Освен по-големите бюджети разликата в работата е, че разполагат и

Освен по-големите бюджети разликата в работата е, че разполагат и ...

......... остава по-ниската цена за обслужване спрямо чуждестранните агенции и същевременно високо качество на работа и изпълнение в кратки срокове.Българските агенции все повече успяват да продават творческата си експертиза навън, уменията им се развиват, а изискванията се покачват, което в комбинация може да доведе до дългоочакваната промяна и на българския пазар.


Телевизионната игра

Телевизионната игра "Стани богат" слиза от ефира на БНТ. Вероятно ...

......... на новия телевизионен сезон БНТ ще бъде неподготвена, без нова програмна схема, с наследени скъпи продукции и без възможност да предложи атрактивно и полезно съдържание на зрителите и рекламодателите. Да мисли за ново програмно съдържание за мениджмънта ще е лукс, при положение че трябва да се справя с финансовите трудности.


Очевидно оттук нататък Слави Трифонов ще се развива повече като

Очевидно оттук нататък Слави Трифонов ще се развива повече като ...

......... 44-ото НС и в деня, когато Бойко Борисов се заклева като министър-председател за трети път – Слави Трифонов започва своя протест.Май 2019 в ефира на bTV Слави Трифонов обявява, че няма да поднови договора на предаването "Шоуто на Слави" с телевизията.31 юли 2019 излъчва последното предаване на "Шоуто на Слави".


Според Фарис Якоб и Роузи Якоб, съоснователи на Genius Steals,

Според Фарис Якоб и Роузи Якоб, съоснователи на Genius Steals, ...

......... им втора работа. Въпреки това Фарис и Роузи Якоб продължават да избират хотела пред дома, споделените работни пространства пред офиса и малкия екип през голямата корпорация, като именно това подхранва страстта им към рекламата.*В разговора с Фарис Якоб и Роузи Якоб участва и Георги Гавазов, основател на the other half.


Генералният директор на БНТ Емил Кошлуков започна с кадровите промени

Генералният директор на БНТ Емил Кошлуков започна с кадровите промени ...

......... подпис.Изборът на нов генерален директор на БНТ се проведе на фона на разбралата се информация за сериозните задължения на обществената телевизия в размер на над 37 млн. лева. В момента Агенцията за държавна финансова инспекция прави проверка на БНТ и се очаква докладът ѝ да излезе до края на годината.


[БГНЕС] Управителят на

[БГНЕС] Управителят на "Агенция БГНЕС" ЕООД е подала молба до ...

......... Нешков.Преди четири години информационната агенция БГНЕС обяви партньорство с медийната група на руския магнат Александър Лебедев ESI Media, която притежава британския вестник The Independent.Редакционната политика на БГНЕС през последните години беше по-скоро проправителствена, а по времето на кабинета "Орешарски" там се появяваха анализи в подкрепа на спорните решения на кабинета.(отляво на дясно) Радослав Бимбалов, съосновател на The Smarts, Александър

(отляво на дясно) Радослав Бимбалов, съосновател на The Smarts, Александър ...

......... на пазара от вече 11 години. В средата на 2017 г. групата основа PR агенцията "Параграф 42". В структурата са още продуцентската компания Shoot, както и основаната през 2015 г. медия агенция IQ media. Брандинг студиото Enthusiasm обаче е първата вече изградена и развита компания, която става част от групата.


През миналата година bTV инвестира част от печалбата си в

През миналата година bTV инвестира част от печалбата си в ...

......... по отношение на потенциално придобиване на CME и нов собственик няма, нито публична информация за такива планове. Според информации на българския пазар ако все пак има сделка за смяна на собствеността на CME (а съответно и на "БТВ Медиа груп"), то тя ще се случи най-рано в края на годината.


[Shutterstock] Темата накратко Новият телевизионен сезон започва без някои ключови

[Shutterstock] Темата накратко Новият телевизионен сезон започва без някои ключови ...

......... потребители – уеб сериали, риалитита, user generated content. Моделът, по който смятаме да се финансираме, е изграден върху приходи от различни форми на реклама, разчитайки и на добрия криейтив екип, с който разполагаме – не бихме искали да поставяме ограничение във възможно най-широкия достъп на потребители до платформата на Gospodari.com.


