Ако една снимка е колкото хиляда думи, то колко е

Ако една снимка е колкото хиляда думи, то колко е ...

......... колкото могат да преместят пръста си по екрана.5. Видеата са скъпиЦената за видеата драстично спадна. Да, можете да похарчите хиляди, но не е нужно. Инвестирайте в добър микрофон, уебкамера и добро LED осветление. Можете да създадете евтино видео студио за вашия бизнес у дома.По материал на Inc.com, автор: Габриела БеличовскаНе мисля че познавам хора, които не искат да бъдат

Не мисля че познавам хора, които не искат да бъдат ...

......... е станал велик, разчитайки само на себе си.7. „Разкажи ми повече за това“Вместо постоянно да проповядват собствените си виждания и идеи, уверените хора отделят време, за да изслушват внимателно това, което хората около тях казват. Ако не го разбират, те задават въпроси и искат разяснения.........................Мелани Къртин за Inc.comРедактор: Георги Георгиев


Президентът на САЩ Доналд Тръмп обмисля ответни мерки след нападението

Президентът на САЩ Доналд Тръмп обмисля ответни мерки след нападението ...

......... нагла атака срещу съюзник, който е един от най-важните световни производители на петрол. Дойде моментът Тръмп да се консултира с Конгреса, с водещи индустриални държави, които зависят от близкоизточния петрол, и с военните и разузнавателните анализатори извън вътрешния си кръг"Ню Йорк таймс" / БТА*Заглавието е на редакцията на "Мениджър Нюз"


Министърът на енергетиката Теменужка Петкова обяви за приключен шпионския скандал

Министърът на енергетиката Теменужка Петкова обяви за приключен шпионския скандал ...

......... за 1,1 милиарда евро. Като алтернатива той предложи друг вариант: в рамките на осем месеца, тоест до края на тази година, за 1,29 милиарда евро. Резултатите от търга бяха обжалвани от втория му участник - „Газово развитие и разширяване в България“. Тази жалба беше отхвърлена във вторник от местния съд.


Две награди спечелиха българските участници на Европейския конкурс за млади

Две награди спечелиха българските участници на Европейския конкурс за млади ...

......... да следваме, и на вашите идеи, можем да постигнем още по-добри резултати”, каза министърът. Той призова учениците и студентите да бъдат активни и постоянни, а след време да предадат опита си на младите поколения. „Това е симбиозата на образование и науката, която движи света в последните столетия“, подчерта Красимир Вълчев."Кандидатът за главен прокурор Иван Гешев не се поддава на ...

......... у нас е една от най-откритите и честни. Докладът беше приет единодушно от Комисията като обобщеният извод в него е, че Иван Гешев спазва изискванията на етичния кодекс на магистратите и притежава необходими нравствени качества. Комисията отбелязва още, че след 2016 г., когато той оглавява спецпрокуратурата, тя е постигнала значителни успехи.


Американският технологичен гигант Apple оспори днес пред европейското правосъдие решението

Американският технологичен гигант Apple оспори днес пред европейското правосъдие решението ...

......... решението на Европейската комисия, задължила компанията да изплати на Ирландия 13 милиарда евро компенсации за неоправдани данъчни облаги.През август 2016 година Еврокомисията обяви, че данъчни постановления на Ирландия през 1991 и 2007 година изкуствено са занижили данъчното бреме на Apple за над две десетилетия, което е равносилно на държавна помощ.   


Газпром е построил 1989 километра от газопровода

Газпром е построил 1989 километра от газопровода "Северен поток -2" ...

......... О Ем Ви, англо-холандската Шел (Shell), германските Унипер (Uniper) и Винтерсхал (Wintershall). Те финансират 50 процента от проекта.По предварителни данни Газпром е добил за периода от 1 януари до 15 септември 2019 година 348,1 милиарда кубически метра газ, което е с 1,1 процента повече от същия период на миналата година.   


Словенският алпинист и любител на екстремните спускания Даво Карничар, станал

Словенският алпинист и любител на екстремните спускания Даво Карничар, станал ...

