Допреди три дни Австрия беше само пред избори за Европейски

Допреди три дни Австрия беше само пред избори за Европейски ...

......... "замазката" е забъркана основно от лъжи и измислици за отвличане на вниманието и заблуда на публиката. Този номер, разбира се, е отвращаващ. Но заедно с това е и толкова комично плосък, че ако човек намери сили да се дистанцира, може славно да се позабавлява. Особено в предизборни периоди като сегашния.


На 16.05.2019 г. в аулата на Софийския университет бяха представени 

На 16.05.2019 г. в аулата на Софийския университет бяха представени  ...

......... да се присъединя към този празник от друг ъгъл – като свидетелствам за някои ненаписани вълнения, пориви и случайни искри, които са духовните корени на неговото слово. Аз бях обещал тези неща да не ги казвам, но днес виждам, че мълчанието е грях и затова моля Духа му за прошка.


Normal 0 false false false EN-US X-NONE X-NONE /* Style

Normal 0 false false false EN-US X-NONE X-NONE /* Style ...

......... медианна заплата е доста стабилно през последните две десетилетия, на практика фиксирането на МРЗ като дял от медианната заплата ще доведе до задържане на ръста на МРЗ в България, и до нейното намаляване спрямо днешните ѝ равнища, противно на тезите и предложенията на повечето профсъюзи и леви политици у нас.


Европейските избори изправят българския избирател пред сложна дилема. От една

Европейските избори изправят българския избирател пред сложна дилема. От една ...

......... гласуват. Социолозите прогнозират ниска активност, като част от избирателите на ГЕРБ вече оттеглиха подкрепата си за тази партия - именно това доведе до крехка временна преднина за БСП. Подобен наказателен вот обаче рискува да даде незаслужен антикорупционен бонус на БСП, както и да реабилитира "консервативния завой" на лидерката Корнелия Нинова.


Добре де, ние толкова ли прости сме си били винаги

Добре де, ние толкова ли прости сме си били винаги ...

......... сме. По-скоро преди него знаехме много за доста по-малко неща. Няма как да се направи коректно сравнение – сега светът е с други хоризонти, налага се да знаем за все повече неща и едновременно с това да се научим, че не всичко, което е написано черно на бяло е истина.


Да, случи се: Както глобалните инвестиции, така и новите инсталирани

Да, случи се: Както глобалните инвестиции, така и новите инсталирани ...

......... стагнират от 2015 г. насам и през 2018 г. отново регистрират спад, който Международната агенция по енергетика (IEA) потвърди в последния си доклад. Фигура 1. Глобални инвестиции в чиста енергия (вкл. energy smart technologies & low carbon services, които не са ВЕИ, а технологии за управление на мрежата и складиране)В парламента предстои второ четене на ключови промени в Гражданския

В парламента предстои второ четене на ключови промени в Гражданския ...

......... изпълнение, в охранителното производство, защото той там не участва. Това е едностранно производство, в което банката се обръща към съда за издаване на заповед за изпълнение, респективно изпълнителен лист. Длъжникът разбира, когато му дойде призовката за незабавно изпълнение от частен съдебен изпълнител (ЧСИ) и започва да тече срокът за възражение.


Десислава, съпругата на президента Румен Радев, се ядосва във Фейсбук

Десислава, съпругата на президента Румен Радев, се ядосва във Фейсбук ...

......... в България намерихме родина." Наред с добрия опит на фирмата си в България, той спомена и нуждата от висококвалифицирани специалисти по въздушна сигурност. Тук българският президент Румен Радев се пошегува, и то на немски език: "Откраднахте много офицери от моите ВВС". Лоши последици няма да има, но редно ли е?


Борбата с корупцията скочи от терасата-покрив и си строши краката.

Борбата с корупцията скочи от терасата-покрив и си строши краката. ...

......... Георгиев, се разбра, че антикорупциониерите всъщност не искат да им се декларират тераси. В инструкции за попълване на декларациите, качени на собствения им сайт, пише, че не е задължително да се декларира разгъната застроена площ. А по закон в това понятие се включват тераси, балкони и лоджии. Сещате ли се?


