София.От 9.00 часа ще започне заседанието на Народното събрание. ***София.От

София.От 9.00 часа ще започне заседанието на Народното събрание. ***София.От ...

......... възраст. ***Шумен. От 9.00 часа в зала 363 в сградата на общината ще се проведе редовно заседание на Общински съвет- Шумен. ***Ямбол.От 18.00 часа в Музея на бойната слава ще бъде представена изложба на шапки и униформи, използвани в различни периоди от Българската армия - от Освобождението до наши дни.


София.От 10.00 часа в зала „Джеймс Баучер

София.От 10.00 часа в зала „Джеймс Баучер" на Института „Иван ...

......... Димитров ще даде пресконференция. ***Пловдив.От 11.30 часа кметът на Пловдив инж. Иван Тотев ще открие обновената музейна експозиция в къща музей „Христо Г. Данов". *** Свищов. От 10.00 часа в Детски отдел на Градската библиотека ще се проведе Творческа работилница „Работливи ръчички" - изработване на фигурки и предмети от пластилин.


София.От 09.00 часа ще се проведе заседание на Народното събрание.***София.От

София.От 09.00 часа ще се проведе заседание на Народното събрание.***София.От ...

......... читалище „Св. Климент Охридски" ще се проведе интерактивен урок, посветен на Илинденско - Преображенското въстание.***Стара Загора.От 10.00 часа в залата на четвъртия етаж на Областна администрация ще се проведе заседание на Областната епизоотична комисия във връзка с мерките за предпазване на страната от възникване на заболяването Африканска чума по свинете.


Двудневно гайдарско надсвирване започва днес в село Равногор, община Брацигово.

Двудневно гайдарско надсвирване започва днес в село Равногор, община Брацигово. ...

......... на маратона е актрисата Йоана Буковска - Давидова. Тя ще даде старт на надпреварата в 8 часа на "Морска гара". Участниците ще преплуват разстоянието от остров "Света Анастасия" до парк "Росенец". След плувния маратон, по традиция в 19 часа ще има благотворителен концерт на Магазия 1 - Морска гара Бургас


София.От 09.30 часа в заседателната зала в сградата на Висшия

София.От 09.30 часа в заседателната зала в сградата на Висшия ...

......... се проведе пресконференция за „синята зона". ***Пловдив.От 10.30 часа в „Гранд хотел Пловдив" заместник-министърът на икономиката Александър Манолев ще открие информационните дни по процедура „Насърчаване на предприемачеството". ***Пловдив.От 16.00 до 18.00 часа в офиса на ПП ГЕРБ в район „Тракия"в блок 91, общинският съветник Иван Вичков ще има приемен ден.


София.От 10.00 часа в зала „Средец

София.От 10.00 часа в зала „Средец" на хотел „Балкан" президентът ...

......... район „Тракия" в блок 91 Общинският съветник от ГЕРБ в Общински съвет - Пловдив, Иван Вичков ще приема граждани. ***Смолян.От 10.00 часа на Стрелбището на ОДМВР-Смолян по случай Професионалния празник на служителите на МВР - 5-ти юли, Областна дирекция на МВР - Смолян организира открит турнир по стрелба с пистолет.*** София. В Детския музейно-образователен център към НИМ ще се

*** София. В Детския музейно-образователен център към НИМ ще се ...

......... 09.00 часа - света божествена Литургия. *** Стара Загора. От 10.00 в парк „5-ти октомври" продължава тазгодишното издание на „Детски панаир - Стара Загора 2018". *** Хасково. От 10.00 часа на кортовете „Кенана" ще се проведе летен празник за деца под мотото „Първи стъпки в тениса, играй и се забавлявай!"


***Троян./с. Балканец.От 10.00 часа в местността „Айдушко сборище

***Троян./с. Балканец.От 10.00 часа в местността „Айдушко сборище" над троянското ...

......... на българската клинична лаборатория проф. Константин Чилов /1898 - 1955/. Събитието е по повод 120 години от рождението му, в рамките на 21-вите традиционни Чилови дни. ***Чепеларе.От 16.00 часа на площад „Олимпийски" ще бъде открито третото издание на Националния фестивал за шлагерна и стара градска песен „Полъх от минали мечти"


София.От 9.30 часа в ректората на СУ „Св. Климент Охридски

София.От 9.30 часа в ректората на СУ „Св. Климент Охридски" ...

