Променени са маршрутите на част от линиите на обшествения транспорт

Променени са маршрутите на част от линиите на обшествения транспорт ...

......... район "Люлин" обръща на Сточна гара, тролейбусите по линии № 1, 2, 4 и 11 обръщат на ул. "Оборище" и бул."Васил Левски". Полицията е затруднена да ползва физическа сила, има много жени на протестите в София Орлов мост е барикадиран с кофи, кашпи и пейки, събирали и камъни, обяснява СДВР


Пожарът в района на военния полигон Корен, който върви източно

Пожарът в района на военния полигон Корен, който върви източно ...

......... източно от с. Динево и продължава по билото в посока Малево и Криво поле, вече обхвана площ от 1 000 декара. Това съобщиха от община Хасково. Това са предимно широколистна гора, храсти и суха растителност. Кметът на общината Станислав Дечев и заместникът му Динко Тенев са на мястото на пожара.


Протестират 20 от българските работници, които изграждат газопровода Комотини-Стара Загора

Протестират 20 от българските работници, които изграждат газопровода Комотини-Стара Загора ...

......... да взимаме. Искаме днес, до 5 часа, парите да са тук! С парите за извънредния труд", допълни трети протестиращ.  Гръцка компания строи газовата връзка България – Гърция За 144 850 000 евро Директорът на логистиката от гръцката компания, наела работниците Христос Икономидис заяви, че работниците днес ще си вземат парите.


Пожар бушува край село Славе до Сандански, съобщи bTV. Горят

Пожар бушува край село Славе до Сандански, съобщи bTV. Горят ...

......... Пожар бушува край село Славе до Сандански, съобщи bTV. Горят сухи треви и храсти. Вятърът е силен и спомага разгарянето на огъня. Има 3 пожарни на място. Засега пламъците са далече от къщите на селото.


Протестиращи блокираха в двете посоки 109-тия километър на АМ

Протестиращи блокираха в двете посоки 109-тия километър на АМ "Марица" ...

......... двете платна на магистралата са заети от протестиращи, които са разположили на пътя тенти и са паркирали напречно своите автомобили. Образуват се километрични опашки от автомобили и камиони в отсечката преди Капитан Андреево и границата с Турция. Организаторите на блокадата призовават хора от околните населени да се присъединят към тях.


Близки до властта фирми строят 25-етажна сграда без разрешително в

Близки до властта фирми строят 25-етажна сграда без разрешително в ...

......... разрешението за плана за мащабното строителство на терен, от април 2018 г. Според Манолова са използвани няколко законови вратички. С тях се погазват ограниченията за плътността и височината на застрояване. По думите на Войслав Тодоров се позволява строителство в пъти по-голямо от максимално допустимото, без валидно разрешително за строеж на сграда.Горят сухи треви и храсти в близост до автомагистрала

Горят сухи треви и храсти в близост до автомагистрала "Марица". ...

......... Сигнал за това е получен към 14.53 часа. Пожарът е в района между с. Константиново, община Симеоновград и автомагистрала "Марица". Четири противопожарни екипа гасят пожара. Полицаи на място осигуряват безопасността на движението при евентуално задимяване или необходимост от временно ограничаване на движението. Няма пострадали хора и опасност за населени места.


Министерството на туризма направи проверка на морски плаж

Министерството на туризма направи проверка на морски плаж "Крапец-север" и ...

......... наемател, по който има спечелил кандидат. Старият наемател обжалва процедурата и заповедта, че плажът е охраняем. По казуса се чака решение на съда от първа инстанция. Министерството информира за случая и областния управител на Добрич за предприемане на действия по компетентност по изземане на плажа, който е изключителна държавна собственост.


Протест затвори пътя Стара Загора - Хасково вече 15-и час,

Протест затвори пътя Стара Загора - Хасково вече 15-и час, ...

......... повече път назад нямаме. Ще останем на блокадата, докато те ни позволят да преминем, да направим кръг на детелината на магистрала "Тракия" и да влезем отново в Стара Загора, всъщност това беше нашето първоначално искане". Вчера полицията не допусна протестиращите в Стара Загора да блокират близкия участък на автомагистрала "Тракия".


