*** София От 08.00 ч. в Министерски съвет ще се

*** София От 08.00 ч. в Министерски съвет ще се ...

......... часа в зала „Пейо Яворов” ще се проведе извънредно заседание на Общинския съвет. *** Ловеч От 12.00 часа в заседателната зала на Община Ловеч ще се проведе извънредно заседание на Общинския съвет. *** Стара Загора От 09.00 часа в зала „П. Р. Славейков“ ще се проведе заседание на Общинския съвет.


***София.От 8.00 ч. във ВМА ще се проведе редовният брифинг

***София.От 8.00 ч. във ВМА ще се проведе редовният брифинг ...

......... ***Разлог.От 9.00 ч. в храм "Св. Благовещение" в град Разлог Неврокопският митрополит Серафим ще оглави Архиерейска света Литургия на Благовещение. ***Шумен.От 10.00 часа началникът на полицейското управление в Нови пазар гл. инсп. Веселин Райнов ще се срещне с жителите на село Златна нива на 25 март в сградата на кметството.


*** София От 08.00 ч. във ВМА ще се проведе

*** София От 08.00 ч. във ВМА ще се проведе ...

......... *** Гоце Делчев От 08.00 ч. в храм „Света Троица“ ще бъде отслужен Акатист към Света Троица. В 9.00 часа ще бъдат отслужени трети, шести час и св. Литургия. *** Сандански От 08.30 ч. в храм „Живоносен източник на Пресвета Богородица“ ще бъдат отслужени трети, шести час и св. Литургия.


София.От 8.00 ч. във ВМА ще се проведе редовният брифинг

София.От 8.00 ч. във ВМА ще се проведе редовният брифинг ...

......... зала 134 на Народното събрание на пл. "Княз Александър I" Комисията по Правни въпроси ще проведе заседание. ***София.От 16.00 ч. в катедрален храм „Успение Богородично" ще се отслужи Велико повечерие, утреня и 1-ви час. ***София.От 17.00 ч. във ВМА ще се проведе редовният брифинг на Националния оперативен щаб срещу коронавируса.


***СофияОт 8.00 ч. във ВМА ще се проведе брифинг на

***СофияОт 8.00 ч. във ВМА ще се проведе брифинг на ...

......... в сградата на ДАМТН ще бъде сключен Меморандум за сътрудничество сключват Държавна агенция за метрологичен и технически надзор и Минно-геоложки университет „Св. Иван Рилски". *** Бургас. От 10.00 часа ще бъде въведена временна организация на движението в участъка от ул. "Св. св. Кирил и Методий" до ул. "Цар Симеон I".


***София.Oт 09.30 часа на „Дондуков

***София.Oт 09.30 часа на „Дондуков" 2 държавният глава Румен Радев ...

......... 10.00 часа в 24 състав на Софийски градски съд ще гледа делото срещу Викторио Александров, подсъдим за убийството на жена си и детето си. ***Видин.От 10.00ч., в Заседателна зала №1 на Областната администрация, областният управител Момчил Станков и кметът д-р Цветан Ценков ще дадат брифинг във връзка със заболяването COVID-19.***София.От 8.00 часа пред Военномедицинска академия ще се проведе брифинг

***София.От 8.00 часа пред Военномедицинска академия ще се проведе брифинг ...

......... Шумен представя пиесата „Цветни вълшебства" от Румен Николов, с участието на Димитър Атанасов, Миглена Стоева и Елена Атанасова. ***Кюстендил.От 9.30 часа в храм „Успение на Пресвета Богородица" ще се състои Заупокойна света Литургия и панихида в памет на Ловчанския и Кюстендилски митрополит Иларион по повод 220 години от рождението му.


*** София От 08.00 часа пред Военномедицинска академия ще се

*** София От 08.00 часа пред Военномедицинска академия ще се ...

......... на Окръжния съд ще се гледа делото срещу мъж, обвинен за убийство в село Куртово Конаре. От 17.00 часа в УМБАЛ – Пловдив ще се проведе безплатен курс „Първи грижи за новороденото“. *** Трън От 14.00 часа в заседателната зала на Общината ще се проведе редовно заседание на Общинския съвет.