Преди броени дни Слави Трифонов обяви, че шоуто му ще

Преди броени дни Слави Трифонов обяви, че шоуто му ще ...

......... Пенчев. Сега Мая Манолова обикновено говори безадресно - за битката ѝ със системата, зад което обаче не е трудно да се разпознаят конкретни политически мишени. Въобще "лъвът се готви за скок" отново в политиката, което след откровения флирт с политическия проект на Слави Трифонов и съвместната им работа по общ законопроект не остави съмнение.


В България кампанията за евроизборите стартира накриво. В центъра ѝ

В България кампанията за евроизборите стартира накриво. В центъра ѝ ...

......... този натиск не е криза. В дългосрочен план дори е решение, защото ще позволи на Европа да компенсира демографския си дефицит. Разбира се, с разумно планиране и подбор на най-квалифицираните мигранти в комбинация с програми за запазване на културната специфика на европейските държави. Затова има и ресурси, и достатъчно опит.Кой свали Слави Трифонов от ефир? Самият той го направи.

Кой свали Слави Трифонов от ефир? Самият той го направи. ...

......... на шоуто, че го притискат и ограничават свободата му. Ако е така, Трифонов, който винаги е настоявал, че е откровен към зрителите си, би трябвало да ги посочи. В този си вид "прощалните" му обяснения са есеистика, чиято цел е по-скоро да премълчи, отколкото да съобщи причината за оттеглянето му.


България и САЩ навлизат тази седмица във финалната права на

България и САЩ навлизат тази седмица във финалната права на ...

......... да е правителство. В същото време обаче според източници на Mediapool Швеция и СААБ, които също имат интерес към поръчката със самолетите "Грипен", не се отказват да следят проекта, което е индикация, че в него всичко е възможно. Експерти от бранша също продължават да са скептични за бъдещето на сделката.


Този път социолозите са единодушни в прогнозите си - партията,

Този път социолозите са единодушни в прогнозите си - партията, ...

......... на партийния актив. С две думи, ГЕРБ е в тежък цуг-цванг и вече дори изглежда като партия, запътила се към политическия си ендшпил. Което обаче не означава, че премиерът се готви да "хвърля кърпата" - има да се свършат още важни работи (например да се намери подходящ нов главен прокурор).


Днес е Световният ден на свободата на словото - повод

Днес е Световният ден на свободата на словото - повод ...

......... словото - повод отново да се запитаме има ли свобода на словото в България. Но единственият смислен отговор, който ми хрумва, се съдържа в песента на контракултурната рок група "Джандема": "Свободата, брат, е нещо приблизително! Свободата, брат, е нещо съблазнително! Свободата, брат, е нещо относително! Свободата, брат, е нещо изключително!"


Предизборната кампания започна така, сякаш сценарият ѝ е писан от

Предизборната кампания започна така, сякаш сценарият ѝ е писан от ...

......... другата половина я обича. Успяхме обаче да се споразумеем да сме заедно за пред гостите. Ще им изпълним частушки и "Интернационала”. Ей, ГЕРБ, оставките ви са прах в очите на хората - всички знаят, че крадете! ГЕРБ: А вие защо не си давате оставките? Къщите за гости къде ги забравихте?В средата на април Дойче Веле публикува интервю със социалния

В средата на април Дойче Веле публикува интервю със социалния ...

......... политически цели. Наличието на прецизни изследваня не променя ситуацията. Просто задълбоченото историческо познание остава затворено в академичната общност и слабо влияе върху масовото съзнание. Изглежда умовете не са подготвени да приемат и осмислят онези факти, които противоречат на големия национален разказ, осветен от традицията и подпечатан от авторитета на държавата.


Производството на части и компоненти за коли е един от

Производството на части и компоненти за коли е един от ...

