Илюстрация Увеличаване Смаляване За корица на брой 10 от 1960

Илюстрация Увеличаване Смаляване За корица на брой 10 от 1960 ...

......... от представената като сериозна информация от перспективата на годините минава по-скоро за научна фантастика. Текст от корица на списание "Техника - Молодежи" от 1961 г. гласи: "Националният доход ще се увеличи 2.5 пъти до 1970 г. и 5 пъти до 1980 г.". Е, не съвсем", коментират с ирония от издателството.


Илюстрация От изложбата

Илюстрация От изложбата "Пътешествия в Средиземноморието" Увеличаване От изложбата "Пътешествия ...

......... да е голям музей в Париж, където посетителят може да разгледа оригиналните творби. Идеята зад програмата на Atelier des Lumieres е преживяването да е по-скоро като на кино. Изложбеното пространство представлява хале, в което са разположени големи екрани, върху които текат прожекциите, както и върху стените и пода на залата.


Илюстрация Мила Робърт във видеото към

Илюстрация Мила Робърт във видеото към "Никой не може", режисьор: ...

......... да се присламчваме към резултатите от експериментите й. Навън се развиделява, уморен съм, а ти, Мила - вече си ги отмила - и Боб Дилън, и магистратурата ми в Ню Йорк, и американската мечта. Какво ще правим по-нататък? Никола Кръстев е кореспондент на Радио "Свободна Европа"/Радио "Свобода" в Ню Йорк.


Илюстрация

Илюстрация "Лулу", Силвия Плахи, 1972 Увеличаване "Лулу", Силвия Плахи, 1972 ...

......... Ма Касанова, 1994 Смаляване А през 2004 г. след аплодисментите от нетрадиционния поздрав на Ейдриън Броуди Силвия Плахи казва с усмивка: "Е, малко ми развалихте речта, която бях подготвила, защото щях да кажа колко би ми се искало синът ми да е тук. А ето че той беше тук." www.blancaberlingaleria.com


Илюстрация Увеличаване Смаляване Издателство:

Илюстрация Увеличаване Смаляване Издателство: "Кръг" Цена: 23.90 лв. Превод: Лилия ...

......... втора глава и се предадох." Веднъж влязъл в света й, читателят потъва и в специфичните локации, мъдрости, вътрешен хумор. "Не съм се връщала към "Майстора" от около пет години. Чета я, когато имам нужда да напоя душата си със спокойствие и с увереност, че има смисъл, "докато ръкописите не горят".


Илюстрация Одри Хепбърн в дома си в Лос Анджелис, 1957

Илюстрация Одри Хепбърн в дома си в Лос Анджелис, 1957 ...

......... в истинска награда и за двама ни. Аз имах възможността да го видя как работи с някои от най-големите съвременни звезди на Холивуд. А уважението и вниманието, които целият екип на филма му отдели, беше чудесeн финал на изпълнената му с много екшън кариера", казва Рон Ейвъри за своя баща.Илюстрация Снимане на балетни уроци в Будьо, Норвегия. Увеличаване Снимане

Илюстрация Снимане на балетни уроци в Будьо, Норвегия. Увеличаване Снимане ...

......... ключови органи не функционират", разсъждава Катерине Елсен от Люксембург. Илюстрация Пловдив, България Увеличаване Пловдив, България Автор: Георги Матов Смаляване Зад идеята стои екипът зад кандидатурата на един от градовете, които също скоро ще носят титлата европейска столица на културата - Фаро в Португалия. Той ще поеме щафетата през 2027 г.


Илюстрация

Илюстрация "Остава" Увеличаване "Остава" Автор: Добрин Кашавелов Смаляване "Свиренето без ...

......... и по-точно в софтуерни системи, свързани с управление на хотели. При хотелите автоматизацията и свързаността между системите е нещо, което се приема за задължително. Това беше едно от желанията ми, когато стартирахме платформата - да приложим работещите практики, като ги подобрим с конкретни специфики и инструменти за сфера на дейност.


Илюстрация Шезлонг Bicocca на IOK с помощна масичка Corvetto |

Илюстрация Шезлонг Bicocca на IOK с помощна масичка Corvetto | ...

......... си, а това означава повече инвестиции в този сектор. Докато мебелните компании и дизайнерски студиа инвестират в средства за дигитална комуникация, по данни на платформата за търговия на Criteo през март в САЩ продажбите на продукти за подобряване на дома, градинарство и интериорен дизайн са нараснали с 13 на сто.


