Чугунени боларди или колчета най-вероятно ще сменят „перките на акули“

Чугунени боларди или колчета най-вероятно ще сменят „перките на акули“ ...

......... криво наредени плочки, стърчащи кабели и тръби. В края на миналата година заради проблеми с ремонта и подменена шумопоглъщаща подложка, в процеса на ремонта, оставка подаде заместник-кметът по транспорт в Столичната община Евгени Крусев. Прокуратурата започна разследване за „длъжностно престъпление, свързано с нарушение на Закона за обществените поръчки“, предаде агенцията.


Българският износ се е удвоил за период от десет години

Българският износ се е удвоил за период от десет години ...

......... икономика“, които Институтът за икономическа политика организират заедно с Фондация „Ханс Зайдел“. Форумът се фокусира върху две макротенденции - начинът, по който автоматизацията и дигитализацията поставят на изпитание парадигмата за евтината работна ръка; и какви са потенциалните последствия от сътресенията в глобалната търговия върху малки отворени експортноориентирани икономики като България. 


Инвестиции за над 200 млн. лева в заводи свързани с

Инвестиции за над 200 млн. лева в заводи свързани с ...

......... АД. Той представи постижения и тенденции в сферата на автомобилния дизайн, интериор и архитектура като едно от най-влиятелните имена в световния дизайн на автомобили. На форума присъстваха посланикът на Италия Н.Пр. Стефано Балди, председателят на Конфиндустрия България г-жа Мария Луиза Мерони, както и изпълнителният директор на Аутомотив Клъстер арх. Любомир Станиславов.


Групата на "Воля" няма да напуска Народното събрание. Това стана

Групата на "Воля" няма да напуска Народното събрание. Това стана ...

......... формации.Марешки добави, че е впечатлен от професионализма, който са излъчили депутатите на ГЕРБ по време на срещата. "Това беше важно, защото непознавайки добре тяхната програма и незнаейки отчета за изпълнението ѝ, можеше да вземем и необосновани решения, които в крайна сметка да навредят и на държавата", каза още лидерът на "Воля"


Традиционната кампания – Пролетно почистване на Столична община, започва днес и 

Традиционната кампания – Пролетно почистване на Столична община, започва днес и  ...

......... център  987 55 55  и 93 77 566 в периода на кампанията, гражданите ще могат да подават своите сигнали, предложения и др., за времето от 09.00 до 17.00 ч.За кампанията по пролетното почистване са  осигурени 50 000 бр. чували и 20 000 бр. ръкавици, които ще се раздават в районните  инспекторати по места.   


Парламентът избра Стефка Стоева за председател на новия състав на

Парламентът избра Стефка Стоева за председател на новия състав на ...

......... Кирилов (ГЕРБ) призова президентът да издаде указа си за назначаването на останалите 15 члена на комисията със същата дата.Изборът на ръководството предизвика бурни дебати в пленарната зала, предизвикани най-вече от продължаващия парламентарен бойкот на БСП, която настоя новата ЦИК да се избере още преди евроизборите, докато ГЕРБ смятаха да направят това по-късно.    Част от политическите партии в България отказват да влязат в

Част от политическите партии в България отказват да влязат в ...

......... обезпокоителнен факт след повече от 10 години активно участие в европейския процес. ”, отбеляза анализаторът. Той допълни още, че най-важната тема е как България може да постигне целите си в рамките на ЕС и в каква посока трябва да се развива обединена Европа, но в България липсва подобно разискване на този въпрос.


Премиерът Бойко Борисов свика Съвета по сигурността към Министерския съвет.

Премиерът Бойко Борисов свика Съвета по сигурността към Министерския съвет. ...

......... данни.Съветът по сигурността разгледа също темата за осъществяваните в Източното Средиземноморие енергийни проекти с оглед на националните интереси на България в тази сфера. Изразено бе становището, че намирането на решение на някои различия или противоречия между ангажираните страни е в полза за регионалната стабилност и енергийната сигурност на европейските страни. 


Министерство на околната среда и водите провежда днес заседание,  на което

Министерство на околната среда и водите провежда днес заседание,  на което ...

