Митничари откриха старинни монети в кутии от цигари при проверка

Митничари откриха старинни монети в кутии от цигари при проверка ...

......... тиксо. В кутиите вместо цигари митничарите откриват 220 старинни монети. Според извършената експертна справка става ясно, че 218 от монетите са редки електронови, златни, сребърни и бронзови от широк хронологичен обхват от 5-4 век преди Христа до 11-12 век от новата ера, а две от монетите представляват оловни византийски печати.


Камион се обърна на магистрала

Камион се обърна на магистрала "Тракия", съобщи Нова телевизия. Инцидентът ...

......... Камион се обърна на магистрала "Тракия", съобщи Нова телевизия. Инцидентът е станал на 76 км от магистралата в посока Бургас. Камионът е скъсал мантинелата и е паднал близо 7 метра. Шофьорът е откаран за преглед в болница и малко по-късно е изписан.


Мъж задигна две колела от подземен паркинг на кооперация във

Мъж задигна две колела от подземен паркинг на кооперация във ...

......... е правено кръгче с него навън. Крадецът обаче забелязва, че на паркинга има още едно такова, което е било вързано с верига. Връща се и с подръчни средства го освобождава. Собственикът твърди, че извършителят на деянието е младо момче от Варна и това не е била първата му криминална проява.


Освобождават от длъжност управителя на ВиК - Перник инж. Иван

Освобождават от длъжност управителя на ВиК - Перник инж. Иван ...

......... Станислав Владимиров сезира прокуратурата. Очакванията му са прокуратурата да влезе във ВиК и да прегледа всички действия. Според него продължаващото разхищение на вода ще изчерпи и малкото останало количество от безценния ресурс. Нанков категоричен, че ще иска оставки за водната криза в Перник Зам.-министърът вижда пропуски в справянето с проблема


Полицията задържа 50-годишен криминално проявен старозагорец за кражба на багер

Полицията задържа 50-годишен криминално проявен старозагорец за кражба на багер ...

......... кражбата багерът е натоварен на камион със закрити ремаркета и вероятно пласиран на друга строителна фирма. Предстои да бъде изяснени повече детайли относно престъплението, тъй като мъжът е участвал в две подобни кражби на скъпоструващи багер и челен товарач. Събраните до момента материали ще бъдат докладвани в Бургаска районна прокуратура.


Задържаха контрабандни алкохол и цигари на ГКПП

Задържаха контрабандни алкохол и цигари на ГКПП "Дунав мост" при ...

......... и уиски в разфасовки от 0,5 до 1 л, с общо количество 148,8 литра, както и 380 кутии цигари. Всички алкохолни напитки и цигарите са били облепени с валиден български акцизен бандерол, но за тях не са били представени необходимите придружителни документи. По случаите са съставени актове за административни нарушения.Смечкаващи вината обстоятелства налагали наказанието на акушерката Емилия Ковачева да

Смечкаващи вината обстоятелства налагали наказанието на акушерката Емилия Ковачева да ...

......... че детето я подлудявало с плача си. Ковачева получи присъда от 18 години затвор на първа съдебна инстанция на 15 септември 2017 г. В момента тя е под домашен арест. Обновена Ковачева не помнила да е удряла бебе, но карала по 23-часови дежурства Прокуратурата поиска 12 години затвор за акушерката


С обвинение са шестима, организирали изработката на всякакви фалшиви документи,

С обвинение са шестима, организирали изработката на всякакви фалшиви документи, ...

......... обяви Милева. Тя отчете и трета група, по която от Спецпрокуратурата са работили на 12-13-ти ноември. Тя е за трафик на жени с цел сексуална експлоатация. Привлечени са трима в качеството им на обвиняеми. Те подвеждали момичета за проституция в страната и в ЕС - основно за Италия и Германия.


Териториална дирекция Южна морска обяви публична продажба чрез търг с

Териториална дирекция Южна морска обяви публична продажба чрез търг с ...

......... търга следва да подадат заявление по образец за всяка група поотделно, както и ценово предложение. Купувачите на стоките е необходимо да притежават разрешение за извършване на сделки с благородни метали, съгласно Валутния закон. Условията за провеждане на търга са публикувани в официалната страница на Агенция "Митници" - секция Публични продажби.


