*** София От 9.30 ч. с благословението на Негово светейшество

*** София От 9.30 ч. с благословението на Негово светейшество ...

......... *** Шумен От 9.30 часа в Регионалната библиотека „Стилиян Чилингиров" с отворена дискусия започва реализацията на проекта „Гражданите за Европа", който Община Шумен изпълнява в партньорство с общините Ксанти, Струмица и Браила. *** Ямбол От 14.30 ч. кметът на Ямбол Георги Славов ще открие Регионалният турнир по футбол за учащи


*** София От 11.00 часа на ъгъла на бул. „Ломско

*** София От 11.00 часа на ъгъла на бул. „Ломско ...

......... От 13.30 часа в селото председателят на БЗНС Н. Ненчев и председателят на ДОСТ Лютви Местан заедно с председателите на местните организации на БЗНС и ДОСТ ще проведат съвместна пресконференция. *** Шумен/с. Васил Друмев От 12.00 часа в центъра на селото ще се проведе Кулинарен фестивал „Забравени традиции- обредни трапези".


*** София От 10.00 часа в парка „Гео Милев

*** София От 10.00 часа в парка „Гео Милев" ще ...

......... „Кайлъка" ще се състои Празник на парк „Кайлъка" и туризма, организиран от Общински съвет на Съюза на пенсионерите-2004. *** Перник От 10.00 часа пред читалището в кв. „Църква" ще бъде открит 13-тия Многожанров републикански фестивал на хората с увреждания. *** Стара Загора/с. Петрово Ще се проведе празник на с. Петрово.


*** София От 09.30 часа в х-л „Света София

*** София От 09.30 часа в х-л „Света София", ул. ...

......... - главен редактор на алманаха „Литературни запознанства", член на Съюза на писателите на Москва; акад. Юрий Васюков - член на Международната славянска академия в Москва; Камил Зиганшин - автор на дилогията „Златото на Алдан", отличена с Държавна премия „Салават Юлаев"; краеведът Раиса Усович; писателят Павел Поздеев и фотокореспондентът Николай Глазков.


*** София От 10.00 часа на в ул. „Георг Вашингтон

*** София От 10.00 часа на в ул. „Георг Вашингтон" ...

......... Калиакра. *** Кюстендил От 14.00 часа ще се проведе заседание на Общинския съвет в Кюстендил. *** Перущица От 18.00 часа на площад „27-ми Априлий“ вицепрезидентът Илияна Йотова ще бъде гост на честването на 50 години град Перущица. *** Плевен От 09.00 часа ще се проведе редовната сесия на Общинския съвет.


*** София От 10.00 часа ще се проведе заседание на

*** София От 10.00 часа ще се проведе заседание на ...

......... министър-председателят Бойко Борисов, областният управител Здравко Димитров и кметът на град Пловдив Иван Тотев. От 17.30 часа в залата на Общински съвет - Пловдив заместник-кметът Георги Титюков ислужители на Община Пловдив ще проведат консултация на граждани и заинтересовани страни по прилагане на Националната програма за достъпна жилищна среда и личнамобилност.*** София От 12.00 часа в сградата на Столична община,

*** София От 12.00 часа в сградата на Столична община, ...

......... ще се проведе заседание на Областната епизоотична комисия – Смолян във връзка с наложените мерки срещу разпространението на АЧС. *** Шумен От 10.00 часа, в зала 203 на общината ще има брифинг. От 10.00 часа в зала 2 на Областна администрация Шумен ще се проведе заседание на Областната епизоотична комисия.


Варна.От 17.50 часа пред входа на ФКЦ, откъм входа от

Варна.От 17.50 часа пред входа на ФКЦ, откъм входа от ...

......... от ВМС. ***Варна.От 20.00 часа в зала 1 на ФКЦ ще се състои тържествено събрание-концерт, посветено на Празника на Военноморските сили. ***София.От 10.00 часа в парка „Заимов" Столична библиотека продължава своята кампания „Зелена библиотека". ***Стара Загора/с. Горно Ботево.От 10.30 часа в село Горно Ботево ще бъде отбелязан Празник на домата.


СмолянОт 11.30 ч. министърът на труда и социалната политика Бисер

СмолянОт 11.30 ч. министърът на труда и социалната политика Бисер ...

......... кораба. По случай 140-та годишнина на българските Военноморски сили разрушителят USS Porter от състава на ВМС на САЩ ще бъде на посещение във Варна от 9 до 11 август 2019 годинаЖелаещите да присъстват журналисти трябва да се явят в 12.30 часа пред транспортния портал на пристанище Варна /срещу Морска администрация/.


