Нарушения.

Нарушения. "24 часа": Агенцията по вписванията до Мая Манолова: Подават ...

......... техния труд много неща се направиха за Пазарджик". По думите му в момента машиностроенето прави от 25 до 30% от БВП. Той обходи завода и се запозна с работата на специалистите в него. ."Работниците започват с 1100 лева заплата и ваучери за храна, но да ги вдигате още", коментира той.


Мярка. 

Мярка.  "Дума": Отново пуснаха Ценко Чоков под домашен арест Бившият ...

......... бяха изпратили шерпа от Лагер 3 към Лагер 4, които да посрещне двойката. Иван е се е чувствал добре вечерта, но на сутринта е развил мозъчен оток. Въпреки кислорода и поставения му дексаметазон, русенецът е починал на слизане под лагер 4. Настя Рунова е продължила слизането си към по-ниските лагери.


Убийствата в Костенец са сред водещите теми на петъчните вестници.

Убийствата в Костенец са сред водещите теми на петъчните вестници. ...

......... ограничаване на използването на пластмасата, сложи край на таксите за телефонен роуминг в рамките на блока, подсили защитата на личните данни, постави цели в борбата с климатичните промени, намали емисиите на въглероден двуокис от автомобилите. Той има думата и по договорите - от търговските преговори до Брекзит..." - в. "Дневник".


Сделка.

Сделка. "Дума": Преговорите за F-16 пред провал? Преговорите за доставката ...

......... обявена за министър в първото правителство на Борисов през 2009 г., но на другата сутрин Борисов предпочете Мирослав Найденов. "Тя знае, може и един ден ще бъде министър", каза тогава премиерът. Причината да бъде предпочетен Найденов бе бизнесът на Танева, която управляваше 61 фирми под шапката на "Мел инвест холдинг".


Започнатите от президента Радев консултации за избор на нов главен

Започнатите от президента Радев консултации за избор на нов главен ...

......... за политически и експертни усилия на всички нива, за да покаже държавата ни, че е готова да защити кандидатурата си за седалище на Европейския орган по труда." Това заяви в Шумен президентът на ПЕС и кандидат за евродепутат от листата на "БСП за България" Сергей Станишев..." - в. "24 часа".


"След папата идва "Фолксваген", гласи челото на седмичника "Стандарт". Според ...

......... на слизащия от екран телевизионен водещ Слави Трифонов. "Ще видим ли от Дългия политическо шоу в стил "Зеленски", прави авторката аналогия с новия украински президент, но допълва, че Трифонов е загубил "хиляди последователи" след интервюто си с премиера Бойко Борисов миналия ноември и едва ли ще си върне доверието им.24 часа Конституционният съд все пак ще тълкува дело за

24 часа Конституционният съд все пак ще тълкува дело за ...

......... той, след като близо час бе на разпит в спецпрокуратурата във връзка с разследването срещу бизнесмена Миню Стайков. Собственикът на "Винпром Карнобат" е обвинен в престъпно сдружаване, чиято цел е била злоупотреба в европейски средства. Порожанов е призован в съда в качеството си на бивш директор на Държавен фонд "Земеделие".


"България продължава да пропада по свободата на слово", информира "Сега", ...

......... старата средна класа с представители на новата заможна част от обществото. "Днес е рядкост в един блок да живеят хора от едно и също съсловие, със сходна култура, които да решават общите си проблеми цивилизовано", коментира Гарнизов по повод идеите, предлагани от неправителствена организация за управление на общата етажна собственост.


24 часа Папа Франциск благослови 250 деца в Раковски

24 часа Папа Франциск благослови 250 деца в Раковски "Ние ...

......... Ако днес България е една от тях, то е защото нашият народ е изпитал и осъзнал необходимостта от единството на меч, дух и слово. Затова на днешния светъл християнски празник - Гергьовден, нашият народ отдава своето признание към своите войни и отбелязва Деня на храбростта и празника на Българската армия.


Визита. 

Визита.  "Дума": Папа Франциск: България винаги е била мост между ...

