Спадът при печатните медии, който започна отдавна, се ускорява в

Спадът при печатните медии, който започна отдавна, се ускорява в ...

......... ще оцелеят под някаква форма“, подчертава Пенелопе Абернати, сравнявайки вестниците с книгите, които оцеляха в дигиталната ера. Има бъдеще за абонаментите за списания и за големи вестници, излизащи няколко дни в седмицата“, а „ще си спомняме с носталгия ерата на ежедневниците, тази моментна снимка на последните 24 часа“, отбелязва Абернати.


Приходите от дигиталното издание на New York Times за първи

Приходите от дигиталното издание на New York Times за първи ...

......... сменен от главния оперативен директор Мередит Копит Левиен, която ще влезе в длъжност на 8 септември. Левиен стои зад много от дигиталните инициативи на New York Times от последните години, включително разрастването на медията в подкаст сектора. Към 21 ч. българско време акциите на New York Times поевтиняват с 1,9%.


Джеймс Мърдок прекъсва връзките си със семейната империя, ръководена от

Джеймс Мърдок прекъсва връзките си със семейната империя, ръководена от ...

......... реалност в моловете. Той също така се стреми към инвестиции, които биха могли да се противопоставят на по-консервативния дневен ред на основните медии в семейството. Той е инвестирал в Betalab, инвестиционна компания, която се опитва да „поправи интернет“, включително и да се занимава с това, което някои наричат “фалшиви новини”.


Сделката по сливането на Central European Media Enterprises – собственикът

Сделката по сливането на Central European Media Enterprises – собственикът ...

......... а миналата година обяви, че е сключил сделка за придобиването на Нова ТВ от тогавашния ѝ собственик MTG. Сделката обаче не получи одобрение от Комисията за защита на конкуренцията с мотива, че може да изкриви пазара на медийни продукти у нас. Стойността на сделката беше малко над 185 млн. евро.


На 9 юли 2020 г. IAB България ще представи резултатите

На 9 юли 2020 г. IAB България ще представи резултатите ...

......... справочници, нейтив и PR и др. Отделно изведени са и ключови типове като видео рекламата и социални мрежи. Има оценка на местните инвестиции във Facebook, YouTube и Google search. Важна част от AdEx проучването е и класацията на Топ 100 рекламодателите в интернет, както и класацията по индустрии.    


Google ще започне да плаща на избрани медии, включени в

Google ще започне да плаща на избрани медии, включени в ...

......... на Google в дигиталната реклама, също направи стъпки в отговор на критиките от издателите. През октомври компанията заяви, че ще започне да плаща на издателите, които се появяват в секцията News в социалната мрежа. Facebook и Google са обект на регулаторни разследвания в САЩ заради конкуренцията и пазарната им мощ.Bloomberg TV Bulgaria е сред номинираните в класацията „Любимите марки“

Bloomberg TV Bulgaria е сред номинираните в класацията „Любимите марки“ ...

......... във всяка категория. Втората част на конкурса ще открои трите любими марки за различните отрасли, а между 8 и 14 юли ще се проведе финалният и най-важен етап, който ще определи победителите. Bloomberg TV Bulgaria и Bulgaria ON AIR са част от Investor Media Group, към която принадлежи и Investor.bg. 


Уебсайтът на единствената бизнес телевизия у нас Bloomberg TV Bulgaria

Уебсайтът на единствената бизнес телевизия у нас Bloomberg TV Bulgaria ...

......... полезни теми, разгледани през призмата на потребителя. Сайтът www.bloombergtv.bg е част от една от най-големите медийни групи на българския пазар Investor Media Group. Той е и един от най-бързо развиващите се, като само за последната година е увеличил уникалните си потребители с цели 224% по данни на Gemius към май 2020 година. 


Влиятелният ръководител на страницата за мнения и коментари на New

Влиятелният ръководител на страницата за мнения и коментари на New ...

......... карикатура, която се появи на страниците с мнение на международното издание. Миналия август федерален апелативен съд установи, че Сара Пейлин, бившият кандидат за вицепрезидент, може да продължи делото за клевета срещу Times заради редакционен коментар, редактиран от Бенет, който неточно свърза нейните изявления с разстрела на конгресмен през 2011 г.


