На първата за 2019 г. сесия в Страсбург, евродепутатите обсъдиха

На първата за 2019 г. сесия в Страсбург, евродепутатите обсъдиха ...

......... най-кратки срокове в Съвета да бъде постигнат напредък по реформата. Нейното приключване ще премахне бремето от граничните държави на първо влизане, като Малта, Гърция, Италия и България, а също така би гарантирало, че всички държави-членки на Съюза, независимо къде се намират географски, поемат своята отговорност по отношение на бежанската криза. 


143 училища и детски градини затвориха заради грип и лошо

143 училища и детски градини затвориха заради грип и лошо ...

......... Р. Княгиня" в община Невестино.Не се провеждат занятия и в ДГ "Детелина" в с. Черно поле, община Ружинци, Видинска област.От 16 до 18 януари включително училищата в област Стара Загора, област Шумен и община Силистра ще бъдат в грипна ваканция.Пред обявяване на грипна епидемия са областите Ямбол, Перник и Пазарджик.


В началото на втория срок през февруари ще стартират извънкласните

В началото на втория срок през февруари ще стартират извънкласните ...

......... да се осъществява ранно кариерно ориентиране. „На много места се ползват за посещение на предприятия“, добави министърът. В Средец той посети Центъра за развитие на общността, където работят образователни и здравни медиатори. Министър Вълчев подчерта, че медиаторите са важни участници в процеса на ефективни включване на децата в образователната система.


Повече млади хора трябва да се реализират в областните градове

Повече млади хора трябва да се реализират в областните градове ...

......... и приобщаването на всяко дете към системата на предучилищното и училищното образование. „Механизмът показа, че когато има обща работа, ефектът е много добър. Разчитаме основно на учителите, но те не могат да се справят сами“, добави министърът.В Елхово той посети училище "Св. Климент Охридски", където разговаря с учители и ученици.


Сред лавината от мнения и коментари, заливаща социалните мрежи, понякога

Сред лавината от мнения и коментари, заливаща социалните мрежи, понякога ...

......... слънцето! Още в приказките от стари времена се разказва, че добрият цар го подвеждат лошите царедворци. И в крайна сметка те опират пешкира, а той продължава да се къпе в народната любов. Само че така е във вълшебните приказки за деца. А в реалността народната любов се проверява на избори.


Две знакови прояви на лидера на БСП Корнелия Нинова в

Две знакови прояви на лидера на БСП Корнелия Нинова в ...

......... лексика. Но пък "след Тръмп да не би всичко странно да е новото нормално?" Звучейки различно от мейнстрийма, Нинова се опитва да представи себе си като алтернатива на всичко, което имаме на терена. От друга страна обаче, това е трудна работа, когато си лидер на партия на почти 130 години.Група интелектуалци написаха писмо до премиера Бойко Борисов, в което

Група интелектуалци написаха писмо до премиера Бойко Борисов, в което ...

......... целия народ“, се казва в документа.Под документа са се подписали: акад. Георги Георгиев Марков, акад. Васил Стоянов Сгурев, акад. Благовест Христов Сендов, проф. Александър Чирков, Веселин Борисов Воденичаров, акад. Пламен Иванов Карталов, акад. Стефан Борисов Воденичаров, акад. Константин Димитров Косев, акад. Антон Николов Дончев, член-кор. Иван Гранитски, акад. Васил Гюзелев.


Пловдив, който тази година ще бъде Европейска столица на културата

Пловдив, който тази година ще бъде Европейска столица на културата ...

......... разположени в двете посоки на бул. "Цар Борис Трети Обединител". Подготвени са 15 000 одеяла и още толкова шала за присъстващите. Те са с логото на Пловдив 2019 и хората ще могат да си ги запазят като сувенири. От местната организация на ВМРО пък обявиха, че ще раздават български знамена.


Сдружение „Енергийно бъдеще за България” стартира инициатива за набиране на

Сдружение „Енергийно бъдеще за България” стартира инициатива за набиране на ...

......... Всяка година преди да възобнови плаванията си, той трябва да премине задължителен технически преглед. Последната инспекция на „Речен надзор-Лом” от 07.03.2018 г. констатира необходимостта от извършване на доков преглед в кораборемонтен завод. Ако ремонтът не бъде направен до 07.04.2019 год., корабът „Радецки“ трябва да преустанови дейността си като плавателно средство. 


