В края на втория си мандат като председател на Европейския

В края на втория си мандат като председател на Европейския ...

......... втория си мандат като председател на Европейския съвет Доналд Туск призова страните от Евросъюза да подкрепят преговори за членство със Северна Македония и Албания. Туск посети Скопие и Тирана и каза, че би искал всички страни от Западните Балкани да последват пътя към общността, както е сторила родната му Полша.


Отново патова ситуация след днешните парламентарни избори в Израел, сочат

Отново патова ситуация след днешните парламентарни избори в Израел, сочат ...

......... урните. Избирателната активност се смята за особено важна за резултатите. Това са вторите избори за пет месеца. През април "Ликуд" и "Бяло и синьо" излязоха наравно, но Нетаняху не успя да състави правителство. Главният въпрос е дали най-дълго управлявалият премиер в Израел ще спечели нов мандат. Резултатите се очакват утре.


Парламентарни избори в Израел. Вотът е втори за последните 5

Парламентарни избори в Израел. Вотът е втори за последните 5 ...

......... Йорданската долина на Западния бряг, а партията на Ганц - да укрепи израелските селища в окупираната територия. Победата в днешния вот не гарантира нищо, тъй като в Израел по традиция парламентът е разпокъсан и трудно се съставя коалиция. Решаваща роля може да изиграе партията "Нашият дом Израел" на Авигдор Либерман.


България вече не граничи с Турция, а с Близкия изток.

България вече не граничи с Турция, а с Близкия изток. ...

......... Димов добави, че ситуацията става още по-взривоопасна, след като Турция е изпратила четвърти сондажен кораб, който да търси нефт и газ, които, по думите му, исторически са носили войни, разрушения и кръв. Това се задава и тук и няма как да не ни притеснява като държава и народ, обобщи той.


"България осъжда категорично извършените на 14 септември атаки с дронове ...

......... обекти в Саудитска Арабия. "Нападенията допълнително усложняват и без това напрегнатата обстановка в района и имат негативно влияние върху глобалната икономика и енергийна сигурност. Изразяваме съпричастност със Саудитска Арабия и призоваваме за стриктно спазване на международното хуманитарно право. Призоваваме за деескалация на напрежението в региона и максимална сдържаност", завършва изявлението.


Вицепремиерът и външен министър Екатерина Захариева потвърди подкрепата на България

Вицепремиерът и външен министър Екатерина Захариева потвърди подкрепата на България ...

......... на пътища между град Билищ и село Върник на стойност 1 125 000 лв. Проектът, който е най-големият, реализиран някога със средства от Официалната помощ за развитие на България, трябва да даде на жителите на двете населени места по-лесен достъп до образователните центрове, административни услуги и медицинска помощ, пише БГНЕС.



Британският премиер Борис Джонсън е разпуснал парламента, за да избегне

Британският премиер Борис Джонсън е разпуснал парламента, за да избегне ...

......... е как да съгласуват английските, шотландските и северноирландките закони в контекста на обвиненията срещу премиера. Разпускането на парламента не е прецедент. Но обикновено това става само за броени дни, така че разпускането на законодателния орган за пет седмици в такъв критичен момент за страната, какъвто е Брекзит, повдига много въпроси.


Европарламентът даде своята подкрепа на Кристин Лагард за поста председател

Европарламентът даде своята подкрепа на Кристин Лагард за поста председател ...

......... въпроси. В дългосрочен план - задълбочаването на икономически и паричен съюз също е много важно. По-задълбочен и по-добре свързан капиталов пазар в Европейския съюз и завършването на Банковия съюз е залог за изграждането на по-устойчиво европространство.Досега Лагард оглавяваше Международния валутен фонд, а единственият претендент за неин наследник е Кристалина Георгиева.


Крайната оценка и равносметка на нашата работа ще я дадат

Крайната оценка и равносметка на нашата работа ще я дадат ...

......... пространство.Вторият приоритет е зеленият и чист град. Повече усилия в мерките и контрола по достигането на нива на чистота на въздуха. Новите предизвикателства пред града изискват нови хора, компетенции и експертиза, изтъкна председателят на Столичния общински съвет. По думите му Мая Манолова е силен опонент. Гледайте целия разговор във видеото!


