Николай Банев е поискал отново да бъде освободен от ареста,

Николай Банев е поискал отново да бъде освободен от ареста, ...

......... условията на живот в открити писма, които публикуваше във фейсбук чрез нелегално внесен в килията му телефон. Делото за пране на пари, по което той, жена му Евгения и майка му Мария са привлечени като обвиняеми, е отложено за 29 април заради епидемията от коронавирус в страната, пише още "Ретро".


Главният прокурор на Република България призова да се вземат още

Главният прокурор на Република България призова да се вземат още ...

......... риск", обясни Иван Гешев."В дейността на Щаба досега разбрахме, че не можем сами да се справим с много от проблемите. Удовлетворени сме изключително от срещата с главния прокурор и от протегнатата ръка, благодаря ви", каза от своя страна председателят на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса ген.-майор Венцислав Мутафчийски.


"Радващото е, че макар и да минаха само два месеца ...

......... на сто в сравнение със същия период на миналата година Прогнозите на полиция и прокуратура са до края на годината престъпленията в Монтанско да намалеят с 1/3.При акцията днес са открити наркотици, незаконно добити дърва и е разкрита незаконна търговия с цветни метали, съобщиха от ОД на МВР в Монтана.


Бившата секретарка на Васил Божков - Йоана Чолакова, арестувана като

Бившата секретарка на Васил Божков - Йоана Чолакова, арестувана като ...

......... дипломатическата ни мисия в Абу Даби, че документите за екстрадицията на Попов и Васил Божков са постъпили в тамошното правосъдно министерство.Мажоритарният акционер във ФК "Левски" и собственикът на "Нове холдинг" бяха задържани заедно в Абу Даби. Изпратени са всички документи и очакваме реакция от властите в ОАЕ, каза министър Кирилов.


Чакам в близките дни първата порция от проверени предприятия от

Чакам в близките дни първата порция от проверени предприятия от ...

......... прокарват тези интереси. Всеки, който се интересува, може да го прочете”, заяви той. Що се отнася до връщането на Васил Божков в България, Гешев заяви, че това зависи не от прокуратурата, а от ОАЕ. Сърбия отказва да върне Цветан Василев, да видим какво ще реши ОАЕ за Божков”, заяви той.


Специализираната прокуратура повдигна обвинения на 15 лица за участие в организирана

Специализираната прокуратура повдигна обвинения на 15 лица за участие в организирана ...

......... за арест. На тях обвинения ще бъдат предявени след явяването им пред разследващите органи. По време на полицейската операция по задържането на участниците в групата, в част от тях са намерени и иззети общо около 200 000 лева в различни валути, за които има данни, че са придобити от престъпната дейност.Прокуратурата ще извърши пълна проверка на приватизацията на Пловдивския панаир.

Прокуратурата ще извърши пълна проверка на приватизацията на Пловдивския панаир. ...

......... оттам нататък не ме интересува някой какво смята и какво коментира. Чух, че танкове трябва да дойдат. За съжаление не знам дали има работещи танкове, така че идеята не може да се реализира на базата на това, което знам, което е тъжно, но какво да направим", коментира още главният прокурор.


20-годишният Алекс Димов от Карнобат, който на Задушница през 2018

20-годишният Алекс Димов от Карнобат, който на Задушница през 2018 ...

......... всички факти, изложени в обвинителния акт и е изразил съжаление. Съдът допусна до изслушване двама свидетели, по искане на адвоката на Алекс, които изясниха факти и обстоятелства относно личността на 20-годишния младеж. Присъдата на Окръжния съд в Бургас може да бъде обжалвана или протестирана пред въззивна инстанция в 15-дневен срок.


Главният прокурор Иван Гешев възложи на Държавна агенция „Национална сигурност“

Главният прокурор Иван Гешев възложи на Държавна агенция „Национална сигурност“ ...

......... документация по текущия следприватизационен контрол, извършвани ли са проверки по изпълнение на приватизационните договори и била ли е актуализирана своевременно информацията в публичните регистри. В обхвата на проверката трябва да бъде извършен анализ на одитните доклади на Сметната палата и какви действия са били предприети по изпълнението на дадените указания.


Мъж задигна около 400 000 лв. от паркиран пред магазин

Мъж задигна около 400 000 лв. от паркиран пред магазин ...

