В голяма столична галерия представили българския модернизъм и авангард, излагайки

В голяма столична галерия представили българския модернизъм и авангард, излагайки ...

......... континентална плоча от знания. Знаенето на общи неща, които да ни позволяват, когато казваме нещо – да се разбираме. Огромна база от знания. Които би трябвало да усвояваме неусетно, да попиваме в общия си, цивилизован живот. И за която кажем ли: Това не е мойто! – нещата отиват на кино.


Къмпингари, природата не е за вас! Тя е за всички.

Къмпингари, природата не е за вас! Тя е за всички. ...

......... се знае! Палатката не защитава природата. Тя няма сертификат издаден от нито едно министерство. Палатката няма пречиствателна станция. Друго си е хотел на 20 етажа. Можеш да построиш и пречиствателна станция и трафопост. Хеликоптерна площадка на покрива също. Вие схващате ли за каква защита на природата говорим? А палатка какво?


Буци произведе вид апория, с която и той без съмнение

Буци произведе вид апория, с която и той без съмнение ...

......... поред – и пак от българи спрямо българи, за втори път след токсичния „соц“. ***“Ignominious” e хубава дума. ***„Но себе си, брате, губя/Тия глупци като мразя.“ Oще: на facebook.com/ivailo.noisy.tsvetkovNB! Адвокатът на OFFNews.bg напомня: препечатването на този текст (изцяло или отчасти) става само с изрично писмено разрешение от OFFNews.bg и автора.


Чета из Фейсбук войнствени призиви към журналистите от Нова, а

Чета из Фейсбук войнствени призиви към журналистите от Нова, а ...

......... човек, който не умира от глад, е подозрителен.“ Зя умиращи от глад в частните телевизии и в медиите на дебелото момче не се е чуло. Напротив, добре си живеят. И дори и да имат морални терзания, умело ги потискат. Така че всеки, който не е напуснал погнусен кочината, е подозрителен.


Опасна игра играят децата из страната – алармират психолозите. Играта

Опасна игра играят децата из страната – алармират психолозите. Играта ...

......... Който, според мен, се нарича: симптом на Липса на Волно Детство. Някой ще каже: Не може да се лишим от придобивките на цивилизацията сега...заради едните детски игри! А аз ще му отговоря: А в Нидерландия...В стократно по-цивилизованата, умна, богата Нидерландия... 70 процента от хората се придвижват Само с велосипеди. Точка.


О, неразумни юроди! Как си представяте къща за гости без

О, неразумни юроди! Как си представяте къща за гости без ...

......... Щото, ако започне всеки да влиза? А? Накрая, ако има засечка в гепенето на пари от еврофондовете и се стига до връщане, да се представи сметката на неразумните юроди. Те затова са неразумни и затова са юроди. А, да. И да се сложи табелка: „За неразумни юроди - вход забранен!“Тя играеше на хорото, на опашката. Лещено зърно, това беше

Тя играеше на хорото, на опашката. Лещено зърно, това беше ...

......... като че слушаше блудкавите вечерни новини на местната кабеларка. - Риж Димитре, за какво ти трябвам? Любовта на рижия се превърна в картофено пюре. - Сияно, Христо замина за Испания – каза ми тя. Гласът ѝ прозвуча особено. Като че купчина пясък затрупа мъртвец. Такъв глас – като пясъка върху трупа.


Велзевул в превод означава „повелител, господар, принц на мухите“, един

Велзевул в превод означава „повелител, господар, принц на мухите“, един ...

......... го сторите, ако почнете да ползвате продукти с отворен код, ще успеете поне в част от вашия микрокосмос да се спасите от робството. Поне в една мъничка частица от битието си. А ако не ви пука за това, карайте да върви. И за пчелите не ви пукаше. Нали има мухи.


Има нещо тъжно в това да продадеш гласа си. Вярно,

Има нещо тъжно в това да продадеш гласа си. Вярно, ...

......... за него и се чуди защо не се получава. А защо никой не му обръща внимание, така и не разбира. Северозападът ще продължи да е най-гадното място в България и Европа. Защото там има много употребени проститутки. А на проститутките никой не им е длъжен. Заслужават само едни пари... и презрение.


