Кадър от

Кадър от "Пералнята" + + + + от 5 Още ...

......... Съпруга на член на политбюро в Китай знае всичко за търговията с органи, преди сама да бъде погълната от системата. Накрая маските падат, Мерил Стрийп сваля грима и дегизацията (на двете си роли!) и заговаря с гласа на истината. А фамилиите на двамата елегантни разказвачи се оказват Мосак и Фонсека.


Илюстрация Увеличаване Смаляване Оценка: 3 от 5 Още от същото:

Илюстрация Увеличаване Смаляване Оценка: 3 от 5 Още от същото: ...

......... любимите си Хари Потър общества ("Рейвънклоу", не "Грифиндор"), но времето изтича (с хубава вътрешна шега, че движението Time`s Up е закъсняло), трябва да се вземат решения за живота. Тук те са изненадващо трезви, в посока независимост. Слънчевата Джени трябва да избира между романтиката или себе си като кариера и развитие.


Илюстрация

Илюстрация "Изпепеляване" Увеличаване "Изпепеляване" Смаляване + + + + + ...

......... но моралните въпроси, копнежът и ревността, заплахата вината и прошката да са в ръцете на един човек, са вечните. В една от най-красивите сцени в съвременното кино едно полуголо момиче танцува срещу залеза с тромпета на Майлс Дейвис. Към паралелното си съществуване (по Мураками), далече от земната жестокост (по Фокнър).


Фиона Епъл е свободна. Не че се е отървала от

Фиона Епъл е свободна. Не че се е отървала от ...

......... ти си го построила, или са го издигнали около теб и си го приела. Посланието на целия запис е: "Грабвай шибаните арматурни ножици и излез от ситуацията, каквото и да не ѝ харесваш", казва Епъл пред Vulture. Албумът излезе на 17 април от Epic и е наличен в стрийминг платформите.


Илюстрация Увеличаване Смаляване Оценка: 4 от 5 Още от същото:

Илюстрация Увеличаване Смаляване Оценка: 4 от 5 Още от същото: ...

......... тя е в хармония. Предпоследният разказ е малък трогващ филм, чистите чувства (Зоуи Казан) срещат благородството (Бил Хек). Финалът е метафизичен, в "дилижанса на смъртта" разговарят трапер, пуританка, циник и ловец на глави (Брендан Глийсън). Темата е "покерът на живота". Изводът - всеки трябва сам да изиграе раздадените му карти.


Илюстрация Увеличаване Смаляване Оценка: 5 от 5 Още от същото:

Илюстрация Увеличаване Смаляване Оценка: 5 от 5 Още от същото: ...

......... състезание на егоизми. Как, когато познаваш другия колкото себе си, знаеш къде ще го заболи най-много. Баумбах не осъжда, изслушва поравно "страните". Намира емоционалния детайл в предмети, жестове, малки моменти. Няма непросълзени на финала. Има толкова причини да не бъдеш с някого - но няма валидна причина да останеш сам.Илюстрация Увеличаване Смаляване + + + + + от 5

Илюстрация Увеличаване Смаляване + + + + + от 5 ...

......... И първото му приятелство във Ватикана е с градинаря. За Хорхе-Франциск вирусът е в глобализирането на безразличието и спасяването в "това не ме засяга", в идолизацията на парите. Изповедта му за ранните години и греховното мълчание по време на хунтата е в черно-бели ретроспекции, кадрите са силни като в "Рома".


Илюстрация Увеличаване Смаляване

Илюстрация Увеличаване Смаляване "Сутрешното шоу" Стрийминг платформата Apple TV + ...

......... След разпада на брака си главната героиня се посвещава на кариера в стендъп комедията - оказва се, че носи неподозиран талант да разсмива публиката. Остроумен, динамичен и засягащ теми от сексисткото общество по онова време сериал - предразсъдъци, ролята на жената и домакинството, възможността й за професионална реализация и др.


Илюстрация Увеличаване Смаляване Оценка: 4½ от 5 Още от същото:

Илюстрация Увеличаване Смаляване Оценка: 4½ от 5 Още от същото: ...

......... на възмездието, което винаги идва отдолу. С важни въпроси като наистина ли богатството е "ютия, която изравнява човешките грапавини". Не е ли системата паразитът, който се храни със самоналожените ни граници? До един фантазен и друг цинично-реалистичен финал, оставящи избор за зрителя. Според това къде на стълбата е самият той.


