Редакцията на британското финансово издание Financial Times ще бъде оглавена

Редакцията на британското финансово издание Financial Times ще бъде оглавена ...

......... която ще продължи мисията на изданието, а именно да "гарантира качествена журналистика без страх и без сервилност". FT има над един милион платени потребители за 2019 г.  През последните години изданието изрази позиции в подкрепа на по-голяма регулация на финансовия свят и на оставането на Обединеното кралство в Европейския съюз. 


Международната инвестиционно-финансова група PPF Group N.V. съобщи, че изцяло притежаваните

Международната инвестиционно-финансова група PPF Group N.V. съобщи, че изцяло притежаваните ...

......... миналата година обяви, че е сключил сделка за придобиването на Нова ТВ от тогавашния й собственик MTG. Сделката обаче не беше разрешена от Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) с мотива, че може да изкриви пазара на медийни продукти у нас. Стойността на сделката беше малко над 185 млн. евро.


Любомир Атанасов е управител на IMG – Internet Media Group.

Любомир Атанасов е управител на IMG – Internet Media Group. ...

......... за прилагане и тестване на наученото. Само по този начин могат да се изградят като успешни млади специалисти в сферата на дигиталния маркетинг. Това е инвестиция, която си струва да направят. Сигурен съм, че ако бъдат целеустремени и постоянни, тя ще им се отплати многократно и то в кратък срок.


Marvel Entertainment на Walt Disney обяви, че ще създава ексклузивни

Marvel Entertainment на Walt Disney обяви, че ще създава ексклузивни ...

......... всички герои ще се съберат. Освен това компаниите планират да разработят подкасти без сценарий, които да разказват повече за историята на Marvel, както и да включват регулярни токшоута, включващи сегмент с интервюта с известни личности. Всяко шоу, създадено в рамките на споразумението, ще бъде пускано ексклузивно в SiriusXM и Pandora.


The Sales House анонсира, че от 1 януари 2020 г.

The Sales House анонсира, че от 1 януари 2020 г. ...

......... продават рекамно време в България към момента са 5 – Discovery (включително и каналите на Scripps), Viacom, Disney (включително и каналите на Fox и National Geographic), Sony, Turner. p { margin-bottom: 0.25cm; line-height: 115%; background: transparent none repeat scroll 0% 0%; }a:link { color: rgb(0, 0, 128); text-decoration: underline; }


Специални студиа, живи връзки и репортажи от горещите места в

Специални студиа, живи връзки и репортажи от горещите места в ...

......... динамиката на изборния процес и графиките за избирателната активност ще бъдат представени чрез нов модерен визуален подход от Лилия Мустакова. Освен в ефира на Bulgaria ON AIR, целия изборен ден може да проследите и в специалната секция „Избори“ на обновения ни сайт bgonair.bg, в социалните мрежи на телевизията, както и по радио Bulgaria ON AIR.Инвестиционната компания PPF, която е собственост на най-богатия чех Петер

Инвестиционната компания PPF, която е собственост на най-богатия чех Петер ...

......... миналата година обяви, че е сключил сделка за придобиването на Нова ТВ от тогавашния й собственик MTG. Сделката обаче не беше разрешена от Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) с мотива, че може да изкриви пазара на медийни продукти у нас. Стойността на сделката беше малко над 185 млн. евро.


Дрейтън Бърд е една от най-значимите фигури в областта на

Дрейтън Бърд е една от най-значимите фигури в областта на ...

......... подобрят уменията ви да пишете текстове, както и ще ви помогнат да имате нови идеи за бизнеса си. На Innowave Summit 2019 Дрейтън Бърд ще представи тайните си за директния маркетинг и успешните рекламни послания. Сред лекторите са и други световни имена от сферата на иновациите, технологиите и дигиталния маркетинг.


Wall Street отново е на път да регистрира исторически връх

Wall Street отново е на път да регистрира исторически връх ...

......... силните позиции в 5G сегмента. Акциите на Disney също не отразяват целия потенциал на компанията към стрийминг услугите и по-скоро сочат точно обратното – формира се връх, който при затваряне под 130 долара носи риск от загуби към 115-120 долара.*Текстът е изготвен от Цветослав Цачев, главен инвестиционен консултант, ЕЛАНА Трейдинг


С придобиването на ALL DIGITAL българската медия агенция „Аргент“ направи

С придобиването на ALL DIGITAL българската медия агенция „Аргент“ направи ...

