Общинският съвет в Пловдив намали на 100 лева годишно концесионните

Общинският съвет в Пловдив намали на 100 лева годишно концесионните ...

......... обвързват годишното концесионното възнаграждение с размера на минималната годишна заплата. Идеята таксата да бъде намалена и да стане символична лансира премиерът Бойко Борисов по време на посещението си в Пловдив. В края на август той пристигна в града, за да присъства на официалното рестартиране на реконструкция на стадион „Христо Ботев“.


Сериозни санкции за нарушения се предвиждат с промените в Наредбата

Сериозни санкции за нарушения се предвиждат с промените в Наредбата ...

......... пият алкохол, дори и бира или употребяват наркотични вещества на тротоара или в парковете и градинките. Финансова санкция ще има и за просещи на обществени места, както и за пияни и под влияние на упойващи вещества, които се опитват да влязат в сгради и на места, предназначени за обществено ползване.


Кандидатът на ГЕРБ Здравко Димитров ще отиде на балотаж, но

Кандидатът на ГЕРБ Здравко Димитров ще отиде на балотаж, но ...

......... пловдивчани за работата на фондация „Пловдив 2019”, заета с провеждането на Европейската столица на културата. Едва 18% я оценяват като добра, 22% - като провал, а най-много от всички - 42% мислят, че тя има много изпуснати шансове и несъществени изяви. Впрочем 18% от анкетираните изобщо нямат мнение по въпроса.


Двама мъже нападнаха с удари посетител в игрална зала, съобщиха

Двама мъже нападнаха с удари посетител в игрална зала, съобщиха ...

......... часа, тази сутрин патрул на Шесто РУ, е реагирал на сигнал за конфликт в игрална зала в квартал „Столипиново“. Установено е, че посетители на 32 и 20 години са нападнали с удари друг 28-годишен мъж. Двамата мъже са с криминални прояви и осъждани. Задържани са за срок до 24 часа.


ВиК-Пловдив стартира изпълнението на

ВиК-Пловдив стартира изпълнението на "Доизграждане и реконструкция на водоснабдителни и ...

......... Парите за реализиране на проекта са осигурени чрез безвъзмездна финансова помощ по оперативна програма „Околна среда 2014 г.-2020 г.“, съфинансирана от Европейския фонд за регионално развитие и Кохезионния фонд на Европейския съюз. Припомняме, че договорът е сключен между министъра на околната среда и водите Нено Димов и „Водоснабдяване и канализация“–Пловдив.


600 000 лева отдели община Раковски за изграждането на ново

600 000 лева отдели община Раковски за изграждането на ново ...

......... детско помещение, включващо зони за хранене, игра и спане, гардеробно със склад и кухня с преддверие. Лентата на новата сграда прерязаха директорката на детското заведение и кметът на Раковски Павел Гуджеров. А истинските домакини на събитието - децата от детска градина "Щастливо детство" - поздравиха присъстващите с  кратка музикална програма.68 хиляди ученици прекрачват прага на училищата тази година в

68 хиляди ученици прекрачват прага на училищата тази година в ...

......... „Елин Пелин“ пък започват учебната година с изцяло нов кабинет. Той бе изграден по инициатива на родители и с подкрепата на местното кметство, като се намира в пристройката на бившата социална служба. От инспектората гарантират, че няма да има класна стая без учител и нявсякъде вече са попълнени липсващите бройки.


Асеновград. Длъжни сме да правим всичко нужно, за да бъде

Асеновград. Длъжни сме да правим всичко нужно, за да бъде ...

......... точно тук. Така ще продължи да бъде, защото всички вие сте гаранция за успешно образование на нашите асеновградски деца. Желая много здраве, много вдъхновение и мотивация за целия педагогически екип, за цялата училищна общност от ученици и родители. Успешна и плодоносна да бъде новата 2019/2020 учебна година за всички вас!


Карлово. С водосвети за здраве и успехи, издигане на националния

Карлово. С водосвети за здраве и успехи, издигане на националния ...

......... децата от училището бяха поздравени от д-р Емил Кабаиванов, народния представител д-р Джевдет Чакъров и кмета на Розино Ангел Шаламанов. Те прерязаха лентата и на новата многофункционална спортна площадка, на която бе изигран първия футболен мач. Изграждането на съоръжението бе финансирано от община Карлово и Министерството на образованието и науката.


