Дванадесетокласници от Професионалната гимназия по селско стопанство в Долни Дъбник

Дванадесетокласници от Професионалната гимназия по селско стопанство в Долни Дъбник ...

......... и науката: Тази кампания е насочена и към учениците, които ще избират професия, защото има смисъл да учиш тези професии, по които можеш след това много бързо да се реализираш. По инициативата „Супер фермер" 25 стопанства в цялата страна ще бъдат посетени от над 350 ученици от 21 земеделски гимназии.


Техническата повреда от снощи в системата на Агенция

Техническата повреда от снощи в системата на Агенция "Митници" вече ...

......... Леките коли преминават без проблем "Дунав мост". Очакванията са до полунощ всички камиони да успеят да преминат през границата. Огромни опашки на "Дунав мост" заради срив в системата за товарни автомобилиОгромни опашки от товарни автомобили се образуваха тази вечер по граничните пунктове, сигнализираха наши зрители. от Агенция "Митници" обясниха пред...


Две от фугите на Аспаруховия мост във Варна са в

Две от фугите на Аспаруховия мост във Варна са в ...

......... другото. Въпрос на организация". От Агенция "Пътна инфраструктура" заявиха, че мостът се намира в рамките на града и съгласно споразумение, Община Варна отговаря за текущата му поддръжка. От там отговориха, че са възложили анализ за стойността на ремонта на фугите, както и за ограничаване на скоростта на движение в лентата.


Над 30 % от учениците в седми клас не са

Над 30 % от учениците в седми клас не са ...

......... "На практика готови кадри няма, ние взимаме от университета, завършили студенти, дори след трета, четвърта година, като предлагаме и почасово работа и ги обучаваме при нас".От тази година част от образователния борд в Пловдив са 10 основни училища и 3 професионални гимназии, които си партнират успешно с фирми от региона.


Регионалният исторически музей в Благоевград се включва за 4-та година

Регионалният исторически музей в Благоевград се включва за 4-та година ...

......... е много интересна. Особено като решиш и дойдеш тук и видиш тези стари неща, те ти пресъздават чувството за един изгубен, античен свят, който много хора си мечтаят да открият".Освен постоянните експозиции в музея, до края на седмицата бащите и децата им ще могат безплатно да разгледат 2 нови изложби.


Мъж от Свищов е задържан с прокурорско решение за 72

Мъж от Свищов е задържан с прокурорско решение за 72 ...

......... намерени и празни съдове с различна вместимост.В хода на операцията са осъществени поредица от оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия на адреси в Свищов и с. Кривина, където са открити още количества марихуана, съхранявана в полиетиленови пликове, както и изсушена тревна маса. Общото количество на иззетите наркотици възлиза на приблизително 18 килограма.Осем човека са арестувани тази сутрин при мащабна полицейска операция

Осем човека са арестувани тази сутрин при мащабна полицейска операция ...

......... за срок от 24 часа, като впоследствие, след като бъдат докладвани в прокуратурата материалите, ще бъдат предприети допълнителни действия за удължаване на срока за задържането им.Обещанието на новия директор на МВР да засили полицейското присъствие в ромските квартали и да противодейства активно на битовата престъпност очевидно започва да се изпълнява.


Прокурист влиза в болницата в Пазарджик, а досегашният заместник-председател на

Прокурист влиза в болницата в Пазарджик, а досегашният заместник-председател на ...

......... изслужено време и старост. Пожизнено ТЕЛК решение ми се полага, защото аз имам навършени години, имам и необходимия трудов стаж. От това решение аз нищо не ползвам, не получавам пенсия по болест.И двамата лекари не се притесняват от проверките в болницата и заявиха, че ще търсят правата си в съда.


Прокурист пое болницата в Пазарджик. Тази сутрин никой в болницата

Прокурист пое болницата в Пазарджик. Тази сутрин никой в болницата ...

