Пловдивският апелативен съд увеличи от 14 на 16 години затвор

Пловдивският апелативен съд увеличи от 14 на 16 години затвор ...

......... По време на съдебното следствие подсъдимият отрекъл да е извършвал убийството. Съдиите увеличиха и кръвнината за родителите на Милена - от по 150 хиляди на по 180 хиляди лева за всеки от тях. Рангелов е с мярка за неотклонение задържане под стража. Решението не е окончателно и подлежи на обжалване.


Над 150 архивни единици, някои от които многотомни, са проучени

Над 150 архивни единици, някои от които многотомни, са проучени ...

......... в работата на Държавна сигурност от съветските власти и служби- пишат съставителите на сборника. "Особено ясно това си проличава от края на 50-те години на ХХ век, когато акцентът се измества извън пределите на България." Във фокуса вече попадат руските емигрантски организации в чужбина, а тук се следят единствено настроенията.


Дори и след констатация, че от часовете отсъстват 63% от

Дори и след констатация, че от часовете отсъстват 63% от ...

......... на Общия регламент за законосъобразност и пропорционалност на обработването на лични данни. В тази връзка визираните от РУО – Пловдив, към Министерството на образованието и науката обществено полезни цели следва да бъдат реализирани с други способи, а не чрез обработване на биометрични данни и то на деца“, е категорична Комисията.


Откриващият уикенд на Европейска столица на културата беше само началото

Откриващият уикенд на Европейска столица на културата беше само началото ...

......... пари от Общинската фондация. Чужди фондации и фирми ще получат близо 1,5 милиона от общия бюджет, а останалите са за инициативи, идващи от България. Освен това общо 95 читалища ще получат малко над 250 000 лева (в рамките на максимум 10 000 за всяко) за различни свои инициативи и проекти.


Започва конструктивно обследване на Балабановата къща в Стария град. Както

Започва конструктивно обследване на Балабановата къща в Стария град. Както ...

......... е правена обществена поръчка за конструктивното и инженерно-геоложкото обследване", каза Йордан Илиев. То ще бъде извършено от фирма „Рестстрой”, която се занимава с реставрацията и консервацията на паметници на културата. Тя работи на Одеона в Пловдив, на античния форум в Стара Загора и тя реставрира базиликата „Червената църква” край Перущица.


Ремонт като на пожар кипи от два дни на бул.

Ремонт като на пожар кипи от два дни на бул. ...

......... откриването, разглоби 30-метровата сцена, за да я отнесе в Германия. От грандиозното събитие останаха само снимки, видео, спомени, критики и прокурорско разследване за какво са похарчени 3 млн. лева. Към тях трябва да се прибавят и разходите по възстановяването на булеварда. Строителите ще работят и в почивните дни.Снимки: Наташа МаневаАсеновград. Асеновград отбеляза тържествено 141 години от освобождението си, съобщиха

Асеновград. Асеновград отбеляза тържествено 141 години от освобождението си, съобщиха ...

......... от ОУ „Ангел Кънчев” Милко Атанасов, а ученици от школото изпълниха музикално- поетичен рецитал. Програмата завърши с изпълнение на химна на Република България от духовият оркестър към Военно въздушните сили- гр. Пловдив, а официалните лица, културни институции, неправителствени организации и граждани поставиха венци и цветя на паметника на ген. Дандевил.


Известни пловдивчани коментират откриването на ЕСК Общинският съвет на тъмно

Известни пловдивчани коментират откриването на ЕСК Общинският съвет на тъмно ...

......... само от 158 години! България от 1338 години! Италианците се славят като хора със силна принадлежност към мястото, в което са родени, а не към страната си. И въпреки това Матера ги обедини, за разлика от Пловдив. P.S. Недовършени проекти и недобре изпълнени има и в Пловдив, и в Матера.


Деца пушат необезпокоявани пред училищата и няма кой да им

Деца пушат необезпокоявани пред училищата и няма кой да им ...

......... извън него. Някои от тях залагаха на обикновени папироси, а други дърпаха дим от електронни цигари. „Тук всеки ден се пуши. Децата изобщо не се притесняват и си палят цигари навсякъде. По-стеснителните се скатават в нишите на административния съд, но масово димят на тротоара“, коментира пловдивчанин, който живее в района.


