© Капитал В пика на августовските пътувания (и съответно натоварени пътища)

© Капитал В пика на августовските пътувания (и съответно натоварени пътища) ...

......... прекарване на гръцкия остров Хидра- Българската база на Антарктида ще има нова сградаКапитал #33Можете да купите новия брой "Капитал" от бензиностанции OMV, Shell, EKO и Lukoil, магазините Inmedio и Relay, супермаркети Billa, Kaufland, "Фантастико", както и в обектите на "Аванти", Memento, Green Deli, Chucky’s, La Bottega, CrossFitDream и Orange Fitness.


Пламен Георгиев © Юлия Лазарова От вероятен наследник на Цацаров за

Пламен Георгиев © Юлия Лазарова От вероятен наследник на Цацаров за ...

......... и прокуратурата. Тази във финансовото министерство свърши експедитивно и по думите на самия Георгиев не е открила никакви нарушения. Проверката в прокуратурата все още не е приключила.Това обаче видимо не притеснява Борисов и Министерството на външните работи. За тях важното е да се погрижат за съратника в превземането на държавата.


© Николай Дойчинов През не особено далечната 2015 г. един български

© Николай Дойчинов През не особено далечната 2015 г. един български ...

......... решаване на проблеми - не й остава време след събирането на пари от едни и раздаване на пари на други под формата на непрозрачни обществени поръчки. Така следващия път, като четете новини за поредната ветеринарна криза, имайте наум, че по-големият виновник от вируса, който я причинява, е заразата на корупцията.


При практически военизираната йерархия в държавното обвинение прокурорската колегия на

При практически военизираната йерархия в държавното обвинение прокурорската колегия на ...

......... прокуратурата са съюзници по призванието си да търсят истината и да бранят държавата и данъкоплатците от посегателствата на силните на деня. Обективните резултати от работата на българската обаче еднозначно показват обратното и дори превръщането й в бухалка не може да промени тази истина. Това, изглежда, изнервя най-много окупиралите върховете й.


© Надежда Чипева На специална пресконференция днес застрахователната компания

© Надежда Чипева На специална пресконференция днес застрахователната компания "Лев инс" ...

......... и усилията на европейския орган по застраховане EIOPA да проследи как се решава проблемът със системата "Зелена карта". (Teкстът може да видите тук)Никой от редакцията на "Капитал" не е бил в течение с комуникацията между "Лев инс" и търговския отдел, именно заради принципа на разделение, по който функционират двата екипа.


"Юли месец съм убеден, че при всичките ни сега стрес ...

......... намери веднага ракета-носител. Ето, Слави Трифонов най-накрая обяви, че ще направи партия. От превзетата държава обаче може да има и конкретни загуби за България. И ако тя попречи за напредъка към еврозоната, ще е много голям пример как корупцията ограбва потенциала на българската икономика и отнема реални възможности за прогрес.[Pixabay] Практиката в държавните дружества да се връщат на високи

[Pixabay] Практиката в държавните дружества да се връщат на високи ...

......... ръководство на Електроенергийния системен оператор. И пак без ясни причини в управлението на дружеството влезе пенсионерът Антон Славов. Преди това той е бил шеф по експлоатацията на хидромощностите на НЕК, а по информация на Валери Симеонов, който по онова време беше вицепремиер, е бил уволнен заради несправяне с работата си.


[Wikipedia Commons] България е на крачка от това да вземе

[Wikipedia Commons] България е на крачка от това да вземе ...

......... влияние" на българска земя. След Крим и конфликта в Източна Украйна и без това закъснялото преминаване към натовски бойни самолети вече не е само въпрос на пари, а въпрос от първостепенна важност за националната сигурност. Независимо дали управляващите предпочитат F-16, Gripen, Eurofighter или каквато и да е друга неруска платформа...


© Капитал

© Капитал "Капитал", неговият издател, журналистите, които го създават, бяхме заплашени ...

......... на гражданите, а с промяна на държавното устройство. По същество, пледира се за отмяна на демократичния правов ред и преминаване към режим на неототалитарна прокурорска тирания. На някои хора вероятно тоталитаризмът им липсва. Колко са те обаче може да се провери само на парламентарни избори.Прокуратурата няма работа в политиката. Няма.


