По разпореждане на премиера Бойко Борисов министърът на младежта и

По разпореждане на премиера Бойко Борисов министърът на младежта и ...

......... до 50% от капацитета им. Максималният допустим брой на зрители в сектор е 1000 души, които трябва да бъдат настанени през седалка. По този начин ще бъде позволено присъствието на привърженици на трибуните още за старта на футболното първенство в Първа лига. Мачовете от новия сезон започват този петък (07.08).


Окръжна прокуратура – Русе е образувала прокурорска преписка заради констатираните

Окръжна прокуратура – Русе е образувала прокурорска преписка заради констатираните ...

......... Разследването е по указания на Върховната административна прокуратура, съобщиха от държавното обвинение. Прокурор от Административния отдел на Окръжната прокуратура в Русе е възложил проверката на РЗИ – Русе. Предстои в срок от 15 дни да бъдат установени причините за разпространението на епидемията в дома и предприетите мерки за нейното ограничаване.


Какви са в действителност хората, които идват на протеста? Ултраси?

Какви са в действителност хората, които идват на протеста? Ултраси? ...

......... мост. Полицаите също искат промяна! В Пазарджик е имало само един човек, който всяка сутрин забива три български флага пред общината и седи и протестира. Полицай го е забелязал и го е питал: "Защо си сам! Трябва да сте всички! Събирай хората и излизайте да протестирате, пише още Мишел Стойкова.


Пандемията от Covid-19 е улеснила увеличаването на кибератаките в около

Пандемията от Covid-19 е улеснила увеличаването на кибератаките в около ...

......... хакери, които се представят за държавни или здравни власти, внедряване на зловреден софтуер и искане за откуп за премахването му. Значително се е увеличил и броят на регистрирани интернет домейни с ключови думи като "коронавирус" или "ковид", които подвеждат търсещите информация за коронавируса потребители, за да откраднат личните им данни.


3-годишното дете от Перник, което претърпя физическо насилие от страна

3-годишното дете от Перник, което претърпя физическо насилие от страна ...

......... в център за настаняване от семеен тип. По време на разследването стана ясно, че майката членува в секта. Бащата пък знаел за продължаващото насилие, но не подал сигнал, защото се страхувал детето да не бъде отнето. Вижте още: Психолог ще работи с 3-годишното дете, малтретирано от майка си в Перник


Настъпи периода от годината, когато планините са предпочитано място за

Настъпи периода от годината, когато планините са предпочитано място за ...

......... мъжа, който е с травма на главата и фрактура на ръка. По същото време от отряд Сопот се отзовават на сигнал за трима изгубени в района над града. От ПСС съветват всички туристи, отправили се на преход в планината, да проучват добре маршрутите си и да си набавят необходимата екипировка.Жители и гости на Несебър излизат на протест срещу обявяването

Жители и гости на Несебър излизат на протест срещу обявяването ...

......... настояват за преразглеждане на това решение и избирането на друг хотел, в наистина отдалечен район. Най-добре е такова място да бъде избрано извън курортите Несебър, "Слънчев бряг" и "Св. Влас", където не е толкова оживено и няма потенциална опасност за здравето на хората и вероятно ранно прекратяване на летния сезон.


Четири тона пестициди са открити край село Койнаре в резервоари

Четири тона пестициди са открити край село Койнаре в резервоари ...

......... да има опасност за хората там. „Отваряме склад, за 2-3 дни го изчистваме и отиваме на друг склад. Не искам да отваряме 20 склада в страната и да ги чистим с месеци“, обясни Емил Димитров. Цялото му изказване можете да видите в следващото видео: Сподели с твоите приятели    


Години наред съм пътувала с БДЖ толкова често, че влака

Години наред съм пътувала с БДЖ толкова често, че влака ...

......... оставят пътниците си по пътя, с ясното съзнание, че тези хора нямат друг вариант за транспорт до крайната си точка, пише още тя. Пред Actualno.com Илиева посочи, че освен дъщеря й, имало още няколко пътници оставени да се оправят според възможностите си. Момичето е на 20 години, уточни още майката.


