Пловдив. Фонтанът с пеликаните на площад „Стефан Стамболов“ пред сградата

Пловдив. Фонтанът с пеликаните на площад „Стефан Стамболов“ пред сградата ...

......... прожектора с различна големина и по-мощни от досегашните, а управлението може да се извършва дистанционно, дори от мобилен телефон. Светлините плавно преливат в различни цветове и нюанси, има и други ефектни комбинации. Според Алексиев, новото художествено осветление на фонтана ще направи центъра на Пловдив още по-красив и привлекателен. Тони МИХАЙЛОВ


Малка сова бе спасена в пловдивския район „Западен“. Птицата бе

Малка сова бе спасена в пловдивския район „Западен“. Птицата бе ...

......... си среда.Община Пловдив, район Западен-->Чухалът е една от най-малките птици от семейството на совите. Обитава почти всички континенти, като се среща и в България. Характерно за него е, че е единствената сова, която наесен отлита на юг. Основна храна на чухалите са насекомите - най-често твърдокрили, гъсеници и нощни пеперуди.


Пловдив. Военнослужещи от Сухопътните войски работят по транспортирането и унищожаването

Пловдив. Военнослужещи от Сухопътните войски работят по транспортирането и унищожаването ...

......... на 55-и инженерен полк - Белене, с ръководител капитан Иван Тричков. Извършено е разузнаване на място, след което транспортирането и унищожаването на откритите боеприпаси ще се извърши по-късно през деня при спазване на всички необходими мерки за безопасност. Още военни новини четете в специализираното издание на Фокус - "Военни известия".


Точно преди 20 години, юли в Пловдив също е горещ,

Точно преди 20 години, юли в Пловдив също е горещ, ...

......... е по-висок от предишния. Средният ръст на кметовете на Пловдив за 20 години сигурно е поне 1.85. Чомаков и Тотев гонят 1. 95. По силата на тази логика няма никакво място за съмнение кой ще е следващият кмет. Зико е от златното поколение баскетболисти на България - минава двата метра. 


Иван Тотев няма да се кандидатира за трети мандат за

Иван Тотев няма да се кандидатира за трети мандат за ...

......... че пред Дарик кметът и градски лидер на ГЕРБ в Пловдив Иван Тотев коментира, че "нито един от общинските съветници и районните кметове в Пловдив нямат запазено място в следващия управленски мандат".  Очаква се кандидатът за кмет на града под тепетата от партията на Бойко Борисов да стане ясен до края на август.


Кметът на Пловдив Иван Тотев няма да се кандидатира за

Кметът на Пловдив Иван Тотев няма да се кандидатира за ...

......... партията Бойко Борисов. "Познавам много от хората, които сега се виждат като бъдещи кметове, но за съжаление те не знаят невидимата част на кметската работа - тази, която е извън прожекторите, извън медиите, и не съм сигурен, че всички те ще могат да издържат на това", заяви още Иван Тотев.Един от емблематичните кметове на ГЕРБ - Иван Тотев, обяви,

Един от емблематичните кметове на ГЕРБ - Иван Тотев, обяви, ...

......... и за листата на общински съветници. В продължение на три дни партийните членове ще решават кои свои представители да номинират за следващите четири години на местната власт. Най-често спряганото име за наследник на Тотев е областният управител Здравко Димитров-Зико. За поста се спряга и кметът на район "Централен" Георги Стаменов.


Пловдивски пожарникари извозиха до депото за опасни материали в село

Пловдивски пожарникари извозиха до депото за опасни материали в село ...

......... с екипи на ОДМВР-Пловдив, в пункт за изкупуване на метали, намиращ се в близост, са открити още 10 идентични варела, но херметически затворени, които също са депонирани в Цалапица. При извършените замервания на място – и в реката, и в пункта, няма следи от замърсяване. Работата по изясняване на случая продължава.


Карлово. В Карлово бяха отбелязани 142 години от най-кървавото събитие

Карлово. В Карлово бяха отбелязани 142 години от най-кървавото събитие ...

......... година, турска армия и башибозук нахлува в града и зверски убива над 800 души от най-видните карловски граждани - свещеници, учители, лекари, търговци, занаятчии, избити са цели семейства. В знак на признателност към свидните жертви и за да бъде вечна паметта им, централният площад в града носи името „20-ти юли“.


