Илюстрация Увеличаване Смаляване 11 – 14.06В чест на КундераПо случай

Илюстрация Увеличаване Смаляване 11 – 14.06В чест на КундераПо случай ...

......... принц Артър внезапно умира, тронът се превръща в мираж. Катерина твърди, че бракът не е консумиран и може да се омъжи за новия престолонаследник – принц Хари, който един ден ще се превърни в крал Хенри VIII. Премиера по HBO, 18 юни от 21:00 ч.; 19 юни от 18:10 ч.


Илюстрация Увеличаване Смаляване Мисълта за това, че всички сме смъртни

Илюстрация Увеличаване Смаляване Мисълта за това, че всички сме смъртни ...

......... шевната машина на майка й, маска от Фестивала на мъртвите в Мексико, подарък от бивш приятел и няколко плочи от музикалната й кариера с "Юритмикс". Пирамидата от спомени е увенчана с пиано. Изложбата Now I Let You Go в Massachusetts Museum of Contemporary Art продължава до пролетта на 2020 г.


Илюстрация Джаред Харис като Валерий Легасов Увеличаване Джаред Харис като

Илюстрация Джаред Харис като Валерий Легасов Увеличаване Джаред Харис като ...

......... на HBO, воден от продуцента на Крег Мейзин и журналиста Питър Сейгал. Двамата влизат в подробни разговори за историческия контекст, кои моменти са дословно документални, кои са плод на художествената измислица, как са създавани някои от ключовите сцени и диалози. The Chernobyl Podcast е онлайн в YouTube, Spotify Podcasts, Spotify.


Илюстрация Увеличаване Автор: Георги Ст. Георгиев Смаляване Галерия Synthesis продължава

Илюстрация Увеличаване Автор: Георги Ст. Георгиев Смаляване Галерия Synthesis продължава ...

......... е и Бончо Карастоянов. През 60-те години голото тяло е обект на фотографията на Лоте Михайлова и Деяна Стаматова, след което идва поколението на 80-те - Станка Цонкова–Уша, Елена Паскалева, Гаро Кешишян, Георги Нейков, Стела Радева, Генчо Петков, Динамир Предов, Валя Стойчева, Нели Гаврилова, Тихомир Пенов, Милан Христев, Антоан Божинов.


Илюстрация Николай Абрашев, 1897-1962, Без заглавие (Фигура), керамика, дърво, 18

Илюстрация Николай Абрашев, 1897-1962, Без заглавие (Фигура), керамика, дърво, 18 ...

......... Както проф. Ирина Генова отбелязва, публикации и изследвания не липсват (това показва и богатата библиография в каталога). Но как да четем за творби, които няма къде да видим? Сега вече има къде да видим и разговорът за българския модернизъм може да започне с нова гласност и участие на широката публика.


Илюстрация Увеличаване Смаляване 7- 8.06Джаз край моретоКонцерт на джазоркестъра на

Илюстрация Увеличаване Смаляване 7- 8.06Джаз край моретоКонцерт на джазоркестъра на ...

......... 10 епизода се развиват около политическата кампания, която президентът Къркман (Кийфър Съдърланд) ще води за своето преизбиране. Сега той ще трябва да защити името си, без да е напълно убеден, че трябва да го направи, след като много хора смятат, че не може да ръководи страната.Премиера по Netflix, 6 юниИлюстрация Увеличаване Смаляване Когато известният испански готвач Джорди Рока (най-малкият

Илюстрация Увеличаване Смаляване Когато известният испански готвач Джорди Рока (най-малкият ...

......... която не може да движи добре врата си, а от три години е загубил и гласа си. Въпреки това успоредно с новите терапии, на които се подлага, той продължава да работи в ресторанта, а през 2014 г. е избран за най-добър сладкар в света в класацията The World`s 50 Best.


Илюстрация Кадър от

Илюстрация Кадър от "За Сама", филмовия дебют на сирийската журналистка ...

......... Джун-Хо демонстрира как може да се направи увлекателен филм с куп несимпатични персонажи. Бедно семейство измамници намират начин един по един да се внедрят в живота на богаташка фамилия и да го похитят изцяло. В множество обрати комедията се развива с невиждан замах – съвсем заслужено оценен с най-престижната кинонаграда.


Илюстрация Кадър от филма

Илюстрация Кадър от филма "Еуфория", част от филмовата програма около ...

......... "Одеон"."София прайд" ще се проведе на 8 юни, а на сцената пред Паметникa на съветска армия се очаква еклектична музикална програма: в подкрепа на ЛГТБИ правата ще пеят Рут Колева, Михала Филева, вокалистът на "Уикеда" Ерол Ибрахимов, дуото IVA, попфолк звездата Галена. Повече информация за всички съпътстващи събития на sofiapride.org.