......... е установена съпричастност към деянието на 40-годишния Д. Ц., спрямо когото е повдигнато обвинение и е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. По делото са извършени първоначални процесуално-следствени действия, като предстои да се съберат и други доказателства във връзка с деянието. Разследването по случая продължава.


Арестуваният шеф на митница Калотина е прибирал твърда миза по

Арестуваният шеф на митница Калотина е прибирал твърда миза по ...

......... прибирал за себе си, без значение колко пари е изкарал. Тарифата за шефа била твърда. Припомняме, че спецакцията се провведе в четвъртък, като беше прибрана цялата смяна от Калотина, а пунктът остана затворен часове наред. Сийка Милева заяви, че групата е работила от 2019 година до момента на разбиването й.Апелативният съд в Пловдив потвърди определение на Окръжен съд –

Апелативният съд в Пловдив потвърди определение на Окръжен съд – ...

......... обвиняемия.По делото са налице данни за опити за въздействие върху момичето от страна на близки на обвиняемия. За това съдът прецени, че при една по-лека мярка, Владев може да се опита да въздейства на дъщеря си и има опасност да извърши престъпление против правосъдието. Определението на Апелативен съд е окончателно.


16 години затвор е присъдата на бившия военен Светослав Каменов,

16 години затвор е присъдата на бившия военен Светослав Каменов, ...

......... на Каменов са и 2 години затвор за присвояването на колата на Стоянова, но това наказание се поглъща от по-голямото и така той ще лежи общо 16 години. Каменов ще трябва да изплати обезщетение от 120 хил. лв. на майката на убитата Десислава. Присъдата подлежи на обжалване пред Апелативния съд.


Прокуратурата поиска 20 г. затвор за Светослав Каменов, който на

Прокуратурата поиска 20 г. затвор за Светослав Каменов, който на ...

......... бъде преценката дали убийството е извършено с особена жестокост. Каменов днес обяви пред съда,ч е признава за убийството, но то станало случайно.  "Виждал съм много убийства в живота си, бил съм на няколко мисии. Казвам ви, че нежно убийство няма. Има случайни, но и те не са нежни", изнагля Каменов.


Главният прокурор на Република България Иван Гешев изпрати писма до

Главният прокурор на Република България Иван Гешев изпрати писма до ...

......... писмото на главния прокурор. „Отново бихме желали да отбележим, че наказателното производство срещу Цветан Василев, относно присвояването на пари от КТБ е без аналог в историята на българското правораздаване, с огромно въздействие върху икономиката и финансовата стабилност на страната ни“, обръща се Иван Гешев към Висшия съд в Белград, Сърбия.


„Само загряваме.“ Това бе бодряшкият отговор на главният прокурор Иван

„Само загряваме.“ Това бе бодряшкият отговор на главният прокурор Иван ...

......... задочно пред българския съд, всички други си ги намерихме, прибрахме си ги и ги изправихме пред българския съд. Сега топката е в съда, прокуратурата си е свършила работата“, заяви още Гешев. Още преди излъчването на интервюто по БНТ откъс от него е публикуван в канала на прокуратурата в youtube.  Столични криминалисти задържаха двама мъже, залели с киселина млада жена,

Столични криминалисти задържаха двама мъже, залели с киселина млада жена, ...

......... и упорита професионална работа на криминалистите са установени и задържани извършителите на деянието - двама криминално проявени мъже, на 20 и 35 години. След доклад на събраните материали по случая в Софийската районна прокуратура двамата са привлечени като обвиняеми. Наложена им e мярка „задържане под стража“. Заб: Снимката е илюстративна


19-годишният Огнян Дебелаков и 46-годишният му баща Митко, които са

19-годишният Огнян Дебелаков и 46-годишният му баща Митко, които са ...

......... коритото на реката. Според експертизата, 19-годишният Огнян е шофирал с 1,55 промила алкохол в кръвта. Впоследствие е установено, че е бил и дрогиран. След съвещание тази сутрин съдът обяви, че връща материалите по делото на прокуратурата заради открити съществени процесуални нарушения в обвинителния акт, които ограничават правата на обвиняемите Дебелакови.


Задържаният в Обединените арабски емирства бизнесмен Васил Божков е инвеститор

Задържаният в Обединените арабски емирства бизнесмен Васил Божков е инвеститор ...

