Протестиращи се събраха днес пред сградата на президентството. Протестът събра различни

Протестиращи се събраха днес пред сградата на президентството. Протестът събра различни ...

......... се разположиха встрани от демонстрацията на БСП.Симпатизантите на левицата се преместиха пред сградата на Министерския съвет и поискаха оставката на премиера Бойко Борисов, а част от протестиращите се присъединиха към "Правосъдие за всеки" и се насочиха към сградата на Съдебната палата, където ще поискат оставката на главния прокурор Иван Гешев. 


Премиерът Бойко Борисов, кметът на София Йорданка Фандъкова, министрите на икономиката

Премиерът Бойко Борисов, кметът на София Йорданка Фандъкова, министрите на икономиката ...

......... Мария Габриел и експрезидентът Росен Плевнелиев присъстваха на символичната първа копка на сградата на българския суперкомпютър, който ще бъде част от Европейската мрежа EuroHPC. Със старта на приложението на модерното устройство страната ни ще се утвърди като дигитален хъб в региона. Суперкомпютърът трябва да заработи до края на февруари 2021 г. "Честит празник на българския спорт. Нека не забравяме древния принцип

"Честит празник на българския спорт. Нека не забравяме древния принцип ...

......... "Честит празник на българския спорт. Нека не забравяме древния принцип ”здрав дух в здраво тяло”( mens sana in corpore sano)." Това написа във Фейсбук председателят на БСП Корнелия Нинова.


Взривиха недостроената сграда на ИПК „Родина”. 17-етажната конструкция беше разрушена

Взривиха недостроената сграда на ИПК „Родина”. 17-етажната конструкция беше разрушена ...

......... или пък на улицата между 9 и 10 часа.Строежът на вече разрушената сграда започва в началото на 80-е години, като идеята е била там да бъде най-модерната печатница на Балканите. Строителството обаче е замразено и двете кули остават на фаза "груб строеж".Днес стотици се събраха да изпратят от разстояние рушащото се здание.


Започва инициатива за доставка на топъл обяд по домовете на

Започва инициатива за доставка на топъл обяд по домовете на ...

......... Започва инициатива за доставка на топъл обяд по домовете на нуждаещи се хора. Това обяви столичният кмет Йорданка Фандъкова. Кампанията е възможна благодарение на доброволци, хранителни магазини и ресторанти, които са се включили. Ще бъдат подпомагани социално слаби и хора в кризисните центрове.


След приетите по-строги ограничителни мерки софийските улици в събота останаха почти

След приетите по-строги ограничителни мерки софийските улици в събота останаха почти ...

......... След приетите по-строги ограничителни мерки софийските улици в събота останаха почти празни. През втория ден от пролетта явно столичани спазват наредбите за социална изолация. Въпреки хубавото време, булевардите опустяха и повечето хора предпочетоха да си останат вкъщи.

Рафтовете с тоалетна хартия в супермаркети "Билла" останаха празни. Причината

Рафтовете с тоалетна хартия в супермаркети "Билла" останаха празни. Причината ...

......... "Билла" останаха празни. Причината за паническото изкупуване на стоката е въвеждането на извънредно положение в цялата страна, което ще продължи 1 месец - от 13 март до 13 април. До ситуацията се стигна, след като само за ден доказаните случаи на коронавирус у нас нараснаха с 16 и стигнаха до 23.


Градският транспорт в София излезе с извънредни мерки заради коронавируса.

Градският транспорт в София излезе с извънредни мерки заради коронавируса. ...

......... две табели. Забранено е качването от първа врата, която изобщо не се отваря. Освен това шофьорите няма да продават билети като временна мярка.Заради ограничителната лента не могат да се ползват първите седалки, които са зад шофьорите. Извънредните мерки в градския транспорт във връзка с коронавируса са въведени със заповед на столичния кмет Йорданка Фандъкова. 


В парламента прилагат серия от мерки за предотвратяване разпространяването на

В парламента прилагат серия от мерки за предотвратяване разпространяването на ...

