Индонезийският превозвач "Lion Air" започна подготовка по вътрешно първично публично предлагане (IPO).Haй-гoлямaтa индoнeзийcĸa

Индонезийският превозвач "Lion Air" започна подготовка по вътрешно първично публично предлагане (IPO).Haй-гoлямaтa индoнeзийcĸa ...

......... избopи, ĸoитo ca нacoчeни зa мeceц aпpил.Πpoдaжбa нa aĸции зa 1 милиapд долара би билa тpeтaтa нaй-гoлямa в иcтopиятa нa Индoнeзия. От авиокомпанията "Lion Air" и преди са разкривали планове за излизането си на борсата с вътрешно първично публично предлагане през 2014 и 2016 година, но бяха възпрепятствани да ги реализират.  


"Walt Disney Co" финализира придобиването на филмовите и телевизионни активи на

"Walt Disney Co" финализира придобиването на филмовите и телевизионни активи на ...

......... "Disney" спечели наддаването срещу кабелната компания "Comcast Corp." за активите."Disney" съобщи, че Кевин Майер и Джеймс Капенщайн са се оттеглили от борда. Новата медийна компания, която ще разполага с активи от Fox News Channel и Fox Broadcast Network, се очаква да донесе около 10 млрд. долара годишни приходи, съобщи "Reuters'.


BMW заяви, че очаква с повече от 10% да се

BMW заяви, че очаква с повече от 10% да се ...

......... и самостоятелно управлявани автомобили да продължат да бъдат в тежест за приходите. BMW съобщи, че очаква възвръщаемостта на продажбите в автомобилнаия си отдел да спадне между 6 и 8 процента тази година, което е много под поставената цел на компанията от 8 до 10 процента. Миналата година автомобилният оперативен марж на BMW е бил 6.3%. 


Американско съдийско жури откри, че унищожителят на плесен, базиран на глифозат

Американско съдийско жури откри, че унищожителят на плесен, базиран на глифозат ...

......... определи обхватът на щетите и да се открият възможностите за решение на проблема за повече от 760 случая на кръгла маса, консолидирани във федералния съд в Сан Франциско."Bayer" отрича твърденията, че "Roundup" или глифозат могат да причинят рак. Според компанията има достатъчно проучвания и регулаторни оценки, доказващи безопасността на  хербицида при употреба от хора.  


''Google" ще подкани потребителите на "Android" да изберат предпочитаните от тях браузъри

''Google" ще подкани потребителите на "Android" да изберат предпочитаните от тях браузъри ...

......... не спази заповедта на ЕС за спиране на антимонополните практики, отбелязва "Reuters''.Очаква се днес европейският комисар по конкуренцията Маргрете Вестагер да проведе пресконференция по антитръстовия случай на "Google", съобщиха от Европейската комисия. Вестагер най-вероятно ще обяви трета глоба за "Alphabet unit Google" за антиконкурентни практики, свързани с рекламната услуга на "AdSense", предполагат експерти.


Социалната мрежа "Instagram" тества нова функция за онлайн пазаруване директно

Социалната мрежа "Instagram" тества нова функция за онлайн пазаруване директно ...

......... 2 милиона от тях са рекламодатели.Услугата "Instagram", която е предназначена за публикуване на снимки и видеоклипове, стартира през октомври 2010 г. и първоначално е била предназначена само за мобилни устройства на "Apple". През април 2012 г. услугата стана достъпна за потребителите на платформата "Android". Същевременно "Facebook" закупи "Instagram" за 1 милиард долара.В началото на февруари тази година публичната компания "Синтетика" АД

В началото на февруари тази година публичната компания "Синтетика" АД ...

......... "Етропал" АД.Към края на миналата година мажоритарен акционер в "Синтетика" АД е Kamalia Trading Limited, притежаващ 50.07% от капитала на дружеството. Euroins Romania Asigurare Reasigurare притежава 11.66%, Универсален пенсионен фонд "Бъдеще" - 6.99%, "Специализирани логистични системи" АД - 6.54%, а други фирми държат 24.74% от книжата с право на глас.


Норвежкият производител на алуминий и доставчик на възобновяема енергия "Норск Хидро" е

Норвежкият производител на алуминий и доставчик на възобновяема енергия "Норск Хидро" е ...

......... данни.Атаката идва, докато "Норск Хидро" се опитва да рестартира своя завод "Alunorte" в Бразилия на фона на твърдения за екологични щети след наводнения. Цената на акциите на компанията се е понижила с почти 40% през последните 13 месеца след заповедта за спиране, постановена от съда, след разсипване в един от заводите, съобщава "Ройтерс".


