50 жени от Столипиново - без образование, без професионален опит,

50 жени от Столипиново - без образование, без професионален опит, ...

......... да разчитат на социални помощи. Тук не само ще се учи занаят, но и ще се произвежда реална продукция. Като начало Мария Шишкова, която през годините доказа изключителната си способност да съчетава в прекрасна комбинация бизнес умения със социално мислене, започва преговори с голяма търговска верига за продажба на продукцията. 


Пловдив. Нови 15 имена се включват към третото поредно издание

Пловдив. Нови 15 имена се включват към третото поредно издание ...

......... цена от 80 лв. до 31.03.2019г., а след това и по време на фестивалните дни – 100 лв. Цените на къмпинг билетите са 40 лева на човек за три дни (28,29 и 30.06) до 31.03.2019г., и 50 лева на човек за три дни (28,29 и 30.06) от 01.04.2019 до 28.06.2019.


Капитан Георги Ангелов от 1-ви батальон

Капитан Георги Ангелов от 1-ви батальон "Специални бойни действия" на ...

......... Ангелов е проявявал постоянно изключително високо ниво на техническа и тактическа компетентност, която му е заслужила титлата на Съюзен почетен възпитаник. Поради неговите умения за работа в екип, лидерски качества и работна етика той е спечелил уважението и адмирациите на своите съкурсисти, получавайки най-високи оценки по време на целия курс.


Пиян шофьор на линейка беше задържан в Пловдив, съобщиха от

Пиян шофьор на линейка беше задържан в Пловдив, съобщиха от ...

......... денонощие в Трето РУ, образувано е бързо производство. За случая е уведомена Районната прокуратура. Същия ден подобни действия са предприети и спрямо 43-годишен жител на Първомай. На ул. „Яне Сандански“ в града той бил заловен от служителите на реда зад волана на лек автомобил „Форд“ с над 2 промила алкохол.


Асеновград. С поставяне на цветя пред паметника на цар Иван

Асеновград. С поставяне на цветя пред паметника на цар Иван ...

......... му при Клокотница над епирския владетел Теодор Комнин. Д-р Караиванов пожела здрава и безаварийна година на мотористите и всички любители на мотоциклети. След това рокерите се събраха на разширението по пътя Асеновград - Пловдив, откъдето потеглиха към Бачковския манастир, за да осветят моторите си за безопасно пътуване през новия сезон.


Пловдив. Одобрен е техническият проект за площад „Централен“. Това каза

Пловдив. Одобрен е техническият проект за площад „Централен“. Това каза ...

......... (срещу Централна поща и на входа на Цар Симеоновата градина). „Всяка една от колоните ще е тежка и скъпа – около 60000 лева”, каза кметът. Отделно от това Общината стартира и процедури за проектиране на Форум „Юг“ и Форум „Изток“, като за тях са отделени 100 000 лева. Цветана ТОНЧЕВАПиян шофьор на линейка катастрофира в Пловдив вчера след обяд.

Пиян шофьор на линейка катастрофира в Пловдив вчера след обяд. ...

......... на многопрофилна болница в Пловдив, управляван от 63-годишен мъж, е ударил отзад джип „Дачия“, който извършвал ляв завой.   Двамата участници в инцидента били тествани с дрегер за алкохол. Апаратът отчел над 1,2 промила в кръвта на шофьора на линейката. Той е задържан за денонощие в Трето районно управление.  


Пловдив. В града беше открита нова зала от живата експозиция

Пловдив. В града беше открита нова зала от живата експозиция ...

......... годишнина на аквариума на музея. От 18.00 часа започва прожекция на филма „Thank you for the rain“ в Планетариума на музея. Филмът разглежда проблема за климатичните промени през личната история на един кенийски фермер, той се излъчва безплатно благодарение на Активист 38 и по инициатива на Зелени Балкани. Цветана ТОНЧЕВА


Пловдив. Близо 110 деца взеха участие в конкурс на Район

Пловдив. Близо 110 деца взеха участие в конкурс на Район ...

......... Инчев. „Радвам се, че толкова много деца се ангажираха с тема на конкурса: „Водата е за всички“. По този начин те ни показаха своето отношение към околната среда и към природните ресурси , показаха ни колко безценна е водата и как трябва да я съхраняваме за бъдещите поколения“, заявява Инчев.


