Акция на полицията започна рано тази сутрин в махала на

Акция на полицията започна рано тази сутрин в махала на ...

......... Беседват с арестуваните над 15 души за установяване на доказателства В края на миналата седмица там стана сбиване, имаше задържани, а двама бяха приети в болница с фрактури на главите. По неофициална информация един от пострадалите е починал. Акцията е дело на наличния състав на ОД МВР-Благоевград. Има и задържани.


С 5000 лева глобиха 19-годишен, хванат да пише цинизми по

С 5000 лева глобиха 19-годишен, хванат да пише цинизми по ...

......... че предвид циничния характер на деянието и то в условията на извънредно положение, ограничаващо безцелното движение на граждани, ще бъде наложена максимално предвидената санкция от 5000 лв. Решението е окончателно, въпреки собственоръчно написаното в акта разкаяние с текст: "Извинявам се за делата си" от страна на провинилия се младеж. Източник:


Одитният доклад за системата за случайно разпределение на делата не

Одитният доклад за системата за случайно разпределение на делата не ...

......... прокурор Иван Гешев, министъра на правосъдието Данаил Кирилов и членове на ВСС одитен доклад за системата за случайно разпределение на делата в съдилищата в Република България.  В четвъртък ВСС решава дали делата да се разпределят ръчно Нямало влизане от екзотични места и в нощните часове в системата, категоричен Боян Новански


Задържаха двама мъже за побой и грабеж на 86-годишен жител

Задържаха двама мъже за побой и грабеж на 86-годишен жител ...

......... на осем буркана с пчелен мед, брадва, тесла, два чука и пет чувала с дърва от мазе в нощта на 28 срещу 29 март. 23-годишният бургазлия е криминално появен и осъждан. При проведеното разследване било установено и че той е откраднал и камина на стойност 200 лв. на 14 март.


Софийската градска прокуратура образува досъдебно производство по повод депозиран сигнал

Софийската градска прокуратура образува досъдебно производство по повод депозиран сигнал ...

......... има ли нерегламентирано добавяне или изтриване на IP адреси на ползватели, които не би следвало да имат достъп до системата", отбеляза прокурор Милева. По-рано днес прокурор от Софийската градска прокуратура заедно с експерт били във ВСС, за да получат пълен достъп на данните, които са от съществено значение за разследването.


Специализираният наказателен съд отхвърли поредната молба на задържания бизнесмен Ветко

Специализираният наказателен съд отхвърли поредната молба на задържания бизнесмен Ветко ...

......... не са разколебани и има риск на свобода хотелиерът да се укрие. Решение за пускане на Маринела Арабаджиева под домашен арест имаше и по-рано и то бе мотивирано със здравословното й състояние, но после тази мярка беше отменена. Ветко Арабаджиев остава в ареста Според съда има опасност той да се укриеАвтобус и трамвай се удариха на бул.

Автобус и трамвай се удариха на бул. "Никола Мушанов" и ...

......... удариха на бул. "Никола Мушанов" и бул. "Житница в София, съобщи bTV. За инцидента са потвърдили и от Столичната община. Оттам уточняват, че няма пострадали и сериозни щети по превозните средства. Автобусът №73 е бил празен, защото е пътувал към гараж. Трафикът в района не е бил затруднен от катастрофата.


Със закона за извънредното положението органите на реда получиха правото

Със закона за извънредното положението органите на реда получиха правото ...

......... устройство, обясни Младен Маринов, като направи уговорката, че трябва да се има предвид и това, че едно устройство може да се ползва/пренася от различни хора. Остава обаче условието в срок до 24 да се уведомява съответния съд при използване на тези правомощия. Ако няма разрешение, то събраните данни се унищожават.


Запорираха още акции и имущество на Иво Прокопиев, съобщават от

Запорираха още акции и имущество на Иво Прокопиев, съобщават от ...

......... 756 кв. м., в гр. София; - урегулиран поземлен имот от 1850 кв. м., ведно с построената в него офисна сграда с бизнес-административни и търговски функции с РЗП от 9957,5 кв. м., състояща се от два подземни етажа и две надземни тела /едното на 6/8 етажа, другото на 3 етажа/.