......... на дигиталната среда. Вече имаме сериозно портфолио от клиенти, за които разработваме качествени персонализирани решения за техния бизнес. Освен предоставяне на услуги на компании, опериращи на българския пазар, във фокуса на дългосрочното ни развитие, е разширяване на дейността ни към чужди пазари“, казва и  Дария Сърменова-Илиева, управител на ALL DIGITAL. 


Един от любимите на феновете сайтове за бойни спортове Boec.bg отчете рекордни

Един от любимите на феновете сайтове за бойни спортове Boec.bg отчете рекордни ...

......... от света на бойните спортове. Читателите на Boec.bg имат възможност да се информират за най-важните събития от видео репортажи или да гледат на живо на сайта някои от най-интересните първенства. Boec.bg и английската му версия Boec.com излъчват в реално време и една от най-престижните бойни галавечери в България – SENSHI.Телекомуникационната компания А1 България ще пусне на 1 октомври нова платформа

Телекомуникационната компания А1 България ще пусне на 1 октомври нова платформа ...

......... заплаща. Платформата ще е достъпна в целия Европейски съюз, като ще включва и всички основни радиа. Специално създадената от А1 търсачка предлага възможност за търсене по име на актьори, заглавия на филми, сериали, предавания и други. Засега А1 не планира да предлага собствено съдържание отвъд спортното, на което вече залага. 


Американската интернет компания Google заяви, че ще откаже да плаща

Американската интернет компания Google заяви, че ще откаже да плаща ...

......... значително от съдържанието им, защото то привлича посетители, които те могат да ползват в други услуги на Google. Медиите твърдят, че ползите трябва да се споделят. Google е категорична, че вече насърчава приходите на медиите, като им генерира потребителски трафик в традиционните им сайтове и в приложения чрез Google News.


Ексклузивни гости, анализи и коментари на последните бизнес новини от

Ексклузивни гости, анализи и коментари на последните бизнес новини от ...

......... През октомври Bloomberg TV Bulgaria ще отбележи четвъртата си годишнина на българския медиен пазар с годишната конференция The Next Big Thing. На 17 октомври в София световни експерти ще дискутират каква е новата визия за икономически модел и какви ще са предизвикателствата, към които бизнесът е нужно да се приспособи.


Защо мъжете в рекламния бизнес получават повишение заради потенциал, а

Защо мъжете в рекламния бизнес получават повишение заради потенциал, а ...

......... сред жените фотографи, и Йоана Замфир - криейтив директорът зад емблематичната кампания Bihor Couture. Специален гост на изданието ще бъде Луис Бенсън - фестивален директор на Cannes Lions Health, Lions Innovation, Lions Entertainment & eurobest.SeeItBeItBulgariaе с вход свободен, но със задължителна регистрация тук.Bulgaria ON AIR e медиен партньор на събитието.


Базираната в Люксембург и Германия телевизионна компания RTL Group отчете

Базираната в Люксембург и Германия телевизионна компания RTL Group отчете ...

......... „стратегически преглед" на бизнеса си с рекламни технологии (Ad-Tech). Под търговската марка Smartclip RTL Германия, най-голямата операционна единица на RTL Group, трябва да ръководи бизнеса във всички европейски пазари, с изключение на Великобритания. Групата RTL е базирана в Люксембург. Най-важното ѝ дъщерно дружество, RTL Deutschland, има седалище в Кьолн.  CBS и Viacom са на финален етап от преговорите си

CBS и Viacom са на финален етап от преговорите си ...

......... конкурентите. Walt Disney например има огромна библиотека от интелектуална собственост, а Netflix се радва на предимството на първия във видео стрийминга със своите над 151 млн. абонати в глобален мащаб. За да се конкурира с по-големите играчи, новата компания ще трябва да се разрасне най-вече чрез придобиването на други фирми.


