Илюстрация Увеличаване Автор: Цветелина Белутова Смаляване Преди всичко Crispy е

Илюстрация Увеличаване Автор: Цветелина Белутова Смаляване Преди всичко Crispy е ...

......... между магазина и ресторанта е да останат верни на името си: delicatus, лат. - нещо, което доставя удоволствие, приятен, чудесен.Адрес: ул. "Врабча" 14, работно време: от понеделник до петък е от 10.30 до 20 ч., в събота и неделя: след 13 ч. до 20 ч. Телефонът е 0886 860 840


Илюстрация Демонтаж на паметника на Феликс Дзержински, основател на тайната

Илюстрация Демонтаж на паметника на Феликс Дзержински, основател на тайната ...

......... се отправя към метрото, а в края на деня му предстои лекцията пред студенти. За разлика отпреди 30 години - той ще се разхожда без придружител.Пътуващата изложба "1989: Годината, в която Европа се завърна към себе си" е в централното фоайе на Софийския университет "Св. Климент Охридски" до 24 ноември.


Илюстрация Увеличаване Смаляване Тридесет години след падането на Берлинската стена,

Илюстрация Увеличаване Смаляване Тридесет години след падането на Берлинската стена, ...

......... още. А 30 години след падането на режима са достатъчно време, за да можем да го погледнем от дистанция.Ние самите в някакъв период също имахме известна носталгия към дизайна и вкуса на соца, но покрай всички тези занимания доста успешно се отърсихме от нея.Целия филм може да гледате на http://www.thesweetest.bg/.


Обикновено се взираме в някоя героична дата и започваме да

Обикновено се взираме в някоя героична дата и започваме да ...

......... кръгове "Банкя" и "Монтерей", за които се твърди, че са кардинали в сянка на българската политика в годините на прехода. И не само това - за тях се твърди например, че са помогнали на Бойко Борисов да стане главен секретар на МВР през 2001 г. По-нататък неговата история я знаете.


Илюстрация Увеличаване Смаляване Книга: Истории от 90-теИздателство: ICUЦена: 16.90 лв.

Илюстрация Увеличаване Смаляване Книга: Истории от 90-теИздателство: ICUЦена: 16.90 лв. ...

......... бяха и са такова десетилетие. И не всички излязоха от него. А малцина от тези, които излязоха, останаха непроменени."Сборникът "Истории от 90-те" ще бъде представен на 10 ноември в София ("Перото"), на 21 ноември в Стара Загора (Регионална библиотека) и на 18 декември в Ню Йорк (Генерално консулство на България).


Илюстрация Увеличаване Автор: Георги Кожухаров Смаляване Изданието

Илюстрация Увеличаване Автор: Георги Кожухаров Смаляване Изданието "К - вестник ...

......... работих с прекрасни редактори като Георги Найденов и Стефан Продев, а след 1989 г. се наложи аз да поема изданието. Минах през всякакви трудности, в крайна сметка излязох от всичко това жива."Седмичникът "К" е все още онлайн на kweekly.bg и излиза на хартия всяка седмица. Месечната "Култура" е на kultura.bg.Илюстрация Увеличаване Смаляване За втора година Sofia Game Night ще

Илюстрация Увеличаване Смаляване За втора година Sofia Game Night ще ...

......... програмата са включени и няколко събития за деца: в SofiaLab ще има презентация на различни игри, от аналогови до добавена реалност. Програмата на Sofia Game Night обхваща над 40 събития тази година. Събитието се организира от "Гьоте-Институт България" и организацията за електронни спортове ESL. Цялата програма е онлайн на goethe.de.


Илюстрация Увеличаване [Brooklyn Museum] Смаляване Само въпрос на време беше

Илюстрация Увеличаване [Brooklyn Museum] Смаляване Само въпрос на време беше ...

......... изложбата е включен и десетминутен документален филм за работния процес по заснемането на мащабните фотографски платна, а в началото на 2020 г. е предвидена втора среща с френския артист – дискусия върху работата му и предизвикателствата по пътя.Хрониките на Джей Ар остават в Brooklyn Museum до 3 май 2020 г.


[REDKEN] От началото на годината цяла гама помощници за по-силна

[REDKEN] От началото на годината цяла гама помощници за по-силна ...

......... да попитате фризьора си за боята Chromatics на Redken.Фризьорските салони в София, които предлагат цялата гама продукти REDKEN, са: MV Salon - Milen Vasilev, NN Hair Design, Dima Style & Margy L, Doctor Hair, Естетика 11, Tino Serdica Mall, Tino Paradise Mall, R Studio, Magic Ring Mall, Magic Paradise Mall.


