48 часа след като встъпи официално в длъжност, новият кмет

48 часа след като встъпи официално в длъжност, новият кмет ...

......... през който ще преминават превозните средства. Изпълнението на обекта трябваше да започне от кръстовището на булевардите ”Коматевско шосе” и улица „Модър“ и да завърши при кръстовището на ”Хаджи Димитър” с улица „Царевец“. Като част от досегашния проект се предвиждаше и тотален ремонт на тези две пътни артерии от западната страна.


59 годишна жена е била открита мъртва със следи от

59 годишна жена е била открита мъртва със следи от ...

......... неприятна миризма, подаден от съседи. При проверка от полицаи вратата била отворена от 27 годишния и син, психично болен. Пред криминалистите той обяснил, че преди дни се скарали с майка си и той и нанесъл побой. Задържан е за срок от 24 часа, Окръжна прокуратура наблюдава досъдебното производство.    


Институцията на Обществения посредник в Пловдив реализира инициативата си за

Институцията на Обществения посредник в Пловдив реализира инициативата си за ...

......... процес, се казва още в съобщението. Начинът им на представяне е бил убедително доказателство, че те дори в ученическа възраст са вече разпознаваеми личности. Отпадналите кандидати са получили покани да станат представители на избрания младежки омбудсман в тяхното училище, както и в други неформални младежки групи и организации.    


Пловдивската фирма „Валдор 60“ ООД е избрана ремонтира учебната база

Пловдивската фирма „Валдор 60“ ООД е избрана ремонтира учебната база ...

......... терена са разположени 19 бунгала, фитнес център с площ 406 кв.м.  битова сграда от 180 кв.м, караулно, сгради със стопанско предназначение. Обособени са два басейна – основен и малък, хидрофор, соларна инсталация, спортни съоръжения.  Срокът за изпълнение на договора за проектиране, СМР и авторски надзор е 290 календарни дни.  


Четири специализирани екипа от военни формирования на Сухопътните войски в

Четири специализирани екипа от военни формирования на Сухопътните войски в ...

......... ръководител старши сержант Любомир Цветков към 15:00 часа беше задействан за изпълнение на задачи по обезвреждане на невзривен боеприпас, открит на брега на язовир „Огоста“, Монтанско. При огледа е установено, че това е ръчна граната F-1 със запалка. Военнослужещите ще извършат унищожаване на боеприпаса при спазване на мерките за безопасност.


Пловдив. Кметът на Пловдив Здравко Димитров представи политическия си кабинет

Пловдив. Кметът на Пловдив Здравко Димитров представи политическия си кабинет ...

......... да прави промени във Фондация "Пловдив 2019". Все още няма яснота дали ще има кадрови промени сред директорите на дирекции в Общината. Междувременно обаче Здравко Димитров съобщи, че някои от тях вече са си тръгнали сами. Стана ясно още, че Сметната палата започва ревизия Община Пловдив в петък. Цветана ТОНЧЕВАПловдив. Новият областен управител на Пловдив Дани Каназирева встъпи в

Пловдив. Новият областен управител на Пловдив Дани Каназирева встъпи в ...

......... епископ Арсений. На официалната церемония присъства и новият кмет на Пловдив и бивш вече областен управител Здравко Димитров, който я увери, че ще я подкрепя и още веднъж заяви, че на Пловдив предстоят важни години и всички заедно могат повече. „Оставям областта в сигурни ръце“, каза още Димитров. Цветана ТОНЧЕВА


Към 7 ч. тази сутрин на тел. 112 е подаден

Към 7 ч. тази сутрин на тел. 112 е подаден ...

......... е взета кръвна проба за алкохол. Машинистът, на 51 години, е тестван с дрегер, резултатът е отрицателен. В районното управление е отведен 60-годишният кантонер, чиято алкохолна проба отчела положителен резултат над 1,5 промила. За случая е уведомена районната прокуратура. Предстои да бъдат изяснени обстоятелствата и причините за възникване на инцидента.


51 общински съветници, новият кмет на Пловдив и шестимата районни

51 общински съветници, новият кмет на Пловдив и шестимата районни ...

