През 2032 г. ни очаква недостиг на кадри със средно

През 2032 г. ни очаква недостиг на кадри със средно ...

......... Докладът и изготвените прогнози ще бъдат предоставени на институциите, за да идентифицират проблемите``, допълни министър Петков. ,,В заключение мога да кажа, че управленските решения ще се взимат, като се информираме от все повече източници. Целта е постепенно да се увеличи качественото образование и жизненият стандарт на живот``, каза още Петков.


По повод извънпарламентарната комуникация, която провежда от седмици насам Корнелия

По повод извънпарламентарната комуникация, която провежда от седмици насам Корнелия ...

......... група на БСП имате и други депутати с повдигнати обвинения за едно от най-тежките политически престъпления? От къде идва разликата в критериите и обективността Ви, г-жо Нинова? В този ред на мисли, смятам, че не Ви прави чест точно Вие да давате морална оценка за случващото се", написа още Цветанов.


Румен Радев обяви, че темата с апартаментите на властта, закупени

Румен Радев обяви, че темата с апартаментите на властта, закупени ...

......... борба с корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество и другите органи да навлязат и в старателно отбягвания периметър на властта. И много ясно казах, че ако това не се случи, то търсенето на справедливост и възмездие може да излезе рамките и механизмите на закона“, каза още президентът Радев.  


Случаят с апартаментите на управляващите далеч надхвърля обхвата на една

Случаят с апартаментите на управляващите далеч надхвърля обхвата на една ...

......... решение по казуса с вероизповеданията. Той коментира, че много по-важно е народни представители, управляващи, политици и особено ръководителите на вероизповеданията в България в никакъв случай да не спекулират с етническия мир. „Те трябва да работят заедно за единението на българският народ, а не за неговото разделение“, подчерта президентът Румен Радев.


Хубаво е всеки да има някакво жилище, което да обитава.

Хубаво е всеки да има някакво жилище, което да обитава. ...

......... Ден по-късно от прокуратурата обещаха, че ще направят проверка на сделката с апартаментите и новия имот на зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов. Заричането бе от говорителя на главния прокурор Румяна Арнаудова пред журналисти, но и тя призна, че проверката все още не е възложена и по нея не се работи.


Едва ли това, че някой си е купил жилище, ще

Едва ли това, че някой си е купил жилище, ще ...

......... нищо лошо публичните фигури да се проверяват по декларациите, които са подали“, обясни той. На въпрос дали това е морално, Хамид посочи, че не е морален съдник. Попитан дали ГЕРБ трябва да подаде оставка, ако загуби изборите, Хамид заяви, че не може да говори от името на управляващата партия.  Не се вглеждайте в битовизми и апартаменти - важното е,

Не се вглеждайте в битовизми и апартаменти - важното е, ...

......... го питам как да си купя и аз евтин апартамент, тъй като до момента продължавам да живея под наем, а малкият расте. Трябва някакво жилище да му взема. Той е заменил апартаменти“, допълни Сидеров. „Там трябва да умееш да хванеш вълната, точния момент. Изпуснеш ли го, губиш“, коментира още Сидеров.


Случаят с апартаментите на управляващите далеч надхвърля обхвата на една

Случаят с апартаментите на управляващите далеч надхвърля обхвата на една ...

......... доверието в политическата класа и държавността. Това каза в Кюстендил президентът Румен Радев, цитиран от "Фокус".Президентът РадевЦветанов за новия апартамент: Минал съм през всички проверки, нямам притеснениеАрх. Весела Мирянова от „Артекс”: Цветанов е клиент, оценил мощната енергийна защита на сградатаЦветан Цветанов: БСП не ценят лидерството на страната ни в ПЕС


Кумицата на Цветан Цветанов и зам.-министър на спорта Ваня Колева

Кумицата на Цветан Цветанов и зам.-министър на спорта Ваня Колева ...

......... на 12 място в листата на ГЕРБ от Добрич. Преди ден стана ясно, че апартаменти от „Артекс“, освен Цветан Цветанов, са си взели още правосъдният министър Цецка Цачева и бившият министър на културата Вежди Рашидов. Най-коментираната тема в обществото е нереално ниските цени, на които те са придобили имотите си.