Пловдив. Кметът на Район „Тракия“ в Пловдив Костадин Димитров и

Пловдив. Кметът на Район „Тракия“ в Пловдив Костадин Димитров и ...

......... Димитров припомни, че в края на миналата година със средства от общинския бюджет терен от 11 декара бе превърнат в зона са отдих, разходка и забавления. Обособени бяха алеи и места за отдих, изградена бе детската площадка и сцена. Мястото вече се превърна в предпочитано от жителите на район „Тракия“


Пловдив. Десетки медицински сестри в Пловдив излязоха на протест пред

Пловдив. Десетки медицински сестри в Пловдив излязоха на протест пред ...

......... проблемите им и създаването на кризисен щаб, който да заседава веднага, без да се чакат почивни дни. Бе отчетено, че не бива медицинските сестри у нас да се страхуват от ефективна стачка и от това да подадат оставки, тъй като работа винаги може да се намери за тях. Цветана ТОНЧЕВАПетметрови палми ще бъдат показани за първи път на изложбата

Петметрови палми ще бъдат показани за първи път на изложбата ...

......... година посетителите ще имат възможност да намерят всичко необходимо за градинарството - както информация, така и идеи за модерна визия на зелените пространства. По същото време в Международния панаир се провеждат и изложенията "Природа, Лов, Риболов", Европейски форум на социалната икономика, Италиански фестивал на красотата и прическата и киноложки изложби.


Пловдив. С традиционно поклонение пред паметника на цар Иван Асен

Пловдив. С традиционно поклонение пред паметника на цар Иван Асен ...

......... организира и един от най-големите фестивали на Боровец през месец август, за любителите на различните марки автомобили и мотори. Ще има три сцени с различни музикални жанрове. „Целта е да се опознаем, за създадем контакти и заедно да се опитаме да намалим транспортните произшествия на пътя”,посочи Димитър Кисьов. Цветана ТОНЧЕВА


Асеновград. В Асеновград се извършва подмяна на амортизирани контейнери за

Асеновград. В Асеновград се извършва подмяна на амортизирани контейнери за ...

......... броя контейнери тип „Бобър“, с ненарушена цялост и близо 6 500 кофи /в два различни обема/, описани в самия договор. Тази услуга обслужва 27 села в общината, с население общо над 12 320 жители. Прогнозното количество формиран отпадък за 2019 година от тези населени места е 2 870 000 тона.


Пловдив. За груба вандалска проява на хълм Бунарджика сигнализира кметът

Пловдив. За груба вандалска проява на хълм Бунарджика сигнализира кметът ...

......... отдих, ще бъдат поставени информационни табели за животинския и растителния свят. Работи се и по подмяна на подземната инфраструктура – водопровод, канал, поливна система, електросистема, стълбове с осветление. Предвижда се поставянето на художествено осветление и видеонаблюдение. Камерите ще осигуряват 24-часово наблюдение с цел сигурност на гражданите и опазване на обекта.


Пловдив. Собственикът на парка в квартал „Кършияка” Байрям Солак искал

Пловдив. Собственикът на парка в квартал „Кършияка” Байрям Солак искал ...

......... на днешната среща. Инициативният комитет, към който вече има изграден Експертен съвет, също ще обяви становището си за бъдещите действия. Междувременно в подписката и онлайн петицията вече са се подписали над 4000 граждани. Всички те се обявяват против всякакви корупционни схеми и застрояването на зелените площи в града. Цветана ТОНЧЕВАКметът на Стрелча Стойно Чачов ще се яви днес в

Кметът на Стрелча Стойно Чачов ще се яви днес в ...

......... че не може да се справи, да се откаже. Той заяви още, че е бил озадачен от мащабите на акцията в сравнение с това, в което го обвиняват. Очаква се днес да стане ясно има ли и проверка за злоупотреби с пари, каквито слухове тръгнаха след полицейската операция в общината.


Пловдив. Акция по премахване на стари и опасни метални детски

Пловдив. Акция по премахване на стари и опасни метални детски ...

