Държавното бюро за разследване на Украйна възбуди наказателно дело за

Държавното бюро за разследване на Украйна възбуди наказателно дело за ...

......... Виктор Янукович. Той напуска Украйна през февруари 2014 г., веднага след държавния преврат и оттогава живее в Москва и Виена. В момента възнамерява да се занимава с политика и юриспруденция в Украйна.Друг съдебен процес ще бъде свързан с телевизионния канал "Прямой", който, според Портнов, Порошенко също купува за пране пари.


Нов цех за производство на олио беше открит в добричкото

Нов цех за производство на олио беше открит в добричкото ...

......... 13 млн. лв за пристанището в рибарското селище "Карантината" и работата по него е започнала.Борисов: Магистралата между Варна и Търговище ще е готова до октомври догодинаДо октомври догодина автомагистрала "Хемус" между Варна и Търговище ще е готова, което ще съкрати пътуването до София с около час. Това съобщи във Вар...


В Австрия дясноконсервативното правителство окончателно се провали. След среща с

В Австрия дясноконсервативното правителство окончателно се провали. След среща с ...

......... власт. Тези събития не се нуждаят от коментар.Политическата съдба на Себастиан Курц като канцлер остава под въпрос още няколко дни. Избори през септември и нов вицеканцлер след политическия трус в АвстрияСлед краха на правителствената коалиция в Австрия, през септември предстоят извънредни парламентарни избори. Решението беше взето от президента Ван де...


Веселин Марешки е водач на листата на

Веселин Марешки е водач на листата на "ВОЛЯ - Българските ...

......... Българските родолюбци" за евроизбори 2019г. Известен борец срещу картелите в бизнеса, а днес и народен представител.Европейски избори 2019Европейската мрежа на жените лидери подкрепи водача на листата на ГЕРБ и СДС Мария ГабриелГЕРБ пусна официалния си предизборен клип за евровотаПроф. Дуранкев: Бих инициирал референдум за неразполагане на ядрено оръжие в ЕС


Министерството на труда и социалната политика категорично опровергава твърденията в

Министерството на труда и социалната политика категорично опровергава твърденията в ...

......... наредбата за превенция и реинтеграция, които са напълно противоположни на темата „извеждане на деца от техните семейства“. Подобрените разпоредби целят единствено по-ефективна работа на социалните работници именно, за да може децата да останат в своите семейства или ако са разделени, да се върнат да живеят при своите майки и бащи.


ЦИК наказва Глас Народен за листо от марихуана в предизборни

ЦИК наказва Глас Народен за листо от марихуана в предизборни ...

......... застрашава здравето на гражданите” . Категорично сме против подобна формулировка, която не кореспондира с позицията на Глас Народен относно използването на канабиса в мидицината. Само казвам, че само България и частично Швеция, като страни от ЕС нямат ясни формулировки относно използването на канабиса в медицината, е позицията на Петър Петков. Сръбските депутати гласуваха за въвеждане на доживотен затвор без право

Сръбските депутати гласуваха за въвеждане на доживотен затвор без право ...

......... инициирана от бащата на тийнейджърка, която е била изнасилена и убита през 2014 г. Комисарят по правата на човека на Съвета на Европа Дюня Миятович предупреди, че законът е в нарушение на Европейската конвенция за правата на човека, тъй като не предвижда възможност за условно освобождаване или преразглеждане на присъдата.


„Единственият шанс да излезем от сегашната ситуация е гражданската енергия

„Единственият шанс да излезем от сегашната ситуация е гражданската енергия ...

......... партия, която събира масовка от чиновници и по този начин създава усещане, че зад ГЕРБ стои внушителна сила. "За да се промени ситуацията у нас, за да има предсрочни избори, има само едно условие - трябва листата на „БСП за България", с номер 18, да победи", категоричен бе Иво Христов.


Останаха броени дни до 26 май, когато всички ние, избирателите,

Останаха броени дни до 26 май, когато всички ние, избирателите, ...

......... за заплатките им, за субсидии, да обикалят страната и да ви обещават, за връщането на откраднати евросредства за къщите за гости! Работи, българино, тебе чакат да издоят, няма кой друг! И този път гласувайте против статуквото с номер 11! Платена публикация в рамките на изборите за Европейски парламент 2019 г.