BBC избра вътрешен за организацията човек за нов генерален директор.

BBC избра вътрешен за организацията човек за нов генерален директор. ...

......... от сър Дейвид Атънбъро, оформиха британската култура. Но през последните години BBC е критикувана за прекалено високите хонорари, които плаща на звездите си, както и за това, че плаща на някои от дамите по-малко, отколкото на мъжете. Министърът на културата Оливър Даудън заяви, че приветства ангажимента на Дейви за реформа.


Австралийското подразделение на News Corp на Рупърт Мърдок спира от

Австралийското подразделение на News Corp на Рупърт Мърдок спира от ...

......... в рекламодателя на недвижими имоти REA Group Ltd и австралийската кабелна телевизионна станция Foxtel. Този месец обаче групата отчете загуба от 1,1 милиарда долара за тримесечието през март най-вече заради отписването на балансовата стойност на Foxtel, която печели от излъчването на спорт. Всички спортни мероприятия обаче бяха спрени заради коронавируса.Потребителите от всички възрастови групи стават все по-уверени в своите

Потребителите от всички възрастови групи стават все по-уверени в своите ...

......... постави акцент и върху киберсигурността и опазването на данните при работа от вкъщи, както и организацията на работа и хора. Сред темите на уебинара ще бъде и мястото на дигитализацията във финансовия сектор. Експерти ще коментират при кои застрахователни продукти дигитализацията навлиза по-бързо и как ще изглежда секторът в бъдеще.


В средата на май от Световната здравна организация предупредиха, че

В средата на май от Световната здравна организация предупредиха, че ...

......... Поредицата специални студиа „COVID реалност“ е част от мисията и постоянния стремеж на медийната група да предлага на българите навременна, качествена и полезна информация. "COVID реалност" е продължение и на програмните промени, които Bulgaria ON AIR въведе в началото на извънредното положение, насочвайки още по-голям ресурс върху отразяването на пандемията.


Южноафриканската медийна група Naspers, която е активна и в България,

Южноафриканската медийна група Naspers, която е активна и в България, ...

......... към дигитални медии, след като през миналата година се съгласи да се делистне и да стане частна компания с помощта на KKR. Норвежката Adevinta бе отделена от скандинавския медиен конгломерат Schibsted ASA през миналата година с цел разширяване на световния онлайн пазар за малки обяви. P { margin-bottom: 0.08in }


COVID-19 промени света и подтикна бизнеса и обществения сектор към

COVID-19 промени света и подтикна бизнеса и обществения сектор към ...

......... Сред темите на уебинара ще бъде и мястото на дигитализацията във финансовия сектор. Експерти ще коментират при кои застрахователни продукти дигитализацията навлиза по-бързо и как ще изглежда секторът в бъдеще. Партньори на уебинара „Дигитализация на застрахователни продукти“ са „Евроинс“ и „Софтуер Груп“. Медийни партньори са Bloomberg TV Bulgaria и Dnes.bg.


COVID-19 промени света и подтикна бизнеса и обществения сектор към

COVID-19 промени света и подтикна бизнеса и обществения сектор към ...

......... на застрахователните продукти“. Той ще се проведе на 28 май, от 14:15 часа, и ще се излъчва безплатно на живо на Investor.bg. През следващите месеци екипът на Investor.bg е подготвил онлайн дискусии по още важни за потребителите, бизнеса и институциите теми. За повече подробности относно всички предстоящи уебинари, следете www.investor.bg.Всичко за най-новото от света на високите технологии, ИТ компаниите

Всичко за най-новото от света на високите технологии, ИТ компаниите ...

......... множеството сензори и датчици, които ще са разположени в тях“, разказа Иванов. Целия разговор може да чуете в специално създадената секция „Подкаст“ на уебсайта на Bloomberg TV Bulgaria – www.bloombergtv.bg. Всяка седмица в нея ще бъде публикуван нов епизод от серията подкастове. Серията подкастове се реализира с подкрепата на VIVACOM.


Двойни и тройни ръстове в трафика на годишна база отбелязват

Двойни и тройни ръстове в трафика на годишна база отбелязват ...

