Четирима служители на Община Пловдив са с положителни проби за

Четирима служители на Община Пловдив са с положителни проби за ...

......... Обслужването на граждани няма да бъде преустановено. Документи за извършване на услуги ще се приемат в деловодството на първия етаж. На достъпни места са поставени и дезинфектанти за ръце. От администрацията призоваха всички посетители да спазват стриктно необходимата дистанция и да носят правилно предпазни средства – маски, шалове или шлемове.


Кметът на Пловдив Здравко Димитров е издействал средствата от 18

Кметът на Пловдив Здравко Димитров е издействал средствата от 18 ...

......... развитие и разширяване на пътната мрежа и на съпътстващата инфраструктура. Затова още като областен управител направих всичко възможно да се реализира изключително важният проект на пътя Асеновград - Пловдив, заедно с неговите локални платна, както и доизграждането на Околовръстното шосе в посока АМ "Тракия", посочва още кметът, цитиран в съобщението.


Бах и Моцарт ще звучат на четири рояла в Античния

Бах и Моцарт ще звучат на четири рояла в Античния ...

......... тази програма и тези състави. Очаквам красота, магия, живот, надежда, сила, вдъхновение, изключителност". На сцената Камджалов ще излезе със своя Genesis Orchestra. Любопитно е, че първият в историята на музиката, който е композирал концерти за 2, 3 и 4 пиана със щрайх оркестър, е Йохан Себастиан Бах. Вторият е Моцарт.


Няколкостотин души изпълниха площад

Няколкостотин души изпълниха площад "Съединение" в Пловдив с искане за ...

......... на площада са доказателство за това, че тракийци никога не могат да бъдат смазани. "Хората протестират, защото не желаят да бъдат управлявани от мафията. Трябват незабавни избори, за да не бъдат и внуците ни управлявани от мафията", призова Минеков. Гражданите се готвят да направят шествие по централните улици на града.


В писмо до областния управител на Пловдив Дани Каназирева, с

В писмо до областния управител на Пловдив Дани Каназирева, с ...

......... липсва на официалната интернет страница на „ВиК“ ЕООД – Пловдив. „Считам, че в съвременния технологичен свят, в който хората пътешестват в Космоса и се завръщат на Земята безпроблемно, не е нормално гражданите на гр. Сопот да се чувстват като жители на далеч по-ранни епохи в историята на човечеството“, сочи градоначалникът. 


53 218 078 лева с ДДС е прогнозната стойност на поръчката, обявена

53 218 078 лева с ДДС е прогнозната стойност на поръчката, обявена ...

......... Общински съвет — Пловдив. Към настоящия момент е осигурен финансов ресурс в размер на 25 млн. лв. с включен ДДС. Необходимият финансов ресурс ще бъде осигуряван на етапи. Във връзка с поетапното осигуряване на финансов ресурс строителството ще бъде изпълнено на етапи съобразно осигурения към момента на възлагане финансов ресурс. Кметът на Асеновград Христо Грудев даде началото на укрепителните дейности

Кметът на Асеновград Христо Грудев даде началото на укрепителните дейности ...

......... до емблемата на града - Асеновата крепост", допълни градоначалникът. По време на строителните работи ще бъде създадена временна организация на движението. Пътят няма да се затваря цялостно, за което хората ще бъдат своевременно уведомени. След приключване на укрепителните дейности, пътният участък ще бъде асфалтиран и ще се поставят предпазни мантинели.


Горят автоморга и сухи треви край Пловдив. След 13:10 ч.

Горят автоморга и сухи треви край Пловдив. След 13:10 ч. ...

......... на същото място - на изхода на Асеновград в посока Кърджали - е възникнал пожар на много голяма площ в изоставени лозя. В момента в гасителните действия участват 2 екипа на пожарната в Асеновград и 4 от Пловдив, както и доброволци. Причините за двата пожара са в процес на изясняване.


Горят автоморга и сухи треви край Пловдив. След 13:10 ч.

Горят автоморга и сухи треви край Пловдив. След 13:10 ч. ...

