[Shutterstock] Инфлуенсър маркетингът е възможност за компаниите да инвестират, асоциирайки

[Shutterstock] Инфлуенсър маркетингът е възможност за компаниите да инвестират, асоциирайки ...

......... срещу брутната цена от 480.6 хил. лева, като към него може да бъде прибавено и излъчването на спонсорски заставки в началото и в края на 30 от футболните срещи срещу оскъпяване със 70 хил. лева. Телевизиите обаче предлагат на рекламодателите отстъпки до 50% от посочената цена, ако закупят предварително пакета.


© Shutterstock Необходимостта от по-агресивна позиция срещу дезинформацията изглежда по-важна от

© Shutterstock Необходимостта от по-агресивна позиция срещу дезинформацията изглежда по-важна от ...

......... пазар в ерата след COVID-19. Някои може да намерят втори живот като вторичен продукт на здрав дигитален такъв (ако подобно нещо изобщо намери своя път), но това ще бъде всичко. Фредерик Филу e автор в блога за медии, технологии и бизнес модели Monday Note. "Капитал" публикува текста с негово разрешение.


[Shutterstock] За автора Иван Гурков има дългогодишен опит в рекламната

[Shutterstock] За автора Иван Гурков има дългогодишен опит в рекламната ...

......... хората могат да НЕ купят, те няма да го купят". За да останат в играта, конкуриращите се за оцеляване компании имат един много добър шанс. Този шанс не е да направят поредната промоция, а да накарат хората да ги харесат, като внесат малко позитивизъм в живота им. Оттам започва всичко.


[Shutterstock] За автора Максим Бехар е управител на българската PR

[Shutterstock] За автора Максим Бехар е управител на българската PR ...

......... малка революция) и придобива съвсем нови измерения, взимайки значителна част от бизнеса на рекламните и дигиталните агенции. Което означава, че PR бизнесът ще излезе от кризата по-силен, но и много променен. Или накратко: идва времето на многофункционалните визионерски компании, пълни с много знаещи хора, които умеят да взимат бързи решения.


[Shutterstock] Темата накратко Кризата принуди някои комуникационни агенции да променят

[Shutterstock] Темата накратко Кризата принуди някои комуникационни агенции да променят ...

......... във възстановяването на бизнеса на клиентите си, на страната ни и на глобалната икономика", казва Лозович. На този етап е трудно да се предвиди с точност как ще се отрази кризата на бизнеса на комуникационните агенции. Ясно е обаче, че предстоят трудни времена, които ще пренаредят пластовете на комуникационната индустрия.


[``БТВ медиа груп``] Бизнесът на

[``БТВ медиа груп``] Бизнесът на "БТВ медиа груп" отчита спад ...

......... гpyпa беше акционерите на дружеството да гласуват в полза на транзакцията. Според официалното съобщение към отчета на CME вотът е преминал успешно в края на февруари. Остава одобрението от органите по конкуренцията в петте държави, където СМЕ оперира, като дружеството очаква сделката да бъде финализирана през третото тримесечие тази година.© Shutterstock Ина Тончева е съосновател на консултантската агенция за дигитален

© Shutterstock Ина Тончева е съосновател на консултантската агенция за дигитален ...

......... и ако имате достатъчно бюджет. Компаниите масово ще спрат или намалят рекламата си и вашата ще се открои, освен това ще поевтинее. Трябва ли да намаля цените си? Няма еднозначен отговор. По-скоро бих задала въпроса така: "Как мога да проявя разбиране към клиентите си, без това да застрашава моето оцеляване?"


Обяснението на генералния директор на БНТ Емил Кошлуков за въведен

Обяснението на генералния директор на БНТ Емил Кошлуков за въведен ...

......... част от спортната продукция. Ръководител на направлението е била Камелия Дончева. От УС не и съобщават никакъв мотив. Това е задължително стратегическо звено във всяка телевизия. Възможно е причината да е задлъжнялостта на телевизията заради похарчените сериозни средства за програмно съдържание по времето на Константин Каменаров, но това остава неясно.


Флориан Скала:

Флориан Скала: "Одитът на пийпълметричните системи е нормален процес и ...

......... собственик в bTV? Делът му от 6% ли е? На какъв етап е сделката за продажбата на бизнеса на CME? - Има информация за СМЕ на сайта на компанията в документацията за Комисията по ценните книжа и борсите (САЩ). СМЕ не дава регулярна информация по сделката. Интервюто взе Весислава Антонова


Илюстрация Увеличаване [Shutterstock] Смаляване От май пазарът официално вече ще

Илюстрация Увеличаване [Shutterstock] Смаляване От май пазарът официално вече ще ...