......... на ГЕРБ в район „Тракия" в бл. 91 общинският съветник Иван Вичков ще проведе приемна за граждани. ***Стара Загора.От 19.00 часа в Драматичния театър ще се проведе Песенна вечер с избрани романси на Чайковски и Рахманинов. *** Шумен.От 10.00 часа в зала 203 на общината ще се проведе редовен брифинг


София.От 14.30 часа в зала EFE на хотел „Маринела

София.От 14.30 часа в зала EFE на хотел „Маринела" министърът ...

......... пресконференция по повод предстоящия Капански събор. ***Русе.От 11.00 часа ул. „Борисова" №87 ще се състои официалното откриване на „Медицински център д-р Кунев". *** Шумен.От 10.00 часа в зала 203 на общината ще има брифинг. ***Ямбол.От 20.00 часа в зала „Диана" ще бъде представен концертът на Камен Донев - „Македонски песни".


Трявна.Президентът Румен Радев ще бъде в Трявна по случай откриването

Трявна.Президентът Румен Радев ще бъде в Трявна по случай откриването ...

......... ще се проведе заседание на Общинския съвет. ***Смолян.В 16.00 часа в конферентната зала на Планетариума ще бъде дадено началото на Национална кампания в българските градове за повишаване на информираността на пациентите относно техните права и запазване на здравето с профилактични прегледи. Кампанията е организирана от пациентски организации „Заедно с теб".София.От 15.00 часа в XVIII състав на Специализирания наказателен съд

София.От 15.00 часа в XVIII състав на Специализирания наказателен съд ...

......... надлез над ЖП-линията София - Варна. *** Шумен.От 10.30 часа министър Николай Нанков ще извърши оглед на площадката за строеж на ГПСПВ в кв."Дивдядово", където ще даде и пресконференция. *** Шумен.От 13.00 часа в концертната зала на Младежкия дом министър Николай Нанков ще открие кампанията „Моят град е моята крепост".


Враца.Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева и народни представители ще

Враца.Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева и народни представители ще ...

......... Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България. *** Шумен.От 11.00 часа на поляната по паметник „Създатели на българската държава" ще се проведе „Пикник на открито". ***Ямбол.В 10.00 часа в двора на Професионалната гимназия по земеделие в Ямбол ще бъдат поднесени венци и цветя пред паметника на Христо Ботев.


София.От 09.00 часа започва редовното пленарно заседание на Народното събрание.

София.От 09.00 часа започва редовното пленарно заседание на Народното събрание. ...

......... на детето. *** Шумен.От 13.10 часа с песен в съпровод на гайда и 170 рецитиращи откъс от Ботевите „Хайдути" петокласници, СУ „Сава Доброплодни" ще се поклони пред паметта на Христо Ботев и загиналите за свободата на България. ***Ямбол.От 09.30 часа до 12.00 часа авиобаза „Безмер" организира ден на отворените врати.


София. От 11.00 часа в Градската градина на София, пред

София. От 11.00 часа в Градската градина на София, пред ...

......... Фолклорен празник и Международен турнир по борба. *** Шумен. От 11.00 часа в двора на комплекс „Авшарян“ ще бъде открита първата в града бонсай градина. *** Ямбол. От 18.00 часа на пл. „Освобождение“ ще се проведе открит урок на Клуб за български народни танци „Ямболи“ при НЧ „Зора – 1945“.


София От 13.00 часа в 121 СУ „Георги Измирлиев“, ул.

София От 13.00 часа в 121 СУ „Георги Измирлиев“, ул. ...

......... 10.00 часа в Хасково ще се проведе 53- ти Национален събор на народното творчество „Китна Тракия пее и танцува”. *** Ямбол. От 14.00 часа от Безистена ще стартира Занимателна игра „Влез в историята“, свързана с посещението на ямболските музеи и галерии, посветени на Европейската нощ на музеите – 19 май.***София.От 8.00 часа от паметника на Васил Левски родолюбци от

***София.От 8.00 часа от паметника на Васил Левски родолюбци от ...

......... „Моето сърце е съпричастно what about Yours". ***Сливен.От 11.00 часа в салона на ДКТ-Сливен ще бъде представен спектакълът „Палавата питка". ***Стара Загора.От 14.00 часа в сградата на „Етносвят България" ще се състои „Песните на пролетта, песните на Победата" - празник, посветен на 73-та годишнина от края на Втората световна война.


***София.От 11.00 часа на сцената „Лятна Естрада

***София.От 11.00 часа на сцената „Лятна Естрада" в Борисовата градина ...

......... ГЕРБ-Стара Загора организират. ***Стара Загора.От 14.30 часа в пространството около езерото в парка Младежи ГЕРБ организират семеен спортен празник. ***Силистра.От 09.30 часа в салона на Драматичен театър Силистра Над 500 самодейци от 35 състава от област Силистра ще вземат участие в 5-ия фолклорен събор „Надпяване пенсионерски клубове - 2018 г.


