Поетесата Катарина Фростенсон, която е обвинена в разкриване имената на

Поетесата Катарина Фростенсон, която е обвинена в разкриване имената на ...

......... повод разследване установи, че някои членове на академията са нарушили строгото правило да не разгласяват името на бъдещия лауреат преди официалното съобщение. Катарина Фростенсон предпочете да напусне Шведската академия, се казва в информацията. Двете страни стигнали до споразумение, в съответствие с което поетесата и преводачка ще получава пожизнена компенсация.  


Учени от Държавния университет в Санкт Петербург предупредиха, че съществува

Учени от Държавния университет в Санкт Петербург предупредиха, че съществува ...

......... хиляди километра от нашата планета. Това е десет пъти по-малка дистанция от разстоянието от Земята до Луната. Възможни са траектории на приближаване на Апофис и през 2044, 2051 и 2060 г., но най-опасното според руските учени ще бъде през 2068 година. Размерът на небесното тяло е 325 метра, припомня агенцията.


Британски търговец на произведения на изкуството е платил над 100

Британски търговец на произведения на изкуството е платил над 100 ...

......... се е съгласил творбата да остане на мястото си за минимум две години. "Искам Порт Талбът да стане място, на което хората идват, а не от което си тръгват", споделя Брандлър и допълва, че смята да донесе в града още пет или шест творби на Банкси.  6      


Епизодът "Маша плюс Каша" от руския анимационен сериал "Маша и

Епизодът "Маша плюс Каша" от руския анимационен сериал "Маша и ...

......... петица на най-гледаните видеа на всички времена в Ютюб", отбелязаха от "Анимакорд". През януари се навършват 10 години от излъчването на първия епизод на сериала. От пресслужбата уточниха, че нов епизод на сериала е планирано да бъде излъчен на 25 януари. "Маша и мечокът" е най-гледаният анимационен сериал в света.


Международен екип учени установи, че с времето в Земята са

Международен екип учени установи, че с времето в Земята са ...

......... между 291 и 650 милиона години. След като направили съответната екстраполация, учените достигнали до извода за 2,6 учестени сблъсъци през последните 290 милиона години, в сравнение с предишните 700 милиона. Досега науката считаше, че с времето количеството на падналите астероиди на Земята е намалявало. Оказа се, че е точно обратното.


Данни от космическият апарат "Касини" разкриха, че пръстените на Сатурн

Данни от космическият апарат "Касини" разкриха, че пръстените на Сатурн ...

......... са ярки. Ако бяха по-стари, щяха да са потъмнели от прашинките в тях. Според специалистите пръстените са се образували, когато голяма ледена комета или луна се е доближила прекалено до Сатурн и се е разпаднала заради гравитационните сили или сблъсък с естествените спътници на планетата. Сатурн има 62 известни луни.Американски учени установиха, че физическата активност, включително разходките и работата

Американски учени установиха, че физическата активност, включително разходките и работата ...

......... отклонение рискът от деменция за участниците намалявал с 31 на сто. За хората с по-добри двигателни навици рискът от слабоумие бил с 55 на сто по-малък. Учените все пак отбелязват, че изследването не е открило причинно-следствена връзка. Те обаче са на мнение, че физическите упражнения действително подобряват здравето на мозъка.


Китайски учени откриха тленните останки от малко дете, което е

Китайски учени откриха тленните останки от малко дете, което е ...

......... съвременни хора, се отличава с необичайно съчетаване на анатомични особености, включително черти на неандерталци и на Хомо еректус. Учените са на мнение, че детето е Денисов човек. Денисовците са вид или подвид изчезнали от лицето на планетата хора, чиито останки бяха открити в Денисовската пещера в Алтайския край в Русия.


На 18 януари светът отбелязва Международния ден на снежния човек,

На 18 януари светът отбелязва Международния ден на снежния човек, ...

......... - тялото, съставено от няколко различни по големина топки. Идеята за празника хрумнала на германския колекционер Корнелиус Граетц, който през целия си живот събирал фигурки на снежни човеци. Не е ясно откога точно датира традицията за правенето им, но най-ранните данни за снежните човеци се появяват още през 14 век.