Традиционното начало на учебната година, настъпило днес с един ден

Традиционното начало на учебната година, настъпило днес с един ден ...

......... през устройството.  Тържествата в училищните дворове днес бяха многолюдни, а сред гостите бе зам. министъра на труда и социалната политика Зорница Русинова, която поздрави учениците и учителите в СОУ " Димитър Матевски".       Своя поздрав към децата днес поднесоха и автопревозвачите в Градския транспорт, които возиха всички ученици безплатно. 


Пловдивският апелативен съд потвърди определение на Окръжен съд–Стара Загора, с

Пловдивският апелативен съд потвърди определение на Окръжен съд–Стара Загора, с ...

......... предишен скандал. Магистратите са преценили, че съществува висока обществена опасност на дееца и тя интензивно се засилва, предвид съдържащото се в протокола за разпит на двама от свидетелите. Затова съдът прие, че съществува реална опасност обвиняемият да се укрие и да извърши ново престъпление. Определението на Апелативния съд е окончателно.Калофер. Всяка година по това време трябва да сме тук,

Калофер. Всяка година по това време трябва да сме тук, ...

......... кметът на Община Карлово д-р Емил Кабаиванов приветства участниците и всички, дошли в местността Свети Кирик край Калофер. Събитието е организирано от Сдружението с нестопанска цел в обществена полза „Калиферови хайдути”. Голяма фолклорна програма, историческа възстановка, тематични изложби и прожекция на исторически филми събраха стотици жители и гости на Калофер.


 С един глас повече на балотаж за  ректор на Медицинския

 С един глас повече на балотаж за  ректор на Медицинския ...

......... две специалности- микробиология и клинична имунология. Тя е специализирала в Лондон, Тюбинген, Будапеща, Наймиген. Освен зам. ректор, досега ръководеше и Катедрата по микробиология и имунология и бе началник на Лабораторията по микробиология при УМБАЛ "Св. Георги" в Пловдив. Преподава на български и на английски език, обучава студенти, специализанти и докторанти. 


Гигантски балон посреща пловдивчани и гости на града на Римския

Гигантски балон посреща пловдивчани и гости на града на Римския ...

......... ще продължи до неделя включително. В програмата са включени стотици уникални събития, които ще се случват из целия град. Безплатни входове в музеи и галерии, работилници и ателиета на открито и закрито, концерти и светлинни спектакли – всичко това ще може да бъде видяно през следващите три дни в Пловдив.


Асеновград. Народно читалище „Св. преп. Паисий Хилендарски” и Градска библиотека

Асеновград. Народно читалище „Св. преп. Паисий Хилендарски” и Градска библиотека ...

......... поискване”, в изданията на Международния поетичен фестивал „Духовност без граници”, сп. „Култура” и др. В проза е издаден сборникът с хумористични разкази „Галерия от гротески”, също и „Пласьорът на любов”. Има написани около двеста разказа, десет новели, повести и три романа. В момента Ради Стефанов работи върху своя четвърти роман.


Асеновград. Ръководството на Националното сдружение на общините в Република България

Асеновград. Ръководството на Националното сдружение на общините в Република България ...

......... център за услуги за общинската администрация и инициатор на международни контакти. В годините то се утвърди като представител и защитник на интересите на местните власти, съгласно законовите правомощия на НСОРБ и като коректив на централната власт чрез разработване и отстояване на предложения за усъвършенстване на нормативната уредба на местното самоуправление.Карлово. Всички дирекции и звена в общинска администрация Карлово за

Карлово. Всички дирекции и звена в общинска администрация Карлово за ...

......... е най-мащабната доброволческа инициатива у нас, която цели да изгради обществена чувствителност по въпросите, свързани с опазването на околната среда, и да направи България по-чиста и красива в дългосрочен план. Емблематичната кампания отрежда водещо място на България сред страните с най-добри доброволчески практики в грижата за околната среда в света.


В Пловдив официално бе открита Алея на олимпийската слава. Тя

В Пловдив официално бе открита Алея на олимпийската слава. Тя ...

......... клуб "Тракия", откъдето навремето тръгнах към гребането", заяви голямата шампионка пред паното, съдържащо информация за нейното постижение. Присъстващите днес спортисти изразиха надежда, че златните години за българския спорт не са отминали и алеята ще бъде допълвана в бъдеще с още родни таланти, завоювали медали на най-значимия спортен форум в света.


