Рецидивистът Стоян Тихомиров Янакиев по прякор „Дългия“ получи две години

Рецидивистът Стоян Тихомиров Янакиев по прякор „Дългия“ получи две години ...

......... от Плевен и дълго време не се връщал в града. Заловен е след кражбата на 11 юли м.г. и от тогава е с наложена постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“, поясняват от прокуратурата.   Одобреното от съда Споразумение е като влязла в сила присъда и подлежи на незабавно изпълнение.


До края на годината в българското здравеопазване да няма търговски

До края на годината в българското здравеопазване да няма търговски ...

......... медицинските сестри в България, дори ние, студентите не можем да живеем. Така не става. Ниското заплащане се отразява много върху качеството на здравеопазването, защото така медицинските сестри са много стресирани и са принудени да търсят втора работа. Сигурен съм, че го чувстват и пациентите, и лекарите, и дори ние, студентите.“


„Нямам никакви притеснения. Става въпрос за процедура по „Топъл обяд“

„Нямам никакви притеснения. Става въпрос за процедура по „Топъл обяд“ ...

......... началото на 2019-та година са правени внезапни съвместни проверки на водещия орган и с наши представители. Няма констатации, които да ни притесняват“, каза още секретарят на Община Червен бряг Николай Недков. dariknews.archive Заради проверката от Спецпрокуратурата, е бил отложен конкурс за директори на детски градини в Община Червен бряг.  


Директорът на плевенското СУ „Иван Вазов“ - Димитър Митев е

Директорът на плевенското СУ „Иван Вазов“ - Димитър Митев е ...

......... администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на Община Плевен, поясниха от местния парламент. Съгласно действащия в момента текст на общинската Наредба №17, ползването на Многофункционално спортно игрище в СУ „Иван Вазов“ от учащи е безплатно, а за неучащи таксата е 25 лв. на час с ДДС.


„В къщи си имам котенце – казва се Рижко. И

„В къщи си имам котенце – казва се Рижко. И ...

......... не могат да определят кой от тези ходове да остане като водещ. Нора се справя се и много добре и с уроците в училище – отличничка е. „За какво мечтая ли? Естествено, да стана световна шампионка. А след това ще мечтая отново да стана световна шампионка“, категорична е малката шахматистка.


13-годишният пианист Борил Марков от Националното училище по изкуствата „Панайот

13-годишният пианист Борил Марков от Националното училище по изкуствата „Панайот ...

......... Един артист трябва да има богата обща култура. Повечето днешни млади хора са свикнали с лаптопа – всичко да им е написано и те да го приемат като абсолютна даденост. Борил не е такъв – когато нещо го интересува, пита и търси отговори“, твърди неговата учителка по пиано Антоанета Воденичарова.Две тенис топки с автографи на български и чуждестранни тенис

Две тенис топки с автографи на български и чуждестранни тенис ...

......... коментар! Наддавайте под този пост за тенис топките! Споделяйте публикацията, но правете наддаването само в този пост, защото само предложенията под тази публикация участват в търга!“, призоваха във фейсбук страницата на училището инициаторите. Подкрепа може да окажете и на откритата банкова сметка: BG68UNCR70001523522750 BIC - UNCRBGSF Уни Кредит Булбанк  


Проверки на проводимостта на речните корита и каналите в Плевен

Проверки на проводимостта на речните корита и каналите в Плевен ...

......... дирекция, екоинспекцията, Изпълнителна агенция по горите, Общината, експерти-еколози и др. Миналата седмица „Напоителни системи“ в Плевен започна контролирано изпускане на язовир „Тотлебенов вал“ в парк „Кайлъка“. Водоемът ще бъде източен до нива, които ще позволят да се извършат планирани ремонтни дейности, чиято цел е да се повиши безопасността на съоръжението.


Групата, която плевенската прокуратура разследва за изнудване на деца, вече

Групата, която плевенската прокуратура разследва за изнудване на деца, вече ...

......... четиримата извършители няма непълнолетни лица. Ако вината им бъде доказана и те бъдат осъдени, могат да получат от една до шест години затвор, глоба от 1 000 до 3 000 лв. и конфискация до една втора от имуществото им, поясни пред Actualno.com прокурор Добринка Матеева, пиар на Районната прокуратура в Плевен.  


