Илюстрация Арх. Иван Киряков Увеличаване Арх. Иван Киряков Смаляване През

Илюстрация Арх. Иван Киряков Увеличаване Арх. Иван Киряков Смаляване През ...

......... да използва възможностите на града, това няма как да доведе до позитивни тенденции. "Ако обществото се разбира и има подобни потребности, това влияе и на използването на публичните пространства", казва Иван. "Още не сме разгърнали пълния си потенциал, но съм оптимист за бъдещето." Повече за проектите на YAK на facebook.com/yak.studio.architects.


© Цветелина Белутова Последният ден на януари в Стара Загора е

© Цветелина Белутова Последният ден на януари в Стара Загора е ...

......... друг куклен театър, който да е пробил в конкуренцията на театри като Народния театър, Драматичен театър - Пловдив, и др.", коментира Таня Калчева. През март тази година ще бъде подновен друг хитов спектакъл на старозагорския куклен театър - "Страх", носител на четири номинации и три награди "Икар" за 2015 г.


Илюстрация Увеличаване Автор: Станислав Беловски Смаляване Трудните времена винаги са

Илюстрация Увеличаване Автор: Станислав Беловски Смаляване Трудните времена винаги са ...

......... това да снимам улиците в ракурса, който ми е нужен, и не работят магазините за художнически материали, но все пак социалното дистанциране ще ни помогне да се справим с коронавируса. И доброто настроение." Колажите на Станислав Беловски са на instagram.com/sbelovski, а за повече от работата му като художник - saatchiart.com/belovski.


[Amazon] В условията на извънредно положение книгоиздаването е със завързани

[Amazon] В условията на извънредно положение книгоиздаването е със завързани ...

......... би убило потенциала на книги като последната, издадена от нея до момента, "Изхвърлени в Америка" на Джанин Къминс, която е скъпа като цялостен проект. Получава се така, че електронният формат може да е полезен при припомнянето на вече появили се книги, които имат потенциала да намерят нова вълна на публика.


Илюстрация За разлика от посещението на класически музеи, при което

Илюстрация За разлика от посещението на класически музеи, при което ...

......... е трудно да се каже, но достъпът до гениалността му е безспорно демократизиран с помощта на технологиите. "Моне - всеобхватното преживяване" остава в IDEAL - Centre d`arts digitals в Барселона и ще бъде отворена за посещение, след като бъдат вдигнати строгите мерки за безопасност във връзка с глобалната пандемия. idealbarcelona.com


Илюстрация Кадър от

Илюстрация Кадър от "Перфектно чувство" Увеличаване Кадър от "Перфектно чувство" ...

......... Ню Йорк. Изглежда, през 2020 г. по-добре комуникираме мислите си чрез музиката. В България се появиха първи песни, които засягат темата - "Песен за коронавирус" на Angelica Summer (алтер его на музиканта и пърформънс артист Иван Стоянов), Corona Cush Cush на Иво Димчев и "Стой си вкъщи" на Папи Ханс.Илюстрация Обложката на албума Abbey Road на The Beatles, на

Илюстрация Обложката на албума Abbey Road на The Beatles, на ...

......... постановката си "Калигула" по Албер Камю, която ще се състои този петък във Facebook профила на Драматичен театър "Стоян Бъчваров" - Варна). Интересен ход направи и ангажираното с преиздаването на творчеството на Йордан Радичков издателство "Нике" с пускането на електронния сборник с разкази на автора "Убий мухата!" и пиесата "Януари".


Илюстрация Кадър от Devs Увеличаване Кадър от Devs Смаляване Тайна

Илюстрация Кадър от Devs Увеличаване Кадър от Devs Смаляване Тайна ...

......... зарадват да изглеждат чисто нови десет епизода от легендарната поредица. В края на XXIV век и 14 години след пенсионирането си от Starfleet Жан-Люк Пикар (сър Патрик Стюарт) живее спокоен живот на своето лозе "Шато Пикар". Но е издирен от мистериозна млада жена, нуждаеща се от помощта му... В CBS


Илюстрация The Four Elements, Joachim Beuckelaer Увеличаване The Four Elements,

Илюстрация The Four Elements, Joachim Beuckelaer Увеличаване The Four Elements, ...

......... град. Образователната платформа Уча.се обяви, че до 29 март ще има безплатен достъп до сайта и се надява, че така ще бъде в помощ на ученици, учители, родители директори, за които сегашната учебна ситуация създава проблеми и въпроси. Безплатен достъп до някои от курсовете и семинарите си дава и СофтУни.


Илюстрация

Илюстрация "От Бордо до Париж", 1952 г. I © J.J.Sempé ...

