Намериха Вовата с подвити и позеленели клепачи – паднал през

Намериха Вовата с подвити и позеленели клепачи – паднал през ...

......... да се върне, месечинке.... Свари лекарство за мен. Онези, които се интересуват какво се е случило с Елена билкарката, момичето Дамяна, Васко и другите хора, които живеят в тази история, могат да се върнат в разказите на З. Евтимова - от разказа „Отивай си“ през другите няколко разказа до днес.


С моите осмокласници гледахме „Одисея“. Направен е като приказка през

С моите осмокласници гледахме „Одисея“. Направен е като приказка през ...

......... биологически пол и осиновено дете. Семейството му било истинско. И истинските семейства са ценност. И ние имаме препятствия да преодоляваме днес. Нашите са по-коварни и от Одисеевите, по-страшни от Хадес, Сцила и Харибда. Радвам се, че още имам възможността да показвам такива истински филми за такива истински герои на децата.


Дали българите сме зли хора? Ето това се питам и

Дали българите сме зли хора? Ето това се питам и ...

......... му се излива отровата, събирана с години (или с хилядолетия, ако вярваме на милия бай Цанев). И си казвам, че може би единствено ще е полезно да си слагам (да си слагаме) ръкавици. Ръкавиците на благородното безразличие. За да не се заразя. И за да продължим да правим очистващи операции.


„Какво правиш” – попита ме Катрин в последния ни разговор

„Какво правиш” – попита ме Катрин в последния ни разговор ...

......... свят участвахме в сесия, посветена на темата за етиката в медиите. С искрящото си присъствие и заразителния смях, за седмица Катрин се превърна в любимка на всички. Прекрасна визитна картичка на България, която ме изпълни с гордост и надежда, че хубавите хора и у нас са обречени да надживеят другите.


След кратко празнично прекъсване продължава Дуелът в писма между либерала

След кратко празнично прекъсване продължава Дуелът в писма между либерала ...

......... на човешката свобода Дуел в писма VII: Евгений Дайнов към Тончо Краевски: Какво е Привилегия и какво е Постижение Дуел в писма VIII. Тончо Краевски към Евгений Дайнов: Ако Европа има бъдеще, то е в Централна и Източна Европа Дуел в писма IX: Ако ЕС се разпадне, войната е неизбежна


Ям шкембе в масло и гледам предаването „Жени говорят за

Ям шкембе в масло и гледам предаването „Жени говорят за ...

......... въпросът с рекламацията? Има ли безплатен пробен период? Гаранции? Все пак в европейския съюз живеем. Нали така? Поради незнание към кого да се обърна като институция искам да поставя въпроса открито. А сега спокойно ще си изям шкембето. То ми струва около три лева. Благодаря от името на всички заинтересувани.Какъв според теб е най-големият проблем на България днес? Аз

Какъв според теб е най-големият проблем на България днес? Аз ...

......... министър на културата (за целите на разговора). Какво правиш в първите сто дни? Няма да успея да изкарам 100, ще ме застрелят някъде на 33-тия. Oще на facebook.com/ivailo.noisy.tsvetkov NB! Адвокатът на OFFNews.bg напомня: препечатването на този текст (изцяло или отчасти) става само с изрично писмено разрешение от OFFNews.bg и автора.


Добър вечер, вие сте с прогнозата за времето. Аз съм

Добър вечер, вие сте с прогнозата за времето. Аз съм ...

......... вас негодувам срещу цените на горивата и имотите. Защото живея под наем, заедно с котка, която се казва Уензди и куче на име Пъксли. Все още гледам рисувани филмчета и плача, докато режа лук. Ценните мисли си отбелязвам в дневник, а преди централната емисия си правя селфи с голяма усмивка.


Първо и най-важно! Да се вземат още няколко милиарда заеми

Първо и най-важно! Да се вземат още няколко милиарда заеми ...

......... да се измисли чалга песен с работно заглавие: „Надърви ми се мозъкът“. Надърви - защото сексът продава! Ако след всичко това се спечелят изборите, е най-добре да се направи като предишното правителство. Тоест – нищо. Всички знаем, че когато не се прави нищо, вероятността да се допусне грешка е най-малка.


