Ето една нова дестинация за хората, които искат да избягат

Ето една нова дестинация за хората, които искат да избягат ...

......... вход на човек. В ход са и проекти за по-малки хотели в безлюдни райони. Успехът на първите две луксозни хижи в Исландия, където цените започват от 2000 долара на вечер, показва, че петзвездни проекти могат да процъфтяват дори в страна, която е по-популярна като уикенд дестинация, отколкото за курортна почивка.


Коронавирусът фундаментално ще промени начина, по който хората пътуват и

Коронавирусът фундаментално ще промени начина, по който хората пътуват и ...

......... бизнес пътуванията ще се възстановят дори когато компанията вземе мерки, за да направи пътуванията по въздух по-устойчиви. „Вярваме, че когато се върнем в небето, пътните маршрути, които имахме,... ще се заработят до нивата, на които бяха преди“, коментира през октомври Джъдсън Алтоф, изпълнителен вицепрезидент на световния търговски бизнес на Microsoft.


Carnival ще продаде акции за 1,5 млрд. долара, като ще

Carnival ще продаде акции за 1,5 млрд. долара, като ще ...

......... запознати с въпроса. Подобно на круизните оператори, авиокомпаниите понасят тежки последици от пандемията, а вчера записаха ръст на борсата благодарение на новините за ваксината. За да укрепят позициите си, предвид паузата в операциите, круизните компании вече продадоха дялове на ниски цени и плащат необичайно високи лихви по новите си дългове.


Тържествено бе посрещнат първият полет на „България Еър“ на новото

Тържествено бе посрещнат първият полет на „България Еър“ на новото ...

......... на всички пътници възможност да стигнат до него бързо и удобно. Освен до столицата на Германия, националният превозвач има удобни и редовни полети до Франкфурт. Билети може да закупите на уебсйта ни, през мобилното приложение Bulgaria Air, от офисите и представителствата в страната и чужбина, както и от агентската мрежа.


Националният превозвач „България Еър“ е първата авиокомпания на нашия пазар, която въвежда

Националният превозвач „България Еър“ е първата авиокомпания на нашия пазар, която въвежда ...

......... е да предложим най-висока степен на сигурност на пасажерите ни“, обясни изпълнителният директор на „България Еър“ Христо Тодоров. Машината е въведена в експлоатация вече от световния превозвач Qatar Airways, а „България Еър“ е единствената авиокомпания, изпълняваща полети на нашия пазар, която започва да я използва за дезинфекция на самолетите си.


Тематичният парк Disneyland на Walt Disney в Париж отново ще

Тематичният парк Disneyland на Walt Disney в Париж отново ще ...

......... Флорида остават отворени, но с ограничения за броя на посетителите и с други мерки за ограничаване на разпространението на новия коронавирус. Disneyland в Калифорния е затворен от март насам. През септември компанията обяви, че ще съкрати 28 хил. служители, повечето от които работят в тематичните ѝ паркове в Съединените щати.Два месеца след взрива на пристанището, който опустоши Бейрут, Мария

Два месеца след взрива на пристанището, който опустоши Бейрут, Мария ...

......... инициативата, чийто собствен дом, вила от 19-ти век в историческия район на Бейрут, е силно повредена. „Говорим също за хората, които живеят там, техните спомени, взаимодействието им с общността им, това, което им дава привързаност към тези места“, допълва той.1-->Още по темата: Още по тематаОще по темата: Още по тематаКанар


От ноември Сингапур ще предложи на своите граждани круизни пътувания,

От ноември Сингапур ще предложи на своите граждани круизни пътувания, ...

......... се подложат и на карантина, преди да се качат на борда на круизите. През следващите месеци правителството внимателно ще следи какво се случва с пътуващите с тези круизи, преди да реши какви стъпки да предприеме за сектора, допълват още от организацията. Туризмът е един от водещите икономически сектори за Сингапур.В първия месец от пандемията платформата за краткосрочни наеми на

В първия месец от пандемията платформата за краткосрочни наеми на ...

