Илюстрация Проектът за лабораторен блок на българската антарктическа база Увеличаване

Илюстрация Проектът за лабораторен блок на българската антарктическа база Увеличаване ...

......... материален израз. Всичко това ми допада, тъй като аз самата в последните години изпитвам необходимост да живея по прост начин. Така че се чувствам в свои води, при всяка възможност съм в планината или на океана. Радвам се на особен вид свобода, докато съм в контакт с екстремностите на природата.


Илюстрация The Wallace collection Увеличаване The Wallace collection Смаляване До

Илюстрация The Wallace collection Увеличаване The Wallace collection Смаляване До ...

......... той за първи път прави обувки от хартия за гущерите. "Дори не си спомням кога за последно съм носила обувки, които не са на Маноло", казва във филма главната редакторка на американския Vogue Ана Уинтур.An Enquiring Mind: Manolo Blahnik at the Wallace Collection в Лондон до 1 септември /вход свободен/


Илюстрация Увеличаване Автор: Надежда Чипева Смаляване Годишната изложба с номинираните

Илюстрация Увеличаване Автор: Надежда Чипева Смаляване Годишната изложба с номинираните ...

......... Рада Букова, която в момента представя България заедно с Лазар Лютаков на 58-ото издание на Венецианското биенале. Следващите победители са Самуил Стоянов (2009), Антон Терзиев (2010), Викенти Комитски (2011), Леда Екимова (2012), Кирил Кузманов (2013), Зоран Георгиев (2014), Александра Чаушова (2015), Димитър Шопов (2016), Мартина Вачева (2017), Мартин Пенев (2018).


Илюстрация Увеличаване Смаляване До 17.08Скачане с препятствияЗа девети път конната

Илюстрация Увеличаване Смаляване До 17.08Скачане с препятствияЗа девети път конната ...

......... 18 август в 21 ч."Епични жени воини – Викингите". Историята приема, че всички воини сред викингите са били мъже. Но находки на шведския остров Бьорко, където е бил разположен някогашният търговски град Бирка, преобръщат тази представа. Документалният филм ще бъде излъчен на 18 август от 22 ч. по Viasat History.


Олафур Елиасон Завръщането на датския артист Олафур Елиасон в лондонската

Олафур Елиасон Завръщането на датския артист Олафур Елиасон в лондонската ...

......... на проекта. И това не е случайно. Винаги ме е вълнувал въпросът ние участници ли сме или създатели на изкуството като посетители, защото всъщност интерпретацията ни върху всяка работа, създадена от друг артист, е всъщност нова форма на изкуство."In Real Life остава в Tate Modern до 5 януари 2020 г.


Илюстрация Увеличаване Смаляване 9 - 15.08Лятно кино с коктейлиКултурен център

Илюстрация Увеличаване Смаляване 9 - 15.08Лятно кино с коктейлиКултурен център ...

......... си дейност, е шотландският актьор Алън Къмингс, познат най-вече от изявите си в британския театър, но и от филми като "Войната на половете", "Широко затворени очи". Партнира му австралийската актриса със сръбски корени Бояна Новакович, участвала в "Аз, Тоня" и сериала Shameless. Двата сезона на "Инстинкт" вървят по Fox Crime.Илюстрация Увеличаване Смаляване

Илюстрация Увеличаване Смаляване "Прекрасният живот на Артър Лес" е най-новата ...

......... (2004 г. От издателство "Обсидиан") . Романът "Прекрасният живот на Артър Лес" излезе в България в края на юни от издателство "Колибри", а преводът от английски език е на Паулина Мичева. Абонирайте се за Капитал Четете неограничено и подкрепяте усилията ни да пишем по важните теми цена: 18 лвИздателство: "Колибри"


Илюстрация Кристиан Диор с Лъки, 1955 Увеличаване Кристиан Диор с

Илюстрация Кристиан Диор с Лъки, 1955 Увеличаване Кристиан Диор с ...

......... на тази в Лондон е Swarovski. "Историята на Сваровски се преплита тясно с тази на Dior още от 50-те години на ХХ век, когато дядо ми работи заедно с мосю Диор по създаването на кристала "Северно сияние", казва Надя Сваровски от управителния борд на бижутерийната компания.Изложбата продължава до 1 септември.


Илюстрация Увеличаване [Twin Pickles] Смаляване Когато фотографката Веселина Николаева отива

Илюстрация Увеличаване [Twin Pickles] Смаляване Когато фотографката Веселина Николаева отива ...

......... лицата да сменят адресната си регистрация." Драгиева казва, че така освен от бездомничество, хората са заплашени скоро и от живот без документ за самоличност (при заличаване на адресната регистрация от регистрите на населението, служителите на звената "Български документи за самоличност" не приемат заявления за издаване на български документи за самоличност).


