Митнически служители от Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване“ -

Митнически служители от Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване“ - ...

......... и 380 кутии - 7600 къса цигари от две различни търговски марки. Всички алкохолни напитки и цигарите са били облепени с валиден български акцизен бандерол, но за тях не са представени  необходимите придружителни документи, според изискванията на Закона за акцизите и данъчните складове - ЗАДС . По случаите са съставени актове за установени административни нарушения.


Мъж даде пари на непознат за кафе и цигати, той

Мъж даде пари на непознат за кафе и цигати, той ...

......... също тръгнал след него, но извършителят му хвърлил обратно портфейла и успял да се изгуби от погледа му. Когато погледнал в портфейла си, той разбрал че от него липсват само парите. Случаят е документиран от полицаите и по него е започнало разследване като е образувано досъдебно производство.        


Увеличава се броят на бездомниците в Русе. При последното си

Увеличава се броят на бездомниците в Русе. При последното си ...

......... улицата, коментира Павлин Петров от БЧК.  В кризисната трапезария бездомниците получават още здравна и психологична помощ. А любимият им ден е петък, защото се организират различни ателиета по интереси. Трапезарията съществува вече осма година в студените дни, благодарение на хора с щедри сърца, които даряват средства за издръжката й.  


Задържаха огромно количество хероин на Дунав мост при Русе.  93,6

Задържаха огромно количество хероин на Дунав мост при Русе.  93,6 ...

......... България“ посочи още Костов.Още от вчера ГДБОП работи усилено по случая, тъй като вероятно се касае за международен трафик, заяви главният секретар на МВР Ивайло Иванов. Той допълни, че се  очаква бъдеще развитие по разследването, тъй като в момента все още се провеждат оперативни мероприятия и процесуални следствени действия.  


Русе. 93.6 кг хероин, разпределен в 184 пакета, са задържани

Русе. 93.6 кг хероин, разпределен в 184 пакета, са задържани ...

......... България“, посочи още Костов. „Още от вчера ГДБОП работи усилено по случая, тъй като вероятно се касае за международен трафик“, заяви главният секретар на МВР Ивайло Иванов. Той допълни, че се очаква бъдеще развитие по разследването, тъй като в момента все още се провеждат оперативни мероприятия и процесуални следствени действия.


Русенският музей кани бащите и техните деца в Музея на

Русенският музей кани бащите и техните деца в Музея на ...

......... имат възможност да се запознаят с културното наследство на Русе от периодите на Възраждането и Модерността. Работното време на Музея на градското всекидневие, е от 9:00 до 17.30 часа, а на Къща музей "Баба Тонка" - от 9.30 до 18.00 часа. За всички останали посетители билетите са на редовна цена.В Русе дискутират навлизането у нас на европейския прогрес по

В Русе дискутират навлизането у нас на европейския прогрес по ...

......... дискутират навлизането у нас на европейския прогрес по река Дунав. Домакин на конференцията е Историческият музей. На конференцията ще се обсъжда дунавския воден път, като врата на България в миналото и бъдещето към Европа, съобщиха от музея. Виж още МВР пусна снимки и видео от акцията срещу трафиканти на дунавски остров


Поредна специализирана полицейска операция, насочена срещу разпространението и употребата на

Поредна специализирана полицейска операция, насочена срещу разпространението и употребата на ...

......... марихуана, съхранявана в полиетиленови пликове, както и изсушена тревна маса. Общото количество на иззетите наркотици възлиза на приблизително 18 килограма. По случая е образувано досъдебно производство. 30-годишният мъж е задържан с прокурорско постановление за 72 часа. Работата по разследването продължава, изяснява се и съпричастността на други лица към престъпната дейност.


Русе. Поредна специализирана полицейска операция, насочена срещу разпространението и употребата

Русе. Поредна специализирана полицейска операция, насочена срещу разпространението и употребата ...

......... марихуана, съхранявана в полиетиленови пликове, както и изсушена тревна маса. Общото количество на иззетите наркотици възлиза на приблизително 18 килограма. По случая е образувано досъдебно производство. 30-годишният мъж е задържан с прокурорско постановление за 72 часа. Работата по разследването продължава, изяснява се и съпричастността на други лица към престъпната дейност.


