни автомобили над 12 тона от Румъния за България на ГКПП Дунав мост Русе и на ГКПП Дунав мост Видин, съобщиха ог ГД "Гранична полиция".


Къща изгоря до основи при пожар тази нощ в Русе.

Къща изгоря до основи при пожар тази нощ в Русе. ...

......... улица "Балкан", като е обхванал и няколко нежилищни постройки, гаражи и сервизни помещения. Вижте снимки >> Имотът е бил необитаем и за щастие няма пострадали хора. На място са се отзовали екипи на пожарната, които и към 10 часа тази сутрин продължаваха с гасителните дейности заради локални огнища, видя Булфото.


От днес закуските, които се продават главно в центъра на

От днес закуските, които се продават главно в центъра на ...

......... съобщава Русе Медиа. Увеличението засяга почти целия асортимент, като много малко са тези закуски, които запазват цената си. Хората от бранша обясняват, че поскъпването се дължи на променените цени на олиото и брашното, както и на по-високите социални осигуровки, които трябва да се плащат с увеличението на минималната работна заплата.


Митнически служители от Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване“ задържаха

Митнически служители от Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване“ задържаха ...

......... откритите стоки не са представени документи, а собствениците им обяснили, че са ги взели от Турция и ги пренасят за Румъния.Агенция "Митници"Стоките са задържани. Агенция "Митници"Съставени са актове за установеното административно нарушение. По случаите са уведомени и правопритежателите на съответните търговски марки, поради съмнения за нарушени права върху интелектуалната собственост.


Заради зачестили пътно-транспортни произшествия, при които има жертви, пострадали и

Заради зачестили пътно-транспортни произшествия, при които има жертви, пострадали и ...

......... от областния управител след тежката катастрофа в участъка между Русе и Мартен преди дни с двама загинали и трима ранени. След инцидента бяха предприети спешни мерки за недопускане на нови инциденти. От общинската управа съобщиха, че се оглежда и терен покрай бул. "България" за изграждане на буферен паркинг за камиони.


Изпълнителната агенция

Изпълнителната агенция "Проучване и поддържане на река Дунав" (ИАППД) въвежда ...

......... Изпълнителната агенция "Проучване и поддържане на река Дунав" (ИАППД) въвежда система за управление на корабоплавателния път по Дунав - WAMS, съобщиха от агенцията. Виж още Украински кораб заседна край Белене


Два прага затрудняват корабоплването по река Дунав в българския участък.

Два прага затрудняват корабоплването по река Дунав в българския участък. ...

......... изпълнителната агенция "Проучване и поддържане на река Дунав" критичните участъци са само два. По думите му в други години при подобно ниско ниво на река Дунав праговете са били повече. Жеков каза още, че нивото на река Дунав е ниско в целия участък. Например, в Унгария са обявени 29 прага.


От днес двама от химиотерапевтите в русенския Комплексен онкологичен център

От днес двама от химиотерапевтите в русенския Комплексен онкологичен център ...

......... по принцип бяхме малко. Работата е прекалено много. Смея да твърдя, че това отделение го създадох аз през последните 10 години, с персонала, с доброто отношение, с колегиалността между сестри, лекари, пациенти", допълни лекарят. Лекарското съсловие не се подкрепя, коментира д-р Катерина Генова: "Виртуалното правосъдие победи, да му мислят болните".


Временно е затворен за движение пътят Русе-Разград заради катастрофа между

Временно е затворен за движение пътят Русе-Разград заради катастрофа между ...

......... Временно е затворен за движение пътят Русе-Разград заради катастрофа между камион и лек автомобил в района на Дервента. Това съобщиха от ОД на МВР. Пътуващите могат да ползват обходен маршрут през Вятово -Сеново-Дряновец. По първоначални данни няма сериозно пострадали при инцидента.


Малък самолет е паднал в гора при опит за кацане

Малък самолет е паднал в гора при опит за кацане ...

......... Малък самолет е паднал в гора при опит за кацане на частно летище в землището на село Бъзън, община Русе. БНР съобщава, че по първоначални данни има двама пострадали, като единият е в по-тежко състояние. На място са изпратени екипи на полиция, пожарна и две линейки.


Близо 120 млн. лв. е рамката на проектобюджета за 2020

Близо 120 млн. лв. е рамката на проектобюджета за 2020 ...

