Десислава Симеонова, изпълнителен директор "Корпоративно банкиране и МСП" в ОББ,

 Десислава Симеонова, изпълнителен директор "Корпоративно банкиране и МСП" в ОББ, ...

.........  Десислава Симеонова, изпълнителен директор "Корпоративно банкиране и МСП" в ОББ, откри среща със студенти от специалност “Европеистика” към СУ "Св. Климент Охридски", за да научат повече за ролята на европейските финансови инструменти.


С "дай ми пет" шефът на парламентарната група на ГЕРБ

С "дай ми пет" шефът на парламентарната група на ГЕРБ ...

......... С "дай ми пет" шефът на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов уверява бъдеща гласоподавателка, че при мандат безкрай за ГЕРБ и за нея ще има апартамент в кооперацията с буквите.


През 2018 година бяха направени инвестиции за над 200 млн.

През 2018 година бяха направени инвестиции за над 200 млн. ...

......... През 2018 година бяха направени инвестиции за над 200 млн. лв. в заводи, свързани с автомобилостроенето, които ще разкрият 3200 нови работни места в страната. Това каза заместник-министърът на икономиката Лилия Иванова при откриването на конференция, посветена на италианския дизайн в аутомотив сектора.


Продължават срещите на българската делегация, водена от министъра на икономиката

Продължават срещите на българската делегация, водена от министъра на икономиката ...

......... в края на 2017 г. инвестициите от Саудитска Арабия в България са в размер на 9.2 млн. евро. Секторито с потенциал за привличане на саудитски инвестиции и изпълнение на съвместни проекти в България са пътно строителство селско стопанство – земеделие и животновъдство, туризъм, информационните и комуникационните технологии, концесиониране на летища, пристанища и други инфраструктурни обекти.В четвъртък мениджърите на "Райфайзенбанк България" - Добромир Добрев, заместник-

В четвъртък мениджърите на "Райфайзенбанк България" - Добромир Добрев, заместник- ...

......... В четвъртък мениджърите на "Райфайзенбанк България" - Добромир Добрев, заместник- председател на УС, Ани Ангелова, член на УС и изпълнителен директор, Оливер Рьогл председател на УС, Недялко Михайлов, член на УС и изпълнителен директор (от ляво на дясно), представиха финансовите резултати на банката за 2018 година.Левът да се върже не за еврото, а за юана

Левът да се върже не за еврото, а за юана ...

......... ЕС, а просто да го направят друг. Проблемът е, че ако Европейският съюз се напълни с подобни хитри котета, няма да има нужда от никакви Троянски коне: ЕС ще се разпадне от само себе си, както показва нагледно трагикомедията “Брекзит”. А в България (освен „Атака") никой не иска нещо подобно.


Заместник-председателят на парламентарната група на ДПС Йордан Цонев се извинява

Заместник-председателят на парламентарната група на ДПС Йордан Цонев се извинява ...

......... Заместник-председателят на парламентарната група на ДПС Йордан Цонев се извинява на президента Румен Радев за отхвърленото вето върху Изборния кодекс: "Нищо лично! Просто бизнес!"


Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов подари на

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов подари на ...

......... Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов подари на всички дами в Народното събрание жълта фрезия. Колегата му от ДПС Мустафа Карадайъ поздрави с голям букет председателя на парламента Цвета Караянчева с целувка и огромен букет. Лидерът на НФСБ и съпредседател на Коалиция „Обединени патриоти“ Валери

Лидерът на НФСБ и съпредседател на Коалиция „Обединени патриоти“ Валери ...

......... Лидерът на НФСБ и съпредседател на Коалиция „Обединени патриоти“ Валери Симеонов откри във фоайето на Народното събрание днес документална изложба „1943: Преследване и защита – съдбата на българските евреи“. Изложбата е по повод годишнината от отбелязването на спасяването на българските евреи.За 25-ти пореден път сдружението „Произведено в България – съюз

За 25-ти пореден път сдружението „Произведено в България – съюз ...

