Перник. За поредна година Областна администрация - Перник се включва

Перник. За поредна година Областна администрация - Перник се включва ...

......... ранени в ПТП. По информация на Сектор „Пътна полиция" - Перник за периода от 1 януари 2019 г. до 14 ноември 2019 г. броят на загиналите в ПТП в област Перник е 14, а на ранените - 74. През изминалата година са загинали деветима, а броят на ранените е 48.


Перник. С оглед по-добрата и бърза връзка с перничани, Община

Перник. С оглед по-добрата и бърза връзка с перничани, Община ...

......... 0889233383. Кметът на общината Станислав Владимиров обясни, че това е част от ангажимента му за по-достъпна администрация и по-добра връзка с перничани. Той добави, че това е само първата стъпка към отварянето на общината към гражданите и заяви, че всички подадени сигнали ще бъдат разглеждани и решавани в кратки срокове.


Административният съд в Перник разпореди повторно броене на бюлетините за

Административният съд в Перник разпореди повторно броене на бюлетините за ...

......... бюлетините отговарят на отбелязаните в протоколите на секционните избирателни комисии. Повторното преброяване се налага заради жалба на поставената под № 22 в листата на ГЕРБ Емиляна Илиева, съобщава БГНЕС. Според официалните резултатите , оповестени от ОИК, тя има 529 преференции, като 16 не й достигат, за да стане общински съветник.


Оказва се, че предложеният вчера вариант да има вода от

Оказва се, че предложеният вчера вариант да има вода от ...

......... време - между 16 и 22 ч. Изпратеният вариант към кмета на Перник остава именно първият. Предстои той да го приеме, или да го отхвърли. Водният режим се очаква да започне в понеделник – 18 ноември. Обсъждат се още и различни варианти за директно водоснабдяване – директно от пречиствателната станция.


Проблемът с язовир

Проблемът с язовир "Студена" е бил подценен от ръководството на ...

......... като питейна. Това обаче било резервен вариант и трябвало да се търсят по-устойчиви варианти. Станислав Владимиров посочи и, че по темата екология – чист въздух и замърсяването на река Струма, ще е безкомпромисен. Той специално посочи случая с язовир "Пчелина" – припомнете си в този материал за какво става въпрос.


По покана на министъра на регионалното развитие и благоустройството Петя

По покана на министъра на регионалното развитие и благоустройството Петя ...

......... резервно захранване от други язовири. В тази връзка като първа стъпка още утре ВиК Перник ще вземе проби за изследване в лаборатория на годността на водата в тях за питейни нужди. Министър Аврамова пое ангажимент МРРБ да съдейства по всички възможни начини за решаване на кризата с водоснабдяването в Перник.Работа в пълен синхрон и в съкратени срокове по въпроса

Работа в пълен синхрон и в съкратени срокове по въпроса ...

......... предложения за решения на въпроса. Премиерът Борисов разпореди комисията да работи в по-съкратени срокове от първоначално заложените, за да може да има решение максимално бързо. Припомняме, че по-рано кметът на община Перник Станислав Владимиров предупреди, че градът е застрашен от воден режим заради управляването на водните обеми на язовир "Студена".


„Вчера след встъпването ми в длъжност поисках информация от управителя

„Вчера след встъпването ми в длъжност поисках информация от управителя ...

......... и спрямо него можем да се съберем отново”, обясни Станислав Владимиров. Той добави, че ще се търси и помощ от други ВиК дружества за допълнителни аварийни екипи, които да помагат с ремонтите в периода, в който няма да има вода, защото безбройните аварии на територията на общината са огромен проблем.


Доброволци от Перник в помощ на многопрофилната болница в града.

Доброволци от Перник в помощ на многопрофилната болница в града. ...

......... начин трябва да им се благодари на тези лекари. Не намирам по-подходящ начин от това да им направим по-комфортен процесът на работа", заяви Данаилова. "Условията трябва да са по-комфортни за пациентите", призна д-р Ивайло Лазов, шеф на отделението. "Искаме и да привлечем млади хора да работят в отделението", заяви докторът.


Перник. Областният управител Ирена Соколова откри първият турнир под формат

Перник. Областният управител Ирена Соколова откри първият турнир под формат ...

