„Застанете зад почтеността – ангажимент за Европейските избори през 2019“

„Застанете зад почтеността – ангажимент за Европейските избори през 2019“ ...

......... БСП за България категорично се обявяват за спазване на принципите на върховенството на закона, за гарантиране на независимостта на съдебната система и свободата на медиите.  Освен това, с подписа си те се ангажират да спазват най-високи стандарти на прозрачност и почтеност в бъдещата си работа на членове на Европейския парламент. 


Александър МАРИНОВСлед като партиите не предложиха съдържателни програмни идеи, последната

Александър МАРИНОВСлед като партиите не предложиха съдържателни програмни идеи, последната ...

......... е възможно да се печелят изборни победи, но не и обществено доверие. Несъстоялата се политическа дискусия за бъдещето на Евросъюза и нашето участие в него обозначава поредната пропусната възможност да започне преодоляването на всенародното отчуждение от публичните дела. А тези негативни процеси се развиват и ще имат все по-висока цена.        


Кабинетът осигури европейски средства за възстановяването на Видинската синагога. Кметът

Кабинетът осигури европейски средства за възстановяването на Видинската синагога. Кметът ...

......... Четирите кули са с арковидни прозорци, събрани по двойки, с цветни стъкла и фина декоративна решетка.Днес видинската синагога продължава да е в окаяно състояние и макар преди години да беше обявено, че са намерени средства за нейната реставрация, разрухата й се задълбочава. И блясъкът й си остава само в миналото.


Столичната община организира  конкурс, който да поощри граждани и организации

Столичната община организира  конкурс, който да поощри граждани и организации ...

......... Най-добро екстериорно вертикално или покривно озеленяване на сграда:   • 1-ва награда – 2000 (две хиляди) лв.    • 2-ра награда – 1000 (хиляда) лв.    • 3-та награда – 500 (петстотин) лв.Първите трима участници по всяка от изброените категории, събрали най-много харесвания от посетителите на страницата, получават парични награди, съгласно т. 7 Награден фонд, не по-късно от 20 септември на същата година.


Институтът за български език "Проф. Любомир Андрейчин" на Българската академия на науките

Институтът за български език "Проф. Любомир Андрейчин" на Българската академия на науките ...

......... часа на 24 май - срещу Софийския университет "Св. Климент Охридски", пред парка "Княжевска градина".С кампанията по правопис учени, учители и ученици ще изразят почитта си към делото на Светите братя Кирил и Методий, както и желанието си да насърчават и поддържат любовта към българския език и уважението към правилната му употреба.


ГЕРБ реагира на телевизионно участие на лидера на БСП Корнелия

ГЕРБ реагира на телевизионно участие на лидера на БСП Корнелия ...

......... заседанията и не я подкрепиха."Призоваваме Корнелия Нинова и кандидатите на БСП да не си служат в предизборната кампания с фалшиви новини и да оставим гражданите на Република България сами да направят своя избор на базата на фактите и свършената работа от всички нас", се казва още в позицията на ГЕРБ.



От днес Агенцията по горите има нов изпълнителен директор. Това

От днес Агенцията по горите има нов изпълнителен директор. Това ...

......... международен бизнес. Започва работа през 2005 г. в Община Сливен – в отдел „Екология, земеделие и гори”, преминава през всички ръководни позиции в ДГС Сливен – началник участък и заместник директор. Бил е директор на Държавно горско стопанство с. Стара река, ДГС Твърдица, ДГС с. Тича, ДГС Сливен. Потомствен лесовъд.


Министър-председателят Бойко Борисов беше във Варна, където посети новостроящия се храм

Министър-председателят Бойко Борисов беше във Варна, където посети новостроящия се храм ...

......... Първоначално той отказа да спре, за да не " кажат, че използваме децата и сме ги довели насила тука." Впоследствие все пак министър-председателят отби колата, даде автографи на децата и си направи селфи с баба, като продължи да съобщава за съображенията си, поради които не иска да слезе от автомобила.


„Какво направи Борисов с къщата в Барселона? Нека каже- на

„Какво направи Борисов с къщата в Барселона? Нека каже- на ...

......... ПГ на "БСП за България" Кристиан Вигенин, Атанас Зафиров – член на ИБ на БСП; народните представители Петър Кънев, Николай Тишев, Тодор Байчев, Николай Пенев, Кольо Милев, председателят на областния съвет на БСП- Бургас - Стойко Пенков и на БСП-Ямбол Митко Андонов, председателят на общинския съвет на БСП-Ямбол Катя Георгиева.


