Заместник-кметът по направление "Инвестиции и строителство" в Столичната община Ирина

Заместник-кметът по направление "Инвестиции и строителство" в Столичната община Ирина ...

......... в града през този период", каза Фандъкова.„Очаквам госпожа Савина като опитен колега, с нея сме заедно тук от първия ден като заместник-кмет, се надявам да успее да координира процеса. В момента, в който регистрираме листата и мен като кандидат за кмет ще изляза веднага в отпуск“, поясни още  Йорданка Фандъкова.


Основният проблем, който трябва да решат политиците, е промяна на

Основният проблем, който трябва да решат политиците, е промяна на ...

......... на сигнала на БНР.„Има много тежко противоречие между това, което казва Светослав Костов, и между това, което установява прокуратурата. Единственият човек, който може да понесе отговорност, това е ръководителят на медията, за да бъде възстановено доверието. Очакваме и от СЕМ намеса. До момента и тяхната реакция е незадоволителна“, посочи журналистката.


„За първи път от много избори насам резултатът от местния

„За първи път от много избори насам резултатът от местния ...

......... Пловдив, Русе, Хасково, Кърджали, Варна, Велико Търново. Има много точки, които ще наблюдаваме с интерес“, посочи тя.Евелина Славкова коментира и ситуацията в БНР. Според нея изходът са обявяване на ясни аргументи защо са взети конкретните решения и подаване на оставки, а очакванията ѝ са, че се изчаква бурята да затихне.


Сдружение "Мостове" и гражданската инициатива на майките на деца с увреждания

Сдружение "Мостове" и гражданската инициатива на майките на деца с увреждания ...

......... сме направили нищо. Има още какво да се направи. Зависи от общината и сърцата на хората да бъде осигурена достъпна градска среда за хората с увреждания“, каза Манолова.От екипа на Игнатов отново подчертаха, че ще работят за гостоприемна и достъпна столица, истински дом за всички хора, които живеят и работят тук.


Отвори врати за редовни посещения пространството с културно-историческо наследство на

Отвори врати за редовни посещения пространството с културно-историческо наследство на ...

......... собствена отоплителна система и хигиенни помещения. Отличават се с интериорна декорация. Своеобразен акцент в комплекса е мозайката Felix, съхранена цялостно в една от сградите.Експозицията „Антична Сердика“ – е един от филиалите на Регионалния исторически музей – София. Археологическите проучвания се проведоха във връзка със строежа на втория лъч на метро. 


България е твърд привърженик на интеграцията на Албания в Европейския

България е твърд привърженик на интеграцията на Албания в Европейския ...

......... сили. Той допълни, че в България процесите се следят задълбочено и се полагат големи усилия за осигуряване на необходимата финансова подкрепа за сектора на отбраната.В програмата на посещението е предвидена среща с министъра на външните работи Екатерина Захариева. На 18 септември Кодели ще разговаря с министъра на отбраната Красимир Каракачанов. Александър МАРИНОВ Напоследък ни залива вълна от сензационни версии, прогнози, оправдания

Александър МАРИНОВ Напоследък ни залива вълна от сензационни версии, прогнози, оправдания ...

......... от преустановяването на практиката на обществото да се поднасят нелепи сензации. За да тежат, посланията на институциите трябва да са основани на проверени факти и стабилна логика. А това предполага друго качество и на техните ръководители, и на начина, по който е изградена и функционира системата на публичното управление.                                           


Институтът за редки болести присъди 33 отличия за цялостен принос

Институтът за редки болести присъди 33 отличия за цялостен принос ...

......... УМБАЛ „Св. Иван Рилски“ (София); Проф. Радка Тинчева – Експертен център по редки заболявания в педиатрията, СБАЛДБ „Проф. д-р Иван Митев“ (София); Проф. Сабина Захариева – Експертен център по редки ендокринни случаи, УСБАЛЕ „Акад. Иван Пенчев“ (София); Проф. Тошко Лисичков – Експертен център по коагулопатии и вродени анемии, СБАЛХЗ (София). 


Отговорността на омбудсмана е много голяма, тъй като летвата беше

Отговорността на омбудсмана е много голяма, тъй като летвата беше ...