......... митрополит Николай и Дани Каназирева с литийно шествие до Общината, където вече имаше събрани граждани. Пред вратата на кметския кабинет, го посрещна Иван Тотев и вътре пред журналисти му връчи ключа на кабинета. Пловдив не помни толкова тържествена церемония по встъпването на кмет на длъжност поне в последните 30 години. 


"Благодаря на всички пловдивчани, които гласуваха за мен. Да си ...

......... но той трябва да бъде удобен и за хората, които сега живея в него", каза още Здравко Димитров. Той си пожела големият диалог за Пловдив да бъде в Общинския съвет. Пловдивският митрополит Николай благослови кмета и новия Общински съвет, като им пожела от сърце да носят и леко това бреме.


Директорът на полицията в Пловдив Йордан Рогачев и съпругата му

Директорът на полицията в Пловдив Йордан Рогачев и съпругата му ...

......... сутринта. Малката Мария се е е родила 3.490 кг и е с дължина 49 см. Семейството е благодарно на грижите на екипът на професор Учикова. Съпругата на Рогачев Николета е асистент в Медицинския университет в Пловдив. Двамата имат и син - Самуил, който е на година и половина.    Извecтният нaркoтъргoвeц Мeчo пo прякoр „Бaничaря” и cъпругaтa му ca

Извecтният нaркoтъргoвeц Мeчo пo прякoр „Бaничaря” и cъпругaтa му ca ...

......... Тримoнциум. Тoвa нe e първият aрecт нa мъжa. Мeчo и приближeнитe му бяхa зaкoпчaни прeз oктoмври минaлaтa гoдинa в Cтoлипинoвo. Тoгaвa шecтимa дилъри бяхa aрecтувaни, cрeд кoитo и Бaничaря. При oбиcкитe в eдин oт aвтoмoбилитe бe нaмeрeнo близo 300 грaмa прaхooбрaзнo вeщecтвo, кoeтo при пoлeвитe тecтoвe e рeaгирaлo нa хeрoин.


Всички студенти, които изучават моден дизайн у нас, както и

Всички студенти, които изучават моден дизайн у нас, както и ...

......... клас машини, с които дизайнерските идеи придобиват живот. По време на "Текс Тейлър експо" се провежда конкурс за млади дизайнери, модният подиум става сцена на ревюта, а успоредно споделянето на опит и идеи върви в паралелната програма. За пръв път тази година в изложението присъстват и десет големи китайски фирми. 


Карлово. В зала „Васил Караиванов“ на община Карлово се проведе

Карлово. В зала „Васил Караиванов“ на община Карлово се проведе ...

......... заради които България е свободна, заради които днес можем да се закълнем. Това никога да не го забравяме в нашите решения и в нашата работа“, каза кметът и пожела успех и конструктивност в работата на Общинския съвет и кметовете на кметства.За председател на Общински съвет Карлово бе избран Доньо Тодоров.


Трима мъже и четири жени са арестувани на 6 ноември

Трима мъже и четири жени са арестувани на 6 ноември ...

......... везни със следи от наркотичното вещество, сто таблетки лекарство от групата на бензодиазепините, пакетче амфетамин и мобилни телефони. Задържаните са на възраст между 21 и 45 години, след първоначалния 24 часов полицейски арест, на двама от тях са повдигнати обвинения и мярката им за неотклонение е удължена до 72 часа. 


Старинна сграда от емблематичния квартал на Пловдив „Капана“ се усмихва

Старинна сграда от емблематичния квартал на Пловдив „Капана“ се усмихва ...

......... обекти, в които се продава колекцията, е точно в центъра на квартал „Капана“ – в бижутерско ателие на ул. “Златарска“ 5 и на ул. "Железарска" № 7. Сребърните медали могат да се закупят от търговската мрежа на „Булминт Холдинг“ в цялата страна, както и онлайн от сайта на компанията www.bulmint.com.Карлово. За дванадесета поредна година, община Карлово стана домакин на

Карлово. За дванадесета поредна година, община Карлово стана домакин на ...

......... да държат на образованието си и да бъдат почтени хора, такъв, какъвто е бил Васил Левски.Отправяме специални поздрави към Донка Диева от СУ „Христо Проданов“, която днес празнува своя рожден ден. Ръководството на община Карлово й пожелава здраве, успехи и нека този ден бъде добро начало за нейното бъдещо развитие.


