В деня на професионалния си празник – 5 юли, полицаи, пожарникари и

В деня на професионалния си празник – 5 юли, полицаи, пожарникари и ...

......... надзирателите са категорични, че днешната им акция пред Министерски съвет не е само в подкрепа на униформените, а за всички държавни служители, "които са на този хал". Окончателното искане на демонстрантите е 2,50 лева на час заплащане на нощния труд, но са склонни и на сума от 1 лев като първа стъпка. 


Два протеста бяха обявени за тази вечер веднага след новината,

Два протеста бяха обявени за тази вечер веднага след новината, ...

......... други неща. Ако сме хора, всяка вечер ще почнем пак да се събираме при Министерския съвет от шест и половина. Идвайте и споделяйте, призова Глишев. Художникът и природозащитник Владо Руменов пък свика демонстрация пред сградата на БНТ в 18:00. Събитието бе обявено във фейсбук и е озаглавено "КОЙшлуков, вън от БНТ!"


Протест за размера на възнаграждението за нощен труд готвят синдикалните

Протест за размера на възнаграждението за нощен труд готвят синдикалните ...

......... минималната работна заплата, достигайки размер от 2,80 лева на час. Полицаите са недоволни и че единствено за служителите на вътрешното ведомство няма приравняване на парите от нощен към дневен труд. Това би позволило възнаграждението им да формира и изплаща според определен коефициент, както е например при граничните полицаи, допълва БГНЕС.


Протестът срещу презастрояването по българското Черноморие и заграбването на дюните блокира за

Протестът срещу презастрояването по българското Черноморие и заграбването на дюните блокира за ...

......... днес бяха окончателно одобрени от депутатите. Демонстрантите са на мнение, че приетите законови промени ще позволят презастрояването по българското Черноморие да продължи. "Искаме природа, не искаме бетон!" - скандираха протестиращите. Те настояват и за намесата на президента Румен Радев, за да не влязат в сила одобрените днес от НС промени в закона.


Около 100 души се събраха тази вечер на първия протест

Около 100 души се събраха тази вечер на първия протест ...

......... сред организаторите на протеста. С днешната акция започва протестната седмица под мотото "Море от бетон". "Бъдете в пълно бойно снаряжение, палатки, кърпи, шнорхели, плавници, чадъри, кофички с лопатки, пояси, слънцезащитни мазила, шатри и шезлонги, надуваеми дюшеци, джапанки и всякакви други плажни изненади. Рибарите да носят въдици!" - призовават участниците в протестите.


Днес в 16:20 ч. десетки млади хора се събраха пред

Днес в 16:20 ч. десетки млади хора се събраха пред ...

......... на акция под надслов ``Свобода за конопа``. Трима души са задържани за пушене на марихуана по време на акцията. Участниците в ``Свобода за конопа`` заявиха, че "не смятат себе си за престъпници и им писна да бъдат преследвани за една цигара трева." Събитието е неформално и е организирано в социалните мрежи.За втора вечер стотици габровци излязоха на протест в центъра

За втора вечер стотици габровци излязоха на протест в центъра ...

......... като трима роми пребиха продавач в супермаркет, който им направил забележка. Освирквания и викове "Оставка" посрещнаха вицепремиера Томислав Дончев и кмета Таня Христова, след като двамата се появиха на площад "Възраждане", за да преговарят с демонстрантите. В Габрово и тази нощ остава в сила засиленото присъствие на полиция и жандармерия. Очаквайте подробности.


Четирима души са арестувани тази вечер на протеста, организиран от

Четирима души са арестувани тази вечер на протеста, организиран от ...

......... Сотир Цацаров. Повече така не може! - заяви лидерът на БОЕЦ Георги Георгиев пред събралите се около 50 протестиращи. Събралите се издигнаха плакати с надписи: "Има кой да ви накаже!", "БОЕЦ срещу мафията", "Оставка веднага на главния Конпир Пламен Георгиев!". На земята те подредиха карикатури с лика на Пламен Георгиев.


С около 50 души започна протестът, организиран от гражданско сдружение

С около 50 души започна протестът, организиран от гражданско сдружение ...