С обвинение са шестима, организирали изработката на всякакви фалшиви документи,

С обвинение са шестима, организирали изработката на всякакви фалшиви документи, ...

......... обяви Милева. Тя отчете и трета група, по която от Спецпрокуратурата са работили на 12-13-ти ноември. Тя е за трафик на жени с цел сексуална експлоатация. Привлечени са трима в качеството им на обвиняеми. Те подвеждали момичета за проституция в страната и в ЕС - основно за Италия и Германия.


Двама мъже са загинали при катастрофа на АМ

Двама мъже са загинали при катастрофа на АМ "Хемус", съобщава ...

......... неизяснени към момента причини, 51-годишен водач на "Мерцедес" блъска мотоциклет "Хонда", след което напуска платното за движение. Вследствие на инцидента мъжът е загинал на място. 58-годишният водач на мотоциклета е отведен в болница, където по-късно е починал. По случая има образувано досъдебно производство. Изясняват се причините и обстоятелствата около инцидента.Мерките срещу престъпления към интелектуалната собственост обсъдиха на среща главният

Мерките срещу престъпления към интелектуалната собственост обсъдиха на среща главният ...

......... 2008 г. Координаторът действа като главен орган на изпълнителната власт към Президента на САЩ, който отговаря за провеждането на политиката на американското правителство за защита на интелектуалната собственост и противодействие на нелегалното пиратство.  Назначението на Вишал Амин на тази длъжност е потвърдено от Сената на САЩ през август 2017 г.


Над 10 души са арестувани при мащабна акция на ГДБОП

Над 10 души са арестувани при мащабна акция на ГДБОП ...

......... Над 10 души са арестувани при мащабна акция на ГДБОП и СДВР срещу наркоразпространението. Акцията е в няколко столични квартала, съобщи БНР. Източници от МВР твърдят, че арестуваните са част от известна група, която се занимава с продажба на дрога в София. Арестите и обиските продължават.


Хероин за над 3 милиона лева задържаха на

Хероин за над 3 милиона лева задържаха на "Дунав мост" ...

......... било на изход към Западна Европа. Все още обаче не е ясно за кои държави от Западна Европа е бил предназначен хероинът. По тази причина българските служби ще започнат съвместна работа с Интерпол. Предполага се, че става въпрос за канал за трафик на наркотици от Източна към Западна Европа. Източник:


Асоциацията на прокурорите в България категорично възразява срещу опитите за

Асоциацията на прокурорите в България категорично възразява срещу опитите за ...

......... с изявление отказа да подпише указа за назначаване на Иван Гешев и върна процедурата във ВСС. Ден по-късно той подчерта, че отговорността за главен прокурор е на ВСС. На 14 ноември на пленум на ВСС Иван Гешев беше повторно избран за главен прокурор с гласа 20 "за" и 4 "против".


Октомври месец го отчетохме като един много тежък месец по

Октомври месец го отчетохме като един много тежък месец по ...

......... думите му. Във връзка с вчерашната катастрофа край Котел, Маринов заяви, че все още работи по установяване на собственика на животното, но това по думите му също било безотговорно поведение. Над 43 000 шофьори са глобени от началото на акция "Зима" Полицаите следят и за изправността на чистачки и светлиниБезстопанствен кон без чип е предизвикал катастрофата край Котел, при

Безстопанствен кон без чип е предизвикал катастрофата край Котел, при ...

......... пострадалите жени край Котел Още един е настанен за лечение в отделението по хирургия Микробусът удари свободно движещ се на пътя кон и падна от мост. Продължава да бъде тежко състоянието на две от жените, които бяха ранени.  Още един от пострадалите е настанен за лечение в отделението по хирургия.


Част от бронзовата статуя на Петко и Пенчо Славейкови от

Част от бронзовата статуя на Петко и Пенчо Славейкови от ...

......... като хулигани бяха огънали бастуна. На по-малко от 100 м от площад "Славейков", в Такевата градинка, преди години изчезна друго произведение на Чапкънов - "Отвличането на Европа". От известно време скулптурата отново е върху чешмичката в оригиналния си вид, но някой е покрил част от женската фигура с жълта боя.


