Светът ще има по-малка авиационна индустрия в резултат на коронавирусната

Светът ще има по-малка авиационна индустрия в резултат на коронавирусната ...

......... и разшири присъствието си във Великобритания, където ще продължи да инвестира след Brexit. Wizz Air Abu Dhabi, съвместно дружество между унгарската нискотарифна авиокомпания и държавната холдингова компания на Абу Даби ADQ, получава сертификат за въздушен оператор, въпреки че стартирането на компанията беше засегнато от забраната за чуждестранни посетители заради коронавируса.


Националният превозвач „“ предлага поредна приятна изненада за пътниците си.

Националният превозвач „“ предлага поредна приятна изненада за пътниците си. ...

......... следи постоянно обстановката на всички пазари, до които оперира, и публикува актуална информация за нужните документи за посещението им. Паралелно с това комапнията продължава да изпълнява мисията си да лети, изпълнявайки полети по всичките си редовни линии, където няма наложени местни рестрикции, и предлагайки превоз на всеки, който има необходимост.


Всеки зимен следобед австрийското селце Ишгъл отеква от натежали от

Всеки зимен следобед австрийското селце Ишгъл отеква от натежали от ...

......... процес на измисляне. „Няма ясен план за този сезон, когато тестовете са позитивни“, коментира Питър Колба, адвокат от Виена, който води делата. „Някои сякаш казват: „Може би не искам да знам“. Ако това е отношението, трябва да кажа, че не сме научили нищо“, допълва той.1-->Още по темата: Още по тематаКанар


От ноември Сингапур ще предложи на своите граждани круизни пътувания,

От ноември Сингапур ще предложи на своите граждани круизни пътувания, ...

......... се подложат и на карантина, преди да се качат на борда на круизите. През следващите месеци правителството внимателно ще следи какво се случва с пътуващите с тези круизи, преди да реши какви стъпки да предприеме за сектора, допълват още от организацията. Туризмът е един от водещите икономически сектори за Сингапур.


В първия месец от пандемията платформата за краткосрочни наеми на

В първия месец от пандемията платформата за краткосрочни наеми на ...

......... числа. По думите му това, което виждаме, е „голяма революция“, която „завинаги променя начина, по който изглежда туризмът. Някои хора чакат светът да се върне към това, което беше преди. Но промените се движат напред, а не назад“.1-->Още по темата: Още по тематаBooking съкращава всеки четвърти служител

До края на ноември се удължава периодът, в който всеки

До края на ноември се удължава периодът, в който всеки ...

......... най-високите хигиенни и организационни изисквания, след детайлна дезинфекция. Въздушните HEPA филтри гарантират високото качество на въздуха по време на полет, който се и обновява през двигателите на самолетите. За допълнителна сигурност и в интерес на здравето на пътниците, носенето на предпазни маски от всички на борда на самолетите е задължително.Работата от вкъщи се превърна в „новото нормално“ за много

Работата от вкъщи се превърна в „новото нормално“ за много ...

......... със своите пясъчни плажове и чисти води, за да работят отдалечено в продължение на една година, като тези с деца имат право да ги записват в частни или държавни училища. Таксата за кандидатстване е 263 долара.За да разберете какви са условията в Грузия, прочетете цялата публикация на сайта на .


След като затвори границите си преди шест месеца, Южна Африка

След като затвори границите си преди шест месеца, Южна Африка ...

......... Обикновено всичко това се урежда от туристическа компания. Този принос обхваща хеликоптер, пилот, ветеринар, занимаващ се с диви животни, и нужните медикаменти. В края на деня туристите се връщат в луксозните хижи, доволни, че са помогнали за опазване на живота на един носорог.1-->Още по темата:


С тържествен воден салют беше посрещнат първия за сезона чартърен

С тържествен воден салют беше посрещнат първия за сезона чартърен ...