„Цецо съм го взел като човек, дето носеше папките…”Бойко Борисов
През

„Цецо съм го взел като човек, дето носеше папките…”Бойко Борисов През ...

......... мога да скрия от вас, че Бойчето, Цецерон, Тетка Цачева и т.н. са най-доброто доказателство, че никой не е загубил от това, че е подценил интелекта на българина. Градската десница например редовно го надценява и съответно редовно губи от това.  Текстът е публикуван в reduta.bg. Публикуваме го със съгласието на автора. 


Хайде първо да изчистим понятията, доколкото е възможно: какво у

Хайде първо да изчистим понятията, доколкото е възможно: какво у ...

......... да бъде ясно поставена цел и готовност за много по-гъвкава стратегия да бъдат интегрирани различията в тази общност на "градската десница" - каквото и да означава това. Кой да влиза в политиката и кой да стои далеч от нея? В политиката е добре да влезе всеки, който има потенциал даРезултатите от изборите за Европейски парламент не отразяват реалните процеси

Резултатите от изборите за Европейски парламент не отразяват реалните процеси ...

......... осмисляме собствения си опит. Това е политически морал. Както в личния, така и в обществения ни живот, е нужно да се научим да поемаме отговорност. Нужно е време и усилия, за да бъде насърчена политическата промяна, но тя вече е в ход.  Когато ученикът е готов, учител ще се намери.


Изборите свършиха. Алилуя. Кой пуснал бюлетина, кой топнал гагата в

Изборите свършиха. Алилуя. Кой пуснал бюлетина, кой топнал гагата в ...

......... в атомна авария. Видяхме разпада на патриотичната коалиция. Всъщност това още не сме го видели. Има шанс да са толкова безпринципни, че пак да се сдушат. Видяхме победители. Всички са победители. Видяхме независими представители с по-добър вот от парламентарнопредставени партии. Видяхме, че Марк Твен е прав. „Ако изборите променяха нещо, щяха да бъдат забранени.“


Едно от нещата, които извънредно добре умее всеки българин, е

Едно от нещата, които извънредно добре умее всеки българин, е ...

......... да изискваме. И като казах думата „свирепо” – повтарям я. Свирепо да контролираме и свирепо да изискваме от така добре познатите ни червенотиквеничковчета, наречени власт.  Защото, струва ми се, трябва непрекъснато да си припомняме, че Властелин в държавата е Народът. А властта е неговият често непослушен и нерядко глупав слуга.


На осми март пак валеше, но малко и никой не

На осми март пак валеше, но малко и никой не ...

......... колкото може и повече отколкото можеше. Докато свиреше, пееше колкото му глас държи и повече, отколкото му глас държи, и се усмихваше. Как го правеше, хем да свири, хем да пее, хем да се усмихва – ей това нещо никой не можеше да обясни. Само огромното, диво, безкрайно Радомирско хоро!


Една интересна подробност „от кухнята” е, че започвайки да пиша

Една интересна подробност „от кухнята” е, че започвайки да пиша ...

......... мазни, тъповати бизнесмени и политици, които вечно повтарят свещената си мантра: Търсенето определя предлагането! – и действат според нея...представяйки си всичко това... ...си мисля, че това на Европейския съюз с пластмасовите боклуци при нас нема да стане. Нема да мине. Поне не и без една горда, народна, разбииш ли, съпротива.През девет равнини в десета, насред най-богатата област в ЕС,

През девет равнини в десета, насред най-богатата област в ЕС, ...

......... фанат да ме поразведат. Глей къде ме е клъвнал петея. Язе боклука нема да им гласувам на тех. Тва не е демокрация. Демокрацията е измислена като съвсем друго нещо. - Ако щеш. Я па ше гласувам. И ше вида у еврофутбола кви са коефицентите. Ше тура пет лева на Дебелия.


Цветанов засега видимо е “пратен в Ковънтри”, ако позволите. Обаче,

Цветанов засега видимо е “пратен в Ковънтри”, ако позволите. Обаче, ...

......... всичко, някак без да иска: “Liebe ist der Wunsch etwas zu geben, nicht etwas zu erhalten.” *** А вие къде сте, майка ви дееба и илюминати? Oще: на facebook.com/ivailo.noisy.tsvetkov NB! Адвокатът на OFFNews.bg напомня: препечатването на този текст (изцяло или отчасти) става само с изрично писмено разрешение от OFFNews.bg и автора.


