Град Русе е загубил най-много жители през 2018 г., сочат

Град Русе е загубил най-много жители през 2018 г., сочат ...

......... 2017 г., единствено в Кърджалийска област всички градове увеличават населението си - Кърджали, Ардино, Джебел, Крумовград и Момчилград. Най-малкият областен град продължава да е Смолян с население от 27 505 души. Най-големият необластен град все още е Асеновград, където живеят 48 719 души. Най-малък град е Мелник със 183 жители.


Заместник-председателят на общинския съвет в Хасково Митко Полихронов положи клетва

Заместник-председателят на общинския съвет в Хасково Митко Полихронов положи клетва ...

......... властта. Тогава Добрев обясни, че се е уморил да защитава името си от всякакви спекулации и затова е решил да напусне парламента. Заради "Апартаментгейт" с постовете си се разделиха и правосъдният министър Цецка Цачева, зам.-министърът на спорта Ваня Колева, зам.-министърът на енергетиката Красимир Първанов, а Цветан Цветанов напусна Народното събрание.


Депутатите приеха единодушно промени в Закона за мерките срещу изпирането

Депутатите приеха единодушно промени в Закона за мерките срещу изпирането ...

......... от дирекция „Финансово разузнаване“ на ДАНС. Задължителното утвърждаване на вътрешните правила се заменя с възможността отделните органи на агенцията да извършват проверки по документи за запазване на изискванията. Друга основна цел е предприемането на ефективни, отчитащи, спецификата на национална правна система, транспониращи мерки по отношение на лицата, упражняващи адвокатска дейност.


Microsoft за кратко премина границата от 1 трлн. долара пазарна

Microsoft за кратко премина границата от 1 трлн. долара пазарна ...

......... Общите приходи са се увеличили с 14 на сто до 30,57 млрд. долара, надминавайки средната прогноза на анализаторите за 29,84 млрд. долара по данни на Refinitiv. Нетната печалба е нараснала до 8,81 млрд. долара, или 1,15 долара на акция, от 7,42 млрд. долара, или 96 цента на акция, година по-рано.


Във връзка с очаквания засилен трафик от 16 часа ще

Във връзка с очаквания засилен трафик от 16 часа ще ...

......... да използват светлата част на денонощието. Ако има колони от чакащи на магистралите, препоръчваме да не се използват аварийните ленти“, добави Ботева. От полицията съобщиха, че са извършени проверки на църкви, манастири и места, където ще се проведат служби с цел предотвратяване на инциденти по време на празниците предаде БГНЕС.


Има петима сериозни кандидати за евроизборите - ДПС, ВМРО, "Демократична

Има петима сериозни кандидати за евроизборите - ДПС, ВМРО, "Демократична ...

......... е партията на ДПС, а ВМРО остава като четвърта политическа сила за евроизборите", каза още той. "Доверието към политическата класа е изключително ниско. Към момента "Апартаментгейт" се отразява на гласуването на над 60 % от гражданите. Скандалът с апартаментите се отрази на електората на ГЕРБ", разкри Живков.  БТВ/ Маркет ЛинксХакери от чужбина са източили парите на 30-годишна жена от

Хакери от чужбина са източили парите на 30-годишна жена от ...

......... което може би е направено с машина, която източва банковите сметки. Все пак от банката ми гарантираха, че ще ми възстановят сумата'', допълни още Димитрова. Попитана какво би искала да каже на хората, които са изтеглили парите ѝ от банковата сметка, момичето просто им пожела да бъдат живи и здрави.


Окръжният съд в Токио взе решение да освободи под гаранция

Окръжният съд в Токио взе решение да освободи под гаранция ...

......... в частна инвестиционна компания, контролирана от Гон. От Nissan са подали жалба в съда срещу бившия председател относно пренасочване на финансови средства от базираната в Йокохама компания на стойност 5 млн. долара за период от две години и половина. Друго обвинение е, че Гон не е декларирал коректно своите доходи.


Ако БСП не победи на евровота, следващите избори ще са

Ако БСП не победи на евровота, следващите избори ще са ...