Първият български шериф в Америка е пловдивчанин, който осъществява детската

Първият български шериф в Америка е пловдивчанин, който осъществява детската ...

......... личния състав. През това време собственикът на компанията дойде и той чул отнякъде! Детективът говори с личния състав и същевременно собственикът на компанията говори с шерифа! Имах два добри поръчители", спомня си Георги. След 6 години като шериф в щата Вирджиния, от 13 години Георги Андреев е и пожарникар.  


Преди години в къщата на Хаджи Драган Калофереца на ул.

Преди години в къщата на Хаджи Драган Калофереца на ул. ...

......... Експертни и методически дейности в НИНКН арх. Жана Джугаланова и шефът на ателие за консервация и реставрация към ОИ „Старинен Пловдив“ Христина Цветкова, отива на адреса по сигнал за рушаща се сграда.  Идеята е стенописите да се реставрират и изложат новата галерия "Капана" в експозиция под надслов "Спасено от Пловдив."Карлово. В Карлово ще бъдат отбелязани 142 години от „Страшното”.

Карлово. В Карлово ще бъдат отбелязани 142 години от „Страшното”. ...

......... Карлово. В Карлово ще бъдат отбелязани 142 години от „Страшното”. Това съобщиха от пресцентъра на Общината. Панихида в памет на жертвите ще бъде отслужена на 20 юли 2019 г. от 11.00 часа в двора на храм „Свети Николай”.


Пловдив. При проверка в къща на ул. „Петко Р. Славейков“,

Пловдив. При проверка в къща на ул. „Петко Р. Славейков“, ...

......... „Артин Гидиков“, ул. „Петко Р. Славейков“, ул. „Стамат Матанов“, ул. „Васил Кънчев“, от Стара Загора, Долно градище и други, които все още не се идентифицират. Очаква се след реставрацията възстановените стенописи да бъдат изложени в новата галерия „Капана“ под мотото „Спасено от Пловдив“, за да станат достояние на повече хора.


Народен събор Рожен Президентът Румен Радев ще открие Събора на

Народен събор Рожен Президентът Румен Радев ще открие Събора на ...

......... ФГ „Каба кабадайлии“, и най-добрите родопски изпълнители. обществен транспорт от Смлян и Чепеларе.   Съборът на народното творчество и животновъдство „Рожен“ се организира от Сдружение „Рожен - Наследство в бъдещето“ в партньорство с Община Смолян и Община Чепеларе. Иновативното културно е включено в Националния културен календар. Чуйте повече в звуковия файл:


Три обекта за копаене на криптовалута, незаконно присъединени към електроразпределителната

Три обекта за копаене на криптовалута, незаконно присъединени към електроразпределителната ...

......... се осъществява и задълбочен мониторинг за пикова промяна на мощността в трафопостовете. Копаенето на криптовалута не е забранена от закона дейност, но като всяка търговска дейност трябва да бъде извършвана в съответствие със законите и разпоредбите на страната, включително и да се заплаща използваната за нея електроенергия, заявяват от ЕVN.  


Съдът оправда лекаря, застрелял крадец в гаража си в Пловдив.

Съдът оправда лекаря, застрелял крадец в гаража си в Пловдив. ...

......... си в Съдебната палата той беше посрещнат с аплодисменти от хората, дошли да го подкрепят. Жената, с която убитият живеел на семейни начала, предяви граждански иск в размер на 300 000 лева – за нея и за детето ѝ. В съдебната зала присъстваха колеги на подсъдимия лекар, които го защитиха.Три обекта за копаене на криптовалута, незаконно присъединени към електроразпределителната

Три обекта за копаене на криптовалута, незаконно присъединени към електроразпределителната ...

......... се осъществява и задълбочен мониторинг за пикова промяна на мощността в трафопостовете. Копаенето на криптовалута не е забранена от закона дейност, но като всяка търговска дейност трябва да бъде извършвана в съответствие със законите и разпоредбите на страната, включително и да се заплаща използваната за нея електроенергия, заявяват от ЕVN.  


Съдът оправда лекаря, застрелял крадец в гаража си в Пловдив.

