Турското правителство реши да прекрати скъпата система за публично-частно партньорство,

Турското правителство реши да прекрати скъпата система за публично-частно партньорство, ...

......... (БВП) през тази и следващата година. Понастоящем работят 10 градски болници с общ капацитет от легла в размер на 13 417, сочат данни на здравното министерство. Девет нови градски болници ще бъдат открити по система за публично-частно партньорство до 2021 г., докато 10 други ще бъдат изградени чрез правителствен търг.


Гръцката банка Eurobank съобщи, че продава два портфейла с имоти

Гръцката банка Eurobank съобщи, че продава два портфейла с имоти ...

......... на необслужваните кредити, но въпреки това печалбата й намалява тази година. Brook Lane Capital съобщава на сайта си, че е съсредоточена върху добри възможности, носещи стойност, на гръцкия и кипърския пазар и търси инвестиции на пазари, които са преживели икономическа или банкова криза, довели до понижаване на цената на актива.


Над 20 обекта ще бъдат изградени в 201-та руска военна

Над 20 обекта ще бъдат изградени в 201-та руска военна ...

......... трафопост. "Общата готовност на тези четири съоръжения е 89,6%", каза той. 201-та военна база, разположена в Таджикистан, е най-голямото военно съоръжение в Русия извън нейните граници. Намира се в два града - Душанбе и Бохтар. Според споразумението, подписано през октомври 2012 г., базата ще остане в Таджикистан до 2042 година.


Пациентите с рак трябва да кажат на своите лекари, ако

Пациентите с рак трябва да кажат на своите лекари, ако ...

......... Изказвайки се на Петата международна консенсусна конференция за рак на гърдата, проф. Кардосо заяви, че терапиите като йога, съзнание, рейки и акупунктура, не лекуват, но могат да окажат положително влияние върху качеството на живот на пациентите. Захарта в плодовите сокове повишава риска от рак Захарта е бич, както отдавно е известно


Планът за замразяване на наемите в Берлин вече се отразява

Планът за замразяване на наемите в Берлин вече се отразява ...

......... компанията. Около 70% от притежаваните от нея апартаменти са в Берлин. Deutsche Wohnen потвърди прогнозата си, че паричните потоци от оперативната дейност, изключващи разпродажбите, които са мярката за рентабилност, ще възлязат на около 535 млн. евро тази година. За деветмесечието те са нараснали с около 13% до 416,3 млн. евро.


Призовават конгресмена демократ Адам Шиф, който е председател на Комисията по

Призовават конгресмена демократ Адам Шиф, който е председател на Комисията по ...

......... Доналд Тръмп. За трети път в съвременната история на САЩ Камарата на представителите гласува за официална процедура по импийчмънт срещу американския президент. Резолюцията позволява публични изслушвания и гласуване за импийчмънт на президента до края на годината. Шиф е известен критик на Тръмп и двамата често влизаха в спорове преди процедурата.Импийчмънтът срещу американския президент Доналд Тръмп е само шум. Днес ще

Импийчмънтът срещу американския президент Доналд Тръмп е само шум. Днес ще ...

......... Тръмп Републиканците в комисията поставиха лозунги в залата Според Тейлър разговорът се е провел на 26 юли, ден след телефонен разговор между Тръмп и украинския лидер Владимир Зеленски, по време на който американският лидер е повдигнал темата да се разследва намеса на изборите през 2016 г. и семейството на Байдън.


Най-малко четирима души са загинали при катастрофалните пожари, които бушуват

Най-малко четирима души са загинали при катастрофалните пожари, които бушуват ...

......... пожарите. Консервативното правителство на страната е критикувано за бездействието си в борбата срещу климатичните промени. Въглеродните емисии в Австралия продължават да се увеличават, като са достигнали рекордни нива през миналата година. Източник: Правителството уверява, че ще изпълни ангажиментите си към Парижкото споразумение, но това се поставя под въпрос от учените.


Десетки хиляди хора загинаха, тъй като зоната за сигурност в

Десетки хиляди хора загинаха, тъй като зоната за сигурност в ...

......... който е бил разчистен по време на операцията. Ердоган щял да "захапе" Тръмп, че САЩ не са си спазили обещанието за Сирия Турция няма да приеме бездействие на Европа по въпроса със затворниците от ДАЕШ Ердоган повтори, че Турция няма проблем с кюрдите, а се занимава само с терористични организации.