Илюстрация Увеличаване Смаляване 14-27.10Завръщане в бъдещетоИнтерактивна изложба, по време на

Илюстрация Увеличаване Смаляване 14-27.10Завръщане в бъдещетоИнтерактивна изложба, по време на ...

......... ч. и в неделя от 12 ч.Спайдър-мен: В Спайди-вселената. Последният до момента филм за супергерой на Марвел е първият, който е изцял анимиран откакто историята му влезе в киното. Стиловият завой се оказа успешен: миналата година филмът спечели 375,5 млн. долара при 90 млн. бюджет. В HBO от 20 октомври.


Илюстрация Увеличаване Смаляване 8.10-30.11С визия за СофияИзложбата

Илюстрация Увеличаване Смаляване 8.10-30.11С визия за СофияИзложбата "София утре" ще ...

......... Екипът на многократно награждаваната тв поредица посещава различни екзотични места, за да изследва как екстремните условия на околната среда са създали странни и красиви животни като полярната мечка, кашалота и гигантската кожеста костенурка. Премиера по Viasat Nature, 12 октомври, епизод 4, 5 и 6 в 21:00, 21:50 и 22:40 ч.Илюстрация Увеличаване Автор: Bojana Janjic / MoCAB Смаляване

Илюстрация Увеличаване Автор: Bojana Janjic / MoCAB Смаляване "В Сърбия ...

......... която вече се продават. В своето произведение Абрамович използва ариите от най-известните опери на Мария Калас, в които героините й умират, както и смъртта на самата Калас през 1977 г. Музиката е преплетена и с кратки филми с актьора Уилем Дефо, участвал и в "Животът и смъртта на Марина Абрамович".


Илюстрация Кадър от

Илюстрация Кадър от "Офицер и шпионин" Увеличаване Кадър от "Офицер ...

......... роли.В програмата има и българско попълнение - "Снимка с Юки" (8 октомври), филма на Лъчезар Аврамов, с Руши Видинлиев, Димитър Маринов и японската актриса Кики Сугино, по разказа на Мирослав Пенков.Фестивалът продължава до 20 октомври. Селекцията ще бъде показана също така във Варна и Пловдив. Цялата програма е на cinelibri.com


Илюстрация Увеличаване Автор: Jesus Maria Garcia Смаляване На тридесет и

Илюстрация Увеличаване Автор: Jesus Maria Garcia Смаляване На тридесет и ...

......... познанието както за съхранението на животинските видове, така и за борбата с климатичните промени Хосе Рамон Кастейо илюстрира с фразата на известния сенегалски природозащитник Баба Диум: "В крайна сметка ще съхраним само това което обичаме, ще обичаме само това което разбираме и ще разбираме само това на което сме научени".


Илюстрация Увеличаване Смаляване 05.09Бягай за тяхОрганизацията с нестопанска цел

Илюстрация Увеличаване Смаляване 05.09Бягай за тяхОрганизацията с нестопанска цел "Кажи" ...

......... края на земеделския сезон. Идеята на инициативата освен това е да обърне внимание на ежедневните избори в храненето, които всеки от нас прави. Тази година тема на събитието е и намаляването на отпадъците, затова организаторите призовават всички присъстващи да носят своя посуда за многократна употреба.В Мало Бучино, от 12 ч.


Кадър от филма

Кадър от филма "Далечни острови" От нов фестивал Sofia Biting ...

......... (Ей Йеро, част от Канарските острови), а на Sofia Biting Docs ще бъде световната премиера на филма му. Всички първоначални прожекции са в "Дом на киното", а по-късно през октомври част от филмите ще бъдат представени в "Евро синема" и "Културен център G8" . Цялата програма е онлайн на www.sofiabitingdocs.comИлюстрация Увеличаване Смаляване 27.09Европейска нощ на учените за децаПо случай

Илюстрация Увеличаване Смаляване 27.09Европейска нощ на учените за децаПо случай ...

......... ролите му на фотограф и художник и неговата страстта към природата и стихиите. В платната си той се вглежда в безкрайната красота на дивата природа, но не далечната екзотика, а най-обикновената около нас. През последните години широка известност поручават архитектурните проекти на Стоилов, сред които е Палентологичния музей в Дорково.


Илюстрация Увеличаване Смаляване 20.0910 години по-късноКонцерт на група

Илюстрация Увеличаване Смаляване 20.0910 години по-късноКонцерт на група "Оратница" по ...

......... полицията. Премиера по HBO и HBOGOAbstract: The Art of DesignВтори сезон на документалната поредица, която представя как едни от най-иновативните дизайнери – занаятчии, илюстратори, графични дизайнери, сценографи и др., замислят и изпълняват своите визии, и доказва, че дизайнът влияе на всеки един аспект от живота ни.Премиера по Netflix, 25 септември


Гюс ван Сант в дома си Преди много години едно

Гюс ван Сант в дома си Преди много години едно ...