......... Гергов да е миноритарен собственик в bTV? Делът му от 6% ли е? На какъв етап е сделката за продажбата на бизнеса на CME? - Има информация за СМЕ на сайта на компанията в документацията за Комисията по ценните книжа и борсите (САЩ). СМЕ не дава регулярна информация по сделката.


© Dado Ruvic Най-голямата социална мрежа Facebook основа фонд в помощ

© Dado Ruvic Най-голямата социална мрежа Facebook основа фонд в помощ ...

......... коронаворус и да обслужват определен географски регион. Предимство ще имат медиите, които са насочени към имигрантски общности и такива в неравностойно положение. С предимство за финансова помощ са още медиите от най-силно засегнатите от коронавируса региони, независимите или семейни медии и такива, които вече имат изграден онлайн модел на работа.Илюстрация Увеличаване [Shutterstock] Смаляване Предизвикател- ство за медиите през следващите

Илюстрация Увеличаване [Shutterstock] Смаляване Предизвикател- ство за медиите през следващите ...

......... до по-масовото им дигитализиране. Мерките ще се отразят негативно и на външната реклама. "Там е трудно да се реагира с необходимата бързина в условия на спешност. В същото време има по-малко хора по улиците, което намалява значително видимостта на посланието и оскъпява цената за контакт", казват още от "IAB България".


[Shutterstock] Празните магистрали на Лос Анджелис изглеждат като кадри от

[Shutterstock] Празните магистрали на Лос Анджелис изглеждат като кадри от ...

......... TV+. Но придобиването ще вкара фирмата и в бизнеси, в които няма интерес - като увеселителни паркове, магазини за подаръци и телевизионни канали. Драмата, която ще се разиграе на медийния пазар през следващата година, може да се окаже по-вълнуваща, отколкото блокбъстърите, които няма да се появят на екран през тази.


© shutterstock Темата накратко Ще липсват цели парчета от познатата ни

© shutterstock Темата накратко Ще липсват цели парчета от познатата ни ...

......... за бизнеса, отколкото от която и да било книга за бизнес. Прочетете също или препрочетете "Държавата" на Платон. Изобщо, прочетете философите и мислителите, които се занимават с понятието "държава". Това извънредно положение е прекрасно за четене, а и ще ви помогне да си обясните поредица от действия, които изглеждат необяснимo.


[Pexels.com] Дигиталната агенция Isobar, част от комуникационната група на Dentsu

[Pexels.com] Дигиталната агенция Isobar, част от комуникационната група на Dentsu ...

......... в Isobar. В допълнение от агенцията ще организират и безплатни индивидуални консултации за малки и средни бизнеси, които ще се провеждат онлайн в предварително съгласувани времеви интервали. "Отговорност е да споделяме това, което знаем, ако ще помогне и подкрепи дори една компания или едноличен търговец", казват в заключение от Isobar.


© Надежда Чипева Визитка: Весела Апостолова има дългогодишен опит в сферата

© Надежда Чипева Визитка: Весела Апостолова има дългогодишен опит в сферата ...

......... Талеб за въздействието на неочакваните събития в живота и на пазара. Какви технологични джаджи използвате в ежедневието си? - Телефон и компютър с десетки синхронизирани приложения, които правят живота по-лесен и интересен. Когато имам нужда да си представя нещо в перспектива обаче, винаги се връщам към белия лист и молива.© Павел Павлов, FourPlus Георги Гавазов се занимава с ролята на

© Павел Павлов, FourPlus Георги Гавазов се занимава с ролята на ...

......... за техните продукти и услуги. Затова и ролята на брандовете има особено значение в сегашната криза. От една страна като двигател на бизнеса и основен актив на компанията. От друга, като неразделна част от ежедневието ни, а нерядко и като източник на позитивни емоции, които са така нужни в момента.


За да получат авансовото си възнаграждение, творците трябва да попълнят

За да получат авансовото си възнаграждение, творците трябва да попълнят ...

......... дружеството. В случай че реализираните приходи са по-малко от авансово изплатените от ПРОФОН, разликата се възстановява от изпълнителите и продуцентите или се приспада от бъдеще разпределения. По думите на София Щерева, който не се възползва от опцията за авансово плащане през септември, ще получи цялата си сума от приключеното разпределение.


