От заставането на президентския пост един от приоритетите на Доналд

От заставането на президентския пост един от приоритетите на Доналд ...

......... база на Apple в Тексас, която ще върне високоплатени работни места обратно в Америка". От New York Times обаче излязоха с опровержение, в което се казва, че във въпросния завод се правят продукти за Apple от 2013 година и той е собственост на Flex, а не на производителят на iPhone.


Почти всеки ден пишем за златото - добив, цени, прогнози,

Почти всеки ден пишем за златото - добив, цени, прогнози, ...

......... няма. Споменатите по-горе 500 000 жители, натровени с живак, вероятно са само част от статистиката на скритите разходи за добива на злато или тихият геноцид в Индонезия, воден от бизнес за милиарди долари. ЕС забранява износа на живак от 2011 година Еврокомисар Димас призова страните извън съюза да последват примера


През последните няколко години много италиански градове започнаха да прибягват

През последните няколко години много италиански градове започнаха да прибягват ...

......... да събират жито, бяха приютени и хранени от местни семейства. Това все още е нашият дух. Когато учителите и полицаите са местени тук, те не искат да напускат мястото", добавя той. В италиански град се продават имоти за 1 евро Местната власт иска да реши проблема с обезлюдяването на региона


От близо 20 години Окото на Лондон (The London Eye)

От близо 20 години Окото на Лондон (The London Eye) ...

......... става една от най-популярните атракции в града. Стоейки на височина от 135 метра над река Темза, всяко 30-минутно въртене на колелото предоставя непрекъснато променящи се 360-градусови изгледи, простиращи се на дължината и широчината на града. 32-те кабинки на атракцията се движат с 0,96 км/час като всяка побира по 25 човека.


Маркус Вилиг е знаел, че иска да има своя технологична

Маркус Вилиг е знаел, че иска да има своя технологична ...

......... задълбочен подход към лицензионния процес като са работили в тясно сътрудничество с TfL, за да гарантират, че са изрядни не само от бизнес гледна точка, но и от "гледна точка на безопасността и качеството". Защо в бъдеще ще купуваме все по-малко автомобили? Цените на превозите и споделеното пътуване ще падат


Най-използваните и в същото време най-често фалшифицираните английски банкноти имат

Най-използваните и в същото време най-често фалшифицираните английски банкноти имат ...

......... повече от броя на тези от 10 паунда и значително над броя на тези от 5 и 50 паунда. Bank of England отчита, че през първите шест месеца на 2019 година са били открити общо 228 000 фалшиви банкноти, като 201 000 от тях са били от 20 паунда. Източник:Близо 1,5 милиона души са посетили Малдивите през 2018 година.

Близо 1,5 милиона души са посетили Малдивите през 2018 година. ...

......... страните от Европа, браншът има най-голям принос за икономиката на Малка - конкретно за 14,08% от нея. Това важи и за над 10% от БВП на Черна гора и Хърватия. Въпреки че не присъства в класацията на Quartz България също разчита за над 10 на сто от БВП на туризма.


Произведение на японския художник Йошитомо Нара беше продаденo за 25

Произведение на японския художник Йошитомо Нара беше продаденo за 25 ...

......... туристическата индустрия, заплашвайки икономиката за 360 милиарда долара да се насочи към рецесия. Най-богатите хора на града обаче изглеждат все още не са особено засегнати от хаоса. Въпреки страховете за растежа: Третата икономика в света вдигна ключов данък Япония увеличи с два процентни пункта данъка върху продажбите до 10 процента


Понякога, за да постигнете успех и да се доближите до

Понякога, за да постигнете успех и да се доближите до ...

......... ако не са свързани с работата, консумацията им трябва да се ограничи, а времето насочено към неща, които истински обогатяват живота. Най-богатата жена в света, спечелила състоянието си сама, споделя 3 съвета за успех Тя е започнала бизнеса си от своя апартамент, а днес е работодател на 82 000 души


Американската верига Starbucks ще отвори най-голямото си луксозно кафене в

Американската верига Starbucks ще отвори най-голямото си луксозно кафене в ...

