Стрелча. Община Стрелча подписа два договора с Държавен фонд „Земеделие“

Стрелча. Община Стрелча подписа два договора с Държавен фонд „Земеделие“ ...

......... Стрелча” на стойност 97 574.70 лв. без ДДС. Проектът ще бъде реализиран в двора на училище „Св. св. Кирил и Методий” – гр. Стрелча и ще допринесе за обновяване на спортната инфраструктура в общината, ще се даде възможност на учениците да спортуват активно и да прекарват пълноценно свободното си време.


Пещера. „България има нужда от нов път и нова идея

Пещера. „България има нужда от нов път и нова идея ...

......... тя е разписана до степен на проектопредложение, което да служи за отправна точка на развитие. В нея са засегнати възпитанието на подрастващите, методиката за обучения на шофьорите, методиката на контрола, пътната инфраструктура, адаптиране на хората в неравностойно положение, навременни действия на полицията, добри практики от страните членки“, каза още Дончев.


Многопрофилната болница в Панагюрище организира безплатни прегледи по повод Световния

Многопрофилната болница в Панагюрище организира безплатни прегледи по повод Световния ...

......... припомни д-р Стоян Гребенаров, началник на отделението по кардиология в МБАЛ „Уни Хоспитал“. Кардиолозите препоръчват като превенция на хипертонията рационален ритъм на работа, осигуряване на 8-часов нощен сън, редовни умерени физически натоварвания след консултация с лекар, избягване на силни емоции и нервно-психично пренапрежение. Тютюнопушенето и злоупотребата с алкохол са забранени.


Пазарджик. Конференция от формата TEDx ще се проведе в Пазарджик

Пазарджик. Конференция от формата TEDx ще се проведе в Пазарджик ...

......... сайта на Urboapp.com. Билетите са на цена от 20 лв. и ще бъдат в продажба до деня на събитието или до изчерпване на количеството. Повече информация можете да откриете на официалната Фейсбук страница на TEDxPazardzhik (https://www.facebook.com/TEDxPz/). Откриването е на 18 май, събота, от 10.00 часа в зала „Маестро Георги Атанасов”.


Пещера. Президентът на Република България Румен Радев е издал Указ

Пещера. Президентът на Република България Румен Радев е издал Указ ...

......... на указа е възложено на Областния управител на Пазарджик Стефан Мирев и Кмета на Община Пещера Николай Зайчев. Указът на Румен Радев е на основание чл. 98, т. 13 от Конституцията на Република България във връзка с чл. 18, ал. 2 от Закона за административно- териториалното устройство на Република България.


Белово. В село Мененкьово беше открита възстановената след пожара през

Белово. В село Мененкьово беше открита възстановената след пожара през ...

......... и да видят оцелелите от пожара – национален трибагреник и пиано. Добра поличба е, че щъркелите се завърнаха и изградиха наново изгорялото си гнездо на същото място, на покрива на читалището. Събитието бе отбелязано с голям общоселски празник, в който участваха всички самодейни състави от читалищата на територията на общината.Пазарджик. От ОДМВР - Пазарджик отчитаме, че нарушенията, водещи до

Пазарджик. От ОДМВР - Пазарджик отчитаме, че нарушенията, водещи до ...

......... и са санкционирани. Регистрирани са и 151 случая на управление на автомобил под въздействие на наркотични вещества, а в 25 от случаите е извършен отказ водачите да се изпробват с техническо средство“, уточни Стоянов. Той каза също, че са установени общо 686 водачи, управлявали МПС, без необходимата правоспособност. Ваня НИКОЛОВА


Пазарджик.. РИОСВ – Пазарджик предприе действия по осем сигнала, подадени

Пазарджик.. РИОСВ – Пазарджик предприе действия по осем сигнала, подадени ...

......... Добровница, за които РИОСВ беше сигнализирана. Проверката не установи точков източник на замърсяване на водите в отводнителния канал. Намерен е защитен вид – таралеж, в детска градина „Пролет” в град Пазарджик е освободен от експерти на РИОСВ на подходящо за вида място, в добро състояние, без външни наранявания. Ваня НИКОЛОВА


Пазарджик. През празниците бяха извършени щателни проверки за незаконна търговия

Пазарджик. През празниците бяха извършени щателни проверки за незаконна търговия ...

