Сериозен инцидент с 25-годишен българин в планината Олимп в Гърция.

Сериозен инцидент с 25-годишен българин в планината Олимп в Гърция. ...

......... Сериозен инцидент с 25-годишен българин в планината Олимп в Гърция. Властите в страната проведоха мащабна операция по спасяването му. Мъжът е пострадал тежко и е откаран във военната болница в Солун.Вижте и още във включването на Катя Пеева, кореспондент на БНР в Гърция.


Известни спортисти се обединиха, за да помогнат на бебе с

Известни спортисти се обединиха, за да помогнат на бебе с ...

......... Може да наддавате в търга чрез коментар под снимка или на лично съобщение, ако желаете да останете анонимни. След приключването му продадените артикули ще достигнат до победителя чрез куриер срещу наложен платеж. Събраните средства ще помогнат на Ники да проходи. Всеки може да стане част от сбъдването на тази мечта.


Най-късата пешеходна улица в София -

Най-късата пешеходна улица в София - "Малко Търново", ще бъде ...

......... илюстрира какво представлява улицата в момента - за съжаление позанемарена, понадраскана с графити. Проектът предвижда до края на лятото обновяване на настилката и осветлението. Графитите ще изчезнат, а малки детайли ще разказват на пешеходците историята на всеки метър тук. А тя е достойна за доста повече от само 60 секунди.


Редакционният екип на Actualno.com ви представя най-важните новини за изминалия

Редакционният екип на Actualno.com ви представя най-важните новини за изминалия ...

......... отдел политика Максим Иванов напускат изданието. По думите на Сафронов журналистите напускат изданието "не по своя воля", по решение на акционер, предявил претенции към статията "Говорителите да се правят от тези хора" - в нея се е коментирало евентуалното оттегляне на Валентина Матвиенко от поста председател на Съвета на федерацията.


Във връзка със запитвания от медии за

Във връзка със запитвания от медии за "липсващи записи" в ...

......... Във връзка със запитвания от медии за "липсващи записи" в Имотния регистър, Агенцията по вписванията заявява, че няма липсваща информация в Имотен регистър относно сделки, в това число и сключвани от главния прокурор Сотир Цацаров. Виж още Цацаров отрече твърдения за скандална имотна сделка на семейството му


Нетипична пролет на Балканите. Силни бури вилняха в западните части

Нетипична пролет на Балканите. Силни бури вилняха в западните части ...

......... ледени късове все пак унищожиха голяма част от селскостопанската продукция.Най-сериозни са щетите по кайсиите, защото са най-голям плод. Има също сериозни поражения по ябълките и черешите. Черешите трябва да се берат до 20 дни, но реколтата ще е слаба.Чачак е своеобразен град-рекордьор. През 2014 г. тук са регистрирани 2670 светкавици.Гръцката спасителна служба провежда мащабна операция за спасяване на 25-годишен

Гръцката спасителна служба провежда мащабна операция за спасяване на 25-годишен ...

......... информация дали пострадалият българин е изкачвал връх на Олим с група, или сам. Българинът се намира в местността Кофто, която е скалиста и доста рискована за изкачване, споделят планинари. В момента метеорологичните условия са добри и има отлична видимост. Не се съобщава все още, какво е състоянието на пострадалия българин.


До септември най-късата улица в София – “Малко Търново”, която

До септември най-късата улица в София – “Малко Търново”, която ...

......... още интересна информация ще бъде вкарана в информационна система, която се разработва в момента. А дотогава, в изложбената зала на Държавна агенция „Архиви“ всеки любопитен гражданин може да се запознае с историята на улица „Малко Търново“, която е разказана в тематична експозиция. Изложбата ще бъде отворена до 5 юни. /БГНЕС


Няма липсваща информация в Имотен регистър относно сделки, в това

Няма липсваща информация в Имотен регистър относно сделки, в това ...

