Ако по време на извънредното положение сте живели пред екраните, хиперсвързани

Ако по време на извънредното положение сте живели пред екраните, хиперсвързани ...

......... да усетите при стартиране на дигитален детокс. Потърсете социална подкрепа от семейството, партньорите или приятелите, които да се присъединят към вашата кауза за дигитален детокс и да се мотивирате взаимно. Помислете за времето, което прекарваме със смартфона и си дайте сметка дали той наистина е толкова необходим в живота ви. Източник: abc.esРедактор: Нели Тодорова 


За 30-и пореден ден стотици недоволни граждани излязоха на протест в

За 30-и пореден ден стотици недоволни граждани излязоха на протест в ...

......... на реда в конлфикт с хилядите протестиращи българи“. „Готовността да се жертва гражданския мир в името на политическото оцеляване е безпрецедентен за българския преход акт на политическа ескалация“, отбеляза той и добави, че „кризата на българската демокрация не може да бъде решена, а само задълбочена с полицейски и репресивни мерки“. 


Тази седмица персоналът на прочутия британски музей за изкуство и

Тази седмица персоналът на прочутия британски музей за изкуство и ...

......... тях са картини, скулптури, книги, модни находки, фотографии, мебели, шапки, архитектурни проекти, бижута и много други.Сред колекциите, предизвикващи най-голям интерес са вещи на британското кралско семейство, както и скулптурата „Трите грации“ на Антонио Канова и механичната играчка „Тигърът на Типу“, създадена за един от владетелите на кралство Майсур в Индия.


Броят на новите жилища в България, които са влезли в

Броят на новите жилища в България, които са влезли в ...

......... къщи, които отговарят на близо 70% от всички нови сгради. След това с 22% са жилищните кооперации. Най-много нови сгради, въведени в експлоатация, има във Варна (105), София град (103), Бургас (96).  Най-голям дял имат жилищата с две стаи (38%), следвани от жилищата с три стаи (35%) и четиристайните (11%).


За 30-и пореден ден недоволни граждани излизат на протест в

За 30-и пореден ден недоволни граждани излизат на протест в ...

......... е изградена жива верига от полицаи.По централната улица на Пловдив преминават протестиращите тази вечер. Крайната точка на шествието е Областната дирекция на МВР в града.Палатковият лагер в Стара Загора е разтурен, по-рано днес част от недоволните граждани са участвали в автошествие по детелината на автомагистрала „Тракия“ в района на града.


Със своята платформата за видео съдържание ByteDance се превърна в

Със своята платформата за видео съдържание ByteDance се превърна в ...

......... репортери, че планира за забрани приложението за кратки видеа на територията на САЩ в рамките на следващите 24 часа2 август – Microsoft потвърждава, че води преговори за купуването на TikTok в Австралия, Канада, Нова Зеландия и САЩ4 август – Австралия не открива доказателства, налагащи ограничаване на TikTokПо материал на „Ройтерс“Пандемията от коронавирус постави много индустрии в кризисен режим, като

Пандемията от коронавирус постави много индустрии в кризисен режим, като ...

......... се регистрираха за покупка на чифт само през миналия месец. „Някои типове на поведение не се променят. Рядкостта продължава да е основен двигател на интерес“, коментира тя.Бъдещето на индустрията не изглежда никак толкова лошо, като според прогнозата на McKinsey’s тя ще отчете ръст между 1% и 4% през 2021 г.  


Германският автомобилен производител Audi се извини на потребителите си заради

Германският автомобилен производител Audi се извини на потребителите си заради ...

......... лесно да бъдат убити от колите ви“, коментира един потребител. „Какъв вид реклама е това?“, попита друг, а трети смята сцената за „провокативна“, тъй като бананът и бързите автомобили се свързват с мъжкото либидо.Audi apologises for `insensitive` advert showing little girl eating a banana https://t.co/4Yo8keJ34w— SkyNews (@SkyNews) August 4, 2020


След регистрирани 13 случая на заразени с Covid-19 властите в

След регистрирани 13 случая на заразени с Covid-19 властите в ...

