Ден на отворените врати обяви днес, 16 ноември, Единният център

Ден на отворените врати обяви днес, 16 ноември, Единният център ...

......... пистолет „Макаров”, автомат „Калашников”- АК-47, полева картечница ПК – 7,62 мм, снайперова пушка М91 „Застава”. Могат и да посетят музея на Единия център. А желаещите да усетят емоцията при стрелба с автоматично оръжие, могат да изстрелят по няколко халосни патрона с „Калашников“ и с полева картечница, поясняват от командването.  


Ден на отворените врати обяви днес, 16 ноември, Единният център

Ден на отворените врати обяви днес, 16 ноември, Единният център ...

......... пистолет „Макаров”, автомат „Калашников”- АК-47, полева картечница ПК – 7,62 мм, снайперова пушка М91 „Застава”. Могат и да посетят музея на Единия център. А желаещите да усетят емоцията при стрелба с автоматично оръжие, могат да изстрелят по няколко халосни патрона с „Калашников“ и с полева картечница, поясняват от командването.  


Дело за жестока катастрофа край Плевен, при която са загинали

Дело за жестока катастрофа край Плевен, при която са загинали ...

......... лентата за насрещно движение. Шофьорът на автобуса натиснал спирачките. В този момент фордът рязко завил на дясно и започнал да се прибира в своята лента за движение. Въпреки това последвал сблъсък, при който возещите се в лекия автомобил пътници починали на място. Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.


Експерти от фирмата за проектиране на пътища, транспортни съоръжения и

Експерти от фирмата за проектиране на пътища, транспортни съоръжения и ...

......... безопасност на населението и предотвратяването на нещастни случаи, недопускаме преминаването на моторни превозни средства върху съоръжението преди извършването на строително-монтажните дейности по укрепване на фундамента на стълб №2. Препоръчваме да бъдат взети своевременни мерки за укрепване на съоръжението.“ Становището е подписано от управителя на „АЛВЕ Консулт“ инж. Калин Калчев.  


Коледните или Рождественските пости започват на 15 ноември и завършват на 24 декември

Коледните или Рождественските пости започват на 15 ноември и завършват на 24 декември ...

......... тялото е начин за постигане на духовна хармония. Най-малкото лишението от определени храни е каляване на волята, а именно от нея зависи успехът ни в повечето начинания. Смисълът на постите е за определен период от време да се концентрирате не върху удоволствията и злободневните проблеми, а върху личностното си развитие.


Кампания за набиране на средствата, необходими за лечението на 8-годишно

Кампания за набиране на средствата, необходими за лечението на 8-годишно ...

......... и страда от мускулна дистрофия. Шансът за неговото оздравяване е лечение в Република Турция на стойност 32 000 долара.“ Поля Цоновска призовава жителите на община Долна Митрополия, според своите възможности, да окажат съдействие за осигуряване на лечение на Пенко, като средствата се превеждат на следната банкова сметка: BIC:UBBS BGSF ОББНад 250 студенти от 11 държави ще се включат в

Над 250 студенти от 11 държави ще се включат в ...

......... традиционната за тях кухня. Денят на народите и тази година е посветен на благородна кауза. Събраните от входни такси средства ще бъдат дарени за деца в нужда. Доброволци от Българския червен кръст също ще гостуват на събитието, за да предоставят информация за есенната кръводарителска кампания, поясняват от висшето училище.  


Плевен. На 17 ноември 2018 г., събота, от 14.00 часа,

Плевен. На 17 ноември 2018 г., събота, от 14.00 часа, ...

......... събитието предстоят незабравими моменти, интересни награди и приятни изненади. Денят на народите и тази година е посветен на благородна кауза. Събраните от входни такси средства ще бъдат дарени за деца в нужда. Доброволци от Българския червен кръст също ще гостуват на събитието, за да предоставят информация за есенната кръводарителска кампания.


Строително-монтажните работи по рехабилитацията на 11,784 км от пътя Плевен

Строително-монтажните работи по рехабилитацията на 11,784 км от пътя Плевен ...

