В центъра на полския град Катовице се появи съоръжение, което

В центъра на полския град Катовице се появи съоръжение, което ...

......... да ги транспортират, ние плащаме всичко това, че и изхвърляме празните бутилки накрая, това е излишно скъпо, коментира представител на кметството, който уверява, че от чешмите в града тече напълно годна за пряко потребление вода.Местният жител Адам Грабовски пък е събрал старите съоръжения, които реставрира и възстановява за нов живот.


Посетителите на Тадж Махал ще бъдат глобявани, ако останат в

Посетителите на Тадж Махал ще бъдат глобявани, ако останат в ...

......... закъснеят след определения им час на влизане, няма да бъдат допускани.Построен от монголския владетел Шах Джахан в памет на любимата му съпруга Мумтаз Махал в северния индийски град Агра, Тадж Махал е най-посещаваната забележителност в Индия и една от най-популярните в света. Всяка година той посреща по 7-8 млн. посетители.


Днес Венеция, Амстердам, Барселона, Париж, Рим са потърпевши от наплива

Днес Венеция, Амстердам, Барселона, Париж, Рим са потърпевши от наплива ...

......... притокът на посетители провокира допълнителен растеж - Окланд, Берлин, Дъблин, Лас Вегас, Лисабон, Лондон, Лос Анджелис, Мадрид, Маями, Ню Йорк, Севиля, Сидни.Много търсени за екскурзия градове, в които напливът на туристи и техните занимания създават напрежение - Амстердам, Барселона, Париж, Прага, Рим, Сан Франциско, Стокхолм, Торонто, Ванкувър.Целият текст на доклада.


Неточна информация, настаняване в различно от уговореното място, по-лоши от

Неточна информация, настаняване в различно от уговореното място, по-лоши от ...

......... с настаняването в предварително уговорения хотел, туристическата агенция е длъжна да намери друг от същата или по-висока категория.Експертът призова всички пътуващи, а блоят им през тази година се очаква да нарасне с 5%, да научат правата си, за да могат да реагират правилно в ситуации, които биха провалили почивката им.


Влизащите с кола от Словения в Италия малко след Триест

Влизащите с кола от Словения в Италия малко след Триест ...

......... е най-популярното италианско вино в чужбина, като износът му се е увеличил с рекордните 21% през 2019 г., а продажбите вече надвишават тези на шампанските вина.Смята се, че виното има специален вкус благодарение на сложните геологически характеристики на хълмистия район, изпъстрен с малки тесни тераси, върху които са засадени лози.


Безплатният безжичен интернет в хотелите е чудесна опция за вършене

Безплатният безжичен интернет в хотелите е чудесна опция за вършене ...

......... банкови карти. От Marriott твърдят, че те не са се появили на черния пазар, но това може да е знак, че кражбата е извършена от чуждо правителство. Така данните могат да бъдат използвани, за да се получи още информация за политици или бизнесмени.Всичко, което трябва да знаете за:На път (1477)На фона на слабото начало на летния туристически сезон в

На фона на слабото начало на летния туристически сезон в ...

......... подобни на миналата година, така че въпросът, на който хотелиерите се опитват да си отговорят е: Къде са туристите?В резултат на спада туроператорите на свой ред опитват да коригират договорите за догодина и притискат хотелиерите да намалят още цените за 2020 г. Така че, може би е време за планиране.


През август Гърция ще отбележи първата годишнина, откакто не е

През август Гърция ще отбележи първата годишнина, откакто не е ...

......... работници има в повече от 10% от 37 270 проверени бизнеса миналата година. Освен че заплатите са ниски, се работи извънредно, работниците са притискани да връщат "под масата" част от заплатата си. "Недекларираният труд не само е много, но все повече приема формата на "полудеклариран труд", казват от профсъюза SEV.


Древният град Вавилон, който се намира на днешната територия на

Древният град Вавилон, който се намира на днешната територия на ...

......... за най-голямата приливна кална система в света.Мястото е зависимо от седменти. Според доклад, Жълтата река, която се влива в Жълто море, носи средно около 24,7 кг седимент на кубичен метър вода в устието си. Районът и видовете, на които е дом, от известно време бяха заплашени от рекултивация на земята.


