Почина нашата съгражданка, българичката Мария Манева. Тъжната вест бе съобщена

Почина нашата съгражданка, българичката Мария Манева. Тъжната вест бе съобщена ...

......... път! Твоето място в редиците на СУ "Георги Бенковски" няма да остане празно, защото ние ще те обичаме и помним с твоята усмивка! Лек път! Бог да те прости! От колектива на СУ „Георги Бенковски“-Пазарджик Поклонението ще бъде на 18.11.2018 г. от 13.00 ч. в Ритуалната зала при гробищен парк-Пазарджик


Пазарджишкото туристическо дружество

Пазарджишкото туристическо дружество "Алеко" организира поход с маркиране в Западни ...

......... в Западни Родопи: с.Дебращица – м.Ливадите – х.Добра вода/н/ – м. Кариерата – м.Ечименище – х.Добра вода /транспорт, нощувка и храна се поемат от организаторите/ Който няма възможност да участва и двата дни, може да се включат само в събота или само в неделя. Телефон за записване 098 896 9863.


Зимата вече е тук още от вчера със снеговалежи в

Зимата вече е тук още от вчера със снеговалежи в ...

......... ІІІ-8611 Белица-Загражден, всички пътища на област Смолян; път II-55 от км 34+900 до км 45+000 на Прохода на Републиката има опасност от свличане на скални и земни маси; път ІІ-73 Шумен-Карнобат има опасност от свличане на скални и земни маси. Шофьорите да се движат с повишено внимание по тези участъци.


В събота ще е облачно над цялата страна . В

В събота ще е облачно над цялата страна . В ...

......... , Овчеполци 4 , Пазарджик и Септември 5 , Стрелча 2 градуса . През нощта срещу неделя ще е облачно . Минималните температури сутринта ще са следните : Белово и Пазарджик 3 градуса , Велинград 1 , Овчеполци , Пазарджик , Панагюрище и Стрелча 2 , Септември 0 градуса .


В две автошколи в Пловдив и в Пазарджик са констатирани

В две автошколи в Пловдив и в Пазарджик са констатирани ...

......... отчитането на приходите, за което е съставен протокол, съобщиха от МВР. При проверка на друг учебен център за подготовка на водачи в Пазарджик служителите на ГДНП и ИАА са установили, че дружеството е издало допълнителни картони на кандидат-курсистите, преместени от друга автошкола, което е в разрез с установените методологически изисквания.


Областната комисия по безопасност на движението обсъди мерките за подобряване

Областната комисия по безопасност на движението обсъди мерките за подобряване ...

......... на движение по пътищата. На заседанието бе обсъден и проект на Постановление за създаване на Държавна агенция за пътна безопасност. Своите мнения, становища и предложения за изменение и допълнение на обсъжданите проекти, представиха по време на заседанието главният секретар на Областна администрация Светлан Карталов, представителите на общините Пазарджик и Пещера.На този ден през 1907 година умира Константин Величков. Историята

На този ден през 1907 година умира Константин Величков. Историята ...

......... история. През целия си съзнателен живот той е воден единствено и само от желанието си да помогне на България, което се доказва най-добре от действията му. Умира на 16 ноември 1907 година във френския град Гренобъл. През 1909 година тленните му останки са пренесени в София, където е и погребан.


По повод отбелязването на Международния ден на толерантността – 16.11.2018

По повод отбелязването на Международния ден на толерантността – 16.11.2018 ...

......... с различен етнически произход, емигранти и бежанци. Мотото на събитието „ Да живеем заедно в мир“, прозвуча на български, турски, арабски, английски, италиански, белгийски, немски, гръцки, арменски и руски език. В края на програмата участниците оставиха цветни отпечатъци на ръцете си в знак на толерантност, съпричастност и желание за единство.


Батак. Старата сграда на читалище „4-ти май -1897г“ в град

Батак. Старата сграда на читалище „4-ти май -1897г“ в град ...

......... разрухата“, каза също Пенчева. Тя обясни, че необходимите средства за ремонт на покрива на сградата са приблизително 100 000 лева, за да може да се спре разрушението както отвън, така и отвътре. А в бъдеще ще се събират средства, за да може да се извърши и вътрешен ремонт. Ваня НИКОЛОВА


Пазарджик. Министерството на туризма издаде сертификат на Туристическия информационен център–

Пазарджик. Министерството на туризма издаде сертификат на Туристическия информационен център– ...

