От началото на учебната година 158 деца от Пазарджишко са

От началото на учебната година 158 деца от Пазарджишко са ...

......... в класните стаи и детските градини подрастващите, подлежащи на задължително обучение. Данните бяха изнесени на работна среща със зам.-областния управител Йордан Кожухаров. В екипите за Пазарджишко са участвали 459 учители и директори на училища, 140 педагози и ръководители на детски градини, 109 представители на общински администрации, 57 полицаи, 34 кметове.


Налагането на мита за европейските автомобили, влизащи на пазара в

Налагането на мита за европейските автомобили, влизащи на пазара в ...

......... налице „напредък в преговорите” с тях. Основното искане на Тръмп е ЕС да се откаже от митата си от 10%, с които се облагат американските коли в Европа. Сега в САЩ налозите за европейски автомобили е 2,5%, а тези за пикапи – 25%, пряка мярка за защита на местните производители.


Поне година, година и половина таксите за българите във Великобритания

Поне година, година и половина таксите за българите във Великобритания ...

......... каза Георг Георгиев.Той добави, че се очаква как ще протече новото гласуване във Великобритания, насрочено за 29 януари. „Важното е да кажшем, че правителството ни е готово със сценарий и по двата варианта – няма притеснения някой да се съмнява, че България не е подготвена“, увери зам.-министърът на външните работи.


Мнозинството граждани в Западна Европа и САЩ са против глобализацията,

Мнозинството граждани в Западна Европа и САЩ са против глобализацията, ...

......... страната им трябва да помага на другите държави.Тазгодишният форум в Давос, който продължава до петък, ще премине без участието на ключови световни политици (виж графиката). Освен 4-ма от лидерите на Г-7, срещата ще пропусне и руският президент Владимир Путин, като делегацията на Москва ще води министърът на икономиката Максим Орешкин.


С уникални изпълнения по фигурно пързаляне беше открита ледената пързалка

С уникални изпълнения по фигурно пързаляне беше открита ледената пързалка ...

......... 30 минути и 7 лева за един час. Има възможност и за целодневно ползване на пързалката, като цената, заедно с наема на кънки е 18 лева. Неограничено ползване на съоръжението за целия престой е 75 лева. Придружителите на деца до 7 години ще използват леденото съоръжение срещу 50% от цената.


Фалшификации с ТЕЛК разкрити от прокуратурата МВР и НОИПенсионери по

Фалшификации с ТЕЛК разкрити от прокуратурата МВР и НОИПенсионери по ...

......... „Труд“.    Авиационна риторика в политикатаВисшият пилотаж ще реши изборите през май и наесен – коментар на Спирдон Спирдонов.    Срещу кого стачкуват унгарците?Надеждите на обединената опозиция и на финансово подкрепящите я задгранични фондации срещу политиката на Виктор Орбан сe оказаха нереалистични – анализ на д-р Радко Ханджиев.    Деветте живота на „Кавалера“Силует на Силвио Берлускони.Подадоха жалба срещу лекар заради обида и изгонване от болницата.

Подадоха жалба срещу лекар заради обида и изгонване от болницата. ...

......... поведение и подобно отношение към пациент. Взети са мерки”, коментира д-р Елена Гюзелева, завеждащ вътрешно отделение в МБАЛ – Дупница.Официалното обяснение на доктора е, че е върнал пациентката за ново направление, защото с това, с което е дошла, не може да я приеме. А близките на възрастната жена подадоха жалба.


Въпрос: Работя по трудов договор при законоустановено работно време 8

Въпрос: Работя по трудов договор при законоустановено работно време 8 ...

......... може да сключва трудови договори и с други работодатели за извършване на работа в извън установеното за него работно време по основното трудово правоотношение /външно съвместителство/, освен ако не е уговорено друго в индивидуалния му трудов договор по основното трудово правоотношение.Пълният отговор четете в броя на вестник „Труд“ във вторник.


10 души загинаха при взрив на кораб в Керченския проток.

10 души загинаха при взрив на кораб в Керченския проток. ...

