Реколтата от портокали в страните от Европейския съюз е достигнала

Реколтата от портокали в страните от Европейския съюз е достигнала ...

......... продукти. Общото между двете области, което характеризира валенсианската кухня е използването на ориз. Тази зърнена култура, култивирана от епохата на мюсюлманите по земите на Валенсия, е много ценена и използвана в безкрайно много ястия, между които е и най-известното на международно ниво - паелята.Валенсианските портокали и мандарини също са световноизвестни.


"Българска фондова борса" АД отличи инвестиционните посредници, постигнали най-високи резултати

"Българска фондова борса" АД отличи инвестиционните посредници, постигнали най-високи резултати ...

......... за развитието на капиталовия пазар през 2018-а. Отличията за медии с най-голям и сериозен принос при популяризирането на капиталовия пазар през миналата година бяха присъдени на Bloomberg TV Bulgaria и Profit.bg. Народният представител Делян Добрев беше отличен за личност с най-голям принос за развитието на капиталовия пазар през изминалата година.


"Софийска стокова борса" АД (ССБ) разработва нова платформа за електронна

"Софийска стокова борса" АД (ССБ) разработва нова платформа за електронна ...

......... през тази година ни очакват дори два вота, винаги има известно затишие на стоковата борса. По отношение на Брексит Васил Симов коментира, че процесът няма да даде отражение веднага. Колкото до борсовите котировки на международните пазари, според него това няма да повлияе на цените, а по-скоро на количеството произведена продукция.


Инвеститорите и пазарните стратези, които затръшнаха вратата пред рисковите активи

Инвеститорите и пазарните стратези, които затръшнаха вратата пред рисковите активи ...

......... се разменяше срещу 1.1523 щ. долара, 1.1252 шв. франка и 124.90 яп. йени.У насмеждубанковият валутен пазар през първите пет работни дни на новата година беше доста активен. Средният дневен валутен оборот достигна 3128 млн. евро (6119 млн. лева). Сделките в щатски долари имаха 1% дял от купената и продадена валута.


Седем от десетте най-мощни икономики през 2030-а вероятно ще са

Седем от десетте най-мощни икономики през 2030-а вероятно ще са ...

......... растеж до 2030 ще се охлади до 5%  заради естественото забавяне, обусловено от размера на стопанството.Делът на Азия от глобалния БВП, който през миналата година се повиши до 28 от 20% през 2010-а, вероятно ще достигне 35% до 2030-а - точно колкото е общото тегло на еврозоната и на Щатите.


Министърът на икономиката Емил Караниколов връчи сертификат за инвестиция клас

Министърът на икономиката Емил Караниколов връчи сертификат за инвестиция клас ...

......... 8000 нови работни места. Безспорно, автомобилното производство е един от приоритетните сектори за привличане на чуждестранни инвестиции в страната, с голям потенциал за развитие на експорта, заетостта и регионалното развитие. В сектора са заети повече от 170 предприятия - международни и български компании, производители на части и компоненти за автомобили.През миналата година на "Софийска стокова борса" АД (CCБ) са

През миналата година на "Софийска стокова борса" АД (CCБ) са ...

......... на борсата в Ню Йорк – изгуби 22% от стойността си до 270 щ.долара. От стоковата борса съобщиха, че работят по нова електронна платформа за търговия. Тя е разработена в партньорство с американска платформа и със собствено финансиране на дружеството. В момента вървят тестове и платформата трябва да заработи от февруари.


Huawei обяви най-високопроизводителния процесор в индустрията, базиран на Advanced RISC Machine (ARM) архитектура. Новият

Huawei обяви най-високопроизводителния процесор в индустрията, базиран на Advanced RISC Machine (ARM) архитектура. Новият ...

......... в полза на потребителите със значителни постижения. Двете компании заедно са допринесли много за развитието на информационните и комуникационни технологии. Ние ще продължим дългосрочното си стратегическо партньорство и ще продължаваме заедно да създаваме иновации“, казва Уилям Шу, член на борда на директорите и оглавяващ отдела за стратегически маркетинг в Huawei.


ЧЕЗ Разпределение България отчете увеличение на средните товари по мрежата

ЧЕЗ Разпределение България отчете увеличение на средните товари по мрежата ...

