Русия е изкарала повече пари от участието си в сделката

Русия е изкарала повече пари от участието си в сделката ...

......... зависима от приходите от износ на нефт и газ и от минния сектор. Последните ограничения на добива, които трябва да продължат до края на март 2020-а, ще отнемат половин процент от годишния БВП на Русия, пресмятат банкери на "Голдмън Сакс груп". Миналата година БВП на страната се повиши с 2.3процента.


Производствените цени в селското стопанство за третото тримесечие на 2019

Производствените цени в селското стопанство за третото тримесечие на 2019 ...

......... тримесечие на 2019 г. спрямо 2018 г. индексът на цените на: електроенергията и горивата се увеличава с 1.1%, посевния и посадъчния материал - с 1.8%, минералните торове – със 7.7%, ветеринарномедицинските продукти - с 6.7%, и фуражите - с 1.9%. Намаляват цените на продуктите за растителна защита - с 0.6%


На днешния ден можем да си спомним за френския икономист

На днешния ден можем да си спомним за френския икономист ...

......... към съвременната градска цивилизация.Ефектът от Индустриалната революция се разпростира от Великобритания към Западна Европа и Северна Америка, като в крайна сметка засяга целия свят. Нейното въздействие върху обществото е толкова значимо, че тя често е сравнявана с Неолитната революция, при която човечеството създава земеделието и изоставя номадския начин на живот.


Страхотно звучи да си купите коледна елха, висока метър, само

Страхотно звучи да си купите коледна елха, висока метър, само ...

......... стане нормативен факт, картината рязко ще се промени към по-добро. Особено, ако санкцията в Закона за защита на потребителя за първо нарушение бъде фиксирана на 2% от годишния оборот на нелоялния търговец, за второ нарушение 5%, а за трето - 10 процента!Драстично изглежда, но ефектът със сигурност би бил оздравяващ!


Москва иска да редуцира теглото на зелените пари в държавния

Москва иска да редуцира теглото на зелените пари в държавния ...

......... финансите. Русия търси алтернативи на долара за енергийните си транзакции. Финансовото министерство не емитира държавен дълг в американската валута и планира да пусне деноминирани в юани правителствени облигации в началото на 2020-а. Москва оглежда и механизми за увеличение на търговските сделки в рубли и в локалните валути на партньори като Турция.


Открита лекция на тема "Бъдещето на еврото предвид нестабилността на

Открита лекция на тема "Бъдещето на еврото предвид нестабилността на ...

......... на инвестиционното банкиране, управлявал е милиарди евро и е автор на множество публикации, свързани с прилагането и рисковете от ползването на кредитни деривати и банкови структурирани инструменти. Гордан Кер подари на академичната библиотека своята книга "The Law of Opposites", в която се разглеждат някои от засегнатите въпроси в лекцията въпроси.Сделките с акции вече ще се облагат с данък добавена

Сделките с акции вече ще се облагат с данък добавена ...

......... данъчно задължени лица заобикаляне на закона".Без гласовете на БСП и ДПС спорната промяна в Закона за ДДС бе одобрена заедно с пакет от данъчни закони за 2020 година. Остава да видим каква ще е реакцията на управляващите между първото и второто четене в Народното събрание. Разумът или инатът ще надделее?


Приключва една изключителна година за имотния пазар в София със

Приключва една изключителна година за имотния пазар в София със ...

......... и по-умерено нарастване на новоиздадените разрешителни за строеж на нови жилищни сгради, - По-умерено нарастване на обема ново отпуснати жилищни кредити, - Тотален превес на новото строителство в предпочитанията на купувачите, - Разширяване на периметъра на търсене и на предлагане, което доведе до по-голяма активност във всички райони на София.


Пощенският оператор в Ливан уведомява, че в резултат на демонстрации

Пощенският оператор в Ливан уведомява, че в резултат на демонстрации ...

......... Пощенският оператор в Ливан уведомява, че в резултат на демонстрации и блокиране на пътища, считано от 13 ноември 2019 г. пощенските услуги в страната са преустановени. Клиентите ще бъдат уведомени при нормализиране на ситуацията чрез сайта на „Български пощи“ ЕАД.