......... на "Младост" Десислава Иванчева и бившата й заместничка - Биляна Петрова, които са под домашен арест по обвинение за подкуп. Хората подредиха на земята карикатури с лика на Пламен Георгиев. Снимки: Анелия Георгиева "Чакаме за среща с премиера. Протестът ще продължи до 19 часа", обясни лидерът на БОЕЦ Георги Георгиев.


Стотина души се събраха днес следобед на протест пред

Стотина души се събраха днес следобед на протест пред "Дондуков" ...

......... много лесно българските граждани могат да направят аналогия с положението в България, което също до известна степен се дължи на действията на правителството. „Да вземем като пример само нашата миграционна криза. Нека направим сравнение с Венецуела при 32 млн. население, колко българи са напуснали страната, спрямо нашето население“, каза още президентът.


Стотици излязоха пред Министерския съвет тази вечер на протест с

Стотици излязоха пред Министерския съвет тази вечер на протест с ...

......... трябва да подадат оставки. Към момента строителството на "Арапя" и "Алепу" е спряно от контролните органи, но само временно. Днес директорът на Регионалната дирекция по горите в Бургас инж. Станимир Божанов заяви, че частните собственици край къмпинг "Арапя" имат право да изсичат дърветата от боровата гора, които попадат в имотите им.Роми протестираха пред сградата на Министерския съвет с искане за

Роми протестираха пред сградата на Министерския съвет с искане за ...

......... за оставка на Каракачанов, която до момента е подкрепена от над 1100 души.  По-рано днес вицепремиерът обяви по повод недоволството, че всеки има право да протестира.  Той допълни, че е добре всички организации, усвоявали огромни пари за ромска интеграция е добре да отчетат колко пари са получили и за какво са ги изразходвали.


Бивши и настоящи военнослужещи от цялата страна от Специалните сили

Бивши и настоящи военнослужещи от цялата страна от Специалните сили ...

......... свързана с 68-ма бригада "Специални сили". Той призова местните да намерят сили и да продължат да живеят в спокойствие и разбирателство. Ние не сме тук, за да подстрекаваме към етническо напрежение, каза още Шивиков. По думите му проблемът с този етнос се неглижира и ромите се използват само като гласоподаватели. 


Българските превозвачи излизат на протест в Брюксел пред Европейския парламент

Българските превозвачи излизат на протест в Брюксел пред Европейския парламент ...

......... бъдат разположени и на площад „Сенкантенер“. Гласуването на спорните точки ще е около 11 часа българско време. Министърът на транспорта Росен Желязков, който от вчера е в Брюксел и днес ще участва в заседанието на транспортната комисия, е на мнение, че би могло да отпадне изискването за връщането на камионите.


Националното сдружение на търговците и превозвачите на горива започва протест

Националното сдружение на търговците и превозвачите на горива започва протест ...

......... За дистрибуцията на газ в бутилки обезпечението е 100 000 лв. Уставният капитал на фирма, искаща да търгува с горива на едро, трябва да е 1 млн. лв. Първоначалното предложение бе той да е 3 млн. Изискването за търговците на дребно е внесен капитал не по-малък от 20 хил. лева.


Протестиращи граждани се опитаха да нахлуят в сградата на КЕВР,

Протестиращи граждани се опитаха да нахлуят в сградата на КЕВР, ...

......... парното! И за въздуха ли ще плащаме?". Днес енергийният регулатор ще определи с колко да скочи водата, предоставяна от 27 ВиК дружества в страната. Разчетите на регулатора сочат, че цените на ВиК услугите трябва да се повишат с до 10 на сто, а скокът на природния газ да е с около 3,5%.Жители на Варна излязоха на протест срещу намеренията 18-етажен небостъргач

Жители на Варна излязоха на протест срещу намеренията 18-етажен небостъргач ...

......... зеленина и паркове, а не високи сгради, които загрозяват облика и биха спрели морския бриз. На протеста дойде главният архитект на Варна Виктор Бузев. Той заяви, че в общината няма внесен проект за такава сграда, но имам ПУП, който може да се промени по искане на неправителствени организации, предаде БНР.


Граждани по халати организираха протестен флашмоб пред Централна баня в София,

Граждани по халати организираха протестен флашмоб пред Централна баня в София, ...