......... "Въпреки че винаги съм смятал, че киното е далеч по-несъвършено от изкуството, предпочитам да съм кинорежисьор. През целия си живот съм знаел, че литературата и изкуството владеят съвършения език, но посегнах към киното."Изложбата на Гюс ван Сант "Рисунки, булевард "Холивуд" е в галерия Vito Schnabel, Ню Йорк, до 1 ноември.


Илюстрация Увеличаване Смаляване Иън Макюън -

Илюстрация Увеличаване Смаляване Иън Макюън - "Машини като мен"Издателство "Колибри"Цена: ...

......... Василева."Машини като мен" е посветена на Грейм Мичисън (1944-2018), известен с постиженията си като учен и математик, но също така професионален пианист. Мичисън помага на Макюън в създаването на романа Solar, който разказва за учен, балансиращ живота си между незадоволително ежедневие и иновативните си открития в областта на слънчевата енергия.


Илюстрация Увеличаване Автор: Иван Гецов Смаляване 13-19.093 – 29.09140 години

Илюстрация Увеличаване Автор: Иван Гецов Смаляване 13-19.093 – 29.09140 години ...

......... милиардерът разкрива кои са хората, които са му повлияли и смелите цели, които все още преследва.Премиера по Netflix, 20 септемвриThe Chef ShowСценаристът, режисьор и любител на храната Джон Фавро и готвачът Рой Чой изследват храната в и извън кухнята с професионални шеф-готвачи и приятели на знаменитости.Премиера по Netflix, 13 септември


Кадър от

Кадър от "Бащата" "Не всички режисьори биха могли да се ...

......... Влюбени са във филмите на Георгий Данелия и ценят безкрайно своите учители в киното Георги Дюлгеров и Людмил Стайков. Признават, че им е трудно да си бъдат и продуценти, но са убедени, че това е единственият начин да реализират филмите си, защото се чувстват най-уверени, когато сами носят цялата отговорност.


Илюстрация Увеличаване Смаляване 05 - 08.09.Бира под тепетатаНа Plovdiv Beer

Илюстрация Увеличаване Смаляване 05 - 08.09.Бира под тепетатаНа Plovdiv Beer ...

......... в различен актуален проблем, свързан с бедността.Премиера по National Geographic, 7 септември, всяка събота от 22:55 ч.The Mind, ExplainedЧудите ли се често какво се случва в главата ви? От сънуването до тревожни разстройства, открийте как работи мозъкът в тази документална поредица. С гласа на Ема Стоун.Премиера по Netflix, 12 септември


Илюстрация Увеличаване Автор: Питър Саймън Смаляване На 11 август 1974

Илюстрация Увеличаване Автор: Питър Саймън Смаляване На 11 август 1974 ...

......... човек в уникален за историята момент", казва фотографът Питър Анджело в края на документалния филм, който в момента обикаля кинофестивали.Нов документален филм за Мохамед Али пусна и HBO. В "Кой към аз: Мохамед Али" на режисьора Антоан Фукуа чрез комбинация от архивни аудио- и видеоматериали боксьорът сам разказва своя живот.


Илюстрация Увеличаване Смаляване Книга: Жан-Кристоф Рюфен – Check-PointИздателство: ParadoxЦена: 18

Илюстрация Увеличаване Смаляване Книга: Жан-Кристоф Рюфен – Check-PointИздателство: ParadoxЦена: 18 ...

......... Украйна, са отразени в "Депеш мод" на Сергий Жадан. В едно по-старо заглавие, "Писма от тъмния вилает", напусналият Босна през 1993 г. Джевад Карахасан разказва за Сараево преди и по време на конфликтите. Paradox от години издават на български език и книгите на разследващата журналистка и Нобелов лауреат Светлана Алексиевич.


Илюстрация Увеличаване Смаляване 31.08Избери си роляКлубът за настолни ролеви игри

Илюстрация Увеличаване Смаляване 31.08Избери си роляКлубът за настолни ролеви игри ...

......... формата на пиеса за слушане, а публиката ще бъде активен участник, като комуникацията с нея ще се извършва чрез смартфони и слушалки. Организатори на събитието са "Лигна" (Германия) и "Информбюро Асоциация" (България) са.Изложба "Нонументи": "Музей на хумора и сатирата", Габрово, от 18:30 и спектакъл "Нонументи": връх Бузлуджа, от 14 ч.


Илюстрация Спектакълът Caged Увеличаване Спектакълът Caged Автор: Лина Кривошиева Смаляване

Илюстрация Спектакълът Caged Увеличаване Спектакълът Caged Автор: Лина Кривошиева Смаляване ...