Граждански иск за 150 000 лева неимуществени щети внесе в

Граждански иск за 150 000 лева неимуществени щети внесе в ...

......... ремонта и дал возилото в автоморга. Разследващите твърдят, че на 29 ноември м.г. двамата се скарали за колата, а нарежението ескалирало, след като Десислава започнала да обижда армията и офицерите. Бившият рейнджър се почувствал засегнат и започнал да я души. След като я умъртвил, я напъхал в ракла на диван.


"Единственият ми разговор беше ден преди решението, във вторник, с ...

......... само в управлението на Пловдив, но и на България и имат да изкупват страшно много грехове. Винаги съм била последователна и имам уважението на пловдичани. Каквото мога да направя за града си ще го направя и няма да се променя в своите принципи, което много пъти ме е правило неудобна."


Община Пловдив започна пълна проверка в детска градина

Община Пловдив започна пълна проверка в детска градина "МИР", след ...

......... градина "МИР", след скандални твърдения на родители, че детето им е наказвано да мие тоалетната.  Последваха поредица сигнали от други родители, че ситуацията е силно преувеличена и всъщност техните деца са редовно тормозени от момченцето в трета А група. Виж още Лелка в детска градина наказа 5-годишен да чисти тоалетни


Пореден случай на напрежение в детска градина – този път

Пореден случай на напрежение в детска градина – този път ...

......... от директорката да си подаде молбата за напускане. Директорката в момента е в отпуск по болничен, а Пловдивска община разпореди пълна проверка. "Искаме хората да разберат, че проблемът е директорката, няма проблем с детето", категорични бяха протестиращи родители, които твърдят, че за два месеца директорката "подготвила" доста хора да напуснат.


Пловдив. Адв. д-р Дани Каназирева е новият областен управител на

Пловдив. Адв. д-р Дани Каназирева е новият областен управител на ...

......... в Пловдив. В правомощията на областния управител е и да следи за законността на актовете на кметовете и общинските съвети. Няма да щадя усилия за Пловдив и региона. Няма да се променя и очаквайте от мен същото високо темпо на работа, почтенност, уважение и същата непримиримост с несправедливостта“. Тони МИХАЙЛОВ


Разкрит е извършителят на неправомерни плащания с чужда банкова карта,

Разкрит е извършителят на неправомерни плащания с чужда банкова карта, ...

......... Без съгласието на собственика на картата са извършени над 20 плащания в различни търговски обекти в града. Чрез неправомерните действия по този начин от сметката на потърпевшия са изтеглени около 400 лева. Благодарение на съдействието на гражданите, извършителят е задържан от служители на Второ районно управление на полицията в Пловдив.


Пловдивският административен съд ще разглежда в открити заседания четири дела,

Пловдивският административен съд ще разглежда в открити заседания четири дела, ...

......... на общината д-р Емил Кабаиванов. Съдът разглежда и казуса с Димитър Сотиров, бивш кмет на Куклен и избран за общински съветник, който, обаче, няма да може да се закълне заедно с останалите 11 избрани съветници, защото има условна присъда. Чрез жалбите по всички дела са атакувани решения на ОИК .


Дани Каназирева е новият областен управител на Пловдивска област. Това

Дани Каназирева е новият областен управител на Пловдивска област. Това ...

......... съветника. Дани Каназирева е юрист по образование, завършила е Пловдивския университет, има специализация във Великобритания, а по-късно защитава титлата доктор по конституционно право. Преди пет години участва в програмата "Младите лидери на България" на фондация "Америка за България" със специализация в САЩ. Дани Каназирева е омъжена, с едно дете.   


Намиране на мистериозна порцеланова кукла скрита в процепи на фасади,

Намиране на мистериозна порцеланова кукла скрита в процепи на фасади, ...

......... гости и жители на града и с два екипа от България. Кураторската концепция на фестивала е на поляците от Departament Gier. Актуална информация за записване, условия за участие и описание на игрите може да се намери в сайта на Пловдив 2019, специализирания сайт на фестивала FusionFestival.EU, както и във Facebook.


Пловдив. Около 13.3 млн. лева са задълженията на община Асеновград,

Пловдив. Около 13.3 млн. лева са задълженията на община Асеновград, ...