......... мрежа на туристическите информационни центрове. Документите за сертифициране по Наредба №2 бяха подадени още през юли 2016г. и сертификатът е вече факт. Велинградският център отговаря на всички изисквания на нормативната уредба. В мрежата от туристически центрове са включени обекти от Варна, Бургас, Ловеч, Стара Загора, Ямбол, Приморско, Кюстендил и др.


Адвокатите на бившия председател на Общинския съвет в Септември Лазар

Адвокатите на бившия председател на Общинския съвет в Септември Лазар ...

......... разигра по време на рожден ден на 6-годишно дете на приятели на Влайков. Така той получи четири вместо 3 години и 4 месец затвор. Решението, взето от тричленен състав с председател Ивета Парпулова и колегите й Коста Стоянов и Веселин Петричев, е окончателно. То е в сила от 29 октомври.Нови протести ще обхванат Пазарджишко и в следващите почивни дни.

Нови протести ще обхванат Пазарджишко и в следващите почивни дни. ...

......... ще се влеят хора от всички градове на страната, като част от тях ще са от Пазарджик и Панагюрище. Протест ще има и във Велинград. Инициаторите оповестиха, че вчера е внесено уведомление в общината в курорта и в Районното полицейско управление. Очаква се одобрение. Проявата е планирана за 18 ноември.


Двама тийнейджъри, носещи наркотици в себе си, са задържани от

Двама тийнейджъри, носещи наркотици в себе си, са задържани от ...

......... при който у момчето били открити полиетиленово топче и хартиено листче съдържащи неголямо количество суха марихуана. Късно вечерта пък униформените проверили пазарджиклията М.Б.-18г. При вида им той изхвърлил от джоба си полиетиленово пакетче с марихуана. И двамата са задържани в ареста на РУ-Пазарджик, а по случаите са образувани бързи производства.


Служители на РУ-Пазарджик разследват случая на умишлено причиняване на смърт

Служители на РУ-Пазарджик разследват случая на умишлено причиняване на смърт ...

......... на куче. Вчера в полицейското управление бил получен сигнал от А.А.-47г. от областния град. Той съобщи, че неизвестен е причинил смъртта на домашното му куче. На мястото е извършен оглед, а трупът на животното е откаран за аутопсия от ветеринарен специалист. По случая се води разследване, образувано е досъдебно производство.


В периода от 19 ноември до 20 ноември 2018 г.

В периода от 19 ноември до 20 ноември 2018 г. ...

......... цели развитието на компетенции, произтичащи от основните функции на комисията. Програмата е разработена от проф. Нели Петрова – Димитрова, Елка Налбантова и Даринка Янкова с подкрепата на УНИЦЕФ България, като се базира на опита на водещите доставчици на приемна грижа. Одобрена е за използване от Консултативния експертен съвет на Проекта.


Интересна инструкция е издала Община Пазарджик, с напътствия към гражданите

Интересна инструкция е издала Община Пазарджик, с напътствия към гражданите ...

......... Пътувайки в метрото в Ню Йорк, той забелязва подозрителна жена, която отговаря на всички тези инструкции (с изключение на 12-та, която се отнася само до мъже - гладко избръснато лице), които са разработени от израелските служби. Разбира се, авторът не твърди, че инструкциите, описани в книгата, съществуват и в реалността.С Резолюция на Асамблеята на Обединените нации от 2005 година

С Резолюция на Асамблеята на Обединените нации от 2005 година ...

......... от неправоспособни водачи и лишени от правоуправление на МПС, независимо дали това са най – близките ни хора, нашите приятели, нашите роднини, нашите семейства. Да бъдем по-толерантни, по- учтиви, и по-непримирими, призовават от общинската администрация. Наша е споделената отговорност и възможността част от пътните инциденти да могат да бъдат предотвратени.


Последно за годината заседание проведе комисията „Ин витро” на 24-и

Последно за годината заседание проведе комисията „Ин витро” на 24-и ...

......... 2018 година – 19 кандидатствали за финансово подпомагане за изследвания и процедури, от тях 17 двойки са одобрени, отхвърлени са две кандидатки, които не отговарят на медицинските показания за отпускане на финансова помощ.4 бебета са ощастливили двойки, кандидатствали през 2017 година. Още две семейства очакват да станат родители до месеци.


