Хасковлията Антоан Подмолов, брат на показно разстреляния през 2002 г.

Хасковлията Антоан Подмолов, брат на показно разстреляния през 2002 г. ...

......... че на същата дата и място, в условията на реална съвкупност с гореизвършеното, държал боеприпаси за огнестрелни оръжия – 59 бр. ловни патрони. Валентин Подмолов бе убит показно посред бял ден в Хасково през 2002 г., близо до днешния ресторант „Грош”. Братята бяха близки до групировката СИК. Снимка от Бургас24


Временно е ограничено движението по изпреварващата лента при км 98

Временно е ограничено движението по изпреварващата лента при км 98 ...

......... "Тракия" в посока София. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура". Причината е пътнотранспортно произшествие. На този етап не се съобщават конкретните причини за мелето. Не са ясни и участниците, както и има ли ранени или загинали. Движението се извършва в активната лента и се регулира от пътна полиция.


Временно е ограничено движението по изпреварващата лента при км 98

Временно е ограничено движението по изпреварващата лента при км 98 ...

......... "Тракия" в посока София. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура". Причината е пътнотранспортно произшествие. На този етап не се съобщават конкретните причини за мелето. Не са ясни и участниците, както и има ли ранени или загинали. Движението се извършва в активната лента и се регулира от пътна полиция.


Най-новите и добри коли от миналата година спечелиха възхищението на

Най-новите и добри коли от миналата година спечелиха възхищението на ...

......... EZ-GO EZ-GO е визията на Renault за това как трябва да изглеждат такситата в бъдеще. В автомобила могат да се качат през предния капак шестима пътници, те седят в U-образна форма. Максималната скорост е ограничена до 30 мили в час. Renault иска да пусне EZ-GO в производство до 2022 година.


Волгата за КГБ някога е била една от най-секретните разработки

Волгата за КГБ някога е била една от най-секретните разработки ...

......... на всичко това, „обикновеният” съветски седан можел успешно да следва чуждестранни дипломати (и шпиони!), които обикновено използвали най-добрите модели на автомобилната индустрия.Никой не знае колко такива автомобила са били произведени. Сега почти няма такива волги. Те могат да се видят в някои музеи или в частни автомобилни колекции, пише блиц.


На 14 януари, понеделник, от 13 ч. до 16:30 ч.

На 14 януари, понеделник, от 13 ч. до 16:30 ч. ...

......... тежки катастрофи. В началото на месеца беше извършена профилактика на осветлението в друг тунел на АМ „Хемус" – „Топли дол”. Шофьорите могат да се информират за актуалната пътна обстановка от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, както и да получат информация на телефон 0700 130 20, посочват от Пътната агенция.



В подкрепа на усилията на всички творци и представители на

В подкрепа на усилията на всички творци и представители на ...

......... се ползва с кредит на доверие, защото слушателите и читателите на медията вярват в истинските новини, по които всеки може да си "свери часовника". Екипите в цялата страна държат на качественото съдържание и са отговорни за много успешни регионални и национални проекти, които се реализират в полза на повишаване %


След хаоса с въвеждането на електронните винетки премиерът Борисов поиска

След хаоса с въвеждането на електронните винетки премиерът Борисов поиска ...

......... бе освободен Веселин Давидов, който отговаря за електронната система за събиране на такси за използване на републиканската пътна мрежа. По-рано с постовете си се разделиха още Антон Антонов, директор на Националното тол управление в АПИ и Радослав Николов, съветник в Политическия кабинет на министъра на регионалното развитие и благоустройството. dunavmost.com


С нови 15 сантиметра сняг осъмна Родопската част на Пазарджишко,

С нови 15 сантиметра сняг осъмна Родопската част на Пазарджишко, ...

......... В участъците Варвара-Велинград и Белово-Юндола, както и в други райони с нов сняг, настилките са обработени и преминаването е без ограничения. 15 см нов сняг е навалял на Картела, Каратепе, Сърница. От Пътното обаче припомнят на тръгналите към Смолянско, че там пътуването е задължително с вериги заради усложнената зимна обстановка.