......... започна проверка на болницата в ПазарджикПълна проверка на болницата в Пазарджик започва "Медицински надзор" по разпореждане на здравния министър. Премиерът Бойко Борисов нареди директорът на...Уволниха директора на болницата в ПазарджикДиректорът на Многопрофилната болница за активно лечение в гр. Пазарджик д-р Васил Вълчев е освободен по разпореждане на министър-председателя Бойко Б...


Кметът на небезизвестното плевенско село Буковлък започна своя пети мандат.

Кметът на небезизвестното плевенско село Буковлък започна своя пети мандат. ...

......... има има следващ мандат? Може би... ако хората отново не му позволят да се оттегли ... Двама души са арестувани в плевенското село Буковлък за купуване на гласовеОсем досъдебни производства за купуване на гласове са образували от районната прокуратура в Плевен. По обяд двама души бяха арестувани в плевенското с...


Срещата с млади таланти от български клубове зарадва над 100

Срещата с млади таланти от български клубове зарадва над 100 ...

......... повече и повече с всяка една изминала година. За следващата година Григор Димитров си пожела да няма контузии.Григор Димитров: Са започне годината както знам, че мога. Да стигна това ниво, което винаги съм правил, винаги знам, че мога. И после се надявам - още по-нагоре. Сезонът за Григор Димитров приключи.Русенци се включиха в символичен маратон, посветен на миграцията и

Русенци се включиха в символичен маратон, посветен на миграцията и ...

......... трайно са се установили тук. Според организаторите, нивото на толерантност сред българите намалява. Затова идеята на маратона е да провокира съпричастност към хората, които изминават дълъг път в търсене на по-добри условия за живот. Инициативата е част от кампанията „Миграция, взаимодействие, развитие", в който участват 12 "Каритас" организации от Европа.


Фотоизложба под наслов

Фотоизложба под наслов "Варна - град на промяната" събра в ...

......... кашони стоят и щяха да си заминат ей такаВарна продължава да търси тази промяна, която изведе десетки хиляди тогава по площадите. Някои от лицата на снимките вече ги няма, други много са се променили. Но ще останат завинаги част от черно-бялата история на онова младо време, наречено "началото на прехода".


Над 90 000 души у нас са заети в текстилното

Над 90 000 души у нас са заети в текстилното ...

......... цял свят, ще разкаже на учащите в момента млади българи как се пробива в световната мода, как се налага успешен бранд и как да изградят своя авторски образ на успешни дизайнери.Вицепрезидентът откри международно изложение за текстилна техника в ПловдивПроизведеното в България винаги е било гаранция за качество, посочи Илияна Йотова


Повече от 100 семейства, които живеят в жилищните сгради, собственост

Повече от 100 семейства, които живеят в жилищните сгради, собственост ...

......... факто сме на улицата.Синдикът Георги Чолаков обясни за БНТ, че оценката на жилищата е направена от експерти на агенцията по приходите. След като приключи процедурата по несъстоятелност той ще предложи на кредиторите първо наемателите да ги купят, но решението за това, както и за цената, ще се вземе от тях.


Продължава да пада нивото на Дунав. Край Русе е минус

Продължава да пада нивото на Дунав. Край Русе е минус ...

......... води до засядане и период, в който корабоплаването е затруднено или ограничено.Ниските нива на Дунав блокираха над 20 кораба край СвищовПричината е в критично ниските нива на река Дунав в района на остров Белене. Водният стоеж там вече е с 8 см под условната кота нула и се очаква нивот...Причината е в критично ниските нива на река Дунав в

Причината е в критично ниските нива на река Дунав в ...

......... са пренатоварили стоката от корабите - предимно въглища, дърва и машини на празни шлепове. От Изпълнителната агенция "Проучване и поддържане на река Дунав" са изпратили на място специализирана техника, която да подпомогне преминаването на корабите. А през следващата година ще продължи и работата по удълбочаването на реката в критичните участъци.


Пловдивският рентгенолог д-р Иван Димитров, който застреля крадец в гаража

Пловдивският рентгенолог д-р Иван Димитров, който застреля крадец в гаража ...

