Португалското външно министерство заяви тази сряда, че някои страни от

Португалското външно министерство заяви тази сряда, че някои страни от ...

......... Португалия. Това нанесе силен удар по зависимата от туризма държава. Други европейски страни, включително Белгия, Ирландия и Финландия, и трите - членки на ЕС, наложиха също ограничения за пътувания спрямо Португалия. Великобритания въведе карантина също спрямо пътуващи до Испания, а други страни издадоха предупреждения да не се пътува до там.


За първи път в историята на Швеция жените пастори превъзхождат по

За първи път в историята на Швеция жените пастори превъзхождат по ...

......... на неделната служба се опитват да имат мъж и жена пред олтара", каза Гренхолм. "Тъй като ние вярваме, че Бог е създал човешките същества, както мъже, така и жени по Божи образ и подобие важно е не само да говорим за това, но и това да бъде показано", добави тя.


Атаките са засечени в навечерието на следващия кръг от преговори,

Атаките са засечени в навечерието на следващия кръг от преговори, ...

......... част на страната нямат епископи. Много от хората, заемащи най-високите постове в църковната йерархия са възрастни хора, които са готови да се пенсионират. Това се отразява негативно върху дейността на храмовете. Общо в Китай има около 6,5 милиона католици, 7 хиляди свещеници и около 6 хиляди църкви, признати от папата.


Хана - първият ураган за сезона в Атлантическия океан, нанесе сериозни

Хана - първият ураган за сезона в Атлантическия океан, нанесе сериозни ...

......... нанесе сериозни щети в Тексас. Бурята е изкоренила дървета и е наводнила улици. Тя удари брега със сила от първа степен по петстепенната скала и помете щата, който е тежко засегнат от пандемията от коронавирус. В района са паднали проливни валежи. Има и придошли реки. До момента няма информация за жертви и пострадали.


Новите случаи на заразяване с коронавирус в Германия са 633, съобщи

Новите случаи на заразяване с коронавирус в Германия са 633, съобщи ...

......... Новите случаи на заразяване с коронавирус в Германия са 633, съобщи институтът "Роберт Кох", предаде Ройтерс. Новите смъртни случаи са четири. Общият брой на смъртните случаи от коронавируса в Германия е вече 9122.  Заразените в Германия са вече 206 424


Цената на златото днес достигна най-високото си ниво от 1911,6

Цената на златото днес достигна най-високото си ниво от 1911,6 ...

......... за тройунция, достигнато през септември 2011 г., според данните за търговия. Заради пандемията златото удари рекорд от 2011 година насам Рано тази сутрин цената на августовските фючърси за злато на нюйоркската борса Comex нарасна до $ 1 911,7 за тройунция. Септемврийските фючърси за сребро се повишиха до $ 23.405 за унция.Вероятността да се заразите с коронавирус в самолет е най-голяма

Вероятността да се заразите с коронавирус в самолет е най-голяма ...

......... върти" в салона, но това не е така. Съвременните вентилационни системи работят на принципа: 50 процента чист въздух и същото количество филтриран въздух в кабината. Това означава, че въздухът на борда се подновява напълно на всеки три минути. За сравнение, в климатизирана стая, той се сменя на всеки дванадесет минути.


Внезапното затваряне на китайското консулство в Хюстън е поредното събитие в бързо

Внезапното затваряне на китайското консулство в Хюстън е поредното събитие в бързо ...

......... в световната политика четири десетилетия и крайният изход не беше очевиден през 60-те и 70-те години на 20 век. Няма гаранция, че студената война между САЩ и Китай ще следва същата траектория или ще завърши по същия начин. Поддръжниците на конфронтационен подход между двете свръхсили би трябвало да внимават какво си пожелават.


През последните 24 часа, включително вчера в 19 ч., на

През последните 24 часа, включително вчера в 19 ч., на ...

......... избухна вчера по обяд, все още е активен. Огнеборците се бориха през нощта със стихията , усилията за овладяване на пламъците продължават и днес.   Кметът на Коринт заяви пред гръцката телевизия Край, че въпреки че пожарът не е бил поставен под контрол, той не представлява заплаха за населените места.


Земетресение с магнитуд 6,2 удари Тибетския автономен регион в Западен

Земетресение с магнитуд 6,2 удари Тибетския автономен регион в Западен ...

