Пловдив. Изложбата „По шевиците ще ги познаете“ ще бъде представена

Пловдив. Изложбата „По шевиците ще ги познаете“ ще бъде представена ...

......... свои везбени мотиви, както и да подредят тематичен пъзел. Изложбата е реализирана по проект към Министерството на културата, част от който е и издаването на тематичен каталог. Официалното откриване на изложбата „По шевиците ще ги познаете“ е на 20 ноември (вторник), от 12.30 ч., в Регионален етнографски музей – Пловдив.


Правителството няма да подава оставка, няма да има предсрочни избори

Правителството няма да подава оставка, няма да има предсрочни избори ...

......... на улицата с нашите привърженици”. Относно възможността за предсрочни парламентарни избори догодина Спас Гърневски се закани: „Не само няма да има предсрочни избори, а ще има най-малко още два мандата на това управление. Защото още два мандата ще са необходими, за да изведем хората до онзи средноевропейски стандарт на живот”.


Стотици пловдивчани и гости на града се включиха за втора

Стотици пловдивчани и гости на града се включиха за втора ...

......... всички в миналото. Очаква се Тютюневият град да заеме важна част в проявите, които ще бъдат част от отбелязването на Пловдив – Европейска столица на културата 2019. Именно затова, тук все по-често се организират културни събития, които да съживят това пространство и да го върнат в културния календар на града.


За шеста поредна година днес в страната ще се проведе

За шеста поредна година днес в страната ще се проведе ...

......... очакват многобройни изненади. Приятен завършек на Нощта на театрите са музикалната програма и кулинарните изкушения в новооткритото стилно заведение thEATre в двора на театъра. Зрителите ще се насладят на музикалните изпълнения на очарователната Александрина Александрова (вокал) и Явор Милчев (китара), а в по-късните часове зад пулта ще застане DJ Stephane Love.


Предстоящото гостуване на звездите на снукъра Марк Уилямс и Джон

Предстоящото гостуване на звездите на снукъра Марк Уилямс и Джон ...

......... снима с тях. Уилямс и Хигинс ще гостуват на 21 ноември в Пловдив. В България те ще направят две срещи един срещу друг. Първата ще е в София, а ден след това те ще са в Пловдив. Тук Уилямс и Хигинс ще играят и срещу млади таланти на снукъра. /Марица.бг


104 души се записаха за градската игра

104 души се записаха за градската игра "БГ имане - ...

......... да бъдат разпръснати из целия Тютюнев град и участниците в новата игра да ги търсят. "Това е бъдещето - след 20 години, парчета космически боклук ще започнат да падат в Пловдив и да правят кратери. Целта е да осъзнаем последствията от новите технологии", обясни британецът, който живее в Берлин. /марица.бгЧелен опит: билетче в рейса срещу пластмасови бутилки Пластмасата е

Челен опит: билетче в рейса срещу пластмасови бутилки Пластмасата е ...

......... да направим и следващата крачка, като събираме не само малките по обем и лесни за съхранение и транспортиране капачки, а и пластмасовите бутилки. Взимайки пример от съседите в Турция и природозащитниците в далечна Индонезия, вестник "Марица" търси партньори сред местните превозвачи за реализиране в Пловдив на инициативата "билетче срещу бутилка".


Молитва за жертвите на пътя Уважаеми жители на област Пловдив,С

Молитва за жертвите на пътя Уважаеми жители на област Пловдив,С ...

......... се обединим за повече толерантност, етика и уважение, да променим поведението си като участници в движението и да намалим нещастията по нашите пътища.Моят апел е да се вгледаме в поведението си и като пешеходци, и като водачи, и като пътници, защото безопасността на движението е споделена отговорност на всички нас.


Здравко Димитров: Безопасността по пътищата е споделена отговорност на всички

Здравко Димитров: Безопасността по пътищата е споделена отговорност на всички ...

......... още 2501 с материални щети. Загиналите на пътя са 59, като 14 от тях са в големия град. Ранените пък, ако се съберат накуп, могат да напълнят всички големи болници под тепетата. За 2017-а статистиката на КАТ е изброила 1159 пострадали в ПТП, като в областния град ранените са 463.