От 10 до 13 януари в Пловдив се проведе първото

От 10 до 13 януари в Пловдив се проведе първото ...

......... Илиев и футболиста на Ботев Пловдив Радослав Терзиев. Играчите получиха и подаръци от спортна екипировка Легеа и минерална вода Велинград.Организаторът Михаел Ангелов обяви, че ще продължи да развива този блиц формат и в следващия турнир ще вземат участие още повече клубове и школи, които да се докоснат до футболната магия.


Пловдивчаните, които са опитали да източат и усвоят над 600

Пловдивчаните, които са опитали да източат и усвоят над 600 ...

......... бедни региони. Те се занимавали с реклама и пръскане срещу насекоми и гризачи, но реално дейност нямало. Срещу подписването на договорите, работниците получавали по 50 лева. След това кандидатствали за европомощи, които Ваневи прибирали.Адвокат Левашки поиска да се запознае с материалите по делото и то беше отложено с 1 час.Двуетажна къща на Пещерско шосе 33, залепена за съседна кооперация,

Двуетажна къща на Пещерско шосе 33, залепена за съседна кооперация, ...

......... постановила решение в полза на държавната институция."През 2010 г. незаконното строителство беше в правомощията на ДНСК и районните дирекции, затова оттам е издадена заповед за премахването на сградата. Ние изпратихме представител на администрацията да пази вещите на собственика, докато той си ги прибере", каза кметът на район "Централен" Георги Стаменов.


Двамата служители на Здравната каса в Пловдив Иван Деспотов и

Двамата служители на Здравната каса в Пловдив Иван Деспотов и ...

......... в сградата на ведомството. Кандидатите, издържали теста за длъжността началник-отдел в отдел „Извънболнична медицинска, дентална помощ и аптеки“, Дирекция „Договаряне и контрол на изпълнението на медицинската, дентална помощ и аптеки“, пък са Йорданка Василева Златанова и Мария Ангелова Илиева. Те ще се явят на интервю същия ден от 10.45 часа.


"Неизвестни извършители" застрояват "Столипиново" Циганизацията на нацията Къщите в Столипиново

"Неизвестни извършители" застрояват "Столипиново" Циганизацията на нацията Къщите в Столипиново ...

......... архитектурните черти и бит от "Бей Меджид" махала. “В Столипиново, в “циганската държава”, както я наричаха шегобийците, големи сгради нямаше. Колиби от глина, боядисани в класическия цигански цвят синьо или пембе, на прозорчетата окачен парцал или залепена с брашно книга. Кучета, помия, воня, както на старото им място”, пише Алваджиев.


Построили "Столипиново", за да извадят циганите от града В ЕВН

Построили "Столипиново", за да извадят циганите от града В ЕВН ...

......... и К ЕООД. От дружеството допълниха, че мнозина нарушители, вдигнали нелегално търговски обекти или жилищни сгради, изобщо не търсят услугите на ВиК, за да не плащат. За включване в чужд водомер не се налага санкция.Според данните на държавната фирма близо две трети от домакинствата в "Столипиново" ползват вода на аванта.


Пловдив. Екип на митническа мобилна група е задържала тютюн и

Пловдив. Екип на митническа мобилна група е задържала тютюн и ...

......... разрешително за търговия с тютюневи изделия срещу собственика на фирмата е образувано административнонаказателно производство. По случая с откритите тютюн и камъни за наргиле без акцизен бандерол е образувано досъдебно производство по описа на Териториален отдел „Митническо разследване и разузнаване -Тракийска“, което се провежда под надзора на Районната прокуратура в Пловдив.Емил Миразчив, художник: Ефекти без съдържание Философията на спектакъла преповтори

Емил Миразчив, художник: Ефекти без съдържание Философията на спектакъла преповтори ...

......... направило голямо впечатление - ще преувелича. Виждали сме подобни светлини при откриването на олимпиади и световни първенства. За Пловдив все пак то беше впечатляващо. Целта на ЕСК е да създаде устойчиви във времето проекти. Откриващото събитие минава и заминава. Хубаво е освен зрелище да остане и малко хляб за културата.