Галина Георгиева влиза в СЕМ по предложение на ГЕРБ и

Галина Георгиева влиза в СЕМ по предложение на ГЕРБ и ...

......... регулатора ще се очаква експертно мнение по тези промени. Ролята на СЕМ е важна и защото той избира директорите на обществените медии БНТ и БНР на всеки три години, а протеклият наскоро избор за двете места показа колко е важно там да има хора, които отстояват принципни позиции и критерии.


© ДНК Дали инициативата

© ДНК Дали инициативата "Направи го сега" на Движението за национална ...

......... бременност на страниците на дамско списание, където е представено детско креватче. С няколко капки урина върху обозначеното място на страницата, ако жените са бременни, под посочената цена на креватчето се появява нова, двойно по-ниска такава. Кампанията беше оценена и с осем награди на най-големия рекламен фстивал в света Cannes Lions.
Илюстрация Увеличаване Смаляване Новият брой на англоезичното издание от редакцията

Илюстрация Увеличаване Смаляване Новият брой на англоезичното издание от редакцията ...

......... в България на 2018 г.К10: Най-добрите банки на 2018 г.Поръчайте своето копиеМожете да закупите KQuarterly на pdf или на хартия (с включена доставка) за 42 евро. Цената на едногодишния абонамент, включващ всички четири издания и специален месечен бюлетин, е 220 евро.Поръчайте своето копие или се абонирайте за KQUARTERLY на [email protected]


"Спазваме много стриктно границата между редакционно съдържание и брандирано съдържание". ...

......... около 16-17 млн. уникални посетители на месец, като голяма чaст от трафика идва от Apple News. Едно от най-големите предизвикателства в бизнеса е меренето на резултати. Ние сме в много платформи и всяка от тях мери гледане или брой посетители по различен начин и може да разберем дали няма дублиране.


12 През цялото време докато течеше конкурсът Емил Кошлуков беше

12 През цялото време докато течеше конкурсът Емил Кошлуков беше ...

......... отколкото да ги излъчи. Дори да е шега, звучи като истина.Кой губи и има ли някой който печели от дестабилизирането на обществената телевизия?- Обществените медии са важен фактор за здравето на демокрацията. Да не можеш да гарантираш независими обществени медии, е удар по демокрацията. Удар по бъдещето. Никой не печели.


Днес беше последния ден от изслушванията в СЕМ на кадидатите

Днес беше последния ден от изслушванията в СЕМ на кадидатите ...

......... ли да управлява тези 1500 души. Какво значи управленски опит? Това е просто едно работно място."С представянето на Стоил Рошкев изслушването на шестимата кандидати приключи. Утре в 11 ч членовете на СЕМ ще изберат новия генерален директор. Абонирайте се за Капитал Получавате пълен достъп до всички статии и целия архивИзслушването на кандидатите за за генерален директор на БНТ започна

Изслушването на кандидатите за за генерален директор на БНТ започна ...

......... БНР в слабите месеци януари - февруари, реализирани миналата година. "Тази практика има смисъл да се продължи", каза кандидатът за генерален директор.В концепцията си Симов изразява надежда, че ще започне да функционира "Фонд радио и телевизия", който предвижда част от издръжката на БНТ да идва от такси, събирани от гражданите.


Конкурсът за генерален директор на БНТ се провежда в рамките

Конкурсът за генерален директор на БНТ се провежда в рамките ...

......... са функция на личните качества на неговите членове, са необходимо условие за съществуването на качествени обществени медии.АЕЖ е убедена, че въпросите, които ние поставяме, са от обществен интерес и следва да бъдат зададени както от СЕМ, така и от всички действащи лица в сектора, без оглед на политическите им предпочитания.


Илюстрация Увеличаване Смаляване От днес читателите на Капитал могат да

Илюстрация Увеличаване Смаляване От днес читателите на Капитал могат да ...

......... актуална информация и целия архив на медията. Десктоп версията на сайта предлага и допълни услуги като Библиотеката със специални издания, както и масива с финансова информация за фирми - КАПИ, който е достъпен само за Капитал PRO абонати и съдържа информация за над 200 хиляди фирми за последните 6 години.


Силвия Великова, журналист БНР, Преди всички, студио, програма Хоризонт, радио

Силвия Великова, журналист БНР, Преди всички, студио, програма Хоризонт, радио ...

