Плевен. Градушка с големината на лешник падна в село планинското

Плевен. Градушка с големината на лешник падна в село планинското ...

......... Плевен. Градушка с големината на лешник падна в село планинското село Беглеж, предаде репортер на Агенция "Фокус". Бурята продължи около 15 минути и нанесе щети върху насажденията. В части от населеното място електричеството е спряно.


Плевен. Работим за това държавата да става по-богата, а животът

Плевен. Работим за това държавата да става по-богата, а животът ...

......... неговите колеги от листата съумяха с упорита работа да изградят такова доверие както в европейските ни партньори, така и тук, сред хората в страната. Затова се надявам да ги подкрепите с номер 12 в бюлетината, за да се чува гласът на България в Европа!”, призова хората народният представител Владислав Николов.


Плевен. В навечерието на 24 май – Ден на българската

Плевен. В навечерието на 24 май – Ден на българската ...

......... Вора, студент в 4 курс по „Медицина“, гражданин на Индия, който ще бъде удостоен с приза „Отлично усвояване на български език от чуждестранен студент 2019“. Той ще получи наградата си лично от ректора на висшето училище проф. д-р Славчо Томов на заседание на Академичен съвет по повод на 24 май.


С тържествено шествие, водено от двама свещеници и общинския духов

С тържествено шествие, водено от двама свещеници и общинския духов ...

......... нашия град – Св. Георги Победоносец, да ни закриля в нашите дела! И нека Бог помага на Плевен и на България!“ каза градоначалникът в своето поздравление към плевенчани. Празникът продължи с концерт, в който участваха ростовският ансамбъл „Донско сияние“, Общинският хор „Гена Димитрова“ и Вокална група „Арлекино“ при читалище „Съгласие“.


28-годишен шофьор без книжка се укри от полицията след като

28-годишен шофьор без книжка се укри от полицията след като ...

......... таван извън пътното платно. Двете непълнолетни момчета от возилото потърсили лекарска помощ в МБАЛ – Луковит. При направената проверка полицаите установили кой е шофирал колата – 28-годишният е от Луковит и е неправоспособен. Оказало се още, че опелът е с регистрационни табели на друг автомобил.Случаят е даден на прокурор.  


Жителите и гостите на Плевен от днес могат да ползват

Жителите и гостите на Плевен от днес могат да ползват ...

......... в които са поставени Wi-Fi-устройства – тази при театъра, ще трябва да се сложи по-мощна антена. Останалите устройства работят нормално“, поясни Милев. Той припомни, че Община Плевен е кандидатствала по европейската програма за осигуряване на безплатен интернет достъп. Спечелила е финансиране до 15 000 евро и системата вече е изградена.Почистване на река Тученишка, която минава през парк „Кайлъка“ и

Почистване на река Тученишка, която минава през парк „Кайлъка“ и ...

......... своите замърсени води. По този начин отпадъците се разпространяват и унищожават местообитания и екосистеми по целия свят. Поддържането на сладководните водоеми е от изключително важно значение, ако искаме животът на Земята да продължи да бъде такъв, какъвто го познаваме. Усилията на всеки един от нас имат значение“, призовават от WWF.


Над 150 студенти от страната ще участват в започващия утре,

Над 150 студенти от страната ще участват в започващия утре, ...

......... денят, в който Българската православна църква почита делото на Светите братя Кирил и Методий. Основната програма на фестивала ще бъде в събота, 11 май, в читалище "Съгласие 1869". Тя включва танцови, хорови и солови изпълнения. Зрителите ще могат да видят и чуят Госпъл хор, Непалски състав, Боливуд група и др.


Плевен. В годината на 45-годишния си юбилей Медицински университет -

Плевен. В годината на 45-годишния си юбилей Медицински университет - ...

......... Непалски състав и Боливуд група. Фестивалът ще закрие популярният хип хоп изпълнител Атанас Колев, полуфиналист в X Factor, който е студент по медицина във Варна. Входът на фестивала в Читалище „Съгласие 1869“ е свободен за всички желаещи да се потопят в уникалната атмосфера на международния празник на студентското художествено творчество.


