Военноморските сили (ВМС) отново насочват сделката за два нови патрулни

Военноморските сили (ВМС) отново насочват сделката за два нови патрулни ...

......... разчитат от години.   Проектът се движеше като състезание с един кон, тъй като отдавна бе известно, че фаворит е именно варненската корабостроителница "Делфин".    Министерството на отбраната поиска оферти от още шест фирми. Четири от тях посочиха, че не могат да представят предложение, а две въобще не пратиха отговор.


"Безкрайно обичам Русия! Путин, подари ми руско гражданство!“. Бразилският запалянко ...

......... футболното тържество ще приключи на 15 юли и тогава всичко ще си дойде по местата. Любезните днес полицаи ще се захванат с обичайното си „занимание" да репресират мирни демонстранти. И това няма да удиви или разсърди никого. Независимо как ще се представи отборът на Русия, „Сборная“ на Путин вече победи.


Сн. БГНЕС, архив Правителството има намерение до няколко месеца да

Сн. БГНЕС, архив Правителството има намерение до няколко месеца да ...

......... е точно това от което имаме нужда и е много скъпа за поддръжка.    В това отношение военните имат значителен опит.    Срещу изхарчените стотици милиони левове в последните 15 години не са придобити почти никакви бойни способности, а някои от подписаните договори са емблематични за лошото планиране и реализиране.


Текущата акцизна рамка е добра и отговаря на практиките в

Текущата акцизна рамка е добра и отговаря на практиките в ...

......... изделия през първите пет месеца на 2018 г. са рекордни и достигат 923 млн. лв. (спрямо 848 млн. лв. за първите пет месеца на 2017 г.). Предвид това, трудно можем да отдадем предложената промяна на спад в приходите от акцизи. *Анализът е публикуван в официалната страницата на ИПИ във Фейсбук.


Дни след като коалиционните партньори внесоха тихомълком предложение за увеличаване

Дни след като коалиционните партньори внесоха тихомълком предложение за увеличаване ...

......... в основата на "дясността" е именно конкуренцията. В този смисъл убиването на конкуренцията едва ли е съвсем дясна политика. И понеже "задължителната педофилия" не е тема достатъчно обемна, за да маскира за пореден път удивителните прилики между парламентарното "дясно" и "ляво" у нас, единствената оставаща надежда е в нелегалните мигранти.


Ако не друго, през последните трийсетина години българската политика успя

Ако не друго, през последните трийсетина години българската политика успя ...

......... изолирани явления. Днес се превърнаха в мнозинство и вече дори имат място в правителствата. Последиците от това са тежки. Системното заблуждаване на "широките народни маси" с измислици, раздухването на фалшиви проблеми и фалшиви решения отравя трайно цялата обществена среда. А това прави решаването на реалните проблеми много трудно, невъзможно дори.Световната хотелска верига

Световната хотелска верига "ИнтерКонтинентал  Хотелс енд Ризортс" (InterContinental Hotels & ...

......... незабравими преживявания", заяви Анджело Зукала, генерален мениджър на хотела при представянето му. В "ИнтерКонтинентал" отвори врати и най-новата кулинарна дестинация в София – стилният и уютен Floret Social Lounge and Bar, който предлага нов тип кулинарно изживяване, което изпълва сетивата на любителите както на световната, така и на местната кухня.


Не са тайна апетитите на бизнеса към курортните дестинации в

Не са тайна апетитите на бизнеса към курортните дестинации в ...

......... се прекрои така, че да отпадне определението за изключителна държавна собственост, ще кажа, че това е една от най-добрите норми, които връщат естествените природни дадености на България! *Авторът инж. Йоан Каратерзияне председател на управителния съвет наКамарата на геодезистите в България. Коментарът е публикуван на страницата на съсловната организация в интернет


Най-добрата българка в тениса в момента Виктория Томова записа първа

Най-добрата българка в тениса в момента Виктория Томова записа първа ...

......... отново да се стигне до тайбрек. В него пак швейцарецът имаше лек превес и взе важните точки. При 4:3 в негова полза българският му съперник профука двата си сервиса и макар да отрази единия от трите сетбола, отново преклони глава.  Така се стигна дочетвъртия сет, който Димитров загуби с 4:6.


