Кампания за набиране на средства в помощ на 7-годишния Александър,

Кампания за набиране на средства в помощ на 7-годишния Александър, ...

......... бъдеще“, каза Владислав Николов.   „Смятам, че така ще помогнем детето да не попада в социална институция, въпреки трудностите, които изпитва семейството. Да му се окаже подкрепа от широк кръг хора, организации и институции“, призова Слави Михайлов, председател на НССБ. Банковата сметка за набиране на средства за лечението Александър е:


Общо 13 години затвор получиха от Плевенския окръжен съд трима

Общо 13 години затвор получиха от Плевенския окръжен съд трима ...

......... са приспаднали неследващ се данъчен кредит, твърдят  от държавното обвинение. Наказанието на И.Д. е пет години лишаване от свобода при първоначален общ режим. П.Н. и П.Т. са осъдени на по четири години затвор, също при първоначален общ режим. Съдът е постановил и конфискация на имуществото на двама от подсъдимите.  


139 войници получиха удостоверения за завършен курс по начална военна

139 войници получиха удостоверения за завършен курс по начална военна ...

......... от Министерството на отбраната.   БГНЕС „Придобитите тук знания и практически умения ще ви дадат основание с уважение да си спомняте за вашите командири и инструктори. Пожелавам ви още по-големи успехи във военната служба, длъжностно развитие и достойно изпълнение на задълженията ви като защитници на Родината ни!”, каза полковник Бешев.


Беловласи обитатели на Дома за стари хора в плевенското село

Беловласи обитатели на Дома за стари хора в плевенското село ...

......... хубава, но за жалост е само веднъж в годината. Трябва да е по-често. Така децата ще се научат и на трудолюбие, и да обичат природата. И ние, възрастните имаме много какво да научим от децата, защото те са много истински. В очите им има истинска любов“, смята учителката Наташа Сенкова.


За новата учебна година 14 училища в Плевенска област са

За новата учебна година 14 училища в Плевенска област са ...

......... записани 3329 деца. От тях 1698 деца са 5-годишни и 1631 деца – на 6 години. Записаните деца в задължителна предучилищна възраст са с 23 по-малко от изминалата учебна година. Записаните първокласници са 1966. Те са разпределени в 114 паралелки и са с 44 ученици повече от миналата учебна година.


„Несериозно е да коментирам искането на „Атака“ да бъде заличена

„Несериозно е да коментирам искането на „Атака“ да бъде заличена ...

......... имена, в която ще има и гражданска квота от 12-13 човека. Не само няма да спираме, а и ще поощрим мажоритарната преференциална кампания. Всеки кандидат трябва да знае, че е избираем без значение дали е на първо или на последно място, стига да събере съответния брой пеференции, каза още Каракачанов.Пиян купонджия скочи с вила на полицай и бе прострелян

Пиян купонджия скочи с вила на полицай и бе прострелян ...

......... гръмнал още три пъти и улучил нападателя в двата крака и в корема. И двамата пострадали са откарани в болница. Задържан е друг участник в инцидента – на 35 г. За случая са уведомени е следовател при ОСО - Плевен, разследващ полицай и прокурор от Районната прокуратура в Червен бряг.


Общинската структура на СДС в Плевен с пълно единодушие е

Общинската структура на СДС в Плевен с пълно единодушие е ...

......... професионализъм, прозрачност, публичност, практичност при управление на общинските дела. И най-вече, защото той изпълни това, което обеща в предизборната си кампания преди 4 години. В преговори сме с партиите от дясното политическо пространство в Плевен да се явим с обща листа за общински съветници на местните избори“, допълни Пепо Петков.


Палатков лагер пред местното ВиК се заканват да опънат жители

Палатков лагер пред местното ВиК се заканват да опънат жители ...

......... пречиствателна станция, но през 2015 година държавата отказала финансиране на проекта. От ВиК обясниха, че имало замътняване на един от кладенците и признаха, че за да се подмени ВиК мрежата – 100 километра, трябват "немалко пари". Проблем с водата има и в община Своге - вижте какъв в този материал!


„Ще се кандидатирам за втори мандат за кмет на Плевен

„Ще се кандидатирам за втори мандат за кмет на Плевен ...

