Ограничителните мерки си важат и хората вече са много дисциплинирани.

Ограничителните мерки си важат и хората вече са много дисциплинирани. ...

......... правила по отношение на хигиената на ръцете и хигиената на храната; - измивайте ръцете си със сапун и вода ИЛИ използвайте дезинфекционен разтвор на алкохолна основа преди хранене, след използване на тоалетната и след всеки контакт с животни; - избягвайте контакт с животни, техните екскременти или изпражненияОстанете си у дома!


Да не си играем на криеница и надхитряне. Това не

Да не си играем на криеница и надхитряне. Това не ...

......... камиони, тъй като на буферния паркинг има основно турски камиони, премиерът се ядоса и заяви, че той отговаря за българските камиони и целта му е те да не чакат и да минават. "Принципът е нашите камиони и стоки и товари да минават бързо, но да не го изговаряме толкова гласно."


Взаимодействието между институциите в условията на извънредно положение бе обсъдено

Взаимодействието между институциите в условията на извънредно положение бе обсъдено ...

......... храни и медикаменти от възрастни, самотно живеещи и трудно подвижни лица по общини, която се обновява ежедневно и е достъпна през сайта на НСОРБ и през сайта на МТСП. По-рано вчера министърът на здравеопазването издаде заповед, която регламентира обмена на информация за карантинираните лица между РЗИ и кметовете на общини.


"Видяхте тонове боклук, ще трябва да помолите тираджиите, няма да ...

......... с турски представител на границата с южната ни съседка, който увери премиерът, че тировете ще преминават през границата. "Зеленият коридор за камионите трябва да стои отворен. Мислим и за европейските, но да помислим първо за българските", категоричен бе премиерът. От турска страна обявиха, че всеки ден границата преминават стотици камиони.


Днес, 30 март 2020г., председателят на БСП Корнелия Нинова и

Днес, 30 март 2020г., председателят на БСП Корнелия Нинова и ...

......... ръководството на ПГ на "БСП за България" ще се срещнат с учени от ръководството на БАН и от Института по микробиология. Депутатите ще направят дарение на Департамента по вирусология към БАН за продължаване на техните изследвания за антивирусен препарат. В 12.15ч. ще бъде дадено съвместно изявление във фоайето на БАН.


Над 700 наши сънародници по света искат да се приберат

Над 700 наши сънародници по света искат да се приберат ...

......... да се приберат в България заради коронавируса. Това каза външният министър Екатерина Захариева в предаването "Тази сутрин" по bTV.Извънредно положениеДоц. Кунчев: По Великден ще е най-тежката ситуация, след това очакваме спадИвайло Иванов: Има над 300 акта за струпване на групи хора на обществени местаПри "БДЖ - Товарни превози" няма карантинаНад 700 наши сънародници по света искат да се приберат

Над 700 наши сънародници по света искат да се приберат ...

......... правила по отношение на хигиената на ръцете и хигиената на храната; - измивайте ръцете си със сапун и вода ИЛИ използвайте дезинфекционен разтвор на алкохолна основа преди хранене, след използване на тоалетната и след всеки контакт с животни; - избягвайте контакт с животни, техните екскременти или изпражненияОстанете си у дома!


"Призовавам гражданите да си изгубят парите, но да си останат ...

......... прибират в България ще бъдат поставени под карантина", категорична бе тя.  По думите ѝ две са основните задачи сега - да се запазят работните места и да се осигури безопасността на медицинския персонал.  Главният секретар на МВР: Не повече от двама души заедно в пешеходна зона. Законно ли е?  


"Призовавам гражданите да си изгубят парите, но да си останат ...

......... прибират в България ще бъдат поставени под карантина", категорична бе тя.  По думите ѝ две са основните задачи сега - да се запазят работните места и да се осигури безопасността на медицинския персонал.  Главният секретар на МВР: Не повече от двама души заедно в пешеходна зона. Законно ли е?  


"Постоянно се променя цифрата на българите, които са в чужбина ...

......... хиляди трудности сме намерили начини на прибиране на хората, да не чуваме неща от типа, ама почивката ми приключва след два дни – просто изберете варианта, който сме ви предложили, качете се на самолета и се приберете, защото след два дни може да няма как да ви приберем", допълни Захариева.


