Летните Олимпийски игри, които ще се проведат в Токио през

Летните Олимпийски игри, които ще се проведат в Токио през ...

......... освен наплива, се очаква пък други гости да не искат да се сблъскват със суматохата. Управлението в Токио може да приеме тази политика за постоянно, за да има достатъчно място за туристи по време на други важни събития. Плановете на общината са да отвори пристанищен терминал преди стартирането на Олимпиадата.


Ликът на английския математик Алън Тюринг, станал известен като бащата

Ликът на английския математик Алън Тюринг, станал известен като бащата ...

......... на Втората световна война. Там той прави пробив, като създава нови методи за криптоанализ, позволяващи дешифрирането на кодовете на немската "Енигма". След края на войната Алън Тюринг работи за Националната физическа лаборатория на Острова. Там създава един от първите програмируеми компютри, наричани АСЕ. По-късно работи и в университета в Манчестър.


Астронавтите са най-често научни или военни пилоти, които правителството на

Астронавтите са най-често научни или военни пилоти, които правителството на ...

......... неговият план ще се осъществи. Досега SpaceX е регистрирала редица успешни полети без екипаж, но ракетата Starship, предвидена за това пътуване, все още е в много ранен етап от своето изграждане. Ясен е милиардерът, който ще направи разходка в Космоса със SpaceX Главният изпълнителен директор Илън Мъск разкри самоличността му


След като през януари Катар прие такса, която почти увеличи

След като през януари Катар прие такса, която почти увеличи ...

......... чужденци, които не са мюсюлмани. На тях ще им се наложи да искат разрешение от техния работодател. Той трябва да им даде лиценз, който им позволява да влязат в магазина за алкохол и свинско месо, намиращ се в предградията на Доха. Магазинът продава алкохол само на клиенти, които имат лиценз.


Като дом на половината златни резерви на САЩ Форт Нокс

Като дом на половината златни резерви на САЩ Форт Нокс ...

......... а дори доближаването до сградата от външни хора е невъзможно. Вратата на свода е направена от бетон и стомана и тежи повече от 20 тона. Никой не знае как се влиза там, с изключение на отговорниците за сигурността, като един от тях знае само една от няколко комбинации за отключване.


Дъното на езерото Чембарамкам се вижда и водата е пресушена.

Дъното на езерото Чембарамкам се вижда и водата е пресушена. ...

......... изчерпване на подземните ресурси. 100 милиона души, включително и тези в големите градове като Делхи, Бенгалуру и Хайдерабад, няма да могат да разчитат изобщо на подземни водни източници. Този брой ще продължи нараства, тъй като според ООН Индия ще увеличи населението си с почти 300 милиона души до 2050 година.Въглеродният отпечатък, оставян в природата от американската армия е огромен.

Въглеродният отпечатък, оставян в природата от американската армия е огромен. ...

......... за снабдяване и дистрибуция на гориво в американската империя могат вместо това да финансират "Нова зелена политика" в каквато и да е форма. Всеки друг вариант би бил по-добър, отколкото продължителното и нарастващо зареждане и употребяване на гориво, водищо до отделяне на вредни емисии в атмосферата, се казва в изследването.


Карарският мрамор е един от най-качествените в света. Плоча от

Карарският мрамор е един от най-качествените в света. Плоча от ...

......... мрамора" заради наличието на много художници и склуптуристи. За разлика от големите чуждестранни компании, които търсят възможно най-луксозния камък, художниците в Пиетрасанта търсят перфектния камък, който да превърнат в склуптура или друго произведение на изкуството. Те обясняват, че карарският мрамор е идеален, защото е равномерно бял и има средна твърдост.


Докато много ръководители на големи компании са обвинявани заради прекалено

Докато много ръководители на големи компании са обвинявани заради прекалено ...

......... му е изчислявано на близо 74 милиарда долара. Евън Шпигел Източник: След излизането на борсата на Snapchat през 2017 година съоснователят и главен изпълнителен директор на компанията Евън Шпигел намалява заплатата си от 500 000 на 1 долар годишно. Въпреки това неговото нетно богатство възлиза на над 3 милиарда долара.