Франция заплаши да отхвърли молбата на британския премиер Тереза ​​Мей

Франция заплаши да отхвърли молбата на британския премиер Тереза ​​Мей ...

......... на Европейската комисия, видян от Reuters, заяви, че забавянето трябва да бъде или с няколко седмици по-кратко, за да се избегне сблъсък с европейските избори през май, или да продължи поне до края на годината, което би задължило Великобритания да участва в изборите. Паундът падна рязко, когато Мей поиска удължаване.


Депутатите приеха окончателно изцяло новия Закон за защита на търговската

Депутатите приеха окончателно изцяло новия Закон за защита на търговската ...

......... за развитие и използване на иновации и трансфер на знания в рамките на целия вътрешен пазар на ЕС. Вносителите изразяват очакване законопроектът да доведе до нарастване на иновациите и печалбите за предприятията, както и до значително намаляване на разходите за защита на търговските тайни и увеличаване на стимулите за бизнеса.Стабилността на коалицията я крепим всеки ден - надявам се

Стабилността на коалицията я крепим всеки ден - надявам се ...

......... лидерът на ПП „Атака“ и председател на ПГ на „Обединени патриоти“ Волен Сидеров във връзка със скандалите около имотите на част от управляващите и дали те ще се отразят на стабилността на коалицията, съобщава Агенция „Фокус“. Сидеров добави, че тези скандали може да доведат до разместване на министерски постове.  


Двустранните търговски връзки между България и Саудитска Арабия се развиват

Двустранните търговски връзки между България и Саудитска Арабия се развиват ...

......... надхвърля 40 млн. щ.д. Убеден съм, че нашите две страни са в състояние да навлязат в нов етап на взаимноизгодни търговско-икономически отношения“, заяви Караниколов. По думите му настоящият форум дава отлична възможност да бъдат дискутирани и представени предимствата и качествата на продуктите, производствените технологии и ноу-хау, използвани в двете страни.


ГЕРБ и СДС обявиха обединението си за предстоящите евроизбори. Това

ГЕРБ и СДС обявиха обединението си за предстоящите евроизбори. Това ...

......... на това, че коалиция с БСП е по-приемлива от тази с Патриотите! Срам и позор, няма други думи! Искрено вярвам и се надявам, че върховният орган на Партията - Националният съвет няма да позволи това унижение да стане факт! Отделно в случая искане на оставката на председателя е просто задължително!


Всеки човек, независимо къде работи, има право да си купи

Всеки човек, независимо къде работи, има право да си купи ...

......... дори за европейските избори обединение, те нямат никакъв шанс да бъдат представени в ЕП, обясни Стоянова. Според нея ГЕРБ правели добро на ЕНП, тъй като подавали ръка на сестрински партии. Искаме да консолидираме електората така, че повече европейски депутати, членове на ЕНП, да бъдат в Европейския парламент, обобщи тя. /News.bg


На 23 март 2019 г. (събота) от 10.30 ч. започва

На 23 март 2019 г. (събота) от 10.30 ч. започва ...

......... Румъния – Лауренти Ребега. Ръководството на ВМРО ще направи отчет за свършеното от предния конгрес до момента. Делегатите ще изберат нови ръководни и контролни органи на партията. Отделна точка от дневния ред на заседанието е посветена на политиката на ВМРО – Българско национално движение и предстоящите избори за Европейски парламент.Народното събрание прие на второ четене изцяло нов Закон за

Народното събрание прие на второ четене изцяло нов Закон за ...

......... се упражнява правомерен контрол от притежателя на търговската тайна и съдържат търговска тайна или информация, от която тайната може да бъде извлечена. Съгласно текстовете притежателят на търговска тайна има право да предяви иск пред съда срещу всеки нарушител на търговската тайна за установяване на неправомерното ѝ придобиване, разкриване или използване.


"Правителството да извади едни пари и да ги даде на ...