......... който, захвърлен, вече е мотивирал дееца в самоотбраната да произведе изстрел към тялото. Такива тънкости и дребни моменти се оказват много важни и решителни. Справедливост поиска Иван Димитров и пред състава на Апелативния съд. Той отново заяви, че съжалява за случилото се и, че не е възнамерявал да извърши убийство.


Започна делото за големия пожар в Креснеското дефиле през 2017

Започна делото за големия пожар в Креснеското дефиле през 2017 ...

......... Припомняме, че на 24 август 2017 г. пожарът тръгна от село Мечкул, мина през селата Стара Кресна и Ощава, за да стигне до село Влахи. Това е най-големия пожар в България, откакто се води статистика. След него гората бе изсечена, а преди година започна залесяване с черен бор и дъб.


В Черно море навлизат все повече нетипични за акваторията обитатели.

В Черно море навлизат все повече нетипични за акваторията обитатели. ...

......... че се храни с яйца и с ларви на малки рибки. Също има изследвания, че се храни с ларви на риби, например на сафрид.Учените напомнят, че е важно да пазим чисто крайбрежието. Особено от пластмасата, защото тя трудно се разгражда, а така наречените "пришълци" спомагат за разпространението ѝ във водата.


Тежко и с опасност за живота продължава да бъде състоянието

Тежко и с опасност за живота продължава да бъде състоянието ...

......... инцидента. Пред разследващите 21-годишният шофьор е обяснил, че е заспал на волана след нощна смяна. Той е правоспособен, направените проби не са доказали употреба на алкохол и наркотици. Задържан е за 24 часа. Предстои анализ на записите от видеокамерите в района, както и на видеорегистратора, който е бил в автомобила.


Вчера заради бурния вятър в София падна една от двете

Вчера заради бурния вятър в София падна една от двете ...

......... което е характерно за върбите.Димитър Данчев: Дърветата сме ги кастрили както и след ремонта на градинката, така и преди това, през годините - многократно. Непрестанно следим състоянието както на тези две дървета, така и на всички дървета на територията на града. Вижте и още в прякото включване на Тереза Ставрева.


Сериозни инвестиции планират в Бачковския манастир. Ръководството на светата обител

Сериозни инвестиции планират в Бачковския манастир. Ръководството на светата обител ...

......... на идващите поклонници и улесняване на тяхното пребиваване. Предвижда се изграждането на паркинг, за да може в дните на големите поклонения да има къде поклонниците да оставят своите коли.Общият център ще включва различни възможности за отпочиване, запознаване с традицията на Родопите, както и други възможности в региона на светата обител.


В Русе новият кмет беше обявен в малките часове на

В Русе новият кмет беше обявен в малките часове на ...

......... имало и русенци, които са гласували в графата "Не подкрепям никого". От общинската избирателна комисия съобщиха, че това са близо 3 % от действителните гласове.Пенчо Милков​: Гражданите не гласуваха за партия, а за личностКандидатът на БСП Пенчо Милков води с 59,7% от гласовете в Русе.Още по темата Местни избори 2019


14-годишно момиче е в кома, а други трима, сред които

14-годишно момиче е в кома, а други трима, сред които ...

......... шофьор има книжка от 3 години, няма нарушения. Задържан е за 24 часа. 14-годишно момиче с опасност за живота, след като млад шофьор се вряза в спиркаТежък инцидент във Варна. 21-годишен шофьор блъсна с автомобила си четирима души, сред които две деца на спирка на градския транспорт. Инцидентът е ст...


Силно задимяване в Перник снощи. Купчина електронни платки са били

Силно задимяване в Перник снощи. Купчина електронни платки са били ...

......... инспекция по околна среда е взела проби на място, но резултатите от тях все още не са готови.Пушек и миризма от запалени електронни платки обгазиха квартали на ПерникКупчина електронни платки са били запалени снощи около бившия пернишки завод "Мир". Граждани са подали сигнал за обгазяване на района. Какво точно се...


Запалени електронни платки в района на бившия завод „Мир“ станаха

Запалени електронни платки в района на бившия завод „Мир“ станаха ...

