Вече е известно как е изглеждала затворническата килия на Алфонсо

Вече е известно как е изглеждала затворническата килия на Алфонсо ...

......... е осъден на 11 г. затвор за укриване на данъци. Първоначално е пратен във федералния затвор в Атланта, а оттам е преместен в Алкатраз. 12 години по-късно е пуснат на свобода заради влошено здраве и умира на 25 януари 1947 г.© Albert Vecerka, 2001, www.easternstate.orgЗатворът във Филаделфия днес е музей


Текстът на Силвия Зарева е от бюлетина на фондация

Текстът на Силвия Зарева е от бюлетина на фондация "Америка ...

......... местни екипи за развитие. През 2018 г. Ива се присъедини към усилията на Фондация "Америка за България" да насърчи активизирането на местните общности във Враца, Габрово и Разград. Фондацията подкрепи трите града с дарения за развитие на местни проекти за периода 2019 – 2022 на стойност от половин милион лева.


"Дестинация: Храна" е специална поредица в "Дневник", която свързва две ...

......... цени в менюто, но е прието да се закръгля дължимата сума към следващите 10 франка.При следващото ви пътуване можете да проверите в съставената карта какви са бакшишите и дали се очакват от вас. Вашия опит или съвети - може да коментирате във форума. Всичко, което трябва да знаете за:Дестинация:Храна (23)


Проучването и планирането на почивка често е трудна и изтощителна

Проучването и планирането на почивка често е трудна и изтощителна ...

......... Potala Palast (Официалната резиденция на Далай Лама, Тибет) - 26 евро18. Tokyo One Piece Tower (Закрит парк, посветен на анимето Уан Пийс) - 25 евро19. Guinness Store House (Пивоварна на известната марка бира в Дъблин) - 25 евро20. Casa Batlló (Сграда на прочутия архитект Антонио Гауди, Барселона) - 25 евро.


"Дестинация: Храна" е специална поредица в "Дневник", която свързва две ...

......... Де Албукерки казва, че продажбите се оценяват на 1.5-2 млн. евро годишно и очаква удвояване през тази година. Над една трета от бизнеса на компанията идва от Южна Корея - един от техните клиенти там веригата CVS, предлага пащелите в 12 500 магазина.© pasteldenata.dkВсичко, което трябва да знаете за:Дестинация:Храна (23)


Дестинация: Храна

Дестинация: Храна" е специална поредица в "Дневник", която свързва две ...

......... това, че предлага деликатеса. Намира се на тиха улица, няколко преки встрани от основната пешеходна и търговска улица в Рейкявик.* Началото не е откъс от книга, а опит на автора да ви доближи максимално до представата за ефекта от ядене на ферментирала акула. Всичко, което трябва да знаете за:Дестинация:Храна (23)Властите в Танзания обявиха, че планират за построят лифт на

Властите в Танзания обявиха, че планират за построят лифт на ...

......... турист прекарва около седмица в района на планинския масив.Миналата година приходите на Танзания от туризъм са нараснали със 7.13% до 2.4 млрд. долара, а секторът е водещ за местната икономика с около 25% в БВП. Освен изкачването на Килиманджаро популярни са сафари - туровете в националните паркове и морският туризъм.


"Дестинация: Храна" е специална поредица в "Дневник", която свързва две ...

......... у дома, е бузята. Тестото, нарязано на ленти, се увива около стик като кука за плетене и изсъхва в придобитата спираловидна форма. Обичайно се гарнира с песто с шам фъстък и пекорино сичилиано.Още за италианската кухня и за други гурме дестинации - тук. Всичко, което трябва да знаете за:Дестинация:Храна (19)


Франция е не само най-посещаваната от туристи страна в света,

Франция е не само най-посещаваната от туристи страна в света, ...

......... ви пристига с миниверсии на основните десерти на ресторанта.© Петър Карабоев© Петър Карабоев© Петър Карабоев© Петър Карабоев© Петър Карабоев© Петър КарабоевИ като потвърждение, че Франция полага усилия да е още по-гостоприемна, тук изпращат с Thank you, see you soon или Merci, à bientôt. Всичко, което трябва да знаете за:Дестинация:Храна (19)


Когато си в Алпите, няма как да пропуснеш да опиташ

Когато си в Алпите, няма как да пропуснеш да опиташ ...