......... „Колю Фичето“ 1-7. Теренът вече е почистен, предстои да бъде залесен. „Ще продължим с акциите по премахване на неизползваеми съоръжения на територията на район „Северен”, за да може повече терени да бъдат облагородени, залесени и да се използват за отдих от гражданите през топлите месеци”, каза кметът инж. Ральо Ралев.


Нови 100 дървета бяха засадени в пловдивския парк „Лаута“. Така

Нови 100 дървета бяха засадени в пловдивския парк „Лаута“. Така ...

......... ще бъде разделена на 4 подзони, като към всяка от тях ще се реализират различни мерки за облагородяване, озеленяване, обособяване на места за отдих и разходки, изграждане на алеи от естествени материали. Първата зона, от която ще започнат дейностите, обхваща площ от 130 декара и се намира до Гребния канал.


Пловдив. Италианският културен институт ще представи театралната постановка „Земя, последно

Пловдив. Италианският културен институт ще представи театралната постановка „Земя, последно ...

......... който е и един от актьорите в пиесата. Част от актьорския състав са Лино Мандиле, Роберта Феранте, Мартина Маизано, Тонино Педали, Федерика Сарти, Анджела Руджеро. Представлението ще бъде в оригинал на италиански със субтитри на български език, които ще протичат едновременно с действието на сцената. Събитието е с вход свободен.


Три акта за неправомерна продажба на стоки съставиха служители на

Три акта за неправомерна продажба на стоки съставиха служители на ...

......... целта места, както и спазване разпоредбите на Наредбата за осигуряване на обществения ред. Общинската администрация зачести проверките на Руския пазар край КАТ. В края на миналата година при акция бяха освободени 70 защитени пойни птици, предмет на незаконна търговия. Проверката тогава бе осъществена от „Зелени Балкани” и служители на общината.


Обществена поръчка за изграждането на три нови паркинга обявиха от

Обществена поръчка за изграждането на три нови паркинга обявиха от ...

......... Наредбата за местодомуване на моторни превозни средства. Само преди седмица именно в „Западен“ стартира и изграждането на първия в Пловдив общински многоетажен паркинг. Той ще бъде разположен на четири етажа, от които първият ще е за търговски площи, а останалите три ще са за паркиране и ще побира 150 автомобила.


Карлово. Започва изграждането на третото кръгово кръстовище в Карлово. Това

Карлово. Започва изграждането на третото кръгово кръстовище в Карлово. Това ...

......... Община Карлово. През 2017 и 2018 години АПИ провежда обществени поръчки за избор на изпълнители на строително-монтажните работи и на строителен надзор. Сключени са договорите за строителство на обекта с „ПСТ ГРУП“ ЕАД – София и за упражняване на строителен надзор на строително-монтажните работи - с „План Инвест Пловдив“ ЕООД.


В русенско село бе задържан и привлечен по обвинение за

В русенско село бе задържан и привлечен по обвинение за ...

......... камера за наблюдение. Оказва се, че е блудствал с четири деца в Пловдив, а след това се е прибрал в родното си село. Примамвал децата с обещание за награда. С постановление на Районна прокуратура - Пловдив на педофила е повдигнато обвинение и наложена мярка за неотклонение задържане до 72 часа. 


Пловдив. Ученици от Френска езикова гимназия „Антоан дьо Сент Екзюпери“-

Пловдив. Ученици от Френска езикова гимназия „Антоан дьо Сент Екзюпери“- ...

......... специално внимание и на най-малките, които все още не ходят на училище. Водещ партньор е Детски отдел към Народна библиотека „Иван Вазов“. „Младият Пловдив чете“ е част от Литературен фестивал „Пловдив чете“ и се провежда с подкрепата на Община Пловдив като част от Културния календар на града за 2019 година.


Един от спасителите на 11-годишното дете, паднало във водопада Сучурум

Един от спасителите на 11-годишното дете, паднало във водопада Сучурум ...

......... Един от спасителите на 11-годишното дете, паднало във водопада Сучурум край Карлово, разказа за случилото в "Тази сутрин" по bTV. Виж още Наградиха спасителите на момичето, паднало във водопад край Карлово


Проблем с документацията за издаването на Акт 11 бави рестарта

Проблем с документацията за издаването на Акт 11 бави рестарта ...