Компанията New Media Investment Group съобщи, че ще придобие собственика

Компанията New Media Investment Group съобщи, че ще придобие собственика ...

......... издава Charlotte Observer и Miami Herald. След като излезе от банкрут през 2013 г., New Media се впусна в придобивания и сега притежава близо 150 вестника в по-малки градове като Кълъбмъс, Охайо и Провидънс, щата Роуд Айлънд. Подобно на другите компании в индустрията тя също прибягна до съкращаване на служители.


Към средата на 2019 г. издателите на новинарски публикации продължават

Към средата на 2019 г. издателите на новинарски публикации продължават ...

......... 1 млн. дигитални абоната. Изданието беше един от първите големи медии, които въведоха платена система, създавайки я през 2002 г. Платените системи и базираните на абонамента модели за приходи продължават да носят успех за новинарите, които ги прилагат. You will find more infographics at StatistaОще графики може да откриете тук.


Асоциацията на европейските журналисти – България следи с особено внимание

Асоциацията на европейските журналисти – България следи с особено внимание ...

......... европейското законодателство изпълняващият орган има право да откаже изпълнението на заповед за разследване, ако това може да доведе до нарушаването на човешки права, гарантирани от Европейската конвенция за защита правата на човека и основните свободи, Договора за функциониране на Европейския съюз и Хартата на основните права на ЕС", напомня АЕЖ.


Новият генерален директор на БНТ Емил Кошлуков е закрил отдел

Новият генерален директор на БНТ Емил Кошлуков е закрил отдел ...

......... на предаването "Още от деня", на което Кошлуков беше водещ доскоро. Заедно с Пръмова бяха сменени и програмният директор на БНТ Надя Костова, и шефът на дирекция „БНТ Свят и региони” Геновева Момчева. От 4 декември 2017 г. Надя Костова отговаряше за програмното развитие на БНТ1, БНТ2, БНТ HD и БНТ Свят.


Кадровите смени в Българското национално радио продължават. Днес новият генерален директор

Кадровите смени в Българското национално радио продължават. Днес новият генерален директор ...

......... има нов директор след изборите, по Нова година. Първите рокади в БНР след назначението на новия генерален директор Светослав Костов започнаха в началото на юли. На директорския пост в радио "София" бе назначена 27-годишната социоложка с диплома от Нов български университет Роселина Петкова, която веднага уволни предшественичката си Антония Енева.


Днес, след 19 години в ефир,

Днес, след 19 години в ефир, "Шоуто на Слави" излъчи ...

......... представители да се избират с мажоритарна избирателна система с абсолютно мнозинство в два тура?2. Подкрепяте ли въвеждането на задължително гласуване на изборите и референдумите?3. Подкрепяте ли годишната държавна субсидия, отпускана за финансиране на политическите партии и коалициите, да бъде един лев за един получен действителен глас на последните парламентарни избори?


VIASAT WORLD ще излъчи епичния нов сериал

VIASAT WORLD ще излъчи епичния нов сериал "Свят в пламъци" ...

......... е войник, докато същевременно се опитват да опазят дъщеря си от вниманието на нацисткия режим. Първи сезон на World on Fire ще дебютира ексклузивно по Epic Drama в Централна и източна Европа през есента и ще бъде на разположение за видео по поръчка чрез операторите – партньори на ТВ канала.


Генералният директор на БНТ Емил Кошлуков днес е сменил шефа

Генералният директор на БНТ Емил Кошлуков днес е сменил шефа ...

......... Свят и региони” Геновева Момчева. От 4 декември 2017 г. Надя Костова отговаряше за програмното развитие на БНТ1, БНТ2, БНТ HD и БНТ Свят. Преди три седмици Съветът за електронни медии избра Емил Кошлуков за генерален директор на БНТ - трима от петимата членове на медийния регулатор дадоха гласа си за неговата кандидатура.


Репортерът на bTV Новините Борислав Лазаров поема ново предизвикателство и от

Репортерът на bTV Новините Борислав Лазаров поема ново предизвикателство и от ...

......... bTV, защото през всичките тези години винаги съм имал свободата и най-модерните изразни средства, за да развивам темите, които са интересни и полезни за зрителите. Да бъда водещ на прогнозата за времето е възможност да направя следваща, естествена стъпка, тясно свързана с моите лични и професионални интереси“, казва Боби Лазаров.


