Колко ще ни струват умишлените шикалкавения с историята за хакването

Колко ще ни струват умишлените шикалкавения с историята за хакването ...

......... ще търсят причините за теча на лични данни на над 5 млн. души. Очаква се тя да излезе със становище към 20 август, а максималната глоба, която предвижда законът, е до 2,5% от оборота, но не повече от 20 млн. лева.В тази история парите пак ще са от нашия джоб.  


Обединение "Демократична България" е готово за местния вот. Съпредседателят му

Обединение "Демократична България" е готово за местния вот. Съпредседателят му ...

......... консолидация около една кауза", призова Христо Иванов. Според него Фандъкова се е износила като фасада на модела на управление на София. Хората щели да гласуват за решаването на конкретни проблеми и за перспектива в столицата. "Всякакви опити за камуфлаж на кандидатите като независими не дават яснота на избирателите", смята Иванов.


С пет сребърни и един бронзов медал се завръща българският

С пет сребърни и един бронзов медал се завръща българският ...

......... гимназия в София.В състезанието, проведено от 11 до 22 юли, 621 ученици от 112 страни са решавали по шест задачи. В отборното класиране България е в световния топ 20, заемайки 19-то място със 152 точки. Българските ученици са запазили и лидерските си позиции в рамките на ЕС, където са четвърти. 


На 21 юли в Курилския манастир "Св. Иван Рилски" бе

На 21 юли в Курилския манастир "Св. Иван Рилски" бе ...

......... и уникален манастирски музей.Светата литургия оглави Белоградчишкият епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит. В словото си той пожела на вярващите християни: "Нека всички като един народ Божий да носим лъчите на Православната вяра сред нашето общество, което има нужда от Бога: от Неговото благовестие, от Неговото благословение и от Неговата любов."


Общинската структура на БСП в Бургас предлага депутата Николай Тишев

Общинската структура на БСП в Бургас предлага депутата Николай Тишев ...

......... място."Ще търсим кандидати, които са добре разпознаваеми в Бургас. Които могат да привличат гласове както за себе си, така и за листата, за да помогнат на БСП да имаме повече общински съветници. Ако минат квотата с преференции, са добре дошли и ще работим с тях в Общинския съвет", заявил Тишев.


Евродепутатът от ДПС/"Обнови Европа" Илхан Кючюк бе удостоен с почетния

Евродепутатът от ДПС/"Обнови Европа" Илхан Кючюк бе удостоен с почетния ...

......... годината в страната. Сред специалните гости тогава беше Азад Рахимов, министър на младежта и спорта на Азербайджан.В Азербайджан българският евродепутат се срещна с Огтай Асадов, председател на Народното събрание на Република Азербайджан, г-н Джаваншир Фейзиев, съпредседател на Комитета за парламентарно сътрудничество ЕС-Азербайджан, и други членове на парламента на азиатската държава.Днес можем да си спомним за проф. д-р Георги Кирилов

Днес можем да си спомним за проф. д-р Георги Кирилов ...

......... 2012 г., в град Сливен.От 2015 г. в България ежегодно се провеждат научни конференции по сугестопедия. През 2016 г., по случай 90-годишнината от рождението на проф. Лозанов, Софийският университет е домакин на международна научна конференция по сугестопедия. Темата на конференцията е: "Безкрайните човешки възможности. Надежда за нова култура на общуване".


Националният историко-археологически резерват "Плиска" се намира на 28 километра североизточно

Националният историко-археологически резерват "Плиска" се намира на 28 километра североизточно ...

......... са изложени в музейната експозиция и са свързани най-вече с бита, материалната и духовна култура на жителите на старата столица.Традиционно в националния историко-археологически резерват "Плиска" се провежда Летният археологически семинар, в който ученици от средни училища в България правят разкопки заедно с археолозите и слушат лекциите на известни български историци.


Си Ен Ен публикува на своя сайт дълга статия за

Си Ен Ен публикува на своя сайт дълга статия за ...

......... получи присъда до осем години затвор. Си Ен Ен цитира български адвокат в областта на личните данни. Според специалиста все още е рано да се каже какво е станало, но от политическа гледна точка, то е много злепоставящо за правителството.Медията припомня и блокирането на българския Търговски регистър преди по-малко от година.


