Пленумът на Висшия съдебен съвет (ВСС) гласува повторно избора на

Пленумът на Висшия съдебен съвет (ВСС) гласува повторно избора на ...

......... позор” озвучаваха пространството през целия ден. Щателни полицейски проверки се извършваха в района на метростанция “Сердика”, около католическата църква, по бул. “Мария Луиза и “Витоша”. Всеки работещ или жител в района се допускаше зад загражденията след проверена документ за самоличност. След същите проверки бяха допускани и журналистите, които отразяват гласуването.


Президентът Румен Радев върна на Висшия съдебен съвет (ВСС) предложението

Президентът Румен Радев върна на Висшия съдебен съвет (ВСС) предложението ...

......... държава е наличието на алтернативи при заемането на висши държавни длъжности, смята президентът Радев. Той посочи, че дори министърът на правосъдието с отказа си да номинира кандидат също е довел до пълната липса на алтернатива. Президентът е категоричен, че бъдещият главен прокурор трябва да се ползва с високо обществено доверие.


Един от най-богатите бизнесмени у нас Кирил Домусчиев трябва да

Един от най-богатите бизнесмени у нас Кирил Домусчиев трябва да ...

......... и във връзка с констатирано частично неизпълнение на това задължение агенцията е предприела действия от своята компетентност съгласно договора и нормативната уредба за защита на държавния интерес – предстои да бъде заведен иск за неустойка в размер на 52 252 446 лева пред Арбитражния съд при Българската търговско-промишлена палата (БТПП).“


Мъж и жена са задържани за нанесен побой на директор

Мъж и жена са задържани за нанесен побой на директор ...

......... незабавно са изпратени служители на районното управление в Правец, които установили и задържали извършителите - мъж на 35 и жена на 31 години. По първоначални данни, проявената от тях агресия се породила при възникнал скандал по повод неплатени такси за обучението на детето им. По случая е образувано досъдебно производство.


Крадец-рецидивист стори наглед немислимото като осъди прокуратурата да му плати

Крадец-рецидивист стори наглед немислимото като осъди прокуратурата да му плати ...

......... у нас. Искът му срещу прокуратурата е в размер на 26 000 лв., но и Окръжният, и Апелативният съд решават, че 2000 лв. са достатъчна компенсация за преживените болки и страдания на човека. Решението подлежи на обжалване пред ВКС, но засега не е ясно дали държавата ще се пробва с такова.


"Не може да става дума за склоняване към самоубийство на пострадалите ...

......... за смъртта", поясни за Нова телевизия прокурор Чанева.По-рано днес стана ясно, че животът на сестрите на починалото момче, които бяха хоспитализирани също със симптоми за отравяне, е вън от опасност. Момичетата са на възраст 7 и 11 години.Социалните тепърва ще решават дали да изведат всички пет деца от почерненото семейство.4 години затвор е присъдата, която Софийският окръжен съд определи

4 години затвор е присъдата, която Софийският окръжен съд определи ...

......... в предна лява гума. При сблъсъка едната гума на колата й се заклещила в предния калник на автобуса. Така той се наклонил настрани и се обърнал. Технически неизправности на двете превозни средства не бяха открити. Произшествието провокира и дебат относно мярката за задължително ползване на колани от пътниците в автобусите.


Жрица на изкушенията, която предлага любовни услуги на пътя между

Жрица на изкушенията, която предлага любовни услуги на пътя между ...

......... и забелязали, че има несъответствие в датите – нарушението и акта били отбелязани на 15.04, но същата дата стояла и срещу издаването на наказателното постановление.Тъй като няма как тези документи да бъдат издадени на един и същи ден, глобата била отменена от съдиите. Решението подлежи на обжалване пред административния съд.


50 000 лева санкция за незаконен добив на инертни материали извън

50 000 лева санкция за незаконен добив на инертни материали извън ...

......... от събраните по делото гласни доказателства (разпитите на свидетелите – б. р.) не би могло да се достигне до извод, че са били добити подземни богатства, или просто земната маса е била разтлана и по този начин е бил заравнен теренът“. Решението подлежи на обжалване пред Административния съд в Пловдив.


Кметът на Несебър, който е и кандидат за нов мандат

Кметът на Несебър, който е и кандидат за нов мандат ...

