Илюстрация Увеличаване Автор: Капитал Смаляване Оценка: 2½ от 5Още от

Илюстрация Увеличаване Автор: Капитал Смаляване Оценка: 2½ от 5Още от ...

......... приматския вожд Цезар от "Планетата на маймуните". Сценарият обаче е от 1997 г., чакал е технологиите да настигнат идеята. Междувременно са излезли лоши ("Репликантът" с Ван Дам, 2001), но и по-добри варианти ( "Looper: Убиец във времето", 2012). Явно 2019 ще е година на дигиталните подмладявания, очакваме "Ирландецът" на Скорсезе.


Илюстрация Увеличаване Смаляване Оценка: 3 от 5Още от същото:

Илюстрация Увеличаване Смаляване Оценка: 3 от 5Още от същото: "Дъвка ...

......... емоционална достоверност, не с претенции в стила. Вторият план работи за основната драма – Диана Димитрова е приятелката със свои проблеми, Мая Бабурска е загрижената и строга учителка, Иван Стаменов е истинският полярник, внасящ нова любов в уравнението. Снимките в Антарктида и ангажирането на професор Пимпирев подсилват усещането за автентичност.


Илюстрация Увеличаване Смаляване Оценка: 4½ от 5Още от същото:

Илюстрация Увеличаване Смаляване Оценка: 4½ от 5Още от същото: "Черният ...

......... единствено да е щастлив и да радва майка си, поема по спиралата на патологията към Жокера. Изписва клоунската си усмивка със собствената си кръв. Трансформацията на Финикс (свалил 24 килограма) е най-плашещото нещо във филма, повече от кървавия натурализъм на убийствата. Игнорираният различен и нуждаещ се от помощ отключва хаоса.


[Storytel] Тествайте безплатноВ партньорство с Капитал, Storytel ви предлага да

[Storytel] Тествайте безплатноВ партньорство с Капитал, Storytel ви предлага да ...

......... от 1998 г. е една от известните му творби и е част от поредицата за приключенията на героя Ераст Петрович Фандорин, която обхваща цели 16 книги. Романът е прочетен от Даниел Цочев. В Storytel може да изслушате още една книга на Акунин - "Статски съветник", с гласа на Никола Стефанов.


Илюстрация Увеличаване Смаляване + + + + от 5Още от

Илюстрация Увеличаване Смаляване + + + + от 5Още от ...

......... и "Сърцето на мрака". Ангажирал е оператора на "Интерстелар" Хойте ван Хойтема да снима на филмова лента. За реализъм е включил документален материал от НАСА. Реалистични са и чувствата, без това да накърнява жанра и приключението. Личният "апокалипсис" на Рой (отново невъзможно добър Пит) става космическо зрелище, което се помни.


Илюстрация Цветана Манева в кадър от филма Увеличаване Цветана Манева

Илюстрация Цветана Манева в кадър от филма Увеличаване Цветана Манева ...

......... Манева като видялата всичко аристократична актриса). Грапавините са в напасването на условност и реалност, в преходите от декор в натура. Допуснати са директни метафори. Носителят на идеята (Господинов) преминава през филма в едно емоционално състояние. Но плюсовете са повече. Най-вече в извода, че сме толкова свободни, колкото сами си разрешим.Илюстрация Увеличаване Автор: Капитал Смаляване + + + + от

Илюстрация Увеличаване Автор: Капитал Смаляване + + + + от ...

......... е към 3 часа). Антологията на шоковите моменти е и от други книги/филми на Кинг. Реките кръв от "Кери", главата от "Нещото", къщата на ужасите от "Полтъргайст". Но това, което остава, е една стара пощенска картичка с признанието в любов "Косите ти са зимен огън". Хорърът тук има и сърце.


+ + и ½ от 5Още от същото:

+ + и ½ от 5Още от същото: "Код: Лондон"И ...

......... лошите поддържат емоцията в паузите на тишина. Дани Хюстън (син на Джон) е приятелят на агента от войнишките години, пожелал мегаломански света. Актьорът на Братя Коен Тим Блейк Нелсън ("О, братко, къде си") е пародийно жалък като вицепрезидента ястреб. В ролята на "блудния баща" 78-годишният Ник Нолти оживява тривиалната развръзка.


Тествайте безплатноВ партньорство с Капитал, Storytel ви предлага да тествате

Тествайте безплатноВ партньорство с Капитал, Storytel ви предлага да тествате ...