6-годишно дете бе прегазено от камион в русенския квартал „Долапите“.

6-годишно дете бе прегазено от камион в русенския квартал „Долапите“. ...

......... квартал „Долапите“. Инцидентът е станал днес по обяд. Момиченцето е загинало на място, а шофьорът на тежкотоварния автомобил, е избягал и се издирва от полицията.БГНЕСПристигналият екип на Спешна помощ само е констатирал смъртта на детето. Мястото на инцидента е оградено от екипи на Областната дирекция на МВР, които извършват огледи.


Мисля, че мнозинството в новия Общински съвет в Русе ще

Мисля, че мнозинството в новия Общински съвет в Русе ще ...

......... МК "Съюз на демократичните сили (СДС, ДБГ, ССД, БНД и Движение 21)" - четирима, "Демократична България-Обединение (ДА България, ДСБ, Зелено движение)" - трима. Партия "Атака" и ДПС имат по двама, а с по един представител са МК "Движение ЗАЕДНО за промяна (БЪЛГАРСКИ ДЕМОКРАТИЧЕН ЦЕНТЪР)", Българска социалдемократическа партия и партия "Възраждане".Джаз фестивал ще се състои от 14 до 16 ноември

Джаз фестивал ще се състои от 14 до 16 ноември ...

......... са община Русе, Клубът на дейците на културата и фондация "Петър Петров Парчето". Началото на джаз фестивала в Русе е поставено през 1975 г. от доайена на българския джаз Петър Петров-Парчето, който почина през януари 2013 година. След смъртта му художествен ръководител на музикалния форум стана неговият син Борис Петров.


Семействата от Русе ще останат на улицата, ако кредиторите на

Семействата от Русе ще останат на улицата, ако кредиторите на ...

......... 18 млн. лв. Някои от имотите вече са обявени за продажба. Недоволните затвориха за малко един от главните булеварди в града, който води до „Дунав мост”. Хората от квартала искат среща с новоизбрания кмет. Ако не бъде намерено решение на проблема, се заканват да блокират трайно пътя към граничния пункт.


Над 280 човека в Русе могат да останат без дом,

Над 280 човека в Русе могат да останат без дом, ...

......... Жилищата първо се предлагат на наемателите. Те не се продават по Търговския закон. Продажбата може да се осъществи до 6 месеца след откриването на производството по несъстоятелност.Всички жилища, които до 20 ноември не се осребрят по реда на ДОПК, ще бъдат предложени в производство по несъстоятелност”, обясни синдикът Георги Чолаков.


Задържаха двама души за серия от кражби на храмове в

Задържаха двама души за серия от кражби на храмове в ...

......... Задържаха двама души за серия от кражби на храмове в Русенско. В края на миналата и началото на тази в полицията са постъпили сигнали за кражби от православни храмове в областта, съобщиха от ОД на МВР-Русе.


Тризнаци - две момичета и момче, се родиха днес в

Тризнаци - две момичета и момче, се родиха днес в ...

......... в интензивния сектор на отделението. Момченцето е с тегло 1300 грама, а двете момиченца са 1500 и 1590 грама. За новородените се полагат всички необходими грижи от неонатолозите д-р Лилия Георгиева и д-р Мими Карова, както и от екипа на отделението. От болницата информираха, че 30-годишната майка се чувства добре.За пръв път в Русе ще срещне бъдещи и настоящи

За пръв път в Русе ще срещне бъдещи и настоящи ...

......... есен Академия за родители е участник в Акселератора на конкурса за социални предприемачи ПРОМЯНАТА, организиран от Нова Броудкастинг Груп и Reach for Change България. Събитието е безплатно, но със задължителна регистрация. Всеки може да запази място на . Още интересни новини за предстоящия форум можете да научите от на събитието.


Театралният спектакъл за деца

Театралният спектакъл за деца "Въртележка на парите" ще бъде представен ...

......... организаторите.В спектакъла се проследява ежедневието на група ученици, като чрез разговорите, случките и песните се въвеждат основни познания за личните финанси. Всяко действие от пиесата е посветено на отделна тема. Например, една от тях е под наслов "От къде идват парите", като носи посланието, че те се печелят с труд.