Елена Йончева внесе сигнали до прокуратурата във връзка с прехвърлянето

Елена Йончева внесе сигнали до прокуратурата във връзка с прехвърлянето ...

......... бъде разпоредена проверка, която да установи налице ли са данни за свързани лица по отношение на представляващите по закон и пълномощия дружества, както и евентуално за престъпления свързани с пране на пари и/или организирана престъпна група с цел пране на пари.Сигналите до прокуратурата са регистрирани с номера:  PRB201901622650I,PRB20190162225006I и PRB201901622771.


„Нашата битка е енергийните проекти у нас да се случват”.

„Нашата битка е енергийните проекти у нас да се случват”. ...

......... на хората. „Именно за тях ще се борим и в Европа, за да живеят те по-добре”, заключи Крум Дончев. На събитието присъстваха депутатите от региона Драгомир Стойнев и Георги Гьоков, зам.-председателят на БСП Кирил Добрев, секретарят на ПГ на левицата Кристиан Вигенин, депутатът Димитър Георгиев, председателят на БСП-Стара Загора Валентина Бонева.



 „Едно от първите неща, които ще направим, когато управляваме, е

 „Едно от първите неща, които ще направим, когато управляваме, е ...

......... 30 години, няма как да не си създадеш врагове. Въпросът е дали ще издържиш. Аз искам да продължим по същия начин, както до сега“, заяви тя. „Когато хората ни дадат право да управляваме, ще разберат, че каквото сме говорили като опозиция, ще го превърнем в реални действия“, допълни Корнелия Нинова.


Нови разкрития около близките връзки и имотните сделки на Бойко

Нови разкрития около близките връзки и имотните сделки на Бойко ...

......... 2" ООД. Саздов представлява офшорната фирма "Palms Enterprises" (Overseas) LTD. Тя изпраща по сметка на на "EMA BGS SL", 1,7 млн. евро. Фирмата е представлявана от Борислава Йовчева, а по-късно от нейния баща. Адресът на фирмата е същият като на т. нар. къща в Барселона - ул. "Францеск Рибалта" 8".


Предизвикателствата, пред които е изправена Европа, изискват механизми за своевременно

Предизвикателствата, пред които е изправена Европа, изискват механизми за своевременно ...

......... и Германия споделят обща позиция за необходимостта от енергийна диверсификация в Европа, беше подчертано още на срещата.„С колкото повече източници, маршрути и доставчици на енергийни ресурси разполагаме, толкова по-висока ще бъде сигурността в доставките, както и конкурентоспособни цените“, заяви още на срещата си с министър Хайко Маас президентът Румен Радев.


Със заповед на министър-председателя Бойко Борисов на длъжността заместник-министър на земеделието, храните

Със заповед на министър-председателя Бойко Борисов на длъжността заместник-министър на земеделието, храните ...

......... на производители на плодове и зеленчуци.Ресорът на Чавдар Маринов като заместник-министър ще бъде свързан с осъществяването и изпълнението на националната политика и политиката на ЕС в областта на растениевъдството и биологичното производство; управлението на дейността на риска и кризите, насочена към противодействие и компенсиране на щети при неблагоприятни климатични събития.


Българският случай с къщите за гости, които са финансирани с пари от Европейския

Българският случай с къщите за гости, които са финансирани с пари от Европейския ...

......... платформата, докато тя се ползва доста по-ограничено например в Германия и скандинавските страни, посочи Иванова. Тя коментира, че най-висок е процентът на констатирани нередности при усвояване на еврофондове в Словакия - 2.13, докато в страни като Люксембург и Финландия този процент е 0. България е по средата в тази статистика.  



Днес започва третото издание на кампанията "Дари книга, ела на

Днес започва третото издание на кампанията "Дари книга, ела на ...

......... бяха събрани над 7000 тома, които бяха дарени на отделението по детска кардиология на Национална кардиологична болница, на малките пациенти от клиниката по ушни, носни и гърлени болести  във Военномедицинска академия, на читалищата в село Долна Малина и село Ковачевци, както и на различни институции за хора в неравностойно положение.


Моята битка не е да си връщам партията от някого,

Моята битка не е да си връщам партията от някого, ...