......... всъщност е съд с горещо олио, в които се потапят късчета телешко месо (но може също пилешко и др.), докато станат готови според вкуса. Подправят се със сосове, салати, кисели краставички.Вече има и десертни фондю от разтопен шоколад, в който се топят плодове парчета.Всичко, което трябва да знаете за:Дестинация:Храна (19)


"Дестинация: Храна" е специална поредица в "Дневник", която свързва две ...

......... добре.Следва ледът, който може да бъде натрошен, може бучките да бъдат оставени цели. Трябва да се знае, че натрошен той разводнява доста бързо напитката, особено ако не е висококачествен сух лед. Последен се изсипва ромът.За украса може да се пуснат 1-2 парчета лимон. Всичко, което трябва да знаете за:Дестинация:Храна (19)"Дестинация: Храна" е специална поредица в "Дневник", която свързва две ...

......... заедно. Ако не успяват да съчетаят вкусовете, ще съсипят и двете неща. Сладък коктейл със сладка хапка не става", обяснява Илия Зотков.Рецепта от Илия Зотков за читателите на "Дневник" - четете утре.Идеи за барове в Лондон - тук.Още от "Дестинация: храна" - тук. Всичко, което трябва да знаете за:Дестинация:Храна (19)


"Дестинация: Храна" е специална поредица в "Дневник", която свързва две ...

......... порт е 6 километра, може да избирате между места за питие. На Namal е и големия нощен клуб Light House за феновете на мащаба. А иначе барът за коктейли е 223 на централната градска улица Dizengoff.Още препоръчани места в Тел Авив - тук. Всичко, което трябва да знаете за:Дестинация:Храна (18)


Най-големият християнски празник - Възкресение Христово, се чества в цяла

Най-големият християнски празник - Възкресение Христово, се чества в цяла ...

......... Точно в полунощ градът се озарява от пищна заря - отново уникален детайл при посрещането на празника на острова. Неделята на Великден продължава с празнична процесия на иконата на Възкресението из Керкира, последвана от празничен обяд – агнешко месо, вино, червени яйца и, разбира се – много музика и танци.


"Дестинация: Храна" е специална поредица в "Дневник", която свързва две ...

......... ми тежи". Но все още го задържа предизвикателството да показва на българските си клиенти автентичната италианска кухня.Очаквайте в следващите дни рецепта от Кристиано Грасо за тартар.© Анелия НиколоваТартар от накълцано сурово месо, суров жълтък, домати конфи, сиренеОще идеи от "Дестинация: Храна" - тук. Всичко, което трябва да знаете за:Дестинация:Храна (16)


"Виждате ли, че бузата на Богородица е издута?" - пита ...

......... непременно ще ви го сервират на трапезата.© Вера ГеноваТози паметник на морското свинче е тук не толкова в прослава на симпатичния гризач, колкото да покаже, че това е място, където може да се опита местния деликатес. Пекат ги в пещи край пътя, нанизани на шиш и ги сервират с картофи.Дион Ленард е роден в Австралия, но дълги години пребивава

Дион Ленард е роден в Австралия, но дълги години пребивава ...

......... си пристрастия, но в много от коментарите личеше, че Гоби беше една от малкото хубави новинарски истории, които връщаха вярата в човешката природа. В година, белязана от мъка и страх, разказът за едно малко кученце се беше превърнал в пътеводна светлина. Повече информация за книгата ще намерите тук. © Вакон


"Дестинация: Храна" е специална поредица в "Дневник", която свързва две ...

......... институции."Ако се погледнат менютата - най-старото е най-малък формат и всяко ястие е описано на един ред, следващото - на два реда, и следващото - на три реда", разказва Албена, която е получила достъп до архива на ресторанта за целите на нейно проучване. Всичко, което трябва да знаете за:Дестинация:Храна (11)


"Дестинация: Храна" е специална поредица в "Дневник", която свързва две ...