Венера образува тригон с Марс – Този аспект е дар

Венера образува тригон с Марс – Този аспект е дар ...

......... на риска. Само не участвайте в хазартни игри, може да останете без имущество. Препоръчват се занимания с физически практики. Удачен ден само за нови начинания, но не е подходящ за завършване на стари дела. Борете се за правдата, защитавайте честа и достойнството на другите хора, оказвайте помощ на нуждаещите се.


Покойният музикант Крис Корнел беше почетен с наелектризиращи изпълнения от

Покойният музикант Крис Корнел беше почетен с наелектризиращи изпълнения от ...

......... даде, беше, че успехът не идва просто от желанието да го постигнеш. Успехът се ражда от вложените любов и страст в нещата, които правим". Китаристът на "Аудиослейв" Том Морело каза, че макар да се е "борил с демони", Крис Корнел е сътворил някои от най-великите рок парчета на всички времена.Тази година е планирано изстрелванията на ракети "Союз" да бъдат

Тази година е планирано изстрелванията на ракети "Союз" да бъдат ...

......... г. е планирано да бъдат осъществени от 4 космодрума. Седем изстрелвания ще са към Международната космическа станция, включително първото на ракета "Союз-2" с транспортен пилотиран кораб. През февруари с изстрелването на ракета-носител "Союз-СТ" от Гвианския космически център ще започне осъществяването на проект за изстрелване на спътници на компанията УанУеб (OneWeb).


Виетнамски лекари спасиха пациент от алкохолно отравяне, като вляха в стомаха

Виетнамски лекари спасиха пациент от алкохолно отравяне, като вляха в стомаха ...

......... спрял да пие или да е в безсъзнание. Затова за известно време нивото на алкохол в кръвта продължава да се покачва. Алкохолът е в два варианта - метанол и етанол. Човешкият черен дроб разгражда първо етанола. Метанолът е опасен, защото се окислява до формалдехид, от който се образува мравчена киселина.


Мадона се готви да тръгне на турне в края на 2019

Мадона се готви да тръгне на турне в края на 2019 ...

......... "Да, между спрейовете с розова вода и серумите, всъщност създавам и музика. Не мога да се откажа от професията си", заяви Кралицата на попа пред сп. "Уиминс уеър дейли". Предишното турне на Мадона "Rebel Heart" беше от септември 2015 г. до март 2016 г. За него тя изнесе 82 концерта.


Принц Хари и бременната му съпруга Меган Маркъл присъстваха на

Принц Хари и бременната му съпруга Меган Маркъл присъстваха на ...

......... премиерно представление на Цирк дьо Солей в Лондон, предава БТВ. Двамата бяха посрещнати с овации от публиката в "Роял Албърт хол". Сред другите известни гости бяха актьорът Дейвид Джейсън, певицата Бевърли Найт и моделът Кели Брук. Спектакълът беше с благотворителна цел в помощ на бедни и болни деца в Африка.


Събудени от писъците на 14-годишния си син, родители незабавно връхлитат

Събудени от писъците на 14-годишния си син, родители незабавно връхлитат ...

......... в най-близката болница, където се възстановява. Родителите му казват, че Райън се чувства добре, въпреки шока. "Учим децата си да не се боят от змии, защото те са навсякъде. Този питон обаче беше особено гладен и агресивен, и не беше склонен лесно да се откаже от плячката си", допълва майката."Лас сиервас" - перуанска рокбанда от девет монахини, чиито песни

"Лас сиервас" - перуанска рокбанда от девет монахини, чиито песни ...

......... която обичаме, тя показва това, което сме", казва сестра Ивон, която композира песните. Съставът има около 30 рокпарчета, седем клипа и четири албума. Младите рокаджийки не уточняват какви са приходите им от интернет или как финансират заснемането на клиповете. Казват, че пеят безплатно, а постъпленията си инвестират в социални дейности.


Парис Джексън, дъщерята на покойния Крал на попа Майкъл Джексън,

Парис Джексън, дъщерята на покойния Крал на попа Майкъл Джексън, ...