......... бъдеще тук ще живеят още фазани, сърни, антилопи, чакал, патагонска мара и виетнамски прасета. За по-екзотичните животни пък се преговаря с развъдник от Словения. Кметът Иван Тотев вече обяви, че когато и да бъде отворен за посещения, входът за зоокъта до края на 2019-та година ще бъде безплатен за всички.


Полицейски кучета, които предано служат на обществото, ще празнуват тази

Полицейски кучета, които предано служат на обществото, ще празнуват тази ...

......... и техните четириноги питомници ще покажат умения по обща дисциплина, изпълнение на различни команди, работа по следа, задържане на нарушител, откриване на наркотици и др. След демонстрацията гостите ще могат да разгледат отблизо моторните превозни средства и оборудването, които се ползват в дейността на служителите от сектор "Специализирани полицейски сили".


Сградата на фондация „Пловдив 2019“, която се намира в Тютюневия

Сградата на фондация „Пловдив 2019“, която се намира в Тютюневия ...

......... мачове на двата отбора бяха издигнати транспаранти против провеждането на подобно събитие в Пловдив. Преди около седмица пък на възлови места бяха опънати транспаранти с надписи „Факт: Има само 2 пола“ и „Да си гей не е окей“. От ВМРО също реагираха, като поискаха оставката на артистичния директор Светлана Куюмджиева.


Пловдив. Жоро Джевизов, който бе убит от д-р Иван Димитров

Пловдив. Жоро Джевизов, който бе убит от д-р Иван Димитров ...

......... Джевизов казват, че не знаят къде е тя, но неофициално се говори, че е в чужбина. Децата се гледат от бабата и дядото. Според адвоката на убития показанията на Златка Атанасова не са важни по делото, но тя има право да присъства на заседанията и да предявява искове. Цветана ТОНЧЕВА


С 4 749 950 лв. без ДДС поскъпна ремонтът на площад „Централен“

С 4 749 950 лв. без ДДС поскъпна ремонтът на площад „Централен“ ...

......... минава към форум „Запад“, а другата – към подлеза на „Тримонциум“ като двете отсечки очертават форума на античния „Филипопол“.    Според подписания преди дни анекс сроковете за изпълнение остават непроменени. По първоначалния договор от 3-ти юли 2018 година срокът е 295 календарни дни, тоест изпълнението трябва да приключи тази година.


Пловдив. Продължава облагородяването на уникалния и единствен по рода си

Пловдив. Продължава облагородяването на уникалния и единствен по рода си ...

......... март от 10.00 часа със засаждане на нова растителност и монтиране на къщички-хранилки за птички. „Каня всички жители на района, които желаят да се включат в залесителните дейности, да заповядат в парк „Моливчета” на 22 март, където заедно ще посрещнем пролетта“, отправи покана кметът на район „Северен” инж. Ральо Ралев.


Асеновград. Естрадният певец Георги Христов ще гостува в Асеновград с

Асеновград. Естрадният певец Георги Христов ще гостува в Асеновград с ...

......... вече премина с голям успех през редица български градове. В него за първи път в своята кариера популярният певец разкрива много от интересните случки и преживявания около създаването на най-големите си хитове през годините, които ще бъдат представени в биографичния концерт. Билети за събитието се продават в читалището. Тони МИХАЙЛОВ


Шестима души, спасили детски живот, бяха наградени в Карлово. Отличията

Шестима души, спасили детски живот, бяха наградени в Карлово. Отличията ...

......... проведе работна среща с кметове от населените места от Карловския регион. По време на разговорите бяха обсъдени подробности около посещенията на мобилните полицейски екипи и включването в състава им и на представители от пожарната, а също и насочените общи усилия за изграждане на цялостна система за видеонаблюдение на територията областта.


В Стария Пловдив днес се разходи забележителната френска историчка Елен

В Стария Пловдив днес се разходи забележителната френска историчка Елен ...

......... гледа. Дори да се ходи по тая настилка тук е много по-трудно. Пловдив предлага възможността на всички да се върнат към една истинска концепция на културата. Затова се радвам, че Пловдив е Европейска столица на културата, защото след това всички така или иначе ще се връщат отново и отново. "


Община Пловдив очаква предложения от собственика на спорния терен зад

Община Пловдив очаква предложения от собственика на спорния терен зад ...

