САЩ най-вероятно ще бъдат победител в студената валутна война, която

САЩ най-вероятно ще бъдат победител в студената валутна война, която ...

......... търговската политика, споделя още Фелс. Същевременно заетостта в САЩ не спира да се разширява и местните фирми имат затруднения с недостига на работници. На фона на тази услужнена икономическа ситуация, централната банка на САЩ следи внимателно търговския спор с Китай и изрази готовност при необходимост да промени лихвената си политика.


Още един телефон на Huawei получи лиценз за използването на китайската

Още един телефон на Huawei получи лиценз за използването на китайската ...

......... Хуауей заявиха, че техният Mate X 8GB+512GB ще се продава за 2 299 евро или 17 500 юана. Предполага се, че на китайския пазар цената ще е по-ниска.Първият 5G телефон на Хуауей „Mate 20 X" ще бъде пуснат в Шънджън в петък. Той получи лиценз за новата мрежа миналия месец.


Инвеститорите вече осъзнават реалната опасност от това   щатските власти

Инвеститорите вече осъзнават реалната опасност от това   щатските власти ...

......... очакваното забавяне на щатското стопанство, което да свие ножицата спрямо европейския растеж. Разширяващият се бюджетен дефицит на САЩ, който подкрепи увеличението на БВП и на долара през миналата година, може да натисне надолу американската валута в дългосрочен план. Очакваното намаление на лихвите от Федералния резерв също ще понижи доларовите котировки.  


Британският паунд може да се изравни по стойност със зелените

Британският паунд може да се изравни по стойност със зелените ...

......... управлението на следващия английски кабинет. Британският министър за BREXIT - Стив Баркли - сподели на 17 юли, че рискът от отделяне на страната без сделка е "подценен". Баркли добави, че ако такъв развой на нещата стане по-вероятен, ще има нови дискусии между двете страни по сделката за редуциране на щетите. 


"Кока-Кола Хеленик Ботълинг Къмпани" планира да лансира Costa Coffee в

"Кока-Кола Хеленик Ботълинг Къмпани" планира да лансира Costa Coffee в ...

......... и готовите за консумация продукти. Costa Coffee е водещата компания за кафе в Обединеното кралство, със силно присъствие в Европа, Азия, Близкия изток и Африка. "Кока-Кола Хеленик Ботълинг Къмпани" обяви преди две седмици, че от средата на септември ще прекрати разпространението на кафе "Лаваца" на българския и на няколко други пазара.


Европейският съюз не е модел за технологично регулиране, който САЩ

Европейският съюз не е модел за технологично регулиране, който САЩ ...

......... на лицата, преди да събират техните данни и трябва да имаме право да знаем какво се случва с нашите данни и дали те се прехвърлят", заяви Ро Хана. Според него регулацията относно неприкосновеността на личния живот и контролът на данните са две области, които биха могли да получат двупартийна подкрепа.Бизнесът на хладилните складове, оценяван на 6 млрд. щ. долара,

Бизнесът на хладилните складове, оценяван на 6 млрд. щ. долара, ...

......... складове отчасти заради посочените особености - съоръжения, монтирани върху дебели бетонни плочи, които се отопляват отдолу, за да не замръзнат и са изключително скъпи за изграждане. Високата летва за достъп до такива обекти гарантира минималните печалби като държи настрана конкурентите. Дребните играчи пък се спасяват поединично и с подръчни средства.


Общо 5.5 милиона хектолитра бира са продадени в страната през

Общо 5.5 милиона хектолитра бира са продадени в страната през ...

......... в същата възрастова група, но те консумират пенливата напитка 6 пъти в месеца. За поредна година най-често бирени наздравици се вдигат в Монтана – поне 13 пъти месечно и почти толкова в Русе. Дамите от Монтана остават най-верните фенове на пивото и поне 10 пъти в месеца си пийват биричка.   


Руската рубла, която постигна най-мощния подем сред съперниците си от

Руската рубла, която постигна най-мощния подем сред съперниците си от ...

......... на еврорегиона (въпреки обещаните стимули в подкрепа на стопанството). Вероятността Федералният резерв да подходи по-предпазливо към потенциалните бъдещи лихвени редукции също отклонява подкрепата от паричните единици на развиващите се нации, допълва Косати, който най-точно сред колегите си от бранша по света предвиди ръста на руската рубла през второто тримесечие.  