© Shutterstock Вероятно никъде в учебниците по маркетинг не пише каква

© Shutterstock Вероятно никъде в учебниците по маркетинг не пише каква ...

......... непосредствените ефекти от кризата. Така както през последната седмица се промениха ежедневието ни и средата, така ще се променят и комуникационните стратегии на компаниите. Неизвестните са много, но със сигурност сред най-важните фактори за успех остават бързата реакция и адаптация към новата реалност. Победителите и загубилите ще се преброят накрая.


Успехът на TikTok се корени също в засиленото потребление на

Успехът на TikTok се корени също в засиленото потребление на ...

......... през 2010 г.", казва Искрев. Рекламните възможности в TikTok със сигурност ще продължават да се увеличават и платформата съвсем скоро ще може да се използва пълноценно и в България. Тогава ще можем да разберем доколко рекламодателите ще бъдат склонни да инвестират в достигането на бъдещите най-активни потребители - поколението Z.


След първия кръг на гласуване към финала продължават общо 61

След първия кръг на гласуване към финала продължават общо 61 ...

......... guts&brainsDDB - MYT, Рекламодател Reebok/Adidas, Агенция Mediacom - КАКВО ДА НАПРАВИМ, КОГАТО ПО-ГОЛЕМИТЕ НИ ПРЕРЕЖДАТ НА ОПАШКАТА ЗА ДЮНЕРИТЕ?, Рекламодател Aladin Foods, Агенция Xplora Категория Real time - Stick to Burgers, Рекламодател Skapto, Агенция proof. - 04:20, Рекламодател Skapto, Агенция proof. - IKEA iDEALISK, Рекламодател IKEA Bulgaria, Агенция The Smarts


[Shutterstock] Темата накратко Google обяви, че ще спре събирането на

[Shutterstock] Темата накратко Google обяви, че ще спре събирането на ...

......... някои случаи да бъде и неточна. Вероятно компаниите ще залагат все повече и на алтернативни методи за достигане до потребителите, като например таргетиране по съдържание. Какво още ще се промени за пазара на онлайн реклама и как ще се отрази на играчите в него ще разберем в следващите две години.


[Shutterstock] Подобно на много индустрии сред основните предизвикателства, с които

[Shutterstock] Подобно на много индустрии сред основните предизвикателства, с които ...

......... асоциация на комуникационните агенции (БАКА). Това би могло да се постигне чрез изготвяне на етични правила за работа в рекламата, следенето за нелоялни практики при провеждането на конкурси за избор на агенция например. Така агенциите на пазара биха работили заедно, а не индивидуално в справянето с идентичните си бизнес проблеми.


Заместник-председателят на Народното събрание Валери Симеонов не за първи път

Заместник-председателят на Народното събрание Валери Симеонов не за първи път ...

......... Закона за хазарта, с които бизнесът на Божков с лотарията става държавен, но най-скандалните му аспекти - разпространението и "зарибяващата" реклама в медиите остават на практика същите. Което потвърди липсата на адекватна държавна политика за хазарта и подхрани подозренията за пренасочване на контрола върху сериозния финансов поток в други ръце.


[bTV]

[bTV] "БТВ медиа груп" е увеличила приходите си през последното ...

......... оператора "Теленор България", а миналата година обяви, че е сключил сделка за придобиването на "Нова тв" от тогавашния й собственик MTG. Сделката за малко над 185 млн. евро обаче не беше разрешена от Комисията за защита на конкуренцията с мотива, че може да изкриви пазара на медийни продукти у нас.


В рекламите си брандовете все по-често представят своите ценности и

В рекламите си брандовете все по-често представят своите ценности и ...

......... и 97% от тях отговорят, защото имат "развлекателна стойност". "Когато маркетинговите специалисти застават от страната на потребителите, те просто искат да се забавляват и не искат да гледат реклами, движени от каузи по време на Super Bowl. Логичният следващ въпрос е защо тогава правим такива реклами?", пише в заключение тя.


Ива Стоянова поема оперативното управление на

Ива Стоянова поема оперативното управление на "Нова" на мястото на ...

......... близък партньор на Пеевски. Коя е Ива Стоянова Преди да отиде в Нова тв преди близо два месеца Ива Стоянова беше собственик на 90% от свързваната с депутата от ДПС Делян Пеевски телевизия Канал 3. Преди това беше и управител и програмен директор на медията. Стоянова е шампионка по акробатика


Братята Кирил (на снимката) и Георги Домусчиеви придобиха

Братята Кирил (на снимката) и Георги Домусчиеви придобиха "Нова тв" ...