Как стана така, че българите намразиха пиенето и пиещите толкова

Как стана така, че българите намразиха пиенето и пиещите толкова ...

......... Връщам си думите назад! Извинявам се! Но ще си върнат ли думите назад, ще се извинят ли тия, които избълваха толкова грозни неща за умрелия артист? Бог да бди над милата му душа, а и над близките му. Всъщност – аз съм спокоен. Той винаги си бди. Но хората, хората...


Туристи тичали в планината, моля ви се и не ги

Туристи тичали в планината, моля ви се и не ги ...

......... Който умре в планината, трябва да се глобява. Хората са измислили за тази цел болници, гробища и други заведения. Хайде честита нова година. И помнете! Ако искаме да уважаваме чуждото, трябва да уважаваме чуждото. Това все едно Божинката го е казал, ама не е той. Само по буквите си прилича.Това е личен текст. Не е мислен за публикация. Написах

Това е личен текст. Не е мислен за публикация. Написах ...

......... Подражавай! Друго всичко ялово е – забогатявай!“. Публика наша лакомо лапа блудкавата каша. Сякаш е религиозно откровение. Не съзнава, че собствена глупост тласка в подчинение…! Дайте психиатър да спре налудничавия театър! Вместо живот - недоразумение. Разпиляно достойнство - умопомрачение. Шизофреничен пристъп с летален край. Но, нали след деспотизма чакахме рай…?!


1 октомвриКаракачанов вика, че получили три оферти за изтребители Ф-16,

1 октомвриКаракачанов вика, че получили три оферти за изтребители Ф-16, ...

......... един луд“. 400 страници таш…. пардон, майтапи на голо. За да я получите трябва да изпратите на мейл [email protected]: 1.Име и фамилия; 2.Телефон за връзка; 3.Офис на Еконт, който ви е най-удобен. (Става и през Фейсбук на лични.) Може и на Тонифона - 0885233691.Можете да я поръчате и в Mushkato 


– Колеги, на днешното заседание ви събрах, понеже спешно се

– Колеги, на днешното заседание ви събрах, понеже спешно се ...

......... който стоеше до вратата на помещението в Щабквартирата на Тайните Служби, излезе и след минута влезе отново. А след себе си водеше един симпатичен китаец. Но те всички са симпатични. Един по-малко, няма и да забележат, че им липсва. Капка в морето. А на нас той ни е така потребен!


1 августДойде и август. Синоптиците казват, че ще имаме хубаво

1 августДойде и август. Синоптиците казват, че ще имаме хубаво ...

......... (0885233691) или да изпратите следните данни на мейл [email protected]: 1.Име и фамилия; 2.Телефон за връзка; 3.Офис на Еконт, който ви е най-удобен. (Става и през Фейсбук на лични.) Ако желаете книгата да има автограф или посвещение, посочете на чие име да бъде.Можете да я поръчате и в електронната книжарница Mushkato.


2 априлРумъния изгони един руски дипломат, колко за адет. Външният

2 априлРумъния изгони един руски дипломат, колко за адет. Външният ...

......... (0885233691) или да изпратите следните данни на мейл [email protected]: 1.Име и фамилия; 2.Телефон за връзка; 3.Офис на Еконт, който ви е най-удобен. (Става и през Фейсбук на лични.) Ако желаете книгата да има автограф или посвещение, посочете на чие име да бъде.Можете да я поръчате и в електронната книжарница Mushkato.Защо не се живее без изкуството на логиката, поне според

Защо не се живее без изкуството на логиката, поне според ...

......... основа, щот, както е казал колегата Хегел на Хьолдерлин, „без антитеза, копеле, нанайси синтеза“. *** Накрая, съвсем логично: честита нова 2019-та, поредната година на Българския ступор. Oще на facebook.com/ivailo.noisy.tsvetkov NB! Адвокатът на OFFNews.bg напомня: препечатването на този текст (изцяло или отчасти) става само с изрично писмено разрешение от OFFNews.bg и автора.


1 януариЧНГ и т.н., братя и сестри. Обратно на всички

1 януариЧНГ и т.н., братя и сестри. Обратно на всички ...