Скъсани парцали се веят над археологическия комплекс Небет тепе, за

Скъсани парцали се веят над археологическия комплекс Небет тепе, за ...

......... центъра и няма къде да си оставят колите. Това е една от причините калдъръмът на много от улиците да е непроходим. Между камъните има по най-малко три пръста фуги, а острите ръбове късат подметките на обувките. Пренареждането на калдъръма започна преди три години, но върви бавно, защото работата е трудоемка.


Планираният бюджет от 79 милиона лева за инициативата Европейска столица

Планираният бюджет от 79 милиона лева за инициативата Европейска столица ...

......... бюджет. От вчера дейността на фондация "Пловдив 2019" се проверява от Икономическа полиция по настояване на Окръжна прокуратура. Засега се обследват само разходите за откриващия уикенд, но не е изключено проверката да се разшири и да обхване цялата дейност на фондацията. Материалноотговорното лице в нея е изпълнителният директор Кирил Велчев.


"Неизвестни извършители" застрояват "Столипиново" -Г-н Чунчуков, на чие име е

"Неизвестни извършители" застрояват "Столипиново" -Г-н Чунчуков, на чие име е ...

......... на Общината и районните кметства. Много от заповедите, които сме издали, са влезли в сила и като има средства, ще ги изпълняваме. - Как незаконните къщи и търговски обекти се захранват с ток и вода? -По принцип не би трябвало да ги включват към мрежата, но питайте EVN и ВиК.


Чипровски килим и картина с изглед на площада и църквата

Чипровски килим и картина с изглед на площада и църквата ...

......... България на 5 и 6 май е част от Балканската му обиколка, която включва още Македония и Румъния. Това каза за БТА отец Димитър, свещеник на католическата църква в Пловдив "Свети Дух" след посещението си във Ватикана.Още по тематаПапата идва в България от 5 до 7 май, ще посети Раковски


Пловдивски депутат беше замесен в корупционен скандал. Бомбата хвърли в

Пловдивски депутат беше замесен в корупционен скандал. Бомбата хвърли в ...

......... Цацаров партия ВОЛЯ пита и дали прокуратурата се е самосезирала и ако да, какви са резултатите от проверката във връзка с изказванията на бившия зам.-председател на ВМРО Костадин Костадинов, който публично обвини вицепремиера Каракачанов през октомври 2018 г., че е „архитект на престъпна схема“, свързана с даването на българско гражданство.


Общинските съветници са в неведение за финансите на фондация

Общинските съветници са в неведение за финансите на фондация "Пловдив ...

......... следващата година. Фондацията или няма да изпълни ангажимента да осигури 10 млн. лева от частни спонсори, или ще прехвърля средства от събитийната програма към инвестиционната за изграждане на културна инфраструктура, предположи вчера Дани Каназирева от "Съюз за Пловдив". Още за сметките на фондацията четете в днешния брой на в. "Марица"


Къде отидоха ромите, напуснали Войводиново след свадата, в която двама

Къде отидоха ромите, напуснали Войводиново след свадата, в която двама ...

......... районният кмет. Не става ясно в крайна сметка знае ли чия е незаконната къща, или не. Обяснява, че често ромите, които вдигат къщи без документи, криели самоличността си. Така де юре гетото се застроява незаконно под носа на институциите от "неизвестни извършители", макар де факто всички да знаят кой строи.


След 7 часа днес четири тежкотоварни автомобила с извънгабаритен товар

След 7 часа днес четири тежкотоварни автомобила с извънгабаритен товар ...

......... шосе - с. Войводиново -пътен възел „Скобелева майка“ - път І-8 за Хасково и път ІІ-56 към Стара Загора.От страна на областната дирекция на МВР е създадена необходимата организация превозът да се съпровожда от екипи на сектор “Пътна полиция”. Водачите да се движат с повишено внимание в тези пътни участъци.


В петък времето над цялата страна остане сравнително топло и

В петък времето над цялата страна остане сравнително топло и ...

......... В петък времето над цялата страна остане сравнително топло и все така без превалявания, но вече с повече облаци и градус-два по-ниски максимални стойности. Постепенно ще се повишат минималните сутрешни температури.


