Германска сатирична политическа формация, залагаща на черния хумор и наречена

Германска сатирична политическа формация, залагаща на черния хумор и наречена ...

......... за влизане в Европейския парламент, за разлика от други страни, където са нужни над 3 и дори над 5 процента от гласовете, за да бъдеш избран."Партията", която през 2014 г. получи 0,96 процента от гласовете и изпрати Зонеборн в Страсбург, има шанс отново да прати най-малко един депутат в ЕП.


Не вярваме, че решението на кризата във Венецуела е в

Не вярваме, че решението на кризата във Венецуела е в ...

......... снощи предсрочни парламентарни избори. В действащия венецуелски парламент от 2015 г. насам мнозинство има опозицията, а следващите редовни парламентарни избори следва да бъдат в края на 2020 година. В началото на тази година Мадуро положи клетва за втори президентски мандат след избори, които ЕС окачестви като "нито честни, нито свободни".


Кремъл предупреди новия украински президент Володимир Зеленски, който призова САЩ

Кремъл предупреди новия украински президент Володимир Зеленски, който призова САЩ ...

......... сложи край на конфликта в източните си части, като следва споразумението от Минск, договорено през 2015 г. под егидата на Киев, Москва, Берлин и Париж. "САЩ не могат да изпълнят списъка с изисквания на споразумението от Минск, нито Русия. Киев може и трябва да го направи", подчерта говорителят на Кремъл.


Мощното отделяне на стресови хормони в кръвта е обусловено от

Мощното отделяне на стресови хормони в кръвта е обусловено от ...

......... на мазнини в областта на талията. А именно поради необходимостта да се противопоставят на стреса, хората често се нахвърлят върху храни, съдържащи много мазнини, сол и захар.Намаляване на сексуалното желание. Хроничният стрес е свързан със загубата на сексуално желание у жените и еректилна дисфункция у мъжете.Още по темата четете на noviteroditeli.bg


Китайската телекомуникационна корпорация Huawei започва преговори с Google в търсене

Китайската телекомуникационна корпорация Huawei започва преговори с Google в търсене ...

......... не означава, че компанията няма да купува чипове от САЩ.Huawei обяви, че нейната операционна система за мобилни устройства ще се нарича Hongmeng. Тя е била разработена от самата компания, в случай че ограничителните мерки на САЩ не й позволяват повече да използва операционната система Android, която е собственост на Google.


Разликата в заплащането на жените и мъжете намалява, но равното

Разликата в заплащането на жените и мъжете намалява, но равното ...

......... семейните задължения, забавяне на кариерното развитие поради невъзможността за съчетаването на професионалната реализация и семейните ангажименти. Навлизането на нови производствени технологии и изискванията за непрекъснато повишаване на професионалната квалификация, съчетаването на професионалната реализация и семейните ангажименти поставя жените пред алтернативен избор - работа или семейството, се посочва още в доклада.Повече от 1000 души може да останат без работа след като

Повече от 1000 души може да останат без работа след като ...

......... от самия Оливър , който инвестира 13 млн. паунда от личните си средства, като част от 17-те млн. паунда ново финансиране, което имаше за цел да върне ресторантите на печалба.Говорител на Оливър подчерта, че проблемите не засягат италианските ресторанти на Оливър в чужбина, които се управляват от местни франчайз оператори.  


Българската асоциация на рекламодателите (БАР) слага начало на 6-тото годишно

Българската асоциация на рекламодателите (БАР) слага начало на 6-тото годишно ...

......... категория“ в избран от тях бизнес сектор.Проектите ще оценяват три съдийски състава на BAAwards 2019, в които участват водещи български професионалисти в сферата на маркетинга и рекламата, представители на големи рекламодатели-членове на БАР, на комуникационни агенции-членове на БАКА, на агенции за пазарни и потребителски проучвания-членове на БАМОР и академични преподаватели.


Председателят на австрийския парламент Волфганг Соботка определи 27 май за

Председателят на австрийския парламент Волфганг Соботка определи 27 май за ...

