"Нагли, самонадеяни и озверели човекоподобни, изискващи право на заплати, без ...

......... омразата" Ищците по делото не искат обезщетение Лидерът на НФСБ отговаря на това, че изказването не е насочено към цялата общност, а само за онази част от нея, която престъпва законите и нормите на общуване, не се грижи за децата и бъдещето им, злоупотребява с техните помощи и върши престъпления.


Военният завод

Военният завод "Дунарит" е актив на "Корпоративна търговска банка" и ...

......... обратно и договорите, прехвърлени към ВМЗ във времето, когато заради нарушения на безопасността, бяха лишени от лиценз. Министър Караниколов пък посочи преди дни, че след като лицензът е върнат, "Емко" може да прави каквото иска с продукцията си, а протестите на работниците от "Емко" той определи като "рекет" към държавата.


Върховният касационен съд уважи жалбата на обвинената в братоубийство Иванка

Върховният касационен съд уважи жалбата на обвинената в братоубийство Иванка ...

......... се стигна до разкриването на престъпния замисъл. По част от другите обвинения жената беше оправдана. Едно от тях е намирането на наемен убиец от Украйна, което съдът счете за недоказано. Ройдова беше осъдена да плати 4 хиляди лева разноски по делото, а през септември 2017 г. тя получи условна присъда.


16 коли са изпочупени от подрастващи в автоборса в Шумен,

16 коли са изпочупени от подрастващи в автоборса в Шумен, ...

......... отворен джип с ключове на таблото. Един от тях успява да подкара колата и започва да удря останалите коли на паркинга. Експерти установяват стойността на щетите. Работата по изясняване на случая продължава. Докладван е на прокурор от РП- Шумен и всички действия по разследването продължават под надзор на дежурен прокурор.


Задържани са 43 лица на територията на седем града в

Задържани са 43 лица на територията на седем града в ...

......... Система се използвала усилено след 90-те години, предвид затегнатия контрол над банковите преводи. В конкретния случай има данни за такова финансиране на такава дейност от територията на България за други страни. Гешев разкри, че по този случай се е работило в последната година с почти всички партньорски служби на България.


Глоба от по 1000 лв. и забрана за посещение на

Глоба от по 1000 лв. и забрана за посещение на ...

......... на сбиването. Двамата мъже са задържани в районното управление за срок от 24 часа. Наложени са им санкции в размер на 1000 лева и забрана за посещение на спортни мероприятия за срок от една година. Продължават действията по установяване на други съпричастни с инцидента лица, както и налагане на санкции.Митничари задържаха над 100 кг нелегални тютюн и камъни за

Митничари задържаха над 100 кг нелегални тютюн и камъни за ...

......... маса за пушене с наргиле. Общото им количество било 100,750 кг. Митническите служители задържали и 151 кутии по 120 грама с камъни за наргиле. Стоката нямала български акцизен бандерол. Тютюневите изделия са иззети. За липсата на разрешително за търговия с тютюневи изделия срещу собственика на фирмата е образувано административнонаказателно производство.


Бизнесменът Емилиян Гебрев е привикан на разпит в специализираното следствие,

Бизнесменът Емилиян Гебрев е привикан на разпит в специализираното следствие, ...

......... и договорите, прехвърлени към ВМЗ във времето, когато заради нарушения на безопасността, бяха лишени от лиценз. Министър Караниколов пък посочи преди дни, че след като лицензът е върнат, "Емко" може да прави каквото иска с продукцията си, а протестите на работниците от "Емко" той определи като "рекет" към държавата.  


Апелативният Спецсъд остави в ареста петимата свидетели по делото за

Апелативният Спецсъд остави в ареста петимата свидетели по делото за ...

......... Красимир Зарев, Венцислав Тодоров, Иван Стойков, Васил Шуманов и Никола Киров. Те са обвинени за участие в организирана престъпна група с цел пране на пари. Сумата, за която са обвинени, е 2,5 млн. лева. Според обвинението, арестуваните са действали по поръчка на организирана престъпна група, отговорна за източването на КТБ.


Полицията задържа над 46 кг хероин и 13 кг амфетамини

Полицията задържа над 46 кг хероин и 13 кг амфетамини ...