......... е върху местообитанията на целеви за опазване видове птици в защитена зона Шабленски езерен комплекс, както и е въздействано върху хидрологичния режим на водния обект в Защитена местност "Шабленско езеро". Асоциацията на парковете веднага изпрати сигнал до Министерство на туризма, ДНСК и РИОСВ Варна с искане за проверка на сигнала.


ГЕРБ и СДС обявиха, че ще се явят заедно на

ГЕРБ и СДС обявиха, че ще се явят заедно на ...

......... явяване на ГЕРБ и СДС последва призив на лидера на Европейската народна партия Жозеф Дол за създаване на общ фронт. ДСБ, която също е част от ЕНП, обаче отказа да се коалира с ГЕРБ, а след това и със СДС предвид преговорите между хората на  Румен Христов и Бойко Борисов. Очаквайте подробности


По-добре е да отговоря един път и да не се

По-добре е да отговоря един път и да не се ...

......... от което да се притеснявам. Всичко, което съм извършил, е според българското законодателство. Всичко е оформено и преведено по банков път. При банков превод винаги се попълва декларация за произход на средствата. Всичко е прозрачно и отговарям само от уважение към вас", обобщи Цветан Цветанов пред журналистите в Народното събрание. След индикациите за проблеми в доверието към НАТО през 2016

След индикациите за проблеми в доверието към НАТО през 2016 ...

......... се спря подробно на проблемите пред публичното възприятия за НАТО у нас.Доц. Николай Стоянов и проф. Янцислав Янакиев от Института по отбрана „Проф. Цветан Лазаров“ разказаха подробно за българския принос в научните изследвания в сферата на сигурността. Този принос е малко познат в България, но е високо оценен от партньорите.   


Остават многобройни предизвикателства за засилване на киберсигурността в ЕС въпреки постигнатия напредък,

Остават многобройни предизвикателства за засилване на киберсигурността в ЕС въпреки постигнатия напредък, ...

......... на трети страни. Теренна работа е извършена между април и септември 2018 г. като е взето предвид развитието до декември 2018 г. Одиторите са анализирали също и проучване на държавите-членки на национални одитни служби, както и интервюта с ключови заинтересовани страни от институциите на ЕС и представители на частния сектор. 


Това е едно от предложенията в становището на Камарата до

Това е едно от предложенията в становището на Камарата до ...

......... Камарата искат с нова алинея да има разграничение между съдържанието на посочената "ежегодна оценка", която съдържа констатираните потребности на целевите групи, и "плана за действие" по смисъла на чл. 19 от Закона за насърчаване на заетостта. В закона се съдържат цели и задачи за съответното лице.Становището е подписано от изпълнителния председател на БСК Радосвет Радев.


Не е тайна, че съм привърженик на партньорство между Демократична България,

Не е тайна, че съм привърженик на партньорство между Демократична България, ...

......... и резервни. Често повече от едни. Основното ми съображение е съхранението на партията СДС, особено с оглед на наближаващите местни избори. СДС винаги е било нужно на българската демокрация, и влизането му в краткотрайно, а всъщност вечно, съдружие между овца и вълк ще бъде загуба за всички ни", написа Кънев.


Премиерът Бойко Борисов извика на спешна среща социалния министър Бисер

Премиерът Бойко Борисов извика на спешна среща социалния министър Бисер ...

......... се включват трите най-добри години от времето преди това.Анализът сочи, че парите ще паднат с до 8%, заради изчислен по-нисък индивидуален коефициент. Към момента намаление на размера на индивидуалния коефициент се наблюдавало предимно при хората, които в периода 1997 -1998г. са се осигурявали за по-малък брой месец на високи доходи. Има пълзяща болшевизация в БСП - който не е с

Има пълзяща болшевизация в БСП - който не е с ...

......... г. БСП е в опозиция. "Ако 80 народни представители преди година и половина бяха един сносен резултат, би трябвало вече да сме минали 100-те, 110, 120. Как да набере електорат? С вътрешни битки и разчистване на сметки, гонения или с политика, която някак си изпадна от дискусиите", коментира още Миков.


БСП пропусна една възможност да излезем обединени и да спечелим

БСП пропусна една възможност да излезем обединени и да спечелим ...

