За шеста поредна година Народният театър "Иван Вазов" ще се

За шеста поредна година Народният театър "Иван Вазов" ще се ...

......... отвътре, гардероба, реквизита, и ще научат малко известни факти от историята и ежедневието в театъра. 9 150 представления в стандартен и нестандартен час, пърформанси, форматни събития, изложби, “отворени врати” и театрални пътешествия зад кулисите, NT Live, флашмобове, импро театъра, Театър на бар стола, прожекции, изключително богата детска програма в София.


Пощенската кутия на Дядо Коледа в Гренландия, предназначена за получаване

Пощенската кутия на Дядо Коледа в Гренландия, предназначена за получаване ...

......... "Едвард Крузе" и поради тази причина е било невъзможно да бъде изпратен отговор от името на Дядо Коледа. Но при все това цялата му кореспонденция грижливо се съхранява. Гренландия е считана за едно от родните места на Добрия старец, като другите са на Северния полюс, Финландия, Русия и Турция,припомня агенцията.


Международен екип от учени обяви, че е открил силиций (основна

Международен екип от учени обяви, че е открил силиций (основна ...

......... този, който е сформирал нашата планета", казва Хейли Гомес от университета в Кардиф. "Всеки път, когато ние гледаме през прозореца, вървим по тротоара или стъпваме върху пясъка на плажа, ние взаимодействаме с материали, произведени от звездите в края на живота си, които са се взривили преди милиони години", допълва специалистът.


Меркурий става ретрограден до 7 декември. Меркурий отговаря за комуникацията

Меркурий става ретрограден до 7 декември. Меркурий отговаря за комуникацията ...

......... нова професия, чужд език. Благоприятно е за покупки, за търговия, за парични операции, за контакти, за общуване, за учене, натрупване на информация, за овладяване на нови навици, за пътуване. Полезно е не само да овладявате нови знания, но и да предавате своя опит на другите, без да налагате своето мнение.


Древни руини около испанския бряг са изгубената Атлантида. Това твърдят

Древни руини около испанския бряг са изгубената Атлантида. Това твърдят ...

......... обитавали района. Но сега, използвайки уникалните сателитни технологии - въздушна фотография и наблюдение, британските експерти смятат, че са открили Атлантида, като съответства напълно на характеристиките на Платон. Ancient flooded ruins off Spanish coast are lost city of Atlantis, satellite experts claim https://t.co/4ikt3kuXLp pic.twitter.com/ycOh1Pzt5A — thegirlsun (@thegirlsun21) 15 ноември 2018 г.


Централната банка на Канада пуска в обращение вертикална 10-доларова банкнота.

Централната банка на Канада пуска в обращение вертикална 10-доларова банкнота. ...

......... Дезмънд е първата жена след кралицата на Великобритания, която се появява на канадските банкноти. Чернокожата активистка стана популярна, след като през 1946 година отказа да напусне място в кино в зоната, предназначена за бели. Смята се, че с това нейно действие започва борбата срещу расовата сегрегация в Канада, информира БНР.Дейвид Ръш от щата Айдахо постави световен рекорд, като успя

Дейвид Ръш от щата Айдахо постави световен рекорд, като успя ...

......... Ръш постави рекорда си едва при третия си опит. "Дълго работих над трудното набождане на зърната, най-доброто им разпределение в чинията и избирането на най-добрите клечки за зъби за случая", доверява шампионът. Ръш досега е подобрил 83 Гинес рекорда, като в 40 от тях все още е ненадминат, припомня агенцията.


Майкъл Бубле ще изнесе първия си концерт в България на

Майкъл Бубле ще изнесе първия си концерт в България на ...

......... места, като капацитетът на "Арена Армеец" ще бъде ограничен до 10 000 души. Билети ще се продават от 10.00 ч. на 23 ноември - в мрежата на Ивентим и онлайн на eventim.bg. Членовете на фенклуба на музиканта могат да си купят билети още на 21 ноември от 10.00 ч.  Реакторът на Експерименталния авангарден свръхпроводим токамак (ЕАСТ) в Хъфей постигна

Реакторът на Експерименталния авангарден свръхпроводим токамак (ЕАСТ) в Хъфей постигна ...

