Amazon и Google продадоха 27 млн. гласови устройства в САЩ

Amazon и Google продадоха 27 млн. гласови устройства в САЩ ...

......... казва Шарма. И докато пазаруването е естествено продължение на гласовия изкуствен интелект, в близкото бъдеще ще бъде сложно да откриваме нови марки и да изследваме продукти, без да разчитаме изцяло на препоръки от Amazon или Google. Има три области, в които гласът може да повлияе на пазаруването през 2018 г. Те са следните: 


Може би сте чували думите: „Хората не напускат работата си

Може би сте чували думите: „Хората не напускат работата си ...

......... идват навреме за срещите и преминават направо към основната тема на дискусия. Те не губят време с празни приказки, с които да ви впечатлят, защото знаят, че това означава, че ще трябва да останете в офиса до по-късно, за да завършите по-важните задачи, които сте отложили заради продължилата по-дълго среща.За трета поредна година Siemens е на първо място в

За трета поредна година Siemens е на първо място в ...

......... оценката по 9 критерия. Това са иновации, управление на персонала, финансова стабилност, дългосрочна стойност на инвестициите, управление на корпоративните активи, качество на управление, качество на продуктите и услугите, корпоративна социална отговорност, глобална конкурентоспособност. Siemens е лидер по всички критерии, която я класира на първо място в нейната категория Industrial Machinery. 


Apple влезе във войната на т. нар. смарт спийкъри или

Apple влезе във войната на т. нар. смарт спийкъри или ...

......... отбелязват анализатори.Apple разчита също така HomePod да повиши броя на абонатите на Apple Music и да спре възхода на конкурента в тази област Spotify.Смарт спийкърите на Google и Amazon позволяват на потребителите да дават гласови команди, с които да ползват Spotify, но Apple Music не работи с устройства на конкуренти.


Южна Корея планира да задължи местните банки да създадат система

Южна Корея планира да задължи местните банки да създадат система ...

......... седмично, както и сметки на корпорации или групи. Банките се задължават също така да съобщават на властите за всяка подозрителна дейност.В Южна Корея са базирани някои от най-големите в света платформи за търговия с криптовалути и страната е обхваната от мания по биткойна и другите виртуални системи, отбелязва АП.Източник: БТАОбвиненията в сексуални посегателства срещу Кевин Спейси са донесли загуби

Обвиненията в сексуални посегателства срещу Кевин Спейси са донесли загуби ...

......... в която Спейси играе безскрупулния президент на САЩ Франк Ъндърууд. През ноември Netflix спря снимките на последния 6-ти сезон на политическа драма.Освен това, Спейски бе премахнат от вече завършения филм, „All The Money In The World“, като сцените, в които участва неговия герой, трябваше да бъдат презаснети с Кристофър Плъмър.


Ясни са вече всички номинации в  90-те Награди на филмовата

Ясни са вече всички номинации в  90-те Награди на филмовата ...

......... на водата"Номинации за най-добър актьор:Тимъти Шаламе за "Призови ме с твоето име"Даниел Дей-Луис за "Призрачна нишка"Даниел Калуя за "Бягай!"Гари Олдман за "Най-мрачният час"Дензъл Уошингтън за  "Роман Дж. Израел"Номинации за най-добра актриса:Сали Хокинс за "Формата на водата"Франсис Макдорманд за "Три билборда извън града" Марго Роби за "Аз, Тоня"Сирша Ронан за "Лейди Бърд"Мерил Стрийп за `Вестни на властта" 


Петролът поскъпна в Ню Йорк. Цената черното злато е тласната

Петролът поскъпна в Ню Йорк. Цената черното злато е тласната ...

......... оказа натиск върху промишления индекс Dow Jones, който стартира търговията при спад от 0,1%, до 26 187 пункта.По-широкообхватният индекс Standard & Poor’s 500 прибави 2 пункта или 0,1 на сто до 2835 пункта, а индексът на високотехнологичните дружества Nasdaq се повиши с 21 пункта или 0,3 на сто до 7428,2 пункта.


Британски регулаторен орган реши, че придобиването на британската телевизия Sky

Британски регулаторен орган реши, че придобиването на британската телевизия Sky ...