Незаконна кариера в село Шишманци разкриха екоинспекторите от РИОСВ-Пловдив. Това

Незаконна кариера в село Шишманци разкриха екоинспекторите от РИОСВ-Пловдив. Това ...

......... инсталация, която е работела и в момента на проверката. Фирмата извършвала добив, преработка и изнасяне на скална маса от незаконния обект. РИОСВ-Пловдив незабавно, е алармирала за случая Министерството на енергетиката и кмета на Община Раковски. Реакцията на МЕ е незабавна. Дейността на кариерата е преустановена. По случая предстоят следствени действия.


Пловдив. Експерти от Регионалната инспекция по околната среда и водите

Пловдив. Експерти от Регионалната инспекция по околната среда и водите ...

......... в района на напоителен канал, минаващ покрай населеното място. Експертите са направили обход на целия град, както и на Главния напоителен канал. В местността „Пенова круша“ както и по протежение на канала те са констатирали нерегламентирани замърсявания с битови отпадъци. На кмета на общината ще бъдат дадени предписания за почистване.


Средно училище

Средно училище "П. Кр. Яворов" в Пловдив спечели проект по ...

......... мюзикъл. Децата ще открият различен поглед към познатите им произведения и ще ги съпоставят със своята представа. В следващите часове по български език и литература те ще споделят своите мнения, ще изразят своето отношение и така ще усъвършенстват уменията си да комуникират и обосновават твърденията си, убедени са пловдивските учители.


Трето поредно издание на

Трето поредно издание на "Фермер Експо Раковски" ще се проведе ...

......... елитни говеда, за българско овчарско куче и Алабай. Новост през тази година е също провеждане на изложба и демонстрации на коне – Тежковози и други. Официален гост на събитието ще бъде Асим Адемов - член на Европейския парламент от Групата на ЕНП, Комисия по земеделие и развитие на селските райони.


Голяма част от пловдивските училища се обединиха в благородна инициатива.

Голяма част от пловдивските училища се обединиха в благородна инициатива. ...

......... на домашно насилие, както и с възрастни с физически и психически увреждания. Собственичката на кучето Велислава Костадинова е един от най-активните сътрудници на кампанията „Най-доброто за нашите деца и онкоболни” и организира различни акции в нейна полза, включително и идеята за дарение на средства вместо цветя за първия учебен ден.


Поредна проява на унищожаване на общинска собственост бе отчетен в

Поредна проява на унищожаване на общинска собственост бе отчетен в ...

......... предприели мерки по подмяна на люлката. Новата вече е поръчана и когато пристигне, веднага ще бъде подменена", заяви специално за Actualno.com кметът на район "Западен" Димитър Колев. Той отново отправи апел към всички да пазят общинската собственост и да уведомяват органите на реда в случай, че станат свидетели на вандалщина. 


Средно по три малки щъркелчета в гнездо се излюпиха това

Средно по три малки щъркелчета в гнездо се излюпиха това ...

......... За щъркелите, които вкараха село Белозем в Мрежата на европейските села на белия щъркел преди 14 години, се грижат и от общината, а цялото население ги обича. Очевидно в света на пернатите това не остава незабелязано, защото само за четири години числеността на двойките се увеличава от 25 на 46. 


Карлово. Община Карлово ще кандидатства най-старият тракийски град да получи

Карлово. Община Карлово ще кандидатства най-старият тракийски град да получи ...

......... спрял нарочно, за да не се унищожава. „Необходими са средства, тъй като всичко трябва да се покрие, след като се експонира, да има охрана, за да се пази от разрушаване”, каза още археологът. Доц. Костадин Кисьов уточни, че за първи път е регистрирал обекта през далечната 1994 година. Цветана ТОНЧЕВА


Иззеха близо 820 кг тютюн с неплатен акциз в Пловдив,

Иззеха близо 820 кг тютюн с неплатен акциз в Пловдив, ...

......... чували и 5 кг, разфасовани в опаковки по 1 кг. При огледа са открити и две везни, принтер, лаптоп, транспортни документи и транспортни опаковки на известна куриерска фирма, опаковъчно фолио. Общото иззето в рамките на операцията количество тютюнбез заплатени акцизни такси е 819 кг. Работата по документирането на случая продължава.


