Несигурността на световните пазари за суров петрол продължава да поддържа

Несигурността на световните пазари за суров петрол продължава да поддържа ...

......... на тази година. Той може да носи 18-килограмова бойна глава и да прелети над 1200 километра. Същевременно, модерните компютърни чипове и световното позициониране на сателитите за проследяване увеличава възможностите на подобни машини. И те са много по-евтини за производство от дроновете Reaper за милиони долари, използвани от военните на САЩ.


Най-големият работодател в областта на информационните технологии у нас DXC Technology

Най-големият работодател в областта на информационните технологии у нас DXC Technology ...

......... време на церемонията той припомни, че България притежава ключовите фактори, необходими за развитието на успешни бизнес и инвестиционни проекти. "Прилагаме едни от най-ниските данъчни ставки в ЕС: 10% корпоративен данък, 0% за реинвестирана печалба в общини с висока безработица, 10% данък върху личните доходи, 5% данък върху дивидентите", допълни Караниколов.


Китайската компания за телекомуникационна техника и услуги Huawei е заинтересована

Китайската компания за телекомуникационна техника и услуги Huawei е заинтересована ...

......... откриването на регионален център на компанията за Западните Балкани в Сърбия. През юли сръбският премиер Ана Бърнабич съобщи, че правителството на Сърбия планира да инвестира 30 милиона евро в изграждането на център за данни в Крагуевац. Съоръжението ще се разпростира на площ от четири хектара и ще има няколкостотин служители.


Макар и малък, българският пазар привлича погледите на фирми от

Макар и малък, българският пазар привлича погледите на фирми от ...

......... дружество да разшири дейността си на тяхна територия. По този начин към края на осмия месец общият брой на действащите застрахователни посредници със седалище в България с планове за бизнес в страни членки на ЕС при условията на свободата на предоставяне на услуги или правото на установяване, нараства на 44.


Представители на Ford Motor обявиха, че компанията ще пусне осем

Представители на Ford Motor обявиха, че компанията ще пусне осем ...

......... с Volkswagen за съвместна разработка на електрически и самоуправляващи се превозни средства. Компанията очаква продуктовата й линия за електрически автомобили да надмине бензиновите и дизеловите модели по отношение на продажбите до 2022 г. в Европа, а крайната цел е в този период Ford вече да е продала 1 милион електромобили.


На извънредно заседание общото събрание на "Българска фондова борса" АД

На извънредно заседание общото събрание на "Българска фондова борса" АД ...

......... много успехи на Иван Такев в бъдещата му професионална реализация."Българска фондова борса" АД е лицензирана да извършва дейност като фондова борса през октомври 1997 година. Предметът на дейност на дружеството включва организиране на търговия с ценни книжа и другифинансови инструменти; организиране и поддържане на информационна система за търговия с ценникнижа.Сутринта на 17 септември (вторник) eMAG стартира четиридневната кампания Революция

Сутринта на 17 септември (вторник) eMAG стартира четиридневната кампания Революция ...

......... договора до 30 дни за продукти, предлагани и с доставка от eMAG.В рамките на кампанията всяка количка, в която продуктите, предлагани от eMAG, са за и над 499 лв., дава възможност те да се вземат на изплащане с 0% лихва за 12 месеца при одобрение от страна на финансовата институция.


Румъния има едно от най-ниските нива на свободни работни места

Румъния има едно от най-ниските нива на свободни работни места ...

......... г. с 50% до 30 000 разрешителни за работа, тъй като има по-голямо търсене от местните компании, които твърдят, че са засегнати от кризата на работната сила. Най-много заявки за чуждестранни служители в Румъния има в предприятията, които се борят с недостига на работна сила в секторите строителство, хотелиерство и логистика.


Google може да придобие производителят на хардуер и софтуер за

Google може да придобие производителят на хардуер и софтуер за ...

......... По думите им Nutanix може да се впише добре в стратегията на Google за пазара на хибридни облаци, тъй като е лидер в хиперконвергентната инфраструктура. Сделката с Nutanix вероятно ще достигне стойност в размер на 9.3 милиарда долара, което е почти два пъти по-висока стойност от текущата пазарна капитализация на компанията.


Най-големият оператор на автобусни пътувания на дълги разстояния в Европа

Най-големият оператор на автобусни пътувания на дълги разстояния в Европа ...

