Вътрешната опозиция поиска оставката на Корнелия Нинова, на цялото Изпълнително

Вътрешната опозиция поиска оставката на Корнелия Нинова, на цялото Изпълнително ...

......... изиграла ключова роля за социалистите по време на изборите и за цялата кампания на БСП. Според него партийната телевизия е изразила идеите на членовете и симпатизантите на БСП. "Средствата сме ги орязали, но въпреки това тя се развива по един изключителен начин”, допълни членът на Изпълнителното бюро на социалистическата партия.


“Бих спал с кинокамерата до себе си, за да документирам

“Бих спал с кинокамерата до себе си, за да документирам ...

......... Асен Блатечки, Иван Бърнев, Васил Василев–Зуека, Стефан Денолюбов, Стоян Дойчев, Герасим Георгиев–Геро, Николай Урумов, Анастасия Ингилизова, Ованес Торосян и др. Режисьор е Стефан Командарев, оператор Веселин Христов, сценаристи Симеон Венциславов и Стефан Командарев.Филмът е заснет за 12 нощи и не е с висок бюджет. Но определено с мисъл за зрителя.


Вторият общински съветник от "Атака" – Борислав Иванов, заряза лидера

Вторият общински съветник от "Атака" – Борислав Иванов, заряза лидера ...

......... и двамата от "Атака".Карлос Контрера от ВМРО потвърди пред медиите, че Борислав Иванов се е присъединил към групата на войводите. Очаква се дори на следващото заседание на СОС той да бъде предложен за зам.-председател от новата група. Според правилника само групи могат да предлагат свои представители в ръководството на СОС.


Малкият правителствен самолет с премиера Бойко Борисов на борда беше

Малкият правителствен самолет с премиера Бойко Борисов на борда беше ...

......... инцидент и инфарктното приземяване на летателната машина, докато на борда му се намираше премиерът Бойко Борисов заедно с още 8 души. Ситуацията е била доста критична, стана ясно от думите на Коджейков. "Вътре в самолета не е било безопасно, докато не са кацнали на земята", каза бившият гард на премиера.


Позицията на ПП МИР за избора на Иван Гешев за

Позицията на ПП МИР за избора на Иван Гешев за ...

......... Гешев, докато Народното събрание не разгледа предложенията му.От МИР са категорични, че трябва да се предизвика политически разговор за недовършената съдебна реформа и ролята на прокуратурата. „Моментът да бъдем държавници настъпи, и всеки, който държи инструментите да промени статуквото и системата трябва да действа сега!” категорични са от партия МИР.


Предложението за болничните е на управляващата коалиция и е в

Предложението за болничните е на управляващата коалиция и е в ...

......... решение, свързано с почивните и празнични дни, стимулите за нарушения и възможността за контрол са силно ограничени особено в малките населени места, където има много тясна връзка между общопрактикуващите лекари и тези, които предпочитат да ползват този механизъм за осигуряване на една няколкодневна почивка, да кажем в Северното гръцко черноморие."Вчера на коалиционния съвет на управляващите ГЕРБ и "Обединени патриоти"

"Вчера на коалиционния съвет на управляващите ГЕРБ и "Обединени патриоти" ...

......... категорично ще се противопоставят при гласуване, ако това влезе в зала, лидерката на БСП призова всички работещи да не приемат мълчаливо, че им се отнема поредното право, да не се примиряват с това действие на правителството. "Имате нашата парламентарна и политическа подкрепа в защита на ваши основни права", подчерта Нинова.


Община Чирпан има шанс да стабилизира финансовото си положение, следвайки

Община Чирпан има шанс да стабилизира финансовото си положение, следвайки ...

......... на общината според Иван Станчев могат да бъдат набелязани след като станат ясни резултатите от финансовата ревизия, която ще бъде разпоредена. Той се надява, че макар и фрагментиран, съставът на местния парламент ще загърби политическите си интереси и ще се обедини около прагматичните решения в полза на жителите на Чирпан.


Вандали осакатиха бронзовата статуя на Петко и Пенчо Славейкови от

Вандали осакатиха бронзовата статуя на Петко и Пенчо Славейкови от ...