Откриха и иззеха 20 000 къса цигари без бандерол от

Откриха и иззеха 20 000 къса цигари без бандерол от ...

......... е задържано. При друг случай е задържано 18-годишно лице, в което са открити 28 сгъвки канабис с общо тегло 39 грама. При друга проверка на автомобил управляван от 48-годишен врачанин, кримално проявен, полицаите открили в багажника 20 000 къса цигари от различни марки, без български акцизен бандерол. Цигарите са иззети.


84 акта по 5000 лв. заради разходки на открито в

84 акта по 5000 лв. заради разходки на открито в ...

......... положение. Десетки съставени актове и днес за нарушаване на разпоредбите да не се разхождаме в парка или на групи повече от двама. Прекратени са отпуските на всички служители и се следи за стриктното спазване на мерките. Глобиха 11 души във Варна за неспазване на карантината Заведени са 4 досъдебни производстваСофийска районна прокуратура се самосезира по повод изявления на лидера

Софийска районна прокуратура се самосезира по повод изявления на лидера ...

......... и организационния секретар на "Възраждане" Николай Дренчев заради статус във фейсбук. Припомняме, че от ПП "Възраждане" бяха инициаторите и на протест пред МРРБ, на който се стигна до сблъсъци с полицията. Обновена "Възраждане" иска оставката на Борисов за цялостно творчество Протестиращи негодуват срещу приемането на СЕТА и въвеждане на еврото


Районната прокуратура в Ямбол е образувала досъдебно производство за непристойни

Районната прокуратура в Ямбол е образувала досъдебно производство за непристойни ...

......... на реда са задържали мъжа за срок от 24 часа. Издирват се и други лица, за да бъде изяснена съпричастността им към деянието. "Карантинираха" в ареста мъж, подиграл се с мерките и излязъл от дома си Освен че не е спазил карантината, се е хвалил по телефона с поведението си


Министърът на околната среда и водите Емил Димитров се яви

Министърът на околната среда и водите Емил Димитров се яви ...

......... околната среда Емил Димитров заяви, че отива на съд с ТЕЦ "Бобов дол". На 23 януари стана ясно, че са отнели разрешителното на ТЕЦ "Бобов дол" за горене на отпадъци. На 20 февруари пък директорът на ТЕЦ-а беше задържан. Впоследствие той беше освободен под "парична гаранция" от 30 000 лева.


Полицията във Варна издирва мъж, изтеглил кредити за над 100 000

Полицията във Варна издирва мъж, изтеглил кредити за над 100 000 ...

......... карта. Финансовата измама е било извършена през 2019 г. От МВР призовават гражданите, които разпознават мъжа от снимката и/или разполагат с информация за него, да позвънят на телефон 052/652158 или 0898728530 или да подадат сигнал в отдел "Икономическа полиция" при ОД на МВР на адрес ул. "Цар Калоян" №2. Източник:


Часове след като икономистът Владимир Каролев бе ескортиран от полицаи

Часове след като икономистът Владимир Каролев бе ескортиран от полицаи ...

......... здравните власти. От прокуратурата декларират, че са готови да реагират на подобни случаи на безотговорно отношение. Припомняме, днес бяха променени декларациите, които представят преминаващите през контролните постове, които пътуват от една до друга област на страната. Според новите изисквания пътуващите ще трябва да оставят по една декларация на всеки пост.Държавна комисия по хазарта (ДКХ) отнема за срок от три

Държавна комисия по хазарта (ДКХ) отнема за срок от три ...

......... кучета. В постановените решения ДКХ указва, че в тримесечен срок "Еврофутбол" ООД следва да предприеме действия за преустановяване на допуснатите нарушения. В случай, че в определения срок бъдат отстранени обстоятелствата, които са основание за налагане на принудителната административна мярка - временно отнемане на лиценз, дружеството може да продължи дейността си.


Министърът на вътрешните работи Младен Маринов отхвърли обвиненията, че полицията

Министърът на вътрешните работи Младен Маринов отхвърли обвиненията, че полицията ...

......... в тази декларация "местопребиваване", посочи той. МВР пуска нова декларация за пътуване между градовете Попълнените декларации ще се събират от служителите на КПП Декларацията се попълва собственоръчно. Журналисти и адвокати могат да преминават със служебни карти. Работодателите трябва да дадат удостоверителен документ, че въпросният гражданин е на работа при тях.