......... "Мерцедес", френската "Монтюпе", която произвежда в Русе дисковите спирачки за "Ауди Q7", германската "Бер-Хелла термоконтрол", която произвежда в Божурище климатични инсталации за модели на БМВ, "Ауди", "Фолксваген" и "Порше Кайен". Според думите на Стамен Янев, директор на БАИ, във всеки 8 от 10 произведени коли има части, произведени в България.


Неистовото желание на управленското статукво в България да демонстрира борба

Неистовото желание на управленското статукво в България да демонстрира борба ...

......... оценка на риска са описани надлежно в чл. 4 от методиката и включват, най-общо казано, всички административни държавни и общински структури, както и управителите и членовете в органите на управление на държавните и общински предприятия. Методологията се състои от въпросник, който оценява корупционния риск въз основа на три групи индикатори:


Чувстват се европейци, ценят западния тип демокрация. За тях Путинова

Чувстват се европейци, ценят западния тип демокрация. За тях Путинова ...

......... избори да конструират удобно за БСП мнозинство. Защо ГЕРБ губи? Последните социологически проучвания показват, че ГЕРБ е загубил лидерската си позиция в българската политика: трендът е надолу и изглежда устойчив. Мнозина отдават този факт на ефекта от “Апартаментгейт” и наистина поводът за спада на рейтинга на управляващите е точно този.


Европа трябва да е обединена, а псевдонационалистите са политически мошеници,

Европа трябва да е обединена, а псевдонационалистите са политически мошеници, ...

......... сме такива. Аз не взимам лидерските решени. Кандидат съм за конкретна политическа позиция и подхождам към тази кампания със самочувствие. Вярвам, че съм фигура, която може да обедини синия вот в България, който няма да подкрепи ГЕРБ. Не мисля, че за толкова важни избори имах право да се колебая дълго.


Тъкмо си помислихме, че агонията в Българската национална телевизия вече

Тъкмо си помислихме, че агонията в Българската национална телевизия вече ...

......... безукорно чист  – това е посланието на подобна взискателност. В държавите с по-дълга традиция в демократичността на медиите това не би учудило никого. Работещите в обществени медии трябва да са начисто със закона, неуязвими, несъобразяващи се с нищо друго, освен с обществените интереси, които са призвани да изразяват и защитават.


Алиансът на либералите и демократите за Европа (АЛДЕ) няма да

Алиансът на либералите и демократите за Европа (АЛДЕ) няма да ...

......... дни ДПС представи официално евролистата си в отсъствието на Делян Пеевски, който не се появява и в парламента. Всички останали кандидати, включително председателят на партията Мустафа Карадайъ, който е водач на евролистата, се изправиха пред своите съпартийци. Всеки от тях каза на колко години е и с какво се занимава.


През 2018 г. руският държавен глава Владимир Путин изглеждаше разгневен.

През 2018 г. руският държавен глава Владимир Путин изглеждаше разгневен. ...

......... Радев насрочи пресконференция, на която обяви позицията на страната по отношение на случая "Скрипал". Случаят "Скрипал" Бившият руски шпионин Сергей Скрипал и 33-годишната му дъщеря Юлия бяха открити в безсъзнание на пейка в град Солсбъри на 4 март 2018 г. Официалното становище на разследващите беше за използване на  химическо оръжие.


България е малка в Европейския съюз (ЕС), защото е точно

България е малка в Европейския съюз (ЕС), защото е точно ...

......... политическа сила и е изправена пред първото си сериозно политическо изпитание. След това отново заговори за ГЕРБ: "Искат Европа да ги чуе . Тя не само ги чува, но и ги вижда. Гледа ги и затова имаме мониторинг, не сме в НАТО и еврозоната. Трябва да изметем тези от властта".


Чрез жребий коалицията

Чрез жребий коалицията "Патриоти за Валери Симеонов" спечели първото място ...

......... именно от ГЕРБ. След жребия партиите не спестиха традиционните изблици на предизборна нумерология. Според ГЕРБ мястото им в бюлетината означава 12-та победа на изборите. БСП разтълкуваха числото си като знамение, че ще са първи на изборите и ще вкарат 8 евродепутати. От Демократична България се видяха просто като "любимец 13".