През следващата седмица финансовият министър Владислав Горанов ще предложи актуализация

През следващата седмица финансовият министър Владислав Горанов ще предложи актуализация ...

......... за живота и здравето на българските граждани, неминуeмо заради ограниченията, които налага пандемията, ще стигнем и до стопанска криза, обяви Горанов.Допълва, че засега това са преди всичко страхове, но са много малко секторите, които няма да бъдат директно засегнати.Подробности очаквайте по-късно на www.dnevnik.bg.Всичко, което трябва да знаете за:Бюджет 2020 (41)През следващата седмица се готви за предложение за актуализация на

През следващата седмица се готви за предложение за актуализация на ...

......... продукт на съответната и на нашата държава.Също така Владислав Горанов заяви, по повод въпрос за кредитите на физически лица и запорирани сметки и имоти от преди кризата, че няма как държавата да се меси в чисто търговски отношения, но някои търговски банки вече са обявили свои мерки за гражданите. /news.bg


През следващата седмица се готви за предложение за актуализация на

През следващата седмица се готви за предложение за актуализация на ...

......... и до стопанска криза“, категоричен бе Горанов. „Засега предимно са страховете. Всички мерки, които се взеха в останалия свят, с който сме свързани, определено повлияват на бъдещето на всички сектори, които са свързани с експорт. Много малко сектори няма да бъдат директно засегнати“, каза още той.По публикацията работи: Анисия Иванова


Извънредното положение заради пандемията от коронавирус, в което България е

Извънредното положение заради пандемията от коронавирус, в което България е ...

......... и проверят кандидатите, както и има един месец за кампания.От ДПС казаха, че също имат отложени конференции за номинация на лидер, но при отпадане на извънредното положение те могат да се организират и проведат в бърз порядък. Очаква се Мустафа Карадайъ да бъде преизбран.Всичко, което трябва да знаете за:Коронавирусът (1228)


Сградата на външното министерство на Северна Македония е осветено с

Сградата на външното министерство на Северна Македония е осветено с ...

......... доставките на храна? Безопасно ли е? Kакви са рисковете и колко са големи? Ама наистина ли е безопасно? Отговорите на всичките ви въпроси за храната и коронавируса са събрани в сайтa Serious Eats. A eто и нашите съвети за някои от сериалите, които си струва да изгледате (ако сте пропуснали).


„Мерките на правителството за подпомагане на бизнеса и на хората

„Мерките на правителството за подпомагане на бизнеса и на хората ...

......... за половин литър, а за литър! Нямам обяснение по каква формула у нас те стават 2 лева, 2 лева и нещо доскоро, за литър. Убеден съм, че премиерът ще се вслуша в предложението на ВОЛЯ и ще направи държавна верига от бензиностанции. Това е спасението за България“, категоричен бе Марешки.„Мерките на правителството за подпомагане на бизнеса и на хората

„Мерките на правителството за подпомагане на бизнеса и на хората ...

......... за половин литър, а за литър!!! Нямам обяснение по каква формула у нас те стават 2 лева, 2 лева и нещо доскоро, за литър. Убеден съм, че премиерът ще се вслуша в предложението на ВОЛЯ и ще направи държавна верига от бензиностанции. Това е спасението за България“, категоричен бе Марешки.


„Моят приятел, бивш френски министър и дясна ръка на Никола

„Моят приятел, бивш френски министър и дясна ръка на Никола ...

......... 75 години. В началото на седмицата Патрик Деведжан сподели в своя акакунт в Туитър, че състоянието му е стабилно благодарение на лекарите и благодари на медицинския персонал за изключителната му работа. Броят на случаите на зараза във Франция според последните данни е 37 575 души, починали са 2 314 души.


ПП АБВ отправи апел за недопускане гласуването на Закона за

ПП АБВ отправи апел за недопускане гласуването на Закона за ...

......... яснота какво се цели като резултат. Човекът трябва да е във фокуса на закона, а не администрацията“. Становището по закона за енергетиката ще бъде изпратено и до работодателските организации и синдикатите. Целта е обществената подкрепа да не допусне промяна на закона „на тъмно“ която да ощети за пореден път българите.