......... известен през 2000 г., когато направи първото непрекъснато спускане със ски от Еверест по най-използвания маршрут. Пет години по-рано той се спусна от Анапурна - друг от най-високите върхове на планетата, а до 2006 г. записа в личния си актив спускане със ски от най-високите върхове на всичките седем континента.


Френският президент Еманюел Макрон призова за твърдост при отказване на

Френският президент Еманюел Макрон призова за твърдост при отказване на ...

......... мигрантите се отвеждат във временни убежища и им се позволява да подадат молби за убежище.Правозащитни групи предупредиха, че евакуациите не спират мигрантите да се върнат в района. Мигранти, бягащи от бедност и конфликти, се събират отдавна в градове по френското крайбрежие, надявайки се да прекосят Ламанша и да достигнат Великобритания.Няма опасност от заразяване вследствие на експлозията и пожара в

Няма опасност от заразяване вследствие на експлозията и пожара в ...

......... ремонт, е избухнала газова бутилка и това е предизвикало пожар. Един служител е ранен, има счупени прозорци, но пожарът е бил овладян, конструкцията на сградата не е пострадала. В засегнатата от пожара част на сградата няма опасни субстанции.Новосибирск е третият по население град в Русия с над 1,5 милиона жители.


Управителният съвет на БНБ потвърди решението си за поетапно увеличаване

Управителният съвет на БНБ потвърди решението си за поетапно увеличаване ...

......... на лихвените проценти по кредитите, отбелязва Централната банка.Поддържането на антицикличен капиталов буфер в период на благоприятни икономически условия може да допринесе за съхраняване и допълнително засилване на капиталовата позиция на банковата система, с което да се повиши устойчивостта на кредитните институции към бъдеща реализация на кредитен риск, посоват от институцията. 


Фирмените заеми са ефективно решение, ако искате да сте пред

Фирмените заеми са ефективно решение, ако искате да сте пред ...

......... сфери – хотелиерство, производство, търговия, услуги за населението, туризъм, строителство, здравеопазване. Компанията увеличава клиентите си, като разширява продуктовото си портфолио спрямо индивидуалните нужди на бизнеса и улеснява още повече процеса при отпускането на бърз кредит. За повече информация:www.sifinance.net, +359 899 71 14 27, e-mail: [email protected]Ето и основните продукти на компанията:04_7.jpg


Еквадорското правителство разследва публикуването на личните данни на милиони граждани

Еквадорското правителство разследва публикуването на личните данни на милиони граждани ...

......... съдържат голям процент поверителна информация.Според министъра на телекомуникациите Андрес Мичелена данните са били събрани от частна фирма при управлението на предишния президент Рафаел Кореа. Мичелена добави, че в случая са замесени служители на националната информационна система.Кореа е твърд противник на сегашния президент Ленин Морено, негов бивш съюзник, отбелязва Франс прес.
Стабилна активност се наблюдава на пазара на офис площи. До

Стабилна активност се наблюдава на пазара на офис площи. До ...

......... Кризата през 2008 г. обаче показа на много индивидуални участници-неспециалисти, изкушили се да стартират собствени проекти, че високата възвращаемост не е гарантирана. С развитието на пазара, ставаме свидетели на нов тип вложения – дялово участие в компании, управлявани от хора с дългогодишен професионален опит в сектора. ", коментира Таня Косева-Бошова.


Ниските заплати за IT специалисти в държавния сектор са една

Ниските заплати за IT специалисти в държавния сектор са една ...

......... на киберсигурността на държавно ниво се разчита главно на съвместна работи с всички граждански организации, стопански инициативи и т.н., „защото защитаваме и хората, и бизнеса, а оттам - и държавната сигурност.“На събитието висши представители на властта, министри, бизнесмени и представители на частния сектор наблюдаваха и  публична демонстрация на хакерска атака.


С 394 гласа „за“, срещу 206 гласа „против“ и 49

С 394 гласа „за“, срещу 206 гласа „против“ и 49 ...

