Свличане на скална маса затвори пътя Кричим-Девин, съобщава bTV. Движението

Свличане на скална маса затвори пътя Кричим-Девин, съобщава bTV. Движението ...

......... Свличане на скална маса затвори пътя Кричим-Девин, съобщава bTV. Движението е временно ограничено при км 100 в двете посоки на пътното платно. На място има екипи, които разчистват пътя. Движението се извършва по обходен маршрут - Асеновград-Смолян-Девин и обратно.


Военнослужещи от Сухопътните войски разузнаха и унищожиха невзривени боеприпаси, открити

Военнослужещи от Сухопътните войски разузнаха и унищожиха невзривени боеприпаси, открити ...

......... боеприпаси, открити край с. Шейново, община Казанлък, съобщават от Министерството на отбраната. Военнослужещите под ръководството на капитан Йордан Йорданов извършиха разузнаване на два 152 мм артилерийски снаряди и три 82 мм мини с взриватели, силно корозирали, без видима маркировка. При спазване на мерките за безопасност боеприпасите са унищожени на място.


Пет пластмасови временни чешми за вода са поставени в Асеновград,

Пет пластмасови временни чешми за вода са поставени в Асеновград, ...

......... от чешмите са поставени на главната улица, останалите - на входа на градския парк, и при общинския пазар. От община Асеновград поставиха и 10 табели, предупреждаващи за забраната за посещения на паркове, градски градини, спортни и детски площадки и съоръжения на открити и закрити общодостъпни пространства. Нарушителите ще бъдат санкционирани.


Две нови свлачища затрудняват движението на пътя Асеновград - Лясково,

Две нови свлачища затрудняват движението на пътя Асеновград - Лясково, ...

......... отсечки. От общината призовават щофьорите да се движат със съобразена скорост и особено внимание през участъците. В случай, че граждани забележат свличане на земна маса, могат да сигнализират в оперативната дежурна на общинска администрация на телефон 0331 20 274. Звеното е на разположение за получаване на сигнали през цялото денонощие.


Обработки срещу ларви на комари и срещу гризачи се извършват

Обработки срещу ларви на комари и срещу гризачи се извършват ...

......... около бул."Панчо Владигеров", ул."Райко Даскалов", бул. "Тодор Александров", бул."Царица Йоанна", бул."Ботевградско шосе" и др. Обработките срещу ларви на комари се извършват при благоприятни метеорологични условия. Дейностите се контролират от специалисти от Столичната РЗИ. Предвижда се след десетина дни при подходящо време да започнат обработки на тревните площи и срещу кърлежи.


Въведеният вечерен час в Старозагорска област няма да важи на

Въведеният вечерен час в Старозагорска област няма да важи на ...

......... 21 ч. до 5 ч. сутринта. По инициатива на Старозагорския митрополит Киприан до края на извънредното положение камбаните на всички православни храмове в Старозагорска епархия ще бият всяка вечер в 20 ч. Припомняме, че ограничението беше въведено на 31 март като една от мерките за ограничаване на разпространението на коронавирус. Собственици на заведения за бързо хранене протестираха символично в Благоевград.

Собственици на заведения за бързо хранене протестираха символично в Благоевград. ...

......... на колегите е да запазим част от хората, въпреки загубите, които търпим, защото реално погледнато ние не печелим. От Регионалната здравна инспекция в Благоевград обясниха, че според разпоредбите на здравния министър заведенията за бързо хранене могат да работят само с доставка до адрес, но не и да продават на гише.


Със стабилизирането на времето екипите на почистващите фирми подновиха извършването

Със стабилизирането на времето екипите на почистващите фирми подновиха извършването ...

......... дезинфекция са предприети във връзка с предотвратяване на разпростарнение на COVID -19. Преди обяд екипите работиха по улици "501", "504", "Мичман Светогорски", ул."Поручик Григории Загорски", "Зидар" и др. Същевременно се извършва ежедневна дезинфекция на спирките на градския транспорт, както и на превозните средства. Дезинфекцират се и контейнерите за битови отпадъци.


Къща изгоря в приморското село Ясна поляна, съобщи bTV. Огънят

Къща изгоря в приморското село Ясна поляна, съобщи bTV. Огънят ...

