Читателят на 2018 г. в Регионалната библиотека

Читателят на 2018 г. в Регионалната библиотека "Христо Смирненски" Красимир ...

......... Най-четеният български автор е Стоян Цветкашки, който изпреварва Елин Пелин и Алеко Константинов. Най-четените чуждестранни книги през 2018 г. са "Под опека" на Сандра Браун, "Моят път към теб" на Никълъс Спаркс и "Хамлет" на Уилям Шекспир. Най-четеният чуждестранен автор е Нора Робъртс, следвана от Даниел Стийл и Сандра Браун.


Софийската фирма „Архкон проект“ ЕООД спечели дело срещу община Хасково

Софийската фирма „Архкон проект“ ЕООД спечели дело срещу община Хасково ...

......... да брои и за частично неразплатени дейности по установяване на техническите характеристики, технически паспорт и енергийна ефективност за 37 възложени обекта на територията на Хасково, заедно с лихвите. Общината ще трябва да изплати на фирмата и 6697 лв. разноски по делото. Решението подлежи на обжалване пред Апелативния съд в Пловдив.


Изкупната цена на меда падна и това принуждава много от

Изкупната цена на меда падна и това принуждава много от ...

......... година пчеларите в Елена се разбрали с кметството и третирането на земеделските площи било извършено през нощта. Пръскането през деня е много опасно, защото води до отравяне. В Плевенско и Толбухинско измрели цели пчелини. В препаратите, които се използват, не трябва да съдържат никотин, за да бъдат безвредни за пчелите.


В началото на годината обикновено сме склонни да даваме тържествено

В началото на годината обикновено сме склонни да даваме тържествено ...

......... на две чаши вино или бира на ден намалява шансовете ни да умрем по-рано с 18%. Що се отнася да кафето, то пиенето на две чаши сваля шансовете да се споминем без време само с 10 на сто. Важно е да се знае, че умереното потребление е от ключово значение.


Топмоделът Ивелина Чоева е на корица на най-популярното списание за

Топмоделът Ивелина Чоева е на корица на най-популярното списание за ...

......... Bazaar, Cosmopolitan и Glamour. Пътувала е за модни ангажименти в Милано, Истанбул, Париж, Лондон, Банкок, Дубай и Ню Йорк.В момента Ивелина работи в Лондон като маркетинг специалист за два световноизвестни модни бранда. Благотворителността също не е чужда за нея, а скоро предстои да представи новите си проекти и в България.


Пазарът на недвижими имоти през 2019 г. най-вероятно ще запази

Пазарът на недвижими имоти през 2019 г. най-вероятно ще запази ...

......... и тристайни апартаменти, но напоследък има търсене и на едностайните. Става въпрос за жилища около 45 квадрата, които най-често се купуват с цел инвестиция и последващо отдаване под наем”, обясняват брокерите на агенцията. Осигуреното паркомясто и добрата локация са сред основните претенции на купувачите, допълват те. Снимки от Наташа МаневаГЕРБ, БСП, ДПС и Обединените патриоти са четирите партии, които

ГЕРБ, БСП, ДПС и Обединените патриоти са четирите партии, които ...

......... парламентарен вот Обединените патриоти са трета политическа сила със 7,6% от вота, а ДПС - четвърта, с 6,2%. Към момента останалите партии не прескачат 4-процентовата бариера.Ако днес се проведат избори за Народно събрание 52% от българите заявяват, че категорично биха отишли до урните, а други 10% отговарят с "по-скоро да".


Присъди за нападение на полицай получиха двама роми навръх празника

Присъди за нападение на полицай получиха двама роми навръх празника ...

......... влезли в пререкание с дошлия по служба полицай Димитър Кючуков. Васил Колев ударил служителя с улук и му причинил лека телесна повреда. Пострадалият бе с контузия на главата, кръвонасядане и оток. В непристойни действия бе обвинен и 34-годишният Васил Георгиев, който замахнал с вила към ранения полицай и негов колега.


В днешно време биопчеларите в България трудно оцеляват. Същото важи

В днешно време биопчеларите в България трудно оцеляват. Същото важи ...

......... като лавандула, къпина, шипка, подбел, дива коприва. Пчелинът има сертификат за биологично производство от 2004 година. Цвятко Начев е един от фермерите, който със съдействието на Фондация „Биоселена“, е подпомогнат по българо-швейцарския проект „За Балкана и хората“. Благодарение на проекта се е оборудвал с машина за производство на восъчни основи.


Агрометеорологичните условия ще са с повишена динамика през второто и

Агрометеорологичните условия ще са с повишена динамика през второто и ...

