Увеличаване Преглед на оригинала Смаляване Увеличаване Преглед на оригинала Смаляване

Увеличаване Преглед на оригинала Смаляване Увеличаване Преглед на оригинала Смаляване ...

......... икономика – или че растежът в бъдеще ще е по-нисък от настоящия, което доведе и до разпродажби на акции. В такива случаи се наблюдава и класическата пазарна корелация, когато инвеститорите разпродават корпоративни книжа, за да купуват държавни облигации, което се отрази в покачване на цените им и намаляване на доходността.


Криптобумът оскъп рязко видеокартите, но продажбите им вече са надолу

Криптобумът оскъп рязко видеокартите, но продажбите им вече са надолу ...

......... 4000 долара за биткойн. Не бива да се пропускат и таксите при прехвърлянето на заработените монети към борси и обмени платформи, както и тези при обръщането им в долари, евро или левове. Подобни трансфери могат да "изядат" до 10% от стойността им, което прави бизнеса още по-нерентабилен към днешна дата.


По традиция в България за смяната на гуми се чака

По традиция в България за смяната на гуми се чака ...

......... смяна на гуми, минаване на преглед и т.н. Тя се казва "АвтоИконом", а за удобство всеки може да стане неин клиент, като си изтегли специално мобилно приложение. Проблемът тук е, че тя работи с определени сервизи и ако искате смяната да стане в точно определен, няма как да се получи.


[Shutterstock] Още по темата Роуминг по съседски Как се променят

[Shutterstock] Още по темата Роуминг по съседски Как се променят ...

......... момента обаче са рядко срещани на пазара.За операторите, особено в България, това означава, че през следващите две години трябва да бъде разрешен проблемът с радиочестотите, нужни за развитие на 5G мрежа в страната. В момента те се ползват от Министерството на отбраната, като това спира развитието на технологията в страната.


[Shutterstock] Още по темата Няколко западни държави обвиниха Русия в

[Shutterstock] Още по темата Няколко западни държави обвиниха Русия в ...

......... също има капани.- Работете през guest акаунт на компютъра си, за да избегнете риска от неволно кликване върху заразен линк.- Ако се усъмните, че сте дали достъп до сметката си на киберпрестъпници, незабавно позвънете на банката си или в полицията. В ГДБОП има специално звено, занимаващо се с такива престъпления.


[Shutterstock] Увеличаване Преглед на оригинала Автор: Капитал Смаляване Увеличаване Преглед

[Shutterstock] Увеличаване Преглед на оригинала Автор: Капитал Смаляване Увеличаване Преглед ...

......... на потребителските цени, в който влиянието на храните е по-малко, поскъпването в страната ни е 3.6%, като пред нея са само Унгария (3.9%), Румъния (4.2%) и Естония (4.5%). В еврозоната и целия ЕС инфлацията е 2.2% през октомври, а с най-ниски стойности са Дания и Португалия – 0.7% и 0.8%.Според Министерството на труда и социалната политика промяна в българския

Според Министерството на труда и социалната политика промяна в българския ...

......... В Наредбата за работното време, почивките и отпуските изрично се казва, че в подобни случаи наследниците имат право да получат парично обезщетение за пълния размер на неизползвания платен годишен отпуск на починалия до деня на неговата смърт, другояче казано - това, което би получил работникът при прекратяване на трудовия договор.


Речник- Корекция - когато акциите са поне 10% под 52-седмичния

Речник- Корекция - когато акциите са поне 10% под 52-седмичния ...

......... да се премине през още един нестабилен период, но са на мнение, че пазарите ще намерят сили за възход до края на годината. Дали това ще стане все още не ясно, но какъвто и да е финалът й, тя ще е една от най-динамичните и нервни години за последното десетилетие.


[Shutterstock] Увеличаване Преглед на оригинала Смаляване Увеличаване Преглед на оригинала

[Shutterstock] Увеличаване Преглед на оригинала Смаляване Увеличаване Преглед на оригинала ...

......... всички категории, които са извън държавната гаранция над 196 хил. лв. Общият им обем е почти 5.7 млрд. лв. и годишно нарастват с двуцифрен темп. По време и след фалита на КТБ през 2014 г. те започнаха да се понижават, но последната година-две трендът се обърна и отново е положителен.


