Вицепрезидентът на България „посече” Човека-птица. Илияна Йотова отказа помилване на

Вицепрезидентът на България „посече” Човека-птица. Илияна Йотова отказа помилване на ...

......... при „строг режим”. Магистратите са отказали той да бъде преместен в затвора в Пловдив с мотив, че няма роднини с адресна регистрация там, разказаха приятели на делтапланериста. „Той няма роднини и в Пазарджик, как го решиха това?”, питат се близките на кърджалиеца. Единствената им надежда бе в президента Румен Радев. 24rodopi.com


Станалата печално известна Катя Лерца, която сгази и уби на

Станалата печално известна Катя Лерца, която сгази и уби на ...

......... още повече че само месец, след като уби Палазов, тя бе заловена отново да шофира, въпреки отнетата й заради инцидента книжка.   До момента Лерца не се е обадила на вдовицата Делка Палазова да изкаже съболезнования, нито пък съжаление за случилото се. Вероятно Лерца ще обжалва присъдата си. Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ


Софийски градски съд освободи предсрочно от затвора Цветан Пъков, осъден

Софийски градски съд освободи предсрочно от затвора Цветан Пъков, осъден ...

......... блъсна и уби 6-годишно дете в Панагюрище, информира „Булфото“. Пъков е излежал 3 години и 6 месеца от присъдата си и предстои да излезе условно предсрочно от затвора 5 месеца и 21 дни по-рано. Решението обаче не е окончателно, а последната дума за освобождаването му ще има Софийски апелативен съд.  


Има повторяемост на такъв тип земетресения средно през около 10

Има повторяемост на такъв тип земетресения средно през около 10 ...

......... където през 2002 година отново преживели подобен ужас.   Репортерката на bTV Райна Зайкова разказа от първа ръка какво е преживяла през нощта в жилището си на петия етаж в Пловдив, където живее: „Чувството е буквално все е едно в съня ти някой те сграбчва, всичко се разлюлява, имаше тътен и бучене".  


Шофьорът, който преди почти 3 години прегази и уби на

Шофьорът, който преди почти 3 години прегази и уби на ...

......... акт и делото се гледа по съкратената процедура.   При произнасяне на присъдата стана ясно, че наказанието ще се изтърпи в общежитие от отворен тип, което означава, че Пъков има право да работи и 2 дни затвор ще се броят за три, затова има възможност да поиска да излезе по-рано на свобода.  


Тричленен състав на Бургаския апелативен съд отказа условно предсрочно освобождаване

Тричленен състав на Бургаския апелативен съд отказа условно предсрочно освобождаване ...

......... жертвата начин и с особена жестокост. Стоян е прободен 12 пъти с нож в областта на гръдния кош и мишниците, удрян е с дуло на пистолет по тила, докато не издъхнал.   Дончо се признава за виновен за умишленото убийство на брат си и получава 12-годишна присъда след намаляване с една трета.  Тате, стига си душил мама

Тате, стига си душил мама" – това крещяло 10-годишно момченце, ...

......... от общото жилище само за 3 месеца. "Касае се за акт на насилие, възникнали по повод подозирана изневяра и определянето на мерки с по-дълъг срок е неоправдано. Отделно от това, жилището е собственост на молителя и правата му не следва да бъдат неоправдано нарушени", се мотивират магистратите, цитирани от "Монитор".  


В Москва бе осъден мъж от Дагестан, който се промъкнал

В Москва бе осъден мъж от Дагестан, който се промъкнал ...

......... е намерил работа в ресторант на McDonald's. На 6 февруари в Москва пък е бил задържан друг извратеняк - мигрант от Турция. Той бил на висока длъжност в строителен обект, но вечер издебвал жени на улицата, удрял ги по главите, късал им чорапогащниците и отмъквал долното им бельо.  Превод: БЛИЦ


Прокуратурата тази седмица се похвали, че е вкарала в затвора

Прокуратурата тази седмица се похвали, че е вкарала в затвора ...