Продължават протестите в Ливан. Демонстрациите избухнаха отново заради забавянето в

Продължават протестите в Ливан. Демонстрациите избухнаха отново заради забавянето в ...

......... пътища към окупиране на входовете на държавни институции Демонстрантите от различни религиозни групи обвиняват политическата класа в корупция. Миналата седмица премиерът Саад Харири подаде оставката си на президента Мишел Аун, което е ключово искане на протестиращите. Но държавният глава все още не е посочил нов премиер за сформиране на кабинет.


Facebook е премахнал 3,2 милиарда фалшиви акаунти от април до

Facebook е премахнал 3,2 милиарда фалшиви акаунти от април до ...

......... увеличението се дължи на подобрения в откриването на подобни неприемливи публикации. 11,4 милиона случаи на реч на омразата също са били премахнати. Припомняме, че компанията се сблъска с редица скандали за теч на данни и излъчване на живо на насилия, след което взе решение по-строго да следи и трие публикации.Разочарование от изказването на френския президент Еманюел Макрон за НАТО

Разочарование от изказването на френския президент Еманюел Макрон за НАТО ...

......... Ангела Меркел бе сред европейските лидери, които не се съгласиха с Макрон. Русия и Австрия обаче го подкрепиха. Припомняме, че Ердоган и Тръмп проведоха среща в Белия дом, след която обявиха, че е преминала конструктивно. Тръмп се надява да се изгладят различията, като тези за договорите за Ф-35 и С-400.


Споровете с Турция ще се уредят. В това е убеден

Споровете с Турция ще се уредят. В това е убеден ...

......... от конгресмените в Камарата на представителите (долната камара на Конгреса на САЩ), които миналия месец подкрепиха налагането на санкции срещу Турция за военната ѝ операция в Сирия. Ердоган обсъди с Тръмп покупката на най-новия американски изтребител F-35, руски и американски противовъздушни системи С-400 и "Пейтриът", както и положението в Сирия.


Брекзит пречи на британската икономика. Той дотолкова раздели страната, че

Брекзит пречи на британската икономика. Той дотолкова раздели страната, че ...

......... работи по начин, който да не вреди на Обединеното кралство. Мисля, че все още сте на едно и също място и след тези избори най-накрая може да се вземе решение и тогава да видите какви са последствията. Не мисля, че все още някой наистина разбира истинските последици., каза още тя.


Ево Моралес е готов да се върне в Боливия, за

Ево Моралес е готов да се върне в Боливия, за ...

......... за Каракас. От своя страна президентът на Венецуела Николас Мадуро, един от основните съюзници на Моралес в региона, осъди, че неговият боливийски колега е жертва на "държавен преврат" и призова за мобилизация "за да се запази животът на боливийското население, жертви на расизма". Русия също осъди "преврата" в Ла Пас.


Зает съм, за да гледам скучните изслушвания по импийчмънта. Това

Зает съм, за да гледам скучните изслушвания по импийчмънта. Това ...

......... преди Тейлър, е заявил, че е казал пред Ермак по време на среща на 1 септември, че помощта за Украйна вероятно няма да бъде отпусната, докато Киев не направи публично обръщение за разследвания, свързани с изборната намеса през 2016 г. и връзките на Хънтър Байдън с украинската енергийна компания "Бурисма".Ники Хейли, бивш посланик на САЩ в ООН, отрече появилите

Ники Хейли, бивш посланик на САЩ в ООН, отрече появилите ...

......... за Белия дом Тя пише, че бившият началник на канцеларията на американската администрация Джон Кели и бившият държавен секретар Рекс Тилърсън са я призовавали да се съпротивлява срещу някои от исканията на Тръмп. 47-годишната отбелязва, че е отхвърлила молбата на Кели и Тилърсън. Тя определя искането като "опасно" и "обидно".


Румънските щъркели няма да мигрират тази година, а кафявите мечки

Румънските щъркели няма да мигрират тази година, а кафявите мечки ...