......... на същото място - на изхода на Асеновград в посока Кърджали - е възникнал пожар на много голяма площ в изоставени лозя. В момента в гасителните действия участват 2 екипа на пожарната в Асеновград и 4 от Пловдив, както и доброволци. Причините за двата пожара са в процес на изясняване.


Кметът на район

Кметът на район "Източен" Иван Стоянов е дал положителна проба ...

......... лични предпазни действия. Влизането в административните сгради ще бъде при засилен контрол за правилно носене на предпазни маски или шлемове и измерване за наличие на висока температура. За последното денонощие регистрираните нови случаи на заразени в област Пловдив са 24. НА ЖИВО: Последна информация и всичко за коронавируса, 30 юли


Пловдив въвежда, на 29 и 30 юли, промени на движението

Пловдив въвежда, на 29 и 30 юли, промени на движението ...

......... пътни превозни средства по бул. "Менделеев", бул. "Освобождение", бул. "Цариградско шосе" в Пловдив, както и по пътя Поповица - Милево до границата с област Стара Загора. Полицията призовава водачите на МПС да управляват с повишено внимание и да изпълняват стриктно разпорежданията на контролните органи с цел недопускане на ПТП.  Община Пловдив започна премахването на пясъчниците в детските градини, защото

Община Пловдив започна премахването на пясъчниците в детските градини, защото ...

......... в образователни и театрални кътове, площадки с ударопоглъщаща настилка и съоръжения за игра. По данни на дирекция "Образование" в 10 детски градини пясъчниците вече са премахнати изцяло, а в останалите 42 се извършва поетапното им трансформиране. По график премахването им трябва да приключи не по-късно от края на 2020 г.


Служители на

Служители на "Общинска охрана" - Пловдив са санкционирали 113 автомобила ...

......... цитиран в съобщението. Той допълва, че е изключително неприятно, че такъв голям брой граждани са нарушили правилата, както и че се надява това повече да не се повтаря. Наложената санкция на всеки един от нарушителите е в размер на 50 лева. Проверките на служители на ОП "Общинска охрана" ще продължат.


Община Пловдив води преговори със собствениците на голям магазин на

Община Пловдив води преговори със собствениците на голям магазин на ...

......... на знатните фамилии на древен Филипопол, които са имали свои запазени места. Разкритите акведукти, помещенията за животните, които са били пускани на арената, както и още съхранени артефакти, несъмнено ще са привлекателни за любителите на историята и мястото ще се превърне в една от атракциите в града", коментира Пламен Панов.


33-годишен лихвар от село Столетово е задържан при спецакция на

33-годишен лихвар от село Столетово е задържан при спецакция на ...

......... му на улица „1-ва” в селото е открита сумата от близо 27 000 лева, незаконно притежавано оръжие и боеприпаси, както и списъци с имена на длъжници и компютърни конфигурации. Установени са повече от 40 свидетеля, които са вземали пари на заем. Част от тях са били заплашвани и с физическа разправа.


Миро ще пее на Античния театър в Пловдив. На 26

Миро ще пее на Античния театър в Пловдив. На 26 ...

......... "Очите", "Огън", "Пепел" и "Печат от моята душа", но ще звучат и най-обичаните от почитателите му сингли. Феновете на певеца заляха социалните мрежи с въпроси за концерти на Миро в други градове на страната, а в рамките на няколко часа над 10% от позволения капацитет на залата вече е зает.Мъж уби зверски малко коте във вход на жилищен блок

Мъж уби зверски малко коте във вход на жилищен блок ...

......... кадрите упражнявал редовно насилие над животни. Божидар  не живее във входа, в който е извършено убийството на животното. Той работи в гумаджийница до блока. Божидар отрича и да е човекът от охранителните камери. Мъжът е задържан за 24 часа в ареста на Трето районно управление. Предстои разпит на свидетели.  


Работниците в МБАЛ

Работниците в МБАЛ "Св. Мина" в Пловдив са в стачна ...

......... проблем на болницата. Да се отнесат конструктивно и да го решим", обяви началникът на общинската болница.  Тъй като общината е с принципал на лечебницата, на сесия на общинския съвет днес ще бъде взето решение за отпускане на безлихвен заем в размер на 270 хиляди лева в помощ на лечебницата.  