......... на Австрийската народна партия, заяви, че е преценил за по-подходящо въпросът за недоверието да бъде поставен на гласуване след изборите за Европейски парламент, които в Австрия ще бъдат произведени в неделяАко парламентът подкрепи вота на недоверие, това ще доведе до падането на Курц от власт след 18 месеца като канцлер.


От управляващата в Италия партия

От управляващата в Италия партия "Лига" до Националния сбор на ...

......... че избирателната активност ще бъде по-ниска в някои страни", каза Брак и добави: "Те мобилизират хората и принуждават и другите партии да говорят за Европа в изборите вместо по национални въпроси". "Това е една от заслугите, която трябва да бъде призната на евроскептиците и популистите", отбеляза Брак. ДПА / БТА


За втора поредна година ще се проведе мащабно изследване на

За втора поредна година ще се проведе мащабно изследване на ...

......... основни грешки, характерни за българските шофьори – агресивно шофиране, ниска концентрация и пренебрегване на ограниченията за скорост. Агресивното шофиране обаче е характеристиката, която се отнася за тях в най-голяма степен. Партньори на проекта са МВР, Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията и Държавната агенция „Безопасност на движението по пътищата“.40 камери за контрол по бус лентите слагат от Столична

40 камери за контрол по бус лентите слагат от Столична ...

......... Сточна гара до бул. “Петър Дертлиев”,бул. “Данаил Николаев”,бул. “Александър Малинов - от бул. “Андрей Сахаров” до “Цариградско шосе”,бул. “Евлоги и Христо Георгиеви” - между “Черни връх” и “Драган Цанков”,бул. “България” - между “Гоце Делчев и “Пейо Тодоров”Има и една обособена зона на бул. “Константин Величков”, между бул. “Сливница” и бул.“Възкресение”.


Европейските шампионки в бадминтона Габриела и Стефани Стоеви обявиха че

Европейските шампионки в бадминтона Габриела и Стефани Стоеви обявиха че ...

......... сила в бадминтона на жени-двойки и накрая председателят на българска федерация по Бадминтон г-н Володя Златев ни каза, че ние нямаме предвиден бюджет и не ни се полагат никакви средства за подготовка-нещо което впоследствие се оказа лъжа и лично министър Красен Кралев потвърди пред нас, че това не е истина. 


Градушките са засегнали около 70 000 дка земи. Това съобщи министърът

Градушките са засегнали около 70 000 дка земи. Това съобщи министърът ...

......... коментира Десислава Танева.В понеделник поройният дъжд наводни и нанесе огромни щети в четири свищовски села. ЖП линията Свищов - Левски бе отнесена. Десетки селскостопански дворове и къщи в селата Морава, Овча могила, Вардим и Деляновци са наводнени. На много места в района пороят е успял да унищожи и пътна настилка.


Френският президент Еманюел Макрон потвърди днес своята увереност, че е

Френският президент Еманюел Макрон потвърди днес своята увереност, че е ...

......... бившия стратег на Тръмп, и руски олигарси, че са в заговор с европейски националисти за разбиване на Европейския съюз.Наскоро Банън беше във Франция и похвали предизборната кампания на крайнодесния лидер Марин льо Пен. Тя обаче се дистанцира от американеца в стремежа си да разшири подкрепата за своята партия Национален сбор.


Телефони, хранителни добавки, лекарства и още редица забранени предмети са

Телефони, хранителни добавки, лекарства и още редица забранени предмети са ...

......... плодове, олио други малотрайни продукти.Към момента на извършване на претърсването Миню Стайков вече е бил обявил гладна стачка. В помещението са намерени медикаменти и хранителни добавки, за които не са издавани медицински рецепти.В спално помещение, където бил Янко Ваташки, са намерени телефон, машинка за подстригване, 3 вентилатора, кафемелачка и слушалки.Състезанието

Състезанието "Най-добър млад шофьор на България" се проведе през уикенда ...

......... възможност за по-широк избор, когато искат да консумират отговорно. Zero Zone увеличава моментите в ежедневието, в които потребителите могат да се насладят на любимия си вкус бира – на обяд или след тренировка или дори на вечеря, без да се налага да се лишават след това от възможността да шофират.


