Обявиха грипна епидемия в още една област у нас -

Обявиха грипна епидемия в още една област у нас - ...

......... заболеваемост и в Бургас, Стара Загора, Пазарджик, Шумен, Силистра и Перник. Специални мерки са взети и на територията на Пловдивска област, но засега там не е обявена официално епидемия, съобщава Нова телевизия. Стотици училища и детски градини в посочените региони са затворени и няма да работят поне до 23 януари.


Корейци с кимона играха сценка за рождението, разпятието и възкресението

Корейци с кимона играха сценка за рождението, разпятието и възкресението ...

......... беше разпятието на кръста на Божия Син, който беше бичуван и прободен с копие. Естествено след това последва и възкресението, а всички в залата аплодираха представлението. След края на програмата, корейците се снимаха с българчетата, а за всички малчугани и гости имаше подготвена малка почерпка, която бе споделена от всички.


Карловска учителка по история и цивилизации сбъдна своя мечта да

Карловска учителка по история и цивилизации сбъдна своя мечта да ...

......... да се замени с „В единението е силата!", обяснява учителката. Знамената, предметите, надписите, картините и таблата са в нашия кабинет, но ако ги няма учениците и учителя, те губят своята сила. Този кабинет по история и цивилизации е именно за тях - учениците от СУ „Христо Проданов", споделя Нели Славова.


Членовете на МГЕРБ Хасково за поредна година спазиха традицията и

Членовете на МГЕРБ Хасково за поредна година спазиха традицията и ...

......... в центъра на селото. „Хората проявяват огромен интерес към нея, вземат, връщат и започнаха да питат няма ли да има нови книги”, разказа кметът на селото. Той призна, че безспорно най-любопитни са децата. Затова младите хора от ГЕРБ Хасково днес добавиха нови любими детски книги в къщичката в село Манастир.


По случай Атанасовден голям огън до небето събира днес туристи

По случай Атанасовден голям огън до небето събира днес туристи ...

......... купона около буйния огън по традиция е в събота вечер. Веселбата продължава до зори. Хоровото пеене на популярните туристически песни се е превърнало в ритуал. Около огъня ветераните разказват чудновати истории и случки, които са преживели в Балкана, има време и за танци и хора, разказват участници в предишни чествания.


Жители на Брацигово вече събират подписи против строителството на завод

Жители на Брацигово вече събират подписи против строителството на завод ...

......... ООД, е собственост на китайски бизнесмени. Което, според инициаторите на подписката, звучи доста притеснително на фона на неотдавнашната новина, че от началото на 2018 година Китай е спрял вноса от Европа на пластмасови отпадъци заради вредите върху околната среда. Инвеститорите имат намерение да преоборудват бившия завод за емайлирани домакински съдове.Село Широка лъка откри свещеника, който дарил изненадваща зестра на

Село Широка лъка откри свещеника, който дарил изненадваща зестра на ...

......... митрополитска дейност на Екзарх Стефан "Достойно ест" (възхвала на "Св. Богородица") по широколъшки напев. Църковната песен се изпълнява от хор "Йоан Кукузел" и много други църковни хорове. Кметът на Широка лъка Васил Седянков прати биографичната справка и снимки на свещеника на снахата на починалата Шинка във великотърновското село Петко Каравелово.


Село Широка лъка откри свещеника, който дарил изненадваща зестра на

Село Широка лъка откри свещеника, който дарил изненадваща зестра на ...

......... митрополитска дейност на Екзарх Стефан "Достойно ест" (възхвала на "Св. Богородица") по широколъшки напев. Църковната песен се изпълнява от хор "Йоан Кукузел" и много други църковни хорове. Кметът на Широка лъка Васил Седянков прати биографичната справка и снимки на свещеника на снахата на починалата Шинка във великотърновското село Петко Каравелово.


Община Смолян и „Пампорово

Община Смолян и „Пампорово" АД подписаха споразумение за безплатно ползване ...

......... информираха, че от другата седмица започва и изграждането на специализиран „Снежен парк" за ски и сноуборд фрийстайл дисциплини. В момента всички гости на курорта могат да се възползват от промоционални цени на пакетите за настаняване през февруари с до 40% отстъпка за някои от най-големите и популярни хотели в курорта.