......... парични въпроси. Целта на т.нар. „диалог по въпорсите на паричната политика“ е банката да обясни своята парична политика и решения пред избраните представители на европейските граждани. Председателят на ЕЦБ също така представя годишния отчет на банката на пленарно заседание и отговаря в писмена форма на писмено зададени въпроси от депутати.


Британският Върховен съд започва днес да обсъжда законно ли е

Британският Върховен съд започва днес да обсъжда законно ли е ...

......... нещо, което мога да направя, е да изчакам и да видя какво ще кажат съдиите", заяви той в интервю за телевизия Би Би Си.Министърът на правосъдието Робърт Бъкланд от своя страна каза по телевизия "Скай нюз", че правителството ще се съобрази със съдебните решения, "защото ние уважаваме върховенството на закона".


Средната цена на петрола на Организацията на страните износителки на

Средната цена на петрола на Организацията на страните износителки на ...

......... Зафиро (Екваториална Гвинея).Историческият максимум за "кошницата на ОПЕК" е цената от 140,73 долара за барел, отчетена на 3 юли 2008 година.Цената на барел петрол се определя чрез извеждане на средна аритметична величина от котировките към момента на закриване на търговията с всички сортове от "кошницата на ОПЕК" предходния работен ден.(БТА)


Основните борсови индекси на пазарите в Европа започнаха търговската сесия

Основните борсови индекси на пазарите в Европа започнаха търговската сесия ...

......... бенчмарк SOFIX отчете ръст от 0,24 пункта, или 0,04%, до 580,26 пункта. BGBX40 се остана без промяна при 113,53 пункта. BGTR30 изтри 0,44 пункта от стойността си, или 0,09%, достигайки ниво от 506,43 пункта. BGREIT се понижи с 0,32 пункта, или 0,25%, до 126,29 пункта. *Информацията е актуална към 13:20  часа  


Брижит Макрон, съпругата на френския президент Еманюел Макрон, ще се

Брижит Макрон, съпругата на френския президент Еманюел Макрон, ще се ...

......... да убеди желаещите, че може да се стартира отново в живота на всякаква възраст. Съпругата на президента се раздели с преподаването преди 4 години, за да подкрепи политическата кариера на Еманюел Макрон, който също е бил нейн ученик. Последната й работа като учител е била в престижно частно училище в Париж.


Двойно повече почистени места и близо 700 акции за реновиране

Двойно повече почистени места и близо 700 акции за реновиране ...

......... всеки 10 000 тона отпадъци, почистени от доброволци , спестяват 22 млн. евро и 3 години работа на институциите. Така, със събраните до момента над 94 хил. тона отпадъци доброволците в инициативата „Да изчистим България заедно” са спестили над 206 млн. евро и повече от 28 години работа на институциите. 


Племенникът на Меган Маркъл, Тайлър Дуули кръсти наркотик на 3-месечния

Племенникът на Меган Маркъл, Тайлър Дуули кръсти наркотик на 3-месечния ...

......... на която Тайлър не беше поканен, той стартира бизнеса си с канабис, кръстен на нея – Markle Sparkle. 28.5 грама от него струваха 150 долара и беше промотиран с лозунга: „Толкова силен, че ще ти отвее короната!“. Момчето е син на Томас Маркъл-младши, който е полубрат на херцогинята на Съсекс. 


Атаката срещу НАП, макар и невиждана по мащабите си до

Атаката срещу НАП, макар и невиждана по мащабите си до ...

......... от тези хакери взаимодействие". Младен Маринов посочи, че някои от тях имат морални качества, които трудно се променят. "Въпреки че всеки работи за пари, няма какво да се лъжем, всичко минава през парите, въпреки борбата за пари, те имат морал, който в определена ситуация, помагат на институциите", допълни още той. 


Има данни за длъжностно престъпление във връзка с безпрецедентното спиране

Има данни за длъжностно престъпление във връзка с безпрецедентното спиране ...

......... профилактика на студийния комплекс на „Хоризонт“ и че не е имало технически причини, които да налагат извършването на такава профилактика.Случаят се поема от Софийска градска прокуратура, която тепърва ще преценява дали данните за евентуално длъжностно престъпление, открити по отношение на техническия директор, ще станат повод и за повдигането на обвинения.