......... намалили способността на семейство Мърдок да управлява новинарското съдържание на Sky.Службата отбелязва също така, че приключването на придобиването на Fox от Walt Disney за 52,4 милиарда долара ще отслаби контрола на Мърдок върху Sky и ще намали притесненията за медийния плурализъм. Няма обаче гаранции, че сделката ще бъде завършена.Източник: БТА


Гласуването на вота на недоверие към кабинета

Гласуването на вота на недоверие към кабинета "Борисов" 3 ще ...

......... се проведе на 25 януари. Това обяви председателят на Народното събрание Цвета Караянчева от трибуната на Народното събрание.Гласуването по вота ще бъде първа точка от дневния ред на заседанието на парламента в четвъртък. Заседанието ще започне в 9:00 часа.Темата на вота срещу правителството е корупция и беше внесена от БСП.Грипната епидемия продължава да се разпространява. От утре, сряда, епидемия

Грипната епидемия продължава да се разпространява. От утре, сряда, епидемия ...

......... министерство.Картината е динамична, като Регионалните здравни инспекции (РЗИ)следят епидемичните показатели и предприемат незабавни мерки.РЗИ - препоръчва на населението:ограничаване на социалните контактиболните с висока температура и други признаци на грип да не провеждат самолечениепри наличие на симптоми на грип да посещават личните си лекари и да не ходят болни на работа.


Вицепремиерът Валери Симеонов взриви парламента с изказване в пленарна зала

Вицепремиерът Валери Симеонов взриви парламента с изказване в пленарна зала ...

......... визирайки Нинова и БСП и също призова председателстващият поне да прави забележки на вицепремиера.Валери Симеонов просто напусна залата без да дочака края на дебатите.* Анита Мейзер, бивша "Мисис България", беше осъдена за убийство по непредпазливост на съпруга си, който бе открит удушен след еротична игра със "свински опашки" около врата.


Доверието на инвеститорите в Германия е нараснало повече от очакваното

Доверието на инвеститорите в Германия е нараснало повече от очакваното ...

......... за европейски икономически изследвания ZEW, цитирани от Франс прес.Този показател, който измерва очакванията на германските финансови среди за конюнктурата в страната им през идните месеци, отчита скок спрямо 17,4 пункта, отчетени през декември.Анализаторите, анкетирани от компанията за финансови услуги Factset, прогнозираха повишение през показателя, но много по-слабо, до 17,9 пункта.


Американските власти отмениха тревогата за цунами след мощното земетресение в

Американските власти отмениха тревогата за цунами след мощното земетресение в ...

......... на Рихтер. Предупрежденията за цунами бяха свалени, "защото допълнителна информация и анализи по-добре дефинираха заплахата", посочи Националният предупредителен център за цунами в Палмър, Аляска, цитиран от Си Ен Ен. Малки вълни от по-малко от 1 фут или около 30 см са били регистрирани в Аляска, информира центърът. До момента няма данни за пострадали хора.


Вечната борба с излишните килограми намери поредно решение – специалисти

Вечната борба с излишните килограми намери поредно решение – специалисти ...

......... мазнина в полезна още на петия ден. Така животните не само започнали да губят тегло, но също се е понижило и нивото на холестерола в кръвта им. Според професор от екипа целта на учените е да се направи иновативен пластир - евтин и удобен за хората.Подобни новини четете на noviteroditeli.bgДецата, които имат потенциала да бъдат следващия Айнщайн, могат да

Децата, които имат потенциала да бъдат следващия Айнщайн, могат да ...

......... модел, който в известен смисъл е подобен на теб, е важно за развитието."Представете си свят, в който например момичетата са срещали жени-изобретатели толкова често, колкото момчетата са виждали мъже-изобретатели. Разпознаването на проблема е първата стъпка към запазването на тези изгубени Айнщайн-овци. "Това е нещо много важно за цялото общество", заключва Бел.


Глобализацията губи своя блясък, обяви премиерът на Индия Нарендра Моди

Глобализацията губи своя блясък, обяви премиерът на Индия Нарендра Моди ...

......... продължат да следват световния ред, базиран на общоприети правила– Големите институции, които отговарят за политиката, икономиката и сигурността в световен мащаб, трябва да бъдат реформираниМоди завърши с това, че Индия може да бъде хуманизираща и хармонизираща сила в един несигурен свят, цитирайки индийски мантри и поеми, които проповядват мир и свобода.