Реставратори от плевенския Регионален военноисторически музей са започнали работа по

Реставратори от плевенския Регионален военноисторически музей са започнали работа по ...

......... това е изготвен план, по който ще бъде извършена реставрацията на мемориала. В понеделник е започнало почистването на камъните, с които е изграден паметникът. Използват се специфични химикали и това отнема доста време. Процесът ще е дълъг, предвижда се да бъдат възстановени и надписите на мемориала, поясни Стефка Григорова.  


Със 7000 души е намалял броят на заетите лица в

Със 7000 души е намалял броят на заетите лица в ...

......... двадесет и трето място. Като цяло в Северозападния район, към който е и Плевенска област, през четвъртото тримесечие на м.г. общият брой на заетите лица на 15 и повече навършени години е бил 270 500 души. В сравнение с третото тримесечие на 2018-а заетите са намалели с 4 800 души.    Нито един от четиримата младежи, срещу които тече разследване по

Нито един от четиримата младежи, срещу които тече разследване по ...

......... изнесеното в сайта на прокуратурата. При евентуална промяна на фактическата и правна постановка по делото, ще ви осведомим своевременно. Всичко е въпрос на разследване и установяване на факти и данни, за да може прокуратурата да вземе съответно решение", каза за Actualno.com прокурор Добринка Матеева, пиар на Районната прокуратура в Плевен.


Лидерът на ПЕС Сергей Станишев е събрал най-много номинации в

Лидерът на ПЕС Сергей Станишев е събрал най-много номинации в ...

......... Като най-важни цели за Плевен са посочени изграждането на индустриален парк, инвестиции в спортната база – основно в проекта за „Арена Плевен“ и в реконструкция на градския стадион. Сред останалите важни цели са подобряване на инфраструктурата в малките населени места и в кварталите на града, развитие на туризма и др.


Нова версия на мобилното приложение на НАП позволява проверка дали

Нова версия на мобилното приложение на НАП позволява проверка дали ...

......... възможност за подаване на сигнал по телефона. До момента, мобилното приложение на приходната агенция има над 50 000 инсталации от потребители, като броят им непрекъснато расте.--> Ако клиент изобщо не получи касова бележка, може да сигнализира в НАП на телефона на Информационния център 070018 700 в работно време или на имейл.


„За да прекратя договорите за наем на общинските жилища, в

„За да прекратя договорите за наем на общинските жилища, в ...

......... влезли в сила присъди няма да създаде предпоставки бандата на четиримата непълнолетни да извърши нови престъпления Георг Спартански отговори: „За това те са арестувани, за това има полиция, за това се взимат мерки за неотклонение от съда по предложение на прокуратурата. Тези мерки не са от компетенцията на Общината.“   


Плевен. За втора поредна година Медицински университет – Плевен (МУ-Плевен)

Плевен. За втора поредна година Медицински университет – Плевен (МУ-Плевен) ...

......... е поместена пълна информация за специалностите, местата и таксите на обучение, по които МУ-Плевен осъществява прием за новата академична година, датите на изпитите и актуализирания Правилник за прием на кандидат-студенти. Чрез сайта всеки зрелостник може да подаде документи онлайн, да провери залата за явяване на изпит, както и получения резултат.Удариха с лопата мъж в главата при спор за паркомясто

Удариха с лопата мъж в главата при спор за паркомясто ...

......... станал на 3 март. Малко след 06:00 ч. е получен сигнал за конфликт на пазара пред стадион "Плевен", при който е ударен 53-годишен мъж с лопата. Пострадалият е настанен за лечение в болница „Д-р Георги Странски“ със счупен череп. Задържан за 24 часа за инцидента е 22-годишен мъж от село Буковлък.


В заника на своя живот 50 човешки съдби са се

В заника на своя живот 50 човешки съдби са се ...

......... могат да се самообслужват. Обитателите на Дома имат право на тримесечен домашен отпуск. В щата има и социален работник, който се грижи възрастните хора там да не скучаят. Домът в Горна Митрополия има много добро партньорство с децата от детската градина и училището в селото. Автор и снимки: Ангел Атанасов


Плевен. Днес посещението е безплатно във всички музеи и експозиции

Плевен. Днес посещението е безплатно във всички музеи и експозиции ...

