От 21 до 23 май Русе е домакин на турнира

От 21 до 23 май Русе е домакин на турнира ...

......... за всеки противник. Програма от Волейболната лига на нациите в Русе:  21 май, 2019 17:00 ч: Белгия - САЩ 20:30 ч: България - Япония 22 май, 2019 17:00 ч: Япония - САЩ 20:30 ч: България - Белгия 23 май, 2019 17:00 ч: Белгия - Япония 20:30 ч: България - САЩ


В зала „Дунав“, в кв. „Здравец“ в Русе се проведе

В зала „Дунав“, в кв. „Здравец“ в Русе се проведе ...

......... с по един отбор, съставен от четири състезатели – две момичета и две момчета. За победителите имаше осигурени награди, а организаторите бяха подготвили и специални грамоти за участие на всички училища, които се отзоваха и участваха в програмата. Състезанието отбелязва края на учебната 2018/2019 г. и началото на лятната ваканция.


Държавен фонд

Държавен фонд "Земеделие" по мярка 7 "Основни услуги и обновяване ...

......... зоните за отдих ще се монтират пейки и беседки, ще има и чешмичка за вода, които ще бъдат обградени от зелени площи. Крайният срок за приключване на строителните дейности е до 36 месеца. До дни ще бъдат обявени обществени поръчки за избор на изпълнител и строителен надзор по двата проекта.


На 18 май 2019 г. за 16-ти път ще се

На 18 май 2019 г. за 16-ти път ще се ...

......... на Работилница за театър „Мармалад“ в зала „Княз Александър I“ на музея. 22.30 – 23.30 ч. : „Рибарските общности по Дунава“, част II – прожекция на 10 филма по проект „Мемофиш – памет и бъдеще. Разкази за Дунавската цивилизация“ на Българо-румънска търговско-промишлена палата в зала „Княз Александър I“ на музея.


Клуб „Мечтание“ и „Градоред“ канят русенци на първа среща от

Клуб „Мечтание“ и „Градоред“ канят русенци на първа среща от ...

......... стъпките, които са извървяли до успеха и ще мотивират младите хора на Русе да търсят нови хоризонти за развитие. Ще се акцентира на браншове като информационни технологии, дигитални технологии и маркетинг, социални медии, фотография и режисура и популярни професии, които в условията на дигитализация са приели по-модерна форма на съществуване.


Силен вятър, пороен дъжд и градушка се изсипаха над Долна

Силен вятър, пороен дъжд и градушка се изсипаха над Долна ...

......... Ценово. Кална маса и камъни се свлякоха по пътя между селата Долна Студена и Ботров. От общинската администрация в Ценово алармираха областния управител на Русенска област за ситуацията и очакват комисия от Областна дирекция „Земеделие и гори“ да направи оглед и оценка на щетите, за да се компенсират земеделските производители. Силен вятър, пороен дъжд и градушка се изсипаха над Долна

Силен вятър, пороен дъжд и градушка се изсипаха над Долна ...

......... К Кална маса и камъни се свлякоха по пътя между селата Долна Студена и Ботров. От общинската администрация в Ценово алармираха областния управител на Русенска област за ситуацията и очакват комисия от Областна дирекция „Земеделие и гори“ да направи оглед и оценка на щетите, за да се компенсират земеделските производители.


Силен вятър, придружен с пороен дъжд и градушка, е нанесъл

Силен вятър, придружен с пороен дъжд и градушка, е нанесъл ...

......... места се разчистват. Заместник-областният управител на Русе Валентин Колев обясни, че заради пороен дъжд снощи е имало свличане на кал и камъни по пътни участъци и в община Две могили, като там също са били предприети мерки. По думите му комисия ще направи оглед и оценка на засегнатата земеделска продукция.


XV туристическо изложение и съпътстващият го XII Фестивал на туристическите

XV туристическо изложение и съпътстващият го XII Фестивал на туристическите ...

......... на следващото десетилетие?“ Международното туристическо изложение „УИКЕНД ТУРИЗЪМ“ и Фестивала на туристически забавления и анимации се организират от Община Русе, общинско предприятие „Русе арт“ с подкрепата на Министерство на туризма на Република България. Фестивалът е отличен с награда за най-добро събитие в културния туризъм „Иновативен туристически продукт“ за миналата година.