За два дни се проведоха масирани проверки за незаконна дървесина

За два дни се проведоха масирани проверки за незаконна дървесина ...

......... ловци, 51 риболовци и 78 други физически лица и имоти.Съставени са 15 акта по Закона за горите и един по Закона за лова и опазване на дивеча. Задържани са 17.5 пр.м3 дърва за огрев, 1 каруца, 1 моторен трион, 2 брадви, 3 други инструмента за дърводобив и 1 конска амуниция.


Изписаха командоса, пребит от роми 33-годишният Валентин Димов, който беше

Изписаха командоса, пребит от роми 33-годишният Валентин Димов, който беше ...

......... селото от незаконните постройки и незаконно пребиваващите. Към протестите на хората се присъединиха и стотици военнослужещи. Двамата братя роми, пребили командоса, са в ареста. Ако бъдат признати за виновни, ги грози затвор до 3 години за по-малкия, който е непълнотелен и до 10 години за по-големия.Още чуйте в звуковия файл.


Асеновград. На 18 януари Асеновград ще отбележи 141 години от

Асеновград. На 18 януари Асеновград ще отбележи 141 години от ...

......... Учениците от ОУ „Ангел Кънчев” в Асеновград ще се включат в честването с празничен рецитал. Ще бъдат положени венци и цветя на паметника на ген. Дандевил. Участие в церемонията по отбелязване на 141 години от Освобождението на Асеновград ще вземе Представителен духов оркестър на Военновъздушните сили в Пловдив. Тони МИХАЙЛОВ


Дим, извил се днес следобед над главната улица, притесни пловдивчани.

Дим, извил се днес следобед над главната улица, притесни пловдивчани. ...

......... се днес следобед над главната улица, притесни пловдивчани. Читатели на marica.bg ни изпратиха снимки, на които се вижда как пушекът се вие над къщите в центъра. Те предполагат, че димът изглежда жълт заради залязващото в този момент слънце. "Не знаем от какво е, но е много!", оплакаха се читателите ни.


Огромен пожар е пламнал в близост до Руския пазар в

Огромен пожар е пламнал в близост до Руския пазар в ...

......... се запалили сухи треви и дървета. „Страшно е дори да се гледа. Пламъците се извисяват на 10 метра височина, а пожарът се е разпрострял поне върху три декара и продължава да се разраства“, твърдят очевидци на стихията. На място са пристигнали три екипа на пожарната, които се борят с огъня.


Движението на моторни превозни по булевард „Цар Борис III Обединител”,

Движението на моторни превозни по булевард „Цар Борис III Обединител”, ...

......... Автобусите по линии с номера 1, 4, 7, 9, 11, 20, 26, 27, 37, 44, 93 и 99 продължават да се движат по временните маршрути. От общинското предприятие уточниха, че след демонтажа на голямата сцена по булеварда се възстановяват светофари, улични стълбове за осветление и други елементи от пътната инфраструктура.


Пловдив. Движението на моторни превозни по бул. „Цар Борис III

Пловдив. Движението на моторни превозни по бул. „Цар Борис III ...

......... №1, 4, 7, 9, 11, 20, 26, 27, 37, 44, 93 и 99 продължават да се движат по временните маршрути. От общинското предприятие уточниха, че след демонтажа на голямата сцена по булеварда, се работи по възстановяването на светофари, улични стълбове за осветление и други елементи от пътната инфраструктура. Тони МИХАЙЛОВ


Знаковият играч в ъндърграунда Пеньо Мангъров – Чешкия остава зад

Знаковият играч в ъндърграунда Пеньо Мангъров – Чешкия остава зад ...

......... колата, в която пътували Мангъров и жената, била спряна от униформени служители на СДВР. Те проверили всички документи и пуснали превозното средство. Освен това, Елдъров твърди, че жената била върната още на следващата сутрин в Пловдив, тъй като имала ангажимент, което разбивало тезата за отвличането.Делото се гледа при закрити врати.


Мерцедес изкърти кръговото на Остромила СНИМКИ Ето причината за страшното

Мерцедес изкърти кръговото на Остромила СНИМКИ Ето причината за страшното ...

