В бизнеса с варива на Милко Младенов работят близо 120

В бизнеса с варива на Милко Младенов работят близо 120 ...

......... две фирми от региона са си удържали на думата в тази кризисна ситуация. Много по-големи от нас компании не бяха си изпълнили договора. Така че тогава загубихме пари, но пък спечелихме доверие, което в следващите години ни помогна да възстановим тези загуби и дори да спечелим с нашите американски партньори.


"Да поема ли този риск", "Какво да очаквам в близкото ...

......... уголемя и да продам две компании. EO ме научи както да увеличавам приходите, така и увеличавам въздействието им. Освен това, научих се и да използвам предприемачеството, за да създам истинска стойност в света. Напредъкът ми в създаването на иновации в индустрията беше пряк резултат от това, което научих в EO.


Основателите на ARC Academy Антони Христов и Милин Джалалиев целят

Основателите на ARC Academy Антони Христов и Милин Джалалиев целят ...

......... да се занимавам с образование.Какъв е бизнес моделът на академията? Милин Джалалиев: Основният източник на приходи на ARC Academy са таксите на студентите, а стипендиите се покриват от партньори, сред които фондация "Америка за България" и "Български център по предприемачество". Благодарение на партньорите ни закупихме и техническото оборудване за студентите.


"Да поема ли този риск", "Какво да очаквам в близкото ...

......... с приятели от ЕО. С пълна поверителност споделяме какво се случва в животите ни и се консултираме. Изградили сме неразривна връзка на доверие помежду си. EO ми помогна да намеря някои от най-добрите си приятели и не бих преувеличила, ако кажа, че членството в тази организация е опит, променящ живота.


"Да поема ли този риск", "Какво да очаквам в близкото ...

......... похвати. Какво всъщност правиш – това има значение. Как живееш живота си, какви решение взимаш, как помaгаш на другите хора – това има значение. Аз правя всичко това чрез бизнеса си и моите момчета го виждат.Какво е посланието ви към света?- Правилният бизнес модел е да печелиш, докато правиш добро.


Bee My Bloom може да започне да се приготвя само

Bee My Bloom може да започне да се приготвя само ...

......... за съхранение на подправки. Дъбовата капачка пък е ръчно изработена и може да се използва като свещник.Как се рекламирате?- Основните канали, към които се ориентираме, са социални мрежи, интернет реклама, специализирани сайтове, участие в изложения и конкурси за хранителни продукти. Ще разчитаме много и на реклама "от уста на уста"."Да поема ли този риск", "Какво да очаквам в близкото ...

......... от хората в организацията. Най-хубавото е че мога да споделя 5% от най-големите ми постижения и 5% от най-големите ми проблеми, без да се страхувам, че ще бъда съден. Също така разбрах, че споделянето на опита помага на всеки да расте. А магистърската степен по предприемачество промени изцяло живота ми.


"Да поема ли този риск", "Какво да очаквам в близкото ...

......... сте научили в StartUp, и се учете наново в ScaleUP. Но най-вече научих това, че хората не са ресурси, а активи.С какво сте най-горд и доволен?- Семейството ми. Моят екип. Възрастните ми студенти. Вярвам в тях. Винаги!Какво е посланието ви към света?- Направи промяната, която искаш да видиш в света!


"Да поема ли този риск", "Какво да очаквам в близкото ...

......... отговорен и да взимаш решения. Тези думи успешно са ме превели през най-трудните времена и същевременно са ме успокоявали."Колкото - толкова". Има два начина да се каже тази фраза и според мен разликата е на 100%. Благодарен / позитивен ли съм или пасивен / агресивен? Изборът е мой, всеки ден.


123

123 "Много често разказвам на клиентите за България, опитвам се ...

......... напоследък, защото те се увеличават. Но мигрантите са повече, защото няма работна ръка. Тези, които не работят обаче, продължават да не работят с оправданието, че чужденците им взимат работните места. Откакто съм отворила това място обаче, нито веднъж не съм срещнала негативно отношение от хората заради това, че съм чужденка.