София.От 11.00 часа започва строителството на ул. „Централна

София.От 11.00 часа започва строителството на ул. „Централна" в район ...

......... - Враца ще се проведе извънредно заседание на Областната епизоотична комисия. ***Кюстендил.От 11.00 часа пред паметника на Тодор Александров в Кюстендил, ще бъдат отбелязани 116 години от Илинденско - Преображенското въстание ***Разград.От 11.00 часа в зала 712 на Областна администрация - Разград ще се състои заседание на Областната епизоотична комисия.


Карлово.От 21.00 часа на пл. „Васил Левски

Карлово.От 21.00 часа на пл. „Васил Левски" в града държавният ...

......... и цветя пред паметници и паметни плочи, свързани сосвобождението на Шумен - пред паметника на капитан Колесников, паметника на генерал Мадатов и паметника на погребаните руски воини. ***Шумен.От 11.30 часа пред паметника на Васил Левски започва ритуалът по полагане на венци и цветя по повод годишнината от рождението на Апостола.София.От 11.00 часа на „Дондуков

София.От 11.00 часа на „Дондуков" 2 президентът Румен Радев ще ...

......... БТА в Шумен ще се състои пресконференция на председателя на ПП АБВ Румен Петков във връзка със становище на партията за машинното гласуване и за сделката за самолетите Ф16. ***Ямбол.От 15.00 часа в заседателна зала на Областната администрация ще се проведе заседание на областния консултативен съвет по плодове и зеленчуци.


София.От 09.00 часа Белоградчишкият епископ Поликарп ще оглави Тържествена света

София.От 09.00 часа Белоградчишкият епископ Поликарп ще оглави Тържествена света ...

......... ще се проведе тържествена света литургия и ще бъде раздаден курбан в двора на църквата по случай храмовия празник. ***Стара Загора.От 11.00 часа в Кукления театър ще се проведе спектакъла за деца „Чук и Пук" от Турбьорн Егнер. ***Стара Загора.От 21.00 часа на стадион „Берое" ще бъде представена операта „Трубадур".


София.От 17.10 часа в зала „Кристал

София.От 17.10 часа в зала „Кристал" на хотел „Силвър хаус" ...

......... на БСП Корнелия Нинова. ***Нови пазар.От 13.00 часа в Стрелбищен комплекс - Нови пазар ще се проведе турнир по стрелба във връзка с Професионалния празник на полицията - 5 юли. ***Перник.От 10.00 часа в Заседателната зала на Община Перник ще се проведе регулярната месечна среща с кметовете на населени места.


София.От 11.00 часа в Борисовата градина пред паметника на акад.

София.От 11.00 часа в Борисовата градина пред паметника на акад. ...

......... ***Стара Загора.От 11.00 часа в Кукления театър ще се играе спектакълът „Храбрият шивач" от Братя Грим. ***Тунджа./село Хаджидимитрово.От 9.00 часа на кръстовището на пътя Ямбол-Сливен със село Хаджидимитрово ще се проведе протест заради проблеми с автобусния транспорт. ***Тутракан.От 18.00 часа в парка в града ще се проведе Празник на кайсията.


*** София От 08.00 часа в Литературен клуб „Перото

*** София От 08.00 часа в Литературен клуб „Перото" ще ...

......... 10.00 часа в селото ще започне Празник на охлюва „Охльо - Бохльо, покажи си рогцата ...." и празник на селото. *** Ямбол От 20.00 часа пред сградата на Община Ямбол ще се състои концерт с участието на Стефан Вълдобрев и „Обичайните заподозрени" и Джипси Кингс" по повод празника на града.*** София От 06.00 часа на паркинга пред Резиденция Бояна,

*** София От 06.00 часа на паркинга пред Резиденция Бояна, ...

......... зона Изток, Стара Загора зад Спортната зала ДЗУ. *** Стара Загора/с. Пряпорец От 10.00 часа ще се състои Национален събор на българския фолклор и българските традиционни ястия в с. Пряпорец. *** Шумен От 18.00 часа в парк „Студентски" ще се състои втората вечер от третото издание на фестивала „Шумен рок".


*** София От 09.00 часа ще започне редовното заседание на

*** София От 09.00 часа ще започне редовното заседание на ...

......... обсъждане на касовото изпълнение на бюджета на Община Шумен за 2018-та година. От 18.00 часа в парк „Студентски" ще се състои битка между български рок банди - „Battle of BG bands", част от програмата за третото издание на фестивала „Шумен Рок", който ще се проведе от 14 до 17 юни.