Първата жена кмет на Амстердам обяви плановете си да направи

Първата жена кмет на Амстердам обяви плановете си да направи ...

......... на проституцията е практика в САЩ и смятам, че това прави жените много по-уязвими."Промените целят основно три неща, казва кметът - да защитят жените от влошените условия на труд, да намалят престъпността и да съживят 500-годишния квартал, който заедно с каналите на Амстердам е част от световното наследство на ЮНЕСКО.


Париж смята да забрани достъпа на туристически автобуси до центъра

Париж смята да забрани достъпа на туристически автобуси до центъра ...

......... 48 млн. посетители на града и показва, че често агресивните протести на т.нар. "жълти жилетки" срещу правителството в Париж не са проблем за туристите, отбелязва "Ройтерс".Франция е най-посещаваната страна в света. Миналата година нейни гости са били общо 89,4 млн. души. През 2017 г. техният брой е бил 86.9 млн.За много изискани пиячи да извървиш пътя под нивото на

За много изискани пиячи да извървиш пътя под нивото на ...

......... на изкуствен риф и помагат да не се променя средата на морските обитатели.© ReutersТози метод за отлежаване на вино е вдъхновен от историите за спасени бутилки шампанско от потънали кораби, след като са останали стотици години под водата и са възхвалявани за техните качества от тези, които са ги опитали.


Първият в света круизен кораб, отчасти задвижван от батерия, ще

Първият в света круизен кораб, отчасти задвижван от батерия, ще ...

......... станции за зареждане. “Очакваме батериите да са важна част от корабоплаването през следващите години, но разбира се не очакваме корабите ни да могат да оперират само на батерии, защото корабът трябва да може да плава 18 до 20 дни в области, в които няма места за зареждане”, коментира изпълнителният директор.


Нови съвместни полети до едни от най-екзотичните дестинации в света

Нови съвместни полети до едни от най-екзотичните дестинации в света ...

......... в Милано. Тенерифе е един от най-известните вулканични острови на Канарите и сред най-предпочитаните туристически дестинации, когато става въпрос за екзотика. Повече за партньорството между Bulgaria Air и Air Italy, както и подробна информация за разписание на полетите и цени, може да откриете на уебсайта на Bulgaria Air на www.air.bg.


Световната платформа за резервиране на хостели Hostelworld проучи как са

Световната платформа за резервиране на хостели Hostelworld проучи как са ...

......... през платформата на Hostelworld , което потвърждава, че все по-често жените пътуват без компания.Настаняване в хостел вече се избира не само заради ниската цена, но и според дейностите, които се предлагат там безплатно - например курс по местна кулинария, йога и други подобни, както и заради атмосферата, която цари там.


"Дори и минималното време, употребено както трябва, е достатъчно за ...

......... Австралия, Бутан, Непал, Тайланд, Япония, САЩ, Узбекистан, Исландия, Чили, Еквадор, Етиопия, Нова Зеландия, Йордания. Навсякъде участниците ще се срещат с местни жители, които ще им представят културните си традиции.Краят на приключението е на 19 ноември в Лондон. Настаняването, транспортът, храната и напитките са включени в цената. Местата са много ограничени.Котлет от кит, сурово китово месо, пържени китови хапки, бекон

Котлет от кит, сурово китово месо, пържени китови хапки, бекон ...

......... казва, че повечето хора го предпочитат под формата на котлети или кюфтенца, което е жалко, защото така не се усеща истинският му вкус."В устата е месо, но в стомаха е риба, леко е", казва свекървата на Ичибара, Ячио.© Issei Kato, ReutersПържени китови хапки.Всичко, което трябва да знаете за:На път (1474)


В Париж може на цената на билет за метрото да

В Париж може на цената на билет за метрото да ...

......... Най-големите в този сегмент са Lime, Bird и Jump (операторът всъщност е Uber).Парижани не вярват, че ще има много ефект от глобите, защото дори нарушителите да бъдат заснети от камери и разпознати от информационната система на полицията, няма достатъчно полицаи или охранители на улицата, които да ги спрат и глобят.