......... щети на ГЕРБ и затова ексдепутатът се дръпнал настрани и помагал с каквото може.Премиерът съобщи, че рокади в кабинета ще има, „колкото е необходимо“. „Превенцията е най-важното нещо. Сигурен съм, че сега няма на кого да му мине през акъла да купи къща за гости или апартамент“, заяви Борисов.Очаквайте подробности


Българската спринтьорка Ивет Лалова-Колио спечели бягането на 200 м на

Българската спринтьорка Ивет Лалова-Колио спечели бягането на 200 м на ...

......... Не знам какво повече можеше да искам от днешното бягане. Благодаря ви за подкрепата. Желая на всички много здраве и успех", коментира в специално видеообръщение от Осака спринтьорката.Олимпиадата в Токио ще бъда пета за Лалова. Тя участва на Игрите в Атина ‘04, Пекин ’08, Лондон ’12 и Рио де Жанейро ’16.  


Студенти от Русенския университет разработиха специални очила и обувки, които

Студенти от Русенския университет разработиха специални очила и обувки, които ...

......... им дадем кураж", каза Мартин Иванов пред БНТ.Авторите на проекта са изчислили, че цената на обувките и очилата няма да надвишава 67 долара и се надяват на интерес от страна на бизнеса, за да започне производството им. Само така новата технология ще достигне до хората, които имат нужда от нея.


За първи път в историята България изнася повече за Германия,

За първи път в историята България изнася повече за Германия, ...

......... събитието: „Ние можем да ви гарантираме финансова стабилност, и доходите, и инфраструктурата, и опазването на външната граница на ЕС - ние това можем да го правим. Гарантираме, и това сме говорили с колегите от СДС, членовете, избрани от тази листа, ще бъдат единни и дисциплинирани и ще изпълняват общите решения на ЕНП”. 


Следващата седмица Министерският съвет ще отпусне около 500 хил. лв.

Следващата седмица Министерският съвет ще отпусне около 500 хил. лв. ...

......... обзаложи, че там ще се правят шаситата на BMW.Борисов обяви, че следващата седмица в Пазарджик ще бъде открит нов германски автомобилен завод, както и пътят  Пловдив – Асеновград.След срещата с работници от различни фирми Борисов разгледа разширяването на производствената база на предприятие за екструдиране на плътни и структурни полимерни листи.


Двайсет и четири годишният Теодор Цветков от Русе ще преплува

Двайсет и четири годишният Теодор Цветков от Русе ще преплува ...

......... си. Надявам се, че няма да спра да го правя", обясни младежът. На всяко езеро ще има поставена урна за дарения. Разкрита е и дарителска сметка. Ще бъде създадена и енциклопедия за езерата в България със съдействието на МОСВ, а средствата от продажбата й също ще бъдат предоставени на фондацията.   


Следващото редовно пленарно заседание на Народното събрание ще е на

Следващото редовно пленарно заседание на Народното събрание ще е на ...

......... Следващото редовно пленарно заседание на Народното събрание ще е на 29 май (сряда) от 9 часа.Припомняме, че в сряда депутатите решиха Народното събрание да няма пленарни сесии на 22 и 23 май. Тогава щели да работят по парламентарни комисии.<!--![endif]--><!--![if--><!--![endif]--><!--![if--><!--![endif]--><!--![if--><!--![endif]--><!--![if--><!--![endif]--><!--![if--><!--![endif]--><!--![if--><!--![endif]--><!--![if--><!--![endif]--><!--![if--><!--![endif]--><!--![if-->


"Залогът на евроизборите е ще се създаде ли нова ситуация в

"Залогът на евроизборите е ще се създаде ли нова ситуация в ...

......... със сегашната власт, при която има "отток на инвестиции, социална стагнация и нов ръст на емиграцията". Христов е сигурен, че мъдрите гласоподаватели осъзнават, че няма друга алтернатива, която може да спре абсолютната власт на Борисов, и този страх може да се изтрие от българската традиция само при смяна на сегашния режим.  


Софийски градски съд оправда народния представител от ПГ на „БСП

Софийски градски съд оправда народния представител от ПГ на „БСП ...

......... причините гражданите да не вярват на институциите, които са задължени да постановяват  справедливост.  Надявам се всички, които участваха в тази клеветническа кампания, да получат своето справедливо възмездие. Все пак има граници, които политическото говорене не бива да прекрачва.” Това заяви депутатът Манол Генов след излязлото решение на Софийски градски съд.


