Сигнали на граждани за неприятни миризми, които идват от терените

Сигнали на граждани за неприятни миризми, които идват от терените ...

......... има техника и при малък излив, който настъпва, веднага се запръстява. Следим все пак този процес да не разпространим вируса. Това е контролирано нещо, не е нещо необичайно. Във всички общини на Русенска област вече са определени местата, където при нов случай на африканска чума трябва да бъдат загробвани животни.


Заради дъждовното лято производителите на грозде от Русе и Свищов

Заради дъждовното лято производителите на грозде от Русе и Свищов ...

......... по земеделие и семезнание "Образцов чифлик": Тъй като плодните пъпки в лозата се залагат в сегашната година и те не са качествени. Наблюденията на селекционерите са, че в тяхното опитно поле новите им винени сортове „Кристален" и „Мискет викинг" са по-устойчиви и насажденията с тях са съхранени на 100 процента.


Неонатологичното отделение в Силистра получи като дарение специална швейцарска апаратура

Неонатологичното отделение в Силистра получи като дарение специална швейцарска апаратура ...

......... преминават през майките, а това неминуемо се отразява върху децата и техния черен дроб. Така, че може да се каже, че 30% от новородените деца и 100% от недоносените имат нужда от фототерапия.В Силистренската болница годишно се раждат над 500 бебета. Между 10 и 15 процента от тях са недоносени.


В полунощ ще пуснат движението по бул.

В полунощ ще пуснат движението по бул."България" и в двете ...

......... маршрут приключват. Много съм благодарна за търпението. Тежко решение беше започването на бул. "България". Миналата година започнахме и за това взех решение да се работи само през лятото - юли и август, максимум началото на септември. За да може, хем да подобрим тази тежка инфраструктура, хем минимално да затрудним софиянци.


Инициатива за обособяване на културен квартал се проведе в района

Инициатива за обособяване на културен квартал се проведе в района ...

......... Луиза", "Дондуков", "Васил Левски" и "Сливница". Целта на инициативата е създаване на мрежа между съществуващите на територията пространства, бизнеси и живущи с основен акцент върху развитието на културна и занаятчийска дейност, опазването на културното и архитектурно наследство, обособяването на пешеходни зони и разработване на идеи за облагородяване на градската среда.


Пожарът в депото за отпадъци край Шишманци вече e потушен,

Пожарът в депото за отпадъци край Шишманци вече e потушен, ...

......... или да спре да работи изцяло.Заради започналата проверка на прокуратурата, хората спират протестите за седмица. Ще се съберат отново следващата събота, когато канят при тях да дойдат министърът на околната среда и директорите на екоинспекцията и пожарната в Пловдив. Ако те не се отзоват, ще се пристъпи към гражданско неподчинение.Ако шофирате с 30 км в час в населено място,

Ако шофирате с 30 км в час в населено място, ...

......... си изключително силни от икономически аспект. Те стават привлекателни за граждани за туристи, съответно и за местен бизнес.Такива зони действат от години в градовете на по-голямата част от Европейския съюз. В Германия например зоните за успокоено движение са над 17 000 и в тях хората се придвижват удобно и безопасно.


Първият в страната планински увеселителен парк заработи край Белица. Той

Първият в страната планински увеселителен парк заработи край Белица. Той ...

......... 40 километра в час. БелицаУвеселителният парк се намира на един километър преди парка за танцуващи мечки край Белица. Въпреки че е отворен скоро, вече привлича много любители на високите скорости и преживяванията изпълнени с адреналин. Паркът предстои да бъде оборудван и с пързалки, беседки, люлки, катерушки и стени за катерене.


Почти двойно се е увеличил броят на туристите, които посещават

Почти двойно се е увеличил броят на туристите, които посещават ...

......... пъти. Но всяко лято се връща в планината. Янка Златева: Аз съм от дете туристка, наближавам 80 години. Май вече ще си взимам сбогом с Пирин, видя ми се малко трудничко.От началото на летния сезон хижа „Вихрен" е пълна с туристи. Хижарите дори са осигурили допълнителни спални чували и легла.