......... товарите при спад на температурите показва, че много домакинства разчитат на отопление с ток. Добре е те да предвидят, че студеното време и повишената консумация на отоплителни уреди пряко ще се отрази на потребената от тях през месеца електроенергия“, каза Ясен Тодоров, директор „Управление на мрежата“ в ЧЕЗ Разпределение България. 


Аукционът по чл.112б, ал.7 от ЗППЦК за продажбата на правата

Аукционът по чл.112б, ал.7 от ЗППЦК за продажбата на правата ...

......... на срока за прехвърляне на правата.Общият размер на инвестициите, които мениджърите на "Сирма груп" смятат да направят в следващите пет години, е близо 32 млн. евро за развойна дейност и над 40 млн. евро за маркетинг и продажби. Листването на чуждестранна фондова борса остава ключов елемент от стратегията на компанията.


Европейската комисия заяви в четвъртък, че е разрешила продажбата на

Европейската комисия заяви в четвъртък, че е разрешила продажбата на ...

......... долара. Така американската компания влиза в сериозна конкуренция с Nestle и Starbucks за глобален бранд сред горещите напитки. След обявяването на сделката, акциите на собственика на веригата - Whitbread, се покачиха с 18%. Освен че осигурява достъп до нов пазар, покупката е част от стратегията на Coca-Cola да диверсифицира бизнеса си.Банката на Русия анулира в четвъртък лицензите на петте най-големи

Банката на Русия анулира в четвъртък лицензите на петте най-големи ...

......... на фирмената отчетност и дори използване на фалшифицирана отчетност; слабости в организацията на системата за управление на поетите рискове; неспазване на размера на собственния капитал спрямо нормативите и предоставяне на невярна информация на интернет потребителите.С решение си от вчера РЦБ е лишила от лиценз пет от общо деветте руски форекс-дилъри.


Външната политика на американския президент разби статуквото по редица направления 

Външната политика на американския президент разби статуквото по редица направления  ...

......... на обложените от Тръмп китайски стоки за 200 млрд. щ. долара. Щатската администрация  гласува на 24 юли пакет от помощи за 12 млрд. щ. долара в подкрепа на фермерите, попаднали в капана на войната. Въпреки впечатляващия размер на сумата  тя едва ли ще компенсира напълно пострадалите селскостопански производители, твърдят експерти. 


След неколкомесечен натиск, гарниран със заплахи, Северноамериканското споразумение за свободна

След неколкомесечен натиск, гарниран със заплахи, Северноамериканското споразумение за свободна ...

......... страната незащитена от колебанията на цените им и от валутните курсове. Канада пък е отчела сериозен ръст на трансграничните инвестиции през ерата на НАФТА - от 1993-а щатските и мексиканските капитали там са се утроили. Канадският селскостопански сектор също е регистрирал подем, а заетостта в производствения сектор се е задържала устойчива.


Президентът на Щатите Доналд Тръмп се развихри в  търговски войни

Президентът на Щатите Доналд Тръмп се развихри в  търговски войни ...

......... блока с незаконни мита върху произведените в Европа коли. На второ - да отмени неправомерно въведените на 1 юни налози върху стоманата. На трето - да спре да пречи на апелативната структура на СТО за попълване на вакантните места и да се включи сериозно в обсъжданията на реформите на организацията.


Прекратяване на продажбата и изтеглянето им от търговската мрежа на

Прекратяване на продажбата и изтеглянето им от търговската мрежа на ...

......... пациентите с поставени такива импланти да не изпадат в паника, а да се явяват на периодичните си контролни прегледи. А в случай, че имат здравословен проблем, който смятат, че може да се дължи на поставения имплант, трябва незабавно да се обърнат към сертифициран пластичен хирург и да следват неговите указания. Инициативата „Мога там. Искам тук“ на TELUS International, която цели

Инициативата „Мога там. Искам тук“ на TELUS International, която цели ...

......... 2019 “, сподели Захарина Вецева, старши мениджър „Корпоративни комуникации и КСО“.От старта на инициативата кандидатствалите българи, желаещи да се завърнат, са над 1,000, като наетите са 60.Всички българи в чужбина, които искат да станат част от екипа на TELUS International през 2019 г., могат да го направят на сайта www.iskamstelus.com. 


Ноември не беше много благоприятен за цените на акциите на

Ноември не беше много благоприятен за цените на акциите на ...