Стара Загора.От 12.00 часа пред сградата на УМБАЛ „Проф. д-р

Стара Загора.От 12.00 часа пред сградата на УМБАЛ „Проф. д-р ...

......... дарител Стоян Стоянов - студент IV курс от ШУ "Еп.К.Преславски" ще дари на потребителите на Дома - борд / платформа / за инвалидни колички, който ще бъде монтиран в служебния автомобил на социалното заведение. ***Шумен.От 10.00 часа до 14.00 часа на язовир „Шумен" ще бъде извършено зарибяване от „Напоителни системи".


*** София От 09.00 часа в софийския митрополитски храм

*** София От 09.00 часа в софийския митрополитски храм "Св. ...

......... часа в Куклен театър ще бъде представен спектакълът „Банда бацили" от Мария Донева и Янчо Иванов. От 19.00 часа в Оперен театър ще бъде представен балетен спектакъл „Балетна феерия". *** Шумен От 12.00 часа в парк Студентски ще се състои официалното закриване на младежкия стрийт арт фестивал „Шумен и буден".


*** София От 10.50 часа пред монумент „Камбаните

*** София От 10.50 часа пред монумент „Камбаните" вицепрезидентът Илияна ...

......... народа" за гласовете на публиката. *** Стара Загора От 9.00 часа „ТЕЦ Марица изток 2" ЕАД организира състезание по риболов край водите на яз. „Овчарица". *** Сливен От 18.00 до 19.30 часа ще се проведе протестно шествие под надслов „Да запазим българското семейство!", което ще тръгне от сградата на общината.


*** София От 09.00 часа писмен изпит по журналистика започва

*** София От 09.00 часа писмен изпит по журналистика започва ...

......... и граждани. От 18.00 часа пред сградата на Областната управа ще се проведе протест против анти-семейните и анти-български политики, насочен срещу Националната стратегия за детето. *** Ямбол От 17.00 часа пред сградата на Община Ямбол ще се проведе протест против анти-семейните и анти-български политики, насочен срещу Националната стратегия за детето.


*** София От 09.45 часа от първи перон на Централна

*** София От 09.45 часа от първи перон на Централна ...

......... на Шумен ще отбележат Международния ден на детето - 1 юни с карнавално дефиле. От 11.30 часа в Младежкия дом ще бъдат наградени най-добрите есета и рисунки от третото издание на конкурса „Индустрията в моя регион." *** Ямбол От 10.00 часа в Градския парк ще се проведе празника „Детски калейдоскоп".


Кърджали.От 11.00 часа държавният глава ще приветства възпитаниците на СУ

Кърджали.От 11.00 часа държавният глава ще приветства възпитаниците на СУ ...

......... часа във военно формирование 44200 - Стара Загора (до Национална агенция поприходите - клон Стара Загора) от състава на Втора механизирана бригада ще се проведе Ден на отворени врати. ***Смолян.От 10.00 до 16.00 часа в 101 алпийски полк ще се проведе ден на отворени врати по случай Деня на детето.


София.От 14.00 часа президентът Румен Радев ще приеме на „Дондуков

София.От 14.00 часа президентът Румен Радев ще приеме на „Дондуков"2 ...

......... в предприятие за производство на машини за хранителната индустрия, Иво Христов ще се срещне с ръководството и работещите в предприятието. В 18.30 часа в клуб "Сакар" в гр. Свиленград Христов ще се срещне с обществеността. ***Царево.От 18.30 часа в салона на народно читалище „Георги Кондолов 1914 на ул. „Хан Аспарух"


*** София В 9.00 часа държавният глава и върховен главнокомандващ

*** София В 9.00 часа държавният глава и върховен главнокомандващ ...

......... ще се състои тържествен ритуал по издигане на националния флаг, както и отслужване на молебен и марш на представителни блокове от военните формирования на ямболския гарнизон. От 11.30 часа в Музея на бойната слава ще бъде представена презентация, посветена на участието на 29-ти пехотен Ямболски полк в Първата световна война.


*** София От 10.00 часа премиерът Бойко Борисов ще посрещне

*** София От 10.00 часа премиерът Бойко Борисов ще посрещне ...

......... 1-вия кръг от „Български дрифт шампионат". *** Смядово От 10.00 часа на централния площад в града ще се проведе Общински пролетен събор „Да запеем заедно- 50 години Смядово град". *** Стара Загора./с. Хрищени От 18.00 часа на централния площад ще започне празникът на село Хрищени под надслов „Зелен, зелен Гергьовден".


