Основното предизвикателство пред Европа е ще я бъде ли, защото

Основното предизвикателство пред Европа е ще я бъде ли, защото ...

......... Трябва да спрем да говорим за равнопоравия, защото мъжете и жените имат абсолютни еднакви права, категорична е Славкова. Социологът призова, че е необходимо да се темата за равнопоставеността да се обърне в сфери, които оказват влияние върху цялото общество. Йотова мисли как ще изглежда България след 10 години Демографска пустиня...


Министърът на вътрешните работи Младен Маринов проведе среща с делегация

Министърът на вътрешните работи Младен Маринов проведе среща с делегация ...

......... за борба с корупцията в Китай са структурирани по начин, който не позволява концентрация на власт и правомощия, а обезпечава разделение на компетенциите и взаимен контрол.Двете страни взаимно си благодариха за ползотворната среща, споделиха важността на сътрудничеството в областта на борбата с корупцията и изказаха готовност за продължаване на обмена.


От днес всеки може да направи справка за получените хонорари

От днес всеки може да направи справка за получените хонорари ...

......... днес всеки може да направи справка за получените хонорари през миналата година на сайта на Националната агенция за приходите, съобщават от ведомството.Това става чрез персонален идентификационен код, целта е по-лесното попълване на данъчната декларация.Тази година данъчната кампания е до края на април, дотогава трябва да се плати данъкът за довнасяне.


Със заповед на министъра на отбраната е обявен конкурс за

Със заповед на министъра на отбраната е обявен конкурс за ...

......... посочени в обявата за конкурса, публикувана в интернет страницата на Националната гвардейска част на адрес: https://www.guards-bg.com/index.php/news-archive/1023-obyava-za-provezhdane-na-konkurs-za-voinishki-dlazhnosti.Освен на посочените в обявата телефони, кандидатите за участие в конкурса могат да получат допълнителна информация по време на информационните борси в рамките на кампанията „Бъди войник“ и на единния национален телефон: 0700 20 407.


Отново стрелба по защитена птица - розов пеликан е бил

Отново стрелба по защитена птица - розов пеликан е бил ...

......... bTV. Пеликанът е открит случайно. Хората, които намират птицата в безпомощно състояние, я транспортират до ветеринарна клиника в Нови пазар, а оттам я прехвърлят в Спасителния център диви животни "Зелени Балкани" в Стара Загора. По тялото ѝ няма видими следи от наранявания. Виж още Застреляха млад щъркел в Хаджидимово (снимка)


Петър Стойчев за втори път стана световен шампион по ледено

Петър Стойчев за втори път стана световен шампион по ледено ...

......... между Русия и Япония (...) Леденото плуване позволява да се посетят такива екстремни места и да се направят такива екстремни плувания, които те карат да се чувстваш жив и да разбереш, че това, което на хората се струва невъзможно, ние можем да направим." Какво още разказа той, чуйте във видеото.В сряда български и румънски превозвачи ще протестират пред Европейския

В сряда български и румънски превозвачи ще протестират пред Европейския ...

......... и трябва да е ясно, че в крайна сметка се трупа върху себестойността на всеки един продукт, което засяга обикновения европейски гражданин", обясни Траков и акцентира, че разходите не са основният проблем, а преди всичко географското положение на България. Повече от аргументите на превозвачите против пакета "Мобилност" чуйте във видеото.


ММА боецът Конър Макгрегър обяви, че се оттегля от спорта,

ММА боецът Конър Макгрегър обяви, че се оттегля от спорта, ...

......... guys quick announcement, I’ve decided to retire from the sport formally known as “Mixed Martial Art” today.I wish all my old colleagues well going forward in competition.I now join my former partners on this venture, already in retirement.Proper Pina Coladas on me fellas!— Conor McGregor (@TheNotoriousMMA) 26 март 2019 г.


На 26 март православната църква чества Събор на Св. Архангел

На 26 март православната църква чества Събор на Св. Архангел ...