......... продукти и влага в технологии. Изглежда усилията ѝ имат значение, като продажбите на веригата са се увеличили с 6% в световен мащаб през третото тримесечие. Нетният ѝ оборот възлиза на 6,8 милиарда долара, което е връх в нейната история, а акциите ѝ са с 50% нагоре от началото на годината.


Всеки турист има списък с дестинации, които иска да посети.

Всеки турист има списък с дестинации, които иска да посети. ...

......... Индонезия и Мавриций, чийто показатели на допускане на туристи в тях се определят като 80-99 пункта от общо 100. Третата категория държави, която влиза в класацията, е оценена с 70-79 пункта спрямо това, колко те са открити за посетители. Някои от тях са Камбоджа, Самоа, Боливия и още няколко страни.Резиденция номер 55 е кодовото наименование на мястото, където живее

Резиденция номер 55 е кодовото наименование на мястото, където живее ...

......... В случай на необходимост по подземията от Резиденция номер 55 може да се стигне до други резиденции в страната. Според някои източници от имението в столицата тръгва подземна железница. Комплексът разполага още с конюшни, манежи за езда, спа център, стрелбище, голям външен басейн, както и редица зали за официални събития.


Досега най-високата сграда, която може да бъде видяна в Япония,

Досега най-високата сграда, която може да бъде видяна в Япония, ...

......... за 20 000 служители. В жилищната част ще могат да се настанят още 3500 души. Най-високата от трите кули ще разполага с 64 етажа над земята и с още 5 под нея. Официално строежът на проекта е започнал на 5 август и се очаква да бъде завършен през 2023 година.


Само преди дни архитекти алармираха за пристрояване на една от

Само преди дни архитекти алармираха за пристрояване на една от ...

......... недвижимо културно наследство (НИНКН) одобриха проекта. Документите и евентуалните възражения към него са изпратени на Общинския експертен съвет към Направление "Архитектура и градоустройство". Очаква се финално становище от главния архитект на София Здравко Здравков, което ще определи дали емблематичната сграда ще се сдобие с автентичния си покрив от 1912 година.


Феновете на Disney и Apple ще могат да наддават за

Феновете на Disney и Apple ще могат да наддават за ...

......... Лорд Макинтош, какъвто е бил прякорът на Джобс. Вероятно подписаният от него плакат ще се продаде много над първоначално обявената минимална цена. През миналата година подписано копие от Джобс на първото издание на списание Macworld се продаде за 47 775 долара. Търгът ще затвори на 29 август в 17 часа.


Инвестирането в пътувания стана особено популярен начин за ултра богатите

Инвестирането в пътувания стана особено популярен начин за ултра богатите ...

......... туристическите агенции има две основни атракции, които привличат вниманието на посетителите. Едната е круиз с параходния кораб Судан по река Нил, където могат да се видят археологически обекти, храмове и гробници. А втората е Големият Египетски музей, който е с ново местоположение, от което се открива гледка към пирамидите Гиза.Едва ли има някой, който да не познава емблемата на

Едва ли има някой, който да не познава емблемата на ...

......... на две: Ади създава марката "Адидас", а брат му Рудолф - концерна "Пума". Днес "Адидас" и "Пума" са големи холдинги, които се конкурират. Централите им и до ден-днешен се намират в Херцогенаурах - родния град на братята Даслер. Но са разположени на двата бряга на реката, която минава през града.


Полското село Миежсце Одразански изглежда като особено подходящо място за

Полското село Миежсце Одразански изглежда като особено подходящо място за ...

......... жена да кара трактор или да гаси пожар. Членовете на пожарната служба от доброволци в селото са само жени, като най-малките са на две години и половина. По време на тренировките те се учат как да гасят пожари и да оказват спешна медицинска помощ, използвайки плюшените си мечета като реквизит.


Скоро в картите на Google Maps ще можем да видим

Скоро в картите на Google Maps ще можем да видим ...