......... преди година.От друга страна, на фона на добрите финансови резултати на публичните банки, сегашната им оценка показва, че стойността им е по-скоро подценена. А това означава, че тези книжа крият потенциал за бъдещ растеж... Така че тук се очертава една алтернатива на съчетаване на депозит с пакет от банкови акции. 


Петър Драмов"УниКредит Булбанк" АД Пазарните участници станаха много по-предпазливи, когато  вземат 

Петър Драмов"УниКредит Булбанк" АД Пазарните участници станаха много по-предпазливи, когато  вземат  ...

......... им се повишиха с по 10 до 20 евроцента, а доходността им се понижи с по 1 до 2 базисни точки. Книжата ни с падежи 2035-а, 2028-а, 2027-а и 2024-а, 2023-а и 2022 г. вече се котират при доходност от 2.67, 1.55, 1.31, 0.58, 0.20 и 0.05% на годишна база.


След последния спад на цените на суровия петрол големите нефтени

След последния спад на цените на суровия петрол големите нефтени ...

......... при цени около и над 50 щ. долара за барел. Регистрираната в Хюстън компания е помпала общо по 313 хил. барела дневно от трите региона през третото тримесечие - 25% от глобалното й производство. "Коноко" ще увеличи шистовото си производство с нови 25% през 2019-а след 35-процентния ръст през 2018-а.


Комисията за финансов надзор е отписала "Завод за хартия-Белово" АД

Комисията за финансов надзор е отписала "Завод за хартия-Белово" АД ...

......... за ръце и други. "Завод за хартия Белово" е най-големият производител на тишу хартия в България и пазарен лидер в индустриалните и домакински изделия от тишу. Динамичният износ в региона потвърждава конкуретноспособността на фирмата с предлаганите от нея продукти. Дружеството осъществява износ в 25 страни и има над 320 служители.


Главоболията на обединена Европа нямат край. Краткият "евробум", на който

Главоболията на обединена Европа нямат край. Краткият "евробум", на който ...

......... и през този период бяха придобити активи за 2.6 трлн. евро.У насмеждубанковият валутен пазар през последните три работни дни на миналата седмица и първите два на тази беше активен. Средният дневен валутен оборот достигна 2356 млн. евро (4607 млн. лева). Щатският долар имаше 1.5% дял от купената и продадена валута. 


През 1987 г.  34-годишният по онова време профсъюзен лидер, а

През 1987 г.  34-годишният по онова време профсъюзен лидер, а ...

......... работниците. Всъщност именно тези фактори са качили и безработицата до 27.5 процента.Добрата новина е, че производството на метали от групата на платината е скочило през октомври с 21.4% на годишна база.В следобедната европейска търговия на 12 декември златото с незабавна доставка се търгуваше за грубо 1245 щ. долара за тройунция.


Николай М. Ваньов,Финансов експерт Изминалата седмица на международните финансови пазари започна

Николай М. Ваньов,Финансов експерт Изминалата седмица на международните финансови пазари започна ...

......... от 2.04 на сто. След тези новини италианските ДЦК бяха едни от най-търсените на пазарите, като в десетгодишния матуритет доходността им се понижи с цели 19.4 базисни точки през седмицата. Испанските книжа с падеж през 2028 г. видяха спад в търсената доходност от 2.9 базисни точки до 1.429 на сто.


Възможностите, които капиталовия пазар и БФБ дават като алтернативен източник

Възможностите, които капиталовия пазар и БФБ дават като алтернативен източник ...

......... чрез БФБ, съществуващите предразсъдъци относно евентуален публичен статут на една компания и особено свързаните с това административни ангажименти. Сред компаниите, които се включиха, имаше представители на различни сектори на икономиката като: Solid 55, Secdoor, Domestina, Ucha.se, Net 1, Superhosting, "Биологичен и здравен клъстер България", Farmhopping, BGMenu, Claim Compass и други.


През 2019 година ще експозира пред всички фалита на един

През 2019 година ще експозира пред всички фалита на един ...

......... убеден, че Тереза Мей ще постигне един сериозен Brexit, колкото и да е сложен и за двете страни. Димитър Иванов напомни, че народът на Великобритания гласува „да се излезе от този Европейски съюз“ и коментира, че Обединеното кралство може да е инициатор на една реформираща се Европа при втори референдум.