Да се осигурят защитни облекла на полицаите, призоваха от Синдиката

Да се осигурят защитни облекла на полицаите, призоваха от Синдиката ...

......... от автомобили става въпрос", посочи Павлов. По думите му изискването за увеличаване на отстоянието на хората един от друг не може да бъде спазено от полицаите. Тяхната работа изисква по-близък контакт, за да проверяват документите на гражданите. Не всички полицейски служители са снабдени с предпазни маски и ръкавици, допълни Павлов.


Пиян автокрадец катастрофира и се скри в храстите, съобщават от

Пиян автокрадец катастрофира и се скри в храстите, съобщават от ...

......... от Каблешково. Той бил криминално проявен и многократно осъждан за кражби на автомобили. Мъжът бил с повърхностни наранявания по лицето и ръцете и във видимо нетрезво състояние. Той е задържан първоначално за 24 часа, а впоследствие - за 48 часа. По случая е образувано досъдебно производство, работата по което продължава.


Гражданите трябва да разберат, че идеята на всички тези допълнителни

Гражданите трябва да разберат, че идеята на всички тези допълнителни ...

......... март, кметът на общината инж. Даниел Панов припомни, че всички мероприятия са отложени, празникът ще бъде отбелязан единствено с камбанен звън в 12,00 часа. Главен комисар Христо Терзийски пък инспектира работата във връзка противоепидемичните мерки в Кюстендил. Той увери, че въпреки многообразието от задачи, поставени на МВР, ведомството се справя.


Джип се удари челно в тир на изхода на Благоевград,

Джип се удари челно в тир на изхода на Благоевград, ...

......... изненадващо в насрещната лента и се блъснал в товарния автомобил. "Сигурно му прилоша или получи инфаркт, не изпреварваше", заявил водачът на тира. Пострадалият Б.Б. е транспортиран с линейка до "МБАЛ-Благоевград", с политравма и травматичен шок. На място са пристигнали и две пожарни. Теч на гориво няма, а надлезът е отцепен.


Още три разследвания за неспазване на 14-дневната карантина по време

Още три разследвания за неспазване на 14-дневната карантина по време ...

......... 14-дневната карантина Полицаите два пъти не го открили на адреса Престъплението по член 355, ал. 2 от НК се наказва с лишаване от свобода по пет години и глоба от 10 000 до 50 000 лева. В Апелативната прокуратура има 11 досъдебни производства по член 355, ал. 2 от НК. 


28-годишен рецидивист е върнат в Централния софийски затвор, където е

28-годишен рецидивист е върнат в Централния софийски затвор, където е ...

......... района на хранителен магазин в столичния квартал "Люлин" от служители на ГДНП. По време на задържането си, той е оказал съпротива, съобщават от МВР. 28-годишният мъж е осъден за извършен от него грабеж в условията на опасен рецидив. Той е с богато криминално досие и осъждан за грабежи и наркотици.


Разследващият журналист Слави Ангелов, главен редактор на в.

Разследващият журналист Слави Ангелов, главен редактор на в. "168 часа", ...

......... записвал побоя с телефон. Слави Ангелов е загубил съзнание. "Когато се свестих, едно момиче се бе навело над мен, имаше и полиция. Дойде линейка и ме откара в болница." - допълва той. Целта на побоя не е била грабеж, защото нищо не му е отнето, включително лаптопът. Полицията разследва случая.


Полицаите във Варна са проверили 37 адреса с хора, поставени

Полицаите във Варна са проверили 37 адреса с хора, поставени ...

......... на адреса Както по-рано стана ясно има разследване на районната прокуратура за мъж, нарушил карантината. Досъдебното производство е под наблюдението на Апелативната прокуратура във Варна. Образувани са 3 проверки за същото нарушение. Малко по-късно е установен още един случай на нарушена карантина във Варна, докладван на Районната прокуратура в града.


Трябва да се готвим за най-лошото и ако не се

Трябва да се готвим за най-лошото и ако не се ...