Протестиращите призоваха ГЕРБ и коалиционните им партньори да не им

Протестиращите призоваха ГЕРБ и коалиционните им партньори да не им ...

......... (ДБГ) Димитър Делчев заяви, че протестите са по-издръжливи от Бойко Борисов. "Орлов мост" и Министерски съвет са блокирани от господин Борисов и господин Гешев. Докато те не си подадат оставката, те ще останат такива, подчерта Делчев. Протестиращите заявиха, че разполагат с информация, че някой със сила ще разтури протестния лагер.


Крайбрежната ивица на плаж Иракли е покрита с мазни бели

Крайбрежната ивица на плаж Иракли е покрита с мазни бели ...

......... а целият плаж мирише неприятно, има и умрял делфин. Според друг плажуващ, институциите са започнали да си прехвърлят топката. Сега се надяват поне да има кой да извози събраните от плажа боклуци. От Морска администрация обясниха, че вероятно става въпрос за палмово масло, изхвърлено при миенето на транзитно преминаващ кораб.Полицията повишава тона на изнасяне на информация, спрямо протестите в

Полицията повишава тона на изнасяне на информация, спрямо протестите в ...

......... заради блокираните кръстовища. Има възможност по бул. "Евлоги Георгиев" да бъде пуснат градският транспорт. Нашата роля за сутринта беше диалог, но не сме постигнали разбиране с протестиращите, призна Димитров. Има сигнали за щети по общинското имущество. Всички ходим на работа и трябва да стигнем до работните места нормално, настоя той.


Протестиращите остават на Орлов мост. Площад

Протестиращите остават на Орлов мост. Площад "Независимост" също продължава да ...

......... вчера вечерта завърши без сериозни нарушения на обществения ред и без задържани, информираха от МВР тази нощ. Протестното шествие премина по централни столични улици и булеварди, блокирайки ключови кръстовища и затруднявайки движението. Полицията отново призовава участниците в протестните действия да спазват обществения ред и да не се поддават на провокации.


За силно замърсяване на язовир

За силно замърсяване на язовир "Съединение" съобщи областният управител на ...

......... дирекция-Варна и РИОСВ-Шумен направихме оглед на замърсяването на язовир "Съединение". Бяха взети проби за лабораторно изследване и установяване на причините за това." - написа Стайков в профила си във Фейсбук. По думите му, язовирът ще бъде почистен утре от екип на службата "Пожарна безопасност и защита на населението" в Търговище.


"В районната администрация е постъпил проект за промяна на регулационния ...

......... на ЦК на БКП и в него са отсядали делегати на конгресите на партията. БГНЕС съобщи, че от Столична община са потвърдили, че проектът за новата сграда е приет, като предстои събарянето на хотел "Рила". Теренът е частен и е в правото на собственика да прави каквото иска с него.


От Столична община препоръчват на гражданите да използват метрото, буферните

От Столична община препоръчват на гражданите да използват метрото, буферните ...

......... шосе" по маршрута си. Тролебусите от линии № 4, 5, 8 и 11 посока Софийски университет "Св.Климент Охридски" обръщат преди "Орлов мост" и се движат по маршрута си. Тролейбусите от линии № 5 посока "Младост" са отклонени до "Сточна гара" и се движат обратно по маршрута си до надлез "Надежда".Ключови булеварди в София остават блокирани и тази сутрин след

Ключови булеварди в София остават блокирани и тази сутрин след ...

......... да отидат на работа. На този етап той нямаше успех. Исканията на протестиращите остават същите - оставка на премиера Борисов, целия му трети кабинет и оставка на главния прокурор Иван Гешев. В ден 21-и простестиращите опъват палатков лагер пред МС Протести има още в Стара Загора, Варна, Бургас и Пловдив


Протестиращи от Стара Загора и Казанлък блокираха пътя за Прохода

Протестиращи от Стара Загора и Казанлък блокираха пътя за Прохода ...