......... срещу мръсния въздух. Според нея те са полезни, а институциите отчитат пред гражданите мерките, които са взели, за да осигурят по-чист въздух.В края на месеца ще бъде създадена изнесена приемна в Сливен. "Омбудсманът трябва да бъде сред хората, да ходи пеша и да отговаря на исканията на гражданите", смята Ковачева. 


Изтребители МиГ-29 от състава на авиобаза Граф Игнатиево участват в

Изтребители МиГ-29 от състава на авиобаза Граф Игнатиево участват в ...

......... Bridge 2019” са постигане на по-добра координация и оперативна съвместимост между ВВС на страните за съвместни действия при провеждането на презгранични операции, контрол на въздухоплаването, управлението и радиолокационното осигуряване на бойното използване на формированията при охрана и отбрана на въздушното пространство на България. Летателната тренировка се провежда ежегодно от 2012 г.


Централната избирателна комисия и Съветът за електронни медии подписаха споразумение

Централната избирателна комисия и Съветът за електронни медии подписаха споразумение ...

......... за себе си и за децата си. Нито ние, нито ЦИК гледаме формално на сключването на това споразумение. Доказателство за това са нашите чудесни партньорски отношения, както и докладът, който изготвяме и предаваме в ЦИК в края на всяка кампания. Сега няма да бъде по-различно", увери председателят на медийния регулатор.  След като се оттегли от политиката и напусна всички ръководни постове в

След като се оттегли от политиката и напусна всички ръководни постове в ...

......... депутат и бивш министър на отбраната на Албания (2005-2008).Сред първите членове на Центъра са журналистът Христо Христов, проф. Румен Кънчев, проф. Евелина Келбечева, психологът Росен Йорданов, адв. Борис Велев, Борислав Велков, анализаторът Кристиян Шкварек, д-р Виктор Серафимов, Евгения Стоянова, Екатерина Борисова, Стоян Георгиев, Драгомир Младенов, Петър Матов и София Цветкова.


Днес е Световен ден за безопасност на пациента. В България

Днес е Световен ден за безопасност на пациента. В България ...

......... държави в света, включително и в България. Целта на инициативата е да помогне на пациентите да бъдат по-осведомени и по-отговорни към собственото си здраве. Като ефект се очаква по-добра информираност сред здравните специалисти за необходимостта от формулиране на политики и осигуряване на грижи, в които безопасността на пациентите е приоритет. 


Е-тротинетките ще се третират като велосипеди. Това е едно от

Е-тротинетките ще се третират като велосипеди. Това е едно от ...

......... 15-годишните ще могат да се движат само по велоинфрастуктурата. Максималната допустима скорост с е-тротинетка ще бъде 25 км/ч.  Хората, които карат скутерите през нощта - задължително ще трябва да носят светлоотразителни елементи в облеклото си.На този етап тротинетките няма да се регистрират. От днес предложенията са публикувани за обществено обсъждане.


София отбелязва своя празник - 17 септември. Църквата почита паметта

София отбелязва своя празник - 17 септември. Църквата почита паметта ...

......... от 20:30 часа.Денят на светите мъченици София, Вяра, Надежда и Любов е обявен за празник на града с решение на Столичния общински съвет от 25 март 1992 г.По повод празника на София днес с безплатен вход ще работят Зоологическата градина, парк-музей „Врана", Регионалният исторически музей и Софийската градска художествена галерия. 


Днешният ден е бил решаващ в Руско-турска война (1877-1878 г.).

Днешният ден е бил решаващ в Руско-турска война (1877-1878 г.). ...

......... в нея бил открит един от най-старите български ръкописи - Енинския апостол от XI век. На север се намират селищата Шипка и Шейново, участвали активно в Освободителната война. От тези селища започва националният паметник Шипка.Край Шейново е Паметникът на победата. Там е била разбита и пленена войската на Вейсел паша.В 12 часа в Народното събрание, площад "Княз Александър Първи"

В 12 часа в Народното събрание, площад "Княз Александър Първи" ...

......... "Княз Александър Първи" №1, ще бъде подписано споразумение между Централната избирателна комисия (ЦИК) и Съвета за електронни медии (СЕМ) за определяне принципите и параметрите на специализирания мониторинг, който СЕМ ще осъществява по време на предизборната кампания за провеждане на изборите за общински съветници и кметове на 27 октомври тази година.


Рубриката "Лека нощ, деца!", с която израснаха десетки поколения, е

Рубриката "Лека нощ, деца!", с която израснаха десетки поколения, е ...

