Алтернативата да не си смарт, никак не е приятна. От

Алтернативата да не си смарт, никак не е приятна. От ...

......... като съм била засечена в чужда мрежа. Но кой не иска да е смарт? Детайлна информация за застраховката при пътуване в чужбина “Смарт Турист”, която Теленор предлага като застрахователен агент на Чъбб Юръпиън Груп СЕ, можеш да откриеш на официалната страница на оператора www.telenor.bg.   Материалът е спонсориран от Теленор


Коронавирусът умира във вода, съобщиха от „Роспотребнадзор“, цитирани от РИА

Коронавирусът умира във вода, съобщиха от „Роспотребнадзор“, цитирани от РИА ...

......... в хлорирана вода. По-рано американски учени откриха по време на експерименти с ултравиолетово лъчение, че при дозировка на лампи от пет милиджаула на квадратен сантиметър разпространението на SARS-CoV-2 намалява с 99% за 6 секунди, а при излагане на лампи с 22 mJ/cm² коронавирусът се унищожава почти напълно за 25 секунди.


Къмпингът може да бъде едно забавно и неповторимо преживяване, независимо

Къмпингът може да бъде едно забавно и неповторимо преживяване, независимо ...

......... качеството! Независимо дали сте на кратък излет сред природата, или сте предприели дълго, семейно приключение, тентите ще Ви осигурят защита и комфорт по всяко време. Сгушени под тентата, заедно с любимите хора, Вие ще си създадете повече удобство и приятна атмосфера. Създавайте прекрасни спомени и изживейте незабравими мигове сред природата!


Пoвeчeтo хoрa пo Зeмятa oбичaт дa cи пoхaпвaт мeco. Бeзкрaйнитe

Пoвeчeтo хoрa пo Зeмятa oбичaт дa cи пoхaпвaт мeco. Бeзкрaйнитe ...

......... лeпкaвa или твърдe виcкoзнa. Внимaвaйтe, зaщoтo върху бялoтo мeco мoжe дa ce oбрaзувa мухъл. В тoзи cлучaй тo трябвa нeзaбaвнo дa бъдe изхвърлeнo. Нe cи пoмиcляйтe дa изрeжeтe „уврeдeнaтa“ чacт – трябвa дa ce oтървeтe изцялo oт пaрчeтo мeco, тъй кaтo тo изцялo e зaрaзeнo (дoри и дa нe личи).


Пoвeчeтo хoрa пo Зeмятa oбичaт дa cи пoхaпвaт мeco. Бeзкрaйнитe

Пoвeчeтo хoрa пo Зeмятa oбичaт дa cи пoхaпвaт мeco. Бeзкрaйнитe ...

......... лeпкaвa или твърдe виcкoзнa. Внимaвaйтe, зaщoтo върху бялoтo мeco мoжe дa ce oбрaзувa мухъл. В тoзи cлучaй тo трябвa нeзaбaвнo дa бъдe изхвърлeнo. Нe cи пoмиcляйтe дa изрeжeтe „уврeдeнaтa“ чacт – трябвa дa ce oтървeтe изцялo oт пaрчeтo мeco, тъй кaтo тo изцялo e зaрaзeнo (дoри и дa нe личи).


Обувките обикновено са любима тема на жените. Значи ли това,

Обувките обикновено са любима тема на жените. Значи ли това, ...

......... са условията за връщане и каква е доставката. 3. Винаги пробвайте обувките си вечер, с чорапи. Тога краката ви ще са в своя „максимален“ размер и ще сте спокойни, че сте избрали правилния размер. Разгледайте разнообразните предложения за мъжки обувки на Answear.bg, както и колекциите им мъжки дрехи и аксесоари.Учени обявиха кои са храните, зареждащи тялото ни с

Учени обявиха кои са храните, зареждащи тялото ни с "протеина ...

......... но, първо, за разлика от елдата, то не е лесно достъпно в много региони по света и в същото време е трудно да си представим колко грозде ще трябва да се изяде, за да се стартират механизмите на клетъчна регенерация", - отбеляза инициаторът на изследването, доцентът от СФУ Шубхра Панде.


Учени обявиха кои са храните, зареждащи тялото ни с

Учени обявиха кои са храните, зареждащи тялото ни с "протеина ...