Челен опит: билетче в рейса срещу пластмасови бутилки Цената на

Челен опит: билетче в рейса срещу пластмасови бутилки Цената на ...

......... пластмасови бутилки всяка минута, разкриват статистически данни, публикувани от The Guardian. Това прави 500 милиарда бутилки годишно!До 2020 г. над 60% от пластмасовите отпадъци може да се рециклират, показва проучване на Европейската асоциация на рециклаторите на пластмаси. Най-голям дял - 62%, от този вид боклук "се произвежда" от опаковъчния сектор.


Ядливата чашка за кафе удари 50 стотинки За вторични суровини:

Ядливата чашка за кафе удари 50 стотинки За вторични суровини: ...

......... турски лири. Кенчетата от 0.5 л и пластмасовите бутилки от 1.5 л носят по 0.09 лири, което означава, че ще са ви нужни поне 28 подобни бутилки или кенчета, за да получите безплатно пътуване. Билетът за метрото в Истанбул е на стойност 2.60 лири, равняващи се днес на 0.78 лева.12-годишният Даниел изчезна, виждали ли сте го днес СНИМКА 12-годишното

12-годишният Даниел изчезна, виждали ли сте го днес СНИМКА 12-годишното ...

......... го днес СНИМКА 12-годишното момченце от Стамболийски, което беше изчезнало без следа, беше намерено живо и здраво в Пловдив. То е предадено на родителите му. По тяхна молба полицията издирва цяло денонощие 12-годишния Даниел Дехтеров. Момчето беше излязло от дома си в град Стамболийски вчера сутрин и оттогавабеше в неизвестност.


Седем дървета като символ на мирното съжителство на различните народности

Седем дървета като символ на мирното съжителство на различните народности ...

......... “Паркове и градини”. В засаждането на дърветата се включиха деца от различните общности - арменска, българска, еврейска, италианска, руска и турска. Седмото дърво ще е символ на всички останали етноси, чиито живот, култура и история са свързани с града. Дърветата от вида лагерстремии трябва да разцъфнат в късна пролет догодина.


Полицията в Пловдив издирва шофьор на катастрофирал автомобил. Сигналът за

Полицията в Пловдив издирва шофьор на катастрофирал автомобил. Сигналът за ...

......... и дърво. Шофьорът обаче го е изоставил и е избягал от местопроизшествието до кръстовището при булевардите „Цар Борис III Обединител“ и „Христо Ботев“. Няма информация за пострадали хора. Колата е със смачкана предница, материалните щети са сериозни. Полицията издирва избягалия шофьор. Предстои изясняване и на причината за катастрофата. Очаквайте подробности


Детска градина прибра плажните чадъри, с които лете вардеше хлапетата

Детска градина прибра плажните чадъри, с които лете вардеше хлапетата ...

......... как да пресичат хлапетата. Има нужда също от освежаване на маркировката, допълнителни знаци и легнал полицай край ДГ „Щастливо детство”, чиято мисия е да приобщава децата от „Столипиново” и да подкрепя малчугани със специални образователни потребности. Следващата стъпка за подобряване на средата е преобразуване на перално помещение във физкултурен салон.


Светлините на градската елха ще бъдат запалени на 30 ноември,

Светлините на градската елха ще бъдат запалени на 30 ноември, ...

......... на пл. "Стефан Стамболов върху шадравана. Специално за елхата дъното на фонтана се покрива с дървени плоскости. Ледена пързалка този път няма да се разпъва на Централния площад, защото той е в ремонт. За други места в града засега няма интерес от фирмите. Коледен базар ще има само в "Капана".Всеки, който има стари и излезли от употреба автомобилни гуми,

Всеки, който има стари и излезли от употреба автомобилни гуми, ...

......... Всички граждани могат безвъзмездно да предават тези отпадъци. Кметът на района Георги Стаменов и отдел „Екология“ призовават хората да се възползват от предоставената възможност. В случай на злонамерено запалване на излезли от употреба гуми сигнали могат да се подават на тел. 6111 в Общинския инспекторат или в районните полицейски управления.


