Собственикът на WnessTV Иван Тодоров и Темелко Дечев, собственик на

Собственикът на WnessTV Иван Тодоров и Темелко Дечев, собственик на ...

......... екипите си, които общо наброят 30 специалисти в различни комуникационни области, сред които криейтив, медийно планиране, видеопродукция и обработка и др. Сред първите клиенти на новата формация са болница и хоспис "Сердика", но по думите на основателите са в процес на преговори с верига магазини и бранд за флорална вода.


Председателят на парламентарната комисия по култура и медии Вежди Рашидов

Председателят на парламентарната комисия по култура и медии Вежди Рашидов ...

......... "Нова Броудкастинг Груп" - Елена ВелковаГлавният юрист на БНР - Мария СтоеваГлавният юрист на Канал 3 - Мая Георгиева Членът на УС на БНТ и юрист - Христо ТомовГенералният директор на БНТ - Емил КошлуковЛидерът на НФСБ и собственик на телевизия СКАТ - Валери СимеоновДепутатът от НФСБ - Християн Митев


Генералният директор на БНТ Емил Кошлуков, твърди, че дефицитът на

Генералният директор на БНТ Емил Кошлуков, твърди, че дефицитът на ...

......... са изчислени при общ обем, съответно телевизионна програма – 35 136 часа, и радиопрограма – 97 356 часа.За сравнение, през 2016 г., когато е правена последната актуализация за цена на "час програма", се вижда, че за БНТ тя е била в размер на 1628 лв., а за БНР 410 лв.


© Надежда Чипева Общата стойност на медийното отразяване на кампанията за

© Надежда Чипева Общата стойност на медийното отразяване на кампанията за ...

......... кодекс. ИРПС обръща внимание, че и през тази кампания е имало медии, които не спазват разпоредбите в Изборния кодекс. Част от тях не са обявили сключени договори, въпреки че на интернет страниците им има политическа реклама – такива са великотърновският в. "Борба" и в. "Старозагорски новини" (към дата 25.10.2019 г.).


© Капитал [Капитал] Абонаментът за дигиталното съдържание на Капитал вече се

© Капитал [Капитал] Абонаментът за дигиталното съдържание на Капитал вече се ...

......... всички допълнителни бизнес издания с анализи на индустрии и класации като "Капитал 100".Освен "Капитал" клиентите на "Теленор" могат да избират и други дигитални услуги, които включват достъп до филми, музика, спортно съдържание и игри - HBO GO, Deezer, PLAY DiemaXtra, Nickelodeon, Buba Play. Всички услуги се управляват през приложението MyTelenor.


С единодушно решение на членовете на СЕМ бе открита процедурата

С единодушно решение на членовете на СЕМ бе открита процедурата ...

......... на директора на БНР, както и на журналисти от радиото, информира главният прокурор. Целта е да потвърди или отрече версиите, които са дали от една страна генералният директор Светослав Костов, от друга Силвия Великова и от трета техническият директор на радиото Пламен Костов. Освен това са изискани записи от камери.Петр Келнер не успя с

Петр Келнер не успя с "Нова тв", но вече притежава ...

......... услуги, телекомуникации, недвижими имоти и машинно инженерство. Бизнесът на PPF Group се простира от Европа до Северна Америка и в Азия. PPF Group притежава активи за над 45 милиарда евро (към декември 2018 г.) PPF придоби бизнеса на "Теленор" в България, Сърбия, Черна гора и Унгария срещу 2.25 млрд. евро.


© БАР За шеста поредна година Българската асоциация на рекламодателите (БАР)

© БАР За шеста поредна година Българската асоциация на рекламодателите (БАР) ...

......... SofiaСтудентски проект на тема "Пускане на пазара на нов брандиран продукт или услуга в съществуваща категория". Златна награда:Casserole: За пълни коремчета и широки усмивки! – отбор от УНСС с ръководител гл. ас. д-р Борислава СтоименоваСребърна награда:Yamm specialty shop – за студенти от НБУ с ръководител гл. ас. д-р Даниела Кадийска


"Вечерното шоу на Слави Трифонов" започва на 4-ти ноември по ...

