Анимациите са истинско училище на живота. На пръв поглед това са

Анимациите са истинско училище на живота. На пръв поглед това са ...

......... ясен за децата, за които е предназначен.  Освен да показват доброто и лошото, аминациите носят послание, криещо дълбоки истини и безценни уроци за живота.Редакторите на сайта АdMe.ru са съставили списък от 12 шедьоври на анимационното студио Pixar, които веселят малките зрители, но носят сериозни поуки за възрастните. Нека си припомним кои са те.


Американското студио Pixar е известно със сплотения си екип, чиито

Американското студио Pixar е известно със сплотения си екип, чиито ...

......... аз ясно осъзнах истината за превъзходството на хората над идеите: Ако ви дойде наум страхотна идея, но имате посредствена група работници, тя просто я развие, но ако ви дам една посредствена идея и страхотен екип - той ще я поправи или изхвърли и ще изнамери нещо ново.Продължава на страница 2.


Да бъдеш управител на бизнес може да бъде изключително изтощаващо.

Да бъдеш управител на бизнес може да бъде изключително изтощаващо. ...

......... избрали тази работа, позиция и работодател.Получаването на повече яснота относно причините, които са ви довели до ситуацията, в която се намирате в момента, може да облекчи стреса и да ви даде по-добра представа за вашите цели или за нещата, които трябва да промените. Джон Бойтнот, журналист и дигитален консултант, за Inc.com


Най-голямото списание за пътешествия

Най-голямото списание за пътешествия "Travel + Leisure" посочи 15-те най-добри туристически града ...

......... определя на база мащабно изследване сред читателите на списанието и взима под внимание техните впечатления и опит от различни пътувания по целия свят. Списание "Travel + Leisure" се счита за най-популярното в света списание за пътуване и туризъм. Тиражът му, съставен от всички регионални версии, е пет милиона копия. Цялата класация може да видите на сайта на изданието.


През март тази година се навършиха 65 години от рождението

През март тази година се навършиха 65 години от рождението ...

......... пострада онзи булдозер и какви ще бъдат последствията за него, ако наредя да мине право през вас?      — Какви? — попита Артър.     — Съвсем никакви — отвърна мистър Просър.•    Времето е химера — каза той. — А времето за обяд — двойно по-голяма. — Форд Префект
Неправителствени организации, работещи в защита на мигрантите, прекосяващи Средиземно море,

Неправителствени организации, работещи в защита на мигрантите, прекосяващи Средиземно море, ...

......... Африка. Последното предложение е на група евродепутати за Мари Вагнер от Канада, която се бори срещу абортите.Комисията на ЕП по външни работи ще съкрати на 9 октомври представения списък до три предложения, които ще бъдат гласувани на 25 октомври. Наградата ще бъде връчена на победителя в Страсбург на 12 декември. 


Кални трасета, тесни проходи, гъсти гори. Това е домът на

Кални трасета, тесни проходи, гъсти гори. Това е домът на ...

......... 7-степенна автоматична скоростна кутия и мощност от 190 к.с. очаква своя нов собственик на атрактивна цена по време на изложението за любители на екстремните спортове, лова, риболова и туризма. На събитието се очакват над 7000 посетители.Не пропускайте да станете част от света на Mercedes-Benz с X-класа, запишете се за тестдрайв.


Икономиката на Съединените щати е нараснала със солидните 4,2 на

Икономиката на Съединените щати е нараснала със солидните 4,2 на ...

......... помогнало за засилването на растежа.За третото тримесечие икономистите очакват растеж от над 3 процента.Управлението за федерален резерв (УФР) на САЩ, което вчера повиши лихвите си за трети път тази година, преразгледа към увеличение прогнозата си за растежа за цялата година до 3,1 на сто спрямо обявените по-рано 2,8 на сто.


Нападателят на

Нападателят на "Ювентус" Кристиано Роналдо ще играе срещу английския футболен ...

