Александър Димитров, председател на управителния съвет и главен изпълнителен директор

Александър Димитров, председател на управителния съвет и главен изпълнителен директор ...

......... година. Преди това е бил търговски директор (2001 - 2006) и главен изпълнителен директор (2006 - 2008) на Германос Телеком България. Притежава магистърска степен по електрически машини и апарати от Техническия университет в София и магистърска степен по мениджмънт и маркетинг от Университет за национално и световно стопанство в София.


От 1 ноември 2018 г. председател на Управителния съвет и

От 1 ноември 2018 г. председател на Управителния съвет и ...

......... голяма международна банка. Професионалният му опит е свързан и с ръководството на продажби, глобално бизнес обслужване и управление на клоновата мрежа на лизингова компания. Димчо Станев става част от екипа на ЧЕЗ Груп в България през ноември 2012 г., когато заема позицията Директор "Обслужване на клиенти" в "ЧЕЗ България" ЕАД.


Италианският телекомуникационен оператор Telecom Italia уволни главния изпълнителен директор Амос

Италианският телекомуникационен оператор Telecom Italia уволни главния изпълнителен директор Амос ...

......... в чужбина по бизнес дела. "Порицаваме и осъждаме дестабилизацията зад това решение и позорните методи. Ние си запазваме всички права да защитаваме всички интереси на акционерите", каза говорител на Vivendi. Председателят на борда Фулвио Конти ще поеме правомощията на главен изпълнителен директор, докато управителният съвет назначи нов ръководител на поста.


Дългогодишният му партньор Хоакин

Дългогодишният му партньор Хоакин "Ел Чапо" Гузман е подсъдим в ...

......... неясна, ако той умре. Синовете на Чапо са все по-ангажирани в операциите на картела, но нямат опита на баща си и неговия партньор. "Бях в тези планини и е много трудно да заловите някого. Майо Самбада е един от най-проницателните трафиканти на наркотици, които Мексико някога е раждало", твърди Виджил.


Тони Стефанова оглави дирекция

Тони Стефанова оглави дирекция "Маркетинг" в "Белла България", съобщиха от ...

......... опит в сферата на маркетинга и продажбите в страната и чужбина. Отговаряла е за маркетинговите стратегии на Intersnack, Walmark Bulgaria и Kraft Foods. Преди да стане част от екипа на "Белла България" е била маркетинг директор в eMag.bg. Тони Стефанова е магистър по финанси (УНСС). Владее английски, испански и руски.


След 18 години начело на

След 18 години начело на "УниКредит Булбанк", председателят на Управителния ...

......... домакинства, малкия бизнес, големите кампании и местните общности. Гордея се с постигнатото от клиентите ни и от колегите ми. УниКредит Булбанк е силна, стабилна и добре подготвена за бъдещ растеж и съм убеден, че Теодора е правилният човек да продължи този път и да води банката напред", коментира Левон Хампарцумян.Производителят на първата българска суперкола - Sin Cars International, планира

Производителят на първата българска суперкола - Sin Cars International, планира ...

......... с набраните средства да бъде финасирана нова производствена линия за малки напълно електрически автомобили. Към момента дружеството има база в Русе. Продажбите на компанията се изчисляват на около 2,3 милиона долара годишно, като тя прави около 50 състезателни коли за 12 месеца за клиенти от САЩ, Южна Америка и Австралия.


Иван Бачовски бе избран за Член на Управителния съвет и

Иван Бачовски бе избран за Член на Управителния съвет и ...

......... инвестиционни услуги" в Инвестбанк. Притежава редица сертификати в областта на финансите, управлението на инвестиционни и пенсионни фондове, управлението на риска, оценка на опции и FX деривати, дилърски и информационни терминали. Лицензиран инвестиционен консултант от КФН. Сертифициран оценител на финансови активи, недвижими имоти от КНОБ. Владее английски, немски и руски език.


Най-големият производител на бира в света - концернът Anheuser-Busch InBev

Най-големият производител на бира в света - концернът Anheuser-Busch InBev ...

......... растежът на продажбите й се е забавил през третото тримесечие заради по-слабо представяне на развиващите се пазари. Конкретно особено отражение върху бизнеса на производителя има сривът на аржентинското песо, тъй като южноамериканската държава е основен пазар за дружеството. Това е най-големият спад на акциите на AB InBev от ноември 2008 година.


