По разпореждане на Върховния административен съд Общинската избирателна комисия в

По разпореждане на Върховния административен съд Общинската избирателна комисия в ...

......... гледаме филма "Ценко Чоков-2" и жена му кандидатирана за кмет. Очакваме изключително купен вот", каза Николай Баташки от сдружението. Извънредните избори за кмет на Септември трябва да се проведат до три месеца. Дотогава кметските функции ще изпълнява зам.- кметът Лилия Етова. Още: "Съдът потвърди условната присъда за кмета на Септември".


Специализирана полицейска операция за неутрализиране на организирана престъпна група, създадена

Специализирана полицейска операция за неутрализиране на организирана престъпна група, създадена ...

......... неговите съучастници - на 48, 37 и 32 години. На трима от тях е наложена мярка за неотклонение парична гаранция в размер на 20 000 лв., а на четвъртия - парична гаранция в размер на 10 000 лв. Работата по документиране и доказване на престъпната дейност на групата продължава под ръководството на Специализираната прокуратура.


Няма данни за извършено престъпление, няма да се образува досъдебно

Няма данни за извършено престъпление, няма да се образува досъдебно ...

......... окръжният прокурор Васил Малинов. Директорката на училището заяви, че преподавателката е наказана с последно предупреждение. Тя допълни, че учителката не е имала никакви други предпоставки.  Пред камерата на bTV родители на деца от училището застанаха зад учителката и заявиха, че тя е отличен преподавател и е обичана от нейните ученици. 


Със заповед на директора на ОДМВР-Пазарджик старши комисар Ивайло Тишев

Със заповед на директора на ОДМВР-Пазарджик старши комисар Ивайло Тишев ...

......... на пътища в близост до малки населени места. Установени общо 237 нарушения на Закона за движение по пътищата. Водач във Велинград е задържан за срок от 24 часа заради шофиране след употреба на алкохол над 1.2 промила, а друг е в ареста заради управление на МПС без регистрационни табели.  


Темата

Темата "италиански боклук" стигна и до Батак. Причината – депониране ...

......... да запалят боклука и да стигнат до гражданско неподчинение. Заради разхвърлени отпадъци на площадката пред завода обаче РИОСВ ще наложи глоба, вероятно 7000 лева, на фирмата, която депонира отпадъци. Община Батак атакува и разрешителното на фирмата, която депонира боклука. А собственикът обещал от 3 февруари да почне да извозва отпадъците.


Тежки метали изтичат в реките Медетска и Тополница, показваме какво

Тежки метали изтичат в реките Медетска и Тополница, показваме какво ...

......... една друга нормална река в България”, коментира Димитър Куманов от сдружение „Балканка”. „Проблемът е изключително сериозен  и ужасяващ. Цялата тази вода отива в язовир „Тополница”.   Той се използва за напояване на голяма част от Тракийското поле. Ако не се вземат мерки, крайният резултат ще бъде ужасяващ”, казва Димитър Куманов.Ще вземе ли някой мерки за замърсяването на реките Тополница

Ще вземе ли някой мерки за замърсяването на реките Тополница ...

......... 000 декара площ на хвостохранилището на мина "Медет" 18 000 са на концесия, затова има частична рекултивация. За капак там, където е хвостохранилището, има опасност от свлачище, потвърдена от РИОСВ Пазарджик. Според "Балканка", това може да доведе до неконтролируемо преливане на своеобразното езеро. Тогава вече щетите ще са далеч по-големи.


В община Пещера започна подписка с искане за местен референдум

В община Пещера започна подписка с искане за местен референдум ...

......... лева. Подробности можете да прочетете в ТАЗИ СТАТИЯ. Вероятността в Пещера да съберат необходимите за местен референдум подписи е голяма. Въпросът е дали управляващите на по-високо ниво ще се вслушат в гласа на хората. И дали екоминистерството ще реши да направи нова оценка на въздействието върху околната среда на предприятието.


Община Пазарджик не може да изпълнява всички съществуващи междуградски линии.

Община Пазарджик не може да изпълнява всички съществуващи междуградски линии. ...

......... не е по-добре превозвачите да си върнат лицензите и да работят "на тъмно". За финал Милтенова уточни, че още няма покана за среща с премиера  Бойко Борисов, но в петък, 10 януари, ще има среща в регионалното министерство. Как и защо превозвачите тръгнаха на протест - припомнете си в този материал!


Жители на Стрелча излизат на мирен протест в защита на

Жители на Стрелча излизат на мирен протест в защита на ...

