Жена загина при катастрофа на пътя Русе-Бяла, преди разклона за

Жена загина при катастрофа на пътя Русе-Бяла, преди разклона за ...

......... място е загинала шофьорът на колата. Движението в района е затруднено и се регулира в едната лента от екип на полицията. Предстои оглед и изясняване на причините за инцидента.-->БГНЕС Според статистиката на областната дирекция на МВР натовареният път Русе-Бяла, наричан от русенци "път-убиец", е участъкът в региона с най-тежки катастрофи.


Жена загина при катастрофа на пътя Русе-Бяла, преди разклона за

Жена загина при катастрофа на пътя Русе-Бяла, преди разклона за ...

......... място е загинала шофьорът на колата. Движението в района е затруднено и се регулира в едната лента от екип на полицията. Предстои оглед и изясняване на причините за инцидента. Според статистиката на областната дирекция на МВР натовареният път Русе-Бяла, наричан от русенци "път-убиец", е участъкът в региона с най-тежки катастрофи.


Две от патриотичните партии - ВМРО и НФСБ в Русе

Две от патриотичните партии - ВМРО и НФСБ в Русе ...

......... брой места в Общинския съвет“, сподели Веселинов. В същото време продължават номинациите за Гражданската квота в листите за общински съветници, като до момента са получени над 70 предложения. Съставът на листата ще бъде представен до 22 септември, като повече от 50% от местата ще бъдат за представителите на гражданската квота.


Рекорден брой русенци се включиха в тазгодишната кампания

Рекорден брой русенци се включиха в тазгодишната кампания "Да изчистим ...

......... е най-мащабната доброволческа инициатива у нас, която цели да изгради обществена чувствителност по въпросите, свързани с опазването на околната среда и да направи България по-чиста и красива в дългосрочен план. Екологичната кампания отрежда челно място на България сред страните с най-добри доброволчески практики в грижата за околната среда в света.


С концерт на група Dismounted се откри на 13 септември

С концерт на група Dismounted се откри на 13 септември ...

......... Born for vengeance, „Слонът на принцесата“, Explicit, Claymore, „Скролетикс“, „Голата истина“, Waveslave –Селект, Ugly pearls, а изненадата на вечерта е познатата от близкото минало група  „Фаворит“.  Събитието се организира по инициатива на Община Русе, Фондация „Русе – град на свободния дух“, Сдружение „Грийн рок фест“ и рок общността на Русе


На Кръстовден русенци отново понесоха тежкия си кръст в желанието

На Кръстовден русенци отново понесоха тежкия си кръст в желанието ...

......... депутатът Пенчо Милков от БСП бе съпричастен към мъчителното дишане на русенци. Той категорично заяви пред кореспондента на Actualno.com, че всяко предприятие, отделящо вредни емисии е необходимо да има пречиствателна станция. Жителите на Русе казаха, че ще продължат с протестите до реални действия от местната власт и решаването на проблема.Стремежът на „Общински пазари“ ЕООД за обновяване и модернизиране на

Стремежът на „Общински пазари“ ЕООД за обновяване и модернизиране на ...

......... новоизградени обекти на дружеството. Това спомогна  клиентопотока да се увеличи, общата поддръжка на сградата да е значително по-евтина и даде нови възможности за развиване на търговска дейност. Реализирането на този инвестиционен проект, допълни поетапната промяна на  облика на пазарите в кв. „Здравец Изток“, предвид реализираните реконструкции и през изминалите години.  


Раненото след битов скандал момиче в град Глоджево, област Русе,

Раненото след битов скандал момиче в град Глоджево, област Русе, ...

......... тази сутрин с прободни рани и в тежко състояние в болницата. За престъплението е задържан 27-годишен младеж. От болницата съобщиха, че въпреки усилията на лекарите, младата жена е починала този следобед. Родителите й са били оперирани и настанени в интензивното хирургично отделение. Те са в критично състояние.Разследването по случая продължава.


Премиерът Бойко Борисов посети сградата на СУ „Христо Ботев“ в

Премиерът Бойко Борисов посети сградата на СУ „Христо Ботев“ в ...