В две автошколи в Пловдив и в Пазарджик са констатирани

В две автошколи в Пловдив и в Пазарджик са констатирани ...

......... в Пловдив автошкола са установени пропуски при отчитането на приходите, за което е съставен протокол. При проверка на друг учебен център за подготовка на водачи в Пазарджик е установено, че дружеството е издало допълнителни картони на кандидат-курсистите, преместени от друга автошкола. А това е в разрез с установените методологически изисквания.


Благословия от митрополит Николай е първата стъпка за създаване на

Благословия от митрополит Николай е първата стъпка за създаване на ...

......... на храма и за това какъв да бъде нашият живот като православни християни. “Все пак не трябва да забравяме, че прекаленото стоене във Фейсбук не ни доближава до Бога. Той е в храма и в тайнството - в молитвите и в светата литургия”, допълва отец Георги от новия пловдивски храм.


Пловдив остана без нито една награда в надпреварата за кмет

Пловдив остана без нито една награда в надпреварата за кмет ...

......... Паси. Тя бе за Математическата гимназия във Варна. Кметът на морската столица Иван Портних получи наградата в категорията "Спорт и младежки политики, a управникът на Благоевград е "Кмет на гражданите". Кметът на Казанлък Галина Стоянова получи наградата в категория "Туризъм", а призът на иновации в образование отиде в община Бургас.


Нови тапи по основните пътни артерии очакват шофьорите през уикенда.

Нови тапи по основните пътни артерии очакват шофьорите през уикенда. ...

......... "България" - бул. "В. Априлов" - бул. "Шести септември" - бул. "Източен" - бул. "Христо Ботев" - ул. "Авксентий Велешки" - ул. "Иван Вазов" заради организирани протести. От МВР призовават шофьорите да избират обходни маршрути и да се движат с повишено внимание, като се съобразяват с разпорежданията на полицейските служители.


ДНЕС Фотоизложба

ДНЕС Фотоизложба "Емблематичните марки на Пловдив" на Площад Централен 11:00 ...

......... Теодора Дончева в Галерия Лабиринт 17:00 Безсъници, РУМЕН ЖЕКОВ в Gallery " L`Union" 18:30 Martina Vacheva - Mud в SARIEV GALLERY 19:30 Brit Floyd Eclipse World Tour в зала Колодрума 21:30 Deaf Radio (GR) at Bee Bop Cafe 21:30 Стендъп Комедия в Комеди Клуб Пловдив 23:00 Джулия в Secrets Club


Днес над по-голямата част от страната ще преобладава предимно облачно

Днес над по-голямата част от страната ще преобладава предимно облачно ...

......... на изток и ще обхваща предимно Добруджа. Над останалата част от страната ще преобладава динамично време, като на моменти ще пече слънце, но ще има и заоблачавания и валежи. Минималните температури ще бъдат между -4 и 5 градуса, а максималните - между 1 и 10 градуса. За Пловдив - 5°.


Уличното осветление в квартал „Капана“ в Пловдив вече примигва всеки

Уличното осветление в квартал „Капана“ в Пловдив вече примигва всеки ...

......... на културата 2019", заяви Алберто Гарути. На земята в близост до лампите e монтирана каменна плоча със следния текст: “На това място уличното осветление е свързано с родилното отделение на болница УСБАЛАГ “Селена”, УМБАЛ “Св. Георги” УМБАЛ “Пловдив” и клиника “Торакс”. Щом светлината започне да пулсира, се е родило дете".


16-годишният пловдивски тромпетист Георги Грозев стана носител на първа награда

16-годишният пловдивски тромпетист Георги Грозев стана носител на първа награда ...

......... - Ню Йорк (САЩ). Грозев беше единственият тромпетист, взел участие в музикалното събитие, което прави изпълнението му уникално. Наградата и участието в галаконцерта е голямо признание за младия тромпетист. Ученикът в пловдивското музикално училище "Добрин Петков" е член на Клуб 2017 на "Успелите деца на България" на Фондация "Димитър Бербатов".


По молба на родителите полицията издирва 12-годишния Даниел Ангелов Дехтеров,

По молба на родителите полицията издирва 12-годишния Даниел Ангелов Дехтеров, ...