......... лот 7 е „Автомагистрали Хемус“ АД. Стойността на договора е 6 427 766,89 лв. с ДДС. Строителният надзор е осъществен от „Пътинвест-инженеринг“ АД. Техният договор е за 196 881,6 лв. с ДДС. Авторският надзор е от „ВИА ПЛАН“ ЕООД по договор за 17 880 лв. с ДДС, поясняват от АПИ.


Плевенчанин се опита да продаде таралеж чрез обява в интернет

Плевенчанин се опита да продаде таралеж чрез обява в интернет ...

......... на продавача, те прибрали таралежа. Установили, че е в добро здравословно състояние, после го пуснали на свобода в подходящо за него местообитание. Предприети са действия по установяване самоличността на нарушителя, за да понесе административно-наказателна отговорност. Според Закона той може да отнесе глоба от 100 до 5000 лв., поясняват от РИОСВ.


Необичаен начин за популяризиране на еврофондовете организират от утре, 14

Необичаен начин за популяризиране на еврофондовете организират от утре, 14 ...

......... участниците във велопоходите ще се запознаят с възможностите, които различните оперативни програми предоставят в момента. Ще получат актуална информация и за други успешно приключени проекти в област Плевен. В инициативата могат да се включат всички желаещи след предварителна регистрация в съответната община. Предвидени са много награди за най-активните, поясняват организаторите.Покана за публично обсъждане отправи днес към своите съграждани кметът

Покана за публично обсъждане отправи днес към своите съграждани кметът ...

......... площад „Свобода” и пешеходната улица „Васил Левски” от площад „Свобода” до площад „Стефан Стамболов”. Ремонт на сградата на Автогара - Плевен и автобусните сектори. Изграждане на площадка за скейтборд в района на чешма „Балаклия”. Предложението предвижда дългосрочният общински дълг да бъде обезпечен със залог върху собствени приходи на Община Плевен.


Десетгодишният Максим Монев от плевенската арт школа

Десетгодишният Максим Монев от плевенската арт школа "Колорит" спечели бронзов ...

......... Японската фондация за арт образование Biiku Bunka Kyokai. Международната изложба от селектирани творби е била показана в галерии в Осака и Токио. Преди дни новата колекция от рисунки на децата от арт школа „Колорит“ е отпътувала за Япония, за да участва в 49-тото издание на конкурса, поясни Майя Ананиева.  


„Тази седмица ще се срещнем директора на Областната дирекция на

„Тази седмица ще се срещнем директора на Областната дирекция на ...

......... харесва. Ние не заплашваме полицията, нека и тя да бъде добра да не заплашва общински служители. По този въпрос ще изложа моите аргументи пред Красимир Начев и ще чуя и неговите, разбира се. С него нямам проблем да си говоря, явно проблемите са надолу по веригата“, каза още Георг Спартански.


В Европейската година на културното наследство Плевен избра да представи

В Европейската година на културното наследство Плевен избра да представи ...

......... концертните вечери на българска сцена ще дебютира един от най-популярните френски квартети-китаристи. „В рамките на Европейската година на културното наследство избрахме да представим културата на Франция, защото тя е държава, която стои в основата на създаването на ЕС. Представяйки нейната култура, ще представим реално сърцето на Европа“, поясни Мирослав Петров.


Петима мъже, предполагаеми извършители на нагли кражби от магазини в

Петима мъже, предполагаеми извършители на нагли кражби от магазини в ...

......... часа. Претърсванията са извършени по образувано досъдебно производство за кражба на цигари от търговски обект в град Пордим, поясниха от плевенската прокуратура. По-късно през деня са задържани още двама мъже. Те са заподозрени за кражба на цигари от магазин за хранителни стоки в Плевен, съобщи още Областната дирекция на МВР.Скандални разкрития за злоупотреба с привилегиите на хората с увреждания

Скандални разкрития за злоупотреба с привилегиите на хората с увреждания ...

......... държавата. Караме скъпи коли, но ни е много левчето, с което да си платим паркомястото”, коментира Спартански в ефира на телевизията. Той даде пример, че въпреки неколкократните срещи с ръководството на полицията за съдействие по отношение на неправилно паркиралите автомобили, за последния месец има само един подаден сигнал.    


