Близо 6 000 лв. за благотворителна кауза са събрани на

Близо 6 000 лв. за благотворителна кауза са събрани на ...

......... в университета представиха по атрактивен начин културата и традициите на своите държави. Първото място за цялостно представяне е спечелил отборът на Италия. Наградата за най-добър щанд е връчена на студентите от България, за най-добра кухня – на отбора на Сомалия, а за най-добри костюми – на отбора на Африка.  


Плевен. Отборът на Италия спечели първо място в категорията за

Плевен. Отборът на Италия спечели първо място в категорията за ...

......... събитието се включиха над 250 студенти, водени от амбицията да представят своите култури от над 11 националности – Индия, Япония, Германия, Португалия/Кабо Верде, Африка, България, Шри Ланка, Сомалия, Италия, Непал и Пакистан. Гостите на празника имаха възможността да посетят специалните щандове на държавите и да опитат традиционната за тях кухня.


Регионалната инспекция по околната среда и водите в Плевен направи

Регионалната инспекция по околната среда и водите в Плевен направи ...

......... Диаметърът на ствола му е 2,4 метра. Обявено е за защитено от 1950 г. Последното обявено за защитено вековно дърво на територията на екоинспекцията е летният дъб на ул. „Бъкстон“ в Плевен. Дървото е на възраст над 100 години и е с диаметър 1,10 метра. Защитено е от 2018 г.


Представители на немската фирма „MANN+HUMMEL“, която произвежда филтри за автомобилната

Представители на немската фирма „MANN+HUMMEL“, която произвежда филтри за автомобилната ...

......... Централна и Източна Европа. В България тя се е спряла на две възможни локации за евентуален бъдещ строеж на собствена производствена база - Плевен и Видин. Предвижда се новото предприятие да е на площ от около 60 дка и да осигурява работа на 250 души, поясниха от Общинския съвет.  


Над 250 студенти медици от 11 държави ще се включат

Над 250 студенти медици от 11 държави ще се включат ...

......... на празника ще могат да традиционната за всяка страна кухня. Всяка година Денят на народите е посветен на благотворителна кауза, която ще бъде обявена по време на събитието. Доброволци от Българския червен кръст също ще гостуват на форума, за да промотират кампанията си за насърчаване на кръводаряването, поясниха организаторите.  


65-годишен жител на град Пордим, Плевенско ще отговаря пред Темида

65-годишен жител на град Пордим, Плевенско ще отговаря пред Темида ...

......... минали патрулиращи полицаи от местното Районно управление. Забелязали обесеното куче и предприели необходимото, за да изяснят как е било умъртвено животното. Ако бъде признат за виновен, обвиняемият може да получи наказание лишаване от свобода до три години и глоба от 1 000 до 5 000 лева, поясниха от прокуратурата.  Плевен. Медицински университет – Плевен бе представен от проф. д-р

Плевен. Медицински университет – Плевен бе представен от проф. д-р ...

......... в медицината. По думите му нито една държава не може да се справи с това сама, затова е необходимо да се стимулира колаборацията помежду им. Пленарните сесии на конференцията бяха посветени на темите за геномиката, патологията на персонализираната медицина и персонализираната медицина в онкологията, неврологията, психиатрията и при редките болести.


Това, което ме взриви, е, че ме обвиниха, че купувам

Това, което ме взриви, е, че ме обвиниха, че купувам ...

......... гласове в негова полза, като първо от думите му изглеждаше, че говори за свои застъпници, но после изрично каза, че "Няма да позволя да бъда обвиняван в купуване на гласове, за 3 гласа", подчерта Спартански. Как картинно описа ситуацията Спартански още преди два дни - припомнете си в този материал!


Плевен. ОДМВР-Плевен издирва изчезнал мъж. Това съобщиха от ОДМВР. Цветан

Плевен. ОДМВР-Плевен издирва изчезнал мъж. Това съобщиха от ОДМВР. Цветан ...

......... риза с дълъг ръкав, синьо-бяла, тъмен панталон и тъмни обувки. От проведените към настоящия момент издирвателни мероприятия Цветан Христов не е установен. Призовават се гражданите, които имат информация за местонахождението на издирваното лице, да се обадят на телефон 112 или в най-близкото поделение на МВР, като анонимността им е гарантирана.