......... дръпна за косата защитника на "прилепите" Хейсон Мурийо, което предизвика бурната му емоционална реакция.Голмайсторът беше заплашен от наказание за три мача, но днес Дисциплинарната комисия на УЕФА реши да му наложи минимална санкция, посочва bTV Спорт. Така той ще изтърпи наказанието си при домакинството на "бианконерите" срещу "Йънг бойс" на 2 октомври.


От началото на тази година има одобрени 15 инвестиционни проекта

От началото на тази година има одобрени 15 инвестиционни проекта ...

......... Най-важното за региона е, че тази инвестиция от 32 млн.евро и 2000 работни места, ще подобри ефективността на пазара на труда, което означава по-добри доходи, което е важно, подчерта министър Емил Караниколов.В първата производствена зона на новия завод в Плевен се предвижда да започне дейност до края на тази година.Обучение с персонален фокус, което разкрива талантите на всяко дете

Обучение с персонален фокус, което разкрива талантите на всяко дете ...

......... предизвикателства да бъдат решени, добави той. Бизнесът вече е набелязал няколко конкретни колективни действия в тази посока. Готови сме да поемем обучението на учители, които искат да осъвременят своите представи и да добавят повече практическа насоченост в преподаването, както и да ги включим безплатно в нашите образователни центрове, посочи Траянов.


Образованието не е задача само на една организация или само

Образованието не е задача само на една организация или само ...

......... от тях е програма за квалификация на ръководни кадри, при която се прилага подхода на каскадирано предаване на умения от най-виското ниво до управител на магазин.  Втората програма подготвя „Управители на бъдещето“. Третата добра програма е т.нар. e-learning платформа, която поддържа над 80 онлайн обучения, предназначени за над 4700 служители.


Дори мъничко щедрост към другите прави хората по-щастливи, установява психологическо

Дори мъничко щедрост към другите прави хората по-щастливи, установява психологическо ...

......... тези мозъчни области [свързани с щедроста и щастието] да се тренира и укрепва? И ако да, как – обяснява първият автор на изследването, д-р Сойонг Парк. – И дали този ефект се запазва, когато е използван умишлено, а именно, когато човек се държи щедро, за да се почувства по-щастлив?“Източник: Obekti.bg


Изпълнителният комитет на УЕФА одобри днес въвеждането на видеоповторение (ВАР)

Изпълнителният комитет на УЕФА одобри днес въвеждането на видеоповторение (ВАР) ...

......... за финала на Лигата на нациите през 2021 година, предаде sportal.bg. “Вярваме, че въвеждането на ВАР през август 2019 година ще ни даде достатъчно време, за да задвижим тази солидна система, за да я приложим успешно в Шампионската лига, най-важното клубно състезание в света”, каза президентът на УЕФА Александър Чеферин.


Върховният съд на Индия декриминализира днес съпружеската изневяра, която досега

Върховният съд на Индия декриминализира днес съпружеската изневяра, която досега ...

......... - въпросът засягаше единствено мъжете.Разглеждането на изневярата като престъпление е назадничав подход, решиха единодушно петима магистрати от Върховния съд. Те постановиха, че този закон отнема достойнството на жените и ги лишава от личен избор, третирайки жената като собственост на нейния съпруг.Съдиите впрочем уточниха, че изневярата е законно основание за развод.Германия ще бъде домакин на европейското първенство по футбол през

Германия ще бъде домакин на европейското първенство по футбол през ...

......... са били домакини на турнира повече от веднъж - Италия през 1968 и 1980 г. и Франция през 1960, 1984 и 2016 г.Също така Евро 2024 ще е четвъртият голям футболен форум, който ще се проведе в рамките на държавата. Другите два са световните първенства през 1974 и 2006 г.


Консултантската компания PwC България организира първия по рода си благотворителен

Консултантската компания PwC България организира първия по рода си благотворителен ...

......... 127 университета и 15 държави изпратиха есета с причините си да останат и да се развиват у нас. В момента 25-те победители от проекта получават месечни стипендии и провеждат перспективни стажове в едни от най-престижните компании у нас.Официалният каталог за аукциона „Подай ръка“ и всички картини може да разгледате тук.


Ако днес не говорим за образование, то през 2030 г.