......... Националният театър "Иван Вазов" и други. Street View е налична в България от 2013 година насам и се актуализира непрекъснато, за да поддържа и отразява вярна на реалността картина. Чрез функцията на Google могат да бъдат видени изображения от над 85 държави по света, включително части от Арктика и Антарктида.


Пластмасовите бутилки са един от най-сериозните замърсители на природата. В

Пластмасовите бутилки са един от най-сериозните замърсители на природата. В ...

......... Световния ден на Земята. Изхвърлените бутилки са само част от 275-е милиона тона пластмасов отпадък, които се генерират по света всяка година. Според доклад на Световния икономически форум 8 милиона тона пластмасови отпадъци попадат в океаните всяка година, въпреки предупрежденията, че за разграждането на този материал са необходими 500 години.


Летните Олимпийски игри, които ще се проведат в Токио през

Летните Олимпийски игри, които ще се проведат в Токио през ...

......... освен наплива, се очаква пък други гости да не искат да се сблъскват със суматохата. Управлението в Токио може да приеме тази политика за постоянно, за да има достатъчно място за туристи по време на други важни събития. Плановете на общината са да отвори пристанищен терминал преди стартирането на Олимпиадата.


Ликът на английския математик Алън Тюринг, станал известен като бащата

Ликът на английския математик Алън Тюринг, станал известен като бащата ...

......... на Втората световна война. Там той прави пробив, като създава нови методи за криптоанализ, позволяващи дешифрирането на кодовете на немската "Енигма". След края на войната Алън Тюринг работи за Националната физическа лаборатория на Острова. Там създава един от първите програмируеми компютри, наричани АСЕ. По-късно работи и в университета в Манчестър.


Астронавтите са най-често научни или военни пилоти, които правителството на

Астронавтите са най-често научни или военни пилоти, които правителството на ...

......... неговият план ще се осъществи. Досега SpaceX е регистрирала редица успешни полети без екипаж, но ракетата Starship, предвидена за това пътуване, все още е в много ранен етап от своето изграждане. Ясен е милиардерът, който ще направи разходка в Космоса със SpaceX Главният изпълнителен директор Илън Мъск разкри самоличността му


След като през януари Катар прие такса, която почти увеличи

След като през януари Катар прие такса, която почти увеличи ...

......... чужденци, които не са мюсюлмани. На тях ще им се наложи да искат разрешение от техния работодател. Той трябва да им даде лиценз, който им позволява да влязат в магазина за алкохол и свинско месо, намиращ се в предградията на Доха. Магазинът продава алкохол само на клиенти, които имат лиценз.


Като дом на половината златни резерви на САЩ Форт Нокс

Като дом на половината златни резерви на САЩ Форт Нокс ...

......... а дори доближаването до сградата от външни хора е невъзможно. Вратата на свода е направена от бетон и стомана и тежи повече от 20 тона. Никой не знае как се влиза там, с изключение на отговорниците за сигурността, като един от тях знае само една от няколко комбинации за отключване.


Дъното на езерото Чембарамкам се вижда и водата е пресушена.

Дъното на езерото Чембарамкам се вижда и водата е пресушена. ...

......... изчерпване на подземните ресурси. 100 милиона души, включително и тези в големите градове като Делхи, Бенгалуру и Хайдерабад, няма да могат да разчитат изобщо на подземни водни източници. Този брой ще продължи нараства, тъй като според ООН Индия ще увеличи населението си с почти 300 милиона души до 2050 година.


Въглеродният отпечатък, оставян в природата от американската армия е огромен.

Въглеродният отпечатък, оставян в природата от американската армия е огромен. ...

......... за снабдяване и дистрибуция на гориво в американската империя могат вместо това да финансират "Нова зелена политика" в каквато и да е форма. Всеки друг вариант би бил по-добър, отколкото продължителното и нарастващо зареждане и употребяване на гориво, водищо до отделяне на вредни емисии в атмосферата, се казва в изследването.


