‎Еврото пропадна в началото на седмицата до най-ниската си за

‎Еврото пропадна в началото на седмицата до най-ниската си за ...

......... долар (срещу почти 114 йени на 14 ноември).У насмеждубанковият валутен пазар през последните три работни дни на миналата седмица и в първите два на тази беше активен. Средният дневен валутен оборот достигна 2682.6 млн. евро (5246.6 млн. лева). Сделките в щатски долари имаха 1.6% дял от купената и продадена валута.


Суровият петрол сорт "Брент" загуби повече от 20 щ. долара

Суровият петрол сорт "Брент" загуби повече от 20 щ. долара ...

......... 10 до 20 хиляди барела дневно по-малко, отколкото през октомври. Министърът на петрола на Оман пък обобщи мнението на делегатите на срещата в разширен формат ОПЕК + (включително Русия и Казахстан) в Абу Даби на 11 ноември, че редукция от 1 млн. барела дневно през 2019-а би било добро число.


Броени месеци преди планирания развод между Британския остров и Брюксел,

Броени месеци преди планирания развод между Британския остров и Брюксел, ...

......... към Франкфурт в резултат на BREXIT, градът е избран за техен европейски хъб и от техни конкуренти с по-дребни амбиции като "Стандард чартърд", "Ю Би Ес" и "Номура".Към края на септември 2018-а в Германия е имало 143 чуждестранни банки с комбинирани активи за 1.14 трлн. евро, по сметки на Бундесбанк.


Подписани договорите за изработването на технически проекти при предстоящите ремонтно-възстановителни

Подписани договорите за изработването на технически проекти при предстоящите ремонтно-възстановителни ...

......... обследвания, при необходимост инженерно-геоложки проучвания и представянето на технически доклад с проектно предложение за ремонтно-възстановителни работи. Целта е да се предвидят всички нужни мерки и дейности, които трябва да се изпълнят на двата тунела, в съответствие с изискванията на Наредбата за технически правила и норми за проектиране на пътни тунели.


Промяна в състава на съвета на директорите и преизбиране на

Промяна в състава на съвета на директорите и преизбиране на ...

......... "Абакус Бизнес Център".Общото събрание на акционерите ще взема решение и за внасяне на съответните промени в Устава на дружеството, както следва: "Чл. 3 (1) Седалището на Дружеството е в гр. София, област София, Република България. (2) Адресът на управление на Дружеството е: гр. София, бул. "България" 118, Абакус Бизнес Център". 


От 1 ноември Председател на Управителния съвет и Изпълнителен директор

От 1 ноември Председател на Управителния съвет и Изпълнителен директор ...

......... голяма международна банка. Професионалният му опит е свързан и с ръководството на продажби, глобално бизнес обслужване и управление на клоновата мрежа на лизингова компания.Димчо Станев става част от екипа на ЧЕЗ Груп в България през ноември 2012 г., когато заема позицията Директор "Обслужване на клиенти" в "ЧЕЗ България" ЕАД.  Акционерите на търговеца с горива "Петрол" АД намали капитала си

Акционерите на търговеца с горива "Петрол" АД намали капитала си ...

......... стойност от 4 лева.В резултат от увеличението на номиналната стойност на емитираните акции чрез процедурата по обратен сплит броят на акциите, които формират капитала на "Петрол" АД, е намален от 109 249 612 броя на 27 312 403 броя, като е запазен размерът на капитала на 109 249 612 лева.


Данните показват напредък по договориране на средства по ПРСР в

Данните показват напредък по договориране на средства по ПРСР в ...

......... по въпроси, свързани с поземлени отношения и управление на държавния поземлен фонд, растениевъдство, биологично земеделие и други. Дискутират се още темите за условията и реда за признаване на организации на производителите; директни плащания и система за идентификация на земеделски парцели; държавни помощи за 2019 г. и политиката за развитие на животновъдството.


Ще са необходими много повече фактори, отколкото са турбуленциите след

Ще са необходими много повече фактори, отколкото са турбуленциите след ...

......... на годината  въпреки октомврийския си ръст от 1.6%, провокиран от срива на световните борсови индекси.Анализаторите са обединени около базов сценарий, при който щатският растеж ще остане силен, и лихвите, макар и постепенно, ще продължат да растат. Което означава, че цената на златото ще продължи да се върти в кръг.  


