С финансово семпла, но провокативна реклама на туризма в страната

С финансово семпла, но провокативна реклама на туризма в страната ...

......... че тя позиционира Вилнюс като град за сексуален туризъм, а правителството настояло кампанията да се отложи за след посещението на папата. Градът отказал.Британската служба за стандартизация на рекламата е отхвърлила жалба, приписваща сексистки характер на литовското начинание като е заключила, че тя не е унизителна за жените, информира американската медиа.


Над 600 места за настаняване от типа

Над 600 места за настаняване от типа "нощувка със закуска" ...

......... седмица ще бъде на същите дати и в нея участват 900 места за настаняване.Седмицата на бартера не е единствената инициатива, която предлага безплатно настаняване срещу използване на уменията на гостите. Платформата Workaway включва 30 хил. домакини, които биха ви настанили без пари в замяна на няколко часа труд на ден.


Константин Димитров е писател, поет и преводач. Роден е в

Константин Димитров е писател, поет и преводач. Роден е в ...

......... от града набра пълна скорост – 300 км в час! Неусетно съм задрямал, събуди ме грубото посръчкване на младото момиче до мен, че е време да ставам, защото вече сме в Бордо. Между двата града разстоянието е около 600 км, а бяхме пътували само два часа и 15 минути. Чудеса!


Още преди създаването на климатиците този малък северен град на

Още преди създаването на климатиците този малък северен град на ...

......... с климатичната миграция бъдеще. Не е ясно как такава огромна и скоростна промяна ще се отрази на досегашните жителите и дали те ще са доволни от нея. Има и опасения, че необходимостта от мащабно ново строителство ще е за сметка на старата архитектура на града.Само климатът и времето ще покажат.


Северна Македония попадна в топ 3 на препоръчваните дестинации за

Северна Македония попадна в топ 3 на препоръчваните дестинации за ...

......... за догодина се води от Бутан - наречен частица от хималайския рай. Страната се препоръчва заради уважението и грижата за културните и природните си ценности, устойчивостта на туризма, ограничаван и чрез специални такси за дневен престой.Ето и целия списък:1. Бутан2. Англия3. Северна Македония4. Аруба5.Свазиленд6. Коста Рика7. Холандия8. Либерия9. Мароко10. Уругвай.


Операторът на летище

Операторът на летище "Гатуик" край Лондон и авиокомпания easyJet започнаха ...

......... в самолета, който трябва да бъде зает. Затова и медиите бързо нарекоха системата "Бинго за качване на борда" (Boarding Bingo).Тестовете започват на Изход 101 и от easyJet предпазливо казват, че първо искат да анализират с "Гаутик" резултатите преди да решат дали да приложат модела в цялата си мрежа от полети.Трийсет години след падането й, Берлинската стена се възражда във

Трийсет години след падането й, Берлинската стена се възражда във ...

......... коментира Анна Камински, ръководител на Фондацията за проучване на комунистическата диктатура в ГДР. "Трябва да се използват новите технологии, за да се разказва на младите поколения за този период и за да усетят те донякъде как сме живели зад Стената", казва тя. /БТАВсичко, което трябва да знаете за:На път (1486)


В продължение на няколко месеца Цвета и Станислав с раници

В продължение на няколко месеца Цвета и Станислав с раници ...

......... програма, но нали затова сме тръгнали насам – да откриваме свят, за който всъщност почти нищо не знаем. Съвсем преднамерено не сме се подготвяли, искаме да преживеем срещата по начин, подобен на този, по който детето навлиза в света – без предварителна информация, без изградени нагласи и без очаквания. Начисто.


Двете и половина хиляди жители на малката и напълно неизвестна

Двете и половина хиляди жители на малката и напълно неизвестна ...

......... Кристи да дойдат и да измислят с какво да ги занимават. Вече е разработен проект, чрез който да се оформи вагон - музей с подходящия инвентар, пресъздаващ интериора на "Ориент експреса", магазин, декориран в същия стил, алея за разходки и кафене, което да предлага лека английска закуска, съобщава Croatia Week.