10 ръководители на водещи български компании са финалистите, които се

10 ръководители на водещи български компании са финалистите, които се ...

......... лидерите в своя сектор и изпраща много успешна финансова година. Приходите на компаниите, оглавявани от 10-те финалисти в конкурса, надхвърлят 2.6 млрд. лева. Сред участниците има двама финалисти от миналата година и един от конкурса през 2016 г. Победителят ще бъде обявен и награден на официалната церемония на 12 ноември.


Един от най-богатите мъже в Русия, Алишер Усманов, е прехвърлил

Един от най-богатите мъже в Русия, Алишер Усманов, е прехвърлил ...

......... Русия. Усманов заяви, че една от най-големите му цели през следващите години е да изгради най-голямата компания за електронна търговия в Европа с помощта на Alibaba. Американските санкции пращат руските милиардери в ръцете на Путин Администрацията на Тръмп прави нещо, което президентът на Русия не успява от почти две десетилетияНорвежкото правителство предложи да се подобри надзора на фонда за

Норвежкото правителство предложи да се подобри надзора на фонда за ...

......... борда могат в по-голяма степен, отколкото днес, да бъдат избрани въз основа на техния опит в области като управление на риска, управление на активи и отговорни инвестиционни практики", заяви правителството. Как най-големият държавен фонд спечели $130 милиарда за една година? Структурата има участие в над 9000 компании в глобален мащаб


Здравка Русева, член на управителния съвет и изпълнителен директор на

Здравка Русева, член на управителния съвет и изпълнителен директор на ...

......... по икономическа информатика от Икономически университет - Варна. Завършила е редица курсове в областта на кредитирането, управлението на риска, европейските платежни инструменти, МСФО, мениджмънт и бизнес развитие, управление на промяната и лидерство. Има опит във внедряването на банков софтуер, разработва и прилага редица правила и методики, свързани с банковата дейност.


Международната компания SBTech, която е специализирана в разработването на софтуер

Международната компания SBTech, която е специализирана в разработването на софтуер ...

......... (Национална баскетболна асоциация). Компанията SBTech е световен лидер в т.нар. omni-channel спортни залагания и игри. За нея работят над 1000 служители в осем офиса в цял свят. Сред клиентите на фирмата са много от водещите световни оператори в света на залаганията и игрите, държавни лотарии, казина, конни надбягвания и други.


Leanplum е водеща компания в мобилния маркетинг. Дружеството е съосновано

Leanplum е водеща компания в мобилния маркетинг. Дружеството е съосновано ...

......... е да бъде изградена двупосочна платформа в реално време, която е интелигентна, която може създаде дългосрочен разговор с потребителя и да се възползва от висококачествените данни, които притежаваме, за да има смислена комуникация, а не просто да се изпращат еднопосочни съобщения, които нямат общо дори с това, което вече знаем.


Адвокатско съдружие

Адвокатско съдружие "Ърнст & Янг", част от EY (Ernst & ...

......... многократно признат и поставян на първо място от издания като Chambers, PLC Which Lawyer, Legal 500, IFLR 1000 в областта на правото на ЕС и конкуренцията, антитръст и корпоративното право от 2007 г. насам. Автор е на редица публикации в областта на корпоративното търговско право, конкурентното право и чуждестранните инвестиции.За първи път в историята германският автомобилен производител Daimler ще

За първи път в историята германският автомобилен производител Daimler ще ...

......... "Развитие" в края на 2016 г. му даде предимство в надпреварата за наследник на Цетше, което подтикна ръководителя на камионите на Daimler Волфганг Бернхард да напусне. Като се имат предвид предизвикателствата, породени от трансформацията на автомобилната индустрия, надзорният съвет възнамерява да подготви подходящото наследяване на ранен етап", казаха от компанията.


Американската компания Dunkin` Brands Group Inc е решила да се

Американската компания Dunkin` Brands Group Inc е решила да се ...

......... & Poor`s 500 е прибавил към стойността си 9,1%. Компанията Dunkin` Brands съществува от 1940-та година и в настоящия момент има над 20 хиляди точки за продажба на своята продукция в повече от 60 страни по света. Нейни са световно известния бранд за понички Dunkin` Donuts и сладоледа Baskin Robins.


