Съдът остави за постоянно в ареста 23-годишния Васил Василев, обвинен

Съдът остави за постоянно в ареста 23-годишния Васил Василев, обвинен ...

......... или алкохол. Съдията прецени, че престъплението е умишлено и с висока степен на обществена опасност. Според него има реална опасност обвиняемият да извърши ново престъпление, както и риск да се укрие, заради което бе наложена и постоянната мярка за неотклонение "задържане под стража”. Решението не е окончателно и може да бъде обжалвано.


12 години лишаване от свобода при първоначален строг режим ще

12 години лишаване от свобода при първоначален строг режим ще ...

......... думи, напрежението ескалирало, последвал скандал помежду им. Жената пак посегнала с нож, но Георги го изтръгнал и в изстъпление, със замъглен от гняв поглед започнал да я дупчи в областта на гърдите. После се обадил в полицията. Присъдата подлежи на обжалване или протест пред Апелативен съд Велико Търново.    


"Драги приятели, благодаря ви от сърце за доверието ви в ...

......... достъп с адвотите ни. Всичко става през стъкло. Разговорите ни са със слушалки и се записва всичко. Не може да си подаваме материали и документи, които да коментираме. Нарушено е правото за адвокатска тайна между адвокатите и задържаните. Няма възможност за подготовка за лична защита и равенство между страните".  


Близо 200 адвокати искат от главния прокурор проверка заради обиски

Близо 200 адвокати искат от главния прокурор проверка заради обиски ...

......... в адвокатска кантора, за да прецени има ли нарушение на Закона и от съдиите, издали съдебните актове. Адвокатите искат от Мая Манолова да назначи също проверка. Срокът, който адвокатите дават за резултати от проверката е един месец и поставят условие, че ако това не се случи, ще излязат на протест.


„Прането на пари е сложно за доказване престъпление, защото имаме

„Прането на пари е сложно за доказване престъпление, защото имаме ...

......... обвинените, какво е станало с тези предприятия. А големият отговор е и защо българската икономика не работеше толкова дълго време”, заяви Антон Станков. Според него политическият аспект на въпроса е: Защо сега? „Отговор не мога да дам, но този въпрос стои. Дали преразглеждане на Прехода, дали търсим справедливост”, коментира Станков.


Бонуси са раздадени не само в Агенцията по вписванията. Това

Бонуси са раздадени не само в Агенцията по вписванията. Това ...

......... бюджета за 2019 г., които по-голямата част са за Агенцията по вписванията. Много ми се иска да заявя, че няма да спре Търговския регистър, но се работи с техника. Няма вече опашки в Агенцията по вписванията. Създадена е организация, така че да няма затруднения за бизнеса", каза още Цецка Цачева.Апелативният специализиран съд остави в ареста бившия вече председател на

Апелативният специализиран съд остави в ареста бившия вече председател на ...

......... гражданство на основание български произход. От схемата са се облагодетелствали хиляди чужденци, които нямат никакви български корени. В същото време на хора с български произход е отказвано гражданство. Сигналът за двойните стандарти бе подаден от заместник-министъра на правосъдието Илия Ангелов до главния прокурор, а проверката направена от Върховната административна прокуратура.


Разследването срещу Елена Йончева е за пране на пари в

Разследването срещу Елена Йончева е за пране на пари в ...

......... размери. При първия случай става дума за около 320 хил. лв. По втория случай в момента се правят ревизии от НАП и се чакат резултатите от тях.Ако бъде снет имунитетът на депутатите предстои разкриване на банкова, данъчна и осигурителна тайна и други действия, с които ще продължат разследванията срещу тях.


Депутатите от БСП Елена Йончева и Георги Михайлов се отказват

Депутатите от БСП Елена Йончева и Георги Михайлов се отказват ...

......... в пленарната зала", поясни Цветанов.„Поне от това, което разбрах до настоящия момент, смятам, че всички народни представители са с нагласата да се откажат от имунитета, за да могат да бъдат направени съответните проверки. Разбира се, съдът е този, който ще прецени даил едно лице е виновно или не", допълни той.