Заместник-министърът на младежта и спорта Николай Павлов подписа договори с

Заместник-министърът на младежта и спорта Николай Павлов подписа договори с ...

......... името на министър Красен Кралев и им пожела ползотворно сътрудничество и успехи в работата си с младите хора в страната.Договори бяха подписани със Сдружение „Ямболски младежки информационен център“, Фондация „Международна фондация за развитието на Уай-Пиър“, Сдружение „Младежко европейско общество“, Фондация „Алтернативи ЕС“, Сдружение „Фабрика детските мечти“ и Сдружение „Ню Перформънс“.


Тези дни президентът на България два мандата Георги Първанов изведнъж

Тези дни президентът на България два мандата Георги Първанов изведнъж ...

......... а и тази комисия вече е безвъзвратно закъсняла, което де факто обезсмисля съществуването й.Същата ще е и предлаганата от Първанов. Ще бъдат ударени определени хора, неудобни на моментната власт. Други, приближени до нея, ще бъдат прикрити. В този смисъл е несериозно да се пускат такива балони дори и само предизборно.


Чуждестранни студенти от Медицинския университет в Плевен участваха в състезанието

Чуждестранни студенти от Медицинския университет в Плевен участваха в състезанието ...

......... Свикрити Шарма и Найна Джонсън. Всички те показаха завидни познания по български език пред журито от преподаватели в състав: председател - ст. пр. Адорея Бенева и членове – ст. пр. Красимира Къндева и пр. Стелиян Пенков. За отличното си представяне всички те бяха наградени с грамота, речник и подаръчна чанта.


Съветът на министрите на културата на страните от Югоизточна Европа

Съветът на министрите на културата на страните от Югоизточна Европа ...

......... от Югоизточна Европа на Хърватия за следващия едногодишен период. Заместник-министърът на културата на Хърватия Ива Храсте-Сочо посочи, че по време на хърватското председателство ще отделят особено внимание на въпроса за намиране на модели и механизми за повишаване на мобилността на хората на изкуството и на експертите в областта на културата. 


Лидерите на „Движение 21“ Татяна Дончева и на ДСБ Атанас

Лидерите на „Движение 21“ Татяна Дончева и на ДСБ Атанас ...

......... Финансовото разузнаване пък се занимава с финансовите преводи - главно от България навън. Според него щом задачата е възложена само на ДАНС, нищо няма да произтече. Той допълни, че военното разузнаване и МВнР трябва да работят по тази тема и заключи, че единствено някакъв компромат може да излезе преди изборите.


Алпинистът Иван Томов е загинал в Хималаите, съобщиха от фирмата-организатор

Алпинистът Иван Томов е загинал в Хималаите, съобщиха от фирмата-организатор ...

......... Броуд Пик в Пакистан заедно с Боян Петров. През 2017-а стъпи и на Манаслу, има и два 7-хилядника в актива си - Хан Тенгри в Киргизстан и "Ленин" в Памир. През 2015-а пък е участник в злощастната експедиция към Нанга Парбат, когато разбойници, представящи се за талибани, разстреляха 10 алпинисти.


Лидерът на БСП Корнелия Нинова подписа Меморандум за честни избори

Лидерът на БСП Корнелия Нинова подписа Меморандум за честни избори ...

......... волята си свободно. Искам да ги призова – бъдете спокойни и свободни, излезте, гласувайте и изразете волята си. Тези избори са ключови за бъдещето на Европа и на България и на всеки един от вас. Вярвам, че с общи усилия ще се поздравим с победа на 26 май”, заключи Нинова.


Софийски градски съд оправда народния представител от парламентарната група на

Софийски градски съд оправда народния представител от парламентарната група на ...

......... съд.   Според него това е и една от причините гражданите да не вярват на институциите, които са задължени да постановяват  справедливост. Той изрази надежда всички, които са участвали в тази клеветническа кампания, да получат своето справедливо възмездие. "Все пак има граници, които политическото говорене не бива да прекрачва", посочи левият депутат.


По покана на вицепремиера и министър на външните работи Екатерина

По покана на вицепремиера и министър на външните работи Екатерина ...