......... 6,2 удари Тибетския автономен регион в Западен Китай, според Европейския средиземноморски сеизмологичен център (EMSC). Трусът е регистрирано в 20:07 централно гринуичко време. Епицентърът е на 617 километра северно от столицата на Непал, Катманду. Огнището е на дълбочина 10 километра. Информация за разрушения и пострадали все още не е съобщена.  


Процесът на издаване на визи за чуждестранни студенти, които идват

Процесът на издаване на визи за чуждестранни студенти, които идват ...

......... в Гърция. През последните години се наблюдава стабилно нарастване на броя на чуждестранните студенти, които посещават чуждоезични програми в Гърция. „Връщайки се в своите страни, тези студенти обикновено стават отлични посланици на Гърция, а престоят им в Гърция допринася по много начини за икономиката на страната“, се казва в съобщението.Френските телекоми, които купуват 5G оборудване от китайския производител „Хуауей“

Френските телекоми, които купуват 5G оборудване от китайския производител „Хуауей“ ...

......... от телекомуникационните системи. Италианското, аржентинското, бразилското и руското правителства заявиха, че няма да се опитват да ограничат ролята на компанията. Въпреки първоначалните притеснения, Южна Корея, Филипините, Тайланд и други страни от Югоизточна Азия вече са внедрили технологията на „Хуауей“ за 5G мрежи, което прави вероятността от предстояща забрана доста малка.


Жител на Ирландия спечели от лотарията „Евромилиони“ над 49 милиона

Жител на Ирландия спечели от лотарията „Евромилиони“ над 49 милиона ...

......... лотарията е на 13 февруари 2004 г. в три страни: Франция, Испания и Великобритания. През октомври 2004 г. към тях се присъединяват още шест - Люксембург, Белгия, Швейцария, Португалия, Ирландия и Австрия. Спечелилите плащат данък само в Швейцария. Един лотариен билет струва 2,5€, а в лотарията обикновено участват около 200 милиона души.


Американски учени заразиха белодробни клетки с образци от въздух, издишан

Американски учени заразиха белодробни клетки с образци от въздух, издишан ...

......... ги изследвали, а след това се опитали да заразят култури на белодробни клетки с тях. Опитите им доказали, че аерозолите наистина съдържат голямо количество вирусна РНК в жизнеспособни частици SARS-CoV-2. Най-опасни се оказали капчиците аерозоли от бронхите на болни пациенти. Те успешно заразили всички култури, с които работили учените.  


„Важно е при следваща карантина да се подходи по-умно”, каза

„Важно е при следваща карантина да се подходи по-умно”, каза ...

......... че няма държава в ЕС, в която епидемията да е изчезнала. Тя уточни, че все още преговаря с производителя на лекарството ремдесивир, което ускорява възстановяването от новата заразна болест. По нейните думи медикаментът е доставен в ЕС, а новите количества, които сега се договарят, ще бъдат разпределени между европейските държави според нуждите.


Токио обяви най-висока степен на тревога за коронавируса след покачване на случаите

Токио обяви най-висока степен на тревога за коронавируса след покачване на случаите ...

......... от коронавирус от три седмици. Границите на страната остават затворени. Япония отказва да приема идващи от над 100 държави чуждестранни граждани, включително постоянно пребиваващите в Япония. Страната обаче започна кампания за насърчаване на вътрешния туризъм. Тази инициатива породи страхове, че вирусът ще се разпространи из архипелага, отбелязва Франс прес.  Проверка на инспекцията по труда и на здравната служба в Хановер установи,

Проверка на инспекцията по труда и на здравната служба в Хановер установи, ...

......... за 6 милиона евро с идеята в него да бъдат настанявани временно мигранти. Върху 160 страници са описани подробно вредните за здравето строителни материали като азбест, които са използвани при строителството на сградата и които следва да бъдат отстранени, като сумата за това ще възлезе на около 2 милиона евро.


Британски дистрибутор на вино търси дегустатор, на когото да плати малко над триста

Британски дистрибутор на вино търси дегустатор, на когото да плати малко над триста ...