Ескалиращият проблем с опитите за политическо влияние върху КЕВР трябва

Ескалиращият проблем с опитите за политическо влияние върху КЕВР трябва ...

......... тези стъпки не само ще създадат повече формална яснота, но ще допринесат за така необходимата стабилност на КЕВР и респ. за развитието на енергийния пазар, като го разграничат от обикновеното пазарене, проблясващо от време на време в парламента. *Славчо Нейков е експерт по енергийна политика. Анализът е публикуван в 3e-news.net


Бариерният риф на Белиз Комитетът за световното наследство ЮНЕСКО премахна

Бариерният риф на Белиз Комитетът за световното наследство ЮНЕСКО премахна ...

......... и е фактическо ограбване на българските граждани. Това със сигурност би довело до изключване на парка от списъка на ЮНЕСКО, което автоматично поставя България в групата на държавите, където тежки бедствия или липса на законност пречат да се опазва природното и културното наследство", допълва Раковска в разпространената позиция на екоорганизацията.ФИФА започна дисциплинарна процедура срещу двама футболисти от швейцарския национален

ФИФА започна дисциплинарна процедура срещу двама футболисти от швейцарския национален ...

......... извършени през 1990-те. "Аз бих го изпратил в Хага, за да заведат срещу него дело така, както водят против нас", каза Кръстаич пред сръбски журналисти. ФИФА обяви също така, че разследва и поведението на сръбските фенове. Те са обвинени в проява на политически и обидни послания по време на двубоя.


Разбира се, че Северна Корея им е по-важна. И още

Разбира се, че Северна Корея им е по-важна. И още ...

......... на Македония е допълнително отдалечена от вниманието и покрита с други образи и внушения. По логиката на това мислене изобщо не трябва да ни учудва задоволството, с което в Русия отбелязват, че въпросният първи лидер съзнателно е изкопирал името на Путиновата "Единна Русия". Идея! Да се готвим за "Единна Атака"!


Женският национален отбор по волейбол постигна убедителна победа и във

Женският национален отбор по волейбол постигна убедителна победа и във ...

......... 2 мача. Пуерториканките останаха втори с 1 победа и 1 загуба. Двата тима се класираха за полуфиналите. Там България ще играе срещу втория тим от група А – домакина Перу. Пуерто Рико пък ще срещне Колумбия.  Крайният победител на турнира в Лима се класира за елитната Лига на нациите догодина.


Очаква ни хладен, дъждовен и ветровит съботен ден. В 23

Очаква ни хладен, дъждовен и ветровит съботен ден. В 23 ...

......... градуса. В неделя остава хладно и облачно, но ще превали само в планинските райони и вятърът ще е чувствително по-слаб. В понеделник следобедни превалявания се очакват в западните райони, а от вторник започва вали на повече места в страната и по-силно. Температурите ще останат по-ниски от обичайните за този период.


Европейските производители на бутилирани минерални води са поели доброволен ангажимент

Европейските производители на бутилирани минерални води са поели доброволен ангажимент ...

......... пластмасовия ресурс, но и да добавя стойност към производството си. Той също не можа да се ангажира с коментар колко ще струва на европейския бизнес с минерална вода изпълнението на целите, но отбеляза, че в крайна сметка индустрията запазва намеренията си да предлага на потребителите качествени продукти на достъпни цени.   Снимка: БГНЕС За близо 30 години българинът се убеди в

Снимка: БГНЕС За близо 30 години българинът се убеди в ...

......... "Борисов" или в нея има още потенциал? За разлика от комунизма, когато шестваше лозунгът "без Димитров, по димитровски", в днешния свят няма да е възможно "без Борисов, по борисовски". В момента Борисов все още няма убедителна алтернатива, но когато това стане, хората ще си намерят новите модели, герои и антигерои.


Като

Като "необичаен обратен завой", смаял Брюксел, и странен скъпо струващ ...