......... (0885233691) или да изпратите следните данни на мейл [email protected]: 1.Име и фамилия; 2.Телефон за връзка; 3.Офис на Еконт, който ви е най-удобен. (Става и през Фейсбук на лични.) Ако желаете книгата да има автограф или посвещение, посочете на чие име да бъде.Можете да я поръчате и в електронната книжарница Mushkato.


Събуждам се и отварям проклетия малък лаптоп, обичния ми малък

Събуждам се и отварям проклетия малък лаптоп, обичния ми малък ...

......... наливат си направо от буркан някаква тъмна, страшна течност! Та това е сладко вино, силно вино от буркан! Празници са и телата имат нужда от истинско, реално вълнение, което ще се предаде и на душите. Но дали все още различаваме реално от нереално? Иначе и бездруго светът е една безкрайна самота. Излезте навън!


Преди няколко дни някои медии съобщиха, че е била разбита

Преди няколко дни някои медии съобщиха, че е била разбита ...

......... храни. Готовите да съществуват в измислена действителност на безспирен възход и бодрячески оптимизъм. Задоволяващите се с живота-менте, обитаващи въображаем свят на привидно благосъстояние и показни постижения. А всъщност населяващи една убога реалност на тържествуваща посредственост и преследване на всеки, който не желае да е съучастник в нейното поддържане и възхвала.


Популистката пропаганда обезсмисля връзката между политика и управление. В нейната

Популистката пропаганда обезсмисля връзката между политика и управление. В нейната ...

......... разбирането за това какво точно се случва. Освен в случаите, когато това бе търсен ефект, публиката продължава да бъде все така зле информирана относно дневния ред на управлението, скептично настроена спрямо перспективите за развитие и податлива на пропагандни внушения, които на свой ред се възпроизвеждат като политически и електорални нагласи.


Стояха в сянката на голямата къща, най- светлата в Даскалово.

Стояха в сянката на голямата къща, най- светлата в Даскалово. ...

......... на сто човека и пак ще ми остане. Никой софтуер не може да направи такова нещо. Странно защо „Нова гума“ беше отворена на тоя празничен ден. Странно защо монтьорът, чевръст като облак през май, измърмори: - Ана, не ми стигнаха парите да купя жълтата къща за тебе и за детето.


Микеланджело е изваял „Пиета“ през 1499 година. През 1917 година

Микеланджело е изваял „Пиета“ през 1499 година. През 1917 година ...

......... шедьоврите на Ренесанса. Построихме канал между два океана. Синтезирахме антибиотици. Изпратихме човек в Космоса. Изплетохме информационна мрежа, покриваща целия свят. Издигнахме сграда, висока един километър. Но не смятате ли, че всичко това някак губи значение, защото някъде по пътя си сгрешихме и позволихме на самата надежда да остане без храна.


Чета статия за това, че гърците отново получават най-високи заплати

Чета статия за това, че гърците отново получават най-високи заплати ...

......... мръсните машинации на богатите и властващите... Хм, това все пак не съм го измислил аз, а Йозеф Пулицър – бащата на съвременната журналистика. Но като ловък българин, аз ще го взема назаем – поне докато измисля своя такава - крилата и смела мисъл. А преклонените главици... какво да ви кажа...


„Добър ден, вие се свързахте с телефона на Дядо Коледа.

„Добър ден, вие се свързахте с телефона на Дядо Коледа. ...

......... Но нали, все пак… Нали куклата е момиченце? - Не е, рабзира се. Куклата е трансполова и ще се определи сама като навърши пълнолетие. Върви комплект с мъжки и женски полови атрибути. - Добре. Размислих. Камиончета имате ли? - Какви камиончета? - Все едно какви. И да казват половонеутрално „бръммм…“


Понеделник, 10 декември Калина Андролова избухна срещу президента Радев. „Това,

Понеделник, 10 декември Калина Андролова избухна срещу президента Радев. „Това, ...

......... (0885233691) или да изпратите следните данни на мейл [email protected]: 1.Име и фамилия; 2.Телефон за връзка; 3.Офис на Еконт, който ви е най-удобен. (Става и през Фейсбук на лични.) Ако желаете книгата да има автограф или посвещение, посочете на чие име да бъде.Можете да я поръчате и в електронната книжарница Mushkato.


И не съм радостен, ни тъжен. Тази е участта на

И не съм радостен, ни тъжен. Тази е участта на ...

