В няколко града на страната отново въздухът е мръсен. Това

В няколко града на страната отново въздухът е мръсен. Това ...

......... може да премине в астма, или в хроничен бронхит, от там хронична белодробна болест.За справяне с проблема с мръсния въздух от общината през тази година са заложили повече пари за измиване на улиците. Смяна ще има и на автобусите от градския транспорт, като новите ще бъдат на газ или електрически.


Половината села в община Бобошево вече трети месец са без

Половината села в община Бобошево вече трети месец са без ...

......... за транспорт, за поддръжка на самата кола и една заплата за шофьора няма как нещата да се получат. През март общината отново ще търси превозвач, но без законови промени, кандидати едва ли ще има, смята кметът на Бобошево. Междувременно той е разпоредил кметските наместници по места да помагат на хората.


Грипна епидемия от днес в Добрич, а от утре в

Грипна епидемия от днес в Добрич, а от утре в ...

......... продължават да работят.В грипна ваканция са и децата от Пернишка, Смолянска, Пазарджишка област. Епидемия беше обявена и в Бургаска, Старозагорска, Шуменска, Ямболска и Силистренска област.От утре обявяват грипна епидемия в Софийска областОт утре се обявява грипна епидемия в Софийска област, съобщиха от пресслужбата на Министерството на здравеопазването.Учебните занятия се преустановява...


Кметът на Пловдив Иван Тотев е убеден, че проверката на

Кметът на Пловдив Иван Тотев е убеден, че проверката на ...

......... 10 хиляди души за два дни, приходите са над 12 хиляди лева.В Пловидв на всеки два месеца ще си издава бюлетин с предстоящите културни събития, който ще се разпространява безплатно. До началото на активния туристически сезон ще бъдат завършени и площад „Централен" и подлезът на улица „Гладстон", гарантираха от кметството.


Утре се очаква да бъде пуснато движението по централния пловдивски

Утре се очаква да бъде пуснато движението по централния пловдивски ...

......... сцена, а довършителните работи по трасето приключиха днес. Автобусните линии, които се движеха с променен маршрут, от утре ще се изпълняват според транспортната схема. ПловдивПловдив вече е европейска столица на културатаОфициалното начало на българското домакинство беше дадено със спектакъла "Ние сме всички цветове" на изградената за случая 30-метрова кула-сцена. БНТ...


Протестите за промяна на политическата система и статуквото бяха подновени

Протестите за промяна на политическата система и статуквото бяха подновени ...

......... Пламен Петров: Както съм бил на всички протести, сега съм и на този и желаем да се промени положението в страната ни. Вдигане на доходите, премахване на партийната субсидия за партиите. Много са проблемите вече човек не може да ги изброи всичките, но са много и са наложителни за промяна.Балабановата къща в Стария Пловдив ще бъде обследвана заради пукнатини.

Балабановата къща в Стария Пловдив ще бъде обследвана заради пукнатини. ...

......... процедура, траеща понякога месеци. През това време къщата бива доразрушена, биват направени неподходящи намеси. Може и да се срути. 80 преписки за опасни жилищни сгради има за миналата година. Всички те са с пукнатини, падаща мазилка или опасност от самосрутване. В повечето случаи собствениците нямат средства, за да ги възстановят.


Десетки жители на шуменските квартали

Десетки жители на шуменските квартали "Макак" и "Мътница" протестираха срещу ...

......... с решението и искане за преместване на зоната на действие на винетките. По думите на Христов друга възможност за отпадане на винетките за жителите на двата квартала е ако съответните пътни участъци бъдат прехвърлени от държавата на общината, но необходимите средства за поддръжката им са прекалено много за местната администрация.


Пожар изпепели три къщи в центъра на Габрово. Няма пострадали.

Пожар изпепели три къщи в центъра на Габрово. Няма пострадали. ...

......... пострадали. Сигналът за инцидента е подаден около 10 ч сутринта. ГабровоПламъците са тръгнали от къща, в която се извършва ремонт. Часове наред огнеборците се опитваха да потушат пожара, но и трите къщи са почти напълно изгорели. Предполага се, че огънят е избухнал от уред включен в електрическата мрежа. Разследването продължава.


