Община Чупрене е блокирана административно, заради липсата на кмет. Ваньо

Община Чупрене е блокирана административно, заради липсата на кмет. Ваньо ...

......... Подадохме писмо, аз като председател на Общинския съвет до наблюдаващия прокурор да разреши кметът да подпише заповед, с която да назначи човек, който да го замества до неговото връщане на работа.В Чупрене казват, че две седмици нямат отговор какво да правят, а сами не могат да намерят изход от ситуацията.


В Деня на Земята еврокомисарят Мария Габриел разгледа изложбата за

В Деня на Земята еврокомисарят Мария Габриел разгледа изложбата за ...

......... В Деня на Земята еврокомисарят Мария Габриел разгледа изложбата за детска рисунка "Земята, пчелите и хората". Конкурсната експозиция е подредена в галерията на Дружеството на бургаските художници.


Обвиненият за убийството на журналистката от Русе Виктория Маринова беше

Обвиненият за убийството на журналистката от Русе Виктория Маринова беше ...

......... го задържи в Германия, където се беше укрил при роднини. Разследването продължи близо половин година и установи, че Северин е единственият извършител на престъплението, което е било продиктувано от сексуални подбуди и не е извършено заради професионалната работа на Виктория Маринова, каквито версии се появиха в първите дни на убийството.


Двайсетте обекта от национално значение са оборудвани с пожароизвестителна техника

Двайсетте обекта от национално значение са оборудвани с пожароизвестителна техника ...

......... има водоразпръсквачи.Стоянка Белянова - строителен инженер: По принцип не са желателни при нас, защото имаме експонати, които могат да се повредят. Имаме картини. Имаме други неща, защото може да се включи някой път по погрешка.За сметка на това монтираните на тавана датчици се включват и при най-малкото количество засечен дим.


Десетки варненци подкрепиха болните от хемофилия у нас. Те се

Десетки варненци подкрепиха болните от хемофилия у нас. Те се ...

......... Десетки варненци подкрепиха болните от хемофилия у нас. Те се включиха в мащабния велопоход под надслов "Заедно", който се проведе едновременно в пет български града. Вижте повече подробности от Нивелина Няголова от Варна. Варна


Католическият свят празнува Великден. С нощни пасхални литургии в храмовете

Католическият свят празнува Великден. С нощни пасхални литургии в храмовете ...

......... хората, нуждаещи се от това.Празничните служби за Второ Възкресение в град Раковски днес ще са три. За местните този Великден е по-специален, защото само след броени дни главата на Римокатолическата църква папа Франциск ще посети градчето.Католиците празнуват ВеликденКатолиците по света празнуват Великден. На пасхалното бдение снощи беше запален Новият огън.Бившият магазин

Бившият магазин "Нармаг" в Пловдив, в който има експонирана уникална ...

......... докоснат до този стадион,... да бъде налице.Защо никой не вижда скритото богатство на Пловдив и България? Неспазване на закона за културното наследство или липсата на конструктивен диалог е причина за това и какви са възможните решения - гледайте днес в обедните новини "По света и у нас", рубриката "Частен случай".


Пещера в Поломието е превърната в автоморга. В галериите й

Пещера в Поломието е превърната в автоморга. В галериите й ...

......... общински или частни. От полицията проверяват дали частите не са от крадени автомобили, обявени за издирване. Спелеолозите обаче са категорични, че докато не се приеме закона за защита на пещерите у нас, вандалските посегателства върху тях няма да спрат и всеки ще се разполага с тях, както намери за добре.


Родители се обявиха против намерението от следващата учебна година да

Родители се обявиха против намерението от следващата учебна година да ...

......... са свързани с пианото. Валерия Ушева - родител: Да се реже още една възможност за духовно и културно обогатяване на нашите деца за мен е безумие.От училището предлагат друга възможност за децата - безплатни подготвителни курсове в удобно за тях време. Другият вариант е да кандидатстват директно в първи клас.


Русе се превърна в център на мажоретното изкуство. 27 състава

Русе се превърна в център на мажоретното изкуство. 27 състава ...