......... на море", "Двойникът"), а част от сценариите им са адаптирани и като книги. Историята за "Васко да Гама от село Рупча", превърнала се в най-известните ни детски филми, вече може да се преживее и като аудиокнига, с гласа на Момчил Степанов. Действието се развива във Варна, родния град на авторите.


Илюстрация Увеличаване Смаляване + + и ½ от 5Още от

Илюстрация Увеличаване Смаляване + + и ½ от 5Още от ...

......... над безпочвеното самочувствие на богатите, като общ знаменател. На прицел е и самият брак, с лицемерието на класовите му "правила". Всичко това обаче е на трети и четвърти план, за паузите на отдих от задължителната програма на жанра. Най-вече в интелигентно ироничния саундтрак, започващ и завършващ с Love Me Tender.


Илюстрация Увеличаване Смаляване + + + от 5Още от същото:

Илюстрация Увеличаване Смаляване + + + от 5Още от същото: ...

......... възрастното им значение. Грубият хумор е хвърлен в лицето, без нюанси. На места той е на гърба на децата и къде тук е смешното остава загадка. Ритъмът е стремителен, по мелодичния рап в саундтрака. С очакваните сантиментални паузи за смисъла на приятелството и колко е важно да намериш таланта си.© Надежда Чипева В ерата на данните като най-ценен ресурс за

© Надежда Чипева В ерата на данните като най-ценен ресурс за ...

......... бъде следено местоположението на журналистите в "Капитал", името на мрежата в редакцията на изданието трябва да бъде променено от "Economedia" на "Economedia_nomap". Друга възможност е добавянето на "_OptIn" към края на името на мрежата, в който случай google би трябвало да искат разрешението ви, преди да използват wifi-мрежата за геолокация.


Илюстрация Увеличаване Смаляване + + + + + от 5Още

Илюстрация Увеличаване Смаляване + + + + + от 5Още ...

......... си. Преди да дойде неизбежното, ще сме видели Леонардо ди Каприо във висше актьорско саморазголване, подсказващо, че самото актьорство е един ежедневен уестърн, в който следващият изстрел може да бъде забравата. Но това, което ше сънуваме, е грейналата Шарън Тейт пред собствения прощален афиш. Звучи California Dreamin`, но като блус.


Илюстрация Увеличаване Автор: Капитал Смаляване Оценка: 2 и ½ от

Илюстрация Увеличаване Автор: Капитал Смаляване Оценка: 2 и ½ от ...

......... музиката"). Колите се движат повече странично, моторите и камионите са по-често във въздуха. При стрелба падат само статистите, паузите са колкото да се чуят закачките между мъжагите, или колко е важно "семейството". Куриозно, но между Стейтъм и Скалата имало договор за равен брой понесени удари. Имате време да ги броите.


Илюстрация Увеличаване [Издателство] Смаляване Българският писател и преводач от арменски

Илюстрация Увеличаване [Издателство] Смаляване Българският писател и преводач от арменски ...

......... 23 юли 2006 г., но оставеното от него не е спирало да има ефект. Литературните му текстове все още оказват влияние върху новите поколения писатели. Така търсенето на човешкото в странното продължава. Остава в него да се включат повече читатели.Владимир Полеганов е писател ("Другият сън") и преводач от английски език.


Илюстрация Увеличаване Смаляване + + + от 5Още от същото:

Илюстрация Увеличаване Смаляване + + + от 5Още от същото: ...

......... du Look (заедно с Лео Каракс). Конструкцията на интригата като "матрьошка в матрьошката" е изобретателна и държи вниманието. Но главният коз е естествената киногеничност на родената в Магадан и стигнала до Диор и Валентино Саша Лус като Анна. За разлика от това на Бесон нейното бъдеще в киното е сигурно.Илюстрация Увеличаване Смаляване + + + от 5Още от същото:

Илюстрация Увеличаване Смаляване + + + от 5Още от същото: ...

......... е отнел нуждата от "дописване" през будно детско (и не само) въображение. Някога анимационната условност беше "човешкият фактор". Сега всичко е смляно, готово за гълтане. Дали след като извъртят каталога си от хитове и на CGI, "Дисни" няма да извадят и Мики Маус с "истински" мишки. It’s never too late.


Илюстрация Увеличаване Смаляване Андре Асиман -

Илюстрация Увеличаване Смаляване Андре Асиман - "Назови ме с твоето ...