......... Само седмица след това БНТ оповести, че спира "Стани богат" и съкращава наполовина бюджета на кулинарното предаване с Ути Бъчваров "Бързо, лесно, вкусно". Също така от новинарската емисия "По света и у нас" е освободена след 35 години стаж легендарната водеща Радина Червенова. Тя е съпруга на доскорошния директор на БНТ Константин Каменаров.   


БСП, "Атака", Веселин Марешки и Ахмед Доган са много по-опасни

БСП, "Атака", Веселин Марешки и Ахмед Доган са много по-опасни ...

......... защитиха. Защото той е от протестния вот - сто процента гражданин, не е политик. Пожелавам да стане и политик. Изключвам политиците, които си направиха друга сметка. Виждам и елемент на неискреност у премиера. Кой може да направи мръсна кампания. Говоря за другата защита - от журналисти, от общественици, посочи той.   


Незаконните сметища носят заразите в "Красна поляна", а не ромите

Незаконните сметища носят заразите в "Красна поляна", а не ромите ...

......... се преодолее този проблем, районната администрация трябва да работи съвместно с органите на реда и да следи за спазването на обществените норми. Опасността от епидемия на хепатит А ще изчезне тогава, когато местната власт инвестира в дългосрочното развитие на район и трайно, ефективно разрешаване на най-належащите му проблеми", посочи Миланов.


„Образованието ни прави свободни личности, на добър час!“  - с

„Образованието ни прави свободни личности, на добър час!“  - с ...

......... затворите. Началникът на Бургаския затвор старши комисар Бранимир Мангъров заяви, че иновативният учебен процес, участието през изминалата учебна година в проекти и разнообразната извънкласна дейност, са само част от дейностите, които предоставят възможност за равен достъп до качествено образование и мотивират учениците за учебен труд и постигане на по-високи резултати. 


Поне в едно е прав шоуменът с мераци за политик

Поне в едно е прав шоуменът с мераци за политик ...

......... студиа, където пропагандира своите идеи, т.е. на НПО-то, движение "Русофили"?По средата – между шпионите и безпрецедентното спиране на програмата на БНР, пък се появи подготвян преврат от екскметицата на "Младост" Десислава Иванчева, която е под домашен арест. "Разкритието" направи една криминално проявена фигура.Идат избори, предстои избирането и на главен прокурор...


Секторите на информационните технологии, земеделието, туризма, и образованието имат голям

Секторите на информационните технологии, земеделието, туризма, и образованието имат голям ...

......... също бяха във фокуса на разговора. Румен Радев отбеляза, че прилаганите мерки на европейско ниво очевидно са закъснели предвид слабата интеграция на второ и трето поколение имигранти, които участват в терористични актове. Обсъдено беше и задълбочаването на сътрудничеството между службите за сигурност и обменът на информация между България и Индонезия.


Председателят на СЕМ София Владимирова откри изслушването на генералния директор

Председателят на СЕМ София Владимирова откри изслушването на генералния директор ...

......... прокурор Иван Гешев.  В първия работен ден след спирането на "Хоризонт" новоизбраният шеф на БНР Светослав Костов посочи, че никой не е спрял програмата. Има докладна от директора на дирекция "Техника" преди няколко дни заради проблемите. До края на седмицата щял да бъде утвърден и правилник за етичните норми в БНР. 


Кандидатът за кмет Мая Манолова подписа с представители на дясно-центристки формации

Кандидатът за кмет Мая Манолова подписа с представители на дясно-центристки формации ...

......... в гражданската програма са почтена и светла София, дигитализация на процесите в общината, пълна публичност и прозрачност на обществените поръчки чрез електронни търгове. Обещават се модерни решения срещу презастрояването, ясен и модерен план с развитие на града на север, детски площадки, детски градини, достоен живот за възрастните и възможност за развитие на младите. 


На 17 септември в 12.00 часа ще бъде подписано споразумение

На 17 септември в 12.00 часа ще бъде подписано споразумение ...

......... избирателната секция за Избори за общински съветници и за кметове на 27 октомври 2019 г. за въведения ЕГН. Друг вариант за получаване на информация е чрез обаждане чрез стационарен или мобилен телефон, като се избере номер 0800 1 4726 ("0800 1 GRAO"). Тел. 0800 1 4726 е безплатен за цялата страна.


