Община Бяла е подготвила проект за ремонт и реставрация на

Община Бяла е подготвила проект за ремонт и реставрация на ...

......... подготвила проект за ремонт и реставрация на моста край града. Той е паметник на културата от национално значение, дело на майстор Кольо Фичето, но заради сериозните средства, необходими за ремонта и поддръжката му, от години се руши. Чака се одобрението на Института по паметниците на културата, за да получи финансиране.


В града имаше изложби, концерти и фестивали. Тази година бяха

В града имаше изложби, концерти и фестивали. Тази година бяха ...

......... нов облик на града, а да дава самочувствие на своите граждани.Фолклорни концерти, традиционен събор и художествена изложба са събитията, включени в празничния ден. Специален подарък за жителите и гостите на Ямбол беше фламенко фиестата изнесена от звездите на легендарната група Джипси кингс и концерта на Стефан Вълдобрев и „Обичайните заподозрени".


Мълния удари 20-годишен младеж в София тази вечер в междублоково

Мълния удари 20-годишен младеж в София тази вечер в междублоково ...

......... 20-годишен младеж в София тази вечер в междублоково пространство в квартал „Люлин". Младежът е разхождал кучето си, потвърдиха за БНТ от УМБАЛСМ „Пирогов“. Екип на Спешна помощ е бил извикан на мястото на инцидента. Момчето е откарано към „Пирогов", но е починало по време на транспортирането му към болницата. София


Ръководството на новото „Пристанище ТЕЦ Езерово“ представи плановете за развитието

Ръководството на новото „Пристанище ТЕЦ Езерово“ представи плановете за развитието ...

......... хора, единственият, който застана с името си и не искаше да се занимава с офшорки и подобни компании, беше господин Ахмед Доган и заради това се насочихме към него. Данаил Папазов съобщи още, че трите блока на ТЕЦ Варна са годни за експлоатация и изпълняват задълженията си като студен резерв.


Роднини и приятели на 18-годишния Алекс от Бяла готвят протест

Роднини и приятели на 18-годишния Алекс от Бяла готвят протест ...

......... след побой пред заведение в Бяла, жителите на града все още не са забравили трагедията и се стра...50 камери осигуряват видеонаблюдение в Бяла след смъртния случай с Алекс50 камери следят вече за сигурността на жителите на Бяла. Масовото монтиране на съоръженията започна, след като 18-годишният Алекс беше пребит пред ди...


Тази сутрин от Пантеона на Възрожденците в Русе ще започне

Тази сутрин от Пантеона на Възрожденците в Русе ще започне ...

......... шестия фолклорен фестивал „Сцена под липите".С инициативата колоездачите от сдружение „Вело-Русе" искат отново да акцентират върху проблема, че няма изградена велоалея до едно от любимите места за отдих на русенци - Текето. И днес там продължава фолклорният летен празник с народни песни и танци на 120 изпълнители от цялата страна.Над 100 семейства могат да останат на улицата след фалита

Над 100 семейства могат да останат на улицата след фалита ...

......... имат възможност да закупят без да се предлагат на търг имотите.Ивелина Иванова: Ние искаме по държавна оценка, защото пазарната вдига цената. А ние сме тука хора със скромни възможности.Освен притесненията да не останат на улицата, хората съжаляват и за предприятието, което им е давало прехрана, а сега тъне в разруха.


Снимки и клипове непрекъснато се разпространяват из интернет. Една от

Снимки и клипове непрекъснато се разпространяват из интернет. Една от ...

......... бездомните кучета, поне за хората в града. Тя е диво животно все пак и всички диви животни се плашат от хората.В Англия и Ирландия лисиците са като нашите бездомни кучета и ако повече от тях установят, че в града по-лесно се оцелява, може да заприличаме на някоя от островните държави.


700 000 лева бяха извадени от бюджета на общинската фондация

700 000 лева бяха извадени от бюджета на общинската фондация ...

