Първи мит Четенето било секси. Нека погледнем истината в очите.

Първи мит Четенето било секси. Нека погледнем истината в очите. ...

......... По-силен аргумент от вредатна от четенето няма как да има. P.S. Както забелязвате, липсват мит номер пет и шест. Този въпрос ще го обсъдим, когато разгледаме ползите от цифрите. P.P.S. Материалът е посветен на денят на книгата, който беше преди два дни. Но това ще го обсъди, когато разгледаме ползите от календара.


Най-трудно е да пишеш обективно. Това, което казах, беше излишно,

Най-трудно е да пишеш обективно. Това, което казах, беше излишно, ...

......... либийската принцеса Европа, която Зевс, във вид на бик е пренесъл именно през Босфора (бичия канал). И пак ще повторя – това, което казвам, е извънредно субективно. Но с усмивка допълвам, че и което каже друг, в противоречие с казаното от мен – ще бъде точно толкова субективно. Различни субективности.


Някъде там между 1984 и 1987 година често ми се

Някъде там между 1984 и 1987 година често ми се ...

......... Ако преминем през по-ниските телесни нива, имаме шанс да стигнем и до духовните. Време е да изринем на прасенцето вътре в нас, да му почистим кочинката. Изобщо, време е от прасенца да се превърнем в лебеди. Не е невъзможно. Останаха само пет дни, другари. Сега е моментът, не го изпускайте!


Дрън… дрън… дрън… избори, Дрън… дрън… еврофондове, Дрън… дрън… дрън…

Дрън… дрън… дрън… избори, Дрън… дрън… еврофондове, Дрън… дрън… дрън… ...

......... Да, бе. Забравих. Купуването и продаването на гласове е незаконно. Или май беше законно? Или да си престъпник беше законно? Май убиец е законно? Обаче да не целуваш ръка е незаконно? Обърквам се вече, ебаси… Побъркахте ни с тези схеми, с които ни мачкате и на шега ги наричате правосъдие.


„Няма никакво изключение от правилото, че всяко органично същество се

„Няма никакво изключение от правилото, че всяко органично същество се ...

......... назадничав и мек. Новите мерки ще бъдат безкомпромисни и безмилостни. Почнахме от думите, ще стигнем и до делата. Новият свят е по-високото ниво на играта, но всъщност е по-ниско. Падението продължава. Демоните са във вихъра си. Същата стара мизерия, която Библията е предвидила още в началото. Няма съдба. Има закономерности.


Валеше ситен дъжд. Духаше вятър. Бялата къща изглеждаше като палат

Валеше ситен дъжд. Духаше вятър. Бялата къща изглеждаше като палат ...

......... дъжда. Когато излезе пред портата на тази бяла като аспирин къща, мършавата спря. Огледа се. На прозореца стояха Риж Димитър и младата дама, която със сигурност изглеждаше по-стройна върху Аликзендър Маккуийн на краката си. Елена им кимна и продължи по улицата – никой не бе минавал преди нея. Беше мокро.Милко Лазаров е български кинорежисьор. Православен християнин. Режисьор на филмите

Милко Лазаров е български кинорежисьор. Православен християнин. Режисьор на филмите ...

......... милиарда причини (по КПКОНПИ). Какво би казал на бъдещите поколения, които ще правят кино през, да кажем, 2035-та? Пак да внимават в картинката! (смее се) Oще на facebook.com/ivailo.noisy.tsvetkov NB! Адвокатът на OFFNews.bg напомня: препечатването на този текст (изцяло или отчасти) става само с изрично писмено разрешение от OFFNews.bg и автора.


Ехо? Чуваме ли се? Тези с кредитите, за да си

Ехо? Чуваме ли се? Тези с кредитите, за да си ...

......... се интересува от детайлите. Той вижда, че вие можете а той - не. Че вие ще живеете, а той ще умре. Ето, затова ви мразят. Това е! Ние сме народ от завистници. 80% дебили и 100% завистници. Добрата новина е, че скоро завистниците ще измрат и ще останат само дебилите.


Тъй като живеем в хипертекстово време, реших че е време

Тъй като живеем в хипертекстово време, реших че е време ...