......... участници таекуондисти от 18 спортни клуба от цялата страна, а също и състезатели от Охрид, Северна Македония. Те ще бъдат разпределени в пет възрастови групи: деца 8-9 години, 10-11 години, 12-13 години момчета и момичета, юноши и девойки младша възраст 14-15 години и юноши и девойки старша възраст 16-17 години.


От 18 ноември в Перник и околните села въвеждат режим

От 18 ноември в Перник и околните села въвеждат режим ...

......... в града десетки години назад", обясни Витанов, който управлява дружеството от 2014 година. Предстои общината да вземе решение как точно ще протече самият воден режим, кой какво ще осигурява, дали ще се приемат предложенията на ВИК Перник. Има още неясноти, които в скоро време трябва да бъдат решени, обясни той.Перник. Валута с левова равностойност над 137 000 лева са

Перник. Валута с левова равностойност над 137 000 лева са ...

......... няколко места в превозното средство, подпъхнати зад сенника и седалка, са открити 630 000 шведски крони, 10 000 евро и 1300 щатски долара. Валутата с обща левова равностойност около 137 662 лева е иззета и е образувано досъдебно производство по описа на ГД МРР под надзора на РП - Перник.


Ковачевци. Заместник областният управител Иво Иванов откри първото тържествено заседание

Ковачевци. Заместник областният управител Иво Иванов откри първото тържествено заседание ...

......... общината за трети мандат. За него са гласували над 60% от избирателите. Съгласно чл. 23, ал. 3 от Закона за местното самоуправление и местната администрация, заседанието беше водено от най-възрастният общински съветник Кирил Михайлов. Вр.и.д. кмет на Община Ковачевци Любомир Цветков предаде ключа-символ на населеното място на кмета Васил Станимиров.


"Некомпетентно управление на ВиК е причината за водния режим, пред ...

......... Пелин и припомни времето, когато софиянци са идвали да работят в Перник. Една от трудностите, която вижда за своето управление, е силно фрагментирания общински съвет, където са застъпени бизнес интереси, но се надява, че ще успее данамери общ език със съветниците, които „са поели този път в полза на перничани”.


Брезник. Първо заседание на Общински съвет – Брезник за Мандат

Брезник. Първо заседание на Общински съвет – Брезник за Мандат ...

......... и населените места с реализирането на смислени, целесъобразни и необходими инфраструктурни и социално-икономически проекти. След тържествената сесия кметът, областният управител и граждани поднесоха цветя на паметника в градската градина в памет на загиналите войни при отбраната на Брезник по време на Сръбско-българската война и битката от 6 ноември 1885 година.


Перник. Областният управител на Перник Ирена Соколова бе сред официалните

Перник. Областният управител на Перник Ирена Соколова бе сред официалните ...

......... - Радомир са глобални индустриални лидери като General Electric, ABB, Alston, Atlas Copco, Bombardier, Ericsson, Getinge, Munters, Tetra Pak, Volvo. През миналата година фирмата направи голяма инвестиция в размер на 6 млн. евро с откриването на нов цех за електростатично боядисване на метални детайли, като се очаква с това даПерник. На тази светла дата за българското образование се прекланяме

Перник. На тази светла дата за българското образование се прекланяме ...

......... любов у нас и децата към изконните български ценности, към идентичността, вярата и народната памет, към най-здравите и най-дълбоките корени на духовността. Продължавайте да вдъхновявате и просветлявате със своята посветеност, одухотвореност и познания! Само с Вашите усилия и отдаденост ще пренесем българския дух и символика в бъдещето!“, казва още Соколова.


Перник. Областният управител Ирена Соколова свика заседание на Областния щаб

Перник. Областният управител Ирена Соколова свика заседание на Областния щаб ...

......... както и от членовете на Областния щаб, стана ясно, че са взети всички необходими мерки според техните правомощия и ресурси за реакция при зимни условия. Относно подготовката за предстоящия сезон, областният управител Ирена Соколова изиска докладите им, които ще бъде обобщени и изпратени в Дирекция “Анализ и политики” към МВР.


