Недостигът от 6 милиона лева в бюджета на община Плевен

Недостигът от 6 милиона лева в бюджета на община Плевен ...

......... във взаимоотношенията с републиканския бюджет, постъпили средства от дарения, получени застрахователни обезщетения, трансфери от министерства и ведомства и др. общият бюджет на община Плевен към 31.12.2019 година е в размер на 108 257 438 лева, в т.ч. „Държавни дейности” - 71 049 828 лева, и „Местни приходи” - 37 207 610 лева.  


От тази седмица започна изпълнението на основния ремонт на два

От тази седмица започна изпълнението на основния ремонт на два ...

......... на пътни превозни средства в участъка от кръстовището с ул. „Ген. Ганецки” до кръстовището с ул. „Републиканска” ще е ограничено в част от пътната лента без спиране. Движението на пешеходци ще е ограничено и насочено на отсрещния тротоар. Изпълнител на дейностите, които са планирани до 01.10.2020 г., е „Инжстрой” ЕООД.


Проверка на Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ) в община

Проверка на Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ) в община ...

......... и др., са общо 82 на брой на стойност 56,9 млн. лева. За да изясни причините, периодите и следствията от констатациите на АДФИ, Actualno.com изпрати заявление за достъп до обществена информация. Искането е да ни бъде предоставено копие от доклада на Агенцията, с чиито резултати ще ви запознаем допълнително.  


Дейности по изкърпване на уличната настилка в селата на територията

Дейности по изкърпване на уличната настилка в селата на територията ...

......... ще бъде направено в селата Бръшляница и Ласкар. Екипи на фирмата ще работят и по основния ремонт на тротоара на ул. „Св. Климент Охридски” № 6 – 8, по възстановяване на настилка след отстраняване на аварии от ВиК и ТЕЦ. Планирани са дейности и по организация и безопасност на движението.


Изменения в Инвестиционната програма на Община Плевен за 2020 г.

Изменения в Инвестиционната програма на Община Плевен за 2020 г. ...

......... финансиран със собствени бюджетни средства - от 0 лв., става 66 000 лв.;  - Създава обект „Подпорна стена на ул.„Парашкев Цветков”, финансиран със собствени бюджетни средства - от 0 лв. става 24 165 лв. Резервът за непредвидени и неотложни разходи в частта „Местни дейности” се увеличава с 398 295 лв. 


С гласовете на 30 от общинските съветници „за”, един „против”

С гласовете на 30 от общинските съветници „за”, един „против” ...

......... дава възможност местната администрация да започне процедура по обявяване на обществена поръчка и намиране на изпълнител на строително-монтажните работи на Автогарата. „Нека направим ремонта възможен в името на тези, които идват след нас. А и не прилича на Плевен да има такава Автогара, каквато е тя в момента”, добави кметът.По предварителен дневен ред от 44 точки ще заседава Общински

По предварителен дневен ред от 44 точки ще заседава Общински ...

......... ще разгледат също съветниците. Приемането му е с оглед законосъобразно и целесъобразно разпределение на средствата за подпомагане. Обсъдено ще бъде и предложение за закриване на ОУ „Никола Вапцаров” в гр. Плевен. Мотивите са намаляването на броя на обучаващите се в него ученици през последните години и нуждата от ежегодно дофинансиране.


В Община Плевен днес се състоя Начална пресконференция във връзка

В Община Плевен днес се състоя Начална пресконференция във връзка ...

......... Общата стойност на проекта е 245 945,59 лв., от които европейско съфинансиране: 209 053,75 лв. и национално съфинансиране: 36 891,84 лв., представляващи 100 % БФП. Общата продължителност на проекта е 23 месеца (19.03.2019 г. - 03.03.2021 г.), от които 18 месеца за фактическо физическо изпълнение на съответните съставляващи проекта дейности.


Дейности предимно по изкърпване на уличната настилка са включени в

Дейности предимно по изкърпване на уличната настилка са включени в ...

......... от 27 до 319 юли 2020 год. Асфалтиране на компрометирани участъци в уличната настилка по трасетата на тролеите в централната градска част на Плевен е заложено основно в периода. Сред планираните дейности са и такива по организация и безопасност на движението, както и възстановяване след аварии на ВиК и ТЕЦ.


