72-годишен мъж загина при пожар тази нощ в Русе. Инцидентът

72-годишен мъж загина при пожар тази нощ в Русе. Инцидентът ...

......... трима човека от сградата. Спасени са и домашните любимци, които при възникване на пожара са останали в жилищата. За щастие инцидентът се размина без пострадали. Екип на Спешна помощ е прегледал жена, но не се е наложила допълнителна медицинска помощ или хоспитализация. Предстои изясняване на причините за възникване на пожара.


Община Русе ще разкрие два центъра за социални услуги. Единият

Община Русе ще разкрие два центъра за социални услуги. Единият ...

......... бъдат изцяло обзаведени и приведени в среда, близка до семейната. Бюджетът на проекта, който е с продължителност 2 години, е в размер на 1 150 900 лв., от които 1 125 000 лв. - безвъзмездна финансова помощ и 25 900 лв. - собствен принос на Община Русе. Тридесет потребители ще се възползват от специализираните услуги.  


Сухи треви горяха в междудиговото пространство в близост до северния

Сухи треви горяха в междудиговото пространство в близост до северния ...

......... ръководни служители на РИОСВ-Русе. Засегнатият терен е на площ от около 30 дка. Не са установени щети бърху биологичното разнообразие в резервата. Експертите допускат, че деянието е умишлено, тъй като районът е изолиран, в него не се извършват стопански дейности. За случая ще бъде изпратен сигнал до Районна прокуратура-Силистра.  


Русе ще бъде домакин на тазгодишната национална среща на организацията

Русе ще бъде домакин на тазгодишната национална среща на организацията ...

......... представена и цялостната дейност на организацията, включваща реализирането на международни проекти, инициативите за информиране и представяне на възможностите на хората с увреждания и ролята им в обществото, както и извършването на множество изследвалия, проучвания и анализи на потребностите на лицата с увреждания и техните семейства в национален и регионален контекст.


На майчинския празник - Благовещение, бяха представени идейните творби от

На майчинския празник - Благовещение, бяха представени идейните творби от ...

......... библиотека - едно от най-старите и най-рано създадени духовни средища в България. Цялата композиция е стилизирано оформена като лодка, плуваща по великата река Дунав. Доц. Д-р Панайотов потвърди, че „Медика Русе“ ще участва в реализирането на творбата на Сонер Хакъ. Стенописът да бъде окончателно завършен през месец май 2019 г.


Фестивалният оркестър на Мартенски музикални дни, в ролята на истински „Посланик

Фестивалният оркестър на Мартенски музикални дни, в ролята на истински „Посланик ...

......... цял свят, по-голямата част от които са завършили Националното училище по изкуствата в Русе. Оркестрантите са носител на престижната награда „Музикален проект на годината“ (2016) на Българското национално радио.  Концертът на русенските симфоници в Румъния се осъществява благодарение на „Оргахим“ АД и Фондация „Русе – град на свободния дух“.  „Лайънс клуб Русе Север“, „Лайънс клуб Русе“ и „Лайънс клуб

„Лайънс клуб Русе Север“, „Лайънс клуб Русе“ и „Лайънс клуб ...

......... излъчиха финалистите. До този етап достигнаха представителите на ОУ „Любен Каравелов” и на СУПНЕ „Фридрих Шилер” Емили Бохосян и Александра Димитрова, които получиха правото да представят град Русе на 12 май, в първото национално състезание.  Всички участници получиха грамоти и пъзели с карта на България, а финалистите и електронни четци.


Трима души, сред които и две деца, са пострадали при

Трима души, сред които и две деца, са пострадали при ...

......... продължил движението си и се е спрял в обработваемата земеделска градина на съседния имот. Междувременно той дори е повалил оградата и на двора, и буквално отсякъл част от дърво, до което автомобилът е спрял.Едното от децата - на 9 години, е прието в болница, а другото е без сериозни рани.


Русе. Евродепутатът от групата на ЕНП/ГЕРБ Андрей Новаков посети Русенска

Русе. Евродепутатът от групата на ЕНП/ГЕРБ Андрей Новаков посети Русенска ...

......... че селата в региона вече използват тази програма и има позитивни резултати, като даде и конкретни примери. Той изрази пред присъстващите благодарност към евродепутатите от ГЕРБ, които подпомагат развитието на регионите в страната с подобни инициативи, а с финансирането от еврофондовете се променя в положителна посока обликът на населените места.