Водачите на МПС да бъдат внимателни при движение в участъка

Водачите на МПС да бъдат внимателни при движение в участъка ...

......... Пловдивска област на главен път І-8, тъй като има заледявания на пътното платно., съобщиха от полицията. Около 7.45 часа днес по тази причина в района на Садово се е преобърнал лек автомобил "Сузуки", за щастие без да има пострадали хора. От страна на поддържащата фирма са предприети действия за опесъчаване.


Водачите на МПС да бъдат внимателни при движение в участъка

Водачите на МПС да бъдат внимателни при движение в участъка ...

......... Пловдивска област на главен път І-8, тъй като има заледявания на пътното платно., съобщиха от полицията. Около 7.45 часа днес по тази причина в района на Садово се е преобърнал лек автомобил "Сузуки", за щастие без да има пострадали хора. От страна на поддържащата фирма са предприети действия за опесъчаване.



Наши съграждани са преживели кошмарно пътуване към Франция. Те все

Наши съграждани са преживели кошмарно пътуване към Франция. Те все ...

......... два пъти им е била раздавана храна, топли напитки и вода", оправда се тя. "Пътниците са получавали своевременна информация за всичко. Клиентите е трябвало да се уведомени, че ще заобикаля автобусът. Стековете с цигари, които са раздавани, ме озадачават. Искам и още някой пътник да го каже това" завърши Смилец.


Станалото символ за дълголетие курортно село Момчиловци се намира в

Станалото символ за дълголетие курортно село Момчиловци се намира в ...

......... хората с изтънчен вкус. Освен омайна природа и упование с вяра селото предоставя и перфектните условия за екологичен и селски туризъм, казва Мария Цветкова от туроператорската фирма на Момчиловци "Vitality Traditions". Семейството поддържа и екогостилница в центъра на селото с редица предложения за атрактивен престой и незабравими вечери за туристите.


Наградата

Наградата "Миес ван дер Рое" е връчена за първи път ...

......... на Сердика в Ларгото на София. Проект на Atelier 3 Architects и студио ADM (Доника Георгиева, Мирослав Велков, Драгомир Николов). Източник: Георги Кътов "Къща за гости към винарска изба Кастра Рубра" беше завършена през 2018 г. и е проект на любимите ни ZOOM studio (Тодор Обрешков, Пламен Тодоров, Теодора Алексиева).


2019 г. едва започна, а вече имаме името на носителя

2019 г. едва започна, а вече имаме името на носителя ...

......... готов да откликне на глезотиите ни прислужник. Източник: Kudadoo Токът на острова се генерира от общо 984 фотоволтаични панели, а ползването на пластмаси за еднократна употреба е напълно недопустимо. Източник: Kudadoo От Luxury Travel Intelligence казват, че именно екологичните и природосъобразни местенца ще привличат най-много посетители с висок социален статус.


Километрично задръстване се е образувало на главен път Е-79 между

Километрично задръстване се е образувало на главен път Е-79 между ...

......... половин час. Изключително натоварено е движението и по второкласния път Банско - Симитли, където има колони от български и румънски автомобили. Причината е засиленият трафик от зимния курорт към София след новогодишните празници, информира БНТ. Заради натовареното движение и неспазване на дистанция в района станаха и няколко леки пътни инцидента.



Преразгледаният бюджет за 2019 година, който вчера бе одобрен окончателно

Преразгледаният бюджет за 2019 година, който вчера бе одобрен окончателно ...

......... не плащат туристическата такса, посочва още БТА. Според първоначалните оценки от „таксата за кацане" се очакват приходи между 40 и 50 милиона евро. В същото време туристическата такса, която плащат посетителите, които използват хотелската база във Венеция, генерира приходи от над 30 милиона евро (33 милиона евро през 2018 година).


Нестабилната политическа ситуация в западната ни съседка не се усеща

Нестабилната политическа ситуация в западната ни съседка не се усеща ...

