Около 700 кактуса от откритата експозиция в Ботаническата градина в

Около 700 кактуса от откритата експозиция в Ботаническата градина в ...

......... кактус, докаран преди години със специален вагон от София.Петър Манолов: В момента възрастта му по данни е 98 години, може би вече и да 99. Догодина можем да го наричаме столетник.В постоянната експозиция могат да се видят и много цъфнали кактуси, които опровергават мита, че цъфтят веднъж на 100 години.


Почти година след трагичния инцидент със студентката Фатиме Колашова, която

Почти година след трагичния инцидент със студентката Фатиме Колашова, която ...

......... положението, според мен. Няма някаква промяна, не. А от общината, макар и с няколко месеца закъснение, вече монтират обещания светофар на кръстовището.Инж. Емилия Тунева, зам-кмет на Благоевград: В момента изпълняваме светофара, който се надяваме да бъде много полезен за гражданите.Светофарът ще бъде готов до месец, обясниха от общината в Благоевград.


169 машини са участвали в снегопочистването на София през нощта.

169 машини са участвали в снегопочистването на София през нощта. ...

......... СофияКъм момента градският транспорт се движи в нормален режим, каза още столичният кмет и допълни, че има готовност за приемането на бездомни хора в кризисните центрове. Трима души през изминалата нощ са потърсили съдействие.Фандъкова призова гражданите да търсят кризисните центрове, ако знаят за бездомни хора, които имат нужда от помощ.


В Русе днес отваря врати нова кризисна трапезария, в която

В Русе днес отваря врати нова кризисна трапезария, в която ...

......... да си извадят документи и да си намерят работа.Пред репортера ни Пламенка Тонева Павлин Петров от БЧК-Русе каза, че няма точна статистика колко са бездомните хора в областта. Всяка година около 40 души търсят помощ в центъра на организацията. Престоят включва топла храна, напитки, баня, чисти дрехи, телевизия, социализиращи обучения.


За втора поредна година пловдивчни и чуждестранни гости се опитаха

За втора поредна година пловдивчни и чуждестранни гости се опитаха ...

......... най-различни ситуации. Поставяме хората във възможност да открият ъгъла на тютюневия склад по нов начин, да си зададат въпроса добре ли е да се върна в този град или във всеки от градовете, които за мен означават нещо. В игрите тази година се включиха участници от Великобритания, Дания и Италия.


Пореден протест в Шумен. Недоволни от ниския стандарт на живот,

Пореден протест в Шумен. Недоволни от ниския стандарт на живот, ...

......... Пореден протест в Шумен. Недоволни от ниския стандарт на живот, високите цени на горивата и на стоките от първа необходимост се събраха пред спортната зала в града. Протестиращите се обявиха и против лошото, според тях, здравеопазване и искат промяна, която да направи животът в страната по-добър. ШуменАгенция Пътна инфраструктура започнаха проучване на свлачището на международния път

Агенция Пътна инфраструктура започнаха проучване на свлачището на международния път ...

......... пътя, за да се види какво е предизвикало.инж. Иван Власковски, хидрогеолог: Целта е да установим повърхнините на хлъзгане и материала от който е изграден пътното тяло и каква е основата.Кметът на Малко Търново се надява резултатите от проучването на АПИ да станат бързо и ремонтът на пътя да започне скоро.


Пловдив е готов да посрещне зимата, обявиха от общинската администрация.

Пловдив е готов да посрещне зимата, обявиха от общинската администрация. ...

......... зимното дежурство, общината ще плаща по 3 лв на час без ДДС, а когато започне реално да почиства, сумата става 27 лв за час. Миналата зима са били начислени 31 часа ефективна работа при зимни условия. В снегопочистването ще се включат и 400 жени, както и малогабаритна техника за тротоарите.


За първи път утре в София ще се проведе инициативата

За първи път утре в София ще се проведе инициативата ...

......... За първи път утре в София ще се проведе инициативата "Ден за по-чист въздух". Затова от Столичната община излязоха с призив към софиянци - в петък да оставят личните си автомобили и да ползват градския транспорт.