И днес продължава издирването на Стоян Зайков. Периметърът на претърсване

И днес продължава издирването на Стоян Зайков. Периметърът на претърсване ...

......... извършено второто убийство". Маринов поясни, че се разширява периметъра на претърсване. "Получаваме много сигнали, които ежедневно проверяваме – от най-различно естество, включително и такива, които мога да определя като злонамерени. Затова искам да призова да не се пускат злонамерени сигнали", каза още той.Психолози продължават работата с детето и семейството на издирвания.


Родителите на алпиниста Иван Томов, който загина на спускане от

Родителите на алпиниста Иван Томов, който загина на спускане от ...

......... като по тази причина средствата трябва да бъдат набрани възможно най-скоро. Отделно, операцията по свалянето на тялото ще бъде много трудна.От туристическо дружество "Приста" в Русе, в което е членувал Иван Томов, съобщиха, че ще подкрепят решението на родителите му за набиране на средства за репатриране на тялото на алпиниста.


Около 40% от домакинствата живеят в пренаселени домове. Това показва

Около 40% от домакинствата живеят в пренаселени домове. Това показва ...

......... регионите, която има само плюсове не само за обществото, но и за малкия и средния бизнес“, беше категоричен заместник-министърът. Той информира, че към момента обновените и въведени в експлоатация сгради са 1699. Общият брой на жилищните здания, по които ще бъдат изпълнени мерки за енергийна ефективност по програмата, е 2022.


Съгласни по основните искания, но не и с начина на

Съгласни по основните искания, но не и с начина на ...

......... дали 23%.Въпреки пречките Китай продължава да бъде една от трите първи световни дестинации за бъдещи инвестиции за 62% от компаниите, участвали в изследването. Този дял леко се е увеличел спрямо миналата година. А 56% от европейските компании планират да разширят дейностите си в страната тази година. Патрик Баер, АФП / БТА


Основните европейски борсови индекси записаха повишения във вторник, след като

Основните европейски борсови индекси записаха повишения във вторник, след като ...

......... бенчмарк SOFIX отчете спад от 1,32 пункта, или 0,23%, до 568,95 пункта. BGBX40 изтри 0,17 пункта от стойността си, или 0,15%, достигайки ниво от 113,58 пункта. BGTR30 се понижи с 0,37 пункта, или 0,07%, до 496,37 пункта. BGREIT записа ръст от 0,19 пункта, или 0,16%. *Информацията е актуална към 12:30 ч


Средната цена на петрола на Организацията на страните износителки на

Средната цена на петрола на Организацията на страните износителки на ...

......... (Екваториална Гвинея). Историческият максимум за "кошницата на ОПЕК" е цената от 140,73 долара за барел, отчетена на 3 юли 2008 година.Цената на барел петрол се определя чрез извеждане на средна аритметична величина от котировките към момента на закриване на търговията с всички сортове от "кошницата на ОПЕК" предходния работен ден.


"Реалност и измислица в разказа "Косачи" на Елин Пелин" е ...

......... възможни отговора, както и със свободен отговор. Последната 41-ва задача е съдаване на аргументативен текст по дадена творба, в случая "Косачи" на Елин Пелин".След 16 часа днес на страницата на просветното министерство ще бъдат публикувани изпитните варианти и верните отговори за изпита. Резултатите от изпитите ще бъдат ясни до 13 юни.


Средствата, предвидени за 50 кувьоза - 750 хил.лв., отпуснати с решение

Средствата, предвидени за 50 кувьоза - 750 хил.лв., отпуснати с решение ...

......... 8 кувьоза, включително и транспортни, каза още Лазар Радков.Ако в Министерството на здравеопазването все пак преценят, че ще купят кувьози, да бъде публикуван списък с болниците, в които ще бъдат осигурени, включително и колко недоносени деца се раждат в тях, както и критериите, по които ще се избират болниците, настояват от Инициативата.


Милиардерът филантроп Бил Гейтс остава известен като един от легендарните

Милиардерът филантроп Бил Гейтс остава известен като един от легендарните ...

