12 [Shutterstock] 12 [Shutterstock] При създаването ѝ през 2004 г.

12 [Shutterstock] 12 [Shutterstock] При създаването ѝ през 2004 г. ...

......... в чии ръце е бъдещето ви.В броя ще прочетете още:- Швейцарската група ALSO Holding ще поеме контрола на една от водещите български фирми в сектора - "Солитрон България"- Кои са петте големи европейски кандидата, които поискаха за 35 години столичното летище- Електрическите скутери на Русе- Бъдете щастливи и карайте сноуборд


[Дунарит] Допреди година прокарването на корпоративна сделка през Комисията за

[Дунарит] Допреди година прокарването на корпоративна сделка през Комисията за ...

......... че продукцията е почти само за износ и по поръчка на чужди правителства.Накратко - КЗК явно бързо мутира. От поредния казионен и не особено добре функциониращ регулатор с този троен скок от абсурдни решения тя вече е реален риск за всеки инвеститор, който не си е постлал благоволението на управляващите.


2012 г. - Министър-председателят Бойко Борисов, премиерът и министър на

2012 г. - Министър-председателят Бойко Борисов, премиерът и министър на ...

......... се появява и изчезва АЕЦ "Белене".Заради това България остава с разпадаща се жп инфраструктура, магистрала и половина, които непрекъснато се ремонтират, и два моста на Дунава - единият претоварен и стар, другият без бърз път до или след него. Доброто дългосрочно планиране, уви, не може да бъде снимано. Нито усвоено.


[Shutterstock] Хората говорят само за да скрият мислите си, твърди

[Shutterstock] Хората говорят само за да скрият мислите си, твърди ...

......... не са за лъжи. Например тази за веригата second-hand дрехи "Мания", която по пазарен начин успява да стане огромен бизнес и тук, а и в САЩ. Или тези за няколко местни IT предприемачи, които успешно развиват световна компания с бърз ръст (виж тук и тук). Трябва да има и такива.


Промененият в навечерието на 2017 г. по предложение на Нено

Промененият в навечерието на 2017 г. по предложение на Нено ...

......... данни да е поискала такава от премиера, който обяви името му в националния ефир. А в евентуалните преговори, които се кани да проведе с въображаемия собственик, министър Димов може би ще попита: "Същата процедура като миналата година ли, сър?" А той снизходително ще му отговори: "Същата процедура като всяка година".


© Георги Кожухаров Още по темата Национална служба за охранване НСО

© Георги Кожухаров Още по темата Национална служба за охранване НСО ...

......... от 2015 г. Тоест данъкоплатците всяка година плащат все повече и повече за охрана на властта, но НСО генерира основно скандали. Службата на практика дублира дейността на редица структури в МВР и това я прави по-скоро паразитна. Крайно време е властта да я закрие и да престане да обгрижва властимащите.През седмицата министърът на енергетиката Теменужка Петкова представи прогноза, според

През седмицата министърът на енергетиката Теменужка Петкова представи прогноза, според ...

......... нито на свръхпечалба. И в интерес на истината си е свършило работата достатъчно трезво. Дружеството предлага, който иска, да си купи правото на пренос до Турция и Сърбия. Но от очакваните приходи от обявения търг се вижда, че целта по-скоро е да се покрият само разходите за тръбата към Сърбия.


© Велко Ангелов Още по темата Сделките на 2018: Слаб сезон

© Велко Ангелов Още по темата Сделките на 2018: Слаб сезон ...

......... особени стимули да вложат парите си в България, но и нямат никакви гаранции, че ще могат да си ги получат обратно, когато преценят.И така, лека-полека се стигна до сегашната ситуация. Чехия и Румъния могат да се поздравят с първите си милиардни технологични компании. В България да почерпят Брендо и Доган.


Още по темата Новата газова тръба за 2.8 млрд. лв.

Още по темата Новата газова тръба за 2.8 млрд. лв. ...

......... са го давали и той не свърши добре. Причината беше, че "Южен поток" започна да се прави като геостратегически проект и тъй като беше важен за Русия, много местни "интереси" решиха да се възползват. Но накрая корупцията се видя прекалена дори и в Кремъл и в крайна сметка всички загубиха.


