Само за шест години 25-годишният Ритеш Агарвал се превръща в

Само за шест години 25-годишният Ритеш Агарвал се превръща в ...

......... има още много да учи. "Аз съм само на 25, но имам късмета да бъда заобиколен от едни от най-добрите таланти и лидери, които ме подтикват да се справям по-добре", каза той. "Винаги съм вярвал в голямата картина и се целех високо. Ще продължа да се опитвам.", споделя още той.


Китайският кредитен растеж се е забавил повече от очакваното през

Китайският кредитен растеж се е забавил повече от очакваното през ...

......... това означава, че банките сякаш нямат къде да инвестират пари, след като търсенето на кредитиране от страна на по-малки и частни фирми намалява, каза още той. След публикуването на последните данни доходността по 10-годишните държавни ценни книжа на Китай се понижи с още 5 базисни пункта до 3,22%.    


Шведският стартъп за споделяне на електрически скутери Voi Technology набра

Шведският стартъп за споделяне на електрически скутери Voi Technology набра ...

......... паркирането на скутерите. За голяма част от местните власти в различните страни е важен фактът, че често потребителите оставят скутерите на места, неподходящи за целта. В отговор на това част от американските и европейските регулатори взеха мерки. Във Великобритания например е незаконно да караш тротинетка по пътя или на тротоара. 


Великобритания избягва рецесията преди отложения вече краен срок за Brexit

Великобритания избягва рецесията преди отложения вече краен срок за Brexit ...

......... правителствени разходи, които да компенсират слабите бизнес инвестиции. Секторите на услугите и строителството се разширяват, докато в производствения спадът е преодолян единствено благодарение на автомобилните производители. Британският износ нараства през третото тримесечие, което води до рязко намаляване на търговския дефицит. Нетната търговия на Кралството добавя 1,2 пункта към растежа си.


Кандидатът на БСП за кмет на район

Кандидатът на БСП за кмет на район "Искър" Борис Цветков ...

......... това се съсредоточи върху Несебър и други по-далечни от София прояви. Явно негативните практики съществуват само извън столицата и за опоненти на ГЕРБ. Ако Борисов не се разграничи искам да го предупредя, че този кмет, ако се закълне утре, той тръгва с много голяма сянка на съмнение”, предупреди Борис Цветков.


Годишната инфлация в Китай e нараснала до 3,8 процента през

Годишната инфлация в Китай e нараснала до 3,8 процента през ...

......... г. Годишната базова инфлация през октомври, която изключва цените на волатилните продукти, остава непроменена на месечна база на ниво от 1,5 процента. На месечна база потребителските цени са се увеличили с 0,9 процента през октомври, точно колкото и през септември и повече от пазарните прогнози за 0,7 процента.    Tesla представи първите си произведени в Китай автомобили, докато компанията

Tesla представи първите си произведени в Китай автомобили, докато компанията ...

......... на автомобили, като залага на търсенето на електрически превозни средства в Китай. На този етап заводът произвежда автомобили в малки количества. Tesla работи с местните власти за получаване на сертификат за производство и се надява да го получи до края на годината, заяви председателят Робин Денхолм миналата седмица в Шанхай.


По-малко нови енергийни превозни средства (NEV - new energy vehicles)

По-малко нови енергийни превозни средства (NEV - new energy vehicles) ...

......... надеждите на ръководителите на индустрията за обрат в положителна посока през втората половина на тази година. Допреди три години автомобилните производители се радваха на двуцифрен годишен растеж в Китай, но продължителният спад на продажбите накара местните концерни, като Geely и Great Wall, да намалят очакванията си за продажбите и печалбата.


Новите условия за ползване на YouTube притесниха някои потребители и

Новите условия за ползване на YouTube притесниха някои потребители и ...

......... разпространяват реч на омразата и подбуждат към насилие. Текстът обаче подчертава, че компанията може да премахне целия акаунт в Google. Потребителите, разбира се, реагираха бурно. В една от дискусиите в Reddit по този въпрос има над 2300 коментара. Компанията не е отговорила на запитването за коментар до този момент.  


Историческият филм „Мидуей“ изненадващо се нареди на върха на боксофис

Историческият филм „Мидуей“ изненадващо се нареди на върха на боксофис ...