......... часа по образуваното досъдебно производство. За подобно престъпление законът предвижда от 15 до 20 години затвор и глоба от 200 до 300 хиляди лева. В рамките на операцията са задържани и петима мъже с 13 кг амфетамин и 46 грама хероин в благоевградското с. Тополница. Работата по случая продължава. Източник:


Столичните криминалисти заловиха автокрадец след сигнал за изчезнал автомобил. На

Столичните криминалисти заловиха автокрадец след сигнал за изчезнал автомобил. На ...

......... и истинските регистрационни табели на колата. Три гонки с полицията по софийските улици тази нощ Шофьорите бегълци били пияни и дрогирани По случая е образувано досъдебно производство. Материалите са докладвани на Районната прокуратура в София и спрямо мъжа е повдигнато обвинение. Мъжът е с мярка за неотклонение "задържане под стража".Столичните криминалисти продължават разследването на убийството на млада жена в

Столичните криминалисти продължават разследването на убийството на млада жена в ...

......... жилището. Лекарите констатирали смъртта на жената. Тя била мъртва от поне няколко часа преди подаването на сигнала. Мъжът опитал да се самоубие. Той е настанен в "Пирогов" без опасност за живота. Огледите на местопрестъплението продължават, криминалистите изясняват фактите и обстоятелствата около убийството. По случая е образувано досъдебно производство, уведомена е прокуратурата.


Мъжът, нападнал курсанти с брадва, остава в ареста. Днес съдът

Мъжът, нападнал курсанти с брадва, остава в ареста. Днес съдът ...

......... си осъждане през януари 2013 г., т.е. реалната опасност да извърши и друго престъпление е налице. Доказателствата по делото сочат, че обвиняемият не пребивава на постоянния си адрес, което означава, че може на се укрие от закона. Решението на Районен съд - Казанлък подлежи на обжалване пред Окръжен съд-Стара Загора.


Полицията в Банско задържа трима българи и четирима британски туристи

Полицията в Банско задържа трима българи и четирима британски туристи ...

......... Банско. Именно кражбата станала причина за мелето. Освен това мъжът извършил грубо нарушение на обществения ред - той строшил витрина на хранителен магазин. При опит на полицейските служители да задържат британския турист, той оказал съпротива и причинил лека телесна повреда на един от униформените. По случая е образувано досъдебно производство.


Пет неправителствени организации ще участват в Съвета по прилагане на

Пет неправителствени организации ще участват в Съвета по прилагане на ...

......... Изпълнили сме 48 законодателни, организационни и аналитични мерки Решението за жребия на неправителствените организации бе взето от комисия в Министерството на правосъдието. Неин председател е Десислава Ахладова, заместник-министър на правосъдието. Членове са Жасмин Попова, съветник в политическия кабинет на министъра и Теохана Игнатова, експерт в дирекция "Стратегическо развитие и програми".


Министърът на правосъдието Цецка Цачева проведе среща на високо равнище

Министърът на правосъдието Цецка Цачева проведе среща на високо равнище ...

......... - който иска, да съди България в Страсбург Бяха отбелязани плановете за изграждането на обучителен център и пилотен затвор край София. Посещението на делегацията от Съвета на Европа у нас продължава с работни срещи и с други институции. Източник: Гешев за арестите: Това не е Шератон Покриват минималните европейски изискванияЕлектронна регистрация за подаване на документи за гражданство въведоха от Министерството

Електронна регистрация за подаване на документи за гражданство въведоха от Министерството ...

......... български гражданин на територията на България. За всички тези обстоятелства служителите от дирекция "Българско гражданство" извършват служебна справка в Националната база данни на "Население" и междурегистровия обмен (RegiX). Неприключилите до 1 януари 2019 г. производства по придобиване, възстановяване и освобождаване от българско гражданство се довършват при досегашните условия и ред.


Митничари задържаха 2205 контрабандни парфюма, 563 медицински изделия и 100

Митничари задържаха 2205 контрабандни парфюма, 563 медицински изделия и 100 ...

......... контрабанда на стоки на обща стойност 117 670 лв. Михайло Н. се е опитал да пренесе голямо количество стоки за търговски цели в големи размери. В стоките имало парфюми, зъбни импланти, гинекологични спирали, тоалетни води и други продукти. Предстои да бъде внесено в съда искане за постоянното задържане на шофьора.