Карлово. Тракийският селищен център край село Васил Левски е приоритетен

Карлово. Тракийският селищен център край село Васил Левски е приоритетен ...

......... един от двата обекта в страната, които имат огромен капацитет като история, подчерта доц. Кисьов. Той припомни, че е работил на терена в периода 1993–2008 година, но епизодично - поради липса на средства. Археологът и екипът, с който работи през настоящия сезон, благодариха за съдействието, оказвано от кмета на общината.


Карлово. Продължават теренните проучвания на най-стария тракийски град у нас

Карлово. Продължават теренните проучвания на най-стария тракийски град у нас ...

......... до 5-6 метра. Целта е да се разбере къде трябва да се копае, тъй като съоръженията се намират на голяма дълбочина надолу и не са видими с човешко око. След това ще бъдат очертани границите на археологическия обект, за да са наясно археолозите в каква посока да работят. Цветана ТОНЧЕВА


По повод честване на християнския празник Кръстовденсе очаква голям пътникопоток

По повод честване на християнския празник Кръстовденсе очаква голям пътникопоток ...

......... ОД на МВР-Пловдив, са предприети необходимите мерки за осигуряване на обществения ред и недопускане на пътни произшествия и инциденти по време на празничните дни. Призовават са водачите на автомобили да бъдат търпеливи и да изпълняват стриктно разпорежданията на полицейските служители, за да се избягват необосновани затруднения на трафика по посочения маршрут.


Бабата на Дария и сестрата на майката са изразили готовност

Бабата на Дария и сестрата на майката са изразили готовност ...

......... "Социално подпомагане"-Пловдив Надя Танева. Мария Василева Тя поясни, че родителите на детето са поискали психологическа помощ. В Отдел "Закрила на детето" е проведена среща с бабата на детето по майчина линия и сестрата на майката. Те са изразили абсолютна готовност при необходимост да полагат грижи за детето.Чуйте повече в звуковия файл:


Пловдив. Полицията в Пловдив е предприела мерки за сигурност във

Пловдив. Полицията в Пловдив е предприела мерки за сигурност във ...

......... – Пловдив са предприети необходимите мерки за осигуряване на обществения ред и недопускане на пътни произшествия и инциденти по време на празничните дни. Призовават са водачите на автомобили да бъдат търпеливи и да изпълняват стриктно разпорежданията на полицейските служители, за да се избягват необосновани затруднения на трафика по посочения маршрут.


Когато преди една година  разказа за пловдивския художник Димитър Добрев,

Когато преди една година  разказа за пловдивския художник Димитър Добрев, ...

......... дизайнер, който дълги години работи и оставя следи от творчеството си в резервата.  Официалното откриване на Празниците на Стария град са на 16 септември от 20:30 часа с концерта на група Б.Т.Р в Античния театър. Входът както за него, така и за всички събития, които ще се случат, е безплатен. 


Специализираната операция за пресичане, разкриване и документиране на закононарушения и

Специализираната операция за пресичане, разкриване и документиране на закононарушения и ...

......... шапки и колани. За срок до 24 часа заради съмнение за съучастие в нерегламентираната търговска дейност са задържани три жени и двама мъже на възраст между на 31 г. и 46 г. Образувани са досъдебни производства. Работата по цялостното документиране на случаите продължава под наблюдението на Районна прокуратура - Пловдив.


Всичко е възможно на този свят, но по мнението на

Всичко е възможно на този свят, но по мнението на ...

......... група на "Обединени патриоти", за каквото се обяви Волен Сидеров. Това заяви депутатът от групата Славчо Атанасов пред bTV. Той е юрист.Местни избори 2019Калоян Паргов: Надпартиен кандидат винаги е бил успешната формулаЦвета Караянчева: Очертава се кампания на критики и общи приказкиГЕРБ обяви всичките си кандидати за кметове на областни градове


Изложба, наречена „Мишки в капана“, представя в творческия квартал „Капана“

Изложба, наречена „Мишки в капана“, представя в творческия квартал „Капана“ ...