......... caмoлeтитe ce oбнoвявa пocтoяннo пpeз двигaтeлитe, ĸaтo вcичĸи caмoлeти нa "Бългapия Eъp" ca oбopyдвaни и cъc cпeциaлни въздyшни  НЕРА филтpи, ĸoитo eлиминиpaт дo 99.998% oт вcичĸи бaĸтepии и виpycи. B caнитapнитe пoмeщeния нa бopдa ca пoдcигypeни тoплa вoдa, caпyни и дeзинфeĸтaнти. B интepec нa здpaвeтo нa пътницитe e въвeдeнo и пpaвилo зa зaдължитeлнo нoceнe нa пpeдпaзни мacĸи oт вcичĸи  пo вpeмe нa пoлeт.гледано: 31   0 гласа


Круизният оператор Carnival обяви, че е започнал разследване на хакерска

Круизният оператор Carnival обяви, че е започнал разследване на хакерска ...

......... също засегнати. В случая хакерите са използвали зловредна програма, чрез която са получили контрол върху файловете в заразената система. При такива нападения обичайно се иска сериозна сума за възстановяване на информацията обратно. Компанията твърди, че вярва, че инцидентът няма да има съществено влияние върху бизнеса, операциите или финансовите ѝ резултати.


TUI, най-голямата туристическа компания в света, загуби 1,1 млрд. евро,

TUI, най-голямата туристическа компания в света, загуби 1,1 млрд. евро, ...

......... продължава да има опустошителен ефект върху туристическата индустрията. Надеждите за силно възстановяване през лятото бяха попарени от новите рестрикции, наложени от Великобритания за пътуване до Испания, което означава, че TUI трябваше да отмени още почивки. TUI заяви, че резервациите за текущия летен период са намалели с 81% спрямо миналата година.


Гърция въвежда нови мерки за влизане на всички граждани през

Гърция въвежда нови мерки за влизане на всички граждани през ...

......... власти пристигащите подлежат на тестване за коронавирус. От МВнР припомнят, че до 6 часа на 14 юли, когато влизат в сила новите мерки, важи досегашният режим на влизане на всички граждани през ГКПП „Кулата-Промахон“ - попълнен електронен формуляр, генериращ QR код, засилено тестване за коронавирус на границата на избирателен принцип.


AIDA Cruises на Carnival Corp обяви, че ще възстанови плаванията

AIDA Cruises на Carnival Corp обяви, че ще възстанови плаванията ...

......... Отвъд нарастващия брой нови случаи на заразени с коронавирус в редица страни по света, хората, които потенциално биха заминали на круиз, могат да се притесняват от повтаряне на сценария с круизния кораб, който се превърна в едно от първите големи огнища на Covid-19, докато беше на път по-рано тази година.Националният превозвач „България Еър“ продължава да възстановява полетното си разписание,

Националният превозвач „България Еър“ продължава да възстановява полетното си разписание, ...

......... преди и всеки полет се извършва цялостна дезинфекция на всички повърхности и седалки в пасажерския салон и кабината с препарати, които са ефективни 24 часа. Всички самолети на националния превозвач са оборудвани със специални въздушни HEPA филтри, а в санитраните помещения на борда са подсигурени топла вода, сапуни и дезинфектанти.


Най-голямата европейска нискотарифна авиокомпания Ryanair възнамерява да обработи по-бързо неизплатените

Най-голямата европейска нискотарифна авиокомпания Ryanair възнамерява да обработи по-бързо неизплатените ...

......... обвини онлайн туристическите агенции, че използват фалшиви имейл адреси и виртуални кредитни карти при своите резервации, които не могат да бъдат проследени до отделни потребители. Те ще трябва да оповестяват данните за своите клиенти, така че възстановяванията да могат да стигнат до тях.     P { margin-bottom: 0.08in }


Китайските проблеми с икономическите последици от коронавируса далеч не са

Китайските проблеми с икономическите последици от коронавируса далеч не са ...