......... надзор, каква държава е?!", попита реторично събеднедникът на медията. "БСП е единствената алтернатива засега", посочи още социологът. Но аз ще продължавам да критикувам БСП", каза кандидатът за Европейски парламент. На въпрос защо не е създал своя партия той отговори: Ако се заема с художествена самодейност, това ще ми отнеме време.


Бащата на бебето, което бе изоставено в Пловдив, е арестуван,

Бащата на бебето, което бе изоставено в Пловдив, е арестуван, ...

......... е на 28-години и живее в една от ромските махали в Града под тепетата. Той на този етап не е дал смислени обяснения за своите действия пред разпитвалите го полицаи. Майката все още не е била намерена. Детето бе намерено преди три дни край Централната железопътна гара в Пловдив.  


Българите консумират около 25 тона шоколад годишно, което прави по

Българите консумират около 25 тона шоколад годишно, което прави по ...

......... от общото производство на шоколад в общността през 2017 г., отчита статистиката. Данните не включват производството на шоколад, използван за промишлени цели, уточнява анализът. Годишно всеки европеец е консумирал по около 10 кг шоколад, а оборотът от продажбите на сладкото изкушение варира между 18-20 млрд. евро, според Евростат.  Източник: БТАЕмил Кошлуков вече няма да се изявява като водещ на

Емил Кошлуков вече няма да се изявява като водещ на ...

......... Снощи Каменаров потвърди, че се оттегля, малко след като Софийският градски съд потвърди присъдата му за шофиране в нетрезво състояние. Генералният директор на БНТ беше осъден на 1 година и 3 месеца условно с 3 години изпитателен срок и 600 лева глоба. Това наложи предсрочно прекратяване на мандата му.  


За 15-ата поредна година Благодатният огън ще бъде пренесен от

За 15-ата поредна година Благодатният огън ще бъде пренесен от ...

......... ще го пренесем от Йерусалим в специални, огнеупорни фенери, които са доста скъпи, като един фенер струва 1000 лева, обясни директорът на Дирекцията по вероизповеданията при МС. По принцип носим по четири фенера, а сега ще вземем пет, защото с нас ще е и македонският епископ Яков, поясни той.  


Не само спирките на третия лъч на метрото ще има

Не само спирките на третия лъч на метрото ще има ...

......... от 4 км до Околовръстния път на "Горна баня" ще е готов през 2020 г. Единичните изпитания на новите метровлакове модел "Инспиро", произведени от фирма "Сименс" в част от трасето на метрото, започнаха от днес. Метровлаковете ще се движат в участъка "Депо Земляне" - метростанция "Красно село"- метростанция "Бул. България".


Миляна Велева става директор „Новини и актуални предавания“ в Нова

Миляна Велева става директор „Новини и актуални предавания“ в Нова ...

......... в Hankinson High School, САЩ. Успоредно с това се дипломира и в 133 СОУ „А. С. Пушкин“ в София. Има езикова специализация в Университета в Нант, Франция. Като телевизионен журналист е преминала обучителна програма на CNN. През 2009 г. става носител на отличието „Братя Ексерови“ за принос в спортната журналистика./offnews.bg


Данъчното облагане върху моторните превозни средства е донесло 428 млрд.

Данъчното облагане върху моторните превозни средства е донесло 428 млрд. ...

......... на превозни средства с нулеви нива на емисии“, споделя генералният секретар на ACEA Ерик Джонарт, добавяйки: „Като се има предвид, че достъпността на електромобилите все още е основна пречка за по-широкото има навлизане на пазара, производителите на автомобили в Европа силно насърчават 28-те национални правителства да въведат схеми за стимулиране“.Моят свекър е управител на такава къща за гости, но

Моят свекър е управител на такава къща за гости, но ...

......... от държавните служители не се разследват, припомни тя. Апартаментгейт е огромна пирамида, а отдолу има грамада от офшорни сметки, изтъква водачът на червената евролиста. Цветанов не е заподозрян, той си купува апартамент за милион и половина, а плаща много по-малко в резултат на прокарването на лобистки закон, каза тя.  


Проблемите започват с правилата, по които се провеждат обществените поръчки

Проблемите започват с правилата, по които се провеждат обществените поръчки ...