Кандидатът за главен прокурор Иван Гешев коментира, че разделението на

Кандидатът за главен прокурор Иван Гешев коментира, че разделението на ...

......... тях.Етичната комисия прие доклада си за нравствените качества на кандидата за поста на обвинител номер 1. В него се казва, че Иван Гешев отговаря на изискванията за заемане на поста и няма данни, които да пораждат съмнения, че с действията си е накърнил общественото доверие в независимостта на съдебната власт.


Ирина Савина ще замести кмета на София Йорданка Фандъкова по

Ирина Савина ще замести кмета на София Йорданка Фандъкова по ...

......... Савина в момента е заместник-кмет с ресор „Строителство“.„Госпожа Савина е опитен колега. С нея сме заедно тук от първия ден като заместник-кмет. Надявам се да успее да координира процеса. В момента, в който регистрираме листата и мен като кандидат за кмет, ще изляза веднага в отпуск“, заяви Йорданка Фандъкова. /dariknews.bg



Кандидатите за кмет на София Мая Манолова (независима, подкрепена от

Кандидатите за кмет на София Мая Манолова (независима, подкрепена от ...

......... убива всички" - да отидат на работа с инвалидна количка.Местни избори 2019Мая Манолова и инициативният й комитет внесоха 6255 подписа за регистрация за изборитеКампанията за изборите се превръща в състезание за власт, а не на идеи за града, смята Йорданка ФандъковаСоциолог: Десните ще имат проблем и с Манолова, и с Фандъкова


Президентът Румен Радев ще удостои утре посланика на Бразилия Ана

Президентът Румен Радев ще удостои утре посланика на Бразилия Ана ...

......... България. Те са събрани в голям фотоалбум, който е допълнен с два аудиодиска с автентичен фолклор.От 15.00 ч., на "Дондуков" 2, президентът Румен Радев ще има среща с българските представители в Съвместната мултидисциплинарна експертна комисия по исторически и образователни въпроси между България и Република Северна Македония, се посочва в съобщението.


Европейският съвет по външни отношения - ECFR проведе проучване сред

Европейският съвет по външни отношения - ECFR проведе проучване сред ...

......... Докладът обаче посочва, че избирателите в Германия (46%), Австрия (44%), Франция (42%), Холандия (40%) и Дания (37%) са "враждебно" към страните от Западните Балкани, предвидени за присъединяване към ЕС. "Отношението на избирателите към разширяването на ЕС също отразява ограничената им толерантност към основните външнополитически инициативи", посочва проучването на ECFR. Източник:


Парламентът ще обсъди в четвъртък на закрито заседание годишните доклади

Парламентът ще обсъди в четвъртък на закрито заседание годишните доклади ...

......... на анекс към Рамковото споразумение за проекта "Традуки" относно подкрепа и посредничество за проекти в областта на превода в Югоизточна Европа и присъединяването на Министерството на културата на Република България към проекта за периода 1 януари 2019 г. - 31 декември 2020 г. След това е предвиден парламентарен контрол. /БТА


Тази вечер гледайте предаването „Референдум

Тази вечер гледайте предаването „Референдум" на живо от централата на ...

......... която ще тества обществените нагласи по време на предаването. За разпределението на ресорите в ЕК и баланса на интересите, миграцията и бежанската политика, приемането ни в Шенген и ERM II, изпитанието Брекзит и още от най-важните теми в началото на работата на този ЕП.Не пропускайте „Референдум" - вторник от 21:00ч.!



Временно изпълняващият длъжността посланик на Северна Корея ще бъде привикан

Временно изпълняващият длъжността посланик на Северна Корея ще бъде привикан ...

......... море Трима руски военнослужещи са ранени По-рано от Федералната служба за сигурност (ФСБ) уточниха, че в района на плитчината Кито-Ямато са били открити две севернокорейски шхуни, които са се занимавали с бракониерство. Екипажът на една от шхуните е извършил въоръжено нападение срещу руски граничари, като трима военнослужещи са били ранени.


Славе Ивановски е сред най-големите износители на домати и чушки, докато

Славе Ивановски е сред най-големите износители на домати и чушки, докато ...