......... „Затова предлагам да направим тази методика и каквото покаже, какъвто резултат покаже, тогава ще говорим за размера на парите, които са необходими, за да постигнем целите, които сме си поставили“, каза още Ананиев. По отношение на закона за съсловните организации, Кирил Ананиев заяви, че това е въпрос на парламента. /faktor.bg


Народното събрание гласува Законопроект за защита на търговската тайна на

Народното събрание гласува Законопроект за защита на търговската тайна на ...

......... Народното събрание гласува Законопроект за защита на търговската тайна на второ четене. След това депутатите ще гласуват промени в Закона за кадастъра и имотния регистър на първо четене. Ще бъдат изслушани министърът на младежта и спорта Красен Кралев и министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова.


Външният министър Екатерина Захариева пристигна в Токио. Тя е на

Външният министър Екатерина Захариева пристигна в Токио. Тя е на ...

......... на Токио Юрико Койке, с Акико Игая, генерален директор на Японо-българската асоциация, с президента на Японската агенция за международно сътрудничество (JICA) Шиничи Китаока. Захариева ще се срещне и с тримата почетни български консули в Страната на изгряващото слънце и ще награди петима японски граждани с принос за развитието на двустранните отношения.


Покупката на апартамента на Цветанов е съшита с бели конци.

Покупката на апартамента на Цветанов е съшита с бели конци. ...

......... Горката Цачева, сама си изкопа изкоп. Като детска сценка-децата си пушат и викат на учителката-не е така. Тази история причинява много сериозна щета на ГЕРБ. Ако предприемат да се защитават, ще бъдат в отбрана до края на живота си. Тази позиция е неудържима. Да не съм на мястото на Борисов.


Зам. министър-председателят по правосъдната реформа и министър на външните работи

Зам. министър-председателят по правосъдната реформа и министър на външните работи ...

......... Юрико Койке, с г-жа Акико Игая, генерален директор на Японо-българската асоциация, с президента на Японската агенция за международно сътрудничество (JICA) г-н Шиничи Китаока.Министър Захариева ще се срещне с тримата почетни български консули в Страната на изгряващото слънце и ще награди петима японски граждани с принос за развитието на двустранните отношения.


Вчера ЕНП реши да замрази членството на управляващата партия в

Вчера ЕНП реши да замрази членството на управляващата партия в ...

......... на унгарската „Фидес“. Решението беше прието със 190 гласа "за" срещу 3 "против". След него унгарският...Мартин Табаков каза, че Орбан ще бъде много внимателен, ако реши да се присъедини към популистите, тъй като от "дисидент" ще се превърне в маргинал и прогнозира, че до такъв сюжет няма да се стигне.


Две места в общата листа за евроизборите, едно от които

Две места в общата листа за евроизборите, едно от които ...

......... са прекратени едностранно от тях, но според него разговорите с тях могат да продължат. ГЕРБ обещаха на СДС две места в общата листа за евроизборитеДве места в общата листа за Евроизборите, едното от които - със сигурност избираемо.Това обещаха днес от ГЕРБ на СДС на първа среща за Евроизборите ме...


Холандското правителство губи мнозинството си в горната камара на парламента

Холандското правителство губи мнозинството си в горната камара на парламента ...

......... град Утрехт. На втора позиция излиза антиимигрантската партия "Форум за демокрация". В случай, че резултатите от екзитпола се потвърдят, това ще означава, че управляващата коалиция на премиера Марк Рюте ще има нужда от подкрепата на други политически сили. Финалните резултати ще бъдат оповестени от холандската избирателна комисия на 25 март.


След като, прокурорска проверка на новия апартамент на втория човек

След като, прокурорска проверка на новия апартамент на втория човек ...

......... извършена и вписана сделка за две прехвърляния в един ден, най-малкото защото още не са излезли предходните вписвания и няма вписан титул за собственост. Престъплението е мултифазно, с много съучастници. По същество би могло да се говори буквално за организирана престъпна група и Агенцията по вписванията също е в кюпа.


СДС ще предложи знакови имена за общата листа с ГЕРБ.

СДС ще предложи знакови имена за общата листа с ГЕРБ. ...

