Динамичната ситуация в България и по света, повишеният зрителски интерес

Динамичната ситуация в България и по света, повишеният зрителски интерес ...

......... поредици, както и качествени кино продукции. В прайм тайма си всяка делнична  вечер от 20,30 часа зрителите могат да проследят и хитовия британски исторически сериал „Полдарк“. Пред уикендите, отново от 20,30 часа, Bulgaria ON AIR излъчва и известния биографичен сериал от Острова, който е награден с десетки отличия  – „Виктория“.


Рекламният гигант WPP Plc се отказа от дивидента си и

Рекламният гигант WPP Plc се отказа от дивидента си и ...

......... Компанията обяви програма за обратно изкупуване на акции на стойност 950 млн. паунда и завърши 330 млн. от нея от декември досега. Заедно с отказа от финален дивидент за 2019 г. от 37,3 пенса на акция, действията, обявени днес, означават, че компанията ще спести около 1,1 млрд. паунда, обяви тя.


Хората прекарват повече време в поточното видео, тъй като новият

Хората прекарват повече време в поточното видео, тъй като новият ...

......... реклами в поточната телевизия, където маркетолозите са бавни в следенето на аудиторията дори преди пандемията. Зрителните на поточно съдържание бяха свикнали да виждат едни и същи реклами да се повтарят много повече, отколкото на традиционната телевизия или дори празни екрани на места, на които би следвало да се появяват реклами.


Единствената бизнес телевизия в страната Bloomberg TV Bulgaria дава платформа

Единствената бизнес телевизия в страната Bloomberg TV Bulgaria дава платформа ...

......... „Бизнесът vs COVID-19“ на сайта на Bloomberg TV Bulgaria. Следете бизнес новините и въвFacebook страницатана Bloomberg TV Bulgaria. Водещият икономически сайт Investor.bg също следи изкъсо темата, като всичко интересно може да намерите в специалната рубрика "Как COVID-19 променя бизнеса?"   P { margin-bottom: 0.08in } A:link { so-language: zxx }


От 16 март националната политематична телевизия Bulgaria ON AIRпровежда всички

От 16 март националната политематична телевизия Bulgaria ON AIRпровежда всички ...

......... на медийната група изразяват позицията си по отношение на ситуацията с коронавируса. Всеки един зрител също може да сподели с екипа на предаването „Директно” как преминават дните му у дома, като запише видео и го изпрати по имейл на [email protected] P { margin-bottom: 0.08in } A:link { color: #0563c1 }


Макс Конце атакува. Почти две години след като встъпи в

Макс Конце атакува. Почти две години след като встъпи в ...

......... диапазона между 4,2 млрд. и 4,4 млрд. евро за тази година, залагайки на това, че дигиталната активност ще компенсира спада на телевизионните приходи. Акциите на ProSieben се обезцениха с над 10% до най-ниското ниво от 2010 г. Прогнозата е „доста предпазлива“, пише в бележка анализаторът на DZ Bank Харалд Шницер.Акциите на най-голямата рекламна агенция в света WPP понижиха рязко

Акциите на най-голямата рекламна агенция в света WPP понижиха рязко ...

......... WPP за 2021 г. е да постигне органичен растеж в съответствие с този на индустрията и марж на печалбата от поне 15%. Миналата година WPP загуби големи клиенти като Vodafone, Johnson & Johnson и Disney, но спечели Signet Jewelers за 360 млн. долара и Mondelez – за 350 млн. долара.


Сделката на PPF Group на милиардера Петр Келнер за мажоритарен

Сделката на PPF Group на милиардера Петр Келнер за мажоритарен ...

......... миналата година обяви, че е сключил сделка за придобиването на Нова ТВ от тогавашния й собственик MTG. Сделката обаче не беше разрешена от Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) с мотива, че може да изкриви пазара на медийни продукти у нас. Стойността на сделката беше малко над 185 млн. евро.


Приходите на "БТВ медиа груп" са се повишили и през

Приходите на "БТВ медиа груп" са се повишили и през ...

......... миналата година обяви, че е сключил сделка за придобиването на Нова ТВ от тогавашния й собственик MTG. Сделката обаче не беше разрешена от Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) с мотива, че може да изкриви пазара на медийни продукти у нас. Стойността на сделката беше малко над 185 млн. евро.