......... класическа транспортна фирма, за изключително кратко време FlixBus създаде най-мащабната в Европа мрежа за автобусни превози на дълги разстояния. FlixMobility наскоро обяви екологичен план, който цели 100% неутралност на емисиите въглероден диоксид до 2030 г. Влаковете FlixTrain и електрическите автобуси в Германия и Франция вече се захранват от 100% зелена електроенергия.


Шведският H&M, вторият най-голям търговец на модни стоки в света,

Шведският H&M, вторият най-голям търговец на модни стоки в света, ...

......... за купувачите. Слабите резултати се дължаха на забавянето на продажбите в магазините на основната шведска марка и инвестициите за адаптиране към по-силната конкуренция и бързо променящите се навици за пазаруване. H&M потвърди, че нивата на активност, свързани с работата по трансформацията, са останали високи през третото тримесечие на настоящата година.Системата на "Кока-Кола" в България пуска на пазара специална лимитирана

Системата на "Кока-Кола" в България пуска на пазара специална лимитирана ...

......... е да направи Европейската столица на културата за 2019 г. запомнена, културните й постижения и архитектура да бъдат популяризирани и признати, а туризмът в града да бъде насърчен, подчертават от пресцентъра на "Кока Кола ХБК". Именно в Пловдив е произведена първата за България бутилка от емблематичната напитка с етикет на кирилица.


Скорошното придобиване от интернет гиганта "Алибаба" на компанията за трансграничната електронна

Скорошното придобиване от интернет гиганта "Алибаба" на компанията за трансграничната електронна ...

......... внос в Китай, който според нас остава в начален стадий с голям потенциал за растеж", заяви изпълнителният директор на "Алибаба" Даниел Джан. Секторът на трансграничната електронна търговия в Китай нараства през последните няколко години, тъй като купувачите със средни и високи доходи търсят все по-разнообразни и персонализирани продукти и услуги.


Цените на петрола се повишиха рязко днес, след атаките с

Цените на петрола се повишиха рязко днес, след атаките с ...

......... каза на една индийска рафинерия, че няма да има незабавно въздействие върху доставките на петрол, тъй като ще изнася суровината от други източници и разполага с адекватни запаси, посочи източник от рафинерията.Други азиатски купувачи като Тайланд също заявиха, че атаката няма да има незабавно влияние върху вноса на саудитски петрол. 


На днешния ден през 1620 г. от Плимут (Англия) потегля

На днешния ден през 1620 г. от Плимут (Англия) потегля ...

......... Следва трудът ѝ за Яне Сандански -"За свобода и съвършенство", Наука и изкуство, 1987 г. - преведен от Веселин Измирлиев.В края на XX век Мерсия Макдермот издава "Български народни обичаи", в която обяснява популярно религиозни, семейно-битови, трудови и други празници и ритуали, включително народни музикални инструменти, вярвания, суеверия и прочее.


Всички борсово търгувани фондове на "Експат асет мениджмънт", което е

Всички борсово търгувани фондове на "Експат асет мениджмънт", което е ...

......... Румъния, Унгария, Словакия, Чехия и Полша. Фондовете на дружеството се търгуват на борсите във Франкфурт и Лондон. Продуктите на дружеството са единствените български ценни книжа, регистрирани за съхранение в депозитари извън България (освен в Централен Депозитар). Към днешна дата това са Clearstream Banking (Luxembourg), SIX SIS (Switzerland) и Keler (Hungary).Продажбите на нови автомобили в Европа ще намаляват през 2019-2020 г.

Продажбите на нови автомобили в Европа ще намаляват през 2019-2020 г. ...

......... макроикономическата несигурност, промените в стандартите за вредни емисии и рисковете от по-ниското търсене на електрически превозни средства. Като цяло Fitch очаква европейските автомобилни производители да поддържат солиден кредитен профил поради силната бизнес позиция, както и здравите съотношения на кредитите и ликвидността в сравнение с миналите цикли на спад в сектора.


Интелигентните сградни технологии и иновативни решения за електроснабдяване и електрообзавеждане

Интелигентните сградни технологии и иновативни решения за електроснабдяване и електрообзавеждане ...

