Временно е затворен за движение пътят Русе-Разград заради катастрофа между

Временно е затворен за движение пътят Русе-Разград заради катастрофа между ...

......... Временно е затворен за движение пътят Русе-Разград заради катастрофа между камион и лек автомобил в района на Дервента. Това съобщиха от ОД на МВР. Пътуващите могат да ползват обходен маршрут през Вятово -Сеново-Дряновец. По първоначални данни няма сериозно пострадали при инцидента.


Малък самолет е паднал в гора при опит за кацане

Малък самолет е паднал в гора при опит за кацане ...

......... Малък самолет е паднал в гора при опит за кацане на частно летище в землището на село Бъзън, община Русе. БНР съобщава, че по първоначални данни има двама пострадали, като единият е в по-тежко състояние. На място са изпратени екипи на полиция, пожарна и две линейки.


Близо 120 млн. лв. е рамката на проектобюджета за 2020

Близо 120 млн. лв. е рамката на проектобюджета за 2020 ...

......... възраждане"; по ул. "Кирил Старцев"; между бл. 312 и бл. 313 кв. "Чародейка Г север"; пред бл. "Вежен" в кв. "Родина"; по алея "Лилия"; около бл. "Беласица, ул. "Лисец" №1 в кв. "Родина" и по ул. "Н. Табаков" в кв. "Чародейка Г юг", благоустрояване на блок "Рупел" и блок "Родопи".


15-годишен ученик почина, след като падна от прозорец на третия

15-годишен ученик почина, след като падна от прозорец на третия ...

......... посегне на живота си. "Тъй като на трагичната сцена са станали свидетели и други ученици, които са в шок от случилото се, с тях ще започне активна работа училищни психолози", съобщи началникът на РУО-Русе Росица Георгиева.--> На този етап учебните занятия са прекратени, но децата продължават да са в училището.


Митнически служители от Главна дирекция

Митнически служители от Главна дирекция "Митническо разузнаване и разследване" /ГД ...

......... купето са открити 37 000 къса (1850 кутии) цигари с български бандерол от две марки. Съгласно чл. 76а, ал. 1 от ЗАДС са изискани опростени придружителени документи за превозваните тютюневи изделия, но към момента на проверките такива не са представени. По случаите са съставени актове за установяване на административни нарушения.


Археолозите от Велико Търново се надяват през тази година да

Археолозите от Велико Търново се надяват през тази година да ...

......... югозападната част на форумния комплекс в Никополис ад Иструм. Ще продължат проучванията в местността "Френкхисар" в подножието на Царевец, където преди години беше разкрит средновековен манастирски комплекс с ранновизантийска базилика, а през изминалия археологически сезон там екипът на проф. Хитко Вачев е попаднал и на следи от ранно тракийско поселение.Русе, заедно с още пет общини в страната, участва в

Русе, заедно с още пет общини в страната, участва в ...

......... използвани повторно. При желание за отопление на газ, кандидатите трябва да предоставят и становище от газоразпределителното дружество. Две седмици след изтичане на срока за кандидатстване ще бъде ясен списъкът на одобрените бенефициенти. Всички необходими документи и условия за кандидатстване по проекта могат да се видят на интернет страницата на Общината.


Служители на отдел

Служители на отдел "Екология" към община Русе са съставили три ...

......... се знае какъв инцидент може да възникне", каза зам.-кметът по комунални дейности Димитър Недев. Проверките, чието начало бе поставено преди месец, ще продължат. Те се извършват в различни квартали на града. Това е една от мерките, които кметството предприема за намаляване на замърсяването на въздуха с фини прахови частици.  


Задържаха четирима узбекистанци с фалшиви литовски лични карти на ГКПП

Задържаха четирима узбекистанци с фалшиви литовски лични карти на ГКПП ...