© Капитал За ГЕРБ ретроградният Меркурий е особен период. В астрологията

© Капитал За ГЕРБ ретроградният Меркурий е особен период. В астрологията ...

......... ГЕРБ, колкото за пътниците на летището и може да се види през местното лоби, което очевидно е изработило класирането му на предна позиция (вижте още тук).В броя ще видите още:- Какво стои зад напрежението между Турция и ЕС- Най-добрите приложения за учене на езици през телефона- Бременните могат да скачат


[Shutterstock]

[Shutterstock] "България ще бъде друга държава, ако въведе електронното управление", ...

......... скоро - то се следи от вицепремиерката, която наследи Валери Симеонов, а държавното ведомство, което трябва да се занимава с това, от две седмици е с по-нисък статус. Изводът е, че можем да отпишем и тази ключова реформа. Хората нямат доверие на държавата, а самите политици имат съвършено други приоритети.Тази седмица ще стане нещо, което никога досега не се

Тази седмица ще стане нещо, което никога досега не се ...

......... санкции често карат големите компании да са предпазливи и второ, защото е лицемерно да се порицава Ердоган от политическата сцена, а да се приемат стотици милиони евро от него на бизнес-сцената. Може да се окаже, че Ердоган е наистина най-добрият приятел на Борисов, макар и не точно по собствена воля.


© Капитал Повечето хора мислят за тока само в два случая

© Капитал Повечето хора мислят за тока само в два случая ...

......... текст.)Лятото, разбира се, настъпва с пълна сила не само с лоши новини. Тук може да видите специалната селекция от смислени и интересни филми, които ще са по кината през следващите седмици. Това, разбира се, в случай че не сте на плаж. Ако сте там - приятно четене на хартиения "Капитал".


[PixaBay] Повечето хора, които са се сблъсквали със здравната каса,

[PixaBay] Повечето хора, които са се сблъсквали със здравната каса, ...

......... имат усещането за неадекватно лечение. Здравното министерство даде заявка, че ще направи нов опит за промяна на модела. В него обаче, както и в горния законопроект, няма остойностяване: очаква се едни хора да правят неща, без да е ясно дали има достатъчно пари. Така пак ще се въртим в кръг.


Илюстрация Увеличаване Автор: Велко Ангелов Смаляване

Илюстрация Увеличаване Автор: Велко Ангелов Смаляване "В момента разработваме такава ...

......... ги изпълнява добре? За да брои шезлонгите и чадърите? Може би отговорът се крие в промените, приети тази седмица от депутатите - министърът на туризма отново може да организира всички процедури за концесия на плажовете и контролът по тях. За да няма "пустеещи ивици", както отбеляза Ангелкова. И пустеещи джобове.


[Shutterstock] Има един извод, който можем да си направим от

[Shutterstock] Има един извод, който можем да си направим от ...

......... Борисов. В избора той ще се пробва да поиграе на геополитика. А вариантът и тук да загуби всичко, съвсем не е невъзможен.А ако всичко това ви е писнало, идете да видите интерактивната изложба, посветена на творчеството на Ван Гог в Барселона.В броя прочетете още:Раждането на хъба БалканЕдна София, два града[Facebook Бойко Борисов] Беше леко неудобно да се наблюдава сцената

[Facebook Бойко Борисов] Беше леко неудобно да се наблюдава сцената ...

......... ЕК, който тепърва трябва да бъде одобрен от европейския парламент - германската Урсула фон дер Лайен, едва ли ще бъде разбрана, така както например беше Жан-Клод Юнкер. За Юнкер компромиса и помирението бяха наистина важни. Фон дер Лайен е от съвсем друго поколение, за което конфронтацията е добра политическа стратегия.


[Pixabay] България произвежда повече електроенергия, отколкото потребява, но въпреки това

[Pixabay] България произвежда повече електроенергия, отколкото потребява, но въпреки това ...

......... ефира на БНТ. Подобно признание би трябвало да предизвика истинска буря, но не и у нас. Същият Илиев бе обвинен по-рано от работодателските организации, че именно той манипулира сделките с ток. Заради това именно той си подаде оставката, а впоследствие като председател на борда на БЕХ, не си я прие.


