Днес с 84% от гласовете на общото академично събрание, Пловдивският

Днес с 84% от гласовете на общото академично събрание, Пловдивският ...

......... мандат - продължаващото влияние на демографския срив, промяната в правилата за финансиране на висшето образование, пряката зависимост на финансирането на научно-изследователската дейност от мястото на Пловдивския университет в наукометричните класации, основани на публикации в световните бази данни, както и предлагането на привлекателни, съобразени с динамичния пазар на труда бакалавърски програми.


Пловдив. Множество нередности установиха от РИОСВ в пречиствателна станция в

Пловдив. Множество нередности установиха от РИОСВ в пречиствателна станция в ...

......... в разрешителното за заустване, издадено от БДИБР. На оператора е направено предписание незабавно да преустанови приемането на отпадъци за третиране в изсушителните полета на площадката до пълното им почистване, а РИОСВ – Пловдив да бъде уведомена писмено при изпълнение на предписанието. Въз основа на направените констатации е започната административно-наказателна процедура.


Два екипа на Пожарната гасиха днес малко след 15 часа

Два екипа на Пожарната гасиха днес малко след 15 часа ...

......... огъня, възникнал засега по неясни причини, но димът се разпростря из целия квартал. Д-р Невен Енчев, собственик на болницата и брат на прочутия козметичен хирург д-р Е каза, че не се наложило болните да се евакуират, а що се отнася до щетите- те ще бъдат установени като приключат работа пожарникарите. 


Пловдив. Полицията издирва мъж, извършил кражба от търговски обект на

Пловдив. Полицията издирва мъж, извършил кражба от търговски обект на ...

......... март в дрогерия в мол „Марково тепе“ е установена кражба на козметични продукти на стойност 50 лева. Според събраните до момента данни, мъжът снимката е съпричастен към извършеното посегателство. Хората, които разполагат с информация за самоличността му, могат да сигнализират във Второ районно управление на телефон 032/932-002. Анонимността е гарантирана.


Пловдив. Пожар избухна в частна болница „Медлайн“, предаде репортер на

Пловдив. Пожар избухна в частна болница „Медлайн“, предаде репортер на ...

......... на Радио „Фокус“ - Пловдив. Сигналът е подаден около 15.15 часа. На място са все още два екипа на пожарната и екип на полицията. Предполага се, че пожарът е тръгнал от боклуци, които се намират в подземния паркинг на сградата. От пожарната заявиха, че огънят вече е овладян. Цветана ТОНЧЕВА


Апелативен съд-Пловдив разглежда жалбата на Венцислав Караджов, който получи доживотна

Апелативен съд-Пловдив разглежда жалбата на Венцислав Караджов, който получи доживотна ...

......... е предумишлено и е извършено с особена жестокост и користна цел.   Бившият полицай беше обвинен за това, че преди 3 години е убил родителите си в къщата им в квартал „Христо Смирненски“. Като основен мотив разследващите сочат имотни спорове. Караджов отрича да е извършителят и смята, че е натопен. Асеновград. Премиерът Бойко Борисов инспектира пътя Асеновград – Пловдив. С

Асеновград. Премиерът Бойко Борисов инспектира пътя Асеновград – Пловдив. С ...

......... важност пътна връзка, която минава през община Асеновград и подобряването на нейната инфраструктура е от важно значение за жителите на общината. В заключение кметът допълни, че е разговарял със зам.-министъра на МРРБ Николай Нанков и представители на АПИ за необходимостта от инвестиции на моста на ул. „Васил Левски” (общински пазар).


С нова детска площадка разполагат децата в пловдивския район

С нова детска площадка разполагат децата в пловдивския район "Южен". ...

......... се очаква да бъде направена първа копка на нова детска градина на булевард "Александър Стамболийски". От Община Пловдив ще се опитат да осигурят средства и за завършване на спортните площадки на училище "Димитър Талев". Работи се още и по проекта за улица "Даме Груев", която има огромна нужда от ремонт. 


Асеновград. На традиционния коктейл по случай Деня на българския спорт,

Асеновград. На традиционния коктейл по случай Деня на българския спорт, ...