......... депозирали в общината становище, оборващо точките от доклада, внесен от зам.-кмета Тодор Чобанов. Това са „Спаси София“, „Термално-Нормално“, „ДОМА Арт“ и „Софийски дискусионен форум“, подкрепени от архитекти, общественици и граждани на София. Към тази позиция се присъединяват организациите „ИКОМОС“, "Трансформатори“ и „Гражданска инициатива за опазване на културно – историческото наследство“ (ГИОКИН).


Граждани по халати организираха протестен флашмоб пред Централна баня в София,

Граждани по халати организираха протестен флашмоб пред Централна баня в София, ...

......... депозирали в общината становище, оборващо точките от доклада, внесен от зам.-кмета Тодор Чобанов. Това са „Спаси София“, „Термално-Нормално“, „ДОМА Арт“ и „Софийски дискусионен форум“, подкрепени от архитекти, общественици и граждани на София. Към тази позиция се присъединяват организациите „ИКОМОС“, "Трансформатори“ и „Гражданска инициатива за опазване на културно – историческото наследство“ (ГИОКИН).


Протести срещу ниския стандарт на живот и високите цени на

Протести срещу ниския стандарт на живот и високите цени на ...

......... по-добър живот. По същото време на протест ще излязат и жителите на Троян и региона. В София ще се проведе молитвено шествие срещу промените в Закона за вероизповеданията. Протестът за свобода на вероизповеданията се организира от протестантски църкви в България. Шествието ще започне в 13.00 ч. от пл. „Народно събрание“.


Индустриалните федерации на КТ „Подкрепа“ организираха днес митинг-шествие в защита на производството

Индустриалните федерации на КТ „Подкрепа“ организираха днес митинг-шествие в защита на производството ...

......... гр. Раднево. Те настояха президентът и премиерът да застанат като един зад каузата и да я защитават с всички сили. По-рано днес автобус се запали на на 28-ия километър на автомагистрала „Тракия” в посока София. Пътниците са били служители на ТЕЦ "Марица Изток", които вероятно са пътували към протеста в столицата.


1200 миньори и енергетици от „Марица изток“ ще се включат в

1200 миньори и енергетици от „Марица изток“ ще се включат в ...

......... около 10 000 души, които работят в комплекса, а косвено – още 110 хил. в свързани индустрии. Освен рискове, свързани със сигурността на енергийните доставки, енергийната независимост и националната сигурност, новите емисионни стойности крият риск и от загуба на конкурентоспособност за икономиката, деиндустриализация и обезлюдяване на цели региони в страната.


Обявеното мащабно блокиране на столицата от протеста за цените на

Обявеното мащабно блокиране на столицата от протеста за цените на ...

......... много преди това. Проявата бе охранявана от засилена полицейска охрана. Преди датата на протеста в социалните мрежи се призоваваше в него да се включат много хора. Предвидено бе две автошествия - от "Люлин" и откъм "Интер експо център" да потеглят към центъра на града. Включиха се обаче много малко коли.


Няколкостотин души шестваха днес в централната част на столицата, включвайки

Няколкостотин души шестваха днес в централната част на столицата, включвайки ...

......... оковаване в белезници в съдебна зала, на път за болница. Това е недопустимо за цивилизована и правова европейска държава в 21 в. Нарушени са много европейски стандарти, много правила, свързани с правата на задържаните лица. Освен правото им на придвижване нищо друго не би трябвало да им бъде ограничено“, заяви Величков.


Протести ще блокират центъра на София днес.
От 12 ч. пред

Протести ще блокират центъра на София днес. От 12 ч. пред ...

......... Маджо, Маргините, Баретата, дори и Митьо Очите още не е в ареста; видни олигарси, разследвани по обвинения за тежки престъпления от години; обвинените за пране на пари от скандалната "Джи Пи груп"; обвинените и вече оправдани политици като Бисеров, Сидеров, Масларова, Цветанов... Списъкът е дълъг", се казва още в призива.


Протестиращите срещу цените на горивата горива затвориха прохода Прохода на Републиката,

Протестиращите срещу цените на горивата горива затвориха прохода Прохода на Републиката, ...

