Илюстрация Увеличаване [Shutterstock] Смаляване Градините се намират в малкото холандско

Илюстрация Увеличаване [Shutterstock] Смаляване Градините се намират в малкото холандско ...

......... и цветните полета в околността. Разходка с лодкаВ парка се организират и разходки с лодка по канала. Разходката, която преминава през полетата, засадени с разноцветни цветя, е с продължителност 45 минути и струва 8 евро за възрастни и 4 евро за деца. Официален сайт на парка за информация и билети.


Кадър от филма Ex Machina (2015) Късометражният експериментален научнофантастичен филм

Кадър от филма Ex Machina (2015) Късометражният експериментален научнофантастичен филм ...

......... бившия СССР от MINT Museum of Toys в Сингапур. В същото време друга програма, ScriptBook, прогнозира чрез компютърен софтуер дали един сценарий ще постигне добър боксофис като филм. Алгоритъмът е "обучен" на базата на голяма база данни от филми между 1970 и 2016 г. В Kunsthal Rotterdam до 30 юни.


Илюстрация Увеличаване Смаляване 26-28.04На разходка с динозавърЗа първи път в

Илюстрация Увеличаване Смаляване 26-28.04На разходка с динозавърЗа първи път в ...

......... е базирана на исторически факт, запечатан в нейния дневник от 4 милиона думи и съдържащ най-интимните детайли от живота й, останали тайна в продължение на години.Премиера по HBO, 30 април от 21:00 ч. и HBO3 от 22:00 ч., HBO, 1 май от 18:10 ч.; HBO2, 2 април от 17:55 ч.


Илюстрация Увеличаване Смаляване През 1969 г. родителите на американската режисьорка

Илюстрация Увеличаване Смаляване През 1969 г. родителите на американската режисьорка ...

......... съвременната креативна революция, в която културата на фокусираните върху самия потребител дигитални медии все повече се слива с поп културата. Той превърна собствения си образ в произведение на изкуството, подобно на толкова много хора в социалните мрежи днес", казва кураторът Джон Питър Нилсон. В Moderna Museet, Малмьо, до 8 септември


Илюстрация Увеличаване Смаляване 19-21.04Смели архитектиАрхитектурният форум

Илюстрация Увеличаване Смаляване 19-21.04Смели архитектиАрхитектурният форум "Без страх" събира на ...

......... от 17:45 ч.; HBO, 23 април 19:10 ч.; HBO 2, 24 април от 18:05 ч.Street FoodНова документална поредица, чийто основен герой е уличната храна и хората, които я приготвят, в Тайланд, Индия, Тайван, Япония, Южна Корея, Сингапур, Индонезия, Филипините и Виетнам. От създателите на Chef`s Table.Премиера по Netflix, 26 април


Яна Пункина, Радослав Чичев и Ана Благова от

Яна Пункина, Радослав Чичев и Ана Благова от "Градски детектив" ...

......... с неодушевени предмети Документални и разследващи серийни подкасти като Slow Burn, In the Dark, Caliphate.Missing and Murdered: Finding Cleo - уж разследване на едно убийство, но разказва за бруталните политики за разселване на канадските индианци в продължение на няколко поколения.От българските – документалният подкаст за футбол "Виктория" и музикалния "Фалшименто".Илюстрация Увеличаване Смаляване Стефан Цвайг – Светът от вчера. Спомени

Илюстрация Увеличаване Смаляване Стефан Цвайг – Светът от вчера. Спомени ...

......... по-скоро чест, а не позор, името ми на писател да бъде зачеркнато в Германия наравно с имената на такива видни съвременници като Томас Ман, Хайнрих Ман, Верфел, Фройд и Айнщайн..."Новото издание е с корица и типография на Кирил Златков.Книгата с по-стария превод от Анна Лилова беше наскоро преиздадена от "Колибри".


Илюстрация Увеличаване Смаляване Още по темата Календар и домашно кино

Илюстрация Увеличаване Смаляване Още по темата Календар и домашно кино ...

......... от 21.55 ч.Дневници на лошото времеОсем едночасови епизода с разкази от първа ръка за приключенията на онези, които се сблъскват с урагани, скални пукнатини, мистериозни замръзнали медузи. Какво е научното обяснение за най-ужасяващите и мистериозни сблъсъци с природата според експертите по лошо време?Премиера по Viasat Nature, 26 октомври, 20.00 ч.


Илюстрация Увеличаване Смаляване В биографията на Тамара де Лемпицка и

Илюстрация Увеличаване Смаляване В биографията на Тамара де Лемпицка и ...