В „Асарел-Медет“ гостува правнукът на Райна Княгиня Асен Дипчев. Поводът

В „Асарел-Медет“ гостува правнукът на Райна Княгиня Асен Дипчев. Поводът ...

......... но когато стане дума за знаменитата му прабаба, Дипчев предпочита да отговаря със стихове. Сякаш всичко по тази тема е казал във финала на стихотворението си „В къщата на баба Райна“: „…Извисена тя подпира Небето…Силна. Свята. Богата. И….бедна.А денят ни, понесъл си битието,се прекръсти. И на сянка приседна. “ Oborishte.bg


Анонимен дарител остави дебела пачка в олтара на църквата „Свети

Анонимен дарител остави дебела пачка в олтара на църквата „Свети ...

......... Александър. В храма „Свети Атанасий” се намира чудотворната икона на светеца. Според легендата по време на робството турският бей Юмер Юглу се излекувал от тежка болест след молитва пред иконата и започнал всяка година да прави курбан. Отец Александър твърди, че иконата и до днес помага на много болни хора.Тирове, натоварени с огромни цистерни, направиха задръстване в Димитровград тази

Тирове, натоварени с огромни цистерни, направиха задръстване в Димитровград тази ...

......... минаха покрай кръговото на входа на Димитровград и се отправиха в Стара Загора. Гледката на бавно движещите се камиони , натоварени с огромните съдове, бе особено атрактивна от високо. Много минувачи се спряха, за да стимат съоръженията. Други се изнервиха, тъй като им се наложи да чакат в колите си.


В Панагюрище бяха отбелязани 163 години от рождението на Райна

В Панагюрище бяха отбелязани 163 години от рождението на Райна ...

......... мъжеството на Априлци, дали живота си за свободата на Отечеството“, каза в словото си Конова. С минута мълчание беше почетена паметта на панагюрската Княгиня. Поднесени бяха венци и цветя. По традиция, всички присъстващи се поклониха и пред тленните останки на Райна Княгиня в двора на родната й къща в Панагюрище.


Пловдив официално от вчера е пред грипна епидемия и с

Пловдив официално от вчера е пред грипна епидемия и с ...

......... в сила предписаните през седмицата противоепидемични мерки, както и спиране на плановите операции. От вчера епидемия от грип е обявена и в област Ямбол. Пикът на болестта се очаква през следващата седмица. Трите допълнителни неучебни дни плюс днешната събота и неделя ще дадат възможност да се намали разпространението на заразата.


Преди месец държавното дружество ВМЗ - Сопот раздаде коледна надбавка

Преди месец държавното дружество ВМЗ - Сопот раздаде коледна надбавка ...

......... Нетни приходи от продажби за 2013 г. 38234 хил. лева Нетни приходи от продажби за 2014 г. 77816 хил. лева Нетни приходи от продажби за 2015 г. 129342 хил. лева Нетни приходи от продажби за 2016 г. 505539 хил. лева Нетни приходи от продажби за 2017 г. 465571 хил. лева


Докараха в съда бабата, която уби мъжа си Костадин в

Докараха в съда бабата, която уби мъжа си Костадин в ...

......... подходящи медицински условия.„Искам да намалите мярката ми за неотклонение. Имам операции на стомаха и хранопровода и съм в напреднала възраст“, заяви Веска Хаджиева пред съда.Въпреки това магистратите взеха страната на прокуратурата и наложиха най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемата.Решението подлежи на обжалване и протест в 3-дневен срок.На официална церемония, състояла се вчера в многофункционалната спортна зала

На официална церемония, състояла се вчера в многофункционалната спортна зала ...

......... Специална награда получиха и организаторите на Първия международен детски турнир по футбол „Проф. д-р Лъчезар Цоцорков“ – наградата бе връчена на управитела на „Тракийски хотелиери“ г-н Михаил Атанасов. Кметът на община Панагюрище г-н Никола Белишки (респективно Ръководството на общината) получи специална награда за принос към развитието на спорта в общината.


На връх Трифоновден в Пещера ще бъде коронясан новият „Цар

На връх Трифоновден в Пещера ще бъде коронясан новият „Цар ...

......... Вината ще бъдат оценявани от професионално жури, информира peshterainfo.com. Коронацията ще се състои на 1-ви февруари / петък/ от 11.00 часа на Крепостта „Перистера“. Организаторите на конкурса са Община Пещера, Народно читалище „Развитие – 1873“ и Крепост „Перистера“ Ви канят на традиционния Празник на виното. Телефон за повече информация: 0894526777.