Ходенето за гъби и ходенето на избори имат, всъщност, доста

Ходенето за гъби и ходенето на избори имат, всъщност, доста ...

......... се, дори у нас виждаме, че са налични и оригиналите на повечето от тези двойници. Има и истински зелени, и истински сини, и истински родолюбци, и истински либерали, че дори и – ядливи социалисти. Намирането им и гласуването за тях е онова, което ще трябва да свършим след няколко дни.


Ако Кирил и Методий бяха политици, нямаше да разполагаме с

Ако Кирил и Методий бяха политици, нямаше да разполагаме с ...

......... деца от читалищата, да пеят песни във възхвала на буквите за без пари. Да се поканят изпълнители, балет и водещи. Веско Маринов да напише песен в стил „нашата полиция ни пази“ ама не за полицията, ами за буквите. Някой комик да направи някоя смешка с „ер малък“ и „ер голям“.


Текстовете от типа „не правете така“ едва ли постигат голям

Текстовете от типа „не правете така“ едва ли постигат голям ...

......... да го повторя, за да не остане нищо неясно. Ако искате да излекувате детето си. А ако не искате, не мрънкайте. И не се учудвайте. То просто ще попадне насред трети епизод на „Игра на тронове“. Толкова много демони на едно място още никой не беше изобразявал. Увеличават се гадините.


Най-важното е да бъдете себе си. Приближете се непринудено, направете

Най-важното е да бъдете себе си. Приближете се непринудено, направете ...

......... душевност по-добре от разхвърляната салфетка. Ако след всичко изброено красивата и умна жена не клекне пред неотразимият ви чар идете на проститутка. Там е пълно с красиви и умни жени за временно ползване точно като за вас. И не се отчайвайте, винаги помнете че след сезон 2019 идва сезон 2020.


На 12 май 2019 мъж простреля жена си и съседа

На 12 май 2019 мъж простреля жена си и съседа ...

......... доноси. Ще ни направят подозрителни и недоверчиви. Накрая ще затворят в конлагери „неправилно мислещите" - тези, които пречат на построяването на светлото бъдеще. Така ще свърши пътят ни към робството. Има една граница между свободата и робството, и това е оръжието. Така че: на оружие, братя! Дедите ни го завещаха.


Сутрин, кафе, лежерно коментираме предстоящ фотопроект с уникален спортен автомобил.

Сутрин, кафе, лежерно коментираме предстоящ фотопроект с уникален спортен автомобил. ...

......... над броя на хората. След ден прекаран навън на -21 (не било много студено, март е все пак) почвам да си мисля, че ако и у нас бяха такива температурите веднага една от стаите става на сауна… а може би две… Следва на стр. 2. Страница на статията : 0102


- Дамяно, ела! Момичето беше облечено в дебела плетена фланела

- Дамяно, ела! Момичето беше облечено в дебела плетена фланела ...

......... сърце, че ако сърцето можеше да лети, щеше да кацне на слънцето. Дали момичето с голата шия без безкрайния си шал се досещаше, че дивата шарена шапка свири заради него? - Даме Дамянке! – прошепна момчето, но дивият му акордеон така бучеше, така виеше и маршируваше, че никой не чу думите му.


На мен ми се е случвало и затова знам. Все

На мен ми се е случвало и затова знам. Все ...

......... винаги да сме много внимателни! Да внимаваме много - да не се превръщаме в освирепели кучета, джавкащи в бясна глутница, жадна за кръв. Която - види ли някой до преди ден много силен, но сега слаб – да налита, за да пие кръв. Само това се опитвам да напомня аз.


Първо и най-важно беше „Мир, мир, мир.“ Идеята за мир

Първо и най-важно беше „Мир, мир, мир.“ Идеята за мир ...

......... ако можех, бих го попитал дали е джедай. Дори и да не е, ако нашите попове искат да намерят път към младите, да си поръчат раса от арменските дизайнери. Нямаше да е зле да има и няколко пионерчета, които да рапортуват: „Папа даден! Папа приет!“ Шегувам се! Мир. Мир. Мир.


След всички тези години все още помня подробности от деня,

След всички тези години все още помня подробности от деня, ...

