"УниКредит Булбанк" има нов главен риск директор и член на ...

......... процедури в "УниКредит Булбанк". През май 2010 година Борислав започва да гради своята международна кариера в "УниКредит" СпА като бизнес мениджър в звено "ФИБС & Kредитен риск в търговския портфейл" в Мюнхен, Германия, където активно съдейства за въвеждането на групов централизиран подход в управлението на кредитния риск за този сегмент.


Финансовият директор на Huawei - Мън Ванчжоу иска да предотврати

Финансовият директор на Huawei - Мън Ванчжоу иска да предотврати ...

......... на 23 септември. Той обаче най-вероятно ще започне да разглежда искането за екстрадация в САЩ не по-рано от януари. Случаят може да се проточи с години. След ареста си и освобождаването под гаранция Мън живее във Ванкувър в имот, който е бил оценен на 5 милиона долара през 2018 година.


"София е конкурентен пазар и специалистите могат да изберат да ...

......... нас. Анализите при изграждането на персонализираната ни услуга MyFT ни показаха, че ако читателят ни покаже какви теми и компании го интересуват или ние ги разберем и му предоставим това персонализирано съдържание, ангажираността му нараства с 86%, което е огромен ръст. Но трябва да уцелиш правилния баланс.Интервюто взе Константин Николов


Един от вече старомодните начини за пазаруване стигна до своя

Един от вече старомодните начини за пазаруване стигна до своя ...

......... прекрати издаването на брошура преди 3 години. Последните хартиени издания на H&M ще излязат на 6 от 72 пазара - Австрия, Холандия, Германия, Швеция, Финландия и Норвегия. В своя пик каталогът е достигал най-много до 18 пазара. Шведската компания подчертава, че със спирането му ще се спестят и много суровини.


Марк Фийлман, който ще заеме поста на главен изпълнителен директор

Марк Фийлман, който ще заеме поста на главен изпълнителен директор ...

......... Приходите трябва да нараснат до €2,3 милиарда от €1,65 милиарда миналата година. Fielmann ще започне да продава очила през интернет, най-вероятно от догодина. Това бе ход, който досегашният директор и основател отказваше да предприеме в продължение на години. Компанията планира да инвестира над €200 милиона през 2019 и 2020 г.


Американската компания 3M, чийто най-известен продукт е марката лепенки Scotch,

Американската компания 3M, чийто най-известен продукт е марката лепенки Scotch, ...

......... ще съкратят 2% от персонала си в глобален мащаб, което се очаква да им спести до 250 милиона долара годишно. От ръководството посочват, че съкращенията ще бъдат концентрирани в по-слабо представящите се пазари за тях. 3M присъства и в България, като офисът й се намира в Бизнес парка в София.Ръководителят на една от водещите бюджетни авиокомпании в Азия признава,

Ръководителят на една от водещите бюджетни авиокомпании в Азия признава, ...

......... за него. Ако погледнете към моя екип, ще видите, че там има много такива, които не са успели преди или искат да докажат себе си", посочва Фернандес, цитиран от CNBC. "Много компании не осъзнават стойността на техните хора. Смятам, че ние се справихме добре в това отношение", добавя още той.


Основателят на Xiaomi получи

Основателят на Xiaomi получи "награда" на стойност над €850 милиона ...

......... продажбите расте с 32,2 процента на фона на свиващия се с 4,1 процента пазар.Освен смартфони, компанията продава и редица други джаджи, включително безжична прахосмукачка, робот-помощник, умни обувки са бягане и други. Защо заплатата на съоснователя на Twitter е $1,40? Той получи първото си възнаграждение, откакто се завърна на поста CEO?


Мъжът, който помогна на най-голямата корейска авиокомпания Korean Air да

Мъжът, който помогна на най-голямата корейска авиокомпания Korean Air да ...

......... му по време на полет с Korean Air. Тогава тя настояла самолетът да бъде върнат на летището в Ню Йорк, откъдето отлетял. По-късно семейството беше обвинено в игнориране на по-малките акционери в компанията им. Седмици преди да почине Чо беше свален от поста си на председател на борда на дружеството.


В рамките на един век много авиокомпании се появяват и изчезват

В рамките на един век много авиокомпании се появяват и изчезват ...

