Апелативният специализиран съд пусна под домашен арест певицата Лиляна Деянова -

Апелативният специализиран съд пусна под домашен арест певицата Лиляна Деянова - ...

......... На предишната инстанция - Специализираният съд я остави в ареста. А Деянова заяви тогава пред медиите, че процесът срещу нея и съдружника й Мартин Георгиев е репресия. Адвокат на ЛиЛана е един от лидерите на протестите - Николай Хаджигенов, който непреестанно вадеше доказателства за безумността на обвиненията срещу младата жена.


Политикът и бивш министър на финансите - Георги Кадиев, написа

Политикът и бивш министър на финансите - Георги Кадиев, написа ...

......... но съм длъжен да опитам. Впрочем, и работодателските организации подадоха сигнал по същия казус. Когато ви говорят за висока цена на тока, помнете- голяма част от нея се дължи на корупцията в системата. Така е и с еврофондове, и в здравеопазване, съдебна система и дори футбола. Затова обществото иска оставка.


Няма конституционна пречка всеки прокурор да разследва главния прокурор. Решението

Няма конституционна пречка всеки прокурор да разследва главния прокурор. Решението ...

......... от основополагащия правен принцин, че “никой не може да бъде съдия на самия себе си”. По друго решение от днес с 9 на 3 гласа Конституционният съд отхвърли искането на президента Румен Радев да бъдат обявени за противоконституционни текстове от Закона за здравето, свързани с въвеждането на извънредна епидемична обстановка. 


Върховната касационна прокуратура (ВКП) се самосезира след твърдения за ТЕЦ

Върховната касационна прокуратура (ВКП) се самосезира след твърдения за ТЕЦ ...

......... за „студен резерв“ на централата. ТЕЦ „Варна”, в чийто актив влиза и пристанище, беше изведена от експлоатация през 2017 г. След това бе продадена от ЧЕЗ на семейната фирма на министъра от кабинета „Орешарски“ Данаил Папазов. През 2018 г. 70% от дружеството придоби Ахмед Доган, а Папазов остана изпълнителен директор.


Прокуратурата поиска заличаване на партия “Възраждане” и нейното разпускане, предаде

Прокуратурата поиска заличаване на партия “Възраждане” и нейното разпускане, предаде ...

......... от актове за смърт е констатирано, че същите са починали през м. юни 2014 г. Въз основа на материалите от образуваната преписка в СГС е изготвена и внесена искова молба за образуване на дело. След насрочването му същото ще бъде разглеждано в открито съдебно заседание с призоваване на заинтересованите страни.


Категорично няма да подам оставка

Категорично няма да подам оставка". Това заяви главният прокурор Иван ...

......... жена заяви, че нападателите в селото не са един или двама.  "Държавата е длъжна да защити хората, които са си плащали данъците, които са градили и са работили цял живот. Срамота е това, което се случва". Възрастни граждани споделиха пред Иван Гешев, че над 70% в селото са самотно живеещи.Васил Божков е в топла връзка с депутата от БСП

Васил Божков е в топла връзка с депутата от БСП ...

......... граждани. Съзнаваме, че само пълната откритост на действията на Прокуратура на Република България (при спазване на всички необходими законови изисквания и интересите на разследването), може да възстанови доверието на обществото към правовия ред и да докаже, че никои не е над закона. ТУК можете да чуете записите от телефонните разговори


Всяка съдебна система, основана на върховенството на закона се нуждае

Всяка съдебна система, основана на върховенството на закона се нуждае ...

......... президента на България как концепцията му за прокурорски рекет и мафия в прокуратурата кореспондира с доказателствата, посочени открито пред обществото за връзки на представители на организираната престъпност със случващото се в последните седмици и последните дни. Прокуратурата е твърдо решена да не поставя никого над закона, подчерта още Сийка Милева.


“Благодаря на партньорите ни от Съединените щати и посолството им

“Благодаря на партньорите ни от Съединените щати и посолството им ...

......... играли ключова роля в 244-годишната демокрация на Съединените щати. Всяка нация заслужава съдебна система, която е надпартийна и подвластна на върховенството на закона. Ние подкрепяме българския народ в стремежа му за повишаване на доверието в демократичната система и насърчаване на върховенството на закона в България. Никой не е над закона.