Перник. Общото събрание на Асоциацията по ВиК – Перник прие

Перник. Общото събрание на Асоциацията по ВиК – Перник прие ...

......... Земен с процентно разпределение равно на 1,34% и вноска в размер на 845,54 лв.; Община Ковачевци с процентно разпределение равно на 0,78% и вноска в размер на 492,18 лв. На заседанието общините поставиха въпроси относно възможността от кандидатстването на проекти свързани с изграждане и реконструкция на водоснабдителна мрежа и системи.


Десните политически сили в Перник подкрепиха кандидатурата на д-р Вяра

Десните политически сили в Перник подкрепиха кандидатурата на д-р Вяра ...

......... резултати. С обещания сме живели години наред и знаем всички до какво ни доведоха. Днес, когато България и Перник вървят със смели стъпки към развитие и обновление, нека не се поддаваме на празни думи и обещания“, обърна се към своите съграждани общинският ръководител и лидер на Жени ГЕРБ Ирена Соколова.


Перник. „Тази предизборна кампания беше много позитивна. Станах свидетел на

Перник. „Тази предизборна кампания беше много позитивна. Станах свидетел на ...

......... избирателната активност е по-висока в сравнение с 2015 г., защото при местните избори има реална опасност от контролиран и корпоративен вот. "Само високата избирателна активност може да преодолее тази порочна практика, която се наблюдава в нашето общество, затова апелирам перничани да излязат да гласуват без страх", каза още Станислав Владимиров.


Перник.

Перник. "Работихме през последните четири години в разговор с моите ...

......... моите съграждани, за проблемите, перспективите, за идеите и мечтите. Много от тях вече са реалност. Промяната в Перник започна". Това заяви кандидатът на ГЕРБ за кмет на община Перник Вяра Церовска, която упражни правото си на глас в 115 секция в НЧ" Елин Пелин", съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ.


Погребваме ритуално река Струма. Не се взеха никакви мерки за

Погребваме ритуално река Струма. Не се взеха никакви мерки за ...

......... Струма е отпаден канал", каза той. "Казах, че язовирът е строен като утайник през 1975 година – може да се провери и в доклада на БАН", отвърна тя. "Това, че институциите сте го превърнали в утайник, не значи, че е такъв", заяви Антонов. СНИМКИ от събитието вижте в ТАЗИ ГАЛЕРИЯ!


Перник. Започва рехабилитацията и на улица „Граово” в Перник. Символичната

Перник. Започва рехабилитацията и на улица „Граово” в Перник. Символичната ...

......... дупки, а на места- и слягане. В лошо състояние са и тротоарите. Ремонтът е наложителен, затова и обектът е включен в поименния списък за капиталови разходи на община Перник за тази година. Освен цялостното преасфалтиране, проектът предвижда подмяна на два съществуващи стари водопровода, смяна на бордюрите и изграждане на тротоарите.


Перник. Днес след 90 години от обявяването на Перник за

Перник. Днес след 90 години от обявяването на Перник за ...

......... всички вас, които утвърждавате Перник като красив и съвременен български град. Нека в празничния ден си пожелаем здраве, да бъдем по-добри, да постигаме целите си, да живеем стойностно така, както са завещали предците ни – с кураж, далновидност и самочувствие. Честит празник, перничани!", поздрави жителите на града кметът на Перник.


Перник. Областният управител Ирена Соколова, по покана на Ректора на

Перник. Областният управител Ирена Соколова, по покана на Ректора на ...

......... програми, успешно конкуриращи тези в страната и европейските държави. Университетът изгражда и поддържа учебна и лабораторна база, отговаряща на съвременните изисквания на водещи европейски и световни университети. Високообразовани учени и професионалисти с утвърдени контакти в страната и чужбина създават и възпитават млади специалисти с широкопрофилна квалификация и стабилни професионални знания.


Перник. Няма повторно констатирани случаи на африканска чума по свинете

Перник. Няма повторно констатирани случаи на африканска чума по свинете ...

......... с областния управител възможността и нуждите от изграждането на регионална лаборатория за АЧС и трихинелоза в Перник. Соколова увери, че предложението ще бъде адресирано до Министерство на земеделието, храните и горите, както и до Българската агенция по безопасност на храните. Следващото заседание на Областната епизоотична комисия е на 22 октомври.