......... установил, че само снимките са на приносителите, а четирите документа са фалшиви. При обиск в личния им багаж са открити узбекистанските им паспорти. Установено е, че четиримата мъже имат регистрирано влизане в България с националните си документи за самоличност, в които са положени български визи тип С - за краткосрочно пребиваване.


Общо 282 камери за видеонаблюдение следят за трафика и сигурността

Общо 282 камери за видеонаблюдение следят за трафика и сигурността ...

......... през кръстовищата, да установява преминаването му по регистрационен номер, да констатира нарушения по Закона за движение по пътищата, както и да "следи" за спазването на обществения ред от гражданите. От кметството съобщават, че органите на МВР разполагат с достъп до системата и могат да я използват при оперативната си работа.


Над десет селища и градове в Италия въведоха днес ограничения

Над десет селища и градове в Италия въведоха днес ограничения ...

......... условия като днешните, когато няма вятър, въздухът се задържа в средата на долината, изтъкна инж. Ренато Грампа. По думите му, отоплителните системи и емисиите от колите предизвикват този облак от смог. На юг във Флоренция и седем съседни градове е забранено движението на силно замърсяващите автомобили през следващите пет дни14-годишно момиче е настанено в русенската болница след бой със

14-годишно момиче е настанено в русенската болница след бой със ...

......... на коси и размяна на удари. В резултат едното от момичетата получило кръвоизлив в корема, наложило се да бъде откарано в русенската болница. По информация от там, опасност за живота на момичето няма. Педагогическият съвет на училището ще разглежда случая, за да предприеме мерки. Подаден е и сигнал до прокуратурата.Двайсет и пет годишният Теодор Цветков извади кръста на Богоявление

Двайсет и пет годишният Теодор Цветков извади кръста на Богоявление ...

......... лева. Цветков получи халат и 100 лева от кмета на Русе Пенчо Милков. Областният управител Галин Григоров му подари икона, а Русенският митрополит Наум го окичи със сребърно синджирче с кръстче. Началото на церемонията за Великия Богоявленски водосвет в Русе бе поставено с литийно шествие от катедралния храм "Света Троица".


Русенският музей организира

Русенският музей организира "Феминистична разходка", която ще очертае местата на ...

......... разкаже за вдъхновяващи примери, свързани с жени в Русе. От музея обясняват, че целта на инициативата е да се открои значимостта на жените в града за историята и културната памет, да се проследи топографията на тази памет и да се подпомогне осмислянето на женската история в диалогичност с феминистките перспективи.


Кметът на Русе Пенчо Милков внесе предложение до Общинския съвет

Кметът на Русе Пенчо Милков внесе предложение до Общинския съвет ...

......... на Русе Пенчо Милков проведе и среща с министъра на околната среда и водите Нено Димов, който го увери, че подкрепя усилията му за справяне с проблема със замърсяването на въздуха и Община Русе ще получи съвременна техника като част от националната система за мониторинг на чистотата на атмосферния въздух.Бебе гигант се роди в Русе на Игнажден, съобщава bTV.

Бебе гигант се роди в Русе на Игнажден, съобщава bTV. ...

......... Първото й дете се е родило 3,900 кг. Майката обясни, че семейството е избрало новата им рожба да се казва Сарач, което на турски означава светлина. Рекордът за най-голямо бебе в Русе все пак не е надминат. През 2015 г. в същата болница се ражда дете с тегло 5,300 кг.


Повече от 2400 нови книги от 81 български издателства са

Повече от 2400 нови книги от 81 български издателства са ...

......... автори. От библиотеката информираха, че през годината освен съвременна българска, европейска и световна проза, са закупени научни издания в областта на хуманитаристиката и социалните науки. Особен акцент е поставен на детските книги. Така най-малките читатели вече могат да се насладят на обновената колекция от издания в детския отдел на библиотеката.


Кметът на Русе Пенчо Милков се е срещнал днес в

Кметът на Русе Пенчо Милков се е срещнал днес в ...