*** Капитан Андреево От 07.00 часа на митническата зона на

*** Капитан Андреево От 07.00 часа на митническата зона на ...

......... кметството на село Загориче началникът на полицейското управление в Каолиново ще се срещне с жителите на селото. *** Шумен./с. Веселиново От 11.00 часа в кметството на село Веселиново ще се проведе среща между началникът на Районно управление на МВР - Велики Преслав гл. инсп. Румен Симеонов и жители на селото.


*** София От 08.00 часа пред сградата на Военномедицинска академия

*** София От 08.00 часа пред сградата на Военномедицинска академия ...

......... проведе заседание на Постоянната областна комисия по култура и туризъм. *** Ямбол От 14.00 часа в зала 100 на Общината ще се проведе среща на ръководството на Тракийски университет – Стара Загора и на факултет „Техника и технологии“ – Ямбол с представители на образователните институции от община Ямбол и областта.


*** София От 10.00 ч. в централата на АБВ ще

*** София От 10.00 ч. в централата на АБВ ще ...

......... номер 2 20-ти наказателен състав на Апелативен съд – Пловдив ще разгледа дело срещу Л.К.-Д., обвинена от Софийска районна прокуратура за престъпление по чл.286, ал.1, пр.1 от НК. От 13.30 ч. в зала 10 21-ви наказателен състав на Апелативен съд – Пловдив ще разгледа дело срещу срещу И.Д.Т.-К. и Г.Д.Т.София.От 9.30 ч. в патриаршеската катедрала „Св. Александър Невски

София.От 9.30 ч. в патриаршеската катедрала „Св. Александър Невски" Негово ...

......... св. Литургия в митрополитски храм „Св. вмчца Марина", град Пловдив. От 10:30 часа ще бъде отслужен Молебен на Неделя Православна с изнасяне за поклонение на св. мощи и чудотворни икони с лития около храма. ***Стара Загора.От 11.00 ч. в Кукления театър ще бъде представен спектакълът за деца „Забравеният рожден ден".


Тирана.Президентът Румен Радев е на държавно посещение в Албания. ***София.От

Тирана.Президентът Румен Радев е на държавно посещение в Албания. ***София.От ...

......... обсъждане на Годишния доклад и дейността на Съда за 2019 г. ***Смолян.От 17.30 часа в Градската художествена галерия ще бъде открита изложбата „Монотипия" на художничката Весела Стаменова. ***Шабла.От 14.00 часа в Зеления образователен център ще проведе среща на екипа на Областен информационен център - Добрич с рибарската общност от Шабла.


Тирана.Президентът Румен Радев ще бъде на държавно посещение в Република

Тирана.Президентът Румен Радев ще бъде на държавно посещение в Република ...

......... за мама", посветен на Международния ден на жената на 8 март. ***БургасОт 17.00 часа в Регионална библиотека „П. К. Яворов", ул. „Булаир" № 10 ще бъде представен филмът „Героите на Шипка" 1954 г. ***БургасОт 19.00 часа Културен център „Морско казино", зала „Георги Баев" ще бъде представена книгата „Преговаряй с мен".


*** София От 08.00 часа пред главния вход на Военномедицинска

*** София От 08.00 часа пред главния вход на Военномедицинска ...

......... посветено на Националния празник на България – 3 март, „Моята България“. *** Хасково От 11.30 ч. в Малка зала на Областна администрация – Хасково, чрез жребий, ще бъдат изтеглени две двойки, които ще получат финансиране за ин-витро процедури от кампанията на областния управител на Хасково „За повече деца в България“.


*** Шипка От 09.30 часа президентът Румен Радев и председателят

*** Шипка От 09.30 часа президентът Румен Радев и председателят ...

......... в Музея на бойната слава ще бъде представена лекция, посветена на 160 години от рождението на генерал от пехотата Стилиян Ковачев - „Човекът, личността, военачалникът." От 11.00 часа на Паметника на загиналите руски воини и български опълченци пред манастира „Св. Спас, Св. Александър Невски“ ще бъдат поднесени цветя и венци.*** Анкара Премиерът Бойко Борисов ще проведе среща с турския

*** Анкара Премиерът Бойко Борисов ще проведе среща с турския ...

......... СУ „Максим Горки“ ще се проведе инициативата „Да съхраним българското“. От 18.00 в зала „Байер“ ще се проведе изложба на школата по изобразително изкуство при НЧ „Родина 1860“ „Аз съм българче, обичам…“ *** Хасково От 18.00 часа в Концертната зала на Младежки център Хасково ще се проведе концерт „Обичам България“.