......... под карантина, иска още той. Не ни трябват допълнителни проблеми, сподели главният прокурор. Сега било време да се спре с политиканстването. Меко казано сме в извънредна ситуация, смята Иван Гешев. Да се вземат адекватни и радикални мерки, настоя той. Това е начинът за спасяването на нацията, каза още главният прокурор.


26 250 броя медицински маски и 17 280 опаковки с

26 250 броя медицински маски и 17 280 опаковки с ...

......... в товарното помещение са открити текстилни изделия с лого на световноизвестни марки. Медицинските маски са задържани, а на шофьора на камиона е съставен акт. Стоките, носещи лого на известни марки също са задържани поради съмнения, че нарушават права върху интелектуалната собственост. За случая ще бъдат информирани правопритежателите на търговските марки.


На 14 март, в късните часове на денонощието около 1:00

На 14 март, в късните часове на денонощието около 1:00 ...

......... благодарност към служителите на ОДМВР Ямбол, както и на служителите на СПООР, за съвместната работа. Община Ямбол е заявила, че ще бъде безкомпромисна с нарушителите и ще прилага най-строгите административани мерки, както и конфискация на превозните средства, използвани за кражби на дървен материал, нерегламентирано изхвърляне на отпадъци или други закононарушения.


Прокуратурата ще бди да не се извършват престъпления в условията

Прокуратурата ще бди да не се извършват престъпления в условията ...

......... адреси, за да не ги открият властите. МВР ще е твърдо и безкомпромисно спрямо нарушителите, стана ясно още от думите му. Държавните институции не искат пари за борба с коронавируса от гражданите, предупреди главсекът заради телефонните измамници и призова хората да не се доверяват ако получат обаждане, свързано с епидемията.


Имаме първите досъдебни производства относно неспазването на наложена карантина -

Имаме първите досъдебни производства относно неспазването на наложена карантина - ...

......... приложи еднакъв стандарт за всички европейски граници. Доставките трябва да продължат и тук е изпитанието за солидарността на Европа, обобщи той. Относно мигрантския натиск по гръцко-турската граница министърът посочи, че там все още има напрежение, но при нашата граница с Турция обстановката е нормална и властите имат готовност да реагират.


Достъпът до съдилищата в страната се ограничава заради коронавируса и

Достъпът до съдилищата в страната се ограничава заради коронавируса и ...

......... за тях ще става по телефона или по електронен път. Припомняме, че Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет вече препоръча на председателите на всички съдилища да отложат разглеждането на делата с до един месец заради коронавируса. До момента регистрираните у нас случаи на коронавирус са 51, като двама души починаха. 


МВР отново призовава гражданите да не се доверяват на телефонни

МВР отново призовава гражданите да не се доверяват на телефонни ...

......... пореден път призоваваме гражданите да не се доверяват при получаване на телефонно обаждане, при което се искат пари, без значение от кой или по какъв повод", съобщава МВР. Обновена Затварят магазините, където се допуска струпване на хора С 6 месеца се удължава срокът за издаване на нови документи за самоличност


По разпореждане на главния прокурор Иван Гешев, Върховната административна прокуратура

По разпореждане на главния прокурор Иван Гешев, Върховната административна прокуратура ...

......... лекарствени проверки и храни, които са се осъществят от съответните окръжни прокуратури, Регионалните здравни инспекции и БАБХ, а при необходимост и със съдействието на органите на НАП и на МВР. И главният прокурор сформира щаб заради мерките срещу коронавируса Ананиев, Маринов и Караниколов трябва ежедневно да му докладват актуалната обстановка


Задържаха контрабандни флакони с ботокс на МП

Задържаха контрабандни флакони с ботокс на МП "Капитан Андреево", съобщават ...

......... на около 9.30 часа на 11 март. При извършената щателна проверка в хладилна чанта под безалкохолни напитки митническите служители открили 60 шишенца "BOTULAX 100 units". На хърватина е съставен акт по Закона за митниците за опит да бъдат пренесени стоки през държавната граница без знанието и разрешението на митническите органи.


Задържаха близо 315 кг незаконен тютюн при специализирана операция срещу

Задържаха близо 315 кг незаконен тютюн при специализирана операция срещу ...