Сръбските депутати одобриха назначението на 2 жени за подуправители на

Сръбските депутати одобриха назначението на 2 жени за подуправители на ...

......... - Забине Лаутеншлегер. През 2013 г. ЕЦБ определи целите, свързани с пола, според които най-малко 35% от управленските й позиции до 2019 г. трябва да бъдат заемани от жени. Към края на 2017 г. 27% от позициите са държани от жени, което е по-ниски дори от междинната цел от 29%.


Много вероятно е да не сте чували за Gitlab -

Много вероятно е да не сте чували за Gitlab - ...

......... екипът им е пътувал до гръцкия остров Крит. Нещо повече - компанията плаща на служителите си да посещават свои колеги в различни части на света. През миналата година, например, двама души от екипа им са били доброволци да прекарат шест работни месеца с 49 различни свои колеги в 14 държави.


Марк Карни - управителят на централната банка на Великобритания, се

Марк Карни - управителят на централната банка на Великобритания, се ...

......... Банката на Англия от юли 2013 година. Той е 120-ият управител на Британската централна банка и първият чужденец на тази позиция. 53-годишният икономист преди това е работил в Goldman Sachs, министерство на финансите и Централната банка на Канада. От 2011 г. е председател на Международния съвет за финансова стабилност (FSB).


Тонислав Попов е новият главен финансов директор, член на борда

Тонислав Попов е новият главен финансов директор, член на борда ...

......... Професионалната му кариера започва в Intrama-Suedpack, България. Тонислав Попов е учил "Финансов мениджмънт" в Университета в Делауеър, САЩ, и е завършил програмата за стратегически решения и управление на риска в университета на Станфорд. Той има и магистърски степени по "Търговски бизнес" и "Международни икономически отношения" от стопанска академия "Димитър Ценов".


Д-р Анна-Мари Виламовска е новият изпълнителен директор на Българската аутсорсинг

Д-р Анна-Мари Виламовска е новият изпълнителен директор на Българската аутсорсинг ...

......... Полша за заслуги към създаването на свързана и иновативна Европа. Анна-Мари е член на Борда за "Дигитално предприемачество и регионални индустриални хъбове" на Европейската комисия и на управителния съвет на програмата за наука и иновации "Мария Кюри". Тя е един от посланиците на ЕК за дигитални умения и дигитално предприемачество.


  Най-голямата верига кафенета в света - Starbucks, обяви, че

  Най-голямата верига кафенета в света - Starbucks, обяви, че ...

......... изцяло от фондацията на Starbucks, като при обявяването на програмата за нея са кандидатствали над 200 души. "Ако идеята върви добре, нова група ще бъде изпбрана през есента на 2019 година", коментира Пенпени. От ръководството на веригата обмислят и тя да бъде разширена с наемането на повече от 36 души.


Telenor България вече има нов главен изпълнителен директор. На поста

Telenor България вече има нов главен изпълнителен директор. На поста ...

......... на стойност над 38 млрд. евро (към 31 декември 2017 г.). Към 31 декември 2017 г. служителите на PPF Group в световен мащаб са общо 170 000. Новият собственик на Telenor в България готви сделка за до €3 милиарда на Балканите PPF Group е сред основните кандидати за United Group


Leanplum - водеща компания в мобилния маркетинг - назначи Анил

Leanplum - водеща компания в мобилния маркетинг - назначи Анил ...

......... си в реално време. "През първата половина на 2018 г. Leanplum инвестира в нови служители на ключови позиции и постигна значителен напредък в технологичната си платформа, за да помогне на брандовете да изградят клиентската лоялност, която захранва растежа на бизнесите им", каза Момчил Кюркчиев, съосновател и изпълнителен директор на Leanplum.


Радомир Миланов е новият управляващ директор на SAP България, съобщиха

Радомир Миланов е новият управляващ директор на SAP България, съобщиха ...

......... местния пазар вече повече от 19 години. SAP България е регистрирана през декември 1999 г., а през 2002 г. SAP инвестира допълнително в отварянето на развоен център - SAP Labs Bulgaria. Днес, в този център работят над 800 софтуерни инженери и професионалисти, който работят върху новите облачни технологии, предлагани SAP.


