Председателят на Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) д-р

Председателят на Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) д-р ...

......... може да бъде нарушена връзката на детето със собственото му тяло. "Не е нужно да бъде наранено тялото, за да е жертва на сексуално насилие. Може да стане свидетел на нещо, което го надминава и това да предизвика непоносима възбуда - една от основните причини за сексуално насилие между връстници.


Търговец на фалшиви новини в Косово разказа пред Би Би

Търговец на фалшиви новини в Косово разказа пред Би Би ...

......... върху съдържанието, трети - върху заобикалянето на правилата на социалната мрежа. "Износът" обикновено е предназначен за западния пазар. Най-често произведените фалшиви новини не носят никакъв смисъл за създателите си, нито помагат с нещо на консуматорите си. Смисълът им е, че осигуряват прехрана на много хора по света. Най-често всичко е... просто бизнес.


Телевизия

Телевизия "Алма матер" излезе със становище по повод клипа за ...

......... изобщо. Реакцията на обществото показа, че журналистическите стандарти и добрият вкус трябва да се спазват дори при изготвяне на 30 секунден клип, който не е излъчван в ефира, а е предназначен за фейсбук, следователно е назрял моментът за обществено обсъждане на спазването на високите журналистически стандарти и на журналистическата етика.


Свободата, независимостта и обективността на медиите и как да бъдат

Свободата, независимостта и обективността на медиите и как да бъдат ...

......... по-трудно да се издържат по начина, по който го правеха през миналия век - с пари от реклама или абонамент. А отразяването на новини вече не е запазена територия за репортерите. Но примерите от конференцията все пак показват на практика, че добрата журналистика не е обречена и при тези условия.


Тв водещите Аделина Радева и Виктор Николаев влизат в сериала

Тв водещите Аделина Радева и Виктор Николаев влизат в сериала ...

......... с актьор като Владо Пенев да направим тази сцена. В сутрешния блок идва проф. Асен Цонев и обяснява един механизъм, на който сме били свидетели. Сценарият е много реалистичен – как някой се опитва да злепостави чрез невярна информация друг човек и по този начин да манипулира“, допълни Виктор Николаев. 


гледано: 28   Още видео0 гласа Подкастите придобиват все по-голяма

гледано: 28   Още видео0 гласа Подкастите придобиват все по-голяма ...

......... е да ни насочи към най-важното сред много технологични новини в пространството", уточнява Илия Темелков. Качваме "Транзистор" в специална платформа. Могат да ни слушат във всяко приложение за подкасти, добавя Виктор Джамбов. "Този тип асинхронно съдържание, което хората вместват в хиперактивния си начин живот, придобива все по-голяма популярност", допълва той.Журналистът от разследващия новинарски сайт

Журналистът от разследващия новинарски сайт "Биволъ" Димитър Стоянов върна награда ...

......... на документалния филм „С Ботевски дух”, режисьор Петко Горанов Награда за особени заслуги към българската журналистика Кольо Панамски за цялостна дейност и във връзка с 90-годишнината му Специална награда за професионална и гражданска доблест Виктория Маринова от Русе (посмъртно) Награда „Йосиф Хербст“ за цялостен принос в българската журналистика Кеворк Кеворкян


Главният изпълнителен директор на компанията за видео стрийминг Netflix Рийд

Главният изпълнителен директор на компанията за видео стрийминг Netflix Рийд ...

......... като "трудно" Хейстингс посочи развитието на китайския пазар. Той поясни, че за производство на съдържание в страната има нужда от правителствен лиценз, а компанията вероятно няма да успее да получи такъв с оглед на факта, че филмовите услуги на Apple и Disney бяха преустановени в Китай преди около 2 години.


Netflix не възнамерява да понижи цените за индийския пазар, заяви

Netflix не възнамерява да понижи цените за индийския пазар, заяви ...

......... именно за Индия. Компанията стартира своя бизнес в страната преди де години и спечели феновете сред младата технологично грамотна средна каса, където потреблението на видео стрийминг расте с бързи темпове. Netflix отбеляза отлични резултати с пускането на местния пазар на сериала Sacred Games, изграден около боливудската звезда Саиф Али Кхан.