Ако днес не говорим за образование, то през 2030 г. ...

......... реализация на пазара на труда.“, подчерта Ева Майдел. Тези цели означават образованието да отговаря на динамиката и потребностите на времето, защото днешните първокласници най-вероятно ще заемат професии, които дори не съществуват в момента, обобщи тя.Бизнесът да съдейства на училищата за формиране на повече лидерски умения сред подрастващите, апелира още Ева Майдел.


Германските потребители изглежда не се впечатляват от Брекзита, международната търговска

Германските потребители изглежда не се впечатляват от Брекзита, международната търговска ...

......... е понижил леко с 0,1 процентни пункта до 10,5 пункта, очакванията за икономиката и доходите са се повишили.Анализаторите на GfK очакват повишение на доверието през октомври, а за цялата 2018 година прогнозират, че частното потребление ще се повиши с 1,5 на сто в реално изражение благодарение на силния трудов пазар.


Преминаването към електронна винетка от 1 януари 2019 г. и

Преминаването към електронна винетка от 1 януари 2019 г. и ...

......... в развитието на републиканската пътна мрежа. За разлика от винетните такси средствата от тол системата ще могат да се използват и за ново строителство, е казал още той. Калкулацията на тарифите и начина на технологична работа на системата ще съответстват на европейското законодателство, нормативните и технически изисквания, е казал Давидов.


Европейската комисия е готова за всякакво развитие на преговорите с

Европейската комисия е готова за всякакво развитие на преговорите с ...

......... за постигането на споразумение, натам сме насочили силите си. Имаме нужда от ведрост и спокойствие, за да продължим работата, добави говорителят.По неговите думи ЕК не пренебрегва подготовката за напускането на Великобритания. Говорителят отбеляза, че остава открита възможността през ноември да бъде свикано извънредно заседание на Европейския съвет по британския въпрос.


Европейската централна банка (ЕЦБ) обяви, че започва отново да купува

Европейската централна банка (ЕЦБ) обяви, че започва отново да купува ...

......... текущото състояние на ликвидността на пазара на кипърски държавни облигации с цел постигането на постепенно и балансирано увеличение на портфейла на Евросистемата по отношение на дела на Кипър в капитала на ЕЦБ", се казва в съобщението на банката.ЕЦБ възобновява покупките на кипърски ДЦК след прекъсване от две години и половина.


Телата на издирваните двама рибари, чиято лодка се обърна край

Телата на издирваните двама рибари, чиято лодка се обърна край ...

......... два плажа между Корал и Лозенец, предаде bTV, като посочи, че информацията все още е неофициална. Разстоянието от нос Емине до това място е над 50 мили. Ураганен вятър обърна лодката на рибарите на 24 септември вечерта. Само един от тримата рибари беше спасен - от катер на „Морска администрация”.


Световната търговска организация (СТО) понижи днес прогнозата си за растежа

Световната търговска организация (СТО) понижи днес прогнозата си за растежа ...

......... на търговията да остава силен, понижаването на прогнозата отразява засиленото напрежение, което наблюдаваме межди водещите търговски партньори, каза генералният директор на СТО Роберту Азеведу, цитиран от Асошиейтед прес.Организацията посочи новите търговски мерки, насочени към износа, на "големи икономики" - ясна препратка към напрежението между САЩ и техни ключови търговски партньори.


Според председателя на енергийния регулатор Иван Иванов новите цени на

Според председателя на енергийния регулатор Иван Иванов новите цени на ...

......... към "Булгаргаз" са малко над 100 милиона лева. Не се извърши цесия, фактически с помощта на БЕХ, който пое, така да се каже, заплащането към "Булгаргаз" на тази сума, с това се дава възможност на „Топлофикация София“ да започне постепенно да се изправя и да изчиства това голямо свое задължение“.


Саудитският Държавен инвестиционен фонд (Public Investment Fund - PIF) обяви

Саудитският Държавен инвестиционен фонд (Public Investment Fund - PIF) обяви ...