......... закона. Въпреки че Чачов е бил собственик на фирмата и през първия си кметски мандат, тогава този факт е останал незабелязан. Кметът на Стрелча е категоричен, че ще обжалва решението пред Административния съд в Пазарджик. Дотогава той ще продължи да изпълнява кметските си ангажименти. Срокът за обжалване е 7 дни.


Пещера. За поредна година в двора на ОУ „Петко Рачов

Пещера. За поредна година в двора на ОУ „Петко Рачов ...

......... оригинални Коледни късметчета, имаше и гатанки, които бяха зададени към най-малките ученици, а правилно отговорилите получиха подаръци. От томбола бяха раздадени и много подаръци. Кулминация на „коледната магия“ бяха вкусните бисквити и топлият чай, поднесени от организаторите. Партито завърши с много снимки за спомен край „вълшебните светлини“ на коледното дърво.Панагюрище. Наркооранжерия, маскирана като дърводелски цех, е открита от полицията

Панагюрище. Наркооранжерия, маскирана като дърводелски цех, е открита от полицията ...

......... до момента на полицията 41-годишен мъж от Панагюрище. Той е задържан в ареста за срок от 24 часа. От мястото са иззети общо 264 стръка канабис с общо тегло малко над 1.8 килограма, както и оборудването на оранжерията. По случая се води полицейско производство под наблюдението на прокуратурата в Панагюрище.


Белово. В църквата „Свети Георги“ в село Голямо Белово има

Белово. В църквата „Свети Георги“ в село Голямо Белово има ...

......... характерните белези на тази школа. Трябва да се подчертае, че в годините оригиналната позлата и полихромия на иконостаса е бронзирана, което бе огрубило пластиката като цяло и реставрацията разкри художествените достойнства на дърворезбата“, допълни Попова и уточни, че иконостасът е реставриран със средства, осигурени от Министерството на културата. Ваня НИКОЛОВА


Панагюрище. Продължава творческият проект „Изкуство с панагюрски дъх – творчество

Панагюрище. Продължава творческият проект „Изкуство с панагюрски дъх – творчество ...

......... фотодокументална изложба „Село Баня през вековете“. Изложбата е финансирана от Община Панагюрище по проект „Панагюрище – духовност и творчество в едно“. „Изкуство с панагюрски дъх” ще приключи на 28 ноември с концерт на мъжки камерен хор „Панагюрци“ при ТД „Бунай“. Събитието е от 17.30 часа в Театър Дом-паметник, камерна зала.


Батак. Днес 20 деца от XI и XII клас на

Батак. Днес 20 деца от XI и XII клас на ...

......... с успели фермери в нашата страна и да осъществи връзка между учениците и бизнеса. Кампанията съвпада с политиката на МОН за насърчаване на дуалното обучение, което дава възможност за подобряване капацитета на образователните институции и на работодателите за организиране и създаване на устойчиви партньорства за гарантиране на качеството на обучението.


Пазарджик. В Панагюрище продължава творческият проект „Изкуство с панагюрски дъх

Пазарджик. В Панагюрище продължава творческият проект „Изкуство с панагюрски дъх ...

......... – Панагюрище. На 12 ноември от 17:30 часа в Исторически музей – Панагюрище ще бъде представена книгата "Панагюрище - начало на промени 1989-1991" на д-р Ясен Христов. На 14 ноември от 18:30 часа в Народно читалище „Виделина-1865“, театрален салон, ВГ „Радеан” ще представи своя концерт-спектакъл „Оперетата - музика, песен, живот".Радвам се, че за четвърти път нашите скъпи съграждани ни

Радвам се, че за четвърти път нашите скъпи съграждани ни ...

......... големи политически играчи, каза Попов. Не съм нито социолог, нито политолог, за да анализирам избирателната активност. Очаквах да победим и го направихме, коментира още Попов. Хората оцениха това, което ние сме работили през тези години. Ние показахме на цяла България, че в Пазарджик са най-умните избиратели, отбеляза още Тодор Попов.


Ракитово. 28 % е избирателната активност към 12.00 часа в

Ракитово. 28 % е избирателната активност към 12.00 часа в ...