Капиталът на „Проектна компания нефтопровод Бургас-Александруполис БГ“ ЕАД ще бъде

Капиталът на „Проектна компания нефтопровод Бургас-Александруполис БГ“ ЕАД ще бъде ...

......... „Транс Болкан Пайплайн Б. В.“, регистрирана в Амстердам, Холандия.„Проектна компания нефтопровод Бургас-Александруполис БР ЕАД е държавно акционерно дружество, в което министърът на енергетиката упражнява правата на едноличния собственик на капитала. „Транс Болкан Пайплайн Б. В.“ е създадена през 2008 г. по силата на Междуправителствено споразумение между Руската федерация, България и  Гърция. 


Стана факт една от най-крупните сделки с фирма от Великотърновския

Стана факт една от най-крупните сделки с фирма от Великотърновския ...

......... компании – Unilever NV в Ротердам и Unilever PLC в Лондон. Оборотът й за последната година възлиза на над 55 млрд. евро. В групата на „Юнилевър“ работят повече от 180 000 души. Сред по-известните марки на корпорацията са Lipton, Rexona, Dove, Omo, Knorr, Domestos, Cif, Rama, Becel, Flora и ALGIDA.


Мениджърите на "Сирма груп холдинг" очаква във фирмената каса да

Мениджърите на "Сирма груп холдинг" очаква във фирмената каса да ...

......... груп" смятат да направят в следващите пет години, е близо 32 млн. евро за развойна дейност и над 40 млн. евро за маркетинг и продажби. За увеличението на капитала компанията ще бъде подпомогната от инвестиционния посредник "Първа финансова брокерска къща".Листването на чуждестранна фондова борса остава ключов елемент от стратегията на компанията.


Забавящият се икономически ръст, редуцираните баланси на централните банки и

Забавящият се икономически ръст, редуцираните баланси на централните банки и ...

......... се очертават все още слаби коригирани съобразно риска приходи от инструментите с фиксиран доход - отрицателна обща възвръщаемост за облигациите с по-силен възходящ натиск върху лихвите и кредитните маржове.Що се отнася до суровините, "Голдмън" залага на поскъпване на суровия петрол, препоръчва златото и прогнозира отслабване на щатската валута през 2019-а.


Европа никога няма да е първокласна геополитическа сила, пише в

Европа никога няма да е първокласна геополитическа сила, пише в ...

......... щ. долара, а остана в близост до 1.1350 долара.У насмеждубанковият валутен пазар през последните три работни дни на миналата седмица и първите два на тази беше активен. Средният дневен валутен оборот достигна 2405 млн. евро (4704 млн. лева). Сделките в щатски долари имаха 1.2% дял от купената и продадена валута.


Може да се печели и в зелено - краят на

Може да се печели и в зелено - краят на ...

......... в недвижими имоти (земеделски земи, поземлени имоти в горски територии или имоти в урбанизирани територии, предназначени за жилищни, производствени, курортни, спортни и развлекателни функции), посредством покупка на право на собственост и други вещни права върху тях с цел предоставянето им за управление, отдаване под наем, лизинг, аренда и/или продажбата им.


‎От години телекомуникационните компании са скучните работни коне на фондовите

‎От години телекомуникационните компании са скучните работни коне на фондовите ...

......... дребни акционери на "Телеком Италия" с общ дял от около един процент. За Ломбарди е задължително операторът да запази контрола върху мрежата си. Защото отделянето на инфраструктурата "би могло да доведе до просешка тояга телефонната фирма в дългосрочен план" - нещо, за което алчните за бързи печалби инвеститори активисти нехаят. 


На официална церемония Общественият борд на TELUS International Europe обяви

На официална церемония Общественият борд на TELUS International Europe обяви ...

......... членовете му са Красимира Величкова, директор на Български дарителски форум, Силва Зурлева, член на УС на Нова телевизия, Магдалена Малеева, основател на gorichka.bg, Елвин Гури, изпълнителен директор на River Stixx Capital, Нели Радева, основател и председател на фондация I can too и представители на топ мениджмънта на TELUS International Europe.  


Комисията за финансов надзор одобри проспекта за първично публично предлагане

Комисията за финансов надзор одобри проспекта за първично публично предлагане ...

......... в производството на продукти за бебета с марката си "Бочко". За своите разработки фирмата използва собствени насаждения от лавандула и дестилерия, което пък я прави световно известен производител на натурално етерично лавандулово масло. Стремежът към развитие води компанията до следващо, по-високо ниво - производство на хранителни добавки и медицински изделия.