......... Чапкънов осъмва с изкривен бастун.През септември 2009 г. пък гола жена поругава паметника на Славейкови баща и син, като се снима гола на скулптурата. На по-малко от 100 метра от площад „Славейков“ пък, в Такевата градинка, преди години изчезна друго произведение на Чапкънов – „Отвличането на Европа” (женска фигура върху бик).  


Премиерът Бойко Борисов обсъди днес енергийната сигурност на Балканите с посланика на

Премиерът Бойко Борисов обсъди днес енергийната сигурност на Балканите с посланика на ...

......... капитала на проектната компания. В момента „Булгаргаз“ прави анализ за количествата втечнен природен газ, които предстои да резервира в рамките на втората обвързваща фаза на пазарния тест.В хода на разговора беше дадена висока оценка за сътрудничеството между България и САЩ в областта на сигурността и отбраната като партньори в НАТО. 


Независимият общински съветник Борис Бонев не казва в прав текст

Независимият общински съветник Борис Бонев не казва в прав текст ...

......... Отказвам да участвам в политически театър - намирам го за лицемерно. Аз обичам да се занимавам с политически действия и решения за реалните проблеми на хората. И тепърва ще продължа да го доказвам и показвам. Всичко останало оставям на теоретиците на конспирацията и свободното им време...", отбелязва още Борис Бонев.Избраха Гешев. Ред е на Цацаров в КПКОНПИСъбитията следват зададената 

Избраха Гешев. Ред е на Цацаров в КПКОНПИСъбитията следват зададената  ...

......... ЧЕЗ Груп, следвайки своята отговорност пред тях и изпълнявайки своите задължения .Компанията запазва интереса си към придобивания в енергийния сектор в региона и вижда в тях възможност за диверсификация на портфолиото си.В края на октомври КЗК блокира поредния опит на ЧЕЗ да продаде активите си в България със спорни аргументи.


„Случаят “Ало, Банов“  е пример как се бори корупцията в

„Случаят “Ало, Банов“  е пример как се бори корупцията в ...

......... по данни на ОЛАФ, Евростат, Европейската комисия.„Следва да се подчертае и ерозиращата среда на свободата на медиите в България“, продължи евродепутатът и посочи, че за съжаление обществото ни е привикнало към притискането и уволнението на журналисти като Ани Цолова, Генка Шикерова, Милен Цветков, Миролюба Бенатова, Димитър Стоянов и много други.


Ако съм за оставка, аз сам ще я подам. Няма

Ако съм за оставка, аз сам ще я подам. Няма ...

......... ясно, че Министерство на културата не е спазило срока за обжалване по делото. Последната възможност за подаване на жалба е бил 12 март. Министерството е реагирало ден по-късно. Апелативният съд е отхвърлил жалбата. След това от ведомството са обжалвали това решение пред ВКС. Третата инстанция се съгласява с апелативния съд.


Киномания започва днес в зала 1 на НДК с прожекция

Киномания започва днес в зала 1 на НДК с прожекция ...

......... 1 са: 16 ноември – „Един дъждовен ден в Ню Йорк”, режисьор Уди Алън; 23 ноември „Болка и величие“, режисьор Педро Алмодовар, които вече дават заявка за потенциални хитове.Още новини и пълната програма на Киномания ще намерите на https://www.kinomania.bg/ Киномания е част от Календара на културни събития на Столична община за 2019 г. 


Председателят на Националния съвет на БСП Корнелия Нинова се срещна

Председателят на Националния съвет на БСП Корнелия Нинова се срещна ...

......... двустранните отношения, борбата с корупцията, предложенията на БСП за реформа в съдебната система, контрол върху актовете на главния прокурор и антикорупционното законодателство, както и актуалната политическата обстановка в страната и региона.Корнелия Нинова поздрави г-жа Мустафа за нейното назначаване като посланик в България и заедно с това ѝ пожела успешен мандат. През третото тримесечие на 2019 година броят на безработните лица

През третото тримесечие на 2019 година броят на безработните лица ...

......... 1 017.2 хил. (40.1%) са мъже и 1 521.4 хил. (59.9%) са жени. Икономически неактивните лица на възраст 15 - 64 навършени години са 1 153.6 хил., или 25.8% от населението в същата възрастова група. От тях 34.3% не работят и не търсят работа поради участие в образование и обучение.