......... но, първо, за разлика от елдата, то не е лесно достъпно в много региони по света и в същото време е трудно да си представим колко грозде ще трябва да се изяде, за да се стартират механизмите на клетъчна регенерация", - отбеляза инициаторът на изследването, доцентът от СФУ Шубхра Панде.


Защо ни наляга сън по време на работа и как

Защо ни наляга сън по време на работа и как ...

......... стимулирате тялото безвредно като увеличите нивата на кортизола и намалите стреса. Много помага чистата питейна вода. Ако я пиете редовно, тя помага да не се намали нивото на активност. В същото време ходенето до тоалетната, което се налага, когато човек пие достатъчно вода, също помага на ободряването", съветва Зухра Павлова.


Летният сезон е символ на радост, смях и слънчеви лъчи

Летният сезон е символ на радост, смях и слънчеви лъчи ...

......... относно безопасността. В това число са, както морето, така и слънчевите изгаряния. Когато сте предвидливи, не рискувате да провалите мечтаната почивка. Възползвайте се максимално от краткото време и създайте красиви спомени не само на детето си, но и на самите вас. Голям избор на бебешки и детски играчки от Guga.bg


Сещате ли се за онзи момент, в който сте попаднали

Сещате ли се за онзи момент, в който сте попаднали ...

......... дрехи до 70%. Не се притеснявай да посетиш и физическите им обекти, тъй като магазините се дезинфекцират редовно. Служителите спазват абсолютно всички мерки за сигурност и едновременно работят усилено, за да Ви накарат да заблестите в своя ден с ослепителна дамска дреха. Какво чакаш? После ще ни благодариш. Приятно пазаруване!По време на пороя в София десетки автомобили бяха изоставени

По време на пороя в София десетки автомобили бяха изоставени ...

......... Колата може да не дава признаци на повреда, а признаците да се появят след време. За собствениците на електрически автомобили – да търсят застраховател. Автомобилът не трябва да е под напрежение. Трябва да се разкачат батериите – те са една от най-ниските точки в колата. Тя трябва да се подсуши.


По време на пороя в София десетки автомобили бяха изоставени

По време на пороя в София десетки автомобили бяха изоставени ...

......... Колата може да не дава признаци на повреда, а признаците да се появят след време. За собстевниците на електрически автомобили – да търсят застраховател. Автомобилът не трябва да е под напрежение. Трябва да се разкачат батериите – те са една от най-ниските точки в колата. Тя трябва да се подсуши.


Работодателите в България вече могат да оценяват риска от разпространението

Работодателите в България вече могат да оценяват риска от разпространението ...

......... думите му не е радостно, защото това дава само момента картина, а не ясна представа дали наистина утре няма да има болен в този завод, например. Трябва да се търси здрав разум в здравните мерки, призова той. Доц. Кунчев: Ще налагаме глоби, докато ги научим да се държат както трябва


Смесването на аспирин с кафе сутринта след запой е нездравословно,

Смесването на аспирин с кафе сутринта след запой е нездравословно, ...

......... с употребата на алкохол, комбинация от кафе и болкоуспокояващи може да даде положителен ефект. Аспиринът разрежда кръвта, а кофеинът помага за премахване на токсините от нея. "Има дори хапчета, които комбинират аспирин и кофеин. Фактът, че фармакологията произвежда такива медикаменти, предполага, че тези две вещества са напълно комбинируеми”, заяви Кашубина.


Артериалното кръвно налягане е важен показател за здравословното състояние на

Артериалното кръвно налягане е важен показател за здравословното състояние на ...

......... живот. Ето, защо немедикаментозното лечение, което се състои точно в промяна на начина на живот е задължително. И не на последно място е важно да се обръща внимание на здравето. Ранната профилактика и диагностика на хипертонията, намаляват риска от усложнения предизвикани от заболяването - инфаркт, бъбречна недостатъчност, инсулт и др.Зрението може да отслабне от продължителна работа зад монитор на

Зрението може да отслабне от продължителна работа зад монитор на ...

......... с лутеин и зеаксантин. Но не трябва да ядете повече от 1-2 яйца на ден заради риска от повишаване на холестерола. Казват, че очите ни са част от мозъка и нервната система, затова грижете се за нея подобаващо. Само така ще съхраните зрението за дълги години и до дълбока старост!


Докато траят летните почивки, хигиената не винаги е на изрядно

Докато траят летните почивки, хигиената не винаги е на изрядно ...

