Грипна епидемия бе обявена на територията на Община Перник. Учениците

Грипна епидемия бе обявена на територията на Община Перник. Учениците ...

......... заповед за строг сутрешен филтър на база предписанията на РЗИ. Сутрин децата ще бъдат преглеждани от медицинската сестра и при проявени симптоми те ще бъдат връщани в къщи. Няма да бъдат допускани и болни лица от персонала. Целта на мерките е да се ограничи разпространението на грипа в детските заведения.


Перник. Трима са задържани за незаконен добив на въглища. Това

Перник. Трима са задържани за незаконен добив на въглища. Това ...

......... непълнолетни, на 14 и 15-годишна възраст. До разкривката са намерени и конфискувани 25 чувала въглища, които са предадени за отговорно пазене на Община Перник. Тримата са били задържани, разпитани и освободени. Започнато е досъдебно производство по чл. 240 „а“ от НК и работата продължава съвместно с прокуратурата в областния град.


57 населени места в област Перник посрещат тази нощ празника

57 населени места в област Перник посрещат тази нощ празника ...

......... на Международния фестивал на маскарадните игри "Сурва", чието 28-о издание ще се проведе в Перник от 25 до 27 януари. БГНЕС, архив Каквото и да се каже и напише за празника в Пернишко тази нощ, ще е малко. Емоцията му не може да се предаде, а единствено да се изживее.


Един от най-хубавите фестивали в България -

Един от най-хубавите фестивали в България - "Сурва", започва днес, ...

......... наричан още болюбашия. В нощта срещу Сурова никой не спи. Младите мъже обикалят цялото село. Във всяка къща в селата болюбашията пожелава здраве, плодородие и щастие, мечката гази стопанина, а попът ръси за здраве. Домакините ги черпят с домашни гозби и греяна ракия. Фестивалът ще продължи и на 14 януари.


София. Ще се реализира и последният етап от модернизирането и

София. Ще се реализира и последният етап от модернизирането и ...

......... движението към сградата на Община Перник“, поясни тя. Радослава Манова каза още, че модернизациите ще продължат и в момента тече санировка по европейски проект за цялостно саниране за енергийна ефективност на сградата на Община Перник, като освен мерките за енергийна ефективност, значително са подобрени и условията за работа. Симона ПЕТРОВА


Перник. Пътуваща изложба, по повод 140 години от Учредителното събрание

Перник. Пътуваща изложба, по повод 140 години от Учредителното събрание ...

......... и развитието на конституционния процес. Първата ни конституция узаконява правото на избор, неприкосновеността на собствеността, задължителното основно образование и други норми, които се прилагат и до днес. Тя е основа, светиня и символ на българския парламентаризъм", посочи Соколова. Изложбата предстои да бъде представена и в останалите 27 области на страната.Перник. Шест автомобила са изгорели тази нощ в пернишкия кв.

Перник. Шест автомобила са изгорели тази нощ в пернишкия кв. ...

......... собственост на 51-годишен мъж и се прехвърлил на останалите, паркирани в близост на първоначално горящите. Всички са унищожени напълно. Частично обгорял е „Опел Зафира“. Извършен е оглед на местопроизшествието от служители на ОДМВР – Перник и колегите им от Второ РУ. Започнато е досъдебно производство и действията по разследването продължават.


Кметът на пернишкото село Дивотино Румен Сергиев е обвинен от

Кметът на пернишкото село Дивотино Румен Сергиев е обвинен от ...

......... и селскостопанска дейност, хотелиерство и ресторантьорство. Спрямо него е взета мярка за неотклонение „парична гаранция“ в размер на 10 000 лв. Ако бъде признат за виновен Сергиев може да получи наказание лишаване от свобода за срок от 1 до 8 години и глоба от пет хиляди до двадесет хиляди лева.


Специализираната болница за продължително лечение и долекуване в Перник се

Специализираната болница за продължително лечение и долекуване в Перник се ...

......... - да продаваш болница за 5 милона лв. заради дълг от 400 000 не намирам", заяви д-р Чунов. "Пускам писма и тръгвам по всички институции. Писах във Фейсбук и до премиера", каза д-р Чунов пред БНР. Болницата е наследник на бившия Профилакториум. Сега тя е ЕООД със 100% общинска собственост.


