Петролните котировки продължават да вървят надолу, приключвайки борсовата си сесия

Петролните котировки продължават да вървят надолу, приключвайки борсовата си сесия ...

......... петрол дневно. Това ще стане до няколко дни, твърди агенция "Ройтерс". Официален представител на щатска рафинерия пък очаква и други произвеждащи горива фабрики да прекратят дейността си през следващите седмици, макар че те по правило се опитват да избягват пълно прекъсване на производствения процес, защото това е скъпо и рисковано. 


В 3 часа сутринта на 29 март (Неделя) преместихме часовниците

В 3 часа сутринта на 29 март (Неделя) преместихме часовниците ...

......... за да можем да се възползваме по-добре от светлата част на деня и да имаме повече активни часове за работа и учене. А това означава, че ще намали разходите си за осветление. Първоначално е въведено в началото на ХХ век в Германия. В България обаче се прилага чак от 1979 година.


Дилърите на злато продадоха всичките си запаси от благороден метал,

Дилърите на злато продадоха всичките си запаси от благороден метал, ...

......... международният пътнически трафик е почти спрял поради пандемията. Тази причина доведе до спиране на добива на благородни метали в Перу и Южна Африка.Тази седмица фючърсите на Comex New York Gold пораснаха с около 9.0% до 1630.60 долара за тройунция. Това е най-високата цена за последните седем години, отбелязва още изданието.


Задава се глобален недостиг на презервативи, предупреди най-големият в света производител

Задава се глобален недостиг на презервативи, предупреди най-големият в света производител ...

......... наполовина работници.Хубавото е, че търсенето на презервативи все още е много голямо, защото без значение харесва ли ви или не, все още е нещо важно, с което хората трябва да разполагат, каза Го.Вероятно при тази ситуация хората не планират деца. Сега не е моментът при толкова голяма несигурност, допълни той.


Българската финтех компания phyre привлече финансиране, с което да продължи

Българската финтех компания phyre привлече финансиране, с което да продължи ...

......... клиента, отговорността към природата и своите бизнес цели. New Vision 3 е VC фонд, наследник на NEVEQ I и NEVEQ II – ветеран във VC индустрията в България и региона. NV3 Фондът е базиран в София, и инвестира в технологични компании, чиито амбиции са челни позиции на световния и вътрешен пазар. 


През февруари са регистрирани 508 хил. посещения на чужденци в

През февруари са регистрирани 508 хил. посещения на чужденци в ...

......... 27.8%, и с цел почивка и екскурзия - 23%.  През февруари най-голям брой пътувания на български граждани са осъществени към Турция - 86.1 хил., Гърция - 62.8 хил. и Румъния - 45 хил., а колкото до Италия, където по това време вече бяха установени първите случаи на болни с коронавирус, са пътували 10 хил. българи, сочат още данните на НСИ. Докато хиляди компании масово излизат от пазара или съкращават дейността

Докато хиляди компании масово излизат от пазара или съкращават дейността ...

......... ще направи точно това. Египетският милиардер Наджиб Савирис пък обяви, че увеличава дела си в акции на златни мини.Пандемията създаде недостиг дори на някои от най-популярните монети като "Крюгеранд" от Южна Африка и "Кленов лист" от Канада. Което означава, че хората в момента са безкомпромисни, когато става въпрос за покупки. 


За пръв път най-голямото спортно събитие – олимпийските игри, няма

За пръв път най-голямото спортно събитие – олимпийските игри, няма ...

......... затрудняват нареждането на „мозайката“. Въпреки това президентът на МОК остава уверен, че тези олимпийски игри ще се превърнат в „празник за човечеството“, който да ознаменува победата над пандемията. За момента обаче никой не може да предскаже какво предстои за света в следващите месеци и кога ще приключи „войната“ с коронавируса.


На петролния фронт ценовата война между Рияд и Москва не

На петролния фронт ценовата война между Рияд и Москва не ...

......... си както към спасителните, така и към рисковите активи. Което подкрепя и котировките на черното злато. В следобедната търговия на 24 март контрактите за сорт "Брент" с доставка през май "изскочиха" над 28 щ. долара за барел, а котировките на американският сорт WTI достигнаха почти 24 долара за барел.  