Четири тона пестициди са открити край село Койнаре в резервоари

Четири тона пестициди са открити край село Койнаре в резервоари ...

......... ще се опитаме да ги обезвредим. Други ще транспортираме до лицензирани площадки за съхранение. Това ще стане в чужбина”, заяви Емил Димитров. МОСВ ще задели и средства, които са били първоначално предвидени за други дейности. Цялото му изказване можете да видите в следващото видео: Сподели с твоите приятели    


Четири тона пестициди са открити край село Койнаре в резервоари

Четири тона пестициди са открити край село Койнаре в резервоари ...

......... ще се опитаме да ги обезвредим. Други ще транспортираме до лицензирани площадки за съхранение. Това ще стане в чужбина”, заяви Емил Димитров. МОСВ ще задели и средства, които са били първоначално предвидени за други дейности. Цялото му изказване можете да видите в следващото видео: Сподели с твоите приятели    ”Този протест е граждански и стана спонтанно. Предпочитам някой да

”Този протест е граждански и стана спонтанно. Предпочитам някой да ...

......... Столичната община. Там протестиращите ще внесат предложение за промяна на името на отсечка от "Цар Освободител", те ще искат тя да се казва "Протестна". Повече от 3 дни има промяна в разписанието на градския транспорт на 17 линии. Има идеи за палаткови лагери и на други ключови кръстовища в столицата.


”Политики”, които принуждават две майки на неизлечимо болни деца да

”Политики”, които принуждават две майки на неизлечимо болни деца да ...

......... такива, които протестират срещу нея. Ето и цялата публикация на журналистката: "Политики", които принуждават две майки страдалки - две майки на неизлечимо болни деца да се мразят и взаимно да се обвиняват с трагична ярост пред равнодушния телевизионен екран, имат само един изхoд - и той е през отходния канал.


"Ще предоставим на българските земеделски производители 106 млн. лева бюджет, ...

......... месец за финансова подкрепа. Всички възможности, които ни предостави ЕК едно по едно започнахме да използваме", заяви Танева. Министърът припомни, че по инициатива на България се е дало право на страните-членки да направят изменение на програмите си за развитие на селските райони и да подкрепят сектора за загуби от коронавируса.


Благодарение на предприетите от Министерството на околната среда водите мерки

Благодарение на предприетите от Министерството на околната среда водите мерки ...

......... куб. метра. Това е 63,6% от общия обем на язовирите. Според основното им предназначение наличните в тях завирени обеми към 30.07.2020 г. са както следва: - питейно-битово водоснабдяване – 70,2% от общия им обем - напояване – 42,2% от общия им обем - енергетика – 76,6% от общия им обем.


МОСВ призовава всички водоползватели да предприемат действия за пестене на

МОСВ призовава всички водоползватели да предприемат действия за пестене на ...

......... г. е 4197,2 млн. м3, представлява 63,6% от сумата на общите им обеми. Според основното им предназначение наличните в тях завирени обеми към 30.07.2020 г. са както следва: питейно-битово водоснабдяване - 70,2% от общия им обем; напояване - 42,2% от общия им обем; енергетика - 76,6% от общия им обем.Режимът на ГЕРБ дойде абсолютно закономерно като резултат от българския

Режимът на ГЕРБ дойде абсолютно закономерно като резултат от българския ...

......... и дядовци", допълва той. "Единственото нещо, което може да прави ГЕРБ е да одере 10 кожи. Кризата срещу режима у нас започна когато близо 2 милиона българи се върнаха у нас заради коронавируса. Тогава гърнето започна да се изпразва, защото ресурс няма отвътре, вече няма и отвън", каза още Христов.


„Ситуацията ще завърши с избори. Протестите ще се опитат да

„Ситуацията ще завърши с избори. Протестите ще се опитат да ...