След спецакция на полицаи от Асеновград е разбита модерна лаборатория

След спецакция на полицаи от Асеновград е разбита модерна лаборатория ...

......... лампи, 12 вентилатора, 3 въздухопровода, специализирана тор и мелница. Открити са 317 празни саксии и 12, в които имало корени с отрязани стръкове. Собствениците на имота – 56-годишен мъж, 54-годишната му съпруга и синът им – на 30 години, са задържани за срок до 24 часа. Образувано е досъдебно производство.


Майки на деца с увреждания отново се събраха пред Министерския

Майки на деца с увреждания отново се събраха пред Министерския ...

......... на деца с увреждания отново се събраха пред Министерския съвет. Основното им искане остава непроменено - оставката на вицепремиера Валери Симеонов. Очаква се към майките да се присъедини и протестът, провокиран от цените на горивата, чийто организатори се обявиха против поскъпващите цени на стоки и услуги, демографските и социалните политики.Десетки незаконни бараки бяха съборени тази сутрин в София. Повече

Десетки незаконни бараки бяха съборени тази сутрин в София. Повече ...

......... доброволно, в противен случай, багерът ще разруши и нея. За кучетата, които бяха в незаконните ромски постройки се погрижиха от "Екоравновесие".След бутането на колибите, по ливадите останаха тонове с боклук. Те ще бъдат изчистени със средства на общината. Опитът обаче показва, че няколко седмици след акцията, ситуацията ще бъде сходна.


И тази вечер протести във Варна. Протестиращите се събраха на

И тази вечер протести във Варна. Протестиращите се събраха на ...

......... преминаха в шествие по главните улици на града, но не причиниха задръствания. За втори ден към протеста се присъединиха рокери от варненските клубове. Недоволството във Варна започна срещу високите цени на горивата, но постепенно исканията се разшириха. Днес основното искане беше оставка на правителството, пряка демокрация и електронно гласуване. Варна


В Шумен десетки протестираха срещу високите цени на горивата и

В Шумен десетки протестираха срещу високите цени на горивата и ...

......... за кратко движението пред сградата на общината, а след това се срещнаха с кмета на града. Попитаха защо цената на водата е най-висока в Шумен. Кметът обясни, че проблемът е нерешен от 35 години, но вече има проект и изграждането на пречиствателна станция за питейна вода ще започне скоро. Шумен


Зад вдигането на данъка за стари автомобили стои екологията, заради

Зад вдигането на данъка за стари автомобили стои екологията, заради ...

......... се плати годишният данък, защото тогава държавата няма да право да репатрира автомобил, за да освободи пространство. Заради отстъпката за новите автомобили, в хазната ще влязат по-малко средства, заяви Димитър Николов. Мерките за по-чисти градове включват закупуване на нови, екологични автобуси, изгарждане на зелени пояси, почистване на улици, допълни той.


Градският транспорт в Пловдив да стане безплатен от следващата година.

Градският транспорт в Пловдив да стане безплатен от следващата година. ...

......... - малко нереално, но поне да ги намалят.Всяка година местната власт плаща по 6 милиона лева на транспортните фирми за преференциални цени на картите за ученици и пенсионери. Билетът за градския транспорт не е повишаван от години и сега пловдивчани плащат по 1 лев, за да се возят на автобус.Това, което желаехме, го получихме, в първата част от исканията

Това, което желаехме, го получихме, в първата част от исканията ...

......... а не както е сега - само тези с население над 350 души.Вижте и още във видеото.Протестите на кметове на малки населени места се отменят след среща с премиераПротестите на кметове на малки населени места се отменят след среща при премиера Бойко Борисов. На срещата, на която присъстваха финансовият министър...


С протест пред общината във Варна и автошествие - жители

С протест пред общината във Варна и автошествие - жители ...

......... криза, в извънредно положение, за преодоляването на което са необходими спешни и драстични мерки. Протест тази вечер имаше и в Перник.Протест за по-ниски цени на горивата при пътен възел "Даскалово"Затруднено е преминаването през пътния възел "Даскалово". Стотина коли са излезли на протестен автопоход и на бавен ход обикалят кръговото кръстовище,...


