Аварията на втори клон от водопровода в Перник е отстранена

Аварията на втори клон от водопровода в Перник е отстранена ...

......... водния режим. Без водоподаване през целия вчерашен ден бяха най-големите квартали в града - "Изток", "Мошино" и "Тева". Още вчера управителят на ВиК дружеството в Перник Борислав Иванов каза пред БНР, че са докарани нови тръби за смяна. Тогава той не се ангажира да каже колко време ще продължи работата.


Аварията на втори клон от водопровода в Перник е отстранена

Аварията на втори клон от водопровода в Перник е отстранена ...

......... в Перник е отстранена и водоподаването към абонатите е възстановено, предаде БГНЕС. Пробивът във водопровода от миналата нощ остави без вода през целия ден вчера половин Перник и селата Люлин и Големо Бучино. Липсата на вода предизвика остри реакции сред перничани, които едва от няколко дни са на по-лек режим.


Перник е на облекчен воден режим от днес, 24 март

Перник е на облекчен воден режим от днес, 24 март ...

......... че на този етап цената на водата за населението остава непроменена. Иванов апелира към абонатите да си плащат сметките. През последните месеци има драстичен спад на постъпленията в дружеството и ако задълженията продължават да не се плащат, ВиК ще бъде изправена пред нова - този път финансова криза, каза Иванов.


След онлайн заседанието на Министерския съвет премиерът Бойко Борисов потегли

След онлайн заседанието на Министерския съвет премиерът Бойко Борисов потегли ...

......... във връзка със засушаването и настъпилата водна криза на територията на град Перник, намаления дебит в язовир „Студена“ и въвеждането на режим на водоползване в града. По този начин се осигури довеждането на водни количества от събирателните деривации на язовир „Белмекен“ - СД „Манастирска“ и СД „Грънчар“ до град Перник.


За спешни разпореждания на Щаба или правителството за обезвреждане на

За спешни разпореждания на Щаба или правителството за обезвреждане на ...

......... водата и да я спреш", подчерта той. "Премиерът ще им разреши, но някой трябва да на прави предложение, да го обясни", добави Димитров и отбеляза, че проблемът с дълга остава и касае и други ВиК. Още: "Светкавично и единодушно правна комисия подкрепи ветото на президента по Закона за извънредното положение"


Нов пробив е бил регистриран при тестването на новия водопровод

Нов пробив е бил регистриран при тестването на новия водопровод ...

......... Припомняме, че при тестването на водопровода на 18 март имаше авария.  Трасето, по което на Перник ще бъде подавана вода от язовир "Бели Искър" е с дължина 13 км. Над 2100 са връзките между тръбите. Изпробването на водопровода и съоръженията към него е започнало още на 15 март.    Заради сигнали на граждани, е имало екоинспекция на ТЕЦ

Заради сигнали на граждани, е имало екоинспекция на ТЕЦ "Република" ...

......... предписания на предприятието да вземе мерки, като РИОСВ обещава, че ще има нова проверка дали са изпълнени. От "Република" потвърждават – проблем е имало, но във вторник и само за няколко часа. Наложило се е основният парогенератор да бъде спрян заради авария. Повлияли са и други фактори, твърдят от ръководството.


Воден стълб

Воден стълб "изригна" от новия водопровод за Перник при тестването ...

......... пуснат в експлоатация. Строителството започна в началото на февруари. Намерението е с пускането на вода от "Бели Искър" да бъде намалено водоподаването от язовир "Студена", за да може язовирът да започне да се пълни по- бързо и перничани да имат вода през целия ден, а режимът да остане само нощем.


"ВиК" Перник въведе нов режим на водоподаване, съобщиха от дружеството. ...

......... чешмите на перничани течаха по седем часа в денонощие - от 15.00 ч. до 22.00 ч. С пускане в експлоатация на новия водопровод от Мало Бучино режимът допълнително ще бъде облекчен, като ползващите вода от язовир "Студена" населени места ще имат вода през целия ден - от 6.00ч. до 22.00.