Пенчо Милков от местна коалиция

Пенчо Милков от местна коалиция "БСП за България" е новият ...

......... юрист, доктор по право, народен представител, член на парламентарната правна комисия и на комисията по вътрешна сигурност и обществен ред, секретар на парламентарната група на БСП. Бил е общински съветник в Русе от 2011 г. до избирането му за депутат през март 2017 година. Женен е и има три деца.


Русе има ляв кмет - това е Пенчо Милков от

Русе има ляв кмет - това е Пенчо Милков от ...

......... на избрания на втори тур кмет Пенчо Милков. "Кметът на община няма власт да затваря предприятия, ще бъда изключителен активен, ще посветя половината от работното си време на проблема с въздуха, заяви той. "Русе е северната столица на България. Ще вдигнем високо фаровете, така че всички да разберат", каза той.


Полицията разследва кражби от три храма в Русенско, съобщиха от

Полицията разследва кражби от три храма в Русенско, съобщиха от ...

......... проникнали в църквите след взлом. От храма в село Острица са откраднати икона и църковна одежда. От църквата в село Каран Върбовка са взети четири малки икони и кутия за парични дарения, като сумата тепърва ще се уточнява. От храма в село Пепелина са откраднати около 100 лева на монети.


Русе. „Гласувах за демократичното бъдеще на Русе. Гласувам Русе да

Русе. „Гласувах за демократичното бъдеще на Русе. Гласувам Русе да ...

......... вярвам, че всички демократи в нашия град, всички, които милеем за Русе, днес ще дадем своя категоричен вот. Вярвам, че ще обединим силите си, защото Русе заслужава да продължи да се развива и да се превърне в този модерен, уютен и спокоен град, който всички желаем“, допълни още Диана Иванова.


Повече от месец асансьорът за пациенти в Комплексния онкологичен център

Повече от месец асансьорът за пациенти в Комплексния онкологичен център ...

......... уверението, че двигателят ще се направи по-бързо, тъй като той е изгорял, тук не става въпрос за електроника. 18 киловата двигател сигурно не се навива лесно...но малко се забавиха", обясни д-р Камен Кожухаров, управител на КОЦ-Русе. По думите му стълбите могат да се ползват от хората, които са си подвижни.


Най-дълго управлявалият кмет в Русенско е избран за седми пореден

Най-дълго управлявалият кмет в Русенско е избран за седми пореден ...

......... над 80% от избирателите. На предходните местни избори през 2015-а той получи 90.29% от гласовете на жителите на селото.Местни избори 2019Манолова: Предложението на БНТ е ясно и то не включва екипа на Фандъкова Томислав Дончев: Очакваме нова афера като костинбродската Пропадна първият опит за голям дебат преди балотажа в София


Кандидатът на ГЕРБ за кмет на Русе Диана Иванова се

Кандидатът на ГЕРБ за кмет на Русе Диана Иванова се ...

......... си позволим градът да се клатушка. Гръбнакът на страната ни е бизнесът, хора като вас са най-ценният актив на държавата. Не може да подложите на риск всичко, което сте постигнали“, обърна се Новаков към присъстващите и категорично заяви: „Искрено вярвам, че Диана Иванова е човекът, който трябва да управлява Русе“.


Задържаха баща и син, отглеждали марихуана в оранжерия, съобщиха от

Задържаха баща и син, отглеждали марихуана в оранжерия, съобщиха от ...

......... множество торове за отглеждането им, както и суха зелена маса, дала характерната реакция на марихуана при полевия  наркотест. Намерени са и везни, гриндери и пистолет "Макаров" с боеприпаси. 48-годишният мъж - известен на полицията, и 19-годишният му син са задържани с полицейска мярка за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство. 


Русе. Криминалисти на ОДМВР-Русе са разкрили оранжерия за отглеждане на

Русе. Криминалисти на ОДМВР-Русе са разкрили оранжерия за отглеждане на ...