......... изключително разделено“. Евелина Славкова подчерта, че изборите ще доведат до нормализиране на ситуацията. По думите ѝ най-вероятно следващият парламент ще бъде фрагментиран. „От „Демократична България“ биха спечелили място в Народното събрание. Слави Трифонов тихо печели. ГЕРБ няма как да не губят позиции, но те държат местната власт“, посочи още тя.


Въпреки че Върховната административна прокуратура /ВАП/ установи ограничения достъп до

Въпреки че Върховната административна прокуратура /ВАП/ установи ограничения достъп до ...

......... спортни площадки. Голяма част от имота не е на тези собственици, което означава че не е логично да се събира такса паркинг." Кметът на Каварна Елена Балтаджиева е уведомила Министерство на туризма и Министерството на земеделието и храните, тъй като голяма част от земята е собственост на Държавен горски фонд.


До скандал в ефира на bTV се стигна след остри

До скандал в ефира на bTV се стигна след остри ...

......... своя страна тя отговори, че "Вие освен да протестирате, какво правите. Ние сме социално активни, обърна се Цолова към майката от "Системата ни убива" и допълни: "Какво работите? Лежите по площадите!" Защо го правите този цирк, попита Вера Иванова от „Системата ни убива”, която непрекъснато беше прекъсвана от опонентката си.


Напрежение при събарянето на 97 ромски къщи в кв.

Напрежение при събарянето на 97 ромски къщи в кв. "Лозенец" ...

......... борова гора", заяви за Нова телевизия кметът на града Живо Тодоров. От администрацията на Стара Загора твърдят, че за някои от хората има осигурени нови домове, но за друга от тях - "те са мираж". Затова се търсят варианти, а на този етап хората без дом се надяват на роднини.


Какво не знаем за маските като основен метод за предпазване

Какво не знаем за маските като основен метод за предпазване ...

......... течен сапун са проблемни. Оказва се, че те задържат 26 пъти повече бактерии и ги пренасят върху измитите ръце. Най-добре е да  се ползва най-обикновеният твърд сапун. Трябва да спазваме един от принципите на лекарите – преди всичко да не вредим. Ако повишим нашата дисциплина , ще повишим и колективната.


Какво не знаем за маските като основен метод за предпазване

Какво не знаем за маските като основен метод за предпазване ...

......... течен сапун са проблемни. Оказва се, че те задържат 26 пъти повече бактерии и ги пренасят върху измитите ръце. Най-добре е да  се ползва най-обикновеният твърд сапун. Трябва да спазваме един от принципите на лекарите – преди всичко да не вредим. Ако повишим нашата дисциплина , ще повишим и колективната.


До скандал в ефира на bTV се стигна след остри

До скандал в ефира на bTV се стигна след остри ...

......... своя страна тя отговори, че "Вие освен да протестирате, какво правите. Ние сме социално активни, обърна се Цолова към майката от "Системата ни убива" и допълни: "Какво работите? Лежите по площадите!" Защо го правите този цирк, попита Вера Иванова от „Системата ни убива”, която непрекъснато беше прекъсвана от опонентката си.


Остават блокирани три големи кръстовище в София - Орлов мост,

Остават блокирани три големи кръстовище в София - Орлов мост, ...

......... линии 1, 2,5,7 и 8 в посока Софийския университет обръщат при кино "Оденон". Тролейбус №7 се движи от кв. "Люлин" към Сточна гара, където върти обратно, а линиите 1, 2, 4 и 11 са до ул. " Оборище" и бул. "Левски", където се завъртат обратно и продължават по маршрута си.


Софийският административен съд осъди Медицинският университет за дискриминация в конкурс

Софийският административен съд осъди Медицинският университет за дискриминация в конкурс ...

......... са почти ежемесечни, но никой не им обръща внимание, коментира той и добави, че затова колегите му са го подкрепили силно, а от страна на университета е нямало никаква реакция. Моята лична битка е съвсем друга - тя не е свързана с асистентското място, а с моето здраве, подчерта Наков.