През 1919 г. Конрад Хилтън се сдобива с първия си

През 1919 г. Конрад Хилтън се сдобива с първия си ...

......... на пластмаси, извлечени от океана.Плуване във виртуално море и изкачване на "дигитален Еверест" са удоволствията на бъдещето според анализаторите на "Хилтън". Енергията, изразходвана при усилията на туриста, ще бъде "впрягана" за по-нататъшната дейност на хотела.Менюто ще включва повече растителна продукция - водорасли, а източник на протеини ще са предимно насекомите.


Как се боядисва прежда с билки, какви са били билковите

Как се боядисва прежда с билки, какви са били билковите ...

......... се ползва отвара от лайкучка или розова вода, която се намазва на предварително измито със сапун и подсушено лице. Оставя се отварата да изсъхне сама.За устатаХигиената на устата се поддържа с жабурене на отвара от кори на смрадлика, а за приятен дъх се ползва розова вода или отвара от лайка.


И белгийският Брюж усети, че красотата вече му пречи и

И белгийският Брюж усети, че красотата вече му пречи и ...

......... за хранене в историческите центрове.Растящото благосъстояние и поевтиняващите възможности за пътувания до всички краища на света превръщат подобни места в отрицателни примери, а най-предпочитаните туристически дестинации неизменно стават жертва на собствения си успех. Огромният приток на туристи на свой ред влошава с времето сваля нивото и на самите туристически услуги.


Кметът на хърватския Сплит написа в профила си във Фейсбук

Кметът на хърватския Сплит написа в профила си във Фейсбук ...

......... обичайни дрехи. Не бихте искали да платите глоба в размера на 10 пици или 20 бири, нали? Особено ако имате 30 км плажове, на които да показвате тялото си, завършва посланието си кметът. Андро Кръстулович Опара.В града са разположени плакати, които напомнят на туристите правилата. Едно евро е 7.4 куни.


Когато човек е в чужбина, зависи силно от местния транспорт,

Когато човек е в чужбина, зависи силно от местния транспорт, ...

......... пътувате с обществен транспорт с кондуктор е добре да знаете цената на билета и да имате дребни пари да платите на кондуктора, е друг съвет на пътешественика. В развитите държави пък човек може да се възползва от някои видове намаления, например дневна карта или отстъпка за 10 билета, купени наведнъж.


С две са намалели регистрираните места за регламентирано къмпиране в

С две са намалели регистрираните места за регламентирано къмпиране в ...

......... 2017 г. общо 397 милиона са били нощувки в къмпингите на ЕС, което представлява 12% от всички нощувки в туристически обекти в ЕС.Трите страни с най-висок процент туристически нощувки в къмпингите през 2017 г. са Дания (33% от всички нощувки в туристическо настаняване в страната), Люксембург (32%) и Франция (29%).


Португалия обра тази година европейските туристически оскари. Носителите на наградите

Португалия обра тази година европейските туристически оскари. Носителите на наградите ...

......... включеният през 2012 г. в листата на ЮНЕСКО геопарк Арука. Алгарве пък е най-добрата плажна дестинация.Затова не е изненадващо и че Португалският туристически борд получава първата награда в своята категория в конкуренцията на италианския, австрийския, английския, турския, гръцкия, германския. Впрочем тази награда Португалския туристически борд печели за шеста година поред.


Прасенце, таралеж, гущер, коза и чаша топло кафе: в Япония

Прасенце, таралеж, гущер, коза и чаша топло кафе: в Япония ...

......... срещу кафенета за животински ласки и срещу начина, по който се третират животинките. Много от дивите животни, които живеят в подобни кафенета, умират твърде рано. Те страдат и са подложени на голям стрес поради присъствието на хората, шума и ограничената им свобода на движение, казват защитниците на правата на животните.


Може би всеки човек е имал момент, в който е

Може би всеки човек е имал момент, в който е ...