Няколко деца са получили обриви след игра на футбол край

Няколко деца са получили обриви след игра на футбол край ...

......... когато изрично е забранено. Пчеларите не са предупреждават. Санкцията е от 500 до 1000 лв. за отравяне на пчели. До момента обаче няма глобен земеделец", поясни председателят на Областен пчеларски съюз, Плевен Юлиян Станчев. Кметът на Долна Митрополия Цецо Андрейски каза, че само двама земеделци са предупредили, че ще пръскат.


Плевен. Пътят между селата Каменец и Одърне е наводнен в

Плевен. Пътят между селата Каменец и Одърне е наводнен в ...

......... Плевен. Пътят между селата Каменец и Одърне е наводнен в следствие на обилния дъжд, съобщи читател на Агенция „Фокус“. Заради дъждовете нивото на река Барата е високо и коритото и е препълнено.
Плевен. Силна градушка е валяла в с. Българене, съобщават за

Плевен. Силна градушка е валяла в с. Българене, съобщават за ...

......... Плевен. Силна градушка е валяла в с. Българене, съобщават за Агенция „Фокус” жители на населеното място. Целите дворове на хората са побелели от голямото количество паднали ледени късове.


Протестна декларация, която ще бъде изпратена следващата седмица до Министерството

Протестна декларация, която ще бъде изпратена следващата седмица до Министерството ...

......... разработи и въведе система за следене на движението на земеделската техника; при повторно нарушение да се отнема правото за упражняване на земеделска дейност за определен период или завинаги. Само за област Плевен, унищожението засяга над 5000 пчелни семейства, като поражения има в Долна Митрополия, Гулянци, Искър, Божурица, Биволаре, Бреница. dariknews.archivedariknews.archive


Международен ден на акушерката отбелязват днес в над 50 страни

Международен ден на акушерката отбелязват днес в над 50 страни ...

......... раждането. След Втората световна война става задължително раждането да се осъществи в болнично заведение. У нас от 1951 г. Денят на родилната помощ се чества на 21 януари, а през последните години на 8 януари. Повече от 50 държави по света обаче отбелязват официално празника на акушерката на 5 май.


Гости от 11 побратимени градове очаква Плевен за празника си

Гости от 11 побратимени градове очаква Плевен за празника си ...

......... – на 14 май вечерта, Общинския хор „Гена Димитрова” и Вокална група „Арлекино” при читалище „Съгласие 1869” – на 15 май от 11,20 ч. Вечерта на 15 май на сцената ще се качат младите рокаджии от „Taking Heed“. Те ще подгреят публиката за големия финал – концерта на група „Легендите“.Близо 5 000 пчелни семейства са натровени през последните два месеца

Близо 5 000 пчелни семейства са натровени през последните два месеца ...

......... от това пострадаха сериозно доста пчеларски стопанства“, допълни доц. Станчев. На протеста пчеларите ще настояват да се намери начин да бъдат принудени земеделските производители да спазва нормативната уредба и правилата за растителна защита. За нарушителите да бъдат предвидени по-високи санкции и наказателна отговорност – затвор за този, който трови пчели.


„Не мога да търпя да стоя без работа. Тия дни

„Не мога да търпя да стоя без работа. Тия дни ...

......... има, пък аз да нямам? Ама не гледат, че тоя дето има, е подскачал по-високо, за да стигне до това, което иска да има. Някога хората бяха съвсем други - по-добри и по-човечни. Тия времена няма да се върнат”, завършва разказът си дядо Митко, а усмихнатият му поглед става тъжен.


След продължително боледуване почина Теодосий Симеонов. Той бе депутат от

След продължително боледуване почина Теодосий Симеонов. Той бе депутат от ...

......... Софийския университет "Св. Кл. Охридски". От 1984 до 1990 г. е адвокат в Никопол, а между 1990 и 1995 г. - в Плевен, където оглавява местната колегия. От 1999 до 2001 г. е министър на правосъдието. През 2001 г. става член на Демократическата партия и се връща към адвокатската практика.