Скоро НАП ще предостави на гражданите приложение, с което могат

Скоро НАП ще предостави на гражданите приложение, с което могат ...

......... бързи кредити - имат и функционира модел, по който изисква физическото присъствие на човека, идентификация на човека, така че най-тежките, най-сериозни заплахи, които биват споменавани, към момента изглеждат малко вероятни“, каза той.Бъчваров допълни, че са изтекли личните данни на над 4 милиона живи български граждани и над 1 милион починали.


Продължава скандалът с удара срещу НАП, а политиците си разменят

Продължава скандалът с удара срещу НАП, а политиците си разменят ...

......... кибер. Ние го съзнаваме, но нямаме такива пари в държавата”, коментира бившият вътрешен министър и член на Комисията по отбрана Валентин Радев.Разследването продължава.Очаква се в началото на новата седмица НАП да е готов с приложението, което ще позволи на гражданите да направят проверка, дали данните им са изтекли в разпространените файлове.Вътрешната опозиция няма да бутне Корнелия Нинова, тя сама ще

Вътрешната опозиция няма да бутне Корнелия Нинова, тя сама ще ...

......... каза Кутев.На въпрос може ли София да стане червена, Кутев категорично заяви: "Може да стане! Надявам се Мая Манолова да поиска, защото това е шанс". Относно предложенията за кмет на БСП, той е убеден, че те трябва да са "по-външни" и даде пример с успешната кандидатура на Румен Радев.  


Със сигурност ще има санкция за НАП, тя няма да бъде

Със сигурност ще има санкция за НАП, тя няма да бъде ...

......... бързи кредити или да се извършват банкови операции, ако тези институции работят по правилата.Венцислав Караджов заяви, че проверката в НАП ще продължи максимум месец. Тя ще започне в понеделник.Той е категоричен, че дори да е имало тестове на системите за сигурност, то те не са били достатъчни. Не са спазвани и препоръки.


Председателката на БСП Корнелия Нинова коментира във Фейсбук изявлението на

Председателката на БСП Корнелия Нинова коментира във Фейсбук изявлението на ...

......... смяна на позицията,г-н премиер. Време ви е за притеснения. Изразявам личното си мнение - подкрепях я и преди, и сега. Отнесох много критика за тази позиция и от свои, и от други, но продължавам да мисля, че тя може да бъде носител на справедливост за европейските граждани. Желая й успех!


Избрахме сигурност. Така коментира пред bTV одобрената от парламента сделка

Избрахме сигурност. Така коментира пред bTV одобрената от парламента сделка ...

......... ако президентът наложи вето, да се изпусне крайният срок на американските оферти, който е 5 септември.В писмо от пресцентъра на "атлантиците" до медиите се подчертава, че с приетите вчера законови промени е поставено началото на технологичното превъоръжаване и трансформация не само на Военновъздушните сили, но и на цялата Българска армия.


Традиционният поход "По стъпките на четата на Хаджи Димитър и

Традиционният поход "По стъпките на четата на Хаджи Димитър и ...

......... той е допуснат като религиозна доктрина от българската православна църква. Монасите-исихасти, като последователи на идеите от времето на ранното християнство, се стремят към единение между човек и Бог чрез безмълвие, смирение, пост и молитва. Скалните пещери и ниши край р. Янтра дават възможност за уединение на търсещите духовно израстване аскети.На днешния ден Българската православна църква почита паметта на Свети

На днешния ден Българската православна църква почита паметта на Свети ...

......... произлязло от Юлия.20 юли е и професионален празник на пивоварите. Определен е за такъв с решение на УС на Съюза на пивоварите през 1996 година. Чества се в Деня на св. Пророк Илия поради това, че кръстителят на съюза – епископ Наум Агатоникийски, избира Светия Пророк за покровител на пивоварите.


Кристиян Бойков, който беше задържан заради кражбата на данни от приходната

Кристиян Бойков, който беше задържан заради кражбата на данни от приходната ...