40 на сто от австрийските компании в България отчитат подобрение

40 на сто от австрийските компании в България отчитат подобрение ...

......... на чуждестранни инвеститори, напр. Румъния, Сърбия и Унгария. Отчетените резултатите са сходни, но при оценката на пазарните условия са отбелязани различни приоритети.Докато австрийските инвеститори в България и Унгария посочват за най-сериозен проблем недостига на квалифицирана работна ръка, то в Сърбия ненавременните плащания заемат водеща позиция, а в Румъния - инфраструктурата.


Ако си мислите, че познавате единиците за времето като часове,

Ако си мислите, че познавате единиците за времето като часове, ...

......... код, което означава, че всеки може да я свали и да я интегрира в софтуера, който разработва, без да плаща такси или лицензи. Това навежда на мисълта, че фликът може да стане стандартна единица за врем – ако не за часовника на ръката ви то поне в визуалните изкуства.Източник: Obekti.bg


Номинациите за 90-то издание на най-престижните филмови награди Оскар  бяха

Номинациите за 90-то издание на най-престижните филмови награди Оскар  бяха ...

......... филмовите награди „Оскар“ ще се проведе на 4 март в Долби Тиътър в Лос Анджелис. Церемонията ще се излъчва на живо по телевизионния канал abc. Телевизионният водещ Джими Кимъл отново ще бъде домакин на събитието за втора поредна година. Преди него единствено комедийният актьор Били Кристъл беше повтарял ролята си на водещ на шоуто.  


В Деня на радиото 25 януари, БНР ще връчи годишните

В Деня на радиото 25 януари, БНР ще връчи годишните ...

......... музикалния проект „Славейче“  11. На РРС Шумен - „Феноменът България“ Програмният съвет номинира екипите на музикалните редактори в системата на БНР за проявения висок професионализъм и отстояването на обществения престиж на Българското национално радио в условията на безпрецедентен натиск в началото на 2017 година.Наградите „Сирак Скитник“ са учредени през 2001 г.


Правителството на САЩ одобри мярка за налагане на нови мита

Правителството на САЩ одобри мярка за налагане на нови мита ...

......... китайското правителство Уанг Хеджун заяви, че „заедно с другите членове на Световната търговска организация, Китай ще защити законните си интереси“, като добави, че американските планове „предизвикаха загриженост не само у търговските партньори на страната, но на тях се противопоставиха и много местни правителства и компании надолу по веригата в САЩ“. 


Volvo Trucks ще пусне в продажба първите електричеки камиони още

Volvo Trucks ще пусне в продажба първите електричеки камиони още ...

......... инфраструктура за зареждане и други ключови партньори, за да създадем работеща рамка за електрически товарни автомобили“, казва Йонас Одермалм, мениджър, Volvo Trucks.„Вярваме, че първата стъпка към пълната електрификация е дистрибуцията в градски условия. Работим обаче и за електрификация на други транспортни приложения. Това е само началото“, категоричен е Клаас Нилсон. 


Григор Димитров, който влезе в топ 8 на първия турнир

Григор Димитров, който влезе в топ 8 на първия турнир ...

......... спечелихме турнира. Надявам се отново да го спечелим – заедно! Поздрави на всички! До скоро!”, заяви Димитров.От Australian Open Григор идва у нас за DIEMA XTRA Sofia Open 2018. Билетите за очаквания с голям интерес турнир в София са в продажба на eventim.bg и в партньорската мрежа в цялата страна.


„Оглушителното отсъствие на министър-председателя е самопризнание за вина за корупция”.

„Оглушителното отсъствие на министър-председателя е самопризнание за вина за корупция”. ...

......... колкото и да е трудно, България ще стане нормална държава. Обещавам ви го”, заяви лидерът на БСП."Силата на нашата партия е в лидера Бойко Борисов, който без страх разкрива всички схеми на корупция и предава лицата на прокуратурата”, заяви в отговор на обвиненията на Нинова депутатът от ГЕРБ Лъчезар Иванов.


9-годишната Натали се нуждае от финансова подкрепа, за да живее.