......... на идеологиите, на черното само като черно и на бялото – само като бяло. И ми се повръща, честно казано, от тия времена. Така че – аплодирам своята обърканост. И ще отида в Истанбул с неясно и неопределено чувство. Което е прекрасно. Или пък - знае ли човек?  Без крайности.


Гриф: Строго секретно!!! Кратък курс-инструкция с обяснения за придобити имоти

Гриф: Строго секретно!!! Кратък курс-инструкция с обяснения за придобити имоти ...

......... с апартамент на мое име? В нашето семейство уважаваме личното пространство. Законно е! Нямам апартамент на мое име. Всичко е записано на семейството хамстери, които са многодетно семейство и на които плащам наем. Законно е! Нямам представа колко квадратни метра е апартаментът ми. Продадоха ми го във футове. Законно е!


Към малцината, които внимават в детайлите и имат памет on

Към малцината, които внимават в детайлите и имат памет on ...

......... оставете всички илюзии. Без да иска, прилага девиативно ницшеанското Leidenschaft. Инепт, символ на какистократичния ни Zeitgeist, избран от несъзнато волунтаристични fellow-инепти. *** А Борисов кога? Oще на facebook.com/ivailo.noisy.tsvetkov NB! Адвокатът на OFFNews.bg напомня: препечатването на този текст (изцяло или отчасти) става само с изрично писмено разрешение от OFFNews.bg и автора.Имам вишу. Разбирам ги работите. Трябва да се развиваме като

Имам вишу. Разбирам ги работите. Трябва да се развиваме като ...

......... казах, имам вишу. което ми напомня, че трябва да има и паметник на „вишуто“. Нещо пред университета. Букви, цифри ей такива работи. На които, да може да се сяда и да се пие кафе. Имам и още много идеи ама няма да ги казвам, защото не са защитени с патент.


Разправят: Русия се готвела за война! Кой разправя ли? Ами

Разправят: Русия се готвела за война! Кой разправя ли? Ами ...

......... новинки): Не си играйте с животите и настроенията на хората! Защото хората не са Дас Ман! Хората са отделни личности и понякога това си проличава. Вдигат се и унищожават. Това, което им пречи да живеят в мир и благодат. А иначе просто за всички ще кажа: Make Love, Not War!


Ако ме попитат в кое време искам да живея, със

Ако ме попитат в кое време искам да живея, със ...

......... Марк Шатълуърт, Ричард Брансън. Намира се все още от този възторг и в добрите книги, в откриването на нови въображаеми светове. А ако писателите не преследват възторга, значи са обикновени бизнесмени и писането им повече вреди, отколкото помага. Доброто писане не дъвче наготово, а поставя загадки, доброто писане развива въображението.


Васко притисна звънеца на къщата на щурата Лена, билкарката. Добре

Васко притисна звънеца на къщата на щурата Лена, билкарката. Добре ...

......... оздравея. Честно. Момичето, дребно като портмоне за жълти стотинки, стоеше до възглавницата му, навлечено в десет фланели. Не шукваше, не дишаше. Гледаше го. Добре съм – излъга Васко. Дамянка не помръдваше, но полека, бяло и светло като кокиче - съвсем в началото на март - се усмихна. Гладен съм – зарадва се Васко. После заспа.


„Борбата с корупцията” е част от инструментариума на всяка корупционна

„Борбата с корупцията” е част от инструментариума на всяка корупционна ...

......... бориш срещу корупцията, пренебрегвайки закона. Не можеш да очакваш справедливост, ако не уважаваш институциите. Пренебрегването на закона води единствено до това да се довериш на онези, които викат и скандират по-силно своите заучени текстове, да избереш един или друг „стен-вестник”, оставайки в същия цирк, в който клоуни са само зрителите.Както е известно от най-дълбока древност, хората се делят на

Както е известно от най-дълбока древност, хората се делят на ...

......... от пачетни преси на Гутенберг, който е известен с това, че използвал винарска преса, която основно преработил, за да направи преса за печатане. С която пък направил най-голямата съблазън на света достъпна за абсолютно всички. А именно – книгите.В това време в студиото настана весел и всеобщ разпад. На Всичко.


