Първият звънец удари в 2400 училища в страната.За първи път

Първият звънец удари в 2400 училища в страната.За първи път ...

......... училища в страната.За първи път в класните стаи ще влязат 60 хиляди първокласници, 12 хиляди от които в София.Нетрадиционно тази година първият учебен ден настъпи на 16 септември. Това обаче не се отрази на ентусиазма малчуганите, за които денят е прелюдия – от безгрижния детски бит към света на научното знание. 


 Комисарят по цифрова икономика и цифрово общество Мария Габриел и

 Комисарят по цифрова икономика и цифрово общество Мария Габриел и ...

.........  Комисарят по цифрова икономика и цифрово общество Мария Габриел и кметът на София Йорданка Фандъкова участваха в отбелязването на Световния ден на пчелата. Събитието се състоя пред Музея на пчелата в София. 


По повод навършването на 30 години от официалното отваряне на

По повод навършването на 30 години от официалното отваряне на ...

......... си "Феноменът Виктор Орбан". Книгата обхваща политическата дейност на Орбан от 16 юни 1989 г. до 20 август 2019 г. "Виктор Орбан е човекът, който през 1989 г. публично призова съветските танкове да напуснат Унгария. През 2015 г. той бе човекът, изградил ограда на границата срещу ислямизацията на Европа", каза Марков.


Градската организация на БСП в София отбелязва 75-ата годишнина от 9-ти септември

Градската организация на БСП в София отбелязва 75-ата годишнина от 9-ти септември ...

......... Градската организация на БСП в София отбелязва 75-ата годишнина от 9-ти септември 1944 г. Цветя на паметника на Съветската армия положиха членовете на Изпълнителното бюро и на Градския съвет на БСП - София, народни представители и общински съветници от групите на социалистите, представители на АБВ и десетки граждани. 


Девет исторически сгради от времето на комунизма по повод днешната

Девет исторически сгради от времето на комунизма по повод днешната ...

......... Обиколката има за цел да запознае българските младежи с историята на бившия Партиен дом, бившия Държавен съвет, бившия Отечествен фронт, бившия Комсомол, бившия мавзолей на Георги Димитров, арестантските килии на Държавна сигурност на ул. "Московска" 5, първия щаб на Народната милиция в хотел "Славянска беседа" и катедралния храм "Света Неделя". 


Кметът на София Йорданка Фандъкова направи проверка на участък от третата линия на метрото,

Кметът на София Йорданка Фандъкова направи проверка на участък от третата линия на метрото, ...

......... Кметът на София Йорданка Фандъкова направи проверка на участък от третата линия на метрото, която се изгражда в момента. Инспекцията  започна от метростанция „България”, която се намира на бул. „България” и бул. „Акад. Ив. Гешов”, и ще се осъществи с дрезина по новоизградения релсов път на метрото.Кметицата на София Йорданка Фандъкова  направи проверка на ремонта на

Кметицата на София Йорданка Фандъкова  направи проверка на ремонта на ...

......... Кметицата на София Йорданка Фандъкова  направи проверка на ремонта на филиала на Кукления театър в столицата. Тя обяви, че общината предвижда през следващата година цялостен ремонт на театър „София“.  


Високите температури изпразниха софийските улици. Парковете и градинките обаче са

Високите температури изпразниха софийските улици. Парковете и градинките обаче са ...

......... Високите температури изпразниха софийските улици. Парковете и градинките обаче са пълни, а някои започнаха да се оглаждат и за първите сезонни намаления.  Над 200 ще бъдат спортните събития през следващата година в

 Над 200 ще бъдат спортните събития през следващата година в ...

......... на 20 нови физкултурни салони и училищни спортни зали. В детските градини имаме 78 нови салони и 15 плувни басейни. Друг наш приоритет е изграждането на стрийт фитнес съоръжения с помощта и на Йордан Йовчев. Ще ги направим 60 стрийт фитнес площадки и около 30 игрища", заяви кметът Йорданка Фандъкова.


Започна поклонението на Жорж Ганчев в църквата "Св. София". Той

Започна поклонението на Жорж Ганчев в църквата "Св. София". Той ...