Спешна проверка на бургаската екоинспекция заради сигнал от природозащитници за

Спешна проверка на бургаската екоинспекция заради сигнал от природозащитници за ...

......... извършва на площ от 1000 кв.м.Ангел Бърнев: Това свлачище компрометира асфалтовия път, засегна голяма част от асфалтовата ивица, застраши част от инфраструктурата на съседния комплекс. Това съоръжение представлява само и единствено брегоукрепване на това свлачище. Укрепването на брега трябва да завърши до началото на летния сезон, казаха от строителната фирма.


Социалната кухня към храм

Социалната кухня към храм "Св. Николай Чудотворец" във Варна получи ...

......... не за първи път. шеф Анатоли Колев: Беше изключително забавно, защото успяхме да накараме децата, което беше нотката на събитието, да се включат. С тях приготвяхме пиците, с треньорите. Получи се забавно благотворително мероприятие. Организаторите на "Улицата на готвачите" са категорични, че ще продължат да подкрепят благотворителни каузи и занапред.Сигналът за инцидента е получен тази сутрин в полицията, когато

Сигналът за инцидента е получен тази сутрин в полицията, когато ...

......... инцидента е получен тази сутрин в полицията, когато собствениците пристигнали на работа.Двама тинейджъри влезли през нощта в автокъщата. Намерили отворен джип с ключове на таблото. Подкарали го, но при хаотичните движения на територията на борсата, ударили няколко други коли. Два от автомобилите са тотално унищожени. Размерът на щетите се установява.


Във Варна - дупки зейнаха по ремонтирания участък на ул.

Във Варна - дупки зейнаха по ремонтирания участък на ул. ...

......... Във Варна - дупки зейнаха по ремонтирания участък на ул. "Георги Бенковски". Трасето беше отворено за движение само преди три седмици. Живеещите там са изтърпели всички неудобства, свързани със строителните дейности, но надеждите им, че най-после ще се движат по улица без дупки, не се оправдали. Варна


Пореден инцидент с паднало дърво в Пловдив. Огромна част от

Пореден инцидент с паднало дърво в Пловдив. Огромна част от ...

......... от общинското предприятие. Някои от дърветата са на повече от 100 години, като опасните клони се подрязват периодично. Проверки на растителността се извършват в целия град, а в последните години се засаждат основно липи, явор и ясен, като се избягват кестените, при които често се появяват болести и вътрешни загнивания.


В тях могат да бъдат оставяни запазени облекла и текстил,

В тях могат да бъдат оставяни запазени облекла и текстил, ...

......... когато има някакви ситуации да можем да ги използваме. Една друга част, която няма потребителски характер, както при първия случай, съответно се преработва.Освен във Варна, такива контейнери има в Пловдив и в София. Точните места, където можете да оставите ненужните ви дрехи, са посочени в сайта на Българския червен кръст.


Екоорганизации от България и Сърбия протестираха пред Министерството на околната

Екоорганизации от България и Сърбия протестираха пред Министерството на околната ...

......... Сдружение "Балканка", гр. София: Всички води от флотацията се изхвърлят в едно дере, което е приток на река Караманица и тръгват към нас.Според екоминистерството проектът за проучване за добив на злато в мина Злогош в района на община Кюстендил може да стане факт само след като се преминат задължителните процедури.Окръжната прокуратура в Пловдив се самосезира за изразходването на средствата

Окръжната прокуратура в Пловдив се самосезира за изразходването на средствата ...

......... да бъде намерен на сайта на фондация "Пловдив 2019". Проверката, която е назначена от Окръжната прокуратура в Пловдив трябва да приключи до 30 дни. Пловдив вече е европейска столица на културатаОфициалното начало на българското домакинство беше дадено със спектакъла "Ние сме всички цветове" на изградената за случая 30-метрова кула-сцена. БНТ...


Работник е загинал на строителен обект в Пловдив. Инцидентът е

Работник е загинал на строителен обект в Пловдив. Инцидентът е ...