Глобален лидер в аутсорсинга ще открие офис в Пловдив след

Глобален лидер в аутсорсинга ще открие офис в Пловдив след ...

......... за растеж с акцент върху ИТ аутсорсинг бизнеса. Планираме тясна съвместна работа с висшите учебни заведения и гимназиите, профилирани в изучаването на чужди езици и ИТ, за да бъдат предоставени на завършващите възможности за развитие в рамките на престижна международна организация“, заяви eдин от мениджърите на "Модис" България Борис Сарабеев.    


Компанията Нетера подписа договор с Община Копривщица за изпълнение на

Компанията Нетера подписа договор с Община Копривщица за изпълнение на ...

......... ще изгради мрежа в 7 важни обществени зони на обща площ от 9 000 кв.м., сред които са два от парковете на града, читалището и ключови исторически паметници като  живия музей, къщата-музей на Любен Каравелов и парка пред него, къщата-музей на Тодор Каблешков, паметниците на Яко Доросиев и Георги Бенковски.   Столичният булевард "Витоша" се изкачи с още една позиция в

Столичният булевард "Витоша" се изкачи с още една позиция в ...

......... на модерни площи е сравнително ограничено, а електронната търговия предстои да се разраства с бързи темпове.В Азиатско-Тихоокеанския регион около 80% от пазарите отбелязват ръст или стабилност на наемните нива. В САЩ и Канада се наблюдават големи разлики между представянето на отделните локации, но наемните нива в Ню Йорк остават стабилни.


Потребители откриха необичаен бъг на приложението на "Фейсбук" за телефоните

Потребители откриха необичаен бъг на приложението на "Фейсбук" за телефоните ...

......... му работи зад използваното приложение и гледаната от него снимка.По думите му той наблюдавал същия бъг на пет различни iPhone-a, като всички били с операционна система iOS 13.2.2.От „Фейсбук“ коментираха пред „Дъ Върдж“, че нямат данни видеоклипове и снимки, направени случайно по този начин, да са качвани в социалната мрежа.


Бизнес форумът "Индия - Европа 29" ще се проведе на

Бизнес форумът "Индия - Европа 29" ще се проведе на ...

......... програми за България и работят успешно с редица български банки, като внедряват и поддържат банковия софтуер.Индийските инвестиции в България почти изцяло минават през трети страни. През последните години бяха реализирани успешни индийски инвестиции в България в областта на информационните технологии, земеделието, фармацевтичната индустрия, туризма и хотелиерството, клиничните проучвания и други.


На днешния ден почитаме паметта на св. Йоан Златоуст (349-407

На днешния ден почитаме паметта на св. Йоан Златоуст (349-407 ...

......... е поддържана финансово от дарения от православни християни от други страни.Йоан Златоуст е представян в изкуството като пчели и гълъб.Йоан Златоуст е покровител на Константинопол - градът, който носи името на римския император Константин Велики, избрал го за място на новата си столица. Светецът покровителства и епилептиците, лекторите, ораторите, проповедниците.


За поредна година списание "Икономика" и най-голямата работодателска организация в

За поредна година списание "Икономика" и най-голямата работодателска организация в ...

......... трябва да се трансформира, поставяйки акцент върху цифровизацията в своите модели на развитие. Според него всяка индустрия трябва да се замисли върху това и не случайно Мистър и Мисис Икономика 2019 г. са съчетание от банка и телекомуникационен оператор. Тъй като тези сектори претърпяха сериозни вътрешни метаморфози, породени от дигиталната революция. След повече от шест години преговори повече от дузина държави

След повече от шест години преговори повече от дузина държави ...

......... Делхи за решаващо „както по икономически причини, така и за да бъде страната противовес на Китай“. Индия е третата по големина икономика в Азия и голям потребителски пазар.„Без Индия RCEP ще бъде по-малко значим, но пътят му към прилагането стана много по-гладък“, смятат от консултантската служба The Economist Intelligence Unit.


И през третото тримесечие Теленор България запазва тенденцията за ръст

И през третото тримесечие Теленор България запазва тенденцията за ръст ...

......... допълнително заплащане на всички трафик пакети, които са част от тарифните планове Total+, както и редица нови възможности в дигиталните си канали. Също така, през юли компанията започна поредица от тестове на 5G технологията с цел по-добра оценка на потенциала и възможностите за използването ѝ в различни сфери от ежедневието.