......... съратниците му. Все пак теоретично те можеха да лежат чак до 2028 г. Прокуратурата също е доволна – присъдите, макар и минимални, се водят успех за държавното обвинение. А крехката надежда на гражданското общество ще е в затвора Слънцето и сие да си вземат поука и да спрат завинаги с престъпната дейност…


Вратичка в закона позволи на знаковата фигура в бургаския ъндърграунд

Вратичка в закона позволи на знаковата фигура в бургаския ъндърграунд ...

......... каза уважаваният бургаски магистрат Катя Господинова. Заради натрупването на много наказания в кратък период от време съдът кумулира присъдите на Ангелов, налагайки му най-голямата, както изисква законът. Така трите условни присъди се превърнаха в една: 2 години и 8 месеца с 5-годишен изпитателен срок и глоба от 20 000 лв.


Делото за източването на близо 3 млрд. лв. от КТБ

Делото за източването на близо 3 млрд. лв. от КТБ ...

......... януари стана ясно, че подсъдимият бивш мажоритарен собственик на банката Цветан Василев е получил призовката си в Белград. Обвинителният акт във всичките му копия е над 210 000 страници. По делото са обвинени 18 души. Досега имаше два неуспешни опита за провеждане на разпоредително заседание по него. ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!Специализираният наказателен съд наложи тригодишна ефективна присъда на Иван Митов,

Специализираният наказателен съд наложи тригодишна ефективна присъда на Иван Митов, ...

......... доказващи престъпната им дейност. До окончателна присъда се стигна по-малко от година и половина след задържането на участниците в групата. Това бе едно от първите досъдебни производства, откакто Специализираната прокуратура наложи политиката на безкомпромисно противодействие срещу престъпленията с висока обществена опасност - наркоразпространение, рекет, престъпления срещу данъчната и осигурителната система.    


Окръжният съд в Хасково взе временна мярка за неотклонение временно

Окръжният съд в Хасково взе временна мярка за неотклонение временно ...

......... съобщено, че мароканецът е опитал да мине през България с фалшива френска лична карта. Съгласно информацията от Интерпол той е работил в принадлежащата към ИДИЛ служба „Механизация към Главна дирекция – Военни лагери“ в Сирия. Преди минути Окръжният съд в Хасково разгледа мярката му за неотклонение. ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!


Трима мъже, които при грабеж убиха възрастния ловешки бизнесмен в

Трима мъже, които при грабеж убиха възрастния ловешки бизнесмен в ...

......... останали при Румен Б., който с клещи ги начупил на парчета и на следващия ден ги продал в заложна къща за 1050 лева. Скоро след това съпругата на Масърлиев Таня се прибрала от работа и го намерила мъртъв. Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!  


Специализирания наказателен съд гледа делото срещу Румяна Ченалова. Срещу нея

Специализирания наказателен съд гледа делото срещу Румяна Ченалова. Срещу нея ...

......... заради нарушeния по делото "Белведере". Скандалът стана повод бившият френски посланик у нас Ксавие дьо Кабан да използва израза за "гнилите ябълки" в българската съдебна система. След това започнаха и поредицата от проверки и дела срещу нея. В края на януари делото срещу нея беше отложено спецсъда. ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!


Софийски градски съд отказа да освободи предсрочно Даниел Димитров -

Софийски градски съд отказа да освободи предсрочно Даниел Димитров - ...

......... демонстрира готовност за поправяне. Въпреки че са налице формалните предпоставки за освобождаване на Димитров, според съда не е изпълнена в цялост целта на присъдата и е необходимо още време на затворника, за да се намали още рискът от рецидив и да се увеличи възможността за реинтеграцията му в обществото.  3-годишна условна присъда с 5 пет изпитателен срок получи благоевградчанинът

3-годишна условна присъда с 5 пет изпитателен срок получи благоевградчанинът ...

......... с които е построена луксозната му къща зад обувна фабрика „Вихрен” в Благоевград. Тогава срещу него бе образувано досъдебно производство за пране на пари, но имотите му така и останаха неконфискувани. Последно В. Сотиров-Мишката бе разследван за палеж на коли, но нивото на производството още е досъдебно. ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!


Още един член на страховитата банда за отвличания Наглите напира

Още един член на страховитата банда за отвличания Наглите напира ...

