Започна реставрацията на бронзовия лъв на храм-паметника на връх Шипка.

 Започна реставрацията на бронзовия лъв на храм-паметника на връх Шипка. ...

......... на паметника", каза още той.Консервационно-реставрационните дейности ще се извършат от ДЗЗД „Паметник Шипка 2019", съгласно Договор между НПМ „Шипка-Бузлуджа" и Изпълнителя, и ще продължат до 1 септември. Те ще включват цялостно почистване на бронзовата фигура, фугиране и обработка на носещата конструкция против корозия. Договорът е на стойност 111 000 лева.


6-годишната Мария, която се бореше за втори път с левкемията,

6-годишната Мария, която се бореше за втори път с левкемията, ...

......... сметка. Тя предпочита да не използва парите от дарителските сметки, за да може средствата да отидат при други семейства, които се нуждаят от помощ. Майката на детето благодари за лекарската помощ. Според наредбата обаче, в случая на Мария НЗОК не трябва да плаща, което поставя под въпрос "осребряването" на фактурата.


Бетонирането на плажната ивица продължава да бъде голям проблем. Волята

Бетонирането на плажната ивица продължава да бъде голям проблем. Волята ...

......... заяви още държавният глава. Президентът Радев оцени високо добрата комуникация, координация управлението и организацията, които е демонстрирало Националното тактическо учение „Ответен удар 2019“. Държавният глава изрази съболезнованията си на близките на загиналия канадски военнослужещ в рамките на учение на въздушно-десантна операция, при което няма участие на военнослужещи от Българската армия.


По-ниските разходи за самолетни пътувания и цените на автомобилите дръпнаха

По-ниските разходи за самолетни пътувания и цените на автомобилите дръпнаха ...

......... през 2018 г. В същото време увеличение се наблюдава при цените на електронните игри, играчките, разходите за хобита, мебелите и разходите за настаняване. Инфлацията в сектора на услугите се забавя до 2,6% през май от 2,9% през април, а при цената на стоките налице е увеличение до 1,5%

Заместник-председателят на Столичния общински съвет от БСП Милка Христова внесе

Заместник-председателят на Столичния общински съвет от БСП Милка Христова внесе ...

......... материали, в т.ч. геотекстилни материали без конкурс и на каква стойност. - конфликти на интереси и какви. - сключване на граждански договори в нарушение на закона и за какви дейности. - злоупотреби от страна на управителя на дружеството и други длъжностни лица. - неправилно водено счетоводство дружеството и манипулирани данни.


15-годишно дете се е удавило във вторник във водите на

15-годишно дете се е удавило във вторник във водите на ...

......... екип от полицаи и водолази. При огледа е намерено тялото на детето. По него не са открити следи от насилие, съобщиха от полицията. По случая е образувано досъдебно производство. Ще бъдат разпитани всички близки на загиналото момче, за да се установи как се е стигнало до трагичния инцидент.  Източник: БГНЕСГлавният прокурор Сотир Цацаров внесе в Прокурорската колегия на ВСС

Главният прокурор Сотир Цацаров внесе в Прокурорската колегия на ВСС ...

......... в Самоков и служебното положение на обвиняемия Белстойнев – прокурор в Районна прокуратура – Самоков, което би могло да попречи на разследването. Главният прокурор настоява Христо Белстойнев да бъде отстранен от длъжността прокурор в Районна прокуратура – Самоков за срок до приключване на воденото срещу него наказателно производство.  Източник: БГНЕС


Парламентът прие окончателни промени в Закона за защита от шума в околната

Парламентът прие окончателни промени в Закона за защита от шума в околната ...

......... да се налага имуществена санкция в размер от 3000 до 6000 лв. При повторно нарушение физическите лица ще се наказват с глоби от 2000 лв. до 6000 лв., а на юридическите лица и на едноличните търговци ще се налага имуществена санкция в размер от 5000 лв. до 12 000 лв.


 Вече и в София ще могат да се взимат електрически

 Вече и в София ще могат да се взимат електрически ...