......... нов мандат на морския град, остава в ареста, реши Специализираният съд, предадоха БГНЕС и БНТ. Освен него, с мярка "задържане под стража" остават и другите трима задържани и обвинени за купуване на гласове. Според разследващите те са обещавали по 100 лева на гласоподавател. Начело на схемата стоял самият кмет.  


Софийският градски съд върна в ареста двамата афганистанци, обвинени в

Софийският градски съд върна в ареста двамата афганистанци, обвинени в ...

......... задържани. Повдигнати са им обвинения, а Софийският районен съд постанови мерки за неотклонение "Надзор от инспектор от Детска педагогическа стая". От прокуратурата обаче обжалваха това решение и настояха, въпреки възрастта на предполагаемите извършители, те да останат в ареста.  Момчетата от Афганистан твърдят, че са си платили и актът e бил доброволен.Мониторингът над правосъдието у нас отпада, но не съвсем, става

Мониторингът над правосъдието у нас отпада, но не съвсем, става ...

......... власт в съответствие с препоръките на Венецианската комисия. Комисията отбелязва също така ангажимента на българските органи да приемат законодателство за отмяна на разпоредби на Закона за съдебната власт, изискващи автоматично временно отстраняване от длъжност на магистрати в случай на наказателно разследване срещу тях и деклариране на членство в професионални сдружения.


Тримa члeнoвe нa бaндa, въртяща бoрдeи в Изтoчeн Лoндoн, изпoлзвaщи

Тримa члeнoвe нa бaндa, въртяща бoрдeи в Изтoчeн Лoндoн, изпoлзвaщи ...

......... Тримa члeнoвe нa бaндa, въртяща бoрдeи в Изтoчeн Лoндoн, изпoлзвaщи жeни, жeртви нa трaфик във Вeликoбритaния, бяхa ocъдeни oбщo нa 24 гoдини, пишe Nеwhаm Rесоrdеr. Тe упрaвлявaли нeзaкoнни бaрдaци в Уecт Хeм Лeйн в Cтрaтфoрд, в Уудфoрд Грийн и нa aдрec в Лeйтън.


Апелативен съд Пловдив потвърди мярката за неотклонение

Апелативен съд Пловдив потвърди мярката за неотклонение "задържане под стража" ...

......... хиляда, установено по надлежния ред – престъпление по чл. 343 ал.4 във вр. ал. 3 пр. 1 пр. 4 и пр. 5 б. А пр. 2 и б. Б вр. ал. 1 б. Б пр. 2 и б. В във вр. чл. 342 ал. 1 пр. 3 от Наказателния кодекс.


В първия си ден на свобода вчера австралиецът Джок Полфрийман

В първия си ден на свобода вчера австралиецът Джок Полфрийман ...

......... беше нападение… моята цел беше да спася живот на някого, а не да отнема", каза още той на почти идеален български език и допълни, че не помни в детайли убийството на студента преди 12 години.В момента Джок той е без документи, невъоръжен и в готовност да се върне в затвора.


Темата с австралиеца Джок Полфрийман вълнува цяла България. Голяма част

Темата с австралиеца Джок Полфрийман вълнува цяла България. Голяма част ...

......... години затвор за убийството на студента Андрей Монов през декември 2007 г. От тях убиецът излежа 12 години, след което беше пуснат от тричленен съдебен състав, включващ съдиите Калин Калпакчиев, Весислава Иванова и Виолета Магдалинчева. Решението на съда за предсрочно освобождаване на Полфрийман предизвика вълна от възмущение в българското общество.Председателят на ВСС - Лозан Панов, разпространи изявление относно добилия

Председателят на ВСС - Лозан Панов, разпространи изявление относно добилия ...

......... въпреки това не предавайте съвестта си! Ще Ви атакуват и институционално, а медийният линч на пропагандната машина ще бъде нечовешки, но знайте, истинската вяра не може да се пречупи! Обречени сме да успеем, защото заставайки на страната на правото, ние заставаме на страната на истината, а истината е пазена свише!"


Десислава Иванчева и бившата й заместничка Биляна Петрова отново се

Десислава Иванчева и бившата й заместничка Биляна Петрова отново се ...

