Бившият шеф на PepsiCo Индра Нуйи, заместник-министъра на финансите на

Бившият шеф на PepsiCo Индра Нуйи, заместник-министъра на финансите на ...

......... временно ще изпълнява бившия еврокомисар Кристалина Георгиева, която е изпълнителен директор на институцията. Вероятната причина за оттеглянето на Джим Йон Ким са различията с администрацията на Тръмп относно промените в климата и необходимостта от повече ресурси за развитие. Той ще се присъедини към фонда за частни инвестиции Global Infrastructure Partners.


От януари 2018 г. Димитринка Раковска пое позицията Мениджър търговски

От януари 2018 г. Димитринка Раковска пое позицията Мениджър търговски ...

......... 68 държави. Професионалистите в компанията предоставят пълен спектър от услуги за наематели, собственици и инвеститори. Обхватът на обслужване включва стратегическо консултиране при продажба, наем и финансиране на сделки с имоти; корпоративни решения; управление на имоти; управление на проекти; консултации за ефективност на офиса; оценки и анализи; специализирани проучвания; управленско консултиране.


В една от редките си публични прояви основателят и главен

В една от редките си публични прояви основателят и главен ...

......... глава Доналд Тръмп "велик президент" и уверява, че компанията му се подчинява на закона, включително и на търговските санкции, във всяка страна, в която работи. Още една европейска страна се готви да отхвърли Huawei Ако властите в Осло забранят китайската компания, телекомите Telenor и Telia ще трябва да се съобразят


Leanplum, лидерът в мобилната ангажираност, обяви разширяването на управленския си

Leanplum, лидерът в мобилната ангажираност, обяви разширяването на управленския си ...

......... мобилната ангажираност на потребители от цял свят. Основаната от Момчил Кюркчиев и Андрю Фърст компания приключи 2018 година с впечатляващ растеж, отличия в индустрията и важни продуктови подобрения позволяващи иновативни брандове като Kayak, Opera и Tinder да създават дългосрочни взаимоотношения със своите крайни потребители чрез персонализирани кампании в реално време.


Акционери на холдинга Alphabet, собственик на Google, заведоха съдебни дела

Акционери на холдинга Alphabet, собственик на Google, заведоха съдебни дела ...

......... York Times публикува статия, в която съобщава, че на Рубин са заплатени 90 млн. долара ощетения, даже и след обвиненията в сексуален тормоз. В същото време през октомври 2018 г. Google съобщи, че компанията е съкратила 48 души за сексуален тормоз през последните две години без да им плати обезщетение.


В BM Multimarcas, дилър на употребявани коли в покрайнините на

В BM Multimarcas, дилър на употребявани коли в покрайнините на ...

......... Хесус, продавачът на коли в Basile Center Car, казва, че конкурентите на Santander започват да обръщат внимание. "Когато клиентите идват в магазин, те искат да знаят точно дали авансовото плащане отговаря на джобовете им, а инструментите на Santander го показват незабавно," каза той. - "Сега други банки също копират това."Водещата на предаването

Водещата на предаването "Тази събота и неделя" Жени Марчева ще ...

......... част от политиката за пълна редакционна интеграция на новинарското съдържание във всички канали на групата. Жени Марчева е част от екипа на bTV от 2011 година. Започва професионалното си развитие в БНТ, но продължава кариерата си в радио "Дарик". Завършила е българска филология и журналистика в СУ "Св. Климент Охридски".


Доскорошният председател на Nissan Карлос Гон бе арестуван по нови

Доскорошният председател на Nissan Карлос Гон бе арестуван по нови ...

......... от до $6,2 милиона. Задържането му поставя под въпрос и бъдещето на алианса между Renault, Nissan и Mitsubishi. Последните две побързаха да го отстранят от председателския пост, но френската компанията все още не го е направила. Преди ареста: Карлос Гон искал да смени директора на Nissan Японската прокуратура повдигна обвинение


Финансовият регулатор на Великобритания FCA (Financial Conduct Authority) наложи глоба

Финансовият регулатор на Великобритания FCA (Financial Conduct Authority) наложи глоба ...