Независимо какво е образованието и професията ви и в кое

Независимо какво е образованието и професията ви и в кое ...

......... финансисти, експерти по национална сигурност, европейски фондове, младежки и социални политики, екология, иновации и др. Стремежът на ВОЛЯ е в Европейския парламент да се изпратят силни лидери, които да въведат правилните политики за изравняване на доходите и по-адекватно третиране на всички страни членки с уважение към всяка нация в ЕС.


„Всяка година, ние се събираме, за да почетем жертвите на

„Всяка година, ние се събираме, за да почетем жертвите на ...

......... дубликати и фалшификати за всичките 29 години имат срок на годност, – едни избори, каза в Крумовград Мустафа Карадайъ. Явяват се на избори и изчезват. Дори да са останали някои заблудени, апелът ми е намерете начин да им разясните, че гласът на празното е глас за националистите, обяви той. /БГНЕСПредседателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер заяви, че нямал да

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер заяви, че нямал да ...

......... случая, за да говори за Великобритания, като се заял с нея по начин, който не е за пръв път: "Всеки разбира английски, но никой не разбира Англия." Юнкер също така заявил, че е "доста тъжен", че времето му в комисията изтича, но заяви, че е "много доволен", че се пенсионира.


Държавните горски предприятия да възстановят изкупуването на малки поземлени имоти

Държавните горски предприятия да възстановят изкупуването на малки поземлени имоти ...

......... присъстващите представители на пчеларски организации. От своя страна те декларираха пълна готовност за комуникация и координация с горските стопанства. „Към момента няма пчелар, който да не е получил съдействие за поставяне на пчелини в горски територии, за което изказваме нашата благодарност“, подчерта Михаил Михайлов, председател на Обединения български пчеларски съюз.


Стара Загора. Ако се водим само от проблемите и от

Стара Загора. Ако се водим само от проблемите и от ...

......... на междублоковите пространства. „Следващият програмен период ще ни даде повече средства, това ще е перспектива за регионите ни, за решаването на местните ни проблеми. Важно е обаче Европа да е близо до проблемите ни, да ги познава, само така ще имаме подкрепа от европейските институции за решаването им“, добави Диков.


Велико Търново. Единственият шанс да излезем от сегашната ситуация е

Велико Търново. Единственият шанс да излезем от сегашната ситуация е ...

......... е морално рухнала партия, която събира масовка от чиновници и по този начин създава усещане, че зад ГЕРБ стои внушителна сила. "За да се промени ситуацията у нас, за да има предсрочни избори, има само едно условие - трябва листата на „БСП за България“ да победи“, категоричен бе Иво Христов.


Да се наложи санкция на ГЕРБ за нарушаване на Изборния

Да се наложи санкция на ГЕРБ за нарушаване на Изборния ...

......... с тежки множествени увреждания и техните семейства в Казанлък. Дневният център е част от сградата на Детска ясла №6 „Надежда". „Припомням императивната норма на чл.182, ал.1 от ИК, която гласи, че не се допуска предизборна агитация в държавните и общинските учреждения и институции", каза председателят на Предизборния щаб Румяна Друмева.ПП ГЕРБ – Враца кани жителите и гостите на града

ПП ГЕРБ – Враца кани жителите и гостите на града ...

......... участие в Национален фолклорен събор „Леденика“ /за двама/ на 22 и 23 юни 2019 г.; • III–то място се награждава с билети /за двама/ за Концерт „Звездите на България“ на 25 юни 2019 г. в Летен театър на Парк „Кайлъка“ - Плевен. Купуването и продаването на гласове е престъпление!  


Бившият земеделски министър Мирослав Найденов беше разпитан по делото срещу

Бившият земеделски министър Мирослав Найденов беше разпитан по делото срещу ...

......... положил достатъчно грижи за повереното му имущество, от което са настъпили вреди в особено големи размери, престъплението представлява особено тежък случай.Продължава делото срещу Симеон Дянков, Трайчо Трайков и Иво ПрокопиевДелото срещу бившите министри Симеон Дянков, Трайчо Трайков и бизнесмена Иво Прокопиев продължава с разпити на служители от министерствата на икономик...