Всяка година в българските градове се организират национални фолклорни фестивали

Всяка година в българските градове се организират национални фолклорни фестивали ...

......... фолклорна формация към Великотърновски университет „Кирил и Методий“ за първи етап на групи до 30 участници и на Танцов състав „Лудо младо“ за втория етап от надиграването. Мис и мистър „Русчуклийска среща“ станаха Виктория Богданова и Денис Христов. Фестивалът бе под патронажа на кмета на Община Русе – Пламен Стоилов.


На 22 март – Световният ден на водата, от 18

На 22 март – Световният ден на водата, от 18 ...

......... бъдат обявени на 22.03.2018 г. в сайта на Младежки дом - www.yc-ruse.org, сайта на МИКЦ Русе www.ruse-mikc.info, както и на Фейсбук профила на Младежки дом, след приключване на официалната част по награждаването. Изложбата на творбите ще остане на разположение на посетителите на най-големия търговски център на града до края на месец март.В рамките на „Мартенски музикални дни“, на 22 март, любителите

В рамките на „Мартенски музикални дни“, на 22 март, любителите ...

......... са старинните: виела, блокфлейти, гайди, позитив орган, хърди-гърди (вид лира), лютня, ренесансова китара, ударни инструменти, както и ренесансов тромбон, кръмпкорни (извита корна) и бомбарда (вид обой). Гостуването на италианския ансамбъл „Росиньол“ на сцената на МФ „Мартенски музикални дни“ е благодарение партньорството на Италианското посолство и Италианския културен институт в София.


В Русенския университет беше открита изложба на дизайнерски произведения от

В Русенския университет беше открита изложба на дизайнерски произведения от ...

......... инженерна графика. Любомира Теодорова, от специалност Промишлен дизайн е автор на 6-тата разработката в тазгодишната колекция и я е нарекла "Рицар Хром". Креативните творци получиха грамоти от ректора чл. кор. проф. д.т.н. Христо Белоев и сертификати за активно участие от Федерацията на Научно-техническите съюзи, представлявана от проф. Росен Иванов.  


Фондация „Русе – град на свободния дух“ обяви класирането от

Фондация „Русе – град на свободния дух“ обяви класирането от ...

......... неправителствени организации от Русе, София, Варна и Своге. Постъпилите във  фондацията общо 39 проекта са на обща стойност 407 756,50 лв. Исканата от Фондация „Русе – град на свободния дух“ сума е в размер на 227 717,77лв. Пълният списък с одобрените за финансиране проекти, е публикуван на сайта на Фондацията – www.free-spirit-city.eu


В Парка на младежта (до Вазата) в Русе протестираха около

В Парка на младежта (до Вазата) в Русе протестираха около ...

......... на професионалистите по здравни грижи, заяви, че се налага медиците да работят на няколко места за нормален живот, но това същевременно води до неговото съкращаване. Студентка от специалност „Медицинска сестра” в Университета обобщи нелицеприятната картина, че желае да работи по любимата професия, но заплащането я спира да практикува в страната.


Повече от 200 специалисти по здравни грижи - медицински сестри,

Повече от 200 специалисти по здравни грижи - медицински сестри, ...

......... налага медицинските специалисти да работят на няколко места, за да си осигурят нормален живот. Това обаче води до изтощение и до заболявания. Първокурсничка от специалност "Медицинска сестра" в Русенския университет каза, че харесва професията си, но тя и нейните колеги искат заплащането да се увеличи, за да останат в България.Сигнал от младеж, че в жилището, което обитава с майка

Сигнал от младеж, че в жилището, което обитава с майка ...

......... с някой от семейството, но уточняват, че с постановление на Русенската районна прокуратура мъжът е задържан за срок до 72 часа. Повдигнати са му обвинения за хулиганство, съпротива на властта, нанасяне на лека телесна повреда на служител при изпълнения на задълженията му. Заплашва го затвор до 5 години и глоба.


В Зала „Княз Александър І“ на Регионалния исторически музей в

В Зала „Княз Александър І“ на Регионалния исторически музей в ...