Американската компания VF Corporation, владееща много известни марки спортно и

Американската компания VF Corporation, владееща много известни марки спортно и ...

......... освен Wrangler, Lee и Rustler, се отнасят The North Face, Vans, Timberland, Napapijri, Eagle Creek, Dickies, Kodiak и Red Cap. Акциите на VF днес слабо реагират на тези новини в хода на предварителната търговия в понеделник. От началото на годината капитализацията на компанията е скочила с 30%, до $29,16 милиарда.


Групата Air France-KLM се опитва да привлече член на висшия

Групата Air France-KLM се опитва да привлече член на висшия ...

......... включи по-активно в процеса на избор на нов шеф и да направу промени в изпълнителния комитет на превозвача. Назначението се разглежда като тест за решимостта на Макрон за по-малка държавна намеса в икономиката.  Air France-KLM изрази надежда новият ръководен екип да встъпи в длъжност до септември, според в документ, цитиран от Reuters.


Дългогодишният лидер на Pepsi Co. Индра Нуйи напуска поста главен

Дългогодишният лидер на Pepsi Co. Индра Нуйи напуска поста главен ...

......... подготвят план за нейното напускане още преди година. PepsiCo е върнала на инвеститорите 149% под управлението на Нуйи, сравнено със 197% за Coca-Cola и 173% за индекса S&P 500. Сумата включва покачването на цената на акциите и дивидентите. 54-годишният Лагарта, роден в Барселона, доскоро водеше бизнеса на компанията в Европа.


Новият главен изпълнителен директор на Audi ще бъде директорът по

Новият главен изпълнителен директор на Audi ще бъде директорът по ...

......... емисии на премиум марката. След задържането на Щадлер, Audi назначи своя шеф по продажбите Брам Шот като временен заместник. VW и Audi заявиха, че смятат Щадлер за невинен, освен ако не се докаже друго.  Маркус Дюсман е отговаря за мрежата от купувачи и доставчици на BMW от октомври 2016 години.


Германският индустриален гигант Thyssenkrupp преживява все по-трудни времена. Председателят на

Германският индустриален гигант Thyssenkrupp преживява все по-трудни времена. Председателят на ...

......... 158 000 работници. "Уважавам решението на Ленер, но съжалявам за него", каза Вилхелм Сегерат, ръководител на работническия съвет на Thyssenkrupp и старши служител в индустриалния профсъюз IG Metall. Той призова основните акционери да работят заедно, за да развият Thyssenkrupp. "Не може да има разпадане на бизнеса", каза той пред Reuters.


Американската финансова компания Goldman Sachs Group ще назначи Дейвид Соломон

Американската финансова компания Goldman Sachs Group ще назначи Дейвид Соломон ...

......... банката и заема най-високия пост в инвестиционното банкиране в продължение на десетилетие. Самият Бланкфейл не мисли за пенсиониране, но все още не е ясно накъде ще продължи кариерата му след Goldman. "Знам, че искам да направя нещо. Бих искал да имам възможност. Все още търся", каза Бланкфейн, цитиран от Bloomberg.


Съвременните реалности, свързани с постоянното развитие на иновациите, налагат на

Съвременните реалности, свързани с постоянното развитие на иновациите, налагат на ...

......... център и всъщност те могат да разчитат на банката навсякъде и по всяко време. Ние ще продължим да инвестираме в разширяване на функционалностите на предлаганите канали с фокус към обслужването от разстояние, с което вярваме ще подобряваме дългосрочно клиентското изживяване." Публикацията е изготвена със съдействието на ПроКредит Банк (България) ЕАД


Улрих Хеппе ще продължи да заема поста Главен изпълнителен директор

Улрих Хеппе ще продължи да заема поста Главен изпълнителен директор ...

......... пътници и повече от 37 000 полета на 99 български и чуждестранни авиокомпании, изпълняващи чартърни и редовни полети до повече от 181 дестинации в Европа, Близкия изток и Северна Африка. Във "Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт" АД във Варна и Бургас работят повече от 630 постоянни и 1200 сезонни служители.