......... клиентите, световни водещи бизнеси: "Електроснабдяване и електрообзавеждане", "Индустриална автоматизация", "Задвижване и Роботика" и "Дискретна автоматизация", поддържани от общата дигитална платформа ABB Ability™. Водещият бизнес "Енергийни мрежи" на АББ ще бъде продаден на Hitachi през 2020-а. Компанията развива дейност в над 100 държави и за нея работят над 147 000 служители.


Когато италианските села започнаха да продават къщи за по 1

Когато италианските села започнаха да продават къщи за по 1 ...

......... по-големите градове, или в чужбина, в търсене на работа, докато крехката икономика на Италия се бори да подкрепи по-отдалечените си селски райони. Напоследък има редица села от северните Алпи до южните лозя на Сицилия, които на практика раздават жилища на всеки, който желае да харчи парите си за обновяването им.


На днешния ден можем да си спомним за Лорънс Робърт

На днешния ден можем да си спомним за Лорънс Робърт ...

......... е изковал термина в смисъла, в който се употребява днес. Рагнар Антон Китил Фриш (на норвежки: Ragnar Anton Kittil Frisch) е норвежки икономист, работил в областта на иконометрията. През 1969 г. той получава, заедно с Ян Тинберген, първата Награда за икономически науки на Шведската банка в памет на Алфред Нобел.


Николай М. Ваньов,Финансов експерт Срещата на монетарния борд на Европейската централна

Николай М. Ваньов,Финансов експерт Срещата на монетарния борд на Европейската централна ...

......... поредното отлагане на напускането на ЕС най-вероятно ще станем свидетели на избори на Острова. Тази глътка свеж въздух, както и липсата на парламентарни сесии през следващите пет седмици, доведоха до повишаване на рисковия апетит на инвеститорите, като доходността по десетгодишните джилтове се повишиха с 20.1 базисни точки до 0.704 процента.


Европа вече разполага с компания с пазарна оценка от над

Европа вече разполага с компания с пазарна оценка от над ...

......... място сред най-големите европейски технологични компании, като е изпреварена единствено от немския софтуерен гигант SAP, оценен на стойност 135 млрд. долара. Доскоро нито една компания, базирана в Европа, не попадаше в топ 20 на най-големите технологични дружества в света по данни на Световния икономически форум от края на 2018 г.


Лондонската фондова борса (LSE) отхвърли официално предложението за поглъщането й

Лондонската фондова борса (LSE) отхвърли официално предложението за поглъщането й ...

......... важна част от британската финансова система" и че ще следят под лупа всички детайли от транзакцията. Шефът на лондонското тържище - Дейвид Шуимър, пък сподели, че е бил изненадан когато главният изпълнителен директор на HKEX - Чарлз Ли, го е посетил в Лондон и е казал, че иска да купи борсата.


Кампанията на БДЖ "Чети във влака" набира все по-голяма популярност.

Кампанията на БДЖ "Чети във влака" набира все по-голяма популярност. ...

......... читателите разнообразният избор на книги вече е разделен на четири основни категории.Виртуалната библиотека на "Чети във влака" ще остане отворена за нови попълнения целогодишно. Реализирането на кампанията предоставя възможност на четящите хора да се докоснат до утвърдени и нови български автори, както и да следят актуалните заглавия и събития, организирани от издателствата.


Очаквано сделките с акции на  публичните дружества през август бяха

Очаквано сделките с акции на  публичните дружества през август бяха ...

......... показва, че предприемачеството не е съвсем по вкуса на българина.Още едно число буди размисли. Според данните от централната банка за посочения период милионерските сметки са се увеличили близо десет пъти. През 2008-а е имало 98 души с влог над 1 млн. лв., а през 2019 г. те вече са 916.


Понижение на цените на имотите и обема от продажби те

Понижение на цените на имотите и обема от продажби те ...

......... имоти под наем.Жилищният пазар във Великобритания се забавя след решението на референдума през юни 2016 г. за напускане на ЕС. Цените в британската столица са силно повлияни също и от по-високите данъци върху покупката на жилища на цена над 1.23 млн. долара и притесненията около последиците от Брексит за индустрията.


През второто тримесечие на годината глобалните доставки на смартфони са

През второто тримесечие на годината глобалните доставки на смартфони са ...