......... профила на жителите на средновековен Червен. Специалисти от Русе, Клисура, Павликени и Сливен, заедно със 7 студенти-специализанти от Великобритания проведоха проучванията. Ръководител е Светлана Великова (РИМ - Русе), а научен консултант – доц. д-р Деян Рабовянов (НАИМ-БАН). Финансирането е осигурено от Министерството на културата и Регионален исторически музей – Русе.


От днес (21.03.2019 г.) започва записването за инициативата на Регионален

От днес (21.03.2019 г.) започва записването за инициативата на Регионален ...

......... помощта на музеен педагог децата научават любопитни факти за историята на града, за емблематични места и личности, разкриват тайните на археологията. Програмата включва още творчески занимания и съвременни интерактивни игри. Целта е осмисляне свободното време на децата през пролетната ваканция, запознаване с музейните пространства, забавление и придобиване на нови знания.


В Русенската Св. Митрополия бяха обявени победителите в конкурса за

В Русенската Св. Митрополия бяха обявени победителите в конкурса за ...

......... което се случва в живота на университета. Доц. д-р Мира Душкова от катедра "Български език, литература и изкуство", също жури в конкурса обобщи ключовите ценности според студентите: семейството, което е свързано с традицията, както и любовта, молитвата, вярата, духовната чистота и добротата, скромността, въображението, прошката, възпитанието, младостта като дар, свободата.


В Областна администрация Русе e постъпило искане от Инициативен комитет

В Областна администрация Русе e постъпило искане от Инициативен комитет ...

......... действия. „Системата е динамична. В реално време се следи информацията подавана от административните центрове за броя на вписаните и отписани хора по местоживеене“, допълни Иванов. Институциите, засегнати в поставените въпроси в подписката за референдум ще отговарят на поставените въпроси, а юристите на Областна администрация ще проверяват и законосъобразността на въпросите.


Доброволците от клуб „Слънце“ в ОУ „Алеко Константинов“ и клуб

Доброволците от клуб „Слънце“ в ОУ „Алеко Константинов“ и клуб ...

......... акцията се включиха общо сто деца, 25 от които доброволци. Всеки от участвалите класове получи грамота. Дейността на доброволческите клубове към двете училища се ръководи от експерти на Сдружение БРТИМ (Българо-румънски институт по медиация) в рамките на проекта на Община Русе, финансиран по Програма ЗОВ (Здраве и образование за всички).


Всички медици от ЦСМП – Русе, които подадоха молби за

Всички медици от ЦСМП – Русе, които подадоха молби за ...

......... увеличавани всяка година с по 10%. Пенков оповести, че през 2019 г. бюджетът на ЦСМП в Русе е завишен с 9,83% или с общо около 280 000 лева повече. Той допълни, че ако има възможност да бъдат отпуснати допълнителни средства, това ще бъде направено за всички спешни центрове в страната.


До месец ще бъде насрочено делото за убийството на русенската

До месец ще бъде насрочено делото за убийството на русенската ...

......... трима съдебни заседатели. Както Дарик вече съобщи, срещу подсъдимия Северин Красимиров са повдигнати три обвинения за извършени на 06.10.2018 г. тежки умишлени престъпления - изнасилване, блудство и убийство. За последното законодателят е предвидил наказание лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.  


Зала „Дунав“ в Русе ще бъде домакин на VIII Националeн

Зала „Дунав“ в Русе ще бъде домакин на VIII Националeн ...

......... разработка на хоро, фрагмент от дивертисментен танц, сюжетно или тематично обиграване. Третият етап ще определи Мис и Мистър „Русчуклийска среща 2019“, които ще се надиграват на традиционна ръченица. Финален акорд на малкия фолклорен празник ще постави със специален поздравителен концерт ФТТ „Найден Киров“, с главен художествен ръководител Богдан Донев.  


Заместник-министърът на здравеопазването д-р Бойко Пенков се срещна днес със

Заместник-министърът на здравеопазването д-р Бойко Пенков се срещна днес със ...

......... спешна медицинска помощ в Русе. Повод бе създалото се напрежение сред работещите относно техни искания. След разговорите Пенков съобщи пред журналисти, че и последните 21 души от първоначално подалите заявления за напускане общо 44 служители ще ги оттеглят, предаде БТА. Виж още Медиците от Спешна помощ в Русе подадоха оставки


Отлично се представиха ученици от Математическа гимназия

Отлично се представиха ученици от Математическа гимназия "Баба Тонка" в ...