......... Демонстрантите успяха да спрат движението през прохода, въпреки засиленото полицейско присъствие. Заради очакваната блокада на територията на град Гурково бяха издигнати прегради. Няколко буса на жандармерията, над 15 патрулни автомобила и около 100 униформени участваха в изграждането на съоръжението. От няколко дни върви активна кампания във Фейсбук за пълна блокада на прохода "Хаинбоаз".


Над 300 души се присъединиха към протеста пред Европейския парламент

Над 300 души се присъединиха към протеста пред Европейския парламент ...

......... заплати, разказа Маджистрели. Недоволните говорели и за ширещата се корупция и  потъпкването на свободата на словото в България. Присъстваха българи, живеещи в Белгия, но също и в Люксембург, Холандия и Франция и други. Повечето присъстващи носеха надписи “Обичам България”, добави българката от Брюксел. За следващата неделя се планира нов протест.


Около 3500 протестиращи и 1780 автомобила са се включили в

Около 3500 протестиращи и 1780 автомобила са се включили в ...

......... освободени", обясни Терзийски. Най-голяма е била блокадата в района на ГКПП "Кулата", където сте стиган до напрежение между протестиращи и полиция. Жандармеристи изтикаха демонстрантите, за да освободят пътя.  Протести има и в този момент, но са вече значително по-малко интензивни.  По думите му трафикът от провинцията към София е сериозен. 


На много места в страната се провеждат протести с искане

На много места в страната се провеждат протести с искане ...

......... стигна до напрежение между протестиращи и полиция.  Част от автомагистрала Тракия в района на Ямбол беше затворена от протестиращи от областния град. Повече от три часа беше блокиран пътя към Граничен пункт „Лесово“.  Блокади имаше още на магистрала "Марица" и на главния път София - Варна в района на пътен възел Боаза. 


Протестиращите в София за оставка на правителството и смяна на

Протестиращите в София за оставка на правителството и смяна на ...

......... това протестиращите преминаха по бул. "Цар Освободител" до Орлов мост, където блокираха движението.  Към 16:30 ч. движението е възстановено. Демонстрантите се намират на пл. "Александър 1" до БНБ. Полицейското присъствие е засилено, но обстановката е спокойна  Очаква се към тях да се присъедини автошествие от цяла България и протестите да се обединят.


Полицията разпръсна протестиращи на ГКПП

Полицията разпръсна протестиращи на ГКПП "Кулата".  Жители на Петрич и ...

......... Напрежението остава високо. По първоначални данни няма пострадали.  Служители на реда са застанали пред протестиращите, за да не допуснат те да блокират отново пътя. Преди това се проведе автошествие, което обиколи по улиците на Петрич. Демонстрацията беше част от масовите протести в страната с искане за оставка на правителството и смяна на политическия модел.


Протестиращите в София за оставка на правителството и смяна на

Протестиращите в София за оставка на правителството и смяна на ...

......... обедини”, заяви един от протестиращите. Демонстрантите развяват български знамена и са вдигнали лозунг “Народа срещу партиите” и “Системата ни убива”. След това протестиращите преминаха по бул. "Цар Освободител" до Орлов мост, където блокираха движението.  Очаква се към тях да се присъедини автошествие от цяла България и протестите да се обединят.


Масови протести се провеждат в цялата страна, а основното им

Масови протести се провеждат в цялата страна, а основното им ...

......... действията да се включат и групи от община Сандански, както и близките населени места. В Бургас след 12 ч. протестиращи ще блокират един от входовете на града. Протестни действия има и в Ловеч, Ямбол и Сливен, съобщава бТВ. Ето кадри и от Монтана. И от Ямбол където недоволните затвориха пътя към ГКПП Лесново.


Протестите заради цените на горивата и социалната несправедливост продължават и

Протестите заради цените на горивата и социалната несправедливост продължават и ...

......... за втора поредна вечер. Близо 40 души се включиха в шествието с искане за по-ниски цени на горивата, по-висока минимални работна заплата и пенсия и намаляване на броя на народните представители. Протестът премина мирно, без блокиране на движението, съобщи агенция "Фокус".  Въпреки ниските температури, протести имаше още в Сливен, Русе и Пазарджик.


Протести се проведоха и тази вечер в редица градове в

Протести се проведоха и тази вечер в редица градове в ...