След като в началото на септември 2019 г. Комисията за

След като в началото на септември 2019 г. Комисията за ...

......... наблюдение на рекламната агенция, неголяма част от клиентите се възползват от комбинирането на реклама в телевизионните канали на „Нова“ и в интернет сайтовете на придобиваното предприятие. В крайна сметка регулаторът приема, че нотифицираната сделка не би могла да доведе до установяване или засилване на господстващо положение, поради което я разрешава. 


Британският вестник Guardian повече няма да приема реклами от петролни

Британският вестник Guardian повече няма да приема реклами от петролни ...

......... „изчистват“ имиджа на дейностите си, като плащат да се акцентира върху сравнително малки инвестиции във възобновяема енергия, докато продължават да генерират по-голяма част от приходите си от добива на фосилни горива. Въпреки призивите медиите да се откажат от подобни реклами, досега само няколко малки издания залагат на този подход.  Една от водещите американски телекомуникационни компании и медийни групи AT&T

Една от водещите американски телекомуникационни компании и медийни групи AT&T ...

......... канала HBO, отчете приходи в размер на 8,92 млрд. долара, като и по този показател бизнесът не успява да отговори на пазарните очаквания. Нетните приходи се понижават до 2,39 млрд. долара, или до 33 цента за акция, от 3,86 млрд. долара и 66 цента за акция от година по-рано.  


Предаването „Директно“ бе отличено на Годишните награди за пътна безопасност

Предаването „Директно“ бе отличено на Годишните награди за пътна безопасност ...

......... на 28 януари Сити Марк Арт Сентър. И през 2020 година „Директно“ ще продължи да засяга важни теми за обществото, каквато е и тази за пътната безопасност. Предаването дава думата на експерти от различни сфери по актуални теми, всеки делничен ден, от 17:50 часа, по Bulgaria ON AIR.    


Германската медийна група Axel Springer възнамерява да се оттегли от

Германската медийна група Axel Springer възнамерява да се оттегли от ...

......... за частен капитал, BC Partners. Базираната в Холандия United Group е собственик на най-голямата компания за кабелна телевизия в Сърбия, а освен това има бизнес и в Словения, Босна и Черна гора. Общо компанията предлага всякакви телекомуникационни услуги, от телевизия до мобилна връзка на 1.8 млн. домакинства в Югоизточна Европа.


Елена Кирилова е водеща на технологичното предаване UpDate по Bloomberg

Елена Кирилова е водеща на технологичното предаване UpDate по Bloomberg ...

......... Безкрайно се надявам светът да започне да мисли повече за тоновете електронен отпадък, които произвежда. Иска ми се да имаме все по-малко поводи да говорим за “гробищата за джаджи”, но и за потапяните в океана стари автомобилни гуми, както и защо е важно да се рециклира.  Цялото интервю четете на Webcafe.bg.


Съветът за електронни медии (СЕМ) избра Андон Балтаков за нов

Съветът за електронни медии (СЕМ) избра Андон Балтаков за нов ...

......... беше подчертан неговият огромен опит във водещи световни медии, както и визионерското му мислене.В понеделник и вторник кандидатите представиха концепциите си пред членовете на медийния регулатор. До избора на нов генерален директор на общественото радио се стигна, след като през октомври миналата година СЕМ прекрати предсрочно мандата на Светослав Костов.British Broadcasting Corp. (BBC) обяви, че това лято Тони Хол

British Broadcasting Corp. (BBC) обяви, че това лято Тони Хол ...

......... да я води през тези два етапа“. Британският премиер Борис Джонсън постави въпроса защо BBC трябва да продължи да бъде подкрепяна с годишна субсидия, плащана от домакинствата. До този момент той не е правил по-голям намек, че финансирането на главната британска медия може да бъде спряна, писа миналия месец Ройтерс.


Колко нездравословни са въглехидратите и мазнините? Редакцията на известното германско

Колко нездравословни са въглехидратите и мазнините? Редакцията на известното германско ...

