Трафикът в Пазарджик е натоварен. Има обичайното за този час

Трафикът в Пазарджик е натоварен. Има обичайното за този час ...

......... бул. "Бенковски", "България", "Пловдивски" и Околовръстното шосе. Градският транспорт се движи по график. Температурата навън е 5 градуса, но се усеща като 2, заради бурния и студен вятър. Засега не се очертава да вали, а прогнозата е за продължаващо затопляне и максимални температури в четвъртък около и над 10 градуса.


Драматичен театър - Пловдив гостува на пазарджишка сцена с пиесата

Драматичен театър - Пловдив гостува на пазарджишка сцена с пиесата ...

......... да преведат „Слепия градинар“ на театрален език! Да успееш в сложното е истинско предизвикателство. Колективът на Пловдивския театър е като кибритена клечка, която пали огън в душите. Душата на Дебелянов не си е тръгнала в 10.34 в онзи кървав и страшен ден. Сред нас е. Благодарение на вас.“ Приятно гледане!


След проведено заседание на Оперативния щаб за борба с грипа

След проведено заседание на Оперативния щаб за борба с грипа ...

......... проведено ново заседание на Оперативния щаб, за да се прецени дали да бъде обявявана и грипна ваканция за учениците“, поясни Мирев. Той допълни, че пик на заболеваемостта се очаква през следващата седмица. „Няма определен срок на грипната епидемия, когато заболеваемостта намалее, тя ще бъде отменена“, уточни областният управител на Пазарджик.


След проведено заседание на Оперативния щаб за борба с грипа

След проведено заседание на Оперативния щаб за борба с грипа ...

......... проведено ново заседание на Оперативния щаб, за да се прецени дали да бъде обявявана и грипна ваканция за учениците“, поясни Мирев. Той допълни, че пик на заболеваемостта се очаква през следващата седмица. „Няма определен срок на грипната епидемия, когато заболеваемостта намалее, тя ще бъде отменена“, уточни областният управител на Пазарджик.


Пещера. Повишението на такса „Смет“ с 20% с решение на

Пещера. Повишението на такса „Смет“ с 20% с решение на ...

......... се отбележи, че не извозваме вече боклука на 4 км, както беше преди, а на 16 км, до общинското депо“, уточни Споров. Той допълни, че Община Пещера разчита на четири сметоизвозващи машини. Има на склад и нови контейнери тип „Бобър“, с които могат да бъдат подменени амортизирани съдове. Албена ЖИЛЕКОВА


Деца от областта, взели участие в конкурс за детска рисунка,

Деца от областта, взели участие в конкурс за детска рисунка, ...

......... Велинград 10. Йордан Атанасов - СУ „Св.св. Кирил и Методий“ гр. Велинград 11. Никита Загорска- ОУ „Проф. Марин Дринов“ гр. Панагюрище 12. Димитър Мухлев- ОУ „Проф. Марин Дринов“ гр. Панагюрище От Областната дирекция на МВР изказват благодарности на всички деца вложили старание и творческа енергия за участие в този конкурс!Отново е януари. Най-мъртвият месец в годината, както го наричат

Отново е януари. Най-мъртвият месец в годината, както го наричат ...

......... и обявен за отдаване под наем. Прашните прозорци и подове говорят, че освобождаването е станало отдавна.Спи градът. В очакване на пролетните месеци, когато оживлението се завръща. Статистиката твърди, че българинът забогатява, а потреблението расте. В очакване да го видят с очите си много търговци вече са обявили поредното сезонно намаление.


Във връзка с рязкото увеличаване броя на заболелите от Грип

Във връзка с рязкото увеличаване броя на заболелите от Грип ...

......... Стефан Мирев свиква извънредно заседание на членовете на Оперативния щаб за борба с Грип и ОРЗ, съобщават от Областната администрация. Заседанието ще се проведе днес от 14.00ч. в Приемна зала на Областна администрация Пазарджик. Взетите решение по време на оперативния щаб ще бъдат оповестени на медиите след края на заседанието.


До 31 януари тази година самоосигуряващите се лица могат да

До 31 януари тази година самоосигуряващите се лица могат да ...

......... НАП. При прекъсване и възобновяване на съответната трудова дейност през календарната година не може да се променя вече избрания и деклариран вид осигуряване. Повече информация и консултации за попълването на данъчни и осигурителни декларации можете да получите на телефон 0700 18 700 на цената на градски разговор от цялата страна.