Качествената безплатна информация ще остане в историята, заяви един от

Качествената безплатна информация ще остане в историята, заяви един от ...

......... медиите винаги са функционирали по този начин, но не и в такава степен, както се случва в момента. Според Уилямс пикът на това явление е масовото производство на „фалшиви новини”. Предпочитанията за реклама в социалните платформи пред тази във вестници и списания елиминират всякаква форма на възнаграждение за качественото съдържание.


Преподавател от Факултета по журналистика и масова комуникация (ФЖМК) на СУ

Преподавател от Факултета по журналистика и масова комуникация (ФЖМК) на СУ ...

......... година, а едва сега всички са чули за нея. „Инвестирахме около 50 лева в този клип, а в момента той се върти по всички медии“, каза Рахал. И подчерта, че провокацията е била търсена. Той не мисли, че видеото е сексистко или подценява професията, защото било замислено като „пародия и скеч“.Как се промени светът през последните три години? На този

Как се промени светът през последните три години? На този ...

......... Убийството на Кашоги идва от най-високите нива на саудитската власт Спонсорирано съдържаниеКоментари (0) Напиши коментарНужен е javascript, за да пускате коментари и за да ги оценявате!ИмеКоментарМоля, въведете следния код, за да изпратите Вашия коментар! ИзпратиНапиши коментарНужен е javascript, за да пускате коментари и за да ги оценявате!Напиши коментар Още от Технологии

Механизми, свързани с европейския регламент за личните данни (GDPR), и

Механизми, свързани с европейския регламент за личните данни (GDPR), и ...

......... Да се спират сайтове? Ако това е целта - има държави, които са го решили - Китай, Северна Корея, Турция. Въпросът е дали България иска да следва примера им", каза още Вълчев. Други критики, изразени по време на дискусията бяха, че едно блокиране на сайт може лесно да бъде заобиколено.


Европейската комисия даде зелена светлина за офертата за закупуване на

Европейската комисия даде зелена светлина за офертата за закупуване на ...

......... Симпсън на Fox. Disney притежава ABC, ESPN, Pixar, Marvel Studios, както и продуценската компания на "Междузвездни войни" Lucasfilm, а и няколко тематични парка. Активите на Fox, които ще бъдат придобити, включват кабелна група с FX Networks, National Geographic и над 300 международни канала, както и дял в Hulu на Fox.


IAB Bulgaria удължава срока за кандидатстване в MIXX Awards до 9-ти

IAB Bulgaria удължава срока за кандидатстване в MIXX Awards до 9-ти ...

......... успешни онлайн кампании на родния пазар. Право на участие в надпреварата имат всички кампании, реализирани в периода ноември 2017 г. – ноември 2018 г. Билети за официалната церемония по връчването на наградите можете да си вземете от тук, а на mixx.bg можете да разгледате всички кампании от конкурса през 2017 година.


Българката Радина Ралчева, чиято публикация бе изтрита от администраторите на

Българката Радина Ралчева, чиято публикация бе изтрита от администраторите на ...

......... тях ми включи директна асоциация, затова ще ви я покажа. Ние нали сме лошите и клатим стабилността. И добре правим, че от много стабилност току виж пропуснем да разберем, че вместо пулса на обществото, мониторът за сърдечен ритъм показва права линия. #Day547 #DontBeFlatliners #Facebookapologie #trollswontwin #Berlin — в Berlin, GermanyВестник Стандарт спира да се печата ежедневно и става седмичник.

Вестник Стандарт спира да се печата ежедневно и става седмичник. ...

......... честта на гилдията. Обещаваме им обаче, че оставаме сериозна конкуренция. Защото никой не е преживял тази голгота, през която минахме ние. А както се знае - това, което не ни убива, ни прави по-силни. Затова ние повече от всякога сме сигурни, че и сега ще успеем. И ще бъдем "Стандарт"-ът!"


Apple проучва възможността за придобиване на дял в най-голямата американска

Apple проучва възможността за придобиване на дял в най-голямата американска ...

......... Абонаментната услуга на Apple премина границата от 50 млн. активни потребители през май, макар че до днес компанията не е дала повече подробности за броя им. Spotify има 83 млн. абонати, които плащат и 100 млн., които ползват безплатната ѝ услуга. Apple трябва да обяви своите финансови резултати тази вечер.