......... 87 процента от печалбата. Въпреки това за това представяне определящи са не толкова журналистическите разработки, а бизнесът с дигитални обяви, като портала за наемане на служители Stepstone и платформата за недвижими имоти Immonet. Компанията укрепва този бизнес, както и дигиталните медийни марки като Business Insider и приложението за новини Upday.


Продължавайки успеха на своите оригинални програми, Netflix обяви, че най-стриймваните

Продължавайки успеха на своите оригинални програми, Netflix обяви, че най-стриймваните ...

......... категория както в САЩ, така и в чужбина. „Murder Mystery“ с участието на Дженифър Анистън и Адам Сандлър, е най-гледаното предаване в девет държави, включително Австралия и Колумбия. В същото време третият сезон на сериала „Casa de Papel“ е на челно място в шест държави, сред които Испания и Израел.


Bulgaria ON AIR получи пoредно престижно отличие. Националната политематична телевизия спечели

Bulgaria ON AIR получи пoредно престижно отличие. Националната политематична телевизия спечели ...

......... за постижения в икономиката. Чрез класацията си „Топ 100 на водещите фирми за изтеклата година“ БТТП подрежда водещите компании у нас. Класацията се извършва на базата на седем икономически показателя и има за цел да служи като ориентир за процесите в националната икономика, като популяризира най-добрите практики за успешен бизнес.


Петото издание на уникалната за страната инициатива – “Базар на

Петото издание на уникалната за страната инициатива – “Базар на ...

......... но и при решаване на обществените предизвикателства. Петото издание на “Базар на професиите” се осъществи с медийното партньорство на Economy.bg, Investor.bg, Bulgaria ON AIR, Bloomberg TV Bulgaria, Dnes.bg, Teenproblem.net, Az-jenata.bg, b2b Media, Детски дневник, Жената днес, Mama Ninja, ПоПоТам, Майко мила, Mediabricks.bg, Danybon.com, Computerworld.bg, LoveTheater.bg, Аз чета, Uspelite.bg, Sofia Plays.


Редакцията на британското финансово издание Financial Times ще бъде оглавена

Редакцията на британското финансово издание Financial Times ще бъде оглавена ...

......... която ще продължи мисията на изданието, а именно да "гарантира качествена журналистика без страх и без сервилност". FT има над един милион платени потребители за 2019 г.  През последните години изданието изрази позиции в подкрепа на по-голяма регулация на финансовия свят и на оставането на Обединеното кралство в Европейския съюз. 


Международната инвестиционно-финансова група PPF Group N.V. съобщи, че изцяло притежаваните

Международната инвестиционно-финансова група PPF Group N.V. съобщи, че изцяло притежаваните ...

......... миналата година обяви, че е сключил сделка за придобиването на Нова ТВ от тогавашния й собственик MTG. Сделката обаче не беше разрешена от Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) с мотива, че може да изкриви пазара на медийни продукти у нас. Стойността на сделката беше малко над 185 млн. евро.


Любомир Атанасов е управител на IMG – Internet Media Group.

Любомир Атанасов е управител на IMG – Internet Media Group. ...

......... за прилагане и тестване на наученото. Само по този начин могат да се изградят като успешни млади специалисти в сферата на дигиталния маркетинг. Това е инвестиция, която си струва да направят. Сигурен съм, че ако бъдат целеустремени и постоянни, тя ще им се отплати многократно и то в кратък срок.


Marvel Entertainment на Walt Disney обяви, че ще създава ексклузивни

Marvel Entertainment на Walt Disney обяви, че ще създава ексклузивни ...

......... всички герои ще се съберат. Освен това компаниите планират да разработят подкасти без сценарий, които да разказват повече за историята на Marvel, както и да включват регулярни токшоута, включващи сегмент с интервюта с известни личности. Всяко шоу, създадено в рамките на споразумението, ще бъде пускано ексклузивно в SiriusXM и Pandora.


The Sales House анонсира, че от 1 януари 2020 г.

The Sales House анонсира, че от 1 януари 2020 г. ...

......... продават рекамно време в България към момента са 5 – Discovery (включително и каналите на Scripps), Viacom, Disney (включително и каналите на Fox и National Geographic), Sony, Turner. p { margin-bottom: 0.25cm; line-height: 115%; background: transparent none repeat scroll 0% 0%; }a:link { color: rgb(0, 0, 128); text-decoration: underline; }


Специални студиа, живи връзки и репортажи от горещите места в

Специални студиа, живи връзки и репортажи от горещите места в ...