9-годишната Натали се нуждае от финансова подкрепа, за да живее. ...

......... че е наложителна биопсия, изследвания и операция от спешен порядък при тях, като дава отлични прогнози за пълно излекуване на болестта.Всеки, който желае, може да помогне чрез SMS с текст DMS NATALI – на телефон 17777 или да дари пари на следната сметка:Investbank BG86IORT80485024770700 BIC - IORTBGSF Титуляр: Калояна Канариева


Френската верига супермаркети Carrefour)обяви днес, че ще закрие 2400 работни

Френската верига супермаркети Carrefour)обяви днес, че ще закрие 2400 работни ...

......... същото време кварталните магазини и био- и алтернативните вериги са във възход.Carrefour обяви днес, че иска да учетвори оборота си в сектора на био продуктите до 5 милиарда евро към 2022 година, да активизира дейността си в онлайн търговията и да открие 2000 квартални магазина през следващите пет години.Източник: БТА


Бурни страсти кипят в Аулата на Софийския университет където днес

Бурни страсти кипят в Аулата на Софийския университет където днес ...

......... имам дъщеря на 2 годинки, която скоро ще бъде обхваната от образователната система. Как ще ме компенсира държавата, ако един ден дойде и ми каже: "Мамо, мисля, че съм момче"?Паралелно с обсъждането около парламента текат и два протеста - единият в подкрепа на ратифицирането на Конвенцията, а другият - против.


В следващите дни дневните температури бавно ще се повишават и

В следващите дни дневните температури бавно ще се повишават и ...

......... ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър,а максималните температури ще достигнат 0 до 5 градуса.Над планините ще има временни увеличения на облачността, но само на отделни места ще прехвърчи сняг. По Черноморието ще има временни увеличения на облачността, но без валежи.


Талантът си е талант, но готварството, като всяко друго изкуство,

Талантът си е талант, но готварството, като всяко друго изкуство, ...

......... Ако около пръчката се образуват мехурчета, можете да пристъпвате към готвенето. За да не се слепва оризът, запържете го в тиган с растително масло, след което добавете водата за варене. За овкусяване може да добавите скилидка чесън и да я извадите, когато оризът е готов.Прочетете и останалите хитрини на страницата на Obekti.bg.


Еврогрупата одобри нов транш финансова помощ за Гърция в размер

Еврогрупата одобри нов транш финансова помощ за Гърция в размер ...

......... предвижда да получи Гърция до края на тази нейна спасителна програма възлизат общо на 18,4 млрд. евро. В тази сума влизали и одобрените снощи 6,7 млрд. евро, посочва изданието.Финансовите министри от еврозоната са потвърдили, че след това одобрение може да започне обсъждането на ниво експерти за облекчаване на гръцкия дълг.


Заснета изцяло с новия модел на iPhone - X, тази

Заснета изцяло с новия модел на iPhone - X, тази ...

......... формат нов живот, промотирайки деликатните аспекти на новата технология на камерата на iPhone X, посочва Adweek. Селфитата често са разглеждани като водещо доказателство за собствения нарцисизъм на хората. Apple обаче отбелязва също, че те са част от "фабриката на днешната култура и нова норма за потребителите на социалните мрежи". Ето и рекламата. 


Поради висока заболеваемост в 153 училища в страната днес няма

Поради висока заболеваемост в 153 училища в страната днес няма ...

......... Средец, и ОУ "Антон Страшимиров" - с. Дебелт.В Софийска област няма да има учебни занятия в СОУ „Хр. Ботев“ – с. Горна Малина, поради ремонт на отоплителната инсталация от 23 до 25 януари.В ОУ „Хр.Ботев“ – с. Кукорево, област Ямбол, също няма де се учи на 23 до 24 януари. 


Средната цена на петрола на Организацията на страните износителки на

Средната цена на петрола на Организацията на страните износителки на ...

......... (Екваториална Гвинея).Историческият максимум за "кошницата на ОПЕК" е цената от 140,73 долара за барел, отчетена на 3 юли 2008 година.Цената на барел петрол се определя чрез извеждане на средна аритметична величина от котировките към момента на закриване на търговията с всички сортове от "кошницата на ОПЕК" предходния работен ден.Източник: БТА


Водещият индекс на Токийската фондова борса силно се повиши в

Водещият индекс на Токийската фондова борса силно се повиши в ...