......... е станала в участъка от кръговото движение до КЦМ. Жертвите са от тойотата, а ранените - от джипа. Предстои да се установи самоличността им. На място са полицаи, които регулират трафика. От Агенция "Пътна инфраструктура" е създадена организация движението при 18-и километър да се осъществява двупосочно в едната лента.  


Избори. 

Избори.  "Дума": 60 см ще е дълга бюлетината за евровота ...

......... даде кранчето на газта на нашия южен съсед Турция. Йончева добави, че обезлюдяването на селата и на България е съществен проблем. В община Димитровград, където има 26 села, 4 училища са почти пред затваряне. Всеки млад човек между 20 и 39-годишна възраст напуска България поради липса на перспектива, заключи Йончева."Труд" Земеделското министерство и Агенцията по безопасност на храните тормозят ...

......... анализа. В поместения в "24 часа" доклад на Института за пазарна икономика се прави преглед на чуждестранните преки инвестиции в бранша. Сред инвеститорите има производители от високотехнологичния сектор. За последните десет години броят на наетите в производството на автомобилни части българи е нараснал двойно на повече от 20 хиляди души.


Парад. 

Парад.  "24 часа": МиГ-29 чакат папата, за да летят на ...

......... предложената от вицепремиера Красимир Каракачанов Концепция за справяне с маргинализираните маси. И добавят, че депутатите им вече са внесли няколко законопроекта в Народното събрание, които да ограничат социалния паразитизъм и да дадат възможност за полагане на обществено полезен труд на хора, които не могат да бъдат накарани да спазват законите.


Христовото Възкресение е водеща тема за електронните издания на вестниците.

Христовото Възкресение е водеща тема за електронните издания на вестниците. ...

......... втори медал от Баку след бронза в многобоя снощи. На финала на пет топки българските грации останаха на четвърто място с оценка 23.950 точки.На пет топки шампион стана Русия с 24.850 точки, а на второ и трето място са съответно Япония с 24.450 и Украйна с 24.350..." - в. "Стандарт".


Вестниците във вторник проследяват новото развитие по казуса

Вестниците във вторник проследяват новото развитие по казуса "Ало, Банов ...

......... ниска инфлация и безработица хората би трябвало да са доволни от икономиката си, но понякога това може да е подвеждащо, допълват те. Устойчиво ниски цени може да са сигнал за слабо търсене, а зад прекалено ниската безработица се крие невъзможност мнозина работещи да се прехвърлят към по-добра и по-доходна работа."


Бензинът отново поскъпва шоково

Бензинът отново поскъпва шоково", пише вестник "Сега". Изданието обяснява, че ...

......... За изданието председателят на Националната овцевъдна и козевъдна асоциация Симеон Караколев пояснява, че на печата върху месото нямало нищо четливо. "Според законите и регламентите е редно да се забрани от агенцията по храните. По регламент на печата трябва видно да личи държавата на произход и кланицата", допълва експертът пред "Монитор".24 часа По-лесни уроци, за да не се бяга от

24 часа По-лесни уроци, за да не се бяга от ...

......... изменения на наредбата от февруари те имат право на допълнителна точка и така на практика получават възможността за сигурен прием. В същото време обаче на много места се получава така, че по тези три критерия децата вземат всички отпуснати места и останалите нямат никаква възможност да бъдат записани в градини.


"Гробна тишина настъпи в мрежата на ало-измамниците", пише вестник "Труд". ...

......... къде се намира той. Проучване показва, че близо 60% от хоратат рядко или никога не са си правили ехографско изследване. Една от основните причини за неглижирането на профилактиката е схващането, че при заболяване ще има болка. Според експерти обаче много от проблемите с черния дроб протичат първоначално безсимптомно, предупреждава "Труд".


„24 часа“ „Нинова изхвърли Сергей от евровота, пленумът го върна“,

„24 часа“ „Нинова изхвърли Сергей от евровота, пленумът го върна“, ...