......... за спонсорство с немския футболен клуб Борусия Дортмунт, а през 2014 г. OnePlus навлезе в Индия чрез партньорство с Amazon India. През 2017 г. компанията откри първия си магазин в Бангалор. Сега тя има над 20 магазина, изследователски и развоен център в Индия и осигурява работа на около 200 души. 


Компанията Ingka Group, която притежава повечето магазини на IKEA, ще

Компанията Ingka Group, която притежава повечето магазини на IKEA, ще ...

......... че сделката е била подписана, но тя все още очаква регулаторно одобрение, като окончателното й приключване ще се осъществи през октомври. Производителят Vestas, който остава акционер във вятърните централи, изтъкна, че продажбата е в съответствие със стратегията му да си партнира с клиенти в разработването на проекти и управлението на активи.


Дългата дрямка на японската йена продължава. От началото на седмицата

Дългата дрямка на японската йена продължава. От началото на седмицата ...

......... единица. Банкерите очакват 104 йени за един щ. долар до края на 2019-а.Решението на ЕЦБ да понижи депозитните лихви и да възобнови покупките на облигации не повлия особено на курса на японската към щатската валута. В късната следобедна търговия на 12 септември котировките бяха 107.70 йени за един щ. долар. 


Изолирана от света островна нация в Тихи океан с население

Изолирана от света островна нация в Тихи океан с население ...

......... за изпълнение на транзакциите се затягат сериозно. В момента островната държава има отношения само с една банка-кореспондент (First Hawaiian Inv.) и ако те пропаднат, нацията ще бъде отрязана от финансиране.Зелените пари няма да си отидат напълно, поне засега. Хората все още имат избор да използват или щатски долари или SOV


Пазарната капитализация на Apple отново надхвърли един трилион долара след представянето

Пазарната капитализация на Apple отново надхвърли един трилион долара след представянето ...

......... фона на решението на китайските власти да не облагат с данък 16 стоки. В момента Apple е на второ място в списъка на най-скъпите компании в света. Лидер е Microsoft, чиято капитализация нарасна до 1.04 трилиона долара, а в челната тройка е и Amazon с капитализация от 901.75 милиарда долара.


Чешкият автомобилен производител Skoda Auto е доставил 88 100 автомобила

Чешкият автомобилен производител Skoda Auto е доставил 88 100 автомобила ...

......... ефектите от настоящата пазарна тенденция за спад на най-големия ни пазар, Китай. В следващите месеци очакваме нов тласък на растежа от пускането на Skoda Kamiq, нашият нов градски автомобил с повишена проходимост, насочен към европейските пазари ", отбеляза членът на борда на автомобилния съвет за продажби и маркетинг на Skoda Ален Фави.


През периода януари - юли 2019 г. износът на стоки

През периода януари - юли 2019 г. износът на стоки ...

......... на 5 576.9 млн. лева.Общото външнотърговско салдо (износ FOB - внос CIF) е отрицателно през периода януари - юли 2019 г. и е на стойност 2 970.2 млн. лева. През юли 2019 г. общото външнотърговско салдо (износ FOB - внос CIF) е отрицателно и е на стойност 303.5 млн. лева.


53% се очаква да достигне годишната инфлация в Аржентина през декември

53% се очаква да достигне годишната инфлация в Аржентина през декември ...

......... заем от Международния валутен фонд през април 2018 г., след като обменът на валутата отслаби песото и влоши продължаващия финансов спад. Официалните данни показват, че външният дълг на Аржентина, до голяма степен деноминиран в щатски долари, е нараснал до 88.5% от брутния вътрешен продукт през 2019 г. спрямо 52.6% през 2015 г.


През 2018 г. от България са изнесени стоки на стойност

През 2018 г. от България са изнесени стоки на стойност ...

......... Най-голям е стойностният обем на стоките, внесени от Руската федерация, Турция, Китай, Сърбия и Египет, чийто дял възлиза на 64.9% от вноса от трети страни.Външнотърговското салдо (износ FOB - внос CIF) на България с трети страни за 2018 г. е отрицателно и е в размер на 4 637.8 млн. лева.


Основателят на Huawei Technologies Рен Женгфей е готов да сподели

Основателят на Huawei Technologies Рен Женгфей е готов да сподели ...