Пазарджик. Областният управител Стефан Мирев се срещна с жители на

Пазарджик. Областният управител Стефан Мирев се срещна с жители на ...

......... затруднява преминаването по асфалтовия път до защитените местности „Бенковска поляна“ и „Новаковец“. Пътят до тях се разбива от тежките машини и е затрупан с клони и остатъци от сечта“, уточни Ловчинова. Тя допълни, че сигналът до областния управител е подкрепен с подписка на 197 жители на село Церово. Албена ЖИЛЕКОВА


В дирекции „Социално подпомагане” в област Пазарджик се приемат заявления-декларации

В дирекции „Социално подпомагане” в област Пазарджик се приемат заявления-декларации ...

......... социална пенсия за инвалидност, изплащана към друг вид пенсия, но не получават месечна добавка за социална интеграция, ще трябва да подадат заявление в ДСП по настоящия си адрес не по-късно от 31 март 2019 г., за да им бъде отпусната новата месечна финансова подкрепа, считано от 1 януари 2019 г.Жълт код за бурен вятър е обявен в 18 области

Жълт код за бурен вятър е обявен в 18 области ...

......... и максималните ще бъдат в границите между 3 и 8 градуса. Утрешният ден ще бъде предимно слънчев, временни увеличения на облачността се очакват над северните и източните райони. През нощта срещу четвъртък се очаква вятърът да отслабне. Затоплянето ще продължи, като на места дневните температури ще надхвърлят 10 градуса. profit.bg


Грамота и Почетен юбилеен плакет от Областния съвет на Български

Грамота и Почетен юбилеен плакет от Областния съвет на Български ...

......... Български Червен кръст получи Областна администрация Пазарджик по повод 140 години Български Червен кръст. Отличията бяха връчени на Областния управител Стефан Мирев от секретаря на ОС БЧК Пазарджик инж. Живко Дишков. Те се присъждат на организации партньори за утвърждаване на хуманната същност на БЧК в интерес на обществото и държавата


Остават само пет дни до закриването на юбилейната изложба „100

Остават само пет дни до закриването на юбилейната изложба „100 ...

......... и от държавния архив в Пазарджик, които също са основни организатори на инициативата, снимки от ветерани, бивши и настоящи футболисти и част от колекцията на главния редактор на сайта hebarfc.com Александър Алексиев.Организаторите са подготвили още изненади за всички, които посетят изложбата, а тя ще продължи до 20-и януари 2019 г.


Отново е януари. Най-мъртвият месец в годината, както го наричат

Отново е януари. Най-мъртвият месец в годината, както го наричат ...

......... бездействат двама млади мъже, а настроението им никак не е младежко. Не им се говори за това. „Не върви и не върви!“, е репликата, която казва всичко. Останалото е на съобщенията на вратите - след края на януари се търсят други наематели. Четете цялата публикация в утрешния брой на "Марица"


В седмицата 7 -13 януари в област Пазарджик се наблюдава

В седмицата 7 -13 януари в област Пазарджик се наблюдава ...

......... имунна система трябва да са особено предпазливи. Най-често боледуват децата между 3 и 9- годишна възраст. Бебетата и възрастните обаче също могат да се разболеят. Имунитета на майката не винаги се предава на кърменото бебе. Към вируса се изгражда доживотен имунитет, тоест боледувалите от варицела не боледуват повторно от нея.Работните места, обявени в Бюрото по труда в Пазарджик, са

Работните места, обявени в Бюрото по труда в Пазарджик, са ...

......... пластмаса 1 електромонтьор 5 леяр 1 шлосер 1 автомонтьор 2 шофьор, автобус 4 машинен оператор, производство на тестени изделия 2 работник, производство на акумулатори 1 работник, зарежданe на акумулатори 1 монтьор акумулатори 2 работник склад 5 кофражист 5 арматурист 1 чистач/хигиенист 21 носач-товарач 1 галванотехник 1 общ работник 1 тракторист


Времето днес ще бъде ветровито и с променлива облачност. На

Времето днес ще бъде ветровито и с променлива облачност. На ...

