Заради теч на главен водопровод е спряно водоподаването в три

Заради теч на главен водопровод е спряно водоподаването в три ...

......... в района на квартал „Мошино”. От сутринта екипи на дружеството работят по отстраняването ѝ. С горещините зачестиха и авариите по водопроводната мрежа. По 30-35 повреди се отстраняват на ден на територията на област Перник. „Заради многото течове преминахме на 12- часов режим на работа“, каза управителят на „ВиК” Иван Витанов.


Перник. Всички осветителни тела в Централен градски парк, както и

Перник. Всички осветителни тела в Централен градски парк, както и ...

......... извън Договор № 30/01 април 2019 г. в размер на 5200 /пет хиляди и двеста/ лева, фирма „Ес Пи Ди“ ЕООД, гр. Перник е задължена да възстанови несветещото осветление, като се ангажира със срок до 31 юли 2019 г. да изпълни монтажа и същите да бъдат приведени в работен режим


Перник. На територията на Община Перник няма регистрирано огнище на

Перник. На територията на Община Перник няма регистрирано огнище на ...

......... чума по свинете е силно устойчив, няма разработена ваксина срещу него, както и ефективно лечение. Хората не могат да заболеят от вируса, но е необходимо собствениците на животни да спазват правила при отглеждането им“, стана ясно на срещата. Засилва се контролът върху придвижването на свине на територията на цялата община.


Перник. Граждани се поклониха пред святата личност и героичното дело

Перник. Граждани се поклониха пред святата личност и героичното дело ...

......... всички нас. Днес е денят на неговото рождение и съм убедена, че много граждани ще изразят своето отношение и своето уважение към националния ни герой“, каза кметът Вяра Церовска. Граждани и гости също изразиха своята почит към Дякона, свеждайки глави в памет на един от най-великите синове на Майка България.


София. ФК „Миньор“ – Перник ще отбележи 100 години от

София. ФК „Миньор“ – Перник ще отбележи 100 години от ...

......... който подкрепя отбора, тя му пожелава той да намери мястото, което му се полага. „Надявам се да видя любимия си отбор в професионалния футбол, в елита, както е бил преди години, в най-славните си години“, каза Стойова и изрази увереност, че това е желанието и на всички перничани. Росица АНГЕЛОВА


София. Отборът на България до 16 години участва във финалите

София. Отборът на България до 16 години участва във финалите ...

......... ниво. Те са част от този отбор вече трета година и на практика са гръбнакът на отбора, заедно с един състезател от Рудозем – Велизар Мадански“, каза още Руслан Стефанов и обясни, че това на практика е най-доброто класиране до момента за български национален отбор в този формат. Росица АНГЕЛОВАПерник. Китайска делегация, водена от главния икономически съветник на кмета

Перник. Китайска делегация, водена от главния икономически съветник на кмета ...

......... и двете страни изразиха надежда да продължат добрите партньорски отношения между двата града. След срещата с кмета на Община Перник гостите ще посетят фирмите „Колбасо“ и „Земенея“. Във визитата на китайската делегация е включено и посещение на Регионалния исторически музей и Подземния минен музей, който е единственият на Балканския полуостров.


Перник. 20 хил. лева се отпускат за доизграждането на новия

Перник. 20 хил. лева се отпускат за доизграждането на новия ...

......... на Софийския митрополит. 10 хил. от средствата се предоставят от Софийската света митрополия, а останалите са гласувани от дирекция "Вероизповедания" към Министерски съвет. Финансирането ще бъде използвано за изграждането на покривната конструкция и други належащи дейности, за да може в най-кратки срокове храмът да отвори врати за миряните в Батановци.


Перник. Остава реверсивното движение в посока от и за София

Перник. Остава реверсивното движение в посока от и за София ...

......... че до края на месец октомври ще бъде проведено ново обсъждане за въпросната отсечка, която се намира в участъка на „Черния кос“ на територията на Столична община. Хората , които пътуват всеки ден до столицата и обратно, могат да бъдат спокойни, че това облекчение ще бъде факт и занапред .


София. Проектът за ремонт на бившата зала по волейбол в

София. Проектът за ремонт на бившата зала по волейбол в ...