......... се опита да спечели изборите или сама ще ги подари на опонентите им от ГЕРБ. "Има огромна разлика между президентски избори, местни избори, парламентарни и евроизбори. Вчера тези разлики не бяха отчетени. На нас ни трябва силен екип, който да мобилизира твърдото ядро на БСП, защото евроизборите се печелят така", обясни Станишев.


СДС продължава преговорите за евроизборите само с партии от групата

СДС продължава преговорите за евроизборите само с партии от групата ...

......... бъдеща коалиция.На този етап такива са водени с Демократична България. Те са най-напреднали и той очаква решението им до края на следващата седмица. Според Христов СДС е най-близко идеологически с ДСБ. "Бяхме заедно, но докато няма окончателно решение не искам да коментирам нито една от партиите", посочи лидерът на СДС.


СДС и "Демократична България" сядат на масата на преговорите за

СДС и "Демократична България" сядат на масата на преговорите за ...

......... През това време ръководството на СДС е упълномощено да проведе преговори и с другите български партии-членки на ЕНП, във връзка с Европейски избори 2019 г.Националният съвет ще се събере на извънредно заседание на 23 март в гр. Ловеч, за да вземе окончателно решение как формацията ще се яви на евроизборите.


През май има възможност да стартират реалните строителни дейности по

През май има възможност да стартират реалните строителни дейности по ...

......... от ключово значение както за развитието на областта, така и летния туризъм. С изграждането на обхода на Поморие ще се финализира един от най-важните инфраструктурни проекти за област Бургас. Това ще доведе до тласък на туристическия сектор, облекчение на трафика, както и до намаляване на пътно-транспортните произшествия", категоричен бе Бойчев.


Експертът по национална сигурност Славчо Велков изненадващо подаде оставка като

Експертът по национална сигурност Славчо Велков изненадващо подаде оставка като ...

......... представител от 13-и избирателен район - Пазарджик. На негово място в парламента би трябвало да влезе следващият в листата - Гурко Митев. По време на парламентарните избори през 2017-а обаче имаше преференциален вот, който я пренареди. Така в Народното събрание преди близо две години влязоха Славчо Велков, Йордан Младенов и Надя Клисурска-Жекова.


Зала в бъдещата сграда на Народното събрание да носи името

Зала в бъдещата сграда на Народното събрание да носи името ...

......... този шанс за излаз на Егейско море е проигран през 1928 г. в Хага от дипломатите от кариерата Буров и Моллов, посочи Йончев.В заключение той каза, че за своята вътрешна и международна политическа дейност, в края на ХХ век, Стамболийски е посочен за политик на столетието от група американски историци.   


Премиерът Бойко Борисов изпрати съболезнователна телеграма до премиера на Нова

Премиерът Бойко Борисов изпрати съболезнователна телеграма до премиера на Нова ...

......... отправям най-искрени съболезнования до Вас и до новозеландския народ. Съпричастни сме към мъката на семействата и близките на загиналите, както и на другите пострадали“, пише българският премиер до министър-председателя на Нова Зеландия.„България решително осъжда този ужасяващ акт на нападение срещу невинни хора“, посочва още премиерът Бойко Борисов в съболезнователната телеграма. 


Александър Маринов Парламентарният бойкот на БСП продължава по-дълго от очакваното за

Александър Маринов Парламентарният бойкот на БСП продължава по-дълго от очакваното за ...

......... предефинира политическата ситуация и изведе на преден план други проблеми и действия. Това, между другото, би било в интерес и на останалите системни партийни играчи. Но подобна смяна на парадигмата изисква политически капацитет и стратегически мащаб на мислене, каквито в момента не притежава нито една българска политическа партия.                  


Едва от втори опит парламентът събра кворум, за да започне

Едва от втори опит парламентът събра кворум, за да започне ...

......... се регистрира, а какви закони приема и дали подобрява живота на хората. Ние не сме политически комарджии, за да залагаме всичко на една карта, както прави малкият коалиционен партньор. Предстоят ни разговори с големия коалиционен партньор, на когото хората са дали доверието си да управлява", каза още лидерът на "Воля". 


По острието на бойкотаПарламентарният бойкот на БСП продължава по-дълго от

По острието на бойкотаПарламентарният бойкот на БСП продължава по-дълго от ...