......... е било иззето от спрян за проверка лек автомобил, шофиран от 37-годишен от село Буковлък. На задна седалка и в багажното отделение на автомобила служителите на реда намерили 7.5 бали тютюн, обвити със зебло. Съставен е протокол и са назначени експертизи на нередовната стока. По случая е образувано досъдебно производство.


Старозагорската окръжна прокуратура разследва взрива в цеха в гр. Мъглиж

Старозагорската окръжна прокуратура разследва взрива в цеха в гр. Мъглиж ...

......... служба заради особена фактическа и правна сложност.  Направени са огледи на местопроизшествието, разпитани са свидетели. Днес се извършват допълнителни огледи и разпити. Предстои да бъдат изискани документи и назначени съответните експертизи.  Между 1 и 1,5 т капсул-детонатори са се взривили в завод "Арсенал" Пострадалите са били на около 60-70 м


Митничари задържаха 3079 текстилни изделия, парфюми и спортни обувки при

Митничари задържаха 3079 текстилни изделия, парфюми и спортни обувки при ...

......... с лого на световноизвестни марки, сред които "Versace", "Givenchy", " Gucci", "Armani", "Lancome" и др., обвити с черно фолио. Те са открити в една от пратките, описана като палет с обувки за Италия. "Марковите" стоки са задържани за нарушени права върху интелектуалната собственост. Уведомени са правопритежателите на съответните търговски марки.


Състав на Апелативния специализиран наказателен съд препотвърди наложената от първоинстанционния

Състав на Апелативния специализиран наказателен съд препотвърди наложената от първоинстанционния ...

......... медиите. Самият Божков се намира в Обединените арабски емирства, където бяха изпратени преведените вече на арабски документи за неговата екстрадиция. На 20 февруари Спецпрокуратурата поиска арест и за жената на Васил Божков, като първоначално тя беше освободена срещу 1,5 млн. лева гаранция. На 27 февруари тя обаче отново бе задържана.


Задържаха над 4600 кутии цигари от багаж на пътници за

Задържаха над 4600 кутии цигари от багаж на пътници за ...

......... бандерол, но са пренасяни в нарушение на акцизното законодателство. Териториална дирекция "Южна морска" напомня на пътуващите за Великобритания от МП Летище Бургас, че разрешеното количество цигари, които могат да се пренасят от едно лице от България за Великобритания е максимум 800 къса /40 кутии/ цигари с валиден български акцизен бандерол.


Предадоха на съд дъщерята на Кирил Рашков, по-известен като Цар

Предадоха на съд дъщерята на Кирил Рашков, по-известен като Цар ...

......... облепени с кафяво тиксо. В тях имало хероин. Дъщерята на Кирил Рашков е заявила, че наркотикът е нейн. По делото са изготвени експертизи, разпитани свидетели. По това обвинение Рашкова може да получи от 3 до 12 г. лишаване от свобода и глоба от 10 000 лв. до 50 000 лв.


38-годишен жител на шуменското село Мировци е задържан за незаконна

38-годишен жител на шуменското село Мировци е задържан за незаконна ...

......... иззети 4 старинни икони. Според експерти, те са от епохата на 18-19 век и са творение на Тревненската школа. Според първоначалната информация, 38-годишният мъж е имал намерение да продаде културно-историческите ценности в София. Мъжът е привлечен като обвиняем и му е наложена мярка "парична гаранция" в размер на 500 лева.


Пресякоха контрабанда на маски на ГКПП

Пресякоха контрабанда на маски на ГКПП "Дунав мост" при Русе, ...

......... стоката е дефицитна поради епидемията от Covid-19. Вчера бяха задържани 7850 медицински маски, които грък опита да изнесе през ГКПП "Капитан Петко войвода". Преди дни пък бяха иззети 2000 маски и на МП "Малко Търново". Грък опита да изнесе 7850 медицински маски през ГКПП "Капитан Петко войвода" Стоката е иззета


Пресякоха контрабанда на 7850 медицински маски на ГКПП

Пресякоха контрабанда на 7850 медицински маски на ГКПП "Капитан Петко ...

......... медицински маски на ГКПП "Капитан Петко войвода", съобщават от полицията. Стоката била открита при извършена вчера проверка на излизащ от страната лек автомобил с гръцка регистрация, шофиран от грък. Медицинските маски били скрити в багажника. Те са без документ за произход и са иззети с протокол за извършена митническа проверка.