......... от „Игра на тронове" Емилия Кларк и Хенри Голдинг от „Луди богати азиатци", се нареди на четвърто място и регистрира продажби от 11,6 млн. долара. Анализаторите очакваха между 14 и 16,5 млн. долара. На пето място остана „Терминатор - Мрачна съдба", който беше на първа позиция в класацията преди седмица.


Според новия управител на Европейската централна банка Кристин Лагард дузина

Според новия управител на Европейската централна банка Кристин Лагард дузина ...

......... съотношението си на дълг към БВП до 163,1% през 2021 г. Бюджетите на Естония и Литва се основават на баланс. Словения планира да увеличи инвестициите си, но да запази излишъка, бюджетът на Малта също остава с позитивно салдо, тъй като страната увеличава приходите си от продажба на гражданство на чужденци.Днес над по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време.

Днес над по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време. ...

......... - главно в Централна и Източна България. По-късно в четвъртък облачността от запад ще се разкъса. Вятърът ще остане от югоизток и ще бъде предимно умерен. Ще се повишат минималните температури, като дневните в Източна България ще са все още до 22°-24°, но в четвъртък и там ще се понижат.


Над 50% от българските потребители ще пазаруват на "Черен петък",

Над 50% от българските потребители ще пазаруват на "Черен петък", ...

......... се повредят, имате право да поискате от продавача да  ги ремонтира. Гаранцията на всяка стока, купена от търговец в ЕС, е до 2 години. Ако продуктът се развали, трябва да се обърнете  именно към продавача, който е задължен да ви съдейства и да го приведе в съответствие  с договора за продажба в  рамките на 30 дни. 6. Проверете за скрити такси – например за валутен превод, за доставка, за опаковане. 7. Уверете се, че стоките са безопасни – и това важи не само за материала, от който са изработени детските играчки, но и за вашите дрехи или купата за храна на кучето. 8. Прочетете общите условия - важно е да сте наясно със срока за доставка (обикновено заради Черния петък той е  по-дълъг от нормалното), както и за условията за връщане  на продукта, ако не ви хареса  или си промените решението.


Китайските производствени цени са записали най-големия си спад от повече

Китайските производствени цени са записали най-големия си спад от повече ...

......... бъде завършена. В петък обаче американският президент Доналд Тръмп заяви, че не е съгласен с искането на Китай. Продължаващата повече от година търговска война струва на Китай 35 млрд. долара, след като Съединените щати намалиха китайския внос, покачвайки цените за американските потребители, сочи проучване на ООН, публикувано тази седмица.  


Китай отдавна държи водещото място като пазар на електрически автомобили

Китай отдавна държи водещото място като пазар на електрически автомобили ...

......... Европа – 27% и 8% в САЩ. Водеща в надпреварата по отношение производство на батерии за електромобили към момента е CATL – имайки се предвид броят на нейните фабрики и общата им мощ, сочат данни на изследователска фирма Benchmark Minerals Intelligence.Още по темата четете в сайта на Bloomberg TV Bulgaria.


Alibaba Group Holding привлече Citigroup, JPMorgan Chase & Co. и

Alibaba Group Holding привлече Citigroup, JPMorgan Chase & Co. и ...

......... Stanley са отказали да коментират. От на китайските банки пък не са отговорили веднага на запитванията, изпратени им по имейл. Датата и размерът на IPO-то могат да се променят заради пазарните условия, твърдят източниците. Credit Suisse Group и China International Capital водят продажбата на акции на Alibaba, писа по-рано Bloomberg.Миноритарни акционери заведоха дело срещу представители на WeWork, включително съоснователя

Миноритарни акционери заведоха дело срещу представители на WeWork, включително съоснователя ...

......... й е нанесло непоправими щети. Искът цели да блокира одобрението от WeWork на нови трансакции със SoftBank и Нойман и изкупуване на акции от миноритарни акционери. Спасителният план на SoftBank включваше изкупуване на акции на WeWork на стойност 3 млрд. долара от съществуващи акционери, включително 970 млн. долара от Нойман.


От средата на 2022 г. всички нови автомобили на пазара в

От средата на 2022 г. всички нови автомобили на пазара в ...