Членовете на Комисията за финансов надзор определиха Диана Йорданова, в

Членовете на Комисията за финансов надзор определиха Диана Йорданова, в ...

......... бюджет и финанси Диана Йорданова участва в процеса по приемане на редица закони във финансовата и бюджетна сфера и добре познава юридическата основа, върху която функционира пенсионното осигуряване. В досегашната си професионална кариера Диана Йорданова е натрупала богат опит в сферата на финансовото законодателство и регулацията на небанковата финансова сфера.


Холдинговата компания "Porsche SE", която контролира и германската "Volkswagen", е повишила

Холдинговата компания "Porsche SE", която контролира и германската "Volkswagen", е повишила ...

......... вpeднитe eмиcии.От Комисията продължават разследването за вероятната манипулация от страна на нacтoящия глaвeн изпълнитeлeн диpeĸтop Xepбepт Дийc, пpeдceдaтeлят Xaнc Дитep Πьoч и тoгaвaшния глaвeн изпълнитeлeн диpeĸтop Mapтин Bинтъpĸopн. Мениджърите отрекоха обвиненията, че твърде късно ca инфopмиpaли инвecтитopитe зa дизeлoвитe нapyшeния, а от "Volkswagen Grоuр" заявиха, че не са укривали важна за разследването информация по случая. 


Акциите на британската "Mears Group Plc" намаляха с повече от 15%

Акциите на британската "Mears Group Plc" намаляха с повече от 15% ...

......... си за пълна годишна печалба преди данъчно облагане за финансовата 2019 година с 19%."Mears Group Plc" е доставчик на жилищни и социални услуги. Компанията отговаря за ремонтните дейности и поддържата на над 700 000 социални домове в цяла Великобритания и е втория по големина доставчик на домашни грижи в Обединеното кралство. Търговският излишък на ЕС със стоки от Съединените щати, както

Търговският излишък на ЕС със стоки от Съединените щати, както ...

......... евро през януари тази година в сравнение с 21,4 млрд. евро през януари 2018 г. За Еврозоната търговският излишък е спаднал от 3,1 млрд. евро на 1,5 млрд. евро.Общият излишък на Еврозоната леко се е повишил през месеца, а търговският дефицит на ЕС е спаднал през януари спрямо декември 2018 година, съобщава Reuters.


От днес има три промени във водещия индекс на "Българската

От днес има три промени във водещия индекс на "Българската ...

......... АД. След обявяването на решението на съвета на директорите на БФБ (на 7 март) акциите и на тритете дружествата загубиха част от стойността си.Фондът Expat SOFIX ETF, който копира състава на SOFIX, сега ще трябва да се освободи от акциите на напускащите фирми и да купи книжа от влизащите компании. 


Гражданите все по-активно търсят съдействието на Комисията за защита на

Гражданите все по-активно търсят съдействието на Комисията за защита на ...

......... има някакъв спор с потребителски характер, трябва да се обърнат към нас и да се притечем ние на помощ”, отбеляза Маргаритов.„Приблизително 5000 от тези жалби и сигнали не са от наша компетентност, а на Комисията за регулиране на съобщенията, Държавната агенция по метрологичен и технически надзор и т.н.”, уточни той.


"Адванс Терафонд" АДСИЦ увеличава портфейла си със закупени още 850

"Адванс Терафонд" АДСИЦ увеличава портфейла си със закупени още 850 ...

......... BG40, BGTR30, BGREIT. Към днешна дата пазарните участници оценяват агрофондът на 164 262 476 лв. след като от началото на годината цената на акциите му изгуби 2.88% от стойността си и се търгуват по 1.933 лв. за един брой. *Включени са и продадените земи на разсрочено плащане, докато са собственост на дружеството.


Дори и да се забави изготвянето на еврорегламентите по Общата

Дори и да се забави изготвянето на еврорегламентите по Общата ...

......... Дори и да се забави изготвянето на еврорегламентите по Общата селскостопанска политика след 2020 г., това няма да забави плащанията към земеделските стопани, обясни министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов (в средата) по време на Петата среща на земеделските камари от регион "Три морета".През 2018г. за първи път от четири години годишните приходи

През 2018г. за първи път от четири години годишните приходи ...

......... стреми да заздрави продажбите си, които започнаха да спадат значително в края на 2017 г..Втората половина на 2018 г. е по-предизвикателна за индустрията, тъй като "жълтите жилетки" продължават да протестират във Франция, има напрежение в световната търговия и по-умерено търсене в Китай, а тази обстановка води до намаляването на туристическите потоци и съответно на продажбите.