Илюстрация Увеличаване Смаляване 31.05 - 2.06Наследството на

Илюстрация Увеличаване Смаляване 31.05 - 2.06Наследството на "Капана" Абонирайте се ...

......... и "Чамкория" с участието на Захари Бахаров. Спектаклите са с начален час 21 ч., а цените на билетите са от 10 до 40 лв. По време на "София Моно" ще има и дневни съпътстващи събития, които са със свободен вход и ще се състоят от 13 ч.Парка на Военна академия


[Shutterstock]

[Shutterstock] "Клавиатурна грешка"Тери Пратчет"Сиела"Неиздаван досега сборник с есета на Тери ...

......... "Тивия". Пътят му минава на юг от "ревящите четиридесет" градуса южна ширина, където ветровете и вълните са чудовищни през полярната зима. "Тивия" се преобръща два пъти. Това е второ издание на "Невъзможният път" и излиза от печат по случай тридесетгодишнината от завършването на експедицията и 80-годишния юбилей на Дончо Папазов.Илюстрация

Илюстрация "Онегин", по А. Пушкин, реж. Т. Кулябин, Театър "Червен ...

......... "Варненско лято" са Министерство на културата и община Варна; платформата "Световен театър в София" е част от Календара на културните събития на Столичната община за 2019 г. Гостуването на спектаклите се осъществява с подкрепата на Италианския културен институт, Френския институт, Институт "Сервантес", Фондация "Америка за България" и Национален фонд "Култура".


Илюстрация Увеличаване Смаляване 24 - 26.05Sofia Food TruckSofia Food Truck

Илюстрация Увеличаване Смаляване 24 - 26.05Sofia Food TruckSofia Food Truck ...

......... море и от ТЕЦ до боен кораб на въздушна възглавница.Премиера по National Geographic, 30 май, 20:55 ч.Аскеер 2019Церемония по връчване на годишните награди за театрално изкуство – пряко предаване от театър "Българска армия".БНТ, 24 май, 20:40 ч.БГ радио представясвоите годишни музикални награди за 2019 година.Нова телевизия, 25 май, 22:15 ч.


Илюстрация Оскар Кокошка, 1909 г. Увеличаване Оскар Кокошка, 1909 г.

Илюстрация Оскар Кокошка, 1909 г. Увеличаване Оскар Кокошка, 1909 г. ...

......... съвременно изобразително изкуство.Попитан веднъж каква е неговата дефиниция за произведение на изкуството, Оскар Кокошка отговаря: "Това не е придобивка или актив, който можете да продадете на борсата. Това е срамежливият човешки опит да повтори онова чудо, което всяко обикновено селско момиче умее така добре – да породи живот от нищото."


Илюстрация Увеличаване Смаляване

Илюстрация Увеличаване Смаляване "Фотографията е странен феномен. Човек се доверява ...

......... артистичния свят на Ню Йорк. Успоредно с работата си за агенция "Магнум" Инге Морат е официалният фотограф зад кулисите на почти всички театрални постановки на съпруга си Артър Милър, както и официален фотограф на снимачната площадка на филма "Лов на вещици".Изложбата в Casa dei Carraresi, Тревизо, продължава до 9 юни.


Илюстрация Увеличаване Смаляване 10-11.05Wine o’clockDiscover Vino World е изложение за

Илюстрация Увеличаване Смаляване 10-11.05Wine o’clockDiscover Vino World е изложение за ...

......... Бог с Морган Фрийман: Смъртни греховеНов епизод от поредицата, в който Морган Фрийман пътува по света, за да проучи как различните религии се противопоставят на греха – влиза в местна индуистка общност в Обединеното кралство, пътува до Виетнам до затвора "Ханой Хилтън".Премиера по National Geographic, 12 май от 21:55 ч.Илюстрация Иглика Трифонова Увеличаване Иглика Трифонова Автор: Велко Ангелов Смаляване

Илюстрация Иглика Трифонова Увеличаване Иглика Трифонова Автор: Велко Ангелов Смаляване ...

......... вече няма нужда от мен и се чувствам изоставена", казва Иглика Трифонова. Така и след откриването й става мъчно, защото идва краят на един дълбоко интимен и личен диалог, състоял се там, в депото на галерията. За нас, публиката, разговорът продължава.Изложбата "Портрет на приятел" продължава в СГХГ до 2 юни.


От спектакъла Bang Bang © Marilène Bastien За дванадесета поредна година

От спектакъла Bang Bang © Marilène Bastien За дванадесета поредна година ...