Има неща, които ние казваме, а хората срещу нас разбират

Има неща, които ние казваме, а хората срещу нас разбират ...

......... "Аз никога не казвам/правя така" Вместо това: Подобни фрази се използва, за да отвлечем вниманието от нещо, което не сме направили добре. По-добрият вариант е да признаем, че сме сбъркали и да се извиним. "Изглеждаш много добре за годините си" Вместо това: "Изглеждаш чудесно". Повече от това не е нужно.


Централната банка на Ямайка празнува икономическото развитие на страната с

Централната банка на Ямайка празнува икономическото развитие на страната с ...

......... падна до невиждани в страната нива от 8%. През последните 18 тримесечия икономиката расте - но твърде бавно. За цялата 2018 г. експанзията е 1,9 процента, като критиците посочват като основни причини престъпността и остарялата инфраструктура. Може да видите последното видео долу, а това от декември 2018 г. - тук.Главният изпълнителен директор на инвестиционната корпорация Blackstone Group е дал

Главният изпълнителен директор на инвестиционната корпорация Blackstone Group е дал ...

......... за Университета Кембридж през февруари бе най-голямото дарение, правено от британец на университет в Обединеното кралство. Преподаването в Оксфордския университет датира от 1096 година, като се признава за учебно заведение официално от 13-и век. Университетът е подготвил 27 министър-председатели на Великобритания, включително Тереза Мей и потенциалния ѝ наследник Борис Джонсън.


Всички сме чели статии, в които се казва, че 4

Всички сме чели статии, в които се казва, че 4 ...

......... през пет-десет минути - е изключително вредно за тялото. Когато натиснем бутона и отново се унесем, тялото се готви за още един цикъл сън, който след това бързо е прекъснат. Това ни кара да се чувстваме уморени до края на деня. Формулата е проста: здравето ви трябва да е най-важно.


Основателят на Discovery Chanel Джон Хендрикс и неговата съпруга Маурин

Основателят на Discovery Chanel Джон Хендрикс и неговата съпруга Маурин ...

......... запад. Имотът е разположен предимно в Колорадо в окръг Меса, но тъй като е на границата, малка част от него се намира и в Гранд, окръг Юта. Източник: Луксозният курорт предлага всички екстри, които има провинциалния живот, включително спортна стрелба и екскурзия с шофиране на луксозни автомобили и голям басейн.


Ако сте гледали тези дни новините или сутрешния блок на

Ако сте гледали тези дни новините или сутрешния блок на ...

......... поканени 7 български и чуждестранни компании, които се занимават с архитектура и дизайн за електронни медии. Пространства, подчинени на технологиите, но фокусирани върху човешкото присъствие в тях - това е стилът на Veech x Veech, която печели конкурса за изработването му. Можете да видите как изглежда студиото в нашата галерия.


Продажбите на най-голямата компания в света, добиваща диаманти De Beers

Продажбите на най-голямата компания в света, добиваща диаманти De Beers ...

......... заяви главният изпълнителен директор на De Beers Брус Клийвър. De Beers продава скъпоценни камъни на 10 организирани събития годишно в Ботсвана на избрана група клиенти. От купувачите се очаква да уточнят броя и вида на диамантите, които искат и след това да извършат покупките на цена, определена от De Beers.Някога давали работа на хиляди хора, днес тези професии вече

Някога давали работа на хиляди хора, днес тези професии вече ...

......... Video. Някога тя дава работа на 84 300 души, но през 2010 година обаче компанията фалира. Телефонист За първи път тази професия се появява в края на 19-ти век. През 1878 година Джордж Кроу става първият телефонист или телефонен оператор в компанията Boston Telephone Dispatch. Днес тази длъжност не съществува.


Дубайският Бурдж Ал Араб е смятан за най-луксозният хотел в

Дубайският Бурдж Ал Араб е смятан за най-луксозният хотел в ...