......... византийското религиозно изкуство, архангел Гавраил се свързва с Благовещението. Затова дори той се изобразява с раззеленена клонка или цъфнала лилия в ръце – символ на непорочността на Светата Дева.--> Всички имена произлизат от Гавраил (или Гавриил), което от еврейски означава "сила Божия".Днес имен ден празнуват: Гавраил, Гаврил, Гавраила, Гаврила, Габриел, Габриела и Габи.


На седмия етаж в луксозната сграда

На седмия етаж в луксозната сграда "Вселена" в столицата, където ...

......... потенциален клиент за останалите три апартамента на етажа на Цачева, съобщи bTV, като уточни, че разполага с нея.Апартаментите на властта"Правен свят": Съпругата на Лозан Панов купила от "Артекс" жилище за 225 евро на м2Замесиха шефа на КПКОНПИ в скандала с апартаментите, той отречеБивша съдийка поема временно поста на Цецка Цачева


Адвокат от Карлово сигнализира за полицейско насилие над 19-годишния му

Адвокат от Карлово сигнализира за полицейско насилие над 19-годишния му ...

......... истински полицаи. Не носеха униформи. Приличаха на крадци. Започнах да бягам. Чух щракване на пистолет. Бутнаха ме на земята и започнаха да ме обиждат и бият. След това дойдоха хора, които ми помогнаха", разказа в ефира на "Здравей, България" Петър Маринов. Бащата Станко Маринов е извадил медицинско заради нанесените травми.Елисавета Панова е платила през 2013 г. 93 004,5 лв.

Елисавета Панова е платила през 2013 г. 93 004,5 лв. ...

......... санитарни възела, мокро помещение и две тераси. По информация на Вевести собствениците на "Артекс инжинеринг", архитектите Весела и Пламен Мирянови са кумове на Елисавета и Лозан Панови. Съдия № 1 и втората му съпруга сключват брак без излишен шум малко след като той оглавява Върховния касационен съд през 2015 година.


Българският боксьор Кубрат Пулев заяви, че е приятел с репортерката

Българският боксьор Кубрат Пулев заяви, че е приятел с репортерката ...

......... тя се присъедини към мен и приятелите ми за нашето празненство след успеха. На видеото се вижда как след целувката и двамата се смеем и си благодарим. Няма нищо повече в тази случка“, написа Пулев в Инстаграм.                A post shared by (@kubratpulev) on Mar 25, 2019 at 12:34am PDT


Хранителен магазин с десетки клиенти в Нови пазар е пред

Хранителен магазин с десетки клиенти в Нови пазар е пред ...

......... признават, че причината да поискат затваряне на магазина, е продажбата на алкохол и свинско, които са забранени по канон за мюсюлманите. В Нови пазар е открита подписка в защита на магазина на Анка Тодорова, вече са събрани над 600 подписа. Местните жители настояват общината да се намеси в нейна защита.


26 март е Световният ден за осведомяване на хората относно

26 март е Световният ден за осведомяване на хората относно ...

......... толерантност към хората с това заболяване.Тази година хора от всички континенти, включително и Антарктика, ще участват в инициативата на Деня на лилавото.Епилепсията е едно от най-разпространените неврологични заболявания. Характеризира се с повтарящи се, от нищо непредизвикани епилептични припадъци. Днес един на всеки сто души в света е болен от епилепсия.


Днес православната църква чества Събор на Св. Архангел Гавриил.Архангел Гавраил

Днес православната църква чества Събор на Св. Архангел Гавриил.Архангел Гавраил ...

......... Аллах" - Корана.На архангел Гавраил се приписва също особената власт над стихиите: над огъня, над водата и узряването на плодовете. В апокрифната "Книга на Енох" архангел Гавраил е поставен за началник на Рая и духовните същества, които го охраняват.Днес имен ден празнуват Гавраил, Гаврил, Гавраила, Гаврила, Габриел, Габриела и Габи.Колко е голям недостигът на асансьорни техници у нас? В

Колко е голям недостигът на асансьорни техници у нас? В ...

......... Българската асансьорна асоциация, ще има остра нужда от специалисти.Николай Маринков от асоциацията каза, че една от причините е липсата на добро и достатъчно специализирано образование в училищата. Той изрази съжаление, че представата на обществото към професията е като за нещо остаряло и ненужно.Вижте и още във включването на Боряна Черганова.