......... на околната среда и водите. През тази година те са били на стойност 3,5 млн. лева, но догодина ще бъдат 4,5 млн. лева. Според Милков постоянната мобилна станция ще е стъпка към установяване на действителните замърсители, както и категорично възпиране на всеки, който си позволява да замърсява въздуха на Русе.


Фирма ще почисти булевард в Русе за своя сметка заради

Фирма ще почисти булевард в Русе за своя сметка заради ...

......... не се спазват коректно ангажиментите. "Трябва да почистите отново за своя сметка и да засилите контрола над служителите си", е заявил зам.-кметът, цитиран в прессъобщението. Управителят на фирмата го е уверил, че още утре булевардът ще бъде почистен, като ще бъдат взети необходимите мерки този случай да не се повтаря.


Автобус на граския транспорт в Русе бе блъснат от лек

Автобус на граския транспорт в Русе бе блъснат от лек ...

......... е била далеч. В рейса имало седем или осем пътници. Всички се отървали само със силна уплаха. На мястото на катастрофата бяха изпратени две линейки и всички пътници и шофьорите бяха прегледани от парамедиците. Движението по международния булевард беше временно ограничено. По първоначална информация двамата водачи не са употребили алкохол.


Четирима души са пострадали при тежка катастрофа между два микробуса,

Четирима души са пострадали при тежка катастрофа между два микробуса, ...

......... двамата шофьори на возилата и двама пътници. Наложило се пожарникари да режат автомобилите, за да ги извадят.NOVA По първоначална информация, причини за пътното произшествие са мъглата, хлъзгава настилка и неправилно изпреварване. Пътният участък е затворен, автомобилите се насочват през обходни маршрути. Единият от микробусите е пътнически, а другият - товарен.


Три невзривени снаряда обезвреди специализиран екип от Националния военен университет

Три невзривени снаряда обезвреди специализиран екип от Националния военен университет ...

......... формирование от Флотилия бойни и спомагателни кораби разузна, транспортира и унищожи днес и 76 мм силно корозирал осколъчен фугасен снаряд, открит в местност Рогачка, град Царево, област Бургас. Боеприпасът е унищожен в района на бившата каменна кариера след село Изгрев. Районът е отцепен при стриктно спазване на мерките за безопасност.


В най-кратки срокове ще започне изграждането на българска църква в

В най-кратки срокове ще започне изграждането на българска църква в ...

......... на разговора областният управител Галин Григоров обърна специално внимание и на необходимостта от изграждането на втори мост над река Дунав именно при Русе. Община Русе Заместник-кметът Аурелиан Бъдулеску също изказа положително становище. Като мотиви бяха посочени и увеличения търговски обмен между двете държави и ежедневните километрични задръстванията в района Русе-Гюргево.


Русе. Служители на териториалния сектор за борба с организираната престъпност

Русе. Служители на териториалния сектор за борба с организираната престъпност ...

......... производство по чл. 321 вр. чл. 354 „а“ от НК. Разпитани са 7 свидетели. Спрямо трима от задържаните са повдигнати обвинения за участие в организирана престъпна група за доставка и разпространение на наркотични вещества, на двама е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“, а на трети - парична гаранция.


Със заповед на кмета на Руса днес е обявен за

Със заповед на кмета на Руса днес е обявен за ...

......... и заместник-кметът Енчо Енчев тази сутрин провериха на място ситуацията в училищата със спряно топлоподаване. Директорите трябваше в срок да уведомят Общината относно готовността да осигурят възможност за нормално протичане на занятията чрез осигуряване на алтернативно отопление. Днес по-късно ще стане ясно дали и петък ще е неучебен ден.  


Общо в пет училища в Русе утре няма да има

Общо в пет училища в Русе утре няма да има ...

......... "Топлофикация-Русе" Севдалин Желев коментира, че се надява проблемът да бъде отстранен до утре по обяд, след което да започне поетапно възстановяване на топлоподаването. От кметството в Русе информираха, че в ранния следобед утре ще е ясно дали и 6 декември /петък/ ще бъде обявен за неучебен ден за петте училища.