Специализираната прокуратура повдигна обвинение на Пламен Узунов, а Илия Милушев

Специализираната прокуратура повдигна обвинение на Пламен Узунов, а Илия Милушев ...

......... в служебната си каса в кабинета на сградата на Администрация на президента. Това е наложило извършването на действия по разследванията и в сградата на президентската администрация. Акцията на прокуратурата беше съпроводена от протести в подкрепа на президентската институция и срещу действия на прокуратурата в сградата на администрацията на Румен Радев.


„Не съобразяваме действията на прокуратурата с изявления на политици или

„Не съобразяваме действията на прокуратурата с изявления на политици или ...

......... проверка на министър Боил Банов за извършени престъпления. „Ние ще си свършим работата. Проверката е заради документи издадени от МК за небостъргача Ай Тауер, който се намира само на 50 метра от сграда паметник на културата“, уточни той. „Очаквайте всичко от Прокуратурата, което е в рамките на закона“, обеща Гешев. Главният прокурор на Република България Иван Гешев посети днес землищата,

Главният прокурор на Република България Иван Гешев посети днес землищата, ...

......... по претърсване и изземване в Администрацията на президента, по същия начин извършихме действия и в Министерството на околната среда и водите и в Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“. Имаме еднакви стандарти и не ги прилагаме в зависимост от това дали става въпрос за министър-председател, за Доган, за Пеевски“.  


Бизнесменът Пламен Бобоков пак е арестуван в София по разследването

Бизнесменът Пламен Бобоков пак е арестуван в София по разследването ...

......... „Национална Сигурност“ обявиха, че са отнели достъпа до секретна информация на Пламен Узунов и на лице с инициалите И.М., зад което най-вероятно се крие Илия Милушев – съветник на президента по сигурността и отбраната. От президентството потвърдиха за претърсванията и заявиха, че прокуратурата дължи информация на обществото за действията си. 


Прокурори влязоха в президентската институция, предаде БГНЕС. Колите на прокуратурата

Прокурори влязоха в президентската институция, предаде БГНЕС. Колите на прокуратурата ...

......... прокуратура, а другото производство се наблюдава от прокурори от спецпрокуратурата и се касае за престъпно сдружение за търговия с влияние (бел. ред. – производството, свързано със секретаря на президента по правни въпроси Пламен Узунов), каза още главният прокурор. Той допълни, че тези действия са предприети след разрешения от два съда. 


Приближаваме се към истината, но е твърде рано. Заявените многократно

Приближаваме се към истината, но е твърде рано. Заявените многократно ...

......... психиатрична експертиза, но тя може да бъде подготвена и без него. Позицията му ще бъде изслушана. Никой не може да го накара насила. Това, че той няма да каже нищо до края на процеса, не означава нищо. Прокуратурата предвижда между 10-20 години лишаване от свобода за такива престъпления", заключи той.


Апелативният специализиран наказателен съд остави в ареста двамата висши антимафиоти

Апелативният специализиран наказателен съд остави в ареста двамата висши антимафиоти ...

......... Защитниците на Кирил Ванков пък заявиха, че няма нито едно доказателство, свързващи директно служителя на ГДБОП с участие в организирана престъпна група. Те определиха и задържането им с Панков като опит на лица от криминалния контингент да отклонят вниманието от себе си. Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.Питаха ме нещо специално за делото с отпадъците, за познанството

Питаха ме нещо специално за делото с отпадъците, за познанството ...

......... – да подпомагаме бизнеса зад граница", поясни премиерът.  "Питаха ме и за либийския кораб БАДР.  Единственото, което съм правил – говорил съм с либийския колега, изяснихме случая и оставихме съда да се произнесе. Разпоредил съм само Гранична полиция да го пази. Имаме ли съдебно решение, ще го изпълним", каза още Борисов.


Министър - председателят Бойко Борисов е призован като свидетел по

Министър - председателят Бойко Борисов е призован като свидетел по ...

......... предприел "адекватни мерки" и е разговарял с либийския си колега Сарадж по казуса.  Очевидно е, че (с премиера Борисов - бел. ред.) се познаваме отдавна, каза Пламен Бобоков. Попитан дали е в близки отношения с министър-председателя, бизнесменът заяви: "Не съм в близки отношения с никого, но както виждате, си пишем".