Оживена среща с италиански партньори се е провела в БТПП,

Оживена среща с италиански партньори се е провела в БТПП, ...

......... година.Акцентът върху засиленото българо-италианско партньорство през последните години е насърчаването на развитието на контактите на фирмено равнище (В2В форуми, по-широко присъствие на фирми на изложения, организирани в двете страни), което може да допринесе за увеличаване на размера на двустранния стокообмен и включването на повече стоки с по-висока степен на преработка.


Националната петролна компания в Абу Даби - Adnoc и девет

Националната петролна компания в Абу Даби - Adnoc и девет ...

......... Oil не успя да демонстрира на инвеститорите необходимата ликвидност, за съперничеството с Brent и WTI, като постигна значително по-малък обем на търгуваните договори от създаването си. „Просто не мисля, че има апетит за друг глобален бенчмарк на суровия петрол. Съответно Brent-WTI ще продължи да доминира на фючърсна арена“, добави Бренок.


Най-продължителният в историята икономически растеж на Съединените щати е обогатил

Най-продължителният в историята икономически растеж на Съединените щати е обогатил ...

......... като им лепнаха определението "OK Boomer", правейки аналогия с Baby Boomer - поколението, родено между края на Втората световна война и 1964-а. Точно тези "изкуфели старци" обаче са притежавали през второто тримесечие на 2019-а 11 пъти повече активи отколкото родените през 1981-1996-а и три пъти повече от поколението от 1965-1980-а.


В Иран е открито ново петролно находище в югозападната част

В Иран е открито ново петролно находище в югозападната част ...

......... нужди чрез строителството на нови газови ТЕЦ, както и на АЕЦ.През последните години САЩ наложиха поредица от санкции, засягащи търговията, кредитирането и инвестициите в Иран. Има ограничения за износа на петрол, като облекчаването на санкциите и достъп до петролните авоари на Иран се обвързва със замразяване на ядрената му програма.


Първият в Източна Европа фонд за инвестиции в изкуството започва

Първият в Източна Европа фонд за инвестиции в изкуството започва ...

......... да бъдат забелязани от колекционерите, галеристите и агентите на пазара, а също и да наредят платната си до всепризнати майстори. За първи път това ще се случи на 19 ноември, когато на търг редом с класики и творби на установени модерни автори, ще бъдат предложени и картини от млади таланти.<!--![endif]--><!--![if-->


От средата на 2022 г. всички нови автомобили на пазара на

От средата на 2022 г. всички нови автомобили на пазара на ...

......... повече целенасочени инспекции за пътна безопасност или за предприемането на преки коригиращи действия. Първите оценки на пътната безопасност на цялата мрежа трябва да бъдат завършени най-късно през 2024 г.Ще стане задължително при процедурите за управление на пътната безопасност систематично да се вземат под внимание пешеходците, велосипедистите и другите уязвими участници в пътното движение.


Купувате нещо, но скоро след това установявате, че то не

Купувате нещо, но скоро след това установявате, че то не ...

......... с участието  на  държавния контролен орган“, изтъкна Алипиев.Да, КЗП е административен орган, който съставя актове и налага санкции с наказателно постановление, но, особено за лидерите на пазара, тези санкции са направо смешни. Затова и нелоялните търговски практики у нас продължават, част от които е и двойният стандарт при храните.   <!--![endif]--><!--![if-->


Докато продажбата на билети за холивудски филми отслабва в САЩ

Докато продажбата на билети за холивудски филми отслабва в САЩ ...

......... от серията "Мисията невъзможна" – "Разпад" и "Престъпна нация". Китайската група Bona Film финансира "Имало едно време в Холивуд", макар че филмът никога не е показван по китайските екрани."Китай иска да стане най-големият филмов пазар в света колкото може по-бързо, а за целта Холивуд е абсолютно незаобиколим", заключава Стенли Роузън.


"Българска банка за развитие" АД е постигнала споразумение с основните

"Българска банка за развитие" АД е постигнала споразумение с основните ...