......... операция, която е по-сложна – на лицево-челюстна травма.28-годишният е с две счупени подмишници, гръдна травма, скъсан далак и черепно-мозъчна травма. На него също му предстоят операции. Младежите са настанени в Клиниката по анестезиология и активно лечение (КАИЛ) към лечебното заведения. Междувременно техни близки отправиха призив за кръводаряване в социалните мрежи.


Двама мъже са в тежко състояние след катастрофа в пловдивския

Двама мъже са в тежко състояние след катастрофа в пловдивския ...

......... отрицателна.   Местопроизшествието е запазено, извършен е оглед. Работата по случая продължава разследващ полицай. Днес във Фейсбук групата "I see you КАТ Пловдив" се появи информация, че на двамата мъже днес се извършват операции в УМБАЛ „Свети Георги“. Отново там бе отправен и прицив да се дари кръв за двамата пострадали.


Странна, но и опасна атракция си имат учениците от Английската

Странна, но и опасна атракция си имат учениците от Английската ...

......... въздуха – дали някой го е хвърлил през прозореца, или се е покатерил там, за да украси дървото като коледна елха. Каквато и да е причината, едно е ясно – висящият стол може да нарани някого и час по-скоро трябва да бъде свален от клона. Преди да е станало късно.


Пловдив. В бившия Дом за деца лишени от родителски грижи

Пловдив. В бившия Дом за деца лишени от родителски грижи ...

......... и семейства, с възможност за спешен прием, дневен център за подкрепа на деца с увреждания и техните семейства, дневен център за подкрепа на деца с тежки множествени увреждания и техните семейства, в съответствие с Картата на услугите за подкрепа в общността и в семейна среда и Картата на резидентните услуги.


Пловдив. Стартира проект „Създаване на дневен център за подкрепа на

Пловдив. Стартира проект „Създаване на дневен център за подкрепа на ...

......... които да доведат до създаване на необходимите условия за подобряване на начина и качеството на живот на лицата от целевите групи. Общата стойност е 993 762 лева, от които 844 698 финансирани от Европейския социален фонд и 149 064 лева държавно финансиране. Продължителността на проекта е 30 месеца. Цветана ТОНЧЕВА


Община Пловдив стартира проект „Създаване на дневен център за подкрепа

Община Пловдив стартира проект „Създаване на дневен център за подкрепа ...

......... Процедура BG16RFOP001-5.001 “Подкрепа за деинституционализация на грижите за деца“, Оперативна програма „Региони в растеж 2014-2020 г.“ ще бъдат създадени необходимите условия за изграждането на общо 7 социални услуги на територията на Община Пловдив, а именно – 2 центъра за настаняване от семеен тип за деца без увреждания; преходно жилище з%


От пловдивската полиция проговориха за ужасяващата катастрофа на улица „Остромила“,

От пловдивската полиция проговориха за ужасяващата катастрофа на улица „Остромила“, ...

......... огнеборци да режат смачканите ламарини на фолксвагена, за да успеят да извадят заклещените и пострадали младежи – 22-годишния шофьор и неговия 28-годишен спътник. Те са настанени в болница с опасност за живота.Медицинска помощ е оказана и на 59-годишния шофьор на крайслера, който е тестван с дрегер и резултатът е отрицателен.


Бунарджика е под вода. Цяла река тече от върха по

Бунарджика е под вода. Цяла река тече от върха по ...

......... да има проблем с водоснабдяването в района. Там се извършва планова смяна на електромагнитен клапан, управляващ резервния водоем на Бунарджика“, обясни пред репортера ни главният инженер на ВиК-Пловдив, Антон Гълъбов. Той успокои хората в района, че това е контролирано изпускане на вода от утайника на съоръжението, което не засяга потребителите.


Чувствително по-високи сметки за парно ще плащаме за декември месец

Чувствително по-високи сметки за парно ще плащаме за декември месец ...

......... по-голямо потребление на топлинна енергия в Пловдив, посочиха от ЕВН Топлофикация. Средната температура през последния месец от годината е била 3,2 градуса, докато година по-рано - два пъти по-висока -5,7 градуса. Средната фактура на пловдивчани е 103, 17 лв., изчислиха от дружеството. За сравнение: година по-рано е била 80.32 лева.