Швейцарската мултинационална компания "Нестле" има приятна изненада за любителите на

Швейцарската мултинационална компания "Нестле" има приятна изненада за любителите на ...

......... съставки. През март 2018-а компанията пусна десертите Milkybar и  Wowsomes в Ирландия и във Великобритания - първите шоколадови блокчета, използващи новата технология за редукция на захарта с поне 30 процента. В САЩ "Нестле" продаде през миналата година бонбонения си бизнес на Ferrero (производителят на Nutella) за 2.8 млрд. щ. долара.


Американски стартъп започна първите тестове на хибриден самолет с помощта

Американски стартъп започна първите тестове на хибриден самолет с помощта ...

......... безопасни, ако всички основни принципи на авиацията бъдат спазени и ще доведат до понижен разход на гориво и значително по-евтина поддръжка на самолетите.Ampaire вече е получила одобрението на Федералната авиационна администрация, за да проведе своите първи тестове на хибридния Cessna Skymaster. Първият полет на модифицирания ретро самолет ще бъде до Хаваи по-късно през тази година. Българска компания има амбиции да стане най-голямата банка в света,

Българска компания има амбиции да стане най-голямата банка в света, ...

......... организирано от Wirecard и Visa, след като се състезава срещу 50 компании от 18 европейски държави. Основатели на Payhawk са бивште служители на Телерик Христо Борисов и Бойко Караджов, които я създават през лятото на 2018 г., като с нея си поставят задача да помагат на малките бизнеси да работят по-ефективно.


Когато 61-годишната Нанси Уайтман основава своята компания за хранителни продукти,

Когато 61-годишната Нанси Уайтман основава своята компания за хранителни продукти, ...

......... решила да напусне, когато видяла, че отговорностите й се стопяват до почасово участие в дейността на създадената от нея фирма.Все пак, тя не губи надежда, че "корпоративния канабис", макар и трудно, ще преодолее половото неравенство. "Това е трудна битка и ще трябват години, за да се променят бордовете", споделя ВандерМарел.


ИКЕА закрива единствената си мебелна фабрика в САЩ. Шведската компания

ИКЕА закрива единствената си мебелна фабрика в САЩ. Шведската компания ...

......... повечето магазини на ИКЕА, заяви миналата година, че ще съкрати около 7500 служители, което е 5% от работната й сила в световен мащаб, и ще построи 30 по-малки магазини в големите градове през следващите няколко години. Компанията очаква в резултат на тези промени да бъдат създадени 11 500 работни места.


Българското представителство на литовската компания за платежни услуги Paysera откри

Българското представителство на литовската компания за платежни услуги Paysera откри ...

......... сметката си в чуждестранна валута онлайн безплатно. Paysera работи в 184 страни по света, има местни представители в 6 европейски страни и мрежа от 50 партньорски банки. Само през 2018 г. близо 400 000 клиенти са направили повече от 1.9 милиона трансфера чрез платформата Paysera за близо 3.9 милиарда евро.


Венецуела е продала злато за около 40 млн. щ. долара

Венецуела е продала злато за около 40 млн. щ. долара ...

......... продажби е достигнал 24 тона.Службата за контрол на чуждестранните активи към щатското финансово министерство включи през април централната банка на Венецуела в списъка със санкционирани субекти с надеждата да спре доходните търговски сделки  с жълтия метал, средствата от които отиват за поддържане на лоялността на армията към режима на Мадуро.Към края на юни "Адванс Терафонд" АДСИЦ притежава 230 173*

Към края на юни "Адванс Терафонд" АДСИЦ притежава 230 173* ...

......... на 0.047 лв. за една акция от печалбата за 2018 година. Изплащането започна от 4 юли чрез клоновете на "Банка ДСК" ЕАД. Право да участват в разпределението на печалбата имат всички, закупили акции на фонда към 19 юни. *Включени са и продадените земи на разсрочено плащане, докато са собственост на дружеството


Международната фирма "Одело" откри развоен център в София. Турската компания е

Международната фирма "Одело" откри развоен център в София. Турската компания е ...

......... се слива с немската "Одело". Основният бизнес на фирмата е свързан с производство на автомобилни светлини. В него са заети над 3500 служители в заводи в Германия, Турция, Словения и Китай, като повече от 200 специалиста се занимават с развойна дейност в центровете на компанията в Германия, Турция и България.