......... битките си с депресията. В интервю през 2017 г. Парис Джексън разкри, че четири години по-рано е направила опит за самоубийство, припомня Ройтерс. През последните две години дъщерята на Майкъл Джексън изгради кариера като модел и дебютира като киноактриса с филма "Гринго". Миналата година Парис Джексън сформира група, наречена "Саундфлауърс".


Един хамбургер седмично, но не повече - това според авторите

Един хамбургер седмично, но не повече - това според авторите ...

......... глобална популация, която се очаква до 2050 г. да достигне 10 милиарда души, ще бъде невъзможно, ако сега не променим хранителните си навици, не подобрим производството на храна и не ограничим хранителните отпадъци, допълва експертът. "Налага се коренно да променим глобалната хранителна система в невиждан досега мащаб", казва Тим Ланг.


Шестдесет процента от съществуващите диворастящи видове кафе са застрашени от

Шестдесет процента от съществуващите диворастящи видове кафе са застрашени от ...

......... сортове. От 75-те вида застрашени диворастящи видове, 13 са в критична фаза на изчезване. Четиридесет са в опасност, а 22 са уязвими. В света има 100 милиона души, които отглеждат плантации с кафе и ако реколтите започнат да страдат, това ще предизвика огромна социално-икономическа криза по света, предупреждават британските ботаници.


Делото, заведено през 2016 г. от суперзвездата Бионсе срещу тексаската

Делото, заведено през 2016 г. от суперзвездата Бионсе срещу тексаската ...

......... за окончателно спиране на продажбите на продуктите "Фионсе" и постанови двете страни да определят дати за евентуално споразумение. През декември Бионсе помоли делото да бъде прекратено, а вчера съдът е приел нейната молба. Не е ясно дали страните са постигнали извънсъдебно споразумение. Техните адвокати не отговориха на молбата за коментар.


Парагвайски пожарникари се съблякоха голи за календар, за да спечелят

Парагвайски пожарникари се съблякоха голи за календар, за да спечелят ...

......... Някои от тях са журналисти, други учители, трети водопроводчици. Инициативата с голия календар цели да привлече вниманието на властите върху положението на пожарникарите в градчето Сан Роке Гонсалес и да накара правителството на Парагвай да им отпусне повече средства. Сан Роке Гонсалес се намира в покрайнините на парагвайската столица Лима.


Асиметричните дънки, дело на украинската дизайнерка Ксения Шнайдер, станаха хит

Асиметричните дънки, дело на украинската дизайнерка Ксения Шнайдер, станаха хит ...

.........   @sonya_soltes wearing asymmetric jeans from PF2019 collection #kseniaschnaider #selfielookbook A post shared by Ksenia Schnaider (@kseniaschnaider) on Jan 7, 2019 at 11:16pm PST View this post on Instagram Would you wear asymmetric jeans? #kseniaschnaider #prefall2019 A post shared by Ksenia Schnaider (@kseniaschnaider) on Jan 2, 2019 at 10:13pm PST


Холивудският продуцент Харви Уайнстийн остана без адвокат четири месеца преди

Холивудският продуцент Харви Уайнстийн остана без адвокат четири месеца преди ...

......... не подмина и актьора Кевин Спейси, както и много други. Това предизвика създаването на движението #MeToo, което следи за правата на жените в киноиндустрията и се бори срещу сексуалния тормоз в бранша. Следващото изслушване по делото е насрочено за 7 март, а процесът срещу Уайнстийн най-вероятно ще започне през май.


Антония Петрова роди днес момченце на връх именния си ден.

Антония Петрова роди днес момченце на връх именния си ден. ...

......... с короната и лентата и снимка с детето си от 2019-а.”, отбеляза Андреа в предаването „На кафе”. Преди дни стана ясно, че всичко около посрещането на бебето е готово – стаята за мъника е подредена. Името на бебето няма да е Антон, въпреки, че се роди на 17-и януари.  


Луната е в знак Близнаци от 03:01ч до 05:45ч на

Луната е в знак Близнаци от 03:01ч до 05:45ч на ...

......... изчистване с помощта на огън и четене на мантри, за посещение на храм. Повече време прекарайте у дома си. Денят е добър за музика, пеене и четене на книги. Хубаво е да се посвети денят на близките, на занимания с домашните дела и семейството. Благоприятно е за съпружески отношения.  