Вълчи дол - градът, известен с единствената ски писта в

Вълчи дол - градът, известен с единствената ски писта в ...

......... придобивка обаче, и басейнът предизвиква както положителни, така и отрицателни отзиви.Предстои изграждането на беседки и места за барбекю, за да е напълно завършен спортният комплекс "Петко Сираков". Гористата местност го превръща в желано място както за спорт, така и за отдих, а парковото осветление дава възможност да се използва денонощно.


Освен, че е месецът на отпуските, август бележи и разгара

Освен, че е месецът на отпуските, август бележи и разгара ...

......... се обадят на горещ телефон - 080 080 152.Общинските служители напомнят, че е забранено изхвърлянето на електрически уреди до контейнерите за смет. Услугата по извозването на такива отпадъци също е безплатна, но става след заявка на телефон 0800 14100. Строителните отпадъци, пък, трябва да бъдат предавани само на лицензирани фирми.За седмица се прекратяват протестите на живеещите близо до депото

За седмица се прекратяват протестите на живеещите близо до депото ...

......... околната среда и директорите на екоинспекцията, и пожарната в Пловдив. Ако те не се отзоват, ще се пристъпи към гражданско неподчинение.Протестиращите в Шишманци искат референдум за сметищетоПореден протест се провежда тази сутрин срещу дейността на депото за битови отпадъци край село Шишманци. Хората настояват съдбата на депото да се реши...


Повреда на основния изпускателен кран е причина за изпускането на

Повреда на основния изпускателен кран е причина за изпускането на ...

......... изтекъл, и на практика водоемът нямал стопанин в момента. Селим Исса: Ремонт се изисква сериозен, основен ремонт, и то за десетки хиляди левове, а сдружението няма такива възможности.Най-вероятната съдба на язовира е той да бъде върнат на Общината за стопанисване. Докато се напълни, напояването ще бъде извършвано от съседния язовир.


Жители на Шумен излязоха на протест с искане домовете им

Жители на Шумен излязоха на протест с искане домовете им ...

......... Маргарита Матеева, старши инспектор в община Шумен: В община Шумен не е пристигало искане за разрешение за строеж, нито искане за разкопаване, за да видим какво трасе са приели те.От общината казаха още, че в понеделник газификационна компания ще внесе предложението си и до дни проблемът може да бъде решен.


От днес изравнителните сметки за парно и топла вода на

От днес изравнителните сметки за парно и топла вода на ...

......... да бъдат внесени във всеки център за обслужване на клиентите, по безкасов път или онлайн. Тези клиенти, на които трябва да бъдат възстановени суми могат да избират между няколко варианта. Да ги получат по банков път, на касите на „Топлофикация София" или да ги оставят за покриване на следващи сметки.


Днес е денят на Варна. Градът отбелязва своя празник на

Днес е денят на Варна. Градът отбелязва своя празник на ...

......... от Богородица здраве и благоденствие.Богата програма от интерактивни спектакли, творчески ателиета и концерти имаше през целия ден.Иван Портних, кмет на град Варна: Пожелавам на всички да бъдат здрави и заедно да пазим и да развиваме Варна.Час преди полунощ небето над Варна ще бъде озарено от лазерно шоу и празнична заря.Три години след наводнението във варненското село Константиново, дерето, което

Три години след наводнението във варненското село Константиново, дерето, което ...

......... селата, които са дори с 500 души имат канализация, ние още нямаме. Което нито е хигиенично, нито е природосъобразно.Отпадъчните води на много семейства в крайна сметка се изливат в дерето, което се затлачва от тръстиките, дърветата и храстите, които растат там. А за хората остава страхът от следващия голям порой.


14-годишно момиче се издирва в морето на централния плаж във

14-годишно момиче се издирва в морето на централния плаж във ...

......... от 4 бала. Спасителите са успели да извадят едно от момчетата, но момичето изчезнало сред вълните и издирването му, в което се включиха и водолази, продължава и в момента. Няколко часа преди инцидента, са били спасени други 4 младежи на Южния плаж във Варна, но там всичко е завършило благополучно.