......... за руския газопровод "Южен поток“. "Такива мегапроекти са примамливи за политиците. Но ако те оставят България в ръцете на държавните интереси на Русия или Китай, а в същото време притискат и гонят частни европейски и американски инвеститори, ще направят дългосрочна лоша услуга на най-бедната страна в ЕС", завършва "Файненшъл Таймс".


Един призрак броди из Европа - призракът на

Един призрак броди из Европа - призракът на "двойния стандарт". ...

......... отношение на колективните форми на опазване на националните интереси. По уж "патриотични" подбуди те тласкат България към маргинализация в ЕС. А това е нещото, което със сигурност би я направило "второкласен член". Тоест - реалният риск за България е да се окаже "втора класа" заради прекалена борба с "двойния стандарт".


Светлана Боянова На 1 юни комисарят по земеделие и развитие

Светлана Боянова На 1 юни комисарят по земеделие и развитие ...

......... тя би следвало да защитава в Съвета на министрите по земеделие и рибарство на ЕС точно тази позиция – промяна на чл.15 от проекта на Регламент за стратегическите планове, с оглед даване на свобода на държавите-членки сами да преценяват дали и в какви граници да прилагат намалението на директните плащания.


Григор Димитров продължава в турнира в

Григор Димитров продължава в турнира в "Куинс4, сн. ЕПА/БГНЕС Григор ...

......... сервис на съперника. Българинът успя да стабилизира подаването си и поведе с 2:1. Пробивът в този сет дойде в осмия гейм. Печелившата точка за Димитров дойде след двойна грешка на Джумхур – 5:3 гейма за българина. След това той лесно затвори сета с 6:3, а заедно с това и мача.


Американската технологична компания

Американската технологична компания "Гугъл" (Google) ще инвестира 550 милиона долара ...

......... американската компания да направи пробив в Китай, където нейните основни услуги, сред които търсенето и електронната поща, са блокирани. Джей Ди.ком е втората по големина китайска компания за електронна търговия след "Алибаба". Сред инвеститорите ѝ са "Тенсент холдингс" (Tencent Holdings), разработчикът на месинджъра "УиЧат" (WeChat) и основен конкурент на "Алибаба".


Роналдо Звездата на

Роналдо Звездата на "Реал" (Мадрид) Кристиано Роналдо получи двегодишна ефективна ...

......... е укрил данъците, като е използвал сметка на Вирджинските острови, създадена през 2010 г. Островите са офшорна зона. Пред съда Роналдо отхвърли обвиненията и пледира невинен по делото. Той обясни, че е открил сметката още през 2004 г. по съвет на своите адвокати. Тогава той бе футболист на Манчестър (Юнайтед).


"Безгранични са само Вселената и глупостта", Алберт Айнщайн. А вероятно ...

......... нанесе на енергетиката, икономиката, регулаторите и на общество като цяло, са много повече от тези 12 млрд. евро. Видно от примерът с Hinkley Point C, за обществото ще е по-евтино да плати и този sunk cost, но да няма ядрена централа "Белене“. Текстът е взет от блога на Иво Прокопиев.


България трябва веднага да подаде заявка за членство в банковия

България трябва веднага да подаде заявка за членство в банковия ...

......... пловдивската бизнес зона, но също в Шумен, в Хасково, ще бъде пряко засегнато с големи негативни ефекти. Става дума за загуба на потенциална търговия в рамките на 1-1.5 млрд. евро за България. Но пак казвам – това е по-скоро популистко говорене и според мен САЩ няма да тръгнат към него.


Московският стадион

Московският стадион "Лужники" Световният шампионат по футбол не е цел, ...

......... Президентът на Таджикистана Емомали Рахмон; Президентът на Узбекистана Шавкат Мирзоев; Президентът на Парагвай Марио Абдо Бенитес. Ще присъстват и престолонаследникът на Саудитска Арабия принц Мохамед бин Салман и председателят на Президиума на Верховното народно събрание на КНДР Ким Йон-нам. От изредените държави в първенството участват единствено Панама и Саудитска Арабия.


Ивайло Калфин Оставката на социалния министър Бисер Петков бе водевил,

Ивайло Калфин Оставката на социалния министър Бисер Петков бе водевил, ...