Чанта с около 150 хил. лева е открадната от лека

Чанта с около 150 хил. лева е открадната от лека ...

......... преди това собственикът на парите ги е изтеглил от банков клон. Докато е шофирал автомобила си той забелязал, че една от гумите му е спукана. И във времето, в което сменял гумата, неизвестни мъже откраднали чантата с голямата сума от колата и избягали. Извършителите се издирват. По случая работи СДВР.


"Ако имам да ви кажа нещо, ще ви го кажа. ...

......... го разбере от някого друг, освен от него и по официален път от самия него. "Аз не бягам от отговорност, но можете да бъдете сигурни, че ако имам предложения за нещо, дори преди да ги съобщя, ще ги обсъдя със семейството им и с мен самия", каза настоящият главен прокурор.


Правосъдният министър Данаил Кирилов призова президента Румен Радев добросъвестно да

Правосъдният министър Данаил Кирилов призова президента Румен Радев добросъвестно да ...

......... в света процедура по избор на главен прокурор. Ние можем да кандидатстваме за Гинес за начина, по който се провежда процедурата, според Гешев. Ако някой твърди, че не е публична, значи става въпрос за безпринципност, не се интересува от закона, а се интересува да бъде провален определен кандидат, обясни Гешев.


"Ние сме длъжни да инициираме нова процедура за главен прокурор". ...

......... самият Румен Радев настоя да се запознае първо със стенограмата от изслушването и между двата тура на местните избори Румен Радев предупреди, че "няма да действа под натиск". Обновена Иван Гешев и като главен прокурор иска да влиза в съдебна зала Над 9 часа продължава изслушването в Пленума на ВСС


Петима от задържаните осем души за кражби и разпространение на

Петима от задържаните осем души за кражби и разпространение на ...

......... могли да обяснят как са ги придобили, сред които - велосипеди, мобилни телефони, таблети, хладно оръжие и телескопични палки. По думи на Рандева задържаните са познати на полицията и са били наблюдавани от близо месец. Обновена Осем задържани за грабежи и дрога в Бургас Спецакцията се провежда в кв. "Победа"


Директорът на дирекция

Директорът на дирекция "Правнонормативна дейност и обществени поръчки" Татяна Цветанова ...

......... на културата Боил Банов в злоупотреба с европари за близо 700 хиляди лева при строителството на Ларгото по времето, когато той е бил зам.-министър. От своя страна Банов отрича да има нарушения в проекта за ремонт на центъра на София, но обвинява източникът на информацията Ангел Ангелов, че го изнудвал.


Повреда в стрелките и човешка грешка. Това са вероятните причини

Повреда в стрелките и човешка грешка. Това са вероятните причини ...

......... гледаме стрелката през цялото време. В момента тя не се отвори", пояснява още Петрова. При такива ситуации е нужно ватманът ръчно да смени посоката. При лошо време спирачките автоматично пускат пясък против буксуване. Тогава чисти ватманът. От Столичния електротранспорт допълват, че следи от пясък е имало и при вчерашния инцидент.


Задържаха румънец за контрабанда на цигари и тютюн за над

Задържаха румънец за контрабанда на цигари и тютюн за над ...

......... "Лесово" с товарен автомобил внесъл в страната ни от Турция 3870 кутии с цигари и 275 пакета с тютюн за наргиле за общо 110 806 лева. Контрабандните стоки били открити при щателна митническа проверка. Предстои Окръжната прокуратура в Ямбол да внесе в съда искане за постоянен арест спрямо румънския гражданин.


Прокуратурата на Република България и Асоциацията на банките сключиха Меморандум

Прокуратурата на Република България и Асоциацията на банките сключиха Меморандум ...

......... подписването присъстваха и Иван Гешев, заместник-главен прокурор, и Теодора Петкова, главен изпълнителен директор на Уникредит. През септември 2019 г. в Съдебната палата в София беше предишната среща между ръководствата на двете институции. Прокуратурата и Асоциацията на банките обсъдиха механизъм за спешни сигнали Говорили са за противодействие на финансови и киберпрестъпления


Председателстващият ВСС Боян Магдалинчев за първи път чувал, че Сотир

Председателстващият ВСС Боян Магдалинчев за първи път чувал, че Сотир ...