“Днес разговарях с кметове на БСП. Поздравявам ги за социалните

“Днес разговарях с кметове на БСП. Поздравявам ги за социалните ...

......... среден бизнес. Това е отговорна позиция на добри стопани. Но защо в решенията на правителството няма нито една мярка, насочена в помощ на общините? Много от тях поддържат и общински болници с оскъдни бюджети. Настояваме управляващите да обявят мерки в подкрепа на българските общини.” запита Нинова.По публикацията работи: Павел Гълъбов


Машинното гласуване трябва да се отмени и седемдесетте милиона лева

Машинното гласуване трябва да се отмени и седемдесетте милиона лева ...

......... нито премиерът на Швеция - Льовен, нито премиерът на Унгария - Орбан, нито премиерът на Чехия - Бабиш, нито премиерът на Гърция - Мицотакис, нито американският, нито китайският, нито руският президент.Ако на 24 януари бяхме свалили Бойко Борисов щяхме да сме пълни с мигранти и да мрем от чума. /tribune.bg


Премиерът Бойко Борисов, Фейсбук„Моят приятел, бивш френски министър и дясна

Премиерът Бойко Борисов, Фейсбук„Моят приятел, бивш френски министър и дясна ...

......... общите хигиенни правила по отношение на хигиената на ръцете и хигиената на храната;- измивайте ръцете си със сапун и вода ИЛИ използвайте дезинфекционен разтвор на алкохолна основа преди хранене, след използване на тоалетната и след всеки контакт с животни;- избягвайте контакт с животни, техните екскременти или изпражненияОстанете си у дома!


От понеделник, 30 март, Националният оперативен щаб ще провежда всекидневните

От понеделник, 30 март, Националният оперативен щаб ще провежда всекидневните ...

......... понеделник, 30 март, Националният оперативен щаб ще провежда всекидневните си брифинги в Министерския съвет в 8.00 часа сутринта, вместо в 17.00 часа, съобщи пресслужбата кабинета.Новият коронавирусБивш френски министър почина от COVID-19, Борисов изказа съболезнованияМайка и дъщеря починаха от COVID-19 - това са жертви 7 и 8Излекуваха 11 души от COVID-19


„Държавата не може да влезе във всяка брънка на икономиката

„Държавата не може да влезе във всяка брънка на икономиката ...

......... се случват неща, които не трябва да ни убягват от вниманието. Ето, за дни въведохме дистанционното обучение и то за минимални разходи. Благотворителността. Български софтуерни фирми безвъзмездно работят върху приложения, ценни за правителството и за обществото за справяне с кризата и за отделни сектори“, допълни Дончев.По публикацията работи: Павел Гълъбов


Възможни са затруднения с доставката на пресни и сезонни продукти

Възможни са затруднения с доставката на пресни и сезонни продукти ...

......... въпросът за това, че Европа трябва да гарантира вътрешнообщностните доставки без наличието на прекомерни или по-големи от обичайните затруднения по границите. Голяма част от държавите от Шенгенското пространство възстановиха граничния контрол, което създаде голямо напрежение не само на организирания пътнически транспорт, но по отношение на товарния транспорт“, каза Желязков. /tribune.bg


Президентът на Полша Анджей Дуда не изключи вариант изборите за

Президентът на Полша Анджей Дуда не изключи вариант изборите за ...

......... се бори за втори мандат, водеше в последните социологически проучвания. На второ място бе Малгожата Кидава-Блонска от центристката и проевропейска опозиционна партия "Гражданска платформа". Други кандидати за президент са телевизионния водещ Шимон Холония; Владислав Косиняк-Камиш от "Полска народна партия"; кандидатът на левицата Робърт Бидрон и крайно десният кандидат Криштоф Босак.


"Като обхват и срокове мерките на правителството са слаби, за ...

......... за компенсиране на фирмите, но синдикати и работодатели - с резерви Заради кризата с новия коронавирус За проф. Даниела Бобева най-доброто решение в такива ситуации е бързото адаптиране на фонда за безработица за подпомагане на хората, останали без работа, но "при нас е трудно, защото фондът ни е на дефицит".