В Плевен да бъде поставена паметна плоча на известния български

В Плевен да бъде поставена паметна плоча на известния български ...

......... с делата си доказва, че Плевен дава на нашата държава едни от най-важните, доблестни и почтени сънародници! Нека заедно покажем, че ценим своите предци, като взимаме пример от тях и допринасяме за по-доброто бъдеще на съгражданите и сънародниците си“, пише още д-р Павлин Стефанов в предложението си до плевенския кмет.


Движението по авариралия мост между Червен бряг и село Горник

Движението по авариралия мост между Червен бряг и село Горник ...

.........  кмета на Червен бряг инж. Данаил Вълов за проведената среща и го е уверил в готовността на държавата да помогне за решаването на проблема. Областната администрация ще придвижи необходимите документи към Междуведомствената комисия по бедствия и аварии веднага щом бъдат напълно комплектувани от община Червен бряг, поясниха от областната управа.


Плевенска област е сред регионите с най-нисък относителен дял на

Плевенска област е сред регионите с най-нисък относителен дял на ...

......... 2.6 процента. В риск от бедност и социално изключване през миналата година е било 36.8 на сто от населението на областта -  91.8 хил. души. От тях 43.3 хил. души са мъже, а 48.5 хил. са жени. Стойността на показателя намалява с 0.2 процента спрямо 2016 г., показват данните статистиката.


Общо 20 години решетки получиха трима подсъдими за брутален среднощен

Общо 20 години решетки получиха трима подсъдими за брутален среднощен ...

......... потърси помощ. Тримата побързали да си тръгнат. Като излезли, счупили с дървените колове стъклата на лекия автомобил, паркиран пред къщата. По искане на прокуратура тримата извършители са с взети мерки за неотклонение „задържане под стража“. Присъдата не е окончателна и може да се обжалва пред Апелативния съд във Велико Търново.


Масово шофьорите в Плевен паркират в синя зона, като ползва

Масово шофьорите в Плевен паркират в синя зона, като ползва ...

......... проблема с поставяне на пътна маркировка. Или ние сме яли татул, или героите в този репортаж, завърши водещата на сутрешния блок на телевизията Аделина Радева, а колегата ѝ Виктор Николаев добави, че от репортажа станало ясно, че шефът на плевенската полиция разбрал за проблема от телевизията „и ние му вярваме”.


Предложение за нова наредба за ползване под наем на общински

Предложение за нова наредба за ползване под наем на общински ...

......... по-голяма яснота, коректност, публичност и обективност при установяване на жилищни нужди на гражданите, за настаняване под наем и разпореждане с общински жилища. За намаляване на административната тежест се предвижда част от документите при кандидатстване да бъдат събирани по служебен път от общинската администрация, съобщи пресцентърът на Общинския съвет.    


За два дена над 120 души от три пенсионерски клуба

За два дена над 120 души от три пенсионерски клуба ...

......... катарактата – т.нар. старческо перде. Кампанията е насочена към хората над 60 години, защото те са застрашени от заболяването. През 2018 г. Национална кампания „Право на зрение“ е посетила над 50 малки населени места. С подкрепата на специалисти-офталмолози са прегледани над 5000 души, поясняват от Института за здравно образование.  


Затворници на лек режим и наети по програмата за временна

Затворници на лек режим и наети по програмата за временна ...

......... бъде осигурена необходимата видимост и условия за нормалното пътно поддържане на настилката в предстоящия зимен сезон", коментира заместник-областният управител  д-р Красимир Трифонов. Той е благодарил на директора на затвора в Плевен и на ресорните общински структури за доброто сътрудничество при изпълнението на такива обществено полезни дейности, съобщиха от областната администрация.


От столицата до Плевен над 20 души са посетили импровизираната

От столицата до Плевен над 20 души са посетили импровизираната ...

......... – с подкрепа и с предложения за шофьор, автомобил, доброволчество и др. Това ме мотивира още повече да работя на 100 процента за проблемите на всеки български гражданин. Това е работата, която ми е на сърце – върша я с удоволствие и с цялата си енергия“, каза още Мая Манолова.