......... и Пазарджик минус 2, Панагюрище 1, Стрелча 0 градуса. През нощта срещу сряда ще е облачно, на отделни места ще превали слаб сняг. Минималните температури сутринта ще са следните: Белово и Септември минус 1 градус, Велинград минус 4, Овчеполци и Пазарджик минус 2, Панагюрище, Пещера и Стрелча минус 3 градус.


Дворът на бившия Дом на учителя, доскоро потънал в дива

Дворът на бившия Дом на учителя, доскоро потънал в дива ...

......... Допълнителна трудност е и особеният статут на сградата - тя е паметник на културата. Периодично по сигнали на граждани са правени почиствания на джунглата от храсти, за да не се въдят в нея влечуги. Дворът и подземието пък подслояват скитници, след които остават парцали, дюшеци и празни бутилки от алкохол.


Регистрираната заболеваемост от грип и ОРЗ в гр. Пазарджик към

Регистрираната заболеваемост от грип и ОРЗ в гр. Пазарджик към ...

......... лична хигиена, укрепване на имунната защита и избягване контакт с болни хора. При заболяване се препоръчва: 1. Спазването на домашен режим 2. Спазване на назначената от специалист терапия 3. Ограничаване на социалните контакти с цел преустановяване разпространението на вируси 4. При кашляне и кихане, да се спазва т.н. “респираторен етикет”.


Пазарджик отбеляза тържествено 141 години от освобождението си от османско

Пазарджик отбеляза тържествено 141 години от освобождението си от османско ...

......... преминават в общо настъпление. Около 14 часа авангардът с командир генерал-майор Николай Брок навлиза в града. Отстъпващият противник подпалва около 1000 сгради. Едновременно с уличните боеве руските части и българското население потушават пожарите. Пазарджик е освободен от османско владичество. Руските сили предприемат енергично преследване на противника в направление на Пловдив.


Пазарджиклията Илиян Кузманов, станал известен с уникалното си Ezo Bistro,

Пазарджиклията Илиян Кузманов, станал известен с уникалното си Ezo Bistro, ...

......... не е първият измамен чужденец в Обединеното кралство. Парадоксално е, но Кузманов става жертва на правен абсурд, въпреки че едно от висшите му образования е юридическо, член е на Менса и има коефициент на интелигентност, по-висок от този на Айнщайн. Което за пореден път доказва, че никой не е застрахован.


Днес се навършват 141 години от освобождаването на Пазарджик. Петстотин

Днес се навършват 141 години от освобождаването на Пазарджик. Петстотин ...

......... обзети от стихийна мъст, започнали да палят джамиите. Грабели изоставения от турците добитък и покъщнината от необитаемите къщи. Пламъците обзели и най-забележителното творение на града-"Куршум хан". Горял този керван сарай! Сред него само кулата с часовника стояла. И отброила последния час на петвековното турско робство. Автор - Стоян Караджов, http://pzhistory.info


Пазарджик. Брацигово ще отбележи 174 години от рождението на Васил

Пазарджик. Брацигово ще отбележи 174 години от рождението на Васил ...

......... на което дарява всички свои книги и става негов председател. През 1876 г. е избран за председател на местния революционен комитет, основан от Георги Бенковски. След потушаването на Априлското въстание е заловен, изтезаван жестоко, горен с огън. Не издава никого от другарите си. Негови са думите: „Сам съм, други няма!“.


Ще бъде ясно сутринта, около обяд ще се заоблачи и

Ще бъде ясно сутринта, около обяд ще се заоблачи и ...

......... 3, Овчеполци 4, Пазарджик, Панагюрище и Стрелча 5 градуса. През нощта срещу вторник ще е облачно и валежите ще продължават. Минималните температури сутринта ще са следните: Белово и Овчеполци минус 2 градуса, Велинград минус 8, Пазарджик и Септември минус 1, Панагюрище минус 4, Пещера минус 3, Стрелча минус 5 градуса.


С поднасяне на цветя на паметници на героите от Освобождението

С поднасяне на цветя на паметници на героите от Освобождението ...

......... в 12:00 часа. Цветя ще бъдат поднесени още на паметната плоча на ген. Гурко, на паметника на Ованес Совъджиян и на паметника на на военните кореспонденти в Градската градина. Вечерта от 18:00 часа в зала “М-ро Г.Атанасов” е празничния концерт с участието на Ансамбъл за народни песни и танци „Пазарджик“.