Илюстрация Автор на оформлението на Кирил Златков Увеличаване Автор на

Илюстрация Автор на оформлението на Кирил Златков Увеличаване Автор на ...

......... могат да бъдат възприети като критика, но преди да бъдат критика, те са факти. Героите на Уелбек са следствие от явленията в света на романа, които влияят неизбежно върху настроенията, възприятията и съдбите им. А онова, което се случва в действителността, е следствие от посоката, по която е поела историята."


Илюстрация Увеличаване Смаляване 01 - 15.08Пътешествия на лентаВ рамките на

Илюстрация Увеличаване Смаляване 01 - 15.08Пътешествия на лентаВ рамките на ...

......... "Шоколад!" в Amuse Bouche, ще научат как се работи с него, ще темперират шоколад и ще имат възможност да направят бонбони и трюфели. По време на занятието участниците ще приготвят и домашен суров шоколад. Водеща на курса е Катерина Рангелова.В кулинарно училище Amuse Bouche, от 18:30 ч., цена: 90 лв.Илюстрация Увеличаване [Блок Кино] Смаляване

Илюстрация Увеличаване [Блок Кино] Смаляване "Новото българско кино е затворено ...

......... предпочита българската публика?- Трудно е да се прави подобно обобщение, и все пак публиката на "Блок кино" харесва старите български филми и тепърва се учи да харесва новото българско кино. Дори и понякога скептични в началото, зрителите на нашите прожекции остават впечатлени и често развълнувани от филмите, което е най-важното.


Илюстрация Увеличаване Смаляване 25.07 - 14.08. Пътят на юг. Българско

Илюстрация Увеличаване Смаляване 25.07 - 14.08. Пътят на юг. Българско ...

......... от 19 ч., цена: 60 лв. 1.08. Битката на класическите рокаджии. Kino Cabana е домакин на битката между две от най-популярните рок банди в историята на музиката - The Rolling Stones и The Beatles. Селекцията от парчета ще направи Shakermaker, а входът е свободен. В Kino Cabana от 18 ч.


Илюстрация Тенис зала в София Увеличаване Тенис зала в София

Илюстрация Тенис зала в София Увеличаване Тенис зала в София ...

......... и "дясното" си око. Както вероятно би трябвало да подхождаме и към всяко друго нещо. В противен случай рискуваме изводите ни да са еднопланови и схематични, а представата ни за света – опасно изкривена в огледалото на предразсъдъците ни.Изложбата, част от международната поредица Architektur im Ringturm, продължава до 27 септември.


Илюстрация Увеличаване Смаляване На 20 юли 1969 година американските астронавти

Илюстрация Увеличаване Смаляване На 20 юли 1969 година американските астронавти ...

......... думите на Дмитрий Рогозин, шеф на «Роскосмос», руски космонавти ще стъпят за пръв път на Луната през 2030 г. По ирония на съдбата може да се окаже така, че когато американците се завърнат, а руснаците пристигнат за пръв път, там вече да ги чакат китайци на постоянно фунционираща лунна база.


Илюстрация Увеличаване Смаляване 16-29.07Повелителят на чешмитеФотоизложбата

Илюстрация Увеличаване Смаляване 16-29.07Повелителят на чешмитеФотоизложбата "Вода за хаир" на ...

......... в Business Intelligence" обещава да съкрати времето за справки, които са необходими на бизнеса, за да функционира. Ще бъдат показани стъпките, които са необходими, за да се внедри Business Intelligence в дадена организация, както и начини на работа с приложението Qlik Sense.В Campus X от 9 ч., цена 245 лв.Илюстрация Увеличаване Автор: Евгения Димитрова Смаляване Докато разглеждате изложбата

Илюстрация Увеличаване Автор: Евгения Димитрова Смаляване Докато разглеждате изложбата "АБВ ...

......... на премиерата на изложбата в Полша, изразиха съжаление, че са изхвърлили старите си вещи, тъй като разбраха, че всъщност някога са притежавали парчета история." "АБВ на полския дизайн" е в #СКЛАД (Тютюневият град) до 28 юли. Повече за пространството, в което се намира изложбата и другите събития в него: tobacco-city.plovdiv2019.eu


Илюстрация Увеличаване Смаляване До 22.07В прегръдката на Амазония.Преди четири години

Илюстрация Увеличаване Смаляване До 22.07В прегръдката на Амазония.Преди четири години ...

......... Тази получила глобална популярност храна има дълга и богата история, десетки вариации и комбинации, за които не подозираме. Премиера по Netflix, 12 юлиBlown AwayДесет артисти застават пред предизвикателството да изработят най-впечатляващата скулптура от стъкло, за да спечелят наградата от 60 000 долара и титлата шампион. Премиера по Netflix, 12 юли


Илюстрация Пабло Пикасо, 1952 г. Увеличаване Пабло Пикасо, 1952 г.