„За кого е шунката в Бюджет 2020? За приятелските кръгове

„За кого е шунката в Бюджет 2020? За приятелските кръгове ...

......... вота, социологически агенции и медии обявяваха фалшиви данни за 12-14-16% разлика между кандидатите и това отказа хората да отидат да гласуват“, каза Манолова, като допълни, че разликата реално е била 4% и тя и екипът й ще настояват за въвеждането на ясни правила и санкции за подобна манипулация срещу гражданите.


От първи юли догодина минималната пенсия ще бъде 250 лева.

От първи юли догодина минималната пенсия ще бъде 250 лева. ...

......... следващия", каза още Симеонов. По думите му сега това може да се направи, за да извадим тези най-бедни хора, които имат стаж и възраст. "Малко от малко държавата е длъжна да им подаде ръка, защото те съставляват най-бедното съсловие от обществото, а са работили цял живот", посочи лидерът на НФСБ.


Омбудсманът Диана Ковачева ще изпрати препоръка до министъра на труда

Омбудсманът Диана Ковачева ще изпрати препоръка до министъра на труда ...

......... за вземане на социална помощ, какъв да е видът й, изчисляването на размера на социалното плащане и др. Обсъдени обаче бяха и възможните проблеми, които могат да възникнат при липса на човешко участие – машините не могат да вземат предвид етичните стандарти, както и спецификата на социалните и икономически права.


„Галъп интернешънъл“ провери отношението към поредица твърдения, превърнали се в 

„Галъп интернешънъл“ провери отношението към поредица твърдения, превърнали се в  ...

......... са част от ежемесечната изследователска програма на „Галъп интернешънъл“.  Изследването е проведено в периода между 1 и 8 ноември сред 835 души и е представително за населението на България на възраст 18+. Максималното стандартно отклонение е ±3.5% при 50% дялове. 1% от извадката е равен на около 55 хиляди души.


БСП отново поиска оставката на министъра на културата Боил Банов.

БСП отново поиска оставката на министъра на културата Боил Банов. ...

......... ВКС. Третата инстанция се съгласява с апелативния съд.От Министерството на културата отговориха разясниха, че процесуалното представителството на министерството не се прави от министъра Боил Банов, а от юрисконсултите, които са част от дирекция "Правнонормативна дейност и обществени поръчки". Директорката на дирекцията Татяна Цветанова подала оставка заради случая, а дисциплинарната проверка продължавала.


В 11 часа на 14 ноември - денят, в който

В 11 часа на 14 ноември - денят, в който ...

......... Чърчил и формално е протоколирано на заседанието от 19 октомври 1943 година. Целта е да се постигне капитулацията на България. На 18 октомври същата година е бомбардиран град  Скопие, тогава в пределите на Царство България.На 13 ноември е първата вълна директни атаки срещу София с 91 самолета B25, Wellington и Blenheim. 


Добри примери и перспективи за страната ни дойдоха от Млада

Добри примери и перспективи за страната ни дойдоха от Млада ...

......... с Илия Елиас и председателя на Студентския клуб на политолога Атанас Радев. Публиката имаше възможност за непосредствено участие през цялото време на дебата. Всеки от участниците се опита да синтезира нужното за България в идните години в една единствена дума. Солидарност, участие, информираност, надежда, прошка, ценности бяха сред най-често споменаваните.


Два протеста около избора на Иван Гешев за главен прокурор

Два протеста около избора на Иван Гешев за главен прокурор ...

......... демократична държава.Румен Радев изтъкна, че Иван Гешев е получил "масирана служебна и институционална подкрепа" заради многото положителни становища, публикувани на сайта на Висшия съдебен съвет. Според него обаче те са в нарушение на закона, защото идват от множество държавни институции, включително и от изпълнителната власт в лицето на МВР, ДАНС и ГДБОП.


И през тази учебна година най-големият недостиг на учители е

И през тази учебна година най-големият недостиг на учители е ...

......... обучение, както бе въведено в средното образование, за да се засили връзката с бизнеса и да се отговори на специфичните потребности на пазара на труда.Според студентите преструктурирането на висшето образование трябва да е най-вече в посока на приоритизиране на специалности, така че да съответстват на нуждите на пазара на труда.