Още по темата Финтех компаниите променят банковия сектор във Великобритания

Още по темата Финтех компаниите променят банковия сектор във Великобритания ...

......... и умеем ли да харчим разумно за нещата, които ни доставят удоволствие.Направете този бърз и забавен тест, за да разберете какъв герой сте (между Чичо Скрудж, Кари Брадшоу, Джей Гетсби или Алън от "Двама мъже и половина"), как харчите, какви са рисковете и как да подобрите отношенията с парите си.


[Shutterstock] Увеличаване Преглед на оригинала Автор: Капитал Смаляване Увеличаване Преглед

[Shutterstock] Увеличаване Преглед на оригинала Автор: Капитал Смаляване Увеличаване Преглед ...

......... реално е 1%.В тази секция са и най-големите вариации на таксите, като такива има и в зависимост дали става въпрос за Visa или Mastercard, както и Maestro. Всичко зависи и от плана на картите, дали е златна или сребърна, което пък е обвързано и с други пакетни условия или такси.Изследователите от

Изследователите от "Оксфорд" са анализирали близо една трета от приложенията ...

......... Apple се различава от другите компании относно политиките си за неприкосновеност на личния живот. Сензорите за идентификация знаят всичко за лицето ви, но тази информация се съхранява на сигурно място в телефона ви - не се прехвърля обратно на Apple или iCloud, което прави много трудно някой да получи копие.


12 [Shell] 12 Още по темата Нови ClubSmart предимства от

12 [Shell] 12 Още по темата Нови ClubSmart предимства от ...

......... и е с лиценз за цял живот.Програмата за лоялни клиенти продължава да предлага ексклузивни серии подаръци за обмяна на точки от партньори като Ferrari, BMW, Ducati и много други, които се обновяват периодично.Повече информация за текущите промоции на Shell и условия за ползванена лоялната програма могат да бъдат намерени тук.


[Shutterstock] Увеличаване Преглед на оригинала Автор: Капитал Смаляване Още по

[Shutterstock] Увеличаване Преглед на оригинала Автор: Капитал Смаляване Още по ...

......... за тримесечието. Печалбата на акция е била 1.14 долара при очаквания за 95 цента. Компанията расте и в трите си направления - офис продуктите, облачните услуги и компютрите. Intel пък е една от малкото компании, чиито акции приключват на плюс, като причината са по-добрите резултати от очакваното и завишените прогнози.


[Huawei] Още по темата Huawei представи новата серия смартфони Mate

[Huawei] Още по темата Huawei представи новата серия смартфони Mate ...

......... над началната на P20 Pro през март, която започваше от 1500 лв. без абонамент.Общо погледнато, Mate 20 Pro е повече от впечатляващ и най-вероятно в него има още полезни функции, които да се откриват с времето. Само дребни минуси дистанцират телефона от титлата "перфектен", но всички останали суперлативи са заслужени.


Увеличаване Преглед на оригинала Автор: Капитал Смаляване Още по темата

Увеличаване Преглед на оригинала Автор: Капитал Смаляване Още по темата ...

......... разходите на домакинствата и компаниите и оттам може да свие потреблението и инвестициите. Пред Fox Business изпълнителният директор на Euro Pacific Capital Питър Шиф коментира, че повишението им ще е главна причина за навлизане в мечи пазар. "И това ще е мечи пазар, който няма да приключи бързо", казва той.© Reuters Още по темата Българските потребители са сред най-лоялните към

© Reuters Още по темата Българските потребители са сред най-лоялните към ...

......... пазар.- Доходност – както всяка инвестиция и тук няма гаранция за бъдеща доходност. Проблем е и липсата на историческа такава по дистилерии.- Таксите са около 1.5-2% (1.75% за от стойността при Whisky Invest Direct) + 0.15 паунда за 1 LPA за съхранение на година и минимум 3 паунда на месец.


С настъпването на последните месеци на годината мнозина имат останали

С настъпването на последните месеци на годината мнозина имат останали ...