Петмесечна условна присъда с 3-годишен изпитателен срок и глоба от

Петмесечна условна присъда с 3-годишен изпитателен срок и глоба от ...

......... Петмесечна условна присъда с 3-годишен изпитателен срок и глоба от 10 хиляди лева получи жена от Димитровград, защото е нарушила задължителната домашна карантина, наложена ѝ през месец март. В Хасковска област вече има 29 осъдени нарушители на карантината.


Две акции с участието на тежко въоръжено командоси и прокурори

Две акции с участието на тежко въоръжено командоси и прокурори ...

......... охраната на Божков. Едно от прегрешенията му било, че снимал високопоставен служител на прокуратурата, а снимката била ползвана от Божков за Фейсбук-атаките към властта. Атакуван е и офис на охранителна фирма на ул. “Черковна” 38, където се помещава офисът на охранителната фир,а, пазеща хазартния бос преди да забегне в ОАЕ.


Топ адвокатът Константин Симеонов, който е защитник на Цветан Василев

Топ адвокатът Константин Симеонов, който е защитник на Цветан Василев ...

......... „Нашата позиция е категорична, че недопускането на негов разпит, особено в съдебната фаза, е грубо нарушаване на процеса и на неговото право на защита, и неговото право да дава обяснения по всяко едно време на процеса", посочи адвокатът пред медиите. ПРОЧЕТЕТЕ ТУК ЦЯЛОТО ОБРЪЩЕНИЕ НА ЦВЕТАН ВАСИЛЕВ ДО СПЕЦИАЛИЗИРАНИЯ НАКАЗАТЕЛЕН СЪД


Прокуратурата е повдигнала обвинение за терористично престъпление зад граница на

Прокуратурата е повдигнала обвинение за терористично престъпление зад граница на ...

......... към предмета на разследването. Като свидетели бяха разпитани 20 лица, 9 от които пред съдия. Извършени бяха и 10 разпознавания. С прокурорско постановление на обвинения е наложено задържане за срок до 72 часа. Предстои Специализираната прокуратура да внесе вСпециализирания наказателен съд искане за вземане на мярка занеотклонение „Задържане под стража“.


Няма да допуснем България да бъде сметище, ще осъдим виновните.

Няма да допуснем България да бъде сметище, ще осъдим виновните. ...

......... на място присъства наблюдаващият прокурор по разследването, в което те са обвиняеми заедно с бившия зам.-министър на екологията Красимир Живков. Експерти установяват кога и как са заровени боклуците, както и откъде са доставени. Открити са малки пластмасови гранули, вероятно от акумулатори.                  


Петър Ненов, осъден на 6 г. затвор в Румъния, искал

Петър Ненов, осъден на 6 г. затвор в Румъния, искал ...

......... задържан в България през м. ноември 2018 г. във връзка с издадена Европейска заповед за арест от съд в Румъния през 2014 г. в следствие на постановена присъда от шест години лишаване от свобода за данъчни престъпления. Анализът на информацията от експертизата и приложенията към нея продължават”, съобщават от прокуратурата.


Варненският окръжен съд одобри споразумение, постигнато между Окръжна прокуратура- Варна

Варненският окръжен съд одобри споразумение, постигнато между Окръжна прокуратура- Варна ...

......... съгласно разпоредбите в НК, К. М. следва да изтърпи отложеното наказание в размер на 1 година и 11 месеца, при първоначален строг режим и му наложи „глоба“ в размер на 5 000 лева. Определението на съда подлежи да обжалване в 15 дневен срок от днес пред Апелативен съд – Варна.


Дали секретарят по правни въпроси и антикорупция на президента ще

Дали секретарят по правни въпроси и антикорупция на президента ще ...

......... заяви обвинител номер едно. Прокуратурата е открита към българските граждани чрез медиите по начин, по който не е открита никоя друга структура в държавата, заяви още Гешев. Главният прокурор добави, че все още тече проверката на истинността на записите и снимнките с премиера Бойко Борисов, а резултат скоро ще има.


Във връзка с отделените материали по досъдебно производство на Специализирана

Във връзка с отделените материали по досъдебно производство на Специализирана ...