......... на града. В Община Перник и досега спортните бази се ползват напълно безплатно и то не само за училища, детски градини, но и за спортните клубове. Така че това е още една възможност за училищата и за детските градини да правят своите спортни мероприятия“, поясни кметът Вяра Церовска. Росица АНГЕЛОВА


София. Голямата ми цел, за която имам пълна подкрепа от

София. Голямата ми цел, за която имам пълна подкрепа от ...

......... изкуства, определено учат на смирение, на уважение, на трудолюбие, изграждат доста качествени морални ценности. Това са нещата, които липсват в днешното поведение. А точно в тези спортове има т.нар. йерархия и това помага за много неща, изграждат се много качествени и морални ценности“, каза треньорът на СК „Боец-Перник“. Росица АНГЕЛОВАПерник. От днес, 08 юли 2019 г., се въвежда временна

Перник. От днес, 08 юли 2019 г., се въвежда временна ...

......... "Юрий Гагарин". Периодът на временната организация на движение е до завършване на Първи етап на новото кръгово движение на улиците "Благой Гебрев" и "Юрий Гагарин". Временната промяна в организацията на движение ще бъде обозначена с необходимата сигнализация. Всички участници в пътното движение трябва да бъдат внимателни и толерантни на пътя.


Перник. Започва полагането на естествена трева на стадиона в село

Перник. Започва полагането на естествена трева на стадиона в село ...

......... система за тревата. „За първи път нашите момчета, които са 32 пъти републикански шампиони по ръгби, ще имат собствен стадион, където ще тренират“, коментира кметът Вяра Церовска. Педи това ръгбистите ползваха стадиона в квартал „Димова махала” в Перник. Имотът обаче е частна собственост и силните момчета трябваше до освободят терена.


Перник. В рамките на разговора беше обсъдена идеята за стартиране

Перник. В рамките на разговора беше обсъдена идеята за стартиране ...

......... един от най-футболните градове в България. Това съобщиха от пресцентъра на Община Перник. Целта е спортната инициативата да започне през септември, организирана съвместно с Община Перник, ОС на БФС и БАМФ. В срещата участва и зам.-кметът Денислав Захариев. Представител на асоциацията в града ще бъде Владислав Светославов -дългогодишен футболен съдия.


Перник. Община Перник организира раздаване на минерална вода, мерките са

Перник. Община Перник организира раздаване на минерална вода, мерките са ...

......... пред Двореца на културата, а в кв. „Изток“ – на площадката пред „Хранкомерс“ , както и на улица „Ленински проспект“ пред пощата. Общо 3 120 бутилки минерална вода е осигурена от големите хранителни вериги „Кауфранд“ и „Билла“. Водата се раздава от служители на Общината и кметството до изчерпване на количествата.


Перник. Кметът на Община Перник Вяра Церовска се срещна днес

Перник. Кметът на Община Перник Вяра Церовска се срещна днес ...

......... кметът Вяра Церовска и връчи специални плакети на треньора и световния шампион. На срещата присъства и зам.-кметът Денислав Захариев, който също поздрави младите състезатели и им пожела още повече успехи. „Всички показаха голямо израстване и беше едно голямо приключение. Благодаря ви момчета, за мен беше чест“, допълни треньорът Венелин Анков.Перник. Търси се възможност за постоянна промяна в транспортната схема

Перник. Търси се възможност за постоянна промяна в транспортната схема ...

......... Люлин. Ще продължа да настоявам и да водя разговори, с които ясно ще изразявам позицията си за трайно решаване на проблема. Тъй като връзката със София е не само на перничани, мнозина софиянци живеят на територията на област Перник. Това е международен път с определящо значение“, заяви кметът Вяра Церовска.


Любителско състезание по риболов на плувка с цел помощ за

Любителско състезание по риболов на плувка с цел помощ за ...

......... вече има 25 рибари, които са го направили. "Приканяме риболовците от Перник, Радомир, София, Батановци и околните селца да се включат в това страхотно мероприятие! Всеки желаещ нека пише тук в темата или звънне на организатора на ЦРОО - Перник, Марио 0897 64 02 80 за повече информация", добавят организаторите.


Любителско състезание по плуване с цел помощ за язовир Лобош

Любителско състезание по плуване с цел помощ за язовир Лобош ...