......... изправят пред съда. Делото срещу тях и бившия кмет на район „Младост" Петко Дюлгеров е за взимане на подкуп от строителен предприемач. На първа инстанция Иванчева получи 20 години затвор. Биляна Петрова беше осъдена на 15 години лишаване на свобода, а Петко Дюлгеров като посредник - на 12 години затвор.


Българските власти трябва да разяснят какви са законовите основания австралиецът Джок

Българските власти трябва да разяснят какви са законовите основания австралиецът Джок ...

......... правозащитната организация. ВСС излезе с необичайно становище, в което се изразяваха симпатии към близките на убития и се говореше за тусещане, че има нарушено равновесие между закон и справедливост. Това изявление получи критична реакция от председателя на ВКС Лозан Панов, както и писмо от 292-ма съдии, защитаващи независимостта и безпристрастността на съда. 


Няма да се прилага съкратеното съдебно производство при умишлено причиняване

Няма да се прилага съкратеното съдебно производство при умишлено причиняване ...

......... се точиха по 15 години, експертизи се губеха, свидетели забравяха дадени показания, дадени в досъдебното производство. „Постигнахме ли справедливо наказание – не, не го получихме. И след като получихме от Страсбург показания заради бавно правосъдие и след като по давност се прекратиха няколкостотин хиляди дела, се въведоха тези текстове”, заяви Ципов.


Джигитът Огнян Дебелаков, който на 29 септември пиян и без

Джигитът Огнян Дебелаков, който на 29 септември пиян и без ...

......... накрая се съгласи на февруари. Предстои съдиите да вземат решение дали да го оставят в ареста или да остане под стража. Вчера момчето бе изписано от болница и веднага бе въдворено в ареста. заедно с него наказание ще отнесе и баша му, който му е дал ключа за автомобила-ковчег.  


19-годишният ром Огнян Дебелаков, който няма книжка, но на 29

19-годишният ром Огнян Дебелаков, който няма книжка, но на 29 ...

......... за колата, макар да е знаел, че няма книжка. Родителят ще бъде съден наравно със сина си и ще носи съразмерна вина. Припомняме, че жестоката касапница се случи в разгара на ромска сватба. Почерпените сватбари решили да си набавят още алкохол, качили се в колата-ковчег и после всичко завършило фатално.


Тримата инспектори от автомобилната инспекция, обвинени във взимане на подкупи

Тримата инспектори от автомобилната инспекция, обвинени във взимане на подкупи ...

......... Трачева. Несериозно е това да е доказателство”, каза третият защитник в съдебното заседание- адв. Христо Руменов. В крайна сметка съдът реши да остави в ареста и тримата инспектори от ДАИ Димитър Янакиев, Станко Милушев и Паун Танев с мотиви, че могат да повлияят на свидетелите и да извършат други престъпления.


"Огнян Дебелаков сам е взел ключовете на колата. Баща му ...

......... помоли за по-лека мярка, а именно домашен арест. "Няма какво да кажа. Искам да се прибера, да видя детето. Няма кой да храни семейството" бяха последните думи на Митко.  Съдът остави Дебелаков в ареста. Съдията прецени, че има реална опасност да извърши друго престъпление, а именно да въздейства върху свидетели.


Прочулият се из цяла България сутеньор-баровец Димо Петров, по прякор

Прочулият се из цяла България сутеньор-баровец Димо Петров, по прякор ...

......... на жени с цел сексуална експлоатация, Флорината отново се появи в Слънчев бряг. Този случай обаче няма как да се вземе под внимание от съда, тъй като делото все още не е приключило. Флорината по всяка вероятност отново ще се признае за виновен и ще сключи споразумение за условна присъда.


В навечерието на разглеждането на казуса с условното предсрочно освобождаване

В навечерието на разглеждането на казуса с условното предсрочно освобождаване ...

......... разпореждане, получи пасавана си от Австралия, но е е лишен от право на свободно придвижване във връзка с предстоящото произнасяне на ВКС. През юли 2011 г. Върховният касационен съд окончателно осъди Полфрийман на 20 години затвор, но той практически е в ареста от края на 2007 г. ГЛЕДАЙТЕ ВИДЕОТО ТУК


Кръвната проба на 19-годишния шофьор Огнян Дебелаков, който причини тежката

Кръвната проба на 19-годишния шофьор Огнян Дебелаков, който причини тежката ...