......... 232 в дневна форма, 19 във вечерна форма и 29 в самостоятелна. Училището обучава в дуална форма (съвместно с бизнеса) по специалностите „Конструиране, моделиране и технология на облекло от текстил“, „Организация и технология на фризьорските услуги“. В две паралелки в специалност „Шивачество“ се обучават и деца със специални образователни потребности.


На култовата дата 13 септември, петък премиерът Бойко Борисов бе

На култовата дата 13 септември, петък премиерът Бойко Борисов бе ...

......... правителство бе правило по една магистрала, сега нямаше да ме питате. Ние правим седем наведнъж. в същото време всеки ден се иска". По-късно премиерът посети обновеното и добило красив вид СУ "Христо Ботев". След посещението в Русе министър-председателят отпътува за Бяла. А какво се случи там - вижте ВИДЕО материал!


В Русе отново ще има протест заради чистотата на въздуха

В Русе отново ще има протест заради чистотата на въздуха ...

......... отговори, че имало измервателна станция и тя не отчита нищо притеснително. Координаторът на "Грийнпийс България" Меглена Антонова напомни, че в България има интерес да се горят смесени комплексни отпадъци, но ако това се прави в инсталация, която не е пригодена за това, ефектът върху чистотата на въздуха е много лош.От 4 до 8 септември във Варна се проведе V

От 4 до 8 септември във Варна се проведе V ...

......... изяви с песните „Доброта“ и „Голямото междучасие“ и завоюва „Специална награда“. Бориса Кунева с песните „Щурче“ и „Рокля на цветя“ бе избрана да представя страната на Международния конкурс „Ние-XXI век“. В трета възрастова група до 16 г. - Никола Желязков с песните „Междучасие“ и „I feel good“ спечели II награда.


Жители на няколко села в Русенско излязоха за втори път

Жители на няколко села в Русенско излязоха за втори път ...

......... ремонт на трасето и безопасно пътуване. Става дума за отсечка от 49 километра, която се използва като обходна, когато се затваря пътя Русе-Бяла, съобщи Нова телевизия.БрекзитНай-лошият сценарий: Операция ЙелоухамърЛондон ще разреши на чуждите студенти да остават 2 г. след дипломирането сиВременното разпускане на британския парламент от Борис Джонсън е незаконноДнес за втори път протестиращи затвориха пътя между селата Божичен

Днес за втори път протестиращи затвориха пътя между селата Божичен ...

......... Ростислав Стефанов. Той допълни, че се изрязват храсти и растителност, като дейностите са по повод на подготовката на пътната инфраструктура в региона за есенно-зимния сезон. Ростислав Стефанов обаче сподели, че основно пари се дават за първокласните пътища. Гражданите са категорични, че ще продължат с протестите, ако пътят не се поддържа постоянно.


Протест заради състоянието на пътя Русе - Две могили блокира

Протест заради състоянието на пътя Русе - Две могили блокира ...

......... посещават известни туристически обекти района, подчертават протестиращите. Според Пътното управление в Русе с приоритет са първокласните пътища, а въпреки че направлението се поддържа, парите не стигат. "Там, където се направи цяла отсечка, средствата след това остават за третокласните пътища. Навсякъде продължават да работят”, обясни Ростислав Стефанов, директор на ОПУ-Русе.  Министерският съвет даде съгласие сградата на бившия Акушеро-гинекологичен комплекс в Русе,

Министерският съвет даде съгласие сградата на бившия Акушеро-гинекологичен комплекс в Русе, ...

......... 1 на ЗПСК, какъвто е настоящият случай, може да се извърши след решение на Министерския съвет, по предложение на органа, упражняващ правата на собственост в капитала на търговското дружество. Средствата, получени от продажбата на имота, ще останат в лечебното заведение и ще се използван в съответствие с чл. 105 от ЗЛЗ.


Жители на няколко села в Русенско излязоха за втори път

Жители на няколко села в Русенско излязоха за втори път ...

......... сподели организаторът на протеста Росен Тимчев. „В момента се извършва изрязване на крайпътната растителност, на избуялите храсти. Всичко това се прави във връзка с поддръжката на пътя за есенно-зимния сезон.--> Работата не е спирала. През май беше изкърпена компрометираната пътна настилка”, коментира инж. Ростислав Стефанов, директор на Областно пътно управление-Русе.