Големите руски банки планират да разширят из цяла Русия експеримента

Големите руски банки планират да разширят из цяла Русия експеримента ...

......... да е извършил някаква покупка от магазина и така да допринесе за оборота му; иначе услугата ще бъде неизгодна за магазините, пише вестникът, цитиран от БТА.Банковата асоциация има съмнения дали това няма да бъде нарушение на правата на потребителите, но контролният орган Роспотребнадзор още не е дал становище по въпроса.


Технологичният гигант Google не се отказва от идеята да предложи

Технологичният гигант Google не се отказва от идеята да предложи ...

......... ограничен брой потребители. Достъпът до мрежата е само с покана за хора, които живеят в Ню Йорк. Резултатите от тестовия режим ще покажат дали социалната платформа на Google ще стане публична. Shoelace има поразително сходство с Schemer, друго експериментално приложение за организиране на събития от Google, което бе инициирано през 2011 година.


Японската криптовалута Bitpoint спря да работи, след като загуби около

Японската криптовалута Bitpoint спря да работи, след като загуби около ...

......... информира Bloomberg.От борсата, собственост на Remixpoint, казаха, че около 2,5 милиарда йени от откраднатите средства са били притежавани от клиенти, а останалите - от Bitpoint. Акциите на компанията се сринаха с 19% до дневната си долна граница.Средствата бяха откраднати от "горещ" портфейл, съдържащ пет криптовалути, включително Bitcoin и Bitcoin Cash. 


През периода януари-май 2019 г. износът на стоки от България

През периода януари-май 2019 г. износът на стоки от България ...

......... периода януари-май 2019 г. също е отрицателно и е в размер на 675.7 млн. лева. През май 2019 г. общото външнотърговско салдо (износ FOB -внос CIF) е отрицателно и е на стойност 493.8 млн. лева. По цени FOB/FOB салдото също е отрицателно и е в размер на 177.4 млн. лева.


Базираната в Хюстън цифрова енергийна компания Innowatts обяви, че навлиза

Базираната в Хюстън цифрова енергийна компания Innowatts обяви, че навлиза ...

......... разумен интелект", заяви Дейв Бъни, генерален мениджър на Innowatts за Европа. Очакванията на компанията са след въвеждането на новата платформа, доставчиците на електроенергия в Европа да могат да оптимизират ценообразуването и да намалят разходите за енергийни доставки и управление на риска чрез интегрирането на разпределените енергийни ресурси към крайния потребител.


През периода януари - април 2019 г. износът на България

През периода януари - април 2019 г. износът на България ...

......... FOB - внос CIF) на България с ЕС за периода януари - април 2019 г. е отрицателно и е на стойност 548.5 млн. лева. По цени FOB/FOB (след елиминиране на разходите за транспорт и застраховки при внос на стоки) салдото е положително и е в размер на 264.1 млн. лева.


"Фолксваген" се съгласи да инвестира около 2,6 млрд. долара в

"Фолксваген" се съгласи да инвестира около 2,6 млрд. долара в ...

......... с Honda, а наскоро BMW и Mercedes-Benz обявиха сътрудничество в областта. Компанията-майка на "Гугъл" пък работи с няколко големи автомобилни производители - "Фиат", "Рено" и "Нисан".Консултантската фирма AlixPartners LLP прогнозира, че до 2025 г. около 45 млрд. долара ще бъдат изразходвани за развитието на автономни превозни средства в световен мащаб.


Huawei Technologies планира да набере 1,5 млрд. долара от група

Huawei Technologies планира да набере 1,5 млрд. долара от група ...

......... около конфликта със САЩ, според Синди Лам, анализатор в Bloomberg. В същото време, ако Huawei може да осигури финансиране само от китайски кредитори, няма да се налага да използва чуждестранни кредити, каза тя.Офертната цена за петгодишния транш по кредита на Huawei е 130 базисни пункта над хонконгския междубанков лихвен процент.


Финансирана от Китай финландска компания, работеща по проект за подводен

Финансирана от Китай финландска компания, работеща по проект за подводен ...

......... ежедневно прекарва хиляди хора.В публикуваното от 2017 г. проучване, поръчано от двете правителства, се каза, че планираният тунел може да бъде отворен през 2040 г., но някои от разработчиците твърдят, че той може да бъде построен до края на 2024 г., като някои части ще бъдат отварени и по-рано.  


