Студентка от Пловдивския университет вдигна накрак полицията с неуместна шега,

Студентка от Пловдивския университет вдигна накрак полицията с неуместна шега, ...

......... и се извинили. Това е поредният случай, в който младежи се забавляват по крайно неуместен начин. Преди две седмици момчета от Асеновград скандализираха минувачи, като минаха с извадени автомати и бял джип през центъра на града. Те бяха задържани, като се оказа че снимали видеоклип по студентски проект. ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!


Днес откриха паметника на най-големия дарител на Българския червен кръст

Днес откриха паметника на най-големия дарител на Българския червен кръст ...

......... под бюста. Паметникът на Отто Биелигк се намира на мястото, където досега се е издигал този на руския лекар Николай Пирогов, чието име носи и първата спешна болница у нас. От ръководството ѝ заявиха, че той е съхранен и ще бъде монтиран на друго място в комплекса на лечебното заведение.


150 милиона хиндуисти от цял свят тръгнаха на поклонение, което

150 милиона хиндуисти от цял свят тръгнаха на поклонение, което ...

......... милиони поклонници ще се стекат по крайбрежията на реките. Според вярванията им потапянето във водите на Ганг пречиства от греховете и освобождава човека от цикъла на преражданията. Повече от 80% от населението на Индия са хиндуисти и голяма част от тях остават силно религиозни, въпреки имиграцията им в западни страни.


В запитване, проведено специално за предаването на БНТ1 „Референдум“, 61,8%

В запитване, проведено специално за предаването на БНТ1 „Референдум“, 61,8% ...

......... решим проблема с гетата и да интегрираме хората, които живеят в тях?www.bnt.bg/bg/a/kak-da-reshim-problema-s-getata-i-da-integrirame-khorata-koito-zhiveyat-v-tyakhКак да решим проблема с гетата и да интегрираме успешно хората, които живеят в тях? Ще помогнат ли по-строги мерки за справянето с ромския въпрос? Трябва ли ромите да се справят сами или да има програми за подпомагането им?


Редакционният екип на ви представя най-важните новини за изминалия ден,

Редакционният екип на ви представя най-важните новини за изминалия ден, ...

......... спора за името в този контекст. Съвсем скоро, на 21 януари, предстои последното пълно лунно затъмнение чак до 2022 година. В нощна на 20 срещу 21 януари кървата пълна луна ще може да бъде видяна най-ясно от Северна и Южна Америка, в някои части на Европа, както и в Африка.


Романтично предложение за брак на Фотинските водопади получи възпитаничка на

Романтично предложение за брак на Фотинските водопади получи възпитаничка на ...

......... комплекс, както и диригент на народен хор "Българче", Одк Варна. Огънят на любовта им с Михаел пламва през месец септември миналата година, когато той попаднал на нейна музикална изява в заведение в морската столица, и се влюбил от пръв поглед. Няколко месеца по-късно, водопадите край Фотиново замлъкнаха, опиянени от романтичното предложение...Нови правила за прием в столичните детски градини. Според готвените

Нови правила за прием в столичните детски градини. Според готвените ...

......... и за децата с по-големи братя и сестри в същата градина. Промените обаче подлежат на обществено обсъждане. Проблемът с недостига на места може да се реши само чрез строежа на нови детски градини, твърдят от инициативния комитет на родителите. Свободните места в столичните градини ще бъдат обявени на 18 март.


Бившата гимнастичка от ансамбъла Цветелина Стоянова се изправи срещу ромите

Бившата гимнастичка от ансамбъла Цветелина Стоянова се изправи срещу ромите ...

......... дела, а не с думи! Интегрирането на ромите в България е дългогодишен и умишлено неуспешен проект на властта, който е довел до страданието и смъртта на много българи. Смятам, че е крайно време да спрем да игнорираме проблема, а да го решим!“, заяви гимнастичката и качи няколко клипа от Войводиново.


Инцидент в столичен мол – част от тавана на сградата

Инцидент в столичен мол – част от тавана на сградата ...