......... предвижда възможност за Комисията да актуализира новите спецификации, за да се вземе предвид бъдещото развитие на технологиите. Регламентът ще започне да се прилага 30 месеца след влизането му в сила. За ограничен брой елементи е предвидена по-късна дата на прилагане, за да могат автомобилостроителите да адаптират производството си към новите изисквания.


Най-богатите хора в света са обеднели съвсем леко миналата година,

Най-богатите хора в света са обеднели съвсем леко миналата година, ...

......... държат по-голяма част от парите си в брой. „Възможно е богатството на милиардерите да нарасне отново тази година“, казва Саймън Смайлс, главен инвестиционен директор за ултрабогатите клиенти в UBS. Той обаче допълва, че ръстът вероятно ще е по-скромен, отколкото може да се предполага от резкия скок на по-широкия финансов пазар.


Коалиция, която включва Netflix, HBO и други гиганти в телевизионната

Коалиция, която включва Netflix, HBO и други гиганти в телевизионната ...

......... Disney, Viacom, HBO, Comcast и Charter. Макар ръководителите на индустрията да се съгласяват, че споделянето на пароли е проблем, няма консенсус за това къде да се сложи границата. Програмистите и дистрибуторите се обвиняват взаимно, че са твърде снизходителни за това колко хора могат едновременно да имат достъп от един акаунт.


Гърция се стреми да привлече богати инвеститори, като въведе фиксиран

Гърция се стреми да привлече богати инвеститори, като въведе фиксиран ...

......... не облагане на всеки отделен получен дивидент. Този план е насочен към увеличаване на инвестициите в технологичния сектор, понижаване на данъците за висшите ръководни кадри, стимулиране на повече хора да се установят в Гърция и ограничаване на изтичането на мозъци. Очаква се законопроектът да бъде гласуван до края на ноември.


Министърът на икономиката и финансите на Франция Брюно Льо Мер

Министърът на икономиката и финансите на Франция Брюно Льо Мер ...

......... за създаването на "разглезени" шампиони, а да остави конкуренцията да ги стимулира. На пресконференцията в Брюксел френският финансов министър днес подкрепи и предложенията на германския си колега Олаф Шолц да се обвърже напредъкът по общоевропейската схема за гарантиране на банкови депозити с намаляването на държавните облигации, които банките държат. /БТА/


Благодарение на популярните тематични паркове Disneyland, както и на римейка

Благодарение на популярните тематични паркове Disneyland, както и на римейка ...

......... повиши със 79% до близо 1,1 млрд. долара. Отделът за медийни мрежи на компанията отчете 3% спад в оперативните приходи до 1,8 млрд. долара, споделиха от Disney. Общите приходи нараснаха с 34% до 19,1 млрд. долара, като средната оценка на анализаторите от миналата година е била за 19,05 млрд. долара.


Цената на златото е на път да отбележи най-голямото си

Цената на златото е на път да отбележи най-голямото си ...

......... долара за тройунция, след отчетено понижение от 1,5% в четвъртък. „Основният двигател за слабостта на златото е увеличаването на оптимизма по отношение на търговските перспективи“, казва Джон Шарма, икономист от National Australia Bank Ltd. „Все пак трябва да се помни, че търговската сделка все още не е сключена“, допълва той.


Свиването на автомобилните продажби в Китай продължава и през октомври,

Свиването на автомобилните продажби в Китай продължава и през октомври, ...

......... при продажбите в Китай през октомври. С подобен резултат може да се похвали и Volvo, която бележи 27-процентно покачване на продадените коли до 11,08 хил. броя. В същото време някои анализатори вече прогнозират постепенно стабилизиране на китайския пазар, тъй като на годишна база данните за индустрията започват да се подобряват.


Американската верига за продажби на облекла Gap уволни своя главен изпълнителен

Американската верига за продажби на облекла Gap уволни своя главен изпълнителен ...

......... начин да продаде повече стоки на пълната им цена и да измисли начин да привлече нова, по-млада потребителска база“, заяви Дана Телси, изпълнителен директор на Telsey Advisory Group, цитирана от Bloomberg. Предвид начина, по който е отстранен Пек, той ще има право на обезщетение в размер на 2,33 млн. долара.