Световният пазар на персонални компютри регистрира ръст от 4.7% през

Световният пазар на персонални компютри регистрира ръст от 4.7% през ...

......... от американкия производител Dell, при който се наблюдава свиване на пазарния дял от 18.2% до 17.9% за съответния период. На четвърта позиция е тайванският производител Acer с пазарен дял от 6.6%, спрямо 7% година по-рано. Последен сред водещите пет компании, произвеждащи персонални компютри е Apple, която бележи ръст до 6.3%. 


Водещият китайски превозвач Air China подписа договор с Airbus за закупуването

Водещият китайски превозвач Air China подписа договор с Airbus за закупуването ...

......... поръчка на Air China идва след като китайските и американските правителства продължават дългогодишния търговски спор, който наруши световните вериги за доставки и разтърси финансовите пазари.Неотдавнашният американски "черен списък", включващ китайския производител на телекомуникационно оборудване Huawei, предизвика спекулации за отмъщение срещу американски фирми. Китай заяви, че няма да дискриминира чуждестранните компании.


Китайската компания ZTE отвори лаборатория за киберсигурност в Брюксел. Целта

Китайската компания ZTE отвори лаборатория за киберсигурност в Брюксел. Целта ...

......... отбеляза Хун.Компанията ZTE бе изправена пред съществени проблеми, свързани с бизнеса й през миналата година, след като американски доставчици получиха забрана да доставят на компанията компоненти, защото е нарушила санкциите на САЩ срещу Иран. Забраната беше отменена през юни 2018 г., след като ZTE плати глоба в размер на 1 млрд. долара.


Платформата за настаняване Airbnb подобри и изясни напълно начина, по

Платформата за настаняване Airbnb подобри и изясни напълно начина, по ...

......... местни данъци, когато даден потребител посочи датите, на които би искал да отседне в съответното жилище. Друго подобрение на услугата е, че вече ще бъде ясно кога една оферта е публикувана от частно лице или професионалист, а на страницата ще има също и леснодостъпна платформа за онлайн решаване на възникнали спорове.


Бразилските селски стопани, които отглеждат кафе, в най-скоро време ще

Бразилските селски стопани, които отглеждат кафе, в най-скоро време ще ...

......... фаза от по-голям проект за цифровизация, включващ и разрешение за фермерите да продават количества от реколтата чрез транзакции през мобилни телефони.Minasul се намира в щата Минас Жерайс и е един от най-големите кооперативи за кафе сорт „Арабика“ в Бразилия. Страната е най-големият производител и износител на кафе в света.  


Златото поскъпва от началото на седмицата - първоначално в очакване

Златото поскъпва от началото на седмицата - първоначално в очакване ...

......... публикуваните на 8 юли данни от Комисията за търговия на фючърси.На база на цените на металите за незабавна доставка за една тройунция паладий са можели да бъдат купени 1.9 тройунции платина на 10 юли срещу 1.6 на 25 април когато банкерите на „Голдмън“ са препоръчали на инвеститорите да предпочетат паладия. 


Мехмет Арисой е новият ръководител на отдел "Продажби" за H&M

Мехмет Арисой е новият ръководител на отдел "Продажби" за H&M ...

......... дейността му като директор продажби ще бъде да ръководи организацията със силен акцент върху клиентите, надминавайки техните очаквания чрез атрактивни цени и оферти, изненадващи моменти и качествено пазаруване.Сандрин Галпароли, която в продължение на четири години управляваше H&M България, Гърция и Кипър, е преназначена в Париж като регионален мениджър логистика за Южна Европа.


Автомобилната компания Volkswagen обяви, че спира да произвежда емблематичния си

Автомобилната компания Volkswagen обяви, че спира да произвежда емблематичния си ...

......... Volkswagen изпрати в миналото колата, която доби популярност с филма на Walt Disney Productions от 1968 г. "The Love Bug", в който участва като Хърби и направи фурор на състезателната писта в Калифорния.Последният автомобил Volkswagen Beetle, който ще излезе от поточната линия, ще бъде изложен в музея на Volkswagen в Пуебла.


Saint-Gobain Weber представи webertherm circle – първата напълно рециклируема външна

Saint-Gobain Weber представи webertherm circle – първата напълно рециклируема външна ...