......... вече има 25 рибари, които са го направили. "Приканяме риболовците от Перник, Радомир, София, Батановци и околните селца да се включат в това страхотно мероприятие! Всеки желаещ нека пише тук в темата или звънне на организатора на ЦРОО - Перник, Марио 0897 64 02 80 за повече информация", добавят организаторите.


София. Стойността на проекта за изграждане на кръстовището при кв.

София. Стойността на проекта за изграждане на кръстовището при кв. ...

......... скоростната магистрала на кръговото „Марина бара“. Хубавото беше за всички нас, и го приемам като поздрав към перничани, че именно на 90-тия юбилей на град Перник Министерски съвет взе решение и отпусна средства, за да може да се реализира тази много важна за нас инфраструктура“, уточни Вяра Церовска. Росица АНГЕЛОВА


Перник. Кметът Вяра Церовска призова жителите на общината да пестят

Перник. Кметът Вяра Церовска призова жителите на общината да пестят ...

......... ползването на питейна вода", допълни Вяра Церовска. По време на срещата кметовете на населени места поставиха и други въпроси, един от тях беше свързан с липсата на кофи за боклук. В отговор кметът заяви, че обществената поръчка е приключила и съвсем скоро по населените места ще бъдат разпределени необходимите кофи.


Перник. Кметът на Община Перник Вяра Церовска приветства талантливите самодейци,

Перник. Кметът на Община Перник Вяра Церовска приветства талантливите самодейци, ...

......... празника присъстваха още зам.-кметовете Владислав Караилиев и Севделина Ковачева, секретарят на Общината Радослава Манова, общински съветници и кметове на населени места. Главната цел на проявата е поддържането на танцовото, музикалното, певческото и словесното изкуство за традиционен фолклор в селищата около планината Витоша и по поречието на реките Струма и Места.


Перник. 610 участници ще се включат в 12-ото издание на

Перник. 610 участници ще се включат в 12-ото издание на ...

......... председател Институт за етнология и фолклористика с етнографски музей при Българска академия на науките/ИЕФЕМ при БАН. иа Цветанка Атанасова – етнолог от гр. Перник и Милчо Георгиев – етнохоролог от гр. Перник Съборът се организира от НЧ “Пробуда - 1937 г.”, кметството в село Кладница, с подкрепата на Община Перник.


Мащабен протест, който ще блокира главен път Е79 след Владая

Мащабен протест, който ще блокира главен път Е79 след Владая ...

......... обяснявайки, че тепърва ще прави обществени обсъждания. Това са мероприятия, които според нас целят ново противопоставяне на гражданите, се взе решение да се проведе протест, който да блокира Е79 в Неделя, 30.06.2019 от 17 ч., като протестът ще продължи и през следващата седмица, когато вече няма да има реверсивно движение.


Перник. С официална церемония по поднасяне на венци и цветя

Перник. С официална церемония по поднасяне на венци и цветя ...

......... адреси бяха получени от министър-председателя Бойко Борисов, председателя на НС Цвета Караянчева и кметове на общини. След това всички се включиха в шествието, предвождано от Духовия оркестър на Гвардейската част, до Двореца на културата, където бяха издигнати националния флаг на Република България, знамето на Европейския съюз и на град Перник.


Перник. На стилна церемония в художествената галерия „Любен Гайдаров“ бяха

Перник. На стилна церемония в художествената галерия „Любен Гайдаров“ бяха ...

......... се с изключително голяма признателност и респект към труда, посланието и мисията, която изпълнявате. Благодаря ви от сърце и ви жела здраве и благоденствие. Честит празник“, сподели кметът Вяра Церовска. Кметът също беше удостоена със специален плакет. Пълният списък на отличените от Община Перник заслужили дейци може да видите: тук


Перник. Беше направена първа копка на един от изключително значимите

Перник. Беше направена първа копка на един от изключително значимите ...

......... Предвидено е ново улично LED осветление с изграждане на нова тръбна мрежа и шахти. Изпълнител на проекта е фирма ДЛВ ЕООД, а строителен надзор - Булстрой контрол Инженеринг. С построяването на кръговото кръстовище ще се подобри пропускливостта и безопасността на движението както на моторните превозни средства, така и на пешеходците.


Перник. Модно ревю под мотото „Граовката гиздава и пременена“ впечатли

Перник. Модно ревю под мотото „Граовката гиздава и пременена“ впечатли ...

