Протестите заради цените на горивата и социалната несправедливост продължават и

Протестите заради цените на горивата и социалната несправедливост продължават и ...

......... за втора поредна вечер. Близо 40 души се включиха в шествието с искане за по-ниски цени на горивата, по-висока минимални работна заплата и пенсия и намаляване на броя на народните представители. Протестът премина мирно, без блокиране на движението, съобщи агенция "Фокус".  Въпреки ниските температури, протести имаше още в Сливен, Русе и Пазарджик.


Протести се проведоха и тази вечер в редица градове в

Протести се проведоха и тази вечер в редица градове в ...

......... на управлението в полза на гражданите, повишаване на стандарта на живот, промяна на социалната политика, намаляване на броя на народните представители, увеличаване на минималната работна заплата и на пенсиите. Протестно автошествие премина по улиците на Сливен. Десетки изразиха недоволство от цените на горивата, данъците и ниския стандарт на живот в страната.


С радост и с хоро посрещнаха майките на деца с

С радост и с хоро посрещнаха майките на деца с ...

......... Симеонов обяви, че не е бил разбран и думите му са извадени от контекста. Той каза още, че протестът им се използва за политически цели.  Под политически натиск Симеонов половинчато се извини на майките, но те отказаха да приемат извинението му и се зарекоха да протестират, докато той не подаде оставка.


Десетки майки на деца с увреждания и подкрепящи ги граждани

Десетки майки на деца с увреждания и подкрепящи ги граждани ...

......... НФСБ на ул. "Георги Раковски" 134. Протестиращите заявиха, че са на улицата, за да защитят достойнство си, а всеки следващ политик и всяко следващо правителство да разбере, че трябва да се отнася с уважение към своите граждани. Очаква се към майките да се присъедини и протестът, провокиран от цените на горивата.


И тази вечер протестиращи блокираха пътни артерии, за да изразят

И тази вечер протестиращи блокираха пътни артерии, за да изразят ...

......... съберат пред сградата на общината, като настроенията са за блокиране на пътища. В Сливен пък протестиращи пред паметника на Хаджи Димитър в центъра на града обявиха, че митингът е за "цялостна промяна на системата". Те скандираха "Оставка" и "Мафия". Протести се провеждат още в Габрово, Стара Загора, Велико Търново и Бургас.


Протестите в страната продължиха и днес.  Жители на Перник блокираха

Протестите в страната продължиха и днес.  Жители на Перник блокираха ...

......... Шумен за кратко блокираха централен булевард. Те настояха за по-висок стандарт на живот и призоваха политиците за бързи и адекватни действия. Протест се проведе и в Ямбол. Десетки недоволни от системата и високите цени на горивата преминаха по централните улици в града и блокираха за кратко две от основните пътни артерии.Майките на деца с увреждания излязоха на пореден протест в

Майките на деца с увреждания излязоха на пореден протест в ...

......... но революция за един ден и за четири часа няма да стане. Благодаря ви, че отново сте тук. Ние сме отново с искането за оставка на Валери Симеонов. Ние не толерираме неговото мълчание, неговото стоене все още в топлия и уютен кабинет, откъдето ни се подиграва", каза една от участничките.


Участници в протеста за горивата в Плевен публикуваха в социалната

Участници в протеста за горивата в Плевен публикуваха в социалната ...

......... цени на горивата се провеждат в цялата страна. От миналата седмица те са и срещу поскъпването на задължителната застраховка "Гражданска отговорност". И този уикенд демонстрационни автошествия имашпе в няколко града. В София за часове бе блоикирано кръстовището на Орлов мост. Във Велико Търново и Благоевград протестите прераснаха в гражданско неподчинение.


Протестни автошествия срещу високите цени на горивата се организират днес

Протестни автошествия срещу високите цени на горивата се организират днес ...

......... бул. "Патриарх Евтимий" между улиците "Христо Ботев" и "Братя Жекови". С автомобили те ще се придвижат до паркинга на езеро Загорка, откъдето ще тръгнат пеша по пътя за Казанлък. Ще затворят двете платна за движение, а когато стигнат възела на Околовръстния път ще се върнат обратно до паркинга на езерото. 