......... извличане на мед. Няма данни за умишлено престъпление, съобщи директорът на ОД на МВР старши комисар Димитър Попов.РИОСВ Перник не разполага със собствена лаборатория и на място не са правени замервания. Автоматичната станция, намираща се в центъра на града не е отчела превишения на фините прахови частици и серния диоксид.


С три тематични изложби тържествено беше отбелязана 100-годишнината от рождението

С три тематични изложби тържествено беше отбелязана 100-годишнината от рождението ...

......... въведе героите - чепати, ръбати, но в крайна сметка изключително достойни хора.Другите две изложби представят света на Хайтов със снимки от личния архив на писателя, в които се откриват прототипите на неговите герои, както и работни моменти от заснемането на едни от най-добрите български филми по сценарии на Николай Хайтов.


Министърът на околната среда и водите Нено Димов и изпълняващият

Министърът на околната среда и водите Нено Димов и изпълняващият ...

......... 2014-2020 г.“ осигурява 9 061 335 лв. Срокът за изпълнение на проекта е 24 месеца.Остава в сила частичното бедствено положение в Червен бряг заради затворен мостЧастично бедствено положение в община Червен бряг е обявено официално от вчера. Причината е аварирал мост над река Искър в посока село Горник. Пет сел...


Жители на Провадия сигнализираха, че няма безопасен път за пресичане

Жители на Провадия сигнализираха, че няма безопасен път за пресичане ...

......... живеещите тук. Исканията са обезшумяване на линията. Изграждането на надлези и подлези, за да могат хората спокойно да преминават линията. От Община Провадия заявиха, че законът не позволява изграждането на надлез. Не може да има и сигнализиран път за пешеходците през ЖП линията. Единственото решение е изграждането на още подлези.


Три ценни плащеници, донесени като дар от Йерусалим, се пазят

Три ценни плащеници, донесени като дар от Йерусалим, се пазят ...

......... Никола Образописов. Много ценни по рода си. И с голяма стойност и наистина с времето правели чудеса.В миналото много хора са идвали в Долномахленския храм „Въведение Богородично", за да търсят упование и изцеление от тежки болести. И до днес се разказват легенди за лековитата вода от аязмото в неговия двор.


В Благоевградското село Бистрица, за което ви разказахме миналата седмица,

В Благоевградското село Бистрица, за което ви разказахме миналата седмица, ...

......... адрес. БлагоевградОказа се обаче, че те не са се възползвали от правото си на глас. Селото си е избрало кмет само с 31 гласа. Там и кандидатът беше само 1. Така изискването за 350 жители и уседналост беше спазено, но въпросът - има ли предизборно заселване - остана без отговор.


Възстановка на Художествения отдел на Първото българско изложение може да

Възстановка на Художествения отдел на Първото българско изложение може да ...

......... възприемането на светското изкуство и на организирания художествен живот .Атрактивното съвременно представяне на исторически данни и гледки е дело на студенти от магистърска специалност „Мултимедия и виртуална реалност" в АМТИИ . Изложбата може да бъде разгледана в залите за временни изложби на галерията на Пловдивската главна улица до 20 декември.


Близо 20 декара борова гора горяха в землището на град

Близо 20 декара борова гора горяха в землището на град ...

......... той е запален на няколко места. Красимир Йорданов: Досега не сме имали такива пожари, фрапиращи, които се случват в последно време.Какви са щетите от пожара тепърва ще се уточнява. Разпитани са работници от Котел, които са били наети, за да секат дърва в района. По случая е образувано досъдебно производство.


Музеите в Пловдив откликват на призива на министерствата на културата

Музеите в Пловдив откликват на призива на министерствата на културата ...

......... ден.Сред тях е и Археологическият музей, където до 27 октомври все още може да се види изложбата "Преоткритият свят на Стара Европа" с едни от най-ценните ни златни съкровища. В повечето музеи билетът за ученици е на символична цена от един лев, има големи отстъпки и за посещения на групи.


Опити за купуване на гласове в ромска махала

Опити за купуване на гласове в ромска махала "Максуда" във ...