Стълбище в нюйоркския квартал

Стълбище в нюйоркския квартал "Бронкс" се оказа масово посетено от ...

......... хора с идеята да си направят селфи.Мястото станало толкова популярно, че местните хора съветват да се идва тук рано сутрин.Стълбището е малка пряка, наречена "Степ стрийт", то има 132 стъпала и осигурява пешеходна връзка между "Шекспир авеню" и "Андерсън авеню". Днес обаче е прекръстено от хората на "Стълбите на Жокера".


Ветроходната академия "Кор Кароли" възстановява наградата "Понтус Евксинус" /в превод

Ветроходната академия "Кор Кароли" възстановява наградата "Понтус Евксинус" /в превод ...

......... наградата "Понтус Евксинус" /в превод от латински Черно море/ за най-бързо пресичане на Черно море от преди 30 години от български екипажи с маршрут Варна-Сочи и обратно, съобщиха организаторите. Яхтата отплава днес от фара на Морската гара във Варна. Плаването е част от отбелязването на 140 години българо-руски дипломатически отношения.След като престоя в продължение на 120 години на ръба

След като престоя в продължение на 120 години на ръба ...

......... специални релси, по които го придвижвали със скорост около 8 метра в час. Първоначално инженерите изчислявали, че фарът тежи 1000 тона, но в хода на повдигането установили, че теглото му е едва 720 тона. "Пътуването" продължило 10 часа.Цялата операция е струвала на общината 5 млн. крони - 670 хил. евро.


Построен през 1942 г. в Хамбург нацистки бункер ще бъде

Построен през 1942 г. в Хамбург нацистки бункер ще бъде ...

......... хиляди жители на града при въздушните удари на съюзническата авиация. Предвижда се след обновяването там да бъде поставена и паметна плоча за жертвите на нацискта Германия, добавя Си Ен Ен.Във Виена един от няколкото подобни бункера е трансформиран в градски аквариум, а стената на друг се използва за спортно катерене.


Япония ще стане свидетел на бляскава вековна церемония днес –

Япония ще стане свидетел на бляскава вековна церемония днес – ...

......... възстановяването на щетите.ПомилванияПравителството ще помилва около 550 хил. души, осъдени за дребни престъпления – например нарушения на пътя. Това ще премахне от досиетата им съдебната тежест, която в Япония може да им попречи да си изкарат нови книжки или да провеждат други дейности.Всичко, което трябва да знаете за:На път (1485)


Финландия се присъедини към държавите, които очакват от туристите уважение

Финландия се присъедини към държавите, които очакват от туристите уважение ...

......... г. поде такава инициатива като монтира на летище Кефлавик "клетвен бутон", с който туристите да изказват съгласие, че няма да оставят в местната природа следа от престоя си. Подобни инициативи има на островната група Палау в западната част на Тихия океан, на Хаваите, в Нова Зеландия и окръг Сонома, Калифорния.


Сердика

Сердика"! Това е най-новото лале в света.Селектирано е в Холандия ...

......... е националната гордост на Холандия, но всъщност не е холандско. Родината му е Турция. Един от султаните направил на австрийския посланик подарък - луковици на лалета. Той дал няколко на свой холандски приятел, който пък ги донесъл в градините на Университета в Лайден.© Ligthart BloembollenИсторията на холаднското лале е кратка.Един от всеки десет туристи отказва да лети, ако е

Един от всеки десет туристи отказва да лети, ако е ...

......... по-свързани с телефоните си и е по-вероятно да се откажат да пътуват, ако са го забравили, докато повечето от по-възрастните смятат, че ще се оправят и без него.Застрахователите съветват пътуващите да си съставят списък с вещи, който да проверяват както преди тръгване на ваканция, така и при напускането на хотела.


Често ходенето на басейн може да се окаже като минисреща

Често ходенето на басейн може да се окаже като минисреща ...