Илюстрация Увеличаване Автор: Капитал Смаляване Помните ли 2008 година? Изглежда

Илюстрация Увеличаване Автор: Капитал Смаляване Помните ли 2008 година? Изглежда ...

......... които искат да улесняват връщането на кадърни хора тук. Ще помогнат силни обществени медии (защо е важно радиото - вижте тук).И може би някой ден ще видим толкова мащабен протест срещу корупцията като този в Чехия.В броя ще прочетете още:Новият кмет на ИстанбулКак се развиват големите компанииДа спортуваш с кауза


© Георги Кожухаров На 18 юни главният изпълнителен директор на Българската

© Георги Кожухаров На 18 юни главният изпълнителен директор на Българската ...

......... където има нужди, но частните банки нямат интерес. Има и такива, които биха я приватизирали на секундата. Но едва ли ще се намери някой да застане зад държавна банка, чиято все по-основна функция е да помага на олигарси да си спасяват рушащите се корпоративни империи. Или да си правят нови.


© Велко Ангелов Ако някой си е мислел, че тол-системата ще

© Велко Ангелов Ако някой си е мислел, че тол-системата ще ...

......... че изниква по-голям въпрос. Тук става дума за система, която е жизненоважна за това управление - на нея се разчита да генерира приходи за поддръжка на пътната мрежа (и да крепи имиджа на правителството). Какво да мислим за управлението на доста по-сложни и неблагодарни системи, като например здравеопазването и киберсигурността?


[Дневник/Гражданите] Държим на чистата природа, увери тази седмица премиерът Бойко

[Дневник/Гражданите] Държим на чистата природа, увери тази седмица премиерът Бойко ...

......... стадион на ЦСКА, която вероятно ще експлоадира в общественото пространство съвсем скоро. Или тази за прословутата изложба, в която няколко картини се оказаха фалшификат и изведнъж стана ясно, че в България няма много достоверен пазар за изкуство.В броя ще прочетете още:Как К- Pop завладя светаАкадемия за звездиОнлайн сметки Йордан Радичков


© Георги Кожухаров -Добър ден, прокуратурата ли е?-Не господине, тук е

© Георги Кожухаров -Добър ден, прокуратурата ли е?-Не господине, тук е ...

......... пълен достъп до всички статии и целия архив Случаят е показателен преди всичко с осветяването за пореден път на действията на прокуратурата приоритетно в частния интерес на депутата от ДПС. И че в деволюцията в държавното обвинение над Цацаров вече не е само Господ - функцията е иззета от Пеевски.


През юни 2013 г. тогавашният лидер на БСП Сергей Станишев

През юни 2013 г. тогавашният лидер на БСП Сергей Станишев ...

......... време президент на свързаната с ДПС бивша "Мултигруп". Но по-важното, което разбираме от този сюжет, е, че Борисов и ГЕРБ вече са като Станишев и БСП през 2013 г. - в ролята на обслужващ персонал на "балансьора". Абонирайте се за Капитал Получавате пълен достъп до всички статии и целия архив


[Shutterstock] Изборите за европарламент минаха сякаш преди много време, но

[Shutterstock] Изборите за европарламент минаха сякаш преди много време, но ...

......... нужда и заради огромните разходи за превъоръжаване на армията. Освен за самолети правителството има намерение да даде доста сериозна сума и за модернизиране на сухопътните войски. В броя ще видите още:Казахстанските милиони в най-големия real estate проект в СофияКак НАП глоби А1 с близо 80 млн. лв.Източните Родопи за откриватели


© Георги Кожухаров Политиците тук забравиха да правят политики. Основания за

© Георги Кожухаров Политиците тук забравиха да правят политики. Основания за ...

......... това е стихията на новия български политик. Той по-скоро мисли за сделки, бързо усвояване на излишъци и как да си купи повече избиратели. А за големи промени в болни сектори като здраве, образование и т.н. ще чакаме дълго, тъй като нови партии без чисти финансирания ще се появяват все по-трудно.


[Shutterstock] В България всичко се развива като по учебник. Проблемът

[Shutterstock] В България всичко се развива като по учебник. Проблемът ...

