Скандал.

Скандал. "Дума": Борисов намекна, че "ще реже глави" заради апартаментите ...

......... пък обясни, че има "изключително голяма диференциация" в заплащането на труда на специалистите по здравни грижи, тъй като всяка болница "провежда политика на базата на собствени принципи и правила" и така разликата във възнагражденията, "някъде незаслужена", е от минималната работна заплата, до 2 или 3 пъти минималната заплата за страната.


24 часа Най-ниска пенсията в Разград, най-висока в София 411

24 часа Най-ниска пенсията в Разград, най-висока в София 411 ...

......... Централния депозитар в "Седмицата" по Дарик радио. Причината е, че преди две години е направен опит да се свърже системата на депозитаря с тази на Единната система за гражданска регистрация и административно обслужване на населението (ЕСГРАОН), но им била поискана сума, която ведомството не можело да си позволи, обясни Големански.


Българската връзка в атентата на Брентън Тарант в Нова Зеландия

Българската връзка в атентата на Брентън Тарант в Нова Зеландия ...

......... моите предположения. Той не помни много. Помни, че отишъл на вечеря, оттам много неща му се губят. Аз имах таксиметрова компания, в момента не се занимавам, защото имам бебе на 6 месеца и преди да родя, продадох фирмата си. Сега съм по майчинство и си гледам бебето", заяви още Станислава."


24 часа Майките недоволни от точките за инвалиди, пак плашат

24 часа Майките недоволни от точките за инвалиди, пак плашат ...

......... плaниpaнитe peфopми ми дaдoxa ocнoвaниe към cpeдaтa нa мaндaтa ми пpeз 2018 г. дa пoмoля зa нeгoвoтo пpeдcpoчнo пpeкpaтявaнe. Пo мoлбa нa yпpaвитeля зaбaвиx изпълнeниeтo нa мoeтo нaмepeниe пopaди нoвoвъзникнaлите ангaжимeнти пpeд yпpaвлeниe "Бaнкoв нaдзop" cлeд зaявeнитe пpeз юни и юли м.г. плaнoвe зa пpиcъeдинявaнe към Eдинния нaдзopeн мexaнизъм (EHM).


Дело. 

Дело.  "Сега": Обвинените по ТЕЛК-аферата лекари във Варна остават на ...

......... наказан по дисциплинарен ред. Това става ясно от отговори на НСО след запитване на Меdiapool по Закона за достъп до обществена информация. Инцидентът стана публично достояние м.г., след като случаен гражданин засне и разпространи в социалните мрежи видео, на което се вижда как представители на държавната охрана спорят с катаджия.


24 часа Строителните войски - създадени от Стамболийски, закрити от

24 часа Строителните войски - създадени от Стамболийски, закрити от ...

......... предмети. Предложението е част от програмата "Мотивирани учители", съгласно която трябва да бъде създаден своеобразен корпус за бързо реагиране от опитни преподаватели, които да влязат на места, където резултатите на учениците от изпитите са на изключително ниско ниво. Те трябва да имат поне 8 години стаж в образователната система. СегаБСП.

БСП. "Дума": БСП-депутатите категорични: Не искаме заплати Депутатите от БСП ...

......... за употреба на нарктоици, станало ясно, че непълнолетният шофьор е карал дрогиран. При последвало претърсване в колата са намерени наркотични вещества и оръжие. Процесуално- следствените действия продължават и към момента. Тримата полицаи, които са опитали да спрат дрогирания младеж, са пострадали леко. Те са откарани за преглед в болнично заведение.


Петъчните вестници отделят съществено място на драмите между политическите партии.

Петъчните вестници отделят съществено място на драмите между политическите партии. ...

......... 100 и 200 лв. Той каза, че държавата няма възможност да помогне закупуването им, тъй като ще наруши правилата за държавната помощ. Фармацевтичният съюз няма основание за безпокойство", посочи Хасан Адемов. Същевременно Адемов посочи, че новите правила ще изключат възможността на пациенти да се предлагат фалшиви лекарства." - в. "Труд".