......... на фондацията Кирил Велчев заяви, че няма нужда от парите, защото са направени икономии. Общински съветници допуснаха, че средствата за улични ремонти в Пловдив са на приключване и затова градската управа взима от парите за култура. От администрацията обясниха, че финансирането ще е за пострадалата при последните наводнения улична мрежа.


Търговци - наематели на магазини в пешеходния подлез

Търговци - наематели на магазини в пешеходния подлез "Тримонциум" в ...

......... По-добре е определени структури на общината да се грижат за подлезите, те така да са конструирани, че да няма възможност за превръщането им наистина в непривлекателни пространства.Съветници от опозицията защитиха работните места на хората и приходите от наеми, които общината получава от тях и засега премахването на магазините се отлага.


7 села в община Генерал Тошево са на сух режим

7 села в община Генерал Тошево са на сух режим ...

......... да не плащат ток. Друга причина за режима е амортизираният 70-годишен водопровод, който трябва да се подмени. Пари обаче няма.Мирослав Люцканов, ВиК-Добрич, район Генерал Тошево: Ако не се намеси държавата, ВиК-то няма никакви сили, никаква възможност.Жителите на седемте села са подели подписка с искане за разрешаване на водните им неволи.В двора на варненската болница „Света Анна

В двора на варненската болница „Света Анна" вече има параклис. ...

......... Богородица.д-р Красимир Петров - изпълнителен директор на МБАЛ "Св. Анна": Параклисът символизира вярата. Отзад има детелинка, в която ще бъдат засети детелини, да се надяваме, че ще има и с четири листа. Това е надеждата, а любовта - любовта трябва да я донесе всеки един, който идва на това място.През цялото лято в централния градски парк на открито младежите

През цялото лято в централния градски парк на открито младежите ...

......... никакви съмнения относно живота и реагират съвсем спонтанно на нещата, които се случват около тях.Дима, Йордания: Йордания и Европа са толкова различни, особено България. Дойдох тук за да почерпя опит от децата и да бъда част от образователния им процес.Лятната академия в Разлог ще работи до началото на месец септември.


За това алармираха жители на града. По думите им, автомобили

За това алармираха жители на града. По думите им, автомобили ...

......... институции търсят решение на проблема.Огнян Атанасов - общински съветник в ОС на община Кюстендил: Сегашните колчета, които са на паркинга, който е затапен, да бъдат премахнати и да се сложи бариера.Предстои Комисията по безопасност на движението към Община Кюстендил да излезе с решение, което да удовлетворява и пациенти и лекари.


За забавено изплащане на заплати ни сигнализира наш зрител. Мъжът

За забавено изплащане на заплати ни сигнализира наш зрител. Мъжът ...

......... да ни разрешат да вземем тези чужденци. Така че ние към държавата и към хората нямаме никакви задължения.Сигнал за неполучени заплати Радков е подал преди дни в инспекцията по труда в Благоевград. От там казаха, че предстои проверка в хотела, която ще установи има или не нарушения на трудовото законодателство.Разлика от 250 кубика вода между общия и индивидуалните водомери

Разлика от 250 кубика вода между общия и индивидуалните водомери ...

......... Разлика от 250 кубика вода между общия и индивидуалните водомери във варненска кооперация предизвика недоволството на живеещите в нея. Те са били принудени да платят цената на вода, която не са ползвали. Кубиците са разпределени по сметките на хората от ВиК- дружеството, съгласно наредба №4 на регионалното министерство. Варна


За първа година държавата осигури спасители на 9 неохраняеми плажове

За първа година държавата осигури спасители на 9 неохраняеми плажове ...

......... един спасителен пост с двама спасители, а юли и август, когато е по-натоварено, имаме по два спасителни поста с по двама спасители.За чистотата на плажовете ангажимент има съответната община, на чиято територията се намират. Администрацията трябва да ги обезпаразити и осигури хора, които да почистват ивицата от отпадъци и водорасли.