......... оприличена с „изглед към звездите“.   Странната гледка е заснета в мола на бул. „Стамболийски“. Не за пръв път там има подобни проблеми. Преди години горя покривът на сградата, а след това имаше инциденти с паднали парчета от фасадата.   „Все си има проблеми с тавана“, коментират редовни клиенти.  


Човешко тяло има върху пясъка до Моста в Морската градина

Човешко тяло има върху пясъка до Моста в Морската градина ...

......... Човешко тяло има върху пясъка до Моста в Морската градина на Бургас. За това сигнализираха очевидци, цитирани от Флагман.бг. Не е ясно дали става въпрос за нещастен случай на паднал през парапета човек, самоубийство или криминален случай. ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!


Появи се нова версия за инцидента с нападнатите курсанти от

Появи се нова версия за инцидента с нападнатите курсанти от ...

......... на курсант. „Не може човек с 20 доказани престъпления да се разхожда на свобода. Толкова пъти задържан и пускан”, каза и Соня Атанасова, майка на курсант.  Мъжът е задържан за 72 часа. Очаква се утре съдът в Казанлък да гледа мярката му за неотклонение  „задържане под стража”.ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦМалолетната Румяна от Лом, която стана известна в началото на

Малолетната Румяна от Лом, която стана известна в началото на ...

......... му мераци към малолетната девойка, срещу него било заведено и дело. То се гледа преди дни в съда в крайдунавското градче.От документите по процеса става ясно, че прелъстителят вече е осъждан няколко пъти за различни провинения. За бурната си афера с Румяна той получи ефективна присъда от половин година затвор.


Реформата във ВиК сектора се свежда до повишаването на цената

Реформата във ВиК сектора се свежда до повишаването на цената ...

......... необходими 200 години, за да обновим цялата система”, каза тя.Мая Манолова не уточни дали ще се върне към политиката и дали евентуално ще се кандидатира за столичен кмет на местните избори."Ако някога реша да се кандидатирам или да си сменям позицията, със сигурност няма да го направя тайно", каза тя.


Министерството на правосъдието въведе електронна регистрация за подаване на документи

Министерството на правосъдието въведе електронна регистрация за подаване на документи ...

......... наличието или липсата на задължения, удостоверение за сключен граждански брак, когато бракът е сключен от български гражданин на територията на България. За тези обстоятелства ще се извършва служебна справка.Неприключилите до 1 януари 2019г. производства по придобиване, възстановяване и освобождаване от българско гражданство ще се довършат при досегашните условия и ред.


143 училища и детски градини затвориха заради грип и лошо

143 училища и детски градини затвориха заради грип и лошо ...

......... заради висока заболеваемост от днес учебните занятия в 137 училища в област Бургас са спрени до петък включително. В грипна ваканция от утре до петък са децата в областите Стара Загора, Шумен и Силистра. Заради увеличаващия се брой на болните пред обявяване на епидемия са Русе, Ямбол, Перник и Пазарджик.


Досега са продадени 221 300 електронни винетки на обща стойност 15 016

Досега са продадени 221 300 електронни винетки на обща стойност 15 016 ...

......... в пощенските клонове и в офисите на Easy Pay и в бензиностанциите ОМВ и “Лукойл”. За ползване на републиканската пътна мрежа е необходима винетка. Водачите с хартиени винетки трябва да са спокойни – стикерите им важат до изтичане на тяхната валидност, но трябва да останат залепени на предното стъкло на автомобила.Античното селище, което преди няколко месеца беше разкрито край благоевградското

Античното селище, което преди няколко месеца беше разкрито край благоевградското ...

......... изкуствено създадена, предполагаме, че още ранната пролет той ще бъде готово. Може да бъде входиран вече в Министерството на културата и надявам се тази година всичко да е готово. От Инициативния комитет казаха, че ще организират кръгла маса, на която да присъстват всички отговорни институции, за да обсъдят бъдещия проект.


Бански полицаи спипаха пиян и друсан англичанин. Той е отведен

Бански полицаи спипаха пиян и друсан англичанин. Той е отведен ...

......... ФСМП Разлог. По време на прегледа англичанинът буйствал до такава степен, че се наложило в помощ на лекарите и ченгетата в Банско да се притекат 12 техни колеги от РУП Разлог за да го озаптят, пише pirinsko.com. Въпреки подкреплението обаче, повече от 40 минути те не могли да го успокоят.  