......... хора за мнение, но генерално разчитам на тесен кръг от колеги. Важна за мен е и обратната връзка на зрителите, защото те виждат неща, за които аз не съм помислила, изненадват ме с тяхната лична интерпретация и преживяване, което за мен е много ценно.Цялата програма на фестивала е на antistaticfestival.org.


Илюстрация Увеличаване Смаляване 3-29.05Поздрави от АвстрияАвстрийският културен павилион FLUCA и

Илюстрация Увеличаване Смаляване 3-29.05Поздрави от АвстрияАвстрийският културен павилион FLUCA и ...

......... и Йоко: над нас е само небетоДокументален филм за историята на създаването на най-важния албум в соловата кариера на Джон Ленън – Imagine от 1971 г., чрез ексклузивни интервюта с участниците и непоказвани до момента кадри. Лентата изследва и връзката между Джон и Йоко.Премиера по HBO, 9 май, 22:55 ч.


Илюстрация

Илюстрация "В търсене на диалог", Радоил Серафимов Увеличаване "В търсене ...

......... са точно тези перфомативни и телесни качества, които намирам в работите на Радо, в начина, по който Станимир третира пространството в платното. Взаимоотношенията между заден, среден и преден фон са пуснати в центрофуга... и не знаеш кое как ще излезе накрая.""Всичко наведнъж" продължава до 18 май. Куратор е Мария Василева.


Стенли Кубрик на снимачната площадка на

Стенли Кубрик на снимачната площадка на "2001: Космическа одисея", 1965-1968 ...

......... казва: "Това е най-добрият ми филм!" Режисьорът умира седмица по-късно в съня си от инфаркт, на 7 март 1999 г. Погребан е в близост до любимото си дърво в имението "Чайлдуикбъри" в Англия, което купува през 1978 г."Стенли Кубрик – изложбата" продължава в Музея на дизайна, Лондон, до 15 септември.


Илюстрация Увеличаване [Shutterstock] Смаляване Градините се намират в малкото холандско

Илюстрация Увеличаване [Shutterstock] Смаляване Градините се намират в малкото холандско ...

......... и цветните полета в околността. Разходка с лодкаВ парка се организират и разходки с лодка по канала. Разходката, която преминава през полетата, засадени с разноцветни цветя, е с продължителност 45 минути и струва 8 евро за възрастни и 4 евро за деца. Официален сайт на парка за информация и билети.


Кадър от филма Ex Machina (2015) Късометражният експериментален научнофантастичен филм

Кадър от филма Ex Machina (2015) Късометражният експериментален научнофантастичен филм ...

......... бившия СССР от MINT Museum of Toys в Сингапур. В същото време друга програма, ScriptBook, прогнозира чрез компютърен софтуер дали един сценарий ще постигне добър боксофис като филм. Алгоритъмът е "обучен" на базата на голяма база данни от филми между 1970 и 2016 г. В Kunsthal Rotterdam до 30 юни.


Илюстрация Увеличаване Смаляване 26-28.04На разходка с динозавърЗа първи път в

Илюстрация Увеличаване Смаляване 26-28.04На разходка с динозавърЗа първи път в ...

......... е базирана на исторически факт, запечатан в нейния дневник от 4 милиона думи и съдържащ най-интимните детайли от живота й, останали тайна в продължение на години.Премиера по HBO, 30 април от 21:00 ч. и HBO3 от 22:00 ч., HBO, 1 май от 18:10 ч.; HBO2, 2 април от 17:55 ч.


Илюстрация Увеличаване Смаляване През 1969 г. родителите на американската режисьорка

Илюстрация Увеличаване Смаляване През 1969 г. родителите на американската режисьорка ...

......... съвременната креативна революция, в която културата на фокусираните върху самия потребител дигитални медии все повече се слива с поп културата. Той превърна собствения си образ в произведение на изкуството, подобно на толкова много хора в социалните мрежи днес", казва кураторът Джон Питър Нилсон. В Moderna Museet, Малмьо, до 8 септември


Илюстрация Увеличаване Смаляване 19-21.04Смели архитектиАрхитектурният форум

Илюстрация Увеличаване Смаляване 19-21.04Смели архитектиАрхитектурният форум "Без страх" събира на ...

......... от 17:45 ч.; HBO, 23 април 19:10 ч.; HBO 2, 24 април от 18:05 ч.Street FoodНова документална поредица, чийто основен герой е уличната храна и хората, които я приготвят, в Тайланд, Индия, Тайван, Япония, Южна Корея, Сингапур, Индонезия, Филипините и Виетнам. От създателите на Chef`s Table.Премиера по Netflix, 26 април


Яна Пункина, Радослав Чичев и Ана Благова от

Яна Пункина, Радослав Чичев и Ана Благова от "Градски детектив" ...