......... което изтече на 19 август. Миналият месец американският търговски секретар Уилбър Рос заяви в интервю за Fox Business, че американските компании ще получат лицензи за продължаване на сътрудничеството с Huawei за още 90 дни. Новото подновяване на лиценза ще позволи на американските компании да работят с Huawei до 19 ноември.


Хонконгската фондова борса - Hong Kong Exchanges & Clearing (HKEX),

Хонконгската фондова борса - Hong Kong Exchanges & Clearing (HKEX), ...

......... е създадена през 2000 г. в резултат на сливането на хонконгските борси за акции и финансови деривативи. LSE има тривековна история и бизнесът й обхваща най-голямата в света клирингова къща за финансови производни LCH, "доставчикът" на индекса FTSE Russell, европейската платформа за търговия на акции Turquoise и италианската Вorsa Italia.


Поради големия интерес към ретро подвижния състав, БДЖ организира още

Поради големия интерес към ретро подвижния състав, БДЖ организира още ...

......... възстановен като действащ музеен локомотив на БДЖ. На 20-и септември 1989 г. локомотивът обслужва влака "Ориент експрес" при преминаването му през България. През 2003 г. локомотивът е възстановен отново за движение и към настоящия момент се използва за атракционни, юбилейни и туристически пътувания, както и за участия във филмови продукции.


Един единствен ирански танкер досега привлече световното внимание и предизвика

Един единствен ирански танкер досега привлече световното внимание и предизвика ...

......... които се изнасят от 500 хил. до 1 милион. Тази допълнителна продукция вероятно се прехвърля за съхранение или на сушата или в морето. А това означава, че учудващата издържливост на иранския петролен сектор може и да не устои още дълго. И когато хранилищата се напълнят, добивът логично ще се свие. 


Продажбите на автомобили в Китай през август паднаха за 14-ти

Продажбите на автомобили в Китай през август паднаха за 14-ти ...

......... на план за стимулиране на развитието на автомобили с подкрепата на държавни политики и засилването на научните изследвания и експлоатацията. В него се предвиждаше, че с непрекъснатото усъвършенстване на съответните мерки и намаляването на цените, до 2020 г. процентът на продадените автомобили, използващи нови енергийни източници в Китай да надмине 10%.


Почти 40%, или около 15 трилиона долара от преките чуждестранни

Почти 40%, или около 15 трилиона долара от преките чуждестранни ...

......... на истинската икономическа интеграция“.Почти половината от световния фантомен капитал се намира в Люксембург и Холандия, като само 10 икономики в света притежават над 85% от тези инвестиции. „Люксембург, страна от 600 000 души, получава толкова преки чуждестранни инвестиции, колкото САЩ и повече от Китай“, подчертават от Международния валутен фонд.  


Някои американски компании в Китай ускоряват отдалечаването си от континенталната

Някои американски компании в Китай ускоряват отдалечаването си от континенталната ...

......... повече респонденти заявиха, че приходите и маржовете са намалели миналата година, особено в сравнение с операциите в други страни. Нивата на песимизъм се покачиха с 14 процентни пункта до около 21% - анкетираните се почувстваха по-малко оптимистични за перспективите за 2019 г., дължащи се отчасти на забавянето на вътрешната икономика.


Американската компания Uber отчете рекордни загуби през второто тримесечие на

Американската компания Uber отчете рекордни загуби през второто тримесечие на ...

......... главоломно, което води до свиване на акциите.Uber е онлайн услуга за споделено пътуване, която позволява на потребителите да използват услугите на шофьорите на частни автомобили чрез приложение на мобилен телефон. Базираната в Сан Франциско компания, основана през 2009 година, вече оперира в повече от 500 града в близо 80 страни.


Китай обяви, че ще освободи 16 вида американски продукти от

Китай обяви, че ще освободи 16 вида американски продукти от ...

......... китайските преговарящи ще отпътуват за Вашингтон, за да продължат преговорите относно уреждането на търговския спор. На 1 септември Китай и САЩ си наложиха нови мита върху стоки за милиарди долари. Двете страни ще повишат тарифите отново на 15 декември, освен ако преди това не се стигне до напредък в преговорите. 


Един от най-богатите и популярни бизнесмени в света, Джак Ма,

Един от най-богатите и популярни бизнесмени в света, Джак Ма, ...