......... медии.Относно това защо разследващите са се насочили точно към него, той определи като "интересни факти". "Няма да коментирам повече. Реално сега се пишат какви ли не глупости по медиите. Бил съм богат. Пуша цигари за 5 лв. и се движа с градски транспорт и ям дюнери от лавката", каза още Кристиян Бойков.


Политиците трябва да внимават с целувките и да спазват баланс

Политиците трябва да внимават с целувките и да спазват баланс ...

......... имидж консултанта езикът на тялото не трябва да се тълкува автоматично. "Политиците да не правят упражнения от учебници как да държат ръцете или позиционират тялото си. Най-успешните хора са естествените. Политици, изпращайте верните послания, не само с езика на тялото, но и с езика на ума", завърши проф. Любомир Стойков.


Министърът на културата Боил Банов и генералният секретар на Международния

Министърът на културата Боил Банов и генералният секретар на Международния ...

......... изнесени от страната културни ценности.Конвенцията относно връщане на откраднатите или незаконно изнесени културни ценности е приета по инициатива на Международния институт за унифициране на частното право в Рим на 24 юни 1995 г. Документът е един от международноправните инструменти за борба с незаконния трафик на културни ценности в световен мащаб.


Бойко Борисов е заплаха не само за собствеността и живота

Бойко Борисов е заплаха не само за собствеността и живота ...

......... и политическа отговорност. А през това време извън сградата на Народното събрание държавата била ударена от едно цунами, което изглежда нараства. "Колкото да си заравяте главата в пясъка, то няма да ни подмине. Става въпрос за безпрецедентната криза с изтичането на лични данни", каза още Нинова, обръщайки се към управляващите.


Българката Мина Андреева е назначена временно за главен говорител на

Българката Мина Андреева е назначена временно за главен говорител на ...

......... двама кандидати - мъж и жена.Изслушванията на кандидатите ще се състоят от 30 септември до 8 октомври. Целият състав на ЕК с председател Урсула фон дер Лайен се предвижда да бъде гласуван от евродепутатите между 21 и 24 октомври. Настоящият състав на ЕК ще бъде на работа до 31 октомври.


Убеден съм, че ако БСП бяха на власт, щяха да

Убеден съм, че ако БСП бяха на власт, щяха да ...

......... потънат парите. Самият той като бизнесмен имал подобен горчив опит.На 10 юли 2019 г. министрите от кабинета "Борисов-3" одобриха покупката на 8 изтребителя F-16. Пет дни след това правителството актуализира бюджета заради закупуването им. Предвижда се увеличение на дефицита по държавния бюджет с 1,829 млрд. лв. до 2,228 млрд. лева.


Добре е, че икономиката тегли напред, има приходи в бюджета

Добре е, че икономиката тегли напред, има приходи в бюджета ...

......... противоминни кораби на НАТО от силите за отговор на Алианса, както и 132 души от 21 държавни организации, институции и ведомства от 4 министерства, местни органи на управление, неправителствени и частни организации.Основната идея на учението е да се повиши оперативната съвместимост и взаимодействието между ВМС на участващите в учението страни. 


Ще „светне“ ли Бургаският Небостъргач?Мъките на гражданите, причинени им от 

Ще „светне“ ли Бургаският Небостъргач?Мъките на гражданите, причинени им от  ...

......... прохождащи фирми. За това помагал фактът, че банките от Уолстрийт и институционалните инвеститори странели от лекия наркотик, страхувайки се да не бъдат свързани с вещество, все още забранено от федералното правителство. "Беше прекрасно игрално поле с равен достъп за всички - мъже, жени, всеки, който прояви интерес", спомня си Уайтман.


Президентът Румен Радев се обяви категорично против законови промени, които

Президентът Румен Радев се обяви категорично против законови промени, които ...

......... ГЕРБ и "Обединени патриоти" е, че по този начин ще може по-ефективно да се използва потенциалът на хората в системата за сигурността. Предложението съвпада с оставката на сегашния директор ген. Пламен Ангелов заради това, че не е контролирал издаването на над 500 достъпа до класифицирана информация на НАТО и ЕС.


Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество

Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество ...