......... с неодушевени предмети Документални и разследващи серийни подкасти като Slow Burn, In the Dark, Caliphate.Missing and Murdered: Finding Cleo - уж разследване на едно убийство, но разказва за бруталните политики за разселване на канадските индианци в продължение на няколко поколения.От българските – документалният подкаст за футбол "Виктория" и музикалния "Фалшименто".


Илюстрация Увеличаване Смаляване Стефан Цвайг – Светът от вчера. Спомени

Илюстрация Увеличаване Смаляване Стефан Цвайг – Светът от вчера. Спомени ...

......... по-скоро чест, а не позор, името ми на писател да бъде зачеркнато в Германия наравно с имената на такива видни съвременници като Томас Ман, Хайнрих Ман, Верфел, Фройд и Айнщайн..."Новото издание е с корица и типография на Кирил Златков.Книгата с по-стария превод от Анна Лилова беше наскоро преиздадена от "Колибри".


Илюстрация Увеличаване Смаляване Още по темата Календар и домашно кино

Илюстрация Увеличаване Смаляване Още по темата Календар и домашно кино ...

......... от 21.55 ч.Дневници на лошото времеОсем едночасови епизода с разкази от първа ръка за приключенията на онези, които се сблъскват с урагани, скални пукнатини, мистериозни замръзнали медузи. Какво е научното обяснение за най-ужасяващите и мистериозни сблъсъци с природата според експертите по лошо време?Премиера по Viasat Nature, 26 октомври, 20.00 ч.


Илюстрация Увеличаване Смаляване В биографията на Тамара де Лемпицка и

Илюстрация Увеличаване Смаляване В биографията на Тамара де Лемпицка и ...

......... признание инвестираното от нея като визионер. Вече има дори и мюзикъл, вдъхновен от живота й", разказва Джоя Мори. Премиерата на мюзикъла "Лемпицка" се състоя на Williamstown Theatre Festival в американския щат Масачузетс на 20 юли 2018 г.Изложбата в Palacio de Gaviria в Мадрид продължава до 24 февруари 2019 г. www.tamaradelempicka.es


© Цветелина Белутова

© Цветелина Белутова "Шрифтът трябва да е не просто красив и ...

......... тяхното изписване, толкова по-добре. А има интересни професионалисти като Стефан Кънчев, неговите лога биха събудили любопитството им, ако се изучават.Какъв ще е трендът през 2019 г.?По-строги и дебели форми, без толкова бъбривост, технически и оригинални, моношрифтове, които се използват от програмистите. Въпреки че класиката отново и отново ще се повтаря.


Илюстрация Увеличаване Смаляване Безметежното детство и носталгията към времената, когато

Илюстрация Увеличаване Смаляване Безметежното детство и носталгията към времената, когато ...

......... за пъри път пред публика на филмовия фестивал "Берлинале" през 2016 г., а в България ще бъде прожектиран на 1 декември 2018 г. Предвидена е и среща със самата Ода Жон.Изложбата "Сърцевина" продължава до 13 януари 2019 г. в Националната галерия (в Двореца), прожекцията е отново там, на 1 декември.


Илюстрация Иван Шопов и Теодосий Спасов Увеличаване Иван Шопов и

Илюстрация Иван Шопов и Теодосий Спасов Увеличаване Иван Шопов и ...

......... и на 26 ноември от 15:10 ч.Найджелисима. Шеф Найджела Лоусън ще покаже рецепти в духа на италианската кухня и култура и ще сподели дългогодишния си опит в кулинарията, включително като критик и автор. Книгите й са продадени в над тримилионен тираж. Премиера по 24Kitchen на 28 ноември от 13 ч.


Илюстрация Увеличаване Смаляване Още по темата Календар и домашно кино

Илюстрация Увеличаване Смаляване Още по темата Календар и домашно кино ...

......... криминални дела. В ролите са още Анна Кендрик, Дж. К. Симънс ("Камшичен удар"), Джефри Тамбор (познат от сериалите Arrested Development и Transparent).По HBO от 18 ноемвриСладкишите на Хиде. Първи епизод от предаването на холандския сладкар Хиде Еде Брабандер, който ще представя иновативни рецепти за десерти.Премиера на 20 ноември по 24Kitchen


Илюстрация Увеличаване Смаляване Картини и арт инсталации, провокирани от значимите

Илюстрация Увеличаване Смаляване Картини и арт инсталации, провокирани от значимите ...

......... хората. Докато наскоро не се усъмних в произхода на създала се у мен емоция и тогава задълбах и открих, че жената е пренебрегвана доста съзнателно не само в България през годините и вековете. У нас отношението като цяло е, че това е "измислен" проблем, занимаващ единствено банда мъжкарани на Запад.