В Плевен ще бъдат инвестирани близо 246 000 лв. за

В Плевен ще бъдат инвестирани близо 246 000 лв. за ...

......... от експертите направления. Много важно ще бъде битовите абонати да преминат на екологично гориво, отбеляза Станчовска. Основен проблем сега за чистотата на въздуха не създава промишлеността, а точно битовото отопление през първото и четвъртото тримесечие на годината, допълни тя. Екопроектът и мерките ще бъдат готови до 3 март 2021 г.


Пешеходец на 29 години е починал след пътно произшествие край

Пешеходец на 29 години е починал след пътно произшествие край ...

......... платното пешеходец от Плевен. Пострадалият е починал по време на транспортирането му към Център за спешна медицинска помощ в Плевен. По случая е образувано е досъдебно производство за престъпление. Екип на сектор "Пътна полиция" работи за установяване на водача на моторното превозно средство, участник в произшествието, се посочва в съобщениетоПроект за разработване на Комплексна програма за качеството на атмосферния

Проект за разработване на Комплексна програма за качеството на атмосферния ...

......... резултати. Общата стойност на проекта е близо 246 000 лв., от които европейското съфинансиране е 209 000 лв., и национално съфинансиране близо 37 000 лв. Общата продължителност на проекта е 24 месеца (19.03.2019 г. - 03.03.2021 г.), от които 18 месеца за фактическо физическо изпълнение на съответните съставляващи проекта дейности.


Плевенската полиция откри откраднат автомобил с регистрация в Нидерландия, съобщиха

Плевенската полиция откри откраднат автомобил с регистрация в Нидерландия, съобщиха ...

......... задържан за 24 часа. Проверката на МВР е установила, че арестуваният е шофирал без свидетелство за управление, след наказание по административния ред от 6 март т.г. Автомобилът е иззет и е на съхранение в Районно управление на МВР - Червен бряг. Прокуратурата в Плевен е образувала бързо производство по случая.


Дезинфекция на контейнерите за битови отпадъци на територията на град

Дезинфекция на контейнерите за битови отпадъци на територията на град ...

......... почистената повърхност и е безвреден за околната среда. Ще бъдат обработени над 1 200 съдове за твърди битови отпадъци в Плевен тип „бобър”. Екипите ще работят сутрин от 04.00 часа и ще се движат по графика на сметосъбиращите фирми. Работата по дезинфекция на съдовете ще приключи до края на седмицата.


Пет проектни предложения, класирани за разглеждане по същество, обсъди на

Пет проектни предложения, класирани за разглеждане по същество, обсъди на ...

......... точки, и Танцов спектакъл „Танци от мегдана до отвъд Океана” на Сдружение „ОПАС” с 388 точки. Некласирани от комисията са представените проекти Фестивал „Традицията среща бъдещето” на НЧ „Просвета - 1923” – с. Ясен /170 точки/ и „Оръжието на българите през вековете” на НЧ „Развитие – 1998”- Плевен /136 точки/.


Град Левски празнува 183 години от рождението на Васил Левски

Град Левски празнува 183 години от рождението на Васил Левски ...

......... - за принос в културата, Миланка Митова - дългогодишен секретар на читалище "Георги Парцалев-1901", Тодор Тодоров - дългогодишен председател на АПК, Люба Костова - учителка. Поднесени са цветя пред паметника на Васил Левски. Празничните прояви ще продължат на площада с концерт и тържествена заря-проверка. Гост ще бъде президентът Румен Радев.Временно ще бъдат ограничени спирането, паркирането и движението на МПС

Временно ще бъдат ограничени спирането, паркирането и движението на МПС ...

......... Ограничението обхваща дясното платно за движение в посочения участък. Причината е извършване на планирано намаляване височината и обема на високи опасни широколистни дървета с полуизсъхнали клони в района. Забраната не се отнася за автомобили на Спешна помощ, Пожарна безопасност, МВР, за тролейбусния транспорт и за МПС на общинското дружество „Паркстрой”.