......... сексуална ориентация.Сложните натрупвания в книгата и постоянни препратки към литературни, музикални и художествени произведения, както и тънкият хумор и играта на думи са голямо предизвикателство към преводача. Ростислав Пламенов се е справил добре. Книгата излезе за пръв път на български език в края на юни от издателство "Блек Фламинго пъблишинг".


Илюстрация Кадър от

Илюстрация Кадър от "Имало едно време в...Холивуд" Увеличаване Кадър от ...

......... Дилън след No Direction Home (2005), сега фокусът е легендарното турне на певеца нобелист от 1975-1976. Тогава Америка се готви за 200-годишнината си, но Дилън събира приятелите си от кафенетата на Гринич вилидж за тур до Монреал. Включени са интервюта и с Джоан Бейз, Джони Мичъл, Сам Шепърд, Алън Гинсбърг.


Илюстрация Увеличаване Смаляване Оценка: 4 от 5Още от същото:

Илюстрация Увеличаване Смаляване Оценка: 4 от 5Още от същото: "Айрис"Красив ...

......... убеди посветените, челите и преживели книгите като собствен път – че точно тези житейски импулси могат да родят онзи реален за поколения свят, със свой език и митология, в който вълшебство и приятелство значат повече от щастие и богатство. До знаменателните начални думи: "В една дупка в земята живееше хобит."


Тествайте безплатноВ партньорство с Капитал, Storytel ви предлага да тествате

Тествайте безплатноВ партньорство с Капитал, Storytel ви предлага да тествате ...

......... Увеличаване Смаляване Йордан Радичков - "Прашка". Позабравената детска класика на Радичков от края на 70-те години срещна ново поколение със скорошното си преиздаване, а през юни се появи и в аудиовариант. Историите за самотното момче Левачко от село Долна Мъка са с гласа на Радостин Желев.Времетраене: 7 ч. 45 минути.


Илюстрация Увеличаване Смаляване + + + + от 5Още от

Илюстрация Увеличаване Смаляване + + + + от 5Още от ...

......... на приятелството през бурната нощ е по-важно от това в кого междувременно ще се влюбят. Те няма да са Dazed and Confused (като момчетата във филма на Ричард Линклейтър от 1993 г.), а модерни млади жени с повече от един избор – и полов, и кариерен – пред себе си.


Илюстрация Изданието е в книжарниците от

Илюстрация Изданието е в книжарниците от "Нике" Увеличаване Изданието е ...

......... е праведно и кое е грешно, кое е вярно и кое е невярно, кое е правилно и кое е неправилно. Докато ранните години на човека са пълно варварство, като грехопадение – нищо друго няма. Прошката е измислена от старците; по-късно, когато не може да греши, човекът иска прошка, иска милост."


Илюстрация Увеличаване Смаляване Оценка: 4 от 5Още от същото:

Илюстрация Увеличаване Смаляване Оценка: 4 от 5Още от същото: "Момичето ...

......... но и с решимост за промяна. Към тялото, в което ще бъде себе си като човек и идеалната балерина като професия. Преображението е през болка, в случая драматичен и шокиращ жест. Той е едновременно реален и драстична метафора на стремежа за сливане с истинската идентичност. През граници, предразсъдъци и табута.


Само допреди десетина години любимият телефон на бизнеса беше Blackberry.

Само допреди десетина години любимият телефон на бизнеса беше Blackberry. ...

......... винаги ще остане защитена.Blackberry KEY2 предлага всичко нужно за бизнес и обикновени потребители, които поставят продуктивността и сигурността на първо място.Смартфонът е на пазара в България от 7 юни. Наличен в мрежата на А1 за 36.99 лв. на изплащане и 739.99 лв. в брой с план A1 ONE Unlimited 5XL.


Илюстрация Увеличаване Смаляване + + + + + от 5Още

Илюстрация Увеличаване Смаляване + + + + + от 5Още ...

......... (Брайс Далас Хауърд) и отчуждения баща, военен. Така търсенето на любов става водеща нишка – през рани в живота и триумф в музиката. Едно приятелство го крепи в криволиците – с автора на текстовете на песните Бърни Топин (Джейми Бел). Красиво в своята платоничност, то е извисяващият център на филма.


Жената на писателя Георги ТеневВреметраене: 4 часа и 34 минутиОще

Жената на писателя Георги ТеневВреметраене: 4 часа и 34 минутиОще ...