......... изпълнението "Добре дошли" от Аурора Лубос, която изследва темата за миграцията днес и реакциите на безразличност към човешките трагедии.One Dance Week се организира от платформата "ЕДНО" от 2008 г., а от 2014 г. събитията се провеждат в Пловдив. Цялата програма и различните опции за купуване на билети - на onedanceweek.com.


Leonardo Da Vinci: A Life In Drawing е в The

Leonardo Da Vinci: A Life In Drawing е в The ...

......... чрез последните технологични постижения да намерят останки от ДНК-то на артиста, които да сравнят с тези, намерени в замъка. "Повече от седем хиляди страници от бележниците на Леонардо са достигнали до наши дни. Този материал би могъл да съдържа кожни клетки, слюнка, кръв с неговата ДНК", казват участниците в проекта.


Илюстрация

Илюстрация "Остава" на живо Увеличаване "Остава" на живо Автор: Добрин ...

......... Остава" е вече в книжарниците. Изданието, отпечатано в Унгария, излиза в 1000 бройки на цена 40 лв. Превърналият се в традиция годишен летен концерт в "Маймунарника" е на 30 август със специални гости Jeremy?, а после "Остава" се отправят към Пловдив, където ще свирят в бар "Конюшните" на 31 август.


23.08Най-добрият MC. Рапърът Big Daddy Kane гостува за първи път

23.08Най-добрият MC. Рапърът Big Daddy Kane гостува за първи път ...

......... като пържени червеи, редки многоцветни картофи и морско свинче заедно с легендарния местен готвач Вирхилио Мартинес.Премиера по National Geographic, 24 август от 21:55 ч.Kardec Биографичен филм за Алън Кардек – творчески псевдоним на френския педагог и философ Иполит Леон Денизар-Ривайл, станал известен като основател на спиритуализма.Премиера по Netflix, 29 август


Илюстрация Проектът за лабораторен блок на българската антарктическа база Увеличаване

Илюстрация Проектът за лабораторен блок на българската антарктическа база Увеличаване ...

......... материален израз. Всичко това ми допада, тъй като аз самата в последните години изпитвам необходимост да живея по прост начин. Така че се чувствам в свои води, при всяка възможност съм в планината или на океана. Радвам се на особен вид свобода, докато съм в контакт с екстремностите на природата.


Илюстрация The Wallace collection Увеличаване The Wallace collection Смаляване До

Илюстрация The Wallace collection Увеличаване The Wallace collection Смаляване До ...

......... той за първи път прави обувки от хартия за гущерите. "Дори не си спомням кога за последно съм носила обувки, които не са на Маноло", казва във филма главната редакторка на американския Vogue Ана Уинтур.An Enquiring Mind: Manolo Blahnik at the Wallace Collection в Лондон до 1 септември /вход свободен/


Илюстрация Увеличаване Автор: Надежда Чипева Смаляване Годишната изложба с номинираните

Илюстрация Увеличаване Автор: Надежда Чипева Смаляване Годишната изложба с номинираните ...

......... Рада Букова, която в момента представя България заедно с Лазар Лютаков на 58-ото издание на Венецианското биенале. Следващите победители са Самуил Стоянов (2009), Антон Терзиев (2010), Викенти Комитски (2011), Леда Екимова (2012), Кирил Кузманов (2013), Зоран Георгиев (2014), Александра Чаушова (2015), Димитър Шопов (2016), Мартина Вачева (2017), Мартин Пенев (2018).


Илюстрация Увеличаване Смаляване До 17.08Скачане с препятствияЗа девети път конната

Илюстрация Увеличаване Смаляване До 17.08Скачане с препятствияЗа девети път конната ...

......... 18 август в 21 ч."Епични жени воини – Викингите". Историята приема, че всички воини сред викингите са били мъже. Но находки на шведския остров Бьорко, където е бил разположен някогашният търговски град Бирка, преобръщат тази представа. Документалният филм ще бъде излъчен на 18 август от 22 ч. по Viasat History.


Олафур Елиасон Завръщането на датския артист Олафур Елиасон в лондонската

Олафур Елиасон Завръщането на датския артист Олафур Елиасон в лондонската ...

......... на проекта. И това не е случайно. Винаги ме е вълнувал въпросът ние участници ли сме или създатели на изкуството като посетители, защото всъщност интерпретацията ни върху всяка работа, създадена от друг артист, е всъщност нова форма на изкуство."In Real Life остава в Tate Modern до 5 януари 2020 г.


