На бившият президент на Боливия Ево Моралес ще му бъдат

На бившият президент на Боливия Ево Моралес ще му бъдат ...

......... парламентарни избори могат да бъдат организирани. Най-малко 10 души бяха убити при масовите протести след изборите през миналия месец, като повечето хора са били убити с огнестрелно оръжие. Русия призна Анес за временен президент на Боливия след оставката на Моралес Въпреки това, Москва определя ситуацията за еквивалентна на държавен преврат


ВСС повторно гласува за Иван Гешев. По темата в студиото

ВСС повторно гласува за Иван Гешев. По темата в студиото ...

......... теза беше, че той има достатъчно правни аргументи около самата процедура от гледна точка на това, че беше само един кандидат за главен прокурор и от гледна точка на професионалните качества на вече избрания главен прокурор. По думите му истинска дискусия за избора на г-н Гешев не е била проведена.


50 социалисти поискаха оставката на лидера на БСП Корнелия Нинова,

50 социалисти поискаха оставката на лидера на БСП Корнелия Нинова, ...

......... се участващ" във властта", посочват социалистите. Опозицията на ръководството смята, че е необходимо отваряне на БСП към центъра и гражданите, а не това, с което се занимавала Нинова като първостепенна задача - "прочистване на партията по свое усмотрение". Посочва се още, че имало пълна нетърпимост към различните мнения в партията.


Конституционният съд в състав: Борис Велчев – председател, членове: Георги

Конституционният съд в състав: Борис Велчев – председател, членове: Георги ...

......... и правото на защита на личните данни. В доктрината се очертават най – общо три основни модела, според които правото на защита на личните данни се разглежда като отделно но допълващо право, целящо защита на човешкото достойнство, като еволюиращо/ израстващо от първото или, че правото на защита на личните д&


Руският президент Владимир Путин е изразил загриженост по време на

Руският президент Владимир Путин е изразил загриженост по време на ...

......... ликвидиране на ракетите със среден и малък обсег, сключен през 1987 г. Както подчерта Путин, Нов СТАРТ се явява последният инструмент за ограничаване на надпреварата във въоръжаването. Междувременно посланикът на Русия в САЩ Анатолий Антонов изрази готовността на руската страна да продължи конструктивен диалог с Вашингтон относно контрола над въоръженията.


Вътрешната опозиция поиска оставката на Корнелия Нинова и ръководството на

Вътрешната опозиция поиска оставката на Корнелия Нинова и ръководството на ...

......... смяната на председателя и на ИБ на НС на БСП и оставка на НПЩ! Да, решителна стъпка, която обаче е неизбежна, ако искаме БСП отново да се заяви като носител на необходимата алтернатива на статуквото, вместо да остане в ролята на второстепенен съучастник в поддържането му!".По публикацията работи: Анисия ИвановаПо Оперативната програма

По Оперативната програма "Развитие на човешките ресурси" се подготвя пакет ...

......... съобщи заместник -министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова на семинар за журналисти в к.к Боровец, предаде БТА.Кабинетът "Борисов 3"Кабинетът връща стотици хиляди българи от чужбина до 2020 г.Кабинетът отпусна 24 млн. лева за преодоляване на последици от бедствияБлизо 4,447 млрд. лв. в бюджета на НЗОК за 2020 година


До 1200 лв. на месец ще включва специален пакет за

До 1200 лв. на месец ще включва специален пакет за ...

......... проекти, които да са на стойност между 50 000 до 150 хил. лв. А парите ще стигнат за поне 200 кътове за деца. По програмата ще могат да бъдат наети през бюрата по труда около 2000 бавачки. Те ще работят на средната работна заплата за тази сфера -около 1200 лв.


Света гора векове наред има своето благотворно влияние в православната

Света гора векове наред има своето благотворно влияние в православната ...

......... в бъдеще, а православната вяра в България ще се пази и развива с помощта на Света Богородица.Радев: Света гора векове наред има благотворно влияние в православната общностПосещението на президента Румен Радев в Света гора продължава с посещение на българската духовна и национална светиня – православният манастир „Св. Великомъченик Георги Зограф“.