Евродепутатът Радан Кънев упрекна финансовия министър Владислав Горанов, че в

Евродепутатът Радан Кънев упрекна финансовия министър Владислав Горанов, че в ...

......... Горанов обаче е твърде рано да се каже дали ще се отрази на цената на самолетните билети. Той поясни, че при евентуална инициатива от Еврокомисията, документът следва да измине целия законодателен път между Европейския съвет и Европейския парламент. До изготвяне на законови промени би се стигнало само ако държавите членки на ЕС се обединят около тях.


Имаме ясна и последователна политика - достигане до ниво 300

Имаме ясна и последователна политика - достигане до ниво 300 ...

......... В една коалиция са важни приоритетите и на голямата партия, и на по-малките партии", посочи Христиан Митев. Той заяви, че не чувства в работата си с колегите от ВМРО някаква тяхна доминация, коментирайки по-добрите резултати на партията на Красимир Каракачанов на европейските и на местните избори, за разлика от НФСБ.


От „Съюз за Пловдив“ внасят сигнал в Районна прокуратура за

От „Съюз за Пловдив“ внасят сигнал в Районна прокуратура за ...

......... новият кмет на Пловдив е Димитров, премиерът Бойко Борисов назначи Дани Каназирева за управител на областта. Тази длъжност беше заемана от Здравко Димитров, преди да се кандидатира за градоначалник."Съюз за Пловдив" има своя група в общинския съвет и именно на нея се разчита за формиране на мнозинство в местния парламент.


"Мисля, че поставихме много добро начало за обмяна на опит

"Мисля, че поставихме много добро начало за обмяна на опит ...

......... изрази увереност, че ще последва връщане на визитата от страна на българска делегация, съставена от медицински специалисти, в китайската провинция Фудзиен. "Посещенията за обмяна на опит между различните държави са добра практика", коментира той. По думите му модерното здравеопазване изисква глобален подход и познаване на добрите практики на различните континенти.


Премиерите на Северна Македония, България и Гърция - Зоран Заев,

Премиерите на Северна Македония, България и Гърция - Зоран Заев, ...

......... дискусията „Югоизточна Европа: Инициативи за регионално сътрудничество и реформи“, която се провежда под егидата на президента на Гърция Прокопис Павлопулос, съобщи агенция „Макфакс".Предстоящата среща на върха в Солун е четвърта по рода си. Организатор е Федерацията на индустриите на Гърция в партньорство с Конфедерацията по търговия и предприемачество и Американско-гръцката търговска палата.


Работа в пълен синхрон и в съкратени срокове по въпроса

Работа в пълен синхрон и в съкратени срокове по въпроса ...

......... до момента от страна на ръководеното от нея ведомство. Тя изтъкна, че вече е сформирана работна група, която да направи анализ и да излезе с предложения за решения на въпроса. Премиерът Борисов разпореди комисията да работи в по-съкратени срокове от първоначално заложените, за да може да има решение максимално бързо. 


Парламентът гласува оставката на депутата от парламентарната група на "Обединени

Парламентът гласува оставката на депутата от парламентарната група на "Обединени ...

......... Сидеров бяха изключени преди изборите, а останалите четирима напуснаха сами.Общинската лидерка на ГЕРБ в Карлово пък зае на депутатската банка мястото на Христо Грудев, който стана кмет на Асеновград. Данка Зидарова-Люртова се закле в началото на днешното пленарно заседание. Тя е на 38 г. и прави дебют в Народното събрание.


Българската еврокомисарка за цифровата икономика и общество Мария Габриел бе обявена

Българската еврокомисарка за цифровата икономика и общество Мария Габриел бе обявена ...

......... информационни ресурси за специалисти по киберсигурност, които се нуждаят от знания относно стратегиите, най-добрите практики за защита на данните, правителствените разпоредби и съвременните технологии за IT сигурност. С годишните си класации, изданието признава постиженията на личности, допринесли с работата си за подобряване на сигурността на информацията", каза още Мария Габриел.


"Разграничаваме се от твърденията на Борислав Гуцанов по медиите, че

"Разграничаваме се от твърденията на Борислав Гуцанов по медиите, че ...