......... държавното обвинение през последната седмица  обаче все още не била стигнала до финала си, стана ясно от думите на говорителя на главния прокурор Румяна Арнаудова. С железен глас тя обяви, че акциите срещу кметове в страната се очаква да продължат и в идните дни.Подробности четете в новия брой на "БАНКЕРЪ". 


Решението не е еднозначно, тежко е и дебатите в партията

Решението не е еднозначно, тежко е и дебатите в партията ...

......... да действа оттук нататък", обяви Марешки пред Нова телевизия."Ние сме абсолютни рекетьори за това, че парламентът и правителството трябва да започнат да работят по програмата си", каза още лидерът на ВОЛЯ и подчерта, че все още представителите на формацията не са разговаряли с колегите си от нито една друга парламентарно представена партия.


Членовете на Европейския парламент очертаха своите идеи относно дългосрочната стратегия

Членовете на Европейския парламент очертаха своите идеи относно дългосрочната стратегия ...

......... областта на климата.По време на дискусията „Чиста планета за всички“, проведена на 28 ноември 2018 г., Комисията представи стратегическата си дългосрочна стратегия за неутрална по отношение на климата икономика до 2050 г., включваща осем възможни сценария. Продължава задълбоченото разискване на посоката на бъдещата политика на ЕС в областта на климата и енергетиката.  


Нова резолюция, приета с мнозинство, разкрива загрижеността на членовете на

Нова резолюция, приета с мнозинство, разкрива загрижеността на членовете на ...

......... свързани с изпирането на пари и финансирането на тероризма, идващи от тези държави извън ЕС.Държавите-членки определят процеса на актуализиране на списъка като неясен и потенциално уязвим за правни предизвикателства. Въпреки това съществуват опасения, че някои страни от ЕС са подложени на сериозно лобиране, особено от страна на САЩ и Саудитска Арабия.      


Европейският съюз е най-доброто място за живеене. Европейският съюз е

Европейският съюз е най-доброто място за живеене. Европейският съюз е ...

......... ще разговарят за възможността за участие на Азербайджан в европейския газов хъб „Балкан“. „Казва се Балкан – всички  го има за свой, така няма да се говори за турски, български, сръбски, черногорски, албански поток. Балкан е символ на Балканите и мисля, че ще се приеме много добре“, завърши премиерът Борисов.


Депутатът от БСП Славчо Велков подаде оставка. Оставката на Велков

Депутатът от БСП Славчо Велков подаде оставка. Оставката на Велков ...

......... вече четвърта седмица бойкотират пленарните заседания и не влизат в зала.Председателят на парламента Цвета Караянчева обяви, че оставката на Славчо Велков е депозирана на 13 март, а като мотиви той посочва усложнено здравословно състояние и необходимост от продължително лечение и възстановяване.Велков беше народен представител от 13 избирателен район – Пазарджик.


Премиерът Бойко Борисов участва в церемонията по откриване на Седмия

Премиерът Бойко Борисов участва в церемонията по откриване на Седмия ...

......... на работното си посещение в Баку министър-председателят Бойко Борисов ще проведе и среща с президента на Азербайджан Илхам Алиев. Основната тема на разговорите ще бъде сътрудничеството в енергетиката и възможностите за участие на Азербайджан в европейския газов хъб „Балкан“.  Във водената от министър-председателя делегация е министърът на енергетиката Теменужка Петкова.


Първи реакции след решението на "Воля" да напусне парламента. Темата

Първи реакции след решението на "Воля" да напусне парламента. Темата ...

......... заявка. Дълг на всеки народен представител е да ходи на работа". По думите му парламентът работи добре и няма криза.Председателката на БСП Корнелия Нинова не пожела да коментира в детайли решението на "Воля", тъй като се допуска, че излизането на групата и съответно връщането ѝ в парламента си "има цена".


Парламентарната група на Обединените патриоти подкрепят предложението на ГЕРБ за отсрочване

Парламентарната група на Обединените патриоти подкрепят предложението на ГЕРБ за отсрочване ...

......... тема по един изключително непочтен начин, не смятам, че е редно да дават интервюта от техните централи, а трябва да дойдат тук, за да защитават интересите на техните избиратели. Надяваме се предложението ни да бъде подкрепено от други политически сили, ние показваме по този начин, че търсим решение", коментира Цветанов. 