Протестните автошествия из улиците на Перник продължават. И тази вечер

Протестните автошествия из улиците на Перник продължават. И тази вечер ...

......... системата, се настоява за отмяна на член от конституцията, според който народните представители не носят наказателна отговорност за изказаните от тях мнения и за гласуванията си в Народното събрание, съобщи БНР. Протестиращите искат и намаляване наполовина броя на депутатите. Протестиращите се заканват, че автошествия ще има и в следващите дни.


Безспорно темата на последните дни са протестите в цяла България.

Безспорно темата на последните дни са протестите в цяла България. ...

......... На пет минути пускаха по кола. Има коли, които са проверявани по три пъти. Накрая като капак отново масирано присъствие на жандармерия на възела на магистрала Люлин...да не я блокираме. Днес видях повече полицаи от протестиращи. На всяка крачка не полицай, а цяла дузина. И не сме били полицейска държава!"Отново протест блокира пътен възел „Даскалово” За четвърта вечер стотици

Отново протест блокира пътен възел „Даскалово” За четвърта вечер стотици ...

......... по Закона за протестите граждански недоволства.   Недоволството на перничани е срещу поскъпването на горивата и автомобилните застраховки.--> Митинги и блокади на пътища срещу високите цени на горивата и с искания за оставка на кабинета през деня и тази вечер имаше още в София, Стара Загора, Добрич, Варна и Шумен.


Перник. Община Перник има своите шампиони и по лека атлетика,

Перник. Община Перник има своите шампиони и по лека атлетика, ...

......... Й. Миланов" и юношите от ГПЧЕ "Симеон Радев" пък са новите общински шампиони във възрастовата група 8 - 10 клас. В спора за златните медали в двата потока мериха сили 48 състезатели от отборите на три пернишки гимназии - ГПЧЕ "С. Радев", ПГТС "Арх. Й. Миланов" и ТПГ "М. Кюри".


Общинската болница за продължително лечение и рехабилитация в Перник е

Общинската болница за продължително лечение и рехабилитация в Перник е ...

......... но вече три години е неизползваем. Той е монтиран, но не са правени проби, тъй като парната инсталация няма да издържи на мощността на котела, обясни председателят на Общинския съвет в Перник Иво Савов. Болничният директор настоява да бъдат купени проточни котли от каскаден тип или нов котел на газ.


Общинската болница за продължително лечение и рехабилитация в Перник е

Общинската болница за продължително лечение и рехабилитация в Перник е ...

......... но вече три години е неизползваем. Той е монтиран, но не са правени проби, тъй като парната инсталация няма да издържи на мощността на котела, обясни председателят на Общинския съвет в Перник Иво Савов. Болничният директор настоява да бъдат купени проточни котли от каскаден тип или нов котел на газ.


Перник. Със света Литургия ще бъде отбелязан храмовият празник на

Перник. Със света Литургия ще бъде отбелязан храмовият празник на ...

......... бъде от 09.00 часа и ще бъде оглавена от Негово преосвешенство Белоградчишкия епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит. След братската трапеза за празника, от 13.30 часа, в малката трапезария на светата обител ще има духовна беседа на йеромонах Филип от скита „Малката света Анна“ на Света гора, Атон. Никола ПетковПерник. 110 години от обявяването на Независимостта на България отбелязаха

Перник. 110 години от обявяването на Независимостта на България отбелязаха ...

......... и чертаем по-добро бъдеще. Бъдеще, в което ние и нашите деца ще живеем в цивилизован свят, лишен от конфронтации и разединение!“ Празникът завърши с концерт на Ансамбъла за народни песни и танци ”Граовска младост”, с главен художествен ръководител Венцислав Андонов, хореограф Тодор Тодоров и ръководител на Вокалното студио Силвия Симеонова.


Перник. Обещаното от кмета Вяра Церовска спортно игрище в кв.

Перник. Обещаното от кмета Вяра Церовска спортно игрище в кв. ...

......... откликна на нуждите на най-малките перничани. Миналата година отидохме в кабинета ѝ без да имаме определена среща, съвсем изненадващо и бяхме приети. Децата споделиха какво искат и всичко вече е налице“, казаха родителите. Цялостният ремонт на обекта е на стойност 170 017.84 и е изграден със собствени приходи на Общината.