......... моделите са три – AVALON Student, AVALON Sport, AVALON Accuracy (и разновидността AVALON PT, която се различава само по контейнера на запасния парашут). Фирмата е член на международната парашутна асоциация на производителите на такива стоки. Наградата за женско предприемачество бе връчена от г-жа Надя Кошинска, член на УС на Fibank. 


Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева и много народни представители

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева и много народни представители ...

......... събрание Цвета Караянчева и много народни представители подкрепиха благотворителната инициатива на ученици от Националната професионална гимназия по текстил и моден дизайн в подкрепа на каузата „Деца помагат на деца“. По повод Международния ден на жената – 8 март, в парламента беше открита изложба-базар на картини и шалове, изработени от учениците.Икономисти и финансисти  обсъдихапредстои ли нова икономическа криза и откъде

Икономисти и финансисти  обсъдихапредстои ли нова икономическа криза и откъде ...

......... Икономисти и финансисти  обсъдихапредстои ли нова икономическа криза и откъде ще дойде тя? Организатор на кръглата маса е Лабораторията за научно-приложни изследвания към Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ).  


Кметът на София Йорданка Фандъкова направи инспекция на строителството на

Кметът на София Йорданка Фандъкова направи инспекция на строителството на ...

......... метростанциите в участъка от третия лъч. В момента се изграждат два от четирите етапа на третата линия на метрото в София - "Бул.Владимир Вазов" - бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" - Орлов мост - НДК - ж.к. "Красно село" - ж.к. "Овча купел", с дължина 12 км и 12 метростанции.Омбудсманът Мая Манолова подкрепи исканията на служителите от столичния градски

Омбудсманът Мая Манолова подкрепи исканията на служителите от столичния градски ...

......... кадрова обезпеченост, полагане на извънреден труд, несъобразяване на разписанията с реалната ситуация на пътя и липса на нормални тоалетни на крайните спирки. Столичните шофьори в градския транспорт полагат по 350, 500, 700 часа извънреден труд, което е нарушение на Кодекса на труда по отношение на дневните, седмичните и месечните почивки. 


Fintech компаниите са поставени пред предизвикателството да отговорят не само

Fintech компаниите са поставени пред предизвикателството да отговорят не само ...

......... Fintech компаниите са поставени пред предизвикателството да отговорят не само на очакванията и изискванията на потребителите, но и на новите регулаторни стандарти. Това е основният извод от годишната пресконференция, организирана от българската Финтек асоциация. 


Обединение "Морнингсайд хил" ще осигурява рисково финансиране на технологични компании

Обединение "Морнингсайд хил" ще осигурява рисково финансиране на технологични компании ...

......... Обединение "Морнингсайд хил" ще осигурява рисково финансиране на технологични компании с публичен ресурс през държавния Фонд на фондовете, съобщи изпълнителният директор на фонда Светослава Георгиева.


Стотици столичани и гости на града участваха във възпоменателната церемония

Стотици столичани и гости на града участваха във възпоменателната церемония ...

......... във възпоменателната церемония пред паметника на Васил Левски по повод 146-та годишнина от гибелта на Апостола на свободата в столицата. През целия ден на паметника ще се стичат хора, за да изкажат своята признателност към делото на Апостола за свободата на България. Столична община е въвела различни ограничения в движението около паметника. 


Премиерът Бойко Борисов поднесе цветя пред паметника на Васил Левски

Премиерът Бойко Борисов поднесе цветя пред паметника на Васил Левски ...

......... Премиерът Бойко Борисов поднесе цветя пред паметника на Васил Левски в столицата по повод 146 години от смъртта на Апостола на свободата.Борисов отдаде почит към делото и паметта на великия български революционер.


Шефът на парламентарната правна комисия Данаил Кирилов се кълне пред

Шефът на парламентарната правна комисия Данаил Кирилов се кълне пред ...

......... Шефът на парламентарната правна комисия Данаил Кирилов се кълне пред груповия си началник Цветан Цветанов, че прави най-добрите законови промени в интерес на изборната победа на ГЕРБ. 


Около 1 800 лв. е средната работна заплата в сектора

Около 1 800 лв. е средната работна заплата в сектора ...