По-голямо обществено доверие спрямо премиера Бойко Борисов има към президента

По-голямо обществено доверие спрямо премиера Бойко Борисов има към президента ...

......... за всички партии, но ДПС и ГЕРБ са посочени конкретно от най-голям брой запитани. Именно двама функционери на движението – за да се пребори корупцията. Над 50% от запитаните се съгласяват с твърдението, че „задкулисие около Делян Пеевски и Ахмед Доган контролира действията на прокуратурата и главния прокурор Иван Гешев“.


30% увеличение на заплатите в общо 28 структури на държавната

30% увеличение на заплатите в общо 28 структури на държавната ...

......... 22. Дирекция за национален строителен контрол; 23. Български институт по метрология; 24. Национален институт за помирение и арбитраж; 25. Център за развитие на човешките ресурси и регионални инициативи към министъра на труда и социалната политика; 26. Регионални здравни инспекции; 27. Регионални инспекции по околна среда и води; 28. Басейнови дирекции.


Туроператорите излизат на митинг пред Народното събрание. Това става, въпреки

Туроператорите излизат на митинг пред Народното събрание. Това става, въпреки ...

......... млн.лв. туроператорите поемат глътка въздух Очаква се схемата да заработи в края на август Припомняме, че вчера на среща с премиера Бойко Борисов, министърът на туризма Марияна Николова и икономическият министър Лъчезар Борисов стана ясно, че с пилотен проект за 10 млн. лв., туроператорите ще могат да поемат глътка въздух. 


От началото на годината камерите на КАТ са заснели близо

От началото на годината камерите на КАТ са заснели близо ...

......... му издават невръчен електронен фиш, или му казват каква неплатена глоба има. Тъй като за неплатени глоби се взема книжката, шофьорите масово се възползват от ПОС терминалите и плащат задълженията си. Така вече са погасени глоби за над 500 000 лв., а почти 99% от всички длъжници плащат на място.


Днес, 4-ти август, от 9:30 ч. до 16 ч., движението

Днес, 4-ти август, от 9:30 ч. до 16 ч., движението ...

......... Шофьорите е необходимо да карат с повишено внимание и съобразена скорост, като спазват стриктно поставената сигнализация. Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ.


Днес ще е слънчево. След обяд над планинските райони в

Днес ще е слънчево. След обяд над планинските райони в ...

......... и четвъртък в отделни райони след обяд временно интензивни и с гръмотевици. Вятърът ще е от изток-североизток, отначало слаб, по морския бряг умерен, но в петък ще се усили. Максималните температури в по-голямата част от страната ще са между 28° и 33°. Още: "В сила е екстремален индекс за пожароопасност"


Екстремален индекс за пожароопасност е в сила за територии на

Екстремален индекс за пожароопасност е в сила за територии на ...

......... 4 август. Това сочи справка на сайта на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Индексът важи за областите Благоевград, Хасково, Ямбол, Сливен, Бургас, Плевен, Велико Търново, Русе, Търговище и Разград. Екстремалният индекс означава, че са възможни бързо разпространяващи се много силни пожари с въвличане на дървесните корони. Снимка: архив


Най-добрият български тенисист Григор Димитров влезе в сериозно прегрешение с

Най-добрият български тенисист Григор Димитров влезе в сериозно прегрешение с ...

......... от полицаите, но тяхната идентичност става ясна в последствие.Григор за последно игра на демонстративния турнир на Муратоглу в събота, когато спечели над французина Никола Маю. На връщане към дома българинът е шофирал с непозволено високата скорост. Не се уточнява дали е бил зад волана на своето BMW i8 или друг автомобил.


Редакционният екип на Actualno.com представя вечерния информационен бюлетин, посветен на

Редакционният екип на Actualno.com представя вечерния информационен бюлетин, посветен на ...