© Орлин Огнянов [НДК] Със спектакъла

© Орлин Огнянов [НДК] Със спектакъла "Медея" на сцената на Античния ...

......... до преиграване и еднообразие в актьорските изпълнения. Изключвам Койна Русева в ролята на Вестител: малка, но ударна роля, с най-дългия и емблематичен монолог от пиесата, в който зверствата на Медея са описани с експресивна и шокиращо кинематографична подробност. "Медея" се играе на 13 март от 19 ч. в Театър "Азарян"


Илюстрация Увеличаване Смаляване Оценка: 3½ от 5 Още от същото:

Илюстрация Увеличаване Смаляване Оценка: 3½ от 5 Още от същото: ...

......... "хранила душата си". Филмът е честен, с атмосфера на безизходност (зад камерата Димитър Костов) и музика (Анди Каутън) в ритъма на сърцето. Отказът от игрална "разкрасеност" на места е за сметка на драмата и зрителското въвличане. Разказът е жертван заради наблюдението и посланието. Човекът не е остров. Но Англия е.Илюстрация Увеличаване Смаляване + + + + от 5 Още

Илюстрация Увеличаване Смаляване + + + + от 5 Още ...

......... Джоджо за цената на живота, мъката на любовта и смисъла на свободата. Филмът обезоръжава с куража към неудобните въпроси. С лекотата на таланта да стига до "красотата и ужаса" на битието (по Рилке) през очите на дете. Напомняйки, че "никое чувство не е последно" и животът трябва да се танцува.


Илюстрация Увеличаване Смаляване + + + и ½ от 5Още

Илюстрация Увеличаване Смаляване + + + и ½ от 5Още ...

......... с нея, което определя и цялото поведение на Зак, е преразказано, а не показано. Луфт в драмата, вероятно по бюджетни причини. Самата Гавански типажно е по-зряла и хладна от персонажа си въпреки професионалната игра. Иначе финалът е извисяващ – изкуството като магия в очите на дете, през простота и истина.


Илюстрация Увеличаване Смаляване Оценка: 4 от 5Още от същото:

Илюстрация Увеличаване Смаляване Оценка: 4 от 5Още от същото: "Вице"Първият ...

......... е между амбицията и достойнството.Сценарият (Чарлз Рандолф, с "Оскар" за The Big Short) е новаторски, с директно обръщане към зрителя. Гид е персонажът на Терон, камерата я следва по етажите на консервативната цитадела, лостовете на властта и механизмите на бъдещия тормоз лъсват. От ежедневната му фриволност до човешките поражения накрая.


Безжичните слушалки от типа true wireless еarbuds (TWS - тапи

Безжичните слушалки от типа true wireless еarbuds (TWS - тапи ...

......... във вода. SoundPeats TrueFreeЦена: 60 лв.Моделът е подходящ за всеки купувач с ограничен бюджет и предлага слушалки с добър дизайн и изработка. Звукът има изключително дълбок бас, а батерията издържа 3-4 часа, но кейсът дава още около 5 зареждания. Може да се закупи от Amazon или други международно онлайн търговци.


Илюстрация Увеличаване Смаляване Оценка: 3 и ½ от 5Още от

Илюстрация Увеличаване Смаляване Оценка: 3 и ½ от 5Още от ...

......... влиянието й отсъства, само режимът на тока подсказва, че сме в България. Малките луфтове (директност в интимното говорене, евангелистки патос на финала, драматургична неяснота около персонажа на ангела изкусител) са "на растежа", от доверяване на първоизточника. Емоционалната сила на филма с рядко единство на визия, звук и музика ги изкупва.Илюстрация Увеличаване Смаляване Оценка: 4 от 5Още от същото:

Илюстрация Увеличаване Смаляване Оценка: 4 от 5Още от същото: "Посоки"Дългата ...

......... повтори.Това не е кино за изтънчени естети, истините са хвърлени директно. Чувствата са оголени, диагнозата е вербализирана. Командарев действа като лекар по професия и сантименталист по душа. Вече спасението не "дебне отвсякъде", заровено е вътре в отделния човек. Сред остатъците от достойнство и отговорността каква България оставяме на децата си.


Илюстрация Увеличаване Автор: Капитал Смаляване Оценка: 2½ от 5Още от

Илюстрация Увеличаване Автор: Капитал Смаляване Оценка: 2½ от 5Още от ...