......... Задържаният в Обединените арабски емирства бизнесмен Васил Божков е инвеститор там и по тази причина той няма да бъде екстрадиран у нас. Божков притежава собственост  за 1 милион в местната валута дирхама, което му гарантира резидентска виза. 1 милион дирхама са около 275 хиляди щатски долара.


Вещи лица, прокурори и реставратори влязоха в офиса на “Нове

Вещи лица, прокурори и реставратори влязоха в офиса на “Нове ...

......... че разследващите са се опитали да конфискуват колекцията на свързаната с Васил Божков фондация „Тракия“ в чували. По-рано през седмицата от Фондация “Тракия” оповестиха съобщение до медиите, в което изразиха възмущението си от опита на разследващите органи да изземат ценни експонати от колекцията, като ги събират в чували и кашони.


Васил Божков е задържан в Обединените арабски емирства (ОАЕ), съобщи

Васил Божков е задържан в Обединените арабски емирства (ОАЕ), съобщи ...

......... Васил Божков е задържан в Обединените арабски емирства (ОАЕ), съобщи главният прокурор Иван Гешев тази вечер. Очаква се утре да пристигнат официалните документи. На въпроса кога бизнесменът ще бъде екстрадиран у нас, Гешев отговори, че това зависи от местното законодателство.


МВР разпространи снимки и видео от специализираната полицейска операция в

МВР разпространи снимки и видео от специализираната полицейска операция в ...

......... лотарийните игри и дали сумите са изплащани. “От извършените проверки на АДФИ се установява, че е налице нарушение на закона и неупражняване на ефективен контрол от страна на Комисията по хазарта, в резултат на което в държавния бюджет не са постъпили повече от половин милиард лева”, съобщават още от полицията. 


Бизнесменът Васил Божков коментира пред БНТ, че повдигнатите му 7 обвинения

Бизнесменът Васил Божков коментира пред БНТ, че повдигнатите му 7 обвинения ...

......... това, някой от прокурорите каза, че няма средства да се обезпечат печалбите. Нека да не се изказват по бизнес, както аз не се изказвам по техните работи. Това са нелепи твърдения и лъжи, които уронват престижа и пречат на бизнеса. Мисля да предявя лични дела към тези, които ги казват“.


В обитавано жилище от обвиняемия Васил Божков са иззети множество

В обитавано жилище от обвиняемия Васил Божков са иззети множество ...

......... липсват над половин милиард лева. Това е коледната надбавка на всеки пенсионер за 10 години, обяви Милева. Прокуратурата знае срещу кого се изправя. Прокуратурата знае, че тази хазартната империя разполага с изключително големи финансови възможности и знае, че чрез тях ще се защити, включително чрез вас, медиите, посочи още Милева.


Васил Божков е обвиняем по 7 обвинения. Той е обявен

Васил Божков е обвиняем по 7 обвинения. Той е обявен ...

......... лотария на улица „Фритьоф Нансен“, които бяха претърсени. Специализирана акция имаше и в Държавната комисия по хазарта. Нейният председател Александър Георгиев беше задържан за разпит, както и над 10 служители на ведомството. Васил Божков се смята за един от най-богатите българи. През последните години той пое и футболния отбор Левски.


На днешното редовно заседание Комисията за противодействие на корупцията и

На днешното редовно заседание Комисията за противодействие на корупцията и ...

......... на имущество на обща стойност 145 647 580 лв. Проверките срещу десетте лица са започнати след получени уведомления от прокуратурата за привличането им в качеството на обвиняеми за извършени престъпления – имотна измама, финансови престъпления, отнемане на чужди вещи с употреба на сила и държане на огнестрелно оръжие без разрешение.


Трима руски граждани са обвинени за опита за умишлено отравяне

Трима руски граждани са обвинени за опита за умишлено отравяне ...

......... служби за сигурност. Неговият случай придоби световна известност, след отравянето на бившия руски шпионин Сергей Скрипал и неговата дъщеря Юлия през март 2018 г. с „Новичок“ в британския град Солсбъри. Това доведе до международен скандал и обтягане на отношенията между Москва и Запада, включително редица западноевропейски държави изгониха руски дипломати. 


15 години затвор за машиниста Димитър Михнев и 10 години

15 години затвор за машиниста Димитър Михнев и 10 години ...