Инж. Мирослав Маринов е новият изпълнителен директор на Изпълнителна агенция

Инж. Мирослав Маринов е новият изпълнителен директор на Изпълнителна агенция ...

......... Започва работа през 2005 г. в Община Сливен – в отдел „Екология, земеделие и гори”. Преминава през йерархията на горското стопанство като началник участък, заместник директор, директор. Ръководил е Държавно горско стопанство (ДГС) - Стара река, ДГС - Твърдица, ДГС – Тича, както и Регионална дирекция по горите – Сливен.


Долната Камара на испанския парламент проведе първото си заседание след

Долната Камара на испанския парламент проведе първото си заседание след ...

......... сепаратистки лидери, за да положат клетва като депутати. Каталунските политици досега бяха под стража заради участието им в организирането на референдума за отделяне на областта през 2017 година. Предстои двете камари на парламента да решат дали петимата трябва да бъдат отстранени до произнасяне на присъда срещу тях от Върховния съд.


До октомври догодина автомагистрала

До октомври догодина автомагистрала "Хемус" между Варна и Търговище ще ...

......... се оказа, че няма никакъв проект, защото никой не е правил сметка да прави магистрала "Хемус", никой.Премиерът Борисов: През 2020 година АМ "Хемус" ще стигне до ПлевенПрез 2020 г. автомагистрала "Хемус" ще стигне до Плевен. Това заяви премиерът Бойко Борисов, който направи първа копка на участъка от Плевен до Летниц...


Кърджали. „Всяка година, ние се събираме, за да почетем жертвите

Кърджали. „Всяка година, ние се събираме, за да почетем жертвите ...

......... Всички дубликати и фалшификати за всичките 29 години имат срок на годност, - едни избори, каза в Крумовград Мустафа Карадайъ. Явяват се на избори и изчезват. Дори да са останали някои заблудени, апелът ми е намерете начин да им разясните, че гласът на празното е глас за националистите, обяви той.


Поредна рокада във властта бе извършена днес. Изпълнителният директор на

Поредна рокада във властта бе извършена днес. Изпълнителният директор на ...

......... Започва работа през 2005 г. в Община Сливен – в отдел „Екология, земеделие и гори”. Преминава през йерархията на горското стопанство като началник участък, заместник директор, директор. Ръководил е Държавно горско стопанство (ДГС) - Стара река, ДГС - Твърдица, ДГС – Тича, както и Регионална дирекция по горите – Сливен.


Броени дни останаха до изборите. Всъщност не избори, а Избор.

Броени дни останаха до изборите. Всъщност не избори, а Избор. ...

......... руските си господари, те планират да ни подложат на повтарящия се кошмар от широка коалиция на милиционери с червени олигарси, етнически агенти на ДС и „млади” никому неизвестни копеленца на социализма. Не остана време за разтакаване. Нямаме нито сили, нито средства, нито време да бъдем лъгани отново. ЕВРОПЕЙСКИ ИЗБОРИ 2019


Министърът на младежта и спорта Красен Кралев разпореди да се

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев разпореди да се ...

......... се оттеглят от състезателната си дейност заради разочарованието си от БФБ. ММС ще окаже пълно съдействие на компетентните органи за разследване на дейността на БФБ. По-рано днес сестри Стоеви обявиха във Facebook, че повече няма да се състезават за България заради некоректно отношение от страна на Българската федерация по бадминтон. 


НАТО проучва опита на Украйна в борбата срещу

НАТО проучва опита на Украйна в борбата срещу "руската тактика ...

......... Йенс Столтенберг. Трябва да се отбележи, че един от най-старите американски университети въведе и курс, наречен "Руска хибридна война". Според описанието, на учениците ще бъде разказано за "тролове и ботове" и "информационни операции". В Норвегия разтревожени от белуга, използван от Русия като оръжие Белият кит бил средство за специални операции


До октомври догодина автомагистрала

До октомври догодина автомагистрала "Хемус" между Варна и Търговище ще ...