......... На задната седалка униформените открили цигари без бандерол от различни марки. Иззети са общо 14 000 къса, а спрямо жената е образувано бързо производство. При проверка на жилище в Панагюрище местните полицаи открили 560 къса с цигари и неголямо количество сух нарязан тютюн. Срещу стопанката на дома е образувана преписка


Пазарджик. Проблемът с масовото измиране на пчелни семейства заради използването

Пазарджик. Проблемът с масовото измиране на пчелни семейства заради използването ...

......... пък вкарват отровата в кошера, където хранят малките и така цялото семейство загива. „Важно е земеделците да разберат, че като унищожават пчелите заради недобросъвестност, няма кой да опраши земеделската култура и тя няма да даде плод. Пчелите са много важни, но много хора не го осъзнават“, допълни Благов. Албена ЖИЛЕКОВА


Пазарджик. Центърът за социална рехабилитация и интеграция на лица с

Пазарджик. Центърът за социална рехабилитация и интеграция на лица с ...

......... презентация. Прегледите ще извършва д-р Теодора Благова – рентгенолог. Тя ще преглежда с подвижния ехограф на Центъра за болестни на млечната и щитовидната жлеза, а здравната презентация ще бъде представена от проф. д-р Антоанета Томова – началник на IІ-ро химиотерапевтично отделение в Комплексен онкологичен център – гр. Пловдив. Албена ЖИЛЕКОВАС решение на Министерския съвет се създава ново населено място

С решение на Министерския съвет се създава ново населено място ...

......... промяна се извършва съгласно условията и реда за създаване на ново населено място, предвидени в Закона за административно-териториалното устройство на Република България. Установено е трайно заселване на население в съществуващото селищно образувание, чиято територия е определена с устройствен план, наличие на постоянно живеещо население и социална и инженерна инфраструктура.  


Пазарджик. Голямо е разнообразието от козунаци за Великден в търговската

Пазарджик. Голямо е разнообразието от козунаци за Великден в търговската ...

......... парченца достигат цени 4.50 – 5.00 лева. Големите хранителни вериги в Пазарджик по традиция предлагат вносни сладкиши, характерни за Великден, които са на цени от 5.00 до 12.00 лева. През тази година се предлагат и по-малки козунаци, които са на цена между 1.00 и 2.00 лева за брой. Албена ЖИЛЕКОВА


Пазарджик. Официалното обявяване на победителите и на класа събрал най-много

Пазарджик. Официалното обявяване на победителите и на класа събрал най-много ...

......... България“АД има сключени договори с 23 рециклиращи фирми като „ДИ ЕС Смит България“ АД, „Би Ей Глас България“ АД и други. Компанията е единствената организация, която използва система от три цветни контейнера: син – за хартия и картон, жълт – за пластмасови и метални опаковки, и зелен – за стъкло.


Малки жабешки истории (не по Радичков) създадоха голяма мистерия в

Малки жабешки истории (не по Радичков) създадоха голяма мистерия в ...

......... един строеж, но категорично неговата не е замесена по какъвто и да е начин. Попов демонстрира добра кондиция в последно време. Преди няколко седмици обяви, че ще се кандидатира за четвърти мандат. Преди изборите през 2015 година се разгоря скандал с голям негов селски имот, но излезе сух от него.


Пазарджик. Продължават Дните на детската книга и детското четене в

Пазарджик. Продължават Дните на детската книга и детското четене в ...

......... часа, ще започне Ателие „Великденче“, с участие на децата от ДГ „Здравец“, ДГ „Валентина Терешкова“ и ДГ „Дъга – филиал Явор“. Дните на детската книга и детското четене ще продължат с различни прояви до 22 април. Те се провеждат в детския отдел на РБ „Никола Фурнаджиев“ в Пазарджик. Ваня НИКОЛОВАПазарджик. Имплантиран бе пейсмейкър на пациент със сърдечна недостатъчност, съобщиха

Пазарджик. Имплантиран бе пейсмейкър на пациент със сърдечна недостатъчност, съобщиха ...

......... дясната камера на сърцето, при което се подобрява неговата функция, както и цялостното състояние па пациента. Подобна интервенция се извършва само в няколко специализирани болници в София, във Варна, Благоевград. „Уни Хоспитал“ е единствената в региона с разрешение за прилагане на процедурата. Към момента възстановяването на пациента е много добро.


Пазарджик. Полицейската акция за противодействие на разпространението и притежанието на

Пазарджик. Полицейската акция за противодействие на разпространението и притежанието на ...