© Анелия Николова Още по темата Съюзът на съдиите настоява за

© Анелия Николова Още по темата Съюзът на съдиите настоява за ...

......... делата по тяхна угода, изолирано от другите, със специално подбрани съдии и прокурори, които се държат като съучастници в обща кауза. Спецсъдът и спецпрокуратурата, с които Цацаров се гордее, наистина се специализираха - засега в избирателен тормоз.Утешителното е, че според съдии поне засега общите наказателни съдилища са имунизирани срещу него.


Преглед на оригинала Още по темата Защо Брюксел вдигна ръце

Преглед на оригинала Още по темата Защо Брюксел вдигна ръце ...

......... позволила да се съобрази с правото на ЕС.Общото между Цацаров и Георгиев е безпрекословното обслужване на желанията на Пеевски. Войната на този кръг срещу всяка проява на независимост се е превърнала във всекидневие. И се води не само с медии, но и с държавни институции - КПКОНПИ, прокуратурата, НАП, ВСС...[Shutterstock] Още по темата Защо Брюксел вдигна ръце от България

[Shutterstock] Още по темата Защо Брюксел вдигна ръце от България ...

......... трябва да поскъпнат, за да дишаме по-чист въздух и да живеем повече.Сега обаче това е невъзможно. На властта й остават само учудването от протестите, страхът и подозренията кой седи зад тях.В броя ще видите още:ЕЦБ обяви кои български банки ще проверява Новата сграда на БрендоЗаем с равни или намаляващи вноски


На 1 януари 2007 г. тогавашният премиер Сергей Станишев постави

На 1 януари 2007 г. тогавашният премиер Сергей Станишев постави ...

......... преуспява, докато останалата част ще оцелява. Задълбочаващата се пропаст ще доведе до обществена радикализация в търсене на алтернативи. Вътрешната дестабилизация ще постави под съмнение членството в ЕС и ще даде аргументи на европейските елити да продължат интеграцията без нестабилните безправови държави. Разбира се, това е само още едно възможно развитие.


© Асен Тонев Още по темата Вечерни новини: Президентът иска социален

© Асен Тонев Още по темата Вечерни новини: Президентът иска социален ...

......... десетки левове) за огромна част от гражданите. Промяната обаче удобно и популискти беше отложена от правителството за след местните избори догодина. Сега Радев протестира срещу отлагането. И тъй като за това още няма протести, то навежда на мисълта, че водещите мотиви на президента може да не са социални, а политически.


© Николай Дойчинов Още по темата ЕК най-накрая видя влошаващата се

© Николай Дойчинов Още по темата ЕК най-накрая видя влошаващата се ...

......... възмущава се премиерът на репортажите от зачестилите и разрастващи се протести.На какво всъщност се гневи Борисов - че не могат "да пипнат" и протестиращите по същата схема? Жалко, че не го пише точно в любимата му книга, иначе щеше да знае: че като смачкаш опозицията, народът се превръща в опозиция.


[Shutterstock] Още по темата Защо му е на Пеевски и

[Shutterstock] Още по темата Защо му е на Пеевски и ...

......... в прокуратурата и хората на Пеевски в службите подслушват законно.Накратко, внимавайте какво пишете по мейла и какво пращате във Viber и WhatsApp. Там ви слуша превзетата държава.В броя ще видите още:Кои са банките с най-ниски таксиЕдна седмица в АндалусияМартин Роусън - карикатурист на The Guardian за това какво прави смехът[Pexels] Още по темата Защо му е на Пеевски да

[Pexels] Още по темата Защо му е на Пеевски да ...

......... власт, в която са се превърнали службите и прокуратурата, да прикриват нарушенията си.Корубана оплиташе жертвите си в паяжини и ги закачаше в пещерата живи, докато им изтекат жизнените сили. Мислете за всички нас по същия начин - овързани в паяжината на паралелната власт, която се опитва да изцеди всяка съпротива.


© Надежда Чипева Още по темата Ветераните от войната по

© Надежда Чипева Още по темата Ветераните от войната по "Графа" ...

