Нов случай на африканска чума по свинете е установен в

Нов случай на африканска чума по свинете е установен в ...

......... приключила и заключителната дезинфекция в свинекомплекса в село Голямо Враново. В понеделник от Областната дирекция по безопасност на храните са взели проби, които да проверят ефекта от извършената дезинфекция. Резултатите от нея все още не са ясни. Когато те станат известни ще приключи цялата процедура, съгласно действащите указания и разпоредби.


Две седмици след пожара във военния завод

Две седмици след пожара във военния завод "Дунарит" край Русе, ...

......... Две седмици след пожара във военния завод "Дунарит" край Русе, производството в изгорелия цех с тротил не е подновено. Това застрашава предприятието от неустойки по сключените договори, съобщава БНТ. Виж още Военният завод "Дунарит" поднови работа


Катастрофа между камиони затрудни движението по пътя Русе-Бяла. Леко е

Катастрофа между камиони затрудни движението по пътя Русе-Бяла. Леко е ...

......... по пътя Русе-Бяла. Леко е пострадал единият от водачите, който е откаран за преглед в болница в травма на главата. Инцидентът е станал рано сутринта на завой, малко след изхода от Русе, предаде bTV. При разминаване в участък, обозначен със знаци като опасен, двата камиона са закачили товарните си ремаркета.


Паметна плоча, посветена на първия командващ на Българския военен флот

Паметна плоча, посветена на първия командващ на Българския военен флот ...

......... открита днес върху фасадата на Флотската кула в Русе. "Александър Конкевич е първият офицер, поставил основите на българските военноморски сили. За нас това е изключително важно събитие - по този начин да отдадем почит към живота и делото на този офицер", обясни заместник-командирът на Военноморските сили флотилен адмирал Георги Пенев.


Една от най-важните емблеми на - Паметникът на Свободата, се

Една от най-важните емблеми на - Паметникът на Свободата, се ...

......... нищо не е мръднало, нямат никакви проблеми - установил Янков. След разговор с експерти станало ясно, че паметникът в Русе страда най-вече от климатичните особености в града, известен като най-горещ през лятото и най-мразовит през зимата. Към това като се прибави и липсата на грижи - и картината става завършена.


Осем автори са номинирани за националната литературна награда

Осем автори са номинирани за националната литературна награда "Елиас Канети" ...

......... червено", а през 2011 г. - Галин Никифоров с "Къщата на клоуните". Милен Русков печели приза през 2013 г. с романа "Възвишение". Големият победител през 2015 г. бе Христо Карастоянов с романа "Една и съща нощ". През 2017 г. Милен Русков получи приза за втори път - за романа "Чамкория".Кандидатът на

Кандидатът на "БСП за България" за кмет на Русе Пенчо ...

......... невероятно. Бъдете здрави, бодри и все така зареждащи ни с красиви емоции и оптимизъм." С тези думи Пенчо Милков поздрави участниците във фестивала. В събитието на хората от третата възраст се включиха състави от цялата Област Русе, град Тутракан и други градове от Северна България, както и от съседна Румъния.


Българската социалистическа партия изпрати своята позиция относно дебат за местните

Българската социалистическа партия изпрати своята позиция относно дебат за местните ...

......... щаб на БСП оценява това поведение като поредния пример за стила на ГЕРБ да сплашване на опонентите си. БСП стои зад всички свои кандидати и заявява, че те няма да се влияят от това и ще продължат да водят чиста кампания, залагайки на аргументите в политическия дебат, не на агресия."


Осем души са привлечени като обвиняеми за организирана престъпна група

Осем души са привлечени като обвиняеми за организирана престъпна група ...

......... задържания е свързан с убийствата на мъжа и жената в Негован. Милева и Терзиев обаче отказаха да уточнят за кой от двамата обвинени в убийствата става въпрос. Терзийски похвали и зам.-главния прокурор Иван Гешев, че благодарение на неговата личната ангажираност, разследващите в Румъния били информирани за акцията срещу телефонните измами.


"Има доказателства за 6 случая на извършени телефонни измами от ...