......... Шумен. Димитър Михнев е главен машинист на дерайлиралия преди 3 години влак на гарата в Хитрино, а Радослав Петков – помощник машинист. На 10 декември 2016 година влакова композиция с цистерни с газ дерайлира. Последва взрив. При трагичния инцидент загинаха 7 души, а десетки бяха ранени. Половината Хитрино бе разрушено. 


Антикорупционната комисия поиска от съда да бъде отнето имущество на

Антикорупционната комисия поиска от съда да бъде отнето имущество на ...

......... обща стойност 384 120 283.88 лв. Проверките срещу тринадесетте лица са започнати след получени уведомления от прокуратурата за привличането им в качеството на обвиняеми за извършени престъпления - държане на високорискови наркотични вещества с цел разпространение, включително и в организирана престъпна група, трафик на хора, имотна измама и финансови престъпления.


Акция на Специализираната прокуратура се провежда в сградата на Държавната

Акция на Специализираната прокуратура се провежда в сградата на Държавната ...

......... в Закона за хазарта. Той предлага да има държавен монопол над лотарийните игри. Финансовият министър Владислав Горанов подкрепи идеята с аргумент, че в повечето държави има пълен държавен монопол над лотарийните игри. По думите на самият Симеонов идеята има подкрепата и на премиера Борисов и на спортният министър Красен Кралев.


Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото

Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото ...

......... главния архитект на Община Благоевград, поради упражняване на правомощия по служба /издаване на разрешения за строеж/ в свой и в частен интерес /на свързани с него лица/ – нарушения по чл. 58 ЗПКОНПИ. С решението на главния архитект са наложени и две глоби от по 5000 лв., съобщиха от Комисията.


Кюcтeндилcкият oкръжeн cъд ocтaви зa пocтoяннo в aрecтa 64-гoдишния Caшo

Кюcтeндилcкият oкръжeн cъд ocтaви зa пocтoяннo в aрecтa 64-гoдишния Caшo ...

......... в кюcтeндилcкия квaртaл "Гeрeнa“ в рaмкитe пoлoвин гoдинa, cтaнa нa 18 януaри. Cлeд пoрeдeн пиянcки зaпoй Димитрoв удaрил някoлкo пъти cъпругaтa cи, cлeд кoeтo я нaмушкaл c кухнeнcки нoж. Мъжът e бил aрecтувaн някoлкo чaca cлeд убийcтвoтo в нeaдeквaтнo cъcтoяниe и мъртвoпиян. Oпрeдeлeниeтo нa Кюcтeндилcкия oкръжeн cъд пoдлeжи нa oбжaлвaнe.


Районният прокурор на  Пловдив Чавдар Грошев възложи на ОД на

Районният прокурор на  Пловдив Чавдар Грошев възложи на ОД на ...

......... по образуваната на 20 януари 2020 г. преписка по чл. 137 от Наказателния кодекс – за злепоставяне и по чл. 143 от Наказателния кодекс - за упражняване на принуда спрямо болни в Център за настаняване от семеен тип за пълнолетни лица с деменция в Пловдив. Срокът на проверката е едномесечен.


Бившият екоминистър Нено Димов, обвинен в умишлена безстопанственост заради водната

Бившият екоминистър Нено Димов, обвинен в умишлена безстопанственост заради водната ...

......... промишлени нужди, въпреки че е бил информиран, че притокът в язовир “Студена” е значително по-малък от разхода на вода. Димов е поредният министър, който изпада от кабинета “Борисов 3”. Той беше в управлението от квотата на Обединени патриоти, предложен от ВМРО на вицепремиера Красимир Каракачанов. Новият министър е Емил Димитров.


Софийски градски съд осъди 12 либийски офицери да заплатят 500

Софийски градски съд осъди 12 либийски офицери да заплатят 500 ...

......... по делото, че Червеняшка е била изтезавана с цел изтръгване на самопризнания в периода 09.02.1999 г.-24.07.2007 г. Съдът отхвърли като неоснователен и недоказан предявения иск за имуществени вреди в размер на 55 334,56 лв. Решението подлежи на обжалване в двуседмичен срок от връчването му на страните пред Софийски апелативен съд.