Протест срещу блокадата на пътя Сливен-Ямбол се провежда тази вечер

Протест срещу блокадата на пътя Сливен-Ямбол се провежда тази вечер ...

......... блокадата на пътя Сливен-Ямбол се провежда тази вечер в сливенското село Крушаре. Хора, засегнати от 12-дневната блокада, настояват за нормализиране на движението между Сливен и Ямбол. Земеделци, търговци, строителни предприемачи казват, че търпят загуби. Контрапротестът се провежда паралелно с протеста заради мерките срещу чумата. В района има засилено полицейско присъствие.


Все още не е изгасен пожарът, който избухна вчера между

Все още не е изгасен пожарът, който избухна вчера между ...

......... е изгасен напълно. Все още има много вътрешни огнища. Близо 3000 декара сухи треви, храсти и иглолистна гора се...Армията се включи в гасенето на пожара в Хасковско20 военнослужещи с 5 автомобила от военното формирование 52 740 – Хасково се включиха в гасенето на горския пожар в Хасковско, съобщиха от Министерст...


Продължава гасенето на пожара в Хасковско. Горят сухи треви, храсти

Продължава гасенето на пожара в Хасковско. Горят сухи треви, храсти ...

......... е достигнал на 500 м от село Родопи.Огнеборците се бориха цяла нощ със стихията, за да не позволят огънят да се прехвърли от гората към къщите.Предполага се, че причината за пожара е човешка небрежност.Опасността още не е преминала, защото днес се очакват високи температури, които могат да разпалят отново огъня.


Останки от животни бяха открити в канал на напоителни системи

Останки от животни бяха открити в канал на напоителни системи ...

......... места имаме готовност при намиране на такива животински отпадъци да бъдат загробвани на тези лицензирани площадки, които те посочат.БАБХ призовава за спазване на законовите мерки при загробване на животниВъв връзка с подадени сигнали за изхвърляне на отпадъци от свинско месо на нерегламентирани места, Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ...


Голям пожар гори до хасковското село Брягово. Огънят се простира

Голям пожар гори до хасковското село Брягово. Огънят се простира ...

......... пожарни автомобили в селата, които не вършат нищо друго, само пазят, ако евентуално навлезе пожарът.Полицията започна разследване на причините за инцидента. 2000 декара площ горят между три хасковски селаГолям пожар избухна следобед до хасковското село Брягово. Огънят се простира между селата Брягово, Родопи и Любеново. Заради силния вятър стихията се...


Пожар гори край дупнишкото село Тополница. Малко преди 20 ч

Пожар гори край дупнишкото село Тополница. Малко преди 20 ч ...

......... от Дупница, които да помагат с гасенето.Гори смесена гора от широколистни и иглолистни дървета, огънят е между жп линията и магистрала "Струма".2000 декара площ горят между три хасковски селаГолям пожар избухна следобед до хасковското село Брягово. Огънят се простира между селата Брягово, Родопи и Любеново. Заради силния вятър стихията се...


Голям пожар избухна следобед до хасковското село Брягово. Огънят се

Голям пожар избухна следобед до хасковското село Брягово. Огънят се ...

......... заседава кризисен щаб за справяне със стихията, а според експертите, най-вероятната причина за пожара е човешка небрежност. Пожар в депото за отпадъци край пловдивското село ШишманциПожар избухна тази нощ в депото за отпадъци край пловдивското село Шишманци. Към момента огънят е локализиран и не се разраства, но тлее в дълбочина....


Пожар избухна тази нощ в депото за отпадъци край пловдивското

Пожар избухна тази нощ в депото за отпадъци край пловдивското ...

......... село Шишманци призова с листовки хората да останат по домовете си при затворени прозорци. Достъпът до цялата зона около депото е забранен.2000 декара площ горят между три хасковски селаГолям пожар избухна следобед до хасковското село Брягово. Огънят се простира между селата Брягово, Родопи и Любеново. Заради силния вятър стихията се...


Пети пореден ден протестират жителите на Община Долни Чифлик и

Пети пореден ден протестират жителите на Община Долни Чифлик и ...