Изпълнителният директор на Tesco Великобритания - Чарлс Уилсън се оттегля

Изпълнителният директор на Tesco Великобритания - Чарлс Уилсън се оттегля ...

......... подложен на ежедневна лъчева терапия", съобщават от Tesco в изявление. Booker е най-големият търговец на едро на храни в Обединеното кралство, когато е погълнат от Tesco. Въпреки опасенията, че споразумението би намалило конкуренцията, то беше одобрено от британските регулатори. Наскоро Tesco обяви, че планира "стратегически съюз" с френския гигант Carrefour.


"Ако работата не ти доставя удоволствие, хвърляй я. Ако ти ...

......... защото не го разделям от личния си живот. Тази възможност да видиш нещата, без турбуленцията на емоции и концепции, е всъщност уникална за бизнеса. Важно е обаче да се знае, че от създаването й насам "Еконт" е обявена за зона, свободна от религия, политика, сексизъм и хазарт.Интервюто взе Силвия Радославова


Компанията

Компанията "Кока-Кола ХБК България" има нов изпълнителен директор. Това е ...

......... растеж, постигнат от компанията в България. Той има магистърска степен по Бизнес администрация от Университета в Сейнт Гален, Швейцария. Семеен с 4 деца. Светослав Атанасов от своя страна ще продължи кариерата си в групата на компанията, като ще застане на поста изпълнителен директор "Кока-Кола ХБК" за Сърбия и Черна гора.


  Компанията Polaris Industries, която през 2011 година придоби легендарната

  Компанията Polaris Industries, която през 2011 година придоби легендарната ...

......... понесе допълнителни 15 милиона долара разходи върху поръчките за 2018 година заради новите мита. Подобни планове преди време обяви и друг голям производител в индустрията - Harley Davidson. От компанията също обявиха, че обмислят да изнесат част от производството си извън САЩ, за да могат да запазят европейските си клиенти.


Руската държавна компания РЖД (Российские железные дороги) планира до 2025

Руската държавна компания РЖД (Российские железные дороги) планира до 2025 ...

......... в резултат от тези мерки средната месечна заплата в компанията ще нарасне от 55 хиляди рубли в момента - до 80 хиляди рубли. (актуален курс 63 рубли са равни на 1 долар, бел. ред.) В същото време РЖД има намерение всяка година да наема нови 65 хиляди сътрудници, посочва агенцията.


По решение на министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай

По решение на министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай ...

......... инж. Дончо Атанасов остава член на Управителния съвет на пътната агенция. Той ще продължи да е ангажиран с новото строителство на участъци от републиканската пътна мрежа, както и с поддръжката, ремонтите и рехабилитацията на вече съществуващите трасета. Промяната в Управителния съвет на АПИ става след молба на инж. Атанасов.  


В седмицата преди настъпването на астрономическото лято, от 18 до

В седмицата преди настъпването на астрономическото лято, от 18 до ...

......... на работата с удоволствието. От подобни места се възползват предприемачи, специалисти на свободна практика, програмисти, дизайнери, фотографи, консултанти, писатели, блогъри, журналисти, хора на изкуството и други, както и служители на компании, които могат да работят дистанционно. Концепцията е доста разпространена по света, но вече набира широка популярност и в България.


Най-голямата телекомуникационна компания в Австралия обяви за мащабни уволнения и

Най-голямата телекомуникационна компания в Австралия обяви за мащабни уволнения и ...

......... и да отдели от своя състав инфраструктурното си поделение, включващо центъра за съхранение на данни. За последните няколко години най-голямата телекомуникационна компания в Австралия загуби над половината от своята пазарна капитализация. Борсовите котировки на Telstra в настоящия момент се намират близо до историческите минимуми, отчетени през 1998 и 2010 година.


Теодор Несторов поема нова роля като маркетинг директор в Карлсберг

Теодор Несторов поема нова роля като маркетинг директор в Карлсберг ...

......... бирен пазар в страната. Продуктовото портфолио на компанията Карлсберг България включва националните "Шуменско" и "Пиринско", международните марки на компанията Carlsberg и Tuborg, Kronenbourg Blanc, чешката Budweiser Budvar, немската пшеничена бира Erdinger и белгийската крафт бира Grimbergen и други. Карлсберг България предлага на нашия пазар и сайдера Somersby в четири разновидности.