Илюстрация

Илюстрация "Пепеляшка", продукция на Балета на Парижката опера Увеличаване "Пепеляшка", ...

......... Друга интересна възможност за любителите на съвременния танц предлага Танцова компания "Марта Греъм" - уроци по техниката на легендарната хореографка, публикувани в YouTube. Те включват както току-що създадени видеа от останалите си вкъщи изпълнители на трупата, така и филмов урок от 1975 г., заснет под ръководството на самата Марта Греъм.


Илюстрация Увеличаване Смаляване Отменените турнета и затворените зали би трябвало

Илюстрация Увеличаване Смаляване Отменените турнета и затворените зали би трябвало ...

......... на все още необявена дата по-късно тази година. Напълно неочаквано и безплатно Nine Inch Nails пуснаха два инструментални албума - Ghosts V: Together и Ghosts VI: Locusts, продължение на поредицата Ghosts от 2008 г. на основателя Трент Резнър, който впоследствие разви тези идеи в нарастващата си работа като филмов композитор.Илюстрация

Илюстрация "Бягай" Увеличаване "Бягай" Смаляване "Бягай" Макар първият му епизод ...

......... на града, дълбоките му традиции в мексиканско-американския фолклор, опасните шпионски действия на Третия райх и възхода на радиоевангелизма. Тъмните и необичайни сили се спускат наоколо, а Натали Дормър от "Игра на тронове" е Магда - демон, който може да приема външния вид на другите. Премиера на 27 април по HBO.


Илюстрация Увеличаване Смаляване

Илюстрация Увеличаване Смаляване "Българската поетеса обаче му се представи като ...

......... продължения, в които не се отказва от Бек: Bech Is Back (1982) и Bech at Bay (1998). Преводът на "Книгата на Бек" е на Йордан Костурков, а дизайнът на корицата на Дамян Дамянов, издателство "Кръг". Може да се купи до края на април с 40% намаление от техния сайт kryg.eu.


Илюстрация Увеличаване [decameron2020.eu] Смаляване

Илюстрация Увеличаване [decameron2020.eu] Смаляване "През последните дни установих, че най-доброто ...

......... са по-непознати на широката публика, но важни с нестандартните теми, които засягат: Николай Грозни, Иванка Могилска, Йорданка Белева, както и автори, свързвани повече с изявите им в поезията, като Мирела Иванова и Кристин Димитрова. Други познаваме повече като новелисти, отколкото свързани с кратката форма: Алек Попов, Захари Карабашлиев, Елена Алексиева.


Илюстрация Увеличаване [Shutterstock] Смаляване И така, вие работите от вкъщи,

Илюстрация Увеличаване [Shutterstock] Смаляване И така, вие работите от вкъщи, ...

......... или със тях, нали? И тук на помощ идва Google с тяхната 3D зоологическа градина. Просто напишете tiger, giant panda, shark, octopus, lion на телефона си. Преди уикипедия за съответното животно се появява надпис "Искате ли да видите отблизо... истински тигър?"... Резултатът? Страхотни снимки и звънкият смях на всички вкъщи.


Илюстрация Инсталацията My Bed на Трейси Емин Увеличаване Инсталацията My

Илюстрация Инсталацията My Bed на Трейси Емин Увеличаване Инсталацията My ...

......... Трейси Емин, двадесетметровата ръчно написана и изработена от неонови светлини фраза I Want My Time With You. "Ако още не сте я видели на живо, заповядайте. Получава се чудесна снимка за инстаграм", казват от управлението на гарата. Поканата, разбира се, е отправена доста преди повсеместните свързани с глобалната пандемия ограничения.Джон Прайн [www.johnprine.com] Глобалните последствия от пандемията върху музиката са

Джон Прайн [www.johnprine.com] Глобалните последствия от пандемията върху музиката са ...

......... нея през годините работата му като продуцент и композитор оставя отпечатък върху филмите "Ледена епоха", "Ах, тази Мери", "Аз, моя милост и Айрийн", сериалите "Ориндж каунти" и "Клюкарката", шоуто на Стивън Кобер и Saturday Night Live, както и постановки на Бродуей. Той си отиде на 1 април на 52-годишна възраст.


Илюстрация След като Clarins дариха хиляди флакони дезинфекциращ гел на

Илюстрация След като Clarins дариха хиляди флакони дезинфекциращ гел на ...

......... снабдена с цялото необходимо за интензивно отделение медицинско оборудване, включително и вентилатори. "Стаите" функционират самостоятелно, но могат и да бъдат свързвани с надуваема структура при необходимост от различни конфигурации от четири до над четиридесет легла. Резултатът е open source, т.е. със свободен достъп и без необходимост от заплащане на лицензи.