Вътрешният министър приветства участниците в VII редовна Национална конференция на

Вътрешният министър приветства участниците в VII редовна Национална конференция на ...

......... избор за нов управителен съвет.Синдикална федерация на служителите в МВР (СФСМВР) е основана през месец февруари 2009 година. Към момента в нея членуват над 10 000 служители на МВР – полицаи, пожарникари и спасители, държавни служители и лица, работещи по трудово правоотношение, заети във всички направления на дейност на МВР.


Света гора векове наред има своето благотворно влияние в православната

Света гора векове наред има своето благотворно влияние в православната ...

......... той. Йеромонахът изрази увереност, че силната духовна връзка със страната ни ще продължи да се задълбочава и в бъдеще, а православната вяра у нас ще се развива с помощта на Света Богородица. Посещението на българския президент в Света гора продължава с посещение на православния манастир "Св. Великомъченик Георги Зограф". Източник:"Две години поред България продължава гордо да отстоява своето 111-о ...

......... да се дава повече власт за надзор и контрол на тия членове на СЕМ, сред които блести и "медиен експерт", завършил аграрна икономика във Враца с успех 3,89. Затворен, омагьосан кръг е положението. Отвратителен кръг, заради който сме на това дередже. Тъжна и срамна история", завършва коментарът на Слави Трифонов.


Белият дом публикува резюме от телефонен разговор от април, в

Белият дом публикува резюме от телефонен разговор от април, в ...

......... според резюмето от разговора. По време разследването за импийчмънт стана ясно също така, че Тръмп е поставил условие Зеленски да разследва семейство Байдън, за да се осъществи посещение на украинския президент в Белия дом. Обновена Започна първото публично изслушване за импийчмънт на Тръмп Републиканците в комисията поставиха лозунги в залата


Света гора векове наред има своето благотворно влияние в православната

Света гора векове наред има своето благотворно влияние в православната ...

......... със страната ни ще продължи да се задълбочава и в бъдеще, а православната вяра в България ще се пази и развива с помощта на Света Богородица. Посещението на президента Румен Радев в Света гора продължава с посещение на българската духовна и национална светиня - православният манастир „Св. Великомъченик Георги Зограф".


Днес Конституционният съд се произнесе по жалба на БСП във

Днес Конституционният съд се произнесе по жалба на БСП във ...

......... словото. Припомняме, че преди половин година атакувахме спорните текстове, с които се създаваха условия за цензура и самоцензура на българската журналистика и се въвеждаха безпрецедентни критерии за работата на журналистите. Заявяваме своята удовлетвореност от решението на Конституционния съд и това, че с действията си защитихме свободата на словото в България.


Работна група към парламента до няколко дни ще реши за

Работна група към парламента до няколко дни ще реши за ...

......... истински болните хора да бъдат ощетени. Попитана как ще се установи кои са недобросъвестните, Русинова посочи, че трябва да се разчита на съвестта на хората, на всеки един служител, защото, по думите й , контролът само върху здравната система и личните лекари, не е достатъчно ефективен.По публикацията работи: Камелия ЦветановаЗаместник министър-председателят и министър на външните работи Екатерина Захариева разговаря

Заместник министър-председателят и министър на външните работи Екатерина Захариева разговаря ...

......... бе изработен и преговорният мандат за ново 20-годишно споразумение между ЕС и АКТБ, което да замени действащото, изтичащо догодина. Вицепремиерът Екатерина Захариева бе и съпредседател на срещата ЕС - Южноафриканска общност за развитие (SADC) в Претория през 2018 година, където проведе и първата двустранна среща с министър Мануел Домингос Аугусто.


Предложението на управляващите - първият ден от болничния да е

Предложението на управляващите - първият ден от болничния да е ...

