ВМРО искат премахване на съкратеното съдебно следствие, което водело до намаляване

ВМРО искат премахване на съкратеното съдебно следствие, което водело до намаляване ...

......... на служебните си задължения. "С риск да бъдем отново охулени от пролибералните среди и защитниците на човешките права от средите на НПО-сектора, ние няма да отстъпим от исканията си, които отстояваме от години и за които днес сме категорични, че българското общество е узряло и ги подкрепя", посочват още войводите.


Лекар, набеден за убийството на новородено, окончателно осъди прокуратурата за 40

Лекар, набеден за убийството на новородено, окончателно осъди прокуратурата за 40 ...

......... бил един от най-търсените специалисти в областта. След обявеното по медиите обаче вече никой не искал да ходи в болницата, а лекарите там били наричани „убийци”. Затова допринесло и публичното огласяване на записите. Съдът допълва, че няма право и задължение да преценява доколко то е незаконно, но заявява, че определено представлява противоправно поведение. 


Столичната община да мие машинно два пъти в месеца вътрешнокварталните

Столичната община да мие машинно два пъти в месеца вътрешнокварталните ...

......... и през зимата. Съдът използва това, което знае, за да назначи тези привременни мерки, което смятам, че е една малка победа за нашия колектив“. Делото бе отложено до ноември, за да се намери експерт, който да направи екологичен анализ на въздуха на София. Запитване за такъв бе изпратено на БАН.


Апелативният специализиран наказателен съд ще разгледа искането на бизнесмена Николай

Апелативният специализиран наказателен съд ще разгледа искането на бизнесмена Николай ...

......... въздейства върху свидетели по делото. Бизнесменът от своя страна се оплака от лошите условия в ареста и от това, че не е бил разпитван нито веднъж откакто е задържан. Банев и съпругата му Евгения са обвинени в участие в организирана престъпна група за данъчни престъпления и пране на пари.   


Прокуратурата обжалва на апелативна инстанция оправдателната присъда на пловдивския окръжен

Прокуратурата обжалва на апелативна инстанция оправдателната присъда на пловдивския окръжен ...

......... октомври миналата година пловдивският окръжен съд оправда напълно двамата подсъдими по делото – българинът Георги Бранеков и сърбинът Александър Николич. Те са били управители на фирмата инвеститор, разрушила тютюневия склад, за който се смяташе, че е паметник на културата. Съдът обаче прие, че сградата няма статут на единична недвижима културна ценност.


Очаква се днес прокуратурата да повдигне обвинение за причиняване на

Очаква се днес прокуратурата да повдигне обвинение за причиняване на ...

......... Очаква се днес прокуратурата да повдигне обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост на кмета на Костинброд Трайко Младенов. В неделя, той участва в катастрофа на нерегулирано кръстовище край града, при която загина 34-годишен моторист.Специализираната прокуратура привлече към наказателна отговорност четири лица за участие

Специализираната прокуратура привлече към наказателна отговорност четири лица за участие ...

......... са използвани заплахи и агресивни действия, начислявани са и наказателни лихви. Четиримата са задържани за 72 часа. На 29 юни 2019 г. Специализираната прокуратура ще внесе в Специализирания наказателен съд искане за налагане на мерки за неотклонение „Задържане под стража“ на двама от участниците и „Домашен арест“ на другите двама.


Районната прокуратура в Карлово привлече като обвиняеми четирима мъже за

Районната прокуратура в Карлово привлече като обвиняеми четирима мъже за ...

......... Районната прокуратура в Карлово привлече като обвиняеми четирима мъже за хулиганство и незаконно държане на огнестрелно оръжие. Те са част от задържаните за сбиването в карловското село Розино, съобщиха от пресцентъра на институцията.


Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно

Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно ...

......... са по различни казуси, този със Симеонов се отнася за сделка в периода, когато той е бил председтел на общински съвет в Бургас. Сигналът срещу Жаблянов е за грешна информация при подадена декларация във връзка с имот и средствата свързани с него. При Крум Зарков сигналът е за имотни сделки. 