......... от Ловеч е "Спарки груп" АД.Работници в едно от най-големите ловешки предприятия напускат заради неизплатени заплати от март насам. Очаква се около 300 души да подадат заявления за напускане и да се регистрират като безработни, за което били приканени от ръководството на дружеството поради финансови затруднения, стана ясно през октомври.


В зала "Архиви" може да се види изложбата "Радой Ралин

В зала "Архиви" може да се види изложбата "Радой Ралин ...

......... паметника, при букетите се появява лист с надпис: "Радой Ралин - будната съвест на народа, при комунистическото Мракобесие". Често минаващите покрай скулптурата младежи си правят "Здрасти", като допират ръце, защото тя е с човешки ръст, стъпила без всякакви постаменти направо на плочника.На остров Ливингстън в Антарктида има връх Радой Ралин.


Шест страни от ЕС - Германия, Франция, Италия, Испания, Холандия

Шест страни от ЕС - Германия, Франция, Италия, Испания, Холандия ...

......... Прибалтика и Северна Европа бяха замесени в измамни трансакции за милиарди евро - в случая руски мръсни пари през естонски клон на Danske Bank,.Така необходимостта от надзорен орган в ЕС става наложителна след многократните провали на националните регулатори в засичането и противодействието на прането на пари, става ясно от изявлението.


"Черният списък“ на Европейския съюз с юрисдикциите, които не оказват

"Черният списък“ на Европейския съюз с юрисдикциите, които не оказват ...

......... на ЕС във връзка с избягването на данъчното облагане, постоянно се актуализира. В него остават Американска Самоа, Фиджи, Гуам, Оман, Самоа, Тринидад и Тобаго, Американски Вирджински острови и Вануату.Страните, които са под наблюдение от ЕС, получиха възможност да останат извън списъка, ако предоставят политически ангажимент и подробен план за спазване.


На днешния ден можем да си спомним за американеца Айви

На днешния ден можем да си спомним за американеца Айви ...

......... впрегне в услуга на корпоративни интереси. И така да подтикне масите да консумират продукти и услуги, основаващи се не на рационални нужди, а на ирационални желания. Смятан е от мнозина за автор на термина "PR" (Public Relations, или "връзки с обществеността").Едуард Бернайс е автор е на книгата "Пропаганда" (1923 г.).


Петър Драмов"УниКредит Булбанк" АДОптимизмът сред инвеститорите нарастна  , подклаждан  от

Петър Драмов"УниКредит Булбанк" АДОптимизмът сред инвеститорите нарастна  , подклаждан  от ...

......... финансите предвижда БВП за тази година да достигне 118.6 милиарда лева. Толкова се очаква да достигне и баланса в банковата ни система, който нараства основно поради увеличаващата се депозитна маса и по-малко поради увеличение на кредитния портфейл. Тази тенденция е фактор, поради който  свръхликвидността в банковата ни система постоянно нараства.


За онези, които искат да играят срещу американския долар, дилемата

За онези, които искат да играят срещу американския долар, дилемата ...

......... на 8 ноември до най-високата си за последните три седмици стойност към единната европейска валута от 1.1025 щ. долара за едно евро. Солиден е ръстът и спрямо японските пари - 109.34 йени за един долар.Търговският пробив подкрепя и китайската валута, която отново слезе под 7 юана за един щ. долар.


Купищата лоши банкови задължения в Европейския съюз са се стопили

Купищата лоши банкови задължения в Европейския съюз са се стопили ...

......... В числово изражение намалението е с цели 145 млрд. евро за този период от малко над четири години, най-много от останалите страни членки на блока. В Испания NPL са били редуцирани с 81 млрд. евро, във Великобритания - с 60 млрд. евро, и в Германия - с 43 млрд. евро.


Според обобщени данни на Световната банка и на специализираната платформа

Според обобщени данни на Световната банка и на специализираната платформа ...

......... (-42.3%), Литва (-41.7%) и Чехия (-30,1%).В същото време страната ни изостава значително от северната си съседка Румъния (1.2 млрд. долара), но според анализаторите от Световната банка, в румънския износ е включен и реекспортът от дpyги cтpaни oт Цeнтpaлнa и Изтoчнa Eвpoпa през най-голямото румънско пристанище на Черно море в Констанца.