......... разпространено. Най-добрата профилактика, срещу хепатит А е ваксината и тя не е задължителна. Дори в имунизационния календар на страната ни е препоръчителна. Препоръчително е да се поставя на деца, подрастващи и по-възрастни хора. След поставяне на първата ваксина се прави и втора, бустерна, между 6-ия и 12-ия месец, след първата.


Докато скелетът ни дава възможност да стоим изправени, то всички

Докато скелетът ни дава възможност да стоим изправени, то всички ...

......... Методът стимулира регенерацията на хиалиновия хрущял и омекотява триенето на ставните повърхности, като подобрява състава на синовиалната течност. За да останат ставите в добра и еластична форма, нужни са храни и хранителни добавки с колаген. Само с постоянна грижа може да съхраните здравината им и да ги предпазите от заболявания!


Синузитът е възпаление на около носните синуси и кухините. Те,

Синузитът е възпаление на около носните синуси и кухините. Те, ...

......... облекчаване на симптомите. Ако синузитът е от бактериален характер се назначават и антибиотици. При хроничният синузит, който най-често не е бактериален по природа, антибиотиците могат да облекчат симптомите. Гъбичната инфекция може да се лекува с противогъбични лекарства. При алергичен синузит, с лечението на алергията се намалява и появата на заболяването.


Още в древността Хипократ, бащата на медицината казал: „Всички болести

Още в древността Хипократ, бащата на медицината казал: „Всички болести ...

......... и недостатъци. Но разнообразието от форми помага да се постигне желания резултат в зависимост от индивидуалните нужди.   В заключение: Пробиотиците като цяло са полезни и безобидни организми. В допълнение към диетата с пробиотични култури, не само нормализират процесите, протичащи в стомашно-чревния тракт, но и намаляват риска от по-сериозни заболявания.


Кашлицата е симптом, който най-често придружава друго заболяване в дихателните

Кашлицата е симптом, който най-често придружава друго заболяване в дихателните ...

......... премине в белодробно възпаление, известно като пневмония, в тежък спазъм на бронхите, кръвохрак, развитие на бронхиектазии и други. При хроничен бронхит може да се развитие хронична обструктивна белодробна болест и хронична недостатъчност на дихателните пътища, с последващо белодробно сърце. Усложненията са редки, но се проявяват при забавено или неправилно лечение.


Микробиомът представлява съвкупност от вируси, бактерии и гъбички, които обитават

Микробиомът представлява съвкупност от вируси, бактерии и гъбички, които обитават ...

......... публикувани. Така и не са останали преки доказателства над тези проучвания и доказателства.   В заключение: Изследванията над микробиома при атопичен дерматит са от полза за по-добро разбиране основните етапи, от развитието на заболяването, до последващите фази. Това помага да се отварят нови хоризонти за неговото изследване, медицина и превенции!


Храносмилателната система на всяко живо същество представлява мощна машина. За

Храносмилателната система на всяко живо същество представлява мощна машина. За ...

......... подвижност. Пийте много течности - до два до три литра на ден. Забравете за храни и напитки със стипчиви свойства: бял хляб, какао, шоколад, ориз, черно кафе, силен чай, червени боровинки, храни тип пюре или паста. Към този режим трябва да се придържате за известно време, за да има ефект.


Глутенът е опасен, защото може да причини алергии. Попадайки заедно

Глутенът е опасен, защото може да причини алергии. Попадайки заедно ...

......... количеството на съдържащи глутен храни в диетата, да се откажете от белия хляб и внимателно да съставите менюто си. След внимателно изучаване на всяка опаковка, опитвайки се да откриете следи от глутен е добре да помните, че в малки дози, глутенът не е в състояние да навреди на здрав човек.


Терапевт обясни колко вода може и трябва да се пие

Терапевт обясни колко вода може и трябва да се пие ...

......... на тялото си за жажда и трябва да им се предлага вода често, за да не забравят. Те могат бързо да се обезводнят и да се почувстват зле в жегата. Децата по време на разходка трябва да пият вода на всеки половин час и това ще им се отрази добре”.


Специално за 1 юни - Деня на детето, Руската киноложка

Специално за 1 юни - Деня на детето, Руската киноложка ...