В Плевенска област най-много трудови злополуки са регистрирани в сферата,

В Плевенска област най-много трудови злополуки са регистрирани в сферата, ...

......... Петков. „Работодателите у нас създават за работниците минимума от изискванията за условия на труд. Това не са условията на труд, които трябва да бъдат в действителност. Според нас някой трябва да контролира службите по трудова медицина, които правят замерванията на работното място”, допълни Янчо Андонов, председател на КНСБ в Плевен.


С покачването на нивото на река Искър временният мост при

С покачването на нивото на река Искър временният мост при ...

......... ако то се покачи, с кран да се демонтира средната част на съоръжението, за да не бъде то отнесено или повредено. Нашата позиция е същата, както и на инициативния комитет – за момента този временен мост е необходим", коментира пред Actualno.com Виргиния Василева, изпълняваща длъжността кмет на Община Червен бряг.


Жители на община Червен бряг готвят протест в последния ден

Жители на община Червен бряг готвят протест в последния ден ...

......... пореден опит на държавните институции да демонтират временния железен мост, преди да е завършена рехабилитацията на пътя Червен бряг – Чомаковци и строителството на новия мост над река Искър, което трябва да се случи до 4 юли. Припомняме, че мостът при Горник се срути в края на октомври, 2018 година.


Жители на община Червен бряг готвят протест в последния ден

Жители на община Червен бряг готвят протест в последния ден ...

......... пореден опит на държавните институции да демонтират временния железен мост, преди да е завършена рехабилитацията на пътя Червен бряг – Чомаковци и строителството на новия мост над река Искър, което трябва да се случи до 4 юли. Припомняме, че мостът при Горник се срути в края на октомври, 2018 година.


Плевен. След падналите проливни дъждове на територията на Плевен, в

Плевен. След падналите проливни дъждове на територията на Плевен, в ...

......... на жилищни сгради, съобщиха от пресцентъра на МВР. Екипи на РД „Пожарна безопасност и защита на населението“ реагираха на подадените сигнали като изтеглиха блокирани леки коли, съдействаха на шофьори на закъсали автомобили, помогнаха на стопаните за отводняване на залети помещения. На територията на област Плевен няма затворени пътища за движение.


Когато се белят шарените яйца на Великден, черупките трябва да

Когато се белят шарените яйца на Великден, черупките трябва да ...

......... с черупката и така се поставят във фурната да се пекат. Този хляб не се реже, а се разчупва. От него се раздава на всички в семейството. По някогашните традиции агнешко не се яде до Гергьовден. В миналото на Великден българите са отговявали с пиче месо”, разказва още Миглена Николаева.


Истински екшън с преследване, каскадьорски изпълнения и стрелба предизвикаха вчера

Истински екшън с преследване, каскадьорски изпълнения и стрелба предизвикаха вчера ...

......... хукнал да бяга и успял да се укрие. Спътникът му бил настигнат от едната патрулка и е задържан. При огледа на возилата станало ясно, че бракониерите превозвали три кубика незаконна дървесина. Камионът и леката кола са иззети и са прибрани в Държавното горско стопанство в Червен бряг.      


Местният парламент в Плевен одобри проект за споразумение между общинската

Местният парламент в Плевен одобри проект за споразумение между общинската ...

......... за предотвратяване, разследване, разкриване или наказателно преследване на престъпления и пътни инциденти. Областната дирекция на вътрешните работи пък се задължава да използва тази информация само при необходимост и с цел изпълнение на функциите и задачите на МВР, да оказва съдействие при изграждането и въвеждането в експлоатация на системата и др.


Плевен. Вандали са посегнали на паметници в Скобелевия парк в

Плевен. Вандали са посегнали на паметници в Скобелевия парк в ...

......... и това, че възмущението и критиките към вандалите са предимно в интернет пространството, а когато се стигне до подаване на реални сигнали и свидетелстване за нарушения, няма нито един постъпил такъв. По думите на Георг Спартански по всяка вероятност в тази част на парка ще бъдат монтирани камери за видеонаблюдение.