......... До октомври догодина автомагистрала "Хемус" между Варна и Търговище ще е готова, което ще съкрати пътуването до София с около час. Това съобщи във Варна премиерът Бойко Борисов.


Вандали са хвърлили червена боя по сградата на парламента в

Вандали са хвърлили червена боя по сградата на парламента в ...

......... американския посланик в Атина. Отговорност за нападението пое анархистична групировка, протестираща заради отказа на властите да пуснат от затвора мъж, осъден като наемен убиец за терористичната марксистка групировка "17 ноември". Най-оцапаната с кръв групировка в Гърция, тя е отговорна за серия убийства от края на 1970-те години до 2000 г.


Варна. Водачът на листата на ГЕРБ и СДС за европейските

Варна. Водачът на листата на ГЕРБ и СДС за европейските ...

......... водач на листата на ГЕРБ за евроизборите. Варненският представител в Европейския парламент Емил Радев също аплодира самодейните състави и ги поздрави за силния български дух, който носят. Сред гостите на празника бяха още народният представител от Парламентарната група на ГЕРБ Владимир Вълев и общинските съветници Марица Гърдева и Николай Георгиев.


Несебър. Важно е да кажем заедно „Да, искаме уважавана България

Несебър. Важно е да кажем заедно „Да, искаме уважавана България ...

......... на града, дава и повече шансове за рибарите, дава и повече шансове да акостират яхти и лодки. Ще продължим да работим в Европа България да бъде представлявана от хора, които знаят, могат и познават механизмите на работа на европейските институции, които могат да отстояват българския национален интерес“, заяви Ивелина Василева.


Европейската мрежа на жените лидери, която включва над 300 жени

Европейската мрежа на жените лидери, която включва над 300 жени ...

......... СДС за изборите за членове на Европейския парламент и настоящ комисар по цифровата икономика и общество Мария Габриел.Европейски избори 2019ГЕРБ пусна официалния си предизборен клип за евровотаПроф. Дуранкев: Бих инициирал референдум за неразполагане на ядрено оръжие в ЕСКорнелия Нинова: Твърденията за "Костинброд 2" са оправдания за изборна загуба на ГЕРБ


Елена. ГЕРБ е единствената българска партия със силно влияние в

Елена. ГЕРБ е единствената българска партия със силно влияние в ...

......... преводи в евро, които бяха най-високи именно у нас“, допълни българският евродепутат, който се включи в честванията по случай празника на град Елена. По време на посещението си в област Велико Търново, където има информационен офис, Ева Майдел ще се срещне с граждани и предприемачи в Стражица, Дебелец и с.Ресен.


Петимата каталунски сепаратисти, които са в затвора заради опита си

Петимата каталунски сепаратисти, които са в затвора заради опита си ...

......... Карлес Пучдемон по време на опита за обявяване на независимост през 2017 г. Въпреки че Жункерас е в затвора от над година и половина, той все пак успя да си спечели място в Конгреса. Сепаратистите в Каталуния сядат на подсъдимата скамейка 12-те обвиняеми могат да получат до 25 години затвор


Инж. Мирослав Маринов е новият изпълнителен директор на Изпълнителна агенция

Инж. Мирослав Маринов е новият изпълнителен директор на Изпълнителна агенция ...

......... Инж. Мирослав Маринов е новият изпълнителен директор на Изпълнителна агенция по горите. Той заменя на поста досегашния изпълнителен директор инж. Мирослав Джупаров.


Президентът на Франция Еманюел Макрон предупреди за

Президентът на Франция Еманюел Макрон предупреди за "екзистенциален риск" за ...

......... в манталитета" с Макрон и "различия в разбиранията на нашите роли". Макрон омаловажи разрива, отбелязвайки, че "уважаваме се взаимно и работим много добре заедно, но не вярвам във фалшиви и стерилни отношения, че трябва да прикриваме различията си". "Ако не си казваме нещата, няма да вървим напред", завърши френският президент.


Белозем. Кандидатът за евродепутат Младен Шишков се срещна с пенсионери

Белозем. Кандидатът за евродепутат Младен Шишков се срещна с пенсионери ...