"Тенденцията България да привлича по-платежоспособни туристи, чийто престой е по-дълъг ...

......... Ангелкова. И поясни, че Министерството на туризма полага постоянни усилия за участието във формати като Дунавската стратегия и другите приоритетни оси като култура, туризъм и тези, които касаят транспорт, свързаност и околна среда. Те са  изключително важни, тъй като туризмът е хоризонтална политика и зависи от достъпността и транспортната свързаност.


Известният русенски алпинист Иван Томов, член на ТД „Приста“- Русе, изкачи

Известният русенски алпинист Иван Томов, член на ТД „Приста“- Русе, изкачи ...

......... изкачил в лагер 2 на Нанга Парбат, се спаси от сигурна смърт след нападение на 22 юни на талибани, които застреляха много алпинисти в базовия лагер към върха и откраднаха багажа му.  Амбициозният русенец е изкачил и два седемхилядника – връх Хан Тенгри в Киргизстан и връх Ленин в Памир, Русия.За 13-ти пореден път в България ще бъде отбелязан Световният

За 13-ти пореден път в България ще бъде отбелязан Световният ...

......... пунктове, където гражданите ще се информират по проблемите на хипертонията с възможност за квалифицирани консултации за хипертоници; ще получат информационни материали с нормите на поведение при артериална хипертония; ще се измерва тегло и кръвно налягане на желаещите с електронни апарати, снабдени с AFIB-технология за откриване на предсърдно мъждене, без ЕКГ.


Седмото издание на международния фестивал на алтернативното кино „Дунав –

Седмото издание на международния фестивал на алтернативното кино „Дунав – ...

......... в салона на читалище „Зора“ бе представен премиерно в Русе документалния филм „През сълзи“. Той е посветен на 100-годишнината от геноцида над арменския народ от османските власти и е режисиран от Станимир Трифонов. Награждаването на отличените творби е на 18 май, от 19 часа, в зала „Европа“ на Доходно здание.Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов откри второто издание

Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов откри второто издание ...

......... български поети в разделите "Борба" - за патриотична поезия, и "Обич" - за любовна лирика. Председател на журито е поетесата Елица Виденова. Програмата включва още изложба с рисунки на деца от българските общности в чужбина, както и поетична вечер. Ще бъдат прожектирани и филмите "Българи - прародина" и "Най-новите българи".


За осма поредна година в Русе ще се проведе европейската

За осма поредна година в Русе ще се проведе европейската ...

......... португалската авторка Дулсе Мария Кардозо „Всичко това е любов“. В НЧ „Христо Ботев – 1908 г.”, ул. “Доростол” 45 ще се чете откъс от „Второ лято“ на Кристина Касар-Скалия от Италия, а в Австрийска библиотека на пл. „Свобода“ 4 „Двайсет лева или смърт. Четири пътувания“ на Карл Маркус-Гаус от Австрия.Ученици от учебна компания VICEM от МГ “Баба Тонка” –

Ученици от учебна компания VICEM от МГ “Баба Тонка” – ...

......... който информира кои разновидности на биопестицида са най-подходящи за отблъскването на различните вредители. Припомняме, че учебна компания VICEM от МГ “Баба Тонка” – Русе стана победител в Х издание на Младежкия форум „Изгряващи звезди”, където представиха България на Европейското състезание за най-добра учебна компания през юли 2018 г. в Белград.


Президентът на Партията на европейските социалисти и кандидат за евродепутат

Президентът на Партията на европейските социалисти и кандидат за евродепутат ...

......... ГЕРБ упражнява върху дребния и средния бизнес. Да могат хората да създават поминък без да бъдат мачкани и газени.“ Президентът на ПЕС допълни, че наред с тези три задачи, трябва да се привлекат и чужди инвестиции, както и инвестиционни проекти, които създават производство. *Платена публикация за изборите за Европейски парламент


Градче на знанието изникна

Градче на знанието изникна" в центъра на Русе. То бе ...