......... Ракитово. 28 % е избирателната активност към 12.00 часа в община Ракитово, съобщиха за Радио „Фокус“ – Пазарджик от Общинска избирателна комисия (ОИК)-Ракитово. Изборният ден преминава нормално. Получени са няколко жалби за съмнения за манипулиране на вота, извършени са проверки от служители на ОИК-Ракитово. Албена ЖИЛЕКОВА


с. Света Петка. „България има нужда от ДПС, защото всички

с. Света Петка. „България има нужда от ДПС, защото всички ...

......... това Велинград има нужда и от общински съветници, за да вземат правилните решения в местния парламент, заключи лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ. На предизборната среща присъстваха още зам.-председателят на ПГ на ДПС Йордан Цонев, областният председател на ДПС Пазарджик Юмер Хамза и кандидатът за кмет на община Сърница Неби Бозов.


Пещера. Кандидатът за кмет на община Пещера от Коалиция „БСП

Пещера. Кандидатът за кмет на община Пещера от Коалиция „БСП ...

......... е човекът, който може да реши проблемите на Пещера. Костадин Паскалев каза, че тук вижда екип, който стои зад Младенов и, който ще работи отговорно и почтено. Представена бе листата от 21 кандидати за съветници в община Пещера. Програмата продължи с изпълнения на фолклорната група от село Радилово. Ваня НИКОЛОВА


Пазарджик. Предизборната кампания на кандидата за кмет на Община Пазарджик,

Пазарджик. Предизборната кампания на кандидата за кмет на Община Пазарджик, ...

......... е в Пазарджик най-голямата политическа партия да има свой кандидат за кмет и се надяваме да получи вашата подкрепа защото той ще донесе промяната", бе категорична Дариткова. Във фоайето на театъра бе обособена и фен зона, където симпатизантите можеха да си направят снимка с кандидатите и специалните гости. Албена ЖИЛЕКОВА


Пазарджик. Кандидатът за кмет на община Пещера Йордан Младенов от

Пазарджик. Кандидатът за кмет на община Пещера Йордан Младенов от ...

......... кучета в района на училището. Младенов представи и идеята си за изготвянето на цялостен Туристически пакет на община Пещера, както и създаването на Предприятие за туризъм, което да работи в полза на туризма и малкия и среден бизнес, както и да стане притегателен център за много културни и спортни мероприятия.


Стрелча. Хиляди граждани се събраха тази вечер на финала на

Стрелча. Хиляди граждани се събраха тази вечер на финала на ...

......... всяко новородено дете, безплатни ясли и детски градини. „Гордея се с този кмет и ви призовавам отново да му се доверите и да гласувате с номер 14 в интегралната бюлетина. Той е човекът, който може и знае как. И през годините доказа само да работи и да живее в Стрелча“.


Панагюище. Студентка по „Графичен дизайн” е тазгодишният носител на Дриновската

Панагюище. Студентка по „Графичен дизайн” е тазгодишният носител на Дриновската ...

......... от рождението на бележития българин, чийто житейски път тръгва от Панагюрище. Стипендията се присъжда всяка година на млад, талантлив и умен панагюрец, който учи във висше учебно заведение в чужбина. По този начин се пази и продължава българската възрожденска традиция да бъдат подкрепяни и стимулирани знаещите и можещи панагюрски деца.


Пазарджик. Вицепремиерът Томислав Дончев се запозна с проекта за ремонт

Пазарджик. Вицепремиерът Томислав Дончев се запозна с проекта за ремонт ...

......... седмица до местните избори и вие трябва да отговорите на един въпрос дори и да не ви го задават. А той е: Защо аз съм най-добрият и най-подготвеният за общинския съвет? Отговорът на този въпрос минава през сърцето и това е моята рецепта за победа“, каза в заключение Томислав Дончев.


Пазарджик. Земеделските стопани е хубаво да наторят площите, които обработват,

Пазарджик. Земеделските стопани е хубаво да наторят площите, които обработват, ...

......... ще се намали и добивът, а увеличаването му ощетява собствениците, тъй като те правят по-големи разходи, за да закупят неефективни заместители на суперфосфатните торове. Георгиева коментира също, че сега е подходящото време за есенна оран и сеитба, тъй като в почвата има достатъчно влага и условията са добри. Ваня НИКОЛОВА


30 жертви на домашно насилие са потърсили помощ и получили

30 жертви на домашно насилие са потърсили помощ и получили ...

......... домашно насилие. Като дългосрочна цел Фонд ИГА си поставя задачата да се превърне в център за оказване на помощ и подкрепа за пострадали от домашно насилие в Област Пазарджик. Резултатите от работата по проекта на Фонд ИГА бяха представени пред представители на различни институции, работещи с правонарушители и техните жертви.