Жители на няколко села в Русенско излязоха за втори път

Жители на няколко села в Русенско излязоха за втори път ...

......... ремонт на трасето и безопасно пътуване. Става дума за отсечка от 49 километра, която се използва като обходна, когато се затваря пътя Русе-Бяла, съобщи Нова телевизия.БрекзитНай-лошият сценарий: Операция ЙелоухамърЛондон ще разреши на чуждите студенти да остават 2 г. след дипломирането сиВременното разпускане на британския парламент от Борис Джонсън е незаконно


На 16 септември Младежки дом - Русе ще отбележи началото на новия

На 16 септември Младежки дом - Русе ще отбележи началото на новия ...

......... „Зора”, Вокална група „Приста”, Клуб по Ушу и тай чи. Гост изпълнители на събитието ще бъдат  група „4етно” и вокално трио „Идепея”, както и Вокално студио за поп и джаз „Икономов”. Събитието ще закрие KOPRIVA. Тя създава  музика като луупира гласа си на живо, импровизира, наслагва хармонии и използва различни вокални ефекти.


Бизнес центърът за подпомагане на малки и средни предприятия в

Бизнес центърът за подпомагане на малки и средни предприятия в ...

......... го свърже с едно от българските села, промотирани по проекта. Съответно всяко видео, което представя българско село, включва и предложение за пътека, която води към едно от румънските села по проекта. Европроектът е на стойност 300 000 евро и се изпълнява заедно с асоциация „Конгресно и посетителско бюро Източен Дунав“ от Гюргево.


Фестивал на триизмерното улично изкуство превзема центъра на Русе. Артисти

Фестивал на триизмерното улично изкуство превзема центъра на Русе. Артисти ...

......... гледна точка и погледнеш през телефон или фотоапарат", обяснява и Евгения Лефтерова, която пресъздава сюжет от "Джак и бобеното зърно". Тъй като творбите се раждат пред погледа на публиката, хората с интерес се спират да погледат. Русенци определят събитието като красиво и атрактивно и искат да има повече подобни изяви.


Днес, 10 септември, се проведе заседание на Постоянно действащата междуведомствена

Днес, 10 септември, се проведе заседание на Постоянно действащата междуведомствена ...

......... подали заявление на 640 вече е изплатена еднократно полагащата се сума от 300 лв. 211 от тях са предпочели да получат компенсацията в брой. От по-големите свинеферми на територията на областта незасегнати от заболяването са останали тези в Юделник с 18 000 прасета; Щръклево, Писанец и Борово с по 1500 прасета.


От 9 до 15 септември в страната се провежда традиционната Седмица

От 9 до 15 септември в страната се провежда традиционната Седмица ...

......... Част от хората били заминали за чужбина, а други забравили, че са част от него. Наложило се набирането на нови доброволци, които вече преминават необходимото обучение. Все пак по време на произшествия пожарникарите срещат подкрепа от местните хора, помагат им и доброволци от сформираните по общини отряди, допълни комисар Павлов.


Туристически пътеводител, фотоалбум и кратки промоционални клипове ще бъдат създадени

Туристически пътеводител, фотоалбум и кратки промоционални клипове ще бъдат създадени ...

......... места за настаняване и възможности за хранене. Фотоалбумът ще съдържа 100 снимки от населените места. Бизнес центърът за подпомагане на малки и средни предприятия в Русе изпълнява европроекта заедно с асоциация "Конгресно и посетителско бюро Източен Дунав" от Гюргево, Румъния. Той е на обща стойност около 300 000 евро.  


От 9 до 12 септeмври в Русе се провежда третото

От 9 до 12 септeмври в Русе се провежда третото ...

......... са членове са на търновското представителство на Съюза на Българските Художници (СБХ). Награждаването на художниците е на 12 септември от 18 часа, а преди това те ще проведат уъркшоп с русенски ученици. Децата ще имат възможност да се запознаят с най-новите тенденции в техниките на изобразителното изкуство, свързани с триизмерните образи.