......... последните години се установи практиката "инженеринг". Строителят директно участва в строителна поръчка с оферта, без да има проект. Върви се към измисляне на решението по време на строителството. Никой не знае какво ще се прави, няма обществено обсъждане. Подменят се материали с цел печалба, удължават се срокове, резултатите са налице./Факти


С пари по европроекти са построени 746 къщи за гости

С пари по европроекти са построени 746 къщи за гости ...

......... са били в тези къщи. Прокуратурата смята, че младата Ана Димитрова, не чието име се водят няколко обекта, е подставено лице. Тя вече е разпитана, междувременно в общината в Сандански някой е оставил ключ за къщата на Манолев в общината и оставил бележка с призив да не се разбиват врати.


От прокуратурата са събрали достатъчно доказателства в защита на това,

От прокуратурата са събрали достатъчно доказателства в защита на това, ...

......... тъй като от СДВР не са успели да го открият и да му я изземат още първия път. Освен това от 2013 г. до момента той има издадени едно наказателно постановление, един акт и 13 фиша - всичките за превишена скорост. Санкциите са в размер от 100 до 300 лв.


„Еколозите“ от коалицията „За да остане природа в България“ нямат

„Еколозите“ от коалицията „За да остане природа в България“ нямат ...

......... опазване. И тогава се появяват „еколозите“, които правят проект за защита на двата лалугера получават европейско финансиране за тяхното опазване. В същото време никой днес не знае къде в Натура 2000 какви защитени видове има, защото „природозащитниците“ не дават данните, по които са определяли границите на зоните в екологичната мрежа./Труд


Възмутен гражданин изригна във фейсбук срещу 5-та градска болница в

Възмутен гражданин изригна във фейсбук срещу 5-та градска болница в ...

......... излезе от болницата докато още човека беше жив и каза че се преструвал и нищо му нямало, друга излезе да го разпитва за социалния му статус и дали е осигурен , никой не му помогна . Моля да се даде гласност и да се сезира който трябва за това безхаберие.“


„Партия на зелените“ ще се яви на предстоящите избори за

„Партия на зелените“ ще се яви на предстоящите избори за ...

......... в ЦИК. Числото 5 символизира новото, промяната, движението, тясната връзка с природата, пътуванията. Казано с една дума – пет е символ на промяната във всички области на живота, заяви председателят на Партия на зелените Владимир Николов, който е и водач на евролистата. „Партията на зелените“ участва самостоятелно на предстоящите избори.


Вече са ясни номерата на политическите партии на бюлетината за

Вече са ясни номерата на политическите партии на бюлетината за ...

......... 16 – ДОСТ 17 – „Пряка демокрация” 18 – „БСП за България” 19 – „Глас народен” 20 – ДПС 21 – Движение „Заедно” 22 – Българско национално обединение 23 – „Воля – Българските родолюбци” 24 – „Движение 21” 25 – Христо Симеонов, независим 26 – „Презареди България” 27 – „Възраждане”


Главният секретар на МВР Ивайло Иванов призова гражданите да проявяват

Главният секретар на МВР Ивайло Иванов призова гражданите да проявяват ...

......... 0700 130 20, допълни министър Аврамова. Повишена е степента на сигурност по гарите, летищата и пристанищата. Мерките включват проверка на всички сигнално-охранителни системи. Видеонаблюдението и контролът са проверени и тествани, личният състав е инструктиран, отбеляза транспортният министър Росен Желязков. Той уточни, че това са обичайни превантивни мерки, няма извънредна необходимост.


Американската компания "Локхийд Мартин" съобщи, че ще отвори база за

Американската компания "Локхийд Мартин" съобщи, че ще отвори база за ...

......... българската дипломация работи активно от месеци, или говори принципно, че няма как да е наясно с конкретните преговори, защото не ги води той. Остава и възможност Борисов и Тръмп да преговарят по телефона. Към момента все още няма официална информация за планирана среща нито от българска, нито от американска страна.


Правителството прие нови, по-строи критерии, на които ще трябва да

Правителството прие нови, по-строи критерии, на които ще трябва да ...