Главният прокурор Сотир Цацаров отправи към Народното събрание искания за

Главният прокурор Сотир Цацаров отправи към Народното събрание искания за ...

......... на главния прокурор касаят разрешение за възбуждане на наказателно производство срещу всеки от народните представители и извършване на действия по разследването, засягащи правата им, както и привличане като обвиняем, при наличие на предпоставките за това, съобразно НПК.Обвиняемият се смята за невинен до установяване на противното с влязла в сила присъда.


Върховната административна прокуратура не е открила основание за намесата й

Върховната административна прокуратура не е открила основание за намесата й ...

......... 10-дневен срок, а това не е направено и този срок е изтекъл за съответните две решения от 5 юли и от 6 октомври.От прокуратурата допълват, че по последното решение на министъра преписките, изискани от министерството са пристигнали на 19 октомври във ВАП, три дни след изтичането на законовия десетдневен срок.26-годишният Викторио Александров, който застреля едногодишната си дъщеричка и майка

26-годишният Викторио Александров, който застреля едногодишната си дъщеричка и майка ...

......... е смятал да прави с детето.Според защитата обаче не било ясно кога е писано писмото. Освен това действията на Викторио били непоследователни и хаотични.Александров е обвинен за убийството на 23-годишната си приятелка Дарина Министерска и детето им, както и за принуда спрямо таксиметровия шофьор, който отвлече, заплашвайки го с пистолет.


...

.........


Сегашните арести в Държавната агенция за българите в чужбина не

Сегашните арести в Държавната агенция за българите в чужбина не ...

......... Напълно е възможно чрез това разследване да не се търси разкриване на обективната истина, а да бъдат държани политическите фигури в някаква форма на зависимост".Петков си спомни, че през 2014-а много кандидати за българско гражданство, са оставяли като адрес за контакти в страната този на централата на ВМРО в София.


„Опитваме се да строим от 2012 г., четири пъти променяме

„Опитваме се да строим от 2012 г., четири пъти променяме ...

......... Петрова от „задържане под стража" в „домашен арест". Делото продължава, като основен антагонист на Иванчева и Петрова е бизнесменът Александър Ваклин.Димитър Логофетов, който е собственик на терен в „Младост", юристката Елена Николова и инвеститорът Александър Лаков, не са давали подкуп, но и не успяват да изпълнят проекта си в района.


Камери в селата поиска МВР-шефът Младен Маринов. Днес той се

Камери в селата поиска МВР-шефът Младен Маринов. Днес той се ...

......... тези превозни средства, конете и амуницията след настъпило произшествие", обясни вътрешният министърЗа пореден път той отказа информация за бъдещия главен секретар на МВР и оправда забавянето с необходимостта от спазването на всички законови процедури. „Обсъждаме различни имена, но нямам готовност да кажа нещо конкретно по темата", отклони Маринов репортерските въпроси.Бившата кметица на столичния район

Бившата кметица на столичния район "Младост" Десислава Иванчева и нейната ...

......... е внесла протест срещу неговото освобожждаване под домашен арест.На последното съдебно заседание по делото ключов свидетел промени показанията си. Тогава арх. Румен Русев обяви, че не си спомня Иванчева да му е оказвала натиск и да е казвала, че ще се придвижват преписки само, ако се правят градинки в района.


Апелативният съд отказа да измени мярката на отстранения кмет на

Апелативният съд отказа да измени мярката на отстранения кмет на ...

......... предстои разпит на свидетели, на които може да бъде оказано влияние. Още на следващия ден Специализираната прокуратура съобщи, че ще протестира определението на Спецсъда за изменение на мерките за неотклонение на двете. Затова Иванчева и Петрова останаха в следствения арест, тъй като Апелативният спецсъд има 7-дневен законов срок за произнасяне.


Председателят на ДАБЧ Петър Харалампиев, главният секретар Красимир Томов и

Председателят на ДАБЧ Петър Харалампиев, главният секретар Красимир Томов и ...