Политиката на ДПС през 2019 г. ще бъде търсене на

Политиката на ДПС през 2019 г. ще бъде търсене на ...

......... полезни и на Европа, отбеляза Карадайъ. Председателят на ДПС пожела на всички здраве и берекет, 2019 година да е плодородна и богата, мирна и успешна, България да извоюва достойно място в Европа и в международен план, ЕС да намери верния път за просперитет на всички държави членки и благоденствие на обществата.


Трезори крият "евтината сметка"През последните години банковите такси нараснаха повсеместно

Трезори крият "евтината сметка"През последните години банковите такси нараснаха повсеместно ...

......... "селекционер"Ако прокуратурата беше селекционер на футболен отбор, то той по всяка вероятност можеше да бъде и шампион. В последните дни тези нейни "способности" се проявиха много ярко и осветиха правосъдната ни система, но в същото време са напът да взривят търпението на адвокатската колегия в цялата страна.  Четете в „БАНКЕРЪ“!Държавният глава Румен Радев изпрати писмо до председателя на Европейския

Държавният глава Румен Радев изпрати писмо до председателя на Европейския ...

......... от българска страна законодателни предложения по Пакета Мобилност 1 – отчетени“, категоричен е в писмото си президентът Радев.Държавният глава изразява своята убеденост, че Пакетът Мобилност 1 ще бъде финализиран на основата на справедливи и балансирани решения, като се зачетат основните принципи на ЕС и правилното функциониране на Европейския вътрешен пазар.


Заместник-председателят на парламента и лидер на "Воля" Веселин Марешки остро

Заместник-председателят на парламента и лидер на "Воля" Веселин Марешки остро ...

......... припомни позицията си, че покупката на нови изтребители е ненужна. "Естествено, докато нямаме здравеопазване, образование, демографска политика, сигурност, не ни трябват тези излишни неща", каза заместник-председателят на парламента и добави, че нямало от кого да се пазим с такива летални машини. Не ни било нужно и Министерство на отбраната като цяло.


Докато съм министър на отбраната, няма да позволя на никой

Докато съм министър на отбраната, няма да позволя на никой ...

......... се необходимите мерки. Още по обяд дойде пожарната, дойде енергото и се установи, че всичките постройки са незаконни, а 15 са абсолютно опасни за живеене". Трябва да има ясна държавна политика по отношение на интеграцията на ромския етнос, посочи вицепремиерът и съобщи, че до средата на февруари ще предложи проект за програма.


Лидерът на НФСБ Валери Симеонов поиска нов конкурс за закупуването

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов поиска нов конкурс за закупуването ...

......... официално подкрепата си към кабинета.Съвсем възможно е решението да бъде прокарано с гласовете на ДПС и ВМРО. Движението за права и свободи също все още не е съобщило какви са намеренията му. Засега Народното събрание е одобрило инвестиционен разход в размер на 1.8 млрд. лв. за придобиването на минимум 8 изтребителя.


На откриващото събитие на Европейската столица на културата в събота

На откриващото събитие на Европейската столица на културата в събота ...

......... Колодрума и около стадион „Пловдив“.Полицията очаква над 30 хиляди души на откриващото мероприятие – заяви Илков. Той увери, че са взети всички антитерористични мерки при провеждането на събитието. Комисарят още веднъж призова гражданите за търпение заради дискомфорта, който причинява затварянето на движението на превозни средства по основния булевард на Пловдив.Омбудсманът Мая Манолова атакува днес пред Конституционния съд промените в

Омбудсманът Мая Манолова атакува днес пред Конституционния съд промените в ...

......... служители“.По думите й прекратяването на служебното правоотношение по този начин накърнява  правната сигурност при добросъвестното упражняване от гражданите на правото им на пенсия. Така се отнемат вече придобити от гражданите права и по този начин не просто се разколебава, а направо се руши доверието на гражданите в държавата и закона. 


Кметът на Пловдив излъга собствените си избиратели и носи пряко

Кметът на Пловдив излъга собствените си избиратели и носи пряко ...

......... едно от многобройните ни публични предупреждения, че бездействието ще доведе до този шокиращ резултат, на който всички сме свидетели днес", се казва в позицията.В документа се казва, че сратката, но пък за сметка на това многомилионна заря за откриването няма да скрие строителната площадка, в която Пловдив посреща гостите си. 