Прокуратурата се самосезира по случая с разграбването на сградата на

Прокуратурата се самосезира по случая с разграбването на сградата на ...

......... Извършването на проверката е възложено на служители от ОД на МВР - Сливен, Община Сливен и РО на ДНСК в града. Тя трябва да бъде приключена в срок от 30 дни. След изтичане на срока, резултатите от проверката трябва да бъдат докладвани на наблюдаващия прокурор, който да предприеме последващи действия.


Върховният касационен съд потвърди окончателно присъда по обвинителен акт на

Върховният касационен съд потвърди окончателно присъда по обвинителен акт на ...

......... Тя беше лишена и от правото да шофира за срок от 1 година, но беше хваната отново зад волана. Максималното наказание, което законът предвижда за подобно деяние, е 6 години затвор. Подсъдимата обаче получи най-леката присъда. Пропуснали да приберат книжката на шофьорката, прегазила пътен полицай Разследването срещу Катя Лерца продължава


Задържаха недекларирани парични средства в размер на 30 305 лева

Задържаха недекларирани парични средства в размер на 30 305 лева ...

......... нарушител е образувано досъдебно производство. Недекларираните парични средства са иззети от митническите служители. Срещу датския гражданин, който има адресна регистрация в България, са съставени два акта - за нарушение на Валутния закон и за нарушение на Закона за митниците за противопоставянето на митническите органи при изпълнение на служебните им задължения.


Няма констатирани нарушения при въвода на либийския танкер

Няма констатирани нарушения при въвода на либийския танкер "Бадр". Това ...

......... са фалшиви. Това е причината Либия ни обвини в пиратство. Образувани са две досъдебни производства по случая. По информация на журналиста Георги Милков, историята започва от ноември 2017 г. Тогава танкерът е задържан на пристанище Бургас по искане на българска частна фирма, която твърди, че има стари вземания от Либия.


Либийският танкер БАДР е върнат в бургаското пристанище с искане

Либийският танкер БАДР е върнат в бургаското пристанище с искане ...

......... кръга на няколко съдебни инстанции, последната от които е ВАС Образувани са две досъдебни производства по случая. По информация на журналиста Георги Милков, историята започва от ноември 2017 г. Тогава танкерът е задържан на пристанище Бургас по искане на българска частна фирма, която твърди, че има стари вземания от Либия.


Задържаха над 1.5 кг контрабандни златни накити за над 100

Задържаха над 1.5 кг контрабандни златни накити за над 100 ...

......... - австрийски гражданин, е съставен акт по Валутния закон. Източник: В новогодишната нощ е била предотвратена и контрабанда на над 2,5 килограма златни изделия и накити. Златото било открито в джобове в дрехите на шофьора, поставени в кутии в различни чанти с лични вещи. По случая е образувано досъдебно производство


Прокуратурата повдигна обвинения на собственика и багериста за унищожение на

Прокуратурата повдигна обвинения на собственика и багериста за унищожение на ...

......... че по-рано днес стана ясно, че трима души са арестувани заради унищожаването на дюните на къмпинг "Смокиня". Министър Ангелкова заяви пред Нова телевизия, че според наредба в договора концесионерът е бил задължен да опазва дюните.  Концесионерът на "Смокиня" бил задължен да опазва дюните Ангелкова разяснява, че това е записано в договора


Пожар унищожи барака в пловдивското село Войводино, съобщи МВР. Изпепелената

Пожар унищожи барака в пловдивското село Войводино, съобщи МВР. Изпепелената ...

......... Най-вероятната причина за възникването на пожара е техническа неизправност в електрическата инсталация на електрическото табло, монтирано в бараката. Ел. таблото било нестандартно, самоделно. По случая е образувано досъдебно производство. Източник: Незаконните къщи във Войводиново са от 30 години По думите на кмета след 14 дни всички постройки ще бъдат премахнати


Кметът на Стара Загора Живко Тодоров съди седем души за

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров съди седем души за ...