......... Било е облечено със син анцуг, черно шушляково яке и сини гуменки. По данни на родителите, леко заеква, има проблеми с ориентацията за време и пространство. Хората, които разполагат с информация за издирваното дете, могат да сигнализират на тел.: 112, 033963311 в РУ Стамболийски или в най-близкото поделение на МВР.


Вижте част от по-интересните заглавия и разработки в новия брой

Вижте част от по-интересните заглавия и разработки в новия брой ...

......... в голяма част от планинските райони, разположени над 1200 метра надморска височина, се очакват и първите за сезона снеговалежи. Зимата е най-тежкият сезон за вашия автомобил. За да не ни изненадат поне нас снегът и ниските температури, е добре да знаем няколко неща за поддръжката на автомобила през студените месеци.


Пловдив. Председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията

Пловдив. Председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията ...

......... същия ред. Всички промени, които правим, са само и единствено с цел да се избегне радикализацията“, уточни председателят на ПГ на ГЕРБ и посочи, че проблем няма да има и с обучението на католическите свещеници в чужбина. Цветанов бе категоричен, че и протестантите ще могат да изповядват религията си без


ОП „Градини и паркове“ поставя 9 нови пейки в парк

ОП „Градини и паркове“ поставя 9 нови пейки в парк ...

......... броя разкрасиха и отсечката на бул. „Цар Борис III Обединител“ между кръговите кръстовища с бул. „България“ и бул. „Дунав“. В момента служители на предприятието подготвят разделителната ивица на Карловско шосе, където също предстои да се добавят рози, ружи, както и да се засадят дръвчета от вида рустифина, каза Стоян Алексиев.


Областният управител Здравко Димитров председателства заседанието на Областната комисия по

Областният управител Здравко Димитров председателства заседанието на Областната комисия по ...

......... комитет обявиха, че отново разчитат и на дарителство от страна на бизнеса, съгражданите и потомците на загиналите във войните, които живеят в чужбина и изказват искрената си благодарност на всички дарители. Банковата сметка на Община Раковски за дарения е: Уникредит Булбанк АД, офис Раковски, IBAN:BG21UNCR70008421759882, BIC:INCRBGSF, код за плащане: 445100


Пловдив. Родители на преждевременно родени преди повече от година бебета

Пловдив. Родители на преждевременно родени преди повече от година бебета ...

......... тежи над 9 килограма. Всичко беше трудно, но си заслужаваше, споделиха и останалите родители. Пакет с подаръци получиха и всички деца. „Те са най-големите герои, а не ние. Нека бъдат все така упорити и всяко нещо в живота им да се получава по лесния начин“, пожела проф. д-р Мая Кръстева.


С Резолюция на Генералната асамблея на ООН от 2005 г.

С Резолюция на Генералната асамблея на ООН от 2005 г. ...

......... в храмовете на Българската Православна Църква ще бъдат отслужени заупокойни молитви в неделя. В Митрополитския храм „Св. вмчца Марина” – гр. Пловдив, заупокойната молитва – в памет на всички загинали участници в движението по пътищата на Република България - ще се извърши след Архиерейската св. Литургия - от 11:00 часа.


Пловдив. Областният управител Здравко Димитров председателства заседанието на Областната комисия

Пловдив. Областният управител Здравко Димитров председателства заседанието на Областната комисия ...

......... Шишкова, са дошли от спомоществователството на различни обществени, бизнес и партийни организации и много жители на общината. От инициативния комитет обявиха, че отново разчитат и на дарителство от страна на бизнеса, съгражданите и потомците на загиналите във войните, които живеят в чужбина и изказват искрената си благодарност на всички дарители.


Пловдив. „Пловдив е великолепен град и моя любима дестинация“, това

Пловдив. „Пловдив е великолепен град и моя любима дестинация“, това ...

......... условия – социални и финансови. Всичко, което се случва в Пловдив, е доказателство, че това е добро място за култура, бизнес и напредък“, заключи кметът. Н. Пр. Беа тен Тъшър обеща да посети Пловдив и следващата година, когато събитията за Европейска столица на културата ще привличат хора от цял свят.