......... дълго. Ако това бъде постигнато, ползите ще са огромни. Ядреният синтез е един от най-перспективните бъдещи енергийни източници. За разлика от ядреното делене, при него няма толкова много радиоактивни отпадъци. Затова учени по целия свят експериментират с различни технологии, които могат да произведат достатъчно топлина за постигане на ядрен синтез.


Зоопаркът във Варна има нов обитател. Това е двегодишният папагал

Зоопаркът във Варна има нов обитател. Това е двегодишният папагал ...

......... от умерените и субтропичните райони на Аржентина и съседните на нея страни. Папагалите от този вид живеят над 15 години и са много талантливи в говоренето. Могат да научат различни звуци, мелодии и думи, така че несъмнено новият член на зоокъта ще се превърне в любимец за малки и големи.Световната търсачка Google изненада потребителите си с doodle за легендарното

Световната търсачка Google изненада потребителите си с doodle за легендарното ...

......... на захарната и нуклеотидите в ДНК, графика на Земната слънчева система и радиотелескопа Аресибо, но също фигура на човек и броя на населението на планетата. Любопитно е, че крайната дестинация на съобщението е на 25 000 светлинни години от Земята, както и още толкова за евентуално получаване на отговор.  


Литературният екшън герой Джак Ричър ще се завърне на екрана,

Литературният екшън герой Джак Ричър ще се завърне на екрана, ...

......... в кината през 2012 г.. Тогава Круз получи предимно позитивни ревюта от критиката, а приходите му в световния боксофис достигнаха близо 218 млн. долара. През 2016 г. вторият филм "Джак Ричър: Не се връщай" обаче не се представи толкова добре и спечели едва 162 млн. долара и предизвика смесени отзиви.


Картина на британския художник Дейвид Хокни бе продадена на търг

Картина на британския художник Дейвид Хокни бе продадена на търг ...

......... им приключва и мъжът, който плува, може би е бил новият любовник на Хокни, смятат специалисти. Миналата година картината на Хокни "Магистралата на тихоокеанското крайбрежие и Санта Моника" бе купена за 28,4 милиона долара на търг в Сотбис и тогава това стана рекорд за твореца, който бе подобрен тази нощ.


Музикалната компания Юнивърсъл премахна песен от подготвяния за издаване албум

Музикалната компания Юнивърсъл премахна песен от подготвяния за издаване албум ...

......... MON TITRE “SOMBRE” 1ER EXTRAIT DE L’ALBUM SERA DISPO DÉS CE SOIR À MINUIT SUR TOUTES PLATEFORMES ET LE CLIP DEMAIN À 16H R.A.S #KalashCriminel #KalashCrimi #LeRoiDesSauvages #LeCagouléLePlusConnuAuMonde #Sauvagerie #SauvagerieGang #SOMBRE #PourLesTordre #LeGrandCrimi #Le1EtLe4 A post shared by KALASH CRIMI SAUVAGERIE GANG (@kalash.criminel) on Oct 11, 2018 at 11:28am PDT


Днес Венера излиза от ретроградност и започва да се движи

Днес Венера излиза от ретроградност и започва да се движи ...

......... на оптимистите, не и на тези, които са депресирани и унили. Всички дела ще са перспективни, ако сериозно сте се захванали с тях. Всички инициативи на този ден са много активни и сериозни и към тях трябва да се подхожда не като към забавление, а като към много сериозни начинания.Легендарният коафьор Стилист Капанов изригна с пост във Фейсбук, провокиран

Легендарният коафьор Стилист Капанов изригна с пост във Фейсбук, провокиран ...

......... може да получаваш 4 хиляди лева заплата, а да не дадеш 20 лева да се подстрижеш". Прическата на червения депутат прави впечатление на всички със странния си занемарен вид. Косата му видимо е прораснала и дори подвита отзад. Стегнатият външен вид е задължителен при депутатите, тъй като са народни избраници.


Несходството в характерите е най-честата причина за развод. Оказва се

Несходството в характерите е най-честата причина за развод. Оказва се ...

......... пропускът е чиста случайност и той дори не се е сетил да официализира брака им точно по този начин. Жената обаче не приела обяснението и поискала развод. Съдии няколко пъти връщали молбата, тъй като аргументите на съпругата не звучали сериозно. Тя обаче била упорита и в крайна сметка получила развод.