......... възраждане"; по ул. "Кирил Старцев"; между бл. 312 и бл. 313 кв. "Чародейка Г север"; пред бл. "Вежен" в кв. "Родина"; по алея "Лилия"; около бл. "Беласица, ул. "Лисец" №1 в кв. "Родина" и по ул. "Н. Табаков" в кв. "Чародейка Г юг", благоустрояване на блок "Рупел" и блок "Родопи".


15-годишен ученик почина, след като падна от прозорец на третия

15-годишен ученик почина, след като падна от прозорец на третия ...

......... посегне на живота си. "Тъй като на трагичната сцена са станали свидетели и други ученици, които са в шок от случилото се, с тях ще започне активна работа училищни психолози", съобщи началникът на РУО-Русе Росица Георгиева.--> На този етап учебните занятия са прекратени, но децата продължават да са в училището.


Митнически служители от Главна дирекция

Митнически служители от Главна дирекция "Митническо разузнаване и разследване" /ГД ...

......... купето са открити 37 000 къса (1850 кутии) цигари с български бандерол от две марки. Съгласно чл. 76а, ал. 1 от ЗАДС са изискани опростени придружителени документи за превозваните тютюневи изделия, но към момента на проверките такива не са представени. По случаите са съставени актове за установяване на административни нарушения.


Археолозите от Велико Търново се надяват през тази година да

Археолозите от Велико Търново се надяват през тази година да ...

......... югозападната част на форумния комплекс в Никополис ад Иструм. Ще продължат проучванията в местността "Френкхисар" в подножието на Царевец, където преди години беше разкрит средновековен манастирски комплекс с ранновизантийска базилика, а през изминалия археологически сезон там екипът на проф. Хитко Вачев е попаднал и на следи от ранно тракийско поселение.


Русе, заедно с още пет общини в страната, участва в

Русе, заедно с още пет общини в страната, участва в ...

......... използвани повторно. При желание за отопление на газ, кандидатите трябва да предоставят и становище от газоразпределителното дружество. Две седмици след изтичане на срока за кандидатстване ще бъде ясен списъкът на одобрените бенефициенти. Всички необходими документи и условия за кандидатстване по проекта могат да се видят на интернет страницата на Общината.


Служители на отдел

Служители на отдел "Екология" към община Русе са съставили три ...

......... се знае какъв инцидент може да възникне", каза зам.-кметът по комунални дейности Димитър Недев. Проверките, чието начало бе поставено преди месец, ще продължат. Те се извършват в различни квартали на града. Това е една от мерките, които кметството предприема за намаляване на замърсяването на въздуха с фини прахови частици.  


Задържаха четирима узбекистанци с фалшиви литовски лични карти на ГКПП

Задържаха четирима узбекистанци с фалшиви литовски лични карти на ГКПП ...

......... установил, че само снимките са на приносителите, а четирите документа са фалшиви. При обиск в личния им багаж са открити узбекистанските им паспорти. Установено е, че четиримата мъже имат регистрирано влизане в България с националните си документи за самоличност, в които са положени български визи тип С - за краткосрочно пребиваване.


Общо 282 камери за видеонаблюдение следят за трафика и сигурността

Общо 282 камери за видеонаблюдение следят за трафика и сигурността ...

......... през кръстовищата, да установява преминаването му по регистрационен номер, да констатира нарушения по Закона за движение по пътищата, както и да "следи" за спазването на обществения ред от гражданите. От кметството съобщават, че органите на МВР разполагат с достъп до системата и могат да я използват при оперативната си работа.


Над десет селища и градове в Италия въведоха днес ограничения

Над десет селища и градове в Италия въведоха днес ограничения ...

......... условия като днешните, когато няма вятър, въздухът се задържа в средата на долината, изтъкна инж. Ренато Грампа. По думите му, отоплителните системи и емисиите от колите предизвикват този облак от смог. На юг във Флоренция и седем съседни градове е забранено движението на силно замърсяващите автомобили през следващите пет дни


14-годишно момиче е настанено в русенската болница след бой със

14-годишно момиче е настанено в русенската болница след бой със ...

......... на коси и размяна на удари. В резултат едното от момичетата получило кръвоизлив в корема, наложило се да бъде откарано в русенската болница. По информация от там, опасност за живота на момичето няма. Педагогическият съвет на училището ще разглежда случая, за да предприеме мерки. Подаден е и сигнал до прокуратурата.Двайсет и пет годишният Теодор Цветков извади кръста на Богоявление

Двайсет и пет годишният Теодор Цветков извади кръста на Богоявление ...