Г-н Николов изневиделица заяви, че

Г-н Николов изневиделица заяви, че "съвсем скоро" договорите с "американските ...

......... за рехабилитация и модернизация на съществуваща централа, като чуждестранните собственици през годините се сменят – двете начинания имат донякъде обща предистория, съвместно попадат в приетите от различни правителства и парламенти стратегии за развитие на енергетиката на България и са идентични като начини на финансиране на инвестицията и оперативната ѝ фаза.


Годишнината на Търновската конституция беше отбелязана с куп празнично излъскани

Годишнината на Търновската конституция беше отбелязана с куп празнично излъскани ...

......... от маскираните мъже с прясно отрязани агнешки глави, през всекидневната медийна помия, до безбройните проверки. Със съчинени обвинения напоследък се опитват да го прикачат към скандала с имотите на овластени хора. С две думи, търсят му цаката - за да се отърват от него, а и за назидание на останалите.


Движението за права и свободи (ДПС) представи официално евролистата си

Движението за права и свободи (ДПС) представи официално евролистата си ...

......... името му беше посрещнато с бурни аплодисменти в залата. Ще стане ли Пеевски евродепутат този път? По неофициална информация Пеевски поне засега няма намерение доброволно да се отказва от мястото си в европарламента. Лидерът на партията обаче ще се оттегли след изборите, така че Пеевски на практика ще стане първи.


НФСБ, които ще участват на евроизборите със

НФСБ, които ще участват на евроизборите със "Средна европейска класа" ...

......... негова, а на другите две партии в ОП. Във вторник попитан дали разделянето на "Патриотите" за евроизборите няма да навреди на "общата им кауза" във вътрешната политика, лидерът на НФСБ отговори: "Не е в нас вината, така че не бих желал да коментирам. Питайте тези, заради които се явяваме отделно".


"Движение България на гражданите" се отказва от участие в евроизборите, ...

......... си. Оттам посочват, че на предстоящите Европейски избори българската десница ще се яви разделена – едната част се съюзи с ГЕРБ, другата участва в тактическа коалиция, третата щяла да се яви самостоятелно. Взели решението да не участват на изборите именно, за да не е толкова голямо разделението, твърдят от партията.


Следващият европарламент, в който се очаква да има повече поддръжници

Следващият европарламент, в който се очаква да има повече поддръжници ...

......... някакъв началник, който носи отговорността и те да се съобразяват. Преди звънеше червеният телефон от Москва, петолъчка се казваше, между другото. Сега не знам как се казва от Брюксел, но пак така – звъни се по телефона и се тича: "Началникът каза това, началника каза онова". Началникът обаче са избирателите.


"Малшанс". Така военният министър Красимир Каракачанов коментира трагичния инцидент, при ...

......... не е изолиран случай. Военното министерство не може да реши проблема с ненужните имоти и те продължават да са подложени на разрушения и ограбване и да застрашават живота на гражданите вече близо 20 години. Тъй че няма как само днешният военен министър да бъде винен за бездействието, довело до трагедията.


През последните седмици на дневен ред в парламента са промени

През последните седмици на дневен ред в парламента са промени ...

......... застрахователната компания починалата жена била знаела за онкологичното си заболяване, но теглила кредит. Какво да се каже в такива случаи? Има много хора, които научават, и то най-случайно, че са били болни от онкологично заболяване едва дни преди да настъпи фаталният изход и трябва да ги виним за това, ли?


Централната избирателна комисия (ЦИК) избра фирма

Централната избирателна комисия (ЦИК) избра фирма "Сиела Норма" да достави ...

......... понеделник ЦИК е отстранила двама от кандидатите - "Лекс БГ" и "Български машини за гласуване". При първите причината била, че са предложили цена, която е била много по-висока от максималната прогнозна, която е 7,5 млн. лева. Освен това машините им били същите като на "Сиела Норма", която ги предлагала по-евтино.


Партия

Партия "Зелените", която участва в коалицията "Демократична България", вече има ...