61-годишният плевенчанин Цветан Христов Христов е в неизвестност от 10

61-годишният плевенчанин Цветан Христов Христов е в неизвестност от 10 ...

......... карирана риза с дълъг ръкав /синьо-бяла/, тъмен панталон и тъмни обувки.От проведените към настоящия момент издирвателни мероприятия Цветан Христов не е установен. Умоляват се гражданите, които имат информация за местонахождението на издирваното лице да се обадят на телефон 112 или в най-близкото поделение на МВР като анонимността им е гарантирана.


Плевен. Медицински център „Света Марина“ - Плевен се присъединява към

Плевен. Медицински център „Света Марина“ - Плевен се присъединява към ...

......... България. Затова всеки мъж трябда да се се отнесе сериозно към собственото си тяло и здраве". Всеки пациент, който иска да се прегледа, трябва да се запише на тел.: 064/806 838 или 0885105068. Прегледите ще се извършват на адрес: МЦ „Света Марина“ – Плевен, ул. „Цар Симеон“ №23 /зад съда/."Още снощи написахме писмо до ЦИК, че на сайта на ...

......... начин се получават 135 179 души", смята Ярослав Димитров. Actualno.com вече разполага и с коментар на говорителя на ЦИК Александър Андреев за ситуацията в София. Припомняме, че там изчезнаха 100 000 гласоподаватели между първи и втори тур на местните избори. Очакваме и позиция на Полина Витанова, председател на ОИК София.


Девет партии и коалиции влязоха в новия Общински съвет на

Девет партии и коалиции влязоха в новия Общински съвет на ...

......... може да разчита на групата на АБВ и на БДЦ – трите политически сили имат заедно 15 общински съветници. Въпросът е към кого биха се присъединили съветниците от останалите политически сили. Още по-сложна става задачата, когато трябва да се постигне квалифицирано мнозинство за решаването на важен проблем на общината.  


ГЕРБ загуби кметските избори в Плевен, но спечели категорично в

ГЕРБ загуби кметските избори в Плевен, но спечели категорично в ...

......... пети мандат. Той бе издигнат от инициативен комитет и спечели още на първия тур с близо 80 на сто от гласовете на избирателите. Без конкуренция на тези избори е бил и досегашният кмет на село Опанец Тихомир Георгиев, който е издигнат от инициативен комитет и спечели още на първия тур.


Нека да изчакаме окончателните резултати. Плевенчани са направили своя избор.

Нека да изчакаме окончателните резултати. Плевенчани са направили своя избор. ...

......... случаи ще продължа да работя за това Плевен да стане един модерен и развиващ се град. Аз съм областен управител и ще използвам всички средства, които ми дава закона, за да развия визиите си за града. Каквото мога да принеса за развитието на региона, ще го направя.", категоричен бе Петров.


"Благодарен съм на партиите и организациите, които на втори тур ...

......... месеца аз и семейството ми бяхме подложени на нещо, което не съм мислел, че може да се случва в демократична България“, заяви Спартански, според когото той е станал обект на клевети от страна на жълтата преса. "Гражданите на Плевен потвърдиха, че линията, по която вървим е правилна", категоричен е той. Прогнозни резултати от екзит пол на изборите в Плевен показват, че вероятният

Прогнозни резултати от екзит пол на изборите в Плевен показват, че вероятният ...

......... активност към този час е била с близо 5 на сто по-висока.  "Казах, че тези избори не трябва да бъдат бабаитско надборване и мазни пехливански борби, а интелектуално състезание", коментира Спартански пред БНТ. Той се оплака и, че в тази кампания е бил сериозно обруган медийно, както и семейството му.


Червен бряг. Министърът на околната среда и водите Нено Димов

Червен бряг. Министърът на околната среда и водите Нено Димов ...

......... разположени над и под пътя. Предвижда се изграждане на Контролно-измервателна система в допълнение на съществуващия мониторинг за свлачища №PVN37.80501.01.01 и № PVN37.80501.01.02. Общият размер на инвестицията е 9 097 095 лв. Оперативна програма „Околна среда 2014-2020 г.“ осигурява 9 061 335 лв. Срокът за изпълнение на проекта е 24 месеца.