......... похитители - Ивайло Евтимов - Йожи и Любомир Димитров - Гребеца. Днес СГС ще реши дали да пусне предсрочно Релето. През 2014 г. ВКС осъди окончателно Наглите. Йожи, Прокопи Прокопиев - Културиста и Релето отнесоха по 18 години затвор. Присъдата на Гребеца пък бе намалена от 15 на 10 години


Фаталната рускиня Елизабет Елена вон Месинг, която бе осъдена за

Фаталната рускиня Елизабет Елена вон Месинг, която бе осъдена за ...

......... СГС през септември м.г. и с произнасянето ѝ съдът измени мярката на вон Месинг от парична гаранция в задържане под стража. След това обаче Софийският апелативен съд освободи подсъдимата заради тежко заболяване и отново ѝ наложи парична гаранция от 5000 лева. Повече по темата четете на сайта на в. Монитор.  


Ямболският окръжен съд задържа под стража турския шофьор, който се

Ямболският окръжен съд задържа под стража турския шофьор, който се ...

......... подкуп от 100 евро на полицаите, за да не извършат проба за алкохол с дрегер. При инцидента турският водач нарани и служител на бензиностанцията.   От прокуратурата съобщиха, че съдът е задържал обвиняемия за постоянно в ареста, защото има опасност да се укрие или да извърши друго престъпление. ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!


Присъдата на 34-годишната Невена Тенева, която уби новороденото си дете,

Присъдата на 34-годишната Невена Тенева, която уби новороденото си дете, ...

......... трупа. Това било третото й дете, като и трите били от различни бащи. Биологичният баща на мъртвото бебе дори не знаел, че тя е бременна. Невена родила момиченцето сама у дома, докато всички в къщата спели.   Решението на хасковските магистрати е окончателно и не подлежи на обжалване. ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!  


Софийският апелативен съд пусна от ареста срещу различни парични гаранции

Софийският апелативен съд пусна от ареста срещу различни парични гаранции ...

......... за Ивайло Борисов -Ториното: Първоинстационният съд остави четиримата в ареста, но според апелативните съдии всички те могат да излязат на свобода, ако платят парична гаранция.   За Ториното, Георги Джамбазов и Здравка Стефанова тя е в размер на 10 000 лева, а за Мартин Марков - 5000 лева. ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ


60-годишна бургазлийка отива на съд за това, че в продължение на

60-годишна бургазлийка отива на съд за това, че в продължение на ...

......... остане неразкрито, ако в полицията по-късно не бе получен анонимен сигнал.  Авторът му обяснил, че дочул разговор между учителката и нейна приятелка, в който Гинева се похвалила, че все още получава пенсията на починалия си съпруг. Така разследващите с помощта на ДНК анализ установили, че останките са именно на Миразчиев.  Източник: burgasinfo.com


По повод постъпили множество запитвания от медии относно инцидент на

По повод постъпили множество запитвания от медии относно инцидент на ...

......... разследването, част от които изискват и специфични знания за разрешителния режим и правилата за ползване на моторни шейни. По предложение на административния ръководител на Окръжна прокуратура – София и наблюдаващия прокурор, с постановление на главния прокурор от днес - 07.02.2018 г., разследването по делото е възложено на Национална следствена служба. 


35-годишният помориец Димитър Димитров-Бабата, който разстреля местния наркобос Иван Попов,

35-годишният помориец Димитър Димитров-Бабата, който разстреля местния наркобос Иван Попов, ...

......... му пращал хора да го сплашат. Самият той му звънял по телефона и му заявил директно: "Внимавай много! Аз съм шефът на "Фирмата"!" В деня преди убийството Костов нападнал с гумен чук Димитров и го пребил на публично място, пред свидетели.  Повече по темата четете на сайта на в. „Монитор“.  


Не съм откраднал мотор. Услужиха ми с него тези меденруднишки

Не съм откраднал мотор. Услужиха ми с него тези меденруднишки ...

......... разпита районен съдия на потърпевшия Атанас Неков, при който подробно обяснил как противозаконно и със заплахи му бил отнет моторът, а като извършител посочил именно Малката Рижа. Магистратът обаче взе предвид и факта, че се касае за тежко умишлено престъпление, чието наказание е ефективна присъда от 3 до 12 години.