......... стоки в Европа. Но ЕС няма повод да се страхува от китайското влияние на Балканите, защото ЕС е най-големият донор в региона и Китай е много далеч от това да задмине съюза. Аз мисля, че това са добри проекти в един регион, в който колкото повече инфраструктура има, толкова по-добре.


Ким Чен-ун и Доналд Тръмп по време на вчерашната си

Ким Чен-ун и Доналд Тръмп по време на вчерашната си ...

......... участва, каза Тръмп, който си остава търговец грубиян. Дипломацията невинаги е привлекателна. Съмнителни хора понякога правят много добри неща. Затова, да отпразнуваме успеха на Тръмп в Сингапур и да се надяваме, че някой може да преведе разпореждането на президента Роналд Рейган "доверявай се, но проверявай" на корейски.   По БТА


Проф. Иван Димов. Сн. БГНЕС

Проф. Иван Димов. Сн. БГНЕС "Финансирането за наука ще бъде ...

......... този начин и учените се чувстват полезни, и научната инфраструктура като суперкомпютърът се ползва, и работата се върши при това по-евтино. За това казвам, че има области, в които наистина сме добри, инвестицията в техника е оправдана, а обществото и бизнесът все повече осъзнават, че от научните изследвания има полза


Канцлерът на Германия Ангела Меркел не изключва да посети Русия

Канцлерът на Германия Ангела Меркел не изключва да посети Русия ...

......... АRD. По-рано се появи информация, че канцлерът няма планове да посети мачовете на Германия на световните футболни финали. "Мога да използвам визитата за политически преговори, каквито например проведохме в Сочи. Провеждането на Мондиала беше предоставено на Русия, а ние желаем всичко най-добро на германския отбор", коментира още Меркел пред ARD.


Звездата на бразилския национален отбор по футбол Неймар се изравни

Звездата на бразилския национален отбор по футбол Неймар се изравни ...

......... историята. На Неймар са били необходими обаче 85 мача за това постижение, докато Ромарио е вкрала същия брой голове само в 74 срещи. Лидер в голмайсторската класация за всички времена е Пеле, който има 77 попадения, отбелязани в 92 мача. Втори е "Феномена" Роналдо с 62 гола в 98 срещи.


Чуждестранните фенове, заминаващи за световното по футбол в Русия, не

Чуждестранните фенове, заминаващи за световното по футбол в Русия, не ...

......... съветват аржентинските мъже "да не задават глупави въпроси за секса". Властите обаче събрали справочниците и ги върнали, след като откъснали страниците с най-спорните съвети, цитира вестникът аржентинското издание "Хугада финансиера". Аржентинци са поръчали досега 26 хиляди "фенски паспорта", с които могат да влязат в Русия без визи, добавя "Новая газета".


Напоследък често обсъждат онази най-радикална форма на демокрацията, която са

Напоследък често обсъждат онази най-радикална форма на демокрацията, която са ...

......... родителите, които те така или иначе не могат да си изберат. Първокласникът все още няма ресурс да воюва сам за място под слънцето; ако по божествения жребий се е паднал в загубено семейство, лош район, затъващо училище, добре е обществото ни да се бори за равния му старт в живота.


Григор Димитров вече е шести в ранглистата на мъжката тенис

Григор Димитров вече е шести в ранглистата на мъжката тенис ...

......... дел Потро, който достигна до полуфиналите на "Ролан Гарос". Българинът отпадна за поредна година в третия кръг на турнира за големия шлем в Париж и след загубата си от Фернанрдо Вердаско обяви, че ще си вземе кратка почивка. Димитров обяви, че ще насочи цялото си внимание върху сезона на трева.


Ивет Лалова спечели бягането на 200 метра на турнира от

Ивет Лалова спечели бягането на 200 метра на турнира от ...

......... най-силния си резултат за сезона. 34-годишната българска спринтьорка имаше до момента 22.64 секунди на Диамантената лига в Рим, където завърши на второ място. Днес втора се класира Бет Добин (Великобритания) с личен рекорд от 22.83 секунди, а трета е сънародничката ѝ Аника Онуора с 23.38 секунди, най-добър резултат за сезона.