В две автошколи в Пловдив и в Пазарджик са констатирани

В две автошколи в Пловдив и в Пазарджик са констатирани ...

......... отчитането на приходите, за което е съставен протокол, съобщиха от МВР. При проверка на друг учебен център за подготовка на водачи в Пазарджик служителите на ГДНП и ИАА са установили, че дружеството е издало допълнителни картони на кандидат-курсистите, преместени от друга автошкола, което е в разрез с установените методологически изисквания.


В две автошколи в Пловдив и в Пазарджик са констатирани

В две автошколи в Пловдив и в Пазарджик са констатирани ...

......... пропуски при отчитането на приходите, за което е съставен протокол. При проверка на друг учебен център за подготовка на водачи в Пазарджик служителите на ГДНП и ИАА са установили, че дружеството е издало допълнителни картони на кандидат-курсистите, преместени от друга автошкола, което е в разрез с установените методологически изисквания.  


Черен петък в детските магазини днес! Вижте намаленията 7 лъжливи

Черен петък в детските магазини днес! Вижте намаленията 7 лъжливи ...

......... изчакат търпеливо. Те бяха напълнили кошниците догоре не само с всевъзможни барбита, лего конструктори, пъзели и интерактивни играчки, но и с дрешки и аксесоари за малките. Някои бяха нарамили дори бебешки кошари, столчета за хранене и проходилки на промоция. По-малко бе стълпотворението в "Хиполенд" на главната, където намалението бе 25%.


Детска градина прибра плажните чадъри, с които лете вардеше хлапетата

Детска градина прибра плажните чадъри, с които лете вардеше хлапетата ...

......... как да пресичат хлапетата. Има нужда също от освежаване на маркировката, допълнителни знаци и легнал полицай край ДГ „Щастливо детство”, чиято мисия е да приобщава децата от „Столипиново” и да подкрепя малчугани със специални образователни потребности. Следващата стъпка за подобряване на средата е преобразуване на перално помещение във физкултурен салон.


Със свикване на общо събрание в най-кратки срокове в пловдивското

Със свикване на общо събрание в най-кратки срокове в пловдивското ...

......... и с подписите си ще го внесат официално в община Родопи, за да поискат спирането на инвестиционното намерение за кариера. На срещата в читалище "Съзнание" присъстващите изявиха готовност да прибягнат и до по-радикални действия, но да не допуснат изграждането на кариерата, която би застрашила сериозно поминъка в известния лозаро-винарски край. 


Учениците вече могат да учат не само християнско православие или

Учениците вече могат да учат не само християнско православие или ...

......... курс акцентът е върху благонравие. В 5. клас се учи история на религиите, в 6. - храмова култура, в 7. - свещени места и личности, в 8. - свещени текстове, в 9. - по-разширена история на религиите. От 10. до 12. клас акцентът е върху религиозна етика, антропология и естетика.


Светлините на градската елха ще бъдат запалени вечерта на 30

Светлините на градската елха ще бъдат запалени вечерта на 30 ...

......... монтирано на шадравана миналата година. Специално за елхата дъното на фонтана се покрива тези дни с дървени плоскости. Ледена пързалка този път няма да се разпъва на централния площад, защото е в ремонт. За други места засега няма интерес. Коледен базар ще има само в "Капана". Снимка от Наташа Манева


Пловдив. До момента има над 80 компании, които се занимават

Пловдив. До момента има над 80 компании, които се занимават ...

......... който рекламира Пловдив като ИТ дестинация. Той е на английски език и съдържа както условията за инвестиции в града, така и успехите, които до момента има. Преди пресконференцията кметът бе на среща с новия посланик на Холандия. Разговорите са били насочени към бъдещи сътрудничества между университетите, науката, бизнеса. Мария РУСЕВА


Бездимните продукти намаляват в пъти риска за здравето По света

Бездимните продукти намаляват в пъти риска за здравето По света ...

......... не само до физиологични, а и до поведенчески отклонения. Това от своя страна оказва влияние върху бизнеса на местно и национално ниво, защото засяга работоспособността на засегнатите. Време е всички заедно да се включим в решаването на този тежък проблем и да изискваме адекватни действия от институциите, призова д-р Христамян.