Бял мраморен кръст, част от паметника на Втора артилерийска бригада,

Бял мраморен кръст, част от паметника на Втора артилерийска бригада, ...

......... вероятност в тази част на парка ще бъдат монтирани камери за видеонаблюдение, но не можем на всяка детска площадка, до всяко кошче, всяка пейка или лампа да слагаме камера. Докато гражданското общество не започне да посочва авторите на вандалски прояви, няма да се справим с тях”, коментира кметът Георг Спартански.


Плевен. Зам.- председателят на БСП Деница Златева посети най-голямата земеделска

Плевен. Зам.- председателят на БСП Деница Златева посети най-голямата земеделска ...

......... е стратегически за развитието на българската енергетика”, заяви зам.-председателят на БСП. Тя посочи, че предстоящите избори са важни, както за Европа, така и за България. „Тези избори ще бъдат вот на недоверие към 10 годишното управление на ГЕРБ и ще дадат възможност промяната в страната да започне”, каза още Златева.


„80% е готово физическото изпълнение на участъка от Ябланица до

„80% е готово физическото изпълнение на участъка от Ябланица до ...

......... „Преди месеци открихме плевенския участък от пътя Плевен-Ловеч така, че през 2021 г. автомагистрала „Хемус“ трябва да бъде готова до равноотдалечената точка между Плевен и Ловеч“   Зам.-министър Николай Нанков припомни, че за Плевенска област вече е определена една седма от бюджета на министерството в размер на 50 милиона лева.


Убийство от преди три години е разкрито в Троян, съобщиха

Убийство от преди три години е разкрито в Троян, съобщиха ...

......... са намерени вещи и накити, които го свързват с жертвата. В края на май 2017 г. той е бил съден", обяви прокурорът.--> Изтърпял е присъда за притежание на огнестрелно оръжие без разрешително. Едва сега е установено съвпадение между микрочастици, открити по тогава иззетото оръжие, и тези по черепа на жертвата.


Плевен. Вниманието на служителите на храма и на органите на

Плевен. Вниманието на служителите на храма и на органите на ...

......... няма такива, които да изблъскат някого. Имаме отговорници, които да следят и за джебчии. Предвидена е и служба за Възкресение по-късно вечерта, вниманието както на служителите на храма, така и на органите на реда е заострено. Обръщаме повече внимание на мерките за безопасност", коментира още отец Тихомир Йосифов. Виолета КРЪСТЕВА


Плевен. Параклисът- мавзолей „Св. Георги Победоносец” в града ще бъде

Плевен. Параклисът- мавзолей „Св. Георги Победоносец” в града ще бъде ...

......... от Европейската асоциация по хемофилия и Световната федерация", добави още Гаргов. Асоциацията в България е разделена на четири региона, в градове, където има болници, обслужващи пациенти с хемофилия, каза още той. Според Бойко Гаргов когато болните от хемофилия имат пълноценна терапия, те нямат причина да се чувстват по-различни. Виолета КРЪСТЕВА


Плевен. Музейните обекти на Регионален военно - исторически музей -

Плевен. Музейните обекти на Регионален военно - исторически музей - ...

......... на РВИМ - Плевен. На 26 и 27 април ще работят Панорама „Плевенска епопея 1877 г.”, Параклис мавзолей „Св. Георги Победоносец, Къща музей „Цар Освободител Александър ІІ”. На 26 април Експозиция „Плевенска епопея 1877 г.” ще бъде отворена за посещение. На 28 и 29 април музейните обекти няма да работят.


С ритуална първа копка започна ремонтът на язовир „Тотлебенов вал“

С ритуална първа копка започна ремонтът на язовир „Тотлебенов вал“ ...

......... е възложено на ДЗЗД ”НПС2019”. Възстановителните работи ще бъдат финансирани със средства на „Напоителни системи“ ЕАД. Те включват обработка и запълване на фугите, полагане на хидроизолационна мембрана, бетониране на откосите и дъното, ремонт на канала, от който се пълни язовир „Мъртва долина 1”, възстановяване изправността на преливника и други.  