......... извършвала ефективен мониторинг за сметките на починалите клиенти, вследствие на което не е могла адекватно да регулира въпросите, свързани с наследените сметки и инвестиции. Banco Santander е основана през 1857 година. Дейността на банката е съсредоточена в девет големи пазара: Испания, Португалия, Германия, Великобритания, Бразилия, Мексико, Чили, Аржентина и САЩ.


Colliers International, водеща консултантска компания за недвижими имоти, затвърждава управленската

Colliers International, водеща консултантска компания за недвижими имоти, затвърждава управленската ...

......... наем и финансиране на сделки с имоти; корпоративни решения; управление на имоти; управление на проекти; консултации за ефективност на офиса; оценки и анализи; специализирани проучвания; управленско консултиране. В продължение на 12 години Colliers е в топ 100 на световните аутсорсинг компании в класацията на Международната асоциация на професионалистите в аутсорсинга. 


Българската стопанска камара ще представи годишната си анкета

Българската стопанска камара ще представи годишната си анкета "2018 през ...

......... на работна ръка изпитват не само българските работодатели. Такъв има в Румъния и в Полша. В Германия имат нужда от около 6 000 000 души допълнителна работна ръка. Парадоксално е, че при нас условията за внос на работна ръка са най-трудни, допълнва Колев, според когото режимът трябва да се либерализира.Шефът на Националното бюро на българските автомобилни застрахователи Орлин Пенев

Шефът на Националното бюро на българските автомобилни застрахователи Орлин Пенев ...

......... проверка в двете компании, но резултатите от нея не бяха оповестени. Застрахователният бранш е напълно наясно с възможните финансови последствия от мониторинга, но засега компаниите са готови солидарно да поемат тежестта от финансовите санкции, тъй като смятат, че това е по-добър вариант от възникване на ликвидни проблеми в големи компании.


Весела Апостолова е новият управляващ директор на творческите и комуникационни

Весела Апостолова е новият управляващ директор на творческите и комуникационни ...

......... в медийната агенция Zenith, където отговаря за управлението на ключовите клиенти, бизнес развитието на агенцията, както и съхраняването и личностното развитие на таланта на екипите. През последните две години тя заема позицията на заместник-изпълнителен директор на медийното звено на групата, включващо трите медийни бранда - Zenith, Blue 449 и Starcom.


От 1 януари 2019 г. Михаела Калайджиева се присъединява към

От 1 януари 2019 г. Михаела Калайджиева се присъединява към ...

......... и Черна Гора, са част от PPF Group. PPF Group инвестира в множество пазарни области - банкови и финансови, телекомуникации, биотехнологии, застраховане, недвижими имоти и селско стопанство. PPF Group оперира в Европа, Азия и Северна Америка. Групата притежава активи на стойност почти 38 млрд. евро (към 30 юни 2018 г.).


Французинът Кристоф Дриди ще бъде новият генерален мениджър на Automobile

Французинът Кристоф Дриди ще бъде новият генерален мениджър на Automobile ...

......... по икономика от Университета в Билбао (Испания). Започва кариерата си в производителя на Mercedes - Daimler през 1999 г., където заема различни длъжности за период от 17 години. Присъединява се към групата на Renault през 2016 г., когато поема позицията директор по качеството на автомобилите в завода в Паленсия, Испания.


Атанас Димитров от Адванс Терафонд АДСИЦ е най-добрият директор за

Атанас Димитров от Адванс Терафонд АДСИЦ е най-добрият директор за ...

......... Корадо България АД; КАТЕГОРИЯ «НАЙ-ДОБРИ КОМУНИКАЦИИ С ИНВЕСТИТОРИ И ЗАИНТЕРЕСОВАНИ ЛИЦА» - Антон Филипов, Централна кооперативна банка АД Годишните награди по връзки с инвеститорите завършиха с връчване на сертификатите на първия в България IR Master Class, в който взеха участие най-активните 25 директори за връзки с инвеститорите на български компании.Националният превозвач

Националният превозвач "България Ер" бе отличен с голямата награда "Най-предпочитана ...

......... и средни полети от/до България" (Sky short/middle haul) и "Най-предпочитана авиокомпания от професионалистите" (Sky Friend). Победителите в отделните категории се определят на база на онлайн проучване сред пътници и професионалисти, което се провело в периода 30.10-29.11.2018 г. В него са участвали 237 професионалисти от туристическия бизнес и 3 940 пътници.


