Столичната библиотека получи над 550 нови книги, предоставени от Столичната

Столичната библиотека получи над 550 нови книги, предоставени от Столичната ...

......... на Валери Петров, Леда Милева, Джани Родари, Ерих Кестнер, Петя Кокудева и др.Няколко ценни арталбума са предоставени на сектор „Изкуство“.На 8 и 9 август библиобусът от "Зелени библиотеки" ще гостува с интересна програма в парковете „Заимов“, „ Гео Милев“ и Люлин-център от 11 до 15 часа, припомнят от Столичната библиотека.


Проверки за неправилно паркиране в зелени площи се провеждат всеки

Проверки за неправилно паркиране в зелени площи се провеждат всеки ...

......... 206 глоби с фиш и 158 автомобила са преместени принудително на специализиран паркинг.Поради установени най-много нарушения в районите „Студентски“, „Триадица“ и „Надежда“, тези райони ще бъдат и с най-засилен контрол. Столичният инспекторат е оградил над 200 зелени площи като по този начин са предотвратени нарушенията, свързани с паркирането в зелени площи.


Неврологичното отделение на Многопрофилната болница в Добрич е затворено заради

Неврологичното отделение на Многопрофилната болница в Добрич е затворено заради ...

......... хора с изтекъл 14-дневен срок на карантина.Заради Covid-19 приемът в неврологичното отделение е спрян, след като е установено, че лекар и пациент са носители на инфекциозното заболяване.От РЗИ допълват, че ръководството на болничното заведение трябва да вземе мерки за осигуряване на лечение на друго място на хора с неврологични проблеми.


Националната служба за охрана ще предприеме дисциплинарни мерки срещу служителите

Националната служба за охрана ще предприеме дисциплинарни мерки срещу служителите ...

......... трябва да извърши заснемане на имота и да се изготви нова специализирана карта за плаж. След това Министерството на туризма изпраща искане към Министерството на регионалното развитие за издаване на акт за държавна собственост. Едва след приключване на тези процедури ивицата в „Росенец“ ще се води плаж и по документи.


Задействани са процедурите за актуване като плаж на ивицата в

Задействани са процедурите за актуване като плаж на ивицата в ...

......... трябва да извърши заснемане на имота и да се изготви нова специализирана карта за плаж. След това Министерството на туризма изпраща искане към Министерството на регионалното развитие за издаване на акт за държавна собственост. Едва след приключване на тези процедури ивицата в „Росенец“ ще се води плаж и по документи.


Жителите на Велинград изпратиха нота до всички държавни институции с

Жителите на Велинград изпратиха нота до всички държавни институции с ...

......... След като се издаде заповедта, терените ще бъдат отчуждени и ще се изгради зоната. Оттам насетне ще искаме по законовия ред с решение на Министерски съвет да се прекрати концесионинят договор", посочи пред БНРи  кметът на Велинград Костадин Коев, който подкрепя протестиращите. „Община Велинград ще го инициира това“, увери кметът.За председател на БСП са предложени 55 кандидати от проведените

За председател на БСП са предложени 55 кандидати от проведените ...

......... а вторият – от понеделник. Тя обясни още, че според правилата ще бъде изготвен общ плакат и брошура на всички кандидати. Това се очаква в следващата седмица. Всяка една от тези брошури трябва да достигне до членовете на партията, за да могат да се информират достатъчно добре за прекия избор.


СДС определи като омърсяване не символ на демокрацията снощните действия на

СДС определи като омърсяване не символ на демокрацията снощните действия на ...

......... вандалски актове, поругаване и беззаконие.Подкрепяме правото на протест, но на искрено загрижените за бъдещето на България хора, а не на тези, които купуват палатките, доматите и пъдпъдъчите яйца и ги употребяват за собствените си политически цели. Платените провокатори само обезценяват смисъла на гражданския протест и противопоставят едни българи срещу други. 


Органите на реда изпълняват своите задължения и изпълняват заповеди, в

Органите на реда изпълняват своите задължения и изпълняват заповеди, в ...

......... не му давали“, обясни Йорданов.Бившият шеф на МВР посочи, че в случая обаче оставката означава само едно – запазване на достойнството, и коалиционният партньор не би могъл да задължи който и да е да изгуби достойнството си.Той прогнозира радикализация на протестите при всички положения, защото „управляващите се гаврят с протестиращите“.