......... отишло до магазина и когато се върнали къщата вече горяла. Цялото село се събрало да помага. Семейството се мести аварийно при бабата, която живее в село Атия. На кризисния щаб в Приморско днес, освен за мерките за коронавируса, ще бъде обсъден и въпросът как да бъде помогнато на това семейство.


Монтираха над 20 платформи за поставяне на щъркелови гнезда, съобщават

Монтираха над 20 платформи за поставяне на щъркелови гнезда, съобщават ...

......... Българското дружество за защита на птиците", заяви директорът "Безопасност на труда и опазване на околната среда" в ЕНЕРГО-ПРО Варна - Пламен Петров. През миналата година компанията е монтирала 4100 броя птицезащитни устройства за 232 000 лева и близо 100 броя платформи за гнезда в размер на над 11 000 лева.


От днес се ограничава движението в платното за Варна на

От днес се ограничава движението в платното за Варна на ...

......... от тогава не е основно ремонтиран. През миналата година бяха извършени ремонтни дейности на горното и долното строене на съоръжението. Беше премахната изцяло старата настилка на платното за Варна, ремонтирани са стълбове, греди, ригели и лагери. През 2020 г. започва обновяването на платното за София - горно и долно строене.В община Хисаря следващият месец няма да имат пари за

В община Хисаря следващият месец няма да имат пари за ...

......... за който се смята, че е най-лековит. Помага за бъбречни, стомашни и чернодробни заболявания, както и за разграждане на мастните депа в тялото. Обществената баня в съседство е затворена от 14 март. В парка няма местни жители.  Рудозем обяви бедствено положение след обилен снеговалеж Прекъснати пътища и селища без ток


Община Септември обяви частично бедствено положение, съобщава bTV. Причината са

Община Септември обяви частично бедствено положение, съобщава bTV. Причината са ...

......... им. Има обаче реална опасност за хората по поречието на реката. Застрашени са основно земеделските площи и резервното захранване с електроенергия на Септември и помпените станции. Припомняме, вчера заради обилен снеговалеж бедствено положение обяви и община Рудозем.  Рудозем обяви бедствено положение след обилен снеговалеж Прекъснати пътища и селища без ток


Община Рудозем обяви бедствено положение след падналия обилен снеговалеж в

Община Рудозем обяви бедствено положение след падналия обилен снеговалеж в ...

......... за да отстранят авариите. По-рано днес пък стана ясно, че е компрометирана дигата на река Марица в землището на град Ветрен, община Септември. Общината също обяви бедствено положение. Инцидентът е следствие на падналите обилни валежи и повишаване на нивото на реката. Снеговалежите на места в страната са продължили 24 часа.


Компрометирана е дигата на река Марица в землището на град

Компрометирана е дигата на река Марица в землището на град ...

......... се незабавни мерки и действия за овладяване на ситуацията. Поради продължаващите валежи в страната всички екипи на дружеството работят в непрекъснат 24-часов режим. Обхождат се всички хидромелиоративни съоръжения, които са собственост или се стопанисват от "Напоителни системи" ЕАД. Екипите на "Напоителни системи" ЕАД в цялата страна са в аварийна готовност.


За днешния ден, на територията на ОД на МВР -

За днешния ден, на територията на ОД на МВР - ...

......... от Апелативната прокуратура във Варна. За днешния ден са извършени също 209 проверки в паркове, градини и детски площадки във Варна и областта. Съставен е 1 акт за установено нарушение. ОДМВР - Варна призовава гражданите да си останат вкъщи, да ограничат излизанията от дома, да пътуват само при неотложност на пътуването.Проверяват масово пристигащите на гарите във Варна за коронавирус, съобщава

Проверяват масово пристигащите на гарите във Варна за коронавирус, съобщава ...

......... домашна карантина. На автогарата пък са проверени 66 души, като 7 от тях са представили указания за домашна карантина от летище София. Един от пътниците е бил с висока температура. Той уведомен е е поставен под карантина, а личният му лекар е уведомен. Това съобщи в профила си във Фейсбук.


Пет сигнала за паднали дървета и клони в Кюстендил заради

Пет сигнала за паднали дървета и клони в Кюстендил заради ...