*** София От 08.00 и 17.00 часа пред централния вход

*** София От 08.00 и 17.00 часа пред централния вход ...

......... предадена кукерската традиция между поколенията „Деца играят кукери“. *** Тунджа /село Генерал Инзово От 14.00 ч. в центъра на селото ще се проведе Джамал – празник на обичая „Камила“. *** Ямбол От 10.00 ч. в Първа сцена на Градския парк ще се проведе втората част на състезателно дефиле „Кукерландия” 2020.


*** София От 10.30 часа в МБАЛ „Надежда“ ще се

*** София От 10.30 часа в МБАЛ „Надежда“ ще се ...

......... набиране на донори на стволови клетки „Заедно за надежда“. Oт 13.00 ч. областният управител на Хасково свиква заседание на Областния кризисен щаб за вземане на мерки за ограничаване и борба с коронавируса. *** Ямбол От 10.00 часа на двете сцени в градския парк ще се проведе Международният маскараден фестивал „Кукерландия“.


София.От 12.30 часа държавният глава Румен Радев ще се срещне

София.От 12.30 часа държавният глава Румен Радев ще се срещне ...

......... часа от сградата на Общината ще потегли карнавално шествие на кукери и маскирани под надслов „Фестивалът завладява града". То ще премине по маршрут: Община Ямбол - ул. „Г. С. Раковски" - пл. „Освобождение" - ул. „Цар Освободител" - моста на Градски парк - зала „Диана" - сцена зад зала „Диана".


*** Скопие Парламентарна делегация, водена от председателя на Народното събрание

*** Скопие Парламентарна делегация, водена от председателя на Народното събрание ...

......... за невиновен. От 15.00 ч. в хотел Imperial Пловдив, зала Пловдив ще се проведе събитие за киберсигурност. От 18.00 ч. в Изложбена зала „2019“ ще се открие изложбата „В сърцето на София“. *** Стара Загора От 11.00 ч. в Оперния център ще бъде представен спектакъл за деца „Макс и Мориц“.


*** София./село Байлово От 09.30 часа в село Байлово Белоградчишкият

*** София./село Байлово От 09.30 часа в село Байлово Белоградчишкият ...

......... 09.00 часа в храм „Св. вмчца Марина“ Знеполският епископ Арсений ще оглави Архиерейска света Литургия. *** Сливен От 11.00 часа в Куклен театър – Сливен ще бъде представен спектакълът „Палавата питка“. *** Стара Загора От 11.00 часа в Кукления театър ще бъде представена постановката „Задави се Меца“ по Ран Босилек.


*** София От 18.30 ч. на сцена Backstage в Театър

*** София От 18.30 ч. на сцена Backstage в Театър ...

......... епископ Поликарп ще оглави Архиерейска света Литургия в Балшенския манастир "Св. Теодор Стратилат". *** Бургас От 11.30 часа на ул. "Славянска" № 69 " ще се проведе Презентация на тема "Св. Валентин и птиците". *** Варна От 18.00 часа в Арт Салона на Радио „Варна“ ще бъде представен проектът „Орхидария“.


*** София От 09.30 ч. 2-ри състав на Софийски градски

*** София От 09.30 ч. 2-ри състав на Софийски градски ...

......... Оперен театър ще бъде представен спектакълът за деца "Макс и Мориц". От 19.00 ч. в Драматичен театър ще гостува ДТ „Стефан Киров“ – Сливен“ с „Непоправимо“. *** Шумен От 10.00 часа, в зала 203 на общината ще има брифинг на тема: Пети национален конкурс „Децата на България пеят, танцуват, рисуват“.


*** София От 09.00 часа в Специализирания наказателен съд ще

*** София От 09.00 часа в Специализирания наказателен съд ще ...

......... 9 на Районния съд ще се проведе заседание по делото срещу И.М., обвинен за извършени непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред, като деянието е съпроводено със съпротива срещу орган на властта – пол. служители при РУ – гр. Раковски, както и за нанасяне на лека телесна повреда на полицейски служител.


*** София От 09.00 часа ще се проведе редовно заседание

*** София От 09.00 часа ще се проведе редовно заседание ...

......... 11.45 часа ще бъде отслужена панихида в храм „Св. Успение на Пресвета Богородица“. От 17.00 часа, в концертната зала на Центъра за младежки дейности и инициативи ще се състои музикалната постановка „Изворът на Белоногата“, с участието на 50 ученици от 4 до 7 клас в III ОУ „П. Р. Славейков“.