......... в законово определения срок подписката събере необходимия брой избиратели, които ми дават своя подпис в знак на доверие към това, което съм направил и в аванс – към това, което бих направил, ако бъда избран отново, ще участвам в кметските избори като кандидат на гражданите на Плевен”, допълни Георг Спартански.


Плевен. От днес до 8 септември по всички направление в

Плевен. От днес до 8 септември по всички направление в ...

......... за управление до заплащането на дължимите глоби", каза гл. инсп. Ивайло Иванов Той допълни, че всички от сектор "Пътна полиция" призовават водачите на моторни превозни средства да спазват скоростните режими и правилата за безопасно движение, както и да бъдат търпеливи, ако на места се получат затруднения в придвижването. Виолета КРЪСТЕВАС традиционен ритуал днес бе открита гроздоберната кампания в плевенския

С традиционен ритуал днес бе открита гроздоберната кампания в плевенския ...

......... вече почти не се отглежда – масиви с гъмза има само във Видин и в лозята на ИЛВ – Плевен, където се поддържа генофондът на България. Ако успеем да приберем гроздето навреме, виното ще бъде хубаво. Един от големите ни проблеми е липсата на работна ръка“, допълни проф. Пачев.  


Партия ГЕРБ в Плевен ще играе на предстоящите местни избори

Партия ГЕРБ в Плевен ще играе на предстоящите местни избори ...

......... разговори на местно ниво с коалиционния партньор на ГЕРБ на национално – СДС, отговорът на Мирослав Петров бе: "Разговори ще има с всички политически сили в дясното политическо пространство. Те ще бъдат по политики и основно за гражданите на Плевен. Друг формат разговори с тях нямаме на този етап."  


Жители на село Брест, което бе едно от първите огнища

Жители на село Брест, което бе едно от първите огнища ...

......... отговори д-р Иван Йорданов. „Накарахте ни тогава да си изколим прасетата, а те не боледуваха. Направихме го, защото сме изпълнителни, а сега оставаме без нищо. Гледаме прасета, за да си помогнем – пенсиите ни са ниски. Помагахме и на деца и внуци. Направо ни съсипаха“, ядосано коментираха протестиращите стопани.   


Шест дена през септември Плевен ще бъде домакин на два

Шест дена през септември Плевен ще бъде домакин на два ...

......... гара Елин Пелин, духов оркестър от Ботевград, оркестър Севлиево, Представителен духов оркестър при академията на МВР, Народен духов оркестър Кубей от района на Болград – Украйна, Градския духов оркестър от Видин, Биг-бенд Русе, Джуниър-бенд от Велико Търново, Представителен духов оркестър от Ловеч и Плевенският духов оркестър с диригент Пламен Марков.


Изпълнителната комисия на ГЕРБ избра Мирослав Петров за кандидат-кмет на

Изпълнителната комисия на ГЕРБ избра Мирослав Петров за кандидат-кмет на ...

......... от Стопанската академията „Димитър Ценов“ в Свищов. През 2005 и 2006 година Мирослав Петров успешно завършва обучения на ФБР /ИЛЕА/, съответно в Унгария и САЩ. Има дългогодишен опит на всички нива в системата на МВР като през февруари 2013 г. е назначен за директор на ОД на МВР – Плевен.Мирослав Петров е кандидатът на ГЕРБ за кмет на Плевен.

Мирослав Петров е кандидатът на ГЕРБ за кмет на Плевен. ...

......... мениджмънт” от Стопанската академията „Димитър Ценов“ в Свищов. През 2005 и 2006 година Мирослав Петров успешно завършва обучения на ФБР - ИЛЕА, съответно в Унгария и САЩ.  Има дългогодишен опит на всички нива в системата на МВР като през февруари 2013 г. е назначен за директор на ОД на МВР-Плевен. 


Христо Гешов, основният свидетел по делото срещу кмета на Червен

Христо Гешов, основният свидетел по делото срещу кмета на Червен ...