Председателят на управителния съвет на Coca-Cola Мухтар Кент ще се

Председателят на управителния съвет на Coca-Cola Мухтар Кент ще се ...

......... главен изпълнителен директор. Роден през 1952 г. в Ню Йорк, Кент е син на бившия турски генерален консул в Ню Йорк Некдет Кент. Кент е завършил университета в Хъл, Великобритания със специалност "Икономика", а също така има и диплома по административни науки от Cass Business School в Университета в Лондон.


Главният финансов директор на Huawei Technologies бе арестуван в Канада

Главният финансов директор на Huawei Technologies бе арестуван в Канада ...

......... да я освободи, както може да се очаква, но ако обвиненията са сериозни, не очаквайте САЩ да се огънат", казва Майкъл Евъри, ръководител на изследването на финансовите пазари в Азия в Rabobank в Хонконг. Още една развита западна държава отхвърли Huawei Службите смятат, че 5G оборудването й заплашва националната сигурност


Броени дни остават до церемонията по връчване на Годишните награди

Броени дни остават до церемонията по връчване на Годишните награди ...

......... Money.bg и Infostock.bg. Освен медийното партньорство Infostock.bg ще предостави и награди на победителите в петте категории, а именно "Пакет Премиум" за оповестяване на информация към инвеститорите, публикуване на неограничен брой съобщения от публичното дружество, отразяване на отчетите и по-важните съобщения и новини, PR - съобщения и интервюта в сайта Infostock.bg.


Главният изпълнителен директор на Unilever Пол Полман ще се оттегли

Главният изпълнителен директор на Unilever Пол Полман ще се оттегли ...

......... опита за придобиване от американския конкурент Kraft-Heinz в началото на 2017 г. Полман се опитваше да докаже на пазарите, че отхвърлянето на тази инициатива не само е правилен ход, но и че има рецептата за увеличаване на продажбите и печалбите на Unilever, което традиционно е трудно постижимо в тази индустрия.


Една от най-големите в САЩ промишлено-финансови корпорации United Technologies Corp.

Една от най-големите в САЩ промишлено-финансови корпорации United Technologies Corp. ...

......... председател на съвета на директорите на UTC. За новите ръководители на Otis и Carrier засега не се съобщава. Акциите на United Technologies в понеделник поскъпнаха с 2,2% до $130,81. Пазарната капитализация достигна $102,5 млрд., което прави United Technologies една от най-големите корпорации, които някога са се делили на по-малки компании.


Южнокорейската Samsung Electronics обеща да компенсира до 2028 г. местните

Южнокорейската Samsung Electronics обеща да компенсира до 2028 г. местните ...

......... на починал фабричен работник от левкемия, заяви пред Reuters, че освен тези 200, той очаква повече работници да кандидатстват за обезщетение, но ще отнеме дълъг медицински процес, за да докажат, че заболяванията им са свързани с работната среда. Както Samsung, така и Sharps не разясниха потенциалния размер на пълната компенсация.


Най-добре платеният директор във Великобритания - съоснователката на дигиталната компания

Най-добре платеният директор във Великобритания - съоснователката на дигиталната компания ...

......... инвестира в домейна Bet365.com, за да насочи бизнеса в нова посока. Сега компанията има милиони клиенти по света. През завършилата вече фискална година приходите растат с 25 процента, а оперативната печалба с 31 процента. Мениджърът, който получава по 800 000 долара възнаграждение на ден Тя е започнала като обикновена касиерка


Renault назначи нов временен главен изпълнителен директор, който да поеме

Renault назначи нов временен главен изпълнителен директор, който да поеме ...

......... но японският производител се е възпротивил. По-рано френският министър на финансите Бруно Ле Мар заяви, че Гон вече не е в позицията да води производителя, в който френската държава притежава 15 процента. Обновена Япония арестува шефа на Renault-Nissan, алиансът изгуби над $2 милиарда Ръководителят е заподозрян в сериозни финансови злоупотреби


Ръководителят на Nissan Motor Карлос Гон ще бъде арестуван от

Ръководителят на Nissan Motor Карлос Гон ще бъде арестуван от ...