Кандидатът за кмет на община Перник от

Кандидатът за кмет на община Перник от "БСП за България" ...

......... "Толкова млади хора искат да се занимават с борба, спорт, който е донесъл толкова много слава на нашия град. Затова ви пожелавам много победи, успехи и да вземат поне частица от духа на Иво Ангелов, който е донесъл и ще продължава да носи победи на Перник“, каза още Станислав Владимиров.


Перник. Община Радомир бе домакин на четвъртия у нас празник

Перник. Община Радомир бе домакин на четвъртия у нас празник ...

......... издига паметник на бай Илия бозаджията. През 30-те години на ХХ век е пуснат слух, че от Радомир до София ще се изгражда бозопровод. Това не се случва, но и до днес радомирската боза се слави из цяла България, а производството на боза продължава да дава препитание на местните хора


Перник. Област Перник стана част от организираните тържества, изложби и

Перник. Област Перник стана част от организираните тържества, изложби и ...

......... Радомир, Земен и Кюстендил се състояха официални тържества. Бяха представени изложби с фотоси, документи и текстови материали за историята по построяването на линията. Те запознаха посетителите с това значимо събитие за времето си, променило обществения живот в региона, както и интересните обрати, нелеките изпитания и забележителните инженерни постижения при изграждането.


Перник. Изложба с творби от Международния пленер по живопис, състоял

Перник. Изложба с творби от Международния пленер по живопис, състоял ...

......... Деня на града, който Перник чества на 19 октомври. Арт проявата е част от културния календар на община Перник и се е превърнал в традиция, която стимулира творческата дейност на художници и разширява международните контакти на базата на културното сътрудничество на Община Перник с побратимени и партньорски градове от чужбина.


Перник. В града ще бъде открита новата волейболна зала към

Перник. В града ще бъде открита новата волейболна зала към ...

......... на 15 години, а след основния ремонт ще се създаде възможност за пълноценен спортно-тренировъчен и състезателен процес.На откриването са поканени представители на спортните клубове в града и гимнастичката Християна Тодорова, носителка на бронзов медал с националния ансамбъл по художествена гимнастика от Олимпийските игри през 2016 г. в Рио де Жанейро.


Перник. Областният управител на Перник Ирена Соколова информира за поетапното

Перник. Областният управител на Перник Ирена Соколова информира за поетапното ...

......... предложи на потребителите лесен и удобен интерфейс, както и по-бърза и сигурна комуникация между възложителя и заинтересованите страни. По този начин валидираме още повече сигурността и прозрачността на процеса по електронно управление, както и лесното подготвяне и обмен на документите, необходими за участие в дадена обществена поръчка.", заяви Ирена Соколова.


Перник. Временно изпълняващият длъжността кмет на Перник Севделина Ковачева проведе

Перник. Временно изпълняващият длъжността кмет на Перник Севделина Ковачева проведе ...

......... и предавана от баща на син. Каквото и да се каже за Сурва няма да бъде достатъчно. Тя трябва са се съпреживее”, каза Ковачева и подчерта, че не случайно народният обичай, който е в основата на фестивала, е включен в представителния списък на ЮНЕСКО на нематериалното културно наследство на човечеството.


Перник. Нов екокът е изграден в двора на 15-та детска

Перник. Нов екокът е изграден в двора на 15-та детска ...

......... проекта. Тя подчерта, че направеното от тях е пример за това как чрез екологично възпитание у децата ще се създаде позитивно отношение към природата. В детска градина "Райна Княгиня" и двата й филиала- в квартал "Калкас" и село Мещица се обучават 183 деца на възраст от 3 до 7 години.


София. Областният управител на Перник приветства участниците и откри XIX-ия

София. Областният управител на Перник приветства участниците и откри XIX-ия ...

......... София, ЦСКА и Славия, които са участници в Суперлигата на България. Надпреварата се провежда по схемата на директната елиминация, като победителите от двете двойки ще се изправят на финал на следващия ден 10 октомври, а победените ще играят за 3-4 място. Състезанието е вписано и в календара на волейболната федерация.