......... прасета в дворовете си, които са само за лични нужди.Затварянето на пътя ще продължи и в следващите дни, категорични са от инициативния комитет.За втори ден протестиращи блокираха пътя Варна - БургасВтори ден жителите на Варненската община Долни Чифлик протестират срещу умъртвяването на домашните прасета заради африканската чума. Те отново блокира...


Голям пожар избухна този следобед в местност, близо до село

Голям пожар избухна този следобед в местност, близо до село ...

......... и през нощта. Те подават вода отдалече и превантивно оросяват и съседните сектори, за да намалят емисиите на пушека. В района се усеща задушлива миризма. Кметът на село Шишманци призова с отпечатани листовки хората да останат по домовете си при затворени прозорци. Достъпът до цялата зона около депото е забранен.


Повечето домашни прасета в Пазарджишко вече са унищожени. Именно в

Повечето домашни прасета в Пазарджишко вече са унищожени. Именно в ...

......... на коментар.Над 720 000 лева ще струва дезинфекцията на свинекомплексите в района, в които проникна заразата. Проверките на БАБХ в личните стопанства в Южна България започват от утреПовечето домашни прасета в Пазарджишко вече са унищожени. Именно в този регион стопаните се вдигнаха на протест срещу превантивните мерки и получиха о...


Трите свинекомплека в Русенско чакат милион и половина лева компенсации

Трите свинекомплека в Русенско чакат милион и половина лева компенсации ...

......... обаче, ситуацията в свинекомплекса в Голямо Враново, където евтаназията на животните не е приключила? В Сутрешния блок на БНТ1 за актуалната картина в стопанството говори управителят на стопанството д-р Миленка Димитрова. Кметът на община Сливо поле Валентин Атанасов коментира как е решен проблемът с прасетата в личните стопанства.Вижте във видеото.


Започва миене на основни улици и булеварди в София. Предвижда

Започва миене на основни улици и булеварди в София. Предвижда ...

......... около бул. "Македония" и бул. "Христо Ботев". Шофьорите не трябва да оставят автомобилите си на улиците, които ще се мият, защото колите им ще бъдат преместени. За новото местонахождение на автомобила може де се получи информация на тел: 0700 13 233. Графиците могат се видят на сайта на Столичения инспекторат.


"Рогошко шосе" в Пловдив се превръща във все по-опасен пътен ...

......... преасфалтиране, тъй като пътят няма основа и трудно поема тежкотоварният график.Постоянното преминаване на камиони е неизбежно, защото отсечката е единственият път до няколко от големите предприятия в региона. От община Пловдив са обявили процедура за проект за цялостна реконструкция на пътя. Реалните ремонтни дейности обаче могат да започнат най-рано напролет.


Приключи евтаназията на всички 30 хиляди прасета от заразените с

Приключи евтаназията на всички 30 хиляди прасета от заразените с ...

......... специални мерки за биосигурност ще се осъществява и снабдяването на местното население с дърва за огрев. До днес стопаните в Южна България трябва да умъртвят прасетата сиДнес изтича срокът, в който стопаните от Южна България трябва доброволно да умъртвят прасетата в личните си стопанства като мярка за справяне с разпро...


До края на месеца трябва да завърши консервацията и реставрацията

До края на месеца трябва да завърши консервацията и реставрацията ...

......... защитник на пропилеите, това е мн важно за да видим че тази култура която ние винаги наричаме римска , но тя е дело на местното тракийско население"Обектът, който нагледно показва развитието на града в продължение на 5 века, ще бъде открит за посещения за празника на Пловдив - 6-ти септември.


Трима души са с опасност за живота във Варненската болница

Трима души са с опасност за живота във Варненската болница ...

......... района на кръстовището с улица "Струга".Вследствие на инцидента младият мъж и неговите спътници - жена на 22 години от Варна и мъж на 26 години от Сливен, са пострадали тежко и са настанени за лечение в реанимацията на МБАЛ "Св. Анна" с опасност за живота.По случая е образувано досъдебно производство.


Трети ден жителите на Община Долни Чифлик протестират срещу заповедта

Трети ден жителите на Община Долни Чифлик протестират срещу заповедта ...