......... препоръки за книги и др. Storytel предлага и оригинално съдържание - аудио сериали, статии и документални материали. Жанровете и авторите са най-разнообразни - класически, съвременни заглавия, криминални бестселъри, бизнес литература, самоусъвършенстване и още.В партньорство с Капитал, Storytel ви предлага да тествате услугата един месец безплатно, като се регистрирате на www.storytel.com/yourstory


Илюстрация Увеличаване Смаляване + + + и 1/2 от 5Още

Илюстрация Увеличаване Смаляване + + + и 1/2 от 5Още ...

......... от страх да поеме отговорност. Асистентът (Александру Пападопол) е във фокуса, другите двама са "гръцкият хор" от филмите на Алън. Хипохондрията и съмненията са натрапчиви подобно на гълъбите, настанили се над мансардата му. Иронията е мека, смехът е подмолен. Идва време, когато най-после трябва да решиш какво искаш от живота.


Илюстрация Увеличаване Смаляване + + + + от 5Още от

Илюстрация Увеличаване Смаляване + + + + от 5Още от ...

......... поетика на бедността, сравнима с великите неореалистични филми. Но нейната реалност е от вечерните новини. Адът, в който живее Заин, е сътворен от днешните възрастни. "Капернаум" печели с емпатия, не с мелодрама. Една изтрита сълза и една финална усмивка на Заин (Заин ал Рафиа, реално бежанче от Сирия), носят надеждата.


Илюстрация Кадър от новия филм на полския режисьор Павел Павликовски

Илюстрация Кадър от новия филм на полския режисьор Павел Павликовски ...

......... в изгнание. После Югославия, отново Полша. Лагер за него, екзистенциален жертвен жест от нея. След народните песни и Гершуин звучат рок и Челентано. Единствено любовта си е същата, метафизично властна над времена и идеологии. А близостта на двама души се оказва по-важна от историческите и политически движения на половин век.


Илюстрация Увеличаване Смаляване Оценка: 3 от 5Още от същото:

Илюстрация Увеличаване Смаляване Оценка: 3 от 5Още от същото: "Железният ...

......... съкратено от Танатос, но без Ерос, защото сме в свят "PG-13". "Аз съм неизбежен", подчертава на два пъти той. За ръкавица с шестте "камъка на безкрайността" (Съзнание, Сила, Реалност, Душа, Пространство, Време), чието щракване с пръсти изтрива/дарява живот във Вселената. Ако не на цялата – поне във филмовата на Marvel.


Илюстрация Увеличаване Смаляване + + + + от 5Още от

Илюстрация Увеличаване Смаляване + + + + от 5Още от ...

......... е стилът на първата "новела". Самият той е с колоритна роля на наркодилър във филма. Ценното в него е отвъд фабулата, в честния портрет на градската маргиналия. И на времето, започнало с песните на "Нова генерация" и утаило се във всеобща чалга, отложило завинаги надеждите на едно поколение за "по-късно".


Илюстрация Увеличаване Смаляване Оценка: 5 от 5Още от същото:

Илюстрация Увеличаване Смаляване Оценка: 5 от 5Още от същото: "Грозни, ...

......... въпросите. Филмът е за нуждата от близост, която ни прави хора. За първичния морал, срещу конвенциите на социума, хладни и враждебни. Корееда държи камерата на нивото на очите, с емоционална деликатност, нежност и разбиране. Грешните избори са били от любов и едно отронено "тате" на финала е по-голямо от тях.


Илюстрация Увеличаване Смаляване + + + от 5Още от същото:

Илюстрация Увеличаване Смаляване + + + от 5Още от същото: ...

......... още по-смешен. Илюстрация Увеличаване Смаляване Посланието за ценността на общуването в препълнен с технологии и зависим от тях свят е изведено игриво, без дидактика. Опаковано в гегове и добродушни смешки, с адекватни песни (Александър Костов, Георги Стрeзов, Ангел Бешев) и хореография (Боряна Иванова). Пакет детско коледно настроение за цялото семейство.


Илюстрация Увеличаване Автор: Иван Дончев Смаляване Първото, което се набива

Илюстрация Увеличаване Автор: Иван Дончев Смаляване Първото, което се набива ...

......... улучва и тогава сякаш истината се разкрива, такава каквато е заложена от авторката – заплетена, несъвършена, смешна и трогателна едновременно, друг път остава само шумът от преувеличените реакции и фалшивите интонации. Следващото представление на "Белла фигура" е на 9 декември от 19 ч. на голямата сцена на Театър "Българска армия"


Илюстрация Увеличаване Автор: Капитал Смаляване + + + + от

Илюстрация Увеличаване Автор: Капитал Смаляване + + + + от ...