Кампанията за рециклиране на Община Пазарджик и Съвет за младежка

Кампанията за рециклиране на Община Пазарджик и Съвет за младежка ...

......... между Младежкия дом и Община Пазарджик, на 12-и януари от 10:00 до 12:00 часа. Кампанията планира такива пунктове за събиране и рециклиране и на други материали да бъдат организирани всяка втора събота на всеки месец, а събраните средства от тях ще бъдат дарявани на микропедиатричното отделение на МБАЛ - Пазарджик.


Болните от грип в цялата страна се увеличават. Пазарджик и

Болните от грип в цялата страна се увеличават. Пазарджик и ...

......... "Все едно ме блъска кон в гърдите. Просто не мога да го опиша, не мога да дишам", споделя пациентка. "От началото на седмицата има голяма заболеваемост - с висока температура, кашлица, с хрема, обща отпадналост. Налага се в повечето случаи антибиотично лечение", обясни д-р Стела Янкова – общо практикуваш лекар.


Община Пазарджик не възнамерява да иска освобождаване на пътища или

Община Пазарджик не възнамерява да иска освобождаване на пътища или ...

......... началото на януари се стигна до компромисно решение – дава се възможност на общините да поискат освобождаване на пътища от такси, но се ангажират да си ги поддържат сами и за своя сметка. Срокът да поискат това е „в рамките на близките няколко седмици“, по думите на премиера Бойко Борисов.


За свръхпопулация на чакали сигнализираха местните ловни дружинки в Пазарджишко,

За свръхпопулация на чакали сигнализираха местните ловни дружинки в Пазарджишко, ...

......... лв. Това демотивира ловците и резултатите вече са налице. Според ловците чакалите стават все по-смели и нападат селата, както и някои крайни квартали на градовете. Само за два часа при организирана хайка за вреден дивеч в района на с. Величково, ловците от местната дружинка успяха да отстрелят два мъжки чакала.


Заловеният преди дни наркодилър Светослав Танчев остава в ареста, реши

Заловеният преди дни наркодилър Светослав Танчев остава в ареста, реши ...

......... за разследването изигра и проверка в куриерска фирма в областния град. В пратка, адресирана до Танчев, са намерени близо 210 г зелена листна маса, която реагирала положително на канабиноид. В хода на разследването е установено, че младежът снабдява с дрога потребители както в града, така и в близки околни села.


Облачността ще се разкъсва. Валежите ще отслабват и спират. Максималните

Облачността ще се разкъсва. Валежите ще отслабват и спират. Максималните ...

......... Пещера 4 градуса, Велинград 1, Овчеполци 5, Пазарджик и Септември 6, Панагюрище и Стрелча 2 градуса. През нощта срещу събота ще е предимно ясно. Минималните температури сутринта ще са следните: Белово и Панагюрище минус 7 градуса, Велинград минус 10, Овчеполци и Септември 6, Пазарджик 4, Пещера и Септември 5 градуса.


Районното управление на полицията в Пазарджик предприема мерки за осигуряване

Районното управление на полицията в Пазарджик предприема мерки за осигуряване ...

......... волейбол, гости, привърженици на отборите от различни градове на страната. За осигуряване на обществен ред и нормално протичане на срещите е предвидено засилено полицейско присъствие около и в спорна зала "Васил Левски". От МВР апелират при възникнала необходимост гражданите да спазват стриктно разпорежданията на охраняващите спортното мероприятие униформени полицейски служители.


Има нови данни, които подсказват за нарушение на закона при

Има нови данни, които подсказват за нарушение на закона при ...

......... заради тузарски имот в село Паталеница, който категорично не отговаря на официалните финансови възможности на Попов. Става въпрос за имот на стойност 1,5 млн. лева, в който Попов живее. Започна и проверка, но поне досега няма нищо пред съда, което да касае дейността на Попов като кмет и като гражданин.


Дилър на наркотици организирал разпространение на територията на областния град

Дилър на наркотици организирал разпространение на територията на областния град ...

......... разследването било устовено, че младият мъж е дилър на дрога за територията на Пазарджик и близките села. Той е задържан първоначално за срок от 24 часа в ареста на РУ-Пазарджик. В послевдствие срокът на задържане е удължен от прокуратурата със 72 часа. Работата по документиране на престъпната му дейност продължава.