......... "Дентсу Иджис Нетуърк България" ООД, който отбелязва, че водещ фактор при избора на конкретен интернет сайт от рекламодателите е поставената бизнес цел и достигане до определена целева аудитория. Финално антимонополният регулатор приема, че сделката не би могла да доведе до установяване или засилване на господстващо положение, поради което я разрешава.


© Shutterstock - Между 2013 и 2018 г. много малки марки

© Shutterstock - Между 2013 и 2018 г. много малки марки ...

......... наука. Но те намекват, че дори в ерата на нематериалните активи, акционерите може да предпочитат повече размер и пазарно господство пред мъгливата примамка на марките. Бунтарските брандове могат да помогнат на гигантите да останат бдителни. Но препъването им е съвсем друг въпрос. 2020, The Economist Newspaper Limited. All rights reserved.


Според Андон Балтаков, един от възможните начини за финансиране на

Според Андон Балтаков, един от възможните начини за финансиране на ...

......... (ProQuest) – най-големият агрегатор на информационни източници за академични и професионални организации. След това за две години е бил главен оперативен директор на най-голямата информационна агенция за социални новини в света "Сторифул". От две години управлява консултантска агенция за информационния бизнес, като най-големият му клиент в момента е агенция "Ройтерс".


© Shutterstock Темата накратко - Глобалните инвестиции в подкаст реклама достигат

© Shutterstock Темата накратко - Глобалните инвестиции в подкаст реклама достигат ...

......... говори в България.Разнообразието от подкасти ще разширява и възможностите за рекламни формати, а натрупването на данни за потребителите ще подобри и измерването на резултатите. Въпрос на време е да разберем дали местните рекламодатели ще продължат да възприемат аудиопродукциите като експериментален канал, или ще станат трайна част от комуникационната им стратегия.


Боян Иванович е изпълнителен директор на комуникационна агенция Intelday Solutions.

Боян Иванович е изпълнителен директор на комуникационна агенция Intelday Solutions. ...

......... e част и от глобалната мрежа от комуникационни консултанти на Cathay Communication, която е най-новото допълнение към глобалната Cathay Group, състояща се от консултанти в сферата на правни, данъчни, счетоводни, управление на интелектуалната собственост и инвестиционни услуги, и подпомага бизнесите, които планират инвестиции в Китай и експортно ориентирани китайски компании.


Според Андон Балтаков генералният директор е гарант за свободата и

Според Андон Балтаков генералният директор е гарант за свободата и ...

......... В дългосрочен план - да започнем да работим със законодателя и с изпълнителната власт, за да реализираме идеите за устойчиво финансиране на обществената медия", каза още Балтаков.Той започва нов тригодишен мандат и не довършва този на Светослав Костов, който беше прекратен предсрочно.Повече по темата очаквайте в седмичния брой на "Капитал".


12 © Иван Червенков 12 © Валдес Радев Голямо, жълто и найлоново.

12 © Иван Червенков 12 © Валдес Радев Голямо, жълто и найлоново. ...

......... случват по-често, а след всяка следваща брандовете ще реагират по-бързо и по-оригинално."Време е да спрем да повтаряме, че "няма лоша реклама". Разбира се, че има, и тя е тази, която не е ефективна, не оправдава вложените средства или по-лошо – вреди на имиджа на бранда", казва в заключение Александър Христов.


© Shutterstock - Предстои приключване на сделката за продажбата на една

© Shutterstock - Предстои приключване на сделката за продажбата на една ...

......... коня, който е яхнал. Нужна е изобретателност, за да се прави сериозна журналистика с малък ресурс и в условия на постоянни атаки и медийна финансова криза.. Част от "издърпването за косата" е да се проявява категорична и солидарна нетърпимост срещу все по-грубите посегателства и безпардонност срещу критичните гласове в медиите.


Ивайло Димитров, Адриана Михайлова и и Георги Янакиев, основатели на

Ивайло Димитров, Адриана Михайлова и и Георги Янакиев, основатели на ...

......... цел на агенцията е да участва в изграждането на концепцията и комуникацията по обновяването на Халите. Основателите очакват в идните месеци екипът на агенцията също да се разрасне, като по думите им въпреки предизвикателството за намиране на кадри, когато зад проектите стои и кауза, е много по-лесно да привлекат хора.


Илюстрация Увеличаване [Shutterstock] Смаляване Статията е част от бизнес доклада

Илюстрация Увеличаване [Shutterstock] Смаляване Статията е част от бизнес доклада ...