......... е купил шефът на КЕВР Иван Иванов. Имотът е на стойност 187 628 лв., които е платил със средства от заплати. Иванов е получил 110 003 лв. от заплати през миналата година.Председателят на Комисията за финансов надзор Бойко Атанасов е декларирал доходи на стойност 211 470 лв., получени от заплати.


Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество

Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество ...

......... купил шефът на КЕВР Иван Иванов. Имотът е на стойност 187 628 лв., които е платил със средства от заплати. Иванов е получил 110 003 лв. от заплати през миналата година.Председателят на Комисията за финансов надзор Бойко Атанасов е декларирал доходи общо на стойност 211 470 лв., получени от заплати.


Няма друг град в България, който да носи името на

Няма друг град в България, който да носи името на ...

......... това име - Левски (по-рано: Калагларе - до 14.08.1934, Долно Левски - до 04.05.1987) се намира в Южна България, в община Панагюрище, област Пазарджик. Произходът му се губи в далечните години назад, а първите данни са от 1576 година. Селото е отбелязало Васил Левски с плоча с релеф на сградата на кметството. 


Ние сме зад граница, за да подпомагаме и да поддържаме

Ние сме зад граница, за да подпомагаме и да поддържаме ...

......... открита в навечерието на професионалния празник на българската дипломатическа служба, която на 19 юли празнува 140 години от своето основаване. Първите три български посолства на България през 1879 г.  на България са открити в Белград, Букурещ че въпреки  и Цариград. Днес страната ни има повече от 100 мисии в чужбина.


Американската фондация Getty дарява 185 хил. долара за изготвянето на план

Американската фондация Getty дарява 185 хил. долара за изготвянето на план ...

......... Живков и политическите промени в България от ноември 1989 г. състоянието на паметника се влошава драстично. През 1992 г. паметникът е одържавен по Закона за одържавяването на имуществото на БКП и запечатан. Сградата започва да се руши, чупят се стъкла, изкъртват се мозайки, орнаменти и други елементи от конструкцията на паметника. 


Главният прокурор Сотир Цацаров, председателят на Организацията на евреите в

Главният прокурор Сотир Цацаров, председателят на Организацията на евреите в ...

......... на падналите за свободата и независимостта на България. И в този случай, ако извършителят е пълнолетен, неосъждан и не е извършил и друго престъпление, ще бъде освободен oт наказателна отговорност, като съдът ще бъде задължен да мy наложи само административно наказание — глоба. Според авторите на предложенията подобна безнаказаност не може да продължава. 


Външната министър Екатерина Захариева откри традиционната посланическа конференция в Централния

Външната министър Екатерина Захариева откри традиционната посланическа конференция в Централния ...

......... образованието и екология. Тя подчерта и значението на сътрудничеството със страните от Азия, както и с държавите от Африка.Екатерина Захариева апелира посланиците да работят за повече икономика, повече контакти на българския бизнес, повече туризъм.България има в чужбина 76 посолства, 7 постоянни представителства, 1 дипломатическо бюро, 17 генерални консулства, 3 консулства, 1 консулска канцелария и 107 почетни консулства.


На днешния ден си спомняме за Васил Иванов Кунчев, известен

На днешния ден си спомняме за Васил Иванов Кунчев, известен ...

......... на организацията, озаглавен "Наредба на работниците за освобождението на българският народ" (септември 1871 г.). Разработва го в духа на своите политически възгледи: освобождение на България от турците чрез повсеместна революция на народа и създаване на демократична република с гаранции за равенството на всички жители без значение техния етнос и религия.


Националната агенция за приходите е поела ангажимент да уведоми всички граждани,

Националната агенция за приходите е поела ангажимент да уведоми всички граждани, ...

......... данни е предвидена сериозна глоба за администратора, посочи Караджов. Ако става дума за частно лице, санкцията е до 5% от оборота или до 2,5% от бюджета на държавна институция, но не повече от 20 млн. лв.Комисията ще направи проверка в НАП, тя обаче ще започне едва след края на разследването.


Стана ясно кой стои зад безпрецедентната акция за обезглавяване на

Стана ясно кой стои зад безпрецедентната акция за обезглавяване на ...