Ще дойде ден, когато човек вместо да уринира в тоалетната,

Ще дойде ден, когато човек вместо да уринира в тоалетната, ...

......... ръководителите на изследването Дилън Рандъл. "Дали това е възможно? Да, възможно е. Процесът е донякъде странен, защото всъщност става въпрос за "отглеждане" на тухли при стайна температура", коментира той. Учените произвели "био тухла" за една година. Смесвайки урина, пясък и бактерии, те използвали процеса бактериална карбонатогенеза, за да произведат тухлата.


Любители на птиците се събраха традиционно в северния сръбски град

Любители на птиците се събраха традиционно в северния сръбски град ...

......... направил статуята, не е открит за коментар. Миналата седмица той каза за белградския вестник "Вечерне новости", че е готов да направи статуя с друга форма. Местните власти отказаха коментар. Trebao mi je trenutak da ovde vidim sovu, majke mi #Kikinda pic.twitter.com/JiB0FJBbSb — The Dark One (@Ahrimana) 3 ноември 2018 г.


Оксфордският речник на английския език избра прилагателното "токсичен" за дума

Оксфордският речник на английския език избра прилагателното "токсичен" за дума ...

......... В латинския пък е заимствана от гръцкия, в който изразът toxicon pharmacon означава смъртоносна отрова, в която древните елини са топели своите стрели. През 2017 г. Оксфордският речник избра за дума на годината "youthquake" (младежки трус) - "значима културна, политическа или социална промяна, предизвикана от действия или влияние на младежи".


Козметичната блогърка Малдина Шриензанада съветва дамите как да се епилират

Козметичната блогърка Малдина Шриензанада съветва дамите как да се епилират ...

......... дамите въобще да не се подлагат на подобна процедура. "Пастата за зъби въздейства дразнещо върху кожата. Тя е направена за устната хигиена и не е предназначена нито за кожата, нито за косата".         View this post on Instagram                  


Супер земя бе открита в орбита около съседна на Слънцето

Супер земя бе открита в орбита около съседна на Слънцето ...

......... е до 10 пъти по-голяма от тази на нашата планета. Астрономите отбелязват, че става въпрос за студен и тъмен свят, тъй като тази супер земя е слабо осветена от звездата си - червено джудже, което вероятно е 2 пъти по-древно от Слънцето. Резултатите от изследването са публикувани в сп. "Нейчър".


Икона на свети Нектарий Егински започна да мироточи. Това се

Икона на свети Нектарий Егински започна да мироточи. Това се ...

......... свят като велик помощник и чудотворец, подкрепящ всички болни и страдащи. Не са малко и чудесата, които той е извършил приживе, а и веднага след блажената си кончина. В България също има мощи на светеца, които са повод за много православни християни да отправят своите молитви към величия чудотворец.  


Сто бижута на фамилията Бурбон-Парма се продадоха за рекордните 53,2

Сто бижута на фамилията Бурбон-Парма се продадоха за рекордните 53,2 ...

......... осуетен, кралските бижута са изпратени в Брюксел, където пребивава доверено лице на Мария Антоанета. Довереникът ги приема и ги предава на австрийския император и племенник на кралицата. По-късно императорът ги връща на дъщерята на Мария Антоанета, Мария Тереза Френска. Мария Антоанета е гилотинирана на 16 октомври 1793 г. 10  


Американски учени откриха с помощта на радар под ледената покривка

Американски учени откриха с помощта на радар под ледената покривка ...

......... атмосферата, да са повлияли на климата и да са разтопили голямо количество лед. Това е предизвикало постъпване на големи количества студена вода в протока Нарес, разделящ Гренландия и Канада. Този процес е повлиял на морските течения в целия регион. Железният метеорит, образувал кратера, е бил с размери най-малко 1 километър.


Компания разработи и пусна в продажба електрошоков пистолет, който автоматично

Компания разработи и пусна в продажба електрошоков пистолет, който автоматично ...

......... се свърже с полицията и да й предаде GPS данни за местоположението на ползвателя. Радиусът на поражение на електрошоковото оръжие е 4,5 метра. Стартовият модел се предлага на цена от 449 долара. Компанията-производител гарантира замяна на пистолета, ако той остане на местопроизшествието, след като с него е бил произведен изстрел.