Видяхте ли? Скандал! Аз лично гледах прословутата целувка между Кубрат

Видяхте ли? Скандал! Аз лично гледах прословутата целувка между Кубрат ...

......... сума пари ще и мине. Та се сетих за един обичай. Тричане. Взимат кучето и го въртят на въже, а после животинчето пада в реката. За здраве било, казват старите хора. Тричането на кобри е същото. Скандал докато ти се завие свят и после цоп - финансова компенсация. Да видим…


Обикновено държа „Братя Карамазови“ далече от „Москва – Петушки“, в

Обикновено държа „Братя Карамазови“ далече от „Москва – Петушки“, в ...

......... ще ни изтълкуват превратно. Знаеш ли ти кое е най-важното? Десетилетия са минали, откакто ние с теб такова… ни няма. Но знаеш ли кое е това най-важно нещо най-накрая? – Знам, Федя. Знам. Но ще ти го споделя следващия път. А сега наздраве, както казваше моят лучший друг в България.


Идват избори и все по-често се чува за политическия елит.

Идват избори и все по-често се чува за политическия елит. ...

......... се свършва с тези мъртви души в избирателните списъци.) Ако народът не го избира, има начин да се самоизбере. Бъдещето на политическия елит е да се срасте в един голям организъм. Да се превърне във върха на хранителната пирамида и да бъде недосегаем. Като се замисля, вече живеем в бъдещето.


Та докъде бях стигнал? Аха... Бях стигнал до там, че

Та докъде бях стигнал? Аха... Бях стигнал до там, че ...

......... крайчеца на окото си (кой знае коя именно част на окото е „крайчец”?), че се намирам не другаде... ...а именно в студиото на мега-космическия, инфра-вездесъщия и колосален демон на Световната третокласна Максимегалитна Кабелна Телевизия... самият Юлиян Вучков. Който тъкмо се готвеше да покани в студиото самата Косара Марчинкова! Следва продължение


Владислав Панев е съпредседател на “Зелените” и член на председателския

Владислав Панев е съпредседател на “Зелените” и член на председателския ...

......... дала политиката – най-вече срещи и приятелства с много ценни хора. Така че, ако сложа плюсовете и минусите на везните – съм “напред” (смее се). Oще на facebook.com/ivailo.noisy.tsvetkov NB! Адвокатът на OFFNews.bg напомня: препечатването на този текст (изцяло или отчасти) става само с изрично писмено разрешение от OFFNews.bg и автора.


- Какво направи ти? Какво направи, глупако – жената с

- Какво направи ти? Какво направи, глупако – жената с ...

......... дядо ѝ пи, пи, пи, пи – толкоз, че баба Елена отиде до него и измъкна шишето от ръцете му. - Не се карай на сина. Жена му.. отиде си … Баба ѝ гледа мъжа си сто часа, после спря да го гледа, дълго време не го погледна. Изведнъж каза: - Излез!


На 9 454 254 955 488 километра е равна една

На 9 454 254 955 488 километра е равна една ...

......... Големите числа са голяма работа. И ако се прокрадне завист у вас, докато поразмишлявате защо едни притежават толкова много, а вие си връзвате гащите със сезал, сетете се за Андромеда и за евентуалния рай там. Може пък да не е толкова далече. Казват, че микрокосмосът е точно копие на макрокосмоса.


Първо. Да се заложи на представител на малцинство. Това ще

Първо. Да се заложи на представител на малцинство. Това ще ...

......... прехвърчи един вертолет и от него да се изсипят безглутенови бонбони обвити в листовки доказващи, че земята е плоска. Забележка: По-горните указания не гарантират спечелване на Евровизия, но ще спомогнат за определяне същността на този забележителен фестивал. Втора забележка: Ако таз година не участваме на престижния конкурс указанията автоматично важат за по-следващата.


Вчера, въврейки си по Графа, обхванат от леко, пролетно настроение,

Вчера, въврейки си по Графа, обхванат от леко, пролетно настроение, ...