......... дойда да те изпитам какво си прочела, Дамяно. Онези, които се интересуват какво се е случило с Елена билкарката, момичето Дамяна, Васко и другите хора, които живеят в тази история, могат да се върнат в разказите на З. Евтимова - от разказа „Отивай си“ през другите няколко разказа до днес. СЛЕДВА ПРОДЪЛЖЕНИЕ


Къде е проблемът на българското общество - нищо не върви

Къде е проблемът на българското общество - нищо не върви ...

......... за какво те боли най-много? А и какво те радва, все пак? Ненавиждам робите, изпитващи стаен възторг от свободолюбивите. Повод за радост нямам. Надежда имам. Oще на facebook.com/ivailo.noisy.tsvetkov NB! Адвокатът на OFFNews.bg напомня: препечатването на този текст (изцяло или отчасти) става само с изрично писмено разрешение от OFFNews.bg и автора.


Като дъвки бонбонки ги лапаме терористичните актове. Някак им свикнахме.

Като дъвки бонбонки ги лапаме терористичните актове. Някак им свикнахме. ...

......... а ако утрепят някой - това е битова престъпност. За бай Шериф има кой да се погрижи. Нека помислим какво ще правим ние с нашата удушената баба от село. Ама дали трябва? Те, бабите само пенсии искат. Така няма пари за яхти, шампанско и силиконови курви в Дубай да го…


Както всеки вторник представяме на Вашето внимание нашия Дуел в

Както всеки вторник представяме на Вашето внимание нашия Дуел в ...

......... писма VI: Тончо Краевски към Евгений Дайнов: Всяко неравенство е плод на човешката свобода Дуел в писма VII: Евгений Дайнов към Тончо Краевски: Какво е Привилегия и какво е Постижение Дуел в писма VIII. Тончо Краевски към Евгений Дайнов: Ако Европа има бъдеще, то е в Централна и Източна Европа


Понеделник, 3 декември На днешния ден през 2006 г. беше

Понеделник, 3 декември На днешния ден през 2006 г. беше ...

......... (0885233691) или да изпратите следните данни на мейл [email protected]: 1.Име и фамилия; 2.Телефон за връзка; 3.Офис на Еконт, който ви е най-удобен. Става и през Фейсбук на лични. Можете да я поръчате и в електронната книжарница Mushkato. Ако желаете книгата да има автограф или посвещение, посочете на чие име да е.


„Страшен е слабият шум на счупено твърдо яйце о тезгяха…“

„Страшен е слабият шум на счупено твърдо яйце о тезгяха…“ ...

......... твари и невъзторгващи се от нищо, различно от стек или бургер, лица. И ще е така, докато… Докато убийството от глад в поемата на мосю Превер не стане масова практика. А това време наближава. Защото не са много хората, които биха се разделили с парче от вечерята си заради друг.


В последния си текст от нашия Дуел в писма проф.

В последния си текст от нашия Дуел в писма проф. ...

......... ли сме всъщност? Дуел в писма V. Евгений Дайнов към Тончо Краевски: Равенство има там, където няма господари Дуел в писма VI: Тончо Краевски към Евгений Дайнов: Всяко неравенство е плод на човешката свобода Дуел в писма VII: Евгений Дайнов към Тончо Краевски: Какво е Привилегия и какво е Постижение


Този екзистенциален въпрос има два отговора. Кратък и дълъг. За

Този екзистенциален въпрос има два отговора. Кратък и дълъг. За ...

......... превенция на това да дишаме фини прахови частици, върнете билетите на старите цени. А зеления билет си го… ползвайте вие понякога. Това беше дългият отговор. Ако плеймейтктите не са удовлетворени, съжалявам. А сега късият отговор. Ако ви е мръсен въздуха… Ми не дишайте, бе. Като няма въздух дишайте… пасти! Муахахааа…


Понеделник, 26 ноември На заседанието на МС Борисов рекъл:

Понеделник, 26 ноември На заседанието на МС Борисов рекъл: "Сега ...

......... връзка; 3.Офис на Еконт, който ви е най-удобен. (Става и през Фейсбук на лични.)Можете да я поръчате и в Mushkato https://e-mushkato.comЗа София: Бързо, евтино и до вратата! Читателите от София могат да поръчат доставка до дома си още на следващия ден и само за 3 лв. с куриер на Мушкато.