......... и именно на това се дължи заблудата, че в разпространените в медиите справки липсват данни.От Агенцията напомнят, че първичният документ е нотариалният акт, който е виден и е един и същ при всеки начин на търсене.Припомняме, че вчера стана ясно, че от Имотния регистър вече предоставят автоматизирано известяване по e-mail.


Мощна буря с градушка удари Северозападна България. Леден дъжд с

Мощна буря с градушка удари Северозападна България. Леден дъжд с ...

......... Вереница, на няколко километра от Монтана.Кадри от побелели пътища се появиха и от село Български извор по главния път за Велико Търново и Варна. Времето над страната е неустойчиво. Студен атмосферен фронт създава условия за екстремни явления през днешния ден.Уязвими са районите на Северозападна и Централна Северна България. Източник: nova.bg


Градушка с размерите на лешник е паднала в Свищовско, нанесени

Градушка с размерите на лешник е паднала в Свищовско, нанесени ...

......... е пристигнал в Морава с аварийните екипи за да бъдат установени пораженията от градушката, започнала в следобедните часове. В края на миналата седмица селото беше поразено от градушка и ураганен вятър, а щетите бяха описани от комисия към Община Свищов, припомни кметът. Виж още Мощна градушка удари Северозападна България (видео)В Държавна агенция

В Държавна агенция "Национална сигурност" /ДАНС/ се е състояла среща ...

......... главния прокурор Сотир Цацаров действия за предоставяне на информация за несъответствия с декларирано имотно състояние на лица, заемащи висши публични длъжности.В хода на координацията е било уточнено всяка институция по компетентност да обобщи без забавяне информация, съобразно поставените от главния прокурор изисквания, за систематизиране от ДАНС и предоставяне на Прокуратурата.


Айфеловата кула бе евакуирана, след като бе забелязан мъж, катерещ

Айфеловата кула бе евакуирана, след като бе забелязан мъж, катерещ ...

......... полицията е пристигнала на мястото на инцидента и преговаря с него. Районът в близост до Айфеловата кула понастоящем е отцепен от полицията.Според съобщения в медиите, когато човек е бил забелязан, той вече е бил на втория етаж на кулата на височина около 149 метра.Идентичността и мотивацията на „катерача“ остават неизвестни.


Лекари от

Лекари от "Пирогов" създадоха мобилно приложение за първа помощ при ...

......... си влошиш състоянието и дори при обширните изгаряния да бъде под въпрос преживяемостта на пациента. Отделна глава има и какво да правят лекарите в Спешната помощ. За да работи приложението няма нужда от интернет, засега то съществува само за мобилни телефони, но в бъдеще се мисли да прерасне в сайт.


От АПИ предупреждват шофьорите да се движат с повишено внимание

От АПИ предупреждват шофьорите да се движат с повишено внимание ...

......... От АПИ предупреждват шофьорите да се движат с повишено внимание по пътя Благоевград - Симитли. Осветлението в тунела угасна в ранния следобед. Екипи на електроразпределителното дружество работят по отстраняването на проблема.


Национален протест срещу насилието над животни се състоя в редица

Национален протест срещу насилието над животни се състоя в редица ...

......... на животни отекнаха пред Министерски съвет. Протестиращите граждани искат правосъдие за хората, занимаващи се с организирането на кучешки боеве. Под прозорците на властта недоволните настояха и данъкът за притежание на куче да бъде изравнен във всички общини в страната, за да спре масовото развъждане на домашни любимци и тяхната продажба.Софийският градски съд отново отложи делото за мръсния въздух в

Софийският градски съд отново отложи делото за мръсния въздух в ...

......... на Столичната община. Според него голяма част от вината за замърсяването на въздуха се дължи именно на общината, тъй като нейните действия били "хаотични, неефективни и нецелесъобразни".Припомняме, гражданската организация "Група за чист въздух" заведе дело срещу общината още преди две години. Последното заседание от 15 април обаче отново беше отложено.


Средновековният замък в Бодрум, известен с красивите си рицарски кули

Средновековният замък в Бодрум, известен с красивите си рицарски кули ...

