Главният готвач Джейми Оливър заяви, че е "натъжен" след като

Главният готвач Джейми Оливър заяви, че е "натъжен" след като ...

......... сблъска с трудности през последните две години, като редица негови ресторанти затвориха. През 2017 г. Оливър затвори последния от ресторантите си Union Jacks и закри списанието си Jamie, което съществуваше близо 10 години. През декември същата година готвачът вложи и 3 млн. паунда от собствените си пари в ресторантьорския бизнес.


Discordia е увеличила броя на тежкотоварните си автомобили от най-ново поколение,

Discordia е увеличила броя на тежкотоварните си автомобили от най-ново поколение, ...

......... спедицията", коментира Христо Христов, изпълнителен директор на компанията. B ĸpaя на миналата година от дружеството обявиха, че ще инвестират 350 милиoна лева в своя бизнес и че ще наемат 1800 нови служители в рамките на 5 години. Ръководството на Discordia съобщи, че очаква приходите им да надхвърлят 346 милиона лева до ĸpaя на 2022 година.


Миналата година Германия е похарчила рекордните 23 милиарда евро за

Миналата година Германия е похарчила рекордните 23 милиарда евро за ...

......... коментарите на Вайдел са „глупави“ и са признак на лош вкус. "Борбата с причините за миграцията, която съставлява голяма част от общите разходи, е също толкова в наш интерес, колкото и инвестирането в успешна интеграция", каза Видман-Мауз и добави, че който отхвърли хуманитарната закрила като партия, изобщо не разбирал нищо.


От печалбата на "Албена" АД - к.к. Албена за 2018

От печалбата на "Албена" АД - к.к. Албена за 2018 ...

......... възползват и от изплащането на дивидент.Начислените възнаграждения през миналата година на членовете на съвета на директорите, в т.ч. и по договори за управление, са в размер на 1.193 млн. лв., които се изплащат разсрочено. В полза на мениджърите са начислени и провизии за тантиеми в размер на 250 хил. лева.


Съветът на директорите на "Химснаб България" АД ще получи правото

Съветът на директорите на "Химснаб България" АД ще получи правото ...

......... изискванията на ЗППЦК и Търговския закон. Общото събрание ще определи и размера на възнагражденията на мениджърите. Всеки от членовете на съвета на директорите, с изключение на изпълнителния директор, ще получава месечно брутна сума в размер на 900 лева, а за изпълнителния директор е предвидено месечно брутно възнаграждение от 3000 лева.


Автомобилната компания Ford обяви, че ще съкрати 7000 работни места

Автомобилната компания Ford обяви, че ще съкрати 7000 работни места ...

......... модернизира автомобилния си парк, като се фокусира повече върху електрическите и автономните технологии за шофиране. Компанията е вторият голям автомобилен производител в САЩ, след General Motors, който обяви съкращения. През ноември General Motors закри около 8000 работни места, т.е. 15% от служителите си, като същевременно затвори пет фабрики в Северна Америка.Китайският производител на смартфони Xiaomi Corp отчете по-добри от очакваните

Китайският производител на смартфони Xiaomi Corp отчете по-добри от очакваните ...

......... опитват да компенсират забавянето на растежа чрез агресивно разширяване в чужбина. Компанията остава водещ доставчик на телефони в Индия като компанията постоянно набира скорост в Европа, след като започна работа на континента през 2018 г. Също така Xiaomi се опита да повиши цената на своите флагман устройства, докато по-евтините модели прехвърлиха към други подбрандове.


Общ награден фонд с безпрецедентен в световен мащаб размер от

Общ награден фонд с безпрецедентен в световен мащаб размер от ...

......... Това, което направихме в София, позиционира града като световен лидер", допълни Русев.Финалисти станаха стартиращите компании TestCard, Diasyst, Bruce, Tiliter, Plant-E и WeFarm. Основната дейност на отличените е в в областта на здравеопазването, земеделското стопанство, човешките ресурси, автоматизацията на магазини и биоелектричеството. Следващата година Webit Festival Europe ще се проведе във Валенсия.


„Белла“ придоби унгарския производител и доставчик на храни за пазарите

„Белла“ придоби унгарския производител и доставчик на храни за пазарите ...