......... туризъм са нараснали с близо 6% и са надхвърлили 2 млрд. евро През август са реализирани близо 40% от постъпленията в сектора 22 окт 2018 Когато лятната ваканция не стига По-необикновената и дълга почивка, известна като сабатикъл, е екзотика по нашите ширини, но не и мисия невъзможна 14 сеп 2018


Увеличаване Преглед на оригинала Смаляване Още по темата Взаимните фондове

Увеличаване Преглед на оригинала Смаляване Още по темата Взаимните фондове ...

......... услуги в глобален мащаб. "В Европа, да не забравяме влиянието на BREXIT и турбуленцията, която създава правителството на Италия с новите си фискални планове. Накратко, очаквам не по-малки турбуленции и волатилност и през следващата година. Някои анализатори дори спрягат и по-сериозни икономически трусове и начало на рецесия", казва още той.


България не е задължена да променя законодателството си след решението

България не е задължена да променя законодателството си след решението ...

......... дете до 2 г., следва ясно да се посочи, че това време би следвало да продължи да се признава за трудов стаж, но с оглед на придобиване на право на пенсия. В противен случай това би довело до прекъсване на стажа на майката за пенсия, което категорично не е приемливо.


[Shutterstock] Увеличаване Преглед на оригинала Автор: Капитал Смаляване Още по

[Shutterstock] Увеличаване Преглед на оригинала Автор: Капитал Смаляване Още по ...

......... в момента търговеца. Ако не получите съдействие от него, се обърнете към банката.- След приключване на транзакцията вземете задължително картата и разписката от ПОС терминала, както и издадените от търговеца допълнителни фактури и документи. Може да ви потрябват впоследствие.- Служителите в търговските обекти нямат право да записват данни от карта.


Бумът около крипотвалутите отшумя някъде преди около година, но набирането

Бумът около крипотвалутите отшумя някъде преди около година, но набирането ...

......... за биткойн, какво е бъдещето му след еуфорията и рязкото му поевтиняване 23 авг 2018 Защита на инвестиции в криптовалута Способен ли е законът да осигури такава 27 апр 2018 Първи опит за саморегулация на криптопазара CEX.IO, Coinbase, eToro и други се обединяват в асоциация, наречена CryptoUK 14 фев 2018


Увеличаване Преглед на оригинала Смаляване Още по темата Нараства търсенето

Увеличаване Преглед на оригинала Смаляване Още по темата Нараства търсенето ...

......... и -5%. Колкото по-рисков е фондът, толкова по-високо е и неговото стандартно отклонение. Този коефициент се счита за базов, като има далеч по-прецизни, но и сложни измерители на риска. Управляващите дружества публикуват този показател вече повече от 10 години, с което увеличиха прозрачността и възможността за по-информиран избор на инвеститорите.


[Shutterstock] Увеличаване Преглед на оригинала Автор: Капитал Смаляване Още по

[Shutterstock] Увеличаване Преглед на оригинала Автор: Капитал Смаляване Още по ...

......... най-често са в минимално изискваните суми за инвестиция, като те варират от няколкостотин долара до няколко хиляди. За непрофесионалните инвеститори обаче може и да не се налага да използват платформа, а да направят нареждане към посредника. При всички случаи търговията с финансови инструменти трябва да става след консултация със специалист.


© Велко Ангелов Още по темата Пътеводител на есенния арт стопаджия

© Велко Ангелов Още по темата Пътеводител на есенния арт стопаджия ...

......... на полен (където е налична тази информация). Анимациите през 18-те по вид интерактивни карти са разбираеми, има и опция за камери на живо, както и интеграция със социалните мрежи за предупреждаване в случай на лошо време. Може да се следят няколко локации едновременно. Приложението е налично за Android и iOS.


[Shutterstock] Увеличаване Преглед на оригинала Автор: Капитал Смаляване Още по

[Shutterstock] Увеличаване Преглед на оригинала Автор: Капитал Смаляване Още по ...

......... парите на депозит е отрицателна. През юли по депозити до 1 година лихвата беше 0.16% спрямо 0.15% месец по-рано. Една от причините за интереса към влоговете е, че те са най-прогнозируемата инвестиция, а заради държавната гаранция по тях са предпочитани от домакинствата, т.е. сигурността се поставя преди търсенето на доход.


[Shutterstock]

[Shutterstock] "Инвестирането не бива да бъде свързано със значителни по ...