РИОСВ-Пазарджик отговори на 28 заявления за достъп до обществена информация

РИОСВ-Пазарджик отговори на 28 заявления за достъп до обществена информация ...

......... изготвянето на общински планове, програми и стратегии и при реализирането на инвестиционни намерения. Съгласно Закона за достъп до обществена информация и Закона за опазване на околната среда, всеки гражданин има право на достъп до информация за състоянието на компонентите на околната среда и факторите, които могат да им окажат въздействие.


Времето ще бъде облачно, с валежи от дъжд и сняг.

Времето ще бъде облачно, с валежи от дъжд и сняг. ...

......... 5 градуса, Овчеполци 3, Пазарджик 2, Панагюрище, Септември и Стрелча 4 градуса. През нощта срещу петък ще е облачно, валежите ще продължават. Минималните температури сутринта ще са следните: Белово и Стрелча минус 4 градуса, Велинград минус 8, Овчеполци, Пещера и Септември минус 3 градуса, Пазарджик минус 2, Панагюрище минус 5.


Чака се сняг, даже от вчера има обявен жълт код.

Чака се сняг, даже от вчера има обявен жълт код. ...

......... този час натрупване на автомобили в централната градска част, пред училищата заради приключващата втора смяна, по входно-изходните булеварди и пред хипермаркетите. По-натоварено е движението по бул. "Бенковски", "България", "Пловдивски" и Околовръстното шосе. Градският транспорт се движи по график. Температурата навън е минус 2 градуса, но се усеща като минус 5.


Разделното събиране на отпадъци за рециклиране в Пазарджик поема една

Разделното събиране на отпадъци за рециклиране в Пазарджик поема една ...

......... натрупват хранителни остатъци започнат да гният, отбеляза той. После подчерта, че именно за да се избегнат подобни неуредици е внесъл предложението да се удължи концесията на "Брокс", чиито работници събират битовите отпадъци. Припомняме, че тази идея беше одобрена на декемврийската сесия на Общинския съвет, макар да не мина без полемики.


При специализирана полицейска операция, проведена на 3 януари от служители

При специализирана полицейска операция, проведена на 3 януари от служители ...

......... и иззети инкриминираната сума, телефонни апарати и СИМ-карти, включително и тези, имащи отношение към извършеното в Гоце Делчев престъпление. С прокурорско разпореждане те са привлечени като обвиняеми. В хода на продължаващото разследване е установена съпричастност на 46-годишния в друга измама, извършена през декември м.г. отново на територията на Южна България.


Синята зона в Пазарджик да се премахне изцяло в сегашния

Синята зона в Пазарджик да се премахне изцяло в сегашния ...

......... премахване на Синя зона в Пазарджик", съобщава Солов. Според него Синя зона може да има, но само на някои улици в центъра и то да се въведе само след изслушване на мнението на гражданите, специалистите и при използването на водещите световни практики, както и задължително след изграждането на подходящи паркинги.


Пазарджик. Павилион за храни и напитки е запален тази нощ

Пазарджик. Павилион за храни и напитки е запален тази нощ ...

......... запален тази нощ в Пазарджик, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Пазарджик. Преместваемото съоръжение е изгоряло напълно. Според собственика му при огледа, извършен от специалисти от пожарната в Пазарджик е установено, че е използвана запалителна течност. Съоръжението се намира в Градската градина в центъра, срещу сградата на Адвокатурата. Ваня НИКОЛОВА


Кметът на община Карлово Емил Кабаиванов даде на съд за

Кметът на община Карлово Емил Кабаиванов даде на съд за ...

......... на Карлово. Наказателното дело ще бъде разгледано на 21 януари 2019 г. в районния съд в Пазарджик. Кметът на Карлово заяви, че ако неговия иск за обезщетение за претърпени неимуществени вреди заради клеветата бъде уважен от съда, цялата присъдена сума ще бъде дарена на читалището в Калофер. Източник - Дневник.


Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месеца. С приближаването

Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месеца. С приближаването ...

......... следните: Белово, Велинград, Овчеполци, Панагюрище и Септември 1 градус, Пазарджик и Стрелча 0 градуса, Пещера 2 градуса. През нощта срещу четвъртък ще е облачно. Минималните температури ще са следните: Белово и Септември 0 градуса, Велинград и Стрелча минус 2, Овчеполци и Пазарджик минус 1, Панагюрище минус 3, Пещера 1 градус.