......... харчат в такава степен през тази година, като се има предвид шокът от коронавируса. Приходите от продажби на потребителски стоки на дребно в Китай през първите пет месеца на тази година спаднаха с 13,5% спрямо година по-рано до 13,87 млрд. юана (1,95 млрд. долара), сочат данни на Националното статистическо бюро.


Преди Covid-19 туристическата индустрия беше най-големият сектор по брой работни

Преди Covid-19 туристическата индустрия беше най-големият сектор по брой работни ...

......... сме готови да се въздържаме от пътуване, ако властите се интересуват само от определени интереси и не успеят да насърчат местния поминък, както и да защитят местната среда. По-зелените нагласи ще помогнат на крехките дестинации да живеят и ще позволят на шедьоври като Венеция да оцелеят за следващите поколения.  


Средиземноморските крайбрежия и историческите забележителности на Турция са изправени пред

Средиземноморските крайбрежия и историческите забележителности на Турция са изправени пред ...

......... наемат нови хора. Окан Осман от Франкфурт беше един от малкото туристи, пристигнали в Анталия, която според него е „много по-добра и по-чиста“ отколкото в предишни години. „За всички, разбира се, е трудно, както и за служителите, но те изглеждат добре обучени и всичко е наистина добре подготвено“, допълва той.


Индустрията за частни самолети отбелязва бързо възстановяване от кризата с

Индустрията за частни самолети отбелязва бързо възстановяване от кризата с ...

......... за частни самолети твърдят, че личните пътувания от заможни пътници, много от които са по-възрастни, са нараснали значително. Сред причините за по-големия интерес са по-ниските цени. Някои полети са с 30% до 50% по-евтини, отколкото бяха преди година, което доближава цената до тази на места в първа или бизнес класа.


Carnival отчете предварителни тримесечни финансови резултати, в които обяви най-голямата

Carnival отчете предварителни тримесечни финансови резултати, в които обяви най-голямата ...

......... което завърши на 31 май, е разполагала със 7,6 млрд. долара ликвидност. Компанията очаква да харчи по 650 млн. долара месечно през втората половина на годината. Сумата включва продължаващите разходи за кораби и администрация от около 250 млн. долара на месец, ако се има предвид, че всички кораби са спрели.Туроператорът Tui остава предпазлив във Великобритания с офертите си за

Туроператорът Tui остава предпазлив във Великобритания с офертите си за ...

......... да не предприемат пътувания, които не са абсолютно необходими. Вътрешният министър Прити Пател обяви през миналата седмица, че всеки, който влезе във Великобритания, ще бъде изправен пред 14-дневна карантина. Туроператорите критикуват това правило, защото очакват значителни бизнес загуби. Tui е най-големият туристически оператор във Великобритания. P { margin-bottom: 0.08in }Най-голямата европейска нискотарифна авиокомпания Ryanair е по-тежко засегната от коронавирусната

Най-голямата европейска нискотарифна авиокомпания Ryanair е по-тежко засегната от коронавирусната ...

......... намаляването на стойността на хеджирането на цените на керосина, чистата печалба, която може да се разпредели на акционерите, е спаднала с 26 процента до 649 милиона евро. Без специалния ефект от хеджиращите трансакции печалбата би се увеличила с 13 процента до около един милиард евро. P { margin-bottom: 0.08in }


Предлагането на сигурен и комфортен полет винаги е било задача

Предлагането на сигурен и комфортен полет винаги е било задача ...

......... необходимост. За всички тях авиокомпанията е взела всички възможни мерки за осигуряване на сигурен и комфортен полет. „България Еър“ актуализира постоянно на уебсайта си, в секция „Новини“, информацията за маршрутите, по които се преустановяват или възстановяват линии, съобразено с мерките и забраните в различните страни. Подробности може да откриете тук!


В следващите няколко дни Qatar Airways ще подари 100 000

В следващите няколко дни Qatar Airways ще подари 100 000 ...