......... на трето място в общата листа. В в нея от тази партия са и Росен Богомилов (учител), Тома Белев (природозащитник), Васил Гюров (музикант от група Ревю) и Даниела Божинова (експерт по пряка демокрация). Мотивът за решението на ВКС беше, че преди "Зелените" ссъ същото име се е регистрирала друга партия.


Движението за права и свободи (ДПС) регистрира листата си за

Движението за права и свободи (ДПС) регистрира листата си за ...

......... По неофициална информация той има намерение този път да стане евродепутат. През 2014 година Пеевски отново беше на второ място, но се отказа от него и така евродепутат стана Искра Михайлова, която по онова време беше екоминистър. Тогава той обясни решението именно с това, че отстъпва евродепутатския стол на Михайлова.


БСП занимава прекалено дълго време обществото със себе си, но

БСП занимава прекалено дълго време обществото със себе си, но ...

......... не е тема на кампанията им", каза още президентът на ПЕС. Станишев уточни, че като лидер на опозицията в първия кабинет на Бойко Борисов е имало само една среща с него. По думите му това показвало, че води "ясна и категорична битка срещу ГЕРБ" и бил първият, който го прави.


Според лидерката на БСП Корнелия Нинова предупреждението на Бойко Борисов,

Според лидерката на БСП Корнелия Нинова предупреждението на Бойко Борисов, ...

......... места по свобода на изразяване, на слово и медии. Който си позволи да мисли различно, да говори различно, да критикува, е подложен на безпрецедентен натиск. Ето ви Елена (Йончева –бел.ред) – най-ярък пример за това. Искаме равни възможности, но в България близките до властта са по-равни от другите“, коментира Нинова.


ВМРО-БНД регистрира листата си за европейските избори в Централната избирателна

ВМРО-БНД регистрира листата си за европейските избори в Централната избирателна ...

......... българския избирател листа от хора, които са доказали, че са способни да защитават българския национален интерес. След внасянето на документите кандидатите за евродепутати от листата на ВМРО ще се отправят към паметника на революционерите от Македония, Беломорието и Одринско, където ще се поклонят пред подвига на героите от Априлската епопея.


Само преди година политическото статукво започна отново началния етап от

Само преди година политическото статукво започна отново началния етап от ...

......... правят впечатление няколко поуки, които бегло се прокрадват около случилото се: За властта За 10 години ГЕРБ еволюираха в изграждането на репресивен апарат. В началото МВР, по кройката на тогавашния си министър Цветанов, организираше зрелищни акции, в които на място самият министър на вътрешните работи едва ли не издаваше присъди.


Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ ще води евролистата на партията,

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ ще води евролистата на партията, ...

......... либералите и демократите за Европа (АЛДЕ), не е одобрила идеята Пеевски да отива в европарламента. Тогава изборите бяха по-малко от година след избирането му за шеф на ДАНС и оттеглянето му от поста заради многохилядните протести срещу него. И сега обаче имало индикации, че АЛДЕ не иска Пеевски за евродепутат.


Ефектът на скандалите и разкритията от последните седмици води до

Ефектът на скандалите и разкритията от последните седмици води до ...

......... ефекта от скандала в БСП с окончателното подреждане на евролистата и бламирането на лидера Корнелия Нинова, случило се на 14 април. ДПС остава константа с 11.1%, а в патриотичното пространство изпъква ВМРО, които са близо до бариерата от 5.88%. От анкетираните 5% казват, че ще гласуват за партията на Каракачанов.


От СДС обявиха, че кметът в Добрич Йордан Йорданов е

От СДС обявиха, че кметът в Добрич Йордан Йорданов е ...

......... на партията. В четвъртък сутринта Йорданов се разграничи от казаното предходната вечер. "Член съм на "Движение България на гражданите" (ДБГ) и на Реформаторския блок. Радвам се, че от СДС ме подкрепят и сме обединени в Реформаторския блок. Радвам се, че ме чувстват като член на СДС", казал той пред "Дарик".