......... е отчупила някаква тухла от парапета, от балконския парапет и тази тухла е паднала на главата му, сега не знаем дали е носил каска или не. По принцип са им раздадени каски.От Инспекцията по труда започнаха проверка, като подробности се очакват утре. Случаят се разследва от Окръжна прокуратура - Пловдив.


Падналият сняг в сутрешните часове предизвика хаос по пътищата в

Падналият сняг в сутрешните часове предизвика хаос по пътищата в ...

......... ортопедията.От Университетската болница „Канев" уточниха, че големият наплив към Спешното отделение се дължи и на многото пациенти, дошли от съседни градове и области. Здравното заведение е в готовност за свикване на кризисен щаб за обслужване на регистрираните пациенти на хемодиализа в региона.32 машини почистваха през деня пътищата в Община Русе.


Една трета от хранителните продукти, които БЧК раздава на социално

Една трета от хранителните продукти, които БЧК раздава на социално ...

......... енергийно подпомагане и те нямат възможност после с личните си карти да дойдат да си получат тези помощи, но отоплението видимо си го получават.От БЧК уточняват, че в края на всяка кампания непотърсените продукти се изпращат на домове за деца и за възрастни по преценка на службите за социално подпомагане.


За пореден път вандали потрошиха стъклата на спирки на градския

За пореден път вандали потрошиха стъклата на спирки на градския ...

......... могат да бъдат намалени, ако има видеонаблюдение. Подобна мярка е предвидена във втората фаза на Проекта за интегриран градски транспорт. Остър е недостигът на линейки във ВарнаЦелият автопарк на варненската спешна помощ има нужда от подмяна. Линейките изминават над 1 милион километра годишно и вече са в доста окаяно състояни...


Приютът за бездомни хора в Русе, който се стопанисва от

Приютът за бездомни хора в Русе, който се стопанисва от ...

......... Приютът за бездомни хора в Русе, който се стопанисва от католическата организация „Каритас”, се препълни. При капацитет 60 места, в студените зимни дни са били настанени 90 души. Те имат нужда от дарения, най-вече на хранителни продукти. За живота в приюта разказва Венета Николова. Русе


Причината е липсата на достатъчно класни стаи, в които да

Причината е липсата на достатъчно класни стаи, в които да ...

......... Над 10 000 кубически метра трябва да се изхвърли тази земя, за да се разшири. Това изключително много оскъпява проекта също.Предстои да бъде ремонтирано и училището в село Осиково. В сградата там ще се провеждат учебни занимания, когато времето е лошо, за да не пътуват децата от селото до Рибново.


Според очевидци инцидентът е станал при опит за изпреварване. На

Според очевидци инцидентът е станал при опит за изпреварване. На ...

......... Според очевидци инцидентът е станал при опит за изпреварване. На пътя имало контейнер за боклук, който възпрепятствал видимостта на водачите. Още сутринта шофьори забелязали, че контейнерът пречи на движението. Никой обаче не го преместил. София© БНТ


Бургаската прокуратура се е самосезирала за разораните дюни на къмпинг

Бургаската прокуратура се е самосезирала за разораните дюни на къмпинг ...

......... Министерството на туризма също ще започне проверка. За момента, обаче, още не е ясно кой е разорал дюните. БургасОще не е ясно кой е разорал дюните на къмпинг "Смокиня"Проверка на регионалната инспекция по околна среда в Бургас показва, че дюните на къмпинг "Смокиня'' са унищожени от тежка техника. Министерството на...


Жителите на Войводиново решиха да преустановят временно протестите си, докато

Жителите на Войводиново решиха да преустановят временно протестите си, докато ...

......... от полицейски патрули.Подписката с настояване биячите на ефрейтор Валентин Димов да получат най-тежки наказания вече събра над 500 подписа.Пловдивският съд остави за постоянно в ареста двамата братя роми, пребили воененРайонният съд в Пловдив остави за постоянно в ареста двамата братя роми, пребили военослужещия Валентин Димов в село Войводиново. Пострадалият команд...


Спасителна акция тече в момента в Пирин. Петима македонски граждани

Спасителна акция тече в момента в Пирин. Петима македонски граждани ...