......... и същност това е иновативна както за гр. Русе, така и за страната образователна и творческа изява с максимален обхват и въздействие с участието на всички 6-годишни деца от предучилищните групи на общинските детски градини на територията на Община Русе, в т. ч. и детските заведения в малките населени места.


Младата надежда в българското планинско колоездене Йордан Анчев започна отлично

Младата надежда в българското планинско колоездене Йордан Анчев започна отлично ...

......... участници“, сподели байкърът след завръщането си. През първата проява за сезона Йордан Анчев се състезава с нов велосипед, закупен с помощта на спонсори и лични средства. Спортният календар на федерацията е наситен със състезания в страната и чужбина. До края на сезона почти всяка седмица нови изпитания очакват младия колоездач.


За трета поредна година на летище

За трета поредна година на летище "Русе" на 18 и ...

......... "кръга" леки самолети и мотоделти. В неделния ден ще има отново от 8 до 10 ч. издигане с топло въздушен балон; от 10 ч. до 12 ч. прелитане по "кръга" на леки самолети и мотоделти. От 12 ч. - 13 ч. участниците ще дискутират, след което проявата ще бъде закрита.


Днес, в Русе бяха открити XXI майски празници на науката

Днес, в Русе бяха открити XXI майски празници на науката ...

......... форум „Световно кафене: Диалози за образованието“ в зала 2 на Канев център. Екипите ще имат по 3 минути на сцената на „Канев център“, за да представят своите разработки и да ползите от тях. Презентациите започват в 15 часа и ще приключат с церемония по сертифициране на всички участници в #ЕКСПО4.


"Джаз уикенд" ще има в Русе на 17 и 18 ...

......... - ударни, а песните изпълнява Богдана Петрова. Програмата ще продължи с изпълнения на дует "SENZA" от Португалия - двамата музиканти и пътешественици композират песни, вдъхновени от своите пътувания по света. "Джаз уикенд" ще предложи на публиката през втората вечер концертът на Теодосий Спасов и на Общинския духов оркестър на Русе.


В Русе се проведе първото национално състезание по правопис на

В Русе се проведе първото национално състезание по правопис на ...

......... редактор и журналист Ива Колева и писателката, преподавателка и автор на учебници Анелия Янковска-Сенгалевич. В оспорваната конкуренция победител стана Кристина Манчева от НУ „Христо Ботев“ в Плевен. Нейни подгласници са Елица Борисова от  ОУ „Св. Патриарх Евтимий“ във Велико Търново и Тома Тетимов от ИСУ „Св. Св. Кирил и Методий“ във Велинград.


В рамките на XV туристическо изложение „Уикенд туризъм“, за първи

В рамките на XV туристическо изложение „Уикенд туризъм“, за първи ...

......... В своите дискове те „пренасят“ своите страсти, местата, които са посетили, хората, които са срещнали, както и преживяванията си по света. На следващия ден, на Голямата сцена на Доходно здание ще бъде концерта на Теодосий Спасов заедно с Биг Бенд „Русе“. Билети за концертите се продават на касата на Доходно здание.


На 11 май, на територията на „ВИТТЕ Аутомотив България“ ЕООД,

На 11 май, на територията на „ВИТТЕ Аутомотив България“ ЕООД, ...

......... много пари. Но ние много натискаме и това ще се случи. Мостът при Русе вече не може да поема трафика. Русе ни е жизнено важен за товарите и Дунавската стратегия“, допълни премиерът. До 2 години ще започне изграждането на магистралата Русе –Търново. 200 000 лева ще бъдат отделени за нейното строителство.


В днешно време трудно се взимат решения за инвестиции по

В днешно време трудно се взимат решения за инвестиции по ...

......... че германската автомобилна индустрия започва да се ориентира към България, защото всички детайли за всички модели се произвеждат вече у нас. Борисов коментира още, че се работи по магистрала "Хемус", ще се изгражда и магистралата от Русе до Велико Търново. Това ще бъде от голяма полза за инвеститорите, добави той.