......... Зорнишка. По думите ѝ останалите обекти си работят с традиционното работно време. Панорама ,,Плевенска епопея“ няма почивен ден, работи в събота, неделя и на 4 март. По повод днешния Трети март Зорнишка каза: ,,Да пазим България! Да бъдем българи, патриоти и да имаме българско национално самосъзнание. Честит празник на всички!"


Незаконна бензиностанция разбиха полицаи от сектор „Противодействие на икономическата престъпност”

Незаконна бензиностанция разбиха полицаи от сектор „Противодействие на икономическата престъпност” ...

......... 48-годишния жител на с. Българене, били открити и иззети 1500 литра дизелово гориво, складирано в цистерна, метални варели и пластмасови туби. Бензиностанцията е работила като незаконна и там е извършвана продажба на гориво в пластмасови туби с различна вместимост, без данъчна регистрация и разрешителни за извършваната дейност с горива.   


„Аз съм работещ пенсионер. Получавам 550 лв. заплата. Имам 40

„Аз съм работещ пенсионер. Получавам 550 лв. заплата. Имам 40 ...

......... заради ниските заплати толкова не достигат кадри, че една сестра работи в две-три отделения. Тези медицински сестри са преуморени, те са поставени непрекъснато в стрес. А това не е в интерес на болните, които те обслужват“, обясни д-р Румяна Нинова, лидер на местната структура на Федерацията на здравеопазването към КНСБ.


Ден на биомедицината ще събере утре (1 март) в Плевен

Ден на биомедицината ще събере утре (1 март) в Плевен ...

......... ще присъстват и представители на общинската и областната управи, бизнесмени, ученици, студенти и др. Да бъдат гости на Деня на биомедицината са поканени акад. Богдан Петрунов, председател на Съвета на настоятелите на Медицинския университет в града, и проф. Иван Черноземски, д.м.н., председател на Международната изследователска фондация „Хасуми – България“.  


Плевенският Общински съвет отново отказа да включи в Културния календар

Плевенският Общински съвет отново отказа да включи в Културния календар ...

......... дневния ред на днешното заседание отново по предложение на постоянната комисия по култура и получи подкрепа от общинарите - с 27 гласа „за“, 1 „против“ и 6 „въздържал се“. Фестивалът на духовите оркестри вече е включен в Културния календар на Плевен за 2019-а с финансиране до 18 000 лева.  


Студенти от специалност „Социални дейности“ на Медицинския колеж към плевенския

Студенти от специалност „Социални дейности“ на Медицинския колеж към плевенския ...

......... ще бъдат използвани за провеждане на трудотерапия, съобщиха от висшето училище. Инициативата се провежда за шеста поредна година. Тя дава възможност на чуждестранните студенти на Медицинския университет да се запознаят с уникалната българска традиция. Утре, 1 март, представители на Студентския съвет ще сложат подарят мартеници на новоприетите чуждестранни студенти.  


Меморандум за сътрудничество между Българската академия на науките и Община

Меморандум за сътрудничество между Българската академия на науките и Община ...

......... местните власти, културните и образователните институции и бизнеса в региона и кандидатстване със съвместни проекти. След подписването в Телекомуникационния център на Медицинския университет в Плевен акад. Димитър Димитров ще открие изложбата „Жените в историята на Българската академия на науките“. Плевенският Медицинския университет е съорганизатор на експозицията, съобщиха от висшето училище.


Малки художници, сътворили най-добрите рисунки в Националния конкурс „Освобождението“, бяха

Малки художници, сътворили най-добрите рисунки в Националния конкурс „Освобождението“, бяха ...

......... на страната. Голямата награда бе присъдена на ученичката от седми клас на плевенското СУ „Иван Вазов“ Кристина Станева. Специалната награда на Военноисторическите музеи в града получи Кристияна Караиванова – четвърти клас на СУ „Цанко Церковски” в Полски Тръмбеш. Конкурсът „Освобождение“ съществува от 21 г., а от 2006 г. е национален.


Неправителствената организация „Доброволци за Кайлъка” предложи днес поредната си идея

Неправителствената организация „Доброволци за Кайлъка” предложи днес поредната си идея ...