Илюстрация Увеличаване Смаляване Издателство:

Илюстрация Увеличаване Смаляване Издателство: "Българска история" Цена: 16.90 лв. На ...

......... типичният герой от онова време - той е дързък индивидуалист, свободолюбив и непокорен. Може би, "оставайки завинаги там в името на отечеството", той се превръща в сюблимен образ и ако хората го помнят като бунтар, излизащ от едноизмерното, то по-безопасно за властта е такъв образ да остане завинаги в леда.


"Равелщайн" е последният роман на Нобеловия лауреат Сол Белоу, който ...

......... Марч". Преводът е на Боряна Даракчиева, а дизайнът на корицата е на Милена Вълнарова. Издателство "Лист", цена 18 лв. На фейсбук страницата си издателството обяви 40% намаление за онлайн поръчка до 12 април. За тези от вас, които предпочитат аудиокнигите, Audible.com предлага английската версия на "Равелщайн", прочетена от Питър Ганим.


Илюстрация Безплатни регулярни разходки за наблюдения на птици в София

Илюстрация Безплатни регулярни разходки за наблюдения на птици в София ...

......... че са леки, но от друга страна, не са добре осветени и доста детайли от птиците остават незабелязани. Затова, накратко - търсете добра комбинация между увеличение и диаметър на лещата, за да се чувствате комфортно. Все пак всеки бинокъл независимо от цената може да се използва за наблюдение на птици.


Илюстрация По закон момичетата в Саудитска Арабия учат отделно до

Илюстрация По закон момичетата в Саудитска Арабия учат отделно до ...

......... Power показва портрети и биографии на жени активисти, визионери, политици, сред които американската тв и радиоводеща Опра Уинфри, екоактивистката Джейн Гудъл, министър-председателката на Нова Зеландия Джасинда Ардърн. За книгата Women те са интервюирани от Сюзън Голдбърг, която от 2014 г. до днес е първата главна редакторка на списание National Geographic.


Илюстрация Кадър от

Илюстрация Кадър от "Форман срещу Форман" Увеличаване Кадър от "Форман ...

......... Дюшан. "Дигитализацията" на програмата я прави много достъпна - цената за гледането на всички филми е 10 лв. Повече информация и списък с всички заглавия: masterofartfilmfestival.com. Очаква се Master of Art все пак да се състои и на живо. Програмата му ще обиколи софийските кина между 1 и 24 септември.


Илюстрация Looking for Laika, работа от новата изложба на Ясен

Илюстрация Looking for Laika, работа от новата изложба на Ясен ...

......... Зайфарт и фотографката Шарлоте Шмиц, която трябваше да представи изложба в средата на март. Други директно се обръщат за подкрепа към публиката си. Галерията Heerz Tooya във Велико Търново, основана от норвежкия художник Ларс Нордби, започна кампания в Patreon, което да спомогне за издържането на пространството и артистичната резиденция ARV.


Илюстрация Арх. Иван Киряков Увеличаване Арх. Иван Киряков Смаляване През

Илюстрация Арх. Иван Киряков Увеличаване Арх. Иван Киряков Смаляване През ...

......... да използва възможностите на града, това няма как да доведе до позитивни тенденции. "Ако обществото се разбира и има подобни потребности, това влияе и на използването на публичните пространства", казва Иван. "Още не сме разгърнали пълния си потенциал, но съм оптимист за бъдещето." Повече за проектите на YAK на facebook.com/yak.studio.architects.


© Цветелина Белутова Последният ден на януари в Стара Загора е

© Цветелина Белутова Последният ден на януари в Стара Загора е ...

......... друг куклен театър, който да е пробил в конкуренцията на театри като Народния театър, Драматичен театър - Пловдив, и др.", коментира Таня Калчева. През март тази година ще бъде подновен друг хитов спектакъл на старозагорския куклен театър - "Страх", носител на четири номинации и три награди "Икар" за 2015 г.


Илюстрация Увеличаване Автор: Станислав Беловски Смаляване Трудните времена винаги са

Илюстрация Увеличаване Автор: Станислав Беловски Смаляване Трудните времена винаги са ...

......... това да снимам улиците в ракурса, който ми е нужен, и не работят магазините за художнически материали, но все пак социалното дистанциране ще ни помогне да се справим с коронавируса. И доброто настроение." Колажите на Станислав Беловски са на instagram.com/sbelovski, а за повече от работата му като художник - saatchiart.com/belovski.