......... по най-добрия начин казуса и неслучайно правим такива срещи. Видяхме много политически лица на протеста. Ние в момента не говорим като политици предизборно, ние говорим като граждани към граждани. Ральо Ралев беше там като кмет на район "Северен", а не като кандидат-кмет за разлика от други", категоричен бе Тотев.  


Пловдив. Кметът Иван Тотев и депутатът Спас Гърневски присъстваха на

Пловдив. Кметът Иван Тотев и депутатът Спас Гърневски присъстваха на ...

......... на въздуха – наполовина спрямо 2011 г. са намалели както броят на дните с превишение на запрашеността, така и концентрацията на фини прахови частици. По думите му, благодарение усилията на общината да оптимизира почистването, модернизира пътната инфраструктурата и разширява озеленяването, през пролетта и лятото практически няма дни с наднормено замърсяване.


Пловдив. Всички почистващи машини в Пловдив ще бъдат обновени по

Пловдив. Всички почистващи машини в Пловдив ще бъдат обновени по ...

......... на кмета усилията, които Общината полага за чистотата на въздуха, си заслужават и затова работата в тази посока ще продължи. Вече са насадени и новите цветя по булевардите, които ще цъфтят през май. „Град Пловдив вече се мие и поддържа по най-новия начин”, добави още кметът Иван Тотев. Цветана ТОНЧЕВА


София. Кметът на Карлово д-р Емил Кабаиванов връчи златни значки

София. Кметът на Карлово д-р Емил Кабаиванов връчи златни значки ...

......... медицинска помощ на детето. Ефрейтор Върбанов прави сърдечен масаж, а Тони Танчев – изкуствено дишане, докато връщат момиченцето към живота. Двамата полицаи от Районно управление на МВР Карлово Симеон Иванов и Ивайло Свиленов, отзовали се на сигнала, малко след това откриват по течението на Стара река двете приятелки на петокласничката.


Пловдив. Откриват изложба със славянски ръкописи в Пловдив, съобщиха за

Пловдив. Откриват изложба със славянски ръкописи в Пловдив, съобщиха за ...

......... В изложбата ще могат да бъдат видени още много образци на писари и калиграфи от тези школи. През 2018 г. изложбата беше представена при голям интерес във финландската столица Хелзинки и Тарту, Естония. Тя може да бъде видяна в Културен център „Тракарт“ от 18 март до 8 април 2019 г.


Удивителна е енергията, с която жителите на кв.

Удивителна е енергията, с която жителите на кв. "Кършияка" се ...

......... среща. В нея ще участват инвеститорът, който бе спрян в момента, когато бе започнал да огражда парка, кметът на Пловдив Иван Тотев и лидерът на протестите Асен Костов. Другата неделя (24.03.19 г.) ще бъде проведен нов протест, заявиха хората намерението си да направят всичко възможно, за да спасят своя парк.


Безплатен калкулатор за изчисляване размера на общинския данък за моторно

Безплатен калкулатор за изчисляване размера на общинския данък за моторно ...

......... годината на първата регистрация, според която се изчислява възрастта на возилото. Мощността на автомобила в kW е посочена в индекс Р.2. Срещу индекс V.9 е екологичният стандарт на колата и ако срещу него липсва информация, собствениците могат да изберат от падащото меню опцията "без екологичен стандарт", разясниха от общинската управа.


Пловдив. Нов масов протест ще проведат жителите на квартал „Кършияка“

Пловдив. Нов масов протест ще проведат жителите на квартал „Кършияка“ ...

......... протести са до известна степен и сантиментални, тъй като в именно в този парк е бил ситуиран легендарният 9-ти пехотен Пловдивски полк. Много от наследниците на войниците и офицерите от полка живеят в квартала. По-възрастните от тях помнят казармите и командирите, на които са се възхищавали като деца. Цветана ТОНЧЕВА


 Със скандали започна и продължи в по-голямата си част от

 Със скандали започна и продължи в по-голямата си част от ...

......... кои са номинациите и за евродепутати. След като бяха проведени всички районни конференции, общо 50 души са номинирани за участие в листата за евроизборите. При около 70% от резултатите досега, водещата номинация на Пловдив и областта беше Сергей Станишев, следван от Елена Йончева и Румен Гечев. Работата на заседанието продължава. 