......... порасналите деца.  Има мишки, пеперуди, дръвчета, мъхчета. Искаше ми се като дойдат тук децата, да попаднат в приказен свят с геройчета и светлинки. И те действително много се радват“, казва авторът на изложбата. И допълва, че светещите мишки са не само много забавни, но стават и за нощна лампа.  


Локомотив блъсна велосипедистка в Пловдив, съобщиха от полицията. Сигналът за инцидента

Локомотив блъсна велосипедистка в Пловдив, съобщиха от полицията. Сигналът за инцидента ...

......... Пловдив, съобщиха от полицията. Сигналът за инцидента е получен на 10 септември. 22-годишната велосипедистка е преминала при спуснати бариери през жп прелез на бул. „Пещерско шосе“ и била блъсната от преминаващ локомотив.Пострадалата е оставена под лекарско наблюдение със счупена ключица. Тя и 57-годишният машинист са тествани с дрегер, резултатите са отрицателни.


Родителите на момиченцето, което падна от втория етаж на кооперация в

Родителите на момиченцето, което падна от втория етаж на кооперация в ...

......... на кооперация в Пловдив отричат да са били пияни. По време на инцидента те спели в друга стая. Момиченцето е с тежка черепно-мозъчна травма. Според полицията, обаче, майката и бащата са били употребили голямо количество алкохол.  Виж още До 3 г. затвор грозят родителите на 15-месечното бебе, паднало от 2-ия етаж


Самодеен ансамбъл от Раковски жъне успехи по морето. Народният хор

Самодеен ансамбъл от Раковски жъне успехи по морето. Народният хор ...

......... оценка на прецизното жури. Безапелационни победители в направленията пеене и танци, женската певческа група си заслужи наградата "ГранПри", а смесеният хор стана "Лауреат на фестивала". На финала, малки и големи танцьори от хор "Слав Бойкин" разтърсиха сцената с вълнуващи и завладяващи танци и напълно заслужено се окичиха с лауреатски медали.


Екип от Първа районна служба “Пожарна безопасност и защита на

Екип от Първа районна служба “Пожарна безопасност и защита на ...

......... Децата останаха изключително впечатлени от срещата си с пожарникарите, като имаха възможност лично да разпръскват водна струя, да разгледат каските и униформите на огнеборците и да видят отблизо противопожарен автомобил. За благодарност те подариха на своите гости изработени от тях рисунки, а накрая всички заедно се снимаха за спомен.  


Хипербарен център Oxy One в УМБАЛ

Хипербарен център Oxy One в УМБАЛ "Свети Георги" през месец ...

......... рани, язва при стеноза на вените), лепра (проказа, болест на Хансен), лаймска болест, бактериален перитонит, вторични инфекции при пациенти със СПИН. В сърдечносъдовата хирургия ХБОТ е приложима при вродени сърдечни пороци, хирургични намеси върху магистрални съдове, кардиохирургична реанимация, постоперативен шок, а в онкологията – в съчетание с химиотерапия и лъчетерапия.


Под надзора на Районна прокуратура - Пловдив се извършва досъдебно

Под надзора на Районна прокуратура - Пловдив се извършва досъдебно ...

......... служители да изготвят социален доклад, който също да бъде представен в досъдебното производство. То се води по чл. 182 ал.1 от Наказателния кодекс и касае случаите, в които родител оставя лице, намиращо се под родителски грижи, без надзор, като с това създава опасност за неговото физическо здраве и развитие.   


Момиченце на година и половина е паднало от втория етаж

Момиченце на година и половина е паднало от втория етаж ...

......... има тежка черепно-мозъчна травма, но състоянието му е стабилизирано и не се налага оперативна намеса. Детето е паднало от над четири метра височина и е намерено от съседи, които са повикали и медиците. Полицаи, пристигнали на местопроизшествието, уведомяват родителите, които били заспали. По някои данни - след употреба на алкохол. 


Над 600 души ще могат да се обучават и преквалифицират

Над 600 души ще могат да се обучават и преквалифицират ...

......... Идеята е да се преодолее проблемът с квалифицираната работна ръка и да се задоволят изискванията на производството. Центърът за професионално обучение ТРАКИЯ в Тракия икономическа зона е създаден с финансовата подкрепа на Оперативна програма “Иновации и конкурентоспособност” 2014-2020. Очаква се днес той да бъде открит от министър- председателя Бойко Борисов.