......... съвременната жена. Шивашките фирми, които предимно шият бански костюми в Перник представиха последните писъци на плажното облекло. За красивия грим и прическа на прекрасните модели се бяха погрижили екипът на Sofia Fashion Week. Мобилна изложба „(Не)Познатият Перник“ също създаваше приятна атмосфера. Експозицията показваше фотоси на стари сгради и интересни забележителности.


Перник. 40 момичета и момчета от детските градини „Пролет“ и

Перник. 40 момичета и момчета от детските градини „Пролет“ и ...

......... години от обявяването на Перник за град. Облечени в традиционни граовски облекла и с усмивки на лицата малките перничанчета представиха блестяща програма, която преведе публиката през различни етапи от историята на града. Празничната програма беше гледана от зам.-кмета Севделина Ковачева, секретаря на Общината Радослава Манова и десетки родители и граждани.


София. В галерия „Любен Гайдаров“ представяме творби на автори, свързали

София. В галерия „Любен Гайдаров“ представяме творби на автори, свързали ...

......... Темелкова. По думите ѝ попълването на фонда е един от проблемите, с които институцията се сблъсква. „Успяваме да организираме международен живописен пленер с представителството на СБХ в Перник, галерията и Община Перник. Основното финансиране е от общината, разбира се, и тогава успяваме да попълним фонда“, поясни Елена Темелкова. Росица АНГЕЛОВА


Перник. 90-годишнината на града ще бъде отбелязана с празнична програма

Перник. 90-годишнината на града ще бъде отбелязана с празнична програма ...

......... 19.30 ч. Площад „Кракра“ ТУРНЕТООО с …. DIONA, Невена Пейкова, VESSOU, ARTi, ЧОКО и ANI HOANG 19.30 – 20.30 ч. Площад „Кракра“ Концерт на група „СкандаУ“ 20.30 – 21.30 ч. Площад „Кракра“ „Вдъхнови бъдещето“ – спектакъл 21:30 ч. Площад „Кракра“ – Невена Цонева, Йордан Йончев – Гъмзата и Краси Радков.


Перник. Творби на 22-ма творци от Перник и свързали живота

Перник. Творби на 22-ма творци от Перник и свързали живота ...

......... на Перник. Това са картини, които ще останат много след нас и ще разказват на идните поколения за развитието и възхода на града“, сподели кметът Вяра Церовска. В експозицията са наредени живопис, графики и пластики. На откриването присъстваха зам.-кметът Севделина Ковачева, секретарят Радослава Манова, творци и приятели на изобразителното изкуство.


Перник. Проведе се велошествие по повод 90-та годишнина от обявяването

Перник. Проведе се велошествие по повод 90-та годишнина от обявяването ...

......... да се регистрират един час преди началото и след което ще бъдат разпределени на отбори. Състезанието ще продължи през целия ден. Спортната програма предвижда и в утрешния ден от 17.30 часа на тревната площ под Обединения детски комплекс ще бъдат направени демонстрации на Спортен клуб по мотокрос „M6 Racing Team“.


Перник. На 24 юни 2019 г. от 10.00 часа на

Перник. На 24 юни 2019 г. от 10.00 часа на ...

......... Брезник, Радомир, Дупница, Земен, Благоевград и Перник. Представители на народни читалища, дневен център за възрастни хора, пенсионерски клубове и индивидуални изпълнители. Общо 25 формации и индивидуални изпълнители. Целта на фестивала е представянето на богатия опит на възрастните хора в областта на народните обичаи, инструментален и танцов фолклор, песенен и словесен.


Перник. Различни спортни инициативи събират младите хора на Перник. Това

Перник. Различни спортни инициативи събират младите хора на Перник. Това ...

......... трябва да се регистрират един час преди началото и след което ще бъдат разпределени на отбори. Състезанието ще продължи през целия ден. На следващия ден – 25 юни, от 17.30 ч. на тревната площ под Обединения детски комплекс ще бъдат направени демонстрации на Спортен клуб по мотокрос „M6 Racing Team“.


500 000 лева не достигат на Перник за закупуването на

500 000 лева не достигат на Перник за закупуването на ...