Рекламодателите започват да насочват повече пари към Facebook Watch, но

Рекламодателите започват да насочват повече пари към Facebook Watch, но ...

......... През декември те бяха 400 млн. За сравнение през май YouTube заяви, че има 2 млрд. месечни потребители, от 1,9 млрд. миналото лято. Facebook Watch остава в сянката на YouTube, която ще генерира 18 млрд. долара нетни приходи тази година според оценка на анализатора на Needham & Co Лора Мартин.


Cannes Lions, еквивалент на Оскарите в сферата на комуникациите, идва

Cannes Lions, еквивалент на Оскарите в сферата на комуникациите, идва ...

......... WINGS Creative Lab) и много други. Участниците ще могат да чуят множество лекции и да се включат в три работилници, където ще научат повече за новите тенденции в изготвянето на стратегии, нови бизнес модели, опазване на корпоративната идентичност в дигитална среда и други.Bulgaria ON AIR е медиен партньор на събитието.


22% от българските тийнейджъри не могат да преценят дали една

22% от българските тийнейджъри не могат да преценят дали една ...

......... както и да нуждата от усилия за подобряване на информационната среда от страна на медиите, Нужни са и усилия, за да се предотвратяват информационните „капани“, в които могат да попаднат младите хора в България. Проектът се осъществява със съдействието на Американското посолство в България и е подкрепен от водещи журналисти.


Журналистите Стефан Ташев и Мария Маркова и юристите Галя Тренчева

Журналистите Стефан Ташев и Мария Маркова и юристите Галя Тренчева ...

......... член на регулатора - Галя Георгиева. Смяната на генералния директор доведе и до други промени в БНР. Преди дни Общественият съвет на радиото подаде оставка. По регламент той се назначава от новия генерален директор. БНР има и нов икономически директор - Анатоли Великов, а Радио София - нов главен редактор.


Международната медийна компания Central European Media Enterprises (CME) съобщи във

Международната медийна компания Central European Media Enterprises (CME) съобщи във ...

......... си активи, вариантите пред CME може да включват още сливане с друг стратегически партньор, рекапитализация или продължение на дългосрочния бизнес план на компанията. По-късно обаче стана ясно, че продажба може и да не е на дневен ред. Припомняме, че СМЕ купи медийната група през 2010 г. за 400 млн. долара. 


Журналист е бил убит при руски въздушен удар в провинция

Журналист е бил убит при руски въздушен удар в провинция ...

......... и изпратен в Турция за лечение. Правителствените сили и руските военни самолети засилиха нападенията върху зоните на деескалация в северната Сирия през последните дни. Въпреки че Турция и Русия се договориха през септември 2018 г. да превърнат Идлиб в зона за деескалация, където нападенията са забранени, договореността постоянно се нарушава.


Цената на акциите на френския рекламен конгломерат Publicis се сви,

Цената на акциите на френския рекламен конгломерат Publicis се сви, ...

......... реклама и покупка на медийно пространство, което означава, че рекламните агенции започват да остават на заден план. Publicis, сред чиито агенции се нареждат Saatchi & Saatchi и Zenith, твърди, че бизнесът ѝ е засегнат от факта, че клиентите плащат по-малко за традиционна реклама, която съставлява около 35% от нейния бизнес.


Британската ITV и British Broadcasting Corp. (BBC) планират да създадат

Британската ITV и British Broadcasting Corp. (BBC) планират да създадат ...

......... на ITV и BBC, като „Love Island” и „Gentleman Jack”. Същевременно компаниите планират създаването на оригинални сериали. Цената е по-ниска от тази на Netflix във Великобритания – 8,99 паунда на месец за стандартната услуга. ITV ще притежава 90% от активите на новото дружество, докато BBC ще държи останалите 10%.  


Новият член на Съвета за електронни медии (СЕМ) Галина Георгиева

Новият член на Съвета за електронни медии (СЕМ) Галина Георгиева ...