*** София От 10.30 часа в Гербова зала на „Дондуков

*** София От 10.30 часа в Гербова зала на „Дондуков" ...

......... мероприятие. В 14.30 часа на статуята на Богородица в града КрумДончев ще се срещне с граждани. В 15.30 часа в Кафе "Вю" той ще проведе дискусия с младежи *** Ценово./с. Долна Студена От 13.30 часа кандидатът за евродепутат Андрей Новаков от ГЕРБ ще се срещне сжители в село Долна Студена.


*** София От 9.15 часа пред Министерството на отбраната заместник

*** София От 9.15 часа пред Министерството на отбраната заместник ...

......... От 18.30 часа пред НЧ „Ст. Чилингиров - 1963" ще се състои концерт „Майски цветя" на градския духов оркестър. От 19.00 часа в парка пред НЧ „Стилиян Чилингиров - 1963" на пл. „Гривица" Градският духов оркестър „Михаил Биков" ще изнесе концертна програма от хора и танци под наслов „Майски цветя".


*** София Министър-председателите на България и Свободна държава Бавария -

*** София Министър-председателите на България и Свободна държава Бавария - ...

......... с обществеността в в кметството на с. Рогозен. *** Хайредин От 17.30 часа кандидатът за евродепутат от „БСП за България" Петър Витанов ще се срещнес граждани в читалището в гр. Хайредин. *** Шумен От 13.00 часа ще започнат финалите в турнира за Купата на Българската федерация по баскетбол при юношите.


*** София От 11.00 часа на пл. „Св. Александър Невски

*** София От 11.00 часа на пл. „Св. Александър Невски" ...

......... въстание от 1876-та година, ще бъде на площад „20-ти април" от 20.30 часа. *** Плиска От 9.30 часа в Голямата Базилика Света литургия ще отслужи Варненският и Великопреславски митрополит Йоан. От 10.00 часа в Голямата базилика на територията на НИАР „Плиска" за шеста година ще бъде организирана кръщавка на деца.


Ямбол.Президентът Румен Радев ще бъде гост на община Тунджа по

Ямбол.Президентът Румен Радев ще бъде гост на община Тунджа по ...

......... във фирма „Натура фит". ***Шумен.От 11.00 часа в парка при Община Шумен ще се състои Еко фиеста по повод Световния Ден на Земята -22 април. ***Шумен.От 18.00 часа в Регионална библиотека „Стилиян Чилингиров" водачът на листата на „Демократична България" Радан Кънев ще се срещне с Демократичната общност в град Шумен.


*** София От 9.00 часа XVII състав на Специализирания наказателен

*** София От 9.00 часа XVII състав на Специализирания наказателен ...

......... ученици от ПГ по икономика, които ще представят своите презентации по повод денят на Конституцията. От 14.з0 часа в зала 203 на общината ще се проведе Консултативен съвет. *** Ямбол От 16.30 часа на ул. „Г. Раковски" до подлеза ще се проведе 21-вото издание на Националния куклено-театрален фестивал „Михаил Лъкатник".


София.От 09.00 часа до 14.00 часа в Българската стопанска камара

София.От 09.00 часа до 14.00 часа в Българската стопанска камара ...

......... „Арена Шумен" ще бъде разкрита информационна борса за набиране на войници и матроси за Българската армия. От 17.00 до 18.00 часа присъстващите ще видят демонстрация на умения на военнослужещи с въоръжение и техника. В Шумен национална кампания „Бъди войник" ще завърши с концерт в зала „Арена Шумен" от 18.30 ч.


*** София От 11.00 часа в Централата на партията (пл.

*** София От 11.00 часа в Централата на партията (пл. ...

......... театър ще бъде представена премиерата на „Банда бацили" от Мария Донева и Янчо Иванов. От 15.00 часа в Парк „5-ти октомври" ще се проведе авторският спектакъл на театър „МАЛЕ-МАЛЕ" - София, „Концерт на куклите". От 17.00 часа в парк „Пети октомври" ще се състои „Хора за хората" - общоградска инициатива


*** Трън/с. Лева река От 13.00 часа Министърът на земеделието,

*** Трън/с. Лева река От 13.00 часа Министърът на земеделието, ...

......... часа в Оперния театър ще се състои премиерата на камерната опера „Лицето на лъва" от Елена Лангер. *** Шумен От 10.00 часа Шуменският общински младежки съвет се включва в националната инициатива „ФАС ОFF" и организира акция за почистване на района около Паметника на Свободата и стъпалата до Младежки дом Шумен.