......... признание инвестираното от нея като визионер. Вече има дори и мюзикъл, вдъхновен от живота й", разказва Джоя Мори. Премиерата на мюзикъла "Лемпицка" се състоя на Williamstown Theatre Festival в американския щат Масачузетс на 20 юли 2018 г.Изложбата в Palacio de Gaviria в Мадрид продължава до 24 февруари 2019 г. www.tamaradelempicka.es


© Цветелина Белутова

© Цветелина Белутова "Шрифтът трябва да е не просто красив и ...

......... тяхното изписване, толкова по-добре. А има интересни професионалисти като Стефан Кънчев, неговите лога биха събудили любопитството им, ако се изучават.Какъв ще е трендът през 2019 г.?По-строги и дебели форми, без толкова бъбривост, технически и оригинални, моношрифтове, които се използват от програмистите. Въпреки че класиката отново и отново ще се повтаря.


Илюстрация Увеличаване Смаляване Безметежното детство и носталгията към времената, когато

Илюстрация Увеличаване Смаляване Безметежното детство и носталгията към времената, когато ...

......... за пъри път пред публика на филмовия фестивал "Берлинале" през 2016 г., а в България ще бъде прожектиран на 1 декември 2018 г. Предвидена е и среща със самата Ода Жон.Изложбата "Сърцевина" продължава до 13 януари 2019 г. в Националната галерия (в Двореца), прожекцията е отново там, на 1 декември.Илюстрация Иван Шопов и Теодосий Спасов Увеличаване Иван Шопов и

Илюстрация Иван Шопов и Теодосий Спасов Увеличаване Иван Шопов и ...

......... и на 26 ноември от 15:10 ч.Найджелисима. Шеф Найджела Лоусън ще покаже рецепти в духа на италианската кухня и култура и ще сподели дългогодишния си опит в кулинарията, включително като критик и автор. Книгите й са продадени в над тримилионен тираж. Премиера по 24Kitchen на 28 ноември от 13 ч.


Илюстрация Увеличаване Смаляване Още по темата Календар и домашно кино

Илюстрация Увеличаване Смаляване Още по темата Календар и домашно кино ...

......... криминални дела. В ролите са още Анна Кендрик, Дж. К. Симънс ("Камшичен удар"), Джефри Тамбор (познат от сериалите Arrested Development и Transparent).По HBO от 18 ноемвриСладкишите на Хиде. Първи епизод от предаването на холандския сладкар Хиде Еде Брабандер, който ще представя иновативни рецепти за десерти.Премиера на 20 ноември по 24Kitchen


Илюстрация Увеличаване Смаляване Картини и арт инсталации, провокирани от значимите

Илюстрация Увеличаване Смаляване Картини и арт инсталации, провокирани от значимите ...

......... хората. Докато наскоро не се усъмних в произхода на създала се у мен емоция и тогава задълбах и открих, че жената е пренебрегвана доста съзнателно не само в България през годините и вековете. У нас отношението като цяло е, че това е "измислен" проблем, занимаващ единствено банда мъжкарани на Запад.


Илюстрация По време на премиерата на изложбата в Credo Bonum

Илюстрация По време на премиерата на изложбата в Credo Bonum ...

......... на експерименталния роман "Другият сън" и също така първия превел на български едно от големите имена на литературния постмодернизъм - Томас Пинчън.И на двете дискусии модератор ще бъде литературният критик Миглена Николчина, чиято страст към видеоигрите е малко известна.Изложбата "Игри и политика" продължава до 22 ноември в галерия Credo Bonum.


Илюстрация Игор Стравински, 1946 Увеличаване Игор Стравински, 1946 Автор: Arnold

Илюстрация Игор Стравински, 1946 Увеличаване Игор Стравински, 1946 Автор: Arnold ...

......... устройство, с което прави пробни снимки и изследва потенциални възможности. Но за него високото качество беше много важно, така че със сигурност би останал верен на лентата и черно-бялото. Той обичаше това, което прави. Никога нямаше да се пенсионира.Изложбата е част от поредицата "Майстори на фотографията", организирана от фондация Musiz.Илюстрация Увеличаване Смаляване Издателство:

Илюстрация Увеличаване Смаляване Издателство: "Кръгозор"Превод: Никола ТодоровЦена: 25 лв.Ричард Брансън, ...

......... да постигат по-добри резултати.Основната стратегия според него е да ръководят, да изграждат доверие и да вдъхновяват хората си да се отнасят един към друг не като противници, съперници или опозиция, а като съюзници."Лидерите винаги обядват последни" излиза на английски език през 2017 г. и вече е бестселър в няколко държави.


Есенното издание на Ratio е с разнообразна програма: от лекция

Есенното издание на Ratio е с разнообразна програма: от лекция ...