......... с цялото взаимно проникване на готварска и вкусова култура и дори със смешното съперничество за авторство на ястия, които очевидно са навсякъде", казва тя.За следващото си пътуване може да изберете някоя от книгите, които все още не сте чели. Угощението ще е двойно. Всичко, което трябва да знаете за:Дестинация:Храна (11)


"Дестинация: Храна" е нова специална поредица в "Дневник", която свързва ...

......... шунка.Баски сладкиш (Pastel Vasco)Този баски десерт може да бъде намерен навсякъде в района и представлява дебел шуплив или леко хрупкав кейк, пълен със сладкарски крем и понякога плодове. Обикновено в него се слагат череши, но всяка пекарна си има свой вариант на рецепцията.© flickrВсичко, което трябва да знаете за:Дестинация:Храна (9)


През 2018 г. едва 9% от българите използват специализирани сайтове

През 2018 г. едва 9% от българите използват специализирани сайтове ...

......... интернет с друго физическо лице, има в Люксембург – 44%. Следват Ирландия и Малта с 26 на сто, а зад тях е Великобритания с 25%.От Евростат отбелязват, че предлаганите услуги от т.нар. споделена икономика стават все по-популярни в Европа и с всяка година процентът на хората, които ги използват, расте.


Естествено че едно от нещата, с които е известна Белгия,

Естествено че едно от нещата, с които е известна Белгия, ...

......... de Balle. В събота на обяд има джаз и блус концерти. "Гардиън" препоръчва да не се пропуска възможността да се опитат и наденичките предлагани тук. Има избор от 120 вида бира, а освен това има и сезонни бири в лимитирани количества.© Eric Vidal, ReutersВсичко, което трябва да знаете за:Дестинация:Храна (4)


"Дестинация: Храна"е нова специална поредица в "Дневник", която свързва две ...

......... "задължителните" за опитване коктейли във Вашия бар?- "Лаки кейн", "Гинес пънч" и Пинъп зомби".Когато стигнете в Лондон - Laki Kane London`s tropical escape е на 144-145 Upper Street.Четете през следващите дни препоръките на Георги Радев за други барове, които да посетите в Лондон. Всичко, което трябва да знаете за:Дестинация:Храна (3)


Пол Брънтън (1898-1981) е английски журналист и писател, който се

Пол Брънтън (1898-1981) е английски журналист и писател, който се ...

......... задавах! Колко незначителни изглеждаха загубените години! Съвсем ясно осъзнах, че умът сам си създаваше проблеми и след това се измъчваше в опити да ги реши. Това беше съвсем непозната идея за съзнанието на човек, който досега винаги бе отдавал толкова огромно значение на разума.Повече информация за книгата ще намерите тук.


В момент, в който големите градове по цял свят, се

В момент, в който големите градове по цял свят, се ...

......... вярваме, че иновациите могат да доведат до намирането на решения на проблемните въпроси в развитието на градския туризъм", каза на свой ред Зураб Пололикашвили, генерален секретар на Световната организация за туризъм.  На срещата в Лисабон присъстваха и представители на платформата за споделени жилища Airbnb, както и на други частни компании. 


И музикалните инструменти пътуват. Тези дни над 230-годишно пиано приключи

И музикалните инструменти пътуват. Тези дни над 230-годишно пиано приключи ...

......... 21 часа.Авиокомпанията - превозвач засне видео за това как се е справила с отговорната си задача. В каргото са били включени още пет ценни музикални инструмента, три от които са произведени през 18 и 19 век.Вижте и чуйте във видеото как звучи първото австралийско пиано и как му понесе пътуването.


Туристическите пътувания с кораб по река Дунав продължават да са

Туристическите пътувания с кораб по река Дунав продължават да са ...

......... фирми. Значителен е делът на посетителите от страни като САЩ, Канада, Нова Зеландия, Австралия, Китай. Чуждите туристи, пристигнали в региона с кораб, споделят, че проявяват силен интерес към религиозни и исторически обекти, както и към такива от близкото минало, които илюстрират любопитния за тях тоталитарен период.        


Досега речните круизи бяха разработвани предимно за международния пазар и

Досега речните круизи бяха разработвани предимно за международния пазар и ...