......... марш". РусеДнес, на Цветница, от 11 ч ще е самото състезание на мажоретните състави, които ще представят своите ефектни композиции. Таланта си ще покажат 430 младежи. Идеята на организаторите от Общинския младежки дом е да се възроди градската традиция за провеждането на паради с участието на мажоретки и фанфарни оркестри.


Десетки велосипедисти от Русе днес тръгнаха на 12-тия по ред

Десетки велосипедисти от Русе днес тръгнаха на 12-тия по ред ...

......... против османското робство. Всеки българин, който се счита за българин, трябва да уважава тази дата.Подготовката на Априлското въстание продължава малко повече от месец, избухва преждевременно и е жестоко потушено. Но то обръща погледа на Европа към поробена България и е една от причините по-късно да бъде обявена Руско-турската освободителна война.Най-голямата атракция в Балчик, Парадът на лалетата, е в разгара

Най-голямата атракция в Балчик, Парадът на лалетата, е в разгара ...

......... на клюн, а като цъфне изглежда като перата на папагал. Заради подранилата пролет обаче тази година лалетата ще прецъфтят рано. В пълния си блясък ще бъдат в края на април. Нарциси, теменужки и метличини допълват цветната феерия на градините в Двореца. После ботаниците ни обещават красиви поляни от летни цветя.


Много от автоматите за продажба на билети в градския транспорт

Много от автоматите за продажба на билети в градския транспорт ...

......... "Градски транспорт" - Варна: Натискат "Купи билет" и не става да си купи билет. Стават панаири, полиция викаме. В случаите, когато автоматът не издаде билет, трябва да се сигнализира на изписания върху машината телефон. Следва проверка и ако се установи, че има техническа повреда, парите се възстановяват, съобщиха от общината.


За първия празник на цветята в Сандански, който ще продължи

За първия празник на цветята в Сандански, който ще продължи ...

......... на вечния живот и тъй като ние днес на Цветница празнуваме радостта и надеждата за спасение на човечеството решихме, че това е най-добрият символ, който могат да направят децата.От културната институция казаха, че не пропускат на всеки голям празник да ангажират децата от града с образователна цел чрез различни занимания.


Една от главните пешеходни улици в Благоевград - „Тодор Александров

Една от главните пешеходни улици в Благоевград - „Тодор Александров" ...

......... растителност. Пъстрата композиция, която създава празнично настроение, ще съпровожда международния театрален фестивал „Тара-ра-бумбия", литературното изложение „Литера Експо", както и най-очакваното събитие - фестивала, който събира световни звезди в Благоевград „Francofolies".В непосредствена близост до цветните чадъри е монтирана и инсталация с 500 шарени пеперуди за празничното настроение преди светлите християнски празници.


Над 280 ученици и техните учители от началото на следващата

Над 280 ученици и техните учители от началото на следващата ...

......... е на стойност 350 000 лева, а пусковият срок е краят на месец август. Надяваме се за началото на новата учебна година физкултурния салон да бъде в готовност.С изпълнението на проекта, финансиран от Министерството на финансите, учениците ще могат да практикуват волейбол, баскетбол, футбол и тенис на маса на закрито.И тази година хиляди румънски туристи ще посрещнат Великденските празници

И тази година хиляди румънски туристи ще посрещнат Великденските празници ...

......... към българските традиции и българската култура. Ще посрещнем първите гости с една българска изложба на най-красивите кътчета в България и по този начин те ще опознаят нашата страна.От туристическия бранш очакват по-слаб сезон тази година, макар че през март и април много от хотелите са успели да наваксат с резервациите.


В тазгодишното издание ще се включат повече от 1000 деца

В тазгодишното издание ще се включат повече от 1000 деца ...

......... на страната. Своите традиции тази година представят и гости от Северна Македония.Ана Николова - Кочани, Северна Македония: Ще се представим с хоро на жътварки, където се представя жътва. Обичай, който е характерен за град Кочани.За втора година ще се проведе и конкурсът „Млад дизайнер", като темата тази година е „Жътва".