......... им, както и суха зелена маса, дала характерната реакция на марихуана при полевия наркотест. Намерени са и везни, гриндери и пистолет "Макаров" с боеприпаси. 48-годишният мъж - известен на полицията, и 19-годишният му син са задържани с полицейска мярка за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство. Работата продължава.


Кандидатите за кмет на Русе Пенчо Милков, издигнат от местната

Кандидатите за кмет на Русе Пенчо Милков, издигнат от местната ...

......... (НФСБ)" - 13,97 на сто (6379 гласа). След тях се нареждат местната коалиция "Съюз на демократичните сили" (СДС, ДБГ, ССД, БНД и "Движение 21") - със 7,00 на сто (3195 гласа), "Демократична България-Обединение" (ДА България, ДСБ, Зелено движение), които получават 4,49 процента (2051 гласа), ДПС - 4,08 процента (1865 гласа).


Възрожденско читалище

Възрожденско читалище "Зора" и Дружеството на писателите канят русенци на ...

......... за творческо писане и журналистика "Слово". След това новите си произведения ще прочетат членовете на Литературен клуб "Любен Каравелов" към читалището. От 17:00 часа е базарът на нови книги на автори от Дружеството на писателите-Русе под надслов "Книга с автограф". Желаещите ще могат да закупят книги с 50% намаление.  


Бъдещият кмет на Русе ще бъде определен следващата неделя след

Бъдещият кмет на Русе ще бъде определен следващата неделя след ...

......... имат ВМРО-НФСБ, Демократична България и СДС. За влизане на някои от по-малките формации е трудно да се прогнозира. Така че окончателният състав на Общинския съвет в Русе ще стане ясен до края на утрешния ден. Бюлетините за общински съветници са с пропорции: 1. ГЕРБ - 29% 2. БСП - 25%


Интрига край Дунава – следващата неделя ще има балотаж в

Интрига край Дунава – следващата неделя ще има балотаж в ...

......... Тя беше светла и усмихната, срещнахме се с много хора. Показахме, че избори могат да се правят и по този начин – показвайки идеи, без да се занимаваме с опонентите”, бяха първите думи на Милков. По думите му гласовете на отпадналите от балотажа кандидати не трябва да се разглеждат механично.


Русе. Гласувах за Русе – такъв, какъвто го виждам в

Русе. Гласувах за Русе – такъв, какъвто го виждам в ...

......... упражни своето право на вот днес в СУ „Възраждане“. Той призова русенци да са активни и да гласуват за по-доброто бъдеще на Русе. „Гласувах за кмет, който ще е близо до хората, ще управлява заедно с гражданите открито и ще е съпричастен с проблемите на всеки човек“, заяви Пламен Нунев.


Русе. “Гласувах да превърнем Русе от догонващ град в град

Русе. “Гласувах да превърнем Русе от догонващ град в град ...

......... Гласувах за промяната към по-добро. Надявам се много хора да излязат и да гласуват, за да осъществим стремежа си”, каза кандидатът за кмет на Русе от местна коалиция “БСП за България” Пенчо Милков, съобщиха от пресцентъра на БСП. Той подаде своя глас, придружен от съпругата си и тримата им синове.


Към 10.00 часа най-висока е била избирателната активност в община

Към 10.00 часа най-висока е била избирателната активност в община ...

......... осемте Общински избирателни комисии, съобщават от областната управа в Русе. Най-ниска е избирателната активност в община Русе - 8,5 процента.Местни избори 2019Спешно печатат нови изобри книжа в Плевен заради разменени преференции На живо в Dir.bg: Най-важният изборРумен Радев обяви, че ще реши за Гешев без натиск и в обозрим срок


Скоростният път от Русе ще преминава край западния вход на

Скоростният път от Русе ще преминава край западния вход на ...

......... институции, съгласно разпоредбите на ЗУТ. Предстои утвърждаване на трасето в Комисията за земеделски земи към Министерство на земеделието. Договорът за издирване на археологически обекти ще бъде подписан началото на месец ноември 2019 г. От общината припомнят, че за построяването на АМ "Хемус" до Велико Търново е осигурено гарантирано финансиране  


Минимални превишения на средноденонощната норма на фини прахови частици 10

Минимални превишения на средноденонощната норма на фини прахови частици 10 ...