......... динамиката на изборния процес и графиките за избирателната активност ще бъдат представени чрез нов модерен визуален подход от Лилия Мустакова. Освен в ефира на Bulgaria ON AIR, целия изборен ден може да проследите и в специалната секция „Избори“ на обновения ни сайт bgonair.bg, в социалните мрежи на телевизията, както и по радио Bulgaria ON AIR.


Инвестиционната компания PPF, която е собственост на най-богатия чех Петер

Инвестиционната компания PPF, която е собственост на най-богатия чех Петер ...

......... миналата година обяви, че е сключил сделка за придобиването на Нова ТВ от тогавашния й собственик MTG. Сделката обаче не беше разрешена от Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) с мотива, че може да изкриви пазара на медийни продукти у нас. Стойността на сделката беше малко над 185 млн. евро.


Дрейтън Бърд е една от най-значимите фигури в областта на

Дрейтън Бърд е една от най-значимите фигури в областта на ...

......... подобрят уменията ви да пишете текстове, както и ще ви помогнат да имате нови идеи за бизнеса си. На Innowave Summit 2019 Дрейтън Бърд ще представи тайните си за директния маркетинг и успешните рекламни послания. Сред лекторите са и други световни имена от сферата на иновациите, технологиите и дигиталния маркетинг.


Wall Street отново е на път да регистрира исторически връх

Wall Street отново е на път да регистрира исторически връх ...

......... силните позиции в 5G сегмента. Акциите на Disney също не отразяват целия потенциал на компанията към стрийминг услугите и по-скоро сочат точно обратното – формира се връх, който при затваряне под 130 долара носи риск от загуби към 115-120 долара.*Текстът е изготвен от Цветослав Цачев, главен инвестиционен консултант, ЕЛАНА Трейдинг


С придобиването на ALL DIGITAL българската медия агенция „Аргент“ направи

С придобиването на ALL DIGITAL българската медия агенция „Аргент“ направи ...

......... на дигиталната среда. Вече имаме сериозно портфолио от клиенти, за които разработваме качествени персонализирани решения за техния бизнес. Освен предоставяне на услуги на компании, опериращи на българския пазар, във фокуса на дългосрочното ни развитие, е разширяване на дейността ни към чужди пазари“, казва и  Дария Сърменова-Илиева, управител на ALL DIGITAL. 


Един от любимите на феновете сайтове за бойни спортове Boec.bg отчете рекордни

Един от любимите на феновете сайтове за бойни спортове Boec.bg отчете рекордни ...

......... от света на бойните спортове. Читателите на Boec.bg имат възможност да се информират за най-важните събития от видео репортажи или да гледат на живо на сайта някои от най-интересните първенства. Boec.bg и английската му версия Boec.com излъчват в реално време и една от най-престижните бойни галавечери в България – SENSHI.


Телекомуникационната компания А1 България ще пусне на 1 октомври нова платформа

Телекомуникационната компания А1 България ще пусне на 1 октомври нова платформа ...

......... заплаща. Платформата ще е достъпна в целия Европейски съюз, като ще включва и всички основни радиа. Специално създадената от А1 търсачка предлага възможност за търсене по име на актьори, заглавия на филми, сериали, предавания и други. Засега А1 не планира да предлага собствено съдържание отвъд спортното, на което вече залага. 


Американската интернет компания Google заяви, че ще откаже да плаща

Американската интернет компания Google заяви, че ще откаже да плаща ...

......... значително от съдържанието им, защото то привлича посетители, които те могат да ползват в други услуги на Google. Медиите твърдят, че ползите трябва да се споделят. Google е категорична, че вече насърчава приходите на медиите, като им генерира потребителски трафик в традиционните им сайтове и в приложения чрез Google News.


Ексклузивни гости, анализи и коментари на последните бизнес новини от

Ексклузивни гости, анализи и коментари на последните бизнес новини от ...