......... още Юлиан Ангелов от „Обединени патриоти”.  "За нас това е скрито увеличение на осигурителната вноска", каза Ерол Мехмед от ДПС.  "Вие признавате безсилието на правителството да се справи със злоупотребите с болничните листове. Работиш, плащаш и когато се разболееш, не можеш да получиш обезщетението", заяви Корнелия Нинова от БСП.  


Парламентът временно остава без ток от 18.00 часа на 15

Парламентът временно остава без ток от 18.00 часа на 15 ...

......... Това съобщиха от електроразпределителното дружество за Югоизточна България. Заради проверка в трафопоста на Народното събрание от специалисти на "ЧЕЗ Разпределение България" АД, ще бъдат поетапно изключени всички информационни и комуникационни системи на Народното събрание. Заради изключване на тока без захранване остават и порталите на Народното събрание - www.parliament.bg и dv.parliament.bg.


Лидерът на британската Лейбъристка партия официално стартира амбициозния план на

Лидерът на британската Лейбъристка партия официално стартира амбициозния план на ...

......... бизнес FibreNation, тъй като са взели предвид последиците от предложенията на Лейбъристката партия. BT предположи, че схемата на Корбин ще струва приблизително 100 млрд. паунда. Изказвайки се по време на предизборно събитие в Олдъм, премиерът от Консервативната партия Борис Джонсън нарече политиката на основните си политически противници "луда комунистическа схема".


Волен Сидеров остана сам в СОС, след като другият общински

Волен Сидеров остана сам в СОС, след като другият общински ...

......... да бъде основна тема на телевизията", казват те. Борислав Иванов е бил общински съветник в мандата на СОС от 2011 до 2015 година. Сочи се за близък до сегашния областен управител на София Николай Пехливанов. Докато Пехливанов беше депутат от "Атака" в 41-ото Народно събрание, Иванов е бил негов сътрудник.


В кулоарите на парламента здравният министър Ананиев проговори по превърналата

В кулоарите на парламента здравният министър Ананиев проговори по превърналата ...

......... заплатите на служителите в държавната администрация, припомни министърът. В проекта на бюджет за 2020 г. са предвидени средствата за увеличение на възнагражденията на работещите в системата на спешната медицинска помощ, в съответствие с приетата от МС „Концепция за развитие на спешната помощ в Република България 2014-2020 г.“, каза още министърът.


Работна група към парламента до няколко дни ще реши за

Работна група към парламента до няколко дни ще реши за ...

......... няма да се позволи истински болните хора да бъдат ощетени. Попитана как ще се установи кои са недобросъвестните, Русинова посочи, че трябва да се разчита на съвестта на хората, на всеки един служител, защото, по думите й , контролът само върху здравната система и личните лекари, не е достатъчно ефективен.


Министърът на образованието Красимир Вълчев не вижда солидни аргументи Общото

Министърът на образованието Красимир Вълчев не вижда солидни аргументи Общото ...

......... единственият кандидат за поста.На 20 ноември той ще направи отчет за четиригодишното си управление. На управителния орган на университета той ще предложи медиите да присъстват и правилникът да се промени, така че това да се случва и занапред. Дали предложението ще бъде прието, зависи от решението на 400-членното събрание. /news.bg


От партия СДС смятат, че е несправедлива идеята да не

От партия СДС смятат, че е несправедлива идеята да не ...

......... ГЕРБ и по-конкретно - на финансовия министър Владислав Горанов. От Българската търговско-промишлена палата пък приветстваха идеята за неплатен първи ден от болничните. Според тях работодателите не трябва те да се натоварват с нито един ден болнични. От АИКБ поискаха среща с премиера Борисов за неплащането на първия ден на болничните.


Министърът на правосъдието Данаил Кирилов се срещна с новия посланик

Министърът на правосъдието Данаил Кирилов се срещна с новия посланик ...

......... министър Кирилов и допълни, че България полага максимални усилия за реализиране на всички европейски приоритети. Той запозна посланика с хода на разговорите с представителите на Венецианската комисия, които бяха на посещение у нас. Двамата изразиха увереност, че доброто сътрудничество между България и Франция и занапред ще продължи да се развива.