......... На борда на плавателния съд „Маестро“ са се намирали 14 души, включително 7 граждани на Турция и 7 граждани на Индия.Произшествията не влияят на корабоплаването по Керч-Ениканалския канал, каза директорът на „Кримских морских портов“ Алексей Волков.Към спасяването на членовете на екипажите на горящите кораби са привлечени около 10 плавателни съда.


Жена с 93% слепота по документи работи като шивачкаПосредници прибират

Жена с 93% слепота по документи работи като шивачкаПосредници прибират ...

......... човека. Сред най разпространените социални услуги са ползването на карти за градския транспорт, безплатни винетки и др. Освен това хората с увреждания могат да получат редица целеви помощи – еднократни или месечни, за отопление, за преустройство на жилище, за лечение в чужбина, за покупка на лични помощни средства и др.


Приемам това решение на съда, макар че 50 други решения

Приемам това решение на съда, макар че 50 други решения ...

......... всички национални паркове. Трябва да се промени законът и да се разреши строителството на спортни съоръжения след ОВОС, коментира Каролев. По думите на Попйорданов строителството на спортни съорръжения в националните паркове е забранено в много държави. В планинския туризъм има нужда от диалог и да се започне начисто, заяви екологът.Благоустройството на емблематичния за старозагорци парк „Митрополит Методий Кусев” в

Благоустройството на емблематичния за старозагорци парк „Митрополит Методий Кусев” в ...

......... aлeи, тpoтoapите, плoщaдни пpocтpaнcтвa и cтълби, детски и спортни кътове. Осветлението и подновено, въведено е видеонаблюдение.Аязмото е с обща площ над 3000 дка. В парка има близо 3000 дървета, като някои от тях са редки и уникални видове, засадени от първия старозагорски митрополит Методий, който е и създател на парка.


В родилното отделение на Велико Търново навръх Бабинден бе орисано

В родилното отделение на Велико Търново навръх Бабинден бе орисано ...

......... изискват обичаите, подарък за родилното отделение от Община Велико Търново бе питка с мед, връчена от директора на дирекция „Социални дейности и здравеопазване“ Росица Димитрова. Благослов отслужи отец Славчо. За акушерка на годината бе избрана Албена Василева. Последва ритуал по измиване на ръцете на д-р Стойков, извършен от най-младата акушерка.


Заместник главният прокурор Гешев и главният секретар на МВР Иванов

Заместник главният прокурор Гешев и главният секретар на МВР Иванов ...

......... нараства, в тях най-голямо значение – и като брой, и като разход – имат пенсиите за инвалидност поради общо заболяване. В периода от 2011 насам пенсионираните с такива пенсии са нараснали с 22 000 души годишно, независимо от общата тенденция на намаляване броя на пенсионерите и на населението като цяло.


Политически партии в Турция се оплакаха от масови нередности с

Политически партии в Турция се оплакаха от масови нередности с ...

......... е една от 6000 столетници с право на вот. Освен това според опозицията над 1000 души са регистрирани в един апартамент.Местните избори може да се окажат най-тежкото предизвикателство от години пред управляващата Партия на справедливостта и развитието на президента Реджеп Ердоган заради икономическата стагнация и обезценената лира през последните месеци.


Държане в ръка на мобилен телефон по време на шофиране

Държане в ръка на мобилен телефон по време на шофиране ...

......... вероятно само държането на апарата в ръка е достатъчно основание за налагане на глоба, коментират магистрати.У нас законът не позволява говоренето по телефон при шофиране. Санкцията е 50 лв. и отнемане на 6 контролни точки, припомниха  катаджии. Засечените с телефон до ухото обикновено твърдели, че не са говорили по него.40-годишен годишен еднорък мъж от село Куцина, община Полски Тръмбеш

40-годишен годишен еднорък мъж от село Куцина, община Полски Тръмбеш ...

......... достоверността на показанията на Шейн и съпругата му Мария, които имат очевиден мотив за извършването на зверското убийство.„Моля, всички действия да бъдат извършени незабавно, с оглед опасността от унищожаване на доказателства по НОХД№467/2012 година на ВТОС, с оглед срока предвиден в закона за унищожаване на делата“, заявява още адвокат Матева.


Столичната полиция е задържала заподозрян за срещу Софийската синагога, при

Столичната полиция е задържала заподозрян за срещу Софийската синагога, при ...