Наближаващите избори и свързаните с тях маневри на политическите сили

Наближаващите избори и свързаните с тях маневри на политическите сили ...

......... зачудих." За британския вестник премиерът Бойко Борисов е казал, че българските власти "веднага са влезли в контакт с британските партньори по всички законови канали". След това единственият контакт на Гебрев с властите миналата седмица е била среща с прокурор за "15 или 20 минути", казва самият Гебрев..." - в. "Сега".


Посещение. 

Посещение.  "Монитор": Борисов: Майк Пенс ще дойде в България до ...

......... се противопоставят на омразата, експлоатацията и разделението, които искат да живеят в разбирателство с околните, които подкрепят солидарността и човечността, заявяват организаторите. Припомняме, че с остри декларации срещу Луковмарш и срещу идеите, които разпространяват участниците в него, излязоха преди дни от Българския антифашистки съюз и от столичната организация на БСП.


Протест. 

Протест.  "Сега": Ватмани от София с жълти жилетки в знак ...

......... тези нерегламентирани ремонти създават сериозен риск по пътищата и заплашват човешки животи. За проблема разказа и председателят на браншовата камара на автосервизите инж. Емил Германов. По неофициални данни 50 милиона лева годишно от държавния бюджет отиват за подготовка на кандидати за водачи, но 80-90% от автошколите работят в сивия сектор.24 часа Изгоря завод на месарски бос от

24 часа Изгоря завод на месарски бос от "Панамагейт" Огромен ...

......... на главния прокурор Сотир Цацаров, шефа на МВР Младен Маринов и шефа на ДАНС Димитър Георгиев и влязоха в обяснителен режим. Цацаров категорично отрече разследването да е било забавяно, както и че за отравянето е използвано отровното вещество "Новичок". Но пространното му обяснение пред медиите остави много въпроси без отговор.


Перспективите за увеличаване на доходите са сред актуалните теми на

Перспективите за увеличаване на доходите са сред актуалните теми на ...

......... език". Неофициално, обаче, имало натиск от Гърция да не се използва този термин, защото бил "деликатен", а в гръцкия парламент все още предстои ратифицирането на протокола по присъединяването. От НАТО не искали остри реакции, които биха могли да застрашат процеса за присъединяване на Македония, твърдят от МИА." - в. "Стандарт".


Скандалът, започнал с атаката на Елена Йончева срещу министъра на

Скандалът, започнал с атаката на Елена Йончева срещу министъра на ...

......... на дюни даде повод на коалицията от неправителствени организации и граждански групи "За да остане природа в България" да поиска държавата да си изпълни задължението по Закона за устройство на черноморското крайбрежие и да одържави всички приватизирани или реституирани дюни, повечето от които се водят земеделска земя." - в. "Дневник".


Отчетът на президента Румен Радев и породените от него реакции

Отчетът на президента Румен Радев и породените от него реакции ...

......... секретар на пакта. Това означава, че Македония ще участва като държава наблюдател в ключовите срещи на Алианса. Пълноправен член ще бъде, след като всички 29 държави ратифицират протокола. Македонският флаг се очаква да се развее пред централата на НАТО в Брюксел най-късно в началото на следващата година." - в. "Стандарт".


БСП.

БСП. "24 часа": БСП смекчи позицията си против Истанбулската конвенция ...

......... са ангажирани с дейностите по отстраняването на последиците от бедствието. Екипите работят с над 100 единици техника. Бедствено положение обяви Смолянска област, заради обилния снеговалеж, съобщи БНР. "Без ток са всички селища в общините Борино и Доспат, ЕВН е мобилизирала екипите си за възстановяване на електрозахранването", каза Недялко Славов.  24 часа Вместо бой снимайте детето с телефон! Боят над

24 часа Вместо бой снимайте детето с телефон! Боят над ...

......... на личните данни могат да са както планови, така и по сигнали, включително от медиите. По този начин властта ще има право да сметне всяка една медийна публикация за недостоверна и да започне проверка срещу журналисти и медии. Поправките вчера бяха приети с 83 гласа "за" и 10 "въздържал се".