......... се мият с препарати и се изплакват с деминерализирана прясна вода с температура, която убива патогенните бактерии. При санитарната обработка персоналът носи предпазни ръкавици за еднократна употреба, а приборите се опаковат индивидуално. margin-right: 0.49in } P { margin-bottom: 0.08in } A:link { so-language: zxx } A:visited { color: #800080 }


Туризмът ще се възстанови до нивата си преди коронавируса най-късно

Туризмът ще се възстанови до нивата си преди коронавируса най-късно ...

......... криза, пред която туристическата индустрия и TUI са се изправяли“. Фирмата потвърди, че си е гарантирала заем от 1,8 млрд. евро от германското правителство през март, за да може да премине през кризата. TUI оттегли годишната си прогноза за 2020 г., позовавайки се на непредвидимостта на събитита заради коронавируса.  


Снимка, направена с дрон, показва двама души на плажа в

Снимка, направена с дрон, показва двама души на плажа в ...

......... Снимка, направена с дрон, показва двама души на плажа в Оушън Сити, Мериленд, който беше затворен заради епидемията на Covid-19 в страната. Тази седмица плажовете в Калифорния и Южна Каролина отново бяха отворени за посетители, след като двата щата разглабиха мерките. 


Въпреки че пандемията на коронавируса замрази глобалната круизна индустрия, клиентите

Въпреки че пандемията на коронавируса замрази глобалната круизна индустрия, клиентите ...

......... трудно да привлече допълнително финансиране, докато агенции като S&P и Moody’s продължават да разглеждат оценките си за кредитния ѝ рейтинг и се очакват понижения в него. Въпреки това цената на акциите на компанията се повиши, след като саудитският държавен фонд миналата седмица разкри, че разполага с 8,2% дял в Carnival.


Само преди няколко седмици посетители се оплакваха, че известните плажове

Само преди няколко седмици посетители се оплакваха, че известните плажове ...

......... за да се ограничи разпространението на вируса, който взе 33 жертви в Тайланд и зарази поне 2473 души. Обичайно препълнената с хора главна улица в стария град сега е почти празна. „Ефектът е толкова тежък, защото повечето от нашите клиенти са туристи“, твърди Итипат Кломклианг, собственик на Roast Coffee Café.


Walt Disney може да изисква измерване на температурата на посетителите

Walt Disney може да изисква измерване на температурата на посетителите ...

......... на Китай да позволи на хората да се върнат към ежедневните си дейности. В Китай „не можете да се качите в автобус, метро или влак, или да влезете във висока сграда, без да ви измерят температурата, и съм сигурен, че това ще е така, когато училищата отново отворят“, коментира Айгър.


Българската компания за електрически велосипеди „Елджой“ получи финансиране от 630

Българската компания за електрически велосипеди „Елджой“ получи финансиране от 630 ...

......... 2018 г. и продължава да работи и функционира успешно на територията на София. Наред с достъпа до обучения и експертиза в сферата на бизнес развитието и др., „Клийнтех България” осигури финансиране в размер на 112 хиляди евро, което подпомогна компанията да създаде, валидира и развие основните компоненти на бизнеса си. 


Китайската туристическа индустрия е напът да се върне към нормалната

Китайската туристическа индустрия е напът да се върне към нормалната ...

......... в Китай, следващата стъпка ще е да се работи с други азиатски страни, които се справят с вируса, като Сингапур, Япония и Корея, за да се обсъди отслабването на сегашните рестрикции за пътувания, допълва Сън. „Смятам, че това ще бъде много добро за индустрията, много добро за икономиката“, коментира тя.


Високопланинските катерачи вероятно са едни от най-силните и здрави хора

Високопланинските катерачи вероятно са едни от най-силните и здрави хора ...

......... помещенията за хранене по време на преходите са малки, а течаща вода на много места почти няма, така че миенето на ръце в тези региони и трудна задача. Евентуално огнище на COVID-19 би било опустошително, а местните се опасяват, че ако заразата обхване страната, дори пари не биха им помогнали.