......... от азиатската кухня.Ресторантът ще работи само четири дни, а причината за отварянето му е да събере средства, които ще бъдат използвани с благотворителна цел. 100% от приходите отиват за Mary`s Meal - благотворителна организация, която осигурява храна за много бедни деца в училище, които не могат да си го позволят.


Представителите на най-пътуващите нации извън Европа правят все повече планове

Представителите на най-пътуващите нации извън Европа правят все повече планове ...

......... тримесечие на 2019 г. рефлектира върху доверието на потребителите там и плановете им да харчат за пътуване. Само 18% от участвалите в допитването японци планират да пътуват до Европа през лятото като над половината ще останат за по-малко от седмица. 40% залагат на пътуване до Франция, 26% - до Германия.


Игри

Игри "ескейп" - измъкване от затворени стаи, обиколка на бронирани ...

......... безплатно, привличат като цяло най-много посетители, броят на които нараства."Тук могат да бъдат усетени много емоции. Важно е да си дадете сметка за величието на нещата", признава Жерасим Бувие, 45-годишна медицинска сестра, която посещава 9300-те надгробни кръстове в американското гробище в Колвил-сюр-Мер (посрещнало 1.4 милиона посетители през 2018 година). /БТА


"Изгубеното сърце на Азия" е магическо пътешествие из Великата монголска ...

......... беше заседнал на извечния вододел по тези земи: разделението между градското и пасторалното.Искаше да се върне в планините.1Аналой – висока и тясна масичка с наклонена повърхност, върху която се слагат икони или богослужебни книги по време на служба или при църковни обреди – б. ред. Повече за книгата - тук.


Властите на японската префектура Тотори, известна с обширните си дюни,

Властите на японската префектура Тотори, известна с обширните си дюни, ...

......... 50 хил. йени или около 450 долара.Ограниченията се допълват и със забрана за пускане на фойерверки и лазерни лъчи, както и за хвърляне на отпадъци. Тя пък е свързана с инициативата на местните власти "Хвани звездата", чрез която Тотори да се наложи като място за наблюдение на нощното звездно небе.


Каква да бъде семейната ваканция вече не решават само родителите.

Каква да бъде семейната ваканция вече не решават само родителите. ...

......... децата е да се почувстват щастливи заедно. Едновременно с това 89% търсят най-доброто съотношение между качество и цена. Приоритет е семейното забавление - 74% търсят тематични паркове, 67% - забавления, свързани с вода, а за 55% е достатъчно да са на открито.Всичко, което трябва да знаете за:Ваканция, ура 2019 (15)


Електрически тротинетки под наем в Мадрид, водни таксита в Хърватия

Електрически тротинетки под наем в Мадрид, водни таксита в Хърватия ...

......... се предвижда пътуването да е безплатно. За съжаление, конкурсът е обявен само за граждани на САЩ, Канада, Великобритания, Франция, Нова Зеландия и Австралия.Печалбата от начинанието ще бъде насочена към опазване на околната среда в района на Рифа. Вижте видеото за Големия бариерен риф, заснето от администрацията на едноименния национален парк.


Две държави от Балканите попаднаха в класацията на авторитетното издателство

Две държави от Балканите попаднаха в класацията на авторитетното издателство ...

......... с геопарка си, представящ геологично разнообразие, несрещано другаде на континента и оценено от ЮНЕСКО.Ето и подредбата:1 Високи Татри, Словакия2 Мадрид, Испания3 Арктически крайбрежен път, Исландия4 Хецеговина, Босна и Херцеговина5 Бари, Италия6 Шетлъндски острови, Шотландия7 Лион, Франция8 Лихтенщайн9 Веве, Швейцария10 Истрия, ХърватияВижте във видеото как рекламира страната си Словашкият туристически борд.


Британската компания за туристически пътувания Rickshaw Travel, която предлага пътешествия

Британската компания за туристически пътувания Rickshaw Travel, която предлага пътешествия ...