Карат се и жигули от 70-те на миналия век, хегемонът

Карат се и жигули от 70-те на миналия век, хегемонът ...

......... новата агенция за изграждане на електронното правителство.49 служебни коли с 24 шофьори има администрацията на Министерския съвет. В този автопарк не влизат колите на министрите, които са собственост на НСО, а не на правителството. МС предпочита при нужда да взема коли от други ведомства, а не да ги купува. /24chasa.bg


Телевизионният водещ Слави Трифонов написа възмутен пост във Фейсбук за

Телевизионният водещ Слави Трифонов написа възмутен пост във Фейсбук за ...

......... се появи становището на фондация "Пловдив 2019" относно "подвеждащи публикации" в социалните мрежи за откриването на "Пловдив - Европейска столица на културата". От фондацията отговориха на Слави Трифонов, като разпространиха информация за сумите, платени за спектакъла, както и за сцената. Виж още Слави vs Фондация "Пловдив 2019": Колко струва сцената?


Танкерът „БДИН“ вече се намира на бургаското пристанище. Той ще

Танкерът „БДИН“ вече се намира на бургаското пристанище. Той ще ...

......... ситуацията създава допълнителни усложнения и за двете страни. „Танкерът бе задържан от българските власти на пристанище Бургас, като част от предприетите от „Булгаргеомин“ действия за събиране на легитимни вземания с абсолютно законни действия“, допълни Асен Кавдански. Ръководството на компанията предприема серия от мерки за бързо и коректно разрешаване на казуса.


Турските власти са решили да се обърнат към Интерпол, за

Турските власти са решили да се обърнат към Интерпол, за ...

......... на турската баскетболна федерация Хидайет Тюркоглу, който е и съветник на президента Ердоган, окачестви тези думи като "клеветническа" кампания срещу Турция. Турските власти преследват неотклонно привържениците на Гюлен, който живее в САЩ от около двайсет години. Десетки хиляди хора, заподозрени за връзки с Гюлен, бяха арестувани след опита за преврат.


Омбудсманът Мая Манолова е с нови предложения за промени в закона, касаещи

Омбудсманът Мая Манолова е с нови предложения за промени в закона, касаещи ...

......... последните 5 години се повишава единствено съобразно инфлацията, каза Мая Манолова. Цената на водата расте, качеството не, смята тя.Става дума за много тежки посегателства върху правата на гражданите, посочи още тя.Ако някога реша да си сменям позицията при всички случаи ще го направя публично и ясно, а не тайно, заяви тя.


Успешно стартира третият сезон на документалното риалити

Успешно стартира третият сезон на документалното риалити "Шеф под прикритие", ...

......... дела на старта на предходния сезон и с 15% над дела на старта на първия сезон на продукцията. Новите епизоди на печелилото няколко награди ЕМИ предаване „Шеф под прикритие“ се излъчват в понеделник в21.00 ч. с още по-големи истории за бизнеса по начина, по който се случва извън административните офиси.


Върховният касационен съд потвърди окончателно присъда от две години и

Върховният касационен съд потвърди окончателно присъда от две години и ...

......... които предизвикаха голям обществен интерес и протести в името на справедливо наказание. 2 години и 4 месеца затвор за жената, която прегази полицай в Пловдив Ефективна присъда от 2 години и 4 месеца лишаване от свобода постанови окръжният съд в Пловдив за Катя Лерца, която през пролетта на миналата година...


Общо 570 полета бяха отменени и 220 000 пътници бяха

Общо 570 полета бяха отменени и 220 000 пътници бяха ...

......... между профсъюзите и работодателите ще бъдат подновени на 23 януари. Отменени полети има и "от" и "за" летище София. © БТАОтменени са полети от Летище София до Франкфурт и Хамбург поради стачкаОтменени са полети от Летище София до Франкфурт и Хамбург поради стачка в Германия, съобщиха от пресцентъра на летището.


Ураганен вятър нанесе щети по сгради и скъса далекопроводи в

Ураганен вятър нанесе щети по сгради и скъса далекопроводи в ...