Китайски SUV (sport utility vehicle) модел за 28 хил. долара

Китайски SUV (sport utility vehicle) модел за 28 хил. долара ...

......... очаквания и изисквания, е едно от основните предизвикателства според Фу. Неуспехът на други китайски компании опетни имиджа на концерните от азиатската страна в очите на европейците, но в същото време Фу се надявам, че предстоящите успехйи на китайската автомобилна индустрия, и китайските технологии като цяло, могат да изградят стабилно доверие.


Honda Motor намали годишната си прогноза за печалба, тъй като

Honda Motor намали годишната си прогноза за печалба, тъй като ...

......... споразумяха да обединят четири от своите бизнеси с части за автомобили, за да създадат доставчик на авточасти с почти 17 млрд. долара продажби. За последното тримесечие, приключило през септември, японският автомобилен производител отчете оперативна печалба от 220 млрд. йени в сравнение със средната оценка на анализаторите за 182 млрд. йени.


Компанията за луксозни стоки Richemont отчете полугодишни приходи, които не

Компанията за луксозни стоки Richemont отчете полугодишни приходи, които не ...

......... маркетинга и обновяване на магазините. Печалбата от швейцарски часовници намалява, тъй като Richemont става по-избирателен в това кой да продава продуктите на марката в опит да избегне натрупването на инвентар при търговците. Акциите на Richemont са поскъпнали с 29% тази година, докато тези на конкурента му LVMH – с 56%.


Милиардерите зад производителя на играчки Lego претърпяха сериозна загуба за

Милиардерите зад производителя на играчки Lego претърпяха сериозна загуба за ...

......... 5% през 2020 г.“, каза Алън. „В бъдеще фокусът ни върху растежа, маржа и паричните средства ще бъде постигнат през 2020 г. и ще се подобри допълнително в средносрочен план.“ Gravenhorst също призна, че най-скорошното понижение, което е второто от август насам, поставя въпроси за неговия статут на изпълнителен директор.


Модният бранд Ralph Lauren отчете ръст на продажбите в едноименните

Модният бранд Ralph Lauren отчете ръст на продажбите в едноименните ...

......... Лувет сподели, че за период от 90 дни магазините на марката там са били затворени за общо 48 дни, оказвайки негативен ефект върху финансовите резултати на местните търговски обекти. В резултат на това модният лейбъл се насочва към своите VIP клиенти в района, за да ги насърчи да купуват онлайн.


Компанията за обработка на разплащания Square успя да надмине очакванията

Компанията за обработка на разплащания Square успя да надмине очакванията ...

......... 19,6 млн. долара, или 4 цента на акция, година по-рано. На коригирана база компанията е спечелила по 25 цента на акция. Средната прогноза на анализаторите беше за печалба от 20 цента на акция, сочат данни на Refinitiv. Общите нетни приходи са нараснали до 1,26 млрд. долара от 882,1 млн. долара.


Британската промишлена група Rolls-Royce заяви, че годишната ѝ печалба и паричните

Британската промишлена група Rolls-Royce заяви, че годишната ѝ печалба и паричните ...

......... процентен диапазон. Rolls-Royce заяви през септември, че подмяната на компонентите, вградени в двигателите Trent 1000, които са с по-ниска издръжливост спрямо очакваната, ще забави връщането в експлоатация на самолетите 787 до второто тримесечие на следващата година. Компаниите, ползващи Dreamliner, включват British Airways, Norwegian Air Shuttle ASA и Virgin Atlantic Airways.


Регулаторният интерес към услугата за мобилни разплащания на Apple е

Регулаторният интерес към услугата за мобилни разплащания на Apple е ...

......... глоби и нареди на част от най-големите играчи в сектора да променят някои от своите бизнес практики. В следващата комисия тя ще има разширен мандат, който може да ѝ даде свобода да бъде по-проактивна, включително да предлага закони за обуздаване на технологичните гиганти, които нарушават антитръстовите закони на ЕС.  


Според ново проучване в Amazon се осъществяват по-малко покупки, а

Според ново проучване в Amazon се осъществяват по-малко покупки, а ...