......... бъдат поканени различните политически сили с техните представители в Общинския съвет, включително и тези, които не са успели да влязат, както и гражданското общество. Въвеждането на електронна платформа в общината ще улесни комуникацията на гражданите с администрацията, затова това ще е една от първите стъпки на новия кмет. Цветана ТОНЧЕВА


С оправдателна присъда по обвинението за убийство при надвишаване на

С оправдателна присъда по обвинението за убийство при надвишаване на ...

......... условна присъда, прокуратурата протестира оправдателната присъда, настоявайки пак за условна, но наказателна, а близките на убития искат ново разглеждане на цялото дело и дълги години затвор за д-р Иван Димитров. Днес съдебният състав на Апелативен съд- Пловдив изслуша всички страни и обяви, че ще съобщи решението си в едномесечен срок. 


До един месец Апелативният съд в Пловдив ще се произнесе

До един месец Апелативният съд в Пловдив ще се произнесе ...

......... за стореното и поиска справедлива присъда от съда. Мария Морунова На първа инстанция той бе оправдан по обвинението за „убийство при надвишаване пределите на неизбежната самоотбрана, но получи две години условно с 3 години изпитателен срок за притежание на незаконно оръжие - пистолет „Валтер“, с който е стрелял по Джавизов.


Ръководството на Бачковския манастир има намерение да изгради поклоннически център

Ръководството на Бачковския манастир има намерение да изгради поклоннически център ...

......... Ръководството на Бачковския манастир има намерение да изгради поклоннически център и голям паркинг за богомолците.Още по тематаМС отпуска 310 000 лв. за ремонт на Бачковския манастирБачковският манастир посреща и китайски туристиАрхимандрит Симон напуска с огорчение Бачковския манастирРеставрират стенопис от 14 век в Бачковския манастир


Намиране на мистериозна порцеланова кукла, скрита в процепи на фасади,

Намиране на мистериозна порцеланова кукла, скрита в процепи на фасади, ...

......... гости и жители на града и с два екипа от България. Кураторската концепция на фестивала е на поляците от Departament Gier.--> Актуална информация за записване, условия за участие и описание на игрите може да се намери в сайта на Пловдив 2019, специализирания сайт на фестивала FusionFestival.EU, както и във .


Десет основни проблема беше визирал в предизборната си кампания новият

Десет основни проблема беше визирал в предизборната си кампания новият ...

......... репортерски въпрос дали ще направи ревизия на предишното управление, Здравко Димитров отговори утвърдително. Обеща и да няма " метла" в общинската администрация, но уточни, че всеки управник идва с екипа си.  На въпрос към предишния кмет пък относно политическото му бъдеще, Иван Тотев отговори- "Не знам, Здравко Димитров ще каже". 


Пловдив. Ще взаимствам всички добри идеи от опонентите ми, доброто

Пловдив. Ще взаимствам всички добри идеи от опонентите ми, доброто ...

......... на ГЕРБ поздрави победителите и от името на националното ръководство на партията и обяви тази победа за категорична – 6 от 6 районни кмета, най-голямото мнозинство в Общинския съвет и кмет на града, спечелил с категорична преднина пред вечния претендент за кмет на града Славчо Атанасов от НФСБ. Цветана ТОНЧЕВА


"Победителите в Пловдив – това сме ние! Отборът на ГЕРБ. ...

......... се захвана, е трафика на града, който всеки ден става все по-голям“, очерта той началото на мандата си и потвърди предизборното си обещание, че ще намали данъците за автомобилите. „Данъкът в Пловдив е много висок, транспортните фирми излязоха навън, но такова решение трябва да мине през общинския съвет.“, разясни той.


За разлика от София, във втория по големина град в

За разлика от София, във втория по големина град в ...

......... от ГЕРБ печели с 60,84% подкрепа, при само 30,82% за Илия Матаков, подкрепен от земеделски съюз "Александър Стамоболийски". А в район „Южен” е най-инфарктно – Костадин Язов от ГЕРБ взема победата със само 308 гласа преднина пред Борислав Инчев, подкрепен от ВМРО и НФСБ. Инчев беше досегашният кмет на района.


По предварителни данни ГЕРБ печели изборите в шестте района на

По предварителни данни ГЕРБ печели изборите в шестте района на ...