Симона Халеп Водачката в световната ранглиста Симона Халеп спечели ”Ролан

Симона Халеп Водачката в световната ранглиста Симона Халеп спечели ”Ролан ...

......... да играе по-добре, а Стивънс допусна много грешки. Халеп успя да вземе втория сет.   В решаващата трета част Халеп не остави никакви шансове на съперничката си и спечели  Откритото първенство на Франция.    В неделя титлата при мъжете ще се реши в сблъсъка между Рафаел Надал и Доминик Тийм. 


Всеки юни публикуването на резултатите от трите кръга на външното

Всеки юни публикуването на резултатите от трите кръга на външното ...

......... оценяването след седми клас дават само най-общата представа за постиженията на учениците. От полза ще е да се видят както резултатите на общините, така и на отделните училища по различните предмети. На този етап обаче няма особени основания да говорим за чувствителни изменения в постиженията в сравнение с изминалите години.


Този обществен дебат е воден години наред след 2005 г.

Този обществен дебат е воден години наред след 2005 г. ...

......... въпрос към българското общество. Ще позволим ли да ни поробят отново тези, които унищожиха българската държава и превърнаха значителна част българския народ в стадо от безпаметно блеещи "русофили"? Докога ще трябва да правим живи вериги срещу продажни проекти като АЕЦ Белене? *Текстът е публикуван във Фейсбук. Заглавията са на редакцията.


Средиземно море е застрашено да се превърне в

Средиземно море е застрашено да се превърне в "море от ...

......... на дървени гребени и пинсети, на гъби от целулоза, на биоразграждащ се конец за зъби, на керамични съдове, стъклени бутилки, памучни кърпи или постелки за йога от бамбук.   Фондът отправя призив да не се хвърлят отпадъците където и да е, което ще допринесе също за спасяването на Средиземно море.


″Да ограничат достъпа до публични регистри, това напълно лишено от

″Да ограничат достъпа до публични регистри, това напълно лишено от ...

......... на закона. Съавтор е в частта за България в няколко поредни доклада за състоянието на Защитата на личните данни на Privacy International. Автор е на редица публикации по темата. В момента е HR Generalist в Glamira – международна компания, където е член на екипа по прилагане на изискванията на GDPR. 


Витомир Саръиванов ще оглави спортната редакция на БНТ, съобщиха неофициално

Витомир Саръиванов ще оглави спортната редакция на БНТ, съобщиха неофициално ...

......... по футбол в Русия, което националната телевизия ще предава. Именно Методи Манченко водеше студийната програма на БНТ по време на последните няколко големи футболни форуми. Все още не е ясно какви промени в програмата ще внесе Витомир Саръиванов и дали той ще води студиата преди и след мачовете в Русия.


Представете си само как би звучало:

Представете си само как би звучало: "Жив е той, жив ...

......... би самата Стара Загора идва от руското "за горе", което означава "зад планината". Или пък от турското Ески Загра. А какво ли ще стане в тази пуристка еуфория, ако някой стигне до извода, че самото име "българи" има някакъв чужд, недай Боже тюркски корен? Неврозата рискува да прерасне в психоза.


Снимка: БФХГ Българският ансамбъл по художествена гимнастика в състав Симона

Снимка: БФХГ Българският ансамбъл по художествена гимнастика в състав Симона ...

......... финала на три топки и две въжета, сребро на Татяна Воложанина на финала на обръч при девойките, както и две бронзови отличия в многобоя при ансамблите и в отборната надпревара вчера. От 16.00 до 20.30 часа е надпреварата за многобоя при жените с участието на Катрин Тасева и Невяна Владинова.


Веселина Седларска Тези дни жанрът мелодрама се киска самодоволно. Състоянието

Веселина Седларска Тези дни жанрът мелодрама се киска самодоволно. Състоянието ...

