За повишен риск от пожари след прибирането на зърнената реколта

За повишен риск от пожари след прибирането на зърнената реколта ...

......... Той подчертава, че ситуацията ще се усложнява. В някои случаи ставали и умишлени палежи. Кметът допълва още, че рискът е висок и в самите населени места, тъй като дворовете на изоставени имоти са с висока, вече изсъхнала растителност.  Кметовете на 44-те села са предупредени да информират противопожарните групи за усложнената обстановка.


Военнослужещи от Сухопътните войски обезвреждат невзривени боеприпаси в пловдивското село

Военнослужещи от Сухопътните войски обезвреждат невзривени боеприпаси в пловдивското село ...

......... тип "бухалка". След искане на главния секретар на МВР и по разпореждане на командира на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов е изпратено формированието за унищожаване на боеприпасите. След проверка на място се очаква откритите боеприпаси да бъде транспортирани и унищожени малко по-късно при спазване на всички необходими мерки за безопасност.


Малките населени места в страната ще получат възможност за финансова

Малките населени места в страната ще получат възможност за финансова ...

......... структура на регионалните съвети за развитие. Те ще са и основните двигатели на процеса за идентифициране на най-значимите проекти за районите.""Стратегическите консултации в страната продължават и в следващите седмици със съдействието на Световна банка, очакваме да въвлечем максимален брой заинтересовани страни и мнения по предложените варианти", каза още заместник-регионалният министър.


Европейският съюз даде на Варшава два месеца, за да покаже,

Европейският съюз даде на Варшава два месеца, за да покаже, ...

......... следващия седемгодишен бюджет на блока.Тя вече се изправи срещу намеци, че може да е длъжница на правителствата във Варшава и Будапеща, след като се превърна в компромисен кандидат за председател на Еврокомисията от части заради съпротивата на Полша и Унгария срещу Франс Тимерманс, холандски социалист и силен критик на ПиС.


До седмици започва реставрация на сградите на Астрономическата обсерватория в

До седмици започва реставрация на сградите на Астрономическата обсерватория в ...

......... не е прекъсвал и така ще бъде занапред. Съвсем нормално е човек да се интересува от света, в който живее, особено в центъра на столицата да се погледне към небето през 120-годишен телескоп. Това със сигурност привлича хората. Точно затова се надявам сградите да бъдат много по-приветливи", коментира доц. Овчаров.


Спасиха туристка със счупен крак на Витоша, съобщава bTV. Пострадала

Спасиха туристка със счупен крак на Витоша, съобщава bTV. Пострадала ...

......... призовават туристите да тръгват добре подготвени, със застраховка и предварително да са проучили избрания маршрут. Припомняме, вчера планинската спасителна служба оказа помощ и на англичанин, който беше ударен от мълния в планината край Сандански. Спасиха англичанин, ударен от мълния край Сандански Прекарал 3 часа сам в планината, докато го откриятЗатвориха пътя за събора в Рожен заради пожар, съобщава БНР.

Затвориха пътя за събора в Рожен заради пожар, съобщава БНР. ...

......... фирма на събора пламъците, избухнали между Проглед и Чепеларе, са били потушени. Запалил се е товарен автомобил със слама. Няма пострадали хора при инцидента. Движението в района беше затворено за около час, а в момента се пропуска контролирано. Заради затруднения трафик се образуваха колони от чакащи автомобили, пътуващи за събора.


До края на 2021 година българският участък Сливница - Драгоман

До края на 2021 година българският участък Сливница - Драгоман ...

......... заявила, че с реализирането на тези проекти ще бъдат намалени задръстванията на границата. "Радваме се, че и България строи магистрала и че пътуването за туристите ще стане много по-лесно. Разговаряхме и за железопътните връзки, като се надявам отсечката в Сърбия да е готова до 2024 година", каза още Зорана Михайлович. 


Вече от месеци не достигат шофьори на автобуси от градския

Вече от месеци не достигат шофьори на автобуси от градския ...