......... не умее да комуникира с хората и бизнесите, нито да планира качествено. А и не е нужно: София разполага с огромно количество европейски пари, които да разхвърля по такива нехайни ремонти (стр. 28-29). И ще продължи да ги има - те затварят добре очите за пукнатините във "витрината на успеха".


[Shutterstock] Корицата на новия брой на

[Shutterstock] Корицата на новия брой на "Капитал" Увеличаване Корицата на ...

......... е заето много повече със собственото си оцеляване отколкото с важните решения, които рисуват графиката на живота през следващите години.В броя ще видите още:Защо прокуратурата атакува точно Агенцията за българите в чужбинаКак няколко имота от КТБ се озоваха близо до Пеевски Няколко идеи как да се освободим от непотребните вещи


© Надежда Чипева Още по темата АЕЦ

© Надежда Чипева Още по темата АЕЦ "Белене" вече чака за ...

......... постигането на по-пазарни цени, но за целта ще трябва постоянно да се следи спотовият пазар на суровината и отново да се хеджира при нужда. С други думи, "Булгаргаз" трябва да се превърне в активен, а не в пасивен играч или и той ще трупа дефицити. Уви, засега последното изглежда най-сигурно.


[Pixabay] Още по темата Добро утро, корупция Акцията в агенцията

[Pixabay] Още по темата Добро утро, корупция Акцията в агенцията ...

......... само са мачкани, а тези, които са ги мачкали, са се издигали нагоре в йерархията.Есенните акции на прокуратурата всъщност са именно сигнали за корупция. Те са претоплени сюжети, които отдавна е трябвало да намерят своя институционален отговор. А липсата на такъв през всичките тези години значи само едно - корупция.


© Георги Кожухаров Добре де, ГЕРБ са жива вода, ще пием

© Георги Кожухаров Добре де, ГЕРБ са жива вода, ще пием ...

......... или пък политическия стил на Меркел и този на Борисов. И все пак започващият политически залез на Ангела Меркел и на Бойко Борисов вещае и в двете страни един период, който бихме могли да наречем "бой на негри в тъмна нощ" - както политически некоректно се казваше в моето детство.


Още по темата Петък - ден на Цацаров Защо точно

Още по темата Петък - ден на Цацаров Защо точно ...

......... проверка от антикорупционната комисия и/или прокуратурата, което ще даде основание за процедура по отстраняването му от поста.Освен саморазправа с инакомислещия председател на ВКС финалната атака срещу него има и по-опасна за съдебната власт цел - да подейства като предупреждение на всеки, който би си помислил да се държи като него.


Сотир Цацаров © Георги Кожухаров Още по темата Финалната атака срещу

Сотир Цацаров © Георги Кожухаров Още по темата Финалната атака срещу ...

......... за да може да бъде той подгонен впоследствие от Пламен Георгиев и прокуратурата. Панов е един от най-гласно противопоставящите се магистрати на корупционното статукво в управлението на съдебната власт. Заради което е подложен на системен прокурорски и полу-мафиотски тормоз от години. И второ, защото е петък - ден на Цацаров.


[Shutterstock] Корицата на новия брой на

[Shutterstock] Корицата на новия брой на "Капитал" Увеличаване Корицата на ...

......... развалят удобната формула на властта. "Бизнесът" директно каза, че не иска да се развали удобната формула с властта.Това обаче не само отлага решаването на проблема, но го прави и още по-голям. Напрежението се натрупва още повече и когато следващият път избухне, ще е много по-трудно формулата да се удържи цяла.


© Цветелина Белутова Още по темата Къщата от карти на Борисов

© Цветелина Белутова Още по темата Къщата от карти на Борисов ...

......... дискусия за това дали да се вдигат осигуровките и какво да се прави с предложените квоти за хора с увреждания в предприятията (които "спортният" човек Домусчиев нарече "данък инвалид").И предполагаме, че е адски трудно на когото и да било да си представи, че те могат да говорят от негово име.


[Shutterstock] Корицата на новия брой на

[Shutterstock] Корицата на новия брой на "Капитал" Увеличаване Корицата на ...