......... приносът им към асеновградския футбол. Наскоро те взеха участие в срещата между ветераните на ФК „Асеновец” и ФК „Левски”- София. Наградите им прие Георги Любенов- представител на Българския футболен съюз и дългогодишен футболист на ФК „Асеновец”. Той подари от името на БСФ нови тениски и топки за юношеския отбор „Асеновец-2005”.


Пловдив. Десетки граждани пристигнаха с автомобилите си на кръговото кръстовище

Пловдив. Десетки граждани пристигнаха с автомобилите си на кръговото кръстовище ...

......... място с личните си автомобили и са образували дълга колона от над 30 превозни средства. В изявлението си пред медиите хората казаха, че са доволни от управлението на ГЕРБ, най-вече заради това, че са направили хубави пътища, заради което се надяват техните деца да се завърнат от чужбина. Цветана ТОНЧЕВА


Карлово. С ритуала „Розобер” започна традиционният Празник на розата в

Карлово. С ритуала „Розобер” започна традиционният Празник на розата в ...

......... от Баня, Дъбене, Кърнаре, Ведраре, Горни Домлян и Войнягово, Климентската формация за автентични обреди, Гайдарският оркестър от Калофер, танцов състав от Сушица и Детско-юношеският състав „Розова долина“. Организатор на празника е Община Карлово, съорганизатори – Народно читалище „Васил Левски – 1861г.”, 61-ва Стрямска механизирана бригада, Исторически музей и Военен клуб-Карлово.Семейство от Пловдив дарява пари от сватбата си на студент

Семейство от Пловдив дарява пари от сватбата си на студент ...

......... в която специализира Елизар. "Самата стипендия в момента ги организираме и набираме кандидатурите и ще решим кога точно да бъде дадена", уточни Елизар Цветков. Млада двойка търси изявен студент, който иска да учи и е добър в специалността си. "Може да бъде студент по фармация или стоматология", казва Елизар Цветков.


Районен съд- Пловдив остави днес в ареста 73 годишния Мехмед

Районен съд- Пловдив остави днес в ареста 73 годишния Мехмед ...

......... Жалбата до полицията са подали родителите седмица след инцидента, а след ареста Мехмед Мехмед е признал всичко. Той има чисто съдебно досие, досега не е бил арестуван. Заседанието протече при закрити врати заради възрастта на жертвата. В квалификацията на престъплението е записано, че блудствените действия са извършени с "особен цинизъм". 


С хилядно шествие и поне половин час закъснение, с много

С хилядно шествие и поне половин час закъснение, с много ...

......... изпитаха върховния миг да се появят на терасата на общината и да покажат купата на събралите се фенове. Купата на България е в Пловдив, настроението е много емоционално, защото - подобно на слогана за черно-белия град, половината от него се радва, а другата тъжи за загубата на любимия си "Ботев". 


Силна градушка удари някои от селата в Карловско, както и

Силна градушка удари някои от селата в Карловско, както и ...

......... сигнализираха, че силна градушка, паднала по магистрала "Тракия" в района на Нова Загора, затруднява движението по пътната артерия.    Градушката над магистрала Тракия от преди минути! Близо до Нова Загора.. Видео: Кети Бозукова Публикувахте от в Четвъртък, 16 май 2019 г. Заради природната стихия автомобилите са отбивали в аварийната лента. 


Занятията в пловдивската професионална гимназия по вътрешна архитектура и дървообработване

Занятията в пловдивската професионална гимназия по вътрешна архитектура и дървообработване ...

......... скала, надвиснала над работилницата на училището.  Професионалната гимназия по вътрешна архитектура и дървообработване се намира в подножието на хълма „Бунарджика“, където в момента се провежда огромен ремонт. Предвижда се по-голямата част от дейностите в зоната около акведуктите и възвръщането им в оригиналния им вид да завърши до края на месец.Пловдив. С пореден рекорд ще се запомни тазгодишното издание на

Пловдив. С пореден рекорд ще се запомни тазгодишното издание на ...

......... „АМТИИ проф. Асен Диамандиев“, както и на много гайдарски състави, ансамбли, читалища, училища, клубове за народни танци и самодейци. Посетителите можеха да избират и между уроци по народни танци, училище за народни инструменти, хоротека, алея на занаятите, на която повече от шейсет занаятчии демонстрираха уменията си, както и фермерски пазар.