*** София От 09.00 ч. 4-ти състав на Специализирания наказателен

*** София От 09.00 ч. 4-ти състав на Специализирания наказателен ...

......... проведе Час на приказката „Творчеството на Братя Грим“. От 18.00 ч. в къща музей „Гео Милев“ ще бъдат отбелязани 125 години от рождението на Гео Милев с представяне на книгата „Покаяние Господне“ от Румен Леонидов. От 19.00 ч. в Драматичния театър ще бъде представена постановката „Михал Мишкоед“ от Сава Доброплодни.


*** София От 9.30 часа в сградата на ИАНМСП на

*** София От 9.30 часа в сградата на ИАНМСП на ...

......... *** Симеоновград От 09.45 часа министър Красимир Вълчев ще посети Средно училище „Св. Кл. Охридски” . *** Стара Загора От 14. 00 часа, в зала 2 на Община Стара Загора ще се състои традиционната пресконференция на председателя на ОбС Стара Загора Мария Динева по повод предстоящото на 30 януари заседание.


*** София От 12.00 часа зад бл. 451 в жк.

*** София От 12.00 часа зад бл. 451 в жк. ...

......... „Св. вмца Марина“. *** Самоков От 09.30 часа в храм „Въведение Богородично“ ще бъде отслужена Архиерейска света Литургия. *** Сливен От 11.00 часа в Държавен куклен театър ще бъде представена постановката „Приказка за фея и...зъбки...“. *** Стара Загора От 11.00 часа в Кукления театър ще бъде представена постановката „Банда бацили“.


*** София От 09.00 часа в зала „Витоша“ на Витоша

*** София От 09.00 часа в зала „Витоша“ на Витоша ...

......... „Захарий Княжевски“ ще бъде излъчен филма „Да се помирим след сватбата“. От 16.00 ч. в залата на първия етаж на Регионална библиотека „Захарий Княжевски“ ще бъде излъчен филма „Алжир отвисоко“. *** Хасково В зала „Спартак“ ще стартира Първи турнир по мини футбол за любители и непрофесионалисти „Купа на кмета 2020“.


*** София От 09.00 часа Четвърти състав на Специализирания наказателен

*** София От 09.00 часа Четвърти състав на Специализирания наказателен ...

......... бъде представена постановката „Енергични хора“ от Василий Шушкин. *** Шумен От 10.00 часа в зала 203 на общината ще се проведе среща, на която да бъдат отчетени извършените дейности по ремонта на довеждащия водопровод от яз. „Тича“. От 14.00 в зала 203 на Община Шумен ще се проведе Консултативен съвет.


*** Бернис/Египет Министър-председателят Бойко Борисов ще участва в официалното откриване

*** Бернис/Египет Министър-председателят Бойко Борисов ще участва в официалното откриване ...

......... на Регионална библиотека „З. Княжески“ ще се проведе среща с алпиниста Атанас Скатов. *** Шумен От 09.30 часа зала 2 на Областна администрация-Шумен областният управител проф. Стефан Желев свиква втора работна среща за координиране на необходимите действия във връзка с предстоящото спиране на водата за извършването на планирани ремонтни действия.


*** София От 09.00 часа в сградата на Министерски съвет

*** София От 09.00 часа в сградата на Министерски съвет ...

......... брифинг относно строителството на завода за преработка на отпадъци. От 13.30 часа, в зала 363 на общината ще се проведе обществено обсъждане на Бюджет 2020 на община Шумен. От 17.30 часа в Регионална библиотека „Стилиян Чилингиров” гостува Николай Илчевски с представяне на сборника си с разкази „Записки от селската кръчма”.


*** София От 9.00 часа 4-ти състав на Специализирания наказателен

*** София От 9.00 часа 4-ти състав на Специализирания наказателен ...

......... *** Стара Загора От 9.00 часа в храм „Св. Въведение Богородично” ще бъде отслужена Заупокойна света Литургия по повод 142 години от повторното Освобождение на Стара Загора по време на Руско-турската война 1877 – 1878 г. От 19.00 часа в Драматичния театър ще бъде представена постановката „Чичовци“ по Иван Вазов.