......... Amazon и Walmart не отговориха веднага на исканията на CNBC за коментар. Акциите на Amazon тази година поскъпнаха с около 19%. Акциите на Walmart повишиха цената си с повече от 26%. Amazon има пазарна стойност от приблизително 888 млрд. долара, в сравнение с оценката на Walmart от 334 млрд. долара.


Стоманодобивната промишленост вече не носи само добри новини за световната

Стоманодобивната промишленост вече не носи само добри новини за световната ...

......... по-рано. Средната продажна цена на стоманата на компанията през третото тримесечие е с 11% по-ниска в сравнение със същия период на 2018 г. Единственото „цветно петно“ в прогнозата на ArcelorMittal е Китай, където сега компанията очаква увеличение на потреблението от 2%, тъй като търсенето в страната продължава да бъде стабилно.


От HP потвърдиха, че Xerox Holdings е направила оферта за

От HP потвърдиха, че Xerox Holdings е направила оферта за ...

......... представя отлично. Във вторник Xerox обяви, че ще получи 2,3 млрд. долара от дългогодишния си партньор Fujifilm Holdings за участието си в съвместното им предприятие Fuji Xerox. От миналата година американската компания заяви, че възнамерява да прекрати връзките си с японската компания, след като сложната сделка за сливане се разпадна.


Германското индустриално производство продължава да се влошава, противно на последните

Германското индустриално производство продължава да се влошава, противно на последните ...

......... растежа и да даде тласък на инфлацията. Въпреки това някои правителства, като това на Германия, не са склонни да увеличат разходите си. Германският министърът на финансите Олаф Шолц заяви в сряда, че икономиката все още няма изгаряща нужда от пакет от фискални стимули, които да подпомогнат растежа й.    


Европейската комисия понижи прогнозата си за растеж на икономиката в

Европейската комисия понижи прогнозата си за растеж на икономиката в ...

......... стимул за ЕЦБ да затегне паричната политика. Все още смятаме, че през четвъртото тримесечие на 2019 г. би могло да има малко увеличение на лихвата по депозитите, да речем от 15 до 20 процентни пункта“ каза още той. Но в момента тази прогноза изглежда твърде оптимистична и дори неосъществима.  


Aston Martin Lagonda Global Holdings отчита по-ниска от очакваното печалба през

Aston Martin Lagonda Global Holdings отчита по-ниска от очакваното печалба през ...

......... година работим върху намаляването на материалните запаси“, казва Палмър и добавя, че обемите на едро са намалели дори с напредване на продажбите на дребно. Коригираната оперативна печалба на Aston Martin възлиза на 13,4 млн. паунда (14,8 млн. долара) през третото тримесечие, което е 51% по-малко в сравнение с година по-рано.


Toyota Motor представи планове за обратно изкупуване на дял от

Toyota Motor представи планове за обратно изкупуване на дял от ...

......... си оперативна печалба за годината до март да се понижи с 2,7%. Прогнозираното намаляване на печалбата на Toyota е по-ниско в сравнение с по-малки конкуренти като Subaru и Mazda, които снижиха целогодишните си очаквания съответно с 15% и 45% през последната седмица на фона на по-слабото търсене на своите автомобили.


При ползотворно развитие на търговските преговори САЩ-Китай можем да станем

При ползотворно развитие на търговските преговори САЩ-Китай можем да станем ...

......... да се търгува с повишение отново на фона на оптимизма по повод търговските преговори. "Главният двигател на стоковите пазари в момента е петролът и ръстовете се дължат на желанието на Саудитска Арабия да покачи цените на петрола заради IPO-то на Saudi Aramco", коментира още Митренцев.Очаквайте видео материал с целия разговор.Според главния изпълнитeлeн диpeĸтop нa ВМW Oливep Ципce нeмcĸият автомобилен

Според главния изпълнитeлeн диpeĸтop нa ВМW Oливep Ципce нeмcĸият автомобилен ...

......... хибридни и електрически автомобили, съкращавайки разходите на други места, с цел постигане на над 12 млрд. евро повишаване на ефективността до края на 2022 г. BMW заяви, че ще намали времето за разработка на автомобили с една трета, а броя на силовото задвижване - с 50% от 2021 г. нататък.