Илюстрация По време на премиерата на изложбата в Credo Bonum

Илюстрация По време на премиерата на изложбата в Credo Bonum ...

......... на експерименталния роман "Другият сън" и също така първия превел на български едно от големите имена на литературния постмодернизъм - Томас Пинчън.И на двете дискусии модератор ще бъде литературният критик Миглена Николчина, чиято страст към видеоигрите е малко известна.Изложбата "Игри и политика" продължава до 22 ноември в галерия Credo Bonum.


Илюстрация Игор Стравински, 1946 Увеличаване Игор Стравински, 1946 Автор: Arnold

Илюстрация Игор Стравински, 1946 Увеличаване Игор Стравински, 1946 Автор: Arnold ...

......... устройство, с което прави пробни снимки и изследва потенциални възможности. Но за него високото качество беше много важно, така че със сигурност би останал верен на лентата и черно-бялото. Той обичаше това, което прави. Никога нямаше да се пенсионира.Изложбата е част от поредицата "Майстори на фотографията", организирана от фондация Musiz.


Илюстрация Увеличаване Смаляване Издателство:

Илюстрация Увеличаване Смаляване Издателство: "Кръгозор"Превод: Никола ТодоровЦена: 25 лв.Ричард Брансън, ...

......... да постигат по-добри резултати.Основната стратегия според него е да ръководят, да изграждат доверие и да вдъхновяват хората си да се отнасят един към друг не като противници, съперници или опозиция, а като съюзници."Лидерите винаги обядват последни" излиза на английски език през 2017 г. и вече е бестселър в няколко държави.


Есенното издание на Ratio е с разнообразна програма: от лекция

Есенното издание на Ratio е с разнообразна програма: от лекция ...

......... Nature.Десетилетията: Ремикс. Проследяване на политическите и обществените събития през отделните десетилетия на ХХ век. Първият епизод ще разкаже за отбора по хокей на САЩ, който печели олимпийското злато след победа над СССР в полуфиналите – двубой, зареден с много политическо напрежение. На 14 ноември от 21:05 ч. по National Geographic.


Илюстрация Увеличаване [Киномания] Смаляване Стогодишнината от рождението на шведския режисьор

Илюстрация Увеличаване [Киномания] Смаляване Стогодишнината от рождението на шведския режисьор ...

......... 19.00)"Поляната с дивите ягоди" (9 ноември, 18.30)"Шепот и викове" (10 ноември, 17.00)"Да не говорим за всички тези жени" (10 ноември, 18.45)"В присъствието на клоуна" (11 ноември, 15.30)"Лице срещу лице" (11 ноември, 17.45)"Из живота на марионетките" (12 ноември, 18.15)"Сарабанда" (13 ноември, 18.15) В "Одеон":"Сцени от един семеен живот" (11 ноември, 19.00)


Илюстрация Увеличаване Автор: Йосиф Аструков Смаляване 2-22.11Игри и политика Вземете

Илюстрация Увеличаване Автор: Йосиф Аструков Смаляване 2-22.11Игри и политика Вземете ...

......... по HBO на 4 ноември от 21 ч.Марс. Фантастичен игрален сериал с документални елементи за потенциала да се намери живот на планетата. Сериалът е базиран на книгата How We`ll Live on Mars на Стивън Петранек, дългогодишен журналист в областта на науката. По National Geographic на 7 ноември от 23 ч.


Илюстрация От изложбата на Мария Налбантова Увеличаване От изложбата на

Илюстрация От изложбата на Мария Налбантова Увеличаване От изложбата на ...

......... тече негова ретроспектива).Другата причина е, че изложбата "Структури на мисълта" не просто показва чуждото, но и търси диалог с местния контекст. Така например Сабине Битер и Хелммут Вебер създават работата си "Справяне с историята", която се занимава с вече несъществуващия, но все още предизвикващ върли дебати паметник "1300 години България".


Илюстрация Увеличаване Смаляване Още по темата Книга: Анна Швиршчинска -

Илюстрация Увеличаване Смаляване Още по темата Книга: Анна Швиршчинска - ...

......... миналото - от хомофобията по време на СПИН епидемията през 80-те години до първото масово навлизане на мобилни телефони през 90-те. "Човекът с власт е онзи, който не е длъжен да отговаря на всяко обаждане, напротив – наредил е да казват, че го няма."Преводът от италиански е на Вера Петрова.


Илюстрация Увеличаване Смаляване Създадената в началото на 90-те години в

Илюстрация Увеличаване Смаляване Създадената в началото на 90-те години в ...