Германският автомобилен производител Volkswagen AG и американската компания Ford Motors

Германският автомобилен производител Volkswagen AG и американската компания Ford Motors ...

......... На свой ред в момента Ford реализира програма за съкращаване на разходите на сума $25,5 милиарда в течение на 4 години. Тя цели да повиши рентабилността на компанията, доколкото по този показател Ford съществено отстъпва на преките си конкуренти на американския и световния пазар - General Motors и Fiat Chrysler. 


Ани Великанова се присъединява към екипа на Investor Media Group.

Ани Великанова се присъединява към екипа на Investor Media Group. ...

......... аудитория. През 2017 година медийната група направи и най-мащабната инвестиция в българското образование, придобивайки 90% от един от най-успешните икономически университети у нас - Висшето училище по застраховане и финанси. Дигиталното портфолио на групата включва още новинарския сайт Dnes.bg, икономическия Investor.bg, спортния новинарски сайт Gol.bg и други популярни онлайн издания.


За седми пореден път авторитетният конкурс

За седми пореден път авторитетният конкурс "Най-добра българска фирма на ...

......... специална награда на публиката, която ще избере своя фаворит измежду включилите се в конкурса с пряко онлайн гласуване. Фирмите, които желаят да участват в надпреварата, е необходимо да попълнят кратък електронен въпросник, който може да бъде намерен на сайта на конкурса. Заявки за участие ще се приемат до 7 октомври.


Изпълнителният директор на Audi Руперт Щадлер е задържан от германските

Изпълнителният директор на Audi Руперт Щадлер е задържан от германските ...

......... емисиите Засегнати са 60 000 автомобила Компанията е отделила повече от 27 млрд. евро за глоби, изкупувания на замърсяващи коли и други разходи. Инвеститорите обвиниха VW, че ги е информирала твърде късно за разследването. Автопроизводителят контрира, че не е могъл да знае, че скандалът ще се разрасне до такива размери.


Петър Бънков е новият оперативен мениджър на компанията за България

Петър Бънков е новият оперативен мениджър на компанията за България ...

......... регистрирана на Лондонската стокова борса (EXPN) и е част от индекса FTSE 100. През 2018 г. сп. Forbes обяви компанията за една от "Най-иновативните в света" за пета поредна година. Офисът в България е основан през 2004 г., като в него работят над 800 души в 4 основни направления.  


Главният финансов директор (CFO) на Fibank и член на УС

Главният финансов директор (CFO) на Fibank и член на УС ...

......... главен изпълнителен директор на Индустриален холдинг България, Тодор Брешков, управляващ съдружник на Лонч Хъб, Николай Андреев, главен финансов директор на Нова Броудкастинг груп и победител в конкурса от 2014 година, Николай Генчев, главен изпълнителен директор на Застрахователна компания "Уника" АД, Александър Пулев, Главен банкер, Европейска банка за възстановяване и развитие.


Васил Тренев е избран за изпълнителен директор на Софийска вода,

Васил Тренев е избран за изпълнителен директор на Софийска вода, ...

......... за пречистване на води и отпадъчни води за промишлени клиенти и публични органи. Стратегическото управление на Софийска вода се определя от Съвет на директорите, в който влизат представители на акционерите, Веолия Вода и Столична община - Фредерик Фарош, Франсоа Деберг, Васил Тренев, Мариана Итева, Владимир Стратиев, Милена Ценова, Бисер Дамяновски.


Първоначалното публично предлагане на най-големия производител на батерии за електрически

Първоначалното публично предлагане на най-големия производител на батерии за електрически ...

......... от 1 млрд. долара. Първоначалното публично предлагане превърна CATL в най-голямата компания в китайския технологичен индекс ChiNext. 50-годишният Женг, който е инженер и стартира компанията преди 7 години, притежава 26% от CATL, а богатството му се оценява на 3.8 млрд. долара. Вицепрезидентът Хуан държи 12% и притежава 1.9 млрд. долара.


Дългогодишният главен редактор на британския вестник Daily Mail Пол Дейкър

Дългогодишният главен редактор на британския вестник Daily Mail Пол Дейкър ...