......... пък ще бъде кмет на район "Източен" след победа над представителя на Земеделски съюз "Александър Стамболийски" Илия Матаков. Според първоначалните данни най-инфарктно се е развил вота в "Южен". Там Костадин Язов побеждава досегашния кмет от ВМРО Борислав Инчев като по непотвърдена информация става въпрос за разлика от едва 200 гласа.


Винаги съм коментирал, че екзитполовете се провалят. Докато не излязат

Винаги съм коментирал, че екзитполовете се провалят. Докато не излязат ...

......... протоколите и паралелното преброяване, няма да е ясно кой е кмет. Това заяви пред БНТ Славчо Атанасов. "Това е демокрацията – като искат да си седят по къщите, да си седят", добави Атанасов. Коментарът дойде предвид ниската избирателна активност в Града под тепетата. Засега, по екзитпол Атанасов изостава около 18%.


Кандидатите за кмет на Пловдив Здравко Димитров и Славчо Атанасов

Кандидатите за кмет на Пловдив Здравко Димитров и Славчо Атанасов ...

......... хората ще излязат да гласуват. Ако не излязат и си останат по къщите, ще победи сегашният модел, ако излязат и гласуват по-силно от първия тур, ще победи моделът, който ще промени Пловдив. Разчитам на малко по-висока избирателна активност. Обръщам се към всички пловдивчани да не вярват на екзитполове", заяви Атанасов.


Асеновград. Кандидатът за кмет от коалиция „БСП за България“ д-р

Асеновград. Кандидатът за кмет от коалиция „БСП за България“ д-р ...

......... съвест и с ясното съзнание за прозрачно и достойно управление на града ни. Избрахме новите общински съветници, които вече са натоварени с очаквания за по-голяма активност, добри дела и отговорност. Вярвам, че асеновградчанин ще застанат пред избирателните урни с разум и отговорност за своя избор, защото Асеновград заслужава по-достойния кмет.


Пловдив. Гласувах за Пловдив по-чист, Пловдив на младите, Пловдив на

Пловдив. Гласувах за Пловдив по-чист, Пловдив на младите, Пловдив на ...

......... уточни, че не е избегнал никакви дебати, като е участвал е достатъчно в такива и за него е било по-важно да бъде сред хората, защото истинската работа е на улицата, а не пред микрофона в студията. „Важно е на терен кой каква работа ще свърши", каза Здравко Димитров. Цветана ТОНЧЕВА


Без проблеми в секционните избирателни комисии започна изборният ден в

Без проблеми в секционните избирателни комисии започна изборният ден в ...

......... или затруднения в придвижването е осигурен транспорт. С население от 345 213 души, Пловдив е вторият по големина български град. Според статистическите данни към декември 2017 година хората в трудоспособна възраст, населяващи Пловдивска област са 405 760. От тях повече от половината – 216 295 души, живеят в областния град.


Драматичен се очаква да бъде балотажът в Европейската столица на

Драматичен се очаква да бъде балотажът в Европейската столица на ...

......... е изключително развит и е от голяма важност. Местният бизнес в областта на хотелиерството добавя 3% към годишното производство. 13% от производството в региона се генерира от търговията на дребно. Някогашният Филипополис през 2019 година е първият български град Европейска столица на културата – най-престижната културна инициатива на Европейския съюз.


Пловдив. Голямо количество Специализирана полицейска операция за предотвратяване и пресичане

Пловдив. Голямо количество Специализирана полицейска операция за предотвратяване и пресичане ...

......... открити 20 чувала с нарязан тютюн без установен произход. Камионът и тютюневата листна маса с общо тегло 200 килограма са иззети. С полицейска заповед за срок до 24 часа е задържан 46-годишният шофьор. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 234 от НК. Работата по цялостното му документиране продължава.


Карлово. На тържествена церемония, състояла се в НЧ „Васил Левски

Карлово. На тържествена церемония, състояла се в НЧ „Васил Левски ...

......... авторския спектакъл „Възрождение“ на трио „Тенорите“ и Симфоничен оркестър „Симфониета“ – Враца, с диригент Христо Павлов и участие на актьора Емил Пеняшки.На събитието присъстваха: заместник-кметът Антон Минев, секретарят на община Карлово Стефан Стефанов, носителят на Националната наградата „Д-р Иван Богоров“ 2018 – Светослав Цветков, учители, писатели, карловски общественици и граждани.