Ново споразумение ОПЕК+ за балансиране на петролния пазар може да

Ново споразумение ОПЕК+ за балансиране на петролния пазар може да ...

......... и се надяваме САЩ да разберат също, че това е необходимо, каза той.Заместник-министърът на енергетиката на Русия Павел Сорокин каза днес на международна дискусия в Москва, че групата ОПЕК+ не може сама да участва в балансирането на петролния пазар, а трябва да се включат колкото може повече страни, предаде ТАСС.


Кирил Ивановинвестиционен консултант Най-резкият и дълбок спад от рекордните нива на

Кирил Ивановинвестиционен консултант Най-резкият и дълбок спад от рекордните нива на ...

......... например,  прогнозира 10.3% спад на консолидираните продажби за първото тримесечие на годишна база - до 55.8 млн. лв., докато при "М+С Хидравлик" данните сочат спад в приходите с 4.47% на годишна база до 28.2 млн. лв. и печалба от 3.08 млн. лв., което е намаление с 10% на годишна база.Администрацията на Доналд Тръмп  най-накрая сключи сделка с демократите и

Администрацията на Доналд Тръмп  най-накрая сключи сделка с демократите и ...

......... края си и инвеститори от категорията на пенсионните фондове са готови да излязат на пазара на фона на забележимите подобрения на положението в регионите, които пострадаха най-тежко от заразата.От друга страна, броят на заразените в глобален мащаб продължава да расте застрашително и повечето мощни икономики почти са спрели да работят. 


Седмица след като "капитанът" на Европейската централна банка - Кристин

Седмица след като "капитанът" на Европейската централна банка - Кристин ...

......... за използване на всичките налични фискални инструменти.    Гръцкият премиер Кириякос Мицотакис, който е сред подписалите писмото седмина лидери, е предупредил, че ако блокът не реагира и не се съгласи на емисия от коронаоблигации, това може да тласне ЕЦБ да разшири още повече програмата си с риск за финансовата стабилност.


Най-голямата самолетостроителна компания "Еърбъс" (Airbus S.A.S.) ще намали производството на

Най-голямата самолетостроителна компания "Еърбъс" (Airbus S.A.S.) ще намали производството на ...

......... носова част на самолет Airbus A350. Компонентите са нов тип продукт за дружеството, който не е произвеждан досега.През септември 2018-а "Латекоер" отвори завода за самолетни части в индустриална зона "Марица", край Пловдив. В него се произвеждат дребни възли за вратите на самолетите и електроразпределителни шкафове, предназначени за електронната част на самолетите.


Производителят на стартерни акумулатори, тягови и стационари батерии "Елхим Искра"

Производителят на стартерни акумулатори, тягови и стационари батерии "Елхим Искра" ...

......... членовете на борда и ще направи промени в този документ. При липса на кворум събранието ще се проведе на 27 май на същото място и при същия дневен ред. Право на глас в общото събрание ще имат инвеститорите, които са си купили акции от "Елхим Искра" АД, до 27 април.


Печалбите на платформите за онлайн пазаруване eBay и Amazon не

Печалбите на платформите за онлайн пазаруване eBay и Amazon не ...

......... стотици хиляди обяви и спиране на десетки акаунти на лоши продавачи", посочи говорител на eBay."Разочаровани сме, че лоши участници в платформата се опитват изкуствено да повишат цените на продуктите с основна нужда по време на глобална здравна криза. В съответствие с нашата дългогодишна политика наскоро блокирахме или премахнахме десетки хиляди оферти", съобщиха от Amazon.Администрацията на Доналд Тръмп сключи най-накрая сделка с демократите и

Администрацията на Доналд Тръмп сключи най-накрая сделка с демократите и ...

......... си и инвеститори от категорията на пенсионните фондове са готови да излязат на пазара на фона на забележимите подобрения на положението в регионите, които пострадаха най-тежко от заразата. От друга страна, броят на заразените в глобален мащаб продължава да расте застрашително и повечето мощни икономики почти са спрели да работят. 


На днешния ден през 1956 г. започва историята на Стив

На днешния ден през 1956 г. започва историята на Стив ...

