Ханой, Виетнам. Ако човек се разходи по която и да

Ханой, Виетнам. Ако човек се разходи по която и да ...

......... спомен оставен от французите е кафето. Те го въвеждат през 19 век, а до 1950 г. вече в страната функционира и преработвателно предприятие за производство на разтворимо кафе. Така кафето си пробива път в градовете, където набира популярност. В днешно време културата на кафето е неизменна от живота на Виетнам.


Само който не е пътувал до Южна Италия, само той

Само който не е пътувал до Южна Италия, само той ...

......... къщи за търсещите подслон бежанци, които пресичат Средиземно море от Либия.Други като Самбука, решени да направят каквото е необходимо, за да оцелеят, възприеха стратегия, която стана модерна в южните региони - практически раздават изоставените домове на всеки, който желае да се засели там, на символичната цена от само едно евро.


Ако знаят колко тежат пътниците в самолета, авиокомпаниите могат да

Ако знаят колко тежат пътниците в самолета, авиокомпаниите могат да ...

......... британската медиа. През 2015 г. узбекистанска авикомпания обяви, че ще претегля пътниците си и няма да допуска тези, които са превишили ограничението за тегло на натоварени полети или в по-малки самолети. През 2017 г. финландска авиолиния стартира подобна доброволна програма, за да си помогне при определянето на нужното количество гориво.


Основната идея зад този сборник -

Основната идея зад този сборник - "Пътешествие като на кино", ...

......... Стигнахме до самотна бензиностанция точно до стената, разделяща Израел и Палестина, разположена на някога оживено кръстовище. Попитахме собственика какво мисли за случващото се, а той каза: "Тази стена ще падне. В Германия отне тридесет години, а тази тук съществува едва от седем години." Сетне се усмихна.Повече за книгата прочетете тук.


В нощта на 27 (когато се отбелязва Световният ден на

В нощта на 27 (когато се отбелязва Световният ден на ...

......... 59 лв. в четиризвезден и 69 лв. в петзвезден хотел. В сумата е включена закуска и разходка с гид из центъра на столицата.До 16 септември ще бъдат обявени всички участващи хотели в инициативата, а на 17 септември от 10 ч. ще могат да се правят резервации през сайта на събитието.


Властите на испанската област Галисия предвиждат покупката на дронове, които

Властите на испанската област Галисия предвиждат покупката на дронове, които ...

......... помощ и със спешния телефон 112.Предвиденият бюджет е 1.1 млн. евро, информира АВС.Идеята е системата да заработи до 2021 г. Тогава в Испания ще бъде отбелязана Годината на св. Яков и се очаква особено голям наплив на посетители, особено през юли, когато на 25-ви - неделя, е денят на патрона.Биоразнообразие, опазване на защитени зони, наличие на природни и национални

Биоразнообразие, опазване на защитени зони, наличие на природни и национални ...

......... Венецуела, над половината от територията на която е защитена от човешко вмешателство, следвана от Словения, Люксембург и Полша.Сред страните от ЕС в общата класация България е на 17-то място (Кипър и Малта не са представени) . След България се нареждат Хърватия, Великобритания, Белгия, Дания, Унгария, Литва, Люксембург, Ирландия и Португалия.


Бруно Ромао притежава едно от последните традиционни кафенета в Алфама,

Бруно Ромао притежава едно от последните традиционни кафенета в Алфама, ...

......... Олимпийските игри Саудитска Арабия търси частни капитали, за да промени плажовете по Червено море Спонсорирано съдържаниеКоментари (0) Напиши коментарНужен е javascript, за да пускате коментари и за да ги оценявате!ИмеКоментарМоля, въведете следния код, за да изпратите Вашия коментар! ИзпратиНапиши коментарНужен е javascript, за да пускате коментари и за да ги оценявате!Напиши коментар


В разгара на летния сезон излезе новата книга на журналиста

В разгара на летния сезон излезе новата книга на журналиста ...