......... този с апостолите“, обяснява градската среда Ангелина. По думите всичко в Скопие е като театрален декор. На много малко място са съчетани различни сюжети. Историческият им музей е като Ватикана. Триумфалната арка - като в Париж. Обикаляш Европа в рамките на един площад. Чак смях те напушва, дивят се пловдивчани.


Огромна опашка от автомобили се е образувала на граничен пункт

Огромна опашка от автомобили се е образувала на граничен пункт ...

......... и сръбския „Градина“. Причината е, че българските гранични полицаи работят на 9 гишета, а по тяхна информация, сръбските работят на 4. ГД „Гранична полиция“ работи на пълен капацитет и няма коли извън рамките на българския пункт. Няма забавяне от българската страна“, обясни Лора Любенова, говорител на "Гранична полиция", пред "Фокус".


Повече от 8.8 млн. са посещенията на чуждестранни туристи в

Повече от 8.8 млн. са посещенията на чуждестранни туристи в ...

......... чуждестранните посетители от Румъния - над 1.3 милиона. Следват визитите от Гърция - малко над 1 млн., от Германия - близо 833 хил., и от Турция – 580 хил. Интересно е, че поради продължаващия спад на посещения от Русия, 5-то място в класацията вече заема Македония с близо 520 хиляди.


Първо, климатичната система на автомобила трябва да се превключи в

Първо, климатичната система на автомобила трябва да се превключи в ...

......... седалките, волана и стъклата (отзад и отпред) също са доста сериозни източници на топлина. Разбира се, по отношение на ефективността на отоплението с двигателя, те, дори събрани всички заедно, не са му равни, но също допринасят значително за борбата срещу студа. Затова ги включвайте без да се бавите. Източник: avto.blitz.bg


Руското министерство на отбраната осъществи изпитания на хиперзвуковата ракета

Руското министерство на отбраната осъществи изпитания на хиперзвуковата ракета "Авангард", ...

......... Путин беше споменал "Авангард" сред поредица нови ядрени оръжия, представени от него през март, за които заяви, че не могат да бъдат прехващани. По думите му "Авангард" може да излети в атмосферата 20 пъти по-бързо от скоростта на звука. "Движи се към целта като метеорит, като огнено кълбо", каза Путин.


Много хора смятат, че да чакаш самолет на летището е

Много хора смятат, че да чакаш самолет на летището е ...

......... езерца с рибки. Имате чувството, че сякаш сте попаднали в райската градина. За децата и любителите на игрите пък е направена 5-етажна плейграунд зала, има и впечатляващи пързалки - за деца и за възрастни. Някои пътуващи коментират, че престоят на летището Changi е по-забавен от ваканцията им. Източник : Dnes.bg


Дълга колона от чакащи автомобили се е образувала преди тунел

Дълга колона от чакащи автомобили се е образувала преди тунел ...

......... ремонт на виадуктите. Движението се извършва двупосочно в платното посока Варна. На 33 км, в тунел "Витиня" в посока Варна, движението отново е двупосочно. Умоляват се тръгнали на път граждани да бъдат внимателни, толерантни и търпеливи. Водачите стриктно да спазват временната организация и указанията на органите на ред, апелират властите.


Нискотарифната авиокомпания Wizz air продава билети на коледни цени! Цените

Нискотарифната авиокомпания Wizz air продава билети на коледни цени! Цените ...

......... цялата година. Ейлат е един от предпочитаните световни курорти с милиони посетители годишно. От 1985 г. насам градът има статут на безмитна зона – факт, който също привлича много туристи. Полетите между София и Ейлат са всеки вторник и четвъртък. От авиокомпанията посочват, че тарифите ще важат и по празниците.


България - на път. Според очакванията само от София за

България - на път. Според очакванията само от София за ...

......... екипи на КАТ по пътищата, предава Nova. Пътната агенция спира ремонтите по някои от основните пътни направления. На магистрала "Тракия" на една от най-критичните точки - 14-и километър, движението ще бъде реверсивно. Днес две ленти в посока Бургас и една в посока София, а в края на празниците - обратно.


Ариф Яхия е човек с мисия – да направи Индонезия

Ариф Яхия е човек с мисия – да направи Индонезия ...