Бившият енергиен министър Румен Овчаров се изправя пред съда.Обвинението срещу него

Бившият енергиен министър Румен Овчаров се изправя пред съда.Обвинението срещу него ...

......... съда.Обвинението срещу него е за умишлена безстопанственост, от която последвали щети за над 29 милиона лева. Подсъдими са още заместникът на Овчаров - Анна Янева и бившият изпълнителен директор на „Мини Бобов дол“ ЕАД Пламен Евтимов. Делото започна през май на първа инстанция, 10 години, след като били извършени престъпленията, за които прокуратурата е повдигнала обвинения.


Специализираният наказателен съд ще гледа делото за стрелбата срещу Димитър

Специализираният наказателен съд ще гледа делото за стрелбата срещу Димитър ...

......... над 130 души. Тепърва предстои да бъдат разпитани в зала и вещите лица, изготвили експертизи по случая. Димитър Желязков беше тежко ранен преди три години след стрелба в ресторант в Слънчев бряг. Кузманов е с обвинение за ръководене на организирана престъпна група, профилирана в убийства, рекет, наркоразпространение и сексуална експлоатация.Започна делото за отнемане на имущество за 3,6 милиона лева

Започна делото за отнемане на имущество за 3,6 милиона лева ...

......... срокът на проверката е преклузивен и след изтичането му КПКОНПИ губи правно основание да води дело за отнемане на имущество. Сред мотивите на съда беше, че искът за отнемане е внесен 7 години по-късно, а не веднага след 10-месечната проверка, а това го правело недопустим. Апелативният съд обаче го възобнови.


Четири години ефективно лишаване от свобода при първоначален общ режим

Четири години ефективно лишаване от свобода при първоначален общ режим ...

......... електрическа инсталация, подписани на 2 септември същата година, не били вписани според изискванията в регистрите на общината и не бил проведен конкурс за набиране на оферти. Според обвинението, щетите за общинската хазна са за 256 297 лева. Решението на окръжните магистрати може да бъде обжалвано пред Апелативния съд в Пловдив в двуседмичен срок.


Пазарджишкият окръжен съд отново ще заседава по делото срещу ромския

Пазарджишкият окръжен съд отново ще заседава по делото срещу ромския ...

......... религиозна основа. Към тази година се прибавят още три години от предишна, неизтърпяна условна присъда. Точно за делото срещу 13-те имами, което завърши с условни присъди и административни наказания за всички останали обвиняеми, прокурорът по делото Нели Попова и следователят Даниела Янакиева бяха отличени от главния прокурор Сотир Цацаров за добре свършена работа.


Софийският апелативен съд (САС) ще заседава днес по делото срещу

Софийският апелативен съд (САС) ще заседава днес по делото срещу ...

......... до два месеца. През декември 2015 година Емилия Ковачева бе предадена на съд за това, че месеци по-рано – на 18 април, в отделението „Неонатология” на УМБАЛ „Софиямед” ООД, в стая за интензивно лечение и специални грижи за новородени, направила опит умишлено да умъртви малолетната Никол, родена на 14 април. 


Софийският окръжен съд в остави в ареста собственика на петте

Софийският окръжен съд в остави в ареста собственика на петте ...

......... да остане в ареста. Днес, окръжният съд, изтъкна, че престъплението, в което е обвинен, предвижда до 5 години затвор и до 10 хиляди лева глоба, и има опасност той да се укрие от правосъдието.Прокуратурата внесе и нови доказателства и експертизи, които доказват, че Карагьзов не е полагал грижи за петте кучета.Удължен е срокът на разследване на катастрофата с лидера на

Удължен е срокът на разследване на катастрофата с лидера на ...

......... Удължен е срокът на разследване на катастрофата с лидера на партия ДОСТ Лютви Местан, при която загина 6-месечно бебе. Това съобщи говорителят на окръжната прокуратура в Кърджали Димитрина Делчева.