......... на победител - Виктор и Петър са включени в Разширения старши национален отбор на България по информатика. Ръководители на децата са проф. Каталина Григорова, доц. Пламенка Христова от Русенски университет „Ангел Кънчев“, Даниела Маринова от Център за ученическо, техническо и научно творчество (ЦУТНТ) и преподавателят от МГ „Баба Тонка” Сюзън Феимова.


Уникален рентгенов апарат с 3D визуализиране заработи в операционната зала

Уникален рентгенов апарат с 3D визуализиране заработи в операционната зала ...

......... пациентките в отделението е Катина Стефанова, която от години има проблеми с опорно-двигателния апарат. Казва, че до сега е търпяла страдания и не веднъж е търсила лекарска помощ. "Проблемът е в коленете ми, в ставите. И е адекватно лечението, има подобрение. За два дни наистина облекчението е голямо", споделя Стефанова.


На 18 март, в УМБАЛ „Медика Русе“ се състоя официалното

На 18 март, в УМБАЛ „Медика Русе“ се състоя официалното ...

......... на гръбначен стълб, като пациентът е бил изписан още на шестия ден.   Според д-р Стефан Станчев, ще бъдат обслужвани пациенти, както със стари дегенеративни заболявания, така и с остри травми. Най-близките клиники са в Плевен и Варна. В плановете на новото отделение е да поема част от другите случаи.


Двайсет и девет годишният акробат Олег Александров от

Двайсет и девет годишният акробат Олег Александров от "Большой Московский ...

......... коронен животозастрашаващ номер на 21 март тази година в Русе. Тогава е и първият спектакъл на трупата в България, съобщиха организаторите.Джихад3-годишно дете загинало в ръцете на баща си в КрайстчърчДоживотен затвор за 4-мата убити в еврейския музей в Брюксел. Джихадистът: Животът продължаваВеликобритания е отнела гражданството на още две джихадистки булки


В Казанлък се проведе седмия Национален конкурс за забавна песен.

В Казанлък се проведе седмия Национален конкурс за забавна песен. ...

......... до 10 г. , включваща 27 деца  участва и 9-годишния Мартин Сиромахов от Русе. Той се представи с песните ,,Песен от сълза", с музика на Хайгашод Агасян и „ Пак съм тук“. Журито му отреди почетното второ място. Мартин е поредният възпитаник на Наталия Константинова от Вокално студио ,,Слънчеви ноти“, постигнал значими резултати.  


Човек е голям, колкото са големи неговите мечти. Едно момиче

Човек е голям, колкото са големи неговите мечти. Едно момиче ...

......... занимава с любимия спорт. Мечтата ѝ е да стане пилот в гражданската авиация. Обича да се разтоварва с излети в природата. Има по-малка сестра, с която се радва да общува. Пожелаваме на Йова да осъществи успешен опит за летене в безоблачното небе и максимално прелитане над летвата в овчарския скок.


Виктор Кожухаров е типичен пример за талантливи деца, които са

Виктор Кожухаров е типичен пример за талантливи деца, които са ...

......... Русинова“ за даровити деца в Русе. След завършване на средното си образование момчето смята да кандидатства в университети в Оксфорд или Кеймбридж. Пожелаваме на Виктор нови успехи в математиката и програмирането и се надяваме интелектуалния потенциал на нацията да не изтича в чужбина, а да помага за развитието на България.


На 15 март, Средно училище „Васил Левски“ в гр. Русе

На 15 март, Средно училище „Васил Левски“ в гр. Русе ...

......... на  безопасността на движението по пътищата от децата, повишаване на знанията и уменията на отговорно поведение по пътищата, създаване на механизми за извънкласно обучение по Безопасност на движението по пътищата“, заяви водещият на събитието от Института по пътна безопасност Богдан Милчев и обеща в Русе да има още такива прояви.


Логопедични центрове „Медика“ в Русе, от 25 до 31 март

Логопедични центрове „Медика“ в Русе, от 25 до 31 март ...