Днес (11.05.19 г.) на Градския стадион в Русе, се проведе

Днес (11.05.19 г.) на Градския стадион в Русе, се проведе ...

......... детските градини на град Русе. Първата дисциплина – овчарски скок - спечели младата надежда на русенската лека атлетика, 16-годишната ученичка от СУПНЕ „Фридрих Шилер“ - Йова Петрова. Тя победи с резултат 3 м., като с лек фаул не успя да преодолее 3,20 м. Състезанията продължиха до късно в съботната вечер.


От 16 до 18 май в крайдунавския град отваря врати

От 16 до 18 май в крайдунавския град отваря врати ...

......... се организират от Община Русе, общинско предприятие „Русе арт“ с подкрепата на Министерство на туризма и са във връзка с предприетата политика на министерството за промотиране на региона и България като целогодишна туристическа дестинация. Фестивалът е носител награда за най-добро събитие в културния туризъм „Иновативен туристически продукт“ за 2018 г.


Градче на знанието ще бъде обособено на 11 май от

Градче на знанието ще бъде обособено на 11 май от ...

......... и деца. В пет големи шатри ще бъдат разположени: Научен център „Кафе“; Научен център „Вода“; Научен център „Шоколад“; Научен център „Сода“ и Научен център „Брашно и сол“. Всеки от центровете ще има обособени зони за научна работа, лаборатория, зона за новини и информация, зона за посетители, работилница и изложба.  


Общо 30 000 цветя красят Вазата в Парка на младежта

Общо 30 000 цветя красят Вазата в Парка на младежта ...

......... средата на миналия век. Това е метално съоръжение във формата на ваза, запълнено с пръст, като на повърхността са засадени цветя. Тя е с височина 3,40 м, а обиколката в най-широката й част достига седем метра. Има изградена собствена поливна система, като външният й вид всяка година изобразява различни фигури.


Днес се състоя официалното откриване на обновената зала по спортна

Днес се състоя официалното откриване на обновената зала по спортна ...

......... ръководството на квалифициран специалист. Очаква се в проекта да бъдат обхванати близо 300 деца, сред които ученици от ОУ „Никола Обретенов“ и УСШ. Целта на проекта е да популяризира спортната стрелба сред подрастващите, а чрез модернизирането на спортната база да ги стимулира за по-активни занимания със спорт през свободното време.


Областният съвет на Българския червен кръст в Русе ще отбележи

Областният съвет на Българския червен кръст в Русе ще отбележи ...

......... организация. Много млади хора, деца и възрастни ще получат знания за оказването на първа долекарска помощ, за принципите на Червения кръст и за разнообразната дейност на хуманитарната организация. Преди това председателят на ОС на БЧК - Проф. Тодорка Стефанова, ще връчи почетни Червенокръстки звания на 24 доброволци на Русенската организация.


За първи път Русенският университет посреща студенти и преподаватели по

За първи път Русенският университет посреща студенти и преподаватели по ...

......... февруари, за обучение през летния семестър в русенската Алма Матер пристигнаха трима студенти от Хо Ши Мин. Двама от тях са в специалност "Машинно инженерство" и един - в "Компютърни науки". Студентите изучават CAD системи, CAM системи, обработка на изображенията, Интернет технологии и други, съобразно тяхната учебна програма.    


На 7 май, в Заседателна зала на Община Русе се

На 7 май, в Заседателна зала на Община Русе се ...

......... ще бъде в размер на 1 лв., както е и при останалите линии, които се изпълняват през деня. Към момента не се предвижда въвеждането на отделни месечни карти, които да важат само за нощната линия. Гражданите, които притежават карти за линии, които минават по този маршрут ще могат да ги ползват.


В деветте населени места на община Ценово започва кампания за

В деветте населени места на община Ценово започва кампания за ...

......... за производство. Така ще са намалят разходите за издръжка“, допълва Кямилова. За нуждите на общината вече е предоставен и специализиран камион, който ще извозва оставеното в контейнерите до сметището в Бяла. Успоредно с него ще продължи да работи и другата сметосъбирачна машина, с която ще се извозват смесените битови отпадъци.