......... и психическо страдание преди периода. Книгата демонстрира колко регресивни са някои общества, когато става въпрос за осигуряване на безопасни санитарни условия за менструация, но също така отбелязва иновативните начини за диагностициране на хората чрез кръвни тестове. Гейтс коментира, че нейните истории ще "уловят въображението ви" и "накарат кръвта ви да закипи."


Съветът на ЕС одобри днес въвеждането на нови ограничения за

Съветът на ЕС одобри днес въвеждането на нови ограничения за ...

......... ЕС се споразумяха да постигнат до 2029 г. целта от 90 на сто разделно събиране на пластмасови бутилки, както и за най-малко 25 на сто преработка на пластмасовите бутилки до 2025 г. и 30 на сто до 2030 година.Днешното решение е последният етап от процедурата по утвърждаването на новите правила.


До края на месец май пролетта ще продължи да показва разноликото

До края на месец май пролетта ще продължи да показва разноликото ...

......... слънце и приятни температури.През новата седмица прогнозите са за по-стабилно време и по-малко дъжд, като главно във вторник и отчасти в сряда може да има гръмотевици главно на запад. През останалите дни в последната седмица на май, ще има доста слънце и по-малко възможност за валежи, сочат разглежданите модели на Дарик.


Разкриха самоличността на загиналия българин в планината Олимп в Гърция.

Разкриха самоличността на загиналия българин в планината Олимп в Гърция. ...

......... покойник, изведе през 1991 г. младежкият национален отбор до историческото шесто място на световното първенство в Лонг Бийч, САЩ.Ковачев бе начело на тима на „Славия“ през 2010 година, когато мъжкият отбор спечели засега последния си трофей – Купата на България, а в състава тогава беше и 16-годишният му внук Мартин.


Италианската авиокомпания Alitalia отмени над 300 полета заради стачката на

Италианската авиокомпания Alitalia отмени над 300 полета заради стачката на ...

......... на работа. Те изразяват загриженост за бъдещето на Alitalia. Италианският национален авиопревозвач има финансови трудности и вече 2 години не може да намери купувач, който би могъл да развива дейността му в бъдеще, отбелязва ТАСС.В същото време днес и утре стачкуват служители от наземния персонал на редица летища в Италия.


Либерално-националната коалиция (ЛНК) на премиера Скот Морисън спечели достатъчно места

Либерално-националната коалиция (ЛНК) на премиера Скот Морисън спечели достатъчно места ...

......... забележителен резултат за Морисън, чиято коалиция се връща във властта след изненадваща победа, опровергала социологическите проучвания и екзитполове, които предричаха победа за лявоцентристката Лейбъристка партия.В предишния парламент от 150 места ЛНК имаше правителство на малцинството със 74 места, лейбъристите имаха 69 депутати, а независимите кандидати и малките партии - седем.


16-годишно момче беше намушкано с нож около 21:00 ч. снощи в района на

16-годишно момче беше намушкано с нож около 21:00 ч. снощи в района на ...

......... намушка с нож свой съученик в квартал "Надежда", припомня Дарик. Пострадалият бе откаран в "Пирогов" с прободни рани във врата и корема и впоследствие се възстанови. 15-годишният нападател Даниал Бейкверди пък разказа пред разследващите, че до инцидента се стигнало след като бил тормозен от свои съученици в продължение на близо година.


Потребителите на

Потребителите на "фейсбук" разбраха, че трябва да жертват част от ...

......... Шен Кинг. Разпространява се от The New York Times Licensing Group.* В медицината - ненормално разположение на тъкани или органи в тялото.** Хакване на бази данни.*** Имат за цел да спрат достъпа на целеви потребители до важна информация или до определен сайт. Текстът е публикуван в сп. "Мениджър"Автор: МАГИ ШЕН КИНГ


Двадесет и двама експерти публикуваха прогнози в изданието

Двадесет и двама експерти публикуваха прогнози в изданието "Протоколи на ...

......... Антарктика. То е един от главните фактори за повишаването на нивото на океаните наред с термичното разширяване на обема им, дължащо се на затоплянето на климата.Ако се реализира песимистичният сценарий на учените Земята ще загуби 1,79 милиона квадратни километра суша и ще последва миграция на 187 милиона жители на планетата.