......... е лоялен към автомобилите на Ford, които се произвеждат в родния му град Детройт, от компанията, в която работи баща му. Докато Балмър беше главен изпълнителен директор на Microsoft, Ford произведе автомобили със система за развлечения на Microsoft, наречена SYNC.Богатството на Стив Балмър се оценява на около 38.5 млрд. долара.


Канабисът може и да не е толкова необходим колкото тоалетната

Канабисът може и да не е толкова необходим колкото тоалетната ...

......... Кристъфър Кейри - анализатор в "Бенк ъф Америка". Той коментира, че дрогата е защитна категория, подобна на алкохола и тютюна, за хора, затворени по домовете си. Той препоръчва на клиентите си да купуват акции на канадската Aphira - една от фирмите с най-добри позиции да се възползва от тази тенденция. 


Глобалните доставки на смартфони са спаднали с цели 38% през февруари

Глобалните доставки на смартфони са спаднали с цели 38% през февруари ...

......... част от света все още се бори с вируса, Китай бавно се връща към обичайния работен режим. Вече всички магазини на Apple в страната отвориха врати отново. "Въпреки слабите признаци на възстановяване в Китай, ние очакваме глобалните доставки на смартфони като цяло да останат слаби през март 2020", заключват от Strategy Analytics. 


Ще отнеме години на света, за да се възстанови от

Ще отнеме години на света, за да се възстанови от ...

......... България не е сред тях - правителственият дълг на страната ни е едва една пета от икономиката. Само преди седмици членовете на G20 смятаха, че възстановяването ще е под формата на буквата V - кратко, но остро свиване, последвано от бързо възстановяване. "Още тогава това бяха празни надежди", смята той.


На днешния ден можем да си спомним за Фридрих Август

На днешния ден можем да си спомним за Фридрих Август ...

......... икономическите, социалните и институционалните явления.Гунар Мюрдал завършва Стокхолмския университет (право). През 1927 г. той получава докторска степен по икономика. Това дава право на Мюрдал да се изявява и в полето на икономиката и на политиката. Гунар Мюрдал умира на 17 май 1987 г. на 88 г. в шведското градче Дандерюд.


Онлайн платформата YouTube, собственост на Alphabet, съобщи, че ще намали качеството на видеоклиповете

Онлайн платформата YouTube, собственост на Alphabet, съобщи, че ще намали качеството на видеоклиповете ...

......... хиляди деца продължават своето образование от домовете си заради пандемията.По-рано от Netflix информираха, че ще намалят преносния капацитет, който определя качеството и размера на аудио и видео файловете във всичките стрийминг услуги в Европа през следващите 30 дни. По този начин ще се намали трафикът в европейските мрежи с около 25%.


Търговията на злато преминава през най-дълбоките си ценови колебания след

Търговията на злато преминава през най-дълбоките си ценови колебания след ...

......... на стомана, също има полза от търсенето на нетрадиционни спасителни убежища, твърди Уилям Чин - шеф на отдела за търговия на суровини на борсата в Шанхай - най-големият център за клиринг на производни на контракти на желязна руда. Печеливши могат да се окажат и акциите на най-големите мини в света. 


Петър ДрамовУниКредит Булбанк АД Търговията с родните държавни ценни книжа търгувани

Петър ДрамовУниКредит Булбанк АД Търговията с родните държавни ценни книжа търгувани ...

......... 65 милиарда евро. От тях 37 милиарда са за справяне с Вируса, а останалите 28 милиарда са по различни програми за подпомагане на малкия и среден бизнес.Очаквам и нашето правителство да предприеме адекватни мерки в посока подпомагане на бизнеса, така както напълно адекватно наложи безпрецедентни мерки за ограничаване на заразата.


След поредицата борсови сривове на Уолстрийт - най-дълбоките от 1987-а

След поредицата борсови сривове на Уолстрийт - най-дълбоките от 1987-а ...

......... на Азиатско-Тихоокеанския регион в Elliot Wave International - твърди, че преди пазарите да ударят дъното, те трябва да се върне разнопосочното пазарно движение на различните класове активи. Точно в момента обаче всичко изглежда взаимно свързано и пада в тандем, така че все още няма признаци, че е достигнато дъното.   


Малката Исландия, чието население по брой е по- малко от

Малката Исландия, чието население по брой е по- малко от ...