......... за да противодейства на дефлацията и да стимулира икономиката.В края на сесията Nikkei 225 прибави 307,82 пункта или 1,29 на сто до 24 124,15 пункта.Доларът леко отслабна, поевтинявайки с 0,33 на сто до 110,550 йени, след което отново укрепна и се търгуваше за 110,775 йени (-0,1 на сто), информира Ройтерс.


На днешното си заседание в Брюксел министрите на финансите от

На днешното си заседание в Брюксел министрите на финансите от ...

......... на черния списък може да бъде изтълкувано като слабост, а не е тайна, че на следващото заседание на финансовите министри от ЕС списъкът ще се свие", отбеляза Московиси.Затова той призова 28-те страни членки да вземат решение за прозрачност на ангажиментите на осемте страни, които трябва да бъдат извадени от списъка.


Германското летище в град Хановер се превърна в сцена на

Германското летище в град Хановер се превърна в сцена на ...

......... кюрдските бойци в град Азаз, който се намира на около 20 километра източно от Африн, като част от операцията „Маслинова клонка“.Сирийската обсерватория за правата на човека съобщава, че 21 цивилни граждани, сред които шест деца, са били убити от началото на операцията, но Анкара твърди, че е елиминирала само „терористи“.


Земетресение със сила по първоначални данни от 8,2 по скалата на

Земетресение със сила по първоначални данни от 8,2 по скалата на ...

......... сила за райони, включващи Калифорния и бреговете на Британска Колумбия и Аляска. Властите в Анкъридж - най-големия град в Аляска, предупредиха населението в крайбрежните зони, казвайки, че има "изключителна заплаха за живота или имуществото" в района. Наредено е на хората да търсят убежища на високи места, заради възможни обширни опасни цунами вълни. 


Певецът Нийл Даймънд съобщи, че се пенсионира от турнетата и

Певецът Нийл Даймънд съобщи, че се пенсионира от турнетата и ...

......... фенове изразиха подкрепата си към певеца и изказаха най-добри пожелания в социалните мрежи. Сред тях са и певицата Нанси Синатра, музикантът Джон Гибсън.  #Neil Diamond So,so sorry to hear about the great Neil Diamond’s illness. I’m rooting for you Neil! Fight on from another Brooklyn boy!— Barry Manilow (@barrymanilow) January 23, 2018 


Английският

Английският "Манчестър Юнайтед" оглави класацията на 20-те най-богати футболни клубове ...

......... в Лига Европа. "Байерн" и "Манчестър сити" се борят за петата позиция в топ 10, оставайки на същите места както предишната година. "Арсенал", "Пари Сен Жермен", "Челси", "Ливърпул" и "Ювентус" следват в списъка. "Тотнъм" е 11-ти, "Лестър сити" - 14-и, "Уест Хем" - 17-и, "Саутхемптън" - 18-и и "Евертън" - 20-и. 


Над 4,1 млн. лв. осигурява Министерството на регионалното развитие и

Над 4,1 млн. лв. осигурява Министерството на регионалното развитие и ...

......... изработването на задания и проекти на ОУПО. Допуска се финансиране по сключени договори с избран изпълнител след 2014 г., чието изпълнение (действие)  не е приключило.Одобрените Ред и условия и приложението към тях са достъпни на интернет страницата на МРРБ в раздел „За потребителя“ – „Нормативни актове“ – „Общи устройствени планове“. 


Рим, Италия, е популярна туристическа дестинация за туристите от цял

Рим, Италия, е популярна туристическа дестинация за туристите от цял ...

......... до посещение на популярните атракции в средата на деня, почти винаги туристите следват една установена и утъпкана пътека, която само осакатява великолепното преживяване в Рим, каквото биха имали иначе.Прочетете за 13-те най-често срещани грешки, описани от редакторите на Insider, които туристите правят, когато посещават Рим и как да ги избегнете.


Най-възрастната работеща актриса в Холивуд Кони Сойер почина на 106-годишна

Най-възрастната работеща актриса в Холивуд Кони Сойер почина на 106-годишна ...