......... The New Yorker, тези в "Малкият Никола", както и цялостното творчество на Семпе са олицетворение на чистата радост от простите неща в ежедневието, на красотата на баналното в съществуването на всеки малък човек и, разбира се, всичко това през призмата на деликатното, но неотразимо чувство за хумор на автора им.


Илюстрация

Илюстрация "Животът си тече тихо..." 1957 г. Фотограф: Г. Ив. ...

......... "Одеон", а сред бъдещите събития е и седмица на сръбското кино в края на април. Първият български филм е заснет през 1915 г. - това е немият "Българан е галант" на режисьора, актьор и сценарист Васил Гендов. Лентата към него е изгубена и до днес са оцелели само отделни кадри.Илюстрация Увеличаване Смаляване Стефан Цвайг -

Илюстрация Увеличаване Смаляване Стефан Цвайг - "Огнената тайна" и други ...

......... фон Винтерниц слагат край на живота си едновременно. Влиянието на Цвайг расте с времето, включително извън литературата - режисьорът Уес Андерсън цитира прозата му като вдъхновение за филма си "Грандхотел Будапеща". През 2016 г. автобиографичната книга "Светът от вчера" е екранизирана в немскоезичния игрален филм Stefan Zweig: Farewell to Europe.


Илюстрация Фотожурналистът Иван Христов Юскеселиев (1887-1947) Увеличаване Фотожурналистът Иван Христов

Илюстрация Фотожурналистът Иван Христов Юскеселиев (1887-1947) Увеличаване Фотожурналистът Иван Христов ...

......... зимата на 1945 г. Смаляване "Бай Иван: безпристрастният свидетел", към която допринасят историците Николай Поппетров, Евгения Калинова, Искра Баева и журналистът Васил Т. Василев, може да се намери във "Фотосинтезис" и книжарница "Нисим". През 2017 г. Хаджимишев припомни с албум и изложба историята на друг голям фотографски род - Карастоянови.


Илюстрация Баран Расулоф, дъщерята на режисьора Мухамад Расулоф в

Илюстрация Баран Расулоф, дъщерята на режисьора Мухамад Расулоф в "Злото ...

......... най-големите актьори на Германия Самуел Финци, който беше водещ на церемониите по откриването и закриването на фестивала. Тазгодишното издание на "Берлинале" беше изключително благоприятно за българското кино. Жалко, че българското финансиране на всички филми на българи беше в най-добрия случай миноритарно. Дано и това да се промени в близко бъдеще.


Илюстрация Увеличаване Автор: Martin Parr Смаляване Мартин Пар е едно

Илюстрация Увеличаване Автор: Martin Parr Смаляване Мартин Пар е едно ...

......... се развива някаква дейност, чиято цел е да се погрижи за вашите потребности, дори и това, което лично вие сте се надявали да получите, да не ви е по вкуса." Oт предговора на Джеф Дайър към третото издание на книгата "Small Word" на Мартин Пар, изд. Dewi Lewis Publishing (2018)


Илюстрация Увеличаване Смаляване автор: Лив Стрьомквист превод от шведски: Анелия

Илюстрация Увеличаване Смаляване автор: Лив Стрьомквист превод от шведски: Анелия ...

......... някой трябва да е отдолу, отваря място за варианти, в които да няма унижени и изключени по условие. Книгата е великолепен източник на информация и спокойствие и засяга всеки, роден от жена - неслучайно на немски и френски заглавието ѝ е "Произходът на света" като прочутата картина на Гюстав Курбе.Илюстрация Из Centre Pompidou-Metz Увеличаване Из Centre Pompidou-Metz [Centre Pompidou-Metz]

Илюстрация Из Centre Pompidou-Metz Увеличаване Из Centre Pompidou-Metz [Centre Pompidou-Metz] ...

......... много от съвременните кинорежисьори. Всички филми на Айзенщайн се прожектират в Auditorium Wendel, където сме подготвили и специален филм, който търси връзката между филмовия език на Айзенщайн и гравюрите на Пиранези. Смята се, че именно цикълът на Пиранези "Затворите на въображението" е вдъхновил Айзенщайн за визуалните решения във филма "Стачка".


Илюстрация Цветан Тодоров в София през 2014 г. Увеличаване Цветан

Илюстрация Цветан Тодоров в София през 2014 г. Увеличаване Цветан ...

......... до последния си ден въпреки нервно-дегеративно заболяване, анализира също така мястото на литературата и изкуството, демагогията в политиката, къде се сместват богатството на мултикултурализма и нуждата от принадлежност към определена среда, как бащинството разширява вижданията му, нуждата от диалог, политиките на идентичността, расизма, отношенията между публичния и личния живот днес.