......... време занемях. Моите лични данни бяха излезли крачка напред и гледаха със стоманен, нетърпящ никакво възражение поглед ту водещия, ту публиката. – Не ви позволявам да ме разкривате! Не и публично! – извисиха гласа си до болка Моите лични данни, а аз мислено, дълбоко в себе си, заръкоплясках. Следва продължение.


Това, което ще кажа, е може би банално. И темата

Това, което ще кажа, е може би банално. И темата ...

......... на улицата няма как да породи респект, а подигравката – желание за промяна и обединен отпор срещу радикалния шовинизъм. И тогава тези войници на здравия разум не се сражават срещу събуденото чудовище на национализма. Напротив – преливат му даром свежа кръв, от която то толкова се нуждае. Кръв на омраза.


Това, което ще кажа, е може би банално. И темата

Това, което ще кажа, е може би банално. И темата ...

......... на улицата няма как да породи респект, а подигравката – желание за промяна и обединен отпор срещу радикалния шовинизъм. И тогава тези войници на здравия разум не се сражават срещу събуденото чудовище на национализма. Напротив – преливат му даром свежа кръв, от която то толкова се нуждае. Кръв на омраза.


If you really wanna hear about it, дет почва Селинджър:

If you really wanna hear about it, дет почва Селинджър: ...

......... на 2014 тук, в Offnews. Разбирам, че тя иска да позира като опозиция (докато тайно се съглашават с “главатаря”), но истината си е истина. Anyways. Oще на facebook.com/ivailo.noisy.tsvetkov NB! Адвокатът на OFFNews.bg напомня: препечатването на този текст (изцяло или отчасти) става само с изрично писмено разрешение от OFFNews.bg и автора.


А един дедо вика, че русите ни били освободили. А

А един дедо вика, че русите ни били освободили. А ...

......... а аз сега отивам до къщи да си зема некои работи, щото ше ме карат в ареста. Нали ви разправям, ченгето ми е познат и ми направи тоя реверанс, а после ше се оправяме. А това за русите беше майтап, аз много уважавам историята, обаче ми стана смешно и затова.


Винаги, когато разговора опре до политика гледам да го добутам

Винаги, когато разговора опре до политика гледам да го добутам ...

......... – внимателно си подбира думите Емчо - кат реши да е*е и е*е наред, и не подбира. И си налягай парцалите да не те почне и теб. Това се нарича секс. Аз, както ви казах, нищо не разбирам и си замълчах. Така де, като опря до секс и се уплаших.


Милиони по цял свят прочетоха излиянията му. Хората му съчувстват,

Милиони по цял свят прочетоха излиянията му. Хората му съчувстват, ...

......... могат да запазят тишина и че с останалите имаме да вършим работа. В 90 процента от случаите работи. А останалите 10 % – всеки е имал провалени часове, но и най-проваленият час може да се преобърне на интересен разговор по различна тема. Занаят е, има си тънкостите, искам да кажа.


Пропищя градът. Пропищяха околните села. Хората пристигаха да нагледат виличките

Пропищя градът. Пропищяха околните села. Хората пристигаха да нагледат виличките ...

......... на никого не съобщила, че тука има нещо. - Хлапето добре се оказа и добра пачка прибра – отбеляза един от клиентите и поръча още една каменарка, честно и почтено менте, което народът пиеше с удоволствие из тези месата. В „Соларис“ само Риж Димитър поръчаше уиски в 11:00 часа предобед.


По-малко от деветдесет дни преди изборите за български представители в

По-малко от деветдесет дни преди изборите за български представители в ...

......... Приливът на ерзац-патриотизъм ще отмине, въпреки че поне засега изглежда устойчиво фиксиран като част от противопоставянето срещу „Запада“ и „налаганите от него ценности“. Но, на ценностно равнище, противопоставянето между политическата култура на поданика и европейското гражданство ще продължи все така видимо да определя профила и перспективите за развитие на България.


Живял на село или в някъкъв град.. .или пък беше

Живял на село или в някъкъв град.. .или пък беше ...

......... си платили за свободата да са свободни и да не помнят и ако видят нещо - да се вбесяват, и ако някой им каже нещо - да го осъждат заради това нещо, защото всяко казано нещо е вредно нещо... Всъщност, нищо. Това, в най-общи линии, е вси... тоест - нищо.


