По данни на ООН около 1,3 млрд. тона храни се

По данни на ООН около 1,3 млрд. тона храни се ...

......... е да се излезе от офиса за обяд с колеги, особено в любим ресторант, но е най-добре да си носите храна от дома, смята Ла Манна. От остатъци, които не сте сложили в ястието, можете да си направите бульон – зеленчуци, олио или масло, любимите ви подправки – и готово.


Намаляването на скоростта на корабите може да има огромни ползи

Намаляването на скоростта на корабите може да има огромни ползи ...

......... Но те са отговорни и за значителен дял от глобалните вредни емисии заради изгореното гориво. Новото проучване, направено по поръчка на организациите „Морета в риск“ и „Транспорт и околна среда“, надгражда над съществуващо изследване, според които намаляването на скоростта на корабите е добра идея с цел намаляване на парниковите газове. 


Литва се оказва страната с най-високо потребление на алкохол на

Литва се оказва страната с най-високо потребление на алкохол на ...

......... – 11,1 л. Осма е Германия (10,8 л), девета – Португалия (10,7 л), а на десета позиция е Полша с 10,6 л. Умерените пиячи са с по-малък риск от деменция в сравнение с въздържателите Най-непиещи алкохол в ОИСР са Индонезия (0,3 л), Турция (1,4 л) и Израел с 2,6 л.


Специалисти асфалтират експериментално улица в британско село с материал с

Специалисти асфалтират експериментално улица в британско село с материал с ...

......... и топлина. Той е 200 пъти по-здрав от стоманата, по-проводим от медта и по-гъвкав от каучука. Затова възможните му приложения са много - в електрониката, биомедицинските устройства, за филтриране на вода, за слънчеви панели и батерии. Употребата му обаче се ограничава заради високата му цена в сравнение с други материали.


Британски лекари се грижат за най-малките новородени близначета, които са

Британски лекари се грижат за най-малките новородени близначета, които са ...

......... момченца са с хронично белодробно заболяване, но с времето ще го надраснат. Засега дишат кислород, но са си у дома. Джо вече тежи почти 5 кг, а Ашли - 3,6. Отскоро се усмихват. Само американските сестри Румайса и Хиба Рахман са били по-малки, когато са се родили през 2004 г.


Фирмата "Кю Кю Ей" пусна в продажба долно дамско бельо, затопляно с батерии,

Фирмата "Кю Кю Ей" пусна в продажба долно дамско бельо, затопляно с батерии, ...

......... на загряване според желания ефект и произвежда затопляне от 37 до 50 градуса по Целзий. Една от степените, генерираща топлина в рамките на 50 градуса, е предназначена за облекчаване на болезнената менструация (дисменореята). Новият продукт е предназначен единствено за пране на ръка. Изобретиха бельо, което може да се носи седмици без пранеМинистърът на културата Боил Банов връчи най-високото отличие „Златен век”

Министърът на културата Боил Банов връчи най-високото отличие „Златен век” ...

......... Минкин благодари за високото отличие и заяви, че приема наградата „Златен век“ – звезда и грамота и от името на всички български композитори и творци, „работещи на духовната нива на България”. „Наградата е и за всички онези хора, които всеки ден вдигат духа на нашия прекрасен народ”, допълни г-н Минкин.


Португалски биолози препоръчват никога да не наказваме непослушните кучета и

Португалски биолози препоръчват никога да не наказваме непослушните кучета и ...

......... от училища, залагащи на наказания и стряскане - например викане, удряне, дърпане на каишката. Животните са наблюдавани не само по време на дресировките, но и в домовете им. Когнитивната задача се е състояла в търсенето на купичка с любима храна. Спокойните кучета много по-бързо се насочвали към нея от стресираните.


Рейнджър се освободи от зъбите на крокодил в отдалечен район

Рейнджър се освободи от зъбите на крокодил в отдалечен район ...

......... Кеърнс. Състоянието на пострадалия е сериозно, но стабилно, съобщиха от болницата. Той има сериозни рани на двете ръце и на двата крака. "Няма много хора в Кеърнс, които да са имали такова вземане-даване с крокодил и да могат да разказват за това" - каза диспечерът на хеликоптерната служба Уорън Мартин.