......... места, така и на открито. Забранени са всякакви обществени събирания на хора, дори и църковни тържества. Не повече от 9 души могат да се събират на едно място, включително и по домовете. Заведенията са под строг контрол за спазване на дистанция. В ресторантите не се допускат повече от 4 човека на една маса. 


Инвеститори, обезпокоени от ситуацията в Хонконг, са изтеглили 10% от

Инвеститори, обезпокоени от ситуацията в Хонконг, са изтеглили 10% от ...

......... ограничен, което прави Хонконг по-удобно място за съхранение на ценния метал както за международни инвеститори, така и за китайски предприемачи, отбелязва британският вестник. В последните седмици цената на златото се увеличи на фона на несигурността - особено в САЩ - около пандемията и икономическите последици от нея, включително опасенията за инфлация.


Дворецът Уиндзор, една от резиденциите на британската кралица Елизабет II,

Дворецът Уиндзор, една от резиденциите на британската кралица Елизабет II, ...

......... над 3500 розови храсти и голям фонтан, а идеята за създаването ѝ е била да се осигури красива гледка от стаите на кралските особи в източното крило на сградата. В Средновековието на същото място е имало отбранителен ров, а по време на Втората световна война там са се засаждали зеленчуци.gettyimages-1264095920.jpgСлед месеци на преговори страните от ЕС най-сетне постигнаха споразумение

След месеци на преговори страните от ЕС най-сетне постигнаха споразумение ...

......... е изключително важно държавите да изпълнят обещанията си за климатичните цели също и чрез средствата за възстановяване от коронавируса, както и да предложат планове за разходи, които да отразяват това.Ако страните членки не вложат достатъчно средства в чистия преход, можете да пуснете в канализацията тези 30%, заключава той.ДПА / БТА


Дали протестите ще се радикализират сред премахването на блокадите от

Дали протестите ще се радикализират сред премахването на блокадите от ...

......... "У нас имаме фасадна демокрация и засега властта иска да запази фасадата. Много силно се обърка тази сутрин с удара по палатките и насилието против протеста. Това пропуква фасадата и се вижда диктаторското лице. Не на Борисов или на Гешев. Според мен – на техните кукловоди", заяви той пред БНР.


Американската фармацевтичната компания Gilead Sciences съобщи, че ще може да

Американската фармацевтичната компания Gilead Sciences съобщи, че ще може да ...

......... осигуряване и за чуждестранни държави. Традиционно повечето пациенти използват шест ампули по време на един курс на лечение.  Около 100% от произведения през юли ремдесивир и 90% от продукцията през август и септември ще бъде доставена на болници в САЩ. След това компанията ще започне да снабдява и други страни. 


С по-добра от очакваното прогноза за възстановяване на британската икономика

С по-добра от очакваното прогноза за възстановяване на британската икономика ...

......... си предвид настоящите условия. Въпреки това не може да се отрече, че големите разминавания между кредиторите и централната банка са нещо крайно необичайно. АЦБ често действа в синхрон с британското правителство в приемането на антикризисни мерки, което прави тези несъответствия в прогнозите още по-притеснителни.Маркъс Ашуърт и Елиза Маринузи за Блумбург


Световната здравна организация се надява САЩ да преосмислят решението си

Световната здравна организация се надява САЩ да преосмислят решението си ...

......... да стане вътрешно, без напускане на организацията“, добави още Гебрейесус.Напрежението със Щатите нарасна от началото на пандемията, след като президентът Доналд Тръмп и държавният секретар Майк Помпео обвиниха здравната организация в пристрастия към Китай. Така в началото на юли Белият дом изпрати официално известие до Конгреса за оттегляне от СЗО.Петима са окончателните кандидати за нов лидер на БСП след изтичането

Петима са окончателните кандидати за нов лидер на БСП след изтичането ...

......... БСП от структурите. С най-много номинации е била Корнелия Нинова - 285. Следват я Кирил Добрев със 144, Калоян Паргов с 63, Красимир Янков - 55, Драгомир Стойнев - 40, Костадин Паскалев - 36, Валери Жаблянов и Крум Зарков с по 34, Янаки Стоилов - 23. Останалите имат под 20 номинации.


Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) е глобила Българската петролна

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) е глобила Българската петролна ...