......... бранш в източно-европейски план, развиващ продукти по водещите европейски стандарти за високо качество на продукцията и здравословни храни. В отговор на очакванията на потребителите за продукти с постоянно качество и конкурентни цени, „Белла България“ работи в партньорство само с компании, гарантиращи високото качество и пълния контрол на суровините за производство.


Китайският телекомуникационен гигант Huawei представи официално в четвъртък първия си

Китайският телекомуникационен гигант Huawei представи официално в четвъртък първия си ...

......... 5G смарфон в рамките на Световния мобилен конгрес. Очаква се той да пристигне във Великобритания през втората половина на 2019 г.Островът има водеща позиция сред европейските държави по отношение на развитието на 5G мрежата. Vodafone съобщи на 14 май, че започва да доставя 5G интернет в няколко града през юли.


Комисията за финансов надзор е вписала емисия акции в регистъра

Комисията за финансов надзор е вписала емисия акции в регистъра ...

......... в сектора на недвижимите имоти - "Ексклузив Тауър" ЕООД (100%) и в "Ритейл парк Средец" ЕАД (100%), както и по-малки дялове в още няколко фирми.Заедно с това ще се направят инвестиции във финансови инструменти - акции и дялове от капитала на други фирми, с цел управлението им и последваща продажба.Биткойн, най-голямата криптовалута в света по размер на своята пазарна

Биткойн, най-голямата криптовалута в света по размер на своята пазарна ...

......... XRP и cardano (ADA) са най-силно засегнатите в топ 10 по пазарна капитализация, намалявайки съответно с 16.3, 16.5 и 16.7%.Общата пазарна капитализация на всички криптовалути също отчете спад от над 29 милиарда долара през последните 24 часа, намеквайки за несигурността на инвеститорите, отстъпващи встрани, в изчакване накъде ще поеме биткойн. 


Производителят на суперкомпютри Cray Inc заяви, че ще бъде закупен

Производителят на суперкомпютри Cray Inc заяви, че ще бъде закупен ...

......... да приключи до първото тримесечие на финансовата 2020 година на компанията.Cray Inc има около 1300 служители по целия свят и през последната си финансова година генерира приходи от 456 милиона. Суперкомпютърните системи на компанията могат да се справят с големи масиви от данни, конвергирано моделиране, симулации, изкуствен интелект и аналитични анализи.


Модел LEGO на най-бързия автомобил Bugatti Chiro бе представен в Дания,

Модел LEGO на най-бързия автомобил Bugatti Chiro бе представен в Дания, ...

......... вида тухли. Той може да се управлява, но не върви толкова бързо, колкото неговия съименник, тъй като максималната му скорост е едва 20 км/ч. Колата бе показана в LEGO House в Билунд, Дания и щe остане изложена там до 10 юни, преди да тръгне на турне из Франция и Германия.


Щатският долар укрепна и отново се върна под 1.12 за

Щатският долар укрепна и отново се върна под 1.12 за ...

......... Народната банка на Китай няма да допусне пробив над 7 юана за един долар и ще интервенира на валутния пазар.У насмеждубанковият валутен пазар през седмицата беше активен. Средният дневен валутен оборот достигна 2926 млн. евро (5722 млн. лева). Сделките в щатски долари имаха 0.9% дял от купената и продадена валута.


Amazon инвестира в британската компания за доставка на хранителни продукти

Amazon инвестира в британската компания за доставка на хранителни продукти ...

......... чрез услугите Amazon Fresh, Amazon Pantry и Amazon Prime Now и се занимава с търговия на едро с партньора Morrisons. Но според пазарните изследователи Kantar Worldpanel, пазарният му дял в Обединеното кралство е все още по-малко от 1%.Преди време компанията прави опит за бизнес на Острова, който обаче се провали.По-ниските ставки на данъка върху добавената стойност на редица стоки

По-ниските ставки на данъка върху добавената стойност на редица стоки ...

......... с увреждания, психични заболявания и наркомании.Правителството обаче обмисля технически изменения на законопроекта, внесен в началото на тази седмица.Министерството на финансите издаде наредба, че най-късно в понеделник всички търговци са задължени да продават стоката с по-ниско ДДС, а ресторантите и всички заведения за обществено хранене също са задължени да коригират цените.


Акциите на "ЛУКОЙЛ" отбелязаха ръст вчера с 5% на Московската

Акциите на "ЛУКОЙЛ" отбелязаха ръст вчера с 5% на Московската ...