Инженерингова поръчка за реконструкция, рехабилитация и модернизация на бул. „Трети

Инженерингова поръчка за реконструкция, рехабилитация и модернизация на бул. „Трети ...

......... на централната градска част със западната промишлена зона, а от там и с част от коридор 9 на TEN-T мрежата, а мостовото съоръжение да се въведе в нормална експлоатация. След ремонта трябва да се премахне скелето от централния отвор, за да може да се използва и пътната връзка под него.


Митнически служители от Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване“ -

Митнически служители от Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване“ - ...

......... към Австрия.--> Иззетите общо 14 360 къса - 718 кутии цигари от различни търговски марки са с валиден български акцизен бандерол, но за тях  не са представени  необходимите придружителни документи,  според изискванията на Закона за акцизите и данъчните складове - ЗАДС .По случаите са съставени актове за установените административни нарушения.


Двама мъже са заловени да пренасят незаконно с каруци дървен

Двама мъже са заловени да пренасят незаконно с каруци дървен ...

......... пренасят дървесина от общинския горски фонд с каруци. Двамата нямали нито писмени позволителни за сеч, нито превозни билети. Дървеният материал бил от вида - цер, като във всяка от каруците имало натоварен по около един кубичен метър пространствена дървесина. Случаите са документирани от полицията и в полицейското управление във Ветово.


С 66 машини ще бъдат почиствани от сняг тази зима

С 66 машини ще бъдат почиствани от сняг тази зима ...

......... дружество обясниха, че работят по проблема, в областта има и 43 аварийни екипа, които са в денонощна готовност. От БЧК съобщиха, че петте кризисни центъра в региона са заредени с продукти и могат да помагат при необходимост на бедстващи пътници. От няколко дни в Русе работи и трапезарията за бездомни.


С поход с кану от над 2500 километра по Дунав,

С поход с кану от над 2500 километра по Дунав, ...

......... - единият за дърводелец, а другият за социален работник. БГНЕС Смятат като завършат пътешествието си и се върнат в родното си място да се отдадат на професията си. БГНЕСБГНЕС--> Мимир и Давид, на 20 и на 21 години, тръгнали с кану от малко градче в южна Германия на 21 август.


Да се съди държавата, да се пусне петиция и да

Да се съди държавата, да се пусне петиция и да ...

......... и експерти. Целта е да се събере цялата достоверна информация за качеството на въздуха и да се изслушат всички компетентни органи и заинтересовани граждани. При необходимост ще бъдат поканени национални и международни експерти. Кметът призова русенци да участват активно в комисията, за която се предвижда да заседава публично пред обществеността.


Да се съди държавата, да се пусне петиция и да

Да се съди държавата, да се пусне петиция и да ...

......... и експерти.--> Целта е да се събере цялата достоверна информация за качеството на въздуха и да се изслушат всички компетентни органи и заинтересовани граждани. При необходимост ще бъдат поканени национални и международни експерти. Кметът призова русенци да участват активно в комисията, за която се предвижда да заседава публично пред обществеността.


Ледената пързалка в Русе вече е готова и е на

Ледената пързалка в Русе вече е готова и е на ...

......... първа помощ, а всеки закупен билет включва застраховка. От общинската администрация допълват, че официалното откриване на зимното съоръжение ще е на 25-ти ноември, понеделник, от 18.00 часа. В програмата ще бъдат включени изпълнения на спортисти по фигурно пързаляне от софийския клуб "Ледени искри", а специален водещ ще е бате Енчо.Хванаха дрогиран шофьор без книжка в Русе, съобщиха от полицията.

Хванаха дрогиран шофьор без книжка в Русе, съобщиха от полицията. ...

......... Освен това седнал зад волана след като е лишен от свидетелство за управление на МПС по административен ред. Лекият автомобил „Опел“, който управлявал водача, е спрян от движение. За констатираните нарушения са му били съставени съответните актове, материалите по случая са предадени на разследващ полицай и е започнато досъдебно производство.