......... Ромпетрол България ЕАД Еко България ЕАД, Шел България ЕАД, ОМВ България ; ООД, НИС Петрол; ЕООД, Петрол АД, Трейднет Варна; ЕООД и Българската петролна и газова асоциация.Проверката стартира малко след като на 15 май правителството обяви, че има намерение да създаде държавна компания за търговия с горива на дребно.  


Нощните заведения в Мадрид доброволно затварят вратите си от този петък

Нощните заведения в Мадрид доброволно затварят вратите си от този петък ...

......... протест се надяват, че той ще бъде подкрепен от поне 90% от местата за развлечения в цялата област на Мадрид, както и че до 95% от тези в столицата ще затворят врати. Те се надяват още, че мерките ще бъдат преразгледани следващата седмица, когато трябва да се активират преговорите за спасителния план.  


С 6 пункта се подобрява позицията на страната ни по отсъствието на

С 6 пункта се подобрява позицията на страната ни по отсъствието на ...

......... 4,2 на сто.Колкото до инвестиционната активност, България трябва да е внимателна, защото до голяма степен икономиката ни зависи от износа и инвеститорите ще продължат да бъдат по-предпазливи, ако няма сериозни перспективи за разширяване на българския износ, коментира още Цветан Симеонов.Подробното представяне на годишното издание "България в цифри" можете да видите тук https://youtu.be/b14v_yoEaI8


Основните датски партии ще трябва да се изправят пред съвсем

Основните датски партии ще трябва да се изправят пред съвсем ...

......... в уебсайта на партията.  Призивът за прекратяване на животновъдството, което според последното проучване на базираната в Осло благотворителна неправителствена организация EAT отговаря за 40% от всички парникови газове, предизвикани от земеделска дейност, ще е в центъра на бъдещата предизборна кампания на "Партията на веганите".Предстоящите парламентарни избори ще се проведат най-късно през 2023 г.


Русия е увеличила 7 пъти доставките на злато в чужбина

Русия е увеличила 7 пъти доставките на злато в чужбина ...

......... резерви над 2 хиляди тона жълт метал. През април 2020 г. регулаторът спря изкупуването на злато от руските производители поради пандемията.  Международните резерви на Русия за седмицата до 31 юли се повишиха с 9,1 милиарда до 591,8 милиарда щатски долара поради покачването на цените на златото, съобщи в четвъртък Банката на Русия. 


За трети пореден ден десетки жители на Бейрут излязоха на

За трети пореден ден десетки жители на Бейрут излязоха на ...

......... В хода на разследването на трагичния инцидент вече са задържани 16 души.Доброволци от цялата страна почистват отломките в засегнатите квартали. Редица страни изпратиха спасителни и медицински екипи в Бейрут, а вчера френският президент Еманюел Макрон посети лично града и обеща на разгневените граждани да предложи на елита на страната „нов политически пакт“. 


Египет и Гърция подписаха споразумение, което определя изключителните икономически зони

Египет и Гърция подписаха споразумение, което определя изключителните икономически зони ...

......... му бряг държава има суверенно право да изследва, съхранява, развива и експлоатира всички живи и неживи природни ресурси под, на и над морското дъно, а също така има и изключително право да строи, предоставя право на строеж и задава реда на строителството на изкуствени острови и други инсталации и структури.


Основните индекси на водещите фондови борси в Европа записаха понижения

Основните индекси на водещите фондови борси в Европа записаха понижения ...

......... търговия. Бенчмаркът SOFIX отчете ръст от 1,59 пункта, или 0,37%, до 434,67 пункта. BGBX40 се повиши с 0,11 пункта, или 0,12%, до 95,06 пункта. BGTR30 напредна с 1,09 пункта, или 0,24%, до 464,19 пункта. BGREIT регистрира ръст от 0,72 пункта, или 0,55%, до 130,81 пункта *Информацията е актуална към 13:00 часа


Средната цена на петрола на Организацията на страните износителки на

Средната цена на петрола на Организацията на страните износителки на ...