Да организира най-масовия пикник, достоен за рекорд на „Гинес“ –

Да организира най-масовия пикник, достоен за рекорд на „Гинес“ – ...

......... прави арт фестивал по родното Черноморие. Хубава музика, изкуство, йога и храна – това са основните компоненти, на които Божана подчинява събитията си. Преди да продаде личния си живот срещу хонорар на Големия брат пък Кацарова се подвизаваше и със собствено предаване в 24Kitchen - “Новата балканска кухня с Божана“.


Притисната до земята и закопчана с белезници се озова Селин

Притисната до земята и закопчана с белезници се озова Селин ...

......... да оправи настроението ти. Винаги съм обичала модата, откакто се помня. Но както всеки знае, преминах през големи трудности последните години и напоследък разпервам отново крила, благодарение на красивите дрехи и аксесоари“, изповяда се тя скоро след смъртта на брат си и съпруга си Рене Анжелил преди повече от година.


Дядо Коледа и помощниците му започнаха да отговарят на писмата

Дядо Коледа и помощниците му започнаха да отговарят на писмата ...

......... исканията на децата са традиционни - игри и книги или по-модерните смартфони и таблети. Писмата до Дядо Коледа трябва да бъдат изпращани на адрес An den Weihnachtsmann, Weihnachtspostfiliale, 16798, Himmelpfort, Germany. Адресът на подателя също не трябва да бъде забравян. Миналата година Дядо Коледа получи 240 000 писма в Химелпфорт.


Бившата американска първа дама Мишел Обама ще представи на 5

Бившата американска първа дама Мишел Обама ще представи на 5 ...

......... книга Becoming (Да станеш), която излезе на 13 ноември в цял свят и е преведена на около 30 езика. В книгата 54-годишната Мишел Обама разказва за трудното си забременяване, за незаинтересоваността си от политиката и неспособността да прости на Доналд Тръмп за полемиката около гражданството на съпруга й Барак Обама.


На 15 ноември отбелязваме Международния ден без тютюнопушене. Този ден

На 15 ноември отбелязваме Международния ден без тютюнопушене. Този ден ...

......... Тютюнопушенето е една от водещите предотвратими причини за болестност и смъртност сред населението. Данните в България показват, че 13.5% от всички болести и 12.4% от смъртните случаи възникват вследствие употребата на тютюневи изделия. Изчислено е, че в Европейски мащаб всяка година приблизително 650 000 активни и пасивни пушачи умират преждевременно.


Марс в секстил с Уран – Днес и в следващите

Марс в секстил с Уран – Днес и в следващите ...

......... се отнасяте сериозно. Подхождайте към всяко дело творчески и с вдъхновение. Време за сериозни избори, за завършване на старите дела, но да не се започват нови. Необходимо е очистване от всичко старо и излишно. Добре е да прекарате повече време в семеен кръг, сред близки хора и по-малко сред странични.


Жена от Тексас отпразнува развода си, като взриви булчинската си

Жена от Тексас отпразнува развода си, като взриви булчинската си ...

......... си недалеч от Сан Антонио. "Мнозина ме посъветваха да даря сватбената одежда за благотворителност", споделя жената. "Но за мен тя бе символ на лъжата и реших да я взривя!". За да предизвика експлозията с веществото танерит, Кимбърли използвала пушка с мерник. Последвал чутовен взрив, който се чул в цялата околия.


Китайски археолози при разкопки на гробница на около 2100 години

Китайски археолози при разкопки на гробница на около 2100 години ...

......... като никоя фигура не повтаря другата, предаде БНР. Сегашното откритие включва, освен пехотинците, също така и известен брой конници и музиканти, и защитни съоръжения. Археолозите предполагат, че разкопаната от тях гробница е била построена за принц Лю Хун, син на император Ву, управлявал от 141 до 87 г. пр. Хр.


Джазфестивал ще се състои от утре до 17 ноември /събота/,

Джазфестивал ще се състои от утре до 17 ноември /събота/, ...