Надявам се до края на седмицата да черпим вода от

Надявам се до края на седмицата да черпим вода от ...

......... почвала и реконструкция по места на ВиК мрежата, заяви Владимиров. Той изрази увереност, че в условията на коронавирус ще има достатъчно вода. И призова да не се пускат пресилени информации и фалшиви новини за аварии при водоподаването. Още: "Какво повече да направя за перничани, освен да отида да ги изкъпя?"


Водният режим в Перник ще бъде облекчен от 17 март,

Водният режим в Перник ще бъде облекчен от 17 март, ...

......... от 15 до 22 часа. Въвеждането на по-лек режим е във връзка с усложнената епидемична обстановка и установените случаи на коронавирус в страната. Той е временен и ще остане в сила до отшумяване на епидемията. Вижте още: НА ЖИВО: Последна информация и всичко за коронавируса, 13 март      Започват пробите на новия водопровод за Перник, предаде БГНЕС. Чрез

Започват пробите на новия водопровод за Перник, предаде БГНЕС. Чрез ...

......... е до 27 млн. лв., а тръбите, които са поръчани от Испания, струват над 5 млн. лв. Прогнозата беше за изграждане за около 40 дни. Първата копка беше на 1 февруари. От 18 ноември, 2019 година Перник е на воден режим. Още: "Съдът пак остави Нено Димов в ареста"  


Най-вероятно водният режим в Перник ще бъде облекчен по-рано от

Най-вероятно водният режим в Перник ще бъде облекчен по-рано от ...

......... надява това да стане още през следващата седмица. От сутринта разкритият телефон в общината за сигнали на граждани не е спрял да звъни. Хората са притеснени, че заради режима не могат да спазват препоръките на лекарите по отношение засилване на хигиената. Още: "Забрани и спиране на събития заради коронавируса"  


Рекорден за последните месеци приток от  2 168 литра в

Рекорден за последните месеци приток от  2 168 литра в ...

......... „Студена“, което е около 800 000 кубика вода. От началото на месеца досега притокът винаги е по-висок от оттока на язовира." Вижте още: Ако пролетта е влажна, водният режим в Перник ще се облекчи В язовир "Студена" вече се влива три пъти повече вода, отколкото изтича        


За нови шест случая на морбили в област Перник, съобщават

За нови шест случая на морбили в област Перник, съобщават ...

......... връзка. Спрямо контактните лица са взети противоепидемични мерки. Пикът е бил в края на януари и началото на февруари, когато са били регистрирани 10 случая на заразата. От началото на годината до края на миналата седмица 28 души в региона са лекувани от морбили, сочат справките на РЗИ, припомня БГНЕС.


Водна криза заплашва Община Радомир, защото един от основните водоизточници

Водна криза заплашва Община Радомир, защото един от основните водоизточници ...

......... е сериозен. Затова той настоява за спешни мерки и авариен ремонт на довеждащия водопровод. В отговор от ВиК Перник препоръчали въвеждане на режимно водоподаване на части от квартал "Върба". Със същото писмо общината е информирана и за тежкото състояние на водопроводната мрежа в селата Жедна, Негованци и Касилаг, съобщава БНР.Откриха ешерихия коли в жилищен блок в квартал „Изток” в

Откриха ешерихия коли в жилищен блок в квартал „Изток” в ...

......... е била предупредена, че след взетите проби са установени опасни бактерии в питейната вода. От ВиК пък казаха, че дори и да има грешка хората са били предупредени устно. Ремонт е направен и сега се чакат повторните проби на водата, за да може тя да потече от чешмите на хората.


Близо един километър от трасето вече е изкопано. И в

Близо един километър от трасето вече е изкопано. И в ...

......... но ще ги наваксат. Емил Караниколов, министър на икономиката: Очакваме днес към обяд да се включат и от Строителната камара с конкретни проекти. Те ще започнат работа по помпената станция, която е в другия край на този обект и считам, че с тяхната помощ 30 дни е срок, който е постижим.