......... ще се подчинява на господаря си", твърдят кинолозите. Представителите на тази порода са контактни, отлично се разбират с всички членове на семейството. Пуделът винаги се нуждае от одобрение и от проявите на внимание и любов от стопанина си. Тази порода не е склонна към агресия и обожава децата. Снимки: Pixabay


Вcички знaeм кoлкo вaжнa e кoнcумaциятa нa вoдa зa oцeлявaнeтo

Вcички знaeм кoлкo вaжнa e кoнcумaциятa нa вoдa зa oцeлявaнeтo ...

......... cи. 4. Пиeнeтo нa вoдa пoмaгa зa рaзрeждaнeтo нa кръвтa Aкo лишитe тялoтo oт дocтaтъчнo кoличecтвo тeчнocт, кръвтa cтaвa пo-гъcтa, кoeтo нaрушaвa кръвocнaбдявaнeтo нa oргaнитe и мoжe дa дoвeдe дo oбрaзувaнe нa кръвни cъcирeци. Ocвeн тoвa cърцeтo зaпoчвa дa рaбoти c пo-гoлямo нaтoвaрвaнe и cъcтoяниeтo нa cъдoвeтe знaчитeлнo ce влoшaвa.


През пролетния сезон, характерен с чести валежи и гръмотевични бури,

През пролетния сезон, характерен с чести валежи и гръмотевични бури, ...

......... близост до повредения електропровод, незабавно се отдалечете и останете на безопасно място до пристигане на аварийна група на EVN България. - ако проводникът е паднал на земята, не го докосвайте! Имайте предвид, че по него е възможно да има напрежение. Стойте далеч – минимум на 8 метра разстояние от проводника!


С предстоящия старт на летния сезон започна и набирането на

С предстоящия старт на летния сезон започна и набирането на ...

......... контрола на сезонните обекти в морските курорта, като кампания е планирана и през тази година. ИА ГИТ напомня, че при несъгласие с начина на упражняване на контрола от инспекторите по труда или при данни за корупционни практики и работодатели, и работещи могат да подадат сигнал в Главна инспекция по труда.


Всеки вариант на отопление на дома има своите предимства и

Всеки вариант на отопление на дома има своите предимства и ...

......... ефективност засега водещи са хиперинверторните климатици, които са изключително икономични. Преди да си закупите климатик, се консултирайте със специалист. За ефективната работа на климатика е важен и качественият му монтаж, така че само той може да ви помогне да вземете окончателно и правилно решение за най-подходящия климатик за вашия дом.


Днешно време услугите кърти, чисти, извозва станаха много популярни, основно

Днешно време услугите кърти, чисти, извозва станаха много популярни, основно ...

......... кърти, чисти, извозва и то на територията на цяла София и областта. Служители ни са добре обучени и квалифицирани да работят с модерното ни оборудване, учтиви и любезни са с клиентите ни. Веднъж избрали услугите ни вие няма да съжалявате, а ще се наслаждавате на гледката от професионалисти в действие.


Поредното екологично решение на компанията подобрява средата в големите градове

Поредното екологично решение на компанията подобрява средата в големите градове ...

......... иновации, качество и развитие на нови продукти и услуги за оптимизиране на бизнеса на клиентите и с отговорна грижа за хората, ресурсите и околната среда. „Спиди“ е първата българска куриерска компания, внедрила система за управление на качеството и сертифицирана за това, като ежегодно преминава успешно ресертификационен одит по ISO 9001:2015.


Като изключим тези по-сериозни последствия от пушенето, всеки един пристрастен

Като изключим тези по-сериозни последствия от пушенето, всеки един пристрастен ...

......... е изключително трудно. Хората често минават през това изпитание в опит да запазят здравето на близките си и околните. Те нерядко разчитат и на натурални помощни средства, които да им помогнат да преборят последствията от тютюнопушенето. Не се свенете да направите всичко необходимо, за да туширате неприятните последствия от пушенето.


Мoжeтe дa ce зaрaзитe c кoрoнaвируc дoри в cтeнитe нa

Мoжeтe дa ce зaрaзитe c кoрoнaвируc дoри в cтeнитe нa ...

......... дa нe рaзпрocтрaнявaтe eшeрихия кoли или caлмoнeлa към вcички ocтaнaли прoдукти, кoитo нocитe oт cупeрмaркeтa. Cлeд кaтo влeзeтe в къщaтa cлeд пaзaрувaнe, нe пocтaвяйтe чaнти, кoитo ca били нa cтeлaжи зa мaгaзини, нa мacи или други пoвърхнocти, кoитo ръкaтa ви мoжe дa дoкocнe. Нe зaбрaвяйтe дa миeтe ръцeтe cи рeдoвнo.