Дете на годинка и три месеца загина при пожар в

Дете на годинка и три месеца загина при пожар в ...

......... Загиналото момиченце е било най-малкото. Бащата бил на работа и отсъствал от селото. Майката излязла за кратко от стаята. Точно в тоя момент по-големите деца отворили капака на печката и огънят лумнал. Три от децата успели да изпълзят навън, но сестричката им останала вътре, разказаха съседи на почерненото семейство.  


Лидерът на партия АБВ Румен Петков призова днес плевенчани да

Лидерът на партия АБВ Румен Петков призова днес плевенчани да ...

......... както сега Плевен да е бил в такава груба степен третиран от правителството. Никога не сме били обичани, но отношението, което го има днес, е цинична подигравка. Аз съм убеден, че всички плевналии, които имат достойнство и гръбнак, ще излязат в неделя и ще подкрепят г-н Спартански“, заяви Румен Петков.


Плевен. От началото на месец ноември 2019 г. Университетска болница

Плевен. От началото на месец ноември 2019 г. Университетска болница ...

......... на качествени резултати от изследванията. - С използването на Tim 4G и Dot технологиите времето за изследване на един пациент е с до 50% по-кратко в сравнение с такова изследване на друг апарат със сила на магнитното поле 1.5Т. Апаратът има капацитет за преглед на над 60 пациента на ден.


„Политическа търговия под и над масата няма да правя. Ще

„Политическа търговия под и над масата няма да правя. Ще ...

......... са от други партии и коалиции. А от гласовете, пуснати за неговия опонент Мирослав Петров, 67 процента са от членове и симпатизанти на ГЕРБ, 4 процента са от БСП, 8 са от „Демократична България”, 3 процента от ВМРО и 18 процента – от други политически формации, твърди Георг Спартански.   


Изззеха 900 кг тютюн без акцизен бандерол в Плевенско, съобщиха

Изззеха 900 кг тютюн без акцизен бандерол в Плевенско, съобщиха ...

......... пътя до отбивката за село Николаево служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ спират Пежо "Боксер". Автомобилът е управляван от 57-годишен мъж от село Муселиево. При извършено претърсване са намерени 23 броя бали с тютюн -  около 900 кг. По случая е уведомен дежурен прокуро и е образувано досъдебно производство.


Международна научна конференция за студенти и млади лекари (MDSC) започва

Международна научна конференция за студенти и млади лекари (MDSC) започва ...

......... 11 лектори от 7 държави - Великобритания, Германия, Русия, Украйна, Швейцария, САЩ и Япония. Ще бъдат представени 120 доклада в 10 научни секции по предклинични и клинични медицински науки и фармация. Регистрирани са над 300 участници. Очаква се допълнително да се регистрират около 300 студенти и специализанти от България.  


Повечето от досегашните кметове в 11-те общини на Плевенска област

Повечето от досегашните кметове в 11-те общини на Плевенска област ...

......... гласовете. Втори е Валерий Желязков (Местна коалиция ГЕРБ) – с 29,81 на сто. Община Пордим И тук досегашният кмет Детелин Василев (Местна коалиция ГЕРБ) печели категорично още на първия тур – с 59,29 на сто от гласовете. Втория е кандидатът на БСП за България Илиян Александров с 29,76 на сто.


Плевен. От днес до 2 ноември 2019 г. в Телекомуникационен

Плевен. От днес до 2 ноември 2019 г. в Телекомуникационен ...

......... представи нови аспекти в прогресията на злокачествените тумори. На 01 ноември от 10:30 ч. в зала „Гален“ в ТЕЛЕЦ ще се проведе поредната традиционна за МУ-Плевен научна сесия на Международна Изследователска Фондация „Хасуми“ – България, посветена на 45-годишнината от основаването на университета и 150-годишниния юбилей на Българска Академия на науките.


Схеми и съмнения за купен вот в плевенското село Буковлък.

Схеми и съмнения за купен вот в плевенското село Буковлък. ...