......... винаги гледат напред и нагоре, защото техните мечти и въжделения живеят дръзки и безтегловни дори на местата, където животът е невъзможен – от открития Космос до Шиша Пангма. И че понякога, за да се приближиш колкото се може повече до самия себе си… просто трябва да се отдалечиш. Източници: http://proxy.espn.com/watch/player?id=3399390&lang=enhttps://www.wnycstudios.org/story/dark-side-earthhttps://www.nasa.gov/astronauts/biographies/robert-shane-kimbroughhttps://www.youtube.com/watch?v=j4JOjcDFtBEhttps://www.history.com/topics/1980s/challenger-disasterhttps://www.britannica.com/event/Challenger-disasterhttps://www.space.com/31732-space-shuttle-challenger-disaster-explained-infographic.htmlhttps://www.nasa.gov/mission_pages/station/expeditions/expedition50/index.htmlhttp://blogs.discovermagazine.com/vintagespace/2017/08/20/only-three-people-have-died-in-space/#.XNHbui2ZPUIhttps://www.warhistoryonline.com/war-articles/remembering-three-men-ever-die-space.htmlhttps://www.businessinsider.com/soyuz-11-memorial-destroyed-2016-8http://www.espn.com/espn/feature/story/_/id/23902766/nasa-astronaut-ellison-onizuka-soccer-ball-survived-challenger-explosion


Le mauvais goût. Т.е. нечовешки лош политически и всякакъв вкус,

Le mauvais goût. Т.е. нечовешки лош политически и всякакъв вкус, ...

......... да не забравяме, докато се палим на тема “бъдещето на децата ни” и за тия кретени: крайната “сметка” е любовта. *** Всичко друго са утешителни награди. Oще на facebook.com/ivailo.noisy.tsvetkovNB! Адвокатът на OFFNews.bg напомня: препечатването на този текст (изцяло или отчасти) става само с изрично писмено разрешение от OFFNews.bg и автора.


Стоеше сам. Висок мъж с кафява брада – чакаше пред

Стоеше сам. Висок мъж с кафява брада – чакаше пред ...

......... къща, скрита в пороя като в ръкавица. - Тате, купи ми водни бои. Ще те нарисувам усмихнат. И ще станеш щастлив. Точно тогава зад тях двамата затича едно скъпо до облаците бежово палто. Кой знае какво бе решило то в дъжда.Човек трудно може да си обясни плановете на бежовите палта.


Чета новини и една ми прави лошо впечатление: Руиз е

Чета новини и една ми прави лошо впечатление: Руиз е ...

......... слава и награди млад мъж, Руиз, не е също толкова нещастен и измъчен? Също колкото отчаяното момиче, което не излиза от месеци от къщи? Това няма как да знаем. Защото състраданието ни стига дотам, докъдето са ни дресирали до стига. А това - да оставяш да бъдеш дресиран е атавизъм.


В далечната 2000 г., която като дете си представях, че

В далечната 2000 г., която като дете си представях, че ...

......... присмивате – чест! Ако не знаете какво е чест и ако не желаете да имате чест, какво ви остава? Какво ни остава без честта? Не, сериозно питам. Всички вас. Докъде може да потъмнее и помътнее съвестта? Разбира се, не съм изгубил надежда. Разбира се, повечето деца все още са свестни.


Да се инвестира в две силиконови курви и за частна

Да се инвестира в две силиконови курви и за частна ...

......... пет декара, за да има къде да тича. Парите да се вземат от някакъв фонд за опазване на околната среда. Щото и кучето е околна среда? Нали така? Ако някой се опита да задава въпроси, да се прати прокуратурата, ДАНС, жандармерията, специализираната прокуратура, баретите и танковете (ако са останали такива).


Организираната съпротива срещу проекта на Национална стратегия за детето (2019-2030)

Организираната съпротива срещу проекта на Национална стратегия за детето (2019-2030) ...

......... не могат да бъдат автентични ценности. Ако едно общество може да приеме да бъде противопоставяна ценността на детето на амбициите на неговите родители, то ще продължи да прогонва децата си, отказвайки да приеме собствения си провал. Това не е консерватизъм, а обикновен пост-тоталитарен реваншизъм, основан на усещането за загуба на идентичност.