Пазарджик. 30 жертви на домашно насили са потърсили помощ и

Пазарджик. 30 жертви на домашно насили са потърсили помощ и ...

......... домашно насилие. Като дългосрочна цел Фонд ИГА си поставя задачата да се превърне в център за оказване на помощ и подкрепа за пострадали от домашно насилие в Област Пазарджик. Резултатите от работата по проекта на Фонд ИГА бяха представени пред представители на различни институции, работещи с правонарушители и техните жертви.


Панагюрище. Исторически музей-Панагюрище получи ценно дарение - реплика на главното

Панагюрище. Исторически музей-Панагюрище получи ценно дарение - реплика на главното ...

......... Това съобщиха от музея. В изпълнение на волята на дарителя, то е изложено в експозиционната зала на къща-музей „Райна Княгиня“. По този начин всеки един посетител може да го докосне и разгледа отблизо, да се поклони пред подвига на предците ни и да почувства бунтовната атмосфера на съдбоносната 1876 година.


Пазарджик. Моята програма като кандидат за кмет на община Пазарджик

Пазарджик. Моята програма като кандидат за кмет на община Пазарджик ...

......... палата и Агенция „Държавна финансова инспекция“, реално да знаем какво дължим, на кой го дължим, и след това да започнем да градим това, което е за доброто на Пазарджик“, коментира Шопов. Той призова, колкото се може повече хора да излязат да гласуват за едно по-добро бъдеще на Пазарджик. Ваня НИКОЛОВА


Пазарджик. Джудистите от спортен клуб „Кодокан“ в Пазарджик се представиха

Пазарджик. Джудистите от спортен клуб „Кодокан“ в Пазарджик се представиха ...

......... Второ място и сребърни медали спечелиха Ангел Славков – кат. +66 кг, който е ученик в девети клас на Спортното училище, и Радина Сербезова – кат. до 63 кг, ученичка в осми клас. Треньорите подготвят усилено джудистите за следващото предизвикателство, което ще се състои през почивните дни в Стара Загора.


Пазарджик. Кандидатът за кмет на Община Пазарджик Иван Панайотов от

Пазарджик. Кандидатът за кмет на Община Пазарджик Иван Панайотов от ...

......... координатор на ПП ГЕРБ – Пазарджик Найден Шопов, който започна присъстващите с установяването на фирма „Костал“ на пазарджишкия пазар на труда и Димитър Хаджидимитров, председател на Регионален Синдикат Образование (РСО) към КТ „Подкрепа“ Пазарджик, който акцентира върху нарушенията на колективните трудови договори в учебните и социалните заведения в община Пазарджик.


Пещера. Кандидатът за кмет на Община Пещера от Коалиция „БСП

Пещера. Кандидатът за кмет на Община Пещера от Коалиция „БСП ...

......... също ще се работи за утвърждаване на културен календар, който да включва и населените места в община Пещера, а не само града. На срещата присъстваха и кандидати за общински съветници от листата на коалиция „БСП за България“, а също и кандидатът за кмет на село Капитан Димитриево, издигнат от коалицията.


Пазарджик. В Етнографската експозиция на Регионален исторически музей-Пазарджик, на 17

Пазарджик. В Етнографската експозиция на Регионален исторически музей-Пазарджик, на 17 ...

......... станат част от дарителите на РИМ – Пазарджик и така да допринесат за съхраняването на културната и историческа памет на нацията. Изложбата ще остане експонирана до 31 януари 2020 г. и може да бъде посетена всеки делничен ден от 9,00 до 17,00 часа и събота от 10,00 до 17,00 часа.


Пазарджик. Въпреки все по-осезателното налагане на електронните услуги, използването на

Пазарджик. Въпреки все по-осезателното налагане на електронните услуги, използването на ...

......... станции. Младите хора по-рядко прибягват до пощенските услуги. Те предпочитат куриерски фирми, които предлагат бърза доставка, въпреки че цените на услугите им са по-високи. По празниците обаче почти всички използват пощите ,за да изпращат поздравителни картички, писма и колети до близки и приятели по всички краища на света. Албена ЖИЛЕКОВА


“Кандидатите на БСП и тези, подкрепени от нас, са гарант,

“Кандидатите на БСП и тези, подкрепени от нас, са гарант, ...