Пловдив. Площад „Централен” ще бъде открит през 2019 година. Това

Пловдив. Площад „Централен” ще бъде открит през 2019 година. Това ...

......... да може да се случи”, каза още кметът. Затова Общината намери варианти за изграждане на открита сцена на бул. „Цар Борис Трети Обединител”, за да може повече хора да гледат откриващото събитие. „Надяваме се, че в рамките на 2019 година площадът ще се завърши”, каза още Иван Тотев. Цветана ТОНЧЕВА


Енергийна агенция - Пловдив стартира проект, в който ще извърши

Енергийна агенция - Пловдив стартира проект, в който ще извърши ...

......... отново да се проведат една седмица измервания. Препоръките на енергийната агенция не могат да доведат до смяна на мебелировка в което и да е училище. Това обаче зависи от бюджета му. „Изследването ще помогне на директорите при една бъдеща смяна на мебелите да знаят какво да закупуват”, подчерта инж. Агопян.


Седем дървета, като символ на мирното съжителство на различните народности

Седем дървета, като символ на мирното съжителство на различните народности ...

......... чиито живот, култура и история, са свързани с най-стария жив град в Европа. Акцията е днес от 10.30 ч. на площада пред Дома на младоженците, точно до Паметника на благодарността. Очаква се през късната пролет на 2019 г. засадените лагерстремии да цъфнат в различни цветове и да разкрасят Дондуковата градина.


Терасата на блок в район

Терасата на блок в район "Южен", която е била нелегално ...

......... резултат. Тогава от Дирекцията за национален строителен контрол коментираха за „Марица“, че всяко вътрешно преустройство трябва да бъде съгласувано с общината, а местната администрация трябва да регулира подобен тип строежи и ремонти. Ако това не е сторено, може да се стигне до постановление терасата да бъде възстановена в първоначалния вид.


От днес уличните лампи в квартал Капана ще примигват при

От днес уличните лампи в квартал Капана ще примигват при ...

......... „На родените днес“. В близост до лампите на Капана е монтирана каменна плоча, на която всеки може да прочете повече за проекта и неговата цел, а именно да събуди у гражданите емпатия, щастие и чувство за принадлежност. Той е част от програмата на Пловдив - Европейска столица на културата 2019.Предимно облачно и доста хладно ще бъде днес и в

Предимно облачно и доста хладно ще бъде днес и в ...

......... - 10 градуса, но в събота ще се застуди, като температурите ще са най-много 7 градуса. На по-високите места ще вали сняг, в равнината може да има дъжд. Леко затопляне с един - два градуса се очаква в неделя. С по-топли дрехи и обувки времето е напълно подходящо за разходка.


Пловдив остана без нито една награда в надпреварата за кмет

Пловдив остана без нито една награда в надпреварата за кмет ...

......... голямата награда в категорията "Кмет на гражданите". Приз получи и кметът на Враца Калин Каменов в категория "Видео наблюдение и сигурност". Наградата в категория "Смарт сити" е за община Стара Загора. Кметът на Казанлък Галина Стоянова получи наградата в категория "Туризъм". Призът на иновации в образование отиде в община Бургас.


Ето някои от интересните теми, които може да прочетете в

Ето някои от интересните теми, които може да прочетете в ...

......... в избираеми и факултативни форми, а и по-обща дисциплина - „Религия”. 7. Капана пулсира за всяко родено бебе. Уличното осветление в арт квартала ще премигва, след като в Пловдив се роди дете. Лампите са свързани с четири пловдивски болници и с натискане на бутона Капана ще се известява за новородено.


Специалисти по артмениджмънт и комуникации в изкуството от 4 страни

Специалисти по артмениджмънт и комуникации в изкуството от 4 страни ...

......... в сферата на изкуството, държавното субсидиране на творчески проекти, имидж и бранд на Пловдив 2019, теоретични концепции за хоризонта на очакване и комуникационната лингвистика в изкуството, мениджмънт на наши и чужди международни арт фестивали и др. Форумът е организиран от преподавателите в магистратурите „Артмениджмънт“ и „PR на арторганизации“ в АМТИИ.