......... но този бизнес няма нищо общо със земеделието, той е по-фармацевтичен", обяснява той. "Единствената насока, която получаваме от правителството, е колко висока трябва да бъде оградата, всичко останало трябва да измислим сами", допълва Андрески. Легализират канабиса във Великобритания до 5-10 г. Дейвид Лами от Лейбъристката партия подкрепя легализиране на канабиса


Без депото за отпадъци за Благоевград, Симитли, Рила, Кочериново и

Без депото за отпадъци за Благоевград, Симитли, Рила, Кочериново и ...

......... на отпадъци. Новите депа трябва да отговарят на строгите технически и експлоатационни изисквания за предотвратяване отрицателното въздействие върху околната среда и по-специално замърсяването на повърхностните, на подземните води, почвата, въздуха, включително парниковия ефект, както и всеки произтичащ от това риск за здравето на човека, през целия жизнен цикъл на депото.


България полага усилия за разширяването в срок на газопреносната мрежа

България полага усилия за разширяването в срок на газопреносната мрежа ...

......... По време на комисията бе обсъдена и възможността за установяване на нова фериботна линия между в Черно море. По време на комисията бяха подписани меморандум за сътрудничество между „Интер експо център България“ и изложбено обединение „Рестек“, както и споразумени за сътрудничество между „Техноинженеринг груп България“ и Инженерна компания „Интерблок“ Русия.


България не е могла да излезе от състоянието на разделение

България не е могла да излезе от състоянието на разделение ...

......... иска всички западни територии на страната, включително и шопската област - Софийско.След 9 септември много от хората мъстят за неща, които са им се случили преди това. Много от партизаните се връщат в градовете и селата с ясното съзнание кого искат да елиминират, изброи доц. Сивилов. По публикацията работи: Анисия Иванова


Израел скоро ще може да има свободен достъп до руския

Израел скоро ще може да има свободен достъп до руския ...

......... Путин заяви, че Русия се стреми да сътрудничи с Израел в селското стопанство, производството на млечни продукти, науката и иновациите и в хуманитарните усилия в бъдеще. Путин също така обяви, че планира да посети Израел през януари догодина, за да открие паметник на жертвите от Втората световна война в Йерусалим.


С малко закъснение след посещението си в Петрич и античния

С малко закъснение след посещението си в Петрич и античния ...

......... в цялата страна, отговарящи на всички съвременни норми и изисквания. "През 2018 г. бяха затворени 113 стари депа в България, което ни спаси от плащането на наложените санкции от Европейската комисия. Към момента остава един нерешен проблем и това е все още неизграденото депо край Дупница", допълни Нено Димов. /24chasa.bg


Премиерът Бойко Борисов и министърът на финансите Владислав Горанов инспектираха

Премиерът Бойко Борисов и министърът на финансите Владислав Горанов инспектираха ...

......... и първа копка на обект по проект „Проектиране и изграждане на допълнителна инфраструктура (инсталация за предварително третиране на битови отпадъци и компостираща инсталация за разделно събрани биоразградими и/или зелени отпадъци) за развитие на регионалната система за управление на отпадъците на регион Благоевград, включващ общини Благоевград, Симитли, Рила, Кочериново и Бобошево".


"От името на социалистите в Европа, предадох на премиера Заев ...

......... президентът на ПЕС Сергей Станишев в Скопие, където проведе срещи с премиера на Северна Македония Зоран Заев, както и с министъра на отбраната и зам.-председател на СДСМ Радмила Шекеринска. Посещението е месец преди заседанието на външните министри на държавите от ЕС, които трябва да дадат зелена светлина на преговорния процес.


За финансовия министър Владислав Горанов има два сценария за допълнителен

За финансовия министър Владислав Горанов има два сценария за допълнителен ...

......... на лични данни са обвинени трима души - собственикът на ТАД груп Иван Тодоров, изпълнителният директор на фирмата Георги Янков и служителят Кристиян Бойков. Тогава премиерът Бойко Борисов заяви, че иска хакерите да работят за държавата. По думите му това били уникални мозъци и трябвало да се ползват от службите.


"Продължавайте да строите и шеста, рецесия така се бори – ...