През 1988 година Русе е обгазен с хлор и градът

През 1988 година Русе е обгазен с хлор и градът ...

......... се включат в инициатива за по-чист въздух, но не с блокиране на път, а с концерт под наслов "Дишай Перник", съобщава БНР. На събитието ще има представители на "Грийнпийс България" и "Нулев отпадък", които ще дадат експертна информация за проблемите с въздуха и замърсяването. Ще бъде прожектиран филмът "Бунище Земя".


За 18-и пореден ден майките на деца с увреждания излязоха

За 18-и пореден ден майките на деца с увреждания излязоха ...

......... отново се събраха в центъра на София.  Протестът обаче беше по-кратък и приключи без шествие заради професионалния празник на полицаите. С жеста те решиха да изразят уважението си към служителите на реда.  Майките на деца с увреждания и хората, които ги подкрепят, са категорични, че ще протестират, докато Симеонов не напусне поста си. Майки на деца с увреждания протестираха и тази вечер с

Майки на деца с увреждания протестираха и тази вечер с ...

......... извини за думите си, макар че твърдеше, че не е разбран правилно. Майките обаче отхвърлиха извинението му и настояват той да напусне поста си.  Те се заканиха отново протестите да не спират, докато Симеонов не подаде оставка.  В петък се очаква протестът да е под формата на автошествие из столицата.


Майки на деца с увреждания протестираха и днес с искане

Майки на деца с увреждания протестираха и днес с искане ...

......... знаем, че те не мислят за народа, но поне да не го изразяват по такъв начин", добави тя. Бахтишен Джуджева - майка на 34-годишен син с увреждания, коментира, че всяка политическа партия, която счита, че "исканията ни са основателни, да ни подкрепи, но не да гради бъдещето си на наш гръб".


За 15-и пореден ден майките на деца с увреждания излязоха на

За 15-и пореден ден майките на деца с увреждания излязоха на ...

......... сградата на Министерския съвет. Този път обаче протестът им прерасна в автошествие, съобщи бТВ. Демонстрантите блокираха за кратко движението на Орлов мост. Автомобилите бяха спрени, пропускаха се само автобуси на градския транспорт. Протестиращите настояват Симеонов да напусне поста си заради изказването за "кресливи жени" с "уж болни деца" по адрес на протестиращите майки.


Над 200 автомобила блокираха Главен път Е-79 в рамките на протест

Над 200 автомобила блокираха Главен път Е-79 в рамките на протест ...

......... не ни чуят, имаме готовност да отидем в София, което ще бъде фатално за управляващите", каза организаторът на протеста Александър Стамболийски, цитиран от БГНЕС. Стотици хора се събраха и на протеста срещу високите цени на горивата в Ямбол, като настояха държавата да се намеси в регулиране на пазара на горивата. 


Майките на деца с увреждания и граждани, които ги подкрепят,

Майките на деца с увреждания и граждани, които ги подкрепят, ...

......... една от протестиращите гражданки пред БНР. Майките отново се зарекоха да продължат протестите, докато получат исканата от тях оставка.  Очаква се в неделя протест в тяхна подкрепа да се проведе и в Лондон. Очаква се около 600 наши сънародници да се съберат в „Хайд Парк” с искане на оставка на вицепремиера.Майките на деца с увреждания излязоха на пореден протест с

Майките на деца с увреждания излязоха на пореден протест с ...

......... мост, където беше блокирано движението. Преминаването на автомобилите беше спряно и на кръстовището при Ректората на Софийския университет "Св. Климент Охридски". Майките на деца с увреждания настояха отново за оставката на Симеонов и подчертаха, че не приемат извиненията му.  Те са категорични, че протестите няма да спрат до оставката на вицепремиера. 


Протестът с искане за оставка на вицепремиера Валери Симеонов тази

Протестът с искане за оставка на вицепремиера Валери Симеонов тази ...

......... вицепремиера и обявиха, че днешното мото на протеста е "Оставка или беля". Шествието започна пред Министерския съвет и стигна до Раковски 134 - централата на НФСБ, партията на Валери Симеонов.  По партийната централа полетяха желета и яйца. Демонстрантите са категорични, че ще излизат всяка вечер, докато Валери Симеонов не напусне вицепремиерския пост.