Днес паладият стана най-скъпият благороден метал. Сделките се сключват при

Днес паладият стана най-скъпият благороден метал. Сделките се сключват при ...

......... при направата на някои монети. Паладият намира и широко приложение при сплавянето на титан.Паладият се търгува свободно на световните стокови борси и цената му се изменя динамично. Най-често тя се движи правопропорционално с тази на другите ценни метали като: злато, сребро и платина. Борсовият индекс на паладия е ISIN XC0009665529.<!--![endif]--><!--![if-->


В края на тази година Агенцията за приватизация публикува списък

В края на тази година Агенцията за приватизация публикува списък ...

......... "ФИЛ - 2000" АД, което се занимава с изкупуване, преработка и търговия в суров и преработен вид на селскостопанска продукция. От неговия капитал се продават 5% и се очакват поне 5000 лв. приходи.Както обикновено, търгът ще се проведе на специално създадения сегмент "Централизиран публичен търг" на "Приватизационен пазар" на "БФБ-София".


Хотел „Маринела” в София нe е отново запечатан от Националната

Хотел „Маринела” в София нe е отново запечатан от Националната ...

......... административен съд спря изпълнението на това решение, тъй като било немотивирано. Сега решението на Върховния административен съд не подлежи на обжалване.Ветко Арабаджиев и съпругата му Маринела са обвинени в участие в организирана престъпна група за данъчни престъпления и пране на пари. Двамата са извън страната и се издирват от Интерпол.


Гъвкавите работни формати и дистанционната форма на работа могат да

Гъвкавите работни формати и дистанционната форма на работа могат да ...

......... се установят на място, по-близко до дома, и да намалят ежедневното пътуване, всяка година могат да бъдат спестени милиони тонове въглеродни емисии. В условията на криза в състоянието на околната среда, предлагането на гъвкави форми на работа не е просто бизнес или личен императив, но също и полза за планетата. 


Русия и Саудитска Арабия се договориха да удължат до 2019

Русия и Саудитска Арабия се договориха да удължат до 2019 ...

......... бързо."Цените на петрола на борсите в Лондон и Ню Йорк скочиха с над 4% в понеделник. В неделя президентът на ОПЕК и министър на енергетиката на Обединените арабски емирства Сухаил ал Мазруей заяви, че е оптимист, че ще бъде постигнато споразумение за намаляване на производството за 2019 г., на срещата през следващата седмица.


Потребителският съвет към ЧЕЗ обсъди предприетите от ЧЕЗ Разпределение мерки

Потребителският съвет към ЧЕЗ обсъди предприетите от ЧЕЗ Разпределение мерки ...

......... на клиентите и подобряване на процесите на обслужване в съответствие с най-добрите европейски практики – Комисията за защита на потребителите, Българска национална асоциация АКТИВНИ ПОТРЕБИТЕЛИ, Федерация на потребителите в България, Независим съюз на потребителите в България, Европейски потребителски център, Български потребителски център, Институт за енергиен мениджмънт, Техническия университет – София.


Цените на горивата, които предизвикаха масови протести във Франция и

Цените на горивата, които предизвикаха масови протести във Франция и ...

......... от БВП в повечето икономики от Персийския залив и от 1.5 до 2% от БВП в ОАЕ, Русия и Нигерия. За американците пък, които  все по-малко зависят  от вноса на черно злато заради бума на шистовото производство, този ценови срив ще ерозира положителните икономически последствия от данъчните реформи на Тръмп. 


Със специална церемония за откриване на борсовата сесия (на 26

Със специална церемония за откриване на борсовата сесия (на 26 ...

......... мениджмънт", е най-голямата независима компания за управление на активи в България. Тя предлага персонализирани услуги за дългосрочно финансово планиране, уникални за България. Дружеството управлява стотици индивидуални портфейли, три договорни фонда с фокус върху световните пазари и семейство от борсово търгувани фондове върху индекси на акции от Централна и Източна Европа.


По покана на държавния глава Румен Радев президентът на Република

По покана на държавния глава Румен Радев президентът на Република ...

......... полските туристи у нас са били 394 082 души (4-то място в ЕС след Гърция, Румъния и Германия), което е увеличение със 7.7% или с 28 258 човека. Българските туристи в Полша през миналата година са 66 836 души, това е 14-то място и увеличение с 36.2% или със 17 765 души.