- Ти, какво??! Какво си..., какво??! Господи, Боже мой! Шегуваш

- Ти, какво??! Какво си..., какво??! Господи, Боже мой! Шегуваш ...

......... добра майка, той е добър баща. Помня колко се смеехме заедно преди, как лицето й се озаряваше от щастие и очите й искряха от обич. Днес смехът й не е същият. Никога няма да бъде. В тъмното дълбоко на душата си тя запали свещи и на тези свещи даде имена.


Първи мит Четенето било секси. Нека погледнем истината в очите.

Първи мит Четенето било секси. Нека погледнем истината в очите. ...

......... По-силен аргумент от вредатна от четенето няма как да има. P.S. Както забелязвате, липсват мит номер пет и шест. Този въпрос ще го обсъдим, когато разгледаме ползите от цифрите. P.P.S. Материалът е посветен на денят на книгата, който беше преди два дни. Но това ще го обсъди, когато разгледаме ползите от календара.


Най-трудно е да пишеш обективно. Това, което казах, беше излишно,

Най-трудно е да пишеш обективно. Това, което казах, беше излишно, ...

......... либийската принцеса Европа, която Зевс, във вид на бик е пренесъл именно през Босфора (бичия канал). И пак ще повторя – това, което казвам, е извънредно субективно. Но с усмивка допълвам, че и което каже друг, в противоречие с казаното от мен – ще бъде точно толкова субективно. Различни субективности.


Някъде там между 1984 и 1987 година често ми се

Някъде там между 1984 и 1987 година често ми се ...

......... Ако преминем през по-ниските телесни нива, имаме шанс да стигнем и до духовните. Време е да изринем на прасенцето вътре в нас, да му почистим кочинката. Изобщо, време е от прасенца да се превърнем в лебеди. Не е невъзможно. Останаха само пет дни, другари. Сега е моментът, не го изпускайте!


Дрън… дрън… дрън… избори, Дрън… дрън… еврофондове, Дрън… дрън… дрън…

Дрън… дрън… дрън… избори, Дрън… дрън… еврофондове, Дрън… дрън… дрън… ...

......... Да, бе. Забравих. Купуването и продаването на гласове е незаконно. Или май беше законно? Или да си престъпник беше законно? Май убиец е законно? Обаче да не целуваш ръка е незаконно? Обърквам се вече, ебаси… Побъркахте ни с тези схеми, с които ни мачкате и на шега ги наричате правосъдие.


„Няма никакво изключение от правилото, че всяко органично същество се

„Няма никакво изключение от правилото, че всяко органично същество се ...

......... назадничав и мек. Новите мерки ще бъдат безкомпромисни и безмилостни. Почнахме от думите, ще стигнем и до делата. Новият свят е по-високото ниво на играта, но всъщност е по-ниско. Падението продължава. Демоните са във вихъра си. Същата стара мизерия, която Библията е предвидила още в началото. Няма съдба. Има закономерности.


Валеше ситен дъжд. Духаше вятър. Бялата къща изглеждаше като палат

Валеше ситен дъжд. Духаше вятър. Бялата къща изглеждаше като палат ...

......... дъжда. Когато излезе пред портата на тази бяла като аспирин къща, мършавата спря. Огледа се. На прозореца стояха Риж Димитър и младата дама, която със сигурност изглеждаше по-стройна върху Аликзендър Маккуийн на краката си. Елена им кимна и продължи по улицата – никой не бе минавал преди нея. Беше мокро.


Милко Лазаров е български кинорежисьор. Православен християнин. Режисьор на филмите

Милко Лазаров е български кинорежисьор. Православен християнин. Режисьор на филмите ...

......... милиарда причини (по КПКОНПИ). Какво би казал на бъдещите поколения, които ще правят кино през, да кажем, 2035-та? Пак да внимават в картинката! (смее се) Oще на facebook.com/ivailo.noisy.tsvetkov NB! Адвокатът на OFFNews.bg напомня: препечатването на този текст (изцяло или отчасти) става само с изрично писмено разрешение от OFFNews.bg и автора.


Ехо? Чуваме ли се? Тези с кредитите, за да си

Ехо? Чуваме ли се? Тези с кредитите, за да си ...