Девета поредна вечер майки на деца с увреждания и граждани, които

Девета поредна вечер майки на деца с увреждания и граждани, които ...

......... шествие започна пред Министерския съвет, премина по бул. „Мария Луиза” и стигна до Лъвов мост. Преди началото на шествието демонстрантите запазиха минута мълчание в памет на убитата в "Надежда" 23-годишна жена и едногодишната ѝ дъщеричка. Демонстрантите са категорични, че ще излизат всяка вечер на протест, докато Валери Симеонов не напусне вицепремиерския пост.


За поредна вечер майки на деца с увреждания и подкрепящи ги

За поредна вечер майки на деца с увреждания и подкрепящи ги ...

......... за които настояваха майките - за хората с увреждания и за личната помощ. Въпреки това те обявиха, че остават на палатков лагер зад Народното събрание до окончателното приемане на поправките.  "Ще бъдем на улицата всеки ден, през деня в палатката, а вечер на улицата", каза миналата седмица една от майките - Мая Стоицова.


Майки на деца с увреждания и подкрепящи ги хора се

Майки на деца с увреждания и подкрепящи ги хора се ...

......... или уволнението на вицепремиера Валери Симеонов, който ги нарече "кресливи жени", майки на "уж" болни деца. На протеста се вееха черни знамена и се чуваха скандирания "Оставка". Дни след изказването си Симеонов се извини, но протестиращите не приемат извинението му и заявяват, че няма да се откажат от протеста си.


Стотици шофьори се включиха в протестите срещу поскъпването на горивата.

Стотици шофьори се включиха в протестите срещу поскъпването на горивата. ...

......... Пазарджик автошествие от стадион „Георги Бенковски“ ще премине през централната част на града. В момента най-популярният бензин в района - А-95 се продава за 2,44 лв./л, а дизелът - за 2,50 лв./л. Блокади на пътища се очакват и в Пловдив. В Хасково протестиращите се събраха в 17 часа на площад „Свобода“.


Пета поредна вечер майки на деца с увреждания и граждани,

Пета поредна вечер майки на деца с увреждания и граждани, ...

......... приемане на двата законопроекта, обясни по-рано днес пред журналисти в парламента Мая Стоицова, една от протестиращите майки. Продължаваме и с протеста за оставката на Валери Симеонов. Всички се убедихте, че издържаме на всякакви условия. Ще бъдем на улицата всеки ден, през деня - в палатката, а вечер - на улицата, каза Стоицова.


Над 200 души излязоха тази вечер във Велико Търново на протест срещу поскъпването

Над 200 души излязоха тази вечер във Велико Търново на протест срещу поскъпването ...

......... Търново дизелът и бензинът се продават с 30 стотинки по-скъпо, отколкото в околните градове. Протестиращите се събраха на пътен възел "Качица" - едно от ключовите кръстовища в града. Пред репортерите те заявиха, че са се организирали спонтанно - в социалните мрежи. Демонстрантите инициираха и "подписка срещу монополното определяне на цената на горивата".


Вече трета поредна вечер майки на деца с увреждания и

Вече трета поредна вечер майки на деца с увреждания и ...

......... с увреждания, така и с цялото общество. Протестът тази вечер започна пред Министерския съвет, а към 19 ч. стигна до Раковски 134 - централата на НФСБ, партията на Валери Симеонов. Движението в района е блокирано. Демонстрантите хвърлят ролки тоалетна хартия по централата на НФСБ и скандират  "Оставка", съобщава репортер на OFFNews.bg.


Майките на деца с увреждания протестираха отново заради липсата на

Майките на деца с увреждания протестираха отново заради липсата на ...

......... 12 града в цялата страна, сред които Бургас, Варна, Пловдив и Радомир. Родителите на деца с увреждания протестират вече четвърти месец. Те бяха посочили 1 октомври като краен срок за гласуването на законопроекта за хората с увреждания. Сега са категорични, че няма да спрат протестите, докато не видят реална реформа. 


