Кола се заклещи между мантинела и подпорна стена на ГП Е-79

Кола се заклещи между мантинела и подпорна стена на ГП Е-79 ...

......... е станал тази нощ. Заради поройния дъжд късно снощи е имало вода върху главния път, както и кал, свлечена от строящия се ЛОТ 3.1. на АМ "Струма", съобщава БНТ. Ще е необходим кран, за да се извади колата, което налага ограничаване на движението в участъка. В тунел "Железница" осветлението е угаснало.


Пожарите в Хасковско са под контрол, вчера пожарникарите са гасили

Пожарите в Хасковско са под контрол, вчера пожарникарите са гасили ...

......... изключително сериозни. 15 пожара бяха потушени вчера на територията на областта. Малкото останало гори около Харманли вече ги няма". В 4 общини в Хасковска област - Хасково, Харманли, Димитровград и Тополовград е обявено частично бедствено положение. Пожарът в Хасковско обхвана 1 000 дка гора Кметът Станислав Дечев е на място


СДВР не арестува протестиращи в София и преговаря за преместване на

СДВР не арестува протестиращи в София и преговаря за преместване на ...

......... обществения ред и на движението по кръстовища. "Уважаваме правото на протест на всички граждани, но призоваваме протестите да бъдат мирни, да се съобразяват със законовите разпоредби и да не пречат на всички останали в столицата". Обновена Ден 30: Протестиращите отново блокираха "Орлов мост" Кръстовището на Ректората също е под обсада


Главният прокурор Иван Гешев посети и градовете Стара Загора и

Главният прокурор Иван Гешев посети и градовете Стара Загора и ...

......... на прокуратурата през настоящата година. Акцент бил противодействието на конвенционалната престъпност, условията на работа на магистратите, както и зачестилите политически атаки срещу независимостта на съдебната власт. След разговора с магистратите Гешев посетил и администрацията и разговарял със съдебните служители от Окръжна и Районна прокуратура-Стара Загора и Окръжна и Районна прокуратура-Сливен.


През юли експертите на Регионалната инспекция по околната среда и

През юли експертите на Регионалната инспекция по околната среда и ...

......... преценка вероятната степен на отрицателно въздействие на инвестиционни проекти, попадащи в обхвата на Глава шеста от ЗООС. Издадени са 31 регистрационни документи и 2 разрешителни документи за дейности с отпадъци. За осигуряване на обществен достъп и публичност на информацията за периода са публикувани 312 документа на интернет страницата на екоинспекцията.


Апелативният специализиран съд пусна под домашен арест Лиляна Деянова -

Апелативният специализиран съд пусна под домашен арест Лиляна Деянова - ...

......... бийтбоксърът Александър Деянов-SkilleR. Появи се информация, че операцията е свързана с делото срещу бизнесмена Васил Божков. Спецсъдът пусна бившата певица под домашен арест на 4 юни. Два дни по-късно ЛиЛана отново се върна в затвора. SkiLLeR не е разопаковал багажа си за ареста До момента никой не го е търсилРъководството на главна прокуратура обсъдиха дейността на Апелативна прокуратура- София,

Ръководството на главна прокуратура обсъдиха дейността на Апелативна прокуратура- София, ...

......... на Апелативна прокуратура-София. Акцент в дискусията бе изпълнението на заложените цели до края на годината и ангажиментите по противодействие на конвенционалната престъпност. Обсъдени бяха и производствата, взети на специален надзор от прокурори при АП-София. Срещата е част от обиколката на главния прокурор Иван Гешев в петте апелативни района на страната.


Професионалното ръководство на МВР застава зад действията на полицейските служители,

Професионалното ръководство на МВР застава зад действията на полицейските служители, ...

......... личната си благодарност на всички полицаи за самообладанието и отговорността, с които изпълняват своите конституционни задължения по запазване и гарантиране на гражданския мир в страната. Благодаря им и за това, че с цената на лишения за техните собствени семейства, те не позволяват български граждани да се изправят едни срещу други.


За нападение над журналист сезираха европейските институции от Българската секция

За нападение над журналист сезираха европейските институции от Българската секция ...