Още една болница отваря COVID отделение в Пловдив, реши Кризисния

Още една болница отваря COVID отделение в Пловдив, реши Кризисния ...

......... тест: "За мен два са притеснителните моменти в бъдеще. Първият е август месец – отпуските, и вторият – ноември – сезонните вируси. Надявам се да създадем правилна организация за сигурността на пациентите не само с COVID-19 , но и с други заболявания.", подчерта областният управител.          


Още една болница отваря COVID отделение в Пловдив, реши Кризисния

Още една болница отваря COVID отделение в Пловдив, реши Кризисния ...

......... тест: "За мен два са притеснителните моменти в бъдеще. Първият е август месец – отпуските, и вторият – ноември – сезонните вируси. Надявам се да създадем правилна организация за сигурността на пациентите не само с COVID-19 , но и с други заболявания.", подчерта областният управител.          


Един лекар – д-р Димитрова и две медицински сестри се

Един лекар – д-р Димитрова и две медицински сестри се ...

......... че трябвало да се режат легла за други болни, за да има за COVID-19 – защото няма договор с НЗОК, вече 15 дни. До момента пациент не е върнат – лекуват се леки и среднотежки пациенти. Още: "Значителен спад на новите случаи на коронавирус в България, дали ще има тенденция?"


42-годишна пловдивчанка катастрофира тази сутрин в 9.30 часа на кръговото

42-годишна пловдивчанка катастрофира тази сутрин в 9.30 часа на кръговото ...

......... 42-годишна пловдивчанка катастрофира тази сутрин в 9.30 часа на кръговото до Водна палата в града под тепетата, съобщиха от полицията. Алкохолната ѝ проба е отчела 2.66 промила. Жената не е пострадала. Задържана е в ареста за 24 часа.


Със Света литургия в храма

Със Света литургия в храма "Свети Николай" в Карлово започна ...

......... в 20.20 часа, когато от НМ "В.Левски" ще бъде изнесено знамето на Карловския революционен комитет. Кулминация на честването на Апостола в неговия роден град ще е тържественият митинг-заря от 21.00ч. на пл. "Васил Левски". Там официално слово ще произнесе председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, под чийто патронаж е честването.


26-годишен пловдивчанин е със счупена китка, след като самокатострофира в

26-годишен пловдивчанин е със счупена китка, след като самокатострофира в ...

......... управлявал с концентрация от 1,59 промила алкохол в кръвта. Последвал е отказ да му бъде направен тест за употреба на наркотици. Справка в масивите на МВР показва, че шофьорът има 5 предишни нарушения по Закона за движение по пътищата (ЗДвП), като 2 от тях са за шофиране с несъобразена скорост.


Община Пловдив пуска безплатен интернет в автобуси и спирки на

Община Пловдив пуска безплатен интернет в автобуси и спирки на ...

......... мобилно приложение или SMS съобщение (както е в синята зона за паркиране. Според плановете на община Пловдив, безплатен интернет приоритетно ще бъде внедрен по най-натоварените автобусни линии на градския транспорт и по спирките в централна градска част, както и на тези, при които повечето от пътуващите са ученици и студенти.


Стартира изграждане на Център по растителна системна биология и биотехнология

Стартира изграждане на Център по растителна системна биология и биотехнология ...

......... специализирани помещения, както и 2 високотехнологични оранжерии. От общото предвидено финансиране, приблизително 20 000 000 лева лева са планирани за изграждането на новия кампус и 10 000 000 лева за закупуване на високотехнологична апаратура. Строителството стартира с церемонията „първа копка” и се очаква да приключи в края на 2021 г.


Над 3000 - 4000 души се събраха на мащабен антиправителствен

Над 3000 - 4000 души се събраха на мащабен антиправителствен ...

......... Сред тях имаше и представители на протестите в защита на парка зад хотел "Санкт Петербург".   Още в началото от микрофона на площада бяха отправени призиви за необходимото уважение към полицаите, които охраняват протеста, а по-късно бяха аплодирани.  Пловдивският протест ще продължи и утре от 18.30 часа пред сградата на общината.