Бедственото положение в Перник се удължава с още 30 дни, съобщава

Бедственото положение в Перник се удължава с още 30 дни, съобщава ...

......... заседание на Областния кризисен щаб. Миньорският град е на воден режим от 18 ноември. След изграждането на водопровода, по който трябва да потече вода към Перник от язовир „Белмекен“, ще отпадне необходимостта градът да се захранва от пресъхналия язовир „Студена“. Язовирът ще бъде почистен и ще се изчака да се напълни.


Има възможност индустрията в Перник да се захранва с вода

Има възможност индустрията в Перник да се захранва с вода ...

......... три спешни поръчки на обща стойност 8,5 млн. лв. с ДДС кметът Владимиров ги възложи на държавната фирма „Монтажи“ ЕАД. Те са за реконструкция на Главен клон ІІ, за основен ремонт на Градската пречиствателна станция за питейни води с пясъчни филтри и за авариен ремонт на ГПСПВ с бързи филтри.


Четири договора с три фирми на обща стойност над 24,2

Четири договора с три фирми на обща стойност над 24,2 ...

......... три спешни поръчки на обща стойност 8,5 млн. лв. с ДДС кметът Владимиров ги възложи на държавната фирма „Монтажи“ ЕАД. Те са за реконструкция на Главен клон ІІ, за основен ремонт на Градската пречиствателна станция за питейни води с пясъчни филтри и за авариен ремонт на ГПСПВ с бързи филтри.


Във връзка с изпълнение изискванията на Закона за чистотата на

Във връзка с изпълнение изискванията на Закона за чистотата на ...

......... диоксид, а от РИОСВ препоръчаха на местните да не излизат от домовете си или от работните помещения. Като причини за високите концентрации на серен диоксид тогава посочиха неблагоприятните метеорологични условия-безветрие и гъста мъгла, повишеното потребление на твърдо гориво в битовия сектор и работа на ТЕЦ „Република” към “Топлофикация Перник” АД.


Бившият шеф на ВиК-Перник Иван Витанов и временно изпълняващият длъжността кмет

Бившият шеф на ВиК-Перник Иван Витанов и временно изпълняващият длъжността кмет ...

......... може да извършат ново престъпление и да повлияят на свидетели заради колегиалните им връзки. Според съда обаче събраните до момента доказателства са минимални. На Витанов беше наложена мярка за неотклонение "парична гаранция" в размер на 1000 лв., а на Ковачева – "подписка". Решението може да бъде обжалвано на втора инстанция.


AFP посвещава обширен репортаж на водната криза в  Перник, предава БГНЕС.

AFP посвещава обширен репортаж на водната криза в  Перник, предава БГНЕС. ...

......... все още трябва да бъдат монтирани, за да бъде завършена връзката. Що се отнася до Стоянова, кризата само потвърди мрачното ѝ мнение за положението в страната. Тя насърчава дъщерите си на 5 и 9 години да учат английски: "Те нямат бъдеще тук. Ние ги подготвяме да напуснат  България, веднага щом пораснат".


Във всеки един момент знаем колко вода има в системата

Във всеки един момент знаем колко вода има в системата ...

......... да плаща за водата, председателят на СОС посочи, че има търговски практики, има съд, но концесионерът "Софийска вода" нямал някакви притеснения за финансовото изражение на нещата в момента. За финал Герджиков заяви, че на ниво "комисия" има подкрепа от всички, макар да е имало опити ситуацията да се използва политически.


Бившият управител на ВиК Перник Иван Витанов бе задържан днес в 10

Бившият управител на ВиК Перник Иван Витанов бе задържан днес в 10 ...

......... края на декември, за което е предупредил и самият Витанов преди време. В писмо от месец септември екоминистърът Нено Димов пише, че няма проблеми с нивото на язовир "Студена", въпреки че управителят на ВиК-Перник Иван Витанов е предупреждавал на всички нива, че има проблем, се посочва в свидетелските показания на Витанов.