......... приматския вожд Цезар от "Планетата на маймуните". Сценарият обаче е от 1997 г., чакал е технологиите да настигнат идеята. Междувременно са излезли лоши ("Репликантът" с Ван Дам, 2001), но и по-добри варианти ( "Looper: Убиец във времето", 2012). Явно 2019 ще е година на дигиталните подмладявания, очакваме "Ирландецът" на Скорсезе.


Илюстрация Увеличаване Смаляване Оценка: 3 от 5Още от същото:

Илюстрация Увеличаване Смаляване Оценка: 3 от 5Още от същото: "Дъвка ...

......... емоционална достоверност, не с претенции в стила. Вторият план работи за основната драма – Диана Димитрова е приятелката със свои проблеми, Мая Бабурска е загрижената и строга учителка, Иван Стаменов е истинският полярник, внасящ нова любов в уравнението. Снимките в Антарктида и ангажирането на професор Пимпирев подсилват усещането за автентичност.


Илюстрация Увеличаване Смаляване Оценка: 4½ от 5Още от същото:

Илюстрация Увеличаване Смаляване Оценка: 4½ от 5Още от същото: "Черният ...

......... единствено да е щастлив и да радва майка си, поема по спиралата на патологията към Жокера. Изписва клоунската си усмивка със собствената си кръв. Трансформацията на Финикс (свалил 24 килограма) е най-плашещото нещо във филма, повече от кървавия натурализъм на убийствата. Игнорираният различен и нуждаещ се от помощ отключва хаоса.


[Storytel] Тествайте безплатноВ партньорство с Капитал, Storytel ви предлага да

[Storytel] Тествайте безплатноВ партньорство с Капитал, Storytel ви предлага да ...

......... от 1998 г. е една от известните му творби и е част от поредицата за приключенията на героя Ераст Петрович Фандорин, която обхваща цели 16 книги. Романът е прочетен от Даниел Цочев. В Storytel може да изслушате още една книга на Акунин - "Статски съветник", с гласа на Никола Стефанов.


Илюстрация Увеличаване Смаляване + + + + от 5Още от

Илюстрация Увеличаване Смаляване + + + + от 5Още от ...

......... и "Сърцето на мрака". Ангажирал е оператора на "Интерстелар" Хойте ван Хойтема да снима на филмова лента. За реализъм е включил документален материал от НАСА. Реалистични са и чувствата, без това да накърнява жанра и приключението. Личният "апокалипсис" на Рой (отново невъзможно добър Пит) става космическо зрелище, което се помни.


Илюстрация Цветана Манева в кадър от филма Увеличаване Цветана Манева

Илюстрация Цветана Манева в кадър от филма Увеличаване Цветана Манева ...

......... Манева като видялата всичко аристократична актриса). Грапавините са в напасването на условност и реалност, в преходите от декор в натура. Допуснати са директни метафори. Носителят на идеята (Господинов) преминава през филма в едно емоционално състояние. Но плюсовете са повече. Най-вече в извода, че сме толкова свободни, колкото сами си разрешим.


Илюстрация Увеличаване Автор: Капитал Смаляване + + + + от

Илюстрация Увеличаване Автор: Капитал Смаляване + + + + от ...

......... е към 3 часа). Антологията на шоковите моменти е и от други книги/филми на Кинг. Реките кръв от "Кери", главата от "Нещото", къщата на ужасите от "Полтъргайст". Но това, което остава, е една стара пощенска картичка с признанието в любов "Косите ти са зимен огън". Хорърът тук има и сърце.


+ + и ½ от 5Още от същото:

+ + и ½ от 5Още от същото: "Код: Лондон"И ...

......... лошите поддържат емоцията в паузите на тишина. Дани Хюстън (син на Джон) е приятелят на агента от войнишките години, пожелал мегаломански света. Актьорът на Братя Коен Тим Блейк Нелсън ("О, братко, къде си") е пародийно жалък като вицепрезидента ястреб. В ролята на "блудния баща" 78-годишният Ник Нолти оживява тривиалната развръзка.


Тествайте безплатноВ партньорство с Капитал, Storytel ви предлага да тествате

Тествайте безплатноВ партньорство с Капитал, Storytel ви предлага да тествате ...

......... на море", "Двойникът"), а част от сценариите им са адаптирани и като книги. Историята за "Васко да Гама от село Рупча", превърнала се в най-известните ни детски филми, вече може да се преживее и като аудиокнига, с гласа на Момчил Степанов. Действието се развива във Варна, родния град на авторите.


Илюстрация Увеличаване Смаляване + + и ½ от 5Още от

Илюстрация Увеличаване Смаляване + + и ½ от 5Още от ...