Софийският градски съд даде ход на делото срещу двамата квестори

Софийският градски съд даде ход на делото срещу двамата квестори ...

......... мярка за неотклонение „подписка“. Ако бъдат признати за виновни, Станислав Л. и Елена К. могат да получат наказание лишаване от свобода от 3 до 12 години, като съдът може да постанови и лишаване от право да заемат определена обществена или държавна длъжност и право да упражняват определена професия или дейност. 


През 2015 г. България е отделила 3 892 496 лева

През 2015 г. България е отделила 3 892 496 лева ...

......... използвали 18 млн. европейци, 13,7 млн. са опитвали екстази, 12,4 млн. - амфетамин. Общо 85% от смъртните случаи от свръхдоза са при употребяващите опиоиди (хероин, морфин, метадон и т.н.). ЕС отчита, че от 2014 г. насам броят на новопостъпилите за лечение заради употреба на кокаин е нараснал с над 35%.


Кметът на пловдивския район „Северен” Ральо Ралев остава в ареста,

Кметът на пловдивския район „Северен” Ральо Ралев остава в ареста, ...

......... съпричастност към престъплението, съдържащи се основно в показанията на разпитани свидетели. Вчера зам.-главният прокурор Иван Гешев обяви, че Ральо Ралев е поискал подкуп от 60 хил. лв. от строителен предприемач. Другият обвиняем, соченият от прокуратурата за помагач – Иван Делевски, излиза под парична гаранция в размер на 60 хил. лв.


Окръжен съд – Бургас наложи наказание от 15 години „Лишаване

Окръжен съд – Бургас наложи наказание от 15 години „Лишаване ...

......... процес. Той предяви граждански иск в размер на 200 хил. лв. Защитникът на подсъдимия определи като смекчаващи вината обстоятелства направените пълни самопризнания от Манол М. и оказаното съдействие на органите на разследването. Присъдата на Окръжен съд – Бургас може да бъде обжалвана или протестирана пред въззивна инстанция в 15-дневен срок.


Специализираният наказателен съд публикува мотивите си за присъдата от 20

Специализираният наказателен съд публикува мотивите си за присъдата от 20 ...

......... е превърнато в условие за изпълнение на съответните задължения по административното обслужване на районната администрация. От друга страна обаче, презумпцията за невинност на Иванчева е била нарушена в деня на ареста, за който съдът цитира трайна практика на ЕСПЧ. Така пред медиите бившата кметица вече е била представена като виновна.


Специализираният съд решава дали Ветко Арабаджиев да остане в ареста. След

Специализираният съд решава дали Ветко Арабаджиев да остане в ареста. След ...

......... поиска и отвод на председателя на съдебния състав. Съдът ще решава дали да остави в ареста бизнесмена Миню Стайков, който е обвинен в данъчни измами. От миналата седмица той получи и ново обвинение - за източване на евросредства по програми, контролирани от фонд "Земеделие" и тогавашния му директо Румен Порожанов.


Пазарджишкият съд ще се произнесе по делото срещу кмета на

Пазарджишкият съд ще се произнесе по делото срещу кмета на ...

......... да стане кмет. Престъплението е извършено през 2006 г., когато е бил едноличен търговец на горива. Според обвинението Марин Рачев е продавал част от горивото без документи, като доказателствата за това са безспорни. Прокуратурата настоява да му бъде конфискувано цялото декларирано имущество, което включва четири автомобила и апартамент в Пазарджик.


Апелативният специализиран наказателен съд ще трябва да реши дали да

Апелативният специализиран наказателен съд ще трябва да реши дали да ...

......... още, че сред многобройните доказателства няма никакви данни да е имало подбудителство към подкуп или някой да е подстрекавал двете жени да искат такъв. Все още се чака да излязат мотивите, с които Хинов прати тримата зад решетките. Присъдата е на първа инстанция. Адвокатите и на тримата ще обжалват присъдите.