Перник. Със символична първа копка днес беше даден старт на

Перник. Със символична първа копка днес беше даден старт на ...

......... през последните 30-40 години, улицата само е кърпена без да е правен основен ремонт”, каза зам.-кметът по строителството Владислав Караилиев. Изпълнител на ремонта е консорциум, в който участват три фирми - „Хидрострой”, „Асфалтинг” и „АБС Инженеринг”, а срокът в който обектът трябва да бъде завършен по договор е 105 дни.


Перник. Започва ремонтът на улица „Софийско шосе”. Това съобщиха от

Перник. Започва ремонтът на улица „Софийско шосе”. Това съобщиха от ...

......... на движението по улица „Софийско шосе”, а на определен етап от ремонта - и промяна в транспортната схема, като автобусите, които минават по „Софийско шосе“ ще бъдат насочени по обиколни маршрути. В тази връзка започва спешно кастрене на дърветата по улица „Отец Паисий”, за да се осигури безопасното им движение.


Перник. Временно изпълняващият длъжността кмет на Община Перник Севделина Ковачева

Перник. Временно изпълняващият длъжността кмет на Община Перник Севделина Ковачева ...

......... Сърбия, Михаил Ракита- от Босна и Херцеговина, Федерика Ното- от Сардиния, Италия и Сеад Пепич от Черна гора. Арт организатор на проявата е Васил Добренов. По традиция, творбите от пленера ще бъдат представени в изложба. Тя ще бъде подредена в Обединения детски комплекс и ще бъде открита на 11 октомври.


Перник. Областният управител Ирена Соколова информира, че във връзка с

Перник. Областният управител Ирена Соколова информира, че във връзка с ...

......... лов диви свине задължително се изследват за вируса на АЧС, като изследванията са за сметка на БАБХ. Изследването за трихинелоза остава, както досега, за сметка на ловците. До излизане на резултатите от пробите, отстреляните диви свине трябва да останат за съхранение в хладилни съоръжения, а намерените трупове да се загробят.


Перник. Курортното селище Рударци отново ще бъде домакин на Международния

Перник. Курортното селище Рударци отново ще бъде домакин на Международния ...

......... и се е превърна в традиция, която стимулира творческата дейност на художниците и разширява международните контакти на базата на културното сътрудничество на Община Перник с побратимени и партньорски градове от чужбина. Тазгодишното издание е 22-ро поред. Организатори са Община Перник, Художествена галерия-Перник и местното представителство на Съюза на българските художници.


Перник. С празничен спектакъл и изложба от рубриката „Генезисът на

Перник. С празничен спектакъл и изложба от рубриката „Генезисът на ...

......... и компетентности, да трупат знания и да развиват дарбата си, каза директорът на комплекса Таня Китанова. Гостите на откриването наградиха с аплодисменти участниците в спектакъла и с интерес разгледаха изложбата, в която са представени един от най- утвърдените пернишки художници Валентин Топалов и ръководената от него школа по изобразително изкуство.


Перник. Днес с уважение се обръщаме към възрастните хора, от

Перник. Днес с уважение се обръщаме към възрастните хора, от ...

......... ни. Творете и създавайте красота, предавайте я, чрез силата и неукротимия порив на Вашия дух! Благодаря на всички Ви! Желая здраве на Вас и Вашите семейства, и близки. Нека тяхната и нашата обич, и признателност изпълват дните ви с радост и щастие! Честит празник!“, казва още областният управител на Перник.


Перник. Областният управител Ирена Соколова свика спешно заседание на Областната

Перник. Областният управител Ирена Соколова свика спешно заседание на Областната ...

......... горски стопанства в Брезник и Трън да поставят обозначителни табели указващи ограничения достъп в инфектираната зона, съгласно изискванията на Министъра на земеделието, храните и горите.Следващото заседание на Областната епизоотична комисия ще се състои на 1 октомври 2019 г. от 15:00 ч. в Заседателна зала „Струма” на Областна администрация – Перник.


Перник. На 28 септември (събота) от 09.30 часа на спортната

Перник. На 28 септември (събота) от 09.30 часа на спортната ...