......... тя посочва, че е "адаптивна и с желание за идентифициране на нови възможности"; че "упражнява преценката си и работи съобразно установените норми и ред в организацията" и че е "добре организирана и ориентирана към решение, които насърчават положителни отношения". Допълва, че е "специалист в телекомуникационните услуги и познание в медиите".


Турски съд оправда двама журналисти и активист за човешки права

Турски съд оправда двама журналисти и активист за човешки права ...

......... е да бъде съден на базата на професионалната си дейност или солидарност". "Не се притесняваме от опитите да бъдем командвани или тормозени чрез заплахи, които висят над нас като Дамоклев меч. Тревогите ни са за цялото общество; загрижени сме от ерозията на чувството за справедливост, което ни държи всички заедно."


Народното събрание избра Галина Жорова Георгиева за член на СЕМ от

Народното събрание избра Галина Жорова Георгиева за член на СЕМ от ...

......... Рашидов. В биографията ѝ се посочва, че е започнала кариерата си в Нова телевизия, а по-късно е получила покана за развитие в тематичния канал Нова Плюс. Работила е за две от водещите телекомуникационни компании в България, а последното ѝ работно място е в ПРОФОН. Новият член на съвета заменя Иво Атанасов, чийто мандат изтече.


Депутатите ще изберат нов член на Съвета за електронни медии

Депутатите ще изберат нов член на Съвета за електронни медии ...

......... Петкова от БСП. На вниманието на депутатите ще бъдат и промените в Закона за семейните помощи за деца, внесени от БСП. Те предлагат еднократна помощ за всяко второ и трето дете в размер на 10 минимални работни заплати за родители, които са осигурявани поне две години преди раждането на детето.


Алекс Сърчаджиева ще даде старт на новия мащабен проект на

Алекс Сърчаджиева ще даде старт на новия мащабен проект на ...

......... се налага използването на дубльор, за да се гарантира сигурността на Алекс. Най-новият формат се очаква по Нова тв тази есен, но снимките му започват след броени дни на родното Черноморие. Група смели българи ще се изправят в битки за надмощие и територия, преминавайки през различни изпитания за духа, ума и тялото. 


Американският мобилен оператор Verizon Communications Inc е търсил по-рано тази

Американският мобилен оператор Verizon Communications Inc е търсил по-рано тази ...

......... които все още не притежаваше от базираното в Ню Йорк издание Business Insider през 2015 г., като сделката оценяваше Business Insider на 442 млн. долара. През миналия месец Yahoo Finance стартира премиум абонамент, който предлага разширени инструменти за портфолио, доклади с изследвания и инвестиционни идеи за 50 долара на месец.


WarnerMedia на AT&T е започнала съкращения на служители в подразделението

WarnerMedia на AT&T е започнала съкращения на служители в подразделението ...

......... увеличи приходите от реклама на компанията, но до голяма степен насочи вниманието си към рекламното звено Xandr за тази цел. Компанията създаде Xandr през 2018 г., за да предлага висококачествено медийно съдържание от мрежите и дигиталните платформи на WarnerMedia TV, както и от други канали.гледано: 25   Още видео0 гласа


Парламентарната комисия по култура и медии ще изслуша днес номинираните

Парламентарната комисия по култура и медии ще изслуша днес номинираните ...

......... Петкова-Гурбалова - директор "Маркетинг и реклама" на НДК.  Ия Петкова-Гурбалова Съветът за електронни медии се състои от 5-има членове, трима от които се избират от Народното събрание, а двама се назначават от президента. Мандатът на членовете е шестгодишен. Като втора точка от дневния си ред медийната комисия ще разгледа доклад на директора на БТА.


WPP планира до няколко дни да обяви продажбата на мажоритарен

WPP планира до няколко дни да обяви продажбата на мажоритарен ...

......... да запази между 25 и 40% от Kantar и ще използва част от средствата за свиване на спада на приходите. Книжата на WPP понижиха стойността си с 0,2% в 08:07 ч. тази сутрин, местно време в Лондон. От началото на годината цената на акциите е скочила с 16 на сто.


Новоизбраният генерален директор на БНТ Емил Кошлуков планира да създаде

Новоизбраният генерален директор на БНТ Емил Кошлуков планира да създаде ...