......... през хидроботаническо езеро. Близо до тях двете е монтиран гранулиран фосфатен филтър за абсорбиране, който е монтиран по продължението на стените на целия басейн, които пък са създадени така, че да предизвикват циркулация на водата от единия до другия край незабелязано.Borden Park Natural Swimming Pool from gh3* architects on Vimeo.


Там е сиво и прашно, но със сигурност е невероятно

Там е сиво и прашно, но със сигурност е невероятно ...

......... или компютърният музей в Падерборн, предлагат специални изложби. В Нордлингер Рийс в Бавария пък преди около 15 милиона години е паднал астероид и е създал огромен кратер, който също може да се посети. Астронавтите от космическата мисия "Аполо 14" са го използвали като тренировъчна площадка за пътуването си до Луната.


Собствениците на лондонския хотел

Собствениците на лондонския хотел "Риц" (Ritz), убежище за кралски особи, ...

......... си съименник. Двата хотела са основани от един и същи човек, но сега имат различни собственици. Именно в парижкия "Риц" принцеса Даяна вечеря преди фаталната автомобилна катастрофа през 1997 година.Потенциалната продажба на лондонския "Риц" беше оповестена за първи път от в. "Таймс".Представител на братята Баркли отказа да коментира информацията. /БТА


Въпреки множеството предупреждения да стоят настрана от скалния монолит Улуру,

Въпреки множеството предупреждения да стоят настрана от скалния монолит Улуру, ...

......... едно от чудесата на света е една от топ туристическите дестинации, независимо от своето отдалечено местоположение.Предстоящата забрана привлече към нея още повече посетители и в момента там има повече хора, отколкото е имало от повече от десетилетие насам, коментира мениджърът на националния парк "Улуру-Ката Тюта" Майк Мисо пред SBS News.


На 15 май 2010 г., след 210 дни по море

На 15 май 2010 г., след 210 дни по море ...

......... сама в морето, ще има нещо толкова трудно, колкото това да държа главата си високо вдигната, докато насочвам осакатената "Елас Пинк Лейди" между вълноломите на Голд Коуст, след като видях множеството, обрамчило реката, флотилията от лодки, дошли да позяпат, и ударната група на очакващите медии.Повече за книгата ще намерите тук.


Контролната зала на избухналият през 1986 г. Четвърти блок на

Контролната зала на избухналият през 1986 г. Четвърти блок на ...

......... се обновят вече съществуващите.Ядрената централа е в центъра на покриваща стотици километри зона с ограничен достъп. Значителна част от нея бе отворена за туристи през 2011 г., но имам места като "гробището" за автомобили и техника, използвани в разчистването след взрива, където все още е напълно забранено да се влиза.


В кои градове уличната храна е най-вкусна, изобилна, здравословна и

В кои градове уличната храна е най-вкусна, изобилна, здравословна и ...

......... Израел 22. Порт Руис, Мавриций8. Сидни, Австралия 23. Хонолулу, Хавай9. Мексико сити, Мексико 24. Тайпе, Тайван10.Портланд, САЩ 25. Маракеш, Мароко11. Сеул, Южна Корея 26. Рио де Жанейро, Бразилия12. Пекин, Китай 27. Ню Йорк, САЩ13. Берлин, Германия 28. Дърбан, Южна Африка14. Париж, Франция 29. Кингстън, Ямайка15. Истанбул, Турция 30. Дакар, Сенегал


Британска компания заяви, че изгражда първата в света площадка за

Британска компания заяви, че изгражда първата в света площадка за ...

......... Вероятните разходи за возене ще са около 3,75 долара на километър - по-евтино от лимузина, но на двойна цена в сравнение с наземното пътуване. „Най-напред браншът трябва да спечели обществените регулатори и регулаторите за безопасността на въздуха и точно това е целта на демонстрацията през този месец“, заявява Уокър.  


Преходите и разходките в планината винаги са по-приятни и безопасни

Преходите и разходките в планината винаги са по-приятни и безопасни ...