Замислете се за поръчка на мебели по проект Индивидуалният подход

Замислете се за поръчка на мебели по проект Индивидуалният подход ...

......... проект Варна. Кога, ако не сега ще е най-подходящият момент да сбъднете мечтите и желанията си по отношение атмосферата вкъщи. Несериозно е да не дадем всичко от себе си, за да превърнем в истински рай мястото, което обитаваме заедно със семейството си. Позволете си да живеете сред лукс и красота!


Някога опитвали ли сте да намажете твърдо масло върху печена

Някога опитвали ли сте да намажете твърдо масло върху печена ...

......... означава по-сладък вкус и по-твърда текстура. Най-добре ги съхранявайте в хартиена торбичка на хладно и тъмно място – шкаф или килер. 5. Лук Ако е седял в хладилник, а след това премине термична обработка, лукът става на каша и доста лигав. Това е така, защото зеленчукът обича да абсорбира влагата.


Експерти разказаха кои места в самолетните салони са най-мръсни, съобщава

Експерти разказаха кои места в самолетните салони са най-мръсни, съобщава ...

......... които ще докоснете. Стюардесата добави, че тоалетните също са едни от най-мръсните места в самолета, пише БГНЕС. Кабините се използват по време на целия полет от стотици пътници. „Моля, никога не ходете до тоалетната без обувки“, съветва стюардесата. Санитарните възли се подлагат на дълбоко почистване само в края на маршрута.


В българските традиции Гергьовден е сред стожерите в празничната ни

В българските традиции Гергьовден е сред стожерите в празничната ни ...

......... му придаде. Това бяха само малка част от българските сортове, с които спокойно можем да се похвалим пред света. Едва ли има по-подходящо време от сегашното да ги опитате. Не забравяйте, че дори и вкъщи, борещи се срещу обща заплаха, можем да се подкрепяме и винаги да избираме българското. На-здраве!


Екстрактите от някои растения могат да облекчат неразположението, свързано с

Екстрактите от някои растения могат да облекчат неразположението, свързано с ...

......... види. Изследователите са забелязали, че витамините и минералите сами не помагат на хората да се справят с махмурлука. Това поставя под въпрос вярата, че симптомите му се дължат на дехидратация и електролитен дисбаланс. Освен това получените данни показват, че алкохолът не винаги води до значителна загуба на течности в организма.


Има много въпроси за коронавируса, чийто отговор бихме искали да

Има много въпроси за коронавируса, чийто отговор бихме искали да ...

......... че "клетъчният имунитет [другата част на адаптивния отговор] също може да е критичен за възстановяването". Друг проблем е, че само защото сте защитени от вашите антитела, това не означава, че вече не носите вируса и не можете да го предадете на други хора.   * Джеймс Галахър, BBC, превод: БГНЕС.


Психолозите са открили, че всяка четвърта покупка се извършва в

Психолозите са открили, че всяка четвърта покупка се извършва в ...

......... • Ще се радвам ли да го получа? • Мога ли да живея без тази покупка? Ако отговорите положително на първите два въпроса и отрицателно на последния, тогава можете да си купите нещото - това ще ви донесе радост. А ако не – просто не си хвърляйте парите на вятъра.


Норвежки учени стигнаха до извода, че най-полезният начин за приготвяне

Норвежки учени стигнаха до извода, че най-полезният начин за приготвяне ...

......... че кафето спомага за подобряване на здравето, но предполагат, че положителните ефекти са свързани с факта, че кафето е богато на антиоксиданти. По-рано експертите заявиха, че разпространението на коронавирус в няколко страни в Южна Америка може да доведе до икономически проблеми, по-специално до недостиг на кафе в света, припомня БГНЕС.


Само за няколко месеца от началото на годината настъпиха неочаквани 

Само за няколко месеца от началото на годината настъпиха неочаквани  ...

......... април от 15:00 ч. Добри практики за това как може да се оптимизира процесът по финансово планиране, какви са ползите от версиите (сценарии) на бюджета и могат ли да се оценят рискът и заплахите за бизнеса ще сподели Мирослава Белчева, която притежава над 25 години опит в сферата на финансите.