......... долара.Джак Ма съобщи, че желае да се отдаде на благотворителност, образование и на внуците си. Пред "Ню Йорк таймс" предприемачът заяви, че пенсионирането му не е край, а е началото на нова ера. Бизнесменът ще остане в борда на директорите на компанията и ще продължи да дава съвети за нейното управление.


Американската компания за онлайн разплащания Stripe разширява присъствието си в

Американската компания за онлайн разплащания Stripe разширява присъствието си в ...

......... мерки, които защитават бизнеса и клиентите от измамни транзакции.Stripe е американска технологична компания със седалище в Сан Франциско, Калифорния. Тя позволява на физически лица и фирми да извършват и получават плащания през интернет, предоставяйки им техническа подкрепа за предотвратяването на измами, както и банкова инфраструктура, необходима за работата на онлайн платежните системи.


Златните котировки могат да се повишат до рекордните над 2

Златните котировки могат да се повишат до рекордните над 2 ...

......... запазване на лихвените проценти или по-малко на брой лихвени редукции) или пробив в търговските преговори между САЩ и Китай. "Евентуална изненадваща търговска сделка в съчетания с рязък скок на световното промишлено производство може да ограничи възхода на златните котировки до 1550 щ. долара за тройунция за този цикъл", пишат анализаторите.


България е лидер в региона на Югоизточна Европа по брой

България е лидер в региона на Югоизточна Европа по брой ...

......... от общия брой компании.Българската финтех асоциация е нестопанска организация, обединяваща водещите финтех компании в България. Целта й е да създаде платформа, която да обедини всички страни в България с интерес в областта на финансовите технологии и да насърчи комуникацията и обмена на идеи между тях, както и развитието на сектора.


Паричните мениджъри на "Бенк ъф Ню Йорк Мелън" и на

Паричните мениджъри на "Бенк ъф Ню Йорк Мелън" и на ...

......... вложенията в щатски бързоликвидни парични инструменти. Фондовият мениджър Кенет Орчърд избира тримесечни японски ДЦК вместо аналогичните по срочност щатски книжа и заради валутната компонента. След като се подсигури срещу валутните колебания тримесечният японски дълг носи 2.29% годишна доходност срещу минус 0.12% при нехеджиран вариант и 1.95% за аналогичните американски книжа.


Потребителите понижават разходите си за месо и бутилирани напитки и

Потребителите понижават разходите си за месо и бутилирани напитки и ...

......... в световен мащаб. Kantar посочва, че 48% от купувачите искат компаниите за потребителски стоки да предприемат повече неща за намаляване на пластмасовите отпадъци. Десетки компании, включително гиганти като Nestle, Coca-Cola, Unilever, Walmart и Carrefour, са подписали обещание да направят опаковките си за многократна употреба, рециклиране или компостиране до 2025 г.


Изпълнителният директор на Volkswagen Хърбърт Дис заяви, че неговата компания

Изпълнителният директор на Volkswagen Хърбърт Дис заяви, че неговата компания ...

......... като се повиши с 0.4% през януари-март. Правителството очаква икономическият растеж да се забави до 0.5% тази година спрямо 1.5% през предходната година. Напрежението в световната търговия, забавянето на глобалния икономически растеж и рисковете, свързани с Брексит, се отразяват негативно на външното търсене, създавайки рискове за най-голямата икономика в Европа.


Продажбите на леки автомобили със самоуправляващи се системи на европейския пазар

Продажбите на леки автомобили със самоуправляващи се системи на европейския пазар ...

......... през миналата година е обусловен от основните марки автомобили, сред които Audi, BMW, Mercedes-Benz, Tesla и Volvo, включващи функцията като стандарт или като опция в новите си модели. Водещ доставчик на пътнически превозни средства със система за самоуправление от второ ниво на световния пазар през второто тримесечие е била Toyota.


Седем държави от инициативата "Три морета" се обединиха за пускането на

Седем държави от инициативата "Три морета" се обединиха за пускането на ...

......... Словения. Проектът се развива като прагматична платформа за сътрудничество с основен фокус развитие на сътрудничеството в търговско-икономическата област, задълбочаване на интеграцията на страните от региона между Балтийско, Адриатическо и Черно море и създаване на по-голяма свързаност между тях по линията Север–Юг в областта на енергетиката, транспорта, комуникациите, информационните технологии, бизнеса.