Служебните паспорти не са послужили за напускане на държавата на

Служебните паспорти не са послужили за напускане на държавата на ...

......... Захариева е наредила проверка на издадените служебни паспорти.  Междувременно от спортното министерство отрекоха, че Красен Кралев е призован по делото на Божков.  Спортното министерство отрича Кралев да е призован по делото на Божков Те са категорични, че министърът не е подписвал документи за издаване на паспорти на Божков и Попов


Заместник-министърът на външните работи Георг Георгиев е на разпит в

Заместник-министърът на външните работи Георг Георгиев е на разпит в ...

......... преведените на арабски документи за неговата екстрадиция. В ареста се намира и жената на Божков - Елена Динева, а на сина му Андон Божков бе наложена гаранция от 1 млн. лв. Обвинени по случая са и други бизнеспартньори на Васил Божков, както и двама бивши председатели на Комисията по хазарта.


Престъпна група с участието на адвокат са разкрили от ГДБОП

Престъпна група с участието на адвокат са разкрили от ГДБОП ...

......... нотариуси и университети, празни бланки за дипломи, множество оръжия и боеприпаси, наркотично вещества готови за разпространение самоделно взривно устройство, съдържащо 400 грама тротил с прикачена към него батерия, магнит и механизъм за активация чрез дистанционно управление. Открита е и цифрова фреза, предназначена за производство на монети от един български лев.


Въоръжен грабеж е извършен в казино, намиращо се на оживено

Въоръжен грабеж е извършен в казино, намиращо се на оживено ...

......... намиращо се на оживено кръстовище в столичния квартал "Младост" 1, съобщава БГНЕС. По първоначална информация двама въоръжени и маскирани са влезли около 7,10 ч. в казиното на бул. "Александър Малинов". Те заплашили персонала и по непотвърдена информация са откраднали над 70 хил. лева. Неизвестните извършители се издирват. Районът е отцепен.


Братът на известния бивш футболист Димитър Бербатов - Асен, снощи

Братът на известния бивш футболист Димитър Бербатов - Асен, снощи ...

......... 4 октомври 2012 г. Асен Бербатов и още един човек бяха задържани с личния му автомобил на пътя Е-79 край Дупница, като тогава полицаите откриха 20 грама кокаин, скрит в детското столче на сина му, намиращо се на задната седалка. Тогава се отърва с условна присъда, чиято давност е изтекла.


38-годишен бургазлия, собственик на нощно заведение в центъра на Бургас,

38-годишен бургазлия, собственик на нощно заведение в центъра на Бургас, ...

......... парите оставали за момичета. При претърсването на заведението е намерена парична сума в различна валута и купюри (освен левове, са открити долари и евро). Освен 38-годишния собственик на заведението за срок от едно денонощие е задържан и 46-годишния охранител, като към момента се изяснявана съпричастността му към извършваната престъпна дейност.


В област Монтана е днешната специализирана акция на над 25

В област Монтана е днешната специализирана акция на над 25 ...

......... Главният прокурор. За последния месец се наблюдава драстично намаление на битовата престъпност в региона, отчете директорът на Областната дирекция на МВР в Монтана, старши комисар Пламен Томов. "Началник участъците ежедневно поддържат връзка с кметовете на селата. Нямаме оплаквания", каза Томов. Акцията на полицията и прокуратурата продължава до края на деня.


Задържаха 10 души при спецакция в Гулянци, съобщи ОДМВР-Плевен. По

Задържаха 10 души при спецакция в Гулянци, съобщи ОДМВР-Плевен. По ...

......... жители - на 39, на 21, на 55 и на 22 години. В стая в частен дом в село Брест, собственост и обитаван от 53-годишен, е установена суха жълто-кафява тревиста маса - 0,795 кг, наподобяваща по цвят и мирис на тютюн. Количеството е предадено доброволно, по случая е образувана преписка.


Толеранс ще има, но медицинските сестри ще трябва да бъдат

Толеранс ще има, но медицинските сестри ще трябва да бъдат ...