***Копривщица.От 11.00 часа председателят на парламента ще поднесе цветя на

***Копривщица.От 11.00 часа председателят на парламента ще поднесе цветя на ...

......... 14.00 часа на Русенския хиподрум ще се проведе изпитанието по Обездка, което е част от провеждащия се Национален турнир по Всестранна езда. ***Смолян.От 18.00 часа в зала „Петър Стайков" ще бъде открита изложба с творби на доц. д-р Кирил Божков, преподавател в катедра „Живопис" на Националната художествена галерия „Николай Павлович".


***Клисура/Копривщица.От 19.45 часа Цвета Караянчева ще присъства на тържествената заря-проверка

***Клисура/Копривщица.От 19.45 часа Цвета Караянчева ще присъства на тържествената заря-проверка ...

......... ГЕРБ - Сливен Георги Стоянов и Здравко Костадинов ще се срещнат с граждани. ***Стара Загора.От 19.00 часа в Къщата на Архитекта в Стара Загора ще се състои Кино вечер в Деня на джаза. ***Шумен.От 14.00 часа в зала 203 на общината кметът на Шумен Любомир Христов ще има приемен ден.


***Хисаря.От 14.00 часа в читалище „Иван Вазов

***Хисаря.От 14.00 часа в читалище „Иван Вазов" вицепрезидентът Илияна Йотова ...

......... седемте козлета". ***Хасково.От 11.00 часа на сцената на площад "Свобода" в Хасково ще се проведе Концерт на НМУ "Проф. Панчо Владигеров". *** Шумен.От 10.00 часа в Н.Ч. „Д. Войников" ще се състои церемонията за връчването на наградите на победителите в XXVI Национален конкурс за изпълнение на унгарска и българска литература.


София. В 10.00 часа в информационния център на Министерство на

София. В 10.00 часа в информационния център на Министерство на ...

......... пред децата от ДГ „Братя Грим" и ОУ „Княз Борис I" в Шумен и ще ги запознаят с възможностите за намаляване на замърсяването с пластмаси. *** Ямбол. От 16.00 часа в Културно-информационен център „Безистен" ще се състои дискусионна среща за книгите, четенето и съвременните форми на визуално представяне на съдържанието.


Моната От 09.00 часа президентът Румен Радев ще посети град

Моната От 09.00 часа президентът Румен Радев ще посети град ...

......... драма. Шумен. От 13.00 часа в СУ „Трайко Симеонов" ще се проведе областният кръг на Националната ученическа викторина по безопасност на движението „Да запазим децата на пътя". Шумен. От 13.00 часа в Аулата на Шуменския университет ще се състои откриване на Студентска научна конференция на тема „Екология и околна среда".


***София. От 14.00 часа президентът Румен Радев ще проведе заседание

***София. От 14.00 часа президентът Румен Радев ще проведе заседание ...

......... заседание на Общинския съвет в Трън. ***Шумен. От 13.00 часа в СУ „Трайко Симеонов" ще се проведе Общинският етап на Националната ученическа викторина по безопасност на движението. ***Шумен. От 13.00 часа в зала 2 на Областна администрация Шумен ще се проведе заседание на Постоянната комисия по заетостта в област Шумен.


***София.Около 19.00-20.00 часа се очаква се българската църковна делегация, предвождана

***София.Около 19.00-20.00 часа се очаква се българската църковна делегация, предвождана ...

......... клуба на ВМРО-Пловдив ще се състои работилница за боядисване на яйца по повод големия християнски празник Великден. ***Пловдив.В 10.30 часа пред храм „Свети Пророк Илия"в район „Източен" ще бъдат раздадени над 500 козунака. ***Пловдив.В 11.00 часа пред храм „Свето Преображение Господне" в район „Тракия" ще бъдат раздадени над 500 козунака.


***София. От 10.00 часа на площад „Св. Александър Невски

***София. От 10.00 часа на площад „Св. Александър Невски" ще ...

......... часа на тържествена церемония в Ритуалната зала на Обредния комплекс ще бъдат връчени наградите в сферата на здравеопазването в Ямбол. ***Шумен. От 10.30 часа в РУ- Шумен ще се проведе брифинг. ***Шумен. От 13.00 часа в Пресклуба на БТА на пресконференция ще бъде представена програмата на предстоящия фестивал „Шумен рок".