......... лек автомобил, управляван от 41-годишен местен жител. При последвалата проверка у него бил открит полиетиленов плик с бучка светлокафяво вещество – малко над 6 грама хероин. Тримата мъже и младото момиче са задържани в ареста за срок до 24 часа. Спрямо 26-годишния се води разследване за разпространение на наркотични вещества.


Велинград. Вторият офроуд събор „Велинград – 2019” e с интересна

Велинград. Вторият офроуд събор „Велинград – 2019” e с интересна ...

......... часа на своеобразно изложение ще бъдат подредени най-атрактивните возила. Най-очакваното събитие е състезанието, което ще се проведе на 7 април /неделя/ от 9,00 до 15.00 часа в местността Гергевана. Офроуд автомобилите ще мерят сили в 6 категории – клас мотори, клас АТВ, джип „Стандарт” и „Хард”, прототипи и клас дами.


Пазарджик. Учениците от ОУ ,,Петко Рачов Славейков“ ще представят Пещера

Пазарджик. Учениците от ОУ ,,Петко Рачов Славейков“ ще представят Пещера ...

......... На второ място с 46 точки се класираха учениците от ОУ ,,Св. Патриарх Евтимий“. С две точки разлика след тях останаха учениците от СУ ,,Св. Климент Охридски“. С 37 точки завършиха участието си учениците от ОУ ,,Любен Каравелов“. Отборът победител ще представи Община Пещера на областното състезание през месец април.


Пазарджик. Пожар е възникнал на изхода на Пазарджик, в посока

Пазарджик. Пожар е възникнал на изхода на Пазарджик, в посока ...

......... 3 екипа на пожарната. Към момента пожарът е овладян, но гасенето му продължава. Нанесени са материални щети на два товарни камиона и на малка част от сграда в близост до тях. След окончателното потушаване на пожара ще бъде извършен оглед за установяване на причините. При инцидента няма пострадали. Ваня НИКОЛОВА


Пазарджик. Продължаващият съдебен процес срещу четирима подсъдими за въоръжения грабеж

Пазарджик. Продължаващият съдебен процес срещу четирима подсъдими за въоръжения грабеж ...

......... декември 2015 година. Тогава четирима мъже с огнестрелно оръжие атакуват офиса на пазарджишки бизнесмен, раняват него и брат му и успяват да отмъкнат пари, злато и вещи на обща стойност 56 700 лева. За извършители са сочени пловдивчанинът Васил Атанасов, Джемал Аликов от Пещера и аржентинецът Фернандо Кастро. Албена ЖИЛЕКОВА


Пазарджик. бщинският съветник и предприемач Благо Солов обяви на пресконференция,

Пазарджик. бщинският съветник и предприемач Благо Солов обяви на пресконференция, ...

......... си участие в местните избори преди четири години е научил много. „Тогава не загубих, а спечелих знания, умения, направих изводи. Не купих нито един глас и съм спокоен. Независимо, че съм изправен срещу машина за печелене на избори, призивът ми е да работим честно за Пазарджик“, заяви Солов. Ваня НИКОЛОВА


Пазарджик. Ангажимент на земеделските стопани е да направят пълна проверка

Пазарджик. Ангажимент на земеделските стопани е да направят пълна проверка ...

......... водачите”, уточни Кабуров. Той допълни, че стопаните имат ангажимент и д9а осигуряват кисело мляко и газирана вода на шофьорите. „Все пак това е сезонна работа и гледаме да експлоатираме техниката максимално, дори като се налага да разменяме водачи, за да отговорим на нуждите на работата”, коментира също земеделецът. Албена ЖИЛЕКОВА


Панагюрище. Исторически музей-Панагюрище е удостоен с приз „В прослава на

Панагюрище. Исторически музей-Панагюрище е удостоен с приз „В прослава на ...

......... на много себеподобни селища, че туризъм се прави и в силно индустриализирана зона”. Доц. Шопов допълни, че „ще бъде радостен от факта, ако можем да бъдем полезни, производствените музейни сбирки по направление да се възстановяват. Директорът завърши с думите, че „музеят приключи 2018 г. с над 100 000 души посетители.


Пазарджик. Десет декоративни дръвчета бяха засадени в Пазарджик от фризьорката

Пазарджик. Десет декоративни дръвчета бяха засадени в Пазарджик от фризьорката ...

......... „Фокус“ припомня, че пред юли 2017 година Ваня Иванова успя да изпълни условието за "Гинес" и направи 330 прически за по-малко от 8 часа. Най-доброто постижение до момента бе 319 за 12 часа. Това е резултатът на руската фризьорка Анна Михайлова, който обаче не е регистриран в книгата на рекордите.