......... но състоянието му е стабилизирано. Неговият баща, който е дал колата на момчетата, е задържан за 72 часа. Според Прокуратурата, той носи солидарна отговорност със сина си за извършеното престъпление. Той също няма шофьорска книжка. Законът предвижда еднакво тежко наказание и за двамата – от 5 до 20 години затвор.


Днес започна делото срещу бившия зам-кмет на София Евгени Крусев в Специалзиирания

Днес започна делото срещу бившия зам-кмет на София Евгени Крусев в Специалзиирания ...

......... той "по-скоро" не би сложил настоящата подложка на трамвайните релси. По думите му тя би свършила работа само ако е около 50 мм. Той отбеляза още, че сегашната подложка е с нива по-лоша от полиуретановата, която той бил заложил. По думите му са спестени около 300 хил. лв. от тези промени.


Трима братя и техен приятел - все роми, са били

Трима братя и техен приятел - все роми, са били ...

......... е движела с над 100 километра в час. Никой от тийнейджърите, участници в мелето, не е имал шофьорска книжка. „Не се знае още дали шофьорът е употребявал алкохол, до края на деня ще имаме отговори от пробите“, каза още прокурор Румен Попов. По думите му 19-годишният е действал като камикадзе.


Мобилните оператори претърпяха голям удар. Те нямат право да начисляват

Мобилните оператори претърпяха голям удар. Те нямат право да начисляват ...

......... районен съд уважава иска за сметките и лизинга, но за неустойката се произнася, че тя противоречи на добрите нрави, следователно е нищожна. „Уговорената по този начин неустойка за предсрочно прекратяване създава условия за неоснователно обогатяване на  предоставящия услугата мобилен оператор и нарушава принципа за справедливост“, е записано в съдебното решение.


Софийска районна прокуратура образува досъдебно производство във връзка със случая

Софийска районна прокуратура образува досъдебно производство във връзка със случая ...

......... тя, наричайки го директно убиец: Убиец[email protected] VGНе си мисли че ще се измъкнеш само с един отнет лиценз!Смъта на брат ми няма нищо общо с това че е играл под чуждо име, не са го убили заради чуждото име фактът е че е за пари нищо общо няма! МНОГО ДОБРЕ ЗНАЕШ!


8-годишен хлапак пощури властите като набра 77 пъти спешния телефон 112

8-годишен хлапак пощури властите като набра 77 пъти спешния телефон 112 ...

......... случаите на опасносност, затова и се стигнало до локализиране на номера, от който се обажда дете и мълчи. Така майката била глобена с 200 лв., защото не е упражнила нужния контрол над сина си. Тя е обжалвала санкцията пред Карловския районен съд, но магистратите са потвърдили влизането й в сила.


Апелативният специализиран съд измени мярката за неотклонение на обвинената за

Апелативният специализиран съд измени мярката за неотклонение на обвинената за ...

......... бе екстрадирана от Испания на 30 май. Непосредствено след пристигането ѝ в София, тя бе привлечена към наказателна отговорност. Тя е обвинена за участие в организирана престъпна група, създадена с цел извършване на данъчни престъпления (при условията на съучастие и в рамките на продължавано престъпление), както и изпиране на пари.


Софийският градски съд отново изпрати на ВКС делото по искането

Софийският градски съд отново изпрати на ВКС делото по искането ...

......... от предоставените на ВКС материали, въпреки че препис от искането е бил изпратен за връчване на условно предсрочно освободеното лице чрез началника на Дирекция "Миграция" по факс, по делото не е приложена надлежно подписана разписка, удостоверяваща, че преписът от искането за възобновяване е връчен на лицето, за което е предназначен.


Софийският апелативен съд смята, че Джок Полфрийман се е променил

Софийският апелативен съд смята, че Джок Полфрийман се е променил ...

......... правилата и многократно е бил наказван в затвора, а освен това беше изтърпял по-малко от 6 години от наложеното му наказание. Преди година Полфрийман отново поиска да излезе предсрочно от затвора, но оттегли искането си още преди съдът да го разгледа, след като разбра, че затворническата администрация е против.  


