Повече от 360 хиляди туристи са почивали досега в област

Повече от 360 хиляди туристи са почивали досега в област ...

......... напомниха от бизнеса.Поморие е само на 18 км от Бургас.Удобни транспортни връзки свързват Поморие с други градове и курорти. Аерогарата е само на 8 km. Близостта на Слънчев бряг и областният център Бургас увеличават възможностите за развлечения. Акваторията на Поморийския залив е предпочитана за ветроходни регати, а пристанът – от любители рибари.


В "Българска фондова борса" АД е постъпило заявление за допускане

В "Българска фондова борса" АД е постъпило заявление за допускане ...

......... отнасящи се до начина на вземане на решения от управителните органи на дружеството и начина на управление Двамата основни акционери заедно ще имат възможност да налагат вето върху решения, които са съществени за конкурентното поведение на предприятието.Останалите 11.22% от капитала на ПИБ остават свободно търгувани на "Българска фондова борса" АД. 


Златото изскочи над 2000 щ. долара за тройунция и в

Златото изскочи над 2000 щ. долара за тройунция и в ...

......... основа на анализ на инвестиционните потоци през юни и юли и публикувани на 4 юли. Те обясняват и 46-процентният скок на пазарната оценка на фирмените книжа от мартенския им минимум в световен мащаб, приливът на вложения в търгуваните на борсата фондове, които инвестират в злато и наблюдаваното напоследък поскъпване на криптовалутите. 


Работи се по създаването на туристически информационен център в Националния

Работи се по създаването на туристически информационен център в Националния ...

......... да се припознае и връзката между инвестиции в България и конгресния туризъм. Чуждестранните инвестиции идват след посещение на конгрес или голямо международно събитие и тази връзка трябва да е засили, защото това би спомогнало не само за стимулиране на събитийния туризъм, но и за привличането на чуждестранен капитал у нас.


Американският долар приключи най-слабия си месец за последното десетилетие, а еврото

Американският долар приключи най-слабия си месец за последното десетилетие, а еврото ...

......... на зелените пари. Което ограничава възмоностите на централните банки да се еманципират от долара. В сутрешната валутна търговия на 3 август зелените пари се търгуваха за 1.1770 щ. долара за едно евро и 1.31 долара за един брит. паунд, а златото за незабавна доставка се котираше за 1973 долара за тройунция. 


"Фитч рейтингс" понижи от "стабилна" на "отрицателна" кредитната перспектива на

"Фитч рейтингс" понижи от "стабилна" на "отрицателна" кредитната перспектива на ...

......... е удостоена с върховия "ААА" рейтинг от "Мудис" и с по-ниската "АА+" кредитна оценка от "Стандард енд Пуърс глоубъл". Водещата кредитна агенция отне една степен от рейтинга на САЩ през 2011-а - първият подобен акт в историята, което по онова време предизвика сериозни разправии в Конгреса за тавана на дълга. Скоростният бяг на златото към психологическата кота 2000 щ. долара

Скоростният бяг на златото към психологическата кота 2000 щ. долара ...

......... Федералния резерв, се разменяше срещу 1960 долара за тройунция. А котировките на златните фючърсни контракти с доставка през декември надхърлиха 1970 долара за тройунция. Мнозинството анализатори очакват златния подем да продължи и през 2021-а, като прогнозата на "Бенк ъф Америка" е за 3000 щ. долара за тройунция през следващите 18 месеца. 


Еврото се изкачи за кратко над 1.18 щ. долара, а японската

Еврото се изкачи за кратко над 1.18 щ. долара, а японската ...

......... кризата от щатското заради различните реакции на коронавируса от двете страни на Атлантика. Особено важно за стабилното възстановяване е увереността, че заразата е под контрол и частичният успех на Стария континент може да окуражи купувачите да харчат и на бизнеса - да инвестира, което ще подкрепи допълнително търсенето и растежа. 


На 31 юли през 1944 г. е роден Робърт Мертън

На 31 юли през 1944 г. е роден Робърт Мертън ...

......... разходи (съответно никой не го прави). Това се спряга като една от главните причини, заради които се появи бумът, спадът и съответно скандалите с компаниите от сферата на информационните технологии в края на 90-те години. Мертън е един от тези, които подкрепят вписването на опциите като разход в счетоводните доклади.