„Какви допълнителни мерки ще бъдат предприети за трайното преодоляване на

„Какви допълнителни мерки ще бъдат предприети за трайното преодоляване на ...

......... включена в производството за неизпълнение на задължения пред Съда на ЕС. „Като български представител в ЕП получих сигнал за продължаващо влошаване на качество на въздуха и системно замърсяване в района на Русе. Затова се надявам на конкретен и адекватен на създалата се обстановка отговор от страна на Комисията.“, допълни Витанов.


Митнически служители от Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване“ -

Митнически служители от Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване“ - ...

......... и 380 кутии - 7600 къса цигари от две различни търговски марки. Всички алкохолни напитки и цигарите са били облепени с валиден български акцизен бандерол, но за тях не са представени  необходимите придружителни документи, според изискванията на Закона за акцизите и данъчните складове - ЗАДС . По случаите са съставени актове за установени административни нарушения.


Мъж даде пари на непознат за кафе и цигати, той

Мъж даде пари на непознат за кафе и цигати, той ...

......... също тръгнал след него, но извършителят му хвърлил обратно портфейла и успял да се изгуби от погледа му. Когато погледнал в портфейла си, той разбрал че от него липсват само парите. Случаят е документиран от полицаите и по него е започнало разследване като е образувано досъдебно производство.        


Увеличава се броят на бездомниците в Русе. При последното си

Увеличава се броят на бездомниците в Русе. При последното си ...

......... улицата, коментира Павлин Петров от БЧК.  В кризисната трапезария бездомниците получават още здравна и психологична помощ. А любимият им ден е петък, защото се организират различни ателиета по интереси. Трапезарията съществува вече осма година в студените дни, благодарение на хора с щедри сърца, които даряват средства за издръжката й.  


Задържаха огромно количество хероин на Дунав мост при Русе.  93,6

Задържаха огромно количество хероин на Дунав мост при Русе.  93,6 ...

......... България“ посочи още Костов.Още от вчера ГДБОП работи усилено по случая, тъй като вероятно се касае за международен трафик, заяви главният секретар на МВР Ивайло Иванов. Той допълни, че се  очаква бъдеще развитие по разследването, тъй като в момента все още се провеждат оперативни мероприятия и процесуални следствени действия.  


Русе. 93.6 кг хероин, разпределен в 184 пакета, са задържани

Русе. 93.6 кг хероин, разпределен в 184 пакета, са задържани ...

......... България“, посочи още Костов. „Още от вчера ГДБОП работи усилено по случая, тъй като вероятно се касае за международен трафик“, заяви главният секретар на МВР Ивайло Иванов. Той допълни, че се очаква бъдеще развитие по разследването, тъй като в момента все още се провеждат оперативни мероприятия и процесуални следствени действия.


Русенският музей кани бащите и техните деца в Музея на

Русенският музей кани бащите и техните деца в Музея на ...

......... имат възможност да се запознаят с културното наследство на Русе от периодите на Възраждането и Модерността. Работното време на Музея на градското всекидневие, е от 9:00 до 17.30 часа, а на Къща музей "Баба Тонка" - от 9.30 до 18.00 часа. За всички останали посетители билетите са на редовна цена.


В Русе дискутират навлизането у нас на европейския прогрес по

В Русе дискутират навлизането у нас на европейския прогрес по ...

......... дискутират навлизането у нас на европейския прогрес по река Дунав. Домакин на конференцията е Историческият музей. На конференцията ще се обсъжда дунавския воден път, като врата на България в миналото и бъдещето към Европа, съобщиха от музея. Виж още МВР пусна снимки и видео от акцията срещу трафиканти на дунавски остров


Поредна специализирана полицейска операция, насочена срещу разпространението и употребата на

Поредна специализирана полицейска операция, насочена срещу разпространението и употребата на ...