Кание Уест е направил колосалното дарение от 10 милиона долара

Кание Уест е направил колосалното дарение от 10 милиона долара ...

......... повърхността на самия кратер“. Припомняме, че наскоро Кание Уест прояви за пореден път своята ексцентричност, като се отказа от участие във фестивала Коачела, защото организаторите не могли да му осигурят желания купол, под който да се изяви. Последният път, когато рапърът е участвал в музикалното събитие е бил през 2011-та.


Намибиецът от германски произход и безусловен фен на група "Тото"

Намибиецът от германски произход и безусловен фен на група "Тото" ...

......... Намиб, която е на 55 милиона години и е най-древната в света. Инсталацията се захранва от слънчеви батерии и от нея непрекъснато звучи с повторение неувяхващия хит. Песента "Африка" се появи през 1982 година, а през 2017 година беше най-стриймваното парче. В YoutTube хитът събра 442 милиона гледания, припомня изданието.


Най-самотният жабок на света, кръстен Ромео, си намери партньорка след

Най-самотният жабок на света, кръстен Ромео, си намери партньорка след ...

......... ден да му намерят партньорка. Тогава никой не подозираше, че издирването на Жулиета ще трае толкова дълго време. Ромео стана световна знаменитост миналата година, когато профилът му беше пуснат в популярен сайт за запознанства. Чрез платформата бяха набрани средства за организирането на експедиция за намиране на партньорка на самотния жабок.


По всяка вероятност леопардовата шарка ще бъде следващият моден тренд

По всяка вероятност леопардовата шарка ще бъде следващият моден тренд ...

......... позовавайки се на фурора, предизвикан от леопардовите тоалети при дамите, които изглеждат в тях много по-екзотични и секси.         View this post on Instagram                   A post shared by João Knorr (@joaoknorr) on Jan 13, 2019 at 4:28am PST


Ако се чудите как да "натриете носа" на разлюбени партньори

Ако се чудите как да "натриете носа" на разлюбени партньори ...

......... опазване "Хенсли". Кръщаването на хлебарка на името на бивш партньор струва скромните 1,5 лири. От зоопарка се въздържат да предлагат хлебарките си за осиновяване, тъй като на мнозина подобен акт може да се стори неприемлив. Поради тази причина от зоопарка са решили, че кръщаването с благотворителна цел е по-добра алтернатива.


Вчера бе съобщено, че нa бopдa нa ĸитaйcĸaтa лyннa лaбopaтopия

Вчера бе съобщено, че нa бopдa нa ĸитaйcĸaтa лyннa лaбopaтopия ...

......... pъĸoвoдитeл нa eĸcпepимeнтa. Кocмичecĸият aпapaт Чaнъe-4 бe ycпeшнo извeдeн в ĸocмoca нa 8-ми дeĸeмвpи минaлaтa гoдинa. Ocнoвнaтa зaдaчa нa пpoeĸтa Чaнъe-4 e изcлeдвaнe нa мaлĸo изyчeнaтa oбpaтнa cтpaнa нa Лyнaтa. Cигнaлитe oт дpyгaтa cтpaнa нa земния спътник нe мoгaт дa ce пpиeмaт диpeĸтнo oт Зeмятa и Kитaй изпoлзвa caтeлитa-peтpaнcлaтop Цюeцяo.


Британската компания "Тирълс" пусна на пазара чипс, който според производителя,

Британската компания "Тирълс" пусна на пазара чипс, който според производителя, ...

......... вложени две доказани добавки - пчелен мед и лют червен пипер. От "Тирълс" твърдят, че медът повишава рязко хормоналните нива, а лютивият пипер изостря нервните окончания на езика. Комбинацията освобождава ендорфини в организма и увеличава сърдечния ритъм. Чипсовете са в ограничени количества и продажбата им започна в средата на януари.


Река от шоколад се изля на магистрала в американския щат

Река от шоколад се изля на магистрала в американския щат ...