Бургаският рецидивист Симеон Стоянчов - Малката Рижа влезе с широка

Бургаският рецидивист Симеон Стоянчов - Малката Рижа влезе с широка ...

......... обръщайки се към тях с думите: "Снимаш ли пъпеш?". Стоянчо пристигна в съда по къси гащи и сандали.  Рижата ще бъде изправен пред бургаските магистрати, след като преди дни е арестуван заради екшън в жк "Меден рудник", при който задигнал мотоциклет и заплашил с бой собственика му.  ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ!  


Прочулият се покрай участието си в риалити формата „Биг брадър“ Панайот

Прочулият се покрай участието си в риалити формата „Биг брадър“ Панайот ...

......... денонощие в ареста на местното РУ „Полиция“.Според запознати при задържането му Панайот бил убеден, че става дума за телевизионна сценка от сорта на „скрита камера“, почти до финала на разследването той така и не разбрал, че всъщност е вършел престъпление. Цялата статия може да прочетете на сайта на в. "Монитор". 


За 20 часа тази вечер е насрочена мярката на задържаните

За 20 часа тази вечер е насрочена мярката на задържаните ...

......... Джамбазов. Четиримата са в ареста, а прокуратурата ще поиска тази постоянното им задържане.  От прокуратурата разясниха, че Шкодата е използвана от похитителите при самото отвличане на сина на бизнесмена Тони Златков, а опелът за трансферирането му до къща в околностите на София, където е държан в продължение на 11 дни.   


Пет месеца и един днес след отвличането на Адриан Златков

Пет месеца и един днес след отвличането на Адриан Златков ...

......... не знае дали Тони Златков ще заведе граждански иск, ако все пак обвиняемите бъдат доказани за виновни. "Интересно е да се отбележи фактът, че държавата може да накара Златков да плати данъци върху откупа, който е дал за сина си, което е малко безумно", допълни адвокатът. ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!  


Руснакът Герман Костин се появи на носилка в съда. Днес

Руснакът Герман Костин се появи на носилка в съда. Днес ...

......... март 2015 г. Трупът на майка му Анна Леонтиева беше намерен разчленен край Приморско. Откриването на труповете се случи в рамките на две седмици.  ДНК на Костин беше намерена на кърпата, с която е завито детето. Според прокуратурата така абсолютно категорично е била доказана неговата вина.  ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!  


Дилър от Пловдив скрил 200 грама амфети в хралупа на

Дилър от Пловдив скрил 200 грама амфети в хралупа на ...

......... година и 9 месеца затвор и глоба от 2 500 лева. Тъй като това му престъпление било извършено в условния срок на предходно негово осъждане, Божериков ще излежи ефективно и старата си условна присъда от 7 месеца. До момента пловдивчанинът е лежал в затвора по четири осъждания за кражби и грабежи. 


Варненският апелативен съд потвърди като правилно и законосъобразно определение на

Варненският апелативен съд потвърди като правилно и законосъобразно определение на ...

......... разгледана и приета от първоинстанционния съд. Определението, с което Варненският апелативен съд потвърди задържането под стража на Ивайло Иванов, обвиняем затова, че като извършител и в съучастие с друго лице като подбудител и помагач, държал с цел разпространение наркотични вещества за 2 млн 407 830,00 лв не подлежи на обжалване.


Варненският апелативен съд потвърди най-тежката мярка за процесуална принуда

Варненският апелативен съд потвърди най-тежката мярка за процесуална принуда "задържане ...

......... пресцентъра на съда. Непълнолетният е привлечен като обвиняем за убийство по хулигански подбуди на 53-годишния бездомник, извършено по особено мъчителен за жертвата начин и с особена жестокост. Според обвинението Денис има съучастник - 13-годишно малолетно момче, което не носи наказателна отговорност. Определението на Апелативния съд не подлежи на обжалване.  


С решение № 15798 от 20.12.2017 Върховният административен съд на

С решение № 15798 от 20.12.2017 Върховният административен съд на ...

......... служителите на Областната дирекция по безопасност на храните във Варна са правилни и законосъобразни“. Следват още две решения на ВАС- Варна от 18.05.2016 г. и 09.01.2017 г., които потвърждават първото определение. С окончателното потвърждение на Върховния административен съд от края на 2017 година БАБХ на практика печели делото срещу нарушителя.  