Съдът оправда лекаря, застрелял крадец в гаража си в Пловдив. ...

......... в Съдебната палата д-р Димитров беше посрещнат с аплодисменти от хората, дошли да го подкрепят. Жената, с която убитият живеел на семейни начала, предяви граждански иск в размер на 300 000 лева – за нея и за детето ѝ. В съдебната зала присъстваха колеги на подсъдимия лекар, които го защитиха.


Дотор Иван Димитров се призна за виновенД-р Иван Димитров, който

Дотор Иван Димитров се призна за виновенД-р Иван Димитров, който ...

......... има повдигнати две обвинения. Дарик Пловдив Едното е за убийство при превишаване пределите на неизбежната отбрана, а другото е за незаконно притежаване на боеприпаси и оръжие По първото обвинение, предвиденото в закона наказание е до 5 години, а по второто - от 2 до 8 години.Чуйте повече в звуковия файл:


Най-голямото по размер българско знаме, вече е разпънато по поляните

Най-голямото по размер българско знаме, вече е разпънато по поляните ...

......... и младежи, дошли на Рожен с народни носии или с елементи от това облекло в петък и събота от 16:00 часа в подножието на българското знаме, за да се осъществи емблематична снимка. Идеята е в един кадър да има най-много българчета в народни носии, на фона на най-голямото българско знаме.  


Карлово. Със Света литургия на 18 юли в храма „Свети

Карлово. Със Света литургия на 18 юли в храма „Свети ...

......... Стрямска механизирана бригада – бригаден генерал Деян Дешков, председателят на Националната асоциация на секретарите на общини – София Янчева, Общински съвет – град Левски, председатели на държавни агенции, Синдикатът на българските учители, УС на Асоциацията на българските градове и региони, Международен панаир Пловдив АД и Институт за управление на програми.


Пловдив. Кметът на Пловдив инж. Иван Тотев направи инспекция на

Пловдив. Кметът на Пловдив инж. Иван Тотев направи инспекция на ...

......... Предстои довършване на всичко останало – каменните градежи, форума с античните магазини, озеленяване. Вече са поставени плочки около сградата на пощата и от северната страна на Цар-Симеоновата градина. Продължават също изкопните дейности и премахването на пръст в североизточна посока до Одеона, където археологът Мая Мартинова ще ръководи разкопките на място.


Доктор Иван Димитров, обвинен в убийството на Жоро Дживизов-Плъха, призна

Доктор Иван Димитров, обвинен в убийството на Жоро Дживизов-Плъха, призна ...

......... Плъха, който бил приготвил различни предмети за изнасяне в найлонови торби. Преди да произведе изстрел, докторът твърди, че бил нападнат от крадеца с нож. В четвъртък сутрин, адвокатите му поискаха делото да се гледа по съкратената процедура. Максималната присъда, която законът предвижда по така повдигнатото обвинение, е затвор до 5 години.


Пловдив. Васил Левски наподоби Господ даже и в смъртта. Това

Пловдив. Васил Левски наподоби Господ даже и в смъртта. Това ...

......... храмове. Идете на църква и там ще срещнете други хора, хора като вас, с вашите проблеми, страхове и надежди ще започнат да обръщат времето. Така се ражда народ. Кой знае, може и нашето време да е родило своя дякон, който ни очаква…“, завърши словото си д-р Петко Георгиев. Тони МИХАЙЛОВ


Пловдив. С полагане на венци и цветя пред паметника на

Пловдив. С полагане на венци и цветя пред паметника на ...

......... председателят на Общински съвет Савина Петкова, бригаден генерал Явор Матеев, командир на Силите за специални операции и началник на Гарнизон Пловдив, заместник-кметът по култура и туризъм инж. Александър Държиков, заместник областният управител Петър Петров, районните кметове, общински съветници, представители на политически и обществени организации, както и десетки граждани. Тони МИХАЙЛОВ


Хиляди пловдивчани почетоха днес храмовия празник на митрополитската църква

Хиляди пловдивчани почетоха днес храмовия празник на митрополитската църква "Света ...