......... цели да помогне малки и среди фирми, които временно са спрели работа или са ограничили бизнеса си по време на пандемията.Преди този проект Камарата на представителите на САЩ одобри законопроект, според който се позволява на собствениците на жилища, чиито доходи са намалели заради коронавируса, да отложат плащания по ипотечни кредити.


От днес до 20 април VIVACOM предоставя допълнително 300 национални

От днес до 20 април VIVACOM предоставя допълнително 300 национални ...

......... а в продължение на 1 месец до 20 април ще подарява допълнителни 2 000 МВ, валидни за използване всеки уикенд в посочения период, също заявени през мобилното приложение. А вече и всеки клиент, платил месечната си такса през приложението MyVIVACOM, получава 2 000 МВ еднократно, които може да сподели и с приятели. 


Николай М. Ваньов,Финансов експертИзминалата седмица на международните пазари на държавен

Николай М. Ваньов,Финансов експертИзминалата седмица на международните пазари на държавен ...

......... 1.077 процента.Темата на седмицата бе ниската ликвидност на пазарите и изключително високата волатилност, като при по-рядко търгуемите емисии, като тези от Централна и Източна Европа, наблюдавахме ценови изменения с проценти ежедневно. Волатилността изглежда ще бъде и основната тема на следващите седмици, поне докато COVID-19 остава водеща тема за световната икономика.


Нискотарифната авиокомпания Ryanair планира да приземи повечето, ако не и

Нискотарифната авиокомпания Ryanair планира да приземи повечето, ако не и ...

......... целия ѝ флот поради ограниченията за пътуване заради коронавируса."Ryanair ще продължи да поддържа контакт с външните министерства на всички правителства на ЕС относно връщането на граждани на ЕС в домовете им, когато е възможно, можем да използваме спасителни полети в подкрепа на това", се казва в изявление на ирландския превозвач.


Британската валута загуби 5% от пазарната си оценка към зелените

Британската валута загуби 5% от пазарната си оценка към зелените ...

......... върху икономиката на Острова. Бейли увери, че наблюдава много внимателно случващото се, за което няма еднозначно обяснение. Но то ще бъде взето под внимание на официалното съвещание на паричния комитет на "Бенк ъф Инглънд", насрочено за идната седмица. В късните вечерни часове на 18 март паундът укрепна до 1.1560 щ. долара. 


Приближаваме се към сезона на общите събрания и към  най-сладкият

Приближаваме се към сезона на общите събрания и към  най-сладкият ...

......... с паниката, породена от това очакване. Тези негативни процеси се отразяват и на финансовият резултат на групата, който отбелязва спад от близо 13% за миналата година, а спадът на консолидираната нетна печалба е 10 на сто. Възможно е това да се отрази на бъдещите постъпления от дивиденти в дружеството майка.


Икономисти от американската инвестиционна банка Morgan Stanley обявиха, че вече глобална рецесия

Икономисти от американската инвестиционна банка Morgan Stanley обявиха, че вече глобална рецесия ...

......... долклад на компанията. Това би било достатъчно за обявяването на рецесия, но все пак резултатът е по-добър от регистрирания спад от 0.5% през 2009 г.„Политическата реакция ще включва и подкрепа на икономиката. Но въздействието на коронавируса и по-строгите финансови условия ще доведат до значителен шок за световната икономика“, обясняват икономистите.


"Синергон холдинг" АД сключило сделка за покупката на 230 358

"Синергон холдинг" АД сключило сделка за покупката на 230 358 ...

......... на национален приватизационен фонд с име "Петрол фонд", е мажоритарен собственик в над 20 предприятия, като притежава миноритарни дялове и в други дружества, от шест отрасъла. Търговията и услугите имат водещ дял в портфейла, следвани от туризма и химическата промишленост. Председател на надзорния съвет на холдинга е Бедо Бохос Доганян.


През миналата година Полша е била основен приоритет за международните

През миналата година Полша е била основен приоритет за международните ...

......... както и през тази година, единственото ограничение би могло да бъде липсата на предлагане. Според Люк Доусън, Управляващ директор и ръководител капиталови пазари, ЦИЕ, всички други фактори, като местни инвестиции, международен интерес, цена на финансиране, отдаване на площи показват, че стабилният ръст, който се наблюдава в региона е напълно очакван.