"Да поема ли този риск", "Какво да очаквам в близкото ...

......... контролирам, за да мога да преценя резултата. Както и с тези, които не мога да контролирам, за да не се налага да се притеснявам за тях.От какво сте най-доволен и горд в кариерата си?- Моето семейство.Какво е вашето билборд послание към света?- Сами градете живота си. Напълно човешки, напълно жив."Да поема ли този риск", "Какво да очаквам в близкото ...

......... стратегии до кариера в създаването на бизнес, за който си заслужава да се комуникира.Какво е вашето билборд послание към света?- Както казва канадският социолог Маршъл Маклуън - "на кораба Земя няма пасажери, ние всички сме екипаж" или с други думи – ние нямаме избор освен да участваме активно в процесите.


Александър Китев първи започва да прилага технологията за нулева обработка

Александър Китев първи започва да прилага технологията за нулева обработка ...

......... Появиха се само търговци на подобни сеялки, обаче при тях целта е чисто търговска. А да си купиш машина, без да знаеш как да прилагаш технологията, е безсмислено. Ние продаваме и знания, и машини, така че хората да не тръгват от нулата, както на мен ми се наложи преди време.


Основателките Вихра Динчева(вляво) и Ирена Събева предлагат продуктите си и

Основателките Вихра Динчева(вляво) и Ирена Събева предлагат продуктите си и ...

......... социалните медии като цяло. Особено активни сме в групите за живот с нулев отпадък.Имате ли конкуренти на пазара в България?Ирена Събева: Тук има и други фирми, които предлагат екологични почистващи и перилни препарати, но те са по-скоро във високия ценови клас. Ние искаме да предложим достъпна алтернатива на масовия потребител.


Основателите на

Основателите на "Къщата" Мила Григорова и Дилян Димитров гледат на ...

......... се помещават салонът, библиотеката, детската стая и трапезарията. На втория етаж са разположени два суита, в които са стаята за игри и работният кабинет. Там са още дамският салон и стаята за пушене на наргиле.Дворът е около 2 дка и се намира в естествен парк, чиято растителност е частично съхранена.


Една трета от себестойността на очилата са разходите за транспорт,

Една трета от себестойността на очилата са разходите за транспорт, ...

......... продава очила в Бевърли хилс на цена от 40 000 до 100 000 долара, но очила без лого, защото неговите клиенти не искат да правят скрито позициониране на марки. Имаме уговорка да се видим пак на следващо изложение догодина през март и да му предложим очила, подходящи за неговите клиенти.Елица Стоилова има над 17 години опит в хотелиерската индустрия

Елица Стоилова има над 17 години опит в хотелиерската индустрия ...

......... в основния, микроекип. Помагат ни и приятели, като аз съм единственият човек, който не "коди".Имате ли конкуренти?Ако кажа, че сме единствените, или се лъжа, или съм фантазьорка. Имаме конкуренти, но повечето са микро чатботове, които изпълняват само дадени функции, или IT компании, които са добавили този продукт в портфолиото си.


Ирена Иванова и нейната академия за творческо писане е в

Ирена Иванова и нейната академия за творческо писане е в ...

......... и организации, но по-скоро спорадично. Там обаче форматът и целта са различни – тук преподавателският екип се състои от доказали се на българската литературна сцена имена. Академията представлява цялостна програма, която не се ограничава единствено до писането, а набляга и върху други аспекти от развитието на таланта на един писател.


© Надежда Чипева Интернет, подобно на Вселената, постоянно се разширява, при

© Надежда Чипева Интернет, подобно на Вселената, постоянно се разширява, при ...

......... голямо търсенето на вашите решения?ВШ: Хоризонтът пред Identrics е малко или много необятен. Голяма част от компаниите имат нужда от подобни услуги. Друга голяма част от бизнеса скоро ще осъзнае, че също има нужда от такива услуги, защото информацията в интернет става все по-ценна и нараства във всеки един момент.