......... село Старо Оряхово. Така полицията нямаше възможност да отбива движението и се образува огромно задръстване. Бяха пропускани единствено линейките. Протестите и блокадите на пътя продължават и утре.Осмо денонощие продължава блокадата на пътя Сливен - ЯмболОсмо денонощие остава блокадата на пътя Сливен - Ямбол срещу мерките против африканската чума по свинете.


Нови апарати и оборудване получи Отделението по хемодиализа към Многопрофилната

Нови апарати и оборудване получи Отделението по хемодиализа към Многопрофилната ...

......... 7 електрически хемодиализни легла, извършени са и освежаващи ремонти. С държавните средства дейността на отделението за хемодиализа е обезпечена за 10 години. На досега действащите апарати ще бъде направена профилактика. Част от тях ще останат като резерви. В момента на диализа в отделението са 33 пациента от цялата Смолянска област.


Жителите на село Дюлино в община Бяла плащат висока цена

Жителите на село Дюлино в община Бяла плащат висока цена ...

......... които и Дюлино, остават без резултат.Христо Железаров - Дирекция "Разработване и управление на на проекти" в община Бяла: Жители на трите населени места са около 1000- 1 100, а критерият, по който оценяват, е 2 000 жители.В общината продължават да търсят финансови възможности и програми за изграждането на водопроводна мрежа.


Къщата, в която е живял Йордан Йовков във Варна, се

Къщата, в която е живял Йордан Йовков във Варна, се ...

......... строят кооперация на мястото на къщата. След подадена жалба обаче строителството е спряно.Марийка Георгиева: Да го изчистят и да решават какво да го правят, тяхна собственост е.След наше писмо, от община Варна пък поеха ангажимента имотът да бъде ограден, а служители на Общинска полиция периодично да извършват обходи на мястото.


Започва изграждането на подлез при жп прелеза край благоевградския квартал

Започва изграждането на подлез при жп прелеза край благоевградския квартал ...

......... се оплакват, че мястото е опасно, въпреки това строителството се отлага вече 20 г.От община Благоевград казаха, че вече има избрана фирма- изпълнител,която да изгради съоръжението. Ако всички процедури бъдат изпълнени в срок се очаква през октомври строителните дейности да започнат, а за година и половина подлезът да бъде готов.


Катастрофа между линейка и джип стана на оживено кръстовище в

Катастрофа между линейка и джип стана на оживено кръстовище в ...

......... към момента няма опасност за живота ѝ. В линейката са пътували четирима души, а в лекия автомобил е бил само шофьорът. По първоначална информация джипът не се е съобразил с подадения звуков сигнал на линейката. Кръстовището не е затворено за движение, но огледът продължава. Трафикът се регулира от Пътна полиция.


В 8 села от община Благоевград през лятото има недостиг

В 8 села от община Благоевград през лятото има недостиг ...

......... своята реализация. Опитвали сме локално да решаваме проблемите на селата от община Благоевград, това обаче не е добре, сами виждате какъв е резултата - недоволни наши потребители.Заради липсата на единна ВиК асоцияция в Югозападна България , водното дружество в Благоевград не може да кандидатства за европейско финансиране на проектите си.


Драстично са се увеличили катастрофите във Варненска област за първите

Драстично са се увеличили катастрофите във Варненска област за първите ...

......... специализирана полицейска операция „Пешеходна пътека". Главен инспектор Петко Камбуров, КАТ - Варна: Констатираните нарушения от водачи, отнемащи предимство на пешеходец, са 266, а броят на наказаните пешеходци за неспазване на правилата за движение са 107.За повишаване на контрола на движението по пътищата във Варна ще спомогне и системата за видеонаблюдение.


Родители на ученици от Началното училище

Родители на ученици от Началното училище "Васил Левски" във Варна ...

......... община Варна, ремонтът стартира на 30 юли и всеки ден има бригади, които работят на обекта.Докато тече ремонтът, учениците ще учат в друго училище в квартала. Заради проблемите, има отлив на ученици от училище "Васил Левски", вместо досегашните 400, през новата учебна година в него са останали записани 300 деца.