"Предвид нарастващите ограничения на възможността за пътуване и силната тенденция

"Предвид нарастващите ограничения на възможността за пътуване и силната тенденция ...

......... през следващите дни.В резултат на избухналата пандемия от коронавируса Covid-19 "Ер Франс" ще приземи цялата си самолетна флотилия на модела Airbus 380, докато компанията-майка Air France-KLM ще приземи цялата си флотилия от самолети Boeing 747, предаде БНР.Намаляването на полетния капацитет ще продължи до два месеца, се казва в съобщение на компанията.


Петър Драмов"УниКредит Булбанк" АДДали защото книжата ни са устойчиви на

Петър Драмов"УниКредит Булбанк" АДДали защото книжата ни са устойчиви на ...

......... г. - при съответно 0.12% и минус 0.12 на сто. Облигацията с падеж след една година може да се купи при минус 0.35% годишна доходност.Предвид създалата се и набираща скорост истерия покрай новия вирус очаквам Министерството на финансите да направи малка пауза в пускането в обръщение на нови дългови книжа.


"Бенк ъф Инглънд" изненада пазарите с извънредно понижение на основната

"Бенк ъф Инглънд" изненада пазарите с извънредно понижение на основната ...

......... един паунд и до 0.88 пенса за едно евро. Анализаторите са по-склонни да залагат на по-евтин паунд заради очакваните нови парични стимули и по-ниски лихви, както и заради неизбежния стопански спад на Острова през второто и третото тримесечие. Спадът на британската валута ще се задълбочи, ако доларът дръпне мощно нагоре.


Американската компания Apple Inc. затваря за две седмици всичките си

Американската компания Apple Inc. затваря за две седмици всичките си ...

......... iPhone отново отвори своите 42 магазина в Китай. Тя има около 460 магазина, около 270 от тях са в САЩ.В петък средствата, която Епъл дари за реакция на пандемията от коронавируса - за лечение на болни и намаляване на икономическите щети и социалните щети, достигнаха 15 милиона долара, посочи Кук.


След като "прелетяха" през диапазона от 1.12 щ. долара в

След като "прелетяха" през диапазона от 1.12 щ. долара в ...

......... практика ще създадат благоприятна среда за поредния дългов колапс. Или, както предупреди председателят на Европейската централна банка - Кристин Лагард, COVID-19 ще ни върне към световната финансова криза от 2008-а. <!-- Google Tag Manager --><!-- End Google Tag Manager --><!-- Google Tag Manager (noscript) --><!-- End Google Tag Manager (noscript) -->


Търговията на Wall Street бе спряна за 15-минутна пауза. Причината

Търговията на Wall Street бе спряна за 15-минутна пауза. Причината ...

......... доходността по 10-годишните американски облигации спадна до 0,65%.Междувременно Нюйоркската фондова борса проучва безпрецедентната стъпка за затваряне на търговския си етаж и преминаване към електронни резервни системи, съобщава Wall Street Journal. Този ход идва на фона на стремежа да се прекратят всякакви големи събития като начин за ограничаване разпространението на коронавируса.


След трудни и продължителни разисквания управителният съвет на Европейската централна

След трудни и продължителни разисквания управителният съвет на Европейската централна ...

......... чувства от инвеститорите. Борсовите индекси продължиха да падат, което наложи поредното прекратяване на търговията на търговията на Уолстрийт, а еврото загуби почти цент и половина към щатския долар и се доближи до 1.11 щ. долара. С което на практика се върна в диапазона си на търговия отпреди началото на седмицата.


Джеси Коломбо, икономистът, който прогнозира финансовата криза за 2008 г.,

Джеси Коломбо, икономистът, който прогнозира финансовата криза за 2008 г., ...

......... възстановяване, което се осигурява от инфлацията на икономическите балони. Мисля, че сега те започват да се пукат", обяснил анализаторът. Джеси Коломбо добавил, че предстоящата криза ще бъде още по-сериозна. По-специално ситуацията се изостря от влиянието на коронавирус, въпреки че се наблюдава тенденция към рецесия, дори преди да стане известна нова инфекция.


Пазарът на  недвижими имоти е място,  където се изливат много

Пазарът на  недвижими имоти е място,  където се изливат много ...