......... предизвикателствата пред ЕС в международен план.Екатерина Захариева и Хайко Маас ще се разходят в историческия център на София в района между ротондата „Свети Георги“, джамията „Баня Баши“ и Софийската синагога, символизиращи културното многообразие и толерантност на българския народ. Двамата министри ще направят първа копка на новата сграда на дипломатическата мисия.


Новоназначеният извънреден и пълномощен посланик на България в Украйна Костадин Коджабашев

Новоназначеният извънреден и пълномощен посланик на България в Украйна Костадин Коджабашев ...

......... партньорство в различни области от взаимен интерес и изрази увереност в бъдещото позитивно развитие, задълбочаване и разширяване на  двустранните отношения в интерес на двата народа.Двете страни обсъдиха някои въпроси от двустранния политически диалог, българското национално малцинство в Украйна, европейската и евроатлантическа интеграция на Украйна, както и протичащите в страната реформи.


Aнтонио Василев  днес официално откри в Националния исторически музей изложбата

Aнтонио Василев  днес официално откри в Националния исторически музей изложбата ...

......... по-добра. Мечтата ми е да бъде показвана не само в България, ами и в много други европейски градове. Наистина тук, в Националния исторически музей, мога сърдечно да благодаря на директорката Бони Петрунова, която направи всичко възможно тази колекция да види бял свят и да се популяризира по този достоен начин.


Изложбата "Старото злато – магия и символика" от частната колекция наАнтонио

Изложбата "Старото злато – магия и символика" от частната колекция наАнтонио ...

......... с позлата и инкрустирани с полускъпоценни камъни, никалната сребърна чаша във формата на кратунка, както и две позлатени сребърни гривни, инкрустирани с полускъпоценни и цветни камъни, както и две гривни кубелии. Всички експонати в изложбата показват високите ювелирни майсторски умения на българските златари при обработката на благородни метали и инкрустации. 


Напълно неоснователни са изразените в социалните мрежи притеснения на родителите,

Напълно неоснователни са изразените в социалните мрежи притеснения на родителите, ...

......... закрила на детето. С тях се въвеждат координационни механизми за работата на институциите, тъй като закрилата на децата не е отговорност само на социалните работници. В закона останаха непроменени действащите от много години разпоредби относно основанията за настаняване на детето извън семейството. Тези основания не са разширявани, каза министър Петков.  


Четири партии се очертават със сигурно представителство в следващия Европарламент

Четири партии се очертават със сигурно представителство в следващия Европарламент ...

......... "Коалиция за България" (АБВ). Има и значителен дял колебаещи се, които не изявяват склонност да гласуват за конкретна листа към момента, но все пак има вероятност да отидат до урните, като вотът им ще бъде решен в последния момент - това са 36,4 на сто от колебаещите се, сочат данните.


На територията на бившия завод "Химко" във Враца се съхраняват 110

На територията на бившия завод "Химко" във Враца се съхраняват 110 ...

......... съдия изпълнител. Получаваме различни писма за разни дългове, просрочени плащания, но всякакви опити да отрегистрирам тази фирма от този адрес са неуспешни", казва собственичката на жилището.Хората във Враца не знаят, че все още има серовъглерод в завода. Кметът на града Калин Каменов държи опасното вещество да бъде премахнато възможно най-скоро.  


Експозиция "В сърцето на София", посветена на 140-та годишнина от

Експозиция "В сърцето на София", посветена на 140-та годишнина от ...

......... българската столица, участие са взели редица изтъкнати архитекти като Фридрих Грюнангер (Австрия), Лудвиг Рихтер (Виена), Херман Хелмер (Германия), Арнолдо Дзоки (Италия) и др.Куратори на изложбата са Наташа Ноева, Николета Гологанова, Пламен Петров и Рамона Димова.По-късно днес кметът на София Йорданка Фандъкова ще проведе среща с кмета на Виена  Михаел Лудвиг. 


Нямам нито един инвестиран лев извън България, доскоро извън любимата

Нямам нито един инвестиран лев извън България, доскоро извън любимата ...

......... е, че откраднатото от българите и българската държава се изнася навън. Ако крадците, корумпираните, инвестираха в България, поне щяха да създават някакви блага тук. Затова приветствам тази инициатива, надявам се, че ще стигне до края, няма пак да ги прикрият и всички да излязат чисти като момини сълзи”, заяви Марешки. 