......... началото на годината, когато едно 11-годишно дете от Стара Загора предостави на муле на групата около 44 000 лв.“, каза още той. „Амбицията ни на Прокуратурата и МВР е към средата на 2020 г. намалението на ало измамите да е над 50% на годишна база спрямо миналата година“, допълни Гешев.


Социални служители взеха детето на един от закопчаните ало измамници 

Социални служители взеха детето на един от закопчаните ало измамници  ...

......... Васьо Гръка. До мярката се стигнало, след като преди ареста той пребил жена си, съобщава .  Към този момент задържаните вече са 10 души, сред които две мулета и шестима свързани с организацията на схемата - Христо Пожарникаря, Пламен Роджера, Пешо Първанов, Васьо Гръка, Яни Якуш и Топчо Янакиев.  Акция срещу телефонни измамници се провежда във Ветово, съобщи .

Акция срещу телефонни измамници се провежда във Ветово, съобщи . ...

......... се с "ало" измами. Претърсени са над 10 адреса, задържани до този момент са 10 души. Във Ветово това е трета акция срещу „ало” мафията само за последната половин година. БГНЕС--> По първоначална информация сред задържаните са Петър Първанов и Христо Пожарникаря, които са извести от други разследвания срещу "ало" мафията. БГНЕС


Жестоко убийство в Русе, има задържан, посочва БГНЕС. Убийството е

Жестоко убийство в Русе, има задържан, посочва БГНЕС. Убийството е ...

......... множество прободни рани. На много места по улицата има и следи от кръв. Вероятна причина за трагичния инцидент е битов скандал. Тази сутрин екипи на полицията задържаха предполагаемия извършител в дома му. БГНЕС Повече подробности за жертвата и задържания не се съобщават на този етап. Полицията е на мястото на инцидента.Очаквайте подробности!БГНЕС


На 7 октомври в Министерството на околната среда и водите

На 7 октомври в Министерството на околната среда и водите ...

......... за придвижване на пътниците.  Проектът на стойност 46 772 166,30 лв. се изпълнява в партньорство с „Общински транспорт“ ЕАД е по процедура BG16M1OP002-5.004 „Мерки за адресиране на транспорта като източник на замърсяване на атмосферния въздух“ по приоритетна ос 5 „Подобряване качеството на атмосферния въздух“ на Оперативна програма „Околна среда 2014-2020 г.“


"Училищата система на обучение да бъде едносменна, да има пълен ...

......... общински съветник Енчо Енчев коментира необходимостта от изготвяне на общинска стратегия в образованието. Той очерта основните въпроси, които да залегнат в нея: състоянието на училищната мрежа, профили и специалности в средните училища, материално-техническата база, иновативните дейности, план-приемът, целодневното и едносменно обучение, децата със специални потребности и здравословния начин на живот.


20 пенсионери от Ценово влязоха в залата на интернет клуба

20 пенсионери от Ценово влязоха в залата на интернет клуба ...

......... отпреди повече от четиридесет години. Никак не е маловажно, че компютърът може да се окаже и добър помощник в домакинската ми работа – да открия нови кулинарни рецепти и съвети за личното стопанство“, сподели първите си впечатления бившата учителка Пенка Петрова. Любопитен факт е, че повечето от желаещите са жени.Сдружение „Алтернативен свят Оренда“ представи музикален спектакъл „Седемте чудеса на

Сдружение „Алтернативен свят Оренда“ представи музикален спектакъл „Седемте чудеса на ...

......... пътешестваше през добруджанска, северняшка, шопска, пиринска, родопска, тракийска и странджанска област. Започнал с автентичен фолклор, музикалният спектакъл премина към съвременното звучене и завърши с обща песен – съчетание между традиционния български фолклор и модерния електронен звук на Десислав Георгиев – AuroraX. В края артистите поканиха публиката за общо българско хоро.


Русе. Областна администрация Русе информира, че във връзка с получени

Русе. Областна администрация Русе информира, че във връзка с получени ...

......... потушаване на пожара. От Регионалната инспекция по околната среда и водите са извършили измервания на нивата на фините прахови частици, като за изтеклото денонощие не е констатирано превишаване на нормите. Институциите от българска и румънска страна са в постоянен контакт и при необходимост са в готовност да предприемат допълнителни действия.