......... Пет сигнала за паднали дървета и клони в Кюстендил заради снега през нощта са постъпили в общината, съобщава БНР. Спрял е токът за ул. "Хисарлъка" в областния град. Близкото село Ябълково е останало без ток през цялата нощ заради скъсани проводници по преносната мрежа.


135 снегорина почистването на столицата от снега, съобщават от Столична

135 снегорина почистването на столицата от снега, съобщават от Столична ...

......... в София Градският транспорт се движи нормално По голяма е снежната маса в районите "Панчарево", "Банкя" и "Витоша", където и извършват и обработки на част от вътрешнокварталната улична мрежа. През нощта екипите на фирмите, ангажирани с почистването на града ще останат в готовност и при необходимост ще продължат своята работа.


Масово производители на хляб и закуски в Благоевград затварят, съобщи

Масово производители на хляб и закуски в Благоевград затварят, съобщи ...

......... се продава на гише. Жената, която работи вътре, нямала допир с жената, която работи отвън. Имало отделно помещение, където никой не се допирал до изпечените закуски. Затова не виждали къде е проблемът. Производителят не е сигурен, че след като отмине кризата, ще успее да отвори отново всичките си търговски обекти.


В 19 часа 14-дневната карантина над Банско бе вдигната. Близо

В 19 часа 14-дневната карантина над Банско бе вдигната. Близо ...

......... или в социалните мрежи Зимният курорт Банско беше поставен под пълна карантина на 18 март. Той се превърна в първия затворен град у нас заради разразилата се епидемия от коронавирус. Гражданите му имаха право да излизат само, за да си купят най-необходимите неща. Британските и други чуждестранни туристи бяха евакуирани.


Регионалната инспекция по околната среда и водите в Пловдив приключи

Регионалната инспекция по околната среда и водите в Пловдив приключи ...

......... подобри състоянието на местообитанието. Проектът е финансиран по Приоритетна ос 3 "Натура и биоразнообразие" на Оперативна програма "Околна среда 2014-2020" и е на стойност 300 032,68 лв. От тях 255 027,78 лв. са от Европейския фонд за регионално развитие и 45 004,90 лв. национално съфинансиране от държавния бюджет на страната.


Кметът на Кюстендил настоява за по-строги мерки за собствениците на

Кметът на Кюстендил настоява за по-строги мерки за собствениците на ...

......... поставен като задача на местния кризисен щаб. Кметът предупреди и че днес изтича гратисният период за безцелно движение по паркове и градинки и от утре започва налагането на глоби. По данни на общината в момента под карантина в Кюстендил са 123 души, а за други 100 тя вече е изтекла.


За 3 дни са почистени и извозени 30 тона отпадъци от

За 3 дни са почистени и извозени 30 тона отпадъци от ...

......... за спиране на тежкотоварния трафик към Турция именно заради натрупалите се опашки и заплахата от разразяване на коронавирус срещу шофьорите. Заповедта обаче беше отменена в рамките на същия ден след разговори с турската страна. От тогава започна и по-бързата обработка на документите от турските митничари и постепенно стопяване на чакащите. 


За 3 дни почистиха и извозиха 30 тона отпадъци в

За 3 дни почистиха и извозиха 30 тона отпадъци в ...

......... нощта, 30 химически тоалетни и 15 контейнера, които се почистват ежедневно при строго спазване на противоепидемичните мерки за ограничаване разпространението на заразата. Парите са от бюджета на пътната агенция.  Летище Узунджово да стане логистичен аеродрум, предлагат наши в Китай На летището край село Малево щяло да има кравеферма и люцерна


Седма жертва на коронавирус у нас. Починала е 74-годишната жена,

Седма жертва на коронавирус у нас. Починала е 74-годишната жена, ...

......... тежко състояние. След продължителни интензивни мероприятия тази вечер в МБАЛ Благоевград е починала 74-годишна жена, потвърдиха от министерството на здравеопазването. Пациентката е страдала от хронична белодробна болест и хипертония. Лабораторните изследвания на жената за COVID-19 са били положителни. Министерството на здравеопазването изказва съболезнования на семейството и близките на починалата жена.