......... наложи да използва и лопати. There is a river of chocolate blocking/flowing in the westbound lanes of I-40 at milepost 211, east of Flagstaff. A tanker truck carrying 40-thousand gallons of liquid chocolate rolled over. This will be a sweet cleanup! pic.twitter.com/G03eVdNQZD — Dept. Public Safety (@Arizona_DPS) January 14, 2019


Бургерите - някога смятани за типична храна за американците, днес

Бургерите - някога смятани за типична храна за американците, днес ...

......... представляват 71% говеждото месо. През 1921 г. е открит първият ресторант за бързо хранене, който продава хамбургери само за 5 цента! 60% от продадените в цял свят сандвичи всъщност са бургери. Соня Томас държи световния рекорд за ядене на чийзбургер „Голям татко“ с тегло 9 килограма за точно 27 минути.


Зебрите са се изхитрили да се опазват от конските мухи

Зебрите са се изхитрили да се опазват от конските мухи ...

......... с другите останали два. "Антиинсектицидните" краски не били свързани само с белите райета, а и с други конфигурации. Те намаляват поляризацията на отразената светлина на човешкото тяло и по този начин стават по-малко "апетитни" за конските мухи. И колкото мотивът е по-тънък и повтарящ се, толкова отблъскващият ефект е по-силен./


Започнах да проповядвам Вярата Христова, заяви бившата звезда на порното

Започнах да проповядвам Вярата Христова, заяви бившата звезда на порното ...

......... на кариерата си в лентите с експлицитно съдържание. Разбрах, че тази професия не е за вярващи. Благодаря на Бог, който ми отвори очите", каза още тя. 34-годишната жена допълни, че е трябвало да изпълни задълженията си към компания в жанра. "Последните сцени бяха най-тежките в моя живот", коментира тя.  


Американският дизайнер Херън Престън откри Седмицата на мъжката мода в

Американският дизайнер Херън Престън откри Седмицата на мъжката мода в ...

......... след смесената, представена през миналия септември. "Диор" нарочно изтеглиха ревюто си с един ден, за да не бъде в събота и да не съвпадне с протестите. Повечето от дефилетата се провеждат в близост до Шанз Елизе и организаторите се притесняват те да не бъдат прекъснати от размириците във френската столица.


Ирландската рок група The Cranberries издаде албум, посветен на починалата

Ирландската рок група The Cranberries издаде албум, посветен на починалата ...

......... в Лондон по време на записите на албума. О'Риърдън беше готова с вокалите през декември 2017 година. Един месец по-късно тя почина, удавена в хотелската си вана след прекомерна употреба на алкохол. Тримата членове на The Cranberries са реализирали новата тава въз основата на запазените демо записи, оставени от певицата.


Певицата Алиша Кийс ще води церемонията за наградите "Грами" през

Певицата Алиша Кийс ще води церемонията за наградите "Грами" през ...

......... февруари в центъра "Стейпълс" в Лос Анджелис. С най-много номинации за отличията - осем на брой, е рапърът Кендрик Ламар. Следват рапърът Дрейк със седем, Бранди Карлайл и Бойуанда с по шест и Карди Би, Лейди Гага, Чайлдиш Гамбино, Марън Морис, Габриела Уилсън (H.E.R) и продуцентът Саунуейв с по пет.


Птица предизвика паника, след като изненадващо се появи в бизнес

Птица предизвика паника, след като изненадващо се появи в бизнес ...

......... и след кацането на самолета в Лондон бе предоставена на летищните власти, за да бъде поставена под карантина", се казва в комюнике на авиокомпанията. Не се уточнява как пернатото се е озовало на борда на самолета. Става въпрос за птица от вида обикновена майна, който се среща в Югоизточна Азия.


"Аквамен" вече трета седмица е най-гледаният филм у нас, сочат

"Аквамен" вече трета седмица е най-гледаният филм у нас, сочат ...

......... десетте дни на екраните у нас. На десета позиция е романтичната драма "Втори шанс" с Дженифър Лопес. Случващото се с нейната героиня, която след "фризиране" на биографията си получава добра оферта за работа е гледано от 38 397 зрители и има 358 245 лева приходи за петте седмици у нас.