С камери за видеонаблюдение ще бъдат опасани пловдивските тепета и

С камери за видеонаблюдение ще бъдат опасани пловдивските тепета и ...

......... – действие, което се превръща в епидемия в Пловдив. Работи се и на Бунарджика, скоро ще има проект и за Сахат тепе. Може би трябва да наблегнем на Младежкия хълм, тъй като там няма стартирана процедура, а много хора се оплакват от разхвърлена отрова за кучета, обясниха от местната управа.


Сдружение „Изкуство днес“ представя едно от най-ярките имена на съвременната

Сдружение „Изкуство днес“ представя едно от най-ярките имена на съвременната ...

......... емпатия, щастие и чувство за принадлежност. Проектът се реализира за изложбата Metaphorai, 24-то издание на Седмица на съвременното изкуство с куратори: Катя Ангелова и Алесандра Поджанти. Той е част от програмата на Пловдив – Европейска столица на културата 2019 и се осъществява с подкрепата на Fondazione Shapdiz и АДД България.


Община Пловдив предвижда изграждането на видеонаблюдение на всички пловдивски тепета,

Община Пловдив предвижда изграждането на видеонаблюдение на всички пловдивски тепета, ...

......... предпочитани места за разходка на стопаните и техните любимци. Именно тук са били отровени кучетата. Подобни случаи през последната година имаше и на алеите на Бунарджика. За съжаление, до момента няма заловен извършител на престъпленията и не е изключено в бъдеще да се стигне до други подобни отравяния на кучета. 


Асеновград. Специализирана акция за противодействие на производството и разпространението на

Асеновград. Специализирана акция за противодействие на производството и разпространението на ...

......... конопа – т.нар “майки”. Собствениците на имота – 56-годишен мъж, 54-годишната му съпруга и синът им, на 30 години, са задържани за срок до 24 часа. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл. 354а, ал.3 от НК. Цялостното документиране на случая продължава под наблюдението на Районна прокуратура – Асеновград.


Електронните табели, монтирани на автобусните спирки, отново не работят, въпреки

Електронните табели, монтирани на автобусните спирки, отново не работят, въпреки ...

......... пак е в сиеста, шегуват се пътници. Испанската фирма "Индра" трябваше още през февруари 2016 г. да въведе електронните табла, безкондукторното обслужване , продажбата на електронни билети и карти от автомати. Но и досега, въпреки че са похарчени 20 млн. лева, системата дава на късо и често излиза в сиеста.


"За двамата" - подава пари на кондукторката в автобуса едната ...

......... някаква професия. Неграмотните са сред младите. Тази година Министерството на образованието отделя 25 млн. лв. за борба с неграмотността. И по-голямата част от неграмотните са на възраст от 16 до 29 години. Тъжно и непонятно. Но е факт. Част от тях са от Столипиново. Някои дори са завършили осми клас. 


С 5 на сто от приходите на

С 5 на сто от приходите на "Дефиле на младото ...

......... комисия от енолози и сомелиери от УХТ. Отделно ще има и любимо вино на потребителите. Дефилето се организира от Съвета по туризъм и Община Пловдив с подкрепата на ОИ "Старинен Пловдив", Университета по хранителни технологии и Фондация "Пловдив 2019". Събитието се провежда с медийната подкрепа на Българска телеграфна агенция /БТА/.


Пловдив. По още четири автобусни линии в Пловдив продължава дооборудването,

Пловдив. По още четири автобусни линии в Пловдив продължава дооборудването, ...

......... свързан. Работим, но просто не могат всички обекти да станат наведнъж. В част от Гребната база има видеонаблюдение и ще трябва да го надградим, кучешката площадка също е обхваната. В Бунарджика е предвидено и вече се работи. Прави се проект за Сахат тепе“, каза още зам.-кметът на Пловдив. Мария РУСЕВА


Звукова инсталация ще превърне днес шума от река Марица и

Звукова инсталация ще превърне днес шума от река Марица и ...