......... засега управлението на държавата ще остане същото. Може и да изглежда, че Борисов се клати, но скандалите и напреженията от тази седмица няма да го свалят.В броя ще видите още:Две нови дискаунт вериги за дрехи идват на българския пазар през 2019 г.Албания - балканска приказкаИнтервю с британския писател Иън Макюън


[Unsplash] Още по темата Административни бариери спират достъпа на пациентите

[Unsplash] Още по темата Административни бариери спират достъпа на пациентите ...

......... с цената обаче трудно може да дойде с ограничението от България. Тя е прекалено малък пазар и единственият ефект от подобни рестрикции е че хората тук ще живеят по-малко. И за да бъде по-жестоко - те ще знаят, че има и по-добър вариант, за който обаче държавата не дава пари.


Още по темата Доц. Михаил Иванов: Промените в Закона за

Още по темата Доц. Михаил Иванов: Промените в Закона за ...

......... с "българските схизматици и еретици". Ние търпим схизма до 1945 г. с тежка политическа цена за царството.Да не взимаш страна в дребни спорове понякога може и да е мъдро решение. Има моменти в историята обаче, както е този с украинската църква, когато отказът да се определиш изглежда само като страх.


Владислав Горанов © Георги Кожухаров Това е загубена битка. Където вие

Владислав Горанов © Георги Кожухаров Това е загубена битка. Където вие ...

......... защото вместо това въпросната фирма започна да се отказва доброволно от най-големите си проекти с изсмукани от пръстите умилителни аргументи за обществения интерес. Което показва, че законите, процедурите и институциите нямат значение. И че в отношенията между политика и бизнес владеят едни други, необявени правила, зависимости и лостове за въздействие.


[Shutterstock] Още по темата Центърът на София - в какво

[Shutterstock] Още по темата Центърът на София - в какво ...

......... терен пак във Варна. Когато опозицията не може да се купи, тя се мачка с контролираните медии. Ако те не са достатъчни - с контролираната прокуратурата.Това няма да свърши скоро. Напрежението ще намери нови поводи да избие. Дано само следващите не са толкова трагични. По-добре е героите да са живи.


© Георги Кожухаров Още по темата Ахмед Доган влезе и в

© Георги Кожухаров Още по темата Ахмед Доган влезе и в ...

......... политическо спокойствие с пари на данъкоплатеца едва ли ще спрат до тук – обществото реагира на всяка трагедия в държавата все по-крайно, а според социологията преднината на ГЕРБ пред БСП се стопява. Не е ясно обаче докога пръскането на пари ще има ефект. Защото цената на спокойствието видимо се покачва.


[Shutterstock] Още по темата Маринела Арабаджиева и битката за

[Shutterstock] Още по темата Маринела Арабаджиева и битката за "Бони" ...

......... в гъста мъгла, светът на бизнеса е доста по-ясен:- Компания, с мажоритарен собственик Спас Русев - едно от основните лица в БТК, кандидатства да купи албански телеком- Маринела Арабаджиева опитва да превземе компанията "Бони оборот"- Илън Мъск вече няма да ръководи директно Tesla, но ще запази сериозен контрол над компанията


Илюстрация Увеличаване Автор: Велко Ангелов Смаляване Още по темата Ще

Илюстрация Увеличаване Автор: Велко Ангелов Смаляване Още по темата Ще ...

......... от ремонта доказват, че този избор е можело да бъде доста по-добър.Сега вземете предвид, че повечето от тези ремонти се случват, защото има едни европейски пари, които трябва да се изхарчат до 2020 г. Очевидно как ще се изхарчат, е по-маловажно от въпроса кой ги харчи и кой ги получава.


12 © Велко Ангелов 12 © Велко Ангелов Още по темата След

12 © Велко Ангелов 12 © Велко Ангелов Още по темата След ...

......... не се е изявявал публично от седмици.Тези предположения може да обясняват, но не оправдават оставането на Манолев като заместник-министър на икономиката. Политиката е игра, в която, ако те хванат, губиш всичко. Ако не загубиш ти, фасадата на принципност, която ГЕРБ се опитва да пази, започва да придобива все по-грозен вид.


[архив Капитал] Още по темата Защо няма манипулация КФН не

[архив Капитал] Още по темата Защо няма манипулация КФН не ...