Художествената галерия Дарение „Колекция Светлин Русев“ в Плевен се оказа

Художествената галерия Дарение „Колекция Светлин Русев“ в Плевен се оказа ...

......... века като Дьолакроа, Гойя, Шагал, Салвадор Дали, Пикасо, Роден, Дега, Реноар и др. Община Плевен е собственик на движимите културни ценности съгласно договора  за дарение с акад. Светлин Русев.  От 2007 г. тя разполага и със сграден фонд, предоставен от държавата безсрочно, както и с бюджет за издръжка на галерията,


Във Военновъздушна учебна база „Георги Бенковски“ - Долна Митрополия бяха

Във Военновъздушна учебна база „Георги Бенковски“ - Долна Митрополия бяха ...

......... и атракция за всички присъстващи беше впечатляващ въздушен поздрав от два самолета МиГ - 29, които прелетяха във въздушното пространство над Долна Митрополия. Посетителите имаха възможност да се запознаят отблизо и с различни видове самолети, специализирани средства за противовъздушна отбрана, с леко стрелково оръжие, височинно оборудване и летателни костюми. dariknews.archivedariknews.archivedariknews.archivedariknews.archive


„Към момента ситуацията в Габрово е спокойна. Винаги съм подкрепял

„Към момента ситуацията в Габрово е спокойна. Винаги съм подкрепял ...

......... да те лае”. За разлика от него, аз във всичките години, в които съм бил някакъв, съм попълвал всякакъв вид декларации, които са изискуеми по закон. Те са публични, който се интересува от това, да чете, да анализира и ако има въпроси, да пита. Да коментирам маргинали, няма смисъл.”  


На 12 април честваме Световния ден на авиацията и космонавтиката

На 12 април честваме Световния ден на авиацията и космонавтиката ...

......... лъчи върху живите организми. Кучетата Белка и Стрелка са първите живи същества завърнали се благополучно на Земята.Върховият момент в усвояването на Космоса настъпва на 12 април 1961 година, когато във Вселената е изпратен първият човек, съветският космонавт Юрий Гагарин и по-късно този ден е обявен за Международен ден на космонавтиката.


„Причините за атаките срещу мен са политически и икономически. Политическите

„Причините за атаките срещу мен са политически и икономически. Политическите ...

......... г. Тази фирма, която според постановлението съм лишил от възможността да сключи договор по обществената поръчка и да направи печалба, не си е потърсила правата вече две години. Не е завела иск да оспори прекратяването на поръчката. Не е завела иск, че Общината й е нанесла имуществени или неимуществени щети.“


Мъж открадна билети на

Мъж открадна билети на "Националната лотария" на стойност 81 607 ...

......... 81 607 лева. След разследване са открити част от откраднатите билети, като сред тях има спечелени талони и са изплатени печалби. Всички вещи са иззети и материалите са докладвани на наблюдаващия прокурор. Извършителят е установен - 25-годишен мъж от Плевен. На 9 април е задържан за срок до 72 часа.


Въпреки че расте, произведеният брутен вътрешен продукт на човек от

Въпреки че расте, произведеният брутен вътрешен продукт на човек от ...

......... да расте и стига до 1 054 лв. Брутната добавена стойност, създадена от отраслите на икономиката в региона, през 2017 г. е 1 683 млн. лв. по текущи цени. Това е с 6,9 на сто повече в сравнение с 2016 г. и е 1,9 на сто от добавената стойност за страната.


Плевен. Факултетът по медицина на Медицинския университет в Плевен организира

Плевен. Факултетът по медицина на Медицинския университет в Плевен организира ...

......... студенти от 28 държави, по-голямата част от които са европейски страни. За втора година най-висок е броят на студентите от Италия (120), следвани от гражданите на Великобритания (34), Индия (20), Швеция (7), Канада (6) и Япония (9). За първи път във висшето училище има записани студенти от Република Кабо Верде.


С близо 6 000 души са намалели избирателите в 15-и избирателен

С близо 6 000 души са намалели избирателите в 15-и избирателен ...