......... марихуана, съхранявана в полиетиленови пликове, както и изсушена тревна маса. Общото количество на иззетите наркотици възлиза на приблизително 18 килограма. По случая е образувано досъдебно производство. 30-годишният мъж е задържан с прокурорско постановление за 72 часа. Работата по разследването продължава, изяснява се и съпричастността на други лица към престъпната дейност.


Русе. Поредна специализирана полицейска операция, насочена срещу разпространението и употребата

Русе. Поредна специализирана полицейска операция, насочена срещу разпространението и употребата ...

......... марихуана, съхранявана в полиетиленови пликове, както и изсушена тревна маса. Общото количество на иззетите наркотици възлиза на приблизително 18 килограма. По случая е образувано досъдебно производство. 30-годишният мъж е задържан с прокурорско постановление за 72 часа. Работата по разследването продължава, изяснява се и съпричастността на други лица към престъпната дейност.


6-годишно дете бе прегазено от камион в русенския квартал „Долапите“.

6-годишно дете бе прегазено от камион в русенския квартал „Долапите“. ...

......... квартал „Долапите“. Инцидентът е станал днес по обяд. Момиченцето е загинало на място, а шофьорът на тежкотоварния автомобил, е избягал и се издирва от полицията.БГНЕСПристигналият екип на Спешна помощ само е констатирал смъртта на детето. Мястото на инцидента е оградено от екипи на Областната дирекция на МВР, които извършват огледи.


Мисля, че мнозинството в новия Общински съвет в Русе ще

Мисля, че мнозинството в новия Общински съвет в Русе ще ...

......... МК "Съюз на демократичните сили (СДС, ДБГ, ССД, БНД и Движение 21)" - четирима, "Демократична България-Обединение (ДА България, ДСБ, Зелено движение)" - трима. Партия "Атака" и ДПС имат по двама, а с по един представител са МК "Движение ЗАЕДНО за промяна (БЪЛГАРСКИ ДЕМОКРАТИЧЕН ЦЕНТЪР)", Българска социалдемократическа партия и партия "Възраждане".


Джаз фестивал ще се състои от 14 до 16 ноември

Джаз фестивал ще се състои от 14 до 16 ноември ...

......... са община Русе, Клубът на дейците на културата и фондация "Петър Петров Парчето". Началото на джаз фестивала в Русе е поставено през 1975 г. от доайена на българския джаз Петър Петров-Парчето, който почина през януари 2013 година. След смъртта му художествен ръководител на музикалния форум стана неговият син Борис Петров.


Семействата от Русе ще останат на улицата, ако кредиторите на

Семействата от Русе ще останат на улицата, ако кредиторите на ...

......... 18 млн. лв. Някои от имотите вече са обявени за продажба. Недоволните затвориха за малко един от главните булеварди в града, който води до „Дунав мост”. Хората от квартала искат среща с новоизбрания кмет. Ако не бъде намерено решение на проблема, се заканват да блокират трайно пътя към граничния пункт.


Над 280 човека в Русе могат да останат без дом,

Над 280 човека в Русе могат да останат без дом, ...

......... Жилищата първо се предлагат на наемателите. Те не се продават по Търговския закон. Продажбата може да се осъществи до 6 месеца след откриването на производството по несъстоятелност.Всички жилища, които до 20 ноември не се осребрят по реда на ДОПК, ще бъдат предложени в производство по несъстоятелност”, обясни синдикът Георги Чолаков.


Задържаха двама души за серия от кражби на храмове в

Задържаха двама души за серия от кражби на храмове в ...

......... Задържаха двама души за серия от кражби на храмове в Русенско. В края на миналата и началото на тази в полицията са постъпили сигнали за кражби от православни храмове в областта, съобщиха от ОД на МВР-Русе.


Тризнаци - две момичета и момче, се родиха днес в

Тризнаци - две момичета и момче, се родиха днес в ...