......... ще е напълно различен от днес.Четвърт век е сериозно изпитание за една гражданска институция. Удовлетворен съм, че успяхме да запазим независимостта и достойнството си през годините. Това е в основата на доверието на читателите. Затова с много благодарност и дори с малко гордост мога да кажа: "Продължаваме напред, продължаваме заедно!"


Пламен Георгиев © Велко Ангелов Още по темата Някои - по

Пламен Георгиев © Велко Ангелов Още по темата Някои - по ...

......... вероятно има своето обяснение - действията му може да са благодарност за назначаването му на поста или пък трупане на активи към следващото му кариерно израстване - защото от месеци в съдебната и изпълнителната власт се коментира, че Георгиев е сред фаворитите на управляващите и ДПС за следващ главен прокурор.


[Shutterstock] Корицата на новия брой на

[Shutterstock] Корицата на новия брой на "Капитал" Увеличаване Корицата на ...

......... от своя собствена инфлация и комбинацията от популизъм, корупция и силно желание за оставане на власт е особено подходяща за това.В броя ще видите още:Два небостъргача ще има на бул "Г. М. Димитров" в СофияБългарският гейм разработчик "Империя онлайн" има нов собственикНяколко идеи за мобилни приложения с прогноза за времето


© Анелия Николова Още по темата Калкулаторът на КОНПИ Наложените запори

© Анелия Николова Още по темата Калкулаторът на КОНПИ Наложените запори ...

......... а някогашният му бизнес партньор е изпаднал в немилост. Бившият прокурор Георгиев даде по-логично обяснение: срещу Василев имало повдигнато обвинение, а срещу Пеевски - не. Не случайно фолклорът на прехода казва: корупция е далавера, в която не участваш.А събуждането на антикорупционната комисия след дългия летен сън едва ли е случайно.


[Pixabay] Още по темата Вицепремиерът Каракачанов предлага таван на надценката

[Pixabay] Още по темата Вицепремиерът Каракачанов предлага таван на надценката ...

......... как Каракачанов и правителството правят нещо си за цените. Това е само състезание по популизъм, в който платната на участниците се надуват от страх, че гладните отново ще излязат на улицата. Държавният хляб разбира се няма да ги спаси, ако нещо подобно се случи сега, но други идеи, изглежда няма.


© Анелия Николова По-голямата свобода на учителя ще застраши държавно-бюрократичните устои

© Анелия Николова По-голямата свобода на учителя ще застраши държавно-бюрократичните устои ...

......... десетилетия не бе направено нищо за разбиване на руския монопол в доставките.Опитът да се задържат цените на хляба прилича на молебен за (или против) дъжд, на литийно шествие срещу автомобилните катастрофи или на преговори на министъра на туризма със синоптиците, за да пускат само прогнози за хубаво време по плажовете.


Илюстрация Увеличаване Автор: Надежда Чипева Смаляване Още по темата Дългата

Илюстрация Увеличаване Автор: Надежда Чипева Смаляване Още по темата Дългата ...

......... политически противници, защото те са обезсилени или купени, нито от медиите, защото те са зависими, нито от прокуратурата, защото тя е контролирана. България днес дава много на онези, които са близки до върха, и тихо лишава от възможности всички останали. Разбира се, че има смисъл този идеал да се защитава.


Кандидатурата на Александър Манолев е наложена от председателя на парламентарната

Кандидатурата на Александър Манолев е наложена от председателя на парламентарната ...

......... изваждат нови и нови министри с прилична репутация е повече от ясно. Кой компетен и образован човек би станал заложник на корупционни схеми и политически капризи? Или както казва Волен Сидеров, "на всеки кандидат-министър може да му се изкара такава рядка плетка, в която да излезе виновен". Мдаа. За жалост.


© Надежда Чипева Може ли

© Надежда Чипева Може ли "улицата" да свали Бойко Борисов? Още ...

......... ядрото на ЕС и решителни реформи за оздравяване на държавността като нова национална цел, която изисква ново управление.Само здрава държава в ядрото на ЕС може ефективно да брани националните ни интереси по всички важни въпроси, включително миграцията. Само такава България може да гарантира свободата, сигурността и развитието на гражданите си.