......... души с 25 автомобила блокираха движението. На място има засилено полицейско присъствие. Към момента няма напрежение. Двама тира изчакват движението да бъде пуснато. Демонстрантите съобщиха, че очакват още протестиращи да ги подкрепят. По-рано днес протестиращите в Стара Загора се организираха в автошествие и около 150 автомобила се отправиха към Казанлък.


За реконструкцията на площад

За реконструкцията на площад "Света Неделя" са разработени високотехнологични пейки ...

......... една срещу друга. Като сърце пулсираше "Света Неделя" и нека проектът да стигне до крайната реализация, настоя главният архитект Здравко Здравков. Общественото обсъждане на проекта е до 11 септември. 7 архитектурни бюра искат да ремонтират пл. "Света Неделя" Сред тях са утвърдени архитектурни студиа от Италия, Франция, Русия и България


Ние правим този проект с желанието да запазим както подходите

Ние правим този проект с желанието да запазим както подходите ...

......... Работи се и по връзките на площада с останалата градска среда. Независимо от модернизацията и реконструкцията на площада за "Фуксас" е важно да остане вечната история на града. Здравков иска при ремонта на пл. „Света Неделя“ да избегне проблемите от Графа 7 кандидати ще се съревновават за най-добър идеен проект


Моряк от екипажа на кораба

Моряк от екипажа на кораба "Jag Ajay", плаващ под индийски ...

......... кораба установили, че го няма тази сутрин в 7.30 часа. Веднага е подаден сигнал в Морския спасителен координационен център във Варна. Разпоредена е издирвателна операция с вертолет на Военноморските сили. След 2 часа търсене в района, морякът не е открит. Морският спасителен координационен център на Турция продължава операцията по издирване.


Пътят до плажа

Пътят до плажа "Росенец" се връща на община Бургас. Това ...

......... залята с бетон отсечка, която достига до плажа под сараите. Самото бетонно продължение на общинския път било разположено върху терен, публична държавна собственост. Съветникът от опозицията очаква от община Бургас и областна управа да регламентират свободния достъп до брега и да премахнат оградата, която е поставена върху "заличения" общински път.


Голямо количество боклуци се складира точно до магистрала

Голямо количество боклуци се складира точно до магистрала "Хемус" при ...

......... Белев от Федерация на природозащитни сдружения "Зелени Балкани". Според него нарушен е и Законът за опазване на околната среда, защото през 2009 г. екоминистърът е предписал, че тези територии трябва да бъдат запазени като влажни зони и не се позволява тяхното унищожаване. Те обаче се запълват с пръст и отпадъци.


Граждани от столичния квартал

Граждани от столичния квартал "Манастирски ливади" излязоха на протест и ...

......... отмененото строителство на детска градина, от Столичната община обясниха, че през май със заповед на главния архитект е запазено предназначението на имота. Предишните намерения на частния собственик да се смени предназначението в терен за жилищно застрояване не са получили одобрение. Сега реално се запазвало отреждането на имота за образователни нужди.


Два поредни дни почиващи на Кара дере се сблъскват с

Два поредни дни почиващи на Кара дере се сблъскват с ...

......... вчера, 25 юли, е бил с огромна и много тежка рана в областта на челюстта. Източник: Читателите ни изпратиха и GPS координати, където са погребали животните: 42.8959201, 27.8995915. News.bg ще сигнализира и РИОСВ - Варна. Намериха мъртъв делфин на варненска спирка Появата на делфина на това място е пълна мистерия


Връщат фермерските продукти на пазара

Връщат фермерските продукти на пазара "Иван Вазов" в София, съобщиха ...

......... чиста храна, както и да предоставим нови възможности и да покажем нови производители", заяви Николай Попов, изпълнителен директор на дружеството. Фермерският пазар ще се провежда всяка сряда от 13 до 19 часа. Съорганизатор е "Хранкооп София". Гласувано: Извънредно положение заради коронавируса С 201 гласа "за" депутатите приеха предложението на МС


Национална стачка в сряда и блокиране на държавата, призоваха от

Национална стачка в сряда и блокиране на държавата, призоваха от ...