"Диктатурата трябва да спре. Няма да търпим повече! Довечера ВСИЧКИ

"Диктатурата трябва да спре. Няма да търпим повече! Довечера ВСИЧКИ ...

......... Симеонов съобщи, че решението за премахването на палатковите лагери е било взето на коалиционния съвет в четвъртък. И целяло да предотврати "малка гражданска война". Симеонов обаче не посочи кой от управляващата коалиция е направил предложението.На брифинга на СДВР тази сутрин беше обявено, че решението за акцията е била на ниво полицейски структури.    


„Борисов се превърна в заложник на Валери Симеонов и Красимир

„Борисов се превърна в заложник на Валери Симеонов и Красимир ...

......... „Обединени патриоти“. „Оттук нататък ще видим една много по-засилена роля на Валери Симеонов, на Красимир Каракачанов, на техните кадри в управлението“, отбеляза политологът."Бутането на ромски къщи е опит за отклоняване на вниманието от протестите, а ромската тематика винаги е удобна за управляващите, които и да са те", смята Орхан Тахир.Наблюдаваме ескалация на напрежението и можем да прогнозираме допълнителна такава,

Наблюдаваме ескалация на напрежението и можем да прогнозираме допълнителна такава, ...

......... са от вчера барикадите“, изтъкна Славев.Според него премахването е станало през нощта, защото тогава има по-малко хора и е по-малка вероятността от сблъсъци. Теодор Славев нарече стила на правоохранителните служби "грозен и отблъскващ" и поясни, че подобна акция е невъзможна без прокурорско разпореждане и е съгласувана на най-високо политическо ниво.


Полицията е задържала мъжа, който по време на Националната конференция на

Полицията е задържала мъжа, който по време на Националната конференция на ...

......... било поръчано да правят безредици. Първият сам се предал на полицията.Действията по разследването продължават.От ГЕРБ се разграничиха от проявите на агресия и съобщиха, че обект на насилие е бил и служител от земеделското министерство. От партията обявиха, че ще внесат в полицията две жалби заради агресията на партийната конференция в сряда. 


Полицейската акция в столицата тази нощ, по време на която

Полицейската акция в столицата тази нощ, по време на която ...

......... хората са шумни, а през нощта, когато няма медии, те са тихи.  По думите му стотици, дори милиони граждани, са искали да преминават свободно. "При акцията видяхме, че на местата на блокадите има 10-15-20 човека. Протестиращите оказваха съдействие на органите ред, когато няма камери има груби изрази и противопоставяне", каза още Николов. 


Премахването на палатковите лагери от кръстовищата в София било с цел "да

Премахването на палатковите лагери от кръстовищата в София било с цел "да ...

......... са размествания и това е естествено и нормално в една демократична държава. В това няма драма. Не виждам защо държавата трябва да се вкарва в сериозни разходи. Не забелязвам и сериозни искания от страна на протестиращите. Виждам една борба за власт, но не по конституционния ред", изтъкна съпредеседателят на "Обединени патриоти" 


Държавните пари - заложници на политическата кризаИнициативите, които Борисов изреди

Държавните пари - заложници на политическата кризаИнициативите, които Борисов изреди ...

......... игнорира, коментира макроикономистът проф. Ганчо Ганчев.Бунтът е заради огледалото, бай Бойко... бай, бай!Нищо старо не е забравено, нищо ново не е научено! Това е единственият логичен извод, който човек може да си направи след  активното мероприятие на "мозъците", форматиращи мисленето на върхушката в ГЕРБ и лично на нейния лидер Бойко Борисов.Много издания и телевизионни канали в Германия предлагат на най-малките

Много издания и телевизионни канали в Германия предлагат на най-малките ...

......... "Задача на българския съд е да се бори срещу корупцията, но това се случва твърде рядко. Демонстрантите смятат, че съдилищата помагат на корумпираните политици, вместо да ги контролират. Затова протестиращите настояват и за реформа на съдебната система".Филмчето за България в новините за деца на телевизия ZDF можете да видите тук.


Бивши военни пилоти поискаха извинение от премиера Бойко Борисов заради думите

Бивши военни пилоти поискаха извинение от премиера Бойко Борисов заради думите ...

......... писмо 17-те пенсионирани военни летци призовават премиерът да потърси повече информация за професията "военен летец“ от председателя на Комисията по отбрана в Народното събрание – генерал Константин Попов. Константин Попов е от парламентарната група на ГЕРБ. Попов, както и депутатът на ДПС Симеон Симеонов, са командвали военната авиация преди години.