......... Димитров води и разговори с големите кабелни и сателитни оператори каналът да влезе в пакетите им, тъй като досега старозагорската телевизия не е влизала в основните им пакети. Вече са сключени договори с А1, "Булсатком", Vivacom, Net1, а 7/8 TV е поискала и 78 позиция в програмата им, обяви Трифонов.


Генералният секретар на

Генералният секретар на "Репортери без граници" Кристоф Делоар и ръководителят ...

......... подчертава, че България е на 111-о място от 180 държави в Световния индекс за свобода на печата на "Репортери без граница" за 2018 г. най-ниското за страна от европейския съюз. От 2006 г. насам страната пропада все по-надолу и в момента е на дъното на класацията сред страните от ЕС.


"Прозрачността определено е един от основните компоненти, които смятам, че ...

......... и тех гигантите. Но прозрачността определено е един от основните компоненти, които смятам, че при много агенции липсва. Индустрията се променя и е време да спрете да се притеснявате за промяната. Случва се независимо дали го искате или не. Затова поемете отговорност и започнете да ръководите промяната!Интервюто взе Сирма ПенковаЕдинодушно СЕМ махна Светослав Костов от поста генерален директор на

Единодушно СЕМ махна Светослав Костов от поста генерален директор на ...

......... не е била спирана.Прокуратурата все още проверява обстоятелствата около спряното излъчване на програма "Хоризонт" на 13 септември, когато сутрешното предаване е трябвало да води свалената предишния ден от ефир Силвия Великова - заради натиск, свързан с критичната й позиция към процедурата за избор на кандидата за главен прокурор Иван Гешев.


Петр Келнер придобива бизнеса на СМЕ в Централна и Източна

Петр Келнер придобива бизнеса на СМЕ в Централна и Източна ...

......... за натиск срещу телевизията. Предвид мащаба на чешкия бизнесмен обаче, както и влиянието на bTV, това няма да бъде толкова лесна игра за свикналите на безпрекословно подчинение български политици. Най-големият риск е от следваща препродажба - към български олигарх или партньор в Русия или Китай, където Келнер е правил сделки.


© Цветелина Белутова След като през първата половина на годината печалбата

© Цветелина Белутова След като през първата половина на годината печалбата ...

......... пазара отдавна се коментира, че базираната на Бермудските острови СМЕ обмисля да се оттегли от пазарите в Централна и Източна Европа, През пролетта групата публикува официално съобщение, в което заяви, че е започнала процес по проучване и оценка на потенциалните стратегически алтернативи, включително евентуална продажба на част или цялата компания.


Приложението

Приложението "Кaпитал PRO" е създадено специално за бизнес потребителите и ...

......... - информация по теми, която предпочитате да получите под формата на мейл. Приложението е безплатно през първия месец и е достъпно с абонаментен план Капитал PRO след това.За повече информация свързана с абонаментни планове и достъпи, може да се обръщате към клиентския център на "Капитал" - контакти: [email protected], 02 4615349


Трима от членовете на СЕМ гласуваха за започване на процедура

Трима от членовете на СЕМ гласуваха за започване на процедура ...

......... спирането не е поради профилактика, нито пък е имало нужда да се прави такава и няма причини радиото да не излъчва програмата си. Под отговорност може да бъде подведен директорът на дирекция "Техника" Пламен Костов, който, твърди се, е взел решението за спирането на програмата, като е подвел Светослав Костов.[Shutterstock] Макар сергиите и павилионите по улиците да са отрупани

[Shutterstock] Макар сергиите и павилионите по улиците да са отрупани ...

......... покажат огромните възможности, с които разполагат в креативен аспект", коментира Гуцова.Местните издатели също като световните са убедени, че бъдещето им е онлайн. Но също така знаят, че аудиторията, която цени качественото съдържание, трябва да бъде възпитавана, че то струва пари и трябва да инвестира в него, за да го има.


В БНР от няколко седмици има управленска криза. СЕМ поиска

В БНР от няколко седмици има управленска криза. СЕМ поиска ...