Експерти от Районната инспекция по околната среда и водите /РИОСВ/

Експерти от Районната инспекция по околната среда и водите /РИОСВ/ ...

......... среда и водите и Регионални инспекции по околна среда и водите на територията на страната. Целта на събраната по време на мониторинга информация е да се установи числеността и състоянието на популацията на вида, както и да се регистрират териториите, които се обитават от кафявата мечка, поясни РИОСВ - Плевен.


Две момчета – на 12 г. и на 14 г.,

Две момчета – на 12 г. и на 14 г., ...

......... и двете деца са от Горна Митрополия. Справка  изяснила, че водачът е неправоспособен. Огледите продължават, поясниха от областната полицейска дирекция. „Още текат процесуално-следствените действия и не мога нищо да кажа. По-късно след обяд ще има повече информация какво е станало“, каза пред Actualno.com кметът на Горна Митрополия Атанаска Василева.  


Мъж и две деца от Горна Митрополия са загинали при

Мъж и две деца от Горна Митрополия са загинали при ...

......... крайпътно дърво. Сигналът за инцидента постъпил в полицията тази сутрин малко след 9 часа.   Изпратените на място полицейски служители установили, че на място са загинали шофьорът - на 38 г., и пътуващите в колата две деца - на 12 и 14 г. Справка е изяснила, че водачът е неправоспособен.


Тази седмица ще бъде пуснато движението на леки коли по

Тази седмица ще бъде пуснато движението на леки коли по ...

......... пуснато, частичното бедствено положение в общината ще бъде отменено", поясни инж. Вълов. Той допълни, че конкретната сума, необходима за дейностите, свързани с ремонта на мостовото съоръжение, ще стане ясна до ден-два. По предварителни изчисления тя ще е до 500 000 лв. и ще бъде поискана от Комисията по бедствия и аварии.


На 5 ноември се отбелязва Световния ден на мъжете. Приблизително

На 5 ноември се отбелязва Световния ден на мъжете. Приблизително ...

......... все още не може да се изравни с този на жените.  В някои държави Денят на мъжа се чества на 19 ноември, затова в информационните източници царува пълно объркване за тази дата. За първи път и България се присъединява към страните, в които се отбелязва Световният ден на мъжете през 2011-а. 


След жестоката автобусна катастрофа при Своге, заради която в крайна

След жестоката автобусна катастрофа при Своге, заради която в крайна ...

......... клончета с листа, за да се указва на неподозиращите какво може да им се случи, ако се объркат да минат през това място. Г-жа Стоева коментира иронично под поста с видеото, че проверява дали клончетата "са пуснали коренчета". По думите ѝ, дупката е там от месеци. Сподели с товите приятели


Най-добрите ученически творби от конкурса в Кнежа по повод 75

Най-добрите ученически творби от конкурса в Кнежа по повод 75 ...

......... Наред с представяне на историческите факти за жестокостите на Холокоста и твърдата позиция на българската държава, дала силен отпор на опитите на Германия за депортация на евреите, учениците представиха и паметниците в знак на благодарност за спасението на българските евреи в по света и у нас, поясниха от областната управа.


Малчуганите от група „Палави мишлета“ на плевенската детска градина „Щастливо

Малчуганите от група „Палави мишлета“ на плевенската детска градина „Щастливо ...

......... и съдове за разделно събиране на отпадъци. До края на май следващата година децата всяка седмица ще имат различни инициативи, насочени към екологично възпитание. Следващата съвместна проява с регионалните структури на МОСВ ще бъде в навечерието на Коледа, когато ще бъде организирана работилница за картички от отпадъци, поясняват от екоинспекцията.


35 третокласници от плевенското училище „Васил Левски“ „превзеха“ месния парламент

35 третокласници от плевенското училище „Васил Левски“ „превзеха“ месния парламент ...

......... за живеене. Не трябва да се страхувате да имате и мнение по въпросите“, обърна се към децата Мартин Митев. Йордан Грижов отговори на въпроси на третокласниците. Той обясни на децата разликата между органите на управление на местно и държавно ниво, отговори и на питания на децата за детските площадки.   