......... фирми. Това, което Данаил Вълов твърди на пресконференцията, е пълна лъжа. Той може да не си е прочел обвинението – то не е едно. В настоящия момент той е обвиняем, а аз съм основен свидетел срещу него. Пожелавам му успех на изборите. Неговото явяване на местните избори граничи с наглост.”


Плевен. Урологичният екип в УМБАЛ „Света Марина“ - Плевен извърши

Плевен. Урологичният екип в УМБАЛ „Света Марина“ - Плевен извърши ...

......... операции в гинекологията и урологията. Доказани са многобройните ползи за пациентите при прилагането на робот-асистирана хирургия: минимално инвазивна хирургия, прецизност и безопасност за пациента, без разрези и белези, ниска кръвозагуба, намаляване на постоперативната болка и дискомфорт, съкращаване на болничния престой, бързо възстановяване и връщане на пациентите към нормален социален живот.


Решението на КПКОНПИ, което на практика оневинява отстранения кмет на

Решението на КПКОНПИ, което на практика оневинява отстранения кмет на ...

......... заяви, че не е човек, който отстъпва в такива ситуации, и смята да се кандидатира за нов кметски мандат. "Не бих искал нашите съграждани, моите приятели и хората, с които все още управляваме Общината, да решат, че съм се уплашил и съм се отказал", заяви още инж. Вълов.    


Плевен. Имали сме сватба в национални носии.Това каза за Радио

Плевен. Имали сме сватба в национални носии.Това каза за Радио ...

......... „Друга сватба,която ме впечатли силно, бе тази с декорация с естествени материали- дърво, коноп и плодове“, каза още Станимир Донев. „Предпочитанията на двойките за декорация наиситина са много разнообразни. Освен класическото решение в бяло и пищна украса, сме срещали и избор на по-скромна и изчистена",посочи още Станимир Донев. Виолета КРЪСТЕВА


Втора за последните три дена тежка катастрофа в местността Хумата

Втора за последните три дена тежка катастрофа в местността Хумата ...

......... челно в друг камион с ремарке, който пък ударил идващото зад него „Рено Меган“. За щастие пътният инцидент се разминал без жертви и сериозно пострадали. И тримата шофьори са проверени с дрегер и резултатите им са били отрицателни. Движението е било отклонено за около 12 часа през Радомирци и Ракита.


Ново огнище на африканска чума по свинете е регистрирано в

Ново огнище на африканска чума по свинете е регистрирано в ...

......... 3 месеца. "Чумата я има. Мерките са като за всички останали. В района 8 км в диаметър не се допуска ходене на лов, ходене за гъби, за каквото и да било, освен хората, които претърсват в гората за други трупове. Поставени са табели от горските служители", допълни инж. Павли Богдански.


Варианти за изграждане на обходен път на Плевен за трафика

Варианти за изграждане на обходен път на Плевен за трафика ...

......... допълни, че наличието на защитена територия с такива мащаби като Кайлъка ограничава възможностите за изграждане на обходен път на областния град. Участниците в срещата са решили Община Плевен да посочи своите изисквания към АПИ, за да бъде дадена зелена светлина на един от вариантите и да се стартират съответните процедури.


Основно училище „Христо Ботев“ в село Божурица е първото в

Основно училище „Христо Ботев“ в село Божурица е първото в ...

......... и силните страни на всяко личност в класната стая. През първата година ще започне обучение по математика в Кан Академия (Khan Academy) - най-мащабния портал за образование в света. Платформата разполага с над 10 000 видео урока и над 100 000 интерактивни упражнения, поясняват от Община Долна Митрополия.    


Питейната вода в чешмите на жителите на Червен бряг през

Питейната вода в чешмите на жителите на Червен бряг през ...

......... милиграма на литър във взетите две проби в селото са открити 70,35 и 71,33 милиграма на литър. През същата седмица инспекторите от плевенската РЗИ са взели за изследване общо 14 проби от питейната вода в 6 селища от региона. Само трите проби в Червенобрежко не са отговаряли на нормите.  


Трети опит прави Фонд „Затворно дело“ (ФЗД) да избере фирма,

Трети опит прави Фонд „Затворно дело“ (ФЗД) да избере фирма, ...