......... на 42 африкански етнически групи, а в доклада на института Пю за религиозното многообразие е поставена на десето място в света.Ето първите десет от списъка на Rickshaw Travel.1. Бенин2. Белгия3. Суринам4. Бразилия5. Мозамбик6. Кот д`Ивоар7. Канада8. Швейцария9. Южна Африка10. ЕстонияПълният списък и подробности за методологията могат да се видят тук.


Вече е известно как е изглеждала затворническата килия на Алфонсо

Вече е известно как е изглеждала затворническата килия на Алфонсо ...

......... е осъден на 11 г. затвор за укриване на данъци. Първоначално е пратен във федералния затвор в Атланта, а оттам е преместен в Алкатраз. 12 години по-късно е пуснат на свобода заради влошено здраве и умира на 25 януари 1947 г.© Albert Vecerka, 2001, www.easternstate.orgЗатворът във Филаделфия днес е музей


Текстът на Силвия Зарева е от бюлетина на фондация

Текстът на Силвия Зарева е от бюлетина на фондация "Америка ...

......... местни екипи за развитие. През 2018 г. Ива се присъедини към усилията на Фондация "Америка за България" да насърчи активизирането на местните общности във Враца, Габрово и Разград. Фондацията подкрепи трите града с дарения за развитие на местни проекти за периода 2019 – 2022 на стойност от половин милион лева.


"Дестинация: Храна" е специална поредица в "Дневник", която свързва две ...

......... цени в менюто, но е прието да се закръгля дължимата сума към следващите 10 франка.При следващото ви пътуване можете да проверите в съставената карта какви са бакшишите и дали се очакват от вас. Вашия опит или съвети - може да коментирате във форума. Всичко, което трябва да знаете за:Дестинация:Храна (23)


Проучването и планирането на почивка често е трудна и изтощителна

Проучването и планирането на почивка често е трудна и изтощителна ...

......... Potala Palast (Официалната резиденция на Далай Лама, Тибет) - 26 евро18. Tokyo One Piece Tower (Закрит парк, посветен на анимето Уан Пийс) - 25 евро19. Guinness Store House (Пивоварна на известната марка бира в Дъблин) - 25 евро20. Casa Batlló (Сграда на прочутия архитект Антонио Гауди, Барселона) - 25 евро.


"Дестинация: Храна" е специална поредица в "Дневник", която свързва две ...

......... Де Албукерки казва, че продажбите се оценяват на 1.5-2 млн. евро годишно и очаква удвояване през тази година. Над една трета от бизнеса на компанията идва от Южна Корея - един от техните клиенти там веригата CVS, предлага пащелите в 12 500 магазина.© pasteldenata.dkВсичко, което трябва да знаете за:Дестинация:Храна (23)


Дестинация: Храна

Дестинация: Храна" е специална поредица в "Дневник", която свързва две ...

......... това, че предлага деликатеса. Намира се на тиха улица, няколко преки встрани от основната пешеходна и търговска улица в Рейкявик.* Началото не е откъс от книга, а опит на автора да ви доближи максимално до представата за ефекта от ядене на ферментирала акула. Всичко, което трябва да знаете за:Дестинация:Храна (23)


Властите в Танзания обявиха, че планират за построят лифт на

Властите в Танзания обявиха, че планират за построят лифт на ...

......... турист прекарва около седмица в района на планинския масив.Миналата година приходите на Танзания от туризъм са нараснали със 7.13% до 2.4 млрд. долара, а секторът е водещ за местната икономика с около 25% в БВП. Освен изкачването на Килиманджаро популярни са сафари - туровете в националните паркове и морският туризъм.


"Дестинация: Храна" е специална поредица в "Дневник", която свързва две ...

......... у дома, е бузята. Тестото, нарязано на ленти, се увива около стик като кука за плетене и изсъхва в придобитата спираловидна форма. Обичайно се гарнира с песто с шам фъстък и пекорино сичилиано.Още за италианската кухня и за други гурме дестинации - тук. Всичко, което трябва да знаете за:Дестинация:Храна (19)


Франция е не само най-посещаваната от туристи страна в света,

Франция е не само най-посещаваната от туристи страна в света, ...