Илюстрация Увеличаване Смаляване 9 - 15.08Лятно кино с коктейлиКултурен център

Илюстрация Увеличаване Смаляване 9 - 15.08Лятно кино с коктейлиКултурен център ...

......... си дейност, е шотландският актьор Алън Къмингс, познат най-вече от изявите си в британския театър, но и от филми като "Войната на половете", "Широко затворени очи". Партнира му австралийската актриса със сръбски корени Бояна Новакович, участвала в "Аз, Тоня" и сериала Shameless. Двата сезона на "Инстинкт" вървят по Fox Crime.


Илюстрация Увеличаване Смаляване

Илюстрация Увеличаване Смаляване "Прекрасният живот на Артър Лес" е най-новата ...

......... (2004 г. От издателство "Обсидиан") . Романът "Прекрасният живот на Артър Лес" излезе в България в края на юни от издателство "Колибри", а преводът от английски език е на Паулина Мичева. Абонирайте се за Капитал Четете неограничено и подкрепяте усилията ни да пишем по важните теми цена: 18 лвИздателство: "Колибри"


Илюстрация Кристиан Диор с Лъки, 1955 Увеличаване Кристиан Диор с

Илюстрация Кристиан Диор с Лъки, 1955 Увеличаване Кристиан Диор с ...

......... на тази в Лондон е Swarovski. "Историята на Сваровски се преплита тясно с тази на Dior още от 50-те години на ХХ век, когато дядо ми работи заедно с мосю Диор по създаването на кристала "Северно сияние", казва Надя Сваровски от управителния борд на бижутерийната компания.Изложбата продължава до 1 септември.


Илюстрация Увеличаване [Twin Pickles] Смаляване Когато фотографката Веселина Николаева отива

Илюстрация Увеличаване [Twin Pickles] Смаляване Когато фотографката Веселина Николаева отива ...

......... лицата да сменят адресната си регистрация." Драгиева казва, че така освен от бездомничество, хората са заплашени скоро и от живот без документ за самоличност (при заличаване на адресната регистрация от регистрите на населението, служителите на звената "Български документи за самоличност" не приемат заявления за издаване на български документи за самоличност).


Илюстрация Автор на оформлението на Кирил Златков Увеличаване Автор на

Илюстрация Автор на оформлението на Кирил Златков Увеличаване Автор на ...

......... могат да бъдат възприети като критика, но преди да бъдат критика, те са факти. Героите на Уелбек са следствие от явленията в света на романа, които влияят неизбежно върху настроенията, възприятията и съдбите им. А онова, което се случва в действителността, е следствие от посоката, по която е поела историята."


Илюстрация Увеличаване Смаляване 01 - 15.08Пътешествия на лентаВ рамките на

Илюстрация Увеличаване Смаляване 01 - 15.08Пътешествия на лентаВ рамките на ...

......... "Шоколад!" в Amuse Bouche, ще научат как се работи с него, ще темперират шоколад и ще имат възможност да направят бонбони и трюфели. По време на занятието участниците ще приготвят и домашен суров шоколад. Водеща на курса е Катерина Рангелова.В кулинарно училище Amuse Bouche, от 18:30 ч., цена: 90 лв.


Илюстрация Увеличаване [Блок Кино] Смаляване

Илюстрация Увеличаване [Блок Кино] Смаляване "Новото българско кино е затворено ...

......... предпочита българската публика?- Трудно е да се прави подобно обобщение, и все пак публиката на "Блок кино" харесва старите български филми и тепърва се учи да харесва новото българско кино. Дори и понякога скептични в началото, зрителите на нашите прожекции остават впечатлени и често развълнувани от филмите, което е най-важното.


Илюстрация Увеличаване Смаляване 25.07 - 14.08. Пътят на юг. Българско

Илюстрация Увеличаване Смаляване 25.07 - 14.08. Пътят на юг. Българско ...

......... от 19 ч., цена: 60 лв. 1.08. Битката на класическите рокаджии. Kino Cabana е домакин на битката между две от най-популярните рок банди в историята на музиката - The Rolling Stones и The Beatles. Селекцията от парчета ще направи Shakermaker, а входът е свободен. В Kino Cabana от 18 ч.


Илюстрация Тенис зала в София Увеличаване Тенис зала в София

Илюстрация Тенис зала в София Увеличаване Тенис зала в София ...

......... и "дясното" си око. Както вероятно би трябвало да подхождаме и към всяко друго нещо. В противен случай рискуваме изводите ни да са еднопланови и схематични, а представата ни за света – опасно изкривена в огледалото на предразсъдъците ни.Изложбата, част от международната поредица Architektur im Ringturm, продължава до 27 септември.


Илюстрация Увеличаване Смаляване На 20 юли 1969 година американските астронавти

Илюстрация Увеличаване Смаляване На 20 юли 1969 година американските астронавти ...