......... пак през март в Каденабия, на брега на Лаго ди Комо в Италия, се проведе срещата на лидерите на десните партии, в която участваха ГЕРБ, СДС, ДСБ, Демократическата партия, Партия Обединени земеделци, които са членове на Европейската народна партия. Във форума, организиран от "Конрад Аденауер, участваха и БНД, ЕНП, ССД.


Две места в общата листа за евроизборите, едно от които

Две места в общата листа за евроизборите, едно от които ...

......... които партията ще предложи за общата листа с ГЕРБ, са "знакови". Така коментира новината от вчера председателят на СДС Румен Христов в студиото на "Сутрешен блок" по БНТ.Европейски избори 2019Делчев: Явяваме се отделно, Демократична България се капсулираКристиан Вигенин се отказа от листата на БСП за евродепутатНастимир Ананиев: ГЕРБ асимилират дясното


Това разследване на Антикорупционния фонд е една идея по-смешно от

Това разследване на Антикорупционния фонд е една идея по-смешно от ...

......... се внуши, е, че САЩ ще сваля Цветанов. И напомни как Цветанов влезе в политиката – като заложил апартамента си. Тази демагогия напълно се плати, добави Райчев и се поинтересува как ще реагира Бойко Борисов. Райчев изрази и изумление как Цветанов излъчва такъв оптимизъм и очаква ГЕРБ да управлява вечно.


"Всеки човек има право да си купи жилище и да ...

......... избори през май: "Правим добро на ЕНП подаваме ръка на онези сестрински партии. Искаме да консолидираме електората. Бихме се срещнали и с други сестрински партии. Тази цел си заслужава." Относно "сдобряването" между партия "Воля" и ГЕРБ, Стоянова съобщи, че двете страни са били "изключително изненадани, че имаме толкова сходни позиции."


Омбудсманът Мая Манолова подкрепя националния протест на медицинските специалисти, който

Омбудсманът Мая Манолова подкрепя националния протест на медицинските специалисти, който ...

......... заседанието на Националния съвет за хората с увреждания към Министерски съвет, което ще се проведе в Министерството на труда и социалната политика. Дневният ред на заседанието включва обсъждане на Правилника за прилагане на новия Закон за хората с увреждания и на Проекта на Методика за извършване на индивидуална оценка на потребностите.


Нашите данни показват, че около 8% от хората са ощетени

Нашите данни показват, че около 8% от хората са ощетени ...

......... на деца в чужбина. "Всички права, които в момента имат децата, ще бъдат запазени. Даже смятам, че капацитетът на НЗОК, който е много по-голям от този на Фонда, ще даде възможност да се ускори процеса по движение а документите и респективно лечението на деца в чужбина", каза още Кирил Ананиев.


Малко преди анексирането на Крим руският опозиционери Алексей Навални се

Малко преди анексирането на Крим руският опозиционери Алексей Навални се ...

......... е пристегнато в тесен корсет. Никой път не е възможен за нея освен авторитарния. Във факта, че всичко това е резултата от действията на човек, който не обича да го принуждават за каквото и да било, има скрита ирония, която Владимир Путин едва ли може да оцени. Автор: Кристиан Еш


Създаването на Българо-швейцарски център за научни и приложни изследвания, от

Създаването на Българо-швейцарски център за научни и приложни изследвания, от ...

......... изследвания, от които да се възползват както български, така и швейцарски компании в сферата на информационните технологии, отбраната, новите технологии в енергетиката и други сфери с висока добавена стойност обсъдиха на „Дондуков“ 2 държавният глава Румен Радев и посланикът на Швейцария Мюриел Берсе Коен, съобщиха от пресцентъра на държавния глава.


Премиерът Бойко Борисов ще участва в редовното заседание на Европейския

Премиерът Бойко Борисов ще участва в редовното заседание на Европейския ...

......... укрепването на европейската икономическа база, изменението на климата, предстоящата среща на върха ЕС-Китай, както и начините за борба с дезинформацията. В началото на заседанието се очаква президентът на Румъния, който представлява текущото ротационно председателство на Съвета на ЕС, да запознае лидерите с работата и напредъка по приоритетите на Румънското председателство.