......... фирма за отдаване на автомобили под наем. Във връзка с горното е възложено извършването на цялостна проверка от ДАНС и от Дирекция „Вътрешна сигурност“ при МВР. От Министерство на правосъдието и от Президентството на Република България са изискани за послужване всички относими към предмета на доказване по наказателното производство материали. 


Джок Полфрийман, който доби популярност с непримиримостта си да докаже

Джок Полфрийман, който доби популярност с непримиримостта си да докаже ...

......... справедливост и от български политици. На мушката на вече свободния гражданин от Австралия сега е лидерът на ВМРО - Красимир Каракачанов.  Полфрийман, който все още стои в България, ще съди военния министър за клевета. ЕТО КАКВО НАПИСА ПОЛФРИЙМАН, А ОТДОЛУ МОЖЕТЕ ДА ВИДИТЕ КАКВО ПРАВИ ТОЙ НА СВОБОДА У НАС


Във връзка с множество запитвания от медии и тиражирането на

Във връзка с множество запитвания от медии и тиражирането на ...

......... пълен обем действия по разследването. По досъдебното производство са изготвени и молби за правна помощ, както и Европейски заповеди за разследване, които са изпратени до страни членки на Европейския съюз. От Спецпрокуратурата представиха и още снимков материал от помещенията на ул. “Московска” 43 в столицата, които до момента не са публикувани. 


Не разбирам в какво съм обвинен. Как може да има

Не разбирам в какво съм обвинен. Как може да има ...

......... район “Средец” Трайчо Трайков, които заедно с още трима от фирмата на Прокопиев – “Булброкърс” са подсъдими. Прокопиев, Дянков и Трайков са подсъдими за продажбата на 33% държавен дял от дружеството EVN през 2011 г. по предложение на Прокопиев, нанесла щета на бюджета в размер на 21 000 000 лева.


От началото на обявеното извънредно положение във връзка с разпространението

От началото на обявеното извънредно положение във връзка с разпространението ...

......... Търговище са образували 36, в Силистра – 38. Най-малко дела за нарушаване на карантинните мерки в района на Апелативната прокуратура във Варна са тези в Добрич, където има 22 досъдебни производства до момента. Част от предадените на съд от прокуратурата лица за нарушаване на задължителната 14-дневна карантина вече са осъдени.


Софийска градска прокуратура (СГП) се е самосезирала и ще извърши

Софийска градска прокуратура (СГП) се е самосезирала и ще извърши ...

......... между големи групи на лица, въоръжени с колове, крака от маси и др. недопустимо е да се бият хора. Ако държавата не може да се справи с битовата престъпност и с хулиганството, това означава да се закрие държавата, каза Гешев и отбеляза, че е недопустимо да има чувство на безнаказаност. 


Недопустимо е във втория по-големина град в България да има

Недопустимо е във втория по-големина град в България да има ...

......... една осъдителна присъда. Уважавам всички фенове на отборите, но проблемите кой е по-силен трябва да се решават на терена, а не с бой. Участвал съм в охраната на много пловдивски дербита и мога да кажа, че тук стават едни от най-добрите, но нека не се правят такива съревнования“, каза Иванов.


Лилянa Дeянoвa, извecтнa в минaлoтo ĸaтo пeвицaтa ЛиЛaнa, нямa дa

Лилянa Дeянoвa, извecтнa в минaлoтo ĸaтo пeвицaтa ЛиЛaнa, нямa дa ...

......... Oбвинeниятa, зa ĸoитo oбocнoвaнoтo пpeдпoлoжeниe e нaличнo, ca зa тeжĸи yмишлeни пpecтъплeния, eднo c вepoятнa вpeдa зa нaд 1 милиoн лeвa, изтeĸъл e мнoгo ĸpaтъĸ cpoĸ нa зaдъpжaнe – 45 дни, a oпacнocттa oт извъpшвaнe нa дpyгo пpecтъплeниe нe мoжe дa ce пpeдoтвpaти c „дoмaшeн apecт“, зaĸлючи cъcтaвът нa Ушeв.


Васил Божков може да избере защитната си стратегия и да

Васил Божков може да избере защитната си стратегия и да ...