Жители на горнооряховското село Първомайци излизат на протест тази сутрин,

Жители на горнооряховското село Първомайци излизат на протест тази сутрин, ...

......... Резервът пак използва този кладенец и най-голямото село в област Велико Търново остана на сухо, обясняват те. Влизането на тежките машини в Първомайци пък биха повредили улиците. От Държавния резерв твърдят, че шахтовият кладенец ще се ползва само за противопожарни нужди и няма да причини неудобства на хората в Първомайци.


Десетки жители на „Горубляне” протестираха срещу плановете за изграждане на

Десетки жители на „Горубляне” протестираха срещу плановете за изграждане на ...

......... Закона за устройството и застрояването на Столичната община, твърдят собствениците на земи. Те са убедени, че по този начин Общината цели да ги лиши от възможността да сменят предназначението на терените си, които към момента са отредени за озеленяване. Според протестиращите от проекта за парк са засегнати около 500 фамилии. 


Десетки се събраха в последния ден от обявения тридневен протест

Десетки се събраха в последния ден от обявения тридневен протест ...

......... централата на Европейската комисията в Брюксел, където протестиращите ще внесат петиция, в която описват тревожното състояние, в което се намира България. В неделя,първия ден от протеста, около 500 души блокираха движението на площад "Народно събрание". В понеделник се проведе протестно шествие, което започна от парламента и завърши пред Министерския съвет.


Протестът в подкрепа на разследващите журналисти Димитър Стоянов от сайта

Протестът в подкрепа на разследващите журналисти Димитър Стоянов от сайта "Биволъ" ...

......... bTV Към 19 ч. група младежи блокираха движението пред Съдебната палата. Половин час по-късно то беше възстановено. Първоначално протестът беше планиран да се проведе пред Министерския съвет, но организаторите обявиха във Фейбук, че ще бъде изместен, за да не се слее с протестното шествие `Оставка, съд и смяна на системата`.


Втори ден българи от чужбина и страната излизат на протест

Втори ден българи от чужбина и страната излизат на протест ...

......... кодекс, както и референдум дали електроразпределителните дружества, ВиК операторите, общественият доставчик на природен газ и един мобилен оператор да бъдат одържавени. В неделя около 500 души блокираха движението пред Народното събрание и поискаха оставката на правителството на Бойко Борисов и промяна в модела на управление на страната. OFFNews ще излъчва протеста на живо.


Българи от страната и чужбина излязоха днес пред Народното събрание

Българи от страната и чужбина излязоха днес пред Народното събрание ...

......... има нови протести през около месец-два. Инициатори са живеещият в Лондон Емил Русанов, собственик на сайта "Будилник", бившият служител на ДАНС Росен Миленов и Светослав Козлуджов. Протестът се организира във Фейсбук и се финансира от платформа с дарения, като до момента са събрани малко над 1000 британски лири, посочи Емил Русанов


Всички камъни, свещи, цветя и велосипедни части, струпани от варненци

Всички камъни, свещи, цветя и велосипедни части, струпани от варненци ...

......... в памет на балетиста и поискаха по-безопасни пътища в града. От велосипедни части демонстрантите направиха сърце върху грамадата от камъни. Първата каменна грамада на гнева беше струпана пред Община Варна на мястото, на което през февруари 2013 г. се самозапали Пламен Горанов - в знак на протест срещу управлението на града.


Стотици варненци излязоха тази вечер на шествие в памет на

Стотици варненци излязоха тази вечер на шествие в памет на ...

......... гнева" вече расте пред градската администрация - демонстрантите отново трупат камъни, за да изразят недоволстовото си от липсата на адекватни мерки срещу смъртта на велосипедисти и пешеходци. Първата грамада беше натрупана на мястото, на което през февруари 2013 г. се самозапали Пламен Горанов - в знак на протест срещу управлението на града.


Жители на Нова Загора излязоха днес на протест срещу инсталация

Жители на Нова Загора излязоха днес на протест срещу инсталация ...

......... измерване на чистотата на въздуха, като всеки да може да вижда данните в реално време. Днешният протест беше подкрепен и от жители на селата Труд и Куртово Конаре. Това е втори подобен протест, като първият беше на 19 септември 2017 година. Демонстрантите настояват и за среща с премиера Бойко Борисов.