......... и черна шапка с козирка е издърпал от ръцете на журналист мобилен телефон и го е изхвърлил. По същото време е възникнала физическа и вербална саморазправа със служител на Министерството на земеделието. Мъж, намиращ се в района, се е оплакал за проявена агресия срещу него. Полицията издирва участниците в инцидентите.


Във връзка с информации в медиите за възникнал инцидент с

Във връзка с информации в медиите за възникнал инцидент с ...

......... строго осъжда всяка проява на насилие или вербална агресия срещу представителите на медиите, които изпълняват своите служебни задължения, както и спрямо всички, които мирно и демократично изразяват своята гражданска позиция, заявяват още в позицията си. ГЕРБ се разграничи от провокациите на Националната конференция Нападнати били членове на партията и журналисти


Куфар с надпис

Куфар с надпис "Бомба" срещу досегашната сградата на парламента - ...

......... антитерористите на МВР този следобед, съобщи БНТ. От СОБТ са взривили куфара, който се оказал празен. Около 13:20 часа в полицията е получен сигнал за забравен куфар в районна на паметника "Цар Освободител", съобщиха от МВР. Веднага на място е изпратен екип от служители на СОБТ. Извършени са съответните процедуриВъв връзка със сигнал за изнудване на собственик на недвижим

Във връзка със сигнал за изнудване на собственик на недвижим ...

......... Община Варна, участвал в престъпната дейност. 47-годишният мъж и 36-годишният са задържани под стража. 29-годишният е установен като посредник, наложена му е мярка за неотклонение "парична гаранция в размер на 5000 лв.". Работата по доказване и документиране на престъпната дейност продължава под надзора на прокурор от Окръжната прокуратура във Варна.


Арестуваха 12 души в градовете Девня и Суворово, двама от

Арестуваха 12 души в градовете Девня и Суворово, двама от ...

......... както и следствието, за да разговаря лично с магистратите и съдебните служители. "Посещението в гр. Варна е част от обиколката на главния прокурор Иван Гешев в петте апелативни района, с оглед реализиране на приоритетите на Република България за ограничаване на конвенционалната престъпност, засягаща всички български граждани", пишат от държавното обвинение.


Не са констатирани сериозни нарушения на обществения ред при протеста

Не са констатирани сериозни нарушения на обществения ред при протеста ...

......... е нямало уведомление в Столична община. По думите му е била констатирана поредна вечер на акт на неподчинение. Тодоров уточни, че броят на нощуващите хора не се е променил - на "Орлов мост" остават около 25-30 души, а на кръстовището пред Софийския университет около 20, при Министерския съвет са шестима.


Гръцките съдебни власти допуснаха екстрадирането на Йосиф Йосифов - Йоско,

Гръцките съдебни власти допуснаха екстрадирането на Йосиф Йосифов - Йоско, ...

......... с влязло в сила с Решение 65/2020 г. на Върховния касационен съд. Йосифов бе осъден от Специализирания наказателен съд на 1 година затвор за изнудване, което обаче е извършено в рамките на тригодишно отложено наказание на Софийския районен съд за противозаконно отнемане на автомобил и следва да се изтърпи ефективно.


Във връзка с разпореждане на Върховна административна прокуратура за извършване

Във връзка с разпореждане на Върховна административна прокуратура за извършване ...

......... и Басейновите дирекции на складовете за съхраняване на препарати за растителна защита с изтекъл срок на годност. Разпореждането на министъра е те да бъдат оценени в зависимост от потенциалния риск от замърсяване на повърхностните, подземните води и почвите и да бъде осигурено безопасното съхранение на препаратите до окончателното им обезвреждане.22-годишен моторист е приет в УМБАЛ

22-годишен моторист е приет в УМБАЛ "Св. Анна"-София АД, след ...

......... Анна"-София АД, след катастрофа с автобус на градския транспорт в София, съобщават от лечебното заведение.  Младежът е в много тежко състояние, с опасност за живота.  По информация на Нова телевизия инцидентът е станал в района на УНСС. Момчето е с отрязана ръка.  От болницата уточниха, че в момента оператират пострадалия. 


Продължават действията по разследването в сградата на

Продължават действията по разследването в сградата на "НОВЕ ИНТЕРНАЛ" ЕООД ...