Фермерите ще получат отстъпка от акциза за литър закупен газьол

Фермерите ще получат отстъпка от акциза за литър закупен газьол ...

......... за водене на дневник. Максималното количество гориво, което подлежи на подпомагане се определя на базата на методика с разходни норми. След приема на документи Националната агенция за приходите извършва проверки на фактурите. Помощта се изплаща на земеделските стопани директно, а не както преди това под формата на ваучери за гориво.


Златото приключва най-губещата си седмица от май 2017-а насам защото

Златото приключва най-губещата си седмица от май 2017-а насам защото ...

......... и на Федералния резерв, и на Китайската народна банка и на преговарящите от Пекин и Вашингтон."Джей Пи Моргън" и "Ситигруп" обаче започнаха да се освобождават от златните си "окови". "Джей Пи Моргън" обяви, че е ликвидирал златните си застрахователни контракти, а "Ситигруп" се отказва от дълги позиции в скъпоценния метал.


Две от най-големите асоциации на европейските финансови пазари лобират пред

Две от най-големите асоциации на европейските финансови пазари лобират пред ...

......... да изтегли с един час (от 8.00 в 7.00 часа) публикуването на данни след като пазарни играчи протестираха, че това може да доведе до ръст на пазарните колебания. Статистиците на Скандинавската държава покриват цял набор от показатели - от БВП до броя на убитите от влакове лосове през съответната година.


Поредно изпитание ще има тази вечер "Лудогорец" в Лига Европа.

Поредно изпитание ще има тази вечер "Лудогорец" в Лига Европа. ...

......... с 11 гола в 14 мача.Групата на "Лудогорец" се прибира в България веднага след мача с "Еспаньол" с полет от Барселона до София. Чартърът на тима ще кацне на летището в столицата около 5 часа на 8 ноември. Отборът остава в София до неделя, когато гостува на "Витоша" - Бистрица.


Днес е било подписано разрешението за търговска експлоатация на находището

Днес е било подписано разрешението за търговска експлоатация на находището ...

......... в Тексас Нобъл Енерджи (Noble Energy) и израелската Делек (Delek).Целта на консорциума е да започне търговска експлоатация на находището през 2025 г. Очакваните приходи за кипърската държава се оценяват на 9,3 милиарда долара за период от 18 години.Залежите в "Афродита" се оценяват на около 113 милиарда кубически метра природен газ. 


Октомври бе поредният труден месец за играчите на "БФБ-София". Отпускарското

Октомври бе поредният труден месец за играчите на "БФБ-София". Отпускарското ...

......... нови възможности за вложения. От друга страна обаче, притежаването и търгуването с акции на банките, които са регистрирани на фондовата борса, дават възможност за раздвижване на капиталовия пазар. А защо не и получаването на прилични приходи. Заедно с това високите цени на банковите акции носят спокойствие от една такава инвестиция.


На 7 ноември през 1943 г. Ню Хейвън, щата Кънектикът,

На 7 ноември през 1943 г. Ню Хейвън, щата Кънектикът, ...

......... Американската икономическа асоциация награждава "този американси икономист, който е на възраст под 40 години и който се смята, че е направил значителни приноси към икономическата мисъл и знание". Медалът "е смятан най-често за една от най-престижните за това поле награди, вероятно на второ място, само след Нобеловата награда за икономика".


Най-сетне Франция намери сили да се изправи срещу иĸoнoмичecĸия гигaнт

Най-сетне Франция намери сили да се изправи срещу иĸoнoмичecĸия гигaнт ...

......... са възможностите и за туристически обмен. През миналата година България е посетена от 203 363 френски туристи, като се наблюдава ръст от 3.3% в сравнение с 2017-а. Франция е една от любимите дестинации на българите. Общо 148 953 нашенци са били там, като бройката расте с 5% на годишна база.


Европейският съюз и Китай са се споразумели да защитят сто европейски

Европейският съюз и Китай са се споразумели да защитят сто европейски ...

......... още 175 вида стоки с географско означение и от двете страни в рамките на следващите четири години след настоящото споразумение.Трябва да се има предвид, че износът на селскостопански и хранителни продукти от ЕС за Китай е бил на стойност 12,8 млрд. евро за 12 месеца от септември 2018 до август 2019 година.


