Възстановяват се съоръженията за подаване на вода от извор

Възстановяват се съоръженията за подаване на вода от извор "Врелото" ...

......... Количеството е достатъчно, за да бъде отменен водният режим в Радомир, обясни Иванов. Това няма да се отрази на обемите в язовира и няма да причини проблеми на перничани, категоричен е директорът на "ВиК". Очаква се водата от язовир "Студена" отново да потече към Радомир през втората половина на август.


Във връзка с авария на 7 май 2020 г. на

Във връзка с авария на 7 май 2020 г. на ...

......... отговорност на  „Топлофикация - Перник“ АД. След извършена проверка, ВАП е уведомена от председателя на КЕВР за това, че е издадено наказателно постановление, с което на „Топлофикация - Перник“ АД е наложена имуществена санкция в размер на 20 000 лева за нарушение по чл.206, ал.1 от Закона за енергетиката.  


Трънски пожарникари помогнали на загубили се туристи, съобщи ОД на

Трънски пожарникари помогнали на загубили се туристи, съобщи ОД на ...

......... от пожарната. Планинарите - мъже на 40 и 52 години и жена на 37 години, всички от София, се движели по екопътека, но след дългия преход и свършилите им храна и вода се объркали. Когато не намерили пътя решили да се обадят за помощ, преди да се е стъмнило.  


Задържаха и бащата на малтретираното 3-годишно момиченце от Перник, съобщава

Задържаха и бащата на малтретираното 3-годишно момиченце от Перник, съобщава ...

......... територията на Перник няма регистрирани близки роднини на майката и детенцето. Майката има още едно дете, което се отглежда от бащата от предишен брак или съжителство. Смята се, че бащата работи в София, но с него все още не е установен контакт. А по тази линия работи МВР.    


Министърът на околната среда и водите Емил Димитров, областният управител

Министърът на околната среда и водите Емил Димитров, областният управител ...

......... Продължаваме да работим в тази насока до трайното решение на проблема “, заяви инж. Костадинов. Той добави, че за съжаление един от основните проблеми, довел до сегашната ситуация, освен цялостното намаляване на водата във всички водоизточници, са големите загуби вследствие на множеството аварии, които се дължат на остарелите довеждащи водопроводи.


Перничанка на 43 г. е нарушила задължителната карантина, съобщи ОД

Перничанка на 43 г. е нарушила задължителната карантина, съобщи ОД ...

......... задължителната карантина, съобщи ОД на МВР.  Жената отишла в паспортна служба да подмени личните си документи, където била идентифицирана. Оказало се е, че само след два дни изтичала задължителна й карантина, наложена от РЗИ във връзка с пандемията от коронавирус. Започнато е досъдебно производство по чл.355 ал.2 от Наказателния кодекс.Жител на Северна Македония е измамен с банкнота от 100

Жител на Северна Македония е измамен с банкнота от 100 ...

......... с банкнота от 100 евро, съобщи ОД на МВР-Перник. Мъжът, който е шофьор на тир, спрял на паркинг на автомагистрала "Люлин". При него дошъл непознат, който го помолил да му развали 100 евро. По-късно шофьорът установил, че получената банкнота е фалшива. Парите са иззети за експертиза и е започнало разследване.


Разширява се водният режим на Радомир, коментира пред репортер на

Разширява се водният режим на Радомир, коментира пред репортер на ...

......... 1992 г., след като Комбинатът за тежко машиностроене в Радомир преустановил субсидирането поради липса на средства. Обектът бил изоставен, без да бъде консервиран. За завършването на язовира са необходими още 58 млн. долара по количествено-стойностна сметка от 1992 година. Радомир не е бил на воден режим от 1986 година.  


Надявам се до ситуация на смесване на чиста вода с

Надявам се до ситуация на смесване на чиста вода с ...

......... дере. „В началото на другата седмица ще бъде решен”, каза пред Нова телевизия Иванов. Според него, минаващият там водопровод е нов и няма опасност от канализацията. Жители на Радомир обаче твърдят, че поведението на част от екипите на ВиК е безотговорно и некомпетентно. Те се опасяват от разпространение на зарази.