Очевидно държавата се управлява през нечий телефон, но на това

Очевидно държавата се управлява през нечий телефон, но на това ...

......... предварителни консултации, аз имах ясна цел - да се повиши общественият интерес и гражданската бдителност относно процедурата и критериите за този избор и тази цел е постигната. Но Конституцията ясно показва кога и как се произнася президентът", коментира той, запитан дали ще подпише указа за назначението на нов главен прокурор.


България цени приятелските си отношения с Индонезия, вие сте наш

България цени приятелските си отношения с Индонезия, вие сте наш ...

......... областта на образованието и на високите технологии също е от взаимен интерес за двете страни. Борисов изрази надежда, че след вчерашната ползотворна среща на министър Марсуди с българския вицепремиер Екатерина Захариева, днешният българо-индонезийски бизнес форум с участието и на министър Емил Караниколов ще даде допълнителен стимул за засилване на двустранното сътрудничество.  


Президентът Румен Радев и премиерът Бойко Борисов използваха Facebook, за

Президентът Румен Радев и премиерът Бойко Борисов използваха Facebook, за ...

......... още президентът. Министър-председателят Бойко Борисов сподели информацията, че регионалното министерство обновява 435 училища и детския заведения и 13 университета в 112 български общини."Честит първи учебен ден! Децата и учителите са най-важни и с удоволствие полагаме много усилия, за да бъдат училищата приятни и модерни. Пожелавам на всички успешна учебна година", отбеляза премиерът. 


Асоциацията на европейските журналисти – България настоява изслушването на генералния

Асоциацията на европейските журналисти – България настоява изслушването на генералния ...

......... относно състава на СЕМ. Друг въпрос, който би трябвало да е сред темите за размисъл за Борисов, е дали председател на парламентарната комисия по култура и медии, излъчен от неговата партия, трябва да е човек като Вежди Рашидов, който в неделя в национален ефир отрече свободата на словото като ценност.


Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева обяви, че

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева обяви, че ...

......... позиция на София сочи зловеща тенденция."Обществото ни е разделено и нашият призив бе руското външно министерство да не влиза в такъв дебат, който облагодетелства една от политическите сили. Винаги, когато се налага, ние ще реагираме“, обясни в понеделник вицепремиерът Екатерина Захариева пред NOVA телевизия.Захариева планира да посети руската столица през октомври. 


От понеделник отново започва прием на документи по схемата "Родители

От понеделник отново започва прием на документи по схемата "Родители ...

......... със 70 процента по-висок и ще достигне 4 млрд. лева. 500 млн. лева ще се насочат към мащабна програма за дигитални умения. Ще се удвоят средствата и за другата оперативна програма за подпомагане на бедните с храни и за обществени трапезарии. Подпомагането ще се разшири и със стоки от първа необходимост.


Държавата отпуска 40 милиона лева за университетите. Образователното министерство планира нова операция

Държавата отпуска 40 милиона лева за университетите. Образователното министерство планира нова операция ...

......... от думите му. Във всички ВУЗ-ове в периода 2016-2018 година броят на студентите в държавна поръчка намалява средно с 402 студенти. С 1,3% са повече наетите преподаватели. Те отговарят за по-малко обучаващи се. Има университети, в който силно се е повишил броят на новонаетите и същевременно е спаднал броят на студентите. 


Няма възраст за красивите умове. Той е само на 18,

Няма възраст за красивите умове. Той е само на 18, ...

......... го мотивира да заеме активна позиция и да се опита да внесе промяна в начина на подготовка на най-изявени таланти. И въпреки че всички врати към международен успех са широко отворени за него, той иска да създава иновативни решения, с които да подобри живота на хората тук – от България.


Националният съвет на БСП утвърди окончателно кандидатурата на Мая Манолова

Националният съвет на БСП утвърди окончателно кандидатурата на Мая Манолова ...

......... Други настояват самият Гуцанов да се бори за кмет на морската столица, но той предпочел да е само водач на общинската листа. Има опасност партията да остане без кандидат в морския град.До този момент бяха одобрени 160 кандидат-кмета, а на пленума днес са утвърдени още 100, предаде Би Ти Ви.


БСП ще подкрепи кандидатурата на Мая Манолова за кмет на

БСП ще подкрепи кандидатурата на Мая Манолова за кмет на ...