......... труден събеседник. "Крещенето създава енергия, енергията създава страхотни заглавия", споделя той пред New Yorker. Daily Mail е вторият най-популярен вестник във Великобритания след Sun на Рупърт Мърдок. Тиражът му достига върховите 2.5 млн. броя в първите години на 21 век. Настоящият му тираж е около 1.3 млн. копия на ден. 


Най-големият производител на персонални компютри в света - HP, обяви,

Най-големият производител на персонални компютри в света - HP, обяви, ...

......... на технологичния лидер. Производителят обяви ръст на продажбите за си седмо поред тримесечие. Това беше причина от ръководството й да заложат по-големи очаквания за цената на акциите си, като според новата им прогноза през 2018 година те ще се търгуват между 1,97 и 2,02 долара вместо 1,90 и 2 долара.


Австрийският индустриален гигант Voestalpine ще има нов изпълнителен директор от

Австрийският индустриален гигант Voestalpine ще има нов изпълнителен директор от ...

......... преструктуриране и управление, изтъкна Лемпенау. От новия изпълнителен директор се очаква да продължи да интернационализира компанията и да осигури устойчив растеж. Voestalpine ще публикува пълните си резултати в сряда. Анализаторите очакват 41% увеличение на приходите преди лихви и данъци (EBIT) до 1.16 млрд. евро при продажби от 12.8 млрд. евро.


Главният изпълнителен директор на Първа инвестиционна банка Неделчо Неделчев взе

Главният изпълнителен директор на Първа инвестиционна банка Неделчо Неделчев взе ...

......... Ричардс, директор Енергийна политика, Европейска комисия, Жак Андре Трош, президент на ARRI, Франция и др. Събитието бе уважено и от Н.В. Симеон Сакскобургготски. Европейският институт за стратегии и анализи (EISA) е създаден през 2016 г. като съвместна институция между Европейската лига за икономическо сътрудничество (E.L.E.C.) и Българска академия на науките.


Третата най-голяма британска банка - Royal Bank of Scotland Group

Третата най-голяма британска банка - Royal Bank of Scotland Group ...

......... на повторната приватизация на RBS. Според МакЮън споразумението ще създаде "по-чиста банка", която да се продаде по-лесно. Споразумението "отбелязва още един важен етап в работата на RBS да разреши проблемите си и ще помогне да проправи път към продажбата на акции, притежавани от данъкоплатците", заяви британският финансов министър Филип Хамънд.


От месец май тази година Ивелин Кирчев е новият ръководител

От месец май тази година Ивелин Кирчев е новият ръководител ...

......... услугите на Байер имат за цел да носят полза на хората и да подобрят качеството им на живот. През финансовата 2017 г. в Групата работят около 99 800 служители, а компанията реализира продажби в размер на 35 млрд. евро, а разходите за изследователска дейност и развитие са 4.5 млрд. евро.


Една от най-големите вериги супер маркети обяви мащабни промени в

Една от най-големите вериги супер маркети обяви мащабни промени в ...

......... получава оценка А, която е най-високата в класацията. Най-добре се представя Walmart с оцента В. Освен Tesco и друга британска компания има политика в тази посока. Co-operative Group продава някои от продуктите след датата посочена в категорията "най-добър до" на много ниски цени и дарява такива продукти на благотворителни организации.


Компанията майка на фондовата борса в Ню Йорк (NYSE) е

Компанията майка на фондовата борса в Ню Йорк (NYSE) е ...

......... ръководител Том Фарли, който беше президент на борсата от 2014 година. Той беше вторият най-млад шеф на NYSE. Кънингам, от своя страна, работи на "Уолстрийт" от 2012 година. От Wall Street Journal посочват, че изборът й за позицията не е случаен и идва на фона на движението #MeToo, обхванало NYSE.


Президентът на LG Group Ку Бон-му е починал в Сеул

Президентът на LG Group Ку Бон-му е починал в Сеул ...

......... Той вероятно ще продължи линията на управление на групата. "Въпреки че Ку почина в сравнително ранна възраст, синът му вече е на високопоставена длъжност и не мисля, че ще има голяма промяна в управленската структура или в стратегическите решения", твърди Парк Джу-гън, ръководител на корпоративния анализ в компанията CEO Score.