Над 50 000 лв. ще плати застрахователна компания заради нанесени

Над 50 000 лв. ще плати застрахователна компания заради нанесени ...

......... момче са присъдени 6 000 лв., а за баткото 40 000 лв. За направените разходите по делото трябва да им бъдат платени още над 2 300 лв. Отделно са начислени съдебни такси и разноски за вещо лице. Решението на Окръжния съд в Търговище подлежи на обжалване пред Апелативния във Варна


Районна  прокуратура – Гоце Делчев е внесла за разглеждане в

Районна  прокуратура – Гоце Делчев е внесла за разглеждане в ...

......... те заколя“ и й нанесъл удари с ръце и крака по тялото. Тези действия били извършени в присъствие на малолетната им дъщеря.  Престъпното деяние, за което И.М. е обвинен, се наказва с „Лишаване от свобода“ до три години или глоба до пет хиляди лева.  Предстои насрочване на делото от съда.


Чужд гражданин бе признат за виновен и получи присъда от

Чужд гражданин бе признат за виновен и получи присъда от ...

......... стойност 60 218,46 лева. Препаратът е бил в големи размери и за търговска цел, пише в присъдата. Съдът определя още стероидите да бъдат отнети в полза на държавата и унищожени. Конфискува се и лекият автомобил "Пежо", с който е било извършено престъплението. Присъдата може да бъде обжалвана в Апелативния съд в Пловдив. 


Окръжният съд във Враца присъди обезщетение от 100 000 лева

Окръжният съд във Враца присъди обезщетение от 100 000 лева ...

......... с прокуратурата насилниците Теодор Иванов /на 17 г./ и 20-годишният Христо Христов получиха условни присъди от 12 месеца лишаване от свобода. Сега двамата, заедно с непълнолетния при извършване на гнусното деяние Емилиян, ще трябва да заплатят и обезщетение на пастира за страданията, през които е преминал след бруталните им действия.


46-годишният бургазлия Георги Иванов, който през 2010 година бе арестуван

46-годишният бургазлия Георги Иванов, който през 2010 година бе арестуван ...

......... решение на ВКС КОНПИ ги отнема в полза на държавата. Припомняме, че Георги Иванов бе арестуван с 12 други, сред които и полицаи в акцията „Шейховете”. Тогава те бяха обвинени в това, че са източили стотици тонове гориво от продуктопровода на „Лукойл Нефтохим Бургас” АД чрез изграждането на стар водопровод.


14-годишният Денис Живков остава за постоянно в ареста заради обвинението за

14-годишният Денис Живков остава за постоянно в ареста заради обвинението за ...

......... обществена опасност, ако Денис остане под домашен арест при родителите си, както поиска защитата и самият той.  14-годишният младеж е признал участието си в тежкото престъпление и е обещал да съдейства за разкриването на убийството в съучастие с малолетно лице, което не подлежи на същата процесуални действия.  ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!


14-годишният убиец на бездомник във Варна бе доведен току-що в

14-годишният убиец на бездомник във Варна бе доведен току-що в ...

......... съучастие с 13-годишния К.М. и по хулигански подбуди. Текстът на обвинението срещу Д.Ж. е по член 116, ал. 1, т. 6, предложение 2 и 3, и т. 11, предл. 1, във връзка с член 20, ал. 2, във връзка с член 63, ал. 1 от НК. ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!


Ще се боря да изчистя както името си, така и

Ще се боря да изчистя както името си, така и ...

......... процеса на четирите дела, които националната разузнавателна служба води срещу мен и аз няма да се откажа от тази битка“, каза ген. Киров. Той допълни, че в разследването няма преки доказателства за вина и присъдата се основава на информацията на един човек. Ген. Киров нарече обвинението „поръчково с политически привкус“.


Тежки съмнения паднаха върху знаково дело в Софийския градски съд.

Тежки съмнения паднаха върху знаково дело в Софийския градски съд. ...

......... му бъде назначен преводач.  Делото беше отложено, за да се назначи преводач. В момента все още сме на етап разпоредително заседание. Агенция БЛИЦ ще следи изкъсо ключовото дело, като обществото се надява виновният да си понесе заслужено наказание, заради деянието, което е извършил. Явор БЕЛЧЕВ, БЛИЦ ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!


