В Националната финансово-стопанска гимназия бе даден старт на съвместната кампания

В Националната финансово-стопанска гимназия бе даден старт на съвместната кампания ...

......... 43 изследвани страни, засегнати от проблема „училищен тормоз“. Дискомфортът и отчуждението от училище, ниският успех и тормозът утвърждават рисковите поведения сред юношите, показват данни на друго изследване - върху здравето и поведението на децата в училищна възраст, проведено от Института за изследване на населението и човека в сътрудничество с УНИЦЕФ. 


Премиерът Бойко Борисов намекна в телевизионно интервю, че ще има

Премиерът Бойко Борисов намекна в телевизионно интервю, че ще има ...

......... бюджета, караме 2 млн. българи да се бръкнат в джоба, няма значение с 5 лева или 2 лева", посочи Сидеров. А що се отнася до оставката на вицепремиера Симеонов, той отбеляза: "Питайте Каракачанов, питайте Борисов, Цветанов, най-вече Цветанов, защото там има една връзка, не топла ще кажа, а гореща направо".   


Александър МАРИНОВ "Всяка година все по-добре задоволяваме обществените нужди"Из изказване на

Александър МАРИНОВ "Всяка година все по-добре задоволяваме обществените нужди"Из изказване на ...

......... постигани резултати, което наистина е невъзможно при действащия начин на планиране и отчетност от горе до долу.Което не пречи на министри, депутати и административни аристократи да получават големи възнаграждения на фона на немотията сред огромната част от българите. И най-лошото - възнаграждения за работа, неоценена и с недоказана полза.     


Тридневен протест под наслов "Окупация с искане за оставка на

Тридневен протест под наслов "Окупация с искане за оставка на ...

......... искането е за свикване на Велико народно събрание. Основните искания са за оставка на кабинета „Борисов” , смяна на модела на управление и намаляване на броя на депутатите. За неделя е планирано недоволството пред Народното събрание да се слее с шествието срещу високите цени на горивата. Обявено е провеждане на демонстрация в Лондон. 


В тази ситуация винаги ще бъда на страната на гражданите.

В тази ситуация винаги ще бъда на страната на гражданите. ...

......... справянето с корупцията по високите етажи на властта и за прекратяването на катастрофалния срив на инвестициите".Президентът отчете, че страните от Централна и Източна Европа са се откъснали доста напред от България по темпове на икономически растеж и по качество на живот. Той се обяви против подписването на миграционния пакт на ООН. 


До 4-5 години ще завърши изработването на специализираните карти в

До 4-5 години ще завърши изработването на специализираните карти в ...

......... се облекчат гражданите, коментира още тя мерките за облекчаване на гражданите и бизнеса. „За съжаление само 10% от електронните услуги се ползват от гражданите. Една от причината за това е липсата на електронен подпис от повечето хора. Другата основна причина е, че не всички институции признават електронните документи“, коментира Коритарова. За първа година на 16 ноември по инициатива на Столична

За първа година на 16 ноември по инициатива на Столична ...

......... „по-чист въздух“. Всички заедно – и институции, и граждани – можем“ – коментира инициативата кметът Йорданка Фандъкова.Инициативата на Столична община се провежда с подкрепата на посолството на Великобритания в България. Идеята за отбелязване на Ден за по-чист въздух идва именно от Великобритания, където този ден се отбелязва всяка година в различни градове.


„Няма по-добро място от Европейския съюз. И Гърция като изпадна

„Няма по-добро място от Европейския съюз. И Гърция като изпадна ...

......... да продължим да развиваме търговските ни отношения, стокооборотите, както и тази свързаност, за която говоря“, завърши Борисов.В Третата среща на високо равнище в Солун, която се домакинства от премиера на южната ни съседка Алексис Ципрас, участват още министър-председателят на Сърбия Ана Бърнабич, вицепремиерът на Румъния Ана Бирчал, министри от региона. 


Небостъргачи никнат на терена на "София-БТ"Осребряването на активите на "Булгартабак"

Небостъргачи никнат на терена на "София-БТ"Осребряването на активите на "Булгартабак" ...