......... назначи съставите на секционните комисии в цялата област. Очаква се основните СИК да бъдат 375, от които 163 в община Плевен. Допълнителните СИК на изборите през 2017 г. са били 19 – в болниците, в затворите, подвижни избирателни комисии и др. Вероятно и сега ще бъдат толкова, предполага адв. Димитров.


Плевен. За шеста поредна година Асоциацията на студентите по медицина

Плевен. За шеста поредна година Асоциацията на студентите по медицина ...

......... най-новите и съвременни подходи и методи за ранна диагностика, профилактика и лечение на репродуктивните заболяванията и разнообразните патологични състояния, свързани с тях. Участниците във форума ще имат възможността да придобият нови умения в областта на роботизирана хирургия, да използват нови модерни техники и методи по време на специалния практически модул.


Близо 120 са заведенията с т.нар. летни градини в централната

Близо 120 са заведенията с т.нар. летни градини в централната ...

......... На тази зона предстои мащабна реконструкция. Проектът за реконструкцията преди две седмици беше разгледан от експертен съвет. В него са отразени зоните на летните градини, които ще бъдат съобразени с цялостната визия на самия проект. Всеки конкретен случай ще се разглежда отделно според реалната обстановка, съобщи още арх. Митев.   


Първият междуучилищен отбор по роботика в Плевен ще направи демонстрация

Първият междуучилищен отбор по роботика в Плевен ще направи демонстрация ...

......... хвърчила, ще се състезават и т.н., съобщи още Преслав Гайдарски. Възпитаници на клуба направиха пред медиите мини демонстрация на един от сглобените от тях роботи. В началото „умната машина“ обърка чашките, в които слага цветните плочки, но малките робо-конструктори веднага коригираха грешката в програмирането и тя изпълни поставената й задача.


Над 50 гости – близки, приятели и съседи, посрещна днес

Над 50 гости – близки, приятели и съседи, посрещна днес ...

......... и да се радва на още много хубави моменти със семейството и приятелите си, Георг Спартански и Мартин Митев са връчили на юбилярката и сумата, гласувана от Общинския съвет при навършване на 100-годишна възраст – 500 лв. Баба Дилка пък им заръчала да се грижат добре за Плевен.    


Детска игра с огън предизвика два пожара със сериозни щети

Детска игра с огън предизвика два пожара със сериозни щети ...

......... пренесли на три дървета и обхванали табло на електропреносната мрежа. Изгорели са около 30 метра електрозахранващи кабели, близо 240 метра оптични и коаксиални кабели и табло за интернет. Огънят е локализиран от служители на пожарната в Гулянци. За щастие инцидентът се разминал без пострадали, поясняват от полицейската дирекция.    


Посланикът на Франция у нас негово превъзходителство Ерик Льобедел в

Посланикът на Франция у нас негово превъзходителство Ерик Льобедел в ...

......... с Ордена на академичните палми с указ от 14 юли 2018 година на Министър-председателя и по предложение на Министъра на образованието на Френската република. Френското държавно отличие му е присъдено за високи постижения в областта на образованието и за принос към международното интегриране на университета, поясняват от МУ - Плевен.  


Преди година Общинският съвет в Плевен посмъртно удостои със званието

Преди година Общинският съвет в Плевен посмъртно удостои със званието ...

......... често и го изпращат на южната ни граница. След спукана язва и тежка операция на 24 юли 1944 г. той издъхва в шуменската болница. И днес Иван Миндиликов е част от живота на плевенчани. На неговото име са кръстени площадът пред гарата и улицата, която минава оттам. Автор: Ангел Атанасов


Борисов и Каракачанов обявиха старта на възстановяването на ВВВУ „Георги

Борисов и Каракачанов обявиха старта на възстановяването на ВВВУ „Георги ...

......... че най-късно до 25 април да бъде прието с решение на Министерския съвет, а след това да се гласува и от Народното събрание.В изказването си пред ръководството, преподавателите и курсантите на факултета „Авиационен“, министър-председателят Борисов подчерта, че са необходими мерки обучените у нас пилоти да останат да работят в България.DarikNews.bgDarikNews.bg


23-годишен мъж загуби зрението на едното си око след среднощно

23-годишен мъж загуби зрението на едното си око след среднощно ...