......... процеси са силно свързани с натрупания активен и пасивен речников запас. Речниковият багаж играе важна роля във формирането на мисленето и общуването при хората. За диагностициране на проблеми в речевото развитие на детето Логопедични центрове „Медика“ предлагат платени прегледи, с предварително записване на тел. 0887 676 752 при логопед Силвия Пасева.


Двойно увеличение на постъпилите през 2018 г. дела по ДОПК

Двойно увеличение на постъпилите през 2018 г. дела по ДОПК ...

......... на разпоредби от подзаконови нормативни актове - наредби на общинските съвети (33 новообразувани и 8 висящи от предходната година). 83% от тях са приключили в кратки срокове с уважаване на протестите или с прекратяване на производствата, след като общинските съвети са прегласували оспорените норми непосредствено след образуване на съдебните производства.


„Бадер България Мениджмънт“ ЕООД представи намеренията си за изпълнението на

„Бадер България Мениджмънт“ ЕООД представи намеренията си за изпълнението на ...

......... на местната икономика. Той се ангажира да осигури административна подкрепа. Германската компания „Бадер“ (BADER GmbH & Co. KG) е в челната тройка на фирмите за автомобилен интериор. Инвеститорът има заводи и в страни като Германия, Полша и Китай. Негови клиенти са знакови автомобилни производители като BMW, Mercedes и Audi.  


Областният управител на област Русе Галин Григоров се срещна с

Областният управител на област Русе Галин Григоров се срещна с ...

......... поради изключителното му логистично значение на Балканите. Германската компания "Бадер" (BADER GmbH & Co. KG) е сред топ 3 в света на компаниите за автомобилен интериор, а клиенти са й водещи автомобилни производители като BMW, Mercedes и Audi. Фирмата има заводи и в други държави като Германия, Полша и Китай.


В продължение на темата за протестите за и против ръководството

В продължение на темата за протестите за и против ръководството ...

......... Агенция за държавна финансова инспекция също извършват проверка в ЦСМП - Русе. От 12 март за директор на Центъра за спешна медицинска помощ в Русе е назначена д-р Иванка Маринова Узунова. Тя беше избрана след конкурс при спазването на всички законови процедури и изисквания и нов конкурс няма да има.


Почитатели на велосипедния спорт ще отбележат на 20 април 143

Почитатели на велосипедния спорт ще отбележат на 20 април 143 ...

......... Стартът на колоездачния пробег ще бъде даден на паметната дата в 10.00 ч. пред Пантеона на възрожденците. Организатори на патриотичната проява са ВМРО – Русе и сдружение „Вело – Русе“. Народният представител от 19-ти МИР Искрен Веселинов, един от основните инициатори на идеята е поканил на събитието евродепутата Ангел Джамбазки.


Колективът на русенската „Спешна помощ“ е раздиран от вътрешни конфликти

Колективът на русенската „Спешна помощ“ е раздиран от вътрешни конфликти ...

......... част, която желаеше постът да се заеме от законно избраната д-р Иванка Маринова. Синдикатите взеха соломоновско решение, като изпратиха писмо до здравния министър с настояване да се проведе нов конкурс за директор на ЦСМП - Русе. Министерството категорично отговори, че при избора са спазени всички изисквания на закона.    


Всяка година в Букурещ се провежда певчески конкурс Mama Icoana

Всяка година в Букурещ се провежда певчески конкурс Mama Icoana ...

......... в мечтания Холивуд. Дария Стефанова в ,,Международна поп секция“ в група от 5 до 7 години с песента ,,Мамочка моя“ завоюва второ място, Александра Славова в групата на 12-годишните деца с песента ,,Майчице свята” също спечели второ място, а Борислава Бойчева в групата над 16 години заслужено окупира върха с песента „Защото ти ме обичаш“.


С концерт на Русенска филхармония под диригентството на маестро Йордан

С концерт на Русенска филхармония под диригентството на маестро Йордан ...

......... - в широк смисъл. Малер е музиката, Малер е много голямата музика", каза Камджалов. От операта съобщиха, че след откриването на "Мартенски музикални дни" Русенска филхармония и Йордан Камджалов ще представят Петата симфония на Малер във Варна и в София - съответно на 16 и на 17 март тази година.


ОУ „Иван Вазов“ в Русе е финалист в първата фаза

ОУ „Иван Вазов“ в Русе е финалист в първата фаза ...