30 деца и младежи тренират вдигане на тежести в новооткритата

30 деца и младежи тренират вдигане на тежести в новооткритата ...

......... от 16 ч. Заниманията ще бъдат водени основно от Калоян Мицев, с подкрепата на треньора - титуляр в ТСК Русе - Кръстина Атанасова. Залата е на разположение, както на учениците на ОУ „Алеко Константинов“, така и на младежите от 10 до 15-годишна възраст от квартала, които не учат в училището.


Окръжна прокуратура - Русе разследва пожара от 27 септември във

Окръжна прокуратура - Русе разследва пожара от 27 септември във ...

......... Това обясни изпълнителният директор на завода Петър Петров пред Нова телевизи... Прочети повече Денонощното наблюдение на завода продължава до понеделник. Очаква се тогава разследващите да пристигнат, за да установяват причините за пожара. Лабораторията на регионалната екоинспекция не е измерила замърсяване на въздуха и хората в околните населени места са спокойни.


Лекари от София се борят за живота на ректора на

Лекари от София се борят за живота на ректора на ...

......... беше транспортиран до летище София и беше поет от медицински екип от Центъра за спешна медицинска помощ. Екипажът на вертолет "Кугар" с регистрационен знак 710 е в състав - първи пилот капитан Сандев, втори пилот майор Бабачев, борден техник старши лейтенант Добрев и спасител старши сержант Жеков", съобщават от ведомството.


В района на село Новград в продължение на 35 дни

В района на село Новград в продължение на 35 дни ...

......... на Таш баир в близост до Новград още през следващата пролет, защото историческите пластове около късноантичната крепост Ятрус носят много богата информация за миналото на района. Така ще се оформи и цялостна представа за устройството на населените места преди векове“, каза проф. д-р Райко Краус от университета в Тюбинген.  


На 28 септември децата от Русе отбелязаха най-силното си представяне

На 28 септември децата от Русе отбелязаха най-силното си представяне ...

......... присъстващите се погрижиха невероятните таланти от Общински детски център за култура и изкуство – фолклорен танцов ансамбъл „Здравец“, детско-юношески танцов ансамбъл „Зорница“, солисти от Школата за народно пеене, Клуб по спортни танци „Настроение“, формация за модерен балет „Мираж“, балетно студио „АРТ ДЕНС КЛАСИК“ и солистите от детска вокална група „Слънце“.


Продължават  благотворителните прояви, организирани от близките на Добромир Добрев от Сливо поле,

Продължават  благотворителните прояви, организирани от близките на Добромир Добрев от Сливо поле, ...

......... студио“, Светослав Иванов, София Петрова и Гоце Иванов. Припомняме, че има обявена кампания във фейсбук чрез групата „Да помогнем на Добромир“, поставени са и дарителски кутии. Всеки, желаещ да помогне на Добромир, може да дари средства по разкритата дарителска сметка в Райфайзен банк: IBAN: BG68RZBB91551010772410BIC: RZBBBGSFТитуляр на сметка:ДОБРОМИР ВАЛЕНТИНОВ ДОБРЕВ


На 30 септември ще бъде възобновено производството във военния завод

На 30 септември ще бъде възобновено производството във военния завод ...

......... за пожара е предизвикан от дефект в двигателя на стара производствена машина. Днес в изгорелите помещения ще влязат и разследващите органи. Причините за инцидента се изясняват под ръководството на Окръжната прокуратура в Русе. Компетентните органи успокояват населението на района, че в сградата няма тлеещи огнища, както и замърсяване на въздуха.


Нощта в „Дунарит” е преминала спокойно, увериха от ръководството на

Нощта в „Дунарит” е преминала спокойно, увериха от ръководството на ...

......... паника нямаше. През цялото време държах връзка с ръководството на завода. Евентуалната опасност беше от счупени стъкла при взривна вълна. Веднага приканихме всички хора да отворят широко прозорците. Не беше изключена и опасността от скъсване на дигата на язовира. Следяхме постоянно станцията, тя беше затворена”, заяви кметът на Николово - Марийка Генова.