Пазарджик. Деца от детските полицейски управления в Пазарджик, Панагюрище, Велинград

Пазарджик. Деца от детските полицейски управления в Пазарджик, Панагюрище, Велинград ...

......... На собствениците и управителите бяха раздадени брошури, а всеки един от тях подписа и харта за отговорността при продажбата на алкохолни продукти. Навсякъде децата бяха посрещнати радушно и с усмивка, а от своя страна управителите в знак на съпричастност, освен участието в кампанията, почерпиха малчуганите с безалкохолни напитки и сокове.


Пазарджик. Кметът на Пазарджик Тодор Попов дава пресконференция по повод

Пазарджик. Кметът на Пазарджик Тодор Попов дава пресконференция по повод ...

......... 2015 година. В трите последователни избора Попов постигаше убедителни победи като независим кандидат. В последователността на линията му на поведение през годините обявената отново за 22 март пресконференция сама по себе си вече е заявка за нов управленски мандат. Началото е в 12.00 часа в пресклуба на БТА в Пазарджик.


Пазарджик. Общо направените справки през 2018 г. от регистрираните потребители

Пазарджик. Общо направените справки през 2018 г. от регистрираните потребители ...

......... електронно правосъдие, който предоставя възможност на лицата да прегледат електронните копия на техните съдебни дела, както и да копират, като незаверени преписи, отделни документи, съдържащи се в делото. Пълните функционалности на портала са достъпни само за лица, които имат личен потребителски профил, създаден след първоначална регистрация в портала. Албена ЖИЛЕКОВА


Пещера. Започна ремонтът на Дъговия мост над Стара река в

Пещера. Започна ремонтът на Дъговия мост над Стара река в ...

......... парапетите също ще бъдат боядисани“, уточни Йовчев. Той посочи, че през миналата година са боядисани 75 сергии и 7 павилиона в района на градския пазар, ремонтирани бяха ламаринените покриви на сергиите. Направена е маркировка и разчертаване на търговските площи. Посадени са и 20 дръвчета на територията на пазара. Албена ЖИЛЕКОВА


Пазарджик. Благодаря на Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ),

Пазарджик. Благодаря на Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ), ...

......... спомена и за съпътстващите проблеми, защото всички знаем колко е амортизирана и стара ВиК инфраструкурата“, каза също Узунов. Той благодари на общините, които инвестират средства в обновяване на тази инфраструкутра и изрази надежда, че МРРБ ще продължи да подпомага общините за изграждането на нова водоснабдителна и канализационна мрежа. Ваня НИКОЛОВА


Пазарджик. Музей на водоснабдяването и канализацията бе открит в сградата

Пазарджик. Музей на водоснабдяването и канализацията бе открит в сградата ...

......... и ученици, които да се запознаят с пътя на водата до домовете им. Областният управител на Пазарджик Стефан Мирев каза, че Пазарджик вече има първия в страната Музей на водоснабдяването и канализацията. „Всички виждаме една съвременна интерактивна система. Надявам се тя да предизвика широк интерес“, каза също Мирев. Ваня НИКОЛОВА


Пазарджик. Проверки на РИОСВ-Пазарджик спряха нарушения, свързани със замърсяване въздуха,

Пазарджик. Проверки на РИОСВ-Пазарджик спряха нарушения, свързани със замърсяване въздуха, ...

......... площ. Предотвратено е замърсяване на земеделски земи с изхвърлени опасни вещества в землището на с. Черногорово, община Пазарджик. През януари и февруари експертите на РИОСВ са извършили 69 проверки на 56 обекта и са дали 28 предписания за отстраняване на несъответствия и нарушения на екологичното законодателство“, обясни Чочева. Ваня НИКОЛОВА


Батак. Историческият музей в Батак обяви кожухарски нож за експонат

Батак. Историческият музей в Батак обяви кожухарски нож за експонат ...

......... носия. Преди остъргване кожите се топят известно време в чиста вода. Този тип ножове се използват от майсторите терзии, които шият традиционни мъжки и женски носии. Ножът е дарен на Исторически музей-Батак от Димитър Ангелов Терзийски, син на Ангел Терзийски, който използва този нож през първите десетилетия на ХХ век.


Пазарджик. През четвъртото тримесечие на 2018 година в областта е

Пазарджик. През четвъртото тримесечие на 2018 година в областта е ...