Може би най-важният резултат от изборите отвъд Атлантика на 6

Може би най-важният резултат от изборите отвъд Атлантика на 6 ...

......... върне в преобладаващия през последните шест месеца диапазон на движение от 1.16 до 1.18 щ. долара за едно евро."Данске банк" пък не изключва пробив на нивото от 1.13 долара за едно евро до края на годината, защото зелените пари ще продължат да получават подкрепа от фундаменталната икономическа сила на Америка. 


За пръв път от години спокойствието доминираше през повечето търговски

За пръв път от години спокойствието доминираше през повечето търговски ...

......... депозит. Българите все още трудно се решават да разместят парите си, които пазят на влог, но пък съчетаването с пакет от банкови акции - при атрактивните цени днес, могат да донесат допълнителни приходи от фондовата борса. Това е една алтернатива, върху която вече се замислят немалко от притежателите на депозити.Шефът на направлението за валутната  стратегия на "Моргън Стенли" -

Шефът на направлението за валутната  стратегия на "Моргън Стенли" - ...

......... си, за да вгорчат живота на президента Доналд Тръмп.У насмеждубанковият валутен пазар през последните три работни дни на миналата седмица и първите два на тази беше активен. Средният дневен валутен оборот достигна 2579 млн. евро (5044 млн. лева). Сделките в щатски долари имаха 1.7% дял от купената и продадена валута. 


От сайта на Комисията за финансов надзор стана ясно, че

От сайта на Комисията за финансов надзор стана ясно, че ...

......... вторично предлагане на 930 900 броя обикновени, безналични и поименни акции, с номинална стойност 1 лев всяка, представляващи съдебно регистрирания капитал на дружеството компанията стана публична.До търговия с неговите книжа на "БФБ-София" обаче не се стигна. Със свое решение от 30 октомври тази година КФН отписа дружеството от публичния регистър.


Групата на "Лаваца" (Lavazza Group) обяви официално подписването на локално

Групата на "Лаваца" (Lavazza Group) обяви официално подписването на локално ...

......... както на местнно ниво, така и в чужбина, като използва футбола и силата на марката ФК "Ливърпул". Приносът й бе признат чрез присъждането на награда от благотворителната организация BiTC (Business In The Community)."Ливърпул" ФК е световна марка и работи с водещи търговски партньори по целия свят, осигуряващи несравними търговски възможности.


Най-добрите сладкари и готвачи на България ще творят на изложение БУЛПЕК в

Най-добрите сладкари и готвачи на България ще творят на изложение БУЛПЕК в ...

......... и инструменти за сладкарството и хлебопроизводството, натурални добавки и адитиви.През тази година в шесте изложения участие ще вземат 500 български и чуждестранни компании. Тази година още по-силно е колективното участие на фирми от Италия и Унгария. За първи път ще участва Департаментът по земеделие към посолството на САЩ в София.


Масовите продажби на акции в глобален мащаб, тревогите около възходящия

Масовите продажби на акции в глобален мащаб, тревогите около възходящия ...

......... най-слабата си за последното десетилетие цена към щатския долар.Много от тези насрещни ветрове вероятно ще утихнат след изчерпването на ефекта от данъчните намаления в Щатите през идната година. А потенциално мнозинство на демократите в Конгреса след предстоящите междинни избори отвъд Атлантика може да направят щатските политики не чак толкова войнствени. На 31 октомври 2008-а, на Хелоуин, Сатоши Накамото - псевдоним

На 31 октомври 2008-а, на Хелоуин, Сатоши Накамото - псевдоним ...

......... когато близо половината от всички подобни Bitcoins са били активни - по данни, събрани от агенция "Блумбърг". Макар че дневният търговски оборот на криптовалутата е паднал с почти 80% от януарската си върхова стойност, Bitcoins за около 4 млрд. щ. долара сменят собствениците си всеки ден, по данни на CoinMarketCap.com.


УПРАВЛЯВАЩО ДРУЖЕСТВО - 2018Вестник "БАНКЕРЪ" представя всяко тримесечие - от

УПРАВЛЯВАЩО ДРУЖЕСТВО - 2018Вестник "БАНКЕРЪ" представя всяко тримесечие - от ...

......... мениджъра са  Обединена българска банка, притежаваща 90.86% от капитала, и KBC BANK - Белгия, с дял от 9.14% от капитала.През 2016-а отличието в класацията на в. "БАНКЕРЪ" за мениджър на най-добро управляващо дружество отиде при Катина Пейчева, която е изпълнителен директор на "ОББ асет мениджмънт" АД от юли 2007 година.