......... време на целия експлоатационен живот на сградата, системата покрива високите изисквания и всички европейски стандарти по отношение на издръжливост и стабилност, както всяка друга weber топлоизолационна система.Направление Вебер оперира на българския пазар от 2001 г. с производство на иновативни и лесни за употреба продукти в областта на фасадните решения и интегрираните топлоизолационни системи, системи за полагане на плочки, индустриални подове и технически разтвори.  


Шест десетилетия след първоначалното пускане на Mini в производствената линия

Шест десетилетия след първоначалното пускане на Mini в производствената линия ...

......... година в английския завод в Оксфорд BMW е произвел 234,501 автомобила Mini и Mini Clubman, което е увеличение от 4.8% на годишна база и 15% от общата продукция на Великобритания в този сектор. Въпреки това наскоро германският производител на луксозни автомобили отчете един от най-слабите си финансови резултати. <!--[if--><!--[endif]--><!--![endif]--><!--![if--><!--[if--><!--[endif]--> <!--![endif]--><!--![if-->


Lidl ще въведе своя собствена платежна система. От веригата супермаркети

Lidl ще въведе своя собствена платежна система. От веригата супермаркети ...

......... до отстъпки и персонални промоции.Освен потенциално по-удобно клиентско преживяване, въвеждането на опция за плащане в приложението ще позволи на Lidl да систематизира данни за потребителските потребности и предпочитания. Това ще бъде от полза за веригата супермаркети при създаването на по-ефективни инструменти за сегментиране и разбирането на типичното поведение на купувача.


"Технополис" България е регистрирал спад на нетната печалба до 21.3 млн. лева

"Технополис" България е регистрирал спад на нетната печалба до 21.3 млн. лева ...

......... 2017 г. до 26.9 млн. лв. за миналата година. Активите на дружеството са намалели до 258.3 млн. лв. в края на 2018 г. спрямо 264.8 млн. лв. година по-рано, съобщи See News."Технополис" е верига български хипермаркети за бяла и черна техника. Към момента компанията управлява 33 хипермаркета в 25 големи града на България. 


Дъщерната компания Cruise, собственост на General Motors, ще получи финансиране

Дъщерната компания Cruise, собственост на General Motors, ще получи финансиране ...

......... е структурирана така, че да позволи първоначално да бъдат изплатени 900 млн. долара от инвестицията, а останалата част да бъде предоставена, след като круизните авиокомпании са готови за търговски старт и бъде преминато регулаторното одобрение. Двата транша ще се комбинират, за да дадат на SoftBank близо 20% дял в Cruise. 


Авиокомпанията British Airways e глобена с 183,39 млн. паунда (205

Авиокомпанията British Airways e глобена с 183,39 млн. паунда (205 ...

......... от 183.39 млн. паунда е еквивалентът на 1,5% от световния оборот на British Airways за финансовата година, приключваща на 31 декември. Тя се отнася до кражбата на лична и финансова информация на клиенти между 21 август 2018 г. и 5 септември 2018 г. от уебсайта и мобилното приложение на авиокомпанията.


Българският пивовар "Загорка", част от холандската Heineken International, съобщи, че

Българският пивовар "Загорка", част от холандската Heineken International, съобщи, че ...

......... 15.5 млн. лева.Активите на "Загорка" са се увеличили до 104.1 млн. лв. в края на 2018 г. спрямо 101 млн. лв. година по-рано. До края на настоящата година компанията възнамерява да продължи с инвестирането в нови хладилни витрини, системи за наливна бира и поддръжка и модернизация на производствената база в Стара Загора.


Около половината от заплащането по света отива в ръцете на

Около половината от заплащането по света отива в ръцете на ...

......... 60% от работниците) намалява през този период, от 44,8% на 43%. В същото време делът на най-добрите 20% от заетите се е увеличил от 51,3% на 53,5%.Страните, в които най-високият дял на работещите в страната се увеличава с поне един процент, са Германия, Индонезия, Италия, Пакистан, Обединеното кралство и САЩ. 


Малоброен протест срещу избора на Емил Кошлуков за генерален директор

Малоброен протест срещу избора на Емил Кошлуков за генерален директор ...

......... съществуването на обществената БНТ, размахаха средния пръст на Кошлуков и ни казаха многократно: „Да ви ева! Да ви ева! Да ви ева!“ Ама с „б“. С избора си днес, въпросните трима членове доказаха, че за да се съживи полумъртвата БНТ, най-напред трябва да се закрие политически зависимият орган СЕМ. Толкоз." 