Пловдив. Районният съд в Пловдив гледа мярката за неотклонение на

Пловдив. Районният съд в Пловдив гледа мярката за неотклонение на ...

......... затвора до септември 2018 г., като е бил осъден на „лишаване от свобода“ за срок от две години и осем месеца за кражби на крави от различни собственици, включително и от фермата на кипъреца Димитракис Пирилис. Другият обвиняем – Ангел Иванов, е осъждан два пъти, също за кражби. Цветана ТОНЧЕВА


Пловдив. Окръжният съд в Пловдив остави в ареста 60-годишния Димитракис

Пловдив. Окръжният съд в Пловдив остави в ареста 60-годишния Димитракис ...

......... 2019 г., в землището на Болярино, местност Крушака, при управление на товарен автомобил умишлено е причинил смъртта на 30-годишния Петър Гаджанов – престъпление по чл. 342 ал. 3 буква „В“ във вр. чл. 343 ал.1 от Наказателния кодекс. Мярката за неотклонение може да бъде обжалвана в тридневен срок. Цветана ТОНЧЕВА


Пловдив. По-лека мярка за неотклонение поиска кипърецът, който прегази с

Пловдив. По-лека мярка за неотклонение поиска кипърецът, който прегази с ...

......... стража”, а именно - „домашен арест” или „парична гаранция”. Адвокатите му посочиха още, че той е с добри характеристични данни, не е бил осъждан досега, пребивава на постоянен адрес при жена, с която живее на семейни начала. Очаква се Окръжният съд ще обяви до половин час решението си. Цветана ТОНЧЕВА


Пловдив. 60-тонна скала е надвиснала над корпус на Професионалната гимназия

Пловдив. 60-тонна скала е надвиснала над корпус на Професионалната гимназия ...

......... сградата“, добави Стаменов. Към момента в корпуса, над който е надвиснала скалата, не се провеждат учебни занятия. Директорът на учебното заведение е уведомен, че докато не приключи работата по опасния скален масив, в корпуса няма да бъдат допускани деца и служители, за да се минимизира риска от инциденти. Тони МИХАЙЛОВ


Сградата и пространството пред Градската художествена галерия на ул.

Сградата и пространството пред Градската художествена галерия на ул. "Съборна" ...

......... естествени материали, включително паветата от бул. "Васил Априлов", коментира кметът Иван Тотев. Предвижда се и място, където децата да играят - в новата част на двора ще бъде изградена амфитеатрална детска площадка, която тематично ще се свързана с изобразителното изкуство, ще могат да се повеждат лекции или спектакли на открито.


Обрушват 60-тонна скала от Бунарджика, надвисна над един от корпусите

Обрушват 60-тонна скала от Бунарджика, надвисна над един от корпусите ...

......... Обрушват 60-тонна скала от Бунарджика, надвисна над един от корпусите на Професионална гимназия по вътрешна архитектура и дървообработване "Христо Ботев" в Пловдив. Направени са необходимите експертизи, а мястото е обезопасено. 


Пловдив. Окръжният съд даде час време на защитниците на кипъреца

Пловдив. Окръжният съд даде час време на защитниците на кипъреца ...

......... да направи изказване, но на по-късен етап. На въпрос дали желае да го снимат, отправен от съдия Даниела Събчева, кипърецът отговори: „Аз нищо не съм направил! Защо да не ме снимат?“. Той е представляван от двама адвокати. В залата присъства и жената, с която живее на семейни начала. Цветана ТОНЧЕВА


От днес до неделя включително центърът на Пловдив оживява! На

От днес до неделя включително центърът на Пловдив оживява! На ...

......... има работилници, а за първа година се провежда и паралелният фестивал "Споделени нишки"- майстори и новаци ще тъкат черга, дълга 2019 см. Панаирът на занаятите се провежда два пъти годишно- през пролетта и през есента и се радва на голям интерес. Официалното откриване е от 17 часа на Римския стадион. 


Пловдив. Хеви метъл легендите ACCEPT ще изнесат два грандиозни концерта

Пловдив. Хеви метъл легендите ACCEPT ще изнесат два грандиозни концерта ...