София.От 09.00 часа празничното богослужение в столичния храм „Свети Великомъченик

София.От 09.00 часа празничното богослужение в столичния храм „Свети Великомъченик ...

......... Крикор Четинян. Ще участват певци и диригенти от цяла България, Гърция и Турция. ***Пловдив.В 19.00 часа в Комплекс С.И.²Л.А. ще се състои концерт на група ФСБ. ***Шумен. От 12.00 часа в ДКТ „Васил Друмев" ще се състои творческа среща с ръководителите на съставите участници в 13-тите Национални ученически театрални празници.


София.От 11.00 часа в хотел „Риу

София.От 11.00 часа в хотел „Риу" в Правец вицепрезидентът Илияна ...

......... се проведе концерт, посветен на 90 години от рождението на композитора Тодор Танев. ***Шумен. От 9.30 часа в Шуменски окръжен съд ще се проведе поредно заседание по делото „Хитрино". ***Шумен. От 13.15 часа във физкултурния салон на II ОУ "Д-р П. Берон" ще се проведе волейболна среща "Ученици срещу учители".


***Варна.От 10.00 часа министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай

***Варна.От 10.00 часа министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай ...

......... театрален фестивал по приказките на класиците „Братя Грим". ***Шумен.От 11.00 часа в Артсалона на Радио Шумен ще бъдат наградени победителите в Областния конкурс „Опознай своя роден край 2018". ***Шумен. От 13.30 часа в сесийната зала на общината ще се проведе Международна конференция на тема „Европейските образователни проекти и социалното включване".


Пловдив.Президентът и Върховен главнокомандващ на въоръжените сили Румен Радев ще

Пловдив.Президентът и Върховен главнокомандващ на въоръжените сили Румен Радев ще ...

......... бъдат изнесени две лекции - „Огнените ритуали на траките", лекция на проф. Дамян Попхристов и „Непознатия Любомир Лулчев" лекция на Христо Нанев. ***Шумен. От 10.00 часа в зала 203 на общината ще има брифинг. ***Шумен.От 19.00 часа в Драматично-кукления театър„Васил Друмев", симфоничният оркестър на Българското национално радио ще изнесе концерт.


***София.От 10.00 часа в зала „Вихрен

***София.От 10.00 часа в зала „Вихрен" на Интер Експо Център ...

......... св. Василиева литургия в Трета Неделя на Великия пост - Кръстопоклонна. ***Пловдив.От 11.00 часа пред Паметника на благодарността ще бъдат отбелязани 75 години от спасяването на българските евреи от депортация в нацистките лагери. ***Сливен.От 11.00 часа, Държавен куклен театър - Сливен ще представи на своята публика спектакъла „Кой доведе пролетта".


***София. От 09.00 часа в Конферентната зала на хотел „Силвър

***София. От 09.00 часа в Конферентната зала на хотел „Силвър", ...

......... Варненци. От 10.00 часа в тутраканското село Варненци ще се проведе Национален събор „Добруджански кукери" . *** Шумен. бъде домакин на Третия национален конкурс „Децата на България пеят, танцуват, рисуват". Над 700 деца и младежи от цялата страна ще се състезават в три основни раздела: Музика, Изобразително изкуство и Хореография.


София. От 9.30 часа в зала „Арена

София. От 9.30 часа в зала „Арена" на хотел „Арена ...

......... говорят...". ***Шумен. От 12.00 часа в зала № 8 на ет.3 в съдебната палата на пресконференция с административните ръководители - председателите на Апелативен съд гр. Варна и Окръжен съд гр. Шумен, на която ще бъде даден отчет за дейността на Окръжен и Районни съдилища от Шуменски съдебен окръг за 2017г.


***Шипка. Държавният глава Румен Радев и председателят на Народното събрание

***Шипка. Държавният глава Румен Радев и председателят на Народното събрание ...

......... загиналите за националното ни освобождение. След отслужването на заупокойна молитва в памет на загиналите за Освобождението на България ще започне и поклонението пред паметта на героите. В 11.30 часа в зала „Съвременност" на Културно-информационен център „Безистен" ще започне празничният концерт на Дамски хор при Хорова школа „Проф. Георги Димитров"- Ямбол.


***София. От 10.00 часа в парка на Военната академия „Г.

***София. От 10.00 часа в парка на Военната академия „Г. ...

......... Освобождението на България. ***Шумен. От 13.00 часа в Пресклуба на БТА ще се проведе пресконференция по повод 20-годишнината на Националното дружество "Традиция" - клон Шумен ще се състои пресконференция във връзка със Световния ден за борба с рака на дебелото черво и старта на информационната кампания „От съмнението до диагнозата".