Парламентарната група на БСП внесе в деловодството нужните подписи за

Парламентарната група на БСП внесе в деловодството нужните подписи за ...

......... 30%. От БСП определиха това като отчаян панически ход на Борисов. "Само допреди 10-15 дни премиерът и правителството твърдяха, че приемането ни в чакалнята ще доведе, както се изрази Борисов, “да се закачим за водопроводната тръба на ЕЦБ“. Така ли беше?! Е, къде е водата по водопроводната тръба", попита Гечев.


"Целта беше събитието да бъде провокирано, да има бой, да

"Целта беше събитието да бъде провокирано, да има бой, да ...

......... млади момчета", като част от тях са пресекли бариерата и са навлезли в периметъра на събитието. Пиарът на партията допуска, че тези хора са си взели по някакъв начин баджове и са влезли така на събитието. От ГЕРБ са категорични, че въпросните хора не могат да се свързват с партията. 


МВР има готовност да реагира веднага при протести и блокирани

МВР има готовност да реагира веднага при протести и блокирани ...

......... дена на подстъпите към магистрала „Тракия“. Те се опитват да стигнат до аутобана от петък вечерта, но полицията ги спря.В отворено писмо до институциите, протестиращите настояха кметът на Стара Загора Живко Тодоров да използва правомощията си и да поиска оттеглянето на органите на реда, които не пропускат преминаване през блокадата.


„Нашата политика е била последователна и ние многократно сме предлагали

„Нашата политика е била последователна и ние многократно сме предлагали ...

......... поясни, че всичко е в резултат на нови заеми или ползване на фискалния резерв.„Не им е ясно какво искат да направят, нямат цели, както и източници на ресурсите, няма срокове и очаквани резултати. Само паническа подготовка на предизборната борба, която се очертава във всеки възможен час и ден“, заключи социалистът.


Посланието на управляващите е - “оставете ни да свършим важната

Посланието на управляващите е - “оставете ни да свършим важната ...

......... поколение българи, тези, чиито възгледи за политика са несъвместими с корупцията и застоя.Това е отговорност. И това ще е трудно за всички политически партии - новите, които сме във възход, и старите, които са в упадък.Другото не е отговорност, а окопна война срещу бъдещето и единството на нацията", коментира Кънев.


„Страната ни трябва да има дългосрочна политика по отношение психичното

„Страната ни трябва да има дългосрочна политика по отношение психичното ...

......... Д-р Гълъбова изтъкна, че и към момента в лечебното заведение са постигнати минималните нива, заложени в Колективния трудов договор, като отчете, че достойните възнаграждения и усилията на министерството да гарантира такива са стъпка към повишаване мотивацията на работещите в психиатричните структури. Тя допълни, че в момента лечебното заведение е кадрово обезпечено. 


Лидерът на партия "Възраждане" Костадин Костадинов и негови поддръжници протестират

Лидерът на партия "Възраждане" Костадин Костадинов и негови поддръжници протестират ...

......... на Гешев, но никой не му отвори. След това и сигналът на звънеца беше спрян. Заедно с лидера на партията в Съдебната палата са и още десетки граждани с плакати "Оставка". Малко по-късно пред кабинета на главния прокурор се появиха охрана и полиция. Недоволстващите заявяват, че искат просто да поговорят с Гешев. 


Членуващи във Фейсбук групата "Не подкрепям протеста" внесоха жалба в

Членуващи във Фейсбук групата "Не подкрепям протеста" внесоха жалба в ...

......... да се придвижат до автомагистрала "Тракия", за да я блокират. Намерението им беше осуетено от полицейска блокада, а протестиращите вече осми ден са на пътя и към момента продължават да настояват да потеглят в автошествие до "детелината" на магистралата. Между тях и полицията текат усилени преговори за освобождаване на пътя.


Правителство без Борисов начело няма да промени нищо, тъй като

Правителство без Борисов начело няма да промени нищо, тъй като ...

......... крайцерът „Аврора“ и топовни изстрели, макар че е изкушаващо“.„Не, ескалация на протеста означава множество и различни демонстрации и мирен протест. Най-ефективното средство е това – мирен протест. Ескалация означава национална стачка. Единствените, които сънуват гърмежи и кръв, са Борисов и Гешев. Ние, протестиращите, сме си с акъла“, заключи адвокат Хаджигенов. 


„Има хора в България и протестиращи, които казват – разпускаме

„Има хора в България и протестиращи, които казват – разпускаме ...