......... предприятие, които работели бързо и добре. Младен Шишков уточни, че за да продължи подкрепата за България от страна на ЕС и реализирането и на други инфраструктурни проекти, е нужна убедителна победа на ГЕРБ на изборите на 26 май. Само по този начин гласът на България ще се чува, коментира Шишков.


"Потресена съм от условията, при които медицинските сестри работят. Тези ...

......... на инфраструктурата си и в частност на водоснабдителната система. Родопите са район с много язовири и водоеми и не е нормално, че там имат проблем с водоснабдяването" коментира Пенкова при разговор с жители на девинския квартал. По-късно тя се срещна с жители на село Гьоврен, където се срещна с работници.


Равното заплащане за един и същ труд все още не

Равното заплащане за един и същ труд все още не ...

......... на Евростат тя намалява от 15,4 % през 2015-а на 13,6 % през 2017-а при средно за тази година 16 процента за ЕС. Според документа равенството на жените и мъжете засяга всички области. В страната ни бе приет Закон за равнопоставеност на жените и мъжете е важна стъпка към видимата промяна.


Субсидията на политическите партии у нас, получили над 1% подкрепа

Субсидията на политическите партии у нас, получили над 1% подкрепа ...

......... започне досъдебно производство срещу Министъра на финансите. П.П. Не, това не е стара практика. В 43 НС получавахме по 11лв. на глас. Това е чисто нова далавера. Иначе за г-н Трифонов всеки си има мнение. Аз съм един от малцината, които са му “влизали с бутоните”. Но в случая е несъмнено прав.


Няма да им вляза в тона, нея я отстраниха когато

Няма да им вляза в тона, нея я отстраниха когато ...

......... Ежемесечно над 3 млн. литра експорт имаме само", каза шефът на предприятието. Сектор маслопреработка не беше приоритетен, очакваме с новия програмен период да успеем да кандидатстваме и да има повече слънчоглед, допълни той.По време на визитата в завода присъстваха и министъра на финансите Владислав Горанов и вицепремиера Томислав Дончев. /news.bg


ГЕРБ пусна днес официалния си предизборен клип за евровота на

ГЕРБ пусна днес официалния си предизборен клип за евровота на ...

......... предизборен клип за евровота на 26 май. Това не е изненада, тъй като ГЕРБ винаги пуска предизборния си клип в последната седмица преди вота.Европейски избори 2019Проф. Дуранкев: Бих инициирал референдум за неразполагане на ядрено оръжие в ЕСБитката за железния брюкселски тронМлечният шейк - новото "оръжие" в предизборната кампания във Великобритания


София. Европейската мрежа на жените лидери, която включва над 300

София. Европейската мрежа на жените лидери, която включва над 300 ...

......... вниманието предприемаческия потенциал на жените като мениджъри, учени, предприемачи на високо равнище и в стартиращите предприятия. Госпожо Габриел, искрено се надяваме, че всички инициативи, които сте предложили с участието на жените в стратегията за цифровите технологии, ще продължат по време на следващия мандат на Европейската комисия. С уважение, Thima Samman


До момента представителите на България в Европейския парламент не взимаха

До момента представителите на България в Европейския парламент не взимаха ...

......... регионални сътрудничества в рамките на ЕС, организирането и популяризирането на повече форуми за социално предприемачество, възможността за повече законодателна инициатива на Европейския парламент и др.В събитието участие взеха кандидатите за евродепутати Данаил Георгиев, д-р Лидия Чорбанова, д-р Иван Янев, Боряна Петкова, Димитър Веселинов, Павлина Ковачева, Иван Вацев и Емил Тарасов.


Министърът на околната среда и водите Нено Димов, вицепремиерът и

Министърът на околната среда и водите Нено Димов, вицепремиерът и ...

......... на най-добри практики по отношение управлението на трансграничните обекти по НАТУРА 2000. Меморандумът предвижда и сътрудничество между двете страни за намаляване на замърсяването на въздуха, свързано с вноса на употребявани автомобили. С оглед на по-добрата координация на работата се предвижда създаването на съвместни работни групи в определените области на сътрудничество.


Бургас. „Няма как да се съглася с г-жа Елена Йончева,

Бургас. „Няма как да се съглася с г-жа Елена Йончева, ...