Русе и селата в околността бяха на косъм от катастрофа.

Русе и селата в околността бяха на косъм от катастрофа. ...

......... Същата година на 1 октомври, трагедия се разигра и в завод „Миджур" в Горни Лом. Там при огромна експлозия загинаха 15 души. На 5 юни 2012 г. поредица от взривове предизвика пожар в частен склад за съхранение на боеприпаси близо до пътен възел „Петолъчката". Загинаха трима души, а десетки пострадаха.


На 28 септември ще се проведе IV издание на международното

На 28 септември ще се проведе IV издание на международното ...

......... МПС и Дунав мост. „Пробег на свободния дух Русе – Гюргево“ се организира от Спортен лекоатлетически клуб „Дунав“ Русе и Спортен клуб „Гюргево“ с партньорството на Община Русе и община  Гюргево, с подкрепата на Фондация „Русе – град на свободния дух“ и Министерство на младeжта и спорта на Република България


Ситуацията с пожара в

Ситуацията с пожара в "Дунарит" е овладяна, следим я, в ...

......... уточни Григоров. Областният управител увери, че кризисният щаб е на място. "На място сме всички институции, които са ангажирани с дейността, както и пожарната безопасност, така и община, полиция, РИОСВ са на линия. Поставили са мобилна станция за всеки случай в Николово. Нещата се държат под контрол", изтъкна още Григоров.


На 27 септември, Световния ден на туризма, във фоайето на

На 27 септември, Световния ден на туризма, във фоайето на ...

......... създаването на дигитална онлайн платформа, изцяло нова, свободно достъпна за неограничен кръг от лица. Тя ще съдържа визуална информация за  сгради паметници на културата – история, архитект, фамилии, любопитни факти, архивни снимки, близки кадри с детайли от фасадите и др. Ще бъде организирана и игра за откриване на QR кодове.


11 са кандидатите за кмет на Русе, издигнати от партии,

11 са кандидатите за кмет на Русе, издигнати от партии, ...

......... 1000 подписа и затова той няма да участва, съобщи председателят на Общинската избирателна комисия Николай Братованов.Местни избори 201911 са кандидатите за кмет на Варна, 47 са претендентите за районните кметства11 души влизат в битката за кмет на Бургас. 494 са кандидат-съветницитеОтказаха на Десислава Иванчева регистрация за изборите, закъсняла с документитеАртисти ще представят

Артисти ще представят "Седемте чудеса на България" чрез музикален пърформанс ...

......... предвижда артистите, чрез обменения опит и създадените връзки помежду си, да продължат съвместна професионална работа. Едновременно с това проектът ще спомогне за съхраняване на българския фолклор и ще разшири ролята му в съвременния живот на българина. Пърформансът е пример за по-креативно представяне на фолклора извън обичайните места за неговото изпълнение.


По покана на Румънската патриаршия, Негово Високопреосвещенство Русенски митрополит Наум,

По покана на Румънската патриаршия, Негово Високопреосвещенство Русенски митрополит Наум, ...

......... в Румъния, а тяхното строителство ще се подпомогне и от българското правителство. Негово Блаженство патриарх Даниил даде някои свои препоръки относно реализирането на проекта, като изрази задоволството си от благополучното развитие на предприетите градивни начинания, добрите връзки между двете православни църкви и ползотворното сътрудничество с Негово Високопреосвещенство Русенския митрополит Наум.


Задигнаха 250 метра от тролейбусната мрежа в Русе. Освен откраднатите

Задигнаха 250 метра от тролейбусната мрежа в Русе. Освен откраднатите ...

......... захранващите кутии, видели са, че ножовете са разединени и са действали”, разказа в ефира на „Здравей, България” Александър Георгиев, директор на „Общински транспорт - Русе”. Той допълни, че закупуването на нов проводник струва 4000 лв. „Допълнително ще трябват и пари за монтаж, механизация, спиране на движението, работни заплати”, поясни Георгиев.


На 22 септември 1908 г. България се появява на политическата

На 22 септември 1908 г. България се появява на политическата ...