67-годишна Веска Хаджиева, която е задържана за убийството на 73-годишния

67-годишна Веска Хаджиева, която е задържана за убийството на 73-годишния ...

......... да се свърже с него по телефона. Започнало е разследване, били са извършени огледи, разпитани са били свидетели и са били приобщени веществени доказателства. Назначени са съдебно-медицински и биологични експертизи.Предвиденото от закона наказание за престъплението, за което 67-годишната жена е обвинена, е лишаване от свобода от 10 до 20 години.


Батак ще бъде домакин на Световното първенство по риболов на

Батак ще бъде домакин на Световното първенство по риболов на ...

......... към днешна дата покритието е дебело и сигурно от над 30 км. В подледния риболов се лови с много малка въдица, снабдена „мормишка” – кукичка с волфрамова глава. Стръвта най-често е ларва на комар. Състезателите пробиват дупките в леда със специални инструменти, наречени ледобури. Класирането е отборно и индивидуално. https://nivabg.com


Управителният съвет на Сдружение „Местна инициативна група Брезово, Братя Даскалови”,

Управителният съвет на Сдружение „Местна инициативна група Брезово, Братя Даскалови”, ...

......... в определения час не се явят необходимият брой членове, на основание чл.10. (доп. на ОС от 01.03.2011 г.) от Устава, събранието може да се проведе един час по-късно, на същото място при същия дневен ред и може да се проведе, колкото и членове да се явят. 15.01.2019 г. Управителен съвет


29 пъти са гасили пожари върху земеделски земи пловдивските пожарникари

29 пъти са гасили пожари върху земеделски земи пловдивските пожарникари ...

......... Това е станало в района на околовръстното шосе в квартал Коматево. Палежите на сухи треви са абсолютно забранени от закона, предвидени са глоби от 200 до 2000 лв. Апелираме към гражданите за повишено внимание и своевременно да сигнализират на тел. 112, при забелязани нарушения свързани с пожарната безопасност, призовават огнеборците.


3 гладкоцевни законно притежавани ловни пушки с разрешително, валидно до

3 гладкоцевни законно притежавани ловни пушки с разрешително, валидно до ...

......... в жилището на бул. „България“, след като счупил стъкло на терасата. Не е ясно кога точно е извършена кражбата, тъй като от октомври до вчера, собственикът- 65-годишен мъж, бил в чужбина. 300 лв. и мобилен телефон са задигнали крадци от жилище на ул. „Вардар“ в Димитровград, съобщиха още от полицията.


8800 цигари без бандерол иззе полицията в Свиленград от 68-годишен

8800 цигари без бандерол иззе полицията в Свиленград от 68-годишен ...

......... мъж. Снощи около 19,30 часа, близо до с.Капитан Андреево униформените спрели за проверка лек автомобил Ситроен. В колата, шофирана от 68-годишния мъж намерили 2400 къса цигари. Последвала е проверка в жилището му на улица „Родина“ в града, откъдето са иззети още 6400 къса папироси. Мъжът е задържан до 24 часа.


Кметът на Бъта отправи с отворено писмо официална покана към

Кметът на Бъта отправи с отворено писмо официална покана към ...

......... е предпоставка за развитие на селски туризъм. Г-н Митев, госпожи и господа предприемачи, приемете писмото ми като покана за предстоящи разговори. Надявам се да предизвикам Вашия бизнес интерес, като крайната ми цел е заедно да създадем нови възможности за развитието на селото. С уважение, Георги Александров, кмет на село Бъта


Малки гости от три държави – Турция, Италия и Литва,

Малки гости от три държави – Турция, Италия и Литва, ...

......... отминава бързо и днес гостите отново трябва да поемат към своите домове, които ще отворят за учениците и учителите от СУ „Кирил и Методий” в Нова махала в предстоящите срещи по проекта „Еразъм+”, отнасяйки със себе си незабравими спомени, частица българска топлина и дълбоките „корени и гранки” на българските добродетели.


Възнагражденията в новите производства растат, а това е неизбежно заради

Възнагражденията в новите производства растат, а това е неизбежно заради ...