......... на средноденонощната норма на фини прахови частици 10 микрона (ФПЧ10) са отчетени от автоматичната измервателна станция "Възраждане" в Русе вчера. Това информираха днес от Регионалната инспекция по околната среда и водите в крайдунавския град.Още по тематаГъст задушлив дим от Румъния обгази РусеМВнР сезира румънските власти заради замърсения въздух в Русе


След десетки сигнали за силно замърсяване на въздуха в Русе,

След десетки сигнали за силно замърсяване на въздуха в Русе, ...

......... Румъния. Вчера, 24 октомври, между 17:00 и 19:00 часа са получени 39 сигнала за замърсяване на въздуха в гражданската платформа за сигнали за замърсяване на въздуха в Русе. От гражданската платформа се усъмниха, че може да става въпрос за пожар Източна промишлена зона. Подробен анализ на случилото се вижте ТУК!


Русе. Пожар на територията на Румъния е причинил задимяване и

Русе. Пожар на територията на Румъния е причинил задимяване и ...

......... извънредни ситуации „Влашка“, като снимковият материал им е изпратен с оглед подпомагане и максимално бърза локализация на огнището. Получена е обратна информация от страна на Окръжен инспекторат за извънредни ситуации „Влашка“ в Гюргево, че става дума за запалено стърнище на изток от град Гюргево, на терен, отдалечен от населено място.


От силно замърсен въздух в Русе, се оплакаха зрители на

От силно замърсен въздух в Русе, се оплакаха зрители на ...

......... От силно замърсен въздух в Русе, се оплакаха зрители на . Те съобщават, че над града се носи задушлива миризма. По информация на NOVA пожари в Румъния са причината за обгазяването на крайдунавския град. Очаквайте подробности.


Районната колегия на Българския лекарски съюз в Русе отличи седем

Районната колегия на Българския лекарски съюз в Русе отличи седем ...

......... региона не се наблюдава драстичен недостиг на лекари. Според него е много радостно, че има млади хора, които работят и специализират в лечебните заведения в Русе. Райчинов каза още, че един от основните проблеми в сферата на здравеопазването в България е свързан с ниското заплащане и с начина на заплащане.


Русе е с най-много жалби в предизборната кампания извън София. Данните

Русе е с най-много жалби в предизборната кампания извън София. Данните ...

......... последната седмица преди изборите кандидатите и техните поддръжници да спазват добрия тон. От Общинската избирателна комисия в Русе забелязват тенденция да се появяват фалшиви новини по сайтове с цел очерняне на един или друг кандидат. От началото на предизборната кампания в ОИК-Русе не са получавали сигнали за търговия с гласове


Производител на кори за яйца ще бъде глобен за замърсяване

Производител на кори за яйца ще бъде глобен за замърсяване ...

......... като за първи път контролните органи извършиха съвместна проверка, те установиха, че виновникът за замърсяването на реката е производител на кори за яйца. Фирмата-нарушител ще бъде санкционирана и ще трябва да сключи договор с ВиК, за да зауства отпадните си води в колектора. Преди седмици водите бяха оцветени в електриковосиньо.


Като дойда в България, не идвам с празен джоб. Трябва

Като дойда в България, не идвам с празен джоб. Трябва ...

......... български произход и дарител Игнат Канев.Още по тематаРадев: Игнат Канев е пример за българския бизнесИгнат Канев е Будител на Русенския университет за 2017 г.Игнат Канев ще връчи дипломите на отличниците на РУПатриарх Неофит се срещна с предприемача Игнат КаневИгнат Канев откри ново отделение по хемодиализа в Русе, обеща и линейка


Нов случай на африканска чума по свинете е установен в

Нов случай на африканска чума по свинете е установен в ...

......... приключила и заключителната дезинфекция в свинекомплекса в село Голямо Враново. В понеделник от Областната дирекция по безопасност на храните са взели проби, които да проверят ефекта от извършената дезинфекция. Резултатите от нея все още не са ясни. Когато те станат известни ще приключи цялата процедура, съгласно действащите указания и разпоредби.