[Shutterstock]

[Shutterstock] "Знаеше още от началото, че го лъжат, за да ...

......... но все пак възможен (вижте как тук). Или да усетите как градската енергия се събужда и тук - в софийския квАРТал. Или да се порадвате на факта, че децата ни ще бъдат финансово по-грамотни и по-адекватни от нас (тук и тук). Нищо в крайна сметка не е вечно. Дори есента.


© Цветелина Белутова Още по темата Миню Стайков е имал четири

© Цветелина Белутова Още по темата Миню Стайков е имал четири ...

......... на прокуратурата са виновни или трите медии, които не хвалят главния прокурор, или Сорос, или Иван Костов. При тази реалност е по-добре да забравим, че от разследванията срещу Миню Стайков и сем. Арабаджиеви може да излезе нещо - няма. Те ще бъдат забравени и покрити от праха на следващата акция.


[Shutterstock] Още по темата Смъртоносно бездействие Данните за пътищата след

[Shutterstock] Още по темата Смъртоносно бездействие Данните за пътищата след ...

......... като жалби не е имало. За сравнение - пътната агенция може да е бърза, когато е за свои цели. Например само в рамките на един месец миналата есен АПИ успява да проведе процедура и да подпише договор за доставката на джип за нуждите на ръководството си срещу 84 хил. лева.


© Капитал Корицата на новия брой на

© Капитал Корицата на новия брой на "Капитал" Увеличаване Корицата на ...

......... целта е друга - хората да останат точно там, където са си. Москвичът да си друса на едно място.В броя ще видите още"СК-13" - една от най-големите строителни компании фалира неочакваноНов българско-турски комплекс за 30 млн. евро се строи до Ахелой През септември България е домакин на три световни първенства


© Надежда Чипева Още по темата Още пропуски и грешки излизат

© Надежда Чипева Още по темата Още пропуски и грешки излизат ...

......... участъци от поне година. Отговорното поведение предполага, ако нещо не е както трябва с даден участък, трафикът по него да бъде спрян до поправянето му. В противен случай за произшествията на пътища без издаден акт 16, какъвто е този през Искърското дефиле, не може да се говори като за инциденти.


Още по темата Amazon стана втората американска компания с пазарна

Още по темата Amazon стана втората американска компания с пазарна ...

......... е над три пъти повече в сравнение с БВП на България, а основателят й Джеф Безос е най-богатият човек в света с богатство над 100 млрд. долара. Сега той отделя 1 млрд. долара годишно, за да финансира мечтата си за живот в Космоса, като развива космическия си стартъп Blue Origin.


[Shutterstock] Корицата на новия брой на

[Shutterstock] Корицата на новия брой на "Капитал" Увеличаване Корицата на ...

......... които са готови замалко да излязат извън тесните си интереси. Алтернативата е 100 години мазут - ходене на място в лепкавите грешки на миналото.В броя ще видите още:Какви са плановете на новия собственик на "Теленор"Ипотеките никога не са били толкова евтини Няколко идеи за активна и полезна почивка на село


Илюстрация Увеличаване [Shutterstock] Смаляване Още по темата

Илюстрация Увеличаване [Shutterstock] Смаляване Още по темата "Атака" срещу ГЕРБ ...

......... свързани с общи дружества на държавата и общините. Доколкото текстът не се ограничава само до тях обаче, остават в сила съмненията за повторение на вече изпробвани схеми за приватизация през задния вход - като Пловдивския панаир или "Софийски имоти". Както стана традиция, замисълът може да даде и име на поправката.


© Надежда Чипева Още по темата Фалшиви пътища, истинска смърт Трагедията

© Надежда Чипева Още по темата Фалшиви пътища, истинска смърт Трагедията ...

......... Държавно-обществена консултативна комисия по проблемите на безопасността на движението по пътищата, в която влизат всички изброени от него институции.И това дори не е най-страшното. По-плашещият въпрос, който трябва да си задаваме след падането на автобуса, е - колко още фалшив асфалт има положен и колко сълзи ще пролеем заради него?