......... особено новите параходи се радват на голям успех сред клиентите. През 2018 година корабът „Alena“ започна да плава по Рейн, Майн и Дунав, а година по-рано в експлоатация влезе близнакът му „Asara“. Съдовете са за по 190 пътници, а френските балкони на горните палуби отварят кабините към речната панорама. (БТА)


София е на 116-о място в класацията на консултантската компания

София е на 116-о място в класацията на консултантската компания ...

......... градове като Париж, Атина и Мадрид отбелязват спад от гледна точка на личната безопасност заради терористични атаки и вътрешна нестабилност. Повечето градове в Северна Америка регистрират спад по отношение на личната сигурност, докато в китайските градове положението се подобрява. Столицата на Сирия Дамаск е определена за най-опасния град в света.


Страните и градовете като цяло се опитват да насърчат туризма

Страните и градовете като цяло се опитват да насърчат туризма ...

......... се опитват да отблъснат посетителите (предимно от Китай и Австралия), а търсят начин туристите да „допринесат за опазването“ на местната култура. Докато демократизацията на пътуванията продължава, властите ще продължат да се сблъскват все повече с въпроса дали една дестинация може да се възползва напълно от туристите, без да бъде унищожена.


Мъртво пияна и дрогирана шофьорка свалиха от волана на колата

Мъртво пияна и дрогирана шофьорка свалиха от волана на колата ...

......... отказала кръвни проби за дрога и алкохол. Жената е родом от Рудозем, дошла на гости в родния си град и няколко дни купонясвала с компании. След два дни й предстои да пътува за Англия, където работи. Ченгетата я задържат за 24 часа в ареста. Срещу шофьорката е образувано бързо производство.


Данъчният туризъм започна. Този път обаче е с посока от

Данъчният туризъм започна. Този път обаче е с посока от ...

......... отстъпка. Налозите могат да се платят по няколко начина: в брой и чрез ПОС-терминали на касите на "Местни данъци и такси", безкасово по банковата сметка на община Пловдив, по интернет с ПИН-код, издаден от общинската дирекция или от НАП, на касите на Изипей, в пощите и в няколко търговски банки.


Да си шофьор не е лесна задача, защото винаги трябва

Да си шофьор не е лесна задача, защото винаги трябва ...

......... смятат, че отношението на властите към хората с автомобили не е достатъчно добро. Като цяло, 78% от анкетираните са на мнение, че условията за издръжка и управление на автомобил за 10 години са се променили в негативна посока и това води до по-големи разходи за хората зад волана. Източник: Automedia


Висока скорост е причинила катастрофата на пътя Пазарджик-Панагюрище, съобщиха от

Висока скорост е причинила катастрофата на пътя Пазарджик-Панагюрище, съобщиха от ...

......... В резултат на това той е починал на място. Пострадали са возещите се в автомобила Б.М.- 25г. от село Мало Конаре и 15-годишен тийнейджър от село Юнаците. Двамата са транспортирани с леки травми и наранявания в МБАЛ-Пазарджик. На мястото е извършен оглед от дежурна група при РУ-Пазарджик, образувано е дознание.


Верижна катастрофа с над 20 автомобила е станала тази сутрин

Верижна катастрофа с над 20 автомобила е станала тази сутрин ...

......... пътен възел Ново Делчево – Рибник – път I-1. Най-вероятната причина за катастрофата е мъгла в района. Именно заради мъглата един от шофьорите на спрелите автомобили излязъл от колата си, за да даде знак на идващите автомобили, но е бил ударен от един от тях и след това е починал.


Увеличение на убитите на пътя пешеходци отчитат от МВР. От

Увеличение на убитите на пътя пешеходци отчитат от МВР. От ...

......... възрастни хора и да ги изчакват, защото те се придвижват по-бавно. "В тази полицейска операция изключително ще заложим да предупреждаваме и наказваме хора, които пресичат с децата си на неправилни места", каза Рапчев. Според него тази мярка е важна заради превенцията, защото децата се учат да пресичат неправилно от възрастните./Марица


С площ от едва два квадратни километра, княжество Монако е

С площ от едва два квадратни километра, княжество Монако е ...