......... още могат да се намерят. Вратите на Античния театър ще отворят в 19:00 часа и през двата дни. Музикантите ще излязат за двучасовото шоу на сцената точно в 20:00 часа. ВНИМАНИЕ: Ставайки част от това събитие вие давате разрешението си да бъдете заснети за целите на DVD продукцията! Тони МИХАЙЛОВ


Една от емблемите на пловдивския бизнес по време на прехода

Една от емблемите на пловдивския бизнес по време на прехода ...

......... Пловдив села. Лино Тонан напусна България преди десет години преди приключване на наказателното производство за него, така че присъдата му бе произнесена задочно. Днес от социалните мрежи дойде новината, че е починал в Италия. С него в Пловдив си отива и една интересна част от историята на първите години от прехода. 


Пловдив. Областно състезание „Млад огнеборец“ ще се проведе в града

Пловдив. Областно състезание „Млад огнеборец“ ще се проведе в града ...

......... от 10.00 часа. От 10.30 до 11.30 часа ще се проведе надпреварата в дисциплина “Бойно разгръщане на състезателна пътека”, от 12.00 до 12.45 часа – в дисциплина „400 м щафетно бягане с препятствия”, а от 13.00 до 13.30 часа ще бъдат обявени резултатите, ще се състои и награждаване на победителите.


В присъствието на митрополит Николай и духовници от Пловдив в

В присъствието на митрополит Николай и духовници от Пловдив в ...

......... от средствата за оборудването“, заяви директорката Елена Костадинова. Освен опитните преподаватели, училището се посещава и от студенти от Богословския факултет на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“, които карат стажа си тук. Амбицията на ръководството е часове по религия да бъдат въведени и в часовете на учениците от 7 до 12 клас.


В Пловдив по време на традиционния пролетен панаир на занаятите

В Пловдив по време на традиционния пролетен панаир на занаятите ...

......... ще могат да се включат и всички желаещи, като са предвидени награди за най-елегантно представяне на шапка, както и за най-оригинално и атрактивно представяне на собствена шапка. Официалното откриване на пролетния панаир на занаятите в Пловдив ще е на 16 май на площад "Римски стадион" и продължава четири дни.  


Асеновград. Вече са известни победителите в Седмия международен конкурс за

Асеновград. Вече са известни победителите в Седмия международен конкурс за ...

......... експерт. Тържествената церемония по връчването на наградите ще се състои на 21 май от 18.00 ч. в Градската библиотека „Паисий Хилендарски” в Асеновград. Тя ще бъде съпътствана със забавна програма от хумористични етюди с участието на актьорите от Сатиричния театър Добриела Попова и Емил Емилов под акомпанимента на Хайгашот Агасян.


Пловдив. На днешна дата през 1867 г. в Сопот е

Пловдив. На днешна дата през 1867 г. в Сопот е ...

......... завършването е назначен за командир на Артилерийско отделение Стара Загора. На 17 февруари 1906 година със заповед на военния министър е открита артилерийска школа към Военното министерство. За неин заместник-началник е назначен подполковник Владимир Вазов. Военната му кариера продължава в артилерийската инспекция като началник на строевото домакинско отделение. Цветана ТОНЧЕВА


Асеновград. Ремонтни дейности се извършват в детска градина „Надежда” в

Асеновград. Ремонтни дейности се извършват в детска градина „Надежда” в ...

......... първи етаж за лица в неравностойно положение, както и обновяване на дворното пространство и монтиране на уреди за деца в неравностойно положение. Проектът „Образователна инфраструктура” по ОП „Региони в растеж” 2014-2020 в община Асеновград обхваща общо 6 детски и учебни заведения и стойността му е за над 6 млн. лв.


Пловдив. Едни от най-ценните златни съкровища на България са представени

Пловдив. Едни от най-ценните златни съкровища на България са представени ...

......... охранявана. Експонатите имат и държавна гаранция, в съответствие със застрахователната им стойност. За представянето на изложбата в Пловдив пристигна и зам.-министърът на културата Амелия Гешева, която подчерта, че това е събитие от културния календар на страната ни. Според Гешева, тази изложба с право ни дава повече национално самочувствие. Цветана ТОНЧЕВА


От днес до края на октомври Пловдив може да се

От днес до края на октомври Пловдив може да се ...