......... избухнала малко след полунощ на 31 март. От всички участници в нея само Бисер К. потърсил медицинска помощ. Веднага след подадения сигнал за нея на мястото пристигнал полицейски екип. Разпитани са свидетели на сбиването, но все още няма задържани. По случая е образувано досъдебно производство и е уведомен дежурен прокурор.


С открит летателен ден на 12 април Военновъздушната учебна база

С открит летателен ден на 12 април Военновъздушната учебна база ...

......... програма за този ден ще бъдат използвани самолети Pilatus РС-9М и L-39 Albatros. Влизането в района на летището ще става през КПП-то до кръстовището за пътя Плевен – Гулянци. Входът е свободен. Организаторите предупреждават, че хора с обемист багаж, няма да бъдат допускани в района на военното формирование.    


Демонстрация на сигурността и ползите от машинното гласуване организират за

Демонстрация на сигурността и ползите от машинното гласуване организират за ...

......... провеждането на инициативата инж. Дончо Пачиков се е позовал на Закона за събранията, митингите и демонстрациите”,  чл. 8, ал.2.  В писмото до кмета той е посочил, че „случаят е неотложен поради огромния обществен интерес към машинното гласуване и натоварената програма на основния организатор - консорциум „Математици, информатици, роботици без граници”.


„Решението на Специализирания наказателен съд за отстраняването ми от длъжност

„Решението на Специализирания наказателен съд за отстраняването ми от длъжност ...

......... Трябва да бъде платена в десетдневен срок, считано от 25 март. Ще я платя в близките дни“, каза още инж. Данаил Вълов. Той отказа всякакъв коментар на повдигнатото му обвинение, защото върви съдебна процедура. Допълни, че ще се посъветва с юристите кога и дали да даде изявление пред медиите.  


От 1 април и трите гробищни парка в Плевен ще

От 1 април и трите гробищни парка в Плевен ще ...

......... ни е хората, отишли да почетат паметта на близките си, да не бъдат обезпокоявани”, обясни кметът Георг Спартански. Той съобщи, че се подготвя търг за разполагане на павилиони за продажба на църковни атрибути – свещи и др., за да не се дава възможност на спекуланти да извършват нерегламентирана дейност.  


Тениска с автограф на Христо Стоичков е обявена за продажба

Тениска с автограф на Христо Стоичков е обявена за продажба ...

......... 27/25 и е изработена от естествени материали - пясъчник, травертин и фосил. По волята на художника обявената първоначална цена е 300 лв., които той иска да дари в подкрепа на лечението на Сузан Мехмедова. Подкрепа може да окажете и на откритата банкова сметка: BG68UNCR70001523522750 BIC - UNCRBGSF Уни Кредит Булбанк


ЧЕЗ Разпределение България и  Българско дружество за защита на птиците

ЧЕЗ Разпределение България и  Българско дружество за защита на птиците ...

......... над 800 хил. евро , както и човешки ресурс и усилия за неговото изпълнение. Финансиране от 1.85 млн. евро е осигурено от Европейската комисия по програма Life на Европейския съюз. Дейностите по намаляване на конфликта диви птици-електропроводи, изпълнявани в партньорство с БДПЗ, ще продължат до края на 2022 г.  


Родното място на Георги Парцалев – град Левски, отново се

Родното място на Георги Парцалев – град Левски, отново се ...

......... 15 април. В миналогодишното издание на „Гергьовски люлки“ участваха 125 певчески и танцови състави и индивидуални изпълнители от градовете и общините Плевен, Свищов, Габрово, Летница, Пордим, Тетевен, Павликени, Белене. Възрастта на участниците беше от 4 до 87 години. Фестивалът се проведе под мотото „Нека има мир и любов в сърцата!“.


Рецидивистът Стоян Тихомиров Янакиев по прякор „Дългия“ получи две години

Рецидивистът Стоян Тихомиров Янакиев по прякор „Дългия“ получи две години ...