......... сграда в центъра на София. Сигналът за счупен прозорец на молитвен дом е получен в полицията вчера. Мъжът е установен в хода на предприетите оперативно – издирвателни действия. Той е отведен в Трето РУ, където се изясняват мотивите за извършеното деяние“, гласи съобщението.Предстои доклад на материалите в Софийска районна прокуратура.


Испански спасители работят без почивка в опит да намерят 2-годишно

Испански спасители работят без почивка в опит да намерят 2-годишно ...

......... компания, която през 2010 г. участва в спасяването на 33 чилийски миньори, изведени след 69 дни под земята.Експерти обаче предупреждават, че шансовете момченцето да бъде открито живо са минимални. Дълбочината на кладенеца е около 100 метра.Родителите на падналото дете споделиха пред медиите, че преди две години са загубили друг син.


В Столичен инспекторат отново се получи оплакване от гражданин за

В Столичен инспекторат отново се получи оплакване от гражданин за ...

......... поща .Продължават масираните проверки за неправилно паркиране – в зелени площи , върху тротоари и детски площадки, информираха още от инспектората. Само за два дни – 19 и 20 януари – са съставени 197 констативин протокола, 9 акта и 5 фиша с глоба на място във всички райони на столицата.


Прокуратурата е прекратила делото за смъртта на малкия син на

Прокуратурата е прекратила делото за смъртта на малкия син на ...

......... моторна шейна, управлявана от Московски. Според данни на прокуратурата преди 6 месеца досъдебното производство е преместено от Окръжната в Софийската градска прокуратура, където е и прекратено, което означава, че съдебно дело няма да има. Прокурорите са преценили, че в конкретния случай не става дума за престъпление, а за трагичен инцидент.


С водосвет, отслужен от архиерейския наместник отец Николай, в понеделник

С водосвет, отслужен от архиерейския наместник отец Николай, в понеделник ...

......... и подарък на бебето, родено навръх 21 януяри в отделението. Това е малката Мария, която проплака в сутрешните часове и е с мерки 49 см/2 740 грама. Тя е третата дъщеричка в семейството на Диляна и Мариян Кръстеви от Лясковец, като гордият татко се похвали, че е кръстена на него.


Шок предизвика новината, че тялото на 40-годишният Емил Велев от

Шок предизвика новината, че тялото на 40-годишният Емил Велев от ...

......... издаде, защото лицето е чужд гражданин и не се води в архива на общината, нито като роден тук, нито като женен тук! Тоест не съществува”, разказва още г-н Анастасов.Към този момент трупът на Емил Велев продължава да стои в моргата на остров Крит, а той продължава да се води жив.


Корвети от Балтийския флот съпровождат влезлите в Балтийско море американски

Корвети от Балтийския флот съпровождат влезлите в Балтийско море американски ...

......... там уточняват, че „наблюдението за действията на американските кораби се осъществява от корветите на ВМФ на Русия „Бойкий“ и „Сообразительний“.По-рано силите на Черноморския флот на Русия започнаха да следят действията на ескадрения миноносец на САЩ „Доналд Кук“, който влезе в Черно море. Той е наблюдаван от руския стражеви кораб „Пьiтливьiй“.


Каракал се разходи по покривите на ул. „Ибър“ в Пловдив

Каракал се разходи по покривите на ул. „Ибър“ в Пловдив ...

......... приберат в суматохата собственикът бързо го прибира и каракалът пак изчезва без следа. До днес.„В момента той не застрашава никого“, категорично твърди Георги Божев, но с едно наум заради природата му.Това е диво животно, хищник, известно е като пустинен рис. Ловува през нощта. Основната му плячка са зайци, птици, гризачи.


Вотът в гръцкия парламент за името Северна Македония ще е

Вотът в гръцкия парламент за името Северна Македония ще е ...

......... Ципрас СИРИЗА с едва 145 депутати.Десетки хиляди гърци също обявиха, че “Македония е Гърция” на изпълнен с насилие митинг в Атина в неделя.Днес парламентарната група на лявоцентристката либерална партия “Потами” прекрати съществуването си, след като двама от 5-те й депутати я напуснаха заради подкрепата на ръководството за сделката със Скопие.