Сещаш ли се как ония породи пинчери, чихуахуа, пуделчета и

Сещаш ли се как ония породи пинчери, чихуахуа, пуделчета и ...

......... си сега и вие церемонията по раздаване на Оскарите отново, сипете си пак една ракия и се отдайте на гъдела. Ето го! Българското знаме насред Холивуд! Това страхотно успокоява вашата нервност. И си спомняте отново за своя прапрапрадядо, вълка, от когото девет каази треперели... Голям бабаит бил! Ех, че хубаво!


Прочетох току-що, че българите пътували по-малко напоследък. Това, казах си,

Прочетох току-що, че българите пътували по-малко напоследък. Това, казах си, ...

......... да поспрат. И да поочовечат местообиталищата си. Защото докато е на път – човек само пътува, а не очовечава. Той пристига и отпътува. Няма свое място. И не очовечава мястото си. Няма време за градини и паметници. Даже и за гробове с цветя на тях.  Време е за осядане, българи.


Живеем на плоска земя. Вече почти е доказано. Джордано Бруно

Живеем на плоска земя. Вече почти е доказано. Джордано Бруно ...

......... трябва да се имунизира. Да не би човечеството да е умряло, като не е имало ваксини? А може би цялото човечество отдавна е умряло погълнато от черна дупка, която може и да не е толкова черна. Стивън Хокинг беше на път да каже истината, но му запушиха устата. Помислете малко?


Любослава Русева е политически наблюдател, познат напоследък най-вече от reduta.bg,

Любослава Русева е политически наблюдател, познат напоследък най-вече от reduta.bg, ...

......... миенето на чинии, например, със сигурност ще носи по-голямо удовлетворение. И не само не виждам нищо срамно в това, ами го намирам за животоспасяващо бягство. Oще на facebook.com/ivailo.noisy.tsvetkov NB! Адвокатът на OFFNews.bg напомня: препечатването на този текст (изцяло или отчасти) става само с изрично писмено разрешение от OFFNews.bg и автора.


Понякога ми се случва да пътувам в пространството и времето.

Понякога ми се случва да пътувам в пространството и времето. ...

......... Принесете му в жертва времето си и пространството си. Останете си без нищо. Дайте му целия си живот. Не мислете за глупости, за какво ви е да се тормозите с излишни въпроси. Така е много по-лесно и удобно. Няма добро и няма зло. Няма нищо, всъщност. И вас ви няма.


Баща му хем кашляше, хем го боляха гърдите, като си

Баща му хем кашляше, хем го боляха гърдите, като си ...

......... кашляш.“ Васко запази най-хубавата половинка, не точно половинка, по-малко беше, даже доста по-малко от половинка - и тръгна да я носи на Даме Дамянка. Беше студено, но не валеше. Небето най-после се беше осъзнало и бе спряло с глупостите, но откъм Голо Бърдо се промъкна вятър. След него върху земята поникна лед.


Жена ми си гледа нещо във фейсбука, като всеки нормален

Жена ми си гледа нещо във фейсбука, като всеки нормален ...

......... разговора с моя млад приятел. И отидох да рисувам картина, без да съм напълно уверен, че има за кого и защо. Каквото, естествено, е истинското и нормално настроение на всеки действащ и създаващ човек, когато започва да действа и да създава. Съмнение в смисъла без отказ от действие. Така мисля.


Писмото пристигна броени часове преди Мариане Илен да изгуби съзнание

Писмото пристигна броени часове преди Мариане Илен да изгуби съзнание ...

......... че няма смисъл да остава, че птицата е отлетяла от жицата и петолинието е вече празно. Какво е поетът без своята муза? Сякаш Мариане протегна ръката си и той бе толкова близо, че тя успя да улови неговата, за да тръгнат нататък по пътя отново млади, влюбени и заедно. Завинаги.


Предложения за изменения и допълнения в Конституцията на България. Да

Предложения за изменения и допълнения в Конституцията на България. Да ...