......... на авиоиндустрията. Въпреки че ръководителят на Virgin America Ричард Брансън е само неин миноритарен собственик, неговите каскади и иновативните му маркетингови подходи често са привличали вниманието на медиите. Това продължава до момента, в който Alaska Airlines успешно придобива компанията. Последният полет на Virgin America e на 24 април 2018 година.


Аделина Димитрова е новият член на еĸипа на УД

Аделина Димитрова е новият член на еĸипа на УД "Конĸорд ...

......... депозитните продуĸти благоприятстват инвестирането в договорни фондове. Алтернативата на банĸовите депозити - договорните фондове, осигурява лесен и бърз достъп до ĸапиталовите пазари. Настоящият материал не предоставя ĸаĸвито и да било финансови, данъчни или правни съвети. Инвеститорите следва да се ĸонсултират с професионалист преди да предприемете ĸаĸвито и да било транзаĸции.68% от българските работодатели срещат трудности при наемане на работници.

68% от българските работодатели срещат трудности при наемане на работници. ...

......... среща на представителите на най-големите работодателски организации от Полша, Русия, Украйна, Беларус, Латвия, Казахстан, Грузия и България. По време на събитието ще бъдат обсъдени възможностите за реформи на образователните системи, чрез които да се преодолеят несъответствията между уменията и знанията на работниците и изискванията и нуждите на пазара на труда.


Начело на Motorola в Австрия от 1 април застава българинът

Начело на Motorola в Австрия от 1 април застава българинът ...

......... изпълни обещанието си да покрие с продажби и оптимизирани процеси огромните инвестиции, които бяха осъществени по време на придобиването и преструктурирането на компанията. Така марката вече е лидер в Мексико, заема втора позиция в цяла Латинска Америка и отново се завърна сред любимите брандове на потребителите в САЩ и Европа.


Петер Копиец е новият изпълнителен директор на Загорка АД, считано

Петер Копиец е новият изпълнителен директор на Загорка АД, считано ...

......... портфолио на компанията, съставено от Heineken, Desperados и Cider. В новата си роля той ще се фокусира върху развитието на талантите в компанията и привличането на нови, създаване на добавена стойност за потребители, клиенти и другите заинтересовани страни. Копиец има магистърска степен по Бизнес администрация от Икономическия университет във Виена.


Норберт Мисбрандт е новият изпълнителен директор на Billa България, съобщиха

Норберт Мисбрандт е новият изпълнителен директор на Billa България, съобщиха ...

......... града. Плановете на компанията са фокусирани върху продължаване на експанзията и през следващите години. През 2019 г. Billa подготвя откривания на ключови локации, включително и в столичните молове The Mall и Paradise Center. BILLA България има нов главен оперативен директор Преди това Албена Георгиева е на същия пост в Словакия


Дечебал Тудор поема поста изпълнителен директор на ОМV България и

Дечебал Тудор поема поста изпълнителен директор на ОМV България и ...

......... репутация в последните 20 години на българския пазар. След като навлезе в региона, OMV промени модела на работа, очакванията и изискванията на потребителите към бензиностанциите. Нашите клиенти разчитат на комплексните услуги, качеството и постоянните подобрения, които OMV им предлага, защото за нас тяхното удовлетворение е с най-висок приоритет", сподели Тудор.Американският износ на уиски спадна през втората половина на 2018

Американският износ на уиски спадна през втората половина на 2018 ...

......... полугодие. Европейският съюз, за който се изнася 60% от уискито на САЩ, наложи най-високите митнически такси - от 25 процента. Според производителя Brown-Forman промяната в европейската политика е основната причина за спада на износа. Щетите върху износа на американско уиски се ускоряват. Това се дължи на продължаващите световни търговски спорове.


Ваня Манова, мениджър за България и Северна Македония на Mastercard,

Ваня Манова, мениджър за България и Северна Македония на Mastercard, ...

......... и електронните разплащания в четирите държави, въвеждането на иновациите и технологичните решения на Mastercard, както и за създаванетo на стабилни партньорства с ключови клиенти, с правителствения и публичен сектор. Шефът на Mastercard: Данните са новият петрол Те са обществено благо и не бива да се ползват само за комерсиални цели


Netflix, водещата в света услуга за стрийминг, няма да направи

Netflix, водещата в света услуга за стрийминг, няма да направи ...