......... бъдещето, а в това число и електрическите велосипеди, които стават все по-популярни и желани. Искаме да развием тази услуга и да намалим колите в града", споделя Калин Кокушаров от EMB. Всеки който иска да кара електрическо колело в планината, може да го направи още този събота пред Националния Исторически Музей.


Първата обществена баня за кучета отвори врати в София. Направена

Първата обществена баня за кучета отвори врати в София. Направена ...

......... е прост - пускаш монета и избираш програма, която може да включва шампоан, балсам, както и сешоар. Един от посетителите на магазина е Иван Джелев. Той разбира за новото място от социалните мрежи и решава да доведе бийгъла си Джери, а къпането му отнема не повече от пет минути.  


HMD Global, компанията, която притежава правата за ползването на марката

HMD Global, компанията, която притежава правата за ползването на марката ...

......... обещание към феновете за чист, сигурен и актуален Android, с акцент върху сигурността и неприкосновеността на личния живот чрез нашите сървъри за данни във Финландия”, казва Сарвикас. Всичко това се случва в момент, в който технологичните компании по света са следени все по-внимателно от регулаторите заради опазването на потребителската информация.Бившият вече изпълнителен директор на столичното общинско дружество “Чистота Искър”

Бившият вече изпълнителен директор на столичното общинско дружество “Чистота Искър” ...

......... миналата година дружеството отчита приходи от 11.278 млн. лева. "Чистота Искър" периодично се забърква в скандали, свързани с непрозрачни харчове, нагласени обществени поръчки, неизгодни договори. В същото време от изгонването на Вълка насам управлението на общината се опитва да вкара тази фирма в бизнеса със събиране на боклук в столицата.


Софийската градска прокуратура /СГП/ внесе в съда обвинителен акт срещу

Софийската градска прокуратура /СГП/ внесе в съда обвинителен акт срещу ...

......... транспортна и информационните технологии в размер на 30 813 647 лева. Ако бъде признат за виновен той може да получи наказание от три до 12 години затвор. Членовете на УС на АПИ Дончо Атанасов и Илиана Захариева имат подобни обвинения. Те могат да получат от 3 до 10 години затвор.


„Оставаме на позицията си за 1 лев партийна субсидия”, заяви

„Оставаме на позицията си за 1 лев партийна субсидия”, заяви ...

......... с постановление на МС", уточни Карадайъ. По думите му третото предложение е да се освободят от ДДС книгите и учебниците. В срещата с ГЕРБ участва и народният представител Делян Пеевски. На въпрос дали би инвестирал в ТЕЦ-а на Ахмед Доган, Пеевски каза: "Винаги бих инвестирал в проект на г-н Доган".


Услугата за споделена мобилност Spark добавя още 28 електромобила BMW

Услугата за споделена мобилност Spark добавя още 28 електромобила BMW ...

......... предлага услуга за споделена мобилност с електромобили в Литва. През март тази година Стефан Спасов обяви в предаването Update на Bloomberg TV Bulgaria, че Spark планира експанзия в две държави от Източна Европа. В съобщението си от днес компанията разкрива, че предстои разширяване на дейността в румънската столица Букурещ.  


Японският износ се понижава за шести пореден месец през май,

Японският износ се понижава за шести пореден месец през май, ...

......... на Япония на годишна база през май отчита спад от 1,5 на сто в сравнение със средната оценка на икономистите за годишен ръст от 0,2 на сто. Търговският баланс на островната страна достига дефицит от 967,1 млрд. йени спрямо средната прогнозирана оценка за размер на дефицит от 979,2 млрд. йени.Гръцките власти предупреждават за опасни комари, които разпространяват западнонилската треска.

Гръцките власти предупреждават за опасни комари, които разпространяват западнонилската треска. ...

......... и се създава имунитет. На 160 ухапани обаче един развива възпаление на мозъка. Трябва веднага да постъпи в неврологична клиника за лечение. Най-опасен е вирусът за възрастните хора”, поясни проф. Кантарджиев. По думите му изследване на кръвта за доказване на западнонилска треска се прави само на хора с неврологична симптоматика.


Протест за забрана на фермите за ценни кожи пред Министерски

Протест за забрана на фермите за ценни кожи пред Министерски ...