......... в Русе се организира през 1975 г. от доайена на българския джаз Петър Петров - Парчето, който почина през януари 2013 година. След смъртта му художествен ръководител на джазфорума стана неговият син Борис Петров. Организатори на фестивала са община Русе, Клубът на дейците на културата и фондацията "Петър Петров Парчето".


НАСА си поставя за цел да изпрати астронавти на Марс,

НАСА си поставя за цел да изпрати астронавти на Марс, ...

......... защитата от космическите лъчи и слънчевите изригвания", отбеляза той. През месец май НАСА изстреля сондата "ИнСайт", която е планирано да кацне на Марс на 26 ноември. Целта на мисията е да се изследва вътрешната структура на Марс, за да се разбере как са се формирали скалистите планети в Слънчевата система. 


Министър-председателят Бойко Борисов награди големият български актьор Васил Михайлов с

Министър-председателят Бойко Борисов награди големият български актьор Васил Михайлов с ...

......... още съм на кон, не съм слязъл. Все още играя в 3 театъра, предстоят ми и 4 спектакъла. Днешният ден е един голям празник за мен'', каза от своя страна Васил Михайлов. ,,Тази награда е убедително признание за една изключителна личност'', обяви в началото на церемонията културният министър Боил Банов.


Край Свищов се извършват спасителни археологически разкопки заради полагането на

Край Свищов се извършват спасителни археологически разкопки заради полагането на ...

......... да изследват, е над 1200 декара. В района на село Българско Сливово се проучва локализирано селище от ранното Средновековие.  След приключване на спасителните археологически разкопки ще започне реализацията на мащабната инвестиция за газифициране на Свищов. Очаква се в началото на пролетта на идната година да започнат дейностите, посочиха от общината. 


Всички знаят приказката за Пинокио, дървеното момче, чийто нос се

Всички знаят приказката за Пинокио, дървеното момче, чийто нос се ...

......... разликата в топлината между тези две части на лицето, толкова по-голяма е вероятността човекът да лъже. Тази странна реакция се задейства от усилието на мозъка, когато лъжем, както и от безпокойството, че може да ни разкрият. Затова носът малко се свива, макар и разликата да е недоловима с човешко око.


Писмо от 1922 г., в което Алберт Айнщайн споделя страховете

Писмо от 1922 г., в което Алберт Айнщайн споделя страховете ...

......... навежда на мисълта, че писмото е написано, докато той чакал да се качи на кораб в северното пристанище Кил. "Писмото е специално, защото Айнщайн прогнозира какво ще се случи в Германия след 10 години", заяви Мерон Ерен, съосновател на аукционната къща "Кедем" в Ерусалим, която продаде артефакта на неидентифициран купувач.


9 ноември, 6:47 ч. местно време. В този момент, пилотът

9 ноември, 6:47 ч. местно време. В този момент, пилотът ...

......... Междувременно, международната агенция за авиационни събития издаде доклад по случая, а Ирландския авиационен орган, потвърди необичайната въздушна дейност, като уточни, че разглежда случая като поверителен. Говорител на въздушния контрол в Шанън заяви, че няма да е уместно те да коментират видяното от пилота, докато разследването на Ирландския авиационен орган продължава.


Ариана Гранде оглави за първи път класацията на "Билборд" за

Ариана Гранде оглави за първи път класацията на "Билборд" за ...

......... е с участието на Травис Скот, Йънг Тъг, 21 Савидж. На второ място в класацията Топ 200 на "Билборд" е саундтракът на филма "A Star is Born". Група "Куин" зае третото място със саундтрака към филма "Bohemian Rhapsody" - най-високото й класиране в Топ 200 на "Билборд" от 38 години.


Холивудската актриса Сандра Бълок дари 100 000 долара в помощ

Холивудската актриса Сандра Бълок дари 100 000 долара в помощ ...

......... помощ на изложени на опасност животни, като се надява, че и други ще направят същото.", пишат те, цитира "Монитор". Дарението на актрисата ще даде възможност да се осигурят грижи за редица животни, включително коне, бикове, магарета, свине, кокошки, патици, кучета и котки, които бяха принудени да избягат от бушуващите пожари.


Първият трейлър за финала на кървавата сага „Игра на тронове“

Първият трейлър за финала на кървавата сага „Игра на тронове“ ...