Италиански работник е загинал при инцидент по трасето на

Италиански работник е загинал при инцидент по трасето на "Балкански ...

......... болницата. Всички дейности в участъка са преустановени. Изпълнението на дейности на обекта продължава при строг контрол от страна на обединение "Консорциум Аркад" предвид обявеното извънредно положение в страната и при спазване на всички мерки, обявени от Националния оперативен щаб. Екипът на "Булгартрансгаз" изказва своите съболезнования на семейството на загиналия работник.


Мерките, които бяха взети от държавата и като организация, която

Мерките, които бяха взети от държавата и като организация, която ...

......... но се забавя, тъй като всеки шофьор, които идва в България, подпълва бланката от РЗИ, за да бъде карантиниран. Проблемът щял да бъде решен в най-скоро време, увери Кичиков. До 30 км. се стопи опашката от тирове на "Капитан Андреево" От БЧК съобщиха, че разполагат с храна за 3-4 дни


Съюзът на международните превозвачи у нас осигурява храна, вода и

Съюзът на международните превозвачи у нас осигурява храна, вода и ...

......... моменти опашката достига до 50 км. и приключва в района на Харманли.Българският червен кръст, Турският червен полумесец и Международната асоциация по транспорта организират хуманитарна операция сред шофьорите. Вчера ъс заповед на здравния министър Кирил Ананиев временно беше забранено влизането в България на тирове, пътуващи за Турция. Часове по-късно обаче заповедта беше отменена.


Едва 10% от обичайните курсове се изпълняват от централната автогара

Едва 10% от обичайните курсове се изпълняват от централната автогара ...

......... нужда да пътуват до някой от областните градове, да се обадят на гише "Информация" към съответната автогара, за да разберат има ли автобус, който могат да използват. Припомняме, вчера стана ясно и че са спрени автобусите до София и почти всички линии от областните центрове към останалите населени места в Северозапада.


Недоговорените бюджети по европейските програми, които са към Министерство на

Недоговорените бюджети по европейските програми, които са към Министерство на ...

......... цяла Европа, страната ни предлага Преходната национална помощ да бъде приложена чрез адаптивни инструменти към настоящата ситуация, като останат ограниченията единствено в секторен план. "Също така предлагаме и с цел гарантиране перспективата на фермерите да продължим дебата за ОСП, а този за Зелената сделка да бъде отложен", допълни още Танева.


Спортната зала

Спортната зала "Колодрум" в Пловдив стана полева болница за днес. ...

......... за недопускане на разпространението на коронавирус, разпоредени от Националния оперативен щаб. Тренировките за разгръщане на полеви болници в спортни зали в областни градове се ръководят от Националния оперативен щаб и в тях участват Министерството на отбраната, Министерството на вътрешните работи, Министерството на здравеопазването, Държавна агенция "Държавен резерв и военновременни запаси".


Променя се формата на декларацията за пътуващите по работа извън

Променя се формата на декларацията за пътуващите по работа извън ...

......... лична карта и декларация. Декларацията и в този случай ще остава при служителите на КПП. Промяната се прави след анализ на ефективността от първите 3 дни на функциониране на контролно-пропускателните пунктове КПП в областните градове, както и препоръки от страна на граждани. Също така целта е да се предотвратят злоупотреби.


Министерството на регионалното развитие и благоустройството ще пренасочи 40.4 млн.

Министерството на регионалното развитие и благоустройството ще пренасочи 40.4 млн. ...

......... в рамките на техните оперативни програми. Изменението предвижда извършените разходи да бъдат допустими, считано от 1 февруари 2020 г.Коронавирусът е най-голямата тема за България и света, но ако искате да следите лесно какво друго си струва да знаете, четете новата рубрика "Новини без коронавирус".Всичко, което трябва да знаете за:Коронавирусът (964)


Няма въведени ограничения по републиканската пътна мрежа заради започналите през

Няма въведени ограничения по републиканската пътна мрежа заради започналите през ...

......... км 1+750 до км 5+753 е ограничено за МПС общо тегло над 7 т. Обходен маршрут: път III-303 Българене - Малчика - Аспарухово - Левски. Срок - целогодишно.; Път ІІІ-304: Движението по път III-304 Изгрев - Трънчовица - Бацова махала - Новачене - Дебово от км 0+030 до км 2


Със заповед на кмета на община Пещера от утре се

Със заповед на кмета на община Пещера от утре се ...