......... нанесените му неимуществени вреди. Тодоров е категоричен, че нищо от написаното в мрежата не е вярно и няма да остави ненаказани подобни клевети и обиди по свой адрес. Той също така напомни, че вече е спечелил две подобни дела. Първото заседание по едно от делата е насрочено за 17 януари.


Хванаха в крачка сериен обирджия на автомобили в Елин Пелин.

Хванаха в крачка сериен обирджия на автомобили в Елин Пелин. ...

......... суми са в размер на 300 евро и 670 лева. Те са собственост на частно лице и на акционерно дружество. Освен това в джипа е имало 6 000 лева. Срещу обвиняемия М.И. се води и друго досъдебно производство, образувано от Софийска районна прокуратура, за аналогична кражба в столичния квартал "Дружба".


Днес Районната прокуратура в Пловдив се самосезира по публикации в

Днес Районната прокуратура в Пловдив се самосезира по публикации в ...

......... не се търпят Тотално обвързване на социални помощи с труд и образование Изказването е разпространено в медиите вчера, 10 януари 2019 г. Проверката е възложена на отдел "Криминална полиция" към Областната дирекция на МВР в Пловдив. 15 опасни постройки в гетото на Войводиново Очаква се да бъдат съборени още утре


Спецпрокуратурата е готова с обвиненията срещу депутата от ДПС Димитър

Спецпрокуратурата е готова с обвиненията срещу депутата от ДПС Димитър ...

......... може да се окаже влияние и върху шефа на МВР Монтана да осигури охрана от полицейски служители и достъп до масив 128 в землището на село Стубел, област Монтана. Тази нива е обработвана от фирмата на бизнесмена по време на жътвата на реколтата от рапица за стопанската година 2011/2012 г.


Полицейски коли, оборудвани със специална техника, ще спомагат противодействието на

Полицейски коли, оборудвани със специална техника, ще спомагат противодействието на ...

......... възможна справката в полицейската база данни в реално време. Обучени да използват новата придобивка са 80 служители на реда. Те са били запознати с най-новите техники за разкриване на крадени коли, с швейцарския опит в кантоналните полицейски управления на Нюшател и Женева, както и с работата с Шенгенската информационна система.


Митничари задържаха 549 600 къса нелегални цигари, съобщиха от Агенция

Митничари задържаха 549 600 къса нелегални цигари, съобщиха от Агенция ...

......... че панелите са издълбани и са превърнати в своеобразен тайник, в който са скрити общо 27 480 кутии цигари без бандерол, от марката "Royal blue", опаковани в кашони. Проверката е извършена съвместно с ДАНС на 9 януари. По случая е образувано досъдебно производство под надзора на Районна прокуратура Елин Пелин.


450 кг тютюн без акцизен бандерол задържа полицията във Варна,

450 кг тютюн без акцизен бандерол задържа полицията във Варна, ...

......... била извършена проверка на лек автомобил "Дачия", шофиран от 33-годишен мъж с инициали Г.Г. Служителите на реда установили, че в колата има 29 чувала, пълни с нарязан тютюн. Направената експертна справка установила, че тегло му е 450 кг. По случая е образувано досъдебно производство. Шофьорът е задържан за 24 часа.


Специализираната прокуратура повдигна обвинение за изнудване срещу бившия народен представител

Специализираната прокуратура повдигна обвинение за изнудване срещу бившия народен представител ...

......... мярка за неотклонение на Мартинов е "Гаранция в пари в размер на 20 000 лева". Предстои Специализираната прокуратура да внесе обвинителен акт срещу Живко Мартинов в Специализирания наказателен съд. Съдът отрича да бави делото по "Суджукгейт" Не е поискана и не е потърсена информация от СГС преди публикуването на материал


Карловският кмет Емил Кабаиванов получи условна присъда от 3 години

Карловският кмет Емил Кабаиванов получи условна присъда от 3 години ...

......... местните избори с ГЕРБ, защото ще търсят самостоятелно явяване със самостоятелна листа. Също през ноември 2018 г., Кабаиванов се обяви против закриването на митническото бюро в Карлово. В писмо до министъра на финансите Владислав Горанов той настоява при готвеното през 2019 година преструктуриране на Агенция "Митници", бюрото да бъде запазено.