......... и английски рицарски принадлежности и архитектурни елементи. Най-известната находка е гербът на Хенри IV. Реставрацията на замъка започна през 2014 година и първият етап вече е завършен. Сега посетителите имат възможността да се насладят на тази средновековна част от историята, която някога е била притежание на Ордена на Св. Йоан.


Делото е заведено от граждани и неправителствени организации. Граждани и

Делото е заведено от граждани и неправителствени организации. Граждани и ...

......... на чистотата на атмосферата и много хора са дишали въздух с превишени норми на фини прахови частици. Освен това не е изпълнявала задължението си за информиране на гражданите за нивата на замърсяване. За този периода 2015-2017 България беше осъдена от Европейската комисия. На днешното си заседание съдът назначи екологична експертиза.


Тол системата трябва да започне да работи през лятото, смята

Тол системата трябва да започне да работи през лятото, смята ...

......... 20 лева им взимат - искате ли да пробваме ние да сложим 20 лева някъде такса да видите какви протести и какво чудо ще бъде. Отиват в Гърция - плащат, в Македония - плащат, в Сърбия - плащат, и считат за нормално, а в България трябва да е без пари.


Най-много валежи от дъжд са отчетени в Монтана - 5

Най-много валежи от дъжд са отчетени в Монтана - 5 ...

......... премества от запад на изток. В следващите часове и до полунощ в Западна и Централна България ще продължи да се развива мощна купесто-дъждовна облачност. Най-активни ще бъдат процесите в централната част на Дунавската равнина. Там на много места ще има валежи, гръмотевични бури и градушки. След полунощ явленията ще затихват.


Пътят Бачково - Асеновград е затворен, съобщава БНР.И в двете

Пътят Бачково - Асеновград е затворен, съобщава БНР.И в двете ...

......... е затворен, съобщава БНР.И в двете посоки са се образували колони от автомобили.По информация на Агенция "Пътна инфраструктура" днес и утре от 8.00 до 18.00 часа се извършва обрушване на скатове. По тази причина на всеки два часа трафикът ще бъде спиран.Шофьорите могат да използват алтернативен маршрут Кричим - Девин.


Столична община търси ново място, на което да премести националния

Столична община търси ново място, на което да премести националния ...

......... от „Артекс“ пред съда. Очакваме решението на съда, след което ще мога да коментирам изказванията на строителите, че скоро ще продължи строителството им“, обясни главният архитект. Здравко Здравков не успя да си спомни защо миналата година е казал пред БНТ, че разрешителното разрешение на „Артекс“ е валидно до 2020 г.


Столична община търси ново място, на което да премести националния

Столична община търси ново място, на което да премести националния ...

......... от „Артекс“ пред съда. Очакваме решението на съда, след което ще мога да коментирам изказванията на строителите, че скоро ще продължи строителството им“, обясни главният архитект. Здравко Здравков не успя да си спомни защо миналата година е казал пред БНТ, че разрешителното разрешение на „Артекс“ е валидно до 2020 г.


Този уикенд предстои първото по рода си състезание с водородно

Този уикенд предстои първото по рода си състезание с водородно ...

......... автомобили (мащаб 1:10). Заповядайте да споделим заедно този вълнуващ момент! Победителят ще спечели възможност да премери сили с отбори от цял свят на световния финал, който ще се проведе в Прага на 8 юни! Училищата и отборите, които се включват в пилотното за България състезание, са , , и .


Във вторник ще преобладава слънчево време, след обяд над източните

Във вторник ще преобладава слънчево време, след обяд над източните ...

......... вятър, който вечерта значително ще отслабне. В четвъртък от запад на изток ще премине още едно атмосферно смущение. На места ще превали и прегърми, с по-голяма вероятност в Южна България. Вятърът отново ще бъде от запад-северозапад, в Дунавската равнина - умерен.Максималните температури ще са предимно между 23 и 28 градуса.


Неутрализирана е международна престъпна организация за незаконно производство на цигари,

Неутрализирана е международна престъпна организация за незаконно производство на цигари, ...