Предстоящи събития в страната за 05 април 2019 година ***София.От

Предстоящи събития в страната за 05 април 2019 година ***София.От ...

......... Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания на ул. „Капитан Кръстев" № 13. ***Хасково.От 18.30 часа в конферентната зала на парк хотел „Европа" ще се състои кратка пресконференция и откриването на съвместна работна среща, организирана от Столична лекарска колегия и Районна лекарска колегия - Хасково.


София.От 11.30 часа президентът Румен Радев ще награди победителите в

София.От 11.30 часа президентът Румен Радев ще награди победителите в ...

......... които се полагат за гората. ***Смолян.От 14.00 часа директорът на Регионалната дирекция по горите ще даде пресконференция по повод „Седмица на гората - 2019 г.". ***Търговище.От 11.00 часа в зала 28 на Община Търговище ще бъде дадена на пресконференция за кампания за почистване на града и населените места преди Великден.


София.От 9.00 часа ще започне заседанието на Народното събрание. ***София.От

София.От 9.00 часа ще започне заседанието на Народното събрание. ***София.От ...

......... възраст. ***Шумен. От 9.00 часа в зала 363 в сградата на общината ще се проведе редовно заседание на Общински съвет- Шумен. ***Ямбол.От 18.00 часа в Музея на бойната слава ще бъде представена изложба на шапки и униформи, използвани в различни периоди от Българската армия - от Освобождението до наши дни.


София.От 10.00 часа в зала „Джеймс Баучер

София.От 10.00 часа в зала „Джеймс Баучер" на Института „Иван ...

......... Димитров ще даде пресконференция. ***Пловдив.От 11.30 часа кметът на Пловдив инж. Иван Тотев ще открие обновената музейна експозиция в къща музей „Христо Г. Данов". *** Свищов. От 10.00 часа в Детски отдел на Градската библиотека ще се проведе Творческа работилница „Работливи ръчички" - изработване на фигурки и предмети от пластилин.


София.От 09.00 часа ще се проведе заседание на Народното събрание.***София.От

София.От 09.00 часа ще се проведе заседание на Народното събрание.***София.От ...

......... читалище „Св. Климент Охридски" ще се проведе интерактивен урок, посветен на Илинденско - Преображенското въстание.***Стара Загора.От 10.00 часа в залата на четвъртия етаж на Областна администрация ще се проведе заседание на Областната епизоотична комисия във връзка с мерките за предпазване на страната от възникване на заболяването Африканска чума по свинете.


Двудневно гайдарско надсвирване започва днес в село Равногор, община Брацигово.

Двудневно гайдарско надсвирване започва днес в село Равногор, община Брацигово. ...

......... на маратона е актрисата Йоана Буковска - Давидова. Тя ще даде старт на надпреварата в 8 часа на "Морска гара". Участниците ще преплуват разстоянието от остров "Света Анастасия" до парк "Росенец". След плувния маратон, по традиция в 19 часа ще има благотворителен концерт на Магазия 1 - Морска гара Бургас


София.От 09.30 часа в заседателната зала в сградата на Висшия

София.От 09.30 часа в заседателната зала в сградата на Висшия ...

......... се проведе пресконференция за „синята зона". ***Пловдив.От 10.30 часа в „Гранд хотел Пловдив" заместник-министърът на икономиката Александър Манолев ще открие информационните дни по процедура „Насърчаване на предприемачеството". ***Пловдив.От 16.00 до 18.00 часа в офиса на ПП ГЕРБ в район „Тракия"в блок 91, общинският съветник Иван Вичков ще има приемен ден.


София.От 10.00 часа в зала „Средец

София.От 10.00 часа в зала „Средец" на хотел „Балкан" президентът ...

......... район „Тракия" в блок 91 Общинският съветник от ГЕРБ в Общински съвет - Пловдив, Иван Вичков ще приема граждани. ***Смолян.От 10.00 часа на Стрелбището на ОДМВР-Смолян по случай Професионалния празник на служителите на МВР - 5-ти юли, Областна дирекция на МВР - Смолян организира открит турнир по стрелба с пистолет.