Германският финансов министър Олаф Шолц се опита да сложи край

Германският финансов министър Олаф Шолц се опита да сложи край ...

......... това би могло да помогне за справяне с липсата на консолидация сред банките в Европа, която ги прави по-малко конкурентоспособни в международен план. Ръководителите на различни банки казаха, че без подходящата рамка трансграничните сливания, които биха могли да подобрят ефективността и да помогнат за намаляване на разходите, не са възможни.


Capri Holdings не оправда очакванията на анализаторите от Wall Street

Capri Holdings не оправда очакванията на анализаторите от Wall Street ...

......... със 7,8% до 177 млн. долара, или 1,16 долара на акция, през второто тримесечие спрямо година по-рано, като не оправдава очакванията на анализаторите за 1,24 долара на акция. Общите приходи са нараснали с 15,1% до 1,44 млрд. долара в съответствие с оценките на анализаторите, сочат данни на IBES от Refinitiv.


Все повече и повече хора отиват в търговските центрове, за

Все повече и повече хора отиват в търговските центрове, за ...

......... довършен, ще бъде с 45% площ за магазини, а останалата част от квадратурата ще бъде посветена на заведения за хранене, тематични паркове, ски писта, миниатюрно голф игрище и ледена пързалка, наред с други неща за посетителите. Според Соул тази концепция на Triple Five Group може би ще се окаже успешна.


За празниците тази година Starbucks ще се придържа към предложения,

За празниците тази година Starbucks ще се придържа към предложения, ...

......... оперативен директор на Starbucks Роз Брюър в интервю в понеделник. Акциите на Starbucks, чиято пазарна стойност е 97 млрд. долара, са поскъпнали с близо 27% от началото на годината, докато акциите на Dunkin’s са повишили цената си със 17% за същия период. Dunkin’s има пазарна стойност от 6,2 млрд. долара.


Знаеш ли кой култов герой умира в най-печелившия филм на

Знаеш ли кой култов герой умира в най-печелившия филм на ...

......... като всяко шерване носи допълнителен глас, увеличаващ шанса да спечелиш мега якия OLED телевизор от Philips. След гласуването просто изчакай до 05.12.2019г. и ще разбереш, дали късметът ти е като… този на къдравата Domino от Deadpool 2! Успех, късмет и… ако спечелиш няма да крием - ще ти завиждаме много!


Икономиката на еврозоната е останала близо до стагнацията през миналия

Икономиката на еврозоната е останала близо до стагнацията през миналия ...

......... от благоприятното разрешаване на търговския спор между САЩ и Китай. Продължаващата несигурност оказва допълнителен натиск върху правителствата да увеличат фискалните си разходи. Такъв призив отправи и вече бившият управител на ЕЦБ Марио Драги в последната си реч на поста, а неговата наследница Кристин Лагард изглежда решена да продължи същата политика.


Ако някога сте пътували до Китай, вероятно знаете, че плащането

Ако някога сте пътували до Китай, вероятно знаете, че плащането ...

......... двете компании се фокусираха върху това да накарат търговците в чужбина да приемат техните методи на плащане, за да могат китайските туристи да се разплащат по този начин, когато отиват на почивка. И двете компании не са пуснали версии на своите приложения за потребители, базирани извън континентален Китай и Хонконг.


Нарастването на фабричните поръчки в Германия се смята за един

Нарастването на фабричните поръчки в Германия се смята за един ...

......... Кристин Лагард вероятно ще продължи тези усилия. Въпреки това някои правителствата не са склонни на такива действия. Администрацията на Германия посочи, че ситуацията трябва да се влоши драстично, преди да бъде предоставена значителна помощ. А Министърът на финансите Олаф Шолц заяви, че сегашната икономическа ситуация не изисква бърз фискален отговор.


Adidas надвиши очакванията на анализаторите относно печалбата, тъй като продажбите

Adidas надвиши очакванията на анализаторите относно печалбата, тъй като продажбите ...

......... възгледи, особено след като главният изпълнителен директор на конкурентата компания Puma заяви през октомври, че подобни мерки засягат доходите. Акциите на базираната в Херцогенаурах, Германия компания са поскъпнали с над 50% през тази година, като тя e  на път да отбележи ръст в годишната си печалба за пета поредна година.