......... над безпочвеното самочувствие на богатите, като общ знаменател. На прицел е и самият брак, с лицемерието на класовите му "правила". Всичко това обаче е на трети и четвърти план, за паузите на отдих от задължителната програма на жанра. Най-вече в интелигентно ироничния саундтрак, започващ и завършващ с Love Me Tender.


Илюстрация Увеличаване Смаляване + + + от 5Още от същото:

Илюстрация Увеличаване Смаляване + + + от 5Още от същото: ...

......... възрастното им значение. Грубият хумор е хвърлен в лицето, без нюанси. На места той е на гърба на децата и къде тук е смешното остава загадка. Ритъмът е стремителен, по мелодичния рап в саундтрака. С очакваните сантиментални паузи за смисъла на приятелството и колко е важно да намериш таланта си.


© Надежда Чипева В ерата на данните като най-ценен ресурс за

© Надежда Чипева В ерата на данните като най-ценен ресурс за ...

......... бъде следено местоположението на журналистите в "Капитал", името на мрежата в редакцията на изданието трябва да бъде променено от "Economedia" на "Economedia_nomap". Друга възможност е добавянето на "_OptIn" към края на името на мрежата, в който случай google би трябвало да искат разрешението ви, преди да използват wifi-мрежата за геолокация.


Илюстрация Увеличаване Смаляване + + + + + от 5Още

Илюстрация Увеличаване Смаляване + + + + + от 5Още ...

......... си. Преди да дойде неизбежното, ще сме видели Леонардо ди Каприо във висше актьорско саморазголване, подсказващо, че самото актьорство е един ежедневен уестърн, в който следващият изстрел може да бъде забравата. Но това, което ше сънуваме, е грейналата Шарън Тейт пред собствения прощален афиш. Звучи California Dreamin`, но като блус.


Илюстрация Увеличаване Автор: Капитал Смаляване Оценка: 2 и ½ от

Илюстрация Увеличаване Автор: Капитал Смаляване Оценка: 2 и ½ от ...

......... музиката"). Колите се движат повече странично, моторите и камионите са по-често във въздуха. При стрелба падат само статистите, паузите са колкото да се чуят закачките между мъжагите, или колко е важно "семейството". Куриозно, но между Стейтъм и Скалата имало договор за равен брой понесени удари. Имате време да ги броите.


Илюстрация Увеличаване [Издателство] Смаляване Българският писател и преводач от арменски

Илюстрация Увеличаване [Издателство] Смаляване Българският писател и преводач от арменски ...

......... 23 юли 2006 г., но оставеното от него не е спирало да има ефект. Литературните му текстове все още оказват влияние върху новите поколения писатели. Така търсенето на човешкото в странното продължава. Остава в него да се включат повече читатели.Владимир Полеганов е писател ("Другият сън") и преводач от английски език.


Илюстрация Увеличаване Смаляване + + + от 5Още от същото:

Илюстрация Увеличаване Смаляване + + + от 5Още от същото: ...

......... du Look (заедно с Лео Каракс). Конструкцията на интригата като "матрьошка в матрьошката" е изобретателна и държи вниманието. Но главният коз е естествената киногеничност на родената в Магадан и стигнала до Диор и Валентино Саша Лус като Анна. За разлика от това на Бесон нейното бъдеще в киното е сигурно.


Илюстрация Увеличаване Смаляване + + + от 5Още от същото:

Илюстрация Увеличаване Смаляване + + + от 5Още от същото: ...

......... е отнел нуждата от "дописване" през будно детско (и не само) въображение. Някога анимационната условност беше "човешкият фактор". Сега всичко е смляно, готово за гълтане. Дали след като извъртят каталога си от хитове и на CGI, "Дисни" няма да извадят и Мики Маус с "истински" мишки. It’s never too late.


Илюстрация Увеличаване Смаляване Андре Асиман -

Илюстрация Увеличаване Смаляване Андре Асиман - "Назови ме с твоето ...

......... сексуална ориентация.Сложните натрупвания в книгата и постоянни препратки към литературни, музикални и художествени произведения, както и тънкият хумор и играта на думи са голямо предизвикателство към преводача. Ростислав Пламенов се е справил добре. Книгата излезе за пръв път на български език в края на юни от издателство "Блек Фламинго пъблишинг".


Илюстрация Кадър от

Илюстрация Кадър от "Имало едно време в...Холивуд" Увеличаване Кадър от ...