*** София. В Детския музейно-образователен център към НИМ ще се

*** София. В Детския музейно-образователен център към НИМ ще се ...

......... 09.00 часа - света божествена Литургия. *** Стара Загора. От 10.00 в парк „5-ти октомври" продължава тазгодишното издание на „Детски панаир - Стара Загора 2018". *** Хасково. От 10.00 часа на кортовете „Кенана" ще се проведе летен празник за деца под мотото „Първи стъпки в тениса, играй и се забавлявай!"


***Троян./с. Балканец.От 10.00 часа в местността „Айдушко сборище

***Троян./с. Балканец.От 10.00 часа в местността „Айдушко сборище" над троянското ...

......... на българската клинична лаборатория проф. Константин Чилов /1898 - 1955/. Събитието е по повод 120 години от рождението му, в рамките на 21-вите традиционни Чилови дни. ***Чепеларе.От 16.00 часа на площад „Олимпийски" ще бъде открито третото издание на Националния фестивал за шлагерна и стара градска песен „Полъх от минали мечти"


София.От 9.30 часа в ректората на СУ „Св. Климент Охридски

София.От 9.30 часа в ректората на СУ „Св. Климент Охридски" ...

......... на ГЕРБ в район „Тракия" в бл. 91 общинският съветник Иван Вичков ще проведе приемна за граждани. ***Стара Загора.От 19.00 часа в Драматичния театър ще се проведе Песенна вечер с избрани романси на Чайковски и Рахманинов. *** Шумен.От 10.00 часа в зала 203 на общината ще се проведе редовен брифинг


София.От 14.30 часа в зала EFE на хотел „Маринела

София.От 14.30 часа в зала EFE на хотел „Маринела" министърът ...

......... пресконференция по повод предстоящия Капански събор. ***Русе.От 11.00 часа ул. „Борисова" №87 ще се състои официалното откриване на „Медицински център д-р Кунев". *** Шумен.От 10.00 часа в зала 203 на общината ще има брифинг. ***Ямбол.От 20.00 часа в зала „Диана" ще бъде представен концертът на Камен Донев - „Македонски песни".


Трявна.Президентът Румен Радев ще бъде в Трявна по случай откриването

Трявна.Президентът Румен Радев ще бъде в Трявна по случай откриването ...

......... ще се проведе заседание на Общинския съвет. ***Смолян.В 16.00 часа в конферентната зала на Планетариума ще бъде дадено началото на Национална кампания в българските градове за повишаване на информираността на пациентите относно техните права и запазване на здравето с профилактични прегледи. Кампанията е организирана от пациентски организации „Заедно с теб".


София.От 15.00 часа в XVIII състав на Специализирания наказателен съд

София.От 15.00 часа в XVIII състав на Специализирания наказателен съд ...

......... надлез над ЖП-линията София - Варна. *** Шумен.От 10.30 часа министър Николай Нанков ще извърши оглед на площадката за строеж на ГПСПВ в кв."Дивдядово", където ще даде и пресконференция. *** Шумен.От 13.00 часа в концертната зала на Младежкия дом министър Николай Нанков ще открие кампанията „Моят град е моята крепост".


Враца.Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева и народни представители ще

Враца.Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева и народни представители ще ...

......... Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България. *** Шумен.От 11.00 часа на поляната по паметник „Създатели на българската държава" ще се проведе „Пикник на открито". ***Ямбол.В 10.00 часа в двора на Професионалната гимназия по земеделие в Ямбол ще бъдат поднесени венци и цветя пред паметника на Христо Ботев.


София.От 09.00 часа започва редовното пленарно заседание на Народното събрание.

София.От 09.00 часа започва редовното пленарно заседание на Народното събрание. ...

......... на детето. *** Шумен.От 13.10 часа с песен в съпровод на гайда и 170 рецитиращи откъс от Ботевите „Хайдути" петокласници, СУ „Сава Доброплодни" ще се поклони пред паметта на Христо Ботев и загиналите за свободата на България. ***Ямбол.От 09.30 часа до 12.00 часа авиобаза „Безмер" организира ден на отворените врати.


София. От 11.00 часа в Градската градина на София, пред

София. От 11.00 часа в Градската градина на София, пред ...

......... Фолклорен празник и Международен турнир по борба. *** Шумен. От 11.00 часа в двора на комплекс „Авшарян“ ще бъде открита първата в града бонсай градина. *** Ямбол. От 18.00 часа на пл. „Освобождение“ ще се проведе открит урок на Клуб за български народни танци „Ямболи“ при НЧ „Зора – 1945“.


София От 13.00 часа в 121 СУ „Георги Измирлиев“, ул.

София От 13.00 часа в 121 СУ „Георги Измирлиев“, ул. ...