......... на повече жени в бранша. Разглежда се и идеята да се осигурява безплатна квартира за шофьори от други населени места. През 2018 г. загубите и задълженията на дружеството са над 7 милиона лева. Увеличават с 10% три години заплатите на шофьорите в столичния транспорт Според БСП споразумението не е достатъчно


Кола помете 6-годишно дете в курортния град Вършец, съобщават от

Кола помете 6-годишно дете в курортния град Вършец, съобщават от ...

......... било на пътното платно. За щастие то не е пострадало сериозно. Детето е било прегледано на място от екип на спешна помощ, а при допълнителен преглед в болницата в Монтана е било установено, че няма телесна повреда. Пробата за алкохол на водача е отрицателна. Връчен му е акт за нарушение.


Лекари от столичната болница

Лекари от столичната болница "Пирогов" преглеждат безплатно деца в Хасково, ...

......... Отделение "Уши, нос, гърло" в "Пирогов", посочи, че досега са прегледани над 16 000 деца от цялата страна. След няколко месеца лекарите отново ще се върнат, за да направят анализ на откритите заболявания на прегледаните деца. Родителите са доволни от кампанията и се надяват, че прегледи ще се правят всяка година.Пореден протест срещу закони, свързани със закрилата на детето, се

Пореден протест срещу закони, свързани със закрилата на детето, се ...

......... излязоха с искането за разследване на Социалните служби при случаи на неправомерно извеждане на деца от семействата им и въдворяването им в институции или приемна грижа. От социалното министерство категорично отрекоха да се подготвя Закон за детето и спряха работата по Националната стратегия за детето. Въпреки това протестите не стихнаха.


Изненадващи проверки започнаха Българската агенция по безопасност на храните и

Изненадващи проверки започнаха Българската агенция по безопасност на храните и ...

......... връчват след седмица. Припомняме, до този момент огнищата на чума по свинете у нас са 16. На 16 юли свиневъди обявиха, че са необходими железни мерки и военно положение заради разпространието на заразата. Железни мерки и военно положение искат свиневъди Настояват за незабавно намесване на държавата за решаване на проблема


Временно движението при км 393 на АМ

Временно движението при км 393 на АМ "Хемус" в посока ...

......... Временно движението при км 393 на АМ "Хемус" в посока София се осъществява с повишено внимание. Причината е почистване на разлято масло върху пътното платно. Това съобщиха от АПИ.  Движението се регулира от "Пътна полиция".


Планински спасители спасиха двама японски парапланеристи в района на Дупница,

Планински спасители спасиха двама японски парапланеристи в района на Дупница, ...

......... Японецът обяснил, че е в добро състояние, но има болки в кръста. Той е бил откаран в местната болница, където направените му изследвания показали, че има съмнения за счупен прешлен. По тази причина чужденецът е транспортиран до "Пирогов". Вторият пострадал се е ударил при приземяване, но състоянието му е стабилно.


Пловдивският окръжен съд призна за невинен д-р Иван Димитров по

Пловдивският окръжен съд призна за невинен д-р Иван Димитров по ...

......... без да са били извадени", посочи прокурорът по делото.След сблъсъка е последвала стрелба по крадеца. Жоро Джевизов е починал от една огнестрелна рана, куршумът е попаднал в гърдите му отгоре надолу и е засегнал белия му дроб. "Стреляно е от упор, не от терасата", заяви зам. окръжният прокурор Галин Георгиев.С общо 15 електрически велосипеди столичани ще могат да се

С общо 15 електрически велосипеди столичани ще могат да се ...

......... 10 - 19 ч. и събота - неделя: 9 - 19 ч. Цената за отдаване под наем за 3 часа ще бъде 15 лв. през работните дни и 20 лв. през уикенда. Планирано е услугата да бъде достъпна до края на м. октомври или до задържането на подходящи метеорологични условия.


Цанко Цанков завърши плувния си маратон от нос Емине до

Цанко Цанков завърши плувния си маратон от нос Емине до ...

......... и 19 минути, пресмята бТВ. 31-годишният Цанко е национален шампион и рекордьор по плуване, подготвя се от 8 месеца за това предизвикателство. Морска администрация, Гранична полиция и Военноморска база Бургас участваха с много сложна логистика. В Трафик кулата на пристанище Бургас проследиха движението на катера, който съпътства 31-годишния Цанко Цанков.