......... Министерството на регионалното развитие и благоустройството обикаляха градове и села и уж водеха дискусии с хората, а на финалното обсъждане в края на миналата седмица в София се оказа, че управляващите нямат никакво намерение да променят предложения от тях модел, който ще замени сегашните шест планови региона с нови четири. 


Премиерът Бойко Борисов ще бъде в Гърция за участие в

Премиерът Бойко Борисов ще бъде в Гърция за участие в ...

......... Румъния и Сърбия, проведена на 2 ноември във Варна и ще даде възможност на четирите страни да запознаят представителите на бизнеса и международните финансови институции с конкретни проекти и идеи за развитието на региона.В делегацията на министър-председателя Бойко Борисов ще бъде министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков. 


Премиерът Бойко Борисов намекна, че ще има нови промени в правителството,

Премиерът Бойко Борисов намекна, че ще има нови промени в правителството, ...

......... шефът на патриотичната група в парламента не внесе яснота за оставката на вицепремиера Симеонов. "Питайте Каракачанов, питайте Борисов, Цветанов, най-вече Цветанов, защото там има една връзка, не топла ще кажа, а гореща направо", заяви Волен Сидеров. Протестът на майките на деца с увреждания за оставката на Валери Симеонов продължава вече 25 дни. Бившият премиер на Македония Никола Груевски не е искал български

Бившият премиер на Македония Никола Груевски не е искал български ...

......... убежище, след като окончателно бе осъден на две години затвор по делото "Танк" за закупуването на служебния му "Мерцедес" за 650 000 евро.Бившият македонски премиер Никола Груевски не е български гражданин и няма издаден български паспорт, съобщиха от Министерството на правосъдието. Информацията на унгарското издание бе опровергана и от МВР.


Премиерът Бойко Борисов проведе двустранни срещи с премиерите на Черна

Премиерът Бойко Борисов проведе двустранни срещи с премиерите на Черна ...

......... обсъдиха устойчивия напредък в преговорите за присъединяване на Черна гора към ЕС. Борисов подчерта, че тя остава добър пример и лидер в региона по пътя към европейското семейство.Фокус в двустранните разговори бяха също енергийната свързаност и инфраструктурните проекти, които са от ключово значение, както за Балканите, така и за Европа. 


Четвърта българска община ще участва в партньорство в рамките на

Четвърта българска община ще участва в партньорство в рамките на ...

......... градски политики на европейско ниво, включително модела на управление и различните механизми за постигане на видими резултати, е от основно значение  в контекста на финансовата рамка след 2020. Заместник-министър Николова сподели пред участниците, че е изключително важно Териториалния дневен ред да е по-практически ориентиран, да се търсят заедно практически решения. 


Премиерът Бойко Борисов обяви, че няма защо да има предсрочни

Премиерът Бойко Борисов обяви, че няма защо да има предсрочни ...

......... ме е яд, защото положихме огромни усилия, толкова срещи се проведоха, Извиних се няколко пъти и от негово име", отбеляза Борисов. "Надявам се, че той е осъзнал, че с това "уж болни деца", то е видно, че са болни", допълни той.                                  


Премиерът Бойко Борисов ще се срещне с министър-председателя на Република

Премиерът Бойко Борисов ще се срещне с министър-председателя на Република ...

......... Борисов ще се срещне с министър-председателя на Република Македония Зоран Заев, който е на посещение в България. Двамата ще разговарят в Министерския съвет утре, 15 ноември.Фокус на срещата ще бъде задълбочаването на двустранното сътрудничество между България и Република Македония в различни области, както и развитието на инфраструктурните проекти в региона.Движението за права и свободи смята, че докладът на ЕК

Движението за права и свободи смята, че докладът на ЕК ...

......... каза Цонев. Колегата му Хамид Хамид обясни какъв е приноса на ДПС в този процес. "ПГ на ДПС участва изключително активно във всички предложения, законопроекти, в голяма част ние сме съвносители и активно участвахме в дебата. Нещо повече - голяма част от нашите предложения подобриха законопроектите, които бяха приети", заяви депутатът. 


"Воля" на Веселин Марешки няма да бойкотира работата на Народното

"Воля" на Веселин Марешки няма да бойкотира работата на Народното ...