......... машина не може да си донесе от вкъщи. Не трябва да има една химикалка за всички“, коментира още той.По-малко от 1% от хората в Европа имат възможност да гласуват с машини и това са хората в Брюксел. Никъде другаде не се гласува с машини поради много причини, обобщи Михаил Константинов.


От гледна точка на логиката направеното от Борисов вчера е

От гледна точка на логиката направеното от Борисов вчера е ...

......... да си дадат време да развият собствена кампания, за да могат да овладеят инициативата. Това не става с катапултиране“, подчерта Симеонов. „Ударил го е на чест. Много хора вчера видяха страх. То не е толкова страх. Струва ми се, че той изглежда обиден и объркан. Малко като Живков 89-а“, допълни политологът.


Антиправителствените протести продължават. Блокирани заради палатковите лагери  остават кръстовищата на

Антиправителствените протести продължават. Блокирани заради палатковите лагери  остават кръстовищата на ...

......... но крайно време е да помислим за по-дългосрочните цели, защото корабът потъва", заяви друг от протестиращите. Протестиращите срещу правителството продължават да настояват мирно за оставката на кабинета и главния прокурор и заявиха, че не приемат варианта премиерът Бойко Борисов да се оттегли, а правителството и Народното събрание да продължат да работят. 


Оставка на правителството в края на септември е сред вариантите,

Оставка на правителството в края на септември е сред вариантите, ...

......... заеме поста министър-председател, тъй като правителството трябвало да бъде оглавено от лидера на партия, която е първа политическа сила. "Има вариант – министър-председателят подава оставка, завърта се ролетката и ако в рамките на този кабинет се сглоби друга конструкция, ще има кабинет, ако – не, няма да имаме", обясни Томислав Дончев.


Журналистите Полина Паунова и Генка Шикерова, които бяха атакувани по

Журналистите Полина Паунова и Генка Шикерова, които бяха атакувани по ...

......... че ще има инциденти. Организаторът има отношение, но в конкретния случай всичко е поверено на охранителите", каза евродепутатът Андрей Новаков."Изпитвам физическа непоносимост, всеки път когато някой посяга жена. Нито един от достойните хора на събитието не би дал нареждане да се блъскат жени и журналисти пред 100 камери, които го снимат", добави евродепутатът.


Българи, които живеят в Германия, ще се съберат следобед пред

Българи, които живеят в Германия, ще се съберат следобед пред ...

......... от организаторите на акцията.Преди дни българи в 23 града в общо 12 държави по целия свят се включиха в протестите срещу премиера Борисов и главния прокурор Гешев.Австралия, Австрия, Белгия, Великобритания, Германия, Канада, Нидерландия, Франция. Това са само част от държавите, в които тази неделя прозвучаха възгласи “Оставка”, съобщи "Дойче веле". 


За никого не е тайна високата корупция по цялото трасе

За никого не е тайна високата корупция по цялото трасе ...

......... На практика само един университет получава над 60 млн. лв. за издръжка на обучението си - Софийският университет т.г. получи 73.5 млн.лв.Опитите за на контрол над безхаберното разпределяне на заплати са един сравнително мек, но все пак необходим вариант. И дано спре онези амбициозни и алчни търговци от храма на образованието. 


"Борисов да се извини на битите граждани и на журналистите,

"Борисов да се извини на битите граждани и на журналистите, ...

......... заедно с шефа си и видя „народната любов". Това са част от ритуалните танци, с които Борисов се опитва да запази властта, защото го е страх от ревизия. Борисов, време е за оставка. Запази поне малко от достойнството си и от това на партията си", обърна се Манолова към министър-председателя.


58-годишен мъж, обявил гладна стачка пред Министерски съвет, е бил

58-годишен мъж, обявил гладна стачка пред Министерски съвет, е бил ...

......... сигналът към Спешна помощ - София и линейката пристига при протестиращите в 13,24 ,  са съобщили за БНР от Центъра за спешна медицинска помощ в столицата. След преглед от спешните медици е установено,че мъжът е леко дехидратиран, замаян и с лека температура, посочиха от центъра. Протестиращите, които са обявили гладна стачка, са общо четирима. 


"ПП ГЕРБ категорично се разграничава от действията на група провокатори,

"ПП ГЕРБ категорично се разграничава от действията на група провокатори, ...