......... не са вариант за производствата. Затова работодателите са принудени да дават различни бонуси, включително за спазване на графика и доведи приятел на работа. Според последните данни на НСИ средната брутна месечна работна заплата в област Хасково е 819 лв. През август средното възнаграждение е било 790 лв. т.е. има ръст.


Протено и свежо ще е времето днес с максимални температури,

Протено и свежо ще е времето днес с максимални температури, ...

......... и от грипа, който върлува. Ето и днешният виц: Семейна двойка са на разходка сред природата. Жената казва:- Ето едно прекрасно място, нека да поседнем тук да отдъхнем и да похапнем.- Мисля, че си права. Няма начин десет милиона мравки да грешат. Излезне навън, буболечки няма, само някое друго куче.


Трима свещеници от Карловската и от съседните духовни околии благословиха

Трима свещеници от Карловската и от съседните духовни околии благословиха ...

......... вода.Антоновден е един от най-тачените празници в Сопот и е дълголетна традиция на този ден общината да приготвя и раздава курбан за здравето и благополучието на жителите и гостите на Сопот и общината. В двора на църквата десетки хора от Сопот и Анево се нагостиха с курбан и обредни хлябове.


857 водолюбиви птици от 30 вида зимуват по поречието на

857 водолюбиви птици от 30 вида зимуват по поречието на ...

......... Високи са численостите и на големия гмурец и зимното бърне. За пръв път тази година повечето от екипите, участвали в среднозимното преброяване, използваха мобилното приложение SmartBirds Pro за въвеждане на данните с помощта на таблети и смарт телефони, което позволи бързо и лесно да бъдат създадени записите и обработени данните.


Глобиха ВМЗ, не мерили какво изхвърлят комините Наказателни постановления за

Глобиха ВМЗ, не мерили какво изхвърлят комините Наказателни постановления за ...

......... административно нарушение.През 2015 година оръжейницата е била глобена 1000 лева за изтичане на непречистени производствени води от пукнатини по стените на вторичен утаител, който посредством дъждовната канализация заустват в река Манастирска в нарушение на Закона за водите. Сред констатираните нередности в годините назад е и неподдържане на локална пречиствателна станция.


Утре, петък, в Панагюрище ще бъдат отбелязани 163 години от

Утре, петък, в Панагюрище ще бъдат отбелязани 163 години от ...

......... Утре, петък, в Панагюрище ще бъдат отбелязани 163 години от рождението на Райна Княгиня, съобщиха от пресцентъра на регионалния исторически музей. В 11:00 часа пред паметника на панагюрската знаменоска ще бъдат поднесени венци и цветя. Официалното откриването на обновената експозиция в къща музей Райна Княгиня ще започне в 11:10 часа.


И през новата 2019 г. продължават даренията за музея. Нашите

И през новата 2019 г. продължават даренията за музея. Нашите ...

......... родовата памет. А ние приемаме всяко дарение с благодарност и с чувство на отговорност да съхраним паметта, коментира директорът на музея д-р Атанас Шопов. Той допълни, че преди дни Иван Караджов от с. Левски, община Панагюрище е дарил на музея ни две богослужебни книги - "Миней. Месец август" и "Псалтир".


Тържественото отбелязване на 180-та годишнина от рождението на първия български

Тържественото отбелязване на 180-та годишнина от рождението на първия български ...

......... цветя от председателя на Общински съвет – Панагюрище, ръководството на община Панагюрище, Исторически музей-Панагюрище, Общинска библиотека „Стоян Дринов“, СУ „Нешо Бончев“, ОУ „Проф. Марин Дринов“, Професионалната гимназия по индустриални технологии, мениджмънт и туризъм. По традиция цветя бяха положени и на бюст-паметника на съратника на Нешо Бончев - проф. Марин Дринов.


В Деня на родилната помощ - 21 януари, по традиция

В Деня на родилната помощ - 21 януари, по традиция ...

......... в 11:19 часа в МБАЛ „Надежда“ в град София. Последното родено бебе през 2018 година също е момиченце – Ема Валентинова Гидикова, с родители Наталия Величкова и Валентин Гидиков от село Баня. Ема е родена на 31 декември 2018 година, в 12:46 часа в МБАЛ „Уни Хоспитал“ в град Панагюрище.