......... дискотеките? Много се надявам отговорът да е: Защото простотията, пошлостта, кичът вече не са на мода. Видяхме докъде може да се стигне и се уплашихме. Възмутихме се, отрекохме го, назовахме го. Описваме дъното, гледано отдолу. Само така имаме шанс един ден да се придвижим нагоре към нулевия етаж и по-горе.


Даниел Смилов Политиката на преименуването е древна като света. Този,

Даниел Смилов Политиката на преименуването е древна като света. Този, ...

......... би се има предвид друго – че БСП не е само за Русия.) Най-губещи ще се окажат "Обединените патриоти", които няма да са вече уникални. Но и те могат да добавят още един предикат и да станат Патриотични обединени патриоти (ПОП). Двоен дикиш по-здраво хваща. Пардон, двоен шев по-здраво хваща!


"Освен извънпарламентарната опозиция, никой не е повел сериозно сражение с ...

......... в ЕС" в London School of Economics (2003 г., Hansard/Chevening Scholar). Работи като стажант в BBC, Westminster Political Research Unit, Лондон (2003 г.) и като стажант-юрист в "Action against Discrimination" Unit, DG Employment, the European Commission (2009 – 2010). Член е на European Society for the History of Political Thought.


В разгорещилия се дебат за АЕЦ

В разгорещилия се дебат за АЕЦ "Белене” през последните няколко ...

......... от това. [1] Това са т.нар. потънали разходи (sunk costs), които са направени в миналото или за които вече е поето задължение да бъдат извършени. Потъналите разходи не могат да бъдат променени от решенията, които се вземат в настоящия момент и като такива са ирелевантни при вземането на текущите решения.


Сн. БГНЕС За поредна година Григор Димитров отпадна в третия

Сн. БГНЕС За поредна година Григор Димитров отпадна в третия ...

......... му).   Вердаско, който е 35-ти в световната ранглиста, поведе с 3:0 в третия сет, но проблясък в играта на Димитров доведе резултата до 4:4. Испанецът взе гейма, в който подаваше, след което българинът отново се огъна на свой сервис и мачът приключи след 2 часа и 24 минути игра.


Княз Александър Невски умолява хан Бату да пощади руската земя,

Княз Александър Невски умолява хан Бату да пощади руската земя, ...

......... не можем да си намерим подобаващото място върху политическата карта на света. А всичко това подсказва, че не можем да се себенамерим граждански, че сме се изгубили национално нейде в превода от минало към настояще. Това себеизгубване не само трови днешния ни ден – то методично подкопава и деня утрешен.


Бойко Борисов беше словоохотлив и видимо доволен, докато обясняваше в

Бойко Борисов беше словоохотлив и видимо доволен, докато обясняваше в ...

......... предоговаряне на договора за газовите доставки у нас след споразумението на "Газпром" и Брюксел концернът да предоставя вече на Югоизточна Европа конкурентни цени. Това е нещо, което би имало много по-бърз и положителен ефект за страната ни, но въобще не беше засегнато от Борисов по време на пресконференцията с Путин.


Сн.: БГНЕС, архив Говорители и на ГЕРБ, и на БСП

Сн.: БГНЕС, архив Говорители и на ГЕРБ, и на БСП ...

......... безвъзмездно 8 милиарда евро в периода 2021-2028 година, което е с 10% повече от получаваното досега. Затова вместо да залага на фразата на цар Борис III, Борисов би могъл да обмисли свой, оригинален девиз. Например този: “Винаги с ЕС, а пък в Русия с едно наум”. *По академик Георги Марков.


Странното изменение в Закона за енергетиката от 8 май 2018

Странното изменение в Закона за енергетиката от 8 май 2018 ...

......... При това – ако нов текст въобще се внася - е далече по-разумно това да стане чрез Министерския съвет, за да се гарантира законосъобразност и да се минимизират чисто политическите заигравания.  И при внасянето на изменения в Закона за енергетиката да се отчита, че го четат не само енергийни инвеститори.


Сн.: БГНЕС Вече две седмици в безчет сърцераздирателни репортажи сърдити

Сн.: БГНЕС Вече две седмици в безчет сърцераздирателни репортажи сърдити ...