......... допълва „Труд“. „Дума“ „Иво Христов влезе в листата на БСП“, посочва вестник „Дума“. Изданието уточнява, че началникът на президентския кабинет Иво Христов зае четвърта позиция в кандидатската листа на „БСП за България“ за европейските избори. Журналистът Велизар Енчев заема десето място, а коалиционният партньор Емил Георгиев от „Екогласност“ затваря листата.


БСП.

БСП. "24 часа": Нинова изхвърли Сергей от евровота, пленумът го ...

......... поставени пред нея. В Габрово се появи проблем с чистотата на града, тъй като ромите в града не ходят на работа в общинската фирма. Последните дни в Габрово работи само една машина за почистване, защото нейният водач не е от ромски произход. Така чист се оказва само центърът на града.


Нинова кани Станишев в 12 без 5 преди пленума, гласи

Нинова кани Станишев в 12 без 5 преди пленума, гласи ...

......... "Лада", гласи друг от неделните материали на "Телеграф". Руският автомобилен производител Авто-ВАЗ ще прекрати продажбите в Европейския съюз, като в момента моделите им се предлагат в България, Германия, Австрия, Литва и Унгария. Причините за изтеглянето от европейския пазар са по-строгите екологични изисквания, които ще влязат в сила догодина, допълва изданието.


Вестниците в четвъртък отново отделят подобаващо място на

Вестниците в четвъртък отново отделят подобаващо място на "апартаментгейт". "Очаквам ...

......... районните избирателни комисии, тъй като лявата партия има само едно от 31 председателски места. От секретарските 14 били за БСП, а 16 - за ДПС. Според зам.-председателя на БСП Кирил Добрев има съмнения за готвени манипулации на изборите, тъй като протоколите се подписват от председател и секретар." - в. "Дневник".


„НЕК иска от държавния регулатор разрешение за 20 на сто

„НЕК иска от държавния регулатор разрешение за 20 на сто ...

......... призовава българите за помощ, за да продължи с благородното си дело да помага на бездомни деца и семейства. „Труд" съобщава, че Сливен е станал туристическа атракция на годината в генералното класиране на туристическата академия. В навечерието на летния сезон, „Монитор" пише, че британците избират Слънчев бряг като най-евтин за тях.


"24 часа" Обвиненият в убийството на русенската журналистка Виктория Маринова ...

......... пише още изданието. Червената и жълта боя за яйца са опасни за здравето, казва специалистът по хранене и диететика проф. Донка Байкова за в. "Телеграф". Тя съветва да боядисваме повече зелени яйца за Великден, защото боята е най-безвредна. По думите й най-сериозен е рискът за здравето при поглъщане на боите.


24 часа Евтин интернет за всички до 2022 г. На

24 часа Евтин интернет за всички до 2022 г. На ...

......... и настоящ правосъден министър Данаил Кирилов и депутатът от ДПС Хамид Хамид, предава lex.bg. Предложението на Кирилов и Хамид е внесено вчера и засяга единствено изискванията към стажа на председателя на антикорупционната комисия. Според действащия закон шефът на комисията задължително "има висше юридическо образование и най-малко 10 години юридически стаж".


"Българските евродепутати губят битката срещу плана "Макрон", пише вестник "Сега". ...

......... шенгенското пространство" казва още германският президент. "24 часа" предлага още едно интервю с голямата българска оперна певица Анна Томова - Синтова. По нейните думи тя продължава да пее всеки ден. 77-годишната прима живее в Мюнхен. Синтова пристига в София, за да подготви вокално изпълнителите в операта на Моцарт "Дон Жуан".


Скандал. 

Скандал.  "Дума": Шефът на КПКОНПИ се обяви за жертва на ...

......... в издирването на самолета, който е паднал в труднодостъпен планински район. За инцидента е информиран министър-председателят на България Бойко Борисов. Той е издал съответните разпоредби на министъра на вътрешните работи Младен Маринов , който от своя страна е в контакт с министъра на вътрешните работи на Република Северна Македония.  


Скандалът с апартаментите все още е сред основните теми на

Скандалът с апартаментите все още е сред основните теми на ...