В последно време забелязваме много случаи на млади жени с

В последно време забелязваме много случаи на млади жени с ...

......... в гърдата, което при опипване се усеща като твърда бучка, възел или плътно топче в гърдата или под мишницата, промяна в размера или формата на гърдата, наличието на секрет, промени, свързани с хлътване на зърното, или поява на язвичка в областта на зърното, кожно раздразнение, оток или болка в гърдата.


Само дни, след като Пловдив отбеляза 134-тата годишнина от Съединението

Само дни, след като Пловдив отбеляза 134-тата годишнина от Съединението ...

......... е известен, но така и не намира подкрепа. Братската могила пък, която до 1989-та година бе поддържана изрядно, отдавна е заключена и пустее, скулптурите вътре могат да се видят само през решетките. В същото време тя бе избрана за снимачна площадка на поредния филм от поредицата Doom от холивудски екип.


Найджъл Кенеди е решил да пътува с кола за предстоящия

Найджъл Кенеди е решил да пътува с кола за предстоящия ...

......... вечер с Найджъл Кенеди". Събитието е на 21 септември в Пловдив. Организаторите съобщават също, че световноизвестният цигулар е отказал самолетния билет, а до Пловдив ще го вози личният му шофьор в компанията на мениджъра му и цигулката му. Виж още Найджъл Кенеди се завръща за нов концерт на Античния театър


Асеновград. Капсула на времето ще бъде поставена в двора на

Асеновград. Капсула на времето ще бъде поставена в двора на ...

......... сграда ще бъде отбелязана на 10 ноември със символичното заравяне на капсулата, с празнично слово и филм за сградата, заснет по време на официалното откриване преди три десетилетия. „Празникът е в неделя, хората ще почиват и ще ги поканим да присъстват, за да отбележим заедно годишнината“, каза Янкова. Тони МИХАЙЛОВ


Пловдив. Пожар гори между село Брягово и село Искра. Това

Пловдив. Пожар гори между село Брягово и село Искра. Това ...

......... с десет служители от пожарната, един автомобил за горене на горски пожари също с 10 служители“, обясни той. Комисар Бързилов допълни, че на този етап е неутрализиран към село Брягово. „Сега се работи да бъде спрян към село Искра. Няма опасност за населените места и хората“, допълни той. Теодора ПАТРОНОВА


От началото на годината посетителите и участници в инициативата Пловдив-Европейска

От началото на годината посетителите и участници в инициативата Пловдив-Европейска ...

......... с подкрепата на "Пловдив 2019" културните проекти са нарастнали до 55, се посочва също в съобщението. От април 2018 г. около Пловдив са осъществени общо 340 събития под шапката на Европейска столица на културата, като тази територия включва общините Пазарджик, Карлово, Димитровград, Хасково, Чепеларе, Смолян, Девин, Борино, Рудозем, Златоград, Кърджали.


Пловдив. Събор на боба с наденица ще се проведе в

Пловдив. Събор на боба с наденица ще се проведе в ...

......... и по-модерни интерпретации, представени на място специално от шеф Андре Токев. Водещ на програмата ще бъде Георги Мамалев, а за доброто настроение на присъстващите ще се погрижат Деси Добрева и „Лудо Младо Бенд“, „100 каба гайди“ и танцовите ансамбли на селата Житница и Смилян, както и духов оркестър „Виво Монтана“.


Пловдив. Повече от 100 доброволци от комитет „Родолюбие“ и тази

Пловдив. Повече от 100 доброволци от комитет „Родолюбие“ и тази ...

......... повод за гордост. За първи път тази година доброволците носеха раници, които са си изралотили сами, като тези на четниците за деня на Съединението. Кулминацията на тържествата тази вечер е тържествената заря –проверка на площад Съединение, която ще започне в 20.30 часа. Приветствие ще поднесе президентът Румен Радев. Цветана ТОНЧЕВА


Пловдив. Установена е самоличността на всичките футболни хулигани, които потрошиха

Пловдив. Установена е самоличността на всичките футболни хулигани, които потрошиха ...

......... Прецизират се обвиненията и на останалите задържани. „Засега няма данни те да са били провокирани, за да извършат това деяние“, каза Рогачев. Установено е още, че няма пострадали, а щетите на заведението са за около 300 лева. „За това обвинение законът предвижда глоби“, каза старши комисар Йордан Рогачев. Цветана ТОНЧЕВА


Дългогодишната сага с пловдивския зоопарк, чието строителство предизвика обвинения от

Дългогодишната сага с пловдивския зоопарк, чието строителство предизвика обвинения от ...