......... Клое Севини. "Голяма мечта ни е да представим жилището и студиото на Дейвид Хокни, но не познаваме никой, който е близък с него, така че още преследваме този проект", коментира Алегре. "The World of Apartamento – десет години интериори от ежедневието" е в каталога на Abrams и струва 60 долара.


Илюстрация Увеличаване Смаляване Още по темата 20 въпроса: Силвия Чолева

Илюстрация Увеличаване Смаляване Още по темата 20 въпроса: Силвия Чолева ...

......... от полски е на Лъчезар Селяшки.Появата на антологията допълва силната откъм нови заглавия година на издателството за поезия ДА. Наскоро под знака му излязоха още "Избрана поезия" на Илко Димитров, "Там също пада светлина" на белгийската авторка Мириам ван Хее, "Обратното на слънчогледа" на Цочо Бояджиев, "Марс" на Владимир Левчев.


26 – 28.10Висок градус. Студеното време предполага загряващ уикенд с

26 – 28.10Висок градус. Студеното време предполага загряващ уикенд с ...

......... на съучениците и преподавателите си. В Netflix от 31 октомври.Снекбарът на Ричо. Ейдриън Ричардсън е главен готвач на един от най-утвърдените ресторанти в Мелбърн, а в това предаване той споделя достъпни и лесни за реализиране рецепти, вдъхновени от традиционната кухня на различни култури. По 24Kitchen от 26 октомври, 13 ч.


Илюстрация

Илюстрация "Грешното възпитание на Камерън Пост" Увеличаване "Грешното възпитание на ...

......... Увеличаване "Фантастична жена" Смаляване ЛГТБ темата присъства в програмата и чрез чилийския "Фантастична жена" (28 октомври в "Одеон"), който разказва за историята за трансполова жена в Сантяго, която трябва да се изправи пред лавината от трудности след смъртта на приятеля си. Цялата програма на So Independent е онлайн на soindependentfilmfest.com.


© Александър Вълчев Според проучване на Университета в Мичиган количеството пробягани

© Александър Вълчев Според проучване на Университета в Мичиган количеството пробягани ...

......... Това са обувките, на които е заложила и по време на Софийския маратон тази година.Двамата треньори обръщат внимание и на техниката на стъпване. Те препоръчват, ако има опасност от подхлъзване, да се правят по-ситни крачки, а ако рискът е голям – торсът да бъде леко приведен напред (походката на пингвина).


123 © Александър Вълчев 123 © Александър Вълчев 123 © Александър Вълчев Когато

123 © Александър Вълчев 123 © Александър Вълчев 123 © Александър Вълчев Когато ...

......... следене на изминати километри, скорост и постигнат прогрес. Полезна информация има и във фейсбук групата на клуба, както и на уебсайта на adidas.Активностите на adidas Runners Sofia не спират през есента и зимата, дори напротив – ще бъдат повече. Предвиждат се нови локации и още тренировки, които да допълват бягането.


Илюстрация Увеличаване Смаляване Още по темата Календар и домашно кино

Илюстрация Увеличаване Смаляване Още по темата Календар и домашно кино ...

......... of Sabrina. Малката вещица Сабрина се завръща, но както заглавието подсказва, новият сериал за героинята ще е доста по-мрачен от този, който вероятно помните от 90-те години. В главната роля е Киернан Шипка, позната най-вече от сериала Mad Men, който я направи известна още като дете.В Netflix от 26 октомври


Илюстрация Момент от

Илюстрация Момент от "Опиянение и гняв" Увеличаване Момент от "Опиянение ...

......... (20 октомври), физическа театрална комедия от израелско-японското дуо Одед Задок и Казуйо Шионоири и Bufft a Vif/Smashed to Pieces на френския мултидисциплинарен артист Пиер Мьоние и сценографката Маргьорут Борда. Фестивалът продължава до 25 октомври. Цялата програма на АСТ, цените на билетите и всички детайли около представленията са онлайн на actfest.org


Илюстрация Увеличаване Смаляване В текста си към фотоалбума на Джон

Илюстрация Увеличаване Смаляване В текста си към фотоалбума на Джон ...

......... в някои отношения. Харесва ми и да проследявам типични за страните елементи, които са заплашени от изчезване." Сега е съсредоточен в завършването на огромен проект – фотоалбум, който ще съдържа снимки на дървета, правени от Демос през последните 40 години. "Все пак и те като хората се раждат и умират."


Илюстрация Увеличаване Автор: ©Salvador Dali Foundation Смаляване Жена, която цял

Илюстрация Увеличаване Автор: ©Salvador Dali Foundation Смаляване Жена, която цял ...