......... В парламента прилагат серия от мерки за предотвратяване разпространяването на респираторни заболявания и остри респираторни инфекции, включително и поради епидемичното разпространение на COVID-19. Свободно движение на журналистите по кулоарите на парламента е забранено. 


Съюзът на погребалните фирми в България, Асоциацията на погребалните фирми

Съюзът на погребалните фирми в България, Асоциацията на погребалните фирми ...

......... пред Народното събрание. Фирмите са недоволни от внесени от ВМРО промени в Закона за устройство на територията, с които се дава право на организирането на дейността им да се определя на местно ниво. Браншът твърди, че ще бизнесът ще пострада от възможността общинските съвети да приемат наредби, уреждащи цялостната дейност по обредите. Депутатите заседаваха при специални мерки срещу вируса . Журналистите бяха

Депутатите заседаваха при специални мерки срещу вируса . Журналистите бяха ...

......... до депутатите, след като бяха преместени в зала "Запад" на втория етаж на сградата на Народното събрание. Дори палтата на журналистите не се приемаха в гардероба на първия етаж. Спрени бяха всички кръгли маси и срещи, а еднократни пропуски не се издаваха на външни лица. Входовете на сградата също бяха ограничени.


Един от най-претъпканите автобуси в София - 280, остана без

Един от най-претъпканите автобуси в София - 280, остана без ...

......... Един от най-претъпканите автобуси в София - 280, остана без пътници. Причината е, че учебните занимания на студентите са отменени заради коронавируса. Други автобуси обаче също са почти празни. Университетската библиотека, както и театрите, не работят с граждани. 


В Министерския съвет журналистите бяха допуснати на извънредното заседание на

В Министерския съвет журналистите бяха допуснати на извънредното заседание на ...

......... В Министерския съвет журналистите бяха допуснати на извънредното заседание на кабинета само след обстоен преглед. Журналисти, фоторепортери и оператори получиха маски на влизане в правителствената сграда, бе измерена и температурата им. Премиерът Бойко Борисов и министрите заседаваха без маски на лицата си.


Гербът на София от кюнци се появи на площад Света

Гербът на София от кюнци се появи на площад Света ...

......... стимулирани и тук е ролята на институциите. Общините и централните власти е необходимо възможно най-бързо да създадат удобен и ефективен механизъм за подмяна на отоплението и подобряване на енергийната ефективност на жилищата. Подпомагането на енергийно бедните домакинства в този преход следва да е приоритет.”, казва Ивайло Попов от “За Земята”.


Министърът на отбраната Красимир Каракачанов взе участие в церемонията по издигане

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов взе участие в церемонията по издигане ...

......... март, преди 142 години, се сбъдна едно от завещанията на Левски, а именно – всички българи да живеем свободно в земите си. 90% от българските земи със Санстефанския договор бяха в пределите на българската държава", каза министърът на отбраната.В ритуала участваха формирования на Националната гвардейска част и Гвардейският представителен духов оркестър. 


20 артилерийски салюта ознаменуваха 142-ата годишнина от Освобождението на България

20 артилерийски салюта ознаменуваха 142-ата годишнина от Освобождението на България ...

......... По случай националния празник по традиция пред Паметника на Незнайния воин в София се състоя тържествена церемония по издигане на националното знаме. На ритуала присъстваха вицепрезидентът Илияна Йотова, вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов, посланикът на Съединените щати Херо Мустафа и представители на ръководния състав на Министерството на отбраната и българският патриарх Неофит.Предстоящият празник на любителите на виното и на влюбените зарадва

Предстоящият празник на любителите на виното и на влюбените зарадва ...

......... Предстоящият празник на любителите на виното и на влюбените зарадва депутатите с благотворителен базар по случай Св. Валентин. За да подкрепят благородна кауза, те си купиха  "валентинки" и ръчно изработени мартенички. 


Мокрият сняг и обледяването на въздушните електропроводи на 5 и

Мокрият сняг и обледяването на въздушните електропроводи на 5 и ...