......... лешоядстват по темата. Това са случаите само от последните дни. Напоследък те видимо зачестяват. Изводът от всички тях е, че хватката на властта върху свободата става все по-силна. Понякога може и да изглежда, че тя се отпуска, но то е само за да се намести по-удобно и да задушава по-силно.


[Shutterstock] Сериалът

[Shutterstock] Сериалът "Чернобил" на HBO завари руската пропаганда неподготвена. Загадъчната ...

......... две от трите големи телевизии в България се превръщат в нещо като медиен "Чернобил" - замислени, за да свършат полезна работа за хората, но всъщност изпускат радиоактивна отрова.В броя ще видите още:Четири истории за бъдещето от DigitalK 2019 - тук, тук, тук, и тукСкритите владения на ПеевскиПредимствата на P2P кредитирането


© Георги Кожухаров Изумително нахалство е някой като Делян Пеевски, който

© Георги Кожухаров Изумително нахалство е някой като Делян Пеевски, който ...

......... услуги - през Фонда за гарантиране на влоговете, на който му предстои да пие една студена вода от масата на несъстоятелността на КТБ. С очакването да се съберат около 15% от първоначалните активи на банката.Така че Пеевски предлага безплатни неща, които да се купят с вашите пари. Не с неговите.


© ЮЛИЯ ЛАЗАРОВА Политическата действителност в България роди нов парадокс. Управляващите

© ЮЛИЯ ЛАЗАРОВА Политическата действителност в България роди нов парадокс. Управляващите ...

......... Когато парите от него се харчат без ясни политики, "цените" се определят на око и на принципа на моркова и тоягата. Не е трудно да си представим бетонираната стабилност, ако популисткото предложение на Борисов този път мине. Абонирайте се за Капитал Получавате пълен достъп до всички статии и целия архив


© Надежда Чипева Животът е въпрос на избори - решенията, които

© Надежда Чипева Животът е въпрос на избори - решенията, които ...

......... конкурс всъщност се оказа класически пример за имитация, в който политическите аргументи взимат превес над икономическите. (Още по темата тук.) В броя ще видите още:Историята на булеварда във Варна, ремонтиран за 113 млн. лв. Българката, която потопи Мозамбик в дългТранспортът и строителството са най-рисковите търговски сектори Колко струва онлайн банкирането


[south-stream-transport.com] Театърът с обществената поръчка за строежа на

[south-stream-transport.com] Театърът с обществената поръчка за строежа на "Турски поток" ...

......... с над 30%. Такъв дискаунт е огромен за поръчка на стойност над 3 млрд. лв. Но покрай пропадналия "Южен поток" стана ясно, че дори в съдебни дела в Русия е установено, че цената на корупцията в подобни проекти там варира между 20% и 30%. Очевидно "Турски поток" не прави разлика.


Атаките на КФН срещу

Атаките на КФН срещу "Капитал", по времето на Стоян Мавродиев ...

......... репортер "Предприемач"Сирма Пенкова, репортер "Медиа и реклама"Тамара Вълчева, редактор "Моят Капитал"Теодора Василева, управляващ редакторТодор Тодоров, редактор "Компании" и "Моят Капитал"Цветелина Белутова, фоторедакторГаля Прокопиева, изпълнителен директор и директор "Съдържание" на "Икономедиа"Иво Прокопиев и Теодор Захов, издатели на "Капитал" и "Дневник"Подписката е отворена. Добавяме присъединили се колеги от други медии в capital.bg.


Поради интелектуално високомерие мнозина непростимо подцениха и двамата.Вожд § учителКакво

Поради интелектуално високомерие мнозина непростимо подцениха и двамата.Вожд § учителКакво ...

......... на свободата и пряката демокрация – 56 вместо настоящите 41.Европейската обединена левица ще има 38 мандата вместо сегашните 52.Очаква се да има 7 независими евродепутати и 28 представители на партии, които засега не принадлежат към никоя група в ЕП.Средната избирателна активност в Европейския съюз е най-високата през последните две десетилетия.


[Shutterstock] Всяка епоха има своите политици, бизнес лидери и култура,

[Shutterstock] Всяка епоха има своите политици, бизнес лидери и култура, ...