......... изкупени е 35 милиона. Придобиването на тези акции и тяхното обратно изкупуване ще намали уставния капитал на ПАО "Лукойл" на 715 милиона обикновени акции", се казва в съобщение на компанията.Ако общият брой на обявените за продажба акции надхвърли 35 милиона, книжата ще бъдат закупени от акционерите пропорционално на направените заявки.


На днешния ден през 1792 г. е създадена Нюйоркската фондова борса

На днешния ден през 1792 г. е създадена Нюйоркската фондова борса ...

......... досега. През 1903 г. борсата се премества в нова сграда на номер 11, където е разположена и до днес.Нюйоркската фондова борса става публична през 2005 г. и дължи сегашния си размер и световно значение на серия сливания. През 2013 г. NYSE е закупена от Intercontinental Exchange за 11 милиарда долара.


Първите десет в класацията на най-големите компании в света Forbes

Първите десет в класацията на най-големите компании в света Forbes ...

......... г. има 575 американски компании, което е с 16 повече от предходната година. Включени са също и 309 китайски компании, т.е. те са с 18 повече в сравнение с миналата година.Класацията на най-големите компании в света на Forbes се основава на кумулативна оценка на приходите, печалбите, активите и пазарната стойност.


По - скъпо ще плащат европейските бизнесмени  за удоволствието да

По - скъпо ще плащат европейските бизнесмени  за удоволствието да ...

......... до 2030-а спрямо нивата от 1990-а. А след като страните от общността започнаха да обсъждат дългосрочната си климатична цел до 2050-а, някои политици и експерти призоваха правителствата да затегнат целевите равнища за 203-а. А това ще означава по-бързо намаление на вредните емисии и по-нататъшен възходящ натиск върху цените на разрешителните.


Google е разработил специален алгоритъм, който може да превежда реч от

Google е разработил специален алгоритъм, който може да превежда реч от ...

......... да използва междинен текст."Translatotron елиминира разделението на задачата на отделни етапи, което дава няколко предимства пред каскадните системи", се посочва в доклада на компанията. Каскадният модел за изграждане на информационна система се реализира на принципа на еднократно, последователно изпълнение на всяка дейност във вид на предварително подредени във времето етапи.


Вложенията на Китай в щатски правителствени книжа са намалели през

Вложенията на Китай в щатски правителствени книжа са намалели през ...

......... за последните 15 месеца след като Федералният резерв намекна, че няма да повишава лихвените проценти до края на 2019-а, сочат последните аднни на американското финансово ведомство.Задграничните инвеститори обаче са купили емитирани от агенции ценни книжа за 4.74 млрд. щ. долара и корпоративни облигации за 1.11 млрд. долара през март. .


Перу, Еквадор и Колумбия подписаха ново търговско споразумение с Великобритания предвид планираното

Перу, Еквадор и Колумбия подписаха ново търговско споразумение с Великобритания предвид планираното ...

......... с Великобритания предвид планираното й излизане от Европейския съюз, обяви перуанското министерство на търговията и туризма в изявление, цитирано от Ройтерс.Споразумението, подписано от представители на четирите страни в еквадорската столица Кито, ще запази тарифните преференции за южноамериканските страни след като Великобритания напусне ЕС.Перу, Еквадор и Колумбия вече имат търговско споразумение с Европейския съюз.


Няколко са дружествата у нас, които могат реално да се

Няколко са дружествата у нас, които могат реално да се ...

......... нивата си и малко да се повиши. *От общата земя се вземат само земите, които са налични до 30 юни на съответната година, във връзка с чл.37б от ЗСПЗЗ, и всички продадени земи след този период се вадят. Купените след този период земи могат да се отдават през следващата стопанска година.


Комисията за финансов надзор е задължила публичното дружество "Слънце Стара

Комисията за финансов надзор е задължила публичното дружество "Слънце Стара ...

......... холдинг" АД контролира 61.74% от акциите с право на глас в общото събрание. "Централна кооперативна банка" има дял от 7.31%, а други фирми и индивидуални инвеститори си поделят съответно по 24.52% и 2.66 на сто. Нито един от членовете на съвета на директорите не притежава акции в дружеството, което управлява.


IKEA е на финален етап от преговорите с Northvolt за

IKEA е на финален етап от преговорите с Northvolt за ...