......... „Информация“ и се ръководи от главен продуцент - Витомир Саръиванов. Предложенията за директор на дирекция „Спорт“ Сашо Йовков се класира на второ място в конкурса за генерален директор. Все още не е ясно каква ще е позицията на досегашния ръководител на спорта Витомир Саръиванов, ако структурната промяна бъде одобрено от УС.


Кажеш ли на висок глас, че положението е лошо, имаш

Кажеш ли на висок глас, че положението е лошо, имаш ...

......... са окуражаващи, ще завърша и този текст, както текста, който написах при избора му за и.д. генерален директор, – с доза оптимизъм. В биографията на Кошлуков има различни моменти и е възможно да надделеят тези, които ще го карат да се чувства неудобно, ако изпълнява ролята на „момче за поръчки”.


Българите са на второ място в света по незапознатост със

Българите са на второ място в света по незапознатост със ...

......... В световен мащаб повече от 1/3 от населението твърди, че се сблъсква с фалшиви новини ежедневно или почти всеки ден. Това се случва най-често на унгарците, украинците и испанците. Фалшивите новини са всекидневно явление за над 60% от гражданите в тези страни. В противоположния край на скалата попадат руснаците, южнокорейците и японците.


Изборите за генерални директори на обществените медии - БНТ и

Изборите за генерални директори на обществените медии - БНТ и ...

......... регулатори, със съдебната система, където също има изискване за независимост. Защо? Очевидно обществото трябва да пожелае независимост на изброените институции. Докато няма граждански контрол, каквото и да запише законът, има начин и най-добрият начин да доведе до имитация на ценности и стандарти. Не трябва да допускаме това да се случи".


Организаторите на Глобалната конференция за свободата на пресата /Global Conference

Организаторите на Глобалната конференция за свободата на пресата /Global Conference ...

......... това сътрудници са казали, че вече няма свободни места за пресата. Посолството на Русия в Лондон определи това като дискриминация от страна на дипломатическото ведомство на Великобритания. Двете медии фигурират като инструмент за фалшиви новини в представената от американската Агенция за международно развитие концепция за противодействие на враждебното влияние на Кремъл.


Новият директор на БНТ направи първи коментар пред телевизията след

Новият директор на БНТ направи първи коментар пред телевизията след ...

......... мен е журналистите да имат ясни правила за кариерно израстване. Много бих искал да видя колегите, че имат амбиции и цел и ще получат заплащането за тези амбиции и цели, когато ги постигнат, за да се знае, че всеки, който желае да работи ще расте и ще има по-голяма заплата".


Шоуменът Слави Трифонов се обяви за закриване на

Шоуменът Слави Трифонов се обяви за закриване на "политически зависимият ...

......... съществуването на обществената БНТ, размахаха средния пръст на Кошлуков и ни казаха многократно: „Да ви ева! Да ви ева! Да ви ева!“ Ама с „б“. С избора си днес, въпросните трима членове доказаха, че за да се съживи полумъртвата БНТ, най-напред трябва да се закрие политически зависимият орган СЕМ. Толкоз.


Съветът за електронни медии (СЕМ) избра с три гласа Емил

Съветът за електронни медии (СЕМ) избра с три гласа Емил ...

......... два поредни дни.  Конкурсът се провежда на фона на сериозна финансова криза в БНТ. От отчета за състоянието на телевизията, направен в средата на юни по искане на СЕМ, става ясно, че медията дължи 44 млн. лв., а до края на годината сумата може да достигне и 50 млн. лв.  


От втория опит Емил Кошлуков успя да оглави БНТ като

От втория опит Емил Кошлуков успя да оглави БНТ като ...

......... концепцията му - да запази БНТ3 като канал за спорт. Ивелина Димитрова и Иво Атанасов гласуваха за Сашо Йовков. Розита Еленова обяви, че избира Емил Кошлуков. Председателят на СЕМ София Владимирова също даде вота си за Кошлуков. Мандатът на новия генерален директор е 3-годишен. Той ще управлява телевизията до лятото на 2022 г.


Първите рокади в БНР след назначението на новия генерален директор

Първите рокади в БНР след назначението на новия генерален директор ...