Плевен. При съвместни действия на криминалисти на ГДНП и ОДМВР

Плевен. При съвместни действия на криминалисти на ГДНП и ОДМВР ...

......... за котелно, и таванско помещение, откъдето иззели общо 84 предмета - монети, накити, старинни предмети от бита, антична керамика и каменни сечива от праисторията, неидентифицирани и регистрирани по съответния ред. По случая са образувани три досъдебни производства, а работата по документирането му продължава под ръководството на Окръжна прокуратура - Плевен.


80 на сто от 11-те общини в Плевенско са декларирали

80 на сто от 11-те общини в Плевенско са декларирали ...

......... видове, брой и регистрационните им номера”, поясни областният управител. Той допълни, че съвместно с Областната дирекция на вътрешните работи, пожарната и Областно пътно е изготвен план с варианти за действие и временна организация на движението на МПС при сложни метеорологични условия по републиканските пътища в региона през предстоящия зимен сезон.


И Плевен днес имаше ученик-губернатор по инициативата „Мениджър за един

И Плевен днес имаше ученик-губернатор по инициативата „Мениджър за един ...

......... работна ръка в региона, за инвестиционните интереси към областта, за вече реализирани бизнес проекти и др. След това процедурата се повторила и в кабинетите на двамата зам.-областни управители - д-р Красимир Трифонов и Татяна Божинова. В остатъка от работния ден младежите са се запознали с работата на цялата областна администрация.


Най-късно до утре вечер специалисти трябва да се произнесат какъв

Най-късно до утре вечер специалисти трябва да се произнесат какъв ...

......... Той допълни, че при авариралия мост спират много коли, затова на мястото е организиран паркинг с охрана през нощта. Община Червен бряг е изпратила до Комисията по бедствия и аварии апликационна форма за това, което предстои да се прави, и ще очаква от нея средства за изпълнението на ремонтните работи.


С общоградски крос и масово четене на откъс от „История

С общоградски крос и масово четене на откъс от „История ...

......... инициатива да прерасне в общоградска, съобщиха от общинската управа там. Организаторите канят всички ученици, учители, родители и граждани да се включат в кроса на 31 октомври от 13,00 часа пред сградата на общинската администрация. След бягането е предвидена още една проява - масово четене на откъс от „История славянобългарска“.  


Отборът по роботика на Английска гимназия „Гео Милев“ впечатли с

Отборът по роботика на Английска гимназия „Гео Милев“ впечатли с ...

......... дисциплини да обменят опит и обучителни подходи, да ги вдъхновят и насърчат за прилагането им. За учениците участието във фестивала бе чудесна възможност да изразят себе си, като демонстрират знания и креативност. Присъствието им стана факт благодарение на финансовата подкрепа на Фондация „Русе - град на свободния дух“.    


Плевен. Тази година Медицински университет – Плевен ще отбележи празника

Плевен. Тази година Медицински университет – Плевен ще отбележи празника ...

......... Славчо Томов ще удостои с плакети на университета 28 преподаватели, израснали в академичното си развитие през посладната година. Общият брой на защитилите образователно-научна степен „доктор“ е 13; на придобилите научна степен „доктор на науките“ –2; на заелите академичните длъжности „гл. асистент“ – 12; „доцент“ – 12 и „професор“ – 4.


По молба на Сдружение „Артилерия – ген. Владимир Вазов“ представителният

По молба на Сдружение „Артилерия – ген. Владимир Вазов“ представителният ...

......... беше през юли, но тогава учениците бяха във ваканция. Затова решихме да отбележим тази годишнина сега и по различен начин. С този концерт искаме допринесем за патриотичното възпитание на младите хора“, поясни Радослав Георгиев. Освен ученици Сдружението кани на концерта всички, които имат интерес към историята на армията ни.  


План, с който да се изпълнява областната стратегия за интеграция

План, с който да се изпълнява областната стратегия за интеграция ...

......... 131 152 от тях са жители на община Плевен. Относителният дял на българската етническа общност в общината е 92,6 % - срещу 84,8% средно за страната. Приетият план е отворен документ и може да се актуализира, допълва и променя според реалната обстановка в общината, съобщи пресцентърът на местния парламент.  