......... са загасили тока за кратко по тактически съображения, които Станчев не посочи. На въпрос дали обаче очаква последствия за себе си от този инцидент, като някакъв вид наказание или забележка, шефът на НСО се усмихна и попита: "Последици за мен?" Със сигурност имаме и ние грешки, допълни шефът на НСО. 


Една от медицинските сестри - Бойка Анастасова - е излязла

Една от медицинските сестри - Бойка Анастасова - е излязла ...

......... помощ няма да се отменя За около час вчера протестиращите блокираха движението по столичния булевард "Дондуков". Министър Сачева заяви, че и искат оставката, защото спазва закона.  Тя поясни, че законът за личната помощ няма да бъде отменян, а усъвършенстван.  Протестиращите майки блокираха бул. „Дондуков“ Остават на палатков лагер пред Министерския съвет...


Една от медицинските сестри Бойка Атанастасова е излязла на перваза

Една от медицинските сестри Бойка Атанастасова е излязла на перваза ...

......... помощ няма да се отменя За около час вчера протестиращите блокираха движението по столичния булевард "Дондуков". Министър Сачева заяви, че и искат оставката, защото спазва закона.  Тя поясни, че законът за личната помощ няма да бъде отменян, а усъвършенстван.  Протестиращите майки блокираха бул. „Дондуков“ Остават на палатков лагер пред Министерския съвет...


Разследват блогър, обявил дете от Пазарджик за починало, за да

Разследват блогър, обявил дете от Пазарджик за починало, за да ...

......... детето, което на снимката не е негово, а мое", разказа той. Според бащата въпросният блогър вероятно търси популярност в Инстаграм. По негови думи мъжът бил от Лясковец и е правил и предишни гафове в интернет. Семейството е сигнализирало в полицията и в прокуратурата. Случаят е поет и от отдел "Киберпрестъпност".


Специализирана полицейска операция срещу битовата престъпност се провежда в Разлог,

Специализирана полицейска операция срещу битовата престъпност се провежда в Разлог, ...

......... че 60 души са арестувани в село Розино. 11 задържани имаше и при спецакция в Белослав и село Синдел. Акции срещу битовата престъпност имаше в Бургас и Омуртаг. След това над 400 души бяха проверени при акция срещу битовата престъпност в община Раковски. Село Стожер също бе блокирано от полиция.


Не било вярно, че Антон Божков е арестуван само за

Не било вярно, че Антон Божков е арестуван само за ...

......... че съпругата на Васил Божков е била е била не само негов партньор в бизнеса с лотарийни игри, но (видно от събраните по делото доказателства) е участвала и при взимането на решения. На 2 март стана ясно, че за 72 часа е задържан и синът на Васил Божков - Антон.


Тричленният състав на Върховния административен съд (ВАС) отмени промените в

Тричленният състав на Върховния административен съд (ВАС) отмени промените в ...

......... след надлежна проверка за тяхната допустимост, съгласно изискванията на приложимата нормативна уредба. Макар с измененията на Наредбата да поставят изисквания за доказване на определени обстоятелства при кандидатстване, същите противоречат на нормативен акт от по - висока степен, какъвто се явява Регламент (ЕС) № 1308/2013 г., пише в решението на ВАС. 


Приватизацията в голямата си част беше криминален процес. Това заяви

Приватизацията в голямата си част беше криминален процес. Това заяви ...

......... "тримата големи", в което вече е включен и той, заедно с премиера и президента, не го ласкае, защото главният прокурор по негови думи не е политик. Той бе категоричен, че няма амбиции в сферата на политиката. Причината била, че нямал афинитет към това да говори едно, а да прави друго.


ОДМВР - Бургас издирва данни за самоличността на лицето от

ОДМВР - Бургас издирва данни за самоличността на лицето от ...

......... Веднага е започнало разследване по случая. Извършителят все още не е открит. ОДМВР - Бургас призовава гражданите, разполагащи с информация относно самоличността на мъжа от снимката, да се обадят на тел. 056 856 707, 056 856 343 или 056 856 555. Те са категорични, че анонимността им ще бъде гарантирана.


Благодаря на най-висшите ръководители на ЕС, които дойдоха да споделят

Благодаря на най-висшите ръководители на ЕС, които дойдоха да споделят ...

