София. С приказен празник беше отбелязан 70-годишният юбилей на ДГ

София. С приказен празник беше отбелязан 70-годишният юбилей на ДГ ...

......... всеотдаен труд и грижи за бъдещето на нашия град. На празника присъстваха още зам.-кметът Севделина Ковачева, кметът на кв. "Изток" Емил Костадинов и родители. Малките възпитаници бяха поздравени от директора на учебното заведение Ангелина Рикова. В детска градина „Родолюбче“ се обучават 200 деца на възраст от 3 до 7 години.


Перник. Екипът на Общински младежки съвет – Перник ще се

Перник. Екипът на Общински младежки съвет – Перник ще се ...

......... запишат чрез „Фейсбук“ страницата на Общински младежки съвет – събитие „Спортен фестивал – Перник“ 2019. В същия ден от 11.00 ч. на „Алеята на спорта“ ще започне и стрийт фитнес турнир. Регистрация и записване – на място (10.00-11.00 ч.). Инициативата е част от Общинския годишен план за младежта 2019 г.


Перник. И Перник ще се включи в Нощ на литературата

Перник. И Перник ще се включи в Нощ на литературата ...

......... и Мирянка Гогова – член на НЧ „Съзнание – 1922". В конферентната зала на Общински младежки дом ще бъдат прочетени „Седмият ангел" на Збигнев Херберт и „Литературен обяд и други разкази" на Ейлиш ни Гуивна. Четци ще са преподавател по литература и ученици от Х-ХІІ клас на ГПЧЕ "С. Радев"


Перник. Кметът на Община Перник Вяра Церовска посрещна най-изявените абитуриентите

Перник. Кметът на Община Перник Вяра Церовска посрещна най-изявените абитуриентите ...

......... събитието присъстваха още зам.-кметовете на Перник Севделина Ковачева и секретарят на Общината Радослава Манова. За доброто настроение на всички се погрижиха талантливите момичета и момчета от вокална формация „Синева” с ръководител Дарин Бърнев при Общински младежки дом. Тържествената церемония завърши с празничен тост от кмета и обща снимка със зрелостниците.


Перник. Над 570 деца от 30 организации и институции от

Перник. Над 570 деца от 30 организации и институции от ...

......... (драматизация на приказки, танцови състави, вокални групи). На празника в село Мещица присъства и зам.-кметът по култура и образование Севделина Ковачева. Инициативата е част от Общинския годишен план за младежта 2019 г. Тя се организира от Сдружение „Дай, бабо, огънче”, в партньорство с Община Перник и НЧ „П. К. Яворов“.


Полицията в Перник изясняват случай на локален взрив. Това съобщиха

Полицията в Перник изясняват случай на локален взрив. Това съобщиха ...

......... на дограмата и стъклата, водещи към една от стаите. Собствениците в този момент не са били вкъщи. Няма пострадали хора и нанесени други материални щети. Местопроизшествието е посетено от служители на ОДМВР – Перник и СОБТ – София. Извършен е оглед и са назначени съответните експертизи. Започнато е досъдебно производство.Перник. За 12-та поредна година на специална церемония 26 зрелостници

Перник. За 12-та поредна година на специална церемония 26 зрелостници ...

......... изпълнения на Камерен оркестър „Орфей“, зрелостниците получиха своите немски езикови дипломи. От 12 години в Езикова гимназия „Симеон Радев“ има ДСД-паралелки, в които езикът на Гьоте и Шилер се преподава от немски педагози. Сертификатът удостоверява най-високото ниво на владеене на немски език. Това припомни директорът на учебното заведение Теменужка Аначкова.


Перник. Кметът на Община Перник Вяра Церовска заедно с екипа

Перник. Кметът на Община Перник Вяра Церовска заедно с екипа ...

......... главите, за да се хванат на хорото. След което се направи традиционният премуз, а по-късно любителите на кинологията пък имаха възможността да се насладят на огромните и красиви средноазиатски овчарки. Народни танци и песни огласиха мегданите в селата Вискяр и Радуй. И там местни и гости празнуваха с много настроение.


Сагата „КТБ” стигна нови измерения, след като се оказа, че

Сагата „КТБ” стигна нови измерения, след като се оказа, че ...

......... едно финансиране предполага, че първо трябва да се изгради проектът и след това да се разплати от разплащателна агенция", каза Порожанов. Проектите за религиозните храмове се контролират от Фонд "Земеделие" - от договорите, до това дали обектът се използва по предназначение. А засега няма желаещи да откупят дълга на манастира.


Перник. Читалище „Паисий Хилендарски“ в село Кралев дол отбеляза 92

Перник. Читалище „Паисий Хилендарски“ в село Кралев дол отбеляза 92 ...

......... беше открита изложба на българска шевица, красивите експонати са дело на Еглика Стефанова. На празника в село Кралев дол бяха още народният председател д-р Александър Александров, областният управител Ирена Соколова, зам.-кметовете Владислав Караилиев, Денислав Захариев, Севделина Ковачева, секретарят Радослава Манова, кметът на кв. "Изток" Емил Костадинов и много местни жители.


Роднина на заместник-кмета по строителството в Перник печели обществена поръчка

Роднина на заместник-кмета по строителството в Перник печели обществена поръчка ...

......... случва. Разбирайки за този сигнал, го попитах дали има закъснение и защо се говорят тези неща. Той ми каза, че е минал одит на проекта и той е верифициран от Управляващия орган. Няма наложени корекции. Този факт трябва да е достатъчно показателен дали  има нередности при възлагането и изпълнението му.Перник. За седма поредна година членовете на Консултативния съвет за

Перник. За седма поредна година членовете на Консултативния съвет за ...

......... и от Годишния план на Консултативния съвет за младежка политика към Кмета на община Перник. Повече информация за конкурса „Учителят, който ме вдъхновява” 2019, и платформата за гласуване, можете да намерите на сайта на КСМП: www.ksmp-pernik.com, както и на фейсбук страниците Консултативен съвет за младежка политика и Перник на младите.


Перник. Конкурс за ученици за боядисване яйца се организира пред

Перник. Конкурс за ученици за боядисване яйца се организира пред ...

......... зам.-кметът Севделина Ковачева, и секретарят Радослава Манова. Според журито чиито председател беше Венцислава Крумова – директор на Регионалния исторически музей, първото място, първото място беше присъдено за VI-то СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ , второто място зае училището в Батановци, а трети стана отборът на ПМГ „ Христо Смирненски“.


Перник. Министърът на социалната политика Бисер Петков и кметът на

Перник. Министърът на социалната политика Бисер Петков и кметът на ...

......... визита си министър Петков представи основни моменти в новото законодателство за хората с увреждания. Той поздрави кметът Вяра Церовска за работата, добрата комуникация и развитието на социалните услуги в Общината. В срещата участваха още зам.-кметовете Денислав Захариев и Йордан Павлов, както и директорите на общинската и областната дирекция „Социално подпомагане“.


Перник. Премиерно представяне в Перник на нов сценичен проект, копродукция

Перник. Премиерно представяне в Перник на нов сценичен проект, копродукция ...

......... себе си в новия спектакъл с марката "Българе", увлекателно представящ различни музикални стилове и културни традиции. Билетите за премиерата на "Как ще НИ стигнат американците?" в Перник на цени от 15, 20 и 25 лв. могат да бъдат закупени на касата на Двореца на културата и в мрежата на Eventim.bg


Перник. Икона на Света Богородица подари кметът д-р Вяра Церовска

Перник. Икона на Света Богородица подари кметът д-р Вяра Церовска ...

......... болницата д-р Анатоли Митов. Д-р Василев благодари на кмета Вяра Церовска за съдействието и подкрепата за реализирането на ремонта и каза, че това е била негова мечта. „Работя от 30 години в отделението и съм страшно щастлив, стаите са цветни, а картините в коридора са мое дело“, заяви д-р Василев.Перник. Кръстът от изложбата „Атонска светиня“ постъпва във фонда ни

Перник. Кръстът от изложбата „Атонска светиня“ постъпва във фонда ни ...

......... навечерието на Великден бих искала да пожела на всички здраве, защото това е най-важното нещо. Освен това ми се иска да имаме малко повече мир по между си в духа на Великден, защото може би това е нещо, което понякога ни липсва. Нека всички бъдат щастливи“, добави Карамфилова. Ливия НИНОВА


Перник. По случай Световния ден за борба с астмата здравното

Перник. По случай Световния ден за борба с астмата здравното ...

......... д-р Йордан Икономов, които ще проведат профилактични спирометрии и консултации на пациенти с установени проблеми. Прегледите са безплатни и се провеждат със съдействието на Община Перник. Ще бъде заснет и репортаж, който ще се излъчи на 10 май в рубриката „Зелената линейка“ на предаването „100% Будни“ от 09.45 по БНТ1.


Перник. Кметът на Община Перник Вяра Церовска официално откри паметната

Перник. Кметът на Община Перник Вяра Церовска официално откри паметната ...

......... с театъра, оприличават го на изкуство. „Футболът е едновременно война за победа и завладяваща любов към играта… Затова го определят като „световен феномен“. Наричат го още „Цар Футбол“, сподели Стойова. След церемонията започна домакинският мач от Първенството на трета лига между отборите на ФК „Миньор“ Перник и ФК "Спортист" Своге.


Перник. 350 танцьори от Перник, София, Пазарджик, Сандански и Дупница

Перник. 350 танцьори от Перник, София, Пазарджик, Сандански и Дупница ...

......... ще се изпълнява обработка на хоро с времетраене до 4 минути /хореографското решение да започва с автентичния образец на хорото/ и компетентно жури ще определи най-добрите участници. Както всяка година, така и тази, освен предвидените награди на участниците журито ще присъди и специалната награда на Кмета на общината – тъпан.


Перник. С грандиозен концерт Детска градина „Чуден свят“ отбеляза своя

Перник. С грандиозен концерт Детска градина „Чуден свят“ отбеляза своя ...

......... видове музика и внесоха много положителни емоции. Сред гостите на празника на детската градина бяха още зам.-кметът Севделина Ковачева, кметът на кв. „Изток“ Емил Костадинов и Бойка Иванова от Регионалното управление на образованието. В момента ДГ "Чуден свят " се посещава от 380 деца, разпределени в 14 групи по възраст.


Перник. 60 рисунки на ученици от българските неделни училища в

Перник. 60 рисунки на ученици от българските неделни училища в ...

......... Иванова. Министерството на образованието и науката осигурява функционирането на близо 400 български училища по света в 36 държави на 6–те континента. Осигурява се не само реална възможност за обучение по родния език, история и география на България, но и осъществяването на дейности, свързани с фолклора, музиката, изкуството и националната култура.


Перник. Нов сценичен проект, ко-продукция на Национален фолклорен ансамбъл „БЪЛГАРЕ“

Перник. Нов сценичен проект, ко-продукция на Национален фолклорен ансамбъл „БЪЛГАРЕ“ ...

......... си в новия спектакъл с марката "БЪЛГАРЕ", увлекателно представящ различни музикални стилове и културни традиции. Билети за премиерата на „Как ще НИ стигнат американците?“ в Перник на цени от 20 и 25 лева все още могат да бъдат закупени на касата на Двореца на културата и в мрежата на Eventim.bg


Перник. На 18.04.2019 година от 14.30 часа в ЦПЛР-ОДК Перник

Перник. На 18.04.2019 година от 14.30 часа в ЦПЛР-ОДК Перник ...

......... в Италия, Франция, Белгия, Германия, Ирландия, Великобритания, Австрия, Гърция, Молдова. Изложбата "Обич за България" съдържа 60 картини и е пътуваща - в страната, до задгранични мисии, до организации на българите в чужбина и до православни общини, които имат училища по света. В ЦПЛР-ОДК Перник изложбата ще бъде до 26.04.2019 г.


Перник. 135 секционни избирателни комисии и една подвижна ще бъдат

Перник. 135 секционни избирателни комисии и една подвижна ще бъдат ...

......... Вяра Церовска. Тя коментира, че са осигурени всички възможности за нормалното провеждане на изборния ден. На консултациите участие взеха представители на ПП „ГЕРБ”, Коалиция„БСП за България”, ПП „ДПС”, Коалиция Обединени патриоти – НСФБ,ВМРО,АТАКА, ПП „ВОЛЯ“, Коалиция „Реформаторски блок” /РБ/, Коалиция „България без цензура, ВМРО-БНД, Земеделски народен съюз, Движение „Гергьовден“ /ББЦ/.


Перник. 135 секционни избирателни комисии и една подвижна ще бъдат

Перник. 135 секционни избирателни комисии и една подвижна ще бъдат ...

......... Вяра Церовска. Тя коментира, че са осигурени всички възможности за нормалното провеждане на изборния ден. На консултациите участие взеха представители на ПП „ГЕРБ”, Коалиция„БСП за България”, ПП „ДПС”, Коалиция Обединени патриоти – НСФБ,ВМРО,АТАКА, ПП „ВОЛЯ“, Коалиция „Реформаторски блок” /РБ/, Коалиция „България без цензура, ВМРО-БНД, Земеделски народен съюз, Движение „Гергьовден“ /ББЦ/.


Перник. За шеста поредна година Перник ще стане център за

Перник. За шеста поредна година Перник ще стане център за ...

......... участват само в един от разделите. Както всяка година, така и тази, освен предвидените награди на участниците журито ще присъди и специалната награда на Кмета на общината – тъпан. Инициативата е част от Общинския годишен план за младежта 2019 г. и от Годишния план на Консултативния съвет за младежка политика.


Перник. Заместник - министърът на образованието и науката Деница Савчева,

Перник. Заместник - министърът на образованието и науката Деница Савчева, ...

......... би всички се стремят към нея, но успеха има много различни измерения. Ще се радвам да отговорим на вашите въпроси“, сподели зам.-министър Савчева и се зарадва, че родителите са партньори на училището. На срещата присъстваха още зам.-кметът Севделина Ковачева, секретарят на Общината Радослава Манова и Бойка Иванова от РУО Перник.


Перник. И тази година Перник е домакин на Международен конкурс

Перник. И тази година Перник е домакин на Международен конкурс ...

......... оркестър. Наградата „Клавирна мечта“ е предоставена от Зоя Спиридонова. Актьорът Божидар Попчев също ще връчи свой приз - за най-артистичен участник. За втора поредна година институтът „Сервантес“ ще учреди три награди. В ХII конкурс за детска рисунка участваха 103-ма млади художници. Творбите са оценени от жури с председател Ерика Боянова.


Перник. Младежи от цялата страна участваха в 18-ата Национална среща

Перник. Младежи от цялата страна участваха в 18-ата Национална среща ...

......... участниците също така е предвидено училище по народни танци, посещение на Подземния минен музей и средновековната крепост „Кракра“. Участниците в срещата бяха поздравени и от зам.-кмета Севделина Ковачева, секретаря Радослава Манова, началника на РУО - Перник Ваня Коконова и Виолета Еленска – председател на Асоциацията Български, детски и младежки парламенти.


Перник. Общинският съвет даде съгласието си по внесената докладна записка

Перник. Общинският съвет даде съгласието си по внесената докладна записка ...

......... цитирания обект. В приложения списък на собствениците, засегнати в проекта са и част от терени - общинска собственост. С решението за рекултивация на нарушени терени, подобряване на слабопродуктивни земи, отнемане и оползоворяване на хумусния пласт, местните законотворци дадоха съгласие за реализирането на проекта, включително и върху терените - общинска собственост.


Перник. Новата улица, която ще свърза Западния парк с Парка

Перник. Новата улица, която ще свърза Западния парк с Парка ...

......... на уникалния Парк на предизвикателствата е изграден и паркинг с площ от 1230 кв. м. 37 са паркоместата, от които 2 места за автобуси и 3 за хора с увреждания. Общата стойност на обекта е 565 137 лв. с ДДС, а строителните дейности се извършват от фирма ЕТ „Тони Тодоров“.


Перник. Четири атрактивни имота с много добра локация продава Община

Перник. Четири атрактивни имота с много добра локация продава Община ...

......... са много атрактивни за бизнес и се надявам да има желаещи да ги закупят. Проявилите интерес трябва да закупят тръжна документация. Това може да го направят в Община Перник на 9 етаж, отдел „Общинска собственост“. Първият търг е на 9-ти април, а вторият на 16 април", коментира зам.-кметът Денислав Захариев.


Перник. С песните на гласовитата Пирина беше открита новата зала

Перник. С песните на гласовитата Пирина беше открита новата зала ...

......... Сред гостите бяха и зам.-кметът Владислав Караилиев, кметът на Батановци, кметът на кв. "Изток" Емил Костадинов, както и много жители на града, с чиято помощ се е реализирал ремонтът. Кметът Вяра Церовска посети и залата на момчетата от „Батановска сила“ , които споделиха за постиженията и получените отличия през годините.


Перник. Био конструктори за деца ще бъдат пакетирани в село

Перник. Био конструктори за деца ще бъдат пакетирани в село ...

......... на биоферми, където ще се произвеждат био продукти за нуждите на населението. „Предлагайки атрактивни работни позиции, искрено се надяваме да привлечем и върнем младите хора, имаме идея да инвестираме и в различни инициативи“, споделиха собствениците на фирма и благодариха на кметския екип за съдействието и помощта при реализирането на проекта.


Перник. Започна измерване на уличните дупки в населените места на

Перник. Започна измерване на уличните дупки в населените места на ...

......... В разговор с директора на Агенция „Пътна инфраструктура“ тя получи уверение, че до 25 април ще бъдат почистени главните артерии, които са част от републиканската пътна инфраструктура. Вяра Церовска призова кметовете на населени места да бъдат активни и да санкционират граждани, които изхвърлят отпадъците си извън отредените за целта места.


Перник. 150 декара тревна площ ще бъде третирана с препарати

Перник. 150 декара тревна площ ще бъде третирана с препарати ...

......... по-голям ефект при обработването на парка. Подобно пръскане в гробищния парк никога не е имало през годините назад и от общинското ръководство се надяват повече граждани да се включат, като почистят гробните парцели от трева и клони. За улеснение на всички има поставени контейнери и техника за извозване на боклука.


Перник. На консултации при областния управител не беше постигнато съгласие

Перник. На консултации при областния управител не беше постигнато съгласие ...

......... председател и секретар на РИК. В тази връзка и на основание чл. 60, ал. 6 от Изборния кодекс областният управител Ирена Соколова ще изпрати документите до Централната избирателна комисия, която да направи разпределението на членовете на РИК – Перник, което по закон следва да стане 50 дни преди изборния ден.


Перник. С тържествено дефиле започна празникът, посветен на 100-годишнината от

Перник. С тържествено дефиле започна празникът, посветен на 100-годишнината от ...

......... бяха удостоени хора, свързали съдбата си с пернишкия театър. Мил подарък за тях беше и специален албум, разказващ за историята на театъра в Перник и за неговите директори. На празника присъства и ембематично актьорско съзвездие от Народния театър. Празникът завърши с премиерното представление на постановката „Енергични хора“ по Василий Шукшин.


Перник. „Моят град Перник“ беше мотото на атрактивната викторината, която

Перник. „Моят град Перник“ беше мотото на атрактивната викторината, която ...

......... от кмета на Община Перник Вяра Церовска, зам.-кмета Севделина Ковачева, кмета на кв. „Изток“ Емил Костадинов, общинския съветник Атанас Захариев директора на учебното заведение и учители. С много положителни емоции, усмивки и спортсменски хъс премина надпреварата, която протече в 7 кръга. В оспорваната битка отборът „Миньори“ победи с една точка.


Перник. Футболен клуб „Металург“ ще провежда тренировките на стадиона в

Перник. Футболен клуб „Металург“ ще провежда тренировките на стадиона в ...

......... игрище, което ще бъде до стадион „Металург“. „По този начин бихме си решили всичките проблеми и ще успеем да съхраним стадион „Металург“ , за да се използва за официалните мачове“, посочи Костадинов и допълни, че той се използва от над 200 деца , възпитаници на футболните клубове „Металург“ и „Метал“.


София. Село Рударци получава подкрепата на Община Перник. Това каза

София. Село Рударци получава подкрепата на Община Перник. Това каза ...

......... преасфалтиране на главния път Драгичево – хижа Селимица, който минава през село Рударци през улица „Черни връх“. „С реализирането на този проект нашето населено място ще придобие коренно различен облик“, заяви Богдан Богданов. Селото привлича много туристи през летния сезон и заради минералните си извори, каза още той. Росица АНГЕЛОВА


Перник. Общината започва нов прием на заявления за интерес и

Перник. Общината започва нов прием на заявления за интерес и ...

......... среща за представяне на новите възможности за кандидатстване и подаване на заявления за интерес и финансова помощ за изпълнение на мерки за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради в град Перник по Инвестиционен приоритет "Енергийна ефективност в административни и жилищни сгради" на Оперативна програма Региони в растеж" 2014 - 2020.


Перник. С поредица от инициативи под надслов „Непознатият Перник“ МГЕРБ

Перник. С поредица от инициативи под надслов „Непознатият Перник“ МГЕРБ ...

......... в развитието на България и Европа. Ще представим прелюбопитни факти от „Непознатия Перник“, които не се изчерпват единствено с индустриалното развитие и средновековната крепост“, сподели областният координатор на МГЕРБ-Перник Александър Александров. Младежите отправиха своето послание да запазим красивата българска природа и да споделяме прекрасни мигове с нашите близки и приятели.


Перник. Радостна съм, че виждам толкова млади хора, които желаят

Перник. Радостна съм, че виждам толкова млади хора, които желаят ...

......... сме щастливи, че вече има къде да тренираме. Игрището ни е прекрасно и трябва да си го пазим, за да се забавляваме и спортуваме“, коментираха ентусиазирани децата футболен клуб „Миньор“ и благодариха за новата придобивка на кмета. На откриването на спортното съоръжение беше кметският екип и представители на фирмата изпълнител.


Перник. Драматичен театър „Боян Дановски“ ще отбележи 100 години от

Перник. Драматичен театър „Боян Дановски“ ще отбележи 100 години от ...

......... на президента Георги Първанов“, обясни Иво Горчев и допълни, че ще бъдат отличени и 12 поименни театрали, сред които и съпругата на покойния Георги Русев. Финалът на вечерта ще бъде поставен с премиерното представление „Енергични хора" от Василий Шукшин. Пиесата ще започне в 19 часа в театралния салон „Георги Русев“.


Перник. Община Перник организира съвместно с Джуниър Ачийвмънт (JA)-България регионално

Перник. Община Перник организира съвместно с Джуниър Ачийвмънт (JA)-България регионално ...

......... оценка на бизнес цикъла. В процеса на обучение младите хора развиват лидерски качества, умения за общуване, умения за вземане на решения, водене на преговори, организиране, управление на времето, като същевременно имат възможност да развиват и използват специализирани умения от сферата на бизнеса, както и от изучаваната от тях академична област.


Перник. Кметът на Община Перник Вяра Церовска и зам.-кметът Йордан

Перник. Кметът на Община Перник Вяра Церовска и зам.-кметът Йордан ...

......... развитие и предоставяне на услугите в домашна среда „Личен асистент“, „Домашен помощник“ и „Социален асистент“. Поздрави към социалните работници направиха и директорите на областната и общинската структура „Социални грижи“ Ивайла Касърова и Ани Кирилова. След това беше посетен Центърът за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания.


Перник. Стотици деца събра третият лекоатлетически турнир „Децата на Перник“

Перник. Стотици деца събра третият лекоатлетически турнир „Децата на Перник“ ...

......... възраст от 5 до 13 години. Те се състезаваха в дисциплината 100 метра с и без придружител, като всички завършили получиха награди. В индивидуалното класиране заелите първите три места получиха медали, а до шесто място - грамоти и предметни награди. Най-добре представилите се училищни отбори пък бяха удостоени с купи.


Перник. Ансамбълът за народни песни и танци (АНПТ) „Граовска младост“

Перник. Ансамбълът за народни песни и танци (АНПТ) „Граовска младост“ ...

......... достойно място в българската култура. Представя се на много републикански конкурси и фестивали в страната, където завоюва множество призове и награди. Гостуванията му в редица престижни фолклорни фестивали в Европа и Америка са утвърдили неговото име в страни като Португалия, Франция, Унгария, Белгия, Германия, Полша, Югославия, Русия, Турция, Италия, Канада.


Перник. Перник става все по-атрактивен и притегателен център за инвестиции

Перник. Перник става все по-атрактивен и притегателен център за инвестиции ...

......... за положителната тенденция за инвестиране оказва и добрата работа на общинската администрация, която оказва пълно съдействие на желаещите да разширяват бизнеса си. „Не правим спънки, а развиваме техните идеи и ги подкрепяме, което е в огромна полза за града и разкриването на нови работни места за перничани“, посочи Денислав Захариев.


Перник. Селата Дивотино, Драгичево и Богданов дол отбелязват Тодоровден с

Перник. Селата Дивотино, Драгичево и Богданов дол отбелязват Тодоровден с ...

......... в 12.00 часа в местността "Старо село". В Богданов дол празникът ще започне също в 10.00 часа в центъра на селото и ще бъде направен водосвет за здраве. На всички участващи коне ще бъде закачен здравец и българския трикольор, след което ще започнат състезанията в местност в края на селото.


Перник остава без педиатри и ръководството на може би най-известната

Перник остава без педиатри и ръководството на може би най-известната ...

......... затворят интензивно отделение – там, където се пращат деца с тежки проблеми и от „Рахила Ангелова”. Ще дойде момент, в който пациентите ще летят с линейките и няма да има кой да ги приеме, предупреди лекарят. И добави, че отива в извънболнична помощ, защото е по-спокойно и има по-високо заплащане.


Перник. Кампанията по заплащане на местни данъци и такси е

Перник. Кампанията по заплащане на местни данъци и такси е ...

......... с работно време от 07.30 часа до 18.30 часа. Алтернативни начини за плащане това са в „Български пощи „АД, особено за малките населени места в Община Перник това е начин да спестите време и средства. Другите варианти са чрез изипей, по банков път и виртуалния пост през страницата на Общината.


Перник. Кметът на Община Перник Вяра Церовска, министърът на регионалното

Перник. Кметът на Община Перник Вяра Церовска, министърът на регионалното ...

......... място за живеене“, заяви министър Аврамова. Главната цел на проекта е увеличаване на експлоатационната годност на сградата чрез основен ремонт, саниране и въвеждане на мерки за енергийна ефективност, както и осигуряване на подходяща рентабилна и енергоефективна инфраструктура, спомагаща за устойчивото развитие и подобряване конкурентоспособността на градския ареал на Община Перник.


Перник. С нов и модерен облик е сградата на Общината

Перник. С нов и модерен облик е сградата на Общината ...

......... рамките на проекта бяха подменени отоплителните тела, преоборудвани са етажните разпределителни табла, направена е реконструкция на главното разпределително табло, подменени са всички осветителни тела с енергоспестяващи. Монтирани са пожароизвестителна и мълниезащитна и заземителна инсталация. Подменени са интериорни и входни врати , отделени са стълбищните клетки, чрез монтаж на преградни врати.


Перник. Общината изготвя график за извозване на растителния отпадък по

Перник. Общината изготвя график за извозване на растителния отпадък по ...

......... отпадъци, което е предпоставка за възникване на пожар. „Всеки един гражданин, който желае да си изхвърли зелените отпадъци, може да го направи напълно безплатно на Регионалното депо за неопасни отпадъци според действащата Наредба на Община Перник“, уточни кметът. Тя допълни, че са били обсъдени въпроси, свързани с работата на депото.


Перник. Кметът Вяра Церовска откри сградата на пенсионерския клуб „Здравец“.

Перник. Кметът Вяра Церовска откри сградата на пенсионерския клуб „Здравец“. ...

......... зони за отдих спорт, забавления и почивка“, заяви Емил Костадинов . Помещенията в новия клуб са изцяло ремонтирани, те са с обновени стени и подови настилки, сградата е укрепена, направен е ремонт и на покрива. В клуба членуват 75 перничани, той се намира на ул. "Младен Стоянов" в кв. "Мошино".


Перник. Вече 21 години със своите инициативи Общински младежки съвет

Перник. Вече 21 години със своите инициативи Общински младежки съвет ...

......... По време на официалното награждаване, което се състоя на 08 март 2019 г. младите хора отбелязаха и 21 години от създаването на Общински младежки съвет – Перник, а вкусната торта и доброто настроение бяха част от незабравимата празнична вечер. Инициативата е част от Общинския годишен план за младежта 2019 г.


Перник. Ново футболно игрище ще бъде изградено за децата от

Перник. Ново футболно игрище ще бъде изградено за децата от ...

......... готов и включва велоалея, детски и спортни площадки, амфитеатър и площадно пространство за културни мероприятия на открито, разбира се, че няма да липсват и атрактивни съоръжения. В момента в школата на „Металург“ тренират над 100 деца, родени от 2006 до 2011 година, обясниха техните треньори Мартин Стефанов и Валентин Валентинов.


Перник. Отборът на ФК

Перник. Отборът на ФК "Метал 2002" спечели Купата на Традиционния ...

......... 2002" не оставиха съмнение, че са най-добрите на терена и с две категорични победи завоюваха златото и купата на победителите. Жълто-черните спечелиха сребърните медали с победа и загуба, а третото място и бронзът останаха за момчетата от "Металург". Турнирът премина при отлична организация на изкуствения терен в кв. Димова махала.


София. Трети март ни възвисява със спомена за дълг и

София. Трети март ни възвисява със спомена за дълг и ...

......... да тачат, пазят и обичат Отечеството си, да градят с разум и сърце, отговорно и вдъхновено своя по-добър и красив свят, за да бъде в сигурни ръце бъдещето на България. Нека помним, нека бъдем единни и носим в сърцата си гордия български дух! Честит празник!", каза още кметът Вяра Церовска.


Перник. С тържествено честване Перник отбеляза Националния празник на Република

Перник. С тържествено честване Перник отбеляза Националния празник на Република ...

......... и материална култура, бе спасителната сила за каузата на пробуждането и обединението на народа ни", заяви Соколова. Изпълненията на Духовия оркестър и на танцовия състав при общински комплекс „Дворец на културата” създадоха още повече празнично настроение, а на края по традиция всички се хванаха на кръшно хоро пред културната институция.


Перник. От 16 февруари служители на Общинския инспекторат и Областна

Перник. От 16 февруари служители на Общинския инспекторат и Областна ...

......... специално обособени за разходка на кучета зони. Единствената засега е заложена в проекта за изграждане на парк в кметство „Изток“. Предвижда се такава зона да бъде създадена и в централната градска част, но за това са нужни средства, а от данък домашни любимци общината събира само 6 000 лв. годишно.


Перник. Талантливите момичета от Общинския младежки дом поздравиха кмета на

Перник. Талантливите момичета от Общинския младежки дом поздравиха кмета на ...

......... български традиционни празници. Пожелавам на всички здраве, късмет, оптимизъм и хубави преживявания в очакване на пролетта“, с тези думи се обърна Вяра Церовска към младите перничани. В днешния ден Перник е още по-пъстър с празничната украса в центъра на града, а хубавото настроение и слънчевото време допринасят за приятната атмосфера.


Перник. С въздействащо тържество малките възпитаници на ДГ „Миньорче“ повдигнаха

Перник. С въздействащо тържество малките възпитаници на ДГ „Миньорче“ повдигнаха ...

......... си е силата, която ни прави достойни и смели българи“, с тези думи кметът се обърна към децата, техните учители и директора на учебното заведение. Със своите изпълнения децата допринесоха за празничното настроение и напомниха , че Родината е свята и всички ние трябва да я носим в сърцата си.


Перник. Възпитаниците от ДГ №11 „Знаме на мира“ представиха спектакъл,

Перник. Възпитаниците от ДГ №11 „Знаме на мира“ представиха спектакъл, ...

......... на децата си заветите на апостолите, на революционери и възрожденци! Да възпитаме у тях гордост и себеуважение от това, че са потомци на героично минало и доблестни граждани на Родината! За да имаме достойно бъдеще! И да пребъде във времето България“, споделиха гостите на тържеството, които бурно аплодираха малките перничани.


Перник.Общинският съвет прие предложение за изграждане на кръгово кръстовище в

Перник.Общинският съвет прие предложение за изграждане на кръгово кръстовище в ...

......... на трафика през кръстовището. Съществуващата пътна артерия е с изчерпана пропускателна възможност, а заради натоварения трафик тя е сред участъците в региона с концентрация на пътно-транспортни произшествия. Необходимо е да се изискат целеви средства в размер на 1 900 000 лв., с които ще бъде успешно реализиран вече изготвеният проект.


Перник. Възпитаниците на детско-юношеската школа на „Миньор“, които завоюваха две

Перник. Възпитаниците на детско-юношеската школа на „Миньор“, които завоюваха две ...

......... набор и 2004 и 2008, грабнаха Купите и станаха шампиони в турнира Sandanskicup.В него взеха участие над 70 отбора от общо 9 страни, включително и пернишките школи на Миньор-Перник в шест възрастови групи. На срещата при кмета бяха и треньорите Иво Славчев, Венелин Трайков и директорът на школата Петър Анестиев.


Перник. „28-ят Международен фестивал на маскарадните игри

Перник. „28-ят Международен фестивал на маскарадните игри "Сурва" беше едно ...

......... носители и пазители на една вековна традиция - Перник посрещна над 7 500 участници, дефилираха над 120 групи от България и 19 чуждестранни групи. Ръководителите на групите и кметовете на населени места изказаха специална благодарност на ръководството на община Перник за чудесната организация на 28-то издание на международния фестивал „Сурва”.