......... саудитският престолонаследник принц Мохамед бин Салман, който разработи мащабната програма за реформи "Визия 2030".Реформите се дължат отчасти на стремежа да се увеличи местното потребление и да се привлекат чуждестранни инвестиции, докато кралството преодолява последиците от забавянето на икономиката си.Развитието на туризма е една от основните концепции на "Визия 2030".Източник: БТА


Шведски учени установиха, че мъжете изневеряват повече, ако са завършили

Шведски учени установиха, че мъжете изневеряват повече, ако са завършили ...

......... значение, що се отнася до риска от развод. Както мъжете, така и жените са по-склонни към афери на възраст от 23 до 29 години. Сключилите брак на 40 или повече години се развеждат почти два пъти по-рядко, отколкото тези, които са го направили на възраст от 16 до 22 години.


Полицията в Словакия задържа заподозрени за убийството на журналиста Ян Куциак от братиславското онлайн издание

Полицията в Словакия задържа заподозрени за убийството на журналиста Ян Куциак от братиславското онлайн издание "Актуалити" и годеницата му Мартина Кушнирова през февруари тази ...

......... корупционни схеми във властовите структури на страната и съобщил, че двама високопоставени служители от правителствения апарат са контактували с италианската мафиотска групировка "Ндрангета". Това предизвика обществено-политическа криза в страната. Премиерът Роберт Фицо подаде оставка, отстъпвайки поста на своя заместник Петер Пелегрини.Смъртта на словашкия репортер бе петото убийство на журналист в държава от ЕС за последните 10 години, посочва ТАСС.


Средната цена на петрола на Организацията на страните износителки на

Средната цена на петрола на Организацията на страните износителки на ...

......... (Екваториална Гвинея).Историческият максимум за "кошницата на ОПЕК" е цената от 140,73 долара за барел, отчетена на 3 юли 2008 година.Цената на барел петрол се определя чрез извеждане на средна аритметична величина от котировките към момента на закриване на търговията с всички сортове от "кошницата на ОПЕК" предходния работен ден.Източник: БТА


Стотици големи и малки градове на планетата са много опасни

Стотици големи и малки градове на планетата са много опасни ...

......... партньорката си, приятелката или съпругата. Местни престъпни групи използват груповите изнасилвания.Само преди 5 години Папуа-Нова Гвинея приема Закон за семейна защита, който прави насилието в семейството престъпление, наказуемо с 2 години затвор или глоба от 2000 американски долара. Това дава надежда на много жени в страната. Филмът може да гледате тук. 


В края на септември и началото на октомври ще отворят

В края на септември и началото на октомври ще отворят ...

......... с приятели.Откриването му ще бъде на 12 октомври от 20:00 ч., когато музиката на „Обичайните заподозрени“ (Стефан Вълдобрев, Стоян Янкулов-Стунджи, Мирослав Иванов и Веселин Веселинов-Еко) ще постави началото на програмата на КИНО КУЛТУРА.  Гостуването им щe започне, разбира се, с изпълнения на песни и инструментални композиции от любими български филми


Камарата на представителите на американския Конгрес прие късно снощи бюджетно

Камарата на представителите на американския Конгрес прие късно снощи бюджетно ...

......... са предвидените разходи за здравеопазване, образование, труд и други агенции, включително има повишение на бюджета с 5 процента за Националния здравен институт.Тръмп обеща за подпише закона въпреки недоволството му, че не са предвидени средства за неговата отдавна обещана стена по американско-мексиканската граница - факт, който държавният глава определи като "нелеп"


В нов анализ за съществените предизвикателства пред Гърция рейтинговата агенция

В нов анализ за съществените предизвикателства пред Гърция рейтинговата агенция ...

......... икономическите цели могат да направят развитието на дълга неустойчиво. Гърция ще продължи да зависи от постоянната подкрепа на страните - кредиторки от еврозоната. Въпреки че няма съмнение, че в момента подкрепата им за Гърция е много силна, политическата динамика на тези страни в дългосрочен план е по-малко сигурна, предупреждава Moody`s.


Водещият индекс на Токийската фондова борса закри днес със силно

Водещият индекс на Токийската фондова борса закри днес със силно ...