Карарският мрамор е един от най-качествените в света. Плоча от

Карарският мрамор е един от най-качествените в света. Плоча от ...

......... мрамора" заради наличието на много художници и склуптуристи. За разлика от големите чуждестранни компании, които търсят възможно най-луксозния камък, художниците в Пиетрасанта търсят перфектния камък, който да превърнат в склуптура или друго произведение на изкуството. Те обясняват, че карарският мрамор е идеален, защото е равномерно бял и има средна твърдост.


Докато много ръководители на големи компании са обвинявани заради прекалено

Докато много ръководители на големи компании са обвинявани заради прекалено ...

......... му е изчислявано на близо 74 милиарда долара. Евън Шпигел Източник: След излизането на борсата на Snapchat през 2017 година съоснователят и главен изпълнителен директор на компанията Евън Шпигел намалява заплатата си от 500 000 на 1 долар годишно. Въпреки това неговото нетно богатство възлиза на над 3 милиарда долара.


Има неща, които ние казваме, а хората срещу нас разбират

Има неща, които ние казваме, а хората срещу нас разбират ...

......... "Аз никога не казвам/правя така" Вместо това: Подобни фрази се използва, за да отвлечем вниманието от нещо, което не сме направили добре. По-добрият вариант е да признаем, че сме сбъркали и да се извиним. "Изглеждаш много добре за годините си" Вместо това: "Изглеждаш чудесно". Повече от това не е нужно.


Централната банка на Ямайка празнува икономическото развитие на страната с

Централната банка на Ямайка празнува икономическото развитие на страната с ...

......... падна до невиждани в страната нива от 8%. През последните 18 тримесечия икономиката расте - но твърде бавно. За цялата 2018 г. експанзията е 1,9 процента, като критиците посочват като основни причини престъпността и остарялата инфраструктура. Може да видите последното видео долу, а това от декември 2018 г. - тук.


Главният изпълнителен директор на инвестиционната корпорация Blackstone Group е дал

Главният изпълнителен директор на инвестиционната корпорация Blackstone Group е дал ...

......... за Университета Кембридж през февруари бе най-голямото дарение, правено от британец на университет в Обединеното кралство. Преподаването в Оксфордския университет датира от 1096 година, като се признава за учебно заведение официално от 13-и век. Университетът е подготвил 27 министър-председатели на Великобритания, включително Тереза Мей и потенциалния ѝ наследник Борис Джонсън.


Всички сме чели статии, в които се казва, че 4

Всички сме чели статии, в които се казва, че 4 ...

......... през пет-десет минути - е изключително вредно за тялото. Когато натиснем бутона и отново се унесем, тялото се готви за още един цикъл сън, който след това бързо е прекъснат. Това ни кара да се чувстваме уморени до края на деня. Формулата е проста: здравето ви трябва да е най-важно.


Основателят на Discovery Chanel Джон Хендрикс и неговата съпруга Маурин

Основателят на Discovery Chanel Джон Хендрикс и неговата съпруга Маурин ...

......... запад. Имотът е разположен предимно в Колорадо в окръг Меса, но тъй като е на границата, малка част от него се намира и в Гранд, окръг Юта. Източник: Луксозният курорт предлага всички екстри, които има провинциалния живот, включително спортна стрелба и екскурзия с шофиране на луксозни автомобили и голям басейн.


Ако сте гледали тези дни новините или сутрешния блок на

Ако сте гледали тези дни новините или сутрешния блок на ...

......... поканени 7 български и чуждестранни компании, които се занимават с архитектура и дизайн за електронни медии. Пространства, подчинени на технологиите, но фокусирани върху човешкото присъствие в тях - това е стилът на Veech x Veech, която печели конкурса за изработването му. Можете да видите как изглежда студиото в нашата галерия.


Продажбите на най-голямата компания в света, добиваща диаманти De Beers

Продажбите на най-голямата компания в света, добиваща диаманти De Beers ...