......... носи напрежение сред инвеститорите. Ако все пак решението е да се инвестира на пазарите, по-добре е това да става през взаимен фонд. В България има няколкостотин такива - български и на чужди управляващи дружества, като според рисковия им характер за последната година са направили от отрицателна до над 10% доходност.


[Shutterstock] Увеличаване Преглед на оригинала Смаляване Увеличаване Преглед на оригинала

[Shutterstock] Увеличаване Преглед на оригинала Смаляване Увеличаване Преглед на оригинала ...

......... агенцията, независимо от адреса по лична карта на лицето. Електронната услуга дава достъп до информация за направени осигурителни вноски към универсален, професионален или доброволен фонд, както и възможност за подаване на данъчни декларации, а отскоро и за проверка на притежаваните от лицето акции и облигации през сайта на Централния депозитар.


Увеличаване Преглед на оригинала Смаляване

Увеличаване Преглед на оригинала Смаляване "Всички учители, прилагащи програмата заявяват, ...

......... си спомним за пирамидите от 90-те години. Дори и преди фалита си КТБ даваше лихви, значително по-високи от другите банки на пазара. За съжаление след фалит на една институция доверието във финансовия сектор и инвестициите допълнително се подкопава. А това може да се елиминира с малко повече образование и заинтересованост.


Увеличаване Преглед на оригинала Смаляване Още по темата Все по-разнообразни

Увеличаване Преглед на оригинала Смаляване Още по темата Все по-разнообразни ...

......... предоставеното от клиента обезпечение. Промоцията на банка Пиреос е за кредитна карта без такса за цялата първа година, както и без лихва за покупките през първите три месеца. След това лихвата е 9.9%, което е сред най-ниските предложения на пазара, а при всяка транзакция се даряват 10 стотинки на УНИЦЕФ.


[Shutterstock] Българските компании избягват да промотират сабатикъл като част от

[Shutterstock] Българските компании избягват да промотират сабатикъл като част от ...

......... спорт в социалния пакет, милениълите и поколението Z имат нужда от по-различно ухажване. Като се има предвид, че са подчертани индивидуалисти и трудно могат да бъдат задържани на едно място задълго, малко екзотика, като например сабатикъл, може да се окаже златна за привличането на новата вълна от кадри на пазара.


[Shutterstock] Увеличаване Преглед на оригинала Автор: Капитал Смаляване

[Shutterstock] Увеличаване Преглед на оригинала Автор: Капитал Смаляване "Две са ...

......... 21% ръст на годишна база. С най-голям дял също са фондовете, които инвестират в акции, същата е статистиката и за цялата европейска индустрия.Въпреки спада в ЕС активите са се увеличили нетно със 186 млрд. eвро, което все пак е забавяне спрямо 376 млрд., регистрирани през първото полугодие на 2017 г.


[Shutterstock] Още по темата Футболна жега на екрана Повишаващата се

[Shutterstock] Още по темата Футболна жега на екрана Повишаващата се ...

......... с площ 105 декара, ще бъдат залесени над 650 декара нова гора и ще бъде построено над 35 декара изкуствено езеро с гнезда за птици. Изграждането трябва да започне през 2019 г. и да приключи през 2020 г.", заяви заместник-кметът на Пловдив Георги Титюков.Кога8-16 септемвриКъдеГребен канал в ПловдивБилетиВходът е безплатен


© Kim Hong-Ji При всички fintech приложения регистрацията се приключва чрез

© Kim Hong-Ji При всички fintech приложения регистрацията се приключва чрез ...

......... в ГПК, който предвижда запорирането на банкови сметки у нас да може да се извършва по електронен път. Такава система между ЧСИ и банките обаче не е изградена и опцията реално не се използва. Така че свързването с чуждестранни банки и оператори на електронни пари става още по-сложно", обясни източникът.


[Shutterstock] Още по темата Устройство за учене. За учене, ама

[Shutterstock] Още по темата Устройство за учене. За учене, ама ...

......... пазара и такъв, който може да задоволи нуждите на всички любители играчи, които не държат на най-високите специфики, както и игрите да вървят на максимални настройки. В замяна на компромисите Acer Aspire 7 предлага ниска цена от 1300 лв. - далеч от най-високия клас, но достатъчно добър за средностатистическите геймъри.