......... на управлението в полза на гражданите, повишаване на стандарта на живот, промяна на социалната политика, намаляване на броя на народните представители, увеличаване на минималната работна заплата и на пенсиите. Протестно автошествие премина по улиците на Сливен. Десетки изразиха недоволство от цените на горивата, данъците и ниския стандарт на живот в страната.


С радост и с хоро посрещнаха майките на деца с

С радост и с хоро посрещнаха майките на деца с ...

......... Симеонов обяви, че не е бил разбран и думите му са извадени от контекста. Той каза още, че протестът им се използва за политически цели.  Под политически натиск Симеонов половинчато се извини на майките, но те отказаха да приемат извинението му и се зарекоха да протестират, докато той не подаде оставка.


Десетки майки на деца с увреждания и подкрепящи ги граждани

Десетки майки на деца с увреждания и подкрепящи ги граждани ...

......... НФСБ на ул. "Георги Раковски" 134. Протестиращите заявиха, че са на улицата, за да защитят достойнство си, а всеки следващ политик и всяко следващо правителство да разбере, че трябва да се отнася с уважение към своите граждани. Очаква се към майките да се присъедини и протестът, провокиран от цените на горивата.


И тази вечер протестиращи блокираха пътни артерии, за да изразят

И тази вечер протестиращи блокираха пътни артерии, за да изразят ...

......... съберат пред сградата на общината, като настроенията са за блокиране на пътища. В Сливен пък протестиращи пред паметника на Хаджи Димитър в центъра на града обявиха, че митингът е за "цялостна промяна на системата". Те скандираха "Оставка" и "Мафия". Протести се провеждат още в Габрово, Стара Загора, Велико Търново и Бургас.


Протестите в страната продължиха и днес.  Жители на Перник блокираха

Протестите в страната продължиха и днес.  Жители на Перник блокираха ...

......... Шумен за кратко блокираха централен булевард. Те настояха за по-висок стандарт на живот и призоваха политиците за бързи и адекватни действия. Протест се проведе и в Ямбол. Десетки недоволни от системата и високите цени на горивата преминаха по централните улици в града и блокираха за кратко две от основните пътни артерии.


Майките на деца с увреждания излязоха на пореден протест в

Майките на деца с увреждания излязоха на пореден протест в ...

......... но революция за един ден и за четири часа няма да стане. Благодаря ви, че отново сте тук. Ние сме отново с искането за оставка на Валери Симеонов. Ние не толерираме неговото мълчание, неговото стоене все още в топлия и уютен кабинет, откъдето ни се подиграва", каза една от участничките.


Участници в протеста за горивата в Плевен публикуваха в социалната

Участници в протеста за горивата в Плевен публикуваха в социалната ...

......... цени на горивата се провеждат в цялата страна. От миналата седмица те са и срещу поскъпването на задължителната застраховка "Гражданска отговорност". И този уикенд демонстрационни автошествия имашпе в няколко града. В София за часове бе блоикирано кръстовището на Орлов мост. Във Велико Търново и Благоевград протестите прераснаха в гражданско неподчинение.


Протестни автошествия срещу високите цени на горивата се организират днес

Протестни автошествия срещу високите цени на горивата се организират днес ...

......... бул. "Патриарх Евтимий" между улиците "Христо Ботев" и "Братя Жекови". С автомобили те ще се придвижат до паркинга на езеро Загорка, откъдето ще тръгнат пеша по пътя за Казанлък. Ще затворят двете платна за движение, а когато стигнат възела на Околовръстния път ще се върнат обратно до паркинга на езерото. 


През 1988 година Русе е обгазен с хлор и градът

През 1988 година Русе е обгазен с хлор и градът ...

......... се включат в инициатива за по-чист въздух, но не с блокиране на път, а с концерт под наслов "Дишай Перник", съобщава БНР. На събитието ще има представители на "Грийнпийс България" и "Нулев отпадък", които ще дадат експертна информация за проблемите с въздуха и замърсяването. Ще бъде прожектиран филмът "Бунище Земя".


За 18-и пореден ден майките на деца с увреждания излязоха

За 18-и пореден ден майките на деца с увреждания излязоха ...

......... отново се събраха в центъра на София.  Протестът обаче беше по-кратък и приключи без шествие заради професионалния празник на полицаите. С жеста те решиха да изразят уважението си към служителите на реда.  Майките на деца с увреждания и хората, които ги подкрепят, са категорични, че ще протестират, докато Симеонов не напусне поста си. 