......... на тютюните/ и вторична фаза /производство и пакетиране на готовите изделия/.Допълнително са иззети пари в брой, автомобили от висок клас и обемна документация за престъпната дейност. Иззетият тютюн е на стойност над 6,5 млн. евро, което е данъчна измама в размер от над 5,1 млн. евро.Съвместната работа по случая продължава.


"И аз бях засегнат от фалшиви новини. През ден ми ...

......... новини споделяме в мрежата, без да четем в детайли. Така хората неволно стават дистрибутури на дезинформация." Така, съобщавайки за първи път информация, свързана с личния му живот, бургаският кмет Димитър Николов се включи в дискусията "Фалшиви новини и ценности на цифровото общество", която се провежда в момента в Бургас. /24chasa.bg


"На 19.05.2019 г. /неделя/ вечерта, сайтът „Биволъ“ публикува статия със ...

......... придобиването им.За мен са ясни както целите, така и сценаристите на тези публикации. Статията от 19.05.2019 г. няма автор, освен безадресното „Биволъ“. Така единственото неясно и неразбрано от мен е липсата на доблест от страна на нейния действителен автор да застане с името си зад това, което е написал". /24chasa.bg


На 24 май тази година кани българските деца да премерят

На 24 май тази година кани българските деца да премерят ...

......... със себе си, но не като стрелят по враговете, а като четат повече и разбират по-добре прочетенетото. Книговище прави децата горди от постигнатото чрез четене, дава им теми за разговор със съучениците, идеи за нови книги, които други като тях харесват.Официалният старт на платформата е на 24 май 2019 г.


Разкрита е международна престъпна организация за незаконно производство на цигари

Разкрита е международна престъпна организация за незаконно производство на цигари ...

......... и вторична фаза /производство и пакетиране на готовите изделия/. Допълнително са иззети пари в брой, автомобили от висок клас и обемна документация за престъпната дейност. Иззетият тютюн е на стойност над 6,5 млн. евро, което е данъчна измама в размер от над 5,1 млн. евро. Съвместната работа по случая продължава.


С изненадващото пътуване до Велинград Мерал успява да намери изход

С изненадващото пътуване до Велинград Мерал успява да намери изход ...

......... как ще реагира тя, гледайте тази вечер в революционния телевизионен формат.-->NOVA Не пропускайте да проследите вълнуващите емоции между участниците във втория сезон на „Женени от пръв поглед“ тази вечер от 22.00 ч. само по NOVA. Актуални новини за „Женени от пръв поглед“ ще откриете на , както и на .


Софийският градски съд се съгласи да назначи тройна експертиза –

Софийският градски съд се съгласи да назначи тройна експертиза – ...

......... отложено заради неявяване на двама от ищците. Става въпрос за две физически лица, които са се присъединили към колективния иск. Адвокатите на "Група за чист въздух" изразиха съмнение пред съда, че е възможно тези хора да са се присъединили към иска, за да може след това да влияят по процедурата.


150 000 лева е сумата, която Лидл България дари на УНИЦЕФ

150 000 лева е сумата, която Лидл България дари на УНИЦЕФ ...

......... достигне до най-уязвимите деца. За да спаси живота им. За да защити правата им. За да им помогне да реализират пълния си потенциал. Работим за всяко дете, навсякъде, всеки ден – в над 190 държави и територии – за да създадем по-добър свят за всеки. И никога не се отказваме.


NOVA ще предложи на зрителите вълнуващо екранно приключение с премиерата

NOVA ще предложи на зрителите вълнуващо екранно приключение с премиерата ...

......... а благодарение на международния си дистрибутор Free Dolphine Entertainment се радва на разпространение в Азия, като в Япония е прожектиран и на широк екран. “Привличане” беше представен на единадесетото издание на "Празник на българското кино в Рим" през 2018 г. благодарение на Български културен институт там. Не пропускайте премиерата на


Загиналият алпнинист Иван Томов ще остане завинаги в Хималаите. Той

Загиналият алпнинист Иван Томов ще остане завинаги в Хималаите. Той ...