......... Дилън след No Direction Home (2005), сега фокусът е легендарното турне на певеца нобелист от 1975-1976. Тогава Америка се готви за 200-годишнината си, но Дилън събира приятелите си от кафенетата на Гринич вилидж за тур до Монреал. Включени са интервюта и с Джоан Бейз, Джони Мичъл, Сам Шепърд, Алън Гинсбърг.


Илюстрация Увеличаване Смаляване Оценка: 4 от 5Още от същото:

Илюстрация Увеличаване Смаляване Оценка: 4 от 5Още от същото: "Айрис"Красив ...

......... убеди посветените, челите и преживели книгите като собствен път – че точно тези житейски импулси могат да родят онзи реален за поколения свят, със свой език и митология, в който вълшебство и приятелство значат повече от щастие и богатство. До знаменателните начални думи: "В една дупка в земята живееше хобит."


Тествайте безплатноВ партньорство с Капитал, Storytel ви предлага да тествате

Тествайте безплатноВ партньорство с Капитал, Storytel ви предлага да тествате ...

......... Увеличаване Смаляване Йордан Радичков - "Прашка". Позабравената детска класика на Радичков от края на 70-те години срещна ново поколение със скорошното си преиздаване, а през юни се появи и в аудиовариант. Историите за самотното момче Левачко от село Долна Мъка са с гласа на Радостин Желев.Времетраене: 7 ч. 45 минути.


Илюстрация Увеличаване Смаляване + + + + от 5Още от

Илюстрация Увеличаване Смаляване + + + + от 5Още от ...

......... на приятелството през бурната нощ е по-важно от това в кого междувременно ще се влюбят. Те няма да са Dazed and Confused (като момчетата във филма на Ричард Линклейтър от 1993 г.), а модерни млади жени с повече от един избор – и полов, и кариерен – пред себе си.


Илюстрация Изданието е в книжарниците от

Илюстрация Изданието е в книжарниците от "Нике" Увеличаване Изданието е ...

......... е праведно и кое е грешно, кое е вярно и кое е невярно, кое е правилно и кое е неправилно. Докато ранните години на човека са пълно варварство, като грехопадение – нищо друго няма. Прошката е измислена от старците; по-късно, когато не може да греши, човекът иска прошка, иска милост."


Илюстрация Увеличаване Смаляване Оценка: 4 от 5Още от същото:

Илюстрация Увеличаване Смаляване Оценка: 4 от 5Още от същото: "Момичето ...

......... но и с решимост за промяна. Към тялото, в което ще бъде себе си като човек и идеалната балерина като професия. Преображението е през болка, в случая драматичен и шокиращ жест. Той е едновременно реален и драстична метафора на стремежа за сливане с истинската идентичност. През граници, предразсъдъци и табута.


Само допреди десетина години любимият телефон на бизнеса беше Blackberry.

Само допреди десетина години любимият телефон на бизнеса беше Blackberry. ...

......... винаги ще остане защитена.Blackberry KEY2 предлага всичко нужно за бизнес и обикновени потребители, които поставят продуктивността и сигурността на първо място.Смартфонът е на пазара в България от 7 юни. Наличен в мрежата на А1 за 36.99 лв. на изплащане и 739.99 лв. в брой с план A1 ONE Unlimited 5XL.


Илюстрация Увеличаване Смаляване + + + + + от 5Още

Илюстрация Увеличаване Смаляване + + + + + от 5Още ...

......... (Брайс Далас Хауърд) и отчуждения баща, военен. Така търсенето на любов става водеща нишка – през рани в живота и триумф в музиката. Едно приятелство го крепи в криволиците – с автора на текстовете на песните Бърни Топин (Джейми Бел). Красиво в своята платоничност, то е извисяващият център на филма.


Жената на писателя Георги ТеневВреметраене: 4 часа и 34 минутиОще

Жената на писателя Георги ТеневВреметраене: 4 часа и 34 минутиОще ...

......... препоръки за книги и др. Storytel предлага и оригинално съдържание - аудио сериали, статии и документални материали. Жанровете и авторите са най-разнообразни - класически, съвременни заглавия, криминални бестселъри, бизнес литература, самоусъвършенстване и още.В партньорство с Капитал, Storytel ви предлага да тествате услугата един месец безплатно, като се регистрирате на www.storytel.com/yourstory


Илюстрация Увеличаване Смаляване + + + и 1/2 от 5Още

Илюстрация Увеличаване Смаляване + + + и 1/2 от 5Още ...