Перник. Кметът на Община Перник Вяра Церовска посрещна в кабинета

Перник. Кметът на Община Перник Вяра Церовска посрещна в кабинета ...

......... поканена и за 3-тия Международен турнир по борба „За купата на Иво Ангелов“, който се провежда под патронажа й и по традиция е посветен на Деня на града. Тази година спортната надпревара ще бъде на 8 ноември. На срещата в кабинета на кмета присъства и секретарят на Общината Радослава Манова.


Перник. Кметът на Община Перник Вяра Церовска сигнализира всички институции

Перник. Кметът на Община Перник Вяра Церовска сигнализира всички институции ...

......... отделно, тайно и скрито, напротив ние сме тези, които правим публично достояние всяко едно инвестиционно намерение и по този начин се стремим да предизвикаме обществен дебат. Ако РИОСВ даде разрешение за някое от инвестиционните намерения, тогава ще имаме основание да инициираме и проведем широко обществено обсъждане“, апелира кметът Вяра Церовска.


Перник. Учени и историци участваха в научна конференция „Първата световна

Перник. Учени и историци участваха в научна конференция „Първата световна ...

......... военен самолет, произведен в България. В дискусията могат да се включат свободно и граждани. Посещение на исторически обекти, разположени на територията на област Перник - Земенски манастир - гр. Земен, Радомир - казармите на 26-и пехотен полк и експозиция „Войнишко въстание“ е част от програмата през втория ден на конференцията.


Перник. С общ молебен и водосвет започна първият учебен ден

Перник. С общ молебен и водосвет започна първият учебен ден ...

......... от нас. Училището е духовното огнище, пред което се прекланяме всички. Това е най-ценният път на просвещението, на знанието и мъдростта“, заяви кметът. Отците пожелаха да са отворени душите на децата за добрата наука и познание, да няма в тях злоба, агресия и ненавист и пожелаха здраве на всички именици.


Перник. 7 клуба от Перник, Пловдив и сръбския град Босилеград

Перник. 7 клуба от Перник, Пловдив и сръбския град Босилеград ...

......... се класират за дивизия А. По думите на треньора на пернишкия клуб Руслан Стефанов резултатите до момента нареждат на сто процента нашите момчета до 12 години да играят в дивизия А, все още не е ясна позицията на по-големите, чакат се представянето на отборите, които ще се състезават в Свищов.


Перник. 538, 700 тона строителни и смесени отпадъци от нерегламентирани

Перник. 538, 700 тона строителни и смесени отпадъци от нерегламентирани ...

......... кв. „Тева“ по посока новото Регионално депо. И този път инициативата беше подкрепена с извозване на събраните отпадъци от – ОП „Флор“, „Жилфонд“ ЕООД и Еко Партнърс. С тази мащабната акция Перник стана част от Световния ден на почистването, въведен от Естония, в който участват милиони хора от 150 страни.


Перник. Националната научна конференция на тема „Първата световна война на

Перник. Националната научна конференция на тема „Първата световна война на ...

......... военен самолет, произведен в България. В дискусията могат да се включат свободно и граждани. Посещение на исторически обекти, разположени на територията на област Перник - Земенски манастир - гр. Земен, Радомир - казармите на 26-и пехотен полк и експозиция „Войнишко въстание“ е част от програмата през втория ден на конференцията.


Перник. Изложба с детски творби ще отвори врати от 16.00

Перник. Изложба с детски творби ще отвори врати от 16.00 ...

......... творческите занимания под ръководство на специалисти и майстори от музея, така и с позабравени стари детски игри. Занимания бяха през юли и целия август, а в тях освен децата от Перник се включиха и завърнали се през лятото в родния си Перник малчугани, които живеят с родителите си в чужбина.


Перник. Членовете на Общински младежки съвет организират Спортен фестивал, който

Перник. Членовете на Общински младежки съвет организират Спортен фестивал, който ...