......... и оставки на правителството и главния прокурор. По традиция недоволството започна в 18.30 ч. пред сградата на Областна администрация. За 11-а вечер се събраха протестиращи и в Хасково. Въпреки заявеното от организатори присъствие от всички градове в областта се събраха около 150 души. Пред демострантите говориха представители на политически партии.


Протестите в София продължават, съобщава БНР. Недоволни граждани се събират

Протестите в София продължават, съобщава БНР. Недоволни граждани се събират ...

......... срещу управляващите и се надяват, че ще съхранят гражданската воля за истински промени в страната. Те остават твърди в решимостта си да свалят правителството от власт. "Облякъл се Илия пак в тия". Такъв беше лаконичният коментар на недоволните граждани по повод опита на Борисов да ги умилостиви с кадровите смени.


Демонстранти се събират на 14-ия поред протест в София, съобщава

Демонстранти се събират на 14-ия поред протест в София, съобщава ...

......... а движението на превозни средства не е затруднено. Продължават и съпътстващите протести. Тази вечер пред Съдебната палата в столицата ще се състои и акция под наслов "Масово хвърляне на каскети" във връзка с исканата оставка на Гешев. 13-и ден на протести срещу властта Протестиращи блокираха движението около парламента и МС


Пловдивчани излязоха на протест срещу проект за застрояване на зелени

Пловдивчани излязоха на протест срещу проект за застрояване на зелени ...

......... няколко десетки декара в района на "Захарна фабрика" ще бъдат застроени. От местната власт отрекоха да има намерение за премахване на парковете и градинките. Кметът Здравко Димитров бе категоричен, че няма да позволи презастрояването. Той подчерта, че не само ще запази зелените площи в Пловдив, но и ще ги умножи.


От няколко дни в социалните мрежи циркулира снимка, споделяна от

От няколко дни в социалните мрежи циркулира снимка, споделяна от ...

......... ОП "Околна среда 2007 - 2013 г." Съгласно Плана за управление на НПЦБ, 2016-2025 г. този път е включен в категорията "пътища със свободен достъп" - т.е. посетителите могат да преминават с МПС по пътя, без да е необходимо съгласуване от страна на ДНПЦБ - Дирекция "Национален парк Централен Балкан".


Временно спират преминаването на хора и всички видове автомобили през

Временно спират преминаването на хора и всички видове автомобили през ...

......... паспорт или лична карта. До 31 август всички пътуващи към Гърция, независимо от тяхното гражданство, трябва да притежават QR код чрез попълване на електронни формуляри за локализиране PLF (Passenger Locator Form) на електронен адрес https://travel.gov.gr. Данните за контакт в Гърция се попълват най-късно предния ден преди пристигането им в страната.


Природолюбители излизат на протест срещу застрояването в Синеморец, съобщава БНР.

Природолюбители излизат на протест срещу застрояването в Синеморец, съобщава БНР. ...

......... в Синеморец. В местността "Поляните", над скалната забележителност, известна като Корабите, се изграждат три обекта, а още три частни терена са заградени и подготвени за строителство. Това се случва, въпреки че Общият устройствен план на Царево все още не е приет и в района не е изградена никаква техническа инфраструктура.


Военнослужещи от Сухопътните войски унищожиха невзривен боеприпас в Благоевградско. Става

Военнослужещи от Сухопътните войски унищожиха невзривен боеприпас в Благоевградско. Става ...

......... Сухопътните войски унищожиха невзривен боеприпас в Благоевградско. Става въпрос за 82 мм мина, корозирала с взривател. Тя е била открита вчера при изкопни работи в частен имот в петричкото село Кулата. Военнослужещите са действали след отправено искане от главния секретар на МВР и по разпореждане на командира на Сухопътните войски.


Пореден протест пред парламента се провежда и днес, съобщава БНР.

Пореден протест пред парламента се провежда и днес, съобщава БНР. ...