Луната е в знак Телец, където ще остане до 03:01ч

Луната е в знак Телец, където ще остане до 03:01ч ...

......... доброто от злото. Бъдете милостиви. Помагайте на нуждаещите се. Проявявайте търпимост към чуждите недостатъци. Дайте на всеки правото на избор да прецени сам от какво се нуждае. Подходящо време за четене на молитви. Успех ще съпътства тези, които са готови да усвоят нещо ново, нова професия, чужд език.    


Американец нае апартамент за двете котки на дъщеря си, след

Американец нае апартамент за двете котки на дъщеря си, след ...

......... 1500 долара на месец. "Те определено имат най-хубавия котешки апартамент в Силициевата долина" - каза Гуд. Собственикът на гарсониерата е доволен от наемателите, защото са много тихи, макар и малко да вмирисват обстановката. Дъщерята на Трой Гуд Виктория Амит е на 18 години и е заминала да учи в колеж.


Британският актьор Хю Грант отправи молба към крадец да му

Британският актьор Хю Грант отправи молба към крадец да му ...

......... по какъв сценарий е работел Грант, но той помоли да бъде изпратен на филмова компания в Западен Лондон, тъй като в него има „много бележки и идеи", които са плод на седмици труд. 58-годишната звезда изрази и притеснението си относно медицинските картони на своите деца – Феликс, Джон и Табита.


Британски диетолози издадоха ръководство за размера на порциите храна не

Британски диетолози издадоха ръководство за размера на порциите храна не ...

......... трябва да е широко колкото монета от 2,5 см. Порцията ядки трябва да е единична шепа. Порцията пюре - 4 супени лъжици. Порция мляко - половин чаша или 125 мл. Порция извара - 3 лъжици. Натуралният сок може да се приеме за порция плодове, когато количеството е до 150 мл.


Наградният сезон е в разгара си, а кулминацията му -

Наградният сезон е в разгара си, а кулминацията му - ...

......... "масло в огъня", отправяйки благодарности към Сатаната, вдъхновил го да се превъплъти в образа на бившия президент на САЩ. Кой от двамата - Рами Малек или Крисчън Бейл, ще спечели "Оскар" за най-добър актьор, ще стана ясно на 24 февруари, когато Академията за кинематографично изкуство ще раздаде годишните си награди.


Оумуамуа - загадъчният космически обект с форма на пура, може

Оумуамуа - загадъчният космически обект с форма на пура, може ...

......... "копаем" в космоса, за да открием съществуващи цивилизации извън нашата планета", допълва Ави Льоб. В края на декември 2017 г. астрономи осъществиха "електронно подслушване" на Оумуамуа. След 10-часово наблюдение беше установено, че загадъчният обект не излъчва изкуствени сигнали и няма признаци, че е "нещо повече от късче материя" в космоса.


Творци от Бургас и македонския град Радовиш подписват меморандум за

Творци от Бургас и македонския град Радовиш подписват меморандум за ...

......... писателската общност", коментира председателят на Управителния ѝ съвет Росен Друмев. „Особен акцент ще бъде поставен и върху дейността на бургаската преводаческа школа, чиито представители активно участват в литературния живот на града и дават своя принос за неговото популяризиране в международен мащаб", допълни председателят на Творческата комисия към БПО Наталия Недялкова.


Испански учени установиха, че ароматът, излъчван от доматите, може да

Испански учени установиха, че ароматът, излъчван от доматите, може да ...

......... растителна защита. Съединението затваря порите в епидермиса на листата, стеблата и други органи на растенията, което е ключово за тяхната защита. Този продукт се произвежда лесно, евтин е и много ефективен. Токсичност няма. Ароматното съединение може да се използва и за контролиране на развитието на растенията и процесите на зреене. 


Пълно лунно затъмнение ще може да бъде наблюдавано от Северна

Пълно лунно затъмнение ще може да бъде наблюдавано от Северна ...

......... изгреви и залези, гледани от Земята. "Това ще е последната възможност за дълго време да наблюдаваме пълно лунно затъмнение", отбеляза астрономът Брус Бетс. Следващото пълно лунно затъмнение, което ще се вижда от Европа, ще е на 16 май 2022 г. През това време обаче ще има частични лунни затъмнения.  