Продължителните антиправителствени протести в Хонконг засегнаха негативно местната туристическа индустрия.

Продължителните антиправителствени протести в Хонконг засегнаха негативно местната туристическа индустрия. ...

......... на "отрицателна", което ще се отрази на цената на заемите на компаниите и правителството. Fitch заяви, че събитията са причинили дългосрочни щети на международната представа за качеството и ефективността на системата за управление и върховенство на закона в Хонконг и постави под въпрос стабилността и динамиката на бизнес средата в града.


Европейската навигационна спътникова система "Галилео" ще достигне във вторник един милиард

Европейската навигационна спътникова система "Галилео" ще достигне във вторник един милиард ...

......... съответните помощни екипи пристигат.Друга функция на „Галилео“ е да подпомага публичните органи със своята публично регулирана услуга за чувствителни цели във връзка със сигурността. Това е надеждна и изцяло криптирана услуга за държавните ползватели по време на национални извънредни или кризисни ситуации, като например терористични нападения, за да се гарантира непрекъснатостта на услугите.  


Германският износ се повиши през юли, отбелязвайки неочаквано солиден старт

Германският износ се повиши през юли, отбелязвайки неочаквано солиден старт ...

......... до 109.9 млрд. евро от 122.4 млрд. евро година по-рано.„Малкият ръст при износа през юли не е причина за еуфория“, казва Волкер Трейер, икономист. „Несигурността продължава да съществува за бизнеса, главно поради тлеещите глобални търговски конфликти и все още неясния път за излизане на Великобритания от ЕС“, категоричен е експертът.  


IONITY, европейското съвместно предприятие за зареждане на електрически превозни средства

IONITY, европейското съвместно предприятие за зареждане на електрически превозни средства ...

......... ще използва новото си партньорство, за да предостави на своите клиенти иновативен опит чрез подобрена електромобилност.IONITY е съвместно предприятие, създадено през 2017 г. между BMW Group, Daimler AG, Ford Motor Company и Volkswagen Group с Porsche AG. Hyundai Motor Group ще получи равни дялове в IONITY като тези на партньорите учредители.


Мобилно приложение, използващо силата на изкуствения интелект, ще помага на

Мобилно приложение, използващо силата на изкуствения интелект, ще помага на ...

......... Tech News.PocketVision разполага с режим от текст към говор, режим на увеличаване и режим негатив, за да помогне на хората да четат по-ясно. Мобилното приложение с изкуствен интелект на Honor е разработено в партньорство с Кралския национален институт за слепи хора, който осигурява подкрепа на хората с увреждане на зрението.


Вече работи сайт, на който може да подаваме сигнал за липсващи

Вече работи сайт, на който може да подаваме сигнал за липсващи ...

......... се смятат за една от основните причини за изтеглянето на лекарства от българския пазар. Друга причина е т. нар. "паралелен износ" - препродаването в чужбина за по-голяма печалба.От сайта съветват потребителите да не подават сигнали за аптеки, преди да е преминал 24 часовият период, в който те имат възможност да заявят лекарството.   


Разходите за изкуствен интелект в Европа до 2023 година ще

Разходите за изкуствен интелект в Европа до 2023 година ще ...

......... данните на бюджета на ЕС. Инвестициите ще се утроят до края на 2023 г. и ще надхвърлят 21 млрд. долара. Финансовите средства ще се използват за финансиране на различни проекти в социални и икономически области, а най-голям процент от тях ще се отдели за сфери като банкиране, търговия и производство.


Amazon планира да въведе нови биометрични скенери, които ще използват

Amazon планира да въведе нови биометрични скенери, които ще използват ...

......... с поверителността и сигурността и това изглежда е нещо, което Amazon е взела предвид при избора на разпознаване на ръце, а не на разпознаване на лице. Остава да разберем дали клиентите на Whole Foods са готови да приемат новия тип плащания и съответно какво бъдеще ще има иновативната платежна система.


Общо 26 549 българи получават лична пенсия от 1200 лв.,

Общо 26 549 българи получават лична пенсия от 1200 лв., ...