......... напълно лицензирани. Те не биха могли да дават такива огромни отстъпки, казва той, ако работят според официалните процедури. Като цяло китайските туристи са предпочитани. „От гледна точка на размера, те са най-голямата група. От гледна точка на растежа, са най-голямата. От гледна точка на постъпленията, те са най-голямата“, казва Ариф.


Да се снима таблото на летището, където пише, че полетът

Да се снима таблото на летището, където пише, че полетът ...

......... още той.Няма срок, в който хората могат да поискат от авиокомпанията да възстанови направените от тях разходи, но е добре да стане възможно най-скоро, като авиокомпанията е длъжна да отговори в рамките на 6 седмици. Ако не са доволни от решението й могат да се обърнат към Европейския потребителски център.


Шосетата в Пазарджишка област са проходими при зимни условия, съобщават

Шосетата в Пазарджишка област са проходими при зимни условия, съобщават ...

......... Русе – Щръклево – Нисово – Кацелово при км 36+945 е ограничено за МПС над 10 тпоради компрометирано експлоатационно състояние на мост до с. Кацелово при км 36+945 над р. Черни Лом. Едната лента е затворена за движение и е въведен пропускателен режим по свободната лента за движение. Въведено е


Акция

Акция "Зима" на ГД “Пътна полиция” протече през месец ноември ...

......... са безопасни. Макар да ги смятате за безобидни, доказано е, че и концентрациите на алкохол в кръвта под 0,5 на хиляда предизвикват еуфоричност, водят до нереална оценка на обстановката и забавят реакциите на шофьора;- откажете се от подвеждащото изчисляване на концентрация на алкохол при пиенето на една или две чаши./auto.blitz.bg


За никого не е тайна, че повечето употребявани автомобили се

За никого не е тайна, че повечето употребявани автомобили се ...

......... на седалкитеПовечето купувачи обръщат по-голямо внимание на тапицерията на седалките в сравнение с волана и педалите. Това е нормално защото седалките са големи и сами се набиват на очи. Ако видите, че те са силно протрити или дори прокъсани на места, това и твърдо доказателство, че колата има голям пробег./auto.blitz.bg


В навечерието на коледните и новогодишни празници националният превозвач „България

В навечерието на коледните и новогодишни празници националният превозвач „България ...

......... топъл сандвич, десерт и богато разнообразие от топли и студени напитки по време на полета. За повече информация или резервация на билети може да се обърнете към Центъра за обслужване на клиенти на +359 2 402 04 00 или на [email protected]r.bg, както и към офисите ни и турагентите в страната.


Местните данъци и такси се запазват в същите размери и

Местните данъци и такси се запазват в същите размери и ...

......... се разпределяше за всички общини, но догодина е планирана само за по-малките, които нямат възможност да увеличават собствените приходи. Коледни бонуси ще се раздават и в Община Пловдив, но през януари. Премиите са до 300 лева и според постановление на кабинета се начисляват, ако има икономии във фонд работна заплата.


За 3 дни – от 20 ч. днес до 20

За 3 дни – от 20 ч. днес до 20 ...

......... извършен от Национална компания „Железопътна инфраструктура” – Железопътна секция – Пловдив. Създадена е временна организация на движение, която включва обходен път от гр. Стрелча – с. Дюлево – с. Смилец – с. Свобода – с. Попинци – гр. Панагюрище. Времето за пътуване се удължава с 53 минути и 41.3 км.


Декември винаги е добър момент за планиране на пътувания за

Декември винаги е добър момент за планиране на пътувания за ...

......... с убийствени плажове.13. Батуми, Грузия14. Уинипег, Канада15. Пондичери, Индия16. УзбекистанИзточник: iStockУзбекистан привлича милиони туристи с невероятната си култура.17. Калабрия, Италия18. Андалусия, Испания19. Тайван Силно впечатление ни прави, че не виждаме никои от считаните за популярни екзотични дестинации от рода на Бали, Бора-Бора, Малдивите и др. Изпуснали са и Слънчев бряг.