......... нарушения.Ивелина Паскова- дежурен прокурор на Районна прокуратура -Варна: Има образувани три досъдебни производства, като само едно е за купуване на гласове в Долни Чифлик, другите два са от Каменар.Няма задържани.В деня за размисъл нашият екип в "Максуда" установи още скъсани плакати на една от политическите сили. От ОИК проверяват случая.


Многократно превишаване на фините прахови частици над допустимата норма е

Многократно превишаване на фините прахови частици над допустимата норма е ...

......... чувствителни по темата за чистотата на въздуха, заради промишлените замърсявания, на които е подложен градът. Румънските власти предприеха мерки за спиране замърсяването на въздуха в РусеВъв връзка с регистрираните на 24 октомври 2019 г. значителни превишения на нивото на фини прахови частици (ФПЧ) в атмосферния въздух в района на гр....


Повече от три десетилетия жителите на Провадия чакат изграждането на

Повече от три десетилетия жителите на Провадия чакат изграждането на ...

......... че е необходим нов проект за околовръстния път, защото стария вече не отговаря на изискванията. Трасето обаче минава през зона от "Натура 2000", а крепостта "Овеч" е паметник на културата, което допълнително утежнява процедурата. Изготвянето на новата документация ще отнеме години, а дотогава жителите на Провадия ще трябва да чакат.


Уникална изложба на икони, рисувани върху кожа, представи писателят и

Уникална изложба на икони, рисувани върху кожа, представи писателят и ...

......... Искам да покажа с това как е написано на български език Четвероевангелието, не на гръцки, а на старобългарски език, самата иконопис, която говори за нашето Възраждане на времето, нашия Ренесанс ,който е бил на изключително ниво.Изложбата е духовно пространство, където всеки може да се докосне до истинската вяра и божественост.


79-годишен мъж от силистренското село Ножарево стана първият пациент у

79-годишен мъж от силистренското село Ножарево стана първият пациент у ...

......... приемане на медикаменти, разреждащи кръвта, които са необходими при поставяне на изкуствена клапа.д-р Петър Узов, началник на отделение по сърдечна хирургия: Чуждият материал е сведен единствено до конците, които са необходими за възстановяване на клапата.При подобна изцяло ендоскопска интервенция пациентът се възстановява значително по-бързо и по-безболезнено, обясниха от здравното заведение.


Нова туристическа атракция в Пловдив. Гостите и жителите на на

Нова туристическа атракция в Пловдив. Гостите и жителите на на ...

......... културата е на екскурзоводите от Free Plovdiv Tour. За идейната туристическа обиколка на Пловдив разказа повече репортерът Николай Райшинов. ПловдивГрафити турове са новата атракция на ПловдивНова туристическа атракция в Пловдив. Гостите и жителите на града имат възможност да го видят по различен и необичаен начин по време на „Графити туров...


Дърворезбар от Стара Загора реши да дари изработените от него

Дърворезбар от Стара Загора реши да дари изработените от него ...

......... изработените от него олтарни резбовани врати на новостроящ се православен храм в кюстендилското село Нови чифлик, в което досега не е имало църква. Новият храм "Свето Успение Богородично" хората строят със собствени средства и дарения, затова изграждането продължава повече от 10 години. Вижте и още във видеото. Нови Чифлик, Кюстендил


Крадци разграбват бившето поделение на Строителни войски във варненския квартал

Крадци разграбват бившето поделение на Строителни войски във варненския квартал ...

......... вече, говорим за реставрация на съществуваща сграда, тъй като се оказа, че бетонните конструкции са здрави. От Община Варна заявиха, че най-голямата сграда в поделението, която е на три етажа, ще бъде използвана за социални дейности и вече е възложено проектиране за преустройството ѝ. Пространството около нея ще бъде облагородено.


Мечка слезе до къщите в подбалканския град Сопот и уплаши

Мечка слезе до къщите в подбалканския град Сопот и уплаши ...

......... една от вилните зони в града.Златю Кличев - директор на горската служба в Карлово: Притеснява ме фактът, че всеки ден идват жалби и от тук нататък смятам да предприема действия да предложа мечката за отстрел, защото наистина хората вече се плашат.Миналата година мечка слезе и до детска площадка в Сопот.