......... за евентуалния подкуп.Кънев допълни, че в няколко чужди държави се извършват действия по разследването. И отбеляза, че обвинението се старае разпитите на свидетели да се прави от български, а не от чужди разследващи органи. Той каза още, че няма данни за криминално проявени, които да са си платили за удостоверение.


„Проверките в ДАБЧ започнаха с информация от МВР и всички

„Проверките в ДАБЧ започнаха с информация от МВР и всички ...

......... незабавно получавал документа."Много български граждани, които имат документ, са им бавели удостоверението, много хора са не са го дочакали", уточни председателят на КПКОНПИ Пламен Георгиев. Според него срокът от 3 месеца и половина за разкриването на работата на групата, действала в агенцията, е кратък срок за мащабите на свършената работа.


Съединените щати оттеглиха искането за екстрадиция на българина Желяз Андреев,

Съединените щати оттеглиха искането за екстрадиция на българина Желяз Андреев, ...

......... си измие ръцете с мен, коментира той.Андреев каза още, че Министерството на външните работи, президентството и канцеларията на омбудсмана още миналата година са били запознати със случая, но не са направили нищо, за да го защитят, изтъквайки, че няма официално искане за екстрадирането му. Последваха масови протести в негова защита.


Очаква се днес да бъдат гледани мерките за неотклонение на

Очаква се днес да бъдат гледани мерките за неотклонение на ...

......... българско гражданство. Обвиненията са за участие в организирана престъпна група и корупция.За ръководител на групата е обявен председателят на агенцията Петър Харалампиев, който беше задържан за 72 ч., изтичащи днес.Освен Харалампиев с обвинение е и главният секретар на агенцията Красимир Томов. Агенцията за българите в чужбина остана затворена и вчера.


Повдигнаха обвинение на шефа на Агенцията за българите в чужбина

Повдигнаха обвинение на шефа на Агенцията за българите в чужбина ...

......... от ВМРО."Самият факт, че последната ми справка, с която разполагам, е за времето от началото на мандата ни през месец май 2017 до края на юни тази година сме предложили на вицепрезидента на републиката да откаже издаване на повече от 750 случая поради различни причини", заяви правосъдният министър Цецка Цачева.


Продължава акцията в Агенцията за Българите в чужбина. Десетки чиновници

Продължава акцията в Агенцията за Българите в чужбина. Десетки чиновници ...

......... Харалампиев и още над 20 служители на ведомството.Всичко започва от сигнал, по който се работи от няколко месеца. Разследването е за нерегламентирано издаване на документи за български произход. Такива документи са стрували 5000 евро. Всяка седмица са издавани около 30 документа средно, основно на граждани на Македония, Украйна и Молдова.


Пленумът на Висшия съдебен съвет (ВСС) изрази положително становище за

Пленумът на Висшия съдебен съвет (ВСС) изрази положително становище за ...

......... Министерски съвет по бюджета на съдебната власт е претърпял корекции.„С актуализираното становище на Министерски съвет ще могат да бъдат обезпечени нуждите за заплати от ръст с 10 % от 1 януари 2019 г", каза Магдалинчев и уточни, че първоначално от съдебната власт са били заложили 17% ръст на работните заплати.


Завод

Завод "Полимери" е бил обезкостен и нарязан за скрап. Обемът ...

......... прокурор.В петък белезници вместо диаманти украсиха ръцете Николай и Евгения Баневи. Те бяха закопчани по пижами от френските полицаи в имение в Ница. Срещу тях са издадени европейска заповед за арест и европейска заповед за разследване, което означава, че френските правосъдни власти също ще могат да се включат в разследването.


В имението на сем. Баневи са открити оригиналните документи на

В имението на сем. Баневи са открити оригиналните документи на ...

......... едно много голямо имение, много голямо по площ, имаше и много добре укрепени помещения", обясни той.„Действително едната брава по наша информация струва 800 лева. Тя беше изключително трудна за отваряне – ключарят няколко часа се мъчи. Именно зад тази врата бяха въпросните документи и ценности", каза още старши комисар Иванов.