......... гласувало и приемало подобно решение", пишат още социалистите. Те заявяват одобрението си към водената от БСП и ръководството й политика. Декларацията на варненските социалисти идва след медийни участия на Борислав Гуцанов, в които той заявява, че Градският съвет на социалистите във Варна иска оставката на Корнелия Нинова и Кирил Добрев.


Петчленен състав на Върховния административен съд отмени окончателно глобата, наложена

Петчленен състав на Върховния административен съд отмени окончателно глобата, наложена ...

......... 1% от субсидията си), а освен това бе повишило музикалното си съдържание от 45% на 50% и не бе пожелало да отрази промяната във вноската, плащана за авторски права. Последваха няколко месеца мъчителни преговори, които, в крайна сметка, приключиха с нов договор между „Музикаутор“ и БНР, сключен през юни 2017-а.


„Кризата на представителната демокрация е факт в България. И в

„Кризата на представителната демокрация е факт в България. И в ...

......... от сегашните, за да можем да си съставим една пълна картина за причините, поради които имаме много висок дял на недействителни бюлетини. Нушева смята, че една от причините е отдръпване на доверието на избирателите от политическите партии. "Други причини са грешките при гласуване, протестният вот и редица други", добави тя.


От 10 ноември, денят, в който преди 30 години България

От 10 ноември, денят, в който преди 30 години България ...

......... из Пловдив, вместо да бъде забутан в някой подлез. А на нас не ни остава нищо друго, освен да хванем по една броеница и да подкараме зърната по посока на часовниковата стрелка: чете се - не се чете; чете се - не се чете; чете се... чете се... чете се!


Омбудсманът Диана Ковачева изпрати препоръка до НАП, за да защити

Омбудсманът Диана Ковачева изпрати препоръка до НАП, за да защити ...

......... както и за предприетите действия в защита на гражданите. Като омбудсман, призван да защитава правата на гражданите смятам, че казусът може да бъде решен така, че засегнатите работници и техните семейства да не останат в несигурност и без жилища, особено в контекста на предстоящия зимен сезон“, завършва препоръката си Ковачева.


На 13 ноември 6-членна китайска делегация от провинция Фудзиен. включваща

На 13 ноември 6-членна китайска делегация от провинция Фудзиен. включваща ...

......... за сътрудничество в сферата на здравеопазването.В 10.00 часа ще започне срещата с проф. д-р Цветомир Димитров и ръководството на Университетска първа многопрофилна болница за активно лечение „Св. Йоан Кръстител“.От 13.00 часа ще се проведе срещата с директора на УМБАЛ „Царица Йоанна - ИСУЛ” проф. д-р Бойко Коруков и негови колеги.


Кметът Йорданка Фандъкова да започва изпълнението на обещанията си веднага,

Кметът Йорданка Фандъкова да започва изпълнението на обещанията си веднага, ...

......... му времето на обещанията вече отмина, сега трябва да започне изпълнението им."Надеждите, които кметът Фандъкова даде на софиянци, трябва да бъдат незабавно материализирани. Днес се заклехме да се ръководим от интереса на гражданите на София и да работим за тяхното благоденствие. Нека да бъде така!", заключи той в словото си.


"София може много повече, но има нужда от промяна. Резултатите

"София може много повече, но има нужда от промяна. Резултатите ...

......... да осигури пълна прозрачност в управлението на публичните ресурси и да наложи категоричен контрол върху действията на администрацията.Само така София ще може да се превърне в уютен и проспериращ дом, а всички ние – в нейни добри стопани", се казва в заключение в декларацията на общинските съветници от "Демократична България".


„Има места, които ще запомня за цял живот. Въпреки че

„Има места, които ще запомня за цял живот. Въпреки че ...

......... бъдат отпечатани от сайта на кампанията или да бъдат получени от доброволците на Българския червен кръст във всичките 27 областни града в страната. Картите нямат юридическа стойност, защото последното решение се взима от близките.Кампанията е инициирана от Министерството на здравеопазването и Изпълнителната агенция „Медицински надзор“. Ще продължи до 5 декември. 


Александър МАРИНОВ В последно време най-силното качество на Бойко Борисов –

Александър МАРИНОВ В последно време най-силното качество на Бойко Борисов – ...