На основание чл. 98, т. 7 от Конституцията на Република

На основание чл. 98, т. 7 от Конституцията на Република ...

......... избирателна комисия, както следва: Александър Андреев Андреев, Бойчо Иванов Арнаудов, Георги Славчев Баханов, Димитър Генчев Димитров, Емил Цветанов Войнов, Ерхан Юксел Чаушев, Ивайло Кирилов Ивков, Йорданка Цвяткова Ганчева, Катя Иванова Иванова, Мария Христова Бойкинова, Мирослав Александров Джеров, Николай Иванов Николов, Силвия Тодорова Стойчева, Таня Анчева Цанева, Цветанка Петкова Георгиева.  


„Изпълних ангажимента към протестиращите професионалисти по здравни грижи и днес

„Изпълних ангажимента към протестиращите професионалисти по здравни грижи и днес ...

......... и със задача да изготви методиката в рамките на 2-3 седмици. До 30 юни, когато е крайният срок за приемането на медицинските стандарти, ще има време да се надгради тази базисна методика. След като бъде постигнат консенсус по нея, същата ще бъде внесена в Министерски съвет, коментира още здравният министър.


По Оперативна програма „Околна среда“ (ОПОС) се отпускат близо 5

По Оперативна програма „Околна среда“ (ОПОС) се отпускат близо 5 ...

......... Димов каза, че РИОСВ - Варна е била информирана след като пожарът е бил потушен – на 4 март. На място от експертите на екоинспекцията е установено, че около 5 дка от защитената територия са опожарени, другите са извън нея. Не са установени бедстващи животни. Подаден е сигнал до прокуратурата.


„Трябва да работим за надграждане на икономическото сътрудничество и да

„Трябва да работим за надграждане на икономическото сътрудничество и да ...

......... партньорството в този сектор ще бъде сред акцентите на предстоящия бизнес форум. В генералното консулство на страната ни в Ниш българският вицепремиер се срещна и с наши сънародници от културно- информационните центрове в Цариброд, Босилеград и Звонци. В срещата участваха и представители на българо-сръбските центрове в Зайчар, Враня и Ниш.


"По повод извънпарламентарната комуникация, която провежда от седмици насам Корнелия ...

......... група на БСП имате и други депутати с повдигнати обвинения за едно от най-тежките политически престъпления? От къде идва разликата в критериите и обективността Ви, г-жо Нинова? В този ред на мисли, смятам, че не Ви прави чест точно Вие да давате морална оценка за случващото се", написа още Цветанов.


Национален протест на медицинските сестри. За втори път този месец

Национален протест на медицинските сестри. За втори път този месец ...

......... който ще защитава правата на хората, които работят в тези структури", добавиха протестиращите. Според тях законът за съсловните организации трябва и може да се промени. Сестрите добавиха, че това е необходимо да се случи в парламента, ако "искат да останат здравни специалисти, акушерки, медицински сестри, лаборанти и рехабилитатори в България".


Властите в Норвегия обявиха, че разполагат с доказателства, че Русия

Властите в Норвегия обявиха, че разполагат с доказателства, че Русия ...

......... Русия да даде обяснения." - посочи министърът. На въпрос дали руските военни умишлено са заглушавали GPS сигнала, той отговори, че те са действали близо до границата и са знаели, че това ще се отрази на другата страна. Посочва се, че смущаването на GPS системата е затруднило гражданския трафик над Арктика.


Европейската народна партия замрази членството на унгарската „Фидес“. Решението беше

Европейската народна партия замрази членството на унгарската „Фидес“. Решението беше ...

......... неговата партия Фидес в Европейската народна партия, каза пред национална медия началникът...Унгарският премиер каза, че позицията му по отношение на миграцията остава непроменена, но това, което го е задържало в ЕНП са предстоящите избори, на които партията трябва да остане обединена, за да стане отново най-голямата политическа сила в Европа.


Вицепремиерът по икономическата и демографската политика Марияна Николова и сръбският

Вицепремиерът по икономическата и демографската политика Марияна Николова и сръбският ...