Ремонтите в София продължават и през лятото. Най-натовареният булевард, който

Ремонтите в София продължават и през лятото. Най-натовареният булевард, който ...

......... готвили капиталовата програма, засега не е включен, защото има и много други приоритетни места, но той все пак е важен булевард.За това лято са планирани и ремонти на тротоари, както в центъра, така и в кварталите. В момента се работи по бул. "Евлоги Георгиев", улиците "Паренсов", "Юри Венелин" и "Черковна".


Фестивал на Азиатската култура ще се проведе в Борисовата градина

Фестивал на Азиатската култура ще се проведе в Борисовата градина ...

......... по достатъчно разбираем начин.След намесата на специалистите Нина се чувства по-сигурнаНина Цветкова - майка на Божийдар: "Справих се с депресията, което ме скова. Тази фондация да помагат на всички майки, като на мен, няма да се оставят деца.През миналата година специалистите от Фондацията са предотвратили изоставането на около 300 деца.


Екипи на Държавен фонд

Екипи на Държавен фонд "Земеделие" започнаха проверки на всички 288 ...

......... да ги управлявам. Това не е нещо незаконно и не виждам причина да бъде неморално и незаконно.От Фонд „Земеделие" обясниха, че преди сключването на договора през 2014 година Грънчаров, който е кмет на Луковит втори мандат, е бил проверен от комисията за конфликт на интереси и нарушение не е установено.


Изненадваща проверка в петзвезден апартхотел в Равда направиха от Министерството

Изненадваща проверка в петзвезден апартхотел в Равда направиха от Министерството ...

......... а по цялото Черноморие, които както се казва искат да съсипят бизнеса хотелиерския, който е апартхотел.Минчев каза още, че целта на собствениците на апартаменти в хотела е да понижат тройно цената за поддръжката им и че вече е подал сигнали в прокуратурата и НАП за незаконно събирани и непреведени такси.


Община Благоевград е една от първите, която пусна в експлоатация

Община Благоевград е една от първите, която пусна в експлоатация ...

......... на Община Благоевград: Това e един чувал, в който се закача с кран и една кукичка изсипва се във сметосъбиращата кола и се връща обратно. Чувалът лесно се дезинфекцира.От община Благоевград са предвидили да закупят още десет подземни контейнери за смет, които ще бъдат поставени в кварталите на областния център.


Студенските общежития на Медицинския университет в Пловдив ще оживеят тази

Студенските общежития на Медицинския университет в Пловдив ще оживеят тази ...

......... са са отчасти измислени от нас самите, отчасти зададени ни от хореографката. Има една първа част, в която изразяваме гняв по прозорците. След това изразяваме единение първо на малки групи, след това на всички заедно.Необичайното представление по фасадата на Медицинските общежития ще събира погледите на пловдивчани и следващите два дни.


Развитие по казуса с частния парк в Пловдив, заради който

Развитие по казуса с частния парк в Пловдив, заради който ...

......... за защита на парка обявиха, че са доволни от срещата. Асен Костов - представител на Инициативния комитет: Случаят ще го сравня с една скала тежка, която я мръднахме. Надявам се да се реши въпросът в полза на гражданите и на цялата инициатива.Предстои създаването на работна група за решаване на проблема.


Две деца пострадаха, след като оградата на железопътен надлез в

Две деца пострадаха, след като оградата на железопътен надлез в ...

......... себе си и останалата част от предпазното съоръжение. На метри от мястото се оказали и други деца, които веднага потърсили помощ. Според хората в селото съоръжението не е ремонтирано повече от 30 години. То е собственост на община Пазарджик, от където също са назначили проверка. Причините за инцидента се изясняват.


Тази вечер във Варна започна 18-ият Международен фестивал на червенокръстките

Тази вечер във Варна започна 18-ият Международен фестивал на червенокръстките ...