Ръсел Лий. Семейна вечеря в щата Ню Мексико, 1940 г.

Ръсел Лий. Семейна вечеря в щата Ню Мексико, 1940 г. ...

......... принцип е известна. Feast For The Eyes включва също серия класически готварски книги и съвременни кулинарни издания. Книгата е издадена от Aperture (цена 50 евро). Илюстрация Увеличаване Смаляване Илюстрация Увеличаване Смаляване След Лондон, изложбата ще бъде показана от 21 февруари до 3 март в Hasselblad Foundation в шведския град Гьотеборг.


Илюстрация Керамика с декорация имитираща Terrazzo, дизайн на Sevak Zargarian

Илюстрация Керамика с декорация имитираща Terrazzo, дизайн на Sevak Zargarian ...

......... в Кьолн, със сигурност ще продължат да определят характера на модерния дизайн. А за тези, които се интересуват от цвета на 2020 година, изборът на известната институция Pantone също е продиктуван от този стремеж към търсене на устойчивост – класическото синьо PANTONE 19-4052 според тях внушава спокойствие, увереност и свързаност.


Илюстрация Кадър от

Илюстрация Кадър от "На края на света" Увеличаване Кадър от ...

......... влизат още документални и късометражни филми, както и премиери на тематични книги. Всички събията са онлайн на сайта на фестивала. MENAR продължава до 30 януари. Прожекциите са в Дома на киното, "Евро Синема", кино "Влайкова", Чешкия център, Културен център G-8. Част от програмата ще гостува в Стара Загора и Варна.


10. 20 въпроса: д-р Бояна ПетковаБояна Петкова не е само

10. 20 въпроса: д-р Бояна ПетковаБояна Петкова не е само ...

......... се базира на поддържане на самодисциплина, а и на грижа за здравето, това у нас още беше чуждо. Тази култура вече се налага и в България – хората се грижат за вида си, и мъжете, и жените все повече обръщат внимание на здравословния начин на живот и физическата си форма."


Илюстрация Увеличаване [Reuters] Смаляване Празничните дни не означават задължително почивка

Илюстрация Увеличаване [Reuters] Смаляване Празничните дни не означават задължително почивка ...

......... от всички наоколо. A както е казал Йозеф Куделка, човек, от когото научих много – когато снимаш обстоятелствата около едно място, отиваш преди събитията, оставаш по време на събитията и продължаваш да снимаш и след събитията", каза Демос пред "Капитал" тогава. "Не смятам, че отразявам нещо, аз живея в него."


Илюстрация Увеличаване [Shutterstock] Смаляване Децата днес като че ли имат

Илюстрация Увеличаване [Shutterstock] Смаляване Децата днес като че ли имат ...

......... на "Леденото кралство 2" (парк "Уорнър"), светлинно шоу, парад на любими герои.За да направите пътуването си още по-магическо, може да отседнете директно в "Дисниленд хотел" и да се възползвате от шанса да закусвате с приказните герои, както и да влезете в парка един час преди да е отворен за посетители.disneylandparis.com


Илюстрация Увеличаване Смаляване

Илюстрация Увеличаване Смаляване "Хей, дядо Готин", Пол Макартниизд. "Сиела"Оказва се, ...

......... Surveillance Capitalism: The Fight for a Human Future at the New Frontier of Power, Shoshana ZuboffSay Nothing: A True Story of Murder and Memory in Northern Ireland, Patrick Radden KeefeNo Visible Bruises, Rachel Louise SnyderThe Light that Failed A Reckoning, Ivan Krastev and Stephen HolmesThe Yellow House, Sarah M. Broom


Илюстрация Keith Jarrett - The Köln Concert (1970) Увеличаване Keith

Илюстрация Keith Jarrett - The Köln Concert (1970) Увеличаване Keith ...

......... прожекция на филма Sounds and Silence. Travels with Manfred Eicher (2011) на 8 декември в Sofia Live Club от 18.30 ч. От 2004 г. "Дюкян Меломан" разпространява ECM в България. През годините в България са гостували изпълнители, свързани с лейбъла, като Ян Гарбарек, Доминик Милър, Дейв Холанд и много други.


Илюстрация Увеличаване Автор: Цветелина Белутова Смаляване Преди всичко Crispy е

Илюстрация Увеличаване Автор: Цветелина Белутова Смаляване Преди всичко Crispy е ...