Септемврийски полицаи иззеха сух тютюн от къща извън града. Това

Септемврийски полицаи иззеха сух тютюн от къща извън града. Това ...

......... полицейска акция по противодействие на нелегалната търговия с акцизни стоки. При проверка на къща в землището на гр.Септември криминалисти открили близо 10.5 килограма сух нарязан тютюн без бандерол. Собственикът на имота В.М.- 56г. от същия град е задържан в ареста. Акцизната стока иззета, а по случая е образувано полицейско производство.


Мъж е самокатастрофирал в района на АМ „Тракия“, съобщи говорителят

Мъж е самокатастрофирал в района на АМ „Тракия“, съобщи говорителят ...

......... 63-годишният С.Р. от София загубил управлението над лек автомобил „Тойота“. Возилото напуснало пътното платно и се озовало в канавката. Мъжът е транспортиран до МБАЛ-Пазарджик и настанен за лечение с фрактури и наранявания, но без опасност за живота. На мястото е извършен оглед от дежурна група при РУ-Септември, води се дознание.


Служители на районното в Kарлово заловиха и иззеха сериозно количество

Служители на районното в Kарлово заловиха и иззеха сериозно количество ...

......... пиротехнически изделия без надлежно разрешение. Тъй като количеството на конфискуваните фойерверки е голямо, предвиденото от закона наказание е от три до десет години „лишаване от свобода“.Мъжът е бил задържан е за срок до 24 часа в РУ – Карлово. Работата по документиране на случая продължава под наблюдението на районната прокуратура.


Товарен микробус е изгорял напълно тази сутрин между пазарджишките села

Товарен микробус е изгорял напълно тази сутрин между пазарджишките села ...

......... него, така и натоварените в него касетки с хляб. Инцидентът е станал около 6,30 часа. Водачът е подал сигнал, на който се е отзовал противопожарен автомобил, който обаче не е успял да спаси нищо от превозното средство. Шофьорът не е пострадал. Причините се изясняват, вероятно запалването е от техническа неизправност.


15-годишно момче е блъснато от лек автомобил в доспатското село

15-годишно момче е блъснато от лек автомобил в доспатското село ...

......... помощ във ФСМП Доспат и е вън от опасност за живота. Служители на Участък Доспат извършват необходимите действия за установяване водача на автомобила, виновен за инцидента. Гражданите, които са станали свидетели на случката или имат информация за лицето могат да подадат информация в най-близкото поделение на МВР или на тел.112.


Втори случай на пациент с грип (А/Н1-2009) бе доказан в

Втори случай на пациент с грип (А/Н1-2009) бе доказан в ...

......... антивирусното лечение ще има по-голям ефект. Ранното откриване на грипния вирус спомага за значителното ограничаване на разпространението на вируса, намалява тежестта на грипната инфекция и предотвратява усложненията. В Микробиологичната лаборатория на „Уни Хоспитал“ по същата методика се извършват изследвания за чревни инфекции и изследвания на кръв при усложнени бактериални инфекции.


Глобиха ВМЗ, не мерили какво изхвърлят комините Въздухът в Пловдив

Глобиха ВМЗ, не мерили какво изхвърлят комините Въздухът в Пловдив ...

......... магистратите решиха, че именно директорът на РИОСВ трябва да прецени дали е нужно да бъде направена нова оценка. Според съда няма вероятност от разширяването на централата да има отрицателни ефекти за екологичното равновесие и качеството на живота и здравето на хората. Решението може да се обжалва пред Върховния административен съд.


Крадци разбиват врати за храна и дребни суми. Три такива

Крадци разбиват врати за храна и дребни суми. Три такива ...

......... на улица „Правда“, където е проникнато след изкъртване на вратата. Също чрез взломяване на врата е нахлуто и в апартамент на ул.„Кюстенджа“, от където са задигнати хранителни продукти и цигари. В къща в с.Стойково, неизвестно лице е задигнало декодер, храна и 20 лева. Образувани са досъдебни производства, съобщиха от полицията


Млади жени от Панагюрище са готови да се разделят с

Млади жени от Панагюрище са готови да се разделят с ...

......... тези красиви жестове станаха традиция, като от нашия регион като че ли панагюрци винаги са най-активни. През последните години е имало и предложения от млади мъже – както да подарят костюмите си на бедни момчета, така и да осигурят за своя сметка транспорт с хубава кола на абитуриент, който пожелае.