Витлеем се радва на най-натоварения коледен сезон в историята си,

Витлеем се радва на най-натоварения коледен сезон в историята си, ...

......... отколкото като специално пътуване.  „Да дойда в Израел винаги е било сред нещата, които искам да направя, преди да умра. Невероятно е да съм във Витлеем и по местата, където Исус е вървял", казва 36-годишната Робин Джаксън, туристически консултант от Аризона, която купува сувенири по улицата, водеща към площад „Мангер“.


От днес е в ход специализирана полицейска операция за контрол

От днес е в ход специализирана полицейска операция за контрол ...

......... мрежа на службите на Пътна полицияTISPOL. Проверките започнаха тази сутрин и ще продължат до края на тази седмица - 16 ноември. Целта на операцията е да се обърне внимание на водачите на моторни превозни средства, че управлението след употреба на алкохол или наркотични вещества е изключително опасно и е недопустимо.


В Люксембург заплащането за пътувания с автобуси, трамваи и влакове

В Люксембург заплащането за пътувания с автобуси, трамваи и влакове ...

......... на малката страна, е 2 евро, за бизнес класата се плаща 3 евро. Билет за целия ден за втора класа за всяка форма на обществен транспорт струва 4 евро, пише блиц. Децата пътуват безплатно, много пътници имат право да закупят годишен "билет", който струва 150 евро за целия обществен транспорт.


Депутатите приеха окончателни промени в Закона за движение по пътищата.

Депутатите приеха окончателни промени в Закона за движение по пътищата. ...

......... заплащане на пътните такси. По пътищата, отворени за обществено ползване, ще се допускат само превозни средства и ремаркета, които са регистрирани и са с табели с регистрационен номер. Агенция „Митници“ ще контролира маршрутите на превозвачите, които напускат страната. Длъжностни лица от Агенция „Митници“ ще осъществяват контрол върху заплащането на таксите.


За да бъдат намалени предпоставките за настъпване на пътни инциденти

За да бъдат намалени предпоставките за настъпване на пътни инциденти ...

......... да се отложи пътуването. Недоспиването и махмурлукът са не по-малко опасни при управление на МПС, от състоянието на опиване. Ако водачът усети понижаване на тонуса или сънливост по време на пътуването трябва да намали скоростта на движение и да увеличи дистанцията, а най-добре - да спре за почивка край пътя.


По темата

По темата "колела през зимата" основното внимание се отделя на ...

......... в тях, което се дължи на студа. Но да се превишава това ниво много, също не си заслужава. В края на краищата, по време на шофиране, дори и при най-тежки студове, гумите се нагряват и налягането в тях понякога се повишава с 0,2-0,3 атмосфери, частично компенсирайки зимното "отслабване" на гумите./auto.blitz.bg


Колкото и да ни се струва странно, водката има немалко

Колкото и да ни се струва странно, водката има немалко ...

......... или просто ги изплакнете с нея. Дано не се случва, но ако някой в колата се нарани и потече кръв, водката влиза в ролята на дизенфикционно средство за отворена рана. Ето защо 40-градусовата напитка напълно заслужено може да се смята за нужен и полезен атрибут в колата.( Източник : auto.blitz.bg


"Марица" проведе паметен тиймбилдинг в смолянското курортно село Момчиловци през ...

......... И си измиха очите с водата му, за чиято лечебна сила разказва историята му. Тръгвайки си от Момчиловци, всички поеха обратно към ежедневието с благослов за здраве към хората на селото и благодарност и признание за пътя им, който продължава да крепи вярата и българщината за бъдещето. Снимки: Наташа Манева


Радар-детектор, който е позволен за използване у нас, може да

Радар-детектор, който е позволен за използване у нас, може да ...

......... На дисплей в купето униформените разбират веднага дали водачът е в нарушение. Ако е така, камерата на покрива на колата прави снимка и се издава санкция. "Дори агресивното поведение на пътя ще се заснема и полицаите ще спират на място такива водачи", уточни шефът на "Пътна полиция" комисар Росен Рапчев./Марица


Ето грешките, които скъсяват живота на вашия автомобил По темата

Ето грешките, които скъсяват живота на вашия автомобил По темата ...