......... започва стрийт фитнес турнир на открито. И двете инициативи ще се проведат на „Алеята на спорта” под Обединен детски комплекс. На 16 септември (неделя) от 10:00 ч. в спортна зала "Кракра" е предвиден турнир по баскетбол 3х3, както и забавни игри за най-малките, от 11.00 ч. пред Двореца на културата.


Перник. В сградата на общинската администрация в Перник бяха представени

Перник. В сградата на общинската администрация в Перник бяха представени ...

......... разлагат се в почвата и се превръщат в тор. При компостирането ще бъдат спестени пари и ще се намали необходимостта от купуването на подобрители за почвата, изкуствени и органични торове. Ще бъдат създадени условия за производство на екологично чисти плодове и зеленчуци и ще се подобри качеството на околна среда.


Перник. За поредна година Община Перник ще се включи в

Перник. За поредна година Община Перник ще се включи в ...

......... „Изток“. За мащабната акция ще се предоставят цветни чували за разделно събиране на отпадъци и ръкавици за доброволците. Община Перник призовава всички свои граждани да се включат активно в почистването на междублокови пространства, спортни и детски площадки и градинки, а отпадъците да бъдат оставени до контейнерите, за да се извозят.


Перник. 133 години от Съединението на Княжество България и Източна

Перник. 133 години от Съединението на Княжество България и Източна ...

......... всички водещият на събитието и припомни как преди 133 години България се съединява, благодарение на дейността на Българския таен централен революционен комитет. „Нека помним и тачим творците на святото дело на Съединението! Да бъдем техни достойни последователи на самоотвержената им смелост и безпримерен устрем за една просперираща България", призова той.


Перник. С тържествен концерт на Духовия оркестър с диригент Трифон

Перник. С тържествен концерт на Духовия оркестър с диригент Трифон ...

......... 6 септември честваме Съединението на Княжество България с Източна Румелия, най-безспорното събитие в националната ни историческа памет. Един от малкото моменти, когато българската нация демонстрира забележително единство. Това е, може би, единственият случай, когато българинът категорично отказва да се съобразява с външни фактори и поема съдбата си в свои ръце.


Перник. Започна есенното миене на улиците в община Перник. това

Перник. Започна есенното миене на улиците в община Перник. това ...

......... възможност да освободят уличните платна от паркирани автомобили и тротоарните площи от строителни или друг вид материали, за да могат почистващите машини да навлязат в улиците и да изпълнят своите ангажименти по тяхното почистване. В графика са включени общо 20 улици, които ще бъдат измити и почистени до 21 септември.


Перник. Общинският съвет реши да предостави стадиона в село Дивотино

Перник. Общинският съвет реши да предостави стадиона в село Дивотино ...

......... а собственикът имал намерение да го застрои. На ръгбистите е даден 15-дневен срок да освободят терена и премахнат изградените на него спортни съоръжения. През юни месец тази година по традиция шампионите от „Валяците“ връчиха официално на кмета на Перник д-р Вяра Церовска завоюваната от тях 32-ра по ред републиканска купа.


Перник. Областният управител на Перник Ирена Соколова свика извънредна Епизоотична

Перник. Областният управител на Перник Ирена Соколова свика извънредна Епизоотична ...

......... от изпитването са отрицателни. Изследвана е и проба от умряло прасе, резултатите от която също са отрицателни. На 12 юли т.г. беше проведено предишно заседание на Областната епизоотична комисия, след което веднага стартираха и заседанията по общини, както и информационно-разяснителна кампания с представители и на всички ловно-рибарски дружества от региона.


Перник. Извършва се усилен ремонт на сградата на читалище „Пробуда“

Перник. Извършва се усилен ремонт на сградата на читалище „Пробуда“ ...

......... в срок и обектът да влезе в експлоатация, за да може да се използва от самодейните състави и школи към читалището, които прославят града и страната ни в множество фестивали и конкурси, сподели кметът Вяра Церовска и допълни, че съвсем скоро ще отвори врати и реновираното читалище в село Драгичево.


Перник. Служители на сектор „Наркотици“ в Главната дирекция „Национална полиция“

Перник. Служители на сектор „Наркотици“ в Главната дирекция „Национална полиция“ ...