......... растителност и забрава знакови места в парка, създадени преди повече от половин век. Едно от тези знакови места беше Площадката на целувките. В акциите са участвали близо 100 доброволци на възраст от 5 до 65 години. Областният управител Мирослав Петров е обещал подкрепа и съдействие за новата инициатива на организацията.


Плевен. За шеста поредна година по инициатива на студентите от

Плевен. За шеста поредна година по инициатива на студентите от ...

......... трудотерапия. Инициативата ще даде възможност и на чуждестранните студенти на МУ-Плевен да се запознаят с една уникална българска традиция. На 1 март – празника Баба Марта - представители на Студентски съвет ще закичат с мартенички новоприетите чуждестранни студенти и ще ги запознаят със символа и значението на тази българска традиция.


Плевен. Във връзка със 150-ата годишнина на Българската академия на

Плевен. Във връзка със 150-ата годишнина на Българската академия на ...

......... ръководството и сътрудници на Съюза на учените в България – клон Плевен, представители на местния бизнес, студенти, средношколци и граждани. Официални гости на Деня на биомедицината са акад. Богдан Петрунов, председател на Съвета на настоятелите на МУ-Плевен и проф. Иван Черноземски, д.м.н., председател на Международната изследователска фондация „Хасуми – България“.


Ремонтът на авариралия миналата есен мост край червенобрежкото село Горник

Ремонтът на авариралия миналата есен мост край червенобрежкото село Горник ...

......... и да се реагира своевременно“, каза още инж. Вълов. Експлоатацията на временния мост край другото червенобрежко село – Чомаковци, също върви нормално. По него минават автомобили до 20 тона. Община Червен бряг изцяло е поела ангажимента и отговорностите за неговото поддържане. Той също е под денонощно видеонаблюдение, допълни градоначалникът.   


Плевен. На 28 февруари 2019 г. от 13.30 часа ще

Плевен. На 28 февруари 2019 г. от 13.30 часа ще ...

......... виртуални дисекции и 3D студио за обучение; 15.00 часа – Среща-разговор с най-изявени преподаватели за 2018 година; 15.30 часа – Среща-разговор с най-изявени студенти за 2018 година; 15.30 часа - Викторина за кандидат-студенти с награди; 16.00 часа - Въпроси към комисиите за оценяване на конкурсните работи по биология и химия.


Пътуващата изложба „Свидетели: Памет за концлагера „Белене” ще бъде представена

Пътуващата изложба „Свидетели: Памет за концлагера „Белене” ще бъде представена ...

......... включително и в Народното събрание. Сега за първи път ще бъде показана в чужбина. Тя включва 20 пана, които представят живота в концлагера (1949-1987). Свидетелствата на бивши концлагеристи дават представа как е създаден лагерът на остров “Персин” и нечовешките условия, побоищата и издевателствата, на които са били подложени обитателите му.


Плевен. По време на моя мандат се случиха добри инвестиции

Плевен. По време на моя мандат се случиха добри инвестиции". ...

......... инвестиции в региона. Съвсем подобаващо съм ги поканил в знак на почит и уважение към дейността им", заяви също Петров. Почетен плакет получи първият назначен служител на администрацията Евгени Петков. Той благодари за оказаната чест с обръщение в стихотворна форма и пожела успешно реализиране на всички проекти, заложени от правителството.


След 7 777 самостоятелни кацания в службата си като военен пилот

След 7 777 самостоятелни кацания в службата си като военен пилот ...

......... в авиополк Щръклево. След това е служил в учебните авиобази в Долна Митрополия и Каменец. От 2007 г. е в ятото на инструкторите във ВВУБ „Георги Бенковски”. Обучил е стотици бъдещи пилоти. Участвал е в международни учения, авиационни фестивали в България, в „Кечкемет” - Унгария и „Чийли” - Турция.  


За да се подобри екологичната обстановка в Плевен, трябва да

За да се подобри екологичната обстановка в Плевен, трябва да ...

......... проектират и изградят нови квартални мрежи за присъединяване на потребители, които сега се топлят с дърва и въглища. Така ще се намали замърсяването на въздуха през зимата, твърди инж. Василев. Предложението му ще бъде обсъдено днес в Постоянната комисия по законност към местния парламент. Заседанието е от 13,30 ч.  