"България подкрепя приоритетите на Румънското председателство. Особено важен е фокусът

"България подкрепя приоритетите на Румънското председателство. Особено важен е фокусът ...

......... нуждата от бързо постигане на споразумение по реформата на Общата европейска система на убежище. В началото на срещата беше обявено и решението на Председателската тройка да подкрепи инициативата на българския депутат за засилване на взаимодействието между КОСАК и Конференцията на комисиите по европейка интеграция на страните от Западните Балкани (КОСАП).


5-членна делегация от Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий“,

5-членна делегация от Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий“, ...

......... света на науката и технологиите. Най-развитите страни на света и мощни корпорации имат свои представителства и бизнес на територията на Виетнам“, разказват участниците в пътуването. Посещението на делегацията на Великотърновския университет ще допринесе за съживяване на връзките и надеждите, че българско-виетнамското приятелство може да бъде издигнато на ново, по-високо равнище.


Осем деца от Сливен са класирани за участие в Тайландската

Осем деца от Сливен са класирани за участие в Тайландската ...

......... ще Ви помогне да постигнете мечтите си“, каза кметът на децата и подари на всяко от тях календар и албум с фотоси на най-красивите и емблематични за историята и културата места в Сливен. На срещата още присъстваха директорите на училищата, където учат децата, техните преподаватели по математика и родителите им.


5% ръст на ражданията отчете на днешния Бабинден Родилното отделение

5% ръст на ражданията отчете на днешния Бабинден Родилното отделение ...

......... г. идват от области, различни от Бургас. Според питката, която ритуално бе разчупена от началника на родилно отделение- д-р Валентин Ирмов, в следващата година момчетата и момичетата ще бъдат равен брой. Негови асистенти в ритуала бяха родилата преди дни Алена и станалата майка за втори път преди няколко месеца Диляна.


Четири часа остана в Специализираното следствие бившият депутат от ГЕРБ

Четири часа остана в Специализираното следствие бившият депутат от ГЕРБ ...

......... ще е дело от тези, които аз лично най не обичам – дума на дума“, каза Ботев.Бившият депутат е обвинен и за закана за убийство към общински съветник. На свобода е срещу мярка за неотклонение от 20 000 лева, а прокуратурата обещава съвсем скоро делото да стигне и до съда.


Пропуснатият по време на грипна ваканция материал ще бъде преструктуриран,

Пропуснатият по време на грипна ваканция материал ще бъде преструктуриран, ...

......... ваканция са 593 училища в страната. До 22 януари 2019 г. няма да се учи в областите Бургас, Стара Загора и Шумен. До 23 януари – в Ямбол, Перник, Пазарджик и Смолян. В областите Добрич, Пловдив и София-област е обявена грипна епидемия с предписания за преустановяване на занятията в училищата.


Административен съд- Пловдив вдигна със свое решение от 14.01. тази

Административен съд- Пловдив вдигна със свое решение от 14.01. тази ...

......... пране на пари. В хода на процесуално-следствените действия са иззети суми от 10 млн. лв. Събрани са доказателства срещу Маринела и Ветко Арабаджиеви, за които бе издадена Европейска заповед за арест. Тогава бе задържан синът им Вълчо Арабаджиев, който е с повдигнато обвинение за данъчни престъпления и пране на пари.


Производителят на часовниците Calatrava, струващи по 10 хил. долара, Patek

Производителят на часовниците Calatrava, струващи по 10 хил. долара, Patek ...

......... инвестиции CVC Capital Partners за над 800 млн. евро.През 2014 г. Стърн заяви за швейцарския вестник Le Temps, че може да се наложи компанията да напусне Женева или да потърси нов собственик, ако не се въведат данъчни облекчения. Месеци по-късно компанията обяви инвестиционен план за 450 млн. франка в кантона.


„Свободна Европа“ пусна днес сайта на възстановената си българска редакция.

„Свободна Европа“ пусна днес сайта на възстановената си българска редакция. ...