Средновековна сграда, която вероятно е била синагога е разкрита при

Средновековна сграда, която вероятно е била синагога е разкрита при ...

......... да станат притегателно място за посетителите, поясни архитект Пламен Цанев. По думите му от години археологическите проучвания изпреварват планирането на социализацията на обекта, а за да бъде наваксан този процес са нужни поне 1,5 милиона лева годишно, за да бъде запазено и популяризирано богатото историческо наследство от Второто българско царство.


Горчивите храни и напитки присъстват неизменно в кулинарията, но ние

Горчивите храни и напитки присъстват неизменно в кулинарията, но ние ...

......... проантоцианидини и танини, които придават на виното си дълбок цвят и горчив вкус. Някои по-нови изследвания показват също, че червеното вино може да е полезно за червата ви. Едно малко проучване установи, че пиенето на чаша червено вино дневно в продължение на един месец увеличава броя на здравите чревни бактерии.Бял трюфел с тегло малко над 1 кг беше продаден

Бял трюфел с тегло малко над 1 кг беше продаден ...

......... на белия трюфел да се увеличи с 50 процента - от 250 евро на 373 евро за 100 гр, тази година тя съвсем не е рекордна. През 2012 г. тя беше 500 евро за 100 гр, а през 2017 г. - 450 евро за екземпляри със средно тегло 20 гр.


С виртуозно изпълнение на музика, пълна със слънце и енергия,

С виртуозно изпълнение на музика, пълна със слънце и енергия, ...

......... четири месеца преди събитието, а вечерта след концерта бяха изкупени новият му албум "Passion Flamenca" и автобиографичната му книга, като хората се подредиха на опашка, за да си вземат автограф от изпълнителя. Веднага след края на турнето си в България, прочутият цигулар пътува за Токио, където започват новите му гастроли.


Софийската филхармония с диригент Найден Тодоров представя най-доброто от музиката

Софийската филхармония с диригент Найден Тодоров представя най-доброто от музиката ...

......... Уолт Дисни, 21 пъти е номиниран за "Златен глобус" и 59 пъти - за Грами. Показаха първи трейлър от деветия филм от сагата "Междузвездни войни" Саундтракът на "Междузвездни войни" е определен от Американския конгрес за част от националното наследство и се смята за най-успешната филмова партитура на всички времена.  


Астро-аспекти На 11 ноември Слънце в съвпад с Меркурий в

Астро-аспекти На 11 ноември Слънце в съвпад с Меркурий в ...

......... за по-добри времена. Съвсем неочаквано ще намерите оригинални решения на стари проблеми. Вземайте решения само по онези въпроси, за които сте сигурни, че имате възможности, време и ресурси за решаване. Уикендът обещава да бъде позитивен и силно романтичен. Благоприятни дни – 11, 12, 16, 17 Бъдете внимателни – 13, 14, 15


Четири медала спечелиха състезателите на клуб Хоук - Банско на

Четири медала спечелиха състезателите на клуб Хоук - Банско на ...

......... Дарелов грабнаха златото в спаринга при  децата до 55 кг Марио Цветански - трето място спаринг юноши младша възраст до 55 кг Иван Сугарев - трето място спаринг юноши младша възраст до 60 кг Следващата изява на клуба е на 15-17 ноември в  словенския град Жрече. Да им пожелаем успех!След като милиони потребители в мрежата се възхитиха на кученцето

След като милиони потребители в мрежата се възхитиха на кученцето ...

......... как рибата плува към брега и си подава главата над водата. На главата й има две големи петна, наподобяващи човешки очни ябълки, две вертикални линии, приличащи на нос, и една хоризонтална, на мястото на устата. По-късно видеото беше разпространено и в социалните мрежи, където предизвика паника и страх сред много потребители.


Днес следобед любителите и професионалните астрономи ще могат да наблюдават

Днес следобед любителите и професионалните астрономи ще могат да наблюдават ...