......... и 6 февруари счупиха над 30 стълба на ЧЕЗ Разпределение в Западна България. Мобилизирани са над 800 служители в аварийните екипи на дружеството. Само на 6 февруари бяха възстановени над 300 участъка от електроразпределителната мрежа. Авариите са основно от скъсани проводници, счупени изолатори и паднали дървета извън сервитутните зони на електропроводите. 


От движение "Възраждане" излязоха на протест пред сградата на парламента. Искането на

От движение "Възраждане" излязоха на протест пред сградата на парламента. Искането на ...

......... От движение "Възраждане" излязоха на протест пред сградата на парламента. Искането на протестиращите е за оставката на правителството. Кризата с водата, вносът на боклук, както и мръсният въздух са сред причините за демонстрацията. Демонстрантите носеха чучело с надпис "Гроб".Снимки на спектаклите на Софийската опера и балет при гостуването

Снимки на спектаклите на Софийската опера и балет при гостуването ...

......... Снимки на спектаклите на Софийската опера и балет при гостуването й в Болшой театър – Москва бяха изложени в Народното събрание. Експозицията на фотографа Евгени Костадинов беше открита от председателя на Народното събрание Цвета Караянчева и министърът на правосъдието Данаил Кирилов.


Лидерът на градския съвет на БСП - София Калоян Паргов

Лидерът на градския съвет на БСП - София Калоян Паргов ...

......... Лидерът на градския съвет на БСП - София Калоян Паргов по традиция покани журналисти на кулинарно шоу включващо течен азот и вишновка сорбе с шеф Сидония Радева.Паргов пожела, ако 2019 година е била година на промяната, то 2020 г. да бъде година на продължаващата промяна с развитие.


Протестиращи се събраха пред Министерство на регионалното развитие и благоустройството

Протестиращи се събраха пред Министерство на регионалното развитие и благоустройството ...

......... Министерство на регионалното развитие и благоустройството с искане оставката на правителството на Бойко Борисов заради водната криза, мръсния въздух и липсата на организация. Протестиращите носят български знамена и голям плакат с надпис „Оставка. Време ни е за възраждане“. Събралите се граждани скандират „Оставка“. Протестът се организира от Инициативен комитет "Спаси Перник".Кметът на София Йорданка Фандъкова  присъства на отбелязването на Деня

Кметът на София Йорданка Фандъкова  присъства на отбелязването на Деня ...

......... Кметът на София Йорданка Фандъкова  присъства на отбелязването на Деня на родилната помощ в Първа САГБАЛ „Света София“. Екипът на болницата отбеляза празника, известен още като Бабинден, с ритуала „миене на ръце“. В ритуала ще се включи акушерка със своето бебе, която стана майка в болницата миналата година.  


Новоизбраният екоминистър Емил Димитров - Ревизоро получи първите си задачи

Новоизбраният екоминистър Емил Димитров - Ревизоро получи първите си задачи ...

......... Новоизбраният екоминистър Емил Димитров - Ревизоро получи първите си задачи лично от премиера Бойко Борисов.Основен фокус е поставен върху кризата с водата и проблемите с италианския боклук у нас.  


Започна деветата сесия на 44-ото Народно събрание. В първия работен

Започна деветата сесия на 44-ото Народно събрание. В първия работен ...

......... Димов беше обвинен в умишлена безстопанственост заради водната криза в Перник.В подкрепа на кандидатурата на Димитров, който беше издигнат от ВМРО, гласуваха 89 депутати от ГЕРБ, 20 народни представители от „Обединени патриоти“ и двама независими. Против бяха БСП, ДПС и трима независими. При гласуването депутатите от „Воля“ напуснаха пленарната зала.


Десетки коли на автоинструктори блокираха жълтите павета. Преподавателите на бъдещите шофьори

Десетки коли на автоинструктори блокираха жълтите павета. Преподавателите на бъдещите шофьори ...

......... въвеждането на GPS система. Основното им искане е незабавно да бъде отменена заповедта на министъра на образованието и науката от 15 ноември 2019 г. за увеличение на броя на часовете по кормуване от 31 на 42. Предстоят срещи с министъра на образованието Красимир Вълчев и с министъра на транспорта Росен Желязков. Мъже от цялата страна скачаха в ледените води на реки

Мъже от цялата страна скачаха в ледените води на реки ...