Удариха полицай в лицето при разрешаване на конфликт между двама

Удариха полицай в лицето при разрешаване на конфликт между двама ...

......... към мястото били изпратени полицейски служители. Униформените установили двамата скандалджии. При извършване на личен обиск по Закона за МВР. 34-годишният мъж е оказал яростна съпротива и е ударил с лакът в лицето един от служителите на реда.   Мъжът е задържан за срок до 24 часа, образувано е бързо производство.


Красота, изваяна от природата и все още не съсипана от

Красота, изваяна от природата и все още не съсипана от ...

......... се озовал в селото, защото една от заснетите вече ролки с филма се оказала повредена. Наложило са да снимат материала наново. Въпреки тежкото си здравословно състояние, Апостол Карамитев дошъл, за да направи дубъл на изгубените сцени. Няколко дни след като приключили работата по снимките си отишъл от белия свят.  


Три общински училища в Плевен са поискали от местния парламент

Три общински училища в Плевен са поискали от местния парламент ...

......... началото на тази година местният парламент в Плевен е разрешил на училището да сформира маломерни и слети паралелки и е одобрил средства за осигуряване на учебния процес. След това обаче от тези две паралелки напуснали по едно дете и е необходимо допълнително финансиране, за да продължат те да съществуват.  


Очната клиника към плевенската Университетска болница „Д-р Георги Странски“ получи

Очната клиника към плевенската Университетска болница „Д-р Георги Странски“ получи ...

......... от най-ново поколение. С него ще може да се помогне на всички болни, страдащи от катаракта, кръвоизлив в окото, от попаднало чуждо тяло в окото и др., съобщиха днес от здравното заведение. Апаратурата е закупена със средства на болницата. С нея ще работи екип, начело с доц. д-р Снежана Мургова.


Плевен. С панихида и ритуал по полагане на венци на

Плевен. С панихида и ритуал по полагане на венци на ...

......... ,,Фокус". Панихида в памет на Апостола на свободата отслужиха плевенски свещеници. Слово произнесе кметът Георг Спартански. Ученичката от 11-и клас в Математическа гимназия ,,Гео Милев" Павла Манова прочете есе, посветено на Левски. Венци и цветя бяха поднесени от името на Общински съвет, народни представители, политически партии и институции. Виолета КРЪСТЕВА


Плевен. Новата учебна година за чуждестранните студенти в Медицинския университет

Плевен. Новата учебна година за чуждестранните студенти в Медицинския университет ...

......... първокурсниците отправи проф. д-р Славчо Томов, ректор на университета. Той ги поздрави за добрия избор на специалност и учебно заведение. Академичната клетва бе произнесена на английски от проф. д-р Аспарух Аспарухов, декан на факултет "Медицина". Студентите се врекоха в уважение към преподавателите, колегите си и достойнството на пациента. Виолета КРЪСТЕВА


Румен Петков предложи на БСП съвместно участие в предстоящите избори

Румен Петков предложи на БСП съвместно участие в предстоящите избори ...

......... то убедително евроизборите. Това не е само въпрос на Левицата, а е национален въпрос. Ако ние искаме да сменим този начин на управление, гражданите трябва да видят алтернатива, а проучванията показват, че в сегашния състав на Народното събрание, българските граждани не виждат тази алтернатива и очевидно, решението е друго“.   


Осмата по население в страната Плевенска област е едва на

Осмата по население в страната Плевенска област е едва на ...

......... на сто. Най-ниско платени са работещите в сферата на хотелиерството и ресторантьорството -  5 644 лв. годишна заплата. Средната годишна работна заплата през 2017 г. в обществения сектор нараства с 10.2 на сто спрямо 2016 г., а в частния сектор - с 8.3 на сто, съобщи Териториалното бюро на Националната статистика.


За трета поредна година кметът на община Кнежа Илийчо Лачовски

За трета поредна година кметът на община Кнежа Илийчо Лачовски ...