От 26 до 31 август Курортен комплекс „Албена“ бе домакин

От 26 до 31 август Курортен комплекс „Албена“ бе домакин ...

......... Атанасов - Македония, Екатерина Михелкис - Македония,  Олга Агеева -Украйна, Анжела Маланка - Молдова, Томи Йовчев - България и Мариана Георгиева - България присъди на младия талант златен медал и първо място. Мартин получи и личен подарък от Бедрос Киркоров - DVD дискове на краля на руския поп Филип Киркоров.


Започна третият пореден Комитски събор в село Червена вода. Патриотичната проява продължи

Започна третият пореден Комитски събор в село Червена вода. Патриотичната проява продължи ...

......... гювеч. На 8 септември бе отслужен молебен за здраве и благоденствие на българския народ, след което бе раздаден комитски курбан. Откритият етнографски музей бе на разположение на гостите, които гледаха и надпревари по стрелба с въздушна пушка и лък. Участниците показаха, че тачат народностните традиции и почитат героите за свобода.


"Комитски събор" събра днес множество хора в русенското село Червена ...

......... България, осветено бе и копие на знамето на Червеноводската чета. След това се организира шествие, в което се включиха доброволци, облечени в четнически униформи. Основни организатори на събора, който продължава и утре, са местната структурата на ВМРО в Русе и сдружението за военно патриотично възпитание на младежта "Приказки за България".


На празничния 6 септември в Русе се състоя тържествена церемония

На празничния 6 септември в Русе се състоя тържествена церемония ...

......... на област Русе - Валентин Колев, началникът на РУО Русе - Росица Георгиева, народни представители, общински съветници и др. Строен беше почетен караул, а тържествена музика изпълни Общинският духов оркестър с диригент Димчо Рубчев. В честването участва Клуб „Традиция“, а водещ беше актьорът от ДТ „Сава Огнянов“ - Ивайло Спасимиров.


Областният управител Галин Григоров е предложението на ВМРО за градоначалник

Областният управител Галин Григоров е предложението на ВМРО за градоначалник ...

......... да свършиш. Ще тръгна с категоричната си воля да направя това, което другите кандидати само говорят“, заяви Галин Григоров. Припомняме, че изборът на ВМРО Русе бе направен след задълбочена преценка на предварително номинираните четирима: партийните членове Искрен Веселинов, Галин Григоров и Иво Пазарджиев, както и Луиза Попова от гражданската квота.  


През предстоящите почивни дни – 6, 7 и 8 септември,

През предстоящите почивни дни – 6, 7 и 8 септември, ...

......... електронни фиша за превишена скорост. Според нашето законодателство съставянето на акт на чуждестранен шофьор изисква предявяване на нарушението на съответния майчин език, след това издаване на наказателно постановление и връчване. Има и 7-дневен срок, в който наказателното постановление трябва да влезе в сила, тъй като то може да се обжалва.


На 7 и 8 септември 2019 г. в село Червена

На 7 и 8 септември 2019 г. в село Червена ...

......... на открито, ще има състезания по стрелба с пушка, пистолет и лък. Предвидени са и няколко конкурса - за комитска песен и танц, за комитско вино и ракия, за женска фолклорна носия „Магията на миналото“. За посетилите събора, ще има кулинарни изкушения, като: хайдушки боб, комитски гювеч и печено агне.


Тревожен е броят на влизащите за първи път в класна

Тревожен е броят на влизащите за първи път в класна ...

......... в ПГ по електротехника, където са и нужните им компютърни кабинети. Другите две гимназии имат по два корпуса. По предварителна информация новата учебна година ще започнат 17 949 деца от I до XII клас. Обобщена информация за всички учебни заведения на територията на Русенска област ще се получи на 16 септември.


На 5 септември стартира VI Колоездачен маратон

На 5 септември стартира VI Колоездачен маратон "Дунав Ултра: Via ...