......... все още не е разгледан от депутатите. Заради това протестиращите ще внесат протестна декларация с настояване Министерски съвет и премиерът Бойко Борисов да предложат законопроекта за гласуване в парламента. Организаторите споделят, че този протест ще е първият от поредицата публични събития, които ще се провеждат, докато забраната не бъде постигната.


Близо година след първото гласуване в пленарната зала Народното събрание

Близо година след първото гласуване в пленарната зала Народното събрание ...

......... до 10 000 лева при второ. Инициираният от Валери Симеонов законопроект предвижда санкции съответно до 10 000 и до 20 000 лева. В доклада на парламентарната комисия се предлага глобите за първо нарушение да станат от 3000 до 6000 лева, а за второ - от 5000 до 12 000 лева.


Преди две години Саудитска Арабия започна да ухажва японския автомобилен

Преди две години Саудитска Арабия започна да ухажва японския автомобилен ...

......... размер субсидии, за да може проектът да бъде жизнеспособен. Концернът е установил, че производствените разходи ще бъдат сходни с тези на другите страни, само ако има правителствени стимули, които да покриват на 50% въпросните разходи, но дори и в такъв случай Toyota не е сигурна, че предприятието ще бъде печелившо.


Пътна полиция започва засилени проверки в цялата страна. Създадена е

Пътна полиция започва засилени проверки в цялата страна. Създадена е ...

......... местата със засилен трафик. Засилен контрол ще има на натоварените кръстовища в общинските центрове и в районите с пешеходни пътеки. На автомагистрала "Тракия" контрол ще има в района на извършващите се ремонтни дейности в участъка от километър 250 до 260. Остава завишен контролът на водачи, употребили алкохол и наркотични вещества.


Над 61 000 седмокласници ще се явят днес на изпита

Над 61 000 седмокласници ще се явят днес на изпита ...

......... Тя е нужна, защото за първи път тестовете ще се проверяват електронно. На всеки от листовете за отговори ще има индивидуален бар код. Работите ще се сканират. Резултатите ще са готови до 27 юни, а от 3 до 5 юли ще се подават заявленията за участие в класирането за гимназиите.


Правителството на Ирландия планира да забрани продажбата на нови бензинови

Правителството на Ирландия планира да забрани продажбата на нови бензинови ...

......... с повече от 10 паркоместа да разполага с поне една зарядна станция. Екшън планът за климата на Ирландия предвижда и цялостно обновяване на до 500 хил. жилища с цел подобряване на енергийната им ефективност, по-високи такси за продуктите, произведени от трудно рециклируеми материали, както и пълна забрана на нерециклируемата пластмаса.


"Това, което аз казвам, не е моя преценка, а е

"Това, което аз казвам, не е моя преценка, а е ...

......... като опит за разграничение от Софиянски, а СДС отиде при ГЕРБ", опита да се защити Георгиева. "Вижда се какво прави за софиянци г-жа Фандъкова", каза Ботев и каза, че идеята на плана е да се запази предназначение на обекта и уточни, че сега се чака мнението на софиянци по темата.


Пореден кмет с къщи за гости инспектира Фонд "Земеделие". Кметът

Пореден кмет с къщи за гости инспектира Фонд "Земеделие". Кметът ...

......... мониторингов период не е проверявано дали къщата функционира по предназначение. По думите му не се проверява и дали бизнес планът се изпълнява качествено. В момента къщата се проверява и от главна дирекция „Национална полиция” и от Главната прокуратура. По непотвърдена информация е обявена за продан за около 500-600 хил. лв./novini.bg


Служители от фирма за бързи кредити бяха глобени за лепене

Служители от фирма за бързи кредити бяха глобени за лепене ...

......... са съставени за нарушение, констатирано на ул. "Дойран" и бул. "Гоце Делчев" в район "Красно село".  Санкциите са издадени на основание чл. 71, т.5 от Наредбата за управление на отпадъците и поддържане и опазване на чистотата на територията на Столична община. Там се казва изрично, че подобно деяние е забранено./stolica.bg/


Бившият кмет на "Младост" и считан за посредник при предаването

Бившият кмет на "Младост" и считан за посредник при предаването ...