И тази година в навечерието на Великденските празници Щабът на

И тази година в навечерието на Великденските празници Щабът на ...

......... на Българската армия". Пенка Господинова, председател на Общофлотската синдикална организация: Надявам се, че носи само положителни емоции най-вече на дечицата, защото всичко, което правим, го правим предимно и основно за тях.Благотворителната кампания беше подкрепена финансово от общинската и от областната администрация, Варненската и Великопреславска митрополия, както и от много фирми.


Мъж загина, след като върху него се срути част от

Мъж загина, след като върху него се срути част от ...

......... на отбраната и неколкократно са изпращани писма с информация за състоянието на военния имот. От Общинска служба "Контрол, обществен ред и законност" на няколко пъти са поставяли ограничителна лента, но хората я късали.След днешния инцидент на място пристигнаха пожарникари, които обезопасиха района. Улицата беше отцепена от полиция. Следствените действия продължават.


Това сочи независимо изследване на неправителствената организация „Еър бг.“ Тя

Това сочи независимо изследване на неправителствената организация „Еър бг.“ Тя ...

......... инструменти с целта хората да разбират повече за качеството на въздуха около тях.Във всеки един момент, където и да се намират, потребителите ще могат да получат информация за нивото на фини прахови частици. Така от организацията се надяват да се постигне обществен натиск над институциите, за да се вземат мерки.


От БСП обвиниха Агенция „Пътна инфраструктура“, че не желае да

От БСП обвиниха Агенция „Пътна инфраструктура“, че не желае да ...

......... ни управляват. За сметка на качеството на пътя, за сметка на нашето здраве и на нашия живот. Прокуратурата повдигна обвинения на още седем души за катастрофата край СвогеОсем месеца след автобусната катастрофа край Своге, прокуратурата обвини още 7 души за трагедията. В катастрофата загинаха 20 души, 8 бяха ранени. Нов...


Центърът за психично здраве в Русе ще тегли заем от

Центърът за психично здраве в Русе ще тегли заем от ...

......... прието миналата година.В Центъра за психично здраве в Русе работят близо 200 души, които обслужват три остри отделения и дневен център. Голяма част от тях са фелдшери и медицински сестри, на които заплатите трябва да станат 950 лева. Засега обаче няма яснота как ще бъдат разпределени обещаните 50 милиона лева.


Възрастен мъж загина при пожар в Русе. Съпругата му успяла

Възрастен мъж загина при пожар в Русе. Съпругата му успяла ...

......... няколко автомобила към 24 ч. и благодарение на бързите им реакции съседните имоти били спасени . Тялото на загиналия все още не е извадено изпод руините. Пожарникарите продължават да се борят с тлеещите огнища. Това е поредният пожар в къщата на клошарите. Преди години горяха отпадъците, струпани в имота им.


Засилени проверки на агнешко месо се извършват в лабораториите към

Засилени проверки на агнешко месо се извършват в лабораториите към ...

......... успяват да покрият разходите си, затова много от тях се отказват.Бекир Бекир, кмет на село горно Краище: Основно земеделието вече почти се избягва, не се дават субсидии, никой не мисли за сиромашията и земеделската работа.Преди няколко години в селото е имало повече от 10 овцеферми, сега са останали само три.


Плевенски кардиохирурзи спасиха 73-годишна жена, получила рядко срещано комбинирано разкъсване

Плевенски кардиохирурзи спасиха 73-годишна жена, получила рядко срещано комбинирано разкъсване ...

......... разказва, че не си спомня нищо от последния ден на март, когато получава разкъсването на аортата.Николина Иванова, пациентка: Пулсът беше намален, кръвното ми постоянно високо беше, и все отлагах.Подобен случай се среща изключително рядко в лекарската практика, обобщиха лекарите. Жената се чувства добре и ще бъде изписана до няколко дни.


Възстановяването на висшето военновъздушно училище

Възстановяването на висшето военновъздушно училище "Георги Бенковски" е дългоочаквана новина ...