......... планинската спасителна служба в Банско. В момента десет спасители извършват акцията по спасяването им. И петимата македонски граждани са в добро състояние. Спасителите извършват всички необходими действия и се очаква скоро операцията да завърши успешно.Това е поредния случай за няколко дни в които фрирайдъри карат извън обозначените писти в Пирин.


Кметът на Кърджали Хасан Азис обяви понеделник (14 януари) за

Кметът на Кърджали Хасан Азис обяви понеделник (14 януари) за ...

......... две учителки със стълба от втория етаж. В следствие на пожара пострадаха две учителки, един ученик и двама огнеборци.Петима пострадаха при пожар в училище в КърджалиПожар в училище в Кърджали. Има петима леко пострадали. Сред тях са две учителки, ученик и двама пожарникари. Огънят избухнал в приземния етаж на гимн...


Проверка на регионалната инспекция по околна среда в Бургас показва,

Проверка на регионалната инспекция по околна среда в Бургас показва, ...

......... как да стане без знанието на концесионера, но до момента никой не желае да свидетелства кога точно и кой е разорал дюните.Тежка техника е унищожила дюни до къмпинг "Смокиня"Сигнал на зрители от морето. Преди ден тежка техника е унищожила защитените дюни до къмпинг „Смокиня". Очевидци, качиха снимки в социалните мрежи.


За седми пореден ден жителите на Войводиново се събраха на

За седми пореден ден жителите на Войводиново се събраха на ...

......... ги е потърсил. Очаква се през настоящата седмица да бъде изписан и пострадалият военен, чието състояние вече се подобрява. Във Войводиново тази вечер се проведе най-многолюдният протест досегаСтотици се включиха в петия протест в пловдивското село Войводиново, където роми пребиха командос от армията. В протеста се включиха действащи и военн...


В пернишките села започна народният празник

В пернишките села започна народният празник "Сурва". По традиция празненствата ...

......... се извадят кукерските маски за обичая "Сурва". Ще продължим темата и в централната емисия "По света и у нас".Започва Сурва - най-големият зимен празник в ПернишкоДовечера започва най-големият зимен празник в Пернишко. Ритуални огньове в 57 населени места в региона ще възвестят началото на Сурва между 17 ч. и 18...


Довечера започва най-големият зимен празник в Пернишко. Ритуални огньове в

Довечера започва най-големият зимен празник в Пернишко. Ритуални огньове в ...

......... места в региона ще възвестят началото на Сурва между 17 ч. и 18 ч. Маскирани мъже ще гонят злото с танц около огъня. Празникът е вписан в Представителния списък на ЮНЕСКО за нематериално културно наследство на човечеството. Подробности за тържествата очаквайте в следващите емисии "По света и у нас".© Архив


Пожар изпепели паянтова постройка в село Войводиново, съобщиха от МВР.

Пожар изпепели паянтова постройка в село Войводиново, съобщиха от МВР. ...

......... електрическата инсталация на нестандартното (самоделно) електрическо табло, монтирано в бараката. По случая е образувано досъдебно производство, уведомена е районната прокуратура.Във Войводиново тази вечер се проведе най-многолюдният протест досегаСтотици се включиха в петия протест в пловдивското село Войводиново, където роми пребиха командос от армията. В протеста се включиха действащи и военн...


До няколко дни трябва да приключи основната работа по конструкцията

До няколко дни трябва да приключи основната работа по конструкцията ...

......... аварийния...Всяка седмица районният кмет следи за състоянието на изгорялата част. Същинска промяна след пожара миналото лято няма. Борислав Димитров, ръководител на обекта: Горният етаж е изгорял - цялата покривна конструкция и носещите греди и състоянието на сградата не е добро.Изпълнителят има 2 месеца, за да приключи с всички възложени задачи.


Обсъдиха публично бюджета на София в Столичната община. Залата трудно

Обсъдиха публично бюджета на София в Столичната община. Залата трудно ...

......... да бъдат добавяни обекти. Така че ще има още другата седмица подобна среща на която ще коментираме обект по обект.На общественото обсъждане стана ясно и че главният архитект на София Здравко Здравков е дал срок до 31 януари на собствениците на "Захарната фабрика" да представят план за възстановяването на комплекса.