......... думите на Дмитрий Рогозин, шеф на «Роскосмос», руски космонавти ще стъпят за пръв път на Луната през 2030 г. По ирония на съдбата може да се окаже така, че когато американците се завърнат, а руснаците пристигнат за пръв път, там вече да ги чакат китайци на постоянно фунционираща лунна база.


Илюстрация Увеличаване Смаляване 16-29.07Повелителят на чешмитеФотоизложбата

Илюстрация Увеличаване Смаляване 16-29.07Повелителят на чешмитеФотоизложбата "Вода за хаир" на ...

......... в Business Intelligence" обещава да съкрати времето за справки, които са необходими на бизнеса, за да функционира. Ще бъдат показани стъпките, които са необходими, за да се внедри Business Intelligence в дадена организация, както и начини на работа с приложението Qlik Sense.В Campus X от 9 ч., цена 245 лв.


Илюстрация Увеличаване Автор: Евгения Димитрова Смаляване Докато разглеждате изложбата

Илюстрация Увеличаване Автор: Евгения Димитрова Смаляване Докато разглеждате изложбата "АБВ ...

......... на премиерата на изложбата в Полша, изразиха съжаление, че са изхвърлили старите си вещи, тъй като разбраха, че всъщност някога са притежавали парчета история." "АБВ на полския дизайн" е в #СКЛАД (Тютюневият град) до 28 юли. Повече за пространството, в което се намира изложбата и другите събития в него: tobacco-city.plovdiv2019.eu


Илюстрация Увеличаване Смаляване До 22.07В прегръдката на Амазония.Преди четири години

Илюстрация Увеличаване Смаляване До 22.07В прегръдката на Амазония.Преди четири години ...

......... Тази получила глобална популярност храна има дълга и богата история, десетки вариации и комбинации, за които не подозираме. Премиера по Netflix, 12 юлиBlown AwayДесет артисти застават пред предизвикателството да изработят най-впечатляващата скулптура от стъкло, за да спечелят наградата от 60 000 долара и титлата шампион. Премиера по Netflix, 12 юли


Илюстрация Пабло Пикасо, 1952 г. Увеличаване Пабло Пикасо, 1952 г.

Илюстрация Пабло Пикасо, 1952 г. Увеличаване Пабло Пикасо, 1952 г. ...

......... и откъс от документалния филм на Лучано Емер "Да срещнеш Пикасо".Изложбата е осъществена благодарение на съвместната работа и архивите на музея "Пикасо" (Париж), MNAC (Барселона), "Рейна София" (Мадрид), библиотека "Еманюел Бусар", частни колекции и др. Ще бъде отворена за посетители до 24 септември 2019 г. в музея "Пикасо" в Барселона.


Илюстрация Увеличаване Смаляване 5.07Парти в облацитеRooftop Сonnections е поредица от

Илюстрация Увеличаване Смаляване 5.07Парти в облацитеRooftop Сonnections е поредица от ...

......... часа филмови кадри, 800 часа аудиозаписи и 10 хиляди снимки, за да представи целия период на програмата "Аполо" на НАСА – от злочестата мисия "Аполо 1", която струва живота на трима астронавти, до последния полет, с който се слага нейният край.Премиера по National Geographic на 7 юли от 21.55 ч.


Илюстрация Портрет на дукесата на Алба от Игнасио Зулоага, 1921

Илюстрация Портрет на дукесата на Алба от Игнасио Зулоага, 1921 ...

......... си на другия ден Women´s Wear Daily. В Гетария през 2011 г. отвори врати посветеният на творчеството на Баленсиага музей. До 12 януари 2020 г. музеят показва изложбата Cristobal Balenciaga. Fashion and Heritage. Contexts, а до 29 септември продължава и изложбата Finaestampa за модната рисунка като самостоятелна дисциплина в изкуството.www.museothyssen.orgwww.cristobalbalenciagamuseoa.com


Илюстрация Увеличаване Автор: Joseph Cultice Смаляване 28, 29 и 30.06Горе

Илюстрация Увеличаване Автор: Joseph Cultice Смаляване 28, 29 и 30.06Горе ...

......... Под нейното обобщаващо послание френският фотограф Гийом Лебран комбинира 40 фотографии - пейзажи, снимки на руини и изоставени места с портрети на млади хора, заснети в периода 2006-2012 г., по време на неговите пътувания между Турция, България и Гърция и отразяващ едновременно настоящето и следите от миналото. В Галерия Синтезис.


Илюстрация Увеличаване Смаляване Ултразвуковата технология навлиза широко в медицината през

Илюстрация Увеличаване Смаляване Ултразвуковата технология навлиза широко в медицината през ...