© Георги Кожухаров Не, нещастията ни не слизат от небето. Правим

© Георги Кожухаров Не, нещастията ни не слизат от небето. Правим ...

......... раждат малко деца и населението застарява. Как се справят чуждите ни колеги с този проблем, който съществува във всички развити страни? Привличат чуждестранни студенти. Висшето образование днес се е превърнало в гигантска, силно конкурентна индустрия, където трябва да хвърлим всички сили, ако искаме да запазим няколкото си водещи висши училища.


© Юлия Лазарова Още по темата Политиците поискаха и получиха оставката

© Юлия Лазарова Още по темата Политиците поискаха и получиха оставката ...

......... Комисията за финансов надзор не e нищо повече от посочване на изкупителна жертва. Друго по същество няма освен съвета на премиера към гражданите да избират по-добре застрахователя си. Така е. Граждани, които безропотно плащат и милиардите загуби от афери като КТБ и АЕЦ "Белене", определено имат проблем с изборите си.


[Shutterstock] Още по темата И още една агенция в портфейла

[Shutterstock] Още по темата И още една агенция в портфейла ...

......... но май почти нищо повече от това. И скоро ще е време държавата да се прави отначало. В броя ще видите още:Компанията на серийния предприемач Сергей Белоусов Аcronis купи българската "Т-софт"Софийският ритейл парк Jumbo Plaza има нов български собственик Цената на биткойн се срина, но криптовалутите са далеч от изчезване


© Юлия Лазарова Още по темата Онлайн обучение по предприемачество ще

© Юлия Лазарова Още по темата Онлайн обучение по предприемачество ще ...

......... държавата да даде стимули вместо пореден данък. Или да се покаже в ролята на пионер, наемайки способните да работят хора с увреждания в обществения сектор, който управлява. Иначе следващата стъпка може да е просто роене на фирми с по 19 служители, което да затрудни и без това сринатия Търговски регистър.


[Shutterstock] Още по темата Кой спря Търговския регистър Никой не

[Shutterstock] Още по темата Кой спря Търговския регистър Никой не ...

......... услуга на нечий интерес. В превзетата държава кризите са по-чести и от тях боли повече.В броя ще видите още:Какво ще се случи с eBag, след като вече няма да е партньор с "Фантастико"Интернет може да бъде безопасен за детето - съвети за родителиНяколко идеи за безоблачно лято в Южна Италия


123 123 123 Още по темата Протести в Румъния срещу

123 123 123 Още по темата Протести в Румъния срещу ...

......... с пренебрежимо значение.Така PR акцията с опита за държавен флирт с емигрантите скоропостижно приключи. А медийната кампания издаде, че страхът от антиправителствена зараза от Румъния е много по-голям от страха от чумата по глиганите. Няма нужда да се минава границата - корупцията и некомпетентността тук са достатъчни за разпад отвътре.


Илюстрация Увеличаване Смаляване Още по темата Цачева проверява Агенцията по

Илюстрация Увеличаване Смаляване Още по темата Цачева проверява Агенцията по ...

......... не прехвърля цялата отговорност за работата върху фирмата. Много хора по веригата на държавната администрация и политическото ръководство видимо не са си свършили работата добре. И ако няма наказани/обвинени/осъдени, следващата подобна криза ще бъде много по-близо. А ако след уволненията няма промени, системната грешка ще стане по-голяма и много по-опасна.


[Shutterstock] Още по темата Епохата на свръхкомпаниите Apple вече е

[Shutterstock] Още по темата Епохата на свръхкомпаниите Apple вече е ...

......... тук, парите за реализиране на идеите им също. Голямата спирачка е клептокрацията, която управлява държавата (вижте тук).В броя ще видите още:Банка ДСК купи официално Сосиете женерал Експресбанк. Какво ще промени товаТротинетките вече не са само за деца. Няколко съвета за изборКакво трябва да знаем, когато пътуваме с куче в чужбина


[Shutterstock] Още по темата Мръсните тайни на бургаската политика Поредният

[Shutterstock] Още по темата Мръсните тайни на бургаската политика Поредният ...