......... на историята сядат Дейвид Бениоф, Дан Уайс, Мигел Сапочник и Дейвид Нътър. Припомняме, че развръзката на интерпретацията на култовата „Песен за огън и лед“ на писателя Джордж Р. Р. Мартин ще се разгърне в бутиков брой епизоди – шест. Те обаче ще бъдат с по-голяма продължителност от обичайната за сериала.


Момиченце се появи на бял свят в Минесота в Деня

Момиченце се появи на бял свят в Минесота в Деня ...

......... за пръв родители на 11 ноември, когато бе отбелязана 100-годишнината от приключването на Първата световна война. Момиченцето се родило в болница в Сейнт Пол. Родилните болки на бъдещата майка започнали към 5 ч. сутринта и продължили до 23 ч., но раждането минало без усложнения. Бебето все още не е кръстено.


Австралийски учени установиха, че съставките в обикновения черен чай действат

Австралийски учени установиха, че съставките в обикновения черен чай действат ...

......... на сърцето, действайки аналогично на противовъзпалителните препарати. По думите на кардиолозите, взели участие в дългогодишното изследване, употребата на продукти с 500 мг. съдържание на флавоноиди оказва терапевтично влияние върху сърдечносъдовата система, като защитава организма от някои заболявания. Сред тях са исхемичната болест на сърцето, инсулта и увреждането на периферните артерии.


Вдъхновеният от класическата приказна история на Ернст Хофман от 1916

Вдъхновеният от класическата приказна история на Ернст Хофман от 1916 ...

......... седмици у нас. Десето място заема анимацията "Малката стъпка". За седем седмици по екраните у нас историята на йетито Миго и човекът Пърси, в която двамата се опитват да съберат двата живеещи в близост светове, е гледана от 67 977 зрители и има 629 484 лева приходи от билетите им.


Великолепен 19-каратов розов диамант бе продаден за над 50 милиона

Великолепен 19-каратов розов диамант бе продаден за над 50 милиона ...

......... е "Леонардо да Винчи на диамантите", добави той. "Розовото наследство" има правоъгълна форма и е бил притежаван от семейство Опенхаймер, което в продължение на десетилетия е ръководело миннодобивната компания Де Беерс. Американският Институт за скъпоценните камъни му е определил най-високата степен на наситеност на цвета (fancy vivid), посочва АП.  


Австралийски учени установиха, че съставките в обикновения черен чай действат

Австралийски учени установиха, че съставките в обикновения черен чай действат ...

......... на сърцето, действайки аналогично на противовъзпалителните препарати. По думите на кардиолозите, взели участие в дългогодишното изследване, употребата на продукти с 500 мг съдържание на флавоноиди оказва терапевтично влияние върху сърдечносъдовата система, като защитава организма от някои заболявания. Сред тях са исхемичната болест на сърцето, инсулта и увреждането на периферните артерии.


Луната e в знак Водолей до 06:43ч на 16 ноември.

Луната e в знак Водолей до 06:43ч на 16 ноември. ...

......... да запомните какво сте сънували. Може да получите отговор на измъчващи ви въпроси. Днес е 29 слънчев ден – Ден на благите проявления и начинания. Най-добрият ден за молитви. Добре е да се посети храм. Ако се четат много молитви днес, то може да установите лична връзка с небесните сили.


Фантастичният екшън "Отмъстителите: Война без край" стана любим филм за годината

Фантастичният екшън "Отмъстителите: Война без край" стана любим филм за годината ...

......... Маккинън бе определен за комедия на годината. Виктория Бекъм бе избрана за модна икона, актрисата Мелиса Маккарти - за икона на публиката, а Ким Кардашиян спечели наградата за риалити шоу. Наградите "Изборът на публиката" са единствените в Холивуд, които покриват киното, музиката и телевизията и се определят изцяло от публиката.


Чилийски учени установиха какво е предназначението на археоложките комплекси Тулан-52

Чилийски учени установиха какво е предназначението на археоложките комплекси Тулан-52 ...

......... повече от 20 деца. По мнението на учените, между двата комплекса има сходства, които навеждат на мисълта, че при построяването им се е прибягнало до изискващи участието на много хора методи. Освен това при изграждането на Тулан-52 са използвани животни от семейството на камилите за транспортиране на материали, включително метали.