4334 сигнала за излезли от употреба автомобили са били получени

4334 сигнала за излезли от употреба автомобили са били получени ...

......... до 30 април тази година са постъпили около 250 сигнала за излезли от употреба автомобили. Фандъкова посочи, че от 2009 г. до 2019 г. над 8000 автомобила са били премахнати доброволно от собствениците им, а принудително - над 1500 автомобила. Общо подадените сигнали за десетте години пък са 13 800.


Две незрящи жени пропаднаха в необезопасен изкоп на улица във

Две незрящи жени пропаднаха в необезопасен изкоп на улица във ...

......... момента той вече се запълва от фирмата, която го е изкопала. Те се извиниха на пострадалите. Изкопът е бил направен, за да се постави фундамент за светеща пешеходна пътека на улица "Петко Стайнов". Проблемът бил, че в района няма тротоари, а там всеки ден преминават хора със затруднения в зрението


Няма незаконно изсичане на държавен горски фонд в Община Сандански.

Няма незаконно изсичане на държавен горски фонд в Община Сандански. ...

......... наближаващите местни избори. Те изразяват надеждата си, че в хода на кампанията ще се обръща повече внимание на предложения за политики и концепции, а не на клевети. Яне Янев обвинява кмета на Сандански за "вандалска сеч" на вековни дървета Злосторниците заслужават присъди като за отнет човешки живот, категоричен е той


Жителите от столичния квартал

Жителите от столичния квартал "Обеля" излизат на протест срещу застрояването ...

......... достатъчно места за отдих на жителите. Организаторите съобщават, че протестите ще се провеждат всеки ден до 25 юли. В случай че исканията им не бъдат изпълнени, те имат готовност да подновят протестните действия. Протест в "Младост" срещу строеж на 12-етажен хотел Чистотата и правото на нормален живот ще се нарушат


Кметът на Община Казанлък Галина Стоянова изпълни обещанието си да

Кметът на Община Казанлък Галина Стоянова изпълни обещанието си да ...

......... обясни тя. По нейни думи общината не е отделила никакви средства от бюджета си, но е помогнала с логистика, експертна помощ и координация. 15 фирми от Казанлък са дарили строителни материали за общо 23 200 лв. за възстановителните дейности. Обновена Мълния порази къща в Казанлък В Пловдив гръм удари дърво


За

За "вандалска сеч" на вековни дървета в Сандански алармира Яне ...

......... бреговете на Санданска Бистрица е белият дроб на града ни. Злосторниците заслужават присъди като за отнет човешки живот", категоричен е той. Припомняме, вчера стана ясно, че Етичната комисия на ГЕРБ ще извърши проверка на кмета на Сандански заради сигнал за незаконен строеж в градския парк, също подаден от Яне Янев.


Собственикът на терена пред блок 73 в ж.к.

Собственикът на терена пред блок 73 в ж.к. "Младост 1" ...

......... било издадено разрешение за строеж на търговска сграда, свързана с метрото, но в последствие е била предложена нова улична регулация. Тя изтъква обаче, че имотът им никога не е бил отреден за озеленяване. Протест в "Младост" срещу строеж на 12-етажен хотел Чистотата и правото на нормален живот ще се нарушат


Пожар избухна в заведение на главната улица в Пловдив, съобщават

Пожар избухна в заведение на главната улица в Пловдив, съобщават ...

......... главната улица в Пловдив, съобщават от "24 часа". Веднага след появата на пушека персоналът и клиентите са били изведени навън. Няма пострадали. Огнеборците смятат, че се е подпалил коминът на заведението, в което освен готвена храна се предлагат и други продукти. Това не е първият подобен инцидент в този обект.


Врачани се тревожат, че няма никаква прозрачност при извозването на

Врачани се тревожат, че няма никаква прозрачност при извозването на ...

......... на същия собственик. Според Милен Стоянов от Българска Асоциация Биопродукти (БАБ) пък трябва да се знае дали става въпрос за отпадък или за продукт, тъй като процедурите за извозване в двата случая са различни. Областният управител на Враца отрича да има изтичане на серовъглерод Химикалите се съхраняват в стари съдове


Година след ремонта на ремонта има нужда от трети ремонт

Година след ремонта на ремонта има нужда от трети ремонт ...