© Цветелина Белутова Увеличаване Преглед на оригинала Автор: Капитал Смаляване Още

© Цветелина Белутова Увеличаване Преглед на оригинала Автор: Капитал Смаляване Още ...

......... процент на разходите 2.99. Оферта под 3% има и при "Прокредит", която е дори на 2.75%, с ГПР обаче е 3.11%. При повечето банки офертите се движат в рамките на 4-5% лихва. При всички обаче условията са специфични и зависят от доход, обезпечение, поемане на отговорност на кредитополучателя и други.


[Shutterstock] Още по темата Говори ми умно Глобалните продажби на

[Shutterstock] Още по темата Говори ми умно Глобалните продажби на ...

......... 3D принтер, който заема чувствително по-малко място от конкурентите си и е идеален за прохождащи в материята.Цена: сглобен $199 Илюстрация Увеличаване Смаляване Creality Ender 3 – доста популярен в момента поради ниската си цена, комбинирана с едно съвсем нелошо качество на изработката, и голям полезен обем на печат.Цена: комплект $180


[Shutterstock] Увеличаване Преглед на оригинала Автор: Капитал Смаляване Още по

[Shutterstock] Увеличаване Преглед на оригинала Автор: Капитал Смаляване Още по ...

......... които са сред най-големите играчи и на Българската фондова борса. Най-големите български взаимни фондове се управляват от дружества, дъщерни на банкови институции. Допълнителният плюс, който те имат, са банковите клонове, които и до днес остават един от най-важните канали за привличане на клиенти за финансови услуги у нас (виж графиката).


[Shutterstock] Още по темата Технологични съвети за родители Има различни

[Shutterstock] Още по темата Технологични съвети за родители Има различни ...

......... счупил корпусът, отколкото дискът. Ще се тревожите за едно нещо по-малко! В следваща статия ще бъдат представени и различни устройства, които в "Капитал" смятаме за подходящи за използване от деца, включително за техни първи устройства. В крайна сметка по-доброто устройство не е по-скъпото, а това, което е по-подходящо за ползвателя.


[Shutterstock] Месеци след еуфорията по биткойн цената му се срина,

[Shutterstock] Месеци след еуфорията по биткойн цената му се срина, ...

......... хора, които вярват в трансформиращия потенциал на блокчейн технологията и искат да имат дългосрочно участие в зараждащия се пазар на дигитални активи. Основател на Blockchain.bg е Благовест Белев, който преди години беше и един от създателите на компанията за търговия с инвестиционно злато "Tavex България" и на Българската биткойн асоциация.


© Надежда Чипева Увеличаване Преглед на оригинала Автор: Капитал Смаляване Още

© Надежда Чипева Увеличаване Преглед на оригинала Автор: Капитал Смаляване Още ...

......... данните, то тя е за инфлацията в хотелските услуги - през юли нощувките рязко поскъпват с 26.2%, което е най-високият темп, отчитан от 1999 г. Месец по-рано стойността достигна 12-годишен пик – 16%. Една от причините за това е потокът от туристи в страната и в по-големите градове извън курортите.


Технологичните компании имат специални секции за настройки на семейната онлайн

Технологичните компании имат специални секции за настройки на семейната онлайн ...

......... регистрация. Всички учебни ресурси са базирани на казуси, което прави ученето неусетно и свързано със света около нас. От идната учебна година някои български училища ще я внедряват пилотно.* В следващите статии ще разгледаме някои специални устройства, които излизат от рамката "компютър" и "таблет", както и алтернативи на софтуерни продукти.


- Някои анализатори виждат рискове за

- Някои анализатори виждат рискове за "нов февруари" с висока ...

......... краткосрочен период, но и като инвестиция в рамките на 3-5 години, защото САЩ вече е на върха на икономическия цикъл и пазарът през този период ще достигне пика си. Златото, от своя страна, показва добри печалби, когато има корекция на акциите и това може да се повтори през следващите месеци.


[Shutterstock] Още по темата Авто е-волюция Макар и непроменени по

[Shutterstock] Още по темата Авто е-волюция Макар и непроменени по ...