......... се интересува от детайлите. Той вижда, че вие можете а той - не. Че вие ще живеете, а той ще умре. Ето, затова ви мразят. Това е! Ние сме народ от завистници. 80% дебили и 100% завистници. Добрата новина е, че скоро завистниците ще измрат и ще останат само дебилите.


Тъй като живеем в хипертекстово време, реших че е време

Тъй като живеем в хипертекстово време, реших че е време ...

......... на идеологиите, на черното само като черно и на бялото – само като бяло. И ми се повръща, честно казано, от тия времена. Така че – аплодирам своята обърканост. И ще отида в Истанбул с неясно и неопределено чувство. Което е прекрасно. Или пък - знае ли човек?  Без крайности.


Гриф: Строго секретно!!! Кратък курс-инструкция с обяснения за придобити имоти

Гриф: Строго секретно!!! Кратък курс-инструкция с обяснения за придобити имоти ...

......... с апартамент на мое име? В нашето семейство уважаваме личното пространство. Законно е! Нямам апартамент на мое име. Всичко е записано на семейството хамстери, които са многодетно семейство и на които плащам наем. Законно е! Нямам представа колко квадратни метра е апартаментът ми. Продадоха ми го във футове. Законно е!


Към малцината, които внимават в детайлите и имат памет on

Към малцината, които внимават в детайлите и имат памет on ...

......... оставете всички илюзии. Без да иска, прилага девиативно ницшеанското Leidenschaft. Инепт, символ на какистократичния ни Zeitgeist, избран от несъзнато волунтаристични fellow-инепти. *** А Борисов кога? Oще на facebook.com/ivailo.noisy.tsvetkov NB! Адвокатът на OFFNews.bg напомня: препечатването на този текст (изцяло или отчасти) става само с изрично писмено разрешение от OFFNews.bg и автора.


Имам вишу. Разбирам ги работите. Трябва да се развиваме като

Имам вишу. Разбирам ги работите. Трябва да се развиваме като ...

......... казах, имам вишу. което ми напомня, че трябва да има и паметник на „вишуто“. Нещо пред университета. Букви, цифри ей такива работи. На които, да може да се сяда и да се пие кафе. Имам и още много идеи ама няма да ги казвам, защото не са защитени с патент.


Разправят: Русия се готвела за война! Кой разправя ли? Ами

Разправят: Русия се готвела за война! Кой разправя ли? Ами ...

......... новинки): Не си играйте с животите и настроенията на хората! Защото хората не са Дас Ман! Хората са отделни личности и понякога това си проличава. Вдигат се и унищожават. Това, което им пречи да живеят в мир и благодат. А иначе просто за всички ще кажа: Make Love, Not War!


Ако ме попитат в кое време искам да живея, със

Ако ме попитат в кое време искам да живея, със ...

......... Марк Шатълуърт, Ричард Брансън. Намира се все още от този възторг и в добрите книги, в откриването на нови въображаеми светове. А ако писателите не преследват възторга, значи са обикновени бизнесмени и писането им повече вреди, отколкото помага. Доброто писане не дъвче наготово, а поставя загадки, доброто писане развива въображението.


Васко притисна звънеца на къщата на щурата Лена, билкарката. Добре

Васко притисна звънеца на къщата на щурата Лена, билкарката. Добре ...

......... оздравея. Честно. Момичето, дребно като портмоне за жълти стотинки, стоеше до възглавницата му, навлечено в десет фланели. Не шукваше, не дишаше. Гледаше го. Добре съм – излъга Васко. Дамянка не помръдваше, но полека, бяло и светло като кокиче - съвсем в началото на март - се усмихна. Гладен съм – зарадва се Васко. После заспа.


„Борбата с корупцията” е част от инструментариума на всяка корупционна

„Борбата с корупцията” е част от инструментариума на всяка корупционна ...

......... бориш срещу корупцията, пренебрегвайки закона. Не можеш да очакваш справедливост, ако не уважаваш институциите. Пренебрегването на закона води единствено до това да се довериш на онези, които викат и скандират по-силно своите заучени текстове, да избереш един или друг „стен-вестник”, оставайки в същия цирк, в който клоуни са само зрителите.


Както е известно от най-дълбока древност, хората се делят на

Както е известно от най-дълбока древност, хората се делят на ...