Единствения в Пазарджишко и Пловдивско парамедик 4 степен получи шанс

Единствения в Пазарджишко и Пловдивско парамедик 4 степен получи шанс ...

......... трета степен, то е задължително за шофьорите на линейки. Но при този недостиг на лекари само това не е достатъчно“. За успеха на реформата обаче е важно и хората да разберат истинската същност на парамедицината и да осъзнаят колко е важна тя за обществото, да й се доверят, подчертава Георгиев.


Тази година, от 24 до 27 януари в зала „Маестро

Тази година, от 24 до 27 януари в зала „Маестро ...

......... Сдружение Фотографска Aкадемия "Янка Кюркчиева" и Международната Федерация за Фотографско Изкуство. Изложбата ще бъде открита в 18,00 часа. Откриването на фестивалната програма е в 18,30 часа. Община Пазарджик по традиция се обърна към местния бизнес за финансова подкрепа на фестивала, който е с най-дълголетна история в културния живот на града.


Контролът по спазване на забраната за тютюнопушене в закрити обществени

Контролът по спазване на забраната за тютюнопушене в закрити обществени ...

......... констатирани нарушения са издадени 17 наказателни постановления на стойност 9 200 лв., от които 14 на физически лица, 2 на еднолични търговци и 1 на юридическо лице. Най-често забраната за тютюнопушене на закрито се нарушава от заведенията за обществено хранене и развлечения (кафе-аперитиви, барове и ресторанти), показват наблюденията от проверките.


С приближаването на месец март Община Пазарджик отново стартира процедурата

С приближаването на месец март Община Пазарджик отново стартира процедурата ...

......... от продавачите на мартеници не са съгласни с това, че през последните години нямаха право да продават на Мехкемето и не харесаха местата на площада пред полицията. Сега отново ще могат да търгуват в пешеходната зона, но само с разрешението на хората, пред чийто магазини искът да разпъват сергиите си.


Кампанията за рециклиране на Община Пазарджик и Съвет за младежка

Кампанията за рециклиране на Община Пазарджик и Съвет за младежка ...

......... между Младежкия дом и Община Пазарджик, на 12-и януари от 10:00 до 12:00 часа. Кампанията планира такива пунктове за събиране и рециклиране и на други материали да бъдат организирани всяка втора събота на всеки месец, а събраните средства от тях ще бъдат дарявани на микропедиатричното отделение на МБАЛ - Пазарджик.


„Сектрон“ ООД е избрано за изпълнител на обществената поръчка за

„Сектрон“ ООД е избрано за изпълнител на обществената поръчка за ...

......... за обслужване и поддръжка на един конкретен обект е предложена цена от 1 стотинка без ДДС. Попов уточни, че първоначално камери ще има на по-оживените места и възлови кръстовища, но поетапно системата ще се разширява. Очакванията са с нововъведението да се подобри дисциплината на водачите и да се намали престъпността.


Продавачи и работници в производство са най-търсените кадри в актуалния

Продавачи и работници в производство са най-търсените кадри в актуалния ...

......... изделия от пластмаса 1 електромонтьор 5 леяр 1 шлосер 1 автомонтьор 2 шофьор, автобус 4 машинен оператор сладкарско производство 2 работник, производство на акумулатори 1 работник, зареждана на акумулатори 1 монтьор акумулатори 2 работник склад 5 кофражист 5 арматурист 2 чистач/хигиенист 21 носач-товарач 1 галванотехник 1 общ работник 1 тракторист


Пазарджик. Почти два дни търсиха Богоявленския кръст в ледените води

Пазарджик. Почти два дни търсиха Богоявленския кръст в ледените води ...

......... най-вече вдигането на кръста от Ники Тумбев бяха посрещнати с ръкопляскания и одобрителни възгласи от близо стотината зрители на двата бряга на реката. Така, след като Богоявленският кръст бе изваден след повече от денонощие издирване, костандовци си отдъхнаха, че градчето няма да бъде сполетяно от някакво нещастие или лоша поличба.


Панагюрище. „Асарел-Медет“ АД получи купата „Развитие“ на церемонията „Футболист на

Панагюрище. „Асарел-Медет“ АД получи купата „Развитие“ на церемонията „Футболист на ...