......... км е около 1 лев, а въпреки че лесно превозва двама души, скутерът е сравнително лек. Големият му плюс е, че има оторизирани сервизи в София, Варна, Бургас и Русе, а компанията също така работи по монтирането на брандирани зарядни станции в заведения, които да осигурят безплатна енергия на клиентите.


[Shutterstock] - Приложенията за електронни портфейли в България все още

[Shutterstock] - Приложенията за електронни портфейли в България все още ...

......... компанията за евтини презгранични преводи Paysera. Тази функционалност беше стартирана през май месец и към момента според приложението в България има само два търговеца, които я използват. Следващият най-близък обект, в който може новата QR технология за плащане да се използва, е литовският ресторант Senasis Pastas, отстоящ на 1260 км.


© Надежда Чипева Оценка 4/5Плюсове+страхотно качество и дизайн за цената+много добър

© Надежда Чипева Оценка 4/5Плюсове+страхотно качество и дизайн за цената+много добър ...

......... Plus използва много чиста версия на Android 8 Oreo, което ще допринесе за бързи ъпдейти в бъдеще. В крайна сметка изборът на телефон зависи основно от цената. А срещу 580 лв. потребителят получава някои възможности, които са характерни за по-скъпи смартфони - стъклен гръб, 18:9 дисплей, двойна камера и др.


Увеличаване Преглед на оригинала Смаляване Още по темата Е-мобилен лизинг

Увеличаване Преглед на оригинала Смаляване Още по темата Е-мобилен лизинг ...

......... от официалния брой на всички собственици на електромобили у нас. Другата активна компания е eCars. "Все повече интерес има от собственици на хотели и ресторанти да инвестират в поставянето на зарядни станции, което се използва имиджово, а и за привличане на клиенти", коментира Мариян Маринов, директор бизнес развитие на eCars.


Проблем обаче е назаинтересоваността на миноритарните инвеститори, много от които

Проблем обаче е назаинтересоваността на миноритарните инвеститори, много от които ...

......... година НАП и Централният депозитар създадоха услугата EWALLET, която позволява на всяко физическо лице, което притежава Персонален идентификационен код (ПИК) от НАП, да провери безплатно онлайн какви финансови инструменти като акции, облигации и дялове в дружества притежава. Другият вариант е проверка в инвестиционен посредник, за което ще се заплати такса.


[Shutterstock] Документ Принудително отнети от КФН лицензи за последните 5

[Shutterstock] Документ Принудително отнети от КФН лицензи за последните 5 ...

......... през юни миналата година. Друг пример е "Глобал маркетс трежъри фънд", в управата на което участва Кирил Джабаров, добре известен на измамени клиенти на "Глобал маркетс". В случай обаче, че посредническа дейност се изпълнява от дружество без какъвто и да било лиценз от КФН, случаят е в юрисдикцията на прокуратурата.


[Shutterstock]

[Shutterstock] "Капитал" подбра няколко книги, които са отвъд академичната сухота ...

......... Още по темата Море от книги Актуалните заглавия по света и у нас, които ще направят ваканцията ви не само по-приятна, но и обогатяваща 6 юли 2018 Криптовалути, икономика и лични финанси - няколко идеи за четене И още - в какво да внимаваме на финансовите пазари 26 дек 2017


© Асен Тонев Увеличаване Преглед на оригинала Смаляване Още по темата

© Асен Тонев Увеличаване Преглед на оригинала Смаляване Още по темата ...

......... България" (-2.5%). За двегодишния период обаче всички фондове са на плюс.Сходно е представянето и на доброволните фондове, които най-често се използват от работодатели като допълнителна социална придобивка за служителите, както и при професионалните пенсионни фондове, в които се осигуряват лица от втора и трета категория труд като полицаи и пожарникари.


Авторът Натали Илчева е анализатор в

Авторът Натали Илчева е анализатор в "Елана Трейдинг"На фона на ...

......... такава промяна. Основният им аргумент са сравнително високите разходи по изплащането на дивидента, особено когато става дума за малки суми и множество на брой акционери. Според повечето анализатори обаче раздаването на дивидент два пъти в годината ще доближи българските компании до развитите капиталови пазари, където това е широко разпространена практика.


[Shutterstock] Още по темата Защо ми е портфейл, когато има

[Shutterstock] Още по темата Защо ми е портфейл, когато има ...