......... тръгнала към канарата да се убие. Който я срещнел, питал накъде с тази кошница в ръце. За череши, отвръщала Деша.После скочила в урвата.Имала коси до кръста – заплели се в дървесата между скалите. Видели ги след време да чернеят там и оттогава нарекли мястото Момина скала, скалата на момата Деша


До три нощувки на палатка на едно и също място

До три нощувки на палатка на едно и също място ...

......... по поречието на р. Струма между селата Боснек и Чуйпетлово, по р. Куртова - от пътя за с. Плана до горна граница на гората и по туристическата пътека от местността Шумнатица до р. Добри дол, като не се допуска за период по-дълъг от 3 дни на едно и също място. 


Градове във Франция призовават туристите

Градове във Франция призовават туристите "да не оставят камък върху ...

......... метри камъни са били преместени. Някои "кули" достигат два метра височина и могат да се срутят върху някое дете, допълва той. Кметът вече се е погрижил за разлепването на плакати с напомнянето, че камъните предпазват крайбрежието от ерозия. Местните власти са решени за следващия летен сезон да организират информационна кампания.


София оглави класацията по най-евтина халба бира, изготвена от британския

София оглави класацията по най-евтина халба бира, изготвена от британския ...

......... ръководят в толкова голяма степен от цените. Най-търсени сред британците според изследването на TravelSupermarket са Амстердам, Краков, Барселона, Рим и Дъблин.Ето десетте най-евтини за британските туристи градски дестинации според TravelSupermarket:Вилнюс - £111.23Букурещ - £115.39Хамбург - £151.98Белфаст - £158.92Торино - £161.25Барселона - £167.22Берлин - £169.97Милано - £171.24Мадрид - £173.41София - £174.73


Кражбите и нападенията в Барселона се увеличиха дотолкова, че срещу

Кражбите и нападенията в Барселона се увеличиха дотолкова, че срещу ...

......... в полицията.Но властите и експерти възразяват срещу тази инициатива. "Разбирам, че хората искат решения. Но да започнат сами да раздават правосъдие не е решение. Един гражданин без образование, без униформа и без контрол не може да играе такава роля", казва Соня Андолз. /БТАВсичко, което трябва да знаете за:На път (1481)Какви са правата на пътниците при проблем с автобусна компания

Какви са правата на пътниците при проблем с автобусна компания ...

......... орган в съответната страна, който за България е Главна дирекция "Гражданска въздухоплавателна администрация".На интернет страницата на функциониращия към Комисията за защита на потребителите Европейски потребителски център има калкулатор за полети, чрез който може да се провери имаме ли право на обезщетение и да пресметнем точния му размер в конкретната ситуация.


Младо семейство от Вилнюс наследило апартамента на баба си, запазен

Младо семейство от Вилнюс наследило апартамента на баба си, запазен ...

......... го рекламира като просторен и в съветски стил, при това в сграда - паметник на архитектурата. "Кукичка" за потребителите е , че наблизо е паркът "Павлик Морозов", кръстен на детето, предало баща си на комунистическат авласт и използвано от съветската пропаганда като символ на успешното пречупване на съпротивата срещу колективизацията.


България е класирана на престижното 13-то място, изпреварвайки Гърция и

България е класирана на престижното 13-то място, изпреварвайки Гърция и ...

......... своите преки конкуренти в летния туризъм - Гърция (14), Румъния (20), Турция (22). Някои други държави от Балканите обаче се класират по-напред.Кои са 15-те най-добри винени дестинации според lastminute.com:1. Италия2. Франция3. Испания4. Южна Африка5. Португалия6. Аржентина7. Грузия8. Сърбия9. Хърватия10. Унгария11. Чили12. Кипър13. България14. Гърция15. Австралия.Цялата класация можете да видите тук.


Всички са виждали U-образната възглавница, която заклетите пътшественици вадят при

Всички са виждали U-образната възглавница, която заклетите пътшественици вадят при ...