Илюстрация Пабло Пикасо, 1952 г. Увеличаване Пабло Пикасо, 1952 г. ...

......... и откъс от документалния филм на Лучано Емер "Да срещнеш Пикасо".Изложбата е осъществена благодарение на съвместната работа и архивите на музея "Пикасо" (Париж), MNAC (Барселона), "Рейна София" (Мадрид), библиотека "Еманюел Бусар", частни колекции и др. Ще бъде отворена за посетители до 24 септември 2019 г. в музея "Пикасо" в Барселона.


Илюстрация Увеличаване Смаляване 5.07Парти в облацитеRooftop Сonnections е поредица от

Илюстрация Увеличаване Смаляване 5.07Парти в облацитеRooftop Сonnections е поредица от ...

......... часа филмови кадри, 800 часа аудиозаписи и 10 хиляди снимки, за да представи целия период на програмата "Аполо" на НАСА – от злочестата мисия "Аполо 1", която струва живота на трима астронавти, до последния полет, с който се слага нейният край.Премиера по National Geographic на 7 юли от 21.55 ч.


Илюстрация Портрет на дукесата на Алба от Игнасио Зулоага, 1921

Илюстрация Портрет на дукесата на Алба от Игнасио Зулоага, 1921 ...

......... си на другия ден Women´s Wear Daily. В Гетария през 2011 г. отвори врати посветеният на творчеството на Баленсиага музей. До 12 януари 2020 г. музеят показва изложбата Cristobal Balenciaga. Fashion and Heritage. Contexts, а до 29 септември продължава и изложбата Finaestampa за модната рисунка като самостоятелна дисциплина в изкуството.www.museothyssen.orgwww.cristobalbalenciagamuseoa.com


Илюстрация Увеличаване Автор: Joseph Cultice Смаляване 28, 29 и 30.06Горе

Илюстрация Увеличаване Автор: Joseph Cultice Смаляване 28, 29 и 30.06Горе ...

......... Под нейното обобщаващо послание френският фотограф Гийом Лебран комбинира 40 фотографии - пейзажи, снимки на руини и изоставени места с портрети на млади хора, заснети в периода 2006-2012 г., по време на неговите пътувания между Турция, България и Гърция и отразяващ едновременно настоящето и следите от миналото. В Галерия Синтезис.


Илюстрация Увеличаване Смаляване Ултразвуковата технология навлиза широко в медицината през

Илюстрация Увеличаване Смаляване Ултразвуковата технология навлиза широко в медицината през ...

......... идва от инфлуенсъри като Кайли Дженър (част от риалити шоу империята Кардашиян), а изпълненията включват алигатори, скокове с парашут, танцова хореография, експлозиви (един такъв случай завършва с пожар в дива местност и щети за над 8 милиона долара), национален тв ефир, пейнтобол, бейзбол, фойерверки и т.н. Вие какво ще изберете?


[The Comedy Club] Две години след като беше обвинен в

[The Comedy Club] Две години след като беше обвинен в ...

......... Twitter.Доколко релевантни са критиките към личности като Луи Си Кей и Джон Клийз тук? Жаждата на публиката в България до голяма степен свежда подобни събития до концептуалното им ядро: артистът и публиката знаят какво искат един от друг, а всичко останало (за добро или лошо) се превръща в страничен шум.


Prisionero, 1999 [Fred Eychaner Collection] От Reina Sofia, най-големият музей

Prisionero, 1999 [Fred Eychaner Collection] От Reina Sofia, най-големият музей ...

......... Борха Вийел. Palacio de Velazquez се намира в Ретиро, най-известният и посещаван градски парк в Мадрид. Съвсем близо до него е и Pаlacio de Cristal, където също до 8 септември са изложени скулптурите на американския артист Чарлз Рей. (Входът е свободен. До септември включително изложбите са отворени до 22 ч.)


Илюстрация Увеличаване Смаляване 21-23.06To cherish the cherriesЮни е месецът на

Илюстрация Увеличаване Смаляване 21-23.06To cherish the cherriesЮни е месецът на ...

......... ФАРК са изоставили своите горски мини и нови паравоенни части запълват празнините, като поемат контрол върху нелегалния добив на злато, който може да носи приходи около 7 млрд. долара на година. Тези боричкания за контрол на територии и мини водят до нови кръвопролития.Премиера по National Geographic, 22 юни, 21:55 ч.


Илюстрация Увеличаване Смаляване 11 – 14.06В чест на КундераПо случай

Илюстрация Увеличаване Смаляване 11 – 14.06В чест на КундераПо случай ...