......... водача на листата на БСП и на колегите, които близо два месеца са извън НС - мястото, където е удачно да бъдат водени дебатите по вътрешнополитическите теми и където опозицията има своята роля. Тя е полезна роля на коректив, от която те за съжаление абдикираха", коментира Василева." - в. "Труд".


24 часа Соцдепутати гневни на Корнелия - за март някои

24 часа Соцдепутати гневни на Корнелия - за март някои ...

......... наредбата, включително могат да бъдат затворени търговски обекти, коментира пред БНР финансовият директор на БСК Станислав Попдончев. За провала си косвено призна и НАП, след като в последния месец промени почти всички срокове в наредбата и така обърка още повече фирмите, от които 87% се оказаха неподготвени за новите условия.


Скандал. 

Скандал.  "Дума": Корнелия Нинова: Властта прикрива намесата на Турция Смятам, ...

......... са постъпили искания за упражняване на правото на изтриване от лицето Д.М.В. във връзка с публикувани за него статии и снимки от същите, които касаят осъждането му с влязла в сила присъда за престъпление срещу личността по смисъла на глава II от Особената част на Наказателния кодекс на Република България.


Изявлението на турския външен министър Чавушоглу, че Анкара е повлияла

Изявлението на турския външен министър Чавушоглу, че Анкара е повлияла ...

......... да се отрази на кампанията за европейските избори. "Въпреки създалата се ситуация нашите избиратели ще има за кого да гласуват. Избраните от нас кандидати за евродепутати ще бъдат част от общата листа на "Демократична България" - Албена Симеонова, Росен Богомилов, Тома Белев, Васил Гюров и Даниела Божинова." - в. "Дневник".


24 часа Арабаджиеви арестувани с 26 телефона и 60 хил.

24 часа Арабаджиеви арестувани с 26 телефона и 60 хил. ...

......... агенция. Депутатите решиха днес чуждите дарения за вероизповеданията да не бъдат забранени, въпреки че за това настояваха от "Обединени патриоти". Според Анадолската агенция, Чавушоглу е заявил по време на реч в Текирдаг вчера вечерта, че Анкара е в контакт със София за намиране на решение за дълговете на Главното мюфтийство.


Скандал.

Скандал. "Дума": Борисов намекна, че "ще реже глави" заради апартаментите ...

......... пък обясни, че има "изключително голяма диференциация" в заплащането на труда на специалистите по здравни грижи, тъй като всяка болница "провежда политика на базата на собствени принципи и правила" и така разликата във възнагражденията, "някъде незаслужена", е от минималната работна заплата, до 2 или 3 пъти минималната заплата за страната.


24 часа Най-ниска пенсията в Разград, най-висока в София 411

24 часа Най-ниска пенсията в Разград, най-висока в София 411 ...

......... Централния депозитар в "Седмицата" по Дарик радио. Причината е, че преди две години е направен опит да се свърже системата на депозитаря с тази на Единната система за гражданска регистрация и административно обслужване на населението (ЕСГРАОН), но им била поискана сума, която ведомството не можело да си позволи, обясни Големански.


Българската връзка в атентата на Брентън Тарант в Нова Зеландия

Българската връзка в атентата на Брентън Тарант в Нова Зеландия ...

......... моите предположения. Той не помни много. Помни, че отишъл на вечеря, оттам много неща му се губят. Аз имах таксиметрова компания, в момента не се занимавам, защото имам бебе на 6 месеца и преди да родя, продадох фирмата си. Сега съм по майчинство и си гледам бебето", заяви още Станислава."


24 часа Майките недоволни от точките за инвалиди, пак плашат

24 часа Майките недоволни от точките за инвалиди, пак плашат ...