Известният в цялата страна Атанас Червенков-Райфъла предизвика поредния съдебен екшън по

Известният в цялата страна Атанас Червенков-Райфъла предизвика поредния съдебен екшън по ...

......... днес гледането на делото по същество, той остана непреклонен. "Почти 5 години ме влачат из пловдивските съдилища. Ужасих се вече, нямам сили. Искам отводи и поддържам всички свои жалби", изстреля Райфъла. Това доведе до кратко съвещание на тричленния съдебен състав. После магистратите обявиха, че делото ще продължи на 4 октомври.


Злободневната тема около кандидатурата на Иван Гешев за стола на

Злободневната тема около кандидатурата на Иван Гешев за стола на ...

......... на добрата работа на прокуратурата, а всеки гражданин свободно може да си направи изводите и да изложи своята гледна точка по темата. В изказването си Гешев подчерта още, че не се притеснява и от многото сигнали, подавани срещу него, като допълни: „Никой не ме карал да участвам в тази процедура“.


След теча на лични данни, над 150 души се обединиха

След теча на лични данни, над 150 души се обединиха ...

......... призовават данъчните да решат въпроса доброволно и да обезщетят потърпевшите, вместо да се водят дела. Свързахме се с Националната агенция за приходите. Оттам отказаха коментар, но казаха, че вече има и друго заведено дело срещу тях. И припомниха, че също обмислят да заведат дело, но срещу извършителите на хакерската атака.


Апелативният специализиран наказателен съд остави за постоянно в ареста собственика

Апелативният специализиран наказателен съд остави за постоянно в ареста собственика ...

......... не е необходимо да се каже - достатъчно е това. Което означава, че всеки български гражданин може да бъде обвинен, че е извършил нещо като се препише закона, без да се посочват фактите. А това вече би следвало да ни притеснява много“, каза Лулчева. Решението на Апелативния спецсъд е окончателно.


Водени от интереса на българските граждани да бъдат информирани за

Водени от интереса на българските граждани да бъдат информирани за ...

......... Държавна агенция "Национална сигурност". Извършените действия по разследването (претърсване, изземване, личен обиск) са след предварително разрешение от Специализирания Наказателен съд. На опитите за компрометиране на действията на правоохранителните органи, ПРБ ще отговаря с публичност и прозрачност, при спазване на презумпцията за невиновност и законовите права на гражданите. Процесуално-следствените действия продължават.


Над 100 юристи са се подписали под призива Висшия съдебен

Над 100 юристи са се подписали под призива Висшия съдебен ...

......... масовата подкрепа на кандидатурата му от полицейски управления от цялата страна. "Това е флагрантно нарушение на принципа на разделението на властите". "Ако в представител на г-н Гешев е нормално полицията да модерира избора на главен прокурор, то това е още по-опасно, нарича се полицейска държава", пише в позицията на ФОБА.


Специализираният съд ще заседава на 12 септември по делото за

Специализираният съд ще заседава на 12 септември по делото за ...

......... 100 експертизи. На 18 юли 2012 година автобус с израелски туристи, които току що бяха кацнали на летище “Сарафово” в Бургас стана мишена на терористична атака. При кървавата баня загинаха петима израелски граждани, шофьорът на автобуса, български гражданин, и извършителят на атентата. При инцидента бяха ранени над 30 души.  


Делото “КТБ” влиза в нова съдебна фаза, предаде БНТ. От

Делото “КТБ” влиза в нова съдебна фаза, предаде БНТ. От ...

......... фалита й. Според Лазов Цветан Василев е бил наясно, че се отпускат кредити на кухи фирми, което ще доведе до дупка в касата на финансовата институция. Адвокатите не само на мажоритарния собственик, но и на част от управителите на банката, са категорични – твърденията на Лазов не отговарят на истината.


Специализираният апелативен наказателен съд прекрати делото срещу несебърския бос Димитър Желязков-Очите

Специализираният апелативен наказателен съд прекрати делото срещу несебърския бос Димитър Желязков-Очите ...