......... направят някои страхотни предавания. Ще завиждам. Ще намерят някои страхотни идеи. Ще искаме да ги вземем назаем." Но, добави той, "ще направим това по-добра индустрия, ако имаме големи конкуренти." Хастингс казва още, че очаква Netflix, както и други технологични компании от САЩ, да бъдат блокиран в Китай "още дълго време".


Хилтруд Уорнър знае как да разчисти бъркотията в един мъжки

Хилтруд Уорнър знае как да разчисти бъркотията в един мъжки ...

......... да възстанови репутацията си, Уорнър иска да покаже, че има сериозни интереси в автомобилната индустрия. "Имам много гориво в кръвта си", казва тя, като прави пауза, за да признае следващия голям залог за автомобилния производител: "Може би в бъдеще ще трябва да кажа, че имам малко електричество в кръвта си."


Когато Индира Нойи се оттегли от поста на главен изпълнителен

Когато Индира Нойи се оттегли от поста на главен изпълнителен ...

......... гигантът за безалкохолни напитки придобива компанията за зърнени закуски Quaker Oats, в която Сантили е заемала лидерски пост от 1992 г. насам. Тя сега поема ролята на доскорошния търговски директор Лаксман Наришмант. А Роберто Мартинес е на нейния предходен пост и ще ѝ докладва, тъй като тя е пряк началник.


Най-старата банка на Швеция може да е обработила значително повече

Най-старата банка на Швеция може да е обработила значително повече ...

......... Биргит Боннесен. "Затова беше естествено да действаме, когато оповестяванията за Danske Bank излязоха на пазара. Това беше основата на нашия анализ." Raiffeisen Bank и други европейски банки са замесени в голям скандал за пране на пари Нови имена на финансови институции се появиха след тези на Danske Bank и Swedbank


Големите технологични гиганти като Google и Apple се считат за

Големите технологични гиганти като Google и Apple се считат за ...

......... ли е? Въпреки осигурените свободни дни и услуги на фирми за грижа за децата, отпуските и обезщетенията, в някои от компаниите служителите се оплакват, че работната среда не е здравословна за работещи майки. Дори най-добрите примери бледнеят пред страните с федерално упълномощени политики за отпуск, каквито са Великобритания и Канада.


Фалшива криптовалута, привлякла 4 милиарда долара, според обвинението в САЩ,

Фалшива криптовалута, привлякла 4 милиарда долара, според обвинението в САЩ, ...

......... Украйна, балтийските държави, Италия, САЩ, Канада и други региони. Българските прокурори признават, че операциите на Onecoin не са били напълно прекратени, при проверката на офисите в София през 2018 г. Това е така, защото Onecoin е официално регистрирана в Обединените арабски емирства и малка група от създатели от различни страни.


Софарма Трейдинг АД, най-голямата компания по приходи в сектора на

Софарма Трейдинг АД, най-голямата компания по приходи в сектора на ...

......... Софарма Трейдинг е създадена през 2006 г. чрез интеграция на пет дистрибуторски фирми и отбелязва постоянно нарастване на приходите и печалбата като през всички 11 години приходите са нараснали 5 пъти, а печалбата 24 пъти. Софарма Трейдинг осигурява 100% териториално покритие в България и Сърбия чрез 5 регионални дистрибуционни центъра.


Американската компания Helen of Troy за здравословни продукти и услуги има

Американската компания Helen of Troy за здравословни продукти и услуги има ...

......... Revlon, която е основана през 1932 г. в Ню Йорк, е козметична компания за грижа за кожата. Тя предлага и продукти и уреди за коса, които досега се разработваха от американската компания Helen of Troy. Не е ясно дали Revlon ще замести производителя и  ще продължи серията продукти за коса.


Американският производител на коли Tesla, модният бранд Gaр и марката

Американският производител на коли Tesla, модният бранд Gaр и марката ...

......... през следващите две години, като 50 от закриваният на обектите трябва да станат още тази финансова година. Продажбите на бранда не вървят според очакваното, което налага промените. Един от гигантите в модната индустрия в САЩ, познат и в Европа, затваря 770 магазина Планът им включва и обекти на ключови локации


Човек прекарва най-малко по 8 часа на работното си място.