......... и се започва от нулата - пълен абсурд, коментират в медията. Междувременно Общественият съвет към радиото е подал оставка, научи OFFNews. Това потвърди и Райна Константинова - член на съвета. Според нея така изисква правилникът и в това няма някакъв особен контекст - Общественият съвет се избира от новия генерален директор.


"Да направим БНТ отново велика" - така кандидатът за генерален директор ...

......... говореше, че има изключителен управленски опит. Той не управляваше себе си, камо ли да управлява тези 1500 души. Какво значи управленски опит? Това е просто едно работно място." С представянето на Стоил Рошкев изслушването на шестимата кандидати приключи. Утре в 11 ч членовете на СЕМ ще изберат новия генерален директор.


И.д. генералният директор на БНТ Емил Кошлуков представи пред СЕМ

И.д. генералният директор на БНТ Емил Кошлуков представи пред СЕМ ...

......... ще го проверя на секундата. (...) Вие непрекъснато искате да давам оценка на г-н Каменаров, Вие не познавате ли структурата?" Днес СЕМ ще изслуша и последния шести кандидат в конкурса - журналистът Стоил Рошкев. Гласуването в съвета е утре - тогава ще стане ясно името на новия генерален директор на БНТ.


Край на слугинажа и начало на честната и достойна журналистика,

Край на слугинажа и начало на честната и достойна журналистика, ...

......... прави независим и свободен човек и лесно предвидим, мога достойно да върша работата си", обобщи Диков. По-късно днес СЕМ ще изслуша и останалите двама кандидати в конкурса - Емил Кошлуков и Стоил Рошкев, а утре петимата членове на регулатора ще гласуват кой да бъде новият генерален директор на националната телевизия.


Явор Симов - дългогодишен криминален репортер на БНТ - представи

Явор Симов - дългогодишен криминален репортер на БНТ - представи ...

......... препоръчва всеки делничен ден БНТ да излъчва тематични предавания - за икономика, право и др., а в почивните дни програмите да са по-леки и развлекателни, например за туризъм. Утре СЕМ ще изслуша останалите трима кандидати - Сашо Диков, Емил Кошлуков и Стоил Рошкев. Изборът ще стане ясен в петък, 5 юли.


Ще затвотя телевизията отвътре срещу изтичане на пари чрез външни

Ще затвотя телевизията отвътре срещу изтичане на пари чрез външни ...

......... нов филмов канал и за възстановяване на телевизионния театър по нов, модерен начин, а именно БНТ да заснема постановките, които театрите свалят от афиша си. Тези постановки могат да се субтитрират и да се предложат и на международния пазар. "Националната телевизия ще оживее, само трябва да я спасим", обобщи той.


Екипи на МВР предприеха спасителни действия в Габрово, съобщиха от

Екипи на МВР предприеха спасителни действия в Габрово, съобщиха от ...

......... за детето, нито дали между двата случая има връзка. И в момента екипи от криминалисти са на местопроизшествието и извършват допълнителни огледи. Разследването по образуваното досъдебно производство продължава под ръководството на Окръжна прокуратура-Габрово. "Фокус" съобщава, че мъжът е хвърлил детето си от моста, а след това е опитал да се самоубие.


СЕМ обслужва видимо един от кандидатите в конкурса за генерален

СЕМ обслужва видимо един от кандидатите в конкурса за генерален ...

......... властта екип, който да пази обществения интерес. Да отразява безпристрастно и професионално случващото се и да функционира като коректив на фалшивите и зависими новини. Да разходва нашите пари прозрачно и в полза на зрителите, а не на частния корпоративен или политически интерес. Сега СЕМ е под прожектора на общественото внимание!


Изслушванията на шестимата кандидати за генерален директор на Българската национална

Изслушванията на шестимата кандидати за генерален директор на Българската национална ...

......... предаване, а плащанията за социология в "Референдум" според него трябва да бъдат намалени. Според Йовков тези неща могат да бъдат договорени с нормален диалог. Той коментира още, че заплатите в БНТ трябва да са по-високи, но повече трябва да се плаща за авторство, за оригинални идеи и за повече труд.