......... хората край морето е този проект да не се случи“, написа още бургаският кандидат за евродепутат. Вчера на предизборен митинг в центъра на Бургас водачът на листата на БСП Елена Йончева публично изказа съжаление, че Бойко Борисов е „загробил най-големите инвестиционни проекти“ и посочи петролопроводът "Бургас - Александруполис" сред тях.


Водоснабдяването на либийската столица и околните градове е било прекъснато,

Водоснабдяването на либийската столица и околните градове е било прекъснато, ...

......... Либия към продължителна война. Преди това агенцията предупреди, че е трудно да ремонтират течове заради сраженията. Либия периодично страда от прекъсвания на водата. Правителството в Триполи обвини въоръжената групировка в координация със силите на Хафтар, че се стремят да "блокират водата от столицата, за да сломят духа на жителите ѝ".


Евродепутатът Ангел Джамбазки написа гневен коментар във Facebook страницата си,

Евродепутатът Ангел Джамбазки написа гневен коментар във Facebook страницата си, ...

......... трябва да яде. Който не си плаща водата, трябва да му бъде спряна. Същото се отнася и за електричеството", казва Ангел Джамбазки. "Пълна подкрепа към общината и полицията, които трябва да свършат работата си, а именно да потушат този безумен "протест"," допълват позицията си от ВМРО.По публикацията работи: Павел Гълъбов


Макар и обединени в привързаността си към ЕС, европейските гласоподаватели

Макар и обединени в привързаността си към ЕС, европейските гласоподаватели ...

......... (59% на 35%) очакват положително развитие. Това разделение е един от факторите за увеличаване на подкрепата на популистките партии в ЕС. Източник: ЕС се разпада до 20 г., вярват повечето европейци 58% от хората във Франция вярват, че ЕС е много вероятно или вероятно да не съществува до 20 г.


Призоваваме Корнелия Нинова и кандидатите на БСП да не си

Призоваваме Корнелия Нинова и кандидатите на БСП да не си ...

......... опозицията да обясни защо евродепутатите от БСП, които са членове на комисиите на Европарламента не са присъствали на заседания, в които е гласувано за кандидатите за европейски прокурор. Таяни защити Кьовеши, тя е кандидатът на ЕП и се радва на уважение и подкрепа ЕП упреква Румъния за обвиненията срещу нея


Европейската агенция за гранична и брегова охрана в сътрудничество с

Европейската агенция за гранична и брегова охрана в сътрудничество с ...

......... и за по-широкото сътрудничество между Европейския съюз и Албания. Поставяме началото на първата истинска съвместна операция извън Европейския съюз, която има за цел да подкрепя Албания при осъществяването на граничен контрол и в борбата с трансграничната престъпност", обяснява Фабрис Леджери, изпълнителен директор на Европейската агенция за гранична и брегова охрана.


Със скандал и арести на мирни граждани завърши предизборно мероприятие

Със скандал и арести на мирни граждани завърши предизборно мероприятие ...

......... коментираха, че това е абсурдно и недопустимо – държавата да пази от народната „любов” кандидат за Европейския парламент. Нарушение на Конституцията е и забраната българите да изразяват публично своята гражданска позиция по важни за обществото теми, говореха добричлии, станали свидетели на срамната случка, съобщават от пресцентъра на Воля. Евроизбори 2019


„Здравейте, патриоти на Италия! Уважаеми господин Салвини, приятели! Нося ви

„Здравейте, патриоти на Италия! Уважаеми господин Салвини, приятели! Нося ви ...

......... граждани, тяхната сигурност и висок стандарт на живот. Заедно сме много силни, защото имаме воля. С вашия Капитан Матео, с Марин от Франция, с ВОЛЯ от България, с всички наши приятели от патриотичното ни семейство – ние сме непобедими!”, каза още Веселин Марешки в речта си в Милано. Евроизбори 2019


Няма да им вляза в тона, нея я отстраниха когато

Няма да им вляза в тона, нея я отстраниха когато ...