Ще е облачно и хладно. Ще превали слаб дъжд, а

Ще е облачно и хладно. Ще превали слаб дъжд, а ...

......... следните: Белово 8 градуса, Велинград 4, Овчеполци и Септември 9, Пазарджик 10, Панагюрище, Пещера и Септември 7 градуса. През нощта срещу събота ще е облачно. Минималните температури сутринта ще са следните: Белово и Пещера 2 градуса, Велинград и Стрелча минус 1, Овчеполци 1, Пазарджик и Септември 3, Панагюрище 0 градуса.


Началникът на Затвора в Пазарджик комисар Веселин Коцев бил наказан

Началникът на Затвора в Пазарджик комисар Веселин Коцев бил наказан ...

......... Магистратите обаче преценяват, че действията на Коцев не са оперативни и следствени действия, тъй като той не е разследвал инцидента, а е поискал документи от КАТ за инцидент с държавен служител. И съответно не е превишил правата си. Решението е неокончателно и може да се обжалва пред Върховния административен съд.


Белово. През лятото успяхме да извършим задължителните текущи ремонти в

Белово. През лятото успяхме да извършим задължителните текущи ремонти в ...

......... След завършването му детското заведение ще изглежда така, както го искаме, защото там се обучават над 140 деца от цялата община“, коментира инж. Варев. Той допълни, че с отпуснатите 70 000 лева от правителството за изгорялото при пожар читалище в село Мененкьово там ще бъде поставено ново обзавеждане. Ваня НИКОЛОВА


Неправоспособен водач катастрофира, след като се опита да избегне полицейска

Неправоспособен водач катастрофира, след като се опита да избегне полицейска ...

......... дърво. Установено било, че беглецът е 38-годишният Е.Г. от близкото село Момина Клисура. Неговото свидетелство за управление на МПС било отнето през юли тази година за други извършени от него нарушения. За радост шофьорът не е сериозно пострадал, транспортиран е за наблюдение в МБАЛ-Пазарджик. Спрямо него е образувано полицейско производство.


След над 10-годишна борба Административният съд в Пазарджик има шанс

След над 10-годишна борба Административният съд в Пазарджик има шанс ...

......... старата автогара. В нея ще се преместят още Районната и Окръжната прокуратура. Преди 2 години Общинският съвет преотстъпи на Административния съд право на строеж в парцел в района. Условието е това право да се ползва до 5 години, иначе се губи. Добрата новина е, че процедурата е към края си.


Досегашният председател на Окръжния съд в Пазарджик Елеонора Серафимова е

Досегашният председател на Окръжния съд в Пазарджик Елеонора Серафимова е ...

......... съдилища. Елеонора Серафимова ще се яви на събеседване на първата дата, заедно с претендентите за постовете в Окръжния съд в Пловдив – Веселин Хаджиев, и Районния в Елин Пелин – Росица Тодорова-Газибарова. Седмица по-късно е препитването за районните съдилища в Бургас и Велики Преслав, за които има по двама кандидати.


Фондация

Фондация "Джендър алтернативи" ще проведе Информационен ден в Комплекса за ...

......... практики от Ирландия в условията на България: „Център за жертви на сексуално насилие” и „Мрежа от центрове за сексуално насилие”. Ще се обсъдят възможностите за включване на различни доставчици на социални услуги в прилагането на двете социални иновации. За участие са поканени представители на институции и организации, ангажирани по темата.


Над по-голямата част от страната облачността ще се задържи значителна,

Над по-голямата част от страната облачността ще се задържи значителна, ...

......... време. С продължаващото понижение на температурите, на отделни места в Северна и Източна България е възможно да превали сняг, несъществени количества. Преобладаващите температури в петък ще са: минимални - между минус 1 и 4 градуса, максимални - между 4 и 9 градуса, в събота - с още градус-два по-ниски. dariknews.bg


Двама тийнейджъри притежаващи наркотици са засечени от полицаите в Пещера

Двама тийнейджъри притежаващи наркотици са засечени от полицаите в Пещера ...

......... Вътре органите на реда открили полиетиленово топче с марихуана. Аналогичен е и случая с 18-годишния М.С. от пазарджишкото село Добровница. При проверка на улицата служителите от сектор „Криминална полиция“ намерили у него две малки разфасовки със суха марихуана. С двете момчета работят инспектори „Детска педагогическа стая“, образувани са полицейски производства.