......... профилите на компанията в социалните мрежи и да тагнат компанията в своя снимка, на която са запечатани да дегустират някое от продаваните от фирмата вина с хаштаг #summerwinetaster #comewinewithme. Кандидатите за привлекателния ангажимент имат време да заявят интереса си до 31 август, а на 7 септември компанията ще обяви кого е избрала за дегустатор.


Първата ваксина срещу COVID-19, тествана в САЩ, въздейства върху имунната система според очакванията

Първата ваксина срещу COVID-19, тествана в САЩ, въздейства върху имунната система според очакванията ...

......... бе последвана от ръст в цените на акциите на "Модерна" с около 15 на сто в търговията в САЩ. Над двадесет експериментални ваксини срещу COVID-19 са на различни етапи на тестване по света. Във финална фаза на изпитания навлизат разработки и на специалисти от Китай и от университета Оксфорд, Великобритания.


Съединените щати регистрираха 63 262 нови коронавирусни инфекции през последното денонощие,

Съединените щати регистрираха 63 262 нови коронавирусни инфекции през последното денонощие, ...

......... инфекциите - главно в южните и западни щати. Във Флорида, която беше един от първите щати, които премахнаха ограниченията за блокиране, официалните лица съобщиха за 132 смъртни случая вчера - нов дневен рекорд за щата, докато над 9 000 нови случая на вируса са били открити там през последните 24 часа.


Повишаването на карантинните мерки на местно ниво и задължителното носене

Повишаването на карантинните мерки на местно ниво и задължителното носене ...

......... за нови смъртни случаи. От днес до 29 юли гръцките власти ще пропускат през ГКПП "Кулата-Промахон" пътуващи само с отрицателен тест за COVID-19. Резултатът за теста трябва да бъде преведен и на английски език, а от него до преминаването на границата не трябва да са минали повече от 72 часа.


Екип учени от най-стария университет в Тайланд успешно завърши тестове

Екип учени от най-стария университет в Тайланд успешно завърши тестове ...

......... може да се очаква масова ваксинация срещу вируса.  В света се разработват 129 варианта на коронавирусната ваксина, но тестовете само на 18 ваксини са в последен етап. Сред тях е и тази, разработена от тайландския научен екип.  Според последни данни на СЗО в света случаите на коронавирус надхвърлиха 12,3 милиона.


От днес в Хърватия влизат в сила по-строги мерки, които кризисният

От днес в Хърватия влизат в сила по-строги мерки, които кризисният ...

......... да носят маски, да се спазват стриктно хигиенните изисквания. Забранено е ръкуването, прегръдките и целувките. От събота се прилагат по-строги мерки и по границите, като за всички граждани от държави, които не са членки на ЕС е задължителен негативен тест за коронавирус с давност най-много два дни или 14-дневна самоизолация. 


Искате да си купите къща в Италия, с красива гледка,

Искате да си купите къща в Италия, с красива гледка, ...

......... "Имаме голямо пристанище, така че има план за преход във всичко, включително инвестиции.Това е нов живот за града", казва Франческа Виджиано. Най-популярната сграда в Таранто е Кастело Арагонезе, масивно укрепление, изградено през 15-и век. Заслужава си да бъде разгледан и храмът на Посейдон, датиращ от 6 век пр. н. е.


Най-малко 21 души пострадаха вчера при пожар на американски десантен

Най-малко 21 души пострадаха вчера при пожар на американски десантен ...

......... огъня участват пожарни катери и военни моряци. Щатният личен състав на "Боном Ричард" е около хиляда души. Според началника на противопожарната служба на Сан Диего Колин Стоуел има вероятност пожарът да продължи няколко дни и корабът може да изгори до ватерлинията, предаде телевизия Си Ен Ен, цитирана от Франс прес. 


Единадесет души загинаха, а поне 124 бяха ранени по време

Единадесет души загинаха, а поне 124 бяха ранени по време ...

......... Бамако, съобщават информационните агенции. В събота президентът на западноафриканската държава Мали Ибрахим Бубакар Кейта обяви разпускането на конституционния съд в опит да успокои големите граждански вълнения. Съдът е в центъра на обществен спор от няколко месеца, след като отмени предварителните резултати от парламентарните избори, като предизвика протести в няколко града.


Мост от отпадъци, изработен на 3D принтер ще се появи

Мост от отпадъци, изработен на 3D принтер ще се появи ...