......... се е занимавал, подчерта още Магдалинчев. Специалист като него би бил подходящ за поста, по мнението му. Председателстващият ВСС дойде в НС за обсъждане на бюджета на съдебната власт. Цацаров не е номиниран за шеф на Антикорупцията, но отговаря на изискванията Крайният срок за постъпване на предложения е другата сряда


Задържаха близо 100 кг нелегален тютюн в Монтанско, съобщават от

Задържаха близо 100 кг нелегален тютюн в Монтанско, съобщават от ...

......... полицията. Около 20.20 часа снощи в село Пишурка полицейските служители спрели за проверка лек автомобил със софийска регистрация, управляван от 45-годишен столичанин. В багажника били открити 5 чувала със ситно нарязан тютюн, без български акцизен бандерол, с общо тегло 97,5 кг. На мястото е извършен оглед. Образувано е досъдебно производство.


От Антикорупционния фонд призовават Специализираната прокуратура и АДФИ да проверят

От Антикорупционния фонд призовават Специализираната прокуратура и АДФИ да проверят ...

......... ГФО, пишат от Антикорупционния фонд. Тяхната оценка е, че има незачитане на законовите изисквания и стремеж за скриване на подлежащи на публикуване финансови данни. При такава очевидно доходоносна дейност възниква въпросът защо държавната институция самостоятелно не извършва тази дейност, която е възложена на БАБХ по законов път, недоумяват от антикорупционния фонд.


Двамата синдици на

Двамата синдици на "Корпоративна търговска банка" КТБ Ангел Донов и ...

......... надзор не се намира в България. Последното му местонахождение е Сърбия. Срещу него са повдигнати обвинения за общо 76 деяния. Последно, през декември Софийската градска прокуратура (СГП) внесе в съда обвинителния акт спрямо квесторите на "Корпоративна търговска банка" АД (КТБ). Квесторите са обвинени за умишлена безстопанственост в особено големи размери.


Иззеха голямо количество наркотици при специализирана полицейска операция в Русенско,

Иззеха голямо количество наркотици при специализирана полицейска операция в Русенско, ...

......... празни съдове с различна вместимост. Били претърсени и адреси в Свищов и село Кривина, където била открита още марихуана. Общото количество на иззетите наркотици е приблизително 18 килограма. По случая е образувано досъдебно производство. 30-годишният мъж е задържан за 72 часа. Разследването продължава, изяснява се съпричастността и на други лица.


Хванаха мъж, внесъл хероин чрез зарядно устройство в затвора в

Хванаха мъж, внесъл хероин чрез зарядно устройство в затвора в ...

......... зарядна батерия, слушалки, два usb кабела и зарядно устройство за мобилен телефон. При извършения оглед в зарядното устройство са намерени три топчета с различни размери, съдържащи кафяво прахообразно вещество. След проверка е установено, че това е хероин. Теглото на иззетия наркотик е в процес на изясняване. Работата по случая продължава.


Разкриха две нелегални фабрики за цигари в Словакия и Унгария,

Разкриха две нелегални фабрики за цигари в Словакия и Унгария, ...

......... млн. къса цигари, около 35 тона нарязан тютюн, заготовки за цигари и др. В хода на операцията са задържани 22 лица. Открити са и машини, част от поточна линия, които не са били използвани, но по първоначални данни са били предназначени за изграждане на друга поточна линия за нелегалното производство.


Задържаха осемчленна организирана престъпна група, разпространявала наркотици в София, съобщи

Задържаха осемчленна организирана престъпна група, разпространявала наркотици в София, съобщи ...

......... и иззети подготвени за разпространение в различни разфасовки 10 грама кокаин и 10 грама канабис, везни, мобилни телефони, тефтери със записки за извършваната престъпна дейност и големи парични суми в левове и евро. На четирима от задържаните са повдигнати обвинения и са задържани за 72 часа. Действията по разследването продължават.


Мъж загина, а брат му е в болница с опасност

Мъж загина, а брат му е в болница с опасност ...