Ако превръщането на търговските и финансовите санкции в оръжие не

Ако превръщането на търговските и финансовите санкции в оръжие не ...

......... първо да порицава чуждестранните валутни стратегии и да ги приема за грешни. Защото това води до протекционизъм и няма да е в полза на Америка. Международната монетарна система ще е по-слаба, ако САЩ внесат ненужни валутни конфликти в търговските войни, нежелана едностранчивост на финансовите санкции и несъгласие от международните институции.


Германските фабрични поръчки са се сринали през май, което е

Германските фабрични поръчки са се сринали през май, което е ...

......... кръг от облекчения на паричната политика са довели до по-ниски доходности на облигациите. Лихвата по 10-годишните германски ценни книжа падна за първи път през миналата седмица под стойността на лихвата по депозитите в ЕЦБ, която е минус 0.4%. Испания и Франция също се радват на рекордно ниски разходи по заемите.


Две от най-големите южнокорейски технологични компании прогнозират спад на печалбите си

Две от най-големите южнокорейски технологични компании прогнозират спад на печалбите си ...

......... материали, които се използват за създаване на OLED дисплеи и памет модули. Япония осигурява между 70-90% от продукцията им в световен мащаб, но сега ограничава доставките до Южна Корея. Износителите ще трябва да искат специално правителствено разрешение, за да продават тези продукти на компании като LG и Samsung, които ги използват за OLED дисплеи за смартфони. 


Британският паунд ще поскъпне с 6% - до 1.33 щ.

Британският паунд ще поскъпне с 6% - до 1.33 щ. ...

......... им в прогнозирането на посоката на движение на английската валута се дължи на факта, че те поставят акцент върху краткосрочните фактори, включително бизнесцикъла на страната, лихвените диференциали и апетитът за рискови активи. Именно те са били негативни за паунда през първото полугодие, но в момента са по-неблагоприятни за американския долар.     


Близо 6% повече приходи от продажби през 2018 г. на

Близо 6% повече приходи от продажби през 2018 г. на ...

......... е и че все по-често големите компании купуват по-малки или стартиращи компании.Анализът отбелязва отличната икономическа ефективност на компаниите. Петдесетте най-добри компании са намалили оперативните си разходи през 2018 г. спрямо 2017 година с 0.2%. Спестяването може и да забави растежа, ако се пренебрегне маркетингът, е заключението на OC & C.


"Кока-Кола Хеленик Ботълинг Къмпани" и "Лаваца" обявиха, че от 15

"Кока-Кола Хеленик Ботълинг Къмпани" и "Лаваца" обявиха, че от 15 ...

......... партньорства с местни експерти в кафе бизнеса. "Мисията на "Лаваца", глобална първокласна марка, е да насърчава автентичното удоволствие на вкуса на италианското кафе навсякъде по света във всичките му форми, конкурирайки се във всички категории и канали, като качеството е ключова дума в сърцето на всичко, което правим", заяви Мантовани.


Българската услуга за споделена мобилност с електромобили Spark официално ще

Българската услуга за споделена мобилност с електромобили Spark официално ще ...

......... в България струва 0.15 евро/минута, но разходите в Румъния могат да се различават, тъй като ценообразуването зависи от моделите на елекромобилите и от фискалните разпоредби. За сравнение, бъдещият конкурент на Spark в Букурещ Pony предлага цени между 1.2 и 2 леи на минута в зависимост от модела на наличния автомобил.


На днешния ден през 1921 г. е роден Джерард Дебрю,

На днешния ден през 1921 г. е роден Джерард Дебрю, ...

......... преди това нейният състав е бил от петима икономисти. Все пак членовете на комисията към 2007 г. включват 4 икономиста от 5, и секретар на комисията неикономист.Хърбърт Саймън, например, е първият неикономист, спечелил наградата през 1978 (той има докторат по политология), но все пак неговото влияние в икономиката е известно.


Нискотарифната авиокомпания "Райънеър" съобщи, че от януари 2020 г. ще

Нискотарифната авиокомпания "Райънеър" съобщи, че от януари 2020 г. ще ...