......... плaниpaнитe peфopми ми дaдoxa ocнoвaниe към cpeдaтa нa мaндaтa ми пpeз 2018 г. дa пoмoля зa нeгoвoтo пpeдcpoчнo пpeкpaтявaнe. Пo мoлбa нa yпpaвитeля зaбaвиx изпълнeниeтo нa мoeтo нaмepeниe пopaди нoвoвъзникнaлите ангaжимeнти пpeд yпpaвлeниe "Бaнкoв нaдзop" cлeд зaявeнитe пpeз юни и юли м.г. плaнoвe зa пpиcъeдинявaнe към Eдинния нaдзopeн мexaнизъм (EHM).


Дело. 

Дело.  "Сега": Обвинените по ТЕЛК-аферата лекари във Варна остават на ...

......... наказан по дисциплинарен ред. Това става ясно от отговори на НСО след запитване на Меdiapool по Закона за достъп до обществена информация. Инцидентът стана публично достояние м.г., след като случаен гражданин засне и разпространи в социалните мрежи видео, на което се вижда как представители на държавната охрана спорят с катаджия.


24 часа Строителните войски - създадени от Стамболийски, закрити от

24 часа Строителните войски - създадени от Стамболийски, закрити от ...

......... предмети. Предложението е част от програмата "Мотивирани учители", съгласно която трябва да бъде създаден своеобразен корпус за бързо реагиране от опитни преподаватели, които да влязат на места, където резултатите на учениците от изпитите са на изключително ниско ниво. Те трябва да имат поне 8 години стаж в образователната система. Сега


БСП.

БСП. "Дума": БСП-депутатите категорични: Не искаме заплати Депутатите от БСП ...

......... за употреба на нарктоици, станало ясно, че непълнолетният шофьор е карал дрогиран. При последвало претърсване в колата са намерени наркотични вещества и оръжие. Процесуално- следствените действия продължават и към момента. Тримата полицаи, които са опитали да спрат дрогирания младеж, са пострадали леко. Те са откарани за преглед в болнично заведение.


Петъчните вестници отделят съществено място на драмите между политическите партии.

Петъчните вестници отделят съществено място на драмите между политическите партии. ...

......... 100 и 200 лв. Той каза, че държавата няма възможност да помогне закупуването им, тъй като ще наруши правилата за държавната помощ. Фармацевтичният съюз няма основание за безпокойство", посочи Хасан Адемов. Същевременно Адемов посочи, че новите правила ще изключат възможността на пациенти да се предлагат фалшиви лекарства." - в. "Труд".


Наближаващите избори и свързаните с тях маневри на политическите сили

Наближаващите избори и свързаните с тях маневри на политическите сили ...

......... зачудих." За британския вестник премиерът Бойко Борисов е казал, че българските власти "веднага са влезли в контакт с британските партньори по всички законови канали". След това единственият контакт на Гебрев с властите миналата седмица е била среща с прокурор за "15 или 20 минути", казва самият Гебрев..." - в. "Сега".


Посещение. 

Посещение.  "Монитор": Борисов: Майк Пенс ще дойде в България до ...

......... се противопоставят на омразата, експлоатацията и разделението, които искат да живеят в разбирателство с околните, които подкрепят солидарността и човечността, заявяват организаторите. Припомняме, че с остри декларации срещу Луковмарш и срещу идеите, които разпространяват участниците в него, излязоха преди дни от Българския антифашистки съюз и от столичната организация на БСП.


Протест. 

Протест.  "Сега": Ватмани от София с жълти жилетки в знак ...

......... тези нерегламентирани ремонти създават сериозен риск по пътищата и заплашват човешки животи. За проблема разказа и председателят на браншовата камара на автосервизите инж. Емил Германов. По неофициални данни 50 милиона лева годишно от държавния бюджет отиват за подготовка на кандидати за водачи, но 80-90% от автошколите работят в сивия сектор.


24 часа Изгоря завод на месарски бос от

24 часа Изгоря завод на месарски бос от "Панамагейт" Огромен ...

......... на главния прокурор Сотир Цацаров, шефа на МВР Младен Маринов и шефа на ДАНС Димитър Георгиев и влязоха в обяснителен режим. Цацаров категорично отрече разследването да е било забавяно, както и че за отравянето е използвано отровното вещество "Новичок". Но пространното му обяснение пред медиите остави много въпроси без отговор.