......... ви пристига с миниверсии на основните десерти на ресторанта.© Петър Карабоев© Петър Карабоев© Петър Карабоев© Петър Карабоев© Петър Карабоев© Петър КарабоевИ като потвърждение, че Франция полага усилия да е още по-гостоприемна, тук изпращат с Thank you, see you soon или Merci, à bientôt. Всичко, което трябва да знаете за:Дестинация:Храна (19)


Когато си в Алпите, няма как да пропуснеш да опиташ

Когато си в Алпите, няма как да пропуснеш да опиташ ...

......... всъщност е съд с горещо олио, в които се потапят късчета телешко месо (но може също пилешко и др.), докато станат готови според вкуса. Подправят се със сосове, салати, кисели краставички.Вече има и десертни фондю от разтопен шоколад, в който се топят плодове парчета.Всичко, което трябва да знаете за:Дестинация:Храна (19)


"Дестинация: Храна" е специална поредица в "Дневник", която свързва две ...

......... добре.Следва ледът, който може да бъде натрошен, може бучките да бъдат оставени цели. Трябва да се знае, че натрошен той разводнява доста бързо напитката, особено ако не е висококачествен сух лед. Последен се изсипва ромът.За украса може да се пуснат 1-2 парчета лимон. Всичко, което трябва да знаете за:Дестинация:Храна (19)


"Дестинация: Храна" е специална поредица в "Дневник", която свързва две ...

......... заедно. Ако не успяват да съчетаят вкусовете, ще съсипят и двете неща. Сладък коктейл със сладка хапка не става", обяснява Илия Зотков.Рецепта от Илия Зотков за читателите на "Дневник" - четете утре.Идеи за барове в Лондон - тук.Още от "Дестинация: храна" - тук. Всичко, което трябва да знаете за:Дестинация:Храна (19)


"Дестинация: Храна" е специална поредица в "Дневник", която свързва две ...

......... порт е 6 километра, може да избирате между места за питие. На Namal е и големия нощен клуб Light House за феновете на мащаба. А иначе барът за коктейли е 223 на централната градска улица Dizengoff.Още препоръчани места в Тел Авив - тук. Всичко, което трябва да знаете за:Дестинация:Храна (18)


Най-големият християнски празник - Възкресение Христово, се чества в цяла

Най-големият християнски празник - Възкресение Христово, се чества в цяла ...

......... Точно в полунощ градът се озарява от пищна заря - отново уникален детайл при посрещането на празника на острова. Неделята на Великден продължава с празнична процесия на иконата на Възкресението из Керкира, последвана от празничен обяд – агнешко месо, вино, червени яйца и, разбира се – много музика и танци.


"Дестинация: Храна" е специална поредица в "Дневник", която свързва две ...

......... ми тежи". Но все още го задържа предизвикателството да показва на българските си клиенти автентичната италианска кухня.Очаквайте в следващите дни рецепта от Кристиано Грасо за тартар.© Анелия НиколоваТартар от накълцано сурово месо, суров жълтък, домати конфи, сиренеОще идеи от "Дестинация: Храна" - тук. Всичко, което трябва да знаете за:Дестинация:Храна (16)


"Виждате ли, че бузата на Богородица е издута?" - пита ...

......... непременно ще ви го сервират на трапезата.© Вера ГеноваТози паметник на морското свинче е тук не толкова в прослава на симпатичния гризач, колкото да покаже, че това е място, където може да се опита местния деликатес. Пекат ги в пещи край пътя, нанизани на шиш и ги сервират с картофи.


Дион Ленард е роден в Австралия, но дълги години пребивава

Дион Ленард е роден в Австралия, но дълги години пребивава ...

......... си пристрастия, но в много от коментарите личеше, че Гоби беше една от малкото хубави новинарски истории, които връщаха вярата в човешката природа. В година, белязана от мъка и страх, разказът за едно малко кученце се беше превърнал в пътеводна светлина. Повече информация за книгата ще намерите тук. © Вакон


"Дестинация: Храна" е специална поредица в "Дневник", която свързва две ...