......... Марешки за пореден път "Воля" слагали националния интерес над партийния. "Ние няма да се държим като второразреден тим, ще държим на избирателите си", посочи зам.-председателят на парламента."Воля" не е била и никога няма да бъде политически рекетьор. Ще работим в залата", подчерта Марешки и уточни, че "неявяването в зала било краен вариант". 


В доклада се констатира, че през последните месеци, след доклада

В доклада се констатира, че през последните месеци, след доклада ...

......... в някои медии срещу конкретни съдии.""Българското правителство няма как да оказва влияние, защото това ще бъде цензура, никога не сме си го позволявали, на българските медии. Ще цитирам, нашият премиер е казвал, че това е отговорност на самите медии, включително и за това да се въздържат от автоцензура", каза Захариева.


Европейската комисия частично прекратява наблюдението над България. ЕК представи днес редовните

Европейската комисия частично прекратява наблюдението над България. ЕК представи днес редовните ...

......... напредъка и ще направи допълнителна оценка на постигнатите резултати преди края на настоящия си мандат. Комисията очаква, че с това процесът по механизма за България ще бъде приключен. За да постигне тази цел, България е приканена да продължи да следва настоящата положителна посока, насочена към изпълнението на всички оставащи препоръки.


„Демократична България“ предлага достъпът до данъчно-акцизните складове да бъде регулиран като

„Демократична България“ предлага достъпът до данъчно-акцизните складове да бъде регулиран като ...

......... респектира и да защитава потребителите и конкуренцията.Те изглеждат слаби и не си вършат работата както трябва, добави Димитров. По думите му през ноември в 11 страни от ЕС цените на дизела, без данъците, са по-ниски. Конкуренцията в България би могла да функционира много по-добре и цените да бъдат по-добри, смята той.


Проблемите пред Въоръжените сили са комплексни и искат всеобхватен подход

Проблемите пред Въоръжените сили са комплексни и искат всеобхватен подход ...

......... подготовка, придобиването на нова техника, изграждане на способности и мотивацията на хората“, допълни държавният глава.В рамките на посещението си в 61-ва Стрямска механизирана бригада Румен Радев разгледа въоръжението, техниката и войсковото оборудване на бригадата и поднесе цветя пред паметника на загиналите воини във войните за национално обединение 1912 -1918 г.


Премиерът Бойко Борисов и еврокомисарят по въпросите на вътрешния пазар,

Премиерът Бойко Борисов и еврокомисарят по въпросите на вътрешния пазар, ...

......... фонд за отбрана и свързаната с него обща Програма за промишлено развитие. „Иновациите са ключови за развитието на европейската отбранителна промишленост и това дава допълнителна тежест на вашия ресор“, обърна се към европейския комисар премиерът Бойко Борисов.В рамките на срещата двамата дискутираха и Бъдещата стратегия за индустриална политика на ЕС. 


Решението на Коалиционния съвет е да не се присъединим към

Решението на Коалиционния съвет е да не се присъединим към ...

......... законна миграция към ООН. По думите й пактът няма на узакони незаконната миграция. По него се работи от две години и половина, като експерти правят преглед точка по точка на документа, за да се види дали има такива, които не съответстват на българските цели. Захариева призова БСП "да спят спокойно". 


В гражданско неподчинение прерасна протестът срещу високите цени на горивата

В гражданско неподчинение прерасна протестът срещу високите цени на горивата ...

......... посока Мездра.блокираха магистрала „Хемус“ край Шумен. Движението беше спряно и в двете посоки за около два часа. В Габрово протестиращите затвориха прохода Шипка.  Автомагистрала "Тракия" беше блокирана от протестиращите в Пловдив при 125-ия километър. Магистрала "Тракия" е блокирана и в района на Ямбол. Движението е напълно спряно между Хаджидимитрово и Зимница.


Национален протест в 33 български града се очаква да се проведе в

Национален протест в 33 български града се очаква да се проведе в ...

......... на висшите държавни служители, като те бъдат обвързани с минималната работна заплата. Иска се още ревизия на минималния осигурителен доход в зависимост от спецификата и  съкращаване на ненужните държавни агенции В София се очаква проявата да започне в 14.00 часа на площад княз "Батенберг”, като ще има пешеходно шествие в центъра на града. 


Лидерът на крайната десница във Франция Марин Льо Пен ще

Лидерът на крайната десница във Франция Марин Льо Пен ще ...