Хиляди пловдивчани направиха протестно шествие с искане на оставката на

Хиляди пловдивчани направиха протестно шествие с искане на оставката на ...

......... се събраха на площад „Съединение“ и скандирайки "Оставка" и "Мутри вън" преминаха през бул. „Цар Борис Трети Обединител“, стигайки до Главната улица пред общината. Освен оставката на премиера Борисов, протестиращите искат и оставката на главния прокурор Иван Гешев. Пред общината ораторите призоваха за толерантност към полицаите, които си вършат работата.


В Пловдив започва строителството на кампуса на първия в България

В Пловдив започва строителството на кампуса на първия в България ...

......... микробиология към БАН в проекта участват още Институтът по зеленчукови култури „Марица“ и Институтът по молекулярна биология и биотехнология. Партньори от германска страна са университетът в Потсдам и институтът „Макс Планк“ по молекулярна растителна физиология. Проектът вече има своите първи научни успехи с над 70 научни публикации по цял свят. 


Започва изграждането на локалните платна по пътя между Асеновград и

Започва изграждането на локалните платна по пътя между Асеновград и ...

......... Общинските съвети", припомни Каназирева. Тя уточни, че локалните платна ще са разположени от 2-те страни на пътя, като приблизителната им дължина ще е около 10 километра. Стойността на обекта е в рамер на 18 900 000 лева с ДДС. Изпълнител е фирма „ИСА 2000“. Срокът за изпълнение е една година.


Служители на Трето управление на МВР в Пловдив, съвместно с

Служители на Трето управление на МВР в Пловдив, съвместно с ...

......... неадекватен и издавал силен мирис на алкохол. Алкотест с дрегер е отчел наличие на 1.79 промила алкохол в кръвта. При личен обиск на лицето и при последвалото претърсване на автомобила са иззети 350 таблетки "ксанакс". Мъжът е задържан в полицейския арест за срок до 24 часа по Закона на МВР.


УМБАЛ „Свети Георги” набира доброволци за работа в Клиниката по

УМБАЛ „Свети Георги” набира доброволци за работа в Клиниката по ...

......... на Клиника по инфекциозни болести, или 0885 571 755 – Милка Шишкова, зам.-ръководител отдел „Управление на човешките ресурси”.   За неуморната работа и високата значимост на положения труд и грижа, служителите на УМБАЛ „Свети Георги“ получиха благодарствено писмо от г-жа Дани Каназирева – областен управител на Област Пловдив.      


Днес, 9 юли, в 18:30 часа гражданите на село Труд,

Днес, 9 юли, в 18:30 часа гражданите на село Труд, ...

......... област Пловдив, до Областната администрация на Пловдив и други местни ръководства. Под мотото "Търпението се изчерпа", протестиращите очакват всички поканени лица, включително и тези, отправящи сериозна заявка за бъдещо управление на държавата, за да получат гаранция, че реални ангажименти ще бъдат поети и проблемът ще бъде трайно и кардинално решен.


Езикова гимназия

Езикова гимназия "Иван Вазов" в Пловдив е първото референтно училище ...

......... Лично аз смятам, че личността на учителя е основен фактор за мотивация на учениците. Един учител със своята личност може да окрили всяко дете, да го запали да следва мечтите си, да не се отказва пред трудностите. В този смисъл виждам ролята на роботите само като помощници на учителите. kmeta.bg


След Велико Търново, вече са установени и първите случаи на

След Велико Търново, вече са установени и първите случаи на ...

......... подобни събития, включващи много хора. „Това, което не ни достига, е персонал. Работим с максимални натоварвания вече 5 месеца. Сестрите са най-дефицитната част от медицинския персонал. Тези, които останаха, са на края на отчаянието. Те са освен физически, и психически изчерпани. Сега е времето доброволците да се върнат”, призова тя.


Имаме 55 болни от коронавирус в Инфекциозна болница в Пловдив

Имаме 55 болни от коронавирус в Инфекциозна болница в Пловдив ...