Екип от специалисти от Института за анализ на отбраната на

Екип от специалисти от Института за анализ на отбраната на ...

......... посещенията в които са строго регламентирани и държавни тайни. Разгласяването на държавните тайни може да се окачестви като държавна измяна, за което може да бъде заплашен доживотен затвор", обяснява ръководителят на адвокатската кантора "Кравец и партньори" Ростислав Кравец. Украйна: Русия тренира ракетен удар по Одеса Кремъл трупал кораби и подводници


Парламентарната група на партия "Воля" е внесла в деловодството на

Парламентарната група на партия "Воля" е внесла в деловодството на ...

......... дни, като в този случай временната неработоспособност бива изплащана изцяло от работодателя, за негова сметка. От мярката, която предлагат от "Воля", печелят и трите страни- държавата ще се справи с фалшивите болнични листове, а бизнесът и работниците няма да са ощетени, се допълва още в съобщението.По публикацията работи: Камелия Цветанова


Проучваме алтернативни източници за водоснабдяване на Перник. Това каза пред

Проучваме алтернативни източници за водоснабдяване на Перник. Това каза пред ...

......... е по-важно всички да се съсредоточат върху справяне с кризата. Министърът напомни, че с нейна заповед е сформирана работна група в МРРБ, която да установи всички факти и данни, свързани с експлоатацията на яз. „Студена" от 1 януари т.г. Работната група ще е готова с доклада си през следващата седмица.


Иран не призовава за премахване на еврейския народ, но вярва,

Иран не призовава за премахване на еврейския народ, но вярва, ...

......... границите на своя ядрен пакт от 2015 г. със световните сили в отговор на това, че САЩ се оттеглиха от споразумението миналата година и отново наложиха санкции. Иран с насмешка за санкциите на ЕС: Европа спазвала сделката, вие, сериозно ли? "Покажете едно нещо, което сте спазили през последните 18 месеца"


Заместник министър-председателят и министър на външните работи Екатерина Захариева разговаря

Заместник министър-председателят и министър на външните работи Екатерина Захариева разговаря ...

......... наред на взаимноизгодна основа. Африка има огромен потенциал и той трябва да бъде използван", изтъкна вицепремиерът Захариева. "Сигурен съм, че в България има много хора, свързани с Ангола. Нашият земеделски сектор бе почти изцяло изграден с българска помощ и се надявам отново да развием подобно успешно сътрудничество", каза министър Аугусто.


Брюксел. Ръководителят на Делегацията на българските социалисти в ЕП Петър

Брюксел. Ръководителят на Делегацията на българските социалисти в ЕП Петър ...

......... в 59 общини, 4 областни града, а също така е увеличила броя на своите общински съветници и подкрепата си спрямо 2015 г. „След няколко изключително трудни години в местната власт, БСП направи крачка в правилната посока към връщането на доверието на ляво мислещите и прогресивни хора в страната“, завърши Витанов.


Министърът на отбраната Красимир Каракачанов ще открие паметника на Девета

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов ще открие паметника на Девета ...

......... комитет „Героите на Дойран“ за изграждането на паметник, във връзка със 100-годишнината от битката при Дойран и края на Първата Световна война. Проектът бе утвърден от Областната комисия „Военни паметници“, съгласно Закона за военните паметници. Макет на проекта мина и на обществено обсъждане в гр. Плевен, като получи пълно одобрение.


Прасетата нямат нищо общо с изборите. Това каза министърът на

Прасетата нямат нищо общо с изборите. Това каза министърът на ...

......... в община Сливен и областта“, посочи Танева. Министърът използва възможността да благодари на всички хора през лятото, които са проявили разбиране към голямата криза с епизоотията африканска чума по свинете и са изпълнили препоръките. „Със сигурност трябва да благодаря на всички хора, които ни помогнаха с тази кампания“, добави Танева.


Правителственият

Правителственият "Фалкон" ще бъде спрян, докато не се установи причината ...