......... издържи два пъти по-дълго - тоест до 2100 година. Той ще бъде оборудван със специални сензори, които ще събират данни за състоянието на обекта и ще ги предават на „цифровия двойник“, разположен в съседна сграда. След края на живота на моста всички негови материали могат да бъдат рециклирани и използвани повторно.


Жена от Хюстън вече е майка на три здрави тризнаци

Жена от Хюстън вече е майка на три здрави тризнаци ...

......... месец трите бебета стават все по-големи и по-здрави. "Маги сподели, че въпреки че няма как да се върнат все още бебетата вкъщи, тя е спокойна, защото знае, че получават най-добрите възможни грижи от специализиран екип, посветен на тяхното здраве, който ги пази по време на пандемията", казаха от болницата.  


  Щетите, нанесени на Белград от протестиращите за четвърта поредна

  Щетите, нанесени на Белград от протестиращите за четвърта поредна ...

......... след съобщението на президента Александър Вучич, че връщат полицейския час от петък до понеделникзаради нарастване на случаите на коронавирус в балканската държава, въпреки че премиерът Ана Бърнабич предупреди, че болниците в Белград са запълнени и не биха могли да поемат още заразени с коронавирус.  В Сърбия регистрираните заразени са над 17 000.


Трета нощ на протести в Белград. Този път те преминаха

Трета нощ на протести в Белград. Този път те преминаха ...

......... в Белград. Според критици на властта решението на правителството да разхлаби мерките през май и да позволи провеждането на парламентарни избори на 21 юни са допринесли за скока на заразените в страната. Управляващите на свой ред хвърлиха вината върху липсата на хигиена и дисциплина сред обществото, особено в нощните клубове.


Загиналите при наводненията и калните свлачища в Япония вече са

Загиналите при наводненията и калните свлачища в Япония вече са ...

......... през уикенда. На Кюшу утре се очаква да паднат до 300 милиметра дъжд. Властите посъветваха над 1,2 милиона души, живеещи в град Нагасаки и на други места на острова, да се евакуират навреме, като ги увериха, че в центровете за настаняване са взети необходимите мерки срещу разпространението на новия коронавирус.  


Европейският парламент прие окончателно на второ четене без изменения пакет

Европейският парламент прие окончателно на второ четене без изменения пакет ...

......... акт.  Новите регламенти относно времето за почивка, което включва прибирането на водача, ще се прилагат 20 дни след публикуването на акта. Правилата относно връщането на камионите и други промени в правилата за достъпа до пазара ще се прилагат 18 месеца след влизането в сила на акта относно достъпа до пазара.


Гърция засилва тестовете за коронавирус на Кулата-Промахон. Ще се изследват

Гърция засилва тестовете за коронавирус на Кулата-Промахон. Ще се изследват ...

......... и мерките, които се налагат. Вчера от 33 заразени, 24 са регистрирани на входовете на страната, т.е. пристигащи туристи от чужбина. Това е и причината държавата да налага тези допълнителни изисквания със строг контрол по границите, затова се наложи и тази мярка за PCR тестове на ГКПП „Кулата – Промахон“. 


Най-малко седем души загинаха след като обърната цистерна с петрол

Най-малко седем души загинаха след като обърната цистерна с петрол ...

......... 40 души. Голяма част от пострадалите са с тежки изгаряния и има опасения, че броят на жертвите ще нарасне. След като цистерната се обърнала, около нея се събрало огромно множество хора, за да точат гориво. Тогава тя избухнала в пламъци. Хората са пренебрегнали предупрежденията на полицията да не се приближават.


Наводнения отнасят мостове, сгради и автомобили в централната и южната

Наводнения отнасят мостове, сгради и автомобили в централната и южната ...

......... е и град Ухан, от който тръгна пандемията от коронавирус. Повече от 50 града предупредиха населението да се готви за евакуация и да следи актуалната обстановка. Синоптиците казват, че през 2020 година се наблюдава ръст както на броя на дъждовните дни, така и на количеството паднали валежи в няколко провинции.


Заради нуждата от социално дистанциране модната седмица в Париж се

Заради нуждата от социално дистанциране модната седмица в Париж се ...