......... други птици и е родом от Турция, Ирак, Испания и Африка. Едно животно, което процъфтява в топлото време според Световния фонд за дивата природа Румъния е чакалът, който се размножава не само в Румъния, но и в цяла Европа. Източник: Двойка щъркели остана да зимува край с. Богданци Птиците вече са възрастни...


Топ дипломатът на САЩ в Украйна Уилям Тейлър заяви, че

Топ дипломатът на САЩ в Украйна Уилям Тейлър заяви, че ...

......... Украйна вероятно няма да бъде отпусната, докато Киев не направи публично обръщение за разследвания, свързани с изборната намеса през 2016 г. и връзките на Хънтър Байдън с украинската енергийна компания "Бурисма". Тейлър и Джордж Кент, високопоставен представител на Държавния департамент, дават показания днес като част от първото изслушване в Конгреса.


Президентът на САЩ Доналд Тръмп нападна Индия, Китай и Русия.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп нападна Индия, Китай и Русия. ...

......... за САЩ, отбеляза той и добави, че ще удари САЩ с "трилиони и трилиони долари". По думите му държави като Китай, Индия и Русия не полагат усилия да направят заводите и комините си чисти, хвърлят отпадъците си в океана и те стигат до Лос Анджелис, където градът има други проблеми.


Хърватската част на Адриатическо море е ударена от една от

Хърватската част на Адриатическо море е ударена от една от ...

......... откъсвайки дървета, хвърляйки го по коли и пътища. Много пътища са блокирани и има големи материални щети. Според индекса за пориви на вятъра, той надхвърля 140 километра в час в района на Дубровник. Според информацията, това е третата най-висока скорост на южен вятър, официално регистриран в Сплит през последните 60 години.


Комисията по разузнаване към Камарата на представителите започна първите публични

Комисията по разузнаване към Камарата на представителите започна първите публични ...

......... са предвидени още изслушвания. Във вторник сутринта ще бъдат изслушани Дженифър Уилямс и Александър Виндман, а във вторник следобед ще бъдат разпитани Кърт Волкър и Тим Морисън. В сряда сутринта ще бъдат разпитани Гордън Съндланд, а следобед - Лаура Купър и Дейвид Хейл. В четвъртък ще бъде разпитана Фиона Хил.


Действията на бойните кораби на САЩ са под наблюдение, обяви

Действията на бойните кораби на САЩ са под наблюдение, обяви ...

......... САЩ за свободен и отворен Индо-Тихоокеански регион" Според тайванското военно министерство за девети път тази година американски военен кораб преминава през протока и за първи път от септември. В същото време военният министър на САЩ Марк Еспър започна обиколка в Азия. Той ще посети Южна Корея, Тайланд, Филипините и Виетнам.


Лидерът на Лейбъристката партия на Великобритания Джереми Корбин заяви, че

Лидерът на Лейбъристката партия на Великобритания Джереми Корбин заяви, че ...

......... 2020 г. Британският премиер Борис Джонсън изключва нов референдум по въпроса. На референдум през 2014 г. повечето шотландци гласуваха против отделяне от Великобритания, но пък подкрепиха оставане в ЕС на плебисцита през 2016 г., което се използва от Шотландската национална партия за набиране на подкрепа за втори референдум за независимост.


Най-малко 13 души загинаха, а 20 са ранени при катастрофа

Най-малко 13 души загинаха, а 20 са ранени при катастрофа ...

......... на произшествието. Той поднесе съболезнования на роднините на жертвите. Властите отбелязаха, че броят на загиналите може да се увеличи. Камионът е бил натоварен с камъни. Снимка от мястото на инцидента, публикувана от полицията, показва камиона, който се е преобърнал. Според новинарския сайт tvnoviny.sk автобусът е бил пълен с ученици. Източник:


Холандия планира да ограничи скоростта по пътищата, за да намали

Холандия планира да ограничи скоростта по пътищата, за да намали ...

......... скоростта на магистралите е 130 километра в час и според новия план то ще се запази в часовете между 19,00 часа и 06,00 часа. Холандският премиер Марк Рюте описа мярката като "важна крачка" в борбата със замърсяването. Холандската медия NOS уточнява, че мярката ще влезе в сила от 2020 г.


Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви, че няма проблем да

Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви, че няма проблем да ...