......... сферата на образователните програми за балансирано хранене и физическа активност в Европа, „Нестле за по-здрави деца“ в България става част от Европейския проект EPHE (EPODE For The Promotion Of Health Inequalities), финансиран от Европейската комисия. През 2018 г. Програмата разширява своя обхват и влиза в учебните заведения в цялата страна.


Международният фестивал

Международният фестивал "Мартенски музикални дни" в Русе, чието 59-то издание ...

......... в своето развитие, международния и европейския аспект на тяхното програмиране, така и с техния принос за социалния, културния и икономическия напредък на местните общности. На снимката: Доходно здание, където на 15 март ще бъде открит фестивалът със Симфония №5 от Густав Малер, в изпълнение на Русенска филхармония, диригент Йордан Камджалов


Русенското музикално „Мартенски музикални дни“, се получи авторитетно задгранично признание.

Русенското музикално „Мартенски музикални дни“, се получи авторитетно задгранично признание. ...

......... както с високия артистичен стандарт, който фестивалите следва да отстояват неизменно в своето развитие, международния и европейски аспект на тяхното програмиране, така и с техния принос за социалния, културен и икономически напредък на местните общности. Всички фестивали, получили престижния етикет могат да се видят и на специално създадената интернет платформа: www.festivalfinder.com


Модернизацията на речния флот по река Дунав и останалите вътрешните

Модернизацията на речния флот по река Дунав и останалите вътрешните ...

......... част от съдовете, плаващи по вътрешните водни пътища, са стари, секторът няма възможност за инвестиции, а за банките кредитирането на този сектор е рисково. Водният транспорт е щадящ за околната среда и има сериозен потенциал за растеж, но въвеждането на нови ограничения на допустимите вредни емисии, би го забавило.  


Математическа гимназия „Баба Тонка“ в Русе подготвя редица събития за

Математическа гимназия „Баба Тонка“ в Русе подготвя редица събития за ...

......... център“. В Художествената галерия на ул. „Борисова” 39, от 18 до 22 март ще бъде подредена изложба с ученически творби. Богатата програма ще завърши на 8, 9 и 10 април с три благотворителни представления на Театрална трупа „МАГИМ“ – „Сънища в лятната нощ“ по Шекспир, които младите артисти ще представят в зала „Русе”. 


Максимална температура от 25 градуса на сянка е измерена този

Максимална температура от 25 градуса на сянка е измерена този ...

......... Силистра в следобeдните часове - 24.3 градуса, съобщиха от Метеорологичната обсерватория в града. В 14.00 ч. температурата беше 24 градуса. Според статистиката на обсерваторията това са температурни рекорди за датата 8 март. Най-високата температура за повече от четири десетилетия е измерена на 8 март 1975 година - 22.4 градуса.  


За Международния ден на жената – 8 март, червеноводчани влязоха

За Международния ден на жената – 8 март, червеноводчани влязоха ...

......... ангажирани. От моя страна винаги ще имате пълна подкрепа“, заяви кметът. Финансирането по ремонтните дейности на клуба в Червена вода са извършени от Община Русе. Изцяло са ремонтирани  помещенията на втория етаж, шпакловани са и са боядисани стени и тавани. Поставено е ново осветление. Ремонтирани са тоалетни и сменени ВиК-инсталациите.


Фондация „Русе – град на свободния дух“, подкрепена от Фондация

Фондация „Русе – град на свободния дух“, подкрепена от Фондация ...

......... активно участващи в реализирането на проекта и предлагат над 50% собствен финансов принос, като дават възможност за достъп до знания и развиване на умения на повече хора. Резултатите от конкурса ще бъдат обявени до 22 март 2019 г. на сайта на Фондация „Русе – град на свободния дух“ - www.free-spirit-city.eu.


Специалисти от отделение „Очни болести“ на УМБАЛ „Канев“ АД организират

Специалисти от отделение „Очни болести“ на УМБАЛ „Канев“ АД организират ...

......... очен преглед, особено за навършилите и прехвърлили 50-годишна възраст. По тази причина на същия 14 март, от 12 до 14 часа ще се проведат безплатни профилактични прегледи за измерване на вътреочното налягане в отделение „Очни болести“ на XII етаж в Хирургичен блок, само след предварително записване на телефон 082/887 467.