Премиерът Бойко Борисов инспектира строителството на магистрала "Хемус" в участъка

Премиерът Бойко Борисов инспектира строителството на магистрала "Хемус" в участъка ...

......... над 3,5 т., който износва най-много съоръженията, да си плаща. С тия пари да се поддържат старите пътища, защото те от 37-38 години не са пипани – сега минах по мостовете на „Хемус“ и на практика ги правим наново и то при работеща магистрала, което е много по-трудно", допълни премиерът.  


В момента България е ощетена от членството си в Европейския

В момента България е ощетена от членството си в Европейския ...

......... „трябва да следваме европейските стандарти”.Водачът на листата на „Атака” Георги Димитров очерта основните приоритети на евентуалната си бъдещата работа като евродепутат. Сред тях са предоговаряне на условията от предприсъединителния ни договор, от каквото някои страни членки вече се били възползвали; въвеждане на единна минимална европейска заплата; премахване на санкциите срещу Русия. 


Българско консулство ще отвори врати на 1-ви август в Барселона,

Българско консулство ще отвори врати на 1-ви август в Барселона, ...

......... ще имат пълна свобода на придвижване, работа и уседналост в Швейцария.На 31 май изтича предпазната клауза за работници от България и Румъния в Швейцария. Българските и румънските граждани обаче ще могат да се установят там, ако са си намерили работа или докажат, че разполагат с достатъчно средства за престоя си.


"Meтpo Keш eнд Kepи Бългapия" се оттърва от голямата санкция,

"Meтpo Keш eнд Kepи Бългapия" се оттърва от голямата санкция, ...

......... oтличитeлни xapaĸтepиcтиĸи дaвaщи ocнoвaниe дa ce пpиeмe, чe тeмaтичнитe ceдмици ca yниĸaлни и xapaĸтepни eдинcтвeнo зa peĸлaмнитe ĸaмпaнии нa "ЛИДЛ", се казва в него. Cъдът постанови също, чe в oбcъждaнитe peĸлaмни пocлaния нe ce cъдъpжa диcĸpeдитиpaщa или oпeтнявaщa инфopмaция, тъй ĸaтo в тяx нe би мoгъл дa ce идeнтифициpa ĸoнĸypeнт.


Председателят на Върховния административен съд Георги Чолаков се противопостави на

Председателят на Върховния административен съд Георги Чолаков се противопостави на ...

......... контекст на всички срещи президентът Румен Радев обсъжда и подготвяната от Министерството на правосъдието формула за търсене на отговорност от тримата първи в съдебната система, единият от които е Чолаков. В петък при президента ще е представляващият Висшия съдебен съвет Боян Магдалинчев, органът, който ще избере и новия обвинител номер едно.   


"ГЕРБ се опитва да размие наказателния вот на предстоящите евроизбори,

"ГЕРБ се опитва да размие наказателния вот на предстоящите евроизбори, ...

......... а не от Цветанов. Следващият такъв пример е големият залог за БСП.Симеонов определи предишните избори като безинтересни, докато предстоящите нарече много важни и за България, и за Европа . Той подчерта, че преднината БСП действа мобилизиращо на електората на ГЕРБ и затова от левицата са се "снишили и агитират своите хора, а не околните".   


Социалният министър Бисер Петков се срещна с посланика на Албания

Социалният министър Бисер Петков се срещна с посланика на Албания ...

......... труда и социалната политика и възможностите за задълбочаване на сътрудничеството в тези сфери. Посланик Доника Ходжа благодари за подкрепата, която България оказва на Албания за членство в Европейския съюз и изрази надежда, че двете страни ще продължат да обменят опит и добри практики в областта на труда и социалната политика.


Председателят на предизборния щаб на "БСП за България" Георги Свиленски

Председателят на предизборния щаб на "БСП за България" Георги Свиленски ...

......... записано, че премиерът не може да бъде ръководител на предизборен щаб. "Не можем да искаме от българските граждани да спазват законите и правилата в България, а най-висшите държавни органи да не го правят. Разчитаме ЦИК да изпълни задълженията си в най-кратък срок", каза  Георги Свиленски.           


"В Централната избирателна комисия сме убедени, че организацията и подготовката на

"В Централната избирателна комисия сме убедени, че организацията и подготовката на ...