След спада си до 1.1242 щ. долара в ранния следобед

След спада си до 1.1242 щ. долара в ранния следобед ...

......... запълнени, което ще позволи превеждането на средствата през април. У насмеждубанковият валутен пазар през последните три работни дни на миналата седмица и първите два на тази беше активен. Средният дневен валутен оборот достигна 3264 млн. евро (6383 млн. лева). Сделките в щатски долари имаха 0.8% дял от купената и продадена валута.


Руското правителство определи заместник-кмета на Москва Максим Ликсутов и бившия

Руското правителство определи заместник-кмета на Москва Максим Ликсутов и бившия ...

......... са в сегашния съвет на "Аерофлот". На 11 март Дмитрий Медведев одобри списъка на кандидатите от държавата предложени за борда на директорите на "Аерофлот". "Аерофлот" е националният превозвач и най-голямата авиокомпания на Руската федерация. Компанията е една от най-старите авиокомпании в света, възникнала през 1923г. 51% от компанията днес принадлежи на руското правителство. 


Глобална технологична компания Software Group ще подпише договор за заем с

Глобална технологична компания Software Group ще подпише договор за заем с ...

......... на компанията ”, коментира главният изпълнителен директор на компанията Калин Радев. Software Group е глобална технологична компания, специализирана в цифровизацията и интеграционните решения за институции, които предоставят финансови услуги. Целта на компанията е да подпомага доставчиците на финансови услуги успешно да преминат през процеса на цифрова трансформация, разширявайки обхвата си и подобрявайки оперативната ефективност.


"Ситигруп" планира да открие платформа за електронна валутна търговия и

"Ситигруп" планира да открие платформа за електронна валутна търговия и ...

......... - 121 млрд. долара, на Китай - 73 млрд. долара, и на Южна Корея - 48 млрд. долара."Сити" е била петата по пазарен дял фирма за валутна търговия през миналата година след "Джей Пи Моргън", "Ю Би Ес", XTX Мarkets и "Бенк ъф Америка", по данни на "Юромъни инститюшънъл инвестър".


Европейският съюз възнамерява да наложи на компанията Google санкции за още една злоупотреба

Европейският съюз възнамерява да наложи на компанията Google санкции за още една злоупотреба ...

......... ЕК наложи глоба на американската компания на стойност 2,42 млрд. евро за злоупотреба с доминиращо положение в търсачките. За да се увеличи броят на клиентите на  Google, рейтингите на конкурентните проекти бяха значително намалени, в резултат на което техните оферти не бяха публикувани на първата страница на търсенето на стоки и услуги. 


 Черното злато поскъпна до най-високата си цена,  след като Саудитска

 Черното злато поскъпна до най-високата си цена,  след като Саудитска ...

......... бариерата за настаняване в региона беше ниска и десетки частни предприемачи, повечето от които на възраст около 35 години, правеха сондажи и помпаха гориво с едничката цел да го продадат на онзи, който плати най-много. Системният подход на големите играчи пък е сигнал, че дните на рисковите "петролотърсачи" са преброени.


Близо 3000 студенти, ученици, служители на ЧЕЗ и подизпълнители преминаха

Близо 3000 студенти, ученици, служители на ЧЕЗ и подизпълнители преминаха ...

......... напълно оборудвани специализирани зали. Изграден на територия от 3400 кв. метра и представлява модерна база за провеждане на практически обучения в реална среда. Всички учебни програми, проведени в него, завършват с връчване на сертификати като свидетелство за положения труд и получените нови знания в преминатите обучения, семинари, курсове и др. 


 България и Финландия са в двата края на европейския континент.

 България и Финландия са в двата края на европейския континент. ...

......... промишлеността и селското стопанство. Финландия е голям производител на електроника, машини, автомобили, дървен материал и химикали в световен мащаб въпреки отсъствието на големи запаси от полезни изкопаеми. Финландия е на второ място в ЕС по вложения във високи технологии и услуги, а външната търговия генерира 1/3 от общия ѝ БВП.


Производителят на чипове Nvidia ще Mellanox Technologies – компания от

Производителят на чипове Nvidia ще Mellanox Technologies – компания от ...

......... да разшири бизнеса си в сферата на чиповете за дейта центрове и същевременно да намали зависимостта си от геймърския пазар. В момента решенията за центрове за данни носят една трета от приходите на Nvidia, докато спадът в търсенето на хардуер за добив на криптовалута оказва натиск върху бизнеса на компанията.