Мащабна акция срещу незаконното съхранение и обработка на боклук провеждат

Мащабна акция срещу незаконното съхранение и обработка на боклук провеждат ...

......... незаконното съхранение и обработка на боклук провеждат МВР и прокуратурата в Плевен и региона.В този момент се очаква главният секретар на МВР и Окръжният прокурор на Плевен да дадат повече информация.Според източници на "По света и у нас" разследващите са установили незаконни депа за съхранение на отпадъци без необходимите разрешителни.


В последният работен ден на 2019 г., Окръжна прокуратура-Пловдив привлече

В последният работен ден на 2019 г., Окръжна прокуратура-Пловдив привлече ...

......... сумата от 2 000 лева, за да не бъде довършена проверката срещу нея. Служителят на МВР не взел парите и веднага уведомил дежурния разследващ полицай. Обвиняемата Г.П. е задържана за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор от Окръжна прокуратура – Пловдив. Бързото производство ще приключи в законния срок.


Председателят на Европейския парламент Давид Сасоли започна разследване срещу българския

Председателят на Европейския парламент Давид Сасоли започна разследване срещу българския ...

......... по време на предизборната кампания за евровота представителят на ВМРО. Оценките му за колегите от Европарламента намериха челно място във водещите европейски медии, доста чувствителни на тема расизъм. А днес часове преди затваряне на европейските институции за празниците на финала на своето председателство Финландия успя да прокара пакета „Мобилност” окончателно.


Бившите жени на рейнджъра Светослав Каменов, който е обвинен в

Бившите жени на рейнджъра Светослав Каменов, който е обвинен в ...

......... и дърпал ушите на Костова, а в друг я оставил навън при -20 градуса.Двамата се разделили, защото Каменов инсценирал обир в дома на Костова в София – казал ѝ, че двата телевизора са откраднати, а по-късно признал, че ги е заложил срещу 1000 лева. Делото продължава с изслушване на експертизи.


На церемония в Съдебната палата новоизбраният главен прокурор Иван Гешев

На церемония в Съдебната палата новоизбраният главен прокурор Иван Гешев ...

......... Апостола на свободата Васил Левски: „Дела трябват, а не думи”! Благодаря ви”, завърши словото си Гешев. Официалната церемония по встъпване в длъжност се проведе в присъствието на председателя на Народното събрание Цвета Караянчева, министърът на правосъдието Данаил Кирилов, и на вътрешните работи Младен Маринов, на членовете на Висшия съдебен съвет.


Бащата на убитото при катастрофа с участието на лидера на

Бащата на убитото при катастрофа с участието на лидера на ...

......... Ахмед шофирал автомобила, в който се оказа невръстната му дъщеря. След приключване на съдебно-техническата експертиза обвинителите в Кърджали са преценили, че освен Местан и бащата може да носи отговорност за съпричиняване на смъртта на детето. Обвинението срещу него е за съпричиняване. Той е на свобода срещу гаранция от 2000 лв.


Президентът Румен Радев издаде указ за освобождаването на Сотир Цацаров

Президентът Румен Радев издаде указ за освобождаването на Сотир Цацаров ...

......... освобождаването на Сотир Цацаров от длъжността главен прокурор. Това става по предложение на Висшия съдебен съвет и на основание чл. 129, ал. 2 от Конституцията. Предстои Цацаров, който миналата седмица беше избран за шеф на КПКОНПИ, да встъпи в длъжност, а неговото място като главен прокурор ще заеме Иван Гешев.


Несебърският бос Димитър Желязков – Митьо Очите най-вероятно ще излезе

Несебърският бос Димитър Желязков – Митьо Очите най-вероятно ще излезе ...

......... били "на тръни" заради евентуалното му излизане на свобода. Желязков сам посочи бургазлията Георги Илиев като един от свидетелите срещу него. Малко след това пък самият Илиев се размина с условна присъда като лидер на наркобанда. Според мълвата в подземния свят той е изтъргувал свободата си за показанията срещу Очите.


Бе даден ход на делото за жестокото убийство на майка

Бе даден ход на делото за жестокото убийство на майка ...

......... семейството на убитата жена."Вярваме и се надяваме, че ще се доведе до резултата, до който цялата България очаква", заяви майката на Дарина – Ваня Министерска."Убиецът заплаши Министерска с ехидна усмивка, че "идвам", от което съдът не направи никаква реакция, защото делото било приключило", коментира Вера Иванова от "Системата ни убива".