......... а през февруари беше екстрадиран у нас. "След броени дни изтича 8-месечният срок и по закон, ако до това време не бъде внесен годен обвинителен акт в съда, всички подсъдими с мярка за неотклонение „задържане под стража“, трябва да бъдат освободени", коментира пред DarikNews адвокат Захари Кирилов, който е ангажиран със защитата на двама от подсъдимите.


Очаква се днес прокуратурата да повдигне обвинения на задържаните за

Очаква се днес прокуратурата да повдигне обвинения на задържаните за ...

......... ги свързва с Техническия университет, имали са трудов договор за техническа поддръжка с университета, добави Гешев. Беше изяснена и самоличността на двамата убити, открити във водоема до село Негован преди 10 дни. Намереният застрелян мъж е бивш треньор по борба и се казва Йордан Атанасов, а жената, неговата съпруга.  


ВМРО искат премахване на съкратеното съдебно следствие, което водело до намаляване

ВМРО искат премахване на съкратеното съдебно следствие, което водело до намаляване ...

......... на служебните си задължения. "С риск да бъдем отново охулени от пролибералните среди и защитниците на човешките права от средите на НПО-сектора, ние няма да отстъпим от исканията си, които отстояваме от години и за които днес сме категорични, че българското общество е узряло и ги подкрепя", посочват още войводите.


Лекар, набеден за убийството на новородено, окончателно осъди прокуратурата за 40

Лекар, набеден за убийството на новородено, окончателно осъди прокуратурата за 40 ...

......... бил един от най-търсените специалисти в областта. След обявеното по медиите обаче вече никой не искал да ходи в болницата, а лекарите там били наричани „убийци”. Затова допринесло и публичното огласяване на записите. Съдът допълва, че няма право и задължение да преценява доколко то е незаконно, но заявява, че определено представлява противоправно поведение. 


Столичната община да мие машинно два пъти в месеца вътрешнокварталните

Столичната община да мие машинно два пъти в месеца вътрешнокварталните ...

......... и през зимата. Съдът използва това, което знае, за да назначи тези привременни мерки, което смятам, че е една малка победа за нашия колектив“. Делото бе отложено до ноември, за да се намери експерт, който да направи екологичен анализ на въздуха на София. Запитване за такъв бе изпратено на БАН.


Апелативният специализиран наказателен съд ще разгледа искането на бизнесмена Николай

Апелативният специализиран наказателен съд ще разгледа искането на бизнесмена Николай ...

......... въздейства върху свидетели по делото. Бизнесменът от своя страна се оплака от лошите условия в ареста и от това, че не е бил разпитван нито веднъж откакто е задържан. Банев и съпругата му Евгения са обвинени в участие в организирана престъпна група за данъчни престъпления и пране на пари.   


Прокуратурата обжалва на апелативна инстанция оправдателната присъда на пловдивския окръжен

Прокуратурата обжалва на апелативна инстанция оправдателната присъда на пловдивския окръжен ...

......... октомври миналата година пловдивският окръжен съд оправда напълно двамата подсъдими по делото – българинът Георги Бранеков и сърбинът Александър Николич. Те са били управители на фирмата инвеститор, разрушила тютюневия склад, за който се смяташе, че е паметник на културата. Съдът обаче прие, че сградата няма статут на единична недвижима културна ценност.


Очаква се днес прокуратурата да повдигне обвинение за причиняване на

Очаква се днес прокуратурата да повдигне обвинение за причиняване на ...

......... Очаква се днес прокуратурата да повдигне обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост на кмета на Костинброд Трайко Младенов. В неделя, той участва в катастрофа на нерегулирано кръстовище край града, при която загина 34-годишен моторист.


Специализираната прокуратура привлече към наказателна отговорност четири лица за участие

Специализираната прокуратура привлече към наказателна отговорност четири лица за участие ...

......... са използвани заплахи и агресивни действия, начислявани са и наказателни лихви. Четиримата са задържани за 72 часа. На 29 юни 2019 г. Специализираната прокуратура ще внесе в Специализирания наказателен съд искане за налагане на мерки за неотклонение „Задържане под стража“ на двама от участниците и „Домашен арест“ на другите двама.


Районната прокуратура в Карлово привлече като обвиняеми четирима мъже за

Районната прокуратура в Карлово привлече като обвиняеми четирима мъже за ...