Част от персонала на Центъра за спешна медицинска помощ в

Част от персонала на Центъра за спешна медицинска помощ в ...

......... по време на заместването на директора. Те вярват, че конкурсната комисия на Министерство на здравеопазването е взела обективно и безпристрастно правилното решение за нейното назначаване след проведения конкурс, като отчита професионалните ѝ качества. Тези медици желаят д-р Иванка Маринова да продължи да изпълнява професионалните си задължения на директор на ЦСМП-Русе.   


За дванадесети път дунавската ни столица ще е домакин на

За дванадесети път дунавската ни столица ще е домакин на ...

......... а на следващия ден от 9:30 часа ще продължи, но вече в  Зала „Европа“ на Доходно здание и Пленарна зала на Община Русе. Гала-концертът и  Церемонията по награждаването на лауреатите ще е със специалното участие на народната певица Илка Александрова и ще се проведе от 18 часа в Пленарна зала.


Русе. 1 кг злато и нелегални цигари опитал да пренесе

Русе. 1 кг злато и нелегални цигари опитал да пренесе ...

......... териториален отдел „Митническо разузнаване и разследване - Дунавска“ под надзора на Окръжна прокуратура - Русе. Сключено е споразумение като ювелирните изделия са отнети в полза на държавата, а на нарушителя е наложена глоба в размер на 20 000 лева, както и три годишна условна присъда с пет години изпитателен срок.


Общинските съветници от Русе на предстоящата си сесия ще усъвършенстват

Общинските съветници от Русе на предстоящата си сесия ще усъвършенстват ...

......... които учат в същото училище. Промени има и в допълнителните критерии, когато с броя на децата в определена група се надхвърля броят на местата, определени с училищния план-прием. С промените се очаква постигане на по-голяма обективност, коректност, яснота и публичност при кандидатстване, класиране и записване на учениците в първи клас.


Експертите на РИОСВ-Русе съставиха четири акта на

Експертите на РИОСВ-Русе съставиха четири акта на "Българска хлебна мая" ...

......... азот амониев, общ фосфор, химична потребност от кислород и биологична потребност от кислород. За установената реконструкция на ферментационния цех в предприятието също е съставен акт за нарушение на Закона за опазване на околната среда. РИОСВ-Русе обмисля допълнителни административни мерки спрямо предприятието. Предстои последващ контрол по изпълнение на дадено предписание.  


Деветнайсетгодишен младеж без книжка ще бъде съден в Русе за

Деветнайсетгодишен младеж без книжка ще бъде съден в Русе за ...

......... полицейски екип. Униформените предприели преследване на колата. В опит да избяга от органите на реда шофьорът загубил управление и катастрофирал на бул. "Тутракан". Там служителите установили, че в автомобила пътували още четирима души. При инцидента няма пострадали. Виж още Хулиганска нощ с полицейско преследване завърши с кома за двама тийнейджъри


Регионалната инспекция по околната среда и водите /РИОСВ/ в Русе

Регионалната инспекция по околната среда и водите /РИОСВ/ в Русе ...

......... общ фосфор, химична потребност от кислород и биологична потребност от кислород. За установената реконструкция на ферментационния цех в предприятието също е съставен акт за нарушение на Закона за опазване на околната среда. РИОСВ в Русе обмисля допълнителни административни мерки спрямо предприятието. Предстои и последващ контрол по изпълнение на дадено предписание.


ТИР отнесе мантинелата на пътя Русе-Разград. Инцидентът е станал днес

ТИР отнесе мантинелата на пътя Русе-Разград. Инцидентът е станал днес ...

......... е станал днес следобед, малко след отбивката за село Щръклево. Тежкотоварен автомобил, движещ се в посока Русе се е ударил в мантинелата и е спрял в дере.Няма данни за пострадали хора. Вследствие на инцидента, част от товара на ТИР-а се е разпилял. Екипи на Пътна полиция регулират движението в участъка.


Младежи надраскаха сгради по централната улица в Русе. На 4

Младежи надраскаха сгради по централната улица в Русе. На 4 ...