Днес извънредния и пълномощен посланик на Унгария г-жа Текла Харангозо

Днес извънредния и пълномощен посланик на Унгария г-жа Текла Харангозо ...

......... Ползите обаче са за цялото общество - имаме готовност да посрещаме нови инвеститори и да се справим с безработицата", отбелязва заместник-кметът Росица Антонова.Това е второ отличие за Община Шумен в тази област. В началото на миналата година кметът Любомир Христов получи наградата за община с най-много инвестиции през 2017 година.


Китай и САЩ разглеждат варианти за отмяна на всички повишения

Китай и САЩ разглеждат варианти за отмяна на всички повишения ...

......... "Кун пао" със сос от патладжан. На срещата е имало както кафе, така и чай, но и двамата са пили вода, за да постигнат компромис.Досега САЩ са наложили мита на китайски вносни стоки на стойност 250 милиарда долара, а Китай отговори с мита върху американски стоки за 110 милиарда долара.


"Българска фондова борса" (БФБ) и програма ELITE на Лондонската фондова

"Българска фондова борса" (БФБ) и програма ELITE на Лондонската фондова ...

......... 81 милиарда евро и работните места на 478 000."Българска фондова борса" е лицензирана да извършва дейност като фондова борса от октомври 1997 година. Предметът на дейност на дружеството включва организиране на търговия с ценни книжа и други финансови инструменти; организиране и поддържане на информационна система за търговия с ценни книжа.


Маслините са една от суровините, които са изправени пред сериозни

Маслините са една от суровините, които са изправени пред сериозни ...

......... да вирее единствено в Ивайловградско, Пловдивско - в полите на Родопите и Петричко, както и по Черноморието, но само на защитени от вятър места. Маслиновите дървета могат да виреят в бедни почви, но издържат до -15°С. Плододаването започва 3-4 година след засаждането, а самите плодове узряват през есента и зимата.


Акционерите на "Чайкафарма Висококачествените лекарства" АД - София ще обсъдят

Акционерите на "Чайкафарма Висококачествените лекарства" АД - София ще обсъдят ...

......... последните дванадесет месеца цената на тези книжа е скочила със 124 процента.През 1999 г. Тихомир Каменов, български юрист, специализирал международно право, и Тони Веков, биотехнолог, основават "Чайкафарма Висококачествените лекарства" АД и изграждат първия завод във Варна. Към края на миналата година Тихомир Каменов контролира 95.71% от капитала на фармацевтичната фирма.


В "Българска фондова борса" АД е постъпило заявление за допускане

В "Българска фондова борса" АД е постъпило заявление за допускане ...

......... стойността си до 40.018 лв. за брой.Дружеството е емитент на корпоративни облигации, приети за търговия на БФБ-София. Основен акционер в "Холдинг Варна" АД е "Андезит" ООД с дял от 18.85% от капитала. Останалите книжа с право на глас са собственост на други фирми (74.72%) и индивидуални инвеститори с 6.43 процента.


Безмилостни търговски преговори със Съединените щати очакват Великобритания след Брексит,

Безмилостни търговски преговори със Съединените щати очакват Великобритания след Брексит, ...

......... изпитва силна нужда да замени с нещо споразуменията за търговска търговия, от които ще излезе заради Брексит. Южна Корея и Япония вече дадоха индикации, че ще искат търговски отстъпки в замяна на новите споразумения с Великобритания, които ще заменят онези, които бяха валидни за нея като страна членка на ЕС.


Ескалацията на напрежението между Индия и Пакистан засили позициите на

Ескалацията на напрежението между Индия и Пакистан засили позициите на ...

......... бъдат върнати обратно на Гърция до средата на 2022-а.У насмеждубанковият валутен пазар през последните три работни дни на миналата седмица и първите два на тази беше активен. Средният дневен валутен оборот достигна 2848 млн. евро (5570 млн. лева). Сделките в щатски долари имаха 0.7% дял от купената и продадена валута.


Великобритания и Щатите сключиха на 25 февруари дългосрочен договор, който

Великобритания и Щатите сключиха на 25 февруари дългосрочен договор, който ...

......... в случай на криза - стъпка, на която Великобритания и САЩ се противопоставят. Това се възприема като опит част от бизнеса с деривативи да се прехвърли в ЕС.Въпросните финансови инструменти се използват широко от компаниите като застраховка срещу неочаквани промени на кредитните разходи, на валутите или на цените на суровините.