......... в част от европейски мултимедиен проект, за да се бори с хибридната война.Според Костов е нужна оптимизация в БНР, където в момента работят малко над 1300 души. По информация на кандидата повечето от тях са на възраст над средната.Пълният текст на концепцията му може да прочетете на сайта на СЕМ.


© Shutterstock Българският рекламен пазар отбелязва двуцифрен ръст през 2018 г.,

© Shutterstock Българският рекламен пазар отбелязва двуцифрен ръст през 2018 г., ...

......... прогнозните данни са вложенията в тях умерено да нарастват, а в преса да намалеят с 2%.Очакванията на БАКА са медийната инфлация през 2019 г. да се изравни за телевизията и дигиталните медии, достигайки 12%. Прогнозните данни за тази година са представени на база експертна оценка на медийната комисия към БАКА.


Председателят на парламентарната комисия по

Председателят на парламентарната комисия по "Култура и медии" Вежди Рашидов ...

......... За да бъде избран, новият член на СЕМ трябва да получи подкрепата на повече от половината народни представители по време на гласуването. Той ще влезе в медийния регулатор, след като вече ще са приключили конкурсите за директор на БНТ и БНР и няма да има роля в този важен избор.


Следващата седмица Съветът за електронни медии ще избере генерален директор

Следващата седмица Съветът за електронни медии ще избере генерален директор ...

......... дружества, а това е несъвместимо с функцията на генералния директор на обществената телевизия.Изборът на генерален директор на БНТ ще бъде на 5 юли. И двата конкурса са от важно значение, защото от бъдещите генерални директори зависи дали и как БНТ и БНР ще се развиват като медии в обществен интерес.


© Shutterstock Първата половина на 2019 г. отмина и компаниите гледат

© Shutterstock Първата половина на 2019 г. отмина и компаниите гледат ...

......... за рекламните инвестиции покрай изборите в САЩ.Това увеличение ще насочи вложения както към телевизионна реклама, така и към принт, радио- и външна реклама. Въпреки това традиционните рекламни канали ще стават все по-нестабилни в привличането на инвестиции във времена, когато дигиталната реклама е на път да властва над глобалния медиен микс.


Анета Милкова бе изключена от състезанието, защото опита и в

Анета Милкова бе изключена от състезанието, защото опита и в ...

......... управляваше радио "София", Валерий Тодоров, който бе генерален директор на БНР през два последователни мандата от 2007 до 2013 г. и Даниела Манолова - отговорен редактор в програма "Христо Ботев" на радиото. Публичните изслушвания на кандидатите ще са на 26 и 27 юни. Самият избор ще бъде на 28 юни.


Йордан Жечев, творчески директор на комуникационната група, Йоана Панчева, изпълнителен

Йордан Жечев, творчески директор на комуникационната група, Йоана Панчева, изпълнителен ...

......... журито или пък друга, която възприемаме просто за добра, журито да оцени много високо. Останах изненадан, че клипът на Efbet не беше оценен в категорията Film craft, което е кампания на агенцията DNA, част от групата ни.Йордан Жечев: Мислехме си, че кампанията на EVN с акушерките например ще има награди.


© Цветелина Белутова Ден след като прекрати договорите на Миролюба Бенатова

© Цветелина Белутова Ден след като прекрати договорите на Миролюба Бенатова ...

......... изданията от групата на "Нет Инфо" - част от "Нова Броудкастинг Груп" (НБГ), бе изпълнителния директор Христо Христов. Това предизвика освобождаването му от поста, а от компанията казаха, че се "противопоставят на опита за дискредитация на медията с цел обслужване на интересите на миноритарния собственик в момент на търговски преговори".


И.д. генералния директор Емил Кошлуков изнесе факти за фалита на

И.д. генералния директор Емил Кошлуков изнесе факти за фалита на ...

......... параметри за излъчване) в срок до три часа от уведомяването. В случай на основателност на постъпилите възражения директорът на дирекция, произвеждаща програмно съдържание, има правото да откаже приемането на съответното издание. За отказа се съставя протокол, който се подписва от делегирания продуцент и от директора на дирекция, произвеждаща програмно съдържание.


© Цветелина Белутова Христо Христов е освободен от позицията изпълнителен директор

© Цветелина Белутова Христо Христов е освободен от позицията изпълнителен директор ...