......... няколко години се надявахме, че в България ще стане като в Западна Европа. Иронията в тази история е, че с нея Западът заприлича на България. В броя ще видите още:Как трамваите влязоха в GoogleSpaceX се опитва да направи сателитна мрежа за интернетНяколко начина да защитим телефона си от опасен софтуер


[Shutterstock] Политиката може да бъде скучна по два различни начина.

[Shutterstock] Политиката може да бъде скучна по два различни начина. ...

......... е от руския опозиционер Алексей Навални и се отнася за партията на Путин.Това обаче трябва да бъде не оправдание за бездействие, а мотивация за промяна. Дори да е трудно да се види, алтернатива винаги има. Изборите са рядък момент, в който властта наистина е в ръцете на хората. Използвайте я.


Илюстрация Увеличаване [Pixabay] Смаляване

Илюстрация Увеличаване [Pixabay] Смаляване "Никой не бива да се страхува", ...

......... управлението, но се очаква да спечелят места на идващите избори. В Италия обаче крайнодясната "Северна лига" е във властта, както и "Атака" в България. И ако записът на Щрахе сложи прът в колелата на крайнодесните в Австрия, можем само да предполагаме какво се случва там, където такива видеа не излизат.


Ахмед Доган © Велко Ангелов Истинският победител на евроизборите след седмица

Ахмед Доган © Велко Ангелов Истинският победител на евроизборите след седмица ...

......... а унгарската е шампион за целия ЕС с 5.2%. Разбира се, нито една от тези държави не е перфектна, но икономическите им резултати показват, че българският модел обрича хората на бедност (повече - тук).В броя ще видите още:Пилотният нов квартал на СофияУчилище за малки износителиНяколко стопанства, които доставят вкусна храна


[Pixabay] Тази история е важна, но минава почти незабелязана, защото

[Pixabay] Тази история е важна, но минава почти незабелязана, защото ...

......... поне отчасти бъдещата европейска институция. Превзетата държава вижда заплахата и се опитва да я неутрализира, като прати послушен човек, който само да крепи паравана на нормалност за пред Европа.Номерът едва ли ще мине толкова лесно в Брюксел, но притеснителното е друго - лекотата, с която до момента минава в България.


[Shutterstock] Всъщност има един бърз начин да спечелиш над 100

[Shutterstock] Всъщност има един бърз начин да спечелиш над 100 ...

......... е спасила Западна Европа от тях. Но сериозната разлика е, че там престъпниците много по-често се наказват, докато тук, поне на етапа, борбата с тях по-често е имитация.В броя ще видите още:Как УНСС за малко да фалира Технологиите могат да изместят Доган и Ковачки Какво се случва със старите дрехи


12 Бойко Борисов и проф. Стати Статев посетиха строежа на

12 Бойко Борисов и проф. Стати Статев посетиха строежа на ...

......... ясно дали в бъдеще това, което си построил, няма да се окаже камък на шията ти.Евросубсидиите, в комбинация с цяла плеяда "икономисти" и "специалисти", превърнаха части от българската икономика в Потьомкиново село - красива фасада, която се крепи на фалшиви основи. И която може да бъде съборена бързо при буря.


© Цветелина Белутова Премиерът Бойко Борисов обяви, че имал доверие в

© Цветелина Белутова Премиерът Бойко Борисов обяви, че имал доверие в ...

......... стопанство, Порожанов последователно е заемал следните постове: шеф на кабинета на финансовия министър (2009-2011), изпълнителен директор на ДФЗ (2011-2013), служебен финансов министър (2014), пак шеф на ДФЗ (2014 -2017), а след това и министър на земеделието (от 2017 досега).Колко да е виновен Порожанов? Колкото и Борисов, че държи такъв министър.


[Shutterstock] Да, политиката в България, а напоследък и в Европа

[Shutterstock] Да, политиката в България, а напоследък и в Европа ...

......... и време за политиците.Така, ако се върнем на мъдростта за хаоса от Game of Thrones, oстава надеждата, че за правилните хора той ще бъде стълба, а за другите нека бъде яма.В броя ще видите още:Репортаж от йеменския остров СокотраРезултатите на българските банки за първото тримесечиеКога има полза от взаимните фондове


© Юлия Лазарова Тази седмица премиерът Бойко Борисов отново сложи розовите

© Юлия Лазарова Тази седмица премиерът Бойко Борисов отново сложи розовите ...