Председателят на ВКС Лозан Панов предлага на Прокурорската колегия да

Председателят на ВКС Лозан Панов предлага на Прокурорската колегия да ...

......... за независимостта на съдебната власт Висшият съдебен съвет посочва, че независимостта е основна ценност на съдебната власт, предпоставка за върховенството на закона и гаранция за справедлив процес. Тя трябва да се заслужи, отвоюва и охранява. Намирам, че това налага произнасянето на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет, посочва още Панов.


Вътрешният министър Младен Маринов наредил в Пловдив да се създаде

Вътрешният министър Младен Маринов наредил в Пловдив да се създаде ...

......... на автомобили по: - ул. "Иван Вазов", от кръстовището с ул. "Авксентий Велешки" до кръстовището с ул. "Цар Асен"; - ул. "Цар Асен" до кръстовището с ул. "Цанко Дюстабанов"; - ул. "Д-р Г.М. Димитров", от кръстовището с ул. "Цар Асен" до кръстовището с ул. "Крали Марко"; - ул. "Крали Марко".


"Не го знам Владимир Димитров-Майстора. Поръчката беше направена от Наско ...

......... Антонов, който е син на племенничка на Владимир Димитров-Майстора, обясни, че вероятно кражбата е станала на 30 декември, но той е уведомил полицията вчера, тъй като бил извън България. Изправят пред съда четиримата задържани за кражба на картини в София Двама от тях могат да получат до 15 години затвор


Днес Фондация

Днес Фондация "Антикорупционен фонд" (АКФ) публикува договора за нереализирания най-голям ...

......... данъчната оценка. Лицето, подписало договора за покупко-продажба между Община Пазарджик и "Реал Стейтс" ЕООД от името на дружеството, е Стоян Фьодоров Беличев. Към настоящия момент Беличев е изпълнителен директор на "Автомагистрали" ЕАД, които получиха 1.35 милиарда лева от бюджетния излишък в края на 2018. Антикорупционният фонд продължава да следи случая.


Войводиново не спира с протестите, съобщи БНР.

Войводиново не спира с протестите, съобщи БНР. "Искаме справедливост", заявиха ...

......... партии купуват цигански гласове, обясни депутат от ВМРО В петък се готви голям митинг с участието на командоси от най-елитното поделение. Бившият командир на 61-ва Стрямска бригада ген. Димитър Шивиков призова колегите си да отидат на 11 януари от 18 часа в пловдивското село Войводиново със знамена и сини барети.


Започна събарянето на незаконни постройки в циганската махала на пловдивското

Започна събарянето на незаконни постройки в циганската махала на пловдивското ...

......... парашутистите да се съберат на 11 януари на площада в село Войводиново с барети и знамена на мълчалив протест. Военният бе нападнат Йордановден и е с травми на главата и комоцио, направил забележка на двама млади на пътя в пловдивското село Войводиново. В понеделник състоянието на бития Валентин се влоши.


Съдът остави в ареста задържаните за побоя на командос във

Съдът остави в ареста задържаните за побоя на командос във ...

......... на "24 часа" операцията на пострадалия командос, която е била извършена днес в пловдивска болница, е приключила успешно. Тя е продължила по-дълго от очакваното, тъй като мъжът е имал няколко фрактури на лицето. Ген. Димитър Шивиков призова за мълчалив протест на парашутисти във Войводиново Участниците да носят знамена и барети


С разпит на свидетели продължи делото срещу бившия здравен министър

С разпит на свидетели продължи делото срещу бившия здравен министър ...

......... 1 юли 2016 г., като министър на здравеопазването и принципал на "Бул Био НЦЗПБ" ЕООД, не е упражнил нужния контрол върху работа на лица, на които е възложено управлението на обществено имущество. Москов: Разкарват ме като мечка по съдилищата Смята че все едно е обвинен, че е пресякъл на зелено


Изправят пред съда подкупна шефка на химическа лаборатория, фалшифицирала проби

Изправят пред съда подкупна шефка на химическа лаборатория, фалшифицирала проби ...