......... и на дизайнерите да продължат работата си, докато други сектори усещат по-осезаемо липсата на публика. Парижките дефилета генерират около 1,2 милиарда евро годишно за местната икономика, според изчисления на модни експерти. Физическите ревюта вероятно ще се завърнат през септември и модните къщи вече резервират места за тях, съобщават от бранша.


Пожарът в иранско ядрено съоръжение, е нанесъл по-големи щети, отколкото беше

Пожарът в иранско ядрено съоръжение, е нанесъл по-големи щети, отколкото беше ...

......... съоръжения ще бъдат заменени с по-модерни. Огънят изпепели цех за сглобяване на ядрени центрофуги, които се използват както за производсто на гориво за реактори, така и за ядрени оръжия. Междувременно, "Ню Йорк Таймс" съобщи, че Израел е задействал взривно устройство в "Натанц", но тази информация не може да бъде потвърдена.


Над 40 души са ранени по първоначални данни при експлозията

Над 40 души са ранени по първоначални данни при експлозията ...

......... сред местното население. Жители споделят, че са помислили, че е паднала бомба или е станало земетресение, отбелязва СиЕнЕн-Тюрк. „Беше много силна експлозия. Телефоните ни не престават да звънят. Чу се в целия град. Помислихме, че е паднала бомба", споделя кметът на Хендек Тургут Бабаоглу. Над мястото се издига гъст дим.


Властите в Хонконг повдигнаха първото обвинение по новия закон за

Властите в Хонконг повдигнаха първото обвинение по новия закон за ...

......... група полицаи с мотор, носейки знаме с лозунги на продемократичното движение. При инцидента бяха ранени трима униформени. Новият закон породи недоволство сред гражданите на специалния административен район. Демонстрациите са по подобие на тези от миналата година, когато бившата британска колония се вдигна срещу спорен законопроект за екстрадицията в Континентален Китай.


Силна буря над Мюнхен изненада посетители и граждани на германския

Силна буря над Мюнхен изненада посетители и граждани на германския ...

......... Той бе покрит от „апокалиптични“ облаци, които приличаха на цунами, се вижда от видео, публикувано във „Фейсбук“ страницата на Severe Weather Europe. Този феномен е известен като Аркусов облак. И въпреки че е почти безобиден, ако не се взима предвид силният вятър и порой, предизвиква асоциации с края на света. 


Европейската централна банка отне лиценза на малтийската банка Satabank, съобщават местни

Европейската централна банка отне лиценза на малтийската банка Satabank, съобщават местни ...

......... Ltd. То оперира в България през „Майпос“ АД – регистриран агент на iCard”. В хода на разследването одиторите от Erns & Young влязоха в Satabank като администратори. Тогава от банката протестираха срещу високото възнаграждение на експертите от около 700 евро на час, като заявиха, че то ще декапитализира финансовата институция.


Бившият френски премиер Франсоа Фийон беше осъден този понеделник на 5 години

Бившият френски премиер Франсоа Фийон беше осъден този понеделник на 5 години ...

......... глоба от 375 000 евро и забрана за заемане на изборна длъжност за срок от 2 години. Съпрузите и подсъдимият по същото дело Марк Жуло, бивш заместник на Франсоа Фийон в департамент Сарт, бяха осъдени също да възстановят над 1 милион евро на Националното събрание. Франсоа и Пенелоп Фийон казаха, че ще обжалват присъдата.


Във Франция досегашния кмет на Париж Ан Идалго обяви победа

Във Франция досегашния кмет на Париж Ан Идалго обяви победа ...

......... надпревара кандидатката на консерваторите Рашида Дати. Тя разполага с подкрепата на френските Зелени, които на вота получиха силни резултати в цяла Франция включително във френски градове като Лион и Лил. Популярността на Зелените нараства в няколко европейски държави, засилвана от ключовото значение на въпроса с климатичните изменения, отбелязва „Франс прес“.


Двама души загинаха, след като автобус на градския транспорт падна

Двама души загинаха, след като автобус на градския транспорт падна ...

......... души загинаха, след като автобус на градския транспорт падна от мост в полската столица Варшава. Около 20 души са ранени, съобщават местните власти, цитирани от ТАСС. Предната част на автобуса е паднала от виадукта, а задната е останала на моста. По последни данни в автобуса е имало около 40 души.


Гръцките власти в сряда вечерта облекчиха режима на влизане на

Гръцките власти в сряда вечерта облекчиха режима на влизане на ...