......... от най-успешните мениджъри в автомобилната индустрия, като е част от Renault от над 20 години. Той е в основата на изграждането на алианса Renault-Nissan, който се разшири (през 2016 г. бе добавена и Mitsubishi) и преживя изключителен разцвет под негово ръководство. Постепеннно обединението се превърна в един от най-големите производители на коли в света.


Александър Димитров, председател на управителния съвет и главен изпълнителен директор

Александър Димитров, председател на управителния съвет и главен изпълнителен директор ...

......... година. Преди това е бил търговски директор (2001 - 2006) и главен изпълнителен директор (2006 - 2008) на Германос Телеком България. Притежава магистърска степен по електрически машини и апарати от Техническия университет в София и магистърска степен по мениджмънт и маркетинг от Университет за национално и световно стопанство в София.


От 1 ноември 2018 г. председател на Управителния съвет и

От 1 ноември 2018 г. председател на Управителния съвет и ...

......... голяма международна банка. Професионалният му опит е свързан и с ръководството на продажби, глобално бизнес обслужване и управление на клоновата мрежа на лизингова компания. Димчо Станев става част от екипа на ЧЕЗ Груп в България през ноември 2012 г., когато заема позицията Директор "Обслужване на клиенти" в "ЧЕЗ България" ЕАД.


Италианският телекомуникационен оператор Telecom Italia уволни главния изпълнителен директор Амос

Италианският телекомуникационен оператор Telecom Italia уволни главния изпълнителен директор Амос ...

......... в чужбина по бизнес дела. "Порицаваме и осъждаме дестабилизацията зад това решение и позорните методи. Ние си запазваме всички права да защитаваме всички интереси на акционерите", каза говорител на Vivendi. Председателят на борда Фулвио Конти ще поеме правомощията на главен изпълнителен директор, докато управителният съвет назначи нов ръководител на поста.


Дългогодишният му партньор Хоакин

Дългогодишният му партньор Хоакин "Ел Чапо" Гузман е подсъдим в ...

......... неясна, ако той умре. Синовете на Чапо са все по-ангажирани в операциите на картела, но нямат опита на баща си и неговия партньор. "Бях в тези планини и е много трудно да заловите някого. Майо Самбада е един от най-проницателните трафиканти на наркотици, които Мексико някога е раждало", твърди Виджил.


Тони Стефанова оглави дирекция

Тони Стефанова оглави дирекция "Маркетинг" в "Белла България", съобщиха от ...

......... опит в сферата на маркетинга и продажбите в страната и чужбина. Отговаряла е за маркетинговите стратегии на Intersnack, Walmark Bulgaria и Kraft Foods. Преди да стане част от екипа на "Белла България" е била маркетинг директор в eMag.bg. Тони Стефанова е магистър по финанси (УНСС). Владее английски, испански и руски.


След 18 години начело на

След 18 години начело на "УниКредит Булбанк", председателят на Управителния ...

......... домакинства, малкия бизнес, големите кампании и местните общности. Гордея се с постигнатото от клиентите ни и от колегите ми. УниКредит Булбанк е силна, стабилна и добре подготвена за бъдещ растеж и съм убеден, че Теодора е правилният човек да продължи този път и да води банката напред", коментира Левон Хампарцумян.


Производителят на първата българска суперкола - Sin Cars International, планира

Производителят на първата българска суперкола - Sin Cars International, планира ...

......... с набраните средства да бъде финасирана нова производствена линия за малки напълно електрически автомобили. Към момента дружеството има база в Русе. Продажбите на компанията се изчисляват на около 2,3 милиона долара годишно, като тя прави около 50 състезателни коли за 12 месеца за клиенти от САЩ, Южна Америка и Австралия.


Иван Бачовски бе избран за Член на Управителния съвет и

Иван Бачовски бе избран за Член на Управителния съвет и ...

......... инвестиционни услуги" в Инвестбанк. Притежава редица сертификати в областта на финансите, управлението на инвестиционни и пенсионни фондове, управлението на риска, оценка на опции и FX деривати, дилърски и информационни терминали. Лицензиран инвестиционен консултант от КФН. Сертифициран оценител на финансови активи, недвижими имоти от КНОБ. Владее английски, немски и руски език.


Най-големият производител на бира в света - концернът Anheuser-Busch InBev

Най-големият производител на бира в света - концернът Anheuser-Busch InBev ...