Лидерът на бременския клон на крайнодясната „Алтернатива за Германия” Франк

Лидерът на бременския клон на крайнодясната „Алтернатива за Германия” Франк ...

......... избягали.От пресцентъра на "Алтернатива за Германия" публикуваха снимка на Магниц, лежащ в безсъзнание в болнично легло.В края на 2018 г. проучване показа, че антиимигрантската партия "Алтернатива за Германия" за пръв път е по-популярна от някоя от двете традиционни партии в страната, след като социолози отчетоха, че е надминала Германската социалдемократическа партия.


Близки и приятели се сбогуваха с актьора Иван Ласкин. Той почина

Близки и приятели се сбогуваха с актьора Иван Ласкин. Той почина ...

......... Близки и приятели се сбогуваха с актьора Иван Ласкин. Той почина на 48-годишна възраст, след като прекара последните 10 дни в реанимацията на ВМА с тежка чернодробна недостатъчност. Поклонението започна в 12:30 ч. в храма „Свети Седмочисленици” в София, а погребението е на Алеята на творците на Централните софийски гробища.


Родители все по-често кръщават децата си на звезди или спортисти.

Родители все по-често кръщават децата си на звезди или спортисти. ...

......... Сред комбинираните женски имена пък са Ивайла-Божидара, Камий-Саво, Мария-Антоанета, Урания-Мария, Вая-Никол, Борислава-Вяра-Магдалена.„Мода при имената винаги е имало и ще има. Хората държат на традицията, но се опитват да примирят нея с модата. Не смятам, че има някакви огромни сътресения и промени, настъпили през 2018 г.”, каза още д-р Мая Влахова.


Надпис "Локо 2019" е издълбан на Хеопосовата пирамида в Египет. Граждани сигнализираха

Надпис "Локо 2019" е издълбан на Хеопосовата пирамида в Египет. Граждани сигнализираха ...

......... Нямам какво да направя, освен тихо да се моля - следващите поколения да оценяват заветите и да пазят историческите ценности!", коментира Мила Димитрова във "Фейсбук".Хеопсовата пирамида е известна още като Великата или Голямата пирамида в Гиза.Пирамидата на Хеопс е последният запазен архитектурен паметник от Седемте чудеса на света и най-известната пирамида в света.   


От днес заменяме старите микробуси за обслужване на трудноподвижни хора

От днес заменяме старите микробуси за обслужване на трудноподвижни хора ...

......... от 10 г. Столична община предлага специализираната услуга за придвижване от дома до мястото, където трудноподвижните хора трябва да отидат – работа, медицински услуги или културни събития, за да имат активен живот" – посочи също кметът Фандъкова.Новите микробуси са закупени по ОП „Развитие на човешките ресурси“ с участието на 20 столични района.


Вицепрезидентът Илияна Йотова и посланикът на Великобритания Ема Хопкинс представиха

Вицепрезидентът Илияна Йотова и посланикът на Великобритания Ема Хопкинс представиха ...

......... разви като личност и ми показа, че е възможно да допринеса за промяната на света към по-добро, което дотогава не вярвах. Даде ми увереност да продължа да се занимавам с обществено значими теми“, отбеляза Блага. Сега тя участва в международния проект „Модел ООН“ – симулация на Организацията на обединените нации.


Днес целият екип на Българска свободна телевизия - 50  журналисти,

Днес целият екип на Българска свободна телевизия - 50  журналисти, ...

......... има покритие в цялата страна. Телевизията ще може да се гледа от българите в чужбина, живеещи в Европа и Америка.  БСТВ е качена и на сателит, откъдето разпространителите също могат да вземат сигнал, който не е кодиран. Телевизията има сключени договори за разпространение с 246 кабелни оператори. Преговорите за разпространение продължават и с още над 120.


Богоявление е един от най-древните християнски празници. Празнува се на 6 януари (Йордановден)

Богоявление е един от най-древните християнски празници. Празнува се на 6 януари (Йордановден) ...