Осемнадесет заявления на обща стойност над 1.5 млн. лева са

Осемнадесет заявления на обща стойност над 1.5 млн. лева са ...

......... подпомагане площи.  След приключване на проверките на място и обраотката на постъпилите документи, Държавен фонд "Земеделие" ще извърши плащанията към одобрените кандидати за подпомагане. Максималният размер на тази помощ е до 60% от сумата на преките разходи за операциите по събиране на гроздето и на загубата на приходиот пршлагане на тази мярка.   


Ръст от 18% на приходите от дейността си до 3.14

Ръст от 18% на приходите от дейността си до 3.14 ...

......... най-големият акционер с дял от 50.05% от капитала и естествено ще вземе половината от дивидента, ако бъде гласуван. Инвестиционни посредници и банки притежават 16.74%, други фирми държат 19.58%, а индивидуалните инвеститори имат дял от 13.63% от книжата с право на глас. Чуждестранни акционери контролират 3.35% от акциите на борсовия оператор. Не са много българските компании, които представят месечни данни за

Не са много българските компании, които представят месечни данни за ...

......... обявява прогноза за приходите от продажби през юни от 7.60 млн. лева и 52.90 млн. лева с натрупване от началото на годината.През 2019-а прогнозите на фирмата за икономически растеж, както и за 2020-а, са били понижени заради силното напрежение в търговията, несигурността за икономическата политика и отслабването на икономическото доверие.


Рискът от неизпълнение на сделки, сключени на могъщия глобален валутен

Рискът от неизпълнение на сделки, сключени на могъщия глобален валутен ...

......... отнеме маса време. В момента CLS води преговори с Централната банка на Чили за потенциалното добавяне на чилийското песо. Последният "член" на системата е унгарският форинт, включен през 2015-а. CLS среща и сериозна конкуренция през последните години, основно от новака Cobalt, подкрепян от "Ситигруп", "Стандард чартърд" и "Ай Ейч Ес Маркит". 


Зелените пари вече се търгуват в близост до 1.17 щ. долара

Зелените пари вече се търгуват в близост до 1.17 щ. долара ...

......... от Longview Economics пък посочва, че американските домакинства са натрупали спестявания за 1 трлн. щ. долара по време на "икономическата карантина" и ако похарчат дори половината от тези пари през идните месеци, ще върнат индивидуалното потребление в САЩ на предпандемичното му равнище и ще останат свежи средства за харчене през 2021-а. 


Цените на среброто се изкачиха до най-високите си стойности за

Цените на среброто се изкачиха до най-високите си стойности за ...

......... за тройунция през следващите шест до 12 месеца с потенциал дори до 30 долара за тройунция. По отношение на златото банкерите смятат, че е въпрос на време то да достигне и да надхвърли рекорда си от 2011-а с 30% вероятност за 2000 долара за тройунция през идните три до пет месеца. 


Единната европейска валута получи вдъхновение от постигнатото съгласие за бюджета

Единната европейска валута получи вдъхновение от постигнатото съгласие за бюджета ...

......... В краткосрочен план се запазва стратегията за покупки на евро на ниски цени и изграждане на нови дълги позиции, подготвени за нов подем до края на годината."Рабобак" препоръчва да се търгува евро срещу швейцарски франкове с потенциал котировката на двойката да се върне над 1.08 шв. франка за едно евро. На 12 декември миналата година в Търговския регистър към Агенция

На 12 декември миналата година в Търговския регистър към Агенция ...

......... персонала, други харчове по ликвидацията.Иначе от стопанска дейност дружеството има парични постъпления, които са от други приходи, в т.ч. приходи от наем, за 144 000 лева.  Това формира счетоводна печалба от 144 000 лева, а след плащане на данъците (9000 лева) остава печалба от стопанска дейност от 135 000 лева.


Водещите централни банки на планетата не купуват достатъчно бързо дългови

Водещите централни банки на планетата не купуват достатъчно бързо дългови ...

......... търсене на рискови активи, ниските разходи за застраховане на валутния риск, който привлича задгранични средства, рекордните по обем аукциони на десет и на 30-годишни облигации и увеличаващите се по количество покупки на по-краткосрочни ДЦК от "Бенк ъф Джъпен" почти сигурно ще увеличат разликата между доходността на краткосрочния и дългосрочен дълг. 