......... растежът на продажбите й се е забавил през третото тримесечие заради по-слабо представяне на развиващите се пазари. Конкретно особено отражение върху бизнеса на производителя има сривът на аржентинското песо, тъй като южноамериканската държава е основен пазар за дружеството. Това е най-големият спад на акциите на AB InBev от ноември 2008 година.


10 ръководители на водещи български компании са финалистите, които се

10 ръководители на водещи български компании са финалистите, които се ...

......... лидерите в своя сектор и изпраща много успешна финансова година. Приходите на компаниите, оглавявани от 10-те финалисти в конкурса, надхвърлят 2.6 млрд. лева. Сред участниците има двама финалисти от миналата година и един от конкурса през 2016 г. Победителят ще бъде обявен и награден на официалната церемония на 12 ноември.


Един от най-богатите мъже в Русия, Алишер Усманов, е прехвърлил

Един от най-богатите мъже в Русия, Алишер Усманов, е прехвърлил ...

......... Русия. Усманов заяви, че една от най-големите му цели през следващите години е да изгради най-голямата компания за електронна търговия в Европа с помощта на Alibaba. Американските санкции пращат руските милиардери в ръцете на Путин Администрацията на Тръмп прави нещо, което президентът на Русия не успява от почти две десетилетия


Норвежкото правителство предложи да се подобри надзора на фонда за

Норвежкото правителство предложи да се подобри надзора на фонда за ...

......... борда могат в по-голяма степен, отколкото днес, да бъдат избрани въз основа на техния опит в области като управление на риска, управление на активи и отговорни инвестиционни практики", заяви правителството. Как най-големият държавен фонд спечели $130 милиарда за една година? Структурата има участие в над 9000 компании в глобален мащаб


Здравка Русева, член на управителния съвет и изпълнителен директор на

Здравка Русева, член на управителния съвет и изпълнителен директор на ...

......... по икономическа информатика от Икономически университет - Варна. Завършила е редица курсове в областта на кредитирането, управлението на риска, европейските платежни инструменти, МСФО, мениджмънт и бизнес развитие, управление на промяната и лидерство. Има опит във внедряването на банков софтуер, разработва и прилага редица правила и методики, свързани с банковата дейност.


Международната компания SBTech, която е специализирана в разработването на софтуер

Международната компания SBTech, която е специализирана в разработването на софтуер ...

......... (Национална баскетболна асоциация). Компанията SBTech е световен лидер в т.нар. omni-channel спортни залагания и игри. За нея работят над 1000 служители в осем офиса в цял свят. Сред клиентите на фирмата са много от водещите световни оператори в света на залаганията и игрите, държавни лотарии, казина, конни надбягвания и други.


Leanplum е водеща компания в мобилния маркетинг. Дружеството е съосновано

Leanplum е водеща компания в мобилния маркетинг. Дружеството е съосновано ...

......... е да бъде изградена двупосочна платформа в реално време, която е интелигентна, която може създаде дългосрочен разговор с потребителя и да се възползва от висококачествените данни, които притежаваме, за да има смислена комуникация, а не просто да се изпращат еднопосочни съобщения, които нямат общо дори с това, което вече знаем.


Адвокатско съдружие

Адвокатско съдружие "Ърнст & Янг", част от EY (Ernst & ...

......... многократно признат и поставян на първо място от издания като Chambers, PLC Which Lawyer, Legal 500, IFLR 1000 в областта на правото на ЕС и конкуренцията, антитръст и корпоративното право от 2007 г. насам. Автор е на редица публикации в областта на корпоративното търговско право, конкурентното право и чуждестранните инвестиции.


За първи път в историята германският автомобилен производител Daimler ще

За първи път в историята германският автомобилен производител Daimler ще ...

......... "Развитие" в края на 2016 г. му даде предимство в надпреварата за наследник на Цетше, което подтикна ръководителя на камионите на Daimler Волфганг Бернхард да напусне. Като се имат предвид предизвикателствата, породени от трансформацията на автомобилната индустрия, надзорният съвет възнамерява да подготви подходящото наследяване на ранен етап", казаха от компанията.


Американската компания Dunkin` Brands Group Inc е решила да се

Американската компания Dunkin` Brands Group Inc е решила да се ...