Първопричината за аварията на моста край Червен бряг е в

Първопричината за аварията на моста край Червен бряг е в ...

......... за ремонта на пътя при Чомаковци обаче няма възложено на проектанта да изготви проект за организация на движението – откъде да минава трафикът при съборен мост там. В последствие задължават изпълнителя на ремонта да направи проект за организация на движението, за да му разрешат да работи", поясни инж. Васил Иванов.


Огнеборци от град Левски спасиха 87-годишна жена, паднала в стара

Огнеборци от град Левски спасиха 87-годишна жена, паднала в стара ...

......... и защита на населението в Левски. Спасителите установили, че старицата е паднала в шахта в двора си, докато се опитвала да спре кран за вода. За изваждането ѝ от дълбочина около един метър били необходими около 20 минути. Пристигналата на мястото линейка на Спешна помощ я откарала в лечебно заведение.


Една от красивите стари сгради на Плевен, която е паметник

Една от красивите стари сгради на Плевен, която е паметник ...

......... Спартански е подписал заповед за сформиране на комисия, която да направи оценка на фасадата на зданието, в която е Спортно-информационният център на пл. „Свободата”. Експертите ще издадат протокол с констатации и ще предпишат дейности, които собствениците да извършат. В случай, че не предприемат мерки, те ще носят административно-наказателна отговорност.  


Плевен. На 24 октомври 2018 год. в Телекомуникационен ендоскопски център

Плевен. На 24 октомври 2018 год. в Телекомуникационен ендоскопски център ...

......... млади учени към факултет "Медицина" на МУ–Плевен“ е финансиран от Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“ 2014-2020, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейските структурни и инвестиционни фондове. Безвъзмездната финансова помощ по проекта е на обща стойност 695 631,34 лв. Срокът на изпълнение е до 31 декември 2018 г.


Авариралият мост, заради който в община Червен бряг бе обявено

Авариралият мост, заради който в община Червен бряг бе обявено ...

......... да минават пеша по него и след това друг автобус да ги откарва до училищата. Ще търсим най-оптималния начин да го организираме. Въпросът с превозването на пациентите на хемодиализа сме го решили засега по същия начин. Ако има по-тежки случаи, те ще бъдат насочени към Плевен“, допълни инж. Данаил Вълов.


Частично бедствено положение бе обявено днес, 24 октомври, в община

Частично бедствено положение бе обявено днес, 24 октомври, в община ...

......... става критично обслужването на болни на хемодиализа, спешни случаи от филиала за Спешна медицинска помощ - Червен бряг, движението на училищните автобуси и изпълнението на разписанията на общинската и републиканката транспортни схеми, сметоизвозването, снабдяването на населението със стоки от първа необходимост. Това е отбелязано в заповедта на кмета. Снимка: Архив


С 52 000 лв. от местния бюджет общинската управа в Плевен

С 52 000 лв. от местния бюджет общинската управа в Плевен ...

......... др. Миналата седмица общинската фирма „Инжстрой” е извършила рехабилитация на част от алеите в гробищен парк „Чаира”. На местата с  големи неравности е насипан фрезован материал от ремонтите на улици в града, който след това е разстлан и валиран. Тампонирани са и дупките по пътя до парка, поясниха от кметството.


Окръжна прокуратура-Плевен внесе в съда искане за вземане на мярка

Окръжна прокуратура-Плевен внесе в съда искане за вземане на мярка ...

......... реална опасност обвиняемият да се укрие или да извърши ново престъпление, имайки предвид тежестта на наказанието, което се предвижда за това престъпление, предходните му осъждания, както и, че лицето е привлечено като обвиняем за престъпление, извършено при условията на опасен рецидив. Предстои съдът да се произнесе по искането на прокуратурата.


След извършен основен ремонт Клиниката по ортопедия към Университетската болница

След извършен основен ремонт Клиниката по ортопедия към Университетската болница ...