Почина журналистката Бенишева. До последно работеше в Българското национално радио.„За

Почина журналистката Бенишева. До последно работеше в Българското национално радио.„За ...

......... „Ритъмът на столицата“ и др. Реализирала е стотици интервюта с едни от най-големите имена на нашето време, хора на изкуството и културата, интелектуалци, общественици, политици… Преди да стане част от Българското национално радио, Даниела Бенишева сътрудничи на различни издания от периодичния печат, като в.„Сега“, в.„Българска армия“, в.„Земя“, „Програмата“ и др.


Наследниците на Уитни Хюстън сключиха договор, с който да съживят

Наследниците на Уитни Хюстън сключиха договор, с който да съживят ...

......... на жълтата преса.Приоритет на подписания договор ще бъде осъществяването на холограмно турне на Уитни Хюстън и евентуално на подобен спектакъл на Бродуей."Уитни беше една изключителна певица и нейните песни и до днес са част от всекидневието на милиони хора по света", заяви Лорънс Месъл, изпълнителен директор на "Праймъри уейв мюзик".


Американският президент Доналд Тръмп нареди на бившия юридически съветник на

Американският президент Доналд Тръмп нареди на бившия юридически съветник на ...

......... се наложи конгресмените да пристъпят към проучване за импийчмънт срещу Тръмп, за да принудят правителството му да предостави свидетели и документи.Адвокатът на Макган Уилям Бърк изпрати писмо до Надлър, в което заяви, че клиентът му няма да даде показания пред комисията, освен ако тя не постигне споразумение с Белия дом.


Новозеландската полиция смята да повдигне нови обвинения срещу австралиеца Брентън

Новозеландската полиция смята да повдигне нови обвинения срещу австралиеца Брентън ...

......... вече бяха повдигнати 51 обвинения в убийство и 40 обвинения в опит за убийство, припомня БТА.При атентатите загинаха 51 и бяха ранени 50 човека.Двайсет и осемгодишният нападател бе поставен под стража до следващото съдебно заседание, насрочено за 14 юни. Властите освен това разпоредиха той да бъде подложен на психиатричен преглед.


Гледката как една-две дузини консерватори привърженици на Брекзит се боричкат

Гледката как една-две дузини консерватори привърженици на Брекзит се боричкат ...

......... съдбата на Брекзит.В речта си Хамънд ще признае, че част от "популистката десница" сега настоява, че единственият "истински легитимен Брекзит" е този без сделка. Което е позоваване на новата партия на Найджъл Фараж, а също и на позицията на част от консерваторите, които са привърженици на Брекзит, пише "Файненшъл таймс".


Гръцкият Върховен административен съд е обявил за съобразена с конституцията

Гръцкият Върховен административен съд е обявил за съобразена с конституцията ...

......... консолидираният първичен резултат на общото управление показва намаление със 79 милиона евро. За същия период държавният бюджет регистрира намаляване на първичния резултат на касова основа с 436 милиона евро. Отбелязва се намаляване на данъчните приходи с 518 милиона евро и на приходите от програмата за публични инвестиции със 178 милиона.


Цените на петрола се повишиха и днес заради засилване на

Цените на петрола се повишиха и днес заради засилване на ...

......... няма да води преговори при сегашните обстоятелства.В същото време ОПЕК и основните производителки на петрол извън картела продължават политиката си на ограничаване на доставките. За 25-26 юни бе насрочена среща, на която да бъде обсъден добивът, но тя бе отложена за 3-4 юли, според източници от ОПЕК, цитирани от Ройтерс.


Курсът на еврото се задържа под прага от 1,12 долара.

Курсът на еврото се задържа под прага от 1,12 долара. ...

......... Курсът на еврото се задържа под прага от 1,12 долара. В междубанкова търговия днес единната европейска валута се разменяше за 1,1155 долара.Вчера Европейската централна банка определи референтен курс от 1,1167 долара за едно евро.


Венецуелският президент Николас Мадуро предложи предсрочни избори за Националното събрание,

Венецуелският президент Николас Мадуро предложи предсрочни избори за Националното събрание, ...