......... неудобни въпроси, биват заглушавани.Когато няма силни обществени медии, които да поддържат умерен тон и да дават трибуна на разнообразни гледни точки, без да се влияят от диктата на рейтинга и популизма, рискуваме все повече да се доближим до тоталитарност на публичността – ситуация с един доминиращ и нетърпящ възражения глас.


Очаква се в петък СЕМ да представи проект за предсрочното

Очаква се в петък СЕМ да представи проект за предсрочното ...

......... - след срещата с редколегията на "Хоризонт", на която бяха изнесени факти за външен натиск над журналисти и над самия генерален директор.Именно в резултат натиск първоначално бе свалена от ефир и бе отнет ресора правосъдие на Силвия Великова, а впоследствие за близо пет часа бе изключен сигналът на програма "Хоризонт".


Ако искате да получавате информация за най-важното от сектора на

Ако искате да получавате информация за най-важното от сектора на ...

......... с насилието над животни.Отделни части от клипа, който можете да видите по-долу, ще се появят и офлайн, на статични и анимирани билбордове във Великобритания и Америка.*Информация за корпоративни новини, кампании, предстоящи събития и свободни позиции в областта на PR, маркетинг и реклама можете да изпращате на редакционния ни e-mail: [email protected]


Контра протестът пред БНР в защита на Светослав Костов © Велко

Контра протестът пред БНР в защита на Светослав Костов © Велко ...

......... журналисти и над самия генерален директор.Софийската районна прокуратура вече е започнала проверка по сигнала на СЕМ , като в институцита днес са били снети показания на журналистката Силвия Великова, на зам.-главния редактор на "Хоризонт" Даниела Късовска, на бившия директор на програмата Ивайло Савов и на бившия и.д. директор Николай Кръстев.


Генералният директор на БНР Светослав Костов не възнамерява да подаде

Генералният директор на БНР Светослав Костов не възнамерява да подаде ...

......... срещата с редколегията на "Хоризонт", на която бяха изнесени факти за външен натиск над журналисти и над самия генерален директор .Именно в резултат натиск първоначалто бе свалена от ефир и бе отнет ресора правосъдие на Силвия Великова, а в последствие за близо пет часа бе изключен сигналът на програма "Хоризонт".


© Цветелина Белутова - Очаква се Съветът за електронни медии да

© Цветелина Белутова - Очаква се Съветът за електронни медии да ...

......... нов избор. Дали това е изход за БНР зависи от този именно избор, иначе може да се замени един човек в зависимост с друг. В този контекст добре се вижда значението на продължителността на мандата - не знам дали е редно да се внася изменение за удължаване предвид подобни ситуации.


"Да дадем сигнал!" Това беше мотото на акцията с жива ...

......... си на критичен и контролиращ орган в демокрацията, защитават това свое право, защитават се от външни влияния. я силно и се защитават от външно влияние", пишеМедийната програма на "Конрад Аденауер" за Югоизточна Европа подкрепя тези журналисти и се застъпва за подобряване на медийната ситуация, както и за независимото обществено радио.


Лидерът на

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров често използва телевизия "Алфа" като ...

......... от СЕМ. "Атака" обявява старта на собствена телевизия в края на 2009 г. след оттеглянето на подкрепата от телевизия СКАТ на Валери Симеонов, която излъчва предавания на партията. През 2012 г. се завръща на екран дискусионото студио на Волен Сидеров – "Атака", което до 2009 г. се излъчва от СКАТ.


Мениджърите на водещите европейски телевизионни компании обсъдиха бъдещето на стрийминг

Мениджърите на водещите европейски телевизионни компании обсъдиха бъдещето на стрийминг ...

......... телевизионни гиганти.Традиционните телевизии влизат в сериозна конкуренция за аудитория благодарение на стрийминг платформите като Netflix и Hulu, които правят телевизионните предавания и филми по-достъпни от всякога и онлайн зрителите продължават да се увеличават. Тези стратегии на новите технологични гиганти оставят отпечатък и трайно променят бизнес модела и на традиционните медии.


Изпълнителният директор на All Channels Александър Дурчев, медиа директорът Гергана

Изпълнителният директор на All Channels Александър Дурчев, медиа директорът Гергана ...