......... между магазина и ресторанта е да останат верни на името си: delicatus, лат. - нещо, което доставя удоволствие, приятен, чудесен.Адрес: ул. "Врабча" 14, работно време: от понеделник до петък е от 10.30 до 20 ч., в събота и неделя: след 13 ч. до 20 ч. Телефонът е 0886 860 840


Илюстрация Демонтаж на паметника на Феликс Дзержински, основател на тайната

Илюстрация Демонтаж на паметника на Феликс Дзержински, основател на тайната ...

......... се отправя към метрото, а в края на деня му предстои лекцията пред студенти. За разлика отпреди 30 години - той ще се разхожда без придружител.Пътуващата изложба "1989: Годината, в която Европа се завърна към себе си" е в централното фоайе на Софийския университет "Св. Климент Охридски" до 24 ноември.


Илюстрация Увеличаване Смаляване Тридесет години след падането на Берлинската стена,

Илюстрация Увеличаване Смаляване Тридесет години след падането на Берлинската стена, ...

......... още. А 30 години след падането на режима са достатъчно време, за да можем да го погледнем от дистанция.Ние самите в някакъв период също имахме известна носталгия към дизайна и вкуса на соца, но покрай всички тези занимания доста успешно се отърсихме от нея.Целия филм може да гледате на http://www.thesweetest.bg/.


Обикновено се взираме в някоя героична дата и започваме да

Обикновено се взираме в някоя героична дата и започваме да ...

......... кръгове "Банкя" и "Монтерей", за които се твърди, че са кардинали в сянка на българската политика в годините на прехода. И не само това - за тях се твърди например, че са помогнали на Бойко Борисов да стане главен секретар на МВР през 2001 г. По-нататък неговата история я знаете.


Илюстрация Увеличаване Смаляване Книга: Истории от 90-теИздателство: ICUЦена: 16.90 лв.

Илюстрация Увеличаване Смаляване Книга: Истории от 90-теИздателство: ICUЦена: 16.90 лв. ...

......... бяха и са такова десетилетие. И не всички излязоха от него. А малцина от тези, които излязоха, останаха непроменени."Сборникът "Истории от 90-те" ще бъде представен на 10 ноември в София ("Перото"), на 21 ноември в Стара Загора (Регионална библиотека) и на 18 декември в Ню Йорк (Генерално консулство на България).


Илюстрация Увеличаване Автор: Георги Кожухаров Смаляване Изданието

Илюстрация Увеличаване Автор: Георги Кожухаров Смаляване Изданието "К - вестник ...

......... работих с прекрасни редактори като Георги Найденов и Стефан Продев, а след 1989 г. се наложи аз да поема изданието. Минах през всякакви трудности, в крайна сметка излязох от всичко това жива."Седмичникът "К" е все още онлайн на kweekly.bg и излиза на хартия всяка седмица. Месечната "Култура" е на kultura.bg.


Илюстрация Увеличаване Смаляване За втора година Sofia Game Night ще

Илюстрация Увеличаване Смаляване За втора година Sofia Game Night ще ...

......... програмата са включени и няколко събития за деца: в SofiaLab ще има презентация на различни игри, от аналогови до добавена реалност. Програмата на Sofia Game Night обхваща над 40 събития тази година. Събитието се организира от "Гьоте-Институт България" и организацията за електронни спортове ESL. Цялата програма е онлайн на goethe.de.


Илюстрация Увеличаване [Brooklyn Museum] Смаляване Само въпрос на време беше

Илюстрация Увеличаване [Brooklyn Museum] Смаляване Само въпрос на време беше ...

......... изложбата е включен и десетминутен документален филм за работния процес по заснемането на мащабните фотографски платна, а в началото на 2020 г. е предвидена втора среща с френския артист – дискусия върху работата му и предизвикателствата по пътя.Хрониките на Джей Ар остават в Brooklyn Museum до 3 май 2020 г.


[REDKEN] От началото на годината цяла гама помощници за по-силна

[REDKEN] От началото на годината цяла гама помощници за по-силна ...

......... да попитате фризьора си за боята Chromatics на Redken.Фризьорските салони в София, които предлагат цялата гама продукти REDKEN, са: MV Salon - Milen Vasilev, NN Hair Design, Dima Style & Margy L, Doctor Hair, Естетика 11, Tino Serdica Mall, Tino Paradise Mall, R Studio, Magic Ring Mall, Magic Paradise Mall.


Илюстрация Увеличаване Смаляване 14-27.10Завръщане в бъдещетоИнтерактивна изложба, по време на

Илюстрация Увеличаване Смаляване 14-27.10Завръщане в бъдещетоИнтерактивна изложба, по време на ...