......... Сен-Жермен, Гуанджоу Евъргранде и Тотнам, а Монако заема 19-о място в списъка.55% от жителите на Монако са родени в други страни, сочат данни на Световния икономически форум.Класацията се оглавява от Обединените арабски емирства, последвани от Катар, Кувейт, Лихтенщайн, Андора и Макао. Много местни жители идват от Франция, Италия и Белгия.


2000 лева е глобата на водачи на МПС, които карат

2000 лева е глобата на водачи на МПС, които карат ...

......... област Враца са станали 45 пътно-транспортни произшествия, които са с материални щети. Като основна причина за инцидентите е посочена превишената скорост на шофиране. Близо 2000 са произшествията, породени от несъобразената висока скорост на водачите на МПС. Общо за януари нарушенията са повече от 3000, коментират още от „Пътна полиция”. dunavmost.com


Новите 23 суперкамери на КАТ не хващат всички, превишаващи разрешената

Новите 23 суперкамери на КАТ не хващат всички, превишаващи разрешената ...

......... нарушители пък, от снимки след 25 км/ч над ограничението толерансът може бързо и лесно да се увеличи с още 10 км/ч", разясниха от Пътна полиция. Останалите около 200 мобилни и стационарни радари на КАТ продължават да си дебнат за джигити, които минават покрай тях с над 10 км/ч над позволеното.


Всички разбираме, че бюджетът е ограничен. Наистина ли ръководството държи

Всички разбираме, че бюджетът е ограничен. Наистина ли ръководството държи ...

......... хотелите с 4 и 5 звезди се опитват да гарантират, че продуктите се изпращат за обработка само веднъж. Има и друго решение на проблема с неизядената храна - хуманитарна помощ. Хотелите могат да изпращат такива храни до домове за възрастни хора и за сираци, приюти за животни или за бедните.


Закупуването на употребяван автомобил е важна стъпка в живота на

Закупуването на употребяван автомобил е важна стъпка в живота на ...

......... чисто нови, трябва внимателно да проучите състоянието на каросерията около тях. 11. Безплатно сирене - само в капанаВ автомобилните сайтове често има обяви за продажби с надпис "спешно" и намалена цена. Понякога собственикът наистина се нуждае от пари, но по-често примамливите оферти се отнасят за проблемни автомобили. Източник : auto.blitz.bg


Борбата с джигитите по пътя става все по ожесточена. КАТ

Борбата с джигитите по пътя става все по ожесточена. КАТ ...

......... вижда пътят. Едното от нарушенията, което хваща камерата, е превишената скорост. "Патрулният автомобил се движи плътно вдясно, заснема средната и лявата лента. Определили сме, че максимално допустимата скорост за движение е 80 км/ч. Радарът на камерата е настроен да установява превишаване на скоростта от 105 км/ч нагоре”, каза още той./Марица


Има десетки интересни маршрути във всички региони на страната. Ето

Има десетки интересни маршрути във всички региони на страната. Ето ...

......... обаче нямах кола: взех влака за Салерно, а оттам взех автобус до Амалфи, от където се качих на кораб, пътувах до Позитано, Соренто, Капри. Това е прекрасна, романтична брегова линия с някои от най-красивите морски пейзажи в света, но лично аз мисля, че Капри е просто най-удивителното място на земята.


Поради технически затруднения в момента е-винетки не могат да бъдат

Поради технически затруднения в момента е-винетки не могат да бъдат ...

......... Глосов подаде оставка. Премиерът Бойко Борисов пък се извини на българските шофьори за неуредиците около въвеждането на електронната винетна система. През тази година цените на винетките се запазват без промяна, като за леките автомобили се добавя и възможност за закупуване на уикенд винетка на цена от 10 лева. Източник: vesti.bg


Поради технически затруднения в момента е-винетки не могат да бъдат

Поради технически затруднения в момента е-винетки не могат да бъдат ...