......... с който голяма част от играчите на пазара се примиряват.Според Александър Дурчев на рекламния пазар в България няма резки промени през последните години. Въпреки това агенциите продължават да търсят дългосрочната успешна формула за бизнеса им сякаш в опит да съберат достатъчно сили, за да оцелеят при следващата криза на пазара.


Собственикът на ПИК Недялко Недялков се опита да защити изборът

Собственикът на ПИК Недялко Недялков се опита да защити изборът ...

......... медиите им. ПИК не е медия. Не е редно определението какво е "онлайн медия" да бъде взимано от Изборния кодекс, както правят депутатите, за да решат на кого да дават медийни пакети за изборите. Ние, журналистите, трябва да кажем на аудиторията си какво е медията.По темата работи и Зорница Стоилова


На Петр Келнер не бе разрешено да купи

На Петр Келнер не бе разрешено да купи "Нова тв" ...

......... Христов (доведен син на собственика на "Дарик радио" - Радосвет Радев), самия Радосвет Радев като зам.-председател на съвета на директорите и главния изпълнителен директор на "Нова" Дидие Щосел.По споразумение "Нова" има опция да изкупи миноритарните дялове на "Дарик" през следващите пет години. През годините това така и не се случи.


© Shutterstock Темата накратко Най-големият сайт за възрастни цели да разруши

© Shutterstock Темата накратко Най-големият сайт за възрастни цели да разруши ...

......... сайта за даренията за предизборната кампания на Тръмп с автоматично попълнена сума от 69 долара.Подобно на съдържанието в сайта и рекламната стратегия на Pornhub е открита и без цензура. Така най-големият порно сайт се стреми да разруши стереотипите, като по този начин задоволява желанията освен на потребителите и на рекламодателите.


© Юлия Лазарова Темата накратко През годините наетите в БНТ са

© Юлия Лазарова Темата накратко През годините наетите в БНТ са ...

......... Добрата е, че ако дълго отлаганите промени в държавната телевизия се направят умно, с мисъл за качеството на програмата и интересите на зрителите, ефектите ще са повече от положителни. Лошата новина ще е, ако те се направят без стратегия, или по-лошо - с идеята БНТ да бъде още по-силно подчинена.


Подобно на мнозина сгреших относно абонаментния модел на медиите. Мислех,

Подобно на мнозина сгреших относно абонаментния модел на медиите. Мислех, ...

......... Economist например).Дните на печатните медии са преброени. Ежедневните вестници по-добре да се примирят и да се преориентират към силни седмичници, разпространявани по много оптимизиран начин, съчетани със силни сайтове и приложения.Фредерик Филу e автор в блога за медии, технологии и бизнес модели Monday Note. "Капитал" публикува текста с негово разрешение.


[Shutterstock] Темата накратко СВЅ Соrр. ce cъглacи нa ycлoвиятa нa

[Shutterstock] Темата накратко СВЅ Соrр. ce cъглacи нa ycлoвиятa нa ...

......... на комикси, или са римейкове и продължения на други хитови филми. Големите студиа нямат търпение да залагат на нишови проекти, само гарантирани големи хитове. Съюзът на Viacom и CBS може да се окаже по-стабилна организация за този медиен климат, но може да се окаже и по-хомогенен художествено, с по-малко шансове.


Освен по-големите бюджети разликата в работата е, че разполагат и

Освен по-големите бюджети разликата в работата е, че разполагат и ...

......... остава по-ниската цена за обслужване спрямо чуждестранните агенции и същевременно високо качество на работа и изпълнение в кратки срокове.Българските агенции все повече успяват да продават творческата си експертиза навън, уменията им се развиват, а изискванията се покачват, което в комбинация може да доведе до дългоочакваната промяна и на българския пазар.


Телевизионната игра

Телевизионната игра "Стани богат" слиза от ефира на БНТ. Вероятно ...

......... на новия телевизионен сезон БНТ ще бъде неподготвена, без нова програмна схема, с наследени скъпи продукции и без възможност да предложи атрактивно и полезно съдържание на зрителите и рекламодателите. Да мисли за ново програмно съдържание за мениджмънта ще е лукс, при положение че трябва да се справя с финансовите трудности.