New York Times Company отчете ръст в абонатите си през

New York Times Company отчете ръст в абонатите си през ...

......... сграда на компанията, които бяха освободени след ремонт. През трите месеца до септември се наблюдава ръст на оперативните разходи до 381 млн. долара спрямо 351 млн. долара преди година. По отношение на очакванията за последното тримесечие на годината Томпсън предвижда продължаващ ръст при дигиталните абонаменти, както и при дигиталната реклама.


Телевизията на БСП - Българска свободна телевизия, подбира кадри за

Телевизията на БСП - Българска свободна телевизия, подбира кадри за ...

......... проведат интервюта с одобрените кандидати.  В първия етап, при стартиране на телевизията, акцент ще бъдат емисиите новини и публицистичните предавания. В програмната схема на БСТВ се предвиждат предавания в сферата на икономиката, културата и духовността,както и журналистически разследвания. Особено внимание ще бъде отделено на регионите и живота в малките населени места.


Дигиталният свят отдавна не е бъдещето. Това е настоящето, в

Дигиталният свят отдавна не е бъдещето. Това е настоящето, в ...

......... кандидатури за MIXX Awards е 5ти ноември, а на сайта на наградите може да се видят и всички кампании от миналата година. Очакваме ви на 22-ри ноемрви в Sofia Event Center, за да разберете кои са най-добрите дигитални кампании в България! Билети за събитието можете да си вземете от тук.


Собствената 24-часова филмова телевизия на VIVACOM - VIVACOM Arena, вече

Собствената 24-часова филмова телевизия на VIVACOM - VIVACOM Arena, вече ...

......... във Full HD качество ще се излъчва за всички клиенти на телекома, които до момента са имали достъп до канала като част от техния ТВ пакет. VIVACOM Arena е достъпна във всички тв платформи на VIVACOM за сателитна, интерактивна и мобилна телевизия TV GO. Видео за новата VIVACOM Arena: https://youtu.be/1diq81o4LEU


По повод третия рожден ден на единствената специализирана бизнес телевизия

По повод третия рожден ден на единствената специализирана бизнес телевизия ...

......... производство на малиново вино „Трастена“. Последната среща в четвъртък ще бъде между Георги Малчев, управляващ директор на дигитална агенция Xplora и Ваня Ананиева, основател на езикова школа „Интелект“. Не пропускайте специалните издания на „Бизнес среща“, от 5 до 9 ноември, в 21:00 часа, в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.  


Вестниците не са това, което бяха и никога няма да

Вестниците не са това, което бяха и никога няма да ...

......... е нужна информация откъде реално идват парите, с които се издържат печатните медии. Само така читателите ще могат да отсъждат как финансовите интереси се отразяват на обективността на поднесената информация, казва АЕЖ-България. През ноември ще бъдат публикувани отделни профили на всеки от десетте най-влиятелни вестника или медийни групи, допълва организацията.


Вестниците не са това, което бяха, и никога няма да

Вестниците не са това, което бяха, и никога няма да ...

......... на читателите, които считат, че собствеността на даден вестник е от съществено значение за обективността и независимостта на печатното издание – 47%. От своя страна, приблизително 21% от читателите не споделят опасение, че собственикът на вестника, който те четат, оказва значимо влияние върху обективността и независимостта при представянето на информация.


Един изтрит пост от администраторите във фейсбук предизвика истинска лавина

Един изтрит пост от администраторите във фейсбук предизвика истинска лавина ...

......... рядко явление. След като мнението ѝ изчезна от социалната мрежа, то започна да се споделя лавинообразно от огромен брой други потребители в социалната мрежа без да бъде санкционирано. Така тролската атака не само че не успя да заглуши посланието, а то успя да достигне до много по-широка аудитория във фейсбук.


Николай и Евгения Баневи бяха арестувани в Париж, след като

Николай и Евгения Баневи бяха арестувани в Париж, след като ...