......... от пачетни преси на Гутенберг, който е известен с това, че използвал винарска преса, която основно преработил, за да направи преса за печатане. С която пък направил най-голямата съблазън на света достъпна за абсолютно всички. А именно – книгите.В това време в студиото настана весел и всеобщ разпад. На Всичко.


Видяхте ли? Скандал! Аз лично гледах прословутата целувка между Кубрат

Видяхте ли? Скандал! Аз лично гледах прословутата целувка между Кубрат ...

......... сума пари ще и мине. Та се сетих за един обичай. Тричане. Взимат кучето и го въртят на въже, а после животинчето пада в реката. За здраве било, казват старите хора. Тричането на кобри е същото. Скандал докато ти се завие свят и после цоп - финансова компенсация. Да видим…


Обикновено държа „Братя Карамазови“ далече от „Москва – Петушки“, в

Обикновено държа „Братя Карамазови“ далече от „Москва – Петушки“, в ...

......... ще ни изтълкуват превратно. Знаеш ли ти кое е най-важното? Десетилетия са минали, откакто ние с теб такова… ни няма. Но знаеш ли кое е това най-важно нещо най-накрая? – Знам, Федя. Знам. Но ще ти го споделя следващия път. А сега наздраве, както казваше моят лучший друг в България.


Идват избори и все по-често се чува за политическия елит.

Идват избори и все по-често се чува за политическия елит. ...

......... се свършва с тези мъртви души в избирателните списъци.) Ако народът не го избира, има начин да се самоизбере. Бъдещето на политическия елит е да се срасте в един голям организъм. Да се превърне във върха на хранителната пирамида и да бъде недосегаем. Като се замисля, вече живеем в бъдещето.


Та докъде бях стигнал? Аха... Бях стигнал до там, че

Та докъде бях стигнал? Аха... Бях стигнал до там, че ...

......... крайчеца на окото си (кой знае коя именно част на окото е „крайчец”?), че се намирам не другаде... ...а именно в студиото на мега-космическия, инфра-вездесъщия и колосален демон на Световната третокласна Максимегалитна Кабелна Телевизия... самият Юлиян Вучков. Който тъкмо се готвеше да покани в студиото самата Косара Марчинкова! Следва продължение


Владислав Панев е съпредседател на “Зелените” и член на председателския

Владислав Панев е съпредседател на “Зелените” и член на председателския ...

......... дала политиката – най-вече срещи и приятелства с много ценни хора. Така че, ако сложа плюсовете и минусите на везните – съм “напред” (смее се). Oще на facebook.com/ivailo.noisy.tsvetkov NB! Адвокатът на OFFNews.bg напомня: препечатването на този текст (изцяло или отчасти) става само с изрично писмено разрешение от OFFNews.bg и автора.


- Какво направи ти? Какво направи, глупако – жената с

- Какво направи ти? Какво направи, глупако – жената с ...

......... дядо ѝ пи, пи, пи, пи – толкоз, че баба Елена отиде до него и измъкна шишето от ръцете му. - Не се карай на сина. Жена му.. отиде си … Баба ѝ гледа мъжа си сто часа, после спря да го гледа, дълго време не го погледна. Изведнъж каза: - Излез!


На 9 454 254 955 488 километра е равна една

На 9 454 254 955 488 километра е равна една ...

......... Големите числа са голяма работа. И ако се прокрадне завист у вас, докато поразмишлявате защо едни притежават толкова много, а вие си връзвате гащите със сезал, сетете се за Андромеда и за евентуалния рай там. Може пък да не е толкова далече. Казват, че микрокосмосът е точно копие на макрокосмоса.


Първо. Да се заложи на представител на малцинство. Това ще

Първо. Да се заложи на представител на малцинство. Това ще ...

......... прехвърчи един вертолет и от него да се изсипят безглутенови бонбони обвити в листовки доказващи, че земята е плоска. Забележка: По-горните указания не гарантират спечелване на Евровизия, но ще спомогнат за определяне същността на този забележителен фестивал. Втора забележка: Ако таз година не участваме на престижния конкурс указанията автоматично важат за по-следващата.


Вчера, въврейки си по Графа, обхванат от леко, пролетно настроение,

Вчера, въврейки си по Графа, обхванат от леко, пролетно настроение, ...