Кметът на Община Плевен Георг Спартански подписа на 10 юли

Кметът на Община Плевен Георг Спартански подписа на 10 юли ...

......... е фокусиран върху постигане на ресурсна ефективност, намаляване на вредното въздействие върху околната среда и климатичните промени, както и подобряване състоянието на прилежащата на урбанизираната територия на гр. Плевен линейна инфраструктура - улична мрежа за осигуряване на по-добра мобилност, транспортна свързаност, достъпност и логистика, в т.ч. превенция на пътни инциденти.


Втори лъч тръгна днес от Плевен за Карлово като част

Втори лъч тръгна днес от Плевен за Карлово като част ...

......... рождението на Васил Левски (18 юли 1837-18 февруари 1873), и да участват в тържествата, посветени на героя. Най-малки участници в похода са четиригодишните Йордан и Борис от София, а най-възрастните са учителят по история, сега пенсионер, Васил Копчев - учредител на похода, и Васил Чардаклиев - потомък на Васил Левски.


За 26-та поредна година туристи ще тръгнат по стъпките на

За 26-та поредна година туристи ще тръгнат по стъпките на ...

......... три поколения. Най-малките участници са четиригодишните София, Йордан и Борис, а най-възрастните са Васил Копчев и Васил Чердаклиев. Походът се осъществява с подкрепата на Община Плевен. По традиция стартът ще бъде даден с поднасяне на цветя пред паметника на Васил Левски в центъра на Плевен. Ритуалът ще се състои на


В Плевен утре се открива първият културен фестивал за сезона

В Плевен утре се открива първият културен фестивал за сезона ...

......... фестивали за куклено изкуство за възрастни - "Хора и кукли", започнат от ентусиасти в Плевен, но прекъснат преди четвърт век. Сега отново идеята оживява чрез "Шарено петле", твърдят организаторите. Според метеоролозите, предстоят три поредни слънчеви дни в Плевен, което предполага събитието, което е със свободен вход, да събере много почитатели.


Прокурори и полицаи разследват случая с откритите тонове опасни отпадъци

Прокурори и полицаи разследват случая с откритите тонове опасни отпадъци ...

......... намереното досега боклукът може да се определи като опасен. Кметът на града - д-р Цветан Костадинов - благодари на отговорните институции за бързата им реакция след откриването на отпадъците. „Изключително внимателно следя всички процеси. Боклукът ще бъде извозен на специализирана площадка. Вчера подписахме договора за транспортирането му”, обясни още градоначалникът.


Прокурори и полицаи разследват случая с откритите тонове опасни отпадъци край Червен

Прокурори и полицаи разследват случая с откритите тонове опасни отпадъци край Червен ...

......... белези на намереното досега боклукът може да се определи като опасен. Кметът на д-р Цветан Костадинов благодари на отговорните институции за бързата им реакция след откриването на отпадъците, цитиран от „Изключително внимателно следя всички процеси. Боклукът ще бъде извозен на специализирана площадка. Вчера подписахме договора за транспортирането му”, обясни градоначалникът.


"Развитие на регионите” ще бъде името на новата оперативна програма ...

......... на зам.-министър Николова, предизвикателство в следващия програмен период ще е предложението на ЕК реализацията на проектите да става до 2 години от подписването на договор. Това изисква много добра предварителна подготовка на бенефициентите, които трябва да имат готови проекти, за да може да стартират бързо тяхното изпълнение, коментира заместник-регионалният министър.


Единодушно с 37 гласа „за” общинските съветници подкрепиха на днешното

Единодушно с 37 гласа „за” общинските съветници подкрепиха на днешното ...

......... гарантиране на прозрачност и публичност при управление и разпореждане с общинска собственост и оптимизиране на управлението на общинския капитал в търговски дружества. По своята същност Стратегията е отворен документ и търпи изменения в целите и приоритетите за периода на действието си в зависимост от състоянието и възможностите на Община Плевен.


Започнало е масово изследване с бързи тестове за коронавирус на

Започнало е масово изследване с бързи тестове за коронавирус на ...

......... Осигурени са общо 500 бързи теста от община Плевен. Резултатите от цялостната проверка се очакват в края на седмицата, съобщава заместник-кметът на града Стефан Милев. По думите му в момента капацитетът на градините в Плевен е запълнен около 40%. При необходимост ще се продължи с тестване на социални работници.  