[Amazon] В условията на извънредно положение книгоиздаването е със завързани

[Amazon] В условията на извънредно положение книгоиздаването е със завързани ...

......... би убило потенциала на книги като последната, издадена от нея до момента, "Изхвърлени в Америка" на Джанин Къминс, която е скъпа като цялостен проект. Получава се така, че електронният формат може да е полезен при припомнянето на вече появили се книги, които имат потенциала да намерят нова вълна на публика.


Илюстрация За разлика от посещението на класически музеи, при което

Илюстрация За разлика от посещението на класически музеи, при което ...

......... е трудно да се каже, но достъпът до гениалността му е безспорно демократизиран с помощта на технологиите. "Моне - всеобхватното преживяване" остава в IDEAL - Centre d`arts digitals в Барселона и ще бъде отворена за посещение, след като бъдат вдигнати строгите мерки за безопасност във връзка с глобалната пандемия. idealbarcelona.com


Илюстрация Кадър от

Илюстрация Кадър от "Перфектно чувство" Увеличаване Кадър от "Перфектно чувство" ...

......... Ню Йорк. Изглежда, през 2020 г. по-добре комуникираме мислите си чрез музиката. В България се появиха първи песни, които засягат темата - "Песен за коронавирус" на Angelica Summer (алтер его на музиканта и пърформънс артист Иван Стоянов), Corona Cush Cush на Иво Димчев и "Стой си вкъщи" на Папи Ханс.


Илюстрация Обложката на албума Abbey Road на The Beatles, на

Илюстрация Обложката на албума Abbey Road на The Beatles, на ...

......... постановката си "Калигула" по Албер Камю, която ще се състои този петък във Facebook профила на Драматичен театър "Стоян Бъчваров" - Варна). Интересен ход направи и ангажираното с преиздаването на творчеството на Йордан Радичков издателство "Нике" с пускането на електронния сборник с разкази на автора "Убий мухата!" и пиесата "Януари".


Илюстрация Кадър от Devs Увеличаване Кадър от Devs Смаляване Тайна

Илюстрация Кадър от Devs Увеличаване Кадър от Devs Смаляване Тайна ...

......... зарадват да изглеждат чисто нови десет епизода от легендарната поредица. В края на XXIV век и 14 години след пенсионирането си от Starfleet Жан-Люк Пикар (сър Патрик Стюарт) живее спокоен живот на своето лозе "Шато Пикар". Но е издирен от мистериозна млада жена, нуждаеща се от помощта му... В CBS


Илюстрация The Four Elements, Joachim Beuckelaer Увеличаване The Four Elements,

Илюстрация The Four Elements, Joachim Beuckelaer Увеличаване The Four Elements, ...

......... град. Образователната платформа Уча.се обяви, че до 29 март ще има безплатен достъп до сайта и се надява, че така ще бъде в помощ на ученици, учители, родители директори, за които сегашната учебна ситуация създава проблеми и въпроси. Безплатен достъп до някои от курсовете и семинарите си дава и СофтУни.


Илюстрация

Илюстрация "От Бордо до Париж", 1952 г. I © J.J.Sempé ...

......... The New Yorker, тези в "Малкият Никола", както и цялостното творчество на Семпе са олицетворение на чистата радост от простите неща в ежедневието, на красотата на баналното в съществуването на всеки малък човек и, разбира се, всичко това през призмата на деликатното, но неотразимо чувство за хумор на автора им.


Илюстрация

Илюстрация "Животът си тече тихо..." 1957 г. Фотограф: Г. Ив. ...

......... "Одеон", а сред бъдещите събития е и седмица на сръбското кино в края на април. Първият български филм е заснет през 1915 г. - това е немият "Българан е галант" на режисьора, актьор и сценарист Васил Гендов. Лентата към него е изгубена и до днес са оцелели само отделни кадри.


Илюстрация Увеличаване Смаляване Стефан Цвайг -

Илюстрация Увеличаване Смаляване Стефан Цвайг - "Огнената тайна" и други ...

......... фон Винтерниц слагат край на живота си едновременно. Влиянието на Цвайг расте с времето, включително извън литературата - режисьорът Уес Андерсън цитира прозата му като вдъхновение за филма си "Грандхотел Будапеща". През 2016 г. автобиографичната книга "Светът от вчера" е екранизирана в немскоезичния игрален филм Stefan Zweig: Farewell to Europe.