......... Около 1 800 лв. е средната работна заплата в сектора на добивната промишленост. Това стана ясно при подписване на колективен трудов договор за 2019-а. Споразумението бе сключено между ръководството на Българската минно-геоложка камара и миньорските организации към КНСБ и "Подкрепа".<!--![endif]--><!--![if-->Приключи редовната мисия на Международния валутен фонд. По време на

Приключи редовната мисия на Международния валутен фонд. По време на ...

......... Приключи редовната мисия на Международния валутен фонд. По време на срещите с представители на Министерството на финансите, БНБ и други институции те препоръчаха подобряване на събираемостта на приходите и по-добър подход при харченето им.България предлага качествен продукт и е силен конкурент на европейско

България предлага качествен продукт и е силен конкурент на европейско ...

......... и е силен конкурент на европейско ниво с възможностите за лов на благороден елен, дива свиня, както и на всички останали видове едър дивеч. Това каза заместник-министърът на земеделието Атанас Добрев при откриването на щанда на най-голямото  в Европа изложение за лов и риболов "Лов и куче" (JAGD&HUND) в Дортмунд.


Министърът на младежта и спорта Красен Кралев посети тренировка на

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев посети тренировка на ...

......... Кралев посети тренировка на момичетата от националния отбор по художествена гимнастика индивидуално, която се проведе по време на първия им лагер за сезона в „Спорт палас“ Варна. Катрин Тасева, Невяна Владинова, Боряна Калейн, Петя Борисова, Вая Драганова и Йоана Николова са в отлична форма и са готови за предстоящите предизвикателства. Нов тип трудови договори ще поиска бизнесът от държавата. Това

Нов тип трудови договори ще поиска бизнесът от държавата. Това ...

......... Нов тип трудови договори ще поиска бизнесът от държавата. Това стана ясно след като четирите големи работодателски организации - КРИБ, АИКБ, БСК и БТПП, обявиха приоритетите си за 2019-а.


В Народното събрание откриха изложба в подкрепа и насърчаване на донорството

В Народното събрание откриха изложба в подкрепа и насърчаване на донорството ...

......... средства в един български град да бъде построен паметник на донора. Каузата е позитивна и много добра, каза още зам.-председателят на ПГ на "БСП за България". Той съобщи, че досега писма за съгласие и за реализация на тези дарения има от кметовете на Плевен, Шумен, Велики Преслав, Троян и Варна. 


На 14 януари 2019 г. управителите на Българската народна банка

На 14 януари 2019 г. управителите на Българската народна банка ...

......... На 14 януари 2019 г. управителите на Българската народна банка Димитър Радев и на Ккитайската народна банка И Ган подписаха Меморандум за сътрудничество между двете институции.


Днес Корнелия Нинова навършва 50 години и почерпи по случай

Днес Корнелия Нинова навършва 50 години и почерпи по случай ...

......... случай юбилея си депутати и журналисти в кулоарите на Народното събрание. Рожденичката не искаше цветя и подаръци, а сложи кутия за средства, които да дари на националните отбори по математика и информатика. Нинова получи от лидера на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов гербер и плик с пари за благотворителност. 


Лидерът на ПЕС Сергей Станишев спази традицията си и покани

Лидерът на ПЕС Сергей Станишев спази традицията си и покани ...

......... Лидерът на ПЕС Сергей Станишев спази традицията си и покани журналисти на новогодишна баница с късмети.  Сега има и друг хубав повод - преизбирането му за нов мандат начело на Партията на европейските социалисти. Още като лидер на БСП Станишев наложи като традиция да черпи ресорните журналисти. 


Роми с плакати излязоха на протест пред Министерския съвет, настоявайки

Роми с плакати излязоха на протест пред Министерския съвет, настоявайки ...

......... расизъм и фашизъм, както и изразяват недоволство за съборените ромски къщи.„Парадоксалното е, че циганите в България станаха изключително нагли вече. Преди няколко дни набиха полицай, преди два дни бият военен. Това не може да продължава повече и търпимостта на българското общество се изчерпа”, категоричен беше Каракачанов по повод ситуацията във Войводиново.


Немската фирма "МД Електроник" ГмбХ получи сертификат за инвестиция клас

Немската фирма "МД Електроник" ГмбХ получи сертификат за инвестиция клас ...