......... от страх да поеме отговорност. Асистентът (Александру Пападопол) е във фокуса, другите двама са "гръцкият хор" от филмите на Алън. Хипохондрията и съмненията са натрапчиви подобно на гълъбите, настанили се над мансардата му. Иронията е мека, смехът е подмолен. Идва време, когато най-после трябва да решиш какво искаш от живота.


Илюстрация Увеличаване Смаляване + + + + от 5Още от

Илюстрация Увеличаване Смаляване + + + + от 5Още от ...

......... поетика на бедността, сравнима с великите неореалистични филми. Но нейната реалност е от вечерните новини. Адът, в който живее Заин, е сътворен от днешните възрастни. "Капернаум" печели с емпатия, не с мелодрама. Една изтрита сълза и една финална усмивка на Заин (Заин ал Рафиа, реално бежанче от Сирия), носят надеждата.


Илюстрация Кадър от новия филм на полския режисьор Павел Павликовски

Илюстрация Кадър от новия филм на полския режисьор Павел Павликовски ...

......... в изгнание. После Югославия, отново Полша. Лагер за него, екзистенциален жертвен жест от нея. След народните песни и Гершуин звучат рок и Челентано. Единствено любовта си е същата, метафизично властна над времена и идеологии. А близостта на двама души се оказва по-важна от историческите и политически движения на половин век.


Илюстрация Увеличаване Смаляване Оценка: 3 от 5Още от същото:

Илюстрация Увеличаване Смаляване Оценка: 3 от 5Още от същото: "Железният ...

......... съкратено от Танатос, но без Ерос, защото сме в свят "PG-13". "Аз съм неизбежен", подчертава на два пъти той. За ръкавица с шестте "камъка на безкрайността" (Съзнание, Сила, Реалност, Душа, Пространство, Време), чието щракване с пръсти изтрива/дарява живот във Вселената. Ако не на цялата – поне във филмовата на Marvel.


Илюстрация Увеличаване Смаляване + + + + от 5Още от

Илюстрация Увеличаване Смаляване + + + + от 5Още от ...

......... е стилът на първата "новела". Самият той е с колоритна роля на наркодилър във филма. Ценното в него е отвъд фабулата, в честния портрет на градската маргиналия. И на времето, започнало с песните на "Нова генерация" и утаило се във всеобща чалга, отложило завинаги надеждите на едно поколение за "по-късно".


Илюстрация Увеличаване Смаляване Оценка: 5 от 5Още от същото:

Илюстрация Увеличаване Смаляване Оценка: 5 от 5Още от същото: "Грозни, ...

......... въпросите. Филмът е за нуждата от близост, която ни прави хора. За първичния морал, срещу конвенциите на социума, хладни и враждебни. Корееда държи камерата на нивото на очите, с емоционална деликатност, нежност и разбиране. Грешните избори са били от любов и едно отронено "тате" на финала е по-голямо от тях.


Илюстрация Увеличаване Смаляване + + + от 5Още от същото:

Илюстрация Увеличаване Смаляване + + + от 5Още от същото: ...

......... още по-смешен. Илюстрация Увеличаване Смаляване Посланието за ценността на общуването в препълнен с технологии и зависим от тях свят е изведено игриво, без дидактика. Опаковано в гегове и добродушни смешки, с адекватни песни (Александър Костов, Георги Стрeзов, Ангел Бешев) и хореография (Боряна Иванова). Пакет детско коледно настроение за цялото семейство.


Илюстрация Увеличаване Автор: Иван Дончев Смаляване Първото, което се набива

Илюстрация Увеличаване Автор: Иван Дончев Смаляване Първото, което се набива ...

......... улучва и тогава сякаш истината се разкрива, такава каквато е заложена от авторката – заплетена, несъвършена, смешна и трогателна едновременно, друг път остава само шумът от преувеличените реакции и фалшивите интонации. Следващото представление на "Белла фигура" е на 9 декември от 19 ч. на голямата сцена на Театър "Българска армия"


Илюстрация Увеличаване Автор: Капитал Смаляване + + + + от

Илюстрация Увеличаване Автор: Капитал Смаляване + + + + от ...

......... Брайън Хенри) в предизборна кампания с всички мръсни средства. Маккуин не се любува на насилието, камерата му е безстрастен очевидец. Паузите на човещина правят съспенса реален. Изразителните близки планове на чудесните актриси казват повече от пораженията на куршумите. Бруталността е хвърлена в упор, но е победима. С кураж и независимост.