......... ли ще има някакво значение - сегашният директор на "Военно разузнаване" Ангелов вече е отстранен. Остава само депутатите бързо да приемат поредната промяна в Закона за военното разузнаване и нещата ще си дойдат на мястото, като на една от най-важните служби в държавата бъдат сложени цивилни, но политически коректни, юзди. 


Само преди броени дни най-изненадващо започна нов строеж на офис

Само преди броени дни най-изненадващо започна нов строеж на офис ...

......... градеж на мaсивна стоманобетонна офис сграда всъщност е поредното дръзко, нахално посегателство и заграбване на парковите и зелените площи в столичния град, а най-циничното е, че вече се посяга без каквито и да е скрупули или притеснения и на най-знаковите, емблематични столични паркове, какъвто, безспорно, е "Заимов", гласи категорично становището. 


Националната агенция за приходите актуализира защитата на информационните си системи, съобщиха

Националната агенция за приходите актуализира защитата на информационните си системи, съобщиха ...

......... работодателската организация предупреди, че подобни катастрофи ще продължат и в бъдеще, ако не се промени начинът, по който държавата работи с електронните данни на гражданите и бизнеса.Според асоциацията Държавната агенция за електронно управление трябва да наложи минимални критерии за сигурност при проектиране и изпълнение на електронните услуги от държавните институции.


"В новия Европейски парламент младите депутати са повече от предишния

"В новия Европейски парламент младите депутати са повече от предишния ...

......... ЕНП Манфред Вебер и лидерите на ЕНП.„Младите политици знаем как по-добре да улавяме пулса на реалността, защото разбираме социалните мрежи като начин за скъсяване на дистанцията, редовен и директен разговор с гражданите. Това ни помага да разбираме бързо за притесненията и проблемите им и да реагираме ефективно“, коментира още Майдел.


Районната конференция на организацията на БСП в Банкя избра Виолина

Районната конференция на организацията на БСП в Банкя избра Виолина ...

......... социалистки в София. Васова е счетоводител, на 39 години.Проведеният избор е във връзка с уставната норма в БСП за несъвместимост между ръководен партиен пост и публична длъжност.Досегашният ръководител на социалистите в Банкя Анна Славова стана народен представител на мястото на Петър Витанов, който бе избран за член на Европейския парламент.


Еднократната помощ за ученици, записани в първи клас през учебната

Еднократната помощ за ученици, записани в първи клас през учебната ...

......... за деца, настанени в семейства на роднини и близки и приемни семейства по реда на чл. 26 от Закона за закрила на детето. Срокът за подаване на заявлението декларация за отпускане на помощта след записване на детето в първи клас е не по-късно от 15 октомври на текущата учебна година. 


Народното събрание отхвърли предложението на БСП за увеличение на еднократната

Народното събрание отхвърли предложението на БСП за увеличение на еднократната ...

......... Тя подчерта, че мерките, предлагани от левицата, се обсъждат не за пръв път. Ангелова бе категорична, че предложеният вариант е дискриминационен както за децата, така и за родителите, тъй като еднократната помощ за раждане на дете и към момента е отпуска без изискване родителят да бъде осигурен в последните 24 месеца. 


Болница "Пирогов" ще получи дарение - линейка, от Велик Приорат

Болница "Пирогов" ще получи дарение - линейка, от Велик Приорат ...

......... за дарение на изпълнителния директор на проф. д-р Асен Балтов.Това е първата инициатива между двете организации след сключения между тях меморандум за съвместно сътрудничество. Благодарение на него лекари от "Пирогов" ще могат да посетят Италия и да почерпят опит, а лекари от там ще посетят спешната университетска болница на България.


Бившият борец срещу корупцията в Народното събрание и настоящ общински

Бившият борец срещу корупцията в Народното събрание и настоящ общински ...

......... няма обща граница с парковата площ, което е лесно проверимо както на място, така и по документи. Имотът е частен и разполага с всички документи, а разрешение за строителни дейности за него е изадено през 2014-а – по време на управление на предходния градоначалник", се сочи в прес-съобщението на общината.  


Лидерът на НФСБ Валери Симеонов омаловажи изтичането на лична информация

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов омаловажи изтичането на лична информация ...