Илюстрация Фотожурналистът Иван Христов Юскеселиев (1887-1947) Увеличаване Фотожурналистът Иван Христов

Илюстрация Фотожурналистът Иван Христов Юскеселиев (1887-1947) Увеличаване Фотожурналистът Иван Христов ...

......... зимата на 1945 г. Смаляване "Бай Иван: безпристрастният свидетел", към която допринасят историците Николай Поппетров, Евгения Калинова, Искра Баева и журналистът Васил Т. Василев, може да се намери във "Фотосинтезис" и книжарница "Нисим". През 2017 г. Хаджимишев припомни с албум и изложба историята на друг голям фотографски род - Карастоянови.


Илюстрация Баран Расулоф, дъщерята на режисьора Мухамад Расулоф в

Илюстрация Баран Расулоф, дъщерята на режисьора Мухамад Расулоф в "Злото ...

......... най-големите актьори на Германия Самуел Финци, който беше водещ на церемониите по откриването и закриването на фестивала. Тазгодишното издание на "Берлинале" беше изключително благоприятно за българското кино. Жалко, че българското финансиране на всички филми на българи беше в най-добрия случай миноритарно. Дано и това да се промени в близко бъдеще.


Илюстрация Увеличаване Автор: Martin Parr Смаляване Мартин Пар е едно

Илюстрация Увеличаване Автор: Martin Parr Смаляване Мартин Пар е едно ...

......... се развива някаква дейност, чиято цел е да се погрижи за вашите потребности, дори и това, което лично вие сте се надявали да получите, да не ви е по вкуса." Oт предговора на Джеф Дайър към третото издание на книгата "Small Word" на Мартин Пар, изд. Dewi Lewis Publishing (2018)


Илюстрация Увеличаване Смаляване автор: Лив Стрьомквист превод от шведски: Анелия

Илюстрация Увеличаване Смаляване автор: Лив Стрьомквист превод от шведски: Анелия ...

......... някой трябва да е отдолу, отваря място за варианти, в които да няма унижени и изключени по условие. Книгата е великолепен източник на информация и спокойствие и засяга всеки, роден от жена - неслучайно на немски и френски заглавието ѝ е "Произходът на света" като прочутата картина на Гюстав Курбе.


Илюстрация Из Centre Pompidou-Metz Увеличаване Из Centre Pompidou-Metz [Centre Pompidou-Metz]

Илюстрация Из Centre Pompidou-Metz Увеличаване Из Centre Pompidou-Metz [Centre Pompidou-Metz] ...

......... много от съвременните кинорежисьори. Всички филми на Айзенщайн се прожектират в Auditorium Wendel, където сме подготвили и специален филм, който търси връзката между филмовия език на Айзенщайн и гравюрите на Пиранези. Смята се, че именно цикълът на Пиранези "Затворите на въображението" е вдъхновил Айзенщайн за визуалните решения във филма "Стачка".


Илюстрация Цветан Тодоров в София през 2014 г. Увеличаване Цветан

Илюстрация Цветан Тодоров в София през 2014 г. Увеличаване Цветан ...

......... до последния си ден въпреки нервно-дегеративно заболяване, анализира също така мястото на литературата и изкуството, демагогията в политиката, къде се сместват богатството на мултикултурализма и нуждата от принадлежност към определена среда, как бащинството разширява вижданията му, нуждата от диалог, политиките на идентичността, расизма, отношенията между публичния и личния живот днес.


Ръсел Лий. Семейна вечеря в щата Ню Мексико, 1940 г.

Ръсел Лий. Семейна вечеря в щата Ню Мексико, 1940 г. ...

......... принцип е известна. Feast For The Eyes включва също серия класически готварски книги и съвременни кулинарни издания. Книгата е издадена от Aperture (цена 50 евро). Илюстрация Увеличаване Смаляване Илюстрация Увеличаване Смаляване След Лондон, изложбата ще бъде показана от 21 февруари до 3 март в Hasselblad Foundation в шведския град Гьотеборг.


Илюстрация Керамика с декорация имитираща Terrazzo, дизайн на Sevak Zargarian

Илюстрация Керамика с декорация имитираща Terrazzo, дизайн на Sevak Zargarian ...

......... в Кьолн, със сигурност ще продължат да определят характера на модерния дизайн. А за тези, които се интересуват от цвета на 2020 година, изборът на известната институция Pantone също е продиктуван от този стремеж към търсене на устойчивост – класическото синьо PANTONE 19-4052 според тях внушава спокойствие, увереност и свързаност.