......... с Франк Синатра и Едуард Г. Робинсън в комедията на Франк Капра "Дупка в главата " (A Hole in the Head).През 2012 г. актрисата, на 99 г. по онова време, стана най-старият член на американската киноакадемия.Последната й роля беше на мис Съливан в тв драмата „Рей Донован“ (Ray Donovan, 2013).


Италианската полиция арестува 45 членове на неаполитанската Камора, сред които

Италианската полиция арестува 45 членове на неаполитанската Камора, сред които ...

......... да продължават да командват клановете.Камората се смята за най-жестоката от всички италиански мафии. Славата й нарасна още след публикуването на книгата на Роберто Савиано „Камора“, в която разказва, че неаполитанската мафия контролира бизнеса с отпадъците, включително токсичните. В продължение на години те били закопавани в почвата и тровели околната среда.


За втори път разпоредителното заседание на делото за фалита на

За втори път разпоредителното заседание на делото за фалита на ...

......... размери.В обвинителния акт още са посочени Снежанка Стефанова, Маргарита Голева, Александър Панталеев, Красимир Хаджидинев, Георги Христов, Мария Димова, Борислава Тренева, Маргарита Петрова, Елка Стойкова, Елена Индежва, Рангел Стойчев, Светлана Георгиева, Илиан Зафиров и Георги Зяпков.Сред обвинените е бившият подуправител на БНБ Цветан Гунев. Той отива на съд за длъжностно престъпление.


Днес от 13 часа на извънредно заседание депутатите ще проведат

Днес от 13 часа на извънредно заседание депутатите ще проведат ...

......... и искат да продължим по същия начин, казвайки: "Ама и вие сте били някога корумпирани, затова не се обаждайте", добави Нинова.Очаква се вотът на недоверие да не успее да мине, тъй като опозицията в лицето на БСП и ДПС имат 105 депутати, при нужни най-малко 121, за да падне правителството. 


Науката е неразделна част от живота, пише Obekti.bg. Тя обяснява

Науката е неразделна част от живота, пише Obekti.bg. Тя обяснява ...

......... пода" писателят Крис Уудфорд тълкува всекидневието ни от научна гледна точка. Той дава отговори на въпроси, като „Колко хора е необходимо да се съберат заедно, за да стоплят една къща?"( Много, но не толкова, колкото си мислите).Ето още няколко неща от всекидневния ни живот, които той обяснява през своя поглед:


Курсът на еврото се задържа стабилно над прага от 1,22

Курсът на еврото се задържа стабилно над прага от 1,22 ...

......... Курсът на еврото се задържа стабилно над прага от 1,22 долара.В сутрешната междубанкова търговия днес единната европейска валута се разменяше за 1,2262 долара.Вчера Европейската централна банка определи референтен курс от 1,2239 долара за едно евро.


С цени на печалба стартира търговията на Българската фондова борса

С цени на печалба стартира търговията на Българската фондова борса ...

......... (БФБ).SOFIX печели 1,54пункта, или 0,22%, до 709,56 пункта.BGBX40 прибавя 0,41 пункта, или 0,30%, до 137,70 пункта.BGTR30 нараства с 1,27пункта, или 0,22% до 570,75 пункта.BGREIT се покачва с 0,10 пункта, или 0,09%, до 116,82 пункта.Общият оборот на БФБ към 10:55 ч. възлиза на 59 хил. лв. и формиран основно от пазарите на акции и АДСИЦ.


Цените на петрола се повишиха в азиатската търговия на фона

Цените на петрола се повишиха в азиатската търговия на фона ...

......... призова в неделя да се установи дългосрочна рамка на сътрудничество между Организацията на страните износителки на петрол (ОПЕК) и страните извън картела за поддържане на цените на черното злато.Отслабването на щатския долар също помогна за покачването на стойността на петрола, тъй като суровината става по-привлекателна за инвеститори, притежаващи други валути.


Министерският съвет, който е гласувал такова нещо, би следвало да

Министерският съвет, който е гласувал такова нещо, би следвало да ...

......... в Народното събрание, защото юридически то е блестящо, защото се засягат неща, свързани с Конституцията, с международни договори, с приети в страната закони, които така или иначе дават една гаранция за възможност за защита. Надявам се Светият синод да действа и по-остро освен да призове народните представители”, добави отец Дионисий.