......... г. Наскоро от нискотарифния авиопревозвач обявиха, че има възможност догодина ирландската компания да разшири отново списъка с обслужвани полети от и до Бургас. Международното летище Ийст Мидландс се намира на 21.5 километра от Нотингам. През 2015 г. е имало приблизително 4.5 милиона пътници, а година по-късно бе второто най-натоварено летище след Хийтроу.


Най-големият производител на бира в света Anheuser-Busch InBev, който прави

Най-големият производител на бира в света Anheuser-Busch InBev, който прави ...

......... набирайки инвестиции за 8.1 млрд. долара.Това обаче може лесно да бъде преодоляно, ако плановете на Alibaba продължат, имайки предвид, че технологичната фирма иска да набере 20 милиарда долара от борсата в Хонконг. Компанията събра 25 милиарда долара преди пет години в Ню Йорк, когато отбеляза и най-голямото IPO в света.


Ръстът в сектора на услугите в Китай се забави до

Ръстът в сектора на услугите в Китай се забави до ...

......... реалния БВП на Китай да спадне от 6.4% през първото тримесечие до 6.1% през второто тримесечие, което е рекордно ниско ниво от 1990 г. насам.Комбинираният PMI на Caixin за производство и услуги се понижи до 50,6 през юни от 51,5 през май, подсилвайки възгледите, че икономиката продължава да губи инерция.


Двата най-големи корабостроителни гиганта в Китай ще се обединят, образувайки

Двата най-големи корабостроителни гиганта в Китай ще се обединят, образувайки ...

......... 2019 г. се наблюдава спад от 5,8% на CCI, индекс за наблюдение, който показва ефективността на използване на капацитета на корабостроенето на Китай.Очаква се лек ръст в новите поръчки, но намаляването на търсенето и покачващите се разходи ще продължат да поставят китайския корабостроителен сектор под натиск и през тази година.


"Дойче телеком" ще съкрати значителен брой работни места и ще

"Дойче телеком" ще съкрати значителен брой работни места и ще ...

......... че приходите на компанията за първото тримесечие на тази година са били с почти 9% по-високи от тези през същото тримесечие на миналата година и че печалбата му преди лихвите, данъците, обезценката и амортизацията скочи с 22,6%. Нетната печалба обаче спадна с 9.3%, а нетният дълг се увеличи с 42.5%.


Liberty Steel, част от GFG Alliance на милиардера Санджив Гупта,

Liberty Steel, част от GFG Alliance на милиардера Санджив Гупта, ...

......... на компанията за стоманодобивната промишленост, за изграждане на устойчив стоманодобивен бизнес, с напълно интегрирана верига за създаване на стойност, от суровини до висококачествени готови продукти, които се разпространяват на пазарите с високо качество.Металургичните заводи са в Чехия, Румъния, Македония, Италия, Люксембург и Белгия. Сервизните центрове са във Франция и Италия. 


Европейският фонд за вътрешна сигурност даде зелена светлина на изплащането

Европейският фонд за вътрешна сигурност даде зелена светлина на изплащането ...

......... граница на Европейския съюз, като страната се приведе в съответствие с ангажиментите си по Шенгенското споразумение.Предвидена за завършване през 2022 г., новата система също ще предостави ценна информация на европейската гранична агенция Frontex, като в същото време ще позволява наблюдение в реално време на дейностите в Егейско море от Брюксел.


Използването на Bitcoin в противозаконни онлайн пазарни ниши, предлагащи всичко

Използването на Bitcoin в противозаконни онлайн пазарни ниши, предлагащи всичко ...

......... още Chainalysis.Въпреки че ръстът на разходите за незаконни сделки в Bitcoin в номинално изражение  е тревожен, положителният момент е, че делът на тези транзакции намалява. Незаконните операции са били под 1% от всичките сделки в Bitcoin от началото на годината - доста под регистрираните 7% през 2012-а, посочват експертите на Chainalysis. 


И борсовите новини поддържат интереса към сделката по продажбата на

И борсовите новини поддържат интереса към сделката по продажбата на ...

......... акционери - фирми и индивидуални инвеститори"ЧЕЗ Разпределение Българияа" АД е дружеството, което отговаря за поддържането на мрежата и доставянето на електрическа енергия до потребителите в Западна България. Негов мажоритарен собственик е ЧЕЗ а.с. Чешка Република, която притежава 67% от капитала на дружеството. Останалите 33% са собственост на различни миноритарни акционери.