......... един от протестиращите срещу правителството на Бойко Борисов. След това телефонът беше взет от ръцете ѝ и захвърлен настрани.Полицията успя да изтласка група протестиращи, която беше блокирала трафика в района на зала "Арена Армеец". Демонстрантите блокираха автомобилите, с които делегатите на ГЕРБ се опитаха да напуснат паркинга в близост до залата.


"Еурострой" ООД ще проучва строителни материали в площ "Стоянчова чешма-2", разположена

"Еурострой" ООД ще проучва строителни материали в площ "Стоянчова чешма-2", разположена ...

......... "Еурострой" ООД ще проучва строителни материали в площ "Стоянчова чешма-2", разположена в землището на село Крумово, област Пловдив.Това е регламентирано с решение на Министерския съвет днес. Разрешението за проучване се предоставя за период от една година. За този срок титулярят трябва да вложи минимум 27 хил. лв. в проучвателните дейности.


Правителството прие актуализиран план за цифрова свързаност "Свързана България". Документът

Правителството прие актуализиран план за цифрова свързаност "Свързана България". Документът ...

......... на конкурентен пазар като част от вътрешния пазар в ЕС.Приоритети са разгръщането и използването на мрежи с много голям капацитет, предоставянето на услуги от пето поколение, ефективна и устойчива конкуренция, сигурност на мрежите и услугите, както и предимства за крайните ползватели, включително равностоен достъп до услугите на хората с увреждания.


Правителството одобри допълнителни средства в размер до 6,5 млн. лв.

Правителството одобри допълнителни средства в размер до 6,5 млн. лв. ...

......... млн. лв. по бюджета на земеделското министерство.Това ще позволи увеличение с 30% на заплатите за персонал на администрация, които са натоварени с дейности по овладяване на пандемията и последствията от Covid-19, включително за служителите на първа линия, чиито задължения включват обслужване и контрол "на терен" с пряк контакт с други лица.


Министерският съвет одобри допълнителни разходи по бюджета на здравното министерство

Министерският съвет одобри допълнителни разходи по бюджета на здравното министерство ...

......... болести.При необходимост средства ще бъдат предоставяни и на други лечебни заведения - за структури по инфекциозни болести, за извършване на медицинска дейност за периода на обявеното извънредно положение или извънредната епидемична обстановка.С постановлението лечебните заведения ще получат повишаване на субсидиите, за да са в състояние да осигурят равнопоставен достъп до медицинска помощ. 


След края на Националната конференция на партия ГЕРБ протестиращи очакваха

След края на Националната конференция на партия ГЕРБ протестиращи очакваха ...

......... недоволният от управлението на Борисов носи.Човек с маска, присъствал на събитието, изби телефона от ръцете на журналиста от "Свободна Европа" Полина Паунова. Тя се опита да говори с младежите, които по-рано нападнаха един от протестиращите срещу правителството на Бойко Борисов. След това телефонът беше взет от ръцете ѝ и захвърлен настрани. 


"Може да блокират магистрали, но преди нас нямаше да има

"Може да блокират магистрали, но преди нас нямаше да има ...

......... демонстрациите си пред дома на кмета на София Йорданка Фандъкова и пред къщата му в Банкя.Докато Борисов говореше, се чу скандиране от страна на протестиращ, който бе успял да доближи до мястото, където се провежда конференцията. Чуха се и нецензурни думи, на които премиерът отговори с: "Има и такива".Протестиращият бе отведен от охраната.


"Учебната година ще започне с 382 български неделни училища в

"Учебната година ще започне с 382 български неделни училища в ...

......... учениците, които завършват електронно обучение без присъствени часове, досега не можеха да се издава удостоверение за завършено обучение по стандарта на МОН, а само да сертифицират онлайн знания. Сега ще могат да получат това удостоверение, с което могат да се завърнат в България, без да полагат приравнителни изпити", заяви директорът. 


Започна Националната конференция на партия ГЕРБ. Тя се провежда в "София

Започна Националната конференция на партия ГЕРБ. Тя се провежда в "София ...

......... България. Има ли гаранция, че при назначаване на служебно правителство то ще продължи в рамките на конституционно приетия срок? Нека да бъдат проведени избори, убеден съм, че те ще бъдат спечелени от десницата. Затова сме тук. Затова сме заедно показахме го и на местните, и на европейските избори", допълни той.


Протестиращи срещу правителството на Бойко Борисов блокираха кръговото кръстовище на

Протестиращи срещу правителството на Бойко Борисов блокираха кръговото кръстовище на ...