......... Те не работят, без да обясняват защо. Тъй като остават вече по-дребни работи, довършването ще бъде извършено не чрез обществена поръчка, а с покани.  Преди пет години от стария зоопарк бяха изведени последните обитатели - мечките. Едната от тях - Габриела, умря наскоро в Парка на танцуващите мечки в Белица. 


С тържествен молебен в катедралния храм

С тържествен молебен в катедралния храм "Успение Богородично" в Стария ...

......... че над 20 000 са присъствали на неговото погребение“, отбеляза Стефан Шивачев, който представи накратко живота и делото на капитан Райчо Николов. Довечера честванията продължават с възстановка на историческите събития от 6 септември 1885-та година и тържествена заря-проверка по случай 134-та годишнина от Съединението на Княжество България и Източна Румелия.


Протест срещу кариерата край Белащица блокира околовръстното на Пловдив в

Протест срещу кариерата край Белащица блокира околовръстното на Пловдив в ...

......... директор на РИОСВ-Пловдив. Засега само енергийното министерство е глобило „Холсим“ заради нарушение на Закона за концесиите, защото фирмата експлоатира терен извън границите на договора. Постановлението за 50 000 лв. се обжалва. От началото на дейността и до момента Концесионерът не е извършил на нито един квадратен метър рекултивация на концесионните площи.


Пловдив. 28-годишният Стоян Владков от Дряново и 26-годишната Маринела Нинева

Пловдив. 28-годишният Стоян Владков от Дряново и 26-годишната Маринела Нинева ...

......... в Пловдив, където те финишираха. В Международен мемориален маратон „Съединение“ участваха общо 148 души от цялата страна, като между бяха маратонци от Турция, Англия и дргуи страни. Паралелно с този маратон се проведоха два малки междинни пробега – в тях участие взеха 130 състезатели, от които 83 деца. Цветана ТОНЧЕВА


С тържествен молебен в Пловдив започнаха тържествата по повод 134

С тържествен молебен в Пловдив започнаха тържествата по повод 134 ...

......... лица се поклониха и поднесоха венци и цветя пред паметника на Захари Стоянов в Дондуковата градина и на паметна плоча на майор Райчо Николов, до Римския стадион, единственият загинал при осъществяването на акта на Съединението на Княжество България и Източна Румелия. Празничната програма продължава с концерт на Биг Бенд Пловдив.


Пловдив. Пловдив чества навършването на 134 години от Съединението на

Пловдив. Пловдив чества навършването на 134 години от Съединението на ...

......... в Музея на Съединението ще бъде открита изложба, а в 20.30 часа, на площад „Съединение“ е тържествената заря – проверка по повод 134-та годишнина от Съединението на България и Празника на град Пловдив, на която ще присъстват президентът на Република България Румен Радев и председателят на Народното събрание Цвета Караянчева.


Карлово. Шести септември е празник за всички, които градят храма

Карлово. Шести септември е празник за всички, които градят храма ...

......... който всеки оценява привилегията да бъде част от свободно общество“, посочи кметът на Карлово. „Днес - 134 години след акта на Съединението, пожелавам всички, обединени за нашата община, да продължим заедно с увереност и отговорност да градим достойно бъдеще за потомците ни. Честит празник“, пожела Кабаиванов на гражданите на Карлово.


Протест и пътна блока на околовръстния път на Пловдив. Жители

Протест и пътна блока на околовръстния път на Пловдив. Жители ...

......... на енергетиката заявиха, че на фирмата е издаден акт за 50 000 лева, но той се обжалва. От фирмата пък казаха за NOVA, че това, което извършват, е напълно законно и разполагат с всички документи. Концесията им изтича през 2021 година и те са поискали удължаването ѝ с още 15 години.


През следващата седмица - от 9-ти до 13-ти септември, от

През следващата седмица - от 9-ти до 13-ти септември, от ...