......... Специализираният наказателен съд, предаде БГНЕС. Дюлгеров беше осъден на първа инстанция за поискан, но неполучен подкуп на 12 години лишаване от свобода и 12 000 лева. Миналата сряда той получи и инфаркт, заради което съдия Иво Хинов разпореди той да бъде пускан от дома си при необходимост от здравни услуги.


Херо Мустафа от Калифорния ще бъде новият извънреден и пълномощен

Херо Мустафа от Калифорния ще бъде новият извънреден и пълномощен ...

......... Тя има бакалавърска диплома от Джорджтаунския университет и магистърска от Принстън. Тя говори девет езика, включително арабски, руски, хинди и фарси. От балканските езици тя говори гръцки и турски. На Балканите тя започва да работила в неправителствения сектор в Босна, а през 1999 г. в американското посолство в Атина.   


Мъж загина, след като беше ударен от мълния в София.

Мъж загина, след като беше ударен от мълния в София. ...

......... проблемите са в поддръжката, която обикновено липсва. „През годините са правени ремонти по покривите. Системите за мълниезащита са разрушавани, рязани, изхвърляни”, обясни още експертът.   Наредбите на регионалното министерство задължават собствениците на сградите да правят периодичен оглед и профилактика на съоръженията. Общините пък могат да правят проверки дали защитата работи.


България е на пето място в ЕС по равнище на

България е на пето място в ЕС по равнище на ...

......... май, като намалява спрямо 1,9% през април, а година по-рано също е била на ниво от 2%. През май най-голям принос за годишната инфлация в еврозоната имат услугите с 0,47 процентни пункта, следвани от енергията с 0,38 процентни пункта. На храните, алкохола и тютюневите продукти се падат 0,29 процентни пункта. 


Обвинителният акт на бившия заместник-кмет на Столична община Евгени Крусев

Обвинителният акт на бившия заместник-кмет на Столична община Евгени Крусев ...

......... акт на Крусев е внесен миналата седмица и уточни, че става въпрос за длъжностно престъпление. Припомняме, че на 4 декември 2018 г. Евгени Крусев подаде оставка като заместник-кмет по транспорт на Столична община заради това, че бе привлечен като обвиняем във връзка с длъжностно престъпление заради ремонта на "Граф Игнатиев". 


Кметът на Костенец е обещавал на общински съветници 30 хил.

Кметът на Костенец е обещавал на общински съветници 30 хил. ...

......... незаконното съхранение на боеприпаси, за длъжностно присвояване. Имаме данни, че кметът е изтеглил сумата от 17 хил. лв. от касата на общинско предприятие. Имаме данни за проявена безстопанственост, тъй като кметът не е упражнил правомощията си по гаранционни договори, които са в полза на общината“, допълни Христова.  Източник: Агенция Фокус


Националният съвет за тристранно сътрудничество ще проведе заседание в сряда,

Националният съвет за тристранно сътрудничество ще проведе заседание в сряда, ...

......... сътрудничество ще проведе заседание в сряда, 19 юни, от 13.00 часа в Гранитна зала на Министерския съвет. Това съобщиха от правителствената информационна служба. На заседанието ще бъдат обсъдени Законопроект за публичните предприятия на Министерския съвет и Законопроект за изменение и допълнение на Закона за данък върху добавената стойност № 954-01-37.


„Витоша ски” пуска изгодни комбинирани и семейни билети От 15

„Витоша ски” пуска изгодни комбинирани и семейни билети От 15 ...

......... ще бъде 7 лева, а за двата лифта - "Витошко лале 1" и "Витошко лале 2"  - 12 лева. В двете посоки цената е 17 лева.  Картата за седалковите лифтове за колоездачи ще струва 30 лева. Всички съоръжения ще работят през почивните и празничните дни до средата на месец ноември.


Целта на предложението за субсидия от 1 лв. е опозицията

Целта на предложението за субсидия от 1 лв. е опозицията ...

......... и да върнем субсидията, защото видяхме, че сгрешихме“, допълни още той. Драгомир Стойнев каза още, че партията ще направи всичко възможно, за да се разбере какво се случва в страната. „Навремето един бивш лидер на ГЕРБ говореше за едни евроатлантически ценности, ако диктатурата е евроатантическа ценност – здраве му кажи“.