Световният лидер в областта на решенията за работната сила ManpowerGroup

Световният лидер в областта на решенията за работната сила ManpowerGroup ...

......... областта на временните и постоянни назначения, оценката и подбор на персонал, изнесените услуги в областта на човешките ресурси и индивидуалното кариерно консултиране. С офиси в София, Пловдив, Бургас и Варна ManpowerGroup България предоставя на организациите в страната палитра от ефективни решения в сферата на човешките ресурси от 12 години насам. 


Главният изпълнителен директор на Vodafone Виторио Колао трябва ще напусне

Главният изпълнителен директор на Vodafone Виторио Колао трябва ще напусне ...

......... си офис от Лондон Мениджърът получи специални благодарности от управителния съвет на телекома и неговия председател Хирард Клестърли. "От името на борда бих искал да изразя нашата благодарност към Виторио за изключителния мандат. Той беше лидер за пример и стратегически визионер, който ръководи една драматична трансформация на Vodafone", заяви Клестърли.


Д-р Сава Зеленски е новият генерален мениджър на Sanofi Genzyme,

Д-р Сава Зеленски е новият генерален мениджър на Sanofi Genzyme, ...

......... специалност "Общ мениджмънт" от Софиския университет "Св. Климент Охридски". Sanofi е глобална биофармацевтична компания, която с повече от 100 000 служители в 100 държави трансформира научните иновации в здравни решения по света. Компанията е лидер по продажби в България, като заема 5-то място и 4-то място сред иновативните компании в страната.


Наташа Кумчева е новият директор

Наташа Кумчева е новият директор "Човешки ресурси" на bTV Media ...

......... I&K и Celhart PLC. Експертизата на Наташа Кумчева обхваща областите управление на таланти, трудово право и взаимоотношения, корпоративни политики и програми, обучение и развитие и много други. Тя има магистърска степен по "Човешки ресурси" от университета Nottingham Trent, Великобритания и е преминала успешно няколко професионални обучения в областта на HR.


© Надежда Чипева Още по темата Премиерът е против връщането на

© Надежда Чипева Още по темата Премиерът е против връщането на ...

......... за мен те са спорни. До там, където помагат да свършите работата си по-добре, са повече от добре дошли, но там, където се опитват да заместват вас, приятелите ви, контакта с хората, предпочитам да ги избягвам. Това ви дава много информация, но не ви дава знания. Знанието е съвсем различно.


Ивайло Стоянов е новият изпълнителен директор на

Ивайло Стоянов е новият изпълнителен директор на "Телелинк Инфра Сървисис", ...

......... има повече от 10 години принос към успешното изпълнение на ключови проекти за Телелинк. В бизнес стратегията на "Телелинк Инфра Сървисис" основен фокус продължава да бъде предлагането на услуги по изграждане и опериране на комуникационна инфраструктурата, доставка и интеграция на системи за сигурност и интелигентни системи за наблюдение и управление.


"Аз съм инженер и мога да кажа, че заводът е ...

......... неща. Първо, не се отказваш при първия неуспех. Ако истински вярваш в нещо, дори и да не успееш, искаш отново да провериш дали все пак не си прав. Второ, ако не рискуваш нещо, няма да спечелиш. Не е задължително да правиш една грешка трети път, но опитай поне два пъти.


Американската компания Gibson Brand Inc., която произвежда китари под марката

Американската компания Gibson Brand Inc., която произвежда китари под марката ...

......... корпус. Този музикален инструмент става един от символите на рок музиката. На такива китари са свирили Елвис Пресли, членовете на легендарни групи като The Beatles - Джорд Харисън и Пол Макартни, на Guns N` Roses - Сол Хадсън (Slash), на Les Zeppelin - Джимми Пейдж и много други известни музиканти.


През последните двадесет и пет години DDB София се наложи

През последните двадесет и пет години DDB София се наложи ...

......... напред." "Живеем във вълнуващи времена и не се заблуждаваме, че можем да предвидим какво крие бъдещето. Единственият начин да бъдем подготвени е да сме отдадени на собствените си ценности и да инвестираме в тях. Така ще осигурим стабилност за нас и нашите партньори." казва Ангелос Парасхакис, изпълнителен директор на guts&brainsDDB.