......... заяви главният изпълнителен директор на De Beers Брус Клийвър. De Beers продава скъпоценни камъни на 10 организирани събития годишно в Ботсвана на избрана група клиенти. От купувачите се очаква да уточнят броя и вида на диамантите, които искат и след това да извършат покупките на цена, определена от De Beers.


Някога давали работа на хиляди хора, днес тези професии вече

Някога давали работа на хиляди хора, днес тези професии вече ...

......... Video. Някога тя дава работа на 84 300 души, но през 2010 година обаче компанията фалира. Телефонист За първи път тази професия се появява в края на 19-ти век. През 1878 година Джордж Кроу става първият телефонист или телефонен оператор в компанията Boston Telephone Dispatch. Днес тази длъжност не съществува.


Дубайският Бурдж Ал Араб е смятан за най-луксозният хотел в

Дубайският Бурдж Ал Араб е смятан за най-луксозният хотел в ...

......... В хотела няма такова нещо като единична стая Там гостите са настанявани само в луксозни частни апартаменти. Само матраците в спалните на тези апартаменти струват до 15 000 долара. Посетителите могат да избират от меню възглавници, в което има 17 различни вида такива в зависимост от размера и мекотата им.


Една от малкото на картини на френския художник Клод Моне

Една от малкото на картини на френския художник Клод Моне ...

......... търг от настоящия продавач за 2,53 милиона долара. За 33 години стойността ѝ се увеличава дотолкова, че на търга стига 110 милиона долара. Аукционната къща не разкрива кой е новият притежател на творбата, чиято оферта се оказва най-добра и побеждава тези от още пет кандидати в рамките на 8-винутен търг.


Големите язовири и водни резервоари, изградени да осигуряват възобновяема електроенергия

Големите язовири и водни резервоари, изградени да осигуряват възобновяема електроенергия ...

......... са застрашени единствено от използването им като източник на електроенергия. Промяната в климата също крие риск за тях. Целта да се намали въглерода в атмосферата не трябва да е за сметка на състоянието на водните басейни. Според доклада в момента в процес на изграждане са 3700 язовира за водноелектрически централи.


Musha Cay на Бахамите, собственост на Дейвид Копърфийлд, струва $42

Musha Cay на Бахамите, собственост на Дейвид Копърфийлд, струва $42 ...

......... Транспортът до и от Манила също не е включен в цената, а тя започва от $990 за хидроплан, събиращ девет пътници и стига до $11 580 за отиване и връщане с 5-местен хеликоптер. Минималното изискване, за да се направи резервация е от 3 до 5 нощувки в зависимост от сезона.


Най-високата сграда, която трябва да отвори врати през 2019 година,

Най-високата сграда, която трябва да отвори врати през 2019 година, ...

......... На четвърто място се нарежда още един небостъргач в Китай. Това е Nanning China Resources Tower в едноименния град Нанин. Кулата ще бъде само 5 метра по-ниска от тази в Сиджоу. Етажите й ще бъдат 94, а за достигането им ще бъдат достъпни 59 асансьора. Нейното изграждане отнема 5 години.


Само за пет дни филмът на Marvel

Само за пет дни филмът на Marvel "Отмъстителите: Краят" докара ...

......... включително 60 милиона долара от излъчванията в четвъртък вечер. Това е увеличение с 32% в сравнение с предишния рекордьор "Междузвездни войни: Силата се пробужда", който по време на дебюта си спечели 119 милиона през 2015 година. Много киносалони са имали прожекции и извън работно време, включително сутрин от 7 часа.


Индия планира да кацне на южния полюс на Луната през

Индия планира да кацне на южния полюс на Луната през ...

......... енергия, която би струвала трилиони долари, заяви председателят на държавната агенция. Първата мисия на страната бе през октомври 2008 г. Тя откри за първи път молекули вода на повърхността на Луната. SpaceX направи първия успешен търговски полет с най-мощната ракета в света Тя е доставила първата пратка успешно в Космоса


Редките луксозни уискита могат да струват много, особено когато са

Редките луксозни уискита могат да струват много, особено когато са ...