......... институции."Ако се погледнат менютата - най-старото е най-малък формат и всяко ястие е описано на един ред, следващото - на два реда, и следващото - на три реда", разказва Албена, която е получила достъп до архива на ресторанта за целите на нейно проучване. Всичко, което трябва да знаете за:Дестинация:Храна (11)


"Дестинация: Храна" е специална поредица в "Дневник", която свързва две ...

......... с цялото взаимно проникване на готварска и вкусова култура и дори със смешното съперничество за авторство на ястия, които очевидно са навсякъде", казва тя.За следващото си пътуване може да изберете някоя от книгите, които все още не сте чели. Угощението ще е двойно. Всичко, което трябва да знаете за:Дестинация:Храна (11)


"Дестинация: Храна" е нова специална поредица в "Дневник", която свързва ...

......... шунка.Баски сладкиш (Pastel Vasco)Този баски десерт може да бъде намерен навсякъде в района и представлява дебел шуплив или леко хрупкав кейк, пълен със сладкарски крем и понякога плодове. Обикновено в него се слагат череши, но всяка пекарна си има свой вариант на рецепцията.© flickrВсичко, което трябва да знаете за:Дестинация:Храна (9)


През 2018 г. едва 9% от българите използват специализирани сайтове

През 2018 г. едва 9% от българите използват специализирани сайтове ...

......... интернет с друго физическо лице, има в Люксембург – 44%. Следват Ирландия и Малта с 26 на сто, а зад тях е Великобритания с 25%.От Евростат отбелязват, че предлаганите услуги от т.нар. споделена икономика стават все по-популярни в Европа и с всяка година процентът на хората, които ги използват, расте.


Естествено че едно от нещата, с които е известна Белгия,

Естествено че едно от нещата, с които е известна Белгия, ...

......... de Balle. В събота на обяд има джаз и блус концерти. "Гардиън" препоръчва да не се пропуска възможността да се опитат и наденичките предлагани тук. Има избор от 120 вида бира, а освен това има и сезонни бири в лимитирани количества.© Eric Vidal, ReutersВсичко, което трябва да знаете за:Дестинация:Храна (4)


"Дестинация: Храна"е нова специална поредица в "Дневник", която свързва две ...

......... "задължителните" за опитване коктейли във Вашия бар?- "Лаки кейн", "Гинес пънч" и Пинъп зомби".Когато стигнете в Лондон - Laki Kane London`s tropical escape е на 144-145 Upper Street.Четете през следващите дни препоръките на Георги Радев за други барове, които да посетите в Лондон. Всичко, което трябва да знаете за:Дестинация:Храна (3)


Пол Брънтън (1898-1981) е английски журналист и писател, който се

Пол Брънтън (1898-1981) е английски журналист и писател, който се ...

......... задавах! Колко незначителни изглеждаха загубените години! Съвсем ясно осъзнах, че умът сам си създаваше проблеми и след това се измъчваше в опити да ги реши. Това беше съвсем непозната идея за съзнанието на човек, който досега винаги бе отдавал толкова огромно значение на разума.Повече информация за книгата ще намерите тук.


В момент, в който големите градове по цял свят, се

В момент, в който големите градове по цял свят, се ...

......... вярваме, че иновациите могат да доведат до намирането на решения на проблемните въпроси в развитието на градския туризъм", каза на свой ред Зураб Пололикашвили, генерален секретар на Световната организация за туризъм.  На срещата в Лисабон присъстваха и представители на платформата за споделени жилища Airbnb, както и на други частни компании. 


И музикалните инструменти пътуват. Тези дни над 230-годишно пиано приключи

И музикалните инструменти пътуват. Тези дни над 230-годишно пиано приключи ...

......... 21 часа.Авиокомпанията - превозвач засне видео за това как се е справила с отговорната си задача. В каргото са били включени още пет ценни музикални инструмента, три от които са произведени през 18 и 19 век.Вижте и чуйте във видеото как звучи първото австралийско пиано и как му понесе пътуването.


Туристическите пътувания с кораб по река Дунав продължават да са

Туристическите пътувания с кораб по река Дунав продължават да са ...