......... сравнение с четвъртото тримесечие на 2017 г. броят на започнатите жилищни сгради намалява с 25.0%, но жилищата в тях се увеличава с 9.6%, а общата им застроена площ – с 5.3%. Започнатите други сгради са повече със 77.8%, докато разгънатата им застроена площ намалява с 32.3%“, допълни Спасова. Ваня НИКОЛОВА


Пазарджик. Паметник на опълченци откриха в село Исперихово, община Брацигово,

Пазарджик. Паметник на опълченци откриха в село Исперихово, община Брацигово, ...

......... Георгиев благодари на всички институции и дарители подкрепили реализацията на проекта. В знак на признателност пред паметника бяха поднесени венци и цветя“, допълни Ловчинова. Тя каза също, че гости на събитието са били кметът на община Брацигово Петко Петков, председателят на Общински съвет Надежда Казакова, общински съветници и местни жители.


Напрегнати бяха последните дни за пожарникарите от РДПБЗН-Пазарджик, съобщи за

Напрегнати бяха последните дни за пожарникарите от РДПБЗН-Пазарджик, съобщи за ...

......... гасителните действия в района продължават и днес. По първоначални данни огънят е обхванал зона с обща площ около 1000 декара, като половината от тях представляват горски фонд. Паралелно с гасенето са предприети и действия за изясняване откъде е тръгнал пожара, както и от кого е предизвикан“, допълни Стоянов. Ваня НИКОЛОВА


Пазарджик. Пожарът на сухи треви в района на 72-73 км

Пазарджик. Пожарът на сухи треви в района на 72-73 км ...

......... близост до пътното платно. Това съобщи за Радио „Фокус“-Пазарджик говорителят на ОДМВР-Пазарджик Мирослав Стоянов. Той обясни, че за преминаващите в този участък няма опасност. Въпреки това полицейски екипи ще останат през цялата нощ. 4 екипа на пожарната от Белово, Септември и Пазарджик продължават гасенето на пожара в полето. Ваня НИКОЛОВА


Пещера. Изложба на гоблени ще бъде представена в Пещера на

Пещера. Изложба на гоблени ще бъде представена в Пещера на ...

......... 6 март, съобщиха организаторите. За трета поредна година Художествена галерия „Проф. Веселин Стайков“ организира изложба на гоблени, които са плод на вдъхновения труд на граждани от Пещера. На изложбата ще бъдат представени близо 60 гоблена, изработени от около 20 жени от Пещера. Откриването е на 6 март от 17.30 часа.


Пещера. С поднасяне на венци и цветя на паметниците на

Пещера. С поднасяне на венци и цветя на паметниците на ...

......... своя национален и духовен ръст с онзи забележителен призив на хъшовете “Да живее, България!“, каза пред жителите и гостите на Пещера кметът Зайчев. По повод Трети март Община Пещера бе организирала празничен концерт, в който участваха танцовия ансамбъл „Славейче“ и вокалната група „Славеи“ към ЦПЛР-ОДК и народните певици сестри Диневи.


Белово. В Белово бе открит нов Историческия музей, предаде репортер

Белово. В Белово бе открит нов Историческия музей, предаде репортер ...

......... археология, каза по време на откриването, че днес се прави една малка крачка към нещо, което ще остане за поколенията на Белово и за науката в България. Събраха се стотици жители и гости на град, които разгледаха и първата изложба „Археология“ – Белово, която е подредена в новия Исторически музей.


Пазарджик. В двора на Историческия музей в Белово е открита

Пазарджик. В двора на Историческия музей в Белово е открита ...

......... „Ал. Иванов – Чапай“ - Белово. Поощрителни награди получиха: Никол Кушинова (5-и клас) от ОУ „Отец Паисий“ - село Мененкьово, Полина Ангелова (5-и клас) от СУ „Ал. Иванов – Чапай“ - Белово и Юна Иванова (6-и клас) от СУ „Ал. Иванов – Чапай“ - Белово“, каза още Попова. Ваня НИКОЛОВА


Пазарджик. Регионалният исторически музей в Пазарджик ще приема посетители безплатно

Пазарджик. Регионалният исторически музей в Пазарджик ще приема посетители безплатно ...

......... Пазарджик. Регионалният исторически музей в Пазарджик ще приема посетители безплатно на 3 март по повод Националния празник на Република България, съобщиха от Пресцентъра на музея. Входът за всички посетители е свободен в централната сграда на музея от 10.00 до 14.00 часа.