Доц. Маню Моравенов е новият изпълнителен директор на БФБ. Освен

Доц. Маню Моравенов е новият изпълнителен директор на БФБ. Освен ...

......... в Съвета за развитие на капиталовия пазар и Националната комисия за корпоративно управление. Той има сериозни заслуги и за международното позициониране на БФБ, отчитат от Борда на директорите с благодарност и пожелание за бъдещи успехи.Предстои новият изпълнителен директор да бъде одобрен от Комисиятаза финансов надзор и вписан в Търговския регистър.


Двама души са откарани в болница, след като тир се

Двама души са откарани в болница, след като тир се ...

......... са били бременна жена с малко момиченце и майката на жената. Съпругът на бременната жена я е откарал до болницата във Враца, за да проверят състоянието на бебето.Шофьорът на камиона също е откаран в болница.Полицията е отцепила района на катастрофата, като в момента се извършват огледи и теренът се разчиства.


Посещението на британския премиер Борис Джонсън в Люксембург по повод

Посещението на британския премиер Борис Джонсън в Люксембург по повод ...

......... Хълк в редица филми през последното десетилетие."Борис Джонсън забравя, че Хълк се бие само за доброто на всички. Да си ядосан и силен може също да значи, че си глупав и разрушителен. Хълк работи най-добре в екип и е бедствие, когато е сам", отбелязва Ръфало, цитиран от "Ню Йорк таймс".


Връщането в САЩ е крайната ми цел, но искам справедлив

Връщането в САЩ е крайната ми цел, но искам справедлив ...

......... различни причини. "Ще видим как ще реагират на новата ми книга", вмята той.Днес излизат мемоарите на Сноудън едновременно в около 20 страни, включително САЩ, Франция, Германия, Великобритания, Бразилия и Тайван.Книгата е изцяло написана от Едуард Сноудън и се публикува в САЩ от издателство Макмилан под заглавие "Лично досие" (Permanent Record).


Котировките на петрола поеха надолу тази сутрин. Пазарът е в

Котировките на петрола поеха надолу тази сутрин. Пазарът е в ...

......... доближи 20 на сто, което е най-много от близо 30 години.Нападението в Саудитска Арабия засили несигурността на пазар, който през последните месеци е сравнително потиснат заради забавянето на икономическия растеж в условията на търговска война между САЩ и Китай. Сега пък е изправен пред загубата на суров петрол, отбелязва Ройтерс.


Етичната комисия към прокурорската колегия във Висшия съдебен съвет заседава

Етичната комисия към прокурорската колегия във Висшия съдебен съвет заседава ...

......... прокурор на републиката Иван Гешев, съобщи БНТ.Това е един от последните етапи от процедурата, след като вчера Комисията по атестациите и конкурсите прие доклад, според който Иван Гешев притежава необходимите професионални качества за позицията.На 9 октомври предстои обсъждане на докладите, а на 24 октомври Иван Гешев трябва да бъде изслушан.


Младата шведска екоактивистка Грета Тунберг и младежкото движение

Младата шведска екоактивистка Грета Тунберг и младежкото движение "Петъци за ...

......... направиха неща, каквито онези от нас, които са ангажирани от десетилетия, не успяха да направят", каза Найду пред АФП. "Не забравяйте, че тези ученици имат много важна роля за образоване на собствените им родители. Не допускайте Тръмповците и Болсонаровците по света да ви откраднат детството", призова той младежите в залата.


157 души искат по 1000 лева обезпечение заради теча на

157 души искат по 1000 лева обезпечение заради теча на ...

......... му Георги Гочев обясни, че сумата от 1000 лева е била определена на базата на неимуществените вреди, които завелите иска лица твърдят, че са претърпели.По думите на Юруков е възможно различните участници в иска да получат различни размери на обезщетението. А процесуалния способ за определянето на такъв са свидетелските показания.


Пазарите в момента залагат на 90-процентова вероятност Управлението за федерален

Пазарите в момента залагат на 90-процентова вероятност Управлението за федерален ...