......... техническа обезпеченост за производството на материалите. Предвид амбициозната бизнес стратегия на НБГ това би довело до създаване на повече качествена продукция при оптимизиране на разходите", коментираха от мениджмънта на "Нова тв" пред "Капитал". Те са категорични, че на всички нива се извършва оптимизация на бюджета и повишаване ефективността на процесите.


Илюстрация Увеличаване Смаляване Международните журналистически организации

Илюстрация Увеличаване Смаляване Международните журналистически организации "Репортери без граници" и ...

......... канали. Солидарност с журналиста изразиха обществени личности и колеги журналисти, а подписката в негова подкрепа на сайта на "Капитал" продължава да расте, като до този момент под нея са се подписали 239 души. Росен Босев и неговият адвокат ще търсят справедливост пред Европейския съд за правата на човека в Страсбург.


Второто място в конкурса зае агенцията Nitram, а след нея

Второто място в конкурса зае агенцията Nitram, а след нея ...

......... беше и въпросът за локацията на ФАРА и периода на провеждане. От четири години новият дом на фестивала е Пловдив, вместо Албена, а от 2017 г. той се провежда през юни. Идеите бяха събитието да се организира отново през септември, за да могат да участват и летните кампании на агенциите.


© Цветелина Белутова

© Цветелина Белутова "Страхът ражда компромис, а компромисът е краят на ...

......... да направя нещо против възгледите ми. Отказвам да приема решение, което смятам за вредно за компанията, и започвам да се боря дори и с цената да загубя работата си и стойността на акциите си. Иначе какви ми остава? Да вдигам рамене и да казвам държавата ми е виновна. Не, мерси.


© ФАРА Жури група 1:Васил Петраков, guts&brainsDDBГеорги Цеков, Garlic SofiaМарин Костов

© ФАРА Жури група 1:Васил Петраков, guts&brainsDDBГеорги Цеков, Garlic SofiaМарин Костов ...

......... Загорка АДАгенция: NEXT-DCУказателни табелиРекламодател: Kaufland БългарияАгенция: Noble GraphicsКАТЕГОРИЯ: КРЕАТИВНО ИЗПОЛЗВАНЕ НА МЕДИАКРЕАТИВНО ИЗПОЛЗВАНЕ НА СЪЩЕСТВУВАЩИ ФОРМАТИПерфектно капучино, страница след страницаРекламодател: TESY BulgariaАгенция: Noble GraphicsSkip the RainРекламодател: Министерство на туризмаАгенция: McCann Sofia Суперселска дистрибуцияРекламодател: Ростар БГ ООДАгенция: NitramБРАНДИРАНО СЪДЪРЖАНИЕ В МЕДИИТЕНова Бразилия ФЕРМАТАРекламодател: Якобс Дау Егбертс БГ ЕООДАгенция: Havas Worldwide Sofia


И.д. генералният директор на БНТ Емил Кошлуков е считан за

И.д. генералният директор на БНТ Емил Кошлуков е считан за ...

......... директори на радиото и телевизията, които текат едновременно, предизвикаха коментари за кратките срокове, в които кандидатите трябва да подготвят концепциите си.Сроковете на конкурса подсказват и друго - че властта бърза да назначи новите ръководители на двете обществени медии преди местните избори през есента, които ще са изключително важни за управлението.


Чавдар Димов, мениджър

Чавдар Димов, мениджър "Проучвания и бази данни" в "Икономедиа", представи ...

......... ще имат увереност, че работят според общоустановените стандарти. Рекламодателите от своя страна ще са по-сигурни в средата, където попадат рекламите им и измерването на резултатите от тях, което може да доведе и до евентуално увеличаване на местните инвестиции.*Стойностите са преизчислени и се различават от публикуваните в печатното издание на "Капитал".


© Анелия Николова Инвестициите в онлайн реклама в България нарастват за

© Анелия Николова Инвестициите в онлайн реклама в България нарастват за ...

......... млн. лв., или ръст от над 57% в сравнение с 2017 г. Делът й от дисплейната реклама е в размер на 37%, или с 12% повече спрямо 2017 г., взимайки от дела на десктоп рекламата. Данните са отчетени на база приблизително изчисление на агенциите и издателите, включили се в изследването.