Завърши рехабилитацията на околовръстния път на Ловеч. Близо 9-километровата отсечка,

Завърши рехабилитацията на околовръстния път на Ловеч. Близо 9-километровата отсечка, ...

......... „Лот 16 Път II-35 Ловеч -Троян - Кърнаре от км 37+393 до км 46+105, с обща дължина 8,712 км, в област Ловеч“ е 14 936 539.18 лв. с ДДС. Финансирането от Европейския съюз е 12 696 058.30 лв. с ДДС, националното съфинансиране е - 2 240 480.88 лв. с ДДС.


Пореден протест срещу промените в социално законодателство се проведе в

Пореден протест срещу промените в социално законодателство се проведе в ...

......... законодателство. Участниците в автошествието бяха категорични, че ще протестират, докато не се стигне до окончателно решаване на проблема.Родители на протест срещу законодателни промени за защита на децатаРодители от страната и чужбина протестираха в центъра на София. Те твърдят, че от началото на следващата година ще влязат в сила законови разпоредби,...


Близо 450 деца от бургаското училище „Петко Рачов Славейков“ и

Близо 450 деца от бургаското училище „Петко Рачов Славейков“ и ...

......... на поколенията. БургасБягането е по двойки - дете и възрастен (родител или учител), като се допуска разстоянието да се пробяга или извърви, според желанието и възможността на двойката. Таксата за участие в маратона е пожелателна, а надсловът е „Аз искам да зная, аз искам да помня, аз искам да предам”.


Това e станало преди 10 дни в общинската болница в

Това e станало преди 10 дни в общинската болница в ...

......... че е забравила пациентката. Според съществуващите законови разпоредби, няколко етапа, които трябва да има като провинение. Направих първо парична санкция, това дмс, което се дава. Първото нещо, което кодексът позволява е забележка.В момента жената е настанена за лечение в болница в София. Очакват се и резултатите от проверката на РЗИ.


Катастрофа между три автомобила на кръстовище в Шумен. Кола с

Катастрофа между три автомобила на кръстовище в Шумен. Кола с ...

......... затиснат крак. Екип на пожарната оказал помощ при изваждането на водача. 45-годишният русенец, който управлявал колата с гръцка регистрация, отнел предимството на автомобил. От сблъсъка колата се завъртяла и се ударила в изчакваща друга лека кола.Тримата водачи са правоспособни, тестът за алкохол бил отрицателен. Пострадалият шофьор е със счупен крак.


Жители на търговищкото село Рътлина, които от години страдат от

Жители на търговищкото село Рътлина, които от години страдат от ...

......... че разправиите в село Рътлина скоро няма да спрат. Решението на проблема с недостига на вода е да се разшири сегашният водоизточник като се направят нови каптажи, в които да се събира повече вода. Преди години е имало проучване за това, но напоследък за него се говори само преди избори.


Започна ремонтът на ГКПП

Започна ремонтът на ГКПП "Златарево", където преди няколко месеца след ...

......... зимата.Обявена е нова обществена поръчка, която предвижда цялостна реконструкция на пункта, включително нови трасета. Ще бъдат изградени нови сгради за Гранична полиция и за митническите служители.Линията на митнически контрол ще е организирана на едно място, което ще улесни проверката. Предвидената стойност на цялостния ремонт е на стойност 19.5 млн. лв.


Разлив на сярна киселина евакуира училище в Търговище. Няма пострадали.

Разлив на сярна киселина евакуира училище в Търговище. Няма пострадали. ...

......... контакт с въздуха киселината е предизвиквала задимяване и това е активирало пожароизвестителната система. Над 600 ученици са били изведени в двора на училището. Пристигналите на място екипи на пожарната и полицията са отцепили района, а киселината е изнесена до специално депо за съхранение. Малко по-късно учебните занятия са били възстановени.


Заради липсата на достатъчно товари българският ферибот

Заради липсата на достатъчно товари българският ферибот "Героите на Одеса" ...