......... се касае само за 14 от над 7 000 приватизационни сделки, без да се брои "общинската приватизация". Предстои да се създаде необходимата организация за по-мащабни проверки. "Приватизацията бе процес, в който бе ограбено 90% от българското население, а спечелиха единици. Много хора бяха ограбени от този несправедлив криминален преход", изтъкна той.


Това е поредната рутинна специализирана полицейска акция, която провеждаме по

Това е поредната рутинна специализирана полицейска акция, която провеждаме по ...

......... да намали присъдата с 8 години на убиец", заяви още Гешев в отговор на питане трябва ли да се проверява античната колекция на задържаните русенски бизнесмени братя Бобокови. Гешев бе категоричен, че всички решения, които се взимат, ще са на база на обективен анализ на доказателствата събрани в рамките на досъдебното производство.


Екипи на ДАНС и прокуратурата влязаоха в сградата на Министерството

Екипи на ДАНС и прокуратурата влязаоха в сградата на Министерството ...

......... Димов е единственият обвиняем за водната криза в Перник, който дълго време беше в ареста, но в края на април пуснат по домашен арест. Действията по разследването се извършват под надзора на Специализираната прокуратура. По-късно днес говорителят на главния прокурор Сийка Милева ще направи и изявление, за да даде подробности. 


Бизнесменът от Несебър Йордан Йорданов - известен като хотелиер и собственик

Бизнесменът от Несебър Йордан Йорданов - известен като хотелиер и собственик ...

......... После той лично попита Йорданов как е. Бизнесменът му отговори, че е добре. Митьо Очите продължава да е с мярка за неотклонение "задържане под стража". Йордан Йорданов е на близо 70 г. Днес той колабира в началото на показанията си. Съдът прецени, че утре разпитът му би могъл да продължи.


Комплексната автотехническа и съдебномедицинска експертиза за катастрофата с участието на

Комплексната автотехническа и съдебномедицинска експертиза за катастрофата с участието на ...

......... Кърджали по посока ГКПП „Маказа“. При жестокото автомеле „БВМ“-то излетя от главния път и падна на над 100 метра в близкото дере. При инцидента загина 6-месечната Еджрин, която пътувала със семейството си за кирковско село. Пострадаха 9-годишното братче на бебето и родителите му. Зад волана е бил бащата Юсеин Ахмед.


11 от членовете на предходния състав на Висшия съдебен съвет

11 от членовете на предходния състав на Висшия съдебен съвет ...

......... на ВКС? Вярвам, че подаването на оставка, като акт на свободна воля е пряко свързан с пълната откровеност пред самия себе си по тези и други подобни въпроси, т.е. с откровена равносметка на досегашния му мандат”, пише Колева в допълнение към писмото на останалите десет членове на ВСС, избрал Панов. 


Нарушител на задължителната 14-дневна домашна карантина от Харманли е осъден

Нарушител на задължителната 14-дневна домашна карантина от Харманли е осъден ...

......... Присъдата е след споразумение с прокуратурата, съобщи БНР.  Мъжът се признава за виновен, че на 11 април , вместо да си стои вкъщи, е излязъл по улиците на Харманли. Определението на съда е окончателно и не подлежи на обжалване. В Хасковска област вече има 12 осъдени нарушители на карантината.  


32-годишен мъж е първият пловдивчанин, който влиза в затвора за

32-годишен мъж е първият пловдивчанин, който влиза в затвора за ...

......... Съседите пък споделили, че изобщо не са го били виждали на адреса. По-късно било установено, че пребивавал в друг апартамент, където също не бил открит, защото излязъл до магазина, за да си купи цигари. По показания на съседи, той не спазвал карантината. Определението на Районен съд – Пловдив е окончателно.


Маринела Арабаджиева да смени затворническата болница с домашен арест, разпореди

Маринела Арабаджиева да смени затворническата болница с домашен арест, разпореди ...

......... България само по 2 обвинения - за участие в престъпна група и за пране на пари. Досега специализираният съд в София на два пъти пусна под домашен арест Маринела Арабаджиева, но решенията бяха отменени от апелативния съд. Дали и този път ще се случи същото, ще стане ясно идния четвъртък. 


На днешното редовно заседание, проведено чрез видеоконферентна връзка, Комисията за

На днешното редовно заседание, проведено чрез видеоконферентна връзка, Комисията за ...