......... Чавдар Платиканов.Новото поколение комуникационни специалисти идва и ще намери една променена и много по-разширена индустрия. Важно обаче за всички на пазара е да запазят идентичността си и да успеят да придадат стойност както на традиционните, така и на новите си услуги, за да не останат в ролята просто на подизпълнители.


Мария Гергова-Бенгтссон - Founder & CEO Мария Гергова-Бенгтссон - Founder

Мария Гергова-Бенгтссон - Founder & CEO Мария Гергова-Бенгтссон - Founder ...

......... на индустрията да обърнат внимание на изданията им през 2020 г. и да присъстват, защото добавената стойност наистина си заслужава.Не на последното място – бизнес развитието ни бе белязано и от разширение на клиентското ни портфолио, към което добавихме глобално разпознаваеми имена като Fjallraven, Lime, Financial Times, Fadata и други.


© V+O Communication Светлана Савова е управляващ партньор на V+O Communication,

© V+O Communication Светлана Савова е управляващ партньор на V+O Communication, ...

......... хвърлен камък." Искаме да съхраним стойността на думите. Защото те са, които правят едно общуване честно, откровено и пълноценно.Мой добър приятел, писателят Александър Секулов, ми беше казал веднъж: "Най-важно е да знаеш къде да сложиш точката." Колкото по-кратко е едно изречение, толкова по-вярно си подбрал думите. В това има смисъл.


Управителите на агенцията - Людмил Георгиев и Дария Сърменова-Илиева, за

Управителите на агенцията - Людмил Георгиев и Дария Сърменова-Илиева, за ...

......... ви? Дария: Клиентите си, бъдещи и настоящи, бихме искали да посъветваме да бъдат малко по-смели. Никой не е оставил трайна следа, без да се осмели да излезе за малко от зоната си на комфорт. На колегите си пожелаваме успех, а на екипа си винаги казваме едно – няма нищо невъзможно!


[Shutterstock] Увеличаване Преглед на оригинала Автор: Капитал Смаляване Икономическият растеж

[Shutterstock] Увеличаване Преглед на оригинала Автор: Капитал Смаляване Икономическият растеж ...

......... ни, особено на медиите. Компенсацията обаче идва от бързооборотните стоки и небанковите финансови услуги, които активно се борят да привлекат част от увеличаващите се доходи на консуматорите", допълва още той. Илюстрация Увеличаване Автор: Капитал Смаляване Илюстрация Увеличаване Автор: Капитал Смаляване Илюстрация Увеличаване Автор: Капитал Смаляване Илюстрация Увеличаване Автор: Капитал Смаляване


Илюстрация Увеличаване [Shutterstock] Смаляване Имаше ли изненади на комуникационния пазар

Илюстрация Увеличаване [Shutterstock] Смаляване Имаше ли изненади на комуникационния пазар ...

......... започват да осъзнават нуждата от изграждане на последователна комуникационна политика." Любомир Аламанов, управляващ партньор в SiteMedia Consultancy"Community Branding се разви в посока мощно нахлуване на наноинфлуенсъри От друга страна, двата предизборни цикъла овластиха избирателите и те започнаха смело да поставят комуникационни изисквания. Citizens Communications Management напълно се разгърна като услуга."


© Shutterstock Добрите комуникационни кампании не просто представят конкретен продукт или

© Shutterstock Добрите комуникационни кампании не просто представят конкретен продукт или ...

......... потребителите през 2019 г. заради добрата си идея и качествената продукция. Класацията традиционно се базира на годишните данни, представени от платформата за видеосподеляне YouTube Ads Leaderboard.3. Бранд: GilletteРежисьор: Ким ГеригГледания: 33 млн.2. Бранд: HyundaiТворческа агенция: InnoceanМедиа агенция: Canvas WorldwideГледания: 38.9 млн.1. Бранд: AmazonТворческа агенция: Lucky GeneralsМедиа агенция: RufusГледания: 39.5 млн.


Илюстрация Увеличаване [Shutterstock] Смаляване Историята на комуникационния пазар в България

Илюстрация Увеличаване [Shutterstock] Смаляване Историята на комуникационния пазар в България ...

......... не виждаме воля за решаването му от страна на медии, агенции и рекламодатели. Това предполага двойна работа и инвестиция във време, хора, данни и т.н., но е единственият начин за преодоляване на възможната спекула, която се поражда от противоречащи си измервателни системи", казва управляващият партньор в IQ media Анелия Стоянова.