......... През октомври Bloomberg TV Bulgaria ще отбележи четвъртата си годишнина на българския медиен пазар с годишната конференция The Next Big Thing. На 17 октомври в София световни експерти ще дискутират каква е новата визия за икономически модел и какви ще са предизвикателствата, към които бизнесът е нужно да се приспособи.


Защо мъжете в рекламния бизнес получават повишение заради потенциал, а

Защо мъжете в рекламния бизнес получават повишение заради потенциал, а ...

......... сред жените фотографи, и Йоана Замфир - криейтив директорът зад емблематичната кампания Bihor Couture. Специален гост на изданието ще бъде Луис Бенсън - фестивален директор на Cannes Lions Health, Lions Innovation, Lions Entertainment & eurobest.SeeItBeItBulgariaе с вход свободен, но със задължителна регистрация тук.Bulgaria ON AIR e медиен партньор на събитието.


Базираната в Люксембург и Германия телевизионна компания RTL Group отчете

Базираната в Люксембург и Германия телевизионна компания RTL Group отчете ...

......... „стратегически преглед" на бизнеса си с рекламни технологии (Ad-Tech). Под търговската марка Smartclip RTL Германия, най-голямата операционна единица на RTL Group, трябва да ръководи бизнеса във всички европейски пазари, с изключение на Великобритания. Групата RTL е базирана в Люксембург. Най-важното ѝ дъщерно дружество, RTL Deutschland, има седалище в Кьолн.  


CBS и Viacom са на финален етап от преговорите си

CBS и Viacom са на финален етап от преговорите си ...

......... конкурентите. Walt Disney например има огромна библиотека от интелектуална собственост, а Netflix се радва на предимството на първия във видео стрийминга със своите над 151 млн. абонати в глобален мащаб. За да се конкурира с по-големите играчи, новата компания ще трябва да се разрасне най-вече чрез придобиването на други фирми.


Компанията New Media Investment Group съобщи, че ще придобие собственика

Компанията New Media Investment Group съобщи, че ще придобие собственика ...

......... издава Charlotte Observer и Miami Herald. След като излезе от банкрут през 2013 г., New Media се впусна в придобивания и сега притежава близо 150 вестника в по-малки градове като Кълъбмъс, Охайо и Провидънс, щата Роуд Айлънд. Подобно на другите компании в индустрията тя също прибягна до съкращаване на служители.


Към средата на 2019 г. издателите на новинарски публикации продължават

Към средата на 2019 г. издателите на новинарски публикации продължават ...

......... 1 млн. дигитални абоната. Изданието беше един от първите големи медии, които въведоха платена система, създавайки я през 2002 г. Платените системи и базираните на абонамента модели за приходи продължават да носят успех за новинарите, които ги прилагат. You will find more infographics at StatistaОще графики може да откриете тук.


Асоциацията на европейските журналисти – България следи с особено внимание

Асоциацията на европейските журналисти – България следи с особено внимание ...

......... европейското законодателство изпълняващият орган има право да откаже изпълнението на заповед за разследване, ако това може да доведе до нарушаването на човешки права, гарантирани от Европейската конвенция за защита правата на човека и основните свободи, Договора за функциониране на Европейския съюз и Хартата на основните права на ЕС", напомня АЕЖ.


Новият генерален директор на БНТ Емил Кошлуков е закрил отдел

Новият генерален директор на БНТ Емил Кошлуков е закрил отдел ...

......... на предаването "Още от деня", на което Кошлуков беше водещ доскоро. Заедно с Пръмова бяха сменени и програмният директор на БНТ Надя Костова, и шефът на дирекция „БНТ Свят и региони” Геновева Момчева. От 4 декември 2017 г. Надя Костова отговаряше за програмното развитие на БНТ1, БНТ2, БНТ HD и БНТ Свят.


Кадровите смени в Българското национално радио продължават. Днес новият генерален директор

Кадровите смени в Българското национално радио продължават. Днес новият генерален директор ...

......... има нов директор след изборите, по Нова година. Първите рокади в БНР след назначението на новия генерален директор Светослав Костов започнаха в началото на юли. На директорския пост в радио "София" бе назначена 27-годишната социоложка с диплома от Нов български университет Роселина Петкова, която веднага уволни предшественичката си Антония Енева.


Днес, след 19 години в ефир,

Днес, след 19 години в ефир, "Шоуто на Слави" излъчи ...