......... на борда беше приземен ръчно на пистата на летище София. Причината за тази маневра е в отказа на навигационната система, която спряла напълно при опит самолетът да се приземи в София. Системата е изключила и пилотите не са успели да я рестартират. Преминали на ръчен режим и успешно приземили самолета.


Апелирам заповедта за водния режим в Перник да бъде пусната

Апелирам заповедта за водния режим в Перник да бъде пусната ...

......... на ВиК- Перник. Има каптажи, които са собственост на ВиК, които те включват към момента като резервни водоизточници", обясни министърът.Петя Аврамова уточни, че основният приток на язовир "Студена" е от снеготопене."Знаете, че имахме тежка година, малко валежи и това създаде проблема с водоснабдяването на град Перник", посочи министър Аврамова. /БТА


Средства от 9 439 800 лв. са изплатени за подпомагане

Средства от 9 439 800 лв. са изплатени за подпомагане ...

......... тъй като нямаше някакво конкретно запитване за села. 31 хил. 466 са заявленията на стопанства, в 182 общини, 1763 населени места. Изплатените общо средства в размер на 9 439 800. Това са данните, които мога да кажа, имам ги по всяка община, по всяко село“, допълни още министърът на земеделието.


Борис Джонсън заяви, че

Борис Джонсън заяви, че "няма доказателства" за намеса на Русия ...

......... е "информативен" и "хората имат право на информация". Лидерът на лейбъристите Джеръми Корбин обясни, че "ако е бил поискан и написан доклад, той трябва да бъде публично достояние, тогава какво толкова трябва да крият". Доклад: 9 руски бизнесмени са плащали на торите и на привърженици на Брекзит Докладът, който Борис Джонсън скри…


До момента са изплатени 9,4 млн. лв за обезщетения на

До момента са изплатени 9,4 млн. лв за обезщетения на ...

......... заболяването по домашните прасета се отпуснаха по 300 лв. на стопанство в началото на септемви. За подпомагането са подадени 31 466 заявления в 1763 населени места, като на 622 заявления е отказано изплащане. Нито едно лично стопанство сега не трябва да остане нерегистрирано, каза още Танева.По публикацията работи: Павел Гълъбов


Министърът на правосъдието Данаил Кирилов се срещна с новия посланик

Министърът на правосъдието Данаил Кирилов се срещна с новия посланик ...

......... Кирилов и допълнил, че България полага максимални усилия за реализиране на всички европейски приоритети. Той е запознал посланика с хода на разговорите с представителите на Венецианската комисия, които бяха на посещение у нас.Двамата са изразили увереност, че доброто сътрудничество между България и Франция и занапред ще продължи да се развива.


Най-голямото сметище в Китай е вече пълно - 25 години

Най-голямото сметище в Китай е вече пълно - 25 години ...

......... 35% отпадъци в големите градове до края на 2020 г. според правителствен доклад. Този юли сортирането и рециклирането на боклука стана задължително в Шанхай, което е довело до "усещане за паника" сред някои жители. През 2015 г. в южния град Шенжен имаше свлачище на сметище, при което загинаха 73 души.


Според районния кмет на

Според районния кмет на "Лозенец" от "Демократична България" Константин Павлов ...

......... пример с цветната борса в близост до пазара "Димитър Петков", която е предвидена за училище, но в парцела имало и реституирани частни имоти. По думите й районното кметство е успяло да реши устройствения проблем и е освободило общинския терен, на който в най-скоро време ще започне да се строи училището.


© Анелия Николова Темата накратко

© Анелия Николова Темата накратко "Български пощи" може да използват дружество ...

......... имат договори с тази компания. ЕЛД беше продадена през 2017 г. в пакет с марките на "Булгартабак" на British American Tobacco (BAT). Тази есен обаче отново се върна в орбитата на депутата Делян Пеевски. Издателствата пък се договарят с "Национална дистрибуция", в която са обединени предишните купени от Пеевски дистрибутори.


Работодателите не трябва те да се натоварват с нито един

Работодателите не трябва те да се натоварват с нито един ...