Делото „Полимери

Делото „Полимери" ще онагледи бандитската приватизация в страната ни. Държавата ...

......... с „Полимери" е, че започва неговото източване по различни начини и накрая стигаме до откровеното рязане на скрап на каквото е останало от завода. Резултатът е 1800 души на улицата. Това дело ще онагледи т. нар. „бандитска приватизация", уточни той. Прокурор Гешев благодари на всички служби за взаимодействията със Спецпрокуратурата.


Общият размер на присвоеното от сем. Баневи имущество е над

Общият размер на присвоеното от сем. Баневи имущество е над ...

......... било нарязано за скрап преди да бъде обявено в несъстоятелност. Става дума и за завода в Костенец, който не е бил нарязан за скрап, но е бил продаден на КТБ през 2012 година. Става дума и за други предприятия, за които в хода на работата ще излязат документи", уточни тя.


Разследванията и по двете досъдебни производства срещу Иво Прокопиев нямат

Разследванията и по двете досъдебни производства срещу Иво Прокопиев нямат ...

......... общо и с издателската дейност на обвиняемия Иво Прокопиев.Главният прокурор коментира още, че продължава издирването и на пловдивските бизнесмени Арабаджиеви, което на практика вече е в ръцете на френските власти. „Това, което е трябвало, ние сме го направили, а издирването им е в ръцете на чуждите власти", каза още Цацаров.


Прокуратурата започна досъдебно производство срещу Николай и Евгения Баневи за

Прокуратурата започна досъдебно производство срещу Николай и Евгения Баневи за ...

......... в Истанбул в луксозен хотел, заедно със зърнения бос и общински съветник от Бургас Бенчо Бенчев. За 24 часа с тях бе задържан и бившият депутат от ДПС Несрин Узун.Главният прокурор коментира още, че продължава издирването и на пловдивските бизнесмени Арабаджиеви, което на практика е в ръцете на френските власти.


Четири години лишаване от свобода получи бившият началник на митниците

Четири години лишаване от свобода получи бившият началник на митниците ...

......... виновен за участие в контрабанда на цигари без бандерол през ГКПП „Кулата“, пише в решението на ВКС. Самият Владимиров коментираше, че е уволняван четири пъти от системата на митниците и толкова пъти е връщан на работа. За последно – преди няколко месеца, когато пак стана шеф на митницата „Олтоманци“.  


При допълнително проведените процесуално-следствени действия със Северин Красимиров след връщането

При допълнително проведените процесуално-следствени действия със Северин Красимиров след връщането ...

......... нулевата толерантност на властите към нарушения от типа силна музика след забранените часове. При всяка такава намеса се получават и такова противодействие, обясни Маринов.Засега все още не е определен новият главен секретар на МВР, функциите се изпълняват от зам. главния секретар, стана ясно от отговора на министъра на журналистически въпрос.


Нямаме доказателства за участие на други хора в изнасилването и

Нямаме доказателства за участие на други хора в изнасилването и ...

......... каза още, че Северин Красимиров бил разпитан и за версията за поръчителство или за мотив, свързан с работата на пострадалата, но обвиненият заявил, че не познава Маринова - нито я е виждал по телевизията, нито бил зрител на телевизията, в която тя работела.Георгиев поясни, че продължава работата по тези версии.


Северин Красимиров, обвинен за изнасилване и за убийство по особено

Северин Красимиров, обвинен за изнасилване и за убийство по особено ...

......... Красимиров има основателни притеснения за собствения си живот, затова е добре той да бъде задържан за постоянно в ареста.Не мога да повярвам, че аз съм го направил. Съжалявам, каза Северин Красимиров преди началото на заседанието пред журналисти. Виновен съм, добави той и каза, че ще приеме всяка присъда от съда.


"Не мога да повярвам, че аз съм го направил. Съжалявам". ...

......... зона край брега на Дунав. Четири дни по-късно в Германия за убийството бе задържан 21-годишният Северин Красимиров от Русе.В изпълнение на издадена от Русенската окръжна прокуратура Европейска заповед за арест той бе екстрадиран в България на 17 октомври /сряда/ вечерта, а вчера бе конвоиран до следствения арест в крайдунавския град.