......... нужен бинокъл или зрителна тръба с увеличение поне 15 пъти. Всички инструменти обаче трябва да са защитени със слънчеви филтри, намаляващи интензитета на слънчевата светлина до безопасни за човешките очи стойности. Следващото преминаване на Меркурий пред Слънцето ще бъде след 13 години – на 13 ноември 2032 г. преди обяд. 


Луната е в земният знак Телец от 01:19ч до 10:47ч

Луната е в земният знак Телец от 01:19ч до 10:47ч ...

......... и подаръци от съдбата, в който можете да молите и да получавате помощ от Висшите сили, особено ако е свързано с увеличаване на благосъстоянието. Днес даже най-простите и обикновени молби достигат до Небесата. Не си отказвайте нищо в този ден. По-важни аспекти през деня Слънце съвпад с Меркурий в 17:23ч


Българска книга полита в Космоса. Тя ще бъде изстреляна с

Българска книга полита в Космоса. Тя ще бъде изстреляна с ...

......... комети на базата на една мисия, наречена "Сохо". ,,За такива случаи съм разказал в своята книга. Много хора пък не си дават сметка, че снимките от повърхността на Марс, се публикуват от марсоходите в реално време в сайтове на НАСА. Идеята за пращане на предмети в Космоса е символична", обясни той.


Фестивал „Цветовете на улицата“ с атрактивни и нетрадиционни методи на

Фестивал „Цветовете на улицата“ с атрактивни и нетрадиционни методи на ...

......... от Министерството на регионалното развитие и благоустройството програма за трансгранично сътрудничество между България и Турция е с общ бюджет малко над 29,6 млн. евро и подкрепя изпълнението на проекти в областта на околната среда и туризма. До момента по нея са финансирани 77 проекта на обща стойност 20,7 млн. евро.


Луната е в огненият знак Овен до 01:19ч на 11

Луната е в огненият знак Овен до 01:19ч на 11 ...

......... Днес не трябва да се убиват животни, даже насекоми. Не трябва да изричате лъжи. Да не се късат цветя и да не се подаряват откъснати. По-важни аспекти през деня Меркурий секстил Плутон – 04:13ч Луна квадратура Плутон – 07:38ч Луна опозиция на Марс – 13:59ч Луна тригон Юпитер – 16:02ч


Светлозар Игов е носителят на награда "Перото" за цялостен принос,

Светлозар Игов е носителят на награда "Перото" за цялостен принос, ...

......... писатели. Радостен съм, че литературният клуб "Перото" продължава традицията си на стабилност да подкрепя литературата и нейните автори и преводачи". С тези думи българският литературен историк, критик, поет, писател и преводач прие наградата си за цялостен принос за 2019 г. Статуетките, получени от лауреатите, са на скулптора проф. Емил Попов.


Четири заглавия, подходящи да деца между 9 и 13 години,

Четири заглавия, подходящи да деца между 9 и 13 години, ...

......... най-талантливите сред децата ще бъдат отличени с детски "Оскар"-и. За да се борят за отличието, малчуганите трябва да представят кратки игрални и анимирани филми, измислени, заснети, изиграни и режисирани от тях самите. Организаторите отправят и друго предизвикателство към децата, добавяйки категорията "Гледай", вдъхновена от слогана на фестивала тази година.  


Луната е в огненият знак Овен до 01:19ч на 11

Луната е в огненият знак Овен до 01:19ч на 11 ...

......... или да отнеме много усилия. Смята се за ден на разгула на тъмните сили, затова е необходимо да се прояви повече бдителност и предпазливост във всяко действие. За мнозина труден и критичен ден, в който ще бъдат подложени на проверка  силата на собствената им вяра, на  съвестта и жизнените принципи.


Пласидо Доминго няма да пее на специалния концерт преди олимпиадата

Пласидо Доминго няма да пее на специалния концерт преди олимпиадата ...

......... да покаже симбиозата между класическата опера и традиционния японски театър кабуки, предава БНТ. Отказват да връчат мексиканска музикална награда на Пласидо Доминго През лятото девет жени обвиниха Пласидо Доминго в сексуални посегателства. През септември още 11 дами заявиха, че певецът се е държал непристойно с тях. Доминго категорично отрича обвиненията.