......... до 2004 г. излъчва предавания на български език. RFE/RL е регистрирана като частна корпорация с нестопанска цел, която се финансира от грант от Конгреса на САЩ чрез Американската агенция за глобални медии (USAGM). Редакционната независимост на RFE/RL е гарантирана от законодателството на САЩ“, пише още за себе си „Свободна Европа“.


Възстановено е от днес движението по централния пловдивски булевард „Цар

Възстановено е от днес движението по централния пловдивски булевард „Цар ...

......... се впишат в площада, който след няколко години дебати и конкурси в крайна сметка се строи по инженеринг.Кога ще е готов, също не стана ясно, защото отговорът на кмета – „Преди туристическия сезон“ на практика не означава нищо за град, който е целогодишна туристическа дестинация и като такъв се рекламира.


Безкрайни танци пожелаха над 400 гости на осмия рожден ден

Безкрайни танци пожелаха над 400 гости на осмия рожден ден ...

......... танци и занимания за деца по латино танци, народни танци и класически балет. За своите осем години клубът се утвърди като предпочитано място на великотърновци за забавление и отмора, докато учат стъпките на любимия си танц. Графикът на тренировките и повече информация за школата можете да намерите на адрес: www.unbeso.bg


Престъпник проиграл в казино само за два часа 5000 лева

Престъпник проиграл в казино само за два часа 5000 лева ...

......... черупки, взел брадва от двора, а от една от стаите откраднал голямата сума. Разтоварил „багажа“ в дома си и веднага се упътил към денонощната игрална зала.Сигнал за престъплението е подаден от собствениците към 10,30 часа на същата дата. Малко по-късно крадецът е бил установен и задържан. Води се досъдебно производство


Административен съд- Пловдив вдигна със свое решение от 14.01. тази

Административен съд- Пловдив вдигна със свое решение от 14.01. тази ...

......... пране на пари. В хода на процесуално-следствените действия са иззети суми от 10 млн. лв. Събрани са доказателства срещу Маринела и Ветко Арабаджиеви, за които бе издадена Европейска заповед за арест. Тогава бе задържан синът им Вълчо Арабаджиев, който е с повдигнато обвинение за данъчни престъпления и пране на пари.


В Силистра бяха намерени огромен брой книжа, празни бланки за

В Силистра бяха намерени огромен брой книжа, празни бланки за ...

......... Не знаят дали са били хоспитализирани, дали и какви документи са необходими. Отделно комисията от колко човека е, дали един лекар, дали са трима“, каза още Иванов и допълни, че всичко това води до изводите и може да се направи обосновано предположение, че става въпрос за фиктивно издаване на документи. 


Негативната тенденция за спад в раждаемостта у нас не важи

Негативната тенденция за спад в раждаемостта у нас не важи ...

......... предпочитат да дадат живот на рожбите си по естествен път. Процентът на цезаровите сечения в отделението е намалял до 35 на сто, при средно 60% за страната. За поредна година ръст на ражданията отчита и частната МБАЛ „Майчин дом“, където през 2018 г. на бял свят са дошли 1095 бебета.


Трима младежи на по 19-20 години от панагюрското село Оборище

Трима младежи на по 19-20 години от панагюрското село Оборище ...

......... правела посред нощ сама извън Оборище. За момента не се знае дали има деменция или е изпаднала във временна криза с паметта. Кметът е признателен на момчетата за доблестната им постъпка. Можели са да подминат и да отидат да се веселят, но вместо това са предпочели да бъдат хора.  


Трима младежи на по 19-20 години от панагюрското село Оборище

Трима младежи на по 19-20 години от панагюрското село Оборище ...

......... е правела посред нощ сама извън Оборище. За момента не се знае дали има деменция или е изпаднала във временна криза с паметта. Кметът е признателен на момчетата за доблестната им постъпка. Можели са да подминат и да отидат да се веселят, но вместо това са предпочели да бъдат хора.


Стотици милиони „изтичат в пясъка“ и не стигат до реалните

Стотици милиони „изтичат в пясъка“ и не стигат до реалните ...

......... на места се е установило, че процентът на инвалидните пенсии достига до 28% от всички пенсии на конкретния регион. Най-големият процент бил в Силистра – 28,6% от всички пенсии в област Силистра, последвана от Разград – над 18% и Перник 16,97%. На места са образувани досъдебни производства, добави заместник-главният прокурор.