......... крайната десница да се включат гръцки и австрийски политици.Това е второто пътуване извън Франция на Льо Пен с оглед на европейските избори през май. Френският политик, стигнал до балотажа на президентските избор през 2017 г., се срещна в Рим на 8 октомври с италианския си съюзник Матео Салвини, президент на партия Лига.


Граждани от цялата страна излязоха на протести в събота. В

Граждани от цялата страна излязоха на протести в събота. В ...

......... Видин и тунел под Петрохан настояват държавата да използва механизмите за контрол на горивата, с които разполага. Настояват още да се въведе лична гражданска отговорност, да не се увеличава данъка за старите автомобили, както и за оставката на вицепремиера Валери Симеонов, заради отношението му към майките на деца с увреждания. 


Политическата седмица определено бе подчинена на обсъжданията на проектобюджета за

Политическата седмица определено бе подчинена на обсъжданията на проектобюджета за ...

......... да нанесе големи щети на реномето на управляващите. Но и да стигнем до предсрочни избори, не е изключено резултатът да не е много различен. "Можем да разчитаме на БСП да се провали. Всеки път, когато ГЕРБ го закъса, БСП такава феноменална глупост изръсва, че хората си казват: по-добре ГЕРБ", посочи Дайнов. 


За пореден път от БСП се опитват да отклоняват вниманието

За пореден път от БСП се опитват да отклоняват вниманието ...

......... кой, защо и кога е решил България да го подкрепи, а Христо Гаджев от ГЕРБ й отговори, че няма такова решение на правителството и темата тепърва предстои да бъде обсъждана при това в Народното събрание.Според Нинова този пакт въобще не защитава националния ни интерес, нито пък този за ЕС.   


Българското политическо хамалеонство отдавна е преминало граница и мяра и

Българското политическо хамалеонство отдавна е преминало граница и мяра и ...

......... Вместо уволнение  Янев дочака назначение - през 2015-а се уреди за съветник в политическия кабинет на премиера Борисов по проблемите на превенцията и противодействието на корупцията и конфликта на интереси във властта. После изпадна и безславно се върна в родното си село Малък Цалим над гр. Сандански да фермерства.Мария Иванова


Александър Маринов Поредният корупционен мегаскандал - организираната престъпна схема за продажба

Александър Маринов Поредният корупционен мегаскандал - организираната престъпна схема за продажба ...

......... има идея как да използва техните способности и стремежи.Логично може да се възрази, че подобни престъпни схеми са възможни и при по-адекватна политика. Но тогава поне щеше да е ясно държавата от коя страна е - на страната на борбата срещу престъпността и корупцията  или на страната на нейното отглеждане. 


Уникална находка при разкопки във Велико Търново – археолозите откриха

Уникална находка при разкопки във Велико Търново – археолозите откриха ...

......... показа гравираните върху нея три кръста.„Над тях има надпис на кирилица, който гласи: Цар на славата. Тоест тук имаме съчетание между разпятието на Голгота и Псалм 24 Давидов, според който трябва да очакваме, да вдигнем глави и да чакаме идването на Царя на Славата”, допълни проф. Тотев.СНИМКА: Би Ти Ви


Главният прокурор Сотир Цацаров поиска имунитетите на шестима народни представители.

Главният прокурор Сотир Цацаров поиска имунитетите на шестима народни представители. ...

......... че се отказват от имунитетите си.Председателката на БСП Корнелия Нинова коментира, че червената партия подкрепя своите депутати и те няма да бъдат изключени от парламентарната група. Лидерът на левицата подчерта, че всички вярвали в невинността на Михайлов и Йончева. А самата Йончева каза, че обвинението е схема за сплашване и репресии.


Залп от газови обещанияБългарските енергийни специалисти се усетиха, че 2020

Залп от газови обещанияБългарските енергийни специалисти се усетиха, че 2020 ...

......... - за изчерпване на потенциала на фискалните стимули, когато щатското стопанство навлезе в 2019-а. Това  на свой ред  означава, че се вижда краят на възходящия лихвен цикъл на щатската централна банка, което подсказа, че доходността на облигациите е  близо  до върховите си стойности. Какво се случи, четете в новия ни брой.