......... ч. и в неделя от 12 ч.Спайдър-мен: В Спайди-вселената. Последният до момента филм за супергерой на Марвел е първият, който е изцял анимиран откакто историята му влезе в киното. Стиловият завой се оказа успешен: миналата година филмът спечели 375,5 млн. долара при 90 млн. бюджет. В HBO от 20 октомври.


Илюстрация Увеличаване Смаляване 8.10-30.11С визия за СофияИзложбата

Илюстрация Увеличаване Смаляване 8.10-30.11С визия за СофияИзложбата "София утре" ще ...

......... Екипът на многократно награждаваната тв поредица посещава различни екзотични места, за да изследва как екстремните условия на околната среда са създали странни и красиви животни като полярната мечка, кашалота и гигантската кожеста костенурка. Премиера по Viasat Nature, 12 октомври, епизод 4, 5 и 6 в 21:00, 21:50 и 22:40 ч.


Илюстрация Увеличаване Автор: Bojana Janjic / MoCAB Смаляване

Илюстрация Увеличаване Автор: Bojana Janjic / MoCAB Смаляване "В Сърбия ...

......... която вече се продават. В своето произведение Абрамович използва ариите от най-известните опери на Мария Калас, в които героините й умират, както и смъртта на самата Калас през 1977 г. Музиката е преплетена и с кратки филми с актьора Уилем Дефо, участвал и в "Животът и смъртта на Марина Абрамович".


Илюстрация Кадър от

Илюстрация Кадър от "Офицер и шпионин" Увеличаване Кадър от "Офицер ...

......... роли.В програмата има и българско попълнение - "Снимка с Юки" (8 октомври), филма на Лъчезар Аврамов, с Руши Видинлиев, Димитър Маринов и японската актриса Кики Сугино, по разказа на Мирослав Пенков.Фестивалът продължава до 20 октомври. Селекцията ще бъде показана също така във Варна и Пловдив. Цялата програма е на cinelibri.com


Илюстрация Увеличаване Автор: Jesus Maria Garcia Смаляване На тридесет и

Илюстрация Увеличаване Автор: Jesus Maria Garcia Смаляване На тридесет и ...

......... познанието както за съхранението на животинските видове, така и за борбата с климатичните промени Хосе Рамон Кастейо илюстрира с фразата на известния сенегалски природозащитник Баба Диум: "В крайна сметка ще съхраним само това което обичаме, ще обичаме само това което разбираме и ще разбираме само това на което сме научени".


Илюстрация Увеличаване Смаляване 05.09Бягай за тяхОрганизацията с нестопанска цел

Илюстрация Увеличаване Смаляване 05.09Бягай за тяхОрганизацията с нестопанска цел "Кажи" ...

......... края на земеделския сезон. Идеята на инициативата освен това е да обърне внимание на ежедневните избори в храненето, които всеки от нас прави. Тази година тема на събитието е и намаляването на отпадъците, затова организаторите призовават всички присъстващи да носят своя посуда за многократна употреба.В Мало Бучино, от 12 ч.


Кадър от филма

Кадър от филма "Далечни острови" От нов фестивал Sofia Biting ...

......... (Ей Йеро, част от Канарските острови), а на Sofia Biting Docs ще бъде световната премиера на филма му. Всички първоначални прожекции са в "Дом на киното", а по-късно през октомври част от филмите ще бъдат представени в "Евро синема" и "Културен център G8" . Цялата програма е онлайн на www.sofiabitingdocs.com


Илюстрация Увеличаване Смаляване 27.09Европейска нощ на учените за децаПо случай

Илюстрация Увеличаване Смаляване 27.09Европейска нощ на учените за децаПо случай ...

......... ролите му на фотограф и художник и неговата страстта към природата и стихиите. В платната си той се вглежда в безкрайната красота на дивата природа, но не далечната екзотика, а най-обикновената около нас. През последните години широка известност поручават архитектурните проекти на Стоилов, сред които е Палентологичния музей в Дорково.


Илюстрация Увеличаване Смаляване 20.0910 години по-късноКонцерт на група

Илюстрация Увеличаване Смаляване 20.0910 години по-късноКонцерт на група "Оратница" по ...

......... полицията. Премиера по HBO и HBOGOAbstract: The Art of DesignВтори сезон на документалната поредица, която представя как едни от най-иновативните дизайнери – занаятчии, илюстратори, графични дизайнери, сценографи и др., замислят и изпълняват своите визии, и доказва, че дизайнът влияе на всеки един аспект от живота ни.Премиера по Netflix, 25 септември


Гюс ван Сант в дома си Преди много години едно

Гюс ван Сант в дома си Преди много години едно ...