......... числа. По думите му това, което виждаме, е „голяма революция“, която „завинаги променя начина, по който изглежда туризмът. Някои хора чакат светът да се върне към това, което беше преди. Но промените се движат напред, а не назад“.1-->Още по темата: Още по тематаBooking съкращава всеки четвърти служител

До края на ноември се удължава периодът, в който всеки

До края на ноември се удължава периодът, в който всеки ...

......... най-високите хигиенни и организационни изисквания, след детайлна дезинфекция. Въздушните HEPA филтри гарантират високото качество на въздуха по време на полет, който се и обновява през двигателите на самолетите. За допълнителна сигурност и в интерес на здравето на пътниците, носенето на предпазни маски от всички на борда на самолетите е задължително.


Работата от вкъщи се превърна в „новото нормално“ за много

Работата от вкъщи се превърна в „новото нормално“ за много ...

......... със своите пясъчни плажове и чисти води, за да работят отдалечено в продължение на една година, като тези с деца имат право да ги записват в частни или държавни училища. Таксата за кандидатстване е 263 долара.За да разберете какви са условията в Грузия, прочетете цялата публикация на сайта на .


След като затвори границите си преди шест месеца, Южна Африка

След като затвори границите си преди шест месеца, Южна Африка ...

......... Обикновено всичко това се урежда от туристическа компания. Този принос обхваща хеликоптер, пилот, ветеринар, занимаващ се с диви животни, и нужните медикаменти. В края на деня туристите се връщат в луксозните хижи, доволни, че са помогнали за опазване на живота на един носорог.1-->Още по темата:


Бюро с изглед към океана, "посветен" личен асистент, нон-стоп освежаващи

Бюро с изглед към океана, "посветен" личен асистент, нон-стоп освежаващи ...

......... Дестинации като Барбадос и Бермудските острови предлагат отдалечени работни визи за туристи до една година, а редица американски хотели също предоставят нови услуги за служителите. Калифорнийският хотел The Sawyer например предлага места около басейна за използване като външни офиси с Wi-Fi, паркинг и обяд за 150 долара на ден.  


Wizz Air Holdings се отказа от плановете си да увеличи

Wizz Air Holdings се отказа от плановете си да увеличи ...

......... като планира да увеличи броя им до 275 до март 2027 г. Авиокомпанията продължава да засилва позициите си във Великобритания. Във вторник Wizz обяви, че ще добави още един самолет към базата си в Шефийлд, която ще използва за опериране на полети до Испания, Португалия и Холандия от 22 октомври.


С тържествен воден салют беше посрещнат първия за сезона чартърен

С тържествен воден салют беше посрещнат първия за сезона чартърен ...

......... caмoлeтитe ce oбнoвявa пocтoяннo пpeз двигaтeлитe, ĸaтo вcичĸи caмoлeти нa "Бългapия Eъp" ca oбopyдвaни и cъc cпeциaлни въздyшни  НЕРА филтpи, ĸoитo eлиминиpaт дo 99.998% oт вcичĸи бaĸтepии и виpycи. B caнитapнитe пoмeщeния нa бopдa ca пoдcигypeни тoплa вoдa, caпyни и дeзинфeĸтaнти. B интepec нa здpaвeтo нa пътницитe e въвeдeнo и пpaвилo зa зaдължитeлнo нoceнe нa пpeдпaзни мacĸи oт вcичĸи  пo вpeмe нa пoлeт.гледано: 31   0 гласа


Круизният оператор Carnival обяви, че е започнал разследване на хакерска

Круизният оператор Carnival обяви, че е започнал разследване на хакерска ...