......... „Бизнесът vs. COVID-19”. Убедителен ръст на годишна база регистрира и цялата Invesor Media Group. За последните 12 месеца пазарният дял на медийната група се е повишил с 9 на сто, което я прави втората по посещаемост и трафик в България. P { margin-bottom: 0.08in } A:link { so-language: zxx }


Международната медийна компания Central European Media Enterprises (CME) съобщи в

Международната медийна компания Central European Media Enterprises (CME) съобщи в ...

......... Group, която е собственост на най-богатия чех Петер Келнер.  Сделката е предмет на няколко условия, включително, но не само, необходимия вот на акционерите на дружеството в полза на трансакцията и получаване на одобрения от органите по конкуренцията в редица държави. Компанията очаква трансакцията да приключи в средата на 2020 г. 


За поредна година България остава на 111-та позиция по медийна

За поредна година България остава на 111-та позиция по медийна ...

......... 83-о място. Другите два най-големи срива са в Африка - Коморски острови (надолу с 19 до 75-то място) и Бенин (надолу с 17 места до 113-то място), като и при двете държави има ръст на нарушенията на свободата на печата. P { margin-bottom: 0.08in } A:link { so-language: zxx }


Ръководителят на един от най-големите рекламни конгломерати в света предупреди,

Ръководителят на един от най-големите рекламни конгломерати в света предупреди, ...

......... и са нараснали с 0,5% в Северна Америка. „САЩ все още е в началото“, коментира Садун. По думите му все пак има сектори, които показват признаци на живот, като този за луксозни стоки и търговията на дребно в Китай, където властите започнаха да разхлабват мерките за органичение разпространението на коронавируса.


Динамичната ситуация в България и по света, повишеният зрителски интерес

Динамичната ситуация в България и по света, повишеният зрителски интерес ...

......... поредици, както и качествени кино продукции. В прайм тайма си всяка делнична  вечер от 20,30 часа зрителите могат да проследят и хитовия британски исторически сериал „Полдарк“. Пред уикендите, отново от 20,30 часа, Bulgaria ON AIR излъчва и известния биографичен сериал от Острова, който е награден с десетки отличия  – „Виктория“.


Рекламният гигант WPP Plc се отказа от дивидента си и

Рекламният гигант WPP Plc се отказа от дивидента си и ...

......... Компанията обяви програма за обратно изкупуване на акции на стойност 950 млн. паунда и завърши 330 млн. от нея от декември досега. Заедно с отказа от финален дивидент за 2019 г. от 37,3 пенса на акция, действията, обявени днес, означават, че компанията ще спести около 1,1 млрд. паунда, обяви тя.


Хората прекарват повече време в поточното видео, тъй като новият

Хората прекарват повече време в поточното видео, тъй като новият ...

......... реклами в поточната телевизия, където маркетолозите са бавни в следенето на аудиторията дори преди пандемията. Зрителните на поточно съдържание бяха свикнали да виждат едни и същи реклами да се повтарят много повече, отколкото на традиционната телевизия или дори празни екрани на места, на които би следвало да се появяват реклами.


Единствената бизнес телевизия в страната Bloomberg TV Bulgaria дава платформа

Единствената бизнес телевизия в страната Bloomberg TV Bulgaria дава платформа ...

......... „Бизнесът vs COVID-19“ на сайта на Bloomberg TV Bulgaria. Следете бизнес новините и въвFacebook страницатана Bloomberg TV Bulgaria. Водещият икономически сайт Investor.bg също следи изкъсо темата, като всичко интересно може да намерите в специалната рубрика "Как COVID-19 променя бизнеса?"   P { margin-bottom: 0.08in } A:link { so-language: zxx }


От 16 март националната политематична телевизия Bulgaria ON AIRпровежда всички

От 16 март националната политематична телевизия Bulgaria ON AIRпровежда всички ...

......... на медийната група изразяват позицията си по отношение на ситуацията с коронавируса. Всеки един зрител също може да сподели с екипа на предаването „Директно” как преминават дните му у дома, като запише видео и го изпрати по имейл на [email protected] P { margin-bottom: 0.08in } A:link { color: #0563c1 }


Макс Конце атакува. Почти две години след като встъпи в

Макс Конце атакува. Почти две години след като встъпи в ...