„Голямото предизвикателство не са парите, а за какво да ги

„Голямото предизвикателство не са парите, а за какво да ги ...

......... похарчим. Най-лесният начин е да раздаваш пари, но час по-скоро може да се постави задача на браншовите организации да предложат мерки за работа, не за помощ, които държавата може да възложи“. По думите му социалните работници също трябва да бъдат включени към т. нар. „първа линия“.По публикацията работи: Павел Гълъбов


"Моят приятел, бивш френски министър и дясна ръка на Никола ...

......... публикувано на фейсбук профила на българския премиер Бойко Борисов. Припомняме Деведжиан бе четири пъти депутат, бивш министър на промишлеността и отявлен поддръжник на кандидатурата на Саркози за президент.  "Изказвам най-искрените си съболезнования към семейството и близките му. И за пореден път призовавам всички граждани - останете си вкъщи", публикува Борисов.


Младежкото обединение в БСП Русе също се включи в доброволческата

Младежкото обединение в БСП Русе също се включи в доброволческата ...

......... си останат вкъщи и да спазват предписанията на здравните органи. Младите социалисти раздадоха стотици флаери с горещите телефони на общината, както и телефони, на които нуждаещите се могат да направят своите заявки за лекарства и хранителни продукти. Те призоваха своите съгражданите си да останат у дома и да бъдат отговорни.


Ако кризата с коронавируса продължи повече от 2-3 месеца, ще

Ако кризата с коронавируса продължи повече от 2-3 месеца, ще ...

......... „2020 година се очертаваше да бъде една от най-успешните за българския туризъм, но това остава в статистиката, защото никой нямаше как да предвиди тази пандемия“, обясни министърът на туризма.Ангелкова е на мнение, че ако се започне от юли и август, България би могла да има един късен летен сезон. /tribune.bg


„На практика в момента туризмът не функционира. Той е спрял.

„На практика в момента туризмът не функционира. Той е спрял. ...

......... да бъде една от най-успешните за българския туризъм, но това остава в статистиката, защото никой нямаше как да предвиди тази пандемия“, обясни министърът на туризма. Ангелкова е на мнение, че ако се започне от юли и август, България би могла да има един късен летен сезон.По публикацията работи: Павел Гълъбов


Северна Корея изстреля неидентифициран снаряд. Това съобщи

Северна Корея изстреля неидентифициран снаряд. Това съобщи "Ройтерс". Агенцията се ...

......... две ракети Вероятно балистични, с малък обсег... Това е четвъртото изстрелване за този месец. Днешният опит е бил по посока на Източно море. Преди това Пхенян изстреля две балистични ракети с малък обсег към Японско море на 21 март, които бяха предшествани от две изстрелвания на 8 и 2 март.


Министър-председателят Бойко Борисов проведе телефонен разговор с управляващия директор и

Министър-председателят Бойко Борисов проведе телефонен разговор с управляващия директор и ...

......... така че възстановяването от кризата да започне възможно по-скоро. На телефонния разговор на премиера Борисов с управляващия директор на МВФ Кристалина Георгиева присъстваха вицепремиерът Томислав Дончев, министърът на финансите Владислав Горанов, министърът на  икономиката Емил Караниколов и министърът на труда и социалната политика Деница Сачева.  По публикацията работи: Красимир Ангелов


Борисов съобщи, че е възложил на щаба, на министъра на

Борисов съобщи, че е възложил на щаба, на министъра на ...

......... (видео)Борисов и министрите даряват 20 000 лева за подпомагане на социално слаби семействаБорисов на инспекция, предлага наши ТИР-ове да карат евростоки в Турция (видео)Борисов обсъди с Курц да помогнем на Австрия със защитни облеклаБорисов към Радев: Не пожелавай властта, защото може да стане твоя и тогава какво ще те правим


Две от големите бизнесорганизации - АИКБ и КРИБ, не са

Две от големите бизнесорганизации - АИКБ и КРИБ, не са ...