От месец май Фонд за превенция на престъпността ИГА изпълнява

От месец май Фонд за превенция на престъпността ИГА изпълнява ...

......... негативните последствия върху жертвите и обществото. Утре от от 10.00 часа в конферентната зала на Гранд хотел «Хебър» - Пазарджик ще се проведе Кръгла маса за финализиране и отчитане на постигнатите резултати, съобщи Мариана Бойрикова, ръководител на проекта. За участие са поканени представители на институции и организации, ангажирани по темата.


За поредна година Административен съд – Пазарджик организира „Ден на

За поредна година Административен съд – Пазарджик организира „Ден на ...

......... разпределяне чрез Централизираната система за разпределение на делата на Висшия съдебен съвет. През целия ден на информационните монитори ще бъдат излъчвани видеоматериали „Третата власт отвътре - 10 информационни рубрики“ на Висшия съдебен съвет. Лице и телефон за контакти: Гергана Стойнова – съдебен администратор, телефони: 034/40 72 11, 0877 992 999.


Променлива облачност ще има през целия ден , валежи не

Променлива облачност ще има през целия ден , валежи не ...

......... ще са следните: Белово и Пазарджик 15 градуса, Велинград 12, Овчеполци, Панагюрище, Пещера и Стрелча 13, Септември 16 градуса. През нощта срещу четвъртък ще е предимно облачно. Минималните температури сутринта ще са следните: Белово 5 градуса, Велинград 2, Овчеполци 4, Пазарджик, Пещера и Септмври 6, Панагюрище и Стрелча 1 градуса.


Панагюрище. Инж. Илия Гърков е първият носител на приза „Лъчезар

Панагюрище. Инж. Илия Гърков е първият носител на приза „Лъчезар ...

......... победител в конкурса „Мениджър на годината 2018“ е Александър Димитров – председател на управителния съвет и главен изпълнителен директор на „А1 България“. Наградата му бе връчена от президента Румен Радев. Всеки един от десетимата финалисти в надпреварата за 2018 година бе отличен със специална грамота за висши постижения в мениджмънта.


Основното училище в Црънча няма да става общежитие, обяви днес

Основното училище в Црънча няма да става общежитие, обяви днес ...

......... дава право да направи това в 14-дневен срок след гласуването. Попов допълни още, че в Добровница далеч по-добре са приели идеята за общежитие. Там в близко бъдеще вероятно ще бъдат настанени 150 обитатели, които оживят селото, ще пазаруват от местните търговци, така че и хората ще имат полза, изброи Попов.


Нашенка, била полицай с белезници и нанесла му телесна повреда,

Нашенка, била полицай с белезници и нанесла му телесна повреда, ...

......... върне на полицаите. Наложило се да й бъдат взети със сила. Пред съда е също толкова нахъсана да се защитава – твърди, че бусът бил спрян, за да смени синът й спукана гума. И че проверката била прераснала в полицейски произвол. Последната дума кой крив и кой прав имат магистратите.


Предимно слънчево и без валежи остава времето. Ще е по-хладно

Предимно слънчево и без валежи остава времето. Ще е по-хладно ...

......... Пещера 12 градуса, Велинград 11, Пазарджик и Септември 13, Панагюрище и Стрелча 10 градуса. През нощта срещу неделя ще е ясно. На места в сряда сутринта ще има мъгли. Минималните температури ще са следните: Белово и Овчеполци 7, Велинград и Панагюрище 6, Пазарджик, Пещера и Септември 8, Стрелча 5 градуса.


Осемнайсет кандидати са преминали първия етап от конкурса за училищни

Осемнайсет кандидати са преминали първия етап от конкурса за училищни ...

......... заведения и едно общежитие. Сред одобрените има доста хора с опит в управлението на учебни заведения, както и образователни експерти със стаж като инспектори. Вакантните места са в три гимназии, 10 основни училища и Средношколското общежитие. Финалният изпит предстои на 21 ноември от 10,00 часа в сградата на Езиковата гимназия.


Понижение на цените на масовите горива с над 0.20 лв./л

Понижение на цените на масовите горива с над 0.20 лв./л ...

......... лв./л. На няколко места, предимно в малките селища, бензин А 95 струва 2.15 лв./л. Общо 16 са бензиностанциите на територията на областния град, където ежедневно зареждат гориво по около 4 500 клиенти на обект. Повечето бензиностанции в града дават и подарък на клиентите си при зареждане на 20 литра гориво.