......... Варна започна 18-ият Международен фестивал на червенокръстките филми. Тази година програмата включва общо 206 продукции от 59 държави, на здравна и социална тематика. Форумът се провежда под патронажа на вицепрезидента Илияна Йотова, а организатори са БЧК и Медицинският университет във Варна. Вижте и още във включването на Мариана Малева. Варна


Трима младежи - на 23, 24 и 27 години, загинаха

Трима младежи - на 23, 24 и 27 години, загинаха ...

......... товарния автомобил, който в момента се намира в болницата в Кърджали. Знаем че няма опасност за живота му, така че при първа възможност той ще бъде разпитан.Според полицията, катастрофиралата кола се е движела с висока скорост. Загиналите са от златоградското село Долен. Заради трагедията траур обявиха общините Златоград и Неделино.


Безопасни ли са училищата в Благоевградска област при гръмотевични бури

Безопасни ли са училищата в Благоевградска област при гръмотевични бури ...

......... Валентин Василев, Регионална служба „Пожарната безопасност и защита на населението“-Благоевград: Освен поразяването на електрическата инсталация от мълнии, може да поразена и конструкцията на сградата.А за да бъдем в безопасност не трябва да стоим близо до прозорци, врати и чешми. Ако сме навън - препоръчително е да не използваме и телефони.


На пореден протест пред сградата на общината излязоха медицински сестри

На пореден протест пред сградата на общината излязоха медицински сестри ...

......... дойдохме да изкажем своята подкрепа, че няма никаква промяна изобщо. Казват, че парите са приведени, нямаме увеличение на заплатите, продължаваме по същия начин. Исканията са ни да се увеличат заплатите, естествено затова, защото работим на 600 лева, 630, което е безумно унизително за труда, който полагаме и спасяваме човешки живот.


Демонстрации на съвместимостта на сухопътните сили от България, САЩ, Северна

Демонстрации на съвместимостта на сухопътните сили от България, САЩ, Северна ...

......... да тръгне проекта и на Сухопътни войски. Да изпратим поканите до фирмите и да започне да тече процедурата. За корабите трябва да приключи тази седмица.Утре ще бъде заключителния етап на още едно мащабно учение у нас - на полигона в Шабла, където подразделенията за военновъздушна отбрана ще проведат бойни стрелби.


Нормализира се обстановката в община Стражица, където от вчера е

Нормализира се обстановката в община Стражица, където от вчера е ...

......... че реколтата е съсипана, не на 100%, но може би с 50% ще паднат добивите. Земеделският производител се надява на компенсация от държавата, за да възстанови поне малка част от нанесените щети. По груби изчисления загубите са за около 240 000 лв. В момента се извършва оглед на засегнатите култури.Комисия описва щетите от наводненията в Община Стражица след като

Комисия описва щетите от наводненията в Община Стражица след като ...

......... до село Камен повиши нивото си критично.И днес продължава отводняването на засегнатите къщи и на залетите стотици декари земеделска земя. По думите на областния управител на Велико Търново Любомира Попова, обстановката в региона е овладяна и няма опасност за хората. Очаква се днес бедственото положение в общината да бъде отменено.


Традиционно на церемонията на Античния театър се връчват отличията

Традиционно на церемонията на Античния театър се връчват отличията "Орфеев ...

......... на културата заради събития като това. И поздрави Божана Апостолова за 30-годишнината на издателството й. "Пловдив чете" продължава до края на седмицата с подчертано внимание към най-младите читатели. В петък, в рамките на фестивала, е връчването на Националните литературни награди „Христо Г. Данов". Всички събития са със свободен вход. Пловдив


По време на специална церемония в Епископската базилика на Пловдив,

По време на специална церемония в Епископската базилика на Пловдив, ...

......... всеки квадратен метър с някаква структура, която излиза, поднася нови изненади.Отварянето на Голямата Епископска базилика за широката публика ще стане през септември.Базиликата и мозайките на Пловдив все по-близо до ЮНЕСКОЕмблематичните за Пловдив и България епископска базилика и късноантичните мозайки на Филипопол са все по-близо до попадането под защитата на Организац...