......... ДДС. Паралелно с това са в ход още две процедури за същия проект. Едната е за доставка на оборудване за кравефермата на стойност почти 1,4 млн. лв. без ДДС. Другата е за покупка на цистерна, с която ще се превозва млякото. Тя е с прогнозна стойност 168 216 лв. без ДДС.


Областният съвет на БСП в Плевен издигна за кандидат-градоначалник в

Областният съвет на БСП в Плевен издигна за кандидат-градоначалник в ...

......... в Многонационална бригада „Югоизточна Европа“ и във 2-ра Тунджанска механизирана бригада в Стара Загора. Бил е помощник-началник на щаба по цивилно-военното сътрудничество и партньорство в командването на съвместните сили на НАТО в Брунсум /Холандия/. Преди да се пенсионира през 2015 г. е бил главен инспектор на Министерството на отбраната.  


Споразумение за приятелство и сътрудничество са подписали в края на

Споразумение за приятелство и сътрудничество са подписали в края на ...

......... научни института, от тях три държавни научни центрове. В Обнинск е разположен и главният център в Русия по онкология. „Убеден съм, че това побратимяване е още една възможност за развиване на потенциала и на нашия град, и на град Обнинск“, е казал на церемонията по подписването беленският кмет Милен Дулев.


Със сложна двойна операция хирурзи от плевенската Университетска болница „Св.

Със сложна двойна операция хирурзи от плевенската Университетска болница „Св. ...

......... маточната шийка не е открит навреме, което води до непълноценност да се реализират като майки и ниска преживяемост в дългосрочен план. Затова, мога да определя качествената профилактика и диагностиката от опитен онкогинеколог като първостепенни фактори за женското здраве“, коментира на интернет страницата на болницата проф. д-р Григор Горчев.    


Българчета и техни връстници от Русия ще вдигнат утре, 24

Българчета и техни връстници от Русия ще вдигнат утре, 24 ...

......... програмата са предвидени и концерти, арт-работилници и др. Материалната база за лагера е осигурена от Международната академия за детско-юношески туризъм и краеведство – клон България. На 30 август ще бъде отслужена панахида за загиналите в боевете за освобождението на Плевен воини, а на паметниците ще бъдат положени венци и цветя.


София. Мисията на кампанията „Да изчистим Дунав заедно“ е свързана

София. Мисията на кампанията „Да изчистим Дунав заедно“ е свързана ...

......... с който да бъдат събрани отпадъците във водата. Идеята им е да заснемат и специален филм“, коментира експертът от Басейнова дирекция ,,Дунавски район“ – Плевен. Тя добави, че кампанията допринася за екологичното възпитание и навици, за които работят непрестанно всички структури на Министерството на околната среда и водите. Йоланда ПЕЛОВА


Плевен. В деня на Голяма Богородица, 15 август, специалистите на

Плевен. В деня на Голяма Богородица, 15 август, специалистите на ...

......... Но все по-често имаме много млади нераждали пациентки, при които карциномът на маточната шийка не е открит навреме, което води до непълноценност да се реализират като майки и ниска преживяемост в дългосрочен план. Затова, мога да определя качествената профилактика и диагностиката от опитен онкогинеколог като първостепенни фактори за женското здраве.“


Водач на каруца загина при тежка катастрофа, съобщиха от полицията.

Водач на каруца загина при тежка катастрофа, съобщиха от полицията. ...

......... несъобразена с пътните условия скорост - намалена видимост, удря правилно движеща се каруца. На място е починал водачът на каруцата - 60-годишен мъж. Уведомен е дежурен прокурор. Шофьорът на автомобила е изпробван с техническо средство алкотест "Дрегер", като пробата е положителна - 1,56 промила. Той е задържан за срок до 24 часа.


Плевен. ЧЕЗ Разпределение осъществява амбициозна инвестиционна програма за подобряване на

Плевен. ЧЕЗ Разпределение осъществява амбициозна инвестиционна програма за подобряване на ...