......... здравното заведение.Д-р Христо Пелев, директор на болницата в Карлово: Там няма работещи хора, а тези леки постройки, те са от 20 години направени, от 7 години не функционират.Заради скъсан от вятъра далекопровод населените места между Анево и Клисура нямат електрозахранване. Часове наред без ток беше и северната част на Карлово.


В Словакия 15 000 семейства останаха без ток заради падналия

В Словакия 15 000 семейства останаха без ток заради падналия ...

......... са скъсани.Електротехниците работят от сутринта по възстановяване на електроподаването. Силният снеговалеж засегна и централна част на страната, където са повечето зимни курорти. Лошата пътна настилка доведе до пътен инцидент на границата с Полша. Автобус, превозващ деца катастрофира с лек автомобил. Няма сериозно пострадали, с изключение на водача на лекия автомобил.


Кметът на варненския район “Владислав Варненчик” прилага нестандартни мерки срещу

Кметът на варненския район “Владислав Варненчик” прилага нестандартни мерки срещу ...

......... към нашите граждани, ако някой от тях стане свидетел на нещо подобно просто да сигнализира тука при нас.Живеещи в района не одобряват присвояването на фиданките и цветята.Повечето от предупредителните табели също изчезват. Кметът обаче продължава да ги заменя с нови и припомня, че кражбата, макар и на растителност, се санкционира.


Вчера (14 януари) шоуменът Слави Трифонов не пропусна да се

Вчера (14 януари) шоуменът Слави Трифонов не пропусна да се ...

......... мисля и не вярвам, че това е така. И второ: Това, че Пловдив е културна столица на Европа – това е прекрасно. Но аз смятам, че за да може истински да се гордеем, всичко в Пловдив трябва да е не само културно, а и почтено. Точка по въпроса", допълни шоуменът.


Футболният национал на България Божидар Краев лудна по синоптичката Натали

Футболният национал на България Божидар Краев лудна по синоптичката Натали ...

......... за 3 месеца. Майка му също ходи. Синът ми е възпитано и културно момче. Никога няма да се възгордее", признава Краев-старши.Божидар успя да стане шампион в датското първенство с "Мидтиланд" още през първия си сезон в клуба. Халфът със сигурност вече е влязъл в полезрението и на най-страстните скандинавски фенки.


Поредна голяма крачка към овладяването на Космоса. Памуковите семена, отнесени

Поредна голяма крачка към овладяването на Космоса. Памуковите семена, отнесени ...

......... космическа агенция. За първи път в човешката история биологична материя започва да расте на естествения спътник на Земята, в условията на слаба гравитация, силна радиация и висока температура. Китайският космически апарат кацна на 3 януари върху обратната страна на Луната. На борда му имаше контейнер със семена на различни растения.


Коалицията от неправителствени организации и граждански групи „За да остане

Коалицията от неправителствени организации и граждански групи „За да остане ...

......... за извеждане на сечите, кой е секачът, колко дървета се предвижда да се махнат, къде ще се извозят и на каква площ се предвижда да се извършват мероприятията. Коалиция “За да остане природа в България” призова Столична община незабавно да прекрати започналата сеч, докато не осигури изискванията, необходими по закон.


>За децата и младежите от центъра благотворителността върви ръка за

>За децата и младежите от центъра благотворителността върви ръка за ...

......... отличен успех за последните две години, служебна бележка от родителите и мотивационно писмо на тема "Моята мечта, моето бъдеще“. Кандидатури се приемат до 18.02.2019, а щастливката ще бъде обявена на 25.02.2018.  За инициативата застават Център за млади таланти, Модна къща "Емоционе“ и Фондация "Шанс за децата и природата на България“.


Когато температурата навън падне под нулата започваш да мечтаеш за

Когато температурата навън падне под нулата започваш да мечтаеш за ...

......... лято. Седиш в ступор, мълчиш, а думите не идват. „Ехо, чуваш ли ме? Смо-ки-ня я няма вече! Една жена ми каза, че дюната пречела на някакъв човек да вижда морето това лято и решил да я разруши. Чуваш ли ме?“ . С гласът й си спомняш за ... ДОЧЕТЕТЕ ТУК.