......... В София те са твърде много и представляват бреме, което местната власт трудно може да свали от плещите си. Явно трябва някаква форма на обществено съфинансиране на новото жилищно строителство, защото т.нар. саниране на старите блокове повече прилича на виц и харчене на пари, отколкото на средносрочна и ефективна стратегия.


До края на март бензинът и дизелът може да поевтинеят

До края на март бензинът и дизелът може да поевтинеят ...

......... над изпомпаните през февруари количества от около 9.7 млн. барела на ден, надхвърля максималния устойчив капацитет на саудитския петролен гигант "Арамко". Това навежда на мисълта, че кралството може да посегне и на стратегическите си резерви, за да натисне колкото е възможно по-надолу цените на суровината като наводни пазара с петрол.


На извънредно съвещание в ранното утро на 11 март Английската

На извънредно съвещание в ранното утро на 11 март Английската ...

......... последните начело на "бенк ъф Инглънд". Анализаторите не изключват на редовното съвещание на централната банка на 26 март да има нови лихвени редукции и още мерки, ако условията се влошат.<!-- Google Tag Manager --><!-- End Google Tag Manager --><!-- Google Tag Manager (noscript) --><!-- End Google Tag Manager (noscript) -->


Войната за цената на суровия петрол, обявена от Рияд през

Войната за цената на суровия петрол, обявена от Рияд през ...

......... загуби от вложението си в размер на 11.2% от началото на годината. Ако амбициите на воюващите страни да свалят драстично цените на доставките за някои клиенти и да наводнят пазара с петрол от април нататък се осъществят на практика, дълговите проблеми ще се задълбочат, при това не само за американските компании. 


Новозавършени големи жилища с няколко спални и гаражи привличат вниманието

Новозавършени големи жилища с няколко спални и гаражи привличат вниманието ...

......... Unique Estates.Наемните цени се запазват почти без промяна в сравнение с година назад, като средните нива за София са 8 евро/кв. метър. Най-високи нива запазват Докторски паметник, Център и елитните квартали, като Изток, Лозенец, Иван Вазов. Остава силно търсенето на апартаменти и къщи под наем в затворени комплекси в София.


В следващите няколко дни - до края на тази или

В следващите няколко дни - до края на тази или ...

......... над изпомпаните през февруари количества от около 9.7 млн. барела на ден, надхвърля максималния устойчив капацитет на саудитския петролен гигант "Арамко". Това навежда на мисълта, че кралството може да посегне и на стратегическите си резерви, за да натисне колкото е възможно по-надолу цените на суровината като наводни пазара с петрол.


Саудитска Арабия обяви втората фаза на войната за цените на

Саудитска Арабия обяви втората фаза на войната за цените на ...

......... април, поради което "Банк России" пуска незабавно на пазара средства от собствените си резерви и е готова да използва и допълнителни инструменти в подкрепа на финансовата стабилност. До 10 март руските централни банкери купуваха редовно чуждестранна валута от името и за сметка на финансовото министерство за държавния фонд на страната.


През последните седмици купувачите на злато бяха шокирани от масовите

През последните седмици купувачите на злато бяха шокирани от масовите ...

......... долара за тройунция и приключи търговската си сесия в Ню Йорк на 1672.40 за контрактите с доставка през април. Хеджинговият фонд "Телемитрис Торнтън" прогнозира 1750 щ. долара за тройунция злато.<!-- Google Tag Manager --><!-- End Google Tag Manager --><!-- Google Tag Manager (noscript) --><!-- End Google Tag Manager (noscript) -->


Мощният подем на еврото, демонстриран  миналата седмица, продължава и през

Мощният подем на еврото, демонстриран  миналата седмица, продължава и през ...

......... процента. Това може  да свали леко котировките на еврото към зелените пари. Освен ако Федералният резерв не понижи отново основната си лихва на официалното съвещание на паричния си комитет на 17 и 18 март. Което, предвид увеличението на заболяванията от COVID-19 и на смъртните случаи в САЩ е твърде вероятно.  


Трите най-динамично развиващи се офис зони през миналата година са

Трите най-динамично развиващи се офис зони през миналата година са ...