......... с пресичане на пешеходната пътека пред парламента и блокиране на една от линиите на метрото. Протестиращите са категорични, че не са съгласни с с козметични промени в състава на правителството. Трима от протестиращите спряха тока на метростанция СУ за няколко минути Записът от камерите, заснели инцидента, е предаден на полицията


Малък цех за хидроизолации изгоря до основи в Русе, съобщава

Малък цех за хидроизолации изгоря до основи в Русе, съобщава ...

......... в производствено помещение на предприятието, намиращо се на бул. "България" в града. Огнеборците са успели да локалиризат огнището и да извадят невредим един работник. Спасена е и къща в съседство. Предполага се, че причината за пожара е човешка небрежност. Благодарение на бързото потушаванена огъня не е регистрирано замърсяване на въздуха.


Столичната полиция е задържала общо осем души от вчерашния протест

Столичната полиция е задържала общо осем души от вчерашния протест ...

......... на площада се променя. Сформират се точно такива агресивни групи, употребили алкохол и наркотични вещества и започва ескалация на напрежението", изтъкна старши комисар Антон Златанов. Той призова всички протестиращи хора, когато се стъмни, да се приберат вкъщи и да дойдат отново на следващия ден, а да не остават късно вечерта.


Слагат край на сагата с общата учебна база на Английската

Слагат край на сагата с общата учебна база на Английската ...

......... учениците с профил "Музика" от СУ "Добри Чинтулов" ще бъдат предоставени за ползване кабинетите на Центъра за подкрепа на личностното развитие в павилиона на ДГ "Веселушко". Ще бъдат предоставени съответно 30 000 лева на СУ "Добри Чинтулов" и 40 000 лева на АЕГ "Гео Милев" за преместването и необходимите ремонти.


Земеделски производители от Ботевградско протестират заради риск да останат без

Земеделски производители от Ботевградско протестират заради риск да останат без ...

......... се пречи на произвеждаме, категоричен бе той. Недоволните земеделци обясниха, че е била организирана среща със строителната фирма и се оказва, че тя въобще не познава трасето и не е ясно как е бил изготвен проектът. Фермерите настояват да се изгради съоръжение, което да им дава достъп до обработваемите площи.


Затвориха Съдебната палата в Добрич заради случай на коронавирус, събщава

Затвориха Съдебната палата в Добрич заради случай на коронавирус, събщава ...

......... за днес дела са отсрочени за други дати. Ограничението важи и за останалите институции, настанени в Съдебната палата - Районния съд, Окръжната и Районната прокуратури, както и ОЗ "Охрана". Затвориха второ отделение в МБАЛ-Добрич заради пациент с COVID-19 Още 8 абитуриенти са с положителни проби и са под домашна карантина


Протестиращи срещу властта се събират за седми пореден ден пред

Протестиращи срещу властта се събират за седми пореден ден пред ...

......... днес президенът Румен Радев призова да не се делим.  От своя страна полицията настоя за организация и план на протеста, след като вчера отново се стигна до сблъсъци между протестиращи и служители на реда. Румен Радев призова да не се делим Кабинетът и главният прокурор се опитвали да оцелеят с интриги


Служителка на община Стара Загора е с положителна проба за

Служителка на община Стара Загора е с положителна проба за ...

......... обеззаразяване в "Центъра за услуги и информация", както и на местата за попълване на заявления от гражданите. В рамките на работния ден ще бъде извършвана дезинфекция общо четири пъти, стана ясно от думите на Иванов. Той обясни още, че днес професионална фирма ще извърши цялостна дезинфекция на сградата на общината.


Червена боя по вратите на централния вход на сградата на

Червена боя по вратите на централния вход на сградата на ...

......... сградата на бившия Партиен дом. Стигна се до сблъсъци с органите на реда, но полицията успя да овладее положението. Шестима души бяха арестувани, а поне трима ранени - двама полицаи и един протестиращ. И от МВР са категорични, че напрежението е дело на провокатори, вклинили се в групите протестиращи. Източник:


Стотина души се събраха тази сутрин пред портите на хотел

Стотина души се събраха тази сутрин пред портите на хотел ...

......... си в Гугъл мапс. "Очевидно хората се опитват да се скрият, ние просто искахме поне да видим Пеевски, да пием кафе с него, а той все се крие", каза един от гражданите там и призова медиите да намерят депутатът Делян Пеевски, който никой не го е виждал от много време.