......... и очаква на архиерейската литургия там да присъстват президентът на републиката Румен Радев и патриархът на Българската православна църква Неофит, които са поканени.  Освен новите покои на митрополита в манастира, взет след съдебна сага от Съюза на българските архитекти преди години, нова е и луксозната лимузина в автопарка му.  


Пловдив. Кметът на Пловдив инж. Иван Тотев се срещна с

Пловдив. Кметът на Пловдив инж. Иван Тотев се срещна с ...

......... от бурята. За сесията на Общинския съвет, насрочена за 1 август, кметът ще направи предложение за отпускане на средства в помощ на засегнатите. „След положително решение от страна на общинските съветници, ще можем да се разпоредим и да ви подкрепим финансово“, уточни кметът пред живущите на ул. „Павликенска“ № 4.


Асеновград. Без редуциране на графика продължава изпълнението на линия №6

Асеновград. Без редуциране на графика продължава изпълнението на линия №6 ...

......... на санкции, ако се отклони от графика”, категоричен е още д-р Караиванов. Възможно е да има промяна в графика на автобусите след приключване на едномесечния мониторинг върху ползването на линията. За нередности в услугата, жителите на Асеновград могат да подават сигнали по всяка време с имейл или обаждане до Общината.


„Орфическите мистерии“ са едно от най-интересните събития през лятото в

„Орфическите мистерии“ са едно от най-интересните събития през лятото в ...

......... на „Black rose“ (Благоевград).--> Ако искате да станете част от това незабравимо преживяване, помислете от сега за вашето настаняване. В Триград има шест хотела и десетки къщи за гости, а за любителите на палатките ще има специално отредена поляна в близост до сцената. Родопа и Орфей и Евридика ви очаква!


58-годишният Йордан Филипов се изправи днес пред Районен съд- Пловдив,

58-годишният Йордан Филипов се изправи днес пред Районен съд- Пловдив, ...

......... годишен уби 55 годишния си баща в кв. Ландос в Пловдив. В тази черна серия без съмнение своеобразен фаворит е бившият полицейски инспектор Венцеслав Караджов, обвинен за убийството на майка си и баща си на 15 май 2016 година. Делото му още се движи по коридорите на правосъдната ни система


В капана на нова измама попаднаха десетки възрастни хора от

В капана на нова измама попаднаха десетки възрастни хора от ...

......... километри, а другият се укрил, но вече е задържан.--> В районното управление е получен сигнал за измамници и е установено, че един от извършителите е тръгнал в посока град Септември. Веднага изпратихме автопатрул. Гонитбата с един от извършителите продължи близо час. Другият беше задържан на следващия ден”, коментира ст. инспектор Борислав Биволарски. 


Карлово. Десетки християни от града присъстваха на водосвета, отслужен от

Карлово. Десетки християни от града присъстваха на водосвета, отслужен от ...

......... хората палят свещи около изворчето, мият лицата си с водата и носят от нея вкъщи. За българите iв. Марина е покровителка на жътвата, нивите и сеитбите. Вярва се, че светицата се явява в сънищата на хората и дава съвети какво да направят, за да се спасят от болести и нещастия.


17 жалби срещу събарянето на къщите в ромската махала на

17 жалби срещу събарянето на къщите в ромската махала на ...

......... подлежат на обжалване пред Върховния административен съд, което са направили десет от засегнатите. По останалите пет в момента тече процедура по размяна на книга и връчване на съобщения за изготвените съдебни актове. Едно от делата е прекратено поради липсата на правен интерес към заявеното оспорване. Днес се гледа поредното дело. 


Мъж е открит обесен в гориста местност край Гребната база

Мъж е открит обесен в гориста местност край Гребната база ...

......... съобщиха от Областната дирекция на МВР. Сигналът, който е подаден от случаен минувач, е получен на тел. 112 около 6.30 часа.  При първоначалния оглед не са открити следи от насилие. Все още самоличността на самоубиеца се изяснява. Той е на средна видима възраст. Случаят е поет от Второ районно управление.


Един-единствен голям жилищен блок има на малката Главна в Пловдив

Един-единствен голям жилищен блок има на малката Главна в Пловдив ...

......... като Йоан Левиев, Георги Божилов- Слона, Димитър Киров, Енчо Пиронков, Кольо Витковски, но и картини, останали след пленери на художници от други градове. Входът за тази изложба е безплатен и в първия ден от деловия си живот галерията вече беше посетена от пловдивчани и туристи, които с интерес разглеждаха картините. 