Централните банки са придобили злато в размер на около 5,8

Централните банки са придобили злато в размер на около 5,8 ...

......... сектор.Търсенето на златни бижута пък се е повишило с 6% спрямо година по-рано, като по-ниските цени през юли и август са стимулирали т.нар. ловци на изгодни стоки. Ръстът в търсенето на златни бижута в Индия и Китай е успял да надделее над слабостта, отчетна през третото тримесечие в Близкия изток.


Комисията за защита на конкуренцията одобри сделката между "Селектиум България",

Комисията за защита на конкуренцията одобри сделката между "Селектиум България", ...

......... включва над 150 IT компании по целия свят, генерира приходи над 4 милиарда долара (3.5 милиарда евро) през 2017 година.През 2015 г. Hewlett Packard се раздели на две нови компании - HP Inc. и Hewlett Packard Enterprise. Първата наследява бизнеса по производство на персонални компютри и принтери, а втората предлага корпоративни IT системи.


Масовата приватизация през 1996 г. даде лъжливо очакване на около

Масовата приватизация през 1996 г. даде лъжливо очакване на около ...

......... холдингът увеличи капитала си с издаване на нови акции и от 980 925 лв. той нарасна на 9 980 925 лева. Процедурата е свързана и с бъдещите планове и инвестиции - стратегическият план на групата е да увеличи  портфейла си от активи - финансови или недвижими имоти, уточняват от холдинга.


Европейската комисия одобри текстовете на споразуменията за търговия и инвестиции

Европейската комисия одобри текстовете на споразуменията за търговия и инвестиции ...

......... света и на 65-то по площ.От средата на 80-те години на ХХ век комунистическият режим провежда политика на стопанска либерализация, която довежда до бърз и продължителен икономически растеж. През 2007 година Виетнам става член на Световната търговска организация, страната членува успешно и в Асоциацията на страните от Югоизточна Азия (АСЕАН).


Щатският долар ще "олекне" с около 40% към еврото до

Щатският долар ще "олекне" с около 40% към еврото до ...

......... в опит да държи под контрол силния франк.У насмеждубанковият валутен пазар през последните три работни дни на миналата седмица и в първите два на тази беше активен. Средният дневен валутен оборот достигна 2623 млн. евро (5130 млн. лева). Сделките в щатски долари имаха 1.5% дял от купената и продадена валута.


Растящото търговско напрежение и очакванията, че Федералният резерв ще продължи

Растящото търговско напрежение и очакванията, че Федералният резерв ще продължи ...

......... в Италия и в еврозоната като цяло. Чистото количество на "късите" спекулативни контракти в евро срещу щатски долари (при които играчите залагат на обезценяване на еврото) е достигнало 16142 броя.Япония е заменила Щатите като най-предпочитания регион за инвеститорите в акции, въпреки че щатските компании се очаква да отчетат по-добри приходи.


Oбластна дирекция "Земеделие" – София-област и "Пазари Изток" ЕАД кани софиянци

Oбластна дирекция "Земеделие" – София-област и "Пазари Изток" ЕАД кани софиянци ...

......... есен в Софийско” ще се погрижат младежките състави  "Мажоретки от село Мирково" и "Слънце от град Ихтиман". Топготвачът Ангел Ангелов, заедно със своя екип от Копривщица, ще приготви пред посетителите на есенния празник традиционната гозба "Юнашки кебап". Тези и още много други забавления Ви очакват тази събота на пазар "Ситняково". 


Правителството прие решение за подписване на Споразумението за свободна търговия

Правителството прие решение за подписване на Споразумението за свободна търговия ...

......... данни за осъществени сингапурски инвестиции в България преди 1998 година.Република Сингапур е островен град-държава в Югоизточна Азия, разположена в южната част на Малайския полуостров. Името Сингапур произхожда от санскрит, съставено е от думите синга, сингха ( "лъв") и пура ("град"), и означава "Лъвов град". Девизът на града е: "Напред Сингапур".


По света обратното изкупуване на собствени акции е начин  част

По света обратното изкупуване на собствени акции е начин  част ...