Автокрадецът Ярослав Димитров – Яро, който през 2015 година ядоса

Автокрадецът Ярослав Димитров – Яро, който през 2015 година ядоса ...

......... (транспордер) и се насочил към изхода на паркинга, но бил забелязан от петима полицаи, участващи в спецакция. Те му препречили пътя, но той минал през бариера на паркинг и ударил служебния полицейски автомобил. Тъй като опитите му да избяга се оказали неуспешни, Яро се заключил в колата, а полицаите го задържали.  


Бизнесменът Християн Гущеров, който бе задържан в столичното Шесто РПУ

Бизнесменът Християн Гущеров, който бе задържан в столичното Шесто РПУ ...

......... Дир.бг,  като се позовава на разследващите. Според последните промени в закона, ако откажеш да дадеш алкохолна проба санкцията е солена – 2 години без книжка и 2000 лева глоба. Сумата обаче може да набъбне, защото Гущеров е ударил и друга кола, а това е още едно провинение. OЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!


От прокуратурата излязоха с официална позиция относно присъдата от 15

От прокуратурата излязоха с официална позиция относно присъдата от 15 ...

......... Димитър Лидарев - полковник от резерва и бивш служител на НРС, Софийски военен съд наложи три години лишаване от свобода, с петгодишен изпитателен срок. По разпореждане на директора си Кирчо Киров, Лидарев е изготвял фалшивите документи за теглене и отчитане на сумите и е получавал парите от касата на службата.   


Бербатов предложи брак с пръстен за 100 000 долара
............................................ Разследващ

Бербатов предложи брак с пръстен за 100 000 долара ............................................ Разследващ ...

......... той ............................................  Лора Караджова след развода: Липсваше ми уважение! ............................................  Михаела Маринова: Спасих живота на Павел след престой в ледена вода ............................................  Бившата на Фики – любовница на Пайнера? ............................................  Ваня Цветкова на 60: Всеки ден ми се реве! ............................................ Тези и още много прелюбопитни четива може да прочетете само в новия брой на вестник “ШОУ". Купи и чети!


Проф. Кирчев прегледа децата и се оказа, че всички имат

Проф. Кирчев прегледа децата и се оказа, че всички имат ...

......... адекватна медицинска грижа. Съвсем отговорно го заявявам. Грижата за тези деца не се сътои в това да бъдат нахранени. Грижата се състои в получаването на адекватна медицинска терапия. Не съм учудена. Разстроена съм. Мисля, че на тези записи не се вижда всичко, което е ставало в дома", завърши Мустафа.  


Общинският съветник от Стара Загора Янко Янков се свърза с

Общинският съветник от Стара Загора Янко Янков се свърза с ...

......... детето си. Той е направил забележка на двамата мъже, след което последвало същото - ругаене, викане и обиждане.  "Той е един неадекватен човек, който постоянно прави глупости", заключи пред БЛИЦ Янков.      Видеото е заснето от Петков, който често документира хулиганските си прояви. Интервю на Никол ИВАНОВА ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ! 


Окръжният съд във Велико Търново постанови 3 години условно с

Окръжният съд във Велико Търново постанови 3 години условно с ...

......... с многобройни връзки и влияния! Във фейсбук я гледам – хич не се притеснява даже – въздиша по „чисти“ кокиченца, пожелава си „щастливи Коледни дни, осмислени от любовта на скъпите ни хора!“ . А че синът й е убил единственото дете на друга жена, майната му, НИЕ ДА СМЕ ДОБРЕ!


Сашка М., на 48 г., от романското село Камено поле

Сашка М., на 48 г., от романското село Камено поле ...

......... свобода“ с изпитателен тригодишен срок и обществено порицание чрез местния печат. Две години по-късно – през 2017 г., на подсъдимата е било наложено ефективно наказание от четири години при първоначален „строг“ режим на изтърпяване за извършено от нея същото престъпление, като е било приведено в изпълнение и предходното условно наказание.


В Русе днес започва делото за убийството на таксиметров шофьор,

В Русе днес започва делото за убийството на таксиметров шофьор, ...