......... В хотела няма такова нещо като единична стая Там гостите са настанявани само в луксозни частни апартаменти. Само матраците в спалните на тези апартаменти струват до 15 000 долара. Посетителите могат да избират от меню възглавници, в което има 17 различни вида такива в зависимост от размера и мекотата им.


Една от малкото на картини на френския художник Клод Моне

Една от малкото на картини на френския художник Клод Моне ...

......... търг от настоящия продавач за 2,53 милиона долара. За 33 години стойността ѝ се увеличава дотолкова, че на търга стига 110 милиона долара. Аукционната къща не разкрива кой е новият притежател на творбата, чиято оферта се оказва най-добра и побеждава тези от още пет кандидати в рамките на 8-винутен търг.


Големите язовири и водни резервоари, изградени да осигуряват възобновяема електроенергия

Големите язовири и водни резервоари, изградени да осигуряват възобновяема електроенергия ...

......... са застрашени единствено от използването им като източник на електроенергия. Промяната в климата също крие риск за тях. Целта да се намали въглерода в атмосферата не трябва да е за сметка на състоянието на водните басейни. Според доклада в момента в процес на изграждане са 3700 язовира за водноелектрически централи.


Musha Cay на Бахамите, собственост на Дейвид Копърфийлд, струва $42

Musha Cay на Бахамите, собственост на Дейвид Копърфийлд, струва $42 ...

......... Транспортът до и от Манила също не е включен в цената, а тя започва от $990 за хидроплан, събиращ девет пътници и стига до $11 580 за отиване и връщане с 5-местен хеликоптер. Минималното изискване, за да се направи резервация е от 3 до 5 нощувки в зависимост от сезона.


Най-високата сграда, която трябва да отвори врати през 2019 година,

Най-високата сграда, която трябва да отвори врати през 2019 година, ...

......... На четвърто място се нарежда още един небостъргач в Китай. Това е Nanning China Resources Tower в едноименния град Нанин. Кулата ще бъде само 5 метра по-ниска от тази в Сиджоу. Етажите й ще бъдат 94, а за достигането им ще бъдат достъпни 59 асансьора. Нейното изграждане отнема 5 години.


Само за пет дни филмът на Marvel

Само за пет дни филмът на Marvel "Отмъстителите: Краят" докара ...

......... включително 60 милиона долара от излъчванията в четвъртък вечер. Това е увеличение с 32% в сравнение с предишния рекордьор "Междузвездни войни: Силата се пробужда", който по време на дебюта си спечели 119 милиона през 2015 година. Много киносалони са имали прожекции и извън работно време, включително сутрин от 7 часа.


Индия планира да кацне на южния полюс на Луната през

Индия планира да кацне на южния полюс на Луната през ...

......... енергия, която би струвала трилиони долари, заяви председателят на държавната агенция. Първата мисия на страната бе през октомври 2008 г. Тя откри за първи път молекули вода на повърхността на Луната. SpaceX направи първия успешен търговски полет с най-мощната ракета в света Тя е доставила първата пратка успешно в Космоса


Редките луксозни уискита могат да струват много, особено когато са

Редките луксозни уискита могат да струват много, особено когато са ...

......... The Dalmore лек вкус на портокалов шоколад. Той се допълва от ефирен аромат на стафиди, горчив шоколад и английски мармалад с нотки на кафе, пай с орехи и крем "Брюле". Най-скъпото уиски в света: Само 50 милилитра от него струват $100 000 Бутилката беше продадена тази есен срещу $1,5 милиона


След серия атентати през миналите няколко години Египет като че

След серия атентати през миналите няколко години Египет като че ...

......... на цариците. В региона заможните посетители могат да отседнат в бутикови хотели с интериор, вдъхновен от богатата история на Египет. В тях нощувките струват традиционно по няколко стотин долара. Друго задължително място е столицата Кайро, където луксозните хотели по поречието на Нил може да струват близо 1000 долара на вечер.


Надали има човек, който да не е чувал трагичната историята

Надали има човек, който да не е чувал трагичната историята ...