По повод Деня на Тракия в Пазарджик днес ще премине

По повод Деня на Тракия в Пазарджик днес ще премине ...

......... часа. То ще премине под съпровода на представителния духов оркестър на Военно-въздушните сили.В цялата страна са предвидени шествия и други прояви в памет на загиналите тракийски българи.Председателят на парламента Цвета Караянчева и депутати ще бъдат във Варна, а вицепрезидентът Илияна Йотова ще уважи честването на Деня на Тракия в столицата.


Недостиг на екскурзоводи с китайски и японски език има у

Недостиг на екскурзоводи с китайски и японски език има у ...

......... професията е имало гратисен период от не повече от 6 месеца, през който работещи екскурзоводи са можели да бъдат регистрирани, без да се явяват на изпит. „Периодът беше много кратък. По онова време общо колегите бяхме около хиляда, но не всички успяха да се вместят в гратисния период“, добави той.


Първата за годината по-дълга почивка за работещите тази година е

Първата за годината по-дълга почивка за работещите тази година е ...

......... - Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост. Следващата по-дълга почивка ще бъде чак около коледните празници. 24, 25 и 26 декември - Бъдни вечер и Рождество Христово, през 2019 г. са съответно вторник, сряда и четвъртък. Ще се почива три дни, но без допълнителни свободни дни.


Ваденето на апартаменти на известни лица от политическия и обществен

Ваденето на апартаменти на известни лица от политическия и обществен ...

......... висящ. Припомняме, че "Апартаментгейт" тръгна от сделката за апартамента на Цветан Цветанов, като подозренията са, че тя е направена на занижена цена в замяна на промяна в Закона за устройство на територията, която облагодетелства "Артекс" за изпълнението на грандиозния им проект "Златен век" в квартал "Лозенец", точно срещу хотел "Маринела".


Днес ще се заоблачи и над Югоизточна България и над

Днес ще се заоблачи и над Югоизточна България и над ...

......... облачността. В четвъртък ще е почти без валежи, с разкъсана облачност. Ще е най-хладно, с преобладаващи максимални температури между 8° и 13°, а минималните ще са между минус 2° и 3°. В петък времето ще се задържи без съществена промяна, сутринта ще е по-студено, дневните температури слабо ще се повишат.


Началото на седмицата силно напомни на края на миналата.

Началото на седмицата силно напомни на края на миналата. "Апартаментгейт" ...

......... гидовете не стигат. От бранша се оплакаха и от липсата на работна ръка. Справка в туристическия регистър на министерството на туризма показва, че едва петима екскурзоводи са лицензирани за японски и по един има за корейски и за китайски език. Ако се чудите на какъв език да запишете детето си...


Редакционният екип на Actualno.com представя най-важните новини за изминалия ден,

Редакционният екип на Actualno.com представя най-важните новини за изминалия ден, ...

......... да лети ниско и да прави маневри, за да се избегне инцидент, докато не са се намесили гръцките военни самолети. ГОЛАНСКИТЕ ВЪЗВИШЕНИЯ - БОРБА ЗА ПЕТРОЛ И ОЩЕ НЕЩО Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви че Анкара ще предложи казусът с Голанските възвишения да бъде обсъден в ООН, предаде МИА.


Напрежение около приема след седми клас. Училища в страната не

Напрежение около приема след седми клас. Училища в страната не ...

......... без резултат. От Регионалното управление на образованието свиват приема от четири на три паралелки. "Регионалните управления работят в посока да се реализира политиката на министерството, да се увеличават паралелките с прием в професионални гимназии и средните училища, които реализират професионална подготовка", заяви Соня Мелоян от Министерството на образованието и науката.


Софтуерни проблеми в германската компания за въздушна сигурност причиниха закъснения

Софтуерни проблеми в германската компания за въздушна сигурност причиниха закъснения ...

......... Кьолн/Бон.„Луфтханза“ отменя полети по най-често ползваните отсечки, за да предложи бързи алтернативи на пътниците. Въпреки това съветът към всички, които ще пътуват до четвъртък с компанията през Франкурт е да се информират предварително. На борсата във Франфурт акциите на „Луфтханза“ бяха сред най-големите губещи днес, спадът при тях е 0,9%.