......... финансовите активи на фондацията Stichting INGKA, която притежава Ingka Group. Тя отказа да даде повече подробности.Компанията Northvolt, основана от бившия управител на Tesla Петър Карлсон, се стреми да набере 3 милиарда евро, за изграждането в Швеция на най-големия завод за батерии в Европа. Проектът конкурира пряко американската Gigafactory на Tesla.


Испанската компания Gestamp North Europe Services възнамерява да инвестира 23,5

Испанската компания Gestamp North Europe Services възнамерява да инвестира 23,5 ...

......... милиарда евро.Gestamp Automocion се фокусира върху проектирането, разработването и производството на метални компоненти и структурни системи за автомобилната индустрия. Портфолиото на продуктите на компанията включва кожени панели, конструктивни и корпусни компоненти, шаси, брони и напречни греди на таблото. Сред клиентите му са Volkswagen, Renault-Nissan, PSA, Daimler, General Motors и BMW.


Световният тютюнев концерн "Филип Морис" отваря за обслужване на клиенти

Световният тютюнев концерн "Филип Морис" отваря за обслужване на клиенти ...

......... на "Филип Морис" каза още, че компанията няма да може да спре традиционните си марки цигари в близкото бъдеще, защото това само ще означава да дадат пазарна част на конкурентите си."Всяка компания, включително и ние, работим с планиран хоризонт от 5-8 години, след като се пусне нов продукт", каза Андре Каланцопулос. 


Третото издание на най-голямата социално отговорна инициатива "Ти и Lidl

Третото издание на най-голямата социално отговорна инициатива "Ти и Lidl ...

......... благодари на част от своите клиенти, които имат ключов принос за събирането на този фонд. Гражданските организации от цялата страна могат да кандидатстват до 30 юни 2019 г. в областите образование, околна среда, култура и историческо наследство, активен начин на живот. Максималният размер на финансиране е до 10 000 лв.


Сезонът на дивидентите е най-хубавият за инвеститорите. Тогава виждаш резултата

Сезонът на дивидентите е най-хубавият за инвеститорите. Тогава виждаш резултата ...

......... - националните "Шуменско" и "Пиринско", международните марки на компанията Carlsberg и Tuborg, чешката Budweiser Budvar, немската пшеничена бира Erdinger и белгийската крафт бира Grimbergen. "Карлсберг България" предлага на нашия пазар и сайдерът Somersby в пет разновидности - ябълка, круша, къпина, боровинка и мътен сайдер с парченца плод Somersby Apple Blend. 


По-бавният преход към онлайн пазаруване означава, че Германия все още

По-бавният преход към онлайн пазаруване означава, че Германия все още ...

......... за печалба миналата година.Маркус Вортуба отбелязва, че германските потребители все повече се интересуват от най-ниската възможна цена, а при такъв избор, битката ще бъде спечелена от онлайн търговците. Но проучвания на клиенти на агенцията разкриват повече лоялност сред по-богатите и консервативни купувачи, които могат да продължат да предпочитат традиционните магазини. 


Независимият български телеком Нетера е интернет спонсорът на започналия тази сутрин

Независимият български телеком Нетера е интернет спонсорът на започналия тази сутрин ...

......... Defence and Space Дирк Хоке, вицепрезидентът на Amazon Пол Майснер, съоснователят на Crispin Porter + Bogusky, Чък Портър, президентът на D-Wave Systems Бо Евалд, старши партньорът в McKinsey & Co, Пол Уилмот, заместник-директорът на Световната търговска организация Янов Фредерик Ага, еврокомисарят по дигитална икономика и дигитално общество Мария Габриел и други.    


Глобалната платформа за обмен на данни NetIX Communications обяви мащабно

Глобалната платформа за обмен на данни NetIX Communications обяви мащабно ...

......... всички местоположения, отбелязани на картата на платформата. „NetIX е замислена като глобална мрежа още когато я създавахме. Работихме усилено, за да постигнем това ниво на технологична функционалност и сме много горди, че вече сме глобални. Разширяването на мрежата е от първостепенна важност за нас”- коментира Невен Дилков, основател на NetIX Communnications.


Китай обяви, че ще наложи ответни мита върху вноса на

Китай обяви, че ще наложи ответни мита върху вноса на ...