Вносът и износът на Китай вероятно ще се свият с

Вносът и износът на Китай вероятно ще се свият с ...

......... банка от повече от три години. Според него обаче свиването с пет базисни пункта няма да бъде достатъчно, за да доведе до обрат в кредитния растеж, който наскоро започна да се забавя. "Очакваме допълнително свиване с още 70 базисни пункта на MLF до средата на следващата година", посочи още Еванс-Причард.


Производителят на Angry Birds, Rovio Entertainment, бере плодовете на петгодишно

Производителят на Angry Birds, Rovio Entertainment, бере плодовете на петгодишно ...

......... хората продължават да играят играта месец след месец, както в случая с Angry Birds 2. Продължението на известната игра е стартирало през юли 2015 г. и оттогава е прекарало 52 месеца сред 100-те топ игри на iPhone в САЩ. Тази игра все още е най-големият източник на доходи за Rovio.


SoftBank Group отчете тримесечна загуба, която се оказа доста по-голяма

SoftBank Group отчете тримесечна загуба, която се оказа доста по-голяма ...

......... дейности на SoftBank Group са подкрепяни от други стълбове на империята на Сон, включително японския телеком SoftBank Corp, който вчера отчете 9% ръст на оперативната си печалба за второто тримесечие, надминавайки прогнозите. SoftBank Group не обяви прогнозата си за текущата година, посочвайки, че има прекалено много фактори, които носят несигурност.


Японската икономика най-вероятно нараства за четвърто поредно тримесечие през периода

Японската икономика най-вероятно нараства за четвърто поредно тримесечие през периода ...

......... заради слабия износ и фабричното производство, но търсенето на средства за разходи за спестяване на работна ръка и автоматизация поради недостиг на работна сила остава силно“, коментира от своя страна Ясунари Танака, анализатор в Mitsubishi Research Institute. Правителството ще публикува данните за БВП на 14 ноември в 21:50 българско време.


Peloton Interactive даде прогноза за силен ръст на приходите през

Peloton Interactive даде прогноза за силен ръст на приходите през ...

......... постигането на новогодишните фитнес цели на потребителите, пише в бележка до инвеститорите анализаторът на JPMorgan Chase Дъг Анмут. Освен това Peloton планира да открие нови студия в Ню Йорк и Лондон и ще пусне нов продукт на търговско изложение на CES през 2020 г, твърди анализаторът на MKM Рохит Кулкарни.


В отворено писмо, публикувано в понеделник и адресирано до финансовия

В отворено писмо, публикувано в понеделник и адресирано до финансовия ...

......... отчита притесненията на работниците. Изпълнителният директор Сундар Пичай заяви, че компанията „може да постигне нулеви емисии до 2030 г.“, според доклад на Financial Times през септември. Въпреки това наскоро в. Guardian съобщи, че Google е направила големи парични вноски към организации, които отричат климатичните промени - ход, който предизвика критики. 


Секторът на услугите на Великобритания e останал в застой през

Секторът на услугите на Великобритания e останал в застой през ...

......... банка на Англия трябва да публикува актуализираните си прогнози за растежа на икономиката в четвъртък. Анкетирани от Ройтерс икономисти не очакват промяна в референтните лихвени проценти на банката преди предсрочните избори на 12 декември, които биха могли да променят политиката по отношение на Brexit и фискалните разходи.      


Японската компания Rakuten заяви, че очаква загуба от 103 млрд.

Японската компания Rakuten заяви, че очаква загуба от 103 млрд. ...

......... резултати миналата седмица Lyft заяви, че нарастващ брой клиенти вече плащат пълната цена на превозите, а по-добрата прогноза показа, че компанията е на път да излезе на печалба в края на 2021 г. Въпреки това книжата загубиха 40% от свойността си откакто Lyft направи първично публично предлагане през март.  


Pandora намали прогнозата си за органичен растеж и предупреди инвеститорите,

Pandora намали прогнозата си за органичен растеж и предупреди инвеститорите, ...