......... Брайън Хенри) в предизборна кампания с всички мръсни средства. Маккуин не се любува на насилието, камерата му е безстрастен очевидец. Паузите на човещина правят съспенса реален. Изразителните близки планове на чудесните актриси казват повече от пораженията на куршумите. Бруталността е хвърлена в упор, но е победима. С кураж и независимост.


Илюстрация Увеличаване Смаляване Прегледът тази година е с амбиции да

Илюстрация Увеличаване Смаляване Прегледът тази година е с амбиции да ...

......... пеят рисуваните "Бийтълс". Четири нови български игрални филма ще имат първи тест пред софийска публика. Три от тях са на утвърдени автори – Петър Попзлатев ("Времето е наше"), Костадин Бонев ("Далеч от брега"), Киран Коларов ("Мълчането на сестра ми"). Четвъртият ("Смарт Коледа") е фантастична приказка, обещаващ дебют на Мария Веселинова.


Илюстрация Увеличаване Смаляване + + + + от 5Още от

Илюстрация Увеличаване Смаляване + + + + от 5Още от ...

......... небесата. Ако "грехът" на филма е директност в изтръгването на чувства у зрителя, това е сладък грях, заради който сме по концертите и в киносалоните. Директни бяха/са и парчетата на Queen (Who Wants To Live Forever). Разтърсващи (We Will Rock You), трогващи (Somebody To Love), шампионски (We Are The Champions).


Илюстрация Увеличаване Смаляване + + + и 1/2 от 5Още

Илюстрация Увеличаване Смаляване + + + и 1/2 от 5Още ...

......... Ериво в кулминациите. Човешкият пълнеж под жанровата черупка. Гърчовете на тези измъчени души, всяка долазваща до своя праг на изкупление. Катализатор е печатът на новото параноично време, на Чарлз Менсън (оригинален в тази линия Крис Хемсуърт), на Никсън и Хувър, изтриващо спомена за Кенеди и Монро, за "децата на цветята".


Илюстрация Увеличаване Смаляване Още по темата Животът на Тери Режисьорът

Илюстрация Увеличаване Смаляване Още по темата Животът на Тери Режисьорът ...

......... един в друг. Вниманието е повече към втория, знак за скептичното ни време. Силните моменти смесват сатира с романтика и нежност, витален непукизъм с духовитост и фантазия от времето на "Монти Пайтън". В тях Гилиъм е достоен за материала си. Дори бутафорните му сцени са с обезоръжаващите доспехи на таланта.


Илюстрация Увеличаване Смаляване

Илюстрация Увеличаване Смаляване "Човешкият род днес е в състояние да ...

......... цензурата е функционирала, като е блокирала информационния поток. В XXI21 век цензурата съществува, като удавя хората в несъществена информация."Преди месец на английски излезе и най-новата му книга - 21 Lessons for the 21st Century"Homo deus. Кратка история на бъдещето" е в превод на Юлия Гешакова, издателство "Изток-Запад", цена 35 лв.


Илюстрация Увеличаване Смаляване Още по темата Кино:

Илюстрация Увеличаване Смаляване Още по темата Кино: "Роди се звезда" ...

......... Армстронг-Гослинг от първата стъпка върху лунния прах е и наше учудване. Поетичните думи за "малката крачка и големия скок" на този непоетичен, инженерно "скучен" човек стават обясними. С една детска гривничка, останала горе. С едни допрени пръсти през стъклото до стоическата любов на съпругата (Клеър Фой), невидимия герой във филма.


Илюстрация Увеличаване Автор: Цветелина Белутова Смаляване Още по темата Ново

Илюстрация Увеличаване Автор: Цветелина Белутова Смаляване Още по темата Ново ...

......... вината са основно, и очаквано, италиански заедно с Франция, Германия, Австрия, Испания и Португалия.Това се очертава вече като тенденция, но и тук режимът е soft opening, което много напомня "опит-неопит" в детските ни игри, или проба-грешка. С други думи, запазване на правото на промени до официалното заявяване.ул. "Генерал Гурко" 38


Илюстрация Увеличаване Смаляване Оценка: 4 от 5Още от същото:

Илюстрация Увеличаване Смаляване Оценка: 4 от 5Още от същото: "La ...

......... Джуди Гарланд от 1954 г. и по-леката, поп-рок, с Барбара Стр айсънд от 1976 г. Тук актьорски Купър е на нивото на режисурата си. В един момент и любовта става безсилна срещу кръговрата на шоубизнеса (живота) – за да се роди звезда, друга трябва да залезе. Остават талантът и песните.