Планетата Меркурий ще устрои рядко небесно шоу следващата седмица, като

Планетата Меркурий ще устрои рядко небесно шоу следващата седмица, като ...

......... предвид неговия диаметър, 4 800 километра, и този на Слънцето - 1,4 милиона километра. Малката планета ще премине по диагонал в понеделник пред нашата звезда, отляво надясно. Въпреки че придвижването й може да ни се стори бавно, тя ще все пак ще лети със скорост 241 000 километра в час.


Оригинална партитура с менуети, написана от Волфганг Амадеус Моцарт, когато

Оригинална партитура с менуети, написана от Волфганг Амадеус Моцарт, когато ...

......... по музикалните ръкописи в "Сотбис" Саймън Магуайър, като допълни: „Моцарт пишел първи версии, без впоследствие да ги преработва, за разлика от Бетовен." Партитурата е била съхранявана от сестрата на композитора Мария Ана преди да попадне в голямата колекция на писателя Стефан Цвайг. По-късно става собственост на швейцарския библиофил Жан-Франсоа Шапониер.


Учените разработиха техника за производство на изкуствен рог от носорог,

Учените разработиха техника за производство на изкуствен рог от носорог, ...

......... за компресиране и оформяне на конска коса по начин, който изглежда и се усеща подобно на този на истинския рог. Благотворителната организация за опазване на носорозите Save Rhino International смята, че е по-важно да се съсредоточим върху мерките за борба с бракониерството и опитите за намаляване на потребителското търсене.  


Астронавтите на борда на Международната космическа станция (МКС) получиха 12

Астронавтите на борда на Международната космическа станция (МКС) получиха 12 ...

......... отлежали на Земята. Каквото остане от 12-те бутилки, ще бъде подарено на спонсорите на експеримента, поясниха учените. Експериментът се провежда от компанията „Спейс карго ънлимитед“ и е част от общо шест планирани мисии през следващите три години. Целта е да се изследват възможностите за развитието на агрикултури в космическа среда.


На какво се дължи удоволствието от слушането на музика? На

На какво се дължи удоволствието от слушането на музика? На ...

......... повече или по-малко нежелани спомени. Дали получените резултати ще помогнат на композитор да открие магическата формула за създаване на хит? "Те може да са от полза за бъдещи изследвания, но няма да са достатъчни за създаване на популярна песен", отбеляза Чунг. Резултатите от изследването са публикувани в сп. "Кърънт байолъджи".


Популярност в мрежата набира видеоклип, който показва как домашна котка

Популярност в мрежата набира видеоклип, който показва как домашна котка ...

......... него, скача на гърба на бебето, след което блокира пътя му надолу. Благодарение на това детето губи интерес към стълбите и се връща в центъра на стаята. Cat blocks and prevents a baby from crawling to a fatal fall down some stairs pic.twitter.com/R5EksB6PTE — Viral Videos (@ViralVideos4you) November 7, 2019


Конфискувани пари с престъпен произход се инвестират в защита на

Конфискувани пари с престъпен произход се инвестират в защита на ...

......... червена каня, сокол скитник и малък ястреб продължават да бъдат убивани. Често те стават жертва на отрова, поставена за лисици, което е незаконно. Но соколи и ястреби често умишлено са мишена на стрелци. Убиването на грабливи птици е престъпление, а наказанието за него може да включи затвор и солени глоби. 


Анализът на 127 човешки генома въз основа на открити в

Анализът на 127 човешки генома въз основа на открити в ...

......... разпадането на Римската империя. От Средновековието римляните отново напомнят останалите европейци. "Някои хора може би си мислят, че днешната миграция е нов феномен - каза Джонатан Причард от Станфордския университет. - Древната ДНК обаче показа, че смесване на хора се наблюдава отдавна." Резултатите от изследването са публикувани в сп. "Сайънс".


Необичайно топлото за сезона време накара цветята на много полянки

Необичайно топлото за сезона време накара цветята на много полянки ...