......... „Черноморец“, резиденция Созопол. През 2003 г. Банев придобива вестник „Кеш“. Към 2016 г. Николай Банев е мажоритарен собственик на ФИК „АКБ Форес“ ХАД. Член е на УС на БРТПП (Българо-руската търговско промишлена палата). На президентските избори през 2016 г. Николай Банев се кандидатира за президент в двойка със Сали Ибрям. 


Шоуменът и полузаявен бъдещ политик Слави Трифонов разкритикува БНТ, Нова

Шоуменът и полузаявен бъдещ политик Слави Трифонов разкритикува БНТ, Нова ...

......... Център за психологически изследвания, подкрепят ли Валери Симеонов и съгласни ли са с Валери Симеонов, след като мълчат като риби и не са взели никакво отношение по този отвратителен казус? Ще питам аз, ще питам, не защото съм тръгнал към Цариград, а защото търся къде се намира дъното на срама.


Международната медийна компания Viasat World получи три престижни отличия на

Международната медийна компания Viasat World получи три престижни отличия на ...

......... многозначителни сцени, които дават възможност зрителите сами да изграждат връзки и да си представят истории. Изпълнението е преливащо, неприковано към определен времеви период, свикващо палитра от драматични настроения с цялата си композиция, музика и тонрежисура – от мракобесието на войната през напрегнатото очакване на крими историите до копнежа на романсите.


Ново публицистично предаване тръгва по Нова телевизия от 5 ноември.

Ново публицистично предаване тръгва по Нова телевизия от 5 ноември. ...

......... и друг кадър на Bulgaria ON AIR - журналистката Мартина Ганчева. От тази седмица тя ще води неделните издания на сутрешното предаване "Събуди се". Досега негови водещи бяха Мира Иванова и Лора Крумова. Крумова в момента е в отпуск по майчинство, а Мира Иванова остава водещ на съботното "Събуди се".


Генералният директор на Българската телеграфна агенция Максим Минчев определи като

Генералният директор на Българската телеграфна агенция Максим Минчев определи като ...

......... плащания и никога не са били изразходвани обществени средства. Минчев е с мярка за неотклонение „подписка“. Ако бъде признат за виновен може да получи наказание от една до шест години „лишаване от свобода“ и, като съдът може да постанови лишаване от право да се заема определена обществена или държавна длъжност.


Екип на националната телевизия Bulgaria ON AIR беше нападнат по

Екип на националната телевизия Bulgaria ON AIR беше нападнат по ...

......... и румънският му колега Атила Биро бяха задържани от полицията, вероятно по грешка, по време на тяхно разследване за унищожаване на документи, доказващи корупция с финансиране от европейски фондове. Случаят получи международен отзвук, а цели шест международни организации реагираха с писма до премиера Бойко Борисов. гледано: 42   Още видео0 гласа


„Подводницата“ (Das Boot), дългоочаквана ТВ продукция на стойност над $32

„Подводницата“ (Das Boot), дългоочаквана ТВ продукция на стойност над $32 ...

......... фентъзи поредицата в 13 части „Беоулф: Завръщане у дома“, а на 18 октомври 2018 г. дебютира култовият „Вавилон в Берлин“ (Babylon Berlin). 26 ноември е премиерната дата на ТВ събитието на годината – „Подводницата“. Можете да гледате първите епизоди на няколко от сериалите по Epic Drama онлайн свободно на: https://www.epicdrama.bg/watch-now/.


През февруари прекратих договора си с Нова телевизия. Бях започнала

През февруари прекратих договора си с Нова телевизия. Бях започнала ...

......... стандартите, които съм си заложила, ме отдалечаваха от това – най-важното." Сега споделя, че вижда смисъл "да помага на хората да се чувстват по-добре в публичната комуникация. А иначе – в спокойствието на нормалния живот." Новият ѝ проект всъщност за серия от обучения под наслов „Говори, за да те видят“. 


БНТ ще излъчи любимия на няколко поколения българи фим

БНТ ще излъчи любимия на няколко поколения българи фим "А ...

......... „Стара планина“ (1999), получава наградата на София за цялостен принос в световното киноизкуство (2006), отличен е с орден „Св. св. Кирил и Методий“ и с Държавна награда „Св. Паисий Хилендарски“ (2008). Година преди кончината му, на 30 септември 2013 г., е избран за действителен член на Българската академия на науките.