......... Престъпленията били извършени от юни до септември 2017 г. Били подменени пробите шофьори, заловени в нарушение в Раковски, в с. Мокрище, на територията на община Септември, в Хасково, Чепеларе, Асеновград, с. Крумово и Пловдив. Завеждащата лабораторията съставяла фалшиви протоколи за кръвните проби, а парите прибирал посредникът, който също е подсъдим.


Карлово и Калофер се съдят заради паметник на Ботев, предаде

Карлово и Калофер се съдят заради паметник на Ботев, предаде ...

......... това как са изразходвани отпуснатите от държавата 300 хил. лева. Според Стоянов средствата са изразходвани нецелесъобразно. Той хвърли подозренията си към община Карлово, под чиято шапка е Калофер. От своя страна кметът на Карлово Емил Кабаиванов се почувствал засегнат от думите на Стоянов и завел дело за клевета срещу него.


Омбудсманът Мая Манолова атакува пред Конституционния съд промените в Закона

Омбудсманът Мая Манолова атакува пред Конституционния съд промените в Закона ...

......... конституционните социални права - на труд, трудово възнаграждение и обществено осигуряване. Това освен че е нарушение на принципа на правовата държава и на правото на труд, допълнително руши доверието на гражданите в институциите. Това е една от трите жалби, подготвени от омбудсмана за Конституционния съд в началото на тази година.


Аптекарка, откраднала близо 100 000 лева, се изправя пред съда.

Аптекарка, откраднала близо 100 000 лева, се изправя пред съда. ...

......... В действителност обаче предадените от нея пари били в размер на 93 200 лева. Разликата от 96 200 лева така и не била отчетена от обвиняемата, която си присвоила парите. Предстои делото да продължи в съда. За подобно деяние законът предвижда наказание "лишаване от свобода" от 3 до 15 години.


Кметът на старозагорското село Ловец Димитър Алексиев е застрелял две

Кметът на старозагорското село Ловец Димитър Алексиев е застрелял две ...

......... застрелял кокер шпаньола и ранил тежко хъскито. Те се оказали любимци на съпругата на животновъда - жена на 25 години. За случая бе съобщено и във Фейсбук. Краварите са заявили, че няма да търсят отговорност от стрелеца. Те не са подавали жалба, но институциите в Търговище се самосезирали по случая.


"Виждате, че прокуратурата, апелативеният съд и много силни хора са ...

......... бившата кметица Друг скандал около ареста на Иванчева се разгоря на 1 август, когато тя бе заведена в болница, окована във вериги и на краката. Преди месец отново покрай Иванчева и Петрова излязоха наяве условията в следствения арест, като с нарочна позиция по въпроса излезе и националният омбудсман Мая Манолова.


Арестувани са двама мъже в Симитли при полицейска операция за

Арестувани са двама мъже в Симитли при полицейска операция за ...

......... данни за участие на 31-годишния към кражби на коли през сезон 2016-2017 г. в Банско. На него и на 51-годишен са повдигнати обвинения за извършено престъпление за кражба на лек автомобил "Тойота Рав 4" и опит за отнемане на лек автомобил "БМВ Х6". Престъпленията са извършени от началото на годината.


Мъж намушка жена си с нож в сърцето, предаде bTV.

Мъж намушка жена си с нож в сърцето, предаде bTV. ...

......... възпитано момиче. Тя е живяла заедно със съпруга си от 10 години. Сигналът за случилото се е бил подаден от съседи, които все още са в шок. Те не са чували в семейството да има скандали. Мъж застреля жена си и съсед в хасковско село Мотивът за убийството е ревност


Вълчо Арабаджиев остава в ареста. Решението взе Специализираният наказателен съд,

Вълчо Арабаджиев остава в ареста. Решението взе Специализираният наказателен съд, ...

......... червена бюлетина за издирването на Ветко и Маринела Арабаджиеви. След първоначалния арест Вълчо Арабаджиев, Ромелия Кирилова и Елена Караянева бяха пуснати под парична гаранция от спецсъда, но Апелативният спецсъд ги върна в ареста. 59% от българите не очакват присъди за Баневи, Арабаджиеви, Стайкови... Българите виждат повече корупция, въпреки шумните акции


С травми на главата и комоцио е млад мъж, направил

С травми на главата и комоцио е млад мъж, направил ...