......... Русенски митрополит Наум и свещеници от Русенската Света Митрополия. Тържествената музика изпълняваше Общинският духов оркестър с диригент Димчо Рубчев. Празнично слово произнесе областният управител на област Русе Галин Григоров. Водещ на събитието беше актьорът от драматичен театър „Сава Огнянов“ Венцислав Петков“. Граждани положиха цветя на паметника в края на церемонията.


Езерото в лесопарка „Липник“ край Русе ще бъде домакин на

Езерото в лесопарка „Липник“ край Русе ще бъде домакин на ...

......... др.Ще бъде представена и електрона платформа, която е в процес на изработване. Тя ще помага в избора на най-добрите и любими места за риболов по поречието на река Дунав. Адаптирана е и като приложение за мобилни телефони. Фестивалът се организира по европейския проект „Любителски риболов по Дунав: Дунавски риболовни маршрути".


За пета поредна година в Русе ще се проведе националната

За пета поредна година в Русе ще се проведе националната ...

......... от официалния фотограф на събитието. Снимките ще бъдат използвани само за целите на кампанията и ще бъдат публикувани във фейсбук страницата на „Стара хартия за нова книга“, като част ще се изпратят до медиите. Всеки, който има възражения относно фотозаснемането, може да се обърне към организаторите по време на събитието.


На 21 и 22 септември в село Ценово ще се

На 21 и 22 септември в село Ценово ще се ...

......... булгур. През първия ден на събора концерт ще изнесе попфолк певицата Валя. Гайдарска група от  Златоград ще покаже, защо нашата музика е подарък за извънземния разум в необятната Вселена. Фестивалът няма състезателен характер. Всеки от изпълнителите ще получи специални награди от организаторите на проявата - плакет и грамота за участие.


Междуведомствена работна група ще извърши проверки, за да открие причините

Междуведомствена работна група ще извърши проверки, за да открие причините ...

......... беше обсъдена и възможността за снабдяване със специални газ анализатори, които да са в състояние да отчитат повече замърсители. При набавянето на такива уреди, то те ще бъдат свързани с табла, разположени на видни места в града, така че всеки да може да следи в реално време качеството на въздуха.


Днес, на пресконференция  коалиция от 6 десни и дясноцентристки партии

Днес, на пресконференция  коалиция от 6 десни и дясноцентристки партии ...

......... и напуска ГЕРБ, а следващата дестинация е СДС, в която ще бъде в челото на листата на общинските съветници за местния вот. Припомняме, че Иван Григоров е сред учредителите на ГЕРБ в Русе и бе дълги години председател на предизборния щаб на партията, но изпадна в немилост след като изрази


С нов специализиран автомобил за работа при тежки теренни условия

С нов специализиран автомобил за работа при тежки теренни условия ...

......... заедно с румънските общини Гряка и Хотареле. „С доставката на ново специализирано оборудване се постига основната цел, а именно да се подобри съвместното управление на риска“, допълни Ваня Игнатова, която е и ръководител на проекта. Членове на общинската администрация, които са включени в екипа на проекта, също присъстваха на церемонията.


Близо 300 камери ще следят в реално време трафика на

Близо 300 камери ще следят в реално време трафика на ...

......... от операторите. Стойността на инвестицията е 1 700 000 лева,  като новосъздадената мрежа за видеонаблюдение ще е съвместима с вече съществуващата. Поставянето на камерите е във връзка с изпълнението на втората част от проект „Интегрирана система за градски транспорт“, който надгражда първия етап, въвел система за видеонаблюдение на 15 кръстовища.


В Русе пристигнаха чудотворни икони на Св. Богородица и Св.

В Русе пристигнаха чудотворни икони на Св. Богородица и Св. ...

......... да се случват чудесни изцеления. На 22 ноември 1995 г. Светият Синод на Украинската православна църква (към Московската патриаршия) причислила Симферополския и Кримски архиепископ Лука към поместно почитаните светци. През 2000 г. с решение на Архиерейския събор на Руската православна църква светител Лука Войно-Ясенецки е причислен и към руските светии.