Две седмици след пожара във военния завод

Две седмици след пожара във военния завод "Дунарит" край Русе, ...

......... Две седмици след пожара във военния завод "Дунарит" край Русе, производството в изгорелия цех с тротил не е подновено. Това застрашава предприятието от неустойки по сключените договори, съобщава БНТ. Виж още Военният завод "Дунарит" поднови работа


Катастрофа между камиони затрудни движението по пътя Русе-Бяла. Леко е

Катастрофа между камиони затрудни движението по пътя Русе-Бяла. Леко е ...

......... по пътя Русе-Бяла. Леко е пострадал единият от водачите, който е откаран за преглед в болница в травма на главата. Инцидентът е станал рано сутринта на завой, малко след изхода от Русе, предаде bTV. При разминаване в участък, обозначен със знаци като опасен, двата камиона са закачили товарните си ремаркета.


Паметна плоча, посветена на първия командващ на Българския военен флот

Паметна плоча, посветена на първия командващ на Българския военен флот ...

......... открита днес върху фасадата на Флотската кула в Русе. "Александър Конкевич е първият офицер, поставил основите на българските военноморски сили. За нас това е изключително важно събитие - по този начин да отдадем почит към живота и делото на този офицер", обясни заместник-командирът на Военноморските сили флотилен адмирал Георги Пенев.


Една от най-важните емблеми на - Паметникът на Свободата, се

Една от най-важните емблеми на - Паметникът на Свободата, се ...

......... нищо не е мръднало, нямат никакви проблеми - установил Янков. След разговор с експерти станало ясно, че паметникът в Русе страда най-вече от климатичните особености в града, известен като най-горещ през лятото и най-мразовит през зимата. Към това като се прибави и липсата на грижи - и картината става завършена.


Осем автори са номинирани за националната литературна награда

Осем автори са номинирани за националната литературна награда "Елиас Канети" ...

......... червено", а през 2011 г. - Галин Никифоров с "Къщата на клоуните". Милен Русков печели приза през 2013 г. с романа "Възвишение". Големият победител през 2015 г. бе Христо Карастоянов с романа "Една и съща нощ". През 2017 г. Милен Русков получи приза за втори път - за романа "Чамкория".


Кандидатът на

Кандидатът на "БСП за България" за кмет на Русе Пенчо ...

......... невероятно. Бъдете здрави, бодри и все така зареждащи ни с красиви емоции и оптимизъм." С тези думи Пенчо Милков поздрави участниците във фестивала. В събитието на хората от третата възраст се включиха състави от цялата Област Русе, град Тутракан и други градове от Северна България, както и от съседна Румъния.


Българската социалистическа партия изпрати своята позиция относно дебат за местните

Българската социалистическа партия изпрати своята позиция относно дебат за местните ...

......... щаб на БСП оценява това поведение като поредния пример за стила на ГЕРБ да сплашване на опонентите си. БСП стои зад всички свои кандидати и заявява, че те няма да се влияят от това и ще продължат да водят чиста кампания, залагайки на аргументите в политическия дебат, не на агресия."


Осем души са привлечени като обвиняеми за организирана престъпна група

Осем души са привлечени като обвиняеми за организирана престъпна група ...

......... задържания е свързан с убийствата на мъжа и жената в Негован. Милева и Терзиев обаче отказаха да уточнят за кой от двамата обвинени в убийствата става въпрос. Терзийски похвали и зам.-главния прокурор Иван Гешев, че благодарение на неговата личната ангажираност, разследващите в Румъния били информирани за акцията срещу телефонните измами.


"Има доказателства за 6 случая на извършени телефонни измами от ...

......... началото на годината, когато едно 11-годишно дете от Стара Загора предостави на муле на групата около 44 000 лв.“, каза още той. „Амбицията ни на Прокуратурата и МВР е към средата на 2020 г. намалението на ало измамите да е над 50% на годишна база спрямо миналата година“, допълни Гешев.


Социални служители взеха детето на един от закопчаните ало измамници 

Социални служители взеха детето на един от закопчаните ало измамници  ...