......... Районната прокуратура в Карлово привлече като обвиняеми четирима мъже за хулиганство и незаконно държане на огнестрелно оръжие. Те са част от задържаните за сбиването в карловското село Розино, съобщиха от пресцентъра на институцията.


Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно

Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно ...

......... са по различни казуси, този със Симеонов се отнася за сделка в периода, когато той е бил председтел на общински съвет в Бургас. Сигналът срещу Жаблянов е за грешна информация при подадена декларация във връзка с имот и средствата свързани с него. При Крум Зарков сигналът е за имотни сделки. 


Бившият енергиен министър Румен Овчаров се изправя пред съда.Обвинението срещу него

Бившият енергиен министър Румен Овчаров се изправя пред съда.Обвинението срещу него ...

......... съда.Обвинението срещу него е за умишлена безстопанственост, от която последвали щети за над 29 милиона лева. Подсъдими са още заместникът на Овчаров - Анна Янева и бившият изпълнителен директор на „Мини Бобов дол“ ЕАД Пламен Евтимов. Делото започна през май на първа инстанция, 10 години, след като били извършени престъпленията, за които прокуратурата е повдигнала обвинения.


Специализираният наказателен съд ще гледа делото за стрелбата срещу Димитър

Специализираният наказателен съд ще гледа делото за стрелбата срещу Димитър ...

......... над 130 души. Тепърва предстои да бъдат разпитани в зала и вещите лица, изготвили експертизи по случая. Димитър Желязков беше тежко ранен преди три години след стрелба в ресторант в Слънчев бряг. Кузманов е с обвинение за ръководене на организирана престъпна група, профилирана в убийства, рекет, наркоразпространение и сексуална експлоатация.


Започна делото за отнемане на имущество за 3,6 милиона лева

Започна делото за отнемане на имущество за 3,6 милиона лева ...

......... срокът на проверката е преклузивен и след изтичането му КПКОНПИ губи правно основание да води дело за отнемане на имущество. Сред мотивите на съда беше, че искът за отнемане е внесен 7 години по-късно, а не веднага след 10-месечната проверка, а това го правело недопустим. Апелативният съд обаче го възобнови.


Четири години ефективно лишаване от свобода при първоначален общ режим

Четири години ефективно лишаване от свобода при първоначален общ режим ...

......... електрическа инсталация, подписани на 2 септември същата година, не били вписани според изискванията в регистрите на общината и не бил проведен конкурс за набиране на оферти. Според обвинението, щетите за общинската хазна са за 256 297 лева. Решението на окръжните магистрати може да бъде обжалвано пред Апелативния съд в Пловдив в двуседмичен срок.


Пазарджишкият окръжен съд отново ще заседава по делото срещу ромския

Пазарджишкият окръжен съд отново ще заседава по делото срещу ромския ...

......... религиозна основа. Към тази година се прибавят още три години от предишна, неизтърпяна условна присъда. Точно за делото срещу 13-те имами, което завърши с условни присъди и административни наказания за всички останали обвиняеми, прокурорът по делото Нели Попова и следователят Даниела Янакиева бяха отличени от главния прокурор Сотир Цацаров за добре свършена работа.


Софийският апелативен съд (САС) ще заседава днес по делото срещу

Софийският апелативен съд (САС) ще заседава днес по делото срещу ...

......... до два месеца. През декември 2015 година Емилия Ковачева бе предадена на съд за това, че месеци по-рано – на 18 април, в отделението „Неонатология” на УМБАЛ „Софиямед” ООД, в стая за интензивно лечение и специални грижи за новородени, направила опит умишлено да умъртви малолетната Никол, родена на 14 април. 


Софийският окръжен съд в остави в ареста собственика на петте

Софийският окръжен съд в остави в ареста собственика на петте ...

......... да остане в ареста. Днес, окръжният съд, изтъкна, че престъплението, в което е обвинен, предвижда до 5 години затвор и до 10 хиляди лева глоба, и има опасност той да се укрие от правосъдието.Прокуратурата внесе и нови доказателства и експертизи, които доказват, че Карагьзов не е полагал грижи за петте кучета.