......... принц Артър внезапно умира, тронът се превръща в мираж. Катерина твърди, че бракът не е консумиран и може да се омъжи за новия престолонаследник – принц Хари, който един ден ще се превърни в крал Хенри VIII. Премиера по HBO, 18 юни от 21:00 ч.; 19 юни от 18:10 ч.


Илюстрация Увеличаване Смаляване Мисълта за това, че всички сме смъртни

Илюстрация Увеличаване Смаляване Мисълта за това, че всички сме смъртни ...

......... шевната машина на майка й, маска от Фестивала на мъртвите в Мексико, подарък от бивш приятел и няколко плочи от музикалната й кариера с "Юритмикс". Пирамидата от спомени е увенчана с пиано. Изложбата Now I Let You Go в Massachusetts Museum of Contemporary Art продължава до пролетта на 2020 г.


Илюстрация Джаред Харис като Валерий Легасов Увеличаване Джаред Харис като

Илюстрация Джаред Харис като Валерий Легасов Увеличаване Джаред Харис като ...

......... на HBO, воден от продуцента на Крег Мейзин и журналиста Питър Сейгал. Двамата влизат в подробни разговори за историческия контекст, кои моменти са дословно документални, кои са плод на художествената измислица, как са създавани някои от ключовите сцени и диалози. The Chernobyl Podcast е онлайн в YouTube, Spotify Podcasts, Spotify.


Илюстрация Увеличаване Автор: Георги Ст. Георгиев Смаляване Галерия Synthesis продължава

Илюстрация Увеличаване Автор: Георги Ст. Георгиев Смаляване Галерия Synthesis продължава ...

......... е и Бончо Карастоянов. През 60-те години голото тяло е обект на фотографията на Лоте Михайлова и Деяна Стаматова, след което идва поколението на 80-те - Станка Цонкова–Уша, Елена Паскалева, Гаро Кешишян, Георги Нейков, Стела Радева, Генчо Петков, Динамир Предов, Валя Стойчева, Нели Гаврилова, Тихомир Пенов, Милан Христев, Антоан Божинов.


Илюстрация Николай Абрашев, 1897-1962, Без заглавие (Фигура), керамика, дърво, 18

Илюстрация Николай Абрашев, 1897-1962, Без заглавие (Фигура), керамика, дърво, 18 ...

......... Както проф. Ирина Генова отбелязва, публикации и изследвания не липсват (това показва и богатата библиография в каталога). Но как да четем за творби, които няма къде да видим? Сега вече има къде да видим и разговорът за българския модернизъм може да започне с нова гласност и участие на широката публика.


Илюстрация Увеличаване Смаляване 7- 8.06Джаз край моретоКонцерт на джазоркестъра на

Илюстрация Увеличаване Смаляване 7- 8.06Джаз край моретоКонцерт на джазоркестъра на ...

......... 10 епизода се развиват около политическата кампания, която президентът Къркман (Кийфър Съдърланд) ще води за своето преизбиране. Сега той ще трябва да защити името си, без да е напълно убеден, че трябва да го направи, след като много хора смятат, че не може да ръководи страната.Премиера по Netflix, 6 юни


Илюстрация Увеличаване Смаляване Когато известният испански готвач Джорди Рока (най-малкият

Илюстрация Увеличаване Смаляване Когато известният испански готвач Джорди Рока (най-малкият ...

......... която не може да движи добре врата си, а от три години е загубил и гласа си. Въпреки това успоредно с новите терапии, на които се подлага, той продължава да работи в ресторанта, а през 2014 г. е избран за най-добър сладкар в света в класацията The World`s 50 Best.


Илюстрация Кадър от

Илюстрация Кадър от "За Сама", филмовия дебют на сирийската журналистка ...

......... Джун-Хо демонстрира как може да се направи увлекателен филм с куп несимпатични персонажи. Бедно семейство измамници намират начин един по един да се внедрят в живота на богаташка фамилия и да го похитят изцяло. В множество обрати комедията се развива с невиждан замах – съвсем заслужено оценен с най-престижната кинонаграда.


Илюстрация Кадър от филма

Илюстрация Кадър от филма "Еуфория", част от филмовата програма около ...

......... "Одеон"."София прайд" ще се проведе на 8 юни, а на сцената пред Паметникa на съветска армия се очаква еклектична музикална програма: в подкрепа на ЛГТБИ правата ще пеят Рут Колева, Михала Филева, вокалистът на "Уикеда" Ерол Ибрахимов, дуото IVA, попфолк звездата Галена. Повече информация за всички съпътстващи събития на sofiapride.org.