......... Васьо Гръка. До мярката се стигнало, след като преди ареста той пребил жена си, съобщава .  Към този момент задържаните вече са 10 души, сред които две мулета и шестима свързани с организацията на схемата - Христо Пожарникаря, Пламен Роджера, Пешо Първанов, Васьо Гръка, Яни Якуш и Топчо Янакиев.  


Акция срещу телефонни измамници се провежда във Ветово, съобщи .

Акция срещу телефонни измамници се провежда във Ветово, съобщи . ...

......... се с "ало" измами. Претърсени са над 10 адреса, задържани до този момент са 10 души. Във Ветово това е трета акция срещу „ало” мафията само за последната половин година. БГНЕС--> По първоначална информация сред задържаните са Петър Първанов и Христо Пожарникаря, които са извести от други разследвания срещу "ало" мафията. БГНЕС


Жестоко убийство в Русе, има задържан, посочва БГНЕС. Убийството е

Жестоко убийство в Русе, има задържан, посочва БГНЕС. Убийството е ...

......... множество прободни рани. На много места по улицата има и следи от кръв. Вероятна причина за трагичния инцидент е битов скандал. Тази сутрин екипи на полицията задържаха предполагаемия извършител в дома му. БГНЕС Повече подробности за жертвата и задържания не се съобщават на този етап. Полицията е на мястото на инцидента.Очаквайте подробности!БГНЕС


На 7 октомври в Министерството на околната среда и водите

На 7 октомври в Министерството на околната среда и водите ...

......... за придвижване на пътниците.  Проектът на стойност 46 772 166,30 лв. се изпълнява в партньорство с „Общински транспорт“ ЕАД е по процедура BG16M1OP002-5.004 „Мерки за адресиране на транспорта като източник на замърсяване на атмосферния въздух“ по приоритетна ос 5 „Подобряване качеството на атмосферния въздух“ на Оперативна програма „Околна среда 2014-2020 г.“


"Училищата система на обучение да бъде едносменна, да има пълен ...

......... общински съветник Енчо Енчев коментира необходимостта от изготвяне на общинска стратегия в образованието. Той очерта основните въпроси, които да залегнат в нея: състоянието на училищната мрежа, профили и специалности в средните училища, материално-техническата база, иновативните дейности, план-приемът, целодневното и едносменно обучение, децата със специални потребности и здравословния начин на живот.


20 пенсионери от Ценово влязоха в залата на интернет клуба

20 пенсионери от Ценово влязоха в залата на интернет клуба ...

......... отпреди повече от четиридесет години. Никак не е маловажно, че компютърът може да се окаже и добър помощник в домакинската ми работа – да открия нови кулинарни рецепти и съвети за личното стопанство“, сподели първите си впечатления бившата учителка Пенка Петрова. Любопитен факт е, че повечето от желаещите са жени.


Сдружение „Алтернативен свят Оренда“ представи музикален спектакъл „Седемте чудеса на

Сдружение „Алтернативен свят Оренда“ представи музикален спектакъл „Седемте чудеса на ...

......... пътешестваше през добруджанска, северняшка, шопска, пиринска, родопска, тракийска и странджанска област. Започнал с автентичен фолклор, музикалният спектакъл премина към съвременното звучене и завърши с обща песен – съчетание между традиционния български фолклор и модерния електронен звук на Десислав Георгиев – AuroraX. В края артистите поканиха публиката за общо българско хоро.


Русе. Областна администрация Русе информира, че във връзка с получени

Русе. Областна администрация Русе информира, че във връзка с получени ...

......... потушаване на пожара. От Регионалната инспекция по околната среда и водите са извършили измервания на нивата на фините прахови частици, като за изтеклото денонощие не е констатирано превишаване на нормите. Институциите от българска и румънска страна са в постоянен контакт и при необходимост са в готовност да предприемат допълнителни действия.


30 деца и младежи тренират вдигане на тежести в новооткритата

30 деца и младежи тренират вдигане на тежести в новооткритата ...

......... от 16 ч. Заниманията ще бъдат водени основно от Калоян Мицев, с подкрепата на треньора - титуляр в ТСК Русе - Кръстина Атанасова. Залата е на разположение, както на учениците на ОУ „Алеко Константинов“, така и на младежите от 10 до 15-годишна възраст от квартала, които не учат в училището.