Актьорът и режисьор Андрей Слабаков ще е част от евролистата

Актьорът и режисьор Андрей Слабаков ще е част от евролистата ...

......... място кандидат за евродепутат ще е и общинският съветник Карлос Контрера, като целта на този ход е той да започне отсега кампанията си за местните избори наесен. Листата на ВМРО ще бъде регистрирана в ЦИК в петък, но преди това ще се проведат и последните разговори с още евентуални кандидати.


Няма промяна: България остава на 111-то място  в световната класация за

Няма промяна: България остава на 111-то място  в световната класация за ...

......... те се превръщат в обществено мнение, което в либералните демокрации управлява управляващите. Там основен противник на властимащите се явяват не политическите им опоненти, а журналистите. Доколко една власт (политическа, икономическа или друга) е демократична - това зависи от резултата във вечното ѝ дерби с медиите, който е твърде различен дори в държавите от ЕС.


На 16 април 2019 г. един от най-успешните мениджъри в

На 16 април 2019 г. един от най-успешните мениджъри в ...

......... че много наши компании и мениджъри се представят доста добре на запад. Но има хора в България, които са още в миналото. Ние трябва малко повече да копираме германците и японците - на нас ни липсват дисциплината и нюха за качество. Не сме постоянни нито в дисциплината, нито в качеството.


Военноморските сили (ВМС) отново насочват сделката за два нови патрулни

Военноморските сили (ВМС) отново насочват сделката за два нови патрулни ...

......... разчитат от години.   Проектът се движеше като състезание с един кон, тъй като отдавна бе известно, че фаворит е именно варненската корабостроителница "Делфин".    Министерството на отбраната поиска оферти от още шест фирми. Четири от тях посочиха, че не могат да представят предложение, а две въобще не пратиха отговор.


"Безкрайно обичам Русия! Путин, подари ми руско гражданство!“. Бразилският запалянко ...

......... футболното тържество ще приключи на 15 юли и тогава всичко ще си дойде по местата. Любезните днес полицаи ще се захванат с обичайното си „занимание" да репресират мирни демонстранти. И това няма да удиви или разсърди никого. Независимо как ще се представи отборът на Русия, „Сборная“ на Путин вече победи.


Сн. БГНЕС, архив Правителството има намерение до няколко месеца да

Сн. БГНЕС, архив Правителството има намерение до няколко месеца да ...

......... е точно това от което имаме нужда и е много скъпа за поддръжка.    В това отношение военните имат значителен опит.    Срещу изхарчените стотици милиони левове в последните 15 години не са придобити почти никакви бойни способности, а някои от подписаните договори са емблематични за лошото планиране и реализиране.


Текущата акцизна рамка е добра и отговаря на практиките в

Текущата акцизна рамка е добра и отговаря на практиките в ...

......... изделия през първите пет месеца на 2018 г. са рекордни и достигат 923 млн. лв. (спрямо 848 млн. лв. за първите пет месеца на 2017 г.). Предвид това, трудно можем да отдадем предложената промяна на спад в приходите от акцизи. *Анализът е публикуван в официалната страницата на ИПИ във Фейсбук.


Дни след като коалиционните партньори внесоха тихомълком предложение за увеличаване

Дни след като коалиционните партньори внесоха тихомълком предложение за увеличаване ...

......... в основата на "дясността" е именно конкуренцията. В този смисъл убиването на конкуренцията едва ли е съвсем дясна политика. И понеже "задължителната педофилия" не е тема достатъчно обемна, за да маскира за пореден път удивителните прилики между парламентарното "дясно" и "ляво" у нас, единствената оставаща надежда е в нелегалните мигранти.


Ако не друго, през последните трийсетина години българската политика успя

Ако не друго, през последните трийсетина години българската политика успя ...

......... изолирани явления. Днес се превърнаха в мнозинство и вече дори имат място в правителствата. Последиците от това са тежки. Системното заблуждаване на "широките народни маси" с измислици, раздухването на фалшиви проблеми и фалшиви решения отравя трайно цялата обществена среда. А това прави решаването на реалните проблеми много трудно, невъзможно дори.