......... Зафиро (Екваториална Гвинея).Историческият максимум за "кошницата на ОПЕК" е цената от 140,73 долара за барел, отчетена на 3 юли 2008 година.Цената на барел петрол се определя чрез извеждане на средна аритметична величина от котировките към момента на закриване на търговията с всички сортове от "кошницата на ОПЕК" предходния работен ден.(БТА)


Руската група ВТБ изцяло е излязла от състава на акционерите

Руската група ВТБ изцяло е излязла от състава на акционерите ...

......... връщане на вноски на акционери, пропорционални на дяловото им участие, се посочва в документа.През есента на 2019 г. бе съобщено, че Юнайтид груп (United Group), която има редица медийни активи в страните от бивша Югославия, се е договорила с ВТБ за придобиването на Виваком. Сделката беше официално финализирана миналата седмица.


През юли 2020 г. общият показател на доверие на потребителите

През юли 2020 г. общият показател на доверие на потребителите ...

......... месеца са по-слабо изразени. По отношение на безработицата в страната през следващите дванадесет месеца прогнозите се изместват към по-умерените мнения, вследствие на което балансовият показател се понижава с 10.9 пункта.Последната анкета регистрира малко по-позитивна нагласа в намеренията на потребителите да извършват разходи за „покупка на кола“ през следващите дванадесет месеца.


Трите европейски въздушни гиганта, Lufthansa, IAG и Air France-KLM, затвориха

Трите европейски въздушни гиганта, Lufthansa, IAG и Air France-KLM, затвориха ...

......... оценка прогнозира малко по-нисък спад (55%). Освен това се очаква въздушният трафик през 2021 г. да остане с 30% под регистрирания през 2019 г. По данни на организацията броят на пътниците през юни е намалял с 86,5% спрямо година, след свиване с 91% през може.Източник: eleconomista.esПревод и редакция: Нели Тодорова  


Американският технологичен гигант Facebook обяви, че ще позволи на служителите

Американският технологичен гигант Facebook обяви, че ще позволи на служителите ...

......... Facebook следва това на онлайн гиганта Google, който обяви миналия месец, че ще позволи на служителите си да работят от вкъщи до края на юни 2021. От социалната мрежа Twitter пък съобщиха, че ще разрешат на служители си да работят от вкъщи безсрочно, дори след края на кризата с коронавируса.


Банковият сектор в България е отчел нетна печалба от 219

Банковият сектор в България е отчел нетна печалба от 219 ...

......... и вземания, 22,5 млрд. лв. са парични средства, а портфейлите с ценни книжа са на обща стойност 16,7 млрд. лв.   От началото на пандемията до края на полугодието банките у нас отсрочиха вземания по кредити на обща стойност от над 8 млрд. лв. по схема, съгласувана с АББ и БНБ.


Италианската банкова група Уникредит излиза на печалба от 528 млн. евро

Италианската банкова група Уникредит излиза на печалба от 528 млн. евро ...

......... при следване на консервативен подход за провизиите за необслужвани кредити в следващите тримесечия. "Потвърждаваме и целта си за постигане на основна нетна печалба от 3-3.5 млрд. евро за 2021. Благодарение на продължаващата дигитална трансформация ние бързо намерихме начини за работа, които отразяват новата нормалност, в която дистанционните канали задават посоката“, добави още той. 


Основателят на социалната мрежа Facebook Марк Зукърбърг стана третият в

Основателят на социалната мрежа Facebook Марк Зукърбърг стана третият в ...

......... Повсеместно налаганите карантини в цял свят  ускориха дигитализацията във всички сфери на живота - от онлайн пазаруване и работа до забавления и социални контакти.Личното богатство на Зукърбърг е нараснало от началото на тази година с 22 милиарда долара, докато това на Джеф Безос се е увеличило с над 75 милиарда долара, според агенция „Блумбърг”. 


Двама са задържани за агресията срещу журналисти на конференцията на

Двама са задържани за агресията срещу журналисти на конференцията на ...

......... което са чули от лидерите си", коментира Бетина Жотева."Журналистите не са площада, за да ги биете и бутате. Те са на площада, за да разкажат какво става и те не са асоциирани с нито една политическа сила. Ако не харесвате дадена медия, не я гледайте, не я четете", препоръча тя.  


Износът на Китай се е увеличил със 7,2 процента през

Износът на Китай се е увеличил със 7,2 процента през ...