......... лекари имаме достатъчно, но сестрите са най-малко. Те са на края на силите си, поясни Стойчева и помоли за доброволци, защото има нужда от санитари. На първо време, болницата има нужда от 12 сестри или поне хора с медицинско образование. Още: "Нов дневен рекорд на болни от коронавирус в България"


COVID-19 влезе в Пловдивския затвор. 40 контактни на надзирател ще

COVID-19 влезе в Пловдивския затвор. 40 контактни на надзирател ще ...

......... 25 полицаи от града са под карантина, заради служител на „Криминална полиция“ в областната дирекция на МВР с COVID-19. От направените им тестове до момента петима са потвърдени с положителен тест за вируса. Всички те не са хоспитализирани, и са изпратени за домашно лечение. Ситуацията е под контрол, подчерта тя.


С голямо шествие и тържество Пловдив ще почете 170-тата годишнина

С голямо шествие и тържество Пловдив ще почете 170-тата годишнина ...

......... "Наука", заедно с Константин Величков редактират вестник "Народний глас", издават първото чисто литературно списание "Зора" и книгата "Българска христоматия", чрез която запознават читателите със сто наши и чужди автори. В Пловдив Вазов пише "Епопея на забравените", "Немили-недраги", "Чичовци", стихотворенията "Българският език", "Новото гробище на Сливница", разказът "Иде ли?" и други.


Тестват всички общински съветници в Пловдив от днес, заради положителен

Тестват всички общински съветници в Пловдив от днес, заради положителен ...

......... служителите от администрацията на местния парламент, съобщи председателят Александър Държиков. Резултатите се очакват във вторник вечер. От тях ще зависи как ще се проведе предстоящото в четвъртък заседание на общинския съвет. В сградата вече е извършена цялостна дезинфекция. НА ЖИВО: Последна информация и всичко за коронавируса, 6 юли    


Пореден протест, обявен като

Пореден протест, обявен като "гражданско неподчинение", готвят жителите на пловдивското ...

......... поети и проблемът ще бъде трайно и кардинално решен. Исканията на протестиращите ще бъдат оповестени на извънредна пресконференция, която ще бъде дадена в пресцентъра на БТА Пловдив във вторник, 7 юли, от 10:00 часа - от председателя на сдружение "Бъдеще за село Труд" Галина Тошева и съпредседателя Станимир Тончев.  


Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет избра с 11 гласа

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет избра с 11 гласа ...

......... в Наказателното отделение на Окръжен съд – Пловдив. Съпруга е на председателя в оставка на Районен съд - Асеновград съдия Иван Шейтанов. Припомняме, че точно заради предполагаемото й избиране на ръководител на Окръжен съд - Пловдив съпругът й напуска поста в асеновградския съд, за да се избегне конфликт на интереси.


Кампания за разделно събиране на негодни за употреба батерии и

Кампания за разделно събиране на негодни за употреба батерии и ...

......... в почвите и водите. От местната управа призовават гражданите да се възползват от предоставената възможност и да се освободят от опасните отпадъци по правилния начин, като ги предадат на специализираната площадка за събирането им. Друг вариант да ги депонират е да ги върнат в магазини, в които има поставени контейнери.


Безплатни прегледи за влажна дегенерация на макулата (ВДМ), свързана с

Безплатни прегледи за влажна дегенерация на макулата (ВДМ), свързана с ...

......... спре или в някои случаи дори да се подобри състоянието. Тревожната статистика сочи, че до 50% от хората с диабет не изследват очите си или се диагностицират твърде късно. От 01.04.20 г. иновативните терапии за ВДМ и ДМЕ са безплатни за пациентите в България, казват в заключение от пловдивската болница.


Девет от последните 22 случая с коронавирусна инфекция в Пловдивска

Девет от последните 22 случая с коронавирусна инфекция в Пловдивска ...

......... са свързани с шивашкия цех. Установените положителни проби в общините "Родопи", Стамболийски и Карлово са на хора, контактували с по-ранните случаи там. Починала е 59-годишна жена от Перущица, с придружаващо заболяване – бронхиална астма. Общият брой за областта е 263, излекуваните са 103-ма, на домашно лечение 112, хоспитализираните са 42.


Шивашки цех в Кричим е новото огнище на COVID-19. 33

Шивашки цех в Кричим е новото огнище на COVID-19. 33 ...