Фестивал „Празник на занаятите“ се проведе за втора поредна година

Фестивал „Празник на занаятите“ се проведе за втора поредна година ...

......... група „От извора“ и танцовия състав „Колорит“, предизвикаха допълнителни емоции и върнаха участниците години назад. Гост на празника бе кметът на община Ценово д-р Петър Петров, който не скри, че с такива родолюбиви инициативи българският дух ще пребъде и се надява празникът да се разраства и да придобива по-голяма популярност.


В рамките на инициативата WiFi4EU вече функционира третата инсталирана точка

В рамките на инициативата WiFi4EU вече функционира третата инсталирана точка ...

......... всички граждани и посетители за период от поне 3 години след инсталиране на мрежата. Скоростта на изтегляне, която Община Русе осигурява, надхвърля в пъти минимално изискуемата от поне 30Mbps съгласно изискванията на ЕК, а мрежата има капацитет за обслужване на поне 50 потребителя едновременно без влошаване на качеството на услугата.


На 17 септември в Русе се проведе заседание на областната

На 17 септември в Русе се проведе заседание на областната ...

......... получените сигнали ще се съставят съответни акт и заповед за умъртвяване на прасетата, поясни д-р Дяков. През изминалата седмица в Русенско е извършена проверка от екипи от други Областни дирекции по безопасност на храните на 89 от общо 788 стопанства, където са отглеждани свине за лична консумация, но не са намерени укрити животни.


От края на годината ще отпаднат таксите за детските градини

От края на годината ще отпаднат таксите за детските градини ...

......... – старши специалист „Образование и култура“ в общинската администрация. Във всички учебни заведения през летните месеци се извършиха текущи ремонти и освежаване. До дни училището в Ценово ще се сдобие с нова инсталация за парно отопление. За първия учебен ден всяко училище и детска градина получи подаръци от Община Ценово.


Жена загина при катастрофа на пътя Русе-Бяла, преди разклона за

Жена загина при катастрофа на пътя Русе-Бяла, преди разклона за ...

......... място е загинала шофьорът на колата. Движението в района е затруднено и се регулира в едната лента от екип на полицията. Предстои оглед и изясняване на причините за инцидента.-->БГНЕС Според статистиката на областната дирекция на МВР натовареният път Русе-Бяла, наричан от русенци "път-убиец", е участъкът в региона с най-тежки катастрофи.


Жена загина при катастрофа на пътя Русе-Бяла, преди разклона за

Жена загина при катастрофа на пътя Русе-Бяла, преди разклона за ...

......... място е загинала шофьорът на колата. Движението в района е затруднено и се регулира в едната лента от екип на полицията. Предстои оглед и изясняване на причините за инцидента. Според статистиката на областната дирекция на МВР натовареният път Русе-Бяла, наричан от русенци "път-убиец", е участъкът в региона с най-тежки катастрофи.


Две от патриотичните партии - ВМРО и НФСБ в Русе

Две от патриотичните партии - ВМРО и НФСБ в Русе ...

......... брой места в Общинския съвет“, сподели Веселинов. В същото време продължават номинациите за Гражданската квота в листите за общински съветници, като до момента са получени над 70 предложения. Съставът на листата ще бъде представен до 22 септември, като повече от 50% от местата ще бъдат за представителите на гражданската квота.


Рекорден брой русенци се включиха в тазгодишната кампания

Рекорден брой русенци се включиха в тазгодишната кампания "Да изчистим ...

......... е най-мащабната доброволческа инициатива у нас, която цели да изгради обществена чувствителност по въпросите, свързани с опазването на околната среда и да направи България по-чиста и красива в дългосрочен план. Екологичната кампания отрежда челно място на България сред страните с най-добри доброволчески практики в грижата за околната среда в света.


С концерт на група Dismounted се откри на 13 септември

С концерт на група Dismounted се откри на 13 септември ...