Силен трус с магнитуд 6,4 степен разтърси Джакарта тази сутрин.

Силен трус с магнитуд 6,4 степен разтърси Джакарта тази сутрин. ...

......... магнитуд 6,4 степен разтърси Джакарта тази сутрин. Евакуираните са много от жилищните и административните сгради в индонезийската  столица, съобщават агенциите.Засега няма близка опасност от цунами, съобщи местната правителствена агенция за бедствията.Епицентърът на труса е на дълбочина 10 kм, на 81 км югозападно от провинция Бантен, край брега на остров Ява. 


Повече от 100 алпийски вили в известния френски курорт Шамони

Повече от 100 алпийски вили в известния френски курорт Шамони ...

......... втори път тази зима е обявен максимален риск от лавини (5/5) в масива Мон Блан.Швейцарският курорт Давос, където започва Световният икономически форум, също е затрупан от сняг и това предизвика транспортен хаос.Основната влакова линия към градчето беше затрупана от лавина. Заради намалената видимост е издадена забрана за полетите с хеликоптери.


Звездата на Реал Мадрид Кристиано Роналдо си навлече подигравки от запалянковците в социалните мрежи

Звездата на Реал Мадрид Кристиано Роналдо си навлече подигравки от запалянковците в социалните мрежи ...

......... от телевизионните камери."Най-типичното за Роналдо нещо, което някога ще видите", "Роналдо току-що унизи футбола", са само част от язвителните коментира към португалеца в социалните мрежи.Ден по-късно се появи и снимка с пораженията върху лицето му. Раната е само на сантиметър от окото на футболиста, което вероятно може да оправдае и притесненията му.


15 души пострадаха в японски ски курорт след изригване на вулкана

15 души пострадаха в японски ски курорт след изригване на вулкана ...

......... от 2 км около вулкана, висок 2160 м. Той се намира на границата на префектурите Гума и Нагано в центъра на главния японски остров Хоншу.В Япония има 110 активни вулкана, 47 от тях се наблюдават денонощно. През септември 2014 г. 63 души загинаха при изригване на вулкана Онтаке, най-смъртоносното от 90 години.Източник: БТА


Турски войник е бил убит вчера в Сирия – първа

Турски войник е бил убит вчера в Сирия – първа ...

......... изрази безпокойство от ситуацията в Северна Сирия и "трагичната хуманитарна ситуация, предизвикана от сирийския режим и неговите съюзници" в Идлиб и Източна Гута, където от седмици не може да влезе хуманитарен конвой.Дьолатр обаче бе доста предпазлив по въпроса за Африн.Париж, Вашингтон и Москва призовават от събота Турция да прояви сдържаност.


Белгийският премиер Шарл Мишел обяви, че терористичната заплаха за страната

Белгийският премиер Шарл Мишел обяви, че терористичната заплаха за страната ...

......... до 4-то (сериозна и непосредствена) – през ноември 2015 в Брюксел, след атентатите в Париж, отнели живота на 130 души, и през март 2016 след атентатите в Брюксел.От повече от 3 месеца, след изтласкването на ДАЕШ от иракско-сирийската зона, в Европа няма атентат, за който организацията да е поела отговорност.


Специализираният съд ще направи втори опит да даде ход на делото

Специализираният съд ще направи втори опит да даде ход на делото ...

......... Обемът на събрания доказателствен материал, заедно с веществените доказателства и приложенията, надхвърля 1360 тома.След като делото беше внесено в съда, ръководителят на Специализираната прокуратура Иван Гешев, който е и наблюдаващ прокурор по делото КТБ, каза, че в общ житейски смисъл, случаят "КТБ" представлява най-голямата финансова измама с корупционен привкус в новата българска история.


Григор Димитров загуби четвърфинала на Australian Open от британеца Кайл

Григор Димитров загуби четвърфинала на Australian Open от британеца Кайл ...

......... е първи полуфинал на турнира от Горемия шлем. Димитров не успя да защити точките си от миналогодишното класиране на полуфиналите в Мелбърн.Димитров запазва засега третото си място в световния елит. Може да го загуби само, ако Марин Чилич победи днес Рафаел Надал на четврътфинала, а след това стигне и до финала в Австралия.