Бизнесменът Ветко Арабаджиев заяви пред Специализирания наказателен съд, че не

Бизнесменът Ветко Арабаджиев заяви пред Специализирания наказателен съд, че не ...

......... край Барселона, а преди дни испанският съд каза "да" за главата на семейството и поиска още документи за съпругата му. "Това е официалната причина, а неофициалната - ангажирали са сериозна адвокатска защита. Правят всичко възможно явно да се забави екстрадицията. Шансът да се случи е минимален", каза убедено Иван Гешев.


Испания екстрадира хотелиерския бос Ветко Арабаджиев по искане на българските

Испания екстрадира хотелиерския бос Ветко Арабаджиев по искане на българските ...

......... където в присъствие на адвокат тази сутрин ще му бъдат повдигнати обвинения.Очаква се по-късно днес прокуратурата да поиска от Специализирания наказателен съд Арабаджиев да бъде оставен за постоянно в ареста. България поиска и екстрадицията на съпругата му Маринела Арабаджиев, но националният съд на Испания все още не взел окончателно решение.


Специализираният наказателен съд определи най-строгите мерки за неотклонение „задържане под

Специализираният наказателен съд определи най-строгите мерки за неотклонение „задържане под ...

......... достатъчни, за да се направи категорично обосновано предположение, че са съпричастни с деянията, за които са обвинени. Едновременно с това, налице е опасност всеки от тях да извърши друго прпестъпление и да влияе на свидетели по делото, определи съдът.Мерките за неотклонение могат да бъдат обжалвани пред Апелативния специализиран наказателен съд.


Съдът остави в ареста командоса от отряда за борба с

Съдът остави в ареста командоса от отряда за борба с ...

......... между командоса и един от свидетелите – те да бъдат в отсъствието на собственика на луксозния автомобил, който е откраднат, а парите да бъдат занесени в плик, без да ги докосва, след което да бъдат отнесени в неизвестно чейндж бюро. Всички тези разговори командосът провеждал от чужда сим карта.  


Мирослав Писов, един от петимата полицаи, осъдени вчера от ВКС

Мирослав Писов, един от петимата полицаи, осъдени вчера от ВКС ...

......... съд излезе с окончателно решение за присъдите по делото за смъртта на Ангел Димитров – Чората. Решението магистратите са взели късно снощи. По 7 години затвор получават петимата, обвинени за смъртта на Ангел Димитров – Чората. Това са Мирослав Писов, Георги Калинков, Янко Грахофски, Иво Иванов и Борис Механджийски.  


Специализираният апелативен наказателен съд ще заседава по делото срещу бившия

Специализираният апелативен наказателен съд ще заседава по делото срещу бившия ...

......... му. Освен Москов и Персенски, обвиняеми по делото са още Любомир Димитров, Росен Алексиев и Юлияна Ценкова. В Специализирания наказателен съд беше разпитан и бившият шеф на Изпълнителната агенция по лекарствата Асена Стоименова. Тя даде подробни показания за целия законов механизъм, по който се извършват бартери и дарения на медикаменти.


Мегаделото за източването на КТБ продължава. Очаква се основният свидетел

Мегаделото за източването на КТБ продължава. Очаква се основният свидетел ...

......... Василев и работата му с него. Той сподели, че се е почувствал предаден от своя работодател. Очаква се на днешното заседание да бъдат цитирани имена на политици, които са влизали в кабинета на Цветан Василев. По делото, освен Василев, който все още е в Сърбия, са подсъдими общо 17 души.


Съдът призна за виновна бившата кметица на район

Съдът призна за виновна бившата кметица на район "Младост" за искан ...

......... й е направена от инициативен комитет. Събирането на подписи в нейна подкрепа започна в сградата на Спецсъда. Екскметицата обяви, че, ако не успее да стигне до Брюксел, ще участва и в местните избори наесен. Ако пък бъде избрана за евродепутат, в кметския вот щяла да се включи само Биляна Петрова.


Спецсъдът отказа да отстрани от длъжност директора на НОИ в

Спецсъдът отказа да отстрани от длъжност директора на НОИ в ...