......... За целта е използвал специално изградена напоителна система и компост за наторяване. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 354в, ал. 1. 30-годишният мъж е задържан с полицейска мярка за 24 часа. Предстои докладване на материалите в прокуратурата, под наблюдението й ще продължи и работата по документирането на случая.


Перник. Мъж нанесе материални щети в един от кабинетите на

Перник. Мъж нанесе материални щети в един от кабинетите на ...

......... В този момент в кабинета са били медицинска сестра и санитарка, които успяват да излязат от кабинета и да позвънят на полицията, след което пациентът е бил задържан за 24 часа. Инцидентът се е случил вчера. Срещу мъжа е образувано досъдебно производство за нанесените щети, потвърдиха от пресцентъра на МВР.


Спортна площадка в Перник ще бъде ремонтирана в резултат на

Спортна площадка в Перник ще бъде ремонтирана в резултат на ...

......... и осветление. Обновява се и игрището на територията на парк "Митко Соколов" в квартал "Драгановец". То е с размери 35 на 55 метра и е за футбол. Двата обекта са на стойност 320 хиляди лева и се изграждат със собствени приходи на общината. Те ще станат готови до два месеца.


Перник. Две нови спортни площадки ще бъдат открити в Перник.

Перник. Две нови спортни площадки ще бъдат открити в Перник. ...

......... и на двата обекта. Двата обекта се изграждат със собствени приходи на Общината, на стойност 320 000 лв. Те ще бъдат готови до два месеца, за да влязат веднага в експлоатация. До момента в Община Перник има изградени общо 11 спортни площадки, с тези две техният брой ще стане 13.


Перник. Стотици граждани се събраха в църквата „Успение богородично“ в

Перник. Стотици граждани се събраха в църквата „Успение богородично“ в ...

......... Бъдете верни на себе си и Богородица да ви пази и закриля“, пожела кметът Вяра Церовска. Празнично приветствие към присъстващите отправи кметът на квартал „Изток“ инж. Емил Костадинов. Той също пожела здраве, мъдрост и благоденствие и поздрави всички именици. Празничната програма продължи с изпълненията на прекрасната народната певица Валерия Момчилова.


Перник. Община Перник ще закупи нов контролер, за да отстрани

Перник. Община Перник ще закупи нов контролер, за да отстрани ...

......... бъде монтиран контролерът. От кметския екип уточниха още, че навсякъде в града и във всички населени места в Община Перник ще бъде обновена хоризонталната пътна маркировка. Съвсем скоро ще започне маркировката и в кв. „Изток“ , но все още там текат ремонти по възлаганията за запълване на дупки по улиците.


Перник. Кметът на Община Перник Вяра Церовска и нейният заместник

Перник. Кметът на Община Перник Вяра Церовска и нейният заместник ...

......... била кмет. Това, което е важно за моите съгражданин е да успеем да реализираме асфалтирането по най-добрия начин“, сподели още кметът. „Хората проявяват разбиране, притеснявахме се, но е било напразно. Перничани се радват, че ще асфалтираме паркинга“, посочи Емилия Митова, управител на фирма „Асфалтинг“ ООД, която също беше на обекта.


Перник. Село Черна гора се готви за традиционния си събор,

Перник. Село Черна гора се готви за традиционния си събор, ...

......... гора кметът на населеното място Диана Стефанова е подготвила богата музикална програма. В нея ще вземе участие народната певица Ана–Мария, която ще бъде придружена от нейния оркестър. Разбира се, че ще се извият и кръшни хора с гостуващата самодейна танцова формация. Няма да липсва и доброто настроение сред местните жители.


Перник. По традиция и тази година на 15 август квартал

Перник. По традиция и тази година на 15 август квартал ...

......... празник “Успение Богородично”. Това съобщиха от пресцентъра на Община Перник. От 08.30 ч. ще бъде отслужена празнична литургия. В 10.00 ч. ще започне освещаването на курбана. Празничната програма за жителите и гостите на квартал “Изток” ще се проведе от 10:30 ч. пред църквата “Успение Богородично”, с песните на Валерия Момчилова.


Перник. Богата културна програма, съчетана с парад на мажоретки и

Перник. Богата културна програма, съчетана с парад на мажоретки и ...