......... местността „Рупите“. През август т. г. правителството одобри допълнителни разходи по бюджета на Министерството на културата за 2019 г. в размер на 100 000 лева за продължаването на разкопките на обекта. На терен екипът от специалисти показа на премиера Борисов впечатляваща стена на 2400 години, до която са достигнали археолозите.


"Внасяме 6 255 подписа. Има още 2 000 подписа, които ...

......... кмет на столицата, ще спечели изборите. Дни по-късно социолози потвърдиха прогнозите й, заявявайки, че тя има подкрепата на 5% повече от гласуващите спрямо настоящия градоначалник Йорданка Фандъкова. Социолози: Манолова пред Фандъкова за кмет на София Трифонов и Борисов с равна подкрепа - 35%, Нинова е с най-нисък резултат - 20%


Централната избирателна комисия е установила 18 нарушения в предизборната кампания

Централната избирателна комисия е установила 18 нарушения в предизборната кампания ...

......... Владимирова призова медиите да бъдат отговорни към работата си: "Вярвам, че изборите ще преминат в една спокойна атмосфера в съответствие със законите, които ги регулират. Надявам се всички ние в края на тези избори, във всички населени места да сме направили най-добрия избор за себе си и за децата си".


Премиерът Бойко Борисов е в Благоевград за откриването на Регионално

Премиерът Бойко Борисов е в Благоевград за откриването на Регионално ...

......... беше червените кметове като хвърляха навсякъде и нямаше екология", каза още той.С него е кметът на града Атанас Камбитов, който разказва на премиера и министъра на финансите Владислав Горанов за проекта.По-рано днес Борисов присъства на откриването на нов завод в Петрич, а след това разгледа и античния град Хераклея Синтика.


Централната избирателна комисия е установила 18 нарушения в предизборната кампания

Централната избирателна комисия е установила 18 нарушения в предизборната кампания ...

......... Владимирова призова медиите да бъдат отговорни към работата си: "Вярвам, че изборите ще преминат в една спокойна атмосфера в съответствие със законите, които ги регулират. Надявам се всички ние в края на тези избори, във всички населени места да сме направили най-добрия избор за себе си и за децата си".


"Бoйкo Бoриcoв упрaвлявa държaвaтa и тъй кaтo тoй нямa никaкъв

"Бoйкo Бoриcoв упрaвлявa държaвaтa и тъй кaтo тoй нямa никaкъв ...

......... имa пocлeдици. Държaвнaтa aдминиcтрaция e тoтaлнo cъcипaнa''. Oтнocнo cкaндaлитe пo ocтa Бългaрия-Руcия, Дoнчeвa зaяви: ''Нямa cмeлa дeклaрaция нa външнoтo миниcтeрcтвo. Cъщoтo ''хрaбрo'' прaвитeлcтвo, в лицeтo нa миниcтъркaтa Тeмeнужкa, прaви oпит дa нaпрaви руcкитe eнeргийни прoeкти. Тe пo oтнoшeниe нa Руcия cпaзвaт eднa пoлитикa, кoятo aбcoлютнo увaжaвa руcкитe прeтeнции върху Бългaрия''.


Обвинител номер едно твърдо и убедено стои зад кандидатурата на

Обвинител номер едно твърдо и убедено стои зад кандидатурата на ...

......... трагедия или разнобой между институциите, по думите на главния прокурор. "Всеки, освен всичко друго, отговаря за знаците, които дава, подчерта главният прокурор. Всеки отговаря за своите действия, категоричен бе той. А своя евентуална повторна подкрепа за Иван Гешев той вижда като свое решение. Не ме е страх", изтъкна Сотир Цацаров.


Мая Манолова внесе 6 255 подписа в Общинската избирателна комисия

Мая Манолова внесе 6 255 подписа в Общинската избирателна комисия ...

......... "Спаси София" за кмет на столицата Борис Бонев внесе над 7000 подписа. Организацията също ще регистрира и листа с кандидати за общински съветници.Борис Бонев критикува и опонентите си за липсата на програми, конкретни решения и призова за открит дебат пред обществото. Всичко, което трябва да знаете за:Местни избори 2019 (104)


"Внасяме 6255 подписа. Има още 2000 подписа, които не успяхме ...