......... надбори 86-има смелчаци и хвана кръста в ледените води на река Марица в ПловдивБлизо 80 човека тази година се престрашиха да скочат за кръста на празника Богоявление от Първа буна във Варна. Температурата на въздуха беше -2, а на водата около 5 градуса. Най-бърз се оказа 18 годишният Александър Матев от Варна


Президентът Румен Радев разкритикува управлението заради проблемите с електронните винетки.

Президентът Румен Радев разкритикува управлението заради проблемите с електронните винетки. ...

......... от типа самолет. Правителството обаче направи точно обратното - обяви победител в разрез с правилата. Дори се ангажира да надплати огромна сума", обясни държавният глава. Радев изтъкна, че конкурсът е удар и по американските ни партньори, защото "в очите на българите те спечелили конкурса с политически лобизъм, а не по правилата".


Отбелязваме 171-годишнината от рождението на един от най-великите български поети

Отбелязваме 171-годишнината от рождението на един от най-великите български поети ...

......... стихосбирката "Песни и стихотворения". Априлското въстание го подтиква да създаде чета, на която става войвода. От Гюргево се качва с част от четата на кораба "Радецки" и на 17 май принуждават капитана да спре на българския бряг. На 20 май 1876 г. е последният тежък бой - привечер след сражението куршум пронизва Ботев.


Строителният министър Петя Аврамова отговори на критиките на БСП към

Строителният министър Петя Аврамова отговори на критиките на БСП към ...

......... пътища. Нашата работа е да въведем тази справедлива система и да генерираме приходи, за да ремонтираме пътищата в държавата“, добави министърът.На фирмата, отговаряща за въвеждането и поддръжката на системата за е-винетки, ще бъдат наложени санкции, стана ясно от изявлението на Аврамова. Причината е забавяне при монтажа на апаратите за самотаксуване.  


ГЕРБ проведе първо заседание на Националния предизборен щаб на партията

ГЕРБ проведе първо заседание на Националния предизборен щаб на партията ...

......... под мотото "Европа в нашия дом" и ще се проведе в периода от месец февруари до април тази година.По време на днешното си заседание Националният предизборен щаб на ГЕРБ разгледа и цялата хронограма за събитията на партията до 15 декември 2019 година. През следващата седмица щабът на ГЕРБ ще заседава отново. 


"Демократична България" поиска оставките на ръководителите на Агенция "Пътна инфраструктура",

"Демократична България" поиска оставките на ръководителите на Агенция "Пътна инфраструктура", ...

......... преход на страната ни и да осигурят нейното заслужено място сред най-модерните общества и икономики. Време е да дадат път на управление, което може да реализира този приоритет. Демократична България е в състояние да осигури на българските граждани бърза модернизация – чрез ефективно въвеждане на електронно управление във всички сектори.


Колко ще изхарчи БНБРазходите за издръжката на Българската народна банка

Колко ще изхарчи БНБРазходите за издръжката на Българската народна банка ...

......... важен фактор, който определя тежестта на даден политик върху световната сцена. Независимо дали е демократ, диктатор или нещо по средата, всеки държавен ръководител се намира на върха на пирамида от потенциални съперници и позициите на онези, които здраво контролират положението у дома, са по-добри от позициите на по-нестабилните им колеги.


Напрежението в региона рязко ескалира. Това заяви председателят на партия

Напрежението в региона рязко ескалира. Това заяви председателят на партия ...

......... Албания е член на НАТО. На къде отиваме? Имаме определена система за сигурност, Албания е кандидат член на ЕС, това означава пряк достъп на Косово до тези база данни. Никой не се противопоставя, обявява се като първа стъпка за премахване на границите. Двойните стандарти достигат своя връх“, коментира Румен Петков.


Служителите на Пътна полиция вече могат да спират от движение коли, ако

Служителите на Пътна полиция вече могат да спират от движение коли, ако ...

......... задължени да търсят начини да проверяват дали твърдите горива отговарят на определените с наредбата екологични норми. Това може да стане както чрез родни, така и чрез чужди лаборатории.Глоба от 100 до 1 000 лева може да се налага, ако въздухът се замърсява при строителни или ремонтни дейности. Глобата се удвоява при повторно нарушение. 


След като бъде свалена новогодишната украса от празнични естествени елхи

След като бъде свалена новогодишната украса от празнични естествени елхи ...