......... фестивал на скарата в Лесковац ще се проведе от 27 август до 2 септември. Той ще приюти десетки майстори на скарата, всяка вечер за гостите на фестивала ще има изпълнения на изявени певци от Сърбия. Ще има програми на самодейни състави, на оркестри, ще се подредят изложби, посветени на фестивала.


Перник. По традиция и тази година младежките организации в Перник,

Перник. По традиция и тази година младежките организации в Перник, ...

......... младежки съвет. Празникът ще завърши на и пред откритата лятна сцена в парка, където ще се проведе младежки концерт с участието на различни творчески формации и изпълнители от Общински младежки дом – Перник. Инициативата е част от Общинския годишен план за младежта 2018 г. и се финансира от Община Перник.


Перник. Традиционният събор в пернишкия квартал „Мошино“, по стар стил

Перник. Традиционният събор в пернишкия квартал „Мошино“, по стар стил ...

......... повече здраве и благоденствие“, каза евродепутатът Владимир Уручев. За празничното настроение на жителите на кв.”Мошино” и техните гости на сцена пред читалище “Съзнание” имаха грижата Антонио Симеонов, Сорина Богомилова, Валерия Момчилова и оркестър “Граовци”. По-късно на откритата сцена пред Младежкия дом градусът на настроението ще повдигне с концерт рап-звездата Криско.


Перник. Със заповед на кмета на Община Перник Вяра Церовска

Перник. Със заповед на кмета на Община Перник Вяра Церовска ...

......... Община Перник като непотърсени. На всички уведомени, но неприсъствали на събранието им е изпратено писмо, с което са поканени официално да се запознаят с препоръките и констатациите на Комисията, както и да им бъдат съставени актове за установяване на административно нарушение поради факта, че не са изпълнили заповедта на кмета.


Перник. Стената на язовир

Перник. Стената на язовир "Студена" е в добро техническо състояние ...

......... няма място за безпокойство сред жителите на Перник. Това провери кметът на Общината Вяра Церовска след подаден сигнал на телефон 112, който се оказа фалшива тревога, съобщиха от пресцентъра на Община Перник. Язовирната стена е проверена от специалисти, които са констатирали изправността на съоръжението. За случая са информирани всички институции.


Перник. Кметът на Община Перник Вяра Церовска посрещна в кабинета

Перник. Кметът на Община Перник Вяра Церовска посрещна в кабинета ...

......... правите сега. Истински се надявам Перник да бъде сред най-добре развиващите се градове“, каза Станислав Станимиров и сподели, че е много щастлив, че фестивалът Сурва се разраства, защото има много топли спомени за този празник. В срещата взеха участие още зам.-кметовете на Община Перник, секретарят и кметът на кметство „Изток“.


Перник. Общинският съвет гласува днес прекратяване правото на ползване на

Перник. Общинският съвет гласува днес прекратяване правото на ползване на ...

......... върху обекта. В рамките на днешното заседание беше взето решение за одобряване и утвърждаване на списъка с кандидати, приет от общинската комисия за финансово подпомагане на изследвания и процедури, свързани с лечение на безплодие на семейства и лица живеещи на семейни начала с репродуктивни проблеми на територия на Община Перник.


Перник. Общински съветници от ГЕРБ-Перник и кметът на с. Драгичево

Перник. Общински съветници от ГЕРБ-Перник и кметът на с. Драгичево ...

......... наука, култура и вероизповедания” и член на Постоянни комисии „Общинска собственост, концесии, приватизация и следприватизационен контрол” и „Транспорт, обществен ред, сигурност и паркинги”, както и Любомир Жотев, който е председател на Постоянна комисия „Устройство на територията и инженерна инфраструктура” и член на Постоянна комисия „Транспорт, обществен ред, сигурност и паркинги”.


Перник. Зам.-кметовете Владислав Караилиев и Йордан Павлов бяха на място

Перник. Зам.-кметовете Владислав Караилиев и Йордан Павлов бяха на място ...

......... Караилиев веднага информира Областно пътно управление да сигнализира участъка и да постави знак за намаляване на скоростта, както и да бъде въведена временна организация на движението. На място пристигна и зам.-директорът на ВиК - Перник Иван Симеонов, тъй като по видими белези има авария на водопровод, който изтича на магистралата.