......... нуждаят от символна победа в столицата:"Шансът да спечелим София за първи път в демократичната история на страната не бива да бъде пропилян, защото промяната в България започва от София".След категоричната позиция на софийската структура се очаква пленумът официално да подкрепи Манолова, която получава подкрепата и на вътрешната опозиция в партията.


Общинският културен институт Етнографски музей на открито "Етър" край Габрово

Общинският културен институт Етнографски музей на открито "Етър" край Габрово ...

......... което се сервира с прочутото бяло сладко. Едно от най-любопитните места в "Етъра" е одаята с чарковете. Казват, че подобни машинарии зърнал габровец в Манчестер. Гледал ги дълго и когато се върнал, по памет не само реконструирал устройствата, но ги и подобрил, така че да спират, когато се скъса нишка.


Министърът на отбраната Красимир Каракачанов откри втория Национален събор на

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов откри втория Национален събор на ...

......... наборна служба е 6-9 месеца, като за жените и момичетата тя е доброволна."Дори сега да я въведем, сме закъснели", допълни той.И отчете като грешка политическото решение за премахването на наборната военна служба преди 12 години. Подобна теза преди ден изразиха и от ръководството на Съюза на офицерите и сержантите от запаса.


След местните избори, които предстоят тази есен, 1222 села у нас

След местните избори, които предстоят тази есен, 1222 села у нас ...

......... обаче в парламента няма законодателна инициатива за разрешаване на проблема. От ГЕРБ съобщиха, че ще се работи по въпроса, а от "Обединените патриоти" изразиха мнение, че няма необходимост от законови промени. Според депутати от БСП, трябва да се вземат мерки хората селата под 350 души да не останат без административно обслужване. 


Част от наименованията на ресорите, които предложи новият председател на

Част от наименованията на ресорите, които предложи новият председател на ...

......... бих искала да влизам в тази спирала и да коментирам всеки нов факт. В качеството си на вицепрезидент не мога да си позволя да коментирам едно или друго становище с ясното съзнание, че всяка моя дума също прави внушение“, заяви Йотова и си запази правото на коментар след края на следствието.


Без съгласие по въпроса за личността на Гоце Делчев приключи

Без съгласие по въпроса за личността на Гоце Делчев приключи ...

......... умерен оптимист“.„След 3-месечна пауза нашата 7-ма среща може да бъде определена като най-безрезултатна и най-разочароваща. Очаквахме след тази дълга пауза една позитивна енергия от колегите. Енергия имаше, но в обратната посока…Нашите колеги са прекомерно сдържани в готовността да коригират идеологически мотивираната интерпретация на миналото“, посочи съпредседателят на българо-македонската смесена комисия.


Протестен автопоход с искане за чист въздух в Русе блокира

Протестен автопоход с искане за чист въздух в Русе блокира ...

......... работата", каза един от организаторите на протеста Галичка Николова.Според Десислава Великова са нужни адекватни мерки и разумни решения, за да се спре замърсяването на въздуха - трябва всички хора да са съпричастни към проблема.Организаторите на протеста заявиха, че блокадата на кръговото кръстовище при "Дунав мост" ще продължи до 13,00 часа.


Днес край язовир Копринка до Казанлък се провежда 16-ият събор на

Днес край язовир Копринка до Казанлък се провежда 16-ият събор на ...

......... обяви Ирина Минева, председател на областния съвет на организацията.Специален гост на събора на русофилите тази година ще бъде естрадният изпълнител Христо Кидиков.След шпионския скандал с председателя на движението Николай Малинов, повдигнатото му обвинение в шпионаж и разпитите на други членове на организацията се появиха опасения, че традиционният русофилски събор може и да се провали.


В Чепеларе отбелязват тържествено 55 г. от обявяването му за

В Чепеларе отбелязват тържествено 55 г. от обявяването му за ...

......... Музей на ските, който отваря врати през 1998 година. Експозицията му проследява историята на развитие на зимните спортове и ските в града и в страната.В Чепеларе е родена Екатерина Дафовска. Тя е най-голямата гордост на града със спечеления златен медал на Зимните олимпийски игри в Нагано (Японоия) през 1998 година.