Капанският ансамбъл от Разград представя тематично-сюжетния спектакъл „Дор три сита

Капанският ансамбъл от Разград представя тематично-сюжетния спектакъл „Дор три сита ...

......... и посланието „Да докоснем миналото, да го изживеем в настоящето и да го предадем на бъдещето!“ Създаването на новото семейство се празнува от всички с кръшни хора на мегдана, а вихърът понася младоженците в ритъма на влюбените им сърца… Билети за спектакъла може да се закупят на касите на Доходното здание.


Ученици от МГ „Баба Тонка” се представиха отлично, като завоюваха

Ученици от МГ „Баба Тонка” се представиха отлично, като завоюваха ...

......... 4. „История на логическите игри“, автори: Велислава Крумова и Диляна Дойчева от X „в“ клас; бронзови медали в направление „История на математиката” Проведе се и състезание Международен интелектуален квест „Математическа вселена”, на който Мария Кирилова спечели злато, Селин Шемсиева добви сребърен медал, а Диляна Дойчева бе наградена с бронзов медал.


С три златни, два сребърни и два бронзови медала се

С три златни, два сребърни и два бронзови медала се ...

......... са завоювани за проект "Колекция от класически игри", разработен от десетокласниците Иван Петров и Ерик Николов, за "Интелект на масите", чийто автор е дванайсетокласничката Селин Шемсиева. В рамките на конкурса се е състояло и състезание - международен интелектуален квест "Математическа вселена", където осмокласничката Мария Кирилова е класирана на първото място.


На 6 май, Гергьовден жителите на Русе отпразнуваха Деня на

На 6 май, Гергьовден жителите на Русе отпразнуваха Деня на ...

......... сфери на науката са разглеждали периодичната система в различни аспекти и са откривали не само връзката между химичните елементи, а и неоспоримото им място в общата хармония на Земята. Празникът завърши с концерт-спектакъла „Children in time“ - с участието на Русенска филхармония, Николо Коцев и група „Кикимора“ в Доходното здание.


На 4 май, в центъра на Русе се състоя официалното

На 4 май, в центъра на Русе се състоя официалното ...

......... за да се предлага безплатен и висококачествен безжичен достъп до интернет за всички граждани и гости за поне 3 години след инсталирането. Скоростта на изтегляне надхвърля в пъти изискуемата от поне 30Mbps, съгласно изискванията на ЕК, а мрежата има капацитет за обслужване с високо качество на поне 50 потребителя едновременно.


Днес, 3 май, от 18:00 часа в Художествена галерия -

Днес, 3 май, от 18:00 часа в Художествена галерия - ...

......... през 2012, 2013, 2014 г. в Мъглиж. От 2015 г. е куратор на международния художествен пленер „Безгранично изкуство“ в Малка Верея. През декември 2013 г. открива собствена галерия NEDEV Art Gallery, в която освен негови творби, са експонирани произведения на автори от България, Сърбия, Русия, Турция, Македония и Англия.  


Гражданите на Русе изпратиха близо 55 % от данъчните си

Гражданите на Русе изпратиха близо 55 % от данъчните си ...

......... декларирането на доходите ще бъде значително по-лесно за хората, които имат ПИК или електронен подпис. Така всички доходи от трудов договор, както и хонорарите и възнагражденията по граждански договори, ще бъдат предварително попълнени от НАП в данъчните декларации на гражданите и те ще ги прегледат, коригират и допълнят при необходимост.   


На 5 май се отбелязва Световния ден на пулмоналната хипертония, наричана

На 5 май се отбелязва Световния ден на пулмоналната хипертония, наричана ...

......... г. ще се включат над 80 национални асоциации. В международен план инициатори на Световния ден на пулмоналната хипертония са Европейската асоциация по пулмонална хипертония, Американската и Латиноамериканската асоциации по пулмонална хипертония. В България за седма поредна година сдружение „Българско общество на пациентите с пулмонална хипертония” е част от световната кампания


С богата програма Община Русе ще отбележи 6 май –

С богата програма Община Русе ще отбележи 6 май – ...