ПФК Спартак Пловдив 1947 АД официално спечели концесията за стадион

ПФК Спартак Пловдив 1947 АД официално спечели концесията за стадион ...

......... фенове. Съоръжението ще отговаря на всички изисквания на БФС за мачове от Първа лига, каквато е и дългосрочната цел пред отбора, който в момента се намира в А областна група. Инвестицията ще е в размер на около 3,5 милиона лева, като според стадионът ще е с около 4000 седящи места.


Карлово. В Исторически музей - Карлово се проведе национален младежки

Карлово. В Исторически музей - Карлово се проведе национален младежки ...

......... СУ „Васил Левски“ и СУ „Христо Проданов“. Националният студентски семинар е част от Националната програма за честване на 200 години от рождението на Евлогий Георгиев и 195 години от рождението на Христо Георгиев. Събитието е организирано от Министерство на културата, община Карлово, Софийски университет, Великотърновски университет и Исторически музей Карлово.


На паркинг в северната индустриална зона на Пловдив днес екипи

На паркинг в северната индустриална зона на Пловдив днес екипи ...

......... Чувалите били скрити зад натрупани празни кашони. Общото тегло на тютюневата листна маса в тях е 200 кг.   Произходът не е установен. Шофьорът на камиона, 46 годишен, е задържан за 24 часа, камионът и тютюнът са иззети, а по случая е образувано досъдебно производство по чл. 234 от НК. 


Заради утрешната Архангелова Задушница променят маршрута на линия №25 от

Заради утрешната Архангелова Задушница променят маршрута на линия №25 от ...

......... схема. Във връзка със Задушница на 2 ноември община Пловдив осигурява допълнителни автобуси и по други линии от обществения вътрешноградски транспорт, информираха от ОП „Организация и контрол на транспорта“. Освен №25 с делнично разписание ще работят също рейсове с номера 7, 11, 27 –до траурен парк „Север“, 36 и 66.


Пловдив. „Това е нашият отбор!“ С тези думи пловдивчанин се

Пловдив. „Това е нашият отбор!“ С тези думи пловдивчанин се ...

......... евродепутата Емил Радев в Малката базилика. Той остана възхитен от уникалните антични мозайки от края на 5 век. „Те са сред най-доброто, правено от майсторите от Филипополската школа“, обясни уредничката Флора Агопян. По думите ѝ мозайките от Малката, както и тези от Епископската базилика са в индикативния списък на ЮНЕСКО.


Шрифтът на Пловдив PlovdivTypeface е резултат от проект, който стартира

Шрифтът на Пловдив PlovdivTypeface е резултат от проект, който стартира ...

......... и приятелите на град Пловдив. От средата на ноември предстои изложба с цялата история на новия шрифт, разказана от неговите създатели специално за гражданите и гостите на Пловдив.--> Очаквайте още много допълнителни събития и следете повече за проекта на plovdivtypeface.com, както и на социалните канали на @plovdivtypeface в и .


Под надслов

Под надслов "MOVEMBER" през целия месец ноември Клиниката по урология ...

......... усложнения, смятат уролозите от УМБАЛ „Свети Георги”. Инициативата "MOVEMBER" стартира през 1999 г. с основна цел да провокира обществото към фокусиране върху проблемите на мъжкото урологично здраве. Понастоящем това е ежегодно събитие през ноември в много страни по света, включващо благотворителност, ангажираност на неправителствени организации, лекарски колективи, медии и общественици.


Днес, в Деня на народните будители, Народна библиотека

Днес, в Деня на народните будители, Народна библиотека "Иван Вазов" ...

......... Оперното филхармонично дружество, проекти на декоративно- монументални произведения на пловдивски художници. Тази година с редица прояви като научни конференции, кръгли маси, изложби и концерти Народна библиотека "Иван Вазов" отбелязва 140-тата си годишнина, а идеите, заложени в началото, продължават да се реализират с възрожденски дух и с помощта на новите технологии. 


Пиян шофьор без книжка се обърна по таван в Пловдив,

Пиян шофьор без книжка се обърна по таван в Пловдив, ...