......... че партньорството в този сектор ще бъде сред акцентите на предстоящия бизнес форум. В генералното консулство на страната ни в Ниш българският вицепремиер се срещна и с наши сънародници от културно-информационните центрове в Цариброд, Босилеград и Звонци. В срещата участваха и представители на българо-сръбските центрове в Зайчар, Враня и Ниш.


България повишава разходите за отбрана в отговор на увеличените предизвикателства

България повишава разходите за отбрана в отговор на увеличените предизвикателства ...

......... на Министерството на отбраната Вяра Йовева, която със своето творчество популяризира дейността на Българската армия и показва живота на българските войници, сержанти и офицери и й пожела нови успехи. НАТО готви отговор на разполагането на руски ракети близо до границите си "Мога да кажа, че ще има добре координирана реакция"


Бившият лидер на СДС Божидар Лукарски публикува гневен коментар срещу

Бившият лидер на СДС Божидар Лукарски публикува гневен коментар срещу ...

......... на това, че коалиция с БСП е по-приемлива от тази с Патриотите! Срам и позор, няма други думи! Искрено вярвам и се надявам, че върховният орган на Партията - Националният съвет няма да позволи това унижение да стане факт! Отделно в случая искане на оставката на председателя е просто задължително!


Огромен скандал разтърси Движение

Огромен скандал разтърси Движение "Пет звезди" - една от партиите ...

......... е готов, но строежът дори не е започнал. Смята се, че Де Вито е получавал подкупи и за други обекти. "Няма място за корупция в Рим" написа във Фейсбук кметът Вирджиния Раджи. Тя беше избрана с обещания за честност и положи усилия за справяне с редица проблеми на италианската столица.


Напрежение между Австралия и Нова Зеландия от една страна и

Напрежение между Австралия и Нова Зеландия от една страна и ...

......... изпрати в Турция външния си министър, за да уточни лице в лице с Ердоган позицията му след Крайстчърч.Споменавайте загиналите, а не нападателя, призова новозеландският премиерНова Зеландия подготвя първите погребения на убитите при атаката в Крайстчърч. Премиерът на страната обеща да направи всичко по силите си, за да не по...© БГНЕС


Президентът Румен Радев издаде указ за назначаване на 15 членове

Президентът Румен Радев издаде указ за назначаване на 15 членове ...

......... Президентът Румен Радев издаде указ за назначаване на 15 членове на Централната избирателна комисия, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. Виж още Кандидатът на ГЕРБ Стефка Стоева е новият председател на ЦИК


Президентът Румен Радев назначи 15 членове на Централната избирателна комисия,

Президентът Румен Радев назначи 15 членове на Централната избирателна комисия, ...

......... за Европейски парламент на 26 май. Председател на ЦИК е Стефка Стоева. Назначените от президента членове на комисията са Александър Андреев, Бойчо Арнаудов, Георги Баханов, Димитър Димитров, Емил Войнов, Ерхан Чаушев, Ивайло Ивков, Йорданка Ганчева, Катя Иванова, Мария Бойкинова, Мирослав Джеров, Николай Николов, Силвия Стойчева, Таня Цанева и Цветанка Георгиева.


Цената, на която съм закупила имота си, не е 4

Цената, на която съм закупила имота си, не е 4 ...

......... този квартал в момента, видях изкопа, поинтересувах се коя е фирмата, нямам допирни точки в работа с тази фирма, това са чисто търговски отношения между дружество и клиент”, обясни тя и допълни, че не е използвала брокер, а лично се е свързала с фирмата, като е разговаряла и със собствениците. 


В България има сериозен недостиг на медицински сестри. Установена е

В България има сериозен недостиг на медицински сестри. Установена е ...

......... по-голямата част от средствата ще отидат за увеличение на заплатите на медицинския персонал. Увеличението все още не е усетено, защото тече процедурата, но до 1 април хората трябва да получат своето увеличение. За различните болници обаче процентът увеличение е различен. Според министъра това все пак е някаква положителна стъпка. /news.bg


Прокуратурата и антикорупционната комисия ще проверяват сделката, чрез която Цветан

Прокуратурата и антикорупционната комисия ще проверяват сделката, чрез която Цветан ...