До 18 ч. днес се ограничава движението по изпреварващите ленти

До 18 ч. днес се ограничава движението по изпреварващите ленти ...

......... спирачен път Водещата версия е, че шофьорът е заспал зад волана От АПИ вчера обявиха, че ще бъде извършен оглед на участъка, където се е случила катастрофата. За първи път той ще бъде осъществен съвместно от независими експерти и държавни агенции. Очаква се ремонтът на участъка да започне през септември.


Гърция въвежда нови ограничения за влизане в страната като част

Гърция въвежда нови ограничения за влизане в страната като част ...

......... форма (PLF) преди публикуването на настоящия законодателен акт (ДВ брой B" 2796/11.07.2020). Гръцките власти разрешават за подпомагане на екипите на Генералния секретариат за гражданска защита да участват и полицейски служители. МВнР предупреждава за опашки на граничните пунктове с Хърватия Няма промяна за транзитно преминаване и престой в Хърватия за българите


Кметът на Бургас Димитър Николов е поискал от МВР да

Кметът на Бургас Димитър Николов е поискал от МВР да ...

......... с част от протестиращите пред Общината и изразих тази позиция." Той е на място със заявителя на акцията Христо Иванов, за да разговарям с органите на реда за осигуряване на достъп. Христо Иванов пита община Бургас защо ограничават достъпа им до Росенец Призова гражданите да не се подават на провокации


Хората, които ще дойдат на плажа в Росенец, в никакъв

Хората, които ще дойдат на плажа в Росенец, в никакъв ...

......... - на МВР и на местните власти е "рецепта за етническо напрежение". Дали на този фон на предупрежденията от вчера, те остават само "предсказание" или са просто създаване на условия. По информация на БТВ, след като община Бургас не дава отговори, активистите имат намерение да блокират пътя Бургас - Созопол. 


Продължава прилагане на противоепидемичните мерки като се третират спирки на

Продължава прилагане на противоепидемичните мерки като се третират спирки на ...

......... Оборище /миене на карета/, Илинден, Красна поляна, Надежда, Слатина и Лозенец. Почистването на дъждоприемните шахти също е част от ежедневните дейности. След проливния дъжд на 6 юли до сега инспекторите са организирали с фирмите - изпълнители и Софийска вода АД, почистване на над 500 броя шахти. Работата на екипите продължава.


От стартирането на ТОЛ системата тежкотоварните автомобили над 3,5 тона

От стартирането на ТОЛ системата тежкотоварните автомобили над 3,5 тона ...

......... пътувания. Терзийски благодари на браншовите организации на превозвачите, които в условия на пандемия успяват да оборудват своите автомобили и така да докажат, че заедно може да се работи за ефективната експлоатация на тол системата. Разширяват тол системата Над 186 млн. лв. са приходите от пътни такси от началото на годината


Невидимите дейности, които служителите на АПИ извършват до момента на

Невидимите дейности, които служителите на АПИ извършват до момента на ...

......... на пътуващите е въведена организация на движението, като в почивните и официалните празници от 13 ч. в петък до неделя не се извършват строителни дейности. Борисов доволен, че изпълнил обещаното за Рилския манастир Премиерът подчерта, че е дал 6,5 млн. лв. за пътя и 1,62 млн. лв. за пречиствателна станция


Областния управител на Пловдив и директорът на РИОСВ - Пловдив

Областния управител на Пловдив и директорът на РИОСВ - Пловдив ...

......... засегнатото население с обгазяването от това производство продължава вече 5 години. Местните твърдят, че централата функционира денонощно, а вибрациите, миризмите и шумът представляват сериозен проблем за качеството на живот в района. В село Труд не се примиряват с централата, горяща животински отпадъци Замърсяването е убило 80% от пчелите в района


Концесионерът на централния плаж във Варна алармира за замърсяване с

Концесионерът на централния плаж във Варна алармира за замърсяване с ...