......... Nature.Десетилетията: Ремикс. Проследяване на политическите и обществените събития през отделните десетилетия на ХХ век. Първият епизод ще разкаже за отбора по хокей на САЩ, който печели олимпийското злато след победа над СССР в полуфиналите – двубой, зареден с много политическо напрежение. На 14 ноември от 21:05 ч. по National Geographic.


Илюстрация Увеличаване [Киномания] Смаляване Стогодишнината от рождението на шведския режисьор

Илюстрация Увеличаване [Киномания] Смаляване Стогодишнината от рождението на шведския режисьор ...

......... 19.00)"Поляната с дивите ягоди" (9 ноември, 18.30)"Шепот и викове" (10 ноември, 17.00)"Да не говорим за всички тези жени" (10 ноември, 18.45)"В присъствието на клоуна" (11 ноември, 15.30)"Лице срещу лице" (11 ноември, 17.45)"Из живота на марионетките" (12 ноември, 18.15)"Сарабанда" (13 ноември, 18.15) В "Одеон":"Сцени от един семеен живот" (11 ноември, 19.00)


Илюстрация Увеличаване Автор: Йосиф Аструков Смаляване 2-22.11Игри и политика Вземете

Илюстрация Увеличаване Автор: Йосиф Аструков Смаляване 2-22.11Игри и политика Вземете ...

......... по HBO на 4 ноември от 21 ч.Марс. Фантастичен игрален сериал с документални елементи за потенциала да се намери живот на планетата. Сериалът е базиран на книгата How We`ll Live on Mars на Стивън Петранек, дългогодишен журналист в областта на науката. По National Geographic на 7 ноември от 23 ч.


Илюстрация От изложбата на Мария Налбантова Увеличаване От изложбата на

Илюстрация От изложбата на Мария Налбантова Увеличаване От изложбата на ...

......... тече негова ретроспектива).Другата причина е, че изложбата "Структури на мисълта" не просто показва чуждото, но и търси диалог с местния контекст. Така например Сабине Битер и Хелммут Вебер създават работата си "Справяне с историята", която се занимава с вече несъществуващия, но все още предизвикващ върли дебати паметник "1300 години България".


Илюстрация Увеличаване Смаляване Още по темата Книга: Анна Швиршчинска -

Илюстрация Увеличаване Смаляване Още по темата Книга: Анна Швиршчинска - ...

......... миналото - от хомофобията по време на СПИН епидемията през 80-те години до първото масово навлизане на мобилни телефони през 90-те. "Човекът с власт е онзи, който не е длъжен да отговаря на всяко обаждане, напротив – наредил е да казват, че го няма."Преводът от италиански е на Вера Петрова.


Илюстрация Увеличаване Смаляване Създадената в началото на 90-те години в

Илюстрация Увеличаване Смаляване Създадената в началото на 90-те години в ...

......... Клое Севини. "Голяма мечта ни е да представим жилището и студиото на Дейвид Хокни, но не познаваме никой, който е близък с него, така че още преследваме този проект", коментира Алегре. "The World of Apartamento – десет години интериори от ежедневието" е в каталога на Abrams и струва 60 долара.


Илюстрация Увеличаване Смаляване Още по темата 20 въпроса: Силвия Чолева

Илюстрация Увеличаване Смаляване Още по темата 20 въпроса: Силвия Чолева ...

......... от полски е на Лъчезар Селяшки.Появата на антологията допълва силната откъм нови заглавия година на издателството за поезия ДА. Наскоро под знака му излязоха още "Избрана поезия" на Илко Димитров, "Там също пада светлина" на белгийската авторка Мириам ван Хее, "Обратното на слънчогледа" на Цочо Бояджиев, "Марс" на Владимир Левчев.


26 – 28.10Висок градус. Студеното време предполага загряващ уикенд с

26 – 28.10Висок градус. Студеното време предполага загряващ уикенд с ...

......... на съучениците и преподавателите си. В Netflix от 31 октомври.Снекбарът на Ричо. Ейдриън Ричардсън е главен готвач на един от най-утвърдените ресторанти в Мелбърн, а в това предаване той споделя достъпни и лесни за реализиране рецепти, вдъхновени от традиционната кухня на различни култури. По 24Kitchen от 26 октомври, 13 ч.


Илюстрация

Илюстрация "Грешното възпитание на Камерън Пост" Увеличаване "Грешното възпитание на ...

......... Увеличаване "Фантастична жена" Смаляване ЛГТБ темата присъства в програмата и чрез чилийския "Фантастична жена" (28 октомври в "Одеон"), който разказва за историята за трансполова жена в Сантяго, която трябва да се изправи пред лавината от трудности след смъртта на приятеля си. Цялата програма на So Independent е онлайн на soindependentfilmfest.com.