Европейският парламент прие с 446 гласа „за“, срещу 146 гласа „против“

Европейският парламент прие с 446 гласа „за“, срещу 146 гласа „против“ ...

......... най-уязвимата група от нарастващото влошаване на качеството на въздуха. Тревожен факт е, че близо 90% от европейците, живеещи в градове, са изложени на нива на замърсяване на въздуха считани за вредни за човешкото здраве. Всяка година в ЕС над 400 000 случая на преждевременна смърт се дължат на замърсяването на въздуха. 


Новата посланичка на България в Индия Елеонора Димитрова връчи акредитивните

Новата посланичка на България в Индия Елеонора Димитрова връчи акредитивните ...

......... Република България. Работила е в посолствата ни в Либия, Германия, Чехия и Бразилия.Приоритетите на Димитрова по време на мандата в Индия са секторите от взаимен интерес, който включват: енергетика, транспорт, земеделие, фармация, туризъм и др. Предстои новата посланичка да се включи в организацията на  изложението за балкански стоки „ Балкан базар“ в Индия. 


Съюзът на производителите и работодателите в Армения ще подпомага български

Съюзът на производителите и работодателите в Армения ще подпомага български ...

......... тази визита бяха подписани Меморандуми за разбирателство между ИАНМСП , Арменския съюз на работодателите и Център за малки и средни предприятия, също и договори между компании от двете страни. В състава на българската делегация, ръководена от министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков, участие взеха около 30 български фирми.  


Правителството прие на днешното си редовно заседание Национална програма за

Правителството прие на днешното си редовно заседание Национална програма за ...

......... кастрация, маркиране, обезпаразитяване, ваксинация срещу бяс и издаване на паспорт. Ще бъдат организирани информационни кампании за запознаване на обществеността с основните аспекти на проблема и възможностите за неговото решаване.Общините в България следва да приемат програми за изпълнение на Националната програма и план за действие, съгласно Закона за защита на животните. 


Кабинетът одобри на днешното си заседание допълнителни разходи по бюджета

Кабинетът одобри на днешното си заседание допълнителни разходи по бюджета ...

......... неотложни мерки за 2019 г. за присъединяването на  България към Шенгенското пространство.Средствата са за дейности, които са от първостепенно значение за ефективно изпълнение на мероприятията по противодействие на засиления миграционен натиск по границите на България и за извършване на строителни дейности и повишаване на техническата обезпеченост на граничните контролно-пропускателни пунктове. 


"Безобразията по ул."Граф Игнатиев" продължават с пълна пара." Така председателят

"Безобразията по ул."Граф Игнатиев" продължават с пълна пара." Така председателят ...

......... пореден път кметът Йорданка Фандъкова да поеме лична отговорност за случващото се. Много е лесно да ходиш да откриваш улици, булеварди, ремонтирани болници. Трудно е да контролираш качеството на ремонта на една от знаковите улици в София, но това е работа на кмета и негова отговорност", беше категоричен общинският съветник. 


Близо 20% от българите имат съмнения за кръглата форма на Земята,

Близо 20% от българите имат съмнения за кръглата форма на Земята, ...

......... сто изразяват това мнение, а други 27 на сто не могат да преценят дали ползата е по-голяма от вредата. Едва 58% са убедени в полезността на ваксините.Данните са от представително за пълнолетното население на страната изследване, независимо от външно финансиране, част от четвъртвековната програма за ежемесечни изследвания, посочват от агенцията. 


Близо 20% от българите имат съмнения за кръглата форма на Земята,

Близо 20% от българите имат съмнения за кръглата форма на Земята, ...

......... сто изразяват това мнение, а други 27 на сто не могат да преценят дали ползата е по-голяма от вредата. Едва 58% са убедени в полезността на ваксините.Данните са от представително за пълнолетното население на страната изследване, независимо от външно финансиране, част от четвъртвековната програма за ежемесечни изследвания, посочват от агенцията. 


Състезанието по български език „Пазим езика си“, организирано от гражданското

Състезанието по български език „Пазим езика си“, организирано от гражданското ...

......... книжовна школа на св. Евтимий, патриарх Търновски, Великотърновският университет подкрепя всички форми, насочени към съхраняването на българската езикова и културна идентичност“, заяви ректорът на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ проф. д-р Христо Бонджолов. По думите му състезанието „Пазим езика си“ е похвална, достойна за уважение и изключително важна инициатива. 