[Shutterstock] Без изненада телевизията е медията, която доминира медийния пазар

[Shutterstock] Без изненада телевизията е медията, която доминира медийния пазар ...

......... и това отново се вижда през данните. Илюстрация Увеличаване Автор: Капитал Смаляване Илюстрация Увеличаване Автор: Капитал Смаляване Илюстрация Увеличаване Автор: Капитал Смаляване През летните месеци хората прекарват по-малко време вкъщи пред телевизора и гледаемостта на каналите намалява. Тогава и рекламните бюджети се свиват, но и каналите обявяват специални летни тарифи.


© McCann Sofia Кои са McCann Sofia в навечерието на 2020?McCann

© McCann Sofia Кои са McCann Sofia в навечерието на 2020?McCann ...

......... услуги през 2020?За повечето клиенти създаваме интегрирани кампании, затова развиваме всички направления в рекламата. Ако говорим за нещо ново, през 2020 по-активно ще започнем да предлагаме Influence Marketing в партньорство със специализираната за това агенция Sunday Media.Ще продължим да развиваме стажантската си програма и отново в партньорство ще развиваме PR-а.


© Медия агенция Аргент На пазара сте вече 25 години, разкажете

© Медия агенция Аргент На пазара сте вече 25 години, разкажете ...

......... от тях работим повече от 10 години, а имаме и такива, които са с нас от основаването на агенцията. Това за екипа ни е най-ценното признание. Работата с клиентите е двустранен процес, патньорство, и вярвам, че само при такъв модел на отношения между клиент и агенция се постигат най-добрите резултати.


Янис Манакос, основател и СЕО на Huts Group: Wunderman Thompson

Янис Манакос, основател и СЕО на Huts Group: Wunderman Thompson ...

......... актуалност и скорост, и комбинираме творчество, технология и данни. Днес повече от всякога брандовете се нуждаят от партньори, които поемат пълната отговорност да разгадават постоянно усложняващия се медиен пейзаж."Илия Лазаров, главен творчески директор на "HutsJWT България"Ние сме и в класацията на Най-големите рекламни агенции в България.Read the article in English.


Yiannis Manakos, Founder & CEO of Huts Group: Wunderman Thompson

Yiannis Manakos, Founder & CEO of Huts Group: Wunderman Thompson ...

......... cross section of creative, technology and data. Today, more than ever, brands need partners that assume end-to-end responsibility to crack the increasingly complex media landscape."Iliya lazarov, Chief Creative Officer at Wunderman Thompson SofiaYou may find us also in the list of "The Biggest Advertising Agencies in Bulgaria".Прочетете статията на български.


© Mastercard Г-жо Зичинска, разкажете на първо място за компанията, както

© Mastercard Г-жо Зичинска, разкажете на първо място за компанията, както ...

......... бизнес замисляме големи неща, а вече имаме и проект с "Дневник" – "Разбира се, може с карта", който представя и подкрепя малките бизнеси в България. За 2020 г. сме предвидили да издадем пътеводител с малки обекти, където е възможно да се плаща с карта и да споделим техните успешни истории.


Интерпартнерс е сред първите български агенции на пазара и една

Интерпартнерс е сред първите български агенции на пазара и една ...

......... с HR отделите на наши клиенти, направихме и стратегически алианс с JobTiger.За нас е от първостепенно значение да се позиционираме като партньор – част от бизнеса на клиента, да бъдем един екип и да предлагаме иновативни решения, водещи до измерими резултати.Големината на една агенция няма значение, има значение нейната ефективност!


Илюстрация Увеличаване Смаляване

Илюстрация Увеличаване Смаляване "Няма асансьор към успеха, трябва да се ...

......... изживяваме всеки ден", коментира Максим Бехар.Магия, революция, мечта, професионализъм – бизнесът на M3 Communications е комбинация от всичко това. През последните 25 години екипът на компанията всеки ден се изкачва към върха (по стълбите, а не по асансьора) и вярва, че въпреки всички големи успехи, най-доброто в професията тепърва предстои.


Представете вашата агенция, нейния екип и услугите, които предлага.- Digital

Представете вашата агенция, нейния екип и услугите, които предлага.- Digital ...

......... на цялостното разбиране за дигиталната екосистема. Засега с клиентите, но един ден и със студентите.Агенцията организира мащабен форум, който се казва Digital Trends, като през 2020 се очакват изключително интересни лектори да пътуват до България, за да покажат на хората конкретни практики от своя опит. Събитието е за 1500 участници.