Обезопасяването на пътя София-Мездра вече е започнало. Екипът на омбудсмана

Обезопасяването на пътя София-Мездра вече е започнало. Екипът на омбудсмана ...

......... правилата за движение.инж. Дончо Атанасов - Агенция пътна инфраструктура: От 70 автомобила примерно за един кратък период, само един се движи със скоростта, която е оказана. От автобусите 1% са в ограничението на скоростта. Маркировката на пътя не е завършена, но това ще стане още следващата седмица, увериха от АПИ.


Трети ден жители на Варна протестират срещу високите цени на

Трети ден жители на Варна протестират срещу високите цени на ...

......... условията за тия малки деца, възрастните хора, за инвалидите - всичко е безобразие.Протестите във Варна продължават и утре, като началната точка ще бъде катедралния храм „Св. Успение Богородично“ в 18:30 ч.Продължават протестите и в Добрич, и в Стара Загора, където се проведе автопоход под надслов „Държавата - това сме ние“.


Пречиствателната станция във ваканционно селище

Пречиствателната станция във ваканционно селище "Елените", собственост на Ветко Арабаджиев, ...

......... по Черноморието. Мария Константинова- управител на хотела- Основно е миризмата, това е, което се усеща на канализция, на фекалии. До началото на новия летен сезон собственикът на пречиствателната станция трябва да представи инвестиционна програма за модернизация на съоръжението, да заплати глобите и да получи разрешително за заустване на отпадните води.


Глоба в размер на 7 000 лева наложиха на община

Глоба в размер на 7 000 лева наложиха на община ...

......... "Бистрица". ДупницаРайонният съд потвърди наложената санкция от инспекцията по околната среда в Перник. Наказателното постановление е от септември 2016 г., когато при проверката е установено, че сметището гори и отделя газове. Възражението на общината не е прието поради събраните по делото доказателства и множество жалби на жителите от комплекс "Бистрица".


По-рано през деня беше планувано шествие, в което протестиращите срещу

По-рано през деня беше планувано шествие, в което протестиращите срещу ...

......... направят блокада. Към центъра на града пък тръгнаха няколко десетки автомобили, които обиколиха града с клаксони и знамена. Участъкът от главния път София - Варна беше блокиран за около час. Малко след 19 ч. протестиращите се оттеглиха, но се заканиха в следващите дни отново да излязат на пътя. Велико Търново


Бургас е домакин на българо-румънското противоминно учение „Посейдон 2018

Бургас е домакин на българо-румънското противоминно учение „Посейдон 2018". В ...

......... на българо-румънското противоминно учение „Посейдон 2018". В учението ще се включат фрегати, миночистачи и противоминни кораби от Турция, Германия, Гърция и Испания. Корабите са акостирали в района на Морска гара - Бургас и днес бяха отворени за посещение. Учението е планово и ще се ръководи съгласно процедурите на НАТО. Бургас


Законопроектът за социалните услуги предвижда нов начин за разпределяне на

Законопроектът за социалните услуги предвижда нов начин за разпределяне на ...

......... десетката.Бистра: Трябва да имаш мислите в главата. Да не ти пречи някой, да може да уцелиш.В съседство има и рехабилитационен център с фитнес. Там намираме Господин, който вече с нетърпение чака празниците.Господин: Пожелавам ви весели празници, живи и здрави да бъдете и много щастие ви пожелавам.Това според него е най-важното.


И Перник поема щафетата с концерт и филми днесВ Русе

И Перник поема щафетата с концерт и филми днесВ Русе ...

......... "Майсторите на танца". Сред участниците в проявата са и деца от училището в квартал "Тева" и от детската музикална школа към Двореца на културата.На събитието има представители на "Грийнпийс България" и "Нулев отпадък", които ще дадат експертна информация за проблемите с въздуха и замърсяването. Ще бъде прожектиран филмът "Бунище Земя".


Няколко общини в Кюстендилско имат проблем с електронния обмен, който

Няколко общини в Кюстендилско имат проблем с електронния обмен, който ...