Илюстрация Кадър от

Илюстрация Кадър от "На края на света" Увеличаване Кадър от ...

......... влизат още документални и късометражни филми, както и премиери на тематични книги. Всички събията са онлайн на сайта на фестивала. MENAR продължава до 30 януари. Прожекциите са в Дома на киното, "Евро Синема", кино "Влайкова", Чешкия център, Културен център G-8. Част от програмата ще гостува в Стара Загора и Варна.


10. 20 въпроса: д-р Бояна ПетковаБояна Петкова не е само

10. 20 въпроса: д-р Бояна ПетковаБояна Петкова не е само ...

......... се базира на поддържане на самодисциплина, а и на грижа за здравето, това у нас още беше чуждо. Тази култура вече се налага и в България – хората се грижат за вида си, и мъжете, и жените все повече обръщат внимание на здравословния начин на живот и физическата си форма."


Илюстрация Увеличаване [Reuters] Смаляване Празничните дни не означават задължително почивка

Илюстрация Увеличаване [Reuters] Смаляване Празничните дни не означават задължително почивка ...

......... от всички наоколо. A както е казал Йозеф Куделка, човек, от когото научих много – когато снимаш обстоятелствата около едно място, отиваш преди събитията, оставаш по време на събитията и продължаваш да снимаш и след събитията", каза Демос пред "Капитал" тогава. "Не смятам, че отразявам нещо, аз живея в него."


Илюстрация Увеличаване [Shutterstock] Смаляване Децата днес като че ли имат

Илюстрация Увеличаване [Shutterstock] Смаляване Децата днес като че ли имат ...

......... на "Леденото кралство 2" (парк "Уорнър"), светлинно шоу, парад на любими герои.За да направите пътуването си още по-магическо, може да отседнете директно в "Дисниленд хотел" и да се възползвате от шанса да закусвате с приказните герои, както и да влезете в парка един час преди да е отворен за посетители.disneylandparis.com


Илюстрация Увеличаване Смаляване

Илюстрация Увеличаване Смаляване "Хей, дядо Готин", Пол Макартниизд. "Сиела"Оказва се, ...

......... Surveillance Capitalism: The Fight for a Human Future at the New Frontier of Power, Shoshana ZuboffSay Nothing: A True Story of Murder and Memory in Northern Ireland, Patrick Radden KeefeNo Visible Bruises, Rachel Louise SnyderThe Light that Failed A Reckoning, Ivan Krastev and Stephen HolmesThe Yellow House, Sarah M. Broom


Илюстрация Keith Jarrett - The Köln Concert (1970) Увеличаване Keith

Илюстрация Keith Jarrett - The Köln Concert (1970) Увеличаване Keith ...

......... прожекция на филма Sounds and Silence. Travels with Manfred Eicher (2011) на 8 декември в Sofia Live Club от 18.30 ч. От 2004 г. "Дюкян Меломан" разпространява ECM в България. През годините в България са гостували изпълнители, свързани с лейбъла, като Ян Гарбарек, Доминик Милър, Дейв Холанд и много други.


Илюстрация Увеличаване Автор: Цветелина Белутова Смаляване Преди всичко Crispy е

Илюстрация Увеличаване Автор: Цветелина Белутова Смаляване Преди всичко Crispy е ...

......... между магазина и ресторанта е да останат верни на името си: delicatus, лат. - нещо, което доставя удоволствие, приятен, чудесен.Адрес: ул. "Врабча" 14, работно време: от понеделник до петък е от 10.30 до 20 ч., в събота и неделя: след 13 ч. до 20 ч. Телефонът е 0886 860 840


Илюстрация Демонтаж на паметника на Феликс Дзержински, основател на тайната

Илюстрация Демонтаж на паметника на Феликс Дзержински, основател на тайната ...

......... се отправя към метрото, а в края на деня му предстои лекцията пред студенти. За разлика отпреди 30 години - той ще се разхожда без придружител.Пътуващата изложба "1989: Годината, в която Европа се завърна към себе си" е в централното фоайе на Софийския университет "Св. Климент Охридски" до 24 ноември.


Илюстрация Увеличаване Смаляване Тридесет години след падането на Берлинската стена,

Илюстрация Увеличаване Смаляване Тридесет години след падането на Берлинската стена, ...

......... още. А 30 години след падането на режима са достатъчно време, за да можем да го погледнем от дистанция.Ние самите в някакъв период също имахме известна носталгия към дизайна и вкуса на соца, но покрай всички тези занимания доста успешно се отърсихме от нея.Целия филм може да гледате на http://www.thesweetest.bg/.