......... конфликт на интереси, без да си прави самоотвод; - общински съветник в Общински съвет Гоце Делчев. Според изложеното в сигнала, общинският съветник, като адвокат, осъществява правно обслужване на болницата в града и в същото време участва в приемането и гласуването на решения, свързани с бюджета на това общинско здравно заведение.


19-годишна жена е осъдена от прокуратурата в Свиленград за нарушаване

19-годишна жена е осъдена от прокуратурата в Свиленград за нарушаване ...

......... си в гр. Любимец и отишла в къщата на свои близки в гр. Харманли, което е установено след извършена проверка на служители на РУ на МВР – гр. Свиленград. Жената е била поставена под задължителна карантина след като се върнала от Германия. Определението на Районен съд – Свиленград е окончателно.


Стефан МАРКОВ, Novinite.bg Свръх наглост демонстрира 22-годишният джигит Кристиан Николов,

Стефан МАРКОВ, Novinite.bg Свръх наглост демонстрира 22-годишният джигит Кристиан Николов, ...

......... (син на депутата от ГЕРБ Лъчезар Иванов) също са обвинени. Двамата са затаили истината около случката, според прокурорите. Двамата отказаха да свидетелстват срещу Николов. В крайна сметка решението на съдия Мина Мумджиева от Софийски градски съд бе Кристиан Николов да остане в ареста. Адвокатът на Николов има право да обжалва. 


Две нови обвинения предяви Софийска градска прокуратура спрямо общинския съветник

Две нови обвинения предяви Софийска градска прокуратура спрямо общинския съветник ...

......... прокуратурата са се самосезирали, след като общинският съветник е отправил заплахи спрямо органите, водещи разследване срещу него, с цел да не изпълнят задълженията си. Втората парична гаранция спрямо Сидеров е по първото образувано досъдебно производство за подбуждане към нарушаване на мерките срещу пандемията от коронавирус в условията на извънредно положение. 


Днес, 14 април 2020 г., по обвинителен акт на Районна

Днес, 14 април 2020 г., по обвинителен акт на Районна ...

......... Наказателния кодекс. По споразумение на прокуратурата и защитата на обвиняемия, одобрено от Районен съд – Пловдив, на А.Д. е наложено наказание от три месеца "лишаване от свобода“ условно с три години изпитателен срок и глоба от 10 000 лева. Определението на съда е окончателно, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура – Пловдив.


Съдебните кадровици заседават по одита на централизираната система за случайно

Съдебните кадровици заседават по одита на централизираната система за случайно ...

......... кадровиците да разгледат и мораториума върху заплатите до края на годината. В сряда главният прокурор Иван Гешев се обяви за мораториум върху актуализацията на заплатите на магистратите и съдебните служители до края на 2020 година. По-късно Прокурорската колегия взе решение за замразяване на заплатите на прокурорите до края на година. 


Николай Банев е поискал отново да бъде освободен от ареста,

Николай Банев е поискал отново да бъде освободен от ареста, ...

......... условията на живот в открити писма, които публикуваше във фейсбук чрез нелегално внесен в килията му телефон. Делото за пране на пари, по което той, жена му Евгения и майка му Мария са привлечени като обвиняеми, е отложено за 29 април заради епидемията от коронавирус в страната, пише още "Ретро".


Главният прокурор на Република България призова да се вземат още

Главният прокурор на Република България призова да се вземат още ...

......... риск", обясни Иван Гешев."В дейността на Щаба досега разбрахме, че не можем сами да се справим с много от проблемите. Удовлетворени сме изключително от срещата с главния прокурор и от протегнатата ръка, благодаря ви", каза от своя страна председателят на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса ген.-майор Венцислав Мутафчийски.


"Радващото е, че макар и да минаха само два месеца ...

......... на сто в сравнение със същия период на миналата година Прогнозите на полиция и прокуратура са до края на годината престъпленията в Монтанско да намалеят с 1/3.При акцията днес са открити наркотици, незаконно добити дърва и е разкрита незаконна търговия с цветни метали, съобщиха от ОД на МВР в Монтана.


Бившата секретарка на Васил Божков - Йоана Чолакова, арестувана като

Бившата секретарка на Васил Божков - Йоана Чолакова, арестувана като ...