......... "Освобождение" и ул. "Шипка" в града. 19-годишният водач изгубил управлението над автомобила си, излязъл от пътното платно, блъснал се в дърво и се преобърнал. Той е под лекарско наблюдение. Тестът с дрегер отчел наличие на 0,89 промила алкохол. По случая е взето административно отношение от служители на сектор "Пътна полиция".


"Пловдив Джаз Фест" се открива тази вечер в Дома на ...

......... Носител е на много награди и е свирил на едни от най-престижните сцени в над 40 държави. Наградата за цялостен принос в джаза ще получи Теодосий Спасов. "Пловдив Джаз Фест" ще почете и паметта на Милчо Левиев. Фестивалът е акцент в програмата на Пловдив - Европейска столица на културата 2019.


Градският съвет на социалистите в Пловдив проведе свой пленум и

Градският съвет на социалистите в Пловдив проведе свой пленум и ...

......... казва в изявлението и с тях левицата има принципни и непреодолими различия по политики, идеология и начин на управление. БСП-Пловдив призовава жителите на два от пловдивските райони - Северен и Западен - да подкрепят в предстоящите балотажи за районен кмет излъчените от левицата кандидати д-р Атанас Баташки и Десислава Йорданова. 


„Това, което се случи на първия тур в Пловдив, беше

„Това, което се случи на първия тур в Пловдив, беше ...

......... добри, като бе категоричен, че без манипулациите патриотите със сигурност биха повторили резултатите от изборите през 2015-та година. „Вярвам, че този път наистина ще успеем. Тогава разликата беше около 1000 гласа за кмет на града, в район „Южен“ пък спечелихме и вярвам, че ще повторим добрите резултати“, заяви Александър Сиди.


Пловдив. Народна библиотека „Иван Вазов“ в Пловдив ще издава безплатни

Пловдив. Народна библиотека „Иван Вазов“ в Пловдив ще издава безплатни ...

......... издавани и карти, чийто срок е изтекъл през 2019 година или изтича през месец ноември. За издаване на читателските карти е необходимо да бъде представена лична карта и по възможност снимка. За деца под 14 години – лична карта на родител. Читателските карти, които ще бъдат издавани са само годишни.


Ако някой се чуди къде отидоха ромите от Войводиново, чиято

Ако някой се чуди къде отидоха ромите от Войводиново, чиято ...

......... тази неделя ще мине и те пак ще се съберат. До следващите избори. При очертаващата се победа на балотажа, новият районен кмет би трябвало да е най-наясно как да се справи с тях. А защо не се е справил досега, е съвсем друг въпрос и по избори не се задава...


Карлово. Национален студентски семинар „Дарителството - традиция и съвременни практики“

Карлово. Национален студентски семинар „Дарителството - традиция и съвременни практики“ ...

......... се състои от 10.00 часа в Исторически музей - Карлово. Поводът е отбелязването на 200 години от рождението на Евлоги Георгиев и 195 години от рождението на Христо Георгиев - големите дарители на България. Организатори са Община Карлово, Великотърновски университет „Св. св. Кирил и Методий“ и Исторически музей - Карлово.


Изключително пъстър общински съвет ще взима най-важните решения за Пловдив

Изключително пъстър общински съвет ще взима най-важните решения за Пловдив ...

......... съветник ще имат също ДПС, които се завръщат в местния парламент след мандат прекъсване, и Воля. Окончателните списъци с представителите на политическите формации в общинския съвет ще станат ясни след втория тур в неделя. В Пловдив има насрочени балотажи за кмет на града, както и за кмет на шестте района.


Пловдив. Национална компания „Железопътна инфраструктура“ въведе в 72-часова пробна експлоатация

Пловдив. Национална компания „Железопътна инфраструктура“ въведе в 72-часова пробна експлоатация ...

......... тази част от проекта се постига повишаване скоростта на движение на влаковете в участък Скутаре-Оризово и намаляване на времепътуването, повишаване на безопасността, осигуряване на достъпна среда до железопътната инфраструктура за лица с намалена подвижност, привеждане на железопътната линия в участъка с европейските стандарти и оперативна съвместимост с Трансевропейската жп мрежа.


Жп прелезът при гара Ботев на пътя Калофер - Баня

Жп прелезът при гара Ботев на пътя Калофер - Баня ...