......... България, Борисов действа съвсем различно. Само за няколко месеца бе решено "Булгартрансгаз" да похарчи близо 3 млрд. лв. за нов транзитен газопровод, по който ще тече основно руски газ. Обществената поръчка за строителството му приключи рекордно бързо и без обжалвания, а първата му копка също се чака за този месец.


[Pixabay] Къщи за гости. Това е новата ключова дума, по

[Pixabay] Къщи за гости. Това е новата ключова дума, по ...

......... започне надзор на начина, по който се провежда това разследване, и на резултатите от него. Уви, това не се случва и е мощен знак към тукашните кръгове, че ако не ги хванат навреме, няма от какво да се притесняват. Скандалите по тази територия и печалбите от тях са предимно недвижими.


[Shutterstock] Ето ви една добра новина - поколението на младите,

[Shutterstock] Ето ви една добра новина - поколението на младите, ...

......... след интервю лично при Делян Пеевски - човекът, за когото се подозира, че управлява влиянието на ДПС (и отчасти Бойко Борисов) в съдебната система.В броя ще видите още:Производството на електрически велосипеди в България е в бум Как да се отървем от некоректните наематели Акцентите от най-важната среща на световния дизайн


© Юлия Лазарова Ситуацията с машинното гласуване, което предизвиква политическа истерия

© Юлия Лазарова Ситуацията с машинното гласуване, което предизвиква политическа истерия ...

......... неразбрани.Има един, и то лесен, начин за пресичане на спекулациите с машинното гласуване - промяна в Изборния кодекс, с която то да бъде заличено. Ако не за евровота, то поне за местните избори през есента. Те ще бъдат много по-ожесточени, а опитите за манипулации и съответно съмненията - много по-големи.


БНТ никога не е била напълно свободна телевизия - нейното

БНТ никога не е била напълно свободна телевизия - нейното ...

......... се случат две неща - (1) да има истински загрижен за хората Съвет за електронни медии, който да избере компетентен и свободен шеф на телевизията и (2) той да успее да върне духа на свободата на Сан Стефано. Докато това не се случи, над БНТ ще е паднал тежък мрак.


12 [Shutterstock] 12 [Shutterstock] При създаването ѝ през 2004 г.

12 [Shutterstock] 12 [Shutterstock] При създаването ѝ през 2004 г. ...

......... в чии ръце е бъдещето ви.В броя ще прочетете още:- Швейцарската група ALSO Holding ще поеме контрола на една от водещите български фирми в сектора - "Солитрон България"- Кои са петте големи европейски кандидата, които поискаха за 35 години столичното летище- Електрическите скутери на Русе- Бъдете щастливи и карайте сноуборд


[Дунарит] Допреди година прокарването на корпоративна сделка през Комисията за

[Дунарит] Допреди година прокарването на корпоративна сделка през Комисията за ...

......... че продукцията е почти само за износ и по поръчка на чужди правителства.Накратко - КЗК явно бързо мутира. От поредния казионен и не особено добре функциониращ регулатор с този троен скок от абсурдни решения тя вече е реален риск за всеки инвеститор, който не си е постлал благоволението на управляващите.


2012 г. - Министър-председателят Бойко Борисов, премиерът и министър на

2012 г. - Министър-председателят Бойко Борисов, премиерът и министър на ...

......... се появява и изчезва АЕЦ "Белене".Заради това България остава с разпадаща се жп инфраструктура, магистрала и половина, които непрекъснато се ремонтират, и два моста на Дунава - единият претоварен и стар, другият без бърз път до или след него. Доброто дългосрочно планиране, уви, не може да бъде снимано. Нито усвоено.


[Shutterstock] Хората говорят само за да скрият мислите си, твърди

[Shutterstock] Хората говорят само за да скрият мислите си, твърди ...

......... не са за лъжи. Например тази за веригата second-hand дрехи "Мания", която по пазарен начин успява да стане огромен бизнес и тук, а и в САЩ. Или тези за няколко местни IT предприемачи, които успешно развиват световна компания с бърз ръст (виж тук и тук). Трябва да има и такива.