Световната хотелска верига

Световната хотелска верига "ИнтерКонтинентал  Хотелс енд Ризортс" (InterContinental Hotels & ...

......... незабравими преживявания", заяви Анджело Зукала, генерален мениджър на хотела при представянето му. В "ИнтерКонтинентал" отвори врати и най-новата кулинарна дестинация в София – стилният и уютен Floret Social Lounge and Bar, който предлага нов тип кулинарно изживяване, което изпълва сетивата на любителите както на световната, така и на местната кухня.


Не са тайна апетитите на бизнеса към курортните дестинации в

Не са тайна апетитите на бизнеса към курортните дестинации в ...

......... се прекрои така, че да отпадне определението за изключителна държавна собственост, ще кажа, че това е една от най-добрите норми, които връщат естествените природни дадености на България! *Авторът инж. Йоан Каратерзияне председател на управителния съвет наКамарата на геодезистите в България. Коментарът е публикуван на страницата на съсловната организация в интернет


Най-добрата българка в тениса в момента Виктория Томова записа първа

Най-добрата българка в тениса в момента Виктория Томова записа първа ...

......... отново да се стигне до тайбрек. В него пак швейцарецът имаше лек превес и взе важните точки. При 4:3 в негова полза българският му съперник профука двата си сервиса и макар да отрази единия от трите сетбола, отново преклони глава.  Така се стигна дочетвъртия сет, който Димитров загуби с 4:6.


Ескалиращият проблем с опитите за политическо влияние върху КЕВР трябва

Ескалиращият проблем с опитите за политическо влияние върху КЕВР трябва ...

......... тези стъпки не само ще създадат повече формална яснота, но ще допринесат за така необходимата стабилност на КЕВР и респ. за развитието на енергийния пазар, като го разграничат от обикновеното пазарене, проблясващо от време на време в парламента. *Славчо Нейков е експерт по енергийна политика. Анализът е публикуван в 3e-news.net


Бариерният риф на Белиз Комитетът за световното наследство ЮНЕСКО премахна

Бариерният риф на Белиз Комитетът за световното наследство ЮНЕСКО премахна ...

......... и е фактическо ограбване на българските граждани. Това със сигурност би довело до изключване на парка от списъка на ЮНЕСКО, което автоматично поставя България в групата на държавите, където тежки бедствия или липса на законност пречат да се опазва природното и културното наследство", допълва Раковска в разпространената позиция на екоорганизацията.


ФИФА започна дисциплинарна процедура срещу двама футболисти от швейцарския национален

ФИФА започна дисциплинарна процедура срещу двама футболисти от швейцарския национален ...

......... извършени през 1990-те. "Аз бих го изпратил в Хага, за да заведат срещу него дело така, както водят против нас", каза Кръстаич пред сръбски журналисти. ФИФА обяви също така, че разследва и поведението на сръбските фенове. Те са обвинени в проява на политически и обидни послания по време на двубоя.


Разбира се, че Северна Корея им е по-важна. И още

Разбира се, че Северна Корея им е по-важна. И още ...

......... на Македония е допълнително отдалечена от вниманието и покрита с други образи и внушения. По логиката на това мислене изобщо не трябва да ни учудва задоволството, с което в Русия отбелязват, че въпросният първи лидер съзнателно е изкопирал името на Путиновата "Единна Русия". Идея! Да се готвим за "Единна Атака"!


Женският национален отбор по волейбол постигна убедителна победа и във

Женският национален отбор по волейбол постигна убедителна победа и във ...

......... 2 мача. Пуерториканките останаха втори с 1 победа и 1 загуба. Двата тима се класираха за полуфиналите. Там България ще играе срещу втория тим от група А – домакина Перу. Пуерто Рико пък ще срещне Колумбия.  Крайният победител на турнира в Лима се класира за елитната Лига на нациите догодина.


Очаква ни хладен, дъждовен и ветровит съботен ден. В 23

Очаква ни хладен, дъждовен и ветровит съботен ден. В 23 ...