Израелски учени възстановиха и дешифрираха единия от двата свитъци от Мъртво

Израелски учени възстановиха и дешифрираха единия от двата свитъци от Мъртво ...

......... - 900 ръкописа на пергамент и папирус, открити от 1947 г. до 1956 г. в кумранските пещери, се смятат за едни от най-значимите археологически находки на всички времена. Сред тях има религиозни текстове на еврейски, арамейски и гръцки, както и най-древния известен Стар завет. Най-старите документи са от 3 в. пр. н. е.Източник:  БТА


Папа Франциск призова участниците в икономически форум в Давос „да

Папа Франциск призова участниците в икономически форум в Давос „да ...

......... я включват в списъка на потенциалните рискове.В отделни райони на света съперничеството за вода и плодородни почви вече води до гранични конфликти, които във всеки момент могат да прераснат във война. Ако към това се добавят и тълпи гладни бежанци, рецептата за криза от регионален мащаб е изпълнена, предупреждават авторите. 


Шеф нарежда на секретарката си:- Препишете това писмо! Вие сте

Шеф нарежда на секретарката си:- Препишете това писмо! Вие сте ...

......... Шеф нарежда на секретарката си:- Препишете това писмо! Вие сте написали от мое име "Скъпи приятелю" на този мошеник, бандит и гангстер!- А какво обръщение да употребя?- "Скъпи колега"!


Демократите в Сената се съгласиха на компромис и гласуваха временен

Демократите в Сената се съгласиха на компромис и гласуваха временен ...

......... демократите отказваха да гласуват временния бюджет без солидни гаранции, че новата имиграционна политика на Тръмп няма да засегне „мечтателите“.След съобщението от Сената Белият дом заяви, че президентът Тръмп ще замине тази седмица за икономическия форум в Давос.За последен път американски президент е участвал във форума през 2000-та година (Бил Клинтън).


Словения иска скоро парламентът й да признае държавата Палестина и

Словения иска скоро парламентът й да признае държавата Палестина и ...

......... между Любляна и Израел.Решението на американския президент Доналд Тръмп да признае Йерусалим за столица на Израел е една от причините, заради които Любляна поиска да ускори признаването на Палестинската държава - тема, която правителството повдига редовно от 2014 г., коментира пред Франс прес посланичката на Словения в Израел Барбара Сусник.


Днес ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността.

Днес ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността. ...

......... минималните температури ще са около и под минус 10 градуса. Дневните температури ще остават близки и по-ниски от 0 градуса. В останалата част от страната минималните ще са между минус 8 и минус 3, а максималните през повечето дни - между 1 и 6 градуса, по-високи в края на периода.


Социалните мрежи могат да бъдат заплаха за демокрацията, призна Facebook,

Социалните мрежи могат да бъдат заплаха за демокрацията, призна Facebook, ...

......... две големи промени, които трябва да подобрят подбора и качеството на новините на стените на потребителите. Едната промяна: ще имат предимство съобщенията от близки и приятели за сметка на съдържанието от медии, институции и брандове. Втората: мрежата ще пресее източниците на информация по степен на доверие според мнението на потребителите.


Имейлите с търговски оферти са директен маркетинг, който може да

Имейлите с търговски оферти са директен маркетинг, който може да ...

......... пазаруване доказват успеха на тази формула. Някои рекламодатели, насочени директно към клиента (b2c) често поставят думите „безплатен“, „спестете“, „разпродажба“ и „безплатна доставка“ в полето „Относно“. Мнозина сред потребителите, включително спестовни домакини, запазват тези оферти в пощата си и ги преглеждат по-късно – когато са в самия магазин или са онлайн.


Имате ли чувството, че ходите по яйчени черупки, когато сте

Имате ли чувството, че ходите по яйчени черупки, когато сте ...

......... на колегите си, защото те всъщност могат да бъдат ваши врагове, а споделянето с мениджъра е корпоративно самоубийство. Ако вярвате, че междуличностните отношения на работното място трябва да бъдат базирани на взаимно доверие и почтеност, обновете автобиографията си и потърсете алтернативи, защото най-вероятно няма да намерите съмишленици в тази комапния.