......... на групи по градове и пресичат бул. "Асен Йорданов", като движението в района е силно затруднено и има големи задръствания. Някои от пътуващите слязоха от автомобилите и потеглиха пеша към "София тех парк".Опити да се затвори Цариградско шосе има и на изхода на София, което вече предизвика задръстване по магистрала "Тракия".   


Центърът на София остава блокиран за пореден ден заради палатковите

Центърът на София остава блокиран за пореден ден заради палатковите ...

......... разпънаха палатки на автомагистрала "Марица" и блокираха движението към граничния пункт "Капитан Андреево". След 2 часа преговори с полицията, към 22.30 протестиращите освободиха пътя, а адвокат Николай Хаджигенов от "Отровното трио" заяви, че блокадата ще се премести другаде.Тази сутрин на мястото на блокадата има един патрулен полицейски автомобил, а движението е нормално.


Пред “Армеец” разтоварват стадо тикви. Време е за тиквеник. Това

Пред “Армеец” разтоварват стадо тикви. Време е за тиквеник. Това ...

......... Стара Загора. Протестиращите твърдят, че пускат всички, които искат да минат по пътя към магистрала "Тракия", но ги спирала полицията.  В отворено писмо недоволните настояха кметът на Стара Загора да поиска оттеглянето на органите на реда, които не пропускат автомобили през блокадата. Исканията остават същите - оставка на правителството и на главния прокурор.  


Министър-председателят на България Бойко Борисов разпореди връщане на публиката по

Министър-председателят на България Бойко Борисов разпореди връщане на публиката по ...

......... на трибуните още за старта на футболното първенство в Първа лига. Мачовете от новия сезон започват този петък (07.08).Новината бе потвърдена от Министерство на здравеопазването с уточнението, че задължително остава и спазването на въведените общи противоепидемични мерки в страната.Това се посочва в Заповед № РД-01-452/04.08.2020 г. на здравния министър, издадена днес.


Лидерът на "Да, България!" Христо Иванов и симпатизанти на партията

Лидерът на "Да, България!" Христо Иванов и симпатизанти на партията ...

......... да подаде такова искане. Не е ясно също дали ведомството, което отскоро е под контрола на вицепремиера Марияна Николова, ще опита да направи нова проверка по случая. В края на юли Общинският съвет в Бургас реши пътят до лятната резиденция в "Росенец" на почетния председател на ДПС Ахмед Доган да остане общински.   


Новият стар столичен кмет Йорданка Фандъкова обеща, че ще има

Новият стар столичен кмет Йорданка Фандъкова обеща, че ще има ...

......... Войслав Тодоров от Гражданската платформа „Изправи се.БГ“."Затова сме против модела на управление на Столична община. Обещанията не се спазват никъде – нито в Студентски град, нито където и да било. Против съм изграждането на такива мастодонти, без инфраструктура, на места, които могат да са младежки и зелени пространства", допълни Манолова.


Лидерът на БСП Корнелия Нинова определи като "кризисен ход" на

Лидерът на БСП Корнелия Нинова определи като "кризисен ход" на ...

......... как да се случи, така че да не се случи”.По думите й няма как да не прави впечатление този двоен аршин в правораздаването и да не навежда на мисълта, че в процеса срещу Румен Овчаров има репресивни елементи.  „Вярвам, че истина и справедливостта ще възтържествуват на следващите инстанции“, завърши Нинова.


Мерките срещу разпространението на коронавируса, които са взети на територията

Мерките срещу разпространението на коронавируса, които са взети на територията ...

......... - дистанция от метър и половина между хората и носене на предпазни маски. Ангелов допълни, че от това, което е наблюдавал до момента, се вижда, че повечето хора на протестите носят маски. Той обаче изтъкна, че страната ни се намира в критичен момент и рискът не трябва да се подценява.


Еврокомисарят Мария Габриел обяви фотоконкурс, озаглавен „Това лято ще посетя

Еврокомисарят Мария Габриел обяви фотоконкурс, озаглавен „Това лято ще посетя ...

......... туризъм представлява 40% от европейския туризъм, а трима от четирима европейци избират мястото, на което да почиват, в зависимост от културните забележителности наоколо. В същото време пандемията от коронавирус засегна най-тежко секторите на културата и туризма и за това всяка подкрепа за тях в този труден момент е от значение. 


Министър-председателят и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов свиква на Национална конференция

Министър-председателят и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов свиква на Национална конференция ...