В законопроекта, който засяга опрощаването на над 12 млн. лв.

В законопроекта, който засяга опрощаването на над 12 млн. лв. ...

......... върне в пленарна зала, Свиленски коментира, че няма как да си част от управляващата коалиция,  да играеш ролята на опозиция и в същото време да твърдиш, че БСП е виновна. "БСП има ясно решение за напускането на Народното събрание и сме решили и кога ще се върнем", заяви Георги Свиленски.  


Вицепремиерът Томислав Дончев беше гост на церемонията по връчване на

Вицепремиерът Томислав Дончев беше гост на церемонията по връчване на ...

......... целия Европейски съюз. Близка цел са и азиатските пазари, тъй като според медицински проучвания около 70% от населението там е нетолерантно към лактоза.Преди да стигне до уникалния си продукт Кирил Петков се е занимавал с екопроекти,  с бизнес с недвижими имоти, бил е преподавател в СУ, учил е ядрена физика.


Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов се срещна

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов се срещна ...

......... сме удовлетворени, че основният приоритет на България - осигуряването на европейска перспектива на страните от Западните Балкани, остана водещ и по време на австрийското председателство. Европейска принадлежност на тези държави ще ограничи влиянието на трети страни върху тях, което значително ще допринесе за гарантирането на мира в Европа“, коментира Цветанов.


Не само Главното мюфтийство, а всички вероизповедания получават финансиране отвън.

Не само Главното мюфтийство, а всички вероизповедания получават финансиране отвън. ...

......... той каза, че ДПС не ги управлява. Отказа да коментира и какви суми и откъде получават другите вероизповедания у нас.На въпроса дали е застрашен етническият мир той отговори, че това е въпрос към специализираните служби.Според Хасан Адемов в момента БСП се опитва да печели дивиденти като пришива ДПС към ГЕРБ. 


Премиерът Бойко Борисов се срещна с генерал-полковник Наджмадин Садъков, първи

Премиерът Бойко Борисов се срещна с генерал-полковник Наджмадин Садъков, първи ...

......... активно за изпълнение на задачите към колективната отбрана на Алианса. Министър-председателят Борисов изрази надежда, че добрите политически и икономически отношения между България и Азербайджан ще бъдат основа за още по-успешно военно партньорство.На срещата в Министерския съвет присъстваха и началника на отбраната генерал Андрей Боцев и заместник-министъра на отбраната Атанас Запрянов.


От днес до 5 април във военно формирование 22 160

От днес до 5 април във военно формирование 22 160 ...

......... запознаят с основни нормативни актове и ръководни документи в системата на Въоръжените сили.В момента се обработват подадените документи за първото за тази година обучение по специална военна подготовка, което ще се проведе в НВУ „Васил Левски”, град Велико Търново, в курс „Тактика на мотопехотните войски” от 8 до 19 април.


Нов екип от четирима български военни медици замина за Мали.

Нов екип от четирима български военни медици замина за Мали. ...

......... българските медици защитават достойно името на родината при мисии зад граница”, пожела на четиримата полковник доц. д-р Димо Димов, д.м., началник на Катедра „Медицина на бедствените ситуации” във ВМА.Медиците участват в различни хуманитарни и мироопазващи мисии в чужбина повече от век, като винаги са получавали отлична оценка за представянето си.


Премиерът Бойко Борисов проведе среща с Негово Светейшество българския патриарх

Премиерът Бойко Борисов проведе среща с Негово Светейшество българския патриарх ...

......... България да изповядват свободно своята религия, независимо каква е тя, ние в крайна сметка всички сме български граждани и полагаме усилия за запазване на мира в нашето отечество - трябва да бъде ангажимент на всеки един от нас“, подчерта още по време на срещата главният мюфтия на мюсюлманите в България. 


На 11 и 12 март президентът Румен Радев е на официално

На 11 и 12 март президентът Румен Радев е на официално ...

......... Търговско-промишлената палата на Словения Румен Радев и Борут Пахор ще открият Словенско-български бизнес форум. В бизнес делегацията, която придружава президента, са включени редица представители на български компании в областта на информационните технологии, туризма, строителството, хранително-вкусовата промишленост и други, които ще обсъдят със свои партньори от Словения реализацията на общи проекти. 