......... и по-конкретно - на финансовия министър Владислав Горанов. Той обаче отрече твърденията и заяви, че така и не е ясно кой е предложил първият ден от болничния да е за сметка на болния. Минималната пенсия става 250 лв. от 1 юли 2020 г. Първият ден болничен няма да се плаща


Кой да плаща първия ден от болничните? Темата провокира напрежение

Кой да плаща първия ден от болничните? Темата провокира напрежение ...

......... удвояване броя на дните във време на нетрудоспособност от около 8 млн. през 2013 г. до над 18 млн. в 2019 г., така че това е проблем който трябва да бъде адресиран. Години наред си говорят синдикати работодатели, специалисти за осигурителните отношения и се вижда, че този проблем остава нерешен.


Европейската комисия започна наказателна процедура срещу Великобритания заради отказа да

Европейската комисия започна наказателна процедура срещу Великобритания заради отказа да ...

......... на европейските договори. Обединеното кралство остава пълноправен член на Европейския съюз до окончателното напускане, планирано за 31 януари догодина. Комисията фон дер Лайен вече отложи веднъж встъпването си в длъжност. Все още не е ясно дали липсата на британски комисар ще попречи на новата Еврокомисия да заработи на 1 декември.


Близо 14 милиона зрители са гледали първия ден от изслушванията

Близо 14 милиона зрители са гледали първия ден от изслушванията ...

......... задълбават по този въпрос. минаха две години и половина. Публичните изслушвания са по време на предизборната кампания в Съединените щати. Последният митинг, в който участва самият Доналд Тръмп, беше в Луизиана. Там той заяви, че не се нуждае от помощта на Украйна, за да победи кандидата на демократите Джо Байдън.


Малкият правителствен самолет с премиера Бойко Борисов на борда беше

Малкият правителствен самолет с премиера Бойко Борисов на борда беше ...

......... на летище София, заявиха от Министерски съвет.До мярката се стигнало след като навигационната система отказала напълно при опит самолетът да се приземи в София. Системата е изключила и пилотите не са успели да я рестартират. Така се е наложило да преминат на ръчен режим. Самолетът е приземен успешно, няма пострадали.


Така и не е ясно кой е предложил първият ден

Така и не е ясно кой е предложил първият ден ...

......... и предупредиха, че ако тя бъде приета, те ще поведат хората на протест. Заради критиките към идеята първият ден от болничните да не се заплаща, Обединените патриоти отрекоха те да са нейни автори и подчертаха, че това било идея на ГЕРБ и по-конкретно - на финансовия министър Владислав Горанов. /news.bg


"Противоотровата на руската пропаганда са независимите медии", казва Майкъл Карпентър ...

......... най-либералния и проевропейски сегмент от населението, та дори не му се налага да се справя с тях - те вече не живеят в Русия. Цената на това за Путин е, че това също са най-творчески настроените, най-предприемчиви и най-готови на рискове сегменти от руското общество.Интервюто взеха Деян Димитров, Росен Босев


Така и не е ясно кой е предложил първият ден

Така и не е ясно кой е предложил първият ден ...

......... се заплаща, Обединените патриоти отрекоха те да са нейни автори и подчертаха, че това било идея на ГЕРБ и по-конкретно - на финансовия министър Владислав Горанов. КНСБ: Борисов да се оттегли за болничните, ще поведем хората АИКБ: Докато се правим на болни, вместо да работим, ще ни е това дереджето


Нито

Нито "Патриотите", нито ГЕРБ си признават от коя партия идва ...

......... места, където има тясна връзка между общопрактикуващите лекари и тези, които предпочитат да използват този механизъм за осигуряване на няколко дневна почивка. Той отбягна да отговори на въпроса дали по този начин не се наказват съвестните хора, които си плащат осигуровки. Не отговори и дали ще се срещне със синдикатите.


Малкият правителствен самолет

Малкият правителствен самолет "Фалкон" е имал технически проблеми, докато на ...

