© Надежда Чипева Премиерът Борисов бързо сложи край на дебата в

© Надежда Чипева Премиерът Борисов бързо сложи край на дебата в ...

......... име. А напротив - неговата цел е партиите да бъдат принудени да издигат имена, които събират обществена подкрепа. А не просто послушковци на партийните централи, както е сега.Едно е сигурно - нещо трябва да се промени в механизма, по който си избираме депутати. Това, което имаме като парламент, е потресаващо.

Турският президент по време на церемонията на 15 юли за

Турският президент по време на церемонията на 15 юли за ...

......... или кюрди. На местните избори тази пролет Ердоган претърпя болезнени загуби в големи градове като Истанбул и Анкара, които четвърт век бяха под негов контрол. И докато опозицията се обединяваше, в неговата собствена партия се появи разлом. Три години след опита за преврат Ердоган чува не фанфари, а предупредителни камбани.


Илюстрация Свиване на работната сила с 25% през следващите три

Илюстрация Свиване на работната сила с 25% през следващите три ...

......... насърчи иновациите и по-широкото споделяне на ползите от технологиите.В заключение: няма съмнение, че страните от Централна, Източна и Югоизточна Европа са изправени пред обезсърчаващо демографско предизвикателство. То ще изисква силни и творчески отговори, които ще се различават в отделните страни. Някои от тях вече работят по намиране на ефективни решения.

© Велко Ангелов Фаворитът за главен прокурор е готов да ескалира

© Велко Ангелов Фаворитът за главен прокурор е готов да ескалира ...

......... И то преди всичко от надзорния орган, в които българският и не само бизнес, тепърва ще се оглежда, за да съобразява собственото си управление на дейностите по обработване на данни. Никак не би било правилно и законосъобразно надзорния орган да мери с различен аршин администраторите от публичния и частни сектор.

© Yves Herman Биляна Гяурова-Вегертседер е изпълнителен директор на Българския институт

© Yves Herman Биляна Гяурова-Вегертседер е изпълнителен директор на Българския институт ...

......... предупреждение към държави като България, в които проблемите с разбирането и приемането на върховенството на правото като върховна ценност, са системни. Правилното позициониране в тепърва започващия дебат по детайлите е от значение за това дали ще бъдем обект на един или на два механизма за наблюдение, сътрудничество, проверка и санкциониране.© Юлия Лазарова Преди септември няма да знаем кандидат-кметовете за София.Глас

© Юлия Лазарова Преди септември няма да знаем кандидат-кметовете за София.Глас ...

......... уволнение на съдебните посредници, но не и разследване за това кой е поръчал експроприацията. Все пак макар историята да остана в обществената памет с неглижиращото фолклорно наименование "Двете каки", заслугата е на седемте посланика. Що се отнася до "Глориент", без шум съдилищата сами блокираха отнемането на доход от британския инвеститор.След като преди няколко месеца финансовият министър Владислав Горанов настоя

След като преди няколко месеца финансовият министър Владислав Горанов настоя ...

......... пазара на здравни грижи, концентрирайки го в определени лечебни заведения. По този начин прокламираната сводна конкуренция между лечебните заведения практически няма да се състои.Реализирането на посочените текстове в предлагания вид определено представлява част от "подводните камъни" за успеха на обсъжданите промени и е предпоставка за задълбочаване на хаоса в здравеопазването.