......... в интензивния сектор на отделението. Момченцето е с тегло 1300 грама, а двете момиченца са 1500 и 1590 грама. За новородените се полагат всички необходими грижи от неонатолозите д-р Лилия Георгиева и д-р Мими Карова, както и от екипа на отделението. От болницата информираха, че 30-годишната майка се чувства добре.


За пръв път в Русе ще срещне бъдещи и настоящи

За пръв път в Русе ще срещне бъдещи и настоящи ...

......... есен Академия за родители е участник в Акселератора на конкурса за социални предприемачи ПРОМЯНАТА, организиран от Нова Броудкастинг Груп и Reach for Change България. Събитието е безплатно, но със задължителна регистрация. Всеки може да запази място на . Още интересни новини за предстоящия форум можете да научите от на събитието.


Театралният спектакъл за деца

Театралният спектакъл за деца "Въртележка на парите" ще бъде представен ...

......... организаторите.В спектакъла се проследява ежедневието на група ученици, като чрез разговорите, случките и песните се въвеждат основни познания за личните финанси. Всяко действие от пиесата е посветено на отделна тема. Например, една от тях е под наслов "От къде идват парите", като носи посланието, че те се печелят с труд.


Пенчо Милков от местна коалиция

Пенчо Милков от местна коалиция "БСП за България" е новият ...

......... юрист, доктор по право, народен представител, член на парламентарната правна комисия и на комисията по вътрешна сигурност и обществен ред, секретар на парламентарната група на БСП. Бил е общински съветник в Русе от 2011 г. до избирането му за депутат през март 2017 година. Женен е и има три деца.


Русе има ляв кмет - това е Пенчо Милков от

Русе има ляв кмет - това е Пенчо Милков от ...

......... на избрания на втори тур кмет Пенчо Милков. "Кметът на община няма власт да затваря предприятия, ще бъда изключителен активен, ще посветя половината от работното си време на проблема с въздуха, заяви той. "Русе е северната столица на България. Ще вдигнем високо фаровете, така че всички да разберат", каза той.


Полицията разследва кражби от три храма в Русенско, съобщиха от

Полицията разследва кражби от три храма в Русенско, съобщиха от ...

......... проникнали в църквите след взлом. От храма в село Острица са откраднати икона и църковна одежда. От църквата в село Каран Върбовка са взети четири малки икони и кутия за парични дарения, като сумата тепърва ще се уточнява. От храма в село Пепелина са откраднати около 100 лева на монети.


Русе. „Гласувах за демократичното бъдеще на Русе. Гласувам Русе да

Русе. „Гласувах за демократичното бъдеще на Русе. Гласувам Русе да ...

......... вярвам, че всички демократи в нашия град, всички, които милеем за Русе, днес ще дадем своя категоричен вот. Вярвам, че ще обединим силите си, защото Русе заслужава да продължи да се развива и да се превърне в този модерен, уютен и спокоен град, който всички желаем“, допълни още Диана Иванова.


Повече от месец асансьорът за пациенти в Комплексния онкологичен център

Повече от месец асансьорът за пациенти в Комплексния онкологичен център ...

......... уверението, че двигателят ще се направи по-бързо, тъй като той е изгорял, тук не става въпрос за електроника. 18 киловата двигател сигурно не се навива лесно...но малко се забавиха", обясни д-р Камен Кожухаров, управител на КОЦ-Русе. По думите му стълбите могат да се ползват от хората, които са си подвижни.


Най-дълго управлявалият кмет в Русенско е избран за седми пореден

Най-дълго управлявалият кмет в Русенско е избран за седми пореден ...

......... над 80% от избирателите. На предходните местни избори през 2015-а той получи 90.29% от гласовете на жителите на селото.Местни избори 2019Манолова: Предложението на БНТ е ясно и то не включва екипа на Фандъкова Томислав Дончев: Очакваме нова афера като костинбродската Пропадна първият опит за голям дебат преди балотажа в София


Кандидатът на ГЕРБ за кмет на Русе Диана Иванова се

Кандидатът на ГЕРБ за кмет на Русе Диана Иванова се ...