......... на фалшиви документи за придобиване на максимални пенсии срещу 10 000 лева. Решението на съда не е окончателно. Според прокуратурата с помощта на служителите на НОИ-Силистра са били източвани пенсионни фондове. Пенчев е баща на поп певицата Тита. По решение на съда той беше пуснат под домашен арест през март.


Кметът на Чупрене Ваньо Костин остава в ареста, реши Специализираният

Кметът на Чупрене Ваньо Костин остава в ареста, реши Специализираният ...

......... „Миджур“, чието изграждане в близост до Чупрене предстои, съобщи преди дни наблюдаващият прокурор Ангел Кънев. Съдът се съгласи с прокуратурата, че ако остане на свобода, Костин може да повлияе на свидетели или да укрие доказателства и му наложи най-тежката мярка за неотклонение. Решението може да бъде обжалвано пред Апелативния спецсъд.


Специализираният съд ще заседава днес по делото срещу Симеон Дянков,

Специализираният съд ще заседава днес по делото срещу Симеон Дянков, ...

......... съзнателно нанасяне на щети на чуждо имущество в особено големи размери. Бившият министър на икономиката и енергетиката Трайчо Трайков е обвинен за това, че като длъжностно лице не е положил достатъчно грижи за повереното му имущество, от което са настъпили вреди в особено големи размери, престъплението представлява особено тежък случай.


Делото „Йончева срещу Борисов” ще бъде гледано на трета инстанция.

Делото „Йончева срещу Борисов” ще бъде гледано на трета инстанция. ...

......... няма доказателства. „Единственият свидетел на обвинението, който твърди, че е искал пари, е Дюлгеров. Следователно няма връзка вече на обвинението със свидетелите. Истината е, че не е взела (подкуп)”, каза още Марковски. Той е категоричен, че с отричането от показанията си Дюлгеров не си отмъщава на прокуратурата, а просто казва истината.


Единият от подсъдимите по делото

Единият от подсъдимите по делото "Иванчева" се отказа от показанията ...

......... на кметицата бяха открити 70 000 лева, които тя взела като подкуп според прокуратурата. Действията на органите на реда около ареста на Иванчева продължиха близо 10 часа, което предизвика вълна от възмущение относно начина, по който тя е задържана. В края на май спецсъдът отстрани Иванчева като кмет на столичния район "Младост".


Пълен обрат по делото срещу бившата кметица на

Пълен обрат по делото срещу бившата кметица на "Младост" Десислава ...

......... на "Младост" Десислава Иванчева. Обвиняемият Петко Дюлгеров се отрече от показанията си, че е бил посредник в корупционната схема. Прокуратурата поиска отвод на съдията Иво Хинов с мотива, че той е предубеден към процеса. От държавното обвинение поискаха повторен разпит на свидетеля Андрей Ковачев, но такъв беше отказан от съда.


Продължават заседанията на Специализирания наказателен съд по делото срещу бившия

Продължават заседанията на Специализирания наказателен съд по делото срещу бившия ...

......... прокуратурата. Според обвинението, в тефтера Иванчева е водила записки, свързани с подкупа, поискан от строителния предприемач Александър Ваклин. Защитата обаче обяви, че една от сумите в него е изписана с различен почерк. А прокуратурата поиска проверка дали това не е почеркът на сочения за посредник в корупционната афера Петко Дюлгеров.
Окръжната прокуратура в Русе ще внесе в съда обвинителен акт

Окръжната прокуратура в Русе ще внесе в съда обвинителен акт ...

......... се гледа мярката му за неотклонение. Северин разказа, че на фаталния 6 октомври той и Виктория се сблъскали случайно на алеята край Дунав. Нямал намерение да я напада и да я убива. Ударил я обаче няколко пъти, а след това не помни нищо. Той твърди, че нямал съучастници, нито поръчители.


7 месеца условна присъда заради жестокост към животно. Това е

7 месеца условна присъда заради жестокост към животно. Това е ...