КПКОНПИ с иск за 471 000 лв. срещу него, продал

КПКОНПИ с иск за 471 000 лв. срещу него, продал ...

......... им разследващите откриха 400-те хил. лв., за които се предполага, че са от подкупи. След като КПКОНПИ проверили сделките, поискали от съда да развали договора на продажба на рибарника и сделката е обявена за недействителна в края на м.г. Причината е, че парите за нея са с престъпен произход. /24chasa.bg


Творци от Бургас и македонския град Радовиш подписват меморандум за

Творци от Бургас и македонския град Радовиш подписват меморандум за ...

......... Бургаската писателската общност, коментира председателят на Управителния й съвет Росен Друмев.Особен акцент ще бъде поставен и върху дейността на бургаската преводаческа школа, чиито представители активно участват в литературния живот на града и дават своя принос за неговото популяризиране в международен мащаб, допълни председателят на Творческата комисия към БПО Наталия Недялкова.


Малолетната Румяна от Лом, която стана известна в началото на

Малолетната Румяна от Лом, която стана известна в началото на ...

......... към малолетната девойка, срещу него било заведено и дело. То се гледа преди дни в съда в крайдунавското градче. От документите по процеса става ясно, че прелъстителят вече е осъждан няколко пъти за различни провинения. За бурната си афера с Румяна той получи ефективна присъда от половин година затвор.  


Лек автомобил осъмнал

Лек автомобил осъмнал "запечатан" с пяна в центъра на Шумен, ...

......... "фугите" били запълнени плътно със строителна пяна, така че да не може да се отвори колата. Изненада чакала и от другата страна на автомобила. Там пък били надсраскани нецензурни изрази и послания към ползвателя на автомобила.Едно от съобщенията гласяло: "Остави я, пе..аст!".По случая е образувано досъдебно производство, коментираха от полицията.


Флора БургасПриморски парк0 коментара за Флора БургасКонцертите на музикантите от

Флора БургасПриморски парк0 коментара за Флора БургасКонцертите на музикантите от ...

......... Флора БургасПриморски парк0 коментара за Флора БургасКонцертите на музикантите от група "Горещ пясък" с марката "Акустично" продължават и през 2019 г.Първият от тях е на 15 януари от 18.00 часа, зала 2 на Експоцентър "Флора Бургас".Всички почитателите на хубавата музика са добре дошли, входът е свободен!


Община Бургас организира състезание по английски език за всички желаещи

Община Бургас организира състезание по английски език за всички желаещи ...

......... еднодневни екскурзии и забавления;- много предметни награди;Всички участници в състезанието ще получат грамоти за участие.Датата на връчването на наградите ще бъде обявена с публикуването  на резултатите.Допълнителна информация можете да получите на телефон: 0877 43 64 11 -  Кичка Стефанова  - зам.-директор на Център за подкрепа на личностното развитие-Бургас, уч. дейност.


В 143 училища и детски градини в страната учебният процес

В 143 училища и детски градини в страната учебният процес ...

......... няма учебен процес - ОУ "Хр. Ботев" и ДГ "Р. Княгиня" в община Невестино. Не се провеждат занятия и в ДГ „Детелина" в село Черно поле, община Ружинци, Видинска област.От 16 до 18 януари включително училищата в област Стара Загора, област Шумен и община Силистра ще бъдат в грипна ваканция. 


Откраднат или демонтиран, изчезването на барелефа на Джон Лeнън от

Откраднат или демонтиран, изчезването на барелефа на Джон Лeнън от ...

......... великия британец, стана ясно от интервюто с него. Дали авторът на барелефа ще бъде сред създателите и на новия паметник, не стана ясно. Репортер на на ”ШОУ” се обърна към скуптура Петър Маринов, за да разкаже историята на изчезналия барелеф. Цялата история на барелефа и болката на художника четете на show.blitz.bg. 


Делът на европейските пенсионери, изложени на риск от бедност, е

Делът на европейските пенсионери, изложени на риск от бедност, е ...