......... на 19 общински детски градини. Проектът се нарича „Удивителният свят на знаещите 6-годишни в Русе“ и е финансиран от общинска фондация „Русе – град на свободния дух“ по програма „Знание и растеж“ с подкрепата на фондация „Еконт“. Науката ще бъде представена през детските очи с научни центрове, лаборатории и арт-ателиета.


Русе. Експерти на РИОСВ – Русе освободиха вчера екземпляр от

Русе. Експерти на РИОСВ – Русе освободиха вчера екземпляр от ...

......... се самостоятелно и пие вода. Теглото му е значително. Вероятно птицата е паднала в овощната градина след силната буря, била е объркана, а клоните на овошките са попречили да излети. Експертите са преценили, че розовият пеликан трябва да се освободи в природата – в подходящо местообитание, каквото е резерватът „Сребърна“.


Агенция

Агенция "Пътна инфраструктура" стартира обществена поръчка за издирването на археологически ...

......... до 17,30 ч. на 3 юни т. г. Издирването на археологически обекти е начален етап от археологическото проучване, в който чрез теренни проучвания се разпознават археологическите ценности. В процеса на издирването им задължително се документират всички археологически обекти, структури и следи от древността, независимо от техния вид и хронология.  


Ураганен вятър, придружен със силен дъжд, на места и с

Ураганен вятър, придружен със силен дъжд, на места и с ...

......... Борисов обясни, че екипи са работили в засегнатите от бурята райони, като дейностите ще продължат и в идните дни. Заместник-областният управител на Русе Валентин Колев заяви, че не са постъпвали сигнали за щети от други места в областта. Не е имало и населени места без ток и вода. (Снимка архив)


В края на 2017 г. Община Русе придоби 100% контрол

В края на 2017 г. Община Русе придоби 100% контрол ...

......... връзка с техническите и финансови опции за придобиване на нови тролейбуси и конвенционални автобуси, както и електрически и/или други превозни средства с алтернативно гориво. Ще бъде осигурена и помощ във връзка с планираната актуализация на стратегия/мастерплан за градски (обществен транспорт), планирана за следващия програмен период, който започва през 2020 г.


На 24 април децата от ОУ „Иван Вазов“ посрещнаха скъпи

На 24 април децата от ОУ „Иван Вазов“ посрещнаха скъпи ...

......... и веселие. На финала всички получиха бонбони и си тръгнаха с празнично настроение. „Тийнкитчън“ е дейност на Сдружение БРТИМ в проекта на Община Русе, финансиран от Програма ЗОВ, а заниманията по кулинаротерапия имат за цел придобиване на знания в областта на кулинарията и здравословното хранене, както и развиване на умения.


Искам да кажа, че тези стаи се продават по изрично

Искам да кажа, че тези стаи се продават по изрично ...

......... за физическите лица т.е. хотелиерите, а от 1000 до 3000 лева е за юридическото лице. Може да има и намаление на звездите на хотел - "Рига" е четиризвезден. Освен всичко друго, въпросните стаи всъщност не отговарят на каквато и да е категоризация. И причината е, че всъщност те се ремонтират.


На 28 април, на площада пред сградата на Общината се

На 28 април, на площада пред сградата на Общината се ...

......... традиционната Великденска томбола с над 100 награди, осигурени от русенски фирми, ресторанти и магазини. Щастливците спечелиха куверти за ресторанти, ваучери за пазаруване, конфекция от русенски шивашки фирми, стоки за бита. Голямата награда семейна почивка или екскурзия по избор, осигурена от „Професионален домоуправител – Русе“ , бе спечелена от Десислава Тотева.


В дните около светлите християнски празници Лазаровден и Цветница и

В дните около светлите християнски празници Лазаровден и Цветница и ...

......... качество, според законите на собствената ни духовна природа и няма нещо, което би я превъзхождало по достойнство и ценност. Приключваме интересния разговор с всеобщото мнение за тленния материален свят и вечния стремеж на будния човешки дух към усъвършенстване и извисяване, а отецът се подготви за изповедта на чакаща жена.  


Паметник в центъра на село Караманово събра стотици жители и

Паметник в центъра на село Караманово събра стотици жители и ...