Северин Красимиров, обвинен за убийството и изнасилването на водещата Виктория

Северин Красимиров, обвинен за убийството и изнасилването на водещата Виктория ...

......... в Русе, се изправя пред Окръжния съд в града. Очаква се в петък магистратите да заседават по мярката му за неотклонение. Те трябва да решат дали да го оставят за постоянно в ареста.В четвъртък пред разследващите Северин разказал къде е хвърлил телефона на Маринова. Мобилното устройство беше открито от полицията.


Обрат настъпи днес в процеса срещу бившия кмет на район

Обрат настъпи днес в процеса срещу бившия кмет на район ...

......... бизнесмените трябвало да дадат на нея и на Иванчева суми, които се равняват на между 3 и 5% от разгърнатата застроена площ. След възмущение на Ваклин от прекомерно високата цена и пак с посредничеството на Дюлгеров, била договорена сумата от 500 000 евро за всички проекти на Ваклин в „Младост".


Задържаният за убийството на телевизионната водеща Виктория Маринова Северин Красимиров

Задържаният за убийството на телевизионната водеща Виктория Маринова Северин Красимиров ...

......... предявяване на постановлението за привличане като обвиняем на Северин Красимиров и провеждане на неговия разпит в присъствието на защитник. В рамките на днешния ден Окръжната прокуратура е планирала извършване на освидетелстване на обвиняемия с участието на съдебен лекар. Повече информация за действията на прокуратурата ще бъде предоставена на по-късен етап.


Второ заседание по делото срещу бившия кмет на район

Второ заседание по делото срещу бившия кмет на район "Младост" ...

......... за строеж.На миналото заседание показания даде самият Ваклин, който разказа, че през посредника Петко Дюлгеров, също бивш кмет на община "Младост", са му поискани парите. Служителка потвърди, че преписката за строеж е забавена от юни миналата година.Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини хареса


Нито една версия за убийството на Виктория Маринова не е

Нито една версия за убийството на Виктория Маринова не е ...

......... на ДАНС са възложени други действия, които са свързани с установяването на всички механизми на финансирането на съответните европейски проекти, както и това, че всъщност парите са усвоявани от свързани лица и свързани фирми.Пред NOVA от фирмата обявиха, че не са запорирани техни средства, а на свързани с компанията компании.


За обрат по делото, което председателят на Върховния касационен съд

За обрат по делото, което председателят на Върховния касационен съд ...

......... че не е извършил нарушение, защото е подал декларацията си за 2017 година пред Инспектората на ВСС. Председателят на Сметната палата Цветан Цветков, който е издал наказателното постановление срещу Панов, обаче смята, че Лозан Панов е трябва да го направи и пред Сметната палата. И така спорът стигна до съда.


До 10 дни германският съд ще реши дали да екстрадира

До 10 дни германският съд ще реши дали да екстрадира ...

......... продължи до 60 дни, но тъй като Северин Красимиров е дал съгласие за нея срокът се скъсява до 10 дни.Красимиров бе арестуван във вторник вечерта в германския град Щаде в дома на майка му. Той е потвърдил по време на разпитите, че е живял и работил за кратко в Германия.


Младият мъж, арестуван за убийството на русенската журналистка Виктория Маринова,

Младият мъж, арестуван за убийството на русенската журналистка Виктория Маринова, ...

......... това е мъжът, който е заподозрян за тежкото престъпление.По-рано bTV неофициално научи за втори арест във връзка с убийството.Преди това за 24 часа в ареста беше и румънец от украински произход, но той беше пуснат, защото не беше установена връзка между него и убийството.Днес властите трябва да дадат повече информация.


Снощи в Германия е бил арестуван мъж, който е заподозрян

Снощи в Германия е бил арестуван мъж, който е заподозрян ...