Безмисленото използване на мобилни телефони по време на изолационния режим

Безмисленото използване на мобилни телефони по време на изолационния режим ...

......... работа и почивка. "За възрастните е възможно да включват компютъра пет до шест пъти на ден за около час с почивка от поне 30 минути", съветва експертът. Експертът заключи, че прекарването на твърде много време пред екрана причинява главоболие, сълзене, зачервяване на очите, замъглено зрение при вглеждане в отдалечени обекти.


От 23 април във всички магазини на веригата в цялата

От 23 април във всички магазини на веригата в цялата ...

......... дневник, за създаване на първия разказ, а защо не и на рисувана история. За по-малките могат да бъдат намерени гланцови блокчета и матерали, които бързо могат да оживеят в красива празнична декорация за вкъщи, оригами и артистични колажи. Още интересни и арт идеи как да #Вкъществувате вижте тук: https://www.lidl.bg/polezno-info/vkashtestvuvane  


Великденските празници са вече на прага ни и със сигурност

Великденските празници са вече на прага ни и със сигурност ...

......... „хванат” хубаво от боичките. 10. Ако варите яйца за Великден и те са леко напукани - в случай, че напукването е малко и няма излят навън белтък, не се отказвайте от яйцето. Когато леко изстине, пукнатината почти няма да личи, а след като го боядисате изобщо няма да се вижда.


Великденските празници са вече на прага ни и със сигурност

Великденските празници са вече на прага ни и със сигурност ...

......... „хванат” хубаво от боичките. 10. Ако варите яйца за Великден и те са леко напукани - в случай, че напукването е малко и няма излят навън белтък, не се отказвайте от яйцето. Когато леко изстине, пукнатината почти няма да личи, а след като го боядисате изобщо няма да се вижда.


Шансът да се заразим с коронавирус е свързан не само

Шансът да се заразим с коронавирус е свързан не само ...

......... придържате към препоръките, които ни дават лекарите. Трябва да миете ръцете си, да спазвате дистанция от други хора и да не мислите постоянно за най-лошото. Човек в състояние на стрес привлича болестите към себе си. Ако искате да бъдете здрави, мислете за доброто и спазвайте правилата", съветва психологът Сергей Ланг.


В дните от днес до сряда домакините почистват домовете си,

В дните от днес до сряда домакините почистват домовете си, ...

......... празен, а пред тях се явява ангел, който им казва, че Христос е възкръснал. В този ден жените носят на гробищата и раздават от боядисаните яйца и хляб за починалите, поради което денят се нарича Душна събота. В следващите три дни – неделя, понеделник и вторник православните християни празнуват Великден.


Може би вече сте изгледали достатъчен брой филми, за да

Може би вече сте изгледали достатъчен брой филми, за да ...

......... Може би имате цял куп захабени тениски, готови за хвърляне? Дайте им втори шанс, сплитайки ги в доста свежо допълнение за баня или кухня. Вижте тази публикация в Instagram. DYI new kitchen mat/rug I crocheted out of recycled t-shirts! Amazing zero dollar project that`s environmentally friendly ♻️ now accepting orders


Разпространението на коронавируса внесе много тревога в живота ни. Две

Разпространението на коронавируса внесе много тревога в живота ни. Две ...

......... всички емисии. Определете източниците, които дават най-претеглената информация. Обсъждайте с близките си само разбираеми и достоверни данни.  Вашето ноу-хау Спомнете си какво ви успокоява - домашни любимци, приготвянето на чай или кафе, ароматни вани, плетене... Правете тези неща в трудните моменти и стресът ще отстъпи. Вижте още полезни съвети ТУК


Всяка седмица любими шеф-готвачи, инфлуенсъри и гост автори ще представят

Всяка седмица любими шеф-готвачи, инфлуенсъри и гост автори ще представят ...

......... #Вкъществуване, за да кажем заедно #ВкъщиСмеДобре.   За Лидл България  Lidl е най-голямата верига магазини за хранителни стоки в Европа, част e от немската Schwarz-Gruppe и присъства в 32 държави. В България Lidl стартира своята дейност през 2010 г. Днес компанията има 101 магазина в 48 града и близо 3000 служители. 


Изолацията заради коронавируса постави на изпитание хора от всички възрасти.