......... на 2020 г.,, информира БТА.Мадуро отпразнува днес годишнината от спорното си преизбиране в момент на засилваща се хуманитарна криза и политически катаклизми, посочва Асошиейтед прес.Той заяви в Туитър, че изборите на 20 май 2018 г. са били "победа" за венецуелците, въпреки че опозицията и много държави ги окачествяват като нечестни.


Американското правителство смекчи някои ограничения, наложени на китайската компания Huawei,

Американското правителство смекчи някои ограничения, наложени на китайската компания Huawei, ...

......... система за мобилни устройства ще се нарича Hongmeng. Тя е била разработена от самата компания, в случай че ограничителните мерки на САЩ не й позволяват повече да използва операционната система Android, която е собственост на Google. Това съобщи късно снощи порталът Хуавей сентрал, специализиран за новини за китайския телекомуникационен гигант


САЩ, Франция, Великобритания, Полша, Белгия и Германия блокираха свикване на

САЩ, Франция, Великобритания, Полша, Белгия и Германия блокираха свикване на ...

......... че сега не е време да се обсъжда тази резолюция", каза френският постоянен представител в ООН Франсоа Дьолатр.Германският посланик Кристоф Хойсген подкрепи френския си колега. И.д. постоянен представител на САЩ Джонатан Коен определи искането за провеждането на заседанието като "опит на Русия да отвлече вниманието от демократичните процеси в Украйна".


Столичната дирекция на вътрешните работи предприема всички необходими мерки за

Столичната дирекция на вътрешните работи предприема всички необходими мерки за ...

......... на стадиона. Вратите за посетители ще бъдат отворени в 16 ч.В деня на провеждане на футболния мач билети на касите на "Васил Левски" няма да се продават.Във връзка с провежданото спортно мероприятие, в следобедните часове е възможно да възникне временно затруднение в движението в централната градска част, допълват от СДВР.


Българка пледира виновна пред съд в Ню Йорк по обвинения

Българка пледира виновна пред съд в Ню Йорк по обвинения ...

......... призна, че е гарантирала заеми. Това накара чуждестранни донори да прекратят подкрепата си за Мозамбик. В резултат националната валута се срина и страната изпадна в неплатежоспособност, като спря да обслужва държавния си дълг.Според американската прокуратура най-малко 200 милиона долара са били отклонени от подсъдимите и от други мозамбикски държавни служители.


Съд във Франция нареди на лекарите да подновят дейностите за

Съд във Франция нареди на лекарите да подновят дейностите за ...

......... му жалба, каза техен адвокат, който определи постановлението като "огромна победа".Това е поредният епизод от ожесточена правна битка, разделила семейството на Ламбер и обществеността във Франция. Съпругата му, негов племенник и други роднини подкрепят решението за спиране на поддържането на живота му, а родителите му и други близки са против.


Почина трикратният световен шампион от Формула 1 Ники Лауда. Той

Почина трикратният световен шампион от Формула 1 Ники Лауда. Той ...

......... 70 години.Австриецът спечели титлите през 1975 и 1977 с Ферари и през 1984 с Макларън.След края на своята активна кариера Лауда стана собственик на няколко авиокомпании като основа Lauda Air, Air Niki и Lauda MotionЛауда беше част от "Мерцедес" от края на 2012 г., като зае ролята на неизпълнителен директор.


25-годишен българин загина след инцидент в планината Олимп в Гърция,

25-годишен българин загина след инцидент в планината Олимп в Гърция, ...

......... сложно – често е заснежено и влажно. Въпреки това, бързо са се отзовали спасителните екипи в района и веднага е оказана помощ. Това, което е забавило транспортирането на нашия гражданин е необходимостта от действия на специален, в случая е бил военен хеликоптер, поради голямата надморска височина”, каза още генералният консул.


След тортата със сметана, млечният шейк се превърна в поредното

След тортата със сметана, млечният шейк се превърна в поредното ...