Пазарджик. Начално училище „Васил Друмев“ отбеляза Деня на розовата фланелка,

Пазарджик. Начално училище „Васил Друмев“ отбеляза Деня на розовата фланелка, ...

......... си той става обект на агресия и насилие от свои съученици. За да го подкрепят, на следващия ден негови съученици събират 50 розови тениски и ги раздават в училището. Оттогава последната сряда на февруари се превръща в символ срещу насилието в училищата, а розовите фланелки стават негов белег. Албена ЖИЛЕКОВА


Пазарджик. Служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ в ОДМВР-Пазарджик

Пазарджик. Служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ в ОДМВР-Пазарджик ...

......... селото съхранявал там голямо количество алкохол, разфасован в различни по вид и обем съдове. Общият обем на установената стока без бандерол е 4271 литра. Алкохолът е иззет, а мъжът е задържан в ареста на РУ - Пазарджик. Спрямо него е образувано полицейско производство, а работата по документирането на случая продължава.


Пазарджик. Регионална инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) –

Пазарджик. Регионална инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) – ...

......... на мишелов на Харис и зеленокрил ара. Екземплярите са с произход Република България и се отглеждат в село Синитево и град Пещера. Инспекцията издава на собствениците на защитени видове индивидуални регистрационни карти, които съпровождат екземплярите при продажба и даряване, както и разрешително за износ, само при изяснен произход на екземплярите.


Пазарджик. Допълнителни шест вагона ще бъдат включени към състава на

Пазарджик. Допълнителни шест вагона ще бъдат включени към състава на ...

......... им. Безплатните билети за децата са без право на ползване на отделно седящо място, но може да им бъде закупено запазено място срещу 0.50 лв. Билетите за пътуването са вече в продажба и могат да бъдат закупени от билетните каси и бюрата във всички гари в страната, допълниха от компанията.


Пещера. Четвъртокласниците от НУ „Михаил Куманов“ в Пещера засадиха люляков

Пещера. Четвъртокласниците от НУ „Михаил Куманов“ в Пещера засадиха люляков ...

......... Елена Здравкова – главен експерт „Човешки ресурси“, Фаня Колева – главен експерт „Селско, горско и водно стопанство” , Виолета Паева – директор на училището, родители на учениците. Децата разказаха и легенда за люляковия храст и се запознаха с технологията за засаждането му и собственоръчно с много ентусиазъм го засадиха сами.


Пазарджик. В Пазарджик започна засаждането на дървета в централна градска

Пазарджик. В Пазарджик започна засаждането на дървета в централна градска ...

......... съобщиха от общинската администрация. Предварително беше направен оглед и изготвен списък с местата, където през следващите две седмици ще бъдат посадени 300 декоративни фиданки. Видът им е съобразен с метеорологичните условия и териториалното разположение. Вече са доставени първите широколистни дървета от сортовете явор, див кестен, албиция, полски ясен и чинар.


Пазарджик. Районният съд в Пазарджик представи годишния си отчет за

Пазарджик. Районният съд в Пазарджик представи годишния си отчет за ...

......... Районния съд и съдия Мария Ненова. Към днешна дата в съда има незаети три съдийски щата. През 2018 година са образувани общо 7 589 дела, от които 5 230 граждански и 2 359 наказателни. Броят на несвършените дела през отчетения период е 1059, от които 743 граждански и 316 наказателни.


Пазарджик. Възпоменателна церемония по повод 106 години от измръзването на

Пазарджик. Възпоменателна церемония по повод 106 години от измръзването на ...

......... по време на Балканската война, в смъртоносния капан на снежната виелица и буря край Булаир, загиват 255 войници, сержанти и офицери. Силно измръзнали са 1062, а по-слабо засегнати от студа са още 1071 воини от полка. Ваня НИКОЛОВА Още военни новини четете в специализираното издание на Фокус - "Военни известия".


Пещера. Актуален въпрос, свързан с предучилищното образование, бе поставен от

Пещера. Актуален въпрос, свързан с предучилищното образование, бе поставен от ...

......... някаква част ще бъде използвана и за подобряване на средата в детските заведения. Община Пещера непрекъснато подпомага детските градини, извършва необходимите ремонтни дейности. Включително две от детските заведения в града защитиха успешно проекти пред Общинския фонд за подкрепа на местни инициативи и се сдобиха с оборудване за физкултурните си салони.