Около 2000 туристи от Китай, САЩ и Европа са поискали

Около 2000 туристи от Китай, САЩ и Европа са поискали ...

......... им.По данни на индонезийското министерство на правосъдието молбите от чужденци за удължаване на туристическата виза са 1830 като всички те са мотивирани с "извънредни обстоятелства" На остров Бали има само шест случая на коронавирус, единият от които е завършил със смърт. Общо в цяла Индонезия заразените са под 600 души..


Гордостта на цветарския бизнес на Нидерландия - паркът за пролетни

Гордостта на цветарския бизнес на Нидерландия - паркът за пролетни ...

......... всяка година, за да сътворят истинска цветна приказна феерия.Тази година това щеше да бъде 71-то издание на парка Кукенхоф, като основната тема е "Светът на цветовете". За тематичната градина, засадена през октомври 2019, са използвани 50 000 луковици: лалета, мускари (кукувиче грозде) и минзухари.Всичко, което трябва да знаете за:Коронавирусът (1067)


Нискотарифната авиокомпания Wizz Air обяви, че от сряда прекратява всички

Нискотарифната авиокомпания Wizz Air обяви, че от сряда прекратява всички ...

......... трябва да се свържат с компанията, от която са закупили билетите си. През последното денонощие случаите на заразени с коронавирус в България преминаха прага от 200. Като предпазна мярка срещу разпространението на болестта бе въведен контрол на движението между областните градове в страната, а организираният туризъм на практика е преустановен.


Историята на Гертруд Бел е една от най-вълнуващите за жените

Историята на Гертруд Бел е една от най-вълнуващите за жените ...

......... Хиркания - гръцкото име на областта по югоизточния бряг на Каспийско море, граничеща на запад с Мидия, а на изток - с Бакрия. Част от територията на Персия. - Б. р.***Мидия - древна държава на територията на днешен западен Иран. - Б. пр.****Книга на Товита, Стар завет. - Б. пр.


Индия затвори Тадж Махал, най-голямата си туристическа атракция, а финансовият

Индия затвори Тадж Махал, най-голямата си туристическа атракция, а финансовият ...

......... Обединеното кралство. Отделно от това Пакистан за втори пореден ден отчете повече от двойно увеличение на броя на новите случаи, като общият брой на заразените достига 183. Властите твърдят, че това се дължи в грешки в тестването и карантината на пътниците, които наскоро са се върнали в страната от Иран.


Princess Cruises спира операциите на своите 18 круизни кораба за

Princess Cruises спира операциите на своите 18 круизни кораба за ...

......... Grand Princess е последният кораб на компанията, на който бяха открити случаи на COVID-19. Стотици хора се заразиха на друг кораб - Diamond Princess, когато той акустира в Япония през януари. Круизният оператор заяви, че гостите могат да получат пълно възстановяване на сумите, които са платили, за засегнатите бъдещи круизи.


Авиокомпания разработи курс за преодоляване на страха от летене, т.нар.

Авиокомпания разработи курс за преодоляване на страха от летене, т.нар. ...

......... тренажор, включващо преживявания като турбуленция, буря и други извънредни ситуации при полет.Последният ден е посветен на същинско пътуване по въздуха между Москва и Санкт Петербург - около 700 км, отново в компанията на психолог.Авторите на проекта цитират международни данни, според които всеки пети жител на планетата се страхува да лети.


Бързото разпространение на коронавирусa по целия свят разбива тактиките за

Бързото разпространение на коронавирусa по целия свят разбива тактиките за ...

......... за стимулиране на туризма до края на май. „В исторически план авиокомпаниите показват известно колебание в това да намаляват цените, за да достигнат обем“, казва анализаторът на Wolfe Research Хънтър Кий. „Това, което знаем за търсенето на самолетни пътувания, е, че то може да се стимулира много лесно, добави той.


Известно е, че закуската е най-важното хранене за деня. А

Известно е, че закуската е най-важното хранене за деня. А ...