Скандалният бизнесмен Атанас Червенков – Райфъла излиза от ареста след

Скандалният бизнесмен Атанас Червенков – Райфъла излиза от ареста след ...

......... на Райфъла продължават. Припомняме, че Пловдивският окръжен съд осъди съучастника на Атанас Червенков - Веселин Загорски, на 12 години лишаване от свобода. Освен това Симеон Генов получи 5 години затвор, Бисер Романов - 5 години и 8 месеца лишаване от свобода, а Васил Василев - 4 години и 6 месеца.


Негово Светейшество Неофит, Патриарх Български и Митрополит Софийски, прие днес,

Негово Светейшество Неофит, Патриарх Български и Митрополит Софийски, прие днес, ...

......... Главният прокурор и заместникът му изразиха своето уважение към Българската православна църква и лично към Патриарх Неофит. Негово Светейшество поздрави г-н Гешев с назначаването му за главен прокурор и пожела успешен мандат. Обсъдени бяха бъдещи съвместни действия в подкрепа на православната вяра, включително и в местата за лишаване от свобода.


Пленумът на Висшия съдебен съвет (ВСС) гласува повторно избора на

Пленумът на Висшия съдебен съвет (ВСС) гласува повторно избора на ...

......... позор” озвучаваха пространството през целия ден. Щателни полицейски проверки се извършваха в района на метростанция “Сердика”, около католическата църква, по бул. “Мария Луиза и “Витоша”. Всеки работещ или жител в района се допускаше зад загражденията след проверена документ за самоличност. След същите проверки бяха допускани и журналистите, които отразяват гласуването.


Президентът Румен Радев върна на Висшия съдебен съвет (ВСС) предложението

Президентът Румен Радев върна на Висшия съдебен съвет (ВСС) предложението ...

......... държава е наличието на алтернативи при заемането на висши държавни длъжности, смята президентът Радев. Той посочи, че дори министърът на правосъдието с отказа си да номинира кандидат също е довел до пълната липса на алтернатива. Президентът е категоричен, че бъдещият главен прокурор трябва да се ползва с високо обществено доверие.


Един от най-богатите бизнесмени у нас Кирил Домусчиев трябва да

Един от най-богатите бизнесмени у нас Кирил Домусчиев трябва да ...

......... и във връзка с констатирано частично неизпълнение на това задължение агенцията е предприела действия от своята компетентност съгласно договора и нормативната уредба за защита на държавния интерес – предстои да бъде заведен иск за неустойка в размер на 52 252 446 лева пред Арбитражния съд при Българската търговско-промишлена палата (БТПП).“


Мъж и жена са задържани за нанесен побой на директор

Мъж и жена са задържани за нанесен побой на директор ...

......... незабавно са изпратени служители на районното управление в Правец, които установили и задържали извършителите - мъж на 35 и жена на 31 години. По първоначални данни, проявената от тях агресия се породила при възникнал скандал по повод неплатени такси за обучението на детето им. По случая е образувано досъдебно производство.


Крадец-рецидивист стори наглед немислимото като осъди прокуратурата да му плати

Крадец-рецидивист стори наглед немислимото като осъди прокуратурата да му плати ...

......... у нас. Искът му срещу прокуратурата е в размер на 26 000 лв., но и Окръжният, и Апелативният съд решават, че 2000 лв. са достатъчна компенсация за преживените болки и страдания на човека. Решението подлежи на обжалване пред ВКС, но засега не е ясно дали държавата ще се пробва с такова.


"Не може да става дума за склоняване към самоубийство на пострадалите ...

......... за смъртта", поясни за Нова телевизия прокурор Чанева.По-рано днес стана ясно, че животът на сестрите на починалото момче, които бяха хоспитализирани също със симптоми за отравяне, е вън от опасност. Момичетата са на възраст 7 и 11 години.Социалните тепърва ще решават дали да изведат всички пет деца от почерненото семейство.


4 години затвор е присъдата, която Софийският окръжен съд определи

4 години затвор е присъдата, която Софийският окръжен съд определи ...