......... скален манастир, Басарбово; Площад „Свобода“, Русе; Мемориал 123К, Тутракан, Биосферен парк Сребърна; Крепост Меджиди Табия, Силистра; Западна табела Дуранкулак.  Участниците удостоверили успешно преминаване през всички „контролни точки” и достигнали крайната точка на маршрута, се считат за успешно завършили приключението.Всички достигнали  крайната точка на маршрута получават индивидуален сертификат – тип грамота.


28 български писатели, издателства и литературни клубове от страната ще

28 български писатели, издателства и литературни клубове от страната ще ...

......... а една от изненадите е концерт на Иво Минчев и група „Коприва“ Организаторите споделят, че нито едно от децата, участвали в конкурса „Моето въображаемо пътешествие“, или посетили „Десанта на книгата“ няма да си тръгне с празни ръце. Награждаването на участниците от конкурса ще се състои на 7 септември 2019 г.


Майки на деца със специални потребности от Русе организират кампания

Майки на деца със специални потребности от Русе организират кампания ...

......... организацията и сами да станат част от благородната идея. Тази година Теодор Цветков, рекордьор на Гинес ще е лице на кампанията. През 2018 г. бяха събрани близо 13 000 лв. за Фондация „Александър Русев“. Събраните средства ще бъдат преброени от комисия на родители и учители и оповестени в социалните мрежи.


В Община Русе се извършват над 130 административни услуги, като част

В Община Русе се извършват над 130 административни услуги, като част ...

......... за семейно положение; издаване на карта за безплатно паркиране на МПС, обслужващи хора с трайни увреждания и използване на улеснения при паркиране; заверка на документи по гражданско състояние за чужбина и други. Планира се на етапи да се въвеждат още услуги, като до месец и заплащането им ще може да се извършва електронно.


От 2 септември впечатляваща рисунка - графит посреща посетителите на

От 2 септември впечатляваща рисунка - графит посреща посетителите на ...

......... нестандартни форми и решения за привличане на посетители. Целта е провокиране на траен интерес у аудиториите към местното наследство и история. По този начин експозициите стават лесно достъпни и разбираеми за публиките и се превръщат в платформи за споделяне на знания, преживявания, провокиране на диалог и обратна връзка с посетителите.


От днес в страната и Русенска област започва изплащането на

От днес в страната и Русенска област започва изплащането на ...

......... лична карта. Право на обезщетение имат стопанствата в 20-километровите санитарни зони около индустриалните ферми и тези с висок епизоотичен риск. Помощ ще получат собствениците, които отглеждат до 5 прасета в стопанство тип „заден двор“, не продават месо на пазара и са предприели мерки за почистване и дезинфекция на обектите си.


Спукаха гумите и надраскаха автомобил БМВ в Русе, съобщиха от

Спукаха гумите и надраскаха автомобил БМВ в Русе, съобщиха от ...

......... по данни на собственика на колата, това е станало през деня, докато е била паркирана пред блок на бул. "Цар Освободител". Спукани са били четирите гуми и е надраскана с остър предмет. На място е извършен оглед и по случая е започнато разследване в хода на образувано досъдебно производство.  


В Пленарна зала на Община Русе по покана на областния

В Пленарна зала на Община Русе по покана на областния ...

......... ще излязат на национален протест. Цветозар Мичевски, който е собственик на една от най-големите фирми за изкупуване и изнасяне на трюфели, заяви по време на срещата, че берачите на трюфели подкрепят въведените ограничения и са готови да спазват дори  допълнителни мерки за биосигурност с цел да гарантират неразпространението на болестта.


С 45 минути закъснение пристигна днес в Русе легендарният влак

С 45 минути закъснение пристигна днес в Русе легендарният влак ...

......... Белгия, Швейцария, Финландия, Полша, Канада, Япония, Австралия и дори Индонезия. Персоналът на влака е от около 50 души, италианци и французи. Храната в ресторанта е разнообразна, като ястията са предимно класически френски, но на пътниците се предлагат и преработени италиански специалитети. Очаква се утре „Ориент Експрес“ да пристигне в Истанбул.


Легендарният влак

Легендарният влак "Ориент Експрес", който пътува от Париж до Истанбул, ...