България излиза във футболна среща срещу Косово тази вечер в

България излиза във футболна среща срещу Косово тази вечер в ...

......... от 21:45 ч. по БНТ1. От 21:35 ч. по БНТ3 ще бъде излъчен двубоят между отборите на Черна гора и Англия.С равенство завърши футболният двубой между Черна гора и БългарияОтборите на България и Черна гора завършиха наравно 1:1 на Националния стадион „Васил Левски“ в първа квалификационна среща от група „A“.


Информираността на пациентите за техните права и задължения е незадоволителнa.

Информираността на пациентите за техните права и задължения е незадоволителнa. ...

......... столичният кмет.На форума присъства и зам.-министъра на здравеопазването Жени Начева, която също приветства инициативата и заяви, че Министерство на здравеопазването. Според Начева едно такова проучване и наблюдение ще даде по-голяма прозрачност и яснота за изпълнителните на медицинска помощ за пациентите в кои лечебни заведения се изпълнява качествена медицинска помощ. /news.bg


Жестоко убийство в ромския квартал ,,Лозенец

Жестоко убийство в ромския квартал ,,Лозенец" в Стара Загора. Мъж ...

......... ѝ дете.Тя е била намушкана с нож от 28-годишен мъж, с когото живеела на семейни начала. Той я принуждавал да проституира и е бил нейн сводник. Убиецът е задържан и е направил пълни самопризнания. Съседи разказаха ,че жената е била подложена на системен тормоз и е подавала жалби в полицията.


Приема се, че в това италианско градче се намира пренесения

Приема се, че в това италианско градче се намира пренесения ...

......... площада пред базиликата се събраха хиляди вярващи, за да го поздравят. Папа Франциск: Тази базилика е място за младите, защото тук Дева Мария, млада жена, изпълнена с благоволение, продължава да напътства млади хора, придружава всички, които търсят пътя си.Очаква се съвсем скоро документът на Ватикана за младите да бъде публикуван.


Категорично не е вярно, че съпругът ми има 10 700

Категорично не е вярно, че съпругът ми има 10 700 ...

......... става въпрос за много повече от 10 700 лева и това може да бъде доказано с документи. Твърдението на Биляна Петрова уронва престижа на семейството ми и на съпруга ми. Не искаме да бъдем замесвани в политически игри, а този процес все повече се превръща в политически, добави г-жа Ваклин.


Започва изграждането на кръгово кръстовище при село Труд. Инвестицията е

Започва изграждането на кръгово кръстовище при село Труд. Инвестицията е ...

......... от ДЗЗД "Кръгово кръстовище Труд 2018", в което участват "ПСТ Груп" ЕАД и "Сет Къмпани" АД. Стойността на договора е 1 208 750,95 лв., с ДДС. Строителният надзор е възложен на "Пътконсулт 2000" ЕООД, а техният договор е за 12 960 лв., с ДДС. Срокът за изпълнение е 6 месеца.


До месец става ясна бъдещето на генералния директор на БНТ

До месец става ясна бъдещето на генералния директор на БНТ ...

......... за ангажименти или заболявания на Каменаров или адвоката му. Последното отлагане обаче предизвика отзвук, защото стана ясно, че докато е бил болен, Каменаров всъщност е бил в командировка в Брюксел.Проверка, разпоредена от съдия Руси Алексиев, показа, че всичко около здравния документ, с който Каменаров отложи делото, е по правилата. /news.bg


68 000 лв. за минерална вода получават училища, детски градини,

68 000 лв. за минерална вода получават училища, детски градини, ...

......... във водата в Хасково са в допустимата норма и режимът на водата беше отменен.Две седмици по-късно обаче от Регионалната здравна инспекция в Хасково информираха, че в четири проби от питейната вода на Хасково е установено повишено съдържание на уран. Тогава властите забраниха използването на чешмяната вода за питейни нужди. /news.bg


Central European Media Enterprises Ltd. (CME) - американският собственик на

Central European Media Enterprises Ltd. (CME) - американският собственик на ...