Човек прекарва най-малко по 8 часа на работното си място. ...

......... левкемия след като е работил за компанията в продължение на 5 години. Samsung e само една от компаниите, от които ООН събира данни за доклада. Организацията взима предвид мнението на бивши служители, които, твърдят, че са развили рак, анемия или репродуктивни аномалии и други усложнения заради работата с промишлени химикали.


След 30 години на чело на авиокомпанията Ryanair, нейният главен

След 30 години на чело на авиокомпанията Ryanair, нейният главен ...

......... пилоти. По думите му, когато има отворени позиции за пилот, 90% от кандидатите са мъже и едва 10% са жени. Той определя тази работа като подходяща за тях, тъй като те имат 5 дни, в които не са далеч от семействата си и ограничение до 900 часа полети на година.


Главният изпълнителен директор на Facebook Марк Зукърбърг заяви, че бъдещето

Главният изпълнителен директор на Facebook Марк Зукърбърг заяви, че бъдещето ...

......... да обедини данните за самоличността на потребителите. "Разбира се, това ще бъде само възможност и ще можете да поддържате акаунтите си отделени, ако искате", пише той. Изявлението се появява на фона на засилената критика за практиките за събиране на данни във Facebook, които се проучват от няколко правителства по света.


Най-голямата платформа за онлайн търговия Amazon ще закрие всичките си

Най-голямата платформа за онлайн търговия Amazon ще закрие всичките си ...

......... От компанията казват, че се насочват към книгите, защото имат повече опит и могат да предложат по-голям избор. Amazon e ветеран именно в продажбата на книги, тъй като още когато стартира компанията, Джеф Безос първо продава само книги. А това поставя американския търговец в доста добри позиции на книжния пазар.


Американският пре-акселератор The Founder Institute открива първия си офис извън

Американският пре-акселератор The Founder Institute открива първия си офис извън ...

......... Institute откри официално първия си клон в София през 2015 г., а местните успехи включват чатботът Umni.bg, компанията за анализ на данни Yatrus Analytics, както и Damocles, софтуер, който автоматизира изготвянето на профили на политици на база на информация за всичките им публични изяви, изказвания, предприети действие и взети решения.


Подуправителят на Българската народна банка (БНБ) Димитър Костов съобщи, че

Подуправителят на Българската народна банка (БНБ) Димитър Костов съобщи, че ...

......... към ЕНМ, където прегледът на активите и стрес тестът на ЕЦБ ще бъдат само началните етапи от един по-комплексен процес. С цел добро управление и приемственост в този процес, по мое мнение, е препоръчително на настоящия етап да бъде потърсен нов ръководител на банковия надзор с шестгодишен хоризонт", пише той.


Главният изпълнителен директор на HBO Ричард Плеплър, който управляваше телевизионната

Главният изпълнителен директор на HBO Ричард Плеплър, който управляваше телевизионната ...

......... трябва да увеличи продукцията си с часове на ден. Такива изисквания вероятно биха се оказали предизвикателство за Плеплър и дългогодишната автономия в HBO. Бившият ръководител на NBC Enterntainment Боб Грийнблат е водил преговори с WarnerMedia и се очаква той да получи основна роля в компанията след оттеглянето на Ричард Плеплър.


Вторият по големина онлайн търговец в света след Amazon, Alibaba,

Вторият по големина онлайн търговец в света след Amazon, Alibaba, ...

......... Alibaba, сайтът за електронна търговия JD.com Inc, ще освободи 10% от висшите си служители. Компанията за таксиметрови пътувания Didi Chuxing също планира да намали персонала си с 15 процента. През ноември Alibaba съкрати прогнозата за приходите си до $55,6 милиарда, което с 4-6 процента по-малко от първоначално заложените им очаквания.


PepsiCo започна серия от съкращения, които са част от четиригодишен

PepsiCo започна серия от съкращения, които са част от четиригодишен ...