......... подизпълнител е „ИСА 2000“ ЕООД. Стойността на договора за строителство е 22 777 396,14 лв. с ДДС. Строителният надзор осъществява „ПЪТКОНСУЛТ 2000“ ЕООД. Договорът им е за 436 800 лв. с ДДС. Авторският надзор ще бъде осъществен от „Илия Бурда” ЕООД. Техният договор е за 9 258 лв. с ДДС.


Ден преди Деня на Съединението и празник на Пловдив –

Ден преди Деня на Съединението и празник на Пловдив – ...

......... няма да пречат на нормалното преминаване. Очаква се официалното откриване на обновения площад „Централен“ да бъде най-късно до края на септември. Цялостната реконструкция на централния площад струва 7 милиона лева, а заедно с подлеза и прилежащите площи - 15 милиона. Финансирането е съвместно и е осигурено от общинския и държавния бюджет.


Обичайната детска гълчава по улиците на ромския квартал

Обичайната детска гълчава по улиците на ромския квартал "Столипиново" днес ...

......... лица, а момчетата категорично се скупчиха около истинската пожарна кола, за да видят какво е. Оживлението е голямо, навсякъде, където се раздават бои и глина, има опашки, а заниманията в ателиетата се редуват с музика, театър, танци и игри за най- малките. Със сигурност Столипиново ще запомни този Детски панаир. 


Пловдив. Отвориха ремонтираният площад „Централен“ в Пловдив, предаде репортер на

Пловдив. Отвориха ремонтираният площад „Централен“ в Пловдив, предаде репортер на ...

......... площата са поставени много пейки. До Военния клуб има изградени нови фонтани. Подновени са и огражденията около дърветата, има нова чешма. Нови са и стълбовете за улично осветление. Ремонтираната площ е близо 30 декара, а инвестицията в площада е близо 12 млн. лева. Продължават довършителните дейности по площада. Цветана ТОНЧЕВА


528 публични събития са организирани от началото на 2019-та година

528 публични събития са организирани от началото на 2019-та година ...

......... 53 събития и приблизително 700 участника са привлекли в участие в културната програма другите етнически общности от града. Проявите в рамките на Европейска столица на културата 2019 не са били ограничени само в Пловдив, а са обхванали и общините Пазарджик, Карлово, Димитровград, Хасково, Чепеларе, Смолян, Девин, Борино, Рудозем, Златоград, Кърджали.


Сидеров е вкарал свои хора във всички администрации. Негов е

Сидеров е вкарал свои хора във всички администрации. Негов е ...

......... на едноименна улица.  Малко по- късно в "Тримонциум" бяха обявени кандидатите за районни кметове, издигнати от НФСБ и ВМРО.  Що се отнася до обявяването на кандидатурата на ВМРО и НФСБ за кмет на София, Каракачанов обеща това да стане веднага след празниците в столицата. За поста се спряга Ангел Джамбазки. 


Пловдив. В Асеновград започнаха честванията, посветени на Съединението, с поклонение

Пловдив. В Асеновград започнаха честванията, посветени на Съединението, с поклонение ...

......... Ангел Чолаков в село Новаково. Утре, 6 септември, от 11.00 ч. на площад „Акад. Николай Хайтов” фолклорен ансамбъл „Капитан Петко войвода” при ТД „Родопи” с ръководител Христина Анастасова ще поднесат на асеновградчани и гостите на града празничен концерт. Историческият музей ще бъде с вход свободен за целия ден на Съединението.


На 5-и септември 2019 година се навършиха точно пет години

На 5-и септември 2019 година се навършиха точно пет години ...

......... фондация „Пловдив 2019“ е организирала и провела общо 96 образователни и информационни срещи в Пловдив, София и Южен Централен регион. Фондацията ще продължи да публикува данни от статистиката на този най-мащабен за България и Европа културен проект в контекста на празника на града и годишнината от спечелването на престижната титла.


Асеновград. Асеновград отбелязва 134-та годишнина от Съединението на България. Това

Асеновград. Асеновград отбелязва 134-та годишнина от Съединението на България. Това ...

......... на България, в Асеновград ще се състои празничен концерт на Фолклорен ансамбъл „Капитан Петко войвода” при ТД „Родопи”, с художествен ръководител Христина Анастасова. Началото на събитието е от 11.30 часа на централния площад „Акад. Николай Хайтов“. На 6 септември Историческият музей в града ще работи с вход свободен. Тони МИХАЙЛОВ