......... страни, които може би още са в режим на ограничения, възпрепятстващи търговията.Износът за САЩ е нараснал до 43,7 млрд. долара, а вносът на американски стоки се е повишил с 3,6 процента до 11,3 млрд. долара.Търговският излишък на Китай, който е политически чувствителна тема, се е равнявал на 62,3 млрд. долара. 


Дълбоко се съмнявам, че решението да се премахнат палатковите лагери

Дълбоко се съмнявам, че решението да се премахнат палатковите лагери ...

......... от изпълнителната власт. Проектът на президентството е ориентиран към гражданите - първо те трябва да се съгласят с целите за бъдещето и тогава документът да отиде за изпълнение. “Изпълнителната власт би трябвало да се избира с доверието на хората и да се отчита пред тях и да носи отговорност”, продължи той. 


Американският президент Доналд Тръмп каза, че е подписал прокламация, с

Американският президент Доналд Тръмп каза, че е подписал прокламация, с ...

......... ответни мерки, ако Тръмп отново наложи мита, информира БТА.Търговската камара на САЩ определи решението на Тръмп като "стъпка в погрешната посока" и предупреди, че то ще доведе до повишаване на цените за американските производители.През 2018 г. Тръмп наложи повишени мита върху канадската стомана и алуминий, но миналата година ги премахна.


Въпросът с премахването на палатковите лагери по ключови кръстовища в

Въпросът с премахването на палатковите лагери по ключови кръстовища в ...

......... месеца. Възможни са размествания и това е естествено и нормално в една демократична държава. В това няма драма. Не виждам защо държавата трябва да се вкарва в сериозни разходи. Не забелязвам и сериозни искания от страна на протестиращите. Виждам една борба за власт, но не по конституционния ред“, заяви той. 


Цените на петрола се понижиха и днес в азиатската търговия

Цените на петрола се понижиха и днес в азиатската търговия ...

......... за седмицата - най-голямото седмично покачване на котировките от близо месец.Възобновяването на новите случаи на зарази остава основната неяснота на петролния пазар, тъй като това определя колко бързо ще се възстанови търсенето на суровината. Данните сочат нарастващ брой новозаразени в много щати на САЩ, сред които Колорадо, Охайо и Вирджиния.


Курсът на еврото днес се понижи, но остана над прага

Курсът на еврото днес се понижи, но остана над прага ...

......... Курсът на еврото днес се понижи, но остана над прага от 1,18 долара, информираха германски финансови издания.В междубанковата валутна търговия тази сутрин единната европейска валута се разменяше за 1,1832 долара.Европейската централна банка определи вчера референтен курс от 1,1843 долара.


Президентът на САЩ Доналд Тръмп издаде изпълнителни заповеди, забраняващи всякакви

Президентът на САЩ Доналд Тръмп издаде изпълнителни заповеди, забраняващи всякакви ...

......... а САЩ "трябва да предприемат агресивни действия срещу собствениците на  TikTok , за да защитят своята национална сигурност".В другата той посочи, че WeChat "автоматично взема огромно количество информация от своите потребители. Това събиране на данни заплашва да даде на Китайската комунистическа партия достъп до лична и частна информация на американци". 


Полицията вдигна палатковите лагери в цялата страна. Акцията e започнала

Полицията вдигна палатковите лагери в цялата страна. Акцията e започнала ...

......... седмица в СДВР са постъпили стотици сигнали и жалби на граждани, недоволни от ограничаването на свободното придвижване на ключови места, и че оттук нататък няма да се позволява  блокирането на кръстовища.От пресцентъра на Столична община съобщиха, че движението по всички линии на градския транспорт е възстановено по обичайния им маршрут.


Най-големият производител на автомобили в света Toyota обяви спад на

Най-големият производител на автомобили в света Toyota обяви спад на ...

......... Компанията съобщи, че възстановяването върви по-бързо от очакваното и обяви, че прогнозира продажби от 7,2 млн. автомобили за фискалната година в края на март 2021 г., при първоначална оценка от 7 млн. броя. За сравнение към края на 2020 г. Toyota очаква годишни продажби от 9 млн. броя коли.  


297 са новите случаи на COVID-19 у нас за последното

297 са новите случаи на COVID-19 у нас за последното ...