© Александър Вълчев Според проучване на Университета в Мичиган количеството пробягани

© Александър Вълчев Според проучване на Университета в Мичиган количеството пробягани ...

......... Това са обувките, на които е заложила и по време на Софийския маратон тази година.Двамата треньори обръщат внимание и на техниката на стъпване. Те препоръчват, ако има опасност от подхлъзване, да се правят по-ситни крачки, а ако рискът е голям – торсът да бъде леко приведен напред (походката на пингвина).


123 © Александър Вълчев 123 © Александър Вълчев 123 © Александър Вълчев Когато

123 © Александър Вълчев 123 © Александър Вълчев 123 © Александър Вълчев Когато ...

......... следене на изминати километри, скорост и постигнат прогрес. Полезна информация има и във фейсбук групата на клуба, както и на уебсайта на adidas.Активностите на adidas Runners Sofia не спират през есента и зимата, дори напротив – ще бъдат повече. Предвиждат се нови локации и още тренировки, които да допълват бягането.


Илюстрация Увеличаване Смаляване Още по темата Календар и домашно кино

Илюстрация Увеличаване Смаляване Още по темата Календар и домашно кино ...

......... of Sabrina. Малката вещица Сабрина се завръща, но както заглавието подсказва, новият сериал за героинята ще е доста по-мрачен от този, който вероятно помните от 90-те години. В главната роля е Киернан Шипка, позната най-вече от сериала Mad Men, който я направи известна още като дете.В Netflix от 26 октомври


Илюстрация Момент от

Илюстрация Момент от "Опиянение и гняв" Увеличаване Момент от "Опиянение ...

......... (20 октомври), физическа театрална комедия от израелско-японското дуо Одед Задок и Казуйо Шионоири и Bufft a Vif/Smashed to Pieces на френския мултидисциплинарен артист Пиер Мьоние и сценографката Маргьорут Борда. Фестивалът продължава до 25 октомври. Цялата програма на АСТ, цените на билетите и всички детайли около представленията са онлайн на actfest.org


Илюстрация Увеличаване Смаляване В текста си към фотоалбума на Джон

Илюстрация Увеличаване Смаляване В текста си към фотоалбума на Джон ...

......... в някои отношения. Харесва ми и да проследявам типични за страните елементи, които са заплашени от изчезване." Сега е съсредоточен в завършването на огромен проект – фотоалбум, който ще съдържа снимки на дървета, правени от Демос през последните 40 години. "Все пак и те като хората се раждат и умират."


Илюстрация Увеличаване Автор: ©Salvador Dali Foundation Смаляване Жена, която цял

Илюстрация Увеличаване Автор: ©Salvador Dali Foundation Смаляване Жена, която цял ...

......... се в пряк и преносен смисъл в свята обител, в която самият Салвадор Дали е можел да пристъпи само с предварителна уговорка.Изложбата продължава до 14 октомври в Барселона, а ресторантът на музея MNAC освен зашеметяващи гледки към града предлага и "сюрреалистично" меню. Домакините обещават, че няма да поднасят живи жаби.


Илюстрация Увеличаване Смаляване 12-14.10Високо, високо, високо. Професионални курсове за пилоти

Илюстрация Увеличаване Смаляване 12-14.10Високо, високо, високо. Професионални курсове за пилоти ...

......... третата и предстоящата четвърта част на "Отмъстителите". "Черната пантера" държи и рекорда за най-касов филм, създаден от чернокож режисьор (Райън Куглър). Филмът е базиран на комиксите за Черната пантера, а първото споменаване на героя в изданията на Marvel е от 1966 г.Телевизионна премиера по HBO тази неделя от 21:00 ч.


От изложбата

От изложбата "Кутия с негативи" на Галина Йотова След необикновено ...

......... повече биеналета се обръщат към художници за куратори, но с Барейро случаят е друг. Някои се питат дали подобен тип делегиране не е отказ от отговорност. Други приветстват подхода му като радикален жест, който преосмисля ролята на куратора. До 9-ти декември 2018 г. Стефка Цанева е куратор и културен мениджър


Илюстрация Увеличаване Смаляване Още по темата Календар и домашно кино

Илюстрация Увеличаване Смаляване Още по темата Календар и домашно кино ...

......... други.Премиера по 24Kitchen, от понеделник до петък, 12:00 ч.Живите мъртвиПремиера на последния, девети, сезон на "Живите мъртви", който най-накрая ще достигне до кулминацията на войната на клановете, която изправи Рик Граймс и неговата група оцелели срещу Спасителите и техният хитър лидер Нигън.Премиера, FOX, 8 октомври, всеки понеделник от 23:00 ч.