......... могат да заявят участие на отворената във Фейсбук интернет платформа „Футболен турнир 2019“ или да се регистрират на място в деня на провеждане на събитието. Инициативата е част от Общинския годишен план за младежта 2019 и от Годишния план на Консултативния съвет за младежка политика към Кмета на община Перник.


Перник. Областният управител Ирена Соколова участва в двудневното заседание на

Перник. Областният управител Ирена Соколова участва в двудневното заседание на ...

......... в отделните райони. Очертани бяха и идентифицираните предизвикателства пред развитието, менажирането и функционирането на лечебните заведения.Следващото заседание на Регионалния съвет за развитие на Югозападен район ще бъде в края на месец ноември.От началото на следващата година областният управител Ирена Соколова ще поеме ротационното председателство на РСР за следващите шест месеца.


Перник. Областна администрация – Перник бе домакин на кръгла маса,

Перник. Областна администрация – Перник бе домакин на кръгла маса, ...

......... за предоставяне на защита са получили общо 445 души. От потърсилите закрила най-много са гражданите на Сирия – 323 лица, следвани от граждани на Афганистан – 193 лица и Ирак – 123 лица. От получилите статут срeдно до 5% остават в Република България, като 90% от тях са трудово ангажирани.


Директорът на РИОСВ Перник Пламен Ангелов ще бъде официално уволнен

Директорът на РИОСВ Перник Пламен Ангелов ще бъде официално уволнен ...

......... почивката си.   От своя страна от Централно рибно-опазващата организация заявиха, че уволнението на Ангелов не е достатъчно, за да бъде спрян готвеният от тях протест.  От своя страна от Централно рибно-опазващата организация заявиха, че уволнението на Ангелов не е достатъчно, за да бъде спрян готвеният от тях протест.   


Най-големият завод в Перник „Стомана Индъстри“ АД ще бъде санкциониран

Най-големият завод в Перник „Стомана Индъстри“ АД ще бъде санкциониран ...

......... на отпадъци от асфалтови парчета. Установено било, че не се извършва запръстяване. Не е осигурено достатъчно количество земна маса за потушаване на възникналото запалване. Във връзка с направените констатации на община Дупница ще бъде съставен акт за установяване на административно нарушение, се сочи още в съобщението на РИОСВ - Перник.


Перник. На 24 септември Православната църква прославя преподобни Силуан Атонски.

Перник. На 24 септември Православната църква прославя преподобни Силуан Атонски. ...

......... в Христа“ на архимандрит Вартоломей, игумен на манастира Есфигмен - Света гора. Прославата на св. Силуан Атонски в манастира става с благословението на Негово Светейшество Българския Патриарх и Софийски митрополит Неофит и при домакинството на манастирското братство, ръководено от Негово високопреподие архиманрит Никанор - игумен на светата обител. Никола ПЕТКОВ


София. Областният управител на Перник Ирена Соколова почете официалната церемония

София. Областният управител на Перник Ирена Соколова почете официалната церемония ...

......... празника Соколова връчи два почетни плакета. С първата награда беше удостоен кметът на общината за създаденото ползотворно сътрудничество с Областна администрация, както и за множеството спечели и реализирани европроекти. Почетният плакет на Областния управител получи и Народно читалище "Светлина - 1924", което вече 95 години е средище на културно-просветна дейност.


Перник. Гражданите на Перник отбелязаха 111 години от обявяването на

Перник. Гражданите на Перник отбелязаха 111 години от обявяването на ...

......... си кметът Вяра Церовска. Областният управител Ирена Соколова подчерта в приветствието си, че е необходимо да разберем, че решаването на важните национални въпроси не е свързано с разцепление, снизходителност, сарказъм или тяхната крайност - апатия и примирение. Празникът завърши с концерт на Ансамбъла за народни песни и танци "Граовска младост".


Перник. Днес ние пишем своята история, която по независим и

Перник. Днес ние пишем своята история, която по независим и ...

......... за свободата и независимостта на страната. Заедно с кмета на Община Перник Вяра Церовска, народни представители, общински съветници, членове и симпатизанти на политически партии, множество граждани, честването продължи с шествие, предвождано от Духовия оркестър на Перник. След официалната част последваха изпълнения на ансамбъла за народни песни и танци „Граовска младост".