......... квартал "Дружба" кръстът беше изваден от 22-годишния Александър Лебешковски."Хвърлям се за кръста за пети път. Тръпката е невероятна. Адреналинът е голям. Надявам се всички да уважават и да спазват българските традиции. Това е третият път, в който хващам богоявленския кръст. Парите винаги дарявам за благотворителност. Така ще направя и тази година", каза той.   Тази вечер на  площад „Княз Александър I“ от 22:00 ч.

Тази вечер на  площад „Княз Александър I“ от 22:00 ч. ...

......... 2019 г.Режисьор  и сценарист на спектакъла е Борис Радев, а на сцената на открито ще излязат Кирил Маричков, Иван Лечев, Дони, Славчо Николов и Венко Поромански от „Фондацията“, братя Аргирови, кубинската изпълнителка Долорес Естрада, хитовата поп певица от 90-те Тони, провокативните таланти от Expose Team и брас бенд „Виво Монтана“. 
Започна поклонението пред голямата актриса Стоянка Мутафова. Тя почина в

Започна поклонението пред голямата актриса Стоянка Мутафова. Тя почина в ...

......... театър, където Мутафова работи до 1991 г.Пред театъра на ул. „Стефан Караджа“ в столицата още преди 11 часа се беше оформила опашка от чакащи. Близки, колеги и почитатели на голямата актриса я изпращат в последния ѝ път. Предвидено е сбогуването във фоайето на Сатиричния театър да продължи до 16,00 часа.От 4 до 6 декември в София се провежда изложение

От 4 до 6 декември в София се провежда изложение ...

......... министерство. Производители ще продават прясна българска риба от видовете шаран, акула, калкан, морска лястовица, толстолоб, сом, веслонос, както и миди и рапани. Събитието е на площад "Бански" (пред Софийската баня) от 12.00 до 19.00 часа.Изложението бе посетено от земеделския министър Десислава Танева и изпълнителния директор на агенцията доц. д-р Галин Николов.


Съпругата на Румен Радев – Десислава Радева закачи коледна играчка

Съпругата на Румен Радев – Десислава Радева закачи коледна играчка ...

......... Съпругата на Румен Радев – Десислава Радева закачи коледна играчка с българска шевица на елхата на „Даунинг стрийт” 10.„На елхата на Лондонската "Даунинг стрийт" 10 вече има българска коледна играчка", написа Радева на страницата си във Фейсбук. 


Стотици опечалени се стекоха на поклонението на легендарния Стефан Данаилов

Стотици опечалени се стекоха на поклонението на легендарния Стефан Данаилов ...

......... легендарния Стефан Данаилов в сградата на Народния театър "Иван Вазов".  Сбогом с големия актьор дойде да си вземе и президентът Румен Радев. Броени дни преди да навърши 77 години, една от емблемите на българския театър и кино почина на 27 ноември във Военномедицинска академия, където преди това беше приет за лечение.


Стотици опечалени се стекоха на поклонението на легендарния Стефан Данаилов

Стотици опечалени се стекоха на поклонението на легендарния Стефан Данаилов ...

......... Лолова, Пламен Орешарски и много други.  Първа с Данаилов се прости Корнелия Нинова. Всички от БСП влязоха в 10:55 с червени рози. Броени дни преди да навърши 77 години, една от емблемите на българския театър и кино почина на 27 ноември във Военномедицинска академия, където преди това беше приет за лечение.


Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева, кметът на

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева, кметът на ...

......... Климент Охридски".Лалето "Сердика" е селектирано в Нидерландия и бе официално сертифицирано с името на античния град по повод на 110-та годишнина от установяването на дипломатически отношения между България и Нидерландия, която отбелязваме през 2019 г. Лалето е израз на приятелството и партньорството на Нидерландия и България в рамките на Европейския съюз.