Илюстрация Кадър от

Илюстрация Кадър от "3/4" Увеличаване Кадър от "3/4" Смаляване Още ...

......... издателство "Лъчезар Минев". В екранизацията участва разпознаваем състав от актьори: Пенко Господинов (който има опит с ироничния поглед към някогашния строй – той игра Тодор Живков във "Виктория"), Йоана Буковска – Давидова, Луиза Григорова–Макариев, Цветана Манева, Мая Новоселска, Марий Росен. Програмата на "Киномания" се очаква през следващите седмици на kinomania.bg


На представянето на новата версия на прочутите маратонки в Лондон,

На представянето на новата версия на прочутите маратонки в Лондон, ...

......... езичето на дясната обувка, а на лявата е щампа на лицето на Стела Макартни и нейния подпис. Цената на един чифт е 235 британски лири. На официалното представяне на новата версия на прочутите маратонки в Лондон, Стан Смит позира с модната дизайнерка Стела Макартни – дъщеря на сър Пол Макартни.


Илюстрация Увеличаване Смаляване Халед Хосейни –

Илюстрация Увеличаване Смаляване Халед Хосейни – "Молитва към морето"Издателство "Обсидиан"цена: ...

......... един възможен начин да им бъде обяснени по щадящ начин войната и последствията от военните конфликти. Приходите от продажбите на книгата ще бъдат дарени на Агенцията на ООН за бежанците и на фондация "Халед Хосейни" в помощ на хората, страдащи от войни и насилие.Преводът от английски е на Любомир Николов.


Илюстрация Сред множеството кино събития в София се нарежда и

Илюстрация Сред множеството кино събития в София се нарежда и ...

......... – тази на търсенето на срещи и сексуални партньорства онлайн или чрез приложения за запознанства. Разберете как протичат те в дигиталната ера през погледа на няколко двадесетгодишни американци и интервюта с експерти и изпълнителни директори на приложение за срещи.Премиера по HBO 2, 29 септемрви, 00:10 ч., 2 октомври, 09:45 ч.


Илюстрация Увеличаване Смаляване Още по темата Календар и домашно кино

Илюстрация Увеличаване Смаляване Още по темата Календар и домашно кино ...

......... а сценарист е Патрик Сомервил (The Leftovers).Премиера, Netflix, 21 септември"Вампири: Наследството"Сериалът е спин-оф на "Дневниците на вампирите" и "Древните". Сюжетът разказва за следващото поколение от вещици, вампири и върколаци в училището за млади таланти "Салватор". Новата история ще продължи в 22 епизода по 45 минути.Премиерата: 26 октомври по HBO GO.


Илюстрация Увеличаване Смаляване Още по темата Capodimonte di tutti capi

Илюстрация Увеличаване Смаляване Още по темата Capodimonte di tutti capi ...

......... събития. В момента в Жирона тече Guinovart, à table, също до 7 октомври; предстоят Patrimoni от 7.10.2018 до 3.02.2019 г. в Аграмунт, провинция Леида, и заключителната и вероятно най-мащабна от всички досега Retrospectiva Guinovart, която ще може да се види от 24.01.2019 до 26.05.2019 г. във Fundació Vila Casas, Barcelona.


Илюстрация Увеличаване Автор: Reel Art Press Смаляване Още по темата

Илюстрация Увеличаване Автор: Reel Art Press Смаляване Още по темата ...

......... обратно ехо и двойка микрофони на различно разстояние за гласа на Плант, за да се получи звуковият ефект - бел. авт)."Името "Ню Ярдбърдс", под което "Лед Цепелин" са изнесли първите си няколко концерта, бива заменено с "Лед Цепелин" след приключване на скандинавското турне през октомври 1968 г. Останалото е история.


Илюстрация Вила Сбертоли в град Пистоя, Тоскана, функционирала като психиатрична

Илюстрация Вила Сбертоли в град Пистоя, Тоскана, функционирала като психиатрична ...

......... г. местният кмет обявява продажбата му след търг на компания със седалище в Дубай за петнадесет милиона евро. С надеждата, че замъкът ще "грабне сърцата" на новите собственици и те ще върнат предишния му блясък. Илюстрация Изоставено имение в Северна Италия Увеличаване Изоставено имение в Северна Италия [Ell Costi] Смаляване


Илюстрация Увеличаване Смаляване Още по темата Пътеводител на есенния арт

Илюстрация Увеличаване Смаляване Още по темата Пътеводител на есенния арт ...