......... снимки. "Веднъж годишно влакът минава през Русе и си заслужава да се види", каза Стефанова. Сергей Николов и 10-годишният му син, които също бяха на перона, казаха, че влакът много им е харесал. "Само бях чувал за него. Реших да доведа и сина си, за да го видим", каза мъжът.


Зачестяват наглите кражби от хранителни магазини в Русе. За това

Зачестяват наглите кражби от хранителни магазини в Русе. За това ...

......... Случаят ще бъде предаден на полицията, която издирва жената. Снимките ѝ вече са разлепени на много места в Русе, както и по магазините на фирмата. По думите на продавачката Вилдан Хамзова вида на дамата с нищо не издавал, че тя краде - млада, симпатична, бяла жена, със сини очи, гримирана.


Днес, в Русе се проведе заседание на областната епизоотична комисия. Директорът на

Днес, в Русе се проведе заседание на областната епизоотична комисия. Директорът на ...

......... време отново на свине е всички животни в комплекса сега да бъдат умъртвени по хуманен начин. Д-р Дяков обясни, че броят на огнищата с африканска чума по дивите свине в региона расте. Регистрирани са девет зони. Резултатът от почти всяка проба от открито мъртво диво прасе е положителен за опасния вирус.


На 26 август 1912 г. е сформирано аеропланно отделение в нашата

На 26 август 1912 г. е сформирано аеропланно отделение в нашата ...

......... в България. Марката на плочите е „Орфей“. Дружеството записва повече от 5000 плочи, които са основа на репертоара на Радио София. През 1947 г. дружеството „СИМОНАВИЯ“ е национализирано и е преименувано на „Балкантон“. Самият Петров става работник-бобиньор в софийския Силнотоков завод. Умира, забравен от всички, през 1950 г. в София.


От 22 до 24 август в град Тутракан се проведе

От 22 до 24 август в град Тутракан се проведе ...

......... песните „Междучасие“ и „I feel good“ и има покана за участие в конкурса, „Бозторгай“ в Казахстан. В категория „Вокални формации“ дуетът Мартин и Васил Сиромахови от ДВГ „Слънце“ при ОБДЦКИ са втори с песните „От тука започва България“ и „Българийо, единствена си ти“. Вокален педагог на децата е Наталия Константинова.


Средната работна заплата в област Русе е 1032 лв. и е с 22,1% по-ниска

Средната работна заплата в област Русе е 1032 лв. и е с 22,1% по-ниска ...

......... – 28 800 (43%), а в селското, горското и рибното стопанство – 3300 (5%). Работещите в преработващата промишленост (23 600) представляват 82% от наетите в сектор „Индустрия”. В сектора на услугите най-голям относителен дял заема икономическа дейност „Търговия; ремонт на автомобили и мотоциклети” - 26.7% от всички наети в сектора.


Няколко часа продължава борбата на русенски огнеборци с пожар в

Няколко часа продължава борбата на русенски огнеборци с пожар в ...

......... дом „Приста“, който се намира на изхода на Русе в посока София. Теренът е много трудно достъпен дори и без автомобили, а и вятърът не е на наша страна, коментира още комисар Павлов. Според него ситуацията е под контрол и пожарът ще бъде овладян, но се иска време.    


Професионалната гимназия по икономика и управление „Елиас Канети“ ще остане

Професионалната гимназия по икономика и управление „Елиас Канети“ ще остане ...

......... в града - професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Пеньо Пенев“ и професионалната гимназия по механотехника „Юрий Гагарин“. Сградите там са достатъчно големи и няма да се налага местене. 22 са училищата в областта, в които се извършват ремонти, които трябва да приключат до началото на учебната 2019/2020 година.


ФТТ „Найден Киров” участва в XXXIII Международен фолклорен фестивал, който

ФТТ „Найден Киров” участва в XXXIII Международен фолклорен фестивал, който ...

......... представления групите представяха своята култура, обичаи и традиции. Групата-домакин провеждаше уъркшоп като обучаваше всички на своите традиционни песни и танци. На българската вечер всички пяха песента „Хубава си моя горо” и научиха стъпките на Дунавско хоро. Настроението бе допълнено и с дегустация на русенско вино и ракия и традиционни мезета и таратор.