......... за около 2 часа. Днес ситуацията на границата за момента е спокойна. Колите се пропускат много по-бързо. Гражданите на трети страни преминават по-бавно през пунктовете, тъй като те трябва да удостоверяват къде ще отседнат. Също така им се правят тестове за коронавирус. Колоната от тежкотоварни автомобили достига около 6-7 км.


Комисията по образование в Пекин нареди да се затворят училищата в

Комисията по образование в Пекин нареди да се затворят училищата в ...

......... власти призоваха жителите да излизат от столицата само при неотложни случаи. Местната управа забрани на хората да напускат районите със "среден и висок риск" от разпространение на вируса. Всеки, който желае да напусне Пекин, трябва да има отрицателна проба за коронавирус.Тестът трябва да е извършен в рамките на седем дни преди напускане на града.  


Световните пазари на акции се намират под натиск от продажби

Световните пазари на акции се намират под натиск от продажби ...

......... анализаторите на банката ING за Азиатско-тихоокеанския регион. По-солиден спад бележат основните американски фондови фючърси преди старта на днешната търговия на Уолстрийт. Фючърсите на DJIA се понижават с над 600 пункта (спад с 2,4%), тези на широкия индекс S&P500 - с 2%, а на технологичния индекс Nasdaq100 - с 1,55%.  


  В CAЩ нoв cлучaй нa пoчинaл cлeд aрecт aфрoaмeрикaнeц

  В CAЩ нoв cлучaй нa пoчинaл cлeд aрecт aфрoaмeрикaнeц ...

......... му и прoвoкирaл  eдин oт пoлицaитe дa гo рaни, a пo-къcнo пoчинaл в бoлницa, cъoбщaвa БНР.  Инцидeнтът cтaнaл прeд рecтoрaнт зa бързo хрaнeнe - aфрoмeрикaнeцът причинил зaдръcтвaнe, cлeд кaтo зacпaл в aвтoмoбилa cи, вeрoятнo в нeтрeзвo cъcтoяниe. Cлeд cлучилoтo ce прeд зaвeдeниeтo ce cъбрaхa oкoлo 150 души нa прoтecт.  


Поредните протести в Лондон срещу расизма, част от движението Black lives

Поредните протести в Лондон срещу расизма, част от движението Black lives ...

......... конни полицаи и униформени с кучета. Антирасистките протести се провеждат в цял свят след смъртта на афроамериканеца Джордж Флойд в Минеаполис, САЩ, който беше задушен от полицай при задържане. Във Великобритания възникна напрежение, след като преди около седмица беше съборена статуята на търговеца на роби Едуард Колстън в град Бристъл.  


За 2 950 000 евро се продава къщата от скандала

За 2 950 000 евро се продава къщата от скандала ...

......... както и със замесените в Барселонагейт лица през последните години. Той не отрича, но и не потвърждава, че познава Йовчева. Борисов твърди, че в случая ставало дума за ченгеджийски номера, за опити да бъде разклатено правителството и да бъде дискредитиран. На няколко пъти заподозря дори международна конспирация, коментирайки появата на публикации и в световни агенции.


Двама мъже твърдят, че са разменени в болницата, в която

Двама мъже твърдят, че са разменени в болницата, в която ...

......... се, че мъжете са разменени в болницата при раждането и цял живот са живели с чужди семейства. Дори съдбата не е била благосклонна към тях. Семействата и на двамата заживяват в различни краища на страната и никога не се срещат, до 14 август 2019 г., когато е открита връзката между тях. 


Информация, че дъщерята на заможно семейство от Солун, която е

Информация, че дъщерята на заможно семейство от Солун, която е ...

......... завръща в Гърция през София. След завръщането си в Гърция 26-годишната е преминала тест за Covid-19 в частна лаборатория, който е бил отрицателно. Въпреки това, по настояване на баща си, тя е направила и молекулярно изследване, което показало минимално вирусно натоварване на коронавирус. Веднага цялото семейство е поставено под карантина.


Сателитни снимки от паркингите на 5 болници в Ухан дават

Сателитни снимки от паркингите на 5 болници в Ухан дават ...