......... се казва още, че в крайна сметка може и да не се стигне до промяна на структурата след приключването на стратегическите алтернативи. Дружеството не е определило график за този процес и не възнамерява да предоставя актуализации или допълнителни коментари, освен ако не прецени, че по-нататъшното разкриване е подходящо или необходимо.


95 полета на националния италиански превозвач бяха отменени заради стачка.От

95 полета на националния италиански превозвач бяха отменени заради стачка.От ...

......... бъдат пренасочени в рамките на днешния ден. Стачката е организирана от шест италиански синдиката от въздушния сектор, включително и тези на пилотите и стюардите. Исканията на протестиращите са за повече конкурентноспособност и защита на заетостта. Към протеста се присъедини и авиокомпанията "Ер Италия", но тяхната стачка ще продължи 24 часа.


На Благовещение омбудсманът Мая Манолова откри четвъртото издание на Националната

На Благовещение омбудсманът Мая Манолова откри четвъртото издание на Националната ...

......... В събирането на средства помагат БЧК, НОИ, Български пощи и още много партньори. Могат да се изпращат и SMS-и на стойност 1 лев. Омбудсманът Мая Манолова и лицата на кампанията раздадоха топла рибена супа на пенсионери и социално-слаби, дошли в социалната кухня към храма "Св. Св. Кирил и Методий ".


Норвегия въздъхна с облекчение след драматичното спасяване на круизния кораб

Норвегия въздъхна с облекчение след драматичното спасяване на круизния кораб ...

......... безопасност на САЩ (NTSB) предложи да участва в разследването на Норвегия, тъй като около 600 от пътниците бяха американци.Успешно приключи спасителната операция на круизния корабБлизо 400 души са евакуирани от круизния кораб, който аварира край западния бряг на Норвегия. В момента на инцидента на кораба е имало повече от 1300...


Планирани ремонти по някои от автомагистралите започнаха от днес. На

Планирани ремонти по някои от автомагистралите започнаха от днес. На ...

......... моменти, посока изход София ще се въвеждат две ленти от 13.00 ч. в петък до 17.00 събота и от 17.00 събота до 10.00 ч. понеделник - на вход София две ленти ще са обособени. И тук искам да призова водачите да спазват ограниченията, все пак 5 минути не е проблем.


Полет на

Полет на "Бритиш Еъруейс" кацна по погрешка в Единбург вместо ...

......... се на клиентите си за това непредвидено пътешествие и ще се свържем с всеки един от тях поотделно”, заявиха от авиокомпанията.От "Бритиш Еъруейс" казват, че пилотът не е бил глобен, защото в документацията е било записано Единбург, а и от въздушния трафик са позволили полетът да поеме по тази дестинация.


От БАБХ констатираха случаи на бактериални и вирусни болести по

От БАБХ констатираха случаи на бактериални и вирусни болести по ...

......... мерки срещу тези заболявания, които трябва да се платят от фермерите. За своя сметка стопаните трябва де потърсят регистрираните ветеринарни лекари, с които са сключили договор за обслужване на фермите им.БАБХ напомня, че адекватното хранене и поддържането на животните в добро здраве са основни аспекти на хуманното отношение към животните.


Надявам се през тази година да достигнем до десетки хиляди

Надявам се през тази година да достигнем до десетки хиляди ...

......... или с пакети с хранителни продукти. В предните издания на кампанията събрахме близо 1,5 млн. лв., т.е. 75 хил. пенсионери получиха ваучери за храна, също така и десетки хиляди хранителни пакети. Двете каузи на омбудсмана - социалната кухня и кампанията за Великден по естествен начин се събраха", посочи още Манолова.


Отборът на България спечели първо място на международен форум за

Отборът на България спечели първо място на международен форум за ...

......... участваха 32 отбора от 17 страни, сред които бяха Италия, Русия, Полша, Унгария, Естония, Португалия, Германия, Чехия, Словакия, Словения, Франция, Украйна, Литва, Латвия, Румъния, Молдова, България и други, допълват от просветното министерство. Животоспасяващата храна, от която 90% от хората не ядат достатъчно Тя е евтина и широко достъпна в супермаркета


Лекар от Казанлък започна тридневна гладна стачка заради кризата в

Лекар от Казанлък започна тридневна гладна стачка заради кризата в ...