© Цветелина Белутова Шестима кандидати да се състезават в конкурса за

© Цветелина Белутова Шестима кандидати да се състезават в конкурса за ...

......... БНР.Ако никой от кандидатите не получи най-малко три гласа, един час по-късно се насрочва второ заседание. В случай че и на него не бъде избран генерален директор, един час по-късно се насрочва отново заседание. Ако и на третото поредно заседание не бъде избран генерален директор на БНР, процедурата се прекратява.


За фаворит в предстоящи конкурс за генерален директор на БНТ

За фаворит в предстоящи конкурс за генерален директор на БНТ ...

......... конкурс за нов генерален директор, който да гради авторитета на БНТ като обществена телевизия, е важно да се направи одит, да се осветли финансовото състояние на медията и да има ясни критерии за избора на директор. На 3 юни ще станат известни кандидатите да оглавят държавната телевизия.Още по темата тук


© Shutterstock Границата между разбирателството и конфликта е тънка. В случая

© Shutterstock Границата между разбирателството и конфликта е тънка. В случая ...

......... заемат по-важна роля в процеса на работа, и задълбочаване на познанията им в бизнеса на клиентите", коментира Гавазов.И все пак, като във всяка връзка, за да има разбирателство, и двете страни трябва да са склонни да правят (рекламни) компромиси в името на дългосрочното партньорство, добрите резултати и развитието на пазара.


Конкурсът на БДВО показва най-доброто от постиженията на PR професията

Конкурсът на БДВО показва най-доброто от постиженията на PR професията ...

......... – TBI BankДигит@лни и успешни ЗаЕдно" - Пощенска банка, Proximity Sofia/ BBDO GroupВътрешен комуникационен отдел на годинатаПървата кънтри дирекция на КВС в България – ОББКорпоративни комуникации - "Само поискай" – A1Дигит@лни и успешни ЗаЕдно" - Пощенска банкаКомуникационна агенция на годинатаAll Channels Communication Group | More than AgencyAPRA Porter Novelli BCG


© Капитал ПРОФИЛЕкатерина Тупарева е управляващ директор и собственик на Ogilvy

© Капитал ПРОФИЛЕкатерина Тупарева е управляващ директор и собственик на Ogilvy ...

......... което е невъзможно за малка агенция.Усещате ли промяна в отношението на клиентите към рекламните агенции през последните месеци и в каква посока?За съжаление не смятам, че нещо се е променило. Изискват все повече услуги от агенциите срещу все по-малко възнаграждение, което създава проблем с кадрите и се отразява на качеството.


Режисьорът на

Режисьорът на "Дълбоката държава" Матю Паркхил: "Можете спокойно да гледате ...

......... което е и невероятно амбициозно. В момента снимаме в пустинята Сахара, не са много телевизионните продукции, които правят такива неща. Но никога не забравям, че това е и развлечение и трябва да задържиш интереса на зрителите, да поддържаш емоционалната им връзка с персонажите, и никога, никога, да не ги губиш.


По думите на Стефани Питърсън през последните 10 години медийният

По думите на Стефани Питърсън през последните 10 години медийният ...

......... Месецът на афроамериканската култура. "Работим и подкрепяме усилено ценности като устойчивост, равенство и многообразие, за да бъдем ролеви модел за това какви могат и трябва да бъдат нещата в бъдеще", казва в заключение през "Капитал" Питърсън.Повече за програмата и лекторите на Digitalk 2019 можете да научите на www.digitalk.bg и www.facebook.com/digitalkcon/.


СЕМ обяви датите на конкурса за директори на БНР и

СЕМ обяви датите на конкурса за директори на БНР и ...

......... са имали достатъчно време", коментира председателят на медийния регулатор София Владимирова, която наскоро беше преизбрана за трети път на поста.Сроковете на конкурса подсказват и друго - че властта бърза да назначи новите ръководители на двете обществени медии преди местните избори през есента, които ще са и тест за оцеляването й.


Силва Зурлева посвещава близо 20 години от професионалната си кариера

Силва Зурлева посвещава близо 20 години от професионалната си кариера ...

......... постигнатите успехи от Силва Зрулева и благодари за нейната всеотдайна работа и огромния принос за компанията през годините"."Капитал" потърси г-жа Зурлева за коментар, но тя не отговаряше на мобилния си телефон. Въпреки любезния тон на прессъобщението от него прозира, че тя е освободена от медиата не по нейно собствено желание.