Илюстрация Увеличаване Смаляване Още по темата 8 кино мига от

Илюстрация Увеличаване Смаляване Още по темата 8 кино мига от ...

......... извън рамката на кадъра е важен колкото и този вътре."3/4" е интерактивен на духовно ниво. Зрителят е липсващата четвъртинка в цялостната хармония на филма. Поканен е да "допише" паузите и недоизказаностите със собствения си емоционален опит и спомени. Дали ще го направи, зависи от човешката му съпричастност и културна отвореност.


Илюстрация Увеличаване Смаляване Още по темата Ново място: Spice Station

Илюстрация Увеличаване Смаляване Още по темата Ново място: Spice Station ...

......... да са наравно с коктейлите. В "Лили Фам" ще вървят и в посока на съчетаване на храна с коктейли, което в момента е съвсем отчетлива световна тенденция. Заради всичко това ресторантът е позитивна новина, особено на фона на така бедната ни откъм чуждестранни кухни кулинарна сцена.ул. "Славянска" 29089 684 0507


Илюстрация Увеличаване Автор: Капитал Смаляване + + + и 1/2

Илюстрация Увеличаване Автор: Капитал Смаляване + + + и 1/2 ...

......... удоволствието на зрителя във всеки момент. Вторият план е от добри характерни актьори, които обогатяват пъзела. Откроява се актуалният красавец Хенри Голдинг като (уж) идеалния мъж между двете приятелки. Към края двойните дъна и обрати изглеждат малко самоцелни и абсурдни, но актьорската плътност на Кендрик и Лайвли "продава" и това.


Илюстрация Увеличаване Смаляване Още по темата Кино:

Илюстрация Увеличаване Смаляване Още по темата Кино: "Мястото" Ироничен трилър ...

......... Юра в две български исторически епохи - 1938 и 2008, е защитено с вътрешно раздаване от актрисите Жанет Спасова и Ирмена Чичикова. Калейдоскопът на мъжете около тях, макар по-блед драматургично, е от силни актьорски индивидуалности (Бахаров, Донков, Пенев, Карамазов, преди звездния им статут днес). Коктейл за естети с ретро нагласа.


Илюстрация Увеличаване Смаляване Още по темата Кино:

Илюстрация Увеличаване Смаляване Още по темата Кино: "Бивш под прикритие" ...

......... хладен експеримент или ангел-посредник на човешкото Чистилище, което трябва да бъде разбудено във всеки от нас? Накрая го виждаме страдащ и способен на влюбване (Сабрина Ферили като сервитьорката, която единствена не иска нищо). Питат го "защо искаш такива лоши неща от хората", той отговаря: "Защото има кой да ги направи."


Илюстрация Увеличаване Автор: Капитал Смаляване + + + + от

Илюстрация Увеличаване Автор: Капитал Смаляване + + + + от ...

......... MI6 се оказва Джилиан Андерсън от "Досиетата Х" и блондинката я пита къде е Джуди Денч; важна развръзка става с помощта на Едуард Сноудън; кулминационната престрелка е по време на спектакъл на "Цирк дьо Солей". Шеметно, налудничаво и умно, пипнато от талантливи женски ръце – открояват се Фогел и Маккинън.


Илюстрация Увеличаване Смаляване Оценка: 3 от 5Още от същото:

Илюстрация Увеличаване Смаляване Оценка: 3 от 5Още от същото: "Книга ...

......... общото оцеляване. От това се ражда най-старото приятелство в света. И момчето, и кучето са на висотата на митичното в ролите си. Кеда е младият австралийски актьор Коди Смит-Макфий (синът на Виго Мортенсен от "По пътя" по Кормак Маккарти). Немската овчарка Чък е изразителна и лаконична като неговия най-добър приятел.


Илюстрация Увеличаване Смаляване Елена Кръстева -

Илюстрация Увеличаване Смаляване Елена Кръстева - "Изкуството на старата българска ...

......... завист." "Изкуството на старата българска кухня" е образцово издание със стилната си корица, с прецизно приложената библиография, с коректното позоваване на източниците, със справочника с мерки и теглилки, речника на остарелите думи и с мястото за записки. И всичко това рязко я отличава в морето от книги, блогове и приложения.


Илюстрация Увеличаване Автор: Капитал Смаляване Оценка: 3 от 5Още от

Илюстрация Увеличаване Автор: Капитал Смаляване Оценка: 3 от 5Още от ...