Обикновено се взираме в някоя героична дата и започваме да

Обикновено се взираме в някоя героична дата и започваме да ...

......... кръгове "Банкя" и "Монтерей", за които се твърди, че са кардинали в сянка на българската политика в годините на прехода. И не само това - за тях се твърди например, че са помогнали на Бойко Борисов да стане главен секретар на МВР през 2001 г. По-нататък неговата история я знаете.


Илюстрация Увеличаване Смаляване Книга: Истории от 90-теИздателство: ICUЦена: 16.90 лв.

Илюстрация Увеличаване Смаляване Книга: Истории от 90-теИздателство: ICUЦена: 16.90 лв. ...

......... бяха и са такова десетилетие. И не всички излязоха от него. А малцина от тези, които излязоха, останаха непроменени."Сборникът "Истории от 90-те" ще бъде представен на 10 ноември в София ("Перото"), на 21 ноември в Стара Загора (Регионална библиотека) и на 18 декември в Ню Йорк (Генерално консулство на България).


Илюстрация Увеличаване Автор: Георги Кожухаров Смаляване Изданието

Илюстрация Увеличаване Автор: Георги Кожухаров Смаляване Изданието "К - вестник ...

......... работих с прекрасни редактори като Георги Найденов и Стефан Продев, а след 1989 г. се наложи аз да поема изданието. Минах през всякакви трудности, в крайна сметка излязох от всичко това жива."Седмичникът "К" е все още онлайн на kweekly.bg и излиза на хартия всяка седмица. Месечната "Култура" е на kultura.bg.


Илюстрация Увеличаване Смаляване За втора година Sofia Game Night ще

Илюстрация Увеличаване Смаляване За втора година Sofia Game Night ще ...

......... програмата са включени и няколко събития за деца: в SofiaLab ще има презентация на различни игри, от аналогови до добавена реалност. Програмата на Sofia Game Night обхваща над 40 събития тази година. Събитието се организира от "Гьоте-Институт България" и организацията за електронни спортове ESL. Цялата програма е онлайн на goethe.de.


Илюстрация Увеличаване [Brooklyn Museum] Смаляване Само въпрос на време беше

Илюстрация Увеличаване [Brooklyn Museum] Смаляване Само въпрос на време беше ...

......... изложбата е включен и десетминутен документален филм за работния процес по заснемането на мащабните фотографски платна, а в началото на 2020 г. е предвидена втора среща с френския артист – дискусия върху работата му и предизвикателствата по пътя.Хрониките на Джей Ар остават в Brooklyn Museum до 3 май 2020 г.


[REDKEN] От началото на годината цяла гама помощници за по-силна

[REDKEN] От началото на годината цяла гама помощници за по-силна ...

......... да попитате фризьора си за боята Chromatics на Redken.Фризьорските салони в София, които предлагат цялата гама продукти REDKEN, са: MV Salon - Milen Vasilev, NN Hair Design, Dima Style & Margy L, Doctor Hair, Естетика 11, Tino Serdica Mall, Tino Paradise Mall, R Studio, Magic Ring Mall, Magic Paradise Mall.


Илюстрация Увеличаване Смаляване 14-27.10Завръщане в бъдещетоИнтерактивна изложба, по време на

Илюстрация Увеличаване Смаляване 14-27.10Завръщане в бъдещетоИнтерактивна изложба, по време на ...

......... ч. и в неделя от 12 ч.Спайдър-мен: В Спайди-вселената. Последният до момента филм за супергерой на Марвел е първият, който е изцял анимиран откакто историята му влезе в киното. Стиловият завой се оказа успешен: миналата година филмът спечели 375,5 млн. долара при 90 млн. бюджет. В HBO от 20 октомври.


Илюстрация Увеличаване Смаляване 8.10-30.11С визия за СофияИзложбата

Илюстрация Увеличаване Смаляване 8.10-30.11С визия за СофияИзложбата "София утре" ще ...

......... Екипът на многократно награждаваната тв поредица посещава различни екзотични места, за да изследва как екстремните условия на околната среда са създали странни и красиви животни като полярната мечка, кашалота и гигантската кожеста костенурка. Премиера по Viasat Nature, 12 октомври, епизод 4, 5 и 6 в 21:00, 21:50 и 22:40 ч.


Илюстрация Увеличаване Автор: Bojana Janjic / MoCAB Смаляване

Илюстрация Увеличаване Автор: Bojana Janjic / MoCAB Смаляване "В Сърбия ...