......... АПИ Светослав Глосов подаде оставка. Премиерът Бойко Борисов пък се извини на българските шофьори за неуредиците около въвеждането на електронната винетна система.През тази година цените на винетките се запазват без промяна, като за леките автомобили се добавя и възможност за закупуване на уикенд винетка на цена от 10 лева.Източник: vesti.bg


Има десетки интересни маршрути във всички региони на страната. Ето

Има десетки интересни маршрути във всички региони на страната. Ето ...

......... обаче нямах кола: взех влака за Салерно, а оттам взех автобус до Амалфи, от където се качих на кораб, пътувах до Позитано, Соренто, Капри. Това е прекрасна, романтична брегова линия с някои от най-красивите морски пейзажи в света, но лично аз мисля, че Капри е просто най-удивителното място на земята.


Във връзка с метеорологичните прогнози експерти от Главна дирекция “Пожарна

Във връзка с метеорологичните прогнози експерти от Главна дирекция “Пожарна ...

......... мостове, да не се движим в дерета или други подобни места, където би могло да се получи силен отток на вода, който носи дървета, камъни и други тежки предмети, опасни за живота. - ако се намираме в обществена сграда, да спазваме указанията на хората, които се грижат там за безопасността.


Цялостното обезобразяване на шасито на автомобил без помощта на дупки,

Цялостното обезобразяване на шасито на автомобил без помощта на дупки, ...

......... пътният просвет на камиона е много по-голям от този на леката кола.Шофьорът на камиона ще пропусне препятствието между колелата си, но вие няма да имате време да извършите маневра и най-вероятно ще връхлетите на някакъв камък или парче дърво. Окачването ще поеме удара, но сериозните последствия няма да закъснеят.Източник: auto.blitz.bg


Движението по АМ „Тракия“ в тунел „Траянови врата“ посока София

Движението по АМ „Тракия“ в тунел „Траянови врата“ посока София ...

......... км 35+910 поради срутище /пропадане на част от дясното платно/. Движението в участъка се извършва в лявото платно и е регулирано с пътни знаци. Срок до 21.12.2019 г. Опасност от падащи камъни има на път II-37 Пещера-Батак-Ш. Поляна; път II-84 Варвара-гара Костандово /кръстовище за Св. Петка/; път III-842 Юндола-Голямо Белово.


Яко почерпена пешеходка пък попадна под гумите на лека кола,

Яко почерпена пешеходка пък попадна под гумите на лека кола, ...

......... проявен и осъждан водач бил дрогиран.В Сопот в подобно неадекватно състояние колата си управлявал 42-годишен, а с 1,89 промила алкохол в кръвта бил 50-годишен шофьор. Положителна алкохолна проба - над 1,64 промила, дал и 37-годишен, хванат с лек автомобил в село Белозем.Спрямо всички извършители са взети 24-часови мерки за неотклонение.


Всеки, който се изкуши да пийне в кръчма или у

Всеки, който се изкуши да пийне в кръчма или у ...

......... Руселар. На видео не се вижда патрулка на пътна полиция, но местни медии съобщават, че стражите на реда са успели да заловят нарушителя, след като е бил нокаутиран от металния стълб. Пияният шофьор не е пострадал, за разлика от неговото Audi, което се превърнало в купчина скрап, пише ауто блиц.


Два тира блокираха движението през прохода Рожен, съобщи областният управител

Два тира блокираха движението през прохода Рожен, съобщи областният управител ...

......... Два тира блокираха движението през прохода Рожен, съобщи областният управител Недялко Славов. В момента се прави организация товарните автомобили да бъдат изтеглени. Докато това стане, движението ще бъде спряно през прохода, а при възможност ще бъде пропускано контролирано, каза шефът ан ОД на МВР - Смолян старши комисар Николай Димов.


Мъжествен и силен, Subaru Forester e винаги готов за всякакви

Мъжествен и силен, Subaru Forester e винаги готов за всякакви ...

......... автомобили вече се радват и на 5-годишен лизинг без ограничение на пробега. Допълнителен бонус е високата им остатъчна стойност, която ще намали значително размера на вноските ви при покупка на лизинг, а на по-късен етап отново благодарение на нея ще можете да получите по-висока цена при обратното изкупуване на автомобила.