Илюстрация Увеличаване Смаляване 31.05 - 2.06Наследството на

Илюстрация Увеличаване Смаляване 31.05 - 2.06Наследството на "Капана" Абонирайте се ...

......... и "Чамкория" с участието на Захари Бахаров. Спектаклите са с начален час 21 ч., а цените на билетите са от 10 до 40 лв. По време на "София Моно" ще има и дневни съпътстващи събития, които са със свободен вход и ще се състоят от 13 ч.Парка на Военна академия


[Shutterstock]

[Shutterstock] "Клавиатурна грешка"Тери Пратчет"Сиела"Неиздаван досега сборник с есета на Тери ...

......... "Тивия". Пътят му минава на юг от "ревящите четиридесет" градуса южна ширина, където ветровете и вълните са чудовищни през полярната зима. "Тивия" се преобръща два пъти. Това е второ издание на "Невъзможният път" и излиза от печат по случай тридесетгодишнината от завършването на експедицията и 80-годишния юбилей на Дончо Папазов.


Илюстрация

Илюстрация "Онегин", по А. Пушкин, реж. Т. Кулябин, Театър "Червен ...

......... "Варненско лято" са Министерство на културата и община Варна; платформата "Световен театър в София" е част от Календара на културните събития на Столичната община за 2019 г. Гостуването на спектаклите се осъществява с подкрепата на Италианския културен институт, Френския институт, Институт "Сервантес", Фондация "Америка за България" и Национален фонд "Култура".


Илюстрация Увеличаване Смаляване 24 - 26.05Sofia Food TruckSofia Food Truck

Илюстрация Увеличаване Смаляване 24 - 26.05Sofia Food TruckSofia Food Truck ...

......... море и от ТЕЦ до боен кораб на въздушна възглавница.Премиера по National Geographic, 30 май, 20:55 ч.Аскеер 2019Церемония по връчване на годишните награди за театрално изкуство – пряко предаване от театър "Българска армия".БНТ, 24 май, 20:40 ч.БГ радио представясвоите годишни музикални награди за 2019 година.Нова телевизия, 25 май, 22:15 ч.


Илюстрация Оскар Кокошка, 1909 г. Увеличаване Оскар Кокошка, 1909 г.

Илюстрация Оскар Кокошка, 1909 г. Увеличаване Оскар Кокошка, 1909 г. ...

......... съвременно изобразително изкуство.Попитан веднъж каква е неговата дефиниция за произведение на изкуството, Оскар Кокошка отговаря: "Това не е придобивка или актив, който можете да продадете на борсата. Това е срамежливият човешки опит да повтори онова чудо, което всяко обикновено селско момиче умее така добре – да породи живот от нищото."


Илюстрация Увеличаване Смаляване

Илюстрация Увеличаване Смаляване "Фотографията е странен феномен. Човек се доверява ...

......... артистичния свят на Ню Йорк. Успоредно с работата си за агенция "Магнум" Инге Морат е официалният фотограф зад кулисите на почти всички театрални постановки на съпруга си Артър Милър, както и официален фотограф на снимачната площадка на филма "Лов на вещици".Изложбата в Casa dei Carraresi, Тревизо, продължава до 9 юни.


Илюстрация Увеличаване Смаляване 10-11.05Wine o’clockDiscover Vino World е изложение за

Илюстрация Увеличаване Смаляване 10-11.05Wine o’clockDiscover Vino World е изложение за ...

......... Бог с Морган Фрийман: Смъртни греховеНов епизод от поредицата, в който Морган Фрийман пътува по света, за да проучи как различните религии се противопоставят на греха – влиза в местна индуистка общност в Обединеното кралство, пътува до Виетнам до затвора "Ханой Хилтън".Премиера по National Geographic, 12 май от 21:55 ч.


Илюстрация Иглика Трифонова Увеличаване Иглика Трифонова Автор: Велко Ангелов Смаляване

Илюстрация Иглика Трифонова Увеличаване Иглика Трифонова Автор: Велко Ангелов Смаляване ...

......... вече няма нужда от мен и се чувствам изоставена", казва Иглика Трифонова. Така и след откриването й става мъчно, защото идва краят на един дълбоко интимен и личен диалог, състоял се там, в депото на галерията. За нас, публиката, разговорът продължава.Изложбата "Портрет на приятел" продължава в СГХГ до 2 юни.


От спектакъла Bang Bang © Marilène Bastien За дванадесета поредна година

От спектакъла Bang Bang © Marilène Bastien За дванадесета поредна година ...

......... хора за мнение, но генерално разчитам на тесен кръг от колеги. Важна за мен е и обратната връзка на зрителите, защото те виждат неща, за които аз не съм помислила, изненадват ме с тяхната лична интерпретация и преживяване, което за мен е много ценно.Цялата програма на фестивала е на antistaticfestival.org.