......... Born for vengeance, „Слонът на принцесата“, Explicit, Claymore, „Скролетикс“, „Голата истина“, Waveslave –Селект, Ugly pearls, а изненадата на вечерта е познатата от близкото минало група  „Фаворит“.  Събитието се организира по инициатива на Община Русе, Фондация „Русе – град на свободния дух“, Сдружение „Грийн рок фест“ и рок общността на Русе


На Кръстовден русенци отново понесоха тежкия си кръст в желанието

На Кръстовден русенци отново понесоха тежкия си кръст в желанието ...

......... депутатът Пенчо Милков от БСП бе съпричастен към мъчителното дишане на русенци. Той категорично заяви пред кореспондента на Actualno.com, че всяко предприятие, отделящо вредни емисии е необходимо да има пречиствателна станция. Жителите на Русе казаха, че ще продължат с протестите до реални действия от местната власт и решаването на проблема.


Стремежът на „Общински пазари“ ЕООД за обновяване и модернизиране на

Стремежът на „Общински пазари“ ЕООД за обновяване и модернизиране на ...

......... новоизградени обекти на дружеството. Това спомогна  клиентопотока да се увеличи, общата поддръжка на сградата да е значително по-евтина и даде нови възможности за развиване на търговска дейност. Реализирането на този инвестиционен проект, допълни поетапната промяна на  облика на пазарите в кв. „Здравец Изток“, предвид реализираните реконструкции и през изминалите години.  


Раненото след битов скандал момиче в град Глоджево, област Русе,

Раненото след битов скандал момиче в град Глоджево, област Русе, ...

......... тази сутрин с прободни рани и в тежко състояние в болницата. За престъплението е задържан 27-годишен младеж. От болницата съобщиха, че въпреки усилията на лекарите, младата жена е починала този следобед. Родителите й са били оперирани и настанени в интензивното хирургично отделение. Те са в критично състояние.Разследването по случая продължава.


Премиерът Бойко Борисов посети сградата на СУ „Христо Ботев“ в

Премиерът Бойко Борисов посети сградата на СУ „Христо Ботев“ в ...

......... 232 в дневна форма, 19 във вечерна форма и 29 в самостоятелна. Училището обучава в дуална форма (съвместно с бизнеса) по специалностите „Конструиране, моделиране и технология на облекло от текстил“, „Организация и технология на фризьорските услуги“. В две паралелки в специалност „Шивачество“ се обучават и деца със специални образователни потребности.


На култовата дата 13 септември, петък премиерът Бойко Борисов бе

На култовата дата 13 септември, петък премиерът Бойко Борисов бе ...

......... правителство бе правило по една магистрала, сега нямаше да ме питате. Ние правим седем наведнъж. в същото време всеки ден се иска". По-късно премиерът посети обновеното и добило красив вид СУ "Христо Ботев". След посещението в Русе министър-председателят отпътува за Бяла. А какво се случи там - вижте ВИДЕО материал!


В Русе отново ще има протест заради чистотата на въздуха

В Русе отново ще има протест заради чистотата на въздуха ...

......... отговори, че имало измервателна станция и тя не отчита нищо притеснително. Координаторът на "Грийнпийс България" Меглена Антонова напомни, че в България има интерес да се горят смесени комплексни отпадъци, но ако това се прави в инсталация, която не е пригодена за това, ефектът върху чистотата на въздуха е много лош.


От 4 до 8 септември във Варна се проведе V

От 4 до 8 септември във Варна се проведе V ...

......... изяви с песните „Доброта“ и „Голямото междучасие“ и завоюва „Специална награда“. Бориса Кунева с песните „Щурче“ и „Рокля на цветя“ бе избрана да представя страната на Международния конкурс „Ние-XXI век“. В трета възрастова група до 16 г. - Никола Желязков с песните „Междучасие“ и „I feel good“ спечели II награда.


Жители на няколко села в Русенско излязоха за втори път

Жители на няколко села в Русенско излязоха за втори път ...

......... ремонт на трасето и безопасно пътуване. Става дума за отсечка от 49 километра, която се използва като обходна, когато се затваря пътя Русе-Бяла, съобщи Нова телевизия.БрекзитНай-лошият сценарий: Операция ЙелоухамърЛондон ще разреши на чуждите студенти да остават 2 г. след дипломирането сиВременното разпускане на британския парламент от Борис Джонсън е незаконноДнес за втори път протестиращи затвориха пътя между селата Божичен

Днес за втори път протестиращи затвориха пътя между селата Божичен ...