......... сделката е направена на етап проект и основи и за това цената е малко под 900 евро на квадратен метър. Рашидов припомня, че преди влизането в политиката е декларирал имотите и средствата си и те са публично достъпни. Заявява още, че е платил данъците си и сделката е изрядна.© БНТ


Шабленското и Дуранкулашкото езеро се източвали по подобен начин от

Шабленското и Дуранкулашкото езеро се източвали по подобен начин от ...

......... програма "Околна среда" (ОПОС). РИОСВ - Варна ще бъде бенефициент на финансирането. Димов уточни, че по приоритетна ос "Биоразнообразие" на ОПОС е предвиден финансов ресурс от 22 млн. лв. за природозащитни дейности във влажни зони. Смокиня - 1 205 квадратни метра унищожени дюни Огромни са щетите по дюните на Смокиня


При толкова много промени и реформи в пенсионната система, въпреки

При толкова много промени и реформи в пенсионната система, въпреки ...

......... търговия - т. нар. хъб, но най-вече диверсификация, т.е. да имаме достъп до газ от различни източници.Проектът АЕЦ "Белене" трябва да бъде реализиран като пазарен, т.е. стойността на която е изграден и цената на тока, която ще произвежда, да бъде съобразена с конюнктурата на пазара, обясни още вицепремиерът Томислав Дончев.


Депутатът от ДПС Йордан Цонев гостува в студиото на

Депутатът от ДПС Йордан Цонев гостува в студиото на "Още ...

......... консенсус между политическите партии да застанат зад него. От ДПС предлагат два приоритета, около които да се обединят всички: "Ние предлагаме първия приоритет да е ускореното икономическо развитие, втори приоритет да бъде демографската криза и ако има трети, да е образование" Повече от разговора с Йордан Цонев чуйте във видеото.


Членството на

Членството на "Фидес" в Европейската народна партия е замразено, обяви ...

......... постове, обяви Дол в "Туитър". #Fidesz will be suspended with immediate effect and until further notice following today’s vote of EPP members (190 in favour, 3 against). The suspension entails:▪No attendance at any party meeting▪No voting rights▪No right to propose candidates for posts— Joseph Daul (@JosephDaul) 20 март 2019 г.


Две места в общата листа за Евроизборите, едното от които

Две места в общата листа за Евроизборите, едното от които ...

......... съжаляваме, но аз ще кажа, че ние говорим за Евроизбори, там е добре да опитаме да обединим десния вот. На упрека на десните, че СДС влиза в коалиция с ГЕРБ, който според тях, е носител на корупция и авторитаризъм, Христов отговори, че СДС също критикуват ГЕРБ за вътрешната му политика.


Партия ВОЛЯ остава в парламента, стана ясно след среща на

Партия ВОЛЯ остава в парламента, стана ясно след среща на ...

......... парламента, без да искат нещо в замяна, Марешки обяви награда.Веселин Марешки - лидер на "Воля" Аз съм готов да дам и награда за този от вас, който може да каже едно нещо, за един пост, който сме поискали, за една сделка.Воля и ГЕРБ се разбраха периодично да правят подобни срещи.


Държавният глава Румен Радев назначи членове на Централната избирателна комисия

Държавният глава Румен Радев назначи членове на Централната избирателна комисия ...

......... заместници и секретар на ЦИК. За председател на ЦИК присъстващите депутати избраха Стефка Стоева, номинирана от ГЕРБ.Новият ръководител на ЦИК ще има трима зам.-председатели - Таня Йосифова, Силва Дюкенджиева и Кристина Стефанова. Те бяха предложени съответно от ОП, БСП и "Воля".Секретар на ЦИК ще бъде кандидатът на ДПС Севинч Солакова.


Президентът Румен Радев издаде указ за назначаване на 15 членове

Президентът Румен Радев издаде указ за назначаване на 15 членове ...

......... Иванов Николов, Силвия Тодорова Стойчева, Таня Анчева Цанева, Цветанка Петкова Георгиева. От указа на държавния глава липсват две от предложените имена - кандидатът на БСП Силва Дюкенджиева и кандидатът на "Воля" Кристина Стефанова. По-рано днес депутатите избраха ръководството на ЦИК. За председател на ЦИК те избраха бившия конституционен съдия Стефка Стоева, номинирана от ГЕРБ.