Удължен е срокът на разследване на катастрофата с лидера на

Удължен е срокът на разследване на катастрофата с лидера на ...

......... Удължен е срокът на разследване на катастрофата с лидера на партия ДОСТ Лютви Местан, при която загина 6-месечно бебе. Това съобщи говорителят на окръжната прокуратура в Кърджали Димитрина Делчева.


Софийският градски съд даде ход на делото срещу двамата квестори

Софийският градски съд даде ход на делото срещу двамата квестори ...

......... мярка за неотклонение „подписка“. Ако бъдат признати за виновни, Станислав Л. и Елена К. могат да получат наказание лишаване от свобода от 3 до 12 години, като съдът може да постанови и лишаване от право да заемат определена обществена или държавна длъжност и право да упражняват определена професия или дейност. 


През 2015 г. България е отделила 3 892 496 лева

През 2015 г. България е отделила 3 892 496 лева ...

......... използвали 18 млн. европейци, 13,7 млн. са опитвали екстази, 12,4 млн. - амфетамин. Общо 85% от смъртните случаи от свръхдоза са при употребяващите опиоиди (хероин, морфин, метадон и т.н.). ЕС отчита, че от 2014 г. насам броят на новопостъпилите за лечение заради употреба на кокаин е нараснал с над 35%.


Кметът на пловдивския район „Северен” Ральо Ралев остава в ареста,

Кметът на пловдивския район „Северен” Ральо Ралев остава в ареста, ...

......... съпричастност към престъплението, съдържащи се основно в показанията на разпитани свидетели. Вчера зам.-главният прокурор Иван Гешев обяви, че Ральо Ралев е поискал подкуп от 60 хил. лв. от строителен предприемач. Другият обвиняем, соченият от прокуратурата за помагач – Иван Делевски, излиза под парична гаранция в размер на 60 хил. лв.


Окръжен съд – Бургас наложи наказание от 15 години „Лишаване

Окръжен съд – Бургас наложи наказание от 15 години „Лишаване ...

......... процес. Той предяви граждански иск в размер на 200 хил. лв. Защитникът на подсъдимия определи като смекчаващи вината обстоятелства направените пълни самопризнания от Манол М. и оказаното съдействие на органите на разследването. Присъдата на Окръжен съд – Бургас може да бъде обжалвана или протестирана пред въззивна инстанция в 15-дневен срок.


Специализираният наказателен съд публикува мотивите си за присъдата от 20

Специализираният наказателен съд публикува мотивите си за присъдата от 20 ...

......... е превърнато в условие за изпълнение на съответните задължения по административното обслужване на районната администрация. От друга страна обаче, презумпцията за невинност на Иванчева е била нарушена в деня на ареста, за който съдът цитира трайна практика на ЕСПЧ. Така пред медиите бившата кметица вече е била представена като виновна.


Специализираният съд решава дали Ветко Арабаджиев да остане в ареста. След

Специализираният съд решава дали Ветко Арабаджиев да остане в ареста. След ...

......... поиска и отвод на председателя на съдебния състав. Съдът ще решава дали да остави в ареста бизнесмена Миню Стайков, който е обвинен в данъчни измами. От миналата седмица той получи и ново обвинение - за източване на евросредства по програми, контролирани от фонд "Земеделие" и тогавашния му директо Румен Порожанов.


Пазарджишкият съд ще се произнесе по делото срещу кмета на

Пазарджишкият съд ще се произнесе по делото срещу кмета на ...

......... да стане кмет. Престъплението е извършено през 2006 г., когато е бил едноличен търговец на горива. Според обвинението Марин Рачев е продавал част от горивото без документи, като доказателствата за това са безспорни. Прокуратурата настоява да му бъде конфискувано цялото декларирано имущество, което включва четири автомобила и апартамент в Пазарджик.


Апелативният специализиран наказателен съд ще трябва да реши дали да

Апелативният специализиран наказателен съд ще трябва да реши дали да ...

......... още, че сред многобройните доказателства няма никакви данни да е имало подбудителство към подкуп или някой да е подстрекавал двете жени да искат такъв. Все още се чака да излязат мотивите, с които Хинов прати тримата зад решетките. Присъдата е на първа инстанция. Адвокатите и на тримата ще обжалват присъдите.