© Цветелина Белутова Като на шега. Така Павел Галчев и Деян

© Цветелина Белутова Като на шега. Така Павел Галчев и Деян ...

......... и не виждаме как ще забогатеем от това, което правим в момента, но продължаваме да го правим, защото то показва, че нещо подобно може да се случи тук, в България. Храним се от идеята за качеството на нашия продукт и идеята за реализацията. И вярвам, че ще продължим да растем.


Йонко Дянков (вляво) и Михаил Николов имат дълъг стаж като

Йонко Дянков (вляво) и Михаил Николов имат дълъг стаж като ...

......... с 98% съдържание на месо, като другите 2% са чисти подправки. Има продукти, в които съдържанието на месо е под 50%, така че това, което правят някои колеги, е наистина изкуство. Нашите продукти са по-натурални, по-истински. 11 Meats са по-скъпи от суровото масово месо, но суровият продукт винаги е по-евтин.


© Надежда Чипева ПрофилТанко Шокеров е студио мениджър на

© Надежда Чипева ПрофилТанко Шокеров е студио мениджър на "Gameloft България", ...

......... бизнес четиво?Всички книги, които чета, са свързани с коучинг, за подготовката на хора и проследяване на резултатите след това. Причината е, че работата ми е свързана изцяло с комуникацията и развитието на хората в компанията. Последното, което прочетох, е Trillion Dollar Coach: The Leadership Playbook of Silicon Valley`s Bill Campbell.


Здравко Димитров е съосновател на инициативата SAT-1 и изпълнителен директор

Здравко Димитров е съосновател на инициативата SAT-1 и изпълнителен директор ...

......... посредник и фиксирани условия от негова страна винаги трябва да се съобразяваш и той диктува правилата. При Homeport обаче ще има една мрежа, в която всяка станция сама избира на каква цена да продава услугата си, и тогава вече има пазар. Този пазар прави цените реални и липсват свръхвисоките комисиони.


Съоснователката на Vitaclean Кристина Велкова би искала да преместят производството

Съоснователката на Vitaclean Кристина Велкова би искала да преместят производството ...

......... ви?Кристина Велкова: Партнираме си с организацията Drop4drop, които изграждат проекти за чиста вода. Миналата година построихме кладенец в Танзания, а през юни тази година още един в Малави. Следващият ни проект с тях е в Индия. Работим и с фондация Solyna, която се бори с трафика на момичета в Камбоджа.


Емил Новаков (в средата) и Scaleflex отдавна са в полезрението

Емил Новаков (в средата) и Scaleflex отдавна са в полезрението ...

......... – да се виждат в правилния размер, да се зареждат бързо. Когато добавиш още устройства – таблети, големи екрани и т.н., се оказва, че ти трябват по няколко формата на една снимка и тези формати трябва да се генерират, преди да бъдат разпространени. Когато пуснахме първоначално услугата, бързо видяхме интерес.


© Мария Манолова Темата накратко Създателите на

© Мария Манолова Темата накратко Създателите на "Вятър и вода" превръщат ...

......... предишни години се е използват за свършването на не много вълнуващата административна част от бизнеса, договаряне на цени, счетоводството, анализите, като от тази години за първи път се създава постоянен офис с екип от двама души в него. По-добрият офис обаче винаги ще е на вода и с издути платна.


Георги Стоянов, Нено Ненов и Ивайла Ненова (от ляво надясно)

Георги Стоянов, Нено Ненов и Ивайла Ненова (от ляво надясно) ...

......... в бази в Европа и са живели по три-четири години в Италия, Германия, Испания. Те вече са били запленени от европейския стил. Виждали са IKEA, която е много популярна в Европа. Оттам са обикнали продукта и когато се върнат, търсят същото усещане и се ориентират към IKEA, може би несъзнателно.