......... банки и финтех компании, също са сред съветите на специалисти. Виртуалната карта не е реално съществуваща и в нея се внасят пари при необходимост от онлайн плащане. Има и такива карти, които генерират номера си само за текущата транзакция, което намалява риска от кражби, категоричен е Петър Кирков от "Телелинк".


Увеличаване Преглед на оригинала Смаляване Увеличаване Преглед на оригинала Смаляване

Увеличаване Преглед на оригинала Смаляване Увеличаване Преглед на оригинала Смаляване ...

......... на дела на физическите лица във фондовете ни. В тази връзка на интернет страницата на "Конкорд асет мениджмънт" стартира първото по рода си интерактивно обучение за взаимни фондове у нас, което има за цел да представи по разбираем и интересен начин основните характеристики и предимства от инвестицията във взаимен фонд.


[Shutterstock] Увеличаване Преглед на оригинала Смаляване Още по темата Новите

[Shutterstock] Увеличаване Преглед на оригинала Смаляване Още по темата Новите ...

......... на в пъти по-високи такси от предварително уредените спрямо допълнителния пакет. Също така е добре да се проверят условията по прекратяването на допълнителния пакет. Понякога то става след изрично оповестяване от страна на потребителя, като в противен случай начисляването продължава да се таксува ежедневно, дори и без да има потребление.


Брокери и инвеститори са в очакване на финансовите доклади Увеличаване

Брокери и инвеститори са в очакване на финансовите доклади Увеличаване ...

......... фона на някои притеснения за охлаждане на европейската икономика, която е най-големият пазар за България. Ефектът върху цените на акциите може и да е спорен, тъй като в момента капиталовият пазар е в доста незавидно състояние, а индексът Sоfix е на едно от най-ниските си нива за последните 12 месеца.


[Shutterstock] Дори и да е хваната измамата, няма гаранция, че

[Shutterstock] Дори и да е хваната измамата, няма гаранция, че ...

......... дружество, може ли да се обърне към съответния регулатор в Малта например или където е регистрирано то?- Може да се обърне и към КФН, но трябва да се има предвид, че ние нямаме юрисдикция в Малта, но със сигурност можем да уведомим съответния надзорен орган за подадения при нас сигнал.


Още по темата Четири български университета започват преподаване на финансова

Още по темата Четири български университета започват преподаване на финансова ...

......... агенция за приходите, фондация "Инициатива за финансова грамотност". В средата на ноември 2017 г. една от най-старите неправителствени организации в сферата на образованието "Джуниър ачийвмънт" обяви началото на подобен проект, подкрепен от Министерството на образованието, Националната агенция за приходите и 8-те водещи асоциации, представящи целия частен финансов сектор у нас.


Увеличаване Преглед на оригинала Смаляване Увеличаване Преглед на оригинала Смаляване

Увеличаване Преглед на оригинала Смаляване Увеличаване Преглед на оригинала Смаляване ...

......... такса за услугата. Също така големите банки могат да пренасочат част от ненужните им доскоро депозити към партньори, защото в Германия излишните резерви трябва да се държат в ЕЦБ при отрицателни лихви. Брандът, който компанията използва за оферти към крайния потребител, е Zinspilot за Германия и Savedo за останалите пазари.


© АНЕЛИЯ НИКОЛОВА Увеличаване Преглед на оригинала Смаляване Още по темата

© АНЕЛИЯ НИКОЛОВА Увеличаване Преглед на оригинала Смаляване Още по темата ...

......... оценката, направена от лицензиран оценител, назначен от нея, а не сумата, която ще се плаща на продавача. Твърде вероятно е двете оценки да се разминават, т.е. собственикът да иска 120 хил. евро, но оценката на банката да е 100 хил. евро. Тогава сумата на ипотеката би била 85 хил. евро.


Някои банки отпускат ипотеки за покупка на гараж, но заради

Някои банки отпускат ипотеки за покупка на гараж, но заради ...

......... в гаражите се отчита от общия електромер. Особено зимата това може да създаде допълнителни неточности по отношение на ползваната енергия за отопление.- Предназначение: освен това брокерите са попадали на немалко случаи, в които се оказва, че наемателите не използват гаража по предназначение, а и понякога го използват за незаконна дейност.