......... до 30-ти април 2019 г., има възможност да участва в томболата. Късметлиите ще почиват в хотел „Калина палас” - Трявна, хотел „Троян Плаза” - Троян и СПА хотел „Медикус” - Вършец. Средствата за наградите са лични, подсигурени от месечните ми възнаграждения през годината“, написа още в социалната мрежа Илийчо Лачовски.


Дружеството на плевенските художници разпространи днес протестно писмо срещу решение

Дружеството на плевенските художници разпространи днес протестно писмо срещу решение ...

......... предателство е извършено от Общинския съвет към града ни. Нима тази сума, която беше спестена от култура, ще донесе някаква полза? Не ми се вярва. Това е много жалко за вас. С това ваше гласуване вие се стремите градът ни да остане в забвение“- пише още в писмото на художниците.


Рецидивист ще застане за пореден път пред Темида, след като

Рецидивист ще застане за пореден път пред Темида, след като ...

......... Издърпал ги, ударил го още веднъж с юмрук в лицето и избягал, твърди държавното обвинение. Плячката му се оказала мобилен „Хуавей Υ6“ за 173 лв., парична сума от  50 лв., флаш памет 8 гигабайта и личната карта на ограбения мъж. Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.    


Никополският завод за батерии е обявен за публична продажба чрез

Никополският завод за батерии е обявен за публична продажба чрез ...

......... наддавачи, ще бъде обявен купувачът, пише в Регистъра на публичните продажби на Камарата на частните съдебни изпълнители. Обявеният за продажба завод е върху над 10 дка земя. Включва промишлени сгради, складови помещения, работилница, парокотелно, столова и други битови сгради и др. Имотът е ограден изцяло и е асфалтиран между сградите.


За четвърта поредна година Сдружение „Рицари без броня“ готви в

За четвърта поредна година Сдружение „Рицари без броня“ готви в ...

......... ще завършим празника с грандиозно огнено шоу! В деня на Националния ни празник 3 март 2019 г. от 16,30 часа - точно пред Панорама "Плевенска епопея 1877г.", призоваха „рицарите“ на фейсбук страницата си. Сдружението е неправителствена организация. Основната му цел е работи и да съдейства за развитие на гражданското общество.


Българският червен кръст в Плевен тази седмица продължава раздаването на

Българският червен кръст в Плевен тази седмица продължава раздаването на ...

......... – 0,500 кг; грах – 1,6 кг; домати стерилизирани – 1,6 кг; говежди кюфтета в бял сос – 0,600 кг; риба херинга – 0,170 кг; пиле фрикасе – 0,300 кг; зрял боб – 2 кг; конфитюр – 0,500 кг; ориз – 2 кг; олио – 3 л.“, поясняват от БЧК.


Топлоцентралата на рафинерията „Плама“ утре ще бъде разрушена с контролирани

Топлоцентралата на рафинерията „Плама“ утре ще бъде разрушена с контролирани ...

......... в района ще бъде уведомено. В деня на взривовете ще звучат три акустични сигнала: - Предупредителен – прекъснат вой на сирена с продължителност една минута - Боен – непрекъснат вой на сирена в продължение на 30 секунди - Отбой – прекъснат вой на сирена в продължение на 30 секунди.    


Неправителствени организации ще проведат на 20 февруари в Плевен семинар

Неправителствени организации ще проведат на 20 февруари в Плевен семинар ...

......... – Мехмедали от Обществения съвет по пътна безопасност, Владимир Бянов, одитор по пътна безопасност, Методий Стелиянов от Института за пътна безопасност.    Семинарът ще започне в 10,00 ч. в плевенската зала „Гена Димитрова“. Покани за участие са изпратени до  кметовете на областните градове и до кметовете на общините в Плевенска област.


"Един от проблемите на пчеларството, за които не се говори ...

......... си, че иска медът да влезе в програмите за обвързана подкрепа по Общата селскостопанска политика (ОСП) и че ЕП също е на тази позиция. 84% от растителните видове и 76% от производството на храни в Европа зависят от опрашването от пчели. В икономически изчисления това са 14,2 милиарда евро годишно


Три културни института – Плевенската филхармония, Общински хор „Гена Димитрова“

Три културни института – Плевенската филхармония, Общински хор „Гена Димитрова“ ...