......... по-добре предпазен, ако главата му клюмва напред или настрани по време на сън, при това без да усеща напрежение във врата. С угворката, че вариантът "зад врата" е по-удобен, ако се храните, пиете или гледате филм.Удс е срещала доста учудени погледи в самолетите, но настоява, че нейният начин е по-добрият.


Текстът е от бюлетина на фондация

Текстът е от бюлетина на фондация "Америка за България".Необичайната архитектура ...

......... "Абритус" в Разград, в който ще видите руини от древния римски град Абритус. Край Абритус през 251 г. се води решаваща битка между римляните и нахлуващите готи (същите, които почти напълно разрушават Филипопол, днешен Пловдив, предишната година). В битката загива римският император Деций Траян, първият римски император, убит от варвари.


На 15 август 1914 г. през Панамския канал минава първият

На 15 август 1914 г. през Панамския канал минава първият ...

......... финансовата 2018 г. (от 1 октомври 2017 до 30 септември 2018 г.) през канала са превозени 442,1 млн.т товари спрямо 403,8 млн.т предходната година. Приходите от експлоатацията му възлизат на 3,2 млрд. долара. На канала работят близо 10 000 души, като над 7 000 са на постоянен трудов договор.  (БТА)


Закъсненията на полетите костват милиарди долари и хиляди години на

Закъсненията на полетите костват милиарди долари и хиляди години на ...

......... Това се потвърждава и от данните за 2018 г., при която с внедряването на нови технологии са "спестени" 15 хил. часа закъснения, но въпреки това средното време на забавяне е същото, каквото през предходната.Успокоително звучи единствено стойността на загубта на време на 1 пътник - средно 33 долара на полет.


В разгара на летния туристически сезон експертите от Комисията за

В разгара на летния туристически сезон експертите от Комисията за ...

......... това кога отиват на море – в средата наюни, началото на август или в края на септември, туристите трябва да получат едно и също качество наобслужването", каза Маргаритов. Той призова търговците да не се изкушават да свалят качеството на предлаганите от тях туристически услуги с приближаването на края на сезона.


Индонезийският президент Джоко Видодо съобщи вчера, че ще премести столицата

Индонезийският президент Джоко Видодо съобщи вчера, че ще премести столицата ...

......... средата на 2020 г. Проектът е на стойност 58 млрд. долара и се очаква да заеме около 700 квадратни километра на 45 км източно от Кайро. Там би трябвало да има нов президентски дворец, нов парламент, увеселителен парк и най-високият небостъргач в Африка.Всичко, което трябва да знаете за:На път (1479)


Плажовете на Барселона са известни с баровете и нощния живот,

Плажовете на Барселона са известни с баровете и нощния живот, ...

......... – когато се планира разрастването на града, не се взимат предвид миризмите и тогава започват конфликтите", коментира Роса Ариас, която е инженер-химик и е създала приложението.Проучвания показват, че честото излагане на неприятни миризми може да стане причина за главоболия, стрес и дихателни промени.Всичко, което трябва да знаете за:На път (1478)


Минисериалът на HBO за ядрените кошмари от съветската ера предизвика

Минисериалът на HBO за ядрените кошмари от съветската ера предизвика ...

......... хората, изпратени в Чернобил няколко седмици след катастрофата. Той се надява шумът, вдигнат от сериала, да доведе до по-добра грижа за оцелелите. "Този филм събуди стари спомени. Емоциите са много силни, защото през 1986 г. не знаехме срещу какво се изправяме. Щастлив съм, че съм още жив", казва той. /БТА


Водни струи, водна бомба

Водни струи, водна бомба "Микадо", сърф родео са част от ...

......... почивните дни в града. Празникът ще премине под мотото "Парти в жегата", се казва в съобщението.Организатор е общинското транспортно предприятие "Виенски линии".Шезлонгите и слънцезащитният крем са безплатни.Преди две години община Виена беше монтирала инсталация с водно налягане и постоянни вълни за каране на сърф на друг централен площад - "Шварценберг"


Сицилия, разположена в центъра на Средиземноморието, е привличала орди посетители

Сицилия, разположена в центъра на Средиземноморието, е привличала орди посетители ...