Илюстрация Увеличаване Смаляване 3-29.05Поздрави от АвстрияАвстрийският културен павилион FLUCA и

Илюстрация Увеличаване Смаляване 3-29.05Поздрави от АвстрияАвстрийският културен павилион FLUCA и ...

......... и Йоко: над нас е само небетоДокументален филм за историята на създаването на най-важния албум в соловата кариера на Джон Ленън – Imagine от 1971 г., чрез ексклузивни интервюта с участниците и непоказвани до момента кадри. Лентата изследва и връзката между Джон и Йоко.Премиера по HBO, 9 май, 22:55 ч.


Илюстрация

Илюстрация "В търсене на диалог", Радоил Серафимов Увеличаване "В търсене ...

......... са точно тези перфомативни и телесни качества, които намирам в работите на Радо, в начина, по който Станимир третира пространството в платното. Взаимоотношенията между заден, среден и преден фон са пуснати в центрофуга... и не знаеш кое как ще излезе накрая.""Всичко наведнъж" продължава до 18 май. Куратор е Мария Василева.


Стенли Кубрик на снимачната площадка на

Стенли Кубрик на снимачната площадка на "2001: Космическа одисея", 1965-1968 ...

......... казва: "Това е най-добрият ми филм!" Режисьорът умира седмица по-късно в съня си от инфаркт, на 7 март 1999 г. Погребан е в близост до любимото си дърво в имението "Чайлдуикбъри" в Англия, което купува през 1978 г."Стенли Кубрик – изложбата" продължава в Музея на дизайна, Лондон, до 15 септември.


Илюстрация Увеличаване [Shutterstock] Смаляване Градините се намират в малкото холандско

Илюстрация Увеличаване [Shutterstock] Смаляване Градините се намират в малкото холандско ...

......... и цветните полета в околността. Разходка с лодкаВ парка се организират и разходки с лодка по канала. Разходката, която преминава през полетата, засадени с разноцветни цветя, е с продължителност 45 минути и струва 8 евро за възрастни и 4 евро за деца. Официален сайт на парка за информация и билети.


Кадър от филма Ex Machina (2015) Късометражният експериментален научнофантастичен филм

Кадър от филма Ex Machina (2015) Късометражният експериментален научнофантастичен филм ...

......... бившия СССР от MINT Museum of Toys в Сингапур. В същото време друга програма, ScriptBook, прогнозира чрез компютърен софтуер дали един сценарий ще постигне добър боксофис като филм. Алгоритъмът е "обучен" на базата на голяма база данни от филми между 1970 и 2016 г. В Kunsthal Rotterdam до 30 юни.


Илюстрация Увеличаване Смаляване 26-28.04На разходка с динозавърЗа първи път в

Илюстрация Увеличаване Смаляване 26-28.04На разходка с динозавърЗа първи път в ...

......... е базирана на исторически факт, запечатан в нейния дневник от 4 милиона думи и съдържащ най-интимните детайли от живота й, останали тайна в продължение на години.Премиера по HBO, 30 април от 21:00 ч. и HBO3 от 22:00 ч., HBO, 1 май от 18:10 ч.; HBO2, 2 април от 17:55 ч.


Илюстрация Увеличаване Смаляване През 1969 г. родителите на американската режисьорка

Илюстрация Увеличаване Смаляване През 1969 г. родителите на американската режисьорка ...

......... съвременната креативна революция, в която културата на фокусираните върху самия потребител дигитални медии все повече се слива с поп културата. Той превърна собствения си образ в произведение на изкуството, подобно на толкова много хора в социалните мрежи днес", казва кураторът Джон Питър Нилсон. В Moderna Museet, Малмьо, до 8 септември


Илюстрация Увеличаване Смаляване 19-21.04Смели архитектиАрхитектурният форум

Илюстрация Увеличаване Смаляване 19-21.04Смели архитектиАрхитектурният форум "Без страх" събира на ...

......... от 17:45 ч.; HBO, 23 април 19:10 ч.; HBO 2, 24 април от 18:05 ч.Street FoodНова документална поредица, чийто основен герой е уличната храна и хората, които я приготвят, в Тайланд, Индия, Тайван, Япония, Южна Корея, Сингапур, Индонезия, Филипините и Виетнам. От създателите на Chef`s Table.Премиера по Netflix, 26 април


Яна Пункина, Радослав Чичев и Ана Благова от

Яна Пункина, Радослав Чичев и Ана Благова от "Градски детектив" ...