Пазарджик. Двама доброволци от Сдружение „Планинско спасяване“-Пазарджик провеждат акция по

Пазарджик. Двама доброволци от Сдружение „Планинско спасяване“-Пазарджик провеждат акция по ...

......... Днес на място са двама алпинисти, които правят всичко възможно да ги свалят. Трудността идва от това, че покривът се руши и всеки момент може да пропадне. Едното куче вече е спасено. Започват опитите и за второто. На място пристигнаха и две момичета от природозащитната организация PAW Pazardzhik. Aлбена ЖИЛЕКОВА


Пазарджик. Историческият музей в Батак организира работилница за мартеници. Това

Пазарджик. Историческият музей в Батак организира работилница за мартеници. Това ...

......... и големи приятели на музея могат да се включат в работилницата за мартеници, да си подарят творческо вдъхновение, уют и красота, всеки делничен ден до края на месеца от 10.00 до 12.00 часа и от 14.00 до 17.00 часа. Материалите са осигурени от музея, а таксата участие е 1 лев.


Нов протест на специалисти по здравни грижи предстои след броени

Нов протест на специалисти по здравни грижи предстои след броени ...

......... които се грижат за здравето на хората! Защото не искаме повече да носим системата на гръб! СТИГА! Вие, имате ли волята да сложите ред в системата? Срок 01.04.2019 г. – след това ПАК ПРОТЕСТ! Очаквайте интервю със сестра Димитрия Димитрова за критичната ситуация в здравеопазването, предизвикала поредната вълна от протести.


Пазарджик. Навършват се 106 години от най-мрачните и трагични дни

Пазарджик. Навършват се 106 години от най-мрачните и трагични дни ...

......... обясниха, че организират панихида, за отдаване на почит към загиналите и пострадали войници, фелдфебели, поручици и офицери за техния патриотизъм, проявен стоицизъм и саможертва. Възпоменателната церемония ще се проведе на 20 февруари 2019 година от 11.00 часа пред паметника на 27-и пехотен Чепински полк, в бившия казармен район в Пазарджик.


Ще е предимно облачно, хладно, с валежи от дъжд и

Ще е предимно облачно, хладно, с валежи от дъжд и ...

......... Овчеполци и Пазарджик 6, Пещера и Стрелча 3, Септември 5 градуса. През нощта срещу събота ще е облачно, валежите ще продължават, но след полунощ ще спират. Минималните температури сутринта ще са следните: Белово, Пазарджик и Септември 1 градус, Велинград, Панагюрище и Стрелча минус 3, Овчеполци минус 1, Пещера 0 градуса.


Тази вечер пазарджишките любители на изящното ще могат да присъстват

Тази вечер пазарджишките любители на изящното ще могат да присъстват ...

......... на Великотърновския университет "Св. св. Кирил и Методий", специалност "Скулптура". Член е на Дружеството на пазарджишките художници, директор на художествената галерия "Станислав Доспевски". Участието му в повече от 100 международни, национални и колективни изложби, симпозиуми, пленери и проекти, показват трайни и задълбочени търсения в областта на скулптурата, живописта и рисунката.


В Деня на влюбените един от възможните сюрпризи е да

В Деня на влюбените един от възможните сюрпризи е да ...

......... Лидия Кутева на международната фондация „Св. Св. Кирил и Методий” и проф. Павлина Доковска; – Майсторски класове: проф. Виктор Чучков, проф. Тамара Поддубная; – Академия за майсторство – Гавриел Липкинд; проф. Кеворк Мардиросян; проф. Елена Ашкенази и проф. Григорий Фейгин; – Майсторски класове – проф. Маркус Праузе; проф. Массимо Гон.


Община Пазарджик започна обновяване на пешеходната зона в централната градска

Община Пазарджик започна обновяване на пешеходната зона в централната градска ...

......... градът ни да е в естетичен вид, подчерта кметът Тодор Попов. Много се надявам и нашите съграждани да мислят като нас, да не загрозяват стълбовете с обяви, да не чупят, за да е красиво". Тази дейност трябва да приключи до края на месец март с ремонт и освежаване на пейките.


Макар да не е постъпвал официално сигнал за отравяне на

Макар да не е постъпвал официално сигнал за отравяне на ...

......... котки, заселили се на Острова, след като само от миналата година те започнали притеснително да намаляват. Хората се опасяват, че и в този случай някой го трови с примамки, а ако наистина това се случва в най-посещавания парк на Пазарджик, при толкова охрана, то и децата не са в безопасност.