......... - включително бадемово и соево. За топинг изборът е измежду криспи топчета, бисквитки и всякакви други вкусотии от захар и шоколад.Цената за средна купа е 6.50 паунда, а за голяма 10.50.Диетолозите обаче предупреждават, че със зърнените закуски трябва да се внимава, защото често съдържат много захар и мазнини.© Десислава Пенова


Кои са най-търсените туристически дестинации за 2020 г., към кои

Кои са най-търсените туристически дестинации за 2020 г., към кои ...

......... Ето първите десет:1. Калилинград, Русия 2. Саранда, Албания 3. Бейрут, Ливан 4. Луксор, Египет 5. Науса, Гърция 6. остров Рюген, Германия 7. остров Фу Куок, виетнам 8. Монополи, Италия 9. Ла Пас, Мексико 10. остров Кюрасао, КарибиЦялата класация, в която липсват населени места от България, може да бъде видяна тук.


Трябва ли да отлагате пътуванията си заради китайския коронавирус? Да,

Трябва ли да отлагате пътуванията си заради китайския коронавирус? Да, ...

......... около 30 минути, според Световната здравна организация. Според други експерти този период може и да е по-дълъг, затова може да избършете повърхностите, които докосвате на публични места.Хартиените маски могат да попречат на болни да разпространят болестта, но не и да защитят незаразените хора.Всичко, което трябва да знаете за:Китайският коронавирус (180)


На Еверест смърт няма, има само сливане с мечтата. Това

На Еверест смърт няма, има само сливане с мечтата. Това ...

......... часа, след консултация с д-р Стайко Кулаксъзов, първият българин, стъпил на Еверест и Лхотце, е обявен за мъртъв след близо 40 часа без кислород, храна и подслон над 8200 метра надморска височина.Завинаги на върха, сред вечните хималайски ледове, остава устременият към първенство и все по-дръзки и високи мечти Христо Проданов.


Венеция монтира специални сензори - броячи, чрез които да установи

Венеция монтира специални сензори - броячи, чрез които да установи ...

......... да узнае откъде идват.Напрежението между местните жители и масовите туристи се покачва в последните години, а досега властите се опитваха да регулират отношенията с рестрикции и глоби, например за каране на колело без ръкави и приготвяне на кафе на улицата, градска такса и такса вход за ненощуващите в града посетители.


Швейцарската банка Julius Baer публикува първия по рода си глобален

Швейцарската банка Julius Baer публикува първия по рода си глобален ...

......... на марковите дамски обувки е във Виена, Монако и Йоханесбург.Най-големи са разходите за организиране на сватбено тържество в Ню Йорк, Маями и Хонконг, а най- ниски в Банкок, Дубай и Мумбай. Салоните за красота са най-достъпни в Мумбай, Москва и Истанбул, а на обратния полюс са Милано, Париж и Хонконг,.


Корабостроителницата в Гданск, откъдето започна дейността на опозиционния на комунистическата

Корабостроителницата в Гданск, откъдето започна дейността на опозиционния на комунистическата ...

......... стигне до положителна препоръка, темата се разглежда от Комитета за световно наследство.Корабостроителницата е включвана в петиции до ЮНЕСКО на два пъти в годините - през 1997 и 2005 г., но винаги като част от по-голям обект, обхващащ Стария град и други обекти на територията на Гданск, но не е успявала.


Либералният кмет на Прага се включи в усилията на градове,

Либералният кмет на Прага се включи в усилията на градове, ...

......... кои обекти и за колко дълго могат да се отдават за кратък престой в зависимост от местните условия."Така ще се запази идеята за споделената икономика и ще можеш да поканиш в стая в дома си чужденец, но няма да е възможно да отдаваш цял апартамент и то през цялата година."


Кои са най-добрите хостели на света за 2020 г. обяви

Кои са най-добрите хостели на света за 2020 г. обяви ...