......... САЩ и Япония, предаде Франс прес.В края на днешната търговия Nikkei 225 изгуби 237,05 пункта или 0,99 на сто и достигна 23 796,74 пункта.На валутния пазар в Токио курсът на долара се понижи до 112,64 йени спрямо 112,89 йени при закриването вчера. Еврото отстъпи до 131,84 йени спрямо 132,75 йени.


Кристина Агилера се завърна на сцената с концерт в Маями

Кристина Агилера се завърна на сцената с концерт в Маями ...

......... на четири. Макс може един ден да се присъедини към нея на сцената, защото има "невероятен глас".В пауза между песните Кристина Агилера пусна тизър от нова песен, която изглежда се казва "Wonderland", но не обяви кога ще я пусне.Предишното турне на Кристина Агилера "Back to Basics" беше през 2008 г.


С цени на печалба стартира търговията на Българската фондова борса

С цени на печалба стартира търговията на Българската фондова борса ...

......... или 0,05%, до 623,39 пункта.BGBX40 записва ръст от 0,02 пункта, или 0,02%, до 121,94 пункта.BGTR30 нараства с 0,97пункта, или 0,19% до 521,47 пункта.Единствено BGREIT пада с 0,23 пункта, или 0,20%, до 117,04 пункта.Общият оборот на БФБ към 10:45 ч. възлиза на 181 хил. лв. и формиран изцяло от пазарите на акции и облигации. 


Два нови вида животни ще носят името на Боян Петров,

Два нови вида животни ще носят името на Боян Петров, ...

......... от него в района на родопското село Белица. Български арахнолози са го описали тази година и вече носи латинското наименование Harpactea petrovi. Паякът живее в почвата и под камъни.На 3 октомври няколко НПО ще организират събитие в столиичния музей Земята и хората в памет на Боян Петров и природозащитните му дейности.


Събирането на парични дарения на улици, булеварди и площади в

Събирането на парични дарения на улици, булеварди и площади в ...

......... само шумни дейности от строежи. Извън жилищните зони ограничения за шума няма.Шумът от заведенията е регламентиран в момента и новата наредба не предвижда изменения. Когато заведенията не спазват нормите на шум, гражданите могат да подадат сигнал на 112, а след това Общината ще предприеме мерки, ако наредбата не се спазва.


Facebook представи новите си безжични очила за виртуална реалност снощи,

Facebook представи новите си безжични очила за виртуална реалност снощи, ...

......... продукт в широко използвана платформа за игри, комуникации и бизнес приложения.Главният изпълнителен директор на Facebook Марк Зукърбърг се надява 1 милиард души да използват виртуалната реалност, но призна снощи, че Facebook все още е далеч от тази цел.Гигантът в социалните мрежи купи Oculus през 2014 година за 3 милиарда долара.


Парламентът няма да заседава днес - поради липса на нужния

Парламентът няма да заседава днес - поради липса на нужния ...

......... днес - поради липса на нужния кворум от 121 народни представители.Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева даде две почивки от по 10 минути, но и след това не беше събран необходимият кворум, предава БНТ.При втория опит за започване на заседанието се регистрираха 97 народни представители, а при третия - 106.


Движението по магистрала „Тракия” край Пловдив, където вчера пламнаха два

Движението по магистрала „Тракия” край Пловдив, където вчера пламнаха два ...

......... след 14 ч. вчера камион спира в аварийната лента. Изненадващо в него се блъска друг тир, колите избухват в пламъци. 5 пожарни се бореха с огнената стихия, която обхвана и нивите  покрай магистралата.Докато пожарната овладее ситуацията, се наложи временно затваряне на аутобана. При инцидента пострада леко единият шофьор на камион.


Банкомат е бил взривен през нощта в кв. „Железник” в

Банкомат е бил взривен през нощта в кв. „Железник” в ...

......... намира Второ полицейско управление в Стара Загора.Камерата е запечатали и часа на взрива – 3:04 ч., а сигналът е постъпил 4 минути по-късно.Работата по установяване на вида на взрива продължава. Извършват се огледи. Граждани сигнализират за засилено полицейско присъствие в града и на входовете и на изходите на Стара Загора.