© Цветелина Белутова Миналата седмица, в края на последния работен ден

© Цветелина Белутова Миналата седмица, в края на последния работен ден ...

......... че компанията не рекламира във Facebook от март 2018 г. и рекламния им бюджет за онлайн комуникация е съобразени с това. По думите им той се равнява на една трета от общия им бюджет за реклама. "Няма да има промяна в поведението ни в онлайн рекламата", казват още от компанията.


[Shutterstock] Безплатният интернет за новините скоро затваря. В очакване на

[Shutterstock] Безплатният интернет за новините скоро затваря. В очакване на ...

......... от издателя стойностно предложение4. Възприемана стойност спрямо цена:Струва ли си наистина изданието 5 или 35 долара на месец?5. Грижа за потребителяВажен ли съм за издателя? Интересува ли се той от мен?Фредерик Филу e автор в блога за медии, технологии и бизнес модели Monday Note. "Капитал" публикува текста с неговото разрешение.


All Channels спечели общо 18 награди в конкурса. © BAPRA All

All Channels спечели общо 18 награди в конкурса. © BAPRA All ...

......... PR UPКатегория "Кампания Thought leadership в PR сферата" 1-во място United Partners – Изготвяне на задълбочени анализи и стратегии базирани на данни2-ро място Аll Channels Communication Group – All Channels Evolution3-то място M3 Communications Group, Inc. – Максим Бехар – Ако мечтите ти не те плашат, не са достатъчно големи!


Емил Кошлуков ще бъде и.д. генерален директор на БНТ за

Емил Кошлуков ще бъде и.д. генерален директор на БНТ за ...

......... се определи като екстремистка и антиевропейска. "Tози избор оставя съмнение, че позицията на генералния директор на обществената медия е зависима от интересите на управляващата коалиция, от която тази партия е част. И това се случва в период преди избори, което е сериозна опасност за безпристрастността на медията", посочват от асоциацията.


[Капитал] Ако искате да получавате информация за най-важното от сектора

[Капитал] Ако искате да получавате информация за най-важното от сектора ...

......... позиции:Code Plus обяви свободна стажантска позиция в областта на дигиталния маркетинг. Matrix IT Global обяви вакантни позиции за Product marketing coordinator и Social media specialist. *Информация за корпоративни новини, кампании, предстоящи събития и свободни позиции в областта на PR, маркетинг и реклама можете да изпращате на редакционния ни e-mail: [email protected]


След френската ТF1, Павел Станчев поема унгарската TV2 © Надежда Чипева

След френската ТF1, Павел Станчев поема унгарската TV2 © Надежда Чипева ...

......... отиде в TF1 Павел Станчев беше глaвeн изпълнитeлeн диpeĸтop нa bТV Меdіа Grоuр. Преди тази позиция беше главен изпълнителен директор за Югоизточна Европа в "Антена груп", най-голямата гръцка медийна група.Станчев има над 20-годишен опит в големи международни медийни групи: RTL Group, HBO (Румъния), Dogan Media Group и Ringier AG (Швейцария).


[Shutterstock]

[Shutterstock] "Интернетът разкъса потребителското пътуване, като промени поведението на хората, ...

......... творческите си решения, като по-скоро "празнуват сивотата на живота, отколкото да идеализират посланието". "Ние вярваме, че това ни позволява да използваме тон на комуникация, който винаги е човешки и приемащ. Никога скучeн", казва в заключение Нажот.Повече за програмата и лекторите на Digitalk 2019 можете да научите на www.digitalk.bg и www.facebook.com/digitalkcon/.


Още по темата Седмичен бюлетин за маркетинг и реклама (27

Още по темата Седмичен бюлетин за маркетинг и реклама (27 ...

......... строи малки къщи (ADUs), които най-често се срещат зад големите крайградски жилища и най-често се наемат от Airbnb.Свободни позиции:Дигиталната агенция Interactive share отвори стажантска позиция. *Информация за корпоративни новини, кампании, предстоящи събития и свободни позиции в областта на PR, маркетинг и реклама можете да изпращате на редакционния ни e-mail: [email protected]


© Shutterstock Още по темата Рекламните агенции - между миналото и

© Shutterstock Още по темата Рекламните агенции - между миналото и ...