......... One Prague.Най-популярният хостел в света е Lucky Lake Hostel в Амстердам, който участва в платформата вече 15-та година поред. Къмпингът, съчетаващ настаняване в каравани и бунгала, приема посетители само през лятото на цена от 20 евро на човек.Само един български хостел е включен в платформата - това е "Старият Пловдив".


Едва ли има човек, който да не е чувал за

Едва ли има човек, който да не е чувал за ...

......... изпратено чрез уеб сайта airbnb.mx/d/Juliet, а крайният срок е 2 февруари. Освен романтичната вечеря и възможността да прекарат нощта в стаята на Жулиета победителите ще могат да обиколят Верона с личен фотограф, да прочетат любовните писма на героинята на Шекспир и да се превърнат в нейни секретари за един ден.


Една двойка ще може да отседне в най-романтичния дом в

Една двойка ще може да отседне в най-романтичния дом в ...

......... изчитат посланията и съставят отговори.Именно членовете на клуба ще изберат щастливците, които ще пренощуват в къщата на Жулиета. Подборът ще стане сред двойките, които до 2 февруари изпратят писмо с най-трогателната история на отношенията си като напишат защо смятат себе си за най-подходящите да бъдат удостоени с тази чест.© Airbnb


Виенската община представи в началото на тази седмица пилотен дигитален

Виенската община представи в началото на тази седмица пилотен дигитален ...

......... получават на смартфона си QR код, който ще показват на входа на театъра или музея.Засега участие в пилотния проект са потвърдили четири културни институции - Музеят за история на град Виена, Фолкстеатър (на снимката), Виенският Концертхаус и музейният комплекс "Квартал на музеите", но се очаква да се включат и други.


Ryanair Holdings ще преразгледа летния си график и предупреди служителите

Ryanair Holdings ще преразгледа летния си график и предупреди служителите ...

......... екипаж и да затвари или свие някои свои бази, тъй като катастрофите със самотели 737 Max натежават върху търсенето на полети в Европа. Превозвачът ще обяви решението си за закриването на бази и съкращаване на работни места през първите две седмици на февруари, се казва в съобщение, цитирано от Bloomberg.


Любителите на творчеството на Жул Верн вече могат да се

Любителите на творчеството на Жул Верн вече могат да се ...

......... изграждат край талинското пристанище съдостроителен завод, кщъдето правят подводници по поръчка на руския цар. След революцията районът става секретен военен обект и е изключен от живота на града в продължение на близо век.Днес кварталът заживява нов живот като старите промишлени обекти се трансформират в музеи, културни центрове, галерии, заведения, клубове.


От днес националният авиопревозвач „България Ер“ пренасочва полетите си към

От днес националният авиопревозвач „България Ер“ пренасочва полетите си към ...

......... полетите на "България Ер" до Лондон, Прага, Кипър, Берлин, както и за някои от най-красивите и романтични градове на Испания.  Повече подробности може да откриете на сайта на авиокомпанията www.air.bg. Всички билети, закупени в рамките на промоцията, могат да бъдат използвани за пътувания, започнали до 30 юни 2020 година.    


24 500 души са заявили желание в продължение на месеци

24 500 души са заявили желание в продължение на месеци ...

......... със студена вода. Ако започнеш деня си със студена вода поне знаеш, че това е моментът от деня, в който ти е най-студено. Кожата и косата ми изглеждаха невероятно, цялостното ми здравословно състояние много се подобри", сподели тя.До две седмици ще се разбере кои ще са новите обитатели на острова.


ЕasyJet, най-голямата британската нискотарифна авиокомпания заяви, че представянето й през

ЕasyJet, най-голямата британската нискотарифна авиокомпания заяви, че представянето й през ...

......... Holidays, включвайки се в някои от пазарите, от които Thomas Cook излезе.   На 10 януари конкурентната компания  Ryanair Holdings също повиши своите прогнози за печалба след скок на изгодните резервации в последния момент за Коледа и Нова година.   Акциите на EasyJet поскъпнаха с близо 30% през 2019 г.