.........  Днес събитието бе открито от зам.-министъра на културата Амелия Гешева, от директора на Националния археологически институт с музей към БАН доц. Христо Попов, от кмета на града Иван Тотев и председателя на общинския съвет Савина Петкова. От утре до 28 октомври изложбата в Регионалния археологически музей е отворена за посетители. 


Репортаж на Искра Койчева Пловдивчани поискаха д-р Иван Димитров, който застреля криминално

Репортаж на Искра Койчева Пловдивчани поискаха д-р Иван Димитров, който застреля криминално ...

......... бъде в полза за решаването на казуса. Хиляди хора излязоха на няколко последователни протеста в защита на д-р Димитров с искания за промяна в законодателството, които да осигурят сигурност и безопасност на хората в собствените им домове. Освен това лекарят получи голяма обществена подкрепа и от публични личности и юристи.


Прегазеният от фермер Петър Гаджанов и неговите съучастници многократно са

Прегазеният от фермер Петър Гаджанов и неговите съучастници многократно са ...

......... задържани заради незаконно навлизане в частен имот. 60-годишният собственик на фермата е в ареста за 72 часа. Срещу него има внесено искане в Окръжен съд-Пловдив за вземане на мярка за неотклонение. Ако се докаже вината му то той може да получи присъда от 10 до 20 години „лишаване от свобода“.


Собственик на кравеферма уби крадец, влязъл в нивата му в

Собственик на кравеферма уби крадец, влязъл в нивата му в ...

......... един от ромите, който впоследствие починал. Друг от крадците е бил леко ранен. Водачът на пикапа е задържан, тепърва ще изясняваме обстоятелствата около инцидента", каза пред Дарик директорът на пловдивската полиция ст. комисар Атанас Илков. По предварителни данни ще му бъде повдигнато обвинение за предумишлено убийство по особено жесток начин.


Тежка катастрофа е станала тази нощ около 2 ч на

Тежка катастрофа е станала тази нощ около 2 ч на ...

......... автомобил и 23 годишен пътник. Трети младеж от колата, на 22 години, е откаран в тежко състояние в болница. Двете жертви и раненият мъж са от Пазарджик. Водачът на камиона е 45 годишен, няма данни за употреба на алкохол и наркотични средства. Катастрофата е станала край разклона за село Цалапица. 


Жители на карловското село Кърнаре и съседни населени места блокираха

Жители на карловското село Кърнаре и съседни населени места блокираха ...

......... Протестиращите настояват за присъди за нападателите и събаряне на незаконните къщи в селото. Полицията и жандармерията не допуснаха протестиращите да стигнат до ромската махала. Според кмета на Кърнаре там всички постройки са незаконни. На ромите ще бъде предложено да закупят парцели и да построят законни къщи. Сегашните ще бъдат съборени.


Карлово. Кметът на Карлово д-р Емил Кабаиванов връчи един от

Карлово. Кметът на Карлово д-р Емил Кабаиванов връчи един от ...

......... Ти амо фешън, Козметична компания „Роза импекс” – Пловдив, Ресторант „Едно време” и Ресторант „Карлово”, а медийни партньори - БНТ и Общинска фондация „Пловдив 2019“. Сърцата на публиката, препълнила залата на Народно читалище „Васил Левски – 1861г.”, грабнаха с изпълненията си квартет „Белканто“, балет „Ера“ и балетно студио-театър „Гранд фуетте“.


Община Раковски сключи договори по нови два одобрени проекта. Единият

Община Раковски сключи договори по нови два одобрени проекта. Единият ...

......... игрища,  заложени в бюджетната програма на общината, а в бъдеще ще бъде построен и голям градски плувен басейн. Към спортният комплекс ще има обособени и 66 паркоместа. Планирано е процедура по избор на изпълнител и при благоприятни обстоятелства обектите по двата проекта ще бъдат готови до края на календарната година.


За пета поредна година в Пловдив се проведе празник с

За пета поредна година в Пловдив се проведе празник с ...

......... когнитивни нарушения, емоционални и поведенчески проблеми. Специалистите са категорични, че пускането на хвърчило е идеален начин за разпускане и форма на душевно упражнение от хилядолетия. Полетът му стимулира малки и големи към развиване на въображението и им помага да преодолеят всички вътрешни ограничения, да мечтаят повече и да се чувстват щастливи.


Два дни иначе тихият парк Лаута в квартал

Два дни иначе тихият парк Лаута в квартал "Тракия" се ...