Перспективите за увеличаване на доходите са сред актуалните теми на

Перспективите за увеличаване на доходите са сред актуалните теми на ...

......... език". Неофициално, обаче, имало натиск от Гърция да не се използва този термин, защото бил "деликатен", а в гръцкия парламент все още предстои ратифицирането на протокола по присъединяването. От НАТО не искали остри реакции, които биха могли да застрашат процеса за присъединяване на Македония, твърдят от МИА." - в. "Стандарт".


Скандалът, започнал с атаката на Елена Йончева срещу министъра на

Скандалът, започнал с атаката на Елена Йончева срещу министъра на ...

......... на дюни даде повод на коалицията от неправителствени организации и граждански групи "За да остане природа в България" да поиска държавата да си изпълни задължението по Закона за устройство на черноморското крайбрежие и да одържави всички приватизирани или реституирани дюни, повечето от които се водят земеделска земя." - в. "Дневник".


Отчетът на президента Румен Радев и породените от него реакции

Отчетът на президента Румен Радев и породените от него реакции ...

......... секретар на пакта. Това означава, че Македония ще участва като държава наблюдател в ключовите срещи на Алианса. Пълноправен член ще бъде, след като всички 29 държави ратифицират протокола. Македонският флаг се очаква да се развее пред централата на НАТО в Брюксел най-късно в началото на следващата година." - в. "Стандарт".


БСП.

БСП. "24 часа": БСП смекчи позицията си против Истанбулската конвенция ...

......... са ангажирани с дейностите по отстраняването на последиците от бедствието. Екипите работят с над 100 единици техника. Бедствено положение обяви Смолянска област, заради обилния снеговалеж, съобщи БНР. "Без ток са всички селища в общините Борино и Доспат, ЕВН е мобилизирала екипите си за възстановяване на електрозахранването", каза Недялко Славов.  


24 часа Вместо бой снимайте детето с телефон! Боят над

24 часа Вместо бой снимайте детето с телефон! Боят над ...

......... на личните данни могат да са както планови, така и по сигнали, включително от медиите. По този начин властта ще има право да сметне всяка една медийна публикация за недостоверна и да започне проверка срещу журналисти и медии. Поправките вчера бяха приети с 83 гласа "за" и 10 "въздържал се".


24 часа От 600 до 2500 лв. за уреждане на

24 часа От 600 до 2500 лв. за уреждане на ...

......... това са приблизително 3 250 000 души. От тях повече от половината твърдят, че шофират всекидневно, а всеки четвърти - няколко пъти седмично. 56 на сто от домакинствата притежават по едно МПС, а 13,4 на сто - повече от едно. Сумарно това прави близо 70 на сто от българските домакинства.


24 часа По-добре татенце, отколкото деденце Но тук не става

24 часа По-добре татенце, отколкото деденце Но тук не става ...

......... включени в проекта. Документът е допълнен с над 1000 предложения, обобщи Драгомир Стойнев пред членовете на пленума. Най-много са предложенията в сферата на социалната политика (130), образованието и науката (130), регионалното развитие (107), земеделието (105) и здравеопазването (92). Десетки са и предложенията за икономиката, данъчната политика, националната сигурност и туризма.


24 часа 3,9% ръст на икономиката - оптимистична прогноза, песимистичната

24 часа 3,9% ръст на икономиката - оптимистична прогноза, песимистичната ...

......... на регионалния министър Владислав Николов и Веселин Давидов, член на Управителния съвет на АПИ. Само преди няколко дни Бойко Борисов обясняваше на хората, че трябва да са спокойни и че проблемите с електронните винетки са нещо нормално. Трябвало да сме търпеливи, щом като "се минава от хартия на електронен носител".


Нормативните промени, които влизат в сила с настъпващата година са

Нормативните промени, които влизат в сила с настъпващата година са ...