......... Тези коментари изглежда са отклонение от предварително подготвената реч на президента, който похвали политиките на администрацията за засилване на икономиката на САЩ. Белият дом не изясни пред CNBC дали коментарите на Тръмп за диктаторите са били в текста. Днес Тръмп ще приеме турския си колега Реджеп Ердоган в Белия дом.


Двама души в Китай са диагнозирани с чума, което предизвика паника

Двама души в Китай са диагнозирани с чума, което предизвика паника ...

......... питат защо властите сега разкриват за проблема. Двамата пациенти с чума в Китай са потърсили медицинска помощ на 3 ноември, според лекар от болницата в Пекин, където са лекувани. Според китайските власти шестима души са починали от чума в страната от 2014 г. Последните случаи са от по-рано тази година.


Хонконг в хаос. Протестиращи се събраха пред университети с лъкове

Хонконг в хаос. Протестиращи се събраха пред университети с лъкове ...

......... на задържани жители на Хонконг в континентален Китай. Нови жертви и ранени по протестите в Хонконг Кадри показват млад мъж да пада на земята, след като е бил прострелян Дните на недоволство, които започнаха със стачки в понеделник, се очаква да продължат. Учебните занятия ще бъдат подновени в четвъртък. Източник:


Канцлерът на Германия Ангела Меркел призова Европа да поеме контрол

Канцлерът на Германия Ангела Меркел призова Европа да поеме контрол ...

......... че ЕС може да бъде отслабен от пазарната доминация на големите американски технологични компании, особено в бизнеса за съхранение, обработка и анализ на данни. Само преди две седмици Берлин разкри планове за създаване на европейски облак, наречен Gaia-X, който е описван като конкурентна и сигурна инфраструктура за данни в Европа.


Шестима палестинци са убити при нови израелски въздушни и ракетни

Шестима палестинци са убити при нови израелски въздушни и ракетни ...

......... удар в Газа "Нашето неизбежно отмъщение ще разтърси ционисткия обект" Откакто Израел ликвидира командира на "Ислямски джихад" Баха Абу ал Ата във вторник сутринта, най-малко 220 ракети са изстреляни към Израел от Газа, но няма загинали, обобщиха от израелската армия и добавиха, че противоракетната отбрана е прихванала 90% от ракетите.


Президентът на Косово Хашим Тачи заяви, че целта на инициативата

Президентът на Косово Хашим Тачи заяви, че целта на инициативата ...

......... Сърбия". Накрая, на въпроса кога може да се очаква споразумение, Тачи отговори: "Колкото по-рано, толкова по-добре, но това може да се случи в следващите месеци". Макрон неочаквано събра Вучич и Тачи на среща в Париж Президентът на Косово Хашим Тачи проведе среща със сръбския си колега Александър Вучич в Париж


Едва четири месеца след нчалаото на мандата си, министърът на

Едва четири месеца след нчалаото на мандата си, министърът на ...

......... че 18-годишната война в Афганистан вероятно ще продължи да поема отбранителните ресурси и войски. "Подозирам, че ще продължи в бъдеще, още няколко години", коментира Мили в интервю за ABC News. САЩ готвят разширено военно присъствие в Индо-Тихоокеанския регион Марк Еспър подчерта, че първата му визита е била в този район


Части от Венеция са под вода след най-високия прилив за

Части от Венеция са под вода след най-високия прилив за ...

......... изгради редица плаващи порти, за да защити града. Италия е засегната от обилни валежи във вторник, като се очаква още лошо време през следващите дни. #Venice now ! https://t.co/EJOw1FI38y— Massimo Guerrera (@Massimoguerrera) November 13, 2019 70% от Венеция е наводнена Очаква се нивото на водата да стигне до 160 см


Германската компания

Германската компания "Луфтханза" постигна споразумение със синдиката на стюардите UFO ...

......... за подобряване на условията на труд. Профсъюзът предупреди, че ще последват нови стачки, ако "Луфтханза" не се съгласи да преговаря със служителите си. Стачка заплашва 300 полета и 60 000 пътници в Германия Четири дъщерни дружества на Lufthansa, включително Eurowings блокират полети до Франкфурт, Дюселдорф, Кьолн, Щутгарт, Берлин и Хамбург


Оглавяването на Европейската централна банка (ЕЦБ) от Кристин Лагард накара

Оглавяването на Европейската централна банка (ЕЦБ) от Кристин Лагард накара ...