......... не се страхуват да сигнализират за нередности, че демокрацията трябва да се отстоява и всеки трябва да има самочувствието, че негово изконно право е да упражни свободно правото си на глас. * Платена публикация в рамките на предизборната кампания за Местни избори 2019. Купуването и продаването на гласове е престъпление!


Панагюрище. Националният Музикален театър гостува в Панагюрище с класическата оперета

Панагюрище. Националният Музикален театър гостува в Панагюрище с класическата оперета ...

......... е специално включена в репертоара по повод 100-годишнината на Музикалния театър. Всички билети за постановката на 16 октомври 2019 г. са предварително закупени от фондация „Проф. Д-р Лъчезар Цоцорков“ и се даряват на панагюрската общественост, така че да се осигури свободен достъп до залата за жителите и гостите на града.


Пазарджик. Поскъпване на обущарските услуги се наблюдава в Пазарджик през

Пазарджик. Поскъпване на обущарските услуги се наблюдава в Пазарджик през ...

......... и услугата за стесняване и разширяване на нови обувки. Експресните услуги в повечето обущарски ателиета се таксуват + 50% от обявените цени. Наблюдава се и друга тенденция част от ателиетата в центъра на града затвориха врати и се преместиха в частни домове, най-често в тези на самите обущари. Албена ЖИЛЕКОВА


Пазарджик. Сдружение „Човеколюбие“ организира Празници на психичното здраве от 9

Пазарджик. Сдружение „Човеколюбие“ организира Празници на психичното здраве от 9 ...

......... музея от 15.00 ч. ще бъде представена стихосбирката на Красимира Грозденина „Вдъхновения” и концерт на Ивелин Пенков. От 16.30 отново в Център „Човеколюбие” ще бъде прожектиран филма „Красив ум”, след което ще се проведе тържествена вечеря в ресторант „Рони”, Пазарджик. На 11 октомври Център „Човеколюбие” планира поход до хижа „Равноборе”.


Пазарджик. Представителен танцов състав „Чудесия“ – Пазарджик ще вземе участие

Пазарджик. Представителен танцов състав „Чудесия“ – Пазарджик ще вземе участие ...

......... състезателната програма, професионални ансамбли и състави, фолклорни групи и изпълнители , които поднасят грандиозни спектакли на сцената под магичното южно небе“, поясни Таня Димитрова. По думите й, всяко подобно предизвикателство възпитава децата на Пазарджик в дисциплина, екипно мислене и подкрепа, носи подплатено самочувствие и изгражда в тях дух на победители.


Пазарджик. Пазарджик векове наред е имал позицията на лидер с

Пазарджик. Пазарджик векове наред е имал позицията на лидер с ...

......... го направи обслужва слугинажа, погазването на интересите на жителите на общината. Гласуването не е противопоставяне, негласуването обслужва статуквото, което съсипа Пазарджик. Изборът с нашата бюлетина е избор на бъдещето, на достойнството, на почтеността“, каза Петков. Той допълни, че трябва трябва да се направи избор за бъдещето на Пазарджик. Ваня НИКОЛОВА


Пазарджик. В залата за временни изложби на Регионален исторически музей

Пазарджик. В залата за временни изложби на Регионален исторически музей ...

......... повод 50-годишния юбилей от началото на неговата книгоиздателска дейност през 1905 г. В изложбата е представен и безценен експонат, собственост на РИМ – Пазарджик, „Географико-историко-статистическо описание на Татар Пазарджишката кааза“, първо издание, 1870 г., с ръкописни поправки на автора Стефан Захариев. Изложбата ще остане експонирана до 4 ноември 2019 г.


Пазарджик. Кандидатът за кмет на Пазарджик инж.Иван Панайотов се срещна

Пазарджик. Кандидатът за кмет на Пазарджик инж.Иван Панайотов се срещна ...

......... махала. Не на последно място е проблемът с липсата на огради и ниското ниво на хигиена по детските площадки в селото. Проблемите, поставени от хората, са лесно разрешими, коментира Иван Панайотов. Подобряването на жизнената среда в населените места на Община Пазарджик е сред основните приоритети, включени в програмата за управление.


София. КНСБ проведе пресконференция в Пазарджик на тема „Заплашва ли

София. КНСБ проведе пресконференция в Пазарджик на тема „Заплашва ли ...

......... програма „Добро управление“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд. Основната цел на проекта е разработване и отправяне на препоръки за подобряване на регулаторната среда и ефективността на политиките за превенция и ограничаване на недекларираната заетост в България при спазване на принципа на открито и отговорно управление. Албена ЖИЛЕКОВА


Пазарджик. 80 стажанти от националната полиция в страната положиха клетва

Пазарджик. 80 стажанти от националната полиция в страната положиха клетва ...