......... The Dalmore лек вкус на портокалов шоколад. Той се допълва от ефирен аромат на стафиди, горчив шоколад и английски мармалад с нотки на кафе, пай с орехи и крем "Брюле". Най-скъпото уиски в света: Само 50 милилитра от него струват $100 000 Бутилката беше продадена тази есен срещу $1,5 милиона


След серия атентати през миналите няколко години Египет като че

След серия атентати през миналите няколко години Египет като че ...

......... на цариците. В региона заможните посетители могат да отседнат в бутикови хотели с интериор, вдъхновен от богатата история на Египет. В тях нощувките струват традиционно по няколко стотин долара. Друго задължително място е столицата Кайро, където луксозните хотели по поречието на Нил може да струват близо 1000 долара на вечер.


Надали има човек, който да не е чувал трагичната историята

Надали има човек, който да не е чувал трагичната историята ...

......... вече е ясно, че корабът ще мине по същия маршрут от Саутхемптън до Ню Йорк. Проектът беше първоначално обявен през 2013 година, но дълго време не беше ясно дали ще бъде събрано необходимото за осъществяването му финансиране. В крайна сметка "Титаник II" ще стане факт с помощта на Клив Палмър.


За да направим крачка напред към промяната, трябва да се

За да направим крачка напред към промяната, трябва да се ...

......... сме заедно, защото свободната журналистика може да бъде постигната само с общите усилия на всички ни", казват от Dir.bg. Генерални партньори на конкурса са A1, "Филип Морис България", "Дънди Прешъс Металс". Генерални медийни партньори на инициативата са Българско национално радио и Българска национална телевизия. НДК е стратегически партньор на събитието.


Над €800 милиона ($920 милиона) вече са обещаните дарения за

Над €800 милиона ($920 милиона) вече са обещаните дарения за ...

......... реставрирана в рамките на пет години, което бе определено като амбициозна цел. Засега не е ясно колко ще струва операцията. Замъкът Уиндзор в Англия, който бе опожарен през 1992 г., бе реставриран за 5 години срещу 37 милиона паунда. Преди пожара, Франция бе отделила около €150 милиона за "Нотр Дам".


Милиардери от Франция обещаха €300 милиона, за да помогнат за

Милиардери от Франция обещаха €300 милиона, за да помогнат за ...

......... без да уточняват колко. Френският енергиен гигант Total също обеща €100 милиона. Кметът на Париж Ан Идалго заяви, че кметството на града ще отпусне €50 милиона за възстановяването на катедралата. Ръководителят на регион Ил дьо Франс Валери Пекрес обяви отпускането на €10 милиона за спешна помощ за възстановяването на катедралата.


Много хора в Сан Франциско са се научили да претърсват

Много хора в Сан Франциско са се научили да претърсват ...

......... York Post разказа историята на една жена, която има милиони в сметката си, но също се занимава с това за забавление. Американската милионерка, която събира боклуци в Ню Йорк и печели по $20 на ден от това Неин имот за 1 милион долара е необитаем, защото е претъпкан с отпадъци


Лонгирбюерн е най-северният град в света, разположен на норвежкия архипелаг

Лонгирбюерн е най-северният град в света, разположен на норвежкия архипелаг ...

......... вероятно ще надминат 12 милиона долара. Част от подобренията включват изграждането на нов тунел за достъп, както и обслужваща сграда за хладилни и аварийни агрегати. "Важна и отговорна задача е опазването на генетичния материал, който е от решаващо значение за глобалната продоволственост", е заявил норвежкият министър на земеделието Джон Дейл.


Никой град не е имунизиран от природните бедствия и катаклизми

Никой град не е имунизиран от природните бедствия и катаклизми ...

......... 2050 година. Вирджиния Бийч, Вирджиния Вирджиния Бийч се намира на пресечката на залива Чесапийк с Атлантическия океан. Заради покачването на морското равнище и двата водни обекта могат да доведат до наводнения по време на голяма буря. Районът вече се е сблъсквал с тежки природни бедствия, когато ураганът Флоренция потопи града.