Бяха двама мъже, единият с прошарена коса и толкова интелигентно,

Бяха двама мъже, единият с прошарена коса и толкова интелигентно, ...

......... е задавило? Дали някой му е хвърлил магия и майка му го носи при Елена до го цери? Чакай, бе. Тая дългата и тънка като налъм не е ли Елена? На нея прилича. Да! Тя е. - Мамо! – писна хлапето. Никой не го погледна. – Мамо - прошепна то.


Физиката, според Аристотел, е наука за онова, което древните гърци

Физиката, според Аристотел, е наука за онова, което древните гърци ...

......... И това към философа, който ни е дал отношението към ума (nous). Сами разбирате, че още в V-ти в. пр. Хр. е имало неуспели “медийни” плъхове.) Oще на facebook.com/ivailo.noisy.tsvetkovNB! Адвокатът на OFFNews.bg напомня: препечатването на този текст (изцяло или отчасти) става само с изрично писмено разрешение от OFFNews.bg и автора.


Актът на протест се банализира. Каскадата от дезориентирани протести от

Актът на протест се банализира. Каскадата от дезориентирани протести от ...

......... пространство печели гневът на поданиците, толкова по-трудно става изявяването на автентичен граждански протест. В най-добрия случай те могат да съществуват паралелно, но крайният резултат, рано или късно, ще бъде по-близо до бунта на поданиците, а не до настояването за отговорност и дебат, които са традиционните ориентири на всеки граждански протест.


Просяците са част от демократичният ни пейзаж. С особена концентрация

Просяците са част от демократичният ни пейзаж. С особена концентрация ...

......... и просяците го разправят абсолютно същото. А и работите вече така са измислени, че всеки ден твоите пари отиват в партийните сметка. Ей така, да си имат парички да не са гладни. Тези пари не се наричат милостиня, а субсидия. Та въпросът ми беше: „Как да се отървем от просяците?“


Колко е очевидно: една малка група от хора в България –

Колко е очевидно: една малка група от хора в България – ...

......... казва моят другар Ницше) всяко смислено писание трябва да бъде назидание. И така нататък. В същото това време част от тия – наглите – избира нов бюджет... нови трохи за тия, другите... ...които някой ден ще застанат до влаковата линия. Като режисьора. За последна среща със студения стотонен метал на тукашния живот. Добър ден.


Както всеки вторник представяме на Вашето внимание нашия Дуел в

Както всеки вторник представяме на Вашето внимание нашия Дуел в ...

......... да не решат, че са по-висши Дуел в писма IV: Тончо Краевски към Евгений Дайнов: Равни ли сме всъщност? Дуел в писма V. Евгений Дайнов към Тончо Краевски: Равенство има там, където няма господари Дуел в писма VI: Тончо Краевски към Евгений Дайнов: Всяко неравенство е плод на човешката свобода


Помните ли го онзи злодей Антоан Сигърх от „Няма място

Помните ли го онзи злодей Антоан Сигърх от „Няма място ...

......... едно, за жена ми. Щото на жената трябва да ѝ бъде топло. Щото ако не ѝ е топло, ще те изостави. А за мен нямаше подходящ размер и само си дадох поръчката. Така изпълних най-важната част от съботната си мисия. А как продължи пътешествието нататък, ще ви разкажа следващия път.


Понеделник, 19 ноемвриСпeцпpoĸypaтypaта иззела от банкова касета на глaвния ceĸpeтap

Понеделник, 19 ноемвриСпeцпpoĸypaтypaта иззела от банкова касета на глaвния ceĸpeтap ...

......... на Еконт, който ви е най-удобен. (Става и през Фейсбук на лични.) Можете да я поръчате и в Mushkato https://e-mushkato.com За София: Бързо, евтино и до вратата! Читателите от София могат да поръчат доставка до дома си още на следващия ден и само за 3 лв. с куриер на Мушкато.


Благодаря за вниманието. Става дума за ремонта на романтичната улица

Благодаря за вниманието. Става дума за ремонта на романтичната улица ...