Въздухът в Пловдив най-мръсен на 3 декември Държавното ВМЗ ЕАД

Въздухът в Пловдив най-мръсен на 3 декември Държавното ВМЗ ЕАД ...

......... че имуществена санкция в размер около средния е адекватна, и намалил глобата на 1000 лева. Наш репортер потърси становището на ръководството на „Вазовски машиностроителни заводи” ЕАД, но получи отказ за коментар на този етап, тъй като в завода били затрупани от работа. "Марица" очаква коментар на дружеството на по-късен етап.


Грипна епидемия е обявена в Пазарджик. Областта е шеста в

Грипна епидемия е обявена в Пазарджик. Областта е шеста в ...

......... Към момента грипна епидемия е обявена още в следните области – Стара Загора, Бургас, Шумен, Силистра и Перник. Препоръките са за ограничаване на социалните контакти и избягване на събирането на много хора в затворени пространства. Болните с висока температура и признаци на грип да не провеждат самолечение, категорични са лекарите.


Най-топлия Антоновден за последните години ни очаква днес. Температурите ще

Най-топлия Антоновден за последните години ни очаква днес. Температурите ще ...

......... за сезона, но минималните стойности ще са - 2 градуса, а максималните 8 градуса. Влажността на въздуха ще продължи да се покачва, като днес тя ще е 68%, а утре 79%, в края на седмицата се очакват и валежи от дъжд, защото и минималните температури ще се качат над нулата.


Гено Григоров и Иван Бодушки спечелиха 43-тия турнир по белот,

Гено Григоров и Иван Бодушки спечелиха 43-тия турнир по белот, ...

......... второ място останаха Даниел Илев и Любомир Илчов с 14 победи, а на трето завършиха Ангел Ружин и Франц Гечев също с 14 победи, но със загуба в директната среща със заелите второ място. Победителите получиха награди, а призове имаше и за последните в състезанието Слави Григоров и Георги Спасов.


На 71-годишна възраст днес почина дългогодишният директор на ВМЗ Сопот

На 71-годишна възраст днес почина дългогодишният директор на ВМЗ Сопот ...

......... е свързан с ВМЗ - Сопот и е един от най-дългогодишните директори на предприятието. Ползваше се с изключителното уважение на работниците и служителите, както и на жителите в целия Подбалкан. Макар и вече извън оръжейното производство, на неговата експертиза се доверяваха тези, които се интересуваха от индустрията.Поклон пред паметта му!


Кана Карабоюкова от Харманли отпразнува своя 101-ви Рожден ден. И

Кана Карабоюкова от Харманли отпразнува своя 101-ви Рожден ден. И ...

......... силния си дух. Тя развълнува своите гости с кратък рецитал, включващ поемата „Изворът на Белоногата“. Изпълнена с емоция, тя не спираше да разказва за своя живот и колко свидно и мило й е родното място.Мария Киркова поднесе на баба Кана чистосърдечните си благопожелания за здраве, спокойни старини и бодър дух.


Община Велинград реагира незабавно на сигнал в социалните мрежи, че

Община Велинград реагира незабавно на сигнал в социалните мрежи, че ...

......... капаци. Първоначално мястото е обезопасено, като временно са поставени дървени капаци. Екип от Общината днес постави нови постоянни метални капаци. Община Велинград благодари за сигналите, които подават гражданите и апелира за спиране на вандалските прояви, в резултат на които се нанасят щети и се създава неудобство и несигурност в населението.


Водач седнал пиян зад волана е задържан от септемврийски полицаи.

Водач седнал пиян зад волана е задържан от септемврийски полицаи. ...

......... е задържан от септемврийски полицаи. Снощи на улица в Белово автопатрул при РУ-Септември спрял за рутинна проверка „Опел“, управляван от 29-годишния В.Ц.- жител на гоцеделчевското село Господинци. Последвал тест с дрегер, при който уредът отчел 2.22 промила концентрация на алкохол. Мъжът е задържан, а по случая се води бързо производство.


17 медицински сестри се търсят чрез бюрата по труда, коментира

17 медицински сестри се търсят чрез бюрата по труда, коментира ...