Кметовете на Радомир и Перник с обвинения към екоминистъра Емил

Кметовете на Радомир и Перник с обвинения към екоминистъра Емил ...

......... язовирът беше 8 млн. кубика. Тя помогна, защото около 30 000 души ползваха тръбата през Мало Бучино. Аз много ясно знам моите отговорности. Докато съм кмет Перник няма да изпадне отново във воден режим. Тази тръба ще бъде резервен водопровод , сега няма нужда да се ползва.", категоричен беше той.


В целия град се правят ремонти, аварии има, надявам се

В целия град се правят ремонти, аварии има, надявам се ...

......... ползват вода от яз. Студена, другата от София – това няма да го усетят хората, просто благодарение на връзката от София ще можем да си позволим да разделим града на две." На този етап така сме направили изчисленията, че отново до такава ситуация няма да се стигне, категоричен беше експертът.Тази нощ бе последната, в която перничани нямаха вода. Язовир

Тази нощ бе последната, в която перничани нямаха вода. Язовир ...

......... "Студена", а графикът на водоподаване беше променян неколкократно. В края на миналата година правителството отпусна 35 млн. лева за ремонт и подмяна на част от водоснабдителната система на Перник. Изграден беше и авариен водопровод, за може градът да бъде захранван с вода от язовир "Бели Искър", през системата на София.


Отрицателни са резултатите на изследваните за коронавриус деца от детската

Отрицателни са резултатите на изследваните за коронавриус деца от детската ...

......... са и още 6 проби на контактни на двете учителки лица, техните проби също са отрицателни. Детска градина „Родолюбче” заработи днес. Само 4 деца са доведени от родителите си. По думите на директора Ангелина Рикова, една от учителките си е направила контролни тестове в местна лаборатория, които са били отрицателни.


Две учителки от детска градина „Родолюбче” в Перник са с

Две учителки от детска градина „Родолюбче” в Перник са с ...

......... на 36 и на 62 години и към момента нямат симптоми. Детската градина е затворена за 24 часа за пълна дезинфекция. Екипи на РЗИ - Перник установяват контактните лица, за да бъдат изследвани. Предприемат се всички необходими действия и мерки за недопускане разпространението на вируса в Перник, казаха от инспекцията.


От утре или дори още от днес, 17 юни, Перник

От утре или дори още от днес, 17 юни, Перник ...

......... и махала „Андрейна“ на град Батановци. В момента те се захранват от помпена станция „Сиреняците“ в село Стефаново, предаде БНР. Сега течала работа по подмяна на водопровод, за да може Радомир да получава вода, но тя няма да свърши скоро. Още: "Воден режим: Добри новини за Перник, лоши за Радомир"


Броени дни остават до края на въведения през ноември м.г.

Броени дни остават до края на въведения през ноември м.г. ...

......... последните седмици бе извършван ремонт на пречиствателната станция, работеше се през нощта и хората дори не разбраха това, каза управителят на водното дружество. Ремонтните дейности на пречиствателната станция ще продължат, заради което ще се наложи водата пак да бъде спирана в определени дни, като населението ще бъде уведомявано за това.Само трима лични лекари се грижат за болните в Бобов

Само трима лични лекари се грижат за болните в Бобов ...

......... в общината. По думите й всеки ден от 9:30 до 11:30 часа почти винаги има хора за манипулации пред кметството. "Търсят ме по телефона, понякога идват баби, които прост искат да си поговорят с мен, а други искат да се консултират, какво да вземат за здравословния си проблем", разказа Михайлова.


Вероятно през месец юни ще бъде премахнат режимът на водата

Вероятно през месец юни ще бъде премахнат режимът на водата ...

......... лева, които са по програма "Околна среда", и бенефициент е ВиК-Перник. Водата в града е годна за пиене, увери министърът на регионалното развитие и благоустройството. По отношение на голямото строителство т.е. правене на инфраструктурни проекти, регионалният министър изрази задоволство и посочи, че коронавирусът не е спрял нищо в този аспект.