......... време занемях. Моите лични данни бяха излезли крачка напред и гледаха със стоманен, нетърпящ никакво възражение поглед ту водещия, ту публиката. – Не ви позволявам да ме разкривате! Не и публично! – извисиха гласа си до болка Моите лични данни, а аз мислено, дълбоко в себе си, заръкоплясках. Следва продължение.


Това, което ще кажа, е може би банално. И темата

Това, което ще кажа, е може би банално. И темата ...

......... на улицата няма как да породи респект, а подигравката – желание за промяна и обединен отпор срещу радикалния шовинизъм. И тогава тези войници на здравия разум не се сражават срещу събуденото чудовище на национализма. Напротив – преливат му даром свежа кръв, от която то толкова се нуждае. Кръв на омраза.


Това, което ще кажа, е може би банално. И темата

Това, което ще кажа, е може би банално. И темата ...

......... на улицата няма как да породи респект, а подигравката – желание за промяна и обединен отпор срещу радикалния шовинизъм. И тогава тези войници на здравия разум не се сражават срещу събуденото чудовище на национализма. Напротив – преливат му даром свежа кръв, от която то толкова се нуждае. Кръв на омраза.


If you really wanna hear about it, дет почва Селинджър:

If you really wanna hear about it, дет почва Селинджър: ...

......... на 2014 тук, в Offnews. Разбирам, че тя иска да позира като опозиция (докато тайно се съглашават с “главатаря”), но истината си е истина. Anyways. Oще на facebook.com/ivailo.noisy.tsvetkov NB! Адвокатът на OFFNews.bg напомня: препечатването на този текст (изцяло или отчасти) става само с изрично писмено разрешение от OFFNews.bg и автора.


А един дедо вика, че русите ни били освободили. А

А един дедо вика, че русите ни били освободили. А ...

......... а аз сега отивам до къщи да си зема некои работи, щото ше ме карат в ареста. Нали ви разправям, ченгето ми е познат и ми направи тоя реверанс, а после ше се оправяме. А това за русите беше майтап, аз много уважавам историята, обаче ми стана смешно и затова.


Винаги, когато разговора опре до политика гледам да го добутам

Винаги, когато разговора опре до политика гледам да го добутам ...

......... – внимателно си подбира думите Емчо - кат реши да е*е и е*е наред, и не подбира. И си налягай парцалите да не те почне и теб. Това се нарича секс. Аз, както ви казах, нищо не разбирам и си замълчах. Така де, като опря до секс и се уплаших.


Милиони по цял свят прочетоха излиянията му. Хората му съчувстват,

Милиони по цял свят прочетоха излиянията му. Хората му съчувстват, ...

......... могат да запазят тишина и че с останалите имаме да вършим работа. В 90 процента от случаите работи. А останалите 10 % – всеки е имал провалени часове, но и най-проваленият час може да се преобърне на интересен разговор по различна тема. Занаят е, има си тънкостите, искам да кажа.


Пропищя градът. Пропищяха околните села. Хората пристигаха да нагледат виличките

Пропищя градът. Пропищяха околните села. Хората пристигаха да нагледат виличките ...

......... на никого не съобщила, че тука има нещо. - Хлапето добре се оказа и добра пачка прибра – отбеляза един от клиентите и поръча още една каменарка, честно и почтено менте, което народът пиеше с удоволствие из тези месата. В „Соларис“ само Риж Димитър поръчаше уиски в 11:00 часа предобед.


По-малко от деветдесет дни преди изборите за български представители в

По-малко от деветдесет дни преди изборите за български представители в ...

......... Приливът на ерзац-патриотизъм ще отмине, въпреки че поне засега изглежда устойчиво фиксиран като част от противопоставянето срещу „Запада“ и „налаганите от него ценности“. Но, на ценностно равнище, противопоставянето между политическата култура на поданика и европейското гражданство ще продължи все така видимо да определя профила и перспективите за развитие на България.


Живял на село или в някъкъв град.. .или пък беше

Живял на село или в някъкъв град.. .или пък беше ...

......... си платили за свободата да са свободни и да не помнят и ако видят нещо - да се вбесяват, и ако някой им каже нещо - да го осъждат заради това нещо, защото всяко казано нещо е вредно нещо... Всъщност, нищо. Това, в най-общи линии, е вси... тоест - нищо.