Пловдив. Сухи треви горят на голяма площ в района на

Пловдив. Сухи треви горят на голяма площ в района на ...

......... Пловдив. Сухи треви горят на голяма площ в района на село Браниполе, съобщиха за Радио „Фокус“-Пловдив от пожарната в Пловдив. На място са три противопожарни автомобила. Гасенето на огъня е затруднено заради силен вятър. Няма опасност за постройки и хора в населеното място. Цветана ТОНЧЕВА


Хорът на пловдивските момчета

Хорът на пловдивските момчета "Стефка Благоева" от десетилетия има своята ...

......... тракането на релсите, предстоят още два концерта - изненада. Те ще бъдат на Камерна вокална формация "Кантикус де Орис" и на хор "Детска китка". Точните дати остават изненада, а намесата на музиката в сивото ежедневие все ще зарадва хората, които улучат случайно момента и после ще си спомнят за него. 


Скоро Пловдив ще има огромна алея на българската азбука. Всичките

Скоро Пловдив ще има огромна алея на българската азбука. Всичките ...

......... гордост за града. Буквите ще бъдат монтирани в навечерието на 24 май в пловдивския район „Южен“, а точното място ще бъде посочено от кметството. Следващата инициатива, по която ще работят доброволците, е изграждане на еко пътека между селата Руен и Яврово. Ще бъдат направени и макети със забележителностите в района.


Пловдив. От Министерството за регионално развитие и благоустройство (МРРБ) информират

Пловдив. От Министерството за регионално развитие и благоустройство (МРРБ) информират ...

......... се запази парка за хората, вместо да се застроява. Междувременно излезе наяве и скандалната скица, в която се вижда, че по кадастрална карта имотът може да бъде застроен. В неделя се подготвя нов протест от 14.00 часа до постигане на крайната цел – паркът да остане като такъв. Цветана ТОНЧЕВА


Ученици от Пловдив се учат да изработват бижута. Това се

Ученици от Пловдив се учат да изработват бижута. Това се ...

......... в последните години Пловдив се е оформил като истински ювелирен център в страната и има търсене за специалисти бижутери. За това говори и фактът, че много от учениците започват да работят тази професия още докато учат - в лятната ваканция, и след завършването често получават автоматично трудови договори от подобни фирми.


Две бебета-герои, родили се под 1 килограм и прекарали месеци

Две бебета-герои, родили се под 1 килограм и прекарали месеци ...

......... добро състояние. За изминалата 2018 година над 250 бебета са преминали през неонатологията на най-голямата специализирана АГ болница в Южна България „Селена“, а за тази година само до момента този брой е 70. Пациентите са под постоянни грижи на тесни специалисти - детски кардиолози, хирурзи, имунолози, невролози, гастроентеролози и други.


Пловдив. Служители на Общинско предприятие „Градини и паркове“ премахнаха опасна

Пловдив. Служители на Общинско предприятие „Градини и паркове“ премахнаха опасна ...

......... 20 метра и тежка около няколко тона. Предвижда се на нейно място да се засади чинар, каквито са другите дървета по ул.„Иван Вазов“. Директорът на „Градини и паркове“ благодари на гражданите, които сигнализират своевременно за опасни дървета. Сигналите могат да бъдат подавани на телефона на предприятието 032/624 301. Цветана ТОНЧЕВА


Инициативният комитет за спиране на кариерата край село Куртово Конаре

Инициативният комитет за спиране на кариерата край село Куртово Конаре ...

......... дейността, а от друга – купувач на незаконния добив чрез държавната ТЕЦ, си затваря очите“, се казва в декларацията на комитета от Куртово Конаре. Оттам са внесли сигнали до Главната прокуратура и до Европейската комисия.   Организаторите се надяват Министерството на енергетиката да спре концесията и грабежа на двете фирми.  


Пловдив. родължава изграждането и обособяването на нови паркоместа в район

Пловдив. родължава изграждането и обособяването на нови паркоместа в район ...