......... пенсионирали предсрочно, срещу което пожизнено ще получават по-нисък размер на пенсията. Други 368 човека получават таванът на пенсия за инвалидност поради общо заболяване - това са инвалидни пенсии, но за хора, които имат известен осигурителен стаж. Един човек получава максимална сума, но за инвалидност поради трудова злополука и професионална болест.


Европейската статистическа агенция сравни цената на алкохолните напитки в страните

Европейската статистическа агенция сравни цената на алкохолните напитки в страните ...

......... изявление на агенцията, която анализира цените за 2018 г.Петте най-скъпи държави в тази категория също включват и Гърция и Великобритания.В същото време цените са най-ниски в България и Румъния (и двете с индекс на равнище на цените 74).Под средния европейски ценови индекс също са Франция, Литва, Германия, Полша, Испания, Чехия и Унгария.


Победата на Григор Димитров над Роджър Федерер на четвъртфиналите на

Победата на Григор Димитров над Роджър Федерер на четвъртфиналите на ...

......... г. настилката на клуба във Форест Хилс е променена на червена. През 1978 г. турнирът се мести на твърдата настилка във Флашинг Медоус, която е запазена като основна и до днес.Джими Конърс е единственият тенисист, печелил на различни настилки Откритото първенство на САЩ, както и на всичките му три настилки.


Бъдещето на европейската свързаност се състои в различни технологии –

Бъдещето на европейската свързаност се състои в различни технологии – ...

......... „Механизъм за свързване на Европа 2 (CEF 2): Нови цифрови възможности“, който се проведе в петък, бе организиран от Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията със съдействието на Генерална дирекция „Съобщителни мрежи, съдържание и технологии“ към Европейската комисия и Европейската мрежа на компетентните служби в областта на широколентовия достъп.   


Apple отново стъпва на облигационния пазар след двугодишно отсъствие, емитирайки

Apple отново стъпва на облигационния пазар след двугодишно отсъствие, емитирайки ...

......... капиталови разходи, придобивания и погасяване на дълг.Apple има пари и парични еквиваленти на стойност 50,53 милиарда долара към 29 юни, както и десетки милиарди ценни книжа.Общо 21 компании пуснаха облигации на стойност 25 млрд. долара след Деня на труда в САЩ, за да се възползват от почти рекордно ниската доходност.


Италианската модна индустрия очаква забавяне на приходите през тази година

Италианската модна индустрия очаква забавяне на приходите през тази година ...

......... година се надяваме да се върнем към темповете на растеж, с които сме свикнали", заяви председателят на Националната модна камара на Италия Карло Капаза.Модните групи посочват като главни неблагоприятни фактори, довели до по-ниските продажби напрежението, свързано с търговския конфликт между САЩ и Китай, опасенията около Брексит и протестите в Хонконг.


Япония ще проведе най-мащабния тест за автономни превозни средства, за

Япония ще проведе най-мащабния тест за автономни превозни средства, за ...

......... и водещи производители на авточасти, съобщи директорът на програмата за самоуправляващи се автомобили на японското правителство Сейго Кузумаки, цитиран от Bloomberg. По време на мащабното спортно събитие роботизирани автомобили ще превозват атлети и служители в олимпийското село. Япония се стреми да започне да продава напълно автономни автомобили от 2025 г.


R.Power Group и mBank сключиха най-голямата сделка досега на полския

R.Power Group и mBank сключиха най-голямата сделка досега на полския ...

......... 500 милиона до един милиард злоти. Възобновяемите енергийни източници не се отнасят само до вятърните централи, но и до фотоволтаиците. Този начин на генериране на енергия, благодарение на повишената ефективност и нарастващия опит на инвеститорите, стана много привлекателен за нас", отбеляза Михал Попиолек, управляващ директор на сектор глобално и инвестиционно банкиране в mBank.


Индия ще предостави кредитна линия за 1 милиард долара на

Индия ще предостави кредитна линия за 1 милиард долара на ...

......... заяви на заседание на Държавния съвет за развитието на Далечния Изток на 3 септември, че досега властите не успяват да обърнат тенденцията към намаляване на населението в региона, съобщиха руските медии. На Източния икономически форум Путин обеща, че тази година в Далечния Изток ще започнат да издават ипотека под 2% годишно.