Акцията е предприета във връзка с настъпилите през последните дни

Акцията е предприета във връзка с настъпилите през последните дни ...

......... защитните каски. Полицейските екипи ще бъдат локализирани по участъци с въведена временна организация на пътя, както и по местата със засилен трафик. Същевременно продължава и предприетата за летния сезон операция на пътна полиция. В рамките й ще се осъществява и засилен контрол на транзитно преминаващите през страната моторни превозни средства.


Настроението сред германските инвеститори се влошава през юни, показва проучване

Настроението сред германските инвеститори се влошава през юни, показва проучване ...

......... Влиятелният германски институт Ifo намали прогнозата си за растежа за 2020 г. на 1,7% от 1,8 на сто, предупреждавайки, че рецесията от производството започва да се разпространява и в други сектори. В понеделник доклад на Бундесбанк показа, че германската икономика ще се свие леко през второто тримесечие на 2019 г.


Японското правителство запази своята оценка за местната икономика без промяна

Японското правителство запази своята оценка за местната икономика без промяна ...

......... стабилните капиталови разходи, въпреки че анализаторите очакват напрежението в световната търговия да запази своето негативно влияние върху растежа. Идеята на правителството да повиши данъка върху продажбите от 8% на 10% през октомври също може да навреди върху потреблението в момент, когато други външни фактори оказват влияние върху износа, твърдят анализатори.


По време на  TELUS Ден на Подкрепа над 200 доброволци

По време на  TELUS Ден на Подкрепа над 200 доброволци ...

......... компанията работят повече от 5 500 служители на територията на София, Пловдив (България), Букурещ и Крайова (Румъния), Корк и Дъблин (Ирландия). Компанията предоставя иновативно обслужване на клиенти по цял свят на повече от 40 езика. TELUS International Europe е горд член на семейството на TELUS International. За повече информация: https://www.telusinternational.com/


Регистрациите на автомобили в България през май се увеличават с

Регистрациите на автомобили в България през май се увеличават с ...

......... Group отбелязва покачване на продажбите с 4,3% през май, докато Fiat Chrysler регистрира спад от 8,1 на сто. Най-големият автомобилен концерн в света Volkswagen Group отбелязва понижение в продажбите през май с 2,1%. Сред концерните с най-голям ръст се отчита японската Mitsubishi (22,1%), следвана от Volvo (16,3%) и Toyota (11,8%).


Качеството на водата в София не е влошено и подобни

Качеството на водата в София не е влошено и подобни ...

......... Алуминиев хлорид хидроксид сулфат с CAS номер 39290-78-3 и ЕО номер 254-400-7 съществуват 29 производители на този продукт в рамките на Европейския съюз. Едва ли може да се счита, че въпросният продукт е уникален по неговата същност в рамките на България и производственият му процес е несравнимо сложен. Ваня Иванова


Шофьор на училищен автобус е задържан в нетрезво състояние в

Шофьор на училищен автобус е задържан в нетрезво състояние в ...

......... срок до 24 часа. По случая е започнато бързо производство. По данни от полицията от началото на годината до края на май в Силистренско е имало 12 автопроизшествия с деца на възраст от пет до тринайсет години. Десет от децата са били пътници. Леко ранени са три от децата.  


Френският енергиен гигант Total заяви, че използваният от компанията суперкомпютър,

Френският енергиен гигант Total заяви, че използваният от компанията суперкомпютър, ...

......... пъти по-бързо в сравнение с преди“. Според Total новите алгоритми могат да обработват огромни количества данни много по-прецизно и с по-висока резолюция. Това би спомогнало също така за по-надеждното намиране на по-големи количества въглеводороди под земята при наличие на солни пластове, като в Бразилия, Мексиканския залив, Ангола и Източното Средиземноморие.


Бедственото положение за град Стрелча се удължава до 24 юни.

Бедственото положение за град Стрелча се удължава до 24 юни. ...