......... идея, че този тип креслив антикомунизъм може да носи някаква популярност в обществото, е безнадеждно ялова. Не е случайно, че новите граждански елементи на градската десница напълно са изоставили подобен подход и правилно се преориентират от поставяне на етикети към анализ на политики и формулиране на по-добри алтернативи.                       


Тези местни избори бяха безобразно манипулирани, трябва незабавна промяна. От

Тези местни избори бяха безобразно манипулирани, трябва незабавна промяна. От ...

......... и трима областни кметове, както и множество в по-малки общини. "Сега задачата ни е да концентрираме в една точка обществената енергия за промяна, която се видя на тези избори. Видя се, че само когато демократично мислещите хора работят рамо до рамо в една посока, големите победи са възможни", заключи Делчев.


Външно министерство препоръчва временно да не се пътува в Израел заради

Външно министерство препоръчва временно да не се пътува в Израел заради ...

......... необходимост от съдействие българските граждани могат да се свържат с посолството на България в Тел Авив на следните телефонни номера: + 972 3 696 13 78 и + 972 3 696 13 61 или мобилни номера за спешни случаи +972 54 59 54 379 и +972 54 764 00 89. 


Елен Герджиков от групата на ГЕРБ е избран за председател

Елен Герджиков от групата на ГЕРБ е избран за председател ...

......... трябва да се обедини с представителите на "Атака". В новия общински съвет най-голяма група е на ГЕРБ - с 27 общински съветници. БСП разполагат с група от 15 представители. 12 имат "Демократична България", ВМРО са с четирима, а "Атака" - с двама. Единственият независим кандидат е Борис Бонев от "Спаси София".


Кметът на Варна Иван Портних, новоизбраните кметове на райони и

Кметът на Варна Иван Портних, новоизбраните кметове на райони и ...

......... ОбС отново бе избран за пръв сред равни.След местните избори във Варна ГЕРБ е първа политическа сила - Иван Портних спечели убедително кметската надпревара, а партията има най-голямо представителство в Общинския съвет. Кандидатите на ГЕРБ победиха и на балотажа в петте варненски района „Аспарухово”, „Владислав Варненчик”, „Младост” „Одесос” и „Приморски”.


Новоизбраният кмет на Пловдив Здравко Димитров, 6-те районни кметове от

Новоизбраният кмет на Пловдив Здравко Димитров, 6-те районни кметове от ...

......... заяви в словото си кметът Здравко Димитров.По-късно в храма „Света Марина“ пловдивският митрополит Николай отслужи тържествен молебен, след което Здравко Димитров беше официално посрещнат в сградата на общината, където кметът на Пловдив два мандата Иван Тотев (2011-2019 г.) му предаде символичния ключ на града и му пожела успешен управленски мандат.


Политическият съвет на коалиция "БСП за България" проведе заседание, на

Политическият съвет на коалиция "БСП за България" проведе заседание, на ...

......... да инициира диалог за размера на партийната субсидия, който да позволява нормалното функциониране на партиите и да прекъсне зависимостите от бизнес интереси.4. Отправя препоръка, поради възникнали разногласия в някои общини при подреждане на листите, въпросите за коалиционната политика да се централизират в НС на БСП и политическия съвет на коалицията. 


Парламентарните групи на БСП и ДПС излязоха с общо искане

Парламентарните групи на БСП и ДПС излязоха с общо искане ...

......... се отвори въпрос с внасяне на съответни изменения на ИК и оттам да почне дебата, а другият механизъм е да съставим нарочна комисия. Такава имаше при съставянето на този Изборен кодекс. Можем да го поправим с такава нарочна комисия", заяви още Цонев.Очаква се позицията на ГЕРБ, "Обединени патриоти" и "Воля".


Над 170 представления ще бъдат представени в Нощта на театрите

Над 170 представления ще бъдат представени в Нощта на театрите ...

......... концерти, разходки зад кулисите, контакти и нови възможности за сближаване на театъра с неговата публика. Нощ на театрите 2019 е част от Календара на културните събития на Столична община и се осъществява с любезната подкрепа на Съюза на артистите, bTV Media Group и The Smarts. Международен партньор на инициативата е Асоциация „Европейска нощ на театъра”.


Новият състав на столичния общински съвет се събра на първо заседание

Новият състав на столичния общински съвет се събра на първо заседание ...