......... през "Монолог". В изпълнението ще бъдат "преведени" картини от случайни пловдивчани в ноти. Визуалното изкуство ще се превърне в музикално и рисунките, събирани през последната седмица в различни точки на града, ще могат да бъдат чути. Проектът му "The City Composing" ("Градът композира") е реализиран в Стокхолм, Талин и Хамбург.


Пловдив. Всички камиони, които разпръскват сол, са снабдени с нова

Пловдив. Всички камиони, които разпръскват сол, са снабдени с нова ...

......... е 27 лева на час. По думите му при снеговалеж работно време на служителите в ОП „Чистота“ започва половин час по-рано, като първоначално се обработват спирки, подлези, пешеходни зони. Има и малко габаритна техника, която при нужда също се използва. Служителите, ангажирани в зимното почистване, са над 400. Мария РУСЕВА


Уличното осветление в квартал „Капана“ в Пловдив започва да пулсира

Уличното осветление в квартал „Капана“ в Пловдив започва да пулсира ...

......... Metaphorai с куратори Катя Ангелова и Алесандра Поджанти, 24-тa седмица на съвременното изкуство, организирана от Сдружението "Изкуство днес" и и влиза в програмата на Пловдив - Европейска столица на културата 2019. Подобен проект италианският творец е реализирал нееднократно в различни градове по света като Бергамо, Гент, Истанбул, Москва и други.


Пеещите фонтани в Цар-Симеоновата градина ще бъдат ремонтирани, въпреки че

Пеещите фонтани в Цар-Симеоновата градина ще бъдат ремонтирани, въпреки че ...

......... тогава изтъкнаха, че причината за този дефект е небрежното отношение на работник, който е изсипал във водата торба с хлор. Авариралият участък беше закърпен, но сега отново покритието се е нагънало. Отделно за разкрасяването на Цар-Симеоновата градина бяха вложени 7,5 млн. лева, предоставени на общината по оперативна програма „Регионално развитие”.


50 годишна жена загина, прегазена от лек автомобил край Пловдив

50 годишна жена загина, прегазена от лек автомобил край Пловдив ...

......... от лек автомобил край Пловдив около 17.40 часа в сряда. Инцидентът е станал в района на индустриалната зона край село Стряма. Жената е лежала на пътя, когато е била прегазена и е издъхнала на място. Предполага се, че поради влошено здравословно състояние тя е паднала на пътя. Случаят се разследва.


Комисия от общински съветници начело с Ясен Михайлов /ГЕРБ/ ще

Комисия от общински съветници начело с Ясен Михайлов /ГЕРБ/ ще ...

......... вече ще бъде в нарушение на закона. В следващия мандат, тоест след една година, новоизбраните общински съветници ще трябва да декларират с какви богатства влизат в управлението, освен ако дотогава законът не се промени. В Общинския съвет вече се шегуват, че в следващия мандат на банките ще застанат предимно трактористи.


Две коли се удариха на моста на Адата преди минути.

Две коли се удариха на моста на Адата преди минути. ...

......... се блъснали в мантинелата. Колите са доста смачкани. Все още на мястото няма полиция. Шофьорите стоят отвън и говорят по телефона. Задръстването в района е адско. Тапата стига чак до бул. "Шести септември". Минаването по моста на Адата отнема цели 15 минути. Мястото е обезопасено само с един обезопасителен триъгълник.


Международна научна конференция на тема

Международна научна конференция на тема "Религия и образование. История, традиции ...

......... до 17 ноември в залата на Общинския съвет в Пловдив на ул. "Авксентий Велешки" №20.Кабинетът "Борисов 3"Бойко Борисов: Цените на горивата падат и ще падат, компаниите да публикуват как формират ценитеКабинетът отпуска 52 млн. лева за коледни добавки към пенсиитеЗахариева: Голяма е разликата между протестите през 2013 г. и сегашните


Забраниха готвеното за събота протестно автошествие в Смолян, против високите

Забраниха готвеното за събота протестно автошествие в Смолян, против високите ...

......... най-вероятно той ще се състои в събота от 15.00 ч. , в района на Нов център в Смолян пред сградите на общинската и областната администрации. Автошествието ще бъде отменено.  Очаква се днес на обявената късно снощи пресконференция от екип на Николай Мелемов темата с протеста да е една от основните.