***София. От 10.00 часа на „Дондуков

***София. От 10.00 часа на „Дондуков" 2 държавният глава Румен ...

......... „Цар последен" от Райна Томова. ***Хасково. От 11.00 часа във фоайето на Областна администрация Хасково ще се проведе благотворителен базар за мартеници „Мартеничка с кауза". ***Шумен. От 13.00 часа пред сградата на областна администрация ще бъдат пуснати в небето разноцветни балони в знак на съпричастност с хората с редки заболявания.


***София. От 10.00 часа в хотел „Маринела

***София. От 10.00 часа в хотел „Маринела", зала „София 1", ...

......... ще бъде представена постановката „Дядо вади ряпа" по Ран Босилек. ***с. Средище/Шумен. От 07.00 часа ще бъде открит изборния ден за частичните избори за кмет на кметство Средище. ***Ямбол. От 10.00 до 15.00 часа на Първа сцена в Градския парк ще се проведе Състезателно дефиле „Кукерландия" 2018 - II част.


***София.От 16.30 часа на „Дондуков

***София.От 16.30 часа на „Дондуков" 2 държавният глава Румен Радев ...

......... От 11.00 часа в храм „Св. св. Константин и Елена" ще бъде отслужена Света литургия. От 11.00 часа женската певческа група към читалището ще поздрави собствениците на „Осмарска изба" и ще бъде извършен тържествен водосвет и зарязване на лозята. От 12.00 часа празникът ще продължи на площада пред читалищната сграда.


***Разград. От 17.00 часа в Разград, пред Мавзолея на загиналите

***Разград. От 17.00 часа в Разград, пред Мавзолея на загиналите ...

......... се проведе тържествен концерт на художествените колективи при читалището и награждаване на заслужили читалищни дейци по случай 160 години от основаването на читалището. ***Търговище. От 11.30 часа пред Свещаровата къща ще се състои мащабна възстановка на събитията от Освобождението на Ески Джумая, по повод 140 години от Освобождението на Търговище.


***София. От 09.30 часа в Перформ Бизнес Център, ул. „Позитано

***София. От 09.30 часа в Перформ Бизнес Център, ул. „Позитано" ...

......... прожекция на документалния филм „Култ" ще бъде открит „МЕНАР Филм Фест". ***Шумен. От 11.30 часа в читалищния салон на НЧ „Асен Златаров-1872" ще започне конкурс за най-добро дивдядовско вино и за домашен суджук. ***Шумен. /с. Осмар. От 18.00 часа в Ритуалната зала ще се проведе 19-то издание на традиционната Винария.


***София. От 16.00 часа държавният глава Румен Радев ще разговаря

***София. От 16.00 часа държавният глава Румен Радев ще разговаря ...

......... по текстове на Ф. М. Достоевски. ***Търговище. От 17.00 часа в Славейковото училище ще бъде открита изложба „Един миг мечтан цели пет столетия", посветена на 140 години от Освобождението на Търговище. ***Шумен. От 9.00 часа в зала 306 в сградата на общината ще се състои заседание на Общински съвет- Шумен.


***София. От 09.00 часа ще се проведе заседание на Народното

***София. От 09.00 часа ще се проведе заседание на Народното ...

......... часа в залата на първия етаж в РБ „Захарий Княжески" ще се състои благотворителен концерт на Полина Влахова и приятели в полза на Детски отдел на Регионална библиотека „Захарий Княжески". ***Стара Загора. От 19.00 часа в Драматичния театър ще се играе премиерният спектакъл „Голям колкото малка ябълка" от Петър Анастасов.


*** София.От 09.30 часа VI състав на Специализирания наказателен съд

*** София.От 09.30 часа VI състав на Специализирания наказателен съд ...

......... малка ябълка" от Петър Анастасов. ***Шумен. От 13.00 часа в Пресклуба на БТА в Шумен ръководителя на школата "А и Б" Бисерка Йовчева ще представи участието на шуменските информатици на олимпиада в Казахстан. ***Шумен. От 14.00 часа в VI-то ОУ ще се състои заседание на ПК „Просвета, образование и наука.


***София.От 09.30 часа министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията

***София.От 09.30 часа министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията ...

......... на мястото, където са посрещнати руските войски в Чепеларе. Там ще бъде отслужена и панихида за загиналите за Освобождението на Чепеларе. В 12.30 часа ще бъдат поднесени венци и цветя на паметника на Капитан Петко войвода в града. ***Шумен. От 10.00 часа ще има брифинг в зала 203 на общината.