......... в тях, което се дължи на студа. Но да се превишава това ниво много, също не си заслужава. В края на краищата, по време на шофиране, дори и при най-тежки студове, гумите се нагряват и налягането в тях понякога се повишава с 0,2-0,3 атмосфери, частично компенсирайки зимното "отслабване" на гумите./auto.blitz.bg


Всяко нарушение по празниците, без значение колко е голямо или

Всяко нарушение по празниците, без значение колко е голямо или ...

......... се явява на нов шофьорски изпит. Санкцията ще се прилага основно на водачи, които изпреварват на двупосочни пътища и най вече на такива, които го правят на завоите. Според статистиката там стават и най-тежките катастрофи, които в повечето случаи са челни и почти всеки път има загинали при тях. „Монитор“


Всяко нарушение по празниците, без значение колко е голямо или

Всяко нарушение по празниците, без значение колко е голямо или ...

......... явява на нов шофьорски изпит. Санкцията ще се прилага основно на водачи, които изпреварват на двупосочни пътища и най вече на такива, които го правят на завоите. Според статистиката там стават и най-тежките катастрофи, които в повечето случаи са челни и почти всеки път има загинали при тях. Източник: dnes.bg


Природният резерват

Природният резерват "Сребърна" е сред магнетичните места в България, които ...

......... която на пръв поглед е елементарна. Необходими са 1 каруца с дини и една каруца с дърва. След като се отдели от корите, плодовото месо се реже на парчета и се вари 24 часа, докато водата се изпари. Трябва обаче да има минимум двама мераклии да се сменят около огъня.


Тъй като колата днес се превърна в необходимост, тя изисква

Тъй като колата днес се превърна в необходимост, тя изисква ...

......... докато лампичката за привършване на горивото светне и след това да продължите да шофирате вкарва остатъците мръсотия, които са на дъното на резервоара, в двигателя. Непрекъснатото ускоряване и рязко спиране Експертите са единодушни, че честото и рязко ускоряване на колата и съответното спиране оказват голямо натоварване върху окачването и гумите.


Природният резерват

Природният резерват "Сребърна" е сред магнетичните места в България, които ...

......... с туристи от България и чужбина. Затова е добре да се направи предварителна резервация. През лятото има и други възможности. Къмпинг Сребърна се намира близо до едноименното село, в района на Силистра. Може да приеме 100 каравани и палатки. Разполага със санитарни възли, течаща вода, детска площадка и волейболно игрище.


Галещо слънце, нежен морски бриз, фин пясък, миризма на сол

Галещо слънце, нежен морски бриз, фин пясък, миризма на сол ...

......... гласовете на младежи и семейства говорещи на български, полски, чешки, руски и немски език, пише socbg.com Картина нарисувана така, че да съчетава Рая преди грехопадението и Вавилон преди разделянето на езиците. Тези три изречения описват летуването на всеки помнещ българското Черноморие през 60 – те години на миналия век. /Марица.бг


Бeзплaтни тoaлeтнa и Wі-Fі ca двe нeщa, ĸoитo чecтo cтaвaт

Бeзплaтни тoaлeтнa и Wі-Fі ca двe нeщa, ĸoитo чecтo cтaвaт ...

......... гapaтa Wі-Fі e дocтъпeн бeз ЅМЅ, мaĸap вpъзĸaтa дa e дocтa cлaбa. Бeзплaтни тoaлeтни имa нa вcичĸи лeтищa, нo e пo-тpyднo c Wі-Fі. Чecтo, зa дa пoлyчитe дocтъп, тpябвa дa ce peгиcтpиpaтe (ĸoeтo e нeвъзмoжнo бeз интepнeт). Πoняĸoгa ce пpeдлaгaт caмo 15-30 минyти бeзплaтнo (нaпpимep в лeтищeтo в Бapceлoнa). money.bg


Само месец ни дели от най-голямото нововъведение в системата на

Само месец ни дели от най-голямото нововъведение в системата на ...