Перник. Предприети са необходимите мерки по почистването на облицовъчната канавка

Перник. Предприети са необходимите мерки по почистването на облицовъчната канавка ...

......... ситуация в момента. През последните години сме свидетели и на обилни количества дъждове, които се изсипват за кратко време и остарялата канализационна мрежа не може да ги поеме. „На този етап сме направили каквото можем. Надявам се след като влезе водния цикъл да бъде решен кардинално проблема“, посочи Емил Костадинов.


Перник. Във връзка с възникналите огнища на особено опасни болести

Перник. Във връзка с възникналите огнища на особено опасни болести ...

......... кметовете на съответните населени места, ловните сдружения и лицата, отглеждащи домашни животни, като ги запознаят с актуалната епизоотична обстановка, риска и начините за разпространение на болестите, както и мерките за биосигурност, които трябва да се спазват в обектите. При всеки случай на съмнение за заболяване незабавно да информира ветеринарен лекар.


Перник. Представители на туристическа организация на сръбския град Лесковац посетиха

Перник. Представители на туристическа организация на сръбския град Лесковац посетиха ...

......... фестивал на скарата в Лесковац ще се проведе от 27 август до 2 септември. Той ще приюти десетки майстори на скарата, всяка вечер за гостите на фестивала ще има изпълнения на изявени певци от Сърбия. Ще има програми на самодейни състави, на оркестри, ще се подредят изложби, посветени на фестивала.


Перник.

Перник. "Левски в литературата" - така беше наречена изложбата, която ...

......... от Христо Ботев, както и стихове от Блага Димитрова, Дамян Дамянов и Недялко Йорданов. Децата разгледаха с интерес изложбата, като най-любопитно за тях се оказа „Тефтерчето на Левски” . На мултимедия те видяха факсимилета от него. Децата и библиотекарите се включиха след това в общоградското тържество пред паметника на Апостола.


Перник. С възпоменателна церемония в града бяха отбелязани 181 години

Перник. С възпоменателна церемония в града бяха отбелязани 181 години ...

......... България. Васил Левски е един от идеолозите на българската национална революция, роден в Карлово. Делото на живота му е създаването на Вътрешната революционна организация. Легендите и историческите данни разказват как той преминава през всяко българско селище, увлича най-будните българи след себе си и почти във всяко кътче създава революционен комитет.


Перник. Истинско бедствено положение беше разиграно днес в промишлената зона

Перник. Истинско бедствено положение беше разиграно днес в промишлената зона ...

......... много на кметовете на населени места и на медиите за своевременното информиране на населението за ситуацията“, сподели кметът и благодари за добрата координация и организация на представителите на Главна дирекция и Регионална дирекция - „Пожарна безопасност и защита на населението“, на Общинския щаб и на пожарникарите от Враня и Лесковац.


Перник. Кметът на Община Перник Вяра Церовска и екипът ѝ

Перник. Кметът на Община Перник Вяра Церовска и екипът ѝ ...

......... пострадали граждани и ще гасят възникнал пожар вследствие на разлив на гориво. Практическите действия включват още мониторинг и изграждане на защитна дига - водна бариера. Учението е по проект за съвместни действия при извънредни ситуации в трансграничния регион на Сърбия и България, финансиран по Програмата за трансгранично сътрудничество със Сърбия.


Перник. Кметът Вяра Церовска и председателят на регионалната структура на

Перник. Кметът Вяра Церовска и председателят на регионалната структура на ...

......... да имат спокойствие и сигурност. „Персоналът е млад. Това са едни много кадърни, квалифицирани и с големи сърца хора. С този договор ще бъде по-ефикасен контролът в администрацията“, коментира Любомир Жотев и допълни, че ще следи за спазването на договора и подобряването на всички условия и услугите, които се ползват.


Перник. Учение ще тества реакциите на кмета Вяра Церовска и

Перник. Учение ще тества реакциите на кмета Вяра Церовска и ...

......... Учението се организира и ще бъде наблюдавано от представители на Главна дирекция и Регионална дирекция - „Пожарна безопасност и защита на населението“ – МВР. То ще протече на два етапа.Сценарият на занятието ще бъде представено на 12 юли, от 09.00 часа, в зала „Панорама“, след което ще започнат практическите действия.