......... гласа, моят син ще влезе с преференция”, вади, плаща по 50 лева, има 30 души, отива, праща хората вътре”, разказва друг източник.  Бюлетините били предварително попълнени - отбелязана е партията и предпочитаният кандидат. В изборния ден в селото дойде полиция заради сигнали, че наведнъж няколко избиратели влизат в стаите за гласуване.


Данните от езкит пола на различните агенции показват, че досегашният

Данните от езкит пола на различните агенции показват, че досегашният ...

......... са, че той ще спечели около 20 на сто от вота на избирателите, а Йончев – около 16 на сто. Процентите на останалите 7 кандидати за кметския пост в Плевен са значително по-малки. Избирателната активност в общината към 17,30 ч. е била 39,85 на сто. До урните са отишли 45 959 души.


Активността на избирателите в община Плевен към 13:00 ч. днес

Активността на избирателите в община Плевен към 13:00 ч. днес ...

......... сто от имащите право на глас. През 2015 г. този процент е бил 22,68. Правото да си определят кой да им управлява общината през следващите 4 години имат 115 329 души. От тях в областния град са 95 334 души. Те могат да избират между 10 кандидати за плевенски градоначалник.


Плевен. Гласувах за промяната, защото обичам Плевен и искам той

Плевен. Гласувах за промяната, защото обичам Плевен и искам той ...

......... водач на листата на партията в Плевен, след като управни правото си на глас в СУ „Христо Смирненски“, предаде репортер на Радио „Фокус“. Искам той да бъде отново пълен с млади хора, които да отглеждат децата си тук. Да бъдат щастливи тук, както бяха аз в Плевен, когато бяха млада.


Плевен. „Дадох своя вот за промяната на Плевен! Правилният път

Плевен. „Дадох своя вот за промяната на Плевен! Правилният път ...

......... за осъществяването на проекта за обходен път на града. По думите му в плевенския регион предстои да се реализират няколко големи проекта като АМ „Хемус“, АЕЦ „Белене“ и новата местна власт трябва да се възползва от възможностите както за разкриване на нови работни места, така и за привличане на инвеститори.


Плевенската Регионална инспекция по опазване на околната среда и водите

Плевенската Регионална инспекция по опазване на околната среда и водите ...

......... на умишлено улавяне или убиване на защитените видове животни. Забранено е и препарирането, притежаването, търговията или размяната на такива животни. Предвидените глоби за нарушители физически лица са от 100 лв. До 5 000 лв., а за юридически лица и еднолични търговци наказанието е от 500 лв. до 10 000 лв.


През следващите 16 месеца десет ментори ще помагат на т.нар.

През следващите 16 месеца десет ментори ще помагат на т.нар. ...

......... упора“, допълва Нина Атанасова, директор на училището. Проектът се изпълнява от Сдружение „Плевенски обществен фонд „Читалища” в партньорство с Възпитателно училище – интернат „Христо Ботев” в село Подем. Бюджетът му е близо 50 000 евро. Средствата за него са осигурени по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2021 г.  


Според избирателните списъци към 22 октомври общият брой на избирателите

Според избирателните списъци към 22 октомври общият брой на избирателите ...

......... избори в сградата на областната управа. „Имаме сериозна готовност за провеждането на изборите в община Плевен. До момента няма постъпили в ОИК сигнали за нарушения, нередности и сериозни пропуски в организацията на изборите. Все още няма подадени заявления към комисията от наблюдатели, анкетьори и социологически агенции“, съобщи още Ярослав Димитров.


Плевен. На 24 октомври 2019 г. от 11.00 ч в

Плевен. На 24 октомври 2019 г. от 11.00 ч в ...

......... млади лекари под мотото „Събудете мечтите си“ и Юбилейна научна конференция, съвместно с Българската Академия на науките. На 31.10.1974 г. се е състояло Тържественото откриване на Медицинския факултет в град Плевен. С Решение на Академичния съвет датата 31 октомври е утвърдена като официална за провеждане на празника на висшето училище.


София. На 21 октомври 2019 г. вицепремиерът Томислав Дончев посети

София. На 21 октомври 2019 г. вицепремиерът Томислав Дончев посети ...