......... Китай иска да постигне предвидения си икономически ръст от над 6%, то китайската икономика трябва да разчита на силно вътрешно потребление. "Ако няма положително развитие на търговския спор между Китай и САЩ, крайната цена ще я платят американските потребители, което ще се отрази на предстоящите президентски избори през 2020 г.".


 Биткойн изглежда тръгва към нови върхове, след месеци на срив

 Биткойн изглежда тръгва към нови върхове, след месеци на срив ...

......... Котън и след неговата кончина никой не успя да извлече информацията от компютъра му и е напълно възможно част от криптовалутите вече да ги няма.Според доклад на базираната в Ню Йорк блокчейн- компанията Chainalysis през 2018 година хакери са успели да откраднат близо 2 милиарда долара от собственици на криптовалути.


Air France съобщи, че планира да съкрати до 465 работни

Air France съобщи, че планира да съкрати до 465 работни ...

......... часа, авиопревозвачът е загубил 90% от пазарния си дял. Компанията обяви също и планове за намаляване на капацитета на вътрешните си мрежи с 15% до 2021 година. Вътрешният бизнес на Air France отчете загуба от 189 млн. евро през 2018 г. и натрупа загуби от 717 млн. евро от 2013 г. насам.


Двоен ръст на приходите от износ на български марки продукти,

Двоен ръст на приходите от износ на български марки продукти, ...

......... продължи да разширява предлагането на биопродукти, за да откликне на тенденциите за здравословно хранене и качество, като до 2025 г. от компанията смятат да намалят солта и захарта в собствените марки с 20%. Нови дегустации в българските магазини на "Лидл" ще започнат на 25 май и ще продължат до края на октомври.


В четвъртък, когато компанията му записа 3,8 млрд. долара печалба

В четвъртък, когато компанията му записа 3,8 млрд. долара печалба ...

......... половината от общата сума. Инвестициите в 29 дружества показват увеличение на стойността, докато 12 от тях отчитат спад.В допълнение към Uber, SoftBank също така записа печалба от 203,4 млрд. йени от своя дял в Guardant Health Inc., която стана публична през октомври и печалба 154,2 млрд. йени от индийския Oyo.


Китайската група BAIC се стреми да закупи 5% от Daimler

Китайската група BAIC се стреми да закупи 5% от Daimler ...

......... долара.Германските нормативни документи не показват BAIC като значителен акционер на Daimler.BAIC сигнализира за интереса си към закупуване на дял от Daimler още през 2015 г. и удвои усилията си, след като Li Shufu, председател на конкурентния китайски производител Zhejiang Geely Holding Group, купи 9,69% дял от Daimler, базиран в Щутгарт. 


Европейските акции се повишиха днес, възстановявайки се леко от 6-седмично

Европейските акции се повишиха днес, възстановявайки се леко от 6-седмично ...

......... IAG на British Airways също скочи, след като повтори прогнозата си за печалба през 2019 година.Акциите на основната френска група на летищата ADP се сринаха за втори пореден ден, предвид плановете за публично гласуване на процеса на приватизация. Финансовият министър на Франция заяви, че остава ангажиран с приватизацията на компанията.


280 души са кандидатите за ръководител на полети, които подадоха

280 души са кандидатите за ръководител на полети, които подадоха ...

......... ниво B2. Сред кандидатите има 5 души, които участват с резултати от предишни подбори.На всички кандидати са изпратени уведомителни имейли и профилите им в сайта на BULATSA са с актуализиран статус. Желаещите да се включат в есенната сесия за набиране на кандидати за професията,  могат да продължат подаването на  документите. 


Поне една група от поданици на английската кралица със сигурност

Поне една група от поданици на английската кралица със сигурност ...

......... в Монако. Той със сигурност успява да ръководи ефективно химическата си компания INEOS, която в момента има продажби за близо 60 млрд. щ. долара. Ратклиф харчи милиони за спонсориране на професионални колоездачни екипи, а миналата седмица увери, че не се е отказал от намеренията си да купи футболния клуб "Челси".


Инвеститорите отново се тълпят около сложните кредитни деривативи, обвинявани за

Инвеститорите отново се тълпят около сложните кредитни деривативи, обвинявани за ...

......... пазара на този вид продукти са "Ситигруп", "БНП Париба" и "Сосиете женерал", а английската "Барклейз" се опитва да разшири присъствието си. В официално изявление "Ситигруп" посочва, че синтетичният им бизнес със CDOs е придружен с обоснован риск и управление на капитала и отговаря напълно на съществуващите и на предлаганите регулации. 