......... ден, зависи от скоростта на обработката.Електронният обмен на документи е сигурен и се извършва в контролирана среда, а документите са гарантирани с електронен подпис. Край на хартиените документи в администрациятаКрай на хартиения обмен на документи между институциите. От днес започна работа специална електронна система, чрез която всички администрации ще изпра...


Учителската професия може да бъде преди всичко призвание. Добрият пример

Учителската професия може да бъде преди всичко призвание. Добрият пример ...

......... да научат това, което трябва да научат в часа. Роси е категорична, че освен учителите, родителите също трябва да участват в образователния процес на децата си. Тя е твърдо убедена, че няма да замени отново професията си и ще остане тук, за да гради заедно с децата едно по-добро бъдеще.


Младежи от Центъра за настаняване от семеен тип във Варна

Младежи от Центъра за настаняване от семеен тип във Варна ...

......... за да имаме и по-смели желания и мечти. Младите предприемачи вече имат смели мечти. Васил Василев: Ще е добре, ако всички деца отидем на лагер, някъде да се позабавляваме с всички от персонала тука.Сега младежите и техните възпитатели търсят пространство, където да предлагат изработените с много желание и въображение чанти.


Пореден протест в Русе за чист въздух. Автопоход ще премине

Пореден протест в Русе за чист въздух. Автопоход ще премине ...

......... от промишленото обгазяване на града, но и от замърсяването на въздуха заради автомобилите и отоплението на твърдо гориво. РусеРусенската екоинспекция проверява за непречистени отпадни води в ДунавКолекторът на Индустриалния парк в Русе се задръсти от строителни отпадъци и промишлени води, които се вливат в река Дунав. Затова районът се наводняв...


Американският посланик Ерик Рубин, министърът на туризма Николина Ангелкова и

Американският посланик Ерик Рубин, министърът на туризма Николина Ангелкова и ...

......... от международното изложение в Лондон, което току-що приключи, е да имаме същите показатели като сезон зима 2017-2018, които бяха над 1,6 млн. чуждестранни туристи. Очакваме ръст от около 5%.Министър Ангелкова допълни, че градът на Юнеско привлича най-вече британските туристи, където се очаква ръст от 30% още тази зима. © БТА


Незаконните ромски постройки в квартал

Незаконните ромски постройки в квартал "Кремиковци" в община Гърмен: въпреки ...

......... да започнат нови законни строежи.Минка Капитанова, кмет на община Гърмен: Хората, които са си закупили преди години земята, върху която бяха построили къщите, започнаха процедури по промяна на предназначението. Започна да проектират по абсолютно законов ред.В квартал „Кремиковци" живеят около 1 000 души, а незаконните постройки са повече от 120.


Близо 100 души бягаха благотворително в маратон, организиран от католическата

Близо 100 души бягаха благотворително в маратон, организиран от католическата ...

......... се чувстваш сигурен. Веска Христова: Това е организация, която подпомага хората- изпаднали в беда, изобщо, хора в криза... те са милосърдие, помощ, закрила. В подкрепа на възрастните хора „Каритас“ - Русе ежегодно организира социална кухня на колела. В нея доброволци от всички възрасти се грижат за 25 самотни бедни хора.


Таксиметрови шофьори протестираха във Варна с искане за по-високи тарифи.

Таксиметрови шофьори протестираха във Варна с искане за по-високи тарифи. ...

......... повишените цени на горивата и поскъпването на живота. Жителите на Варна са разделени в мнението си за исканата промяна.Протестиращите таксиметрови шофьори искат Общинският съвет да приеме по-висок минимален праг за километър превоз. Те заявиха, че ако не бъдат чути, от началото на идната година Варна ще остане без таксиметров превоз.


С Фoтoизлoжбa „Имaм cи eднa мeчтa

С Фoтoизлoжбa „Имaм cи eднa мeчтa" в четвъртък вечерта в ...

......... cĸpиeш" (Hopвeгия, Швeция), който пpocлeдявa съдбата на мeдиĸa Hopи Шapиф в Ирак.В рамките на Дните на толерантността ще бъдат пpeдcтaвeни нови ĸниги и прожектирани игрални и документални филми. Мyзиĸaлни и поетични вечери, живи иcтopии и вĸycнa xpaнa oт Близĸия изтoĸ, обещават още ораганизаторите. Bxoдът зa вcичĸи cъбития e cвoбoдeн.Матей Бонев


Заложна къща в Благоевград беше обрана посред бял ден. Крадците,

Заложна къща в Благоевград беше обрана посред бял ден. Крадците, ...