......... неведнъж в "Капитал". На въпроса какво участие имат те в квАРТал Фестивал Мартина Панайотова казва "ние сме отворени към всички, с вход свободен сме, ядем в техните ресторанти, всички са добре дошли, включително и децата на богатата ни детска програма".Пълната програма на квАРТал Фестивал е описана във Фейсбук страницата: https://www.facebook.com/kvARTal.kolektiv/


Илюстрация От изложбата

Илюстрация От изложбата "Кутия с негативи" на Галя Йотова Увеличаване ...

......... Франко и Маги Джиленхол. Епизодите продължават да проследяват зараждането на порно културата в Ню Йорк от началото на 70-те до средата на 80-те години и да показват бурния свят на секс търговията от момента.Премиера по HBO3, 16 септември, 01:05 ч., HBO3, 16 септември, 21:00 ч., HBO, 16 септември, 22:50 ч.


Илюстрация Увеличаване Смаляване Още по темата Откъс от

Илюстрация Увеличаване Смаляване Още по темата Откъс от "Докато лежах ...

......... вокалистът й излезе от затвора след тригодишна присъда за поръчване на убийството на съпругата му).Преводач от английски е Рада Шарланджиева, на която дължим появата и на други класики на американската литература като "По пътя" на Джак Керуак, "На изток от рая" на Джон Стайнбек, "Великият Гетсби" на Ф. Скот Фицджералд.


Илюстрация Увеличаване Смаляване Томас Гюнзиг -

Илюстрация Увеличаване Смаляване Томас Гюнзиг - "Най-малкият зоопарк на света"Издателство ...

......... там, полуседнала, полуизлегнала се, в някаква чудата поза върху гардероба, и се взираше в него с големите си като десертни чинии очи." Книгата е част от поредицата "Модерна европейска проза" на издателство "Ерго", в която може да намерите голямо разнообразие от рядко или никога досега превеждани на български европейски автори.


Илюстрация Увеличаване Смаляване На 15 юли 2016 г. Махмут Фазъл

Илюстрация Увеличаване Смаляване На 15 юли 2016 г. Махмут Фазъл ...

......... как разбираш живота, от възгледите ти. Тъй че ти трябва главно време и житейски опит, които не можеш да научиш в училище. Това, че живях в Щатите и завързах много приятелства там, обогати именно житейския ми опит.Текст под снимка:Перфектно композираните кадри на "Обявлението" са дело на българския оператор Крум Родригес


Илюстрация Новият проект на

Илюстрация Новият проект на "Ангел Заберски Биг бенд" носи името ...

......... Джон Маккейн. Старшият сенатор от Аризона се съгласява да участва в него, малко след като получава диагнозата рак на мозъка, а лентата комбинира негови интервюта, коментари и речи с архивни телевизионни кадри, както и непоказвани в ефир домашни видеоклипове и снимки. Премиера по HBO 2; 7 септември от 23:00 ч.


Рейчъл Пичей и Пол Мосиг,

Рейчъл Пичей и Пол Мосиг, "Това / онова", 2016, фотография, ...

......... отразяващи артистичните акции, водещите личности, фестивали и изложби в България от края на 80-те години до началото на XXI век.Сезонът в Contemporary Space във Варна започва на 22 септември с "Платформа" на Иво Бистрички, а по-късно през есента предстоят изложби на Иван Мудов (октомври) и Калоян Илиев - Кокимото (ноември).


Илюстрация Кадър от филма на Милко Лазаров Увеличаване Кадър от

Илюстрация Кадър от филма на Милко Лазаров Увеличаване Кадър от ...

......... а наскоро издалите нов миниалбум Jeremy? ще свирят на 3 септември. ФСБ, чийто бивш басист Ивайло Крайчовски почина на 21 август, ще бъдат на сцената на Амфитеатър "Аполония" на 8 септември. Със сборни изложби ще участват художниците Греди Асса, Димо Колибаров, Ясен Гюзелев, Стоян Дечев. Цялата програма е на apollonia.bg.


Илюстрация Греди Асса Увеличаване Греди Асса Смаляване 31.09 – 8.09Аполония.

Илюстрация Греди Асса Увеличаване Греди Асса Смаляване 31.09 – 8.09Аполония. ...

......... септември от 13:00 ч., HBO 3, 5 септември от 13:05 ч.Ozark IIВтори сезон на драматичния сериал, в който неволите на семейството на Марти Бирд (Джейсън Бейтман), опитващо се да изплува незасегнато през опасните и мътните води на наркокартелите, продължават. Тук залозите обаче са още по-големи. Премиера по Netflix, 31 август


Илюстрация Увеличаване [Архив на издателство

Илюстрация Увеличаване [Архив на издателство "Библиотека 48"] Смаляване Безспорният талант ...