Китай има мощни финансови инструменти за търговския си сблъсък с

Китай има мощни финансови инструменти за търговския си сблъсък с ...

......... Белия дом. Преди влошаването на търговските преговори Китай направи няколко покупки на суровината "на добра воля". Сега бъдещите сделки могат да увиснат във въздуха. Защото, ако обезценяването на юана или продажбите на щатски държавен дълг носят и доста неблагоприятни странични ефекти, посягането към соята е сравнително лесно осъществимо, обобщава Сецър.  


Приходите от нощувки през март 2019 г. достигат 48.7 млн.

Приходите от нощувки през март 2019 г. достигат 48.7 млн. ...

......... звезди - 24%, и с 1 и 2 звезди - 16.1%.В наблюдението се включват категоризираните хотели, къмпинги и други места за краткосрочно настаняване с над 10 легла, функционирали през съответния отчетен период.В приходите от нощувки в местата за настаняване са включени сумите, заплатени от гостите, без стойността на допълнителните услуги.


Ръстът на БВП във Великобритания се е ускорил през първото

Ръстът на БВП във Великобритания се е ускорил през първото ...

......... тримесечие, а правителствените разходи - с 1.4%. Вносът във Великобритания бележи скок от 6.8% през първото тримесечие, докато износът почти не се е променил. Същевременно експертите се опасяват от отслабване на икономическия растеж през следващите месеци, тъй като очакват потребителското търсене и промишленото производство да спаднат поради увеличаването на запасите.


Поделението на "Сосиете женерал" - Societe Generdle SFH, продаде покрити

Поделението на "Сосиете женерал" - Societe Generdle SFH, продаде покрити ...

......... и производство, наречено komgo SA. То е разработено в партньорство със софтуерната технологична компания ConsenSys, работеща с Ethereum blocкchain. Новата платформа е базирана в Женева, а основната й цел е да дигитализира търговията и финансовите процеси, свързани със суровините, и същевременно да подобри прозрачността и да намали риска от измами. 


Днес започна търговията с емисия акции от увеличението на капитала

Днес започна търговията с емисия акции от увеличението на капитала ...

......... и ще сме свидетели и на следващи листвания от сектора", отбеляза Иван Такев, изпълнителен директор на БФБ, в началото на борсовата сесия.Към момента дружествата със специална инвестиционна цел от сектора на недвижимите имоти, които се търгуват на Основен пазар на БФБ са 13, с пазарна капитализация над половин милиард лева.


Увеличените от президента Тръмп мита за китайски внос за 200

Увеличените от президента Тръмп мита за китайски внос за 200 ...

......... да предоставят свои технологии, за да влизат в партньорство с китайски фирми. Още по-голяма грижа за Тръмп е огромният търговски дефицит на САЩ спрямо Китай. Но за съжаление на Белия дом тази негова тактика засега само потиска търговията с Китай, а не намалява търговския дефицит на Вашингтон с останалия свят.


Администрацията на американския президент Доналд Тръмп се готви да разшири

Администрацията на американския президент Доналд Тръмп се готви да разшири ...

......... Виетнам, Индонезия, Ирландия, Малайзия, Русия и Тайланд, които имат голям търговски излишък в търговията със САЩ, могат да бъдат включени в разширения списък. Очаква се Индия и Южна Корея пък да бъдат изключени от него.Преди това Тръмп обвини ЕС, Китай и Русия в манипулиране на валутния курс на техните валути.


Nestle ще увеличи годишната си инвестиция в България над 2.5

Nestle ще увеличи годишната си инвестиция в България над 2.5 ...

......... и оптимизиране на бизнеса, както и за представянето на нови продукти в страната.На българския пазар най-популярните продукти на Nestle са кафе машината Dolce Gusto и "Нескафе 3в1". За миналата година в глобален мащаб компанията, която притежава лидерска позиция на световния пазар на храни, е имала оборот от 91.4 млрд. швейцарски франка.


Екипът на българския стартъп Centroida, специализиран в блокчейн, облачни технологии,

Екипът на българския стартъп Centroida, специализиран в блокчейн, облачни технологии, ...