......... Никой не се сеща да даде пари, за да се назначи читав плочкаджия. Явно е по-евтино или по-лесно за крадене. Едно от двете ще да е. Това е положението. Неприятното е, че парите за всичко това идват от данъците. Видяхте ли, че не ви лъжа? Наистина става въпрос за секс.


Здравейте. Казвам се Диана. На трийсет и две навършени години

Здравейте. Казвам се Диана. На трийсет и две навършени години ...

......... в която ще разкажа за Белия котарак. Ама не по Кустурица, а онзи, който прикляква край старата жена с очилата и тихо преде. От неговата предяща поема може да не ви заболи. Но той нищо друго не може да направи. Дори мишките са изчезнали в този забравен край на света.


Много съм викал, клеветил, злословил, мучал, ръмжал и съскал. Срещу

Много съм викал, клеветил, злословил, мучал, ръмжал и съскал. Срещу ...

......... Време, което мина, а напред не се вижда нищо, което да разбираме. Може би винаги е било така. Ще ми се да кажа: Роби, защо не вземете да се разберете, бе?! И да се съберете пак?! Празник е все пак! Но може би е късно. Пък и Роби е далече.


Както всеки вторник, ви представяме дуела в писма между либерала

Както всеки вторник, ви представяме дуела в писма между либерала ...

......... Дуел в писма III: Евгений Дайнов към Тончо Краевски: Как да направим така, че някои хора да не решат, че са по-висши Дуел в писма IV: Тончо Краевски към Евгений Дайнов: Равни ли сме всъщност? Дуел в писма V. Евгений Дайнов към Тончо Краевски: Равенство има там, където няма господари


Ти, анонимно тъпо копеле, който рушиш и създаваш безнадеждност.  Представяш

Ти, анонимно тъпо копеле, който рушиш и създаваш безнадеждност.  Представяш ...

......... теб. Накрая ще останеш сам с твоето любимо творение - един голям к@р и много време за мислене. Тогава ще искаш и ти нещо да кажеш, да споделиш или да възроптаеш. Но някой друг ще те усмърди. Кръговрат, какво да го правиш. А сега си ти. Хайде на работа! Смърди.


Понеделник, 12 ноември В събота и неделя на много места

Понеделник, 12 ноември В събота и неделя на много места ...

......... удовлетворяваща е положителната оценка за положените усилия и постигнатите от България устойчиви резултати…" Дето пееше Данчето Христова, „Валяло е, а аз не съм усетила…“ Тайно и полека управляващите са извършили съдебната реформа и ние не сме забелязали. И още не забелязваме. Следва на стр. 2 Страница на статията : 0102


Ашладисаните джанки, всичките до една, бяха съсечени съвсем при корена,

Ашладисаните джанки, всичките до една, бяха съсечени съвсем при корена, ...

......... дълго чорапче и книгата да не е толкова дебела? - Трийсет дупки 50х50х50 сантима. Да са изкопани утре до три часа следобед – уточни баба. - На мястото, където ми бяха сливите петровки, да има засадени трийсет черешови фиданки. - Добре, Елено – измърмори старият Риж. – Ще ги имаш.


За да има малко повече контекст този разговор, може ли

За да има малко повече контекст този разговор, може ли ...

......... тиксо-лентите“. Ето това е изкуството: ритъм и усещане за реалност, а не копирането ѝ. Аnything to declare? Няколко семенца вяра. За едни приятели тук, бе, нищо лошо! Още на facebook.com/ivailo.noisy.tsvetkovNB! Адвокатът на OFFNews.bg напомня: препечатването на този текст (изцяло или отчасти) става само с изрично писмено разрешение от OFFNews.bg и автора.


Както всеки вторник, ви представяме дуела в писма между либерала

Както всеки вторник, ви представяме дуела в писма между либерала ...

......... мускетарите Дуел в писма II. Тончо Краевски към Евгений Дайнов: Либералният проект е Вавилонска кула Дуел в писма III: Евгений Дайнов към Тончо Краевски: Как да направим така, че някои хора да не решат, че са по-висши Дуел в писма IV: Тончо Краевски към Евгений Дайнов: Равни ли сме всъщност?


Протестът не е само за цената на бензина. Не е

Протестът не е само за цената на бензина. Не е ...