......... на италианската асоциация на търговците на дребно Конфесерченти (Confesercenti)."Въпреки че Коза ностра и други мафиотски групи в Сицилия показват признаци на криза, редица бизнес собственици отказват да признаят, че плащат пицо", твърди Умберто Сантино, основател на асоциацията за борба с мафията в Палермо "Сицилански център за документация" Джузепе Импастато". /БТА


Изпълнителният директор на нискотарифната авиокомпания Ryanair Майкъл О`Лийри заяви, че

Изпълнителният директор на нискотарифната авиокомпания Ryanair Майкъл О`Лийри заяви, че ...

......... си, че ще има детайли за съкращенията до края на август, като ще се проведат срещи със синдикатите. По думите на мениджъра съкращенията ще се извършат на няколко етапа – през септември, октомври и след Коледа. Как се движат днес цените на акциите на компанията вижте в продължението на материала!


Докато България опитва да промени представата на чуждите туристи за

Докато България опитва да промени представата на чуждите туристи за ...

......... задачата, да не пускат непоканените. Започне ли нощното парти сметките от по 50 или 100 хил. евро не са нещо необикновено, свидетелстват самите охранители, които си осигуряват летни доходи на Миконос сезон след сезон. View this post on InstagramThere ain't no party like a GREEK party.... champagne showers #mykonos styleeeee


През целият си живот аз бях независима жена

През целият си живот аз бях независима жена", така определя ...

......... мигове домът ми бе тих и пуст.В службата нещата вървяха постарому. Продължавах да интервюирам интересни хора и да списвам колонка. Бях изцяло отдадена на работата си; тя беше изпълнена с предизвикателства, някои от които почти непреодолими. Това не беше просто професия, а част от мен.Информация за книгата ще намерите тук.


Да не си турист в днешно време - властите в

Да не си турист в днешно време - властите в ...

......... за за църквите, музеите и магазините. Впоследствие се реши в целия Стар град туристите по бански да бъдат глобявани.В Сплит рисуването на графити по стените може да коства на туриста 130 евро глоба, а вдигането на шум в часовете за сън - 100 евро.Как да бъдеш по-добър пътешественик четете тук.


Предлагането на безплатна безжична интернет мрежа вече не е част

Предлагането на безплатна безжична интернет мрежа вече не е част ...

......... британски пенса. За сравнение в Куала Лумпур, Сеул и Дубай цената на услугата е 4.44 британски паунда. С най-бърз интернет се отличават азиатските градове, като цели 6 попадат сред първите 10. Сингапур води убедително със скорост от 81 Mbps, следван от Хонконг с 56 Mbps и Барселона - 43 Mbps.


В центъра на полския град Катовице се появи съоръжение, което

В центъра на полския град Катовице се появи съоръжение, което ...

......... да ги транспортират, ние плащаме всичко това, че и изхвърляме празните бутилки накрая, това е излишно скъпо, коментира представител на кметството, който уверява, че от чешмите в града тече напълно годна за пряко потребление вода.Местният жител Адам Грабовски пък е събрал старите съоръжения, които реставрира и възстановява за нов живот.


Посетителите на Тадж Махал ще бъдат глобявани, ако останат в

Посетителите на Тадж Махал ще бъдат глобявани, ако останат в ...

......... закъснеят след определения им час на влизане, няма да бъдат допускани.Построен от монголския владетел Шах Джахан в памет на любимата му съпруга Мумтаз Махал в северния индийски град Агра, Тадж Махал е най-посещаваната забележителност в Индия и една от най-популярните в света. Всяка година той посреща по 7-8 млн. посетители.


Днес Венеция, Амстердам, Барселона, Париж, Рим са потърпевши от наплива

Днес Венеция, Амстердам, Барселона, Париж, Рим са потърпевши от наплива ...