Въздвижение на Светия кръст Господен или по-популярното Кръстовден е един

Въздвижение на Светия кръст Господен или по-популярното Кръстовден е един ...

......... хляб с украса от кръст върху него. За празника се раздават пресни пити - тази "житна жертва" умилостивява стихиите, за да дарят стопанина с берекет.На този ден професионален празник имат огнеборците и чакръкчиите, а имен ден: Кръстьо, Кръстина, Кръстил, Кръстила, Кръстилена, Кръстена, Кръстан, Кръстана, Кана, Кънчо, Криста, Кристин, Кристина, Кристиян.


Кметът на Ямбол Георги Славов обяви, че ще се кандидатира

Кметът на Ямбол Георги Славов обяви, че ще се кандидатира ...

......... Пазарджик. Едно от възможните обяснения за рокадата в Ямбол са резултатите от изборите на Европейски парламент, на които в областта БСП взе близо 9 на сто повече от ГЕРБ. Именно с оглед на резултатите от евровота премиерът Борисов бе категоричен, че ще бъдат направени сериозни промени в някои местни структури.  


Публикуването миналата седмица на нецензурни снимки на приятелката на един

Публикуването миналата седмица на нецензурни снимки на приятелката на един ...

......... Привържениците на медийната инициатива са категорични, че ще се борят за изчистване на българската журналистика от неетични практики, и организират протести. Президентът на страната Румен Радев заяви в свое изказване: "Надяваме се, че това ще бъде началото на дебат, който ще доведе до оздравителен процес в българската журналистика."Превод Атанаси Петров и Иван Гуляшки


И тази година България ще се включи в Европейската седмица

И тази година България ще се включи в Европейската седмица ...

......... от 48 държави са регистрирали своите събития. Инициативата се провежда от главна дирекция „Мобилност и транспорт“ на Европейската комисия.Министерството на околната среда и водите е национален координатор на кампанията. Териториалните поделения на МОСВ в страната ще се включат активно с различни инициативи и като координатори по места в  подкрепа на общините. 


Премиерът Бойко Борисов откри изцяло обновената сграда на СУ „Панайот

Премиерът Бойко Борисов откри изцяло обновената сграда на СУ „Панайот ...

......... учат 305 деца в 14 паралелки от V до XII клас в специалности като информационни технологии, софтуерни и хардуерни науки и за професия „системен програмист“. За учебната 2019/2020 г. училището е в списъка на средищните училища и списъка на иновативните училища. Иновацията е обучение по природни науки чрез информационни технологии. 


Популярният актьор Тончо Токмакчиев ще се регистрира като кандидат за

Популярният актьор Тончо Токмакчиев ще се регистрира като кандидат за ...

......... на обединена Европа. Време, много по-добро от периода, когато България беше част от блока на СССР. Смята, че най-успешният президент на САЩ досега е Роналд Рейгън, който заедно с папа Йоан-Павел II е създал политически условия за края на комунизма. Въпреки политическите си роли, досега е стоял встрани от реалния политически живот. 


След публикации в медиите за подкрепа на Йорданка Фандъкова от страна

След публикации в медиите за подкрепа на Йорданка Фандъкова от страна ...

......... се кандидатира за кмет, след като дни преди това и лидерът на “Воля” Веселин Марешки даде заявка, че ще играе за поста. Тогава бе посочено, че програмата на "Атака" ще се състои от две основни точки - забрана на гей парадите и ревизия на това как се харчи бюджетът на столицата. 


Шпионската афера е автентична. Приветствам действията на българските институции и

Шпионската афера е автентична. Приветствам действията на българските институции и ...

......... защита на националния интерес. Той свърза и настоящия президент Румен Радев с изместването на обществените ценности в България заради руска дезинформация.„Дотам сме я докарали, че президентът, в реч за 6 септември, излиза и казва, че отдавна нямаме идеал и сме загубили нашата посока и цел. Нима това е така?”, запита Плевнелиев.


Парламентът прие промени в Закона за електронното управление на първо

Парламентът прие промени в Закона за електронното управление на първо ...

......... да се извадят функции от държавната агенция "Електронно управление" и тя да се прехвърли в "Информационно обслужване". Той зададе и въпроса  ще поеме ли държавата отговорност да каже нкога на практика ще има електронно управление в България и кога ще бъде преустановена корупцията в държавата, защото това е една от мерките?