......... Започна поклонението на Жорж Ганчев в църквата "Св. София". Той почина на 79-годишна възраст, дни преди рождения си ден. Да се сбогуват с политика дойдоха бившият министър Николай Василев, Александър Томов, Петър Берон и агент Иван Тенев, певицата Диана Дафова и актьорът Светослав Пеев и други. Започва подмяна на "перките" на ул. "Граф Игнатиев" в София.

Започва подмяна на "перките" на ул. "Граф Игнатиев" в София. ...

......... Започва подмяна на "перките" на ул. "Граф Игнатиев" в София. До мярката се стигна, след като преди дни отново имаше пострадал - жена се спъна в тях, а разгневеният й съпруг беше арестуван заради опит да ги разруши. Трамвайните ограничители ще бъдат заменени с 60-сантиметрови чугунени колчета. 


На тържествена церемония в Гербовата зала на „Дондуков“ 2 държавният

На тържествена церемония в Гербовата зала на „Дондуков“ 2 държавният ...

......... сили Румен Радев връчи пагоните на военнослужещи, удостоени с висше офицерско звание. Със свой указ Радев назначи полковник Станимир Христов на длъжността директор на Дирекция „Операции и подготовка“ и го удостои с висше офицерско звание „бригаден генерал“. Президентът назначи полковник Стоян Шопов на длъжността командир на 2-ра механизирана бригада като го удостои с висше офицерско звание „бригаден генерал“. Уникален, изцяло изрисуван локомотив замина от Централната гара в столицата

Уникален, изцяло изрисуван локомотив замина от Централната гара в столицата ...

......... гара в столицата по направление София-Бургас.Проектът има за цел да покаже на графити артистите, че когато рисуването е контролирано, може да има добър резултат.Локомотивът е изрисуван от художника Станислав Трифонов – Nasimo. Стрийт арт творецът е изобразил няколко основни национални символа.Идеята на БДЖ е локомотивът да бъде включван в състава на различните композии в страната.


Ценна археологическа находка се появи при ремонта на най-късата уличка

Ценна археологическа находка се появи при ремонта на най-късата уличка ...

......... Ценна археологическа находка се появи при ремонта на най-късата уличка в София – „Малко Търново”. Находката е част от древен зид. Районът е в рамките на резервата "Сердика - Средец" – в зоната, която е непосредствено до Източната порта на древния комплекс. Най-вероятно става дума за римски зид от VI век. 


Депутатите отхвърлиха ветото на президента Румен Радев върху договорите за

Депутатите отхвърлиха ветото на президента Румен Радев върху договорите за ...

......... Депутатите отхвърлиха ветото на президента Румен Радев върху договорите за покупка на изтребителите F-16 от Съединените щати. Това окончателно отвори пътя за финализиране на процедурата и покупката на новите изтребители. Това се случи след бурни спорове между управляващи и опозиция. 


Два протеста се събраха пред сградата на Висшия съдебен съвет.

Два протеста се събраха пред сградата на Висшия съдебен съвет. ...

......... протеста се събраха пред сградата на Висшия съдебен съвет. Единият е против номинацията на зам.-главния прокурор Иван Гешев за главен прокурор, а другият срещу бизнесмена Иво Прокопиев и за оставката на председателя на ВКС Лозан Панов. Двата протеста влязоха в словесни нападки и се стигна до блокада на трамвайната линия. 


Трите мобилни чешми, познати като Водните човеци на „Софийска вода“,

Трите мобилни чешми, познати като Водните човеци на „Софийска вода“, ...

......... на града в най-горещите часове на дните 22, 23 и 24 юли. Инициативата се провежда за девети пореден път под мотото „Утоли жегата!“. Инсталациите са разположени на пешеходната зона на булевард „Витоша“. В същото време започна и обновяване на фасадите на Столичната библиотека, а следващата година предстои основен ремонт на сградата. 


След близо четири часа и половина дебати, депутатите окончателно одобриха на

След близо четири часа и половина дебати, депутатите окончателно одобриха на ...