Премиерът Бойко Борисов няма да участва в Световния икономически форум

Премиерът Бойко Борисов няма да участва в Световния икономически форум ...

......... САЩ Доналд Тръмп отмени пътуването на цялата американска делегация за швейцарския курорт.Очакваше се Борисов да се срещне там с държавния секретар Майк Помпео, с когото да проведат разговор за купуването на изтребители F-16.Припомняме, че от участие във форума се отказаха също френският президент Еманюел Макрон и израелският премиер Бенямин Нетаняху.


От 398 уловени по улиците бездомни кучета, 170, са осиновени

От 398 уловени по улиците бездомни кучета, 170, са осиновени ...

......... трябва да се предприемат хуманни мерки за ограничаване на размножаването им, казаха експертите от общинския приют.За 2018 г. са уловени, обезпаразитени и кастрирани 1825 екземпляра. След процедурата те се връщат на местата, където са хванати. През 2019 г. Община Бургас си поставя за цел да увеличи тази бройка до 2000.


Честит празник на всички акушер-гинеколози и акушерки!4758 са бебетата родени

Честит празник на всички акушер-гинеколози и акушерки!4758 са бебетата родени ...

......... При последните две ръководства Първа АГ-болница постига много добри финансови резултати и сама успява да инвестира в оборудване и подкрепа за своите кадри, обясни тя.Над 1,1 млн. лв. инвестирахме в нова медицинска апаратура и ремонти в болница „Шейново“, а тази година предстои цялостно саниране на сградата, съобщава още столичният кмет.


Кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов бе сред официалните лица

Кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов бе сред официалните лица ...

......... общо 40 пана, с размери 70/100 см. Експозицията представя исторически и биографични данни за народните представители от състава на Учредителното събрание. Изложбата е по повод отбелязването на годишнината от Учредителното събрание и приемането на Търновската конституция. Паната ще останат подредени във фоайето на Община Благоевград до 25 януари 2019 година.


На 21 януари – датата, на която преди 15 години

На 21 януари – датата, на която преди 15 години ...

......... дълго изречение, написано с много любов, но пълно с правописни грешки…”В Берковица е и първият паметник на сладкодумния разказвач – „Дървото на живота”, в което са вплетени образи от неговото творчество – свраки, врабчета, кучета и колело на каруца. Пластиката е дело на скулптора Димитър Гоцак и дърворезбаря Чавдар Антов.


Двама чужденци, които от 7 юни 2018 г. са в

Двама чужденци, които от 7 юни 2018 г. са в ...

......... от Колумбия за Западна Европа през Варна.Той има зад гърба си няколко ефективни присъди за измами и търговия с дрога. За трафик на наркотици в затвор в Белгия е лежал и Курт Миделдорп. Делото срещу двамата бе насрочено за 25 февруари поради необходимостта да им се осигури преводач от холандски.


Отделението по трансфузионна хематология на УМБАЛ Бургас (Кръвният център) се

Отделението по трансфузионна хематология на УМБАЛ Бургас (Кръвният център) се ...

......... (Първа поликлиника) и е долепена до Инфекциозно отделение. Входът е откъм паркинга от задната страда на ДКЦ-I.Отделението вече разполага с комфортни условия за кръводарителите и персонала, включително и спомагателни помещения – за попълването на въпросниците, за промоция на доброволното и безвъзмездно кръводаряване, нови санитарни възли. Официалното му откриване предстои скоро.


Още се работи върху името на държавата Македония. Когато се

Още се работи върху името на държавата Македония. Когато се ...

......... отслужени в Софийската митрополитска катедрала „Св. Неделя“.На въпрос каква е позицията на църквата ни за исканата независимост от украинската църква, патриарх Неофит заяви, че този въпрос тепърва ще бъде обсъждан. „Този важен въпрос ще бъде в дневния ред. Ще обсъждаме“, заяви още Негово светейшество без да се впуска в подробности. 


Възрастна жена в Гурково е била бита и душена заради

Възрастна жена в Гурково е била бита и душена заради ...