Ние, практиците в маркетинга и комуникациите, имаме задължение, което невинаги

Ние, практиците в маркетинга и комуникациите, имаме задължение, което невинаги ...

......... 19 отворени събития, които бяха посетени от над 4000 души, 7 професионални обучения, комуникация чрез социалните мрежи и livestream излъчвания PRAKTIKA достигна близо 450 000 души за 1 година. През ноември тази година излезе и първата книга, специално издание на платформата – "42 закона на ПР".PRAKTIKA e тукИ във фейсбук


Много скоро APRA ще стане на 25 години – спомняте

Много скоро APRA ще стане на 25 години – спомняте ...

......... все повече български компании да "узряват" за инвестиции в PR и все по-голяма част от тях започват да осъзнават нуждата от изграждане на последователна комуникационна политика.Бих искал да завърша с едни парадокс: колкото повече социалните медии и интернет размиват границите, толкова повече ще расте нужда от живи хора на място.


Любомир Аламанов, основател и управляващ директор Това трябваше да е

Любомир Аламанов, основател и управляващ директор Това трябваше да е ...

......... И разчитат все повече на нашата подкрепа за развитие на целия си бизнес. Страхотно бъдеще очаква професията ни.2019-а година беше много динамична и много успешна за комуникационната ни общност. Надяваме се и следващата да е такава.Екипът на SiteMedia Consultancy ви пожелава светли празници и успешна Нова година!#нитоденбезусмивка#нитоденбезкомуникации#нитоденбезнещоново#bapra #bdvo #pr #communications#crisescommunications#communitybranding#21точки


Илюстрация Увеличаване Автор: Българска Медиа Агенция Смаляване Нашият екип използва

Илюстрация Увеличаване Автор: Българска Медиа Агенция Смаляване Нашият екип използва ...

......... Медиа Агенция към всички, които искат повече.УслугиМедиа планиране и купуване (телевизия, радио, онлайн медии, печатни издания, външна реклама, социални мрежи и др.), разработване на медийни комуникационни стратегии, прецизен качествен и количествен анализ на рекламни кампании, специализиран мониторинг в реално време на ТВ кампании, анализ на конкурентни рекламни комуникации и други.


Илюстрация Увеличаване Автор: Капитал Смаляване Ако перифразираме думите на Архимед,

Илюстрация Увеличаване Автор: Капитал Смаляване Ако перифразираме думите на Архимед, ...

......... ако не бъдат поставени в контекста на поведението на потребителите. За техните нови навици и предпочитания може да прочетете тук. Така затваряме кръга на данните за комуникационния пазар, които се явяват и край на дебютното издание на KMarketing Factbook. Използвайте по предназначение, защото данните са знание, а знанието - сила.


[Shutterstock] Ако приемем, че най-добрият обзор на комуникационния пазар може

[Shutterstock] Ако приемем, че най-добрият обзор на комуникационния пазар може ...

......... креативност, здрав разум и обединени усилия са равни на по-добър резултат", убедена е Олга Лозанова, съдружник в OT-DO Consult. Прогнозата на изпълнителния директор на M3 Communications Group Максим Бехар пък е, че след няколко години агенциите ще се обединят в големи компании под ръководството на PR бизнеса, който създава съдържание.


ВизиткаНиколай Неделчев е основател и главен изпълнителен директор на

ВизиткаНиколай Неделчев е основател и главен изпълнителен директор на "Publicis ...

......... от конкурса на Българската асоциация на рекламодателите.В глобален план Publicis Groupe спечели рекламното обслужване на компании като The Walt Disney Company, Mondelez и Nivea за целия свят, което доказва, че моделът Power of One е партньорското отношение, на което клиентите доверяват бизнеса си в годините на бизнес и дигитална трансформация.


Топ 3 PR агенции на база приходи за 2018 г.

Топ 3 PR агенции на база приходи за 2018 г. ...

......... медии привличат най-голям дял от бюджетите им. Как се развива онлайн рекламата в България и как се променя поведението на потребителите също са сред представените теми в първото издание на KMarketing Factbook.Всички читатели, които не са "Капитал PRO" абонати, ще могат да купят списанието след 13 декември онлайн на capital.bg/biblioteka/.


Според Николай Караджов, Светослава Диновска и Радомир Иванов измерителят за

Според Николай Караджов, Светослава Диновска и Радомир Иванов измерителят за ...