......... за евродепутат от същата партия, пък беше залят с млечен шейк и замерен със сурова риба преди предизборна проява в Югозападна Англия.Инцидентите отразяват климата на напрежение в Обединеното кралство заради бавенето на Брекзита, отложен от 29 март на 31 октомври и наложил участие на страната в евровота, отбелязва Франс прес.


Американският президент Доналд Тръмп каза, че ако Иран се опита

Американският президент Доналд Тръмп каза, че ако Иран се опита ...

......... стана след актове на саботаж срещу кораби в Персийския залив, сред които и саудитски петролни танкери, за които никой не пое отговорност. Вашингтон официално не приписва тези действия на Техеран, но обвини Иран на няколко пъти, че подготвя атаки, по-специално чрез предани на него групи в Близкия изток, например Ирак.Днес ще преобладава слънчево време, след обяд над източните и

Днес ще преобладава слънчево време, след обяд над източните и ...

......... Черноморието ще преобладава слънчево време. След обяд ще се развие купеста облачност, но само на отделни места, главно по северното крайбрежие ще превали краткотраен дъжд. Ще духа до умерен вятър от запад-югозапад. Максимални температури на въздуха: 22°-27°. Температурата на морската вода е 16°-18°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.


Днес ще се проведе първият държавен зрелостен изпит за зрелостницит.

Днес ще се проведе първият държавен зрелостен изпит за зрелостницит. ...

......... с печатни букви трите си имена, ЕГН и входящия си номер от служебната бележка, след това трябва да се подпишат.Изключително важно е да не отделят идентификационната бланка от листа за отговори. След това получават последователно изпитния материал за всеки модул. На зрелостните изпити се ползва само химикалка с черен цвят.


Една искра, промъкнала се в мрака, може да разпали силен

Една искра, промъкнала се в мрака, може да разпали силен ...

......... поставил 10 задължителни условия. Това са избраните от вас думи. Може да включите буквално всичко – например „портокал” – и покривът на вашата къща може да стане оранжев. Или „чиния” – и прозорците ще придобият овална форма. Докато рисувате, си представяйте как би изглеждала сградата в реалността.Продължава на следващата страница.В работата ми като професионален коуч на мениджъри от цял

В работата ми като професионален коуч на мениджъри от цял ...

......... екип и на фирмата им.Според мен истински успешният лидер трябва да е олицетворения на всички тези качества. Степента, в която вие не отговаряте на някои от тях, е равна на вероятността да се провалите като лидер.…………Лоли Даскал, президент и изпълнителен директор на консултантската фирма Lead From Within, в своя блог.


Канцлерът на Австрия Себастиан Курц обяви, че иска отстраняването от

Канцлерът на Австрия Себастиан Курц обяви, че иска отстраняването от ...

......... неговата формация. Заради скандала Щрахе подаде оставка като партиен лидер и като вицеканцлер.Същевременно днес Памела Ренди-Вагнер, ръководителката на Австрийската социалдемократическа партия, най-голямата опозиционна партия в Австрия, поиска оставката на самия Курц и каза, че това ще е единственото добро и трайно решение на настоящата политическа криза в Австрия, предаде ДПА.


Леден дъжд с размерите на лешник е паднал в района на Монтана,

Леден дъжд с размерите на лешник е паднал в района на Монтана, ...

......... Монтана, съобщи Нова телевизия.За момента не е ясно колко и какви щети са нанесени. Кадри на бедствието бяха публикувани в социалните мрежи.Синоптиците предупреждават, че опасният фронт се придвижва към плевенска и ловешка области.Facebook страницата “Meteo Balkans” публикува кадри от опутошителната градушка край село Долна Вереница, на няколко километра от Монтана.


Европейският фонд за стратегически инвестиции (ЕФСИ) - фондът

Европейският фонд за стратегически инвестиции (ЕФСИ) - фондът "Юнкер" - ...

......... на инфраструктура и иновационни проекти, които трябва да генерират 249,7 млрд. евро допълнителни инвестиции, докато Европейският инвестиционен фонд (ЕИФ), който е част от ЕИБ е одобрил 19,5 млрд. евро чрез споразумения с посреднически банки и фондове за финансиране на МСП, които пък се очаква да генерират 148,9 млрд. евро допълнително.