......... диапазона между 4,2 млрд. и 4,4 млрд. евро за тази година, залагайки на това, че дигиталната активност ще компенсира спада на телевизионните приходи. Акциите на ProSieben се обезцениха с над 10% до най-ниското ниво от 2010 г. Прогнозата е „доста предпазлива“, пише в бележка анализаторът на DZ Bank Харалд Шницер.


Акциите на най-голямата рекламна агенция в света WPP понижиха рязко

Акциите на най-голямата рекламна агенция в света WPP понижиха рязко ...

......... WPP за 2021 г. е да постигне органичен растеж в съответствие с този на индустрията и марж на печалбата от поне 15%. Миналата година WPP загуби големи клиенти като Vodafone, Johnson & Johnson и Disney, но спечели Signet Jewelers за 360 млн. долара и Mondelez – за 350 млн. долара.


Сделката на PPF Group на милиардера Петр Келнер за мажоритарен

Сделката на PPF Group на милиардера Петр Келнер за мажоритарен ...

......... миналата година обяви, че е сключил сделка за придобиването на Нова ТВ от тогавашния й собственик MTG. Сделката обаче не беше разрешена от Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) с мотива, че може да изкриви пазара на медийни продукти у нас. Стойността на сделката беше малко над 185 млн. евро.


Приходите на "БТВ медиа груп" са се повишили и през

Приходите на "БТВ медиа груп" са се повишили и през ...

......... миналата година обяви, че е сключил сделка за придобиването на Нова ТВ от тогавашния й собственик MTG. Сделката обаче не беше разрешена от Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) с мотива, че може да изкриви пазара на медийни продукти у нас. Стойността на сделката беше малко над 185 млн. евро.


След като в началото на септември 2019 г. Комисията за

След като в началото на септември 2019 г. Комисията за ...

......... наблюдение на рекламната агенция, неголяма част от клиентите се възползват от комбинирането на реклама в телевизионните канали на „Нова“ и в интернет сайтовете на придобиваното предприятие. В крайна сметка регулаторът приема, че нотифицираната сделка не би могла да доведе до установяване или засилване на господстващо положение, поради което я разрешава. 


Британският вестник Guardian повече няма да приема реклами от петролни

Британският вестник Guardian повече няма да приема реклами от петролни ...

......... „изчистват“ имиджа на дейностите си, като плащат да се акцентира върху сравнително малки инвестиции във възобновяема енергия, докато продължават да генерират по-голяма част от приходите си от добива на фосилни горива. Въпреки призивите медиите да се откажат от подобни реклами, досега само няколко малки издания залагат на този подход.  


Една от водещите американски телекомуникационни компании и медийни групи AT&T

Една от водещите американски телекомуникационни компании и медийни групи AT&T ...

......... канала HBO, отчете приходи в размер на 8,92 млрд. долара, като и по този показател бизнесът не успява да отговори на пазарните очаквания. Нетните приходи се понижават до 2,39 млрд. долара, или до 33 цента за акция, от 3,86 млрд. долара и 66 цента за акция от година по-рано.  


Предаването „Директно“ бе отличено на Годишните награди за пътна безопасност

Предаването „Директно“ бе отличено на Годишните награди за пътна безопасност ...

......... на 28 януари Сити Марк Арт Сентър. И през 2020 година „Директно“ ще продължи да засяга важни теми за обществото, каквато е и тази за пътната безопасност. Предаването дава думата на експерти от различни сфери по актуални теми, всеки делничен ден, от 17:50 часа, по Bulgaria ON AIR.    


Германската медийна група Axel Springer възнамерява да се оттегли от

Германската медийна група Axel Springer възнамерява да се оттегли от ...

......... за частен капитал, BC Partners. Базираната в Холандия United Group е собственик на най-голямата компания за кабелна телевизия в Сърбия, а освен това има бизнес и в Словения, Босна и Черна гора. Общо компанията предлага всякакви телекомуникационни услуги, от телевизия до мобилна връзка на 1.8 млн. домакинства в Югоизточна Европа.


Елена Кирилова е водеща на технологичното предаване UpDate по Bloomberg

Елена Кирилова е водеща на технологичното предаване UpDate по Bloomberg ...