......... трябва да е благодарен, че го освободихме от дейност, която явно не е по силите му", допълни той.Във връзка с различните мнения на НФСБ и ВМРО за президентското вето върху отвореното финансиране на партиите Симеонов каза, че предстоят разговори и не бива да се бърза след като ветото бъде отхвърлено.


БСП обяви, че Делян Пеевски е превзел и Съвета за

БСП обяви, че Делян Пеевски е превзел и Съвета за ...

......... "Стопанско управление" на Софийския университет "Св. Климент Охридски". През 2017 г. работи за Европейския парламент в Брюксел, а през 2002 г. - за "Институт за световни ресурси" във Вашингтон. В момента тя е част от ръководството на НДК и заема позицията ръководител направление "Стратегическо развитие, маркетинг, реклама и продуцентска дейност". 


Премиерът Бойко Борисов направи първи коментар за хакерската атака срещу Националната

Премиерът Бойко Борисов направи първи коментар за хакерската атака срещу Националната ...

......... тества уязвимости на сигурността на различни компании. По информация на БТА става дума за 20-годишен младеж. Предстои разследващите да анализират информацията от иззетите компютри на младежа, тъй като голяма част от нея е била криптирана. Именно в част от тези компютърни масиви разследващите намерили следа, която води към атаката срещу НАП. 


Първото правителство на България е назначено на 17 юли (5

Първото правителство на България е назначено на 17 юли (5 ...

......... на генерал Леонид Соболев, както и за няколко дни по време на проруския преврат от 1886 година, той е министър на финансите. През 1884 г. преминава към Прогресивнолибералната партия, но след 1886-а се оттегля от политическия живот.Тодор Бурмов умира на 7 ноември (25 октомври стар стил) 1906 година в София.


Екип на "Жан Моне" Център за високи постижения към катедра

Екип на "Жан Моне" Център за високи постижения към катедра ...

......... заяви, че ще се опитва чрез инфраструктурни проекти и инициативи като поевтиняването на роуминга да сближи страните от региона с останалата част от Европа.Други приоритети в програмата на българското председателство са бъдещето на Европа и младите хора, сигурност и стабилност в силна и единна Европа, цифрова икономика и умения на бъдещето.


Външният министър Екатерина Захариева прие новоназначения извънреден и пълномощен посланик

Външният министър Екатерина Захариева прие новоназначения извънреден и пълномощен посланик ...

......... подчертаха изграждането на повече контакти между компаниите от двете страни. Изтъкнати бяха и възможностите за обмен на експертизи относно развитието на туризма, както и по регионални въпроси.Посланик Мата оцени високо българската подкрепа за Испания по ситуацията в Каталуня и изтъкна сходствата в позициите на двете страни по редица външнополитически въпроси.


Парламентарното мнозинство отмени машинното гласуване за местни и парламентарни избори

Парламентарното мнозинство отмени машинното гласуване за местни и парламентарни избори ...

......... в Изборния кодекс гласуваха 122 депутати, против бяха 96 и 1 се въздържа.Председателката на правната комисия от ГЕРБ Анна Александрова предложи срокът за внасяне на предложения между първото и второто четене да бъде съкратен на три дни. И въпреки възраженията на опозицията и това предложение беше прието от мнозинството.Очаквайте подробности


Регионалният исторически музей - София представя изложбата „Синтез“ – индонезийски

Регионалният исторически музей - София представя изложбата „Синтез“ – индонезийски ...

......... предмети от индонезийския бит. Характерният стил на богато украсяване се предава от поколение на поколение.Сред експонатите могат да се видят: дървен скрин за лекарства от Суматра; стол за обрязване; дървени кукли „клитик“ за куклен театър XVII в.; церемониални племенни тъпани; носилка за бебе с мъниста от племето Даяк и др.


Задържаният по делото срещу Миню Стайков зам.-шеф на  фонд "Земеделие"

Задържаният по делото срещу Миню Стайков зам.-шеф на  фонд "Земеделие" ...

......... за които има данни, че са подпомагали схемата за злоупотреби с евросредства. През май тази година прокуратурата му повдигна трето обвинение, свързано с усвояване на средства по програмата за развитие на селските райони.Предстои наблюдаващият прокурор по делото срещу Стайков - Ангел Кънев,  да реши на кого ще повдигне обвинения.   