......... в Европа се забавят, е необходим фискален отговор“, казва Дейвид Кеа, главен икономист за Европа, Близкия изток и Африка в JLL. Според него обаче повечето европейски икономики са „относително добре позиционирани да могат да осигурят известни стимули със скромно вземане на дълг, устойчиви нива на дълга и много ниски лихви“.


Бизнес имотите в Полша, Чехия, Словакия, Унгария и Румъния са

Бизнес имотите в Полша, Чехия, Словакия, Унгария и Румъния са ...

......... сградите си в Румъния на израелска компанияИнвестициите в бизнес имоти в ЦИЕ намаляват с 21% през първото тримесечиеСтудентските жилища в ЦИЕ - новата мода в имотния сектор Спонсорирано съдържаниеКоментари (0) Напиши коментарНужен е javascript, за да пускате коментари и за да ги оценявате!ИмеКоментарМоля, въведете следния код, за да изпратите Вашия коментар! ИзпратиНапиши коментар


Бившият президент на Боливия Ево Моралес пристигна в Мексико сити,

Бившият президент на Боливия Ево Моралес пристигна в Мексико сити, ...

......... света имат право да се освободят от дискриминацията и унижението". Министърът на външните работи на Мексико Марсело Ебрард заяви, че Моралес е пристигнал "безопасно" в страната. Той публикува снима в "Туитър" със самолета. Тръмп приветства оставката на Моралес Тези събития изпращат силен сигнал на нелегитимните режими във Венецуела и Никарагуа


Американски джихадист от ДАЕШ (

Американски джихадист от ДАЕШ ("Ислямска държава") е блокиран втори ден ...

......... блокирани тук на границата, не ни е грижа. Ние ще продължим да им ги изпращаме. Дали ще ги приемат, или няма, това не ни интересува". Ердоган заплаши да освободи всички джихадисти и да ги изпрати на Европа. Турция се закани да репатрира част от 1200 чуждестранни джихадисти в турски затвори.


Социалдемократическата партия на Германия трябва да търси път за излизане

Социалдемократическата партия на Германия трябва да търси път за излизане ...

......... че когато той е напуснал поста си през 2017 г., дългът на провинцията се е увеличил с 60%. Саския Ескен от Баден-Вюртемберг, която е специалист в цифровата политика, коментира, че Европа трябва да се развие отвъд икономическия съюз, трябва да помисли за социален съюз, съюз да данъчна и финансова политика.


Голяма част от снега, който се очакваше, падна в Средния

Голяма част от снега, който се очакваше, падна в Средния ...

......... -10 градуса по Целзий в понеделник сутринта. Вчера в Чикаго самолет се подхлъзна при кацане на международното летище "О"Хеър". Няма пострадали. Повече от 1000 полета в града са отменени, след като натрупа 7.6 сантиметра сняг. Си Ен Ен съобщава, че властите затварят училища преди студът да обхване 70% от САЩ.


Плажуващите скоро ще трябва да плащат при посещение на един

Плажуващите скоро ще трябва да плащат при посещение на един ...

......... плажуващите несъзнателно или умишлено да премахват пясък. Кражбата на пясък и миди от плажовете в Сардиния е голям проблем и нарушителите могат да бъдат глобени до 3000 евро. И други популярни райони в Италия въвеждат входни такси заради пренаселеността, такива като Венеция, където властите планират от юли да таксуват туристите.


Новоизбраният председател на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен е

Новоизбраният председател на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен е ...

......... представителят. Говорител на британското правителство потвърди, че писмото е получено и се обмисля отговор. Великобритания нямаше да бъде задължена да изпраща номинация за еврокомисар, ако беше напуснала ЕС на 31 октомври. Но сега Лондон е задължен, тъй като страната остава пълноправен член на Общността най-малко до 31 януари 2020 г.


Лидерът на Лейбъристката партия Джереми Корбин заяви, че съюзът между

Лидерът на Лейбъристката партия Джереми Корбин заяви, че съюзът между ...