......... Безкрайно се надявам светът да започне да мисли повече за тоновете електронен отпадък, които произвежда. Иска ми се да имаме все по-малко поводи да говорим за “гробищата за джаджи”, но и за потапяните в океана стари автомобилни гуми, както и защо е важно да се рециклира.  Цялото интервю четете на Webcafe.bg.


Съветът за електронни медии (СЕМ) избра Андон Балтаков за нов

Съветът за електронни медии (СЕМ) избра Андон Балтаков за нов ...

......... беше подчертан неговият огромен опит във водещи световни медии, както и визионерското му мислене.В понеделник и вторник кандидатите представиха концепциите си пред членовете на медийния регулатор. До избора на нов генерален директор на общественото радио се стигна, след като през октомври миналата година СЕМ прекрати предсрочно мандата на Светослав Костов.


British Broadcasting Corp. (BBC) обяви, че това лято Тони Хол

British Broadcasting Corp. (BBC) обяви, че това лято Тони Хол ...

......... да я води през тези два етапа“. Британският премиер Борис Джонсън постави въпроса защо BBC трябва да продължи да бъде подкрепяна с годишна субсидия, плащана от домакинствата. До този момент той не е правил по-голям намек, че финансирането на главната британска медия може да бъде спряна, писа миналия месец Ройтерс.


Колко нездравословни са въглехидратите и мазнините? Редакцията на известното германско

Колко нездравословни са въглехидратите и мазнините? Редакцията на известното германско ...

......... 87 процента от печалбата. Въпреки това за това представяне определящи са не толкова журналистическите разработки, а бизнесът с дигитални обяви, като портала за наемане на служители Stepstone и платформата за недвижими имоти Immonet. Компанията укрепва този бизнес, както и дигиталните медийни марки като Business Insider и приложението за новини Upday.


Продължавайки успеха на своите оригинални програми, Netflix обяви, че най-стриймваните

Продължавайки успеха на своите оригинални програми, Netflix обяви, че най-стриймваните ...

......... категория както в САЩ, така и в чужбина. „Murder Mystery“ с участието на Дженифър Анистън и Адам Сандлър, е най-гледаното предаване в девет държави, включително Австралия и Колумбия. В същото време третият сезон на сериала „Casa de Papel“ е на челно място в шест държави, сред които Испания и Израел.


Bulgaria ON AIR получи пoредно престижно отличие. Националната политематична телевизия спечели

Bulgaria ON AIR получи пoредно престижно отличие. Националната политематична телевизия спечели ...

......... за постижения в икономиката. Чрез класацията си „Топ 100 на водещите фирми за изтеклата година“ БТТП подрежда водещите компании у нас. Класацията се извършва на базата на седем икономически показателя и има за цел да служи като ориентир за процесите в националната икономика, като популяризира най-добрите практики за успешен бизнес.


Петото издание на уникалната за страната инициатива – “Базар на

Петото издание на уникалната за страната инициатива – “Базар на ...

......... но и при решаване на обществените предизвикателства. Петото издание на “Базар на професиите” се осъществи с медийното партньорство на Economy.bg, Investor.bg, Bulgaria ON AIR, Bloomberg TV Bulgaria, Dnes.bg, Teenproblem.net, Az-jenata.bg, b2b Media, Детски дневник, Жената днес, Mama Ninja, ПоПоТам, Майко мила, Mediabricks.bg, Danybon.com, Computerworld.bg, LoveTheater.bg, Аз чета, Uspelite.bg, Sofia Plays.


Редакцията на британското финансово издание Financial Times ще бъде оглавена

Редакцията на британското финансово издание Financial Times ще бъде оглавена ...

......... която ще продължи мисията на изданието, а именно да "гарантира качествена журналистика без страх и без сервилност". FT има над един милион платени потребители за 2019 г.  През последните години изданието изрази позиции в подкрепа на по-голяма регулация на финансовия свят и на оставането на Обединеното кралство в Европейския съюз. 


Международната инвестиционно-финансова група PPF Group N.V. съобщи, че изцяло притежаваните

Международната инвестиционно-финансова група PPF Group N.V. съобщи, че изцяло притежаваните ...

......... миналата година обяви, че е сключил сделка за придобиването на Нова ТВ от тогавашния й собственик MTG. Сделката обаче не беше разрешена от Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) с мотива, че може да изкриви пазара на медийни продукти у нас. Стойността на сделката беше малко над 185 млн. евро.