Проблемът с епидемията става регионален - каза пред БНТ еврокомисарят

Проблемът с епидемията става регионален - каза пред БНТ еврокомисарят ...

......... така да организира информационна кампания. Не става въпрос за лични интереси и политически игри. Всички вече носим отговорност.Министър Танева обсъди с експерти мерките за ликвидиране на чумата по свинетеСтратегия за контрол и ликвидиране на африканската чума по свинете обсъдиха в Стара Загора земеделският министър Десислава Танева с представители на н...


Стратегия за контрол и ликвидиране на африканската чума по свинете

Стратегия за контрол и ликвидиране на африканската чума по свинете ...

......... правим модул за мерки за биосигурност, според големината на стопанствата. Тази тема е комуникирана да бъдат подкрепени, после при репопулацията, след съответния период да бъдат изградени, регистрирани и който има желания да отглежда домашни свине, те да са при мерките за биосигурност, в предвид на това, че вирусът е тук.


Първи паркинг за тротинетки и велосипеди беше открит в столицата,

Първи паркинг за тротинетки и велосипеди беше открит в столицата, ...

......... по пътищата подготвят наредба, в която да бъде регламентирано използването на електрически тротинетки.Идеята е гражданите да се придвижите пеша най-много до 500 м до мястото, което ги интересува.Регламентират използването на тротинеткиЗа ясен регламент за използването на електрически тротинетки в градска среда настоява държавната агенция за„Безопасност на движението по пътищата". Ве...


В три махали в благоевградското село Дренково вече трета седмица

В три махали в благоевградското село Дренково вече трета седмица ...

......... това ,че се полива и сега трябва да търсим начин да спираме тези ,които не са си открили партида ,не са подали заявление. От Ви К дружеството казаха,че подобен проблем имат много благоевградски села, а той може да се реши само ,ако се изгради нов водоизточник специално за поливни нужди.


Подписка и колективно дело срещу ЕВН подготвят жители на бургаския

Подписка и колективно дело срещу ЕВН подготвят жители на бургаския ...

......... часа в денонощието.От ЕВН съобщиха още, че има голям проект въздушната мрежа от електрически проводници на квартал Сарафово да бъде вкарана под земята. А клиентите, които имат повредени уреди вследствие токовите удари трябва в най-кратък срок да сигнализират, за да бъдат изготвени констативни протоколи и изпълнени исканията им за обезщетения.


Жители на бургаския квартал

Жители на бургаския квартал "Сарафово" подготвят подписка и колективно дело ...

......... под земята.Крум Косев, EVN: Предприехме цялостен пакет от мерки заедно с колегите от ЕСО, за да минимизираме изключванията, следим мрежата 24 часа в денонощието.Kлиентите, които имат повредени уреди вследствие на токовите удари трябва в най-кратък срок да сигнализират, за да бъдат изготвени констативни протоколи и изпълнени исканията им за обезщетения.


В Сандански беше открита първата ТЕЛК в извънобластен град. На

В Сандански беше открита първата ТЕЛК в извънобластен град. На ...

......... да се съкрати достъпа до тези административни услуги. И аз съм убеден в това. За да бъдат напълно улеснени хората с увреждания от четирите общини близо до Сандански и да не им се налага допълнително пътуване до Благоевград, новосформираната ТЕЛК поема ангажимента да предоставя необходимата документация и до областната комисия.


Продължава евтаназията на прасетата в свинекомплекса в свищовското село Българско

Продължава евтаназията на прасетата в свинекомплекса в свищовското село Българско ...

......... Над 100 са може би. Подстъпите към селото и свинекомплекса се охраняват от полицейски екипи на Областната дирекция на МВР - Велико Търново на 3 контролно-пропускателни пункта. Те имат 24-часови дежурства и контролират влизащите във фермата хора и превозни средства. Заради Африканската чума в Община Свищов са отменени всички събития.


Агенцията по безопасност на храните започна проверки за унищожаването на

Агенцията по безопасност на храните започна проверки за унищожаването на ...