......... Радой Данчев 19, 2, 12, 9, 14, 8, 2 Офис Кт, 21, 13, 4, 11, 16, 1, 17, 7, 10, 15, 3, Радьовска 22, 1, Сираковска 1, 5, Съпкарска 2, 5, 4, 1, 3, 9, 11, 7, Христо Ботев 67, Цано Недялков 1, 13, 9, 6, 17, 5, 7, 15


От утре, 9 август, започват проверки за доброволното клане на

От утре, 9 август, започват проверки за доброволното клане на ...

......... от мъртвите животни и са изпратени за изследване. До момента няма положителни резултати в нито един от тези случаи. Екипите на ОДБХ са направили дезинфекции в установените огнища на АЧС в региона. Засега се наблюдава тенденция на спиране на разпространението на заразната болест в Плевенска област”, съобщи още д-р Йорданов.


Безработните, които са на пазара на труда в Плевенска област

Безработните, които са на пазара на труда в Плевенска област ...

......... безработицата в Плевенско. В бюрата по труда са регистрирани 8 602-ма души. Те са с 365 души по-малко, отколкото през май т.г. и с 1 570 души по-малко, отколкото през юни 2018 г. Отчетеното ниво на безработицата в Плевенска област е 8 на сто – при средно за страната 5,2 на сто.


757 места за прием в VIII клас в училищата в

757 места за прием в VIII клас в училищата в ...

......... специалности. В ПГ по ядрена енергетика „Мария С. Кюри" в Белене – 31 места. Непопълнени са дори паралелки в елитните плевенски гимназии. В Математическата гимназия „Гео Милев“ са останали незаети 21 места в три паралелки. В Езиковата гимназия – 3 места, а в Държавната финансово-стопанска гимназия „Интелект“ – 14 места.


От този месец жители на населените места в община Белене

От този месец жители на населените места в община Белене ...

......... център "Бел Медик“ /поликлиниката/ пристига в 8,00 ч., а в МБАЛ – Белене – в 8,10 ч. В 12,00 ч. автобусът тръгва от поликлиниката към същите села. В четвъртък маршрутът е Белене, Петокладенци, Татари, Деков, Белене. Часовете на тръгване и на връщане са същите, съобщиха от общинската управа.    


Плевенският областен управител Мирослав Петров е решил да не удължава

Плевенският областен управител Мирослав Петров е решил да не удължава ...

......... се хранят и със зелена трева, със зърно, директно прибрано от полето – то трябва да престои поне 60 дена в затворено помещение. Това е много важно, защото дивите свине по всяко време на денонощието ходят из масивите с жито, царевица и т.н. и предават заразата”, препоръча д-р Иван Йорданов.


До момента от дарения са събрани 55 350 лв. за изграждане

До момента от дарения са събрани 55 350 лв. за изграждане ...

......... на Евлоги и Христо Георгиеви в Карлово, на Атанас Буров в Горна Оряховица и др. Всеки, който желае да дари средства за изграждането на паметника на Девета пехотна плевенска дивизия, може да направи това на следната дарителска сметка:   „УниКредит Булбанк“ АД Сдружение „Героите на Дойран“ IBAN: BG14UNCR70001523266575 BIC: UNCRBGSF


Прокуратурата в Плевен ще разследва как и защо е премахната

Прокуратурата в Плевен ще разследва как и защо е премахната ...

......... ЕАД „Тибор”. Сградата в момента е пожарно необезопасена. Премахването на противопожарната инсталация е било предприето от бившия изпълнителен директор на дружеството. То не е обсъждано от Общинския съвет и за него няма решение от Съвета на директорите на дружеството. Това е незаконно унищожаване на общинска собственост, коментира Георг Спартански.  


Съответният служител реши, че агнето е прасе и получих акт

Съответният служител реши, че агнето е прасе и получих акт ...

......... произход на месото, щеше да си го вземе. Щом няма документ, месото подлежи на конфискация, да не говорим в условията на африканска чума, отвърна задочно д-р Иван Йорданов. Ако има съд, Копанов обещава да купи едно агне и едно прасе и да се направи следствен експеримент кое животно какво е.


На 27 юли Православната църква прославя Свети Великомъченик Пантелеймон и Свети Седмочисленици.Св. Пантелеймон

На 27 юли Православната църква прославя Свети Великомъченик Пантелеймон и Свети Седмочисленици.Св. Пантелеймон ...