Черепишкият манастир "Успение Богородично" е действащ мъжки български православен манастир

Черепишкият манастир "Успение Богородично" е действащ мъжки български православен манастир ...

......... Той с право описва и нарича тази магия "Най-красивото място". Сегашните постройки на манастира са от 19 век, а иконите са творби на тревненския зограф Витан. През 1798-1799 г. в манастира известно време е намирал убежище Софроний Врачански. По-късно в него са се срещали революционните комитети на Врачанско и Белоградчишко. 


Вицепремиерът Томислав Дончев отхвърли твърденията, че се подготвя уличен преврат

Вицепремиерът Томислав Дончев отхвърли твърденията, че се подготвя уличен преврат ...

......... Русия. "Хибридни мероприятия у нас има, опити за дезинформация, фалшиви новини особено по мрежите сигурно са 30-40% от новинарския поток и за мен проблемът е не разпространението им,а че хората им вярват масово, тук проблемът е, че никога не може да се каже със 100% кой ги организира", обобщи Томислав Дончев.


"Атака" ще подкрепи Йорданка Фандъкова, тъй като тя е най-подходящият кандидат за

"Атака" ще подкрепи Йорданка Фандъкова, тъй като тя е най-подходящият кандидат за ...

......... излязат със собствена кандидатура, това ще е удар срещу коалиционния им партньор ГЕРБ.По отношение на темата с шпионския скандал Сидеров изрази мнение, че целта е да се атакува Бойко Борисов заради енергийните проекти. Според него много хора, които симпатизират на Русия, ще си го изкарат на ГЕРБ, без премиерът да има вина за това. 


След като "Движение България на гражданите" обяви, че подкрепя кандидатурата

След като "Движение България на гражданите" обяви, че подкрепя кандидатурата ...

......... за "разрушаването на монопола на ГЕРБ в местната власт". Подобно действие няма да донесе дивидент на някой от десните кандидати за кметове в София, а има за цел да навреди на ДБГ и да подпомогне ГЕРБ. Политици с 29-годишен опит добре си дават сметка за това", се посочва в позицията.


Председателят на предизборния щаб на БСП  и заместник-председател на партията

Председателят на предизборния щаб на БСП  и заместник-председател на партията ...

......... на 24 украински моряци при сблъсъка край Керченския пролив между Черно и Азовско море. В крайна сметка Руското посолство се разграничи от коментара на Костадинов, като посочи, че той не е тяхна официална позиция и че "авторът има право да изразява своето мнение, без да бъдем напълно съгласни с него".   


Водени от интереса на българските граждани да бъдат информирани за

Водени от интереса на българските граждани да бъдат информирани за ...

......... осъществят дългогодишна съвместна дейност и участват съвместно в различни организации, сред които "Двуглав орел”, благотворителният фонд „Св. Василий Велики” и други.В сряда Цацаров съобщи в парламента, че на председателя на Дружеството за развитие на руското историческо просвещение "Двуглав орел" Константин Малофеев  също е наложена забрана за влизане в България за срок от 10 години.  


За четвърта поредна година София ще събере най-изявените майстори в

За четвърта поредна година София ще събере най-изявените майстори в ...

......... и смесени групи от съпътстващите уъркшопи. Кулминацията на всяка вечер ще бъдат „светлите“ и „тъмните“ шоута на гост-преподавателите, които ще покажат по атрактивен и неповторим начин различните нюанси в спектъра на комедията. Билети за фестивала могат да се закупят от касата на театър „Сълза и смях“, както и на https://www.salzaismyah.bg/. 


Парламентът одобри доклада за състоянието на националната сигурност на България

Парламентът одобри доклада за състоянието на националната сигурност на България ...

......... и общински институции“, обясни зам.-шефът на антикорупционната комисия Кристина Сидорова. Тя подчерта, че въпреки това няма никакви мерки за справяне с нея. По думите й неглижирането на този проблем ще доведе до задълбочаването му и руши националната сигурност. Сидорова обясни, че в доклада няма и дума за работата на КПКОНПИ.


Парламентът прие промени в Закона за чистотата на атмосферния въздух

Парламентът прие промени в Закона за чистотата на атмосферния въздух ...