Нетната печалба на "Българска фондова борса " АД е нараснала

Нетната печалба на "Българска фондова борса " АД е нараснала ...

......... си за таксите за изработване на проспекта пред КФН и за излизане на техните акции на регулиран пазар. Вече има и запитвания от такива дружества, отбеляза изпълнителният директор на борсовия оператор Иван Такев. Програмата е разработена съвместно с Министерството на икономиката, като общият й бюджет е близо 4 млн. лева.


Ключовите южнокорейски експортни индустрии ще загубят конкурентоспособността си на глобалния

Ключовите южнокорейски експортни индустрии ще загубят конкурентоспособността си на глобалния ...

......... през тази година корейската корабостроителна индустрия ще остане единствената сфера, в която страната изпреварва останалите по конкурентоспособност.Причините за спада в конкурентоспособността на Южна Корея се крият в неотдавнашното разпространение на протекционизма, засилената глобална конкуренция, свърхпредлагането, по-краткото работно време и противоречията между работниците и мениджърите, според Корейския институт за икономически изследвания.


Петър Драмов"УниКредит Булбанк" АДОчаква се глобалният ръст на икономиките да

Петър Драмов"УниКредит Булбанк" АДОчаква се глобалният ръст на икономиките да ...

......... годишно.Вътрешният вторичен междубанков пазар на държавни ценни книжа засега остава глух и ням спрямо напрегнатата международна пазарна обстановка. Левово деноминираните облигации с падеж след 9 години се котират при 0.75% годишен доход, а тези с падеж след 7, 5 и 3 години - при 0.55%, 0.25% и 0.00 на сто.


Решението на мажоритарния собственик на "Свилоза" АД - Свищов да

Решението на мажоритарния собственик на "Свилоза" АД - Свищов да ...

......... и реализиране на инвестиции, с които да се намалят технологичните разходи. Стратегическите планове предвиждат също така да се запазят в следващите 5-8 г. сегашните количества на продажбите. А в зависимост от условията на пазарите на целулоза и дървесина, мажоритарният собственик може да диверсифицира продуктовата гама на предприятието с нови продукти.


‎Възходящото движение на зелените пари приключва и е време да

‎Възходящото движение на зелените пари приключва и е време да ...

......... движение в полза на общата европейска валута.У насмеждубанковата валутна търговия през последните три дни на миналата седмица и първите два на тази беше активна. Средният дневен валутен оборот бе в размер на 2421 млн. евро (4735 млн. лева). Сделките в щатски долари имаха 1.45% дял от купената и продадена валута.  


Развиващите се икономики пострадаха тежко през тази година по време

Развиващите се икономики пострадаха тежко през тази година по време ...

......... е, че и четирите държави са износители на суров петрол или на метали. Мексико пък успя да стабилизира песото, което позволи на инвеститорите да реализират доход от 3.2 процента. Той се отдава на всеобщото успокоение, че правителството договори благоприятен заместител на пакта за свободна търговия (NAFTA) с Щатите и Канада. 


Босът на марките “Рено”, “Нисан” и “Мицубиши” Карлос Гон бе

Босът на марките “Рено”, “Нисан” и “Мицубиши” Карлос Гон бе ...

......... е и в основата на възраждането на румънската марка “Дачия”, анонсирайки още преди излизането на новите й модели “автомобил в Европа за 5000 евро”.На 14 декември Карлос Гон трябваше да застане начело на Съвета на директорите на “Мицубиши”. Така топмениджърът щеше да стане първият ръководител на 3 автомобилни производителя едновременно.


Комфортният за България период на глобален икономически растеж вероятно е

Комфортният за България период на глобален икономически растеж вероятно е ...

......... който да внесе предложенията в комисия, а след това и в пленарна зала. Засега не виждаме да има такъв, което означава, че търговската надбавка на коалицията „Лукойл“ ще продължава да бъде сред сравнително високите в ЕС“. В протестите има енергия, коментира Панев, който обаче не очаква те да съборят управлението.


‎Еврото пропадна в началото на седмицата до най-ниската си за

‎Еврото пропадна в началото на седмицата до най-ниската си за ...