......... с отпадъци от кораби, съобщава БНР. Красимир Мирев твърди, че замърсяванията с хартиени кърпички, които се забелязат, се появават точно когато влизат и излизат кораби. По негови думи това се получава от миналата година. Сигналите са регистрирани в РЗИ. Според Мирев контролът е занижен и затова се случват въпросните замърсявания.


Дете от група в детска ясла във Варна е заразено

Дете от група в детска ясла във Варна е заразено ...

......... съобщено, че е заразена и служителка от яслена група в ДГ №34 "Лястовичка". В края на юни стана ясно и че дете от детска градина "Ален мак" във Варна също е дало положителна проба за COVID-19. Нов случай на COVID-19 в детска градина във Варна Затварят яслена група за дезинфекция


Започна подмяната на стари и изсъхнали дървета в две от

Започна подмяната на стари и изсъхнали дървета в две от ...

......... "Хан Богров". Полученият компост се използва за наторяване на зелени площи и цветята в града. Всяка година Столичната община засажда нови фиданки през пролетта и есента. Тази пролет са засадени около 1000 нови дървета по улици, булеварди и паркове. До края на година предстои да бъдат засадени още 1500 дървета.


Сградата на Богословския факултет на площад

Сградата на Богословския факултет на площад "Св. Неделя" е в ...

......... Грюнангер. По стил и украса тя се доближава до образците на старобългарското архитектурно изкуство. В сградата паметник се намират Богословският факултет на Университета, библиотеката и Църковният историко-археологически музей. През 1978 г. е изографисан параклисът, посветен на патрона на Софийския университет св. Климент Охридски. Стенописите са дело на художника Николай Ростовцев.


Лекари от Горна Оряховица спасиха 64-годишна жена, ухапана от отровна

Лекари от Горна Оряховица спасиха 64-годишна жена, ухапана от отровна ...

......... от реанимациите в болниците и в Спешните отделения да си осигурят запаси от противозмийски серум. При ухапванията от отровни змии, ако няма навременна лекарска намеса, може да се стигне до утежняване на положението и дори до летален изход, обясни анестезиологът. Днес пациентката е била изписана от болницата в Горна Оряховица.


Възстановено е нормалното водоподаване за напояване в района на Каварна,

Възстановено е нормалното водоподаване за напояване в района на Каварна, ...

......... зеленчуци. Това са всички площи, които се обслужват от тази помпена станция, противно на заявеното от производителите, че са застрашени 3 000 дка със зеленчуци. Очаква се в края на седмицата изпълнителният директор на дружеството г-жа Снежина Динева да отиде на място и лично да инспектира работата на новото съоръжение.


Силен дъжд превърна улиците на Добрич в реки във вторник

Силен дъжд превърна улиците на Добрич в реки във вторник ...

......... сигнала. Няма пострадали хора. В общината няма получени сигнали. Докато по морето се изливаше обилен дъжд в Пампорово и в Широка Лъка побеляха от градушка. Порой имаше и в Гоце Делчев. В югоизточната част на България също имаше силни валежи и градушки. Наводнени домове и улици имаше и в София.


Огнеборци гасят пожар в предприятие за преработка на пластмаси в

Огнеборци гасят пожар в предприятие за преработка на пластмаси в ...

......... за преработка на пластмаси в Средец. Пламъците са избухнали около 17.36 часа. На място са изпратени два противопожарни автомобила от РСПБЗН- Средец и два допълнителни от пожарната служба в Бургас. Осигурен е и химически автомобил за замерване на въздуха. По първоначална информация горят бали с найлон, разположени на външна площадка.


В широкия център на град Варна предвиждат изграждане на паркинг

В широкия център на град Варна предвиждат изграждане на паркинг ...

......... приходната част от бюджета трябва да се изпълни на 100%." Припомняме, от Националното сдружение на общините /НСОРБ/ решиха да се вдигне мораториумът върху продажбата на съсобствени идеални части върху имоти, за да се даде възможност да се строи върху общински терени. По този начин общините ще компенсират загубите от коронавируса.


Общо 23 души са установени до момента като контактни лица

Общо 23 души са установени до момента като контактни лица ...