......... Има и леко подобряване в посока увеличаване на желанието у клиентите да правят предварителни проучвания, за да можем агенциите да боравим с данни. Без проучвания стреляш в тъмното и опитваш да създадеш нещо на база интуиция, а не на база обективни факти, чийто резултат не е предвидим.Интервюто взе Сирма Пенкова


Новият генерален директор на БНР ще бъде избран на 22-ри

Новият генерален директор на БНР ще бъде избран на 22-ри ...

......... бъде свалена от ефир "поне до избора на Гешев за главен прокурор".Прокуратурата е изискала телефонните разпечатки на директора на БНР, както и на журналисти от радиото, информира главният прокурор. Целта е да потвърди или отрече версиите, които са дали замесените в казуса. Освен това са изискани и записи от камери.


© Цветелина Белутова От 1 януари вестник

© Цветелина Белутова От 1 януари вестник "Сега" ще се развива ...

......... Дончев.През компанията "Ди Ди Мениджмънт" Сашо Дончев контролира "Овергаз Холдинг" АД, който е мажоритарен собственик на 16 компании. Дейността на по-голямата част от тях е свързана с проектирането и изграждането на газопреносни мрежи и доставка на природен газ. Част от компаниите извършват дейности по стопанисването и изграждането на недвижими имоти.


Генералният секретар на

Генералният секретар на "Репортери без граници" Кристоф Делоар и ръководителят ...

......... опити от страна на организацията тя да се състои. Разговорът между Борисов, генералния секретар на международната организация Кристоф Делоар и Полин Адес-Мевел, ръководител на балканското звено, продължи близо два часа в сградата на Министерския съвет. В средата на октомври двамата медийни експерти имаха подобна среща и с президента Румен Радев.


Илюстрация Увеличаване Смаляване - Рекламата не е най-големият източник на

Илюстрация Увеличаване Смаляване - Рекламата не е най-големият източник на ...

......... в ключов приходен поток през следващата година, макар само 4% от новинарските организации да твърдят, че в момента това е най-важният източник на финансиране. От нюзрумите, които разчитат основно на рекламата, повечето (29%) казват, че традиционната реклама е най-важна, следвана от дигитални дисплейни реклами (15%) и програмни рекламни мрежи (2%).


© Надежда Чипева За близо седмица след създаването й, експертната група,

© Надежда Чипева За близо седмица след създаването й, експертната група, ...

......... - експерт; журналист в "Дарик радио"14. Наталия Илиева – АБРО, правен директор BG On Air15. Ева Петрова – АБРО16. Михаил Заимов – журналист в БНТ17. Георги Харизанов – АБРО; изпълнителен директор на телевизия "Европа"18. Диана Саватева – Комисия по културата и медиите към НС (в оставка)19. Снежана Тодорова – СБЖ


Saatchi&Saatchi Sofia спечели една златна, две сребърни и една бронзова

Saatchi&Saatchi Sofia спечели една златна, две сребърни и една бронзова ...

......... Publicis Groupe България)Бронзова награда EffieLoveErrorsБранд: Български фонд за женитеКлиент: Български фонд за женитеАгенция: Direct Media KRESПартньор: Avon БългарияМедийна агенция: JCDecaux Image JSCМедийна агенция: МетрорекламаМедийна агенция: Ad SpotКатегория "Корпоративни комуникации"Сребърна награда EffieТвоята първа работа има значениеБранд: TELUS International EuropeКлиент: TELUS International EuropeАгенция: ББДО Груп/Проксимити СофияМедийна агенция: ББДО Груп/ Медия Дайрекшън ОМД


Телевизиите са предпазливи и почти никога не съобщават търговски марки

Телевизиите са предпазливи и почти никога не съобщават търговски марки ...

......... регулатора, трябваше да е повече свобода за медиите да съобщават и в новините имена на компаниите, когато това е важно зрителите да бъдат информирани. Това не се случва и често събития се коментират от хора, които се представят само с името си, докато компанията, от чието име говорят, остава анонимна.


Собственикът на WnessTV Иван Тодоров и Темелко Дечев, собственик на

Собственикът на WnessTV Иван Тодоров и Темелко Дечев, собственик на ...

......... екипите си, които общо наброят 30 специалисти в различни комуникационни области, сред които криейтив, медийно планиране, видеопродукция и обработка и др. Сред първите клиенти на новата формация са болница и хоспис "Сердика", но по думите на основателите са в процес на преговори с верига магазини и бранд за флорална вода.