......... целогодишно гражданите могат да оставят такива отпадъци, вкл. и естествени елхи.За 2018 г. са преработени 14 001,4 тона зелени отпадъци, а количеството произведен компост е 10 055 тона.Естествените елхи, които са с корени, могат да бъдат засадени в междублокови пространства, в градинки и дворове, като се полагат грижи за тях.


През май ще има предсрочни парламентарни избори. Виждайки симптомите на

През май ще има предсрочни парламентарни избори. Виждайки симптомите на ...

......... допълни Октай."Ако трябва да спомена последното послание на Доган за програмно управление, това програмно управление е "всички заедно да управляваме държавата и никой да не търси отговорност". Долу-горе така звучи. Всъщност това е продължение на предлаганото преди години социално-либерално управление на страната - управлението със Симеон и НДСВ", каза още той. 


В Раковски започна подготовка за посрещането на папа Франциск, който

В Раковски започна подготовка за посрещането на папа Франциск, който ...

......... са родно място на пет католически епископа, избрани през XX век – Винкенти Пеев, Иван Романов, Симеон Коков, Самуил Джундрин и Георги Йовчев. Много други духовници, родени или живели в града, са допринесли за развитието на духовността на национално ниво – Йосиф Стойков, братята Дамян Гюлов и Козма Гюлов, Петър Сарийски и др. – и във Ватикана – проф. Йосиф Гагов, архимандрит Георги Елдъров и монсеньор Йовко Пищийски.


Форматът на участие на НАТО в Афганистан трябва да бъде

Форматът на участие на НАТО в Афганистан трябва да бъде ...

......... е от 160 човека. България няма нужда да увеличава своето присъствие повече", категоричен е Каракачанов.На следващата среща на военните министри от НАТО този въпрос да се обсъди и "ако някои държави смятат да изтеглят контингентите си от Афганистан аз смятам че и ние трбва да преразгледаме позиция", допълни военният министър.


Министерският съвет одобри проект на Меморандум за разбирателство между правителствата

Министерският съвет одобри проект на Меморандум за разбирателство между правителствата ...

......... в Националния регистър на исторически места, то собствениците отново имат свободата да се разпореждат свободно с него. Всъщност, най-често основните законови ограничения са свързани повече с местните градоустройствени регулации. Предлагат се редица данъчни стимули за поддържането на сгради в историческия списък – както на щатско, така и на федерално ниво.


Правителството одобри за член на Комисията по прозрачност по Закона

Правителството одобри за член на Комисията по прозрачност по Закона ...

......... изкуство „Кръстьо Сарафов“. Адвокат Младенов е вписан в Софийската адвокатска колегия. Работил е като сътрудник в търговски дружества и адвокатска кантора, а в момента практикува самостоятелно като адвокат в областта на търговското, облигационното, застрахователното и медицинското право и медиацията. От 2016 г. до момента е член на Комисията по прозрачност. 


На интервал между 20 и 40 минути ще се движат

На интервал между 20 и 40 минути ще се движат ...

......... Марияна Попова, Орлин Павлов, БО БО, Рут Колева и Стефан Вълдобрев, танцьорите от фолклорния ансамбъл "Седеф" и солистите на балет "Арабеск". Спортисти и артисти ще отправят пожелание към българите в специално заснети видеообръщения. Преди празника пък социалните мрежи предупреждават, че многото пиратки и фойрверки могат да стресират сериозно домашните ви любимци.


В Новогодишната нощ столичани и гостите на София отново ще

В Новогодишната нощ столичани и гостите на София отново ще ...

......... озарят небето над София в първите секунди на новата година. Концертът „Сцена под звездите“ събра миналата година на площад „Княз Александър I“ повече от 30 000 души, а над милион зрители проследиха прякото телевизионно излъчване на празничното събитие.В новогодишната нощ ще се движат столичното метро и част от наземния транспорт. 


Повишаването на обществената осведоменост по проблемите на киберсигурността е от

Повишаването на обществената осведоменост по проблемите на киберсигурността е от ...

......... обществената осведоменост по проблемите на киберсигурността и да се осигури по-безопасно поведение в онлайн пространството на най-уязвимите интернет потребители - децата и подрастващите. Кампанията е насочена и към родители, учители и образователни институции като важен фактор във формирането и развиването от най-ранна възраст на дигитално-медийна грамотност и умения у децата.


Парламентът приключи изминалата 2018-а така, както и я започна -

Парламентът приключи изминалата 2018-а така, както и я започна - ...