......... по-добре тука да се обучават, където ние все още имаме подготвени кадри.И макар мащабите днес да са други, някогашните курсанти са единодушни, че традицията и високите стандарти в обучението, както и приемствеността, са запазени. И очакват Долна Митрополия да се превърне в силен академичен център за български и чуждестранни авиатори.


Невзривените боеприпаси са намерени в Източната промишлена зона на града

Невзривените боеприпаси са намерени в Източната промишлена зона на града ...

......... района на Дражажния флот. Военнослужещи от Националния университет “Васил Левски” вече са обезвредили единия боеприпас на най-близкия полигон. Утре работата на сапьорския екип ще продължи. Мястото, където са открити боеприпасите, е отцепено и охранявано от полицейски служители. Според работници снарядите са били извадени от дъното на реката при неговото драгиране


Жители на Сопот излязоха на спонтанен протест заради нерегламентирано сметище

Жители на Сопот излязоха на спонтанен протест заради нерегламентирано сметище ...

......... сигнал за наличие на боеприпаси или части от тях в частния имот в града. От Районна прокуратура-Карлово посочиха, че сигналът е бил отработен, проверката е приключила и нямат данни за наличие на взривоопасни вещества. Прокуратурата ще изпрати предписание на общината да предприеми действия по изпълнение на задълженията си по почистване.


Окръжният съд в Габрово потвърди мярката за неотклонение на тримата

Окръжният съд в Габрово потвърди мярката за неотклонение на тримата ...

......... на Габрово да излязат на протести, а напрежението в града ескалира. Обвиняемите бяха откарани в следствения арест във Велико Търново.Обстановката в Габрово постепенно се нормализира след протестите и размирицитеОбстановката в Габрово постепенно се нормализира след протестите и размириците, провокирани от побоя, нанесен от трима роми на продавач в денонощен ма...


Мъж на 71 години е с мозъчно сътресение след катастрофа

Мъж на 71 години е с мозъчно сътресение след катастрофа ...

......... могъл да реагира. За изваждането му са помогнали граждани и служители на пожарната служба. Другият водач не е пострадал.Кола се преобърна по таван в РусеКола се преобърна по таван на булевард "Тутракан" рано тази сутрин в Русе. Водачът е откаран в болницата с контузия на главата, без опасност за живота...


От агенция „Пътна инфраструктура“ очакват времето да стане подходящо, за

От агенция „Пътна инфраструктура“ очакват времето да стане подходящо, за ...

......... посетят Рислкия манстир за Великденските празници.инж. Боян Илиев, началник отдел в ОПУ Кюстендил: През цялото време ще има дежурни екипи на разположение които ще съблюдават да няма препятствия по пътното платно ще има регулиране на движението и от пътна полиция.Ремонтните дейности по укрепването на проблемния участък ще продължат три месеца.


Досъдебно производство за контрабанда на наркотици в особено големи размери,

Досъдебно производство за контрабанда на наркотици в особено големи размери, ...

......... високорисковото наркотично вещество е с изключителна чистота. Действията по разследването продължават под надзора на Окръжната прокуратура в Добрич.Нов пакет с кокаин изплува на плаж край ВарнаСак с кокаин, увит в спасителна жилетка, изплува на плажа в комплекса "Слънчев ден" край Варна. Дрогата е забелязана от строителни работници. В сака е...


Единственият запазен в автентичния си вид хан –този на „Хаджи

Единственият запазен в автентичния си вид хан –този на „Хаджи ...

......... тракийски артефакти, която представя оръжия-като се започне от 7-мо хилядилетие преди Христа до 16-ти век. Едно сребърно съкровище прекрасно.В наши дни в хана си дават среща история и изкуства. В момента са показани както ценни експонати от миналото, така и картини на съвременни български класици, които имат и колекционерска стойност.


Абсурдна ситуация в Стария Пловдив - строеж „завзе

Абсурдна ситуация в Стария Пловдив - строеж „завзе" част от ...

......... реално няма отклонения по одобрените им строителни книжа. В бъдеще при реализация и други инвестиционни проекти всичките сгради ще бъдат изтеглени с около 1.50 см напред.Още през 2016-а година спорният строеж е съгласуван с Националния институт за недвижимо културно наследство като част от групов паметник на културата в Стария град.