Протестиращи в Червен бряг поискаха оставката на кмета Данаил Вълов. Напрежението

Протестиращи в Червен бряг поискаха оставката на кмета Данаил Вълов. Напрежението ...

......... спешно направиха оглед на съоръжението. Основният въпрос на хората е защо, след като се е знаело, че старият мост при село Чомаковци ще се събаря и ще се гради нов, не е подсилен авариралият сега между Горник и Червен бряг. И защо институциите допуснали по него да минават тежки камиони.


Инж. Мирослав Джупаров е назначен за изпълнителен директор на Изпълнителната

Инж. Мирослав Джупаров е назначен за изпълнителен директор на Изпълнителната ...

......... горите работи от 2002 г. насам. Бил е помощник-лесничей в Държавна дивечовъдна станция „Витиня“, а от 2005 г. е в Националното управление на горите, впоследствие Държавна агенция по горите  и Изпълнителна агенция по горите, като е заемал различни позиции - младши експерт, старши експерт, главен експерт и директор на дирекция.


Премиерът Бойко Борисов се срещна с финландския министър-председател Юха Сипила.

Премиерът Бойко Борисов се срещна с финландския министър-председател Юха Сипила. ...

......... страни, които да работят.Българският премиер съобщи още, че е отчетено и двойно увеличение на броя на финландските туристи у нас. „Надявам се в следващите няколко месеца Юха да посети България, обещал съм му да го заведа и в Пловдив – европейската столица на културата за 2019 г.“, каза министър-председателят Борисов. 


Утре ще бъде подписан новият Колективен трудов договор в отрасъл

Утре ще бъде подписан новият Колективен трудов договор в отрасъл ...

......... Утре ще бъде подписан новият Колективен трудов договор в отрасъл "Здравеопазване". Това съобщиха от пресслужбата на Министерството на здравеопазването.Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев и представители на национално представени работодателски и синдикални организации ще подпишат документа, регламентиращ трудовите и осигурителни отношения на работещите в отрасъла.


Правителството отпусна средства в размер на 2 179 285 лв.

Правителството отпусна средства в размер на 2 179 285 лв. ...

......... на реално взети учебни часове от учители, които са замествали отсъстващи от работа колеги в задължителното предучилищно и училищно образование и в трета и четвърта подготвителна възрастова група за периода 01.11.2017 г. - 30.04.2018 г.Необходимите средства за изпълнение на националните програми за 2018 г. се осигуряват от бюджета на МОН. 


Благодарност и висока оценка за усилията на България за стабилността

Благодарност и висока оценка за усилията на България за стабилността ...

......... срещата с Болтън.Екатерина Захариева и Джон Болтън обсъдиха и други важни за страната ни теми, сред които диверсификацията на енергийните доставки. Първият ни дипломат представи плановете на българското правителство в тази област. Захариева благодари на Болтън за трайния ангажимент  на САЩ в подкрепа на процеса на модернизация на българската армия.


Майките на деца с увреждания от инициативата "Системата ни убива"

Майките на деца с увреждания от инициативата "Системата ни убива" ...

......... Майките от инициативата допълват, че „отношението на български държавен служител към суверена, изисква уважение и диалог. Министерски съвет не е място, където човек тепърва да бъде превъзпитаван“.   Родителите на деца с увреждания и други граждани ще протестират за шестнадесети пореден ден с искане за оставка на вицепремиера Валери Симеонов.


Омбудсманът  Мая Манолова събра 117 жалби в три папки за

Омбудсманът  Мая Манолова събра 117 жалби в три папки за ...

......... столицата за срещи с бивши служители на фалиралата авиокомпания „Ер Виа“ и за разговори с ръководствата на Апелативния, Окръжния и Районния съд във Варна. Попитана дали знае за предложението на Слави Трифонов да й предостави кола и шофьор, Манолова отговори, че не е разговаряла с него, но му благодари за подкрепата.


Съпредседателите на коалицията "Обединени патриоти" Волен Сидеров, Валери Симеонов и

Съпредседателите на коалицията "Обединени патриоти" Волен Сидеров, Валери Симеонов и ...