......... окончателно одобриха на покупката на 8 изтребителя F-16 от САЩ. За" сделката със САЩ гласуваха народните представители от ГЕРБ, ВМРО и ДПС, както и двама независими. "Против" бяха от БСП, ВОЛЯ и "Атака". Бойните самолети разделиха малката коалиция Обединени патриоти. Само от партията на военния министър Красимир Каракачанов дадоха рамо на покупката на изтребителите. 


Кметът на София Йораданка Фандъкова инспектира изграждането на физкултурен салон

Кметът на София Йораданка Фандъкова инспектира изграждането на физкултурен салон ...

......... Кметът на София Йораданка Фандъкова инспектира изграждането на физкултурен салон в столичното 37 СУ "Райна Княгиня". Учебното заведение се намира в кв. "Люлин". Досега възпитаниците му не са разполагали с място за спорт.


Столичният кмет Йорданка Фандъкова и министърът на вътрешните работи Младен Маринов

Столичният кмет Йорданка Фандъкова и министърът на вътрешните работи Младен Маринов ...

......... в Панчарево. "След видяното днес мога да кажа, че София се намира в добри ръце с такива спасители. Най-важното в такива ситуации е да действаме координирано. Нашата задача е да помогнем на гражданите и те да знаят, че има кой да им помогне в такива ситуации", обясни след учението кметът Фандъкова.


Граждани протестират пред Министерски живот срещу убиването на животни.  „Още

Граждани протестират пред Министерски живот срещу убиването на животни.  „Още ...

......... Граждани протестират пред Министерски живот срещу убиването на животни.  „Още една година смърт" - с този лозунг демонстрантите заявиха, че искат забрана на фермите за ценни кожи. Под прозорците на правителството те са опънали и друг лозунг – „400 000 животни убивани в газови камери всяка година”. По повод на 150-годишнината от създаването на БАН учени организираха

По повод на 150-годишнината от създаването на БАН учени организираха ...

......... резултатите от редица проучвания в рамките на проект CybSPEED, финансиран от програмата „Мария Склодовска Кюри“ на Хоризонт 2020. Изследванията им са свързани с начина, по който хората възприемат уроците, преподавани с помощта на роботи и как роботите помагат да се привлече вниманието и поддържа неговия фокус по време на преподаване.


Столичната община е подпомогнала финансово строителството на над 30 църкви от 2010

Столичната община е подпомогнала финансово строителството на над 30 църкви от 2010 ...

......... кметът на София Йорданка Фандъкова, която присъства на полагането и освещаването на първия камък на бъдещия храм "Св. Пимен Зографски" в район "Изгрев".Тържествен водосвет отслужиха Белоградчишкият епископ Поликар, софийски духовници и протойерей Антоний Милушев. Идейният проект на храма е дарен от арх. Станимир Димитров, а работният - от арх. Тихомир Казаков.


Десетки хиляди българи участваха в тържества и шествия за 24-ти май 

Десетки хиляди българи участваха в тържества и шествия за 24-ти май  ...

......... 1200 ученици и техните учители от 30 столични училища. На празника присъстват президентът Румен Радев,  вицепрезидентът Илияна Йотова, Негово Светейшество патриарх Неофит, кметът на София Йорданка Фандъкова, министърът на образованието Красимир Вълчев, членове на правителството, народни представители, дипломати, чуждестранни гости. Специален гост на тържеството е генералният директор на ЮНЕСКО Одри Азуле.Назначената от кмета на София Йорданка Фандъкова проверка на цената

Назначената от кмета на София Йорданка Фандъкова проверка на цената ...

......... лева.Тя има отделни компоненти с различна цена, която варира между 1460 и 2166 лв. За Зона 2 са предвидени 12 такива композиции, като пет от тях са поставени на площад "Гарибалди". На "Славейков" въпросните "композиции" заемат значителна площ и пречат на хората да минават безопасно край трамвайната линия, установи Фандъкова.


Денят на победата се отбелязва днес в София и десетки

Денят на победата се отбелязва днес в София и десетки ...

......... София и десетки други български градове. В столицата годишнината от края на Втората световна война и победата над хитлерофашизма беше отбелязана с шествие на Безсмъртния полк. Участниците в марша се събраха пред паметника на Незнайния войн, където тази година в полагането на цветя се включи и руският посланик Анатолий Макаров.