......... подписите в Общинската избирателна комисия на "Московска" 33.Местни избори 2019Кампанията за изборите се превръща в състезание за власт, а не на идеи за града, смята Йорданка ФандъковаСоциолог: Десните ще имат проблем и с Манолова, и с Фандъкова18 точки и 5 обещания: Мая Манолова подписа платформа за управление с десните (видео)


Група доброволци, които се самоопределят като

Група доброволци, които се самоопределят като "защитници на дома", патрулират ...

......... и Източна Европа, която е вход към Западна Европа за мигрантите, и където страни като Унгария са изправени пред критики за открити антиимигрантски политики. След еуфорията и безпокойството германците вече са прагматици относно имигрантите Германците масово са положително настроени към имиграцията и смятат, че тя е от полза за страната


„Атаки има постоянно не само срещу държавни институции, но и

„Атаки има постоянно не само срещу държавни институции, но и ...

......... предложения за промени в Наказателния кодекс, но според него законите и сега не са лоши, просто трябва да се спазват. „Не може след всяко престъпление да правим по-тежки и по-тежки наказания“, добави той. „Така, както мразим крадците, както мразим убийците, така трябва да мразим и хакерите“, категоричен бе още Борисов.


Европейският парламент подкрепи кандидатурата на Кристин Лагард за директор на

Европейският парламент подкрепи кандидатурата на Кристин Лагард за директор на ...

......... намира във Франкфурт.Кристин Лагард доскоро оглавяваше Международния валутен фонд, начело на който най-вероятно ще застане друга жена – българката Кристалина Георгиева.Евродепутатите обсъждат кандидатурата на Кристин Лагард за шеф на ЕЦБЕвродепутатите обсъждат кандидатурата на Кристин Лагард за председател на Европейската централна банка. Тя обаче е във Вашингтон, където се подготвя с...


София. Членовете на ПП АБВ с инициатива за почистване на

София. Членовете на ПП АБВ с инициатива за почистване на ...

......... българска природа беше в едно окаяно, плачевно състояние, много боклук и ние решихме да се организираме да направим едно почистване. Целта ни е да покажем на останалите хора, които не членуват в АБВ как трябва да се подходи към всяка една българска ценност, каквато е този остров", заяви Антон Коджабашев.


Южна Корея е най-новата страна, засегната от смъртоносна африканска чума

Южна Корея е най-новата страна, засегната от смъртоносна африканска чума ...

......... според статистиката. "В страната има около 6300 свинеферми", допълва министърът на земеделието. Правителството ще извърши предварителни прегледи на всички свиневъдни ферми "в най-бързи срокове", за да контролира ситуацията, коментира Ким Хеион-соо. Ограничиха придвижването в четири населени места заради африканска чума Поне за месец се ограничава достъпа в ловностопански територии в Сандански


Внасяме 6255 подписа, като имаме още около 2000 подписа, които

Внасяме 6255 подписа, като имаме още около 2000 подписа, които ...

......... управлява града без общински съветници, Мая Манолова отвърна, че ще се справи с помощта на столичани. "Ще управлявам София със столичани, с потенциала, капацитета и енергията на всички граждани на София. София заслужава да бъде управлявана с ума, таланта, надеждата, вярата и любовта на всички столичани", допълни в заключение Манолова.


Централната избирателна комисия (ЦИК) и Съветът за електронни медии (СЕМ)

Централната избирателна комисия (ЦИК) и Съветът за електронни медии (СЕМ) ...

......... в спокойна атмосфера в съответствие със законите, които ги регулират.Голямата степен на влияние, която оказват медиите като четвърта власт, е голяма степен на отговорност за предстоящите местни избори, заяви шефът на СЕМ."Бъдете отговорни към работата си и спазвайте всички морални правила на журналистическата професия", призова Владимирова представителите на медиите. /news.bg


14 партии и коалиции и един инициативен комитет са регистрирани

14 партии и коалиции и един инициативен комитет са регистрирани ...

......... ще участва във вота в коалиция със Земеделски съюз "Александър Стамболийски", а в местна коалиция "ВМРО-БНД" ше участват също АБВ и НФСБ. В изборите в община Видин ще участва и коалиция "Ние, гражданите", регистриран е един инициативен комитет, който е за издигане на независим кандидат за кмет на село Антимово.