......... долар (срещу почти 114 йени на 14 ноември).У насмеждубанковият валутен пазар през последните три работни дни на миналата седмица и в първите два на тази беше активен. Средният дневен валутен оборот достигна 2682.6 млн. евро (5246.6 млн. лева). Сделките в щатски долари имаха 1.6% дял от купената и продадена валута.


Суровият петрол сорт "Брент" загуби повече от 20 щ. долара

Суровият петрол сорт "Брент" загуби повече от 20 щ. долара ...

......... 10 до 20 хиляди барела дневно по-малко, отколкото през октомври. Министърът на петрола на Оман пък обобщи мнението на делегатите на срещата в разширен формат ОПЕК + (включително Русия и Казахстан) в Абу Даби на 11 ноември, че редукция от 1 млн. барела дневно през 2019-а би било добро число.


Броени месеци преди планирания развод между Британския остров и Брюксел,

Броени месеци преди планирания развод между Британския остров и Брюксел, ...

......... към Франкфурт в резултат на BREXIT, градът е избран за техен европейски хъб и от техни конкуренти с по-дребни амбиции като "Стандард чартърд", "Ю Би Ес" и "Номура".Към края на септември 2018-а в Германия е имало 143 чуждестранни банки с комбинирани активи за 1.14 трлн. евро, по сметки на Бундесбанк.


Подписани договорите за изработването на технически проекти при предстоящите ремонтно-възстановителни

Подписани договорите за изработването на технически проекти при предстоящите ремонтно-възстановителни ...

......... обследвания, при необходимост инженерно-геоложки проучвания и представянето на технически доклад с проектно предложение за ремонтно-възстановителни работи. Целта е да се предвидят всички нужни мерки и дейности, които трябва да се изпълнят на двата тунела, в съответствие с изискванията на Наредбата за технически правила и норми за проектиране на пътни тунели.


Промяна в състава на съвета на директорите и преизбиране на

Промяна в състава на съвета на директорите и преизбиране на ...

......... "Абакус Бизнес Център".Общото събрание на акционерите ще взема решение и за внасяне на съответните промени в Устава на дружеството, както следва: "Чл. 3 (1) Седалището на Дружеството е в гр. София, област София, Република България. (2) Адресът на управление на Дружеството е: гр. София, бул. "България" 118, Абакус Бизнес Център". 


От 1 ноември Председател на Управителния съвет и Изпълнителен директор

От 1 ноември Председател на Управителния съвет и Изпълнителен директор ...

......... голяма международна банка. Професионалният му опит е свързан и с ръководството на продажби, глобално бизнес обслужване и управление на клоновата мрежа на лизингова компания.Димчо Станев става част от екипа на ЧЕЗ Груп в България през ноември 2012 г., когато заема позицията Директор "Обслужване на клиенти" в "ЧЕЗ България" ЕАД.  


Акционерите на търговеца с горива "Петрол" АД намали капитала си

Акционерите на търговеца с горива "Петрол" АД намали капитала си ...

......... стойност от 4 лева.В резултат от увеличението на номиналната стойност на емитираните акции чрез процедурата по обратен сплит броят на акциите, които формират капитала на "Петрол" АД, е намален от 109 249 612 броя на 27 312 403 броя, като е запазен размерът на капитала на 109 249 612 лева.


Данните показват напредък по договориране на средства по ПРСР в

Данните показват напредък по договориране на средства по ПРСР в ...

......... по въпроси, свързани с поземлени отношения и управление на държавния поземлен фонд, растениевъдство, биологично земеделие и други. Дискутират се още темите за условията и реда за признаване на организации на производителите; директни плащания и система за идентификация на земеделски парцели; държавни помощи за 2019 г. и политиката за развитие на животновъдството.


Ще са необходими много повече фактори, отколкото са турбуленциите след

Ще са необходими много повече фактори, отколкото са турбуленциите след ...

......... на годината  въпреки октомврийския си ръст от 1.6%, провокиран от срива на световните борсови индекси.Анализаторите са обединени около базов сценарий, при който щатският растеж ще остане силен, и лихвите, макар и постепенно, ще продължат да растат. Което означава, че цената на златото ще продължи да се върти в кръг.  


Може би най-важният резултат от изборите отвъд Атлантика на 6

Може би най-важният резултат от изборите отвъд Атлантика на 6 ...