......... & Poor`s 500 е прибавил към стойността си 9,1%. Компанията Dunkin` Brands съществува от 1940-та година и в настоящия момент има над 20 хиляди точки за продажба на своята продукция в повече от 60 страни по света. Нейни са световно известния бранд за понички Dunkin` Donuts и сладоледа Baskin Robins.


Сръбските депутати одобриха назначението на 2 жени за подуправители на

Сръбските депутати одобриха назначението на 2 жени за подуправители на ...

......... - Забине Лаутеншлегер. През 2013 г. ЕЦБ определи целите, свързани с пола, според които най-малко 35% от управленските й позиции до 2019 г. трябва да бъдат заемани от жени. Към края на 2017 г. 27% от позициите са държани от жени, което е по-ниски дори от междинната цел от 29%.


Много вероятно е да не сте чували за Gitlab -

Много вероятно е да не сте чували за Gitlab - ...

......... екипът им е пътувал до гръцкия остров Крит. Нещо повече - компанията плаща на служителите си да посещават свои колеги в различни части на света. През миналата година, например, двама души от екипа им са били доброволци да прекарат шест работни месеца с 49 различни свои колеги в 14 държави.


Марк Карни - управителят на централната банка на Великобритания, се

Марк Карни - управителят на централната банка на Великобритания, се ...

......... Банката на Англия от юли 2013 година. Той е 120-ият управител на Британската централна банка и първият чужденец на тази позиция. 53-годишният икономист преди това е работил в Goldman Sachs, министерство на финансите и Централната банка на Канада. От 2011 г. е председател на Международния съвет за финансова стабилност (FSB).


Тонислав Попов е новият главен финансов директор, член на борда

Тонислав Попов е новият главен финансов директор, член на борда ...

......... Професионалната му кариера започва в Intrama-Suedpack, България. Тонислав Попов е учил "Финансов мениджмънт" в Университета в Делауеър, САЩ, и е завършил програмата за стратегически решения и управление на риска в университета на Станфорд. Той има и магистърски степени по "Търговски бизнес" и "Международни икономически отношения" от стопанска академия "Димитър Ценов".


Д-р Анна-Мари Виламовска е новият изпълнителен директор на Българската аутсорсинг

Д-р Анна-Мари Виламовска е новият изпълнителен директор на Българската аутсорсинг ...

......... Полша за заслуги към създаването на свързана и иновативна Европа. Анна-Мари е член на Борда за "Дигитално предприемачество и регионални индустриални хъбове" на Европейската комисия и на управителния съвет на програмата за наука и иновации "Мария Кюри". Тя е един от посланиците на ЕК за дигитални умения и дигитално предприемачество.


  Най-голямата верига кафенета в света - Starbucks, обяви, че

  Най-голямата верига кафенета в света - Starbucks, обяви, че ...

......... изцяло от фондацията на Starbucks, като при обявяването на програмата за нея са кандидатствали над 200 души. "Ако идеята върви добре, нова група ще бъде изпбрана през есента на 2019 година", коментира Пенпени. От ръководството на веригата обмислят и тя да бъде разширена с наемането на повече от 36 души.


Telenor България вече има нов главен изпълнителен директор. На поста

Telenor България вече има нов главен изпълнителен директор. На поста ...

......... на стойност над 38 млрд. евро (към 31 декември 2017 г.). Към 31 декември 2017 г. служителите на PPF Group в световен мащаб са общо 170 000. Новият собственик на Telenor в България готви сделка за до €3 милиарда на Балканите PPF Group е сред основните кандидати за United Group


Leanplum - водеща компания в мобилния маркетинг - назначи Анил

Leanplum - водеща компания в мобилния маркетинг - назначи Анил ...

......... си в реално време. "През първата половина на 2018 г. Leanplum инвестира в нови служители на ключови позиции и постигна значителен напредък в технологичната си платформа, за да помогне на брандовете да изградят клиентската лоялност, която захранва растежа на бизнесите им", каза Момчил Кюркчиев, съосновател и изпълнителен директор на Leanplum.


Радомир Миланов е новият управляващ директор на SAP България, съобщиха

Радомир Миланов е новият управляващ директор на SAP България, съобщиха ...

......... местния пазар вече повече от 19 години. SAP България е регистрирана през декември 1999 г., а през 2002 г. SAP инвестира допълнително в отварянето на развоен център - SAP Labs Bulgaria. Днес, в този център работят над 800 софтуерни инженери и професионалисти, който работят върху новите облачни технологии, предлагани SAP.