......... също надцени растежа след краткосрочния "евробум" през 2017 година и след това бе принудена отново да прибегне към стимули. Миналата седмица институцията обяви, че възобновява програмата си за изкупуване на облигации, припомня Маркетуоч.Вчера президентът на САЩ Доналд Тръмп, цитиран от Ройтерс, призова УФР към голямо понижение на лихвата и стимули.


Това лято е най-горещото в северното полукълбо, откакто се правят

Това лято е най-горещото в северното полукълбо, откакто се правят ...

......... до август е бил втори по горещина, след жаркото лято на 2016 г., за 140-те години, в които се събира информация за температурите.Петте най-знойни лета са били през последните пет години според НУОА, а първите осем месеца на 2019 г. са трети по най-високи температури в съхранената информация, информира БТА.


Всичките активи на „Корпоративна търговска банка” отидоха в руски ръце,

Всичките активи на „Корпоративна търговска банка” отидоха в руски ръце, ...

......... всичко, което е опитал сам да направи, се е провалил. Създаден му е комплекс за малоценност и комплекс за признателност. Това се поддържа на всички нива, учи се в училище”, отбеляза Костов.Бившият премиер предупреди, че партиите в парламента, които са свързани с Москва, са много по-опасни от НПО-тата като „Русофили".


Еврото отново се стабилизира над прага от 1,10 долара, след

Еврото отново се стабилизира над прага от 1,10 долара, след ...

......... Еврото отново се стабилизира над прага от 1,10 долара, след като през вчерашната сесия понесе значителни загуби, съобщиха германски сайтове за финансова информация.В междубанковата валутна търговия тази сутрин единната европейска валута се разменяше за 1,1010 долара.ЕЦБ вчера определи референтен курс от 1,1031 долара за едно евро


Гърция предложи официално на Международния валутен фонд да погаси предсрочно

Гърция предложи официално на Международния валутен фонд да погаси предсрочно ...

......... спасителната програма, която избави Гърция от финансовата криза през 2010 г. Повечето от тези средства вече са изплатени.Гръцката програма за реформи и строги ограничителни мерки приключи в края на август 2018 г. Оттогава Атина е в състояние да стои на собствените си крака и отново да търгува на капиталовите пазари.


Наземният персонал на холандския въздушен превозвач Ка Ел Ем (KLM)

Наземният персонал на холандския въздушен превозвач Ка Ел Ем (KLM) ...

......... на наземния персонал на холандското подразделение на Ер Франс-Ка Ел Ем (Air France-KLM) ще спрат работа за четири часа в сряда от 11 ч. по Гринуич (14 ч. бълг. време), посочи синдикалната организация.По-рано този месец двучасови стачки доведоха закъснения и отменяне на десетки полети на амстердамското летище Схипхол, припомня агенцията


Германия иска бюджетът на ЕС за 2021-2027 година да не

Германия иска бюджетът на ЕС за 2021-2027 година да не ...

......... бързо дългосрочния бюджет. Това твърдят високопоставени представители на фона на опитите да Германия и други северни страни да свият разходите, предаде БТА.Бюджетът за текущия седемгодишен период е 1 процент, а миналата година Европейската комисия предложи 1,1 трилиона евро, което би било 1,11 на сто от брутния национален доход, припомня Ройтерс


На 30 септември изтича срокът за подаване на коригиращи данъчни

На 30 септември изтича срокът за подаване на коригиращи данъчни ...

......... на доходите на физическите лица и формуляра за облагане с корпоративни данъци на юридическите.Това става с подаването на еднократна коригираща декларация, след изтичане на срока за подаване на годишната данъчна декларация, но преди 30 септември на текущата година за промени, свързани с декларираните данъци от предходната година, пише в съобщението.


Необичайно топлото време продължава и днес, като максималните температури ще

Необичайно топлото време продължава и днес, като максималните температури ще ...

......... 17°.Над Черноморието също ще бъде слънчево. Ще духа слаб до умерен западен вятър. Максималните температури ще бъдат между 27° и 31°. Температурата на водата е 23-25°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.Слънцето ще изгрее в 07:08 часа и ще залезе в 19:34 часа. Продължителността на деня е 12:26 часа


Комбинацията от все по-използваните гласови асистенти и маркетинга създава нови

Комбинацията от все по-използваните гласови асистенти и маркетинга създава нови ...