......... осъществяването на научна дейност, няма да са необходими допълнителни инвестиции за привеждането им в съответствие с новата нормативна уредба. Ако лечебно заведение или клиника и отделение, което не покрива новите изисквания, поиска да ги покрие, ще е необходимо то да осигури най-малко 10% от лекарските длъжности да бъдат за специализанти.


При спецоперация на полицията и прокуратурата са задържани 9 души

При спецоперация на полицията и прокуратурата са задържани 9 души ...

......... 5 000 до 15 000 лева, а на един - подписка. Специализираната прокуратура протестира мерките за неотклонение на ръководителя на групата (гаранция в пари от 15 000 лв.) и двамата основни организатори на дейността ѝ (парични гаранции от по 10 000 лв.). Обвинението иска тримата да бъдат задържани под стража.


Два навеса трябва да бъдат премахнати от терасата на председателя

Два навеса трябва да бъдат премахнати от терасата на председателя ...

......... изградени два навеса, които са над разрешената кота "било" на самата сграда и съответно тези навеси трябва да бъдат премахнати", обясни кметът на района Наталия Стоянова. Съставен е констативен акт и ще бъде издадена заповед за тяхното премахване. Навесите са правени далеч, преди последният собственик на имота да го придобие.


Внасят за обсъждане новия Подробен устройствен план на Борисовата градина

Внасят за обсъждане новия Подробен устройствен план на Борисовата градина ...

......... "Мария Луиза" и Летният театър. Единственото предвидено строителство е музей "Зелената памет на София" на мястото на известна автокъща в парка. Бившият стадион "Юнак" става на просторна амфитеатрална ливада, от където ще започва съвсем нова алея в градината, за целта обаче конната база трябва да бъде преместена срещу "Ловния парк".


Шведският производител на тежкотоварни автомобили Volvo обяви днес 85-процентов скок

Шведският производител на тежкотоварни автомобили Volvo обяви днес 85-процентов скок ...

......... и според Volvo необходимостта от обновяване на автопарка ще продължи да стимулира търсенето на този пазар. Световният пазар на строителни машини е бил солиден през първите три месеца на годината и Volvo отчита по-високи от очакваното продажби в Китай. Търсенето се е засилило също така във Великобритания, Германия и Италия. 


Отново потече вода във фонтана на столичния площад „Славейков” и

Отново потече вода във фонтана на столичния площад „Славейков” и ...

......... Междувременно, без осъдителни присъди приключи 6-годишна съдебна сага в търсене на виновниците за фаталния инцидент. Снимка: bTV От Столична община обясниха, че фонтанът е напълно демонтиран от площада и след неговия ремонт отново се е завърнал на същото място обновен. Снимка: БГНЕС Съоръжението е част от реконструкцията на площад "Славейков".


Автобус по линия 111 на столичния градски транспорт удари кола

Автобус по линия 111 на столичния градски транспорт удари кола ...

......... от удара автомобилът се е завъртял, при което е ударил и още няколко паркирани коли. Снимка: Росен Цветков, bTV Шофьорът на автобуса не коментира как се е стигнало до произшествието. Снимка: Росен Цветков, bTV По автобуса, който е един от най-новите в автопарка на градския транспорт в София, също има щети.


Фръцла, изпълзяла от незнайна паланка и яхнала 10-годишно ауди, паркира

Фръцла, изпълзяла от незнайна паланка и яхнала 10-годишно ауди, паркира ...

......... да дойде да ме търси в парка, че бебето ми иска да спи, докато е на разходка... Е, в парка сме... чакаме... Аман от простащина и агресия. Понякога човек може и да напусне селото, но селото няма да го напусне. Разпространете, все някой я познава тази, ей така, за назидание.


Утре, 25 април, последният работен ден преди четирите почивни дни

Утре, 25 април, последният работен ден преди четирите почивни дни ...

......... За улеснение на трафика през Владая и повишаване на пътната безопасност на 29 април ще има две ленти за влизащите в София по път I-1 (Е-79). По този начин пристигащите в столицата шофьори ще могат да пътуват по-удобно и безопасно. Алтернативен маршрут на първокласния път през Владая е АМ „Люлин“.


Южнокорейският производител на автомобили Hyundai Motor обяви 24-процентен ръст на

Южнокорейският производител на автомобили Hyundai Motor обяви 24-процентен ръст на ...