През юни "Индустриален холдинг България" АД е придобил (с приключил

През юни "Индустриален холдинг България" АД е придобил (с приключил ...

......... лв., да остане като неразпределена в резервите на дружеството. Акционерите освободиха от отговорност за дейността им през изминалата година членовете на Надзорния и Управителния съвет на компанията. Заедно с това те определиха месечно възнаграждение на членовете на двата управителни органа на дружеството за тази година в размер на 1000 лева.


Главният вицепрезидент на Apple Еди Кю съобщи, че Apple Music

Главният вицепрезидент на Apple Еди Кю съобщи, че Apple Music ...

......... и потребителите могат да изтеглят песни, за да ги слушат когато нямат Wi-Fi връзка. За разлика от Spotify, която предлага както безплатни, така и платени версии на услугата си, обаче Apple Music предоставя само безплатна пробна версия, преди да е необходимо да се регистрирате и да плащате всеки месец абонаментна такса. 


Търговската война между САЩ и Китай е напът да затвори

Търговската война между САЩ и Китай е напът да затвори ...

......... на Element Electronics. Компанията не може да се конкурира с телевизорите, внасяни от Мексико. Това е така, защото те се правят с части от Азия, но се внасят безмитно в Щатите заради Северноамариканското споразумение за свободна търговия, което означава, че мексиканските производителите могат да си позволят да поддържат ниски цени.


Bulgaria Air и Air Italy вече предлагат нови съвместни полети

Bulgaria Air и Air Italy вече предлагат нови съвместни полети ...

......... партньорството, е Момбаса в Кения. Това е вторият най-голям град в източноафриканската държава и цените на двупосочните билети за него започват от 718 евро. На атрактивни цени са и полетите до един от най-известните вулканични острови на Канарите, Тенерифе, на цена от 331 евро за двупосочен билет, с прекачване в Милано.


Използването на възобновяеми източници за производство на електроенергия в Съединените

Използването на възобновяеми източници за производство на електроенергия в Съединените ...

......... за производство на въглища", се подчертава в доклада на Агенцията за енергийна информация. Очакванията са въглищният капацитет на още 4.1 гигавата да бъде изведен от експлоатация през 2019 г. Според прогнозите на агенцията, въглищата ще осигурят повече производство на електроенергия в САЩ от възобновяеми източници през 2019 и 2020 година.


Нова функция в Google Maps помага на пътуващите да избегнат претоварените

Нова функция в Google Maps помага на пътуващите да избегнат претоварените ...

......... спирка, съобщи Tech News.Услугата за натовареността на автобусите Live Traffic Delays вече е достъпна в 200 градове по целия свят като всеки потребител може да провери дали услугата е налична в неговия град след като планира автобусен маршрут през приложението. Към момента актуализираната услуга не е достъпна за нашата страна.


Хакери, работещи за западни разузнавателни агенции, са проникнали в руската

Хакери, работещи за западни разузнавателни агенции, са проникнали в руската ...

......... беше идентифициран като инструмент на Five Eyes през 2014 г. след разкритията на бившия служител на Агенцията за национална сигурност на САЩ Едуард Сноудън. Доклад на The Intercept, изготвен в партньорство с холандски и белгийски вестник, свързва по-ранна версия на Regin с хакването на белгийския телеком Belgacom през 2013 г.


ЧЕЗ Разпределение предприема мерки за защита на живота на птиците

ЧЕЗ Разпределение предприема мерки за защита на живота на птиците ...

......... млн. евро е осигурено от Европейската комисия по програма LIFE на Европейския съюз. Проектът ще се реализира до 2022 г., като дотогава компанията ще инсталира 4000 предпазни и 3600 маркиращи съоръжения на рискови стълбове и ще монтира 900 платформи, за да могат птиците да гнездят безопасно върху елементи от електроразпределителната мрежа.  


В западния край на аржентинска Патагония, в неплодородна степ, разляла

В западния край на аржентинска Патагония, в неплодородна степ, разляла ...

......... могат да избегнат задръстванията в Панамския канал, твърдят специалисти на "Уд Макензи". Ако обаче Аржентина не успее да извоюва парче от световния пазар на втечнен газ през идните няколко години, производителите вероятно ще се откажат от планираните сондажи. И страната ще си остане вносител на гориво, какъвто е в момента.