***София.От 10.30 часа на „Дондуков

***София.От 10.30 часа на „Дондуков" 2 ще се проведе заседание ...

......... Стара Загора, ще бъдат подписани, договорите за изграждане на Системата за управление на градския транспорт (СУГТ) и въвеждането на Автоматизирана система за таксуване (АТС) в автобусите и тролейбусите на вътрешния оператор „Тролейбусни и автобусни превози" ЕООД. ***Шумен. От 10.00 часа в базата на общинското предприятие „Чистота" ще бъде даден брифинг.


*** София. От 22.00 часа на площад „Княз Александър І

*** София. От 22.00 часа на площад „Княз Александър І" ...

......... на града ще посрещнат 2018 година. *** Ямбол. От 23.30 часа на централния площад в града започва концерт на ямболския духов оркестър. С това и празнична заря Ямбол посреща 2018 година. Веднага след празничното приветствие на кмета Георги Славов, в първите минути от новата година започва концертът на формация „Хаджии".


***Банско. От 16.00 часа в заседателната зала на Община Банско

***Банско. От 16.00 часа в заседателната зала на Община Банско ...

......... Пирин и изграждането на втори лифт в курортния град. ***Велико Търново. От 08.30 до 19.30 часа откритата лекоатлетическа писта на стадион „Ивайло" във Велико Търново ще бъде отворена през новогодишните празнични дни. ***Русе. От 19.00 часа в Държавна опера - Русе ще бъде представен "Лешникотрошачката" -балет от П. И. Чайковски.


***София. От 11.00 часа в сградата на СДВР (ул. „Антим

***София. От 11.00 часа в сградата на СДВР (ул. „Антим ...

......... годината заседание на Общински съвет. ***Стара Загора.В от 11.00 часа в зала 203 на Общината кметът Живко Тодоров ще се срещне с представителите на медиите в града. ***Търговище. От 10.00 часа в зала 28 в сградата на Общината ще бъдат наградени победителите в конкурса за празнична украса на Община Търговище.


***София.От 11.00 часа в Sofia Live Club ще започне празничният

***София.От 11.00 часа в Sofia Live Club ще започне празничният ...

......... Йосифов по едноименната приказка на Братя Грим. ***Стара Загора.От 11.00 часа в Държавен куклен театър „Дора Габе" ще започне кукленият спектакъл „Коледата е за всички". ***Хасково.От 11.00 часа в Драматично-куклен театър "Иван Димов" - Хасково ще се проведе магическият спектакъл с Ненчо Илчев от „Комиците" с участието на балет „Тангра".


***София.От 10.00 часа в сградата на Министерството на отбраната Министърът

***София.От 10.00 часа в сградата на Министерството на отбраната Министърът ...

......... 11.00 часа директорът на ОДМВР- Шумен ст. комисар Ялчън Расим ще предостави кратки данни за изминалата година. ***Шумен.От 13.00 часа в Пресклуба на БТА пресконференция ще дадат представители на новоучреденото Гражданско сдружение „Рок общество". ***Шумен.От 18.00 часа в НЧ „Напредък" ще се състои „Унгарска Коледа"- пресъздаване на унгарските коледни традиции.


***София.От 14.45 часа на „Дондуков

***София.От 14.45 часа на „Дондуков" 2 президентът Румен Радев ще ...

......... № 23 „Кипарис", митрополит Киприан и Библиотека „Родина" гостуват на децата от детската градина във връзка с обявената от МОН Национална седмица на четенето. ***Стара Загора.От 18.30 часа в РБ „Захарий Княжески" ще се състои концерт на класа по пиано на Мария Кирекчиева от Музикална школа при НЧ „Родина 1860".


***София. От 11:00 часа Център за култура и дебат „Червената

***София. От 11:00 часа Център за култура и дебат „Червената ...

......... на тероризма и Националния план за противодействие на тероризма. ***Шумен. От 15.00 часа в НЧ „Напредък-1869" ще се състои концерт на хор „Планинско ехо". ***Шумен. От 17.30 часа в изложбената зала на Регионална библиотека „Стилиян Чилингиров" женско благотворително сдружение „Подай ръка Шумен" ще открие благотворителна изложба на художничката Невена Пощарова.


Най-голямата руска RnB звезда ТИМАТИ идва в България за първи

Най-голямата руска RnB звезда ТИМАТИ идва в България за първи ...