......... изземване на доказателства продължаваше два дни, като от дома на Божков бяха иззети множество картини. Междувременно от Националната художествена академия заявиха, че не е искана оценка от тях за колекцията на Васил Божков. Обновена Изземват в чували още антики от офисите на Васил Божков Предстои да бъде назначена археологическа експертиза


Освен блокиране на кръстовища други нарушения на обществения ред не

Освен блокиране на кръстовища други нарушения на обществения ред не ...

......... президентството е имало 7 палатки, 6 шатри и 8 човека. Полицията уважава правото на протест на всички граждани, но да се съборазяват с останалите живущи в града и да не се възпрепятства свободното придвижване на хората. От страна на СДВР се приемат всички мерки за недопускане нарушението на обществения ред.


До 1 септември ще има заложени 200-те щатните разписания в

До 1 септември ще има заложени 200-те щатните разписания в ...

......... от общежитие от закрит тип. "Там режимът на охрана е смекчен, като се охраняват с по един или двама служители, което не е никакво ниво на сигурност. Големите затвори в страната също са претоварени и ясно доказателства за това са нивата на извънреден труд, който полагат служителите", поясни още Григоров.


Полицията разследва инцидента с бившия премиер в служебно правителство Ренета

Полицията разследва инцидента с бившия премиер в служебно правителство Ренета ...

......... които посетила болничното заведение. След като посетила "Пирогов", там било записано, че става въпрос за битов инцидент - падане по стълби. След подаденият сигнал полицията веднага започнала оперативно-издирвателни мероприятия, като бившият служебен премиер била разпитана в дома си. Действията по разследването в района на произшествието в столичния квартал "Хаджи Димитър" продължават.


Столичната полиция с принципна позиция за недопускането буса на

Столичната полиция с принципна позиция за недопускането буса на "Системата ...

......... или хора, които носят храна или вода на протестиращите. Столичната полиция счита снощното поведение на протестиращите като провокация към полицейските служители. Българската полиция не трябва да бъде използвана като инструмент, настоя комисар Тодоров. Обновена Протестиращи блокираха и пътя Е-79 към Гърция Блокадата е на изхода на Благоевград в посока Кулата


Полицията ограничава полицейския ресурс в охраната на протестните мероприятия заради

Полицията ограничава полицейския ресурс в охраната на протестните мероприятия заради ...

......... саморазправа, посочи комисар Стойнев. След 21 ч. полицията хванала човек, който разлепял лепенки по служебните коли на БНТ. Комисар Стойнев призова хората да спазват правила и нормите, да зачитат правата на другите хора, които изразяват различно мнение. Той апелира гражданите да не се придвижват с личните си автомобили късно вечерта.


Недосегаеми в демократичната правова държава няма, Конституцията също не търпи

Недосегаеми в демократичната правова държава няма, Конституцията също не търпи ...

......... Това е и оценката на обществото, посочи съдията. Работата на прокуратурата е да събере и защити в съда доказателствата за извършено престъпление. "България драматично се нуждае от стабилни институции и отговорно поведение", завърши Атанас Семов. Много престъпват Конституцията според бившия съдия Румен Ненков И президентът, и главният прокурор го правят


Съгласен съм с президента Радев, че конституционните решения не се

Съгласен съм с президента Радев, че конституционните решения не се ...

......... вида на конопа в различен стадий на развитие. Открити са и над 20 килограма суха тревна маса, която е била пакетирана и готова за изнасяне. Тя е била поставяна в пакети от по 500 грама всеки. На място са установени и над 1000 литра препарати за торене и растителна защита.


Тревата на стадион

Тревата на стадион "Раковски" отново е умишлено унищожена, след като ...

......... има свободен достъп.  В последните 5 години са инвестирани около 4 млн. лв. в базата, допълва Ангелов. По думите му ще се наемат и нови терени, където децата да провеждат мачовете си.  Родителите се оплакват, че това посегателство е за трети път. Започнала е и кампания за възстановяването на терена.


Певицата Лиляна Деянова - ЛиЛана остава в ареста. Това постанови

Певицата Лиляна Деянова - ЛиЛана остава в ареста. Това постанови ...