Кой кой е: "Пловдив 2019" - държава в държавата Избрахме

Кой кой е: "Пловдив 2019" - държава в държавата Избрахме ...

......... умираха от студ, едни хора като банани с пижами? И още не беше започнало, а свърши. Да не говоря за речите! Ако тези хора от фондацията бяха поканили кмета на район "Тракия" Костадин Димитров, той щеше да им каже как да организират добре нещата, защото прави страхотни празници на Лаута.


Изписаха от болницата пребития военен във Войводиново Стотици смъртни заплахи

Изписаха от болницата пребития военен във Войводиново Стотици смъртни заплахи ...

......... дейност, следва да се ръководи само от закона и всякакви упреци и нападки спрямо неговата личност и професионални качества са недопустими, още повече срещу членове на неговото семейство. Тези, които отправят заплахи, също извършват престъпление и може да се окажат обвинени в престъпление, при което им е необходима адвокатска защита.“


Пловдив. Благотворителен обяд бе даден в район „Тракия“ в Пловдив

Пловдив. Благотворителен обяд бе даден в район „Тракия“ в Пловдив ...

......... в чест на преподобни Антоний Велики, над 300 миряни са получили от благословената храна. Кметът Костадин Димитров честити на имениците и пожела на всички здраве и благоденствие. Той напомни, че със спомоществователството на бизнеса в „Тракия“ на всички големи празници, отбелязвани от Българската православна църква, се раздава курбан. Тони МИХАЙЛОВ


Заплашиха адвокат със смърт Рейнджърът Валентин Димов е изписан от

Заплашиха адвокат със смърт Рейнджърът Валентин Димов е изписан от ...

......... обстановка. Операцията на Валентин Димов бе извършена от доц. д-р Славчо Димитров и неговия екип. Той бе със счупени костици в дясната скула, които успешно са били закрепени с метална синтеза. Военнослужещият пострада от нанесен му побой от двама братя роми на Йордановден в село Войводиново. Насилниците са в ареста.


Елена Чаушева: Откриването на Пловдив 2019 беше пир по време

Елена Чаушева: Откриването на Пловдив 2019 беше пир по време ...

......... В средата на 2017 г. изпълнителният директор на "Пловдив 2019" поиска по-големи финансови правомощия с мотив, че предстои усилена подготовка в навечерието на Европейска столица на културата. С решение на Общинския съвет на Велчев се предостави право да разходва по негова преценка сумите до 50 000 лева годишно без съг


Стара електрическа инсталация затвори социалната служба в район „Северен”. Това

Стара електрическа инсталация затвори социалната служба в район „Северен”. Това ...

......... тя започнала да гърми. ГРАО веднага получили финансиране и си направили ново окабеляване, обясняват от социалната служба. Оттам са изчислили, че им трябват 3000 лева за нова инсталация. Молбата за средства е изпратена до София. Все още не е отговорено кога ще получат парите и кога службата ще проработи отново.


Пловдив. Графити, създадени с революционна технология, ще бъдат поставени на

Пловдив. Графити, създадени с революционна технология, ще бъдат поставени на ...

......... Проектът ще се осъществи на три етапа през цялата 2019 г., (зимен, летен и есенен), като стартът се очаква в края на януари и ще бъде обявен допълнително. Подкрепен е от местни и национални медии, българския и международен бизнес, дипломатически представителства на страните членки от ЕС и техните културни институти.


ИЗВЪНРЕДНО! Прокуратурата подхвана Пловдив 2019 Парите за Пловдив 2019 се

ИЗВЪНРЕДНО! Прокуратурата подхвана Пловдив 2019 Парите за Пловдив 2019 се ...

......... Holiday Inn, Вила Юстина, „Димитър Маджаров”, "Витрол Медия" ЕООД. В ход са били преговори с редица други компании, сред които EVN, Vivacom, Мастъркард, Кауфланд, Post Bank, Кока-Кола. Няма никаква информация към момента дали и как тези фирми участват, рекламират или спонсорират инициативата и общинската фондация, която организира ЕСК в Пловдив.