......... също засегнати. В случая хакерите са използвали зловредна програма, чрез която са получили контрол върху файловете в заразената система. При такива нападения обичайно се иска сериозна сума за възстановяване на информацията обратно. Компанията твърди, че вярва, че инцидентът няма да има съществено влияние върху бизнеса, операциите или финансовите ѝ резултати.


TUI, най-голямата туристическа компания в света, загуби 1,1 млрд. евро,

TUI, най-голямата туристическа компания в света, загуби 1,1 млрд. евро, ...

......... продължава да има опустошителен ефект върху туристическата индустрията. Надеждите за силно възстановяване през лятото бяха попарени от новите рестрикции, наложени от Великобритания за пътуване до Испания, което означава, че TUI трябваше да отмени още почивки. TUI заяви, че резервациите за текущия летен период са намалели с 81% спрямо миналата година.


Гърция въвежда нови мерки за влизане на всички граждани през

Гърция въвежда нови мерки за влизане на всички граждани през ...

......... власти пристигащите подлежат на тестване за коронавирус. От МВнР припомнят, че до 6 часа на 14 юли, когато влизат в сила новите мерки, важи досегашният режим на влизане на всички граждани през ГКПП „Кулата-Промахон“ - попълнен електронен формуляр, генериращ QR код, засилено тестване за коронавирус на границата на избирателен принцип.


AIDA Cruises на Carnival Corp обяви, че ще възстанови плаванията

AIDA Cruises на Carnival Corp обяви, че ще възстанови плаванията ...

......... Отвъд нарастващия брой нови случаи на заразени с коронавирус в редица страни по света, хората, които потенциално биха заминали на круиз, могат да се притесняват от повтаряне на сценария с круизния кораб, който се превърна в едно от първите големи огнища на Covid-19, докато беше на път по-рано тази година.


Националният превозвач „България Еър“ продължава да възстановява полетното си разписание,

Националният превозвач „България Еър“ продължава да възстановява полетното си разписание, ...

......... преди и всеки полет се извършва цялостна дезинфекция на всички повърхности и седалки в пасажерския салон и кабината с препарати, които са ефективни 24 часа. Всички самолети на националния превозвач са оборудвани със специални въздушни HEPA филтри, а в санитраните помещения на борда са подсигурени топла вода, сапуни и дезинфектанти.


Най-голямата европейска нискотарифна авиокомпания Ryanair възнамерява да обработи по-бързо неизплатените

Най-голямата европейска нискотарифна авиокомпания Ryanair възнамерява да обработи по-бързо неизплатените ...

......... обвини онлайн туристическите агенции, че използват фалшиви имейл адреси и виртуални кредитни карти при своите резервации, които не могат да бъдат проследени до отделни потребители. Те ще трябва да оповестяват данните за своите клиенти, така че възстановяванията да могат да стигнат до тях.     P { margin-bottom: 0.08in }


Китайските проблеми с икономическите последици от коронавируса далеч не са

Китайските проблеми с икономическите последици от коронавируса далеч не са ...

......... харчат в такава степен през тази година, като се има предвид шокът от коронавируса. Приходите от продажби на потребителски стоки на дребно в Китай през първите пет месеца на тази година спаднаха с 13,5% спрямо година по-рано до 13,87 млрд. юана (1,95 млрд. долара), сочат данни на Националното статистическо бюро.


Преди Covid-19 туристическата индустрия беше най-големият сектор по брой работни

Преди Covid-19 туристическата индустрия беше най-големият сектор по брой работни ...

......... сме готови да се въздържаме от пътуване, ако властите се интересуват само от определени интереси и не успеят да насърчат местния поминък, както и да защитят местната среда. По-зелените нагласи ще помогнат на крехките дестинации да живеят и ще позволят на шедьоври като Венеция да оцелеят за следващите поколения.  


Средиземноморските крайбрежия и историческите забележителности на Турция са изправени пред

Средиземноморските крайбрежия и историческите забележителности на Турция са изправени пред ...