......... бяха арестувани общо 7 души, сред които Мартин Димитров, Лилана и братът на певицата - бийтбоксърът Александър Деянов-SkilleR. Появи се информация, че операцията е свързана с делото срещу бизнесмена Васил Божков. Спецсъдът пусна бившата певица под домашен арест на 4 юни. Два дни по-късно ЛиЛана отново се върна в затвора.


Върховната административна прокуратура (ВАП) възлага на министъра на околната среда

Върховната административна прокуратура (ВАП) възлага на министъра на околната среда ...

......... отчетени над 350 пъти завишение на нитрати, нитрити и амониев азот.  По-рано прокуратурата ангажира Ревизоро, Кунчев и Желязков с чистотата на река Марица. Припомняме, че преди 2 дни бе съобщено за 29 крави, които са измрели веднага, след като са пили вода от канал, вливащ се в река Марица край Димитровград.


Задържаха шестима по време на сделка с дрога в Шумен,

Задържаха шестима по време на сделка с дрога в Шумен, ...

......... от които с лого на канабис. В жилище на ул. "Вичо Папазов" в града, обитавано от шуменеца са намерени два плика с около 500 г бяло прахообразно вещество, което при направения полеви наркотест реагирало на метамфетамин, открити са две електронни везни, плик със суха тревна маса. Разследването по случая продължава.


ОДМВР-Варна издирва непълнолетната Даяна Ангелова Светославова на 17 години, съобщават

ОДМВР-Варна издирва непълнолетната Даяна Ангелова Светославова на 17 години, съобщават ...

......... си е била облечена със 7/8 сини дънки, бяла тениска с дантела на гърба и бяло горнище от анцуг. Носи черна дамска раница. От полицията апелират към гражданите, които имат информация за местонахождението на момичето да позвънят на на телефон 112 или да подадат сигнал в най-близкото поделение на МВР.


"Митът, че българският главен прокурор е недосегаем, рухна. Това беше ...

......... не може да говориш за върховенство на закона и да не го спазваш. "Правата на всеки български гражданин свършват там, където той започва да нарушава правата на другите", допълни Иван Гешев. Обновена Иван Гешев пристигна в Шумен за поредна спецакция "Главният прокурор няма лични врагове, уважаваме всички институции", заяви Гешев


Под ръководството на Районна прокуратура -Петрич се води разследване по

Под ръководството на Районна прокуратура -Петрич се води разследване по ...

......... че няма замърсяване на въздуха и екологични щети. От АБВ пък поставиха 5 въпроса към шефа на "Булгартрансгаз" за възникналата авария по газопровода.  АБВ с 5 въпроса към шефа на "Булгартрансгаз" за аварията на газопровода България - Гърция Писмото е адресирано и до шефа на БЕХ и председателя на КЕВР


Товарен влак е дерайлирал на жп гара Калояновец, съобщава Нова

Товарен влак е дерайлирал на жп гара Калояновец, съобщава Нова ...

......... Товарен влак е дерайлирал на жп гара Калояновец, съобщава Нова телевизия. Движението в района е спряно. При инцидента е скъсана контактна мрежа. Дерайлирали са последните два вагона на товарната композиция. Към момента няма информация за пострадали.


54-годишен шофьор на лек автомобил загина след катастрофа на пътя

54-годишен шофьор на лек автомобил загина след катастрофа на пътя ...

......... в района на с. Краище. Ремаркето на товарен автомобил поднася на завой, навлиза в насрещната лента и удря лек автомобил "Рено". На път за болницата в Разлог пострадалият З.Ш. от с. Юруково е починал. След инцидента водачът на товарния автомобил е продължил пътя си, но по-късно е задържан от полицията.


И президентът Румен Радев, и главният прокурор Иван Гешев нарушават

И президентът Румен Радев, и главният прокурор Иван Гешев нарушават ...

......... е реагирал като политик и той се е позовавал на противоконституционно събрани разговори. На въпрос за исканата оставка на Иван Гешев, Ненков обясни, че "формално има изход, но това е въпрос, който да бъде решаван от Висшият съдебен съвет. При това няма непоправими грешки, всеки може да поправи поведението си."


Гранични полицаи от Гоце Делчев търсеха незаконно засяване и отглеждане

Гранични полицаи от Гоце Делчев търсеха незаконно засяване и отглеждане ...