......... е направено. Думата „к*р“ да се направи национален символ. Така всеки път, когато някой прочете „к*р“ на улицата или в чужбина или на Хеопсовата пирамида или където и да е ще се изпълва с национална гордост и ще го облива топла или студена вълна от патриотизъм. В зависимост от сезона.


Хубаво е да си припомняме от време на време библейското

Хубаво е да си припомняме от време на време библейското ...

......... Загора, което стана вълнообразно за няколко километра няколко години след пускането му в експлоатация. Но да припомня на г-жа Йончева, че за тази отсечка г-н Сергей Станишев като премиер ряза лентата. Та ако иска да му се обади и да пита: „Абе, защо нищо не видях аз от тези 40%."


Да започнем с един колеблив лъч светлина, защото понякога –

Да започнем с един колеблив лъч светлина, защото понякога – ...

......... Смирненски). То бива ГЕП-орторексия, но подобна наглост минава всякакви граници. *** Аре да почвате да бегате, Баце. Че иначе нема евдемония, сешш се. We’re not thankful of small mercies. *** #мислетебе. Oще на facebook.com/ivailo.noisy.tsvetkov NB! Адвокатът на OFFNews.bg напомня: препечатването на този текст (изцяло или отчасти) става само с изрично писмено разрешение от OFFNews.bg и автора.


- Дядо, разкажи ми как тате изял бонбоните, дето ти

- Дядо, разкажи ми как тате изял бонбоните, дето ти ...

......... който носеше на гръб, една топка – почти съвсем нова, защото кой ли пък имаше време да я рита и да я мята в обръчите за баскетбол в двора на училището? Дядото отупа с ръка топката и веднага след това я хвърли в тежкия влажен сняг на площада. Мачът започна.


Знам, че заглавието звучи дуалистично ама само така изглежда. По-долу

Знам, че заглавието звучи дуалистично ама само така изглежда. По-долу ...

......... ни го напомня.) И за други „за“. Те са ясни. А сега се подгответе за празника. Всеки както предпочита и както го разбира. И ако някой излезе с розов балон да се разхожда и вземе да падне и си удари носа, да кажем, да знае че няма да му съчувствам. Лек ден.


На 1 март 2017 година Европейската комисия представи своята Бяла

На 1 март 2017 година Европейската комисия представи своята Бяла ...

......... пореден път европейският дневен ред на България бъде подменен от провинциалния рефлекс за самоизолация и партийно надиграване. Дебатът за бъдещето на Европейския съюз е неотделим от бъдещето на България и колкото по-рано разберем това, толкова по-бързо ще успеем да превъзмогнем рефлексите на азиатска периферия, които старателно биват налагани у нас.


В последния си текст от Дуела в писма Евгений Дайнов разви тезата,

В последния си текст от Дуела в писма Евгений Дайнов разви тезата, ...

......... Европа има бъдеще, то е в Централна и Източна Европа Дуел в писма IX: Ако ЕС се разпадне, войната е неизбежна Дуел в писма X: Добрите времена правят слаби мъже, слабите мъже правят лоши времена, лошите времена правят силни мъже Дуел в писма XI: Бих предпочел Аденауер и Дьо Гол, но имаме Макрон и Орбан


Преди две-три седмици ме поканиха в предаването

Преди две-три седмици ме поканиха в предаването "Търси се" на ...

......... друго, не се знае ни "За кого бие камбаната", ни "Старецът и морето", а се знае само това, че е бил пияница, знайте, че те са победили! Тия, като двете госпожи от "Търси се". Победили са, взели са си паричките и с пълно безразличие са продължили напред. Към нови ОПОШЛЯВАНИЯ.


Имаме линия на бедност. Съобщава се гордо по национални и

Имаме линия на бедност. Съобщава се гордо по национални и ...

......... под тази линия (където между впрочем и е мястото). В линеарната система има само един проблем и той е че, когато всички отидат под линията на смъртта няма кой да отчита резултатите. Но да се надяваме, че дотогава изкуствения интелект ще се е развил достатъчно и ще поеме тази задача.


Ако ромите решат да си имат държава... Да, това звучи

Ако ромите решат да си имат държава... Да, това звучи ...