......... членки - една от основните дейности, изпълнявани от страните, оглавяващи Общността. Малко преди началото на румънското председателство ЕК представи поредния си доклад по механизма за наблюдение на борбата с корупцията, който беше изключително критичен и отчете сериозни слабости, отстъпление от постигнатите резултати и нови препоръки към властите..." - в. "Сега".


24 часа Данните от системата за ражданията са неточни Данните

24 часа Данните от системата за ражданията са неточни Данните ...

......... 2019 г. За поредна година правителството формира значителен бюджетен излишък, който се харчи ударно в края на годината. През декември най-голяма сума - 1.35 млрд. лв., бе дадена за продължаване на строителството на магистрала "Хемус". Отделно бяха заделени пари за ремонт на пътища, за някои от общините, за силовите министерства.  


Нападение. 

Нападение.  "24 часа": Турският журналист, изтезаван край Свиленград: Присъдата ми ...

......... бТВ. Забрани за престой и паркиране има в цялото каре около площада. "Ще бъдат изградени 8 контролно-пропускателни пункта, през които гражданите ще преминават. При проверките активно ще се работи за лица, които са в явно агресивно състояние, психично болни, лица, които носят оръжие, пиротехнически изделия и алкохол в стъклени бутилки.


24 часа Иван Ласкин отново в болница Актьорът Иван Ласкин

24 часа Иван Ласкин отново в болница Актьорът Иван Ласкин ...

......... разговорите бе да се намерят работещи и ефективни решения, свързани с ползването на републиканската пътна мрежа от жителите на северозападните и югоизточните квартали на София. Ще продължим да говорим с АПИ за винетните такси за Северната скоростна тангента в първите дни на следващата година, уточни зам.-кметът по транспорта Дончо Барбалов.


Сделка.

Сделка. "Сега": МО предлага на правителството да се купят F-16 ...

......... Ако времето позволява, ще бъде извадена цялата техника за контрол на скоростта на автомобилите. Тировете ще бъдат спирани на определени места в страната. При влошена пътна обстановка те ще бъдат спирани още в дълбочина, за да улесни снегопочистването. Само от столицата се очаква да потеглят около 200 000 превозни средства.


24 часа ГЕРБ издига Фандъкова за нов мандат Столичният кмет

24 часа ГЕРБ издига Фандъкова за нов мандат Столичният кмет ...

......... 48 часа, без да се уведомяват близките на задържания. Още по-тревожна е възможността задържани непълнолетни лица да бъдат в неизвестност за техните родители в срок до 24 часа. Конституцията вменява на родителите да се грижат за децата си до тяхното пълнолетие и задължава държавата да ги подпомага, аргументира се Радев.


Партньорство.

Партньорство. "24 часа": Президентът Радев обсъди с Джон Съливан стратегическото ...

......... иска подкуп. Именно след жалба на Ваклин и с негово съдействие се стигна до арестите на Иванчева и Петрова. "Седмици наред се носеха слухове и от други хора за тази практика", допълни той. Относно излезлите СРС-та в медиите той бе категоричен, че тези, които са с негово участие, са истински.


Превъоръжаването на военновъздушните ни сили е сред водещите теми на

Превъоръжаването на военновъздушните ни сили е сред водещите теми на ...

......... ако погледнем реално, сега вие за правителствена болница трябва да зададете въпросите към мене. Това не ми е работа. Има министър на здравеопазването, който управлява болниците в страната и моето настояване и единствено искане към парламента ще бъде да я прехвърлим към Министерството на здравеопазването, подчерта министър-председателят." - в. "Дневник".


24 часа Бърза оставка след мониторинга над

24 часа Бърза оставка след мониторинга над "Зелена карта" Председателят ...

......... в Наказателния кодекс, с които се разрешава незабавното уведомяване на семейството и работодателите на арестуванитя да подлежи на отлагане с 48 часа. Припомняме, че от БСП се възпротивиха на промените и предложиха този текст да отпадне между първо и второ четене в пленарна зала. Днес обаче текстовете бяха гласувани окончателно.


24 часа Двойно повече митничари, съкращават чиновници Митниците в сегашния

24 часа Двойно повече митничари, съкращават чиновници Митниците в сегашния ...