......... които са на 17 и на 21 години, пребили мъжа. Причината - от автомобила си той ги призовал да се дръпнат от платното. Пострадалият млад мъж, който направил забележка на пешеходците да се дръпнат от платното, е оенен от Специалните сили. Неговите съселяни го описват като спокоен и добродушен.  


Двама души още са задържани за кражбата на картините на

Двама души още са задържани за кражбата на картините на ...

......... Собственикът на ограбения дом Павел Антонов, който е син на племенничка на Владимир Димитров-Майстора, обясни, че вероятно кражбата е станала на 30 декември, но той е уведомил полицията вчера, тъй като бил извън България. Обновена Намериха 10 от откраднатите картини на Майстора Арестувани са двама, издирват се още 2 лица


Инцидент пред столично заведение изяснява полицията. В петък вечерта след

Инцидент пред столично заведение изяснява полицията. В петък вечерта след ...

......... Инцидент пред столично заведение изяснява полицията. В петък вечерта след скандал в него започнал бой между две компании, разкрива бТВ. По неофициална информация от МВР, там е бил и синът на президента Румен Радев. Обстоятелствата около сбиването и участниците в него все още се установяват. От президентството засега няма коментар.


Столични митничари са задържали около 9000 л гориво без документи,

Столични митничари са задържали около 9000 л гориво без документи, ...

......... наличие на още три 1000-литрови PVC-куба, пълни с нефтопродукти, както и спряна от движение автоцистерна, без регистрационни номера, в която също е установено наличие на около 4000 л течност с мирис на петролен продукт. До приключване на проверката не са представени документи, които удостоверяват заплащането, начисляването или обезпечаването на акциза. 


Прокуратурата е повдигнала обвинения на двамата задържани за кражбата на

Прокуратурата е повдигнала обвинения на двамата задържани за кражбата на ...

......... крадат. Изчезналите платна били собственост на един от наследниците на художника. Картините не са били застраховани. Собственикът на ограбения дом Павел Антонов, който е син на племенничка на Владимир Димитров-Майстора, обясни, че вероятно кражбата е станала на 30 декември, но той е уведомил полицията вчера, тъй като бил извън България.


Еднa oт лежалите в затвор в Либия български мeдицинcĸи cecтpи

Еднa oт лежалите в затвор в Либия български мeдицинcĸи cecтpи ...

......... Червеняшка, Снежана Димитрова и палестинският лекар Ашраф ал-Хаджудж бяха арестувани в Триполи през 1999 г. с редица обвинения, включително и за заговор срещу Джамахирията, както и за заразяването на над 400 либийски деца с вируса на СПИН. Впоследствие към тях беше присъединен и съпругът на Кристияна Вълчева д-р Здравко Георгиев.


Полицаи в Нови пазар са задържали помагач в телефонна измама,

Полицаи в Нови пазар са задържали помагач в телефонна измама, ...

......... хора, които да ходят по адреси в града, за да вземат документи и капаро за различни услуги. След като му било обещано добро заплащане, безработният мъж се съгласил. Преди да изпълни първата поръчка от новия си шеф бил задържан в полицейското управление в Нови пазар. Той не е криминално проявен. 


Открити са 12 картини, включително на Майстора, откраднати от частен имот

Открити са 12 картини, включително на Майстора, откраднати от частен имот ...

......... откраднати картини на Владимир Димитров - Майстора от столичен апартамент. По първоначална информация общият брой на откраднатите произведенията бе 16. Изчезналите платна били собственост на един от наследниците на художника. Картините не са били застраховани. Обновена Намериха 10 от откраднатите картини на Майстора Арестувани са двама, издирват се още 2 лица


  Над 80 кг контрабанден тютюн за наргиле откриха служителите

  Над 80 кг контрабанден тютюн за наргиле откриха служителите ...

......... На шофьора е съставен акт за нарушение на Закона за митниците. В писмените си обяснения той посочил, че е купил тютюна от Истанбул за лична употреба. Недекларираната акцизна стока с пазарна цена 21 000 лв. и акциз в размер на 12 616 лв. е иззета. Задържан е и лекият автомобил.


Краварят, причинил мащабния пожар в Кресненското дефиле през лятото на

Краварят, причинил мащабния пожар в Кресненското дефиле през лятото на ...