Макар и с известно закъснение, днес следобед в Пловдив се

Макар и с известно закъснение, днес следобед в Пловдив се ...

......... гласуване сума за компенсация.  Впрочем и вчера, когато превозвачите се срещнаха с областния управител, и днес, когато в състава на преговарящите се включи и кметът, най- близките светофари до областната управа на бул. "Шести септември" показваха един и същ дефект. Пешеходците трябва да се ориентират сами, защото зеленото не светва...


Първият язовир за питейни води, изграден през последните 30 години

Първият язовир за питейни води, изграден през последните 30 години ...

......... ДЗЗД „Строй Груп“ – София. Предстои да се проектира реконструкция на външен довеждащ водопровод, захранен от открито водохващане от р. „Искрец” и от извор “Голямата Река”, който ще бъде захранен единствено от язовир „Пловдивци“ след пречиствателната станция за питейни води. Ще се проектират също и водопроводни отклонения до най-близките резервоари.


Честната глава на Светата великомъченица Марина ще бъде донесена тази

Честната глава на Светата великомъченица Марина ще бъде донесена тази ...

......... освещение и благословение на вярващите. През празничните дни митрополитската църква "Света Марина" ще бъде отворена непрекъснато - и през нощта, за да могат да се поклонят и докоснат до светинята всички, които пожелаят. На самия празник - утре, 17 юли, владиката ще отслужи архиерейска света литургия от 9:00 часа.  


Среща, на която ще бъдат обсъдени исканията на превозваческите фирми,

Среща, на която ще бъдат обсъдени исканията на превозваческите фирми, ...

......... на 6 милиона лева. Според договорите с местната управа, при неизпълнение на над 96% от курсовете, фирмите биват санкционирани. Глоба е предвидена и при неотопляне и неохлаждане на градските рейсове. Превозвачите твърдят, че вместо гарантираната субсидия от 1,94 лева на километър пробег по договор, те получават с 44 стотинки по-малко


Фирмата „Блу Хилс“ ЕООД, учредена през февруари месец, ще организира

Фирмата „Блу Хилс“ ЕООД, учредена през февруари месец, ще организира ...

......... е 46 666 лв. без ДДС. Първият вариант за това събитие е бил за три групи, които да направят концерти три дни за 70 000 лв. без ДДС. Покана за участие е била отправена до "Блу Хилс" ЕООД, "БГ 64" ЕООД и"Класик Стейдж Ентъртейнмънт" ЕООД, но поръчката е прекратена заради неполучени оферти.


Фирмата „Блу Хилс“ ЕООД, учредена през февруари месец, ще организира

Фирмата „Блу Хилс“ ЕООД, учредена през февруари месец, ще организира ...

......... е 46 666 лв. без ДДС. Първият вариант за това събитие е бил за три групи, които да направят концерти три дни за 70 000 лв. без ДДС. Покана за участие е била отправена до "Блу Хилс" ЕООД, "БГ 64" ЕООД и"Класик Стейдж Ентъртейнмънт" ЕООД, но поръчката е прекратена заради неполучени оферти.


Честната глава на Света великомъченица Марина ще бъде донесена в

Честната глава на Света великомъченица Марина ще бъде донесена в ...

......... ще бъдат изложени в храма за поклонение, освещение и благословение на вярващите. През празничните дни митрополитската църква „Света Марина” ще бъде отворена непрекъснато – и през нощта, за да могат да се поклонят и докоснат до светинята всички, които пожелаят. Православната църква отбелязва паметта на Света Марина на 17 юли.


Най-новото пространство за култура в Пловдив – галерия „Капана“ отвори

Най-новото пространство за култура в Пловдив – галерия „Капана“ отвори ...

......... което може да се управлява автономно, както и с оптичен интернет. За представяне на виртуални визуални инсталации са осигурени лазерни проектори с висока резолюция и монитори. Изложбата в новата галерия ще бъде открита официално днес от 18.00 часа. Тя може да се види до 4 август, като входът е свободен.