......... той беше изолиран, като се разбра и за първоизточника - пазарът за животни в града.  На 23 януари Китай въведе нечувани ограничителни мерки. Ако теориите на учените в Харвард са верни, то голям брой китайци и туристи са се сблъскали с вируса доста по-рано и са го разнесли по света.


Австрийското правителство въвежда от 2021 година годишен билет от 3

Австрийското правителство въвежда от 2021 година годишен билет от 3 ...

......... в страната от 2024 г. и ще ги субсидира с 10 милиона евро годишно. Тези мерки се предприемат едновременно с решението за отмяна на полети, по-къси от 350 километра, а първата „жертва“ на това решение е полетът от Виена до Залцбург, линия, която сега ще бъде заменена от железопътен транспорт.


Имаме някакви доказателства, че Маделин Маккан е била убита от

Имаме някакви доказателства, че Маделин Маккан е била убита от ...

......... веществено доказателство по разследването. Ванът „Фолксваген“, който Брюкнер е карал в продължение на години в Португалия по-късно е продаден на младеж и е използван като „парти бус“. От полицията коментират, че автомобилът е иззет години по-късно и по всяка вероятност доказателствата, че Маделин Маккан е била в него са унищожени.


Отново напрежение на демонстрациите срещу расизма и полицейското насилие в

Отново напрежение на демонстрациите срещу расизма и полицейското насилие в ...

......... им дойде до гуша“, коментира Джош, жител на Минеаполис. Подкрепата за реформа в полицейската система в щатите вече започна. В Минесота от градската управа решиха да разформироват полицията и да я преструктурират наново, а в Ню Йорк приеха част от фондовете за финансиране на полицията да отидат за социални нужди.


Ръководството на филмовите производители възнамерява да промени изцяло използването на

Ръководството на филмовите производители възнамерява да промени изцяло използването на ...

......... филма Томи Гормли се надява снимките да продължат от септември. „Надяваме се да започнем да снимаме отново през септември. Бяхме на дни от снимките във Венеция - бяхме точно в епицентъра, когато всичко започна - така че трябваше да се затворим във Венеция за четири или пет дни", казва Гормли.


Протестът срещу расизма в Брюксел завърши със сблъсъци с полицията

Протестът срещу расизма в Брюксел завърши със сблъсъци с полицията ...

......... на реда.  По тях бяха хвърляни камъни и бутилки. Бяха опожарени кофи за боклук, а така се образуваха барикади по улиците. Сблъсъкът между полицията и радикално настроените протестиращи продължи близо час.  След което униформените ги разпръснаха с водни оръдия. Витрините на десетки магазини са изпочупени, а стоките им – разграбени.  


Определени държави и водещи световни компании забогатяха от пандемията от

Определени държави и водещи световни компании забогатяха от пандемията от ...

......... пилеят, защото не знаят дали ще има втора вълна по света от тази болест. Третата "пандемия", според Лукашенко, е политическа, имайки предвид, че на положението в страната се е отразила и сегашната президентска кампания. Четвъртата "пандемия" според беларуския лидер е информационна и тя също има силно влияние върху хората.  


Забраните за екскурзии в повечето предпочитани от българите дестинации зад

Забраните за екскурзии в повечето предпочитани от българите дестинации зад ...

......... общите условия на застраховката им и да избират хотели, които поддържат стандарт. „Виждаме добра практика при Кипър, където, ако вие се разболеете, цялата ваканция и лечението ще бъде за сметка на държавата. При съседна Гърция пък виждаме карантинирани хотели”, заяви Константин Занков от Института за анализи и оценки в туризма.


Реномираното медицинско издание „Лансет“ оттегли проучването, според което хидроксихлорохинът увеличава

Реномираното медицинско издание „Лансет“ оттегли проучването, според което хидроксихлорохинът увеличава ...

......... лупус и артрит, но до момента няма нито едно проучване, което да го препоръчва за лечение на COVID-19. От СЗО вече обявиха, че отново ще продължат изследванията на медикамента. У нас с хидроксихлорохин се лекуват само пациенти в болнични условия и медикаментът не е разрешен за масова употреба у дома.


След като Европа постепенно облекчава наложените заради коронавируса ограничения, Италия

След като Европа постепенно облекчава наложените заради коронавируса ограничения, Италия ...