Евлоги Георгиев от Sciant, Кевин Ваз и Тодор Тодоров от

Евлоги Георгиев от Sciant, Кевин Ваз и Тодор Тодоров от ...

......... Тоест ще трябва да се подготвим допълнително.Коя е най-голямата грешка, която сте правили от старта на компанията до сега? Кевин Ваз: Най-голямата ни грешка беше, че се опитвахме да направим твърде много в различни посоки, но нашият развоен партньор бързо ни помогна да сложим нещата на място, което оценяваме силно.


123 © Цветелина Белутова 123 © Цветелина Белутова 123 © Капитал Темата накратко

123 © Цветелина Белутова 123 © Цветелина Белутова 123 © Капитал Темата накратко ...

......... най-видимите и най-печелившите, но са много по-малко на брой. Смъртността при компании, които се насочват към тях, е много висока. Такива иновативни неща като Urbanized се правят с млади хора, а младите хора не искат да работят в България. Навсякъде е трудно с кадрите, но в България е още по-трудно.


Идеята на предприемача Филип Угринов е системата чрез изкуствен интелект

Идеята на предприемача Филип Угринов е системата чрез изкуствен интелект ...

......... тази политика на привличане на световен талант като една от стратегическите им задачи, защото знаем, че растежът на населението води до един доста стабилен и приятен растеж на икономиката. Колкото повече расте населението, толкова повече то има нужда от услуги. Такива страни са Израел, Естония. Защо да не ги следваме?


123 Текст под снимка или акцент: От Voice Academy казват,

123 Текст под снимка или акцент: От Voice Academy казват, ...

......... щяхме да сме неправителствена организация", обяснява Светослав. А за това какви щети понякога носи това Петя дава пример от последните седмици: "Ето, намерила съм спонсори, които да помогнат на 5 деца да учат безплатно, но не мога да ида по телевизията и да го кажа, защото го приемат за реклама."


12 Годишно произвеждаме между 8 и 10 хил. чифта обувки

12 Годишно произвеждаме между 8 и 10 хил. чифта обувки ...

......... образуване на т.нар. халукс валгус (кокалче). Подметките са равни и няма повдигане при петата. По думите на Иванова такова повдигане е удобно, когато човек стои изправен продължително време, защото 60% от тежестта на тялото пада върху петата, но при ходене тежестта се разпределя равномерно и тази повдигната пета нарушава баланса.


"От първите 50 компании, с които се свързахме за платформата, ...

......... бил първи", казва Иванов. "По същия начин ще можеш да видиш и цялата история на човека, който ти препоръчва служител – колко от хората, които е препоръчал, след това са се оказали добри препоръки. Това е просто един слой, който да осигури прозрачност, да няма "скрито-покрито" и да няма сърдити."


© EasySkinz - Компанията, основана от семейство Тоточеви, разработва стикери за

© EasySkinz - Компанията, основана от семейство Тоточеви, разработва стикери за ...

......... Хората може да си сложат скин на смартфона и върху него прозрачен калъф например. Глобално в сферата има много компании, но ние сме в топ 3. Другите две големи са в САЩ и Канада, но се фокусират към клиенти основно в Северна Америка, където продават на по-високи цени от нашите.


© Цветелина Белутова Почитателите на гурме култура в София, вероятно са

© Цветелина Белутова Почитателите на гурме култура в София, вероятно са ...

......... в кулинарията?Да, особено и ако и държавата помогне малко с маркетинг и популяризация. Мога да се похваля, че "Космос" например бе влязъл в радара на поредицата Chef’s Table по Netflix. Като цяло има голямо развитие в последните 6-7 години. Появиха се хората, на които им пука за това, което правят.


Тихомир Колев (вляво) и Иво Димитров разработват продуктите от марката

Тихомир Колев (вляво) и Иво Димитров разработват продуктите от марката ...