......... политиката. 47. За лъскавите лимузини с инвалидни стикери. 48. За разликата в ДДС-то върху лекарствата и ДДС-то върху хазарта. В полза на второто, разбира се. 49. За обруганите гробища, където и умрелите нямат покой. 50. За всеки един от нас, което прави още 7 милиона причини. И това е малко.


Понеделник, 5 ноември От прокуратурата съобщават, че два пъти са

Понеделник, 5 ноември От прокуратурата съобщават, че два пъти са ...

......... на Весел Драков: ДС-ти ноември! На 10-ти ноември преди 29 г. дори и не подозирахме, че е ДС-ти ноември. Викахме по площадите, скачахме от радост, че е паднал сатрапът… А ДС през това време ни е подготвяла новото бъдеще. Ами, дето се вика, кьорав карти не играе! To be continued


Авторът Проф. Г. Димитров е член на екипа на Жан-Моне Център

Авторът Проф. Г. Димитров е член на екипа на Жан-Моне Център ...

......... да са налице съществени различия по отношение на възраст, образование и населено място.“ (с 10). (*5) Виж разказ за безогледна партийност в оценката, например, на британско председателство в анализ на Саймън Дюк (S. Duke - Assessing the UK presidency: A Second Pillar Perspective, European Institute of Public Administration, WP 98, 2004).


През 1948 г. ВСВ е съвсем наскоро приключила и посттравматичната

През 1948 г. ВСВ е съвсем наскоро приключила и посттравматичната ...

......... тази последна епоха на видяно и чуто, на обикновен пиар, когато всичко е пиар – реклама, политика, тероризъм – ще навлезем в епохата на Малкия брат. Онзи, от когото няма как да се избяга. Онзи, дето е вътре в нас. Изначално у всеки. Някои го наричат с остарялата думичка съвест.


Да е ясно – Цвети не е Цвети. Цвети е

Да е ясно – Цвети не е Цвети. Цвети е ...

......... трябва космонавт. Цвети вече знае, че като умре ще кръстят улица на нейно име или поне една детска градина. После иди че не носи кафе. А сега да се върнем в действителността. Оттъмнение. Кафето е изпито, шефа доволен вдига гащите и те съветва: „Бъди като Цвети!“ И кво лошо виждаш?


Държавата е парадигма, набор от институции, в които периодично се

Държавата е парадигма, набор от институции, в които периодично се ...

......... банките, мобилните оператори, застрахователите, търговските вериги, бензиностанциите, топлофикация и т.н.? Как да обичаш държавата, защо да не я мразиш? А да мразиш държавата е лошо. Много лошо. Когато една нация започне да мрази държавата си, това е началото на нейния край. Освен това мисля, че Картаген трябва да бъде разрушен.


Събуждам се в хотела във Виена, поглеждам през прозореца и

Събуждам се в хотела във Виена, поглеждам през прозореца и ...

......... С нищо. Освен с дълга към красивото и доброто. Че всъщност – дали и с тях? А какво са красивото и доброто? Това е въпрос, който може да се обсъди само в един малко по-дълъг роман, може би от около десет хиляди страници. Който един ден, да дава Господ, ще напиша...


Това е четвъртата част от дуела в писма между либерала

Това е четвъртата част от дуела в писма между либерала ...

......... размисъл, в който можеш да останеш верен на себе си, дори когато светът има силата да те смаже и превърне в някой друг. Това е единствената истинска свобода и само в нея всички хора могат да бъдат равни. Всичко друго е политика, политиката предполага група, а групата предполага неравенство. Поздрави,Тончо


Понеделник, 29 октомври
Зам.-главният прокурор Гешев съобщи, че за търговията с

Понеделник, 29 октомври Зам.-главният прокурор Гешев съобщи, че за търговията с ...

......... "Не е задължително възрастните да осъществяват класически полов акт." Така е, има и други начини. Казвал ли съм ви, че има и безконтактен секс? Да, индийска технология. Медитираш и… При това трябва да знаете, че да се медитира може и на гладно. Даже на гладно е за предпочитане. To be continued


В този текст става въпрос за тикви, но е предназначен

В този текст става въпрос за тикви, но е предназначен ...