......... Русе, при друг трамвай излезе от релсите пред Съдебната палата в столицата и блъсна жена. При трети инцидент джип блъсна и уби 27-годишен пешеходец в София.  По-рано през деня пък влак помете кола на жп прелез край Асеновград.  Влак помете кола на жп прелез край Асеновград Трима души са ранени


Трамвай излезе от релсите и блъсна жена до Съдебната палата

Трамвай излезе от релсите и блъсна жена до Съдебната палата ...

......... излезе от релсите и блъсна жена до Съдебната палата в София, съобщи БГНЕС. Жената е откарана в болница. Не е ясно какво е състоянието й. Травмите на жената са по краката й, но няма опасност за живота й. Движението по ул. Алабин е блокирано. На място има полиция и пожарна.


Полицията залови избягалия вчера арестант - Атанас Русков Бундев, на

Полицията залови избягалия вчера арестант - Атанас Русков Бундев, на ...

......... гърба, след което избягал. Незабавно беглецът бил обявен за общодържавно издирване и в резултат на предприетото разследване около 10.30 часа днес той е бил задържан в Карнобат. Предстои да бъде върнат в ареста на ОДМВР-Бургас. Арестант в Бургас нападна полицай с метла и избяга Той е обявен за общодържавно издирване


Иззеха над 94 кг тютюн без акцизен бандерол и 4600

Иззеха над 94 кг тютюн без акцизен бандерол и 4600 ...

......... униформените забелязали чували, които се оказали 6 с общо тегло 60 кг. тютюн без бандерол. Полицаите претърсили жилище, обитавано от 42-годишния мъж и 45-годишната му съпруга и в друг техен имот. Намерени и иззети са още 34,500 кг. тютюн и 4600 къса цигари без бандерол "Мурати". Работата по случая продължава.


Иван Гешев не се притеснява от процедурата, която предстои този

Иван Гешев не се притеснява от процедурата, която предстои този ...

......... видим какво ще се случи в четвъртък. На въпрос има ли според него защо да се притеснява Румен Радев от, Иван Гешев заяви: "Не виждам защо той да се страхува от моя избор. Не знам защо задавате този въпрос. Не съм имал намерение да включвам президента Радев в горната категория."


Три криминално проявени лица са задържани при акция на Специализираната

Три криминално проявени лица са задържани при акция на Специализираната ...

......... говорят пред прокуратурата, тъй като градът е малък и всички се познават. Работата по разкриването на организираната група е започнала в края на миналата година и през май тази година по случая е било образувано досъдебно производство. И тримата задържани са с богато криминално минало - за кражби, грабежи, лихварство и заплахи.


Несебърският кмет Николай Димитров, който днес се заклева като градоначалник,

Несебърският кмет Николай Димитров, който днес се заклева като градоначалник, ...

......... Според адвокат Ина Лулчева, ако задържането му пpoдължи, Димитров няма да може да вcтъпи в длъжнocт. Така обаче се подменя вотът на избирателите. Поради тази причина тя поиска по-лека мярка за клиента си от съда. Николай Димитров полага клетва като кмет на Несебър Той бе арестуван за купуване на гласове


Властта и клуб

Властта и клуб "Традиция" се разбраха за оръжията. Главният прокурор ...

......... се надява до края на седмицата експертизите на оръжията да са готови и те да им бъдат върнати. Председателят на "Традиция" Огнян Маринов е доволен от разговорите. Първоначално от дружеството изпитали потрес. Помислили си, ще акцията е срещу тях. Надявам се в скоро време да си стиснем ръцете, пожела той.


Главният прокурор Сотир Цацаров е категоричен в подкрепата си за

Главният прокурор Сотир Цацаров е категоричен в подкрепата си за ...

......... отговорността за главен прокурор е на ВСС. На 24 октомври 2019 г. след десетчасово заседание, на което бе изслушан кандидатът на главен прокурор, Висшият съдебен съвет гласува и избра Иван Гешев с резултат 20 "за" и 4 "против". Румен Радев върна избора на Иван Гешев във ВСС Иска истинска състезателна процедура


Мъж налетя със счупена бутилка на друг след скандал в

Мъж налетя със счупена бутилка на друг след скандал в ...