......... да вземат оборота, се стигнало до спречкване и шофьорът бил намушкан смъртоносно с нож над 10 пъти.   Ден след престъплението младежите бяха арестувани и обвинени в грабеж, придружен с убийство. Ако бъдат признати за виновни, ги заплашва затвор от 3 до 10 години, тъй като са непълнолетни. ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!


Наркозависим благоевградчанин се оплака от условията в следствения арест, пише

Наркозависим благоевградчанин се оплака от условията в следствения арест, пише ...

......... дрога, и пледира да бъде наложена най-тежката мярка „задържане под стража“, подчертавайки, че Г. Спасов е държал и продавал наркотици от дома си, освен това има 9-месечна условна присъда, чийто изпитателен срок не е изтекъл. Съдията го остави зад решетките, а защитата може да обжалва определението пред САС другата седмица.


Бургаският строителен фараон Стефан Райков заяви, че още през 2009

Бургаският строителен фараон Стефан Райков заяви, че още през 2009 ...

......... от 10.07.2007 г. до 26.07.2010 г. в Бургас се е облажил с 602 817,45 лв., като е измамил 24 свои клиенти, че ще придобият право на собственост върху апартаменти от жилищна сграда както и у още 3 лица, че ще се сдобият със собственост върху имоти в новострояща се кооперация.


Нов обрат претърпя делото за убийството на готвача Никола Колев

Нов обрат претърпя делото за убийството на готвача Никола Колев ...

......... че той е с чисто съдебно минало, има сериозен бизнес и се ползва с добра репутация в обществото. Затова при получаване на минимума от 1 година, Христов нямаше да влезе в затвора, тъй като е под „домашен арест” дори от повече време, а мярката се приспада при произнасяне на присъдата.


Софийският градски съд реши да освободи условно предсрочно от затвора

Софийският градски съд реши да освободи условно предсрочно от затвора ...

......... Предишният път отново беше освободен предсрочно, след като излежа 6 от 9-те си години лишаване от свобода. Маникатов, сочен за голям наркобос в Югозападна България, беше един от свидетелите по делото „Наглите” и жертва на отвличане, при това докато изтърпяваше наказание в затворническо общежитие. ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ! Източник: struma.bg


Присъда от 12 години затвор получи днес 62-годишният Петър Русев,

Присъда от 12 години затвор получи днес 62-годишният Петър Русев, ...

......... по съкратена процедура и обвиняемият призна вината си. Петър Русев е убил приятелката си Милена Стефанова /51 г./ при скандал в нейната къща. Под влияние на алкохола, мъжът се нахвърлил с нож върху жената. Милена е издъхнала след осем прободни рани по тялото. Присъдата не е окончателна и подлежи на обжалване.


„За мен лично справедливостта е една ефективна присъда. Една условна

„За мен лично справедливостта е една ефективна присъда. Една условна ...

......... виновни, затова сме в съда, но според доказателствата, които са събрани до момента - да, имат вина за смъртта на Деяна", така майката отговори на въпроса дали е убедена, че шестимата в залата са виновни. Жената е категорична и че никога няма да прости.  ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ! Източник: БГНЕС  


Глоба в размер на 300 лева наложи Районен съд -

Глоба в размер на 300 лева наложи Районен съд - ...

......... смисъла на Указа за борба с дребното хулиганство. Съдът наложи на 60-годишния мъж глоба над средния размер, предвиден за подобно деяние.  Решението на съда подлежи на обжалване в 24-часов срок. В случай на жалба, производството пред Окръжния съд бе насрочено за 19 януари от 13 ч. ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!  


Състав на Бургаския окръжен съд, ръководен от Георги Пепеляшев и

Състав на Бургаския окръжен съд, ръководен от Георги Пепеляшев и ...

......... строг режим, е почти същата по размер като тази на прокуратурата. Държавният обвинител Георги Чинев поиска 16 години и в блестяща пледоария описа много подробно всички факти около престъплението, извършено преди повече над 10 години. Решението на Бургаския окръжен съд подлежи на обжалване в 15-дневен срок. ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!


Международен престъпник, издирван близо 10 години из целия свят, е

Международен престъпник, издирван близо 10 години из целия свят, е ...