......... флуорсъдържащите парникови газове, като ясно се разграничава терминът "унищожаване" ва посочените регламенти.Очакваните резултати са свързани с намаляване на административната тежест за бизнеса и постигане на правна яснота чрез прецизиране на разпоредби, свързани с прилагане на законодателството в областта на опазване на чистотата на атмосферния въздух, пише в мотивите си вносителя.  


Парламентът прие на второ четене промени в Закона за лова и

Парламентът прие на второ четене промени в Закона за лова и ...

......... закон да влезе веднага в сила. Ние го подкрепяме, той принципно е добър - като текстове, но не е навременен", каза Попов."Не предприехме абсолютно никакви мерки, освен да построим една телена ограда, нито предупредихме стопаните в Северна България, нито им забранихме да отглеждат свине, нито осигурихме нужните екарисажи", заяви Стойнев.   


Водещи български и международни специалисти по редки заболявания ще се

Водещи български и международни специалисти по редки заболявания ще се ...

......... организации и медицински специалисти с интерес към редките болести и лекарствата сираци. По време на церемонията ще бъдат отличени 33 представители на медицинската и пациентската общност, разпределени в 6 категории. Юбилейната Десета национална конференция за редки болести и лекарства сираци се провежда под патронажа на Комисията по здравеопазване към Народно събрание и Министерството на здравеопазването. 


С тайно гласуване, балотаж за някои от местата и продължило

С тайно гласуване, балотаж за някои от местата и продължило ...

......... Николов Димитров44. Поля Тодорова Христова45. -46. Пламен Веселинов Пувков47. Борислав Райчев Борисов48. Валентина Василева Узунова49. Мария Стоилова Димитрова50. -51. Кристина Любомирова Иванова52. Тони Владов Попов53. Димитър Пламенов Петров54. Даниела Тодорова Гълъбова55. -56. Елмира Иванова Котева57. Радина Стойнова Гечева58. Александър Любомиров Кьосевски59. Марина Спасова Богданова60. Станка Йорданова Калева61. Стоян Рачев Ралев   


Протестът на медицинските сестри за по-високи заплати и по-добри условия на труд продължава днес

Протестът на медицинските сестри за по-високи заплати и по-добри условия на труд продължава днес ...

......... пред министерството с искане да имат правото да създадат самостоятелна професионална съсловна организация.Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев представи данни, според които в България има сериозен недостиг на медицински сестри. Средната възраст им възраст у нас  е 52 години, показва анализ на държавните лечебни заведения и общинските болници, заведенията, в които държавата участва с 50% и повече.


Не си представям по-добри приятелски отношения между Долна Австрия и

Не си представям по-добри приятелски отношения между Долна Австрия и ...

......... сътрудничество  с Австрия и близките позиции по важни въпроси от дневния ред на Европейския съюз като европейската перспектива на Западните Балкани, миграцията, сигурността, Дунавската стратегия. Отношенията ни с Австрия са близки и приятелски, заяви премиерът Бойко Борисов и подчерта, че Австрия е традиционно важен политически и икономически партньор на България. 


Най-често корупционни престъпления през 2018 година са хващани при обществените

Най-често корупционни престъпления през 2018 година са хващани при обществените ...

......... неговите нагласи", като Facebook и Twitter са посочени за канали, по които се разпространяват фалшиви новини. Даден е и пример със срива на Търговския регистър отпреди година. А крайното заключение за киберсигурността е, че е необходимо е приоритетно да се развива експертен капацитет и да бъдат придобивани нови високотехнологични способности в тази област.  


БСП за пореден път влиза в битка с дългогодишния си

БСП за пореден път влиза в битка с дългогодишния си ...

......... само 1000 гласа, при положение че там живеят около 100 000 души. В Банкя пък разликата беше едва 500 гласа в полза на управляващите. Разбира се, победата на изборите минава през всички райони, така че ние ще имаме възможността да ограничим значително влиянието на ГЕРБ'', отбеляза председателят на "БСП София".


Семейството е най-добрата и незаменима среда за отглеждане и възпитаване

Семейството е най-добрата и незаменима среда за отглеждане и възпитаване ...

......... и младежи, лишени от родителска грижа.  Президентът подчерта, че при предстоящото си участие в 74-ата сесия на Общото събрание на ООН в Ню Йорк ще отбележи значението на международната мисия на УНИЦЕФ, както и необходимостта от по-активна подкрепа за работата на институциите, които работят за подобряването на социалната среда за децата.