......... връзка за пазара е добра толкова, че вече ни търсят различни федерации и клубове, за да подкрепим техни събития. Не сме отделяли бюджет за реклама, но почти всеки уикенд до края на лятото на тази година сме ангажирани в събития, които да ни срещнат с потребителите, за да пробват продукта.


Мартин Ангелов и Михаил Кленов, основатели на

Мартин Ангелов и Михаил Кленов, основатели на "Колелиния" © Цветелина Белутова ...

......... Имате ли конкуренти по света? Михаил Кленов: Ние си създадохме тази ниша и засега нямаме конкуренти. Понякога се появяват китайски копия с идеята, че щом халфбайк е популярен продукт, трябва да го имитират. Те обаче успяват да наподобят единствено формата му, ползвайки стандартни велокомпоненти, което прави карането му коренно различно.


© НАДЕЖДА ЧИПЕВА Ако срещнете Христо Бойков случайно на улицата, вероятно

© НАДЕЖДА ЧИПЕВА Ако срещнете Христо Бойков случайно на улицата, вероятно ...

......... и в САЩ е много модерно и популярно млади семейства да се преместят на село и да отглеждат продукция по този начин. Едновременно си гледат децата на чисто и спокойно, но и изкарват добри доходи.Ако мога да постигна засега дори част от това и да бъда независим, бих бил доволен.


12 За една млада компания е просто невъзможно да поддържа

12 За една млада компания е просто невъзможно да поддържа ...

......... компоненти, които използваме, да бъдат с европейска маркировка или произведени в Европа. На второ място е възможността да получа клиентско обслужване, като работя с местно представителство, с хора, които предлагат гаранционен и извънгаранционен сервиз и към които мога да отнеса всичките си въпроси. Ние имаме пет оторизирани сервиза в страната.


Целта на изпълнителния директор и основател на HyperAspect Павел Павлов

Целта на изпълнителния директор и основател на HyperAspect Павел Павлов ...

......... три години ще е добре да сме три пъти по-големи и продуктите ни да са наложени на един или друг пазар. Трудно е да конкретизираме как и къде точно, но искаме да предлагаме решения на места, където няма алтернатива. Разбира се, надявам след три години екипът да е още по-развит.


"Мечтая нашата компания да има също 110-годишна история като L`Oréal", ...

......... съдържа екстракти от билки, е трудно, защото извлекът не винаги е един и същ – зависи кога са брани билките, как са съхранявани. А ние трябва да произвеждаме продукти с едно и също качество. Затова купуваме суровини от утвърдени доставчици и имаме система за 5-степен контрол на качеството в производството.


© Цветелина Белутова Още по темата Не просто още един бар

© Цветелина Белутова Още по темата Не просто още един бар ...

......... обръща внимание, забавляват се, евтино е и има отношение към детайла. Което в Западна Европа не се случва - скъпо е, целият интериор е грубоват. При нас е борба за всеки клиент или пък може би още сме в някакъв еуфоричен етап и обръщаме внимание на всеки по нормален начин.


Вера Тинкова тества сирената си две години, преди да ги

Вера Тинкова тества сирената си две години, преди да ги ...

......... начин. Има компании, които правят продукт за мазане, но не и зреещи продукти. В растителния сектор фирмите стават все повече, но се отличаваме с нашия пробиотик с гурме вкус.Как се рекламирате и създавате връзки?Основно чрез социалните медии. Освен това ползваме и каталози, разчитаме на лични срещи и събития за дегустации.


"Много отдавна разбрах, че ние не просто трябва да следваме ...

......... ако едни затваряме в 22 ч. и намаляваме звука вътре, то други не го правят. Ако на едно място не се пуши, то на други се пуши, въпреки забраната. Ето защо с някои други собственици на заведения учредихме асоциация, която да защитава интересите ни. Иначе става невъзможно да правиш бизнес.


© Надежда Чипева Още по темата Започна кандидатстването в стартъп програмата

© Надежда Чипева Още по темата Започна кандидатстването в стартъп програмата ...