......... и функционалност преди плащане, докато сега, според Руснова, ситуацията е: „Давам ви един продукт и ви казвам „Оправяйте се, платете го”. Асенов беше категоричен, че системата се тества непрекъснато и в реална среда. Институтът за пътна безопасност в близките дни ще разпространи повече информация за съмненията си около е-винетките. БТВ


Последната прогноза на синоптиците е за застудяване и снеговалеж. Готови

Последната прогноза на синоптиците е за застудяване и снеговалеж. Готови ...

......... ви започне да се хлъзга назад при изкачване или паркиране на баир, завъртете волана на една страна докрай и дръпнете ръчната спирачка – това ще блокира задните колела, докато предните ще са настрани и ще използват събрания зад тях сняг като спирачка, което ще забави или спре окончателно хлъзгането надолу.


„БДЖ–Пътнически превози” ЕООД ще компенсира всички свои клиенти, които са

„БДЖ–Пътнически превози” ЕООД ще компенсира всички свои клиенти, които са ...

......... условия е възможно възникването на принудителни престои и натрупване на закъснения при движението на влаковете. Актуална информация за движението на влаковете клиентите на „БДЖ–Пътнически превози” ЕООД могат да получат от служителите на гишетата „Информация” и билетните каси в съответните железопътни гари, както и на националния информационен телефон 0700 10 200.


Последната прогноза на синоптиците е за застудяване и снеговалеж. Готови

Последната прогноза на синоптиците е за застудяване и снеговалеж. Готови ...

......... ви започне да се хлъзга назад при изкачване или паркиране на баир, завъртете волана на една страна докрай и дръпнете ръчната спирачка – това ще блокира задните колела, докато предните ще са настрани и ще използват събрания зад тях сняг като спирачка, което ще забави или спре окончателно хлъзгането надолу.


Първият затворен проход за тежки камиони в областта е Троян-Кърнаре,

Първият затворен проход за тежки камиони в областта е Троян-Кърнаре, ...

......... г. АМ „Струма“: няма ограничения. АМ „Марица“: няма ограничения. АМ „Черно море“: Област Варна: Движението от км 0+000 до км 8+600 се осъществява двупосочно в едно платно посока Варна – Бургас поради частични ремонтни дейности на асфалтовата настилка. Срок 23.12 2018 г. АМ „Люлин“: няма ограничения Работили машини: 872 броя.


Последната прогноза на синоптиците е за застудяване и снеговалеж. Готови

Последната прогноза на синоптиците е за застудяване и снеговалеж. Готови ...

......... ви започне да се хлъзга назад при изкачване или паркиране на баир, завъртете волана на една страна докрай и дръпнете ръчната спирачка – това ще блокира задните колела, докато предните ще са настрани и ще използват събрания зад тях сняг като спирачка, което ще забави или спре окончателно хлъзгането надолу.


1000 лева да стане глобата за шофиране с повече от

1000 лева да стане глобата за шофиране с повече от ...

......... ще документират агресивното движение по магистрали и скоростни пътища“, уточниха от комисията. В предложенията за промени е поместен и текст, с който часовете на кандидат-шофьорите се увеличават от 31 на 50. За всеки, който самокатастрофира пък е предвиден проверочен изпит, а книжката му ще се отнема до успешното му вземане.


Шофьорите, на които им предстои пътуване през следващото денонощие да

Шофьорите, на които им предстои пътуване през следващото денонощие да ...

......... за актуалната пътна обстановка и зимното поддържане на републиканската мрежа от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието по републиканските пътища.


От днес до 2 декември на територията на страната ще

От днес до 2 декември на територията на страната ще ...

......... отнето свидетелството за управление, съобщават от МВР. Действията ще се осъществяват съвместно със служители на Изпълнителна агенция “Автомобилна администрация”. По време на проверките по метода “широкообхватен контрол”, ще се следи и за валидна задължителна застраховка “Гражданска отговорност”, както и заплатена ли е необходимата винетна такса за ползване на републиканските пътища.