На церемония в Гербовата зала на „Дондуков“ 2 президентът Румен

На церемония в Гербовата зала на „Дондуков“ 2 президентът Румен ...

......... на специалните отношения между двете държави. Тя посочи, че Израел и България гледат напред и работят за изграждането на по-добър свят за бъдещите поколения, обменяйки знания в борбата с тероризма, киберпредизвикателствата, глобалната и регионална сигурност, както и в иновациите, технологичната креативност, образованието и за постигането на икономически и социален напредък.


Със заповед на премиера Бойко Борисов от длъжността зам.-министър на вътрешните

Със заповед на премиера Бойко Борисов от длъжността зам.-министър на вътрешните ...

......... признават, че юристите сред депутатите са изключително малко. Преди три месеца един от тях – Данаил Кирилов, който оглавяваше правната комисия и често предлагаше противоречиви законодателни промени в качеството си на депутат от ГЕРБ, напусна парламента, за да стане правосъден министър на мястото на Цецка Цачева, подала оставка заради "Апартаментгейт". 


Парламентът успя да събере кворум от 125 гласа за извънредното

Парламентът успя да събере кворум от 125 гласа за извънредното ...

......... провал, който сега може да поправим. Дайте между първо и второ четене да отстраним проблемите и за местните избори да въведем машинно гласуване и преброяване. Ние днес няма да подкрепим законопроекта на управляващите, а между първо и второ четене ще направим нашите предложения, които ви представих днес", завърши Йордан Цонев.


Чрез предложението на здравното министерство за създаване на частни фондове,

Чрез предложението на здравното министерство за създаване на частни фондове, ...

......... здравен модел, в който е заложена демонополизация на Националната здравно-осигурителна каса. Часове по-рано вицепрезидентът на КНСБ д-р Иван Кокалов заяви, че предложеният модел е за богати нации, а България не е една от тях. По-рано днес пък заместник-министърът на здравеопазването Бойко Пенков призна, че има неуредици в работата на НЗОК.


Зачестиха случаите по българското Черноморие, в които джипове и други

Зачестиха случаите по българското Черноморие, в които джипове и други ...

......... по Закона за туризма, другият вариант е по Закона за устройство на Черноморското крайбрежие или да направят акт по ЗУТ, каза областният управител на Варна.Увеличат се и случаите, в които летовници разпъват своите палатки върху дюните и нощуват върху защитени зони в нарушение на Закона за устройство на Черноморското крайбрежие.


Президентът Румен Радев върна за ново обсъждане отделни текстове от

Президентът Румен Радев върна за ново обсъждане отделни текстове от ...

......... за ново обсъждане § 2, т. 2, 3 и 9, както и § 3, т. 1, 2, 3, т. 4, б. „а“ и т. 6 от Закона за изменение на Закона за държавния бюджет на Република България за 2019 г., приет от 44-то Народно събрание на 4 юли 2019 г." 


Националният съвет за тристранно сътрудничество отхвърли внесените от Корнелия Нинова

Националният съвет за тристранно сътрудничество отхвърли внесените от Корнелия Нинова ...

......... се мери, в това число и през формирания от тях среден осигурителен доход", заяви Ася Гонева от КНСБ и добави, че ако бъде допуснато да се променя формулата през няколко години, то тогава няма да има смисъл да убеждаваме хората да се осигуряват върху истинските доходи, за да получат по-висока пенсия.


Българският парламент съществува физически и юридически, но вече повече от

Българският парламент съществува физически и юридически, но вече повече от ...

......... кучетата и завишените глоби. Попитана защо пак набързо, без да са разговаряли поне с един кучкар, да не говорим за експерти и НПО-та, депутати от ГЕРБ внесоха в парламента това недомислие, Атанасова в типично неин стил и с апломб отговори: "Това е законовия отговор на случващото се". Много глупав отговор. 


Ръководството на БСП взе решение да свали политическото си доверие

Ръководството на БСП взе решение да свали политическото си доверие ...