......... върне в преобладаващия през последните шест месеца диапазон на движение от 1.16 до 1.18 щ. долара за едно евро."Данске банк" пък не изключва пробив на нивото от 1.13 долара за едно евро до края на годината, защото зелените пари ще продължат да получават подкрепа от фундаменталната икономическа сила на Америка. 


За пръв път от години спокойствието доминираше през повечето търговски

За пръв път от години спокойствието доминираше през повечето търговски ...

......... депозит. Българите все още трудно се решават да разместят парите си, които пазят на влог, но пък съчетаването с пакет от банкови акции - при атрактивните цени днес, могат да донесат допълнителни приходи от фондовата борса. Това е една алтернатива, върху която вече се замислят немалко от притежателите на депозити.


Шефът на направлението за валутната  стратегия на "Моргън Стенли" -

Шефът на направлението за валутната  стратегия на "Моргън Стенли" - ...

......... си, за да вгорчат живота на президента Доналд Тръмп.У насмеждубанковият валутен пазар през последните три работни дни на миналата седмица и първите два на тази беше активен. Средният дневен валутен оборот достигна 2579 млн. евро (5044 млн. лева). Сделките в щатски долари имаха 1.7% дял от купената и продадена валута. 


От сайта на Комисията за финансов надзор стана ясно, че

От сайта на Комисията за финансов надзор стана ясно, че ...

......... вторично предлагане на 930 900 броя обикновени, безналични и поименни акции, с номинална стойност 1 лев всяка, представляващи съдебно регистрирания капитал на дружеството компанията стана публична.До търговия с неговите книжа на "БФБ-София" обаче не се стигна. Със свое решение от 30 октомври тази година КФН отписа дружеството от публичния регистър.


Групата на "Лаваца" (Lavazza Group) обяви официално подписването на локално

Групата на "Лаваца" (Lavazza Group) обяви официално подписването на локално ...

......... както на местнно ниво, така и в чужбина, като използва футбола и силата на марката ФК "Ливърпул". Приносът й бе признат чрез присъждането на награда от благотворителната организация BiTC (Business In The Community)."Ливърпул" ФК е световна марка и работи с водещи търговски партньори по целия свят, осигуряващи несравними търговски възможности.


Най-добрите сладкари и готвачи на България ще творят на изложение БУЛПЕК в

Най-добрите сладкари и готвачи на България ще творят на изложение БУЛПЕК в ...

......... и инструменти за сладкарството и хлебопроизводството, натурални добавки и адитиви.През тази година в шесте изложения участие ще вземат 500 български и чуждестранни компании. Тази година още по-силно е колективното участие на фирми от Италия и Унгария. За първи път ще участва Департаментът по земеделие към посолството на САЩ в София.


Масовите продажби на акции в глобален мащаб, тревогите около възходящия

Масовите продажби на акции в глобален мащаб, тревогите около възходящия ...

......... най-слабата си за последното десетилетие цена към щатския долар.Много от тези насрещни ветрове вероятно ще утихнат след изчерпването на ефекта от данъчните намаления в Щатите през идната година. А потенциално мнозинство на демократите в Конгреса след предстоящите междинни избори отвъд Атлантика може да направят щатските политики не чак толкова войнствени. 


На 31 октомври 2008-а, на Хелоуин, Сатоши Накамото - псевдоним

На 31 октомври 2008-а, на Хелоуин, Сатоши Накамото - псевдоним ...

......... когато близо половината от всички подобни Bitcoins са били активни - по данни, събрани от агенция "Блумбърг". Макар че дневният търговски оборот на криптовалутата е паднал с почти 80% от януарската си върхова стойност, Bitcoins за около 4 млрд. щ. долара сменят собствениците си всеки ден, по данни на CoinMarketCap.com.


УПРАВЛЯВАЩО ДРУЖЕСТВО - 2018Вестник "БАНКЕРЪ" представя всяко тримесечие - от

УПРАВЛЯВАЩО ДРУЖЕСТВО - 2018Вестник "БАНКЕРЪ" представя всяко тримесечие - от ...

......... мениджъра са  Обединена българска банка, притежаваща 90.86% от капитала, и KBC BANK - Белгия, с дял от 9.14% от капитала.През 2016-а отличието в класацията на в. "БАНКЕРЪ" за мениджър на най-добро управляващо дружество отиде при Катина Пейчева, която е изпълнителен директор на "ОББ асет мениджмънт" АД от юли 2007 година.