"Информационно обслужване да поеме гарантирането на киберсигурността. Това е един ...

......... да поддържа големите държавни системи, по подобие на модела в Австрия и други западни страни. "Една голяма държавна компания, която носи отговорност не само за изборите, но и по отношение на критичната инфраструктура, обясни финансовият министър. Финансирането на звеното по киберсигурност ще бъде осигурено от бюджета, каза още Горанов. /dariknews.bg


Русия е готова да помогне на Саудитска Арабия след атаките

Русия е готова да помогне на Саудитска Арабия след атаките ...

......... на напрежението и намаляване на риска от война. Тръмп коментира, че е отворен за подобни разговори, но Техеран вече изключи всяка възможност за такава среща в кулоарите на Общото събрание на ООН следващата седмица в Ню Йорк. Никакви разговори със САЩ, отсече Иран Позицията е на върховния лидер Али Хаменеи


Район „Средец

Район „Средец" е не само сърцето, но и лицето на ...

......... почти всичко и уточни, че за него баща му е най-големият авторитет. Районният кмет има правомощията да задължи собствениците на рушащите се сгради-убийци да се погрижат за тях, има възможността за се погрижи да упражни контрол, да изчисти района и да накара фирмите да спазват закона, добави кандидатът на БСП.


Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху се бори за политическото си

Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху се бори за политическото си ...

......... безпочвено. Ганц се притеснява и от публичната апатия. В интервю за армейското радио, той призова жителите на Тел Авив да "оставят еспресото си за един час" и да гласуват - кимване към светския избирателен район от средната класа, който той се надява да мобилизира срещу религиозните националисти, които подкрепят Нетаняху.


Предизборната кампания започна. Тя се превърна от битка за София

Предизборната кампания започна. Тя се превърна от битка за София ...

......... Това каза кметът на столицата Йорданка Фандъкова в речта си за откриващата тържествена сесия на Столичния общински съвет.© БГНЕСВ началото на тържествено заседание Фандъкова припомни какво е направено в града през години. Предстои да бъдат връчени звания „Почетен гражданин на София”, „Почетен знак на Столичната община” и „Значка на София”


Днес

Днес "Спаси София" внесоха в ЦИК подписката за участие на ...

......... разкритикува и останалите кандидати за липсата на програма, конкретни ангажименти и решения на проблемите на София. Той изтъкна, че „План за София“, програмата на "Спаси София", съдържаща стотици конкретни мерки, е публикувана преди два месеца и е подложена на гражданско обсъждане.Бонев призовава кандидатите към конкретен дебат по решенията за София.


Кампанията за местните избори започна, но от състезание на проекти

Кампанията за местните избори започна, но от състезание на проекти ...

......... откриването на тържествената сесия на Столичния общински съвет по повод празника на града - 17 септември.Местни избори 2019Социолог: Десните ще имат проблем и с Манолова, и с Фандъкова18 точки и 5 обещания: Мая Манолова подписа платформа за управление с десните (видео)Димитър Делчев: Мая Манолова е граждански кандидат с ляво минало


Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху се бори за политическото си

Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху се бори за политическото си ...

......... безпочвено. Ганц се притеснява и от публичната апатия. В интервю за армейското радио, той призова жителите на Тел Авив да "оставят еспресото си за един час" и да гласуват - кимване към светския избирателен район от средната класа, който той се надява да мобилизира срещу религиозните националисти, които подкрепят Нетаняху.


Продължават опитите за хакерски атаки в държавни институции, те са

Продължават опитите за хакерски атаки в държавни институции, те са ...

......... тези хакери взаимодействие". Младен Маринов посочи, че някои от тях имат морални качества, които трудно се променят. "Въпреки че всеки работи за пари, няма какво да се лъжем, всичко минава през парите, въпреки борбата за пари, те имат морал, който в определена ситуация, помагат на институциите", допълни още той. /focus-news.net


Премиерът Бойко Борисов честити във фейсбук празника на столицата и

Премиерът Бойко Борисов честити във фейсбук празника на столицата и ...