......... 10.00 часа в Хасково ще се проведе 53- ти Национален събор на народното творчество „Китна Тракия пее и танцува”. *** Ямбол. От 14.00 часа от Безистена ще стартира Занимателна игра „Влез в историята“, свързана с посещението на ямболските музеи и галерии, посветени на Европейската нощ на музеите – 19 май.


***София.От 8.00 часа от паметника на Васил Левски родолюбци от

***София.От 8.00 часа от паметника на Васил Левски родолюбци от ...

......... „Моето сърце е съпричастно what about Yours". ***Сливен.От 11.00 часа в салона на ДКТ-Сливен ще бъде представен спектакълът „Палавата питка". ***Стара Загора.От 14.00 часа в сградата на „Етносвят България" ще се състои „Песните на пролетта, песните на Победата" - празник, посветен на 73-та годишнина от края на Втората световна война.


***София.От 11.00 часа на сцената „Лятна Естрада

***София.От 11.00 часа на сцената „Лятна Естрада" в Борисовата градина ...

......... ГЕРБ-Стара Загора организират. ***Стара Загора.От 14.30 часа в пространството около езерото в парка Младежи ГЕРБ организират семеен спортен празник. ***Силистра.От 09.30 часа в салона на Драматичен театър Силистра Над 500 самодейци от 35 състава от област Силистра ще вземат участие в 5-ия фолклорен събор „Надпяване пенсионерски клубове - 2018 г.


***Копривщица.От 11.00 часа председателят на парламента ще поднесе цветя на

***Копривщица.От 11.00 часа председателят на парламента ще поднесе цветя на ...

......... 14.00 часа на Русенския хиподрум ще се проведе изпитанието по Обездка, което е част от провеждащия се Национален турнир по Всестранна езда. ***Смолян.От 18.00 часа в зала „Петър Стайков" ще бъде открита изложба с творби на доц. д-р Кирил Божков, преподавател в катедра „Живопис" на Националната художествена галерия „Николай Павлович".


***Клисура/Копривщица.От 19.45 часа Цвета Караянчева ще присъства на тържествената заря-проверка

***Клисура/Копривщица.От 19.45 часа Цвета Караянчева ще присъства на тържествената заря-проверка ...

......... ГЕРБ - Сливен Георги Стоянов и Здравко Костадинов ще се срещнат с граждани. ***Стара Загора.От 19.00 часа в Къщата на Архитекта в Стара Загора ще се състои Кино вечер в Деня на джаза. ***Шумен.От 14.00 часа в зала 203 на общината кметът на Шумен Любомир Христов ще има приемен ден.


***Хисаря.От 14.00 часа в читалище „Иван Вазов

***Хисаря.От 14.00 часа в читалище „Иван Вазов" вицепрезидентът Илияна Йотова ...

......... седемте козлета". ***Хасково.От 11.00 часа на сцената на площад "Свобода" в Хасково ще се проведе Концерт на НМУ "Проф. Панчо Владигеров". *** Шумен.От 10.00 часа в Н.Ч. „Д. Войников" ще се състои церемонията за връчването на наградите на победителите в XXVI Национален конкурс за изпълнение на унгарска и българска литература.


София. В 10.00 часа в информационния център на Министерство на

София. В 10.00 часа в информационния център на Министерство на ...

......... пред децата от ДГ „Братя Грим" и ОУ „Княз Борис I" в Шумен и ще ги запознаят с възможностите за намаляване на замърсяването с пластмаси. *** Ямбол. От 16.00 часа в Културно-информационен център „Безистен" ще се състои дискусионна среща за книгите, четенето и съвременните форми на визуално представяне на съдържанието.


Моната От 09.00 часа президентът Румен Радев ще посети град

Моната От 09.00 часа президентът Румен Радев ще посети град ...

......... драма. Шумен. От 13.00 часа в СУ „Трайко Симеонов" ще се проведе областният кръг на Националната ученическа викторина по безопасност на движението „Да запазим децата на пътя". Шумен. От 13.00 часа в Аулата на Шуменския университет ще се състои откриване на Студентска научна конференция на тема „Екология и околна среда".


***София. От 14.00 часа президентът Румен Радев ще проведе заседание

***София. От 14.00 часа президентът Румен Радев ще проведе заседание ...

......... заседание на Общинския съвет в Трън. ***Шумен. От 13.00 часа в СУ „Трайко Симеонов" ще се проведе Общинският етап на Националната ученическа викторина по безопасност на движението. ***Шумен. От 13.00 часа в зала 2 на Областна администрация Шумен ще се проведе заседание на Постоянната комисия по заетостта в област Шумен.