......... колаборации с едни от най-големите имена на световната хип-хоп и R&B сцена, като Snoop Dogg, Busta Rhymes, Timbaland, Craig David и др. Дълбоко откровените текстове на ТИМАТИ в комбинация с изключителното му присъствие на сцена и невероятната харизма, която притежава, гарантирано ще поставят ударно начало на една забележителна музикална година.


*** София. От 10.00 часа в зала „Пресцентър

*** София. От 10.00 часа в зала „Пресцентър" на МРРБ, ...

......... ще има прожекция на филма „Ти гониш", който представя рисковете от заразяване със СПИН и начините за разпространение вируса. *** Стара Загора. От 18.30 часа в залата на Астрономическа обсерватория „Юрий Гагарин" Представители на катедра „Астрономия" към Софийския университет „Св. Климент Охридски" ще изнесат лекция по случай 120-годишнината на обсерваторията.


*** София. От 08.30 часа ще започне заседание на Министерския

*** София. От 08.30 часа ще започне заседание на Министерския ...

......... и по т. 5 за общинската сесия, ще присъстват управителят на ВиК и представители на Асоциацията по ВиК. ***Шумен. От 17.00 часа в библиотеката Изабел фон Цицевиц - лектор в ШУ „Епископ Константин Преславски" от Немската служба за академичен обмен, и РБ „Стилиян Чилингиров" организират прожекция на филма „Goodbye, Lenin!".


***София.Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева ще участва в отбелязването

***София.Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева ще участва в отбелязването ...

......... ***Силистра.От 10.00 часа в двора на МБАЛ Силистра ще бъде даден старт на инициативата по почистването и обновяването на парка на болницата, организирана от членове на структурата на Младежи ГЕРБ. ***Смолян.От 09.30 часа, в хотел „Кипарис Алфа", ще бъде открито второто заседание на кръглата маса „Насилието през очите на земята".


***София.От 11.00 часа на „Дондуков

***София.От 11.00 часа на „Дондуков" 2 държавният глава Румен Радев ...

......... спечелен социален проект на „В и К" - Сливен. ***Стара Загора.От 09.00 часа в НЧ „Св. Климент Охридски 1858" ще се проведат „Дни за възхвала на св. Климент, архиепископ Охридски". ***Стара Загора.От 18.00 часа в Зала „Младежки дом" ще се състои официално учредяване на Общински съвет на децата в града.


*** София.От 11.30 часа, в Гербовата зала на „Дондуков

*** София.От 11.30 часа, в Гербовата зала на „Дондуков" 2, ...

......... услуги". *** Хасково.В 11.00 часа в закритата спортна площадка на тенис кортове „Хасково" ще започне Общинският етап от ученически игри 2017/2018 година с турнир по „Футбол". ***Шумен. От 13.00 часа в зала 363 на общината ще се проведе заседание на Общинския щаб за изпълнение на плана за защита при бедствия.


***София.От 14.00 часа в Регионален исторически музей, министърът на регионалното

***София.От 14.00 часа в Регионален исторически музей, министърът на регионалното ...

......... за млади тромпетисти. ***Хасково.От 12.00 часа в Регионалния пресклуб на БТА бившият областен координатор на НФСБ в Хасково - Кръстю Кръстев ще даде пресконференция. ***Шумен.От 17.30 часа в сградата на НЧ „Добри Войников-1856" с представяне на изложбата „Българската анкета по полския въпрос" официално ще бъде открита инициативата Дни на Полша.


***София.Президентът и върховен главнокомандващ Въоръжените сили Румен Радев и министърът

***София.Президентът и върховен главнокомандващ Въоръжените сили Румен Радев и министърът ...

......... "Божур" в Минерални бани, област Хасково, зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов ще проведе лекция по темата „Политика на реалните решения. Държавническо мислене вместо компроматна война". ***Търговище. От 11.30 часа пред Паметника на загиналите за Родината воини от Търговище и околията ще бъде отдадена почит към воините по повод Архангелова задушница.


***Карлово. Вицепрезидентът Илияна Йотова ще бъде гост на Професионална гимназия

***Карлово. Вицепрезидентът Илияна Йотова ще бъде гост на Професионална гимназия ...

......... интегрирано градско развитие" и изменение и допълнение на Наредба за реда и условията за управление и разпореждане с общинските жилища на територията на община Хасково. ***Шумен. От 17.30 часа в Регионална библиотека „Стилиян Чилингиров" ще гостува Христо Димитров - хореограф, режисьор, продуцент; създател и ръководител на Национален фолклорен ансамбъл „Българе".