......... която се изгражда благодарение на европейската солидарност, както и енергийните проекти, по които страната ни работи. Премиерът обърна внимание и на постигнатата по-рано днес договореност с "Газпром". Гърция получава 700 млн. евро помощ за мигрантите от Брюксел "Гърция има нужда от още" Очаква се в следващите дни разговорите да продължат.


Прокуратурата е задържала за до 72 часа сина на Васил

Прокуратурата е задържала за до 72 часа сина на Васил ...

......... Божков. Новината съобщи говорителят на главния прокурор Сийка Милева пред журналисти. Предстои да бъде внесено искане в Спецсъда за вземане на най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража". Антон Божков е с обвинение за пране на пари. Мярката на сина на Васил Божков ще бъде разгледана най-вероятно на 4 март.


Задържаха марихуана за близо 140 000 лева на ГКПП

Задържаха марихуана за близо 140 000 лева на ГКПП "Капитан ...

......... пакета с бруто тегло 34,890 кг, съдържащи суха зелена листна маса, която при направения полеви наркотест е реагирала на марихуана. Дрогата и автобуса са конфискувани. Двамата сръбски граждани също са задържани. Предстои те да бъдат привлечени към наказателна отговорност и задържани за срок до 72 часа. Разследването по случая продължава.


Спецсъдът оправда бизнесмена Гриша Ганчев, сина му Данаил и още

Спецсъдът оправда бизнесмена Гриша Ганчев, сина му Данаил и още ...

......... часа". Гриша Ганчев е оправдан и по обвинението, че е отправял смъртна заплаха, че е отправил смъртна заплаха към бившия шеф на НАП Красимир Стефанов. Присъдата е подписана с особено мнение от председателя на съдебния състав Лилия Георгиева. Само един от подсъдимите - Милко Талев, получи 3 години условна присъда.


Синът на Васил Божков - Антон Божков, е на разпит

Синът на Васил Божков - Антон Божков, е на разпит ...

......... след като преводът им на арабски език бе готов. По-късно стана ясно, че стана ясно, че Спецпрокуратурата иска арест и за съпругата на Васил Божков. Тя беше освободена срещу, 1,5 млн. лева гаранция. 1,5 млн. лева гаранция за жената на Васил Божков Според съда няма опасност Елена Динева да се укрие


Общинският съветник от ВМРО Стефан Послийски, който беше сред задържаните

Общинският съветник от ВМРО Стефан Послийски, който беше сред задържаните ...

......... за корупция срещу директорката на Басейнова дирекция Цветелина Кънева или по друго разследване, свързано с фирмите му. Вчера е бил задържан и председателят на ВМРО-БНД и в община Марица Георги Какалов. Той е един от двамата общински съветници в Марица, заедно със съпруга на Цветелина Кънева - д-р Фарид Абдо.


Полицията в Бургас сигнализира за онлайн измама с медицински маски,

Полицията в Бургас сигнализира за онлайн измама с медицински маски, ...

......... вместо медицински маски. По случая е образувана преписка. ОД на МВР-Бургас предупреждава при поръчки по интернет да се ползва опцията "преглед на съдържание" преди да се осъществи наложният платеж. Поръчките да се правят през официални онлайн търговци или платформи, а не чрез частни лица или през групи в социалните мрежи.


300 военнослужещи от Сухопътните войски и 50 от състава на

300 военнослужещи от Сухопътните войски и 50 от състава на ...

......... длъжността началник на отбраната вицеадмирал Емил Ефтимов, командирът на Съвместните сили за специални операции генерал-майор Явор Матеев и директорът на дирекция "Операции и подготовка" на Министерството на отбраната бригаден генерал Станимир Христов. Борисов успокоява: нулева миграция на нашата граница Ердоган говорил само с Борисов, Тръмп, Меркел и Макрон за миграцията


Прокуратурата не работи по списък, а по доказателства. Това заяви

Прокуратурата не работи по списък, а по доказателства. Това заяви ...

......... говорителят на обвинител номер едно. По темата за коронавируса Милева посочи, че още преди месец прокуратурата е възложила на здравния министър да извърши проверка на контрола върху здравето на нацията заради коронавируса. Проверката на приватизацията тръгва от най-големите активи Гешев разбирал нервността на някои хора, но това не го интересувало