Главното мюфтийство има 4700 имота и приход над 30 млн.

Главното мюфтийство има 4700 имота и приход над 30 млн. ...

......... главния мюфтия Мустафа Хаджи заради промените в Закона за вероизповеданията. Борисов отхвърли обвиненията на БСП, че се е договорил с ДПС да опрости дълговете срещу подкрепа за управлението. Според министър-председателя в случая ставало дума за защита на националната сигурност.Официалните партньори в управлението  "Обединени патриоти" обаче гласуваха против опрощаването на задълженията.


Спасяването на българските евреи не е просто историческо събитие, а

Спасяването на българските евреи не е просто историческо събитие, а ...

......... това, което обича най-вече тук са хората. Уважението ми беше спечелено посредством техните бащи и деди, защото в най-тъмните времена в европейската история България беше единствената страна на този континент, която имаше смелостта да каже "не" на омразата, "не" на убийствата, "не" на антисемитизма, посочи президентът на Световния еврейски конгрес.


Ако евроизборите се провеждаха в края на февруари т.г., ГЕРБ

Ако евроизборите се провеждаха в края на февруари т.г., ГЕРБ ...

......... практика у нас и мотивира немалко избиратели за участие, е изводът на социолозите от агенцията. Проучването е направено по домовете, интервюирани са 1000 пълнолетни лица, подбрани чрез двустепенна гнездова извадка, в 125 гнезда в 91 населени места. Изследването се провежда в рамките на собствената изследователска програма на "Екзакта Рисърч Груп".


Отбелязваме 76 години от спасяването на българските евреи и почитаме

Отбелязваме 76 години от спасяването на българските евреи и почитаме ...

......... година, когато пловдивчани начело с митрополит Кирил спасяват от хитлеристките лагери на смъртта над шест хиляди свои съграждани евреи. По традиция представителите на еврейската общност ще посетят днес и Бачковския манастир, за да поднесат цветя на гробовете на патриарх Кирил и екзарх Стефан. Ще бъде прочетена и специална възпоменателна молитва.


На 28 февруари заедно с колегите-председатели на партии от Вишеградската

На 28 февруари заедно с колегите-председатели на партии от Вишеградската ...

......... са се съсредоточили в битки за място в листите, а никой не говори за българските интереси. "Това също е част от модела на правене на политика в България, който трябва да променим. Ние искаме първо да говорим какво ще правим, а след това- кой ще го прави", завърши Корнелия Нинова.


Екип на NOVA успя да заснеме къщата в Кабрера де Мар, в близост

Екип на NOVA успя да заснеме къщата в Кабрера де Мар, в близост ...

......... сега е важно какво ще се случи и с Баневи, и с Арабаджиеви и със Стайкови. Но има и още много олигарси, много хора, които знаем с години. От известно време се говори, че и тях ги няма", обясни Ангелов."Ако тези арести и дела сега не успеят, означава, че съдебната система не функционира", категоричен беше той.https://www.vbox7.com/play:419c96bc75


Страх ЗА застрахованетоДокато в зората на демокрацията в България имаше

Страх ЗА застрахованетоДокато в зората на демокрацията в България имаше ...

......... Това, че Народното събрание мъчи себе си и най-вече българските граждани, е ясно отдавна. Приносът му за решаването на обществените проблеми, както и проявяваната политическа и "обикновена" култура са получили подобаващо обществено признание - доверие в парламента от порядъка на 8 процента.  Още ще научите от новия брой на "БАНКЕРЪ".


Законодателни мерки, контрол, конкретни действия и инвестиции за по-чист въздух

Законодателни мерки, контрол, конкретни действия и инвестиции за по-чист въздух ...

......... по-бързи и добри резултати. Максимално трябва да се използват и програмите за подобряване на градската среда и за енергийна ефективност, тъй като тези мерки също имат отношение към чистотата на въздуха. Трябва да се използват всички възможности, включително програмите, които се финансират директно от Европейската комисия“, категорична бе Ивелина Василева. 


Битката за реформиране на Европа трябва да се води от

Битката за реформиране на Европа трябва да се води от ...