Благородни тийнейджъри намерили и върнали на собствениците лична чантичка с

Благородни тийнейджъри намерили и върнали на собствениците лична чантичка с ...

......... постъпка на две деца, на която станал свидетел вчера. Те взели стотинките на уличния музикант, който свири на Мехкемето с акордеон, докато него го нямало – вероятно е бил в някой магазин или до тоалетна. Е, дано двамата от крадливия тандем прочетат как постъпват връстниците им и да се поучат!


Осъден за жестоко убийство на дете атакува чрез съда Главна

Осъден за жестоко убийство на дете атакува чрез съда Главна ...

......... до ранно падане на зъбите. За болестите на мъжа, след преглед на документацията и проведено клинично-психиатрично изследване е установено, че са придобити по рождение, а не в затворите. След като нито едно от обвиненията към затворническатаадминистрация не е доказано, искът е отхвърлен. Решението може да се обжалва на по-горна инстанция.


С променлива облачност преди обяд и ясно време следобяд ще

С променлива облачност преди обяд и ясно време следобяд ще ...

......... ще са следните: Белово, Овчеполци, Пазарджик, Пещера и Септември 16, Велинград и Стрелча 14, Панагюрище 15 градуса. През нощта срещу вторник ще е ясно. Сутринта ще има мъгли. Минималните температури ще са следните: Белово 7 градуса, Велинград и Стрелча 5, Овчеполци, Пазарджик и Септември 6, Панагюрище 4, Пещера 8 градуса.


Втората работа на графика Славчо Славчев може да се види

Втората работа на графика Славчо Славчев може да се види ...

......... Втората работа на графика Славчо Славчев може да се види на канала „Паша арк“. Тя се нарича „Продължението“ и е поставена до първата му творба „Разказвачът на приказки“, сподели в социалната мрежа фотографът Никола Колев. И илюстрира новината с великолепен кадър на поредните творби, обогатили градската среда на Пазарджик.


Безплатен вход и много изненади обещават организаторите на предстоящия коледен

Безплатен вход и много изненади обещават организаторите на предстоящия коледен ...

......... с помощта на придружителя си!Конкурси:1. най -интересен костюм и добро представяне на самия герой в който сте се претворили! /1-2-3 награда/2. отборно представяне - /1 награда/" Хайде, стягайте се, с коледен дух се заразете, подгответе се и запишете на самото събитие , на тази електронна поща или на този телефон.


Пазарджик. На хълма Бърдото край Брезник национално дружество „Традиция“ представи

Пазарджик. На хълма Бърдото край Брезник национално дружество „Традиция“ представи ...

......... война започна в град Брезник с отдаване на почест и поднасяне на венци на Паметника на героите от 2-ри пехотен Струмски полк, загинали в Сръбско-българската война. Проведе се и възстановката в местността „Чурек“ на хълма Бърдото, а след нея бе предвиден курбан по повод Архангеловден и Деня на св. Мина.


Шахматен клуб „Човеколюбие” участва в турнира по шахмат, организиран от

Шахматен клуб „Човеколюбие” участва в турнира по шахмат, организиран от ...

......... спортен дух. За представителите на Шахматен клуб „Човеколюбие” принципът на развитие е водещ в живота. „Златните момичета” на Центъра от години са сред най-добрите шахматисти на работническия спорт в града, стремят се да подобряват шахматните си умения и да ги предават на членовете на клуба, коментира председателката му Анна Тилова


Пазарджик. Около 300 души се събраха на организирания протест в

Пазарджик. Около 300 души се събраха на организирания протест в ...

......... раздадени и стикери „Системата ни убива“, които водачите на МПС залепиха на стъклата си. Гражданите се отправиха към Пловдив, където ще се слеят с протестиращите там. Колоната от автомобили се движи по пътя Пазарджик - Пловдив при засилено полицейско присъствие по всички кръстовища, водещи към изхода на града. Албена ЖИЛЕКОВА


11 ноември 2018 година – III ден на тазгодишното издание

11 ноември 2018 година – III ден на тазгодишното издание ...