......... два павилиона - УНГ - отделението и урологичното отделение. Правим всичко възможно да сме в готовност и да се отзовем на всеки един пациент". Припомняме, че потвърдените случаи у нас са 163, като излекуваните са трима, а трима други починаха. Страната въведе редица строги мерки за ограничаване движението на хората.


Самолет от селскостопанската авиация се включи в битката срещу коронавируса,

Самолет от селскостопанската авиация се включи в битката срещу коронавируса, ...

......... и на домоуправители на жилищни блокове, регистрирани на територията на общината. От вчера са поставени и първите 17 мобилни мивки с течен сапун за безплатно ползване от гражданите на публични места в града. Припомняме, коронавирусът достигна и Бургаска област. Първият случай, потвърден преди дни, беше на 39-годишна жена от Карнобат.


Перник влиза от криза в криза. Това стана ясно от

Перник влиза от криза в криза. Това стана ясно от ...

......... закани да съди екоминистъра Емил Димитров. Напрежението между двамата не стихва. За кмета министърът не разбрал кой какви разрешителни трябва да издава.Простено е, човек бърка, каза кметът на Перник, но иска в съда двамата да изчистят отношенията си. Иначе градът се чисти ежедневно, за да се справи и с коронавируса.


Министерство на околната среда и водите стартира обществено обсъждане за обявяването

Министерство на околната среда и водите стартира обществено обсъждане за обявяването ...

......... BG0000567 "Гора Блатец", разположена в землището на с. Блатец, община Сливен, област Сливен; - защитена зона BG0000593 "Билерниците", разположена в землищата на с. Ботуня, община Криводол, област Враца, и с. Стояново, община Вършец, област Монтана; - защитена зона BG0000625 "Изворо", разположена в землището на гр. Разлог, община Разлог, област Благоевград.


Всички жители на община Левски получават безплатно маски за многократна

Всички жители на община Левски получават безплатно маски за многократна ...

......... с маски, които са за многократна употреба. Мисля, че всяка община може да си го позволи. Има огромна армия от шивачки, които биха се включили в такъв процес и биха били много полезни, категорична е Александрова. Тя изрази надежда, че до десетина дни цялата община ще бъде обезпечена с маски.


Поредна група чуждестранни туристи беше ескортирана от Банско, съобщи БНТ.

Поредна група чуждестранни туристи беше ескортирана от Банско, съобщи БНТ. ...

......... бе този на 9-годишно дете от Англия в Банско. По-късно пък стана ясно, че в Троян е регистриран първи случай на коронавирус, като заразеният е мъж, работил като ски учител в Банско. С кордон изведоха британците от хотела на Лъвов мост 80 души трябва да отпътуват днес с чартърен полет


Въвеждат извънредни мерки в ромския квартал на Казанлък, съобщава bTV.

Въвеждат извънредни мерки в ромския квартал на Казанлък, съобщава bTV. ...

......... какви са задължителните изисквания за предпазване от коронавирус. Припомняме, от вчера в новозагорския квартал "Шести" също е въведен пропускателен режим по настояване на общинския кризисен щаб. И в ромския квартал "Надежда" в Сливен вече има постоянно полицейско присъствие. Въведоха пропускателен режим в Нова Загора Медиатори разясняват с мегафон извънредните мерки


От РЗИ са установили, че фирмата, извършваща дезинфекцията на завода

От РЗИ са установили, че фирмата, извършваща дезинфекцията на завода ...

......... служителите, за които е възможно това и второ, за дезинфекция на предприятието", обяснява д-р Снежана Димитрова. Припомняме, че стотици служители недоволстваха заради липсата на предпазни средства. Без осигурени предпазни средства и безопасни условия на труд, работниците отказаха да влязат в завода и обявиха стачка. От ръководството признаха, че има проблем.


Служители Изпълнителна агенция

Служители Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация" в Пазарджик плашат с протест, ...