24 часа От 600 до 2500 лв. за уреждане на

24 часа От 600 до 2500 лв. за уреждане на ...

......... това са приблизително 3 250 000 души. От тях повече от половината твърдят, че шофират всекидневно, а всеки четвърти - няколко пъти седмично. 56 на сто от домакинствата притежават по едно МПС, а 13,4 на сто - повече от едно. Сумарно това прави близо 70 на сто от българските домакинства.


24 часа По-добре татенце, отколкото деденце Но тук не става

24 часа По-добре татенце, отколкото деденце Но тук не става ...

......... включени в проекта. Документът е допълнен с над 1000 предложения, обобщи Драгомир Стойнев пред членовете на пленума. Най-много са предложенията в сферата на социалната политика (130), образованието и науката (130), регионалното развитие (107), земеделието (105) и здравеопазването (92). Десетки са и предложенията за икономиката, данъчната политика, националната сигурност и туризма.


24 часа 3,9% ръст на икономиката - оптимистична прогноза, песимистичната

24 часа 3,9% ръст на икономиката - оптимистична прогноза, песимистичната ...

......... на регионалния министър Владислав Николов и Веселин Давидов, член на Управителния съвет на АПИ. Само преди няколко дни Бойко Борисов обясняваше на хората, че трябва да са спокойни и че проблемите с електронните винетки са нещо нормално. Трябвало да сме търпеливи, щом като "се минава от хартия на електронен носител".


Нормативните промени, които влизат в сила с настъпващата година са

Нормативните промени, които влизат в сила с настъпващата година са ...

......... членки - една от основните дейности, изпълнявани от страните, оглавяващи Общността. Малко преди началото на румънското председателство ЕК представи поредния си доклад по механизма за наблюдение на борбата с корупцията, който беше изключително критичен и отчете сериозни слабости, отстъпление от постигнатите резултати и нови препоръки към властите..." - в. "Сега".


24 часа Данните от системата за ражданията са неточни Данните

24 часа Данните от системата за ражданията са неточни Данните ...

......... 2019 г. За поредна година правителството формира значителен бюджетен излишък, който се харчи ударно в края на годината. През декември най-голяма сума - 1.35 млрд. лв., бе дадена за продължаване на строителството на магистрала "Хемус". Отделно бяха заделени пари за ремонт на пътища, за някои от общините, за силовите министерства.  


Нападение. 

Нападение.  "24 часа": Турският журналист, изтезаван край Свиленград: Присъдата ми ...

......... бТВ. Забрани за престой и паркиране има в цялото каре около площада. "Ще бъдат изградени 8 контролно-пропускателни пункта, през които гражданите ще преминават. При проверките активно ще се работи за лица, които са в явно агресивно състояние, психично болни, лица, които носят оръжие, пиротехнически изделия и алкохол в стъклени бутилки.


24 часа Иван Ласкин отново в болница Актьорът Иван Ласкин

24 часа Иван Ласкин отново в болница Актьорът Иван Ласкин ...

......... разговорите бе да се намерят работещи и ефективни решения, свързани с ползването на републиканската пътна мрежа от жителите на северозападните и югоизточните квартали на София. Ще продължим да говорим с АПИ за винетните такси за Северната скоростна тангента в първите дни на следващата година, уточни зам.-кметът по транспорта Дончо Барбалов.


Сделка.

Сделка. "Сега": МО предлага на правителството да се купят F-16 ...

......... Ако времето позволява, ще бъде извадена цялата техника за контрол на скоростта на автомобилите. Тировете ще бъдат спирани на определени места в страната. При влошена пътна обстановка те ще бъдат спирани още в дълбочина, за да улесни снегопочистването. Само от столицата се очаква да потеглят около 200 000 превозни средства.


24 часа ГЕРБ издига Фандъкова за нов мандат Столичният кмет

24 часа ГЕРБ издига Фандъкова за нов мандат Столичният кмет ...