......... депутатите от НФСБ начело с вицепремиера Валери Симеонов снеха доверието си от Волен Сидеров като председател на групата на "Обединени патриоти" в парламента. В отговор "Атака" поиска оставката на Симеонов заради изказването му по адрес на майките на деца с увреждания. Засега няма информация, че тези търкания в коалицията са преодолени.


За двадесет и седми път нашите антарктици се отправят на

За двадесет и седми път нашите антарктици се отправят на ...

......... винаги през годините сме имали подкрепата на президентската институция в трудни условия“, заяви в отговор проф. Христо Пимпирев. „Горди сме, че нашата полярна база е център на научни изследвания от цял свят, а нашите учени са ценени от своите колеги от други експедиции “, посочи още на церемонията проф. Пимпирев.


Премиерът Бойко Борисов се срещна с главния равин на Европа

Премиерът Бойко Борисов се срещна с главния равин на Европа ...

......... подчерта, че не трябва да се забравя подвига на българите за спасяването на българските евреи по време на Холокоста.В разговора премиерът Борисов беше поканен от Конференцията на европейските равини да участва като почетен гост в работната им сесия в рамките на Мюнхенската конференция по сигурност през февруари 2019 г.  


Политолозите Евгений Дайнов и Димитър Ганев начертаха два варианта за

Политолозите Евгений Дайнов и Димитър Ганев начертаха два варианта за ...

......... щета", разясни Ганев пред bTV. Според политическите анализатори и да стигнем до предсрочни избори, резултатът може и да не бъде много различен. "Можем да разчитаме на БСП да се провали, всеки път, когато ГЕРБ го закъса, БСП такава феноменална глупост изръсва, че хората си казват: "по-добре ГЕРБ”, коментира на свой ред Евгений Дайнов. 


С решение на правителството Петър Харалампиев е освободен като председател

С решение на правителството Петър Харалампиев е освободен като председател ...

......... гражданство" към Министерството на правосъдието Катя Матева. Матева твърди, че има доказателства за твърденията си, но досега публично не е представяла такива. И президентът Румен Радев, и ресорният вицепремиер Валери Симеонов обявиха, че всички сигнали до тях за нередности в  Агенцията за българите в чужбина са били препратени до ДАНС и прокуратурата.


Птицевъди излязоха на протест пред сградата на Агенцията по безопасност

Птицевъди излязоха на протест пред сградата на Агенцията по безопасност ...

......... страната има новоизлюпени патета, които стоят в касетки и кашони, и не се разрешава тяхното настояване във фермата - на практика те ще умрат заради това безхаберие", коментира един от протестиращите, цитиран от БНТ. Ръководството на БАБХ преговаря с производители от фермите, а резултатите от срещата ще бъдат оповестени по-късно.


Българският външен министър Екатерина Захариева ще използва визитата си в

Българският външен министър Екатерина Захариева ще използва визитата си в ...

......... на първо място българите в чужбина се интересуват от възможностите за реализацията и за работа у нас/"Средата, в която живеят, доверието в институциите и в държавата и това са неща, за които, и трите трябва да работим, тоест няма как само доходите да привлекат българите да се върнат", обясни тя.


В София ще се състои големият финал на образователно-патриотичната кампания

В София ще се състои големият финал на образователно-патриотичната кампания ...

......... достигнаха отборите на областите Шумен, Перник, Кърджали и Монтана, които победиха в регионалните състезания по области. Домакини на полуфиналите бяха градовете Шумен, Кюстендил, Сливен и Габрово. Партньор на инициативата, която се финансира по мярката за техническа помощ на Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г., е Министерството на образованието и науката.


Международна конференция на тема извънземен разум, паранормални явления и НЛО

Международна конференция на тема извънземен разум, паранормални явления и НЛО ...

......... информационни комуникации Ърлинг Странд "Мистерията като средство за обучение на студенти".Следобед днес програмата продължава с приноси по темите за истината за инцидента в гората Рендълшъм, изследванията на НЛО в Европа и "Близки срещи и импланти". Утре на форума ще бъдат четени още четири доклада, предвидена е и прожекция на филм.


България, Гърция, Сърбия и Румъния обмислят да кандидатстват заедно за

България, Гърция, Сърбия и Румъния обмислят да кандидатстват заедно за ...