......... Пловдив, Пазарджик, Видин, Враца, Русе и Кюстендил. За постигнатите високи резултати в учебната дейност стажантите завършили с отличен успех бяха наградени от старши комисар Неделчо Стойчев и от директора на ЦСПП-Пазарджик комисар Стоян Зайков. Празничен водосвет за здраве и успех отслужиха свещеници от Пазарджишката духовна околия“, допълни Стоянов. Ваня НИКОЛОВА


Ракитово. Парк „Бърдоландия“ е една от най-интересните туристически атракции в

Ракитово. Парк „Бърдоландия“ е една от най-интересните туристически атракции в ...

......... построена от Митхад Паша в чест на красива ракитовка. В близост е и историческата забележителност – Римско селище „Ремово“. Историческо място, населявано от беси и римляни. Запазени и до днес са галерии от медни и златни рудници. Има останки от римско селище, стар римски път и древен храм. Албена ЖИЛЕКОВА


Пазарджик. Интересна е легендата, която разказва за превземането на крепостта

Пазарджик. Интересна е легендата, която разказва за превземането на крепостта ...

......... следните права: всички останали по земите си, османците признали правото им на самоуправление, получили правото да запазят църквите си, мъжете имали задължението да придружават войската в помощния корпус, като харбаджии“, уточни Попова. Тя коментира също, че историците поставят тези събития около 1378 година, преди повече от 640 години. Ваня НИКОЛОВА


Пазарджик. По проект „Генерация Код“ на Фондация „Глобални библиотеки-България“ от

Пазарджик. По проект „Генерация Код“ на Фондация „Глобални библиотеки-България“ от ...

......... роботи. Новите програмируеми роботи ще разширят възможностите за обучение и ще подкрепят дейности на Регионална библиотека “Никола Фурнаджиев“, чрез които да бъде повишен общественият интерес към новите технологии, да бъдат насърчавани младежите да усъвършенстват дигиталните си умения и да осъществяват своите идеи с помощта на програмирането“, коментира Варникова. Ваня НИКОЛОВА


Пазарджик. Регионален исторически музей – Пазарджик организира двудневна есенна майсторска

Пазарджик. Регионален исторически музей – Пазарджик организира двудневна есенна майсторска ...

......... Майстор Мария Христоскова от Равногор, ще демонстрира пред посетителите изработване на мънистени накити и ще покаже свои произведения – гривни, колиета, колани. Под ръководството на майсторите, в дните на есенната работилница, участниците ще имат възможността да изпитат сръчността си в плетенето, както и да опитат да направят своя мънистена гривна.


Пазарджик. Регионален исторически музей – Пазарджик организира двудневна есенна майсторска

Пазарджик. Регионален исторически музей – Пазарджик организира двудневна есенна майсторска ...

......... Майстор Мария Христоскова от Равногор, ще демонстрира пред посетителите изработване на мънистени накити и ще покаже свои произведения – гривни, колиета, колани. Под ръководството на майсторите, в дните на есенната работилница, участниците ще имат възможността да изпитат сръчността си в плетенето, както и да опитат да направят своя мънистена гривна.


София. Потушен е пожарът край Долно Вършилово още в ранния

София. Потушен е пожарът край Долно Вършилово още в ранния ...

......... София. Потушен е пожарът край Долно Вършилово още в ранния следобед. Това съобщи за Агенция "Фокус" началникът на "Национален оперативен център" ПБЗН комисар Тошко Бързилов. Изгорели са около 50 декара сухи треви и храсти, една вила и две бараки. Пожарът е бил потушен от четири екипа от Пазарджик. Теодора ПАТРОНОВА


Пазарджик. По повод 6 септември – Съединението на България и

Пазарджик. По повод 6 септември – Съединението на България и ...

......... Пазарджик. По повод 6 септември – Съединението на България и 22 септември – Денят на обявяването на Независимостта на България, Етнографската експозиция и централната сграда на Регионален исторически музей – Пазарджик ще са отворени за посещение със свободен достъп /без входни такси/, съобщиха от Регионалния исторически музей в Пазарджик.


Пазарджик. Община Велинград продължава действията за подобряване на инфраструктурата и

Пазарджик. Община Велинград продължава действията за подобряване на инфраструктурата и ...