......... фирми. Значителен е делът на посетителите от страни като САЩ, Канада, Нова Зеландия, Австралия, Китай. Чуждите туристи, пристигнали в региона с кораб, споделят, че проявяват силен интерес към религиозни и исторически обекти, както и към такива от близкото минало, които илюстрират любопитния за тях тоталитарен период.        


Досега речните круизи бяха разработвани предимно за международния пазар и

Досега речните круизи бяха разработвани предимно за международния пазар и ...

......... особено новите параходи се радват на голям успех сред клиентите. През 2018 година корабът „Alena“ започна да плава по Рейн, Майн и Дунав, а година по-рано в експлоатация влезе близнакът му „Asara“. Съдовете са за по 190 пътници, а френските балкони на горните палуби отварят кабините към речната панорама. (БТА)


София е на 116-о място в класацията на консултантската компания

София е на 116-о място в класацията на консултантската компания ...

......... градове като Париж, Атина и Мадрид отбелязват спад от гледна точка на личната безопасност заради терористични атаки и вътрешна нестабилност. Повечето градове в Северна Америка регистрират спад по отношение на личната сигурност, докато в китайските градове положението се подобрява. Столицата на Сирия Дамаск е определена за най-опасния град в света.


Страните и градовете като цяло се опитват да насърчат туризма

Страните и градовете като цяло се опитват да насърчат туризма ...

......... се опитват да отблъснат посетителите (предимно от Китай и Австралия), а търсят начин туристите да „допринесат за опазването“ на местната култура. Докато демократизацията на пътуванията продължава, властите ще продължат да се сблъскват все повече с въпроса дали една дестинация може да се възползва напълно от туристите, без да бъде унищожена.


Мъртво пияна и дрогирана шофьорка свалиха от волана на колата

Мъртво пияна и дрогирана шофьорка свалиха от волана на колата ...

......... отказала кръвни проби за дрога и алкохол. Жената е родом от Рудозем, дошла на гости в родния си град и няколко дни купонясвала с компании. След два дни й предстои да пътува за Англия, където работи. Ченгетата я задържат за 24 часа в ареста. Срещу шофьорката е образувано бързо производство.


Данъчният туризъм започна. Този път обаче е с посока от

Данъчният туризъм започна. Този път обаче е с посока от ...

......... отстъпка. Налозите могат да се платят по няколко начина: в брой и чрез ПОС-терминали на касите на "Местни данъци и такси", безкасово по банковата сметка на община Пловдив, по интернет с ПИН-код, издаден от общинската дирекция или от НАП, на касите на Изипей, в пощите и в няколко търговски банки.


Да си шофьор не е лесна задача, защото винаги трябва

Да си шофьор не е лесна задача, защото винаги трябва ...

......... смятат, че отношението на властите към хората с автомобили не е достатъчно добро. Като цяло, 78% от анкетираните са на мнение, че условията за издръжка и управление на автомобил за 10 години са се променили в негативна посока и това води до по-големи разходи за хората зад волана. Източник: Automedia


Висока скорост е причинила катастрофата на пътя Пазарджик-Панагюрище, съобщиха от

Висока скорост е причинила катастрофата на пътя Пазарджик-Панагюрище, съобщиха от ...

......... В резултат на това той е починал на място. Пострадали са возещите се в автомобила Б.М.- 25г. от село Мало Конаре и 15-годишен тийнейджър от село Юнаците. Двамата са транспортирани с леки травми и наранявания в МБАЛ-Пазарджик. На мястото е извършен оглед от дежурна група при РУ-Пазарджик, образувано е дознание.


Верижна катастрофа с над 20 автомобила е станала тази сутрин

Верижна катастрофа с над 20 автомобила е станала тази сутрин ...

......... пътен възел Ново Делчево – Рибник – път I-1. Най-вероятната причина за катастрофата е мъгла в района. Именно заради мъглата един от шофьорите на спрелите автомобили излязъл от колата си, за да даде знак на идващите автомобили, но е бил ударен от един от тях и след това е починал.