Български и чуждестранни дружества са кандидати за изпълнители на проект

Български и чуждестранни дружества са кандидати за изпълнители на проект ...

......... електрически автобуси да бъдат обхванати линии в Индустриалната зона, както и да бъдат подобрени връзките между отделните квартали. С реализацията на проекта Плевен ще затвърди мястото си на първи и единствен в страната град с изцяло екологичен масов градски транспорт с нулеви вредни емисии, се посочва в съобщението на общината.


Изкърпване на дупки в настилката на няколко улици в Плевен

Изкърпване на дупки в настилката на няколко улици в Плевен ...

......... на улиците към ШПК, към бл. 68 и 69 в жк „Сторгозия”, както на улицата от бл. 39 към блокове 38 – 37 в същия квартал. В плановете е включено и възстановяване целостта на настилката след аварии на ВиК и ТЕЦ, както и дейности по организация и безопасност на движението.


Десетки недоволни жители на Ботевград протестираха срещу шума от трафика

Десетки недоволни жители на Ботевград протестираха срещу шума от трафика ...

......... да разпореди, "така че в рамките на следващите месеци да има обществена поръчка и в рамките на другата година да имаме инсталирани шумоизолиращи панели". Хората посочват и друг проблем - липсата на свързваща алея за велосипедно и пешеходно движение между Ботевград и село Трудовец. Протестът премина под формата на автошествие.


Десетки недоволни жители на Ботевград протестираха срещу шума от трафика

Десетки недоволни жители на Ботевград протестираха срещу шума от трафика ...

......... да разпореди, "така че в рамките на следващите месеци да има обществена поръчка и в рамките на другата година да имаме инсталирани шумоизолиращи панели". Хората посочват и друг проблем - липсата на свързваща алея за велосипедно и пешеходно движение между Ботевград и село Трудовец. Протестът премина под формата на автошествие.


С най-важните въпроси от дневния ред на Плевен запозна Георг

С най-важните въпроси от дневния ред на Плевен запозна Георг ...

......... финансиране основно бяха реновирани 54 улици, но това не е достатъчно за град като Плевен, който е център на Северна България и седми по големина в страната, подчерта още кметът на срещата с медиите. Правителството ще обсъди и този въпрос, надявам се на положително решение, каза в заключение Георг Спартански.


  Засилените противоепидемични мерки във връзка с разпространението на коронавируса

  Засилените противоепидемични мерки във връзка с разпространението на коронавируса ...

......... защитни маски. Носенето на маски е задължително на всички обществени закрити и открити места; не се разрешава провеждането на групови празненства и масови мероприятия и др. Заповедта на директора на РЗИ – Плевен може да прочетете в прикачения файл. НА ЖИВО: Последна информация и всичко за коронавируса, 17 юни  Г-н Василев, как организирахте новия театрален сезон, през какво премина

Г-н Василев, как организирахте новия театрален сезон, през какво премина ...

......... стартираме по този начин - непредпазливо, с много спектакли. Започнахме ударно, защото вярваме, че живото изкуство е най-хубавият контакт, като живота. В крайна сметка той трябва да се живее. Не можем да го гледаме отстрани, на компютър. Всичко, което е свързано с нашето изкуство, е от живия пример на живота.


От полунощ здравните власти поставиха под частична карантина плевенското село

От полунощ здравните власти поставиха под частична карантина плевенското село ...

......... масово тестване, както и сериозен контрол на хората под карантина, след като вчера са установени заразени, които са се разхождали свободно по улиците на селото. Кметът на селото се оплака, че в България каруцата е пред коня, след като предупреждаваше за нужда от карантина още по време на извънредното положение.


Община Плевен стартира процедура за избор на членове на Съвета

Община Плевен стартира процедура за избор на членове на Съвета ...

......... детското участие в процеса на изработване на политики за децата и вземане на решения. Като представители на гласа на младите хора на местно и национално ниво, членовете на Съвета на децата организират различни инициативи за популяризиране на правата на децата и детското участие, изразяват становища по проекти на нормативни документи.