......... на Общинския щаб за изпълнение на Общинския план за защита при бедствия и аварии, а повод за него бяха последиците и пораженията в района на вододайната зона на града. Като причина за тях беше посочена усложнената метеорологична обстановка, довела до компрометиране на ВиК съоръженията и необходимостта от неотложни аварийно-възстановителни дейности.


Канадски парашутист е загинал тази нощ по време на военното

Канадски парашутист е загинал тази нощ по време на военното ...

......... снаряжение и бойна техника от въоръжените сили на България, САЩ, Албания, Великобритания, Франция, Италия, Канада, Македония и Украйна, общо до 8 000 души, до 1 200 единици сухопътна техника и въоръжение и до 100 военни въздухоплавателни средства.  Това е и един от самолетите по време на учението, заснет от очевидец.


Френската компания Sanofi обединява сили с Google, с която ще

Френската компания Sanofi обединява сили с Google, с която ще ...

......... на по-голям контрол на хората върху тяхното здраве и ще ускори създаването на нови терапии“, коментира Амит Натвани, главен медицински директор и изпълнителен вицепрезидент на Sanofi. Всичко това ще помогне на Sanofi да проучи и разработи по-персонализиран подход към лечението и да идентифицира технологиите, които да подобрят резултатите, допълва изявлението.


Apple вече донесе едно предизвикателство на Netflix - по-късно тази

Apple вече донесе едно предизвикателство на Netflix - по-късно тази ...

......... за най-добър режисьор, за най-добър чуждоезиков филм и най-добра кинематография. Netflix се надява да има подобен успех и в предстоящия сезон на наградите с нови проекти на имена като Мартин Скорсезе. Apple TV+ ще стартира по-късно тази година с редица оригинални сериали, включително драма с Рийс Уидърспун и Дженифър Анистън.


26-годишен мъж бе даден на съд за неправомерно проникване в

26-годишен мъж бе даден на съд за неправомерно проникване в ...

......... до профила й в информационната система и ще публикува всички нейни голи снимки в публичното пространство. Младата жена не изпълнила исканото от Б., а подала сигнал в полицията. След това той бил привлечен в качеството на обвиняем и спрямо него е започнало наказателно производство. Предстои то да продължи в съда./segabg.com


Пропада част от скоростната тангента на София. Това се случва

Пропада част от скоростната тангента на София. Това се случва ...

......... Ангажимент на столичната община е да изгради уличната мрежа и локалните трасета, които обслужват малките население места и селата, които са в рамките на София, твърдят от МРРБ. Три години по-късно изградени отсечки няма, а кога скоростната тангента ще се свърже с пътната мрежа на София - не е ясно.


Арестуваха кмета на Костенец по подозрение в корупция. При акцията

Арестуваха кмета на Костенец по подозрение в корупция. При акцията ...

......... лв.”, каза председателят на Общинския съвет в Костенец Георги Митров в ефира на Нова телевизия. Той допълни, че са подавани доста сигнали заради съмнения за злоупотреби в общината.   Във вторник изтичат и 24-те часа от задържането на Радостин Радев и Ивайло Пашов. Предстои прокуратурата да даде повече информация по случая.


Припознахме волята на избирателя в проведеня референдум и внесохме и

Припознахме волята на избирателя в проведеня референдум и внесохме и ...

......... че ще подаде оставка, ако механизмът за наблюдение не отпадне в мандата на тази ЕК, т.е. до есента. На политическо ниво - с председателя на комисията, ние имаме подкрепа , каза още Кирилов. По-самотно е на министерския пост, призна на 3-ия месец, откакто го зае, бившият председател на правната комисия.


Партийната субсидия отново на дневен ред за депутатите. БСП започва

Партийната субсидия отново на дневен ред за депутатите. БСП започва ...

......... депутатите приеха предложението на ГЕРБ субсидията на партиите да бъде намалена от 11 лв. на 1 лев за спечелен глас. В същото време от ДПС излязоха със свое контрапредложение - нула лева държавни пари, по американския модел, с възможност за финансиране на партиите отвън - от юридически и физически лица.


При лошо време, ако сме седнали на пейка в междублоковото

При лошо време, ако сме седнали на пейка в междублоковото ...