Очевидно оттук нататък Слави Трифонов ще се развива повече като

Очевидно оттук нататък Слави Трифонов ще се развива повече като ...

......... 44-ото НС и в деня, когато Бойко Борисов се заклева като министър-председател за трети път – Слави Трифонов започва своя протест.Май 2019 в ефира на bTV Слави Трифонов обявява, че няма да поднови договора на предаването "Шоуто на Слави" с телевизията.31 юли 2019 излъчва последното предаване на "Шоуто на Слави".


Според Фарис Якоб и Роузи Якоб, съоснователи на Genius Steals,

Според Фарис Якоб и Роузи Якоб, съоснователи на Genius Steals, ...

......... им втора работа. Въпреки това Фарис и Роузи Якоб продължават да избират хотела пред дома, споделените работни пространства пред офиса и малкия екип през голямата корпорация, като именно това подхранва страстта им към рекламата.*В разговора с Фарис Якоб и Роузи Якоб участва и Георги Гавазов, основател на the other half.


Генералният директор на БНТ Емил Кошлуков започна с кадровите промени

Генералният директор на БНТ Емил Кошлуков започна с кадровите промени ...

......... подпис.Изборът на нов генерален директор на БНТ се проведе на фона на разбралата се информация за сериозните задължения на обществената телевизия в размер на над 37 млн. лева. В момента Агенцията за държавна финансова инспекция прави проверка на БНТ и се очаква докладът ѝ да излезе до края на годината.


[БГНЕС] Управителят на

[БГНЕС] Управителят на "Агенция БГНЕС" ЕООД е подала молба до ...

......... Нешков.Преди четири години информационната агенция БГНЕС обяви партньорство с медийната група на руския магнат Александър Лебедев ESI Media, която притежава британския вестник The Independent.Редакционната политика на БГНЕС през последните години беше по-скоро проправителствена, а по времето на кабинета "Орешарски" там се появяваха анализи в подкрепа на спорните решения на кабинета.


(отляво на дясно) Радослав Бимбалов, съосновател на The Smarts, Александър

(отляво на дясно) Радослав Бимбалов, съосновател на The Smarts, Александър ...

......... на пазара от вече 11 години. В средата на 2017 г. групата основа PR агенцията "Параграф 42". В структурата са още продуцентската компания Shoot, както и основаната през 2015 г. медия агенция IQ media. Брандинг студиото Enthusiasm обаче е първата вече изградена и развита компания, която става част от групата.


През миналата година bTV инвестира част от печалбата си в

През миналата година bTV инвестира част от печалбата си в ...

......... по отношение на потенциално придобиване на CME и нов собственик няма, нито публична информация за такива планове. Според информации на българския пазар ако все пак има сделка за смяна на собствеността на CME (а съответно и на "БТВ Медиа груп"), то тя ще се случи най-рано в края на годината.


[Shutterstock] Темата накратко Новият телевизионен сезон започва без някои ключови

[Shutterstock] Темата накратко Новият телевизионен сезон започва без някои ключови ...

......... потребители – уеб сериали, риалитита, user generated content. Моделът, по който смятаме да се финансираме, е изграден върху приходи от различни форми на реклама, разчитайки и на добрия криейтив екип, с който разполагаме – не бихме искали да поставяме ограничение във възможно най-широкия достъп на потребители до платформата на Gospodari.com.


Галина Георгиева влиза в СЕМ по предложение на ГЕРБ и

Галина Георгиева влиза в СЕМ по предложение на ГЕРБ и ...

......... регулатора ще се очаква експертно мнение по тези промени. Ролята на СЕМ е важна и защото той избира директорите на обществените медии БНТ и БНР на всеки три години, а протеклият наскоро избор за двете места показа колко е важно там да има хора, които отстояват принципни позиции и критерии.


© ДНК Дали инициативата

© ДНК Дали инициативата "Направи го сега" на Движението за национална ...

......... бременност на страниците на дамско списание, където е представено детско креватче. С няколко капки урина върху обозначеното място на страницата, ако жените са бременни, под посочената цена на креватчето се появява нова, двойно по-ниска такава. Кампанията беше оценена и с осем награди на най-големия рекламен фстивал в света Cannes Lions.Илюстрация Увеличаване Смаляване Новият брой на англоезичното издание от редакцията

Илюстрация Увеличаване Смаляване Новият брой на англоезичното издание от редакцията ...