Кметът на София Йорданка Фандъкова присъства на пускането в експлоатация на нови 22 автобуси

Кметът на София Йорданка Фандъкова присъства на пускането в експлоатация на нови 22 автобуси ...

......... Кметът на София Йорданка Фандъкова присъства на пускането в експлоатация на нови 22 автобуси на природен газ. Автобусите са марка "Ютонг", нископодови, климатизирани, с възможност за ползване на интернет от пътниците. Част от автобусите ще се движат по линия 604. От средата на месец май те ще обслужват и линии 113, 384 и 75.
Изпълнителният директор на "Метрополитен" Стоян Братоев и кметът Йорданка Фандъкова провериха

Изпълнителният директор на "Метрополитен" Стоян Братоев и кметът Йорданка Фандъкова провериха ...

......... третата линия на метрото. От днес започват тестовите изпитания на влакчетата. До края на годината ще е готов участъкът от "Красно село" до бул. "Владимир Вазов", а до средата на 2020 г. - и този в "Овча купел". Две от станциите - на "Красно село" и на бул. "България", са почти завършени.


Банкерът Левон Хампарцумян празнува успешните 18 години като главен изпълнителен

Банкерът Левон Хампарцумян празнува успешните 18 години като главен изпълнителен ...

......... Енрико Минити с мили приветствени думи. Накрая Левон Хампарцумян покани на сцената целия УС на "УниКредит Булбанк". Получи и специални поздрави от г-н Андреа Казини, който дълги години бе част от "УниКредит Булбанк", но сега е на ръководна позиция в централата в Милано.Г-н Хампарцумян остава ангажиран с банката и ще поеме функции в надзора й. 


Зам.-кметът по транспорта Дончо Барбалов инспектира изграждането на ново трасе

Зам.-кметът по транспорта Дончо Барбалов инспектира изграждането на ново трасе ...

......... бул. "Арсеналски". То е на мястото на трамвайната линия и се обособява като локално платно на бул. "Арсеналски" от кръстовището с бул. "Черни връх" до старото обръщало на трамвай 6. По него се предвижда да минават тролейбус 7, който идва от "Люлин" в посока "Манастирски ливади", както и автобус 102.ДПС се регистрира в ЦИК за предстоящите избори за Европейски

ДПС се регистрира в ЦИК за предстоящите избори за Европейски ...

......... ДПС се регистрира в ЦИК за предстоящите избори за Европейски парламент на 26 май. Внесените подписи са 4 444. Председателят на движението Мустафа Карадайъ заяви, че ДПС са единствената партия, която еднакво отстоява европейските ценности и в Брюксел, и в България. Показаха мостри на вариантите за нови ограничители, които да заменят

Показаха мостри на вариантите за нови ограничители, които да заменят ...

......... Показаха мостри на вариантите за нови ограничители, които да заменят т.нар. „перки на акули” по ул. „Граф Игнатиев” в София. Предложените варианти са два - високи антипаркинг колчета и стоманени кръгове, тип габърчета.


Вицепремиерът Марияна Николова като палава ученичка бърза да си седне

Вицепремиерът Марияна Николова като палава ученичка бърза да си седне ...

......... Вицепремиерът Марияна Николова като палава ученичка бърза да си седне на мястото преди премиерът Бойко Борисов да е влязъл в заседателната зала на Министерски съвет.Започна ремонт на столичния площад "Света Неделя" заради посещението на

Започна ремонт на столичния площад "Света Неделя" заради посещението на ...

......... Започна ремонт на столичния площад "Света Неделя" заради посещението на папата. Апостолическото пътуване на папа Франциск в България ще се проведе от 5 до 7 май в София и Раковски, а на 7 май той ще отпътува за столицата на Северна Македония - Скопие.


Изпълнителният директор на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и

Изпълнителният директор на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и ...

......... Изпълнителният директор на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия д-р Бойко Таков (вляво) подписа споразумение за сътрудничество с Висшето училище по застраховане и финанси.


Протестиращи превозвачи срещу пакет "Мобилност" се събраха пред катедралния храм

Протестиращи превозвачи срещу пакет "Мобилност" се събраха пред катедралния храм ...