......... - Само американски от тези за херлоинтата. Ама те са по двадесет лева парчето и явно не ти вървят. Гледам нямаш такива… Търговецът ме гледа неразбиращо. Фръцвам се и продължавам като руски атомен ледоразбивач по пътя си. Хем ми е добре, хем ме е яд, че оня нищо не схвана.


Всеки ден младата дама обличаше детето в по-скъпа рокличка, обуваше

Всеки ден младата дама обличаше детето в по-скъпа рокличка, обуваше ...

......... ако не искаш, вземи квартира в Перник. Далече е и няма да се ядосваш с мама. Ще гледам да ти пращам по 120 евро на месец.  Пиши ми как сте. Домъчня ми за Дамянка. Целувки. Христо. Пиши ми няколко реда. Ще гледам да ти пратя повече пари. Не бой се от бедност. Още целувки. Христо


Стефан Брегов не издържа на напрежението. Защо се получи така

Стефан Брегов не издържа на напрежението. Защо се получи така ...

......... дълбоко български населени места, наемаха си луксозни възрожденски къщи и потръпваха от патриотизъм, докато гледаха с вдъхновение залеза от терасата си. Масичката им бе покрита с традиционна българска извезана покривка. И чашките, от които отпиваха на малки глътки скъпа ракия, също бяха такива глинени и изписани с красиви фолклорни мотиви.


Кантиански пръв отстъп, ако позволите: Playboy, вече полумъртвото списание-попкултурна икона,

Кантиански пръв отстъп, ако позволите: Playboy, вече полумъртвото списание-попкултурна икона, ...

......... в БСП, нито дори в Демократична България. Отговорът се корени в независим кандидат, който да разрине това столично гюбре. *** Have a quiet think about that. Още на facebook.com/ivailo.noisy.tsvetkov NB! Адвокатът на OFFNews.bg напомня: препечатването на този текст (изцяло или отчасти) става само с изрично писмено разрешение от OFFNews.bg и автора.


Виждали сте еквилибристи, нали? Как взимат поднос с чаши, а

Виждали сте еквилибристи, нали? Как взимат поднос с чаши, а ...

......... И това е плашещо.И затова трябва да изтъкваме напред и да генерализираме дори малките злини. Тия, които са съпътствали обществото винаги. За да си въобразим, че те са това голямо зло...Което не е дошло. Но ние интуитивно очакваме. И го очакваме с ужас. Ние сме яйцето на върха на ножа!


Както всеки вторник, ви представяме дуелът в писма между либерала

Както всеки вторник, ви представяме дуелът в писма между либерала ...

......... видеофона (не се предполагаше, че ще има Фейсбук)? Айде, бе... То щяхме да колонизираме Марс, да се храним само с хапчета, да ходим облечени в еднакви сребристи комбинезони и да сме еднакво плешиви от много акъл; то не беше чудо. Отказваш да строиш Вавилонска кула? Welcome to the club… Евгений


За да получите максимално верни отговори трябва да се концентрирате.

За да получите максимално верни отговори трябва да се концентрирате. ...

......... известни като роми) без здравни осигуровки, кой пръв ще го приемат в болница? 1. Този с по-голямата рода2. Този, който пръв пребие доктора3. И двамата едновременно, защото са малцинство4. Нито един от тях, защото вече няма болница Отговори: Ако сте достатъчно интелигентни, няма да ги търсите. Придържайте се към ерекциите.


Музикантът, писател и общински съветник от Глас Народен в СОС

Музикантът, писател и общински съветник от Глас Народен в СОС ...

......... моливът, с който вече беше написал НЕ на няколко проекта за фими: „Ботев” – трагичен финал и призив за бунт към властта. „Яворов” – заради къщата, която общината още не е придобила. „Магистралата” – филм с много каскади, отхвърлен заради идеята за снимки на магистрала „Хемус” в частта след Ябланица.


Понеделник, 22 октомвриТаралежът, който Борисов си сложи в гащите на

Понеделник, 22 октомвриТаралежът, който Борисов си сложи в гащите на ...

......... лесно, но за 20 лв. човек трябва пет пъти да помисли. Димитров ден. Разпуск. Пропуснахме един добър шанс…„Изобщо не трябва да очакваме, че правителството ще реши нашите проблеми. Нашият проблем е самото правителството.” Просто си го запишете и след известно, но не дълго, време, пак ще си говорим.To be continued