......... Ежемесечно над 3 млн. литра експорт имаме само", каза шефът на предприятието. Сектор маслопреработка не беше приоритетен, очакваме с новия програмен период да успеем да кандидатстваме и да има повече слънчоглед, допълни той. По време на визитата в завода присъстваха и министъра на финансите Владислав Горанов и вицепремиера Томислав Дончев.


Над 6.5 млн. са получили в повече от държавните пари

Над 6.5 млн. са получили в повече от държавните пари ...

......... или коалиции, които са регистрирани в Централната избирателна комисия за участие в избори, участвали са в последните парламентарни избори и имат избрани народни представители. 2. Партиите, които не са представени в Народното събрание, но са получили не по-малко от едно на сто от всички действителни гласове на последните парламентарни избори.


Опитите за блокиране на проекта за газопровод

Опитите за блокиране на проекта за газопровод "Северен поток 2" ...

......... поток 2", допълва Завални. Според него, политиката на САЩ е "недалновидна". "Америка просто ще загуби съюзници. Престава да бъде пример за демокрация и свобода ... престава да бъде морален лидер", коментира депутатът. Германия сряза САЩ за природния газ: Не сме колония на Вашингтон Американският газ не е екологичен и е по-скъп


Днес в национален ефир председателят на БСП Корнелия Нинова си

Днес в национален ефир председателят на БСП Корнелия Нинова си ...

......... за кандидатите за европейски прокурор, избягаха от заседанията и не я подкрепиха.Призоваваме Корнелия Нинова и кандидатите на БСП да не си служат в предизборната кампания с фалшиви новини и да оставим гражданите на Република България сами да направят своя избор на базата на фактите и свършената работа от всички нас.


Самоков. Изборите на 26 май са за Европейски парламент, но

Самоков. Изборите на 26 май са за Европейски парламент, но ...

......... принудени да се спасяват поединично. А какво правят българските управници? Въпреки демографския срив, говорим за лимити в педиатрията. Превърнаха здравето на хората в пари! Има крещяща нужда от справедливост, обидно е като общество да продължаваме по този начин. Ние от "БСП за България" имаме кауза и тя е справедливост СЕГА!"


Премиерът Бойко Борисов отказа да коментира твърденията на Елена Йончева

Премиерът Бойко Борисов отказа да коментира твърденията на Елена Йончева ...

......... тя също беше отстранена. Оставям ги те да си коментират”, заяви Борисов. Изказването на премиера идва в отговор на твърдение на Корнелия Нинова, че кабинетът е прояден от корупция. Йончева и Нинова отрекоха БСП да подготвя компроматен скандал за навечерието на изборите. По думите им, те очакват предсрочни парламентарни избори.


Сливен. Европейските избори са първа стъпка към промяната за българите,

Сливен. Европейските избори са първа стъпка към промяната за българите, ...

......... политика, тъй като това ще доведе и до промяна в доходите и да спре изтичането на младите от страната. Сергей Станишев призова недоволните от управлението и политиката на ГЕРБ да не се разпиляват по малките партии, които нямат шанс да преминат изборната бариера, а да гласуват за БСП. Людмила ЙОРГОВА


Комисарят по правата на човека на Съвета на Европа настоя,

Комисарят по правата на човека на Съвета на Европа настоя, ...

......... на доклада унгарското правителство отхвърли критиките във всяка област, като каза например, че е "абсолютно оправдано" в поддържането на кризисни мерки, свързани с масовата имиграция, въпреки че към момента до Унгария не стигат почти никакви мигранти, защото има все още много мигранти в близките страни, включително Сърбия и Северна Македония.


Политическата криза в Австрия се задълбочава. Правителството на канцлера Курц

Политическата криза в Австрия се задълбочава. Правителството на канцлера Курц ...

......... не може да прокара нито един закон. Канцлерският му стол започва да се клати. Довчерашните му партньори от Партията на свободата са готови да подкрепят вота на недоверие. Кога ще бъде насрочен той ще стане ясно днес. Бившият австрийски президент Хайнц Фишер коментира, че в Австрия случващото е абсолютен прецедент.


Раковски. Кандидатът за член на ЕП Младен Шишков се срещна

Раковски. Кандидатът за член на ЕП Младен Шишков се срещна ...