......... се в пряк и преносен смисъл в свята обител, в която самият Салвадор Дали е можел да пристъпи само с предварителна уговорка.Изложбата продължава до 14 октомври в Барселона, а ресторантът на музея MNAC освен зашеметяващи гледки към града предлага и "сюрреалистично" меню. Домакините обещават, че няма да поднасят живи жаби.


Илюстрация Увеличаване Смаляване 12-14.10Високо, високо, високо. Професионални курсове за пилоти

Илюстрация Увеличаване Смаляване 12-14.10Високо, високо, високо. Професионални курсове за пилоти ...

......... третата и предстоящата четвърта част на "Отмъстителите". "Черната пантера" държи и рекорда за най-касов филм, създаден от чернокож режисьор (Райън Куглър). Филмът е базиран на комиксите за Черната пантера, а първото споменаване на героя в изданията на Marvel е от 1966 г.Телевизионна премиера по HBO тази неделя от 21:00 ч.


От изложбата

От изложбата "Кутия с негативи" на Галина Йотова След необикновено ...

......... повече биеналета се обръщат към художници за куратори, но с Барейро случаят е друг. Някои се питат дали подобен тип делегиране не е отказ от отговорност. Други приветстват подхода му като радикален жест, който преосмисля ролята на куратора. До 9-ти декември 2018 г. Стефка Цанева е куратор и културен мениджър


Илюстрация Увеличаване Смаляване Още по темата Календар и домашно кино

Илюстрация Увеличаване Смаляване Още по темата Календар и домашно кино ...

......... други.Премиера по 24Kitchen, от понеделник до петък, 12:00 ч.Живите мъртвиПремиера на последния, девети, сезон на "Живите мъртви", който най-накрая ще достигне до кулминацията на войната на клановете, която изправи Рик Граймс и неговата група оцелели срещу Спасителите и техният хитър лидер Нигън.Премиера, FOX, 8 октомври, всеки понеделник от 23:00 ч.


Илюстрация Кадър от

Илюстрация Кадър от "3/4" Увеличаване Кадър от "3/4" Смаляване Още ...

......... издателство "Лъчезар Минев". В екранизацията участва разпознаваем състав от актьори: Пенко Господинов (който има опит с ироничния поглед към някогашния строй – той игра Тодор Живков във "Виктория"), Йоана Буковска – Давидова, Луиза Григорова–Макариев, Цветана Манева, Мая Новоселска, Марий Росен. Програмата на "Киномания" се очаква през следващите седмици на kinomania.bg


На представянето на новата версия на прочутите маратонки в Лондон,

На представянето на новата версия на прочутите маратонки в Лондон, ...

......... езичето на дясната обувка, а на лявата е щампа на лицето на Стела Макартни и нейния подпис. Цената на един чифт е 235 британски лири. На официалното представяне на новата версия на прочутите маратонки в Лондон, Стан Смит позира с модната дизайнерка Стела Макартни – дъщеря на сър Пол Макартни.


Илюстрация Увеличаване Смаляване Халед Хосейни –

Илюстрация Увеличаване Смаляване Халед Хосейни – "Молитва към морето"Издателство "Обсидиан"цена: ...

......... един възможен начин да им бъде обяснени по щадящ начин войната и последствията от военните конфликти. Приходите от продажбите на книгата ще бъдат дарени на Агенцията на ООН за бежанците и на фондация "Халед Хосейни" в помощ на хората, страдащи от войни и насилие.Преводът от английски е на Любомир Николов.


Илюстрация Сред множеството кино събития в София се нарежда и

Илюстрация Сред множеството кино събития в София се нарежда и ...

......... – тази на търсенето на срещи и сексуални партньорства онлайн или чрез приложения за запознанства. Разберете как протичат те в дигиталната ера през погледа на няколко двадесетгодишни американци и интервюта с експерти и изпълнителни директори на приложение за срещи.Премиера по HBO 2, 29 септемрви, 00:10 ч., 2 октомври, 09:45 ч.


Илюстрация Увеличаване Смаляване Още по темата Календар и домашно кино

Илюстрация Увеличаване Смаляване Още по темата Календар и домашно кино ...

......... а сценарист е Патрик Сомервил (The Leftovers).Премиера, Netflix, 21 септември"Вампири: Наследството"Сериалът е спин-оф на "Дневниците на вампирите" и "Древните". Сюжетът разказва за следващото поколение от вещици, вампири и върколаци в училището за млади таланти "Салватор". Новата история ще продължи в 22 епизода по 45 минути.Премиерата: 26 октомври по HBO GO.


Илюстрация Увеличаване Смаляване Още по темата Capodimonte di tutti capi

Илюстрация Увеличаване Смаляване Още по темата Capodimonte di tutti capi ...