......... и имения ден на всички именици, които празнуват днес."Честит празник на софиянци и на всички именици! Гордейте се с града си, който е един от най-древните в Европа, но и един от най-бързо развиващите се!", написа министър-председателят в социалната мрежа.Той сподели и видео обръщението на столичния кмет Йорданка Фандъкова /24chasa.bg


България е сред четирите водещи държави в Европа по мениджмънт

България е сред четирите водещи държави в Европа по мениджмънт ...

......... обхване всички пристанища, допълни Забуртов. По думите му на първи етап ще бъдат включени портовете във Варна и Бургас, после и речните.Забуртов каза още, че проектът за удълбочаването на канала към Варненското езеро е в проектна фаза, като през следващата година има шанс да се пристъпи към неговото изпълнение. /БТА


Разчитаме на публично-частното пратньорство за повишаване на нивото на киберсигурността.

Разчитаме на публично-частното пратньорство за повишаване на нивото на киберсигурността. ...

......... да работят в полза на държавата, на бизнеса, на всеки един гражданин. Според него на хакерите им е достатъчен половин час, за да хакнат предлаганите от институциите електронни услуги. Той отбеляза ,че има държави които забраняват facebook и Тwitter и че няма голяма разузнавателна служба, която да не е хакната.


Чрез поръчката за електростатичните филтри за комини някой иска бързо

Чрез поръчката за електростатичните филтри за комини някой иска бързо ...

......... Англия, Австрия и Германия", отбеляза кандидатът на общински съветник. Според нея България не може да черпи от световния опит, защото няма сертифицирани доставки на дървен материал. В проекта не са разписани и въпросите за пожарната безопасност, заземяването, мълниезащитата на къщите, на които ще бъдат монтирани тези филтри, добави Валентина Узунова.


Днес Спаси София внесоха в ЦИК подписката за участие на

Днес Спаси София внесоха в ЦИК подписката за участие на ...

......... и откровен разговор за бъдещето на общият ни дом и призовавам медиите, час по-скоро да го организират." - каза кандидатът за кмет на гражданското сдружение и добави, че активистите от Спаси София продължават да залагат на оптимистична кампания, с ясни решения и ангажименти и директни контакти с гражданите в кварталите.


Днес Спаси София внесоха в ЦИК подписката за участие на

Днес Спаси София внесоха в ЦИК подписката за участие на ...

......... и останалите кандидати за липсата на програма, конкретни ангажименти и решения на проблемите на София. Той изтъкна, че „План за София“, програмата на Спаси София, съдържаща стотици конкретни мерки, е публикувана преди два месеца и е подложена на гражданско обсъждане. Бонев призовава кандидатите към конкретен дебат по решенията за София.


Хакерството започва да се превръща в една мода сред младежите.

Хакерството започва да се превръща в една мода сред младежите. ...

......... географски граници. Той иска унифициране на законодателството по отношение на киберсигурността. Иначе наши служители на реда се обучават от агенти на ФБР и Европол. Даже в ГДБОП работи служител от ФБР, отбеляза той.  Борисов иска хакерите да работят за държавата По думите му сме имали уникални вълшебници в IT сектора


Няма битка за София, има битка за решения и политики

Няма битка за София, има битка за решения и политики ...

......... 5-10 години, или 50 и повече. Хубава е нашата столица – расте но не старее. Няма да правя равносметка на мандата, защото тази равносметка ще я направят след близо месец гражданите на София – те ще кажат в какво сме успели и в какво не. Хората искат решения на проблемите“.


„Постигнахме много. Градът се промени и продължава да се променя“.Това

„Постигнахме много. Градът се промени и продължава да се променя“.Това ...

......... отбеляза Фандъкова и продължи: „Направихме и невъзможното, за да защитим европейските средства за изграждане депото за преработване на отпадъци“.Националният съвет на БСП утвърди кандидатурата на Мая МаноловаТя призова софиянци да не бъдат държани „като залог и средство“ за партийни игри, защото очакват от градоначалниците си единствено решения и отговорност. /dariknews.bg


Примиерът Бойко Борисов ще търси начин заедно с финансовия министър

Примиерът Бойко Борисов ще търси начин заедно с финансовия министър ...