Промененият в навечерието на 2017 г. по предложение на Нено

Промененият в навечерието на 2017 г. по предложение на Нено ...

......... данни да е поискала такава от премиера, който обяви името му в националния ефир. А в евентуалните преговори, които се кани да проведе с въображаемия собственик, министър Димов може би ще попита: "Същата процедура като миналата година ли, сър?" А той снизходително ще му отговори: "Същата процедура като всяка година".


© Георги Кожухаров Още по темата Национална служба за охранване НСО

© Георги Кожухаров Още по темата Национална служба за охранване НСО ...

......... от 2015 г. Тоест данъкоплатците всяка година плащат все повече и повече за охрана на властта, но НСО генерира основно скандали. Службата на практика дублира дейността на редица структури в МВР и това я прави по-скоро паразитна. Крайно време е властта да я закрие и да престане да обгрижва властимащите.


През седмицата министърът на енергетиката Теменужка Петкова представи прогноза, според

През седмицата министърът на енергетиката Теменужка Петкова представи прогноза, според ...

......... нито на свръхпечалба. И в интерес на истината си е свършило работата достатъчно трезво. Дружеството предлага, който иска, да си купи правото на пренос до Турция и Сърбия. Но от очакваните приходи от обявения търг се вижда, че целта по-скоро е да се покрият само разходите за тръбата към Сърбия.


© Велко Ангелов Още по темата Сделките на 2018: Слаб сезон

© Велко Ангелов Още по темата Сделките на 2018: Слаб сезон ...

......... особени стимули да вложат парите си в България, но и нямат никакви гаранции, че ще могат да си ги получат обратно, когато преценят.И така, лека-полека се стигна до сегашната ситуация. Чехия и Румъния могат да се поздравят с първите си милиардни технологични компании. В България да почерпят Брендо и Доган.


Още по темата Новата газова тръба за 2.8 млрд. лв.

Още по темата Новата газова тръба за 2.8 млрд. лв. ...

......... са го давали и той не свърши добре. Причината беше, че "Южен поток" започна да се прави като геостратегически проект и тъй като беше важен за Русия, много местни "интереси" решиха да се възползват. Но накрая корупцията се видя прекалена дори и в Кремъл и в крайна сметка всички загубиха.


© Анелия Николова Още по темата Съюзът на съдиите настоява за

© Анелия Николова Още по темата Съюзът на съдиите настоява за ...

......... делата по тяхна угода, изолирано от другите, със специално подбрани съдии и прокурори, които се държат като съучастници в обща кауза. Спецсъдът и спецпрокуратурата, с които Цацаров се гордее, наистина се специализираха - засега в избирателен тормоз.Утешителното е, че според съдии поне засега общите наказателни съдилища са имунизирани срещу него.


Преглед на оригинала Още по темата Защо Брюксел вдигна ръце

Преглед на оригинала Още по темата Защо Брюксел вдигна ръце ...

......... позволила да се съобрази с правото на ЕС.Общото между Цацаров и Георгиев е безпрекословното обслужване на желанията на Пеевски. Войната на този кръг срещу всяка проява на независимост се е превърнала във всекидневие. И се води не само с медии, но и с държавни институции - КПКОНПИ, прокуратурата, НАП, ВСС...


[Shutterstock] Още по темата Защо Брюксел вдигна ръце от България

[Shutterstock] Още по темата Защо Брюксел вдигна ръце от България ...

......... трябва да поскъпнат, за да дишаме по-чист въздух и да живеем повече.Сега обаче това е невъзможно. На властта й остават само учудването от протестите, страхът и подозренията кой седи зад тях.В броя ще видите още:ЕЦБ обяви кои български банки ще проверява Новата сграда на БрендоЗаем с равни или намаляващи вноски


На 1 януари 2007 г. тогавашният премиер Сергей Станишев постави

На 1 януари 2007 г. тогавашният премиер Сергей Станишев постави ...

......... преуспява, докато останалата част ще оцелява. Задълбочаващата се пропаст ще доведе до обществена радикализация в търсене на алтернативи. Вътрешната дестабилизация ще постави под съмнение членството в ЕС и ще даде аргументи на европейските елити да продължат интеграцията без нестабилните безправови държави. Разбира се, това е само още едно възможно развитие.