......... на потребителите, но трябва да започнат, преди конкурентите им да ги изпреварят.С увеличването на използваемостта на гласовите технологии, бизнесът трябва да започне да мисли как ще развие маркетингови стратегии, които да паснат, и как ще използва гласовите данни, за да даде по-добро потребителско изживяване.По материал на Inc.com, автор: Габриела БеличовскаТова че имате офис на последния етаж и на врата

Това че имате офис на последния етаж и на врата ...

......... само върху негативното, може да бъде изключително трудно да постигнете какъвто и да е било напредък в работата. Негативизма създава токсична култура, при която успехите на служителите остават незабелязани и всяко постижение се омаловажава.………………. Лоли Даскал, президент и изпълнителен директор на консултантската фирма Lead From Within, в своя блог.Редактор: Георги Георгиев


Актрисата Марго Роби е новото лице на парфюмите на Chanel.

Актрисата Марго Роби е новото лице на парфюмите на Chanel. ...

......... посланик на марката, избран от творческия директор Карл Лагерфелд, преди смъртта му през февруари тази година. Парфюмът, с който дебютира, е флорален и съдържа жасмин, иланг-иланг, портокалов цвят и тубероза. Той е разработен от Оливие Полж, синът на единствения парфюмер на Габриел „Коко“ Шанел, чието дело е прочутият Coco Mademoiselle.


Избраната за председател на европейската комисия Урсула фон дер Лайен

Избраната за председател на европейската комисия Урсула фон дер Лайен ...

......... ние", заяви тя.Фон дер Лайен цитира член 2 от Договора за Европейския съюз, в който се казва, че "Съюзът се основава на ценностите на зачитане на човешкото достойнство, на свободата, демокрацията, равенството, правовата държава, както и на зачитането на правата на човека, включително правата на лицата, които принадлежат към малцинства".


Севернокорейският лидер Ким Чен-ун е изпратил миналия месец на президента

Севернокорейският лидер Ким Чен-ун е изпратил миналия месец на президента ...

......... дипломатическите разговори с Вашингтон ще започнат отново до "няколко седмици", но на тях нямало да се обсъжда темата за ядрените оръжия, ако преди това не бъдат премахнати външните заплахи срещу комунистическата държава, предаде Асошиейтед прес. По думите на източника предстоящите работни контакти ще предопределят подхода на севернокорейската дипломация спрямо САЩ. 


Преговорите между Великобритания и Европейския съюз за споразумение за напускане

Преговорите между Великобритания и Европейския съюз за споразумение за напускане ...

......... срещи", заяви премиерската канцелария след среща между Джонсън и председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер."Беше постигнато съгласие, че би трябвало също така да се водят преговори на политическо ниво между Мишел Барние и министъра за Брекзит", каза канцеларията, според която може също така да продължат разговорите между Юнкер и Джонсън.


Кубрат Пулев е на върха на професионалния бокс! Той е

Кубрат Пулев е на върха на професионалния бокс! Той е ...

......... е на 7 декември в Саудитска Арабия.Българинът ще излезе в мача за световната титла на IBF срещу победителя от двубоя между Джошуа и Руис до края на май 2020 г.В класацията на WBO Пулев е на седма позиция и шансовете да се бори за титла в тази версия са нищожни.


Северният флот на Русия съобщи днес, че е разположил модерни

Северният флот на Русия съобщи днес, че е разположил модерни ...

......... Новая земля в Арктика - стратегически регион, където Москва през последните години засилва присъствието си, предаде Франс прес, като цитра руски медии.Системите С-400 заместват по-старите С-300, разположени досега на островите между Карско и Баренцово море, информира БТА. Това съществено разширява зоната от арктическото въздушно пространство, контролирана от руските въоръжени сили.


Проблем с оптичен кабел е довел до спирането на излъчването

Проблем с оптичен кабел е довел до спирането на излъчването ...