......... нарушение на закона. Така държавата, която години наред не е въвела ред, се кани да плати "компенсации" с парите на всички останали. Ако някой поради човешко съчувствие е съгласен да плаща, трябва да знае, че всъщност помага не на розопроизводители, а на некадърни политици да си купуват власт и спокойствие.


Обезценяването на лирата се превръща в особено важна предизборна тема

Обезценяването на лирата се превръща в особено важна предизборна тема ...

......... които събират за своите партии по около 20% подкрепа. Това означава, че някой от тях може да отиде на втори тур, ако Ердоган не получи повече от 50% от гласовете. Но конкуренцията между Индже и Акшенер сякаш е дори по-остра, отколкото между всекиго от тях и Ердоган", коментира "Ди Велт".


Желанието на българското общество за отварянето на архивите на Държавна

Желанието на българското общество за отварянето на архивите на Държавна ...

......... не се е позовал в практиката си на това решение. Може би защото и то не е удобно за продължаването на двойния стандарт, чиято цел не е правосъдие, а създаване на постоянни трусове, които да доведат до блокиране на работата по закона за досиета. *Текстът е публикуван на сайта desebg.com.


Премиерът Бойко Борисов умело съчета политическите си ангажименти с футболните

Премиерът Бойко Борисов умело съчета политическите си ангажименти с футболните ...

......... – министър-председател на Украйна. Тримата дори успяха да се снимат за спомен с президента на Кралския клуб Флорентино Перес. Преди да отпътува за Киев, Борисов бе в Хърватия, където каза пред колегата си Андрей Пленкович: Нека днес си пожелаем Лука Модрич (хърватски национал -бел.ред.) да вкара и "Реал" да победи.


Абсурдни грешки на вратаря на Ливърпул Лорис Кариус поднесоха на

Абсурдни грешки на вратаря на Ливърпул Лорис Кариус поднесоха на ...

......... лови топката, който в крайнасметка мина през ръцете му, отклонявайки се в мрежата. До края интригата отсъстваше. В третата добавена минута Кристиано беше с топка в наказателното поле и точно когато щеше да шутира в наказателното поле се хвърли фен. Съдията Мажич спря срещата, а секунди по-късно наду финалния сигнал.


Президентът Румен Радев осъществи дълго мечтаната си среща с Владимир

Президентът Румен Радев осъществи дълго мечтаната си среща с Владимир ...

......... позиция, да се провреш между капките. Конфликтните ситуации са тези, в които се отстоява идентичността и изборът, който си направил обаче. И ако наистина искаме да сме част от най-развитите нации, е добре да се държим като такава. Защото "снишаването" може понякога да е печелившо, но никога не печели уважение.


Това, че научаваме от Путин и Медведев за посещение на

Това, че научаваме от Путин и Медведев за посещение на ...

......... добре ни е в мърлявата периферия”, “От Троянски кон, в най-верен пудел на Путин”, или просто “Радев, пукни се, Решетников избра мен” и нека хората наистина да си изберат бъдещето. Защото така е честно! *Коментарът на лидера на "Да, България" е публикуван в неговия фейсбук профил Заглавието е на редакцията.


Сн.

Сн. "Дождь" Руските власти са издигнали висока ограда пред порутени ...

......... прикрият Русия от чужденците. Освен случая с издигнатата ограда около с. Глебовский, в Нижни Новгород са използвали друг начин, закривайки стари и занемарени сгради с фалшиви фасади, на които са изобразени красиви сгради. В центъра на Ростов е решено да се поставят 250 красиви банера, които да закриват грозни жилища.


″Борисов е един баш майстор, който продължава да изгражда империята

″Борисов е един баш майстор, който продължава да изгражда империята ...

......... институции. И те дават своите резултати в определени нагласи на гражданите. А във вътрешен аспект, това което Христо каза е много важно – понякога, да не кажа доста често, вътрешните хибридки се провокират с цел, за да може да се поддържа образа на ГЕРБ, че е проевропейска и пронатовска сила.


Боян Петров С тези спасителни акции, стотици и стотици хора,

Боян Петров С тези спасителни акции, стотици и стотици хора, ...