Майки на деца с увреждания протестираха и тази вечер с

Майки на деца с увреждания протестираха и тази вечер с ...

......... извини за думите си, макар че твърдеше, че не е разбран правилно. Майките обаче отхвърлиха извинението му и настояват той да напусне поста си.  Те се заканиха отново протестите да не спират, докато Симеонов не подаде оставка.  В петък се очаква протестът да е под формата на автошествие из столицата.


Майки на деца с увреждания протестираха и днес с искане

Майки на деца с увреждания протестираха и днес с искане ...

......... знаем, че те не мислят за народа, но поне да не го изразяват по такъв начин", добави тя. Бахтишен Джуджева - майка на 34-годишен син с увреждания, коментира, че всяка политическа партия, която счита, че "исканията ни са основателни, да ни подкрепи, но не да гради бъдещето си на наш гръб".


За 15-и пореден ден майките на деца с увреждания излязоха на

За 15-и пореден ден майките на деца с увреждания излязоха на ...

......... сградата на Министерския съвет. Този път обаче протестът им прерасна в автошествие, съобщи бТВ. Демонстрантите блокираха за кратко движението на Орлов мост. Автомобилите бяха спрени, пропускаха се само автобуси на градския транспорт. Протестиращите настояват Симеонов да напусне поста си заради изказването за "кресливи жени" с "уж болни деца" по адрес на протестиращите майки.


Над 200 автомобила блокираха Главен път Е-79 в рамките на протест

Над 200 автомобила блокираха Главен път Е-79 в рамките на протест ...

......... не ни чуят, имаме готовност да отидем в София, което ще бъде фатално за управляващите", каза организаторът на протеста Александър Стамболийски, цитиран от БГНЕС. Стотици хора се събраха и на протеста срещу високите цени на горивата в Ямбол, като настояха държавата да се намеси в регулиране на пазара на горивата. 


Майките на деца с увреждания и граждани, които ги подкрепят,

Майките на деца с увреждания и граждани, които ги подкрепят, ...

......... една от протестиращите гражданки пред БНР. Майките отново се зарекоха да продължат протестите, докато получат исканата от тях оставка.  Очаква се в неделя протест в тяхна подкрепа да се проведе и в Лондон. Очаква се около 600 наши сънародници да се съберат в „Хайд Парк” с искане на оставка на вицепремиера.


Майките на деца с увреждания излязоха на пореден протест с

Майките на деца с увреждания излязоха на пореден протест с ...

......... мост, където беше блокирано движението. Преминаването на автомобилите беше спряно и на кръстовището при Ректората на Софийския университет "Св. Климент Охридски". Майките на деца с увреждания настояха отново за оставката на Симеонов и подчертаха, че не приемат извиненията му.  Те са категорични, че протестите няма да спрат до оставката на вицепремиера. 


Протестът с искане за оставка на вицепремиера Валери Симеонов тази

Протестът с искане за оставка на вицепремиера Валери Симеонов тази ...

......... вицепремиера и обявиха, че днешното мото на протеста е "Оставка или беля". Шествието започна пред Министерския съвет и стигна до Раковски 134 - централата на НФСБ, партията на Валери Симеонов.  По партийната централа полетяха желета и яйца. Демонстрантите са категорични, че ще излизат всяка вечер, докато Валери Симеонов не напусне вицепремиерския пост.


Девета поредна вечер майки на деца с увреждания и граждани, които

Девета поредна вечер майки на деца с увреждания и граждани, които ...

......... шествие започна пред Министерския съвет, премина по бул. „Мария Луиза” и стигна до Лъвов мост. Преди началото на шествието демонстрантите запазиха минута мълчание в памет на убитата в "Надежда" 23-годишна жена и едногодишната ѝ дъщеричка. Демонстрантите са категорични, че ще излизат всяка вечер на протест, докато Валери Симеонов не напусне вицепремиерския пост.


За поредна вечер майки на деца с увреждания и подкрепящи ги

За поредна вечер майки на деца с увреждания и подкрепящи ги ...