......... още при изграждането на обекта. По закон обаче трябвало да изпълнят възложения проект. Чобанов контрира, че е било възможно още при строителството да се сигнализира за проблема, така че проектът да се промени. След теча и стъклата на Ларгото се напукаха Куполът на „Антична Сердика” е повреден месец след откриването


Заради провеждането на традиционния събор

Заради провеждането на традиционния събор "Рожен 2019" движението от отклонението ...

......... пътя Пампорово -Смолян. Поради очакване за натоварен трафик по пътя Пловдив - Смолян на шофьорите на товарни автомобили се препоръчва да използват обходни маршрути: - Пловдив - Кричим - Девин - Стойките - к. к. Пампорово - Смолян и обратно; - Пловдив - Кърджали - Ардино - Смолян и обратно.


Блок в Русе пропищя от жрици на любовта. Хора излизат

Блок в Русе пропищя от жрици на любовта. Хора излизат ...

......... проститутките. Полицията само им прави проверки на документите и резултат няма, жалват се хората. Децата от блока се страхуват, когато се прибират късно се налага да ги посрещат. Освен това пространството около блока е превърнато в тоалетна. Нямало къде да се изхождат, затова жителите искат да се сложи химическа тоалетна.


Кметът на севлиевското село Сенник Цветан Цонев е сигнализирал за

Кметът на севлиевското село Сенник Цветан Цонев е сигнализирал за ...

......... от РИОСВ - Велико Търново заяви, че за всички отпадъци имало документи в инспекцията. Според експертите отпадъците не били опасни и за жителите, но може да са опасни за околната среда. На жителите от селото е обещано материалите да бъдат премахнати. В петък регионалната инспекция щяла да направи втора проверка.


Свлачище в търновското село Калайджии застрашава да откъсне достъпа до

Свлачище в търновското село Калайджии застрашава да откъсне достъпа до ...

......... да пада, падна. Свлачището продължи да се движи", уточни кметът на Златарица Пенчо Чанев. От комисията са коментирали, че бюджетът им за тази година е около 80 милиона лева, а пари се отпускат приоритетно, за най-нуждаещите се райони. Ако бъдат намерени средства, ще се дадат и за свлачището в Калайджии.


Кола изгоря на паркинг в Казанлък, съобщава БГНЕС. Автомобилът е

Кола изгоря на паркинг в Казанлък, съобщава БГНЕС. Автомобилът е ...

......... на ул. "П. Ганин". За пламналия пожар са сигнализирали граждани. Двигателят и таблото на колата са напълно изгорели. Предполага се, че става въпрос за умишлен палеж. Когато собственикът на джипа е видял автомобила си тази сутрин, е изпаднал в шок. Според него няма причина за палежа. Превозното средство е застраховано.


Мъж и дете загинаха при катастрофа край Плевен, съобщават от

Мъж и дете загинаха при катастрофа край Плевен, съобщават от ...

......... прав пътен участък. Колата е изхвърчала от пътя и се е забила в крайпътно дърво. Водачът и 4-годишно дете, което пътувало с него, са загинали на място. Наложила се е и намеса от противопожарните екипи за изваждане на телата от огънатите ламарини. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава.


Воден смерч се образува на българското Черноморие, съобщи бТВ. Явлението

Воден смерч се образува на българското Черноморие, съобщи бТВ. Явлението ...

......... Черноморие, съобщи бТВ. Явлението е наблюдавано в района на Несебър и Равда. Водните смерчове се характеризират със спираловиден фуниевиден стълб, свързващ голям купесто-дъждовен облак с водна повърхност. Такива спираловидни стълбове често се образуват в областите, близки до екватора и са по-редки в умерените ширини. У нас се появява сравнително рядко.


Един човек е загинал при пожар в жилищен блок в

Един човек е загинал при пожар в жилищен блок в ...