Приключи проверката на Централната жп гара в София, съобщиха от

Приключи проверката на Централната жп гара в София, съобщиха от ...

......... София, съобщиха от пресцентъра на МВР. . Работата на гарата продължава в нормален ритъм. По- рано днес на телeфон 112 бе получено злоумишлено телефонно обаждане за района на Централната жп гара. Веднага към мястото бяха насочени специализирани екипи, които предприеха стандартни процедури в района и действия за изясняването на сигнала.


Инициативата на Столична община „Визия за София“ започва широко обсъждане

Инициативата на Столична община „Визия за София“ започва широко обсъждане ...

......... добави - тоест ако нещо не мисли, че е отразено, то да ни пише чрез анкетата, която е на сайта, било чрез имейл.Финалният резултат ще бъде представен и с голяма изложба в градска среда през есента. Той ще бъде предложен за приемане от Столичен общински съвет след октомври 2019 г.


Бедствено положение в община Стражица. След поройния дъжд, който се

Бедствено положение в община Стражица. След поройния дъжд, който се ...

......... помощ от държавата.По информация на кмета на общ. Стражица бедственото положение ще бъде отменено утре.Втори ден Стрелча е в бедствено положение и без питейна водаНад 5 милиона лева са необходими на община Стрелча за справяне с щетите от пороите върху вододайната зона. Градът втори ден е в бедствено положение и...


Жители от община Струмяни излязоха на пореден протест заради тройното

Жители от община Струмяни излязоха на пореден протест заради тройното ...

......... ние сами в община Струмяни и да си контролираме сами водата?Твърдо решени да не се съгласяват с новите цени на водата, хората от селата в община Струмяни са категорични, че няма да плащат по новите разценки. Заканиха се, че ако проблемът не бъде решен, ще затворят международния път за Гърция.


Над 5 милиона лева са необходими на община Стрелча за

Над 5 милиона лева са необходими на община Стрелча за ...

......... гражданите, че дружеството прави всичко възможно да възстанови водоподаването към домовете, макар и с вода с непитейни качества.Втори ден бедствено положение в Стрелча, в града няма никаква питейна водаСтрелча е в бедствено положение заради липса на питейна вода. Обилните валежи от последните дни са нанесли сериозни поражения върху вододайната зона....


Скъсала се е част от стена на язовир Балиново край

Скъсала се е част от стена на язовир Балиново край ...

......... проф. д-р Любомира Попова. По думите й, ситуацията с двата язовира към момента е овладяна. „Реагирахме заедно с пожарната и представителите на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор.“, заяви проф. Попова. Тя подчерта, че всичко необходимо като организация е създадено и към този момент няма опасност за населението.© БГНЕС


До 30 000 лв ще бъде глобата за незаконното събаряне

До 30 000 лв ще бъде глобата за незаконното събаряне ...

......... и действия за възстановяване на сградата в първоначалния й вид, за да може да запазим поне визията, за съжаление, няма да е автентична.Събориха къща - паметник на културата в ПловдивКъща-паметник на културата в центъра на Пловдив беше съборена тази сутрин неправомерно. Сградата е била архитектурно бижу, проектирано от известния ар...


Започнаха масови проверки на водата по Черноморието. Във Варна и

Започнаха масови проверки на водата по Черноморието. Във Варна и ...

......... тя е чиста, показват резултатите от първите проби на Здравната инспекция преди началото на летния сезон. До края на септември качеството на водата ще се проверява поне два пъти месечно. Къде е най-замърсена водата и къде трябва да е забранено къпането - вижте от прякото включване на Петър Дойкински. Варна


Стрелча е в бедствено положение заради липса на питейна вода.

Стрелча е в бедствено положение заради липса на питейна вода. ...

......... сменяна, допълни кметът. Работата по ремонта на канализацията е пряко свързана с времето и валежите заради минаващата покрай града река, призна Чачов.Бедствено положение в Стрелча заради качеството на водатаВ Стрелча обявиха бедствено положение. Причината - липсата на вода в града заради сериозни поражения във вододайната зона, причинени от пороите. Споре...