......... от трибуната от председателя Цвета Караянчева, която изрази надежда, че ще успеят да прогонят злите духове от парламента. А в същото време пред Народното събрание се провеждаше протест именно срещу промените в Закона за вероизповеданията, който беше организиран от протестантски църкви.Така, разсърдени, коалиционните партньори излязоха във ваканция заедно с опозицията.


Масови оставки заваляха след Коледните празници в ръководената от ексшефа

Масови оставки заваляха след Коледните празници в ръководената от ексшефа ...

......... сме длъжни да бъдем горди и достойни и да преживеем и този (отцепник - б.р.). Той (Местан) приключи! И този филм мина! Днес този площад показва колко сме много - много повече от миналата година, ние имаме нуждата да бъдем единни и сплотени и затова сме много повече", подчерта Карадайъ.


Политолози и астролози се надпреварват в хороскопите си за 2019-а.

Политолози и астролози се надпреварват в хороскопите си за 2019-а. ...

......... астролози гадаят, че е възможно Путин да стане президент на нова съюзна държава между Русия и Беларус след 2024-а. Известно е, че такова сливане е предвидено в съюзния договор между Москва и Минск. Но Путин завинаги вече изглежда прекалено розово... Светът се променя, няма как Русия да остане същата.Валери Тодоров<!--![endif]--><!--![if-->


"Наименоването на улица "Астана" в центъра на София е символичен

"Наименоването на улица "Астана" в центъра на София е символичен ...

......... от опита на Астана и взаимства добрите практики, най-вече в инфраструктурните и архитектурните решения, които да направят градска среда в столицата привлекателна и достъпна за всички. София от своя страна може да се превърне в отворената врата на Казахстан към Европа във всяко едно отношение", каза още инж. Симеон Славчев. 


Ръководството на ГЕРБ стои твърдо зад кмета на Банско Георги

Ръководството на ГЕРБ стои твърдо зад кмета на Банско Георги ...

......... на Банско Георги Икономов благодари на Цветанов и на премиера Бойко Борисов за подкрепата през годините и за всичките проекти, които бяха реализирани на територията на общината. По думите му средствата, които получава общината от правителството, допринасят както за подобряването на средата за живот, така и за развитието на туризма.  


Александър Маринов "Политическата субектност на основните институции и на системните партии се

Александър Маринов "Политическата субектност на основните институции и на системните партии се ...

......... стилистика) приписват на един високопоставен слуга на народа, заявил неотдавна в тесен кръг: "Накрадохте се за три живота, айде спрете се!"Констатацията е вярна, макар да е неясно защо се употребява второ лице множествено число. Но съчетанието от глупост и алчност спирачки няма. Клонът е почти прерязан, а долу чака Улицата. 


Зам.-председателят на ДСБ Радан Кънев коментира на страницата си във

Зам.-председателят на ДСБ Радан Кънев коментира на страницата си във ...

......... да отвърнем с присъщата си признателност:Сърдечно благодарим за информацията, товаришч Макарафф! И на вас светло посрещане на Рождество, по Богоявление.  И не вземайте пример от братята сърби, които използват проблемите с математиката, за да пият непрестанно от 24-ти декември (Бъдни вечер по истинската математика) до 20-ти януари (Ивановден по грешната)".


Вицепремиерът по правосъдната реформа и министър на външните работи Екатерина

Вицепремиерът по правосъдната реформа и министър на външните работи Екатерина ...

......... изпълняваха от министъра за Българското председателство на Съвета на Европейския съюз 2018 Лиляна Павлова. С оглед осигуряване на устойчивост на провежданата от България политика към Европейския съюз и ефективна защита на националния интерес, беше определен нов председател на Съвета по европейските въпроси, с което се гарантира непрекъсваемост на работата му. 


Предстоят няколко вида избори догодина. Да не бързаме да проектираме

Предстоят няколко вида избори догодина. Да не бързаме да проектираме ...

......... бе обявено в писмо медиите, подписано от 30 членове на партията. "Като основен мотив изтъкваме своето несъгласие с водената авторитарна политика от страна на председателя на партията, своеволията при налагане на еднолични решения и опитите да се създава разделение с цел противопоставяне и обслужване на лични интереси", се казва в позицията.