......... за които настояваха майките - за хората с увреждания и за личната помощ. Въпреки това те обявиха, че остават на палатков лагер зад Народното събрание до окончателното приемане на поправките.  "Ще бъдем на улицата всеки ден, през деня в палатката, а вечер на улицата", каза миналата седмица една от майките - Мая Стоицова.


Майки на деца с увреждания и подкрепящи ги хора се

Майки на деца с увреждания и подкрепящи ги хора се ...

......... или уволнението на вицепремиера Валери Симеонов, който ги нарече "кресливи жени", майки на "уж" болни деца. На протеста се вееха черни знамена и се чуваха скандирания "Оставка". Дни след изказването си Симеонов се извини, но протестиращите не приемат извинението му и заявяват, че няма да се откажат от протеста си.


Стотици шофьори се включиха в протестите срещу поскъпването на горивата.

Стотици шофьори се включиха в протестите срещу поскъпването на горивата. ...

......... Пазарджик автошествие от стадион „Георги Бенковски“ ще премине през централната част на града. В момента най-популярният бензин в района - А-95 се продава за 2,44 лв./л, а дизелът - за 2,50 лв./л. Блокади на пътища се очакват и в Пловдив. В Хасково протестиращите се събраха в 17 часа на площад „Свобода“.


Пета поредна вечер майки на деца с увреждания и граждани,

Пета поредна вечер майки на деца с увреждания и граждани, ...

......... приемане на двата законопроекта, обясни по-рано днес пред журналисти в парламента Мая Стоицова, една от протестиращите майки. Продължаваме и с протеста за оставката на Валери Симеонов. Всички се убедихте, че издържаме на всякакви условия. Ще бъдем на улицата всеки ден, през деня - в палатката, а вечер - на улицата, каза Стоицова.


Над 200 души излязоха тази вечер във Велико Търново на протест срещу поскъпването

Над 200 души излязоха тази вечер във Велико Търново на протест срещу поскъпването ...

......... Търново дизелът и бензинът се продават с 30 стотинки по-скъпо, отколкото в околните градове. Протестиращите се събраха на пътен възел "Качица" - едно от ключовите кръстовища в града. Пред репортерите те заявиха, че са се организирали спонтанно - в социалните мрежи. Демонстрантите инициираха и "подписка срещу монополното определяне на цената на горивата".


Вече трета поредна вечер майки на деца с увреждания и

Вече трета поредна вечер майки на деца с увреждания и ...

......... с увреждания, така и с цялото общество. Протестът тази вечер започна пред Министерския съвет, а към 19 ч. стигна до Раковски 134 - централата на НФСБ, партията на Валери Симеонов. Движението в района е блокирано. Демонстрантите хвърлят ролки тоалетна хартия по централата на НФСБ и скандират  "Оставка", съобщава репортер на OFFNews.bg.


Майките на деца с увреждания протестираха отново заради липсата на

Майките на деца с увреждания протестираха отново заради липсата на ...

......... 12 града в цялата страна, сред които Бургас, Варна, Пловдив и Радомир. Родителите на деца с увреждания протестират вече четвърти месец. Те бяха посочили 1 октомври като краен срок за гласуването на законопроекта за хората с увреждания. Сега са категорични, че няма да спрат протестите, докато не видят реална реформа. 


Жители на горнооряховското село Първомайци излизат на протест тази сутрин,

Жители на горнооряховското село Първомайци излизат на протест тази сутрин, ...

......... Резервът пак използва този кладенец и най-голямото село в област Велико Търново остана на сухо, обясняват те. Влизането на тежките машини в Първомайци пък биха повредили улиците. От Държавния резерв твърдят, че шахтовият кладенец ще се ползва само за противопожарни нужди и няма да причини неудобства на хората в Първомайци.


Десетки жители на „Горубляне” протестираха срещу плановете за изграждане на

Десетки жители на „Горубляне” протестираха срещу плановете за изграждане на ...

......... Закона за устройството и застрояването на Столичната община, твърдят собствениците на земи. Те са убедени, че по този начин Общината цели да ги лиши от възможността да сменят предназначението на терените си, които към момента са отредени за озеленяване. Според протестиращите от проекта за парк са засегнати около 500 фамилии. 


Десетки се събраха в последния ден от обявения тридневен протест

Десетки се събраха в последния ден от обявения тридневен протест ...