Холивудската легенда Арнолд Шварценегер няма да повдига обвинение срещу мъжа,

Холивудската легенда Арнолд Шварценегер няма да повдига обвинение срещу мъжа, ...

......... че е бил бутнат от човек от публиката и че е разбрал, че някой го е изритал в гърба, след като е видял видеото. След инцидента нападателят веднага бе предаден на полицията от охранителите на Арни. Arnold Schwarzenegger gets attacked in South Africa pic.twitter.com/Sx3IkwGZVp— Nick Monroe (@nickmon1112) May 18, 2019


Косово спасява албанската икономика с въведените стопроцентови мита за внос

Косово спасява албанската икономика с въведените стопроцентови мита за внос ...

......... (72,4 милиона евро).От друга страна, албанският износ към други страни отбелязва спад. През първото тримесечие са изнесени стоки за 99 милиарда леки /810 милиона евро/, което е с 2,3 процента по-малко от същия период миналата година. Най-голямо влияние за това е оказало намаленото производство на електроенергия и горива в страната.


Почти 200 замъка в Румъния са обявени за продан на

Почти 200 замъка в Румъния са обявени за продан на ...

......... са под наблюдение. Никой не иска да даде очакваните 2 млн. евро, за да придобие обекта - последната оферта е била за една четвърт от парите.Аукционна къща в Клуж разказва, че над 150 замъци и имения са в продажба. Общата търсена сума за историческите сгради е около 200 млн. евро.


Стотици демонстранти участваха в шествие до законодателното събрание на щата

Стотици демонстранти участваха в шествие до законодателното събрание на щата ...

......... още в шестата седмица на бременността, отбелязва Асошиейтед прес.Нито един от тези закони обаче всъщност не е влязъл в сила и всеки един от тях се очаква да бъде блокиран в съдилищата в хода на оспорвания по съдебен ред. В крайна сметка най-вероятно въпросът ще бъде решен от Върховния съд.


С мама си говорим по телефона, със сестра ми си

С мама си говорим по телефона, със сестра ми си ...

......... време на общата вечеря не, няма как да се заменят нито с китайско, нито с италианско или друго поръчано с доставка и хапнато на крак или пред компютъра.Да, сигурно за някого всички тези неща са глупави и дреболии, но именно такива дребни подробности подклаждат семейния огън.Подобни текстове четете на noviteroditeli.bg


Уолстрийт постепенно се възстановява от шока на търговската война на

Уолстрийт постепенно се възстановява от шока на търговската война на ...

......... песимизма има превес на пазара. Всяка сесия започва със силни покупки, зад които стоят капиталите на институционални инвеститори. Това ще се ускори, ако S&P 500 премине над равнището от 2890 пункта. Сценарият за спад на пазара ще се развие едва при пробив под 2800 пункта. Автор: Цветослав Цачев, Елана Трейдинг


Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева се срещна

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева се срещна ...

......... ни окаже помощ за привличането на голям германски автомобилен инвеститор в България Хайко Маас каза, че е очаквал подобен въпрос, но политиците не се месят в решенията на частни компании. Надявам се компанията скоро да обяви своето решение, за да не се налага да отговарям на такива въпроси, допълни германският външен министър.


За да възстанови баланса в търговията с Китай, президентът на

За да възстанови баланса в търговията с Китай, президентът на ...

......... влияние и регионализацията ще се засили с появата на европейски и азиатски финансови и валутни полюси. Американците обаче доминират финансовия сектор, те няма да се оставят да бъдат изместени, без да реагират. Валутната война би могла да бъде следващото оръжие, което Доналд Тръмп ще извади. Матилд Льомоан, в. "Ле-з-еко" / БТА


Четири варианта за нов национален стадион е предложила Столичната община

Четири варианта за нов национален стадион е предложила Столичната община ...

......... да се построи зала “Арена Армеец”. Но според арх. Здравков теренът там на бул. “Ломско шосе”, който е общински, не е добре обезпечен транспортно.И последният вариант за изнасяне на националния стадион в периферията на града по примера на “Алианц Арена” в Мюнхен бил да се търсят частни терени и инвеститори.