......... света има идея, а тук предоставяте само тела за постигането на тази цел. Безсмислено е за град с толкова таланти като София да залага на такъв бизнес, тъй като има потенциал за нещо по-голямо. За мен София е точно като Калифорния преди Златната треска - има толкова много възможности тук.


Собственикът на

Собственикът на "Бейби.бг" Илиан Илков казва, че предпочита да влага ...

......... раздаваме в училища за бременни. За целта използваме маркетингова агенция, имаме и собствен координатор.Как си се представяте след 5 години?Аз лично се виждам да се развивам и да градя нещо ново. Това ми осмисля деня - да следя какъв напредък може да има нещо, което съм създал. Обичам добрите резултати.


12 © Цветелина Белутова 12 © Капитал Още по темата Софтуерният учител

12 © Цветелина Белутова 12 © Капитал Още по темата Софтуерният учител ...

......... намерих тези хора. Имаше хора, които влизаха за малко в проекта и след това се отказваха. В момента екипът се състои от трима души – от мен, човек, който се занимава с маркетинга, и тестов инженер. Започваме да си партнираме и с дизайнер и искаме да разширим екипа си още.


Сред компаниите, в които Мохамед Гералдес инвестира, е Jaan J.,

Сред компаниите, в които Мохамед Гералдес инвестира, е Jaan J., ...

......... бизнес история на български предприемач. Не е като в Естония, където веднага ти казват за Skype. Този тип успешни истории изграждат националната бизнес гордост, която пък е необходима, за да хване вниманието на един чужд инвеститор и той да се поинтересува дали пък това място не е добро за инвестиране.


Емилиян Кадийски работи на общо четири места и прекарва голяма

Емилиян Кадийски работи на общо четири места и прекарва голяма ...

......... според ситуацията. Отворени сме и ще се радваме, ако някой от друго населено място има интерес - ще му разкажем за нас и опита си, ако и той иска да създаде нещо подобно. Във Враца засега обаче има доста предизвикателства и аз лично искам да се фокусирам върху едно място.


"В днешно време се оказва, че най-важното не са кройките, ...

......... отличава марката ви?Павел Лозанов: Платовете са изключително качествени. Новите колекции преминават от чист минимализъм към обогатен със специфични детайли минимализъм. Стилът е изчистен, спокоен, непретенциозен.Теодора Лозанова: Нашите дрехи са средство, чрез която една вътрешно силна и красива жена може да комуникира към останалите си качества, те подчертават индивидуалността на жената.


12 Стефан Дечев и Мирослав Петков решават да превърнат семейната

12 Стефан Дечев и Мирослав Петков решават да превърнат семейната ...

......... - влагаме много време, за да обясним на потребителите какви са предимствата на нашия продукт, от една страна, а от друга - и на самите магазини, особено на големите търговски вериги, за да започнат да предлагат нашите продукти.Вие самите какъв хляб ядете?М.П.: И двамата със Стефан предпочитаме от лимец, пълнозърнест.


123

123 "При суровоядството в началото основните инвестиции са малки", отбелязва ...

......... ми бизнесът ми трябва да ми носи радост, да има лекота и игра в него. Това не означава, че процесът не е прецизен, а че е нужна свобода за проба и грешка, а не да е бизнес - успех на всяка цена с традиционните бизнес средства на амбиция и конкуренция.


Преди да влезе в бизнеса с храни, собственичката на

Преди да влезе в бизнеса с храни, собственичката на "Корте ...

......... усещането за нещо натурално, домашно, ръчно направено. Нашата стратегия не е такава, Coppa della maga трябва да носи удоволствие за всички сетива - опаковката да ти хареса, купичката да е приятна за хващане, качеството на съставките да е гарантирано, вкусът да е уникален. Ние искаме да предложим пакет от ползи.


[entr.vfu.bg] Още по темата Свързаната с България Clippings получи инвестиция

[entr.vfu.bg] Още по темата Свързаната с България Clippings получи инвестиция ...