......... снимка. Областният управител на Русе Галин Григоров е имал контакт с кмета и се е самоизолирал за 14 дни. Установени са 6 негови контактни лица, които са под домашна карантина, като засега те също не проявяват никакви симптоми. Кметът на Русе е с коронавирус Настанен е в болница с бронхопневмония


Жена на около 30 години е загинала при инцидент в

Жена на около 30 години е загинала при инцидент в ...

......... около 32. И двамата са чешки граждани. Жената загива от силния удар, а мъжът е с травма на крайниците. Откаран е в благоевградската болница, няма опасност за живота му. По първоначални данни в района не е имало буря, а падането на дървото най-вероятно се дължи на това, че е изгнило.


Кметът на Русе Пенчо Милков се е заразил с коронавирус.

Кметът на Русе Пенчо Милков се е заразил с коронавирус. ...

......... отбелязва, че за един кмет не е трудно да прихване болестта при многобройните контакти, които работата му налага. Вярвам, че ще се преборя с вируса, добавя Милков. Той е постъпил днес следобед в болница с бронхопневмония. Милков е на 42 г., кмет е на Русе от есента на 2019 г


Ремонт на Околовръстно шосе в София затруднява трафика в частта

Ремонт на Околовръстно шосе в София затруднява трафика в частта ...

......... на ремонта на естакадата, направен през 2010 година. Затруднено е и движението по столичния булевард "България", където текат ремонтни дейности в платното в посока "Бояна" от бул. "Гоце Делчев" до бул. "Тодор Каблешков". Препоръчва се шофьорите да избягват да преминават по този маршрут, за да не заседнат в пътна тапа.


Промени в движението през юли предвиждат от АПИ заради ремонт

Промени в движението през юли предвиждат от АПИ заради ремонт ...

......... от 20.07.2020 г. до 23.07.2020 г. по две пътни ленти от лявата страна на северното пътно платно на Околовъстен път /посока гр. Перник/ на естакадата при бул. "Симеоновско шосе" в участък от 220 метра. Движението ще се извършва в останалата една пътна лента от пътното платно в същия участък. Източник:


Ремонтът на пътя Русе-Кубрат започва през септември. Това стана ясно

Ремонтът на пътя Русе-Кубрат започва през септември. Това стана ясно ...

......... начин, като на пътя за Кубрат са оградили дупките на пътя с бяла боя и са написали "Срам" и "С любов към АПИ". Още през 2018 г. жители на Кубрат блокираха главния път за Русе на изхода от Кубрат заради многобройните дупки по пътищата и към Русе, и към Разград.


Товарен влак помете лека кола край Шумен. Инцидентът е станал

Товарен влак помете лека кола край Шумен. Инцидентът е станал ...

......... "Нова телевизия". Колата е преминала през ЖП прелеза, когато локомотивът я ударил. В автомобила е пътувал само 78-годишния мъж от Шумен. Той е контактен, оплаквал се от болки в ръката. Пробата му за алкохол е отрицателна. По първоначална информация семафорната уредба е работела и вероятно шофьорът не я е видял.


Започва ремонт на бургаската многопрофилна болница. Дейностите ще продължат 3

Започва ремонт на бургаската многопрофилна болница. Дейностите ще продължат 3 ...

......... Националния Доверителен Екофонд. След санирането на сградата, ще се продължи с цялостен ремонт на детските кабинети и чакалните към тях. Фасадата на Първа поликлиника ще е в синхрон с цялостното саниране на УМБАЛ-Бургас, което също стартира. Ще бъде направена и пълна рехабилитация на покривите на най-голямото здравно заведение в областта.


Почти 15 километра е опашката от чакащи камиони, автобуси и

Почти 15 километра е опашката от чакащи камиони, автобуси и ...

......... ГКПП "Маказа" е отворен, но не се знае до кога. Нашите гранични екипи работят с пълен капацитет, но преминаването се затруднява от проверката на документите, изисквани от гръцките гранични власти и тестовете за коронавирус, които се правят предимно на сръбските туристи. В края на седмицата натоварването може да се увеличи.