За строеж, който е превзел част от тротоар в Стария

За строеж, който е превзел част от тротоар в Стария ...

......... намира в сърцето на Старинния резерват и според хората тя е "изяла" целия тротоар, както и част от улицата, водеща към емблемата на града – Античния театър. Вижте повече от прякото включване на репортера ни Антоанета Чакандракова, която провери да;о има нарушение и ще бъдат ли предприети някакви мерки. Пловдив


Сграда, която е паметник на културата, ще бъде преместена заради

Сграда, която е паметник на културата, ще бъде преместена заради ...

......... по архитектура към Общински съвет. Планът за реконструкция на улицата съществува от 80-те години на миналия век, но заради съдебни дела той не е реализиран. Как във Варна ще изпълнят това предизвикателство - вижте от прякото включване на Петър Дойкински и неговия събеседник Виктор Бузев, главен архитект на Община Варна.


БНТ ще направи зрителите част от тържествените чествания по повод

БНТ ще направи зрителите част от тържествените чествания по повод ...

......... площад "Велчова завера". Забранени за автомобили са и други знакови места във Велико Търново, кото тези около паметник "Майка България" и Военния дом.Празничен блок по БНТ за 140 години от приемането на Търновската конституцияБългарската национална телевизия отбелязва 140-ата годишнина от приемането на Търновската конституция с тричасовия празничен блок „Четем Конституцият...


В Стара Загора днес бяха премахнати 54 незаконно построени ромски

В Стара Загора днес бяха премахнати 54 незаконно построени ромски ...

......... са получили предизвестията си за събарянето преди 6 месеца и са били длъжни да ги премахнат в 30-дневен срок, който е изтекъл. Само 6 от къщите са отстранени доброволно. При акцията не се стигна до напрежение. През последните 7 години са премахнати 172 незаконно построени ромски къщи в Стара Загора.


За поредна вечер портестриащи в Габрово се събраха на площада

За поредна вечер портестриащи в Габрово се събраха на площада ...

......... са вече няколко дни там успяваме да опазим обществения ред да няма груби нарушения и се надявам, че техните послания ще се чуят и всички възможни институции ще направят каквото трябва за да бъде осъществен нормален живот.Полицията и жандармерията ще останат в града колкото е необходимо, каза шефът на жандармерията.


От години те търсят институцията, която да реши проблема с

От години те търсят институцията, която да реши проблема с ...

......... е почиствано.От Сдружението са изпратили писмо до Европейския комисар по екологията, в което са описали проблема и с което го молят за помощ.Акция за почистването на Панчаревското езероЖителите на Панчарево днес почистват езерото в квартала и околностите му. Проблемите със замърсяването са от години, а институциите са абдикирали, твъ...© БНТ


Улици и алеи без имена създават сериозни неудобства на хората

Улици и алеи без имена създават сериозни неудобства на хората ...

......... Янков. А на Боян Петров трябваше да се кръсти улица в един от старите квартали на града - „Здравец". Незнайно защо жилищните блоковете по нея са регистрирани на съседни пресечки. Работна група от специалисти ще преброи безименните улици в Русе и ще предложи варианти за кръщаването им най-късно до юли.


Жителите на Панчарево днес почистват езерото в квартала и околностите

Жителите на Панчарево днес почистват езерото в квартала и околностите ...

......... Жителите на Панчарево днес почистват езерото в квартала и околностите му. Проблемите със замърсяването са от години, а институциите са абдикирали, твърдят хората там. Те вече изпратиха оплакване до Европейската комисия, че екологичните стандарти не са спазват. Вижте и още във включването на Елиана Димитрова. Панчарево, Район Панчарево


Трима възпитаници на балетна школа „Калина

Трима възпитаници на балетна школа „Калина" към читалище „Напредък" в ...