......... Протестиращи превозвачи срещу пакет "Мобилност" се събраха пред катедралния храм "Свети Александър Невски". След това с шествие по "Раковски" достигнаха до сградата на Европейската комисия. За кратко движението беше блокирано, след което протеста приключи.


 Десислава Симеонова, изпълнителен директор "Корпоративно банкиране и МСП" в ОББ,

 Десислава Симеонова, изпълнителен директор "Корпоративно банкиране и МСП" в ОББ, ...

.........  Десислава Симеонова, изпълнителен директор "Корпоративно банкиране и МСП" в ОББ, откри среща със студенти от специалност “Европеистика” към СУ "Св. Климент Охридски", за да научат повече за ролята на европейските финансови инструменти.


С "дай ми пет" шефът на парламентарната група на ГЕРБ

С "дай ми пет" шефът на парламентарната група на ГЕРБ ...

......... С "дай ми пет" шефът на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов уверява бъдеща гласоподавателка, че при мандат безкрай за ГЕРБ и за нея ще има апартамент в кооперацията с буквите.


През 2018 година бяха направени инвестиции за над 200 млн.

През 2018 година бяха направени инвестиции за над 200 млн. ...

......... През 2018 година бяха направени инвестиции за над 200 млн. лв. в заводи, свързани с автомобилостроенето, които ще разкрият 3200 нови работни места в страната. Това каза заместник-министърът на икономиката Лилия Иванова при откриването на конференция, посветена на италианския дизайн в аутомотив сектора.


Продължават срещите на българската делегация, водена от министъра на икономиката

Продължават срещите на българската делегация, водена от министъра на икономиката ...

......... в края на 2017 г. инвестициите от Саудитска Арабия в България са в размер на 9.2 млн. евро. Секторито с потенциал за привличане на саудитски инвестиции и изпълнение на съвместни проекти в България са пътно строителство селско стопанство – земеделие и животновъдство, туризъм, информационните и комуникационните технологии, концесиониране на летища, пристанища и други инфраструктурни обекти.В четвъртък мениджърите на "Райфайзенбанк България" - Добромир Добрев, заместник-

В четвъртък мениджърите на "Райфайзенбанк България" - Добромир Добрев, заместник- ...

......... В четвъртък мениджърите на "Райфайзенбанк България" - Добромир Добрев, заместник- председател на УС, Ани Ангелова, член на УС и изпълнителен директор, Оливер Рьогл председател на УС, Недялко Михайлов, член на УС и изпълнителен директор (от ляво на дясно), представиха финансовите резултати на банката за 2018 година.


Левът да се върже не за еврото, а за юана

Левът да се върже не за еврото, а за юана ...

......... ЕС, а просто да го направят друг. Проблемът е, че ако Европейският съюз се напълни с подобни хитри котета, няма да има нужда от никакви Троянски коне: ЕС ще се разпадне от само себе си, както показва нагледно трагикомедията “Брекзит”. А в България (освен „Атака") никой не иска нещо подобно.


Заместник-председателят на парламентарната група на ДПС Йордан Цонев се извинява

Заместник-председателят на парламентарната група на ДПС Йордан Цонев се извинява ...

......... Заместник-председателят на парламентарната група на ДПС Йордан Цонев се извинява на президента Румен Радев за отхвърленото вето върху Изборния кодекс: "Нищо лично! Просто бизнес!"


Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов подари на

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов подари на ...

......... Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов подари на всички дами в Народното събрание жълта фрезия. Колегата му от ДПС Мустафа Карадайъ поздрави с голям букет председателя на парламента Цвета Караянчева с целувка и огромен букет. Лидерът на НФСБ и съпредседател на Коалиция „Обединени патриоти“ Валери

Лидерът на НФСБ и съпредседател на Коалиция „Обединени патриоти“ Валери ...

......... Лидерът на НФСБ и съпредседател на Коалиция „Обединени патриоти“ Валери Симеонов откри във фоайето на Народното събрание днес документална изложба „1943: Преследване и защита – съдбата на българските евреи“. Изложбата е по повод годишнината от отбелязването на спасяването на българските евреи.