......... още в началото на миналата работодатели се оплакаха, че има недостиг на кадри, изтъквайки проблема с подготовката на младежите в професионалните гимназии. Строителите също ще се търсят. Заявките към момента са 33. Свободни места за шофьори има 23. Търсят се много и в национален мащаб – тежкотоварни, автобусни и международни.


Млад мъж се блъсна с мотоциклета си в паркиран автомобил.

Млад мъж се блъсна с мотоциклета си в паркиран автомобил. ...

......... на селото. Той обаче загубил контрол над мотоциклета и се блъснал в паркирана лека кола „КИА“. Няма пострадали хора, нанесени са само материални щети по колата. Пристигналите на мястото служители от РУ-Септември установили, че водачът управлява мотора си без регистрационни табели. В тази връзка спрямо Г.М. се води бързо производство.


Новината всъщност е лоша - в Панагюрище трети месец се

Новината всъщност е лоша - в Панагюрище трети месец се ...

......... на минерали2 Машинен оператор, пресукване на конци и прежди2 Шофьор, линейка1 Шофьор, товарен автомобил1 Тракторист1 Шофьор, автокран3 Работник, сглобяване на детайли1 Общ работник, промишлеността1 Сметосъбирач1 Общ работник Повече информация за свободните позиции можете да получите в ДИРЕКЦИЯ „БЮРО ПО ТРУДА” - ПАНАГЮРИЩЕ ул. “Д-р Лонг” №3, тел: 035764045, е-mail: [email protected]


На 19 януари/събота/ се навършват 141 години от Освобождението на

На 19 януари/събота/ се навършват 141 години от Освобождението на ...

......... почит на руските, румънските, украинските, белоруските и финландски войни, отдали живота си за освобождението на България.. От 11.00 часа ще бъдат поднесени венци и цветя на паметника на кап.Сафонов. В тържеството ще вземат участие представители на клуб „Традиция”, клуб ”Млади Възрожденци” от Пещера, граждани и гости на Пещера. Източник: http://peshterainfo.com


Рейнджъри от 61-ва Стрямска бригада спасиха бедстваща птица. Тя е

Рейнджъри от 61-ва Стрямска бригада спасиха бедстваща птица. Тя е ...

......... Плешивият ибис е изключително застрашен вид, казват експертите. Единствената дива популация от този вид е останала в Мароко. Сирийската популация е изчезнала покрай войната в Сирия. У нас видът не е регистриран досега. В България има регистрирана птица от рода на Черен блестящ ибис, но не и от Плешив ибис.


„Всяка регистрирана по ДДС фирма има 2 седмици, в които

„Всяка регистрирана по ДДС фирма има 2 седмици, в които ...

......... с касови бележки на НАП www.kasovbon.bg . Срокът да сменят софтуера за управление на продажбите си в търговските обекти и касовите си апарати за регистрираните по ДДС търговци изтича на 31 март 2019 година, а за фирмите без ДДС регистрация до края на юни тази година, напомнят още от НАП./Марица


Тялото на 60-годишен мъж е намерено в дома му в

Тялото на 60-годишен мъж е намерено в дома му в ...

......... село Левочево, община Смолян, в къщата му е намерен починал самотно живеещ 60-годишен мъж. Първоначални данни за насилствена смърт не са установени. Тялото е изпратено в отделение по съдебна медицина в МБАЛ "Д-р Братан Шукеров" АД за извършване на аутопсия. Извършен е оглед на местопроизшествие и е образувано досъдебно производство.


Столицата на виното Берстовица вече си има свое лого. Изработването

Столицата на виното Берстовица вече си има свое лого. Изработването ...

......... Традицията в отглеждането на лозя и винопроизводството са неделима част от бита на брестовичанина, която се предава от поколения. Разположението в подножието на Родопите и плодородните и качествени почви в землището ни са предпоставката за производството на едни от най-хубавите вина, които си заслужават да бъдат опитани, обясняват в селото.


Шофьор на 72 г. блъсна с колата си в Димитровград

Шофьор на 72 г. блъсна с колата си в Димитровград ...

......... блъсна с колата си в Димитровград 85-годишен пешеходка, съобщиха от полицията.Произшествието станало на ул. "Ромен Ролан". От ОДМВР допълниха, че възрастният водач карал с несъобразена скорост, а старицата също пресичала неправилно. Пенсионерката е настанена в местната МБАЛ "Света Екатерина" със съмнение за комоцио. Животът на ранената не е в опасност./Марица


Лекар издъхна на работното си място в Регионалната здравна инспекция

Лекар издъхна на работното си място в Регионалната здравна инспекция ...