......... "Въпреки че винаги съм смятал, че киното е далеч по-несъвършено от изкуството, предпочитам да съм кинорежисьор. През целия си живот съм знаел, че литературата и изкуството владеят съвършения език, но посегнах към киното."Изложбата на Гюс ван Сант "Рисунки, булевард "Холивуд" е в галерия Vito Schnabel, Ню Йорк, до 1 ноември.


Илюстрация Увеличаване Смаляване Иън Макюън -

Илюстрация Увеличаване Смаляване Иън Макюън - "Машини като мен"Издателство "Колибри"Цена: ...

......... Василева."Машини като мен" е посветена на Грейм Мичисън (1944-2018), известен с постиженията си като учен и математик, но също така професионален пианист. Мичисън помага на Макюън в създаването на романа Solar, който разказва за учен, балансиращ живота си между незадоволително ежедневие и иновативните си открития в областта на слънчевата енергия.


Илюстрация Увеличаване Автор: Иван Гецов Смаляване 13-19.093 – 29.09140 години

Илюстрация Увеличаване Автор: Иван Гецов Смаляване 13-19.093 – 29.09140 години ...

......... милиардерът разкрива кои са хората, които са му повлияли и смелите цели, които все още преследва.Премиера по Netflix, 20 септемвриThe Chef ShowСценаристът, режисьор и любител на храната Джон Фавро и готвачът Рой Чой изследват храната в и извън кухнята с професионални шеф-готвачи и приятели на знаменитости.Премиера по Netflix, 13 септември


Кадър от

Кадър от "Бащата" "Не всички режисьори биха могли да се ...

......... Влюбени са във филмите на Георгий Данелия и ценят безкрайно своите учители в киното Георги Дюлгеров и Людмил Стайков. Признават, че им е трудно да си бъдат и продуценти, но са убедени, че това е единственият начин да реализират филмите си, защото се чувстват най-уверени, когато сами носят цялата отговорност.


Илюстрация Увеличаване Смаляване 05 - 08.09.Бира под тепетатаНа Plovdiv Beer

Илюстрация Увеличаване Смаляване 05 - 08.09.Бира под тепетатаНа Plovdiv Beer ...

......... в различен актуален проблем, свързан с бедността.Премиера по National Geographic, 7 септември, всяка събота от 22:55 ч.The Mind, ExplainedЧудите ли се често какво се случва в главата ви? От сънуването до тревожни разстройства, открийте как работи мозъкът в тази документална поредица. С гласа на Ема Стоун.Премиера по Netflix, 12 септември


Илюстрация Увеличаване Автор: Питър Саймън Смаляване На 11 август 1974

Илюстрация Увеличаване Автор: Питър Саймън Смаляване На 11 август 1974 ...

......... човек в уникален за историята момент", казва фотографът Питър Анджело в края на документалния филм, който в момента обикаля кинофестивали.Нов документален филм за Мохамед Али пусна и HBO. В "Кой към аз: Мохамед Али" на режисьора Антоан Фукуа чрез комбинация от архивни аудио- и видеоматериали боксьорът сам разказва своя живот.


Илюстрация Увеличаване Смаляване Книга: Жан-Кристоф Рюфен – Check-PointИздателство: ParadoxЦена: 18

Илюстрация Увеличаване Смаляване Книга: Жан-Кристоф Рюфен – Check-PointИздателство: ParadoxЦена: 18 ...

......... Украйна, са отразени в "Депеш мод" на Сергий Жадан. В едно по-старо заглавие, "Писма от тъмния вилает", напусналият Босна през 1993 г. Джевад Карахасан разказва за Сараево преди и по време на конфликтите. Paradox от години издават на български език и книгите на разследващата журналистка и Нобелов лауреат Светлана Алексиевич.


Илюстрация Увеличаване Смаляване 31.08Избери си роляКлубът за настолни ролеви игри

Илюстрация Увеличаване Смаляване 31.08Избери си роляКлубът за настолни ролеви игри ...

......... формата на пиеса за слушане, а публиката ще бъде активен участник, като комуникацията с нея ще се извършва чрез смартфони и слушалки. Организатори на събитието са "Лигна" (Германия) и "Информбюро Асоциация" (България) са.Изложба "Нонументи": "Музей на хумора и сатирата", Габрово, от 18:30 и спектакъл "Нонументи": връх Бузлуджа, от 14 ч.


Илюстрация Спектакълът Caged Увеличаване Спектакълът Caged Автор: Лина Кривошиева Смаляване

Илюстрация Спектакълът Caged Увеличаване Спектакълът Caged Автор: Лина Кривошиева Смаляване ...