Пазарът на имоти запази относителна стабилност, но преживя интересни промени

Пазарът на имоти запази относителна стабилност, но преживя интересни промени ...

......... което води до дефицит и покачване на цените. Освен това административното безвремие оскъпява продукта", отчете Шопов и добави, че всичко това може да има пагубен ефект върху достъпността на жилищата, познат ни от големите градове в Западна Европа, където 83% от населението няма възможност да закупи собствено жилище, заради непосилно високите цени. 


Епидемията от COVID-19 засегна САЩ осезаемо. Според предвижданията на експертите

Епидемията от COVID-19 засегна САЩ осезаемо. Според предвижданията на експертите ...

......... и рентабилността на капитала си, също могат да бъдат подтикнати към фалит през следващите месеци. Още по-важното е, че с повишаването на броя компании, които са принудени да осигурят допълнително средства за финансиране, за да се справят със реализираните загуби, се повишава заплахата от увеличаване на дружествата в затруднено положение.


Отвъд Атлантика, където броят на заразените от COVID-19 расте лавинообразно,

Отвъд Атлантика, където броят на заразените от COVID-19 расте лавинообразно, ...

......... трус или екстремно природно събитие може да достави кеш до всяка точка на страната, заедно със съоръжения за телекомуникации и пунктове за продажба, способни да доставят пари в брой до различни райони и да предлагат достъп до търговски сметки. Няколко централни банки в Азия ползват като модел този мексикански план. 


Над 150 различни марки и стилове пиво се произвеждат в

Над 150 различни марки и стилове пиво се произвеждат в ...

......... предходните години, тенденциите и нагласите на потребителите към категорията не само не са се променили, но в някои аспекти са дори по-положителни въпреки кризата с Ковид-19  и общата стагнация  на бирения пазар. *Данните за нагласите на консуматорите са от периодични изследвания на маркетинговата агенцията  IPSOS България и от International Reputation Institute.


Инвестициите в недвижими имоти в глобален план са паднали с

Инвестициите в недвижими имоти в глобален план са паднали с ...

......... китайската застрахователна група Anbang Insurance Group, която още през миналата година обяви, че ликвидира портфейла си от инвестиции в японски недвижими имоти. Бившият му собственик "Блекстоун" пък прояви особен интерес към него, защото жилищните активи, за разлика от търговските сгради за офиси, генерират стабилен поток от приходи, независимо от икономическия цикъл.  


Акциите на непретенциозни нискотехнологични фирми от Югоизточна Азия буквално засрамиха

Акциите на непретенциозни нискотехнологични фирми от Югоизточна Азия буквално засрамиха ...

......... притежават 38% от Supermax. Компанията отчете 24% ръст на печалбата - до 447 млн. рингит - през първото тримесечие на 2020-а. Тя произвежда по 24 млрд. ръкавици годишно и планира да увеличи броя до 44 млрд. до 2024-а. За целта тя е купила земя през юни, за да разшири производствения си капацитет. 


Японският кабинет ще предлага пари на националните компании, за да преместят

Японският кабинет ще предлага пари на националните компании, за да преместят ...

......... тези икономически връзки, както и на катйският имидж в Страната на изгряващото слънце. Правителството на японския премиер Шиндзо Абе се опитва от години да подобри отношенията с Пекин след анти-японските вълнения през 2012-а. COVID-19 и продължаващият териториален спор за островите и за газовите полета в Източнокитайско море обаче възпрепятстват тези усилия.  


Федералният резерв наложи бесни темпове на подкрепа за икономиката на

Федералният резерв наложи бесни темпове на подкрепа за икономиката на ...

......... ред, ще намали привлекателността на щатските активи за чуждестранните инвеститори, защото те ще започнат да хеджират ударно валутния риск и по този начин ще намалят печалбите си в един свят с ниски лихви.Като десерт, контролът на кривата на доходността може да тласне националните инвеститори да търсят по-високи приходи зад граница. 


Дружествата със специална инвестиционна цел, които влагат средства в земеделска

Дружествата със специална инвестиционна цел, които влагат средства в земеделска ...