Риалити звездата Ким Кардашиян и съпругът ѝ, рапърът Кание Уест,

Риалити звездата Ким Кардашиян и съпругът ѝ, рапърът Кание Уест, ...

......... Той е от закрит тип и подслонява много знаменитости. Стана известно, че пожарите в Калифорния са унищожили домовете на поп звездата Майли Сайръс, на китариста Нийл Йънг и на актьора Джерард Бътлър. Сред евакуираните се оказаха певиците Лейди Гага, Иги Азалия, Шер, а също така и режисьорът Гилермо дел Торо.


Министерството на транспорта на Дания призна кучешките впрягове за официален

Министерството на транспорта на Дания призна кучешките впрягове за официален ...

......... на кучешките впрягове, но и специалните шейни на колела. Властите мотивират решението си с факта, че карането на кучешки впрягове е традиционно изкуство в Дания. Този месец в социалните мрежи се появи клип, в който е заснет впряг с 12 кучета да тегли автомобил "Нива" с маса тон и половина.


Полски астрономи откриха в Млечния път две нови планети, за

Полски астрономи откриха в Млечния път две нови планети, за ...

......... "събитие" е предизвикано от обект, чиято маса е сравнима със земната или с тази на Нептун. Второто пък било предизвикано от обект с масата на Юпитер или на кафяво джудже. Учените все пак допускат също възможността двете планети да са свързани със свое светило и да имат много широки орбити.


Галена отново разби конкуренцията! Певицата пусна на пазара нов клип

Галена отново разби конкуренцията! Певицата пусна на пазара нов клип ...

......... грандиозен, браво на целия екип!", "Трябва да се радваме че Галена прави различна музика!", са само част от похвалите, които летят от всички страни към изпълнителката. Песента "Феноменален" имаше премиера на живо в Благоевград по време на клубно участие на певицата. Публиката я възнагради с бурни аплодисменти, писа "България Днес".


Десет процента от мъжете и седем процента от жените не

Десет процента от мъжете и седем процента от жените не ...

......... с висше образование. Основния фактор за увеличаването на броя на потенциалните сексуални маниаци експертите свързват с масовото разпространение на порнографско съдържание в интернет и с отсъствието на табута по сексуалните въпроси в обществото. В изследването на американския екип са взели участие 2325 души на възраст между 18 и 25 години.


Асоциации за защита на животните приветстваха Жан Пол Готие, който

Асоциации за защита на животните приветстваха Жан Пол Готие, който ...

......... брандове. Фондацията "Бардо" припомни, че поставя на разглеждане този въпрос от 12 години. През месец март американските брандове "Дона Каран" и "Дона Каран Ню Йорк" се присъединиха към редица отказали се от използването на кожи модни къщи и брандове, сред които "Гучи", "Версаче", "Фурла", "Майкъл Корс", "Армани" и "Хуго Бос".


Над 200 вещи, принадлежали на Франк и Барбара Синатра, от

Над 200 вещи, принадлежали на Франк и Барбара Синатра, от ...

......... бе отличен с награда "Оскар", и за "Бандата на Оушън" (1960) на режисьора Луис Майлстоун, също ще бъдат предложени за продажба. Сред лотовете ще са и картини, подписани писма и лични аксесоари. Част от приходите от търга ще бъдат предоставени на Детския център на Барбара Синатра в Ранчо Мираж, Калифорния.


Луната e в знак Козирог до 17:46ч. Мислите на хората

Луната e в знак Козирог до 17:46ч. Мислите на хората ...

......... поддавайте на провокации и отбягвайте изкушенията и съблазните през деня. Откажете се от всички важни дела. Да не се започва нищо ново. Проявете внимание и загриженост към близките си. С благодарност приемайте всяка помощ. Ден за отработване на негативната карма, за решение на минали проблеми. Добре е за уединение, медитации.


Изложба на италианския фотограф Андреа Салваи показва в Габрово карнавалните

Изложба на италианския фотограф Андреа Салваи показва в Габрово карнавалните ...