Над 200 души, предимно деца, се събраха пред сградата на

Над 200 души, предимно деца, се събраха пред сградата на ...

......... „Няма да мълчим!“, „Човешкият живот не струва 10 000 лв.!!!“, „Затвор за убиеца“. Част от демонстрантите издигнаха снимки на убития 16-годишен Станислав Стоянов от с. Ивайло. Днес прокуратурата внесе протест в Апелативния съд в Пловдив срещу определената на Доков гаранция от 10 000 лв. Заседанието ще бъде на 11 септември.


Десетки жители на Своге и околните населени места протестираха с

Десетки жители на Своге и околните населени места протестираха с ...

......... ранени.  Протестиращите блокираха пътя, което доведе до километрично задръстване, съобщи БГНЕС. Те поставиха цветя и запалиха свещи в памет на загиналите в катастрофата. Демонстрантите се обявиха за незабавна ревизия на пътя и обявиха, че ще протестират всеки ден до предприемането на реални действия, които да гарантират безопасността на пътуващите в участъка.


Работещите в Националния институт по метеорология и хидрология не искат

Работещите в Националния институт по метеорология и хидрология не искат ...

......... на Националния институт по метеорология и хидрология. Безвремието за нас трябва да приключи, преди да е станало твърде късно." Протестът започва в 9 ч. пред сградата на БАН, до Народното събрание. От 9:30 ч. те ще демонстрират под прозорците на Министерския съвет, който в 10 ч. ще започне редовното си заседание.


Десетки шофьори, предимно от Перник, се събраха в полунощ на

Десетки шофьори, предимно от Перник, се събраха в полунощ на ...

......... "Олимпик" дължи 9 350 000 лева на 197 551 българи за прекратени предсрочно полици по "Гражданска отговорност", съобщи на извънредна пресконференция в петък заместник-председателят на Комисията за финансов надзор Ралица Агайн. До края на септември съдът в Кипър трябва да се произнесе дали да започне процедура по ликвидацията на "Олимпик".


Стотици демонстранти излязоха тази вечер на протест в Петрич, след

Стотици демонстранти излязоха тази вечер на протест в Петрич, след ...

......... блокираха движението в центъра на града. Близките на пострадалите са поискали записи от видеокамерата, монтирана в района на инцидента. Ръководството на Община Петрич няма да допусне да се манипулират записите. Те обаче не могат да бъдат предоставени на близките на потърпевшите поради започналото вече разследване, заяви пред БНР заместник-кметът Минка Салагьорова.


Жители на Карлово и съседни общини протестираха срещу решението за

Жители на Карлово и съседни общини протестираха срещу решението за ...

......... като пътуват от Казанлък. Според районната здравна каса обаче това не отговаря на изискванията.  Протестът срещу закриването на АГ-отделението беше подкрепен от около 200 души. Демонстрантите поискаха нова държавна политика в общинското здравеопазване.  Те настояха и за отпускане на около 25 млн. лева, с които да се подпомогне тяхната дейност.


Поддръжниците бившият кмет на район

Поддръжниците бившият кмет на район "Младост" Десислава Иванчева организират протест ...

......... бъде всеки от нас, който си позволи да влезе във властта или който просто е политически активен в дадена кауза! Не трябва да допускаме това да се случва! Зависи от всеки от нас! Затова елате в понеделник от 18:30 часа пред Министерски съвет да застанем заедно смело срещу управляващата Маф


Протестът, организиран от майките на деца с увреждания, блокира движението

Протестът, организиран от майките на деца с увреждания, блокира движението ...

......... в Министерството на труда и социалната политика. След заседанието ѝ министър Бисер Петков заяви, че всички в групата са били доволни от договореното към момента.  На нея са били обсъждани елементите на финансовата подкрепа, която ще е съобразно индивидуална оценка. До следващия понеделник участниците в работната група ще изпращат становища. 


Животновъдите прекратяват протеста срещу избиването на животни в Странджа, след

Животновъдите прекратяват протеста срещу избиването на животни в Странджа, след ...