......... унищожаването на прасетата в 20-километровите зони около промишлените свинекомплекси в Бургаска област. Паралелно с проверките се извършва обеззаразяване на дворовете, в които досега са отглеждани домашни прасета. До момента са проверени 20 села от всичките близо 100, които попадат в района на свинекомплексите в селата Зимен, Крумово градище и Ахелой.


Продължават протестите срещу умъртвяването на прасетата. Над 100 собственици на

Продължават протестите срещу умъртвяването на прасетата. Над 100 собственици на ...

......... това не ги успокоява. Те настояват за изследване от независима лаборатория извън Европейския съюз и не вярват, че животните им са болни.Същевременно пети ден продължава блокадата на пътя Ямбол-Сливен. Хората не допускат автомобили, докато не спре умъртвяването на животните в личните стопанства.Вижте във видеото какво казаха протестиращи пред нашата камера


От вчера Свищов е бедствено положение заради вируса, който застигна

От вчера Свищов е бедствено положение заради вируса, който застигна ...

......... вчера се забраняват тържищата и пазарите на всички животински продукти, като започва масова проверка на пазарите на територията на община Свищов.Общината също е закупила дрон и термо камера, с която нощем се правят обходи за наличие на диви свине. Още по темата Разпространение на Африканска чума по свинете у нас


Пожарната и Горската стража са установили, че над курортното градче

Пожарната и Горската стража са установили, че над курортното градче ...

......... Пожарната и Горската стража са установили, че над курортното градче горят сухи треви. Запалената площ е около 10 декара, като няма засегнати дървета. Свети Влас, НесебърВечерта пожарът е локализиран и вече няма опасност за горският масив. Няма пострадали, а щетите са незначителни, потвърдиха от пресслужбата на ОДМВР-Бургас.


Катастрофата е станала в близост до метанстанция, пред входа на

Катастрофата е станала в близост до метанстанция, пред входа на ...

......... от второстепенен път, не е спрял на знак СТОП и така е отнел предимството на бързо движещия се джип. БлагоевградИ двамата шофьори са откарани в спешния център - Благоевград. 62-годишният водач на лекия автомобил е пострадал по-тежко. Движението в района на катастрофата беше затруднено и се регулираше от Пътна полиция.


От днес служителите на агенцията по безопасност на храните започват

От днес служителите на агенцията по безопасност на храните започват ...

......... Ще бъде забранен за почиващи и за туристи. Тези, които живеят там, няма как да ги ограничим да се приберат по домовете си. За живеещите в селата под хижа Здравец и вилните зони ще има специален пропускателен режим. Ще се проверяват автомобилите за нелегално транспортиране на месо от диви свине.


Продължават протестите в страната срещу мерките, които властите предприемат за

Продължават протестите в страната срещу мерките, които властите предприемат за ...

......... свинете. Блокадата на пътя Сливен-Ямбол продължава четвърто денонощие. Все пак екипи на дирекцията по безопасност на храните в Сливен започнаха проверки в селата за останали живи прасета. Започна и дезинфекция от ветеринарните служби на 20-километровата санитарна зона. Повече - вижте в прякото включване на Румяна Стефанова Крушаре, Сливен Мечкарево, Сливен


Трите свинекомплека в Русенско чакат милион и половина лева компенсации

Трите свинекомплека в Русенско чакат милион и половина лева компенсации ...

......... са по-скоро обект на доставка от български граждани, които идват от чужбина.Няма установени наличие на Африканска чума по свинете в никоя от тях.Регионалната дирекция на Агенцията продължава мерките по засиления контрол в по-малките индустриални комплекси в региона в селата Писанец, Щръклево и Караманово, където се отглеждат общо 10 хиляди животни.


Продължава засиленият контрол на Агенцията по безопасност на храните на

Продължава засиленият контрол на Агенцията по безопасност на храните на ...

......... проверка и на багажниците за това дали не е се пренася храна. Проверките се извършват на базата на случаен принцип. Това, което е установено, че трябва да бъде конфискувано, се слага в определен за това фризер. Вижте повече от д-р Георги Дяков, директор на регионалната дирекция но безопасност на храните.


Във Врачанско градушка с големината на орех унищожи селскостопанската реколта

Във Врачанско градушка с големината на орех унищожи селскостопанската реколта ...