......... година. Назначаването има за цел да помогне на компанията да се пребори с проблемите около разследването на американските регулаторни власти във връзка със забавянето по отстраняването на проблем по двигателите. Опасността от налагането на мита върху вноса на автомобили също помрачава прогнозата на компанията относно нейното бъдещо представяне в САЩ.


Правителството отпуска допълнителни средства за вероизповеданията, съобщи премиерът Бойко Борисов

Правителството отпуска допълнителни средства за вероизповеданията, съобщи премиерът Бойко Борисов ...

......... милиона и 770 хиляди лева. Бойко Борисов, министър-председател: Това са парите, както обещахме на вероизповеданията - за Светия синод, за Мюфтийството, за всички останали. Така, че за днеска - Велика сряда, така както поехме ангажимент към Синода, да могат и свещениците да си получат заплатите, така както е по закон.


Утре премиерът Бойко Борисов ще проведе среща в УНСС с

Утре премиерът Бойко Борисов ще проведе среща в УНСС с ...

......... Утре премиерът Бойко Борисов ще проведе среща в УНСС с ръководството на висшето училище във връзка с натрупаните дългове на университета, стана ясно преди днешното правителствено заседание. В разговорите ще участват и представители на Министерството на финансите и на образованието.


Главният прокурор Сотир Цацаров взе на специален надзор разследването срещу

Главният прокурор Сотир Цацаров взе на специален надзор разследването срещу ...

......... и аналитичен ресурс. Това налага оказването на организационна помощ и цялостна подкрепа на наблюдаващите прокурори от ОП – Кърджали”, изтъкват от прокуратурата. Местан е обвинен за причиняване на смърт по непредпазливост заради пътния инцидент от 14 април, при който загина 6-месечно бебе, а родителите и другото им дете бяха ранени.


Германската софтуерна компания SAP повиши прогнозата за годишната си оперативна

Германската софтуерна компания SAP повиши прогнозата за годишната си оперативна ...

......... в организацията в рамките на програма, която струва 886 млн. евро през първото тримесечие. Общите приходи от продажби на компанията са достигнали 6,1 млрд. евро, благодарение на силния ръст на приходите от облачни услуги. Вижте още технологични новини във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria!гледано: 66   Още видео0 гласа


Бизнес климатът в Германия се влошава през април, разколебавайки очакванията

Бизнес климатът в Германия се влошава през април, разколебавайки очакванията ...

......... са в очакване и на детайли около новия кръг евтино финансиране за банките. Затрудненията във външната търговия предполагат, че динамичното вътрешно търсене на Германия, подпомогнато от рекордно високата заетост, увеличаването на заплатите и ниските разходи по заеми, се очаква да бъдат единственият двигател на растежа през тази и следващата година.


Съветът за електронни медии (СЕМ) прие оставката на Константин Каменаров

Съветът за електронни медии (СЕМ) прие оставката на Константин Каменаров ...

......... алкохол. С три гласа "за", един "против" и един "въздържал се" СЕМ избра програмния  директор на БНТ Емил Кошлуков за временно изпълняващ длъжността "генерален директор" на обществената телевизия. Той е бил единственият кандидат, който отговаря на законовите изисквания за заемането на поста и който се е съгласил да го заеме.


Изоставеното бебе на паркинг в Пловдив ще остане в детска

Изоставеното бебе на паркинг в Пловдив ще остане в детска ...

......... след като полицията установи причините за изоставяне, ще се предприемат последващи мерки. То може да бъде дадено на приемно семейство от близкия родствен кръг или в близка област до Пловдив. Всяка една информация, свързана с изоставеното бебе, ще бъде полезна. Търси се семейство, родителите все още са неизвестни, допълни тя.


Японският конгломерат Softbank Group Corp възнамерява да купи 5,6% от

Японският конгломерат Softbank Group Corp възнамерява да купи 5,6% от ...

......... в акции на Wirecard, то фондът ще бъде един от най-големите акционери на групата. В момента главният изпълнителен директор Маркус Браун притежава малко повече от седем процента от акциите на Wirecard чрез своята инвестиционна компания. Сред останалите акционери са Goldman Sachs (6,87% от свободно търгуваните ценни книжа) и Blackrock (6,03%). 