......... само предлагат разделение, разделение, разделение и споразумение с Доналд Тръмп. Той заяви, че е много обезпокоен от извършената хакерска атака срещу Лейбъристката партия. По-рано стана ясно, че партията е била подложена на кибератака. Борис Джонсън: Корбин надмина Сталин по омразата си към богатите Брекзит щял да отключи инвестиции за Великобритания


Президентът на Косово Хашим Тачи проведе среща със сръбския си

Президентът на Косово Хашим Тачи проведе среща със сръбския си ...

......... на Косово и Сърбия са в Париж за форума. Източник: Вчера Макрон и Вучич са разговаряли повече от час. "Макрон искаше отново да се види с Вучич, след това Вучич и Тачи се срещнаха", обявиха дипломатически източници пред "Блиц". Вчера френският президент разговаря с лидерите на държави от Западните Балкани.


Новоизбраният председател на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен иска

Новоизбраният председател на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен иска ...

......... навън, една Европа, която защитава нашите общи интереси по света", призова Фон дер Лайен. Парижкият мирен форум се проведе за първи път през 2018 г. по повод 100 г. от края на Втората световна война. Инициативата е на френския президент Еманюел Макрон. Целта е вдъхване на нов живот в мултилатерализма.


Премиерът на Испания Педро Санчес и лидерът на лявата партия

Премиерът на Испания Педро Санчес и лидерът на лявата партия ...

......... управлява страната "четири години, през целия мандат". Въпреки че в продължение на месеци двете партии преговаряха за правителство след вота през април, сега двамата лидери се договориха за по-малко от 48 часа след изборите в неделя. Малко преди 14,30 часа местно време Санчес и Иглесиас се подписаха под споразумението. Източник:


Коалиционното правителство на Молдова, в което влизат проевропейска група и

Коалиционното правителство на Молдова, в което влизат проевропейска група и ...

......... с Москва. Санду иска правителството да има правомощия да назначава нов главен прокурор, докато социалистите искат специална комисия към правосъдното министерство да решава. Според премиера това ще помогне за изпълнение на обещанието за борба с корупцията в страната. Междувременно пред парламента се проведе демонстрация в подкрепа на премиера Мая Санду.


Президентът на Афганистан обяви, че е наредил да се освободят

Президентът на Афганистан обяви, че е наредил да се освободят ...

......... екзекуции и други тежки злоупотреби Гани заяви, че е взел "много трудно, но необходимо" решение за освобождаването на талибаните, включително и Анас Хакани - брат на лидера на "Хакани" и един от лидерите - Хафез Рашид. Третият затворник е Хаджи Мали Хан, който също е висш командир от мрежата "Хакани".


Турският президент Реджеп Ердоган заяви, че решението на ЕС да

Турският президент Реджеп Ердоган заяви, че решението на ЕС да ...

......... за еврочленство. Вчера Турция обяви, че е започнала да репатрира джихадисти от ДАЕШ. "Дали ще ги приемат, или няма, ние ще продължим да ги връщаме", обеща Ердоган, имайки предвид арестуваните джихадисти. Турция започна да репатрира джихадисти от “Ислямска държава” Анкара е депортирала американски екстремист и скоро ще депортира седем германци


Повече от 50 души, повечето деца, са ранени, след като

Повече от 50 души, повечето деца, са ранени, след като ...

......... на родители му. Всичко това довело до песимизъм и мисли да си отмъсти на обществото, се допълва. Нападенията срещу детски градини в Китай не са рядкост. През април тази година 28-годишен мъж уби деветима ученици. В края на 2018 г. жена рани 14 деца в детска градина в провинция Съчуан.


Лейбъристката партия на Великобритания разкри, че е станала жертва на

Лейбъристката партия на Великобритания разкри, че е станала жертва на ...

......... не съобщиха кои цифрови платформи са били атакувани, но е установено, че някои от тях са свързани с изборите и предизборната кампания, които може да съдържат подробности за гласоподаватели. Партията е изпратила съобщение на участниците в кампанията, за да им обясни какво се е случило и защо системите работят бавно.


Положението на два от най-горещите имотни пазара в Азия се

Положението на два от най-горещите имотни пазара в Азия се ...