Любомир Атанасов е управител на IMG – Internet Media Group.

Любомир Атанасов е управител на IMG – Internet Media Group. ...

......... за прилагане и тестване на наученото. Само по този начин могат да се изградят като успешни млади специалисти в сферата на дигиталния маркетинг. Това е инвестиция, която си струва да направят. Сигурен съм, че ако бъдат целеустремени и постоянни, тя ще им се отплати многократно и то в кратък срок.


Marvel Entertainment на Walt Disney обяви, че ще създава ексклузивни

Marvel Entertainment на Walt Disney обяви, че ще създава ексклузивни ...

......... всички герои ще се съберат. Освен това компаниите планират да разработят подкасти без сценарий, които да разказват повече за историята на Marvel, както и да включват регулярни токшоута, включващи сегмент с интервюта с известни личности. Всяко шоу, създадено в рамките на споразумението, ще бъде пускано ексклузивно в SiriusXM и Pandora.


The Sales House анонсира, че от 1 януари 2020 г.

The Sales House анонсира, че от 1 януари 2020 г. ...

......... продават рекамно време в България към момента са 5 – Discovery (включително и каналите на Scripps), Viacom, Disney (включително и каналите на Fox и National Geographic), Sony, Turner. p { margin-bottom: 0.25cm; line-height: 115%; background: transparent none repeat scroll 0% 0%; }a:link { color: rgb(0, 0, 128); text-decoration: underline; }


Специални студиа, живи връзки и репортажи от горещите места в

Специални студиа, живи връзки и репортажи от горещите места в ...

......... динамиката на изборния процес и графиките за избирателната активност ще бъдат представени чрез нов модерен визуален подход от Лилия Мустакова. Освен в ефира на Bulgaria ON AIR, целия изборен ден може да проследите и в специалната секция „Избори“ на обновения ни сайт bgonair.bg, в социалните мрежи на телевизията, както и по радио Bulgaria ON AIR.


Инвестиционната компания PPF, която е собственост на най-богатия чех Петер

Инвестиционната компания PPF, която е собственост на най-богатия чех Петер ...

......... миналата година обяви, че е сключил сделка за придобиването на Нова ТВ от тогавашния й собственик MTG. Сделката обаче не беше разрешена от Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) с мотива, че може да изкриви пазара на медийни продукти у нас. Стойността на сделката беше малко над 185 млн. евро.


Дрейтън Бърд е една от най-значимите фигури в областта на

Дрейтън Бърд е една от най-значимите фигури в областта на ...

......... подобрят уменията ви да пишете текстове, както и ще ви помогнат да имате нови идеи за бизнеса си. На Innowave Summit 2019 Дрейтън Бърд ще представи тайните си за директния маркетинг и успешните рекламни послания. Сред лекторите са и други световни имена от сферата на иновациите, технологиите и дигиталния маркетинг.


Wall Street отново е на път да регистрира исторически връх

Wall Street отново е на път да регистрира исторически връх ...

......... силните позиции в 5G сегмента. Акциите на Disney също не отразяват целия потенциал на компанията към стрийминг услугите и по-скоро сочат точно обратното – формира се връх, който при затваряне под 130 долара носи риск от загуби към 115-120 долара.*Текстът е изготвен от Цветослав Цачев, главен инвестиционен консултант, ЕЛАНА Трейдинг


С придобиването на ALL DIGITAL българската медия агенция „Аргент“ направи

С придобиването на ALL DIGITAL българската медия агенция „Аргент“ направи ...

......... на дигиталната среда. Вече имаме сериозно портфолио от клиенти, за които разработваме качествени персонализирани решения за техния бизнес. Освен предоставяне на услуги на компании, опериращи на българския пазар, във фокуса на дългосрочното ни развитие, е разширяване на дейността ни към чужди пазари“, казва и  Дария Сърменова-Илиева, управител на ALL DIGITAL. 


Един от любимите на феновете сайтове за бойни спортове Boec.bg отчете рекордни

Един от любимите на феновете сайтове за бойни спортове Boec.bg отчете рекордни ...