......... ще бъдат направени разкрития за убийството, което потресе не само България, а и цялата международна общност. Със свои постове излязоха водещи световни политици, а САЩ и ЕС предложиха помощ за разкриването на зловещото покушение.Очаквайте на живо в ефира на Канал 3 пресконференцията на Борисов, Цацаров и Маринов в 9,00 часа.


Това, което ни крепи и ни дава сили да продължаваме,

Това, което ни крепи и ни дава сили да продължаваме, ...

......... мантинелата все още е на земята, където беше и след катастрофа на тир месеци преди това. Още няма отводнителни канали, за да не се получават реки на този път и да се намалят поднасянията. Положен е нов асфалт, но нямаме информация доколко е по-различен от стария, каза още Ваня Боянова.


В спецсъда започна делото срещу бившия кмет на кв.

В спецсъда започна делото срещу бившия кмет на кв. "Младост" ...

......... още не е получил 70 000 белязани евро, който бяха намерени у тримата подсъдими, казва, че това е неговият принос към борбата с корупцията.Според прокуратурата тримата обвиняеми са поискали от Ваклин половин милион лева, за да могат да придвижат негово съобщение, което да финализира процедурата му за строеж в "Младост".


Специализираният наказателен съд остави в ареста четири от седемте лица,

Специализираният наказателен съд остави в ареста четири от седемте лица, ...

......... трябва да се осъди кмет, осъжда се кмет", каза Йорданов.Прокурор Манолова отговори задочно, че са събрани достатъчно доказателства за дейността на престъпната група. "Заедно с ГДБОП ще положим максимални усилия, за да достигнем до други лица, които са работили по същата схема и са злоупотребявали с такива лекарства", допълни Манолова.


Прокуратурата внесе искане за постоянен арест на шестима от седемте

Прокуратурата внесе искане за постоянен арест на шестима от седемте ...

......... която работим, това е подмяна на такива лекарства от външни лица чрез лекари и медицински сестри в съответните болнични заведения. Подмяната е ставала чрез уговорки и предоставяне на сериозни парични възнаграждения за услугите. Съмненията се, че те не са оригинални лекарства, а са лекарства, които са придобити по друг начин".


Продължава проверката на Спецпрокуратурата и ГДБОП в две болници за

Продължава проверката на Спецпрокуратурата и ГДБОП в две болници за ...

......... Проверява се има ли злоупотреби със скъпоструващи лекарства.Едно от лечебните заведения е "Йоан Павел" в столицата, а другото е "Свети Мина" в Благоевград.В четвъртък разследващите влязоха в двете онкологии по сигнал за злоупотреби с медикаменти за раковоболни пациенти. Очаква се в петък Специализираната прокуратура да даде повече информация по случая.


Съдът допусна изменение на обвинението на бившия външен министър Даниел

Съдът допусна изменение на обвинението на бившия външен министър Даниел ...

......... Съдът допусна изменение на обвинението на бившия външен министър Даниел Митов, предаде БГНЕС. Прокуратурата поиска изменение на обвинението от престъпление по служба в обвинение за злоупотреба на доверие. Има събрани нови документи и от разпитите на свидетелите се наложиха някои изменения във фактическите обстоятелства, обясни пред медиите прокурор Боряна Бецова.


Отбелязваме голямо развитие на страната ви по отношение на съдебната

Отбелязваме голямо развитие на страната ви по отношение на съдебната ...

......... в местата за лишаване от свобода, както и сериозните усилия за реформиране на българската пенитенциарна система, изразени в законодателни промени. Той набеляза предстоящите стъпки в тази насока, а именно изграждане на нов затвор и нов учебен център в района на София със средства от Норвежкия финансов механизъм 2014 - 2021.


След като на 20 март Апелативният специализиран наказателен съд върна

След като на 20 март Апелативният специализиран наказателен съд върна ...

......... Любомир Евстатиев са обвинени за съзнателно нанасяне на щети на чуждо имущество в особено големи размери (чл. 217, ал.4, вр. ал.2, вр. чл. 20 ал. 2, вр. ал. 1).Предстои да бъде насрочено разпоредително заседание по делото за продажбата на занижени цени на държавния дял на ЕВН в Специализирания наказателен съд.