......... представители да се избират с мажоритарна избирателна система с абсолютно мнозинство в два тура?2. Подкрепяте ли въвеждането на задължително гласуване на изборите и референдумите?3. Подкрепяте ли годишната държавна субсидия, отпускана за финансиране на политическите партии и коалициите, да бъде един лев за един получен действителен глас на последните парламентарни избори?


VIASAT WORLD ще излъчи епичния нов сериал

VIASAT WORLD ще излъчи епичния нов сериал "Свят в пламъци" ...

......... е войник, докато същевременно се опитват да опазят дъщеря си от вниманието на нацисткия режим. Първи сезон на World on Fire ще дебютира ексклузивно по Epic Drama в Централна и източна Европа през есента и ще бъде на разположение за видео по поръчка чрез операторите – партньори на ТВ канала.


Генералният директор на БНТ Емил Кошлуков днес е сменил шефа

Генералният директор на БНТ Емил Кошлуков днес е сменил шефа ...

......... Свят и региони” Геновева Момчева. От 4 декември 2017 г. Надя Костова отговаряше за програмното развитие на БНТ1, БНТ2, БНТ HD и БНТ Свят. Преди три седмици Съветът за електронни медии избра Емил Кошлуков за генерален директор на БНТ - трима от петимата членове на медийния регулатор дадоха гласа си за неговата кандидатура.


Репортерът на bTV Новините Борислав Лазаров поема ново предизвикателство и от

Репортерът на bTV Новините Борислав Лазаров поема ново предизвикателство и от ...

......... bTV, защото през всичките тези години винаги съм имал свободата и най-модерните изразни средства, за да развивам темите, които са интересни и полезни за зрителите. Да бъда водещ на прогнозата за времето е възможност да направя следваща, естествена стъпка, тясно свързана с моите лични и професионални интереси“, казва Боби Лазаров.


Рекламодателите започват да насочват повече пари към Facebook Watch, но

Рекламодателите започват да насочват повече пари към Facebook Watch, но ...

......... През декември те бяха 400 млн. За сравнение през май YouTube заяви, че има 2 млрд. месечни потребители, от 1,9 млрд. миналото лято. Facebook Watch остава в сянката на YouTube, която ще генерира 18 млрд. долара нетни приходи тази година според оценка на анализатора на Needham & Co Лора Мартин.


Cannes Lions, еквивалент на Оскарите в сферата на комуникациите, идва

Cannes Lions, еквивалент на Оскарите в сферата на комуникациите, идва ...

......... WINGS Creative Lab) и много други. Участниците ще могат да чуят множество лекции и да се включат в три работилници, където ще научат повече за новите тенденции в изготвянето на стратегии, нови бизнес модели, опазване на корпоративната идентичност в дигитална среда и други.Bulgaria ON AIR е медиен партньор на събитието.


22% от българските тийнейджъри не могат да преценят дали една

22% от българските тийнейджъри не могат да преценят дали една ...

......... както и да нуждата от усилия за подобряване на информационната среда от страна на медиите, Нужни са и усилия, за да се предотвратяват информационните „капани“, в които могат да попаднат младите хора в България. Проектът се осъществява със съдействието на Американското посолство в България и е подкрепен от водещи журналисти.


Журналистите Стефан Ташев и Мария Маркова и юристите Галя Тренчева

Журналистите Стефан Ташев и Мария Маркова и юристите Галя Тренчева ...

......... член на регулатора - Галя Георгиева. Смяната на генералния директор доведе и до други промени в БНР. Преди дни Общественият съвет на радиото подаде оставка. По регламент той се назначава от новия генерален директор. БНР има и нов икономически директор - Анатоли Великов, а Радио София - нов главен редактор.


Международната медийна компания Central European Media Enterprises (CME) съобщи във

Международната медийна компания Central European Media Enterprises (CME) съобщи във ...

......... си активи, вариантите пред CME може да включват още сливане с друг стратегически партньор, рекапитализация или продължение на дългосрочния бизнес план на компанията. По-късно обаче стана ясно, че продажба може и да не е на дневен ред. Припомняме, че СМЕ купи медийната група през 2010 г. за 400 млн. долара. 