......... Възрастна жена в Гурково е била бита и душена заради 35 лева, предаде БТВ.Нападателят е бил дрогиран. След като взел парите от 83-годишната баба Иванка, отишъл на пазар.Направил впечатление на продавач заради кръвта по якето си.Извършителят е задържан. 


Бившият депутат от ГЕРБ Живко Мартинов се яви за разпит

Бившият депутат от ГЕРБ Живко Мартинов се яви за разпит ...

......... изнудвал търговец на месо да му даде 4 тона суджук и други месни деликатеси с уверението, че са предназначени лично за премиера Борисов. Освен Мартинов подсъдими по делото са бившият директор на областната дирекция на МВР в Добрич, както и директорът на Областната дирекция по безопасност на храните в града.


В България към момента работят 3578 акушерки, което е два

В България към момента работят 3578 акушерки, което е два ...

......... методи и техники", "Управление на човешките ресурси в здравните грижи" и др. Желаещите да се възползват трябва да се регистрират за избрания курс, в периода 1-14 февруари, включително.Курсистите ще имат възможност да усвоят учебния материал в рамките на две седмици, като в края на курса трябва да попълнят изпитен тест.


Обявиха грипна епидемия и в Пловдив. Така областите станаха девет.

Обявиха грипна епидемия и в Пловдив. Така областите станаха девет. ...

......... две училища - ОУ "Св. Климент Охридски" в с. Кичево и в ОУ "Васил Левски" в с. Поляците. В две училища в община Самоков също не се провеждат учебни занятия днес. В 113 СУ "Сава Филаретов" в София поради прекъсване на електрозахранването в района също няма да има учебни часове.


Христо Кръстев дегизиран в предаването "Шеф под прикритие". Тръгна делото

Христо Кръстев дегизиран в предаването "Шеф под прикритие". Тръгна делото ...

......... за да види работниците си усмихнати. Защото това драстично контрастира с методите му на действие и поведение в действителността“, пише до медиите Красимир Генов. Остава да видим дали българското правосъдие ще успее да се справи с този класически казус за ограбване на съдружници в българския бизнес във времената на прехода. /breaking.bg


Двама маскирани обраха газостанция в Перник, съобщават от Областната дирекция

Двама маскирани обраха газостанция в Перник, съобщават от Областната дирекция ...

......... грабеж на газостанция в града. По данни на служителка от станция, две маскирани лица са влезли в помещението на касовата зона през врата, която не е била заключена. Заплашили служителя и взели оборота, който бил в размер на около 2 700 лева. Започнато е досъдебно производство, работата по случая продължава.


Психотрилърът “Стъкления” на Universal Pictures и режисьора М. Найт Шаямалан

Психотрилърът “Стъкления” на Universal Pictures и режисьора М. Найт Шаямалан ...

......... приходи за 15,7 млн. долара. Box Office Pro очакваше сумата да достигне 16,3 млн. долара до неделя, а Box Office Mojo - 19 млн. долара до понеделник. “Стъкления” превъзмогна лошите ревюта и въпреки тях си извоюва челното място в класацията. Само 35% от отзивите в RottenTomatoes.com обаче са положителни.  


Огромно задръстване се образува заради катастрофа преди Враня в посока

Огромно задръстване се образува заради катастрофа преди Враня в посока ...

......... преди Враня в посока София. Опашката от автомобили е трилентова и достига до моста на околовръстния път, съобщава БГНЕС. Инцидентът е станал малко след 9.30 часа между два автомобила – "Мерцедес" и "Рено". Двете коли са със сериозни материални щети. На място има екипи на пожарната и на Спешна помощ.


Започват ремонти на общински пътища и улици в 15 селаСтроители

Започват ремонти на общински пътища и улици в 15 селаСтроители ...

......... в страната до Върбишко. Всяко опечалено семейство се подпомага, без значение от доходи и религия. „Винаги сме давали еднократни помощи на съграждани, изпаднали в невъзможност да закупят лекарства, да платят хирургична интервенция. За 2018-та сме подкрепили нуждаещи се с 10 000 лв. и социалната ни отговорност ще продължи“, казва кметът.


Доволни сме от работата на колегите. Прави се определено обновление

Доволни сме от работата на колегите. Прави се определено обновление ...