......... притокът на посетители провокира допълнителен растеж - Окланд, Берлин, Дъблин, Лас Вегас, Лисабон, Лондон, Лос Анджелис, Мадрид, Маями, Ню Йорк, Севиля, Сидни.Много търсени за екскурзия градове, в които напливът на туристи и техните занимания създават напрежение - Амстердам, Барселона, Париж, Прага, Рим, Сан Франциско, Стокхолм, Торонто, Ванкувър.Целият текст на доклада.


Неточна информация, настаняване в различно от уговореното място, по-лоши от

Неточна информация, настаняване в различно от уговореното място, по-лоши от ...

......... с настаняването в предварително уговорения хотел, туристическата агенция е длъжна да намери друг от същата или по-висока категория.Експертът призова всички пътуващи, а блоят им през тази година се очаква да нарасне с 5%, да научат правата си, за да могат да реагират правилно в ситуации, които биха провалили почивката им.


Влизащите с кола от Словения в Италия малко след Триест

Влизащите с кола от Словения в Италия малко след Триест ...

......... е най-популярното италианско вино в чужбина, като износът му се е увеличил с рекордните 21% през 2019 г., а продажбите вече надвишават тези на шампанските вина.Смята се, че виното има специален вкус благодарение на сложните геологически характеристики на хълмистия район, изпъстрен с малки тесни тераси, върху които са засадени лози.


Безплатният безжичен интернет в хотелите е чудесна опция за вършене

Безплатният безжичен интернет в хотелите е чудесна опция за вършене ...

......... банкови карти. От Marriott твърдят, че те не са се появили на черния пазар, но това може да е знак, че кражбата е извършена от чуждо правителство. Така данните могат да бъдат използвани, за да се получи още информация за политици или бизнесмени.Всичко, което трябва да знаете за:На път (1477)


На фона на слабото начало на летния туристически сезон в

На фона на слабото начало на летния туристически сезон в ...

......... подобни на миналата година, така че въпросът, на който хотелиерите се опитват да си отговорят е: Къде са туристите?В резултат на спада туроператорите на свой ред опитват да коригират договорите за догодина и притискат хотелиерите да намалят още цените за 2020 г. Така че, може би е време за планиране.


През август Гърция ще отбележи първата годишнина, откакто не е

През август Гърция ще отбележи първата годишнина, откакто не е ...

......... работници има в повече от 10% от 37 270 проверени бизнеса миналата година. Освен че заплатите са ниски, се работи извънредно, работниците са притискани да връщат "под масата" част от заплатата си. "Недекларираният труд не само е много, но все повече приема формата на "полудеклариран труд", казват от профсъюза SEV.


Древният град Вавилон, който се намира на днешната територия на

Древният град Вавилон, който се намира на днешната територия на ...

......... за най-голямата приливна кална система в света.Мястото е зависимо от седменти. Според доклад, Жълтата река, която се влива в Жълто море, носи средно около 24,7 кг седимент на кубичен метър вода в устието си. Районът и видовете, на които е дом, от известно време бяха заплашени от рекултивация на земята.


Първата жена кмет на Амстердам обяви плановете си да направи

Първата жена кмет на Амстердам обяви плановете си да направи ...

......... на проституцията е практика в САЩ и смятам, че това прави жените много по-уязвими."Промените целят основно три неща, казва кметът - да защитят жените от влошените условия на труд, да намалят престъпността и да съживят 500-годишния квартал, който заедно с каналите на Амстердам е част от световното наследство на ЮНЕСКО.


Париж смята да забрани достъпа на туристически автобуси до центъра

Париж смята да забрани достъпа на туристически автобуси до центъра ...

......... 48 млн. посетители на града и показва, че често агресивните протести на т.нар. "жълти жилетки" срещу правителството в Париж не са проблем за туристите, отбелязва "Ройтерс".Франция е най-посещаваната страна в света. Миналата година нейни гости са били общо 89,4 млн. души. През 2017 г. техният брой е бил 86.9 млн.