......... на водещи корпорации и малки стартиращи предприятия. Компанията е партньор на едни от най-добрите доставчици на облачни услуги в света като Microsoft, Amazon, Google, SAP, Oracle и Alibaba Cloud. Centroida е български стартъп, създаден през 2016 г., който през 2018 г. спечели отличието „Технологичен стартъп на годината“ от Global Tech Summit.


Новата банкнота на Австралия от 50 долара идва с печатна

Новата банкнота на Австралия от 50 долара идва с печатна ...

......... засяга тяхната валидност и функционалност по никакъв начин", заяви говорител на банката в изявление. "Преразгледахме нашите методи, за да премахнем вероятността от възникване на подобна грешка в бъдеще".Банкнотата от 50 долара е най-разпространената в Австралия и най-често се издава от банкомати. От другата страна на купюра е изобразен Дейвид Унайпон.


Още две компании се присъединяват към международната мрежа на инициативата

Още две компании се присъединяват към международната мрежа на инициативата ...

......... техния профил и обхват. Услугите на ELITE са предвидени да отговорят на индивидуалните потребности на всяка компания, избрана за UniCredit CEE Lounge, а "УниКредит" се включва в тях с обучителни модули и ръководство, както и като предоставя достъп до своите собствени индивидуални услуги за подпомагане на малки и средни предприятия.<!--![endif]--><!--![if--><!--![endif]--><!--![if--><!--![endif]--><!--![if--><!--![endif]--><!--![if-->


Сделката за продажбата на "Телеком Албания" на българския бизнесмен Спас

Сделката за продажбата на "Телеком Албания" на българския бизнесмен Спас ...

......... основен акционер на групата ОТЕ става “Дойче телеком”. Така в момента 99,79% от “Телеком Албания” са собственост на германския телеком.Като изпълнителен директор в Тирана отива техническият директор на "Виваком" Емил Георгакиев, който в рамките на повече от десетилетие той е бил ключова фигура в българския телеком. Финансов директор ще е Борислав Борисов.


Днес германската банка "Комерцбанк" отчете 54% спад на нетната си

Днес германската банка "Комерцбанк" отчете 54% спад на нетната си ...

......... преговорите повдигна въпроси за бъдещето на "Комерцбанк", като някои чуждестранни банки изразиха интерес. "Ние адресираме правилните проблеми с нашата стратегия", заяви главният изпълнителен директор Мартин Зилке в изявление днес.Главният финансов директор Стефан Енгелс каза, че бизнесът върви в положителна посока. „Предизвикателството сега е да градим върху този напредък“, каза той.


Китайските резерви в чуждестранна валута се понижиха за първи път

Китайските резерви в чуждестранна валута се понижиха за първи път ...

......... тази година от малък излишък през 2018 г., на фона на ребалансирането му към вътрешното търсене.Тъй като икономиката все повече зависи от вътрешното потребление, а не от износа, Китай вече не натрупва бързо долари. Китайските златни резерви спаднаха до 78.35 млрд. долара от 78.525 млрд. долара в края на март.


Чешката централна банка явно се подготвя за продължителен период ,

Чешката централна банка явно се подготвя за продължителен период , ...

......... по-слаба от предвижданията на централната банка през последната година и половина и смятат, че това ще се случи и през 2019-а и през 2020-а. Такова е мнението и на валутните експерти на "Райфайзенбанк", които очакват кроната да отслабне и по-този начин да компенсира забавянето и на икономиката и на инфлацията.  


Adobe днес тихо вдигна новата цена за своя пакет за

Adobe днес тихо вдигна новата цена за своя пакет за ...

......... сте се регистрирали за опцията за фотография, в момента вероятно ще платите 9.99 долара на месец.Adobe предлага други планове и приложения на цена от 20.99 долара и достъп до всички приложения от 52.99 долара на месец, но от 2013 г. предлага и опцията за фотография за 9.99 долара на месец.


Най-големият в света суверенен фонд - норвежкият, отбеляза най-успешното си

Най-големият в света суверенен фонд - норвежкият, отбеляза най-успешното си ...

......... печата в петък.Резултатът на петролния фонд отбеляза обрат в сравнение с последните три месеца на 2018 г., когато фондът отбеляза най-големия си спад в стойността на крони.По време, Norges Bank започна да купува акции, като се възползва от потапящите се цени, за да купи акции на стойност 185 милиарда крони.