......... 48 часа, без да се уведомяват близките на задържания. Още по-тревожна е възможността задържани непълнолетни лица да бъдат в неизвестност за техните родители в срок до 24 часа. Конституцията вменява на родителите да се грижат за децата си до тяхното пълнолетие и задължава държавата да ги подпомага, аргументира се Радев.


Партньорство.

Партньорство. "24 часа": Президентът Радев обсъди с Джон Съливан стратегическото ...

......... иска подкуп. Именно след жалба на Ваклин и с негово съдействие се стигна до арестите на Иванчева и Петрова. "Седмици наред се носеха слухове и от други хора за тази практика", допълни той. Относно излезлите СРС-та в медиите той бе категоричен, че тези, които са с негово участие, са истински.


Превъоръжаването на военновъздушните ни сили е сред водещите теми на

Превъоръжаването на военновъздушните ни сили е сред водещите теми на ...

......... ако погледнем реално, сега вие за правителствена болница трябва да зададете въпросите към мене. Това не ми е работа. Има министър на здравеопазването, който управлява болниците в страната и моето настояване и единствено искане към парламента ще бъде да я прехвърлим към Министерството на здравеопазването, подчерта министър-председателят." - в. "Дневник".


24 часа Бърза оставка след мониторинга над

24 часа Бърза оставка след мониторинга над "Зелена карта" Председателят ...

......... в Наказателния кодекс, с които се разрешава незабавното уведомяване на семейството и работодателите на арестуванитя да подлежи на отлагане с 48 часа. Припомняме, че от БСП се възпротивиха на промените и предложиха този текст да отпадне между първо и второ четене в пленарна зала. Днес обаче текстовете бяха гласувани окончателно.


24 часа Двойно повече митничари, съкращават чиновници Митниците в сегашния

24 часа Двойно повече митничари, съкращават чиновници Митниците в сегашния ...

......... да осигури здравословни условия на труд на служителите си. Липсата на годни защитни облекла и съоръжения за пожарникарите и спасителите увеличава риска от професионални заболявания. Някои от тях са нелечими и неслучайно в докладите по заболеваемостта на служителите от МВР не фигурира статистика за броя на заболелите огнеборци и спасители.


Протест.

Протест. "Сега": Протест блокира движението по главен път Е-79 при ...

......... да се запорират тези сметки. Предстои да видим какво ще се случи", заяви Гешев. Прокуратурата вече веднъж се провали в опит да докаже пране на пари и данъчни престъпления, свързани с авоари в швейцарски банки. Такива обвинения бяха повдигнати на бившия зам.-председател на парламента и депутат от ДПС Христо Бисеров.


Баневи. 

Баневи.  "Дума": 7 обвинения срещу Баневи  Наказателната отговорност от Николай ...

......... е пометена на 28 ноември, когато в района падна силен дъжд", коментира Симеонов. Той иронично уточни, че оградата не е направена около "Св. Александър Невски" на жълтите павета, а на изключително насечен терен и предупреди, че не може да се гарантира, че и в бъдеще няма да има такива събития.


Замърсеният въздух отново е сред актуалните теми на всекидневниците.

Замърсеният въздух отново е сред актуалните теми на всекидневниците. "Родители ...

......... (ЗЗТ). Отговорът е важен с оглед преценката дали принципно планът за управление, респективно настоящият проект за актуализация на план за управление на национален парк, подлежи задължително на екологична оценка, без значение своето съдържание, характер и цел и това ли предвижда разпоредбата на чл. 85, ал. 1 ЗООС." - в. "Дневник".


24 часа Ремонтът на

24 часа Ремонтът на "Графа" и оставката на Крусев Заместник-кметът ...

......... др. В същото време "Африт" е била съсобственик на консорциума АДД ДЗЗД - София, който изпълнява дейности по обществени поръчки за стотици хиляди левове в Благоевградско, в дружеството "Кюстендил ОПОС 2017", чиито договори за обществени поръчки са в Кюстендил и в "АК Варна транс" ООД, което печели поръчки във Варна.


Проекти. 