Защо столичната кметица Йорданка Фандъкова не е сложила подпис под

Защо столичната кметица Йорданка Фандъкова не е сложила подпис под ...

......... да стане само ако положи подписа си под него. В противен случай ще продължим да имаме премиер, който се крие зад министрите, министри, които се крият зад кмета, кмет, който се крие зад общинските съветници и общински съвет, превърнат в гумен печат на едно непочтено и некадърно управление", добавят демократите.


Протестно шествие в София заради водната криза организират перничани на

Протестно шествие в София заради водната криза организират перничани на ...

......... че държавата не разполага с план за действие при подобни ситуации. Денят на протеста не е избран случайно. На 25 януари трябваше да започнат състезателните дефилета на отмененото заради водната криза и бедственото положение тазгодишно издание на Международния фестивал на маскарадните игри "Сурва", който е най-мащабното събитие в Перник и региона.


Проектът за рехабилитация на яз.

Проектът за рехабилитация на яз. "Студена" е изготвен така, че ...

......... 8 септември 2016 г. договор за строително-монтажни работи с международния консорциум "S.C. HIDROCONSTRUCTIA S.A. - HBM Kft - CARPI Association", срокът по който е 28 февруари 2020 г. Изпълнението на строително-монтажните работи е над 80 на сто, като ремонтът на стената е извършен. Предстои завършване на дейностите по водовземната кула.


Леко завишени стойности на манган са установени във водата от

Леко завишени стойности на манган са установени във водата от ...

......... до определена степен, но е много важен за консуматора, тъй като този показател променя цвета, мътността, мириса и вкуса на питейната вода“, обясниха от инспекцията. Манганът и неговите съединения може да постъпват в организма през храносмилателната система, през дихателната система и през кожата. Много рядко той може да предизвика интоксикации.


Един кмет няма място на протеста, но е нормално хората

Един кмет няма място на протеста, но е нормално хората ...

......... се нарушава водоподаването към София - бел. ред.), припомни градоначалникът. Кметът не пожела да влиза в политическа реторика по отношение на вота на недоверие на БСП заради водната криза, тъй като посочи, че сега в момента той трябва да преведе Перник през тази ситуация. Още за водната криза вижте в тези материали.


Три поръчки възлага по спешност на държавното предприятие „Монтажи“ ЕАД

Три поръчки възлага по спешност на държавното предприятие „Монтажи“ ЕАД ...

......... и при сега въведения режим на водоподаване. При спешно изпълнение на дейностите ще се осигури пречистване на вода 200-300 l/s. Срокът за изпълнение е 120 дни, с което се планира възможност да продължи да се подава вода на населението при режим на водоподаване - всеки ден, за по няколко часа.


Между половин милион и 1,3 млн. кубични метра на месец

Между половин милион и 1,3 млн. кубични метра на месец ...

......... е поставен срок за строеж на съответното съоръжение до 2005 година. Отделно, предприятието е могло да черпи вода от язовир "Пчелина" през първото десетилие на този век. Но в края на 2011 година ПС "Калища" и напорния водопровод, през който е могло да се взема вода, са нарязани на скрап.


Между половин милион и 1,3 млн. кубични метра на месец

Между половин милион и 1,3 млн. кубични метра на месец ...

......... е поставен срок за строеж на съответното съоръжение до 2005 година. Отделно, предприятието е могло да черпи вода от язовир "Пчелина" през първото десетилие на този век. Но в края на 2011 година ПС "Калища" и напорния водопровод, през който е могло да се взема вода, са нарязани на скрап.


Нямам точна статистика, но със сигурност при това постоянно спиране

Нямам точна статистика, но със сигурност при това постоянно спиране ...

......... Перник по напорен водопровод”, резюмира експертът. Борислав Иванов посочи, че водата от "Белмекен" трябвало да се пречиства във водопреносната мрежа в София. А за строежа на водопровода от "Мало Бучино" се очаква да почне до няколко дни. Що се отнася до язовир "Студена", Калинков каза, че има безхаберие по всички нива.