......... са засечени от охранителните камери на Специализирано звено КООРС да драскат със спрей сгради и обекти по улица "Александровска". Записите от осем видеокамери вече са предадени в полицията за изясняване самоличността на лицата. Призовават се гражданите да сигнализират, ако станат свидетели на нарушения на тел. 112. или на имейл [email protected]


ТИР е излятъл от платното за движение и е отнесъл

ТИР е излятъл от платното за движение и е отнесъл ...

......... Кис 13. По неясни засега причини тежкотоварен автомобил, движещ се в посока Русе, е напуснал пътното платно, "помел" е мантинелата и е спрял в дерето. Към момента няма данни за пострадали хора. Вследствие на инцидента част от товара на камиона се е разпилял. На място има екипи на Пътна полиция.


На 1 март 2019 г. е внесена жалба от Инициативен

На 1 март 2019 г. е внесена жалба от Инициативен ...

......... на Русе Галин Григоров, който по закон може да насрочи провеждането на допитване. По повод взетото решение на общински съветници да се създаде смесена експертна група, която да приеме наредба за опазване на околната среда Никифоров сподели, че без 7-те точки в предложението за референдум, то същата няма да работи. 


На 1 март 2019 г. е внесена жалба от Инициативен

На 1 март 2019 г. е внесена жалба от Инициативен ...

......... на Русе Галин Григоров, който по закон може да насрочи провеждането на допитване. По повод взетото решение на общински съветници да се създаде смесена експертна група, която да приеме наредба за опазване на околната среда Никифоров сподели, че без 7-те точки в предложението за референдум, то същата няма да работи. 


Вандали нанасят щети в централната част на Русе, съобщиха от

Вандали нанасят щети в централната част на Русе, съобщиха от ...

......... на общинското специализирано звено "КООРС" да драскат със спрей сгради и обекти, намиращи се на централната пешеходна улица "Александровска". Записите от видеокамерите са предадени в полицията за изясняване на самоличността на извършителите. От кметството призовават гражданите, ако бъдат свидетели на нарушения, да сигнализират на тел. 112 или на имейл [email protected]


На 6 март, от 18 часа в зала „Княз Александър

На 6 март, от 18 часа в зала „Княз Александър ...

......... Разградска област, който се проучва от 2015 г. Археологическият комплекс се намира в централната част на съвременното село. Представлява селищна могила с прилежащата й площ. Счита се, че през каменно-медната епоха (петото хилядолетие преди новата ера) в района на селото е функционирала работилница за кремъчни сечива и е имало некропол.


На територията на град Русе и Русенска област домовете за

На територията на град Русе и Русенска област домовете за ...

......... и позната среда; близост с любимите хора; персонална грижа и внимание; уют и психологически комфорт; качествена храна; всякакви удобства и чистота. Има отделение трудно подвижнии лежащо болни. В камерната класация заема последно място, поради отдалечеността си от големи населени места. Иначе условията и цените са близки до дома в Русе.


Футболистът на третодивизионния турски Амедспор Мансур Чалар се оказа изключителен

Футболистът на третодивизионния турски Амедспор Мансур Чалар се оказа изключителен ...

......... началото на срещата започна на ръга и коли съперниците си.В резултат на действията му започна масов бой на терена. След края на мача играчите на Сакаряспор публикуваха снимки, на които се виждат нанесените рани от действията на Чалар. Ръководството на Амедспор нарече това лъжи и обвини съперниците си в клевета.


Днес, на паметния 3 март, 141 години след Освобождението ни

Днес, на паметния 3 март, 141 години след Освобождението ни ...

......... извоюваната свобода. В чест на светлата дата беше строена Почетна рота от Русенския гарнизон, а празнични маршове изпълни Общинският духов оркестър с диригент Димчо Рубчев. По традиция тържествената церемония завърши с полагане на венци и цветя. Водещи на събитието бяха актьорите от ДТ „Сава Огнянов“ Ясена Господинова и Ивайло Спасимиров.


Кубрат Пулев изрази увереност, че отново ще победи румънеца Богдан

Кубрат Пулев изрази увереност, че отново ще победи румънеца Богдан ...

......... студиото на "Тази неделя" по btv."Вярвам, че съм по-добър. Трябва да го бия, като знам, че и ще има голяма българска публика в Лос Анджелис, която ще ме подкрепя. Не мога да ги изложа. Ще направя необходимото, за да мога да направя хората щастливи в този момент", допълни още Кобрата.