......... е изключила при захода за кацане към летище "София".  Плевнелиев критикува Радев: "Фалкон"-ът е по-икономичен от "Спартан"-а Все пак били останали в много добри отношения Навигационната система не се е рестартирала и се наложил нов заход, при който самолетът е приземен на ръчен режим. Пилотите познават изключително добре летище "София".


Сирийският президент Башар Асад обяви, че САЩ са използвали терористичната

Сирийският президент Башар Асад обяви, че САЩ са използвали терористичната ...

......... които той сравни американския "режим" с нацистка Германия, твърдейки, че САЩ се интересували само от кражбата на петрол от Сирия и твърдеше, че бившите главатари на терористите Осама бин Ладен и Абу Бакр ал Багдади са били убити, за да не кажат "истината" за връзките им със "западните специални служби".


„Пътната безопасност е един от най-сериозните проблеми в транспортния сектор

„Пътната безопасност е един от най-сериозните проблеми в транспортния сектор ...

......... на шофиращите, състояние на превозните средства. Освен това, модернизиране чрез интелигентни пътни системи. Валеан изведе на преден план необходимостта от интегриран подход за решаване на основните проблеми в градовете - качеството на въздуха и задръстванията. Тя добави и значението на въвеждаето на нови видове мобилност, споделените превозни средства, електронната мобилност.


Малкият правителствен самолет

Малкият правителствен самолет "Фалкон" е имал технически проблеми докато на ...

......... "24 часа".Според непотвърдена информация навигационната система на самолета, който е вече 20-годишен, е изключила при захода за кацане към летище "София". Тя не била рестартирана отново и се наложил нов заход, при който самолетът е приземен на ръчен режим, благодарение на това, че пилотите познават изключително добре летище "София". /24chasa.bg


Жив го ожалих културния ни министър, като го слушах по

Жив го ожалих културния ни министър, като го слушах по ...

......... от завист към него, горкия министър и "заради едни пари`... Те парите са наши - от данъците ни - и ние всички си трошим краката по Ларгото, но кой ти гледа това! Важното е тоя пусти "интелект" най-накрая да спре да къса нервите на нещастния министър Банов! Анна Заркова (журналист)/Фейсбук


Животът на премиера Бойко Борисов и на членовете на делегацията,

Животът на премиера Бойко Борисов и на членовете на делегацията, ...

......... самолета, който е вече 20-годишен, е изключила при захода за кацане към летище "София", пише "24 часа“. Тя не била рестартирана отново и се наложил нов заход, при който самолетът е приземен на ръчен режим благодарение на това, че пилотите познават изключително добре летище "София".  По публикацията работи: Елка Василева


Враждуващите през цялата предизборна кампания кандидати на ВМРО и

Враждуващите през цялата предизборна кампания кандидати на ВМРО и "Атака" ...

......... БСП и "Демократична България" и по един на ВМРО, "Атака" плюс независимият Борис Бонев ще участват в комисията, която ще работи за изработването на новия правилник на СОС. Това е решено още на председателския съвет на новия общински съвет. Конкретните имена на участниците в нея ще бъдат обсъдени в понеделник.


Цялата видима и задкулисна власт са впрегнати в усилието да

Цялата видима и задкулисна власт са впрегнати в усилието да ...

......... сугестирани вестника", които "отчаяно обругаваха съдиите от съвета, приписвайки им роли на креатури на председателя на ВКС".Разликата със сега е, че ругателските медии са неизброимо повече и атаката им срещу независимото съдийство не е отчаяна, а настървена. Не са сугестирани политически, а най-рационално създадени, за да генерират власт чрез влияние.


Партиите в парламента се въздържат от коментар за преизбирането на

Партиите в парламента се въздържат от коментар за преизбирането на ...

......... процедурата не завърши.Сега на ход е президентът Румен Радев, който днес и утре ще бъде на посещение в Света гора. Според експерти той трябва или да подпише указ за назначаването на Гешев, или да сезира Конституционния съд. Срок няма. Всичко, което трябва да знаете за:Изборът на нов главен прокурор (186)


Предложението да не се плаща първият ден от болничните е

Предложението да не се плаща първият ден от болничните е ...