......... наемат нови хора. Окан Осман от Франкфурт беше един от малкото туристи, пристигнали в Анталия, която според него е „много по-добра и по-чиста“ отколкото в предишни години. „За всички, разбира се, е трудно, както и за служителите, но те изглеждат добре обучени и всичко е наистина добре подготвено“, допълва той.


Индустрията за частни самолети отбелязва бързо възстановяване от кризата с

Индустрията за частни самолети отбелязва бързо възстановяване от кризата с ...

......... за частни самолети твърдят, че личните пътувания от заможни пътници, много от които са по-възрастни, са нараснали значително. Сред причините за по-големия интерес са по-ниските цени. Някои полети са с 30% до 50% по-евтини, отколкото бяха преди година, което доближава цената до тази на места в първа или бизнес класа.


Carnival отчете предварителни тримесечни финансови резултати, в които обяви най-голямата

Carnival отчете предварителни тримесечни финансови резултати, в които обяви най-голямата ...

......... което завърши на 31 май, е разполагала със 7,6 млрд. долара ликвидност. Компанията очаква да харчи по 650 млн. долара месечно през втората половина на годината. Сумата включва продължаващите разходи за кораби и администрация от около 250 млн. долара на месец, ако се има предвид, че всички кораби са спрели.Туроператорът Tui остава предпазлив във Великобритания с офертите си за

Туроператорът Tui остава предпазлив във Великобритания с офертите си за ...

......... да не предприемат пътувания, които не са абсолютно необходими. Вътрешният министър Прити Пател обяви през миналата седмица, че всеки, който влезе във Великобритания, ще бъде изправен пред 14-дневна карантина. Туроператорите критикуват това правило, защото очакват значителни бизнес загуби. Tui е най-големият туристически оператор във Великобритания. P { margin-bottom: 0.08in }Най-голямата европейска нискотарифна авиокомпания Ryanair е по-тежко засегната от коронавирусната

Най-голямата европейска нискотарифна авиокомпания Ryanair е по-тежко засегната от коронавирусната ...

......... намаляването на стойността на хеджирането на цените на керосина, чистата печалба, която може да се разпредели на акционерите, е спаднала с 26 процента до 649 милиона евро. Без специалния ефект от хеджиращите трансакции печалбата би се увеличила с 13 процента до около един милиард евро. P { margin-bottom: 0.08in }


Предлагането на сигурен и комфортен полет винаги е било задача

Предлагането на сигурен и комфортен полет винаги е било задача ...

......... необходимост. За всички тях авиокомпанията е взела всички възможни мерки за осигуряване на сигурен и комфортен полет. „България Еър“ актуализира постоянно на уебсайта си, в секция „Новини“, информацията за маршрутите, по които се преустановяват или възстановяват линии, съобразено с мерките и забраните в различните страни. Подробности може да откриете тук!


В следващите няколко дни Qatar Airways ще подари 100 000

В следващите няколко дни Qatar Airways ще подари 100 000 ...

......... се мият с препарати и се изплакват с деминерализирана прясна вода с температура, която убива патогенните бактерии. При санитарната обработка персоналът носи предпазни ръкавици за еднократна употреба, а приборите се опаковат индивидуално. margin-right: 0.49in } P { margin-bottom: 0.08in } A:link { so-language: zxx } A:visited { color: #800080 }


Туризмът ще се възстанови до нивата си преди коронавируса най-късно

Туризмът ще се възстанови до нивата си преди коронавируса най-късно ...

......... криза, пред която туристическата индустрия и TUI са се изправяли“. Фирмата потвърди, че си е гарантирала заем от 1,8 млрд. евро от германското правителство през март, за да може да премине през кризата. TUI оттегли годишната си прогноза за 2020 г., позовавайки се на непредвидимостта на събитита заради коронавируса.  


Снимка, направена с дрон, показва двама души на плажа в

Снимка, направена с дрон, показва двама души на плажа в ...