......... отглеждане на наркотични растения. Специално пригоденото помещение е оборудвано с хидросистема за поливане, климатична система за поддържане на подходяща постоянна температура, вентилационна филтрираща система, специални лампи за осветление, както и система за обогатяване на въздуха с кислород. Помещението е термо и шумоизолирано. Уведомена е районната прокуратура, образувано е досъдебно производство.


При блокирането на кръстовищата възниква напрежение между водачите и протестиращи.

При блокирането на кръстовищата възниква напрежение между водачите и протестиращи. ...

......... възникнал лек инцидент на кръстовището между бул. "Фритьоф Нансен" и бул. "България". Ако бъдат констатирани нарушения от страна на шофьора, той ще бъде наказан по Закона за движение по пътищата, гарантира комисар Стойнев. Столичната полиция призова протестиращите да проявят разбиране, търпимост и да не бъде допускана провокация с полицейските органи.


Засякоха фалшиви свидетелства за завършено основно образование при проверка в

Засякоха фалшиви свидетелства за завършено основно образование при проверка в ...

......... свидетелства за завършена образователна степен, за които има съмнения, че не са издадени по установения ред. При насрещни проверки в учебни заведения в страната са констатирани четири фалшиви свидетелства, подадени за издаване и получаване на шофьорски книжки. По три от случаите са образувани досъдебни производства, а по последния тече проверка.


Конституционният съд отхвърли искането на президента Румен Радев извънредната епидемична

Конституционният съд отхвърли искането на президента Румен Радев извънредната епидемична ...

......... може да бъде ограничавано временно само със закон. Решението е взето с 9 на 3 гласа, като на особено мнение са застанали Таня Райковска, Георги Ангелов и Атанас Семов. Радев подписа Закона за здравето, но дава текстове на Конституционния съд За да не прекъсва социалната и икономическа подкрепа в криза


Вчерашните протести приключиха към 00.00 часа вечерта, няма задържани лица

Вчерашните протести приключиха към 00.00 часа вечерта, няма задържани лица ...

......... по-нормалния ред", подчерта той. Полицията забелязала в качеството си и на личен интерес в късните часове хора, които са присъствали на протестите да призовават блокирането на кръстовищата да става в по-ранните часове. За това комисар Тодоров още веднъж призова хората да не блокират големите кръстовища и да бъдат малко по-разумни.


Откриха мъртъв 45-годишен бизнесмен рано тази сутрин в сух напоителен

Откриха мъртъв 45-годишен бизнесмен рано тази сутрин в сух напоителен ...

......... говорителя на Окръжна прокуратура Сливен Ваня Белева. Вероятно става дума за убийство. Работи се по няколко версии, но повече информация се очаква бъде оповестена утре. Към момента няма задържани по случая. В района, където е открит, бизнесменът е имал овощна градина. В Сливен той е имал бизнес с отоплителни уреди.


Гаранцията по второто разследване срещу Пламен Бобоков - за кореспонденцията

Гаранцията по второто разследване срещу Пламен Бобоков - за кореспонденцията ...

......... в Алжир и Нигерия, както и засяга казуса с кораба "Бадр". Днес трябваше да се гледа и мярката за неотклонение на втория Бобоков - Атанас, който се намира в ареста, но бе отложена заради нужданата от съдебно-медицинска експертиза. Предстои в понеделник Апелативният специализиран съд да реши дали да пусне Бобоков от ареста. 


Условна присъда от 2 години с изпитателен срок от 4

Условна присъда от 2 години с изпитателен срок от 4 ...

......... депутат бе обвинен за изнудване между 2011 и 2013 година на добричкия бизнесмен на стойност 4 тона суров суджук, 30 кг. филе "Елена" и 30 кг. телешка пастърма. Процесът тръгна в края на месец февруари 2019 г. Пред медиите Мартинов и адвокатът му Христо Ботев заявиха, че ще обжалват присъдата.


Отложиха заседанието по мярката за неотклонение на бизнесмена Атанас Бобоков,

Отложиха заседанието по мярката за неотклонение на бизнесмена Атанас Бобоков, ...