Дейности предимно по изкърпване на уличната настилка и възстановяване на

Дейности предимно по изкърпване на уличната настилка и възстановяване на ...

......... уличната настилка ще се правят тази седмица пред блокове 327 и 329 в жк „Дружба” и на ул. „Търговска” (Технопрогрес). С тротоарни плочи ще бъде ремонтиран тротоарът на ул. „Хаджи Димитър” от Агенция по вписванията до ул. „Средец”. Планирани са дейности и по организация и безопасност на движението.    


От 15.06.2020 г. ще стартира лятната работа с деца в

От 15.06.2020 г. ще стартира лятната работа с деца в ...

......... или да се подпише на място/, с която да се заяви воля и съгласие детето да бъде включено в Летните ваканционни дни в ЦПЛР – ЦУТНТ. Повече подробности на интернет страницата на ЦПЛР – ЦУТНТ https://cutnt-pleven.com/news.php?id=348 , както и на телефони: 0879 236 260 – Директор, 064/ 800 927 – Администрация.  


15-годишно момче загина на полето край ботевградското село Гурково след

15-годишно момче загина на полето край ботевградското село Гурково след ...

......... 15-годишно момче загина на полето край ботевградското село Гурково след удар от мълния. Инцидентът станал докато то помагало за прибирането на домашните животни привечер. Детето е починало на място. Това потвърди за БНТ Генка Йотова - кметски наместник на селото. Порои и градушки нанесоха щети в Троянско и Врачанско


  Летни ваканционни дни за деца от 6 до 14-годишна

  Летни ваканционни дни за деца от 6 до 14-годишна ...

......... и съгласие детето да бъде включено в Летните ваканционни дни. Формулярът е публикуван на интернет страницата на ЦРД - гр. Плевен - www.cplr-crd.kidbg.info, както и на фейсбук страницата на институцията. За повече информация позвънете на следните телефони: 0887/216 541 - Директор 0879/375 109 и 064/802 489 - Канцелария    


Първокурсниците курсанти от Висшето военновъздушно училище - ВВВУ

Първокурсниците курсанти от Висшето военновъздушно училище - ВВВУ "Георги Бенковски" ...

......... във вражеска среда. В подготовката са ангажирани и 24 военнослужещи от командно-инструкторския и осигуряващ състав. По оценка на преподавателите, първокурсниците са се справили добре с предизвикателствата в курса по оцеляване. Учебната програма предвижда още едно занятие в трети курс за летците и в четвърти курс за курсантите от инженерния профил.


Кметът на Община Плевен Георг Спартански и бригаден генерал Юлиян

Кметът на Община Плевен Георг Спартански и бригаден генерал Юлиян ...

......... ще бъде реновирана с цел създаване на съвременни условия за обучение на курсантите от Висшето военно-въздушно училище в Долна Митрополия. Бригаден генерал Юлиян Радойски изрази увереност, че подписването на договора ще остане в историята на училището и заяви готовност ремонтните дейности в предоставения имот да започнат в най-скоро време.  


Нови два тира с отпадъци от акумулатори са открити от полицията

Нови два тира с отпадъци от акумулатори са открити от полицията ...

......... Данаил Тоновски. Пред съда Атанас Бобоков заяви, че разпространеният от прокуратурата списък с имена на известни личности и отбелязаните милиони е преписал от книгата „Haй-бoгaтитe бългapи“. „Има много версии. Те ще бъдат обективно, подробно изследвани и анализирани”, допълни прокурор Брезашка.Дали петимата обвинени ще останат задържани, ще реши окончателно апелативният спецсъд.


Да бъде възстановено от 01 юни, понеделник, делничното разписание на

Да бъде възстановено от 01 юни, понеделник, делничното разписание на ...

......... по които превозвачите редуцираха курсовете си. Временните промени в Общинската транспортна схема са по автобусните линии Плевен - Бохот, Плевен - Буковлък, Плевен - Върбица, Плевен - Гривица, Плевен - Славяново, Плевен - Пелишат, Плевен - Къшин и по градските автобусни линии № 9, № 12 и № 84.  