......... размер на 500 000 лева. Той ще бъде погасяван на годишни вноски в продължение на 10 години, а начинът на обезпечение ще бъде чрез залог върху настоящи и бъдещи приходи на община Перник. Предстои поемането на новия дългосрочен общински дълг да бъде разгледано и на сесия на местния Общински съвет.


София. По случай 90-годишнината на Перник за първи път ще

София. По случай 90-годишнината на Перник за първи път ще ...

......... беше награден с това високо отличие в категорията „Духови оркестри“. Ние сме вторият или третият оркестър в България, който е награден с това високо отличие“, уточни Стефан Стефанов. Духовият оркестър получава подкрепата на община Перник и поема всички участия, свързани с общоградски и национални празненства, разказа още Трифонов. Росица АНГЕЛОВА


София.

София. "Кракра къп", който организирахме в Перник, е първият международен ...

......... общото класиране, първа на топка и втора на без уред, което страшно много ме зарадва, защото се доказа, че това дете има качества за шампион и всички го оценяват. Ходим на доста състезания в чужбина, но всичко това е свързано със много разходи и е трудничко“, разказа треньорът. Росица АНГЕЛОВА


Църквата „Света Петка“ е най-красивият храм и паметник на културата

Църквата „Света Петка“ е най-красивият храм и паметник на културата ...

......... и една арка над северната врата на иконостаса. Последната ще да е от средновековния иконостас. Декоративните ѝ мотиви са рядкост в българската резба. Някои от иконите са дело на майстори от Самоковската художествена школа. Уникална особеност на черквата е нейният втори иконостас, разделящ притвора (женското отделение) от наоса (мъжкото отделение).


Църквата „Света Петка“ е най-красивият храм и паметник на културата

Църквата „Света Петка“ е най-красивият храм и паметник на културата ...

......... и една арка над северната врата на иконостаса. Последната ще да е от средновековния иконостас. Декоративните ѝ мотиви са рядкост в българската резба. Някои от иконите са дело на майстори от Самоковската художествена школа. Уникална особеност на черквата е нейният втори иконостас, разделящ притвора (женското отделение) от наоса (мъжкото отделение).


Перник. Учителят по английски език Мина Милева от ОУ „Св.

Перник. Учителят по английски език Мина Милева от ОУ „Св. ...

......... Кирил и Методий“, а нейна подгласничка стана Мария Тасева, преподавател по немски език в СУРИЧЕ „Д-р Петър Берон“. ОУ „Св. Иван Рилски” и тази година беше с най-много номинирани преподаватели – общо 47. След него се наредиха СУРИЧЕ „Д-р Петър Берон“ с 32 и X ОУ „Алеко Константинов“ с 22.


Перник. Общината подготвя богата културна програма за 90-ата годишнина от

Перник. Общината подготвя богата културна програма за 90-ата годишнина от ...

......... изявят Невена Цонева, Краси Радков и Гъмзата, които ще поставят финал на запомнящата се вечер. Концертите ще бъдат излъчени на живо в социалните мрежи. Ще бъдат раздадени безплатно 2000 парчета торта за празника. 90 души ще могат да спечелят лимитирана серия тениски „Вдъхнови бъдещето“ с автографи от звездите в спектакъла.


Все още не сме приключили процедурата. Направихме експресен анализ, а

Все още не сме приключили процедурата. Направихме експресен анализ, а ...

......... трябва тепърва да се уточнява къде точно е заустването на въпросния производител и съответния дъждовен колектор, през който е минала пяната. Нямаме поражения по екосистемата на реката, увери Ангелков, като стана ясно, че шампоанът, излял се в Струма, има аромат на кокос, а рибата била само "изкъпана", не и отровена.


Фрапиращи снимки на състоянието на река Струма бяха публикувани във

Фрапиращи снимки на състоянието на река Струма бяха публикувани във ...

......... Фрапиращи снимки на състоянието на река Струма бяха публикувани във Facebook. Става въпрос за отсечка на реката в близост до язовир Пчелина. Снимките са заснети вчера, 11 юни. В коментари към публикацията има предположение, че това е безконтактна пяна от автомивка, която е изключително отровна.


Перник. Духът на обичая и фестивалът „Сурва“ се пренесоха в

Перник. Духът на обичая и фестивалът „Сурва“ се пренесоха в ...