......... експертиза. Припомняме, бизнесменът Атанас Бобоков заедно с бившия зам.-министър на екологията Красимир Живков и още четирима са обвинени за организирана престъпна група по аферата с внос на боклуци. Атанас Бобоков поиска да присъства лично на промяната на мярката му за неотклонение Представени са още 3 тома нови доказателства по делото


"Еврофутбол" сезира различни български и международни институции заради административен произвол ...

......... реши, че временното отнемане на лиценза на букмейкъра е неправомерно. Решението беше публикувано в социалните мрежи от избягалия в Дубай бизнесмен Васил Божков, срещу когото има 18 обвинения. Божков има акционерен дял във фирмата. Софийският административен съд отмени отнемането на лиценза на "Еврофутбол" Божков от Дубай публикува решението на съда


Мащабна операция на Специализираната прокуратура и МВР тече в София,

Мащабна операция на Специализираната прокуратура и МВР тече в София, ...

......... влияние. Срещу Васил Божков започна разследване и по твърденията за изнасилвания и убийства - обвинения, изречени от бивш бизнес-партньор пред медиите. Отделно проверка се прави и на цялата колекция от антични предмети, собственост на Васил Божков. Обновена Арестуваха бившо ченге, приятел на Божков Спецакция се провежда в столичния квартал "Симеоново"


Специализираната прокуратура предаде на съд бившия ректор на Медицинския университет

Специализираната прокуратура предаде на съд бившия ректор на Медицинския университет ...

......... и навлизане на лица, членуващи в терористични организации. На последното съдебно заседание по това дело бившият ректор посъветва прокуратурата да обърне внимание на човека, който им подава информацията. След това Митев се оттегли от поста първи зам.-ректор на МУ. На 7 юни 2018 г. Ваньо Митев бе оправдан по тези обвинения.


Остават в ареста двамата братя, обвинени за нападение над трима

Остават в ареста двамата братя, обвинени за нападение над трима ...

......... обитателите с брадва, нож и метална тръба. Единият полицай е ранен в главата, другияте с порязвания на ръката. Третият полицай е удрян по главата. Агресивните мъже няколкократно са посегнали и на полицейското куче. Освен това викали, обиждали, размахвали нож и отправяли закани спрямо полицаите при изпълнение на служебните им задължения.


Изгарянето на отпадъци може да продължи в ТЕЦ

Изгарянето на отпадъци може да продължи в ТЕЦ "Брикел", предупреждават ...

......... огромна стъпка назад в борбата за чист въздух в България, категорични са екозащитниците. Според тях в това решение прозира неразбирането, че морално и технически остарели централи като "Брикел" нямат бъдеще. ТЕЦ "Брикел" прави станция за измерване на въздуха в Гълъбово Според директора действията на институциите ще доведат до големи загуби


Задържаха контрабанден тютюн за наргиле за близо 250 000 лв.

Задържаха контрабанден тютюн за наргиле за близо 250 000 лв. ...

......... в различни опаковки, без акцизен бандерол. В шофьорската кабина били открити още 3.700 кг тютюн за наргиле, също бе акцизен бандерол. Акцизната стока от общо 723.700 кг с пазарна стойност близо 250 000 лева е задържана. Стойността на дължимия акциз е 110 002 лева. По случая е образувано досъдебно производство.


Катастрофа край Благоевград тази нощ прати трима души в болница,

Катастрофа край Благоевград тази нощ прати трима души в болница, ...

......... в болница, предаде БГНЕС.  Тримата румънски граждани са транспортирани за МБАЛ-Благоевград, не са тежко пострадали. Лек автомобил с румънска регистрация е излетял от края на АМ "Струма" край Благоевград, преобърнал се е по таван и се е ударил в паркиран автомобил. Пътният инцидент е станал към 1 часа след полунощ,


В края на миналата седмица прокуратурата внесе в съда обвинението

В края на миналата седмица прокуратурата внесе в съда обвинението ...

......... фалшива новина, защото и институциите и прокуратурата е знаела, че има недостиг", подчерта тя. Повдигнаха обвинения на шефа на Българския фармацевтичен съюз Заради твърдения за очаквана липса на лекарства По думите и недостигът на лекарства е нещо нормално, като в един момент има даден продукт, а в друг го няма.