......... има интерес.За отпечатването ѝ тече дарителска кампания, която ще продължи до 30 октомври."Това е като предварителна продажба. Така хем хората си запазват книжката, хем подпомагат кампанията. Остатъкът от тиража мисля да я разпространявам след това през интернет", разказа Кирчева.Всеки желаещ да купи книгата може да го направи чрез дарение тук.


Телеаспержа

Телеаспержа" - така берлинчани наричат телевизионната кула, издигната в центъра ...

......... кръстът не изчезнал, а източноберлинчани с присмех нарекли оптичната илюзия "Отмъщението на папата".Кулата е най-високата постройка в Германия като разстоянието от земята до антената е 360 метра. От откриването й до днес през нея са преминали близо 60 млн. посетители като сега тя посреща по около 1.6 млн. души годишно.


Пещерите неизменно са сред основните атракции за туристите - особено

Пещерите неизменно са сред основните атракции за туристите - особено ...

......... са част от приключенията, които изпитват посетителите.© УолтопияОбщата дължина на тунелите е 250 м, разположени на 330 кв. м площ. Пещерата има 26 различни маршрута.По-рано тази година "Уолтопия" направи най-голямата изкуствена пещера в Европа, която е разположена в National Sport&Science Center в Дъблин, Ирландия, малък вариант има и в "Музейко".


Японските авиолинии въведоха нова възможност за избиране на места, така

Японските авиолинии въведоха нова възможност за избиране на места, така ...

......... неща", написа един човек. Друг казва: "След като се роди синът ми, съчувствам много на родителите, пътуващи с деца"."Ако не ви е приятно да пътувате до пищящи деца, с удоволствие ще ви оставят да се опитате да се справите с тях", пише трети.Всичко, което трябва да знаете за:На път (1483)


Саудитска Арабия обяви, че започва за пръв път да издава

Саудитска Арабия обяви, че започва за пръв път да издава ...

......... да се носи "абая", черна дреха, покриваща цялото тяло. Подчертава се, че туристките трябва да се обличат скромно.  Туристите, които не изповядват исляма, както и досега няма да могат да посещават светите за мюсюлманите градове Мека и Медина. За чужденците продължава да важи и забраната за употреба на алкохол.   /БТА/


Бургас попадна в топ 10 на градовете в света, където

Бургас попадна в топ 10 на градовете в света, където ...

......... Атина.Общо в списъка са включени 74 града в света. Вижте го тук.От справка в сайта на компанията се вижда, че най-търсените чрез него дестинации са 40 като България влиза в това число с близо 300 оферти за коли под наем от 24 града, което я поставя преди Канада, Чехия, Холандия.


Средиземноморският курортен град Кан, където се намира четвъртото по големина

Средиземноморският курортен град Кан, където се намира четвъртото по големина ...

......... близо 300 кораба. Това е голям скок в сравнение с преди десет години, когато техният брой е 17,8 млн.През юли норвежкият холдинг за круизи, който представлява 40 процента от морския трафик на Кан, подписа круизна харта - споразумение, с което обеща да направи корабите си по-малко вредни за околната среда.


Авиокомпанията

Авиокомпанията "Еърбъс" обмисля да въведе редица нови технологии в самолетите ...

......... през 2021 г. на "Еърбъс А321".Миналата седмица компанията Fuel Matrix предложи система, която да позволява дискретно да бъдат претегляни пътниците на всеки самолет. По този начин авиокомпаниите могат да изчислят по-прецизно и точното количество гориво, необходимо за всеки полет, а така да намалят въглеродните емисии. Повече за системата четете тук.


Въпреки че месец септември ни загатва за отиващото си лятото,

Въпреки че месец септември ни загатва за отиващото си лятото, ...