......... си уроци по свирене на гайда и кавал. Народният събор в Лаута е сравнително ново явление в живота на най-големия пловдивски квартал "Тракия", но набъбването на града откъм нови жители от селата и други области роди и даде плодотворна почва за развитие за фолклорната проява, характерна иначе за друга среда.


За пети път дефилето

За пети път дефилето "Вино и гурме", което вече спечели ...

......... Събитието се организира по традиция от Съвета по туризъм - Пловдив, община Пловдив в активно сътрудничество с ОИ „Старинен Пловдив” и Университет по хранителни технологии - Пловдив, професионални гимназии и висшите учебни заведения, кетъринг-фирмите, и всички участници във винения бизнес, както и институциите свързани с културата и изкуството в града.


В продължение на две вечери пловдивчани и гости на града

В продължение на две вечери пловдивчани и гости на града ...

......... през античната история на Пловдив и богатото световно културно наследство, като преплитат минало и настояще. Спектакълът е част от програмата за Европейска столица на културата. За 15-годишната си история фестивалът превръща едни от най-популярните исторически забележителности, паметници, улици и площади в някои от най-големите световни столици, в огромни светлинни инсталации.


Пловдив. „Ние сме познати с това, че изпълняваме ангажиментите, които

Пловдив. „Ние сме познати с това, че изпълняваме ангажиментите, които ...

......... твърденията на нашите опоненти, че "асфалт не се яде", всички твърдят, че добрата инфраструктура е предпоставка за развитието на бизнеса и подобряване условията на живот на гражданите“, сподели кандидатът за евродепутат от ГЕРБ Лиляна Павлова. На Евроизборите на 26-ти май 2019 година ГЕРБ е с номер 12 в интегралната бюлетина.


За осма година една симпатична идея, родена от ученици от

За осма година една симпатична идея, родена от ученици от ...

......... Ася Атанасова, Натали Пенева и Таня Аризанова, доброволки в Дом за възрастни хора с физически увреждания... Списъкът може да се продължи години назад до първото издание на тази кампания, която днес попада във времевите рамки на предизборните страсти и неволно слага ударението на истинските ценности, които хората виждат и избират.


Асеновград. 9 май, когато честваме Деня на победата над хитлерофашизма

Асеновград. 9 май, когато честваме Деня на победата над хитлерофашизма ...

......... Градската библиотека „Паисий Хилендарски” с празнична програма на Национално движение „Русофили” и Община Асеновград, а от 18.30 часа на площад „Акад. Николай Хайтов” ще започне концерт-спектакъл „За мирна Европа” с участието на танцови формации от общината. Тони МИХАЙЛОВ Още военни новини четете в специализираното издание на Фокус - "Военни известия".


Цветя и венци бяха поднесени днес пред паметника на Альоша

Цветя и венци бяха поднесени днес пред паметника на Альоша ...

......... хора, дали отдавна живота си за победата над фашизма, създаваха още едно присъствие на Хълма на освободителите. Сред гостите беше посланикът на Русия Анатолий Макаров, представители на руското посолството, както и посланиците на Чехия, Белорусия, Казахстан. Тържеството бе организирано с подкрепата на почетния консул на Русия у нас Георги Гергов. 


Парк „Лаута“ е готов да посрещне четвъртото издание на Народен

Парк „Лаута“ е готов да посрещне четвъртото издание на Народен ...

......... за събитието, като така се покрива голяма част от разходите за него. При представянето на събитието гайдарят Радослав Иванов, певицата Стойка Шопкина и ансамбъл „Дикани“ още днес подгряха настроението със свои изпълнения. Те също използваха възможността да поканят пловдивчани да се забавляват заедно с тях през уикенда в парк „Лаута“.


Около 50 души от Неделино, заплашиха да бойкотират евроизборите и

Около 50 души от Неделино, заплашиха да бойкотират евроизборите и ...

......... безработни, на които им се полагат обезщетения. Те заплашват с бойкот на предстоящите евроизбори, дори и с напускане на страната, ако не бъдат уважени техните искания. „Желанието на хората е да бъдат чути, като от мен искат съдействие за разпространение на тяхната декларация“, коментира кметът на Община Неделино Боян Кехайов.