Пореден протест на жители на плевенското село Телиш срещу преминаването

Пореден протест на жители на плевенското село Телиш срещу преминаването ...

......... си плащат данъците, но бих желала поне да се възстановят нарушените пътни участъци, защото те са доста.От областната дирекция на МВР в Плевен съобщиха, че са внесли в Община Червен бряг становище по поставените ограничения за тонажа и работят съвместно с „Автомобилна администрация" за осигуряване на пътната безопасност в участъка.


В Стрелча обявиха бедствено положение. Причината - липсата на вода

В Стрелча обявиха бедствено положение. Причината - липсата на вода ...

......... да реагираме по възможно най-бързия начин. Иначе сме пред угрозата да залеем града с епидемия, да няма абсолютно никаква вода.На този етап в общината не знаят колко средства ще са нужни за подмяната на авариралия водопровод, щетите все още се изчисляват. Бедственото положение ще остане в сила до 17 юни.


Кметът на Стрелча обяви бедствено положение на територията на общината.

Кметът на Стрелча обяви бедствено положение на територията на общината. ...

......... и дървета. Освен това, заради многократното преустановяване на водоподаването към града и изчерпване на запасите от вода в резервоарите, замърсяването им с тиня, а също и поради компрометиране на участъци от довеждащия водопровод – разрушени подпорни стени и оголени тръби. Бедственото положение е в сила от днес до 17 юни.


Животновъди от Калофер блокираха подбалканския път София-Бургас за около час

Животновъди от Калофер блокираха подбалканския път София-Бургас за около час ...

......... Балкан". Калофер, КарловоСпоред местните животновъди "Централен балкан" неправомерно стопанисва частни, църковни и общински имоти. Според протестиращите, има и неправомерно поставени бариери по републиканския път Калофер-Априлци - Велчово с обща дължина 75 км. Хората твърдят, че са раздадени пасища на животновъди извън Калофер, а местните няма къде да пасят животните си.


Русенци откриха плажния сезон край Дунав въпреки дъждовете. Къпането в

Русенци откриха плажния сезон край Дунав въпреки дъждовете. Къпането в ...

......... по-големите, които са се научили да плуват.Антоанета Ябанозова - председател на ОС на БЧК - Русе: Там е най-опасното, защото създават риск за себе си, за своите родители и предпоставка да се случи нещо трагично.Освен за Дунав, забраната за къпане се отнася и за река Русенски Лом и неохраняемите язовири.


Фирмите за поддръжка на асансьорите в Русе вдигнаха абонаментните си

Фирмите за поддръжка на асансьорите в Русе вдигнаха абонаментните си ...

......... Чупят се основно GSM-ите с външен монтаж, отделно аварийните осветления направо ги крадат, постоянно имаме счупени бутони, врати, стъкла.Русенци приемат с примирение увеличението на таксите.Александър Петракиев: Вдигат ли едните цени, ще става въпрос че и другите ще ги вдигнат.В Русе 3 500 асансьора се обслужват от 35 техници, повечето пенсионери.


Полиция, жандармерия и военна техника ще пазят черешите в Кюстендилско

Полиция, жандармерия и военна техника ще пазят черешите в Кюстендилско ...

......... изораването, фрезоването.Стопаните твърдят, че и при късните череши, които са много по-едри и сладки, цената отново ще бъде ниска и печалбата ще отива в прекупвачите. Проблемът с цената е от години и може да бъде решен само, ако се направи сдружение на местните черешопризводители и така се намери по-добър пазар.


Ловно-рибарското дружество

Ловно-рибарското дружество "Варненски сокол" навърши 130 години. То е основано ...

......... дивеч, това за мен е най-хубавия дивеч. Стига да позволи сезонът – да е хубава зима, да има сняг, да е приятно – там дебненето на дивеча е едно от основните неща.Трябва да имаш и хубаво куче.По повод годишнината на дружеството бяха организирани състезания по ловна стрелба и спортен риболов.