......... инспектор. Протестът разби два мита за управлението на Борисов София символично е изгубена за ГЕРБ, смята политологът Борис Попиванов. Крал Хуан Карлос отива в изгнание заради корупция Бившият крал на Испания Хуан Карлос, който е разследван за корупция, обяви, че планира да отиде в изгнание, съобщи в понеделник кралският дворец.


"Факт е, че българският турист, за нас, е най-добрият турист. ...

......... до средата на септември. Дано да няма проблем с тази ужасна болест. Всички виждаме какви са стойностите на заразените. За момента не се отразява на туризма. Напротив, туризмът в същинското Южно Черноморие протича по брилянтен начин. Ако продължава така, ще се допрем до стойностите от миналата година, което е прекрасно".


Петима участници в антиправителствения протест, които живеят в палатките на

Петима участници в антиправителствения протест, които живеят в палатките на ...

......... повод твърденията на Триото, че, вдигайки запорите върху сметките на „Виваком“ в КТБ държавата е ощетена с 350 млн. лв., докато „депутатите трябва да свикат извънредно заседание за обсъждане на този въпрос“. Бабикян посочи още, че и президентът има право да поиска извънредно пленарно заседание, но „засега и той мълчи“.


Истинска историческа сензация поднесе в предаването

Истинска историческа сензация поднесе в предаването "Операция История" по Bulgaria ...

......... край Варна - посветен на смелостта на младия крал и героизма на неговите кръстоносни воини. В предаването бяха показани уникални фотоси на сабята на Владислав и на къщата, в която се предполага, че е живеел в Мадейра. Тя и до ден днешен носи името Каса дел Реи или Къщата на Краля.


Първи случай на Covid-19 е регистриран в най-малката община в

Първи случай на Covid-19 е регистриран в най-малката община в ...

......... Трекляно е около 400 постоянни жители в 19 села, по настоящ адрес - над 900.266 души са излекувани от коронавирусна инфекция в Кюстендилсикя регион от началото на пандемията досега. Общо диагностицираните лица са 506, като към момента на домашно лечение в региона са 191 души, съобщават от Областния кризисен щаб.


Имаме сведения, че службите ни проследяват и подслушват и искаме

Имаме сведения, че службите ни проследяват и подслушват и искаме ...

......... адв. Николай Хаджигенов и Арман Бабикян дадоха брифинг, на който зададоха поредица от въпроси към властта и към главния прокурор. С брифинга бе дадено началото на 26-ия ден на протестите с искане за оставки на правителството на Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев. Сподели с твоите приятели Очаквайте подробности


От днес звената „Български документи за самоличност“ в столицата ще

От днес звената „Български документи за самоличност“ в столицата ще ...

......... че срокът на валидност на документите за самоличност, който изтича до 31 октомври 2020 г., се удължава с 6 месеца. За срока на удължаването документът е валиден само на територията на Република България. По желание, нов документ за самоличност може да бъде издаден и преди изтичане на удължения 6-месечен срок.


Върховенството на закона ще бъде критерий за достъп на държавите

Върховенството на закона ще бъде критерий за достъп на държавите ...

......... интервюто. "Не става дума за Запада срещу Изтока или, че някой поучава другите държави. Ако имаме механизъм за върховенството на закона, той по принцип трябва да не е срещу конкретна държава. Ако едно правителство нарушава върховенството на закона, за него трябва да има елементи от санкциите - финансови и правни."


Съпредседателят на Демократична България и бивш правосъден министър Христо Иванов

Съпредседателят на Демократична България и бивш правосъден министър Христо Иванов ...

......... СРС от текущи дела, както и ВСС и министър-председателя по адрес пък на самия Гешев. Той окачестви Гешев като "едно абсолютно нетърпимо лице на поста главен прокурор на европейска България". ДБ нямало да приеме, че протестите са постигнали своите цели без оставка на Гешев и без дълбока реформа на прокуратурата.


Съпредседателят на Демократична България и бивш правосъден министър Христо Иванов

Съпредседателят на Демократична България и бивш правосъден министър Христо Иванов ...