......... съвместната си работа с ЦИК като успешна.На въпрос дали има опасност от манипулация на вота, експерти от БАН отговориха, че няма как това да се случи, защото машините не са свързани с мрежа и няма как да има външна манипулация. Специалистите направиха демонстрация на машинното гласуване, което отне по-малко от минута.


Данни от проучване на Института за иновации в политиката и агенцията

Данни от проучване на Института за иновации в политиката и агенцията ...

......... Младежите биха се ангажирали с политически идеи, ако те са представени по креативен и ангажиращ начин в онлайн пространството. Важен резултат от изследването е, че младите предпочитат интерактивната форма на комуникация в социалните медии, където могат да участват открито в дискусии и да споделят пълноправно своето мнение по дадена политическа тема.


"БСП и Корнелия Нинова харчат публични средства за водене на

"БСП и Корнелия Нинова харчат публични средства за водене на ...

......... организации в сектора“, каза още Гаджев.По думите му те са изцяло финансирани и поддържани от държавата. Той обвинява лявата партия още, че се обявява за въвеждането на нови стандарти и говорейки "хубави думи", продължава да гази не само законите на България, но и Конституцията". Гаджев заяви също, че целта на левите е само да постигнат победа на дадени избори. 


Изложбите „Цветни картини от Древен Рим: мозайки от Капитолийските музеи“

Изложбите „Цветни картини от Древен Рим: мозайки от Капитолийските музеи“ ...

......... природа, виното и опиянението. Мозайките представляват израз на възможностите и амбициите на римския провинциален елит, както и на стремежа им да следват водещите художествени тенденции на епохата по отношение на мозаечното изкуство.Изложбите могат да бъдат посетени в Националния археологически музей на БАН от 16 май до 28 юли 2019 г.


На 18 и 19 май в Банкя ще се проведе

На 18 и 19 май в Банкя ще се проведе ...

......... Рангел Марков и е част от специалната Програма по повод 50-годишния юбилей на Банкя като град. Провежда се като част от Календара на културните събития на Столична община. Генерален спонсор на събитието е Младежкият съвет на Американския посланик в България, партньори са БДЖ, „Железопътна инфраструктура“ и Министерство на образованието и науката.


Съществува голям потенциал за засилване на двустранното търговско и икономическо

Съществува голям потенциал за засилване на двустранното търговско и икономическо ...

......... млн. долара. През последните години основните категории стоки изнасяни от България за Южна Африка са били нефтени масла, медни барове, електрически акумулатори, слънчогледово и шафраново масло, също така и плодове. Продуктите, внасяни от Южна Африка, включват кожи от овце, вълна, въглища, моторни превозни средства за превоз на стоки, леки автомобили.


Депутатите окончателно одобриха промените в Закона за мерките срещу изпирането

Депутатите окончателно одобриха промените в Закона за мерките срещу изпирането ...

......... и клиентите им, която е гарантирана от Конституцията. За да бъде взето компромисно решение, се стигна до създаването на работна група, в чийто състав влязоха депутати от Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред, както и представители на ДАНС и Висшия адвокатски съвет, а прецизираните текстове бяха внесени от ГЕРБ. 


Жена откри складирани 6 кв. м жълти павета в двора

Жена откри складирани 6 кв. м жълти павета в двора ...

......... организирането на производството им е въпрос на време и изрази надежда, че качеството на новите павета ще бъде като на оригиналните.Припомняме, в края на 2018 г. общинският съветник Иво Божков подаде сигнал в прокуратурата за липсващи 8000 тона павета от ремонтираните столични улици. По случая започна и проверка на Столичната община.


Мария Белова положи клетва като народен представител от ГЕРБ на

Мария Белова положи клетва като народен представител от ГЕРБ на ...

......... за министър на земеделието, храните и горите. Това се случи в началото на днешното пленарно заседание на парламента. Белова става депутат съгласно решение на ЦИК от 15 май 2019 г.Мария Белова бе част от листата на ГЕРБ в 21-ви Многомандатен избирателен район - Сливен на парламентарните избори през 2017 г.


Не само по време на тази предизборна кампания, но въобще,

Не само по време на тази предизборна кампания, но въобще, ...

......... всички останали български граждани, медии, или други източници на информация”, обясни депутатът необходимостта от приемането на тази специална законова регламентация. И затова хората на Красимир Каракачанов предлагат тези промени за въвеждане на мерки, които са по-строги за политиците, отколкото за останалите представители, да речем, на медиите и другите български граждани.