......... създават участниците в шествието. През 80-те години навлизат нови маски и карнавални персонажи, сред които са образът на бразилската певица Кармен Миранда и образи на други филмови и театрални звезди. Фотографската изложба на Андреа Салваи може да бъде видяна в Музея на хумора и сатирата до 30 юни 2019 година.


35-годишен японец сключи брак с холограма на 16-годишна поп звезда.

35-годишен японец сключи брак с холограма на 16-годишна поп звезда. ...

......... халка. Акихико иска да бъде признат за "сексуално малцинство" - мъже, които не могат да си представят да се срещат с жена от плът и кръв. Все повече мъже в Япония решават да прекарат живота си сами - едни на всеки четирима японци решава да не споделя живота с жена.


Британски диетолози съставиха списък с хранителните продукти, чиято консумация не

Британски диетолози съставиха списък с хранителните продукти, чиято консумация не ...

......... също супа мисо, сушено манго, авокадо, яйца, кашу, ръжени крекери, задушено месо, сос къри, шоколад, зелена салата. Специалистите отбелязват, че при спазване на балансирана диета, свързана с ежедневна консумация на определени продукти, организмът възвръща способността си да се самопречиства и саморегулира, подобрява се кръвоснабдяването на мозъка и се усилва метаболизмът.


Любителите на късните вечери и на похапването посред нощ са

Любителите на късните вечери и на похапването посред нощ са ...

......... 76 години. Любителите на късните вечери се оказали с 19 процента по-висок риск от развитие на преддиабетни състояния и с 23 процента по-висок риск от хипертония. Американските кардиолози съветват да заменим с ядки всички нездравословни храни. Тяхната редовна консумация предотвратява трупането на излишни килограми и подобрява състоянието на сърдечносъдовата система.


Арабската пустиня цъфна. Заради рекордните валежи в Близкия и Среден

Арабската пустиня цъфна. Заради рекордните валежи в Близкия и Среден ...

......... край град Рафа в Саудитска Арабия са покрити с лилави цветя и зелена трева. Снимките на удивителния цветен феномен станаха хит в социалните мрежи. Meanwhile purple flowers and green grass blanket desert in Saudi Arabia #flowers #desert #SaudiArabia #nature https://t.co/gnBFHEcNCP via @Strange_Sounds pic.twitter.com/J79KebBsya — Strange Sounds (@Strange_Sounds) November 9, 2018


Дамите, които носят фланелките на партньора си, напоени с неговата

Дамите, които носят фланелките на партньора си, напоени с неговата ...

......... кортизол и с по-ниски нива на стрес, в сравнение с останалите. А тези, помирисали уханието на непознат, били най-стресирани. Вестникът пише, че ако следващият път любимият каже на дамата си, че не е редно да носи неговите дрехи, тя спокойно може да го репликира, че това е полезно според науката.


Скорошни проучвания сочат, че диетата, включваща прясна риба, зеленчуци, зехтин,

Скорошни проучвания сочат, че диетата, включваща прясна риба, зеленчуци, зехтин, ...

......... подобрена когнитивна функция. Гуинет Потроу е един от най-големите привърженици на диетата. Нейният режим включва зеленчуци, морски дарове, зехтин и вино. Ако и вие решите да последвате нейния пример е необходимо поне за три месеца да ограничите приема на преработени храни, сладкиши, всичко запържено, червено месо, сирене, масло и маргарин.


Ранното коледно озвучаване в магазините е стресиращо, защото напомня за

Ранното коледно озвучаване в магазините е стресиращо, защото напомня за ...

......... много по-притеснени от обичайното. Стресът може да се прояви физически с главоболие, високо кръвно и болки в гърдите. Той увеличава риска от болести като диабет, астма, артрит, високо кръвно, или ги влошава. Освен това хормонът на стреса кортизол може да увеличи натрупванията на тлъстини в тялото и да предизвика напълняване.


Над 1600 книги ще постъпят до края на ноември във

Над 1600 книги ще постъпят до края на ноември във ...

......... английски, немски, френски и испански езици в помощ на чуждоезиковото обучение. В проекта са включени и други издания - албуми, картографски и нотни издания, нетрадиционни носители. Изпълнението на проекта ще приключи до 20 декември, като новонабавените издания ще бъдат на разположение на читателите в навечерието на Коледните и Новогодишните празници.