Перник. Областният управител на Перник Ирена Соколова изпрати поздравителен адрес

Перник. Областният управител на Перник Ирена Соколова изпрати поздравителен адрес ...

......... на множество църкви и манастири. Бъдете все така светъл пример и наш образец на Божествено и правоверно слово, поведение, любов, дух, вяра и чистота. Честит рожден ден!", завършва поздравлението. Утре Негово преосвещенство ще посети Община Земен, където ще отслужи тържествен Водосвет за празника на града в действащата църква "Св.Йоан Богослов".


Перник. Детска градина ДГ „Знаме на мира“ в Перник, посрещна

Перник. Детска градина ДГ „Знаме на мира“ в Перник, посрещна ...

......... и новите съоръжения бяха разгледани от кмета на Община Перник Вяра Церовска, зам.-кмета Севделина Ковачева и кмета на кв. „Изток“ Емил Костадинов. Малките възпитаници представиха пред местното ръководство пъстра програма с песни и стихчета. В момента детското заведение се посещава от 300 деца на възраст от 1 до 7 години.


Перник. Областният управител на Перник Ирена Соколова поздрави читалището в

Перник. Областният управител на Перник Ирена Соколова поздрави читалището в ...

......... самооблагане на населението се построява новата читалищна сграда. Интересен факт е, че читалището в Студена е в основата на построяването на училището чрез дарена сума от изнесени театрални представления. На 20 април 2001 г. читалище "Светлина" е вписано в регистъра на Народните читалища на Министерство на културата под номер 541.


Перник. Филип Седефчев, именитият и световно известен пернишки художник, покани

Перник. Филип Седефчев, именитият и световно известен пернишки художник, покани ...

......... Седефчев работи в цялата палитра от пластични изкуства – живопис, монументални изкуства, скулптура, графичен и пространствен дизайн, керамика, гоблен и витраж. Той е автор на над 300 постери, запазени знаци, гербове. Изложбата „Пасторал” може да бъде разгледана до 15 октомври 2019 г. в Градска художествена галерия „Любен Гайдаров” - Перник.


Радомир. Областният управител на Перник Ирена Соколова участва в откриването

Радомир. Областният управител на Перник Ирена Соколова участва в откриването ...

......... в лицето на главния редактор на вестник „Стандарт” Славка Бозукова и кмета на Община Радомир Пламен Алексиев за съдействието му да бъде показан различният и многолик облик на общината. Тя връчи първата от наградите в церемонията за принос в развитието на Радомир в сферата на културата на танцов състав „Етнофолк".


Перник. „Другото лице” е заглавието на авторската самостоятелна изложба на

Перник. „Другото лице” е заглавието на авторската самостоятелна изложба на ...

......... за споделената емоция, вплетена в картините й с цветова хармония и фин, изтънчен стил. Губернаторът направи първата откупка на едно от изложените платна. Радослава Манова е завършила Българска филология в Софийския университет. Преди да стане секретар на Община Перник има 22-годишен педагогически стаж като преподавател по Български език и литература.


Институции, неправителствен сектор и експерти са в нестихващ спор за

Институции, неправителствен сектор и експерти са в нестихващ спор за ...

......... е категоричен той. Неговото становище е, че измирането на рибата е вследствие от натрупване на органика в дадения водоем. Самият цъфтеж на водораслите по думите му не е причина, а следствие, при това от залпово замърсяване на цялата система, което е нарушило баланса й. Ето и цялото видео от пресконференцията:


Перник. Първата си самостоятелна изложба подреди в галерия „При кмета“

Перник. Първата си самостоятелна изложба подреди в галерия „При кмета“ ...

......... изненадващо приятно друго лице. Пожелавам й да дерзае и твори по същия начин и за напред“ с тези думи се обърна Боян Александров, който се занимава с дърворезба. На откриването присъстваха много приятели и колеги, които поздравиха авторката и й пожелаха да продължава да твори, независимо от ангажиментите, които има.


Перник. Два чисто нови терена с изкуствена настилка за минифутбол

Перник. Два чисто нови терена с изкуствена настилка за минифутбол ...