......... В този период клубът постигна най-сериозните си успехи – влизане в „Б“ група и два сезона в професионалния футбол. Последният договор между партньорите бе подписан през месец август миналата година. От есента на миналата година броят на трениращите футбол момчета бе почти удвоен и вече занимания водят около 200 деца.


Скандалният случай с момченцето, което бе взето от панагюрската детска

Скандалният случай с момченцето, което бе взето от панагюрската детска ...

......... Иска да бъде оневинен и оправдан. Междувременно Налбантови заведоха дело в Панагюрския районен съд срещу педагожката за обезщетение от 5000 лева, но още на първото заседание изненадващо никой от семейството не се яви. В момента е в ход друг процес, в Окръжния съд, като искът е за 26 000 лева.


Електронни винетки пускат от днес в 12,00 часа „Български пощи“,

Електронни винетки пускат от днес в 12,00 часа „Български пощи“, ...

......... поетапно ще бъде въведена в по-малките градски и селски пощенски станции, които са 106 в региона плюс една временна на Цигов чарк, в 7-те агентства в най-малките села. Във всички предлагането ще бъде в рамките на пълното им работно време, като навсякъде ще може да се плаща и в брой.


Денят ще започне с ясно време и ще има слабо

Денят ще започне с ясно време и ще има слабо ...

......... и Септември 1, Панагюрище, Пещера и Стрелча минус 1 градус. През нощта срещу сряда ще е облачно и ще превалява слаб сняг. Минималните температури сутринта ще са следните: Белово минус 4, Велинград и Овчеполци минус 7, Пазарджик и Панагюрище минус 6, Пещера минус 8, Септември и Стрелча минус 5 градуса.


Пазарджик. Създадени са добри условия за зимния сезон на животните

Пазарджик. Създадени са добри условия за зимния сезон на животните ...

......... се подготвят за студеното време, хранят се по-обилно, козината им се сгъстява. Куртев допълни, че са взети мерки по поддържане на топлината в клетките на видовете животни, които не са пригодени към нашите климатични условия- маймуни, сурикати и антилопи. „Клетките са снабдени с печки и климатици“, коментира Куртев. Албена ЖИЛЕКОВА


И през днешния ден се отчитат множество опити за телефонни

И през днешния ден се отчитат множество опити за телефонни ...

......... обаждания на непознати независимо за какви се представят. Да не предоставят пари, ценни предмети и вещи за нуждите на когото и да било. Ако има подобни обаждания, нека се свържат със свои близки, роднини или съседи. Ако това е невъзможно нека се обадят на телефон 112 или на кварталния полицай.


На днешния Ивановден повод да почерпят имат 6 798 наши

На днешния Ивановден повод да почерпят имат 6 798 наши ...

......... Само в Пазарджик имениците днес са 4 559. Следват Мало Конаре със 179, Ивайло със 169 (170, ако броим за именик и селото), Главиница със 150, Огняново със 134, Синитово – със 129, Алеко Константиново със 113. В другите села празнуващите са под 100. Честит празник на всички и наздраве!


Атмосферното налягане ще продължи да се повишава и ще е

Атмосферното налягане ще продължи да се повишава и ще е ...

......... минус 2 градуса, Велинград минус 6, Овчеполци и Пазарджик 0, Септември минус 1 Панагюрище, Пещера и Стрелча минус 3 градуса. През нощта срещу вторник ще е облачно. Минималните температури сутринта ще са следните: Белово минус 9, Велинград, Панагюрище, Пещера и Стрелча минус 10 градуса, Овчеполци, Пазарджик и Септември минус 8.


Пещера. Четири момчета хванаха и извадиха едновременно Богоявленския кръст в

Пещера. Четири момчета хванаха и извадиха едновременно Богоявленския кръст в ...

......... шествието се включиха кметът Николай Зайчев, народният представител Десислава Костадинова, ръководството на общината и много граждани. Дошлите край езерото бяха благословени от свещениците, които по-късно осветиха кабинета на градоначалника Николай Зайчев, както и цялата сграда на Общината, за да бъдат успешни и полезни делата на работещите в нея. Албена ЖИЛЕКОВА


Дървояди са унищожили една от скулптурите в парк

Дървояди са унищожили една от скулптурите в парк "Остров Свобода", ...