За много изискани пиячи да извървиш пътя под нивото на

За много изискани пиячи да извървиш пътя под нивото на ...

......... на изкуствен риф и помагат да не се променя средата на морските обитатели.© ReutersТози метод за отлежаване на вино е вдъхновен от историите за спасени бутилки шампанско от потънали кораби, след като са останали стотици години под водата и са възхвалявани за техните качества от тези, които са ги опитали.


Първият в света круизен кораб, отчасти задвижван от батерия, ще

Първият в света круизен кораб, отчасти задвижван от батерия, ще ...

......... станции за зареждане. “Очакваме батериите да са важна част от корабоплаването през следващите години, но разбира се не очакваме корабите ни да могат да оперират само на батерии, защото корабът трябва да може да плава 18 до 20 дни в области, в които няма места за зареждане”, коментира изпълнителният директор.


Нови съвместни полети до едни от най-екзотичните дестинации в света

Нови съвместни полети до едни от най-екзотичните дестинации в света ...

......... в Милано. Тенерифе е един от най-известните вулканични острови на Канарите и сред най-предпочитаните туристически дестинации, когато става въпрос за екзотика. Повече за партньорството между Bulgaria Air и Air Italy, както и подробна информация за разписание на полетите и цени, може да откриете на уебсайта на Bulgaria Air на www.air.bg.


Световната платформа за резервиране на хостели Hostelworld проучи как са

Световната платформа за резервиране на хостели Hostelworld проучи как са ...

......... през платформата на Hostelworld , което потвърждава, че все по-често жените пътуват без компания.Настаняване в хостел вече се избира не само заради ниската цена, но и според дейностите, които се предлагат там безплатно - например курс по местна кулинария, йога и други подобни, както и заради атмосферата, която цари там.


"Дори и минималното време, употребено както трябва, е достатъчно за ...

......... Австралия, Бутан, Непал, Тайланд, Япония, САЩ, Узбекистан, Исландия, Чили, Еквадор, Етиопия, Нова Зеландия, Йордания. Навсякъде участниците ще се срещат с местни жители, които ще им представят културните си традиции.Краят на приключението е на 19 ноември в Лондон. Настаняването, транспортът, храната и напитките са включени в цената. Местата са много ограничени.


Котлет от кит, сурово китово месо, пържени китови хапки, бекон

Котлет от кит, сурово китово месо, пържени китови хапки, бекон ...

......... казва, че повечето хора го предпочитат под формата на котлети или кюфтенца, което е жалко, защото така не се усеща истинският му вкус."В устата е месо, но в стомаха е риба, леко е", казва свекървата на Ичибара, Ячио.© Issei Kato, ReutersПържени китови хапки.Всичко, което трябва да знаете за:На път (1474)


В Париж може на цената на билет за метрото да

В Париж може на цената на билет за метрото да ...

......... Най-големите в този сегмент са Lime, Bird и Jump (операторът всъщност е Uber).Парижани не вярват, че ще има много ефект от глобите, защото дори нарушителите да бъдат заснети от камери и разпознати от информационната система на полицията, няма достатъчно полицаи или охранители на улицата, които да ги спрат и глобят.


През 1919 г. Конрад Хилтън се сдобива с първия си

През 1919 г. Конрад Хилтън се сдобива с първия си ...

......... на пластмаси, извлечени от океана.Плуване във виртуално море и изкачване на "дигитален Еверест" са удоволствията на бъдещето според анализаторите на "Хилтън". Енергията, изразходвана при усилията на туриста, ще бъде "впрягана" за по-нататъшната дейност на хотела.Менюто ще включва повече растителна продукция - водорасли, а източник на протеини ще са предимно насекомите.


Как се боядисва прежда с билки, какви са били билковите

Как се боядисва прежда с билки, какви са били билковите ...