С определение от 1 октомври Административен съд–София град отмени наложената

С определение от 1 октомври Административен съд–София град отмени наложената ...

......... Хотел Маринела София и директните телефони за резервации. В сила остават групови и корпоративни договорки за настаняване, както и договори за организиране на мероприятия.Благодарим на нашите партньори за разбирането и лоялността. Продължаваме да следваме високите стандарти на марката. Фокусът на всичко, което правим са нашите гости, казват от хотел Маринела.


Съдът остави за постоянно в ареста обвинения за жестокото четворно

Съдът остави за постоянно в ареста обвинения за жестокото четворно ...

......... като изключително брутално.Изяснено е, че между семейството и задържания мъж имало роднински спорове, вероятно свързани с имот.Обвиненият Петър Петров е бил осъждан в Смолян за опит за убийство. Присъдата му е била условна и вече е реабилитиран за това престъпление, извършено още през 1989 г., съобщават от пресцентъра на прокуратурата.


Омбудсманът Мая Манолова внася искане в Конституционния съд за установяване

Омбудсманът Мая Манолова внася искане в Конституционния съд за установяване ...

......... права - защита, гарантирана им от Конституцията."Разглеждането на спорове от касационната инстанция е дължима гаранция за запазването и зачитането на правата и свободите на гражданите. Те трябва да имат сигурността, че достъпът до правосъдие е гарантиран чрез различни способи, но ще бъде осигурен по непротиворечив начин", аргументира позицията си Манолова.


Спецсъдът е запорирал банкови сметки, имоти и дружествени дялове на

Спецсъдът е запорирал банкови сметки, имоти и дружествени дялове на ...

......... 000 лева.Запор е наложен и над четири имота, собственост на Маринела Арабаджиева, намиращи се в Пловдив, София и с. Свежен.От прокуратурата уточняват, че в официалните регистри Ветко Арабаджиев не фигурира като собственик на недвижим имот, както и на моторно превозно средство. Като физическо лице Маринела Арабаджиева също не притежава автомобил.


Софийският градски съд е запорирал имущество на бившия министър на

Софийският градски съд е запорирал имущество на бившия министър на ...

......... предоставим на прокуратурата", каза още Пламен Георгиев.Той каза, че и депутатът Делян Пеевски е бил проверяван вследствие на подаден до комисията сигнал. Тъй като срещу Пеевски няма повдигнати обвинения, експертите не можели да направят проверка по същество на цялото му имущество, а само по документи. Тя не установила никакви нередности.


Една от фабриките край Карнобат на бизнесмена Миню Стайков ще

Една от фабриките край Карнобат на бизнесмена Миню Стайков ще ...

......... пред сградата на Районния съд в Карнобат, където очакваха съдът да реши дали ще бъде удължен срока, в който фабриките да останат запечатани. По-рано днес протест на работниците имаше пред производствената база в село Церковски, а после за кратко протестиращи блокираха движението на колите на 3 пешеходни пътеки в Карнобат.


Вече има проведени разговори в управляващата коалиция по бъдещата номинация

Вече има проведени разговори в управляващата коалиция по бъдещата номинация ...

......... която се стремят опозицията и президентът на БСП Румен Радев, нещата биха изглеждали съвсем различно след две години", коментира Цветан Цветанов, според когото „президентът на БСП Румен Радев" е доказал, че не може да бъде обединител на нацията, а може „само да противодейства и да противопоставя институциите една срещу друга".


Пловдивският районен съд, който пое делото за обира на Роженския

Пловдивският районен съд, който пое делото за обира на Роженския ...

......... досиета. Според закона, най-тежката мярка за неотклонение спрямо непълнолетни се взема само в изключителни случаи, а съдът не определи този като такъв. Определението на Районния съд подлежи на протест и обжалване пред Окръжен съд – Пловдив, като в този случай делото ще се гледа на 27.09.2018 г. от 15:30 часа.


Върховният касационен съд определи делата и мерките на задържаните за

Върховният касационен съд определи делата и мерките на задържаните за ...