Американската компания VF Corporation, владееща много известни марки спортно и

Американската компания VF Corporation, владееща много известни марки спортно и ...

......... освен Wrangler, Lee и Rustler, се отнасят The North Face, Vans, Timberland, Napapijri, Eagle Creek, Dickies, Kodiak и Red Cap. Акциите на VF днес слабо реагират на тези новини в хода на предварителната търговия в понеделник. От началото на годината капитализацията на компанията е скочила с 30%, до $29,16 милиарда.


Групата Air France-KLM се опитва да привлече член на висшия

Групата Air France-KLM се опитва да привлече член на висшия ...

......... включи по-активно в процеса на избор на нов шеф и да направу промени в изпълнителния комитет на превозвача. Назначението се разглежда като тест за решимостта на Макрон за по-малка държавна намеса в икономиката.  Air France-KLM изрази надежда новият ръководен екип да встъпи в длъжност до септември, според в документ, цитиран от Reuters.


Дългогодишният лидер на Pepsi Co. Индра Нуйи напуска поста главен

Дългогодишният лидер на Pepsi Co. Индра Нуйи напуска поста главен ...

......... подготвят план за нейното напускане още преди година. PepsiCo е върнала на инвеститорите 149% под управлението на Нуйи, сравнено със 197% за Coca-Cola и 173% за индекса S&P 500. Сумата включва покачването на цената на акциите и дивидентите. 54-годишният Лагарта, роден в Барселона, доскоро водеше бизнеса на компанията в Европа.


Новият главен изпълнителен директор на Audi ще бъде директорът по

Новият главен изпълнителен директор на Audi ще бъде директорът по ...

......... емисии на премиум марката. След задържането на Щадлер, Audi назначи своя шеф по продажбите Брам Шот като временен заместник. VW и Audi заявиха, че смятат Щадлер за невинен, освен ако не се докаже друго.  Маркус Дюсман е отговаря за мрежата от купувачи и доставчици на BMW от октомври 2016 години.


Германският индустриален гигант Thyssenkrupp преживява все по-трудни времена. Председателят на

Германският индустриален гигант Thyssenkrupp преживява все по-трудни времена. Председателят на ...

......... 158 000 работници. "Уважавам решението на Ленер, но съжалявам за него", каза Вилхелм Сегерат, ръководител на работническия съвет на Thyssenkrupp и старши служител в индустриалния профсъюз IG Metall. Той призова основните акционери да работят заедно, за да развият Thyssenkrupp. "Не може да има разпадане на бизнеса", каза той пред Reuters.


Американската финансова компания Goldman Sachs Group ще назначи Дейвид Соломон

Американската финансова компания Goldman Sachs Group ще назначи Дейвид Соломон ...

......... банката и заема най-високия пост в инвестиционното банкиране в продължение на десетилетие. Самият Бланкфейл не мисли за пенсиониране, но все още не е ясно накъде ще продължи кариерата му след Goldman. "Знам, че искам да направя нещо. Бих искал да имам възможност. Все още търся", каза Бланкфейн, цитиран от Bloomberg.


Съвременните реалности, свързани с постоянното развитие на иновациите, налагат на

Съвременните реалности, свързани с постоянното развитие на иновациите, налагат на ...

......... център и всъщност те могат да разчитат на банката навсякъде и по всяко време. Ние ще продължим да инвестираме в разширяване на функционалностите на предлаганите канали с фокус към обслужването от разстояние, с което вярваме ще подобряваме дългосрочно клиентското изживяване." Публикацията е изготвена със съдействието на ПроКредит Банк (България) ЕАД


Улрих Хеппе ще продължи да заема поста Главен изпълнителен директор

Улрих Хеппе ще продължи да заема поста Главен изпълнителен директор ...

......... пътници и повече от 37 000 полета на 99 български и чуждестранни авиокомпании, изпълняващи чартърни и редовни полети до повече от 181 дестинации в Европа, Близкия изток и Северна Африка. Във "Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт" АД във Варна и Бургас работят повече от 630 постоянни и 1200 сезонни служители.