Горско стопанство

Горско стопанство "Рилски манастир" разшири ягодовата си градина. Ягодовото поле ...

......... българските студенти вместо да ходят в чужбина, могат да дойдат тука да берат. Евелина Димитрова: В подножието на Рила планина, на чистия въздух, в това разкошно рилско поле се раждат най-хубавите ягоди на света.През тази година са засадени още над три декара с нови насаждения, които вече също дават реколта.


Мащабна кампания за разделно събиране на отпадъците, намаляване на тяхното

Мащабна кампания за разделно събиране на отпадъците, намаляване на тяхното ...

......... Първите неща, които ще започнем това е разделянето на стъклото, пластмасата и хартията. Като пример започваме с "Уникално Банско", които са обединение на ресторантьори и хотелиери.Годишно община Банско събира 10 000 тона отпадъци, което струва на хазната 1 млн. лв, като в тази сума не са включени таксите за почистване.


От следващата учебна година, Средно училище

От следващата учебна година, Средно училище "Св. Паисий Хилендарски" в ...

......... на така чакания от години физкултурен салон.Румен Стоянов - директор на СУ "Св. Паисий Хилендарски" - село Първомай: Ще получим финансиране за 585 000 лв да бъде изградена спортна зала с 660 кв. метра полезна площ.Новата сграда ще се ползва освен като физкултурен салон и за културни прояви на училището.


Кризата с квалифицираните кадри в туризма се задълбочава. И това

Кризата с квалифицираните кадри в туризма се задълбочава. И това ...

......... не само възнаграждението е важно, за да задържат добрите кадри.Павлин Косев - председател на Варненската асоциация на хотелиерите и ресторантьорите: Много по-важно за един служител е работният климат, отношението и признанието от прекия му ръководител. И тази година в туризма ще разчитат на сезонни работници от Украйна, Беларус и Молдова.


Община Варна получи ваучер на стойност 15 000 евро по

Община Варна получи ваучер на стойност 15 000 евро по ...

......... "Княз Борис I" и ул. "Михаил Колони". Новата услуга ще даде възможност на туристите да ползват по-лесно мобилните приложения с информация за културно-историческите забележителности, местата за настаняване и атракциите в града. Варна е сред 113-те общини у нас, които през следващите три години ще ползват безплатен интернет на обществени места.


Живеещите във варненския квартал

Живеещите във варненския квартал "Изгрев" се оплакват от лошата инфраструктура ...

......... ги дадат, други са в чужбина и са неоткриваеми. Експерти от кметство "Приморски" са направили оглед в района. Вече са поставени светлоотразителни табели до дерето. За улично осветление и укрепване на пътя обаче няма предвидени средства в общинската хазна. Това може да стане най-рано догодина, когато бъде приет новият бюджет.


Първото социално предприятие в Добрич -

Първото социално предприятие в Добрич - "Чудната градина", даде работа ...

......... ни е длъжна, ние сме длъжни да променяме света. Светът се променя от малките хора.Мирослав Енчев и Стефан Иванов са сред първите 9 младежи, сключили трудов договор. Младежите вече получиха първите си заплати. Мирослав е решил да спестява, а Стефан ще си купи камера, за да споделя истории от живота.


В Югозападния университет

В Югозападния университет "Неофит Рилски" в Благоевград започва редовната изпитна ...

......... Там трябва действително да попадат само хора, които действително искат това да работят, и не само да го искат, но и да притежават необходимите компетентности, необходимите умения.Кандидат-студентите, издържали успешно приемните изпити днес, ще могат да подават документи за прием в избраните от тях специалности от 17 юни до 5 юли.


Два сигнала до прокуратурата внесоха от кметството в район „Централен

Два сигнала до прокуратурата внесоха от кметството в район „Централен" ...