......... на заложната къща, която отказа да застане пред камерите. Разбрали за обира, хора, които имат вещи в заложната къща дойдоха да разберат какво става.Собственик на заложната къща е софийска фирма, която има още един клон в Благоевград. Преди време той също е бил обран, тогава крадците са заловени и осъдени.


Нов кръст има отскоро православният храм

Нов кръст има отскоро православният храм "Свети Георги" в пловдивското ...

......... църква.Иван Тачев - кмет на с. Белозем: Бяха 4 но, не знам защо останаха 3, но оттук се измести гнездото на този стълб и на следващия. След като се направи новата обшивка на църковното кубе щъркелите може и да се завърнат –надяват се местните. И вярват,че кръста ще пази всички.


Общинският превозвач има нужда от повече от 30 водачи, за

Общинският превозвач има нужда от повече от 30 водачи, за ...

......... стане по-бързичко, но тъй като гледам петима човека - единият работи, другите гледат. За момента не могат да бъдат пуснати повече автобуси по линиите и заради липсата на шофьори. Проблемите за аспаруховци с транспорта ще продължат и през следващите месеци, защото ремонтът едва ли ще приключи до края на годината.


Сигнал за измряла риба във водоем край Поморие подадоха граждани.

Сигнал за измряла риба във водоем край Поморие подадоха граждани. ...

......... констатирано." Анна Желязкова - гл. експерт в РИОСВ-Бургас: "Ако има изтичане ще се виждат следи. Освен това този воден обект е на 75 метра от колектора." Екоинспекторите ще изследват пробите от водата за наличие на отровни вещества и ще дадат предписание на Община Поморие да изчисти водоема от умрялата риба.


Колекторът на Индустриалния парк в Русе се задръсти от строителни

Колекторът на Индустриалния парк в Русе се задръсти от строителни ...

......... от площадките на тези предприятия. Още при проверката установихме, че неизвестно кой беше разрушил част от колектора, като бяха попаднали и много строителни отпадъци.ВиК -дружеството вече е заделило над 250 хил. лв. от своя бюджет за почистването на колектора, а до две години той ще бъде включен към пречиствателната станция.


Протест в Търговище, след като пиян служител на съдебната охрана

Протест в Търговище, след като пиян служител на съдебната охрана ...

......... причинени 3 средни телесни повреди.Драгомир Сяров, Окръжен прокурор на Търговище: Назначени са експертизи. Ще има такава и за наркотици.Предстои да бъде внесено искане в съда за налагане на постоянна мяра задържане под стража на Парашкевов. От правосъдното министерство съобщиха, че той е уволнен и срещу него е образувано дисциплинарно производство.


Служители от Районното управление в Ардино проведоха среща в местния

Служители от Районното управление в Ардино проведоха среща в местния ...

......... престъпления, не са допуснати и телефонни измами на територията на общината. На присъстващите бяха раздадени информационни брошури. Възрастните се поинтересуваха как могат по-бързо да се свържат с Районното управление. Разяснителната кампания на РУ-Ардино ще продължи на територията на цялата община, за да може всеки жител да се чувства защитен.Ирина Ангелова


Община Сандански осигури в 38 села фелдшери, които посещава местните

Община Сандански осигури в 38 села фелдшери, които посещава местните ...

......... и тази услуга я предоставяме за гражданите, напълно безплатно. От община Сандански казаха, че имат идея да изградят социална аптека. В нея всички, които имат ненужни медикаменти ще могат да ги оставят и те да се ползват от хора, които нямат възможност да си закупят. Общината също ще купува лекарства.


Румънци масово купуват дърва за огрев и пелети от складовете

Румънци масово купуват дърва за огрев и пелети от складовете ...