......... успеем да направим още много необходими неща за всички, които обичат града", сподели градоначалникът. Инвестицията е от капиталови разходи на Община Перник за 2019 г., като всеки от терените е на стойност 60 000 лева. Новите придобивки могат да се ползват от всички жители за различни спортни занимания абсолютно безплатно.


Перник. Десет дни преди старта на изборна кампания за Местни

Перник. Десет дни преди старта на изборна кампания за Местни ...

......... от Закона за местното самоуправление и местната администрация, както и решение №944-МИ/03.09.2019 г. на ЦИК. Мандатното разпределение е както следва: Община Перник - 37 мандата, Община Радомир - 17 мандата, Община Брезник - 13 мандата, Община Трън - 11 мандата, Община Земен - 11 мандата, Община Ковачевци - 11 мандата.


Перник. 14 живописни картини ще красят галерията „При кмета“ в

Перник. 14 живописни картини ще красят галерията „При кмета“ в ...

......... Перник. 14 живописни картини ще красят галерията „При кмета“ в Перник. Това съобщиха от пресцентъра на Общината. Автор на изложбата e секретарят на Община Перник Радослава Манова. Изненадващите експонати ще покажат „Другото лице“ на главния администратор на институцията. Изложбата ще бъде открита от 17.00 часа.


Директорът на РИОСВ - Перник Пламен Ангелов явно има по-важна

Директорът на РИОСВ - Перник Пламен Ангелов явно има по-важна ...

......... бъдат изнесени много факти, ще бъдат показани множество снимки, видеа и документи, които доказват мащаба на проблема в язовир "Пчелина". Организаторите се надяват, че след тяхното разгласяване от страна на медиите, г-н Пламен Ангелов ще прекъсне отпуската си и най-накрая ще свърши това, за което е сложен на този пост.


Перник. С официални тържества започна новата учебната година в училищата

Перник. С официални тържества започна новата учебната година в училищата ...

......... 727 първокласници прекрачиха за първи път прага на училището. Всички училища и детски градини посрещнаха своите възпитаници в приятна обстановка и много настроение. Бяха извършени текущи ремонти, включващи в себе си подмяна и обновяване на учебната среда. Над един милион лева са вложените средства за подобрения в общинската образователна инфраструктура.


Перник. С молебен и водосвет за здраве в църквата „Св.

Перник. С молебен и водосвет за здраве в църквата „Св. ...

......... на образованието, както и на обучаващите се в начален, гимназиален и прогимназиален етап, се помолиха областният управител Ирена Соколова, кметът на Община Перник Вяра Церовска, народни представители и граждани. Всички заедно отправиха молитвите си за успешна учебна година, изпълнена с добри новини и начинания в науката и полето на знанието.


Перник. Скъпи ученици, уважаеми учители и родители, и тази есен

Перник. Скъпи ученици, уважаеми учители и родители, и тази есен ...

......... воля, за да израствате и постигате това, за което мечтаете. Бъдете любознателни! Учете, мислете, откривайте! Уважаеми родители, нека бъдем достоен пример за децата си. Всички заедно можем да извървим пътя в мисията ни да изградим достойни личности, които да носят духа на бъдещето. Честита и спорна учебна година!“, посочва тя.


Перник. С общ молебен и водосвет ще започне първият учебен

Перник. С общ молебен и водосвет ще започне първият учебен ...

......... родители и жители на града ще започне в 8 часа в храма „Св. Иван Рилски“. Тази година 727 първокласници ще прекрачат за първи път прага на училищния двор в общината. Всички те ще получат книжка подарък от Община Перник – „Меко казано“ на Валери Петров с пожелания за успешна година.


Перник. Кметът на Община Перник Вяра Церовска ще открие новата

Перник. Кметът на Община Перник Вяра Церовска ще открие новата ...

......... СУРИЧЕ "Д.р Петър Берон" в 10 часа. Това съобщиха от пресцентъра на Общината. На 16 септември от 8 часа ще започне новата учебна година с общ молебен и водосвет. Ритуалът за успех и благополучие на всички ученици, учители, родители и жители на града ще бъде в храма „Св. Иван Рилски“.