За пореден ден Каракачанов коментира и напрежението в село Войводиново.2/3

За пореден ден Каракачанов коментира и напрежението в село Войводиново.2/3 ...

......... Посочи и каква трябва да бъде интеграцията на ромите. Красимир Каракачнов - министър на отбраната: Учиш, работиш, строиш, плащаш данъци, усмихваш се на полицая, не пипаш военния и уважаваш съгражданите си. Това е начинът за интеграцията. Красимир Каракачнов ще внесе в Министерския съвет и Национална програма за интеграция на ромите.


И днес в ромската махала на пловдивското село продължи събарянето

И днес в ромската махала на пловдивското село продължи събарянето ...

......... е най-многолюден. Събрали са се много хора, които протестират срещу беззаконието и произвола в страната. Намерението на протестиращите е митингът да е мирен. Организатори тази вечер са бивши и настоящи военни. Хората настояват, че митингът им няма политически оттенъци, а само искания за законност и справедливост.Беше отслужен и молебен.Очаквайте подробности!


Поставя се временна стоманена покривна конструкция на Царските конюшни. Това

Поставя се временна стоманена покривна конструкция на Царските конюшни. Това ...

......... привлечени средства от външен инвеститор. Той ще струва около 6 млн. лв. Друг обект, по който се работи, е по възстановяването на спирка "Вишнева". По думите на Чобанов покривът на сградата вече е възстановен и предстои през годината да се направи читалня, свързана с историята на градския транспорт в столицата.


В подписка повече от 300 души искат максимални ефективни присъди

В подписка повече от 300 души искат максимални ефективни присъди ...

......... половина са построени тези постройки и в тях живеят 250 човека - можете да си представите за какво строителство става въпрос и за какви условия за живот става въпрос. От местната власт обявиха, че жителите на ромската махала ще могат да закупят терени в съседни села, ако решат да останат.


Зачестяват случаите в които бракониери използват живи диви птици като

Зачестяват случаите в които бракониери използват живи диви птици като ...

......... често се случва да попадаме на такива сигнали.Не успяваме винаги да реагираме навреме,така,че да участваме в конфискуването,но за съжаление това е един много чест начин на лов и бракониерство в района."Санкциите за бракониерите в подобни случаи са административни, глоба от 200 до 2000 лева. Много често, обаче те остават неразкрити.


Районният съд в Пловдив остави за постоянно в ареста двамата

Районният съд в Пловдив остави за постоянно в ареста двамата ...

......... съд в Пловдив остави за постоянно в ареста двамата братя роми, пребили военнослужещия Валентин Димов в село Войводиново.Вижте повече:Пловдивският съд остави за постоянно в ареста двамата братя роми, пребили воененРайонният съд в Пловдив остави за постоянно в ареста двамата братя роми, пребили военослужещия Валентин Димов в село Войводиново. Пострадалият команд...


Напрежение в Ботунец след смъртта на дете. Министърът на здравеопазването

Напрежение в Ботунец след смъртта на дете. Министърът на здравеопазването ...

......... Ботунец ни се обажда и ни казва, че дете в много тежко състояние, посиняващо и с много нисък пулс е закарано в нашия филиал в Ботунец.От Здравното министерство разпоредиха проверка по случая. Заявиха, че лекарят е бил в София и е участвал в хоспитализация на пациент. Огледите на място приключиха.


Община Сандански е една от първите, която пусна в експлоатация

Община Сандански е една от първите, която пусна в експлоатация ...

......... че дискомфорта на гостите на града и на жителите, когато те се разхождат, да допускаме коли, които да сметоизвозват - също е премахнат и този проблем. Община Сандински е внесла подземните контейнери от Сърбия и предвижда да купи още 30, които ще бъдат поставени на други проблемни места в града.


Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев е разпоредил проверка на действията

Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев е разпоредил проверка на действията ...