......... на СРС от текущи дела, както и ВСС и министър-председателя по адрес пък на самия Гешев. Той Гешев като "едно абсолютно нетърпимо лице на поста главен прокурор на европейска България". ДБ нямало да приеме, че протестите са постигнали своите цели без оставка на Гешев и без дълбока реформа на прокуратурата.


Плажът до Росенец отново е недостъпен по суша. Пътят е

Плажът до Росенец отново е недостъпен по суша. Пътят е ...

......... бъде затварян, ако е държавен или общински. А заради липсата на информационна табела, собственикът би трябвало да бъде санкциониран от строителния контрол. В петък БНР съобщи, че п. Като причина е посочена "поставена метална преграда на път, представляващ имот общинска публична собственост и с налични табели с надпис "Строителен обект".


`Хилядите протестиращи са безсилни и маловажни, „защото зад тях няма

`Хилядите протестиращи са безсилни и маловажни, „защото зад тях няма ...

......... да заделят...и които ги чистят, като се омажат с едни съдебни тоги, вместо с парцали... От техните си лица те ползват, изглежда, само устата – да лапа трохите и да приказва по телевизорите, докато тези „зад тях“ бъркат в джобовете на зрителите, пише журналистката Анна Заркова в социалната мрежа фейсбук.


Изплащането на пенсиите и допълнителните суми ще започне на 7

Изплащането на пенсиите и допълнителните суми ще започне на 7 ...

......... и добавките за чужда помощ на лицата с такива експертни решения ще продължат да се изплащат до 30.11.2020 г. включително. При постъпване в териториалното поделение на НОИ, което изплаща пенсията, на ново експертно решение на ТЕЛК/НЕЛК след извършено преосвидетелстване, то подлежи на изпълнение от компетентните пенсионни органи.      


"Нов рекорд на наглостта. Крадци и престъпници отново източват яз. ...

......... „крадат“ вода от язовира и то във време на криза силно възмущава Атанас Русев. Той настоява да има контрол и строги наказания. В началото на януари журналистката Валя Ахчиева направи разследване за лъжите, свързани с водата от язовира, като използва за целта и снимки от сателит. Припомнете си разследването ТУК.


Изплащането на пенсиите и допълнителните суми ще започне на 7

Изплащането на пенсиите и допълнителните суми ще започне на 7 ...

......... и добавките за чужда помощ на лицата с такива експертни решения ще продължат да се изплащат до 30.11.2020 г. включително. При постъпване в териториалното поделение на НОИ, което изплаща пенсията, на ново експертно решение на ТЕЛК/НЕЛК след извършено преосвидетелстване, то подлежи на изпълнение от компетентните пенсионни органи.      


За шеста поредна година Фондация BCause ще реализира програмата за

За шеста поредна година Фондация BCause ще реализира програмата за ...

......... които бяха връчени награди на V Годишни награди „Златно сърце“,организирани за благотворителност и корпоративна социална отговорност от списанията Business Lady и Bulgaria Business Review. През 2018 г. Филип Морис България получи награда от Центъра за приобщаващо образование за компания, даряваща крила на българското образование чрез програмата „Забавно лято, грижовна есен“.


„Трябва да се появи медиатор между различните групи на протестиращите.

„Трябва да се появи медиатор между различните групи на протестиращите. ...

......... реформа в съдебната система. Пълни глупости, но това нещо работи“, смята проф. Дичев. „Новият авторитаризъм произвежда фалшиви фронтове на битка и мобилизира страха на хората. Всяка криза, която се появи на хоризонта е добре дошла за тези хора. Така беше с бежанците, сега така е с COVID-19“, допълни още той.


Трети ден протестиращи са разположили палатки на пътя Стара Загора

Трети ден протестиращи са разположили палатки на пътя Стара Загора ...