......... че – остави тия работи за референдумите, Микис. Обърни погледа си не към имената. А към същността на нещата. А тя определено не е в имената. Имената са нещо твърде относително. И оттам – чудесна основа за раздори. И естествено – чудесен прах – за в очите. Остави имената, приятелю.


В последния си текст от Дуела в писма Тончо Краевски

В последния си текст от Дуела в писма Тончо Краевски ...

......... на човешката свобода Дуел в писма VII: Евгений Дайнов към Тончо Краевски: Какво е Привилегия и какво е Постижение Дуел в писма VIII. Тончо Краевски към Евгений Дайнов: Ако Европа има бъдеще, то е в Централна и Източна Европа Дуел в писма IX: Ако ЕС се разпадне, войната е неизбежна


Част от Системата съм и не мога много да говоря.

Част от Системата съм и не мога много да говоря. ...

......... тези първи знания сме успели да достигнем до високите технологии. До компютрите, които хващат грипни вируси. Не са ни донесени от оная далечна планета. Сътворил ги е Човекът. Мислещият Човек. Мислещият Човек, който днес трябва да се сражава на няколко фронта – и с невежото човече, и с лъжливото човече.


Намериха Вовата с подвити и позеленели клепачи – паднал през

Намериха Вовата с подвити и позеленели клепачи – паднал през ...

......... да се върне, месечинке.... Свари лекарство за мен. Онези, които се интересуват какво се е случило с Елена билкарката, момичето Дамяна, Васко и другите хора, които живеят в тази история, могат да се върнат в разказите на З. Евтимова - от разказа „Отивай си“ през другите няколко разказа до днес.


С моите осмокласници гледахме „Одисея“. Направен е като приказка през

С моите осмокласници гледахме „Одисея“. Направен е като приказка през ...

......... биологически пол и осиновено дете. Семейството му било истинско. И истинските семейства са ценност. И ние имаме препятствия да преодоляваме днес. Нашите са по-коварни и от Одисеевите, по-страшни от Хадес, Сцила и Харибда. Радвам се, че още имам възможността да показвам такива истински филми за такива истински герои на децата.


Дали българите сме зли хора? Ето това се питам и

Дали българите сме зли хора? Ето това се питам и ...

......... му се излива отровата, събирана с години (или с хилядолетия, ако вярваме на милия бай Цанев). И си казвам, че може би единствено ще е полезно да си слагам (да си слагаме) ръкавици. Ръкавиците на благородното безразличие. За да не се заразя. И за да продължим да правим очистващи операции.


„Какво правиш” – попита ме Катрин в последния ни разговор

„Какво правиш” – попита ме Катрин в последния ни разговор ...

......... свят участвахме в сесия, посветена на темата за етиката в медиите. С искрящото си присъствие и заразителния смях, за седмица Катрин се превърна в любимка на всички. Прекрасна визитна картичка на България, която ме изпълни с гордост и надежда, че хубавите хора и у нас са обречени да надживеят другите.


След кратко празнично прекъсване продължава Дуелът в писма между либерала

След кратко празнично прекъсване продължава Дуелът в писма между либерала ...

......... на човешката свобода Дуел в писма VII: Евгений Дайнов към Тончо Краевски: Какво е Привилегия и какво е Постижение Дуел в писма VIII. Тончо Краевски към Евгений Дайнов: Ако Европа има бъдеще, то е в Централна и Източна Европа Дуел в писма IX: Ако ЕС се разпадне, войната е неизбежна


Ям шкембе в масло и гледам предаването „Жени говорят за

Ям шкембе в масло и гледам предаването „Жени говорят за ...

......... въпросът с рекламацията? Има ли безплатен пробен период? Гаранции? Все пак в европейския съюз живеем. Нали така? Поради незнание към кого да се обърна като институция искам да поставя въпроса открито. А сега спокойно ще си изям шкембето. То ми струва около три лева. Благодаря от името на всички заинтересувани.


Какъв според теб е най-големият проблем на България днес? Аз

Какъв според теб е най-големият проблем на България днес? Аз ...