......... индустрия. Банкок, Сингапур, Шънджън и Сидни допълват топ пет. Чуждестранни предприемачи и компании за частни капиталови инвестиции инвестират във Виетнам, особено в луксозния сегмент на пазара. Но растат притесненията за устойчивостта на подобни инвестиции на фона на ръста на цените на земята и на предлагането, което заплашва да изпревари търсенето.


Властите в Турция задържаха камион с 82 мигранти, пътуващи за

Властите в Турция задържаха камион с 82 мигранти, пътуващи за ...

......... положат турските власти повече усилия за спиране на човешкия поток. Независимо от това множество мигранти все още предприемат опасното пътуване по море, отплавайки от турските брегове, и страната остава една от основните изходни точки. Турция задържа 4000 нелегални мигранти за седмица Анкара отново влесзе в спор с Гърция и ЕС


Местен съд разпореди Blue Air, най-големият румънски въздушен превозвач и

Местен съд разпореди Blue Air, най-големият румънски въздушен превозвач и ...

......... че авиокомпанията е излъчвала музиката в 14 повече самолета от тези, обхванати от договора, между март 2015 г. и февруари 2018 г. От своя страна Blue Air поиска от съда да отхвърли искането на UCMR, като се аргументира, че институцията не е изпратила фактура, показваща задълженията за плащане на авиокомпанията.


Бившият президент на САЩ Джими Картър беше хоспитализиран в Атланта,

Бившият президент на САЩ Джими Картър беше хоспитализиран в Атланта, ...

......... щати и СССР през 1979 г. подписаха Договора за стратегическо намаляване на оръжията. Във връзка с влизането на съветски войски в Афганистан Картър реши да не прехвърля този документ за одобрение в Сената, забрани доставката на пшеница от Съединените щати в СССР и нареди бойкота на Олимпийските игри в Москва.


Президентът на САЩ Доналд Тръмп съобщи в

Президентът на САЩ Доналд Тръмп съобщи в "Туитър", че тази ...

......... Украйна и Евразия Лора Купър казала на закритото заседание на три ключови комисии на Камарата, че Белият дом и Държавният департамент така и не обяснили на военното министерство на САЩ своето решение да замразят военната помощ за Украйна, като се мотивирали само с "опасения, свързани с корупцията" в тази страна.


Ево Моралес, който преди два дни подаде оставка под натиска

Ево Моралес, който преди два дни подаде оставка под натиска ...

......... са нападнали дома му. Според Ройтерс се смята, че той е отлетял с президентския си самолет за провинция Чапаре, което е крепост на неговите привърженици, припомня БТА. Ебрард се обърна към боливийските власти да гарантират, че той безопасно ще напусне страната, което според него е тяхно задължение "съгласно международното право".


Френският президент Еманюел Макрон разговаря по телефона с американския си

Френският президент Еманюел Макрон разговаря по телефона с американския си ...

......... Европа да се събуди и да контролира съдбата си, Макрон не вярва в чл. 5 Президентът Еманюел Макрон вече заяви, че Алиансът се намира в "мозъчна смърт". Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг и германският канцлер Ангела Меркел обаче не се съгласиха с оценката на Макрон за състоянието на Алианса.


Три едновременни атентата разтърсиха пазар в град Камишли, с преобладаващо

Три едновременни атентата разтърсиха пазар в град Камишли, с преобладаващо ...

......... northeast #Syria, two in Alwahda str, one in Arbawiya nhd. It's clear #TurkishArmy offensive created security vacuum to let #ISIS sleeper sells reactivate.#KurdsBetrayedByTrump #StopTurkishInvasion #Rojava #RojavaResistance pic.twitter.com/oEhfK31quz— Hisham Arafat (@HishamArafatt) November 11, 2019 8 загинали при взрив край Тел Абяд в Сирия Турските военни веднага обвиниха кюрдски милиции за нападението


Лидерът на партия

Лидерът на партия "Брекзит" Найджъл Фараж обяви, че няма да ...

......... и Югозападна Англия, ако партия "Брекзит" се изправи срещу торите в тези райони. Фараж отбеляза, че това, което е обявил, на практика е съюз за напускане на ЕС. Найджъл Фараж няма да участва в изборите във Великобритания Вместо това ще агитира срещу споразумението на Борис Джонсън с ЕС за Брекзит


Алберт Ривера, лидерът на испанската партия

Алберт Ривера, лидерът на испанската партия "Сиудаданос" ("Граждани"), подаде оставка ...