......... ч. тази нов на десетия етаж в блок в квартал "Казански", съобщава БТВ. Пожарът обхваща и жилището на 11-ти етаж, което също изгаря. Неустановено към момента овъглено тяло е открито в апартамента на десетия етаж. От водата за гасене на пожара е пострадало и жилището на деветия етаж на блока.


Лошото време над цяла България докара сняг на връх Мусала.

Лошото време над цяла България докара сняг на връх Мусала. ...

......... минусови температури, върхът има снежна покривка и летен снежен човек. Припомняме, че за днес има обявени оранжев и жълт код за по-голямата част от страната.  Валежите ще се усилват, ще има и гръмотевични бури, а в източните райони от Южна България количествата валежи ще са между 40 и 60 л/кв.м, както и бури и градушки.


През следващото денонощие, под влияние на студен атмосферен фронт, времето над

През следващото денонощие, под влияние на студен атмосферен фронт, времето над ...

......... места в централните и източните райони от Южна България количествата валежи ще са между 40 и 60 л/кв.м, ще има и гръмотевични бури и градушки. Ще духа умерен до силен северозападен, в Източна България - югоизточен вятър. Температурите ще се понижат и ще са предимно между 20 и 25 градуса.


Джип

Джип "Форд-Рейнджър" блъсна дете на пешеходна пътека в Благоевград. Инцидент ...

......... Инцидент става отново на бул."Джеймс Баучер" в 14 и 30 часа, съобщава БГНЕС. Няма опасност за живота 8-годишното момче е прието в МБАЛ-Благоевград с травма на стъпало и натъртвания. Детето пресичало пешеходна пътека тип "Зебра" върху тротинетка. Инцидентите на пешеходни пътеки зачестяват ИПБ: Трябват действия на практика, а не на хартия


Министърът на културата Боил Банов се самосезира по повод публикации

Министърът на културата Боил Банов се самосезира по повод публикации ...

......... получения сигнал за нерегламентирани намеси върху Белоградчишката крепост, паметник на културата и в района на Белоградчишките скали. Обектите са предоставени за управление на община Белоградчик. Резултатите от проверката ще бъдат оповестени незабавно, съобщава Министерство на културата. Рашидов: Забиват винкели в Белоградчишките скали, това е вандализъм Незабавно да спре нерегламентираната дейност…


Собственици на прасета се сблъскаха със здравни инспектори от БАБХ

Собственици на прасета се сблъскаха със здравни инспектори от БАБХ ...

......... момента дори колегите вземат в 10 километровата зона, за да се установи дали има или няма наличие и тази зона ще бъде постоянно наблюдавана", коментира д-р Георги Митев, БАБХ-Бургас. Първи случай на африканска чума по свинете в Бургаско Случаят е в в животновъден обект в село Зидарово, община Созопол, област Бургас.


От 14 ч. утре, до 14 ч. на 14 юли

От 14 ч. утре, до 14 ч. на 14 юли ...

......... участъка между 49-ти до 53-ти км. За да не се затруднява трафикът през деня късно вечерта ще се монтира рамка, с дължина 32 м, на изграждащата се електронна система за събиране на такси за ползване на републиканската пътна мрежа на база изминато разстояние за превозни средства над 3,5 тона (тол).


Опашки се образуват на границата с Гърция. Още сутринта колоната на

Опашки се образуват на границата с Гърция. Още сутринта колоната на ...

......... са в готовност да проверяват пътуващи в автобуси. Малко по-рано, МВнР предупреди за възможни нови бури през почивните дни в Гърция и съветва българите да следят метеорологичните прогнози и да се информират за актуалната обстановка. 2 км опашка се изви на ГКПП "Кулата" Колите чакат по около половин час, за да преминат границата


От 1 декември гражданите ще могат да следят в реално

От 1 декември гражданите ще могат да следят в реално ...

......... както и метео данни - налягане, влажност, температура, тъй като пряко се ползват за измерване на концентрацията", каза Гърбов. Предвиждаме да добавим и методите за слънцегреене - слънчева радиация, тъй като тя е изключително важна за измерване на газовите концентрации, както и за посока и скорост на вятъра, допълни Гърбов.