......... престижен и значителен концерт, към който ние се отнасяме с огромно внимание. Благодарим за поканата да участваме. Радваме се, че за пореден път плевенската публика ще има възможност да посети наше участие и да се наслади на бисери от оперното и оперетното изкуство“, допълни Анелия Дечева, ръководител на хора.  


Край на грипната епидемия в региона обяви днес Регионалната здравна

Край на грипната епидемия в региона обяви днес Регионалната здравна ...

......... до 471,49 на 10 000 – при 1019 случая предходната седмица. Другите възрастови групи са засегнати значително по-малко от вируса“, поясни д-р Цанков. От 8-те проби, които РЗИ – Плевен е изпратила за изследване на 23 януари, пет са дали положителен резултат за грипен вирус, а една – за друг вирус.


Слепи по документи карат луксозни коли в Плевенско. Двама братя

Слепи по документи карат луксозни коли в Плевенско. Двама братя ...

......... Тина Ивайлова. По думите й майката е осъдена за измами над чужденки, извършени между 2009-2013 г. „Измамите са общо 212. Това дело е за 3 измами за 4 милиона лева. Мамила ги е, че ще им развали черна магия, ще ги избави от проклятието на близките им”, разказа Тина Ивайлова.


Председателят на ТЕЛК – Ловеч, д-р Донка Минкова остава за

Председателят на ТЕЛК – Ловеч, д-р Донка Минкова остава за ...

......... документи с по 500 лв. във всяка от тях. Той настоя съдът да наложи най-тежката мярка за неотклонение не защото обвиняемата може да се укрие, а за да не въздейства на засегнати по делото. В момента се разглежда мярката на другия обвиняем – посредника Валентин Румянов от луковитското село Дерманци.


Общинската управа на град Левски днес назначи трима млади висшисти

Общинската управа на град Левски днес назначи трима млади висшисти ...

......... бакалавър от същото учебно заведение и Елеонора Иванова, бакалавър от Техническия университет в Габрово. „Радвам се, че започвате кариерата си при нас”, каза Любка Александрова. Тя пожела на добър час на младите висшисти, които тепърва ще придобиват опит в отделите на общинската администрация в Левски, съобщиха от местната управа.  


Затворници, изтърпяващи наказанията си плевенския затвор, участваха днес в акция

Затворници, изтърпяващи наказанията си плевенския затвор, участваха днес в акция ...

......... и почивка на плевенчани“, коментира Мирослав Петров. Той благодари на доброволците от града, които се самоорганизират чрез фейсбук и периодично правят акции за почистване и възстановяване на някогашния вид на Кайлъка. Петров призова посетителите на парка да не хвърлят боклуци където им падне и да пазят здрави пейките и съоръженията.


Над 150 фирми от 22 страни ще участват в Международното

Над 150 фирми от 22 страни ще участват в Международното ...

......... ще представят пред българските пчелари и гости новости, тенденции и аспекти в бранша. В последния ден на изложението ще бъдат наградени най-добре представилите се участници в няколко категории и ще бъде определен новият носител на голямата награда „Крило на успеха“ – за новаторство в пчеларството, съобщиха от „Партнерс Експо“.  


Щатните бройки на Общинския медиен център в Плевен да бъдат

Щатните бройки на Общинския медиен център в Плевен да бъдат ...

......... часа в делничните дни. „Радио 1“ пък поема изцяло музикалната селекция, производството на продукция и рекламата. Заради намаления обем в работата на медийния център се наложило щатните бройки в него да бъдат оптимизирани. Предложението е прието с 31 гласа „за“, двама „против“ и четирима „въздържал се“, съобщиха от Общинския съвет.


С близо 50 процента се вдигат базовите цени на наемите

С близо 50 процента се вдигат базовите цени на наемите ...

......... цена е коригирана само веднъж – с 0,10 лв. През това време минималната работна заплата в страната е повишавана многократно, а отчетената инфлация е 88 процента. Освен това общинският жилищен фонд в Плевен е стар и амортизиран и нуждите от текущи и аварийни ремонти нарастват, поясниха от Общинския съвет.  


Пълна подмяна на всички улични лампи и модернизация на цялата

Пълна подмяна на всички улични лампи и модернизация на цялата ...