......... Снимка, направена с дрон, показва двама души на плажа в Оушън Сити, Мериленд, който беше затворен заради епидемията на Covid-19 в страната. Тази седмица плажовете в Калифорния и Южна Каролина отново бяха отворени за посетители, след като двата щата разглабиха мерките. 


Въпреки че пандемията на коронавируса замрази глобалната круизна индустрия, клиентите

Въпреки че пандемията на коронавируса замрази глобалната круизна индустрия, клиентите ...

......... трудно да привлече допълнително финансиране, докато агенции като S&P и Moody’s продължават да разглеждат оценките си за кредитния ѝ рейтинг и се очакват понижения в него. Въпреки това цената на акциите на компанията се повиши, след като саудитският държавен фонд миналата седмица разкри, че разполага с 8,2% дял в Carnival.


Само преди няколко седмици посетители се оплакваха, че известните плажове

Само преди няколко седмици посетители се оплакваха, че известните плажове ...

......... за да се ограничи разпространението на вируса, който взе 33 жертви в Тайланд и зарази поне 2473 души. Обичайно препълнената с хора главна улица в стария град сега е почти празна. „Ефектът е толкова тежък, защото повечето от нашите клиенти са туристи“, твърди Итипат Кломклианг, собственик на Roast Coffee Café.


Walt Disney може да изисква измерване на температурата на посетителите

Walt Disney може да изисква измерване на температурата на посетителите ...

......... на Китай да позволи на хората да се върнат към ежедневните си дейности. В Китай „не можете да се качите в автобус, метро или влак, или да влезете във висока сграда, без да ви измерят температурата, и съм сигурен, че това ще е така, когато училищата отново отворят“, коментира Айгър.


Българската компания за електрически велосипеди „Елджой“ получи финансиране от 630

Българската компания за електрически велосипеди „Елджой“ получи финансиране от 630 ...

......... 2018 г. и продължава да работи и функционира успешно на територията на София. Наред с достъпа до обучения и експертиза в сферата на бизнес развитието и др., „Клийнтех България” осигури финансиране в размер на 112 хиляди евро, което подпомогна компанията да създаде, валидира и развие основните компоненти на бизнеса си. 


Китайската туристическа индустрия е напът да се върне към нормалната

Китайската туристическа индустрия е напът да се върне към нормалната ...

......... в Китай, следващата стъпка ще е да се работи с други азиатски страни, които се справят с вируса, като Сингапур, Япония и Корея, за да се обсъди отслабването на сегашните рестрикции за пътувания, допълва Сън. „Смятам, че това ще бъде много добро за индустрията, много добро за икономиката“, коментира тя.


Високопланинските катерачи вероятно са едни от най-силните и здрави хора

Високопланинските катерачи вероятно са едни от най-силните и здрави хора ...

......... помещенията за хранене по време на преходите са малки, а течаща вода на много места почти няма, така че миенето на ръце в тези региони и трудна задача. Евентуално огнище на COVID-19 би било опустошително, а местните се опасяват, че ако заразата обхване страната, дори пари не биха им помогнали.


Около 2000 туристи от Китай, САЩ и Европа са поискали

Около 2000 туристи от Китай, САЩ и Европа са поискали ...

......... им.По данни на индонезийското министерство на правосъдието молбите от чужденци за удължаване на туристическата виза са 1830 като всички те са мотивирани с "извънредни обстоятелства" На остров Бали има само шест случая на коронавирус, единият от които е завършил със смърт. Общо в цяла Индонезия заразените са под 600 души..


Гордостта на цветарския бизнес на Нидерландия - паркът за пролетни

Гордостта на цветарския бизнес на Нидерландия - паркът за пролетни ...