На днешния ден можем да си спомним за Чарлз Хенри

На днешния ден можем да си спомним за Чарлз Хенри ...

......... пионери на техническия анализ са Ралф Нелсън Елиът, Уилиям Делбърт Ган и Ричард Уикоф, които са развили своите технически способи в началото на 20 век. Но повечето технически инструменти и теории са разработени и подобрени през последните десетилетия, като се поставя все по-голям акцент върху помощта на специализираните компютърни софтуери.


Около 20 европейски банки съвместно разработват общоевропейска платежна система, предназначена

Около 20 европейски банки съвместно разработват общоевропейска платежна система, предназначена ...

......... разработката е била наречена PEPSI (Паневропейска инициатива за платежни системи). Отбелязва се, че използвайки я, ще бъде възможно да се управляват всички видове безналични плащания.Според наличната информация повечето френски банки участват в създаването на новата платежна система. Освен това и една от най-големите германски банки също е свързана с инициативата.


Британският премиер Борис Джонсън призова в телефонен разговор президента на

Британският премиер Борис Джонсън призова в телефонен разговор президента на ...

......... напусне ЕС", се казва в комюнике на Белия дом във връзка с телефонния разговор.Миналия месец САЩ наложиха 25-процентни мита върху вноса на скоч и други европейски продукти като ответна мярка на европейските субсидии в самолетостроенето. Правителството на Тръмп заплаши да наложи мита и върху вноса на европейски автомобили и авточасти.


На днешния ден можем да си спомним за Дъглас Норт,

На днешния ден можем да си спомним за Дъглас Норт, ...

......... изследвания. Названието на тази научна дисциплина произлиза от името на Клио - музата на историята и героичната поезия в гръцката митология.За първи път този термин е използван в печата през декември 1960 г. в статията на Дж. Хюгс, Л. Дейвис и С. Райтер "Аспекти в квантитативните изследвания в икономическата история".


Фондовата борса дава възможност за изява на всякакъв тип компании 

Фондовата борса дава възможност за изява на всякакъв тип компании  ...

......... стойност 1 лев и ценови граници между 1 лев и 1.1 лева.От 2016 г. "Биодит" АД  разработва и реализира продукти за идентификация чрез биометрични данни, ползвани за контрол на достъпа в хотели, производствени предприятия, автомобили и банкомати. Компанията извършва дейност и на пазари извън България - в Испания, Белгия, Швеция.


Прекият наследник на британския трон - принц Чарлз, бе въвлечен

Прекият наследник на британския трон - принц Чарлз, бе въвлечен ...

......... на принц Чарлз е потвърдил за вестника, че "Дъмфрис хаус" наема от време на време произведения на изкуството  и от частни лица, и от организации. И е изразил огромното си съжаление, че "автентичността точно на тези художествени произведения, които вече не са част от изложената колекция, се оказва съмнителна".<!--class fe.views.body_modules.ContentRenderer-->


Унгарската енергийна компания MOL Plc. придоби от Chevron Global 9,57%

Унгарската енергийна компания MOL Plc. придоби от Chevron Global 9,57% ...

......... и Източна Европа“, подчерта главният изпълнителен директор на MOL Group Золт Хернади.„Това, което ни дава тази сделка, е дълголетие и стабилност“, каза изпълнителният вицепрезидент на MOL Берислав Гасо. "Компанията ще продължи да търси придобивания, но засега не бърза. Всички по-нататъшни стъпки няма да бъдат толкова големи", посочи още Гасо.  


Технологичният гигант Google купи компанията Fitbit за 2,1 милиарда долара,

Технологичният гигант Google купи компанията Fitbit за 2,1 милиарда долара, ...

......... носимите електронни джаджи, които могат да бъдат вградени в дрехите или носени по тялото като аксесоар. В началото на годината, през януари, компанията похарчи 40 милиона долара за закупуване на технология за интелигентни часовници от Fossil, базирана на технологичен процес, който Fossil придоби при обратното закупуване на Misfit през 2015г.


Президентът и главен изпълнителен директор на веригата ресторанти за бързо

Президентът и главен изпълнителен директор на веригата ресторанти за бързо ...