Предложението от вчера да се предостави възможност за избор на

Предложението от вчера да се предостави възможност за избор на ...

......... трите най-добри години преди 1997 година , Адемов каза, че експертите на НОИ смятат, че за да има адекватност между осигурителния принос и размера на пенсията , трябва да влизат само годините, за които има регистър в НОИ, защото всички останали години стаж създават предпоставки за манипулиране на трудовата биография.


Цената, на която съм закупила имота си, не е 4

Цената, на която съм закупила имота си, не е 4 ...

......... Естествено, че съм разговаряла със собствениците на фирмата. От думите й стана ясно, че е успяла да продаде късно есента миналата година имота си в Плевен и ще декларира тези неща в годишната си декларация. Цената не е 4 пъти по-ниска от пазарната, това е спекулативно твърдение, категорична е Цачева.


Нотариалният акт е придобит в груб строеж, т.е. преди акт

Нотариалният акт е придобит в груб строеж, т.е. преди акт ...

......... да го продам миналата година, каза министърът на правосъдието.Категорично цената не е 4 пъти по-ниска от пазарната стойност на имота, обясни Цачева.Не мисля, че няма резултати в борбата с корупцията. Два пъти повече са разследванията по високите етажи на властта. Прави се много за преодоляването на този проблем, добави тя.


Създаването на Българо-швейцарски център за научни и приложни изследвания, от

Създаването на Българо-швейцарски център за научни и приложни изследвания, от ...

......... за страната ни проект с очертаване на потенциалните области в които да се фокусира неговата дейност и за привличане на екипи от български учени и изследователи. Отбелязана беше възможността предоставената от Швейцария финансова подкрепа за създаването на изследователския център да бъде съчетана и с финансиране от страна на европейските фондове.


"Дойдох лично да проверя сигнали, най-вече в медиите, за източването ...

......... помогне да се решат част от проблемите, смята министърът. За пожара Димов обясни, че след като пожарът в района е бил потушен на 4-и март, е изпратена група за оглед. Около 5 дка от територията на резервата са опожарени, но не са установени бедстващи животни. Прокуратурата работи по сигнала. /24chasa.bg


"Между нашите две държави има много голям неизползван потенциал в ...

......... да бъде свързващо звено към икономиките на редица страни в района на Залива, Арабския свят, Азия и Африка. Има огромен потенциал и по отношение на стокообмена, който не е на необходимото ниво“, заяви още икономическият министър.Престои утре министър Караниколов да открие бизнес форум с участието на компании от двете страни.


Изтребители и щурмови самолети на ВВС на Украйна извършиха полети

Изтребители и щурмови самолети на ВВС на Украйна извършиха полети ...

......... съобщават от щаба и допълват че при приключване на маневрите самолетите се приземяват на едно от оперативните летища в непосредствена близост до района на военна операция на обединените сили. САЩ могат да снабдят Украйна с ПВО и крайбрежна отбрана Специалният пратеник на Държавния департамент изключва връщане на Крим с военни средства


Трети ключов кадър на ГЕРБ се оказа замесен в любопитна

Трети ключов кадър на ГЕРБ се оказа замесен в любопитна ...

......... етаж от сграда в "Изток", с частен гараж и ВИП асансьор. За него цената също е била преференциална. По-късно Цветанов обясни, че за целта заменил два свои други апартамента и допълнил със сумата от 100 000 лева, за част от която теглил кредит, а друга част покрил със спестявания.  


Правото на хората да избират по коя формула да се

Правото на хората да избират по коя формула да се ...

......... си позволим да ощетим бъдещи пенсионери и да ги излъжем в очакванията за размер на пенсията , заяви Бисер Петков."Допирът, промяната в пенсионната формула е като допир наистина до огъня, това е светая светих в пенсионното законодателство и нормално е да бъдат толкова чувствителни всички при промяна", обобщи министърът. /24chasa.bg