Пловдив. Честната глава на светата великомъченица Марина ще бъде донесена

Пловдив. Честната глава на светата великомъченица Марина ще бъде донесена ...

......... ще възглави Празничната вечерня по случай храмовия празник. Светите мощите ще бъдат изложени в храма за поклонение, освещение и благословение на вярващите. През празничните дни митрополитската църква „Света Марина” ще бъде отворена непрекъснато – и през нощта, за да могат да се поклонят и докоснат до светинята всички, които пожелаят.


Жертви на домашно насилие вече могат да потърсят помощ в

Жертви на домашно насилие вече могат да потърсят помощ в ...

......... две жени на месец убийства на жени. Това е доста стряскащо“, категорична е Рада Еленкова. Приемната работи всеки делничен ден от 9 до 17 часа. Тя е открита със съвместната подкрепа на Министерството на правосъдието, МВР-Пловдив, УМБАЛ „Свети Георги“ и фондация „Джендър алтернативи“ и ще работи до края на ноември.


Пловдив. С поклонение пред паметника на Васил Левски на централната

Пловдив. С поклонение пред паметника на Васил Левски на централната ...

......... управител Здравко Димитров, председателят на Общинския съвет, командирът на Силите за специални операции и началник на Гарнизон Пловдив, почетни консули, общински съветници, зам.-кметове и представители от Общината и районните кметства, представители на армията, църквата, политически и обществени организации, членовете на Общински комитет „Васил Левски“ и комитет „Родолюбие“, както и граждани.


Злополучният Транспортен проект в Пловдив в частта си за електронната

Злополучният Транспортен проект в Пловдив в частта си за електронната ...

......... беше точно нежеланието на превозвачите да монтират контролни устройства в автобусите си. Днес те за пореден път го опровергаха. По всичко личи, че гръмките и неизпълнени обещания в края на 2015 пораждат ново и ново ехо. Но ако наистина градският транспорт спре, това ще бъде прекалено тежка цена за всички.


Незаконни мрежи за улов на риба, забранени способи и нощен

Незаконни мрежи за улов на риба, забранени способи и нощен ...

......... ИАРА-Смолян са хванали трима души по време на нощен риболов край язовирната стена. ИАРА--> На нарушителите са съставени актове. По-късно, при излизане от Осиковския залив, на около 1 км от язовирната стена, е открита заложена хрилна мрежа с дължина 100 м. ИАРА Уловената в нея риба е конфискувана с протокол.


Пловдив може скоро да остане без градски транспорт. За това

Пловдив може скоро да остане без градски транспорт. За това ...

......... е стигнало до съд, след като има проблем, отговорът беше, че първо има опит да се решат нещата с диалог. Ще отнесем нещата и до съда, ако няма чуваемост, заявиха хората. Днес предстои среща с областния управител на Пловдив, като превозвачите очакват той да информира премиера Бойко Борисов за ситуацията.


Пловдивското село Белозем е под вода, след като днес беше

Пловдивското село Белозем е под вода, след като днес беше ...

......... Пловдивското село Белозем е под вода, след като днес беше залято от порой. Десетки дворове и улици са под вода, която стига до глезените на хората. Във фейсбук групата Белозем/ Belozem бяха публикувани снимки от бедствието. Дъжд с гръмотевици имаше днес и в Пловдив.


Мишките са враг номер едно за всяка библиотека. Не и

Мишките са враг номер едно за всяка библиотека. Не и ...

......... него и е много интересно.   В Дигиталния център подготвят и много интересна колекция плакати, които още не са влезли в платформата, но вече са сканирани. Сред тях има както указания за безопасност на труда, така и филмови плакати и пропаганди против лентяйството сред младите. Със сигурност ще бъдат любопитно четиво.


Пловдив. През 2020 година се навършват 30 години от установяването

Пловдив. През 2020 година се навършват 30 години от установяването ...

......... тласък в редица важни области“, посочи кметът на Пловдив инж. Иван Тотев. Като добри примери бяха посочени подписаният преди две години Меморандум за икономическо сътрудничество, както и сключеният преди броени дни документ в областта на образованието и бизнеса документ между Тракия икономическа зона и Свободната икономическа зона на град Тегу.