......... разположение на бизнеса, на образователните институции, и ако там има ясен акцент, това е образованието, науката, иновациите. Убеден съм, че най-доброто за вас предстои. Мога да поема ангажимент от името на българското правителство, че ще инвестираме. Защото всички средства, похарчени тук досега, са давали ясен ефект", бе категоричен Томислав Дончев.


Премиерът Бойко Борисов, който по-рано днес официално откри разширеното трасе

Премиерът Бойко Борисов, който по-рано днес официално откри разширеното трасе ...

......... а нашите опоненти говореха за корупция. Това никога не съм си го представял, че може да стане. Знаех, че нещо ще се случи, но сега го виждам с очите си. Грандиозен строеж. Сега като виждам, че е необратим, много се радвам, а едни само бърборят в София. “, каза Борисов.


По инициатива на Българската астронавтична федерация на 23 октомври в

По инициатива на Българската астронавтична федерация на 23 октомври в ...

......... Банков – командир на ВВУБ „Георги Бенковски”, полковник Ивайло Ангелов – зам.-началник на НВУ „Васил Левски” по ВВС. Своите спомени пред курсантите и студентите от факултет „Авиационен”, които са и бъдещите кадри на възстановеното Военновъздушно училище, ще споделят представители на първия випуск летци и авиационни специалисти, завършили през 1964 г.


Плевен. В момента моделът в Плевен не работи. Това каза

Плевен. В момента моделът в Плевен не работи. Това каза ...

......... по-кардинални решения, а не на дребно да играем: „Тук това ще оправим“, „Там това ще оправим“. То всичко се руши изоснови. Основите на къщата са разклатени. Покривът, колкото и да е нов, няма на какво да стои“, допълни още Плачков. Деница КИТАНОВА Пълния текст на интервюто четете по-късно в „Мнение“.


Министърът на младежта и спорта Красен Кралев ще посети Плевен,

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев ще посети Плевен, ...

......... Кралев ще посети Плевен, за да се запознае лично със състоянието на спортната инфраструктура в града. Спортният министър ще разгледа залата за лека атлетика в Плевен, ще посети зала „Спартак“, както и боксовата зала в града. Министър Красен Кралев ще проведе и среща-дискусия с представители на спортната общественост в града.


Плевен. През месец октомври 2019 г. Медицински университет – Плевен

Плевен. През месец октомври 2019 г. Медицински университет – Плевен ...

......... След десетилетия на нововъведения, развитие и утвърждаване, за плевенското висше медицинско училище следва нов исторически етап – преобразуването му в Медицински университет през 2004 г. Всяка година висшето училище в Плевен отбелязва своя празник през м. октомври с поредица от тържествени чествания и научни форуми, посветени на годишнината от основаването.


С мълчаливо шествие утре, 19 октомври, плевенчани ще се включат

С мълчаливо шествие утре, 19 октомври, плевенчани ще се включат ...

......... „Поход за свобода“ се организира у нас за шеста поредна година от фондация „А21 България”. В Плевен организатори на инициативата са местната Комисия за борба с трафика на хора и Български младежки Червен кръст. Проявата се подпомага с техническо обезпечаване от Община Плевен и от Областната дирекция на вътрешните работи.


Дело за грабеж, придружен с жестоко убийство на 72-годишен мъж,

Дело за грабеж, придружен с жестоко убийство на 72-годишен мъж, ...

......... гориста местност край Пелишат. Там му нанесли такъв побой, че пенсионерът издъхнал. Душманите му задигнали мобилен телефон, два златни пръстена и чанта с хранителни продукти. После заровили тялото в горичката. Трупът бил открит четири дена по-късно. Обвинителният акт е внесен в съда. Предстои насрочване на делото за разглеждане.    


Плевен. Концерт под надслов „Джаз истории“ ще се проведе в

Плевен. Концерт под надслов „Джаз истории“ ще се проведе в ...

......... едно малко тържество. „Обединени сме от любовта към джаза и ще зарадваме Плевенската публика с наши кавър версии на популярни произведения. Призовавам младите хора да отворят сърцата си и да дойдат да чуят музикалните приказки, които сме подготвили, да усетят изяществото на тази музика“, каза още Антоанела Петрова. Виолета КРЪСТЕВА


За проявена активност и доказани професионални качества, днес - на

За проявена активност и доказани професионални качества, днес - на ...