......... високи дървета, стълбове. Краката трябва да са  прибрани. Максимално бързо трябва да се приберем на закрито - подлез, вход, посочи той.  Персонализирана агенция по защита от мълнии у нас няма. Има проектанти, пожарна, много са специалистите по отделно, но няма конкретно звено, което да следи процесите по защита, допълни експертът.


Това е не чак толкова често срещана ситуация при пътуване

Това е не чак толкова често срещана ситуация при пътуване ...

......... не са фиксирани както трябва. По принцип имат "контри", при които е изключени да се откачат.  Фирмата има четири самолета на 28-29 години. Реакцията на пилотите. Самолетите в настоящото време имат много хубави радари. Цялата отговорност по обикалянето на тази буря се носи от командира на полета", завърши Борис Ангелов.  


Лекарите не са успели да го спасят Мълния удари 20-годишен

Лекарите не са успели да го спасят Мълния удари 20-годишен ...

......... веднага е извикан екип на Спешна помощ. Момчето е откарано към „Пирогов”, но е починало непосредствено преди бъде вкарано в Противошокова зала. На мястото, където е паднала мълнията, има полиция, както и линейки, които помагат на шокираните свидетели на нелепия инцидент. Домашният любимец на младия мъж също не е оцелял./NOVA


Масово сбиване в центъра на столицата, на метри от Съдебната

Масово сбиване в центъра на столицата, на метри от Съдебната ...

......... Масово сбиване в центъра на столицата, на метри от Съдебната палата наложи спешна намеса на полицията, съобщава БНР. Силите на реда отцепиха мястото на инцидента. Няколко души са задържани за снемане на обяснения. По първоначална информация няма тежко пострадали. 


Проливният дъжд в Търговище доведе до рухването на подпорна сетна

Проливният дъжд в Търговище доведе до рухването на подпорна сетна ...

......... Търговище. Много от улиците се превърнаха в реки, а „Александър Стамболийски“ в участъка до Кауфланд се превърна в езеро. След като няколко автомобила закъсаха на това място, полицаите отцепиха района и затвориха улицата за движение. Около 16.30 часа отводняване се наложи на сградите на Националната приходна агенция и Напоителни системи.


Снимката е илюстративна   Петрич настръхна след бруталното нападение над гръцки

Снимката е илюстративна   Петрич настръхна след бруталното нападение над гръцки ...

......... кооперация срещу нас от първия до четвъртия етаж. Разбирам, че случаят трябваше да бъде укрит, за да не се разпалва етническо напрежение, но не разбирам защо трябва да мълчим пред изстъпленията на тези хора",  разказа още жената Виолета. От полицията твърдят, че побойникът е задържан и работата по случая продължава.


Комплексният онкологичен център във Враца ще се сдобие с нова

Комплексният онкологичен център във Враца ще се сдобие с нова ...

......... лечебното заведение, ще трябва да реши дали одобрява купуването на техника за 207 000 лева. Предложението е внесено като докладна от управителя на КОЦ-Враца д-р Григор Томов и ще влезе като точка от дневния ред на сесията на 25 юни. Предвижда се техниката да бъде закупена със средства на онкоцентъра.


Падението на журналистиката в България отдавна е факт. Но тя

Падението на журналистиката в България отдавна е факт. Но тя ...

......... това журналистите ги чакат да пристигнат. И като видят 20 човека на протест, репортерите истерясват. Предават на живо, с преки включвания, дронове. Цялата работа накрая изглежда смешна и жалка. Много им се иска на някои журналисти да има истински протести като през 90-те. Хората обаче вече трудно се лъжат.  


В сряда от 23 ч. до 24 ч. ще бъде

В сряда от 23 ч. до 24 ч. ще бъде ...

......... електронна система за събиране на такси за ползване на републиканската пътна мрежа на база изминато разстояние за превозни средства над 3,5 тона (тол). По време на ограничението трафикът ще се пренасочва по първокласния път I-2 Шумен-Варна. Необходимо е шофьорите да карат внимателно, със съобразена скорост и да спазват пътната сигнализация.


По информация на посолството ни в Швейцария към момента няма

По информация на посолството ни в Швейцария към момента няма ...