......... са по-високи.Вяра Иванова - управител на фирма за отоплителни материали: Австрийците изкупиха повечето гори на румънците и сега произвеждат пелети. Горските масиви намаляват всяка поредна година, заради пожари или бракониери, казват още от бранша. А прогнозата им е, че цените на материалите за огрев ще продължат да растат плавно нагоре.


Днес е Световния ден на мъжа, а целият ноември е

Днес е Световния ден на мъжа, а целият ноември е ...

......... прякото включване на Пламенка Тонева и нейния събеседник д-р Румен Котов – началник на Урологично отделение. РусеБлаготворителен мотопоход в подкрепа на мъжете с рак на простатата2500 българи се разболяват от рак на простата всяка година. Заболяването може да се излекува напълно, ако е открито в ранен стадий. Най-важни за ранна...


На две културни събития могата да присъстват днес /5 ноември/

На две културни събития могата да присъстват днес /5 ноември/ ...

......... /5 ноември/ пловдивчани.От 17,30 ч. в емблематичния Тютюнев град ще бъде открита художествената изложба "По пътя".В Града под тепетата гостува и популярният актьор Захари Бахаров, който ще представия своя моноспектакъл "Чамкория", драматизация по едноименния роман на Милен Русков. Представлението е от 19 ч в Градския дом на културата "Борис Христов".


Близо 24 часа продължава гасенето на пожара в русенското депо

Близо 24 часа продължава гасенето на пожара в русенското депо ...

......... въглеродните окиси и бензина заради горенето на пластмаси и органични отпадъци, но превишаване на нормата засега няма. В ранния следобед се очаква да бъде докарана допълнително пръст за запръстяване на сметището, защото това е най-ефективният начин за окончателното потушаване на пожара. Очакванията са до вечерта всички огнища да бъдат загасени.


Ръст на продажбата на имоти отчитат брокери от Банско. С

Ръст на продажбата на имоти отчитат брокери от Банско. С ...

......... дядото с децата. Другата група, това са които търсят да си купят жилища, просто да си вложат парите, като алтернатива на това да си държат парите на влог в банката.Купуват се и жилища, които се предлагат с включена годишна такса за поддръжка и предлагат ползването на спа център и басейн.


В София започна сезонът на мръсния въздух. През седмицата в

В София започна сезонът на мръсния въздух. През седмицата в ...

......... ще бъдат представени на модно ревю "София Грийн фешън" новите модели, изработени от нашите стари дрехи.До края на годината предстои и подписването на договор за изграждане на цялостна система за текстилни отпадъци. Новите контейнери ще са направени така, че от тях да не може да се вадят дрехи и обувки.


Благотворително бягане ще се проведе днес в Морската градина във

Благотворително бягане ще се проведе днес в Морската градина във ...

......... Благотворително бягане ще се проведе днес в Морската градина във Варна. Инициативата е под наслов- "Бягай, за да могат и те" и цели набирането на средства за две деца, които се нуждаят от скъпоструваща операция в Съединените щати.Вижте и още във включването на Мариана Малева.


Концертът на феноменалния цигулар Ара Маликян е гранд финалът на

Концертът на феноменалния цигулар Ара Маликян е гранд финалът на ...

......... трогнат, Маликян сподели пред камерата на БНТ, че най-важното в живота, на което иска да бъде верен са чувството на любов и щастие. Те му дават сила на сцената и се старае да ги предаде на публиката, за да не бъде концертът му само музикален празник, а и духовно пътуване.


Сигнал за изсичане на гора около плажа в Черноморец предизвика

Сигнал за изсичане на гора около плажа в Черноморец предизвика ...

......... на къмпинг „Черноморец", може би те са и конкурентни една с друга и затова се получават тези сигнали, предавания и тези отговори." От Регионалната екоинспекция потвърдиха, че терените около плажа не са защитена територия и те не отговарят за нея. Новият екокъмпинг трябва да заработи през лятото на 2020 година.


В Бургас министърът на финансите Владислав Горанов заедно с кмета

В Бургас министърът на финансите Владислав Горанов заедно с кмета ...