......... подновяват лицензи на транспортни фирми, карти за квалификация и дигитални карти. Всичко това излага работещите на риск от заразяване с коронавирус. От Министерството на транспорта поясниха, че още миналата седмица всички структури на "Автомобилна администрация" са били снабдени със защитни средства. Освен това били осигурени и специални облекла за инспекторите.


Повече от 1/3 са намалели возещите се в метрото в

Повече от 1/3 са намалели возещите се в метрото в ...

......... изискват от тях да дезинфекцират входовете и асансьорите. Относно проблема с Втора градска болница - кметът каза, че там ще работи едно инфекциозно отделение, осигурени са и апарати, и маски за лекарите. "По-строги мерки за София засега не се предвиждат, но могат да бъдат наложени, ако се налага", каза Фандъкова.


Вечерен час за всички жители въведоха и в Козлодуй, съобщава

Вечерен час за всички жители въведоха и в Козлодуй, съобщава ...

......... местната управа в града за ограничаване на разпространението на коронавируса. Припомняме, преди дни стана ясно, че вечерен час е въведен и в Чирпан. Вчера пък Банско беше поставен под пълна карантина за 2 седмици. Чирпан въвежда вечерен час заради коронавируса След 19 часа гражданите трябва да са по домовете си


Оперативният щаб е решил Банско да бъде поставено под карантина

Оперативният щаб е решил Банско да бъде поставено под карантина ...

......... карантина две седмици. Щабът отправя предложение към министъра на здравеопазването да издаде заповед. Заповедта вече се пише, заяви на извънреден брифинг Венцислав Мутафчийски. От този час на днешна дата се въвеждат следните противоепидемични мерки: забранява се влизането и излизането от град Банско на всички лица пребиваващи на територията на града.


От днес Варна превантивно въвежда ограниченията за влизане на чужди

От днес Варна превантивно въвежда ограниченията за влизане на чужди ...

......... Същата мярка ще бъде предприета и спрямо пристигащите на Летище Варна пътници от въпросния списък държави. Новото при пристигащите на Летище Варна е, че ще попълват декларации за страната, от която реално пристигат. МВнР повиши индекса на риск при пътуване за редица държави Китай и Иран все още остават с най-всок индекс


Камион е катастрофирал с лек автомобил в района на отбивките

Камион е катастрофирал с лек автомобил в района на отбивките ...

......... часа", но не уточниха подробности. От АПИ информират, че временно движението по път III-2009 Девня - Суворово на пътен възел "Суворово" на АМ "Хемус" се осъществява в една лента поради ПТП. Трафикът се регулира от "Пътна полиция". Тежката катастрофа е станала около 11, 30 ч. днес на магистралата край Девня.


Пожар горя в центъра на Русе, съобщава БГНЕС. Инцидентът е

Пожар горя в центъра на Русе, съобщава БГНЕС. Инцидентът е ...

......... сграда на улица "Александровска" в района на СУ "Христо Ботев", в помещение на кабелен оператор. Електрозахранването и газоподаването към сградата незабавно са били прекратени. Пристигналите на мястото четири противопожарни екипа са успели да потушат пламъците за броени минути. Всички хора са били своевременно евакуирани от сградата. При инцидента няма пострадали.


19-годишно момиче, пристигнало с автобус от Испания, беше задържано на

19-годишно момиче, пристигнало с автобус от Испания, беше задържано на ...

......... от автобуса са попълнили декларации и при нужда ще бъдат потърсени. Всички те обаче остават под карантина. На място имаше две линейки, както и екипи на полицията. Една от колите на Спешната помощ е била повикана, тъй като мъж е получил епилептичен припадък. С другата към болницата е откарано момичето.


Регионалната библиотека във Велико Търново започна прием на онлайн заявки

Регионалната библиотека във Велико Търново започна прием на онлайн заявки ...

......... дистанционно електронен каталог на наличните книги. В периода на извънредно положение, читателите няма да бъдат глобявани за ненавременно върнати книги.Заявки за доставка на книги до адрес могат да бъдат подадени на сайта на институцията, чрез електронна поща, както и на дежурния телефон.Всичко, което трябва да знаете за:Новини без коронавирус (102)


От утре спира работата и в трите рудника на

От утре спира работата и в трите рудника на "Мини ...