......... По древна традиция на този ден Църквата е отредила да се чества паметта на седемте славянски просветители: св. Кирил и Методий, Климент, Наум, Сава, Горазд и Ангеларий. За всеки един от тях в църковния календар има отделен ден, но в този ден те се празнуват заедно под хубавото име Седмочисленици.


Седем кандидати за кмет на Плевен в предстоящите местни избори

Седем кандидати за кмет на Плевен в предстоящите местни избори ...

......... всеки от номинираните за кандидати на ГЕРБ в кметските избори в Плевен най-много гласове събра Йордан Грижов – 233 души го подкрепиха. На второ и трето място са Мартин Митев – с 209 гласа, и Петя Василева – със 179 гласа. Най-слаба подкрепа получи Александър Николов – с 28 гласа.


Служители на БАБХ конфискува агне вместо прасеСпециалисти от Българската агенция

Служители на БАБХ конфискува агне вместо прасеСпециалисти от Българската агенция ...

......... този случай, защото нямам информация. Мога да давам информация само след като бъда упълномощен от централното управление на БАБХ, а такова нямам", каза Йорданов.   По случая Пламен Копанов е подал възражение като в отговор очаква възстановяване на агнето в натура или да бъде възстановена паричната му стойност.    


Местният парламент в Плевен реши днес да прекрати дейността на

Местният парламент в Плевен реши днес да прекрати дейността на ...

......... от регистъра на лечебните заведения за извънболнична помощ и хосписите в ИА „Медицински надзор“ със заповед, влязла в сила на 15 май т.г. Освен това, със заповед на директора на РЗОК – Плевен договорът между „Дентален център І - Плевен“ ЕООД и НЗОК е прекратен от 15 юли т.г.  


През последната седмица в Плевенска област няма регистрирани нови случаи

През последната седмица в Плевенска област няма регистрирани нови случаи ...

......... взаимовръзките, начините на предаване, ние ги установяваме в момента. Взетите мерки трябва да се прилагат с цялата строгост на закона. В епидемиологията, в развитието на заболяването човешкият фактор играе най-голяма роля. Този вирус не се предава с комари, с мухи или птици,“ поясни пред присъстващите доц. Чавдар Филипов от ЛТУ.


Със своя заповед областният управител на Плевен Мирослав Петров обявява

Със своя заповед областният управител на Плевен Мирослав Петров обявява ...

......... за включването на по-широк кръг институции в дейностите по ограничаване разпространението на заболяването АЧС”, каза областният управител Мирослав Петров. Той подчерта, че стриктното спазване на набелязаните мерки, извършвани от отговорните институции, както и съдействието от страна на местните власти и стопаните е от изключително значение за ефективността на предприетите действия.


До края на лятото ще бъдат ремонтирани близо 100 км

До края на лятото ще бъдат ремонтирани близо 100 км ...

......... Русе между Плевен и Згалево.  В тези участъци, освен изкърпването на дупките в асфалта, трябва да бъдат почистени храсти и дървета, където се налага. Да се профилират банкети, да бъде положена хоризонтална маркировка и др. Срокът за изпълнение на всеки от пътните участъци е между 8 и 15 календарни дни.       


Кандидатите на плевенската структура на ГЕРБ за предстоящите местни избори

Кандидатите на плевенската структура на ГЕРБ за предстоящите местни избори ...

......... за номинациите ще започне в 17,30 ч. в зала „Плевен“ на областната администрация. Освен членове на общинската структура на ГЕРБ, на събранието ще могат да присъстват и хора, които не членуват в управляващата партия. Те обаче няма да имат право да предлагат кандидати и да гласуват за предложените.    


Учени и преподаватели от Лесотехническия университет ще разясняват на животновъди

Учени и преподаватели от Лесотехническия университет ще разясняват на животновъди ...

......... Те ще бъдат на разположение на стопаните и ще отговарят на въпроси, свързани със заболяването Африканска чума по свинете. Разпространението на опасната зараза през последните седмици тръгна от никополското село Жернов в началото на юли. Въпреки взетите мерки от ветеринарните власти, за броени дни заболяването обхвана 15 села в района.