......... е удвоила своята пазарна капитализация и всяка година е увеличавала чистата си печалба.Истърбрук обаче не успя да обърне тенденцията на постепенен спад на продажбите. Подобно на други големи вериги за бързо хранене, Макдоналдс е изправена пред промяна на навиците на потребителите, които се стремят към по-здравословно хранене, отбелязва Франс прес.


Велосипедът вече е неотменна част от живота ни. С него

Велосипедът вече е неотменна част от живота ни. С него ...

......... да се вземе под наем воден велосипед, велосипед тандем и дори велосипед за осем чевека. В този град велосипедите са обичайно средство за придвижване, много по-разпространено, отколкото автомобилите. Отчасти, разбира се, това е свързано и с недостигът и високата цена на паркоместата в Амстердам, както и в другите големи градове.


През изминалата година 40% от хората са изхвърляли закупени, но

През изминалата година 40% от хората са изхвърляли закупени, но ...

......... с доходи под 1000 лева и под 500 лева, хората, които живеят в малките градове, съответно имат по-малко житейски хоризонти и трето хората, които са млади, на възраст до 25 години. Над 50 % от хората до 25 години в нашата анкета отговарят, че имат опит с търкане на талончета.


На 3 ноември през 1933 г. е роден Амартя Сен,

На 3 ноември през 1933 г. е роден Амартя Сен, ...

......... и аграрно, в Бенгалия са разположени два мегаполиса - Калкута и Дака. Бенгалският регион е известен с богатото си литературно и културно наследство, както и с огромния си принос към социално-културното издигане на индийското общество под формата на Бенгалското възраждане и революционните дейности по време на Индийското движение за независимост.


"Царска Бистрица" е бивш дворец на владетелите от Третото българско

"Царска Бистрица" е бивш дворец на владетелите от Третото българско ...

......... и 1914 г. близо до Боровец, в природен парк Рила, чиито гори са любимо място за лов на монарха. И двете са проектирани по едно и също време и от един автор - архитект Г. Фингов.Днес дворецът е отворен за посещения от четвъртък до неделя между 9 и 17 часа.


ЧЕЗ се включи активно в Европейската седмица на професионалните умения

ЧЕЗ се включи активно в Европейската седмица на професионалните умения ...

......... компанията на учениците от професионалната гимназия „Мария Кюри“.Ученици и учители от ПГ “Акад. С.П. Корольов“ посетиха централния склад на ЧЕЗ Разпределение в града, където научиха повече за младежките програми на компанията разгледаха местата, където се съхраняват материали за поддържане на мрежата и отстраняване на авариите и видяха оборудван авариен автомобил. 


Свещарската гробница се намира в Североизточна България, община Исперих, само

Свещарската гробница се намира в Североизточна България, община Исперих, само ...

......... са запазени 26 могили с различна големина. Целият район е обявен за археологически резерват. Посещението на гробницата се заплаща. През 1985 г., на сесията на Комитета за световно културно и природно наследство, състояла се в Париж, Свещарската гробница е включена в Списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО.


Преди шест години, в началото на 2013-а, уебсайтът Bitcoin.org поискал

Преди шест години, в началото на 2013-а, уебсайтът Bitcoin.org поискал ...

......... валути са инвестиционното бъдеще срещу 32% през 2018-а.Или, както обобщава Гил Лурия - управителен директор на компанията за финансови услуги DA Davidson & Cо., "Bitcoin са различни неща за различните хора" и "тъй като нито една индивидуална структура не контролира монетата, тя е отворена за всичките тези интерпретации и употреби".


Петър Драмов "УниКредит Булбанк" АДНапрежението от предизвиканата от Доналд Тръмп

Петър Драмов "УниКредит Булбанк" АДНапрежението от предизвиканата от Доналд Тръмп ...

......... 6-годишната емисия, а тази с падеж след 3 години - минус 0.20 на сто. Едногодишните ни книжа се договарят при минус 0.40 процента. Не очаквам да има предлагане на нови емисии ДЦК до края на тази година. Ето защо цената им ще продължава да расте, а доходността им да намалява.


На днешния ден можем да си спомним за Иван Андреев

На днешния ден можем да си спомним за Иван Андреев ...