......... това ще бъде изготвен окончателен вариант на постановлението, който правителството се очаква да одобри в понеделник на извънредно заседание.Продължаваме да работим в тази сфера, но първата грижа е животът и здравето на хората, обяви на свой ред премиерът Бойко Борисов.Подробности очаквайте по-късно на www.dnevnik.bg.Всичко, което трябва да знаете за:Коронавирусът (1204)


Има пари за 3 месеца, ако стане 6 или 9

Има пари за 3 месеца, ако стане 6 или 9 ...

......... на полицаите. Борисов се заяде с изказване от левицата за Държавния резерв и липсата на спирт. "Ние произвеждаме с хиляди тонове спирт, за какво ни е Държавния резерв", попита Борисов. Направен е за всеки случай преглед на резервите от пшеница, леща, боб и царевица, за да бъдат успокоени и животновъдите.


Журналистите могат да се групират. Така че да няма незададен

Журналистите могат да се групират. Така че да няма незададен ...

......... за тристранно сътрудничество е приключило.Меркел ме поздрави, че пръв съм се сетил да реорганизирам индустрията за най-необходимото - шлемове, маски, облекла, посочи още той.Имаме пари за 3 месеца, посочи премиерът.Произвеждаме с хиляди тонове спирт на месец - имаме спирт. Можем да произвеждаме и да продаваме на други държави.Очаквайте подробности. /24chasa.bg


Към този момент България се дава за пример за адекватни

Към този момент България се дава за пример за адекватни ...

......... да се запознаем с мерките, които се взимат по света дали някъде са по-добри от нашите и да купим, ако има нещо в тази сфера. Към този момент България и вие сте го чули, се дава за пример за адекватни, бързи и точни мерки", допълни Борисов.По публикацията работи: Красимир Ангелов


Националният съвет за тристранно сътрудничество (НСТС) обсъди днес актуализиран вариант

Националният съвет за тристранно сътрудничество (НСТС) обсъди днес актуализиран вариант ...

......... само спасяване на хора. Подкрепата на икономиката включва цени на тока, осигуряване на транспортни коридори, работа на митниците и какво ли още не. Неща, за които ние не сме проронили и дума. Затова казвам, че това е първа стъпка. Ако не направим останалите стъпки, ние пишем некролога на българския бизнес."


Италианският премиер Джузепе Конте призова Европейския съюз да не допуска

Италианският премиер Джузепе Конте призова Европейския съюз да не допуска ...

......... асиметрични шокове. Коронавирусът обаче създава симетричен шок" и се отразява негативно на нашите икономически и социални системи по синхронен и напълно неочакван начин, изтъкна Джузепе Конте. Според италианския премиер става дума за "нещо съвсем различно от кризата през 2008 г. Намираме се в критичен момент от европейската история", подчерта той.


Условието да се получи помощта е работниците да останат на

Условието да се получи помощта е работниците да останат на ...

......... организаторите на конгреси и изложения изпратиха в петък отворено писмо до властта за това, че дейността им е блокирана на 100% и трябва да бъдат включени в схемата за компенсации. Частното предучилищно занимание пък също е забранено със заповедта на здравния министър Кирил Ананиев, но бе пропуснато в първоначлните списъци.


Намаленият трафик ще удари приходите на РВД © Красимир Юскеселиев След

Намаленият трафик ще удари приходите на РВД © Красимир Юскеселиев След ...

......... на персонал. Приоритизират се проекти. "Всички РВД-та са на едно мнение, че не можем да си замразим проектите, защото след това, когато трафикът тръгне нагоре, ще искат от нас да имаме същото ниво на обслужване и ако сме замрели и не правим нищо, няма как да го осигурим", казва Пеев.


Според Владислав Панев, който е един от вносителите на доклада,

Според Владислав Панев, който е един от вносителите на доклада, ...

......... трябва да бъде позволено едно общинско дружество да се държи максимум 25% от парите си в една банка, тъй като шансът за фалит в криза е голям. Редно е да се съкратят всички ненужни разходи като ремонт на ремонта, какъвто се планираше на входа на Борисовата градина например, добавя той.


Къщата на проф. Симеон Велков на ул.