......... и непопулярни решения, си послужиха с т.нар. „дървен език“, който ги направи далечни, неразбираеми и съмнителни за хората“, изтъкна вицепрезидентът. Този вакуум бе зает от популистки, крайнолеви и крайнодесни настроения.Основна тема на последвалата оживена дискусия бе излизането на Великобритания от ЕС и последствията от „Брекзит“ за двете страни на Ламанша.


В мотивите към законопроектите на Министерския съвет и в докладите

В мотивите към законопроектите на Министерския съвет и в докладите ...

......... администрацията. В отчета са посочени и предприетите и изпълнени от правителството мерки за облекчаване на гражданите и бизнеса и за ограничаване на намесата на човешкия фактор при предоставянето на административни услуги и осъществяване на контролни функции Към юни 2018 г. са изпълнени 516 мерки, 200 мерки са в процес на изпълнение.


Парламентът прие на първо четене със 104 гласа "за", 28

Парламентът прие на първо четене със 104 гласа "за", 28 ...

......... вероизповедания. Държавната субсидия следва да се разпределя от Българската православна църква за източноправославното вероизповедание и от Главното мюфтийство за мюсюлманското.Според измененията държавната субсидия ще се предоставя и за българските православни църковни общини в чужбина. Досега субсидия се предоставяше само на задгранични епархии или митрополии в диоцеза и юрисдикцията на Българската православна църква. 


Световноизвестният джазмен Милчо Левиев се отказа публично от званието си

Световноизвестният джазмен Милчо Левиев се отказа публично от званието си ...

......... в борбата със София и се е борил за нея, а не е бил поканен за откриването. „Tвърдо не одобрявам Вашата администрация и се страхувам за вредите, които тя нанася на пловдивската култура, затова официално се отказвам от званието "Почетен гражданин на Пловдив", пише още Милчо Левиев в писмо до Тотев.


Комисията по вероизповеданията в Народното събрание прие законопроекта на ГЕРБ

Комисията по вероизповеданията в Народното събрание прие законопроекта на ГЕРБ ...

......... свещенослужителите и духовниците си плащат данъците, защото така повелява законът."Не сме настоявали за някакъв приоритет. Ако Българската православна църква получи държавна субсидия, то тя е за това, че отговаря на изискванията на закона", посочи отново той.Говорителят на Главното мюфтийство Джемал Фаик потвърди, че задълженията на вероизповеданието надхвърлят 8 милиона лева.


Обществена поръчка за избор на преподаватели за провеждане на обучения

Обществена поръчка за избор на преподаватели за провеждане на обучения ...

......... 000 лв. безвъзмездна финансова помощ от Европейския социален фонд.Основната цел на проекта е подобряване качеството на предоставяната на гражданите спешна медицинска помощ чрез инвестиции в човешкия капитал. Специфичната цел на проекта е повишаване на знанията и уменията на персонала от системата за спешна медицинска помощ на територията на цялата страна.


Управляващите в София доказаха за пореден път, че работят за

Управляващите в София доказаха за пореден път, че работят за ...

......... И точно срещу този модел на управление ние се борим. Колкото и от ГЕРБ да се опитват да омаловажават работата ни, фактите са си факти. Истината е, че най-добрият ни пиар го прави именно ГЕРБ с действията, които предприема на пожар, за да решава проблемите на гражданите под нашия натиск".


Общински съветници приеха единодушно предложението на кмета на града Георги

Общински съветници приеха единодушно предложението на кмета на града Георги ...

......... се превръщат и в място за развиване на нерегламентирана дейност.„Лошото е, че те се регистрират като нощни барове, в което да кажем има някакъв резон, но след това те ги обръщат в еротични клубове”, уточни Икономов.Забраната за изграждане на нови клубове важи и за преустройството и разширяването на вече съществуващите.


Бюджетът на Института за опазване на културните паметници за година

Бюджетът на Института за опазване на културните паметници за година ...

......... на няколко обекта с категория „световно значение“ - старинен град Несебър, Ивановски скални църкви, Мадарски конник, Рилски манастир. И финансирането на дейностите по опазване на недвижимото културно наследство е значително по-малко от необходимото. Например, заделените по бюджета на министерството средства за програма „Опазване на недвижимото културно наследство“ са едва 14 на сто от необходимите.