......... защо не се пускат ракети?От общината във Враца казаха, че са правени опити градоносният облак да бъде разбит от най-близката ракетна площадка, но нямало резултат. Лично кметът на Враца Калин Каменов обеща подкрепа за пострадалите стопани, като още утре ще се търси начин те да бъдат подпомогнати от местната власт.


При бурята във Варна вчера са пострадали 7 души, сред

При бурята във Варна вчера са пострадали 7 души, сред ...

......... Атанасий" в морския град. Екипи на Пожарната и Гражданска защита цяла нощ са се отзовавали и на десетки сигнали за скъсани жици от ураганния вятър, които предизвикали пожари в областта. Те вече са потушени. Временно е било спряно и електрозахранването във Вълчи дол, но още късно снощи е било възстановено.


Седем души, сред които и три деца, са пострадали при

Седем души, сред които и три деца, са пострадали при ...

......... скъсани жици, предизвикали пожари, които вече са потушени. Временно е било спряно и електрозахранването във Вълчи дол, но вече е възстановено. Бурята нанесе материални щети във ВарнаЗа щастие няма пострадали хора във Варна и във Варненска област. Щетите са основно от паднали дървета, които са препречили улици. Прекъсната е електро...


Доброволческа приемна на Българския червен кръст заработи към спешното отделение

Доброволческа приемна на Българския червен кръст заработи към спешното отделение ...

......... Георгиева - директор на БЧК-Пловдив: Ние имаме ангажимент да ги транспортираме, ако имат нужда да хоспитализация или при изписване от болницата също да ги придружим и да окажем помощ до дома. Доброволците ще дават също социална помощ на пациентите, както и при изписване от болницата ще ги придружават до вкъщи.


Африканската чума в трите свинекомплекса в Русенско e на път

Африканската чума в трите свинекомплекса в Русенско e на път ...

......... на пазара си. В русенско единствената ферма, която устоя на чумата, е тази в Юделник. Вторите проби за заразата отново са отрицателни и ветеринарните власти вече са разрешили на свинекомплекса да изнася месо за преработка. Продължава евтаназирането на прасета в русенските свинефермиВ Русенско продължава евтаназията на животни в заразените свинекомплекси.


Блок

Блок "Баба Тонка" в Русе, който се разцепи преди четири ...

......... обаче ще започнат строителните дейности, още не е ясно.Никола Кибритев - директор на общинска дирекция "Европейско развитие": Да не подвеждаме хората, трябва да кажем ясно, че първо избираме изпълнител, после проверяваме дали има средства - обратно на логиката, но такива са правилата.Ако средствата бъдат преведени, санирането може да започне напролет.


Нова дарителска акция за събиране на средства за изграждането на

Нова дарителска акция за събиране на средства за изграждането на ...

......... как може да се съхрани паметта за героичната ни история. Проектът за паметника на скулптора Даниел Кънев и архитект Силвия Славова вече е одобрен от Националния институт за недвижимо културно наследство. Монументът, който ще бъде разположен в Парка на възрожденците в Русе, ще бъде открит официално на 19 февруари догодина.


Жители на Алфатар превърнаха спирките от градския транспорт в града

Жители на Алфатар превърнаха спирките от градския транспорт в града ...

......... склада на общината. Картините, това са всъщност декупажи, направили сме си ги сами. Рамките са изработени също в работилницата на общината. Идеята беше да имаме полици за книги, но по-нестандартно е ако са точно от касетки за плодове и зеленчуци.До момента са ремонтирани 4 от общо 8-те спирки в Алфатар.


Протестите срещу доброволното убиване на домашните прасета продължават. Втора нощ

Протестите срещу доброволното убиване на домашните прасета продължават. Втора нощ ...

......... на домашните прасета.Блокадата на пътя остава, очаквайте още подробности в емисиите "По света и у нас"!Близо 30 часа продължава блокадата на пътя Сливен - ЯмболНапрежение и днес срещу държавните мерки за борба с чумата по свинете. Близо 30 часа продължава блокадата на пътя Сливен - Ямбол край село Крушаре. Ре...