......... в предна лява гума. При сблъсъка едната гума на колата й се заклещила в предния калник на автобуса. Така той се наклонил настрани и се обърнал. Технически неизправности на двете превозни средства не бяха открити. Произшествието провокира и дебат относно мярката за задължително ползване на колани от пътниците в автобусите.


Жрица на изкушенията, която предлага любовни услуги на пътя между

Жрица на изкушенията, която предлага любовни услуги на пътя между ...

......... и забелязали, че има несъответствие в датите – нарушението и акта били отбелязани на 15.04, но същата дата стояла и срещу издаването на наказателното постановление.Тъй като няма как тези документи да бъдат издадени на един и същи ден, глобата била отменена от съдиите. Решението подлежи на обжалване пред административния съд.


50 000 лева санкция за незаконен добив на инертни материали извън

50 000 лева санкция за незаконен добив на инертни материали извън ...

......... от събраните по делото гласни доказателства (разпитите на свидетелите – б. р.) не би могло да се достигне до извод, че са били добити подземни богатства, или просто земната маса е била разтлана и по този начин е бил заравнен теренът“. Решението подлежи на обжалване пред Административния съд в Пловдив.


Кметът на Несебър, който е и кандидат за нов мандат

Кметът на Несебър, който е и кандидат за нов мандат ...

......... нов мандат на морския град, остава в ареста, реши Специализираният съд, предадоха БГНЕС и БНТ. Освен него, с мярка "задържане под стража" остават и другите трима задържани и обвинени за купуване на гласове. Според разследващите те са обещавали по 100 лева на гласоподавател. Начело на схемата стоял самият кмет.  


Софийският градски съд върна в ареста двамата афганистанци, обвинени в

Софийският градски съд върна в ареста двамата афганистанци, обвинени в ...

......... задържани. Повдигнати са им обвинения, а Софийският районен съд постанови мерки за неотклонение "Надзор от инспектор от Детска педагогическа стая". От прокуратурата обаче обжалваха това решение и настояха, въпреки възрастта на предполагаемите извършители, те да останат в ареста.  Момчетата от Афганистан твърдят, че са си платили и актът e бил доброволен.


Мониторингът над правосъдието у нас отпада, но не съвсем, става

Мониторингът над правосъдието у нас отпада, но не съвсем, става ...

......... власт в съответствие с препоръките на Венецианската комисия. Комисията отбелязва също така ангажимента на българските органи да приемат законодателство за отмяна на разпоредби на Закона за съдебната власт, изискващи автоматично временно отстраняване от длъжност на магистрати в случай на наказателно разследване срещу тях и деклариране на членство в професионални сдружения.


Тримa члeнoвe нa бaндa, въртяща бoрдeи в Изтoчeн Лoндoн, изпoлзвaщи

Тримa члeнoвe нa бaндa, въртяща бoрдeи в Изтoчeн Лoндoн, изпoлзвaщи ...

......... Тримa члeнoвe нa бaндa, въртяща бoрдeи в Изтoчeн Лoндoн, изпoлзвaщи жeни, жeртви нa трaфик във Вeликoбритaния, бяхa ocъдeни oбщo нa 24 гoдини, пишe Nеwhаm Rесоrdеr. Тe упрaвлявaли нeзaкoнни бaрдaци в Уecт Хeм Лeйн в Cтрaтфoрд, в Уудфoрд Грийн и нa aдрec в Лeйтън.


Апелативен съд Пловдив потвърди мярката за неотклонение

Апелативен съд Пловдив потвърди мярката за неотклонение "задържане под стража" ...

......... хиляда, установено по надлежния ред – престъпление по чл. 343 ал.4 във вр. ал. 3 пр. 1 пр. 4 и пр. 5 б. А пр. 2 и б. Б вр. ал. 1 б. Б пр. 2 и б. В във вр. чл. 342 ал. 1 пр. 3 от Наказателния кодекс.


В първия си ден на свобода вчера австралиецът Джок Полфрийман

В първия си ден на свобода вчера австралиецът Джок Полфрийман ...

......... беше нападение… моята цел беше да спася живот на някого, а не да отнема", каза още той на почти идеален български език и допълни, че не помни в детайли убийството на студента преди 12 години.В момента Джок той е без документи, невъоръжен и в готовност да се върне в затвора.


Темата с австралиеца Джок Полфрийман вълнува цяла България. Голяма част

Темата с австралиеца Джок Полфрийман вълнува цяла България. Голяма част ...