Къщата на проф. Симеон Велков на ул. "Мизия" 9 е ...

......... Приносът на жените" с ръководител Любинка Стоилова. След като сградата е разпозната като архитектурен паметник на културата от местно значение от Националния институт за недвижимо културно наследство през 1977 г., в нея реновирани художници като Владимир Димитров-Майстора, Иван Лазаров, Илия Бешков, Илия Петров и Ненко Балкански са провеждали срещите си.


Най-големият кошмар са човешките животи, а след това всички последици.

Най-големият кошмар са човешките животи, а след това всички последици. ...

......... са допустими по закон. Обръщам внимание, че САЩ приеха милиарден бюджет. Понеже всички питат за безвъзмездни средства, съм длъжен да уточня - ще има и такива. Ще се помага на физически, микро и малки и средни предприятия. Средствата ще идват по оперативни програми", обясни Караниколов.  По публикацията работи: Елка Василева


София ще може да разчита на ниската безработица, за да

София ще може да разчита на ниската безработица, за да ...

......... развитие" на Столичната община (Innovative Sofia) и Столичната общинска агенция за приватизация и инвестиции (Invest Sofia) с подкрепата на Института за пазарна икономика, ОП "Туризъм", Българското конгресно бюро, "Аутомотив клъстер България+, Българската Е-комерс асоциация, дирекция "Култура" към Столичната община, Българската аутсорсинг асоциация (AIBEST) и представители на бизнес екосистемата в София.


„Пандемията с коронавирус е безпрецедентно предизвикателство. Преодоляването му в рамките

„Пандемията с коронавирус е безпрецедентно предизвикателство. Преодоляването му в рамките ...

......... за здравна сигурност. „Паралелно с оперативните действия не трябва да спираме да работим за мерките на европейско ниво за смекчаване на социалноикономическите последици от пандемията. Ще имаме нужда от много силен отговор в тази посока. Но заедно и с това ще се справим“, каза още премиерът Борисов пред Ангела Меркел.


В свое експертно становище ПП АБВ даде оценка на предложения

В свое експертно становище ПП АБВ даде оценка на предложения ...

......... изцяло на правителството на ГЕРБ и ОП, но те ще нанесат щети, които цялото общество ще плаща дълго време. Ако не могат да управляват в тази ситуация – нека се дръпнат и да отстъпят на консенсусно правителство и програма, които да изведат България от кризата“, се казва още в документа.


"БСП дават на Конституционния съд текстове от Закона за извънредното ...

......... интерминира пазарът със стоки от държавния резерв. За това от БСП са поискали отварянето му - за да се въздейства на спекулата и да се отговори на спешните нужди в началото на кризата. Тя смята, че в бъдеще ще има спекула и върху хранителните стоки и стоките от първа необходимост.


БСП ще сезира Конституционния съд за следенето на телефоните без

БСП ще сезира Конституционния съд за следенето на телефоните без ...

......... като неефективно решението на управляващите да се плаща 60% от държавата и 40% от работодателя за останалите без работа заради коронавирусната зараза. Вижте още: Само карантинирани ли ще се следят през телефона и интернет? НА ЖИВО: Последна информация и всичко за коронавируса, 27 март            


БСП сме съпричастни откакто въведохме извънредното положение. Подкрепихме това предложение,

БСП сме съпричастни откакто въведохме извънредното положение. Подкрепихме това предложение, ...

......... необходимото решение. Това заяви в "Панорама" по БНТ заместник-председателят на "БСП за България" Георги Свиленски.Извънредно положениеБСП сезира Конституционния съд за следенето на телефониБСП внесе в НС предложението си да се спре плащането на сметки за вода, ток и телекомуникацииБСП иска мораториум върху режийните плащания и спиране на делата срещу длъжници


Редовните парламентарни заседания бяха преустановени като част от извънредните мерки

Редовните парламентарни заседания бяха преустановени като част от извънредните мерки ...