......... е да станем по-способни, по-гъвкави и по-малко бюрократични. По този начин ще намалим разходите", каза изпълнителният директор Рамон Лагуарта. Съкращенията на хора са на позиции, които могат да бъдат автоматизирани. От компанията казват още, че ще реорганизират бизнеса с напитки в четири регионални предпирятия в САЩ и в едно канадско.


Лилия Димитрова, досегашен оперативен директор в групата, поема длъжността главен

Лилия Димитрова, досегашен оперативен директор в групата, поема длъжността главен ...

......... през 2009 г. и до момента са се доказали като надежден, сигурен и успешен партньор не само на фирми във финансовия сектор, но и от различни сфери на бизнеса в България. Фронтекс успява да се наложи като една от ТОП 3 компаниите в областта на събиране на вземания в страната.


Без съмнение един от най-големите въпроси пред бъдещето на еврото

Без съмнение един от най-големите въпроси пред бъдещето на еврото ...

......... Според бившия гуверньор на Кипър и член на ЕЦБ между 2012 и 2014 г. еврозоната има нужда от нов президент на централната банка, който да следва идеята на Драги, че "трябва да се направи всичко, което трябва". Именно заради това Паникос Деметриадес посочва, че най-подходящ следващ президент би бил Кьоре.


Mars, световният лидер в производството на шоколадови изделия, дъвки и

Mars, световният лидер в производството на шоколадови изделия, дъвки и ...

......... 1993 г. като Masterfoods. През 2007 г. компанията сменя името си на Mars, Incorporated. През 2008 г. Wrigley се присъединява към портфолиото на Mars. Компанията разполага с екип от над 80 служители. Mars България прави директни доставки към клиенти и доставчици и достига до 40 000 търговски обекта на година.


Базираната в Лондон финтех компания SumUp, която развива бизнес и

Базираната в Лондон финтех компания SumUp, която развива бизнес и ...

......... направи още едно придобиване. Тя купи датската компания Debitoor, чиято разработка е софтуерна платформа за фактуриране, първоначално създадена за фрийлансъри и малки и средни предприятия. Предстои тя да бъде интегрирана в платформата на SumUp. В края на 2017 година компанията навлезе и на българския пазар. В офиса ѝ в София работят 65 души.


Досегашният директор

Досегашният директор "МСП дистрибуция" Десислава Симеонова влиза в Управителния съвет ...

......... След това последователно ръководи дирекция "Правно обслужване и методология", а през 2016 г. става директор "Малки и средни предприятия", постигайки отлични резултати в своя сегмент. След придобиването на Обединена българска банка от белгийската финансова група KBC, през 2017 г. Десислава Симеонова поема функцията директор на дирекция "МСП дистрибуция" в ОББ.


Международната компания Schneider Electric ще има нов регионален мениджър за пазарите

Международната компания Schneider Electric ще има нов регионален мениджър за пазарите ...

......... Европа и Южна Америка в направление Електроразпределение. Schneider Electric вярва, че енергичният му управленски стил, стимулиращ сътрудничеството, уменията му да води успешни преговори, иновативният му подход и способността му да адаптира бизнес модели към динамично променяща се среда, са предпоставка той да постигне отлични резултати и на новата си позиция.


Илияна Захариева поема ръководството на Българското дружество за връзки с

Илияна Захариева поема ръководството на Българското дружество за връзки с ...

......... Факултета по журналистика и масова комуникация на СУ "Св. Климент Охридски". Програмата включва лекции и уъркшопи с практическа насоченост с цел разнообразяване на образователната програма, представяне на полезна информация от практиката и популяризиране на Дружеството сред студентите. Отчетът на организацията, както и програмата за 2019 г. са публикувани на www.bdvo.org.


Торстен Раабе е новият главен изпълнителен директор на Lufthansa Technik

Торстен Раабе е новият главен изпълнителен директор на Lufthansa Technik ...

......... стратегическо място в цялостната структура на Lufthansa Technik Group, като към днешна дата в него са заети над 1 200 служители. Подразделението тук е с обща площ от 50 000 кв. м и е специализирано в базово и линейно обслужване на тясно корпусни самолети от семейството на Airbus и Boeing.


Фондацията на финансовия и индустриален капитал

Фондацията на финансовия и индустриален капитал "Атанас Буров" връчи на ...