Окончателно е отнет лицензът на

Окончателно е отнет лицензът на "Еврофутбол" за наземни и онлайн ...

......... на Комисията по хазарта. Припомняме, че в началото на юли на първа инстанция Софийският административен съд реши, че временното отнемане на лиценза на "Еврофутбол" е неправомерно. Решението бе публикувано в социалните мрежи от избягалия в Дубай бизнесмен Васил Божков, срещу когото има 18 обвинения. Божков има акционерен дял във фирмата.


"Има повече комуникация между полицейските органи с формалните и неформални ...

......... за счупено стъкло на автомобил. Изяснява се персоналната вина на всеки един от тях и комисар Стойнев не знае дали ще има последваща мярка за задържане. Все още тече проверката за наличието на полицейско насилие пред сградата на Министерския съвет. Когато проверката приключи, тогава информацията ще бъде оповестена пред медиите.


От Инициатива

От Инициатива "Правосъдие за всеки" настояват да отпадне изцяло длъжността ...

......... и самата рамка е сбъркана, която възпроизвежда такива главни прокурор, отбеляза адвокат Кънчев. Предложенията не били измислени в офис или лаборатория на принципа "тинк-танк", а от инициативата са наблюдавали европейските държави. Предложенията ще бъдат предложени за разглеждане в президентството в рамките на инициативата на държавния глава за промени в конституцията.


Две досъдебни производства са образувани след вчерашната акция в квартал

Две досъдебни производства са образувани след вчерашната акция в квартал ...

......... болницата, защото си контузил дясното коляно докато нападал полицаите. Припомняме, по-рано сутринта председателят на НФСБ Валери Симеонов поиска полицаите да могат да използват оръжието си при нападение върху тях. Симеонов иска полицаите да ползват оръжия при нападения върху тях Нападението над полицаи в Кюстендил е терористичен акт, категоричен е той


Върховна административна прокуратура сезира Върховна касационна прокуратура за престъпление по

Върховна административна прокуратура сезира Върховна касационна прокуратура за престъпление по ...

......... производства за отнемане на лиценз на дружеството "Феникс-Дупница" ООД, че е предписано на "Балканфарма-Дупница" АД да предприеме действия за почистване на отпадъци, не елиминира отговорността на кмета, категорични са от прокуратурата. По тази причина ВАП е констатирала данни за извършено престъпление по служба или друго престъпление, заради което сезира ВКП.


Акция срещу битовата престъпност се провежда в Сливен, съобщава БНР.

Акция срещу битовата престъпност се провежда в Сливен, съобщава БНР. ...

......... също бе блокирано от полиция. На 6 февруари стана ясно, че 60 души са арестувани в село Розино. 11 задържани имаше и при спецакция в Белослав и село Синдел. Акции срещу битовата престъпност имаше в Бургас и Омуртаг, както и в Харманлийско. Операция се проведоха и в редица други градове.


Арестуваха до 72 часа 25-годишния Л.В., за обвиняем за хулиганство

Арестуваха до 72 часа 25-годишния Л.В., за обвиняем за хулиганство ...

......... до пет години в затвора. В хода на разследването е установено, че обвиняемият има криминална проява за извършена лека телесна повреда по хулигански подбуди. След изтичане на 72-часовия арест може да се поиска постоянен арест.  Червена боя и счупени стъкла - следите от протеста Напрежението беше около бившия Партиен дом


"Няма как промяна на обществено-политическата обстановка, тогава да се превръщаме ...

......... от самите протестиращи. Надали има човек, който да иска и да възпрепятства упражняването на правото на протест. Хората имат право на различни мнения, да шестват мирно и в крайна сметка на нашата задача е да се опитаме да запазим живота на гражданите и да предотвратим сериозни инциденти, каза още Хаджиев.


Спецпрокуратурата действа като Антикорупционното бюро на Лаура Кьовеши. Това заяви

Спецпрокуратурата действа като Антикорупционното бюро на Лаура Кьовеши. Това заяви ...

......... отговори на това, показвайки истината по делата. Недоволство от прокуратурата е имало винаги. 90-те години протести - ние искахме върховенство на закона - това което имаме в момента. Само ВСС може да освободи главния прокурор с мнозинство от 17 гласа, отсече Ясен Тодоров и подчерта, че оставката е личен акт.