Напрежение във Велинград заради безводиетоНапрежението във Велинград заради проблемите с

Напрежение във Велинград заради безводиетоНапрежението във Велинград заради проблемите с ...

......... но подчерта, че проблемът се преувеличава и не е справедливо вината да се хвърля само върху него и колегите му. Малко по-късно стана ясно, че управителя на ВИК е освободен от поста. Времето ще покаже дали това ще реши проблемите с безводието в СПА столицата на Балканите.Чуйте повече в звуковия файл:


Пловдив. Акция по премахване на опасни и компрометирани съоръжения на

Пловдив. Акция по премахване на опасни и компрометирани съоръжения на ...

......... Район “Северен” за облагородяване на междублоковото пространство, намиращо се източно от жилищен блок с адрес ул. „Победа” № 2, е извършено премахване на метална ограда, два стари и изгнили лоста, както и три броя стари съоръжения за простори. След отстраняването на всички компрометирани съоръжения, терените са почистени от строителни отпадъци.


Велинград ще иска помощ от държавата за алтернативен водопровод

Велинград ще иска помощ от държавата за алтернативен водопровод "Община ...

......... казва Коев. А в СПА-столицата на Балканите все още разчитат на мрежа от етернитови тръби, полагани през 1961-1967 година. Според градоначалника, решението е да се изгради алтернативен водопровод. Местната хазна не може да поеме разходите по толкова мащабна инвестиция, така че ще търси помощ от държавата.Чуйте повече в звуковия файл:


Ремонтират важен туристически пътен участък край село Яврово догодина, ако

Ремонтират важен туристически пътен участък край село Яврово догодина, ако ...

......... хората, обаче, се отказват да достигнат до края на трасето, когато достигнат участъка, в който нормално асфалтираният път приключва. А той е непосредствено след табелата за „край“ на село Яврово, в посока Добралък. От там пътната настилка е изключително разронена и е почти невъзможно придвижването до горе с лек автомобил.


Призив към хората във Велинград да протестират, но мирно и

Призив към хората във Велинград да протестират, но мирно и ...

......... Като причина за задълбочаването на проблема той посочва остарялата мрежа, както и неадекватното и некомпетентно управление на местното ВиК. По този повод припомня, че преди два месеца е поискал оставката на управителя на дружеството Георги Мяшков, но предложението му не е срещнало достатъчно подкрепа от общинските съветници и е отхвърлено.


Демократична България се зае да проучи ситуацията с Транспортния проект

Демократична България се зае да проучи ситуацията с Транспортния проект ...

......... на всички длъжностни лица, които с подписите си са приели работата и са ощетили пловдивчани, незабавно освобождаване на инж. Борислав Кръстев, който ръководеше транспортния проект, а сега ръководи водния проект и публично обяснение от страна на община Пловдив защо след като има решение на ВАС, продължава да крие важния протокол. 


В клиниката по педиатрия на УМБАЛ „Свети Георги“ днес за първи

В клиниката по педиатрия на УМБАЛ „Свети Георги“ днес за първи ...

......... така, че да се компeнсира липсващият белтък, който води до загиване на най-важните клетки в гръбначния мозък. Специалисти невролози от Клиниката по педиатрия са преминали необходимото обучение за прилагане на медикамента. УМБАЛ „Свети Георги“ – Пловдив, е един от четирите центъра за провеждане на лечението, останалите три са в столицата.


„В ГЕРБ – Пловдив започваме много задълбочен анализ на подбора

„В ГЕРБ – Пловдив започваме много задълбочен анализ на подбора ...

......... резервирани за членове на ГЕРБ", уточни кметът на Пловдив. Запитан дали ще се кандидатира за трети пореден мандат, Иван Тотев обяви, че това би означавало да си постави сам оценка, а това няма как да стане. Според него имената с листите няма да бъдат обявени по-рано от края на август.


Пловдив. Останки от римско жилище с глинен водопровод, както и

Пловдив. Останки от римско жилище с глинен водопровод, както и ...

......... време на своята дейност. През 2012 г. в близост дружеството разкри раннохристиянска гробница от IV в. сл. Хр. със стенописи , изобразяващи чудесата на Христос. EVN Топлофикация финансира дейностите по цялостното разкриване и консервиране на обекта. Към момента античната гробница може да се види в Регионалния археологически музей – Пловдив.