......... нарекат Дървото на Иван. Сашо Попов, председател на туристическо дружество „Приста": Дъбът е „благун", най-големият, тия големите дъбове, които растат самотни в полето. Мисля, че това му отива. Иван наистина се извиси много над всички нас като постижения. 35-годишният Иван Томов е 19-ият български алпинист, намерил смъртта си по върховете.


Столичани сигнализират за бум на нахапани от кърлежи в София,

Столичани сигнализират за бум на нахапани от кърлежи в София, ...

......... да се забие. След 8-12 часа започва активно кръвосмучене.От община „Младост” заявиха, че до края на май всички тревни площи ще бъдат окосени и обработени с препарати – стига времето да позволи.За да намалим риска от ухапване, лекарите съветват да избягваме неокосени тревни площи и да носим дълги дрехи. /btvnews.bg


Varna24.bg Десетки варненци се събраха пред сградата на Община Варна,

Varna24.bg Десетки варненци се събраха пред сградата на Община Варна, ...

......... и омразата към животните. Бяха разположени и табла с изображения на пострадали от човешка жестокост и безотговорност животни.В прикаченото видео може да видите какво мисли една младо семейство, което освен своето детенце съжителства и с много кучета, за които се грижи безрезервно. За да гледате видеото, трябва да активирате Javascript.


НОИ ще върне часовника за 7707 кандидат-пенсионери. Толкова са хората

НОИ ще върне часовника за 7707 кандидат-пенсионери. Толкова са хората ...

......... че тези, които не са прекъсвали трудовия си стаж, предпочитат старата методика и те за момента са по-голямата част от кандидат-пенсионерите. Хората, които по различни причини имат дупки в стажа, се ориентират към новата. Когато празнотите са под 5 години, те си заплащат стажа, каквато възможност дава нормативната уредба. /24chasa.bg


Царската гара в Казичене продължава да се руши. Междувременно от

Царската гара в Казичене продължава да се руши. Междувременно от ...

......... на сградата. От администрацията обаче отново прехвърлили топката на Столична община и Министерството на културата. "Гражданите ще обжалват решението на прокуратурата, защото искаме институциите да се задействат и да спасят гарата, тъй като имат всички управленски механизми и правомощия за това", категорични са от "За обществен и релсов транспорт". Източник:


Има ли опасност корабът

Има ли опасност корабът "Радецки" да спре да плава? Този ...

......... в България. На бордаму могат да се качват до 100 пасажери, като те имат възможност да разгледат и музейната експозиция, в която са ценни реликви като знамето на Ботевата чета, униформи на Ботеви четници, последните писма, писани от войводата Христо Ботев от борда на парахода и интересни експонати от епохата.


Няма как по закон да се въведат допълнителни изпити на

Няма как по закон да се въведат допълнителни изпити на ...

......... са на някаква възраст, които не могат да издържат тези медицински прегледи, просто по естествен начин медицинско лице ще констатира, че те не са годни да управялват".Не само шофьорите на възраст над 60 години трябва да минават на изпит периодично, категорични са и столичани, показва анкета сред софийските улици. /БНР


Тази събота екипът на бе на гости на слънчева Варна,

Тази събота екипът на бе на гости на слънчева Варна, ...

......... имаше възможността да си изтегли късметчета, които приканват хората да бъдат по-добри и да направят някое добро дело.  Управителят на проекта Милена Славкова и кореспондентът на за Варна Надежда Георгиева разказаха повече за проекта и за възможностите, които медията предоставя на много хора. Вижте повече във видеото! Сподели с твоите приятели


68-годишен мъж загина в дома си при пожар в град

68-годишен мъж загина в дома си при пожар в град ...

......... в град Кубрат излизал пушек. След инцидента на място са изпратени екипи на пожарната и полицията. След подушването на огъня огнеборците открили в къщата тялото на мъжа, който живеел сам в къщата и бил трудно подвижен. Предполага се, че пожарът е тръгнал от неизгасена цигара. На мястото се прави оглед.