Българският мобилен операртор А1 продължава тенденцията за ръст на основните

Българският мобилен операртор А1 продължава тенденцията за ръст на основните ...

......... 4 милиона. Броят на клиентите на фиксирани услуги отбелязва ръст от 2,3% през третата четвърт до над 1 милион, като позитивният тренд при ТВ и интернет услугите компенсира спада от намаляващата популярност на фиксираните телефонни услуги. Вижте повече във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria. гледано: 54   Още видео0 гласа


Журналистката Мартина Ганчева е новата водеща на неделното издание на предаването

Журналистката Мартина Ганчева е новата водеща на неделното издание на предаването "Събуди ...

......... неподозиран край“, споделя самата водеща.  Професионалният й път започва в БНР като стажант, а първият досег с телевизията се случва през 2004 година в телевизия „ДЕН“. В последните 7 години е била водещ и продуцент в Bulgaria ON AIR. Преводач е и на автобиографията на настоящия румънски президент Клаус Йоханис. 


Партийната телевизия Алфа възстанови излъчването си два дни и половина

Партийната телевизия Алфа възстанови излъчването си два дни и половина ...

......... отново чрез текстови съобщения от екрана, телевизията изсипа серия от цитати на лидера на "Атака" Волен Сидеров, атакуващи вицепремиера и коалиционен партньор на "Атака" Валери Симеонов. Малко преди обед днес телевизията отново започна да излъчва. Междувременно от СЕМ коментираха, че не са информирани за спирането на "Алфа" и са изпратили запитване до медията.


Ден след като спря излъчване, без да даде логично обяснение

Ден след като спря излъчване, без да даде логично обяснение ...

......... в същия стил - бели букви на черен фон. Новите послания на партийната телевизия на "Атака" загатват за колосален заговор в планетарен мащаб, в който ключови роли имат Джордж Сорос и вицепремиерът Валери Симеонов. Застрашени са Православието, българската нация и идентичност. Но подобни послания трудно могат да бъдат преразказани. Вижте ги сами:


Превозвачът

Превозвачът "Юнион Ивкони" обвини bTV, че излъчва фалшиви новини за ...

......... излъчват в обществен интерес, с цел информиране по важни въпроси, вкл. свързани със сигурността на гражданите.  Всички репортажи, свързани с „Юнион-Ивкони“, може да откриете на www.btvnovinite.bg. Редакционният екип на bTV никога не се влияе от търговските взаимоотношения на медийната група и прилага най-високите професионални стандарти за качествена журналистика всеки ден."


Телевизия Алфа снощи спря да излъчва, но никой не разбра

Телевизия Алфа снощи спря да излъчва, но никой не разбра ...

......... предприемал никакви действия срещу медийката на националистите от Атака, а надписът, който Воленсидеровия канал пусна "Телевизия "Алфа" спря. Питайте правителството защо" е меко казано странен предвид участието на формацията в сегашното коалиционно управление. И все пак мистерията е разбулена. Благодарение на видео, публикувано от известния фейсбук зевзек Иван Червенков. Вижте!


Бивши и настоящи служители на телевизия Би Ай Ти протестираха

Бивши и настоящи служители на телевизия Би Ай Ти протестираха ...

......... основни партии. Въпреки това телевизията не привличаше достатъчно рекламодатели и се издържаше от братя Вълневи. Те продадоха телевизията в началото на тази година, а новият собственик Мирослав Янев твърдеше, че има амбиции да създаде изжяло нова за българския пазар медия, която да е интерактивна. Това обаче така и не стана. 


БНТ няма да излъчи представител в предстоящото издание на конкурса

БНТ няма да излъчи представител в предстоящото издание на конкурса "Евровизия", ...

......... членуват 73 компании от 56 държави в Европа, Северна Африка и Близкия Изток. Всеки от обществените оператори взема своето независимо решение за участие в конкурса за всяко отделно издание, допълват от БНТ.  Решението се отнася до конкурса през 2019 г. Не се уточнява дали телевизията дългосрочно се отказва от надпреварата.


Една тема повече от 10 години не излиза от юридическата,

Една тема повече от 10 години не излиза от юридическата, ...