Авария на довеждащия водопровод от ПСПВ Перник  с диаметър 1020

Авария на довеждащия водопровод от ПСПВ Перник  с диаметър 1020 ...

......... Черна гора, село Ярджиловци. Аварията няма да се отрази на водоподаването по режим на кв. "Изток", кв. "Тева", кв. "Мошино", част от кв. "Иван Пашов", село Люлин и село Бучино, които ще бъдат водоснабдени по график. При необходимост аварийните екипи ще работят и през нощта до приключване на ремонтните дейности.


Все още няма решение относно предложението на правителството в язовир

Все още няма решение относно предложението на правителството в язовир ...

......... водните оператори. Това ще им позволи да намалят тези разходи с около 30%. Днес, 21 януари, ще има извънредно заседание на Пернишкия общински съвет - за да бъде решено дали да се приеме вариантът за изграждане на свързващ водопровод от "Мало Бучино" към  Перник, по който да дойде водата от "Белмекен".


"Не захранваме Перник с вода от София, а това са ...

......... на холдинг е един от начините за по-добър контрол и съдействие за водите. Бих направила и още една стъпка напред – предприятие, което да довежда вода за напоителните системи. Доставката на вода трябва да има здраво държавно управление." Вижте мнението и на министъра на икономиката Емил Караниколов в ТАЗИ СТАТИЯ.


Най-важното е ситуацията в язовир

Най-важното е ситуацията в язовир "Студена". Към момента успяхме да ...

......... "Кризата в Перник отвори очите на всички – не бихме си позволили с наши действия да увредим интересите на други граждани", заяви Караниколов, който добави, че разчита на природата и ѝ вярва, че ще напълни язовира. Какво реши правителството за "Белмекен" преди два дни - припомнете си в този материал!  


Правителството предлага като изход от водната криза в Перник градът да

Правителството предлага като изход от водната криза в Перник градът да ...

......... втора употреба. Става дума за боклуците, които виждате в Плевен, Бобов Дол, на пристанището във Варна. В момента съм разпоредил на криминалистите да взимат пепелина от ТЕЦ-овете, така че ако някой е горил боклуци, ще го хванем", отсече Борисов и увери, че вече са предприели мерки за решаването на проблема.


Освен кризата с водния режим в Перник се оказва и че

Освен кризата с водния режим в Перник се оказва и че ...

......... отдавна е трябвало да бъде направена т. нар. "таксация" – пуска се ток, който зашеметява рибата за кратко и тя изплува на повърхността. По този начин се преброява и се добива реална представа за количествата. Към момента обаче това не е направено и фактите около създалата се ситуация остават неизвестни.


Съмнения за системна кражба на вода поражда разказът на инж.

Съмнения за системна кражба на вода поражда разказът на инж. ...

......... Палакарийският воден канал е с дължина 8.8 км. и може да проведе максимално 930 л/с. Неговото огромно предимство (при зимни условия) е, че се намира на сравнително ниска надморска височина средно 1320 м и всички обединени водоизточници (7 каптажа) в него идват от огромни склонове на планината с южно изложение.


Тръбите към

Тръбите към "Стомана" от язовир "Пчелина" са извадени от 2012-та. ...

......... бил отново Гошелков – до 1 октомври, 2010 година, а фирмата печели 115 989.9 лева без ДДС за "строително-ремонтни дейности" в почивната база на Народното събрание във Велинград. И към днешна дата няма промяна при съдружниците в "Пауър Туенти Туенти" според Търговския регистър. Повече подробности ще намерите в ТАЗИ СТАТИЯ.


Въздухът в Перник е отровен със серен диоксид, а от

Въздухът в Перник е отровен със серен диоксид, а от ...