„Вярвам, че можем да решим проблемите при усвояването на средствата

„Вярвам, че можем да решим проблемите при усвояването на средствата ...

......... всичко в Елена Йончева, че нещата могат да се променят. Нека на 26-и май да нанесем на управляващите това решаващо поражение, след което пътят ни ще бъде само нагоре. Битката е тежка, но ние ще я спечелим, за да се възроди България и да продължим напред”, заяви Кристиан Вигенин .


"50 пъти над данъчната оценка струва теренът, който фирма "СКАТ"

"50 пъти над данъчната оценка струва теренът, който фирма "СКАТ" ...

......... поста след протести на майки с увреждания, които бяха обидени от негово изказване). Не е имало натиск, а по-скоро е усетил липса на подкрепа от партньорите. На въпрос дали коалицията ГЕРБ – Обединени патриоти ще изкара пълен мандат той отговори, че всичко е много динамично и не може да прогнозира.


Главният прокурор възложи на ГДНП извършване на проверка за ползването

Главният прокурор възложи на ГДНП извършване на проверка за ползването ...

......... на ГДНП и извършване на проверка и на всички проекти, по които са подпомагани разходи, свързани със закупуване на пътни превозни средства за неземеделски дейности, пряко свързани с дейността на бенефициентите. Главният прокурор възложи на екип от прокурори ръководството и подпомагането на проверките. Определен е двумесечен срок за извършването им.


Ректорът на Университета за национално и световно стопанство (УНСС) Стати

Ректорът на Университета за национално и световно стопанство (УНСС) Стати ...

......... той няма да може да изплаща нищо – нито стипендии, нито заплати и всички други плащания. Вчера от Министерството на финансите съобщиха, че ресорният министър Владислав Горанов планира да възложи финансова инспекция на проведената от УНСС процедура по Закона за обществените поръчки (ЗОП) за строителството на новия кампус на ВУЗ-а. 


4547 деца и младежи в България на възраст между 8

4547 деца и младежи в България на възраст между 8 ...

......... 2 години в детска педагогическа стая, когато е извършил нарушение на закона или престъпление. През 2018 г. местните комисии са наложили 7967 възпитателни мерки, като най-често провинените се наказват с "предупреждение" или "поставяне под възпитателен надзор на обществен възпитател". Общо 66 младежи са били настанени във възпитателно училище интернат. /dnevnik.bg


Туристическата къща, с която бе свързано името на Александър Манолев,

Туристическата къща, с която бе свързано името на Александър Манолев, ...

......... не е скритият кмет на Сандански. Това просто не стои сериозно'', допълни Кирил Котев и в заключение заяви, че роднините му на този етап остават в местната власт, тъй като те са там преди неговото встъпване в длъжност, а по всяка вероятност ще останат и след края на мандата му.


Бивши служители на обявена в несъстоятелност шивашка фирма чакат заплати

Бивши служители на обявена в несъстоятелност шивашка фирма чакат заплати ...

......... който е извършвал транспорта на фирмата пък трябва да получи 10 000 лева. Возих ги без пари. Заведох дело, но сигурно ще пием по една студена вода, коментира той. Институциите вече са информирани за проблема. От НОИ обещаха съвсем скоро той да бъде разрешен и шивачките да си получат парите.


Започват тестовете на новите влакове на софийското метро. Те ще

Започват тестовете на новите влакове на софийското метро. Те ще ...

......... на новите влакове на софийското метро. Те ще се движат от метростанция „Красно село“ до метростанция "Бул. „България“. На тестовете ще присъства столичният кмет Йорданка Фандъкова, която ще провери и напредъка по изграждането на третата линия на метрото. Гражданите ще могат да се возят на новото метро през есента.   


Тези избори са сравнително прости – най-прости са президентските, след

Тези избори са сравнително прости – най-прости са президентските, след ...

......... избори гласуват 2 млн. души ще бъде добре, а ще се радвам, ако гласуват над 2,2 млн. души. Безпокои ме, че това е краят на ваканционен период, хората могат да се върнат от почивки, да се струпат пред секциите и да се откажат заради опашките, каза още проф. Михаил Константинов.