......... в България на 2018 г.К10: Най-добрите банки на 2018 г.Поръчайте своето копиеМожете да закупите KQuarterly на pdf или на хартия (с включена доставка) за 42 евро. Цената на едногодишния абонамент, включващ всички четири издания и специален месечен бюлетин, е 220 евро.Поръчайте своето копие или се абонирайте за KQUARTERLY на [email protected]


"Спазваме много стриктно границата между редакционно съдържание и брандирано съдържание". ...

......... около 16-17 млн. уникални посетители на месец, като голяма чaст от трафика идва от Apple News. Едно от най-големите предизвикателства в бизнеса е меренето на резултати. Ние сме в много платформи и всяка от тях мери гледане или брой посетители по различен начин и може да разберем дали няма дублиране.


12 През цялото време докато течеше конкурсът Емил Кошлуков беше

12 През цялото време докато течеше конкурсът Емил Кошлуков беше ...

......... отколкото да ги излъчи. Дори да е шега, звучи като истина.Кой губи и има ли някой който печели от дестабилизирането на обществената телевизия?- Обществените медии са важен фактор за здравето на демокрацията. Да не можеш да гарантираш независими обществени медии, е удар по демокрацията. Удар по бъдещето. Никой не печели.


Днес беше последния ден от изслушванията в СЕМ на кадидатите

Днес беше последния ден от изслушванията в СЕМ на кадидатите ...

......... ли да управлява тези 1500 души. Какво значи управленски опит? Това е просто едно работно място."С представянето на Стоил Рошкев изслушването на шестимата кандидати приключи. Утре в 11 ч членовете на СЕМ ще изберат новия генерален директор. Абонирайте се за Капитал Получавате пълен достъп до всички статии и целия архив


Изслушването на кандидатите за за генерален директор на БНТ започна

Изслушването на кандидатите за за генерален директор на БНТ започна ...

......... БНР в слабите месеци януари - февруари, реализирани миналата година. "Тази практика има смисъл да се продължи", каза кандидатът за генерален директор.В концепцията си Симов изразява надежда, че ще започне да функционира "Фонд радио и телевизия", който предвижда част от издръжката на БНТ да идва от такси, събирани от гражданите.


Конкурсът за генерален директор на БНТ се провежда в рамките

Конкурсът за генерален директор на БНТ се провежда в рамките ...

......... са функция на личните качества на неговите членове, са необходимо условие за съществуването на качествени обществени медии.АЕЖ е убедена, че въпросите, които ние поставяме, са от обществен интерес и следва да бъдат зададени както от СЕМ, така и от всички действащи лица в сектора, без оглед на политическите им предпочитания.


Илюстрация Увеличаване Смаляване От днес читателите на Капитал могат да

Илюстрация Увеличаване Смаляване От днес читателите на Капитал могат да ...

......... актуална информация и целия архив на медията. Десктоп версията на сайта предлага и допълни услуги като Библиотеката със специални издания, както и масива с финансова информация за фирми - КАПИ, който е достъпен само за Капитал PRO абонати и съдържа информация за над 200 хиляди фирми за последните 6 години.


Силвия Великова, журналист БНР, Преди всички, студио, програма Хоризонт, радио

Силвия Великова, журналист БНР, Преди всички, студио, програма Хоризонт, радио ...

......... в част от европейски мултимедиен проект, за да се бори с хибридната война.Според Костов е нужна оптимизация в БНР, където в момента работят малко над 1300 души. По информация на кандидата повечето от тях са на възраст над средната.Пълният текст на концепцията му може да прочетете на сайта на СЕМ.


© Shutterstock Българският рекламен пазар отбелязва двуцифрен ръст през 2018 г.,

© Shutterstock Българският рекламен пазар отбелязва двуцифрен ръст през 2018 г., ...

......... прогнозните данни са вложенията в тях умерено да нарастват, а в преса да намалеят с 2%.Очакванията на БАКА са медийната инфлация през 2019 г. да се изравни за телевизията и дигиталните медии, достигайки 12%. Прогнозните данни за тази година са представени на база експертна оценка на медийната комисия към БАКА.