Художници преобразиха кът в централната част на Русе с помощта

Художници преобразиха кът в централната част на Русе с помощта ...

......... на защитените видове, чрез достъпно изкуство в градска среда", споделят от "Вижънъри" - организатор на проекта. Абстракциите във фона препращат отново към природата - кръглите форми и раздвижени линии интерпретират взаимодействията между различните цветя, като позволяват на естествената растителност да се съчетае хармонично с останалите елементи в цялостна композиция.  


Служители на пожарната в Русе са гасили запален лек автомобил,

Служители на пожарната в Русе са гасили запален лек автомобил, ...

......... на пожарната в Русе са гасили запален лек автомобил, съобщиха от полицията.  Произшествието е станало в квартал "Дружба 3", където по време на движение, заради техническа неизправност, се е възпламенил лек автомобил "Фолксваген" с газова уредба. При пожара са нанесени щети по двигателния отсек и купето. Няма пострадали при инцидента.


Откритата преди 4 години нова спортна зала в Русе премина

Откритата преди 4 години нова спортна зала в Русе премина ...

......... на Арената дава възможност за поддържане на динамичен и добре оптимизиран календар от разнообразни събития. „ОЗК Застраховане” има реализирано подобно партньорство с Община Бургас, където подпомага поддръжката на „Парк Арена ОЗК” Бургас, който се превърна в любимо място и средище за жителите и гостите на морския град, които обичат спорта.


Пожар горя тази сутрин в блок

Пожар горя тази сутрин в блок "Руй Планина" в Русе. ...

......... горя тази сутрин в блок "Руй Планина" в Русе. Пламъците са тръгнали в апартамент на петия етаж, където се е намирало 17-годишно момиче. То е било само вкъщи, а майка му на работа. Благодарение на бързата намеса на пожарникарите огънят бе потушен, а детето изведено навън и спасено, предаде Rusemedia.


Центърът за образователни услуги в Ценово приключи първата си петилетка

Центърът за образователни услуги в Ценово приключи първата си петилетка ...

......... веселят и да общуват помежду си. Всеки ден дори и през ваканциите момичетата и момчетата със специални потребности с помощта на образователни презентации научават повече за празниците и обичаите в България, за исторически личности.  „Постоянно ги учим да вярват в себе си и в качествата, които притежават“, допълни Зоя Костадинова. 


Митнически служители от Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване“ иззеха 155

Митнически служители от Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване“ иззеха 155 ...

......... случаите цигарите са открити в товарни автомобили с румънска регистрация. Други 1080 къса нелегални цигари без български бандерол с надписи „For duty free sale only“ са иззети при проверка на товарен автомобил с турска регистрация на ГКПП "Силистра".--> Срещу шофьора на автомобила, турски гражданин, е съставен акт за установеното административно нарушение.  


В Русе се проведе заседание на областната епизоотична комисия за

В Русе се проведе заседание на областната епизоотична комисия за ...

......... от Германия ще се запознаят с всички засегнати индустриални ферми в:  Българско Сливово, област Велико Търново; Попина и Ветрен, област Силистра  и свинекомплексите в Русенска област. Те ще направят епизоотично проучване от къде, кога и как е влязъл вируса, което да помогне на стопаните при следващото зареждане на фермите с животни.


Русе. В областта са констатирани 3 нови случая на африканска

Русе. В областта са констатирани 3 нови случая на африканска ...

......... изискуеми документи от страна на общините за подпомагане на собствениците на доброволно умъртвените прасета, отглеждани в стопанства тип „заден двор“ да бъдат предадени в Областна администрация - Русе и съответно областният управител да ги одобри. Още в понеделник е предвидено да се проведе и следващото заседание на Областна епизоотична комисия.


Расте броят на огнищата с африканска чума по дивите свине

Расте броят на огнищата с африканска чума по дивите свине ...

......... индустриална ферма край село Караманово. Умъртвяването по хуманен начин там се извършва от вчера. Ненов каза още, че ръководството на свинекомплекса в Голямо Враново, където също има огнище на болестта, е отправило запитване към Министерството на земеделието и храните, като целта е да се запазят част от животните във фермата.