......... служители в предприятието са дали положителни проби за коронавирус, предаде bTV. Цехът е затворен за пълна дезинфекция. Заразените работници са поставени под карантина. Съобщава се, че те нямат симптоми. Изследването е направено по желание на управителя на шивашкия цех, след съмнение за болни служители. Темата продължава и в тези материали.


Над 70 майстори демонстрират 22 занаята на Пролетния панаир на

Над 70 майстори демонстрират 22 занаята на Пролетния панаир на ...

......... /художествени тъкани, тъкачество, дърворезба, изделия от кожа, ножарство, художествена керамика, грънчарство, художествено плетиво, шапкарство, национални кукли, народни музикални инструменти, кошничарство, накити, гравьорство и други. Предвидени са и детски работилници за кошничарство и народни музикални инструменти при майсторите Мехмед Шакир и Пламен Петракиев. Събитието се осъществява с подкрепата на община Пловдив. 


Кабинетът се съгласи за назначаване на почетен консул на Сърбия

Кабинетът се съгласи за назначаване на почетен консул на Сърбия ...

......... Анастасия Росенова Солакова. Към момента тя е управляващ партньор на МГС-Ойл ЕООД, което се занимава с товарни автомобилни превози. Седалището на почетното консулско длъжностно лице на Сърбия е град Пловдив, а консулският окръг обхваща територията на области Ловеч, Велико Търново, Габрово, Стара Загора, Пловдив, Хасково, Пазарджик, Смолян и Кърджали.  


На всеки 15 дни екипи от различни болници в Пловдив,

На всеки 15 дни екипи от различни болници в Пловдив, ...

......... апаратура, специалисти, логистика, предпазни средства и лекарства, за да поемат тази вълна най-високо професионално”, коментира Грудев. Същият принцип са приложили и в Бургас, допълни Грудев и увери, че при евентуално увеличение на болните по Черноморието с началото на сезона, частните болници имат готовност да се включат в приема на пациенти.


До ден-два започва изплащането на първите 2000 гранта за малки

До ден-два започва изплащането на първите 2000 гранта за малки ...

......... 2200 проекта от първите три оценителни сесии по процедурата и са подписани първите 880 договори за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ. В дискусията „Заедно срещу кризата“ участваха още кметът на Пловдив Здравко Димитров, областният управител Дани Каназирева, както и главният редактор на „Стандарт“ Славка Бозукова, които бяха организатори на събитието.


Поредно фрапиращо нарушение на скоростта на пътя заловиха камерите на

Поредно фрапиращо нарушение на скоростта на пътя заловиха камерите на ...

......... на април и началото на май бяха заловени трима нарушители, движещи се с голяма скорост по улиците на града. Те бяха засечени да карат бясно с между 120 и 170 км/ч, заради което отнесоха глоби в порядъка на 1300 – 1700 лева и лишаване от книжка за по 6 месеца.


13 са случаите на нови заразени с кронавирус в Пловдив.

13 са случаите на нови заразени с кронавирус в Пловдив. ...

......... Те са първи положителни проби за вируса в тези градове, заяви още Дани Каназирева. Областният управител уточни, че е взето решение от областния медицинския щаб болните от коронавирус да се лекуват само в Университетската болница „Свети Георги“ . Следващата седмица ще се обсъжда варианта и за още една резервна болница.


Катастрофа с ранен предизвика спор. Пострадалият възнамерява да заведе дело,

Катастрофа с ранен предизвика спор. Пострадалият възнамерява да заведе дело, ...

......... в задната част на "Опел"-а. Пострадалият шофьор казва, че все още е в болничен и му се правят изследвания, тъй като оплакванията и неразположението му не са отминали. А пътният спорът е приключен от полицейските служители, констатирали, че вината за катастрофата е негова, за което му е съставен и акт.


COVID-19 отмени предстоящия празник на Куклен по повод 19 години

COVID-19 отмени предстоящия празник на Куклен по повод 19 години ...