Окръжна прокуратура - Перник се самосезира, в изпълнение на конституционните

Окръжна прокуратура - Перник се самосезира, в изпълнение на конституционните ...

......... от компетентните органи да вземат и незабавни мерки за отстраняване на нарушенията и последиците от тях с цел опазване на околната среда и гарантиране на нормален безопасен живот на хората. Доклад с резултатите от извършената проверка следва да бъдат изпратени на ВАП и на Окръжна прокуратура- Перник в най-кратък срок.


"Топлофикация -Перник" успяла да пусне котела си на природен газ, ...

......... подписка срещу използването на депото. По думите им капацитетът на шламохранилището много отдавна е изчерпан. От екоминистерството обясняват, че отговорност за такива депа носи енергийното министерство. Хората от квартал "Калкас" готвят протести. Припомняме, че вчера стана ясно, че започва спешна проверка на енергийното министерство и КЕВР в "Топлофикация - Перник".


Съвместни екипи на Министерството на енергетиката и Комисията за енергийно

Съвместни екипи на Министерството на енергетиката и Комисията за енергийно ...

......... топлинна и електрическа енергия и за пренос на топлинна енергия. Резултатите от това трябва да станат известни до края на този месец. Припомняме, че на 7 май 2020 г. се скъса стена на шламохранилището, където се съхраняват отпадните води от производството. Впоследствие бе решено "Топлофикация-Перник" АД да работи на газ.


Жителите на пернишкия кв.

Жителите на пернишкия кв. "Църква" са без вода заради строително-монтажните ...

......... и кризата с обема на язовир "Студена". То беше прието и с гласуване от Столичния общински съвет, с което се даде разрешение за включване към ВиК мрежата на София. Преди седмица Перник бе изправен и пред екокатастрофа след като дига на шламохранилището се скъса, но още същия ден бе закърпена.


Шламохранилището на ТЕЦ

Шламохранилището на ТЕЦ "Република" е източник и на запрашаване, заявява ...

......... отпадъците от дейността си на тези места. "Въпросите ни не получиха отговори до момента на инцидента в кв. "Калкас", уверяват от сдружението. Сега ТЕЦ "Република" е прекратила работа. Директорът на местната "Топлофикация" Любомир Спасов заяви, че чака становище на отговорните институции за начина, по който централата да продължи дейността си.


Министърът на околната среда и водите Емил Димитров е изискал

Министърът на околната среда и водите Емил Димитров е изискал ...

......... скъсване на дигата на шламохранилището вчера доведе до приливна вълна. Заради инцидента бяха евакуирани 30 души от няколко блока в пернишкия квартал "Калкас". Инсталацията е собственост на ТЕЦ "Република". Депото съхранява милиони тонове отпадъци от дейността на топлоцентралата. Вижте още: „Топлофикация Перник“ не е видяла признаци за свлачище при шламохранилището


Пробивът в дигата на шламохранилището в Перник е затворен и

Пробивът в дигата на шламохранилището в Перник е затворен и ...

......... и че е уведомила РИОСВ-Перник за определяне на процедурите по Закона за опазване на околната среда и Закона за биологичното разнообразие. На предстоящо заседание на междуведомствената Комисия за земеделските земи, насрочено за месец май, преписката на „Топлофикация“ ще бъде включена в дневния ред за разглеждане“, поясняват от ведомството пред BTV.


Работата по укрепването на скъсалата се вчера дига на шламохранилището

Работата по укрепването на скъсалата се вчера дига на шламохранилището ...

......... газифициране", каза Станислав Владимиров.   Директорът на ТЕЦ-Перник обясни, че дружеството има проект за ново шламохранилище в района на Кудин дол, което може да стане готово за три месеца, но по думите на Спасов документите се бавели по министерствата. „Топлофикация Перник“ не е видяла признаци за свлачище при шламохранилището  


„На дигите на сгуроотвал „7-ми септември“ не са установени признаци

„На дигите на сгуроотвал „7-ми септември“ не са установени признаци ...