Президентът Румен Радев награди победителите в конкурса

Президентът Румен Радев награди победителите в конкурса "Най-важният урок" на ...

......... (Предучилищна педагогика), от Монтана Марина Викторова - СУ "Св. Климент Охридски", специалност Специална педагогика - Ерготерапия за деца и възрастни с нарушения, от Лом Надежда Иванова - ПУ "Паисий Хилендарски", специалност Българска филология, от Русе Радостина Гавазка - ЮЗУ "Неофит Рилски", специалност Начална училищна педагогика с чужд език, от Дупница


В света има над 7 милиарда души и повече от

В света има над 7 милиарда души и повече от ...

......... живее там. След тях, се нареждат САЩ, Индонезия, Бразилия и Пакистан, чиито жители заедно наброяват около 1 милиард. Държавите с най-голям брой на населениетоInfogram А Нигерия, която се нарежда седма, е с най-бързо увеличаващото се население. Бангладеш пък е най-гъсто населеното място в света с 1138,9 души на квадратен километър.


Ръководството на модния гигант Bestseller си е поставило интересна цел,

Ръководството на модния гигант Bestseller си е поставило интересна цел, ...

......... е случаен. Именно от Бранде води началото си модната компания, като там семейството на настоящия главен изпълнителен директор Андрес Холх Повлсен отваря първия си магазин за дрехи през 1975 година. Днес Андрес е наследник на модния гигант и е най-богатият човек в Дания с нетно състояние от 7,2 милиарда долара.


Демографските промени оставиха испанската провинция със стотици призрачни селища, пише

Демографските промени оставиха испанската провинция със стотици призрачни селища, пише ...

......... които се обсъжда, е подобряването на интернет връзката, което би помогнало на много да работят от дома си. Субсидия за тези, които се върнат на село, е друга идея на кабинета. А проблемът става все по-централен в политическия живот на страната, особено преди изборите, които ще се проведат през април.


Предприемаческата фамилия Райман има дялово участие в множество фирми и

Предприемаческата фамилия Райман има дялово участие в множество фирми и ...

......... на нацизма фирмата е действала под друго име. Шефът на холдинга Петер Харф казва, че след 2000-та година по-младото поколение в семейството е започнало да проучва и чете документите от миналото, а в началото на 2014 година е било решено да се проведе независимо и пълно разследване на фирмената история.


Главният финансов директор на Huawei Technologies Co. явно има увлечение

Главният финансов директор на Huawei Technologies Co. явно има увлечение ...

......... Заради отправеното поздравление за Нова година, изпратено от iPhone, двама служители бяха понижени, а заплатите им бяха намалени. Мън Уанджоу е носила и един продукт на Huawei - смартфона Mate 20 RS. Европейската комисия не подкрепя бойкот на Huawei В Брюксел смятат всяка страна сама да вземе решение по въпрос


В началото на тази година еврото имаше юбилей - през

В началото на тази година еврото имаше юбилей - през ...

......... са включени в списъка с културното историческо наследство на ЮНЕСКО. През 2017 година той я реализира, като са пуснати по 2017 копия от серията. Общият обем на отпечатаната валута е 30 255 копия. Само 2000 от тях са предвидени за колекционери. Цената на една серия от 15 банкноти е била €100.


Един луксозен курорт в Лас Вегас отвежда скъпите пътувания на

Един луксозен курорт в Лас Вегас отвежда скъпите пътувания на ...

......... със страхотна гледка към града. Източник: Неговите посетители могат да резервират там минимум две нощувки. От Palms посочват, че там настаняват най-добрите покер играчи в света, когато те са на посещение в Лас Вегас. Апартаментът е само част от мащабната реновация на комплекса, в която са инвестирани 620 милиона долара.


Годишната класация на PricewaterhouseCoopers нарежда страните според заетостта и отношението

Годишната класация на PricewaterhouseCoopers нарежда страните според заетостта и отношението ...