......... години затвор за убийството на студента Андрей Монов през декември 2007 г. От тях убиецът излежа 12 години, след което беше пуснат от тричленен съдебен състав, включващ съдиите Калин Калпакчиев, Весислава Иванова и Виолета Магдалинчева. Решението на съда за предсрочно освобождаване на Полфрийман предизвика вълна от възмущение в българското общество.


Председателят на ВСС - Лозан Панов, разпространи изявление относно добилия

Председателят на ВСС - Лозан Панов, разпространи изявление относно добилия ...

......... въпреки това не предавайте съвестта си! Ще Ви атакуват и институционално, а медийният линч на пропагандната машина ще бъде нечовешки, но знайте, истинската вяра не може да се пречупи! Обречени сме да успеем, защото заставайки на страната на правото, ние заставаме на страната на истината, а истината е пазена свише!"


Десислава Иванчева и бившата й заместничка Биляна Петрова отново се

Десислава Иванчева и бившата й заместничка Биляна Петрова отново се ...

......... изправят пред съда. Делото срещу тях и бившия кмет на район „Младост" Петко Дюлгеров е за взимане на подкуп от строителен предприемач. На първа инстанция Иванчева получи 20 години затвор. Биляна Петрова беше осъдена на 15 години лишаване на свобода, а Петко Дюлгеров като посредник - на 12 години затвор.


Българските власти трябва да разяснят какви са законовите основания австралиецът Джок

Българските власти трябва да разяснят какви са законовите основания австралиецът Джок ...

......... правозащитната организация. ВСС излезе с необичайно становище, в което се изразяваха симпатии към близките на убития и се говореше за тусещане, че има нарушено равновесие между закон и справедливост. Това изявление получи критична реакция от председателя на ВКС Лозан Панов, както и писмо от 292-ма съдии, защитаващи независимостта и безпристрастността на съда. 


Няма да се прилага съкратеното съдебно производство при умишлено причиняване

Няма да се прилага съкратеното съдебно производство при умишлено причиняване ...

......... се точиха по 15 години, експертизи се губеха, свидетели забравяха дадени показания, дадени в досъдебното производство. „Постигнахме ли справедливо наказание – не, не го получихме. И след като получихме от Страсбург показания заради бавно правосъдие и след като по давност се прекратиха няколкостотин хиляди дела, се въведоха тези текстове”, заяви Ципов.


Джигитът Огнян Дебелаков, който на 29 септември пиян и без

Джигитът Огнян Дебелаков, който на 29 септември пиян и без ...

......... накрая се съгласи на февруари. Предстои съдиите да вземат решение дали да го оставят в ареста или да остане под стража. Вчера момчето бе изписано от болница и веднага бе въдворено в ареста. заедно с него наказание ще отнесе и баша му, който му е дал ключа за автомобила-ковчег.  


19-годишният ром Огнян Дебелаков, който няма книжка, но на 29

19-годишният ром Огнян Дебелаков, който няма книжка, но на 29 ...

......... за колата, макар да е знаел, че няма книжка. Родителят ще бъде съден наравно със сина си и ще носи съразмерна вина. Припомняме, че жестоката касапница се случи в разгара на ромска сватба. Почерпените сватбари решили да си набавят още алкохол, качили се в колата-ковчег и после всичко завършило фатално.


Тримата инспектори от автомобилната инспекция, обвинени във взимане на подкупи

Тримата инспектори от автомобилната инспекция, обвинени във взимане на подкупи ...

......... Трачева. Несериозно е това да е доказателство”, каза третият защитник в съдебното заседание- адв. Христо Руменов. В крайна сметка съдът реши да остави в ареста и тримата инспектори от ДАИ Димитър Янакиев, Станко Милушев и Паун Танев с мотиви, че могат да повлияят на свидетелите и да извършат други престъпления.


"Огнян Дебелаков сам е взел ключовете на колата. Баща му ...

......... помоли за по-лека мярка, а именно домашен арест. "Няма какво да кажа. Искам да се прибера, да видя детето. Няма кой да храни семейството" бяха последните думи на Митко.  Съдът остави Дебелаков в ареста. Съдията прецени, че има реална опасност да извърши друго престъпление, а именно да въздейства върху свидетели.