*** София От 12.30 часа пред Холандското посолство на ул.

*** София От 12.30 часа пред Холандското посолство на ул. ...

......... „Верея“ ще се проведе преглед на знанията от майсторските класове в Академията по математика. От 11.00 часа в Кукления театър ще бъде представен образователният спектакъл за деца „Чук и пук“. *** Тетевен От 09.00 часа в храм „Всех светих“ ще се състои Архиерейска света Литургия, оглавена от Ловчанския митрополит Гаврил.


*** София От 09:00 ч. в София Тех Парк, иновационен

*** София От 09:00 ч. в София Тех Парк, иновационен ...

......... като основа на музейната дейност“. В 11.00 часа в Балабановата къща ще се състои Клавирни матине. Събитието е част от Закриващия уикенд на „Пловдив – Европейска столица на културата 2019“. *** Симитли От 09.30 часа в Симитли ще бъде открито XVII-то издание на фестивала „Симитлия – Древната земя на кукерите.


*** София От 11.00 часа на автостанция „Гео Милев“ на

*** София От 11.00 часа на автостанция „Гео Милев“ на ...

......... администрация - Шумен областният управител проф. Стефан Желев свиква работна среща за обсъждане и координиране на необходимите действия и превантивни мерки от страна на институциите във връзка с обявеното от ВиК – Шумен спиране на водата за извършването на планирани ремонтни действия в 1.00 часа на 14 януари 2020 година.


*** София От 11.00 ч. пред паметника на Незнайния воин

*** София От 11.00 ч. пред паметника на Незнайния воин ...

......... повод 172 години от рождението на поета и революционер Христо Ботев. *** Шумен От 11.00 часа пред сградата на Общината ще се състои ритуал по освещаване на бойните знамена и светини. От 12.00 часа на язовир „Шумен“ ще се проведе ритуал по освещаване на водата и спасяване на Богоявленския кръст.


*** София От 11 часа ще се състои брифинг в

*** София От 11 часа ще се състои брифинг в ...

......... е Варна и Варна област от воден режим? *** Русе От 11.00 пред Къща музей „Баба Тонка“ще се проведе първата за тази годна феминистична разходка, която ще очертае местата на памет, свързани с имената и дейността на видни русенки от втората половина на ХIХ в. до средата на ХХ век.


*** София От 10.30 ч. в УМБАЛСМ

*** София От 10.30 ч. в УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов" ...

......... Света литургия от Негово Преосвещенство Белоградчишкия епископ Поликарп. Заедно с него и свещеноиконом Серафим Янев министър Сачева ще обсъди бъдещето развитие на Центъра за социална рехабилитация и интеграция. *** Перник От 12.00 ч. в централата на партията в Перник, на ул. „Радомир“ 1, ет. 3 ПП АБВ ще даде пресконференция.


*** София От 17.00 часа в кино „Люмиер Лидл” ще

*** София От 17.00 часа в кино „Люмиер Лидл” ще ...

......... Архиерейска света Литургия. Богослужението ще бъде оглавено от Негово високопреосвещенство Ловчанският митрополит Гаврил. *** Бургас От 13.00 часа на ледената пързалка на площад „Тройката“ ще се проведе коледен кънки фест. *** Бургас/с. Изворище От 18.00 часа в Народно читалище „Просвета 1938“ в с. Изворище ще се проведе новогодишна детска дискотека.


*** София От 9.30 часа в патриаршеската катедрала „Св. Александър

*** София От 9.30 часа в патриаршеската катедрала „Св. Александър ...

......... Стара Загора. *** Ямбол От 11.00 часа пред читалище „Пробуда“ в квартал „Каргон“ ще започне емблематичният за града фестивал на танцуващите ямболски коледари „Ямболски коледарски буенек“. В 12.00 часа фестивалът ще се пренесе пред читалище „Зора“ в градския парк, а от 13.30 часа - в двора на ОУ „Любен Каравелов“.


*** Асеновград В 11.30 часа площад „Академик Николай Хайтов” ще

*** Асеновград В 11.30 часа площад „Академик Николай Хайтов” ще ...

......... се проведе Коледен концерт на Професионален фолклорен ансамбъл „Добруджа“ с гл. худ. ръководител Стоян Господинов. *** Пловдив В 12.00 часа на пл. „Ст.Стамболов“ ще се проведе празничен Коледен концерт на Женски народен хор „Боряна“. От 17.00 часа на площад „Стефан Стамболов“ започва Коледно-новогодишната програма с концерт на Студентска формация „Жарава“.