......... на зам.-председатели, като всяка политическа група има право да даде свое предложение. Малина Едрева вече е избрана за председател на политическата група на ГЕРБ-СДС, за зам.-председател е избран Антон Койчев, който е председател на градската организация на СДС.Лидер на социалистите в СОС ще бъде Калоян Паргов. *Материалът е обновен в 11.38 часа


Бюджет 2020 не е обвързан с икономическото развитие на страната,

Бюджет 2020 не е обвързан с икономическото развитие на страната, ...

......... фалирали държавни и общински болници, болнични и детски отделения в трагично състояние. "Увеличаваме парите в здравеопазването при една нереформирана система. От 26 месеца чакаме обещаната реформа в здравната система", каза още Гечев и заяви, че реформите през последите 30 са били разнопосочни и не са довели до никакъв краен резултат.


Управляващата коалиция в България няма да издържи до следващите избори

Управляващата коалиция в България няма да издържи до следващите избори ...

......... номиналните заплати и солидните правителствени разходи (ръст от 3.9% за 2019 г.) на фона на намаляващи инвестиции.Повишаването на заплатите и цените на енергията и горивата в България са посочени сред основните причини за бързото увеличаване на инфлацията - до средно 2.4% за 2017-2018 г. след тригодишна дефлация през 2014-2016 г.


Общинският съветник от ДПС в Кърджали Ферди Мурад е изключен

Общинският съветник от ДПС в Кърджали Ферди Мурад е изключен ...

......... че още на първия тур Движението е спечелило кметските места в седемте общини, както и в 227 кметства. Партията има пълно мнозинство и в общинските съвети. Според областния лидер на ДПС Изет Шабан това се дължи на „силните кандидати и листи на ДПС и на усърдната работа на местните структури“.


„Корупцията нарушава основните права на човека – и голямата, и

„Корупцията нарушава основните права на човека – и голямата, и ...

......... корупция, смята омбудсманът. "Защото подкупът винаги има две страни. И в сърцевината на такава политика би следвало да стои устойчивата и почтена институционална среда. Всяка държава трябва да изгради своята национална система за почтеност и да гарантира еднакво високо ниво на почтеност на всяка институция в нея”, заключи Диана Ковачева.


Политологът Димитър Ганев от „Тренд“ е скептичен към касирането на

Политологът Димитър Ганев от „Тренд“ е скептичен към касирането на ...

......... ГЕРБ е показала жизненост. „Продължава доминацията в местната власт. Оттук нататък трябва да се направи по-дълбок прочит – има ли ерозия в ГЕРБ. Да, има ерозия, но дали това се дължи само на самата партия… ГЕРБ няма да има проблеми в коалиционните си отношения до края на мандата“, посочи той.


ГЕРБ не са манипулирали изборните резултати чрез изборните протоколи. Представителите

ГЕРБ не са манипулирали изборните резултати чрез изборните протоколи. Представителите ...

......... продължат, сме свидетели на подобни внушения. Все някой друг им е виновен за загубата. Тази политика на омраза и противопоставяне не носи нищо добро“, посочват от ГЕРБ.Паунов допълни, че опонентите им постоянно пръскат фалшиви новини и изкривяват действителността. „Всичко това от някой, който се има за сериозен политик“, отбеляза той. 


Мая Манолова внесе жалба Общинската избирателна комисия в София за

Мая Манолова внесе жалба Общинската избирателна комисия в София за ...

......... в София и с предложения за промени в изборните правила, сред които и въвеждането на машинно и електронно гласуване.Изпълнителното бюро на БСП реши да подкрепи Мая Манолова в искането ѝ за касиране на изборите в София. Резултатите от изборите ще обжалват и част от кандидатите за районни кметове на социалистите.


Външният министър Екатерина Захариева получи благодарствени писма от Асоциацията на Българските

Външният министър Екатерина Захариева получи благодарствени писма от Асоциацията на Българските ...

......... Канада.По време на мандата си в Канада, който приключва, Петър Крайчев има голям принос за откриването на първия български паметник на Апостола Васил Левски и първото честване на националния празник на България на 3 март в Торонто. Сред заслугите му е и сътрудничеството за създаване на Българска федерация в Канада.