Русенският пътешественик Петър Ванев е единственият българин прекосил  пътищата на

Русенският пътешественик Петър Ванев е единственият българин прекосил  пътищата на ...

......... посока. Хората и случките, които един човек преживява са същината на този вид преходи. Това е най-голямата награда.“, коментира Петър Ванев.  Преживяванията ще са повод да пише третата си книга, след като издаде първата, „Пътека през огън и лед“ и предстоящото издаване на втората, посветена на прехода по Апалачката пътека.


Пътешественикът Петър Ванев покори

Пътешественикът Петър Ванев покори "Тройната корона за преходи на дълги ...

......... и направих втори опит да прекося тази част от маршрута", обясни Ванев. Преходът преминал отново при снежна буря, но този път успешно. Наложило се пътешественикът да промени и посоката си на движение. "Трябваше да нареждам отсечките от прехода като пъзел, за да е безопасно преминаването ми по тях", каза Ванев.


Легендарният влак

Легендарният влак "Ориент Експрес" ще пристигне в Русе на 27 ...

......... отпътува за Варна. По време на престоя композицията ще премине граничен контрол, технически преглед и ще бъде заредена с вода. Тренът се състои от 16 вагона. През миналата година луксозният влак, описан от Агата Кристи, премина през Русе на 28 август. Тогава в него пътуваха 94 туристи от 17 държави.


В Русе е създадена нова лява коалиция „Обичаме Русе“, чиито

В Русе е създадена нова лява коалиция „Обичаме Русе“, чиито ...

......... в администрацията няма да делим хората на наши и ваши, а по професионалните им способности. Ще дадем възможност на обществеността да говори, като това ще се организира от общината. Имаме идеи за чистотата, за транспорта, за дигитализацията, за сигурността, която трябва да бъде на едно ново ниво“, допълни Пенчо Милков.


Два самодейни състава от Ценово участваха във Фестивала на народното

Два самодейни състава от Ценово участваха във Фестивала на народното ...

......... и излъчването на танцьорите само за секунди се предадоха на публиката и емоционалният градус се повиши. Всяко от изпълненията бе съпроводено от нестихващи аплодисменти и изпращано на бис. Самодейците от Ценово имаха възможност да разгледат и да се запознаят с някои от природните и културните забележителности на красивата Родопа планина.


От 20 август започват работа четирите демонстрационни центъра на Националното

От 20 август започват работа четирите демонстрационни центъра на Националното ...

......... клиента за потвърждение на въведените данни. Маршрутните карти ще са с валидност 24 часа от началото на активирането им. Регистрираните потребители (регистрацията е чрез електронния адрес през платформата за купуване на маршрутна карта) ще могат да си ги купят до 7 дни предварително, а нерегистрираните потребители – за днешния или за утрешния ден.


От 19 август, Световният ден на фотографията, до 22 септември

От 19 август, Световният ден на фотографията, до 22 септември ...

......... с малки, спретнати площади, сякаш парченце от Виена е доплувало по Дунава. Историческите сгради са тези, които не просто формират облика на града, но са и истински „ракли със спомени" на градската памет и история. Съхраняването на културно-историческото наследство на страната ни през вековете трябва да е мисия на всеки.


Още един свинекомплекс в русенска област е заразен с африканска

Още един свинекомплекс в русенска област е заразен с африканска ...

......... от днес (20 август) със съдействието на собственика на свинефермата започва евтаназията на прасетата. Това е четвъртият промишлен свинекомплекс в Русенско, в който взетите контролни проби от животните се оказват положителни. Заради болестта в района е въведена 10-километрова наблюдателна зона, в която попадат 12 села от Русенска и Великотърновска област.


Продължават кадровите промени в ръководството на Община Русе преди местните

Продължават кадровите промени в ръководството на Община Русе преди местните ...

......... че Наталия Кръстева е адвокат с дългогодишен стаж и член на Русенската адвокатска колегия. Тя е била общински съветник от групата на ГЕРБ в Общински съвет – Русе. Била е председател на Районната избирателна комисия в Русе и неин член. Завършила е РУ „Ангел Кънчев“ със специалност „юрист“, магистърска степен.