Пицария в модерен квартал в Източен Лондон започна своя кампания

Пицария в модерен квартал в Източен Лондон започна своя кампания ...

......... Мей договори с Брюксел, уточнява пицарията. Намалението не важи за доставки по домовете. По-късно днес британският парламент ще гласува по споразумението на Мей за Брекзит. Всички коментатори очакват то да бъде отхвърлено от депутатите, което поражда надежда у привържениците на оставането в ЕС тази криза да доведе до втори референдум.Картофи израснаха на обратната страна на Луната, предаде АП. Днес

Картофи израснаха на обратната страна на Луната, предаде АП. Днес ...

......... От ведомството в Пекин заявиха, че освен растенията на борда на "Чанъе 4" има личинки на  копринени пеперуди и мухи-винарки. Целта на опита е да се създаване затворена екосистема в изкуствени условия. Насекомите ще произвеждат въглероден диоксид, а растенията ще преработва в газа в кислород с помощта на фотосинтеза.  


Шал, изплетен от германка, за да покаже колко е чакала

Шал, изплетен от германка, за да покаже колко е чакала ...

......... първоначално разпространи снимка на шала в Туитър. Тя предизвика такъв интерес, включително и публикации в германски медии, че с майка й решиха да го продадат на търг. Шалът е изплетен от майката на Сара през 2018 г. Той е дълъг около 1,5 м. Използваната прежда е смес вълна и синтетика.


15-годишни момче и момиче са победителите в конкурса "Мис и

15-годишни момче и момиче са победителите в конкурса "Мис и ...

......... ромския празник Банго Васил. Титлите завоюваха Богомил Божилов и Ники Стефанова. Богомил учи в Професионалната гимназия по пътностроителна техника в София. Мечтата му е да стане полицай. Ники пък е ученичка в Гимназията по сладкарство, а в свободното си време се занимава с танци. Конкурсът се организира от 20 години.


Пълно лунно затъмнение ще може да бъде наблюдавано от Северна

Пълно лунно затъмнение ще може да бъде наблюдавано от Северна ...

......... както при всички пълни лунни затъмнения. Това оцветяване се дължи на факта, че слънчевите лъчи няма да я достигат пряко. Вместо това малка част от червените лъчи ще бъдат филтрирани от земната атмосфера и отразени към Луната. За пълно лунно затъмнение Земята трябва да е точно между Слънцето и Луната. 


Луната е в знак Телец, където ще остане до 03:01ч

Луната е в знак Телец, където ще остане до 03:01ч ...

......... да се поемат повече отговорности. Ще им върви само на оптимистите, не и на тези, които са депресирани и унили. Всички дела ще са перспективни, ако сериозно сте се захванали с тях. Ако се съмнявате в нещо в този ден - по-добре не го започвайте, нещата могат да се провалят.


Херцогинята на Съсекс – Меган Маркъл, обяви пред почитатели на

Херцогинята на Съсекс – Меган Маркъл, обяви пред почитатели на ...

......... че със съпруга ѝ принц Хари не знаят пола на детето. Така тя загатна, че следващият член на британското кралско семейство се очаква през април. Бившата американска актриса се омъжи за принц Хари през май 2018 г. През октомври те съобщиха, че тази пролет очакват бебе, без да споменават подробности.


Ресторант Gulou Hotpot в Дубай глобява клиентите си, ако не

Ресторант Gulou Hotpot в Дубай глобява клиентите си, ако не ...

......... напитки – супи, месо, плодове и зеленчуци и десерти. Ако обаче клиентетът не изяде взетата от него храна, трябва да плати глоба 50 дирхама. Според ръководството на ресторанта това помага на посетителите да преценяват по-добре от колко храна имат нужда и изгражда култура на отговорно отношение към храната, информира БНР.


Феновете на сериала "Игра на тронове" трябва да се подготвят

Феновете на сериала "Игра на тронове" трябва да се подготвят ...