......... Иван Гешев. Движението по пътя Стара Загора - Хасково е пренасочено. Подстъпът към АМ "Тракия" е невъзможен и шофьорите трябва да заобикалят, за да се качат на аутобана. Обновена Затворен от протест е пътят Стара Загора – Хасково "Нашата държава твърде дълго вървя назад и ние повече път назад нямаме"


Законът е категоричен, че е забранено провеждането на демонстрации на

Законът е категоричен, че е забранено провеждането на демонстрации на ...

......... на АМ „Тракия“, където наскоро тир се преобърна и доведе до смъртта на 5-ма души. Той каза, че не може да каже дали вината е само във водача. Призна, че настилката в района не е подходяща за висока скорост, но затова тя е и ограничена там в последните две години.


При оставка на правителството има реална опасност да се блокира

При оставка на правителството има реална опасност да се блокира ...

......... на ръководството на телевизията. Кметът . Според него изследване в друга лаборатория може да стигне до друг извод. "Съмнявам се, че това е реален запис. Няма да ме учуди да излязат и други манипулирани записи, за да се оказва натиск. Това е грозен начин за водене на политика", обяви Каменов.


Ако не получите на место резервираното онлайн: Имаме сигнали от

Ако не получите на место резервираното онлайн: Имаме сигнали от ...

......... туристите или са получили ваучер или са приели заместващ пакет, което показва, че тази услуга работи и взаимоотношенията с туроператора са уредени по един оптимален начин. Разбира се, има и хора, предпочели пари. Предполагам, че поетапно те ще бъдат получавани. Кога това ще се случи нямаме статистика, обясни още той


Множество живеещи в чужбина българи започнаха протестна кампания срещу корупцията

Множество живеещи в чужбина българи започнаха протестна кампания срещу корупцията ...

......... на правителството и на главния прокурор, съобщи Би Ти Ви. В писмото си те посочват и че българите в чужбина са свалили доверието си от премиера. Пред посолството в Лондон за 24-и път се събраха българи в подкрепа на протестите в България, прояви имаше и в Оксфорд, Екситър и Бирмингам.Законът е категоричен, че е забранено провеждането на демонстрации на

Законът е категоричен, че е забранено провеждането на демонстрации на ...

......... в Благоевград и на други действията им показват, че те са адекватни и те не допускат затварянето за дълго време на републикански пътища. Това създава не само неудобства. Това нарушава правата на ползвателите на пътя и създава условия за пътнотранспортни произшествия и инциденти на пътя. Това е недопустимо“, допълни той.


Деница Сачева ни изкара на улицата. Тя демагогства всичко. Това

Деница Сачева ни изкара на улицата. Тя демагогства всичко. Това ...

......... и арест на майките с деца с увреждания, с провокации. "Ще стоим тук, докато не си даде оставката този полицай", добави тя. Бусът сега се намира на кръстовището пред Софийския университет. Снощи в. "24 часа" припомни как се развиха нещата в "Системата ни убива" и как там също имаше разцепление.


Три остават блокираните кръстовища в София в 26 ден на

Три остават блокираните кръстовища в София в 26 ден на ...

......... каза Николай Хаджигенов, адвокат. Секунди след това жълтите стотинки полетяха към Министерския съвет. Малко след 21 часа протестът премина в обичайното шествие и стигна до "Орлов мост", а вечерта премина без напрежение. Сачева: Не системата убива, а омразата По думите ѝ има тежка злоупотреба с каузата на хората с увреждания


Максималните температури днес ще са между 30° и 35°, по-ниски

Максималните температури днес ще са между 30° и 35°, по-ниски ...

......... променлива облачност, над източната половина от страната по-често до слънчево. В четвъртък след обяд в отделни райони в Югозападна България ще превалява краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици. На места в Западна България температурите ще са малко под 30°, в Горнотракийската низина и източната част на Дунавската равнина – до 33°-34°.


Редакционният екип на Actualno.com представя вечерния информационен бюлетин, посветен на

Редакционният екип на Actualno.com представя вечерния информационен бюлетин, посветен на ...