......... към тях и подава повече сигнали. Няма обаче обобщена информация колко от престъпленията са завършили с присъди, както и какви са те. В случая на Бруно развързката е положителна. Новите му стопани в Германия се шегували, че дори си има приятелка. Нея също осиновили, след като била жертва на насилие.


Очакват се още акции срещу кметове в страната, стана ясно

Очакват се още акции срещу кметове в страната, стана ясно ...

......... продължава да изпълнява длъжността. По отношение на кмета на Созопол Панайот Рейзи наблюдаващите прокурори ще преценят дали да поискат отстраняването му. В Стрелча говорим за досъдебно производство, по което все още кметът не е привлечен като обвиняем. „Принципно говорим за престъпление срещу личността, не във връзка със службата”, уточни тя.


Спецсъдът отложи делото „КТБ“. За днес се очакваше да започнат първите

Спецсъдът отложи делото „КТБ“. За днес се очакваше да започнат първите ...

......... търговска банка. До разпитите се стигна почти 10 месеца след първото съдебно заседание, на което съдия Виржиния Петрова реши, че делото ще се гледа в отсъствието на основния подсъдим - банкерът Цветан Василев. Освен него на съд се очакват още 17 души, а сред първите свидетели призовани за днес бяха ĸpeдитополучители.


Специализираната прокуратура привлече към наказателна отговорност 14 души за участие

Специализираната прокуратура привлече към наказателна отговорност 14 души за участие ...

......... на установяване е срещу какво възнаграждение са извършвали подобни „услуги“. На обвинените за участие в групата е наложено прокурорско задържане до 72 часа. На 9 март 2019 г. Специализираната прокуратура ще внесе в Специализирания наказателен съд искания за налагане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ за всеки от тях. 


Очаква се Специализираният наказателен съд да проведе заседание по делото,

Очаква се Специализираният наказателен съд да проведе заседание по делото, ...

......... достатъчно грижи за повереното му имущество. От това са настъпили вреди в особено големи размери, престъплението представлява особено тежък случай. Другите трима подсъдими са изпълнителният директор на „Булброкърс“ Радослав Рачев, Петър Василев и Любомир Евстатиев. Те са обвинени за съзнателно нанасяне на щети на чуждо имущество в особено големи размери.


Аферата “Суджукгейт” влезе в съда. Делото срещу бившия депутат от

Аферата “Суджукгейт” влезе в съда. Делото срещу бившия депутат от ...

......... под гаранция от 20 000 лева. Има забрана да напуска страната, а имуществото и сметките му са под запор. Ако бъде признат за винове, Мартинов може да бъде осъден на между 5 и 15 години затвор, глоба от 5000 до 10 000 лв. и на конфискация до една втора от имуществото. 


Пуснаха под домашен арест директорката на банковия клон в Нова

Пуснаха под домашен арест директорката на банковия клон в Нова ...

......... килия и липса на дневна светлина. Заяви, че няма намерение да се укрива от властите и ще съдейства, както досега. Адвокатът й пък беше категоричен, че няма доказателства, че тя е изтеглила парите, тъй като нямало нито един неин подпис върху документи. По тази причина защитникът поиска промяна на обвинението.


Поредно заседание по случая

Поредно заседание по случая "Иванчева". Отстранената кметица на "Младост" и ...

......... са обвинени в получаване на подкуп в особено големи размери. Иванчева и Петрова са под домашен арест от Колада миналата година, след като бяха задържани в ареста в продължнеие на 8 месеца. Те бяха арестувани показно в центъра на София с белязани 56 000 евро. Според прокуратурата това било първи транш от поискания подкуп. 


Докато няма осъдени за тежката катастрофа на автомагистрала „Струма“, пострадалите

Докато няма осъдени за тежката катастрофа на автомагистрала „Струма“, пострадалите ...

......... Докато няма осъдени за тежката катастрофа на автомагистрала „Струма“, пострадалите няма да могат да получат застрахователни обезщетения, съобщи днес пред БНР Владимир Тодоров от Асоциацията на пострадалите при катастрофи.