Най-екстремният хотел в света в света се намира в Перу,

Най-екстремният хотел в света в света се намира в Перу, ...

......... време на изгрев и залез можете да наблюдавате най-невероятните пейзажи. Skylodge е включен в списъка на уникалните места, които определено си струва да посетите. Ето защо хиляди туристи се втурват тук, мечтаят да прекарат нощта почти до звездите и да се събудят от първите лъчи на изгряващото слънце. Източник: pochivka.blitz.bg


За първи път експерти провеждат изследване за това, колко хлъзгави

За първи път експерти провеждат изследване за това, колко хлъзгави ...

......... сериозни – коментира Еди Кастил, инженер от европейското подразделение на Ford. – Повечето хора са наясно, че трябва да намалят скоростта при движение по сняг, но малцина го правят, когато стъпят върху настилка, покрита с паднали листа. А те са не по-малко хлъзгави и съответно не по-малко опасни”. Източник: Automedia.bg


Зимата е чудесно време да си организирате малко СПА бягство

Зимата е чудесно време да си организирате малко СПА бягство ...

......... от спецалисти в здравната и уелнес грижата. Ако искате детокс през зимата, тогава комбинирайте луксозните терапии с пречистваща диета за освежаване на ума и тялото. Поддържайте се активни с тенис, голф, зимни спортове преди да се впуснете в подмладяващи СПА начинания, както и да прекарате време сами със себе си.


Само на около 20 километра от град Кюстендил се намират

Само на около 20 километра от град Кюстендил се намират ...

......... начинаещи скиори и сноубордисти. Влекът е тип "рибка" с ниска скорост, което позволява дори и начинаещи деца да се възползват от него. В най-ниските склонове на Осоговската планина се намира парк Хисарлъка, който предлага чудесни условия за отдих и туризъм сред прекрасна природа и крепостните останки на някогашния град Велбъжд.


Мениджърът на Тотнъм Маурисио Почетино говори на официалната пресконференция преди

Мениджърът на Тотнъм Маурисио Почетино говори на официалната пресконференция преди ...

......... изстискваме напълно. Те са хора. Млади са и имат нужда да се насладят живота също. Те трябва да изразходят енергия и със своите семейства, деца и гаджета. Момчетата, които няма приятелки, се опитват да си намерят такива. Нормално е. Стига, те са млади. Трябва да бъдем внимателни", каза Почетино. .


След като у нас бъде пусната електронната винетка, пътните полицаи

След като у нас бъде пусната електронната винетка, пътните полицаи ...

......... часа” комисар Рапчев. Между първо и второ четене на промените депутатите ще вкарат текстове, които да освободят от плащане на толтакси догодина тежката пътна техника със специален режим на движение или превозни средства, които имат социални функции: пожарни, коли на автомобилната администрация на транспортното министерство, линейки, училищни автобуси и др.


Зимата е чудесно време да си организирате малко СПА бягство

Зимата е чудесно време да си организирате малко СПА бягство ...

......... от спецалисти в здравната и уелнес грижата. Ако искате детокс през зимата, тогава комбинирайте луксозните терапии с пречистваща диета за освежаване на ума и тялото. Поддържайте се активни с тенис, голф, зимни спортове преди да се впуснете в подмладяващи СПА начинания, както и да прекарате време сами със себе си.


Автомобилите, които са засечени без винетки, няма да може да

Автомобилите, които са засечени без винетки, няма да може да ...

......... да работи, да се прави тази проверка малко преди самото граничния пункт, за да може да се знае кой е изряден и кой не е. И тези, които не са, да могат да отидат и да си заплатят таксата, а не да се трупат колони автомобили на границата", уточни депутатът.


След два дни ще се състои официалната премиера за България

След два дни ще се състои официалната премиера за България ...

......... к.с. и 750 Нм. Базовата цена на M850 xDrive е 244 100 лева. Ускорението от 0 до 100 отнема 3.7 секунди, а максималната скорост, както и при 840d xDrive, е ограничена на 250 км/ч. От BMW заявиха, че бъдещата М-версия на 8er ще е с мощност, значително превишаваща 600 к.с.