......... един кей на Александруполис, един кей на Солун, а съответно гърците на Бургас, Варна и Лом или Русе“, коментира премиерът. Той увери сръбския президент Александър Вучич, че магистралата София-Белград на 90% е готова. "Чакам да излязат археолозите от последните 20 км. За две години ще направим последната 20-километрова отсечка", уточни премиерът. 


Имам доказателства ,че Каракачанов и ВМРО се финансират от това.

Имам доказателства ,че Каракачанов и ВМРО се финансират от това. ...

......... закон за държавния служител. Иска се лично съгласие, за да се разпространяват данни и от неговото досие. Добил се е по неправомерен начин с тези неща. То всичко е ясно. Няма смисъл да говоря на какви репресии съм подложена. След като Каракачанов стана вицепремиер, спрямо мен се предприеха брутални действия"


Жената е тази, която дарява първа любовта към знанието. България като

Жената е тази, която дарява първа любовта към знанието. България като ...

......... на многовариационната статистика.Проектът, с който д-р Недялкова печели стипендията „За жените в науката“ за 2018 г., цели обстойно изследване и превенция на човешките алергии и в частност оценка на алергенните протеини. Научните й идеи са с изключителна важност поради нарастващата употреба на модифицирани протеини в храни, лекарства и много други.


Междуличностните противоречия в коалиция „Обединени патриоти" се отразяват негативно на

Междуличностните противоречия в коалиция „Обединени патриоти" се отразяват негативно на ...

......... ще похарчи с 5 млрд. лв. повече в сравнение с тази година и то без да се увеличи дефицитът, говори именно за стабилност, добре работеща икономика и отлична събираемост на приходите", обясни Цветанов.В Пещера Цветан Цветанов присъства на откриването на обновена сграда на общинската администрация и на нова спортна площадка.


Всичките схеми, които в България съществуваха по времето, когато ние

Всичките схеми, които в България съществуваха по времето, когато ние ...

......... призна депутатът.Според него, ако искаме цените у нас да станат по-ниски, можем да спрем заплати, пенсии, добавки, надбавки, помощи и да махнем акциза на горивата."Българският премиер, българското правителство по никакъв начин не може да влияят на международните цени, а нашите цени са последствие от международните", потвърди мнението си Емил Димитров.


Довечера връщаме часовниците с един час назад и минаваме към зимно

Довечера връщаме часовниците с един час назад и минаваме към зимно ...

......... време ще прилагат като постоянно – лятното или зимното.Всяка страна трябва да е наясно с избора си до април 2019 година, което означава, че ще се наложи още веднъж да превъртим стрелките на часовника – в последната неделя на март догодина, когато по традиция пък досега преминавахме към лятно часово време.


Блокади на възлови булеварди и бензиностанции се планират днес в

Блокади на възлови булеварди и бензиностанции се планират днес в ...

......... стотинки, а дизелът с около 13 стотинки, само за месец. Сравнението от началото на годината е още по-шокиращо. От януари бензинът и дизелът са нагоре  средно с 30 стотинки“, обясни Росинка Бъчварова от организаторите на протеста.В Бургас за последните 3 години това е вторият протест срещу високите цени на горивата.


Твърденията, че двете досъдебни производства срещу Иво Прокопиев са удар

Твърденията, че двете досъдебни производства срещу Иво Прокопиев са удар ...

......... за данъчни престъпления, присвоявания и пране на пари."Казвам отправна точка е "Полимери", защото тук се очаква в резултат на извършените интензивни действия параметърът по разследването да се разшири и да обхване доста по-голяма икономическа дейност на Баневи", допълни Цацаров. Снощи е продължило претърсване и изземане на документи от техните офиси.


При тези параметри на държавата не е сериозно да се

При тези параметри на държавата не е сериозно да се ...

......... трасето на АМ „Хемус“ между Белокопитово и Буховци министър-председателят информира, че кметовете на Шумен и Търговище са сигнализирали за трудност при отчуждаването на 180 декара земеделска земя. Премиерът Борисов разговаря със собственика на земята, като се разбраха да се търси законово решение, за да не се забавя строежът на магистралата.


Станаха ясни имената и на четиримата нови конституционни съдии. Това са Павлина

Станаха ясни имената и на четиримата нови конституционни съдии. Това са Павлина ...