Наквасен с 2,35 промила алкохол моторджия се опита да избяга

Наквасен с 2,35 промила алкохол моторджия се опита да избяга ...

......... на асфалта и се блъснало в полицейския автомобил. При последвалата проверка се оказало, че моторджията хем няма шофьорска книжка, хем е пиян. Нарушителят отказал да му бъде направена кръвна проба. Прибран е в ареста за едно денонощие и му е съставен акт. За случая е уведомен дежурен прокурор.    


"Името ми завършва на й, защото е византийско. Кръстен съм ...

......... се налага. "За минали работи не съжалявам – каквото е било, то е било. Онова, което си пожелавам да ми се случи, е още веднъж ида до Кипър, защото се влюбих в красотата на тоя остров. И хората там са много добри", завършва изповедта си Генадий с й на края.


Договор за инвестиционен кредит за сумата от 4 850 804

Договор за инвестиционен кредит за сумата от 4 850 804 ...

......... монтирани нови осветителни тела, декоративни настилки и други съвременни елементи на градския дизайн. За автогарата в проекта е планирано да се направи основен ремонт на зоната за движение и престой на автобусите, изграждане на нова навесна конструкция, обновяване и климатизация на салона за обслужване на пътниците и др.    


Регистрираните безработни в Плевенска област са 8 961 души. 54,4 на

Регистрираните безработни в Плевенска област са 8 961 души. 54,4 на ...

......... отколкото през април т.г. На работа са постъпили 845 души – спрямо април те са със 178 души по-малко. Заявените свободни работни места през месеца са били 889 – близо два пъти повече отколкото през април. Най-много свободни работни места са обявени в Бюрото по труда в Плевен – 534.


В рамките на активния надзор на Българската агенция по безопасност

В рамките на активния надзор на Българската агенция по безопасност ...

......... превенция на заболяването. Всички случаи на болни и умрели свине трябва да бъдат докладвани незабавно. АЧС е заболяване с потенциал на бързо разпространение, вирусът е изключително устойчив в околната среда, като фактор за разпространението му, освен заразени свине, са и замърсени свинско месо и продукти, транспортни средства, оборудване и други.


Плевен. Валидираме това красиво издание, което ще намери място в

Плевен. Валидираме това красиво издание, което ще намери място в ...

......... това красиво издание което ще намери място в колекциите на българските филателисти и приятелите ни в Русия. Изданието ще има бъдеще, разпространява се в такъв тираж, че ще представлява интерес за колекционерите“, подчерта още Спас Панчев. Той пожела здраве и късмет на плевенчани и благодари за оказаното гостоприемство. Виолета КРЪСТЕВА


Едновременно в България и Русия днес бе пуснато в обръщение

Едновременно в България и Русия днес бе пуснато в обръщение ...

......... две страни, но и за нашите народи. Защото нашите побратимски връзки – между българския и руския народ, между Плевен и Ростов на Дон, се развиват не само в различни области на икономиката, но дори и в такива сфери като филателията“, каза генералният консул на Русия в Русе Андрей Громов.  


Община Плевен заплаши местното ВиК дружество с налагане на санкции

Община Плевен заплаши местното ВиК дружество с налагане на санкции ...

......... уведомявана общината за възникнала авария. Срокът за отстраняване на щетите от разкопаването е 10 дни, а внасянето на финансова гаранция от страна на държавното дружество е 3 дни. Често обаче наредбата се нарушава. Кметът Георг Спартански е отправил същото предупреждение за прилагане на санкции и към фирма "Топлофикация - Плевен".


Дарина Цветанова от 8 а клас на Математическа гимназия „Гео

Дарина Цветанова от 8 а клас на Математическа гимназия „Гео ...

......... образование". Осмокласничката се интересува от математика, физика, астрономия и английски език. В свободното си време обича да се занимава със спортни танци, балет, ориентиране и бягане. Вече е печелила национални и регионални състезания по математика и история. След като завърши средното си образование смята да учи квантова физика във Великобритания.


Плевен. Днес в Плевен Изпълнителна агенция по горите, Областната дирекция

Плевен. Днес в Плевен Изпълнителна агенция по горите, Областната дирекция ...