......... ръководител Нели Маринкова 12.00 – 13.00 часа, Зала с пиано *Техническа репетиция за всички участници в трети тур 13.00 – 14.00 часа *Конкурс 14.00 – 15.30 часа *Награждаване на победителите и закриване на академията 16.00 часа Забележка: Организаторите си запазват правото на промяна в програмата по часове ако се налага.


Пазарджик. При засилено полицейско присъствие започна протестът срещу високите цени

Пазарджик. При засилено полицейско присъствие започна протестът срещу високите цени ...

......... град, като продължават да пристигат автомобили с протестиращи. На място присъстват таксиметрови шофьори, които твърдят, че са пряко зависими от цените на масовите горива. Протестиращите ще останат до 10.00 часа на Битака, след което ще тръгнат организирано по автомагистрала „Тракия“, за да се присъединят към протеста в Пловдив. Албена ЖИЛЕКОВА


Пазарджик и Пловдив протестират заедно тази неделя срещу високите цени

Пазарджик и Пловдив протестират заедно тази неделя срещу високите цени ...

......... в България – 750 лева минимална заплата, 350 лева минимална пенсия, гарантирани минимални заплати на лекари от 2 000 лева, а на медицински сестри – 1 500 лева, преструктуриране на държавния сектор и преустановяване на загубите, които плаща българският народ. Очаква се протестите да продължат и през следващите почивни дни.


Пазарджик. Пореден протест срещу високите цени на горивата се провежда

Пазарджик. Пореден протест срещу високите цени на горивата се провежда ...

......... 1 500 лева за сестри и 2 000 лева за лекари, преструктуриране на държавния сектор и спиране на загубите, които плаща българският народ. Инициаторите предупреждават, че увеличението на горивата ще доведе до поскъпване на всички стоки от първа необходимост, намаляване на покупателната способност, още по-осезаемо обедняване на българите. Албена ЖИЛЕКОВА


С променлива облачност сутринта и ясно време слобяд ще бъде

С променлива облачност сутринта и ясно време слобяд ще бъде ...

......... , Велинград и Стрелча 13 , Овчеполци и Панагюрище 14 градуса . През нощта срещу понеделник ще е ясно . Минималните температури сутринта ще са следните : Белово 7 градуса , Велинград и Стрелча 5 , Овчеполци , Пазарджик и Септември 6 , Панагюрище 3 , Пещера 9 градуса .


Благотворителността винаги е била част от традиционните български добродетели. В

Благотворителността винаги е била част от традиционните български добродетели. В ...

......... къща ,,Фейс" на ул.,,Георги Бенковски" 36А(Щаба) иМагазин ,,Изворче" на ул.,,Найден Геров" 20 Мазазин за компютри ,,ЛОД Корпорейшън" на ул.,,Цар Симеон" 1 Последен ден за събиране на помощите е 28.12.2018г. #Бъдипромяната, която искаш да видиш в света! Благодарим на всички с добри сърца! ♥ Добротата и човечността имат хиляди измерения, нали...


10 ноември 2018 година – ІІ тур *Музикални ателиета II

10 ноември 2018 година – ІІ тур *Музикални ателиета II ...

......... Маринкова 14.00 – 15.00 часа, Зала с пиано *Техническа репетиция за всички участници във втори тур 16.00 – 17.30 часа *Официално откриване 18.00 часа *Конкурс 18.15 – 20.00 часа Резултатите ще бъдат обявени на входа на Младежкия дом и на www.pz-mikc.bg * Рокът ни свързва /в ресторант/ – 21.00 часа


Съботния ден ще ни посрещне с хубаво време. Ще е

Съботния ден ще ни посрещне с хубаво време. Ще е ...

......... Панагюрище и Стрелча 13, Овчеплци, Пазарджик, Пещера и Септември 14 градуса. През нощта срещу неделя ще се появи променлива облачност. Сутринта на места ще се образуват мъгли. Минималните температури ще са следните: Белово и Септември 6 градуса, Велинград 3, Овчеполци и Пазарджик 7, Панагюрище 4, Пещера 8, Стрелча 5 градуса.


Пазарджик. За първи път в Брезник ще се проведе възстановка

Пазарджик. За първи път в Брезник ще се проведе възстановка ...

......... 09.45 часа с отдаване на почест и поднасяне на венци на Паметника на героите от 2-ри пехотен Струмски полк, загинали в Сръбско-българската война. В 11.00 часа ще се проведе възстановката в местността „Чурек“ на хълма Бърдото, а след нея е предвиден курбан по повод Архангеловден и Денят на св. Мина.