......... човек спазва карантината, дали стои вкъщи и е безопасен както за своето здраве, така и за здравето на околните", обясни гостът по отношение на предоставянето на информация на МВР от мобилните оператори за лица, поставени под карантина. Какво още каза Борис Ячев вижте в следващото видеоПо публикацията работи: Красимир Ангелов


Тристранката не постигна споразумение за проекта за определяне на условията

Тристранката не постигна споразумение за проекта за определяне на условията ...

......... до тях. Спорът дали да превеждат директно на работодателите или на работниците трябва да се реши", каза още лидерът на СДС. Той посочи, че това, което е обявила България, че дава до този момент не е малко, а и не бива да прекаляваме с исканията си.По публикацията работи: Красимир Ангелов


Ефективното овладяване и ограничаване на разпространението на коронавируса у нас

Ефективното овладяване и ограничаване на разпространението на коронавируса у нас ...

......... са готови безвъзмездно да дарят продукта на държавата, като според БНР очакванията са президентът да я предложи на щаба за борба с коронавируса.  Президентът РадевРумен Радев: Липсва убедителен защитен пакет от социални и икономически мерки Президентът наложи частично вето върху Закона за извънредното положениеРумен Радев: Обществото ни е подложено на изпитание


Камарата на представителите на Съединените щати одобри в петък безпрецедентни

Камарата на представителите на Съединените щати одобри в петък безпрецедентни ...

......... последиците от пандемията от новия коронавирус. Това са най-големите по размер подобни мерки в историята на страната.Коронавирус пандемияТръмп не е бил изследван за коронавирус след среща с конгресмени под карантина Конгресът блокира контрола на Доналд Тръмп върху пакета от $2,2 трлн. срещу пандемиятаПърви обвинения в нападение заради кашляне в Германия


Ефективното ограничаване на коронавируса изисква информация в реално време за

Ефективното ограничаване на коронавируса изисква информация в реално време за ...

......... се върнем към нормален ритъм на социален, икономически и политически живот, смята държавният глава. "Дългото задържане на ограниченията без убедителни и всеобхватни социални и икономически мерки, при спиране на работата на важни институции като парламента, може да доведе до разрушителни последствия, надхвърлящи далеч последствията от самия коронавирус", посочи Румен Радев.


"Пандемията с коронавирус е безпрецедентно предизвикателство. Преодоляването му в рамките

"Пандемията с коронавирус е безпрецедентно предизвикателство. Преодоляването му в рамките ...

......... с оперативните действия не трябва да спираме да работим за мерките на европейско ниво за смекчаване на социално-икономическите последици от пандемията. Ще имаме нужда от много силен отговор в тази посока. Но заедно и с това ще се справим“, каза още премиерът Борисов пред Ангела Меркел.По публикацията работи: Красимир Ангелов


"Пандемията с коронавирус е безпрецедентно предизвикателство. Преодоляването му в рамките ...

......... време на телефонен разговор, който проведе с канцлера на Германия Ангела Меркел, съобщи пресслужбата на кабинета.Извънредно положениеBosch разработи бърз тест за COVID-19 с резултат до 2,5 часаТестват за представителна извадка 1000 полицаи и шофьори на градски транспорт и линейкиДават 20 млн. за тестове, казаха кога и колко ще бъдат проверени


В Международния ден на театъра министърът на културата Боил Банов

В Международния ден на театъра министърът на културата Боил Банов ...

......... и култура, на частните театри. Участваха и членове на Българска фестивална асоциация, на Асоциацията на българските киносалони, на Сдружение "Сцена Музика", на фондация "ЕДНО за Култура и Изкуства", на Българска музикална асоциация, както и експерти от Министерството на културата и екип на Офис "Култура" към Бюро "Творческа Европа" - България.


„Пандемията с коронавирус е безпрецедентно предизвикателство. Преодоляването му в рамките

„Пандемията с коронавирус е безпрецедентно предизвикателство. Преодоляването му в рамките ...

......... здравна сигурност. „Паралелно с оперативните действия не трябва да спираме да работим за мерките на европейско ниво за смекчаване на социално-икономическите последици от пандемията. Ще имаме нужда от много силен отговор в тази посока. Но заедно и с това ще се справим“, каза още премиерът Борисов пред Ангела Меркел. /24chasa.bg


Северна Македония стана 30-ият член на НАТО, като нейният флаг

Северна Македония стана 30-ият член на НАТО, като нейният флаг ...