......... 5, София-град - 80, Стара Загора - 9, Търговище - 2, Хасково - 3, Шумен - 4, Ямбол - 8.11 души са изгубили битката с болестта, като така броят на починалите от началото на епидемията у нас става 435. За последното денонощие са излекувани 220 души, като общо са оздравели 7374.


Снежана Райкинска е основател и управител на първата агенция за

Снежана Райкинска е основател и управител на първата агенция за ...

......... ще отговорите?– За да успеете, определено ви трябва поне малка доза късмет. Хората, които срещате, решенията, които взимате, много пъти са плод на щастливи случайности. Разбира се, 90% зад успеха стоят много къртовски труд и постоянство, но без щастливите случайности, както бих определила думата „късмет“, нещата нямаше да се получат.


Продажбите на домашни басейни в Европа и САЩ достигат неочаквани

Продажбите на домашни басейни в Европа и САЩ достигат неочаквани ...

......... работейки у дома“, коментира Брус Брукс, изпълнителен директор на Fluidra.Продажбите на лесните за изграждане басейни на Leroy Merlin са се увеличили 200% към края на полугодието.Големият въпрос е колко време ще продължи тази мания за басейни – като според някои производители преломният момент ще е навлизането на ваксина срещу коронавируса.


В петък над Източна България времето ще се задържи слънчево

В петък над Източна България времето ще се задържи слънчево ...

......... ще бъде слънчево. Ще духа умерен и силен вятър от изток-североизток. Максимални температури на въздуха 27°-29°. Температурата на морската вода е 26-27 градуса. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.На 7 август слънцето ще изгрее в 06:26 часа и ще залезе в 20:38 часа. Продължителността на деня е 14:11 часа. opasnibb_1_1.png


Често смятаме, че по-големият избор е по-добър вариант, но докато

Често смятаме, че по-големият избор е по-добър вариант, но докато ...

......... възможност да направи живота на хората по-лесен, като установи какво точно искат клиентите и кога са склонни да го получат. В крайна сметка те имат нужда от само един продукт, който да разреши техния проблем, и той им е достатъчен.По материал на компанията за изследвания и дизайн Amy за Medium.comКонцепцията за емоционална интелигентност, или EQ, съществува от доста време.

Концепцията за емоционална интелигентност, или EQ, съществува от доста време. ...

......... си тананикат някаква песен. Независимо от това какъв е предпочитания от вас метод за успокоение, отлагането на негативната реакция може да ви спаси от казването на нещо, за което после ще съжалявате.............Харви Дойчендорф, експерт по емоционална интелигентност и автор на книгата „The Other Kind of Smart“, за FastCompany.comРедактор: Георги Георгиев


Хотелският оператор Hilton Worldwide Holdings Inc отчете по-голяма от очакваната

Хотелският оператор Hilton Worldwide Holdings Inc отчете по-голяма от очакваната ...

......... в Съединените щати и продължителното прекъсване на пътуванията от COVID-19, което води до по-стеснени бюджети за корпоративни пътувания, увеличаващ се темп на групови анулирания и недостиг на нови групови резервации. Пандемията принуди Hilton и други хотелиерски оператори, включително Marriott International Inc и Hyatt Hotels Corp да уволнят или пуснат в отпуск хиляди свои служители.


Националните протести с настояване за оставка на правителството и главния

Националните протести с настояване за оставка на правителството и главния ...

......... недоволство има и в Ямбол. Протестиращите отново настояват за оставка на правителството и главния прокурор. Пред сградата на Общината се събраха недоволните от управлението на страната. Според тях правителството на Борисов скоро ще си отиде. Протестът ще продължи в шествие по централните улици. Не е предвидено затваряне на възлови кръстовища.  


Световните цени на храните отбелязват оптимистични резултати за втори пореден

Световните цени на храните отбелязват оптимистични резултати за втори пореден ...

......... производството в Бразилия заради високите разходи за фуражи.Индексът на цените на захарта нараства с 1%. Повишаването на цените на енергията, съчетано с по-ниските перспективи за производство на захар заради сушата в Тайланд, вторият най-голям износител на захар в света, бе в основата на движението на цените на захарта през юли.