......... от света на бойните спортове. Читателите на Boec.bg имат възможност да се информират за най-важните събития от видео репортажи или да гледат на живо на сайта някои от най-интересните първенства. Boec.bg и английската му версия Boec.com излъчват в реално време и една от най-престижните бойни галавечери в България – SENSHI.


Телекомуникационната компания А1 България ще пусне на 1 октомври нова платформа

Телекомуникационната компания А1 България ще пусне на 1 октомври нова платформа ...

......... заплаща. Платформата ще е достъпна в целия Европейски съюз, като ще включва и всички основни радиа. Специално създадената от А1 търсачка предлага възможност за търсене по име на актьори, заглавия на филми, сериали, предавания и други. Засега А1 не планира да предлага собствено съдържание отвъд спортното, на което вече залага. 


Американската интернет компания Google заяви, че ще откаже да плаща

Американската интернет компания Google заяви, че ще откаже да плаща ...

......... значително от съдържанието им, защото то привлича посетители, които те могат да ползват в други услуги на Google. Медиите твърдят, че ползите трябва да се споделят. Google е категорична, че вече насърчава приходите на медиите, като им генерира потребителски трафик в традиционните им сайтове и в приложения чрез Google News.


Ексклузивни гости, анализи и коментари на последните бизнес новини от

Ексклузивни гости, анализи и коментари на последните бизнес новини от ...

......... През октомври Bloomberg TV Bulgaria ще отбележи четвъртата си годишнина на българския медиен пазар с годишната конференция The Next Big Thing. На 17 октомври в София световни експерти ще дискутират каква е новата визия за икономически модел и какви ще са предизвикателствата, към които бизнесът е нужно да се приспособи.


Защо мъжете в рекламния бизнес получават повишение заради потенциал, а

Защо мъжете в рекламния бизнес получават повишение заради потенциал, а ...

......... сред жените фотографи, и Йоана Замфир - криейтив директорът зад емблематичната кампания Bihor Couture. Специален гост на изданието ще бъде Луис Бенсън - фестивален директор на Cannes Lions Health, Lions Innovation, Lions Entertainment & eurobest.SeeItBeItBulgariaе с вход свободен, но със задължителна регистрация тук.Bulgaria ON AIR e медиен партньор на събитието.


Базираната в Люксембург и Германия телевизионна компания RTL Group отчете

Базираната в Люксембург и Германия телевизионна компания RTL Group отчете ...

......... „стратегически преглед" на бизнеса си с рекламни технологии (Ad-Tech). Под търговската марка Smartclip RTL Германия, най-голямата операционна единица на RTL Group, трябва да ръководи бизнеса във всички европейски пазари, с изключение на Великобритания. Групата RTL е базирана в Люксембург. Най-важното ѝ дъщерно дружество, RTL Deutschland, има седалище в Кьолн.  


CBS и Viacom са на финален етап от преговорите си

CBS и Viacom са на финален етап от преговорите си ...

......... конкурентите. Walt Disney например има огромна библиотека от интелектуална собственост, а Netflix се радва на предимството на първия във видео стрийминга със своите над 151 млн. абонати в глобален мащаб. За да се конкурира с по-големите играчи, новата компания ще трябва да се разрасне най-вече чрез придобиването на други фирми.


Компанията New Media Investment Group съобщи, че ще придобие собственика

Компанията New Media Investment Group съобщи, че ще придобие собственика ...

......... издава Charlotte Observer и Miami Herald. След като излезе от банкрут през 2013 г., New Media се впусна в придобивания и сега притежава близо 150 вестника в по-малки градове като Кълъбмъс, Охайо и Провидънс, щата Роуд Айлънд. Подобно на другите компании в индустрията тя също прибягна до съкращаване на служители.


Към средата на 2019 г. издателите на новинарски публикации продължават

Към средата на 2019 г. издателите на новинарски публикации продължават ...

......... 1 млн. дигитални абоната. Изданието беше един от първите големи медии, които въведоха платена система, създавайки я през 2002 г. Платените системи и базираните на абонамента модели за приходи продължават да носят успех за новинарите, които ги прилагат. You will find more infographics at StatistaОще графики може да откриете тук.


Асоциацията на европейските журналисти – България следи с особено внимание

Асоциацията на европейските журналисти – България следи с особено внимание ...