......... асоциация, се включи и председателят на БСП Корнелия Нинова. На площада бяха и представители на Войнски съюз и БНО "Шипка". След като никой от "Дондуков" 1 не пожела да се срещне с протестиращите, те опитаха да влязат в сградата на Министерския съвет. Стигна се до сблъсък с полицаите, но нямаше задържани.


Около 500 души се събраха на протест пред Министерския съвет,

Около 500 души се събраха на протест пред Министерския съвет, ...

......... Подигравката са тези пари, които ни провеждаха за коза и овца. Искаме оставката на Бойко Борисов. Той не обича българите." Симеон Караколев, съпредседател на асоциацията, предвожда протеста. По време на него бяха четени патриотични стихове наред със скандирания "Да си върнем нашата България". Караколев бе приет в Министерския съвет за разговор. Очаквайте подробности.


София и още няколко града ще бъдат блокирани от нов протест на транспортния

София и още няколко града ще бъдат блокирани от нов протест на транспортния ...

......... част от тях негодуват, че така един от големите играчи на пазара ще диктува правилата. Като контрадействие вчера от автобусния бранш обявиха, че се обединяват в конфедерация. Решението е взето единодушно след проведена среща на национално представените организации в автобусния сектор, съобщиха от Браншовия съюз за стопанска инициатива в транспорта.


Малки и средни търговци на горива излязоха на протест в

Малки и средни търговци на горива излязоха на протест в ...

......... в столицата, съобщи БНТ. Шествието беше с дължина около 4 км. В него се включиха над 100 цистерни. Те ще оставят цистерните на Околовръстния път, за да не влизат в центъра на града и да блокират движението.  Протестиращите ще отидат в ранния следобед пред парламента, където ще изложат исканията си. 


Около 300 жители на Попинци протестираха срещу проучвания на

Около 300 жители на Попинци протестираха срещу проучвания на "Асарел - ...

......... жители на Попинци внесоха в Община Панагюрище протестна подписка, подкрепена от 955 души от общо 1400 с право на глас, а кметът, на свой ред оттегли точката от дневния ред на сесията на ОбС в четвъртък, чието приемане от съветниците щеше да развърже ръцете на минното дружество да започне проучванията. 


Десетки протестираха срещу проучвания на

Десетки протестираха срещу проучвания на "Асарел - Медет" АД за ...

......... жители на Попинци внесоха в Община Панагюрище протестна подписка, подкрепена от 955 души от общо 1400 с право на глас, а кметът, на свой ред оттегли точката от дневния ред на сесията на ОбС в четвъртък, чието приемане от съветниците щеше да развърже ръцете на минното дружество да започне проучванията. 


В центъра на София се проведе пореден протест срещу решението

В центъра на София се проведе пореден протест срещу решението ...

......... на къмпинг „Корал“, и след плановете за промяна на общия устройствен план на община Царево. По-рано днес стана ясно, че планът за управление на Национален парк "Пирин" трябва да има екологична оценка. Това реши тричленен състав на Върховния административен съд.  Подобни протестни акции бяха планирани още в Пловдив, Благоевград, Сливен и Лондон.


Работещи в мини

Работещи в мини "Марица Изток" протестираха в центъра на София ...

......... дойде в мината и ние да я заведем да й покажем мините такива, каквито те са наистина. Според Петкова искането за по-висока цена на въглищата заради нуждата от средства за инвестиции е неоснователно, тъй като дружеството е на печалба и има средства за технологично обновяване", коментира Манолов, цитиран от БНТ.


Служители на Районните здравни инспекции от Варна, Добрич, Кюстендил, Габрово,

Служители на Районните здравни инспекции от Варна, Добрич, Кюстендил, Габрово, ...

......... дейности, които не им позволяват да изпълняват основните си задължения като лекари. Те искат още всички лица, които са освободени от потребителска такса, да я заплащат, а парите да им се възстановяват от дъжавата. Личните лекари се обявиха за двойно увеличение на таксата - от 2.90 лв. на 5.10 лв.


Личните лекари излизат на протест днес. Той е насрочен за

Личните лекари излизат на протест днес. Той е насрочен за ...