......... Дачев, председател на борда на директорите на "Свилоза" АД и на "Група Технология на металите Ангел Балевски Холдинг" АД. Тя му бе връчена от Цветан Алексиев, който бе носител на приза за 2017 година. Номинациите за наградите се правят от настоятелите на фондацията, които след това гласуват за постъпилите кандидатури.


Роланд Харингс ще бъде новият главен изпълнителен директор на групата

Роланд Харингс ще бъде новият главен изпълнителен директор на групата ...

......... и със своята убедителна личност, Харингс има точният профил, за да продължи стратегическото развитие на "Аурубис" в мултиметална компания и да го приложи успешно на оперативно ниво. От името на целия Надзорен съвет бих искал да пожелая на Роланд Харингс успех и всичко най-добро на новата му позиция", допълни Варенхолт.


Д-р Валентин Василев е роден през 1970 г. в Разград.

Д-р Валентин Василев е роден през 1970 г. в Разград. ...

......... наем на земя и имущество - частна общинска собственост. Поставили сме видеонаблюдение с цел предотвратяване на кражби и спокойната работа на търговците на пазара. Подновено е изцяло и осветлението на алеите за плодове и зеленчуци - малка капиталова инвестиция, но с цел удобство на търговците и уважение към техния труд.


Оливие Маркет, президент на AES България и ръководител

Оливие Маркет, президент на AES България и ръководител "Бизнес развитие" ...

......... и български езици. Американската търговска камара в България (АмЧам) обединява над 350 американски, български и мултинационални компании в страната. За своите 23 години в България Камарата се превърна във водеща бизнес организация, като инициатор на събития на актуални теми в областта на икономиката, международните и национални политики, социалната сфера.  


Собственикът на производителя на тапицерии за автомобилната индустрия

Собственикът на производителя на тапицерии за автомобилната индустрия "АЛС България" ...

......... година. По-късно заработиха такива в Ихтиман и Благоевград. В първия завод се произвеждат кожени тапицерии за BMW, а за базата в Ихтиман основният клиент е Mini Cooper. През последните години "АЛС България" е изправена пред намаляващи приходи, като през 2017 година те се свиха с 24% до 122,7 милиона лева.


Бившият шеф на PepsiCo Индра Нуйи, заместник-министъра на финансите на

Бившият шеф на PepsiCo Индра Нуйи, заместник-министъра на финансите на ...

......... временно ще изпълнява бившия еврокомисар Кристалина Георгиева, която е изпълнителен директор на институцията. Вероятната причина за оттеглянето на Джим Йон Ким са различията с администрацията на Тръмп относно промените в климата и необходимостта от повече ресурси за развитие. Той ще се присъедини към фонда за частни инвестиции Global Infrastructure Partners.


От януари 2018 г. Димитринка Раковска пое позицията Мениджър търговски

От януари 2018 г. Димитринка Раковска пое позицията Мениджър търговски ...

......... 68 държави. Професионалистите в компанията предоставят пълен спектър от услуги за наематели, собственици и инвеститори. Обхватът на обслужване включва стратегическо консултиране при продажба, наем и финансиране на сделки с имоти; корпоративни решения; управление на имоти; управление на проекти; консултации за ефективност на офиса; оценки и анализи; специализирани проучвания; управленско консултиране.


В една от редките си публични прояви основателят и главен

В една от редките си публични прояви основателят и главен ...

......... глава Доналд Тръмп "велик президент" и уверява, че компанията му се подчинява на закона, включително и на търговските санкции, във всяка страна, в която работи. Още една европейска страна се готви да отхвърли Huawei Ако властите в Осло забранят китайската компания, телекомите Telenor и Telia ще трябва да се съобразят


Leanplum, лидерът в мобилната ангажираност, обяви разширяването на управленския си

Leanplum, лидерът в мобилната ангажираност, обяви разширяването на управленския си ...

......... мобилната ангажираност на потребители от цял свят. Основаната от Момчил Кюркчиев и Андрю Фърст компания приключи 2018 година с впечатляващ растеж, отличия в индустрията и важни продуктови подобрения позволяващи иновативни брандове като Kayak, Opera и Tinder да създават дългосрочни взаимоотношения със своите крайни потребители чрез персонализирани кампании в реално време.