......... от авиобазата почетоха паметта на своите колеги, останали завинаги в небето, с едноминутно мълчание и поднасяне на цветя на паметника на загиналите при изпълнение на воинския си дълг. Празникът имаше спортно продължение. На футболния терен премериха сили отборът на Военен спортен клуб „Георги Бенковски” и ветераните на „Спартак” - Плевен.


Шофьор, хванат да кара моторно превозно средство с 3,35 промила

Шофьор, хванат да кара моторно превозно средство с 3,35 промила ...

......... количество алкохол. На плевенския бул. „Христо Ботев“ се блъснал в уличен стълб. Пристигналите на мястото полицаи го проверили за алкохол и дрегерът отчел 3,42 промила в издишания въздух. Направената кръвна проба установила 3,35 промила. Одобреното от съда споразумение има последици на влязла в сила присъда и подлежи на незабавно изпълнение.


Ново кухненско оборудване за близо 22 000 лв. получи общинският

Ново кухненско оборудване за близо 22 000 лв. получи общинският ...

......... Фонд „Социална закрила”, а останалите 10 на сто – от Община Плевен. През миналата година капацитетът на общинската услуга „домашен социален патронаж“ е повишен от 300 на 400 потребители. За това се е наложило да бъде продължено обновяването и модернизирането на материалната база на социалното заведение, поясниха от общинската управа.


Общинската избирателна комисия в Плевен сформира 3 подвижни СИК за

Общинската избирателна комисия в Плевен сформира 3 подвижни СИК за ...

......... Ралево, съобщи ОИК Плевен на своята интернет страница. Подвижните СИК в община Червен бряг са три. Толкова са образувани и в община Гулянци. В община Долна Митрополия са образувани две СИК. По една подвижна секция са назначили ОИК Белене и ОИК Пордим. В община Левски са назначени две подвижни СИК.


Изложба, изготвена от фотографа художник Дмитрий Остроумов през 2018 г.

Изложба, изготвена от фотографа художник Дмитрий Остроумов през 2018 г. ...

......... й е на 17 октомври в 16,00 ч., съобщиха от Регионалния военноисторически музей в Плевен. В експозицията са събрани редки снимки и копия на интересни исторически документи, които проследяват важни моменти от живота на Николай II и неговото семейство. Изложбата ще остане в плевенската Панорама до 17 ноември 2019 г.


2 281 души ще бъдат бъдат наети на работа в

2 281 души ще бъдат бъдат наети на работа в ...

......... самоконтрола и на дисциплината на своите служители. 17,2 на сто от тях са посочили, че ще си търсят нов персонал в следващите 6 месеца. Обобщената информация от анкетирането ще се използва за определяне на по-нататъшните приоритети на областната политика по насърчаване на заетостта и в сферата на образованието и обучението.


Полицията в Плевен задържа двама младежи, пребили и ограбили две

Полицията в Плевен задържа двама младежи, пребили и ограбили две ...

......... прокурор. От извършените оперативни действия са установени извършителите на деянието - 20-годишен мъж от селото и 19-годишен младеж от Плевен. На лицата са повдигнати обвинения и с постановление на наблюдаващ прокурор са приведени в ареста към затвора Плевен за срок до 72 часа. Продължава работата по документиране на престъпното деяние.


Часове след откриването на новия участък от автомагистрала „Хемус” между

Часове след откриването на новия участък от автомагистрала „Хемус” между ...

......... зоната на уширението за почивка. Децата са малолетни - най-малкото е на 7 години, а останалите са до 12-годишни. МВР-Ловеч За случая е уведомена Районна прокуратура-Тетевен и се извършва проверка. Самоличността на децата е установена и предстои да бъдат предадени на родителите им. Работата по случая продължават служители на РУ-Ябланица.  


Маскиран мъж преби две жени при грабеж в плевенско село,

Маскиран мъж преби две жени при грабеж в плевенско село, ...

......... врата на къщата им. След заплахи, грабителят е отнел 40 лева и избягал. Потърпевшите са прегледани в Спешен медицински център-Плевен, където е установено, че са с охлузни рани, без опасност за живота и са освободени за домашно лечение. Уведомен дежурен прокурор.Полицията извършва разследване за разкриване на деянието и задържането на извършителите.