......... че мисля, че няма да предизвика някакъв драматичен стрес, основният проблем и притеснение, който трябва да имат стопанските субекти, е свързан с това, че новата система за отчетност на оборотите, която вкарваме, ще намали до нула възможността от избягване на отчитането на оборотите. Всъщност вероятно точно оттам идва съпротивата им.


Заради ремонт изцяло затворен за движение ще бъде днес пътят

Заради ремонт изцяло затворен за движение ще бъде днес пътят ...

......... движението, завършват по-рано от предвиденото. Днес ще се полага последният асфалтов пласт, което налага пълно спиране на трафика. Ще се пропускат само автомобилите със специален режим на движение. Трафикът ще бъде пренасочен през магистрала „Люлин".От вчера движението по нея е напълно възстановено. Свлачището при 9-тия километър на аутобана е укрепено.


Първи случаи на инфекция с вируса на африканска чума по

Първи случаи на инфекция с вируса на африканска чума по ...

......... контрол и организацията по изпълнението им. Биосигурността на фермите е ключов фактор за предпазване на домашни прасета от навлизане на инфекция с вируса на АЧС. Затова БАБХ напомня, че прасетата в стопанства "заден двор" трябва да се отглеждат затворени и при засилена биосигурност и да нямат контакт с диви прасета.


Туристическа агенция взе 11 000 лева за екскурзия до Румъния

Туристическа агенция взе 11 000 лева за екскурзия до Румъния ...

......... има да ми ги дава за стари екскурзии. Нито договори имаме, вчера сутринта каза, че няма да се състои екскурзията, а аз имам да взимам 10 000 лева, съжалявам ама и вие да сте няма да тръгнете. Все още не е ясно дали кога парите на потърпевшите ще бъдат върнати.


Почистването на централната градска зона в Пловдив вече се извършва

Почистването на централната градска зона в Пловдив вече се извършва ...

......... Почистването на централната градска зона в Пловдив вече се извършва с помощта на нова вакуумна машина. Повече за възможностите и предимствата на иновативната техника вижте в прякото включване на репортера ни от Пловдив Николай Райшинов. Пловдив


Исканията на майките на деца с увреждания до голяма степен

Исканията на майките на деца с увреждания до голяма степен ...

......... Ето такъв трябва да бъде моделът държавните институции заедно с общинската местната власт и съответно неправителствени организации, да обединят своите усилия и заедно да работим, така че децата да развиват своя потенциал.За следващата година ще бъдат отпуснати още 30 млн. лв. за финансиране на различни социални услуги-съобщи още министър Петков..


При специализирана полицейска операция в Поморие бе открито рекордно количество

При специализирана полицейска операция в Поморие бе открито рекордно количество ...

......... В момента наркотикът се суши и изследва в лабораторията на МВР в Бургас, за да стане ясно какво е качеството на откритата дрога. Назначена е химическа и агротехническа експертизи.Цветелина Рандева, говорител на ОДМВР-Бургас: Открити са специални въздухопроводи, сушилна, климатици, специализирани лампи, които са спомагали за бързия растеж на канабисовите растения.


Районна прокуратура – Сливен се самосезира по журналистически материали, в

Районна прокуратура – Сливен се самосезира по журналистически материали, в ...

......... инспекция в града и Областната дирекция по безопасност на храните – Сливен.Срокът за извършване на проверката е 30 дни. До края на този срок горепосочените институции трябва да изготвят доклад, който да бъде предоставен на Районна прокуратура – Сливен с оглед на последващи действия, които да бъдат извършени от прокурор.


Във Варна беше именуван най-новият български кораб, който вече е

Във Варна беше именуван най-новият български кораб, който вече е ...

......... бъде под командването на Мирослав Дянков, капитан с 25-годишен стаж.Мирослав Дянков, капитан на “Кастор”: Съвсем нова техника, нещо различно от всичко останало. Абсолютно е на световно ниво.Представителите на морския бранш се надяват да бъдат построени и пуснати в експлоатация още влекачи, за да станат пристанищата ни по-атрактивни за търговските кораби.


По-известно като „Руската гимназия“, елитното училище редовно попада в Топ

По-известно като „Руската гимназия“, елитното училище редовно попада в Топ ...