......... доверие от градския председател на партията във Варна Борислав Гуцанов. Това обяви днес лидерът на партията Корнелия Нинова след проведеното заседание на Изпълнителното бюро на БСП във Варна, съобщи БТА. Мотивите за това решение са състоянието на градската структура на партията и резултатите от проведените избори за Европейски парламент.Очаквайте подробности


Кметът на Кърджали Хасан Азис заяви, че очаква почетният председател

Кметът на Кърджали Хасан Азис заяви, че очаква почетният председател ...

......... на демокрацията, тъй като става въпрос за това вотът на гражданите да бъде гарантиран.Азис сподели също, че има намерение отново да се включи в местните избори. Той уточни обаче, че очаква първо оценката на съгражданите си и след това кандидатурата му да бъде подкрепена от партийната структура и централното ръководство на ДПС. 


Изпълнителното бюро на БСП заседава в различни области в страната.

Изпълнителното бюро на БСП заседава в различни области в страната. ...

......... на БСП. Партията се обръщала и към други политически партии, НПО, граждански сдружения за смяна на модела. "Държавният модел на управление е пренесен на общинско ниво. Това са феодални владения, където от години са се окопали ГЕРБ. Този модел може да започне да се променя на местните избори”, заключи Нинова.


Висшият съдебен съвет открива процедурата за избор на нов главен

Висшият съдебен съвет открива процедурата за избор на нов главен ...

......... обобщен доклад за прилагането на закона и за дейността на прокуратурата и на разследващите органи.Главният прокурор лично или чрез определени от него прокурори извършва ревизии и контролира работата на всички прокурори. Прокурорите от апелативните и окръжните прокуратури извършват ревизии и контролират работата на прокурорите в непосредствено по-ниските по степен прокуратури.


В най-общи линии "американският модел" дава две неща с пълна

В най-общи линии "американският модел" дава две неща с пълна ...

......... нечия изгода"."Дори, без да сме особено цинични, е естествено, че когато една голяма корпорация или какъвто и да е донор инвестира средства в политическа дейност, те не са защото тази корпорация непременно иска да си изрази гражданската позиция. И това го има, не трябва да го подценяваме…“, завърши Христофор Караджов.


Мръсна поръчка, мерене на пищовите или гаф - това са

Мръсна поръчка, мерене на пищовите или гаф - това са ...

......... всички събития в света и цялата информация са свързани помежду си с невидими нишки. Явлението е дефинирано като синхроничност - едно от най-загадъчните явления във вселената.Дали става дума за синхроничност или за напълно съзнателни стъпки за създаване на система за влияние, Юнг няма как да отговори. Новероятно  животът ще покаже...


Германският автомобилен производител Volkswagen планира да построи завода си за

Германският автомобилен производител Volkswagen планира да построи завода си за ...

......... национални кухни - френската, гръцката и други. Множеството зеленчуци, отглеждани в района на Айдинската провинция, я правят разнообразна и екзотична. Традиционни ястия са супа тархан, приготвена от цедено кисело мляко и домати, измирско кюфте, зерде, приготвено от подсладен ориз, шафран (минзухар) и други. Измирската кухня обменя подправки основно с гръцката.


Нарастващият недостиг на умения в България изисква значителни инвестиции, все

Нарастващият недостиг на умения в България изисква значителни инвестиции, все ...

......... да се повиши качеството, приложимостта на пазара на труда и приобщаващия характер на образованието и обучението, по-специално за ромите и другите групи в неравностойно положение.Изготвеният доклад обединява констатации на Европейската комисия, резолюциите на Европейския парламент, заключения на Европейския съвет и становища на Комитета по заетостта, Икономическия и финансов комитет, Комитета за социална закрила и Комитета за икономическа политика.   


Образователните резултати у нас са ниски, наблюдава високо равнище на неравенство

Образователните резултати у нас са ниски, наблюдава високо равнище на неравенство ...

......... в страната е да подобри достъпа до здравни услуги, включително чрез намаляване на преките плащания от страна на пациентите и справяне с недостига на медицински специалисти.Изготвеният доклад обединява констатации на Европейската комисия, резолюциите на Европейския парламент, заключения на Европейския съвет и становища на Комитета по заетостта, Икономическия и финансов комитет, Комитета за социална закрила и Комитета за икономическа политика.