© Асен Тонев Още по темата Вечерни новини: Президентът иска социален

© Асен Тонев Още по темата Вечерни новини: Президентът иска социален ...

......... десетки левове) за огромна част от гражданите. Промяната обаче удобно и популискти беше отложена от правителството за след местните избори догодина. Сега Радев протестира срещу отлагането. И тъй като за това още няма протести, то навежда на мисълта, че водещите мотиви на президента може да не са социални, а политически.


© Николай Дойчинов Още по темата ЕК най-накрая видя влошаващата се

© Николай Дойчинов Още по темата ЕК най-накрая видя влошаващата се ...

......... възмущава се премиерът на репортажите от зачестилите и разрастващи се протести.На какво всъщност се гневи Борисов - че не могат "да пипнат" и протестиращите по същата схема? Жалко, че не го пише точно в любимата му книга, иначе щеше да знае: че като смачкаш опозицията, народът се превръща в опозиция.


[Shutterstock] Още по темата Защо му е на Пеевски и

[Shutterstock] Още по темата Защо му е на Пеевски и ...

......... в прокуратурата и хората на Пеевски в службите подслушват законно.Накратко, внимавайте какво пишете по мейла и какво пращате във Viber и WhatsApp. Там ви слуша превзетата държава.В броя ще видите още:Кои са банките с най-ниски таксиЕдна седмица в АндалусияМартин Роусън - карикатурист на The Guardian за това какво прави смехът


[Pexels] Още по темата Защо му е на Пеевски да

[Pexels] Още по темата Защо му е на Пеевски да ...

......... власт, в която са се превърнали службите и прокуратурата, да прикриват нарушенията си.Корубана оплиташе жертвите си в паяжини и ги закачаше в пещерата живи, докато им изтекат жизнените сили. Мислете за всички нас по същия начин - овързани в паяжината на паралелната власт, която се опитва да изцеди всяка съпротива.


© Надежда Чипева Още по темата Ветераните от войната по

© Надежда Чипева Още по темата Ветераните от войната по "Графа" ...

......... не умее да комуникира с хората и бизнесите, нито да планира качествено. А и не е нужно: София разполага с огромно количество европейски пари, които да разхвърля по такива нехайни ремонти (стр. 28-29). И ще продължи да ги има - те затварят добре очите за пукнатините във "витрината на успеха".


[Shutterstock] Корицата на новия брой на

[Shutterstock] Корицата на новия брой на "Капитал" Увеличаване Корицата на ...

......... е заето много повече със собственото си оцеляване отколкото с важните решения, които рисуват графиката на живота през следващите години.В броя ще видите още:Защо прокуратурата атакува точно Агенцията за българите в чужбинаКак няколко имота от КТБ се озоваха близо до Пеевски Няколко идеи как да се освободим от непотребните вещи


© Надежда Чипева Още по темата АЕЦ

© Надежда Чипева Още по темата АЕЦ "Белене" вече чака за ...

......... постигането на по-пазарни цени, но за целта ще трябва постоянно да се следи спотовият пазар на суровината и отново да се хеджира при нужда. С други думи, "Булгаргаз" трябва да се превърне в активен, а не в пасивен играч или и той ще трупа дефицити. Уви, засега последното изглежда най-сигурно.


[Pixabay] Още по темата Добро утро, корупция Акцията в агенцията

[Pixabay] Още по темата Добро утро, корупция Акцията в агенцията ...

......... само са мачкани, а тези, които са ги мачкали, са се издигали нагоре в йерархията.Есенните акции на прокуратурата всъщност са именно сигнали за корупция. Те са претоплени сюжети, които отдавна е трябвало да намерят своя институционален отговор. А липсата на такъв през всичките тези години значи само едно - корупция.


© Георги Кожухаров Добре де, ГЕРБ са жива вода, ще пием

© Георги Кожухаров Добре де, ГЕРБ са жива вода, ще пием ...

......... или пък политическия стил на Меркел и този на Борисов. И все пак започващият политически залез на Ангела Меркел и на Бойко Борисов вещае и в двете страни един период, който бихме могли да наречем "бой на негри в тъмна нощ" - както политически некоректно се казваше в моето детство.