Двайсет града в Европа се състезават да бъдат обявени за

Двайсет града в Европа се състезават да бъдат обявени за ...

......... (Германия), Атина (Гърция), Менорка (Испания), Кашкаиш (Португалия), Рошфор (Франция), Хевиз (Унгария), Колмар (Франция), Сибиу (Румъния) Намюр (Белгия), Прага (Чехия).Гласуването е до 5 февруари тук. .България е извън 20-тицата. През миналата година Пловдив попадна сред 15-те най-добри места за пътуване през пролетта, а Созопол - сред курортните градчета с най-хубави плажове.


Националният превозвач „България Ер“ откри официално нов директен маршрут между София и Санкт

Националният превозвач „България Ер“ откри официално нов директен маршрут между София и Санкт ...

......... самолетни билети по линията между София и Санкт Петербург са включени всички летищни такси,  безплатен регистриран багаж до 23 кг, както и 1 бр. ръчен багаж до 10 кг + дамска чанта/лаптоп, кетъринг на борда и безплатен check-in. Повече информация може да откриете на уебсайта на националния превозвач „България Ер“ www.air.bg. 


Властите на Балеарските острови одобриха късно в петък драстични мерки

Властите на Балеарските острови одобриха късно в петък драстични мерки ...

......... на чуждестранни туристи - 83.7 милиона души през 2019 г. Министър Рейес Марото посочи, че седма поредна година страната регистрира увеличение на гостите и че е оптимистично настроена за 2020 г.След Франция това е най-посещаваната от туристи страна в света и този сектор от икономиката носи почти 12% от БВП.


Бяла памучна дреха, наподобяваща гащеризон, с къси крачоли, тънки презрамки

Бяла памучна дреха, наподобяваща гащеризон, с къси крачоли, тънки презрамки ...

......... Тъй като образецът за стандартната изработка на облеклото е непознат, всяка съпруга шие бельото на съпруга и синовете си по свое желание и преценка. Така върху тази интимна дреха се появяват бродерии, галони и набори, които са еднакво нехарактерни и за днешния ден, и за спящите на пода в миналото.


Британският туроператор Ocean Florida търис да назначи човек, който е

Британският туроператор Ocean Florida търис да назначи човек, който е ...

......... очаква да могат да правят снимки, да съставя кратки текстове и да притежават опит за общуване в социалните мрежи. Те трябва да убедят журите, че са достойни за поста като посочат в кой от Дисни - героите биха искали да се превъплатят и защо.Срокът за кандидатстване е 31 януари тук.


Столицата на Великобритания Лондон оглавява класацията на маркетинговата агенция Resonance

Столицата на Великобритания Лондон оглавява класацията на маркетинговата агенция Resonance ...

......... Русия се засили с нарастването на политическите интриги в световен мащаб, което може да обясни защо Москва е най-хаштагваният град в "Инстаграм". Градът не само предлага изобилие от класически атракции, включително шедьоври на архитектурата, но и причудливи барове, вкусни местни ястия и дръзки модни бутици.Пълната класация можете да разгледате тук.


Най-добрият къмпинг в Европа се намира в Австрия, шест от

Най-добрият къмпинг в Европа се намира в Австрия, шест от ...

......... 3 млн. потребители и над 35 млн. влизания къмпинг 0 платформата camping.info е най-посещаваният специализиран сайт в немскоезичните страни като обхваща 23 042 къмпинга от 44 европейски държави, се казва в съобщението на организацията( Популярността на сайта се дължи и на това, че предлага 27 езикови версии, смятат създателите му.


Столицата на Хърватия крие в себе си множество чудати музеи.

Столицата на Хърватия крие в себе си множество чудати музеи. ...

......... на апартамента - музей, гостите могат да слушат музика от грамофинни плочи или да гледат телевизия на черно-бял екран, а също така и да научат някоя стара домашна рецепта в кухнята на жилището.Досега в музея са показани над 500 предмета от 80-е години, изложени в 6 стаи с ретро дизайн.