......... ранени, след като български самолет попадна в силна турбуленция Служители на посолството ни в Швейцария са в контакт с местните власти по случая. Самолетът е изпълнявал полет от Прищина (Косово) до Базел (Швейцария). Кацнал е успешно на летище Базел, а след кацането на пътниците е оказана помощ от летищните власти.


Турция трябва да работи по „нов и справедлив“ подход за

Турция трябва да работи по „нов и справедлив“ подход за ...

......... банкерите, че създават прекомерно търсене на „твърда“ валута и правят подвеждащи прогнози за валутните курсове преди местните избори, които се проведоха през март. Инвеститорите очакват турската валута да остане сред най-нестабилните в света, като тримесечната ѝ волатилност се задържа на най-високото си равнище при развиващите се икономики след аржентинското песо.


Аукционната къща Sotheby’s, чиито книжа поевтиняха с 40% през миналата

Аукционната къща Sotheby’s, чиито книжа поевтиняха с 40% през миналата ...

......... и амбициозни брандове в света. Като дългогодишен клиент и почитател на компанията аз и семейството ми придобиваме Sotheby’s“, съобщи Драи в комюнике. LionTree Advisors консултира аукционната къща при трансакцията, а BNP Paribas и Morgan Stanley са консултанти на компанията BidFair, контролирана от Драи. BNP Paribas единствена предоставя финансиране за сделката.


Отделът за военно сътрудничество към Посолството на САЩ в София

Отделът за военно сътрудничество към Посолството на САЩ в София ...

......... млрд. лв. Посланикът на Швеция у нас Луиз Бергхолм каза в интервю пред "Труд" публикувано днес, че офертата на шведската държава и "Сааб" за купуване на изтребители "Грипен" все още е валидна, "за период от две години от подаването й, или докато България подпише споразумение с друга държава".    


Германската икономика ще се свие леко през второто тримесечие, прогнозира

Германската икономика ще се свие леко през второто тримесечие, прогнозира ...

......... - световна търговска война и Brexit, натежават върху икономиката. Бундесбанк заяви, че активността в строителния сектор се охлажда след мекото време през зимните месеци. Слабостта на производствения сектор продължава да спъва растежа на икономиката, която получава подкрепа от потреблението, рекордно ниската безработица, ниските лихвени проценти и повишаването на заплатите.  


Здравеопазването на бъдещето едва ли ще се върти около една

Здравеопазването на бъдещето едва ли ще се върти около една ...

......... по-добър начин и можем да включваме пациентите значително повече в решенията за тяхната грижа и планирането какво им се случва“, коментира експертът.Първата част от интервюто с Марк Дейвис за бъдещето на здравеопазването вижте във видеото на Bloomberg TV Bulgaria. гледано: 85   Още видео0 гласаВтората част можете да гледате тук.   


През първото тримесечие на годината заплатите в еврозоната са се

През първото тримесечие на годината заплатите в еврозоната са се ...

......... контролира цените. През първите три месеца на годината, когато е бил регистриран рекордния ръст при заплатите инфлацията в еврозоната е била на ниво от 1,4% през януари и март, а през февруари – на ниво от 1,5%. По последни данни на Евростат инфлацията през май се е забавила до 1,2%.


Почина дъщерята на поетесата Маргарита Петкова. Надежда Огойска си отиде

Почина дъщерята на поетесата Маргарита Петкова. Надежда Огойска си отиде ...

......... ни подкрепяха. Благодаря, че няма да коментирате под това официално, от мое име и от името на семейството ми, изявление. Моля ви да не сипвате сол в раната с добрите си думи, защото доброто боли два пъти повече от злото - повярвайте ми на юнашко доверие. Всички", написа още Петкова.


Областният управител на София Илиан Тодоров излезе с позиция до

Областният управител на София Илиан Тодоров излезе с позиция до ...

......... ще се разгради", каза още Сакскобургготски. И добави: "Ще съм принуден на второ изгнание, винаги съм бил много предпазлив в думите си, не се произнасям лековато, но си оставам на това мнение и ме боли страшно, защото съм направил много за тази страна, а получавам такова отношение от моите сънародници".