......... недоверие към свободата, която има човешки произход, зададена е от обществената система. За Пасков свободата идваше единствено от небето.""Балада за Георг Хених" и "Германия, мръсна приказка" са в книжарниците от "Сиела". "Аутопсия на една любов" излиза на 15 септември. Преиздаването на кратката проза на Пасков е планирано за следващата година.


Илюстрация Кадър от испанската комедия

Илюстрация Кадър от испанската комедия "Средиземноморска диета" Увеличаване Кадър от ...

......... храна" да прерасне в събитие, което се случва поне един път годишно.Повече за програмата на kinoihrana.liatnokino.comВ края на август още един фестивал ще се проведе във Варна. Този уикенд (25-26 август) Дворецът на културата и спорта ще приеме осмото издание на AniFest – събитие, посветено на аниме културата, косплей, гейминг.


Камелия Тодорова, Милица Гладнишка и Рут Колева излизат на една

Камелия Тодорова, Милица Гладнишка и Рут Колева излизат на една ...

......... способността от време на време да мени външността си. Докато двамата се опитват да намерят начин да контролират тази сила, разбират, че Джун не е сама от вида си. Режисьор на осемте изпълнени с драма епизоди е Фарън Блекбърн (The Fades, Daredevil, Doctor Who и др.)Премиера по Netflix, 24 август


Илюстрация Илюстрации: Вадим Лазеркевич, 1945 г. Увеличаване Илюстрации: Вадим Лазеркевич,

Илюстрация Илюстрации: Вадим Лазеркевич, 1945 г. Увеличаване Илюстрации: Вадим Лазеркевич, ...

......... откриването на изложбата - те с широко отворени очи наблюдаваха екраните с презентациите. Това показва, че тези книжки имат своето място и днес. Не са зачеркнати от комиксите и анимацията."Изложбата "Българската илюстрация за деца през 20-те и 30-те години на XX век" е в галерия "Васка Емануилова" до 31 август.


Илюстрация Касовата бележка на ИКЕА преживява интересна трансформация в килим

Илюстрация Касовата бележка на ИКЕА преживява интересна трансформация в килим ...

......... организиран от легендарната компания за производство на фотографска техника Hasselblad – Hasselblad Master Award. "С тази колекция от снимки и ИКЕА, и Hasselblad продължават традицията да вдъхновяват хората да внасят повече красота в дома и ежедневието си", каза водещият дизайнер на шведската компания Маркус Енгман при представянето на ексклузивното партньорство.


Илюстрация Rachel Fannon Увеличаване Rachel Fannon Смаляване Още по темата

Илюстрация Rachel Fannon Увеличаване Rachel Fannon Смаляване Още по темата ...

......... диск е трудно. В първата част, в която гостуват Ел Олсън, Софийската филхармония, Джийн Кой (работил с Flying Lotus) и Иън Чанг (Son Lux), темите се въртят около разказването на истории чрез сенки, привиденията, призраците на миналото, бъдещето и настоящето. Надявам се следващите две части да излязат през 2019 г.


От изложбата

От изложбата "Морски бриз" на фотографката Рената Вале 17.08Видео пред ...

......... заминава за Индия, където ще обиколи най-добрите ресторанти в Мумбай и Делхи, изучавайки смесицата от вкусове и разнообразните умения и съставки, използвани в модерната индийска кулинария. Ще се запознае с индийските готвачи Атул Кочар, Ранвеер Брар, Томас Закариас и заедно ще приготвят вкусотии пред камерата. Премиера 2 август, по 24Kitchen


Илюстрация Увеличаване Смаляване Всички лъжат, но според доктора по икономика

Илюстрация Увеличаване Смаляване Всички лъжат, но според доктора по икономика ...

......... "Гугъл" и успеха на Доналд Тръмп, който с нападките си към емигрантите и с изблиците си на гняв резонира в най-дълбоко скритите и лоши човешки наклонности."Всички лъжат" е най-добра книга на Amazon за 2017 г. в категория "Бизнес и лидерство". Преводът е на Деница Попова. Издателство "Вакон", цена 18 лв.


Илюстрация Увеличаване [Inez&Vinoodh] Смаляване Виктор Хорстинг и Ролф Снурен се

Илюстрация Увеличаване [Inez&Vinoodh] Смаляване Виктор Хорстинг и Ролф Снурен се ...

......... скици и рисунки към някои от най-известните колекции на Victor & Rolf."Партньорството ни е мистерия дори за самите нас и предпочитаме да не го анализираме прекалено, за да не изчезне магията. Никога не се караме. Ако не сме постигнали съгласие, значи идеята още не е напълно узряла", обобщава Ролф Снурен.