Председателят на парламентарната комисия по

Председателят на парламентарната комисия по "Култура и медии" Вежди Рашидов ...

......... За да бъде избран, новият член на СЕМ трябва да получи подкрепата на повече от половината народни представители по време на гласуването. Той ще влезе в медийния регулатор, след като вече ще са приключили конкурсите за директор на БНТ и БНР и няма да има роля в този важен избор.


Следващата седмица Съветът за електронни медии ще избере генерален директор

Следващата седмица Съветът за електронни медии ще избере генерален директор ...

......... дружества, а това е несъвместимо с функцията на генералния директор на обществената телевизия.Изборът на генерален директор на БНТ ще бъде на 5 юли. И двата конкурса са от важно значение, защото от бъдещите генерални директори зависи дали и как БНТ и БНР ще се развиват като медии в обществен интерес.


© Shutterstock Първата половина на 2019 г. отмина и компаниите гледат

© Shutterstock Първата половина на 2019 г. отмина и компаниите гледат ...

......... за рекламните инвестиции покрай изборите в САЩ.Това увеличение ще насочи вложения както към телевизионна реклама, така и към принт, радио- и външна реклама. Въпреки това традиционните рекламни канали ще стават все по-нестабилни в привличането на инвестиции във времена, когато дигиталната реклама е на път да властва над глобалния медиен микс.


Анета Милкова бе изключена от състезанието, защото опита и в

Анета Милкова бе изключена от състезанието, защото опита и в ...

......... управляваше радио "София", Валерий Тодоров, който бе генерален директор на БНР през два последователни мандата от 2007 до 2013 г. и Даниела Манолова - отговорен редактор в програма "Христо Ботев" на радиото. Публичните изслушвания на кандидатите ще са на 26 и 27 юни. Самият избор ще бъде на 28 юни.


Йордан Жечев, творчески директор на комуникационната група, Йоана Панчева, изпълнителен

Йордан Жечев, творчески директор на комуникационната група, Йоана Панчева, изпълнителен ...

......... журито или пък друга, която възприемаме просто за добра, журито да оцени много високо. Останах изненадан, че клипът на Efbet не беше оценен в категорията Film craft, което е кампания на агенцията DNA, част от групата ни.Йордан Жечев: Мислехме си, че кампанията на EVN с акушерките например ще има награди.


© Цветелина Белутова Ден след като прекрати договорите на Миролюба Бенатова

© Цветелина Белутова Ден след като прекрати договорите на Миролюба Бенатова ...

......... изданията от групата на "Нет Инфо" - част от "Нова Броудкастинг Груп" (НБГ), бе изпълнителния директор Христо Христов. Това предизвика освобождаването му от поста, а от компанията казаха, че се "противопоставят на опита за дискредитация на медията с цел обслужване на интересите на миноритарния собственик в момент на търговски преговори".


И.д. генералния директор Емил Кошлуков изнесе факти за фалита на

И.д. генералния директор Емил Кошлуков изнесе факти за фалита на ...

......... параметри за излъчване) в срок до три часа от уведомяването. В случай на основателност на постъпилите възражения директорът на дирекция, произвеждаща програмно съдържание, има правото да откаже приемането на съответното издание. За отказа се съставя протокол, който се подписва от делегирания продуцент и от директора на дирекция, произвеждаща програмно съдържание.


© Цветелина Белутова Христо Христов е освободен от позицията изпълнителен директор

© Цветелина Белутова Христо Христов е освободен от позицията изпълнителен директор ...

......... техническа обезпеченост за производството на материалите. Предвид амбициозната бизнес стратегия на НБГ това би довело до създаване на повече качествена продукция при оптимизиране на разходите", коментираха от мениджмънта на "Нова тв" пред "Капитал". Те са категорични, че на всички нива се извършва оптимизация на бюджета и повишаване ефективността на процесите.


Илюстрация Увеличаване Смаляване Международните журналистически организации

Илюстрация Увеличаване Смаляване Международните журналистически организации "Репортери без граници" и ...