......... „Бистрица“, „Ленища“ – от бул. „Съединение“ до ул. „Н. Вапцаров, „Асен Златарев“, „Еделвайс“, „Георги Кирков“ – около Калъчов мост и асфалтиране на улица „Чавдар“ от улица „Трети март“ до улица „Милош Папарков“. Цялостно ще бъде асфалтирана улица „Цар Самуил“ от улица „Будилник“ до булевард „В. Левски“, допълни Кирилова. Ваня НИКОЛОВА


Пазарджик. Областният управител Стефан Мирев присъства на Първа копка на

Пазарджик. Областният управител Стефан Мирев присъства на Първа копка на ...

......... закрие общинско депо за битови отпадъци след започване експлоатация на „Регионална депо за неопасни отпадъците – регион Пазарджик“. Проектът ще се реализира на четири етапа. Планираната продължителност на работа на строителната площадка е 125 календарни дни. Проектът се финансира от ПУДООС и е на обща стойност над 500 000 лв.


Белово. Един от интересните археологически обекти на територията на община

Белово. Един от интересните археологически обекти на територията на община ...

......... тракийски обекта – селище, некропол и култово място, са логично свързани. Важен фактор за появата им на това място е преминаващата оттук важна комуникационна артерия, която свързва територията на Горна Марица, през Западните Родопи, с долината на Места и още на юг - с Егейското крайбрежие“, допълни Попова. Ваня НИКОЛОВА


Пазарджик. Сушата и високите температури се отразяват отрицателно върху младите

Пазарджик. Сушата и високите температури се отразяват отрицателно върху младите ...

......... поливането на овощните дървета се прекратява, защото ако продължи, това ще доведе до удължаване на вегетацията и е предпоставка за измръзване при една по-продължителна зима през следващата година. Стопаните трябва да полагат повече грижи за овощните дървета, особено при резки температурни промени и липсата на валежи“, допълни Георгиева. Ваня НИКОЛОВА


Велинград. Пожарникари гасят запалилото се сметище в квартал „Каменица“ на

Велинград. Пожарникари гасят запалилото се сметище в квартал „Каменица“ на ...

......... тази сутрин около 05.30 часа. „На мястото са изпратени два противопожарни автомобила от РСПБЗН-Велинград, с дежурната смяна пожарникари, които гасят и към момента. Подпомогнати са от две водоноски на фирмата, която го стопанисва. Няма разрастване на огъня извън очертанията на сметището, но гасенето продължава, защото тлее и пуши“, допълни Стоянов.


Пазарджик. В дирекциите за „Социално подпомагане“ на територията на област

Пазарджик. В дирекциите за „Социално подпомагане“ на територията на област ...

......... и изплатена цялата дължина сума, т.е. на 3 770 лица и семейства по заявения от тях начин е изплатена сума в общ размер на 1 757 840.70 лв. За същия период през 2018 г. са приети 6 292 заявления-декларации от лица и семейства за подпомагане с целева помощ за отопление.


Пазарджик. Открита е оранжерия, оборудвана за отглеждане на марихуана, в

Пазарджик. Открита е оранжерия, оборудвана за отглеждане на марихуана, в ...

......... паркирания пред къщата джип, собственост на мъж, са открити 19 ловни патрона 12-ти калибър, за които той нямал разрешение за притежание и съхранение. Дрогата и боеприпасите са иззети. Мъжът е задържан в ареста на РУ - Велинград за срок от 24 часа. Работата по случая продължава, образувано е полицейско производство.


Пещера. Сдружението на хората с психични проблеми в Пещера се

Пещера. Сдружението на хората с психични проблеми в Пещера се ...

......... и поздрави членовете на „Вяра“ получиха, както от кмета Николай Зайчев, така и от председателите на други клубове в Пещера, уважили поканата. Сдружение “Вяра” на хората с психични проблеми е учредена на 4 април 2007 г. с членски състав от 34 човека. Членуващите в организацията днес са близо 50 човека.


Безплатни профилактични прегледи за рак на млечната жлеза ще извършат

Безплатни профилактични прегледи за рак на млечната жлеза ще извършат ...

......... карцином на млечната жлеза. Открит навреме, ракът на млечната жлеза е лечим в над 97% от случаите. Тъй като първите симптоми остават незабелязани – не може да се опипа и не предизвиква болка, се налага провеждане на скриниг. Ехомамографията е едно от ефективните изследвания в ранната диагностика на туморното заболяване.