Изпълнителният директор на Tesco Великобритания - Чарлс Уилсън се оттегля

Изпълнителният директор на Tesco Великобритания - Чарлс Уилсън се оттегля ...

......... подложен на ежедневна лъчева терапия", съобщават от Tesco в изявление. Booker е най-големият търговец на едро на храни в Обединеното кралство, когато е погълнат от Tesco. Въпреки опасенията, че споразумението би намалило конкуренцията, то беше одобрено от британските регулатори. Наскоро Tesco обяви, че планира "стратегически съюз" с френския гигант Carrefour.


"Ако работата не ти доставя удоволствие, хвърляй я. Ако ти ...

......... защото не го разделям от личния си живот. Тази възможност да видиш нещата, без турбуленцията на емоции и концепции, е всъщност уникална за бизнеса. Важно е обаче да се знае, че от създаването й насам "Еконт" е обявена за зона, свободна от религия, политика, сексизъм и хазарт.Интервюто взе Силвия Радославова


Компанията

Компанията "Кока-Кола ХБК България" има нов изпълнителен директор. Това е ...

......... растеж, постигнат от компанията в България. Той има магистърска степен по Бизнес администрация от Университета в Сейнт Гален, Швейцария. Семеен с 4 деца. Светослав Атанасов от своя страна ще продължи кариерата си в групата на компанията, като ще застане на поста изпълнителен директор "Кока-Кола ХБК" за Сърбия и Черна гора.


  Компанията Polaris Industries, която през 2011 година придоби легендарната

  Компанията Polaris Industries, която през 2011 година придоби легендарната ...

......... понесе допълнителни 15 милиона долара разходи върху поръчките за 2018 година заради новите мита. Подобни планове преди време обяви и друг голям производител в индустрията - Harley Davidson. От компанията също обявиха, че обмислят да изнесат част от производството си извън САЩ, за да могат да запазят европейските си клиенти.


Руската държавна компания РЖД (Российские железные дороги) планира до 2025

Руската държавна компания РЖД (Российские железные дороги) планира до 2025 ...

......... в резултат от тези мерки средната месечна заплата в компанията ще нарасне от 55 хиляди рубли в момента - до 80 хиляди рубли. (актуален курс 63 рубли са равни на 1 долар, бел. ред.) В същото време РЖД има намерение всяка година да наема нови 65 хиляди сътрудници, посочва агенцията.


По решение на министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай

По решение на министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай ...

......... инж. Дончо Атанасов остава член на Управителния съвет на пътната агенция. Той ще продължи да е ангажиран с новото строителство на участъци от републиканската пътна мрежа, както и с поддръжката, ремонтите и рехабилитацията на вече съществуващите трасета. Промяната в Управителния съвет на АПИ става след молба на инж. Атанасов.  


В седмицата преди настъпването на астрономическото лято, от 18 до

В седмицата преди настъпването на астрономическото лято, от 18 до ...

......... на работата с удоволствието. От подобни места се възползват предприемачи, специалисти на свободна практика, програмисти, дизайнери, фотографи, консултанти, писатели, блогъри, журналисти, хора на изкуството и други, както и служители на компании, които могат да работят дистанционно. Концепцията е доста разпространена по света, но вече набира широка популярност и в България.


Най-голямата телекомуникационна компания в Австралия обяви за мащабни уволнения и

Най-голямата телекомуникационна компания в Австралия обяви за мащабни уволнения и ...

......... и да отдели от своя състав инфраструктурното си поделение, включващо центъра за съхранение на данни. За последните няколко години най-голямата телекомуникационна компания в Австралия загуби над половината от своята пазарна капитализация. Борсовите котировки на Telstra в настоящия момент се намират близо до историческите минимуми, отчетени през 1998 и 2010 година.


Теодор Несторов поема нова роля като маркетинг директор в Карлсберг

Теодор Несторов поема нова роля като маркетинг директор в Карлсберг ...

......... бирен пазар в страната. Продуктовото портфолио на компанията Карлсберг България включва националните "Шуменско" и "Пиринско", международните марки на компанията Carlsberg и Tuborg, Kronenbourg Blanc, чешката Budweiser Budvar, немската пшеничена бира Erdinger и белгийската крафт бира Grimbergen и други. Карлсберг България предлага на нашия пазар и сайдера Somersby в четири разновидности.