......... да каже „Къде сте тръгнали, ми то не е ваше”, възмущава се Сакскобургготски. По казуса „Царските имоти” започват няколко съдебни дела. Държавата настоява пред Темида не само, че имотите са нейни, а че винаги са били нейни. Цялото интервю със Симеон Сакскобургготски и филма на Канна Рачева гледайте на сайта на


Българското правителство трябва да гарантира сигурността на колегите на убитата журналистка

Българското правителство трябва да гарантира сигурността на колегите на убитата журналистка ...

......... сайта "Биволъ". Също така в неделя призовахме да се осигури защита на колегите на Виктория Маринова, независимо дали убийството й е свързано с работата ѝ или не." За убийството на Виктория Маринова е задържан 21-годишният Северин (Селяйдин) Надеждов Красимиров. Предстои той да бъде екстрадиран от Германия у нас, за да бъде съден.


Американският пазар на стрийминг услуги навлиза в нов етап. AT&T

Американският пазар на стрийминг услуги навлиза в нов етап. AT&T ...

......... Станкей каза, че компанията има "години натрупани инвестиции" в своята база данни. Станкей заяви, че пазарът може да поддържа повече от две услуги за стрийминг, макар и по-малко от 10. AT&T също така пуска услуга за стрийминг с цена 7,99 долара, която ще е фокусирана върху съдържанието на DC Comics.  


Депутатът от ДПС Делян Пеевски обяви, че се оттегля от

Депутатът от ДПС Делян Пеевски обяви, че се оттегля от ...

......... да се определя единствено от реалните събития и обществения интерес, а не от олигархични медийни кръгове. Само така българските медии ще могат да се освободят от всякакви зависимости и ще бъдат свободни – този път не само на думи, а страната ни няма да заема незавидно място по медийна свобода.


За втори пореден месец добрите резултати и увеличаващия се трафик

За втори пореден месец добрите резултати и увеличаващия се трафик ...

......... TV Bulgaria също увеличава броя на потребителите, които избират да се информират от уебсайта й bloombergtv.bg – с 5% на годишна база. През август данните на Gemius отчитат спад на потребителите на всички здравни сайтове у нас с изключение на Puls.bg, който отбелязва 20% ръст на аудиторията на годишна база.


Кои са най-скъпите спортисти в света, колко може да струва

Кои са най-скъпите спортисти в света, колко може да струва ...

......... ще разчупим темата спорт, за да говорим за процесите в него, на които се отделя по-малко внимание. Ще бъдем различни, защото виждаме "сиви зони" в спорта, които остават по-назад, но това не означава, че не са интригуващи. Готови сме да ги оцветим и да покажем тяхната атрактивна страна“, споделя Цветин Филипов. 


На днешното си заседание Съветът за електронни медии одобри регистрацията

На днешното си заседание Съветът за електронни медии одобри регистрацията ...

......... медии одобри регистрацията на Българска свободна телевизия. Припомняме, че документите бяха внесени от БСП в края на миналия месец. Днешното решение на СЕМ, което е взето с гласа на четирима "за" и един "против". То влиза в сила след 14 дни, ако през този период не бъде обжалвано във ВАС.


На днешното си заседание Съветът за електронни медии (СЕМ) одобри

На днешното си заседание Съветът за електронни медии (СЕМ) одобри ...

......... миналия месец. Днешното решение на СЕМ, което е взето с гласа на четирима "за" и един "против", влиза в сила след 14 дни, ако през този период не бъде обжалвано в Върховния административен съд. Очаква се телевизията да излъчва 24-часова програма, основно новини и публицистика. Финансирането е от социалистическата партия. 


Приходите и аудиторията са двата основни проблема пред издателите на

Приходите и аудиторията са двата основни проблема пред издателите на ...

......... увеличавате, трябват финанси. Голяма част от издателите са стартирали подобно на нас заради интерес в дадена област. Могат да създават добро съдържание заради информираността. Генерирането на приходите също е важно. Самата екосистема на дигиталната реклама е много франгментарна, предлага различни услуги и играчи. Трудно е, ако нямате екип, обясни той.


С голяма тъга научихме за убийството на младата българска журналистка Виктория Маринова.