......... на фестивала на маскарадните игри. Събитието е било отразено от много журналисти, които са представили Сурва в техните медии. „Заедно се забавлявахме на изпълненията на народна музика, както и на трънския хумор, бяха вълнуващи и въздействащи мигове. Групата на Трън се представи и с традиционната бусинска керамика“, каза Вяра Церовска.


Перник. Зам.-кметът Денислав Захариев приветства делегатите на 15-ата отчетно-изборна конференция

Перник. Зам.-кметът Денислав Захариев приветства делегатите на 15-ата отчетно-изборна конференция ...

......... ви и се надявам да продължи нашето ползотворно сътрудничеството. Пожелавам успех при избора ви на ръководство", каза зам.-кметът Денислав Захариев. Във форума взеха участие президентът на КТ „Подкрепа“ Димитър Манолов , председателят на регионалната структура на КТ „Подкрепа“ Любомир Жотев, кметът на Община Радомир Пламен Алексиев и членове на организацията.


Перник. „100 години баскетбол в България и 90 години град

Перник. „100 години баскетбол в България и 90 години град ...

......... зонални първенци от Перник, Троян, София, Шумен, Хасково, Ямбол, Перущица, Ботевград, Видин Русе. Организатор на събитието е Областният ученически спортен клуб „Кракра“ с председател Надежда Стоицева. Тя удостоя с награди заместник-кметът Денислав Захариев и спортният зам.-мистър Стоян Андонов в знак благодарност за съдействието и помощта за развитието на ученическия спорт.


Перник. Зам.-кметът на Община Перник Денислав Захариев връчи отличията –

Перник. Зам.-кметът на Община Перник Денислав Захариев връчи отличията – ...

......... на състезания от държавния спортен календар. Призове бяха връчени и от кметовете на кв. „Изток“ и село Драгичево Емил Костадинов и Виктор Викторов. В състезанието участваха близо 200 момчета от 23 водещи клуба в страната, на възраст 13-14 години. Подобно състезание в града не е провеждано повече от 10 години.


Перник. Над 380 млади актьори от страната и чужбина ще

Перник. Над 380 млади актьори от страната и чужбина ще ...

......... хубавия смисъл на думата – да са по-добри, но стават приятели, което е най-ценно за този фестивал“, подчерта Ваня Михова, ръководител на Детско-юношеския театър „Мускетарите” към ОДК. Според нея театърът учи децата на дисциплина и отговорност и покани всички малки и големи почитатели на Мелпомена да се забавляват на представленията.


София. За първи път от 10 години Перник е домакин

София. За първи път от 10 години Перник е домакин ...

......... се проведат репешажи, финали и награждаване на победителите, каза той. „Срещаме голямо разбиране от кмета на Община Перник Вяра Церовска, която откри състезанието и приветства участниците. Нещата се получават, защото имаме подкрепата на Общината“, обясни Иво Ангелов. Според него именно състезания от подобен ранг връщат децата в залите. Росица АНГЕЛОВА


Перник. Природозащитната организация WWF организира в Перник среща с представители

Перник. Природозащитната организация WWF организира в Перник среща с представители ...

......... Перник – в района на кв. „Иван Пашов”. „Там вечер се образуват километрични опашки, както и в центъра на града. Подготвили сме проект за отбивка и от скоростната магистрала, за да може да се влиза директно в другия край на Перник, с което ще облекчим движението през центъра“, допълни кметът.


Перник. Перник се поклони ред подвига на Христо Ботев и

Перник. Перник се поклони ред подвига на Христо Ботев и ...

......... сирените в града. Всички запазиха минута мълчание в израз на признателност и почит към делото на Христо Ботев и героите, загинали за свободата на България. „Ботев е светъл пример за всеки от нас. Нека преклоним глава пред паметта и делата на Ботев и всички български герои“, заяви директорът на гимназията.


Перник. ХХІI Национален детско-юношески фестивал „Чичо Стоян” взриви с музика

Перник. ХХІI Национален детско-юношески фестивал „Чичо Стоян” взриви с музика ...

......... Церовска гости и участници са бесарабски българи –певци и танцов ансамбъл „ Асорти“ от село Горна Албота- Тараклийски район – Република Молдова. Всички участниците са оценявани от жури с председател Цветанка Атанасова – етнолог. Организатори на събитието са НЧ “Чичо Стоян - 1927 г.”, Кметство село Дивотино и Община Перник.