......... си позволим градът да се клатушка. Гръбнакът на страната ни е бизнесът, хора като вас са най-ценният актив на държавата. Не може да подложите на риск всичко, което сте постигнали“, обърна се Новаков към присъстващите и категорично заяви: „Искрено вярвам, че Диана Иванова е човекът, който трябва да управлява Русе“.


Задържаха баща и син, отглеждали марихуана в оранжерия, съобщиха от

Задържаха баща и син, отглеждали марихуана в оранжерия, съобщиха от ...

......... множество торове за отглеждането им, както и суха зелена маса, дала характерната реакция на марихуана при полевия  наркотест. Намерени са и везни, гриндери и пистолет "Макаров" с боеприпаси. 48-годишният мъж - известен на полицията, и 19-годишният му син са задържани с полицейска мярка за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство. 


Русе. Криминалисти на ОДМВР-Русе са разкрили оранжерия за отглеждане на

Русе. Криминалисти на ОДМВР-Русе са разкрили оранжерия за отглеждане на ...

......... им, както и суха зелена маса, дала характерната реакция на марихуана при полевия наркотест. Намерени са и везни, гриндери и пистолет "Макаров" с боеприпаси. 48-годишният мъж - известен на полицията, и 19-годишният му син са задържани с полицейска мярка за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство. Работата продължава.


Кандидатите за кмет на Русе Пенчо Милков, издигнат от местната

Кандидатите за кмет на Русе Пенчо Милков, издигнат от местната ...

......... (НФСБ)" - 13,97 на сто (6379 гласа). След тях се нареждат местната коалиция "Съюз на демократичните сили" (СДС, ДБГ, ССД, БНД и "Движение 21") - със 7,00 на сто (3195 гласа), "Демократична България-Обединение" (ДА България, ДСБ, Зелено движение), които получават 4,49 процента (2051 гласа), ДПС - 4,08 процента (1865 гласа).


Възрожденско читалище

Възрожденско читалище "Зора" и Дружеството на писателите канят русенци на ...

......... за творческо писане и журналистика "Слово". След това новите си произведения ще прочетат членовете на Литературен клуб "Любен Каравелов" към читалището. От 17:00 часа е базарът на нови книги на автори от Дружеството на писателите-Русе под надслов "Книга с автограф". Желаещите ще могат да закупят книги с 50% намаление.  


Бъдещият кмет на Русе ще бъде определен следващата неделя след

Бъдещият кмет на Русе ще бъде определен следващата неделя след ...

......... имат ВМРО-НФСБ, Демократична България и СДС. За влизане на някои от по-малките формации е трудно да се прогнозира. Така че окончателният състав на Общинския съвет в Русе ще стане ясен до края на утрешния ден. Бюлетините за общински съветници са с пропорции: 1. ГЕРБ - 29% 2. БСП - 25%


Интрига край Дунава – следващата неделя ще има балотаж в

Интрига край Дунава – следващата неделя ще има балотаж в ...

......... Тя беше светла и усмихната, срещнахме се с много хора. Показахме, че избори могат да се правят и по този начин – показвайки идеи, без да се занимаваме с опонентите”, бяха първите думи на Милков. По думите му гласовете на отпадналите от балотажа кандидати не трябва да се разглеждат механично.


Русе. Гласувах за Русе – такъв, какъвто го виждам в

Русе. Гласувах за Русе – такъв, какъвто го виждам в ...

......... упражни своето право на вот днес в СУ „Възраждане“. Той призова русенци да са активни и да гласуват за по-доброто бъдеще на Русе. „Гласувах за кмет, който ще е близо до хората, ще управлява заедно с гражданите открито и ще е съпричастен с проблемите на всеки човек“, заяви Пламен Нунев.