„Свободата избери - като Сю недей бъди!“ С това мото

„Свободата избери - като Сю недей бъди!“ С това мото ...

......... пушачка Сю пуши цигара. Децата наживо видяха какви вредности постъпват в човешкото тяло при изпушването на една цигара. Накрая служителите на РЗИ Пазарджик отправиха своя призив към учениците с думите: „Свободата избери – като Сю недей бъди!“. Инициативите на РЗИ Пазарджик по повод 15 ноември ще продължат през следващите седмици.


Пазарджик и Пловдив ще протестират заедно тази неделя срещу високите

Пазарджик и Пловдив ще протестират заедно тази неделя срещу високите ...

......... подкрепата си за исканията, издигнати в националния протест против безобразията в България – 750 лева минимална заплата, 350 лева минимална пенсия, гарантирани минимални заплати на лекари от 2 000 лева, а на медицински сестри – 1 500 лева, реструктуриране на държавния сектор и преустановяване на загубите, които плаща българският народ.


Официалната церемония „Откриване на обект“ 1 по повод приключването на

Официалната церемония „Откриване на обект“ 1 по повод приключването на ...

......... Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г., Приоритетна ос 1 „Устойчиво и интегрирано градско развитие“, по Договор №BG16RFOP001-1.013-0001-C02 и е на обща стойност 7 505 652, 73 лв., от които 1 125 847,91 лв. са национално съфинансиране, а 6 379 804,82 лв. е финансирането от Европейския фонд за регионално развитие.


Облачно и мъгливо ще е преди обяд, а следобяд над

Облачно и мъгливо ще е преди обяд, а следобяд над ...

......... ще са следните: Белово и Панагюрище 13 градуса, Велинград и Стрелча 12, Овчеполци, Пазарджик, Пещера и Септември 14 градуса. През нощта срещу събота ще е ясно. Минималните температури сутринта ще са следните: Белово и Пещера 7 градуса, Велинград и Стрелча 4, Овчеполци и Пазарджик 5, Панагюрище 3, Септември 6 градуса.


По инициатива на професор Ростислав Йовчев и със съдействието на

По инициатива на професор Ростислав Йовчев и със съдействието на ...

......... и Виченца. През 2017г. в град Падуа се изявява в "А minimal view Musica and arts". От същата година преподава уроци по пиано в енорийския център на Педероба (Тревизо). Освен в София през 2015 г., Джорджа е концертирала и в Голямото концертно студио на Радио Благоевград през м.януари 2018 г.


Дойде време за поредния симфоничен концерт в четвъртък - традиция,

Дойде време за поредния симфоничен концерт в четвъртък - традиция, ...

......... първия компактдиск с оркестър, записан в историческата кметска зала в Ню Йорк. Предстоящите дейности на Жилбер-Мишел Роле включват представления в Женева, Вашингтон, Париж, Ню Йорк и Принстън. През ноември 2018 г. той ще направи своя московски дебют на сцената на престижната аудитория „Рахманинов“, последван от други концерти в руската столица.


На 15 октомври 2018 г. приключи приемането на заявления –

На 15 октомври 2018 г. приключи приемането на заявления – ...

......... да бъде възстановена. За миналата учебна 2017/2018 година подадените заявления-декларации за отпускане на въпросната помощ бяха общо 1 732, а издадените заповеди за отпускане на помощта бяха 1 643 и се отнасяха за 1 677 деца. Нямаше издадени заповеди за отпускане на помощта в натура. Заповедите за отказ бяха 89.


Планово заседание на Областния щаб за защита при бедствия проведе

Планово заседание на Областния щаб за защита при бедствия проведе ...

......... летовище Свети Константин и курортен комплекс Цигов чарк, пътя Юндола- Белмекен, пътя за село Фотиново и Велинград-Сърница. В района на Средна гора е пътя Панагюрище-Панагюрски колонии. На тези участъци Областно пътно управление и общинските администрации трябва да отделят особено внимание и технически ресурс за преодоляване на последиците от обилни снеговалежи.


В деня на Свети Архангел Михаил - пазителят на реда

В деня на Свети Архангел Михаил - пазителят на реда ...