......... лева. Цветков получи халат и 100 лева от кмета на Русе Пенчо Милков. Областният управител Галин Григоров му подари икона, а Русенският митрополит Наум го окичи със сребърно синджирче с кръстче. Началото на церемонията за Великия Богоявленски водосвет в Русе бе поставено с литийно шествие от катедралния храм "Света Троица".


Русенският музей организира

Русенският музей организира "Феминистична разходка", която ще очертае местата на ...

......... разкаже за вдъхновяващи примери, свързани с жени в Русе. От музея обясняват, че целта на инициативата е да се открои значимостта на жените в града за историята и културната памет, да се проследи топографията на тази памет и да се подпомогне осмислянето на женската история в диалогичност с феминистките перспективи.


Кметът на Русе Пенчо Милков внесе предложение до Общинския съвет

Кметът на Русе Пенчо Милков внесе предложение до Общинския съвет ...

......... на Русе Пенчо Милков проведе и среща с министъра на околната среда и водите Нено Димов, който го увери, че подкрепя усилията му за справяне с проблема със замърсяването на въздуха и Община Русе ще получи съвременна техника като част от националната система за мониторинг на чистотата на атмосферния въздух.


Бебе гигант се роди в Русе на Игнажден, съобщава bTV.

Бебе гигант се роди в Русе на Игнажден, съобщава bTV. ...

......... Първото й дете се е родило 3,900 кг. Майката обясни, че семейството е избрало новата им рожба да се казва Сарач, което на турски означава светлина. Рекордът за най-голямо бебе в Русе все пак не е надминат. През 2015 г. в същата болница се ражда дете с тегло 5,300 кг.


Повече от 2400 нови книги от 81 български издателства са

Повече от 2400 нови книги от 81 български издателства са ...

......... автори. От библиотеката информираха, че през годината освен съвременна българска, европейска и световна проза, са закупени научни издания в областта на хуманитаристиката и социалните науки. Особен акцент е поставен на детските книги. Така най-малките читатели вече могат да се насладят на обновената колекция от издания в детския отдел на библиотеката.


Кметът на Русе Пенчо Милков се е срещнал днес в

Кметът на Русе Пенчо Милков се е срещнал днес в ...

......... на околната среда и водите. През тази година те са били на стойност 3,5 млн. лева, но догодина ще бъдат 4,5 млн. лева. Според Милков постоянната мобилна станция ще е стъпка към установяване на действителните замърсители, както и категорично възпиране на всеки, който си позволява да замърсява въздуха на Русе.


Фирма ще почисти булевард в Русе за своя сметка заради

Фирма ще почисти булевард в Русе за своя сметка заради ...

......... не се спазват коректно ангажиментите. "Трябва да почистите отново за своя сметка и да засилите контрола над служителите си", е заявил зам.-кметът, цитиран в прессъобщението. Управителят на фирмата го е уверил, че още утре булевардът ще бъде почистен, като ще бъдат взети необходимите мерки този случай да не се повтаря.


Автобус на граския транспорт в Русе бе блъснат от лек

Автобус на граския транспорт в Русе бе блъснат от лек ...

......... е била далеч. В рейса имало седем или осем пътници. Всички се отървали само със силна уплаха. На мястото на катастрофата бяха изпратени две линейки и всички пътници и шофьорите бяха прегледани от парамедиците. Движението по международния булевард беше временно ограничено. По първоначална информация двамата водачи не са употребили алкохол.


Четирима души са пострадали при тежка катастрофа между два микробуса,

Четирима души са пострадали при тежка катастрофа между два микробуса, ...

......... двамата шофьори на возилата и двама пътници. Наложило се пожарникари да режат автомобилите, за да ги извадят.NOVA По първоначална информация, причини за пътното произшествие са мъглата, хлъзгава настилка и неправилно изпреварване. Пътният участък е затворен, автомобилите се насочват през обходни маршрути. Единият от микробусите е пътнически, а другият - товарен.


Три невзривени снаряда обезвреди специализиран екип от Националния военен университет

Три невзривени снаряда обезвреди специализиран екип от Националния военен университет ...

......... формирование от Флотилия бойни и спомагателни кораби разузна, транспортира и унищожи днес и 76 мм силно корозирал осколъчен фугасен снаряд, открит в местност Рогачка, град Царево, област Бургас. Боеприпасът е унищожен в района на бившата каменна кариера след село Изгрев. Районът е отцепен при стриктно спазване на мерките за безопасност.