......... дясната ръка. И двамата мъже са от Плевен. Откарани са в болницата в Плевен. Няма опасност за живота им. 35-годишният е настанен под наблюдение в ортопедична клиника. Извършен е оглед на местопроизшествието, при който са иззети мобилен телефон, счупени шишета и биологичен материал за лабораторна обработка. Продължава работата по случая.


47-годишен баща, 19-годишният му син и 38-годишна жена са арестуваните

47-годишен баща, 19-годишният му син и 38-годишна жена са арестуваните ...

......... мъж е убит в Кюстендил, а 71-годишен е убит в Троян Заподозреният за убийството сам се обадил на спешния телефон 112 за помощ. Пристигнала е линейка, която откарала пострадалия в Спешния център, но той починал. По неофициална информация поводът за кървавата трагедия е неуредени финансови взаимоотношения между жертвата и убиеца.


Изгоряха две коли на шефа на митниците Георги Костов, който

Изгоряха две коли на шефа на митниците Георги Костов, който ...

......... Костов е и единственият главен секретар на МВР, който е бил награждаван като полицай на годината. Това става през 2004 г. заради разкриването на убийствата на полицай и криминално проявен мъж в "Княжево".  Обвинението срещу мен е скалъпено, категоричен Георги Костов Бившият главсек на МВР е бил унизен от министъра


Отпаднала е версията за нападение с цел грабеж на 50-годишния

Отпаднала е версията за нападение с цел грабеж на 50-годишния ...

......... кръв, а е с рядка кръвна група Провежда се втори оглед на местопроизшествието, уточни БНТ.  Цонев е собственик на верига от чейндж бюра. Преди няколко години е стреляно по същия този офис. Има данни за хора, завлечени с пари покрай неговия бизнес. Това провокира съмненията за нападение заради работата му.


МВР никога не е оказвало натиск и няма да оказва

МВР никога не е оказвало натиск и няма да оказва ...

......... кандидатура във ВСС, държавният глава е задължен да приеме и подпише указа за назначаването. Вчера, 7 ноември, президентът с изявление отказа да подпише указа за назначаване на Иван Гешев и върна процедурата във ВСС. Според депутатът от ГЕРБ и бивш зам.-вътрешен министър Красимир Ципов всичко е в ръцете на ВСС. 


"Премиерът обеща и правителството прие 10% увеличение на заплатите. Надявам ...

......... са допълнителни средства, за да няма проблеми, уточни Маринов. По перото за издръжката и капиталовите разходи, бюджет 2020 не е това, което структурите са заявили. Знаем, че има приоритетни области в правителството - здравеопазване, образование, така че смятам, че с този бюджет ще гарантираме стабилна работа на МВР, допълни Маринов.


По 5 години и 6 месеца затвор получиха двама участници

По 5 години и 6 месеца затвор получиха двама участници ...

......... фалшиви банкноти, а в други - по 40-50. Двамата осъдени производители на ментета - по професия печатар и компютърен специалист, са успели и да вкарат в обращение неистински доларови банкноти на българска територия, но в ограничено количество. Присъдата на Специализирания наказателен съд не е окончателна и може да бъде обжалвана.


Недекларирани шведски крони, евро и долари откриха митнически служители на

Недекларирани шведски крони, евро и долари откриха митнически служители на ...

......... 31 октомври при проверка на микробус с шведска регистрация, с който пътуват двама мъже. При извършения оглед на няколко места в превозното средство, подпъхнати зад сенника и дна от седалките, били открити общо 630 000 шведски крони, 10 000 евро и 1300 щатски долара. По случая е образувано досъдебно производство.


Обжалват в съда избора за четвърти пореден мандат на кмета

Обжалват в съда избора за четвърти пореден мандат на кмета ...

......... витрините на всички търговски заведения и магазини - при страх на собствениците свободно да заявяват волята си, че не подкрепят кандидата, непредоставяне от регионалните телевизионни и радиоцентрове на БНТ и БНР на възможност за безплатни диспути за кандидатката на партията". Заседанието по делото е насрочено за следващия вторник, 12 ноември.