[Shutterstock] 930 млн. лв. са новоотпуснатите жилищни заеми за първите

[Shutterstock] 930 млн. лв. са новоотпуснатите жилищни заеми за първите ...

......... лв. по-изгодна, отколкото ще бъде повишаващата се плаваща лихва. Във втория случай - при 5-годишната фиксирана лихва, разходите за първите 60 месеца на изплащането на ипотечния кредит ще струват с 1650 лв. по-малко, отколкото ако бъде предпочетен плаващ кредитен продукт и лихвите се повишават с 0.5 процентни пункта всяка година.


40% може да достигне разликата в цената между бензинови и

40% може да достигне разликата в цената между бензинови и ...

......... германска кола с дизелов двигател можеше да се продаде за около 50% от първоначалната ѝ стойност, този процент вече започва да е по-малък. За хората и компаниите, които се интересуват от остатъчната стойност на превозните средства, които купуват това, със сигурност прави сметките не толкова изгодни и със сигурност по-трудни.


Още по темата Тези високи нискобюджетни такси Допълнителните удоволствия и

Още по темата Тези високи нискобюджетни такси Допълнителните удоволствия и ...

......... Ostiense, откъдето да се прекачите на метролиния B. При трима или повече в компанията използването на такси услуги ще излезе по-изгодно. Трите нощувки в Рим за двама в центъра започват от само 100 евро за самостоятелна стая и достигат 270 за самостоятелен апартамент.Обща цена за двама: 315 - 510 евро


Увеличаване Преглед на оригинала Смаляване Още по темата Овърдрафт или

Увеличаване Преглед на оригинала Смаляване Още по темата Овърдрафт или ...

......... предлагат до 10% по-ниски цени за клиенти на банката по програмата CCB Bonus. Отделно има и програма за лоялност CCB Club, в която за всяка покупка с карта на стойност над 5 лв. се начисляват точки. Събраните точки могат да се използват за покупки, но не и за теглене кеш.


При онлайн изданията в повечето случаи абонаментът се прави през

При онлайн изданията в повечето случаи абонаментът се прави през ...

......... банкови данни. Още повече - клиентът може да продължи да ползва услугата до края на промоционалния период, макар вече да я е спрял.При повечето онлайн издания има и избор за изрично посочване от абоната дали след изтичане на абонамента за даден период той желае да бъде подновен автоматично или не.


[Shutterstock] - Повишените разходи за обезщетения в чужбина доведоха до

[Shutterstock] - Повишените разходи за обезщетения в чужбина доведоха до ...

......... да предяви регрес по изплатено обезщетение, в случай че колата не се управлява от застраховано лице. Щом в пазар с 30 млн. автомобили е възможно да се следи кой, кога, какво кара, значи не би трябвало и в нашия пазар с 3 млн. коли това да бъде изпълнено", коментира той.


Изпълнителният директор на

Изпълнителният директор на "Градус" Ангел Ангелов е оптимист, че записването ...

......... се излезе от дадена компания. Заявката на "Градус" за свободно търгуем обем на книжата от 20-25% ще я направи един от лидерите по този показател на БФБ - София. Ако много от книжата бъдат изкупени от дългосрочни институционални инвеститори обаче, реално търгуваният дял може да се окаже и много по-нисък.


[Huawei] Оценка4.5/5Плюсове- Най-добрата камера на пазара, особено в нощните снимки-

[Huawei] Оценка4.5/5Плюсове- Най-добрата камера на пазара, особено в нощните снимки- ...

......... Huawei досега. С много малки изключения потребителят не може да открие нещо дори леко негативно. Цената му е сравнима с тази на останалите флагмани на пазара - в момента може да бъде купен за около 1400-1500 лв. онлайн и за около 1000 лв. с план от някой от мобилните оператори.


[Капитал] Още по темата Бързите кредити възстановиха обема си отпреди

[Капитал] Още по темата Бързите кредити възстановиха обема си отпреди ...

......... небанковите дружества за кредитиране продължават да съществуват в по-малките населени места, където хората по-трудно привикват да използват нови технологии, докато в големите градове активно се стимулира използването на онлайн канали за кандидатстване и одобрение на клиентите. При банките все още предстои да видим подобно ниво на дигитализация", смята Иван Стойков.