......... Корабът е стар и не отговаря на новите екологични стандарти.Ивайло Гавраилов: Вече 41 годишен, в края на експлоатационния си живот. По-скоро би бил закупен от търговец, който да го нареже на скрап. Ако Народното събрание одобри решението за продажба, процедурата ще бъде реализирана от Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол.


Възможностите за партньорство и китайски инвестиции обсъждаха в Бобов дол.

Възможностите за партньорство и китайски инвестиции обсъждаха в Бобов дол. ...

......... фирми, които биха се заинтригували от възможността да развиват дейности в сферата на машиностроенето или земеделието на територията на община Бобов дол.При инвестиции в Бобов дол, от общината обещаха на китайските си колеги облекчения, свързани с местните данъци и такси, както и съдействие при издаването на различни разрешителни и документи.


С военен ритуал в Русе беше открита днес паметна плоча

С военен ритуал в Русе беше открита днес паметна плоча ...

......... Флотската кула в града, където преди 140 години е създадена Дунавската флотилия, която поставя началото на Българския военноморски флот. Конкевич създава и първото техническо училище в България за подготовка на корабоводители. Идеята за увековечаването на паметта му е на клуб „Военни моряци" от Съюза на офицерите и сержантите от запаса.


Социалното предприятие включва ателие за изработване на сувенири и книжарница,

Социалното предприятие включва ателие за изработване на сувенири и книжарница, ...

......... свят": С хиляда лева на месец ние можем да си платим само наема и тока , а тук работят младежи, те са на заплати и освен всичко друго имаме и други разходи.Изход от ситуацията засега от „Паралелен свят" виждат в тегленето на кредит с надеждата така да спасят книжарница „Надежда".


Нито един автобус не пътува до там. В селото живеят

Нито един автобус не пътува до там. В селото живеят ...

......... Банева - кметски наместник на с. Церовец: Писали сме писма до община Попово - до кмета, до областната администрация в Търговище. Имаме тяхното уверение, че ще се реши проблемът.Заради проблемите в селото жителите намаляват с всеки изминал ден - от 160 регистрирани са останали да живеят постоянно само 40 души.


Поетът Борис Роканов обяви, че от Фондация

Поетът Борис Роканов обяви, че от Фондация "Пловдив 2019" възпрепятстват ...

......... на главната улица. На което Роканов отговори, че в спецификацията на бюджета има сума за купуването на материали за лепене и ангажиране на хора за тази дейност. Авторът е решен, че ще осъществи проекта си и тази вечер започва разлепването на листите с разпечатани ръкописи на 16 съвременни български поети.


Символът на Русе-паметникът на Свободата се руши и се нуждае

Символът на Русе-паметникът на Свободата се руши и се нуждае ...

......... Община Русе казаха, че в бюджета за следващата година е заложено изготвяне на инвестиционен проект за реставрация и консервация на Паметника на Свободата. Той е построен преди 110 години с дарения в памет на поборниците и опълченците, участвали в Руско-турската освободителна война. Проектът е на известния италиански скулптор Арналдо Цоки.


Хора със зрителни проблеми от Варна отбелязаха Международния ден на

Хора със зрителни проблеми от Варна отбелязаха Международния ден на ...

......... много бързи, трудно ги чуваме.Във Варна не работят и гласовите устройства по спирките, които трябва да информират хората със зрителни проблеми кой номер автобус или тролей пристига. Системата е част от Проекта за интегриран градски транспорт. Гласовата информация е важна за незрящите, за да могат да се придвижват без придружител.


Регионалната библиотека „Димитър Талев

Регионалната библиотека „Димитър Талев" в Благоевград обогатява фонда си със ...

......... на самите жители на дадена страна. Има много интересни книги и си заслужава да се чете. На 25 октомври по случай 66-тата годишнина от създаването на библиотеката в Благоевград читателите ще могат да си направят годишен абонамент на половин цена - 5 лв. за възрастни и 2 лв. за пенсионери.


Символът на Русе – Паметникът на Свободата, се нуждае от

Символът на Русе – Паметникът на Свободата, се нуждае от ...