......... срок за кандидатстване е 21 септември в сайта на програмата, а учебната година ще започне през октомври. Сред критериите за подбор е много добро владеене на английски език, мотивация за записване в магистърската програма, предприемачески опит, идеи за развитие и др. Кандидатите ще се оценяват от университетска комисия на ВСУ.


Захари Вълчанов, майка му Богомила Данова (вляво) и третият член

Захари Вълчанов, майка му Богомила Данова (вляво) и третият член ...

......... мента и активен въглен е най-харесваният. Какви хора купуват продуктите ви?Предимно млади хора, заинтересовани от съставките - млади майки или бъдещи майки, които се грижат много за себе си. Главната категория са 18-30-годишните. Първоначално тръгнахме с идеята, че клиентите ни ще са главно жени, но вече и много мъже купуват.


"Ние двамата сме хората, които постоянно работят, а всичко останало ...

......... фирма и кои са конкурентите ви?Калин Стоянов: Предлагаме продукт с много високо качество - просто районът е подходящ, а и ние не правим никакви компромиси в производствения процес.Елена Димова: Най-големият ни конкурент е българската роза, която е много по-популярна и търсена. Продуктите от лавандула все още не са толкова известни.


© Цветелина Белутова Още по темата Глобалната мрежа Endeavor одобри още

© Цветелина Белутова Още по темата Глобалната мрежа Endeavor одобри още ...

......... с тях, гъвкава съм, правя често промени в името на това продуктът да става все по-добър. Хубаво е да виждаш готово нещо, което си нарисувал и представял, за което си избирал плат, копче, цип, цвят. Вече имаме ноу-хау, знаем как се случват нещата практически, наясно сме, че планирането решава всичко.


Изпълнителният директор на Tiger Technology Александър Лефтеров е най-новият български

Изпълнителният директор на Tiger Technology Александър Лефтеров е най-новият български ...

......... данните трябва да се съхраняват, става все по-голямо. Данните растат толкова, че вече е невъзможно да се съхраняват локално. Облакът е удобно решение, но повечето технологии не работят с облаци. Ние правим този мост, като свързваме локалните технологии за съхранение с облака. Това отваря още повече бизнес за облачните услуги.


Скот Пейнтър бе един от говорителите на тазгодишното издание на

Скот Пейнтър бе един от говорителите на тазгодишното издание на ...

......... лидер в близкото бъдеще."На предприемача не му липсва и чувство за хумор. В интервю за Voice of Disruption Пейнтър иронизира сам себе си и стартъп индустрията: "Мисля, че великите компании (и великите предприемачи) решават големи проблеми, а аз все още не съм решил проблема с купуването и притежаването на кола."


[roobar] Темата накратко: - Контролираната от Яни Драгов

[roobar] Темата накратко: - Контролираната от Яни Драгов "Смарт органик" ...

......... Работата с екипа и като цяло да изградиш толкова верен, лоялен и отдаден екип, който вярва в голямото нещо. Да привлечеш потребители, които ти вярват и да им дадеш възможността да бъдат част от марката. Всяко ново начало носи със себе си силен заряд, а да пускаш – изисква кураж.


Основателите Наталия и Деян Миленкови стартират бизнеса преди малко повече

Основателите Наталия и Деян Миленкови стартират бизнеса преди малко повече ...

......... бъдат намерени моделите, които произвеждаме серийно, и чрез профилите ни в социалните мрежи, където хората могат да направят индивидуална поръчка. Опитахме да продаваме чантите си и във физически магазини, но не беше особено успешно. Следващата ни стъпка е собствен онлайн магазин, където клиентът сам ще е дизайнер на чантата си.


Сънувам много от нещата, които създаваме, казва Силвия Павлова © Анелия

Сънувам много от нещата, които създаваме, казва Силвия Павлова © Анелия ...