......... Причина за високите концентрации на серен диоксид са неблагоприятните метеорологични условия-безветрие и гъста мъгла, повишеното потребление на твърдо гориво в битовия сектор и работа на ТЕЦ „Република” към “Топлофикация Перник” АД. РИОСВ-Перник е дала предписание на ТЕЦ „Република” към “Топлофикация Перник” АД за незабавно намаляване на производствените мощности до възможния минимум.


Водата от пещера Попов извор над Перник вече постъпва в язовир

Водата от пещера Попов извор над Перник вече постъпва в язовир ...

......... количества. Фактът, че от Попов извор и сега тече вода, се дължи на ниската му надморска височина, смята спелеологът. Водата от Попов извор постъпва в язовира по специално прокопан канал. Оттокът от язовира в момента, след въвеждането на водния режим, е около 30 литра в секунда. Сподели с твоите приятели


КНСБ и КТ

КНСБ и КТ "Подкрепа" поискаха с писмо до премиера Бойко ...

......... на града вода не идва – заради налягането. А по ниските има оплаквания, че трябва да се точи много вода, докато потече топла вода. Оплакванията за чистотата на водата пък вече са редовни. Има и сигнали, че на някои места вода тече и след края на обявения режим, посочи БНТ.


Храната във всички детски градини на територията на Община Перник

Храната във всички детски градини на територията на Община Перник ...

......... вода за обезпечаване на детските заведения при приготвяне на храна. Според него всички детски заведения в Община Перник разполагат с необходимите количества вода, които да оползотворяват за такива цели. Те са осигурени от Държавния резерв. Областният управител благодари за добрата екипна работа и за мерките, които се реализират от специалистите.  


В Перник подготвят изграждането на голямо сурвакарско село догодина. Заедно с

В Перник подготвят изграждането на голямо сурвакарско село догодина. Заедно с ...

......... Най-тежките месеци ще са януари и февруари, предупреди отново кметът. Заради по-ниските температури, водоизточниците намаляват. "Притокът в момента е около 100-120 литра. Оттокът сме го ограничили да не превишава 300 литра в секунда (това са разчетите на ВиК дружеството), за да може да имаме вода през януари, февруари и март."


Международният фестивал на маскарадните игри

Международният фестивал на маскарадните игри "Сурва" да бъде преместен в ...

......... струва неудачен вариант, представете по-подходяща локация и зарадвайте българския народ. Той сега ви гледа и ще очаква и наблюдава вашите действия", завършва писмото на гражданите. Припомняме, че властите в Перник взеха решение да отменят "Сурва" заради водния режим и основателната опасност от зарази поради струпването на едно място на много хора.


"Когато стана ясно, че предстои режим на водата, ние помолихме ...

......... завода ползва дъждовна вода и такава от различни потоци, за което има необходимите разрешителни.  Директорът на "Стомана Индъстри" допълни, че ако не бъдат получени минималните количества за работа на завода ще трябва да се преместят поръчки в заводи извън страната.  Той уточни, че в завода работят 1500 души от Перник. 


Темата се политизира, но мисля, че се търси решение и

Темата се политизира, но мисля, че се търси решение и ...

......... добави, че регионалният министър вече дала гаранции, че няма да има проблеми. И даде пример как при Сливен нямало проблем, при Антоново и Дяково имало под 50% запълняемост, но всичко вървяло добре. Какво е положението с авариите по ВиК мрежата и откога се знае - припомнете си в този материал!


Приключи първият етап от проверката на водния дебит на подземната

Приключи първият етап от проверката на водния дебит на подземната ...

......... вероятността да се увеличи дебитът е малка и евентуално може да се повиши най-много до 100 литра в секунда. Припомняме, че в последните дни състоянието на водоснабдяването в Перник се влоши и режимът стана по-стриктен. Междувременно, в Перник вече се движат коли по график, които доставят безплатно вода в града и кварталите.


„Предложението на ВиК за намаляване с 1 час на водоподаването

„Предложението на ВиК за намаляване с 1 час на водоподаването ...