......... градуса. В неделя остава хладно и облачно, но ще превали само в планинските райони и вятърът ще е чувствително по-слаб. В понеделник следобедни превалявания се очакват в западните райони, а от вторник започва вали на повече места в страната и по-силно. Температурите ще останат по-ниски от обичайните за този период.


Европейските производители на бутилирани минерални води са поели доброволен ангажимент

Европейските производители на бутилирани минерални води са поели доброволен ангажимент ...

......... пластмасовия ресурс, но и да добавя стойност към производството си. Той също не можа да се ангажира с коментар колко ще струва на европейския бизнес с минерална вода изпълнението на целите, но отбеляза, че в крайна сметка индустрията запазва намеренията си да предлага на потребителите качествени продукти на достъпни цени.   


Снимка: БГНЕС За близо 30 години българинът се убеди в

Снимка: БГНЕС За близо 30 години българинът се убеди в ...

......... "Борисов" или в нея има още потенциал? За разлика от комунизма, когато шестваше лозунгът "без Димитров, по димитровски", в днешния свят няма да е възможно "без Борисов, по борисовски". В момента Борисов все още няма убедителна алтернатива, но когато това стане, хората ще си намерят новите модели, герои и антигерои.


Като

Като "необичаен обратен завой", смаял Брюксел, и странен скъпо струващ ...

......... за руския газопровод "Южен поток“. "Такива мегапроекти са примамливи за политиците. Но ако те оставят България в ръцете на държавните интереси на Русия или Китай, а в същото време притискат и гонят частни европейски и американски инвеститори, ще направят дългосрочна лоша услуга на най-бедната страна в ЕС", завършва "Файненшъл Таймс".


Един призрак броди из Европа - призракът на

Един призрак броди из Европа - призракът на "двойния стандарт". ...

......... отношение на колективните форми на опазване на националните интереси. По уж "патриотични" подбуди те тласкат България към маргинализация в ЕС. А това е нещото, което със сигурност би я направило "второкласен член". Тоест - реалният риск за България е да се окаже "втора класа" заради прекалена борба с "двойния стандарт".


Светлана Боянова На 1 юни комисарят по земеделие и развитие

Светлана Боянова На 1 юни комисарят по земеделие и развитие ...

......... тя би следвало да защитава в Съвета на министрите по земеделие и рибарство на ЕС точно тази позиция – промяна на чл.15 от проекта на Регламент за стратегическите планове, с оглед даване на свобода на държавите-членки сами да преценяват дали и в какви граници да прилагат намалението на директните плащания.


Григор Димитров продължава в турнира в

Григор Димитров продължава в турнира в "Куинс4, сн. ЕПА/БГНЕС Григор ...

......... сервис на съперника. Българинът успя да стабилизира подаването си и поведе с 2:1. Пробивът в този сет дойде в осмия гейм. Печелившата точка за Димитров дойде след двойна грешка на Джумхур – 5:3 гейма за българина. След това той лесно затвори сета с 6:3, а заедно с това и мача.


Американската технологична компания

Американската технологична компания "Гугъл" (Google) ще инвестира 550 милиона долара ...

......... американската компания да направи пробив в Китай, където нейните основни услуги, сред които търсенето и електронната поща, са блокирани. Джей Ди.ком е втората по големина китайска компания за електронна търговия след "Алибаба". Сред инвеститорите ѝ са "Тенсент холдингс" (Tencent Holdings), разработчикът на месинджъра "УиЧат" (WeChat) и основен конкурент на "Алибаба".


Роналдо Звездата на

Роналдо Звездата на "Реал" (Мадрид) Кристиано Роналдо получи двегодишна ефективна ...

......... е укрил данъците, като е използвал сметка на Вирджинските острови, създадена през 2010 г. Островите са офшорна зона. Пред съда Роналдо отхвърли обвиненията и пледира невинен по делото. Той обясни, че е открил сметката още през 2004 г. по съвет на своите адвокати. Тогава той бе футболист на Манчестър (Юнайтед).