......... и са съставени наказателни постановления с имуществена санкция общо в размер на 90 хиляди лева за неизпълнения на условия в Комплексни разрешителни. Междувременно „Топлофикация Перник“ уведоми РИОСВ Перник, че ТЕЦ-а ще продължи работа на природен газ. Вижте още: Река Струма посивя заради аварията в хвостохранилището на ТЕЦ-а в Перник (ВИДЕО)


„На дигите на сгуроотвал „7-ми септември“ не са установени признаци

„На дигите на сгуроотвал „7-ми септември“ не са установени признаци ...

......... септември“ РИОСВ-Перник е съставила на „Топлофикация-Перник“ АД 4 броя актове за установяване на административни нарушения и са съставени наказателни постановления с имуществена санкция общо в размер на 90 хиляди лева за неизпълнения на условия в Комплексни разрешителни. Междувременно „Топлофикация Перник“ уведоми РИОСВ-Перник, че ТЕЦ-а ще продължи работа на природен газ.


Пораженията от скъсването на хвостохранилището на ТЕЦ

Пораженията от скъсването на хвостохранилището на ТЕЦ "Република" при квартал ...

......... както и имущество, но тепърва ще има разследване защо дигата се скъса. Какво обаче е положението по река Струма? Тя се е превърнала в сивкава към черна супа, показват видео и снимки на репортер на Actualno.com. А дали ще има дълготрайни последствия, също времето ще покаже: Сподели с твоите приятели


Районна прокуратура – Перник разпореди проверка на дома за стари

Районна прокуратура – Перник разпореди проверка на дома за стари ...

......... на законността, по-специално действията на администрацията и контролните органи на изпълнителната власт, затова изискват от по-горе посочените органи да упражнят контрол и да предоставят информация относно предприетите мерки за превенция на разпространяването на коронавируса и спазването им. НА ЖИВО: Последна информация и всичко за коронавируса, 5 май      


Пернишкият язовир

Пернишкият язовир "Студена” вече е пълен наполовина, към днешна дата ...

......... спокойни за лятото и разбира се за цялата година”, каза Иванов. Със започналата подмяна на най- компрометираната част от вътрешната водопроводна мрежа ще намалеят авариите и загубите на вода. В момента се отстраняват четири аварии в квартал „Църква”. Въпреки че е почивен ден на място работят и два допълнителни екипа.


"Добрите управленци си личат в криза. При Станислав Владимиров се ...

......... програмата му за управление. Двамата с Добрев наблюдаваха монтирането на оградата на брега на река Струма пред Двореца на културата в Перник.Това предпазно съоръжение се изгражда в отговор на многобройните молби на родители, чиито деца играят в района и необезопасеният досега бряг криеше сериозни опасности, съобщиха от пресцентъра на общината.


“Добрите управленци си личат в криза. При Станислав Владимиров се

“Добрите управленци си личат в криза. При Станислав Владимиров се ...

......... в програмата му за управление. След това заедно с госта си наблюдаваха монтирането на оградата на брега на река Струма пред Двореца на културата в Перник. Това предпазно съоръжение се изгражда в отговор на многобройните молби на родители, чиито деца играят в района и необезопасеният досега бряг криеше сериозни опасности.


Свлекли се глинести земни маси са довели до замърсяване на

Свлекли се глинести земни маси са довели до замърсяване на ...

......... момента на проверката е започнало заравяне на положените тръби, при което струпаните на брега на реката земни маси ще бъдат премахнати, съобщиха от екоинспекцията, цитирани от БГНЕС. На фирмата, извършваща изкопните дейности, е дадено предписание да не допуска ново свличане и попадане на земни маси в коритото на река Рударщица.


Голяма част от Перник тази сутрин остана без вода. Заради

Голяма част от Перник тази сутрин остана без вода. Заради ...