......... бе обявено, че първият ден от болничните няма да се плаща от работодателя. Той ще поема втория и третия ден. Срещу мярката възразиха и двата синдиката. Бизнес и работодателски организации обаче подкрепиха предложението. Виж още Управляващите се договориха за 250 лв. минимална пенсия и първи ден без плащане на болничния


Децата от социално слаби семейства няма да плащат такса за

Децата от социално слаби семейства няма да плащат такса за ...

......... 54 години Образованието на най-малките се очаква да премине на ново ниво, тъй като ще се обръща внимание, както на талантите и способностите на децата, така и на техните трудности чрез различни видове игрови модели. До края на ноември за целта ще бъдат обучени над 1500 учители по новата програма.


От 2001 г. до 2010 г. над половината от американските

От 2001 г. до 2010 г. над половината от американските ...

......... концентрирана и ефективна. Сега зависи от Конгреса, Министерството на енергетиката и Министерството на отбраната да подкрепят революцията в логистиката с ядрена енергия, чрез финансиране и разгръщане на демонстрационни мобилни, микро ядрени реактори. САЩ не разработват хиперзвукови ядрени оръжия, засега Имат други ПВО програми и са произвели "секретен брой" модернизирани бойни глави


Спирането на парите за първия работен от болничните е възможно

Спирането на парите за първия работен от болничните е възможно ...

......... още, че този път няма да мине вечното оправдание на властта, че в програмата на МС било записано едно или друго. "Във вашата програма няма такова решение, но има решение за минимална пенсия от 300 лева. Това, което е записано го няма, а другото го има", посочи тя.Автор: Камелия Цветанова


Лидерът на БСП Корнелия Нинова категорично се противопостави на предложението

Лидерът на БСП Корнелия Нинова категорично се противопостави на предложението ...

......... единствено изрядните работници. „Това е възможно най-несправедливото решение, което сте взели. От „БСП за България“ категорично се противопоставяме“, аргументира се тя. Нинова призова и всички работещи в България „да не приемат мълчаливо“ отнемането на „поредното им право“ и увери всички, че ще получат парламентарната и политическа подкрепа на опозицията за това.


БСП скочи на идеята да не се заплаща първия ден

БСП скочи на идеята да не се заплаща първия ден ...

......... се плаща.   От КРИБ заявиха, че изцяло подкрепят идеята.  По-рано днес пък председателят на КНСБ Пламен Димитров постави условие Борисов да оттгели болничните или повежда хората.  КНСБ: Борисов да се оттегли за болничните, ще поведем хората АИКБ: Докато се правим на болни, вместо да работим, ще ни е това дереджето


С решението за болничните управляващите признават безсилието на правителството да

С решението за болничните управляващите признават безсилието на правителството да ...

......... БСП категорично ще се противопостави на това предложение, призова всички работещи да не приемат мълчаливо, че им се отнема поредното право, да не се примиряват с това действие на коалиционния съвет на правителството. "Имат нашата парламентарни и политическа подкрепа в защита на техни основни права", заяви още лидерът на БСП.


По време на панела

По време на панела "Югоизточна Европа, предизвикателства и перспективи" на ...

......... и регионите и създават възможност за задълбочаване на икономическото сътрудничество. Гърция в момента е вторият по големина търговски партньор на страната и трети по общи инвестиции в Северна Македония.На срещата премиерът Заев каза още, че очаква Мицотакис да посети страната, за да продължат срещите, които насърчават отношенията между двете страни.


Акцент по време на срещата бе диверсификацията на източниците и

Акцент по време на срещата бе диверсификацията на източниците и ...

......... на пазарния тест.В хода на разговора беше дадена висока оценка за сътрудничеството между България и САЩ в областта на сигурността и отбраната като партньори в НАТО.Премиерът Борисов участва в срещата на върха в СолунПремиерът Бойко Борисов е на посещение в Гърция за участие в Четвъртата среща на върха в Солун.