Върховният административен съд остави без разглеждане жалбата на

Върховният административен съд остави без разглеждане жалбата на "Инерком България" ...

......... на 2019 г. КЗК забрани и на Еврохолд да придобие ЧЕЗ. Наскоро Административният съд на София-област отмени решението на Комисията за защита на конкуренцията от 2019 г., с което се забранява придобиването от „Еврохолд България“ АД на бизнеса на ЧЕЗ у нас и задължи КЗК да извърши нова проверка на сделката.


Стойността на турската лира се понижи до рекордно ниска стойност,

Стойността на турската лира се понижи до рекордно ниска стойност, ...

......... притесненията относно валутните резерви на Турция, както и въвеждането на агресивен цикъл на количествени облекчения, който обаче води до отлив на чуждестранен капитал. Властите в страната продължават да разчитат на държавните банки да пазят лирата с продажби на долари, вместо да повишат лихвения процент или да свият достъпа до кредитиране.


Volvo Cars е една от компаниите, която най-добре преодолява кризата,

Volvo Cars е една от компаниите, която най-добре преодолява кризата, ...

......... била много по-добра от средната за сектора. През юли Volvo успя да увеличи продажбите си с 51%, като достави 2228 автомобила. Досега през годината са продадени 7,360 бройки като доставките й бяха намалени с 19,2%. Испанският автомобилен пазар пада с 43,3% в натрупания индекс за първите 7 месеца на годината. Източник: elconfidencial.es


С викове „Революция!“ сред отломките в Бейрут десетки недоволни граждани

С викове „Революция!“ сред отломките в Бейрут десетки недоволни граждани ...

......... корупцията. Ще говоря с всичките ви политически сили, за да помоля за нов пакт“, е казал той.„Братството и солидарността са в основата на нашата нация“, написа по-късно Макрон в профила си в социалната мрежа Twitter.La Fraternité, la Solidarité, sont au cœur de notre Nation. https://t.co/5nS3Zgoy1f— Emmanuel Macron (@EmmanuelMacron) August 6, 2020


Скоростта, с която златото прехвърли за първи път в историята

Скоростта, с която златото прехвърли за първи път в историята ...

......... срещу който е добре да се заложи, а не да се подкрепи. Цената ще търпи корекция и не вярвам да достигне повече от 2300 долара на тройунция“, коментира Джанклаудио Торлици от T-Commodity.“Защитата, която златото дава на портфолиото на инвеститорите, просто стана прекалено скъпа“, добавя Карстен Менке, анализатор от Julius Baer.


Гърция ще затвори всичките си сухопътни гранични пунктове, освен Кулата-Промахон

Гърция ще затвори всичките си сухопътни гранични пунктове, освен Кулата-Промахон ...

......... е от средствата за масов транспорт.Всеки преминаващ границата с Албания на пункта Какавия ще трябва да се самоизолира за 7 дни. Пунктът не работи между 11 часа вечерта и 7  часа сутринта, за да се ограничи допълнително броя на хора, които ще трябва да се следят дали спазват карантината.  


Uber ще придобие британската технологична фирма Autocab, която продава софтуер

Uber ще придобие британската технологична фирма Autocab, която продава софтуер ...

......... държави по света, пише TechCrunch. За нея придобиването е шанс за още по-голяма експанзия. Бордът на директорите ѝ ще бъде запазен и ще продължи да се фокусира основно над таксиметровите услуги и наема на автомобили.От Uber отбелязаха, че ще търсят и допълнителни начини да стимулират приходите си, свързани с доставките.


Има ли такова нещо като твърде добро представяне и може

Има ли такова нещо като твърде добро представяне и може ...

......... лошо за начина, по който Европа се справя с пандемията, но този успех може да струва скъпо на ориентираният към износа модел, върху който е изградена икономиката на Стария континент. В крайна сметка ЕЦБ няма голяма свобода на действие за ограничаване на поскъпването на еврото, ако доларът продължи да поевтинява.


Повечето авиокомпании обмислят съкращаване на персонала си през следващите 12

Повечето авиокомпании обмислят съкращаване на персонала си през следващите 12 ...