......... термичните централи. По тази причина той изключва да има проблем с обезпечаването на работата им с години напред. Андонов обясни, че дежурни екипи ще остават на работа, за да могат да реагират при непредвидени обстоятелства. Припомняме, по-рано днес стана ясно, че до края на месеца спира работа и завод "Арсенал".


Още десет души посетители е имало в хотела със заразеното

Още десет души посетители е имало в хотела със заразеното ...

......... гостите и персонала. Ски зона Банско продължава да работи въпреки призивите на властите подобни обекти да бъдат временно затворени. В момента общинското ръководство в Банско заседава извънредно и ще търси съдействието на прокуратурата, за да се установи каква е ситуацията в апартаментните комплекси, повечето от които са собственост на чужденци.


И община Ямбол организира система за доставка на храни и

И община Ямбол организира система за доставка на храни и ...

......... изцяло логистична. След получено обаждане екип ще посети нуждаещите се, които трябва да предоставят информация за продуктите или лекарствата, които желаят да им бъдат доставени. Ръководството на община Ямбол призовава и всеки един от гражданите: ако възрастен човек се обърне за помощ към вас - отзовете се и бъдете съпричастни!


Днес всички храмове на габровската околия провеждат свето служение и

Днес всички храмове на габровската околия провеждат свето служение и ...

......... "Светата православна църква счита, че във време на изпитание, сме длъжни да покажем най-доброто от себе си и не трябва да се отказва служение и опрощение." Припомняме, че в Габрово бе открит първи случай на коронавирус у нас. Излъчват онлайн литургиите от "Св. Александър Невски" Заради коронавируса и извънредното положение


За кратко днес Елин Пелин и Горна Малина са останали

За кратко днес Елин Пелин и Горна Малина са останали ...

......... /ЕСО/ и засегна кабели на ЧЕЗ. Пожарът е тръгнал от запалени стърнища. От ЧЕЗ са осигурили осигуриха ток по алтернативен път по най-бързия възможен начин. Служителите на дружеството започват работа по отстраняване на нанесените щети. Връщането към обичайната схема на електрозахранване ще доведе до кратковременни оперативни изключвания, предупреждават от ЧЕЗ.


Отворени за пътници и товари са ГКПП

Отворени за пътници и товари са ГКПП "Калотина-Градина" и ГКПП ...

......... началникът на "Гранична полиция" на Сърбия генерал Милян Станоевич и българският посланик Радко Влайков. Министерството на външните работи препоръчва на българските граждани, пътуващи за/или преминаващи транзитно през Сърбия, да следят чрез интернет страниците на МВнР, Посолството в Белград и ГК-Ниш актуалните разпореждания на сръбските власти, променящи се поради динамичната обстановка.


Лежащо болните пациенти на Втора градска болница, която ще бъде

Лежащо болните пациенти на Втора градска болница, която ще бъде ...

......... работи само с едно отделение. Припомняме, вчера стана ясно, че здравният министър Кирил Ананиев е разпоредил да се извърши реорганизация на Втора градска болница, така че да приема случаи на коронавирус. Втора градска болница в София става инфекциозна при нужда До 72 часа я трансформират, за да приема заболели от коронавирус


От Столична община призоваха софиянци да са отговорни и дисциплинирани,

От Столична община призоваха софиянци да са отговорни и дисциплинирани, ...

......... дебитни карти) с цел избягване на допир до банкноти и монети. - Препоръчваме на домоуправителите на жилищните блокове и кооперации да организират ежедневно миене и дезинфекциране на входове, асансьори и стълбища. От нас зависи да успеем да овладеем разпространението на заразяването с COVID-19. Заедно ще се справим, увери кметът Фандъкова.


Първи ден след въвеждането на забраната за продажба на билети

Първи ден след въвеждането на забраната за продажба на билети ...

......... пътниците да пипат бутоните с ръце. Освен това на видно място в автобуса са поставени съобщения, в които се разясняват новите изисквания на Столичната община. "Нека се пазим взаимно!", апелират се пътниците. Източник: Обновена Забраняват продажбата на билети от шофьорите в градския транспорт в София Заповедта е издадена от столичния кмет


Дезинфекцират столичните пазари в кварталите

Дезинфекцират столичните пазари в кварталите "Красно село", "Борово" и "Иван ...