......... изпълнението "Добре дошли" от Аурора Лубос, която изследва темата за миграцията днес и реакциите на безразличност към човешките трагедии.One Dance Week се организира от платформата "ЕДНО" от 2008 г., а от 2014 г. събитията се провеждат в Пловдив. Цялата програма и различните опции за купуване на билети - на onedanceweek.com.


Leonardo Da Vinci: A Life In Drawing е в The

Leonardo Da Vinci: A Life In Drawing е в The ...

......... чрез последните технологични постижения да намерят останки от ДНК-то на артиста, които да сравнят с тези, намерени в замъка. "Повече от седем хиляди страници от бележниците на Леонардо са достигнали до наши дни. Този материал би могъл да съдържа кожни клетки, слюнка, кръв с неговата ДНК", казват участниците в проекта.


Илюстрация

Илюстрация "Остава" на живо Увеличаване "Остава" на живо Автор: Добрин ...

......... Остава" е вече в книжарниците. Изданието, отпечатано в Унгария, излиза в 1000 бройки на цена 40 лв. Превърналият се в традиция годишен летен концерт в "Маймунарника" е на 30 август със специални гости Jeremy?, а после "Остава" се отправят към Пловдив, където ще свирят в бар "Конюшните" на 31 август.


23.08Най-добрият MC. Рапърът Big Daddy Kane гостува за първи път

23.08Най-добрият MC. Рапърът Big Daddy Kane гостува за първи път ...

......... като пържени червеи, редки многоцветни картофи и морско свинче заедно с легендарния местен готвач Вирхилио Мартинес.Премиера по National Geographic, 24 август от 21:55 ч.Kardec Биографичен филм за Алън Кардек – творчески псевдоним на френския педагог и философ Иполит Леон Денизар-Ривайл, станал известен като основател на спиритуализма.Премиера по Netflix, 29 август


Илюстрация Проектът за лабораторен блок на българската антарктическа база Увеличаване

Илюстрация Проектът за лабораторен блок на българската антарктическа база Увеличаване ...

......... материален израз. Всичко това ми допада, тъй като аз самата в последните години изпитвам необходимост да живея по прост начин. Така че се чувствам в свои води, при всяка възможност съм в планината или на океана. Радвам се на особен вид свобода, докато съм в контакт с екстремностите на природата.


Илюстрация The Wallace collection Увеличаване The Wallace collection Смаляване До

Илюстрация The Wallace collection Увеличаване The Wallace collection Смаляване До ...

......... той за първи път прави обувки от хартия за гущерите. "Дори не си спомням кога за последно съм носила обувки, които не са на Маноло", казва във филма главната редакторка на американския Vogue Ана Уинтур.An Enquiring Mind: Manolo Blahnik at the Wallace Collection в Лондон до 1 септември /вход свободен/


Илюстрация Увеличаване Автор: Надежда Чипева Смаляване Годишната изложба с номинираните

Илюстрация Увеличаване Автор: Надежда Чипева Смаляване Годишната изложба с номинираните ...

......... Рада Букова, която в момента представя България заедно с Лазар Лютаков на 58-ото издание на Венецианското биенале. Следващите победители са Самуил Стоянов (2009), Антон Терзиев (2010), Викенти Комитски (2011), Леда Екимова (2012), Кирил Кузманов (2013), Зоран Георгиев (2014), Александра Чаушова (2015), Димитър Шопов (2016), Мартина Вачева (2017), Мартин Пенев (2018).


Илюстрация Увеличаване Смаляване До 17.08Скачане с препятствияЗа девети път конната

Илюстрация Увеличаване Смаляване До 17.08Скачане с препятствияЗа девети път конната ...

......... 18 август в 21 ч."Епични жени воини – Викингите". Историята приема, че всички воини сред викингите са били мъже. Но находки на шведския остров Бьорко, където е бил разположен някогашният търговски град Бирка, преобръщат тази представа. Документалният филм ще бъде излъчен на 18 август от 22 ч. по Viasat History.


Олафур Елиасон Завръщането на датския артист Олафур Елиасон в лондонската

Олафур Елиасон Завръщането на датския артист Олафур Елиасон в лондонската ...

......... на проекта. И това не е случайно. Винаги ме е вълнувал въпросът ние участници ли сме или създатели на изкуството като посетители, защото всъщност интерпретацията ни върху всяка работа, създадена от друг артист, е всъщност нова форма на изкуство."In Real Life остава в Tate Modern до 5 януари 2020 г.