17-годишната Симона Георгиева е в неизвестност вече 5 дни, алармира

17-годишната Симона Георгиева е в неизвестност вече 5 дни, алармира ...

......... притесняваме, че нещо неприятно се е случило с нея. Нека заедно се опитаме да помогнем, ако можем и разберем какво се е случило със Симона! С мен (сестра й) може да се свържете за информация на телефон +4917660338968 или по Фейсбук", написа във Facebook сестрата на изчезналото момиче./Блиц    


Четиричленното семейство Тоточеви спечелиха най-престижното отличие за бизнес във Великобритания.

Четиричленното семейство Тоточеви спечелиха най-престижното отличие за бизнес във Великобритания. ...

......... ни връчи трофей, което представлява голяма кристална купа, както и свитък лично подписан от кралица Елизабет Втора.“, каза Христо Тоточев В момента 2/3 от приходите и продажбите на компанията са извън Великобритания, в повече от 140 държави. Все по-голям интерес има и в България, което може само да ги радва.


Германската прокуратура разследва евентуално нарушение на Volkswagen заради изплащането на

Германската прокуратура разследва евентуално нарушение на Volkswagen заради изплащането на ...

......... долара) бонуси между 2016 и 2018 година. Прокуратурата отказа да посочи кой е мениджърът, а Volkswagen отказа да коментира плащанията. Мениджърът е един от петимата ръководители на германския автомобилостроител, сред които бившият главен изпълнителен директор Мартин Винтеркорн, които са обвинени за съглашателство за прикриването на скандала с дизеловите емисии. /БТА/


В България в момента липсва консуматив за високотехнологични изследвания за

В България в момента липсва консуматив за високотехнологични изследвания за ...

......... нуждите на болните за месец май минимум, докато се търси друго решение. Пациентите се насочват към алтернативни изследвани, а Надзорът на касата ще одобри допълнителните пари. От министерството уверяват, че са създали организация, за да се избегне риск за пациентите. Трайно решение на проблема се очаква най-рано след три месеца.


Дългогодишният и обичан водещ на bTV Емил Чолаков, част от

Дългогодишният и обичан водещ на bTV Емил Чолаков, част от ...

......... в желанието му да  сбъдне още една своя професионална мечта, свързана с метеорологията. Емо ще остане наш желан гост и приятел, като винаги ще бъде вдъхновение и добър пример за екипа на „Прогнозата за времето“ по bTV“, коментира Венелин Петков, директор „Новини, актуални предавания и спорт“ в bTV Media Group.


Докато Apple и Amazon се конкурират за по-голям дял от

Докато Apple и Amazon се конкурират за по-голям дял от ...

......... източници. Ако потреблението на AWS от Apple остане на тези нива през останалата част на 2019 г., годишните разходи ще надминат 360 млн. долара. През 2018 г. сумата е била около 350 млн. долара, допълват източниците. Apple отказва да коментира въпроса. Amazon не е отговорила на запитването за коментар.  


Френският президент Еманюел Макрон и японският премиер Шиндзо Абе днес

Френският президент Еманюел Макрон и японският премиер Шиндзо Абе днес ...

......... в злоупотреба с доверие с утежняващи вината обстоятелства. Четвъртото обвинение срещу автомобилния магнат беше повдигнато от съда в Токио в деня, когато изтичаше срокът на задържането му под страха по обвинения на Нисан в отклоняване на средства на компанията. Неговите адвокати веднага поискаха той да бъде освободен под гаранция. /БТА/


Институцията на омбудсмана получи най-високия статут „А“ на ООН за

Институцията на омбудсмана получи най-високия статут „А“ на ООН за ...

......... на институцията на омбудсмана е, че ще даде по-голяма ефективност на работата й, тъй като освен позицията на официалните власти в България на международни форуми, ще се чува и позицията на българските граждани чрез омбудсмана. Манолова благодари на всички експерти и на партньорите на институцията от гражданския и правителствения сектор.


Прокуратурата възложи на Националната полиция проверка по публикации на ПИК

Прокуратурата възложи на Националната полиция проверка по публикации на ПИК ...