......... г. в сравнение с 2019 г., с дефицит от 419 милиарда долара в сектора заради covid-кризата. Според данните, се очаква Европа и Азиатско-тихоокеанският регион да бъдат първите, които да се върнат към нивата на трафик от 2019 г., докато за Северна и Южна Америка се прогнозира, че ще преживеят по-бавно възстановяване. 


Над 130 млн. евро са вече инвестициите в P2P лендинг

Над 130 млн. евро са вече инвестициите в P2P лендинг ...

......... а на оригинаторите – да използват предимствата на P2P модела, за да доразвият бизнеса си.От създаването си през 2016-та iuvo вече е привлякла  над 21 000 потребители от 147 държави, генерирали над 130 милиона евро оборот на пазара на платформата, които са донесли средна годишна доходност от 9.2% на инвеститорите.1-_iuvo-data-bg.png


БСП иска извънредно заседание на Народното събрание, което да се

БСП иска извънредно заседание на Народното събрание, което да се ...

......... да чакат до септември."Напротив, тези мерки закъсняха. Тези мерки трябваше да се приложат в началото на кризата още през май, както направиха редица европейски държави. Всеки загубен ден за тези мерки означава влошаване на процесите и в икономиката, и в домакинствата, и в жизнения стандарт на хората", коментира още тя. 


Японската компания за видеоигри Nintendo записа 428-процентов ръст на печалбата

Японската компания за видеоигри Nintendo записа 428-процентов ръст на печалбата ...

......... 56% от общите продажби на софтуер.По-рано през седмицата Sony отчете спад от 1,1% на печалбата за първото си фискално тримесечие, надминавайки очакванията на анализаторите. Гейминг отделът на компанията обаче отчете силните резултати, като продажбите на видеоигри скочиха с 82% до 91 млн. бройки . От тях 74% са купени онлайн.


Deutsche Bank обяви, че повишава прогнозите си за икономически растеж

Deutsche Bank обяви, че повишава прогнозите си за икономически растеж ...

......... прогнозирала по-рано.Оценките на германската банка по отношение на инфлацията бяха по-малко оптимистични, като по-специално ръстът на цените в Еврозоната беше под натиск на понижение от скорошното поскъпване на еврото спрямо долара. От банковата институция не очакват инфлацията в Еврозоната да се върне на нивата от преди COVID-пандемията до 2025 г.  


Административният съд в Стара Загора разпореди на Областната дирекция на

Административният съд в Стара Загора разпореди на Областната дирекция на ...

......... осуетено от полицейска блокада, която и до днес е на пътя между Стара Загора и Хасково. Протестиращите вече вече осми ден също са на пътя и към момента продължават да настояват да потеглят в автошествие до "детелината" на магистралата. Между тях и полицията текат усилени преговори за освобождаване на пътя.


Гигантската експлозия, която опустоши тази седмица огромна част от столицата

Гигантската експлозия, която опустоши тази седмица огромна част от столицата ...

......... били складирани части за сглобяване на ракети, доставяни от Иран на съратниците му в Ливан - шиитите от Хизбула. "За ливанските шиити тези въоръжения са сериозен аргумент във вечните им раздори с Израел (. . .) Корупцията убива. Войната убива. Това са основните поуки от ливанската трагедия", заключава "Новая газета".


Платформата за кратки видеа TikTok планира да изгради център за

Платформата за кратки видеа TikTok планира да изгради център за ...

......... имейл адрес и телефонен номерСписъците с контакти в телефона и социалните мрежиГеолокация и IPДетайли за устройството, от което използват приложението, включително операционна системаПубликувани коментари, снимки, видеаИстория на активностите в рамките на приложениетоДанни за сърфиране извън приложението, събирани с помощта на бисквиткиИнформация за плащанияДанни от трети страни и публично достъпни източници


Общо 35 на сто от потребителите в страната се доверяват

Общо 35 на сто от потребителите в страната се доверяват ...

......... /Lost in Transaction/ и са изготвени от Sapio Research. То се провежда онлайн сред потребители в седем държави - Обединеното кралство, САЩ, Канада, България, Германия, Италия и Австрия. Броят на респондентите от всички държави е 8000, от които за България - малко над 1000, а периодът - март-април 2020 г.