Инфлацията на потребителските цени в еврозоната се ускори повече от

Инфлацията на потребителските цени в еврозоната се ускори повече от ...

......... Великденските празници се паднаха през месец април, докато през 2018-а година те бяха в края на март. Това означава, че скокът на априлската инфлация изглежда преувеличен, тъй като цените в сектора на услугите и най-вече в ресторантьорския и хотелиерския бизнес получиха около великденските празници много силен, но само временен тласък.


Откъслечните признаци за възстановяване на активността на бизнеса в еврозоната

Откъслечните признаци за възстановяване на активността на бизнеса в еврозоната ...

......... края на 2016-а насам.Разбира се, не липсват и анализатори, които се съмняват в бликащия оптимизъм към американския долар. Главният валутен стратег на "Моргън Стенли" например се придържа към прогнозата си, че до края на 2019-а за едно евро ще се получават 1.20 щ. долара срещу грубо 1.1150 на 3 май.


Adidas отчете 17% ръст на нетната печалба за първото тримесечие.

Adidas отчете 17% ръст на нетната печалба за първото тримесечие. ...

......... сме в ситуация, при която търсенето е по-високо от предлагането. Трябваше да се справим по-добре, но все пак, това е по-добрата ситуация, отколкото обратното, където предлагането е по-голямо от търсенето. Европа, която е една трета от нашия бизнес, трябва да допринесе за нашия растеж," поясни главният изпълнителен директор Каспър Рорстед.


Три продукта от портфолиото на Lidl бяха отличени за "Продукт

Три продукта от портфолиото на Lidl бяха отличени за "Продукт ...

......... знак за независима препоръка за потребителско доверие," отбеляза Ралица Бехар, представител на "Продукт на годината" за България.Проучването бе проведено от Nielsen Bulgaria сред 2000 респонденти, следвайки международната методология на програмата. Потребителите имаха възможност да избират сред нови продукти и услуги, лансирани на българския пазар през последните 18 месеца, позиционирани в 25 категории.  


Burger King стартира гама от бургер менюта, която се фокусира

Burger King стартира гама от бургер менюта, която се фокусира ...

......... Нейният президент и главен изпълнителен директор Пол Джионфридо отбеляза: "Макар, че не всички ще асоциират връзка между бързото хранене и психичното здраве, Mental Health America вярва, че провокирането на разговори по темата във всички общности ще помогне да бъдат открити в по-ранен етап психичните заболявания преди настъпването на по-тежки симптоми."


Три терминала за втечнен газ ще заработят до края на

Три терминала за втечнен газ ще заработят до края на ...

......... в годината, да, можете да го купите по-евтино от друго място, но тя няма да е надеждна"."Точно така стоят нещата с газа от Русия. Ако попитате приятелите ни от Украйна, те вероятно ще ви кажат, че на доставките не може да се разчита денонощно и по всяко време", добави Пери. 


По време на тримесечния си доклад за печалбите в сряда,

По време на тримесечния си доклад за печалбите в сряда, ...

......... чрез закупуване на процесори и след това чрез плащане на таксата за лиценз за франчайзинг. От компанията в Купертино, Калифорния, заявиха, че трябва да плащат такси на базата на цената на безжичния чип в своите iPhone. Apple партньорите Foxconn и Pegatron, които сглобяват устройствата му, се съгласиха и се присъединиха.


Най-бързо развиващата се индийска хотелиерската верига OYO се разширява в

Най-бързо развиващата се индийска хотелиерската верига OYO се разширява в ...

......... Group се превърна в един от най-добрите интегрирани доставчици на ваканционни имоти само за четири години под отличното ръководство на Tobias Wann и неговите колеги и постигна печалба от над 24 милиона евро за миналата година в този сегмент ”, каза Андреас Виле, президент на Обяви Медиа Аксел Спрингер SE.


Британската компания Jaguar Land Rover ще произвежда в Словакия нов

Британската компания Jaguar Land Rover ще произвежда в Словакия нов ...

......... страна на индустрията, че може да възникнат евентуални рискове от предстоящото излизане на Великобритания от Европейския съюз. Възможните закъснения при доставката на части и готови модели, евентуална нова митническа бюрокрация, необходимостта от повторно сертифициране на автомобили и др., принуди производителите на автомобили да изготвят планове за действие при непредвидени обстоятелства.