Журналист е бил убит при руски въздушен удар в провинция

Журналист е бил убит при руски въздушен удар в провинция ...

......... и изпратен в Турция за лечение. Правителствените сили и руските военни самолети засилиха нападенията върху зоните на деескалация в северната Сирия през последните дни. Въпреки че Турция и Русия се договориха през септември 2018 г. да превърнат Идлиб в зона за деескалация, където нападенията са забранени, договореността постоянно се нарушава.


Цената на акциите на френския рекламен конгломерат Publicis се сви,

Цената на акциите на френския рекламен конгломерат Publicis се сви, ...

......... реклама и покупка на медийно пространство, което означава, че рекламните агенции започват да остават на заден план. Publicis, сред чиито агенции се нареждат Saatchi & Saatchi и Zenith, твърди, че бизнесът ѝ е засегнат от факта, че клиентите плащат по-малко за традиционна реклама, която съставлява около 35% от нейния бизнес.


Британската ITV и British Broadcasting Corp. (BBC) планират да създадат

Британската ITV и British Broadcasting Corp. (BBC) планират да създадат ...

......... на ITV и BBC, като „Love Island” и „Gentleman Jack”. Същевременно компаниите планират създаването на оригинални сериали. Цената е по-ниска от тази на Netflix във Великобритания – 8,99 паунда на месец за стандартната услуга. ITV ще притежава 90% от активите на новото дружество, докато BBC ще държи останалите 10%.  


Новият член на Съвета за електронни медии (СЕМ) Галина Георгиева

Новият член на Съвета за електронни медии (СЕМ) Галина Георгиева ...

......... тя посочва, че е "адаптивна и с желание за идентифициране на нови възможности"; че "упражнява преценката си и работи съобразно установените норми и ред в организацията" и че е "добре организирана и ориентирана към решение, които насърчават положителни отношения". Допълва, че е "специалист в телекомуникационните услуги и познание в медиите".


Турски съд оправда двама журналисти и активист за човешки права

Турски съд оправда двама журналисти и активист за човешки права ...

......... е да бъде съден на базата на професионалната си дейност или солидарност". "Не се притесняваме от опитите да бъдем командвани или тормозени чрез заплахи, които висят над нас като Дамоклев меч. Тревогите ни са за цялото общество; загрижени сме от ерозията на чувството за справедливост, което ни държи всички заедно."


Народното събрание избра Галина Жорова Георгиева за член на СЕМ от

Народното събрание избра Галина Жорова Георгиева за член на СЕМ от ...

......... Рашидов. В биографията ѝ се посочва, че е започнала кариерата си в Нова телевизия, а по-късно е получила покана за развитие в тематичния канал Нова Плюс. Работила е за две от водещите телекомуникационни компании в България, а последното ѝ работно място е в ПРОФОН. Новият член на съвета заменя Иво Атанасов, чийто мандат изтече.


Депутатите ще изберат нов член на Съвета за електронни медии

Депутатите ще изберат нов член на Съвета за електронни медии ...

......... Петкова от БСП. На вниманието на депутатите ще бъдат и промените в Закона за семейните помощи за деца, внесени от БСП. Те предлагат еднократна помощ за всяко второ и трето дете в размер на 10 минимални работни заплати за родители, които са осигурявани поне две години преди раждането на детето.


Алекс Сърчаджиева ще даде старт на новия мащабен проект на

Алекс Сърчаджиева ще даде старт на новия мащабен проект на ...

......... се налага използването на дубльор, за да се гарантира сигурността на Алекс. Най-новият формат се очаква по Нова тв тази есен, но снимките му започват след броени дни на родното Черноморие. Група смели българи ще се изправят в битки за надмощие и територия, преминавайки през различни изпитания за духа, ума и тялото. 


Американският мобилен оператор Verizon Communications Inc е търсил по-рано тази

Американският мобилен оператор Verizon Communications Inc е търсил по-рано тази ...

......... които все още не притежаваше от базираното в Ню Йорк издание Business Insider през 2015 г., като сделката оценяваше Business Insider на 442 млн. долара. През миналия месец Yahoo Finance стартира премиум абонамент, който предлага разширени инструменти за портфолио, доклади с изследвания и инвестиционни идеи за 50 долара на месец.