......... спирали, спирал е сигналът, подаван от БНР към предавателите", уточни пред СЕМ и Константин Тилев от Комисията за регулиране на съобщенията (КРС).От СЕМ пък съобщиха, че при тях са постъпили две декларации от работещи в радиото - една за безрезервна подкрепа към генералния директор и една - за съвсем обратното.


Специалистът по инвазивна кардиохирургия д-р Петър Лазов отрече изнесената в

Специалистът по инвазивна кардиохирургия д-р Петър Лазов отрече изнесената в ...

......... на болницата, съобразно свършената работа. Процентът ДМС не е изключение и много колеги от болницата получават същия процент.Това е подла лъжлива скълъпена история с цел да злепостави мен, както и  да злепостави отделението и болницата. Смятам да съдя въпросните журналисти. С уважение:Д-р Петър Лазов – Инвазивен кардиолог – МБАЛ Пазарджик АД" 


Освен счупена раменна става, председателят на парламента Цвета Караянчева има

Освен счупена раменна става, председателят на парламента Цвета Караянчева има ...

......... оперирана буквално по спешност вечерта. Извършихме оперативна интервенция, с която стабилизирахме счупването със специални винтове, за да е възможно в следващите 15 дни да започне да я раздвижва и в рамките на един месец да бъде в кондиция и да започне да прави всичко с ръката", посочи още проф. Балтов.


Водещият бизнес университет Висше училище по застраховане и финанси (ВУЗФ)

Водещият бизнес университет Висше училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) ...

......... подкрепа на развитието на млади талантливи хора по пътя им към професионално израстване в креативната индустрия. Тя е в унисон и с дългосрочните планове на ВУЗФ да създава иновативни програми, с които да осъществи ефективна връзка между висшето образование и бизнеса, подготвяйки специалисти за професии, от които пазарът има нужда.


Министърът на енергетиката на САЩ Рик Пери обвини днес Иран,

Министърът на енергетиката на САЩ Рик Пери обвини днес Иран, ...

......... призова днес към "най-голяма сдържаност", след като САЩ обвиниха Иран за нападението, предаде Франс прес, цитирана от БТА."Важно е фактите да бъдат изяснени и да бъде определен виновникът за тази жалка атака. В същото време Европейският съюз повтаря своя призив за най-голяма сдържаност и за деескалация", каза говорителката на Могерини.


Следвайки четири поредни сесии на ръст основните индекси на пазарите

Следвайки четири поредни сесии на ръст основните индекси на пазарите ...

......... от 1,83 пункта, или 0,32%, до 580,48 пункта. BGBX40 се напредна с 0,11 пункта, или 0,10%, до 113,59 пункта, или 0,13%, до 113,40 пункта. BGTR30 изтри 0,74 пункта от стойността си, или 0,15%, достигайки ниво от 507,30 пункта. BGREIT остана без промяна при 126,77 пункта. *Информацията е актуална към 13:50  часа


Специализираната прокуратура се самосезира след излъчено по Нова телевизия разследване

Специализираната прокуратура се самосезира след излъчено по Нова телевизия разследване ...

......... ще бъде възложено на ГДБОБ спешно извършване на проверка по излъченото журналистическо разследване. Освен това ще бъдат възложени проверка и на АДФИ на НАП да започнат данъчни проверки на уличения лекар и, вероятно други замесени негови колегии. Проверка ще бъде извършена и на Изпълнителна агенция „Медицински одит””, заяви Иван Гешев.


Днес е последният ден, в който партии и местни коалиции

Днес е последният ден, в който партии и местни коалиции ...

......... обявени тарифите на печатните и онлайн новинарските издания, както и на доставчиците на онлайн новинарски услуги. В този срок медиите с регионален обхват трябва да предоставят тарифите си на общинските избирателни комисии, а ако са с национален, на ЦИК и Сметната палата. За електронните медии срокът изтича на 26 септември.


Целият управителен съвет на БНР, начело с генералния директор Светослав

Целият управителен съвет на БНР, начело с генералния директор Светослав ...