......... вече е ясно, че корабът ще мине по същия маршрут от Саутхемптън до Ню Йорк. Проектът беше първоначално обявен през 2013 година, но дълго време не беше ясно дали ще бъде събрано необходимото за осъществяването му финансиране. В крайна сметка "Титаник II" ще стане факт с помощта на Клив Палмър.


За да направим крачка напред към промяната, трябва да се

За да направим крачка напред към промяната, трябва да се ...

......... сме заедно, защото свободната журналистика може да бъде постигната само с общите усилия на всички ни", казват от Dir.bg. Генерални партньори на конкурса са A1, "Филип Морис България", "Дънди Прешъс Металс". Генерални медийни партньори на инициативата са Българско национално радио и Българска национална телевизия. НДК е стратегически партньор на събитието.


Над €800 милиона ($920 милиона) вече са обещаните дарения за

Над €800 милиона ($920 милиона) вече са обещаните дарения за ...

......... реставрирана в рамките на пет години, което бе определено като амбициозна цел. Засега не е ясно колко ще струва операцията. Замъкът Уиндзор в Англия, който бе опожарен през 1992 г., бе реставриран за 5 години срещу 37 милиона паунда. Преди пожара, Франция бе отделила около €150 милиона за "Нотр Дам".


Милиардери от Франция обещаха €300 милиона, за да помогнат за

Милиардери от Франция обещаха €300 милиона, за да помогнат за ...

......... без да уточняват колко. Френският енергиен гигант Total също обеща €100 милиона. Кметът на Париж Ан Идалго заяви, че кметството на града ще отпусне €50 милиона за възстановяването на катедралата. Ръководителят на регион Ил дьо Франс Валери Пекрес обяви отпускането на €10 милиона за спешна помощ за възстановяването на катедралата.


Много хора в Сан Франциско са се научили да претърсват

Много хора в Сан Франциско са се научили да претърсват ...

......... York Post разказа историята на една жена, която има милиони в сметката си, но също се занимава с това за забавление. Американската милионерка, която събира боклуци в Ню Йорк и печели по $20 на ден от това Неин имот за 1 милион долара е необитаем, защото е претъпкан с отпадъци


Лонгирбюерн е най-северният град в света, разположен на норвежкия архипелаг

Лонгирбюерн е най-северният град в света, разположен на норвежкия архипелаг ...

......... вероятно ще надминат 12 милиона долара. Част от подобренията включват изграждането на нов тунел за достъп, както и обслужваща сграда за хладилни и аварийни агрегати. "Важна и отговорна задача е опазването на генетичния материал, който е от решаващо значение за глобалната продоволственост", е заявил норвежкият министър на земеделието Джон Дейл.


Никой град не е имунизиран от природните бедствия и катаклизми

Никой град не е имунизиран от природните бедствия и катаклизми ...

......... 2050 година. Вирджиния Бийч, Вирджиния Вирджиния Бийч се намира на пресечката на залива Чесапийк с Атлантическия океан. Заради покачването на морското равнище и двата водни обекта могат да доведат до наводнения по време на голяма буря. Районът вече се е сблъсквал с тежки природни бедствия, когато ураганът Флоренция потопи града.


Президентът Румен Радев награди победителите в конкурса

Президентът Румен Радев награди победителите в конкурса "Най-важният урок" на ...

......... (Предучилищна педагогика), от Монтана Марина Викторова - СУ "Св. Климент Охридски", специалност Специална педагогика - Ерготерапия за деца и възрастни с нарушения, от Лом Надежда Иванова - ПУ "Паисий Хилендарски", специалност Българска филология, от Русе Радостина Гавазка - ЮЗУ "Неофит Рилски", специалност Начална училищна педагогика с чужд език, от Дупница


В света има над 7 милиарда души и повече от

В света има над 7 милиарда души и повече от ...

......... живее там. След тях, се нареждат САЩ, Индонезия, Бразилия и Пакистан, чиито жители заедно наброяват около 1 милиард. Държавите с най-голям брой на населениетоInfogram А Нигерия, която се нарежда седма, е с най-бързо увеличаващото се население. Бангладеш пък е най-гъсто населеното място в света с 1138,9 души на квадратен километър.


Ръководството на модния гигант Bestseller си е поставило интересна цел,

Ръководството на модния гигант Bestseller си е поставило интересна цел, ...

......... е случаен. Именно от Бранде води началото си модната компания, като там семейството на настоящия главен изпълнителен директор Андрес Холх Повлсен отваря първия си магазин за дрехи през 1975 година. Днес Андрес е наследник на модния гигант и е най-богатият човек в Дания с нетно състояние от 7,2 милиарда долара.


Демографските промени оставиха испанската провинция със стотици призрачни селища, пише

Демографските промени оставиха испанската провинция със стотици призрачни селища, пише ...

......... които се обсъжда, е подобряването на интернет връзката, което би помогнало на много да работят от дома си. Субсидия за тези, които се върнат на село, е друга идея на кабинета. А проблемът става все по-централен в политическия живот на страната, особено преди изборите, които ще се проведат през април.


Предприемаческата фамилия Райман има дялово участие в множество фирми и

Предприемаческата фамилия Райман има дялово участие в множество фирми и ...

......... на нацизма фирмата е действала под друго име. Шефът на холдинга Петер Харф казва, че след 2000-та година по-младото поколение в семейството е започнало да проучва и чете документите от миналото, а в началото на 2014 година е било решено да се проведе независимо и пълно разследване на фирмената история.


Главният финансов директор на Huawei Technologies Co. явно има увлечение

Главният финансов директор на Huawei Technologies Co. явно има увлечение ...

......... Заради отправеното поздравление за Нова година, изпратено от iPhone, двама служители бяха понижени, а заплатите им бяха намалени. Мън Уанджоу е носила и един продукт на Huawei - смартфона Mate 20 RS. Европейската комисия не подкрепя бойкот на Huawei В Брюксел смятат всяка страна сама да вземе решение по въпрос


В началото на тази година еврото имаше юбилей - през

В началото на тази година еврото имаше юбилей - през ...

......... са включени в списъка с културното историческо наследство на ЮНЕСКО. През 2017 година той я реализира, като са пуснати по 2017 копия от серията. Общият обем на отпечатаната валута е 30 255 копия. Само 2000 от тях са предвидени за колекционери. Цената на една серия от 15 банкноти е била €100.


Един луксозен курорт в Лас Вегас отвежда скъпите пътувания на

Един луксозен курорт в Лас Вегас отвежда скъпите пътувания на ...

......... със страхотна гледка към града. Източник: Неговите посетители могат да резервират там минимум две нощувки. От Palms посочват, че там настаняват най-добрите покер играчи в света, когато те са на посещение в Лас Вегас. Апартаментът е само част от мащабната реновация на комплекса, в която са инвестирани 620 милиона долара.


Годишната класация на PricewaterhouseCoopers нарежда страните според заетостта и отношението

Годишната класация на PricewaterhouseCoopers нарежда страните според заетостта и отношението ...

......... мъжете и жените е показател за развитието на икономиката. То е особено сериозно в Лондон, където почти няма промяна от 2010 г. насам. Нови правила, въведени миналата година, задължават работодателите с повече от 250 служители да докладват разликата в средното възнаграждение и бонуса на мъжете и жените на годишна база.


Светът на Дисни винаги е с много цветове и красиви

Светът на Дисни винаги е с много цветове и красиви ...

......... отрупан от сгради в най-ярките цветове, но те са и с красива циментова замазка. Отражение е от времето, когато местните култури се смесват с европейски и африкански. Източник: Гент, Белгия В този пристанищен град къщите са сгушени една до друга по протежението на канала. Намира се между Брюксел и Брюж.


По-луксозните хотели вече са и частично автоматизирани. В тях можете

По-луксозните хотели вече са и частично автоматизирани. В тях можете ...

......... почистващата система в толкова голяма сграда обаче има и недостатък. За да напръска една стая с CleanCoat, Нелсън трябва да я изпразни. Това означава да изнесе всички мебели извън нея, което може да се случи само по време на ремонт. А формулата на CleanCoat трябва да се прилага всяка година.


Бизнес страниците на The Guardian са по-добър индикатор за посоката

Бизнес страниците на The Guardian са по-добър индикатор за посоката ...

......... избран за проучването, тъй като е безплатен и лесен за сваляне. Включването на повече медии може да подобри резултатите, смятат от централната банка. Месечните индекси на промишлеността и проучването на GfK сред потребителите остават най-полезните индикатори за определяне на икономическия растеж на Великобритания за следващите между един и три месеца.


Създателят на технологичния гигант Microsoft Бил Гейтс епосветил повече от

Създателят на технологичния гигант Microsoft Бил Гейтс епосветил повече от ...

......... на Reddit "Питай ме нещо" следното: "Изненадващо е да видим как именно богатите страни изгубиха обществения консенсус, че децата трябва да бъдат защитени. За съжаление това ще доведе до смърт, причинена от вирусите на морбили или коклюш." Според филантропа ваксините са спасили повече хора, отколкото всеки друг инструмент по света.


Масово срещаните американски сгради се срещат в почти всеки американски

Масово срещаните американски сгради се срещат в почти всеки американски ...

......... конструкция. Някои части от страната имат нужда от строителство на нови сгради. И въпреки че архитектите, които работят с дървени конструкции, имат план за по-икономично решение, не е ясно дали тези постройки ще бъдат безопасни. Предвид това все още не е взето решение как и какви сгради ще бъдат строени.


Сградата, която направи името на Тръмп разпознаваемо заради първата му

Сградата, която направи името на Тръмп разпознаваемо заради първата му ...

......... президент продава Grand Hayatt. Според последната сделка новата сграда ще се простира на 2 милиона квадратни метра, ще включва и по-малък хотел с 500 стаи. Настоящият хотел има 1128 стаи. Чака се одобрението на местната власт, тъй като земята под Grand Hyatt е собственост на държавната Empire State Development Corp.


Всяка година Бил Гейтс и съпругата му Мелинда съобщават за

Всяка година Бил Гейтс и съпругата му Мелинда съобщават за ...

......... много по-полезни, но са трудни и скъпи за вграждане навсякъде. Мобилните телефони са най-влиятелни в ръцете на най-бедните жени Тези жени няма да използват устройствата само за достъп до различни приложения и сайтове. Те могат да променят социални норми и да се борят за по равностоен свят за различните полове.


Луксозен апартамент в най-високата жилищна сграда в Ню Йорк най-накрая намери

Луксозен апартамент в най-високата жилищна сграда в Ню Йорк най-накрая намери ...

......... година.  Разделянето на луксозното жилище е пример за тенденцията, която наложи по-стилни и скъпи мезонети да се бъдат разполагани на по-малка площ, за да могат да бъдат продадени. През 2016 година апартаментът на последния 96-и етаж в същата сграда е бил купен от саудитския милиардер Фааз Алхокеър за $87,7 милиона.


Ако гледка към Средиземно море, винени лозя и слънчеви плажове

Ако гледка към Средиземно море, винени лозя и слънчеви плажове ...

......... местната власт притежава всички къщи, които са обявени на цена от 1 евро. Ние не сме посреднице между старите собственици и купувачите. Ако някой прояви интерес, може веднага да се сдобие с имота", каза заместник кметът на Самбука, Джузепе Качиопо. Още през първите няколко дни са били продадени 10 имота.


Консултантската компания и предпочитан работодател PwC България стартира кампанията

Консултантската компания и предпочитан работодател PwC България стартира кампанията "Най-важният ...

......... Петкова, Ива Дойчинова и още любими звезди заснеха специални видео послания към бъдещите български учители. Съвсем скоро PwC ще представи видеата в официалните си профили в социалните мрежи. Цялата информация за "Най-важният урок" е достъпна на уебсайта на инициативата. Студентите и докторантите могат да кандидатстват, като изпратят есето си тук.


Заобиколени сме от електронни и технологични отпадъци, което е крайно

Заобиколени сме от електронни и технологични отпадъци, което е крайно ...

......... Докато се намери начин за правилното им рециклиране, би било добре да се установят правила, за да не се стига до изхвърлянето на толкова технологии, като това да се изработват от по-трайни и качествени материали. Част от тази промяна може да включва и обратното им изкупуване от търговци на дребно.


Има много начини човек да бъде по-продуктивен. Само че някои

Има много начини човек да бъде по-продуктивен. Само че някои ...

......... музика без текст Музикални сетове, а не песни, чиито текст да ви разконцентрира са добра опция, за да запазите работната си настройка. Работете дистанционно, ако се наложи Този вариант не само ще ви запази по-продуктивни, но и ще ви помогне по-добре да организирате времето си, стига работодателите да го позволяват.


Миниатюрно средновековно градче  в югозападната част на Мароко днес е едно

Миниатюрно средновековно градче  в югозападната част на Мароко днес е едно ...

......... месеци тя е почти пресъхнала, така че това не е особено сложна задача. Местните вярват, че Айт Бенадоу е основан през 757 година след Христа от Бен Хаду, чиято гробница се намира там. Историците спорят, че по-голямата част от сградите там са били построени не много по-рано от 18-ти век.


Победителят в лотарията на Mega Millions, Рик Къдсън, продава имота

Победителят в лотарията на Mega Millions, Рик Къдсън, продава имота ...

......... част от земята. Така става притежател на общо 845 акра. Към имотът има търговски обекти в близкия град Оук Глен - стек ресторант и бар. Източник: The Eagle Crest Estate e описан от агенцията за търговия с недвижими имоти, Compass, като "въплъщение на естествен лукс в обширна планинска обстановка". Източник:


Всяка година близкоизточната азиатска държава посреща милиони посетители с огромно

Всяка година близкоизточната азиатска държава посреща милиони посетители с огромно ...

......... туристите ще забравят, че в град, а какво остава за пустиня. Малко от иновациите в Дубай предлагат целогодишно открито пространство, което да е спасение от тежките летни температури. Проектът включва буйна растителност и напреднали сензорни дъждовни системи. Хотелът ще предлага също боулинг и батути, както и резиденции за дългосрочно отсядане.


Докато Китай навлиза в година, която най-накрая може да сложи

Докато Китай навлиза в година, която най-накрая може да сложи ...

......... все още са на обществена служба. "Нашите истории трябва да бъдат разказвани. Никое поколение преди или след нас не да трябва да мине през това. Не критикувам политиката, нито обвинявам правителството, просто искам да документирам това явление от определена епоха. Тази група (хора) не бива да се пренебрегва", казва младежът.


Един от най-емблематичните небостъргачи в Ню Йорк скоро може да

Един от най-емблематичните небостъргачи в Ню Йорк скоро може да ...

......... света, Chrysler е строила по 4 етажа на седмица, което звучи невероятно и днес. На върха на сградата архитектът Ван Ален, който разработва и проекта за нея, поставя 38-метрово стоманено копие. По подобие на други сгради по това време, небостъргачът "Крайслер" също е построен във френски стил "Арт деко". Източник:


2 часа в събота следобед е и Мат Алкок е

2 часа в събота следобед е и Мат Алкок е ...

......... след своето глобално пътуване за почивка и пребиваване в различни форми на споделени работни и жилищни пространства, той е научил повече за това, от което се нуждае от конвенционалния офис, както и за собствените си работни предпочитания. - Тези умения ще са безценни за следващите десет години - казва той.


Почти 16% от американците имат желание да се преместят в

Почти 16% от американците имат желание да се преместят в ...

......... в анкетата са взели участие хиляда американци на възраст над 15 години. Между другото много американски звезди от шоу бизнеса заявяваха през 2016 година, че ще напуснат страната, ако Доналд Тръмп стане президент на САЩ. Но по данни на вестник The Washington Examiner, никой от тях не изпълни своите закани.


След празниците идва моментът да се върнем към стандартното ежедневие.

След празниците идва моментът да се върнем към стандартното ежедневие. ...

......... настинка или някакво влошаване на здравословното състояние. Колко често обаче проверяваме докога тези лекарства са годни? Дългото съхраняване на някои медикаменти, без да се е наложило използването им, може да е надвишило годността им. Затова проверката ще ни отърве от неизползваемите лекарства и ще ни спести рискове за здравето впоследствие.


Новите технологии неизбежно са част от ежедневието, както на възрастните,

Новите технологии неизбежно са част от ежедневието, както на възрастните, ...

......... мине повече време, в което да ги наблюдаваме и да проверим дали има други обстоятелства, които се асоциират с тази промяна, няма как да сме категорични", допълни тя. Предходно изследване на Adolescent Brain Cognitive Development показа, че децата, прекарващи повече време пред екрана, имат по-ниски резултати при ментални и езикови тестове.


Леденият хотел отвори врати за тазгодишния си сезон и кристалните

Леденият хотел отвори врати за тазгодишния си сезон и кристалните ...

......... 2019 година. Цените започват от $170 за двама възрастни за топла стая и стигат до $260 за ледена стая. Следващата година Леденият хотел ще навърши 3 десетилетия, откакто приютява ексцентрични ледени произведения на изкуството. Вече е стартирало кандидатстването за предлагане на ледени фигури, в което ще се включат най-добрите дизайнери.


Определенията за прекарване на Нова година извън дома, най-често са

Определенията за прекарване на Нова година извън дома, най-често са ...

......... късно през нощта. Рио де Жанейро, Бразилия По това време на годината там е разгара на лятото, което обяснява защо клубовете се изпразват и тълпите се изсипват на плажовете. На плажната ивица в Копакабана се събира около 4 километрова тълпа от хора, които танцуват самба, пият шампанско и очакват фойерверките.


По-голямата част от сушата на земята е пренаселена. Последните интересни

По-голямата част от сушата на земята е пренаселена. Последните интересни ...

......... Хонгконг Когато милиардерът Адриан Ченг от Хонгконг решава да промени и развие историческия квартал, той наема над 100 артисти и дизайнери от цял свят, за да трансформира изцяло мястото в забележителност. Алеята около него има много пространства със зеленина. Проектът включва и вълни, които ще бъдат захранвани с възобновяема енергия.


Когато се опитвате да изберете подарък за любимите хора, винаги

Когато се опитвате да изберете подарък за любимите хора, винаги ...

......... за които трябва да знаете преди да решите кога ще върнете подаръците. На 26-ти декември е изключително натоварено, защото хората бързат веднага да върнат нежеланите стоки. Другият ден е 31-ви декември. Тогава хората са заети да се подготвят за посрещането на Новата година и няма да имат време за магазините.


Северната част на Хонконг десетилетия наред можеше да бъде наречена

Северната част на Хонконг десетилетия наред можеше да бъде наречена ...

......... вече е значително ограничена, властите в Китай и Хонконг решават, че е време той да бъде премахнат. Така през 1987 година е взето решение всички 33 000 души, живеещи в Каулун, да бъдат преместени. В рамките на 5 години градът остава без жители, а през 1993 година започва и неговото събаряне.


Големите компании отбелязват настъпването на коледните празници с доста предимства

Големите компании отбелязват настъпването на коледните празници с доста предимства ...

......... и продуктивността не е на най-високото си ниво. Затова някои шефове избират да поръчат обяд, сладки или топли напитки до офиса. Ръчно надписана картичка Кой шеф изобщо има време да избира картички, а какво остава да ги надписва собственоръчно? Такъв жест обаче говори много на служителите за отношението и уважението му.


Понякога малките или големите катастрофални събития ставата по чиста случайност.

Понякога малките или големите катастрофални събития ставата по чиста случайност. ...

......... през 1945 година. Взривната вълна помита 2000 къщи, поврежда още 1200, като загиналите са над 5000, ранени са над 9000, а ослепели вследствие от взрива са повече от 500 души. Взривът над Халифакс е толкова силен (3 килотона), че образува облак с височина над 6 километра и 18-метрова вълна "цунами".