......... осъществява веднъж седмично, както и в ловностопанските райони, граничещи с Република Сърбия и Република Турция. Веднъж на две седмици ще се обхождат и всички останали ловностопански райони в страната. Обходът се извършва със специално защитно облекло, покриващо и ходилата, което в последствие се унищожава, за да не се разпространява вирусът.


Общо девет паралелки в училища от Плевенска област са закрити,

Общо девет паралелки в училища от Плевенска област са закрити, ...

......... – 866 са в профилирани паралелки, а 913 са в професионални. Извън първото класиране са останали 50 ученици и ще чакат второто, за да могат да продължат образованието си. 89 деца с хронични заболявания, увреждания, специални образователни потребности или останали без родителски грижи са насочени от комисия към съответни паралелки.


Над 160 прасета са унищожени досега в Плевенска област заради

Над 160 прасета са унищожени досега в Плевенска област заради ...

......... какво не трябва да правят“, каза още д-р Иван Йорданов. Планираните от Областната епизоотична комисия мерки срещу разпространението на опасната зараза предвиждат да се създадат екипи за информиране на населението за болестта Африканската чума по свинете, създаване на организация за дезинфекция на засегнатите села, да се изградят КПП-та и др.


Плевен. Тютюневи изделия и над 700 литра алкохол без бандерол

Плевен. Тютюневи изделия и над 700 литра алкохол без бандерол ...

......... РП - Плевен. Образувано е досъдебно производство за извършено престъпление от НК. 41-годишният е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР. С полицейска мярка са задържани и 41-годишен и 50-годишен, жители на област Велико Търново, заподозрени в съучастие в извършване на икономическото престъпление. Работата продължава разследващ полицай.


Плевен. 16-годишен водач на мотоциклет от с. Радомирци е с

Плевен. 16-годишен водач на мотоциклет от с. Радомирци е с ...

......... Младежът не е използвал предпазна каска. Вследствие на инцидента е получил фрактура на черепа. Настанен е в САРИЛ при УМБАЛ "Д-р Георги Странски" с опасност за живота. Уведомен е дежурен прокурор при РП - Червен бряг. По случая е образувано досъдебно производство за престъпление от НК. Работа продължава разследващ полицай.


„За мен основната причина за разпространението на Африканската чума по

„За мен основната причина за разпространението на Африканската чума по ...

......... да се унищожат малките земеделски производители. Ще искаме протоколи за това какво е унищожено, та ако дадат след това някакви помощи, стопаните да имат някакви документи. Тая сутрин дойде багер и изкопа на подходящо място трап за труповете на животните“, разказа пред Actualno.com Светослав Светославов, кмет на съседното село Санадиново.


Над 200 души ще участват в поредния Национален поход „По

Над 200 души ще участват в поредния Национален поход „По ...

......... Шумен, Левски. По традиция от плевенските училища най-многобройна ще бъде групата от Математическата гимназия „Гео Милев“. В инициативата ще се включат и много деца от началния курс. За всички участници са изработени шалчета с мотото на похода: „Напред към възраждането, назад към природата - дайте шанс на младите!”.    


Плевен. Тази седмица ще се изкърпват дупки в пътната настилка.

Плевен. Тази седмица ще се изкърпват дупки в пътната настилка. ...

......... „Руй” и „Ген. Колев”, както и на улицата пред блок 93 в жк. „Сторгозия”. Ще се работи и в участъци от четвъртокласната пътна мрежа“, каза инж. Пламен Николов. Той допълни, че дейностите предвиждат организация и мерки по безопасност на движението на обектите, на които се извършват строително-монтажни работи. Виолета КРЪСТЕВА


Нова пощенска марка, създадена по съвместен проект на България и

Нова пощенска марка, създадена по съвместен проект на България и ...

......... юли в 11,00 ч. Очаква се на нея да присъства посланикът на Руската Федерация у нас, Анатолий Макаров,  съобщиха от общинската управа. На новата пощенска марка са изобразени две гроздоберачки. Едната е българка и бере български „Кайлъшки рубин”. Другата е рускиня и кошът й е пълен с руски „Цветочный”.