......... заседанието са поканени и представители на Комисията за регулиране на съобщенията.Междувременно тази сутрин от БНР съобщиха, че с решение на управителния съвет заплатите на хората, които работят в радиото, ще бъдат увеличени с 25% от следващата година. Увеличението ще е за сметка на капиталовите разходи, предвидени в бюджета на медията. 


Британският премиер Борис Джонсън ще проучи какви са шансовете да

Британският премиер Борис Джонсън ще проучи какви са шансовете да ...

......... Източникът не каза къде ще се състои обядът, но ресторант "Буке гарни" - сграда от 18-и век в средновековното сърце на Люксембург, предлага охлюви и сьомга в постоянното си меню, посочва Ройтерс.Днес в Люксембург ще се срещнат и британският министър за Брекзит Стивън Баркли и преговарящият на ЕС Мишел Барние. 


Средната цена на петрола на Организацията на страните износителки на

Средната цена на петрола на Организацията на страните износителки на ...

......... Зафиро (Екваториална Гвинея).Историческият максимум за "кошницата на ОПЕК" е цената от 140,73 долара за барел, отчетена на 3 юли 2008 година.Цената на барел петрол се определя чрез извеждане на средна аритметична величина от котировките към момента на закриване на търговията с всички сортове от "кошницата на ОПЕК" предходния работен ден.(БТА)


Веригата за бързо хранене KFC е разработила игра, в която

Веригата за бързо хранене KFC е разработила игра, в която ...

......... да се сближат още повече и да започнат връзка. Освен това, в него са включени и рецепти, кулинарни битки, 11 билки и подправки, а завършекът остава в тайна.Това не е първият път, в който компанията използва образа на създателя си – по-рано тази година той „оживя“ като компютърно генериран инфлуенсър. 


Водещите издания на МИТ ПРЕС ООД - Списание

Водещите издания на МИТ ПРЕС ООД - Списание "Мениджър" и ...

......... "Мениджър" и новинарското онлайн издание "Мениджър Нюз" регистрираха в срок и обявиха, както изисква законът, пред ЦИК и Сметната палата официалните си рекламни тарифи за политически партии, коалиции и независими кандидати, участващи в Местни избори 2019. Тарифите вече са публикувани и на сайта "Мениджър Нюз". За повече информация, вижте тук 


Това беше саботаж срещу правителството - така премиерът Борисов обобщи

Това беше саботаж срещу правителството - така премиерът Борисов обобщи ...

......... присъства на откриването по здравословни причини. В същото време обаче стана ясно, че Юнкер има работен обяд днес с Борис Джонсън. На отбрани блюда от охлюви, сьомга и сиренаНа откриването на завода в Пешера днес присъстват още министрите на околната среда и водите, на финансите, на икономиката и на здравеопазването.


Професионалната гимназия по електроника във Велико Търново се издържа от

Професионалната гимназия по електроника във Велико Търново се издържа от ...

......... на училището Нели Николова, като допълва, скъпите гъби вече се пазят от две кучета, след като министерството на образованието одобрило проект за заграждането на двора.  Ваденето на трюфели ще започне през ноември, като със спечелените пари от тяхната продажба ще бъдат закупени нови компютри и интерактивни помагала за учениците.  


Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху обеща да анексира еврейските селища

Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху обеща да анексира еврейските селища ...

......... БТА.Пред израелското военно радио Нетаняху каза, че планира да анексира "всички селища", вкл. това, което е във вътрешността на най-големия палестински град Хеброн. На въпрос дали ще бъде анексиран и еврейският анклав с неколкостотин жители в размирния град, той отговори утвърдително.На изборите утре премиерът ще се бори за политическо оцеляване.


Свободата на словото е в основата на демокрацията и в

Свободата на словото е в основата на демокрацията и в ...

......... това спиране и зад всичките тези събития.“, каза президентът. Радев добави, че въпреки всичко вижда „лъч надежда“ , идващ от поведението и реакцията на журналистите от БНР, които проявиха солидарност и подкрепени от свои колеги от други медии дадоха пример как се отстояват достойнство, свобода на словото и професионални стандарти