......... криза, искаме да ги направим безопасни както за търговците, така и за посетителите", обясни Драгомир Димитров. Откритите площи се третират със сертифицирани препарати, които се прилагат в градския транспорт и други обществени пространства. Всички търговци са получили копие от разпореждането на директора на "Пазари Възраждане", както и инструкции за работа.


Втори ден продължава протестното шествие на траурните агенции, съобщават от

Втори ден продължава протестното шествие на траурните агенции, съобщават от ...

......... за лобизъм. Те очакват местната власт да дава възможност само на приближени фирми да извършват погребална дейност. Припомняме, вчера недоволни от погребалния бранш отново излязоха на протестно шествие, което блокира центъра на София. Шествие с катафалки блокира центъра на София От погребалния бранш настояват за регламент, сега бил тотален хаос


Пътници, пристигащи от рискови дестинации, ще бъдат пропускани в Северна

Пътници, пристигащи от рискови дестинации, ще бъдат пропускани в Северна ...

......... всички пътници, независимо от гражданството им. На организирани туристи, пътуващи с автобуси или микробуси, които са пребивавали в рисковите държави, ще бъде отказвано влизане в Северна Македония. Ако сред тях има граждани на Македония, те ще могат да се приберат в страната си през ГКПП Гюешево - ГКПП Деве баир.


Между 1 и 1,5 т капсул-детонатори са се взривили в

Между 1 и 1,5 т капсул-детонатори са се взривили в ...

......... на около 60-70 метра от склада. Те също са засегнати от взривната вълна. Порезните им рани са от счупени стъкла и разбита дограма на прозорците в помещенията, където са били работниците. Напълно унищожени са складът и продукцията от капсул-детонатори в него. На тяхното място сега има дълбока яма, твърдят очевидци.


Шествие с катафалки блокира центъра на София днес, съобщават от

Шествие с катафалки блокира центъра на София днес, съобщават от ...

......... наредби са "юридически абсурд". Те негодуват, че в бранша има тотален хаос и всеки прави каквото си иска. От бранша твърдят, че от това имат интерес самите общини, защото искат чрез наредбите да вменяват правила на своите директни конкуренти. По тази причина те настояват да се въведе регламент, специален закон.


Община Бургас ще поиска до дни да бъде разкрита оторизирана

Община Бургас ще поиска до дни да бъде разкрита оторизирана ...

......... маски и ръкавици, като общината ще осигури необходимите количества. Такива ще бъдат предоставени и на органите на МВР, които работят с граждани. През последните дни много студенти и работници са се завърнали от Северна Италия. Кметът ги призова да търсят връзка с личните си лекари, които имат алгоритъм за действие.


Чиста питейна и битова вода искат гражданите на Ботевград. Хората

Чиста питейна и битова вода искат гражданите на Ботевград. Хората ...

......... от години. Те очакват да се подмени остарялата водопреносна мрежа. Тази наша кауза ще продължи, категоричен бе Николов. Хората са категорични, че няма да се откажат от битката си чиста вода. И Ботевград изправен пред водна криза като Перник Градът има вода за битови нужди за 6 седмици, алармира кметът


Унищожиха невзривен боеприпас в град Крън, съобщават от Министерството на

Унищожиха невзривен боеприпас в град Крън, съобщават от Министерството на ...

......... Унищожиха невзривен боеприпас в град Крън, съобщават от Министерството на отбраната. Той е бил открит в частен имот в града вчера. Става въпрос за 152-милиметров артилерийски снаряд. При спазване на мерките за безопасност той е бил транспортиран и унищожен на Учебен център "Тюлбето" в Казанлък от военнослужещи от Сухопътните войски.


Новият мост над река Мелнишка беше изградено за рекордните 10

Новият мост над река Мелнишка беше изградено за рекордните 10 ...

......... че придошла река затвори основния път. Придошла река затвори основен път към Мелник Багери разчистват под дъжда Кметът на града сутринта заяви, че се надява до няколко часа участъкът ще бъде разчистен. Местни жители коментираха, че при рехабилитацията на пътя е била допусната грешка с разрушаването на стогодишния каменен мост.