......... ч. медицинската сестра от Филиала за спешна помощ в Ботунец е подала сигнал за изключително тежкото състояние на детето и е започнала реанимационни действия, но детето е починало.Медицинската сестра е била сама, тъй като в същото време лекарят от екипа е бил в София за хоспитализация на друго дете.Очаквайте подробности!


Районният съд в Пловдив остави за постоянно в ареста двамата

Районният съд в Пловдив остави за постоянно в ареста двамата ...

......... хората от селото отново планират да из...Вицепремиерът Красимир Каракачанов, който вчера беше във Войводиново, определи проблема с ромската престъпност като изключително болен въпрос. Красимир Каракачанов определи проблема с ромската престъпност като болен въпросВицепремиерът Красимир Каракачанов, който вчера беше във Войводиново, определи проблема с ромската престъпност като изключително болен въпрос. Според...


Пожар изпепели сградата на кметството в гърменското село Скребатно. Инцидентът

Пожар изпепели сградата на кметството в гърменското село Скребатно. Инцидентът ...

......... часа. Скребатно, ГърменПричините за пожара се изясняват, но според кметицата на селото най-вероятно причина е старата електрическа инсталация. В изгорялата сграда освен кметството се помещавали здравната служба, читалището, пенсионерски клуб и ресторант. Пламъците са унищожили над 3 500 тома книги. На 12 февруари читалището трябваше да отбележи своят 100-годишен юбилей.


Над 400 домакинства от село Рибново са без вода вече

Над 400 домакинства от село Рибново са без вода вече ...

......... виждате, че вече ще бъде решен трайно проблема с водоснабдяването на село Рибново.Средствата за изграждането на водопровода, обаче трябва да бъдат осигурени от община Гърмен, казаха още от ВиК-Благоевград. Кметът на Гърмен Минка Капитанова обясни, че е кандидатствала за финансиране към министерството на регионалното развитие, но все още няма одобрение.


За втора поредна вечер жителите на пловдивското село Войводиново излизат

За втора поредна вечер жителите на пловдивското село Войводиново излизат ...

......... в ареста. Предвиденото наказание за това престъпление е лишаване от свобода за период от 2 до 10 години. След протеста във Войводиново: Извънреден щаб решава какви мерки да се взематВ кметството на Войводиново започва извънреден щаб. Снощи близо 300 души протестираха, след като двама роми пребиха 33-годишен военнослужещ. Във Войво...


Над 400 домакинства от благоевградското село Рибново са на воден

Над 400 домакинства от благоевградското село Рибново са на воден ...

......... като за това нещо се изисква подготовка, тя не е направена, реагира се в последния момент, когато вече са налице проблемите. Опитваме се да въвеждаме някакъв режим, но при тези ниски температури е изключително опасен този режим, защото започват да гърмят водомери. Замръзват системите на хората. Проблемът е изключително сериозен.


Идеалният център на Пловдив ще остане затворен за автомобили на

Идеалният център на Пловдив ще остане затворен за автомобили на ...

......... на Пловдив - европейска столица на културата, които днес кметът Иван Тотев показа пред журналисти. Раздават 20 хиляди одеяла за откриването на Европейската столица на културатаПрограмата на "Пловдив - европейска столица на културата" включва над 300 проекта, които още в момента на техния подбор са с определени локации, с опр...


За това научи БНТ. Информацията потвърдиха планинските спасителни служби в

За това научи БНТ. Информацията потвърдиха планинските спасителни служби в ...

......... е на около 40 минути от хижа Рай и на около 2000 метра надморска височина. Спасители от Калофер вече са на път за хижата, където ще пренощуват. Според спасителите този маршрут, който са избрали мъжете, е изключително опасен през зимата. Те препоръчват тази пътека да не се използва до върха.


Седмица преди голямото откриващо събитие на Пловдив - Европейска столица

Седмица преди голямото откриващо събитие на Пловдив - Европейска столица ...

......... града като Европейска столица на културата. Хотелите и ре...Спектакълът на 12 януари започва в 19 ч. и ще продължи до 22 ч. Ще има и диждей сет. Температурите се очаква да бъдат по-високи.Съоръжението ще бъде демонтирано до 18 януари, като дотогава бул. „Цар Борис III“ ще бъде затворен за движение.