......... от които става ясно, че на събитието са поканени кметове, депутати, евродепутати, общински съветници, членове на областните ръководства, областни управители.Очаква се лидерът на ГЕРБ да държи реч във връзка с антиправителствените протести.От документите се разбира, че партийците от страната задължително трябва да се пътуват с автомобили, както и да се спазват противоепидемичните мерки.  


Започва обезвреждане на най-опасните обекти, в които са загробени пестициди

Започва обезвреждане на най-опасните обекти, в които са загробени пестициди ...

......... г. в бетонна щерна за бордолезов разтвор с приблизителни размери 10x2,5 м, покрити са с бетонна плоча, затрупана с пръст. При проверката е установено, че няма знак за опасност. Количествата пестициди по данни от общината, са около 15 000 кг смесени препарати за растителна защита с неустановен състав и произход.


Правителството ще подпомогне с близо 19 милиона лева производителите на

Правителството ще подпомогне с близо 19 милиона лева производителите на ...

......... Българската асоциация на малинопроизводителите и ягодоплодните благодариха на министър-председателя Борисов за подсигуряването с вода за напояване от язовир "Ястребино" за нуждите на малинопроизводителите, засегнати от сушата.Премиерът отбеляза, че правителството продължава да работи усилено за справянето с последиците от коронавируса в името на запазването на здравето, живота и поминъка на българите.


Поредна акция в парк „Росенец“. Лидерът на „Да, България!“ Христо

Поредна акция в парк „Росенец“. Лидерът на „Да, България!“ Христо ...

......... трябва да подаде такова искане.Не е ясно също дали ведомството, което от скоро е под контрола на Марияна Николова, ще опита да направи нова проверка по случая. В края на юли Общинският съвет в Бургас реши пътят до лятната резиденция в Росенец на почетния председател на ДПС Ахмед Доган да остане общински.


Министерство на околната среда и водите предупреждава ползвателите да пестят водния

Министерство на околната среда и водите предупреждава ползвателите да пестят водния ...

......... г. е 4197,2 млн. м3, представлява 63,6% от сумата на общите им обеми. Според основното им предназначение наличните в тях завирени обеми към 30.07.2020 г. са както следва: питейно-битово водоснабдяване – 70,2% от общия им обем; напояване – 42,2% от общия им обем; енергетика – 76,6% от общия им обем.


Остават блокирани трите ключови кръстовища в столицата - на Орлов

Остават блокирани трите ключови кръстовища в столицата - на Орлов ...

......... на старозагорското летище.„Ще излезем с официално становище до края на деня. Искаме да знаем защо сме блокирани, нямаме заповед, нищо официално не ни е показано. Т.е. едни български граждани се опитват да преминат през път, блокира ги полиция и не им дава обяснение кой е наредил това“, каза още Михайлова.


Нагласена ли е обществената поръчка за доставка на два джипа

Нагласена ли е обществената поръчка за доставка на два джипа ...

......... отношение на техническата спецификация на автомобилите. "Дали не е време вместо да се занимава с абсурдни акции по "арестуване" на стотина килограма месо, Главният прокурор да започне да дава отговори за начина, по който управлява тази прогнила институция и обществените пари, които харчи, за да си осигури незаслужен комфорт?", завършва Бонев.


Александър МАРИНОВЕдин от често повтаряните формални „аргументи” срещу протестите е,

Александър МАРИНОВЕдин от често повтаряните формални „аргументи” срещу протестите е, ...

......... избори. После трябва да променим правилата така, че да изискват от управляващите – които и да са – да упражняват властта по начин, които поражда легитимност. И първото, и второто едва ли съществуват някъде в идеален вариант, но има достатъчно примери, че могат да бъдат постигнати в задоволителна степен.     


От Министерството на правосъдието обявиха, че ще бъдат осигурени средства

От Министерството на правосъдието обявиха, че ще бъдат осигурени средства ...

......... нови 200 души.От ведомството съобщават още, че миналата седмица е имало две срещи между институцията и синдиката. И допълват, че вече е започнала процедура за нормативни промени за разкриване на 200 щатни бройки в двете главни дирекции – „Изпълнение на наказанията“ и „Охрана“, която да приключи най-късно на 1 септември.


Достъпът до брега на "Росенец", където се намира и лятната

Достъпът до брега на "Росенец", където се намира и лятната ...