Илюстрация Увеличаване Смаляване Прегледът тази година е с амбиции да

Илюстрация Увеличаване Смаляване Прегледът тази година е с амбиции да ...

......... пеят рисуваните "Бийтълс". Четири нови български игрални филма ще имат първи тест пред софийска публика. Три от тях са на утвърдени автори – Петър Попзлатев ("Времето е наше"), Костадин Бонев ("Далеч от брега"), Киран Коларов ("Мълчането на сестра ми"). Четвъртият ("Смарт Коледа") е фантастична приказка, обещаващ дебют на Мария Веселинова.


Илюстрация Увеличаване Смаляване + + + + от 5Още от

Илюстрация Увеличаване Смаляване + + + + от 5Още от ...

......... небесата. Ако "грехът" на филма е директност в изтръгването на чувства у зрителя, това е сладък грях, заради който сме по концертите и в киносалоните. Директни бяха/са и парчетата на Queen (Who Wants To Live Forever). Разтърсващи (We Will Rock You), трогващи (Somebody To Love), шампионски (We Are The Champions).


Илюстрация Увеличаване Смаляване + + + и 1/2 от 5Още

Илюстрация Увеличаване Смаляване + + + и 1/2 от 5Още ...

......... Ериво в кулминациите. Човешкият пълнеж под жанровата черупка. Гърчовете на тези измъчени души, всяка долазваща до своя праг на изкупление. Катализатор е печатът на новото параноично време, на Чарлз Менсън (оригинален в тази линия Крис Хемсуърт), на Никсън и Хувър, изтриващо спомена за Кенеди и Монро, за "децата на цветята".


Илюстрация Увеличаване Смаляване Още по темата Животът на Тери Режисьорът

Илюстрация Увеличаване Смаляване Още по темата Животът на Тери Режисьорът ...

......... един в друг. Вниманието е повече към втория, знак за скептичното ни време. Силните моменти смесват сатира с романтика и нежност, витален непукизъм с духовитост и фантазия от времето на "Монти Пайтън". В тях Гилиъм е достоен за материала си. Дори бутафорните му сцени са с обезоръжаващите доспехи на таланта.


Илюстрация Увеличаване Смаляване

Илюстрация Увеличаване Смаляване "Човешкият род днес е в състояние да ...

......... цензурата е функционирала, като е блокирала информационния поток. В XXI21 век цензурата съществува, като удавя хората в несъществена информация."Преди месец на английски излезе и най-новата му книга - 21 Lessons for the 21st Century"Homo deus. Кратка история на бъдещето" е в превод на Юлия Гешакова, издателство "Изток-Запад", цена 35 лв.


Илюстрация Увеличаване Смаляване Още по темата Кино:

Илюстрация Увеличаване Смаляване Още по темата Кино: "Роди се звезда" ...

......... Армстронг-Гослинг от първата стъпка върху лунния прах е и наше учудване. Поетичните думи за "малката крачка и големия скок" на този непоетичен, инженерно "скучен" човек стават обясними. С една детска гривничка, останала горе. С едни допрени пръсти през стъклото до стоическата любов на съпругата (Клеър Фой), невидимия герой във филма.


Илюстрация Увеличаване Автор: Цветелина Белутова Смаляване Още по темата Ново

Илюстрация Увеличаване Автор: Цветелина Белутова Смаляване Още по темата Ново ...

......... вината са основно, и очаквано, италиански заедно с Франция, Германия, Австрия, Испания и Португалия.Това се очертава вече като тенденция, но и тук режимът е soft opening, което много напомня "опит-неопит" в детските ни игри, или проба-грешка. С други думи, запазване на правото на промени до официалното заявяване.ул. "Генерал Гурко" 38


Илюстрация Увеличаване Смаляване Оценка: 4 от 5Още от същото:

Илюстрация Увеличаване Смаляване Оценка: 4 от 5Още от същото: "La ...

......... Джуди Гарланд от 1954 г. и по-леката, поп-рок, с Барбара Стр айсънд от 1976 г. Тук актьорски Купър е на нивото на режисурата си. В един момент и любовта става безсилна срещу кръговрата на шоубизнеса (живота) – за да се роди звезда, друга трябва да залезе. Остават талантът и песните.


Илюстрация Увеличаване Смаляване Още по темата 8 кино мига от

Илюстрация Увеличаване Смаляване Още по темата 8 кино мига от ...