Минусови температури през целия ден в страната. 16 градуса под

Минусови температури през целия ден в страната. 16 градуса под ...

......... много от водоемите кръстът би трябвало да замръзне. За утрешния празник най-студено ще бъде в Добрич, Разград, Казанлък и София. На някои места сняг ще завали още тази нощ. Но въпреки всички минуси в прогнозата, поверието казва, че колкото и студено да е, в нощта срещу Богоявление небето изпълнявало желания.


Зелените трамвайни релси от Руски паметник ще бъдат удължени до

Зелените трамвайни релси от Руски паметник ще бъдат удължени до ...

......... паркиране е едно от основните ни изисквания, защото прилежащите зони са строени в началото на миналия век, повечето от сградите нямат гаражи и хората, които живеят там, нямат места за паркиране, е допълнила тя.Архитектите от "Вилмот архитекти" ще консултират по промените, а архитектите от българска страна трябва да преработят документацията.


Над 3 000 души в кюстендилската община Бобошево останаха без

Над 3 000 души в кюстендилската община Бобошево останаха без ...

......... фармацевт, който да отвори аптека в градчето.Крум Маринов, кмет на Бобошево: Веднага съм намерил друг човек, който си оправя документацията и ще го наследи. Буквално ще има един промеждутък може би не повече от месец. Новият фармацевт дори щял да си закупи къща и да се установи трайно в Бобошево.


Оранжев код за опасно време в Сливенска и Бургаска област

Оранжев код за опасно време в Сливенска и Бургаска област ...

......... Превала, Рожен и Печинско временно e oгpaничeнo движeниeтo зa aвтoмoбили нaд 12 т., А товарните автомобили над 3 тона и половина трябва да са задължително с вериги. Ограничено е движението на камиони и по пътя Михалково-Девин заради снегопочистване. Към момента няма населени места без електричество. Водоснабдяването също навсякъде е нормално


Над 30 хиляди лева събраха по време на благотворителна кампания

Над 30 хиляди лева събраха по време на благотворителна кампания ...

......... на човешкото добро, в солидарността, на това, че има една огромна колективна положителна енергия, която просто трябва да бъде събрана и насочена в някаква посока. В помощ на кампанията, около Коледните и новогодишни празници, студенти от Германия дариха 1500 лева, а младежи от Полша изпратиха близо 9 кг коледни картички.


В Разлог посрещнаха 2019 година с традиционния кукерски карнавал

В Разлог посрещнаха 2019 година с традиционния кукерски карнавал "Старчевата". ...

......... с традиционния кукерски карнавал "Старчевата". Звън на чанове още в ранни зори огласи седемте махали на малкото градче, за да прогони злото и да има здраве и берекет през новата година. Разлог е първата община, удостоена с наградата "Пазител на традициите", заради съхранения самобитен фолклор, обичаи и маскарадна обредност. Разлог


Десетки жители и гости на Габрово се събраха на площада

Десетки жители и гости на Габрово се събраха на площада ...

......... танци и голяма благодарност за уроците и хубавите моменти, които ни е дала. По традиция изпращането на старата година продължава до полунощ и завършва с пищна заря.И в старата столица Велико Търново спазват хубава традиция- общината подарява на жителите и гостите на града новогодишно излъчване аудио-визуалния спектакъл "Звук и светлина".


Празнична хоротека събра варненци в Морската градина. Любителите на народните

Празнична хоротека събра варненци в Морската градина. Любителите на народните ...

......... и право хоро. Целта е да изпратят с добро старата година. Народни танци обаче ще се играят и в първия ден на 2019 г. Тогава почитателите на фолклора ще бъдат облечени с български носии. Организаторите на събитието признаха, че целта е да върнат българите към чистия и автентичен фолклор. Варна


Недоволство в Пловдив срещу намерение на общината да затвори улица

Недоволство в Пловдив срещу намерение на общината да затвори улица ...

......... не можем да излизаме от там. Това са безумия, които наистина хората просто ще се вдигнем на протест. От община Пловдив заявиха, че е избрана фирма, която да изготви новия генерален план за движение. Все още той не е приет окончателно и предстоят обсъждания. Няма и решение на Общинския съвет.