......... годината ще излязат на пазара още 132 000 кв. м офис площи клас "А" и "В", от които значителен дял се концентрира в зоната на Sofia Tech Park (23%). Активното строителство ще доведе до продължаване на тренда за усвояване на етап "в строеж" и до формирането на нови бизнес локации.


Служител в отдела за проучвания на банковата група "Ейч Ес

Служител в отдела за проучвания на банковата група "Ейч Ес ...

......... събиране засега остава."Банко Сантандер" съветва служителите си да отложат срещите с големи групи хора и да избягват пътуванията, които не са наложителни.Японската "Мидзухо файненшъл груп" пък е започнала да размества някои от отделите си между двата си централни офиса в Токио, за да тушира последствията от евентуален взрив на заразата.


На днешния ден можем да си спомним за Джеймс Тобин 

На днешния ден можем да си спомним за Джеймс Тобин  ...

......... Медал Джон Бейтс Кларк (1955 г.).От своя страна Тоубин е повлиял върху Пол Самуелсън (също нобелист), Лойд Метцлер, Джон Кенет Гълбрайт, Абрам Бергсон, Ричард Мъсгрейв, Ричард Гудуин и Пол Кругман (нобелист). Джеймс Тобин умира на 11 март 2002 г. в Ню Хейвън, щата Кънектикът (САЩ) на 84 годишна възраст. Сн. 229788


Mastercard и българската компания myPOS подписаха стратегическо партньорство, целящо да

Mastercard и българската компания myPOS подписаха стратегическо партньорство, целящо да ...

......... специално разработени за малкия бизнес и самостоятелните предприемачи. Благодарение на партньори като Mastercard успяхме да достигнем до десетки хиляди предприятия в Европейското икономическо пространство и да им дадем възможност да управляват плащанията и паричния поток по нови и по-ефективни начини", каза основателят и главен изпълнителен директор на myPOS Христо Георгиев.


Извънредното понижение на лихвите с 50 базови пункта, което Федералният

Извънредното понижение на лихвите с 50 базови пункта, което Федералният ...

......... ЕЦБ са мобилизирани и нащрек, но трябва да останат спокойни и да дадат пропорционален отговор" на ефекта от заразата.Официалното съвещание за паричната политика на ЕЦБ трябва да се проведе през идната седмица, а инвеститорите вече залагат на понижение на основната депозитна лихва от сегашните минус 0.5 на минус 0.6 процента.


Пред Паметника на незнайния воин Национално движение „Хан Кубрат“ организира

Пред Паметника на незнайния воин Национално движение „Хан Кубрат“ организира ...

......... Пред Паметника на незнайния воин Национално движение „Хан Кубрат“ организира шествие с гайди и тъпани по случай Националния празник . В 13.00 часа  започна шествие с тъпани и гайди и поднасяне на венец пред паметника на „Цар Освободител“. 


Националната банка на Швейцария обяви в началото на седмицата, че

Националната банка на Швейцария обяви в началото на седмицата, че ...

......... на швейцарските кредитори и намаляват конкурентния им потенциал спрямо съперниците от Европа и САЩ. Швейцарските пенсионни фондове също имат сериозни проблеми. Резултатът от тях е, че една от най-добре финансираните пенсионни системи в развития свят е напът да се превърне в една от най-слабите заради символичната доходност на държавните облигации.


Samsung Electronics започна изграждането на център за изследвания и разработки

Samsung Electronics започна изграждането на център за изследвания и разработки ...

......... интелект, интернет на нещата, големите обеми от данни и 5G.По-рано тази сутрин виетнамското правителство обяви началото на строежа на развойния център.Износът на Виетнам на смартфони и резервни части, произвеждани най-вече от Samsung Electronics, нарасна с 4.4 на сто през изминалата година до 51.38 млрд. долара, сочат данните на правителствените митници. 


Руснаците скоро ще могат да използват дигитални монети за покупка

Руснаците скоро ще могат да използват дигитални монети за покупка ...

......... криптоборси и могат да се държат в цифрови портфейли.Футболен клуб "Барселона" е деветият първокласен отбор, който подписва споразумение със Socios.com за Chiliz. Сред другите са "Пари Сен-Жермен" и "Ювентус". От дебюта на жетоните през декември 2019-а близо 110 хил. потребители са купили цифрови монети средно за по 20 щ. долара.