......... и 2017 г. делът на жените пенсионери, изложени на риск от бедност, е с около 2-3% по-висок от този за мъжете пенсионери.През 2017 г. има четири държави-членки, в които процентът на бедност при жените-пенсионери е повече от 10% по-висок от този за мъжете пенсионери: Естония, Литва, България и Латвия. /news.bg


Откриващият уикенд на Европейска столица на културата предизвика голям медиен

Откриващият уикенд на Европейска столица на културата предизвика голям медиен ...

......... градът домакин да се рекламират в позитивен план, да привлекат внимание със стойностно културно съдържание. През 2019 вече се очакват над 2 млн. туристи да посетят Пловдив заради титлата, като вече има и първият рекорд. По време на откриващия уикенд повече от 10 хил. български и чуждестранни туристи посетиха града.


Делът на европейските пенсионери, изложени на риск от бедност, е

Делът на европейските пенсионери, изложени на риск от бедност, е ...

......... пенсионери. През 2017 г. има четири държави-членки, в които процентът на бедност при жените-пенсионери е повече от 10% по-висок от този за мъжете пенсионери: Естония, Литва, България и Латвия. И БАН установи, че България е с най-ниския жизнен стандарт в ЕС Страната ни заема последното място от 7 години насам


Гвоздеят на месеца е изложбата на Петър Пиронков в галерия

Гвоздеят на месеца е изложбата на Петър Пиронков в галерия ...

......... представители на бизнеса, познати лица от шоу средите, известни имена от арт елита, които с нетърпение очакват да видят автора в нова светлина. Петър Пиронков има десетки самостоятелни изложби, носител е на престижни награди. Негови творби се съхраняват в частни колекции в Германия, САЩ, Франция, Китай, Италия и други държави.


Системата за издаване на административно-наказателни производства на МВР се срина

Системата за издаване на административно-наказателни производства на МВР се срина ...

......... работата се осъществява нормално, обясниха от МВР.Вчера през целия ден не работеше системата за издаване на лични документи. Това доведе до блокиране на процеса по издаване на лични карти, паспорти и шофьорски книжки. Заради проблема звената на министерството, в които се приемат поръчки за документи, бяха с удължено работно време.


Областите Шуменска, Силистренска, Старозагорска и Бургаска са в грипна епидемия.

Областите Шуменска, Силистренска, Старозагорска и Бургаска са в грипна епидемия. ...

......... трябва да се изпишат от лекар, предупреди още директорът на Силистренската здравна инспекция.Директорът на РЗИ-Бургас Георги Паздеров предупреди, че щамът протича с последващи усложнения, тежки бронхити и бронхопневмонии и засяга най-вече деца от 0 до 14 години. В петък щабът за борба с острите респираторни заболявания ще заседава отново. /bnr.bg


Либийският танкер

Либийският танкер "Бадр", който беше преименуван на "Бдин", не стигна ...

......... че е приключила вътрешната проверка относно акцията на 21 декември миналата година и не било установено гранични полицаи да са приложили сила или да са използвали "помощни средства" срещу либийския екипаж на "Бадр". Капитанът обаче твърди пред сайта "Биволъ", че е била употребена сила, за да бъдат изгонени. Снимка: Архив


"Булгаргеомин", новият собственик на кораба "Бадр", връща танкера на рейда ...

......... у нас за вдигане на ареста на кораба „Бадр".Прокуратурата в Бургас образува досъдебно производство по случая и започна разследване на всички обстоятелства по смяната на екипажа, името и флага на танкера. Рано тази сутрин, съпроводен от кораб на Гранична полиция, корабът хвърли котва на 2 мили от входа на порта.


Определят къде и по какъв начин да преместят архитектурният комплекс

Определят къде и по какъв начин да преместят архитектурният комплекс ...

......... техния автентичен вид. Това стана ясно на 2 май, след среща на кмета Атанас Камбитов и доц. Здравко Димитров от Националния археологически институт с музей към БАН, който ръководи екипа за археологическите разкопки. Нанков няма да сблъсква археология и инфраструктура за Скаптопара Той обяви, че и тунел под "Шипка" ще има


Обвинението към мен, че съм организирал престъпна група за пране

Обвинението към мен, че съм организирал престъпна група за пране ...