Дошло е времето за създаването на европейски спасителен актив, писа

Дошло е времето за създаването на европейски спасителен актив, писа ...

......... на облигации.  Този сценарий носи сериозни преимущества, като създава истинска европейска крива на доходността, книжа, които биха могли да станат световен базов индекс и основен актив за покупка от европейските банки. Което ще им помогне да намалят значително портфейлите си от национални облигации, без да създават проблеми на страните членки.


"Експат асет мениджмънт" получи две отличия за своите борсово търгувани

"Експат асет мениджмънт" получи две отличия за своите борсово търгувани ...

......... физическо репликиране. Фондът не разпределя дивидент, а печалбата се реинвестира, като това увеличава нетната стойност на активите в полза на инвеститорите.Фондът се търгува на Българска фондова борса, на London Stock Exchange и на Frankfurt Stock Exchange (XETRA). Нетната стойност на активите на колективната инвестиционна схема към днешна дата е 25 890 496 лева.


Сдружението „Черноморски изгрев“ официално бе признато за организация на производителите

Сдружението „Черноморски изгрев“ официално бе признато за организация на производителите ...

......... като с дейността си ще допринася в борбата срещу незаконния риболов, включително чрез мерки за подобряване на селективността на риболовните уреди на членовете на „Черноморски изгрев“.Сдружението получава признаване за риболов във водите на Европейския съюз в Черно море за следните видове: калкан, барбуня, трицона, акула, сафрид, чернокоп, рапани и други.


"Съни Тур" ЕООД в качеството си на мажоритарен акционер, притежаващ

"Съни Тур" ЕООД в качеството си на мажоритарен акционер, притежаващ ...

......... и да стопанисва плажовете.Тримата пловдивчани всъщност са купили "Съни тур" ЕООД, което притежаваше курортния комплекс "Слънчев ден", в който са хотелите "Палас" и "Марина" - част от някогашната почивна база на ЦК на БКП. Цената на сделката не бе обявена. Договорът за прехвърляне на собствеността е подписан през октомври 2018-а.


"Ейч Ес Би Си" е спечелила 120 млн. щ. долара

"Ейч Ес Би Си" е спечелила 120 млн. щ. долара ...

......... 2018-а дилърите са реализирали печалба от 135 млн. щ. долара.Английската "Барклейз" обаче не е имала късмета на "Ейч Ес Би Си" и "Дойче Банк". Добре информиран източник твърди, че старши търговец на "Барклейз" е загубил около 15 млн. паунда, след като се е отказал на погрешната страна на пазарното движение. 


Суровият петрол е поскъпнал с почти 25% от началото на

Суровият петрол е поскъпнал с почти 25% от началото на ...

......... през април се котираха малко под 66 щ. долара за барел, след като в началото на седмицата "докоснаха" 66.83 долара за барел. По същото време мартенските контракти на американския лек суров петрол WTI пък се търгуваха за 55.80 щ. долара за барел след 56.33 долара за барел на 18 февруари.


Представители на над 50 малки и средни компании участваха в

Представители на над 50 малки и средни компании участваха в ...

......... други градове в България до края на 2019 година."Българска фондова борса" е лицензирана да извършва дейност като фондова борса през октомври 1997 година. Предметът на дейност на дружеството включва организиране на търговия с ценни книжа и други финансови инструменти; организиране и поддържане на информационна система за търговия с ценни книжа.


Щатската администрация допусна три сериозни политически грешки от края на

Щатската администрация допусна три сериозни политически грешки от края на ...

......... движение няма да е по-скоро надолу, а не нагоре.У насмеждубанковият валутен пазар през последните три работни дни на миналата седмица и първите два на тази беше активен. Средният дневен валутен оборот достигна 5053 млн. евро (9884 млн. лева). Сделките в щатски долари имаха 0.62% дял от купената и продадена валута.


Петър Драмов"УниКредит Булбанк" АДМного добро начало на годината имаха  пазарите

Петър Драмов"УниКредит Булбанк" АДМного добро начало на годината имаха  пазарите ...

......... а доходността й се понижи с 23 базисни точки до 0.25 на сто. Най-краткосрочните ни емисии - с падежи 2023-а и 2022 г., не отчетоха изменение на цената, но доходността им, бидейки предстояща, се понижи с по 6 и 3 базисни точки до 0.02% и минус 0.06% на годишна база.


Американската технологична компания Apple заедно с инвестиционната банка Goldman Sachs

Американската технологична компания Apple заедно с инвестиционната банка Goldman Sachs ...

......... App Store, мобилни плащания и стрийминг на музика след последния спад в продажбите на iPhone, които генерират по-голямата част от печалбата на компанията. Goldman Sachs също се опитва да стъпи по-здраво на терена на дигиталните портфейли и разплащания и да диверсифицира приходите си от институционални области като търговията и инвестиционното банкиране.


Motorola официално излезе на печалба за първи път след придобиването

Motorola официално излезе на печалба за първи път след придобиването ...

......... добрите си финансови резултати още по време на премиерата на телефоните от семейството moto g7 в Бразилия в началото на февруари. Тогава президентът на Motorola Серджо Буниак сподели, че успехът се дължи на стриктното изпълнение на стратегия за намаляване на разходите, усъвършенстване на продуктовото портфолио и фокусиране върху ключовите пазари.   


VIVACOM получи отличие в престижния конкурс Employer Branding Awards 2019, който отличава успешните работодатели в

VIVACOM получи отличие в престижния конкурс Employer Branding Awards 2019, който отличава успешните работодатели в ...

......... работен ден и какви са ежедневните предизвикателства. Видео визитката дава реална представа за работната среда, приятелската обстановка и екипа, който очаква новите си попълнения. VIVACOM използва нестандартния формат за подбиране на кадри от края на миналата година, а резултатът е амбицирани и мотивирани ново-постъпили служители, с ясни очаквания за служебните ангажименти. 


Публичното предлагане на 39 573 679 акции от увеличаването на

Публичното предлагане на 39 573 679 акции от увеличаването на ...

......... Това като че ли предопредели и настроенията на инвеститорите, които предпочетоха съществуващите по-евтини акции, а не тези от увеличението.Разходите на "Сирма груп холдинг" по увеличението на капитала са 42 143 лв., в т.ч. 40 000 лв. за инвестиционния посредник "Първа ФБК" ЕООД и още 2143 лв. за "Централен депозитар" АД.


Египет е една от най-влиятелните арабски страни, макар че не

Египет е една от най-влиятелните арабски страни, макар че не ...

......... с кораловите си рифове и модерните курорти.Египет е най-гъсто населената страна в Африка и Близкия изток, и 15-та най-гъстонаселена в света. Страната заема важно геостратегическо положение - контролира Суецкия канал, най-прекия воден път между Средиземно море и Индийския океан, и Синайския полуостров - единствената сухопътна връзка между Африка и Азия.


Докато британският министър за Брексит Стивън Баркли продължава в Брюксел с

Докато британският министър за Брексит Стивън Баркли продължава в Брюксел с ...

......... седмицата в белгийската столица.Опозиционната Лейбъристка партия обаче също има проблеми. Очаква се днес няколко депутати да напуснат партията, защото не са съгласни с политиката на Джеръми Корбин за Брексит и по отношение на антисемитизма. Критиците на Корбин са особено разгневени от постоянния му отказ да подкрепи втори референдум за Брексит.


Над 380 компании от 25 държави участваха в международния туристически форум

Над 380 компании от 25 държави участваха в международния туристически форум ...

......... г. предложи за първи път Зона за Медикъл & СПА туризъм. Благодарение на нея присъстващите се потопиха в тайните на доброто здраве с най-новите предложения на специализирани центрове за балнеотерапия и възстановяване. Форумът предостави и възможността посетителите да се опознаят и вълнуващи винени дестинации чрез присъствието на доказали се майстори-винари.


Американски сайт за онлайн търговия обяви за продан пясък от

Американски сайт за онлайн търговия обяви за продан пясък от ...

......... например Алипу, са изцяло от раковини направени, много фини частици, много хубав пясък", обясни геологът.Освен вкаменелости на милиарди години, пясъкът често съдържа и зрънца от скъпоценни камъни и ценни метали. По българското Черноморие обаче се среща единствено злато - в много малко количество и само на плажовете край курорта Албена.


Тревожното усещане, че търговската война между Щатите и Китай ще

Тревожното усещане, че търговската война между Щатите и Китай ще ...

......... повишение за 2020-а, низходящата доларова корекция от последните няколко месеца в резултат на предпазливия лихвен подход на Федералния резерв вероятно е изчерпала потенциала си. Те прогнозират, че еврото ще се обезцени под 1.10 щ. долара през тази година, а британският паунд може "да посети" низините в близост до 1.20 долара. 


"Овергаз" губи арбитражното дело срещу "Газпром" и е заплашен от

"Овергаз" губи арбитражното дело срещу "Газпром" и е заплашен от ...