Акционери на холдинга Alphabet, собственик на Google, заведоха съдебни дела

Акционери на холдинга Alphabet, собственик на Google, заведоха съдебни дела ...

......... York Times публикува статия, в която съобщава, че на Рубин са заплатени 90 млн. долара ощетения, даже и след обвиненията в сексуален тормоз. В същото време през октомври 2018 г. Google съобщи, че компанията е съкратила 48 души за сексуален тормоз през последните две години без да им плати обезщетение.


В BM Multimarcas, дилър на употребявани коли в покрайнините на

В BM Multimarcas, дилър на употребявани коли в покрайнините на ...

......... Хесус, продавачът на коли в Basile Center Car, казва, че конкурентите на Santander започват да обръщат внимание. "Когато клиентите идват в магазин, те искат да знаят точно дали авансовото плащане отговаря на джобовете им, а инструментите на Santander го показват незабавно," каза той. - "Сега други банки също копират това."


Водещата на предаването

Водещата на предаването "Тази събота и неделя" Жени Марчева ще ...

......... част от политиката за пълна редакционна интеграция на новинарското съдържание във всички канали на групата. Жени Марчева е част от екипа на bTV от 2011 година. Започва професионалното си развитие в БНТ, но продължава кариерата си в радио "Дарик". Завършила е българска филология и журналистика в СУ "Св. Климент Охридски".


Доскорошният председател на Nissan Карлос Гон бе арестуван по нови

Доскорошният председател на Nissan Карлос Гон бе арестуван по нови ...

......... от до $6,2 милиона. Задържането му поставя под въпрос и бъдещето на алианса между Renault, Nissan и Mitsubishi. Последните две побързаха да го отстранят от председателския пост, но френската компанията все още не го е направила. Преди ареста: Карлос Гон искал да смени директора на Nissan Японската прокуратура повдигна обвинение


Финансовият регулатор на Великобритания FCA (Financial Conduct Authority) наложи глоба

Финансовият регулатор на Великобритания FCA (Financial Conduct Authority) наложи глоба ...

......... извършвала ефективен мониторинг за сметките на починалите клиенти, вследствие на което не е могла адекватно да регулира въпросите, свързани с наследените сметки и инвестиции. Banco Santander е основана през 1857 година. Дейността на банката е съсредоточена в девет големи пазара: Испания, Португалия, Германия, Великобритания, Бразилия, Мексико, Чили, Аржентина и САЩ.


Colliers International, водеща консултантска компания за недвижими имоти, затвърждава управленската

Colliers International, водеща консултантска компания за недвижими имоти, затвърждава управленската ...

......... наем и финансиране на сделки с имоти; корпоративни решения; управление на имоти; управление на проекти; консултации за ефективност на офиса; оценки и анализи; специализирани проучвания; управленско консултиране. В продължение на 12 години Colliers е в топ 100 на световните аутсорсинг компании в класацията на Международната асоциация на професионалистите в аутсорсинга. 


Българската стопанска камара ще представи годишната си анкета

Българската стопанска камара ще представи годишната си анкета "2018 през ...

......... на работна ръка изпитват не само българските работодатели. Такъв има в Румъния и в Полша. В Германия имат нужда от около 6 000 000 души допълнителна работна ръка. Парадоксално е, че при нас условията за внос на работна ръка са най-трудни, допълнва Колев, според когото режимът трябва да се либерализира.


Шефът на Националното бюро на българските автомобилни застрахователи Орлин Пенев

Шефът на Националното бюро на българските автомобилни застрахователи Орлин Пенев ...

......... проверка в двете компании, но резултатите от нея не бяха оповестени. Застрахователният бранш е напълно наясно с възможните финансови последствия от мониторинга, но засега компаниите са готови солидарно да поемат тежестта от финансовите санкции, тъй като смятат, че това е по-добър вариант от възникване на ликвидни проблеми в големи компании.


Весела Апостолова е новият управляващ директор на творческите и комуникационни

Весела Апостолова е новият управляващ директор на творческите и комуникационни ...

......... в медийната агенция Zenith, където отговаря за управлението на ключовите клиенти, бизнес развитието на агенцията, както и съхраняването и личностното развитие на таланта на екипите. През последните две години тя заема позицията на заместник-изпълнителен директор на медийното звено на групата, включващо трите медийни бранда - Zenith, Blue 449 и Starcom.