Проекти.  "Дума": Борисов заговори за "Български поток"   Втората тръба ...

......... съдебния орган, и съставлява ли това опит за оказване на влияние върху вътрешното убеждение на съдиите, на които предстои да се произнесат по спорния предмет", пишат спецсъдиите. Те искат и становище дали Панов няма тенденциозно отношение към специализираните съдилища, тъй като подобна проверка не е нареждана за никой друг съд.


Присъда. 

Присъда.  "Дума": Искат затвор за частен бирник, откраднал 320 000 ...

......... последните две години имаме 2-цифрен ръст на средата работна заплата. Тази тенденция ще се запази и през следващата година", каза председателят на КРИБ Кирил Домусчиев след разговорите. Подчерта, че ще растат заплатите на специалистите и служителите с добри знания и умения. Основните проблеми да е още по-значителен ръстът на заплатит


24 часа Плевнелиев остана без имоти Президентът на републиката (2012-2017)

24 часа Плевнелиев остана без имоти Президентът на републиката (2012-2017) ...

......... в институциите, в цели системи. Нищо не работи така, както трябва - нито социалната, нито здравната, нито образователната система, подчерта Нинова. Категоричната позицията на БСП е, че това правителство е вредно, а тази нестабилност трябва да се спре. Ние виждаме тази възможност единствено в предсрочни избори, отсече лидерът на левицата.


Оставката на Валери Симеонов и отношенията в

Оставката на Валери Симеонов и отношенията в "малката коалиция" са ...

......... 20 години затвор в Италия по обвинение за участие в престъпна група за международен трафик на кокаин. А няколко месеца по-рано румънски съд също се произнесе окончателно и осъди Банев на десет години затвор по обвинение, че е внесъл на територията на Румъния над 51 килограма кокаин." - в. "Дневник".


24 часа Валери Симеонов подаде оставка Вицепремиерът Валери Симеонов е

24 часа Валери Симеонов подаде оставка Вицепремиерът Валери Симеонов е ...

......... се случи през последните няколко седмици и месеци е, че гражданското общество показа, че има място в българската политика и че то може да бъде коректива. Това е надежда за демокрацията, подчерта Кутев. Според него обаче оставката на Симеонов е закъсняла. Той прогнозира, че протестите ще се засилват, въпреки нея.


Протестите в страната са сред водещите теми на вестниците в

Протестите в страната са сред водещите теми на вестниците в ...

......... македонското издание "Нова тв". Орбан обаче е поставен в неизгодна ситуация, тъй като той може да рискува да разгневи силно някои консервативни съюзници в Европа, отбелязва "Файненшъл таймс". Според "Блумбърг" той ще подрони допълнително имиджа си пред европейския политически елит, ако все пак реши да даде убежище." - в. "Дневник".


24 часа Мониторингът за България може да падне още през

24 часа Мониторингът за България може да падне още през ...

......... изсисляването на данъка за автомобилите. Румен Радев подчерта, че с ветото си цели да даде възможност на мнозинството да преосмисли този си ход преди да бъде приет окончателно и Бюджет 2019. Президентът, освен това призова ГЕРБ първо да обясняват ходовете си пред българския народ, за да не се създава напрежение.


24 часа 14 ламборгини регистрирани в София, 110 карат бентли,

24 часа 14 ламборгини регистрирани в София, 110 карат бентли, ...

......... 52-рия випуск медици се състоя днес в зала 1 на Фестивалния и конгресен център в морската столица. 41 са отличниците от Випуск" 2018 на Факултета по медицина към Медицински университет - Варна. Първенец на випуска е д-р Пресияна Боярова, която получи парични награди от ректора и от кмета на Варна.


БДЖ.

БДЖ. "Дума": Скандалът в БДЖ е заради сигнал до ДАНС ...

......... наркотици Освободиха от ареста 77-годишната жена, задържана в ареста по време на полицейска операция срещу разпространение на наркотици. Цветанка Чавкарска беше пусната под домашен арест заради възрастта си и здравословното си състояние. Според спецпрокуратурата престъпната група действала от лятото на 2017 г., а неин лидер бил внукът на 77-годишната столичанка.