......... български борсови индекси - SOFIX, BG40, BGTR30, BGREIT.Основни акционери в дружеството са Станимир Маринов Каролев с 19.77, "Карол финанс" ЕООД с 17.65%, International finance corporation със 17.70% и "Ен Ен Универсален пенсионен фонд" с 6.68%. *Включени са и продадените земи на лизинг и на разсрочено плащане, докато са собственост на дружеството


Една сграда, на около 15 км от норвежката столица Осло,

Една сграда, на около 15 км от норвежката столица Осло, ...

......... резултати за бенефициентите.Програмата ВЕЕЕЕС се финансира от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2021. Благодарение на стратегическото партньорство между Министерството на енергетиката и NVE и Националния енергиен орган на Исландия, програмата се развива успешно в България и бюджетът й е увеличен двойно през настоящия програмен период до 33 млн. евро.


Тази година коронавирусът оказа негативно влияние върху потреблението на бира.

Тази година коронавирусът оказа негативно влияние върху потреблението на бира. ...

......... е голям - 450-500 000 хектолитра. Основно отива за страни, в които има българска общност - Италия, Испания, но бирата ни достига и до САЩ. В съседните страни  - Румъния, Сърбия Македония, също се изнася. Пивоварните съобщават и за интерес и от страни с бирени традиции, като Белгия и Германия.


Нищо на този свят не е вечно. Това важи  и

Нищо на този свят не е вечно. Това важи  и ...

......... "ААА" в еврозоната е паднало от около 40% от БВП на общността през 2008-а на грубо 20% през миналата година. Хауъл и експертите му са изчислили, че от кризата през 2008-а насам щатските дългови пазари са задоволявали световното търсене на сигурни активи в количества, еквивалентни на почти 50% от БВП на САЩ.  


Руският финансов конгломерат Сбербанк обяви пуска на нова система за

Руският финансов конгломерат Сбербанк обяви пуска на нова система за ...

......... а картите на други платежни системи ще бъдат добавени в близко бъдеще.Услугата SberPay за физически лица ще бъде безплатна. Тарифите за използване на онлайн плащане за SberPay за бизнес не се различават от тарифите за обичайно придобиване и са свързани с обхвата на дейност, обемите на бизнеса и други фактори.


Вашингтон е споходен от проредната екстравагантна идея - да подкопае

Вашингтон е споходен от проредната екстравагантна идея - да подкопае ...

......... да подкопаят борда на хонгонгския към щатския долар. Въпреки че подобна странност не е изключена предвид оттеглянето им от СЗО. В този смисъл по-скоро може да се очават не чак толкова драматични мерки, примерно, като се определят лимити за банковите експозиции или за наличностите на щатските компании в хонконгски долари.


Тъй като разпространението на коронавируса все още е в развитие,

Тъй като разпространението на коронавируса все още е в развитие, ...

......... е разпределен между 52 фирми, притежаващи 98.98% от акциите и 2473 индивидуални инвеститори с дял от 1.01 процента. Но развитието на фирмата се определя от два основни акционера - "Алуметал" АД с 73.25% от книжата с право на глас и FAF Metal Sanayii ve ticaret AS с 16.86% от капитала.


Все по-рядко се купуват нови коли, не само в България,

Все по-рядко се купуват нови коли, не само в България, ...

......... превозни средства, срещу 4021 година по-рано.Търговията с коли процъфтява единствено в Китай, където на пазара са продадени 2,078 млн. нови коли. По този начин на страната се падат 40% от общите продажби в цял свят. По този начин пазарът в Китай записва ръст с 10%, което е първото увеличение от 3 години насам.


На днешния ден можем да си спомним за шотландския икономист

На днешния ден можем да си спомним за шотландския икономист ...

......... умира на 29 август 2018 г. в Кембридж - градът, в който е учили и преподавал дълги години. Граф на Кеймбридж е принц Уилям, първороден син е на принц Чарлз и лейди Даяна Спенсър, внук на Елизабет II – кралицата на Обединеното кралство, вторият (след баща си) наследник на трона.


Фондовите борси на Стария континент отхвърлиха призивите да скъсят работния си

Фондовите борси на Стария континент отхвърлиха призивите да скъсят работния си ...

......... часовете на търговия. NASDAQ, която контролира седем борси за търговия на акции в Скандинавския и Балтийския региони, също обяви на 1 юли, че по-късото работно време е "подвеждащо, особено в периоди на високи пазарни колебания и пазарна несигурност, когато всички инвеститори, включително и частните, се нуждаят от достъп до капитал".


Германските законодатели сложиха край на съдебния по отношение на програмата

Германските законодатели сложиха край на съдебния по отношение на програмата ...

......... трибунал. То проправя път и към евентуални бъдещи правни атаки, каквито подготвя крайнодясната "Алтернатива за Германия". Тя ще атакува със сходни на използваните за PSPP аргументи пусната през март тази година извънредна пандемична програма (PEPP) в размер на 750 млрд. евро, чийто размер бе увеличен преди месец до 1.35 трлн. евро. 


Японската централна банка обяви, че ще започне експерименти с национална цифрова

Японската централна банка обяви, че ще започне експерименти с национална цифрова ...

......... валидатори."Както централизираните, така и децентрализираните типове имат плюсове и минуси. В случай на мащабни транзакции за употреба на дребно в напреднали страни, е по-добре да се възприеме централизирания тип.  В случай, че размерът на транзакцията е ограничен и устойчивостта и бъдещата възможност са приоритетни, трябва да се разгледа децентрализирания тип", заключва Японската централна банка. 


Николай М. Ваньов, Финансов експерт Коронавирусът и ефектите от него продължават да

Николай М. Ваньов, Финансов експерт Коронавирусът и ефектите от него продължават да ...

......... 5.5 базисни точки до 1.236 процента. Доходността по испанската емисия в този матуритет приключи седмицата без промяна на нива от 0.463 процента.Британските джилтове последваха общия тренд и без наличието на особени новини от Острова през изминалата седмица, доходността по десетгодишната емисия се повиши с 3.1 базисни точки до 0.202 процента.


Чешката инвестиционна група PPF Telecom Group, която купи бизнеса на

Чешката инвестиционна група PPF Telecom Group, която купи бизнеса на ...

......... размер на 1.4 млрд. евро за миналата година.PPF Group инвестира в множество пазарни области - банкови и финансови, телекомуникации, машиностроене, биотехнологии, застраховане, недвижими имоти и селско стопанство. PPF Group оперира в Европа, Северна Америка и Азия. Групата притежава активи на стойност над 48.г млрд. евро (към 31 декември 2019 г.).


Единодушно депутатите гласуваха процедурните правила за условията и реда за

Единодушно депутатите гласуваха процедурните правила за условията и реда за ...

......... е и процедурата за избор от Народното събрание. Вносител на тези документи бе Комисията по бюджет и финанси.Изслушването на кандидатите ще е открито, като всеки от тях трябва да представи своята концепцията за бъдещата си работа. Печели този кандидат, който е получил повече от половината от гласовете на присъстващите депутати.


Интерактивната телевизияот VIVАCOM е с нов облик и функционалности. Част

Интерактивната телевизияот VIVАCOM е с нов облик и функционалности. Част ...

......... и да получат достъп до обновения интерфейс.Настоящите клиенти на интерактивна телевизия от VIVACOM могат лесно да преминат към обновения интерфейс, без да дължат допълнително заплащане,  в няколко лесни стъпки, които могат да бъдат открити в следното видео: https://youtu.be/ozD43GOXfoAПовече информация за телевизионните услуги на VIVACOM може да видите тук: www.vivacom.bg/tv   


През миналата година се променя наблюдаваната повече от десетилетие тенденция 

През миналата година се променя наблюдаваната повече от десетилетие тенденция  ...

......... освен водещите три, също имат значителен пазарен дял: 35.6% на база брой линии и 30.3% на база приходи. От КЗК отбелязват, че промяната в тенденцията на спад на пазара на линии под наем на едро е свързана и със засилване на конкуренцията на пазарните сегменти, към които има повишено търсене.


На днешния ден през 1941 г. е роден канадският икономист

На днешния ден през 1941 г. е роден канадският икономист ...

......... които са много по-реални.Морално не е особено честно, че името на модела изключва името на Мъртън. Все пак, Мъртън, заедно със Шоулс, получават Нобеловата награда за икономика от Банката на Швеция за тяхната революционна работа върху опциите през 1997 година.Фишер Блак не успява да вземе наградата си заради своята смърт.


Автономните автомобили задават нови изисквания за гумите. Сензорите свързани към

Автономните автомобили задават нови изисквания за гумите. Сензорите свързани към ...

......... започнат да се използват редовно от потребителите дори и преди да видим автономни коли на пътя. "Умните гуми ще станат често срещани при електрическите автомобили, тъй като те са оборудвани с големи гуми и много сензори и датчици към тях. Това ще се случи до пет години", отбелязва Юка Каси.


За да се наложи сред съперниците си, всеки финансов център

За да се наложи сред съперниците си, всеки финансов център ...

......... Хонконг и работен ден, застъпващ за кратко азиатския. Да не говорим, че регистрираните в английската столица банкови групи "Ейч Ес Би Си" и "Стандард чартърд" реализират големи части от печалбите си в Китай и в Хонконг, което мотивира и изразената им вече публична подкрепа за китайския закон за националната сигурност. 


Златните фючърсни контракти приключиха търговията си на 23 юни на най-високото

Златните фючърсни контракти приключиха търговията си на 23 юни на най-високото ...

......... адвайзърс") - най-много в тегловно изражение за последната година. "Ситигруп" потвърди и  предвижданията си, че златото ще надхвърли 2000 долара за тройунция до средата на 2021-а. "Джей Пи Моргън Чейз" пък посочва, че инвеститорите трябва да останат лоялни към скъпоценния метал, защото той е най-изгодното вложение в условията на ниска доходност. 


Инвеститорите трябва да подбират по-внимателно активите, в които да влагат

Инвеститорите трябва да подбират по-внимателно активите, в които да влагат ...

......... каквито са шведската крона или японската йена. Както и парични единици на развиващите се пазари с висока реална доходнот като мексиканското песо, руската рубла и индонезийската рупия;- залагайте на златото сред борсовите суровини, защото то е най-изгодно в среда с ниска доходност, както и на селскостопанските стоки като най-евтин пазар. 


Американските шистови производители на суров петрол ще трябва да отпишат

Американските шистови производители на суров петрол ще трябва да отпишат ...

......... момента обаче инвеститорите не са благосклонни към този бизнес. И Уолстрийт едва ли ще е склонен да финансира ново възстановяване или евентуална консолидация.   Или, както обобщава шефът на офиса на "Делойт" в Хюстън - Скот Сандерсън - дори преди краха "имаше усещане, че капиталовите пазари ще пресъхнат", а "сега прозорецът е плътно затворен". 


През 2019-а за поредна година се отчита спад в броя

През 2019-а за поредна година се отчита спад в броя ...

......... което е индикация за наличие на по-изгодни условия за повиквания към други мрежи, най-вече мобилни, повикванията към които са единствените отбелязали ръст. От КЗК отбелязват, че конкуренцията на пазара на фиксирани гласови телефонни услуги се засилва, но това става с бавни темпове поради намаляващия интерес на потребителите към тази услуга.


Докато инвеститорите се борят да открият сигурни източници на доход

Докато инвеститорите се борят да открият сигурни източници на доход ...

......... за потребителски стоки "Проктър и Гембъл";Развиващите се пазари: китайската група за мобилни услуги "Чайна мобайл", мултинационалната корпорация за банкови и финансови услуги "Ди Би Ес груп холдингс", австралийската минна група "Рио Тинто", индийската международна корпорация за информационни технологии "Тата кансълтънси сървисиз", мексиканската верига магазини за търговия на дребно "Уол-Март де Мексико". 


През миналата година приходите от услуги за пренос и/или разпространение

През миналата година приходите от услуги за пренос и/или разпространение ...

......... 25.3%, която обаче бележи ръст от 3.5 процентни пункта. От Комисията за защита на конкуренцията отбелязват, че при услугите за пренос и/или разпространение на радио- и телевизионни програми е налице конкуренция между много участници на  пазара, в резултат на което те се стремят да предлагат по-високо качество и изгодни оферти.


Световните шампиони на отрицателните лихвени проценти от Япония наливат пари

Световните шампиони на отрицателните лихвени проценти от Япония наливат пари ...

......... на японците като основен двигател на търговските сделки carry trade (при които се заемат йени, за да се купуват активи с по-висока доходност в други валути) расте, защото те търсят задгранични инвестиции. С което те засенчват чуждестранните парични потоци във въпросните сделки, при които заеми в йени теглят задгранични фондове. 


Германският автомобилен гигант BMW обяви, че е постигнал споразумение с

Германският автомобилен гигант BMW обяви, че е постигнал споразумение с ...

......... трудовите отношения в компанията.Продажбите на автомобили намаляха през последните месеци и основните играчи в индустрията спряха производството в резултат на кризата Covid-19. Продажбите на нови автомобили в Германия паднаха с 50% през май в сравнение с предходната година, като продажбите на гиганти като Volkswagen, BMW и Daimler също намаляха наполовина.


От 20 юни, пристигащите у нас от Кралство Белгия не

От 20 юни, пристигащите у нас от Кралство Белгия не ...

......... малки предприятия в други участващи в програмата държави. Предложения за обмен на опит с предприемачи - домакини от Белгия и Люксембург има в няколко сфери: архитектура, IT решения за футболната индустрия, биоинформатика, човешки ресурси, медицинска техника и решения, производство на козметични продукти, образование и младежка заетост и лидерство и устойчивост.


Николай М. Ваньов,Финансов експерт Икономическите данни и разхлабването на мерките в

Николай М. Ваньов,Финансов експерт Икономическите данни и разхлабването на мерките в ...

......... не изглежда особено добре, а разхлабването на мерките и пълното отваряне на редица щати надали ще помогнат. Икономическите данни поне засега дават някаква плаха стабилност, докато трежъритата се търгуват в тесен рейндж - през седмицата доходността им в десетгодишния матуритет отбеляза минимален ръст от 2.2 базисни точки до 0.727 процента.          


От днес отпада 14-дневната карантина за пристигащи у нас от

От днес отпада 14-дневната карантина за пристигащи у нас от ...

......... света по стандарт на живот, средна продъмлжителност на живота и здравеопазване.Норвегия не е член на Европейския съюз, но участва в общия пазар на ЕС като член на Европейската икономическа зона (EEA), по-рано Европейско икономическо пространство, и на Европейската асоциация за свободна търговия (EFTA), която обединява Исландия, Лихтенщайн, Норвегия и Швейцария.


На този ден през 1926 г. в Париж е основана

На този ден през 1926 г. в Париж е основана ...

......... Архангел Гавраил за патрон на пощите и филателистите. По молба на архиепископа и на основание това писмо, австрийската поща издала през 1973 г. "благотворителна пощенска марка" с изображението на архангела (1490 г.) и текст "Архангел Гаврил - защитник и патрон филателистите". Част от стойността на тези марки отива за благотворителност.


"Българска фондова борса" АД  получи лиценз и е регистрирана от

"Българска фондова борса" АД  получи лиценз и е регистрирана от ...

......... от висока важност за трансграничните сделки в съюза."Българска фондова борса" АД има лиценз да извършва дейност като фондова борса от октомври 1997 година. Предметът на дейност на дружеството включва организиране на търговия с ценни книжа и други финансови инструменти; организиране и поддържане на информационна система за търговия с ценни книжа.


Вече отпадна задължителната карантина за български граждани, влизащи в Румъния.

Вече отпадна задължителната карантина за български граждани, влизащи в Румъния. ...

......... „Монбат”, „Евроинс“, „Техномаркет“, „Ер Би Ел Фууд“, „Сис индъстрис“, „Фикосота“ и други.Към Румъния сме насочили 186.3 млн. евро инвестиции. Това е логично предвид близостта между страните и съответно заради ниските транспортни разходи. И наличието на суровини и работна ръка, както и големият пазар на северната ни съседка привличат нашите предприемачи.


Бавно, но за сметка на това сигурно, управляващите коалиционни партньори

Бавно, но за сметка на това сигурно, управляващите коалиционни партньори ...

......... от действията ви, да осъдят държавата по известния ни вече начин.С настоящото писмо  просто ви информирам какво ще се случи, ако действително изземете акциите на 2 милиона души. Ще го организирам и ще стоя зад него, дори да ми метнете някакво измислено обвинение, както е модерно и целесъобразно в момента.  


COVID-19 доведе финансовите пазари до повратна точка. И обезсмисли  една

COVID-19 доведе финансовите пазари до повратна точка. И обезсмисли  една ...

......... класическите балансирани портфейли 60/40, защото "безплатна застраховка" чрез пазара на облигации вече не е налице. чна. А заплащането за защита никога не е било  изгодна перспектива. Все пак, след като инвеститорите вече са опасно изложени на борсови рискове, те или съветниците им би трябвало поне да помислят за надеждно решение. 


Близо 8% от акциите на "Телелинк Бизнес Сървисис Груп" АД

Близо 8% от акциите на "Телелинк Бизнес Сървисис Груп" АД ...

......... В резултат на високия интерес и в съответствие с Процедурата, впоследствие бяха предложени още 107 487 акции, които също бяха продадени успешно.Следващият Транш 2 от предлагането на акции ще бъде през есента на 2020 г., като обемът и цената, на която ще се предлагат, ще бъдат определени според първоначалните планове.


Новият таблет Prestigio Q Pro се предлага от днес в

Новият таблет Prestigio Q Pro се предлага от днес в ...

......... със силиконов калъф, „Дино“ поставка за таблет и микрофибърна кърпичка. Таблетът има специален детски софтуер, който включва родителски контрол над съдържанието, приложения с образователна цел, игри и рисуване и носи забавление за цялото семейство. Моделът се предлага в черен цвят, а скоро ще бъде наличен и в зелен и червен.


На официалното си съвещание на 9 и 10 юни паричните

На официалното си съвещание на 9 и 10 юни паричните ...

......... от досегашните темпове. Това означава минимум по 120 млрд. щ. долара на месец - ДЦК за 80 млрд. долара (приблизително по 20 млрд. долара за седмица или средно по 4 млрд. долара дневно, каквито са текущите количества) плюс агентски дълг и гарантирани с ипотеки книжа за 40 млрд. долара месечно. 


Пет фирми са подали индикативни оферти за остойностяване на количествените

Пет фирми са подали индикативни оферти за остойностяване на количествените ...

......... (1884-1948 г.) в града. Поради тази причина съоръжението е популярно и с името "Колежа". Официално е открит на 14 май 1961 г. и първоначално е разполагал с 20 777 седящи места по проект на арх. Антон Каравелов. Капацитетът му е намален до настоящия размер след частичен ремонт през 1993 година.


Всяка чуждестранна инвестиция винаги ни радва, тъй като  е ценна

Всяка чуждестранна инвестиция винаги ни радва, тъй като  е ценна ...

......... които присъстват у нас чрез холандски дружества и именно тези инвестиции правят Холандия инвеститор номер 1 в България. * С помощта на една правилно структурирана офшорна компания могат да се постигнат следните предимства: защита на собственост, анонимност и конфиденциалност, оптимизация на разходи, облекчени изисквания на отчетност и ниско ниво на бюрокрация.


Търговията с акции на "Телелинк Бизнес Сървисис Груп" АД (ТБС

Търговията с акции на "Телелинк Бизнес Сървисис Груп" АД (ТБС ...

......... на годината да предложи лимитирана част от капитала си на фиксирана атрактивна цена и респективно да позволи на повече инвеститори да запишат акции. По този начин ще се даде възможност на по-широк кръг от заинтересовани да погледнат компанията от позицията на акционери преди основното предлагане през втората половина на септември.


Карантината за пристигащи от чужбина във Великобритания, която се въвежда

Карантината за пристигащи от чужбина във Великобритания, която се въвежда ...

......... същия период, са 187 850, с нарастване от 5.2 процента. Това прави Острова десетата предпочитана туристическа дестинация за българските граждани.България е традиционен участник в най-голямото световно туристическо изложение във Великобритания - World Travel Market.Британските туристи проявяват интерес към българските балнеоложки центрове, морски и планински почивки, ски-туризъм, обиколни и комбинирани опознавателни турове.


Към края на март тази година активите, управлявани от местните

Към края на март тази година активите, управлявани от местните ...

......... лева спрямо декември миналата година. Акумулираните от домакинствата и нетърговски организации, обслужващи домакинства, средства също  намаляват  - с 9.4 млн. лева до 523.2 млн. лева към края на март спрямо декември миналата година. Спрямо първото тримесечие на 2019 г. обаче този сектор е направил по-големи вложения в чуждестранните инвестиционни фондове.