......... дипломатическата ни мисия в Абу Даби, че документите за екстрадицията на Попов и Васил Божков са постъпили в тамошното правосъдно министерство.Мажоритарният акционер във ФК "Левски" и собственикът на "Нове холдинг" бяха задържани заедно в Абу Даби. Изпратени са всички документи и очакваме реакция от властите в ОАЕ, каза министър Кирилов.


Чакам в близките дни първата порция от проверени предприятия от

Чакам в близките дни първата порция от проверени предприятия от ...

......... прокарват тези интереси. Всеки, който се интересува, може да го прочете”, заяви той. Що се отнася до връщането на Васил Божков в България, Гешев заяви, че това зависи не от прокуратурата, а от ОАЕ. Сърбия отказва да върне Цветан Василев, да видим какво ще реши ОАЕ за Божков”, заяви той.


Специализираната прокуратура повдигна обвинения на 15 лица за участие в организирана

Специализираната прокуратура повдигна обвинения на 15 лица за участие в организирана ...

......... за арест. На тях обвинения ще бъдат предявени след явяването им пред разследващите органи. По време на полицейската операция по задържането на участниците в групата, в част от тях са намерени и иззети общо около 200 000 лева в различни валути, за които има данни, че са придобити от престъпната дейност.


Прокуратурата ще извърши пълна проверка на приватизацията на Пловдивския панаир.

Прокуратурата ще извърши пълна проверка на приватизацията на Пловдивския панаир. ...

......... оттам нататък не ме интересува някой какво смята и какво коментира. Чух, че танкове трябва да дойдат. За съжаление не знам дали има работещи танкове, така че идеята не може да се реализира на базата на това, което знам, което е тъжно, но какво да направим", коментира още главният прокурор.


20-годишният Алекс Димов от Карнобат, който на Задушница през 2018

20-годишният Алекс Димов от Карнобат, който на Задушница през 2018 ...

......... всички факти, изложени в обвинителния акт и е изразил съжаление. Съдът допусна до изслушване двама свидетели, по искане на адвоката на Алекс, които изясниха факти и обстоятелства относно личността на 20-годишния младеж. Присъдата на Окръжния съд в Бургас може да бъде обжалвана или протестирана пред въззивна инстанция в 15-дневен срок.


Главният прокурор Иван Гешев възложи на Държавна агенция „Национална сигурност“

Главният прокурор Иван Гешев възложи на Държавна агенция „Национална сигурност“ ...

......... документация по текущия следприватизационен контрол, извършвани ли са проверки по изпълнение на приватизационните договори и била ли е актуализирана своевременно информацията в публичните регистри. В обхвата на проверката трябва да бъде извършен анализ на одитните доклади на Сметната палата и какви действия са били предприети по изпълнението на дадените указания.


Мъж задигна около 400 000 лв. от паркиран пред магазин

Мъж задигна около 400 000 лв. от паркиран пред магазин ...

......... е установена съпричастност към деянието на 40-годишния Д. Ц., спрямо когото е повдигнато обвинение и е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. По делото са извършени първоначални процесуално-следствени действия, като предстои да се съберат и други доказателства във връзка с деянието. Разследването по случая продължава.


Арестуваният шеф на митница Калотина е прибирал твърда миза по

Арестуваният шеф на митница Калотина е прибирал твърда миза по ...

......... прибирал за себе си, без значение колко пари е изкарал. Тарифата за шефа била твърда. Припомняме, че спецакцията се провведе в четвъртък, като беше прибрана цялата смяна от Калотина, а пунктът остана затворен часове наред. Сийка Милева заяви, че групата е работила от 2019 година до момента на разбиването й.


Апелативният съд в Пловдив потвърди определение на Окръжен съд –

Апелативният съд в Пловдив потвърди определение на Окръжен съд – ...

......... обвиняемия.По делото са налице данни за опити за въздействие върху момичето от страна на близки на обвиняемия. За това съдът прецени, че при една по-лека мярка, Владев може да се опита да въздейства на дъщеря си и има опасност да извърши престъпление против правосъдието. Определението на Апелативен съд е окончателно.


16 години затвор е присъдата на бившия военен Светослав Каменов,

16 години затвор е присъдата на бившия военен Светослав Каменов, ...