Откриха плантация с 300 кг марихуана край Петрич, съобщават от

Откриха плантация с 300 кг марихуана край Петрич, съобщават от ...

......... Областната дирекция на МВР в Благоевград. При специализирана операция вчера в местността Блатото край село Гега са били намерени общо 314 растения, които са били засети в обезлесен участък на Държавния горски фонд. След като са им били взети представителни проби, растенията са били унищожени. По случая е образувано досъдебно производство.


Двуседмична кампания за кастрация, ваксинация и обезпаразитяване на бездомни кучета

Двуседмична кампания за кастрация, ваксинация и обезпаразитяване на бездомни кучета ...

......... информационна система на БАБХ. Това е четвъртата такава кампания в Кюстендил. От "Четири лапи" посочват, че при предишните инициативи през 2010 г., 2012 г. и 2016 г. са били обработени общо 709 кучета и 60 котки. Търсят решение за бездомните кучета в Кюстендил Броят им е между 600 и 800


Жителите на Елин Пелин излизат на протест срещу завод за

Жителите на Елин Пелин излизат на протест срещу завод за ...

......... завод не може да бъде построен без разрешение на министър-председателя, жителите настояват за отговор дали именно Борисов е "дал зелена светлина" за строежа на завода. Обявеният протест ще бъде съвместен с жителите на село Гара Елин Пелин, които негодуват срещу непрекъснатата липса на вода. Той ще се състои тази събота.


Велинград протестира заради авария на водопровод и липса на вода.

Велинград протестира заради авария на водопровод и липса на вода. ...

......... една кандидатура. В същото време на протеста е арестувана жена, след като отказва да напусне пътното платно. Полицията коментира, че не е информирана за протеста, както е според закона, но оставили хората да изразят своето недоволство, съобщава НоваТВ. Във Велинград недоволстват заради чести ВиК аварии Проблемът е от над 10 години


Столичният кмет Йорданка Фандъкова счита, че подаденият днес сигнал от

Столичният кмет Йорданка Фандъкова счита, че подаденият днес сигнал от ...

......... глоба.  Покрай ремонта на Графа вече има един обвиняем - подалия оставка зам.-кмет по транспорта Евгени Крусев, като процесът срещу него днес премина през фазата на разпоредителното заседание.  Дефекти по Графа няма да се отстраняват, само глоба за строителя Неравности, различни фуги, по-малко озеленяване по Графа, но си остава така


24 696 сигнала са били предадени от тел. 112 към

24 696 сигнала са били предадени от тел. 112 към ...

......... София Йорданка Фандъкова посети Районен център 112 София, където се запозна с механизма на приемане, обработване и предаване на сигналите към службите за спешно реагиране и общинските администрации, разговаря с оператори и им благодари за професионализма. По-малко фалшиви повиквания на телефон 112 Единният номер функционира у нас вече 10 години


Верижна катастрофа затруднява движението на

Верижна катастрофа затруднява движението на "Цариградско шосе", съобщава БГНЕС. Пътният ...

......... Верижна катастрофа затруднява движението на "Цариградско шосе", съобщава БГНЕС. Пътният инцидент е станал в района на 4-ти километър. Ударили са се три автомобила.


Столичният общински съвет (СОС) при споразумението със синдикатите за увеличение

Столичният общински съвет (СОС) при споразумението със синдикатите за увеличение ...

......... септември. Дончо Барбалов трябва да каже има ли такава възможност и го призовавам да го направи", заяви Калоян Паргов. Друг е въпросът, по думите на Паргов, защо това споразумение се приема от синдикалните лидери. Шофьорите от градския транспорт поставят ултиматум на Фандъкова Времето за решаване на проблемите изтича, предупреждават те


От гражданската инициатива

От гражданската инициатива "Спаси София" внесоха сигнал в Софийска градска ...

......... е било регистрирано забавяне със 180 дни, по думите на Андрей Зографски, докато в момента според Столична община дните са общо 118. С това се цели санкциите за фирмата изпълнител да бъдат спестени, посочи той. Спаси София: Столична община тихомълком удължи ремонта на Западния парк Децата минават през необезопасени ровове


Камион разпиля товара си и блокира магистрала

Камион разпиля товара си и блокира магистрала "Тракия", съобщава Нова ...