Списание Forbes обяви, че „Българска бизнес медия“ ще бъде новият

Списание Forbes обяви, че „Българска бизнес медия“ ще бъде новият ...

......... друг местен играч. Около половин година по-рано Attica Eva обяви, че е привлякла финансиста Бисер Манолов, който да бъде „новата движеща сила“ във Forbes България. Тогава заявката беше, че той ще се грижи както за печатното издание, така и за изграждането и управлението на новия сайт на медийния бранд.  


Българското издание на

Българското издание на "Форбс" започва да излиза отново след неколкомесечно ...

......... навсякъде, а нищо не обединява хората по света така, както възможността“, каза Питър Хънг от Forbes. „Очакваме да работим в тясно сътрудничество с „Българска бизнес медия“ и да внесем нашия почерк в журналистиката на един пазар, който прегръща предприемачеството и иновациите.“ Досега издател на "Форбс" у нас бе Attica Eva.


Мнозинството от българите вярват на националните медии, но до определена

Мнозинството от българите вярват на националните медии, но до определена ...

......... пък дялът на недоверчивите доближава 50%. Колкото до световните медии, най-много им вярват Нигерия, Гана и Етиопия. Противоположно е отношението в Европа и най-вече в западната част, където доверието е само около 10%. Анализът сочи, че с по-високият жизнен стандарт и с по-голямата свобода идва и по-критичната оценка за медиите.


Reddit въведе ограничения за посещенията в един от най-големите форуми,

Reddit въведе ограничения за посещенията в един от най-големите форуми, ...

......... институт Data & Society в Ню Йорк, специалист по политически субкултури посочва, че за времето на съществуването си The_Donald е създал силно общност, на която карантината няма да навреди. „Но ако The_Donald не беше свързано с действащия президент на САЩ, с голяма вероятност щеше да бъде забранено“, казва научният сътрудник.


СЕМ избра днес директора на Радио София Светослав Костов за

СЕМ избра днес директора на Радио София Светослав Костов за ...

......... кадър на Радио София - 2 гласа. За Костов гласуваха Бетина Жотева, Розита Еленова и София Владимирова. Митко Димитров беше подкрепен от Иво Атанасов и от Ивелина Димитрова. Останалите участници в конкурса бяха Валерий Тодоров, Даниела Манолова и Александър Велев. Новият генерален директор ще управлява БНР в следващите 3 години.


Късната емисия на новините на NOVA ще започва с нов

Късната емисия на новините на NOVA ще започва с нов ...

......... са екранните двойки Ани Салич и Николай Дойнов и Даниела Тренчева и Христо Калоферов. Като предпочитан източник на информация, Новините на NOVA не спират да следват ритъма на зрителите, а промяната на часа е свързана с динамиката на събитията в делничните дни през летните месеци, коментират от телевизията относно промяната.


В СЕМ тази сутрин започват изслушванията на първите трима кандидати

В СЕМ тази сутрин започват изслушванията на първите трима кандидати ...

......... 14:45 ч започва представянето на Валерий Тодоров, който има за гърба си два мандата като генерален директор. Изслушванията продължава утре с другите двама кандидати - драматургът Даниела Манолова от 9:30 я и Александър Велев от 13:00 ч. С гласуване СЕМ ще определи в петък, 28 юни, кой ще управлява радиото в следващите 3 години.


В петък СЕМ ще избере новия генерален директор на БНР.

В петък СЕМ ще избере новия генерален директор на БНР. ...

......... са склонни да наказват медиите, ако не са доволни от тях. Това просто не бива да се случва. Историята трябва да се помни, за да не се вкарва Радиото в криза като тази от 2001 година", допълва Райна Константинова. Името на новия генерален директор ще стане ясно на 28 юни.


През 2019 г. рекламните инвестиции в България ще нараснат с

През 2019 г. рекламните инвестиции в България ще нараснат с ...

......... При пресата се окачва отрицателен ръст от -2% спрямо 2018 г., което все пак представлява сериозна компенсация спрямо отчетените -9% през 2018 г. Представените данни за българския рекламен пазар в медиите, данните за медиийна инфлация и прогнозите за 2019  г.година са на база експертна оценка на медийната комисия към БАКА.