......... всяка година, за да сътворят истинска цветна приказна феерия.Тази година това щеше да бъде 71-то издание на парка Кукенхоф, като основната тема е "Светът на цветовете". За тематичната градина, засадена през октомври 2019, са използвани 50 000 луковици: лалета, мускари (кукувиче грозде) и минзухари.Всичко, което трябва да знаете за:Коронавирусът (1067)


Нискотарифната авиокомпания Wizz Air обяви, че от сряда прекратява всички

Нискотарифната авиокомпания Wizz Air обяви, че от сряда прекратява всички ...

......... трябва да се свържат с компанията, от която са закупили билетите си. През последното денонощие случаите на заразени с коронавирус в България преминаха прага от 200. Като предпазна мярка срещу разпространението на болестта бе въведен контрол на движението между областните градове в страната, а организираният туризъм на практика е преустановен.


Историята на Гертруд Бел е една от най-вълнуващите за жените

Историята на Гертруд Бел е една от най-вълнуващите за жените ...

......... Хиркания - гръцкото име на областта по югоизточния бряг на Каспийско море, граничеща на запад с Мидия, а на изток - с Бакрия. Част от територията на Персия. - Б. р.***Мидия - древна държава на територията на днешен западен Иран. - Б. пр.****Книга на Товита, Стар завет. - Б. пр.


Индия затвори Тадж Махал, най-голямата си туристическа атракция, а финансовият

Индия затвори Тадж Махал, най-голямата си туристическа атракция, а финансовият ...

......... Обединеното кралство. Отделно от това Пакистан за втори пореден ден отчете повече от двойно увеличение на броя на новите случаи, като общият брой на заразените достига 183. Властите твърдят, че това се дължи в грешки в тестването и карантината на пътниците, които наскоро са се върнали в страната от Иран.


Princess Cruises спира операциите на своите 18 круизни кораба за

Princess Cruises спира операциите на своите 18 круизни кораба за ...

......... Grand Princess е последният кораб на компанията, на който бяха открити случаи на COVID-19. Стотици хора се заразиха на друг кораб - Diamond Princess, когато той акустира в Япония през януари. Круизният оператор заяви, че гостите могат да получат пълно възстановяване на сумите, които са платили, за засегнатите бъдещи круизи.


Авиокомпания разработи курс за преодоляване на страха от летене, т.нар.

Авиокомпания разработи курс за преодоляване на страха от летене, т.нар. ...

......... тренажор, включващо преживявания като турбуленция, буря и други извънредни ситуации при полет.Последният ден е посветен на същинско пътуване по въздуха между Москва и Санкт Петербург - около 700 км, отново в компанията на психолог.Авторите на проекта цитират международни данни, според които всеки пети жител на планетата се страхува да лети.


Бързото разпространение на коронавирусa по целия свят разбива тактиките за

Бързото разпространение на коронавирусa по целия свят разбива тактиките за ...

......... за стимулиране на туризма до края на май. „В исторически план авиокомпаниите показват известно колебание в това да намаляват цените, за да достигнат обем“, казва анализаторът на Wolfe Research Хънтър Кий. „Това, което знаем за търсенето на самолетни пътувания, е, че то може да се стимулира много лесно, добави той.


Известно е, че закуската е най-важното хранене за деня. А

Известно е, че закуската е най-важното хранене за деня. А ...

......... - включително бадемово и соево. За топинг изборът е измежду криспи топчета, бисквитки и всякакви други вкусотии от захар и шоколад.Цената за средна купа е 6.50 паунда, а за голяма 10.50.Диетолозите обаче предупреждават, че със зърнените закуски трябва да се внимава, защото често съдържат много захар и мазнини.© Десислава Пенова


Кои са най-търсените туристически дестинации за 2020 г., към кои

Кои са най-търсените туристически дестинации за 2020 г., към кои ...

......... Ето първите десет:1. Калилинград, Русия 2. Саранда, Албания 3. Бейрут, Ливан 4. Луксор, Египет 5. Науса, Гърция 6. остров Рюген, Германия 7. остров Фу Куок, виетнам 8. Монополи, Италия 9. Ла Пас, Мексико 10. остров Кюрасао, КарибиЦялата класация, в която липсват населени места от България, може да бъде видяна тук.