......... Group обжалваха решението пред Върховния административен съд. Изслушванията по делото са предвидени за 12 март 2019 г.Постепенно компанията - майка на bTV, Central European Media Enterprises също започна да продава бизнесите си в Европа, но до сделка на българската група може да се стигне евентуално в началото на следващата година.


Мария Тодорова, съоснователката и изпълнителен директор на NEXT-DC © Цветелина Белутова

Мария Тодорова, съоснователката и изпълнителен директор на NEXT-DC © Цветелина Белутова ...

......... казва Тодорова. От началото на тази година агенцията вече има няколко телевизионни продукции. По думите на Тодорова Лондон е само началото на засилването на международната им дейност. През британската столица агенцията ще се опита да стигне и до другите силно развити рекламни пазари в Европа - Германия, Холандия и Австрия.


Още по темата Седмичен бюлетин за маркетинг и реклама (20

Още по темата Седмичен бюлетин за маркетинг и реклама (20 ...

......... те го наричат, тон в гласа зад кадър от кампанията. Повече по темата може да прочетете тук>>Свободни позиции:Xplora обяви вакантна позиция за Social media specialist. *Информация за корпоративни новини, кампании, предстоящи събития и свободни позиции в областта на PR, маркетинг и реклама можете да изпращате на редакционния ни e-mail: [email protected]


12 Максим Стоименов, творчески лидер и Андре Сайедж, управляващ партньор

12 Максим Стоименов, творчески лидер и Андре Сайедж, управляващ партньор ...

......... - годината на крадеца, рекламодател "Загорка" АД, агенция All Channels Communications GroupТрето мястоКампания Rate love over hate, рекламодател Staptoburger, агенция proof.Категория BRAVEПърво мястоКампания Rate love over hate, рекламодател Staptoburger, агенция proof.Второ мястоКампания Dextrophobia - Blind Date, рекламодател Dextrophobia Rooms, агенция proof.Трето мястоКампания Heineken: The Signal, рекламодател Heineken Bulgaria, агенция NEXT-DC


Още по темата Какви са тенденциите на пазара на събития

Още по темата Какви са тенденциите на пазара на събития ...

......... директор на MullenLowe Swing.По всичко личи, че предстои турбулентна година за рекламните агенции, които със своята трансформация се лутат между миналото и настоящето, но едно е ясно - само най-бързите и адаптивни ще оцелеят.В следващите издания на "Капитал" поредицата ще продължи с класации на медийните, дигиталните, PR и BTL агенции.


[БАКА] Още по темата Най-интересните проекти в

[БАКА] Още по темата Най-интересните проекти в "Effie България" 2018 ...

......... Noble GraphicsПродуцентска къща: SwitchМедийна агенция: MindshareДигитална агенция: All Channels CommunicationМедийна агенция: ББДО Груп/Медия Дайрекшън ОМДКатегория "Промоции"Сребърна награда EffieКампания: TUBORG MUSIC PROMOКлиент: Carlsberg BulgariaАгенция: Noble GraphicsПродуцентска къща: SwitchМедийна агенция: Initiative BulgariaБронзова награда EffieКампания: ТопчовцитеКлиент: Kaufland БългарияАгенция: Noble GraphicsМедийна агенция: MindshareПродуцентска къща: NullaДигитална агенция: All Channels CommunicationМедийна агенция: ББДО Груп/Медия Дайрекшън ОМД


Едва 10% от гражданите смятат, че българските медии са независими

Едва 10% от гражданите смятат, че българските медии са независими ...

......... с тези медии", каза Спасов. С ирония той коментира, че като следи последните твърдения на управляващите и лично на премиера Бойко Борисов, които твърдят, че в страната има пълна свобода на медиите, няма да се изненада политиците да се окажат въпросният 1% от анкетираните, за които медиите са "напълно независими".


Заседание на КЗК (Комисия за защита нa конкуренцията). Отчет за

Заседание на КЗК (Комисия за защита нa конкуренцията). Отчет за ...

......... Иванчев коментира пред "Капитал", че именно в рамките на организацията трябва да се инициира дискусия за проблемите на пазара и практиките при използването на рекламни слогани и твърдения. "Трябва да говорим открито, както и всички други участници на онлайн пазара, защото само така може да се развиваме", казва още той.