......... идва от инфлуенсъри като Кайли Дженър (част от риалити шоу империята Кардашиян), а изпълненията включват алигатори, скокове с парашут, танцова хореография, експлозиви (един такъв случай завършва с пожар в дива местност и щети за над 8 милиона долара), национален тв ефир, пейнтобол, бейзбол, фойерверки и т.н. Вие какво ще изберете?


[The Comedy Club] Две години след като беше обвинен в

[The Comedy Club] Две години след като беше обвинен в ...

......... Twitter.Доколко релевантни са критиките към личности като Луи Си Кей и Джон Клийз тук? Жаждата на публиката в България до голяма степен свежда подобни събития до концептуалното им ядро: артистът и публиката знаят какво искат един от друг, а всичко останало (за добро или лошо) се превръща в страничен шум.


Prisionero, 1999 [Fred Eychaner Collection] От Reina Sofia, най-големият музей

Prisionero, 1999 [Fred Eychaner Collection] От Reina Sofia, най-големият музей ...

......... Борха Вийел. Palacio de Velazquez се намира в Ретиро, най-известният и посещаван градски парк в Мадрид. Съвсем близо до него е и Pаlacio de Cristal, където също до 8 септември са изложени скулптурите на американския артист Чарлз Рей. (Входът е свободен. До септември включително изложбите са отворени до 22 ч.)


Илюстрация Увеличаване Смаляване 21-23.06To cherish the cherriesЮни е месецът на

Илюстрация Увеличаване Смаляване 21-23.06To cherish the cherriesЮни е месецът на ...

......... ФАРК са изоставили своите горски мини и нови паравоенни части запълват празнините, като поемат контрол върху нелегалния добив на злато, който може да носи приходи около 7 млрд. долара на година. Тези боричкания за контрол на територии и мини водят до нови кръвопролития.Премиера по National Geographic, 22 юни, 21:55 ч.


Илюстрация Увеличаване Смаляване 11 – 14.06В чест на КундераПо случай

Илюстрация Увеличаване Смаляване 11 – 14.06В чест на КундераПо случай ...

......... принц Артър внезапно умира, тронът се превръща в мираж. Катерина твърди, че бракът не е консумиран и може да се омъжи за новия престолонаследник – принц Хари, който един ден ще се превърни в крал Хенри VIII. Премиера по HBO, 18 юни от 21:00 ч.; 19 юни от 18:10 ч.


Илюстрация Увеличаване Смаляване Мисълта за това, че всички сме смъртни

Илюстрация Увеличаване Смаляване Мисълта за това, че всички сме смъртни ...

......... шевната машина на майка й, маска от Фестивала на мъртвите в Мексико, подарък от бивш приятел и няколко плочи от музикалната й кариера с "Юритмикс". Пирамидата от спомени е увенчана с пиано. Изложбата Now I Let You Go в Massachusetts Museum of Contemporary Art продължава до пролетта на 2020 г.


Илюстрация Джаред Харис като Валерий Легасов Увеличаване Джаред Харис като

Илюстрация Джаред Харис като Валерий Легасов Увеличаване Джаред Харис като ...

......... на HBO, воден от продуцента на Крег Мейзин и журналиста Питър Сейгал. Двамата влизат в подробни разговори за историческия контекст, кои моменти са дословно документални, кои са плод на художествената измислица, как са създавани някои от ключовите сцени и диалози. The Chernobyl Podcast е онлайн в YouTube, Spotify Podcasts, Spotify.


Илюстрация Увеличаване Автор: Георги Ст. Георгиев Смаляване Галерия Synthesis продължава

Илюстрация Увеличаване Автор: Георги Ст. Георгиев Смаляване Галерия Synthesis продължава ...

......... е и Бончо Карастоянов. През 60-те години голото тяло е обект на фотографията на Лоте Михайлова и Деяна Стаматова, след което идва поколението на 80-те - Станка Цонкова–Уша, Елена Паскалева, Гаро Кешишян, Георги Нейков, Стела Радева, Генчо Петков, Динамир Предов, Валя Стойчева, Нели Гаврилова, Тихомир Пенов, Милан Христев, Антоан Божинов.


Илюстрация Николай Абрашев, 1897-1962, Без заглавие (Фигура), керамика, дърво, 18

Илюстрация Николай Абрашев, 1897-1962, Без заглавие (Фигура), керамика, дърво, 18 ...

......... Както проф. Ирина Генова отбелязва, публикации и изследвания не липсват (това показва и богатата библиография в каталога). Но как да четем за творби, които няма къде да видим? Сега вече има къде да видим и разговорът за българския модернизъм може да започне с нова гласност и участие на широката публика.