......... Немската фирма "МД Електроник" ГмбХ получи сертификат за инвестиция клас А за проекта си за изграждане на ново производствено предприятие за различен тип кабели във Враца. Вложението възлиза на 21.5 млн. лв., като ще бъдат разкрити 300 работни места.Столичният заместник – кмет по култура Тодор Чобанов провери работата

Столичният заместник – кмет по култура Тодор Чобанов провери работата ...

......... е 70% на МВР, а останалата – на частна фирма, Столична община се погрижи за сградата заради факта, че процедурата, по която трябва да го направи вътрешното ведомство е дълга и тромава, а през зимата може да се стигне до напълно разрушаване на покрива в следствие на снеговете и влагата.


Няколко души протестират пред сградата на Министерския съвет против увеличението

Няколко души протестират пред сградата на Министерския съвет против увеличението ...

......... Няколко души протестират пред сградата на Министерския съвет против увеличението на цените. Протестът е под надслов „Време е!“ и е против увеличението на цените на продуктите, горивата, данъка на МПС и политическата мафия.


Снегът не стресна софиянци, много от тях излязоха на разходка.

Снегът не стресна софиянци, много от тях излязоха на разходка. ...

......... Снегът не стресна софиянци, много от тях излязоха на разходка. В същото време ремонтите в столицата продължават. Основните пътни артерии са почистени и обработени. Това съобщи на ранен брифинг кметът на столицата Йорданка Фандъкова.Почистват се спирки, тротоари и подходи към подлези. Градският транспорт се движи нормално по всички линии.


Днес се навършват 70 години от създаването на Съвета за

Днес се навършват 70 години от създаването на Съвета за ...

......... други държави, те отначало са били по-послушни непосредствено след войната, но все повече с времето са защитавали своите интереси“.За цените на петрола и газа се постигаха споразумения, каза още Иван Ангелов. По думите му повишените световни цени са се отразявали на потребителите, но със закъснение от 2 до 5 години.


Националният институт по метеорология и хидрология продължава да функционира по същия

Националният институт по метеорология и хидрология продължава да функционира по същия ...

......... и не създава пречки пред дейността на института. Това заяви министърът на образованието и науката Красимир Вълчев на първото събрание на Националния институт по метеорология и хидрология, след като официално от 1 януари тази година службата премина към структурата на МОН.НИМХ обслужва над седем сектора и има близо 130-годишна история, подчерта министърът.Златна топка получи премиерът Бойко Борисов от златните ни момичета

Златна топка получи премиерът Бойко Борисов от златните ни момичета ...

......... Златна топка получи премиерът Бойко Борисов от златните ни момичета в художествената гимнастика и тяхната шефка Илиана Раева след като извади от ръкава си 1.5 млн. лв. за нова тренировъчна зала.


Десетото юбилейно издание на дарителската кампания на Райфайзенбанк "Избери, за

Десетото юбилейно издание на дарителската кампания на Райфайзенбанк "Избери, за ...

......... Десетото юбилейно издание на дарителската кампания на Райфайзенбанк "Избери, за да помогнеш" набира средства за закупуване на специални ремаркета за превоз на обучени кучетата от Планинската спасителна служба (ПСС) към БЧК.


Изпълнители от фолклорните ансамбли „Тракия“ от Пловдив и „Слав Бойкин“

Изпълнители от фолклорните ансамбли „Тракия“ от Пловдив и „Слав Бойкин“ ...

......... Инициативата, която се организира за втора поредна година, е част от кампанията на Светия Синод на Българската православна църква – Българска патриаршия за събиране на средства за онкоболните деца и техните семейства, лекуващи се в Клиниката по детска клинична хематология и онкология при УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“ в София.


В навечерието на Коледните и Новогодишни празници Fibank представи своя

В навечерието на Коледните и Новогодишни празници Fibank представи своя ...

......... В навечерието на Коледните и Новогодишни празници Fibank представи своя традиционен благотворителен календар. Луксозното издание за 2019 г. е в подкрепа на Българската федерация по художествена гимнастика, чийто партньор от четири години е Fibank.