......... началник на Румен Радев – генерал Попов. Той беше началник на Румен Радев и съм  убеден съм, че има много повече способности, както да решава проблеми, така и да бъде много по-земен, много по-всеотдаен за експертизата, която може да я предостави на съответните колеги в Комисията по отбрана”, добави Цветанов.


Омбудсманът Мая Манолова заминава за Брюксел, за да повдигне отново

Омбудсманът Мая Манолова заминава за Брюксел, за да повдигне отново ...

......... марка, с различни съставки и с различно качество.  „Стискаме палци потребителският пакет, който беше огласен в рамките на българското председателство, да бъде приет, защото ще сложи край на двойните стандарти при храните. Това е важна кауза не само за България, но и за още осем източноевропейски страни”, заяви Мая Манолова.


Епидемия е обявена за 7 области. От днес в принудителна

Епидемия е обявена за 7 области. От днес в принудителна ...

......... да се усилят личните мерки. Никакъв контакт с болни, тоалетни кърпички. Когато някой кашля в градския транспорт вадим кърпичката и я слагаме на лицето. Да се проветрява. Най-хубавото време да се проветрява е моментът, когато вали сняг. Тогава е най-чистият въздух и трябва да се проветрява", каза още проф. Кантарджиев.


Четвъртата седмица на януари се очертава интересна не само заради

Четвъртата седмица на януари се очертава интересна не само заради ...

......... публикува актуални данни за безработицата и продажбите на дребно. В САЩ е ред на данните за продажбите на нови жилища.В рамките на седмицата сред публичните компании в САШ, които ще обявят финансовите си резултати за четвъртото тримесечие на годината саComcast, Ford Motor, Procter & Gamble, Royal Caribbean Cruises и Starbucks. 


Председателят на Института за пътна безопасност Богдан Милчев определи като

Председателят на Института за пътна безопасност Богдан Милчев определи като ...

......... се е провалило в борбата с катастрофите, тъй като липсва нужната експертиза. Той призова за създаването на Агенция за пътна безопасност, за да се спре с политическите игри кой ще харчи едни 60 млн. лева, събрани във фонд „Пътна безопасност“.Нужна е реформа и на административно-наказателния процес, призова още Богдан Милчев. 


До 85 нараснаха жертвите на експлозията на нефтопровод в централно

До 85 нараснаха жертвите на експлозията на нефтопровод в централно ...

......... а десетки се водят за изчезнали, предаде БТВ.Според местните медии до тежкия инцидент се е стигнало, след като тръбопроводът бил умишлено пробит, а стотици хора се събрали, за да източват петрол с кофи.Губернаторът на щата Идалго обяви, че разпознаването на жертвите може да отнеме месеци.#BREAKING: Reports of a strong explosion


Неизвестен мъж изпочупи с камъни прозорци на Софийската синагога, предаде

Неизвестен мъж изпочупи с камъни прозорци на Софийската синагога, предаде ...

......... на евреите в България „Шалом” доц. д-р Александър Оскар.„В голямата зала, за щастие, не е имало хора. Няма как да приемем с лекота, че това е един обикновен акт на вандализъм, на хулиганство. Когато се оскверняват храмове – това е изключително обезпокоително. Не трябва да оставаме безучастни”, каза още той.


2 000 000 души са участвали в неделния митинг в

2 000 000 души са участвали в неделния митинг в ...

......... в Скопие в посолство и на Службата за консулски, икономически и търговски дела в Битоля в ранг на Генерално консулство. Третият постановява, че законът влиза в сила след публикуването му в Държавен вестник.Законопроектът от 18 януари 2019 г. беше подписан от гръцкия премиер Алексис Ципрас и министри от неговото правителство.


Китайската икономика расте с най-бавно темпо от почти три десетилетия.

Китайската икономика расте с най-бавно темпо от почти три десетилетия. ...

......... забавя икономиката. Експертите също така цитират като причина и борбата срещу нарастващия кредитен растеж и други фактори. „Настроението в страната се промени фундаментално", казва икономистът от Merics Ценглейн. Това се отразява както на по-голямото нежелание от страна на потребителите да купуват, така и на частните компании, които инвестират по-малко.