Елена Чаушева: Откриването на Пловдив 2019 беше пир по време

Елена Чаушева: Откриването на Пловдив 2019 беше пир по време ...

......... че има единствен участник, изтъкват от фондацията. Журито проведе три заседания и приключи "класирането" на 13 юни.Гафове, но родни След като предварително сме направили така, че немската "Фейс 7 Перформинг. АРТС. ГмбХ" да остане без конкуренция в конкурса за избор на продуцент, няма защо да се чудим на последвалите г?%B


Пловдив. Заместник-кметът на Пловдив инж. Златин Велев и кметът на

Пловдив. Заместник-кметът на Пловдив инж. Златин Велев и кметът на ...

......... за Стария град е еднопосочно, като автомобилите се движат към Източната порта. Георги Стаменов и Златин Велев са посетили и ул. „Душо Хаджидеков“ в Стария град, тъй като жителите ѝ настояват да се ограничи достъпът на външни автомобили. Предстои да се обсъдят мерки за решаването на поставения от гражданите въпрос.


Електронната бариера в Стария град предстои да бъде монтирана до

Електронната бариера в Стария град предстои да бъде монтирана до ...

......... "Петко Р. Славейков" за Стария град е еднопосочно, като автомобилите се движат към Източната порта.Георги Стаменов и Златин Велев посетиха и улица „ДушоХаджидеков“ в Стария град, тъй като жителите й настояват да се ограничи достъпът на външни автомобили. Предстои да се обсъдят мерки за решаването на поставения от гражданите въпрос.


ИЗВЪНРЕДНО! Прокуратурата подхвана Пловдив 2019 В сайта на фондация

ИЗВЪНРЕДНО! Прокуратурата подхвана Пловдив 2019 В сайта на фондация "Пловдив ...

......... без ДДС по 2 обществени поръчки, обявени през 2017-а и 2018 г. и спечелени от "Публисис" АД на Николай Неделчев, както и множество по-малки договори. Най-голямата сума в разходите е 450 000 евро за продуцирането на вечерното шоу на 12 януари. В таблицата долу са посочени и всички останали разходи.


Над 5000 са именниците в Пловдив на днешния Антоновден. Най-многобройни

Над 5000 са именниците в Пловдив на днешния Антоновден. Най-многобройни ...

......... Антония (617), Тонка (273), Тотка (238) и Антонина (83). Днес наздравица ще вдигнат куп адаши като бившия областен управител Андон Андонов, председателят на дружеството на пловдивските писатели Антон Баев, певицата Антония Маркова, бившата лекоатлетка Антония Йорданова, съпругата на президента Петър Стоянов - Антонина, бившата волейболистка Антонина Зетова и много други.


50-годишен пловдивчанин и 45-годишната му жена са били задържани при

50-годишен пловдивчанин и 45-годишната му жена са били задържани при ...

......... предстои да бъде внесено искане до съда за вземане спрямо тях на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража”. За престъпленията, в които двамата са обвинени, се предвижда наказание „лишаване от свобода“ от 5 до 15 години и глоба от 10 000 до 30 000 лева. Разследването по случая продължава.Топло и слънчево за сезона ще бъде времете днес. Температурите

Топло и слънчево за сезона ще бъде времете днес. Температурите ...

......... за района на Благоевград, Шумен и Ямбол. В голяма част от югоизточна и югозападна България сутринта ще бъде студена с температури от -8 градуса, но бързо ще се затопля, като след обяд над цялата страна ще има много слънце. Валежи се очакват единствено в местата над 1200 метра надморска височина.


Икономическа полиция влиза във фондация

Икономическа полиция влиза във фондация "Пловдив 2019"Икономическа полиция влиза в ...

......... Войводиново.ВМЗ Сопот отнесе актове за 25 000 леваНаказателни постановления за близо 25 хил. лева са наложени на "Вазовски машиностроителни заводи" АД за нарушения на екологичните норми за четири години. Това сочи справка в отчетите на РИОСВ-Пловдив от 2015 до 2018 година. Санкциите са най-вече за нарушения на Закона за водите.


В район

В район "Южен" има челен сблъсък между два автомобила. Единият ...