......... озаглавен отново "Българският орел" - Известник граждански, търговски и книжовен". Съдържа новини, календар на Европа. Разглежда различни владетели. Дава актуална и амбициозна информация за времето си.След като спира този вестник Иван Богоров след две години започва издаването на "Цариградски вестник", който става най-дълго издаваният през Възраждането - цели 13 години.


Нови цени на универсалната пощенска услуга, предоставяна от "Български пощи"

Нови цени на универсалната пощенска услуга, предоставяна от "Български пощи" ...

......... 1879 година броят на ПТТ станциите е 41.Преди 140 години в употреба влизат първите български пощенски марки, известни като "сантими", тъй като поради липса на българска национална парична единица в този момент е възприета разплащателната единица на Всемирния пощенски съюз (ВПС).През 1879 година България става член на Всемирния пощенски съюз.


VIVACOM провежда успешни тестове на 5G в реалната си мрежа

VIVACOM провежда успешни тестове на 5G в реалната си мрежа ...

......... и третата демонстрация - свободно падане от 1000 м., което гостите наблюдаваха през VR очила благодарение на светкавичния пренос на данни и капацитета на 5G мрежата на VIVACOM. Скокът с висока доза адреналин беше изпълнен от Веселин Овчаров – поставил множество световни рекорди в парапланеризма, специално за гостите на събитието.


Общинският съвет на Ню Йорк прие решение за забрана на

Общинският съвет на Ню Йорк прие решение за забрана на ...

......... както от народните избраници, така и от редица организации за защита на животните, които твърдят, че животните страдат от угояването.Мярката ще засегне както магазините и ресторантите, така и два големи производителя, установили се северно от Ню Йорк - Хъдзън Вали Фоа Гра и Ла Бел Фарм, както и френските производители.


На двудневното си съвещание, приключило на 30 октомври, паричният комитет

На двудневното си съвещание, приключило на 30 октомври, паричният комитет ...

......... митата на много стоки и направи света по-несигурно място за дългосрочни споразумения.Въпреки че засега това не оказва очевиден натиск върху трудовия пазар и потреблението в САЩ, американските парични стратези "се застраховаха" с поредицата от лихвени понижения с надеждата, че по-ниските кредитни разходи ще стимулират работодателите и потребителите да харчат повече. 


Международният ден на Черно море се отбелязва всяка година на

Международният ден на Черно море се отбелязва всяка година на ...

......... Обзор, Поморие, Приморско, Равда, Ривиера, Русалка, Свети Влас, Св. Св. Константин и Елена, Синеморец, Слънчев бряг, Слънчев ден, Созопол, Царево и Черноморец.Български защитени черноморски територии са Природен парк "Странджа" с вътрешните защитени местности "Устие на река Велека" и "Силистар", резерватите "Ропотамо" и "Калиакра", защитените местности Иракли, Паша дере и други.


Към края на третото тримесечие нетният финансов резултат на "Българска

Към края на третото тримесечие нетният финансов резултат на "Българска ...

......... да влезе в състава на съвета на директорите и да стане изпълнителен директор на институцията. Той ще оглави фондовата борса на мястото на досегашния изпълнителния директор Иван Такев, който по свое желание напуска институцията след 18-годишна кариера в нея и преминаване на друга позиция в небанковия финансов сектор в България.


Пазарът за криптозаеми е напът да се взриви, предупреждават бивши

Пазарът за криптозаеми е напът да се взриви, предупреждават бивши ...

......... съотношение  на заемите към задълженията. Засега е трудно да се прецени колко големи ще са щетите от кредитно събитие: то може да мине незабелязано за широката икономика и евентуално да доведе до спад на пазарната оценка на крипоактивите, ако вълна от ликвидации на позиции доведе до принудителни продажби, коментира  пък Моро.


Жанет Захариева – главен съветник на УС на VIVACOM, е

Жанет Захариева – главен съветник на УС на VIVACOM, е ...

......... нашата компания ни дават самочувствие да бъдем част от управлението на асоциацията и да внесем своя принос в полза на потребителите“, коментира главният изпълнителен директор на VIVACOM Атанас Добрев.Асоциацията на европейските телекомуникационни оператори е създадена през 1992 г. В нея членуват 39 компании, които съставляват 70% от инвестиционния капитал в сектора.