......... е част от колелото, което завърта, да се докосне до магията на хората в биобранша. На работното място си затворен, но като видиш, че си част от една промяна, от нещо, което те завихря, ти се връщаш и пееш. Така че абсолютно всеки лев, вложен за това изложение, си заслужава.


Валя Герджикова: Всички наши подправки са чисти, без пълнители, сол

Валя Герджикова: Всички наши подправки са чисти, без пълнители, сол ...

......... засега това правят малцина.Кой е клиентът на "Спайзинг"?- На първо място хора, които готвят. Освен това обичат да експериментират, не ядат боклуци, четат етикети, интересуват се от съставките. Най-често срещаната реакция на клиентите, след като опитат наш продукт, е изненада. От качеството на подправките, от силния им вкус и разнообразие.


12 Радостин Великов започва бизнеса си с идеята, че храната

12 Радостин Великов започва бизнеса си с идеята, че храната ...

......... твърде много административни спънки. Например, за да получа разрешителното за дистрибуция, минах през прекалено много проверки, трябваше да преустроя помещенията и да направя допълнителна инвестиция. За съжаление понякога в бизнеса остава чувството, че насила те карат да се откажеш от нещо, в което си вложил много енергия, време, мечти, пари.


[Chivas Venture] Още по темата Проект за осигуряване на работа

[Chivas Venture] Още по темата Проект за осигуряване на работа ...

......... света."За под 100 хил. долара успяхме да развием идеята до работещ продукт благодарение на подкрепящата ни стартъп общност в САЩ, затова вярвам, че проектът ни има бъдеще", казва още Йосеф. Към момента екипът на компанията е съставен от 10 души, от които 6 на пълен работен ден и няколко доброволци.


Работата в партньорство ми действа добре и ме развива, защото

Работата в партньорство ми действа добре и ме развива, защото ...

......... се искало, е да има някаква инициатива, финансиращи фондове, които да подкрепят тези предприемачи, а не само софтуерните проекти. Защото какъв е ефектът за обществото от един app? Не е ли също толкова важно обществото да е здраво, да има работа и да няма такива икономически унищожени райони из България?


Момчил Бояджиев се бори с това

Момчил Бояджиев се бори с това "Оргахим" да не се ...

......... заради факта, че протичането на информацията стана много по-бързо.Имате ли настолна книга, която препоръчвате заради ценните уроци как да си успешен мениджър?Чета, но нямам настолна книга. Има идеи, които можеш да почерпиш от книгите, но ключът е в теб, ти трябва да можеш да извлечеш нещо от това, което четеш.


12 Основателят на iGreet Вичо Димитров стартира компанията като университетски

12 Основателят на iGreet Вичо Димитров стартира компанията като университетски ...

......... на уста – когато един човек си купи картичка, за тях разбират между 3 и 5 негови познати. Стараем се и да промотираме едновременно и двата ни продукта – както рекламните кампании, които правим, помагат за рекламирането на картичките, така и картичките помагат за популяризирането на рекламните услуги, които предлагаме.


Досега привлечените инвестиции са 600 хил. евро, а тримата съоснователи

Досега привлечените инвестиции са 600 хил. евро, а тримата съоснователи ...

......... да има това изживяване на приплъзване на опциите наляво или надясно по дисплея. Ползва се буквално във всякакви случаи.Две трети от клиентите ни търсят потребителски приложения, насочени към крайни клиенти, а останалите искат софтуер, който да решава казуси вътре в компанията им - например да оптимизира различни процеси или комуникацията.


Олег Кабакчиев (вляво) и Кирил Велков отварят FlipFlop

Олег Кабакчиев (вляво) и Кирил Велков отварят FlipFlop "на майтап", ...

......... бар на морето, но там е много различно. Там си чужд, парите са повече, постоянно се сменят регулации за плажовете и т.н. Но е нещо, което обмисляме. Мислили сме за заведение и в Пловдив. Не се знае – може да е скоро, може да е и след година или две.