......... още малко човешко достойнство и гордост". Йордан Радичков. … Е, Бояне! Сега всички знаят кой си. И не могат да кажат, че те няма. Защото те има. Джудже не може да спъне великан. Може да му мине път. Но не и да го погуби. *Текстът е публикуван в портал "Култура"


Част от артпрожекцията Една от охладителните кули на ТЕЦ

Част от артпрожекцията Една от охладителните кули на ТЕЦ "Бобов ...

......... по-строги екологични изисквания на Европейския съюз, свързани с работата на въглищните централи. Това ще позволи на "Бобов дол“ да продължи да работи, въпреки че не отговаря на съвременните изисквания. Време е тази порочна практика да приключи,“ коментира Теодора Стоянова, координатор на кампанията "Климат и енергия“ към българския офис на организацията.


Площадката на АЕЦ

Площадката на АЕЦ "Белене", сн. архив БГНЕС В страната, в ...

......... ядрена централа. След това обаче проектът е прекратен, влизат в сила изменения на Договора за Евратом и се обмисля вариант за изграждане на централата от стратегически инвеститор, а не от НЕК. С други думи полученото одобрение се отнася за различен от сега обсъждания проект и е получено при различни условия.


Джанлуинджи Буфон След 17 сезона на вратата на италианския футболен

Джанлуинджи Буфон След 17 сезона на вратата на италианския футболен ...

......... каза той. Буфон пожела успех на наследника си на вратата Войчех Шчесни, който ще бъде първи пазач на мрежата от следващия сезон. Капитанската му лента в "Ювентус" ще бъде наследена от Джорджо Киелини. "Той ще бъде велик капитан, защото носи "Ювентус" в сърцето си и обича много клуба", каза Буфон.


За пръв път на индустриалния пазар излиза цялостен пакет от

За пръв път на индустриалния пазар излиза цялостен пакет от ...

......... платформа за разработка и пускане на стратегически бизнес приложения. Компанията дава възможност на клиентите и партньорите си да създават съвременни, силно въздействащи  дигитални преживявания с минимално усилие, време и разход. Над 1700 независими доставчици на софтуер, 100 000 корпоративни клиенти и 2 милиона разработчици разчитат на "Прогрес" за приложенията си.


Снимка: Sportal.bg Атлетико Мадрид триумфира за трети път във втория

Снимка: Sportal.bg Атлетико Мадрид триумфира за трети път във втория ...

......... Манданда. Това бе общо четвърти европейски трофей за Атлетико Мадрид след 3 в Лига Европа и 1 в КНК. Така „дюшекчиите“ си извоюваха правото да играят и за Суперкупата на Европа, като техният съперник ще бъде определен на 26 май във финала на Шампионската лига между Реал Мадрид и Ливърпул.


Ако се питате как се стигна до окаяното състояние на

Ако се питате как се стигна до окаяното състояние на ...

......... и дълговете – и те са за политическа употреба. Няма как да си обясним иначе, че само в рамките на няколко месеца една и съща болница може да бъде дадена от двама различни министри едновременно като пример за “добро“ и “лошо“ управление, без нищо в нея да се е променило. 


Българският 9 май започна с тържествено вдигане на европейския флаг

Българският 9 май започна с тържествено вдигане на европейския флаг ...

......... на Путин във военна униформа и с надпис "Армия России". С лика на Путин Някои ще кажат: голяма работа, какво толкова, миналото е необратимо. Но нека не се заблуждаваме: улеснено от късата и избирателна памет, то има склонност да се връща, ако знаците му не бъдат разпознати и посочени навреме.


Електрифицирано шосе в Швеция, по което електрически камион, превозвайки товари

Електрифицирано шосе в Швеция, по което електрически камион, превозвайки товари ...

......... от общите емисии от пътния трафик.   "Инвестиционните разходи за километър се оценяват на по-малки от тези при използването на електрически далекопроводи”, посочва още енергийната компания. Тестването на eRoadArlanda започна през април и ще продължи поне 12 месеца, за да бъде използван електрическият камион при различни климатични условия, допълва Ройтерс.