......... събития. В момента в Жирона тече Guinovart, à table, също до 7 октомври; предстоят Patrimoni от 7.10.2018 до 3.02.2019 г. в Аграмунт, провинция Леида, и заключителната и вероятно най-мащабна от всички досега Retrospectiva Guinovart, която ще може да се види от 24.01.2019 до 26.05.2019 г. във Fundació Vila Casas, Barcelona.


Илюстрация Увеличаване Автор: Reel Art Press Смаляване Още по темата

Илюстрация Увеличаване Автор: Reel Art Press Смаляване Още по темата ...

......... обратно ехо и двойка микрофони на различно разстояние за гласа на Плант, за да се получи звуковият ефект - бел. авт)."Името "Ню Ярдбърдс", под което "Лед Цепелин" са изнесли първите си няколко концерта, бива заменено с "Лед Цепелин" след приключване на скандинавското турне през октомври 1968 г. Останалото е история.


Илюстрация Вила Сбертоли в град Пистоя, Тоскана, функционирала като психиатрична

Илюстрация Вила Сбертоли в град Пистоя, Тоскана, функционирала като психиатрична ...

......... г. местният кмет обявява продажбата му след търг на компания със седалище в Дубай за петнадесет милиона евро. С надеждата, че замъкът ще "грабне сърцата" на новите собственици и те ще върнат предишния му блясък. Илюстрация Изоставено имение в Северна Италия Увеличаване Изоставено имение в Северна Италия [Ell Costi] Смаляване


Илюстрация Увеличаване Смаляване Още по темата Пътеводител на есенния арт

Илюстрация Увеличаване Смаляване Още по темата Пътеводител на есенния арт ...

......... неведнъж в "Капитал". На въпроса какво участие имат те в квАРТал Фестивал Мартина Панайотова казва "ние сме отворени към всички, с вход свободен сме, ядем в техните ресторанти, всички са добре дошли, включително и децата на богатата ни детска програма".Пълната програма на квАРТал Фестивал е описана във Фейсбук страницата: https://www.facebook.com/kvARTal.kolektiv/


Илюстрация От изложбата

Илюстрация От изложбата "Кутия с негативи" на Галя Йотова Увеличаване ...

......... Франко и Маги Джиленхол. Епизодите продължават да проследяват зараждането на порно културата в Ню Йорк от началото на 70-те до средата на 80-те години и да показват бурния свят на секс търговията от момента.Премиера по HBO3, 16 септември, 01:05 ч., HBO3, 16 септември, 21:00 ч., HBO, 16 септември, 22:50 ч.


Илюстрация Увеличаване Смаляване Още по темата Откъс от

Илюстрация Увеличаване Смаляване Още по темата Откъс от "Докато лежах ...

......... вокалистът й излезе от затвора след тригодишна присъда за поръчване на убийството на съпругата му).Преводач от английски е Рада Шарланджиева, на която дължим появата и на други класики на американската литература като "По пътя" на Джак Керуак, "На изток от рая" на Джон Стайнбек, "Великият Гетсби" на Ф. Скот Фицджералд.


Илюстрация Увеличаване Смаляване Томас Гюнзиг -

Илюстрация Увеличаване Смаляване Томас Гюнзиг - "Най-малкият зоопарк на света"Издателство ...

......... там, полуседнала, полуизлегнала се, в някаква чудата поза върху гардероба, и се взираше в него с големите си като десертни чинии очи." Книгата е част от поредицата "Модерна европейска проза" на издателство "Ерго", в която може да намерите голямо разнообразие от рядко или никога досега превеждани на български европейски автори.


Илюстрация Увеличаване Смаляване На 15 юли 2016 г. Махмут Фазъл

Илюстрация Увеличаване Смаляване На 15 юли 2016 г. Махмут Фазъл ...

......... как разбираш живота, от възгледите ти. Тъй че ти трябва главно време и житейски опит, които не можеш да научиш в училище. Това, че живях в Щатите и завързах много приятелства там, обогати именно житейския ми опит.Текст под снимка:Перфектно композираните кадри на "Обявлението" са дело на българския оператор Крум Родригес


Илюстрация Новият проект на

Илюстрация Новият проект на "Ангел Заберски Биг бенд" носи името ...

......... Джон Маккейн. Старшият сенатор от Аризона се съгласява да участва в него, малко след като получава диагнозата рак на мозъка, а лентата комбинира негови интервюта, коментари и речи с архивни телевизионни кадри, както и непоказвани в ефир домашни видеоклипове и снимки. Премиера по HBO 2; 7 септември от 23:00 ч.