......... канали. Солидарност с журналиста изразиха обществени личности и колеги журналисти, а подписката в негова подкрепа на сайта на "Капитал" продължава да расте, като до този момент под нея са се подписали 239 души. Росен Босев и неговият адвокат ще търсят справедливост пред Европейския съд за правата на човека в Страсбург.


Второто място в конкурса зае агенцията Nitram, а след нея

Второто място в конкурса зае агенцията Nitram, а след нея ...

......... беше и въпросът за локацията на ФАРА и периода на провеждане. От четири години новият дом на фестивала е Пловдив, вместо Албена, а от 2017 г. той се провежда през юни. Идеите бяха събитието да се организира отново през септември, за да могат да участват и летните кампании на агенциите.


© Цветелина Белутова

© Цветелина Белутова "Страхът ражда компромис, а компромисът е краят на ...

......... да направя нещо против възгледите ми. Отказвам да приема решение, което смятам за вредно за компанията, и започвам да се боря дори и с цената да загубя работата си и стойността на акциите си. Иначе какви ми остава? Да вдигам рамене и да казвам държавата ми е виновна. Не, мерси.


© ФАРА Жури група 1:Васил Петраков, guts&brainsDDBГеорги Цеков, Garlic SofiaМарин Костов

© ФАРА Жури група 1:Васил Петраков, guts&brainsDDBГеорги Цеков, Garlic SofiaМарин Костов ...

......... Загорка АДАгенция: NEXT-DCУказателни табелиРекламодател: Kaufland БългарияАгенция: Noble GraphicsКАТЕГОРИЯ: КРЕАТИВНО ИЗПОЛЗВАНЕ НА МЕДИАКРЕАТИВНО ИЗПОЛЗВАНЕ НА СЪЩЕСТВУВАЩИ ФОРМАТИПерфектно капучино, страница след страницаРекламодател: TESY BulgariaАгенция: Noble GraphicsSkip the RainРекламодател: Министерство на туризмаАгенция: McCann Sofia Суперселска дистрибуцияРекламодател: Ростар БГ ООДАгенция: NitramБРАНДИРАНО СЪДЪРЖАНИЕ В МЕДИИТЕНова Бразилия ФЕРМАТАРекламодател: Якобс Дау Егбертс БГ ЕООДАгенция: Havas Worldwide Sofia


И.д. генералният директор на БНТ Емил Кошлуков е считан за

И.д. генералният директор на БНТ Емил Кошлуков е считан за ...

......... директори на радиото и телевизията, които текат едновременно, предизвикаха коментари за кратките срокове, в които кандидатите трябва да подготвят концепциите си.Сроковете на конкурса подсказват и друго - че властта бърза да назначи новите ръководители на двете обществени медии преди местните избори през есента, които ще са изключително важни за управлението.


Чавдар Димов, мениджър

Чавдар Димов, мениджър "Проучвания и бази данни" в "Икономедиа", представи ...

......... ще имат увереност, че работят според общоустановените стандарти. Рекламодателите от своя страна ще са по-сигурни в средата, където попадат рекламите им и измерването на резултатите от тях, което може да доведе и до евентуално увеличаване на местните инвестиции.*Стойностите са преизчислени и се различават от публикуваните в печатното издание на "Капитал".


© Анелия Николова Инвестициите в онлайн реклама в България нарастват за

© Анелия Николова Инвестициите в онлайн реклама в България нарастват за ...

......... млн. лв., или ръст от над 57% в сравнение с 2017 г. Делът й от дисплейната реклама е в размер на 37%, или с 12% повече спрямо 2017 г., взимайки от дела на десктоп рекламата. Данните са отчетени на база приблизително изчисление на агенциите и издателите, включили се в изследването.


© Цветелина Белутова Шестима кандидати да се състезават в конкурса за

© Цветелина Белутова Шестима кандидати да се състезават в конкурса за ...

......... БНР.Ако никой от кандидатите не получи най-малко три гласа, един час по-късно се насрочва второ заседание. В случай че и на него не бъде избран генерален директор, един час по-късно се насрочва отново заседание. Ако и на третото поредно заседание не бъде избран генерален директор на БНР, процедурата се прекратява.