......... мъжете и жените е показател за развитието на икономиката. То е особено сериозно в Лондон, където почти няма промяна от 2010 г. насам. Нови правила, въведени миналата година, задължават работодателите с повече от 250 служители да докладват разликата в средното възнаграждение и бонуса на мъжете и жените на годишна база.


Светът на Дисни винаги е с много цветове и красиви

Светът на Дисни винаги е с много цветове и красиви ...

......... отрупан от сгради в най-ярките цветове, но те са и с красива циментова замазка. Отражение е от времето, когато местните култури се смесват с европейски и африкански. Източник: Гент, Белгия В този пристанищен град къщите са сгушени една до друга по протежението на канала. Намира се между Брюксел и Брюж.


По-луксозните хотели вече са и частично автоматизирани. В тях можете

По-луксозните хотели вече са и частично автоматизирани. В тях можете ...

......... почистващата система в толкова голяма сграда обаче има и недостатък. За да напръска една стая с CleanCoat, Нелсън трябва да я изпразни. Това означава да изнесе всички мебели извън нея, което може да се случи само по време на ремонт. А формулата на CleanCoat трябва да се прилага всяка година.


Бизнес страниците на The Guardian са по-добър индикатор за посоката

Бизнес страниците на The Guardian са по-добър индикатор за посоката ...

......... избран за проучването, тъй като е безплатен и лесен за сваляне. Включването на повече медии може да подобри резултатите, смятат от централната банка. Месечните индекси на промишлеността и проучването на GfK сред потребителите остават най-полезните индикатори за определяне на икономическия растеж на Великобритания за следващите между един и три месеца.


Създателят на технологичния гигант Microsoft Бил Гейтс епосветил повече от

Създателят на технологичния гигант Microsoft Бил Гейтс епосветил повече от ...

......... на Reddit "Питай ме нещо" следното: "Изненадващо е да видим как именно богатите страни изгубиха обществения консенсус, че децата трябва да бъдат защитени. За съжаление това ще доведе до смърт, причинена от вирусите на морбили или коклюш." Според филантропа ваксините са спасили повече хора, отколкото всеки друг инструмент по света.


Масово срещаните американски сгради се срещат в почти всеки американски

Масово срещаните американски сгради се срещат в почти всеки американски ...

......... конструкция. Някои части от страната имат нужда от строителство на нови сгради. И въпреки че архитектите, които работят с дървени конструкции, имат план за по-икономично решение, не е ясно дали тези постройки ще бъдат безопасни. Предвид това все още не е взето решение как и какви сгради ще бъдат строени.


Сградата, която направи името на Тръмп разпознаваемо заради първата му

Сградата, която направи името на Тръмп разпознаваемо заради първата му ...

......... президент продава Grand Hayatt. Според последната сделка новата сграда ще се простира на 2 милиона квадратни метра, ще включва и по-малък хотел с 500 стаи. Настоящият хотел има 1128 стаи. Чака се одобрението на местната власт, тъй като земята под Grand Hyatt е собственост на държавната Empire State Development Corp.


Всяка година Бил Гейтс и съпругата му Мелинда съобщават за

Всяка година Бил Гейтс и съпругата му Мелинда съобщават за ...

......... много по-полезни, но са трудни и скъпи за вграждане навсякъде. Мобилните телефони са най-влиятелни в ръцете на най-бедните жени Тези жени няма да използват устройствата само за достъп до различни приложения и сайтове. Те могат да променят социални норми и да се борят за по равностоен свят за различните полове.


Луксозен апартамент в най-високата жилищна сграда в Ню Йорк най-накрая намери

Луксозен апартамент в най-високата жилищна сграда в Ню Йорк най-накрая намери ...

......... година.  Разделянето на луксозното жилище е пример за тенденцията, която наложи по-стилни и скъпи мезонети да се бъдат разполагани на по-малка площ, за да могат да бъдат продадени. През 2016 година апартаментът на последния 96-и етаж в същата сграда е бил купен от саудитския милиардер Фааз Алхокеър за $87,7 милиона.