......... ул. ”Победа” №62-72 и ул. „Стоян Заимов”, на бул.“България“ № 2-4; междублоковото пространство на ул. „Полк. Сава Муткуров“ №65-73 и ул. „Порто Лагос“; ул. „Победа“ №15-21 и ул. „Добротич“; ул. „Васил Левски“ №1-5 и ул. „Абоба“; бул. „България” № 45-47 с общ брой отдадени до момента под наем 250 паркоместа.


С нов булевард община Пловдив възнамерява да облекчи трафика по

С нов булевард община Пловдив възнамерява да облекчи трафика по ...

......... тук.  Практиката старите и неизползваеми железопътни линии на НКЖИ да се придобиват от общината и да се приобщават към инфраструктурата на града не е нова. През 2017-та година в район "Западен" премахнаха старата линия от улица "София" до булевард "Копривщица, като плановете там са да се направи нова улица и паркинги.


Асеновград. И тази година Тодоровден ще бъде отбелязан в Асеновград

Асеновград. И тази година Тодоровден ще бъде отбелязан в Асеновград ...

......... кушиите са да имат навършени 18 г. и конят да бъде оседлан с юзда и седло. Състезателите ще трябва да преминат разстоянието от 800 м. Предвиден е и награден фонд. Организатори са Община Асеновград, Общинско предприятие „Туризъм”, Сдружение по коневъдство и конен спорт „Цар Иван Асен II” и Архиерейското наместничество.


На бойно поле прилича в момента паркът до ул.

На бойно поле прилича в момента паркът до ул. "Полк. ...

......... сеч дървета, новият собственик на парка ще плаща солени глоби. Протестите на хората ще продължат и тази неделя, те са твърдо убедени да защитят парка си. "На война ще идем, парка си няма да дадем", се провикна днес в общинския съвет 83 годишна жителка на квартала и получи бурни аплодисменти. 


Пловдив. Легендата на българското кино и театър Цветана Манева ще

Пловдив. Легендата на българското кино и театър Цветана Манева ще ...

......... компания от Милано. Съвместно шоу на трима световно признати майстори на прическата ще бъде петият семинар от програмата на Италианския фестивал в Пловдив. В атракцията ще участват бразилецът Елиабе Морейра, италианецът Алесандро Фратини и руснакът Анзор Закутов. Шоуто е в зала „България“ във финалния ден на Фестивала от 11.00 часа.


Условна присъда постанови Районният съд в града на тепетата за

Условна присъда постанови Районният съд в града на тепетата за ...

......... 800 лева, както и лишаване от право да управлява МПС за срок от една година и шест месеца. Припомням, че дни след инцидента с потрошените коли, Габриела Медарова удари с юмрук в лицето момиче в нощен клуб в Пловдив. От удара пострадалата паднала на земята и от носа й потекла кръв.  


Пловдив. През есента се очаква да бъде пуснат за движение

Пловдив. През есента се очаква да бъде пуснат за движение ...

......... бъде пуснато. Кметът Иван Тотев посочи, че от 30 години насам това ще е първият изцяло нов булевард в Пловдив. Общината очаква предложения за името на булеварда. Досега са постъпили две такива. Едното от тях е той да се казва „Митрополит Кирил”, а второто – „Девети пехотен полк“. Цветана ТОНЧЕВА


Община Пловдив ще опита да си върне собствеността върху имота

Община Пловдив ще опита да си върне собствеността върху имота ...

......... управители, собственици, които след това си го продават на общо основание напълно законно. Към момента делът на общината в Пълдин Тур Инвест е 25 процента“, разказа Тотев. „Много е неприятно три мандата след това аз да се обяснявам за тази сделка и този имот”, категоричен бе още кметът на Пловдив.


Карлово. Община Карлово награди Пенка Стоянова със златна значка с

Карлово. Община Карлово награди Пенка Стоянова със златна значка с ...

......... има участия на 12 балканиади, световно първенство, световен баскетфестивал и три универсиади. Три пъти е включвана в сборен отбор на Европа. 23 години след нейния бенефис тя е поканена за баскетболен празник в Москва – тогава голямата пловдивска спортистка е една от само 5-те световни легенди, удостоени с тази чест.


Пловдив. Общински съветници сигнализират за корупционни схеми по отношение на

Пловдив. Общински съветници сигнализират за корупционни схеми по отношение на ...