Перник. Над 150 деца участваха в спортния турнир за Купата

Перник. Над 150 деца участваха в спортния турнир за Купата ...

......... станаха възпитаниците на ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ - село Драгичево. При волейбола първи на скамейката се качиха учениците от 16-то ОУ „Св. св. Кирил и Методии“ - кв. „Църква, а второто място отново заеха учениците от село Драгичево. В леката атлетиката също имаше много призьори в различните дисциплини.


Перник. Богата програма с вълшебства, музика, анимация и танци подготви

Перник. Богата програма с вълшебства, музика, анимация и танци подготви ...

......... условия той също ще се пренесе в залата на сградата . В него ще се изявят на 600 деца и младежи от страната. Гости на събитието ще бъдат бесарабски българи –певци и танцов ансамбъл „Асорти“ от село Горна Албота- Тараклийски район – Република Молдова. Официалното откриване е от 10.30 часа.


Люлин. В дивното и красиво пернишко село на име Люлин

Люлин. В дивното и красиво пернишко село на име Люлин ...

......... предизвикателство „наддрънкване“ – когато двама или повече младежи ще закачат своите звънци, за да покажат издръжливост и звук за голямата награда ЗВЪНЕЦ. Богата музикална програма с участието на местни формации и гостуващият оркестър „Граово“. Организатори на събитието са НЧ “Христо Ботев - 1961 г.”, кметство село Люлин и Община Перник.


Перник. На 2 юни отбелязваме Деня на Ботев и на

Перник. На 2 юни отбелязваме Деня на Ботев и на ...

......... пред паметника на Христо Ботев (пред ПГЕМП ”Хр. Ботев”) ще се състои общоградско поклонение, поднасяне на венци и цветя. Това съобщиха от пресцентъра на Община Перник. В 12.00 часа ще прозвучи традиционният тъжен звук на сирените, призоваващи ни да спрем и да сведем глава за минута в знак на почит.


Перник. Общината ще ремонтира пътната настилка към централния гробищен парк.

Перник. Общината ще ремонтира пътната настилка към централния гробищен парк. ...

......... на ремонта е 5 061 лева. В непосредствена близост до пътя работят фирми, които с товарни автомобили с непочистени от кал гуми, замърсяват околната среда. "Служители от отдел "Общински инспекторат" при установени нарушения са съставяли многократно актове, въз основа на които Община Перник е издала Наказателни постановления", посочи Вяра Церовска.


Перник. Кметът на Общината Вяра Церовска и управителят на Треллеборг

Перник. Кметът на Общината Вяра Церовска и управителят на Треллеборг ...

......... специализирана в производството на технически детайли от течен силикон. Инвестицията е от ключово значение както за бъдещето развитие на компанията, така и за икономическото развитие на региона. В предприятието се произвеждат уплътняващи изделия, използвани в автомобилостроенето, медицинската и санитарна техника и оборудване, домакински електроуреди , грижа за бебетата и др.


Перник. Над 600 участници ще се включат в ХХІI Национален

Перник. Над 600 участници ще се включат в ХХІI Национален ...

......... едно литературно студио. Общо 37 формации и индивидуални изпълнители. Организатори на събитието са НЧ “Чичо Стоян - 1927 г.”, Кметство село Дивотино и Община Перник Бесарабските българи от Молдова ще се включат в програма и за Деня на детето на 1 юни от 12,30 ч. пред ОК „Дворец на културата“.


Перник. Язовир „Дружба“ и в момента изпълнява функцията си по

Перник. Язовир „Дружба“ и в момента изпълнява функцията си по ...

......... лв с цел защита на населението, и е осигурена 500 м проводимост на речното корито след язовирната стена. Ако законовата възможност за прехвърляне на язовира към държавата не се осъществи, общината ще премине към технически мерки за ремонт със собствени средства, които ще бъдат заложени в бюджета за 2020-та г.


Перник. Кметът на Община Перник Вяра Церовска се срещна с

Перник. Кметът на Община Перник Вяра Церовска се срещна с ...