......... Атина относно името на югозападната ни съседка, което съвпада с името на северната гръцка област, но и да открие пътя на Скопие към НАТО и Европейския съюз. В средата на февруари миналата година Преспанското споразумение влезе в сила. Северна Македония подписа договора за членство в НАТО На фона на пандемия


Дискусиите за схемата, по която ще се компенсира бизнеса, продължават

Дискусиите за схемата, по която ще се компенсира бизнеса, продължават ...

......... с допълнение в този закон държавата може да признае прекъсване на осигурителния период за тези лица през цялото или през част от времето на обявеното извънредно положение, ако не са осъществявали дейност, което би имало за последица недължимост на осигурителни вноски за този период, се предлага в становището на ССИ.


Ефективното овладяване и ограничаване на разпространението на коронавируса у нас

Ефективното овладяване и ограничаване на разпространението на коронавируса у нас ...

......... така и от гражданите. Органите за оперативно управление могат да предоставят данни за лечебни заведения, леглова база, зона под карантина. Гражданите на абсолютно доброволен принцип и с гарантирана анонимност могат да въвеждат здравния си статус и да получават известия за инфектирани зони или комуникация с установен с коронавирус пациент. /24chasa.bg


Ефективното овладяване и ограничаване на разпространението на коронавируса у нас

Ефективното овладяване и ограничаване на разпространението на коронавируса у нас ...

......... гражданите. Органите за оперативно управление могат да предоставят данни за лечебни заведения, леглова база, зона под карантина. Гражданите на абсолютно доброволен принцип и с гарантирана анонимност могат да въвеждат здравния си статус и да получават известия за инфектирани зони или комуникация с установен с коронавирус пациент.По публикацията работи: Красимир Ангелов


Полицията засега се справя с обществения ред, но армията е

Полицията засега се справя с обществения ред, но армията е ...

......... заплахи, военни с автомати охраняват възлови кръстовища, площади, катедрали. "Положението в Европа е така от няколко години", заяви Каракачанов.По думите му първото, което трябва да се направи, е армията да отмени полицаите и жандармерията по границите. Според вицепремиера армията също може да охранява АЕЦ "Козлодуй" и посолствата в София. /БТВ


"Затварянето на парламента е отмяна на парламентарната република. Това означава ...

......... сме на 3.5 млрд. дефицит. Правителството трябва да излезе и да каже какви приоритети за отпуснатите пари за справяне с кризата се поставят на първо място. Мястото на този сериозен разговор е в парламента. Парламентът дори не е информиран. Това е поредният пирон в ковчега на парламентаризма”, завърши Корнелия Нинова.


Националният съвет за тристранно сътрудничество (НСТС), на основание на Закона

Националният съвет за тристранно сътрудничество (НСТС), на основание на Закона ...

......... извънредното положение, обявено с решение на Народното събрание от 13 март 2020 г., проведе днес онлайн заседание и обсъди проект на Постановление на Министерския съвет за определяне на условията и реда за изплащане компенсации на работодатели, преустановили работа поради обявеното извънредно положение, внесен от Министъра на труда и социалната политика. 


Членовете на Националния съвет за тристранно сътрудничество не са постигнали

Членовете на Националния съвет за тристранно сътрудничество не са постигнали ...

......... (COVID-19) оказва неблагоприятно въздействие върху редица сектори и икономически дейности - хотелиерство и ресторантьорство, преработваща промишленост, строителството, дейностите в областта на културата, спорта и развлеченията, търговията на дребно, пътническия транспорт и др. Всяка от организациите на работодателите и на работниците и служителите представи писмени становища с конкретни бележки и предложения.


От влизането в сила в сряда на забраната в Румъния

От влизането в сила в сряда на забраната в Румъния ...

......... на движението предвиждат забрана за напускане на домовете през цялото денонощие, с изключение на случаите, при които хората ходят на работа, за покупки от първа необходимост, на лекар или за извеждане на домашни любимци. На хората над 65-годишна възраст се позволява излизане от домовете само между 11 и 13 часа.