Още по темата Голямата работа на рекламните агенции Кои са

Още по темата Голямата работа на рекламните агенции Кои са ...

......... обяви вакантни позиции за копирайтър и графичен дизайнер. Mediapost hit mail обяви вакантна позиция за Junior PPC expert.Matrix global обяви вакантна позиция за маркетинг координатор. *Информация за корпоративни новини, кампании, предстоящи събития и свободни позиции в областта на PR, маркетинг и реклама можете да изпращате на редакционния ни e-mail: [email protected]


© Fred Prouser Още по темата Златната ера да си зрител

© Fred Prouser Още по темата Златната ера да си зрител ...

......... преди година HBO GO даде възможност на клиентите си за директен абонамент без посредничеството на оператори. Това стана едновременно възможно в България, Словения, Хърватия, Сърбия, Черна гора, Македония и Босна и Херцеговина. Така не е нужен абонамент за кабелни услуги или мобилен оператор, за да се получи достъп до платформата.


Медийният закон на Пеевски бе приет след обществено обсъждане в

Медийният закон на Пеевски бе приет след обществено обсъждане в ...

......... и тежести на доставчиците на медийни услуги."Смятаме, че информацията за финансирането на медиите трябва да бъде публична, но в същото време трябва да съществуват гаранции, че въвеждането на каквато и да било регулация в медийната област няма да бъде използвано за репресии срещу свободата на словото", категорични са от АЕЖ.


© Цветелина Ангелова Още по темата Иванка Кючукова: Пропускат се добри

© Цветелина Ангелова Още по темата Иванка Кючукова: Пропускат се добри ...

......... така че нашата визия е да продължаваме да развиваме международната и регионалната си дейност. В същото време сме нетърпеливи да добавим добре функциониращи независими агенции към нашата група, предлагащи услуги най-вече в областта на дигиталните и видео продукции, така че може би някои стартъпи или придобивания са в плановете ни.


© Надежда Чипева Още по темата Ангелос Парасхакис: Темповете на растеж

© Надежда Чипева Още по темата Ангелос Парасхакис: Темповете на растеж ...

......... години?Ще прави това, което прави и сега. Ще бъде близо до клиентите, ще им помага стратегически за ефикасно развитие на бизнеса им, за ефективно оползотворяване на бюджетите им. Ще бъде партньор и консултант в полза на бизнеса на клиентите, подплатено с технологии, данни и все повече съдържание, интегрирано в комуникацията.


© Надежда Чипева Още по темата Радослав Бимбалов: Бързата дигитална среда

© Надежда Чипева Още по темата Радослав Бимбалов: Бързата дигитална среда ...

......... ще прави вашата компания след пет години?Зависи какво ще се случи с пазара. Планирам да се занимавам с комуникация, но какъв вид комуникация - зависи от пазара. Той се променя доста, потребностите на клиентите са различни, както и потребителите, заради което и не можем да продължим да правим старите неща.


© Капитал Още по темата Голямата работа на рекламните агенции Кои

© Капитал Още по темата Голямата работа на рекламните агенции Кои ...

......... откроява разликата между компаниите, които са превърнали трансформацията в свой приоритет, и тези, които се опитват да наваксат в последния момент.Какво ще прави вашата компания след пет години?Ще бъде водещ фактор в начина, по който се изграждат брандове у нас, предлагайки на своите клиенти бизнес стойност и ефективен бизнес ръст.


© Надежда Чипева Още по темата Радослав Бимбалов: Бързата дигитална среда

© Надежда Чипева Още по темата Радослав Бимбалов: Бързата дигитална среда ...

......... продуктова линия, която да развиваме паралелно на All Channels. Едната е старта на крафт бира, a освен това започнахме и фестивал за храна, който се надявам да стане традиция и да прерасне в една екосистема от бизнеси за храни и напитки, които да можем да развиваме в България и чужбина.


© Надежда Чипева Още по темата Радослав Бимбалов: Бързата дигитална среда

© Надежда Чипева Още по темата Радослав Бимбалов: Бързата дигитална среда ...

......... каже, защото за период от една, две години индустрията ни се променя толкова много, за колкото преди бяха нужни 10 години. Има отрицателни неща от гледна точка на сегашния рекламен модел, но индустрията е в дълбок процес на трансформация и ние, както всички останали, се опитваме да следим тези тенденции.