......... се ползва отвара от лайкучка или розова вода, която се намазва на предварително измито със сапун и подсушено лице. Оставя се отварата да изсъхне сама.За устатаХигиената на устата се поддържа с жабурене на отвара от кори на смрадлика, а за приятен дъх се ползва розова вода или отвара от лайка.


И белгийският Брюж усети, че красотата вече му пречи и

И белгийският Брюж усети, че красотата вече му пречи и ...

......... за хранене в историческите центрове.Растящото благосъстояние и поевтиняващите възможности за пътувания до всички краища на света превръщат подобни места в отрицателни примери, а най-предпочитаните туристически дестинации неизменно стават жертва на собствения си успех. Огромният приток на туристи на свой ред влошава с времето сваля нивото и на самите туристически услуги.


Кметът на хърватския Сплит написа в профила си във Фейсбук

Кметът на хърватския Сплит написа в профила си във Фейсбук ...

......... обичайни дрехи. Не бихте искали да платите глоба в размера на 10 пици или 20 бири, нали? Особено ако имате 30 км плажове, на които да показвате тялото си, завършва посланието си кметът. Андро Кръстулович Опара.В града са разположени плакати, които напомнят на туристите правилата. Едно евро е 7.4 куни.


Когато човек е в чужбина, зависи силно от местния транспорт,

Когато човек е в чужбина, зависи силно от местния транспорт, ...

......... пътувате с обществен транспорт с кондуктор е добре да знаете цената на билета и да имате дребни пари да платите на кондуктора, е друг съвет на пътешественика. В развитите държави пък човек може да се възползва от някои видове намаления, например дневна карта или отстъпка за 10 билета, купени наведнъж.


С две са намалели регистрираните места за регламентирано къмпиране в

С две са намалели регистрираните места за регламентирано къмпиране в ...

......... 2017 г. общо 397 милиона са били нощувки в къмпингите на ЕС, което представлява 12% от всички нощувки в туристически обекти в ЕС.Трите страни с най-висок процент туристически нощувки в къмпингите през 2017 г. са Дания (33% от всички нощувки в туристическо настаняване в страната), Люксембург (32%) и Франция (29%).


Португалия обра тази година европейските туристически оскари. Носителите на наградите

Португалия обра тази година европейските туристически оскари. Носителите на наградите ...

......... включеният през 2012 г. в листата на ЮНЕСКО геопарк Арука. Алгарве пък е най-добрата плажна дестинация.Затова не е изненадващо и че Португалският туристически борд получава първата награда в своята категория в конкуренцията на италианския, австрийския, английския, турския, гръцкия, германския. Впрочем тази награда Португалския туристически борд печели за шеста година поред.


Прасенце, таралеж, гущер, коза и чаша топло кафе: в Япония

Прасенце, таралеж, гущер, коза и чаша топло кафе: в Япония ...

......... срещу кафенета за животински ласки и срещу начина, по който се третират животинките. Много от дивите животни, които живеят в подобни кафенета, умират твърде рано. Те страдат и са подложени на голям стрес поради присъствието на хората, шума и ограничената им свобода на движение, казват защитниците на правата на животните.


Може би всеки човек е имал момент, в който е

Може би всеки човек е имал момент, в който е ...

......... от азиатската кухня.Ресторантът ще работи само четири дни, а причината за отварянето му е да събере средства, които ще бъдат използвани с благотворителна цел. 100% от приходите отиват за Mary`s Meal - благотворителна организация, която осигурява храна за много бедни деца в училище, които не могат да си го позволят.


Представителите на най-пътуващите нации извън Европа правят все повече планове

Представителите на най-пътуващите нации извън Европа правят все повече планове ...

......... тримесечие на 2019 г. рефлектира върху доверието на потребителите там и плановете им да харчат за пътуване. Само 18% от участвалите в допитването японци планират да пътуват до Европа през лятото като над половината ще останат за по-малко от седмица. 40% залагат на пътуване до Франция, 26% - до Германия.


Игри

Игри "ескейп" - измъкване от затворени стаи, обиколка на бронирани ...