Тази събота екипът на бе на гости на слънчева Варна,

Тази събота екипът на бе на гости на слънчева Варна, ...

......... имаше възможността да си изтегли късметчета, които приканват хората да бъдат по-добри и да направят някое добро дело.  Управителят на проекта Милена Славкова и кореспондентът на за Варна Надежда Георгиева разказаха повече за проекта и за възможностите, които медията предоставя на много хора. Вижте повече във видеото! Сподели с твоите приятели


Ръководствата на читалищата у нас излизат на масов протест на

Ръководствата на читалищата у нас излизат на масов протест на ...

......... бюджета средства се представя в общината. Решението на общинския съвет отива при областния управител - също с цел контрол", поясняват в писмото към петицията читалищните дейци. Инициаторите на протеста са категорични, че ще се борят до край за исканията си, които предстои да бъдат връчени на компетентните институции по темата.


Един журналистически експеримент със скрити камери, репортер на NOVA стана

Един журналистически експеримент със скрити камери, репортер на NOVA стана ...

......... Даун и председател на сдружение „Синдром на Даун в България”. Според нея, с приетите от година мерки за втежняване на условията при получаване на процент инвалиодност децата с Даун не могат да получават помощи.От БЛС казват, че явно нещо не е доизмислено, след като ощетени се оказват действително болните хора.


Изряден данъкоплатец, по неволя, се превърна в рекордьор по пътни

Изряден данъкоплатец, по неволя, се превърна в рекордьор по пътни ...

......... дава право на КАТ да отнемат свидетелството за правоуправление, дори да спрат автомобила от движение",  обясни още Пламен Минев.При подаване на годишна данъчна декларация господин Минев поискал да му се възстанови част от платения данък - "общ данък". Право на това му дава доброволната му застраховка живот.Цялата история вижте във видеото.


Сигнал за бомба затвори Съдебната палата. Районът е отцепен и

Сигнал за бомба затвори Съдебната палата. Районът е отцепен и ...

......... Сигнал за бомба затвори Съдебната палата. Районът е отцепен и има полиция, предаде БГНЕС. Сградата на Съдебната палата е една от най-честите мишени на "телефонните терористи". До момента взривно вещество не е откривано там, но се постига желания ефект да се пречи на съдебната система да функционира нормално. Очаквайте подробности.


Главният архитект на София Здравко Здравков е нямало да презавери

Главният архитект на София Здравко Здравков е нямало да презавери ...

......... Главният архитект на София Здравко Здравков е нямало да презавери разрешителното за строежа на небостъргача "Златен век", ако собственикът на "Артекс" - арх. Пламен Мирянов, не го беше оттеглил.Апартаментите на власттаПроверяват 19 къщи за гости в Сапарева баняВ Европа голф игрища се декларират като пасищаМария Белова се закле като депутат


Днес преди обяд ще е предимно слънчево, с разкъсана висока

Днес преди обяд ще е предимно слънчево, с разкъсана висока ...

......... часове над масивите в Западна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. Ще духа силен юг-югозападен вятър, привечер в западните райони ще се ориентира от запад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 18°, на 2000 метра – около 11°.


Времето остава променливо, но вече по-топло, включителни през нощните часове.През

Времето остава променливо, но вече по-топло, включителни през нощните часове.През ...

......... ще бъде слаб до умерен. В източната половина той ще бъде ориентиран от юг. В Западна България първоначално посоката му ще бъде от югозапад, като постепенно ще се промени в западна.Максималните температури са в интервала 23-28 градуса. Минималните са между 11 и 16 градуса, в някои североизточни райони малко по-високи.


СО не прави акция за премахване на климатиците. Това заяви

СО не прави акция за премахване на климатиците. Това заяви ...