......... рискува с автоиронии, изключение е репликата "Ще ти трябва по-голям кораб..." от оригинала. Помнят се още камерата на Том Стърн (редовен при Клинт Истууд), сама създаваща съспенс. И свежата поява сред иначе типажните лица от втория план на австралийската певица и диджей Руби Роуз с прическа като от източен комикс.


Илюстрация Увеличаване Смаляване Оценка: 3 и 1/2 от 5Още от

Илюстрация Увеличаване Смаляване Оценка: 3 и 1/2 от 5Още от ...

......... разговори с любимия и спомени за щастливите дни. Преди финала има поетичен обрат, физическият съспенс преминава във висока романтика. Уудли е еднакво добра и в двете. Краят е с китарна балада на Том Уейтс и кадри с истинската Тами, споделяща за онзи глас, който бил до нея през цялото време.


Илюстрация Увеличаване Смаляване Оценка: 4 от 5Още от същото:

Илюстрация Увеличаване Смаляване Оценка: 4 от 5Още от същото: "Да ...

......... му едно "мече с много малко ум", което да напомни, че понякога правенето на Нищо, може да е Всичко. Че най-щастливият ден е Днес, а простата радост да се разхождаш с червен балон е сравнима само с пълно гърне мед. Всеки има своя Пух, важното е да не го забравя.


Илюстрация Увеличаване Смаляване + + + и 1/2 от 5Още

Илюстрация Увеличаване Смаляване + + + и 1/2 от 5Още ...

......... майка с едно покъртващо изпълнение на My Love, My Life (в дует със самата Стрийп). За пълно разтапяне на поп носталгиците от Вегас с хеликоптер каца самата Шер, пее на ухо Fernando на Анди Гарсия. Той просто така се казва във филма. А ние казваме Thank You For The Music...


Илюстрация Увеличаване Смаляване Томас Ман -

Илюстрация Увеличаване Смаляване Томас Ман - "Смърт във Венеция и ...

......... личните си политически възгледи Ман е неутрален към Хитлер в самото начало на политическата му кариера и впоследствие яростно критикува отстъпването на Германия от демократичните ценности. След 1933 г. писателят, също така Нобелов лауреат, живее в изгнание – първо в Швейцария, а после в САЩ.Преводач от немски е Димитър Стоевски.


И тази година афишът през отпускарския сезон залага на чисто

И тази година афишът през отпускарския сезон залага на чисто ...

......... Мила Кунис и Кейт Маккинън в централните роли. Двете си прекарват безметежно в Европа (снимано е в Будапеща), докато не се оказват в окото на международен заговор, а едната не разбира, че бившият й приятел (Сам Хюен) e шпионин. Режисьорката Фогел (Susanna Fogel) пише често за The New Yorker online.


Илюстрация Увеличаване Смаляване Оценка: 3 от 5Още от същото:

Илюстрация Увеличаване Смаляване Оценка: 3 от 5Още от същото: "Бари ...

......... от още амбиция и арогантност. Бардем е различният Ескобар в моментите с малката дъщеря и стоически понасящата вярна съпруга (Жулиет Рестрепо) на героя си. Не толкова в предсказуемо пасващите отношения на гняв и нежност на испано–английски (онова прокрадващо се "amor" от "Вики, Кристина, Барселона" на Уди Алън) с Пенелопе Крус.


Илюстрация Увеличаване Автор: Капитал Смаляване + + + от 5Още

Илюстрация Увеличаване Автор: Капитал Смаляване + + + от 5Още ...

......... после изтлява в технологични подробности, във важни моменти добрите актриси нямат какво да си кажат. Холивуд трябваше да има смелост докрай и да покани жена за режисьор и сценарист. Например София Копола, показала с тънката сатира на суетата и славата "Блясък" (The Bling Ring, 2013), че е вътре в темата.


123456 [The Killing of a Sacred Deer] 123456 [The Killing

123456 [The Killing of a Sacred Deer] 123456 [The Killing ...

......... с равен глас. Под палката на Лантимос големите актьори "играят" подтекста зад думите. Плъзгаща се камера, много светлина в кадъра, натрапчиво развити звуци и дисонантна музика, но и Шуберт и Бах в кулминациите. Виждаме и чуваме само това, което иска режисьорът. Триумф на "изчисленото" кино за тези, които го обичат.


© Надежда Чипева Пол Харди е човек на динамиката. След като

© Надежда Чипева Пол Харди е човек на динамиката. След като ...