......... Р.Р. Мартин, е сред най-успешните сериали на телевизия НВО. Мартин и сценаристката и продуцентка Джейн Голдман сега работят над сериал, в който действието се развива преди случващото се в "Игра на тронове". В него ще участва Наоми Уотс. Възможно е също да бъдат създадени други спин-офи на "Игра на тронове".Китайската космическа агенция оповести, че е работила с НАСА, за

Китайската космическа агенция оповести, че е работила с НАСА, за ...

......... "Чанъе-4", направил Китай този месец първата страна, осъществила кацане на далечната страна на Луната. У Янхуа поясни, че Китай от своя страна е споделил информация за времето и координатите, свързани с планираното кацане на "Чанъе-4". Спътникът на НАСА не "уловил" мига на кацането, но след това направил снимки на района.


Освен поетите, музикантите, художниците и върколаците, на лунната светлина реагират

Освен поетите, музикантите, художниците и върколаците, на лунната светлина реагират ...

......... навлизането на Луната в първа четвърт и пълна фаза. Поведението на стридите свидетелства, че те усещат лунната светлина, въпреки че е по-слаба от слънчевата. Учените допускат също, че по-широкото отваряне на черупките им, когато лунната светлина е по-слаба, вероятно е свързано с наличието на повече достъпна храна при тези храна.


Обитатели на региони северно от Сидни в Австралия са получили

Обитатели на региони северно от Сидни в Австралия са получили ...

......... жици. Хората, които се опитват да им помогнат, получават "в отплата" ухапвания или одрасквания. Фиона Макбърни от местна организация за защита на животните призовава хората да се обръщат към служителите й, когато попаднат на бедстващи прилепи. "Нашите специалисти са имунизирани и обучени да се справят в подобни ситуации", казва тя.


Нов анализ на древни фосили навежда на мисълта, че сложният

Нов анализ на древни фосили навежда на мисълта, че сложният ...

......... Южна Австралия и в едиакарски скали в южната част на Намибия", поясни Реталак. Ако слоевете седименти действително са депозити на сушата, това свидетелства, че организмите, уловени като в капан в редуващи се един над друг слоеве, са живели на сушата, отбелязаха учените. Резултатите от изследването са публикувани в Sedimentary Geology.


Тринадесет пирамиди, издигнати на два съседни хълма в северната част

Тринадесет пирамиди, издигнати на два съседни хълма в северната част ...

......... с ловни сцени и фигури на животни. Надписите, които вероятно са на латински език, обаче са в много лошо състояние и е невъзможно да бъдат тълкувани. "Особеното, свързано с джедарите, е датата на построяването им. Те са последните погребални монументи, построени тук преди появата на исляма", отбеляза археологът Рашид Махуз.


Черно-белият филм "Рома" на мексиканския режисьор Алфонсо Куарон - автобиографичен

Черно-белият филм "Рома" на мексиканския режисьор Алфонсо Куарон - автобиографичен ...

......... присъждат от Асоциацията на кинокритиците, работещи за телевизията, радиото и интернет изданията (Broadcast Film Critics Association), която обединява 250 професионалисти от САЩ и Канада, както и от Асоциацията на телевизионните журналисти. Двадесет и четвъртата церемония за отличията се състоя в Санта Моника, Калифорния. Водещ на шоуто беше актьорът Тей Дигс.


Астро-акценти На международната сцена тази и другата седмица са възможни

Астро-акценти На международната сцена тази и другата седмица са възможни ...

......... на вашето здраве, мислете положително и оптимистично. Някои ще се почувстват много самотни и ще вземат грешни прибързани решения. Ако сте имали проблеми и недоразумения напоследък във връзката си, сега ще постигнете баланс и хармония. Време за помирение. Благоприятни дни – 15, 16, 19, 20 Неблагоприятни дни – 17, 18


Меркурий образува хармоничен аспект с Нептун – Аспектът подобрява интуицията,

Меркурий образува хармоничен аспект с Нептун – Аспектът подобрява интуицията, ...

......... се започват нови. Подходящо за важни мероприятия и за всичко, към което се отнасяте сериозно. Хубаво е да прекарате повече време в семеен кръг, сред близки хора и по-малко сред странични. Следете за своите мисли - по-малко говорете и дръжте под контрол емоциите. Хубаво е да има много светлина.