*** София От 10.30 ч. в Гербовата зала на „Дондуков“

*** София От 10.30 ч. в Гербовата зала на „Дондуков“ ...

......... От 18.00 ч. на сцената на Драматичния театър солистът на фолклорен ансамбъл „Тракия“ – Пловдив Дарина Славчева ще отбележи 25 години на сцената. *** Хасково От 15.00 ч. в Регионален исторически музей - Хасково, ет. 2, експозиция "Нова история" ще бъдат връчени наградите от фотоконкурса „На фокус: Магията на Хасково“.


*** София От 9.00 ч. архиерейска света Литургия в софийския

*** София От 9.00 ч. архиерейска света Литургия в софийския ...

......... От 11.00 ч. в куклен театър – Сливен ще се състои зимен празник. *** Смолян От 10.00 ч. Община Смолян и Спортен клуб по тенис на маса „Орфей“ организират коледен благотворителен турнир за Купата на кмета. *** Стара Загора От 11.00 ч. ще се проведе коледен концерт в кукления театър.


*** София От 09.30 часа в Грант-хотел „София“ Столичният общински

*** София От 09.30 часа в Грант-хотел „София“ Столичният общински ...

......... ще се проведе пресконференция за древното познание за минералните ни извори. *** Септември От 10.50 часа БДЖ организира празнично пътуване с парен локомотив между Септември и Велинград. *** Смолян От 10.00 часа Община Смолян и Спортен клуб по тенис на маса „Орфей“ организират коледен благотворителен турнир за Купата на кмета.


*** София От 09.00 в Новата конферентна зала на СУ

*** София От 09.00 в Новата конферентна зала на СУ ...

......... пътуващата изложба на Второто международно триенале „Духът на акварела“. *** Хасково От 1000 часа в Областна администрация, ще се състои откриването на традиционния благотворителен базар, организиран от Областния управител Стефка Здравкова. *** Шумен От 10.00 часа в зала 203 на Общината кметът Любомир Христов ще даде последен за годината брифинг.


*** София От 9.30 ч. в Дома на Европа ще

*** София От 9.30 ч. в Дома на Европа ще ...

......... и Дружество на писателите Хасково. *** Шумен От 11.00 часа в къща музей „Панайот Волов“ ще бъдат представени обичаите от Игнажден до Коледа“. От 16.00 часа в залата на Регионалната библиотека „Стилиян Чилингиров“ ще се състои връчване на Националната награда за лирика на името на Иван Пейчев за 2019 година.


*** София От 9.30 часа в „София Хотел Балкан“, министърът

*** София От 9.30 часа в „София Хотел Балкан“, министърът ...

......... състои на 14-ти декември в зала "Колодрума". В 11.00 часа в голяма конферентна зала на ДК "Борис Христов" ще се проведе заключителна среща за отчитане на Програма Монтесори с участието на заместник-кмета Стефан Стоянов. От 12.00 часа ще бъде връчването на наградите и грамотите на успешно завършилите последния курс "Монтесори".


*** София От 09.00 часа в зала „Голям колегиум“ на

*** София От 09.00 часа в зала „Голям колегиум“ на ...

......... часа в Оперния театър ще се проведе церемония по връчване на годишните награди „Добрият самарянин 2019“. *** Шумен От 14.00 часа в зала 2 на Областна администрация Шумен ще се проведе заседание на Областния съвет за развитие. От 14.00 часа в зала 203 на Общината ще се проведе Консултативен съвет.


*** София От 13.30 часа в централата на ПП АБВ

*** София От 13.30 часа в централата на ПП АБВ ...

......... читалище „Просвета 1888” ще се проведе коледен концерт на Общинския духов оркестър. *** Сливен От 11.00 часа в салона на ДКТ-Сливен ще бъде представен спектакълът: “Коледа с приятели“. *** Шумен От 10.00 часа в зала „Арена Шумен“ ще се проведе първото издание на турнира по свободна борба „G.P. Group Cup”.


*** София От 09.00 часа президентът Румен Радев ще почете

*** София От 09.00 часа президентът Румен Радев ще почете ...

......... хълм Бунарджика ще се проведе благотворително събитие под надслов „Ден на малките шампиони с Тервел Пулев“. От 19.00 часа в ресторант „Филипополис“ към хотел „Марица“, ще се проведе Коледният бал на енолозите 2019. *** Шумен От 10.00 часа в ПЕГ "Н. Й. Вапцаров" ще се проведе Ден на отворените врати.