Изграждането на научна лаборатория на българската полярна база "Св. Климент

Изграждането на научна лаборатория на българската полярна база "Св. Климент ...

......... и в бъдеще да е сред най-развитите държави, които изследват Антарктика.Премиерът определи това сътрудничество като отличен пример за взаимодействие между нациите за намиране на устойчиви решения за бъдещето на планетата.Членовете на експедицията ще работят по 8 научни проекта част от националната полярна програма, в сферата на биологията, геологията и медицината. 


Избраният за кмет Николай Димитров е в следствения арест в

Избраният за кмет Николай Димитров е в следствения арест в ...

......... да подписва заповедите и да управлява общината от ареста, другият вариант е да подпише заповед, с която да възложи на някой от своите заместници да изпълнява тази функция. Третият вариант е Общинският съвет да избере човек, който да изпълнява функциите на кмет на общината, докато Николай Димитров е в ареста. 


Бившият заместник-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов смята, че няма предпоставки

Бившият заместник-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов смята, че няма предпоставки ...

......... участие в изборите", отчете някогашният "архитект" на ГЕРБ. Той изтъкна, че в тези избори ДПС са си възвърнали сериозно присъствието в смесените региони.Цветанов бе централна фигура в скандала "Апартаментгейт", което доведе до оттеглянето му от всички ръководни постове в парламента и управляващата формация. След това той учреди неправителствената организация "Евро-атлантически център за сигурност".


Хората у нас, макар и бавно, свикват с пазара и

Хората у нас, макар и бавно, свикват с пазара и ...

......... пред сериозните неравенства у нас, но може и да е липса на готовност да се приемат ежедневните характеристики на новото общество. Данните събуждат хипотезата, че обществото ни е готово за пазарната икономика, но само на абстрактно ниво. Българите като че ли приемат капитализма, но още не могат да приемат капиталистите.  


Бившият омбудсман Мая Манолова ще внесе днес в Общинската избирателна

Бившият омбудсман Мая Манолова ще внесе днес в Общинската избирателна ...

......... доказателства за груби нарушения на изборните правила. Очаква се Манолова да направи изявление пред медиите. Пред Общинската избирателна комисия от нейния инициативен комитет ще започнат петиция за оспорване на резултата от изборите в София и ще бъдат направени предложения за промени в изборните правила, сред които и въвеждането на машинно и електронно гласуване.


„Пиянството на един народ!” Точно с тази фраза на дядо

„Пиянството на един народ!” Точно с тази фраза на дядо ...

......... казва в една велика книга – невежеството е сила. Да, голяма пагубна сила.Авторът на тази вечна книга, Джордж Оруел, е казал и друго: "Народ, който избира корумпирани, самозванци, крадци и предатели не е жертва. Съучастник е."Ами, това е, драги сънародници. Честит 10 ноември и 30-годишен преход към свобода и демокрация.


На днешния ден през 1989 г. се е провел Ноемврийският пленум

На днешния ден през 1989 г. се е провел Ноемврийският пленум ...

......... отношения."  (Искра Баева, историк).-"Промените в България не започват на 10 ноември, а със създаването на политическата опозиция в началото на 1988 г. Ноемврийският пленум е "вътрешнопартиен преврат", неуспешен опит на БКП да задържи "стратегическата инициатива" за себе си." (Желю Желев, лидер на СДС (1989-1990 г.), президент на България (1990-1997 г.).


Изпълнителният директор на Националния дарителски фонд „13 века България“ Слава

Изпълнителният директор на Националния дарителски фонд „13 века България“ Слава ...

......... работи. Така двете институции ще подкрепят младите таланти от балканските държави, които чрез изкуството си непрекъснато доказват как трансграничния културен диалог допринася за обединяването на хората около общи ценности.Следващата "далечна" цел е организаторите на Международния младежки арт фестивал „Река на толерантността“ да открият изложба в централата на ЮНЕСКО в Париж.


"Това, което сме заложили като решение в Закона за възрастните

"Това, което сме заложили като решение в Закона за възрастните ...

......... условията на живот“ и индекса на цените на малката по състав кошница.Линията на бедност се използва при разработване на държавната политика в областта на доходите и жизненото равнище, при определяне на конкретни мерки за социална защита и е база за определяне на размера на финансовата подкрепа за хората с увреждания.