......... т.н. - бързаха да се отърват, припомни лекарят. Джипитата настояват всички освободени сега от потребителска такса да я плащат в пълен размер, а сумите да им бъдат възстановявани от съответните институции. Според джипитата потребителската такса трябва да е 1% от минималната заплата, а 24-часовото им разположение на пациентите да отпадне.


Тази вечер протест с около 50 демонстранти пред сградата на

Тази вечер протест с около 50 демонстранти пред сградата на ...

......... както се изписва 4/20, е неофициалният международен празник на феновете на растението. На 19 май ще има още едно събитие - Свобода за конопа. То ще се проведе за втори път у нас, като през 2016 г. стотици се събраха в центъра на София и също поискаха декриминализация на тревата.


Пореден протест срещу решението от миналата година за промяна в плана

Пореден протест срещу решението от миналата година за промяна в плана ...

......... които според тях разрешават масова сеч и бетониране. Природозащитници и граждани протестираха на площад "Независимост", тъй като от 14 часа започна заседание на КСНС в сградата на Президентството на Дондуков 1. Съветът беше свикан от президента Румен Радев миналата седмица заради потенциални рискове за националната сигурност и конфликта в Близкия изток.  


Данъчни служители протестираха пред централното управление на Националната агенция за

Данъчни служители протестираха пред централното управление на Националната агенция за ...

......... тях. Финансовият министър Владислав Горанов коментира, че в решението няма драма и той лично го подкрепя. По думите му става въпрос за преструктуриране и ще бъдат разкрити нови места в звеното за фискален контрол, което ще е шанс за голяма част от съкратените, постъпили в НАП без конкурс, да покажат нивото си. 


Синдикалните организации КТ

Синдикалните организации КТ "Подкрепа" и КНСБ излизат на протестен митинг по ...

......... в 17:30 часа пред сградата на Териториалната данъчна дирекция в София на ул. „Аксаков“ 21. Митингът ще продължи по ул. „Шишман“ до пл. „Народно събрание“, след което протестиращите ще преминат по ул. „Московска“, ул. „Дунав“, по бул. „Дондуков“ до сградата на Централното управление на НАП, където ще бъде връчена протестна декларация.


Около 250 души протестираха пред Съдебната палата в София в

Около 250 души протестираха пред Съдебната палата в София в ...

......... това Желяз посочи, че е благодарен за реакцията на властите сега, след искането за екстрадиция.  "Аз съм със смесени чувства. Разбирам каква е реалната ситуация, разбирам, че решението на съда от вчера е една малка победа по пътя към по-голямата победа, към която се надявам, че всички се стремим", допълни той.


Протести в защита на Желяз Андреев са планирани днес в

Протести в защита на Желяз Андреев са планирани днес в ...

......... палата в София, за да попречим на това един невинен човек да бъде екстрадиран в САЩ по абсурдни обвинения, само защото си е изпълнявал работните задължения. Нека се обединим и подкрепим Желяз и справедливостта!", се казва в призива за протеста под надслов "Да спрем екстрадирането на Желяз Андреев!" във Фейсбук.


Стотици хора с увреждания се събраха пред Министерския съвет на

Стотици хора с увреждания се събраха пред Министерския съвет на ...

......... си плаща тока, хляба и сметките си със 144 лв. пенсия", попита Мария Недялкова от Асоциацията за лица с интелектуални затруднения. Под заплахата от многохиляден протест на хората с увреждания, вчера премиерът Бойко Борисов разпореди оттегляне на предложения от Министерството на здравеопазването проект за изменение на наредбата за медицинска експертица. 


Протестите в защита на Пирин продължават. Природозащитници и граждани излязоха

Протестите в защита на Пирин продължават. Природозащитници и граждани излязоха ...

......... бул. "Витоша", съобщи bTV.  Протестиращите отново поискаха оставката на екоминистъра Нено Димов.  Предстои решение на първа инстанция по делото за липса на екологична оценка на новия проектоплан за национален парк "Пирин". Следващият протест ще бъде на 10 и 11 април пред НДК, когато всички европейски екоминистри ще бъдат в София.