Депутатите ще обсъдят на второ четене промени в Закона за

Депутатите ще обсъдят на второ четене промени в Закона за ...

......... „Финансово разузнаване“.Декларация за действителни собственици на фирми по закона за мерките срещу изпирането на пари ще подават само онези, които не са вписани в регистър Булстат или в Търговския регистър, както и всички акционерни дружества. С промените отпада и задължението адвокатурата да докладва на ДАНС за всеки свой нов клиент.


Помните ли колко се разсърдиха управляващи и прокуратура на подозренията,

Помните ли колко се разсърдиха управляващи и прокуратура на подозренията, ...

......... защити се с обяснения пред разследващите. Сочат те в отворено писмо до високите институции - напиши своята истина в друго пак до тях.Но да малтретираш журналисти с анонимни заплахи и среднощни гавази, а креатурите във и около властта да бездействат обидено, е обратното на всичко в което тя денонощно будалка електората.  


Само седем агенти на бившата Държавна сигурност откри Комисията по

Само седем агенти на бившата Държавна сигурност откри Комисията по ...

......... Парамов се е озовал в листата с кандидати за членове на Европейския парламент на коалиция "Воля – българските родолюбци", водена от Веселин Марешки. Той е сътрудничил на Държавна сигурност, на управление "Гранични войски" в качеството на резидент. Подвизавал се е под името "Яков" и снет от отчет през 1986 година.


Надявам се в максимално бързи срокове да успеем да направим

Надявам се в максимално бързи срокове да успеем да направим ...

......... е подозрителен. Той сякаш подсказва, че нищо няма да се случи и проверката ще протече по подобие на прословутото разследване на прокуратурата и КПКОНПИ за имотите на хората от върховете на държавата. А и да очакваме каквито и да е резултати преди евроизборите на 26 май, ще е направо наивно.


"Има откровена кражба на история, а най-тревожното е, че нашите

"Има откровена кражба на история, а най-тревожното е, че нашите ...

......... нататък има думата съдебната власт."Заключението на президента е, че българската политика е в криза и липсва политически дебат. "Има безкрайни разправии, препирни, които не зареждат обществото с нови идеи, а по скоро ги мотивират негативно“, коментира Първанов. За оставките в правителството неговата позиция,  че изпълнителната власт има "много къса резервна скамейка".


ГЕРБ ще проведе основното си предизборно събитие на 19 май

ГЕРБ ще проведе основното си предизборно събитие на 19 май ...

......... 14 000 членове и симпатизанти на ГЕРБ от всички областни структури на партията в цялата страна, ръководството на ГЕРБ, народни представители, министри, общински съветници, кметове и председатели на общински съвети от ГЕРБ, както и кандидатите за евродепутати от листата на ГЕРБ и СДС. Началният час на събитието е 13.00 часа.


Омбусманът Мая Манолова настоява да отпаднат лимитите в болниците и

Омбусманът Мая Манолова настоява да отпаднат лимитите в болниците и ...

......... в корупционните схеми в системата, единодушно изразиха мнението си професионалистите по здравни грижи."Те настояха и за незабавна проверка на дейността на Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи, както и за оставка на председателя й Милка Василева.  Следващата седмица ще се предприемат по-сериозни протестни действия, заяви Мая Илиева от Инициативния комитет на протестите.


Новината, че изпълнителният директор на Световната банка Кристалина Георгиева е

Новината, че изпълнителният директор на Световната банка Кристалина Георгиева е ...

......... участвала в преговорите по направата на новата рамка със Световната банка. Нейната единствена роля била да подпише решението, одобрено от Жан Клод Юнкер. Е, сега наистина ще стане интересно, ако Георгиева напусне Световната банка, за да седне на стола на Юнкер, а той влезе в Световната банка на нейното място...


Омбудсманът на Република България излезе със становище за Стратегията за детето 2019-20130

Омбудсманът на Република България излезе със становище за Стратегията за детето 2019-20130 ...

......... бъде честен и открит. Само така ще се разсее впечатлението, че „замразяването“ на сега съществуващия проект изчаква по-добри времена, за да бъде отново сложен на масата."Припомняме, че по-рано днес премиерът Бойко Борисов на заседанието на правителството категорично заяви, че такава Стратегия няма, тя ще бъде приета едва, когато мине през всичките обсъждания.