......... Яне Янев „Ред, законност, справедливост”, а в периода 2009-2010 беше и зам.-председател на Народното събрание.По-рано този месец парламентът одобри доскорошния зам.-председател на Върховния касационен съд Красимир Влахов за конституционен съдия. Той бе предложен от управляващата партия ГЕРБ и подкрепен от Обединени патриоти.Четиримата нови конституционни съдии трябва да положат клетва на 13 ноември.


Точно както играчите на "Еврофутбол" страстно следят необходимата им информация,

Точно както играчите на "Еврофутбол" страстно следят необходимата им информация, ...

......... Руската църква да се съобразява с общоцърковните решения на център, който е извън Русия… Прекъсването на диалога между православните църкви на най-високо равнище, и то по начин, обиден за църквите, участвали в Критския събор, нанесе тежък удар върху доверието между църквите и засили центробежните сили в цялото православие." Иван Симеонов


С президента Радев се обединихме около идеята за връщането на ролята на

С президента Радев се обединихме около идеята за връщането на ролята на ...

......... на нашия екип, изключително задоволство за работната среща. Много подготвена, като експертиза, с мнения от двете страни, с конкретни препоръки, които ние ще вземем предвид и очакваме следваща среща", заяви тя. По думите й следващият разговор ще бъде, когато дискусията по Визията приключи в цялата страна и текстовете бъдат конкретизирани с предложения, които са получено  от цялото общество.  


Всички обяви за продажба на домашна ракия ще изчезнат от

Всички обяви за продажба на домашна ракия ще изчезнат от ...

......... с нормативен акт, се наказва с лишаване от свобода от една до десет години и глоба от двадесет хиляди до сто хиляди лева". Криминализира се и изработката и притежанието на предмети, които са предназначени или биха могли да послужат за изграждане на съоръжения за производство на нелегален алкохол или цигари. 


Ако сте гледали телевизия СКАТ, знаете, собственикът й Валери Симеонов

Ако сте гледали телевизия СКАТ, знаете, собственикът й Валери Симеонов ...

......... съм, че Валери Симеонов е имал нещо съвсем друго предвид", гъне се евродепутатът и заместник-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки. Само че "бургаското политическо чудо" обезсмисли и усилията по замазване. "Не се отказвам от нито една своя дума", героично обяви в епистоларното си послание.Така че, носете си топлите дрехи, момичета…Мария Иванова


„България води балансирана политика на мир, на дружба и на

„България води балансирана политика на мир, на дружба и на ...

......... ангажимент, се прави в срок“, каза още министър-председателят.„В рамките на демокрацията не мога да кажа кой да протестира и кой не. Това, което сме приели, Министерският съвет и Народното събрание, обещаното е изпълнено в пълен обем, в пъти повече, отколкото по време на управление на БСП“, допълни премиерът Бойко Борисов.


Предсрочните избори в тази ситуация са неизбежни. Важното е какво

Предсрочните избори в тази ситуация са неизбежни. Важното е какво ...

......... хаос и е заплаха за стабилността в страната"Пропусната беше възможността по време на председателството на Съвета на ЕС и по принцип страната ни да води проактивна европейска политика. Несъобразяването с европейските ценности поставя под въпрос евроатлантическата ориентация на страната. Липсва диалог и координация между институциите", каза още лидерът на ДПС.


Доверието на хората е ключът за успешна цифрова трансформация. Ако

Доверието на хората е ключът за успешна цифрова трансформация. Ако ...

......... за да изпълним визията си за цифрова Европа, са необходими достатъчно средства и инвестиции. Затова за следващия многогодишен бюджет на ЕС предложих, наред с останалите предвидени средства, и нова програма „Цифрова Европа“, с бюджет от 9,2 милиарда евро, която ще инвестира в цифрови умения, киберсигурност, суперкомпютри, цифрова инфраструктура, иновационни хъбове.


Единодушно със 174 гласа "за" парламентът прие на първо четене

Единодушно със 174 гласа "за" парламентът прие на първо четене ...

......... и избор на хората с увреждания. Дава се възможност на ползващия личен асистент да избере кой да е той, както да избере кога и как да им бъде предоставяна тази услуга. Регламентирани са и органите за предоставяне на лична помощ с описани правомощия, кои са ползватели и кои са доставчиците.