Изолацията заради коронавируса постави на изпитание хора от всички възрасти. ...

......... че това е една от малкото законни причини да напускат дома си. Малко над една трета (36 на сто) съобщават, че се разхождат или извършват леки упражнения в продължение на поне 30 минути, като 39 на сто не правят нищо. НА ЖИВО: Последна информация и всичко за коронавируса, 9 април


Извънредното положение затвори фризьорските салони, за ужас и съжаление на

Извънредното положение затвори фризьорските салони, за ужас и съжаление на ...

......... сушенето косата се нагрява дотолкова, че след приключване на сушенето, в нея има остатъчна топлина, която продължава да я гори и изтощава, докато изстине напълно. Със студената струя на сешоари, като Уелнео Еърпро, тази остатъчна топлина се премахва, а косата остава загладена по-дълго, по-блестяща и копринено мека на допир.  


Можете да намалите риска от излагане на COVID-19 всеки път,

Можете да намалите риска от излагане на COVID-19 всеки път, ...

......... ги съхраняват, за да намалят възможното съдържание на вируси“, казва Андрес. Можете също така да изхвърлите опаковки за еднократна употреба. Когато приключите, тя предлага да измиете всички маси, плотове или други повърхности, докоснати от вашите хранителни стоки или чанти за хранителни стоки. И накрая пак си измийте ръцете! източник: www.healthline.com


Пoвeчeтo хoрa изчaквaт дa ce нaтрупaт мнoгo мръcни дрeхи и

Пoвeчeтo хoрa изчaквaт дa ce нaтрупaт мнoгo мръcни дрeхи и ...

......... и чрeз дoкocвaнe нa зaмърceни пoвърхнocти. "Изпoлзвaйтe caпун и гoрeщa вoдa, зa дa oтмиeтe микрoбитe или дeзинфeктaнт, зa дa ги убиeтe. Зa дa cпрeтe рaзпрocтрaнeниeтo нa микрoбитe, трябвa пeриoдичнo дa пoчиcтвaтe къщaтa, кaтo oбръщaтe cпeциaлнo внимaниe нa кухнятa и тoaлeтнaтa, къдeтo вeрoятнocттa oт инфeкция ce увeличaвa някoлкo пъти", съветват cпeциaлиcтитe.


Кoрoнaвируcът, може да живее нa рaзлични пoвърхнocти дo някoлкo чaca,

Кoрoнaвируcът, може да живее нa рaзлични пoвърхнocти дo някoлкo чaca, ...

......... cтaрaтeлнo избършeтe c влaжнa кърпa. Нe зaбрaвяйтe зa дeзинфeкцирaщитe cрeдcтвa - дeзинфeктaнтитe зa ръцe cъщo мoжe дa ca oтличнo cрeдcтвa при oбрaбoткaтa нa избрaнитe oт вac пoвърхнocти. Срeдcтвaтa, кoитo нaиcтинa ca ви eфeктивни в тoзи мoмeнт, трябвa дa cъдържaт aлкoхoл, a кoнцeнтрaциятa нa eтaнoл в aнтиceптикa трябвa дa нaдвишaвa 71%.


Настоящата ситуация е извънредна – държавите са обхванати от пандемия

Настоящата ситуация е извънредна – държавите са обхванати от пандемия ...

......... на пандемия Основното, което не трябва да се забравя по време на карантината е, че всичко това рано или късно ще приключи. Светът няма да изчезне заради COVID-19 и свързаните с това проблеми. Опасността, тревогите и страхът ще останат в миналото и обстановката ще се нормализира, категоричен е професор Якоби.


Случвало ли ти се е понякога, когато се застоиш в

Случвало ли ти се е понякога, когато се застоиш в ...

......... за всякакъв вид меки подови настилки, можеш да използваш и за други текстилни повърхности.   Подобри престоя си вкъщи с прахосмукачка Ровус Виктор Вак! Една прахосмукачка – едно решение за много проблеми, свързани с алергията към домашния прах. Почисти добре, филтрирай въздуха и преоткрий насладата от престоя си у дома.


Помниш ли всички тези моменти, когато си оставал буден до

Помниш ли всички тези моменти, когато си оставал буден до ...

......... като после изцяло възвръща формата си. Тя е отлично проветрива и естествено хипоалергенна, в нея не се задържат неприятни микроорганизми. А за по-добра хигиена, калъфът на Дормео Риню се сваля и пере в пералня на 40⁰С. С топ матрак Риню Натура си подаряваш райска почивка и сладки сънища, всяка нощ.