......... което е реализиран проект за водоснабдяване. Ще продължим с реализирането на втория етап, защото сме дали обещание. Когато човек работи честно и почтено, нещата се случват”, посочи градоначалинкът. На срещата присъстваха още народните представители Красимир Велчев и д-р Александър Александров, както и зам. - кметовете Владислав Караилиев и Денислав Захариев.


Перник. Десетки перничани се помолиха за здраве и благоденствие на

Перник. Десетки перничани се помолиха за здраве и благоденствие на ...

......... са поправени. „Дори и тази година направихме възможно отново от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет бедствия и аварии да се справим с възстановяване на читалищата в Драгичево, Бела вода, Кралев дол, Рударци и Кладница“, обясни д-р Вяра Церовска След службата на миряните беше раздадена боб чорба.


Перник. Пъстра латино фиеста завладя Обединения детски комплекс в Перник.

Перник. Пъстра латино фиеста завладя Обединения детски комплекс в Перник. ...

......... бурни аплодисменти получи и танца на учителите и директора на детското заведение Искра Чернева. Заедно с танцьорите пяха и талантливите възпитаници на Силвия Владимирова, която е част от „Мистерията на българските гласове“. В момента в ДГ „Изворче“ се обучават над 150 деца, за тях се грижат 25 педагози и помощник-възпитатели.


София. С приказен празник беше отбелязан 70-годишният юбилей на ДГ

София. С приказен празник беше отбелязан 70-годишният юбилей на ДГ ...

......... всеотдаен труд и грижи за бъдещето на нашия град. На празника присъстваха още зам.-кметът Севделина Ковачева, кметът на кв. "Изток" Емил Костадинов и родители. Малките възпитаници бяха поздравени от директора на учебното заведение Ангелина Рикова. В детска градина „Родолюбче“ се обучават 200 деца на възраст от 3 до 7 години.


Перник. Екипът на Общински младежки съвет – Перник ще се

Перник. Екипът на Общински младежки съвет – Перник ще се ...

......... запишат чрез „Фейсбук“ страницата на Общински младежки съвет – събитие „Спортен фестивал – Перник“ 2019. В същия ден от 11.00 ч. на „Алеята на спорта“ ще започне и стрийт фитнес турнир. Регистрация и записване – на място (10.00-11.00 ч.). Инициативата е част от Общинския годишен план за младежта 2019 г.


Перник. И Перник ще се включи в Нощ на литературата

Перник. И Перник ще се включи в Нощ на литературата ...

......... и Мирянка Гогова – член на НЧ „Съзнание – 1922". В конферентната зала на Общински младежки дом ще бъдат прочетени „Седмият ангел" на Збигнев Херберт и „Литературен обяд и други разкази" на Ейлиш ни Гуивна. Четци ще са преподавател по литература и ученици от Х-ХІІ клас на ГПЧЕ "С. Радев"


Перник. Кметът на Община Перник Вяра Церовска посрещна най-изявените абитуриентите

Перник. Кметът на Община Перник Вяра Церовска посрещна най-изявените абитуриентите ...

......... събитието присъстваха още зам.-кметовете на Перник Севделина Ковачева и секретарят на Общината Радослава Манова. За доброто настроение на всички се погрижиха талантливите момичета и момчета от вокална формация „Синева” с ръководител Дарин Бърнев при Общински младежки дом. Тържествената церемония завърши с празничен тост от кмета и обща снимка със зрелостниците.


Перник. Над 570 деца от 30 организации и институции от

Перник. Над 570 деца от 30 организации и институции от ...

......... (драматизация на приказки, танцови състави, вокални групи). На празника в село Мещица присъства и зам.-кметът по култура и образование Севделина Ковачева. Инициативата е част от Общинския годишен план за младежта 2019 г. Тя се организира от Сдружение „Дай, бабо, огънче”, в партньорство с Община Перник и НЧ „П. К. Яворов“.


Полицията в Перник изясняват случай на локален взрив. Това съобщиха

Полицията в Перник изясняват случай на локален взрив. Това съобщиха ...

......... на дограмата и стъклата, водещи към една от стаите. Собствениците в този момент не са били вкъщи. Няма пострадали хора и нанесени други материални щети. Местопроизшествието е посетено от служители на ОДМВР – Перник и СОБТ – София. Извършен е оглед и са назначени съответните експертизи. Започнато е досъдебно производство.