......... акциите през 2019 г., което би сложило край на две години загуби на фондовата борса за Pandora. Стойността на компанията, обаче, все още е само на около една трета от пиковото равнище, достигнато през 2016 г.. Сегашната й пазарна капитализация е около 34 млрд. датски крони (около 4,5 млрд. евро).


Uber Technologies разочарова инвеститорите с тримесечните си резултати, които показаха

Uber Technologies разочарова инвеститорите с тримесечните си резултати, които показаха ...

......... достигнали 103 млн., т.е. е записала 26% ръст. Анализаторите очакваха 107 млн. Брутните резервации, мярка, която обхваща общата стойност на превозите, поръчките на храна и другите бизнес начинания, е 16,5 млрд. долара, в сравнение с прогнозата за 16,7 млрд. долара. Особено разочароващи са резултатите на бизнеса с доставки на храна.


Управителят на Централната банка на Япония Харухуко Курода заяви, че

Управителят на Централната банка на Япония Харухуко Курода заяви, че ...

......... на банката. Но управителят на ЯЦБ поддържа оптимистичния си възглед за икономиката на Япония, заявявайки, че страната ще поддържа умерен икономически ръст, стабилните капиталови разходи и стегнат пазар на труда - фактори, които съвкупно ще помогнат на домакинствата да преодолеят неудобствата, създадени от увеличението на данъка върху продажбите през октомври.


Китайската централна банка понижи лихвения процент по средносрочното кредитно улеснение

Китайската централна банка понижи лихвения процент по средносрочното кредитно улеснение ...

......... въпреки че се очаква да засили доверието на бизнеса. Прогнозите сочат, че глобалното търсене може се охлади още следващата година, запазвайки силния натиск върху износа, а проучванията показват, че продължителната слабост в производството се прехвърля и върху ключовия сектор на услугите в Китай, който представлява над половината от нейната икономика.


Михай Болдижар е генерален директор на Роберт Бош ЕООД и

Михай Болдижар е генерален директор на Роберт Бош ЕООД и ...

......... инфраструктура и логистика.Кои са конкурентните предимства на България пред останалите страни в региона?  Страната ви разполага с добра инфраструктура, квалифицирана работна ръка, много добра образователна система, включително техническите университети, открит и прозрачен, ориентиран към бизнеса подход от страна на властите. Това са важни фактори за чуждестранните компании, които инвестират тук. 


Virgin Hyperloop One обяви, че моли властите за подкрепа и

Virgin Hyperloop One обяви, че моли властите за подкрепа и ...

......... бъде финансиран от държавни и частни източници, но не уточни колко прогнозира, че ще струва той и каква част от средствата ще дойдат от самата компания. Ясно е, че тя иска да започне строежа до 2021 г., а той да бъде завършен и одобрен от регулаторите до 2025 г.  


Изглежда, че разходите за покупки по време на празничния сезон

Изглежда, че разходите за покупки по време на празничния сезон ...

......... че продължаващата търговска война между САЩ и Китай представлява известен риск за търговците на дребно преди празниците, заплашвайки веригите за доставки в чужбина, Садов добави, че не очаква това да нанесе удар на продажбите през 2019 г. „Ако има въздействие, ще го видите през 2020 г. “, каза още той.


А1 дава старт на изцяло новото мобилно приложение Моят А1 с добавени функционалности

А1 дава старт на изцяло новото мобилно приложение Моят А1 с добавени функционалности ...

......... активират допълнителни пакети, да управляват своята роуминг услуга и да заявят получаване на фактура по имейл, отказвайки се от хартиената. Моят А1 вече предлага и персонална оферта към потребителите. Тя има за цел да оптимизира разхода на клиентите и да им предложи най-адекватните услуги и планове, съобразени с нуждите им.


"Терминатор: Мрачна съдба" на Paramount Pictures застана начело на боксофис

"Терминатор: Мрачна съдба" на Paramount Pictures застана начело на боксофис ...

......... „Земята на зомбитата: Двойна проверка“ остава на шеста позиция, филмът на ужасите „Обратно броене“ от STX Entertainment  - на седма. Осмото място се заема от екшъна на Sony Corp. „Черно и синьо“. Деветата позиция е за криминалната драма „Тъмната страна на Бруклин". На последно място се нарежда анимацията „Арктически кучета“.