......... на брифинг директорът на ОПУ-Благоевград Иван Кунев, предаде БГНЕС. Според Кунев няма възпрепятстване и блокиране на движението. Вчера при опит за блокиране на кръговото кръстовище в м. Полигона около 19:45 часа, полицаите са били на място и благодарение на усилията им не се е стигнало до продължително затваряне на пътя.


Литургия в потопената черква

Литургия в потопената черква "Св. Иван Рилски", която е в ...

......... възстановяване на храма със собствени средства. Фасадата на църквата е укрепена напълно, положен е бетонен под, облицован с камък, поставени са кръст и дограма. В края на днешната служба, в която участва и Хорът при Катедралния храм "Св. Николай", хората, които ръководеха укрепителните дейности получиха грамоти за признателност от владиката.


След като по-рано днес съдът пусна от ареста бившия пиар

След като по-рано днес съдът пусна от ареста бившия пиар ...

......... Петър Кърджилов, който не го и познавам, е бил толкова лично засегнат“. Работеща като медицинска сестра, Тасева определя като "лапсус“ представянето си като "доктор Тодорова“ – използвайки бащиното си име. Признава, че е симпатизант на ГЕРБ.И разказва, че е разтревожена и обезпокоена от реакцията на хората към нея и близките ѝ.


Движението по път I-1 и АМ

Движението по път I-1 и АМ "Струма" вече се осъществява ...

......... с безредиците. Около 13:15 часа протестиращите все пак успяха да блокират за кратко кръговото кръстовище край с. Бараково, също свързващо Е-79 с АМ "Струма". Тази блокада бе на територията на ОД МВР-Кюстендил, но полицията така и не разбра за нея. След като постигнаха целта си, протестиращите се върнаха в Благоевград.


Движението по път I-1 и АМ

Движението по път I-1 и АМ "Струма" вече се осъществява ...

......... с безредиците. Около 13:15 часа протестиращите все пак успяха да блокират за кратко кръговото кръстовище край с. Бараково, също свързващо Е-79 с АМ "Струма". Тази блокада бе на територията на ОД МВР-Кюстендил, но полицията така и не разбра за нея. След като постигнаха целта си, протестиращите се върнаха в Благоевград.


Екоминистерството ще вземе законови мерки, за да забрани на джиповете

Екоминистерството ще вземе законови мерки, за да забрани на джиповете ...

......... пресечения терен и вдигат облаци от прах. Те представляват риск за хората, поели пеша по планинския път към езерата.    Екоминистърът е категоричен, че екоминистерството няма да носи отговорност за евентуални инциденти, но ще направи всичко възможно да спре със законови мерки движението на джипове, превозващи хора в този район.  


Изглежда се увеличават хората, които желаят да се присъединят към

Изглежда се увеличават хората, които желаят да се присъединят към ...

......... ситуация е от Стара Загора. Там още в петък, 31 юли, полицията спря опит да бъде затворена АМ "Тракия". Опитите за активна протеста позиция от този вид продължават, но МВР ги спира - дали обаче го прави съгласно законите или някои протестиращи не са наясно какво могат да правят законно?


Втори клип по случая с тежкия родителски конфликт в Елип

Втори клип по случая с тежкия родителски конфликт в Елип ...

......... родителските права на несъдействащия родител – в случая майката, чието поведение според документа представлява "опасност за личността, здравето и възпитанието" на децата. По данни на държавен съдебен изпълнител на майката са присъдени глоби за около 10 000 лв. за неспазване на съдебно решение за личния контакт на децата с бащата.


Спокойно е преминала нощта между протестиращи и полиция в района

Спокойно е преминала нощта между протестиращи и полиция в района ...

......... и да стигнем до магистралата, тъй като доводите, които бяха изтъкнати, отпаднаха до един". Протестиращите остават твърди в искането си за оставка на правителството и главния прокурор и се надяват да бъдат подкрепени от още хора през днешния ден . Припомняме, че вчера недоволстващите затвориха пътя Стара Загора - Хасково.