......... главният архитект на София.Предшественикът му Петър Диков издал разрешението за строеж на "Златен век", два дни преди да влезе в сила Законът за устройство на територията, който ограничава високото строителство. До ноември 2018 г. строежът е изграждан законно. Здравко Здравков призна, че му звънят инвеститори, които си гонят интересите. /news.bg


Преди обяд ще е предимно слънчево. Следобед над Западна България,

Преди обяд ще е предимно слънчево. Следобед над Западна България, ...

......... са 20°-25°, в Южна ще достигат до 27°-28°. В сряда вероятността за валежи е малка, ще преобладава слънчево време, с купеста облачност след обяд. В четвъртък от запад на изток ще премине още едно атмосферно смущение. На места ще превали и прегърми. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, до умерен.


Австрийският канцлер Себастиан Курц драматично дръпна шалтера на коалиционното си

Австрийският канцлер Себастиан Курц драматично дръпна шалтера на коалиционното си ...

......... коефициентът, по който се определя размерът на пенсията, може да се определя по старата и по новата методика. Те са и първите, които ще избират между изчисляване на базата на три последователни години с висок доход и осигурителни вноски, или на основата на доходите, които са получавали след 2000 година.


Повечето българи одобряват международната политика на ЕС. Според данни на

Повечето българи одобряват международната политика на ЕС. Според данни на ...

......... регион са в Турция - само 21% обобрение на фона на 47 на сто негативни оценки. Почти половината сърби също не са са доволни от политиката на ЕС. В Босна и Херцеговина делът им достига 54%. В регионален план най-осезаемо негативни към ЕС са настроенията в Русия и Западна Азия.


Холандският певец Дънкан Лорънс и песента му

Холандският певец Дънкан Лорънс и песента му "Аркейд" спечелиха 64-то ...

......... политическо заглавие доведоха поп-кралицата Мадона на сцената на Евровизия. Въпреки изричната забрана на организаторите, нейните танцьори излязоха с палестински и израелски флаг на гърбовете си като символ на неодобрението й към конфликта в Близкия изток.Холандецът Дънкан Лорънс спечели ЕвровизияХоландският певец Дънкан Лорънс е големия победител на тазгодишния песенен конкурс Евровизия.


Самолетът на германския външен министър Хайко Маас, който пристига на

Самолетът на германския външен министър Хайко Маас, който пристига на ...

......... Хайко Маас пътува с А321 на Бундесвера. Това е третата повреда на самолета за последния месец. Външният министър на Германия Хайко Маас пристига на посещение у насМинистърът на външните работи на Германия Хайко Маас пристига на официално посещение в София по покана на вицепремиера и министър на външните работи Е...


Екипът на Actualno.com подбра за вас най-важното от новините на

Екипът на Actualno.com подбра за вас най-важното от новините на ...

......... на Балканите – слоницата Артайда, спешно се нуждае от малогабаритна техника от типа на мини багерите "Bobcat", научи Actualno.com. С такава машина може бързо да се преустрои домът на слоницата след дългата зима, което вече е крайно належащо и е важно не само за комфорта, но и за здравето ѝ.


По разпореждане на прокуратурата в Сапарева баня се проверяват 19

По разпореждане на прокуратурата в Сапарева баня се проверяват 19 ...

......... имаше празници и къщите за гости бяха пълни, не е внесен нито един лев туристически данък в общинската хазна.Проверяват всички къщи за гости, изградени с европейски средстваГлавният прокурор разпореди да бъдат проверени всички 746 къщи за гости, за които са платени над 200 милиона лева европейски средства. Стана ясно, че...


Няма как по закон да се въведат допълнителни изпити на

Няма как по закон да се въведат допълнителни изпити на ...

......... вече са на някаква възраст, които не могат да издържат тези медицински прегледи, просто по естествен начин медицинско лице ще констатира, че те не са годни да управялват".Не само шофьорите на възраст над 60 години трябва да минават на изпит периодично, категорични са и столичани, показва анкета сред софийските улици.


Националният исторически музей (НИМ) получи дарение - портрет и две

Националният исторически музей (НИМ) получи дарение - портрет и две ...