......... условията на кампанията и цените на самолетните билети ще намерите в секцията „Промоции“ на уебсайта на „България Ер“. Резервацията на самолетни билети може да бъде направена онлайн на www.air.bg, в офис на авиокомпанията, през агентската мрежа или чрез Центъра за обслужване на клиенти на тел. +3592 402 04 00, на e-mail: [email protected]  


Ханой, Виетнам. Ако човек се разходи по която и да

Ханой, Виетнам. Ако човек се разходи по която и да ...

......... спомен оставен от французите е кафето. Те го въвеждат през 19 век, а до 1950 г. вече в страната функционира и преработвателно предприятие за производство на разтворимо кафе. Така кафето си пробива път в градовете, където набира популярност. В днешно време културата на кафето е неизменна от живота на Виетнам.


Само който не е пътувал до Южна Италия, само той

Само който не е пътувал до Южна Италия, само той ...

......... къщи за търсещите подслон бежанци, които пресичат Средиземно море от Либия.Други като Самбука, решени да направят каквото е необходимо, за да оцелеят, възприеха стратегия, която стана модерна в южните региони - практически раздават изоставените домове на всеки, който желае да се засели там, на символичната цена от само едно евро.


Ако знаят колко тежат пътниците в самолета, авиокомпаниите могат да

Ако знаят колко тежат пътниците в самолета, авиокомпаниите могат да ...

......... британската медиа. През 2015 г. узбекистанска авикомпания обяви, че ще претегля пътниците си и няма да допуска тези, които са превишили ограничението за тегло на натоварени полети или в по-малки самолети. През 2017 г. финландска авиолиния стартира подобна доброволна програма, за да си помогне при определянето на нужното количество гориво.


Основната идея зад този сборник -

Основната идея зад този сборник - "Пътешествие като на кино", ...

......... Стигнахме до самотна бензиностанция точно до стената, разделяща Израел и Палестина, разположена на някога оживено кръстовище. Попитахме собственика какво мисли за случващото се, а той каза: "Тази стена ще падне. В Германия отне тридесет години, а тази тук съществува едва от седем години." Сетне се усмихна.Повече за книгата прочетете тук.


В нощта на 27 (когато се отбелязва Световният ден на

В нощта на 27 (когато се отбелязва Световният ден на ...

......... 59 лв. в четиризвезден и 69 лв. в петзвезден хотел. В сумата е включена закуска и разходка с гид из центъра на столицата.До 16 септември ще бъдат обявени всички участващи хотели в инициативата, а на 17 септември от 10 ч. ще могат да се правят резервации през сайта на събитието.


Властите на испанската област Галисия предвиждат покупката на дронове, които

Властите на испанската област Галисия предвиждат покупката на дронове, които ...

......... помощ и със спешния телефон 112.Предвиденият бюджет е 1.1 млн. евро, информира АВС.Идеята е системата да заработи до 2021 г. Тогава в Испания ще бъде отбелязана Годината на св. Яков и се очаква особено голям наплив на посетители, особено през юли, когато на 25-ви - неделя, е денят на патрона.


Биоразнообразие, опазване на защитени зони, наличие на природни и национални

Биоразнообразие, опазване на защитени зони, наличие на природни и национални ...

......... Венецуела, над половината от територията на която е защитена от човешко вмешателство, следвана от Словения, Люксембург и Полша.Сред страните от ЕС в общата класация България е на 17-то място (Кипър и Малта не са представени) . След България се нареждат Хърватия, Великобритания, Белгия, Дания, Унгария, Литва, Люксембург, Ирландия и Португалия.


Бруно Ромао притежава едно от последните традиционни кафенета в Алфама,

Бруно Ромао притежава едно от последните традиционни кафенета в Алфама, ...

......... Олимпийските игри Саудитска Арабия търси частни капитали, за да промени плажовете по Червено море Спонсорирано съдържаниеКоментари (0) Напиши коментарНужен е javascript, за да пускате коментари и за да ги оценявате!ИмеКоментарМоля, въведете следния код, за да изпратите Вашия коментар! ИзпратиНапиши коментарНужен е javascript, за да пускате коментари и за да ги оценявате!Напиши коментар