......... на Острова вече е късно. Тя се е превърнала в нагледно доказателство за превъзходството на малките бръмбари. Но в парка има още половин дузина произведения на изкуството от дърво и те трябва да бъдат защитени преди да е станало късно. На снимките яснсо се вижда какво може да се случи...


Пазарджик. 16-годишният Борислав Палашев хвана богоявленския кръст във водите на

Пазарджик. 16-годишният Борислав Палашев хвана богоявленския кръст във водите на ...

......... Марица, за да гледат празничния ритуал. Литийното шествие тръгна в 10.15 часа от църквата „Св. Богородица“ с участието на свещеници към храма и с хоругви за Богоявление. В церемонията участваха и кметът на Пазарджик Тодор Попов, зам.-областния управител Йордан Кожухаров, както и представители на общинска и областна администрация. Албена ЖИЛЕКОВА


В ледените води на Марица в Пазарджик Богоявленският кръст бе

В ледените води на Марица в Пазарджик Богоявленският кръст бе ...

......... смелчаци, скочили в реката подир хвърлен от епископ Яков. Борислав бе благословен от епископ Яков и поздравен от кмета на Пазарджик Тодор Попов. Големият християнски празник започна с тържествена литургия в храма „Успение Богородично“, на което присъстваха кметът Тодор Попов, зам.- областният управител Йордан Кожухаров, омбудсманът Георги Шопов, много граждани.


Неделята ще започне с облачно време и валежи от сняг.

Неделята ще започне с облачно време и валежи от сняг. ...

......... Панагюрище - 0 градуса. През нощта срещу понеделник ще е облачно . Минималните температури сутринта ще са много ниски: в Белово - минус 6, във Велинград -- минус 10, в Овчеполци - минус 5, в Пазарджик и Септември - минус 4, в Панагюрище, Пещера и Стрелча - минус 7 градуса.


Септември. В Туристическо дружество „Незабравка” в град Септември участват около

Септември. В Туристическо дружество „Незабравка” в град Септември участват около ...

......... Почти всички дружества прекратиха тази форма на отдих, преминаха към по-кратки преходи и летувания. Когато пристигаме в хижите, стопаните им се радват да видят толкова много туристи“, каза също Попов. Той допълни, че е много важно в едно дружество да има младежко ядро, което да привлича нови хора. Ваня НИКОЛОВА


Облачно и със снеговалежи ще бъде времето преди обяд в

Облачно и със снеговалежи ще бъде времето преди обяд в ...

......... нощта срещу неделя ще е облачно. Очакват се слаби валежи от сняг. Минималните температури сутринта ще са доста ниски: в Белово - минус 6, във Велинград - минус 10, в Овчеполци и Пещера - минус 4, в Пазарджик, Септември и Стрелча - минус 5, в Панагюрище - минус 8 градуса.


Пазарджик. В първите дни на 2019 година от зала трезор

Пазарджик. В първите дни на 2019 година от зала трезор ...

......... се реализиеа във връзка със 115 години от откриването на находката от надгробна могила в местност „Мрамор“ до град Панагюрище и 75 години от създаването на Исторически музей – Панагюрище. Тя се осъществи с подкрепата на Община Панагюрище, „Асарел-Медет” АД – Панагюрище, НАИМ при БАН и Исторически музей - Панагюрище.


29-годишен мъж нападна с нож 36-годишна жена в Пазарджик, предаде

29-годишен мъж нападна с нож 36-годишна жена в Пазарджик, предаде ...

......... и започнал да ѝ отправя неприлични предложения. Мъжът е стар познайник на полицията, тъй като срещу него има подадени няколко жалби за неприлично поведение, каза Мирослав Стоянов, говорител на ОДМВР-Пазарджик. 29-годишният мъж е освободен от ареста след 24 часово задържане. Спрямо него се води полицейско производство, обясниха още от полицията.


Отново достойно представяне на стрелците от ОДМВР-Пазарджик на националния турнир

Отново достойно представяне на стрелците от ОДМВР-Пазарджик на националния турнир ...

......... тип спечели призовото първо място, мъжете се класираха втори, а в комплексното класиране пазарджиклии отново заеха първата позиция. Това постижение е поредното доказателство за класата на нашия отбор и за усилията, които полагат стрелците да поддържат страхотната си форма. Победителите бяха наградени от директора на ОДМВР-Смолян старши комисар Николай Димов.