Трябва ли да отлагате пътуванията си заради китайския коронавирус? Да,

Трябва ли да отлагате пътуванията си заради китайския коронавирус? Да, ...

......... около 30 минути, според Световната здравна организация. Според други експерти този период може и да е по-дълъг, затова може да избършете повърхностите, които докосвате на публични места.Хартиените маски могат да попречат на болни да разпространят болестта, но не и да защитят незаразените хора.Всичко, което трябва да знаете за:Китайският коронавирус (180)


На Еверест смърт няма, има само сливане с мечтата. Това

На Еверест смърт няма, има само сливане с мечтата. Това ...

......... часа, след консултация с д-р Стайко Кулаксъзов, първият българин, стъпил на Еверест и Лхотце, е обявен за мъртъв след близо 40 часа без кислород, храна и подслон над 8200 метра надморска височина.Завинаги на върха, сред вечните хималайски ледове, остава устременият към първенство и все по-дръзки и високи мечти Христо Проданов.


Венеция монтира специални сензори - броячи, чрез които да установи

Венеция монтира специални сензори - броячи, чрез които да установи ...

......... да узнае откъде идват.Напрежението между местните жители и масовите туристи се покачва в последните години, а досега властите се опитваха да регулират отношенията с рестрикции и глоби, например за каране на колело без ръкави и приготвяне на кафе на улицата, градска такса и такса вход за ненощуващите в града посетители.


Швейцарската банка Julius Baer публикува първия по рода си глобален

Швейцарската банка Julius Baer публикува първия по рода си глобален ...

......... на марковите дамски обувки е във Виена, Монако и Йоханесбург.Най-големи са разходите за организиране на сватбено тържество в Ню Йорк, Маями и Хонконг, а най- ниски в Банкок, Дубай и Мумбай. Салоните за красота са най-достъпни в Мумбай, Москва и Истанбул, а на обратния полюс са Милано, Париж и Хонконг,.


Корабостроителницата в Гданск, откъдето започна дейността на опозиционния на комунистическата

Корабостроителницата в Гданск, откъдето започна дейността на опозиционния на комунистическата ...

......... стигне до положителна препоръка, темата се разглежда от Комитета за световно наследство.Корабостроителницата е включвана в петиции до ЮНЕСКО на два пъти в годините - през 1997 и 2005 г., но винаги като част от по-голям обект, обхващащ Стария град и други обекти на територията на Гданск, но не е успявала.


Либералният кмет на Прага се включи в усилията на градове,

Либералният кмет на Прага се включи в усилията на градове, ...

......... кои обекти и за колко дълго могат да се отдават за кратък престой в зависимост от местните условия."Така ще се запази идеята за споделената икономика и ще можеш да поканиш в стая в дома си чужденец, но няма да е възможно да отдаваш цял апартамент и то през цялата година."


Кои са най-добрите хостели на света за 2020 г. обяви

Кои са най-добрите хостели на света за 2020 г. обяви ...

......... One Prague.Най-популярният хостел в света е Lucky Lake Hostel в Амстердам, който участва в платформата вече 15-та година поред. Къмпингът, съчетаващ настаняване в каравани и бунгала, приема посетители само през лятото на цена от 20 евро на човек.Само един български хостел е включен в платформата - това е "Старият Пловдив".


Едва ли има човек, който да не е чувал за

Едва ли има човек, който да не е чувал за ...

......... изпратено чрез уеб сайта airbnb.mx/d/Juliet, а крайният срок е 2 февруари. Освен романтичната вечеря и възможността да прекарат нощта в стаята на Жулиета победителите ще могат да обиколят Верона с личен фотограф, да прочетат любовните писма на героинята на Шекспир и да се превърнат в нейни секретари за един ден.