......... която вече се продават. В своето произведение Абрамович използва ариите от най-известните опери на Мария Калас, в които героините й умират, както и смъртта на самата Калас през 1977 г. Музиката е преплетена и с кратки филми с актьора Уилем Дефо, участвал и в "Животът и смъртта на Марина Абрамович".


Илюстрация Кадър от

Илюстрация Кадър от "Офицер и шпионин" Увеличаване Кадър от "Офицер ...

......... роли.В програмата има и българско попълнение - "Снимка с Юки" (8 октомври), филма на Лъчезар Аврамов, с Руши Видинлиев, Димитър Маринов и японската актриса Кики Сугино, по разказа на Мирослав Пенков.Фестивалът продължава до 20 октомври. Селекцията ще бъде показана също така във Варна и Пловдив. Цялата програма е на cinelibri.com


Илюстрация Увеличаване Автор: Jesus Maria Garcia Смаляване На тридесет и

Илюстрация Увеличаване Автор: Jesus Maria Garcia Смаляване На тридесет и ...

......... познанието както за съхранението на животинските видове, така и за борбата с климатичните промени Хосе Рамон Кастейо илюстрира с фразата на известния сенегалски природозащитник Баба Диум: "В крайна сметка ще съхраним само това което обичаме, ще обичаме само това което разбираме и ще разбираме само това на което сме научени".


Илюстрация Увеличаване Смаляване 05.09Бягай за тяхОрганизацията с нестопанска цел

Илюстрация Увеличаване Смаляване 05.09Бягай за тяхОрганизацията с нестопанска цел "Кажи" ...

......... края на земеделския сезон. Идеята на инициативата освен това е да обърне внимание на ежедневните избори в храненето, които всеки от нас прави. Тази година тема на събитието е и намаляването на отпадъците, затова организаторите призовават всички присъстващи да носят своя посуда за многократна употреба.В Мало Бучино, от 12 ч.


Кадър от филма

Кадър от филма "Далечни острови" От нов фестивал Sofia Biting ...

......... (Ей Йеро, част от Канарските острови), а на Sofia Biting Docs ще бъде световната премиера на филма му. Всички първоначални прожекции са в "Дом на киното", а по-късно през октомври част от филмите ще бъдат представени в "Евро синема" и "Културен център G8" . Цялата програма е онлайн на www.sofiabitingdocs.com


Илюстрация Увеличаване Смаляване 27.09Европейска нощ на учените за децаПо случай

Илюстрация Увеличаване Смаляване 27.09Европейска нощ на учените за децаПо случай ...

......... ролите му на фотограф и художник и неговата страстта към природата и стихиите. В платната си той се вглежда в безкрайната красота на дивата природа, но не далечната екзотика, а най-обикновената около нас. През последните години широка известност поручават архитектурните проекти на Стоилов, сред които е Палентологичния музей в Дорково.


Илюстрация Увеличаване Смаляване 20.0910 години по-късноКонцерт на група

Илюстрация Увеличаване Смаляване 20.0910 години по-късноКонцерт на група "Оратница" по ...

......... полицията. Премиера по HBO и HBOGOAbstract: The Art of DesignВтори сезон на документалната поредица, която представя как едни от най-иновативните дизайнери – занаятчии, илюстратори, графични дизайнери, сценографи и др., замислят и изпълняват своите визии, и доказва, че дизайнът влияе на всеки един аспект от живота ни.Премиера по Netflix, 25 септември


Гюс ван Сант в дома си Преди много години едно

Гюс ван Сант в дома си Преди много години едно ...

......... "Въпреки че винаги съм смятал, че киното е далеч по-несъвършено от изкуството, предпочитам да съм кинорежисьор. През целия си живот съм знаел, че литературата и изкуството владеят съвършения език, но посегнах към киното."Изложбата на Гюс ван Сант "Рисунки, булевард "Холивуд" е в галерия Vito Schnabel, Ню Йорк, до 1 ноември.


Илюстрация Увеличаване Смаляване Иън Макюън -

Илюстрация Увеличаване Смаляване Иън Макюън - "Машини като мен"Издателство "Колибри"Цена: ...

......... Василева."Машини като мен" е посветена на Грейм Мичисън (1944-2018), известен с постиженията си като учен и математик, но също така професионален пианист. Мичисън помага на Макюън в създаването на романа Solar, който разказва за учен, балансиращ живота си между незадоволително ежедневие и иновативните си открития в областта на слънчевата енергия.