Специализираният наказателен съд ще провери какви са възможностите банкерът Цветан

Специализираният наказателен съд ще провери какви са възможностите банкерът Цветан ...

......... източването на КТБ. От останалите 17 подсъдими обяснение днес даде само един – бившият изпълнителен директор на банката Георги Христов, който каза, че всички правила, по които се е управлявала банката, са били одобрени от Надзорния съвет на БНБ. Делото продължава на 12 и 13 март с разпит на свидетели. 


Съдът остави за постоянно в ареста 23-годишния Васил Василев, обвинен

Съдът остави за постоянно в ареста 23-годишния Васил Василев, обвинен ...

......... или алкохол. Съдията прецени, че престъплението е умишлено и с висока степен на обществена опасност. Според него има реална опасност обвиняемият да извърши ново престъпление, както и риск да се укрие, заради което бе наложена и постоянната мярка за неотклонение "задържане под стража”. Решението не е окончателно и може да бъде обжалвано.


12 години лишаване от свобода при първоначален строг режим ще

12 години лишаване от свобода при първоначален строг режим ще ...

......... думи, напрежението ескалирало, последвал скандал помежду им. Жената пак посегнала с нож, но Георги го изтръгнал и в изстъпление, със замъглен от гняв поглед започнал да я дупчи в областта на гърдите. После се обадил в полицията. Присъдата подлежи на обжалване или протест пред Апелативен съд Велико Търново.    


"Драги приятели, благодаря ви от сърце за доверието ви в ...

......... достъп с адвотите ни. Всичко става през стъкло. Разговорите ни са със слушалки и се записва всичко. Не може да си подаваме материали и документи, които да коментираме. Нарушено е правото за адвокатска тайна между адвокатите и задържаните. Няма възможност за подготовка за лична защита и равенство между страните".  


Близо 200 адвокати искат от главния прокурор проверка заради обиски

Близо 200 адвокати искат от главния прокурор проверка заради обиски ...

......... в адвокатска кантора, за да прецени има ли нарушение на Закона и от съдиите, издали съдебните актове. Адвокатите искат от Мая Манолова да назначи също проверка. Срокът, който адвокатите дават за резултати от проверката е един месец и поставят условие, че ако това не се случи, ще излязат на протест.


„Прането на пари е сложно за доказване престъпление, защото имаме

„Прането на пари е сложно за доказване престъпление, защото имаме ...

......... обвинените, какво е станало с тези предприятия. А големият отговор е и защо българската икономика не работеше толкова дълго време”, заяви Антон Станков. Според него политическият аспект на въпроса е: Защо сега? „Отговор не мога да дам, но този въпрос стои. Дали преразглеждане на Прехода, дали търсим справедливост”, коментира Станков.


Бонуси са раздадени не само в Агенцията по вписванията. Това

Бонуси са раздадени не само в Агенцията по вписванията. Това ...

......... бюджета за 2019 г., които по-голямата част са за Агенцията по вписванията. Много ми се иска да заявя, че няма да спре Търговския регистър, но се работи с техника. Няма вече опашки в Агенцията по вписванията. Създадена е организация, така че да няма затруднения за бизнеса", каза още Цецка Цачева.


Апелативният специализиран съд остави в ареста бившия вече председател на

Апелативният специализиран съд остави в ареста бившия вече председател на ...

......... гражданство на основание български произход. От схемата са се облагодетелствали хиляди чужденци, които нямат никакви български корени. В същото време на хора с български произход е отказвано гражданство. Сигналът за двойните стандарти бе подаден от заместник-министъра на правосъдието Илия Ангелов до главния прокурор, а проверката направена от Върховната административна прокуратура.


Разследването срещу Елена Йончева е за пране на пари в

Разследването срещу Елена Йончева е за пране на пари в ...