......... "Един хакер, който го бяхме прихванали, от една от най-големите банки в България, за да покаже извади 1 лв. от сметката на шефа на банката и му преведе. Просто за да му покаже, защото той се кълнеше, че неговата банка, неговата сметка е защитена", допълни министър-председателят.По публикацията работи: Камелия Цветанова


Върховният лидер на Иран аятолах Али Хаменеи обяви, че

Върховният лидер на Иран аятолах Али Хаменеи обяви, че "няма ...

......... се опитва да възстанови международно признатото правителство на Йемен на власт. Тръмп обяви вчера, че "изглежда", че Иран стои зад атаката срещу саудитските петролни съоръжения. Но той подчерта, че военен ответен удар все още не е на масата в отговор на удара срещу ключов съюзник на САЩ в Близкия изток.


Цветан Цветанов учреди

Цветан Цветанов учреди "Евро-атлантически център за сигурност". Центърът бе създаден ...

......... тях се пада основната работа по изграждане на доверие към нас от страна на институции и граждани, както и реалните ползи за обществото от дейността ни. При създаването на екипа, водещи бяха два принципа - заложихме на хора с реален опит и знания и с ясна евро-атлантическа позиция", уточни Цветанов.


Бившият вътрешен министър и бивш ръководител на ДАНС Цветлин Йовчев

Бившият вътрешен министър и бивш ръководител на ДАНС Цветлин Йовчев ...

......... обвинение за шпионаж. Той бе изведен от дома си с белезници. По-късно стана ясно, че Борисов само е разпитван като свидетел. Вечерта от прокуратурата съобщиха, че все още няма обвинения по разследването.На следващия ден председателят на Сдружение "Русофили" Николай Малинов бе обвинен за дейност в полза на чужда държава. /news.bg


По-лесно е да счупиш, отколкото да изградиш. Това заяви премиерът

По-лесно е да счупиш, отколкото да изградиш. Това заяви премиерът ...

......... ние да пазим суперкомпютъра на ЕС. В мрежата не е толкова анонимно, подчерта премиерът.Няма голяма разузнавателна служба, която да не е хакната, изтъкна министър-председателят. Вече и колите се крадат с дистанционно, не с механични ключове, както преди. Крадците имали висока компютърна грамотност. Иначе си е хайдук, недоволен е Борисов. /news.bg


По-лесно е да счупиш, отколкото да изградиш. Това заяви премиерът Бойко

По-лесно е да счупиш, отколкото да изградиш. Това заяви премиерът Бойко ...

......... ние да пазим суперкомпютъра на ЕС. В мрежата не е толкова анонимно, подчерта премиерът. Няма голяма разузнавателна служба, която да не е хакната, изтъкна министър-председателят. Вече и колите се крадат с дистанционно, не с механични ключове, както преди. Крадците имали висока компютърна грамотност. Иначе си е хайдук, недоволен е Борисов.


Върховният съд на Великобритания започва изслушвания във връзка със спирането

Върховният съд на Великобритания започва изслушвания във връзка със спирането ...

......... обаче той е действал незаконно, като по този начин иска да наложи Брекзит без сделка. Този сценарий остава възможен няколко седмици преди 31 октомври - датата, на която Великобритания трябва да напусне Европейския съюз. Вчера Борис Джонсън се срещна с европейски лидери в Люксембург, без да постигне напредък в преговорите.


Информацията по шпионския скандал от миналата седмица е недостатъчна и

Информацията по шпионския скандал от миналата седмица е недостатъчна и ...

......... интеграция между информационните системи на службите в държавите членки на Европейския съюз. По думите му липсата на добра комуникация е предпоставка за престъпления от терористичен характер или като случая с британския гражданин Даниел Хъл, който е лежал в британски затвор за педофилия, а сега е арестуван у нас за блудство.


България е единствената държава в Европейския съюз (ЕС), която е

България е единствената държава в Европейския съюз (ЕС), която е ...

......... „На практика транспорта на боклук се регламентира по два начина. Има отпадъци, които са в един зелен списък, които се движат свободно из Европа. Те се събират на база регламент и е част от свободното движение. Има и други нотифицирани, които държавата, които ги приема, трябва да даде съгласие.Източник: NOVA