От 1 януари 2019 г. Михаела Калайджиева се присъединява към

От 1 януари 2019 г. Михаела Калайджиева се присъединява към ...

......... и Черна Гора, са част от PPF Group. PPF Group инвестира в множество пазарни области - банкови и финансови, телекомуникации, биотехнологии, застраховане, недвижими имоти и селско стопанство. PPF Group оперира в Европа, Азия и Северна Америка. Групата притежава активи на стойност почти 38 млрд. евро (към 30 юни 2018 г.).


Французинът Кристоф Дриди ще бъде новият генерален мениджър на Automobile

Французинът Кристоф Дриди ще бъде новият генерален мениджър на Automobile ...

......... по икономика от Университета в Билбао (Испания). Започва кариерата си в производителя на Mercedes - Daimler през 1999 г., където заема различни длъжности за период от 17 години. Присъединява се към групата на Renault през 2016 г., когато поема позицията директор по качеството на автомобилите в завода в Паленсия, Испания.


Атанас Димитров от Адванс Терафонд АДСИЦ е най-добрият директор за

Атанас Димитров от Адванс Терафонд АДСИЦ е най-добрият директор за ...

......... Корадо България АД; КАТЕГОРИЯ «НАЙ-ДОБРИ КОМУНИКАЦИИ С ИНВЕСТИТОРИ И ЗАИНТЕРЕСОВАНИ ЛИЦА» - Антон Филипов, Централна кооперативна банка АД Годишните награди по връзки с инвеститорите завършиха с връчване на сертификатите на първия в България IR Master Class, в който взеха участие най-активните 25 директори за връзки с инвеститорите на български компании.


Националният превозвач

Националният превозвач "България Ер" бе отличен с голямата награда "Най-предпочитана ...

......... и средни полети от/до България" (Sky short/middle haul) и "Най-предпочитана авиокомпания от професионалистите" (Sky Friend). Победителите в отделните категории се определят на база на онлайн проучване сред пътници и професионалисти, което се провело в периода 30.10-29.11.2018 г. В него са участвали 237 професионалисти от туристическия бизнес и 3 940 пътници.


Председателят на управителния съвет на Coca-Cola Мухтар Кент ще се

Председателят на управителния съвет на Coca-Cola Мухтар Кент ще се ...

......... главен изпълнителен директор. Роден през 1952 г. в Ню Йорк, Кент е син на бившия турски генерален консул в Ню Йорк Некдет Кент. Кент е завършил университета в Хъл, Великобритания със специалност "Икономика", а също така има и диплома по административни науки от Cass Business School в Университета в Лондон.


Главният финансов директор на Huawei Technologies бе арестуван в Канада

Главният финансов директор на Huawei Technologies бе арестуван в Канада ...

......... да я освободи, както може да се очаква, но ако обвиненията са сериозни, не очаквайте САЩ да се огънат", казва Майкъл Евъри, ръководител на изследването на финансовите пазари в Азия в Rabobank в Хонконг. Още една развита западна държава отхвърли Huawei Службите смятат, че 5G оборудването й заплашва националната сигурност


Броени дни остават до церемонията по връчване на Годишните награди

Броени дни остават до церемонията по връчване на Годишните награди ...

......... Money.bg и Infostock.bg. Освен медийното партньорство Infostock.bg ще предостави и награди на победителите в петте категории, а именно "Пакет Премиум" за оповестяване на информация към инвеститорите, публикуване на неограничен брой съобщения от публичното дружество, отразяване на отчетите и по-важните съобщения и новини, PR - съобщения и интервюта в сайта Infostock.bg.


Главният изпълнителен директор на Unilever Пол Полман ще се оттегли

Главният изпълнителен директор на Unilever Пол Полман ще се оттегли ...

......... опита за придобиване от американския конкурент Kraft-Heinz в началото на 2017 г. Полман се опитваше да докаже на пазарите, че отхвърлянето на тази инициатива не само е правилен ход, но и че има рецептата за увеличаване на продажбите и печалбите на Unilever, което традиционно е трудно постижимо в тази индустрия.