Природозащитници и граждани излязоха на 14-и поред протест пред Министерството

Природозащитници и граждани излязоха на 14-и поред протест пред Министерството ...

......... миналата година са изнесени около 500 000 тона дървесина. За да можем да си го представим по-ясно, това са между 4 и 5 хиляди декара гори, изцяло изсечени, за да може да се изнесе или 2 милиона и половина дървета”, заяви Тома Белев от сдружение „Асоциация на парковете в България”.


Около 50-ина бургазлии, с плакати и маски на лицата, излязоха

Около 50-ина бургазлии, с плакати и маски на лицата, излязоха ...

......... кмета Димитър Николов през януари и от двата завода. „Лукойл“ все още не са изявили подобно намерение.Няма и отговор на искането на Община Бургас МОСВ да промени комплексното разрешително на „Кроношпан“ и да ги задължи да извършват постоянен, денонощен мониторинг в завода, а даните от него да се публикуват онлайн.


Протестът за Пирин издигна тази вечер и лозунги против строежа

Протестът за Пирин издигна тази вечер и лозунги против строежа ...

......... на министъра на околната среда Нено Димов, на вицепремиера Валери Симеонов и на премиера Бойко Борисов. За тринайсти път демонстрантите се събраха в центъра на София. Те настояват за оттегляне на правителственото решение за промяна устройствения план на Национален парк "Пирин". Освен в София, протести имаше в Свищов и Сливен.


Жители на столичния квартал

Жители на столичния квартал "Красна поляна" отново излизат на протест ...

......... на боклуци. Блоковете са толкова опушени, аз не мисля, че тази пушилня може да се случи от дърва или въглища". Протестиращите обявиха, че на 31 март организират почистване на околоблоковите пространства в квартал "Красна поляна". "Ще почистим района от всички боклуци, които след градинките преминават директно през печките", уточниха те.


Надзиратели от цялата страна излязоха на протест в София.  Протестиращите

Надзиратели от цялата страна излязоха на протест в София.  Протестиращите ...

......... на хартия в България", "Докога ще ни третират като втора ръка хора", "Искаме увеличение, а не подаяние" и др. Те изразиха недоволството си персонално и от правосъдния министър Цецка Цачева, като обявиха, че от днес ѝ дават ключовете на затворите. Протестиращите се заканиха демонстрациите да продължат и в следващите месеци. 


Протест под надслов

Протест под надслов "Да му дръпнем шалтера! Оставка" ще поиска ...

......... от 11. "Време е вместо да се възмущаваме от всичко това да излезем на улицата и ясно да заявим, че тази държава е и наша. Поканата е за цялото будно българско общество, без значение от партийната принадлежност", пишат от БСП в Дупница и уточняват, че оттам ще тръгнат автобуси в 9 ч.


Протест в защита на д-р Иван Димитров, който застреля крадеца

Протест в защита на д-р Иван Димитров, който застреля крадеца ...

......... за неправомерно. Те настояха, че държавата трябва да направи необходимото, за да защити гражданите и техните домове от посегателства.  На протеста бяха събрани и подписи в подкрепа на арестувания лекар.  Протест в защита на д-р Иван Димитров се проведе и в Пловдив. Протестиращите скандираха „Свобода за доктора” и настояваха за освобождаването на лекаря. 


Акция

Акция "Загаси лампите! Да ЧЕЗстваме националния празник като българи!" набира ...

......... България. Фирмата Инерком груп, с която тя направи това има едва 90 000 лева активи и отчита 11 000 лева загуби за 2016 г. Веднага след огласяването на сделката енергийният министър Теменужка Петкова подаде оставка. Тя отрече да е кумувала на Гинка Върбакова, но призна, че се познават от 20 г.


Десетки излязоха на поредния протест срещу решението на Министерския съвет да

Десетки излязоха на поредния протест срещу решението на Министерския съвет да ...

......... проведоха събития, свързани с българското европредседателство.  Шествието блокира за кратко кръстовището на булевардите "България" и "Черни връх" в София.  Протестиращите поискаха оставките на екоминистъра Нено Димов и на вицепремиера Валери Симеонов и отмяна на решението на МС.  Протести бяха организирани и в други 14 града у нас и в чужбина.