......... министър на културата (за целите на разговора). Какво правиш в първите сто дни? Няма да успея да изкарам 100, ще ме застрелят някъде на 33-тия. Oще на facebook.com/ivailo.noisy.tsvetkov NB! Адвокатът на OFFNews.bg напомня: препечатването на този текст (изцяло или отчасти) става само с изрично писмено разрешение от OFFNews.bg и автора.


Добър вечер, вие сте с прогнозата за времето. Аз съм

Добър вечер, вие сте с прогнозата за времето. Аз съм ...

......... вас негодувам срещу цените на горивата и имотите. Защото живея под наем, заедно с котка, която се казва Уензди и куче на име Пъксли. Все още гледам рисувани филмчета и плача, докато режа лук. Ценните мисли си отбелязвам в дневник, а преди централната емисия си правя селфи с голяма усмивка.


Първо и най-важно! Да се вземат още няколко милиарда заеми

Първо и най-важно! Да се вземат още няколко милиарда заеми ...

......... да се измисли чалга песен с работно заглавие: „Надърви ми се мозъкът“. Надърви - защото сексът продава! Ако след всичко това се спечелят изборите, е най-добре да се направи като предишното правителство. Тоест – нищо. Всички знаем, че когато не се прави нищо, вероятността да се допусне грешка е най-малка.


Как стана така, че българите намразиха пиенето и пиещите толкова

Как стана така, че българите намразиха пиенето и пиещите толкова ...

......... Връщам си думите назад! Извинявам се! Но ще си върнат ли думите назад, ще се извинят ли тия, които избълваха толкова грозни неща за умрелия артист? Бог да бди над милата му душа, а и над близките му. Всъщност – аз съм спокоен. Той винаги си бди. Но хората, хората...


Туристи тичали в планината, моля ви се и не ги

Туристи тичали в планината, моля ви се и не ги ...

......... Който умре в планината, трябва да се глобява. Хората са измислили за тази цел болници, гробища и други заведения. Хайде честита нова година. И помнете! Ако искаме да уважаваме чуждото, трябва да уважаваме чуждото. Това все едно Божинката го е казал, ама не е той. Само по буквите си прилича.


Това е личен текст. Не е мислен за публикация. Написах

Това е личен текст. Не е мислен за публикация. Написах ...

......... Подражавай! Друго всичко ялово е – забогатявай!“. Публика наша лакомо лапа блудкавата каша. Сякаш е религиозно откровение. Не съзнава, че собствена глупост тласка в подчинение…! Дайте психиатър да спре налудничавия театър! Вместо живот - недоразумение. Разпиляно достойнство - умопомрачение. Шизофреничен пристъп с летален край. Но, нали след деспотизма чакахме рай…?!


1 октомвриКаракачанов вика, че получили три оферти за изтребители Ф-16,

1 октомвриКаракачанов вика, че получили три оферти за изтребители Ф-16, ...

......... един луд“. 400 страници таш…. пардон, майтапи на голо. За да я получите трябва да изпратите на мейл [email protected]bv.bg: 1.Име и фамилия; 2.Телефон за връзка; 3.Офис на Еконт, който ви е най-удобен. (Става и през Фейсбук на лични.) Може и на Тонифона - 0885233691.Можете да я поръчате и в Mushkato 


– Колеги, на днешното заседание ви събрах, понеже спешно се

– Колеги, на днешното заседание ви събрах, понеже спешно се ...

......... който стоеше до вратата на помещението в Щабквартирата на Тайните Служби, излезе и след минута влезе отново. А след себе си водеше един симпатичен китаец. Но те всички са симпатични. Един по-малко, няма и да забележат, че им липсва. Капка в морето. А на нас той ни е така потребен!


1 августДойде и август. Синоптиците казват, че ще имаме хубаво

1 августДойде и август. Синоптиците казват, че ще имаме хубаво ...

......... (0885233691) или да изпратите следните данни на мейл [email protected]: 1.Име и фамилия; 2.Телефон за връзка; 3.Офис на Еконт, който ви е най-удобен. (Става и през Фейсбук на лични.) Ако желаете книгата да има автограф или посвещение, посочете на чие име да бъде.Можете да я поръчате и в електронната книжарница Mushkato.