Илюстрация Увеличаване Смаляване Още по темата Книга: Колсън Уайтхед -

Илюстрация Увеличаване Смаляване Още по темата Книга: Колсън Уайтхед - ...

......... най-добро за него и че дори не знае какво иска." На български книгата излезе през юни, тогава беше и световната премиера на "Да ядеш животни" – филмът е съвместен проект на Джонатан Фоер и Натали Портман, които вместо да станат партньори в живота, си останаха приятели и партньори в работата.


Илюстрация Увеличаване Автор: Цветелина Белутова Смаляване

Илюстрация Увеличаване Автор: Цветелина Белутова Смаляване "По-силни и по-креативни, отколкото ...

......... цветна, колкото и проектът им Art of Migration. Преди София вече бяха организирали дебати върху миграционните проблеми в Германия, Чехия, Хърватия, Босна и Македония. Следващите спирки – Турция, Грузия и накрая Монголия. Пътешествието им може да следите в инстаграм и фейсбук профилите на проекта, както и на страницата им www.artofmigration.com.


10.08Вълкът и седемте козлета. Премиера на мюзикъла за възрастни от

10.08Вълкът и седемте козлета. Премиера на мюзикъла за възрастни от ...

......... края между 12 и 17 часа работилници по конструиране ще забавляват децата. А между 11 и 18 ч. всеки може да се включи без значение от възрастта да строи гигантски замъци и животни с изобилието от блокчета.В Sofia Ring Mall на 1 и 2 етаж, от 11 до 18 ч.


Илюстрация Увеличаване [Shutterstock] Смаляване

Илюстрация Увеличаване [Shutterstock] Смаляване "Кучето е част от нашето семейство ...

......... пътува с нейния малък дакел Чарли, хората са по-топло настроени към нея, отколкото ако пътува сама: "Забелязвам, че хората обръщат повече внимание на дакелчето, отколкото на двегодишния ми син. В Белгия в малък ресторант първо ни донесоха купичка с вода, а едва по-късно забелязаха, че детето има нужда от столче."


Илюстрация Станция

Илюстрация Станция "Толедо" Увеличаване Станция "Толедо" Смаляване Илюстрация Университетската спирка ...

......... Ширин Нешат. Оглежда се в цитатите от "Божествена комедия", изписани върху стъкло на входа на станция "Данте" и отразени във всички посоки. Погледът му се плъзга върху импресионистични мозайки и футуристични аркади.И както обикновено се случва, в един момент човек загубва ориентация дали животът захранва изкуството със сюжети или обратното.


Илюстрация Увеличаване Смаляване Още по темата Книга: Пол Остър –

Илюстрация Увеличаване Смаляване Още по темата Книга: Пол Остър – ...

......... мен лично преводът ѝ беше качествено ново преживяване, защото за пръв път работя върху книга от афроамерикански автор. Това е голяма литературна територия, която в България сме склонни да забравяме или подценяваме.""Подземната железница" ще бъде адаптирана в сериал от Amazon, а зад проекта е Бари Дженкинс, режисьорът на "Лунна светлина".


3 – 11.0821 години не стигат. За пръв тази година

3 – 11.0821 години не стигат. За пръв тази година ...

......... град съчетава митологичния мащаб и интимния разказ на героите на едни от най-популярните творби на Кинг, сред които "То" и "Тъмната половина". Първите четири епизода вече са налични в онлайн стрийминг платформата HBO GO. Следващите епизоди ще бъдат достъпни един по един всеки следващ четвъртък с финал на 13 септември.


Алберто Джакомети в студиото си, 1960, Photo Ernst Scheidegger Giacometti

Алберто Джакомети в студиото си, 1960, Photo Ernst Scheidegger Giacometti ...

......... - "Студиото на Алберто Джакомети".От октомври до януари 2019 г. пространството ще бъде домакин на изложба, представяща скулптурите и инсталациите на Анет Месаже – носителка на наградата "Златен лъв" от Биеналето във Венеция през 2005 г. След това в залите на института ще се настанят красивите фотографии на Питър Линдберг.


Илюстрация An illuminating path, 1998 by David LaChapelle Увеличаване An

Илюстрация An illuminating path, 1998 by David LaChapelle Увеличаване An ...

......... Opie 2010-11 Увеличаване 700 Nimes Road, Bedside Table by Catherine Opie 2010-11 Смаляване След Лондон Michael Jackson: OntheWall ще пътува до Grand Palais в Париж (ноември 2018 до февруари 2019), The Bundeskunsthalle в Бон (март до юли 2019) и Espoo Museum of Modern Art във Финландия (август до януари 2020).