Петър Драмов"УниКредит Булбанк" АД Лодката на световната  икономика не удържа на

Петър Драмов"УниКредит Булбанк" АД Лодката на световната  икономика не удържа на ...

......... и не са ежедневие на дилърите на ДЦК. Доходността на най-дългосрочната ни емисия с падеж 2039 г. се котира при 1.1%, а тези с падежи 2029 г. и 2025 г. при 0.1% и минус 0.15%. Облигацията с падеж след една година може да се купи при минус 0.4% годишна доходност.


С разпространението си по света китайският коронавирус порази финансовите пазари,

С разпространението си по света китайският коронавирус порази финансовите пазари, ...

......... заразата да се разпространява чрез хартиените пари. И добавя, че подобно на сезонните грипове, респираторните капчици от инфектирани с вируса лица върху банкнотите могат да оцелеят за кратко време. Препоръките на Бундесбанк са всеки да спазва основните мерки за защита, препоръчани от Световната здравна организация, най-вече често миене на ръцете.


Известният американски актьор Стийвън Сегал е бил глобен с 314

Известният американски актьор Стийвън Сегал е бил глобен с 314 ...

......... на закона". Въпросната глоба от 314 хил. щ. долара включва възстановяване на 157 хил. долара от парите, които е получил Сегал, плюс лихвата, и 157 хил. долара глоба. Споразумението със SEC включва също и забрана на актьора да популяризира каквито и да било ценни книжа за срок от три години.


Регионалният министър Петя Аврамова награди със статуетка “Златен бик” „Кока-Кола

Регионалният министър Петя Аврамова награди със статуетка “Златен бик” „Кока-Кола ...

......... правителството за подобряване на бизнес средата  дават резултат.„Това не трябва да ни успокоява.  Ние продължаваме нашата работа - със същото темпо и с още повече усилия и отговорност, за да разширяваме още възможностите за растеж на инвестициите в България, чрез добра инфраструктура и намаляване на административна тежест“, подчерта министър Аврамова.


Всяка компания, която иска да емитира ценни книжа без да

Всяка компания, която иска да емитира ценни книжа без да ...

......... работни дни преди допускането на ценните книжа до търговия.Когато публичното предлагане е за емисия ценни книжа над прага на левовата равностойност на 2 млн. евро и се иска допускане до търговия на многостранна система за търговия, за нея следва да бъде изготвен и одобрен проспект от Комисията за финансов надзор.


Pulse Fitness & Spa прекратява задължителния годишен ангажимент за клубните

Pulse Fitness & Spa прекратява задължителния годишен ангажимент за клубните ...

......... преотстъпване на клубната карта на второ лице.- Разнообразни методи на заплащане, включващи: в брой на рецепция, директен дебит, по банков път, онлайн.- Достъп до всички клубове на територията на град София или град Пловдив (според това от къде е закупена картата).Клипът на  Pulse Fitness & Spa може да гледате ТУК 


Правителството определи на днешното си заседание унгарската авиокомпания Wizz Air

Правителството определи на днешното си заседание унгарската авиокомпания Wizz Air ...

......... полети по линията София-Ереван-София от края на март 2020 г. с честота два пъти седмично в понеделник и петък. Изпълняването на редовни полети между столиците на България и Армения ще подобри свързаността на двете държави и ще предостави повече възможности за нарастване на туристически поток, както и на бизнес пътуванията.


Турската лира потъна до най-ниската си стойност към американския долар

Турската лира потъна до най-ниската си стойност към американския долар ...

......... 1.2%, Австралия - минус 1.1%, Хонконг - минус един процент. Класацията приключва с Великобритания - минус 0.6% и Канада - минус 0.5 процента.На 12 февруари турската валута, която започна търговията си с котировка 6.0153 лири за един щатски долар, се обезцени до почти 6.04 лири за долар в обедните часове. 


Повече са пренощувалите чужденци и българи в цялата страна през

Повече са пренощувалите чужденци и българи в цялата страна през ...

......... трудностите през миналата година. Министърът на туризма Николина Ангелкова определи като положителна тенденцията за значимо увеличение на приходите от нощувки на български туристи в местата за настаняване с десет и повече легла, както и отчетеният за декември от НСИ сериозен ръст на търсене на висококатегорийни места за настаняване у нас.