......... с неодушевени предмети Документални и разследващи серийни подкасти като Slow Burn, In the Dark, Caliphate.Missing and Murdered: Finding Cleo - уж разследване на едно убийство, но разказва за бруталните политики за разселване на канадските индианци в продължение на няколко поколения.От българските – документалният подкаст за футбол "Виктория" и музикалния "Фалшименто".


Илюстрация Увеличаване Смаляване Стефан Цвайг – Светът от вчера. Спомени

Илюстрация Увеличаване Смаляване Стефан Цвайг – Светът от вчера. Спомени ...

......... по-скоро чест, а не позор, името ми на писател да бъде зачеркнато в Германия наравно с имената на такива видни съвременници като Томас Ман, Хайнрих Ман, Верфел, Фройд и Айнщайн..."Новото издание е с корица и типография на Кирил Златков.Книгата с по-стария превод от Анна Лилова беше наскоро преиздадена от "Колибри".


Илюстрация Увеличаване Смаляване Още по темата Календар и домашно кино

Илюстрация Увеличаване Смаляване Още по темата Календар и домашно кино ...

......... от 21.55 ч.Дневници на лошото времеОсем едночасови епизода с разкази от първа ръка за приключенията на онези, които се сблъскват с урагани, скални пукнатини, мистериозни замръзнали медузи. Какво е научното обяснение за най-ужасяващите и мистериозни сблъсъци с природата според експертите по лошо време?Премиера по Viasat Nature, 26 октомври, 20.00 ч.


Илюстрация Увеличаване Смаляване В биографията на Тамара де Лемпицка и

Илюстрация Увеличаване Смаляване В биографията на Тамара де Лемпицка и ...

......... признание инвестираното от нея като визионер. Вече има дори и мюзикъл, вдъхновен от живота й", разказва Джоя Мори. Премиерата на мюзикъла "Лемпицка" се състоя на Williamstown Theatre Festival в американския щат Масачузетс на 20 юли 2018 г.Изложбата в Palacio de Gaviria в Мадрид продължава до 24 февруари 2019 г. www.tamaradelempicka.es


© Цветелина Белутова

© Цветелина Белутова "Шрифтът трябва да е не просто красив и ...

......... тяхното изписване, толкова по-добре. А има интересни професионалисти като Стефан Кънчев, неговите лога биха събудили любопитството им, ако се изучават.Какъв ще е трендът през 2019 г.?По-строги и дебели форми, без толкова бъбривост, технически и оригинални, моношрифтове, които се използват от програмистите. Въпреки че класиката отново и отново ще се повтаря.


Илюстрация Увеличаване Смаляване Безметежното детство и носталгията към времената, когато

Илюстрация Увеличаване Смаляване Безметежното детство и носталгията към времената, когато ...

......... за пъри път пред публика на филмовия фестивал "Берлинале" през 2016 г., а в България ще бъде прожектиран на 1 декември 2018 г. Предвидена е и среща със самата Ода Жон.Изложбата "Сърцевина" продължава до 13 януари 2019 г. в Националната галерия (в Двореца), прожекцията е отново там, на 1 декември.


Илюстрация Иван Шопов и Теодосий Спасов Увеличаване Иван Шопов и

Илюстрация Иван Шопов и Теодосий Спасов Увеличаване Иван Шопов и ...

......... и на 26 ноември от 15:10 ч.Найджелисима. Шеф Найджела Лоусън ще покаже рецепти в духа на италианската кухня и култура и ще сподели дългогодишния си опит в кулинарията, включително като критик и автор. Книгите й са продадени в над тримилионен тираж. Премиера по 24Kitchen на 28 ноември от 13 ч.


Илюстрация Увеличаване Смаляване Още по темата Календар и домашно кино

Илюстрация Увеличаване Смаляване Още по темата Календар и домашно кино ...

......... криминални дела. В ролите са още Анна Кендрик, Дж. К. Симънс ("Камшичен удар"), Джефри Тамбор (познат от сериалите Arrested Development и Transparent).По HBO от 18 ноемвриСладкишите на Хиде. Първи епизод от предаването на холандския сладкар Хиде Еде Брабандер, който ще представя иновативни рецепти за десерти.Премиера на 20 ноември по 24Kitchen


Илюстрация Увеличаване Смаляване Картини и арт инсталации, провокирани от значимите

Илюстрация Увеличаване Смаляване Картини и арт инсталации, провокирани от значимите ...

......... хората. Докато наскоро не се усъмних в произхода на създала се у мен емоция и тогава задълбах и открих, че жената е пренебрегвана доста съзнателно не само в България през годините и вековете. У нас отношението като цяло е, че това е "измислен" проблем, занимаващ единствено банда мъжкарани на Запад.


Илюстрация По време на премиерата на изложбата в Credo Bonum

Илюстрация По време на премиерата на изложбата в Credo Bonum ...