......... като място, където са били първите казарми на легендарния 9-ти пехотен Пловдивски полк, не бъде решен в полза на обществото, то хората ще пристъпят към гражданско неподчинение и блокиране на възлови булеварди в Пловдив. Те все още очакват и прокуратурата да се самосезира за поголовната сеч в парка. Цветана ТОНЧЕВА


Меломани от Пловдив притежават една от най-големите колекции на грамофонни

Меломани от Пловдив притежават една от най-големите колекции на грамофонни ...

......... грамофона, следва имофона, а след него и първите шеллакови грамофонни плочи, следват вениловите. По думите на Манчо грамофонните плочи имат и много силно визуално присъствие чрез обложката си, на която в повечето случаи, освен снимка на изпълнителя, има и текст на песента, а понякога може да бъде и цяло изкуство.


Полицаи и двама мъже спасиха три деца, едното паднало във

Полицаи и двама мъже спасиха три деца, едното паднало във ...

......... предадени невредими на своите близки.  Като изключително доблестна и достойна за уважение определи постъпката на двамата 29-годишни карловци и на двамата полицейски служители старши комисар Атанас Илков. Той изрази дълбоко уважение и благодарност към четиримата, с чиито общи усилия бе възвърнат живота на едно дете, а други две бяха спасени.


Пловдив. Ефрейтор Никола Върбанов, от 61 механизирана бригада е спасил

Пловдив. Ефрейтор Никола Върбанов, от 61 механизирана бригада е спасил ...

......... изваденото дете нямало пулс и не дишало, това не изплашило Никола и той продължил да прави сърдечен масаж на пострадалото момиче близо три минути, докато то не дошло в съзнание. Благодарение на навременната намеса и уменията на ефрейтора той спасява един човешки живот, с което бригадата се гордее. Цветана ТОНЧЕВА


Млади мъже спасиха момиченце, паднало в река край Карлово. За

Млади мъже спасиха момиченце, паднало в река край Карлово. За ...

......... селфи снимки, когато се е случил инцидента. „Действията на двете момчета – изваждането на детето от водоема и действията им по връщането му към живот, са една достойна за уважение постъпка. Същото важи и за полицейските служители, които са се отзовали на мястото“, категоричен бе старши комисар Атанас Илков.  


Ще бъде издаден акт заради отрязаните дървета от собственика на

Ще бъде издаден акт заради отрязаните дървета от собственика на ...

......... година насам имотът е препродаван няколко пъти, като понастоящем е собственост на фирма „Парадайс Гардън Резидънс“, притежавана от Байрям Солак от асеновградското село Мулдава. По-рано днес самият Байрям Солак обяви пред Радио Пловдив, че при конкретна оферта е готов да се раздели с парцела и да го продаде на общината.


Какво представлява F 16- Block D- самолетът за България?  Опитният

Какво представлява F 16- Block D- самолетът за България?  Опитният ...

......... месеца в САЩ за управление и още три месеца, в които те ще бъдат подготвяни за инструктори. В цената на самолетите влиза и въоръжението, а успоредно ще бъде открита сметка за въоръжение на България, която може да купува боеприпаси от там или от аналогични изделия, производство на страните от НАТО. 


Асеновград. На 9 март се навършиха 789 г. от победата

Асеновград. На 9 март се навършиха 789 г. от победата ...

......... есе на тема „Наследник съм на цар Иван Асен ІІ“, организиран от НЧ „Родолюбие”. Имената на наградени съобщи председателят на читалищното настоятелство Мариана Дафчева, а наградите връчи инж. Вълканова. Програмата завърши с поднасяне на венци и цветя на паметника на цар Иван Асен ІІ и минута мълчание в негова памет.


Пловдив. 40 нови дръвчета ще засадят жителите на квартал „Кършияка“

Пловдив. 40 нови дръвчета ще засадят жителите на квартал „Кършияка“ ...

......... ги продаде, за да не се конфронтира с хората, които се вдигнаха на протест срещу бъдещо застрояване на имота. Кметът на Район „Северен“ Ральо Ралев съобщи също, че в новия градоустройствен план на Пловдив, който все още се изготвя, този терен е отреден за зелени площи и парк. Цветана ТОНЧЕВА