......... заяви Конте. Туризмът е от жизненоважно значение за икономиката на Италия, но беше замрял по време на вирусната пандемия. Някои забележителности като Колизеума в Рим вече приемат туристи през последните дни. Италия е една от най-тежко засегнатите страни в Европа с над 230 000 заразени и 33 500 смъртни случая.


Полицията във Видин задържа девет души от Афганистан, открити в

Полицията във Видин задържа девет души от Афганистан, открити в ...

......... се чувстват добре от престоя в хладилното ремарке. На тях е оказана медицинска помощ в МБАЛ "Св.Петка", няма опасност за живота им. Мъжете и жената са задържани за срок до 24 часа за установяване на самоличността им, а на 16-годишното момче е предоставена полицейска закрила за срок до 48 часа.


Десетки журналисти, отразяващи антирасистките протести в САЩ, се превърнаха в

Десетки журналисти, отразяващи антирасистките протести в САЩ, се превърнаха в ...

......... време на демонстрациите. На този фон беше заснето любителско видео с кореспондента на bTV в САЩ Симеон Гаспаров, който също е в епицентъра на сблъсъците между полиция и граждани. На кадрите се вижда разговор между протестиращите и българския журналист, а дружелюбното отношение къмГаспаров изненада потребителите на социалните мрежи в САЩ.


Река Нил е пълна с пластмаса, алармират учени. Телевизия "Скай

Река Нил е пълна с пластмаса, алармират учени. Телевизия "Скай ...

......... учени. Телевизия "Скай Нюз" е провела първото научно проучване, което е установило, че три четвърти от изследваната риба съдържа микроелементи на пластмаса.  Причината е, че реката е задръстена с неупотребявана пластмаса. Според учените спешно трябва да се изследват последствията, които замърсената риба може да има върху хората, които я консумират.


Капсулата с американските астронавти Боб Бенкен и Дъг Хърли успешно

Капсулата с американските астронавти Боб Бенкен и Дъг Хърли успешно ...

......... 22:22 ч. българско време - исторически първи частен пилотиран космически полет, важна стъпка в частната дейност в космоса и първо излитане на астронавти от територията на САЩ от 9 години. Процедурата бе напълно автоматична - никакво усилие не бе необходимо от тяхна страна, освен в случай на неочакван технически проблем.


Първият пилотиран полет на създадения от SpaceX кораб Crew Dragon,

Първият пилотиран полет на създадения от SpaceX кораб Crew Dragon, ...

......... орбита от частна компания. Освен това НАСА за първи път от почти десетилетие изстрелва пилотиран кораб от американска земя.   Два часа преди полета астронавтите Дъг Хърли и Робърт Бенкен облякоха лъскавите си чернобели космически костюми с помощна на техници с черни маски, ръкавици и черни качулки, изглеждащи като нинджи.


Демонстранти, протестиращи срещу полицейския произвол, довел до смъртта на чернокож

Демонстранти, протестиращи срещу полицейския произвол, довел до смъртта на чернокож ...

......... в града борец за правата на черкожите Мартин Лутър Кинг. Това не е духът на Кинг, това е хаос, когато убиха Кинг, ние не вършехме такива неща в нашия град, каза Ботъмс и призова протестиращите да се разотидат. Съобщава се обаче, че размириците са продължили, има изпочупени заведения, подпалени коли.


Великобритания предприе по-нататъшни стъпки за разхлабване на рестрикциите, наложени заради

Великобритания предприе по-нататъшни стъпки за разхлабване на рестрикциите, наложени заради ...

......... 2 метра помежду си. Също от понеделник отварят детските градини и началните училища, както и някои магазини. Междувременно хиляди хора в кралството аплодираха здравните работници за 10-та поредна седмица, и може би за последен път. Организаторката на инициативата смята, че тя трябва да бъде прекратена и да стане ежегодно събитие.


САЩ трябваше да рестартират космическата си програма снощи с първия пилотиран

САЩ трябваше да рестартират космическата си програма снощи с първия пилотиран ...

......... на мисията - в 23,05 ч., започна зареждането с гориво на ракетата, което бе разчетено като знак, че шансовете за нормален старт се увеличават. Задействана бе и системата за аварийно катапултиране на екипажа в случай на тежък инцидент. В 23,16 ч. обаче мисията бе отложена заради лошото време за събота.