Премиерът генерал и доктор на науките Бойко Борисов посрещна в

Премиерът генерал и доктор на науките Бойко Борисов посрещна в ...

......... Премиерът генерал и доктор на науките Бойко Борисов посрещна в неопрятен вид (небръснат) остърганите до синьо генерали от различни родове войски. Те изразиха благодарности за отпуснатите от "личния му бюджет", т.е.  бюджетния излишък, допълнително 113 млн. лв. за армията.


Министърът на младежта и спорта Красен Кралев участва в церемонията

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев участва в церемонията ...

......... Весела Димитрова и нейния помощник Михаела Маевска.Сред останалите отличени елитни състезатели бяха още световната и европейска шампиона по борба Тайбе Юсеин, ансамбълът по художествена гимнастика, Невяна Владинова, официалният претендент за световната титла по бокс Кубрат Пулев и шампионът в първия маратон по плуване в ледените води на Антарктида Петър Стойчев. 


Пчеларите се събираха днес за национален протест пред Министерството на

Пчеларите се събираха днес за национален протест пред Министерството на ...

......... национален протест пред Министерството на земеделието. Производителите на мед настояват за адекватна подкрепа. Според тях решението на държавата да ги подпомогне с 3.5 милиона лева по схемата "Де минимис" е крайно недостатъчно. Това, според тях, е нищожна сума, която не помага за проблемите в сектора и измирането на пчелни семейства.  


И тази година в "УниКредит Булбанк" се проведе традиционният благотворителен

И тази година в "УниКредит Булбанк" се проведе традиционният благотворителен ...

......... И тази година в "УниКредит Булбанк" се проведе традиционният благотворителен коледен базар. Благодарение на всички включили се в него  събраната сума е близо 11 300 лева.Парламентът прие и вторият закон за хората с увреждания -

Парламентът прие и вторият закон за хората с увреждания - ...

......... с увреждания - Законът за личната помощ. Това бе именно най-исканият закон от протестиращите майки на деца с увреждания. И така след дълги протести, преговори с властта и една вицепремиерска оставка, законът е факт и правителството спази обещанието си законодателството за хората с увреждания да бъде прието до края на годината.  


Премиерът Бойко Борисов проведе работна закуска с посланиците на държавите

Премиерът Бойко Борисов проведе работна закуска с посланиците на държавите ...

......... посланиците на държавите от Европейския съюз, организирана от посолството на Австрия в България като ротационен председател на Съвета на ЕС. На срещата бяха обсъдени актуални въпроси от европейския дневен ред. Сред тях бяха енергетиката, икономиката, международната политика, сигурността на ЕС, както и стъпките за присъединяване на България към чакалнята на еврозоната.


Първа награда в престижния конкурс "Най-добра българска фирма на годината",

Първа награда в престижния конкурс "Най-добра българска фирма на годината", ...

......... Първа награда в престижния конкурс "Най-добра българска фирма на годината", организиран от Първа инвестиционна банка, спечели "Прогрес" АД - фирма със 100-годишна история. Наградата връчи изпълнителният директор на банката Чавдар Златев (вдясно).Центърът на София бе блокиран около обяд в четвъртък от

Центърът на София бе блокиран около обяд в четвъртък от ...

......... Центърът на София бе блокиран около обяд в четвъртък от протест на миньори и енергетици от държавните ТЕЦ "Марица Изток 2" и мини "Марица Изток", които искат защита за въглищния бизнес от новите европейски екологични изисквания, застрашаващи работните им места.


Таксиметрови шофьори от цяла България се събраха на протест в

Таксиметрови шофьори от цяла България се събраха на протест в ...

......... Таксиметрови шофьори от цяла България се събраха на протест в София. Недоволството им е заради неактуализираните с години минимални и максимални тарифи за превоз. От бранша настояват за корекции в Закона за автомобилните превози.


Близо седем месеца след спирането на трамваите по софийската улица

Близо седем месеца след спирането на трамваите по софийската улица ...

......... Близо седем месеца след спирането на трамваите по софийската улица "Граф Игнатиев" те тръгнаха отново пробно по ремонтираните релси. Малко след 8.30 ч. тази сутрин беше пуснато електрозахранването на улицата и бяха пуснати първите мотриси. Пробите ще продължат 72 часа, след което трябва да бъде издаден акт 16 на обекта.