Окръжна прокуратура - Русе разследва пожара от 27 септември във

Окръжна прокуратура - Русе разследва пожара от 27 септември във ...

......... Това обясни изпълнителният директор на завода Петър Петров пред Нова телевизи... Прочети повече Денонощното наблюдение на завода продължава до понеделник. Очаква се тогава разследващите да пристигнат, за да установяват причините за пожара. Лабораторията на регионалната екоинспекция не е измерила замърсяване на въздуха и хората в околните населени места са спокойни.


Лекари от София се борят за живота на ректора на

Лекари от София се борят за живота на ректора на ...

......... беше транспортиран до летище София и беше поет от медицински екип от Центъра за спешна медицинска помощ. Екипажът на вертолет "Кугар" с регистрационен знак 710 е в състав - първи пилот капитан Сандев, втори пилот майор Бабачев, борден техник старши лейтенант Добрев и спасител старши сержант Жеков", съобщават от ведомството.


В района на село Новград в продължение на 35 дни

В района на село Новград в продължение на 35 дни ...

......... на Таш баир в близост до Новград още през следващата пролет, защото историческите пластове около късноантичната крепост Ятрус носят много богата информация за миналото на района. Така ще се оформи и цялостна представа за устройството на населените места преди векове“, каза проф. д-р Райко Краус от университета в Тюбинген.  


На 28 септември децата от Русе отбелязаха най-силното си представяне

На 28 септември децата от Русе отбелязаха най-силното си представяне ...

......... присъстващите се погрижиха невероятните таланти от Общински детски център за култура и изкуство – фолклорен танцов ансамбъл „Здравец“, детско-юношески танцов ансамбъл „Зорница“, солисти от Школата за народно пеене, Клуб по спортни танци „Настроение“, формация за модерен балет „Мираж“, балетно студио „АРТ ДЕНС КЛАСИК“ и солистите от детска вокална група „Слънце“.


Продължават  благотворителните прояви, организирани от близките на Добромир Добрев от Сливо поле,

Продължават  благотворителните прояви, организирани от близките на Добромир Добрев от Сливо поле, ...

......... студио“, Светослав Иванов, София Петрова и Гоце Иванов. Припомняме, че има обявена кампания във фейсбук чрез групата „Да помогнем на Добромир“, поставени са и дарителски кутии. Всеки, желаещ да помогне на Добромир, може да дари средства по разкритата дарителска сметка в Райфайзен банк: IBAN: BG68RZBB91551010772410BIC: RZBBBGSFТитуляр на сметка:ДОБРОМИР ВАЛЕНТИНОВ ДОБРЕВ


На 30 септември ще бъде възобновено производството във военния завод

На 30 септември ще бъде възобновено производството във военния завод ...

......... за пожара е предизвикан от дефект в двигателя на стара производствена машина. Днес в изгорелите помещения ще влязат и разследващите органи. Причините за инцидента се изясняват под ръководството на Окръжната прокуратура в Русе. Компетентните органи успокояват населението на района, че в сградата няма тлеещи огнища, както и замърсяване на въздуха.


Нощта в „Дунарит” е преминала спокойно, увериха от ръководството на

Нощта в „Дунарит” е преминала спокойно, увериха от ръководството на ...

......... паника нямаше. През цялото време държах връзка с ръководството на завода. Евентуалната опасност беше от счупени стъкла при взривна вълна. Веднага приканихме всички хора да отворят широко прозорците. Не беше изключена и опасността от скъсване на дигата на язовира. Следяхме постоянно станцията, тя беше затворена”, заяви кметът на Николово - Марийка Генова.


Русе и селата в околността бяха на косъм от катастрофа.

Русе и селата в околността бяха на косъм от катастрофа. ...

......... Същата година на 1 октомври, трагедия се разигра и в завод „Миджур" в Горни Лом. Там при огромна експлозия загинаха 15 души. На 5 юни 2012 г. поредица от взривове предизвика пожар в частен склад за съхранение на боеприпаси близо до пътен възел „Петолъчката". Загинаха трима души, а десетки пострадаха.