......... на задържаните, за които прокуратурата поиска да останат в ареста, но всички съдии от Районен съд - Сандански са си направили самоотвод заради това, че са работили професионално с един от обвиняемите, който е адвокат. Това наложи Върховният касационен съд да определи кой равен по степен съд да гледа делата.


"При всички изключително коректни отношения с колегите от сръбската прокуратура, ...

......... прокурор коментира, че новият вътрешен министър Младен Маринов според него е отличен професионалист.Във връзка с разследването срещу семейство Арабаджиеви, зам.-главният прокурор Иван Гешев коментира, че е запорирано всичкото имущество, което се води на тях като физически лица. Той отрече да знае къде се намират в момента Ветко и Маринела Арабаджиеви.


Съдът решава за 15-годишния ученик, който уби 11-годишно момиче в

Съдът решава за 15-годишния ученик, който уби 11-годишно момиче в ...

......... който уби 11-годишно момиче в Бургас. Трагедията се разигра през миналия август заради спор къде двете деца да пушат наргиле.Никол беше открита в асансьора на блока, в който живее, прободена с нож във врата.Близките на убитото момиче настояват за максимална присъда, която по закон е 10 години за непълнолетни извършители.


Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество започна проверки на

Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество започна проверки на ...

......... един от синовете на Иванка има телково решение за 100 процента слепота, живее с официален доход от 210 лева, но има присъда за шофиране без книжка и супер луксозна кола за стотици хиляди левове.Комисията е отнела на фамилията имущество за три милиона и половина лева.Проверките продължават максимум година и половина.


Специализираната прокуратура извършва следствени действия срещу организирана престъпна група, занимаваща

Специализираната прокуратура извършва следствени действия срещу организирана престъпна група, занимаваща ...

......... арест".В хода на разследването на Окръжната прокуратура в Пловдив са събрани доказателства за това, че откритите четири фабрики на територията на страната се ръководят от лица, които не са били сред задържаните първоначално от прокуратурата в Пловдив и че производството на цигари без бандерол се осъществява от организирана престъпна група.


Прокуратурата ще поиска постоянен арест за шофьора, който блъсна и

Прокуратурата ще поиска постоянен арест за шофьора, който блъсна и ...

......... Мартин, сподели, че е изненадана от отзвука, който случката има и добави, че се радва, че случилото не е било премълчано. Със сигурност е карал с над допустимата скорост, разказа свидетелка на инцидента, карала зад извършителя. „Как родител ще пусне детето си да кара и да няма книжка", попита тя.


Софийска градска прокуратура (СГП) внесе в Районен съд гр. София

Софийска градска прокуратура (СГП) внесе в Районен съд гр. София ...

......... е възложен контрола по изпълнение заповедта на министъра за реда по издаването и условията за разпределение на ЕКМТ/СЕМТ разрешения за транспорт.Настоящето служебно положение на Ангел Попов може да създаде пречки за обективно, всестранно и пълно изясняване на истината, поради служебната йерархична зависимост на част от свидетелите по делото от него.


Експертизата и кадровото обезпечаване и обучение на разследващия апарат са

Експертизата и кадровото обезпечаване и обучение на разследващия апарат са ...

......... разширяване на тази подсъдност с оглед престъпления, извършени от граждански лица на служба в ДАНС, Главната дирекция "Охрана", Главната дирекция "Изпълнение на наказанията" в Министерството на правосъдието, посочи той.Главният прокурор благодари на парламента за приети промени в НПК. Смятаме, че тези законодателни изменения доказаха своята необходимост и работят, посочи той.


Специализираният апелативен съд върна в ареста сина на Ветко и

Специализираният апелативен съд върна в ареста сина на Ветко и ...

......... източвали пари.Колкото до Арабаджиев, съдът счита, че с ясно съзнание сложил в банкови касети над 5 млн. лв., като знаел, че те са незаконни. И след като е бил част от семейния бизнес е несериозно да се смята, че не е знаел какъв е бизнесът на родителите му.Решението е окончателно.