......... Вълчанова, възпитаничка: Изключително строга дисциплина, униформа по конец, ако шапката на главата ти нещо е смачкана, директорът г-н Калчев - в локвата пред двора. Иначе обучението незаменимо, каквото съм научила в ония години, до ден днешен мога да рецитирам.Юбилеят се отбелязва и с голям концерт, литературен конкурс и спортни турнири.


Кметът на София Йорданка Фандъкова ще предложи на парламента да

Кметът на София Йорданка Фандъкова ще предложи на парламента да ...

......... и такси в Столична община. Къщата-музей на поета Яворов трябва да стане държавна или общинска собственост, защото така ще се гарантира опазването ѝ по най-добрия начин, но това трябва да се стори максимално най-прозрачно.Йорданка Фандъкова отказа да коментира дали ще се кандидатира за още един мандат на предстоящите местни избори.


Транспортен хаос в Хасковско. Хиляди пътници днес останаха без автобусен

Транспортен хаос в Хасковско. Хиляди пътници днес останаха без автобусен ...

......... Ние сме принудени на тая стъпка, за да чуят нашия глас.Добри Беливанов, кмет на Община Хасково: Общината е осигурила превоза защо фирмите не си изпълняват договорните отношения, ще си носят отговорност. Всеки може да поиска оставка и какво, къде ми е моя проблем, къде ми е проблема за оставка?© БТА


При сблъсъци с жители на ромската махала в града снощи

При сблъсъци с жители на ромската махала в града снощи ...

......... 16-годишен младеж. При изтегляне от квартала група лица са започнали да хвърлят камъни по колоната от полицейски автомобили. При нападението са нанесени щети и върху патрулните коли. За да се защитят полицаите са стреляли във въздуха. Пострадалите служители на МВР са с повърхностни наранявания и няма опасност за живота им.


Пожар унищожи близо 20 дка сухи треви в пустееща поляна

Пожар унищожи близо 20 дка сухи треви в пустееща поляна ...

......... пожари нараства. Причината за днешния пожар все още не е установена. Няма пострадали хора или нанесени материални щети. ВарнаНяма пострадали и щети след пожара над вилна зона "Княжево"Пожар край местността Бонсови поляни вдигна на крак столичната пожарна. Пламъците горяха на метри от къщите във вилната зона. Пожарът беше потушен още...


В град Елена се провежда седмото издание на празника на

В град Елена се провежда седмото издание на празника на ...

......... В град Елена се провежда седмото издание на празника на еленския бут. Хиляди българи от цялата страна дойдоха, за да опитат прочутия деликатес. Местните майстори бяха приготвили за тридневния кулинарен фест около 1 500 бута. Елена© снимки: БТА


Храмов празник отбелязва днес единственият действащ скален манастир у нас

Храмов празник отбелязва днес единственият действащ скален манастир у нас ...

......... година и все повече и повече. Вярата привлича повече народа."Единственият действащ скален манастир у нас край Басарбово води началото си от 13 век. Носи името на светеца Димитър Басарбовски, който приживе бил пастир и живеел скромно в скалите на днешния манастир. Басарбовският манастир е привлекателна туристическа забележителност, особено за чужденците.


Ненужните вещи, могат да живеят нов живот, вместо да се

Ненужните вещи, могат да живеят нов живот, вместо да се ...

......... в двора на Кирил Мичов е отделено за няколко вида люлки, направени също от непотребни материали.Кирил Мичов: Такава кантарна люлка нямаше никъде, и пак се върти. Клюмосулка въртяща направих.Тъй като внуците на дядо Кирил живеят далеч от Невестино, първите, които изпробваха най-новите люлки бяха децата от основното училище в селото.


В Добрич хайдути, каубои, казаци ще се сражват днес за

В Добрич хайдути, каубои, казаци ще се сражват днес за ...

......... снаряжението. Правим всичко възможно за намиране на автентични материали да бъдем максимално близо до историческата действителност."Турнирът по стрелба с историческо оръжие е завършек на една успешна година за регионалния клуб в Добрич. През тази година са участвали в над 10 значими възстановки у нас, както и в няколко международни фестивала.