......... нови операционни маси и лампи, които отговарят на най-съвременните изисквания. На тях могат да се извършват най-сложните, тежки и иновативни интервенции, като операции на травми на шийни прешлени, на таз и комбинирани травми. През декември предстои ремонт и на Втори операционен блок, пояснява началникът на клиниката проф. д-р Вихър Ковачев.


След двумесечно разследване плевенските криминалисти разкриха и заловиха „муле“ на

След двумесечно разследване плевенските криминалисти разкриха и заловиха „муле“ на ...

......... му на обвиняем за извършено престъпление и е разпитан пред упълномощен от него защитник. Признава вината си и желае наказателното производство срещу него в Районен съд - Плевен да се води по реда на съкратеното съдебно следствие. Взета му е мярка за неотклонение "задържане под стража", поясниха от полицейската дирекция.


Тайните кодове на древните писмености по нашите земи ще могат

Тайните кодове на древните писмености по нашите земи ще могат ...

......... ни хора, семейството, рода и обществото…Гайд ще ни сподели най-новите и сензационни открития на екипа от Института по Т-наука, заедно с анализите и изводите, до които е стигнал, относно приложението на древното знание и мистичните технологии  днес - в съвременното информационно общество“, пишат организаторите в поканата си към плевенчани.  


Бандитът, който нападна, преби и ограби 82-годишния Георги Вачев в

Бандитът, който нападна, преби и ограби 82-годишния Георги Вачев в ...

......... да бъде внесено искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“. Извършено е освидетелстване на обвиняемия и са взети образци за сравнително изследване. По досъдебното производство предстои да бъдат назначени ДНК експертиза, съдебно-медицинска експертиза и разпити на свидетели“ – пиша още в сайта на ВКП.  


Представянето на българската практика

Представянето на българската практика "Паневритмия" ще гостува в Плевен на ...

......... ще гостуват и музикантите Александър Стойчев - цигулка и Снежина Стойчева - флейта.  Практиката "Паневритмия" ще бъде демонстрирана реално от няколко двойки в залата, а в края на събитието всеки, който желае, ще може да се включи на практика в кръга на паневритмията и да получи отговора за себе си.


За първи път Плевен ще се включи в голямата световна

За първи път Плевен ще се включи в голямата световна ...

......... доброволци от Младежкия общински парламент, гимназията по туризъм „Алеко Константинов” – Плевен, и други училища. Очакванията на организаторите са чрез събитието да привлекат вниманието на много хора към проблема, да спечелят доброволци и съмишленици и то да даде начало за развитие на силна кампания по превенция, особено сред младите плевенчани.


Неугледната от много години плевенска автогара ще бъде ремонтирана със

Неугледната от много години плевенска автогара ще бъде ремонтирана със ...

......... и др. Освен "жива" охрана, на автогарата ще има осигурено видеонаблюдение. Преди време кметът на Плевен Георг Спартански съобщи, че ще предложи за обсъждане в местния парламент да бъде изтеглен нов инвестиционен кредит от общо 6 млн. лв. за четири важни обекта. Един от тях е основният ремонт на автогарата.


Ръководството на Плевенската филхармония е предложило на общинската управа в

Ръководството на Плевенската филхармония е предложило на общинската управа в ...

......... от обществено-експертния съвет по култура в Плевен. Ще бъде изготвен проект на Културен календар 2019, който ще бъде предложен за одобрение на кмета Георг Спартански.  Окончателното решение  кои събития ще бъдат включени в културния календар и какво ще е финансирането им, ще вземе местният парламент, съобщиха от общинската управа.  


Старши учителят по география в плевенската Математическа гимназия „Гео Милев”

Старши учителят по география в плевенската Математическа гимназия „Гео Милев” ...

......... могат да ме изненадат с въпроси. Бяха безкрайно мотивирани по всички предмети, защото искаха да влязат специалност „Информатика” в Софийския университет, а летвата на кандидатстудентските изпити тогава беше вдигната до небето. И успяха – сега много от тях са на високи позиции в IT сектора.   Интервю на Ангел Атанасов


Необичайна кражба разследваха плевенските криминалисти. От училищен двор на улица

Необичайна кражба разследваха плевенските криминалисти. От училищен двор на улица ...