*** Лондон Президентът Румен Радев ще ръководи българската делегация на

*** Лондон Президентът Румен Радев ще ръководи българската делегация на ...

......... езеро ще се проведе пожаро -тактическо учение, в което ще участват служители на РСПБЗН- Шумен и на сектор „Специализирани оперативни дейности“ към РДПБЗН- Варна. От 11.00 часа в Националния пресклуб на БТА ще се състои пресконференция на ръководството на „Фикосота“ на тема: „Внедряване на енергийна ефективност в производствата на компанията“.


*** Брюксел От 14.00 часа в Европейския парламент вицепрезидентът Илияна

*** Брюксел От 14.00 часа в Европейския парламент вицепрезидентът Илияна ...

......... на подкуп от студент. *** Хасково От 11.00 часа на ул. „Болярска“ № 2 ще се проведе пресконференция и официална церемония на първата копка за стартиране на проект за изграждане на център за грижа за лица с психични разстройства. *** Шумен Пред областна администрация ще се проведе втори пенсионерски протест.


*** Босилеград, Сърбия От 13:00 часа местно време, в клуба

*** Босилеград, Сърбия От 13:00 часа местно време, в клуба ...

......... "Военни паметници". *** Русе От 11.00 часа в зала „Свети Георги“ на Областна администрация Русе ще се проведе заседание на Постоянно действащата междуведомствена областна епизоотична комисия. *** Шумен От 10.00 часа в зала 203 на общината кметът Любомир Христов ще проведе среща, на която ще бъде обсъдена готовността за зимата.


*** Вашингтон Министър-председателят Бойко Борисов е на официално посещение в

*** Вашингтон Министър-председателят Бойко Борисов е на официално посещение в ...

......... читалище „Св. Климент Охридски 1858 г.“ председателят на читалището д-р Иван Аяров ще изнесе тържествено слово по повод 161 години от създаването на културната институция. Ще се проведе и награждаване на заслужили читалищни дейци. След това ще започне тържествен концерт на художествени колективи при читалището за наградените, дарителите и гостите.


*** София От 09.00 часа ще се проведе заседание на

*** София От 09.00 часа ще се проведе заседание на ...

......... Стара Загора От 12.30 часа в офиса на местния обществен посредник Надежда Чакърова - Николова, омбудсманът Диана Ковачева ще проведе изнесена приемна в града. *** Троян От 10.30 часа в хотел „Балкан", курорт „Чифлика" заместник-министър Вергиния Кръстева ще открие 5-то издание на ежегодния форум-семинар на производителите на малини и ягодоплодни.


*** Брюксел Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева

*** Брюксел Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева ...

......... Националната информационна кампания в подкрепа на донорството и трансплантацията под мотото „Да! За живот!" с участието на д-р Петко Загорчев - областен координатор по донорство. От 10.30 часа в НЧ "Тодор Петков 1963" ще се проведат ежегодните "Есенни празници с пчели и мед", съвместно със "Съюз на българските пчелари"- Шумен.


*** София От 09:00 часа в зала 6 на НДК,

*** София От 09:00 часа в зала 6 на НДК, ...

......... Севлиево От 10.00 часа в МБАЛ - Севлиево ще бъде открито обновеното детско отделение. Ще присъстват Цвета Караянчева и Бойко Борисов. От 11.00 ч. в „Идеал Стандарт - Видима" ще се състои официалното откриване на модернизирания завод за санитарна арматура, което съвпада с честванията по повод 85- годишнината на компанията.


*** София От 9.30 ч. в зала „Сердика

*** София От 9.30 ч. в зала „Сердика" в София ...

......... подходи за превенция на зависимости при младежи и в условията на цифровизация", който е организиран от Южния федерален университет и Академията по психология и педагогика сподкрепата на правителството на Ростовска област, Русия. От 18.00 ч. в РБ „Захарий Княжески" ще бъде представен новият роман на Нидал Алгафари „Рано или късно".


*** София От 09.00 часа ще се проведе заседание на

*** София От 09.00 часа ще се проведе заседание на ...

......... в кабинета по музика на Средно училище „Йоан Екзарх Български" ще се проведе дискусия на тема: „Повишаване на качеството на училищното образование чрез прилагане на иновативни подходи и дигитализиране на учебния процес" по Национална програма „Иновации в действие", Модул 1 и 2 „Мобилност за популяризиране и мултиплициране на добри иновации".