......... обратно във водата.Няколко дни по-късно - на 11 юли, множество граждани се събраха в парка, за да протестират. Имаше паралелен протест на ДПС в подкрепа на Доган. Стигна се и до оставката на шефа на НСО. Ахмед Доган и депутатът Делян Пеевски пък се отказаха от назначената им охрана от НСО.


Малко са книгите в българската литературна история, които биват обречени

Малко са книгите в българската литературна история, които биват обречени ...

......... един на друг двама стари приятели. Успоредно с личната, бурно се развива и обществената история, като в един момент двете стават едно. От този момент разказът потича драматично и стряскащо, а благодарение на блестящия писателски талант на Яна Язова, читателят съпреживява ужаса и неизбежността на събитията, уточняват още от издателството.


Снощи, по време на демонстрацията пред сградата на Министерския съвет, от

Снощи, по време на демонстрацията пред сградата на Министерския съвет, от ...

......... пак има такъв, "Столичната дирекция" ще извърши проверка”, поясни тя.Столичната полиция отрече присъствието на частни охранители в опазването на обществения ред по време на протестите.Инспекторът от "Охранителна полиция" изтъкна, че такава проверка е извършена по сигнал още през миналата седмица и не е установено участие на служители от охранителни фирми в протестите.  


Протести без послания - така определи антиправителствените демонстрации в страната кметът

Протести без послания - така определи антиправителствените демонстрации в страната кметът ...

......... за автентичност не е истински и трябва да се изследва другаде, за да може да се стигне до категоричен извод. "Съмнявам се, че това е реален запис. Няма да ме учуди да излязат и други манипулирани записи, за да се оказва натиск. Това е грозен начин за водене на политика", подчерта кметът.


Възможност за приключване на административнонаказателните производства със споразумение (като при наказателните

Възможност за приключване на административнонаказателните производства със споразумение (като при наказателните ...

......... Целта е да се преодолеят затрудненията по наказване на юридическите лица, преобразувани в хода на административнонаказателното производство, което ще продължава вече и по отношение на правоприемника.Допълнена е и уредбата за отговорността на юридическите лица при извършени престъпления, като са предложени правила за индивидуализация на имуществената санкция за престъпления, от които те са се обогатили. <!--[if--><!--[endif]--><!--![endif]--><!--![if--><!--![endif]--><!--![if--><!--![endif]--><!--![if--><!--![endif]--><!--![if--><!--![endif]--><!--![if--><!--![endif]--><!--![if--><!--![endif]--><!--![if--><!--![endif]--><!--![if--><!--![endif]--><!--![if--><!--![endif]--><!--![if--><!--[if--><!--[endif]--><!--[if--><!--[endif]--><!--[if--><!--[endif]--><!--[if--><!--[endif]--><!--[if--><!--[endif]--><!--[if--><!--[endif]--><!--[if--><!--[endif]--><!--[if--><!--[endif]--><!--[if--><!--[endif]--><!--[if--><!--[endif]--><!--![endif]--><!--![if--><!--![endif]--><!--![if--><!--![endif]--><!--![if--><!--![endif]--><!--![if--><!--![endif]--><!--![if--><!--![endif]--><!--![if--><!--![endif]--><!--![if--><!--![endif]--><!--![if--><!--![endif]--><!--![if--><!--![endif]--><!--![if--><!--![endif]--><!--![if--><!--![endif]--><!--![endif]--><!--![endif]--><!--![endif]--><!--![endif]--><!--![endif]--><!--![endif]--><!--![endif]--><!--![endif]--><!--![if--><!--![if--><!--![if--><!--![if--><!--![if--><!--![if--><!--![if--><!--![if--><!--![if-->


В социалните 26-и пореден ден се организира антиправителствен протест в

В социалните 26-и пореден ден се организира антиправителствен протест в ...

......... чрез блокади и протести, докато правителството не подаде оставка и не бъдат изпълнени поставените искания.От МВР съобщиха, че 25-ият ден на протести в София е приключил без сериозни нарушения, няма задържани хора. Отново се отправя призив участниците в протестните действия да спазват обществения ред и да не се поддават на провокации.


Днес, на 2 август, след като изпратихме юли месец с

Днес, на 2 август, след като изпратихме юли месец с ...

......... да отговарят на въпроси, които може да напишете на интернет страницата - „Среща-разговор за COVID-19 и България”. Модератори на срещата ще бъдат Христофор Караджов, който е журналист и преподавател във Факултета по журналистика и комуникации в Калифорнийския щатски университет, и Георги Киров – член на Управителния съвет на „Интернет общество – България”.