С голяма тъга научихме за убийството на младата българска журналистка Виктория Маринова. ...

......... Младата жена е майка на 7-годишно момиченце.  Последното ѝ предаване е посветено на темата "Джи Пи Гейт" по името на фирмата, посочена от "Биволъ" в разследване за корупция при усвояването на евросредства. Убийството намери сериозно отразяване и в медиите извън страната ни. Към момента все още няма данни за извършителя. 


След като по-рано в неделя стана ясно, че тялото на

След като по-рано в неделя стана ясно, че тялото на ...

......... разследване. Извършителите трябва да понесат отговорност", написа в Twitter представителят за свободата на медиите в ОССЕ Харлем Дезир.Shocked by horrific murder of investigative journalist Victoria Marinova in #Bulgaria. Urgently call for a full and thorough investigation. Those responsible must be held to account. #journosafe #SOFJO— OSCE media freedom (@OSCE_RFoM) 7 октомври 2018 г.


На 7 октомври 2006 година светът е потресен от убийството

На 7 октомври 2006 година светът е потресен от убийството ...

......... има отношение към темата за свободата на изразяване в България." Българските власти все още не могат да кажат дали убийството на Маринова е свързано с работата ѝ като журналист. И премиерът, и вътрешният министър обаче уверяват, че по случая работят най-добрите криминалисти и че скоро усилията им ще дадат резултат.


Саудитски журналист е бил убит в консулството на страната си

Саудитски журналист е бил убит в консулството на страната си ...

......... Рияд изчезват. Принц Султан бин Турки беше отвлечен през 2016 г. и оттогава е в неизвестност. В следващите две години три принцеси, известни като критици на сегашната власт, също изчезнаха безследно. Случаят крие потенциал да влоши отношенията между Саудитска Арабия и Турция, които имат различия по редица близкоизточни политически въпроси.


Американският кабелен оператор Comcast Corp. се е споразумял да закупи

Американският кабелен оператор Comcast Corp. се е споразумял да закупи ...

......... аукцион, 21st Century Fox Inc. обяви, че ще продаде дела си в Sky на Comcast със съгласието на Walt Disney Co. Трябва да се има предвид, че преди време компанията Disney се беше съгласила да закупи тези акции на Sky като част от по-голяма сделка за развлекателните активи на Fox.


Продуцентът на „Господари на ефира“ Джуди Халваджиян получи „Златен скункс,

Продуцентът на „Господари на ефира“ Джуди Халваджиян получи „Златен скункс, ...

......... с преувеличената атака над Димитър Върбанов. Той бе изтикан и изхвърлен от склад по време на репортаж, а впоследствие обяви, че е контузен, в спешно отделение. Репортаж от болничното му легло влезе в новините. По-късно записите от охранителните камери на обекта разкриха, че внушението за сериозността на атаката е било пресилено.


Липсващ документ от Националната агенция по приходите (НАП) отложи решението на

Липсващ документ от Националната агенция по приходите (НАП) отложи решението на ...

......... за регистрация на партийната телевизия. Предвижда се от 31 декември да започне излъчването на 24-часова програма по сателит и кабел. Според "Позитано" 20 телевизията няма да е строго партийна, а политематична обществена медия. Ще има новини и публицистични предавания и такива, свързани с история и култура. Ще засяга повече регионални теми и проблеми. 


"Господари на ефира" връчват "Златен скункс" на вече бившия им репортер Димитър ...

......... в ръка, а накрая ляга на земята и остава там до идването на полицията. Не се виждат рани, удари и пр. Заради кадрите от камерите Районният съд във Велико Търново пусна без мярка за неотклонение двамата задържани за нападението над Върбанов. Прокуратурата пък обяви, че обмисля да повдигне обвинение на журналиста.


Случаят с репортера Димитър Върбанов не бива да компрометира защитата

Случаят с репортера Димитър Върбанов не бива да компрометира защитата ...

......... случай не би се съгласила, че то трябва да поставя петно върху цялата професия. Журналистиката има и ще продължи да има нужда от защита, тъй като тя брани обществения интерес. Никой няма да спечели, ако един случай се използва за дискредитиране на цялата професия и посветилите й се смели хора.