Президентът Румен Радев върна на Висшия съдебен съвет решението за

Президентът Румен Радев върна на Висшия съдебен съвет решението за ...

......... на председател на ВАС преди две години. Въпреки приетото във ВСС решение бе записано протоколът от избора бъде изпратен възможно най-бързо на президента, самият Румен Радев настоя да се запознае първо със стенограмата от изслушването и между двата тура на местните избори Румен Радев предупреди, че "няма да действа под натиск".


Арестуваха двама за серия кражби от православни храмове в русенски

Арестуваха двама за серия кражби от православни храмове в русенски ...

......... от дарения, с неустановена към момента обща стойност. В едната от църквите, събраните дарения са били около 100 лв. Отнети са общо 30 броя икони от църковните олтари, като най-голямата е с размер 110 на 74 см, църковни одежди и други предмети. Работата по документиране на цялостната престъпна дейност продължава.


Контрабандни продукти за полова мощ, хранителни и спортни стоки на

Контрабандни продукти за полова мощ, хранителни и спортни стоки на ...

......... пакетчета с желе за орална употреба "Kamagra 100 mg"- стимулант за полова мощ, който има аналогично действие като популярен медикамент. Отрити са още недекларирани 6 туби с общо 100 литра зехтин, 650 кг маслини и сушени смокини, 215 тениски, шалове и спортни обувки. На шофьора на автомобила е съставен акт.


Арестуваха наркодилър в Костинброд, съобщиха от МВР. Той е задържан

Арестуваха наркодилър в Костинброд, съобщиха от МВР. Той е задържан ...

......... Драговищица. При извършеното претърсване на къщата са открити и иззети още две пликчета с растителна маса, както и пет боеприпаса. В къщата имало и 18-годишен, който е арестуван за 24 часа. Той е роднина на обитателя. По случая е образувано досъдебно производство. Действията по разследването продължават под наблюдението на прокуратурата.


Изборите минаха в динамична обстановка, свързана с множество сигнали. Това

Изборите минаха в динамична обстановка, свързана с множество сигнали. Това ...

......... година. Задържани са 60 лица.75 лица са задържаните на предишните местни избори. Повечето сигнали са били от компетенциите на ЦИК и ОИК. Главният секретар на МВР Ивайло Иванов подчерта, че доста преди изборите е създадена организация за обезпечаване на вота. Създадени са местни щабове, които да следят как протичат изборите.


Експерти от РИОСВ Бургас се активираха по сигнал за незаконен

Експерти от РИОСВ Бургас се активираха по сигнал за незаконен ...

......... и зеленика. Всички изброени видове са защитени по Закона за биологичното разнообразие. Съставен е акт, а незаконно притежаваните защитени видове птици са конфискувани и освободени на подходящо място в околната среда. Законът за биологичното разнообразие предвижда при подобни случаи глоба в размер от 100 до 5000 лева за физически лица.


Митничари задържаха 240 опаковки контрабандни ветеринарни лекарства на МП Малко

Митничари задържаха 240 опаковки контрабандни ветеринарни лекарства на МП Малко ...

......... укрити в найлонова торба, поставена вътре в кутия с прах за пране в багажа на турски гражданин, пътуващ с автобус. Други 6 опаковки "Genotropin" са открити на дъното на чанта с хранителни продукти на полски гражданин, пътуващ с лек автомобил. Контрабандните лекарствени средства са иззети. Срещу нарушителите са съставени актове.


40-годишен мъж е задържан заради незаконно притежание на взривни вещества

40-годишен мъж е задържан заради незаконно притежание на взривни вещества ...

......... огнепроводни шнура с различна дължина и 78 капсули за ловни патрони. Намерени са и различни части от огнестрелни оръжия, 7 ловни патрона и един за нарезна карабина. Намерените наркотици, боеприпаси, оръжия и части за тях са иззети. Мъжът е задържан за 24 часа. Спрямо него се водят бързи полицейски производства.


Трима души пострадаха в катастрофа край Созопол, съобщиха от МВР

Трима души пострадаха в катастрофа край Созопол, съобщиха от МВР ...