......... се проведе на предварително обявените дати. Той е отложен до нормализиране на обстановката. "WakeUp! Bulgaria Festival" („Събуди се! България фестивал“) е културно-образователен фестивал, който се провежда ежегодно от 2011 г. насам с продължителност от няколко дни на поляните до борова гора между Куклен и манастира „Свети Безсребреници Козма и Дамян“.


Съставени са 5 акта по Закона за здравето и 8

Съставени са 5 акта по Закона за здравето и 8 ...

......... COVID-19, те ще бъдат санкционирани, категорични са от ОДМВР - Пловдив. Пловдивската полиция призовава жителите на града и областта да проявяват по-голяма лична отговорност, социална ангажираност и самодисциплина и стриктно да изпълняват указанията на здравните власти. Проверките ще продължат , като ще бъдат извършвани в различни часови диапазони и места.


Изцяло реконструирани по проект са общо 191 декара от централната

Изцяло реконструирани по проект са общо 191 декара от централната ...

......... Ще бъдат облагородени и междублоковите пространства в обхвата на булевардите „6-ти септември“ и „Източен“. „С окончателната реализация и на този проект ще имаме едно цялостно завършване на зоната с реконструкцията на почти всички улици, като отделената за това сума е малко над 9 000 000 лева“, заключи арх. Соня Славчева.


Закупуването на билети от апаратите във всички автобуси по линиите

Закупуването на билети от апаратите във всички автобуси по линиите ...

......... 0899 53 76 82 или в колцентъра на община Пловдив на телефон 0800 112 32, като проверки ще се правят незабавно. Пловдивска община призовава пътуващите да спазват противоепидемичните мерки срещу разпространението на COVID-19 и да носят правилно задължителните маски, които да бъдат плътно поставени и да покриват носа и устата.


Детската градина в пловдивското село Костиево беше затворена за дезинфенция,

Детската градина в пловдивското село Костиево беше затворена за дезинфенция, ...

......... кметът на Костиево Георги Калоферов пред БНТ. Направени са тестове на 18 деца от градината и на 5 човека от персонала. Очаква се резултатите да излязат днес. Дезинфекцирани са всички помещения и външния двор в градината. По молба на съпругата на пастора, днес ще бъде дезинфекциран и дома на семейството


При съвместна спасителна акция експерти от РИОСВ - Пловдив и

При съвместна спасителна акция експерти от РИОСВ - Пловдив и ...

......... покрайнините на кв. Прослав в Пловдив е намерен и втори възрастен щъркел в безпомощно състояние.Екоексперти са транспортирали трите птици в Спасителния център за диви животни в Стара Загора, където за тях ще бъдат положени специализирани грижи. След укрепването на младия екземпляр, той ще бъде върнат в природата на подходящо място.


Свлачище затруднява движението по пътя Гълъбово - Косово - Цар

Свлачище затруднява движението по пътя Гълъбово - Косово - Цар ...

......... разрушени и тръбен водосток Ф1000 и отводнителната канавка на пътя, което допълнително спомага за активизирането на свлачищния участък. По думите на областния управител Дани Каназирева, ако не се предприемат спешни мерки, съществува опасност при евентуални нови свличания пътят да бъде прекъснат, а районът - откъснат от останалата част на общината.


Изцяло нова мостова конструкция ще бъде изградена над река Марица

Изцяло нова мостова конструкция ще бъде изградена над река Марица ...

......... областният управител. Тя заяви, че в момента се обикаля през село Милево, а там мостовото съоръжение също е компрометирано и се нуждае от ремонт. За него също се водят разговори с Областна администрация и Областно пътно управление – Стара Загора, тъй като този мост е граничен и свързва двете области.


Заради случаи на коронавирус, ромският квартал

Заради случаи на коронавирус, ромският квартал "Запад" в Перущица е ...

......... на работа. Жители на махалата споделиха, че знаят кои са заразените. Един от тях е бил настанен в болница. Според властите, доказаните заразени са били контактни с много хора, но никой от тях не се е прибирал от чужбина. Още: "НА ЖИВО: Последна информация и всичко за коронавируса, 18 юни"


6-годишното момченце, което вчера падна от втория етаж на детска

6-годишното момченце, което вчера падна от втория етаж на детска ...