......... школа „Калина" към читалище „Напредък" в Горна Оряховица са спечелили квоти за участие на световно първенство по танци в Португалия. Състезанието е в края юни в Брага. Участието им обаче може да се провали, защото близките на танцьорите не могат да съберат необходимата сума.Вижте и още във видеото. Горна Оряховица


Спокойно и без инциденти премина вечерта в Габрово, но отново

Спокойно и без инциденти премина вечерта в Габрово, но отново ...

......... на чистотата в нашия град, макар че виждате и отвън на площада, една машина се грижи за това. Намален е броят на екипите, с които разполагаме за поддържане на чистотата в Габрово. Не знам дали някой ще събере смелост да се върне, от тези, които са напуснали града. © БГНЕС


Стотици пчелни семейства в Исперихско са унищожени. Масовото измиране на

Стотици пчелни семейства в Исперихско са унищожени. Масовото измиране на ...

......... ги уведомявали за предстоящите пръскания, но след измирането на пчелите, вече има известия.Снежина Велинова - секретар на кметство с. Райнино: Дойдоха с уведомление, че от 10-ти до 12-ти ще има пръскане.Пчеларите се надяват, комисията от различни институции, която е направила първоначалния оглед, да вземе необходимите мерки и да разкрие виновника.


До два месеца в местата с население под 10 000

До два месеца в местата с население под 10 000 ...

......... достъп, зависи от типа отпадъци, ако не са опасни тогава няма нужда да е изцяло бетонирана. За неизпълнено предписание санкцията е от 5 хиляди лева, но за замърсяване на населени места.На площадките ще могат да се предават и лекарства и опасни отпадъци. Изискването е обаче те да се събират разделно.


Броени дни преди посещението на папа Франциск в Раковски, във

Броени дни преди посещението на папа Франциск в Раковски, във ...

......... с различни размери.Атанаска Велчева - управител на фирма за знамена: Най-голямото, което ще направим, е 10 метра дълго и то ще бъде спуснато от някоя от сградите в Раковски.Знамената трябва да бъдат готови съвсем скоро, за да може Раковски да бъде украсен подобаващо за посещението на папа Франциск през май.


Омбудсманът Мая Манолова ще се срещне днес в Пловдив с

Омбудсманът Мая Манолова ще се срещне днес в Пловдив с ...

......... обществен парк и почивка, но се оказва, че са частна собственост. Протестиращите искат гаранция от Община Пловдив, че ще изкупи от собственика целия парцел от близо 18 декара, за да се запази парка. На последната сесия на Общинския съвет кметът Иван Тотев изрази готовност да преговаря със собствениците на имота.


Данъчните инспектори в Русе санкционираха транспортна фирма, превозвала нерегламентирано пътници

Данъчните инспектори в Русе санкционираха транспортна фирма, превозвала нерегламентирано пътници ...

......... да не чакат хората по спирките. Единичен случай.Оказва се, че десетки русенски превозвачи не са платили данъчните си декларации и задължителните осигурителни вноски. Затова от приходната агенция обсъждат варианта със собствениците на транспортните фирми да разсрочат и погасят дълговете си, за да не се стигне до прекратяването на дейността им.


Живеещите по една от централните улици в Добрич недоволстват от

Живеещите по една от централните улици в Добрич недоволстват от ...

......... обмислили, за съжаление няма друг вариант, защото те са изключително големи, изключително голяма коренова система имат. В голяма част по протежението на улицата, кореновата система на тези дървета, които премахваме, е навлязла в къщите на хората.Кметът пое ангажимент в междублоковите пространства по улицата да бъдат засадени нови над 20 дървета.


Комбинация от спускания по бързите води на река Струма с

Комбинация от спускания по бързите води на река Струма с ...

......... сина ми и за това реших да се възползвам.Димитър Джумерски: Ако цяла седмица работите, ви трябват поне два часа на въздух, малко адреналинче и после сте рефрешнат за още една седмица. Цените за различните забавления варират от 25 до 100 лева на човек, а груповите посещения се ползват с отстъпки.


Рекорден брой участници са подали заявки за участие във Варненски

Рекорден брой участници са подали заявки за участие във Варненски ...