......... пране на пари, е с цел спиране на придобиването на "Дунарит". Това каза в "Тази сутрин" по bTV собственикът на "Емко" Емилиян Гебрев. Той категорично отрече да е извършвал действията, за които беше обвинен на 3 август 2017 г. Виж още Финансовият директор на "Дунарит" задържан за пране на пари


В 143 училища и детски градини в страната учебният процес

В 143 училища и детски градини в страната учебният процес ...

......... и детски градини в страната учебният процес е преустановен. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на образованието и науката. Заради висока заболеваемост от грип в 137 училища в Бургаска област днес няма да има учебни занятия. Виж още Д-р Ангел Кунчев: Пикът на грипа ще е в края на януари


https://static.dir.bg/uploads/images/2018/10/03/1560970/256x144.jpg?_=1538569677" class="attachment-post-thumbnail size-post-thumbnail wp-post-image" alt="Виж още Предложение: Затвор за домашно насилие над дете">

Виж още Предложение: Затвор за домашно насилие над дете ...

......... Виж още Предложение: Затвор за домашно насилие над дете


Бившата водеща Наталия Симеонова разкри, че раздялата с Денис Ризов

Бившата водеща Наталия Симеонова разкри, че раздялата с Денис Ризов ...

......... да се храни и дори започва да посещава психотерапевт. Започва да пие антидепресанти и така хормоните й се объркали, пише "България Днес"."Смятам, че всеки интелигентен човек би разбрал, че става въпрос не за липса на воля или лакомия, а просто здравословен проблем", разкри борбата си с килограмите Симеонова в интервю.


Апелативен специализиран наказателен съд уважи искането на защитата и назначи

Апелативен специализиран наказателен съд уважи искането на защитата и назначи ...

......... В хода на процесуално-следствените действия са иззети суми от 10 млн. лв. Събрани са доказателства срещу Маринела и Ветко Арабаджиеви, за които е издадена Европейска заповед за арест. Тогава бе задържан синът им Вълчо Арабаджиев, който е с повдигнато обвинение за данъчни престъпления и пране на пари. ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!


Николай Петков е един от водещите алпинисти и катерачи, с

Николай Петков е един от водещите алпинисти и катерачи, с ...

......... защото се използват и по-добра екипировка, и по-добри тренировъчни методи. И понеже катеренето има много разновидности - спортно, алпийско, по големи стени, експедиции, точно това ни държи в него до края на живота, защото винаги има какво да правим, към какво да се стремим и да ни бъде интересно.  Мара КАЛЧЕВА


Нов пореден срив в системата на държавната администрация тази сутрин.

Нов пореден срив в системата на държавната администрация тази сутрин. ...

......... срив в системата на администрацията у нас. През целия ден не работеше системата за издаване на лични документи. Това доведе до блокиране на процеса по издаване на лични карти, паспорти и шофьорски книжки. Заради проблема звената на министерството, в които се приемат поръчки за документи, бяха с удължено работно време.


Взривни вещества и боеприпаси са били открити от криминалисти вчера

Взривни вещества и боеприпаси са били открити от криминалисти вчера ...

......... огнепроводен шнур, пише trafficnews.bg. Боеприпасите са иззети и предадени в София за експертиза. По случая е образувано досъдебно производство по чл.339, ал.1 от НК за незаконно притежаване на взривни вещества и се издирва притежателят на арсенала. Работата по случая продължават сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ в дирекцията и разследващ полицай.


Ураганен вятър върлува от тази нощ  допреди малко в Карлово.

Ураганен вятър върлува от тази нощ  допреди малко в Карлово. ...

......... да подават сигнали при възникнали проблемни ситуации и усложнена обстановка. Междувременно ураганът е помлял двете входни врати на ПГ „Ген. Владимир Заимов“ в Сопот. От школото в присъствие на представител на Гражданска защита са били евакуирани учениците. Няма други сериозни щети, няма пострадали хора.  Кристина ИВАНОВА, БЛИЦОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!


Стачката на германските летища доведе до отмяна и на шест

Стачката на германските летища доведе до отмяна и на шест ...