......... акредитиран партньор в България от 2014г. насам. Компанията ITCE притежава над 20 години опит в извършването на консултантски услуги, обучения и сертификации. ITCE развива услуги за изграждане на стратегия и максимизиране на ползите от ServiceNow, внедряване на платформата и предоставяне на акредитирани ServiceNow обучения по официалните програми и сертификационни пътеки.


Илюстрация Увеличаване Смаляване Книга –

Илюстрация Увеличаване Смаляване Книга – "Дора и Минотавъра", Славенка ДракуличИздателство ...

......... вече е имала своето място сред кръга на сюрреалистите в Париж и извоювано име на творец, бързо бива забравена и остава позната само като музата на Пикасо.Преводът от хърватски е подчертано добър, книгата е четивна, въпреки че множеството въпросителни и реторични въпроси натоварват на места и оставят усещането за незавършеност.


Илюстрация Увеличаване Смаляване + + + и 1/2 от 5Още

Илюстрация Увеличаване Смаляване + + + и 1/2 от 5Още ...

......... "Лукас" галактиката и разиграни с познаване и поглъщащата динамика на видеоигра.Цел на филма са днешните млади, не родителите им, израснали със сагата. "Соло" е за събиране на нови фенове, не за захранване с носталгия на твърдите такива. Империята има нужда от нови "наборници" в новите си битки за милиарди USD.


Илюстрация Увеличаване Смаляване Оценка: 5 от 5Още от същото:

Илюстрация Увеличаване Смаляване Оценка: 5 от 5Още от същото: "В ...

......... за главните роли аматьори в киното – Морчани е директор на най-голямото издателство за художествена литература в Унгария, Борбей идва от театъра, "играе" единствено с очи и вътрешна светлина. С тази светлина излизаш от салона и с китарната балада на Laura Marling (What He Wrote) в ушите. И в душата.


Илюстрация Увеличаване Автор: Капитал Смаляване + + + + от

Илюстрация Увеличаване Автор: Капитал Смаляване + + + + от ...

......... детайли и сгъстяването на болката. Очите на Крюгер са по-силни от всякакви думи. Съдебната част е разрез на неспособността на обществото и институциите да овъзмездят тази болка. Финалният акт е елегия на въздаването на лична справедливост по принципа "око за око". Резултатът е без милост – но и без изход.


Илюстрация Увеличаване Смаляване Книга: Рене Карабаш -

Илюстрация Увеличаване Смаляване Книга: Рене Карабаш - "Остайница"Издателство: Жанет 45Цена: ...

......... както "Остайница", така и "Кедер" са книги, които се четат бързо, без това да означава повърхностно изживяване. Ако тези две книги станат част от библиотеката ви, не пропускайте още едно заглавие излязло тази година – автобиографичната книга с поезия "Втора кожа" на Катерина Стойкова, за която писахме по-рано тази година.


123456 123456 123456 123456 123456 123456 оценка:**** от 5 Още

123456 123456 123456 123456 123456 123456 оценка:**** от 5 Още ...

......... доброволческа организация на граждани. Но и те са зависими от инструкциите на един човек, който (дали на шега?) завършва речите си с "Напред с песен!". Остава несвършващата зима навън, в луксозното ново жилище майката в олимпийския спортен екип с надпис Russia на гърдите бяга упорито на място.Още от същото: "Левиатан".


Илюстрация Увеличаване Смаляване Книга: Пол Остър –

Илюстрация Увеличаване Смаляване Книга: Пол Остър – "4321"Издателство: "Колибри"Цена: 30 ...

......... дворец".Ако искате да прочетете повече около темите, които Пол Остър засяга в романа си, препоръчваме ви още няколко наскоро излезли на български книги:Труман Капоти - "Познатият непознат" (сборник с разкази, изд. "Колибри")Илф и Петров - "Едноетажна Америка" (пътепис, издателство "Вакон")Мая Анджелоу - "Мама и аз и мама" (мемоар, издателство "Лист")


© Цветелина Белутова Не е много ясно откъде идва името на

© Цветелина Белутова Не е много ясно откъде идва името на ...

......... съвсем навреме, в началото на пролетта и очакване на лятото, когато всичко ще се върти около красивия му двор. В него има две круши, една вишна, един орех, един кестен и много люляци. Направо брилянтно изпълнение. ул. "Оборище" 9А, СофияРаботно време:понеделник - неделя 12:00 – 00:00 ч.телефон: 0888 017 218