Бюджет.

Бюджет. "Монитор": Борисов за бюджета: Един от най-амбициозните от началото ...

......... 150 км. Два часа по-късно е регистриран втори трус със значително по-малка сила - 2,6 по Рихтер. Това е най-силното земетресение във Вранча в последните 4 години. Нямаше обаче данни за пострадали или значими щети. Епицентърът е в окръг Бузъу, близо до селищата Нехою и Ковасна във Вранчанската сеизмична зона.


Победата на Кубрат Пулев над Хюи Фюри е сред водещите

Победата на Кубрат Пулев над Хюи Фюри е сред водещите ...

......... страната като цяло. За нас обаче е важна преди всичко оценката на българските граждани и на нашите евроатлантически партньори, подчерта Георгиев и добави, че те признават нашите успехи и възможностите на България да бъде реален и основен фактор за сигурност и стабилност на Балканите и в Европа..." - в. "Труд".


Вотът на недоверие срещу кабинета е сред водещите теми на

Вотът на недоверие срещу кабинета е сред водещите теми на ...

......... използвани и преработвани. Когато се изхвърля, икономическото въздействие на пластмасата обхваща не само изгубената икономическа стойност на суровината, но и разходите за почистване и причинява загуби на туризма, риболова и корабоплаването. Парламентът ще започне преговори със съвета, след като европейските министри приемат своята позиция по законодателното предложение." - в. "Дневник".


24 часа НФСБ гони Волен като шеф на групата Депутатите

24 часа НФСБ гони Волен като шеф на групата Депутатите ...

......... също е рекордна, поскъпнаха и дървата за огрев. Най-силно ценовият шок са усетили пенсионерите. Същевременно бе съобщено, че половината българи се обличат с дрехи втора употреба. Само преди дни НСИ отчете рекордна инфлация в страната, а от данните на "Евростат" стана известно, че сме сред първенците по поскъпване в ЕС.


Скандалът около фирмата

Скандалът около фирмата "Джи Пи Груп" е сред водещите теми ...

......... продава. В ефира на Би Ти Ви Лозанов коментира, че нито една съдебна инстанция, както и финансови ревизии не са установили нарушения, а дружеството е било без задължения. Днес ще бъде внесена молба за обезпечаване и спиране на публичната продажба на къщата, докато не се произнесе съдът." - в. "Дневник".


24 часа Правителството дало 2 млн., за да хванат иманярите

24 часа Правителството дало 2 млн., за да хванат иманярите ...

......... "Единодушни сме и за намаляването на ДДС за лекарствата. Срещнахме разбиране заплащането на медиците да получи реално остойностяване и да се търси механизъм за справедливото му определяне. Обща е и тревогата ни, че от досегашния модел най-много страдат пациентите, затова те трябва да бъдат в центъра на вниманието", заяви Нинова.


Допитване. 

Допитване.  "Монитор": Над 5000 казаха за отмяната часовото време   ...

......... съпругата на Сидеров, започнал да я обижда и налетял на бой. "МВР лъже по случая. Съпругата ми можеше да бъде убита, ако не беше излязла на "Симеоновско шосе" от тъмната уличка. Как да запазиш добрия тон, като суданец напада жена ми, а полицията не иска да се намесва", каза Сидеров.


Зарази. 

Зарази.  "24 часа": Бум на Хепатит А в столичните квартали ...

......... гражданин на Молдова, потвърдиха от старозагорската полиция. Те се разпитват във връзка с взривения в Стара Загора банкомат, собственост на банка. Банкоматът беше взривен през нощта в кв. "Железник" в Стара Загора. Извършителите задигнаха между 50 и 60 000 лева. Те са били с маски и са действали бързо.  


24 часа Трима нови министри След 10 дни работа в

24 часа Трима нови министри След 10 дни работа в ...