......... фонд „Земеделие” заявиха, че фирмата е получила малко над 372 000 лева. Фондът е следил дейността й до ноември 2015 г., когато приключва мониторингът. В този период не са открити нарушения. А след 2015-та имотът можел да се ползва, както собствениците му преценят.  Самата Йончева определя сигнала като медийна атака.


Намериха бебе, оставено на паркинг в Пловдив. Сигнал е получен

Намериха бебе, оставено на паркинг в Пловдив. Сигнал е получен ...

......... служители са извършили оглед на мястото, разпитани са свидетели. Полицията установява самоличността на бебето и издирва родителите му или негови близки. Момченцето е с ръст 68 см, тъмна коса и кафяви очи. Облечено е в син гащеризон от полар. Снимка: МВР Гражданите могат да съдействат на полицията на тел. 032/932-002.


Снимка: Карлос Контрера, Facebook Контрера: СО да не прави опити

Снимка: Карлос Контрера, Facebook Контрера: СО да не прави опити ...

......... (Родител 1 и Родител 2) напомня на скорошните френски напъни да обяснят, че мъже и жени няма, а има някакво си "то“. Ясно е защо го правят, за да свикваме, но няма да я бъде тази работа. Така че Столична община да вземе да си поправи грешката и то веднага!"


Генералният директор на БНТ Константин Каменаров ще подаде оставка пред

Генералният директор на БНТ Константин Каменаров ще подаде оставка пред ...

......... институцията БНТ, както и към служителите на обществената телевизия и колегите си. До казуса се стигна заради решение на СГС, което влиза в провиторечие със Закона за радио и телевизия и заемания от Каменаров пост. Предстои СЕМ да избере и.д. шеф на БНТ и да обяви конкурс за нов титуляр. 


Procter&Gamble обяви печалба и приходи, надминаващи очакванията на анализаторите, което

Procter&Gamble обяви печалба и приходи, надминаващи очакванията на анализаторите, което ...

......... на анализаторите за 16,37 млрд. долара, сочат данни на Refinitiv. Компанията очаква органичните й продажби през 2019 г. да нараснат с 4% вместо да са в диапазона между 2% и 4%. Тя прогнозира, че общите й продажби ще останат непроменени или ще нараснат с 1% спрямо 2018 г., съобщава CNBC.


Обвиняемият за причиняване на катастрофа със загинало дете лидер на

Обвиняемият за причиняване на катастрофа със загинало дете лидер на ...

......... на доказателства, тя беше наложена отново. Според прокуратурата и близките на пострадалите Местан с колата си е отнел предимството на другия автомобил, в който се е движело семейство. Той, на свой ред, е категоричен, че другото возило се е движело в насрещното с голяма скорост и го е ударило челно.


Американският посланик Ерик Рубин не прогнозира скорошно отпадане на визите

Американският посланик Ерик Рубин не прогнозира скорошно отпадане на визите ...

......... България: Мисля, че както ние, така и българското правителство работим усилено, за да направим така, че българите да пътуват по-лесно до Съединените щати. Законът, съгласно който би могла да отпадне програмата за визовия режим зависи от Конгреса, той е в ръцете на Конгреса и единствено Конгреса може да го промени.


Новият завод на „Каменица“ отвори врати в Пловдив. Комплексът, чиято

Новият завод на „Каменица“ отвори врати в Пловдив. Комплексът, чиято ...

......... от решението на „Каменица“ да продължи историята си в Града на тепетата. „Знаете, че в бизнеса няма сантименти и беше въпрос на време индустриалното производство да бъде преместено от мястото, на което до скоро се намираше, защото с разрастването на града то попадна в сърцето на жилищен квартал", каза Тотев.


Районният съд в Харманли наложи наказания на Мария Банева, майка

Районният съд в Харманли наложи наказания на Мария Банева, майка ...

......... При инцидента пострада мъж, който получи средна телесна повреда, съобщава БТА. Прокуратурата поиска Банева да бъде освободена от наказателна отговорност и да получи глоба. Съдът постанови още да се отнеме шофьорската книжка на майката на Банев за следващите 8 месеца. Присъдата може да бъде обжалвана пред Окръжния съд в Хасково.