......... в камион, който е превозвал дървен материал. След сблъсъка ремаркето на камиона се е преобърнало и дървените греди са се разпилели по платното. Автомобилът пък се е ударил в телената ограда отстрани на магистралата. Един човек е пострадал при катастрофата. Предполага се, че шофьорът на колата е заспал зад волана.


Откриха останки от римско жилище с глинен водопровод и гроб

Откриха останки от римско жилище с глинен водопровод и гроб ...

......... Мая Мартинова към Регионалния археологически музей - Пловдив. Това не е първото археологическо откритие в Пловдив от ЕVN. През 2012 г. дружеството разкри ранно християнска гробница от IV в. сл. Хр. със стенописи, изобразяващи чудесата на Христос. Към момента тя може да се види в Регионалния археологически музей в града.


Най-модерна технология, инженерство и медицина се комбинират в Полша, за

Най-модерна технология, инженерство и медицина се комбинират в Полша, за ...

......... произвежда редица импланти в различни размери, но в бъдеще титаниевите импланти ще бъдат изработвани специално според нуждите на всеки пациент. Следващият етап на сътрудничество ще бъде т.нар. медицински персонализиран фактор, което значи, че гръбначните импланти ще се произвеждат от 3D принтер за всеки пациент, взимайки предвид нейната или неговата анатомия.


По-малко регистрирани случаи на изхвърлени мъртви делфини по българското крайбрежие

По-малко регистрирани случаи на изхвърлени мъртви делфини по българското крайбрежие ...

......... община, на чиято територия е делфинът, за предприемане на действия съгласно издадено разрешително за разпореждане със защитени видове с цел премахване и обезвреждане на мъртвия делфин. Проверяват дали военните учения в Черно море са причина за смъртта на делфини Регулярно давали разрешения за италиански отпадъци да бъдат транспортирани у нас


Към момента нормативната база е сложна и неработеща, което води

Към момента нормативната база е сложна и неработеща, което води ...

......... жилищата, които вече стават недостъпни за населението. С всеки нов проект, браншът инвестира в общинската инфраструктура, като облагородява жилищните територии и изгражда прилежащите пространства, пишат от асоциацията. Те очакват диалог, а не уволнение на общински служители заради спорни казуси или чрез въвеждането на нови рестрикции и изисквания към строителните процеси. 


Прашна буря скри Гълъбово, съобщава bTV. Тя се е разразила

Прашна буря скри Гълъбово, съобщава bTV. Тя се е разразила ...

......... от черните пътища, които водят към сгуроотвала. Станцията на РИОСВ в центъра на Гълъбово не е отчела превишения по показателите от 19.00 часа вчера до днес. Въпреки това от екоинспекцията в Стара Загора извършват проверка на сметището за неопасни отпадъци на "Брикел". Очаква се резултатите да станат ясни по-късно днес.


Силна буря изкорени дървета и потроши коли в Благоевград, съобщава

Силна буря изкорени дървета и потроши коли в Благоевград, съобщава ...

......... Друга кола в близост също е пострадала. Паднали дървета има и по улиците "Васил Левски", "Менча Кърничева" и други. Не се е стигнало до наводнения от пороя. Щетите са възникнали в началото, когато шахтите са се затруднили да поемат голямото количество дъжд. На няколко места електрозахранването в Благоевград беше прекъснато.


С близо 100 000 лева е ощетена държавата заради груби

С близо 100 000 лева е ощетена държавата заради груби ...

......... за ремонта 10 години. Това означава, че остават 7 години и половина, в които трябва да изпълнява задълженията по подписания договор. Докладът на финансовата инспекция вече е предаден на прокуратурата и се очаква решение от нейна страна. Паметникът на Ботев край Калофер се руши Опасно свлачище заплашва да срути паметника


50-годишна жена е изчезнала в района на Драгоман, съобщава bTV.

50-годишна жена е изчезнала в района на Драгоман, съобщава bTV. ...