......... с настъпващите светли християнски празници. Ученикът Десислав Асенов прочете стихотворение за героя, написано за тържеството от местната поетеса Пламенка Костова.  Женската фолклорна група „От извора“ повдигна емоционалния градус. Българският дух на публиката получи вдъхновяващ стимул от концерта на Илия Луков и последвалото кръшно българско хоро. Празникът завърши с пищна заря.


На 4 май 2019 г. за четвърта поредна година стартират

На 4 май 2019 г. за четвърта поредна година стартират ...

......... Свободата, където професионалисти и ентусиасти от туристическия бранш в региона ще разказват историята и градските легенди зад местата, покрай които посетителите ще минават по време на обиколките. На 3 декември 2018 Ruse Summer Free Tour получи награда за най-оригинално събитие, свързано с туризма на Община Русе за 2018 г.  


На 24 април, в двора на арменската църква „Света Богородица“

На 24 април, в двора на арменската църква „Света Богородица“ ...

......... бе припомнено, че в италианският Парламент в навечерието на настоящата годишнина заяви признаването на Арменския геноцид, а френският президент Емануел Макрон обяви 24 април за Ден в памет на жертвите на Геноцида. В края на церемонията присъстващите запазиха минута мълчание в памет на загиналите, а събралите се граждани положиха цветя.


Община Русе и Фолклорен танцов театър „Найден Киров“ организират XXIX издание на

Община Русе и Фолклорен танцов театър „Найден Киров“ организират XXIX издание на ...

......... се проведе традиционната Великденска томбола с над 100 награди, осигурени от различни русенски фирми, ресторанти и магазини. Щастливците ще  спечелят куверти за ресторанти, ваучери за пазаруване, конфекция от русенски шивашки фирми, стоки за бита. Голямата награда ще бъде семейна почивка или екскурзия по избор, осигурена от „Професионален домоуправител – Русе“  


Община Русе и Фолклорен танцов театър „Найден Киров“ организират XXIX издание на

Община Русе и Фолклорен танцов театър „Найден Киров“ организират XXIX издание на ...

......... се проведе традиционната Великденска томбола с над 100 награди, осигурени от различни русенски фирми, ресторанти и магазини. Щастливците ще  спечелят куверти за ресторанти, ваучери за пазаруване, конфекция от русенски шивашки фирми, стоки за бита. Голямата награда ще бъде семейна почивка или екскурзия по избор, осигурена от „Професионален домоуправител – Русе“  


На 24 април от 18 часа в Регионалния исторически музей

На 24 април от 18 часа в Регионалния исторически музей ...

......... проф. Иван Радков, който прави опит за портрет на комунистическия лидер Пенчо Кубадински, както и други – на д-р Цви Керен и на доц. Васил Дойков. Те са обсъдени приживе на авторите с редактора на изданието, при което настоящата публикация прави изследванията не архивни единици, а ги поставя в контекст.


За поредна година се провежда Националната кампания „За чиста околна

За поредна година се провежда Националната кампания „За чиста околна ...

......... участват учебните заведения в предучилищна възраст. В детска градина „Приказен свят“ в Николово проектът е под надслов „Обичам природата – част съм от нея“, а в ДГ „Райна Княгиня“, Мартен - „Растем и играем сред чиста и зелена природа”. Общата стойност на всички проекти възлиза на около 40 000 лева.


Международна научна конференция „Идеи, идеали – възход и крушение“ се

Международна научна конференция „Идеи, идеали – възход и крушение“ се ...

......... на русенската библиотека – Любен Каравелов. Ще бъдат представени 97 доклада, разпределени в 4 тематични секции. Научните разработки обхващат различни области на: историята, теологията, дипломацията, културологията, международните отношения, изкуствата и хуманитарните науки, образованието, социалните науки, психологията, литературата и езикознанието, политиката и международните отношения, здравеопазването и др. дялове на човешкото познание. 


На 20 и 21 април, в театъра

На 20 и 21 април, в театъра "Дом-паметник’’ в Панагюрище ...