......... европейското законодателство изпълняващият орган има право да откаже изпълнението на заповед за разследване, ако това може да доведе до нарушаването на човешки права, гарантирани от Европейската конвенция за защита правата на човека и основните свободи, Договора за функциониране на Европейския съюз и Хартата на основните права на ЕС", напомня АЕЖ.


Новият генерален директор на БНТ Емил Кошлуков е закрил отдел

Новият генерален директор на БНТ Емил Кошлуков е закрил отдел ...

......... на предаването "Още от деня", на което Кошлуков беше водещ доскоро. Заедно с Пръмова бяха сменени и програмният директор на БНТ Надя Костова, и шефът на дирекция „БНТ Свят и региони” Геновева Момчева. От 4 декември 2017 г. Надя Костова отговаряше за програмното развитие на БНТ1, БНТ2, БНТ HD и БНТ Свят.


Кадровите смени в Българското национално радио продължават. Днес новият генерален директор

Кадровите смени в Българското национално радио продължават. Днес новият генерален директор ...

......... има нов директор след изборите, по Нова година. Първите рокади в БНР след назначението на новия генерален директор Светослав Костов започнаха в началото на юли. На директорския пост в радио "София" бе назначена 27-годишната социоложка с диплома от Нов български университет Роселина Петкова, която веднага уволни предшественичката си Антония Енева.


Днес, след 19 години в ефир,

Днес, след 19 години в ефир, "Шоуто на Слави" излъчи ...

......... представители да се избират с мажоритарна избирателна система с абсолютно мнозинство в два тура?2. Подкрепяте ли въвеждането на задължително гласуване на изборите и референдумите?3. Подкрепяте ли годишната държавна субсидия, отпускана за финансиране на политическите партии и коалициите, да бъде един лев за един получен действителен глас на последните парламентарни избори?


VIASAT WORLD ще излъчи епичния нов сериал

VIASAT WORLD ще излъчи епичния нов сериал "Свят в пламъци" ...

......... е войник, докато същевременно се опитват да опазят дъщеря си от вниманието на нацисткия режим. Първи сезон на World on Fire ще дебютира ексклузивно по Epic Drama в Централна и източна Европа през есента и ще бъде на разположение за видео по поръчка чрез операторите – партньори на ТВ канала.


Генералният директор на БНТ Емил Кошлуков днес е сменил шефа

Генералният директор на БНТ Емил Кошлуков днес е сменил шефа ...

......... Свят и региони” Геновева Момчева. От 4 декември 2017 г. Надя Костова отговаряше за програмното развитие на БНТ1, БНТ2, БНТ HD и БНТ Свят. Преди три седмици Съветът за електронни медии избра Емил Кошлуков за генерален директор на БНТ - трима от петимата членове на медийния регулатор дадоха гласа си за неговата кандидатура.


Репортерът на bTV Новините Борислав Лазаров поема ново предизвикателство и от

Репортерът на bTV Новините Борислав Лазаров поема ново предизвикателство и от ...

......... bTV, защото през всичките тези години винаги съм имал свободата и най-модерните изразни средства, за да развивам темите, които са интересни и полезни за зрителите. Да бъда водещ на прогнозата за времето е възможност да направя следваща, естествена стъпка, тясно свързана с моите лични и професионални интереси“, казва Боби Лазаров.


Рекламодателите започват да насочват повече пари към Facebook Watch, но

Рекламодателите започват да насочват повече пари към Facebook Watch, но ...

......... През декември те бяха 400 млн. За сравнение през май YouTube заяви, че има 2 млрд. месечни потребители, от 1,9 млрд. миналото лято. Facebook Watch остава в сянката на YouTube, която ще генерира 18 млрд. долара нетни приходи тази година според оценка на анализатора на Needham & Co Лора Мартин.


Cannes Lions, еквивалент на Оскарите в сферата на комуникациите, идва

Cannes Lions, еквивалент на Оскарите в сферата на комуникациите, идва ...

......... WINGS Creative Lab) и много други. Участниците ще могат да чуят множество лекции и да се включат в три работилници, където ще научат повече за новите тенденции в изготвянето на стратегии, нови бизнес модели, опазване на корпоративната идентичност в дигитална среда и други.Bulgaria ON AIR е медиен партньор на събитието.