......... безплатно, привличат като цяло най-много посетители, броят на които нараства."Тук могат да бъдат усетени много емоции. Важно е да си дадете сметка за величието на нещата", признава Жерасим Бувие, 45-годишна медицинска сестра, която посещава 9300-те надгробни кръстове в американското гробище в Колвил-сюр-Мер (посрещнало 1.4 милиона посетители през 2018 година). /БТА


"Изгубеното сърце на Азия" е магическо пътешествие из Великата монголска ...

......... беше заседнал на извечния вододел по тези земи: разделението между градското и пасторалното.Искаше да се върне в планините.1Аналой – висока и тясна масичка с наклонена повърхност, върху която се слагат икони или богослужебни книги по време на служба или при църковни обреди – б. ред. Повече за книгата - тук.


Властите на японската префектура Тотори, известна с обширните си дюни,

Властите на японската префектура Тотори, известна с обширните си дюни, ...

......... 50 хил. йени или около 450 долара.Ограниченията се допълват и със забрана за пускане на фойерверки и лазерни лъчи, както и за хвърляне на отпадъци. Тя пък е свързана с инициативата на местните власти "Хвани звездата", чрез която Тотори да се наложи като място за наблюдение на нощното звездно небе.


Каква да бъде семейната ваканция вече не решават само родителите.

Каква да бъде семейната ваканция вече не решават само родителите. ...

......... децата е да се почувстват щастливи заедно. Едновременно с това 89% търсят най-доброто съотношение между качество и цена. Приоритет е семейното забавление - 74% търсят тематични паркове, 67% - забавления, свързани с вода, а за 55% е достатъчно да са на открито.Всичко, което трябва да знаете за:Ваканция, ура 2019 (15)


Електрически тротинетки под наем в Мадрид, водни таксита в Хърватия

Електрически тротинетки под наем в Мадрид, водни таксита в Хърватия ...

......... се предвижда пътуването да е безплатно. За съжаление, конкурсът е обявен само за граждани на САЩ, Канада, Великобритания, Франция, Нова Зеландия и Австралия.Печалбата от начинанието ще бъде насочена към опазване на околната среда в района на Рифа. Вижте видеото за Големия бариерен риф, заснето от администрацията на едноименния национален парк.


Две държави от Балканите попаднаха в класацията на авторитетното издателство

Две държави от Балканите попаднаха в класацията на авторитетното издателство ...

......... с геопарка си, представящ геологично разнообразие, несрещано другаде на континента и оценено от ЮНЕСКО.Ето и подредбата:1 Високи Татри, Словакия2 Мадрид, Испания3 Арктически крайбрежен път, Исландия4 Хецеговина, Босна и Херцеговина5 Бари, Италия6 Шетлъндски острови, Шотландия7 Лион, Франция8 Лихтенщайн9 Веве, Швейцария10 Истрия, ХърватияВижте във видеото как рекламира страната си Словашкият туристически борд.


Британската компания за туристически пътувания Rickshaw Travel, която предлага пътешествия

Британската компания за туристически пътувания Rickshaw Travel, която предлага пътешествия ...

......... на 42 африкански етнически групи, а в доклада на института Пю за религиозното многообразие е поставена на десето място в света.Ето първите десет от списъка на Rickshaw Travel.1. Бенин2. Белгия3. Суринам4. Бразилия5. Мозамбик6. Кот д`Ивоар7. Канада8. Швейцария9. Южна Африка10. ЕстонияПълният списък и подробности за методологията могат да се видят тук.


Вече е известно как е изглеждала затворническата килия на Алфонсо

Вече е известно как е изглеждала затворническата килия на Алфонсо ...

......... е осъден на 11 г. затвор за укриване на данъци. Първоначално е пратен във федералния затвор в Атланта, а оттам е преместен в Алкатраз. 12 години по-късно е пуснат на свобода заради влошено здраве и умира на 25 януари 1947 г.© Albert Vecerka, 2001, www.easternstate.orgЗатворът във Филаделфия днес е музей