Представители на пациентски организации и на Министерството на здравеопазването засадиха

Представители на пациентски организации и на Министерството на здравеопазването засадиха ...

......... на здравеопазването засадиха лирово дърво в знак на благодарност към близките, взели решението да дарят органите на починал близък. Дървото беше засадено до НДК. Листата на лировото дърво наподобяват сърце, а цвeтoвeтe му нaпoмнят тези нa лотоса, който е един от символите на творението, раждането и слънцето като източник на живота. 


Интер експо център започна едно от водещите изложения за хранително-вкусовия

Интер експо център започна едно от водещите изложения за хранително-вкусовия ...

......... Албания, Румъния и Северна Македония. Организирани са бизнес посещения на представители на сектора от Китай, Йордания, Египет, Казахстан, Виетнам. Вратите на Интер Експо Център ще бъдат отворени за посетители от 6 до 8 ноември, от 09.30 до 18.30 часа, а в събота, 9 ноември – от 09.30 до 16.00 часа.  


Нестандартен протест в градинката на парламента организираха противници на отглеждането

Нестандартен протест в градинката на парламента организираха противници на отглеждането ...

......... градинката на парламента организираха противници на отглеждането на животни във фермите за кожи. От тази сутрин представители на сдружение КАЖИ („Кампании и активизъм за животните в индустрията”) и Гражданската инициатива за забрана добива на ценни кожи влязоха в клетка пред Народното събрание, където ще прекарат цяла седмица, за да покажат страданието на животните.


"Банкеръ" за поредна година събра доказани експерти от БНБ, търговските

"Банкеръ" за поредна година събра доказани експерти от БНБ, търговските ...

......... БНБ, търговските банки, застрахователния сектор, телекомуникациите и информационните технологии, както и службите за киберсигурност, за да обсъдим всички нововъведения, регулации и продукти, свързани с дигиталните финансови услуги. Всички водещи теми от събитието може да откриете на сайта banker.bg, в рубриката "Финансов дневник".В следващите дни очаквайте и видео с лекциите в рубриката "Студио Банкеръ". От петък Пета градска болница в София стартира провеждането на

От петък Пета градска болница в София стартира провеждането на ...

......... провеждането на безплатна профилактика на зрението на пациенти с диабет. За по-прецизно провеждане на прегледите спомага и новата апаратура в лечебното заведение. Тя е закупена от Столична община и е в размер на 387 хиляди лева. В сайта на Пета градска болница пациентите могат да получат информация за часовете на прегледите.


Отбелязваме деня на авиацията и ВВС с редица прояви в

Отбелязваме деня на авиацията и ВВС с редица прояви в ...

......... На 16 октомври 1912 година пилотът Радул Милков и наблюдателят Продан Таракчиев извършват първия в света боен полет като бомбардират от въздуха Одринската крепост.Пред Паметника на българския летец до сградата на Народното събрание държавният глава и върховен главнокомандващ Румен Радев прие почетния караул. Президентът поднесе венци пред Паметника на българския летец. 


Национален протест на медиците се проведе в София. Основното искане

Национален протест на медиците се проведе в София. Основното искане ...

......... Национален протест на медиците се проведе в София. Основното искане е по-високо заплащане. Организатори на протеста са КНСБ и Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи.


Университетът за национално и световно стопанство (УНСС) откри 99-ата си

Университетът за национално и световно стопанство (УНСС) откри 99-ата си ...

......... институцията, която подготвя голяма част от кадрите за нашия банков сектор и включително за нашата централна банка", посочи гуверньорът. В словото си пред студенти и преподаватели ректорът на УНСС професор Стати Статев подчерта, че висшето училище се ползва с огромен обществен авторитет и заслужено уважение.3300 са първокурсниците в УНСС тази година. 


Близки и почитатели дойдоха на поклонението пред паметта на проф. Юлиан

Близки и почитатели дойдоха на поклонението пред паметта на проф. Юлиан ...