***София.Около 19.00-20.00 часа се очаква се българската църковна делегация, предвождана

***София.Около 19.00-20.00 часа се очаква се българската църковна делегация, предвождана ...

......... клуба на ВМРО-Пловдив ще се състои работилница за боядисване на яйца по повод големия християнски празник Великден. ***Пловдив.В 10.30 часа пред храм „Свети Пророк Илия"в район „Източен" ще бъдат раздадени над 500 козунака. ***Пловдив.В 11.00 часа пред храм „Свето Преображение Господне" в район „Тракия" ще бъдат раздадени над 500 козунака.


***София. От 10.00 часа на площад „Св. Александър Невски

***София. От 10.00 часа на площад „Св. Александър Невски" ще ...

......... часа на тържествена церемония в Ритуалната зала на Обредния комплекс ще бъдат връчени наградите в сферата на здравеопазването в Ямбол. ***Шумен. От 10.30 часа в РУ- Шумен ще се проведе брифинг. ***Шумен. От 13.00 часа в Пресклуба на БТА на пресконференция ще бъде представена програмата на предстоящия фестивал „Шумен рок".


София.От 09.00 часа празничното богослужение в столичния храм „Свети Великомъченик

София.От 09.00 часа празничното богослужение в столичния храм „Свети Великомъченик ...

......... Крикор Четинян. Ще участват певци и диригенти от цяла България, Гърция и Турция. ***Пловдив.В 19.00 часа в Комплекс С.И.²Л.А. ще се състои концерт на група ФСБ. ***Шумен. От 12.00 часа в ДКТ „Васил Друмев" ще се състои творческа среща с ръководителите на съставите участници в 13-тите Национални ученически театрални празници.


София.От 11.00 часа в хотел „Риу

София.От 11.00 часа в хотел „Риу" в Правец вицепрезидентът Илияна ...

......... се проведе концерт, посветен на 90 години от рождението на композитора Тодор Танев. ***Шумен. От 9.30 часа в Шуменски окръжен съд ще се проведе поредно заседание по делото „Хитрино". ***Шумен. От 13.15 часа във физкултурния салон на II ОУ "Д-р П. Берон" ще се проведе волейболна среща "Ученици срещу учители".


***Варна.От 10.00 часа министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай

***Варна.От 10.00 часа министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай ...

......... театрален фестивал по приказките на класиците „Братя Грим". ***Шумен.От 11.00 часа в Артсалона на Радио Шумен ще бъдат наградени победителите в Областния конкурс „Опознай своя роден край 2018". ***Шумен. От 13.30 часа в сесийната зала на общината ще се проведе Международна конференция на тема „Европейските образователни проекти и социалното включване".


Пловдив.Президентът и Върховен главнокомандващ на въоръжените сили Румен Радев ще

Пловдив.Президентът и Върховен главнокомандващ на въоръжените сили Румен Радев ще ...

......... бъдат изнесени две лекции - „Огнените ритуали на траките", лекция на проф. Дамян Попхристов и „Непознатия Любомир Лулчев" лекция на Христо Нанев. ***Шумен. От 10.00 часа в зала 203 на общината ще има брифинг. ***Шумен.От 19.00 часа в Драматично-кукления театър„Васил Друмев", симфоничният оркестър на Българското национално радио ще изнесе концерт.


***София.От 10.00 часа в зала „Вихрен

***София.От 10.00 часа в зала „Вихрен" на Интер Експо Център ...

......... св. Василиева литургия в Трета Неделя на Великия пост - Кръстопоклонна. ***Пловдив.От 11.00 часа пред Паметника на благодарността ще бъдат отбелязани 75 години от спасяването на българските евреи от депортация в нацистките лагери. ***Сливен.От 11.00 часа, Държавен куклен театър - Сливен ще представи на своята публика спектакъла „Кой доведе пролетта".


***София. От 09.00 часа в Конферентната зала на хотел „Силвър

***София. От 09.00 часа в Конферентната зала на хотел „Силвър", ...

......... Варненци. От 10.00 часа в тутраканското село Варненци ще се проведе Национален събор „Добруджански кукери" . *** Шумен. бъде домакин на Третия национален конкурс „Децата на България пеят, танцуват, рисуват". Над 700 деца и младежи от цялата страна ще се състезават в три основни раздела: Музика, Изобразително изкуство и Хореография.