Асеновград. С поднасяне на цветя пред паметника на загиналите в

Асеновград. С поднасяне на цветя пред паметника на загиналите в ...

......... от запаса и Съюз на ветераните от войните и военноинвалидите. В 17.30 часа в Градската библиотека ще се състои празничнa програма на Национално движение „Русофили” и Община Асеновград, а в 18.30 часа на пл. „Акад. Николай Хайтов“ ще започне концерт-спектакъл „За мирна Европа” с участието на танцови формации от общината.


Ново блокиране на проекта за чиста вода на Пловдив от

Ново блокиране на проекта за чиста вода на Пловдив от ...

......... модели, геотехнически изследвания, анализ на качеството на водата от съществуващите водоизточници, на качеството на суровата вода от бъдещия водоизточник и суровата вода.   Трябва също да се изготви анализ на водния баланс, социално-икономически и финансов анализ, включително да се изчисли социална поносимост на ВиК услугите за населението и др.   


За пети пореден път Старият Пловдив ще бъде домакин на

За пети пореден път Старият Пловдив ще бъде домакин на ...

......... лимитирана серия на Plovdiv City Card, ще бъде презентирана и услугата "Пловдив Сити Консиерж", която по думите на Фратев ще дава всякаква информация за хотелите и местата за настаняване в Пловдив. Във фестивала ще участват 20 изби и 12 производители на храни. Сред тях има сладкарници и работилници за шоколад.


Пловдив. Целият месец май и до средата на юни Регионалната

Пловдив. Целият месец май и до средата на юни Регионалната ...

......... ден на парковете. Всяка година на 5 юни се празнува и Световния ден на околната среда, който е най-мащабното събитие, посветено на опазване на природата. Всички ученици и групи, които имат желание да се възползват от поканата на Регионалната инспекция по околната среда и водите, трябва да се запишат предварително.


Точно в средата на поредица от почивни дни около националния

Точно в средата на поредица от почивни дни около националния ...

......... а сега на негово място строят хотел. Строителите твърдят, че и " отсреща" ще има хотел. В цялата тая мъглява ситуация около поредицата грешки, догадки и съмнения, те изглеждат най- уверени в думите си. Впрочем това си мислеха масово и пловдивчани на 6 март 2016-та година, когато багерите изяждаха зидовете. 


Дете е пострадало при катастрофа между камион и две коли

Дете е пострадало при катастрофа между камион и две коли ...

......... е подаден на тел. 112 около 15.30 ч., съобщиха от полицията в града на тепетата. Ударът между МПС-тата е станал на светофара преди кръстовището между Асеновградско шосе и ул. "Цар Симеон". Движението в участъка е затруднено, осъществява се в едната лента. Два екипа на Пътна полиция подсигуряват и регулират трафика.Очаквайте подробности!


Зона за хипотерапия, която ще помага на деца и младежи

Зона за хипотерапия, която ще помага на деца и младежи ...

......... в тревната площ“, обяви директорът на Дирекция „Социални услуги“ Веселина Ботева. Социалната база е изградена с дарения от американската фондация, която е събрала 70 000 долара нейното изграждане. В дарителската акция са се включили и десетки спонсори. От своя страна община Пловдив е предоставила безвъзмездно мястото, за да бъде построена базата.


Втори протест в Кърнаре срещу ромските своеволия Жители на карловското

Втори протест в Кърнаре срещу ромските своеволия Жители на карловското ...

......... са незаконни. Комисия от община Карлово започва да ги описва. На ромското население ще бъде предложено да закупи парцели и да си построи законни къщи, в противен случай общината ще пристъпи към събаряне.Чуйте още от исканията на хората и мнението на кмета на Карлово Емил Кабаиванов в прикачения звуков файл.


Пловдивският митрополит Николай разкритикува остро посещението на папа Франциск и

Пловдивският митрополит Николай разкритикува остро посещението на папа Франциск и ...

......... църквата "Света Богородица-Благовещение" Щерьо Паспалев разказа как се става свещеник в Пловдивска епархия - срещу подкуп по тарифа на Николай. След това интервю пред Actualno.com, Паспалев беше изгонен от църквата, а асеновградските миряни се възпротивиха и поискаха митрополит Николай да бъде разследван за злоупотреба, което така и не се случи.