......... че детето е живо и е с леки травми. То е с майка си в болницата, която е в шок. Всички институции бяха с много бърза реакция.", подчерта директорката на градината и обяви: "Най-вероятно на отваряемите прозорци ще бъдат поставяни железни пръчки. Агенция закрила на детето прави проверка по случая.


Шестгодишно момченце е паднало от втория етаж на детска градина

Шестгодишно момченце е паднало от втория етаж на детска градина ...

......... детска градина „Бреза“ в пловдивския квартал „Гагарин". Инцидентът се е случил по-рано днес. На този етап информацията е, че животът на детето е извън опасност. Кметът Здравко Димитров и зам.-кметът по образование Стефан Стоянов в момента пътуват към болницата, за да се уверят, че детето е в добро състояние.  Очаквайте подробности... 


Главният прокурор Иван Гешев и главният секретар на МВР Ивайло

Главният прокурор Иван Гешев и главният секретар на МВР Ивайло ...

......... спора кой е по-добър трябва да се решава на терена, а не на подобни боеве. Нека феновете да спорят на стадиона, а не да си спретват такива масови побои. Виждали сме от един невинен удар до какво може да се доведе и да се загуби човешки живот“, заяви още Иванов


Протест в Пловдив. Десетки хора се събраха тази вечер на

Протест в Пловдив. Десетки хора се събраха тази вечер на ...

......... лишавани от право да управляват автомобил завинаги. „Тук сме, за да протестираме. Не искаме убиецът на Милен Цветков да бъде пуснат на свобода. Искаме справедлив процес и справедлива присъда”, каза един от протестиращите. „Трябва да има по-тежки наказания за дрогираните и пияни шофьори”, категоричен е друг мъж, участващ в протеста.


Средно 2% от пловдивчани са се срещали с коронавируса. Това

Средно 2% от пловдивчани са се срещали с коронавируса. Това ...

......... комплимент, но то си е така. Нещата се получиха отлично и затова допринесе интелигентността на населението на Пловдив! Хората се включиха така, че проучването да стане чудесно изпълнено и представително! Резултатите ще бъдат публикувани в научни списания и ще може да се направи качествена съпоставка с други държави, отбеляза Кунчев.


Главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев пристига днес в

Главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев пристига днес в ...

......... в шестте района на града, за да връчват документи на семействата, попаднали в проучването – за информирано съгласие и декларация. Най-много желаещи да дадат проби имаше в район "Централен". 200 медици от Пловдив също се изследваха. Тестването беше поръчано от здравното министерство и финансирано от него с 30 000 лева.


След продължително боледуване днес почина Георги Ряпов, председател на Националната

След продължително боледуване днес почина Георги Ряпов, председател на Националната ...

......... неговата кончина, публикувано във Фейсбук: Уважаеми колеги! Днес 14.06.20г., след тежко боледуване, земния си път напусна много уважаемият ни колега ГЕОРГИ РЯПОВ. Таксиметровата общност в България загуби един от стожерите на бранша ни. СС "СИЛА" скърби дълбоко и изказва своите съболезнования на близки и опечалени за личната загуба. Сбогом ЖОРО!


Дванадесетокласничката от Търговската гимназия в Пловдив Мила Зархулева е излекувана

Дванадесетокласничката от Търговската гимназия в Пловдив Мила Зархулева е излекувана ...

......... средства – 35 000 евро, бяха отпуснати от здравната каса. Така лекари от клиниката във Фрайбург успяха да стопят огромен тумор в гърдите й, засегнал белия дроб и Мила вече е напълно излекувана. Това беше съобщено на страницата във Facebook още през март, а днес дванадесетокласничката успешно наваксва изпуснатото в училище. 


Община Пловдив отпусна 20 000 лева за протезиране на напълно

Община Пловдив отпусна 20 000 лева за протезиране на напълно ...

......... между община Пловдив и "ДКЦ II - Пловдив" ЕООД, като правоприемник на дейността на закритата Медико-техническа лаборатория към Община Пловдив. След това ще бъде обявена датата, след която пациентите ще могат да подават заявления в деловодството на общината. Услугата е напълно безплатна за пациентите и е факт от 2007 г.