Критиките, че новият Закон за движение по пътища всъщност не

Критиките, че новият Закон за движение по пътища всъщност не ...

......... прозира прокарването на едни интереси. Например, виждали ли сте полицай с колан. Никога и никой не е виждал, въпреки че сегашният закон не ги освобождава от такова нещо. Сега тихомълком са го прокарали да не си слагат колан. Най-малкото очаквах да се ограничи движението на каруците по пътищата", коментира Георгиев./Марица


Ски сезонът е в разгара си, но такава почивка определено

Ски сезонът е в разгара си, но такава почивка определено ...

......... БАГАЖ =Ако изберете обаче по-далечна дестинация, имайте предвид, че всяка авиокомпания има своя политика, свързана с превоза на ски екипировка. Най-често превозвачите разрешават да се транспортира спортно оборудване в багажното, но това е свързано с ограничения за теглото и размера и се заплаща допълнително, предупреждават специалистите в пътуванията от еSky.


Вече са ясни най-скъпите градове за живеене в цял свят

Вече са ясни най-скъпите градове за живеене в цял свят ...

......... които можем да живеем през 2019 г., подредени във възходящ ред.10. Сан Франциско, Калифорния, САЩ9. Оукланд, Нова ЗеландияИзточник: iStock8. Тауранга, Нова ЗеландияИзточник: iStock7. Лос Анджелис, Калифорния, САЩИзточник: iStock6. Сан Хосе, Калифорния, САЩИзточник: iStock5. Санта Крус, Калифорния, САЩИзточник: iStock4. Мелбърн, АвстралияИзточник: iStock3. Сидни, АвстралияИзточник: iStock2. Ванкувър, КанадаИзточник: iStock1. Хонг Конг, Китай


Компанията Volkswagen почти е приключила работата над тестовете на 8-то

Компанията Volkswagen почти е приключила работата над тестовете на 8-то ...

......... к.с. Топ изпълнението ще има хибридна силова установка с мощност около 220 к.с. Също така, на някои пазари новият Golf ще се предлага с двигател, работещ на природен газ (1,5 литра, 130 к.с.). По-късно ще се появят и спортни версии: Golf R и Golf GTI от 300 к.с. Източник: auto.blitz.bg


Компанията Volkswagen почти е приключила работата над тестовете на 8-то

Компанията Volkswagen почти е приключила работата над тестовете на 8-то ...

......... 205 к.с. Топ изпълнението ще има хибридна силова установка с мощност около 220 к.с. Също така, на някои пазари новият Golf ще се предлага с двигател, работещ на природен газ (1,5 литра, 130 к.с.). По-късно ще се появят и спортни версии: Golf R и Golf GTI от 300 к.с.Източник: auto.blitz.bg


Пътен знак за ограничение на скоростта може да се превърне

Пътен знак за ограничение на скоростта може да се превърне ...

......... И разбира се, почти винаги там за нарушения следят костинбродските катаджии“, не скри Тодоров. Пътните полицаи по данни на водачите и неправителствените организации се възползват от табелите за ограничение на скоростта, които са често явление и по други участъци от българските пътища, и това често причинява големи главоболия на водачите.


Нов шофьор, взел книжка за категория В или В1, през

Нов шофьор, взел книжка за категория В или В1, през ...

......... му да е за съответната категория. В момента за това се глобява от 100 до 300 лв. Същата санкция се предвижда, ако книжката е взета за три тежки нарушения в рамките на две години, както и ако шофьорът е лишен от право да управлява МПС по съдебен и административен ред./Марица


Затворен за автомобили над 12 тона остана пътят Батак-Доспат, съобщиха

Затворен за автомобили над 12 тона остана пътят Батак-Доспат, съобщиха ...

......... нова, която се захваща за настилките. Навсякъде пътищата са почистени, опесъчени, където е необходимо – и осолени, но мокри, така че призивът е да се пътува с повишено внимание. При Панагюрски колонии има силна мъгла. Видимостта е 50 метра. Институциите са в готовност заради очакваното влошаване на времето от днес.


С 1500 лв. глоба ще се наказва шофьор, който управлява

С 1500 лв. глоба ще се наказва шофьор, който управлява ...