......... Всяко от изпълненията  се оценяваше от професионално жури с председател Етиен Леви. Те съблюдаваха  подбора на репертоара (според възрастта), интонация, вокална техника, художественост на изпълнението и сценична реализация. Фестивалът „Родолюбие” е сред най-добрите издания за патриотична песен в България и дава поле за изява на млади изпълнители от цялата страна.


На 20 и 21 април в Русе се проведе III

На 20 и 21 април в Русе се проведе III ...

......... и майсторство на младите хора предизвика бурните аплодисменти на публиката. По-късно на тържествена церемония инж. Димитър Наков, Пламен Нунев, Ирена Петрова и директорът на Младежки дом - Русе Красимира Николаева връчиха грамоти и награди на всички състави. Организатори на прекрасния фестивал са Община Русе и Общински младежки дом - Русе.


На 18 и 19 април 2019 г., в РУ „Ангел

На 18 и 19 април 2019 г., в РУ „Ангел ...

......... на резултатите ще се основават на надслова „Русе – градът на знанието, творчеството и свободния дух, за чието развитие работим активно“. През месец май предстои реализирането на втория обучителен модул от проекта „Да оказваме подкрепа и помощ компетентно (усвояване на знания и умения за използване на психотерапевтични подходи в помагащите дейности)“.              


На 19 април, в тестови режим заработиха новите трасета на ГКПП „Дунав мост“.

На 19 април, в тестови режим заработиха новите трасета на ГКПП „Дунав мост“. ...

......... на Агенция „Митници“ да обработва до 3000 товарни автомобила за 24 часа, двупосочно в условията на реципрочна организация от румънска страна. Сега трафикът е до 2000 товарни автомобила за 24 часа вход и изход, колкото е и капацитетът на Агенция „Митници“ за измерване на обща маса и претоварване на ос.


Средношколците от Средно училище с преподаване на немски език „Фридрих

Средношколците от Средно училище с преподаване на немски език „Фридрих ...

......... която се съхранява информацията. Влязоха в химическата лаборатория, където се изследват наркотици, както и концентрация на алкохол в кръвта и други вещества. Запознаха се как се изследват биологичните следи, как, какво и кога се гледа със специалния микроскоп и други специфични дейности.Всеки ученик получи собствен отпечатък в края на интересната лекция. 


Мъж загина при голям пожар тази нощ в Русе. Една

Мъж загина при голям пожар тази нощ в Русе. Една ...

......... Мъж загина при голям пожар тази нощ в Русе. Една жена е била спасена, съобщи bTV. Пожарникарите са се борили с пламъците над 7 часа. Огънят е обхванал къща, в която живеели клошари. Сградата била пълна с боклуци и това била причината за трудното потушаване на огъня.


София. Община Русе ще извърши цялостен мониторинг и контрол за

София. Община Русе ще извърши цялостен мониторинг и контрол за ...

......... проекта ще бъдат закупени две мониторингови станции, които ще бъдат ситуирани в районите, които ще бъдат предмет на интервенция, където ще бъдат подменени отоплителните уреди”, каза тя. Зам.-кметът по „Комунални дейности” в Община Русе отбеляза, че станциите ще измерват дали реално има напредък и изменение в конкретния район. Йоланда ПЕЛОВА


На 20 и 21 април крайдунавският град Русе ще е

На 20 и 21 април крайдунавският град Русе ще е ...

......... маршове започват от 11 часа на площад „Свобода“. Поредното издание на „Русе Ритъм & Марш“ цели да възроди градската традиция за маршови парадни изяви и да даде възможност на млади хора от България и чужбина да покажат достигнатото ниво в мажоретното изкуство, като развиват таланта, музикалността и артистичността на младежите.


Областният информационен център – Русе стартира онлайн конкурс за видеоклип

Областният информационен център – Русе стартира онлайн конкурс за видеоклип ...

......... наградени и с посещение в София Тех Парк, където ще се запознаят с вече успели предприемачи. Награждаването ще се проведе от 28 май до 1 юни 2019 г., когато ще се обявят и победителите. Резултатите ще се публикуват на фейсбук страницата на ОИЦ-Русе и на Единния информационен портал за ЕСИФ - www.eufunds.bg.