......... Трети ден гасят пожара в Кресна, хората от 3 села се връщат по домовете си Хеликоптери изляха 340 т вода... Запалените имоти са на обща стойност 33 902 435,61 лева, като причинените значителни вреди възлизат на 6 119 944,24 лева. Предстои наказателното производство срещу Костадин Митев да продължи в съда.


Намериха 10 от откраднатите картини на Владимир Димитров -Майстора и

Намериха 10 от откраднатите картини на Владимир Димитров -Майстора и ...

......... платна били собственост на един от наследниците на художника. Картините не са били застраховани. Собственикът на ограбения дом Павел Антонов, който е син на племенничка на Владимир Димитров-Майстора, обясни, че вероятно кражбата е станала на 30 декември, но той е уведомил полицията вчера, тъй като бил извън България. Очаквайте подробности!


Откраднатите вчера произведения на Владимир Димитров-Майстора и Димитър Киров ще

Откраднатите вчера произведения на Владимир Димитров-Майстора и Димитър Киров ще ...

......... Димитров-Майстора. Той определи като почти абсурдно мнението, че картините могат да се видят на някой европейски аукцион занапред. Фицов припомни, че през 2010 г. е алармирал, че важни картини са липсвали от Националната художествена галерия. "Никой и никога не се заинтересува как са изчезнали други картини от галериите", допълни Фицов.


Мъж прободе двама на кръстовище в София. Столични полицаи изясняват

Мъж прободе двама на кръстовище в София. Столични полицаи изясняват ...

......... била с дълбочина повече от 10 сантиметра. При другият пациент нараняването в областта на корема също е било сериозно. И двамата са били с по-леки порезни рани в областта на раменете. Столични полицаи са предприети действия по издирването на извършителя. Работата по изясняване на фактите и обстоятелствата по случая продължава.


Млада жена загина, ударена от кола в Благоевград. Лекият автомобил

Млада жена загина, ударена от кола в Благоевград. Лекият автомобил ...

......... "Опел" блъска жената на бул. "П.К.Яворов", съобщава БГНЕС. Сигналът за инцидента е подаден към 17 и 30 часа, жената е загинала е на място. Очаква се оглед от следователи от Второ РУП, лентата в посока "Струмско" е отцепена. Мъж загина при катастрофа в Смолян Вероятно на шофьора му е прилошало


37-годишен мъж е арестуван за хулиганство, предаде Областната дирекция на

37-годишен мъж е арестуван за хулиганство, предаде Областната дирекция на ...

......... дома им. На мястото се отзовал полицейски екип, който установил, че мъжът е във видимо нетрезво състояние. Агресорът нападнал и служителите на реда - заплашвал ги и се опитал да удари един от тях и да ритне друг. Мъжът е задържан за 24 часа. По случая е започнато досъдебно производство.


  Пет лели автомобила изгоряха до основи тази нощ в

  Пет лели автомобила изгоряха до основи тази нощ в ...

......... останалите автомобили, които били паркирани в близост до посочените по-горе коли. Друга кола пък е леко опожарена, добавят от МВР. Колите били паркирани пред жилищен блок в пернишкия квартал. На място са пристигнали екипи на полицията, които извършили оглед. По случая е образувано досъдебно производство и действията по разследването продължават.


Увеличение на сигналите за жестокост към животни в края на

Увеличение на сигналите за жестокост към животни в края на ...

......... дежурен районен прокурор. От организацията също призовават да бъде въведен по-стриктен контрол за притежаването на ловно оръжие и отровни вещества, тъй като от една страна с тях най-често се извършват престъпления спрямо животни и разкриването им е най-трудно, а от друга - неправилната им употреба представлява опасност и за хората.


Митничари задържаха над 2,5 кг контрабандни златни изделия и накити

Митничари задържаха над 2,5 кг контрабандни златни изделия и накити ...

......... гражданин. Шофьорът е пътувал сам, като пред митничарите е заявил, че не внася нищо за деклариране. При проверката са открити, в джобове в дрехите на шофьора и поставени в кутии в различни чанти с лични вещи. Откритото злато е с общо тегло 2563.10 грама на обща стойност 177 033 лева.