......... в хотелската стая на чужденеца са открити още 5 фалшиви пътнически чека всеки за по 500 евро.  Каракостас ще се изправи днес от 13:30 часа пред Бургаския окръжен съд. Ако бъде признат за виновен, той може да получи от 2 до 8 години затвор, уточнява Флагман.бг. ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!


Окръжен съд – Бургас присъди най-общо тежко наказание „Лишаване от

Окръжен съд – Бургас присъди най-общо тежко наказание „Лишаване от ...

......... действия с цел да възбуди и удовлетвори полово желание, без съвкупление,  по отношение на лице навършило 14-годишна възраст – С. Д.    Съдът осъди подсъдимия Иван И. да заплати сумата от 15 хиляди лева, представляваща обезщетение за претърпените от С. Д. неимуществени вреди от престъплението по чл. 150, ал. 1 от НК.  


Със заповед на административния ръководител на Окръжната прокуратура във Варна

Със заповед на административния ръководител на Окръжната прокуратура във Варна ...

......... издирването и установяването на осъденото лице, обявявано ли е то на общодържавно или международно издирване, извършвани ли са реално издирвателни мероприятия за установяване местонахождението на осъдения.  Контролът по изпълнението на заповедта на окръжния прокурор на Варна е възложен на административните ръководители на трите районни прокуратури на територията на Окръжната прокуратура.   


Окръжен съд - Пловдив призна подсъдимия Иван Р. за виновен

Окръжен съд - Пловдив призна подсъдимия Иван Р. за виновен ...

......... ведно със законната лихва, считано от 23.08.2017 г. до окончателното й изплащане, представляващи имуществени вреди, причинени й с извършването на престъплението по чл. 198, ал.1, пр.1, вр. чл. 29, ал.1, б. А от НПК. Присъдата подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд - Пловдив в 15-дневен срок от днес.


„Искам поне 20 години затвор, не повече”. С тези противоречиви думи

„Искам поне 20 години затвор, не повече”. С тези противоречиви думи ...

......... жена била в съзнание. Тя викала и правела опити да се отбранява. След като разбрала, че старицата е мъртва, Донка свалила от ушите й златните обици и ги прибрала в джоба на жилетката си. След това взела от къщата на старицата два килима и пътека. ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ! Източник: trafficnews.bg


Окръжен съд спря за един месец делото за лихварство срещу

Окръжен съд спря за един месец делото за лихварство срещу ...

......... пенсионирания военен Здравко Митков, който е подсъдим за опит за убийство на благоевградската адвокатка Юлия Ангелова. Първият е напълно зависим от лекарствата и неадекватен, а вторият лежи парализиран на легло. През 6 месеца делата им периодично се спират и възобновят до поредната медицинска експертиза. ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ! Източник: struma.com  


Скандалното съдийско решение крими героят Емил Милев Крокодила да бъде

Скандалното съдийско решение крими героят Емил Милев Крокодила да бъде ...

......... който пусна Крокодила и групата му на свобода - Стоян Тонев, е същият магистрат, който отказа да задържи в ареста Йосиф Йосифов - Йоско Костинбродския по обвинението, че е бос на "Килърите" 4 и е замесен в атентат срещу Киро Японеца. Йоско Констинбродския Явор БЕЛЧЕВ, БЛИЦ ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!  


Искам по-лека присъда, 89 месеца в затвора са много! Обжалвам

Искам по-лека присъда, 89 месеца в затвора са много! Обжалвам ...

......... ни запалят къщата. Знаех, че пистолетът е газов и няма да го убия. Исках да го уплаша, само да падне. Избягах после от страх, а не защото исках да се скрия”, това е заявил пред разследващите Нурсен. Той ще трябва да плати кръвнина на роднините в размер на 125 000 лева.  


Доживотна присъда поиска майката на убитата Милена Стефанова за 62-годишния

Доживотна присъда поиска майката на убитата Милена Стефанова за 62-годишния ...

......... да но да наръгаш толкова пъти една жена, след което да не казваш къде е тя, пред разследващите. След това запалил и къщата си. Впоследствие е правил и опит да се обеси, но не е успял, може би защото трябва да си понесе наказанието", добави Стефанова. ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!