Спор за имот между роднини е основният мотив за четворното убийство

Спор за имот между роднини е основният мотив за четворното убийство ...

......... е медицински работник, майката беше председател на един от пенсионерските клубове в града, активен самодеец, участва винаги в събития от културния календар на общината. Затова е много трудно да се приеме подобно нещо”, разказа Недева.Общината ще поеме погребенията на четирите жертви. В Каспичан ще бъде обявен и ден на траур.


В Китай беше екзекутиран мъж, убил с нож девет деца

В Китай беше екзекутиран мъж, убил с нож девет деца ...

......... припомня БТА.Атаките с нож не са рядкост в Китай, защото носенето на огнестрелно оръжие е строго регламентирано, отбелязва агенцията.През февруари мъж наръга жена и рани 12 души в оживен търговски център в Пекин.През февруари 2017 г. мъж рани с кухненски нож 11 деца в детска градина в автономната провинция Гуанси.


Британският премиер Тереза Мей губи подкрепата в кабинета за намерението

Британският премиер Тереза Мей губи подкрепата в кабинета за намерението ...

......... върха на 18 октомври. С това те й дават План Б, пише "Таймс".Безпокойствата по въпроса назряха, след като Мей заяви, че би предпочела Брекзит без споразумение пред сегашните предложения на ЕС. Тя подчерта, че Великобритания иска да види контрапредложения от съюза, за да бъде постигнат напредък в преговорите за Брекзит.


Барселона изненадващо загуби от последния в класирането на испанкото първенство.Каталунците

Барселона изненадващо загуби от последния в класирането на испанкото първенство.Каталунците ...

......... полувремето именитите футболисти начело с Меси можеха да удвоят, но късметът не беше на тяхна страна.През втората част Леганес изненадващо се хвърли на щурм, което даде резултат. Непретенциозният отбор направи обрат за две минути. Изравнителното попадение вкара Набил Ел Жар в 52-та мината, а в 53-та – Оскар матира Барселона.


Главният изпълнителен директор на автомобилостроителния концерн Daimler Дитер Цече ще напусне

Главният изпълнителен директор на автомобилостроителния концерн Daimler Дитер Цече ще напусне ...

......... от 1993 година.Цече, който е инженер по образоване, става главен изпълнителен директор на тогавашната компания ДаймлерКрайслер (DaimlerChrysler) през 2006 година, като работи в концерна Даймлер от 1976 година. Цече извежда Даймлер от проблемното сливане с Крайслер и след това отчита последователни рекордни години на продажби и печалби, отбелязва Асошиейтед прес. 


Цените на петрола значително се повишиха в азиатската търговия днес,

Цените на петрола значително се повишиха в азиатската търговия днес, ...

......... към стратегическия резерв и възнамерявате да пуснете количества от него на пазара, то това ще има доста слабо и краткотрайно влияние, каза министърът на енергетиката Рик Пери.Той изрази увереност, че макар в краткосрочен план да е възможно цените на петрола да скочат, световното предлагане ще може да компенсира предстоящите санкции.


Курсът на еврото се задържа над прага от 1,17 долара.В

Курсът на еврото се задържа над прага от 1,17 долара.В ...

......... Курсът на еврото се задържа над прага от 1,17 долара.В сутрешната междубанкова търговия единната европейска валута се разменяше за 1,1716 долара.Вчера Европейската централна банка определи референтен курс от 1,1737 долара за едно евро.


Хладилник, лампа, телефон, облекло...Оборудването на домовете и облеклото допринасят за

Хладилник, лампа, телефон, облекло...Оборудването на домовете и облеклото допринасят за ...

......... не се подменят много често тези предмети и да се удължи цикъла им, като се спазват упътванията за употреба и те се поправят, подаряват или препродават. По този начин ще се ограничи влиянието им върху околната среда, едновременно що се отнася до суровинните ресурси и до емисиите от въглероден диоксид.


САЩ са изпратили бомбардировачи Б-52 в района на Южнокитайско море

САЩ са изпратили бомбардировачи Б-52 в района на Южнокитайско море ...