......... на Стенли и новата му група, заедно с Теди Генев и ансамбъл „Варна“. Вечерта между 19.00 и 20.00 часа ще бъде награждаването на победителите. Изложба-базар на майстори-занаятчии от цяла България по традиция ще бъде част от съпътстващата програма на Варненския карнавал от 10.00 до 20.00 часа на пл. „Антон Новак”.


Жители от община Гърмен протестират срещу лошото състояние на пътищата

Жители от община Гърмен протестират срещу лошото състояние на пътищата ...

......... с лошо качество. Кметът на община Гърмен е сезирала областното пътно управление за състоянието на пътя, тъй като отсечката е маст от националната мрежа за винетни такси. От там са отговорили, че пътят е включен в годишната програма за ремонт и се очаква до няколко месеца такъв да бъде извършен.


Пореден протест се очаква в Габрово днес. Без сблъсъци премина

Пореден протест се очаква в Габрово днес. Без сблъсъци премина ...

......... се налагат административни глоби за нарушения, но не ги плащат, трябва да бъдат задължавани да полагат общественополезен труд.Дирекция „Жандармерия“: Без хулигански прояви премина протестът в ГабровоСедем души са били отведени в районното управление заради липса а документи за самоличност, като у тях е установено наличието на боксове и палки. Това...


Шест месеца се бави ремонтът на детски градини в села

Шест месеца се бави ремонтът на детски градини в села ...

......... между МЗХ и Министерство на финансите и общината, че 80 % от тези задължения ще ни бъдат опростени.От общината в Сапарева баня казаха, че детските градини не са ремонтирани близо 40 години, затова ще бъдат изцяло обновени. Очаква се ремонтите да приключат до есента и тогава те отново да заработят.


Към момента няма засегнати от студове черешовите насаждения в Кюстендилско.

Към момента няма засегнати от студове черешовите насаждения в Кюстендилско. ...

......... които поради дъждовното време не могат да е опрашат и това може да се отрази негативно на реколтата.Местните земеделски стопани не губят надежда и се надяват тази година да имат добра реколта от череши. Очакват да има и добра изкупна цена на плода, за да не са на загуба.© БГНЕС


Причината е промяна в териториалния обхват на Наредбата за необлагодетелстваните

Причината е промяна в териториалния обхват на Наредбата за необлагодетелстваните ...

......... задържат, да остават тук, за да отглеждат животни, дали ще бъдат овце, крави, всякакъв вид животни Междувременно стана ясно, че Министъра на земеделието не е приел оценката на научните екипи, работещи по предифинирането на районите попадащи в Наредбата. Оценката ще бъде подложена на широко обществено обсъждане, съобщават още от министерството.


Покупките на жилища с инвестиционна цел в Пловдив са нараснали

Покупките на жилища с инвестиционна цел в Пловдив са нараснали ...

......... Гаргова-мениджър на фирма за недвижими имоти: В момента над 50% от предлаганите имоти са ново строителство,хората избират в този случай да чакат да бъде готово или купуват старо строителство и така инвестират пари за ремонт.Мащабно строителство се наблюдава във всички райони в града, отчитат още от агенциите за недвижими имоти.


Седем души са били отведени в районното управление заради липса

Седем души са били отведени в районното управление заради липса ...

......... 18 ч. да се съберат граждани. МВР е взело всички необходими мерки да не се стига до грубо нарушение на обществения ред, увери директорът на Жандармерията.Без сблъсъци премина третата поредна вечер на протести в ГабровоС импровизирано шествие хората отново излязоха по улиците на града, за да кажат „не“ на агресията.


С импровизирано шествие хората отново излязоха по улиците на града,

С импровизирано шествие хората отново излязоха по улиците на града, ...

......... БНТ ще ви покаже брифинга на живо.А по късно се очаква в града да пристигне министърът на вътрешните работи Младен Маринов.© БГНЕСВ Габрово обстановката е спокойнаТрети ден протести в Габрово след нападението над продавач в магазин от трима мъже от ромски произход. Тази вечер хората отново излязоха на шествие, з...


Община Велико Търново подпомага с проекти собственици на сгради, част

Община Велико Търново подпомага с проекти собственици на сгради, част ...