......... времето да се влоши и на някои места в планините да има гръмотевични бури. Не се изключват и градушки. Те съветват туристите да подбират внимателно районите за излет и да следят метеорологичната обстановка. По последна информация жената е намерена след часове издирване. От ПСС съобщават, че състоянието й е добро.


Проверяват корабчетата и лодките за разходка във Варна и региона, съобщава

Проверяват корабчетата и лодките за разходка във Варна и региона, съобщава ...

......... са открити нарушения. Той потвърди, че тази година се отчита отлив на туристи. Капитан Енчев увери, че проверките на корабчетата и лодките за разходка по Черноморското крайбрежие ще продължат до края на сезона. Туристическият бранш алармира за слаб сезон по Черноморието Хотелиерите обмислят отстъпки до 30% през юли и август


Министерството на регионалното развитие и благоустройството съобщи вчера, че започва

Министерството на регионалното развитие и благоустройството съобщи вчера, че започва ...

......... срещата за общините от Северен централен район, а на 24 юли в Търговище ще е консултацията за Североизточен район. На 24 юли в Смолян е предвидена среща със заинтересованите страни от Южен централен район.Неправителствените организации, бизнесът и обществените групи могат да се включат със свои предложения и на e-mail: [email protected]


Целогодишен делничен транспорт до природен парк

Целогодишен делничен транспорт до природен парк "Витоша" и Драгалевския манастир. ...

......... се осигури достъп до Драгалевския манастир, до който няма делничен транспорт, посочва общинският съветник. Той е убеден, че с предложените промени в разписанията автотранспортът ще се оптимизира и дори ще има допълнителни приходи. Пускат автобуси за Витоша през ваканцията на учениците От днес училищата в столицата са в грипна ваканция


Пламна локомотивът на пътничския влака Ямбол - Бургас. Няма пострадали,

Пламна локомотивът на пътничския влака Ямбол - Бургас. Няма пострадали, ...

......... пристигнали 4 пожарни коли и гасенето продължава. Инцидентът е станал край "Лукойл Нефтохим". В края на май, инцидент спря бързия влак от София за Горна Оряховица заради дим, излизащ от машинното отделение на локомотива. Горя локомотивът на бързия влак от Бургас за София Временно е преустановено движението между Стара Загора и Чирпан


Шофьорските курсове ще поскъпнат рязко, предупреждава

Шофьорските курсове ще поскъпнат рязко, предупреждава "Нова телевизия". В сряда ...

......... инструкторите симулаторите не са добра идея и се заканват, че ако бъдат принудени да ги купуват, ще започнат протестни действия. "Поредната налудничава идея. Този тренажор не може да намери реално място в обучението. Измеренията, усещането, навиците, които се придобиват, след това не намират абсолютно никакво приложение", посочи автоинструкторът Красимир Георгиев.


9 000 кв. м метална мрежа се полагат на бул.

9 000 кв. м метална мрежа се полагат на бул. ...

......... пласт асфалтобетон. Предвижда се ремонтът на южното платно се предвижда да приключи до 19 юли. След това работата ще продължи по северното платно на булеварда в отсечката от бул. "Иван Ев. Гешов" до бул. "Черни връх". Организация на движение за ремонта на столична бул. "България" Ремонтите ще се извършват поетапно


Община Ямбол започна прочистване на коритото на река Тунджа в

Община Ямбол започна прочистване на коритото на река Тунджа в ...

......... само през градския ръкав, поради което са започнали дейности по прочистване на дигите и коритото. В момента тече процедура по избор на фирма изпълнител на ремонтно-възстановителните работи по хидротехническото съоръжение. Предвижда се укрепване на подпорна стена, възстановителни работи на преливник, водобоен кладенец, както и реконструкция чрез изграждане на рибен проход.


От днес, екипите на Инспекцията по труда в морските курорти

От днес, екипите на Инспекцията по труда в морските курорти ...

......... в "Административно обслужване", "Формуляри" и се подават в съответната дирекция "Инспекция по труда" по месторабота на чужденеца. Информация за контролната дейност в морските курорти през 2018 г. е публикувана също на сайта на ИА ГИТ. Инспекцията по труда със съвети към сезонните работници Те трябва да отстояват правата си навреме