*** София От 09:00 часа ще се проведе заседание на

*** София От 09:00 часа ще се проведе заседание на ...

......... ти е да спасяваш животи". *** Пловдив В 12.00 часа в офиса на ПП ``Съюз за Пловдив`` на ул. "Софроний Врачански" ще се състои пресконференция на съветниците в Общинския съвет от политическата сила. *** Разград От 11.00 часа в зала 712 на Областна администрация-Разград ще заседава Постоянната областна епизоотична комисия.


*** София От 10:00 часа ще се проведе заседание на

*** София От 10:00 часа ще се проведе заседание на ...

......... г. ще положат клетва. От 14.00 часа в Актовата зала на Община Плевен Георг Спартански ще бъде посрещнат официално по повод встъпването му в длъжност втори мандат и ще бъде отслужен тържествен водосвет. *** Смолян От 15.30 часа, в сградата на ОДМВР - Смолян ще се открие „Детска полицейска академия".


*** София От 09.00 часа в комплекс „Спортна София 2000

*** София От 09.00 часа в комплекс „Спортна София 2000" ...

......... От 11.00 часа в сградата на читалище „Заря" на пл. „Свобода" № 11 българският комисар Мария Габриел ще участва в Ден на дигиталните знания и умения под мотото „Програмираме и творим заедно". *** Шумен От 10.00 часа в зала 363 на общината ще се проведе заседание на новосформирания Общински съвет.


*** София От 10.00 часа в зала „София

*** София От 10.00 часа в зала „София" на Гранд ...

......... Богородица" в Пампорово Негово високопреосвещенство Пловдивския митрополит Николай ще отслужи Архиерейска света Литургия. *** Стара Загора От 11.00 часа в Държавен куклен театър Стара Загора ще има представление на спектакъла „Трите прасенца". *** Шумен От 10.00 часа в село Кюлевча ще се проведе Фестивал на младото вино и пресния суджук.


*** София От 09.30 часа в централата на БЧК ще

*** София От 09.30 часа в централата на БЧК ще ...

......... даде пресконференция в офиса на партията. *** Хасково От 14.00 часа в зала "Марица" ще се проведе заседание на областната комисия във връзка с готовността за предстоящия зимен сезон. *** Шумен От 10.00 часа в зала 2 на Областната администрация ще се проведе редовното седмично заседание на Областната епизоотична комисия.


*** София От 9.30 часа Софийски градски съд ще заседава

*** София От 9.30 часа Софийски градски съд ще заседава ...

......... културата „Борис Христов" на ул. „Гладстон" 15 ще бъде открита традиционната кураторска изложба „15X5". *** Русе От 12.30 часа в Историческия музей ще се проведе Средновековна работилница. В нея ще се включат ученици от Математическа гимназия „Баба Тонка" в Русе. Акцентът в занятието попада върху Археологическия резерват Средновековен град Червен.


*** София От 19:00 ч. в „Сити Марк Арт Център

*** София От 19:00 ч. в „Сити Марк Арт Център" ...

......... ще бъде открит Пътуващ салон на образованието. От 11.00 ч. в зала 1 на Фестивалния конгресен и център с концерта „Фантастични герои в музиката" ще бъде открит петият сезон на безплатните матинета за деца. От 18.00 ч. младата изпълнителка Елена Нигохосян от Армения ще изнесе безплатен благотворителен концерт във Варна.


*** София От 8.30 часа в спортна зала „София

*** София От 8.30 часа в спортна зала „София" ще ...

......... по повод Архангелова задушница. От 15.00 часа от Цирковата площадка ще потегли рокерска обиколка на града, с която ще бъде официално закрит Мотосезон 2019. *** Троян От 10.30 часа в Троянската света обител ще се отслужи Заупокойна света Литургия и панихида по повод 7 г. от кончината на патриарх Максим.


София Съвместна изложба на Национален парк-музей

София Съвместна изложба на Национален парк-музей "Шипка-Бузлуджа" и Регионалния исторически ...

......... мъгливо. До обяд все още на много места ще има слаби превалявания от дъжд, над 1300 метра - от сняг. В ниските части ще духа умерен югоизточен, а по билата - силен северозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 2, на 2000 метра - около минус 3 градуса.