Вече две седмици издирват безследно изчезнал млад мъж от плевенското село

Вече две седмици издирват безследно изчезнал млад мъж от плевенското село ...

......... излизаха публикации за изчезналото момче. Затова реших да се заема с инициативата, за да намерим Мариян. Надявам се хората да ми помогнат и да търсим заедно момчето. Трябва да обходим целия Плевен, за да изключим възможността, че е в  града”, заяви Николай Петков, инициатор на акцията по издирването на мъжа.


Директорите на 11 общински училища в Плевен са поискали от

Директорите на 11 общински училища в Плевен са поискали от ...

......... клас 65 и VIII - XII клас - 74. В ОУ "Н. Й. Вапцаров" пък има недостиг от 23 деца в I - VII клас. Останалите училища, които искат дофинансиране за учебната 2019/2020 г., са в град Славяново и в селата Пелишат, Опанец, Ясен, Беглеж, Бохот, Върбица, Търнене, Дисевица.  


Сдружение „Туристическо дружество Кайлъшка долина“ е внесло в Общинския съвет

Сдружение „Туристическо дружество Кайлъшка долина“ е внесло в Общинския съвет ...

......... на начинанието ще се кандидатства по Наредба №4 за финансово подпомагане на изграждането и обновяването на спортни обекти - държавна и общинска собственост, издадена от Министъра на младежта и спорта. Туристическо дружество „Кайлъшка долина", чрез своя клуб по колотуризъм, има възможност да поеме стопанисването и поддръжката на БМХ трасето.  


Двама съпрузи, обвинени в кражба на жп релси и свързващи

Двама съпрузи, обвинени в кражба на жп релси и свързващи ...

......... близо 14 метра релси. Натоварили ги на талигата заедно със свалените близо 200 скрепителни елемента. После напуснали рафинерията. Служители на предприятието установили липсата на жп релсите и подали сигнал в плевенското Второ районно. Започналото издирване на извършителите стигнало до двамата съпрузи. Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.  


От днес, 8 октомври, до края на месеца Университетската болница

От днес, 8 октомври, до края на месеца Университетската болница ...

......... на Университетската болница. Ако е необходимо, ще се прави и допълнително диагностично изследване. Ще се провеждат и безплатни консултации при психолог. Те ще бъдат всеки вторник през октомври от 08.00 до 10.00 часа в Психологичен кабинет на Отделението за диспансерно наблюдение на болни с онкологични заболявания с предварително записване.  


Социално-информационна кампания, насочена към младите хора от Северозападна България, ще

Социално-информационна кампания, насочена към младите хора от Северозападна България, ще ...

......... да са финансово грамотни и да не се страхуват да поемат рискове. Младежите до 25-годишна възраст, които проявяват интерес, могат да присъстват на срещата, която ще се проведе на 10 октомври, четвъртък, от 13.00 часа в зала „Гена Димитрова”. Подобни инициативи компанията ще организира и във Видин, Монтана и Враца.


Двама румънци са задържани за извършен грабеж на магазин за

Двама румънци са задържани за извършен грабеж на магазин за ...

......... а тримата, пътуващи с него, побегнали към гориста местност. Униформените успели да заловят двама от тях – 26-годишни румънски граждани. Третият извършител бил 22-годишен и вече се издирва. Изяснява се съпричастността на задържаните към други криминални престъпления на територията на страната, съобщи още Областната дирекция на МВР в Плевен.  


Комисията по отбрана към 44-ото Народното събрание ще проведе изнесено

Комисията по отбрана към 44-ото Народното събрание ще проведе изнесено ...

......... г., в 9.00 часа, народните представители ще посетят Военновъздушната учебна база – Долна Митрополия, където ще се запознаят с кабинетите по аеродинамика и автоматика, конструкция на Л-39 „Албатрос”, с авиационно артилерийско въоръжение, авиационни прицелни системи, лабораторията по мехатроника и ще видят новия тренажор, който беше закупен за обучение на курсантите.


10 декември 1977 г. Около току-що завършената Панорама „Плевенска епопея

10 декември 1977 г. Около току-що завършената Панорама „Плевенска епопея ...