WarnerMedia на AT&T е започнала съкращения на служители в подразделението

WarnerMedia на AT&T е започнала съкращения на служители в подразделението ...

......... увеличи приходите от реклама на компанията, но до голяма степен насочи вниманието си към рекламното звено Xandr за тази цел. Компанията създаде Xandr през 2018 г., за да предлага висококачествено медийно съдържание от мрежите и дигиталните платформи на WarnerMedia TV, както и от други канали.гледано: 25   Още видео0 гласа


Парламентарната комисия по култура и медии ще изслуша днес номинираните

Парламентарната комисия по култура и медии ще изслуша днес номинираните ...

......... Петкова-Гурбалова - директор "Маркетинг и реклама" на НДК.  Ия Петкова-Гурбалова Съветът за електронни медии се състои от 5-има членове, трима от които се избират от Народното събрание, а двама се назначават от президента. Мандатът на членовете е шестгодишен. Като втора точка от дневния си ред медийната комисия ще разгледа доклад на директора на БТА.


WPP планира до няколко дни да обяви продажбата на мажоритарен

WPP планира до няколко дни да обяви продажбата на мажоритарен ...

......... да запази между 25 и 40% от Kantar и ще използва част от средствата за свиване на спада на приходите. Книжата на WPP понижиха стойността си с 0,2% в 08:07 ч. тази сутрин, местно време в Лондон. От началото на годината цената на акциите е скочила с 16 на сто.


Новоизбраният генерален директор на БНТ Емил Кошлуков планира да създаде

Новоизбраният генерален директор на БНТ Емил Кошлуков планира да създаде ...

......... „Информация“ и се ръководи от главен продуцент - Витомир Саръиванов. Предложенията за директор на дирекция „Спорт“ Сашо Йовков се класира на второ място в конкурса за генерален директор. Все още не е ясно каква ще е позицията на досегашния ръководител на спорта Витомир Саръиванов, ако структурната промяна бъде одобрено от УС.


Кажеш ли на висок глас, че положението е лошо, имаш

Кажеш ли на висок глас, че положението е лошо, имаш ...

......... са окуражаващи, ще завърша и този текст, както текста, който написах при избора му за и.д. генерален директор, – с доза оптимизъм. В биографията на Кошлуков има различни моменти и е възможно да надделеят тези, които ще го карат да се чувства неудобно, ако изпълнява ролята на „момче за поръчки”.


Българите са на второ място в света по незапознатост със

Българите са на второ място в света по незапознатост със ...

......... В световен мащаб повече от 1/3 от населението твърди, че се сблъсква с фалшиви новини ежедневно или почти всеки ден. Това се случва най-често на унгарците, украинците и испанците. Фалшивите новини са всекидневно явление за над 60% от гражданите в тези страни. В противоположния край на скалата попадат руснаците, южнокорейците и японците.


Изборите за генерални директори на обществените медии - БНТ и

Изборите за генерални директори на обществените медии - БНТ и ...

......... регулатори, със съдебната система, където също има изискване за независимост. Защо? Очевидно обществото трябва да пожелае независимост на изброените институции. Докато няма граждански контрол, каквото и да запише законът, има начин и най-добрият начин да доведе до имитация на ценности и стандарти. Не трябва да допускаме това да се случи".


Организаторите на Глобалната конференция за свободата на пресата /Global Conference

Организаторите на Глобалната конференция за свободата на пресата /Global Conference ...

......... това сътрудници са казали, че вече няма свободни места за пресата. Посолството на Русия в Лондон определи това като дискриминация от страна на дипломатическото ведомство на Великобритания. Двете медии фигурират като инструмент за фалшиви новини в представената от американската Агенция за международно развитие концепция за противодействие на враждебното влияние на Кремъл.


Новият директор на БНТ направи първи коментар пред телевизията след

Новият директор на БНТ направи първи коментар пред телевизията след ...

......... мен е журналистите да имат ясни правила за кариерно израстване. Много бих искал да видя колегите, че имат амбиции и цел и ще получат заплащането за тези амбиции и цели, когато ги постигнат, за да се знае, че всеки, който желае да работи ще расте и ще има по-голяма заплата".