......... си и по нечестен начин да субсидира държавни компании.Вчера Тръмп обвини Китай, че иска да се намеси в изборите за Конгрес на САЩ на 6 ноември. По думите му Пекин не иска неговата Републиканска партия да се представи добре на изборите заради позицията на американския президент по въпроса за търговията.


Пътищата трябва да се проектират според интензивността на трафика за

Пътищата трябва да се проектират според интензивността на трафика за ...

......... предимно по проектите с европейско финансиране. Но мярката досега не е била изрично залегнала в наредба.За първи път се определят и обхватът, съдържанието и етапите на всеки пътен проект.Според очакваните резултати наредбата ще позволи строителството на модерна и безопасна пътна инфраструктура и ще допринесе за намаляване броя на пътно-транспортни произшествия.


Американската верига кафенета Дънкин донътс (Dunkin` Donuts) премахва от името

Американската верига кафенета Дънкин донътс (Dunkin` Donuts) премахва от името ...

......... фирмата.Историята на веригата Дънкин донътс започва през 1948 година, когато основателят й Уилям Розенберг открива в Масачузетс заведението Оупън кетъл (Open Kettle), в което продава кафе и понички. През 1950 година се появяват първите кафенета с името "Дънкин донътс". Днес компанията има 12 600 заведения в 46 страни по света.


Германия е намалила общия си държавен дълг с 2,3 процента

Германия е намалила общия си държавен дълг с 2,3 процента ...

......... за Европейската централна банка (ЕЦБ), която ще трябва да обсъди как да реинвестира парите, натрупани от държавни облигации, закупени по програмата й за стимулиране на икономиката, с падеж догодина. Инвеститорите искат да знаят дали ЕЦБ ще се отклони от сегашните си правила и ще изкупува още по-малко облигации в Германия.


Половината от работещи българи (50,5%) не ползват нито един чужд

Половината от работещи българи (50,5%) не ползват нито един чужд ...

......... от сърбите имат чуждоезикови познания. В Македония - само една трета от хората там (около 30%) не ползват чужди езици, докато 70% владеят поне един чужд език. За Турция няма данни в изследването. В Албания и Босна и Херцеговина - 60% от населението не познава и не ползва чужди езици.


- Какво, според теб е `човек да направи голям компромис?-

- Какво, според теб е `човек да направи голям компромис?- ...

......... - Какво, според теб е `човек да направи голям компромис?- Когато мъжът иска да почива на планина и да кара ски, а жената иска на море и накрая всички отиват на море.- И къде тук е компромисът?- На мъжа му е разрешено да си вземе ските. 


Министерството на околната среда и водите /МОСВ/ и Световната банка

Министерството на околната среда и водите /МОСВ/ и Световната банка ...

......... Световната банка в подкрепа на управлението на качеството на въздуха, в сила от 28 декември 2016 година.Проектът съдържа мерки, насочени към намаляване на емисиите и подобряване качеството на атмосферния въздух. Той ще бъде представен от експерта по околна среда на Световната банка Самир Акбар и координатора на екипа Ръсел Фрост.


Днес времето ще е предимно слънчево. Рано сутринта ще се

Днес времето ще е предимно слънчево. Рано сутринта ще се ...

......... на облачността в южните райони. Ще духа умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са между 17° и 19°. Температурата на морската вода ще е 21-23°. Вълнението на морето ще е 3 бала.Слънцето днес ще изгрее в 07:54 часа и ще залезе в 18:26 часа. Продължителността на деня е 10:32 часа.


В доброто старо време преди да ни превземе досадното дигитално,

В доброто старо време преди да ни превземе досадното дигитално, ...

......... обратно и да бъдем алтруистични. И всички искаме да правим неща, които стават известни, които се използват за агенциите ни и печелят награди. Чудесното нещо е, че ако се отнасяш към културата като към банка, тогава може да се приближиш няколко стъпки към постигането на тези цели. Продължава на страница 2.


Най-вероятно в работата ви е имало моменти, в които сте

Най-вероятно в работата ви е имало моменти, в които сте ...