......... часа, съобщават от местното ВиК. За днешния ден е планирано отстраняването на още няколко аварии на територията на община Перник. Екипи на ВиК в града ще работят на две улици в кв. „Изток” и в селата Рударци и Кладница. Заради ремонтните дейности водоподаването там също ще бъде нарушено, пише БГНЕС.


Не съм спокоен, задачите ни затискат. Столът на екоминистъра е

Не съм спокоен, задачите ни затискат. Столът на екоминистъра е ...

......... В тази връзка съм написал писмо до Министерски съвет, добави Димитров. По думите му местното ВиК не може да използва пълноценно новия водопровод. Трябва да се направи един резервоар, от който водата с нормално налягане да влиза в града, уточни още министърът. Вижте още: Нов теч по водопровода за Перник


По време на епидемията хиляди домакинства и днес остават без

По време на епидемията хиляди домакинства и днес остават без ...

......... работата по трасето ще продължи още няколко месеца докато завършат всички технологични срокове по обществените поръчки и монтажните работи.  Очаква се до края на деня 5-те аварии да бъдат остранени, а ако това не се случи от ВиК са готови да направят компемнации и да пуснат водата и през нощта.


Аварията на втори клон от водопровода в Перник е отстранена

Аварията на втори клон от водопровода в Перник е отстранена ...

......... водния режим. Без водоподаване през целия вчерашен ден бяха най-големите квартали в града - "Изток", "Мошино" и "Тева". Още вчера управителят на ВиК дружеството в Перник Борислав Иванов каза пред БНР, че са докарани нови тръби за смяна. Тогава той не се ангажира да каже колко време ще продължи работата.


Аварията на втори клон от водопровода в Перник е отстранена

Аварията на втори клон от водопровода в Перник е отстранена ...

......... в Перник е отстранена и водоподаването към абонатите е възстановено, предаде БГНЕС. Пробивът във водопровода от миналата нощ остави без вода през целия ден вчера половин Перник и селата Люлин и Големо Бучино. Липсата на вода предизвика остри реакции сред перничани, които едва от няколко дни са на по-лек режим.


Перник е на облекчен воден режим от днес, 24 март

Перник е на облекчен воден режим от днес, 24 март ...

......... че на този етап цената на водата за населението остава непроменена. Иванов апелира към абонатите да си плащат сметките. През последните месеци има драстичен спад на постъпленията в дружеството и ако задълженията продължават да не се плащат, ВиК ще бъде изправена пред нова - този път финансова криза, каза Иванов.


След онлайн заседанието на Министерския съвет премиерът Бойко Борисов потегли

След онлайн заседанието на Министерския съвет премиерът Бойко Борисов потегли ...

......... във връзка със засушаването и настъпилата водна криза на територията на град Перник, намаления дебит в язовир „Студена“ и въвеждането на режим на водоползване в града. По този начин се осигури довеждането на водни количества от събирателните деривации на язовир „Белмекен“ - СД „Манастирска“ и СД „Грънчар“ до град Перник.


За спешни разпореждания на Щаба или правителството за обезвреждане на

За спешни разпореждания на Щаба или правителството за обезвреждане на ...

......... водата и да я спреш", подчерта той. "Премиерът ще им разреши, но някой трябва да на прави предложение, да го обясни", добави Димитров и отбеляза, че проблемът с дълга остава и касае и други ВиК. Още: "Светкавично и единодушно правна комисия подкрепи ветото на президента по Закона за извънредното положение"


Нов пробив е бил регистриран при тестването на новия водопровод

Нов пробив е бил регистриран при тестването на новия водопровод ...

......... Припомняме, че при тестването на водопровода на 18 март имаше авария.  Трасето, по което на Перник ще бъде подавана вода от язовир "Бели Искър" е с дължина 13 км. Над 2100 са връзките между тръбите. Изпробването на водопровода и съоръженията към него е започнало още на 15 март.    


Заради сигнали на граждани, е имало екоинспекция на ТЕЦ

Заради сигнали на граждани, е имало екоинспекция на ТЕЦ "Република" ...