......... му да е за съответната категория. В момента за това се глобява от 100 до 300 лв. Същата санкция се предвижда, ако книжката е взета за три тежки нарушения в рамките на две години, както и ако шофьорът е лишен от право да управлява МПС по съдебен и административен ред.


Ограничава се движението по път ІІ-37 Батак - Доспат за

Ограничава се движението по път ІІ-37 Батак - Доспат за ...

......... ремаркета и полуремаркета, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура".Шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост.Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ.


Със снежна покривка от 70 см осъмна тази сутрин пътят

Със снежна покривка от 70 см осъмна тази сутрин пътят ...

......... да бъде затворен за автомобили над 12 тона, съобщи дежурният на Пътното. По останалите републикански шосета в Пазарджишко няма ограничения. Около 10 см е снегът по високите части - Юндола, Каратепе, а на Панагюрски колонии е около 3-4 см. Навсякъде настилките са почистени и обработени. Пътищата са проходими, но мокри.


Крадци използват елементарен, но ефективен метод за проникване в набелязани

Крадци използват елементарен, но ефективен метод за проникване в набелязани ...

......... на монета, а и електрониката веднага "усеща", че нещо не е наред и сигнализира за проблема. Във всеки случай повишеното внимание - особено сред собствениците на по-стари коли - никога не е излишно. Най-добре, разбира се, би било в автомобила да не се оставят вещи, които предизвикват интереса на крадците./Марица


Обикновено, за да не замръзнат чистачките за стъклото през нощта,

Обикновено, за да не замръзнат чистачките за стъклото през нощта, ...

......... се разтърка със сух парцал. Така се образува защитен слой, който отблъсква водата и предотвратява замръзване.Възможно е обаче странично действие - замъгляване на стъклото, което пречи на шофирането нощем. Но този ефект възниква само, ако се използва твърде мазно силиконово масло или се сложи по-голяма доза на чистачките.Източник: авто блиц


Родопите са раят на света, доказва писателката Мона Чобан. Авторката,

Родопите са раят на света, доказва писателката Мона Чобан. Авторката, ...

......... Смолянско неслучайно го избрал заради красотата му. И запленени като него, гостите на писателката се връщат отново. Макар да е избрала псевдонима си Чобан преди много години, от Родопите започва историята на пастир на съдбата си. А планината я е научила, че любовта и животът не са думи, а действия.


В началото на година „Ню Йорк Таймс“ публикува списъка си

В началото на година „Ню Йорк Таймс“ публикува списъка си ...

......... Йорк Сити, САЩ32. Чунли, провинция Хъбей, Китай33. Острови Орка, Вашингтон, САЩ34. Узбекистан35. Вестландет, Норвегия36 Лион, Франция37. Доха, Катар38. Батуми, Грузия39. Марсилия, Франция40. Уайоминг, САЩ41. Лос Анджелис, САЩ42. Дакар, Сенегал43. Пърт, Австралия44. Хонконг, Китай45. Иран46. Хюстън, САЩ47. Кълъмбъс, Охайо, САЩ48. Пловдив, България49. Вьове, Швейцария50. Кадиз, Испания51. Долината Елкуи, Чили52. Островите Таити


Хасковлията Антоан Подмолов, брат на показно разстреляния през 2002 г.

Хасковлията Антоан Подмолов, брат на показно разстреляния през 2002 г. ...

......... че на същата дата и място, в условията на реална съвкупност с гореизвършеното, държал боеприпаси за огнестрелни оръжия – 59 бр. ловни патрони. Валентин Подмолов бе убит показно посред бял ден в Хасково през 2002 г., близо до днешния ресторант „Грош”. Братята бяха близки до групировката СИК. Снимка от Бургас24


Временно е ограничено движението по изпреварващата лента при км 98

Временно е ограничено движението по изпреварващата лента при км 98 ...

......... "Тракия" в посока София. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура". Причината е пътнотранспортно произшествие. На този етап не се съобщават конкретните причини за мелето. Не са ясни и участниците, както и има ли ранени или загинали. Движението се извършва в активната лента и се регулира от пътна полиция.