......... на експерименталния роман "Другият сън" и също така първия превел на български едно от големите имена на литературния постмодернизъм - Томас Пинчън.И на двете дискусии модератор ще бъде литературният критик Миглена Николчина, чиято страст към видеоигрите е малко известна.Изложбата "Игри и политика" продължава до 22 ноември в галерия Credo Bonum.


Илюстрация Игор Стравински, 1946 Увеличаване Игор Стравински, 1946 Автор: Arnold

Илюстрация Игор Стравински, 1946 Увеличаване Игор Стравински, 1946 Автор: Arnold ...

......... устройство, с което прави пробни снимки и изследва потенциални възможности. Но за него високото качество беше много важно, така че със сигурност би останал верен на лентата и черно-бялото. Той обичаше това, което прави. Никога нямаше да се пенсионира.Изложбата е част от поредицата "Майстори на фотографията", организирана от фондация Musiz.


Илюстрация Увеличаване Смаляване Издателство:

Илюстрация Увеличаване Смаляване Издателство: "Кръгозор"Превод: Никола ТодоровЦена: 25 лв.Ричард Брансън, ...

......... да постигат по-добри резултати.Основната стратегия според него е да ръководят, да изграждат доверие и да вдъхновяват хората си да се отнасят един към друг не като противници, съперници или опозиция, а като съюзници."Лидерите винаги обядват последни" излиза на английски език през 2017 г. и вече е бестселър в няколко държави.


Есенното издание на Ratio е с разнообразна програма: от лекция

Есенното издание на Ratio е с разнообразна програма: от лекция ...

......... Nature.Десетилетията: Ремикс. Проследяване на политическите и обществените събития през отделните десетилетия на ХХ век. Първият епизод ще разкаже за отбора по хокей на САЩ, който печели олимпийското злато след победа над СССР в полуфиналите – двубой, зареден с много политическо напрежение. На 14 ноември от 21:05 ч. по National Geographic.


Илюстрация Увеличаване [Киномания] Смаляване Стогодишнината от рождението на шведския режисьор

Илюстрация Увеличаване [Киномания] Смаляване Стогодишнината от рождението на шведския режисьор ...

......... 19.00)"Поляната с дивите ягоди" (9 ноември, 18.30)"Шепот и викове" (10 ноември, 17.00)"Да не говорим за всички тези жени" (10 ноември, 18.45)"В присъствието на клоуна" (11 ноември, 15.30)"Лице срещу лице" (11 ноември, 17.45)"Из живота на марионетките" (12 ноември, 18.15)"Сарабанда" (13 ноември, 18.15) В "Одеон":"Сцени от един семеен живот" (11 ноември, 19.00)


Илюстрация Увеличаване Автор: Йосиф Аструков Смаляване 2-22.11Игри и политика Вземете

Илюстрация Увеличаване Автор: Йосиф Аструков Смаляване 2-22.11Игри и политика Вземете ...

......... по HBO на 4 ноември от 21 ч.Марс. Фантастичен игрален сериал с документални елементи за потенциала да се намери живот на планетата. Сериалът е базиран на книгата How We`ll Live on Mars на Стивън Петранек, дългогодишен журналист в областта на науката. По National Geographic на 7 ноември от 23 ч.


Илюстрация От изложбата на Мария Налбантова Увеличаване От изложбата на

Илюстрация От изложбата на Мария Налбантова Увеличаване От изложбата на ...

......... тече негова ретроспектива).Другата причина е, че изложбата "Структури на мисълта" не просто показва чуждото, но и търси диалог с местния контекст. Така например Сабине Битер и Хелммут Вебер създават работата си "Справяне с историята", която се занимава с вече несъществуващия, но все още предизвикващ върли дебати паметник "1300 години България".


Илюстрация Увеличаване Смаляване Още по темата Книга: Анна Швиршчинска -

Илюстрация Увеличаване Смаляване Още по темата Книга: Анна Швиршчинска - ...

......... миналото - от хомофобията по време на СПИН епидемията през 80-те години до първото масово навлизане на мобилни телефони през 90-те. "Човекът с власт е онзи, който не е длъжен да отговаря на всяко обаждане, напротив – наредил е да казват, че го няма."Преводът от италиански е на Вера Петрова.


Илюстрация Увеличаване Смаляване Създадената в началото на 90-те години в

Илюстрация Увеличаване Смаляване Създадената в началото на 90-те години в ...

......... Клое Севини. "Голяма мечта ни е да представим жилището и студиото на Дейвид Хокни, но не познаваме никой, който е близък с него, така че още преследваме този проект", коментира Алегре. "The World of Apartamento – десет години интериори от ежедневието" е в каталога на Abrams и струва 60 долара.