Шестима души са задържани, а двама полицаи са потърсили лекарска

Шестима души са задържани, а двама полицаи са потърсили лекарска ...

......... като след това "провокаторите имат много по-голямо поле на действие". "На площада имаше малки групи от фенове на няколко футболни отбора. Имаше и други провокатори. Тепърва ще се гледат записите и ще се извърши оглед на сградата. Това, което се случи днес, е предварително подготвено", категоричен бе зам.-директорът на СДВР.


За бързо разследване на случаите с полицейско насилие над граждани

За бързо разследване на случаите с полицейско насилие над граждани ...

......... и 01 РУ - СДВР. Ковачева акцентира, че съгласно европейските и международните стандарти и българското законодателство е необходимо да се изследва дали е налице пропорционалност при използването на физическа сила и помощни средства от полицаите. Според този принцип употребената сила следва да е строго съответстваща на постигането на законната цел.


"Вчера на протеста нямаше провокации, но имаше груби провокатори". На ...

......... да нарушават обществения ред", настоя старши комисар Златанов. Той е доволен, че въпреки провокаторите, гражданите не се поддали на агресията. Призоваваме хората да постъпват като снощи - да ни ги посочват и заедно да действаме, настояха от полицията. Имало повтаряемост на провокаторите и имало заявяемост от хора да бъдат провокатори.


В момента прокурори от специализираната прокуратура подготвят публикуването на серия

В момента прокурори от специализираната прокуратура подготвят публикуването на серия ...

......... ще избере на коя страна да застане - на страната на престъпниците или на страната на закона", заяви още говорителят на главния прокурор.  Припомняме, малко по-рано днес Иван Гешев обяви с туит: "Наистина - никой за нас не е над закона! Днес ще го покажем на всички българи за пореден път!"


"Наистина - никой за нас не е над закона! Днес ...

......... и протестите са знак за цветущо и жизнено гражданско общество... Всяка нация заслужава съдебна система, която е надпартийна и подвластна на върховенството на закона." Посолството на САЩ заявява, че подкрепя българския народ в стремежа му за повишаване на доверието в демократичната система и насърчаване на върховенството на закона в България.


В кабинета на Пламен Узунов, обвиненият за търговия с влияние секретар

В кабинета на Пламен Узунов, обвиненият за търговия с влияние секретар ...

......... и служебна информация от оперативен характер, отнасяща се за български и чуждестранни граждани. Анализира се тяхното съдържание, дали същите представляват класифицирана информация и имат ли отношение към националната сигурност на страната. От прокуратурата съобщават, че огледите на иззетите веществени доказателства продължават, а българската общественост ще бъде информирана допълнително за установеното.


Граничните полицаи, обвинени за смъртта на турски бракониер, настояват държавата

Граничните полицаи, обвинени за смъртта на турски бракониер, настояват държавата ...

......... калкан, нарушили морската ни граница. В края на миналата година Районният съд в Бургас отказа да образува дело срещу граничните полицаи Михаил Цонков, Живко Петков, Николай Костов и Николай Петков. Граничните ни полицаи, обвинени от Турция, не виждат доказателства срещу себе си Затова и отказали да дават обяснение пред съда


Продължават действията по разследване на Специализирана прокуратура в сградата на

Продължават действията по разследване на Специализирана прокуратура в сградата на ...

......... колекцията на Божков Колекцията на бизнесмена се състои от над 30 000 експоната Операцията по претърсване и изземване на доказателства продължаваше два дни, като от дома на Божков бяха иззети множество картини. Междувременно от Националната художествена академия заявиха, че не е искана оценка от тях за колекцията на Васил Божков.


Главният секретар на МВР Ивайло Иванов призова гражданите в поредния

Главният секретар на МВР Ивайло Иванов призова гражданите в поредния ...

......... искания за оставки на премиера Бойко Борисов и на главния прокурор Иван Гешев. Часове преди протестите за оставка на Гешев и на Борисов призова в извънредно обръщение президентът Румен Радев. Румен Радев сочи изхода: Оставка на правителството и главния прокурор Европа няма право да гледа Български с широко затворени очи