Асеновград. С митинг-поклонение пред барелефа на Васил Левски Асеновград ще

Асеновград. С митинг-поклонение пред барелефа на Васил Левски Асеновград ще ...

......... „Връзки с обществеността“ на Общината. Честването на годишнината от рождението на Апостола ще бъде от 09.30 часа на 18 юли. Слово ще произнесе Иван Желязков – журналист, писател и общественик. Честването се организира със съдействието на Военно формирование 24490, Историческия музей, Архиерейското наместничество и Общински комитет „Васил Левски“. Тони МИХАЙЛОВ


По двама служители от ОП

По двама служители от ОП "Общинска охрана" ще пазят от ...

......... езерото с мечката на хълма отново заработи след повече от 40 години и вече се превръща в предпочитано място за отдих и разходка на пловдивчани и гостите на града. В момента тече цялостно обновление на зоната. Общата инвестиция за облагородяване на хълм Бунарджика е 2 милиона лева от общинския бюджет.


Дете с аутизъм и счупен крак взе изпитите за спортно

Дете с аутизъм и счупен крак взе изпитите за спортно ...

......... неуредиците в системата ще продължават да вгорчават живота на хората с увреждания, докато за такива грешки не бъдат въведени финансови санкции. Съветът на Лилия към родители, изпаднали в подобна ситуация заради грешна експертна преценка е да се борят за правата си и да не се страхуват.Чуйте повече в звуковия файл:


От този месец жителите и гостите на Пловдив могат бързо

От този месец жителите и гостите на Пловдив могат бързо ...

......... автобусите, която Google Maps дава, не е информация в реално време и е възможно да има разминавания. От организацията с нестопанска цел, която е основен технологичен партньор на община Пловдив, предвиждат в бъдеще услугата да бъде надградена, за да може да се използват данните на автобусите в реално време.   


„През лятото засилваме проверките за нарушения по строителните обекти“. Това

„През лятото засилваме проверките за нарушения по строителните обекти“. Това ...

......... инспекторат следят стриктно и за спазването на удълженото работно време на нощните заведения. В тази връзка до момента са съставени няколко акта на нарушители. Санкция е наложена и на заведение в квартал „Капана“. Актът е заради това, че собственикът е поставил повече маси на открито от издаденото му разрешително.    


Днес се очаква да стане ясна стойността на щетите, нанесели

Днес се очаква да стане ясна стойността на щетите, нанесели ...

......... от дейности, обявени в Търговския регистър, не е посочено строителство. Тина Соколова От тогавашното ръководство на Община Септември сезират прокуратурата в Пазарджик, откъдето също не предприемат нищо за прекратяване на ремонта.Тина Соколова Бедственото положение във Ветрен ще остане в сила поне до вторник, когато се очаква да започнат строителните дейности.


Пловдив. По случай професионалния празник на служителите на МВР, кметът

Пловдив. По случай професионалния празник на служителите на МВР, кметът ...

......... От своя страна началникът на Шесто районно полицейско управление комисар Николай Кирков благодари за почетните отличия и увери, че полицейските служители ще продължат бъдат винаги на линия. Той даде пример с многобройните беседи на районните инспектори в училищата по важни въпроси, свързани със сигурността, трафика на хора и интернет заплахите.


В подножието на Стария град на Пловдив се намира една

В подножието на Стария град на Пловдив се намира една ...

......... назована като храм-паметник на борбите за църковна свобода в Пловдив. Храмовият празник е на 7 юли, когато се почита паметта на Света великомъченица Неделя. Параклисът в двора пък чества свия празник на 21 ноември – Въведението на Пресвета Богородица в храма и Ден на християнското семейство и православната християнска младеж.


Първата роля в киното на големия Антъни Хопкинс е във

Първата роля в киното на големия Антъни Хопкинс е във ...

......... е интересно.   И тъжно. По земята се търкалят метални кутии, пълни с филми. Тук таме филмовата лента е пропълзяла, сякаш се опитва да избяга. Взех си малко за спомен. 24 кадъра в секунда. Не улучих нито Питър О`Тул, нито Антъни Хопкинс. Някакъв незнаен актьор го возят в кола. Жалко.