......... прогнозата за българското здравеопазване е трагична. Районите като Казанлък и по-малките общини ще останат без болници, което означава болните, за да получат квалифицирана медицинска помощ да пътуват по 50,70 някъде и 100 км, за да стигнат до там. А този, който няма пари за пътни, той ще си умре вкъщи.


Конфедерацията на труда „Подкрепа

Конфедерацията на труда „Подкрепа" застава изцяло зад шофьорите и техните ...

......... направят нещо за своите работници, а очевидно е, че те не желаят дори да погледнат в тази посока, сигурно ще се намери някакво решение.Пакетът "Мобилност" ще влезе в дневния ред на ЕПОчаква се днес да стане ясно дали пакетът "Мобилност" ще влезе в дневния ред на депутатите от Европейския парламент.


Пренастройването на организма от зима към пролет може да провокира

Пренастройването на организма от зима към пролет може да провокира ...

......... серотонина и норадреналина, но пристрастяване има към субстанции, които като ги изпиеш, нещо ти се променя. Така наречени транквилизатори, бензодиазепини, към тях има пристрастяване. Те затова са на зелена рецепта. Смяната на часовото време от зимно на лятно допълнително натоварва хората затова проф. Миланов е доволен, че предстои премахването му.


Само седмица остава до официалното откриване на мото-сезона. Все повече

Само седмица остава до официалното откриване на мото-сезона. Все повече ...

......... яхват моторите. Каска, пълна екипировка, проверен мотор и висока концентрация за овладяване на адреналина на пътя - най-важните компоненти за безопасно шофиране на мотор. С полезни съвети за безопасно шофиране и как да пазим мотористите на пътя вижте от Нощните ездачи в прякото включване в Сутрешния блок на Боряна Черганова.


Мнозинство от 81% от пълнолетните български граждани смятат, че националните

Мнозинство от 81% от пълнолетните български граждани смятат, че националните ...

......... смятат, че са неефективни, а една четвърт са на мнение, че имат ефект. 34% не могат да преценят. България е сред страните с ниски дялове на доверие към санкциите. След нас се нареждат обаче страни като Швейцария, Германия, Франция и Австрия, които в по-голямата си част смятат санкциите за неефективни.


Площадките в Елхово, Любимец и Малко Търново се изграждат за

Площадките в Елхово, Любимец и Малко Търново се изграждат за ...

......... ние много малко можем да влияем в световен план. Когато ни дойде на границата ние трябва да сме готови за решаване. Искам да убедя хората, че мислим за тяхната сигурност и не искаме да допуснем кризата през 2014 и 2015 г. Тези площадки се изграждат за евентуална криза“, увери той.


"Площадките в Елхово, Любимец и Малко Търново се изграждат за ...

......... на кризисни центрове на територията на съответните общини и след обсъждане на годишния отчетен анализ на дейността на Гранична полиция, предаде "Фокус".БежанцитеБСП е против изграждането на кризисни бежански центровеМВР: Няма да строим нови бежански лагери, а площадки за извънредни ситуацииДни след атаката в Крайстчърч: Австралия намалява годишния прием на мигранти


Заявленията за издаване на Европейски здравноосигурителни карти не могат да

Заявленията за издаване на Европейски здравноосигурителни карти не могат да ...

......... пресцентъра на Касата.Създадена е организация районните здравноосигурителни каси да обработват заявленията при пълен работен капацитет, за да се преодолее забавянето. При необходимост гражданите могат да се обърнат към РЗОК за издаване на удостоверение, временно заместващо ЕЗОК, което важи за срок от 2 месеца.НЗОК поднася извинения на гражданите за причиненото неудобство.


Кошмарни спомени и морални дилеми ще връхлетят лекарите от „Св.

Кошмарни спомени и морални дилеми ще връхлетят лекарите от „Св. ...

......... ще прекрачи прага на спешното отделение като анестезиолог. Професионалното й амплоа ще я сближи още повече с доцент Захариев, а двамата бързо ще се окажат партньори в операционната. NOVA-->Повече новини ще откриете на и на официалната страница на сериала във , а всички епизоди можете да видите само в .