......... този начин ще сведете до минимум чувството на вина, което изпитвате по време на работа. Ако все пак дойде момент,  в който се чувствате гузно за нещо, вече знаете как да използвате чувството си на вина по продуктивен начина.Арт Маркман, когнитивен психолог и автор на книгата „Умното мислене”, за FastCompany.comАмериканската централна банка очаквано увеличи леко водещите си лихви, предадоха

Американската централна банка очаквано увеличи леко водещите си лихви, предадоха ...

......... процента растеж вместо на очакван растеж от 2,8 процента.Прогнозата за инфлацията си остава за 2,1 процента, както прогнозата, направена през юни.За идната година растежът на БВП на САЩ би трябвало да се забави и да бъде 2,5 процента, а инфлацията ще бъде по-малка и е предвидена да е 2 процента.


Комисията

Комисията "Антикорупция" търси бившия финансов министър Симеон Дянков, за да ...

......... съпругата му, а при такива инспекции се изисква информация и за тях. Освен това нито в нашите, нито в американските регистри можел да бъде открит документа за граждански брак между Дянков и жена му.Досега всички опити бившият финансов министър да бъде намерен на някои от известните адреси удряли на камък.


Президентът на САЩ Доналд Тръмп обеща днес да представи мирен

Президентът на САЩ Доналд Тръмп обеща днес да представи мирен ...

......... конфликт на основата на съвместното съществуване на две държави, предаде Франс прес."Думите на (на американците) противоречат на действията им, (които) унищожават недвусмислено всякаква възможност за решение с две държави", каза пред агенцията Хосан Зомлот, ръководител на палестинската дипломатическа мисия във Вашингтон, която администрацията на Тръмп наскоро нареди да бъде закрита.


„Екопак България“ инвестира 1,45 млн. лв. в изграждането на нов

„Екопак България“ инвестира 1,45 млн. лв. в изграждането на нов ...

......... политика", заяви още тя.“Децата са нашите посланици за реализиране на зелените политики за нашия град. В този център те ще научат по най-добрия начин, че отпадъците са ценен ресурс”, подчерта столичният кмет Йорданка Фандъкова. Тя съобщи, че системата за разделно събиране на отадъци в столицата ще се разширява.    


Представители на “Булгаргаз“ заминават за среща с руската компания

Представители на “Булгаргаз“ заминават за среща с руската компания "Газпром ...

......... газ на конкурентни цени на страните от Централна и Източна Европа.Както вече ви информирахме, от 1 октомври се очаква да влезе в сила поредното за годината увеличение на природния газ, което този път ще е с близо 14%, а с кумулирания ефект от предишното повишение, поскъпването ще е над 20%.


Бюджетната комисия на Европейския парламент одобри 1,26 милиона евро за

Бюджетната комисия на Европейския парламент одобри 1,26 милиона евро за ...

......... двойните стандарти при храните, по която те работят от няколко години. Той е и продължение на писмения им въпрос към Европейската комисия, зададен в края на лятото на 2017 г. по същата тема, както и на работата им по доклада на ЕП относно двойното качество на продуктите в единния пазар.


Американският комедиен актьор Бил Косби, най-известен с главната роля в

Американският комедиен актьор Бил Косби, най-известен с главната роля в ...

......... през 2004 г. Над 50 жени публично обвиниха Косби в сексуално насилие в период от няколко десетилетия, но само жалбата на Констанд стигна до съд.Адвокатите на Косби заявиха, че ще обжалват присъдата. Според специалисти това може да придвижи делото до Върховния съд на щата Пенсилвания, а процедурата може да трае години.


Премиерът Борисов пусна днес на профилната си страница във фейсбук

Премиерът Борисов пусна днес на профилната си страница във фейсбук ...

......... година Борисов води нашата делегация, но поводът за закачката са множеството коментари в социалните мрежи за видеокадри и снимки, на които се вижда българският премиер в гръб да се ръкува с US-президента в хода на пленарна сесия. Повечето от тях критикуват, омаловажават и осмиват поздрава между Борисов и Тръмп.