......... от Плевен и дълго време не се връщал в града. Заловен е след кражбата на 11 юли м.г. и от тогава е с наложена постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“, поясняват от прокуратурата.   Одобреното от съда Споразумение е като влязла в сила присъда и подлежи на незабавно изпълнение.


До края на годината в българското здравеопазване да няма търговски

До края на годината в българското здравеопазване да няма търговски ...

......... медицинските сестри в България, дори ние, студентите не можем да живеем. Така не става. Ниското заплащане се отразява много върху качеството на здравеопазването, защото така медицинските сестри са много стресирани и са принудени да търсят втора работа. Сигурен съм, че го чувстват и пациентите, и лекарите, и дори ние, студентите.“


„Нямам никакви притеснения. Става въпрос за процедура по „Топъл обяд“

„Нямам никакви притеснения. Става въпрос за процедура по „Топъл обяд“ ...

......... началото на 2019-та година са правени внезапни съвместни проверки на водещия орган и с наши представители. Няма констатации, които да ни притесняват“, каза още секретарят на Община Червен бряг Николай Недков. dariknews.archive Заради проверката от Спецпрокуратурата, е бил отложен конкурс за директори на детски градини в Община Червен бряг.  


Директорът на плевенското СУ „Иван Вазов“ - Димитър Митев е

Директорът на плевенското СУ „Иван Вазов“ - Димитър Митев е ...

......... администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на Община Плевен, поясниха от местния парламент. Съгласно действащия в момента текст на общинската Наредба №17, ползването на Многофункционално спортно игрище в СУ „Иван Вазов“ от учащи е безплатно, а за неучащи таксата е 25 лв. на час с ДДС.


„В къщи си имам котенце – казва се Рижко. И

„В къщи си имам котенце – казва се Рижко. И ...

......... не могат да определят кой от тези ходове да остане като водещ. Нора се справя се и много добре и с уроците в училище – отличничка е. „За какво мечтая ли? Естествено, да стана световна шампионка. А след това ще мечтая отново да стана световна шампионка“, категорична е малката шахматистка.


13-годишният пианист Борил Марков от Националното училище по изкуствата „Панайот

13-годишният пианист Борил Марков от Националното училище по изкуствата „Панайот ...

......... Един артист трябва да има богата обща култура. Повечето днешни млади хора са свикнали с лаптопа – всичко да им е написано и те да го приемат като абсолютна даденост. Борил не е такъв – когато нещо го интересува, пита и търси отговори“, твърди неговата учителка по пиано Антоанета Воденичарова.


Две тенис топки с автографи на български и чуждестранни тенис

Две тенис топки с автографи на български и чуждестранни тенис ...

......... коментар! Наддавайте под този пост за тенис топките! Споделяйте публикацията, но правете наддаването само в този пост, защото само предложенията под тази публикация участват в търга!“, призоваха във фейсбук страницата на училището инициаторите. Подкрепа може да окажете и на откритата банкова сметка: BG68UNCR70001523522750 BIC - UNCRBGSF Уни Кредит Булбанк  


Проверки на проводимостта на речните корита и каналите в Плевен

Проверки на проводимостта на речните корита и каналите в Плевен ...

......... дирекция, екоинспекцията, Изпълнителна агенция по горите, Общината, експерти-еколози и др. Миналата седмица „Напоителни системи“ в Плевен започна контролирано изпускане на язовир „Тотлебенов вал“ в парк „Кайлъка“. Водоемът ще бъде източен до нива, които ще позволят да се извършат планирани ремонтни дейности, чиято цел е да се повиши безопасността на съоръжението.


Групата, която плевенската прокуратура разследва за изнудване на деца, вече

Групата, която плевенската прокуратура разследва за изнудване на деца, вече ...

......... четиримата извършители няма непълнолетни лица. Ако вината им бъде доказана и те бъдат осъдени, могат да получат от една до шест години затвор, глоба от 1 000 до 3 000 лв. и конфискация до една втора от имуществото им, поясни пред Actualno.com прокурор Добринка Матеева, пиар на Районната прокуратура в Плевен.