......... поставиха на обсъждане, ако един ден, след две години се стигне до такова решение срещу Унгария, ние като правителство да се обявим срещу наказанието за Унгария в частта за отнемане на глас. Няма драма, няма нещо, което да е решено", коментира Борисов в сряда вечерта пред журналисти в Австрия.  


Указ. 

Указ.  "24 часа": Радев пусна указа, Маринов става вътрешен министър ...

......... че са търсили скрито съкровище, защото са копали под една от стените на манастира. Нищо не са откраднали. Сигналът за обир е получен в РУ в Сандански в 20.47 ч. Местна легенда разказва, че в манастира е скрито ценно имане и документи. След нападението касата за дарения била непокътната.  


Протести.

Протести. "Дума": И българите в чужбина искат оставка на "Борисов-3" ...

......... как да не се отрази. Големите зърнопроизводители признават, че новата реколта е с нова цена. Ако на борсите до преди два месеца тон пшеница е струвала 300 лева, сега тя се търгува за 350. "Вследствие на аномалии в различни региони на Европа и света имаме по-малко производство, световните борси реагираха.


Решение. 

Решение.  "24 часа": Метеоролозите си тръгват от БАН само с ...

......... Радев коментира и смените в кабинета. Според него в момента правителство тиражира серийни скандали и интриги, за да очерни опонентите си и да прикрие най-важните проблеми на обществото - корупцията и беззаконието. "Моят призив е към политическите партии - всички да се обърнат към проблемите на българите", коментира още Радев.


Злоупотребите с акцизни стоки във

Злоупотребите с акцизни стоки във "Винпром Карнобат" и други фирми ...

......... и некомпетентно. Информация за катастрофата, в която участват бащата на президента и мъж в електрическа триколка излезе 9 дни по-късно, след като в интернет беше публикуван видеоклип от инцидента, припомня Би Ти Ви. По случая имаше и прокурорска проверка, резултатът от нея обаче до момента е неизвестен." - в. "Сега".


24 часа Обвиняват бивши шефове на АПИ за пътя край

24 часа Обвиняват бивши шефове на АПИ за пътя край ...

......... генерира повече приходи. "Наляха се 2 млн. лв. за пътища, по които никой не върви. Нямало обаче пари за болница, от която всички ние имаме нужда", възмути се Бънов. Крайният резултат от възраженията на БСП се изразява в това, че в комисията по продажбата на болницата няма представител на социалистите.


НИМХ. 

НИМХ.  "24 Часа": Метеоролозите се цепят на 1.1. на синоптици ...

......... Петко Дюлгеров. Според обвинението двете с Петрова, с посредничеството на Дюлгеров, са поискали 500 000 евро от строителния предприемач Александър Ваклин. Десислава Иванчева отново отрече това в съдебната зала, позовавайки се на доказателствата по делото, с които се е запознала. Тя смята, че в СРС-та има доказателства в нейна полза. 


Жестоката катастрофа в Своге продължава да е сред водещите теми

Жестоката катастрофа в Своге продължава да е сред водещите теми ...

......... Румъния и България, отчитат и най-високи показатели за хора, живеещи в риск от бедност и социално изключване (40% за България и 38% за Румъния). В най-скъпите държави на ЕС Дания и Люксембург обаче е най-нисък и ръстът на хората в риск от бедност - едва 16 на сто, отчита Евростат."


24 часа Следователи влязоха в

24 часа Следователи влязоха в "Трейс" Следователи иззеха вчера документи ...

......... изпълнение на държавната профилактична програма, са 8 544 600 лв., като сумата е с 1 млн. лв. по-голяма от миналогодишната. От ветеринарния съюз заявяват, че ако МЗХГ не изплати до 3 септември парите им, започват национални протести и ще решават дали изобщо ще продължат работата си по държавната профилактична програма.


Тежката катастрофа в Своге е водеща тема за неделните вестници.

Тежката катастрофа в Своге е водеща тема за неделните вестници. ...

......... се преобръща през крило по гръб и както се установи днес, се разпада. Това е третият инцидент във въздуха за последната седмица. На 22 август край Шумен падна самолет "Пайпър" с двама на борда, баща и син. Предния ден пък военен хеликоптер закачи жици при Стамболийски." - в. "24 часа".