......... минзухари са зимоустоичиви. През лятото спят и чак през есента започват да се развиват. Лилавите минзухари, известни като кърпикожух нямат листа, за разлика от жълтите, които имат. Интересно е, че през пролетта лилавите минзухари образуват кутийка със семена, но за съжаление те могат да поникнат чак след 5 години.  


Жените не само са по-добри шофьори от мъжете, но са

Жените не само са по-добри шофьори от мъжете, но са ...

......... в Англия и Уелс са се явили на изпити за придобиване на шофьорска книжка. От тях 55 на сто са се провалили, като жените са 31 процента, а мъжете - 24 процента. От първия път книжка са взели 9 процента от представителките на нежния пол и 11 процента от мъжете.


Пищната моделка Ашли Греъм разкри, че ще има момче, съобщиха

Пищната моделка Ашли Греъм разкри, че ще има момче, съобщиха ...

......... се появи на бял свят през януари. Греъм сподели още, че се чувства добре, макар и "много бременна". Вижте тази публикация в Instagram. It’s a ... @theellenshow Публикация, споделена от A S H L E Y G R A H A M (@ashleygraham) на Ное 7, 2019 в 10:59 PST


За да си силен и смислен медиатор на сцената е

За да си силен и смислен медиатор на сцената е ...

......... актриса на свободна практика. В работата си обича да е провокатор. Определяна е като скандална и екстремна. Последната ѝ роля в киното е в международно награждавания филм на Надежда Косева - "Ирина", а в театъра е режисьор и актриса в спектакъла по текстове на Валери Петров - "Театър, любов моя!".


Луната се движи на празен ход в знак Риби от

Луната се движи на празен ход в знак Риби от ...

......... се отпуснете и се оставете на потока на живота. Трябва колкото може повече да се радвате на деня, на малките неща, на живота, а не да се уединявате и да се предавате на унинието. Време за покаяние, но и за любов. Денят е подходящ за благородни начинания.      


Известната картина на ренесансовия художник Леонардо да Винчи „Мона Лиза“

Известната картина на ренесансовия художник Леонардо да Винчи „Мона Лиза“ ...

......... HTC Виктория Чанг. Виртуалната история е с продължителност седем минути, в които всеки ще разбере за техниките, използвани от Да Винчи, както и повече от биографията на Лиза дел Джокондо – моделът за картината. Изложбата с творби на Леонардо да Винчи ще бъде в Лувъра до 20 февуари 2020 г.Нечувана досега песен на покойния певец Джордж Майкъл ще бъде

Нечувана досега песен на покойния певец Джордж Майкъл ще бъде ...

......... нея. „Когато получиш песен, която никой никога не е чувал, няма да използваш само 15 секунди от нея“, коментира Фейг. Близките на Джордж Майкъл също са благодарни. „Това парче е подарък за всички през този коледен сезон и се надяваме да ви донесе много щастие“, пишат те в официално съобщение.


Откритие с българско участие е напът да промени утвърдените представи

Откритие с българско участие е напът да промени утвърдените представи ...

......... важна Европа за началото и предначалото на човешката еволюция”, смята Спасов. „Тези фосили показват, че европейските предшественици на африканските човекоподобни маймуни и човека  се отличават  от днешните горила и шимпанзе и ни позволяват да разберем от кой момент нататък започва дивергенцията на африканските човекоподобни маймуни и човека“, отбелязва Дейвид Бигън.


Котка прекъсна мача на нюйоркския футболен отбор „Джайънтс”, като излезе

Котка прекъсна мача на нюйоркския футболен отбор „Джайънтс”, като излезе ...

......... на терена и се смеси с играчите, предава БТВ. Зрителите устроиха множество „капани” за неканения гост, а групи за защита на животните помогна той да бъде заловен. Котката предизвика кратко забавяне на мача във второто полувреме и нанесе неволна вреда на „Гигантите”, които в крайна сметка загубиха мача. 6  


Това може да прозвучи като научна фантастика, но след няколко

Това може да прозвучи като научна фантастика, но след няколко ...