......... районно. Служителите на реда взели присърце случая и започнали разследване, което ги довело до дома на малолетния извършител. Геранчето било разглобено и повредено. След разговор с родителите на 12-годишния украсата е поправена и е предадена на директора на училището с разписка. С малолетния ще поработи инспектор от детската педагогическа стая.


За втори път общинската управа на Плевен ще изпрати напомнителни

За втори път общинската управа на Плевен ще изпрати напомнителни ...

......... кметство. Подобни известия с включени предписания за дейности Община Плевен изпрати преди време на притежателите на такива обекти, но резултат нямаше. Част от сградите се нуждаят спешно от ремонт, тъй като са с ронеща се мазилка, обрушени корнизи, ръждясали метални части и представляват опасност за преминаващите хора, поясняват от кметството.


Традиционна среща с местния бизнес, областните и общински власти и

Традиционна среща с местния бизнес, областните и общински власти и ...

......... областният управител Мирослав Петров, предприемачи, представители на фирми от региона. Ще бъдат представени и обсъдени основни теми като икономическото състояние на региона, постижения на БТПП и РТПП/К, споделяне на примери за добри практики, реализирани съвместно с местни органи, общински власти и организации, разработените нови услуги за клиентите, поясниха организаторите.  


Ръководството на плевенската

Ръководството на плевенската "Топлофикация" ЕАД не е много разговорливо по ...

......... предстоящия отоплителен сезон от 8 октомври 2018 год. започна запълването с вода на вътрешните отоплителни инсталации в сградите. Преди запълването, термостатичните вентили на отоплителните тела трябва да бъдат напълно отворени. Поради понижаване на среднодневните температури, при писмено изразено желание от потребителите, отоплението на отделни сгради може да бъде пуснато предсрочно".


Стотици плевенчани ще се включат утре, 13 октомври, в масова

Стотици плевенчани ще се включат утре, 13 октомври, в масова ...

......... в Плевен се включват участници от всякакви възрасти – от малчугани, до беловласи спортисти. Организаторите призовават  всички да се включат в спортното мероприятие с убеждението, че все повече хора оценяват неимоверно голямата роля на спорта и физическата активност за здравето. На финала чрез лотариен принцип ще бъдат раздадени спортни артикули.


Спешна проверка на всички отточни шахти в Плевен и незабавно

Спешна проверка на всички отточни шахти в Плевен и незабавно ...

......... могат да поемат водата при по-силен дъжд, защото падащите от дърветата листа, инертни и строителни материали са запушили голяма част от решетките. Най-застрашена е централната градска част, която е и най-ниско разположената в Плевен. Георг Спартански е категоричен, че общински средства за несвършена работа по почистването няма да бъдат изразходвани.


Бившият плевенски кмет проф. д-р Димитър Стойков стана председател на

Бившият плевенски кмет проф. д-р Димитър Стойков стана председател на ...

......... Димов от Пловдив. Зад плевенския доктор са застанали голяма част от представителите на университетските болници, твърдят от колеги на проф. Стойков. Професорът бе градоначалник на Плевен от ГЕРБ в периода 2011/2015 г. Съпартийците му издигнаха неговата кандидатура за втори мандат, но той изгуби „състезанието“ със сегашния плевенски кмет Георг Спартански.


Наградата е в категорията

Наградата е в категорията "Енергийна ефективност на сградите – община ...

......... че нашата община е сред 7-те наградени. Този приз получихме за реализираните проекти в направление енергийна ефективност на сградите", заяви кметът на Кнежа Илийчо Лачовски. 32 общини от цялата страна се бориха за приза "ЕКООБЩИНА" в четири категории - управление на водите, управление на отпадъците, мобилност и енергийна ефективност на сградите.


Близо 1 300 ученици са напуснали училищата в Плевенска област

Близо 1 300 ученици са напуснали училищата в Плевенска област ...

......... общообразователни и специални училища в основно образование. Основно образование в общообразователните училища през миналата година са завършили 3 564, а средно образование – 703 ученици. Учителите, без директорите и помощник-директорите с преподавателска заетост, през учебната 2017/2018 година са били 1 821 - с 300 повече в сравнение с предходната година.