......... да осигури здравословни условия на труд на служителите си. Липсата на годни защитни облекла и съоръжения за пожарникарите и спасителите увеличава риска от професионални заболявания. Някои от тях са нелечими и неслучайно в докладите по заболеваемостта на служителите от МВР не фигурира статистика за броя на заболелите огнеборци и спасители.


Протест.

Протест. "Сега": Протест блокира движението по главен път Е-79 при ...

......... да се запорират тези сметки. Предстои да видим какво ще се случи", заяви Гешев. Прокуратурата вече веднъж се провали в опит да докаже пране на пари и данъчни престъпления, свързани с авоари в швейцарски банки. Такива обвинения бяха повдигнати на бившия зам.-председател на парламента и депутат от ДПС Христо Бисеров.


Баневи. 

Баневи.  "Дума": 7 обвинения срещу Баневи  Наказателната отговорност от Николай ...

......... е пометена на 28 ноември, когато в района падна силен дъжд", коментира Симеонов. Той иронично уточни, че оградата не е направена около "Св. Александър Невски" на жълтите павета, а на изключително насечен терен и предупреди, че не може да се гарантира, че и в бъдеще няма да има такива събития.


Замърсеният въздух отново е сред актуалните теми на всекидневниците.

Замърсеният въздух отново е сред актуалните теми на всекидневниците. "Родители ...

......... (ЗЗТ). Отговорът е важен с оглед преценката дали принципно планът за управление, респективно настоящият проект за актуализация на план за управление на национален парк, подлежи задължително на екологична оценка, без значение своето съдържание, характер и цел и това ли предвижда разпоредбата на чл. 85, ал. 1 ЗООС." - в. "Дневник".


24 часа Ремонтът на

24 часа Ремонтът на "Графа" и оставката на Крусев Заместник-кметът ...

......... др. В същото време "Африт" е била съсобственик на консорциума АДД ДЗЗД - София, който изпълнява дейности по обществени поръчки за стотици хиляди левове в Благоевградско, в дружеството "Кюстендил ОПОС 2017", чиито договори за обществени поръчки са в Кюстендил и в "АК Варна транс" ООД, което печели поръчки във Варна.


Проекти. 

Проекти.  "Дума": Борисов заговори за "Български поток"   Втората тръба ...

......... съдебния орган, и съставлява ли това опит за оказване на влияние върху вътрешното убеждение на съдиите, на които предстои да се произнесат по спорния предмет", пишат спецсъдиите. Те искат и становище дали Панов няма тенденциозно отношение към специализираните съдилища, тъй като подобна проверка не е нареждана за никой друг съд.


Присъда. 

Присъда.  "Дума": Искат затвор за частен бирник, откраднал 320 000 ...

......... последните две години имаме 2-цифрен ръст на средата работна заплата. Тази тенденция ще се запази и през следващата година", каза председателят на КРИБ Кирил Домусчиев след разговорите. Подчерта, че ще растат заплатите на специалистите и служителите с добри знания и умения. Основните проблеми да е още по-значителен ръстът на заплатит


24 часа Плевнелиев остана без имоти Президентът на републиката (2012-2017)

24 часа Плевнелиев остана без имоти Президентът на републиката (2012-2017) ...

......... в институциите, в цели системи. Нищо не работи така, както трябва - нито социалната, нито здравната, нито образователната система, подчерта Нинова. Категоричната позицията на БСП е, че това правителство е вредно, а тази нестабилност трябва да се спре. Ние виждаме тази възможност единствено в предсрочни избори, отсече лидерът на левицата.


Оставката на Валери Симеонов и отношенията в

Оставката на Валери Симеонов и отношенията в "малката коалиция" са ...

......... 20 години затвор в Италия по обвинение за участие в престъпна група за международен трафик на кокаин. А няколко месеца по-рано румънски съд също се произнесе окончателно и осъди Банев на десет години затвор по обвинение, че е внесъл на територията на Румъния над 51 килограма кокаин." - в. "Дневник".