Плевенският зоопарк отваря врати от днес с лятно работно време

Плевенският зоопарк отваря врати от днес с лятно работно време ...

......... В условията на извънредна епидемична обстановка ще бъдат спазвани всички въведени мерки – маркирани са места за спазване на двуметрова дистанция, осигурени са дезинфектанти, създадена е организация за еднопосочно движение с отваряне на изхода откъм тенискортовете. По повод Международния ден на детето 1 юни входът за малчугани ще е безплатен.


Плевенската панорама ще приема на 1 юни със свободен вход

Плевенската панорама ще приема на 1 юни със свободен вход ...

......... ден по лятно работно време. Приемът на посетители е от 9.00 до 12.00 ч. и 12.30 до 18.00 ч. - последната група влиза в 17.30 часа. В Плевен вече са отворени всички музеи. По заявка посрещат гости и в Румънския мавзолей с музеен кът в мемориален парк "Гривица" край Плевен.


Прокуратурата в Плевен образува досъдебно производство за катастрофата с бързия

Прокуратурата в Плевен образува досъдебно производство за катастрофата с бързия ...

......... семафори на жп прелез, обозначен със знаци, шофьорът не е спрял и не е пропуснал влаковата композиция. Автомобилът не е успял да мине и се е ударил във влака. Алкохолният тест на водача на автомобила е отрицателен. Нанесени са значителни материални щети, се посочва от ОД на МВР - Плевен.


Днес е крайният срок за онлайн кандидатстване за обявените места

Днес е крайният срок за онлайн кандидатстване за обявените места ...

......... имат възможност да учат в специалностите: Авиационна техника и технологии; Автоматика, информационна и управляваща техника; Авиационна електроника; Авиационни електронни системи за управление на въздушното движение. С цел облекчаване условията за прием, екип на ВВВУ "Георги Бенковски" разработи и реализира платформа за онлайн провеждане на изпитите, припомнят от висшето учебно заведение.


Подготовката на детските заведения на територията на община Плевен да

Подготовката на детските заведения на територията на община Плевен да ...

......... учебна година ще става от 01 септември. Г-н Милев отправи апел към родителите тези, които имат възможност, да оставят децата си вкъщи. За времето, в което ясли и градини не са работили, не са регистрирани случаи на вандалски прояви и нанесени материални щети в тях и дворните им пространства.  


Промени във финансирането на заложени в Инвестиционната програма на Община

Промени във финансирането на заложени в Инвестиционната програма на Община ...

......... Кл. Охридски””, финансиран със средства от целева субсидия за капиталови разходи, както следва: било 0 лева, става 35 000 лева. 16.Изменя се обект „Подпорна стена ул. „Княз Борис І”, №№ 30, 32”, финансиран със средства от целева субсидия за капиталови разходи, както следва: било 0 лева, става 50 000 лева.


Община Плевен да приеме дарение от ПП „Движение Да, България”,

Община Плевен да приеме дарение от ПП „Движение Да, България”, ...

......... в начина на работа на институциите и възможни законови решения за потенциални извънредни положения от всякакъв характер. Иновацията е и във връзка с готовността за електронно администриране, оптимизиране и пълно дигитализиране на управленски и административни процеси в местното самоуправление. Дарението включва приложението, обучение на локалните IT администратори и текуща поддръжка.


Дейности предимно по изкърпване на уличната мрежа в Плевен са

Дейности предимно по изкърпване на уличната мрежа в Плевен са ...

......... седмицата от 26 до 29 май 2020 г.  Eкипите изкърпват дълбоки дупки в настилката пред блок 16 в жк „Сторгозия” и на улицата пред блокове 327 и 329 в жк „Дружба”. Продължава рехабилитацията на настилката по трасето на тролей № 5. Работи се и по организация и безопасност на движението.


Служителка в деска ясла в Кнежа е с положителна проба

Служителка в деска ясла в Кнежа е с положителна проба ...

......... работеше, уточни градоначалникът. Яслата няма да работи до пълно установяване на случая, стана ясно от думите на Лачовски. Очаква се РЗИ днес, 22 май, да даде указания какво да се прави. Досега всички болни от коронавирус в Кнежа са безсимптомни - общо 4 души, лекуват се у дома, поясни Лачовски.