......... Минавайки оттук, видях дупката и буквално сърцето ми спря от ужас и от огорчение. Това е поредният удар по една красива традиция, която ние унищожаваме със завидна последователност и сме на път съвсем да унищожим.На фирмата, разрушила сградата ще бъде съставен и акт за нарушение на закона за културното наследство.


Първото издание на

Първото издание на "Под игото" на Иван Вазов беше показано ...

......... съжаление, на мога да кажа колко е бил тиражът.Освен "Под игото" експозицията "Из книгите на Европа" представя и първите издания на европейски произведения, преведени на български език. Сред тях "Дон Кихот", шекспировите „Макбет, "Крал Лир", и "Клетниците" на Юго. Изложбата в Русенската библиотека може да бъде разгледана до 18 юни.


Близо 70 случая на лаймска болест и 30 на марсилска

Близо 70 случая на лаймска болест и 30 на марсилска ...

......... окосяване на тревата.Бумът на заболяванията вследствие на ухапвания от кърлежи ще е около юни месец, като годишно обикновено се регистрират към 500 случаи на заболели, допълни тя.Експертите препоръчват да правим редовен и щателен преглед за кърлежи след излет сред природата - както на себе си, така и на кучетата си.


Вчера Община Лом обяви втора степен за опасност от наводнение.

Вчера Община Лом обяви втора степен за опасност от наводнение. ...

......... от Агенцията за проучване и поддържане на река Дунав в Русе.Вижте повече в прякото включване на Десислава Николова: РусеНивото на река Дунав при Видин премина 750 см.Въведено е 24-часово наблюдение на дигите по реката. Следят се и притоците. Общината в Лом обяви втора степен за опасност от наводнение. Осигурени са...


Собственици и наематели на земеделски земи от Хаджидимово са недоволни

Собственици и наематели на земеделски земи от Хаджидимово са недоволни ...

......... 1000 декара се обработват от 5 собственика - един е с 200, друг със 100 пропорционално се разпределят, нищо сложно…Собствениците на земеделски земи няма да бъдат ощетени, тъй като наемателите на "белите петна" заплащат рентата в службите по земеделие, откъдето те могат да си ги получат със заявление по образец.


Не се пропускат тежкотоварни камиони. Пътуващите за Северна Македония ще

Не се пропускат тежкотоварни камиони. Пътуващите за Северна Македония ще ...

......... електронна среда.От македонска страна са проявили разбиране и също пренасочват движението на тежкотоварни автомобили към други пунктове.Пожар на ГКПП "Златарево", пунктът е затворен за 24 часаПожар избухна малко след 17 ч в сградата на митницата на граничния пункт "Златарево". Няма пострадали хора. Спряно е движението на автомобили и в двет...


Има реална опасност от радиоактивно замърсяване на почвата и водата

Има реална опасност от радиоактивно замърсяване на почвата и водата ...

......... като ни наложиха някакви огромни такси за експертите – вместо 1000 лева 20 000 лева, стотици граждани от цяла България, от София, хората събраха пари да платим тези такси.Представителите на "За чиста България" очакват в съдебната зала повече хора по време на делото, което ще се гледа на 9 юли.


Тази вечер в университета по архитектура, строителство и градоустройство се

Тази вечер в университета по архитектура, строителство и градоустройство се ...

......... театър трябва да бъдат възстановени максимално близо до първоначалния си вид и предназначение, предвижда още планът.Парковете на София са приоритет в бюджета на Столичната общинаРозариумът в Борисовата градина отново е в пълния си блясък! Инвестицията е за около 780 000 лв. Тази година парковате на София са приоритет в бюдж...


Пет хиляди декара земеделски земи в района на русенското село

Пет хиляди декара земеделски земи в района на русенското село ...

......... покрай реката и често се наводняват. Така при всеки порой производителите трупат загуби, които остават за тяхна сметка.Река Студена преля и наводни стотици декари земеделска земя в РусенскоРека Студена излезе от коритото си и заля 5 хил. дка. земеделски земи в района на русенското село Караманово след поройните дъждове вчера.