„Сдружение за онкоболни и приятели”, гр. Пазарджик за поредна година

„Сдружение за онкоболни и приятели”, гр. Пазарджик за поредна година ...

......... положение. Прегледите с подвижния ехограф и видеопринтер продължават. На 19.02.19 г. ехографът ще бъде на разположение на жителите на с. Тополи дол и след това в с. Росен по покана на кметовете. На 20.02.19 г. по покана на кмета на с. Овчеполци ще бъдат проведени профилактични прегледи на желаещите там.


Дарителска кампания събира средства за запазване, възстановяване и възраждане на

Дарителска кампания събира средства за запазване, възстановяване и възраждане на ...

......... Батак да има киносалон, театрална зала, място, в което младите да се събират и да свирят, да пеят, да танцуват. Изпратете дарителски SMS с текст на латиница DMS BATAK на номер 17 777 (за абонати на Telenor, VIVACOM и A1). За абонаментни дарения и други начини за даряване посетете https://dmsbg.com/11523/dms-batak/


Облачността ще се разкъса и намалее. Валежите ще спрат. Максималните

Облачността ще се разкъса и намалее. Валежите ще спрат. Максималните ...

......... и Стрелча 5, Пазарджик и Септември 9, Пещера 7 градуса. През нощта срещу петък слабо ще се заоблачи. В планините ще превали слаб сняг. Минималните температури сутринта ще са следните: Белово и Овчеполци 1 градус, Велинград минус 2, Пазарджик и Септември 2, Панагюрище и Пещера 0, Стрелча минус 1 градус.


Националната награда за художествен превод, носеща името на големия български

Националната награда за художествен превод, носеща името на големия български ...

......... Носители на наградата са: През 2000 г. - Георги Мицков През 2004 г. - Александър Миланов и Дьорд Сонди През 2007 г. - Лилия Сталева /посмъртно/ и Проф.Александър Шурбанов През 2010 г. - Мария Генова и Надя Попова През 2013 г. - Кирил Кадийски През 2016 г. - Иглика Василева


Областният съвет за превенция и противодействие на корупцията /ОСППК/ в

Областният съвет за превенция и противодействие на корупцията /ОСППК/ в ...

......... на антикорупционни обучения, кръгли маси и форуми. - ОСППК реши на следващото си заседание да разгледа и утвърди статут и процедура за номиниране и присъждане на отличия за печатни и електронни регионални и местни медии и отделни журналисти, отразяващи теми, свързани с превенцията и противодействието на корупцията в област Пазарджик.


Как да се погрижим за птиците, които не мигрират през

Как да се погрижим за птиците, които не мигрират през ...

......... групата две къщички за птици, показа и разказа за някои защитени видове, които зимуват тази година във влажните зони на област Пазарджик. А децата от група „Малкият принц” и родителите им поеха ангажимент да заредят хранилките и да ги окачат на дървета в дворовете или на улицата, пред дома си.


Вече е изготвен от архитекти, конструктори и реставратори проектът за

Вече е изготвен от архитекти, конструктори и реставратори проектът за ...

......... проекта с НИНКН и предстоящото кандидатстването за финансиране от Министерство на културата са действия, които Община Пазарджик и Регионален исторически музей – Пазарджик предприемат имат за цел опазване и съхраняване за бъдещите поколения на Къща музей „Константин Величков“ - архитектурно-строителна, художествена и историческа недвижима културна ценност с категория „национално значение“.


И трите ми снимки от Пазарджик са включени в десетте,

И трите ми снимки от Пазарджик са включени в десетте, ...

......... обявени за безспорни победители в конкурса на БАВ, в петте категории: Първо, Второ и Трето място; Отличие за обществена институция (подходяща за участие на държавни, общински, културни институции и дружества, НПО организации); Награда на онлайн публиката. На официална церемония, организирана от БАВ, авторите на най-харесваните кадри ще получат специални награди.


Програмата на Община Пазарджик за издаване на книги на местни

Програмата на Община Пазарджик за издаване на книги на местни ...

......... комисия от утвърдени имена в литературната критика. Финансовата рамка за програмата е 10 хиляди лева. През 2018 година са финансирани произведения на 13 автори. Сред тях е книгата на Константин Кантарев – „Пролетта на един град” – второ, допълнено издание. Програмата за подпомагане на пазарджишките писатели датира от 2008 година.