Омбудсманът Мая Манолова ще обяви началото на четвъртото издание на

Омбудсманът Мая Манолова ще обяви началото на четвъртото издание на ...

......... чиято пенсия надвишава с малко минималния праг от 348 лева. По утвърдени списъци на НОИ средствата ще бъдат обърнати във ваучери, всеки на стойност по 20 лева. Днес в шатрата на социалната кухня в двора на православен храм "Св. Св. Кирил и Методий" известни личности ще раздават топла рибена супа.


"Компетентността на фермерите в Болярово не е достатъчно солидна" - ...

......... тази ферма (в Болярово - б.р.) статусът на България ще е, че в страната има чума по животните: "България е държава със статус "страна с чума по дребните" и ще се води още шест месеца докато няма унищожаване на угнището." Повече от разговора с директора на БАБХ вижте във видеото.


Днес времето ще е предимно слънчево, със слаб вятър от

Днес времето ще е предимно слънчево, със слаб вятър от ...

......... валежи е малка. В събота вятърът от североизток ще се усили. Облачността ще бъде предимно значителна, на места, главно в източната половина от страната ще превали слаб дъжд, в планините – слаб сняг. В неделя облачността ще се разкъса и ще намалее, вятърът ще отслабне. Ще започне повишение на температурите.


С плакати

С плакати "Системата убива и нас", "Не ни губете" и ...

......... С плакати "Системата убива и нас", "Не ни губете" и др. фелдшери протестират пред Министерството на здравеопазването. Едно от основните им искания е за самостоятелна и независима съсловна организация.


Нови имена от политическия и управленски елит, свързани с

Нови имена от политическия и управленски елит, свързани с "Апартаментгейт", ...

......... струвал по-скъпо на Мутафова – 1147 евро на квадратен метър т.е. общо взето двойно по-скъпо от този на Цачева, който излиза по 590 евро на квадрат. Жилището на Мутафова е и най-малкото от трите изброени – малко под 117 кв. метра, а общо е платила малко над 327 хил. лева.


Хората по света поставят националните интереси на първо място и

Хората по света поставят националните интереси на първо място и ...

......... на санкции. Светът се отдалечава от еднополюсната система на международни отношения, в която имаше "един полицай в града". Изглежда, че след няколко десетилетия на "Ние, светът", господстващото настроение все повече се определя от "Аз, светът". Историята ни казва, че такъв подход често поражда големи катаклизми." Данни по региони: Източник: Източник:


Зам.-министърът на енергетиката Красимир Първанов също се оказа с апартамент

Зам.-министърът на енергетиката Красимир Първанов също се оказа с апартамент ...

......... на ул. "Тинтява", или на няколко пресечки от сградите, където с недвижими имоти се сдобиха Цветан Цветанов и Цецка Цачева. Проверка на bTV и "Антикорупционния фонд" показа, че с апартамент в същата сграда няколко дни по-рано се е сдобил и ексшефът на Комисията за регулиране на съобщенията Веселин Божков.  


Важното беше да се уточни името на държавата. Вярвам, че

Важното беше да се уточни името на държавата. Вярвам, че ...

......... живота ни трябва да бъдем честити с тази светла радост, с която ни удостоява Небесния ни отец. С радост да празнуват този светъл празник и всички повярвали в Христа Иисуса да бъдат радостни на тоя ден с много надежди и благи намерения. За много години!", пожела Негово Светейшество патриарх Неофит.


Седмица остава за подаване от фирмите на годишни данъчни декларации

Седмица остава за подаване от фирмите на годишни данъчни декларации ...

......... стане чрез интернет без такса с електронната услуга на НАП, както и във всяка банка с попълване на вносна бележка за плащане към бюджета.Повече информация за попълването и подаване на декларацията за облагане с корпоративен данък може да се получи на телефона за информация на НАП 0700 18 700 .


Стартира кандидатстудентската кампания на Академията на МВР, съобщиха от пресцентъра

Стартира кандидатстудентската кампания на Академията на МВР, съобщиха от пресцентъра ...