Перник. Класираните млади изпълнители в 21-то издание на Националния детско-юношески

Перник. Класираните млади изпълнители в 21-то издание на Националния детско-юношески ...

......... самодейци, което е доказателство, че традициите и творчеството ще бъдат съхранени и запазени“, посочи гордост кметът на населеното място Румен Сергиев. Фестивалът има своята тридесетгодишна история. Време, през което се радва на изяви и е създавал традиции.Той е адресиран до най-широката детска аудитория на възраст от 6 до 18 години.


Перник. Фолклорно надпяване, съпътствано с народни танци, огласи китното село

Перник. Фолклорно надпяване, съпътствано с народни танци, огласи китното село ...

......... представители на 4 области – Благоевград, Кюстендил, София и Перник и 15 общини – Невестино, Брезник, Радомир, Дупница, Столична, Елин Пелин, Сапарева баня, Сандански, Кюстендил, Благоевград, Невестино, Самоков, Земен, Костинброд, Перник. За първи път ще се включи и Фолклорен ансамбъл за народни песни и танци от град Скопие, Република Македония.


Перник. Над 1800 изпълнители и творци от различни възрасти и

Перник. Над 1800 изпълнители и творци от различни възрасти и ...

......... кмета Вяра Церовска, която видя на живо как се приготвят различни кулинарни вкусотии и глинени съдове. Предмети на традиционни занаяти, плетива, гоблени и разнообразни шедьоври на модерното изкуство, също събраха погледите на минаващите. Фестивалът е с конкурсен характер, участниците ще бъдат оценявани от жури с председател естрадната прима Мими Иванова.


Перник.

Перник. "Краткотрайният и проливен дъжд вчера създаде усложнена ситуация в ...

......... язовир „Студена“. Другият проблем, който беше създаден, е че голяма част от подсушените улици са разрушени.Ясно е, че когато поставяме скална маса, ние не решаваме трайно въпроса на улиците, но това са средства, с които Общината разполага в момента.Ще изчакаме няколко дни и ще започнем ново подсушаване", заяви още Церовска.


Перник. Дванадесетият републикански многожанров фестивал на хората с увреждания ще

Перник. Дванадесетият републикански многожанров фестивал на хората с увреждания ще ...

......... народна носия. Фестивалът е с конкурсен характер, участниците ще бъдат оценявани от жури с председател естрадната прима Мими Иванова. Фестивалът е под патронажа на кмета на Перник Вяра Церовска. Той се реализира с финансовата подкрепа на Община Перник и Съюза на инвалидите в България с цел да възроди българските занаяти.


Перник. За ремонтните дейности и изграждането на канализация на улиците

Перник. За ремонтните дейности и изграждането на канализация на улиците ...

......... между селата Рударци и Кладница. Кметският наместник Борислав Велинов пък сподели, че в района на село Чуйпетлово за първи път при проливните дъждове е излязла от коритото си река „Струма“ и е заляла няколко улици. Обилните валежи миналата седмица са активирали и свлачище в село Витановци, близо до местната черква.


Перник. Четвъртокласникът Кристиян Емилианов Кирилов от ОУ „Св. Иван Рилски“

Перник. Четвъртокласникът Кристиян Емилианов Кирилов от ОУ „Св. Иван Рилски“ ...

......... учениците посочиха Нели Живкова – преподавател по математика в Професионална гимназия по икономика. На второ се класира Силвия Симеонова – преподавател по български език и литература в ОУ „Св. Иван Рилски”, а третото място бе отредено за Веселина Здравкова, преподавател по математика и информационни технологии в 10-о ОУ „Алеко Константинов”.


Перник. На 22 юни от 10.00 ч. в Конферентната зала

Перник. На 22 юни от 10.00 ч. в Конферентната зала ...

......... противообществените прояви на малолетните и непълнолетните, дирекция “Образование и култура” , отдел “Здравеопазване”, представители на ОДМВР Перник, инспектори детска педагогическа стая - I и II РУ на МВР, отдел „Закрила на детето“ , Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“, РЗИ , П.У.Л.С. и др. Каним всички граждани, имащи отношение по темата.