......... се включат за град Баня. Маршрутът е същият и в обратната посока. От Агенция "Пътна инфраструктура" съобщават, че движението при 81-ви км на пътя Чепеларе - Проглед ще се извършва в една лента. От 9 ч. до 18 ч ще се прави дооборудване на съществуващите трафик камери към тол системата.


В сградата на Съдебната палата в Пловдив откриха барелеф на

В сградата на Съдебната палата в Пловдив откриха барелеф на ...

......... евреите "Шалом", а негов автор е скулпторът Атанас Карадечев. За живота и делото на юриста Димитър Пешев са говорили Максим Бенвенисти - председател на фондация "Цедака - Шалом" и Светозар Калев - председател на Организацията на евреите "Шалом" в Пловдив. Спомени за него е разказала и неговата пламеница Кичка Пешева.


Общо 40 музиканти и певци от различни краища на света

Общо 40 музиканти и певци от различни краища на света ...

......... елементи да докосне и най-тънките струни на душата на всеки от присъстващите. Музиката ще звучи от 200-годишно виолончело, саксофон, цигулка и роял.   Ще има и надсвирване с оркестър, рецитиране и прехвърляне на музикални теми между солист и оркестър. Водач на трупата е Сахадева Торпи - пианист от Лондон, Великобритания.


Пловдив беше пръв навремето с игрите на късмета, на сегашните

Пловдив беше пръв навремето с игрите на късмета, на сегашните ...

......... кметица Пенка Ганева от ГЕРБ и Ива Вълчева от БСП за България ще оспорват с приблизително еднакъв резултат на първия тур- под 25%, кметския пост на балотаж. Горе -долу с еднакво участие, без мнозинство, в Общинския съвет пращат свои хора ГЕРБ, БСП за България и Местна коалиция СДС (СДС, АБВ)


Пловдив. „Благодаря на всички, които гласуваха за кмет, районни кметове

Пловдив. „Благодаря на всички, които гласуваха за кмет, районни кметове ...

......... Смятам, че имам знанията и опита да управлявам града с политическите партии, неправителствените и гражданските организации, които работят със сърце и много енергия за Пловдив! На втори тур вашият глас е решаващ за бъдещето на града, важна е подкрепата на вашите близки и приятели! Бъдете активни, гласувайте!“, каза още Димитров


„Тренд” следи София, Пловдив, Плевен, Варна и Русе. Тук голямата

„Тренд” следи София, Пловдив, Плевен, Варна и Русе. Тук голямата ...

......... в неравнопоставена позиция. Струва ми се, че и на миналите избори понесе нещо такова”, коментира Първан Симеонов от „Галъп”.   „Има балотаж в София – това е абсолютна новост. Другата новост са гласоподавателите за Борис Бонев. Те представляват сериозен електорален корпус, който ще има огромно значение за втория тур”, заяви Симеонов.


„Аз съм морален победител, тъй като показах на всички, че

„Аз съм морален победител, тъй като показах на всички, че ...

......... Здравко Димитров, който събира 34,8% от гласовете. Славчо Атанасов от НФСБ-ВМРО събира 14.5 %, а Николай Радев от БСП събира 7.6 %, според предварителните данни. „Ние нямаме един купен глас, ние нямаме корпоративен вот. Ние разчитаме само на Пловдив. Ние със сигурност ще бъдем на балотаж“, посочи още Дани Каназирева.


Г-н Тотев ме победи с 0,1%, след като на екзитполовете

Г-н Тотев ме победи с 0,1%, след като на екзитполовете ...

......... 5%. Пред БНТ Атанасов се видя с "доказано мажоритарен вот". Той не видя в резултата си проблем заради това, че смени подкрепата с "патриотичните формации". Какво каза основният противник за балотажа на Атанасов - Дани Каназирева, научете в този материал! Резултатите от екзитполовете за местните избори вижте в ТОЗИ МАТЕРИАЛ!


Новият кмет на Пловдив ще бъде определен с балотаж. На

Новият кмет на Пловдив ще бъде определен с балотаж. На ...

......... си. Пловдив е различен град, от Пловдив са започвали най-важните процеси в историята на България, Пловдив е интелигентен град и мислещ град. Това ще е чудо, това ще означава лъч светлина в България, не в Пловдив само", коментира кандидатката за кмет на града под тепетата. Резултати за общински съветници са: