Планът за изграждането на най-дългият подводен железопътен тунел в света

Планът за изграждането на най-дългият подводен железопътен тунел в света ...

......... на проекта, че планът е нереалистичен и няма как тунелът да бъде завършен през 2024 година. Проучване от 2018 година е изчислило, че за финализирането на проекта са нужни 15 години. Първа спънка пред най-дългия подводен жп тунел в света Eстония няма достатъчно информация за проекта и това я притеснява


Две картини от колекцията на Роналд Перелман - милиардерът, който

Две картини от колекцията на Роналд Перелман - милиардерът, който ...

......... Partners заяви, че е подписала споразумение за придобиване на AM General - производител на Humvee и един от най-големите активи на Перелман. Стойността на сделката обаче остана неразкрита. Картина на Клод Моне се продаде за рекордната сума от $110,7 милиона на търг Тя се превърна в най скъпо-продадената му творба


Да превърнеш хобито си в бизнес с начален капитал от

Да превърнеш хобито си в бизнес с начален капитал от ...

......... като 95% от тях са жени. След това вложение оценката на компанията на Кендра минава 1 милиард долара, показват данни на Wall Street Journal. Според нея тайната на успеха се крие в една ключова фраза: "Прави нещо, което ти харесва и е твоя страст. След това границата е само небето".


Ким Либрери е изявен художник на визуални ефекти и е

Ким Либрери е изявен художник на визуални ефекти и е ...

......... в постпродукцията. Ще има по-малка нужда от пътуване и скъпи снимки на място. След като хората изпитат този нов начин на работа, те ще установят, че той е много по-лесен и икономически ефективен", обобщава Либрери. Вече можем да кажем, че "виртуалната продукция е тук, за да остане", завършва той. Източник:


Европа скоро ще има нова най-висока сграда, издигаща се 310

Европа скоро ще има нова най-висока сграда, издигаща се 310 ...

......... метра. Общата площ на комплекса ще бъде 70 500 квадратни метра, като 10 300 квадратни метра от тях ще бъдат търговски площи. В сградите ще бъдат изградени ресторанти и барове, като там ще бъдат разположени и 2 тераси с гледка към града, до които достъпът ще бъде свободен за всички.


Тази събота, точно в 16:30 часа, актуално-публицистичното предаване за икономика

Тази събота, точно в 16:30 часа, актуално-публицистичното предаване за икономика ...

......... член на БАДДПО и Председател на УС на ПОК "Доверие", ще разговаря по темата за представянето на българските пенсионни фондове в условията на глобален икономически спад. Съботното издание на предаването Money.bg ще приключи с коментар на икономиста Даниел Василев за това защо капиталовите пазари отбелязват рекорди при негативни икономически прогнози?Сгрешен час за началото на събитие от в другия край

Сгрешен час за началото на събитие от в другия край ...

......... в които наши служители са въвеждали грешен час или грешен номер. Те се въвеждат ръчно, а хората правят грешки", посочва той. Регулаторите в Невада вече са започнали разследване на случая. Според законодателството, всеки път, когато има спор за над 500 долара в индустрията, той трябва да бъде разгледан от регулаторите.


Световноизвестната верига за бързо хранене McDonald`s затвори един от най-емблематичните

Световноизвестната верига за бързо хранене McDonald`s затвори един от най-емблематичните ...

......... в които са тествани новости, като безплатен WiFi и нови продукти в менюто на ресторантите. Въпреки това McDonald`s остава със силно присъствие в този район на Ню Йорк. През миналата година в близост тя отвори нов модерен ресторант, който работи 24 часа в денонощието и се намира на три етажа.


В летните месеци Ben&Jerry`s са едно от спасенията. Техните известни

В летните месеци Ben&Jerry`s са едно от спасенията. Техните известни ...

......... е съкратен. Според данни на платформата Statista Ben&Jerry`s са най-продаваната марка сладоледи на американския пазар към 2019 година. Към края на същия период продажбите ѝ възлизат на 682 милиона долара. В Щатите компанията има 219 магазина, а присъства на общо 38 пазара в света. За нея работят около 600 служители.


На 18 юни Таня Кръстева ще бъде модератор на петата

На 18 юни Таня Кръстева ще бъде модератор на петата ...

......... към екипа на Bulgaria ON AIR (икономическа телевизия до 2015 г.). Автор е на книгата "Българският борсов свят: От първо лице". Има магистратура по финанси в УНСС. Специализирала е журналистика в СУ "Климент Охридски" и публична реч в НБУ. Преминала е през обучение за финансови журналисти в Thompson Reuters Foundation.


Докато пандемията на коронавирус бушува през март и април, 500-годишният

Докато пандемията на коронавирус бушува през март и април, 500-годишният ...

......... да се търси баланс. Защото дори и столицата на Холандия да стане "прилична", то този бизнес ще се премести в някой друг град, от което в крайна сметка ще загуби само Амстердам и местните му жители, които ще трябва бързо да мислят за привличането на заместител на този бизнес за милиарди. Източник:Свежите плодове и зеленчуци са едни от най-полезните храни. Богати

Свежите плодове и зеленчуци са едни от най-полезните храни. Богати ...

......... ценители на местното производство, не пропускайте да посетите и фермерските пазари "Произведено във фермата" на паркинга на BILLA (кв. "Младост" А1, бул. "Александър Малинов") в събота (20.06) от 10:00 до 18:00 ч. На фестивала ще откриете най-различни занаятчийски предложения на над 30 български производители. Организатор на събитието е Фондация Биоселена.


Пандемията от COVID-19 преобърна света и го накара да се

Пандемията от COVID-19 преобърна света и го накара да се ...

......... да откриете на уебсайта на събитието. Онлайн конференцията може да проследите като се регистрирате безплатно www.events.investor.bg. Събитието се осъществява с генералната подкрепа на Пощенска банка, както и с подкрепата на Индустриален Холдинг България. Институционален партньор на събитието е ABLE, а медийни партньори са Bloomberg TV Bulgaria, Dnes.bg, Money.bg и Smartmoney.bg.


Ядреният ледоразбивач

Ядреният ледоразбивач "Ямал" приключи успешно съпровождането на танкера газовоз "Кристоф ...

......... на курса са преодолени най-тежките участъци от Северния морски път - Вилкицки проток и Айонски леден масив в Източносибирско море, където максималната дебелина на леда по маршрута на движение достига 1,3 метра. Руснаците ще строят още два ядрени ледоразбивача Главният ледоразбивач "Арктика" ще бъде напълно готов през май 2020 година


Бутилка Gautier Cognac от най-старата реколта, предлага на търг, бе

Бутилка Gautier Cognac от най-старата реколта, предлага на търг, бе ...

......... Франция през 70-те години на 19 век. Бутилката Gautier Cognac бе продадена на търг, организиран от Sotheby`s, заедно с други редки алкохолни напитки в четвъртък. Интернет аукционът привлече 1,5 млн. паунда. Джон Фаул, специалист по спиртните напитки в Sotheby`s, казва, че конякът все още трябва да е подходящ за пиене.


Кипър обеща да покрие всички разходи на гостите на страната,

Кипър обеща да покрие всички разходи на гостите на страната, ...

......... чужбина от 9 юни, първоначално от 19 страни. Те ще трябва да преминат тест за Covid-19 до три дни преди полета. От 20 юни ще бъдат допускани посетители от още 13 държави. При пристигане в Кипър, ще бъде мерена температурата на всички, а някои от тях ще бъдат тествани отново.Мерките за блокиране принудиха милиони служители по света да продължат да

Мерките за блокиране принудиха милиони служители по света да продължат да ...

......... Facebook има планове за работа на "хъбове" в САЩ. Пост-Covid-19 ситуацията няма да е розова, обяснява и Адриан Тан от софтуерната компания PeopleStrong, която предлага технологични решения в сферата на човешките ресурси. Според него много компании ще намалят недвижимите си имоти и служителите им просто ще работят от вкъщи. Източник:


Милиардерът Илън Мъск обича от време на време да коментира

Милиардерът Илън Мъск обича от време на време да коментира ...

......... на милиардера да продължи да изказва мнението си по въпроса. И докато това става, изследователите определено няма да бъдат доволни. Следващият такъв коментар следва да бъде именно в отговор на настоящата публикация. Очаквайте го и в money.bg. Мъск: Изкуственият интелект ще направи много професии безсмислени Той обяснява кои от тях имат бъдеще


Падането на нивата на заетост на хотелите поради пандемията на

Падането на нивата на заетост на хотелите поради пандемията на ...

......... в зоните за фитнес. Например всеки трениращ ще трябва да измие ръцете си добре, преди да влезе. Трениращите също така ще трябва свикнат с по-малкото уреди и, разбира се, табели. Много табели. Сбогом, закуска на шведска маса. Сбогом, звънче на рецепцията. Здравейте, термометър и скучна регистрация, както обобщават авторите на CNN.


Най-високата сграда в света, 828-метровата  в Дубай, се превърна в

Най-високата сграда в света, 828-метровата  в Дубай, се превърна в ...

......... храна, съобщи организацията на глобалните инициатори на Мохамед Бин Рашид Ал Мактум (MBRGI). Набирането на средства е част от кампания за финансиране на 10 милиона порции храна за семейства с ниски доходи през мюсюлманския пост през Рамазан от MBRGI, покровителстван от вицепрезидента на ОАЕ Шейх Мохамед бин Рашид Ал Мактум.


Един от най-добрите и известни ресторанти в света може да

Един от най-добрите и известни ресторанти в света може да ...

......... Хъм е решен той да продължава да осигурява храна на нуждаещите се. "Инфраструктурата за това да сложим край на глада трябва да дойде от ресторантите. Не ми е необходимо да осигурявам ядене само на този 1% от населението (бел. ред. тук се има предвид най-богатата част от населението)", завършва шефът.


Докато останалият свят продължава да се бори с пандемията на

Докато останалият свят продължава да се бори с пандемията на ...

......... са готови да се върнат у дома. За да помогнат на хората, които обичат, и да бъдат полезни по друг начин през това време. Но всички ние сме много благодарни да живеем на място, където това заболяване (и всички последици от него за здравето и начина на живот) отсъстват." Източник:


Пицариите и пекарните в италианския град Неапол отново работят. И

Пицариите и пекарните в италианския град Неапол отново работят. И ...

......... в края на май. Условието е сауаните, басейните и други да останат затворени. Бавария, която граничи с Австрия и Чехия, е важна туристическа дестинация в Германия. Германия предупреждава за големи рискове при откриване на туристическите пътувания Външният министър на страната Хайко Маас заяви, че Европа трябва да съгласува общи критерии


Ако сте мениджър, на когото изведнъж се наложи да управляваме

Ако сте мениджър, на когото изведнъж се наложи да управляваме ...

......... екип, че и на вас ви е трудно, но и да излъчвате увереност", допълва Сътън. Можем ли да сменим професията си с онлайн уроци, докато стоим вкъщи заради коронавируса? Всеки човек може да се научи на всичко онлайн на прилично ниво, казва създателят на Уча.се Дарин Маджаров в интервю за Money.bg


Наред с произвеждането на електроенергия по време на световната пандемия

Наред с произвеждането на електроенергия по време на световната пандемия ...

......... инвентар. Групата също така е дарила 500 000 хирургически маски и 75 000 маски N95 на болниците и здравните заведения в областта. ЕС не може да постигне климатичните и индустриалните си цели без ядрена енергетика Не и преди да се постигне значителен напредък при извеждането на централите на твърдо гориво


Една от най-големите комуникационни платформи в света, Viber, увеличи капацитета

Една от най-големите комуникационни платформи в света, Viber, увеличи капацитета ...

......... езици. За да популяризира официалната информация за COVID-19, Viber заедно с местни здравни институции, създаде специални Общности в 12 държави, от които потребителите да получават достоверна информация за пандемията и мерките за превенция; Viber пусна нова стикер кампания "Остани вкъщи", с която насърчава позитивната нагласа през периода на социално дистанциране.


Един от най-богатите хора в света - Бил Гейтс -

Един от най-богатите хора в света - Бил Гейтс - ...

......... обърна към световните лидери с призив да се опитат да забавят разпространението на вируса, като призовават развитите страни да помогнат на по-малко заможните нации да се подготвят. ООН: Пандемията може да остави 25 милиона души в света без работа Това е повече, отколкото по време финансовата криза през 2008 г.


През 1976 година Стив Джобс и Стив Возняк продават първия

През 1976 година Стив Джобс и Стив Возняк продават първия ...

......... продават на свои приятели, а 100 бройки са пуснати за продажба от други търговци. Apple-1 са много рядка находка сред колекционерите. През 2019 година такъв беше продаден от Christie`s в Лондон за почти 500 000 долара. 5 години по-рано от The Henry Ford Museum купиха такъв за 905 000 долара.


Сателитни снимки, направени от NASA, показват драматичен спад на замърсяването

Сателитни снимки, направени от NASA, показват драматичен спад на замърсяването ...

......... служителя на космическата агенция спад в нивата на замърсяване се е наблюдавал и по време на икономическата рецесия през 2008 година. Тогава обаче спадът е бил по-постепенен, а не толкова рязък и в по-малко размери. Greenpeace: Замърсяването на въздуха струва по $8 милиарда на ден Кои държави ще бъдат най-засегнати?


Хотелът на Disney, проектиран в стил

Хотелът на Disney, проектиран в стил "Междузвездни войни" (Star Wars: ...

......... на "Междузвездни вийни"- "Възходът на Скайуокър" донесе 32 млн. долара в САЩ и то само по Коледните празници.  Сериалът на Disney "Мандалорианецът", чието действие се развива във вселената на "Междузвездни войни", също имаше голям успех, особено с популярния герой "бебе Йода" (което всъщност няма общо с легендарния учител джедай). Източник:


Интересът към видеоигрите се покачи през последната година и колекционерите

Интересът към видеоигрите се покачи през последната година и колекционерите ...

......... От една страна, пръскането на толкова много пари за нещо, което няма стойност, само може да вдигне изкуствено цените и на другите, по-стойностни артикули. От друга страна, в подобен вид бизнес винаги се регистрират много опити за измами. Компаниите, които заработват най-много от видео игри Китайският Tencent е безспорен лидер


Най-горещата тема в света през последните седмици безспорно е появата

Най-горещата тема в света през последните седмици безспорно е появата ...

......... над 800 хиляди души бяха заразени. В пиковите моменти на ден се разболяват до 200 души. В страната живеят 9,8 милиона души, тоест холерата засегна почти 10% от населението. Смята се, че началото на епидемията е положено от непалски миротворци, които вкарват холера в една от основните реки на страната.


Швейцария изсече златна монета, която е толкова малка, че трябва

Швейцария изсече златна монета, която е толкова малка, че трябва ...

......... едва 2,96 мм, е най-малката в света. Тя тежи едва 0,063 грама и има номинална стойност от четвърт франк ($0,26). Swissmint посочва, че монетата, от която ще бъдат изсечени 999 броя, ще бъде продававан за 199 франка със специална лупа, с която собствениците да могат да видят лицето на физика.


Готово ли е обществото за автономни автомобили? Как ще се

Готово ли е обществото за автономни автомобили? Как ще се ...

......... администрацията. Събитието се осъществява с подкрепата на Allterco Robotics, Europroperty - Sofia Office Center, Национална асоциация на строителните предприемачи (НАСП). Институционални партньори: Българска стопанска камара, British Bulgarian Business Association, Българска стартъп асоциация, Българска фасилити мениджмънт асоциация, FIABCI. Медийни партньори: Bulgaria ON AIR, Bloomberg TV Bulgaria, Imoti.net, Градът медия груп, Kaldata.com


Money.bg започва най-амбициозния проект в своята 13-годишна история - собствено

Money.bg започва най-амбициозния проект в своята 13-годишна история - собствено ...

......... Водещ на предаването ще бъде главният редактор на Money.bg Георги Минев, а заедно с него пред телевизионните камери ще застават журналистите Божидар Ангелов и Мина Стойчева, както и икономистът Даниел Василев. Всички те ще имат една цел - да ви представят най-интересното и най-важното от света на икономиката и бизнес.


Майкъл Блумбърг не е типичният милиардер. Неговото семейство живее скромно

Майкъл Блумбърг не е типичният милиардер. Неговото семейство живее скромно ...

......... докато е на този пост. През 2007 година Блумбърг се отказва от Републиканската партия и става независим. Малко по-късно се появяват и първите спекулации, че той ще се кандидатира за президент на САЩ. В края на ноември миналата година той обяви, че влиза в надпреварата за изборите през 2020 година.


Монако е една от най-богатите държави в света - тя

Монако е една от най-богатите държави в света - тя ...

......... между 50-те и 70-те години на миналия век. По нея човек може да стигне до японската градина, носеща името "Дзен". Тя е построена от принц Рение III през 1994 година. На улицата се издига и небостъргачът Odeon Tower. Построената през 2015 година сграда е най-високата в Монако със своите 170 метра.


През 2018 г. 356-метровият хотел Gevora в Дубай се превърна

През 2018 г. 356-метровият хотел Gevora в Дубай се превърна ...

......... в Дубай в списъка на най-високите хотели в света, който вече включва Gevora (356 метра), JW Marriot Marquis (355 метра), Rose Rayhaan (333 метра) и Burj al Arab (321 метра). Четирите най-високи сгради, които ще бъдат завършени през тази година Всички те ще се издигат на над 440 метра височина


През 2017 г. мъж, който твърди, че е член на

През 2017 г. мъж, който твърди, че е член на ...

......... го арестуват през 2017 г., властите конфискуват бижута на стойност 450 хил. долара, заедно с 80 хил. долара в брой и различни произведения на изкуството. По време на присъдата си, пред федералния съдия, Гиняк казва: "Цялата вина за операцията е върху мен и аз приемам това. Аз не съм чудовище".


Петролът традиционно е актив, който се използва от пиратите при

Петролът традиционно е актив, който се използва от пиратите при ...

......... само в Гвинейския залив през 2017 г., е 20 млн. долара, а за целия западен бряг на Африка - около 800 млн. долара през същата година. Освен паричната цена, самите заложници изтърпяват и всички ужаси и насилие, свързани с пленничеството, което може да продължи между няколко дни и няколко години.


Дядо Коледа - симпатичният, белобрад старец, който носи подаръци на

Дядо Коледа - симпатичният, белобрад старец, който носи подаръци на ...

......... човекът, който 30 години по-рано започва да работи по визията на Дядо Коледа за Coca-Cola. Днес създадените от него картини могат да бъдат видени в едни от най-богатите музеи, включително в Лувъра в Париж, в музея Роял Онтарио в Торонто, както и в Музея за наука и индустрия в Чикаго.


Коледна елха за $15 милиона, дори и да е най-голямата

Коледна елха за $15 милиона, дори и да е най-голямата ...

......... 15 метра и украсена с гривни, колиета и часовници. Елхата в Испания бе представена по-рано през декември и може да се похвали с декорации като 3-каратови розови диаманти, 4-каратови сапфири, овални червени диаманти, бели и черни диаманти и смесица от бижута от брандове като Bvlgari, Cartier, Chanel и други. Източник:


TikTok се превърна в интернет сензация след пускането си през

TikTok се превърна в интернет сензация след пускането си през ...

......... пазари в края на 2017 г., приложението става популярно изключително бързо, достигайки до 500 млн. активни потребители през юли 2018 г. Три месеца по-късно ByteDance набира допълнително инвестиции, вдигайки оценката си до 75 млрд. долара. Taка състоянието на Жанг се умножава четирикратно, поставяйки го сред най-заможните китайци на нашето време.


Най-голямата причина американците да не могат да спазят бюджета си

Най-голямата причина американците да не могат да спазят бюджета си ...

......... фигурата. Според друго изследване от 2015 г., американците поглъщат с по 200 калории повече в ресторант, отколкото вкъщи. Като резултат, почти трима от всеки четири в Америка сега са или с наднормено или със свръхнаднормено тегло. И това също струва скъпо: $1 429 повече, отколкото за хората с нормално тегло.


Барак и Мишел Обама си купиха имение за 11.75 млн.

Барак и Мишел Обама си купиха имение за 11.75 млн. ...

......... плаж. На втория етаж има открит басейн и джакузи, а в близост до тях е разположена зона за хранене, заобиколена от дървета и цветя. Имотът се предлага и с гараж, побиращ два автомобила. Най-скъпите имоти в САЩ за последното десетилетие Цените варират от $99 млн. до почти $240 млн. долара


Северна Корея отпразнува завършването на голям строителен обект. Това е

Северна Корея отпразнува завършването на голям строителен обект. Това е ...

......... да работят повече от 12 часа на ден за период от 10 години в името на това да имат по-добри шансове за влизането в университет или присъединяването към работническата партия. 4 интересни факта за икономиката на Северна Корея, които сигурно не знаете Всъщност няма официални данни колко голяма е тя


Ден след като стана ясно, че от Дрезденския музей са

Ден след като стана ясно, че от Дрезденския музей са ...

......... от XVIII век. Те са правени по поръчка на Август II Силни, който е крал на Полша, княз на Литва и курфюрист на Саксония. Zwischenzeitlich hat die Polizeidirektion #Dresden auch Bilder zu einem Teil der gestohlenen Schmuckstücke aus dem Museum #GrünesGewölbe veröffentlicht: https://t.co/b6a1Lcx1EY pic.twitter.com/jpwrseePuD— Polizei Sachsen (@PolizeiSachsen) November 25, 2019


От заставането на президентския пост един от приоритетите на Доналд

От заставането на президентския пост един от приоритетите на Доналд ...

......... база на Apple в Тексас, която ще върне високоплатени работни места обратно в Америка". От New York Times обаче излязоха с опровержение, в което се казва, че във въпросния завод се правят продукти за Apple от 2013 година и той е собственост на Flex, а не на производителят на iPhone.


Почти всеки ден пишем за златото - добив, цени, прогнози,

Почти всеки ден пишем за златото - добив, цени, прогнози, ...

......... няма. Споменатите по-горе 500 000 жители, натровени с живак, вероятно са само част от статистиката на скритите разходи за добива на злато или тихият геноцид в Индонезия, воден от бизнес за милиарди долари. ЕС забранява износа на живак от 2011 година Еврокомисар Димас призова страните извън съюза да последват примера


През последните няколко години много италиански градове започнаха да прибягват

През последните няколко години много италиански градове започнаха да прибягват ...

......... да събират жито, бяха приютени и хранени от местни семейства. Това все още е нашият дух. Когато учителите и полицаите са местени тук, те не искат да напускат мястото", добавя той. В италиански град се продават имоти за 1 евро Местната власт иска да реши проблема с обезлюдяването на региона


От близо 20 години Окото на Лондон (The London Eye)

От близо 20 години Окото на Лондон (The London Eye) ...

......... става една от най-популярните атракции в града. Стоейки на височина от 135 метра над река Темза, всяко 30-минутно въртене на колелото предоставя непрекъснато променящи се 360-градусови изгледи, простиращи се на дължината и широчината на града. 32-те кабинки на атракцията се движат с 0,96 км/час като всяка побира по 25 човека.


Маркус Вилиг е знаел, че иска да има своя технологична

Маркус Вилиг е знаел, че иска да има своя технологична ...

......... задълбочен подход към лицензионния процес като са работили в тясно сътрудничество с TfL, за да гарантират, че са изрядни не само от бизнес гледна точка, но и от "гледна точка на безопасността и качеството". Защо в бъдеще ще купуваме все по-малко автомобили? Цените на превозите и споделеното пътуване ще падат


Най-използваните и в същото време най-често фалшифицираните английски банкноти имат

Най-използваните и в същото време най-често фалшифицираните английски банкноти имат ...

......... повече от броя на тези от 10 паунда и значително над броя на тези от 5 и 50 паунда. Bank of England отчита, че през първите шест месеца на 2019 година са били открити общо 228 000 фалшиви банкноти, като 201 000 от тях са били от 20 паунда. Източник:


Близо 1,5 милиона души са посетили Малдивите през 2018 година.

Близо 1,5 милиона души са посетили Малдивите през 2018 година. ...

......... страните от Европа, браншът има най-голям принос за икономиката на Малка - конкретно за 14,08% от нея. Това важи и за над 10% от БВП на Черна гора и Хърватия. Въпреки че не присъства в класацията на Quartz България също разчита за над 10 на сто от БВП на туризма.


Произведение на японския художник Йошитомо Нара беше продаденo за 25

Произведение на японския художник Йошитомо Нара беше продаденo за 25 ...

......... туристическата индустрия, заплашвайки икономиката за 360 милиарда долара да се насочи към рецесия. Най-богатите хора на града обаче изглеждат все още не са особено засегнати от хаоса. Въпреки страховете за растежа: Третата икономика в света вдигна ключов данък Япония увеличи с два процентни пункта данъка върху продажбите до 10 процента


Понякога, за да постигнете успех и да се доближите до

Понякога, за да постигнете успех и да се доближите до ...

......... ако не са свързани с работата, консумацията им трябва да се ограничи, а времето насочено към неща, които истински обогатяват живота. Най-богатата жена в света, спечелила състоянието си сама, споделя 3 съвета за успех Тя е започнала бизнеса си от своя апартамент, а днес е работодател на 82 000 души


Американската верига Starbucks ще отвори най-голямото си луксозно кафене в

Американската верига Starbucks ще отвори най-голямото си луксозно кафене в ...

......... продукти и влага в технологии. Изглежда усилията ѝ имат значение, като продажбите на веригата са се увеличили с 6% в световен мащаб през третото тримесечие. Нетният ѝ оборот възлиза на 6,8 милиарда долара, което е връх в нейната история, а акциите ѝ са с 50% нагоре от началото на годината.


Всеки турист има списък с дестинации, които иска да посети.

Всеки турист има списък с дестинации, които иска да посети. ...

......... Индонезия и Мавриций, чийто показатели на допускане на туристи в тях се определят като 80-99 пункта от общо 100. Третата категория държави, която влиза в класацията, е оценена с 70-79 пункта спрямо това, колко те са открити за посетители. Някои от тях са Камбоджа, Самоа, Боливия и още няколко страни.


Резиденция номер 55 е кодовото наименование на мястото, където живее

Резиденция номер 55 е кодовото наименование на мястото, където живее ...

......... В случай на необходимост по подземията от Резиденция номер 55 може да се стигне до други резиденции в страната. Според някои източници от имението в столицата тръгва подземна железница. Комплексът разполага още с конюшни, манежи за езда, спа център, стрелбище, голям външен басейн, както и редица зали за официални събития.


Досега най-високата сграда, която може да бъде видяна в Япония,

Досега най-високата сграда, която може да бъде видяна в Япония, ...

......... за 20 000 служители. В жилищната част ще могат да се настанят още 3500 души. Най-високата от трите кули ще разполага с 64 етажа над земята и с още 5 под нея. Официално строежът на проекта е започнал на 5 август и се очаква да бъде завършен през 2023 година.


Само преди дни архитекти алармираха за пристрояване на една от

Само преди дни архитекти алармираха за пристрояване на една от ...

......... недвижимо културно наследство (НИНКН) одобриха проекта. Документите и евентуалните възражения към него са изпратени на Общинския експертен съвет към Направление "Архитектура и градоустройство". Очаква се финално становище от главния архитект на София Здравко Здравков, което ще определи дали емблематичната сграда ще се сдобие с автентичния си покрив от 1912 година.


Феновете на Disney и Apple ще могат да наддават за

Феновете на Disney и Apple ще могат да наддават за ...

......... Лорд Макинтош, какъвто е бил прякорът на Джобс. Вероятно подписаният от него плакат ще се продаде много над първоначално обявената минимална цена. През миналата година подписано копие от Джобс на първото издание на списание Macworld се продаде за 47 775 долара. Търгът ще затвори на 29 август в 17 часа.


Инвестирането в пътувания стана особено популярен начин за ултра богатите

Инвестирането в пътувания стана особено популярен начин за ултра богатите ...

......... туристическите агенции има две основни атракции, които привличат вниманието на посетителите. Едната е круиз с параходния кораб Судан по река Нил, където могат да се видят археологически обекти, храмове и гробници. А втората е Големият Египетски музей, който е с ново местоположение, от което се открива гледка към пирамидите Гиза.


Едва ли има някой, който да не познава емблемата на

Едва ли има някой, който да не познава емблемата на ...

......... на две: Ади създава марката "Адидас", а брат му Рудолф - концерна "Пума". Днес "Адидас" и "Пума" са големи холдинги, които се конкурират. Централите им и до ден-днешен се намират в Херцогенаурах - родния град на братята Даслер. Но са разположени на двата бряга на реката, която минава през града.


Полското село Миежсце Одразански изглежда като особено подходящо място за

Полското село Миежсце Одразански изглежда като особено подходящо място за ...

......... жена да кара трактор или да гаси пожар. Членовете на пожарната служба от доброволци в селото са само жени, като най-малките са на две години и половина. По време на тренировките те се учат как да гасят пожари и да оказват спешна медицинска помощ, използвайки плюшените си мечета като реквизит.


Скоро в картите на Google Maps ще можем да видим

Скоро в картите на Google Maps ще можем да видим ...

......... Националният театър "Иван Вазов" и други. Street View е налична в България от 2013 година насам и се актуализира непрекъснато, за да поддържа и отразява вярна на реалността картина. Чрез функцията на Google могат да бъдат видени изображения от над 85 държави по света, включително части от Арктика и Антарктида.


Пластмасовите бутилки са един от най-сериозните замърсители на природата. В

Пластмасовите бутилки са един от най-сериозните замърсители на природата. В ...

......... Световния ден на Земята. Изхвърлените бутилки са само част от 275-е милиона тона пластмасов отпадък, които се генерират по света всяка година. Според доклад на Световния икономически форум 8 милиона тона пластмасови отпадъци попадат в океаните всяка година, въпреки предупрежденията, че за разграждането на този материал са необходими 500 години.


Летните Олимпийски игри, които ще се проведат в Токио през

Летните Олимпийски игри, които ще се проведат в Токио през ...

......... освен наплива, се очаква пък други гости да не искат да се сблъскват със суматохата. Управлението в Токио може да приеме тази политика за постоянно, за да има достатъчно място за туристи по време на други важни събития. Плановете на общината са да отвори пристанищен терминал преди стартирането на Олимпиадата.


Ликът на английския математик Алън Тюринг, станал известен като бащата

Ликът на английския математик Алън Тюринг, станал известен като бащата ...

......... на Втората световна война. Там той прави пробив, като създава нови методи за криптоанализ, позволяващи дешифрирането на кодовете на немската "Енигма". След края на войната Алън Тюринг работи за Националната физическа лаборатория на Острова. Там създава един от първите програмируеми компютри, наричани АСЕ. По-късно работи и в университета в Манчестър.


Астронавтите са най-често научни или военни пилоти, които правителството на

Астронавтите са най-често научни или военни пилоти, които правителството на ...

......... неговият план ще се осъществи. Досега SpaceX е регистрирала редица успешни полети без екипаж, но ракетата Starship, предвидена за това пътуване, все още е в много ранен етап от своето изграждане. Ясен е милиардерът, който ще направи разходка в Космоса със SpaceX Главният изпълнителен директор Илън Мъск разкри самоличността му