......... за да върнат предишния им блясък. Примерът е с хан „Хаджи Николи", купен от американец през 2005-та.Любимир Марков, прокурист: Собственикът беше категоричен, че сграда, построена от майстор Кольо Фичето, трябва да бъде възстановена.Сега инвеститорите са насочили усилията си към възстановяването на първия хотел в България, построен след Освобождението, „Цар Борис“.


Една трета от плажовете във Варненска област и тази година

Една трета от плажовете във Варненска област и тази година ...

......... на дивото къмпингуване.Стоян Пасев – областен управител на Варна: Това са плажове без изградена инфраструктура. Там дори и фирмите, които осигуряват водно-спасителна дейност не искат да осигуряват такава, тъй като е трудно достъпен плажът.И тази година държавата ще осигури пари за водно спасяване на най-посещаваните неохраняеми плажове в областта.© БГНЕС


Електронните табла на спирките във Варна не дават информация за

Електронните табла на спирките във Варна не дават информация за ...

......... прекалено много кръстовища на територията на града са в ремонти. И когато се нормализира трафикът, ще влязат в синхрон.Вторият етап от Проекта за интегриран градски транспорт трябва да приключи в края на идната година. А дотогава неработещите електронни табла ще продължат да бъдат лоша реклама за туристически град като Варна.


Значителни валежи между 20 и 35 литра на квадратен литър

Значителни валежи между 20 и 35 литра на квадратен литър ...

......... район“: Не можем да кажем, че има скъсана дига, може да има частично нарушение на целостта на дигата, но са предприети своевременно действия за тяхното възстановяване. При необходимост се извършват и спешни аварийно-ремонтни дейности. Такива към момента не са настъпили. Частично нарушени диги има по поречията на Струма и Места.


И този уикенд столичани ще могат да садят дървета в

И този уикенд столичани ще могат да садят дървета в ...

......... в Новата гора на София край Суходол, Столична община разкрива извънредна автобусна линия в рамките на градския транспорт, с номер 56A. Началната спирка на линията е метростанция „Вардар“, а последната спирка е Новата гора на София. Рейсът обслужва граждани между 9 и 16 часа, с интервал от час и половина.


Трети ден протести в Габрово след нападението над продавач в

Трети ден протести в Габрово след нападението над продавач в ...

......... и щитовете си в знак на солидарност с протестиращите и с това протестът тази вечер приключи.Обстановката в града в момента е спокойна.Шефът на полицията в Габрово подаде оставкаДиректорът на полицията в Габрово подаде оставка. За нея настоя премиерът Бойко Борисов след протестите и напрежението в града в последните дни. Остав...


14-годишно момче предизвика зрелищна среднощна гонка с полицията в центъра

14-годишно момче предизвика зрелищна среднощна гонка с полицията в центъра ...

......... от тях. Минал през стълбите и сухия фонтан пред Операта, а след това и през целия градски площад, след което се е загубил в улиците до Съдебната палата. По-късно, благодарение на записите от камерите в центъра за видеонаблюдение в Община Русе и със съдействието на кубратската полиция, тийнейджърът бил задържан.


Мръсотия и боклуци в езерото край Панчарево и то в

Мръсотия и боклуци в езерото край Панчарево и то в ...

......... случая язовир Панчарево се стопанисва от "Напоителни системи". За управлението на отпадъците, допускането на нерагламентирано замърсяване отговорност има и кметът, но пък във водния обект би следвало собственикът или стопанинът му да осъществява почистването.Качеството на водите на Панчарево се наблюдава чрез мониторингов пункт, а през годините са констатирани незначителни отклонения.


Земеделски производители от района на Петрич искат да се облекчат

Земеделски производители от района на Петрич искат да се облекчат ...

......... заради което трябва да се извърви бюрократичният път като за строителство на монолитна сграда. Това оскъпява процеса и е причината никой да не изгражда законни оранжерии. Това е причината и част от тези оранжерии да са стари и амортизирани, което пречи да се изгради модерно, оранжерийно производство.Вижте повече във видеото: