Перник. „Другото лице” е заглавието на авторската самостоятелна изложба на

Перник. „Другото лице” е заглавието на авторската самостоятелна изложба на ...

......... за споделената емоция, вплетена в картините й с цветова хармония и фин, изтънчен стил. Губернаторът направи първата откупка на едно от изложените платна. Радослава Манова е завършила Българска филология в Софийския университет. Преди да стане секретар на Община Перник има 22-годишен педагогически стаж като преподавател по Български език и литература.


Институции, неправителствен сектор и експерти са в нестихващ спор за

Институции, неправителствен сектор и експерти са в нестихващ спор за ...

......... е категоричен той. Неговото становище е, че измирането на рибата е вследствие от натрупване на органика в дадения водоем. Самият цъфтеж на водораслите по думите му не е причина, а следствие, при това от залпово замърсяване на цялата система, което е нарушило баланса й. Ето и цялото видео от пресконференцията:


Перник. Първата си самостоятелна изложба подреди в галерия „При кмета“

Перник. Първата си самостоятелна изложба подреди в галерия „При кмета“ ...

......... изненадващо приятно друго лице. Пожелавам й да дерзае и твори по същия начин и за напред“ с тези думи се обърна Боян Александров, който се занимава с дърворезба. На откриването присъстваха много приятели и колеги, които поздравиха авторката и й пожелаха да продължава да твори, независимо от ангажиментите, които има.


Перник. Два чисто нови терена с изкуствена настилка за минифутбол

Перник. Два чисто нови терена с изкуствена настилка за минифутбол ...

......... успеем да направим още много необходими неща за всички, които обичат града", сподели градоначалникът. Инвестицията е от капиталови разходи на Община Перник за 2019 г., като всеки от терените е на стойност 60 000 лева. Новите придобивки могат да се ползват от всички жители за различни спортни занимания абсолютно безплатно.


Перник. Десет дни преди старта на изборна кампания за Местни

Перник. Десет дни преди старта на изборна кампания за Местни ...

......... от Закона за местното самоуправление и местната администрация, както и решение №944-МИ/03.09.2019 г. на ЦИК. Мандатното разпределение е както следва: Община Перник - 37 мандата, Община Радомир - 17 мандата, Община Брезник - 13 мандата, Община Трън - 11 мандата, Община Земен - 11 мандата, Община Ковачевци - 11 мандата.


Перник. 14 живописни картини ще красят галерията „При кмета“ в

Перник. 14 живописни картини ще красят галерията „При кмета“ в ...

......... Перник. 14 живописни картини ще красят галерията „При кмета“ в Перник. Това съобщиха от пресцентъра на Общината. Автор на изложбата e секретарят на Община Перник Радослава Манова. Изненадващите експонати ще покажат „Другото лице“ на главния администратор на институцията. Изложбата ще бъде открита от 17.00 часа.Директорът на РИОСВ - Перник Пламен Ангелов явно има по-важна

Директорът на РИОСВ - Перник Пламен Ангелов явно има по-важна ...

......... бъдат изнесени много факти, ще бъдат показани множество снимки, видеа и документи, които доказват мащаба на проблема в язовир "Пчелина". Организаторите се надяват, че след тяхното разгласяване от страна на медиите, г-н Пламен Ангелов ще прекъсне отпуската си и най-накрая ще свърши това, за което е сложен на този пост.


Перник. С официални тържества започна новата учебната година в училищата

Перник. С официални тържества започна новата учебната година в училищата ...

......... 727 първокласници прекрачиха за първи път прага на училището. Всички училища и детски градини посрещнаха своите възпитаници в приятна обстановка и много настроение. Бяха извършени текущи ремонти, включващи в себе си подмяна и обновяване на учебната среда. Над един милион лева са вложените средства за подобрения в общинската образователна инфраструктура.


Перник. С молебен и водосвет за здраве в църквата „Св.

Перник. С молебен и водосвет за здраве в църквата „Св. ...

......... на образованието, както и на обучаващите се в начален, гимназиален и прогимназиален етап, се помолиха областният управител Ирена Соколова, кметът на Община Перник Вяра Церовска, народни представители и граждани. Всички заедно отправиха молитвите си за успешна учебна година, изпълнена с добри новини и начинания в науката и полето на знанието.


Перник. Скъпи ученици, уважаеми учители и родители, и тази есен

Перник. Скъпи ученици, уважаеми учители и родители, и тази есен ...

......... воля, за да израствате и постигате това, за което мечтаете. Бъдете любознателни! Учете, мислете, откривайте! Уважаеми родители, нека бъдем достоен пример за децата си. Всички заедно можем да извървим пътя в мисията ни да изградим достойни личности, които да носят духа на бъдещето. Честита и спорна учебна година!“, посочва тя.


Перник. С общ молебен и водосвет ще започне първият учебен

Перник. С общ молебен и водосвет ще започне първият учебен ...

......... родители и жители на града ще започне в 8 часа в храма „Св. Иван Рилски“. Тази година 727 първокласници ще прекрачат за първи път прага на училищния двор в общината. Всички те ще получат книжка подарък от Община Перник – „Меко казано“ на Валери Петров с пожелания за успешна година.Перник. Кметът на Община Перник Вяра Церовска ще открие новата

Перник. Кметът на Община Перник Вяра Церовска ще открие новата ...

......... СУРИЧЕ "Д.р Петър Берон" в 10 часа. Това съобщиха от пресцентъра на Общината. На 16 септември от 8 часа ще започне новата учебна година с общ молебен и водосвет. Ритуалът за успех и благополучие на всички ученици, учители, родители и жители на града ще бъде в храма „Св. Иван Рилски“.


Перник. За първи път на медицински форум в Перник бяха

Перник. За първи път на медицински форум в Перник бяха ...

......... семейства с репродуктивни проблеми от Перник. По време на срещата младите майки имат възможността да задават въпроси на водещи лекари, акушер-гинеколози, психолози, фармацевти и логопеди. Ще има и раздаване на детска сертифицирана кухня от 0 до 3 години. Медиен партньор на събитието е списание „Кенгуру“, BG-Mamma и Фондация „Искам бебе“.


Перник. В града се проведе инициатива от кампанията „Пресичай безопасно”.

Перник. В града се проведе инициатива от кампанията „Пресичай безопасно”. ...

......... на града пред Закрития мост при пазара, а другата - в кв. „Изток” на ул. „Ленински проспект”. Героите Боби и Кели са посланици на безопасното пресичане в България, също така те символизират чистото и истинско приятелство между децата по света. Партньор в каузата на Община Перник е Българският червен кръст.


Перник. Заместник областният управител Иво Иванов по покана на кмета

Перник. Заместник областният управител Иво Иванов по покана на кмета ...

......... постигнатото. Той връчи грамота на кмета на Кралев дол за ценния му принос в поддържането на местните традиции като вечен извор на общочовешките ценности. На площада в селото бе представена специална танцово-музикална програма. Празникът на града уважиха още кметът на община Перник Вяра Церовска и кметове на други населени места.


София. 59, 220 тона строителни и смесени отпадъци от нерегламентирани

София. 59, 220 тона строителни и смесени отпадъци от нерегламентирани ...

......... изказва специална благодарност на гражданите и фирмите, които доброволчески се включиха за поредна година в кампанията. И този път инициативата беше подкрепена с извозване на събраните отпадъци от – ОП „Флор“, „Жилфонд“ ЕООД и фирмите ДЛВ- СИ“ ООД, ДЗЗД „Перник Комунал“, “Тони Тодоров“ ООД и “А, Б и Ю Инженеринг“.Перник. Областна администрация – Перник се включи в националната доброволческа

Перник. Областна администрация – Перник се включи в националната доброволческа ...

......... паркове и градинки, обществени места, междублокови и квартални пространства. Вече девета поредна година инициативата „Да изчистим България заедно” обединява в един отбор хиляди хора, които искат да живеят на едно по-чисто място. Емблематичната кампания отрежда водещо място на България сред страните с най-добри доброволчески практики в грижата за околната среда.


Предстои РИОСВ - Перник да започне най-тежката процедура по отнемане

Предстои РИОСВ - Перник да започне най-тежката процедура по отнемане ...

......... от отпадъци. В тази връзка РИОСВ Перник е издало две предписания. Едното на община Дупница до 19 септември да отстрани отпадъците от терени, които са общинска частна собственост и на областното пътно управление до 2 септември. От Областно пътно управление - Кюстендил имаме информация, че предписанията са изпълнени", допълни министърът.


Предстои РИОСВ - Перник да започне най-тежката процедура по отнемане

Предстои РИОСВ - Перник да започне най-тежката процедура по отнемане ...

......... от отпадъци. В тази връзка РИОСВ Перник е издало две предписания. Едното на община Дупница до 19 септември да отстрани отпадъците от терени, които са общинска частна собственост и на областното пътно управление до 2 септември. От Областно пътно управление - Кюстендил имаме информация, че предписанията са изпълнени", допълни министърът.


Перник. Областният управител Ирена Соколова ръководи заседанието на Областната комисия

Перник. Областният управител Ирена Соколова ръководи заседанието на Областната комисия ...

......... Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата” Малина Крумова даде висока оценка за работата на комисията и институциите имащи отношение към пътната безопасност в област Перник. Тя заяви, че трябва да се продължи работата в насока търсене на варианти и решения за намаляване на рисковете и спад в пътния травматизъм.


Перник. Кампанията

Перник. Кампанията "Да изчистим България заедно" 2019 с активно включване ...

......... доброволчески практики в грижата за околната среда. Областният управител разпредели средства за транспортиране на събраните отпадъци на общините от региона под формата на бонове за гориво, предоставени от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда. Губернаторът е обезпечил участващите и с почистващи материали - чували и ръкавици.


Перник. Областният управител Ирена Соколова поздрави директора на Регионална дирекция

Перник. Областният управител Ирена Соколова поздрави директора на Регионална дирекция ...

......... на служебните си задължения. Тя изтъкна, че тяхната отдадена, динамична и рискована работа, е ценена и забележима от всички жители на област Перник. Днес огнеборците от Перник са поднесли цветя на паметната плоча на старшина Никола Миков, намиращ се в сградата на РДПБЗН, загинал при изпълнение на служебния си дълг.


Перник. С мащабната акция страната ни и града ни ще

Перник. С мащабната акция страната ни и града ни ще ...

......... кампанията, могат да получат материали в сградата на Общината на 13 ет. стая №2. В кампанията „Да изчистим България заедно“ ще се включи и Българският червен кръст - същия ден те ще отбележат и Световния ден на първата помощ и ще правят демонстрации по оказване на първа помощ на пострадали.


Перник. Областният управител на Перник Ирена Соколова, заедно с кмета

Перник. Областният управител на Перник Ирена Соколова, заедно с кмета ...

......... няколко областни града и за тях приоритетно е по-бързото придвижване със спиране на по-малко места, като за обслужване на регионалните превози са осигурени редовни пътнически композиции. В качеството си на обществен железопътен превозвач БДЖ търси най-доброто решение за осигуряване на по-добра услуга на своите клиенти във всички области на страната.


Жителите на пернишкото село Дивотино излязоха на протест заради поредното

Жителите на пернишкото село Дивотино излязоха на протест заради поредното ...

......... реконструкция на мрежата. Преди това обаче ще се реконструира водния цикъл в Перник, което според кмета, трябва да стане до края на годината. Нерешени проблеми с липсата на вода има и в няколко села край Своге. Жителите им многократно излизат на протест, решение на проблема им все още няма.  


Спрените заради неправомерно използване на биомаса котли на

Спрените заради неправомерно използване на биомаса котли на "Топлофикация Перник" ...

......... експерти на РИОСВ ще премахнат поставените пломби към генераторите, за да може да бъде възстановено подаването на гориво. За да се гарантира, че няма да бъде използван неразрешен вид гориво, в предприятието ще бъдат изпратени служители на РИОСВ за 24-часово наблюдение на подаваното на гориво към парогенераторите, посочват от МОСВ.


Организаторът на Централна рибно-опазваща организация в Перник Марио Антонов входира

Организаторът на Централна рибно-опазваща организация в Перник Марио Антонов входира ...

......... за стачни действия пред РИОСВ И БД, като ще бъдем подкрепени от всички клонове по места на ЦРОО и подръжници из цялата страна, защото бе извършен от РИОСВ и БД държавен геноцид, за който господата трябва да понесат отговорност !!! 11.09.2019 г. С уважение: гр. Перник Организатор ЦРОО-Перник Марио Антонов


Следя с най-голямо внимание случващото се с яз. „Пчелина“. То

Следя с най-голямо внимание случващото се с яз. „Пчелина“. То ...

......... нарочно бездействие на държавните органи. Защо бездействат!? Защото всички, които изхвърлят разни отрови в реката, са хора на някого, с много връзки и никой не смее да ги барне. Това се превърна в основна политика на МОСВ под ръководството на министър Димов, който абсолютно за нищо не става“, смята Куманов.


Залпово замърсяване, което е продължило дълъг период от време, може

Залпово замърсяване, което е продължило дълъг период от време, може ...

......... . Това не би трябвало да е трудно, защото е пред очите на хората. Откъде е влизало това замърсяване? 100% има подадени сигнали, които трябва да се проследят, да се стигне до източника и да се прекрати замърсяването. Тогава системата лека-полека ще започне да се възстановява“, е съветът на експерта.


Перник. В града за първи път ще се проведе изложението

Перник. В града за първи път ще се проведе изложението ...

......... на културата, ще участват представители на най-добрите фирми за България за медицинска техника и козметика. Това заяви главният организатор на събитието Валентина Страхилова, областен координатор на Алианса на българските акушерки и общински съветник. В медицинската дискусия ще могат да се задават въпроси към водещи лекари, акушер-гинеколози, фармацевти, психолози и логопеди.


Перник. „Всички водни съоръжения в община Перник са изграждани в

Перник. „Всички водни съоръжения в община Перник са изграждани в ...

......... Драгичево. - Рехабилитация на ул. „Граово“ с водопровод. - Изграждане на улична водопроводна мрежа за висока зона на село Рударци. - Инженеринг за основен ремонт на водопровод и улична настилка на ул. „Софийско шосе“. - Реконструкция и подмяна на водопроводна мрежа по републикански път III- 1003 „Драгичево – Рударци- Кладница“.


Перник. Чистотата на атмосферния въздух е тревожна тема, която вълнува

Перник. Чистотата на атмосферния въздух е тревожна тема, която вълнува ...

......... В тях участва експерти на общинската администрация и нейното ръководство. Със съдействието на МОСВ и институциите един от сочените за основен замърсител на Перник преустанови своята дейност. В момента оттам се осъществява изнасяне на биомаса и предстои да извозен отпадъкът на RDF, който се намира на съхранение“, посочи Вяра Церовска.


Перник. Областният управител Ирена Соколова откри и ръководи седмичното заседание

Перник. Областният управител Ирена Соколова откри и ръководи седмичното заседание ...

......... на територията на цялата страна. Благодарение на съвместните усилия на отговорните институции, успяхме да запазим област Перник чиста от вируса на АЧС. – заяви губернаторът. До няколко дни на територията на региона започват съвместни проверки на ОДБХ и ОДМВР по населени места за лични стопанства неотговарящи на изискванията за биосигурност.


Перник. Специална церемония събра официални лица, много гости и граждани

Перник. Специална церемония събра официални лица, много гости и граждани ...

......... фамилия. За бойните си заслуги е носител на ордени за храброст от пет войни. Той е първият комендант на Одрин. Провъзгласен е за „Герой на Шумен“, където е прекарал последните години от живота си. Историческите извори разкриват, че той е бил един от хората, присъствали на обесването на Васил Левски.


София. Канализацията и преасфалтирането на улиците трябва да са приоритет

София. Канализацията и преасфалтирането на улиците трябва да са приоритет ...

......... кандидатът за кмет, който е местен жител и познава отблизо проблемите на хората. Той заяви, че няма да допусне обезлюдяване на населеното място и ще положи всички усилия Люлин да расте и да се развива. „Мотивира ме желанието селцето ни да бъде по-приятно място за живеене“, каза той. Росица АНГЕЛОВА


София. На изложението Baby love за първи път в Перник

София. На изложението Baby love за първи път в Перник ...

......... бъде открито в Перник училище за родители, защото майките искат да бъдат информирани, да правят консултации с най-добрите специалисти, да ползват най-добрата техника, съответно да спазват здравословен начин на живот. Тя добави, че трябва да има повече такива форуми, защото инвестицията в младите хора е валутата на бъдещето. Росица АНГЕЛОВА


Перник. Областният управител Ирена Соколова проведе среща с жители на

Перник. Областният управител Ирена Соколова проведе среща с жители на ...

......... са заложени в разписанието за 2020 година, са уточнили от БДЖ. Областният управител се ангажира със съдействие по темата, като ще представи мотивирано становище на 20 септември 2019 г. в насрочено обществено обсъждане за новото разписание на влаковете. Предвижда се то да влезе в сила на 15 декември 2019 г.


Доброволци, които в продължение на три години охраняваха, зарибяваха и

Доброволци, които в продължение на три години охраняваха, зарибяваха и ...

......... и съответно на язовир „Лобош“ (Пчелина)? 3. Продължава ли нивото на кислород във водата на реката и язовира да е ниско и какви действия ще предприемете за решаване на проблема? 4. Знаете ли кои са източниците на замърсяване на река Струма? 5. Знаете ли чия собственост са източниците на замърсяване на река Струма?


„Язовир Лобош (Пчелина) е пред сериозна екокатастрофа! В язовира има

„Язовир Лобош (Пчелина) е пред сериозна екокатастрофа! В язовира има ...

......... е тотална! Тази мръсна вода от язовира прелива, а реката е десет метра широка, половин метър дълбока, рибите няма къде да се спасят. Там всичко е изтребено до крак. Реката е мъртва. Има ли опасност да се случи същото и с язовира? Божа работа е. Ще видим какво ще стане.  


Перник. Добрата новина дойде от сайта на Агенция пътна инфраструктура,

Перник. Добрата новина дойде от сайта на Агенция пътна инфраструктура, ...

......... Гагарин" с дължина 271 м, битов и дъждовен канал, както и монтирането на ново улично LED осветление с изграждане на нова тръбна мрежа и нови шахти. С изграждането на новото кръстовище ще бъде разтоварен автомобилният трафик и подобрена безопасността на движението както на моторните превозни средства, така и на пешеходците.


Перник. Община Перник е в пълна готовност за първия учебен

Перник. Община Перник е в пълна готовност за първия учебен ...

......... Нов и изключително обновен е видът на Центъра за подкрепа за личностно развитие – Ученическо общежитие. Във всички общински училища е направен вътрешен ремонт на класни стаи и коридори. Детските градини също имат пълна готовност да посрещнат новата учебна година с освежени помещения и подобрения, както и закупени нови съоръжения.


Перник. Радомир отбеляза тържествено 134-ата година от Съединението на Княжество

Перник. Радомир отбеляза тържествено 134-ата година от Съединението на Княжество ...

......... Изворския отряд, който получил задача да прикрива най-крайния ляв фланг на българската армия югозападно от Трън. Бюст-паметникът на подпоручик Константин Цанков, издигнат в центъра на Радомир през 1909 година, е изработен в Париж от съвипускниците на офицера от Военното училище, за да напомня на поколенията за неговото дело и идеали.


Хаотични са действията на институциите, те не разрешават проблема, а

Хаотични са действията на институциите, те не разрешават проблема, а ...

......... миризмите и качество на въздух в гр. Перник, като започнат измервания и установяване на източниците на проблеми. Хаотичните действия без конкретни мерки за разрешаване на проблема водят само до хаос и са в ущърб на гражданите", посочват в позицията, подписана от изпълнителния директор на "Топлофикация Перник" АД, инж. Любомир Спасов.


Перник остава без топла вода. До утре на обяд тя

Перник остава без топла вода. До утре на обяд тя ...

......... двата генератора на централата. В отговор на пернишкото дружество, от МОСВ съобщиха, че „ТЕЦ Република“ Перник може да използва газовия парогенератор 3, защото наложената на дружеството принудителната административна мярка не е за спиране на всички мощности на дружеството, а само на две от тях - парогенератори № 4 и 5.


Нашите мощности не са спрени. От охладителната кула и комина

Нашите мощности не са спрени. От охладителната кула и комина ...

......... че институциите работят. Тя поиска проблемът да не се политизира, защото проблеми има от 6 месеца, не от вчера. А събрали се заедно с нея хора са категорични, че неприятната миризма е изчезнала след вчерашната проверка в ТЕЦ-а на Ковачки и че въздухът е станал по-прозрачен. На снимката: Христо Ковачки


Незабавна проверка в

Незабавна проверка в "Топлофикация – Перник" АД, ТЕЦ "Бобов дол" ...

......... проби на място, както и наличие в резултат на това на опасност за здравето на хората. Главният прокурор е указал на министъра на вътрешните работи оказване на съдействие на органите на МОСВ при извършването на проверка на място и е определил срок от 1 месец за изпълнение на възложената проверка.


"Ще предприемем комплексна проверка на всички индустриални обекти в Перник ...

......... в основната си част дружеството е собственост на „Бови Тур“ ЕООД, чийто действителен собственик е „Бингам Мениджмънт Лтд“ на англичанина Кристофър Лантери-Мотин. Собственик на част от акциите е също „Стийм Трейдинг“ ЕАД с едноличен собственик „Антартио Комерс Лтд“ – Кипър, на Родула Георгиу. Определен дял има и Министерството на енергетиката.


Перник. Областният управител Ирена Соколова откри и ръководи заседанието на

Перник. Областният управител Ирена Соколова откри и ръководи заседанието на ...

......... информираност на населението по темата с АЧС и мерките за биосигурност, още в началото на месец ноември Българската агенция по безопасност на храните ще стартира мащабна разяснителна информационна кампания. Следващото заседание на Постоянната областна епизоотична комисия е на 10 септември, вторник от 15:00 ч. в зала "Струма" на Областна администрация.


Перник. „Ще поискаме комплексна проверка на всички индустриални обекти в

Перник. „Ще поискаме комплексна проверка на всички индустриални обекти в ...

......... възражения, изпратени в общината и още 200 - в РИОСВ – Перник. „Ние сме изпратили до РЗИ искане за становище дали това е опасно за здравето на гражданите. Така че процедурата продължава. Крайният компетентен орган е директорът на РИОСВ, а самата процедура ще отнеме месеци и дори години“, каза Димов.


Протест в Перник заради горене на боклуци в местния ТЕЦ

Протест в Перник заради горене на боклуци в местния ТЕЦ ...

......... жени. Това, че инсталации на Ковачки горят боклуци от чужбина и по специално от Италия, беше потвърдено в два материала на "Биволъ", включително от италианска страна. Италианците обаче внасят боклук за горене в ТЕЦ "Бобов дол". А експериментално горене на отпадъци има в ТЕЦ "Брикел", както и в пернишата топлоцентрала.


Перник. 2000 участници от страна и чужбина събра тази година

Перник. 2000 участници от страна и чужбина събра тази година ...

......... приготвянето на вкусни гозби. Всички бяха впечатлени от ястията на сръчните жени от Враца. Събитието беше уважено от областния управител Ирена Соколова, заместник-кмета Севделина Ковачева, секретаря Радослава Манова и гости от цялата страна. Фестивалът е с конкурсен характер, участниците ще бъдат оценявани от жури с председател естрадната прима Мими Иванова.


Перник. Около 2 хиляди души се очаква да посетят 13-тия

Перник. Около 2 хиляди души се очаква да посетят 13-тия ...

......... имат възможност да готвят на живо и да демонстрират тайните на ястия, характерни за района, който представят. Фестивалът има конкурсен характер, на него се очакват гости от всички краища на страната, както и от чужбина - Косово и Северна Македония, съобщи председателят на Съюза на инвалидите в Перник Анита Тараланска.


Перник. В Областна администрация - Перник се проведе заседание на

Перник. В Областна администрация - Перник се проведе заседание на ...

......... бъдат свикани спешни Общински епизоотични комисии с участието на ОДБХ, на които ще бъдат повторно разгледани процедурите и крайните срокове. Следващото редовно заседание на Областната епизоотична комисия, което областният управител свиква, ще бъде на 3 септември 2019 г. (вторник) от 15:00 ч. в зала "Струма" на Областна администрация – Перник.


София. Близо 2 хиляди души се очаква да посетят 13-тия

София. Близо 2 хиляди души се очаква да посетят 13-тия ...

......... за четвърта поредна година. Анита Тараланска изрази благодарност за финансовата подкрепа и към Съюза на инвалидите в България. Тя обясни, че това са трите основни пера, от които фестивалът получава субсидия, благодарение на което го има. За пръв път тази година в него ще участват и Пенсионерски клубове, обясни тя.


Перник. Областта и китайската провинция Хъбей (КНР) преговарят за бъдещи

Перник. Областта и китайската провинция Хъбей (КНР) преговарят за бъдещи ...

......... Джюн сподели, че условията за бизнес в България са добри. В Китай страната ни е позната с постиженията си във футбола и художествената гимнастика. Известна е още с кухнята, киселото мляко, розовото масло и с козметичните си продукти, но за милиардния китайски пазар страната ни има нужда от повече реклама.


Авария в багерна помпена станция при ТЕЦ

Авария в багерна помпена станция при ТЕЦ "Република" в Перник ...

......... риби. В района на новопостроения мост в квартал "Варош" експертите са видели над 20 патици. Патици са открити при обхода и на моста при газостанцията до завод "Кристал". От РИОСВ-Перник информират гражданите на Перник, че аварията е отстранена. Експертите от инспекцията поясняват още, че шламовете не са опасни за биоразнообразието.


Перник. Потенциална опасност от пожари в части от областта на

Перник. Потенциална опасност от пожари в части от областта на ...

......... пасища. При възникване на пожар, незабавно да уведомят компетентните органи с точен адрес на тел.112 и при възможност да окажат съдействие за ликвидирането му. Припомняме, че само за последната седмица възникналите пожари в страната са над 1200. Най-често огнената стихия започва от палене на стърнища, хвърлени цигари и незагасени огньове.


Перник. Нов детски кът и съоръжения за игра ще зарадват

Перник. Нов детски кът и съоръжения за игра ще зарадват ...

......... и две училища. По този начин се променя облика на пространствата и се създава приятна среда за извън училищни занимания“, допълни зам.-кметът Севделина Ковачева. В детското заведение - заедно с двата филиала в село Мещица и кв. Калкас, се обучават общо 176 деца, на възраст от 3 до 7 години.


Перник. Над 300 тона бетонирана основа ще бъде поставена само

Перник. Над 300 тона бетонирана основа ще бъде поставена само ...

......... така и на пешеходците. Проектът е на стойност над 1.8 млн. лева с ДДС и освен пътната част включва изграждането на водопровод по ул. „Юрий Гагарин” с дължина 271м , битов и дъждовен канал. Предвидено е и ново улично LED осветление с изграждане на нова тръбна мрежа и нови шахти.


Перник. Областният управител на Перник Ирена Соколова информира за потенциално

Перник. Областният управител на Перник Ирена Соколова информира за потенциално ...

......... за сигурност, ЧЕЗ Електро България, ВиК, Областно пътно управление и РИОСВ. От Регионалната служба "Пожарна безопасност и защита на населението" също са създали необходимата организация, за да реагират при необходимост. Високият риск означава, че са възможни бързо разпространяващи се много силни пожари с частично или пълно въвличане на дървесните корони.


Перник. Зам.-кметът Владислав Караилиев и секретарят Радослава Манова запознаха кметовете

Перник. Зам.-кметът Владислав Караилиев и секретарят Радослава Манова запознаха кметовете ...

......... три домашни прасета, които ще бъдат заклани до края на деня. Със съдействието на полицията в засегнатия район ще бъде забранено ловуването и риболова. В тази връзка всички кметове бяха помолени да информират хората в съответните кметства и да не се създава излишно напрежение във връзка със създалата се ситуация.


Перник. Първи случай на Африканска чума по свинете е регистриран

Перник. Първи случай на Африканска чума по свинете е регистриран ...

......... а в държавните ловно-стопански райони претърсванията са 230. По указания на Министерство на земеделието, храните и горите, в част от общините от област Перник ще бъдат реализирани информационни мероприятия със специалисти от научните среди. Те ще бъдат насочени към кметовете, стопаните на прасета, животновъдите, ловците и други групи от населението.


Перник. С атрактивни и цветни игри ще бъдат посрещнати наесен

Перник. С атрактивни и цветни игри ще бъдат посрещнати наесен ...

......... се отоплява на локално парно, понякога имахме необходимост при по-студените зимни дни", сподели Паласкова. В детското заведение работят 8 учители и две медицински сестри. Малките и талантливи момичета и момчета от ДГ „Валентина Терешкова“ радват жителите на града със забавни и весели програми и концерти за всички празници през годината.


София. За последните 6 месеца са осиновени 125 кучета в

София. За последните 6 месеца са осиновени 125 кучета в ...

......... както и гражданите и доброволците, които посещават приюта“, разказа Лидия Петрова. Тя допълни, че в момента доброволците в приюта са 49. „Разчитаме на тях за всичко, което биха могли да си позволят като разход на време и на финансови средства“, подчерта директорът на ОП „Общинско обслужване“ – Перник. Росица АНГЕЛОВА


София. На територията на област Перник има около 1500 броя

София. На територията на област Перник има около 1500 броя ...

......... от Сърбия и правят опити да внасят месо. Призовавам ги да не го правят. Заболяването може да бъде пренесено с храна, в която се съдържа африканска чума, без хората да подозират, че е в нея“, припомни директорът на Областната дирекция по безопасност на храните в Перник Елза Драгомирова. Росица АНГЕЛОВА


Перник. В училището в село Ярджиловци вече напълно са готови

Перник. В училището в село Ярджиловци вече напълно са готови ...

......... още през 1842 година. То е носител на орден „Стара планина“ и негови възпитаници прославят селото в страната и чужбина. Въпреки че, се води селско училище в него има прекрасни съвременни условия за обучение. Сградата се отоплява на локално парно, а миналата година е извършен и частичен ремонт на покрива.


Перник. Областната епизоотична комисия взе решение за определяне на цялата

Перник. Областната епизоотична комисия взе решение за определяне на цялата ...

......... решение, че в срок до 10 септември т.г., следва изпълнението на мярката по клане на прасета в обекти тип „заден двор”. Стопаните в област Перник заклали доброволно, отглежданите от тях прасета за лична консумация и извършили мерките за дезинфекция в срок, ще получат финансова помощ в размер на 300 лв.


Перник. Кметът на Общината д-р Вяра Церовска подари картина на

Перник. Кметът на Общината д-р Вяра Церовска подари картина на ...

......... силни, неуморни и винаги млади по дух“, сподели с вълнение Вяра Церовска. В клуба присъства и председателят на общинското ръководство на пенсионерите Стаменка Велинова, която изказа специални благодарности на кмета за подкрепата и разбирането през годините. В клуба на миньора членуват 104 души, а в общинската структура над 1200 души.


Перник. По покана на кмета д-р Вяра Церовска в заседателната

Перник. По покана на кмета д-р Вяра Церовска в заседателната ...

......... на ОИК – Перник. Тя е от квотата на партия ГЕРБ и е с юридическо образование. Заместник - председатели на ОИК ще са Галина Никодимова от ДПС и Моника Стоянова от Коалиция „Обединени патриоти“. Позицията на секретар беше решено да се заеме от Станка Рударска представител на „БСП за България“.


Перник. Трудът на миньорите е символ на уважение и преклонение

Перник. Трудът на миньорите е символ на уважение и преклонение ...

......... за подобряване условията на работа и гарантиране на безопасност на труда. „Отправям поздрави към всички Вас, свързани с минния отрасъл, като Ви пожелавам преди всичко здраве, дълголетие и работа, носеща удовлетворение! Нека най-българският светец св. Иван Рилски, Ви носи закрила, здраве и успешни дела. Честит празник!", каза още Ирена Соколова.