Благотворителната инициатива "Българската Коледа" в подкрепа на децата с тежки заболявания

Благотворителната инициатива "Българската Коледа" в подкрепа на децата с тежки заболявания ...

......... 0900 1117. В дарителската банкова сметка на инициативата са постъпили 1 330 000 лв., a 35 000 лв. са дарени чрез системата ePay.bg. На коледния благотворителен спектакъл "Българската Коледа" присъстваха президентът Румен Радев и съпругата му Десислава Радева, председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, както и дарители, посланици на кампанията и деца, на които "Българската Коледа" помага.


От днес до 26 декември софиянци и гостите на столицата

От днес до 26 декември софиянци и гостите на столицата ...

......... От днес до 26 декември софиянци и гостите на столицата ще могат да паркират свободно в целия град. Обичайните правила се връщат в сила чак на 27 декември. Платеното паркиране в центъра остава валидно и на 28 и 31 декември.


ОТ ГЕРБ намеквали на Сергей Станишев, че имат гражданска квота

ОТ ГЕРБ намеквали на Сергей Станишев, че имат гражданска квота ...

......... да се окаже независим евродепутат, хипотетично, попита го водещият.  А, те от ГЕРБ ми отправят вече такива намеци, казват че имат гражданска квота, засмя се Станишев.Спекулациите сочат за водач на листата Елена Йончева, продължи Любенов. Оставете спекулациите. Ако някой мисли, че ще скара Елена и мен, няма да го постигне, отговори Станишев.


На 5 май следващата година папа Франциск ще се срещне

На 5 май следващата година папа Франциск ще се срещне ...

......... Той припомни, че БПЦ вече излезе с позиция, че донорството е проява на християнска любов, но за да се даде благословия, има няколко условия.Митрополитът посочи още, че не одобрява експериментите за първите генетично модифицирани бебета и определи това като вмешателство, защото според него „Бог е установил света премъдро в хармония“.


300 000 автомобили заминаха от София за празниците, но оставиха

300 000 автомобили заминаха от София за празниците, но оставиха ...

......... нерегламентирано горене на отпадъци, а от Пътна полиция ще спират автомобили за проверка с мобилни газ-анализатори, които отчитат нивата на отработените газове.От Столична община призовават гражданите, които имат възможност, да не използват личните си автомобили днес, а тези, които се отопляват на твърдо гориво, при възможност, да използват алтернативно отопление.


След осем месеца в ареста, отстранената кметица на столичния квартал

След осем месеца в ареста, отстранената кметица на столичния квартал ...

......... което направи съдия Иво Хинов на домашния им арест с електронния контрол на тримата.От правосъдното министерство съобщиха, че са уведомили спецсъда за невъзможността засега на Иванчева, Петрова и Дюлгеров да бъдат сложени електронни гривни, защото те все още са в тестов период и не се прилагат върху подсъдими и обвиняеми.


Столичният кмет Йорданка Фандъкова призна за един основен пропуск при ремонта на ул.

Столичният кмет Йорданка Фандъкова призна за един основен пропуск при ремонта на ул. ...

......... предприемат. Важно беше да намерим подхода и механизма да подкрепим граждани и домакинства, които сами не биха могли да се справят. И сега имаме два проекта, които ще ни подпомогнат до три години да подменим безвъзмездно инсталациите на 1/3 от домакинствата, които се отопляват на твърдо битово гориво“, подчерта Фандъкова.


"Тази година е годината на спецпрокуратурата, без да омаловажавам труда

"Тази година е годината на спецпрокуратурата, без да омаловажавам труда ...

......... те са обвиняеми, както всички други. Това не оправдава условията в ареста, но и двете подсъдими пребивават в следствения арест в София по тяхно собствено желание, вместо в Сливен, където условията са много по-добри. Българските затвори и следствени арести са в ужасни битови условия, те не са само за Иванчева".


Предложението на Министрите на отбраната и на икономиката да се

Предложението на Министрите на отбраната и на икономиката да се ...

......... самото начало на задържането непълнолетният има възможност да се възползва от правна защита. Ако дете на 15 години е преносител на взривни вещества или негов близък го е включил в схема за разпространение на наркотици, какъв е проблемът тези роднини да не бъдат уведомени за задържането на лицето?", попита Цветанов.