Илюстрация Увеличаване Смаляване 7- 8.06Джаз край моретоКонцерт на джазоркестъра на

Илюстрация Увеличаване Смаляване 7- 8.06Джаз край моретоКонцерт на джазоркестъра на ...

......... 10 епизода се развиват около политическата кампания, която президентът Къркман (Кийфър Съдърланд) ще води за своето преизбиране. Сега той ще трябва да защити името си, без да е напълно убеден, че трябва да го направи, след като много хора смятат, че не може да ръководи страната.Премиера по Netflix, 6 юни


Илюстрация Увеличаване Смаляване Когато известният испански готвач Джорди Рока (най-малкият

Илюстрация Увеличаване Смаляване Когато известният испански готвач Джорди Рока (най-малкият ...

......... която не може да движи добре врата си, а от три години е загубил и гласа си. Въпреки това успоредно с новите терапии, на които се подлага, той продължава да работи в ресторанта, а през 2014 г. е избран за най-добър сладкар в света в класацията The World`s 50 Best.


Илюстрация Кадър от

Илюстрация Кадър от "За Сама", филмовия дебют на сирийската журналистка ...

......... Джун-Хо демонстрира как може да се направи увлекателен филм с куп несимпатични персонажи. Бедно семейство измамници намират начин един по един да се внедрят в живота на богаташка фамилия и да го похитят изцяло. В множество обрати комедията се развива с невиждан замах – съвсем заслужено оценен с най-престижната кинонаграда.


Илюстрация Кадър от филма

Илюстрация Кадър от филма "Еуфория", част от филмовата програма около ...

......... "Одеон"."София прайд" ще се проведе на 8 юни, а на сцената пред Паметникa на съветска армия се очаква еклектична музикална програма: в подкрепа на ЛГТБИ правата ще пеят Рут Колева, Михала Филева, вокалистът на "Уикеда" Ерол Ибрахимов, дуото IVA, попфолк звездата Галена. Повече информация за всички съпътстващи събития на sofiapride.org.


Илюстрация Увеличаване Смаляване 31.05 - 2.06Наследството на

Илюстрация Увеличаване Смаляване 31.05 - 2.06Наследството на "Капана" Абонирайте се ...

......... и "Чамкория" с участието на Захари Бахаров. Спектаклите са с начален час 21 ч., а цените на билетите са от 10 до 40 лв. По време на "София Моно" ще има и дневни съпътстващи събития, които са със свободен вход и ще се състоят от 13 ч.Парка на Военна академия


[Shutterstock]

[Shutterstock] "Клавиатурна грешка"Тери Пратчет"Сиела"Неиздаван досега сборник с есета на Тери ...

......... "Тивия". Пътят му минава на юг от "ревящите четиридесет" градуса южна ширина, където ветровете и вълните са чудовищни през полярната зима. "Тивия" се преобръща два пъти. Това е второ издание на "Невъзможният път" и излиза от печат по случай тридесетгодишнината от завършването на експедицията и 80-годишния юбилей на Дончо Папазов.


Илюстрация

Илюстрация "Онегин", по А. Пушкин, реж. Т. Кулябин, Театър "Червен ...

......... "Варненско лято" са Министерство на културата и община Варна; платформата "Световен театър в София" е част от Календара на културните събития на Столичната община за 2019 г. Гостуването на спектаклите се осъществява с подкрепата на Италианския културен институт, Френския институт, Институт "Сервантес", Фондация "Америка за България" и Национален фонд "Култура".


Илюстрация Увеличаване Смаляване 24 - 26.05Sofia Food TruckSofia Food Truck

Илюстрация Увеличаване Смаляване 24 - 26.05Sofia Food TruckSofia Food Truck ...

......... море и от ТЕЦ до боен кораб на въздушна възглавница.Премиера по National Geographic, 30 май, 20:55 ч.Аскеер 2019Церемония по връчване на годишните награди за театрално изкуство – пряко предаване от театър "Българска армия".БНТ, 24 май, 20:40 ч.БГ радио представясвоите годишни музикални награди за 2019 година.Нова телевизия, 25 май, 22:15 ч.


Илюстрация Оскар Кокошка, 1909 г. Увеличаване Оскар Кокошка, 1909 г.

Илюстрация Оскар Кокошка, 1909 г. Увеличаване Оскар Кокошка, 1909 г. ...

......... съвременно изобразително изкуство.Попитан веднъж каква е неговата дефиниция за произведение на изкуството, Оскар Кокошка отговаря: "Това не е придобивка или актив, който можете да продадете на борсата. Това е срамежливият човешки опит да повтори онова чудо, което всяко обикновено селско момиче умее така добре – да породи живот от нищото."