......... един ден да кажат на децата и внуците си, когато дойдат да посетят Панорамата, че имат свой личен принос за нейното изграждане. Както направих и аз с моите деца и внуци. Много ми е трудно да си представя, че днес подобно нещо може да се случи”, завършва разказа си плевенчанинът.


75-годишен пенсионер ще трябва да плати 2 000 лв., защото

75-годишен пенсионер ще трябва да плати 2 000 лв., защото ...

......... на десния крак, поради масивна рана с усложнено лечение на същия крак и обезобразяване на лице и предно-вътрешна страна на дясното бедро. Районните магистрати преценили, че глоба от 2 000 лв. е достатъчно наказание за собственика на питбула. О.И. обжалвал присъдата пред Плевенския окръжен съд, но по-късно оттеглил жалбата си.


Плевен. Водещият специалист в областта – неврохирургът д-р Димитър Харитонов,

Плевен. Водещият специалист в областта – неврохирургът д-р Димитър Харитонов, ...

......... и периферната нервна система продължават. Стартирането на консултациите е част от изпълнението на програмата на Българския кардиологичен институт и МБАЛ „Сърце и Мозък“ и за подобряване достъпността до високоспециализирана медицинска помощ. Всички, които имат желание да бъдат консултирани от високо квалифицирания неврохирург, трябва предварително да се запишат на телефон 056/703003.


Плевен. На 27 септември 2019 година за пореден път студенти

Плевен. На 27 септември 2019 година за пореден път студенти ...

......... – Плевен в Европейската нощ на учените и интересът на широката общественост донесоха удовлетворение на участниците. Ето какво сподели веднага след края на събитието Стефан Генев, медицински лаборант от МУ - Плевен: „Малко неща бих искал да повторя в живота си, но тази Нощ на учените е едно от тях!“.


Три смели плевенчанки на възраст от 51 г. до 58

Три смели плевенчанки на възраст от 51 г. до 58 ...

......... – на 22 г. и 23 г. При претърсването на домовете са намерени и иззети черни маски, черни суичъри и два газови пистолета без предпазни муфи и с патрони в пълнителите и пликчета с бяло кристалообразно вещество. Двамата са направили пълни самопризнания. Повдигнато им е обвинение, уточнавят от плевенската полиция.


Общо 16 временно изпълняващи длъжността кметове избра днес Общинският съвет

Общо 16 временно изпълняващи длъжността кметове избра днес Общинският съвет ...

......... градоначалници в 16-те селища са се кандидатирали за нов мандат. Временно управлението на Община Плевен ще поеме зам.-кметът по финанси и икономика Милен Яков. За втория град в общината Славяново, е избрана Ивана Шиндова, счетоводител в кметството там. В останалите 14 селища ще управляват служители в селските кметства.    


32-годишен моторджия без книжка и спътникът му – на 28

32-годишен моторджия без книжка и спътникът му – на 28 ...

......... зад него мотоциклет „Ямаха“ и катастрофата станала. Моторджията получил фрактура на ръката. Пробата с дрегер показала, че той е карал с 1,32 промила алкохол в кръвта. Спътникът му е с фрактура на десния крак. Тестът за алкохол на шофьора на БМВ-то бил отрицателен. За случая е уведомен дежурен прокурор.  


Мъж преби момиче в Плевен, заплаши семейството й с убийство,

Мъж преби момиче в Плевен, заплаши семейството й с убийство, ...

......... издирване с мярка "принудително довеждане" в Районно управление на МВР - Велико Търново за извършено от него престъпление по чл. 144, ал. 3 от НК. Мъжът е задържан за срок от 24 часа. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл. 144, ал. 3 от НК. Работата по случая продължава.


Районният център по трансфузионна хематология /РЦТХ/ и ОС на БЧК

Районният център по трансфузионна хематология /РЦТХ/ и ОС на БЧК ...

......... подаряваш живот. Ако се чувствате здрави и сте между 18 и 65 години, ако можете да отделите около 30 минути от времето си и искате да дарите кръв, може да го направите в РЦТХ – Плевен на бул. „Русе“ 36 от 7,30 ч. до 18,00 ч.“, призовават организаторите на акцията.