Пазарджик. Историческият музей във Велинград показва изложбата „110 години музейно

Пазарджик. Историческият музей във Велинград показва изложбата „110 години музейно ...

......... За дългия професионален път и достиженията ни на музейното поприще разказва богатата изложбата „110 години музейно дело в Чепинския край“, подредена в ИМ – Велинград. Куратори на изложбата са Снежана Велева – дългогодишен музеен специалист и директор на музея и Надежда Ангелова – уредник в направление Нова и най-нова история.


Лесичково. 12-метров православен кръст бе построен край село Боримечково, община

Лесичково. 12-метров православен кръст бе построен край село Боримечково, община ...

......... намира на най-високата точка в село Боримечково, така че православният знак да е видим от километри. Кръстът ще бъде осветен от свещеници, след което земята ще бъде дарена на Православната църква. Боримечково е едно най-големите села в региона и в него няма православен храм. В селото живеят над 600 души.


През месец юли експертите от РИОСВ са проверили над 40

През месец юли експертите от РИОСВ са проверили над 40 ...

......... кмета на община Стрелча, добави Чочева. Съставени са два акта и е наложена принудителна административна мярка, включително с преустановяване на достъпа до територията на депото, чрез запечатване и пломбиране. Целта на мярката е прекратяване на нерегламентирано изхвърляне на отпадъци на общинското депо. Постигнат е очакваният ефект и няма нови нарушения.


Пазарджик. Огнеборци от цялата област отбелязаха 60-годишнината на комисар Иван

Пазарджик. Огнеборци от цялата област отбелязаха 60-годишнината на комисар Иван ...

......... директор на РДПБЗН-Пазарджик. За професионализма и постиженията в работата си е награждаван многократно от ръководството на МВР и ГДПБЗН. Тази година той беше отличен с приза „Пожарникар на годината”, а по повод професионалния празник на Министерството на вътрешните работи и с почетно отличие „За доблест и заслуга” – 1 степен.


Пазарджик. Седем медала, три от които златни, два сребърни и

Пазарджик. Седем медала, три от които златни, два сребърни и ...

......... и трети кръг от Държавното първенство Държавно първенство за радиоуправляеми корабни модели-класовете „М“ и „NS“ – трети кръг и Държавно първенство и Международен турнир по корабомоделен спорт за скоростни модели-класовете А/В –втори кръг. До 4 август парк- остров „Свобода“ в Пазарджик ще бъде домакин на Световното първенство – класи А/В.


Пазарджик. Престоят във фитнеса може да е различен, като е

Пазарджик. Престоят във фитнеса може да е различен, като е ...

......... данни на световната статистика. Процентно около 60-70 % от мъжете са по-отдадени на фитнеса, за сметка на 30 % -40 % от жените – поне така е в България и това се наблюдава по фитнес залите най-често, но и женското присъствие там се засилва с всяка една година. Албена ЖИЛЕКОВА


Пазарджик. Селският и религиозният туризъм набират все по-голяма популярност в

Пазарджик. Селският и религиозният туризъм набират все по-голяма популярност в ...

......... са църквата „Успение на Пресвета Богородица“, църквата „Света Богородица“ в Баткун и параклис „Свети Георги“. През последните години се наблюдават доста хора, които трайно се заселват да живеят в Паталеница и ежедневно пътуват до общинския център, тъй като разстоянието е само 12 км, каза още кметът на селото. Албена ЖИЛЕКОВА


Пазарджик. Започна археологическото лято на емпорион Пистирос, съобщиха от Археологически

Пазарджик. Започна археологическото лято на емпорион Пистирос, съобщиха от Археологически ...

......... в разкопките вземат участие и студенти от Европа, САЩ, Канада, Австралия, Китай, организирани от Фондация „Балканско Наследство“, която за поредна година подкрепя археологическите разкопки. От Археологическия музея благодарят и на Министерството на културата за подкрепата и на двата проекта на музея – Емпорион Пистирос и Римска пътна станция Бона Мансио.


Стигнахме до взаимен компромис – кметовете в Пазарджишко се съгласиха

Стигнахме до взаимен компромис – кметовете в Пазарджишко се съгласиха ...

......... е на 40 километра от тях, а ако дойде, прасетата няма да могат да бъдат заколени, ще трябва да бъдат загробвани и месото да не може да се ползва, предупреди Янко Иванов. Той изрази надежда протестиращите "да се вразумят". Зам.-земеделският министър посочи и, че са загробени над 120 000 прасета.