Скандал.

Скандал. "Сега": Фалит на застраховател остави над 270 000 автомобила ...

......... година до края на месец май. Всички сдружения ще бъдат информирани за началото на процедурата, след уведомяването ще имат 3 дневен срок да изпратят декларациите си. Ако това условие не бъде спазено, ще бъдат заличени от НТР и ще им бъде отнето издаденото от ведомството удостоверение.        


Вестниците във вторник съобщават, че омбудсманът Мая Манолова се ангажира

Вестниците във вторник съобщават, че омбудсманът Мая Манолова се ангажира ...

......... работят денонощно екипи на всички поддържащи фирми, IT експерти от Агенция по вписванията, както и от други държавни ведомства. Всички останали регистри на Агенция по вписванията са достъпни и функционират нормално". От правосъдното министерство обясниха, че няма да дават никаква информация, докато не приключи проверката на разследващите." - в. "Сега".


Цени. 

Цени.  "Сега": Цените на бензина и на дизела се устремиха ...

......... които тя и адвокатите ѝ са призовани в следствието, са в средата на този месец. На 1 август кметицата влезе в "Майчин дом" в София за прегледи на тумор на хипофизата ѝ. Очакваше се днес да бъде изписана, но това ще стане в четвъртък, след като ѝ направят ядрено-магнитен резонанс.


Митьо Очите. 

Митьо Очите.  "24 Часа": Зърнен бос прал парите на Очите ...

......... градинката пред парламента с искането за справедлива реформа в полза на всички хора с увреждания. На метри от тях бе палатката на родителите на деца с увреждания, разпъната от началото на юни, които настояват за отделен закон за личната помощ, който обаче касае около 88 хил. души с тежки увреждания.


Задържането на Димитър Желязков и хора от неговата група е

Задържането на Димитър Желязков и хора от неговата група е ...

......... различни. Хора с доста добър външен вид могат да употребяват без да се знае", коментира Петьо Петков от сектор "Наркотици" към СДВР. В интернет вече се продават вещества, за които се твърди, че неутрализират тестовете. Специалистите обаче предупреждават, че освен безполезни, разтворите са и опасни за здравето." - в. "Дневник".


Коалиция. 

Коалиция.  "Сега": Патриотите се разбраха повече да не се карат ...

......... разследвани висши длъжностни лица и че има достатъчно факти, които пораждат основателни съмнения. "Напомням, че тези документи съдържат обосновани съмнения, че в община Хасково са се извършвали престъпления от група, усвоявала обществени поръчки. Тази група беше наречена "дрийм тйим" от областния председател на ГЕРБ за Хасково", каза още Йончева.  


24 часа Българите - наемници в армията на Германия Право

24 часа Българите - наемници в армията на Германия Право ...

......... икономическото и регионално развитие, здравеопазването, науката и образованието, сигурността и отбраната, външната политика, както и мерките за справяне с демографската криза, бяха представени в събота на разширен национален съвет на партията. Зала 3 на НДК събра ИБ на БСП, народни представители, евродепутати, кметове и общински съветници, областни и общински лидери.


"ГЕРБ дава Нинова на прокурор, ако стои зад протестите в ...

......... започнат да предпочитат железопътния транспорт след като бъдат доставени новите влакове. През тази седмица кабинетът отпусна 100 млн. лева за нови мотрисни влакове. Всекидневникът цитира думи на премиера Бойко Борисов, който на последното правителствено заседание е разпоредил на министрите да измислят как хората да използват повече екологичния транспорт, допълва "Телеграф".


БСП.

БСП. "Монитор": БСП представя визия за България   Не на ...

......... на "Обединени патриоти" и лидер на "Атака" Волен Сидеров. "Смятам, че новият закон не е съобразен с актуалната обстановка по курортите и имам опасението, че новите мерки ще доведат до финансови щети за бюджета на Република България. Ще проверя дали действията на създадения набързо, по болшевишки, извънреден щаб, са законни.