......... предписания на предприятието да вземе мерки, като РИОСВ обещава, че ще има нова проверка дали са изпълнени. От "Република" потвърждават – проблем е имало, но във вторник и само за няколко часа. Наложило се е основният парогенератор да бъде спрян заради авария. Повлияли са и други фактори, твърдят от ръководството.


Воден стълб

Воден стълб "изригна" от новия водопровод за Перник при тестването ...

......... пуснат в експлоатация. Строителството започна в началото на февруари. Намерението е с пускането на вода от "Бели Искър" да бъде намалено водоподаването от язовир "Студена", за да може язовирът да започне да се пълни по- бързо и перничани да имат вода през целия ден, а режимът да остане само нощем.


"ВиК" Перник въведе нов режим на водоподаване, съобщиха от дружеството. ...

......... чешмите на перничани течаха по седем часа в денонощие - от 15.00 ч. до 22.00 ч. С пускане в експлоатация на новия водопровод от Мало Бучино режимът допълнително ще бъде облекчен, като ползващите вода от язовир "Студена" населени места ще имат вода през целия ден - от 6.00ч. до 22.00.


Надявам се до края на седмицата да черпим вода от

Надявам се до края на седмицата да черпим вода от ...

......... почвала и реконструкция по места на ВиК мрежата, заяви Владимиров. Той изрази увереност, че в условията на коронавирус ще има достатъчно вода. И призова да не се пускат пресилени информации и фалшиви новини за аварии при водоподаването. Още: "Какво повече да направя за перничани, освен да отида да ги изкъпя?"


Водният режим в Перник ще бъде облекчен от 17 март,

Водният режим в Перник ще бъде облекчен от 17 март, ...

......... от 15 до 22 часа. Въвеждането на по-лек режим е във връзка с усложнената епидемична обстановка и установените случаи на коронавирус в страната. Той е временен и ще остане в сила до отшумяване на епидемията. Вижте още: НА ЖИВО: Последна информация и всичко за коронавируса, 13 март      


Започват пробите на новия водопровод за Перник, предаде БГНЕС. Чрез

Започват пробите на новия водопровод за Перник, предаде БГНЕС. Чрез ...

......... е до 27 млн. лв., а тръбите, които са поръчани от Испания, струват над 5 млн. лв. Прогнозата беше за изграждане за около 40 дни. Първата копка беше на 1 февруари. От 18 ноември, 2019 година Перник е на воден режим. Още: "Съдът пак остави Нено Димов в ареста"  


Най-вероятно водният режим в Перник ще бъде облекчен по-рано от

Най-вероятно водният режим в Перник ще бъде облекчен по-рано от ...

......... надява това да стане още през следващата седмица. От сутринта разкритият телефон в общината за сигнали на граждани не е спрял да звъни. Хората са притеснени, че заради режима не могат да спазват препоръките на лекарите по отношение засилване на хигиената. Още: "Забрани и спиране на събития заради коронавируса"  


Рекорден за последните месеци приток от  2 168 литра в

Рекорден за последните месеци приток от  2 168 литра в ...

......... „Студена“, което е около 800 000 кубика вода. От началото на месеца досега притокът винаги е по-висок от оттока на язовира." Вижте още: Ако пролетта е влажна, водният режим в Перник ще се облекчи В язовир "Студена" вече се влива три пъти повече вода, отколкото изтича        


За нови шест случая на морбили в област Перник, съобщават

За нови шест случая на морбили в област Перник, съобщават ...

......... връзка. Спрямо контактните лица са взети противоепидемични мерки. Пикът е бил в края на януари и началото на февруари, когато са били регистрирани 10 случая на заразата. От началото на годината до края на миналата седмица 28 души в региона са лекувани от морбили, сочат справките на РЗИ, припомня БГНЕС.


Водна криза заплашва Община Радомир, защото един от основните водоизточници

Водна криза заплашва Община Радомир, защото един от основните водоизточници ...

......... е сериозен. Затова той настоява за спешни мерки и авариен ремонт на довеждащия водопровод. В отговор от ВиК Перник препоръчали въвеждане на режимно водоподаване на части от квартал "Върба". Със същото писмо общината е информирана и за тежкото състояние на водопроводната мрежа в селата Жедна, Негованци и Касилаг, съобщава БНР.