Асеновград. С тържествена церемония Асеновград отбеляза Деня на храбростта и

Асеновград. С тържествена церемония Асеновград отбеляза Деня на храбростта и ...

......... народният представител Манол Генов, заместник-кметът инж. Петър Бояджиев, секретарят на Община Асеновград инж. Петър Иванов, председателят на Общински съвет- Асеновград, общински съветници и архиерейския наместник стафрофорен свещеноиконом Йордан Георгиев. Празникът продължи с народно веселие с оркестър „Славяни” и на площада се изви Гергьовденско хоро под звуците на традиционния български фолклор.


Раковски. Папа Франциск провежда среща с католическата общност в Раковски

Раковски. Папа Франциск провежда среща с католическата общност в Раковски ...

......... Светия отец подаръци, приготвени специално за него. Пред храма папа Франциск беше посрещнат по традиционен български обичай с хляб и сол, поднесени му от млади момичета в народни носии. В църквата той получи цветя от католическата общност в Раковски и се здрависа с част от събралите се хора. Цветана ТОНЧЕВА


Раковски. Папа Франциск започна обиколка със своя папамобил в Раковски,

Раковски. Папа Франциск започна обиколка със своя папамобил в Раковски, ...

......... път от село Стряма за Раковски. За града ще може да се влиза и излиза през Шишманци и през град Брезово. Движението в самия град е пешеходно, като за целта има изградени два буферни паркинга – в кв. „Николаево“ и в кв. „Секирово“. Стюарди насочват движението към тях. Цветана ТОНЧЕВА


"Пловдив ще остане зелен и в плана на града това ...

......... "Кършияка" излязоха на протест срещу застрояването на парка и масовата сеч на дървета там. Тогава протестиращите се подписаха под петиция, в която се настоява общината да си върне собствеността на парка, да го облагороди и да бъдат наказани виновните за поголовната сеч на дървета в него, извършена през последните дни.


Раковски. Папа Франциск получи икона на Пресвета Богородица Ерусалимска като

Раковски. Папа Франциск получи икона на Пресвета Богородица Ерусалимска като ...

......... По думите му папа Франциск е бил приятно изненадан от подаръка от пловдивските лекари и ги е благословил. В момента папата е на обяд в манастира на сестрите-францисканки "Св. Елисавета", след което ще се срещне с католическата общност на Раковски в църквата "Свети Архангел Михаил" в кв. Секирово. Цветана ТОНЧЕВА


"Вие, скъпи деца, сте дошли тук от всяко кътче на ...

......... са всички тези хора?", попита папата. Хлапетата отвърнаха с мощно "Даа" и бурни аплодисменти. Преди да си влезе в църквата "Пресвето сърце Исусово", папата не пропусна да се ръкува с много хора и да ги благослови. Председателят на Пловдивския лекарски съюз д-р Георги Кръстев му подари икона на Богородица Йерусалимска.


"Вие, скъпи деца, сте дошли тук от всяко кътче на ...

......... са всички тези хора?", попита папата. Хлапетата отвърнаха с мощно "Даа" и бурни аплодисменти. Преди да си влезе в църквата "Пресвето сърце Исусово", папата не пропусна да се ръкува с много хора и да ги благослови. Председателят на Пловдивския лекарски съюз д-р Георги Кръстев му подари икона на Богородица Йерусалимска.


Раковски. Католиците от цяла България с радост приветстваме папата на

Раковски. Католиците от цяла България с радост приветстваме папата на ...

......... че това важно събитие ще промени напълно живота им. „Тези наши деца знаят, че тяхното първо причастие е първо, но не и единствено. Те знаят, че пътят на обичта към Иисус и ближния не се изминава за един ден, а през целия живот“, каза още монсеньор Георги Йовчев. Цветана ТОНЧЕВА


Днес, от 11:00 часа, ще има втори протест в село

Днес, от 11:00 часа, ще има втори протест в село ...

......... След сблъсъка, жители на селото тръгнаха на мирно шествие към ромската махала. Поискаха виновните за инцидента да бъдат изселени. "Всичките къщи в махалата са незаконни. Цялата махала е незаконна", обясни кметът на селото Боньо Бонев, без да коментира какво е направил той, за да не е така. Заглавна снимка: Архив