......... Ростислав Стефанов. Той допълни, че се изрязват храсти и растителност, като дейностите са по повод на подготовката на пътната инфраструктура в региона за есенно-зимния сезон. Ростислав Стефанов обаче сподели, че основно пари се дават за първокласните пътища. Гражданите са категорични, че ще продължат с протестите, ако пътят не се поддържа постоянно.


Протест заради състоянието на пътя Русе - Две могили блокира

Протест заради състоянието на пътя Русе - Две могили блокира ...

......... посещават известни туристически обекти района, подчертават протестиращите. Според Пътното управление в Русе с приоритет са първокласните пътища, а въпреки че направлението се поддържа, парите не стигат. "Там, където се направи цяла отсечка, средствата след това остават за третокласните пътища. Навсякъде продължават да работят”, обясни Ростислав Стефанов, директор на ОПУ-Русе.  


Министерският съвет даде съгласие сградата на бившия Акушеро-гинекологичен комплекс в Русе,

Министерският съвет даде съгласие сградата на бившия Акушеро-гинекологичен комплекс в Русе, ...

......... 1 на ЗПСК, какъвто е настоящият случай, може да се извърши след решение на Министерския съвет, по предложение на органа, упражняващ правата на собственост в капитала на търговското дружество. Средствата, получени от продажбата на имота, ще останат в лечебното заведение и ще се използван в съответствие с чл. 105 от ЗЛЗ.


Жители на няколко села в Русенско излязоха за втори път

Жители на няколко села в Русенско излязоха за втори път ...

......... сподели организаторът на протеста Росен Тимчев. „В момента се извършва изрязване на крайпътната растителност, на избуялите храсти. Всичко това се прави във връзка с поддръжката на пътя за есенно-зимния сезон.--> Работата не е спирала. През май беше изкърпена компрометираната пътна настилка”, коментира инж. Ростислав Стефанов, директор на Областно пътно управление-Русе.


Жители на няколко села в Русенско излязоха за втори път

Жители на няколко села в Русенско излязоха за втори път ...

......... ремонт на трасето и безопасно пътуване. Става дума за отсечка от 49 километра, която се използва като обходна, когато се затваря пътя Русе-Бяла, съобщи Нова телевизия.БрекзитНай-лошият сценарий: Операция ЙелоухамърЛондон ще разреши на чуждите студенти да остават 2 г. след дипломирането сиВременното разпускане на британския парламент от Борис Джонсън е незаконно


На 16 септември Младежки дом - Русе ще отбележи началото на новия

На 16 септември Младежки дом - Русе ще отбележи началото на новия ...

......... „Зора”, Вокална група „Приста”, Клуб по Ушу и тай чи. Гост изпълнители на събитието ще бъдат  група „4етно” и вокално трио „Идепея”, както и Вокално студио за поп и джаз „Икономов”. Събитието ще закрие KOPRIVA. Тя създава  музика като луупира гласа си на живо, импровизира, наслагва хармонии и използва различни вокални ефекти.


Бизнес центърът за подпомагане на малки и средни предприятия в

Бизнес центърът за подпомагане на малки и средни предприятия в ...

......... го свърже с едно от българските села, промотирани по проекта. Съответно всяко видео, което представя българско село, включва и предложение за пътека, която води към едно от румънските села по проекта. Европроектът е на стойност 300 000 евро и се изпълнява заедно с асоциация „Конгресно и посетителско бюро Източен Дунав“ от Гюргево.


Фестивал на триизмерното улично изкуство превзема центъра на Русе. Артисти

Фестивал на триизмерното улично изкуство превзема центъра на Русе. Артисти ...

......... гледна точка и погледнеш през телефон или фотоапарат", обяснява и Евгения Лефтерова, която пресъздава сюжет от "Джак и бобеното зърно". Тъй като творбите се раждат пред погледа на публиката, хората с интерес се спират да погледат. Русенци определят събитието като красиво и атрактивно и искат да има повече подобни изяви.