Дръндарска кокошка просо сънува. Така депутатът от Обединени патриоти Валери Симеонов

Дръндарска кокошка просо сънува. Така депутатът от Обединени патриоти Валери Симеонов ...

......... Ние трябва да имаме три пъти по-бърз растеж спрямо средноевропейското нарастване на брутния продукт на глава от населението. Паднем ли под 6%, е индикация, че нещата не са подредени както трябва. И най-неприятното е, че с още едно поколение се обричаме да бъдем най-бедната страна в ЕС", посочва Ахмед Доган.


 Що се касае за програмен кабинет, аз смятам, че към

 Що се касае за програмен кабинет, аз смятам, че към ...

......... аз съм убеден, че в следващите европейски избори много е важно какъв ще бъде резултатът на системните партии и на тези сериозни политически семейства. Да вярваме, че Сергей Станишев ще бъде човекът, който действително ще може да промени подхода и да върне проевропейската визия на БСП за България", коментира той.


60,2% от българите са оптимисти и имат усещане, че през

60,2% от българите са оптимисти и имат усещане, че през ...

......... пък се надяват на повече сигурност и стабилност през 2019-а. 38,2% от анкетираните заявяват, че ще следят с интерес кампанията и резултатите от предстоящите местни избори, а 36,1% се интересуват от изборите за Европейски парламент през 2019-а. 25,7% ще следят предстоящи международни спортни събития, на които страната ни е домакин.


Изданието Forbes класира страната на 46 позиция в класацията си

Изданието Forbes класира страната на 46 позиция в класацията си ...

......... националните политики с ЕС и укрепването на киберсигурността. Въпреки благоприятния инвестиционен режим, включително ниските, плоски корпоративни данъци, остават значителни предизвикателства.Корупцията в публичната администрация, слабата съдебна система, ниската производителност, липсата на прозрачност в обществените поръчки и наличието на организирана престъпност продължават да пречат на инвестиционния климат и икономическите перспективи на страната.


Днес се навършват 75 години от подвига на капитан Димитър

Днес се навършват 75 години от подвига на капитан Димитър ...

......... е едва на 27 години.Самолетът на Списаревски пада разбит на височините над село Пасарел. Тялото му е открито от спусналите се да спасяват летеца местни хора сред отломките, а на другия край на селото е открит и подофицер Робърт Хенри Ренър, на който хората помагат въпреки, че е от врага.


Президентът Румен Радев удостои посланика на Китайската народна република Джан

Президентът Румен Радев удостои посланика на Китайската народна република Джан ...

......... Джан Хайджоу и благодари за честта да бъде удостоен с висшето държавно отличие. „Мандатът ми от две години и половина не беше толкова дълъг, но през това време успях да почувствам доброто отношение на българите към китайския народ, което е солидна основа за по-нататъшните ни двустранни отношения“, каза още посланикът.


Ако в средата на декември се провеждаха парламентарни избори, ГЕРБ

Ако в средата на декември се провеждаха парламентарни избори, ГЕРБ ...

......... предсрочен вот се обявяват по-често мъже, хората на възраст над 60 години, анкетираните с нисък стандарт на живот и 72% от избирателите на БСП. Против нови избори са хората между 30 и 50 години, образованите и заможните, градското население, избирателите на ГЕРБ и Обединените патриоти, дори и привържениците на ДПС.


Цветан Цветанов получи годишната награда "Ангели на благодарността" на Фондация

Цветан Цветанов получи годишната награда "Ангели на благодарността" на Фондация ...

......... процедури и днес можем да се похвалим, че няма листа на чакащи. За целта бяха инвестирани 17 млн. лева в програмата за ин витро, което демонстрира нашия стремеж за поддържане на добра демографска политика. Това бяха думите на народния представител от ГЕРБ и председател на здравната комисия д-р Даниела Дариткова. 


Народни представители от парламентарната група на БСП внасят в Конституционния

Народни представители от парламентарната група на БСП внасят в Конституционния ...

......... патриоти“, нула от ВОЛЯ. Представям си, ако не ви беше приоритет, какъв дебат щеше да се води тук. Второ твърдение на управляващите е, че няма алтернатива. 41 алтернативни предложения има от „БСП за България“ в този закон, които представляват предложения за промяна в модела“, заяви още Нинова в Народното събрание.