......... грозде." След като се сгъсти, течността се изпарява и остава фин прах с около 65-процентно съдържание на протеини и с мирис на пшенично брашно. "Има голямо безпокойство във връзка с климата - отбеляза Вайника. - Хората търсят решения и са радостни, когато виждат компании като нашата, а това е окуражаващо."


Парад от 596 кайт сърфисти постави световен Гинес рекорд в

Парад от 596 кайт сърфисти постави световен Гинес рекорд в ...

......... им бъде признат рекордът. Те плаваха плътно един до друг. В рекордното шествие стартираха 640 кайт сърфисти, но само 596 от тях успяха да завършат докрай рекорда. С това си постижение бразилците подобряват предишното върхово Гинес постижение в дисциплината, поставено през 2016 година на английския остров Хейлинг с 423-ма участници.


Рапърът Ти Ай настоявал 18-годишната му дъщеря да получи "сертификат

Рапърът Ти Ай настоявал 18-годишната му дъщеря да получи "сертификат ...

......... Нетфликс "Rhythm + Flow" заедно с рапърката Карди Би и Чанс дъ Рапър. През 2009 г. бе пъхнат зад решетките, защото се опитал да купи незаконно автоматично оръжие от трафиканти, които в действителност били федерални агенти под прикритие. Две години по-късно отново бе отведен в затвора за притежание на дрога.


Човешкият мозък така е програмиран, че допуска без проблем лъжите

Човешкият мозък така е програмиран, че допуска без проблем лъжите ...

......... съпровод от еротични изображения, при другата - не. Тези от участниците , които били "облъчени" сексуално, бързали да се съгласят с мнението на събеседника, въпреки че въобще не споделяли възгледите му. При друг експеримент при появата на атрактивен събеседник, участниците подавали невярна информация за броя на предишните си сексуални партньори.


Мексикански антрополози оповестиха, че са открили два рова, които са

Мексикански антрополози оповестиха, че са открили два рова, които са ...

......... В двата рова, дълбоки 1,70 метра и с диаметър 25 метра, са открити около 800 кости от 14 мамута. От института отбелязаха, че става въпрос за най-голямата подобна находка, откривана някога в страната. Специалистите смятат, че най-малко 5 стада мамути са живеели в района заедно с хора, бизони и други видове животни.


Подводно вулканично изригване на архипелага Тонга е потопило остров и е

Подводно вулканично изригване на архипелага Тонга е потопило остров и е ...

......... 107 000 жители и 170 острова, разпръснати на 700 квадратни километра. Страната е сред 20-те най-рискови откъм природни бедствия държави в света, според данни на ООН. Тонга се намира на 2000 километра североизточно от Нова Зеландия и на 650 километра източно от Фиджи. Редовно на Тонга има земетресения и вулканична активност.


Луната в съвпад с Нептун в знак Риби - Преобладава

Луната в съвпад с Нептун в знак Риби - Преобладава ...

......... в този ден да се прави свободен избор на пътя. Могат да станат внезапни промени в живота. Например да предприемете пътуване, без да сте го планували или да направите спонтанно нова прическа. Днес живейте по интуиция, вслушвайте се във вътрешния си глас. Денят благоприятства освобождаването от всичко старо и ненужно.


Чорапи, носени от Майкъл Джексън, ще бъдат изложени на търг

Чорапи, носени от Майкъл Джексън, ще бъдат изложени на търг ...

......... време на турнето "Victory Tour” Очаква се за тях да бъдат платени над 1 милион долара. На търга ще бъдат изложени също оригинални златни и платинени награди, получени от Джако за "Thriller", "Dangerous", "Bad", "This Is It" и "Off the Wall". Наддаването ще се състои от 13 до 22 ноември.


Актьорът Матю Макконъхи осъмна с личен профил в Инстаграм. Дебютът

Актьорът Матю Макконъхи осъмна с личен профил в Инстаграм. Дебютът ...