Илюстрация Увеличаване Смаляване 9 - 15.08Лятно кино с коктейлиКултурен център

Илюстрация Увеличаване Смаляване 9 - 15.08Лятно кино с коктейлиКултурен център ...

......... си дейност, е шотландският актьор Алън Къмингс, познат най-вече от изявите си в британския театър, но и от филми като "Войната на половете", "Широко затворени очи". Партнира му австралийската актриса със сръбски корени Бояна Новакович, участвала в "Аз, Тоня" и сериала Shameless. Двата сезона на "Инстинкт" вървят по Fox Crime.


Илюстрация Увеличаване Смаляване

Илюстрация Увеличаване Смаляване "Прекрасният живот на Артър Лес" е най-новата ...

......... (2004 г. От издателство "Обсидиан") . Романът "Прекрасният живот на Артър Лес" излезе в България в края на юни от издателство "Колибри", а преводът от английски език е на Паулина Мичева. Абонирайте се за Капитал Четете неограничено и подкрепяте усилията ни да пишем по важните теми цена: 18 лвИздателство: "Колибри"


Илюстрация Кристиан Диор с Лъки, 1955 Увеличаване Кристиан Диор с

Илюстрация Кристиан Диор с Лъки, 1955 Увеличаване Кристиан Диор с ...

......... на тази в Лондон е Swarovski. "Историята на Сваровски се преплита тясно с тази на Dior още от 50-те години на ХХ век, когато дядо ми работи заедно с мосю Диор по създаването на кристала "Северно сияние", казва Надя Сваровски от управителния борд на бижутерийната компания.Изложбата продължава до 1 септември.


Илюстрация Увеличаване [Twin Pickles] Смаляване Когато фотографката Веселина Николаева отива

Илюстрация Увеличаване [Twin Pickles] Смаляване Когато фотографката Веселина Николаева отива ...

......... лицата да сменят адресната си регистрация." Драгиева казва, че така освен от бездомничество, хората са заплашени скоро и от живот без документ за самоличност (при заличаване на адресната регистрация от регистрите на населението, служителите на звената "Български документи за самоличност" не приемат заявления за издаване на български документи за самоличност).


Илюстрация Автор на оформлението на Кирил Златков Увеличаване Автор на

Илюстрация Автор на оформлението на Кирил Златков Увеличаване Автор на ...

......... могат да бъдат възприети като критика, но преди да бъдат критика, те са факти. Героите на Уелбек са следствие от явленията в света на романа, които влияят неизбежно върху настроенията, възприятията и съдбите им. А онова, което се случва в действителността, е следствие от посоката, по която е поела историята."


Илюстрация Увеличаване Смаляване 01 - 15.08Пътешествия на лентаВ рамките на

Илюстрация Увеличаване Смаляване 01 - 15.08Пътешествия на лентаВ рамките на ...

......... "Шоколад!" в Amuse Bouche, ще научат как се работи с него, ще темперират шоколад и ще имат възможност да направят бонбони и трюфели. По време на занятието участниците ще приготвят и домашен суров шоколад. Водеща на курса е Катерина Рангелова.В кулинарно училище Amuse Bouche, от 18:30 ч., цена: 90 лв.


Илюстрация Увеличаване [Блок Кино] Смаляване

Илюстрация Увеличаване [Блок Кино] Смаляване "Новото българско кино е затворено ...

......... предпочита българската публика?- Трудно е да се прави подобно обобщение, и все пак публиката на "Блок кино" харесва старите български филми и тепърва се учи да харесва новото българско кино. Дори и понякога скептични в началото, зрителите на нашите прожекции остават впечатлени и често развълнувани от филмите, което е най-важното.


Илюстрация Увеличаване Смаляване 25.07 - 14.08. Пътят на юг. Българско

Илюстрация Увеличаване Смаляване 25.07 - 14.08. Пътят на юг. Българско ...

......... от 19 ч., цена: 60 лв. 1.08. Битката на класическите рокаджии. Kino Cabana е домакин на битката между две от най-популярните рок банди в историята на музиката - The Rolling Stones и The Beatles. Селекцията от парчета ще направи Shakermaker, а входът е свободен. В Kino Cabana от 18 ч.


Илюстрация Тенис зала в София Увеличаване Тенис зала в София

Илюстрация Тенис зала в София Увеличаване Тенис зала в София ...

......... и "дясното" си око. Както вероятно би трябвало да подхождаме и към всяко друго нещо. В противен случай рискуваме изводите ни да са еднопланови и схематични, а представата ни за света – опасно изкривена в огледалото на предразсъдъците ни.Изложбата, част от международната поредица Architektur im Ringturm, продължава до 27 септември.