......... МВР в Бургас Цветелина Рандева. Заради огледа пътната отсечка е затворена за движение, като трафика от и за Созопол се пренасочва по стария път, преминаващ покрай задния вход за "Санта Марина", гробищния парк на Созопол и магазин "Лидл", допълват от полицията. Причините за пътния инцидент са в процес на изясняване.


Кандидатът за кмет на БСП за Силистра и бивш евродепутат

Кандидатът за кмет на БСП за Силистра и бивш евродепутат ...

......... не защитаваме творците си, попита още Емил Георгиев. За открадната снимка законът предвиждал до шест години затвор. Това нямало да се постанови за човек с чисто съдебно минало. Георги Марков и Емил Георгиев смятат, че трябва да се използва всеки повод да се дава гласност по проблема с авторското право.


Турски тир с ремарке премаза 45-годишен велосипедист от Ружинци. Мъжът

Турски тир с ремарке премаза 45-годишен велосипедист от Ружинци. Мъжът ...

......... (влекач "Мерцедес" с прикачено полуремарке), шофирана от 51-годишен водач, пътувал в посока Димово. Колоездачът е застигнат и блъснат на прав участък от пътя. Трупът на мъжа е транспортиран за аутопсия. Водачът на товарния автомобил е тестван с дрегер, алкохолната проба е отрицателна. Работата по случая продължава, образувано е досъдебно производство.


От прокуратурата предоставиха информация за образуваните досъдебни производства и преписки

От прокуратурата предоставиха информация за образуваните досъдебни производства и преписки ...

......... преписки, а по останалите 261 бр. преписки се извършва проверка по реда на Закона за съдебната власт. Информацията е актуална към 13:00 часа. на живо Втори тур на изборите за местна власт, избират се 505 кмета За кмет ще се гласува в 97 общини, 377 кметства и 31 районни администрации


Глобяват 60-годишна жена за нерегламентирано изгаряне на електронни платки подпалени в

Глобяват 60-годишна жена за нерегламентирано изгаряне на електронни платки подпалени в ...

......... след изгарянето им. Огънят е потушен от служители на РСПБЗН - Перник. На жената е съставен акт за административно нарушение от представители на Общински инспекторат - Перник и ще й бъде наложена парична санкция. Издаден й е и протокол за предупреждение по Закона за МВР от служители на Първо РУ.


Митничари задържаха 70 кг нарязан тютюн за пушене. Собствениците на

Митничари задържаха 70 кг нарязан тютюн за пушене. Собствениците на ...

......... тръгва посока Враца. След около пет километра е застигнат от обозначен служебен автомобил със светлинна и звукова сигнализация и е спрян за проверка. В багажното отделение са открити черни найлонови чували, пълни с различни разфасовки нарязан тютюн за пушене с общо тегло 70.2 кг. По случая е образувано досъдебно производство.


2325 кутии (46 500 къса) цигари при четири проверки задържаха

2325 кутии (46 500 къса) цигари при четири проверки задържаха ...

......... кутии (36 280 къса) цигари, укрити отново в панели. При друга проверка, направена съвместно от полицаи и митничари са установени три пратки, изпратени от три различни лица, в които се съдържат общо 939 кутии (18 780 къса) цигари с български бандерол, които също не са придружени от документи по ЗАДС.


Формират работна група, която да създаде норматив за стандарти на

Формират работна група, която да създаде норматив за стандарти на ...

......... час. "Човешкият фактор е незаобиколим, но когато има качествена техника за охрана, рисковете от инциденти и бягства се свеждат до нула", допълни Ивайло Григоров.  Полицаи и надзиратели с протест за повишаване цената на нощния труд Поканиха всеки управленец да им гостува 3 поредни нощи - само да постои при тях


Откриха тялото на българин в канавка в курортния испански град

Откриха тялото на българин в канавка в курортния испански град ...

......... Марбея. Полицията проверява дали мястото, където е било намерено тялото е и местопрестъплението или просто е било изхвърлено от преминаваща кола в канавка. Към момента се знае само, че убийството е станало няколко часа, преди случаен минувач да се натъкне на трупа край път А-7176, който свързва Марбея с Истан.