......... да установи контрол върху фирмата. По закон в рамките на една година могат да се съберат до 3% от собствените акции. У нас се практикува методът "обратно изкупуване на отворения пазар". Неговото предимство е, че мениджърите на всяка фирма решават кога и колко книжа да закупят във всеки един момент.


Alibaba Group, чрез своите платформи, ще започне продажбата в Китай

Alibaba Group, чрез своите платформи, ще започне продажбата в Китай ...

......... по целия свят. Първоначално ще анонсираме на китайския пазар няколко десетки руски производители, които, в перспектива, те ще могат да навлязат и по пазарите в целия свят, навсякъде където оперира AliExpress - подчертал генералният директор на AliExpress в Русия Лю Вей, чийто думи се привеждат в прес-релийза на китайската компания.


Най-едрите търговски къщи в света обявиха на 10 октомври, че

Най-едрите търговски къщи в света обявиха на 10 октомври, че ...

......... на тези новини, влияещи разнопосочно на цените на черното злато, в обедната европейска търговия на 11 октомври фючърсните контракти сорт "Брент" с доставка през декември се търгуваха за 82 щ. долара за барел, а американският лек суров петрол WTI с доставка през ноември - за 72  щ. долара за барел. 


В навечерието на годишните съвещания на МВФ и на Световната

В навечерието на годишните съвещания на МВФ и на Световната ...

......... италианския кабинет.В късната следобедна европейска търговия на 10 октомври еврото се разменяше срещу 1.1530 щ. долара и 1.1416 шв. франка.У насмеждубанковият валутен пазар през седмицата беше активен. Средният дневен валутен оборот достигна 2597 млн. евро (5078.5 млн. лева). Сделките в щатски долари имаха 0.76% дял от купената и продадена валута.


На проведено заседание на съвета на директорите на "Българска фондова

На проведено заседание на съвета на директорите на "Българска фондова ...

......... фондовата борса си поставя следните задачи като приоритетни за своята работа: въвеждане на нови инструменти, видове поръчки и възможности за търговия; подобряване на инфраструктурата на пазара, съвместно с други институции; подобряване на условията за търговия; привличане на нови емитенти и инвеститори; нормативни промени и подобряване на корпоративната структура на компанията.


От днес започва търговията на Основен пазар BSE, Сегмент акции

От днес започва търговията на Основен пазар BSE, Сегмент акции ...

......... фонд. Заличени са досегашните членове на борда Господин Стоянов Динев, Камен Мариянов Михайлов и Йордан Йорданов Нотев и са вписани новите членове на Съвета на директорите Явор Венциславов Ангелов, Александър Велиславов Тодоров и Десислава Будьонова Чакърова. Вписан е нов изпълнителен директор на дружеството Явор Венциславов Ангелов, който ще представлява дружеството.


Разпечатани са пробните кранчета на дестилационните съоръжения на завод „Черноморско

Разпечатани са пробните кранчета на дестилационните съоръжения на завод „Черноморско ...

......... и че течността в тези съоръжения не е краен продукт, а дестилат с алкохолно съдържание между 55% и 75%. „Черноморско злато” са представили на властите по-детайлна технологична схема с пробните кранчета, като са предложили и поставяне на бленда за намаляване на дебита им. Производството работи с пълен капацитет и мощност.


 Гугъл спира работата на социалната си мрежа Гугъл плюс, след

 Гугъл спира работата на социалната си мрежа Гугъл плюс, след ...

......... е позволила на 438 външни приложения да събират без разрешение данни за потребителите, като имена, имейл адреси, професия, пол и възраст.  Компанията съобщава, че разработчиците не са знаели за тази уязвимост и няма данни за злоупотреби с тази информация. Отчасти затова Гугъл се е забавил с разкриването на проблема.  


Китайските компании продължават да разширяват международното си присъствие на пазарите,

Китайските компании продължават да разширяват международното си присъствие на пазарите, ...

......... и за други клиенти, производители на оригинална екипировка. Във фабриката работят целогодишно около 570 души, като през силния летен сезон броят на персонала достига към 660 служители. Тя произвежда алпийски ски и ски за дълго бягане. Производството им е организирано в два завода на принципа на последователност на технологичните операции.


Японският автомобилен концерн Тойота обяви днес, че изтегля 2,43 милиона

Японският автомобилен концерн Тойота обяви днес, че изтегля 2,43 милиона ...

......... се загуби с течение на времето поради вибрации на автомобила. Това може да доведе до късо съединение и риск от пожар.Проблемът засяга превозни средства, произведени в Япония между юни 2015 и май 2018 г. и включва версията plug-in на Prius и кросоувъра C-HR, продаван в Япония, Европа, Австралия и др.


В Шотландия човек може да си купи замък от ХVІ

В Шотландия човек може да си купи замък от ХVІ ...

......... След продължили с дни претърсвания полицията открила бутилката нащърбена и празна.Сделката от 3 октомври е втората от началото на годината на тази рекордно висока цена. През май бутилка Macallan Valerio Adami 1926 е била продадена от "Бонъмс" в Хонконг за 8.6 млн. хонконгски долари или около 1.1 млн. щ. долара.  


Легалният канабис е напът да придобие европейски привкус, твърдят шефовете

Легалният канабис е напът да придобие европейски привкус, твърдят шефовете ...

......... Canopy Growth Corp.Себастиън Сейнт Луис - главен изпълнителен директор на конкурентната Hexo Corp. предвижда до три години легализиране на психоактивната марихуана във Великобритания. Това е достатъчно кратък срок, в който ЕС да се включи в бързо растящия пазар на канабис, оценен от Сейнт Луис на 110 млрд. щ. долара годишно.


Koмиcиятa зa зaщитa нa ĸoнĸypeнциятa (KЗK) oдoбpи cливaнeтo нa двe

Koмиcиятa зa зaщитa нa ĸoнĸypeнциятa (KЗK) oдoбpи cливaнeтo нa двe ...

......... сделка между „Рапидо Експрес Енд Лоджистикс“ ООД и „Д и Д Експрес“ ЕООД. Уведомителят „Спиди“ АД е дължал предоставяне на пълна и точна информация за дейността и пазарното присъствие на участниците в концентрацията пред КЗК към началния момент, от който дължи съдействие на Комисията”, гласи изявлението на сайта на регулатора. 


Китай обяви, че САЩ са прекратили доставките на суров петрол

Китай обяви, че САЩ са прекратили доставките на суров петрол ...

......... от 1 януари 2019 г. митото ще се повиши до 25%. Американският президент Доналд Тръмп също изрази намерението си да започне третата фаза от прилагането на ограничителни мерки и ако Пекин се осмели да предприеме ответни мерки и да въведе допълнителни тарифи за китайски стоки и услуги за 267 млрд. долара.


Най-едрите търговци на черно злато очакват, че котировките на суровината

Най-едрите търговци на черно злато очакват, че котировките на суровината ...

......... то не бъде постигнато, ще има поредица от кризи. Баркиндо припомни, че световното търсене на енергия се очаква да нарасне с 33% до 2040-а, позовавайки се на огласената на 23 септември дългосрочна прогноза на ОПЕК. Суровият петрол пък ще продължи да играе доминираща роля в енергийния микс в обозримо бъдеще.  


Полша постигна сериозен обрат - на 24 септември  получи статус

Полша постигна сериозен обрат - на 24 септември  получи статус ...

......... на развитите пазари. Миналата седмица статусът на страната бе повишен и от Stoxx (която изчислява повече от 7500 индекса) - част от "Дойче бьорзе груп". Все пак  въпреки че успя да се пребори за признание от две международни борси, Варшава остава в категорията на развиващите се пазари на световния лидер MSCI.  


Поредно увеличение на лихвите отвъд Атлантика, прогнози за солиден ръст

Поредно увеличение на лихвите отвъд Атлантика, прогнози за солиден ръст ...

......... прогнозите на Федералния резерв са предпоставка за възходящо движение на зелените пари, но липсва катализатор. Пазарите продължават да очакват две лихвени повишения през 2019-а срещу заложените от централната банка три покачвания . Което мотивира мнението му, че щатската валута вече е достигнала върховите си нива и ще започне да отслабва. 


Производителят на акумулатори "Монбат" АД се отказа от покупката на

Производителят на акумулатори "Монбат" АД се отказа от покупката на ...

......... слънчевата енергия, компютърните технологии и телекомуникациите. Фирмата продава продукцията си в страните от ЕС, Африка, Близкия изток и Индия, което съвпада с бизнес стратегията на "Монбат".Тунизийската компания има съвместно дружество с американския лидер в производството на батерии Enersys, която пък е собственик на едноименния завод за промишлени батерии в Търговище.


Вълната от фирми с гръцки капитал, която нахлу на българския

Вълната от фирми с гръцки капитал, която нахлу на българския ...

......... има поне още толкова, към които КФН е приложила мярката "отписване като публично дружество и издадената емисия акции", и очакваме следващата стъпка - окончателно спиране на извършването и на сделки с техните книжа. Това пък ще доизчисти борсовия списък и би подобрило имиджа на БФБ  като място за печеливши сделки.


Над 60 световно признати маркетолози, мениджъри продажби и мениджъри във

Над 60 световно признати маркетолози, мениджъри продажби и мениджъри във ...

......... на българския бизнес. Целта на събитието е да създаде благоприятна среда за развитие на бизнеса във всички сфери посредством използване на най-добрите практики и дигиталните технологии, нетуъркинг, изследване на тенденциите и успешна обмяна на бизнес модели и добри практики в развитието на успешни брандове.Билети за Innowave Summit 2018 – ТУК  


Роман Абрамович е готов да продаде "Челси“, съобщава Bloomberg Businessweek.

Роман Абрамович е готов да продаде "Челси“, съобщава Bloomberg Businessweek. ...

......... клуб, но тогава Абрамович отговори, че не смята да продава. Бившият губернатор на Чукотка придоби „Челси“ през 2003 г. срещу сумата от 156 млн. евро.Откакто Абрамович е собственик „сините“ спечелиха пет титли на Англия, пет Купи на страната, три Купи на Лигата, както и трофеите в Шампионската лига и Лига Европа.


ScaleFocus, компания, специализирана в професионалните технологии, софтуерното инженерство и дигиталната

ScaleFocus, компания, специализирана в професионалните технологии, софтуерното инженерство и дигиталната ...

......... През 2017 г. Upnetix стана първата и единствена сертифицирана агенция за програмисти на Google.  Компанията има множество награди от институции като Forbes и GSA. Обявена е за най-динамично развиващата се организация във софтуерния и аутсорсинг сектор в България за 2017 г. и 2018 г. в класацията "Топ 100" на ИКТ.


Екип учени от Института по криобиология и хранителни технологии (ИКХТ)

Екип учени от Института по криобиология и хранителни технологии (ИКХТ) ...

......... плодове (в конкретния случай арония и боровинка) е работещ подход за подобряване на функционалните свойства на пивото, както и добра възможност за получаване на нови асортименти бири.  Научният доклад с резултатите и заключенията от изследването са представени на Деветата Национална  конференция по хранене на Българското дружество по хранене и диететика. 


Немската компания Siemens AG, която има бизнес и у нас,

Немската компания Siemens AG, която има бизнес и у нас, ...

......... производство на електроенергия и решения за пренос на мощности, вятърни турбини, пионер в областта на инфраструктурните решения, автоматизацията и софтуерни решения за индустрията. В България компанията присъства вече 140 години. Част от структурата на Siemens в България е и фабрика за измервателна апаратура за продукти високо напрежение в град Правец.


От днес две нови дружества влизат в основния индекс на

От днес две нови дружества влизат в основния индекс на ...

......... се изваждат "Велграф Асет Мениджмънт" АД, "Химснаб България" АД, "Болкан енд Сий Пропъртис" АДСИЦ и "Инвестиционна Компания Галата" АД. Новите попълнения тук са "Св. Св. Константин и Елена Холдинг" АД, "Синтетика" АД, "Хидравлични елементи и системи" АД и "Агрия Груп Холдинг" АД.Промени в състава на индекса BGREIT този път няма. <!--![endif]--><!--![if--><!--![endif]--><!--![if--><!--![endif]--><!--![if--><!--![endif]--><!--![if--><!--![endif]--><!--![if--><!--![endif]--><!--![if--><!--![endif]--><!--![if--><!--![endif]--><!--![if-->


Американската модна група Michael Kors Holdings ще поеме контрола върху италианската

Американската модна група Michael Kors Holdings ще поеме контрола върху италианската ...

......... да финансира експанзията си в чужбина. По-рано тази година обаче главният изпълнителен директор Джонатан Акеройд заяви, че не се бърза с борсовия дебют.Michael Kors не крие амбицията си да разшири портфолиото си от луксозни марки, след като придоби британския производител на обувки Jimmy Choo за 1,2 млрд. долара миналата година. 


След решението на съда едно от запечатаните предприятия – „Винпром

След решението на съда едно от запечатаните предприятия – „Винпром ...

......... за вино – няма място за новите джибри.„Ние работим на 24 часов режим, така че тези 48 часа през които ние не работим реално могат да нанесат щети на новата продукция за цяла реколта напред”, коментира Димитър Ценов, технолог на „Винпром Карнобат”. Четвърти ден камионите с грозде чакат да бъдат разтоварени.


Работниците в  най-богатите държави в света са получили най-големи повишения

Работниците в  най-богатите държави в света са получили най-големи повишения ...

......... "Номура холдингс", пък отбелязват, че много от тенденциите, които са потискали заплащането, вече обръщат посоката, защото населението в трудоспособна възраст се топи, а правителствата провеждат протекционистка политика. А това за финансовите пазари означава по-ниски нива на корпоративна рентабилност и по-висока инфлация - все лоши новини за акциите и за облигациите.


Опасностите, които дебнат световните пазари на жилища, са "изключително сериозни"

Опасностите, които дебнат световните пазари на жилища, са "изключително сериозни" ...

......... австралийски банки са повишили ипотечните лихви през последните седмици, оправдавайки се с по-високите разходи за финансиране. Най-висок е ценовият ръст на жилищния сектор в Хонконг (37% за последните пет години), който експертите определят като надценен с 203%, но пък жилищните кредити са в размер на 48% от БВП на региона.


За валутните търговци, които се опитват да разгадаят бъдещата посока

За валутните търговци, които се опитват да разгадаят бъдещата посока ...

......... да продължи с около  2% поне още 12 месеца.У насмеждубанковият валутен пазар през последните три дни на миналата седмица и през първите два на тази беше активен. Средният дневен валутен оборот достигна 2507 млн. евро (4903 млн. лева). Сделките в щатски долари имаха 1.1% дял от купената и продадена валута. 


Правителството одобри промени в Закона за приватизация и следприватизационен контрол.

Правителството одобри промени в Закона за приватизация и следприватизационен контрол. ...

......... развитието на другия работещ обект - в Кнежа, който в момента издържа компанията. Продукцията на компанията намаля напоследък  като следствие от стеснената конюнктура на пазара общо за страната. На всичко отгоре продуктовата листа на фирмата включва основно автентични български сортове и хибриди, докато все повече се увеличават продажбите на вносни семена.


След успешната реализация на конференцията Innowave Summit 2017, която постави

След успешната реализация на конференцията Innowave Summit 2017, която постави ...

......... 2018 се организира от Сдружение с нестопанска цел в обществена полза – Български Бизнес Форуми и се провежда в партньорство с Община Варна (една от новите 30 дигитални центъра в Европа) и с подкрепата на Министерството на икономиката на България, Европейската стартъп мрежа и Startup Europe (Инициатива на Европейската комисия).  


Световният икономически растеж вероятно достигна връхна точка с оглед на

Световният икономически растеж вероятно достигна връхна точка с оглед на ...

......... 0,4 на сто.На този етап по-слабата местна валута е помогнала на Китай да успее да абсорбира негативния ефект от по-високите американски мита. Това накара организацията да остави непроменени прогнозите си за растежа на втората по сила световна икономика на ниво от 6,7% за тази и от 6,4% за следващата година. 


В сезона на летните отпуски 270 хиляди битови клиенти на

В сезона на летните отпуски 270 хиляди битови клиенти на ...

......... Дружеството 9 начина за безкасово плащане - по банков път чрез директен дебит, банкомат или платежно нареждане, по интернет чрез интернет банкиране, системите на ePay.bg, ОББ, Icard.bg и Транскарт или директно през сайта на ЧЕЗ, с sms през системите на ePay и Icard, които дават на клиентите и достатъчно сигурност. 


От "Витоша Ски" отправихме покана към представители на централната и

От "Витоша Ски" отправихме покана към представители на централната и ...

......... им това е единственият лифт, произведен от фирмата", се казва в писмото.Също така се казва, че при подмяната ще трябва да се обновят всички фундаменти и стълбове към тях, а това е забранено от действащият план за управление на парк „Витоша“, тъй като съгласно ЗУТ се тълкува като ново строителство.   


Милиардерът Марк Бениоф, съосновател на американската технологична група Salesforce, купи

Милиардерът Марк Бениоф, съосновател на американската технологична група Salesforce, купи ...

......... се очаква да бъде приключена до 30 дни.Миналата година Мередит купи за 2.8 милиарда долара издателската компания "Тайм инк" (Time Inc), на която принадлежат десетки медии, сред които списанията "Тайм", "Форчън" и "Пийпъл". Според данни на в. "Ню Йорк таймс" в сделката са участвали братята милиардери Чарлз и Дейвид Кох.


В модерния мултифункционален комплекс “Кепитъл сити център" в Пловдив отваря

В модерния мултифункционален комплекс “Кепитъл сити център" в Пловдив отваря ...

......... решението да създадем школа за личностно развитие и комуникативни умения, защото искаме да помогнем на родителите и децата, на обществото, каза директорът Весела Балева.В “Червено" търсят нови подходи към подрастващите и адаптират старите, за да има ефект образователния процес. Усилията са насочени основно към това: учениците да се изградят като личности. 


Като пример за впечатляваща архитектура и функционалност  новата спортна зала "Арена

Като пример за впечатляваща архитектура и функционалност  новата спортна зала "Арена ...

......... които да обслужват живеещите в близост. Със своята многофункционалност, целесъобразност и комплексност „Арена Шумен“ е най-мащабният проект реализирани през последните няколко десетилетия в Шумен. Амбициите на общинската администрация са заедно със спортния комплекс районът да се оформи като нов градски център, който да привлича както шуменци, така и гостите на града.  


Летище-Бургас е обслужило за първите осем месеца на година 18

Летище-Бургас е обслужило за първите осем месеца на година 18 ...

......... пистата. Директорът на летището Георги Чипилски сподели, че е регистриран очакван спад от 15% на туристите от Русия, но за сметка на това има увеличение от 20% на пътниците от Великобритания, Германия и Полша. Най-натовареният ден през този сезон е бил 27 юли, а най-много пътници са минали на 10 август.  


13 са компаниите, които представят България на най-големия за последните

13 са компаниите, които представят България на най-големия за последните ...

......... бизнес бе и темата на срещата между и.д изпълнителния директор на Агенцията за насърчаване на малките и средни предприятия Александър Минев и директорът на солунската търговско – индустриална камара Йоанис Масутис. Основен приоритет на сътрудничеството е осъществяването на съвместни проекти в подкрепа на МСП, включително и такива с европейски средства. 


Група от руски и китайски компании обмисля 73 съвместни инвестиционни

Група от руски и китайски компании обмисля 73 съвместни инвестиционни ...

......... Владимир Путин, китайският му колега Си Цзинпин пристигна в Русия във вторник, за да присъства за пръв път на Източния икономически форум във Владивосток. Двамата водещи ръководители ще проведат разговори по време на форума, отбелязвайки третата си среща в рамките на настоящата година и допринасяйки за все по-близките дипломатически отношения.


Руската национална валута отслабна до 70 рубли за 1 долар

Руската национална валута отслабна до 70 рубли за 1 долар ...

......... от руската централна банка, пише "Ройтерс". Централната банка ще обсъди лихвените проценти този петък, като гуверньорът Елвира Набиулина оповести, че двете основни възможности за запазване на сегашните лихвени нива или увеличаването им.Руските власти засега отказват да окажат натиск върху централата банка. Централните банкери също не коментират темата с аргумента, че регулаторът изследва ситуацията. 


Дивидентите са една от най-очакваните награди за всеки акционер. Притежаването

Дивидентите са една от най-очакваните награди за всеки акционер. Притежаването ...

......... мениджмънт е част от групата на бившия приватизационен фонд "Сила холдинг" АД. "Селект асет мениджмънт" управлява дейността по акумулиране на парични средства чрез публично предлагане и обратно изкупуване на дялове на - "Селект Баланс" АД, ДФ "Селект Регионал", ДФ "Селект Облигации" и ДФ "Селект Дивидент",  и по инвестирането им в ценни книжа.


Бързият напредък на технологиите понижава инфлацията слабо и временно, коментира

Бързият напредък на технологиите понижава инфлацията слабо и временно, коментира ...

......... финансови сътресения. Анализ на базирания в Брюксел Център за европейски политически изследвания, който ще бъде публикуван официално на 7 септември, успокоява финансовите министри от еврозоната, че това няма да се случи. Заключенията на експертите ще бъдат представени на срещата на финансовите министри и на централните банкери във Виена в петък.