......... на Алексей Ростовски - човекът, подписал знаменития Константинополски мирен договор, известен като Цариградски договор след Руско-турската война.© АрхивОсвен портрет на Стефан Стамболов, Ростовски подари и две литографии от френски вестници от 1895 г, които отразяват убийството на известния български държавник и революционер."Внедрявам историческата фактология в този музей", заяви Никита Ростовски.


Безплатни профилактични прегледи за пушачи в София, Благоевград и Враца.

Безплатни профилактични прегледи за пушачи в София, Благоевград и Враца. ...

......... цигари дневно от всеки човек, който живее на територията на града.От утре желаещите могат да си запишат час на сайта www.healthedu.eu и телефон 070010126 - всеки делник между 10 и 16 ч. В София прегледите започват на 31 май, във Враца на 13 юни, а в Благоевград на 21 юни.


"Една Европа за всички": Под това мото в 50 европейски ...

......... различни партии, които изразиха солидарност с демонстриращите. Целта им беше да дадат тласък на про-европейските сили седмица преди изборите за Европейски парламент.Италианският вицепремиер събра европейски националисти на митинг в МиланоДни преди европейските избори, италианският вицепремиер Матео Салвини събра в Милано европейски националисти. На масовия митинг в центъра на града при...


Момичетата от националния отбор по волейбол се срещнаха с фенове

Момичетата от националния отбор по волейбол се срещнаха с фенове ...

......... трите дни (общо шест мача) на цена от 25 лева.Програма на срещите от Волейболната лига на нациите в Русе:21 май, 201917:00 ч: Белгия - САЩ20:30 ч: България - Япония22 май, 201917:00 ч: Япония - САЩ20:30 ч: България - Белгия23 май, 201917:00 ч: Белгия - Япония20:30 ч: България - САЩ /24chasa.bg


Протестиращи собственици на терени в квартал

Протестиращи собственици на терени в квартал "Горубляне" блокираха кръстовището на ...

......... Протестиращи собственици на терени в квартал "Горубляне" блокираха кръстовището на булевард "Цариградско шосе" с улиците "Павел Красов" и "Димитър Пешев". В района се образуваха дълги колони. Виж още В "Горубляне" не искат парк върху частни имоти


Боряна Калейн спечели трети бронзов медал от Европейското първенство по

Боряна Калейн спечели трети бронзов медал от Европейското първенство по ...

......... Владинова записаха по едно четвърто място в индивидуалните дисциплини. Капитанката Владинова получи 20.700 точки на обръч, докато Тасева 21.150 на бухалки.Силно начало за гимнастичките ни на отделните уреди в БакуСилно представяне на индивидуалните ни гимнастички на Европейското първенство в Баку. Боряна Калейн, Катрин Тасева и Невяна Владинова се класираха за...


Основният приоритет в работата на социалните работници е децата да

Основният приоритет в работата на социалните работници е децата да ...

......... на семейството, за да се гарантира най-добра среда за отглеждане на детето. През 2018 г. социалните работници са работили по 1235 случая за реинтеграция на деца в семейството. В 495 от тях децата са се върнали при своите родители. По много от останалите случаи работата продължава и през настоящата година.


Старозагорци и гости на града активно се включиха в Нощта

Старозагорци и гости на града активно се включиха в Нощта ...

......... на българите“ на Маргарита Русева, както и на театър на маса „Трева за морските зайци“.„Много е хубаво това, виждам тук от най-млади до хора на преклонна възраст, което говори много за културното ни израстване“, коментира възрастна старозагорка.Според организаторите до полунощ се очаква хиляди старозагорци да се включат в инициативата. /БГНЕС


Студенти от Русенския университет разработиха специални очила и обувки, които

Студенти от Русенския университет разработиха специални очила и обувки, които ...

......... Провокираме студентите да мислят малко по-различно от стандартите.Авторите на проекта са изчислили, че цената на обувките и очилата няма да надвишава 67 долара и се надяват на интерес от страна на бизнеса, за да започне производството им. Само така новата технология ще достигне до хората, които имат нужда от нея.