Откриха ешерихия коли в жилищен блок в квартал „Изток” в

Откриха ешерихия коли в жилищен блок в квартал „Изток” в ...

......... е била предупредена, че след взетите проби са установени опасни бактерии в питейната вода. От ВиК пък казаха, че дори и да има грешка хората са били предупредени устно. Ремонт е направен и сега се чакат повторните проби на водата, за да може тя да потече от чешмите на хората.


Близо един километър от трасето вече е изкопано. И в

Близо един километър от трасето вече е изкопано. И в ...

......... но ще ги наваксат. Емил Караниколов, министър на икономиката: Очакваме днес към обяд да се включат и от Строителната камара с конкретни проекти. Те ще започнат работа по помпената станция, която е в другия край на този обект и считам, че с тяхната помощ 30 дни е срок, който е постижим.


Бедственото положение в Перник се удължава с още 30 дни, съобщава

Бедственото положение в Перник се удължава с още 30 дни, съобщава ...

......... заседание на Областния кризисен щаб. Миньорският град е на воден режим от 18 ноември. След изграждането на водопровода, по който трябва да потече вода към Перник от язовир „Белмекен“, ще отпадне необходимостта градът да се захранва от пресъхналия язовир „Студена“. Язовирът ще бъде почистен и ще се изчака да се напълни.


Има възможност индустрията в Перник да се захранва с вода

Има възможност индустрията в Перник да се захранва с вода ...

......... три спешни поръчки на обща стойност 8,5 млн. лв. с ДДС кметът Владимиров ги възложи на държавната фирма „Монтажи“ ЕАД. Те са за реконструкция на Главен клон ІІ, за основен ремонт на Градската пречиствателна станция за питейни води с пясъчни филтри и за авариен ремонт на ГПСПВ с бързи филтри.


Четири договора с три фирми на обща стойност над 24,2

Четири договора с три фирми на обща стойност над 24,2 ...

......... три спешни поръчки на обща стойност 8,5 млн. лв. с ДДС кметът Владимиров ги възложи на държавната фирма „Монтажи“ ЕАД. Те са за реконструкция на Главен клон ІІ, за основен ремонт на Градската пречиствателна станция за питейни води с пясъчни филтри и за авариен ремонт на ГПСПВ с бързи филтри.


Във връзка с изпълнение изискванията на Закона за чистотата на

Във връзка с изпълнение изискванията на Закона за чистотата на ...

......... диоксид, а от РИОСВ препоръчаха на местните да не излизат от домовете си или от работните помещения. Като причини за високите концентрации на серен диоксид тогава посочиха неблагоприятните метеорологични условия-безветрие и гъста мъгла, повишеното потребление на твърдо гориво в битовия сектор и работа на ТЕЦ „Република” към “Топлофикация Перник” АД.


Бившият шеф на ВиК-Перник Иван Витанов и временно изпълняващият длъжността кмет

Бившият шеф на ВиК-Перник Иван Витанов и временно изпълняващият длъжността кмет ...

......... може да извършат ново престъпление и да повлияят на свидетели заради колегиалните им връзки. Според съда обаче събраните до момента доказателства са минимални. На Витанов беше наложена мярка за неотклонение "парична гаранция" в размер на 1000 лв., а на Ковачева – "подписка". Решението може да бъде обжалвано на втора инстанция.


AFP посвещава обширен репортаж на водната криза в  Перник, предава БГНЕС.

AFP посвещава обширен репортаж на водната криза в  Перник, предава БГНЕС. ...

......... все още трябва да бъдат монтирани, за да бъде завършена връзката. Що се отнася до Стоянова, кризата само потвърди мрачното ѝ мнение за положението в страната. Тя насърчава дъщерите си на 5 и 9 години да учат английски: "Те нямат бъдеще тук. Ние ги подготвяме да напуснат  България, веднага щом пораснат".