Окръжната прокуратура в Плевен привлече като обвиняем 35-годишен мъж за

Окръжната прокуратура в Плевен привлече като обвиняем 35-годишен мъж за ...

......... с участието на полицията от Плевен. Пред журналисти Гешев тогава заяви, че основен приоритет на прокуратурата е чувствителното намаление на случаите на битова престъпност у нас. Целта е да бъде сведена до минимум, подобно на резултата, постигнат при престъпленията с телефонните измами, които вече са единични случаи, поясни главният прокурор.


В Плевен организират мълчаливо бдение срещумасовото отравяне на пчели. Пчеларите отново

В Плевен организират мълчаливо бдение срещумасовото отравяне на пчели. Пчеларите отново ...

......... заделяне на 25% от земеделската земя за биологично земеделие. Предлагат се и мерки за подобряване на етикетирането на храните. Финансирането, което ще се отпуска ежегодно за постигане на целите на стратегията, е  в размер на 20 милиарда евро от различни източници, в това число европейски фондове, национално и частно финансиране.


Детските градини и ясли на територията на община Плевен да

Детските градини и ясли на територията на община Плевен да ...

......... мерки за работа в поверените им детски заведения в условията на извънредна епидемична обстановка в съответствие с мерките, разпоредени от Министерството на здравеопазването. Срокът, в който трябва да бъдат проведени всички подготвителни противоепидемични мерки за гарантиране на безопасен прием и работа с деца в детските заведения, е 31.05.2020 г.  


Кметът на Община Плевен Георг Спартански изпрати писмо до Министъра

Кметът на Община Плевен Георг Спартански изпрати писмо до Министъра ...

......... 2.Да бъдат предоставяни целеви средства от държавния бюджет на Областния управител за стопанисването на Парка; 3.Да се предостави паркът за стопанисване на Община Плевен, която да извършва дейностите по поддържането и възстановяването чрез „Паркстрой” ЕООД – търговско дружество със 100 % общинска собственост, и осигурен финансов ресурс от държавния бюджет.


Кметът на Община Плевен Георг Спартански издаде заповед, с която

Кметът на Община Плевен Георг Спартански издаде заповед, с която ...

......... и ползването на горски територии, общинска собственост, на Общински съвет – Плевен. По реда на Наредба № 23 дължимото обезщетение за един клон, който е установено, че е окастрен, е 30 лв., за нанесена щета на липово дърво (в зависимост от неговата големина) глобата е от 80 до 150 лв.


Изкърпване на настилката по линията на тролейбус № 5 в

Изкърпване на настилката по линията на тролейбус № 5 в ...

......... 16 в жк „Сторгозия”, пред блокове 222 и 223 в жк „Дружба”. Възстановено ще бъде пропадане до ревизионна шахта пред бл. 411 в жк „Дружба”. Част от дейностите тази седмица ще бъде и изкърпване на дупки в настилката на улиците около ДГ „Първи юни” и Центъра за специална образователна подкрепа.


Няма да бъде допускана публика в района на Панорама „Плевенска

Няма да бъде допускана публика в района на Панорама „Плевенска ...

......... групи над 10 /десет/ лица с изключение на допуснати мероприятия, в които не попада този концерт. Поради тези причини поздравът ще се излъчи онлайн на Фейсбук страницата Култура – Плевен. За спазване на регламентираните мерки ще следят служители на ОД на МВР – Плевен, и отдел „Инспекторат” при Община Плевен.


Във връзка със Заповеди № РД-01-256 и № РД-01-259 от

Във връзка със Заповеди № РД-01-256 и № РД-01-259 от ...

......... княз Николай Николаевич” и Къща музей „Негово Кралско Величество Карол I” в гр. Пордим. От 19 май 2020 г. ще работи Скобелев парк музей – Костница. Румънският мавзолей, музейният кът, мемориалният парк в с. Гривица работят по заявка. Панорама „Плевенска епопея 1877 г.” няма да приема посетители до второ нареждане.


Светлинно-музикален поздрав от покрива на Панорама „Плевенска епопея” ще поднесат

Светлинно-музикален поздрав от покрива на Панорама „Плевенска епопея” ще поднесат ...

