© Анелия Николова Затишие пред буря Когато кризата чука на вратата

© Анелия Николова Затишие пред буря Когато кризата чука на вратата ...

......... десетилетия, за да намерят своето място в след-имперския си период. Всъщност, те така и стигнаха до идеята да се присъединят към тогавашните европейски общности. Влязоха в тях като "болния човек" на тогавашна Европа, с прекалено много история и трудно настояще.Сегашният хаос подсказва, че нещо подобно им предстои през идните години.

© Георги Кожухаров На всеки преврат по казан ракия за участниците.Превратно

© Георги Кожухаров На всеки преврат по казан ракия за участниците.Превратно ...

......... работата на централите, така и пред състоянието на електроенергийния сектор като цяло. В резултат на загубеното време "лесните решения", за които вече има опит и добри практики в други страни членки на ЕС, започват да намаляват, а управляващите са доказали, че импровизирането и иновативния подход не са им силна страна.В социалните мрежи беше припомнена и среща на премиера Борисов

В социалните мрежи беше припомнена и среща на премиера Борисов ...

......... и партньорствата със западни служби могат лесно да се окажат само още едно основание на действие срещу неудобни на статуквото лица, при това - под булото на строго класифицираната информация. Което, в най-критикуваната за корупция и липса на върховенство на закона държава в ЕС, едва ли ще учуди истински някого.[Shutterstock] Марк Клифе, главен икономист на ING Group, в анализ

[Shutterstock] Марк Клифе, главен икономист на ING Group, в анализ ...

......... професия все още не се е сблъскала с най-важните уроци от последното десетилетие. А без нов консенсус за това как да се управлява несигурността светът ще е уязвим за нови икономически, социални и политически шокове. За съжаление може да се наложи друга криза да ги принуди да научат тези уроци.


Ниският дял на участието на възрастните в обучение и образование

Ниският дял на участието на възрастните в обучение и образование ...

......... и дълготрайна реализация. Трудно е също така да бъдат определени универсални "умения на бъдещето", които да бъдат във фокуса на този тип обучение – те често зависят от желаната професионална реализация, както и от външни фактори. Нуждата от подобрение и разширяване на образованието и обучението на възрастните обаче е несъмнена.
Недялко Недялков, собственик на

Недялко Недялков, собственик на "Пик" © Георги Кожухаров Скоро можем да ...

......... Фандъкова в принудена кампания на отбрана. Това ще се търси и преследва.Но наистина, подобна кампания, сглобена от неочаквано различни елементи - каквато се очертава да води Манолова - е сложна и рискова поради високата си непредвидимост. Която дава шансове и на самата Манолова, и на нейните противници да поднасят изненади.