В най-кратки срокове ще започне изграждането на българска църква в

В най-кратки срокове ще започне изграждането на българска църква в ...

......... на разговора областният управител Галин Григоров обърна специално внимание и на необходимостта от изграждането на втори мост над река Дунав именно при Русе. Община Русе Заместник-кметът Аурелиан Бъдулеску също изказа положително становище. Като мотиви бяха посочени и увеличения търговски обмен между двете държави и ежедневните километрични задръстванията в района Русе-Гюргево.


Русе. Служители на териториалния сектор за борба с организираната престъпност

Русе. Служители на териториалния сектор за борба с организираната престъпност ...

......... производство по чл. 321 вр. чл. 354 „а“ от НК. Разпитани са 7 свидетели. Спрямо трима от задържаните са повдигнати обвинения за участие в организирана престъпна група за доставка и разпространение на наркотични вещества, на двама е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“, а на трети - парична гаранция.


Със заповед на кмета на Руса днес е обявен за

Със заповед на кмета на Руса днес е обявен за ...

......... и заместник-кметът Енчо Енчев тази сутрин провериха на място ситуацията в училищата със спряно топлоподаване. Директорите трябваше в срок да уведомят Общината относно готовността да осигурят възможност за нормално протичане на занятията чрез осигуряване на алтернативно отопление. Днес по-късно ще стане ясно дали и петък ще е неучебен ден.  


Общо в пет училища в Русе утре няма да има

Общо в пет училища в Русе утре няма да има ...

......... "Топлофикация-Русе" Севдалин Желев коментира, че се надява проблемът да бъде отстранен до утре по обяд, след което да започне поетапно възстановяване на топлоподаването. От кметството в Русе информираха, че в ранния следобед утре ще е ясно дали и 6 декември /петък/ ще бъде обявен за неучебен ден за петте училища.


Инженерингова поръчка за реконструкция, рехабилитация и модернизация на бул. „Трети

Инженерингова поръчка за реконструкция, рехабилитация и модернизация на бул. „Трети ...

......... на централната градска част със западната промишлена зона, а от там и с част от коридор 9 на TEN-T мрежата, а мостовото съоръжение да се въведе в нормална експлоатация. След ремонта трябва да се премахне скелето от централния отвор, за да може да се използва и пътната връзка под него.


Митнически служители от Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване“ -

Митнически служители от Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване“ - ...

......... към Австрия.--> Иззетите общо 14 360 къса - 718 кутии цигари от различни търговски марки са с валиден български акцизен бандерол, но за тях  не са представени  необходимите придружителни документи,  според изискванията на Закона за акцизите и данъчните складове - ЗАДС .По случаите са съставени актове за установените административни нарушения.


Двама мъже са заловени да пренасят незаконно с каруци дървен

Двама мъже са заловени да пренасят незаконно с каруци дървен ...

......... пренасят дървесина от общинския горски фонд с каруци. Двамата нямали нито писмени позволителни за сеч, нито превозни билети. Дървеният материал бил от вида - цер, като във всяка от каруците имало натоварен по около един кубичен метър пространствена дървесина. Случаите са документирани от полицията и в полицейското управление във Ветово.


С 66 машини ще бъдат почиствани от сняг тази зима

С 66 машини ще бъдат почиствани от сняг тази зима ...

......... дружество обясниха, че работят по проблема, в областта има и 43 аварийни екипа, които са в денонощна готовност. От БЧК съобщиха, че петте кризисни центъра в региона са заредени с продукти и могат да помагат при необходимост на бедстващи пътници. От няколко дни в Русе работи и трапезарията за бездомни.


С поход с кану от над 2500 километра по Дунав,

С поход с кану от над 2500 километра по Дунав, ...

......... - единият за дърводелец, а другият за социален работник. БГНЕС Смятат като завършат пътешествието си и се върнат в родното си място да се отдадат на професията си. БГНЕСБГНЕС--> Мимир и Давид, на 20 и на 21 години, тръгнали с кану от малко градче в южна Германия на 21 август.


Да се съди държавата, да се пусне петиция и да

Да се съди държавата, да се пусне петиция и да ...

......... и експерти. Целта е да се събере цялата достоверна информация за качеството на въздуха и да се изслушат всички компетентни органи и заинтересовани граждани. При необходимост ще бъдат поканени национални и международни експерти. Кметът призова русенци да участват активно в комисията, за която се предвижда да заседава публично пред обществеността.