......... начален час 21.00 и ще се излъчва на живо във фейсбук страницата Култура - Плевен. 15-и май е празник на Плевен, защото след освобождението в Плевен за първи път започва да се провеждат национални земеделско-скотовъдни конкурси, които са с голямо значение за развитието на региона и изобщо за цялата страна.


Масов мор по пчелите в плевенската община Гулянци. Стопани отново

Масов мор по пчелите в плевенската община Гулянци. Стопани отново ...

......... изгрев слънце. Сега те трябва да докажат пред държавата, че наистина са потърпевши, но пътят към това доказване минава през задължителни проби, чиито цени започват от 400 лв. Затова стопаните за пореден път призоваха държавата да се сезира по случая и да им помогне. Темата продължава и в тези материали.


Кметът на Община Плевен Георг Спартански издаде заповед, с която

Кметът на Община Плевен Георг Спартански издаде заповед, с която ...

......... „Синя зона”, и общински платени паркинги, считано от 13 май 2020 г. До второ нареждане на територията на община Плевен продължават да не функционират пазарът за покупко-продажба на моторни превозни средства пред входа на стадион „Плевен”, както и клубовете на хората с увреждания и пенсионерите. Заповедта може да прочетете ТУК.


С единодушие на днешната си сесия местният парламент одобри предложението

С единодушие на днешната си сесия местният парламент одобри предложението ...

......... дейност на 6 април с капацитета да обслужва Северозападна България. С нарастването на броя заразени в Плевен и региона и увеличаването на направените тестове лабораторията изчерпва постъпилите от дарения средства, затова и Медицинският университет призова за необходимостта от подкрепа, в отговор на което е и днешното решение на Общинския съвет.


Започна изпълнението на проекта „Основен ремонт на пл. „Свободата

Започна изпълнението на проекта „Основен ремонт на пл. „Свободата" и ...

......... АД – Мениджър на финансов инструмент „Фонд за градско развитие за Северна България” /ФГР Север/, част от Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020, и Експресбанк АД – съфинансираща институция. Община Плевен има собствено участие в размер на близо 500 000 лв. Срокът за осъществяване на реконструкцията е 150 календарни дни.


Карантината в шивашкото плевенско предприятие – завод

Карантината в шивашкото плевенско предприятие – завод "Мизия", се удължава ...

......... Сега, от последните 12 нямаме още резултати, там предполагам, че ще е по-малко, тъй като те нямат съществена връзка все пак. И оттук нататък ще се гледа състоянието на хората, на целия състав, и ако се наложи, ще правим допълнителни изследвания", каза пред БНР директорът на РЗИ д-р Атанас Гарев.


Районният център по трансфузионна хематология в Плевен изпитва остра нужда

Районният център по трансфузионна хематология в Плевен изпитва остра нужда ...

......... в Плевен работи с кръводарители с нормално работно време, но при изключително засилени хигиенни мерки и недопускане на повече от един кръводарител да пребивава в сградата. Придружители не се допускат.Кръводарителите се очакват от екипа всеки делничен ден от 7.30 до 18.30 часа в сградата на центъра - бул. "Русе" нр.36.


Съпруга на международен шофьор е нулевият пациент, от който е

Съпруга на международен шофьор е нулевият пациент, от който е ...

......... Христофор Дочев. Завод "Мизия" е едно от малкото предприятия в Плевен, които минаха без особени сътресения прехода от плановата социкономика към пазарна икономика. Произвежда мъжки облекла. На практика цялата ѝ продукция е за износ. Във фабриката работят 900 души. Още: "НА ЖИВО: Последна информация и всичко за коронавируса, 21 април"


Пет потвърдени случая на зараза с COVID-19 в голямото шивашко

Пет потвърдени случая на зараза с COVID-19 в голямото шивашко ...

......... тестват всички работници, обясни Спартански. Няма собственик, който иска да уволни своите работници – притеснението им е силно. От друга страна работниците се надяват фабриката да не затваря за дълго време. Още: "Сериозна тенденция за намаляване на заразата с COVID-19 в доста държави, но и в много не е така"