***София. От 10.00 часа в зала 1 на НДК ще

***София. От 10.00 часа в зала 1 на НДК ще ...

......... Чепеларе". ***Шумен. От 11.30 часа в Регионалния пресклуб на БТА ще се състои пресконференция на ръководството на Синдикат „Висше образование и наука" към КНСБ. ***Шумен. От 12.00 часа в концертната зала на Младежкия дом ще се състои официалното откриване на Националния конкурс за млади изпълнители на популярна музика „Съзвездие 2017".


***Разлог. От 12.00 часа министърът на регионалното развитие и благоустройството

***Разлог. От 12.00 часа министърът на регионалното развитие и благоустройството ...

......... на Постоянната комисия „Здравеопазване и социална политика". ***Шумен. От 16.00 часа в Младежки дом ще се проведе заседание на Постоянната комисия „Младежки дейности и спорт". ***Шумен. От 18.30 часа във фоайе "1300 години България" на ДКТ „Васил Друмев" ще се състои обществено представяне на новия директор на театъра Димитър Димитров.


***Попово. Президентът Румен Радев ще присъства на откриването на новата

***Попово. Президентът Румен Радев ще присъства на откриването на новата ...

......... Петър Берон" продължава празничната програма за Деня на българо-унгарското приятелство. ***Шумен. От 15.00 часа в зала 203 в общината ще се състои заседание на Постоянната комисия „Бюджет и финанси". ***Шумен. От 16.00 часа в зала 203 в общината ще се състои заседание на Постоянната комисия „Териториално развитие и селищно устройство".


*** София. От 13.00 часа ще се проведе Консултативен съвет

*** София. От 13.00 часа ще се проведе Консултативен съвет ...

......... на 70-та годишнина на ДТ "Антон Страшимиров" Разград. *** Ямбол. От 10.30 часа в Заседателната зала на Областна администрация - Ямбол ще се състои заседание на Областния съвет за развитие на област Ямбол. *** Ямбол. В 18.30 часа в арт галерия „Стойчев" Христо Бозуков организира самостоятелната си изложба „Нещо такова".


***София.От 10.00 часа в местността Кръста, бул. „Джеймс Баучер

***София.От 10.00 часа в местността Кръста, бул. „Джеймс Баучер", председателят ...

......... състои футболна среща между отборите на ОФК „Левски" - Карлово и ФК „Верея" - Стара Загора. ***Стара Загора.От 11.00 часа в парк „Артилерийски" ще се проведе екшън игра за деца „Транспортьори". ***Стара Загора.От 11.00 часа в Държавен куклен театър - Стара Загора ще бъде представен спектакълът „Яйцето" от Борис Априлов.


София.От 10.00 часа на „Дондуков

София.От 10.00 часа на „Дондуков" 2 президентът Румен Радев свиква ...

......... част от благотворителната кампания „Нека да помогнем на едно българско семейство". ***Шумен.От 15.30 часа в Регионалния пресклуб на БТА ще се проведе пресконференция с участието на проф. Анелия Клисарова - председател на П.К по образование в 44-то Народно събрание и народния представител от БСП в област Шумен - Иван Иванов.


***София.От 09.00 часа ще се проведе заседание на Народното събрание.

***София.От 09.00 часа ще се проведе заседание на Народното събрание. ...

......... втория ден от Национална конференция с международно участие „Библиотеката - проекции във времето". ***Хасково.От 11.00 часа в залата на втория етаж на Община Хасково ще се състои пресконференция във връзка с предстоящото състезание по ориентиране за Приз Хасково, което ще се проведе на 7 и 8 септември в парк „Кенана".


***София.От 16.30 часа в Гербовата зала на „Дондуков

***София.От 16.30 часа в Гербовата зала на „Дондуков" 2 държавният ...

......... 10.00 часа в зала 203 на община Шумен ще се проведе брифинг. ***Шумен.От 13.00 часа в заседателната зала на Община Шумен ще се проведе регионална среща на тема „Основни акценти в развитието на професионалното образование и обучение". ***Шумен.От 16.00 часа в комплекс „Ашварян" ще се състои фиеста на детски облекла.


***Перник.От 9.30 часа в сградата на Областната администрация в Перник

***Перник.От 9.30 часа в сградата на Областната администрация в Перник ...

......... лекоатлетическа диcциплинa Йорданка Благоева (c постижeниe oт 194 cм през 1972 г., в Загреб). ***Стара Загора.Автомобилната надпревара Писта Стара Загора ще се проведе на 30 септември и 1 октомври. ***Ямбол.От 8.30 часа пред "Паметник на велосипедиста" в Градския парк МГЕРБ-Ямбол организира велопоход до Археологически резерват Тракийски и античен град „Кабиле".