......... че всеки ден поставяте обществения интерес над личните си проблеми и съумявате да постигате успехи, с които всички ние да се гордеем ! Възползвайки се празничното настроение и пожелавам на всички вас, на вашите семейства и близки здраве, дълголетие и силен дух ! СТАРШИ КОМИСАР ЙОРДАН РОГАЧЕВ ДИРЕКТОР НА ОДМВР-Пазарджик


Кампанията за профилактика на онкологичните заболявания в Пазарджик продължава от

Кампанията за профилактика на онкологичните заболявания в Пазарджик продължава от ...

......... е на първо място – само за 2017 г. са регистрирани 115 нови случая за областта. Сред първите места са и злокачествените новообразувания на кожата. Годишно само от рак на гърдата в страната ни възникват над 3 100 нови случаи. В България ракът на гърдата засяга над 200 000 души.


Предимно облачно и с превалявания от дъжд ще е времето

Предимно облачно и с превалявания от дъжд ще е времето ...

......... температури ще са следните: Белово, Овчеполци, Панагюрище и Пещера 12 градуса, Велинград 10, Пазарджик и Септември 13, Стрелча 11 градуса. През нощта срещу петък ще е облачно. Минималните температури сутринта ще са следните: Белово и Септември 7 градуса, Велинград 4, Овчеполци, Пазарджик и Панагюрище 6, Пещера 8, Стрелча 5 градуса.


Изложбата „Емпорион Пистирос в Тракия“ на Археологическия музей „Проф. Мечислав

Изложбата „Емпорион Пистирос в Тракия“ на Археологическия музей „Проф. Мечислав ...

......... пр. Хр. Изложбата обхваща различни аспекти от живота в емпориона (етнически състав на населението, търговия, строителство и архитектура, занаяти и производства, бит, религиозни вярвания и култови практики, местни и вносни керамични съдове и изделия). Темите са представени с оригинален материал и илюстрирани с табла, включващи обяснителни текстове и снимков материал.


Работни места за специалисти с висше образование: 2 медицинска сестра

Работни места за специалисти с висше образование: 2 медицинска сестра ...

......... работник полагане на кабели 20 общ работник производство 1 общ работник, /шофьорска книжка/ 5 производител, плетени мебели 2 чистач/хигиенист 1 детегледачка 1 болногледач 1 охранител 1 шлайфист 1 носач-товарач 2 галванотехник 4 манипулант, промишлеността Повече информация можете да получите в Бюро по труда - ПазарджикУл. “Екзарх Йосиф” № 15 А


От време оно в Пазарджик срядата е пазарен ден. Тогава

От време оно в Пазарджик срядата е пазарен ден. Тогава ...

......... по-съобразителни с паркирането. Стоката и сега се реди извън предвидените зони, включително и точно на кръстовището на ул. "Стоян Ангелов" с "Георги Бенковски" при Затвора,но хората внимават да не са точно на улицата. Колите вече се паркират не безразборно, а са строени като войници от двете страни на "Стоян Ангелов".


Почти два месеца след началото на учебната година дефицитът на

Почти два месеца след началото на учебната година дефицитът на ...

......... труда просто валят заявки за търсене на общи работници във всички браншове - строителство, озеленяване, ресторантьорство, хранително-вкусова промишленост и т.н. В момента в Пазарджик са обявени около 100 места за общи работници и още десетки за позиции, които не изискват специализирани умения - в търговията, общественото хранене, чистотата и т.н.


Предимно облачно, на места и мъгливо. Очакват се слаби валежи

Предимно облачно, на места и мъгливо. Очакват се слаби валежи ...

......... са следните: Белово 15 градуса, Велинград 12, Овчеполци, Пазарджик и Септември 14, Панагюрище и Стрелча 11, Пещера 13 градуса. През нощта срещу четвъртък ще е облачно. Минималните температури сутринта ще са следните: Белово, Пещера и Септември 9 градуса , Велинград, Овчеполци и Панагюрище 7 , Пазарджик 8 , Стрелча 6.


От 9 до 11 ноември 2018 година в град Пазарджик

От 9 до 11 ноември 2018 година в град Пазарджик ...

......... Мая Райкова- продуцент на джаз , поп и рок музика в БНР, Нели Маринкова - преподавател по „поп и джаз пеене“ в НМУ „Л. Пипков“ и НБУ – София и Людмила Герова - съосновател на Камерната капела „Полифония“, на която е хормайстор и диригент. Конкурсът се финансира от Община Пазарджик.