......... В район "Южен" има челен сблъсък между два автомобила. Единият е разрязан от служители на Пожарната, за да се извади водачът. По първоначални данни трима са пострадали. Тече оглед на мястото на произшествието, причините се изясняват. Сигналът е подаден около 19,00 часа, съобщиха от МВР.


Таха Рахман е инвеститорът, на чийто строеж загина работник Инспекцията

Таха Рахман е инвеститорът, на чийто строеж загина работник Инспекцията ...

......... обект до кръстовище на бул. Хр. Ботев и ул. Л. Каравелов. На място лекарски екип установил; че мъжът е в безсъзнание, по-късно той е починал. По първоначални данни, бил ударен от тухла, паднала при издигане на палет. Случаят ще се разследва от следовател при ОСлО съм ОП- Пловдив. Очаквайте подробности.


Продължава въвеждането на обучението по метода на Мария Монтесори в

Продължава въвеждането на обучението по метода на Мария Монтесори в ...

......... първото общинско училище в България, което прилага иновативното обучение. Обученията на педагозите са част от дейностите, заложени в образователната програма 2017-2019  г. на Община Пловдив и се водят по съвместна програма на общината и Нов български университет в създадения за целите локален център на Нов Български Университет в града ни.


14-годишното момче от Стара Загора, прието през уикенда по спешност

14-годишното момче от Стара Загора, прието през уикенда по спешност ...

......... припомнят, че той е приет с 56% дълбоки изгаряния и е поставен на апаратна вентилация. Ученикът на име Божидар пострада при инцидент, станал на 12 януари на жп гарата до село Калитиново при опит да си направи селфи върху влак. За две години при подобни инциденти са пострадали шест деца.


Мъж на 50 години и жена на 45 са задържани

Мъж на 50 години и жена на 45 са задържани ...

......... европейски средства в размер на над 600 000 лв. Обвиняемите са задържани за срок от 72 часа, предстои съдът да определи мярка за неотклонение. За по- тежкото обвинение предвидените от закона наказания са лишаване от свобода от 5 до 15 години и глоба от 10 000 до 30 000 лв.


За ремонта на стадион

За ремонта на стадион "Пловдив" ще бъде обявена процедура другата ...

......... с височина 70 м, внесени от Полша. С рухването на комунизма ремонтът е замразен малко преди пълното завършване на съоръжението. 10 години по-късно на практика на него вече не се играят футболни срещи. От 2000 година стадионът се използва основно за контролни срещи и мачове на детски и юношески формации.


Може ли една улица да бъде оправена с нова настилка,

Може ли една улица да бъде оправена с нова настилка, ...

......... всички видове строителни материали и калибри пирони от последните 100 години. Това е другата потресаваща гледка, която виждат гостите на един от най-известните пловдивски паметници. Зевзеците от квартала наричат чудото от дъски и тенекии „По-малката базилика”. Третият изглед са грозните циментови основи от бутнатите от години търговски обекти до булеварда.


ИЗВЪНРЕДНО! Тухла от строителен обект уби човек в Пловдив 53-годиният

ИЗВЪНРЕДНО! Тухла от строителен обект уби човек в Пловдив 53-годиният ...

......... и Илия Павлов – мястото е на северния бряг на река Марица. Преди време едната част от имота до Стоматологичния, където е станал инцидента, е била общинска, другата – на БДЖ. И Общината, и железниците обаче впоследствие продават дяловете си. Новите собственици започнаха да строят в началото на 2018 г.


67 годишна жена от пловдивското село Труд е задържана и

67 годишна жена от пловдивското село Труд е задържана и ...

......... на следващия ден отишла на работа. Трупът бил открит в дома му от негов приятел, който не могъл да се свърже с него по телефона. По някои данни, първоначално не е имало съмнения за убийство, а за естествена смърт, но резултатите от аутопсията показали друго. Започнало е разследване на случая.


67-годишна жена от село Труд беше обвинена в убийството на

67-годишна жена от село Труд беше обвинена в убийството на ...

......... 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор, като предстои да бъде внесено искане до съда за вземане спрямо нея на най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража”.Предвиденото от закона наказание за престъплението, за което 67-годишната жена е обвинена, е лишаване от свобода от 10 до 20 години.Разследването по случая продължава.