......... да се обръщат към съответната авиокомпания. Стачката на служителите по сигурността е част от поредицата протести по спора за възнагражденията. Това са предупредителни стачки преди преговорите с работодателите, планирани за 23 януари.Синдикатът призовава на служителите по сигурността в авиацията в Германия да се плащат по 20 евро на час. /clubz.bg


Либийският танкер

Либийският танкер "Бадр", който беше преименуван на "Бдин", не стигна ...

......... между "Булгаргеомин" и Либия правото е на страната на либийците. Танкерът обаче вече не е в либийски териториални води. А срещу Тотко Колев започна разследване на прокуратурата, тъй като държавното обвинение е категорично - Колев не е трябвало да действа, защото е имало висящ спор в българския съд. Снимка: Архив


Днес стартира онлайн гласуването за финалистите в петото юбилейно издание

Днес стартира онлайн гласуването за финалистите в петото юбилейно издание ...

......... България. Тя цели да подобри трайно живота на децата в България, като открива мотивирани социални предприемачи и им помага да реализират по устойчив начин идеите си за по-доброто и сигурно бъдеще на българските деца. От 2014 г. досега ПРОМЯНАТА помогна на над 80 000 деца и младежи от цялата страна.


Финансовото състояние на БДЖ е стабилно. В момента акцентът е

Финансовото състояние на БДЖ е стабилно. В момента акцентът е ...

......... крайната си точка.Към момента не се мисли за закриване на нерентабилни линии, както и да се пускат автобуси вместо влакове в някои райони на страната. Няма да има и съкращения на служители.Като новост от БДЖ се похвалиха, че на сайта вече ще се вижда с какво закъснение се движат влаковете.


На 10 януари започна новата данъчна кампания. До този момент

На 10 януари започна новата данъчна кампания. До този момент ...

......... седмици.   „Всяка регистрирана по ДДС фирма в близките две седмици трябва да се свърже с производителя на софтуера за управление на продажбите, който ползва, тъй като остават два месеца и половина до крайния срок. Досегашните фискални устройства имаха известни недостатъци от гледна точка на рапортуването”, поясни още Бъчваров.  


Скандалният либийски танкер

Скандалният либийски танкер "Бадър" е бил върнат тази сутрин на ...

......... скандал, за който "24 часа" пръв разказа. Заради препродаването на кораба на българска компания либийските власти заявиха, че ще арестуват всеки кораб с българска собственост в техните териториални води.Дългогодишният спор е между държавна либийска компания и частно българско дружество, което твръди, че либийската държава им дължи близо 10 млн. долара.


91.42% от гласувалите в анкетата на Dir.bg одобряват категорично изказването на

91.42% от гласувалите в анкетата на Dir.bg одобряват категорично изказването на ...

......... 91.42% от гласувалите в анкетата на Dir.bg одобряват категорично изказването на вицепремиера Красимир Каракачанов по повод събитията в пловдивското село Войводиново, където двама роми пребиха жестоко 33-годишен военен. Кабинетът "Борисов 3"Каракачанов след жалбата за "нагли цигани": Дискриминираният съм аз!Пуснаха жалба срещу Каракачанов заради "нагли цигани"Военният министър: Свърши търпението към тези изключително нагли цигани


Едва ли някой от шофьорите не е виждал на бензиностанциите

Едва ли някой от шофьорите не е виждал на бензиностанциите ...

......... бензинаджии, които гледат през пръсти на тази забрана. 5 полезни съвета от майстори в автосервизи към шофьорите Но това не отрича факта, че съгласно инструкциите такава процедура е строго забранена.Нека да видим кои точно стоят нещата и коя е истинската причина да не се зарежда колата при работещ двигател в auto.blitz.bg


Летище София с отменени полети до Франкфурт и Хамбург поради

Летище София с отменени полети до Франкфурт и Хамбург поради ...

......... за Франкфурт в 06:50 ч. LH1426, пристигащ от Франкфурт за София в 13:40 ч. LH1427, излитащ от София за Франкфурт в 14:25 ч. LH1428, пристигащ от Франкфурт за София в 22:15 ч. FR6405, излитащ от София за Хамбург в 17:30 ч. FR6406, пристигащ от Хамбург за София в 23:10 ч.