......... помощ. Дежурна оперативна е извършила оглед. Медиците обаче само са констатирали смъртта на своя колега, който е само на 45 години. Той се свлякъл внезапно пред погледа на колегите си. Малко по-късно издъхнал. След огледа тялото е откарано в Съдебна медицина. Аутопсията ще установи официално причината за смъртта на доктора.


Три кражби на метални парапети от магистрала

Три кражби на метални парапети от магистрала "Марица" са извършени ...

......... Крепост край Димитровград. По същото време в хасковското районно бил подаден сигнал, че са опоскани 16 метра от същите съоръжения край с. Александрово. още 12 пана били отмъкнати край симеоновградското с. Константиново. От полицията уточниха, че парапетите не били рязаниу крадците ги демонтирали. По трите случая са образувани досъдебни производства./Марица


За разпространение на фалшиви евро е арестуван 21-годишен от Сливен,

За разпространение на фалшиви евро е арестуван 21-годишен от Сливен, ...

......... Димитровград. Шофьорът обяснил, че откарал клиента си до Хасково. Младежът му подал банкнота от 100 евро. Водачът му върнал ресто от 170 лева. При опит да обмени банкнотата в чейндж бюро служителите установили че валутата е фалшива..Криминалисти издирили и задържали сливенчанина. Работата по образуваното досъдебно производство продължава, казаха от ОДМВР-Хасково./Марица


Три екипа огнеборци гасят в момента голям пожар край борсата

Три екипа огнеборци гасят в момента голям пожар край борсата ...

......... село Първенец. Според говорителя на пожарната Цвятко Дешев са пламнали пластмасови отпадъци и гуми. Те са били струпани в покрайнините на тържището. Няма опасност да бъдат обхванати складове и други постройки от борсата. Сигналът за бедствието е получен в 8:15 тази сутрин. Все още не е ясна причината за пожара.


Официално начало на строителните дейности на нови 20 улици в

Официално начало на строителните дейности на нови 20 улици в ...

......... на Общинския съвет. Паралелно с довършването на бул.”България” ще се работи и по още 20 улици от цялата селищна система, за които е осигурено финансиране. Машините вече са на терен и стартираха от Симеоновец и Септември. Следват Лозен, Бошуля, Карабунар, Ветрен, Славовица, Семчиново , Варвара, Ветрен дол, Злокучене и Ковачево.


Обновяване на Клептуза и парковото пространство около карстовия извор и

Обновяване на Клептуза и парковото пространство около карстовия извор и ...

......... с изискванията на закона, както и с естетическите норми – примерно в обособена зона с еднакви дървени къщички, снабдени с ток и вода. Събраните мнения и идеи ще бъдат обсъдени на заседания на комисиите в Общинския съвет, който накрая ще трябва да гласува и одобри крайното решение за природния парк.


Жители на Войводиново скочиха срещу две антени на мобилни оператори.

Жители на Войводиново скочиха срещу две антени на мобилни оператори. ...

......... по случая и даде срок на РЗИ до 8 февруари т.г. да представи резултатите и предприетите мерки по случая.Междувременно стана ясно, че жителите на Войводиново са подавали жалба за базовите станции и в РДНСК. От ведомството пък разпоредили на кмета и администрацията на община "Марица" да извършат проверка на фактите.


С изложба на тема

С изложба на тема "Свободата на Харманли" ще започнат събитията ...

......... поднасяне на венци и цветя по повод 141 години от Освобождението на града. Програмата включва още слово на кмета, панихида в памет на загиналите герои за Освобождението и рецитал на децата от ДГ "Детски свят".Ръководството на община Харманли кани всички желаещи да се присъединят към тържественото отбелязване на бележитата дата.


През тази година в Минерални бани сме замислили няколко значими

През тази година в Минерални бани сме замислили няколко значими ...

......... да се ангажират още повече хора с популяризирането на националния курорт. Втората е да организираме среща с лекарите завеждащи ортопедични отделения, на които да покажем качествата и възможностите за долечение с минералната вода, която имаме като даденост и която не отстъпва на тази в Карлови Вари, добави още общинския кмет.