Телевизията на БСП, която се казва „Българска свободна телевизия“, ще

Телевизията на БСП, която се казва „Българска свободна телевизия“, ще ...

......... програми, посветени на местната власт - за успехите и проблемите на хората в малките населени места. Предвидено е и предаване за младата аудитория. По-рано тази седмица лидерът Нинова и шефът на телевизията Любомир Коларов внесоха в СЕМ документите за регистрация на медията. Тя ще се разпространява по кабел и сателит.


Продуцентът Джуди Халваджиян отстрани репортера на

Продуцентът Джуди Халваджиян отстрани репортера на "Господари на ефира" във ...

......... тази и независимо от това, че имаме дълга история с Димитър Върбанов и неговата професионална работа до момента, единственото възможно решение за нас е да се разделим с него. Търсенето и защитаването на истината е най-важната ценност, която „Господари на ефира“ отстоява, това е в основата на всичко, което правим.“


Тв водещият Слави Трифонов поиска предаването

Тв водещият Слави Трифонов поиска предаването "Господари на ефира" да ...

......... дадат "Златен скункс" на своя служител Димитър Върбанов. Трифонов и Господарите са в специални отношения открай време. Преди малко повече от три месеца новозаявеният политик осъди предаването за малко над 13 000 лева за нарушени авторски права. Трифонов обеща да дари парите от обезщетението на майки на деца с увреждания.


Почти две години след като стартира продажба на стрийминг услугата

Почти две години след като стартира продажба на стрийминг услугата ...

......... по-голямата част от Европа и Южна Америка. Компанията не представя подробна разбивка на броя регистрирани потребители за други държави освен за САЩ, макар да твърди, че има над 5 млн. регистрирани потребители в Южна Америка. Netflix ще продуцира оригинални телевизионни сериали на френски, италиански и португалски през следващата година.  


Екипът на „Господари на ефира” излезе с позиция, след като

Екипът на „Господари на ефира” излезе с позиция, след като ...

......... всеки такъв случай трябва да е остра и категорична, за да не допуснем това да се превръща в ежедневие. Настояваме институциите да реагират навреме, когато получават сигнали за нарушения и неспазване на Закона, за да не допуснем в бъдеще, при някоя подобна саморазправа, да се стигне до наистина трагични последствия.


Разпространението на дезинформация онлайн е предизвикателство, което не само води

Разпространението на дезинформация онлайн е предизвикателство, което не само води ...

......... на основата на общи високопрофесионални стандарти“, заяви Габриел по време на срещата. Тя добави, че Европейската комисия (ЕК) ще даде достъп до европейските източници на информация, за да могат съответните проверители да вършат по-лесно своята работа. „Само обединени и споделяйки обща ангажираност и отговорност може да постигнем успех“, заключи тя.


Асоциацията на европейските журналисти - България обяви, че категорично осъжда

Асоциацията на европейските журналисти - България обяви, че категорично осъжда ...

......... Върбанов бе заплашван от друго лице, обект на негово разследване. Този факт е показателен за условията, в които се налага да работят разследващите журналисти в България. АЕЖ е партньор на Съвета на Европа и сигнализира тази институция за подобни случаи на насилие над журналисти", се казва в позицията на АЕЖ.


Популярният влогър Крис Захариев започва да води предаване за новите

Популярният влогър Крис Захариев започва да води предаване за новите ...

......... гимназия за изобразителни изкуства „Проф. Николай Райнов”, учи режисура в НАТФИЗ. Споделя в социалните мрежи своя поглед към събитията, хората и вълнуващите моменти, създател е на първия документален уеб сериал у нас - „Да се изгубиш нарочно“. Първото издание на предаването е на 1 октомври в 17:15 часа по БНТ 2.


Участието на осъдения за трафик на хора и склоняване към

Участието на осъдения за трафик на хора и склоняване към ...

......... в бъдещи формати“, се казва в позицията на MTG. В понеделник по време на живото предаване рапърът Ванко 1 обяви, че напуска "VIP Брадър", защото имал нужда от специално лечение. Tой сподели, че физическото му състояние е претърпяло рязко влошаване през последните дни - имал силни болки в корема и обострен гастрит.