......... „Недълновидните решения назад във времето дават отражения напред. Днес поради това, че всички ползватели в този град са закачени към язовира, който по принцип трябва да осигурява само питейната вода, за съжаление се стига до тази ситуация и жителите, и кметът са поставени в изключително неприятно положение”, каза още той.


"Историята с водата на Перник е част от сценарии срещу правителството ...

......... е един човек, за който няма да чуете да е взел подкупи, подпомага малкия бизнес, това му е четвърти мандат без конкуренция, хората го подкрепят, той има силно развито чувство за справедливост", каза Велчев. Тази тема ще се разследва, след това Изпълнителната комисия на ГЕРБ ще се произнесе, добави той.


Водата в Перник няма да поскъпва, заяви министърът на икономиката

Водата в Перник няма да поскъпва, заяви министърът на икономиката ...

......... на всички граждани че дори при достигане на мъртъв обем от язовира, водата ще има всички необходими качества за битови нужди на хората", допълни зам.-регионалният министър. Нанков каза, че Батановския водопровод ще бъде изключен от големия проект и ще бъде финансиран с 35-те милиона лева, отпуснати от правителството.    


До два месеца най-късно трябва да приключат спешните ремонти на

До два месеца най-късно трябва да приключат спешните ремонти на ...

......... органи и институции. Нека да спомена само един факт - по отношение на стената на язовира. Без ремонт на тази стена нямаше да има въобще вода за Перник. Направи се изключително качествен ремонт на стената с евросрредства. Така че - вода за Перник ще има, ние гарантираме това", допълни Нанков.


Започват проверки на всички ВиК дружества в страната. Това стана

Започват проверки на всички ВиК дружества в страната. Това стана ...

......... работата по изчистването на трасето, което ще бъде дълго близо километър и ще струва над 2 млн. лв.", отбеляза още вчера Борисов. Неговото изграждане ще бъде финансирано от държавата и ще бъде извадено от проекта за водния цикъл, чиято реализация предстои, за да няма санкции от управляващия орган. Очаквайте подробности!


Длъжен съм да кажа ясно на г-жа Нинова – с

Длъжен съм да кажа ясно на г-жа Нинова – с ...

......... само в сектора води, това продължава и в сектор въздух, защото очевидно това са теми, които касаят всеки един от нас и са теми, които могат да събудят страх, но не е редно лидер на политическа партия, която има претенции да разпространява фалшиви новини и да насажда страх“, заяви Димов.


Спешни ремонти за овладяване на кризата в Перник. Започват реалните

Спешни ремонти за овладяване на кризата в Перник. Започват реалните ...

......... състояние на новоназначения прокурист на местното дружество Камен Каменов. Намерен е механизъм за осигуряването на заемни средства за оперативни разходи на водното дружество в Перник. Парите ще бъдат осигурени чрез заеми от други държавни предприятия с принципал МРРБ, предава БНР. По списък, подаден от ВиК, са осигурени и резервни части.


Спешни ремонти за овладяване на кризата в Перник. Започват реалните

Спешни ремонти за овладяване на кризата в Перник. Започват реалните ...

......... прокурист на местното дружество Камен Каменов. Намерен е механизъм за осигуряването на заемни средства за оперативни разходи на водното дружество в Перник. Парите ще бъдат осигурени чрез заеми от други държавни предприятия с принципал МРРБ, предава БНР. По списък, подаден от ВиК, са осигурени и резервни части.      


Ще бъде изграден изцяло нов водопровод в Перник. Това обяви

Ще бъде изграден изцяло нов водопровод в Перник. Това обяви ...

......... с обследването на водопреносната мрежа на града. Те се срещнаха с научните ръководители, ангажирани с намирането на решения за осигуряването на допълнителен дебит към яз. "Студена". Запознаха се и с проектите, които утре ще бъдат предоставени за одобрение от Басейновата дирекция към МОСВ", пише още Бойко Борисов в социалната мрежа.