......... на трети играч, вместо да го предложи на българския съакционер. Междувременно Сашо Дончев пое контрола върху "Овергаз мрежи", което беше под шапката на "Овергаз Инк"  и увеличи капитала му в полза на "Ди Ди Ай Холдинг". То е притежавано на свой ред от "Ди Ди мениджмънт", в което Дончев държи мажоритарния дял.   


Китайската народна банка е увеличила златните си запаси с близо

Китайската народна банка е увеличила златните си запаси с близо ...

......... за грубо 1313 щ. долара за тройунция в следобедната търговия в Европа на 13 февруари. "Голдмън Сакс" пък очаква покупките на централните банки да достигнат общо 650 т  злато през тази година - почти колкото и през миналата - заради геополитическото напрежение и намалелия натиск върху валутите на развиващите се пазари.


Седмицата започна със зрелищен срив на швейцарския франк. Той пропадна

Седмицата започна със зрелищен срив на швейцарския франк. Той пропадна ...

......... във валутните потоци на страната и чиято любима търговска стратегия е да продават йени и да купуват високодоходни активи във валути като австралийския долар и турската лира. Но когато цените направят голямо движение, тези позиции трябва да се закрият, което може да усили въздействието на безконтролни отклонения на валутните курсове.


За първи път Саудитска Арабия планира да развие международен бизнес

За първи път Саудитска Арабия планира да развие международен бизнес ...

......... ход подчертава вероятността Саудитска Арабия да остане зависима от доходите си от петрол и газ за сметка на сектори като технологиите, туризма, здравеопазването и минното дело.Фалих казва, че петролът и газът, които доминират саудитската икономика десетилетия, в крайна сметка все още ще съставляват поне 40-50 процента от приходите на кралството.


Противно на твърденията на Уолстрийт, че зелените пари трябва да

Противно на твърденията на Уолстрийт, че зелените пари трябва да ...

......... е да обичаш еврото" точно сега. Проблемът обаче е, че не по-малко трудно е да обичаш и долара.У насмеждубанковият валутен пазар през седмицата беше необичайно активен. Средният дневен валутен оборот достигна 4110 млн. евро (8038 млн. лева). Сделките в щатски долари имаха едва 0.74% дял от купената и продадена валута.


Петър Драмов"УниКредит Булбанк" АД По-добрите от очакваното  финансови резултати на компаниите

Петър Драмов"УниКредит Булбанк" АД По-добрите от очакваното  финансови резултати на компаниите ...

......... залегнало, че може да бъде поет нов държавен дълг, разбирай пускане в обаъщение на държавни ценни книжа, до 1 млрд.  лева. Явно това няма да се случи, защото се отчитат излишъци вместо дефицити и това ще бъде втората поредна година, през която няма да има нито една нова емисия ДЦК.


Десет години след края на последната финансова криза лихвените проценти

Десет години след края на последната финансова криза лихвените проценти ...

......... банковите депозити. В момента отрицателни лихви има в Дания, в Швейцария, в Швеция, както и в еврозоната. Швеция би била добър тест за предложението на МВФ, защото страната много бързо еволюира  към  безкасово общество. Шведската централна банка, чиято основна лихва е минус 0.25%, също проучва възможността за емитиране на електронни крони.


Вестник БАНКЕРЪ и "Грант Торнтон" ООД (България) започват поредица от

Вестник БАНКЕРЪ и "Грант Торнтон" ООД (България) започват поредица от ...

......... при инвестицииПредвидено е данъчно облекчение, което възлиза на 13% от увеличенията, извършени през данъчната година, на допустими инвестиции.В допълнение, дружествата може да се възползват от 8% данъчно облекчение за първите 150 000 евро от допустими нови инвестиции и 2% данъчно облекчение върху размера на  допустими инвестиции, надхвърлящи 150 000 евро.<!--[if--><!--[if--><!--[if--><!--[if--><!--[endif]--><!--[endif]--><!--[endif]--><!--[endif]--><!--![endif]--><!--![endif]--><!--![endif]--><!--![endif]--><!--![if--><!--![if--><!--![if--><!--![if--><!--![endif]--><!--![endif]--><!--![endif]--><!--![endif]--><!--![if--><!--![if--><!--![if--><!--![if-->


Галина Софрониева, директор „Човешки ресурси“ във VIVACOM беше отличена с

Галина Софрониева, директор „Човешки ресурси“ във VIVACOM беше отличена с ...

......... 20 години. През този период тя заема ключови позиции като “Ръководител Човешки ресурси“, „Регионален директор Човешки ресурси“ и „Старши мениджър Бизнес партньори, заплащане и администриране, ТБиЗ и административен офис“. Била е ментор на много служители и стажанти. От три години е директор „Човешки ресурси“ и ръководи екип от 42 професионалисти. 


Не си въобразявайте, че подемът на развиващите се пазари, провокиран

Не си въобразявайте, че подемът на развиващите се пазари, провокиран ...

......... на политическите наблюдатели са, че партията на премиера Нарендра Моди няма да спечели необходимото мнозинство, за да управлява сама, но ще е с мажоритарно представителство в коалиционен кабинет. След вота политическите рискове се очаква да отслабнат, икономическият ръст да остане висок, а инфлацията ниска - все позитивни фактори за инвеститорите. 


Германия е най-големият и основен търговски партньор на България, а

Германия е най-големият и основен търговски партньор на България, а ...

......... % за инвестиции зад граница.Българският бизнес има интерес основно към партньорство с компании в сферата на машини и оборудване (43%), услуги (26%), храни и напитки (24%), строителство (19%) и други.Близо 2/3 от компаниите не познават напълно условията за бизнес и търговия в страните, с които искат да имат бизнес отношения, сочи проучването.


Гърция привлече (на 29 януари)  2.5 млрд. евро чрез  нова

Гърция привлече (на 29 януари)  2.5 млрд. евро чрез  нова ...

......... мениджъри на продажбата са били "Бенк ъф Америка Мерил Линч", "Голдмън Сакс", "Ейч Ес Би Си", "Джей Пи Моргън Чейз", "Моргън Стенли" и "Сосиете Женерал корпорит инвестмънт банкинг".Гърция планира да привлече 7 млрд. евро от пазара на облигации през 2019-а. Тазседмичната емисия е в размер на 36% от това количество.


Кирил Ивановинвестиционен консултантСлед резките спадове от последното тримесечие на 2018-а 

Кирил Ивановинвестиционен консултантСлед резките спадове от последното тримесечие на 2018-а  ...

......... Спрямо година по-рано ямболската компания бележи ръст в продажбите на продукция от близо 10% до 60.5 млн. лева. Същевременно нетната печалба на производителя на хидравлични елементи и системи скача с около 20% до 5.28 млн. лева. За януари тази година дружеството очаква солиден 15.24% ръст на продажбите спрямо година по-рано.


Над 380 компании са заявили участие в туристическото изложение "Ваканция

Над 380 компании са заявили участие в туристическото изложение "Ваканция ...

......... път ще представят своите продукти и услуги пред партньори и потенциални потребители. Сред тях са туроператори, хотели от България и чужбина, културни институции, дипломатически представителства, търговски центрове, авиокомпании, общини и регионални сдружения, музеи и специализирани рекламни компании. Своята премиера тази година ще има и зоната на винопроизводителите в залите изложението.


Курсът на британската лира стерлинг се понижи рязко, след като

Курсът на британската лира стерлинг се понижи рязко, след като ...

......... да избегне Брексит без сделка доведоха този месец до 3-процентно увеличение на курса на лирата спрямо долара и еврото.Много борсови посредници очакваха вчера допълнително поскъпване на лирата, но вместо това тя понижи курса си, след като депутатите отхвърлиха план за отлагане на Брексит, ако Мей не успее да договори отстъпки от Брюксел.


ИНВЕСТИЦИОНЕН ПОСРЕДНИКОктомври - декември 2018-аВече повече от десет години -

ИНВЕСТИЦИОНЕН ПОСРЕДНИКОктомври - декември 2018-аВече повече от десет години - ...

......... Стоян Николов, който започва работа за ПФБК през 2005 г. като брокер на ценни книжа, и Надежда Дафинкичева, която е в екипа от 2000 г. като финансов анализатор и консултант в отделите "Ценни книжа" и "Корпоративни финанси". От 2011 г. тя е ръководител  на отдела за анализи и корпоративни финанси.


Проучване на щатски инвеститори, притежаващи  активи от 25 млн. щ.

Проучване на щатски инвеститори, притежаващи  активи от 25 млн. щ. ...

......... внимание. Макар че почти 200 от най-богатите индивиди в света са подписали ангажименти за дарения, проучването на Spectrem констатира, че "редовият" богаташ не е толкова щедър, поне засега. Едва 15% от участниците в анкетата със състояние от поне 25 млн. долара даряват годишно по 100 хил. (или повече) щ. долара.