......... размери. При първия случай става дума за около 320 хил. лв. По втория случай в момента се правят ревизии от НАП и се чакат резултатите от тях.Ако бъде снет имунитетът на депутатите предстои разкриване на банкова, данъчна и осигурителна тайна и други действия, с които ще продължат разследванията срещу тях.


Депутатите от БСП Елена Йончева и Георги Михайлов се отказват

Депутатите от БСП Елена Йончева и Георги Михайлов се отказват ...

......... в пленарната зала", поясни Цветанов.„Поне от това, което разбрах до настоящия момент, смятам, че всички народни представители са с нагласата да се откажат от имунитета, за да могат да бъдат направени съответните проверки. Разбира се, съдът е този, който ще прецени даил едно лице е виновно или не", допълни той.


Главният прокурор Сотир Цацаров отправи към Народното събрание искания за

Главният прокурор Сотир Цацаров отправи към Народното събрание искания за ...

......... на главния прокурор касаят разрешение за възбуждане на наказателно производство срещу всеки от народните представители и извършване на действия по разследването, засягащи правата им, както и привличане като обвиняем, при наличие на предпоставките за това, съобразно НПК.Обвиняемият се смята за невинен до установяване на противното с влязла в сила присъда.


Върховната административна прокуратура не е открила основание за намесата й

Върховната административна прокуратура не е открила основание за намесата й ...

......... 10-дневен срок, а това не е направено и този срок е изтекъл за съответните две решения от 5 юли и от 6 октомври.От прокуратурата допълват, че по последното решение на министъра преписките, изискани от министерството са пристигнали на 19 октомври във ВАП, три дни след изтичането на законовия десетдневен срок.


26-годишният Викторио Александров, който застреля едногодишната си дъщеричка и майка

26-годишният Викторио Александров, който застреля едногодишната си дъщеричка и майка ...

......... е смятал да прави с детето.Според защитата обаче не било ясно кога е писано писмото. Освен това действията на Викторио били непоследователни и хаотични.Александров е обвинен за убийството на 23-годишната си приятелка Дарина Министерска и детето им, както и за принуда спрямо таксиметровия шофьор, който отвлече, заплашвайки го с пистолет.


...

.........


Сегашните арести в Държавната агенция за българите в чужбина не

Сегашните арести в Държавната агенция за българите в чужбина не ...

......... Напълно е възможно чрез това разследване да не се търси разкриване на обективната истина, а да бъдат държани политическите фигури в някаква форма на зависимост".Петков си спомни, че през 2014-а много кандидати за българско гражданство, са оставяли като адрес за контакти в страната този на централата на ВМРО в София.


„Опитваме се да строим от 2012 г., четири пъти променяме

„Опитваме се да строим от 2012 г., четири пъти променяме ...

......... Петрова от „задържане под стража" в „домашен арест". Делото продължава, като основен антагонист на Иванчева и Петрова е бизнесменът Александър Ваклин.Димитър Логофетов, който е собственик на терен в „Младост", юристката Елена Николова и инвеститорът Александър Лаков, не са давали подкуп, но и не успяват да изпълнят проекта си в района.


Камери в селата поиска МВР-шефът Младен Маринов. Днес той се

Камери в селата поиска МВР-шефът Младен Маринов. Днес той се ...

......... тези превозни средства, конете и амуницията след настъпило произшествие", обясни вътрешният министърЗа пореден път той отказа информация за бъдещия главен секретар на МВР и оправда забавянето с необходимостта от спазването на всички законови процедури. „Обсъждаме различни имена, но нямам готовност да кажа нещо конкретно по темата", отклони Маринов репортерските въпроси.


Бившата кметица на столичния район

Бившата кметица на столичния район "Младост" Десислава Иванчева и нейната ...

......... е внесла протест срещу неговото освобожждаване под домашен арест.На последното съдебно заседание по делото ключов свидетел промени показанията си. Тогава арх. Румен Русев обяви, че не си спомня Иванчева да му е оказвала натиск и да е казвала, че ще се придвижват преписки само, ако се правят градинки в района.