Във всеки един момент знаем колко вода има в системата

Във всеки един момент знаем колко вода има в системата ...

......... да плаща за водата, председателят на СОС посочи, че има търговски практики, има съд, но концесионерът "Софийска вода" нямал някакви притеснения за финансовото изражение на нещата в момента. За финал Герджиков заяви, че на ниво "комисия" има подкрепа от всички, макар да е имало опити ситуацията да се използва политически.


Бившият управител на ВиК Перник Иван Витанов бе задържан днес в 10

Бившият управител на ВиК Перник Иван Витанов бе задържан днес в 10 ...

......... края на декември, за което е предупредил и самият Витанов преди време. В писмо от месец септември екоминистърът Нено Димов пише, че няма проблеми с нивото на язовир "Студена", въпреки че управителят на ВиК-Перник Иван Витанов е предупреждавал на всички нива, че има проблем, се посочва в свидетелските показания на Витанов.


Защо столичната кметица Йорданка Фандъкова не е сложила подпис под

Защо столичната кметица Йорданка Фандъкова не е сложила подпис под ...

......... да стане само ако положи подписа си под него. В противен случай ще продължим да имаме премиер, който се крие зад министрите, министри, които се крият зад кмета, кмет, който се крие зад общинските съветници и общински съвет, превърнат в гумен печат на едно непочтено и некадърно управление", добавят демократите.


Протестно шествие в София заради водната криза организират перничани на

Протестно шествие в София заради водната криза организират перничани на ...

......... че държавата не разполага с план за действие при подобни ситуации. Денят на протеста не е избран случайно. На 25 януари трябваше да започнат състезателните дефилета на отмененото заради водната криза и бедственото положение тазгодишно издание на Международния фестивал на маскарадните игри "Сурва", който е най-мащабното събитие в Перник и региона.


Проектът за рехабилитация на яз.

Проектът за рехабилитация на яз. "Студена" е изготвен така, че ...

......... 8 септември 2016 г. договор за строително-монтажни работи с международния консорциум "S.C. HIDROCONSTRUCTIA S.A. - HBM Kft - CARPI Association", срокът по който е 28 февруари 2020 г. Изпълнението на строително-монтажните работи е над 80 на сто, като ремонтът на стената е извършен. Предстои завършване на дейностите по водовземната кула.


Леко завишени стойности на манган са установени във водата от

Леко завишени стойности на манган са установени във водата от ...

......... до определена степен, но е много важен за консуматора, тъй като този показател променя цвета, мътността, мириса и вкуса на питейната вода“, обясниха от инспекцията. Манганът и неговите съединения може да постъпват в организма през храносмилателната система, през дихателната система и през кожата. Много рядко той може да предизвика интоксикации.


Един кмет няма място на протеста, но е нормално хората

Един кмет няма място на протеста, но е нормално хората ...

......... се нарушава водоподаването към София - бел. ред.), припомни градоначалникът. Кметът не пожела да влиза в политическа реторика по отношение на вота на недоверие на БСП заради водната криза, тъй като посочи, че сега в момента той трябва да преведе Перник през тази ситуация. Още за водната криза вижте в тези материали.


Три поръчки възлага по спешност на държавното предприятие „Монтажи“ ЕАД

Три поръчки възлага по спешност на държавното предприятие „Монтажи“ ЕАД ...

......... и при сега въведения режим на водоподаване. При спешно изпълнение на дейностите ще се осигури пречистване на вода 200-300 l/s. Срокът за изпълнение е 120 дни, с което се планира възможност да продължи да се подава вода на населението при режим на водоподаване - всеки ден, за по няколко часа.


Между половин милион и 1,3 млн. кубични метра на месец

Между половин милион и 1,3 млн. кубични метра на месец ...

......... е поставен срок за строеж на съответното съоръжение до 2005 година. Отделно, предприятието е могло да черпи вода от язовир "Пчелина" през първото десетилие на този век. Но в края на 2011 година ПС "Калища" и напорния водопровод, през който е могло да се взема вода, са нарязани на скрап.