Една двойка ще може да отседне в най-романтичния дом в

Една двойка ще може да отседне в най-романтичния дом в ...

......... изчитат посланията и съставят отговори.Именно членовете на клуба ще изберат щастливците, които ще пренощуват в къщата на Жулиета. Подборът ще стане сред двойките, които до 2 февруари изпратят писмо с най-трогателната история на отношенията си като напишат защо смятат себе си за най-подходящите да бъдат удостоени с тази чест.© Airbnb


Виенската община представи в началото на тази седмица пилотен дигитален

Виенската община представи в началото на тази седмица пилотен дигитален ...

......... получават на смартфона си QR код, който ще показват на входа на театъра или музея.Засега участие в пилотния проект са потвърдили четири културни институции - Музеят за история на град Виена, Фолкстеатър (на снимката), Виенският Концертхаус и музейният комплекс "Квартал на музеите", но се очаква да се включат и други.


Ryanair Holdings ще преразгледа летния си график и предупреди служителите

Ryanair Holdings ще преразгледа летния си график и предупреди служителите ...

......... екипаж и да затвари или свие някои свои бази, тъй като катастрофите със самотели 737 Max натежават върху търсенето на полети в Европа. Превозвачът ще обяви решението си за закриването на бази и съкращаване на работни места през първите две седмици на февруари, се казва в съобщение, цитирано от Bloomberg.


Любителите на творчеството на Жул Верн вече могат да се

Любителите на творчеството на Жул Верн вече могат да се ...

......... изграждат край талинското пристанище съдостроителен завод, кщъдето правят подводници по поръчка на руския цар. След революцията районът става секретен военен обект и е изключен от живота на града в продължение на близо век.Днес кварталът заживява нов живот като старите промишлени обекти се трансформират в музеи, културни центрове, галерии, заведения, клубове.


От днес националният авиопревозвач „България Ер“ пренасочва полетите си към

От днес националният авиопревозвач „България Ер“ пренасочва полетите си към ...

......... полетите на "България Ер" до Лондон, Прага, Кипър, Берлин, както и за някои от най-красивите и романтични градове на Испания.  Повече подробности може да откриете на сайта на авиокомпанията www.air.bg. Всички билети, закупени в рамките на промоцията, могат да бъдат използвани за пътувания, започнали до 30 юни 2020 година.    


24 500 души са заявили желание в продължение на месеци

24 500 души са заявили желание в продължение на месеци ...

......... със студена вода. Ако започнеш деня си със студена вода поне знаеш, че това е моментът от деня, в който ти е най-студено. Кожата и косата ми изглеждаха невероятно, цялостното ми здравословно състояние много се подобри", сподели тя.До две седмици ще се разбере кои ще са новите обитатели на острова.


ЕasyJet, най-голямата британската нискотарифна авиокомпания заяви, че представянето й през

ЕasyJet, най-голямата британската нискотарифна авиокомпания заяви, че представянето й през ...

......... Holidays, включвайки се в някои от пазарите, от които Thomas Cook излезе.   На 10 януари конкурентната компания  Ryanair Holdings също повиши своите прогнози за печалба след скок на изгодните резервации в последния момент за Коледа и Нова година.   Акциите на EasyJet поскъпнаха с близо 30% през 2019 г.


Двайсет града в Европа се състезават да бъдат обявени за

Двайсет града в Европа се състезават да бъдат обявени за ...

......... (Германия), Атина (Гърция), Менорка (Испания), Кашкаиш (Португалия), Рошфор (Франция), Хевиз (Унгария), Колмар (Франция), Сибиу (Румъния) Намюр (Белгия), Прага (Чехия).Гласуването е до 5 февруари тук. .България е извън 20-тицата. През миналата година Пловдив попадна сред 15-те най-добри места за пътуване през пролетта, а Созопол - сред курортните градчета с най-хубави плажове.