Електронни информационни табла вече информират жителите на Дупница за автобусните

Електронни информационни табла вече информират жителите на Дупница за автобусните ...

......... която ще свърже квартали, в които към момента няма обществен превоз. Електронните табла ще бъдат синхронизирани с мобилното приложение its.dupnitsa.bg. От приложението всеки желаещ може да получи в реално време информация за движещите се автобуси на територията на града. През новата година предстои да бъдат закупени и 4 нови автобуса.


Русенец направи уникален макет на замъка от средновековния град -

Русенец направи уникален макет на замъка от средновековния град - ...

......... да го покажа на хората, да знаят и да помнят. Николай Николов се е заел да изработи макет на цялата крепост. Вече почти е завършил крепостната стена, остават му 5 църкви и над петдесет жилищни постройки. Надява се в края на следващата година целият средновековен град Червен да е готов.


Близо денонощие живеещите във варненския квартал

Близо денонощие живеещите във варненския квартал "Орехчето" бяха без ток ...

......... са отказали помощ, но подмяната на трансформаторната машина изисква време. Неизяснена собственост пък пречела да купят съоръжението. Проблемът с поддръжката на частните трафопостове не е единичен. Въпросът е защо енергодружеството не може да ремонтира съоръжение, което ползва, при това безвъзмездно. Въпрос на промяна в нормативната база, засега потърпевши са абонатите.


Разходка милиони години назад във времето предлага Палеонтологичния музей в

Разходка милиони години назад във времето предлага Палеонтологичния музей в ...

......... Франция, в Гърция го носиха и установиха, че е от този вид грекопитек, тук си е чирпанопитек.Любопитство предизвиква и черепът на далечния родственик на слона - дейнотериум.Петър Попдимитров: В света има само 4 открити такива черепи, но този е най- добрия.В музея са показани над 5 000 артефакта от праисторията.


Това е част от програмата за модернизирането на градския транспорт

Това е част от програмата за модернизирането на градския транспорт ...

......... София. СофияОт следващата година се очаква средната възраст на автобусите в столицата да е около 6 години. Това са първите 30 от общо 60 автобуса с най-висок екологичен стандарт евро 6. Този месец в столицата тръгнаха и първите електробуси с нулеви вредни емисии, предстои и купуването на 13 нови трамвая.


Затварянето за движение на един от основните булеварди на Пловдив

Затварянето за движение на един от основните булеварди на Пловдив ...

......... затворен 20 дни. Още по-голям транспортен хаос се очаква на 2-и януари, когато повече хора ще тръгнат на работа след дългата празнична почивка.От днес затварят ключов булевард в ПловдивОт днес в Пловдив се въвежда временна организация за движение по пътищата заради откриващото събитие на инициативата "Пловдив - Европейска столица на...


В първия работен ден след коледните празници пред паспортната служба

В първия работен ден след коледните празници пред паспортната служба ...

......... за да получат лични карти и паспорти. БлагоевградПричината за огромните опашки и забавянето са многото българи, живеещи в чужбина, които искат да сменят изтичащите си лични документи докато са в България за ваканцията. От МВР поясниха, че всички гишета в паспортната служба работят. Засега работното време няма да бъде удължавано.


От днес в Пловдив се въвежда временна организация за движение

От днес в Пловдив се въвежда временна организация за движение ...

......... откриващото събитие на инициативата "Пловдив - Европейска столица на културата 2019".За да се осигури възможност за монтажа на основната сцена, за движение на пътни превозни средства се затварят двете платна на бул. "Цар Борис III Обединител" в отсечката от ул. "Цанко Дюстабанов" до Тунела. Ограниченията ще важат до 17 януари.


За трета поредна година в Хасково се провежда Фестивал на

За трета поредна година в Хасково се провежда Фестивал на ...

......... За трета поредна година в Хасково се провежда Фестивал на кукерските и маскарадни групи. Веселото събитие започна с дефиле от драматичен театър "Иван Димов", през централните градски улици към площад "Свобода". Хасково© снимки: БТА