......... Затова се вълнувам.“, уточни той. За 24 часа Матю събра около 800 000 последователи, предава Монитор.         View this post on Instagram                   officially mcconaughey A post shared by Matthew McConaughey (@officiallymcconaughey) on Nov 4, 2019 at 8:00am PST


Старовремски кораб, заседнал до Ниагарския водопад от столетие, се приближава

Старовремски кораб, заседнал до Ниагарския водопад от столетие, се приближава ...

......... се откъснал от теглещия го плавателен съд. На 1 ноември се е виждала само едната страна на кораба. Вчера той се е преобърнал и приближил към водопада. Канадските власти наблюдават бъдещото движение на плавателния съд, а падане във водопада според тях може да се случи след дни или след месеци.


Куриозна ситуация в САЩ. Мечка заседна в контейнер за боклук

Куриозна ситуация в САЩ. Мечка заседна в контейнер за боклук ...

......... било стар познайник на служителите на реда. Те дори му дали името „Т-шърт” заради бялото петно, което имало на гърдите. При последната им среща „Т-шърт” бил заклещен в уличен контейнер за боклук и не можел да излезе сам. На помощ му се притекъл служител на шерифската служба в западния щат.


Изпитвате ли спешна необходимост от подобряване на любовния живот? Ако

Изпитвате ли спешна необходимост от подобряване на любовния живот? Ако ...

......... играе съществена роля за подобряване на кръвообращението в областта на половите органи. Витамин В3 помага за намаляване на умората. Стресът от своя страна може да се окаже една от водещите психологически причини за понижено либидо при жените. От полза за справяне с проблема са билки като сибирски женшен и родиола


Двойка щъркели остана да зимува на язовира край село Богданци,

Двойка щъркели остана да зимува на язовира край село Богданци, ...

......... и сега не иска да отлети на юг. Местните хора смятат, че птиците вече са възрастни и няма да могат да стигнат до топлите страни. Йорданка Бозаджиева сподели още, че ще ходи да наглежда щъркелите, като призовава хората от селото да се грижат за тях през зимата, когато замръзне язовирът.


Ирландският актьор Колин Фарел може да изиграе Пингвина, един от

Ирландският актьор Колин Фарел може да изиграе Пингвина, един от ...

......... Ролята на иконома на Батман Алфред отново е запазена за англичанин – Анди Съркис, познат от множество филми, сред които "Властелинът на пръстените", в който е Ам-гъл. Режисьор на новия "Батман" е Мат Рийвс ("Чудовищно", "Пусни ме да вляза", "Войната на планетата на маймуните" и "Зората на планетата на маймуните"), отбелязва БНР.


Новозеландецът Стив Мороу реши да спаси кокошка и я купи

Новозеландецът Стив Мороу реши да спаси кокошка и я купи ...

......... да търси нов дом на кокошките - свързал се е с приюти, за да интервюират кандидатите и птиците да отидат в безопасни домове. Намерил е нов дом на повече от 700 от кокошките. Той обещава "да не разочарова" останалите, дори ако се наложи да отиде да ги храни на място.


Актьорът Рон Пърлман подаде документи за развод със съпругата си

Актьорът Рон Пърлман подаде документи за развод със съпругата си ...

......... Според документите за развода, двамата са се разделили на 10 май. Актьорът е посочил в документите, че ако това бъде поискано, ще плаща издръжка на Опал Стоун, която е дизайнер на бижута. Детски издръжки не са необходими, защото синът и дъщеря им са възрастни. Рон Пърлман е на 69 години.


Актрисата Нина Добрев се е разделила с приятеля си, режисьора

Актрисата Нина Добрев се е разделила с приятеля си, режисьора ...

......... 30-годишната Нина Добрев не са сигурни какво точно се е случило помежду им, тъй като актрисата не е споменавала за раздялата им, казва друг източник, цитиран от И! Нюз. Нина Добрев преди имаше връзки с актьорите Глен Пауъл и Иън Сомърхолдър, с когото си партнираше в сериала "Дневниците на вампира".


Продължението на излезлия преди пет години "Господарка на злото 2"

Продължението на излезлия преди пет години "Господарка на злото 2" ...