„В настоящето вниманието на човек е фокусирано, стеснено само върху

„В настоящето вниманието на човек е фокусирано, стеснено само върху ...

......... и да слушате новини! Отделете вниманието си за по-приятни неща като книги, филми, дори пролетно почистване! Чуйте се с някой близък или приятел, с който не сте говорили скоро, но не обсъждайте само темата за вируса! Говорете си за хубави неща!“, добави тя. Кой е най-големият ни враг при самоизолацията?


Самоизолацията и карантината заради коронавируса не са приятни за никого.

Самоизолацията и карантината заради коронавируса не са приятни за никого. ...

......... за известно време! Сега има огромен брой приложения с предложени физически упражнения за всеки. Не забравяйте да се занимавате с някаква физическа активност - това ще помогне не само за вашето телесно, но и за психичното ви здраве “, каза Юсупова. СЗО със съвети за родителите по време на пандемия


Първоначално експертите предупреждаваха обществото да не купуват масово маски, но

Първоначално експертите предупреждаваха обществото да не купуват масово маски, но ...

......... помогне да запазите членовете на вашето домакинство. Ограниченият брой маски в страната, а и акто цяло в света принуди доста хора да започнат да си ги произвеждат сами. Ето няколко идеи, които могат да ви помогнат да се сдобиете с маска за ваш и хората около вас, които се нуждаят:


По повод Международния ден на проверката на факти, който се

По повод Международния ден на проверката на факти, който се ...

......... Комисията, Агенцията на ЕС за киберсигурност, Европол и екипа за отговор на информационни инциденти и заплахи CERT-EU следят за злонамерени действия, информират и защитават хората и бизнеса. още полезни новини: 4 причини да използвате дигитални канали за самообслужване (не само по време на извънредното положение) Електронното управление с официален сайт


Световната здравна ораганизация предлага няколко прости съвета към родителите в

Световната здравна ораганизация предлага няколко прости съвета към родителите в ...

......... Запазете спокойствие, управлявайте стреса 6. Бъдете готови да разговаряте за епидемията с детето Още полезни новини: 14 идеи за детски игри в условия на карантина Как да разговаряме с децата за коронавируса? По време на пандемия: Как да работим от вкъщи с деца Що е "ковидиот" и къде се среща?


Смартфоните, таблетите и мобилните телефони отдавна са станали неразделна част

Смартфоните, таблетите и мобилните телефони отдавна са станали неразделна част ...

......... когато корпусът на приспособлението влиза в контакт с лицето; • ако телефонът има калъф, той също трябва да се почисти; • след като посетите обществени пространства, градски транспорт, магазини, трябва да измиете не само ръцете и лицето си, но и да избършете онези неща, които продължавате да използвате у дома;


Карантина! Време е да освежим кожата си, за да се

Карантина! Време е да освежим кожата си, за да се ...

......... балкона", съветва Едемски. Но основното е настроението, защото емоциите ни силно влияят на здравето и външния ни вид, припомни дерматологът. "След една седмица почивка наистина можете да изглеждате по-хубави и по-свежи, ако не изпадате в паника и хипохондрия - наслаждавайте на ситуацията и отделете време за себе си", съветва той.


  Живеем в

  Живеем в "интересни" времена. Времена, които ще оставят своя ...

......... пространството е нужно и качествено съдържание. Екипът на ZAMESENI прави това доста успешно с оглед огромното предлагане на дигитални услуги. Изработване на фирмени сайтове, видео реклами, фотография или собствена фирмена иденточност със собствен стил и подход към пазара. Можете да научите повече за кампанията на "Габина" в техния уебсайт на https://www.gabinashop.com/ и на тяхната фейсбук страница https://www.facebook.com/GabinaBg.  


Работата от вкъщи увеличава рисковете за информационната сигурност. Вече има

Работата от вкъщи увеличава рисковете за информационната сигурност. Вече има ...

......... за защита на потребителските данни (това е задължителен елемент за всички финансови институции, електронни магазини и всички сайтове, които съхраняват лични данни), използване на специалното меню "Проверки за сигурност" в хостинг акаунта за WordPress сайтовете, с чийто опции с един клик могат да активират защити за целия сайт и др.