......... условие ще направи така, че да се явят само сериозни фирми, които имат достатъчно финансов ресурс. Стартовата стойност на проекта е около 6,5 млн. лв. В следващите 10 години  Общината ще си плаща за улично осветление колкото и досега, но разликата ще отива за погасяване на вложените в инвестицията средства.


На 30 януари Православната църква почита паметта на Свети Три

На 30 януари Православната църква почита паметта на Свети Три ...

......... въпроса кой от тримата е по-достоен и с по-голям принос за утвърждаването на християнската вяра. Дебатиращите се разделили на "василиани", "григориани" и "йоанити". Според преданието тримата светители се явили на епископа на град Евхаита - Йоан (1095), и му казали, че пред Бога и тримата са равни по своя принос.


Ремонтните работи по авариралия мост край село Горник, който прекъсна

Ремонтните работи по авариралия мост край село Горник, който прекъсна ...

......... на съоръжението. Нивото и скоростта на течението на река Искър там се следят постоянно. Ако се повиши много нивото, ще се наложи средните секции да бъдат демонтирани и след нормализиране на ситуацията да бъдат монтирани отново. Ограничението за товароносимост  на временния мост ще остане 20 тона до края на експлоатацията.


Германо-българската индустриално-търговска камара награди Община Плевен с грамота за дългогодишно

Германо-българската индустриално-търговска камара награди Община Плевен с грамота за дългогодишно ...

......... за предходните, за полаганите от нас целенасочени усилия във времето в посока добро сътрудничество“, коментира Георг Спартански. Като пример за това добро сътрудничество той посочи решението на немската компания „ЛЕОНИ“ да построи своя нов завод у нас точно в Плевен – то е взето със съдействието на Германо-българската индустриално-търговска камара.


Драстични мерки и солени глоби за всички, които са виновни

Драстични мерки и солени глоби за всички, които са виновни ...

......... и ресурс да го поддържа. Ако с мен дойдат поне 10 плевенчани, мисля, че за два часа ще успеем да свършим цялата работа. Крайно време е да престанем да чакаме някой друг да ни върши работата. Не ми пука дали ще пишат, че си правя пиар“, каза още кметът Спартански.


На 27 януари 2019 г. около 16:00 ч. в град

На 27 януари 2019 г. около 16:00 ч. в град ...

......... Проверка изяснява, че водач на „Фолксваген“-а е 22-годишен от Долна Митрополия. Местопроизшествието е посетено от служители на сектор „Пътна полиция“. Водачите на двата автомобила са изпробвани за алкохол с техническо средство "Дрегер- 7510" като пробите са отрицателни. На 22-годишния е съставен акт по ЗДВП. Издаден е и протокол за ПТП.


Свети Тома Аквински е италиански теолог и схоластически философ. Неговите идеи лежат в основата на

Свети Тома Аквински е италиански теолог и схоластически философ. Неговите идеи лежат в основата на ...

......... на аргументите, архитектоничното въображение за намиране на систематични връзки са били впечатляващи още за неговите съвременници.   archive След смъртта на Тома неговият орден обявява произведенията му за валидни като авторитет за доминиканците. Папа Йоан XXII го канонизира през 1323 г., не без желание да дразни по този начин францисканците, конкурентния орден на доминиканците.


Заради грипната епидемия се прекратяват всички учебни занятия в област

Заради грипната епидемия се прекратяват всички учебни занятия в област ...

......... Цанков посочи, че освен прекратяване на учебните занятия, инспекцията препоръчва ограничаване на масовите прояви, обслужване на тежко болните хора по домовете, засилени мерки срещу вътрешно болнични инфекции и преустановяване на свижданията, а в детските заведения засилване на "филтъра", като не се допускат деца със симптоми на заболяването, съобщава 24 часа.


Областната оперативна група днес се събра и обяви, епидемична обстановка

Областната оперативна група днес се събра и обяви, епидемична обстановка ...

......... правят всичко възможно да поемат заболелите. Призовавам и самите пациенти да не се събират на обществени места и да използват всички възможности да се предпазят. Особено учениците през ваканцията – да си стоят по домовете, иначе мерките, които вземаме, се обезсмислят“, допълни д-р Атанас Гарев, директор на РЗИ – Плевен.