......... централата на Европейската комисията в Брюксел, където протестиращите ще внесат петиция, в която описват тревожното състояние, в което се намира България. В неделя,първия ден от протеста, около 500 души блокираха движението на площад "Народно събрание". В понеделник се проведе протестно шествие, което започна от парламента и завърши пред Министерския съвет.


Протестът в подкрепа на разследващите журналисти Димитър Стоянов от сайта

Протестът в подкрепа на разследващите журналисти Димитър Стоянов от сайта "Биволъ" ...

......... bTV Към 19 ч. група младежи блокираха движението пред Съдебната палата. Половин час по-късно то беше възстановено. Първоначално протестът беше планиран да се проведе пред Министерския съвет, но организаторите обявиха във Фейбук, че ще бъде изместен, за да не се слее с протестното шествие `Оставка, съд и смяна на системата`.


Втори ден българи от чужбина и страната излизат на протест

Втори ден българи от чужбина и страната излизат на протест ...

......... кодекс, както и референдум дали електроразпределителните дружества, ВиК операторите, общественият доставчик на природен газ и един мобилен оператор да бъдат одържавени. В неделя около 500 души блокираха движението пред Народното събрание и поискаха оставката на правителството на Бойко Борисов и промяна в модела на управление на страната. OFFNews ще излъчва протеста на живо.


Българи от страната и чужбина излязоха днес пред Народното събрание

Българи от страната и чужбина излязоха днес пред Народното събрание ...

......... има нови протести през около месец-два. Инициатори са живеещият в Лондон Емил Русанов, собственик на сайта "Будилник", бившият служител на ДАНС Росен Миленов и Светослав Козлуджов. Протестът се организира във Фейсбук и се финансира от платформа с дарения, като до момента са събрани малко над 1000 британски лири, посочи Емил Русанов


Всички камъни, свещи, цветя и велосипедни части, струпани от варненци

Всички камъни, свещи, цветя и велосипедни части, струпани от варненци ...

......... в памет на балетиста и поискаха по-безопасни пътища в града. От велосипедни части демонстрантите направиха сърце върху грамадата от камъни. Първата каменна грамада на гнева беше струпана пред Община Варна на мястото, на което през февруари 2013 г. се самозапали Пламен Горанов - в знак на протест срещу управлението на града.


Стотици варненци излязоха тази вечер на шествие в памет на

Стотици варненци излязоха тази вечер на шествие в памет на ...

......... гнева" вече расте пред градската администрация - демонстрантите отново трупат камъни, за да изразят недоволстовото си от липсата на адекватни мерки срещу смъртта на велосипедисти и пешеходци. Първата грамада беше натрупана на мястото, на което през февруари 2013 г. се самозапали Пламен Горанов - в знак на протест срещу управлението на града.


Жители на Нова Загора излязоха днес на протест срещу инсталация

Жители на Нова Загора излязоха днес на протест срещу инсталация ...

......... измерване на чистотата на въздуха, като всеки да може да вижда данните в реално време. Днешният протест беше подкрепен и от жители на селата Труд и Куртово Конаре. Това е втори подобен протест, като първият беше на 19 септември 2017 година. Демонстрантите настояват и за среща с премиера Бойко Борисов.


Над 200 души, предимно деца, се събраха пред сградата на

Над 200 души, предимно деца, се събраха пред сградата на ...

......... „Няма да мълчим!“, „Човешкият живот не струва 10 000 лв.!!!“, „Затвор за убиеца“. Част от демонстрантите издигнаха снимки на убития 16-годишен Станислав Стоянов от с. Ивайло. Днес прокуратурата внесе протест в Апелативния съд в Пловдив срещу определената на Доков гаранция от 10 000 лв. Заседанието ще бъде на 11 септември.


Десетки жители на Своге и околните населени места протестираха с

Десетки жители на Своге и околните населени места протестираха с ...

......... ранени.  Протестиращите блокираха пътя, което доведе до километрично задръстване, съобщи БГНЕС. Те поставиха цветя и запалиха свещи в памет на загиналите в катастрофата. Демонстрантите се обявиха за незабавна ревизия на пътя и обявиха, че ще протестират всеки ден до предприемането на реални действия, които да гарантират безопасността на пътуващите в участъка.