......... на Каменов са и 2 години затвор за присвояването на колата на Стоянова, но това наказание се поглъща от по-голямото и така той ще лежи общо 16 години. Каменов ще трябва да изплати обезщетение от 120 хил. лв. на майката на убитата Десислава. Присъдата подлежи на обжалване пред Апелативния съд.


Прокуратурата поиска 20 г. затвор за Светослав Каменов, който на

Прокуратурата поиска 20 г. затвор за Светослав Каменов, който на ...

......... бъде преценката дали убийството е извършено с особена жестокост. Каменов днес обяви пред съда,ч е признава за убийството, но то станало случайно.  "Виждал съм много убийства в живота си, бил съм на няколко мисии. Казвам ви, че нежно убийство няма. Има случайни, но и те не са нежни", изнагля Каменов.


Главният прокурор на Република България Иван Гешев изпрати писма до

Главният прокурор на Република България Иван Гешев изпрати писма до ...

......... писмото на главния прокурор. „Отново бихме желали да отбележим, че наказателното производство срещу Цветан Василев, относно присвояването на пари от КТБ е без аналог в историята на българското правораздаване, с огромно въздействие върху икономиката и финансовата стабилност на страната ни“, обръща се Иван Гешев към Висшия съд в Белград, Сърбия.


„Само загряваме.“ Това бе бодряшкият отговор на главният прокурор Иван

„Само загряваме.“ Това бе бодряшкият отговор на главният прокурор Иван ...

......... задочно пред българския съд, всички други си ги намерихме, прибрахме си ги и ги изправихме пред българския съд. Сега топката е в съда, прокуратурата си е свършила работата“, заяви още Гешев. Още преди излъчването на интервюто по БНТ откъс от него е публикуван в канала на прокуратурата в youtube.  


Столични криминалисти задържаха двама мъже, залели с киселина млада жена,

Столични криминалисти задържаха двама мъже, залели с киселина млада жена, ...

......... и упорита професионална работа на криминалистите са установени и задържани извършителите на деянието - двама криминално проявени мъже, на 20 и 35 години. След доклад на събраните материали по случая в Софийската районна прокуратура двамата са привлечени като обвиняеми. Наложена им e мярка „задържане под стража“. Заб: Снимката е илюстративна


19-годишният Огнян Дебелаков и 46-годишният му баща Митко, които са

19-годишният Огнян Дебелаков и 46-годишният му баща Митко, които са ...

......... коритото на реката. Според експертизата, 19-годишният Огнян е шофирал с 1,55 промила алкохол в кръвта. Впоследствие е установено, че е бил и дрогиран. След съвещание тази сутрин съдът обяви, че връща материалите по делото на прокуратурата заради открити съществени процесуални нарушения в обвинителния акт, които ограничават правата на обвиняемите Дебелакови.


Задържаният в Обединените арабски емирства бизнесмен Васил Божков е инвеститор

Задържаният в Обединените арабски емирства бизнесмен Васил Божков е инвеститор ...

......... Задържаният в Обединените арабски емирства бизнесмен Васил Божков е инвеститор там и по тази причина той няма да бъде екстрадиран у нас. Божков притежава собственост  за 1 милион в местната валута дирхама, което му гарантира резидентска виза. 1 милион дирхама са около 275 хиляди щатски долара.


Вещи лица, прокурори и реставратори влязоха в офиса на “Нове

Вещи лица, прокурори и реставратори влязоха в офиса на “Нове ...

......... че разследващите са се опитали да конфискуват колекцията на свързаната с Васил Божков фондация „Тракия“ в чували. По-рано през седмицата от Фондация “Тракия” оповестиха съобщение до медиите, в което изразиха възмущението си от опита на разследващите органи да изземат ценни експонати от колекцията, като ги събират в чували и кашони.


Васил Божков е задържан в Обединените арабски емирства (ОАЕ), съобщи

Васил Божков е задържан в Обединените арабски емирства (ОАЕ), съобщи ...

......... Васил Божков е задържан в Обединените арабски емирства (ОАЕ), съобщи главният прокурор Иван Гешев тази вечер. Очаква се утре да пристигнат официалните документи. На въпроса кога бизнесменът ще бъде екстрадиран у нас, Гешев отговори, че това зависи от местното законодателство.