......... заведение предлага и следните магистърски специалности: "Публична администрация"; "Защита на националната сигурност"; " Психологическо подпомагане на оперативно-издирвателната дейност" и "Стратегическо ръководство и управление на сигурността и обществен ред". С подробностите, изискванията и начинът на прием кандидатите могат да се запознаят в електронния справочник на Академията на Министерството на вътрешните работи.


Това са нормални ходове за изпускане на напрежението, но ако

Това са нормални ходове за изпускане на напрежението, но ако ...

......... ходове за изпускане на напрежението, но ако се очаква само този ход да изпусне напрежението, това няма да се случи. Големият въпрос е за Цветан Цветанов.Кабинетът "Борисов 3"Тихомир Безлов: От Цветанов зависи живота на това правителствоРосен Желязков: Борисов и Цветанов няма да заметат скандала БСП настоява Цветанов да напусне политиката


Агенцията по вписванията ще работи извънредно, за да се улесни

Агенцията по вписванията ще работи извънредно, за да се улесни ...

......... освен на гише, документите могат да се подават и онлайн на сайта на Търговския регистър и регистъра на юридически лица с нестопанска цел (ТРРЮЛНЦ) - www.brra.bg. До момента в Агенцията по вписванията са постъпили около 100 000 декларации, т.е. 50 процента от общия брой, които се очаква да бъдат внесени.


Условията за туризъм в планините са добри. Това съобщават от

Условията за туризъм в планините са добри. Това съобщават от ...

......... високите части варира между 120-140 см. Пистите в курортите са обработени и лифтовите съоръжения работят във всички туристически курорти, съобразно метеорологичните условия. Единствено на Витоша писта Ветровала е прекъсната и не работи.Инциденти през изминалото денонощие няма. Информация за обстановката в планините може да намерите на адреса на ПСС в интернет.


На 21 април 2019 г., Българската Асоциация по Хемофилия за

На 21 април 2019 г., Българската Асоциация по Хемофилия за ...

......... или при нужда по време на кръвоизлив, в домашни условия или в болнично заведение. Лекарствата съдържащи липсващите фактори на кръвосъсирване се произвеждат на базата на човешка кръвна плазма или чрез рекомбинантна (създадена по генетичен път) технология. Около 20% от хората развиват антитела към съсирващите фактори, което прави лечението още по-трудно.


Въпреки че днес почти никой не праща традиционните пощенски картички,

Въпреки че днес почти никой не праща традиционните пощенски картички, ...

......... инцидентно.Колекционирането на пощенски картички и изгледи е начинът да се запази ценната информация за важни исторически и културни събития, която те носят, да се съхранят за поколенията паметниците на културата.Чрез тях пред нас оживяват градове, сгради, улици, площади, личности, които вече отдавна не съществуват или времето е променило до неузнаваемост.


"Това е по-скоро маркетингов прийом, отколкото някаква защита, за каквато ...

......... дарение от чужбина. ДПС показва мускули с дълга на мюфтийството според Боян Чуков Той е на мнение, че ДПС иска да покаже, че може да се наложи *Припомняме, има леко разминаване според православния и протестантския превод на Библията. Това, което в православието е 90-ти Псалом, в протестантския превод е 91-ви.


Незрящо момче изкачи връх Мусала. Това се случи с помощта

Незрящо момче изкачи връх Мусала. Това се случи с помощта ...

......... моторна шейна, а после тръгнахме да катерим. Бях вързан за Захари с въже и алпийска седалка. Нямаше места, на които се притеснявах, макар че имаше доста стръмни склонове", разказва Цецо. "На върха се чувствах свободен, на високо - като че ли съм накрая на света. Много хубаво преживяване", сподели той.


С думи на благодарност към партньорите на програмата

С думи на благодарност към партньорите на програмата "Забавно лято, ...

......... резултати през годините. Събитието събра над 80 души - представители на медиите, участници през годините, организатори и партньори на програмата. Водещ бе Стефан Щерев. Елица Баракова разказа за мотивацията да работиш и помагаш на хората, които наистина имат нужда, за благодарността на участниците и отдадеността на всички партньори в програмата.