......... десет са други две премиери от миналия уикенд. "Пет е съвършеното число", създаден по комиксите на Игор Тувери-Игорт, който е гледан от 918 зрители и има 7 750 лева приходи. Испанският "Танц" за цикъла на живота и борбата за оцеляване е гледан от 91 зрители и има 662 лева приходи. 


Днес ще ни оказва влияние през по-голямата част от деня

Днес ще ни оказва влияние през по-голямата част от деня ...

......... ви отношения! След 14:55ч можете да се подстригвате, а ако не сте имали такива намерения, то подрежете косата си поне на милиметър. Това ще освободи излишната негативна енергия. 21 слънчев ден - Денят носи силна енергия. Свързан е с вечния и безкраен кръговрат на природата. Много мощен, в същото време


Гробница от древноримската епоха за пръв път бе открита в

Гробница от древноримската епоха за пръв път бе открита в ...

......... води към камера от варовик. В камерата е открита каменна плоча с гравирани върху нея древногръцки надписи и изображения на три божества - покровителя на мъртвите Сокар, "суверена на времето" Тот, който според древните вярвания записвал рождените дати и датите на смъртта на хората, и бога на погребалните ритуали Анубис.


4,1 милиарда души използват интернет, което е четири пъти повече

4,1 милиарда души използват интернет, което е четири пъти повече ...

......... че 54 процента от световното население използва глобалната мрежа. В доклада се предупреждава, че разликата между мъжете и жените, използващи интернет, се увеличава в Африка, арабските страни и Азиатско-тихоокеанския регион. Това разделение се дължи основно на по-големия брой мъже, притежаващи мобилни телефони, превърнали се в ключови инструменти за интернет сърфиране.


Тазгодишният месец октомври е най-топлият в света, откакто европейската служба

Тазгодишният месец октомври е най-топлият в света, откакто европейската служба ...

......... месец юни бе най-топлият в историята на наблюденията, а тазгодишният юли постави абсолютен рекорд за най-топъл месец, регистриран някога. Тазгодишният август бе на второ място сред най-топлите месеци август, а тазгодишният септември бе най-топлият сред месеците сепетември, откакто са започнали наблюденията. Последните 4 години са най-топлите, регистрирани някога в света.


След 42 години в Космоса и почти 18 милиарда изминати

След 42 години в Космоса и почти 18 милиарда изминати ...

......... по-ниска. Резултатите показват също, че хелиосферата е симетрична, поне в двете точки, пресечени от "Вояджър 2" през 2018 г. и от "Вояджър 1" през 2012 г. Сондите "Вояджър" са изстреляни през 1977 г., за да изследват Юпитер, Сатурн, Уран и Нептун. След приключването на тази мисия те продължават да работят.


Туристка оцеляла два дни в гумена лодка, носена от вълните

Туристка оцеляла два дни в гумена лодка, носена от вълните ...

......... лодката името на майка си и данни за контакт с нея, опасявайки се, че може да не оцелее. След като бреговата охрана я намерила, Стейн била откарана в болница с измръзване и дехидратация. Когато я спасили, тя се обадила на майка си и казала: "Остана ми само един бонбон, мамо!"


Рускиня беше заловена от митничари в Далечния Изток в опит

Рускиня беше заловена от митничари в Далечния Изток в опит ...

......... метален детектор в нарушителката били открити осем кюлчета злато с общо тегло 1 863 грама. Те били прикрепени към подметките й с лепяща лента. Стойността на кюлчетата, излети по занаятчийски начин, надвишавала 70 900 евро. Задържаната от митническите власти рускиня заяви, че е пренасяла златото по поръчка на китайски гражданин.


Имате ли чувството, че половинката не ви слуша? Случвало ли

Имате ли чувството, че половинката не ви слуша? Случвало ли ...

......... за загуба на слуха. Ако остане неразрешен, проблемът може да доведе до изолация и депресия, а съществуват свидетелства и за връзката му с деменция", казва аудиоложката Киран Саимби. Над половината от участниците в допитването споделят опасенията си, че "избирателното изслушване" от страна на партньорите им произтича от затруднения със слуха.