......... извън рамката на кадъра е важен колкото и този вътре."3/4" е интерактивен на духовно ниво. Зрителят е липсващата четвъртинка в цялостната хармония на филма. Поканен е да "допише" паузите и недоизказаностите със собствения си емоционален опит и спомени. Дали ще го направи, зависи от човешката му съпричастност и културна отвореност.


Илюстрация Увеличаване Смаляване Още по темата Ново място: Spice Station

Илюстрация Увеличаване Смаляване Още по темата Ново място: Spice Station ...

......... да са наравно с коктейлите. В "Лили Фам" ще вървят и в посока на съчетаване на храна с коктейли, което в момента е съвсем отчетлива световна тенденция. Заради всичко това ресторантът е позитивна новина, особено на фона на така бедната ни откъм чуждестранни кухни кулинарна сцена.ул. "Славянска" 29089 684 0507


Илюстрация Увеличаване Автор: Капитал Смаляване + + + и 1/2

Илюстрация Увеличаване Автор: Капитал Смаляване + + + и 1/2 ...

......... удоволствието на зрителя във всеки момент. Вторият план е от добри характерни актьори, които обогатяват пъзела. Откроява се актуалният красавец Хенри Голдинг като (уж) идеалния мъж между двете приятелки. Към края двойните дъна и обрати изглеждат малко самоцелни и абсурдни, но актьорската плътност на Кендрик и Лайвли "продава" и това.


Илюстрация Увеличаване Смаляване Още по темата Кино:

Илюстрация Увеличаване Смаляване Още по темата Кино: "Мястото" Ироничен трилър ...

......... Юра в две български исторически епохи - 1938 и 2008, е защитено с вътрешно раздаване от актрисите Жанет Спасова и Ирмена Чичикова. Калейдоскопът на мъжете около тях, макар по-блед драматургично, е от силни актьорски индивидуалности (Бахаров, Донков, Пенев, Карамазов, преди звездния им статут днес). Коктейл за естети с ретро нагласа.


Илюстрация Увеличаване Смаляване Още по темата Кино:

Илюстрация Увеличаване Смаляване Още по темата Кино: "Бивш под прикритие" ...

......... хладен експеримент или ангел-посредник на човешкото Чистилище, което трябва да бъде разбудено във всеки от нас? Накрая го виждаме страдащ и способен на влюбване (Сабрина Ферили като сервитьорката, която единствена не иска нищо). Питат го "защо искаш такива лоши неща от хората", той отговаря: "Защото има кой да ги направи."


Илюстрация Увеличаване Автор: Капитал Смаляване + + + + от

Илюстрация Увеличаване Автор: Капитал Смаляване + + + + от ...

......... MI6 се оказва Джилиан Андерсън от "Досиетата Х" и блондинката я пита къде е Джуди Денч; важна развръзка става с помощта на Едуард Сноудън; кулминационната престрелка е по време на спектакъл на "Цирк дьо Солей". Шеметно, налудничаво и умно, пипнато от талантливи женски ръце – открояват се Фогел и Маккинън.


Илюстрация Увеличаване Смаляване Оценка: 3 от 5Още от същото:

Илюстрация Увеличаване Смаляване Оценка: 3 от 5Още от същото: "Книга ...

......... общото оцеляване. От това се ражда най-старото приятелство в света. И момчето, и кучето са на висотата на митичното в ролите си. Кеда е младият австралийски актьор Коди Смит-Макфий (синът на Виго Мортенсен от "По пътя" по Кормак Маккарти). Немската овчарка Чък е изразителна и лаконична като неговия най-добър приятел.


Илюстрация Увеличаване Смаляване Елена Кръстева -

Илюстрация Увеличаване Смаляване Елена Кръстева - "Изкуството на старата българска ...

......... завист." "Изкуството на старата българска кухня" е образцово издание със стилната си корица, с прецизно приложената библиография, с коректното позоваване на източниците, със справочника с мерки и теглилки, речника на остарелите думи и с мястото за записки. И всичко това рязко я отличава в морето от книги, блогове и приложения.


Илюстрация Увеличаване Автор: Капитал Смаляване Оценка: 3 от 5Още от

Илюстрация Увеличаване Автор: Капитал Смаляване Оценка: 3 от 5Още от ...

......... рискува с автоиронии, изключение е репликата "Ще ти трябва по-голям кораб..." от оригинала. Помнят се още камерата на Том Стърн (редовен при Клинт Истууд), сама създаваща съспенс. И свежата поява сред иначе типажните лица от втория план на австралийската певица и диджей Руби Роуз с прическа като от източен комикс.