Перник отново излезе на протест с искане да бъдат разкрити

Перник отново излезе на протест с искане да бъдат разкрити ...

......... ВиК дружества да преминат към едно общо държавно. В Перник ще започне изграждане на нов магистрален водопровод, по който ще са монтирани датчици, за да се избегне кражба на вода. За овладяване на кризата в града са командировани министри и началници на различни институции, които имат отношение по водната инфраструктура.


Бедственото положение в Перник ще бъде удължено с 30 дни,

Бедственото положение в Перник ще бъде удължено с 30 дни, ...

......... използвана водата от язовир "Студена". От почти 2 месеца Перник е на воден режим, а язовир "Студена" е почти празен. Водната криза разтърси цялата държава и лично премиерът Борисов се ангажира с разрешаването ѝ. До момента кризата струва постовете на областния управител Ирена Соколова и на управителя на ВиК Перник.


„Няма опасност от бактериална инфекция от ешерихия коли в Перник.

„Няма опасност от бактериална инфекция от ешерихия коли в Перник. ...

......... здравен инспектор. „В момента само трима души са в инфекциозно отделение. Те са много добре, задържаме ги за наблюдение. Трима-четирима души са потърсили спешна помощ без да бъдат хоспитализирани”, каза още той. „Не очакваме нови случаи на заразени, тъй като мястото на замърсяване вече е обработено”, категоричен беше Ангел Кунчев.


С два часа днес се измества режимът за водоснабдяване на

С два часа днес се измества режимът за водоснабдяване на ...

......... хората се опасяват, че може да плъзнат болести. Другата седмица се очакват резултатите от пробите на водата в кв. Проучване, където има съмнения за ешерихия коли, а четирима души са в болница. Към момента водният обем на яз. „Студена" е 3 938 000 куб.м, при капацитет 25 519 100 куб.м.


Кризата с водата в Перник се задълбочава. След проверка на

Кризата с водата в Перник се задълбочава. След проверка на ...

......... 800 метра, в които се губят около 80 литра в секунда. В него няма доказани консуматори, затова се търсят къде са предполагаемите аварии. Само за един месец са станали със 150 повече аварии, отколкото преди, заради амортизираното водоснабдяване и режима. "На практика правим нова водопроводна система в движение", заяви премиерът.


Владайският канал вече е присъединен към язовир

Владайският канал вече е присъединен към язовир "Студена" като една ...

......... питейната вода няма, са съобщили от Регионалната здравна инспекция. За периода 16 - 20 декември са взети 34 проби. Всички те са в норма. Има обаче настроения за стачка в "Стомана Индъстри". Поради режима, в момента предприятието е спряло производство и се извършват текущи ремонти, съобщиха от националния синдикат "Защита".


Язовир „Студена”, чието пресъхване доведе до режима на водата в

Язовир „Студена”, чието пресъхване доведе до режима на водата в ...

......... събота. То е въведено като извънредна мярка, за да могат да се случат по-бързо спешни аварийни и строително-монтажни работи, които да увеличат притока към яз. „Студена”. Бедственото положение е в сила 7 дни – до 29 декември, но при необходимост ще бъда удължен срокът. Перничани възстанаха и протестираха в събота.


Перничани излизат на серия от протести с искане режимът на

Перничани излизат на серия от протести с искане режимът на ...

......... добър за никого, но когато няма друг изход трябва да се изтърпи. Възрастният мъж призна, че живее в ниските части на града и по необясними за него причини той разполага с вода. Негови близки и познати във високите части не са виждали капка вода с дни, добави той със съжаление.


В Община Перник ще бъде обявено бедствено положение заради кризата

В Община Перник ще бъде обявено бедствено положение заради кризата ...

......... зона на Перник заради ремонта на спирателен кран. Въпреки липсата на вода в града и прилежащите му села, в КЕВР бе обсъдена и по-висока с 3% цена на водата в Перник от следващата година. Окончателно решение ще се вземе от регулатора на закрито заседание в последните дни на 2019 г.