Младите български шампиони грейнаха в стилни рисунки, разкрасили подлеза пред

Младите български шампиони грейнаха в стилни рисунки, разкрасили подлеза пред ...

......... Младите български шампиони грейнаха в стилни рисунки, разкрасили подлеза пред Министерството на младежта и спорта. „Спортен подлез“ бе реализиран с помощта на София – Европейска столица на спорта от екипа на ПОдЛЕЗНО. Проектът е осъществен с финансовата подкрепа и във връзка с кампанията на Съюза на пивоварите в България.


Председателят на Управителния съвет и главен изпълнителен директор на "А1-България" Александър

Председателят на Управителния съвет и главен изпълнителен директор на "А1-България" Александър ...

......... Председателят на Управителния съвет и главен изпълнителен директор на "А1-България" Александър Димитров получи престижната награда "Мениджър на годината" от ръцете на президента Румен Радев.


Премиерите на България и Македония Бойко Борисов и Зоран Заев

Премиерите на България и Македония Бойко Борисов и Зоран Заев ...

......... Премиерите на България и Македония Бойко Борисов и Зоран Заев се зарекоха да надупчат границата с ж.п. линии, шосета и газопроводи така, както само българи могат да обещават.


Предпроектното проучване показва, че за изграждане на нова инфраструктура за

Предпроектното проучване показва, че за изграждане на нова инфраструктура за ...

......... Предпроектното проучване показва, че за изграждане на нова инфраструктура за пренос на природен газ ще са нужни приблизително 2.8 млрд. лв., стана ясно по време на дискусия за промяна на Енергийната стратегия на България с участието на работодателски организации, синдикати, енергийни експерти и други заинтересовани страни.Рекордните 119 организации кандидатстваха в десетото юбилейно издание на дарителската

Рекордните 119 организации кандидатстваха в десетото юбилейно издание на дарителската ...

......... Рекордните 119 организации кандидатстваха в десетото юбилейно издание на дарителската кампания на Райфайзенбанк „Избери, за да помогнеш“. От началото й до момента са подкрепени общо 233 проекта с над 2.7 млн. лв., осигурени чрез дарения от служителите на Райфайзен и добавени средства от банката.


Министерството на туризма организира туристическо изложение в Античния културно-комуникационен комплекс

Министерството на туризма организира туристическо изложение в Античния културно-комуникационен комплекс ...

......... Министерството на туризма организира туристическо изложение в Античния културно-комуникационен комплекс "Сердика" (зона Ларгото), на което бяха представени български традиционни обичаи, традиции и занаяти. Изложението е в рамките на втория Международен конгрес на световните цивилизации и историческите маршрути, организиран от Световната организация по туризъм към ООН. 


Актьорът Васил Михайлов получи тазгодишната държавна награда "Паисий Хилендарски". Тя

Актьорът Васил Михайлов получи тазгодишната държавна награда "Паисий Хилендарски". Тя ...

......... Актьорът Васил Михайлов получи тазгодишната държавна награда "Паисий Хилендарски". Тя се присъжда за стимулиране на български творци, свързани с историята и традициите ни от комисия, която по традиция се председателства от шефа на БАН. 


Държавният глава участва по покана на президента на Френската република Еманюел

Държавният глава участва по покана на президента на Френската република Еманюел ...

......... на Европейския парламент Антонио Таяни, президентът на САЩ Доналд Тръмп, президентът на Руската федерация Владимир Путин, канцлерът на Федерална република Германия Ангела Меркел и много други.Българският държавен глава ще вземе участие в Парижкия форум за мир - инициатива, която има за цел да насърчи международното сътрудничество и подобряването на управлението."Бюджет по ноти" - това ГЕРБ-ерско внушение за основния финансов

"Бюджет по ноти" - това ГЕРБ-ерско внушение за основния финансов ...

......... "Бюджет по ноти" - това ГЕРБ-ерско внушение за основния финансов закон за догодина беше подсилено и от доведените от заместник-председателя на парламента Емил Христов аполитични малки виртуозчета.