......... обществения живот. Инес Аримадас, говорителят на партията в Конгреса, е вероятният наследник на Ривера, но има и други политици, които могат да влязат в битката за лидерския пост, включително и Луис Гарикано, който представлява партията в Европейския парламент. Социалистите спечелиха парламентарните избори, но нямат достатъчно подкрепа за мнозинство в парламента. 


"Естествените партньори" Гърция и Китай отвориха нова глава в отношенията ...

......... министър Никос Дендиас. След това той беше посрещнат в президентството от гръцкия си колега Прокопис Павлопулос, който посети Китай през миналия май. "Ние ще свършим нашата част за отваряне на пътя на Китай към ЕС", обяви гръцкият премиер, а Си отговори, че има "високи очаквания" за бъдещите китайско-гръцки отношения. Източник:


Европейският съюз удължи санкциите срещу Венецуела с още една година,

Европейският съюз удължи санкциите срещу Венецуела с още една година, ...

......... човешките права и подкопаване на демокрацията и върховенството на закона. Мерките имат за цел да помогнат за насърчаване намирането на решения за политическа стабилност в страната и да се отговори на нуждите на населението. Мерките са гъвкави и обратими, не са насочени във вреда на венецуелския народ, допълват от Съвета.


Чили обяви, че ще започне да изготвя нова конституция и

Чили обяви, че ще започне да изготвя нова конституция и ...

......... протести срещу вдигането на цената на билета за метрото. Протестите в Чили продължават, стигна се до нови сблъсъци Полицията употреби водни оръдия и сълзотворен газ… Едно от основните искания на протестиращите е конституционни промени. Социологическо проучване на Cadem от по-рано този месец показва, че 87% от чилийците подкрепят такива реформи.


Рекордна избирателна активност на румънската диаспора на проведените вчера президентски

Рекордна избирателна активност на румънската диаспора на проведените вчера президентски ...

......... отидоха 384 943 души. Тогава обаче възникна скандал, тъй като много хора не успяха да упражнят правото си на вот заради лошо планиране и дълги опашки. За да се избегнат подобни проблеми, властите позволиха да се гласува от петък до неделя в чужбина. Балотажът ще се проведе на 24 ноември.


Противопожарната служба на Австралия предупреди за най-опасните горски пожари в

Противопожарната служба на Австралия предупреди за най-опасните горски пожари в ...

......... за пожарите. Консервативното правителство на страната е критикувано за бездействието си в борбата срещу климатичните промени. Въглеродните емисии в Австралия продължават да се увеличават, като са достигнали рекордни нива през миналата година. Правителството уверява, че ще изпълни ангажиментите си към Парижкото споразумение, но това се поставя под въпрос от учените.


Ники Хейли, бивш посланик на САЩ в ООН, разкри, че

Ники Хейли, бивш посланик на САЩ в ООН, разкри, че ...

......... напуска поста Бившият посланик заяви, че не е била съгласна с президента относно срещата на Тръмп с руския лидер Владимир Путин в Хелзинки през 2017 г. В интервю за CBS тя също критикува процедурата по импийчмънт срещу държавния глава, като отбеляза, че импийчмънтът е "като смъртно наказание за държавни представители".


Турция трябва да премахне С-400, тъй като е недопустимо руската

Турция трябва да премахне С-400, тъй като е недопустимо руската ...

......... оръжейна система. Съветникът обаче заяви, че САЩ ще направят всичко възможно Турция да остане в НАТО. Турция очаква солидарност от НАТО в Сирия, купили С-400, да не чакат винаги НАТО Столтенберг хвали Турция за бежанците, притеснен е да не избягат пленени джихадисти Тръмп и Ердоган ще се срещнат в сряда.


Сирия се превърна за САЩ в полигон за изпитания с

Сирия се превърна за САЩ в полигон за изпитания с ...

......... Асад. Асад коментира Турция: Дамаск ще устои на агресията "С всички възможни правни методи и средства" Как се появи внезапно ДАЕШ ("Ислямска държава") през 2014 г.? От нищото! От нищото! В Ирак и Сирия по едно и също време, с американско въоръжаване, това е много ясно, вярва президентът на Сирия.