......... Близки и почитатели дойдоха на поклонението пред паметта на проф. Юлиан Вучков в черквата "Св. Седмочисленици". На поклонението бяха редица известни личности, които са били гости в популярното му предаване "Времена и нрави". Актрисата Искра Радева, която той често интервюирал, Фънки, певецът Васил Петров и лидерът на БСП Корнелия Нинова.Депутати се включиха в благородна инициатива чрез кръводаряване, което се провежда

Депутати се включиха в благородна инициатива чрез кръводаряване, което се провежда ...

......... по здравеопазването, Националния център по трансфузионна хематология и Българския червен кръст.„Това е един пример как може една наистина хуманна акция да обедини различни политически сили. Нещо, което рядко се случва, но пък имаме един добър пример, надявам се той да не е последният”, каза председателката на комисията по здравеопазване Даниела Дарикова


В присъствието на кмета на София Йорданка Фандъкова, вицепрезидентът Илияна

В присъствието на кмета на София Йорданка Фандъкова, вицепрезидентът Илияна ...

......... на кмета на София Йорданка Фандъкова, вицепрезидентът Илияна Йотова, патриарх Неофит, политици и гости на столицата се състоя тържествен водосвет и официална церемония по издигане знамето на града пред църквата "Света София". Програмата по повод празника продължава в 17.30 ч. пред Народния театър "Иван Вазов" с концерт на Софийския духов оркестър.


Първият звънец удари в 2400 училища в страната.За първи път

Първият звънец удари в 2400 училища в страната.За първи път ...

......... училища в страната.За първи път в класните стаи ще влязат 60 хиляди първокласници, 12 хиляди от които в София.Нетрадиционно тази година първият учебен ден настъпи на 16 септември. Това обаче не се отрази на ентусиазма малчуганите, за които денят е прелюдия – от безгрижния детски бит към света на научното знание. 


 Комисарят по цифрова икономика и цифрово общество Мария Габриел и

 Комисарят по цифрова икономика и цифрово общество Мария Габриел и ...

.........  Комисарят по цифрова икономика и цифрово общество Мария Габриел и кметът на София Йорданка Фандъкова участваха в отбелязването на Световния ден на пчелата. Събитието се състоя пред Музея на пчелата в София. 


По повод навършването на 30 години от официалното отваряне на

По повод навършването на 30 години от официалното отваряне на ...

......... си "Феноменът Виктор Орбан". Книгата обхваща политическата дейност на Орбан от 16 юни 1989 г. до 20 август 2019 г. "Виктор Орбан е човекът, който през 1989 г. публично призова съветските танкове да напуснат Унгария. През 2015 г. той бе човекът, изградил ограда на границата срещу ислямизацията на Европа", каза Марков.


Градската организация на БСП в София отбелязва 75-ата годишнина от 9-ти септември

Градската организация на БСП в София отбелязва 75-ата годишнина от 9-ти септември ...

......... Градската организация на БСП в София отбелязва 75-ата годишнина от 9-ти септември 1944 г. Цветя на паметника на Съветската армия положиха членовете на Изпълнителното бюро и на Градския съвет на БСП - София, народни представители и общински съветници от групите на социалистите, представители на АБВ и десетки граждани. 


Девет исторически сгради от времето на комунизма по повод днешната

Девет исторически сгради от времето на комунизма по повод днешната ...

......... Обиколката има за цел да запознае българските младежи с историята на бившия Партиен дом, бившия Държавен съвет, бившия Отечествен фронт, бившия Комсомол, бившия мавзолей на Георги Димитров, арестантските килии на Държавна сигурност на ул. "Московска" 5, първия щаб на Народната милиция в хотел "Славянска беседа" и катедралния храм "Света Неделя". 


Кметът на София Йорданка Фандъкова направи проверка на участък от третата линия на метрото,

Кметът на София Йорданка Фандъкова направи проверка на участък от третата линия на метрото, ...

......... Кметът на София Йорданка Фандъкова направи проверка на участък от третата линия на метрото, която се изгражда в момента. Инспекцията  започна от метростанция „България”, която се намира на бул. „България” и бул. „Акад. Ив. Гешов”, и ще се осъществи с дрезина по новоизградения релсов път на метрото.