......... на чужди инвестиции, с модернизиране на образованието и здравеопазването, с опазване на околната среда. Младен Шишков бе категоричен, че правилният избор на 26-ти май ще гарантира стабилността, развитието и авторитета на страната ни в Европейския съюз. Той призова жителите на Шишманци и Чалъкови да гласуват активно за листата на ГЕРБ.


Водачът на листата на ВМРО – Българско национално движение Ангел

Водачът на листата на ВМРО – Българско национално движение Ангел ...

......... търпим един закон за тях и един за нас. Единствената интеграция на маргиналите минава през спазване на закона. Неспазването на закона трябва да води до санкции. Да протестираш срещу обществени норми е наглост. Настоявам полицията в Бургас да си свърши работата. Ако трябва с бой, с бой. Друг начин няма.


Около 70 хил. дка са напълно пропадналите площи, засегнати от

Около 70 хил. дка са напълно пропадналите площи, засегнати от ...

......... държавата и земеделските стопани“, категорична бе Танева. Тя подчерта, че по този начин ще бъде постигнат оптималният модел на противоградова защита и ще се минимизират загубите за производителите. Министър Танева посети 200 дка насаждения с ечемик, които са пострадали. Десислава Танева увери земеделския производител, че ще бъде компенсиран за щетите.


Пакистан е наш значим икономически партньор в Азия. През  последните 

Пакистан е наш значим икономически партньор в Азия. През  последните  ...

......... млн. щ.д., като  основни стоки са: сурови или необработени тютюни; отпадъци от тютюн, артикули и дрехи, други двигател, помпи за течности и др. Вносът от Пакистан в периода януари-декември 2018 г. е 20,7 млн.щ.д., като включва основно следните стоки: спално бельо, памучни тъкани, тъкани от синтетични щапелни влакна, памук и др.


Хасково. В листата на коалиция „Патриоти за Валери Симеонов” професионални

Хасково. В листата на коалиция „Патриоти за Валери Симеонов” професионални ...

......... настояха и започнаха реформа в ТЕЛК-овете. С това, че с действия беше показано как в гетата може да бъде въведен ред. С това, че за първи път от 30 години насам към българските общности в чужбина бе изграден мост и те разбраха, че зад тях може да стои българската държава.


Благоевград. В откриването на площадка няма нищо предизборно, защото децата

Благоевград. В откриването на площадка няма нищо предизборно, защото децата ...

......... прави човек, защото разказвачи има много, както и празни приказки. „Важното е какво правиш, защото както е казано – по делата ще ги познаете. В този ред на мисли ти благодаря за всичко, което правиш и за това, че когато сме те потърсили, винаги си ни съдействал“, подчерта д-р Камбитов.


Защо партиите в България всъщност вземат по 13,23 лева на

Защо партиите в България всъщност вземат по 13,23 лева на ...

......... Корнелия Нинова заради сутрешното ѝ изказване пред bTV, че правителството е проядено от коруцпия. „Аз няма да ѝ вляза в тона, само ще кажа, че нея я отстраниха като зам.-министър – за какво, тя да отговори. Ако министрите се отстраняват за корупция, тя също беше отстранена“, заяви лидерът на ГЕРБ.


Корупцията при ГЕРБ е превърната в закон. Тя е заложена

Корупцията при ГЕРБ е превърната в закон. Тя е заложена ...

......... което трябва да се направи, е да се спре разграждането в България, защото ежегодният грабеж тук е на стойност 11 милиарда евро. Това е 22% от БВП по данни на Световната банка", обясни Йончева. Тя заключи, че тези пари могат да влязат в икономиката и да променят живота на българите.


Г-н Станишев, очакваме от Вас да защитавате нашите интереси в

Г-н Станишев, очакваме от Вас да защитавате нашите интереси в ...

......... няма да бъдат достатъчни за подобряване на ситуацията, нужна е обмислена регионална политика. В цяла България върви процес на западане и обезлюдяване с концентрация на населението само в няколко големи центрове.“, допълни той. Станишев припомни, че лявото правителство в периода 2005-2009 г. предостави 200 млн. лв. за подпомагане на Северозапада.