......... свободата в Русе е висок общо 18 метра, а почти 4-метровата бронзова статуя е шедьовър на прочутия италиански скулптор Арналдо Дзоки. Монументът е на 110 години и прославя опълченците, загинали в Руско-турската освободителна война. Последният основен ремонт е бил през 2010 г. Какво обаче тревожи художника-реставратор, вижте повече във видеото!


Опасно ли е кръстовището, на което вчера в катастрофа загина

Опасно ли е кръстовището, на което вчера в катастрофа загина ...

......... на което вчера в катастрофа загина водач на мотопед във Варна? Той се сблъскал с таксиметров автомобил, като вследствие на удара е излетял на метри от пътя. Защо обаче кръстовището стана обект на коментари в социалните мрежи - вижте повече от прякото включване на Силвия Благоева и нейния събеседник. Варна


Пречиствателна станция за отпадни води е изградена във Видин. Инвестицията

Пречиствателна станция за отпадни води е изградена във Видин. Инвестицията ...

......... на общината. Видин"Продължение е на на всички инвестиции във ВиК сектора от последните години", обяви при откриването вицепремиерът Томислав Дончев. Пречиствателната станция е етап от водния цикъл на града, по който е извършена също рехабилитация и на водоснабдителната и канализационата система. Общата стойност на двата проекта е 70 милиона лева.


До месец авиобазата във Варна ще разполага с още един

До месец авиобазата във Варна ще разполага с още един ...

......... с оборудване за борба с подводните лодки. Първите си уроци как се пилотира вертолет получи 7-годишният Стефан. Момчето мечтае, като порасне да стане военен пилот.Стефан: Много ми харесва, че хеликоптерът плава и спасява хора.В момента морската ни авиация разполага с два вертолета "Пантер" и три "МИ-14", които са в резерв.


Хиляди миряни се събраха днес в местността Рупите, по повод

Хиляди миряни се събраха днес в местността Рупите, по повод ...

......... и дойдохме с жената тука, помолихме се. И следващата година веднага детенце - момиче ни се роди.Хората имаха възможност да разгледат и вещите на пророчицата в къщата, където е живяла и приемала вярващи в нейната сила. За празника бяха изложени и всички икони, които са ѝ били подарявани през годините.


Пожар възникна в жилище на третия етаж в 105 блок

Пожар възникна в жилище на третия етаж в 105 блок ...

......... оказал блокиран, поради което скочил през терасата. Откаран е в болницата с наранявания по главата и счупен крак и обгаряния по тялото. Николай Писаров: Само го видях като дойдоха с носилката и го качиха в линейката. Има поражения, опушено е навсякъде, на долния етаж, където са гасили, е протекло вода.


Община Русе обнови надписите с имената на жилищните блокове в

Община Русе обнови надписите с имената на жилищните блокове в ...

......... Подновяването се е наложило заради писма от полицията и Спешна помощ, че служителите не винаги могат да се ориентират за точния адрес. Оказва се обаче, че на различни места в града има дублиране на наименованията на жилищните кооперации. Вижте повече подробности в прякото включване на репортера ни Андрей Кючуков. Русе


Горят складове за готова сладкарска продукция в Пловдив. Вижте повече

Горят складове за готова сладкарска продукция в Пловдив. Вижте повече ...

......... се опитват да потушат пожара, който е възникнал рано сутринта. Засега данните са, че няма пострадали, тъй като базата е била затворена при възникването на стихията.Причините за инцидента тепърва предстои да се уточнят, като в следващите часове се очаква повече информация.Очаквайте подробности в следващите емисии "По света и у нас"!


Младежи с ментални затруднения и увреждания от Варна показаха уменията

Младежи с ментални затруднения и увреждания от Варна показаха уменията ...

......... наученото в тренинг центъра ще им помогне за намиране на реална работа. Диана Настева-председател на сдружение "Няма невъзможни неща", Варна: Следващата стъпка е да ги наемат на свободния пазар фирми, да станат техни служителиНовите умения на младежите ще бъдат представени през следващите два месеца на фирми-партньори, с които сдружението работи.