......... държавните дружества от забранителния списък за приватизация да апортират имоти и вещи в други (недържавни) дружества.- Идва новият "Южен поток": ако "Турски поток" стигне до българската граница, предстои строителство на 470 км тръбопровод на стойност 2.8 млрд. лв.Направихте ли грубата сметка? И ние. Всичко е наред иначе. Дръжте Очите затворени.


[Shutterstock] Още по темата Невъзможната легализация Вероятностите България да промени

[Shutterstock] Още по темата Невъзможната легализация Вероятностите България да промени ...

......... икономиките се олигархизират. В няколко броя "Капитал" публикува поредица от текстове за различни страни от региона и тази седмица е ред на Сърбия - вижте тук. В броя ще видите още:Трябва ли ЕС да се страхува от Стив БанънФинансови и управленски проблеми затискат БулсаткомКакви електромобили се предлагат на българския пазар


Още по темата Кой има интерес да горят Царските конюшни

Още по темата Кой има интерес да горят Царските конюшни ...

......... такива формалности?Крайно време е да оставим правителството да работи спокойно и да не го занимаваме с глупости. Крайно време е също Народното събрание да сезира Конституционния съд, който веднъж завинаги да обяви, че върховенството на закона и правовата държава са вътрешнопротиворечиви понятия, които произвеждат само противоречия с българската конституционна идентичност.


© Цветелина Белутова Още по темата Под заплаха от протести властта

© Цветелина Белутова Още по темата Под заплаха от протести властта ...

......... десет години в държавата не е проведена нито една сериозна реформа. През това време проблемите се натрупаха, пораснаха и създадоха десетки огнища на напрежение. И сега трябва политическа енергия за дълбоки промени на много системи. Алтернативата е каскада от протести. Сега бяха хората с увреждания, през септември ще са следващите.


[Shutterstock] Още по темата Я елате, инвеститори, при батко Решенията

[Shutterstock] Още по темата Я елате, инвеститори, при батко Решенията ...

......... а само, че тези процеси трябва да се имат предвид - за да се търсят решения и да се върви по-лесно напред.В броя ще видите още:Кои са най-продаваните видове алкохол в България Една от сградите на КТБ в София има нов собственикНяколко увлекателни бизнес книги, които са подходящи за ваканцията


© Ikar.us (talk) [Wikimedia Commoms] Още по темата Изгонените руски дипломати

© Ikar.us (talk) [Wikimedia Commoms] Още по темата Изгонените руски дипломати ...

......... службите да са оставили името на държавата, която не бива да се споменава, в пълната версия на доклада си за правителството. Но по-вероятно е просто да предпочитат да си затворят очите. Въпросът е кой е виновен - превзетото разузнаване или кабинетът, който не иска да чува лоши новини за Русия.


© Анелия Николова Още по темата Накъде завива БСП Корнелия Нинова

© Анелия Николова Още по темата Накъде завива БСП Корнелия Нинова ...

......... погребе старата дама. Така че - внимавайте какво си пожелавате. Популизмът е черна писта за опитни слаломисти.Междувременно, докато дойде време за революции, Нинова и депутатите социалисти могат да се концентрират в противостоенето на лобистки закони, които напоследък са в изобилие и които въпреки цялата им решителност, смелост и плам проспаха.


© Надежда Чипева Дали един глас, па макар и

© Надежда Чипева Дали един глас, па макар и "американски", може ...

......... редови гражданин.Ако е само протест на майките е едно. Ако ще е протест, който да обединява всички сили срещу гротеската във властта, е друго. Ако ще сменяме системата, което е моята цел - няма да стане с Нинова и БСП, защото те са част от нея. Интегрална, неотменима, същностна част.


[Shutterstock] Още по темата Наглият подарък за Домусчиев и Пеевски

[Shutterstock] Още по темата Наглият подарък за Домусчиев и Пеевски ...

......... ожънат няколко реколти. Лъжите и конспирациите, по всичко личи, няма да спрат скоро. За истинските истории зад тях вижте на следващите страници.В броя ще прочетете още:Кой е лекарят, сключил една от най-големите имотни сделки от последните годиниСъвети за безрисково пазаруване с банкови картиНяколко идеи за нови вкусове на крафт бири