За 25-ти пореден път сдружението „Произведено в България – съюз

За 25-ти пореден път сдружението „Произведено в България – съюз ...

......... моделите са три – AVALON Student, AVALON Sport, AVALON Accuracy (и разновидността AVALON PT, която се различава само по контейнера на запасния парашут). Фирмата е член на международната парашутна асоциация на производителите на такива стоки. Наградата за женско предприемачество бе връчена от г-жа Надя Кошинска, член на УС на Fibank. 


Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева и много народни представители

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева и много народни представители ...

......... събрание Цвета Караянчева и много народни представители подкрепиха благотворителната инициатива на ученици от Националната професионална гимназия по текстил и моден дизайн в подкрепа на каузата „Деца помагат на деца“. По повод Международния ден на жената – 8 март, в парламента беше открита изложба-базар на картини и шалове, изработени от учениците.Икономисти и финансисти  обсъдихапредстои ли нова икономическа криза и откъде

Икономисти и финансисти  обсъдихапредстои ли нова икономическа криза и откъде ...

......... Икономисти и финансисти  обсъдихапредстои ли нова икономическа криза и откъде ще дойде тя? Организатор на кръглата маса е Лабораторията за научно-приложни изследвания към Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ).  


Кметът на София Йорданка Фандъкова направи инспекция на строителството на

Кметът на София Йорданка Фандъкова направи инспекция на строителството на ...

......... метростанциите в участъка от третия лъч. В момента се изграждат два от четирите етапа на третата линия на метрото в София - "Бул.Владимир Вазов" - бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" - Орлов мост - НДК - ж.к. "Красно село" - ж.к. "Овча купел", с дължина 12 км и 12 метростанции.


Омбудсманът Мая Манолова подкрепи исканията на служителите от столичния градски

Омбудсманът Мая Манолова подкрепи исканията на служителите от столичния градски ...

......... кадрова обезпеченост, полагане на извънреден труд, несъобразяване на разписанията с реалната ситуация на пътя и липса на нормални тоалетни на крайните спирки. Столичните шофьори в градския транспорт полагат по 350, 500, 700 часа извънреден труд, което е нарушение на Кодекса на труда по отношение на дневните, седмичните и месечните почивки. 


Fintech компаниите са поставени пред предизвикателството да отговорят не само

Fintech компаниите са поставени пред предизвикателството да отговорят не само ...

......... Fintech компаниите са поставени пред предизвикателството да отговорят не само на очакванията и изискванията на потребителите, но и на новите регулаторни стандарти. Това е основният извод от годишната пресконференция, организирана от българската Финтек асоциация. 


Обединение "Морнингсайд хил" ще осигурява рисково финансиране на технологични компании

Обединение "Морнингсайд хил" ще осигурява рисково финансиране на технологични компании ...

......... Обединение "Морнингсайд хил" ще осигурява рисково финансиране на технологични компании с публичен ресурс през държавния Фонд на фондовете, съобщи изпълнителният директор на фонда Светослава Георгиева.


Стотици столичани и гости на града участваха във възпоменателната церемония

Стотици столичани и гости на града участваха във възпоменателната церемония ...

......... във възпоменателната церемония пред паметника на Васил Левски по повод 146-та годишнина от гибелта на Апостола на свободата в столицата. През целия ден на паметника ще се стичат хора, за да изкажат своята признателност към делото на Апостола за свободата на България. Столична община е въвела различни ограничения в движението около паметника. 


Премиерът Бойко Борисов поднесе цветя пред паметника на Васил Левски

Премиерът Бойко Борисов поднесе цветя пред паметника на Васил Левски ...

......... Премиерът Бойко Борисов поднесе цветя пред паметника на Васил Левски в столицата по повод 146 години от смъртта на Апостола на свободата.Борисов отдаде почит към делото и паметта на великия български революционер.


Шефът на парламентарната правна комисия Данаил Кирилов се кълне пред

Шефът на парламентарната правна комисия Данаил Кирилов се кълне пред ...

......... Шефът на парламентарната правна комисия Данаил Кирилов се кълне пред груповия си началник Цветан Цветанов, че прави най-добрите законови промени в интерес на изборната победа на ГЕРБ.