......... част от източните и югозападните райони (Долен чифлик, Сливен, Кюстендил). През януари, през относително по-топлите периоди, по Черноморието и по долината на река Струма част от есенните посеви ще преминават от дълбок в относителен покой, но вероятността за възобновяване на вегетационните процеси при зимните житни култури и рапицата е малка.


Законът за защита на растенията тотално обезличи професията агроном, а

Законът за защита на растенията тотално обезличи професията агроном, а ...

......... с благословията на БАБХ. Колкото и да не е за вярване, но е факт, че автошкола провежда онлайн курсове за получаване на сертификат за работа с продукти за растителна защита. Обява за това се върти в интернет. Същата автошкола предлага и оферти с 50 на сто намаление на такъв курс.Хранителните продукти, имитиращи млечните, от вчера се предлагат само с

Хранителните продукти, имитиращи млечните, от вчера се предлагат само с ...

......... във вид на сирене са изконсумирани 12 хиляди тона палмова мазнина. В България има над 260 млекопреработвателни предприятия, като от тях 30-40 фирми използват растителна мазнина. Тя се наслагва в човешкото тяло и трудно се преработват от организма. Цената на качественото сирене трябва да е поне 9 лева, според експерти.


От няколко години сме свидетели на постоянен спад на лихвите

От няколко години сме свидетели на постоянен спад на лихвите ...

......... в дългосрочен план рефинансирането е изгодно и би спестило над 8 хил. лв за следващите 18 години, но ако планираме да погасим предсрочно кредита в рамките на следващите 3 години (например от продажба на недвижим имот), реално рефинансирането може да се окаже и че е оскъпило цената на нашия кредит.


Петър ТРИФОНОВ Ако имате малко време през уикенда, отидете до

Петър ТРИФОНОВ Ако имате малко време през уикенда, отидете до ...

......... В цялата околна гора има големи скали от които се вижда цялата околност. Някои са изключително красиви, когато се покрият с 10-сантиметров дебел мъх. Отстрани на параклиса тръгва горска пътека, която след 200 метра води до удивителните Герчови водопади. Става дума за горски поток, който минава през стъпаловидно начупена скала.


Пловдивското семейство Николови прекарва цялото си свободно време, работейки доброволно

Пловдивското семейство Николови прекарва цялото си свободно време, работейки доброволно ...

......... задържа в дома си. Доброволческата работа ги изтощава, лишава ги от друго свободно време, но накрая те са щастливи. Николови инвестират голяма част от личното си време и в сбирките на комитет "Родолюбие". Той се събира обикновено веднъж в седмицата. Понякога за някои възстановки се налага да се правят репетиции.


Лично дизайнерката Донатела Версаче е избрала един от най-успешните български

Лично дизайнерката Донатела Версаче е избрала един от най-успешните български ...

......... от деветдесетте със смели цветове и принтове с винтидж логото на марката. Българката работи с най-големите модни брандове. Миналия септември дефилира заедно с Кая Гербер и Наташа Поли. Те представиха пролетно-лятната колекция на Версаче на Седмицата на модата в Милано. Само за 2017-а се е изявявала за Балмейн и Шанел.Южнокорейският автомобилостроител Hyundai представи на изложението за потребителска електроника в

Южнокорейският автомобилостроител Hyundai представи на изложението за потребителска електроника в ...

......... се придвижва по традиционния начин, допълни той. Друго възможно приложение на Elevate е като такси за хора с намалени двигателни способности, тъй като може да ги взима от площадката пред апартамента им. Според ръководителите на проекта превозното средство може да се използва и за проучвания на Луната или на Марс.


Пловдивското семейство Николови прекарва цялото си свободно време, работейки доброволно

Пловдивското семейство Николови прекарва цялото си свободно време, работейки доброволно ...

......... Курса водил Франц Кадири. Ивайло бил много впечатлен от едно видео, което показвало откриването на Европейска столица на културата в Полша. „Там даваха в близък план лицето на едно момиченце и на майка му. Ето такова изражение искам да видя в стотици пловдивски лица на 12 януари”, казва тетевенският патриот.


Днес Галина Георгиева - журналистАлександър Дойнов - актьорВаня Цветкова -

Днес Галина Георгиева - журналистАлександър Дойнов - актьорВаня Цветкова - ...

......... Днес Галина Георгиева - журналистАлександър Дойнов - актьорВаня Цветкова - актриса Георги Торнев - продуцент и режисьор на клипове и тв предавания Мартин Герасков - актьор


Белезници щракнаха около китките на пазарджишки наркодилър, организирал разпространение на

Белезници щракнаха около китките на пазарджишки наркодилър, организирал разпространение на ...

......... се потвърдили напълно. В хода на разследването било установено, че младият мъж е дилър на дрога за територията на Пазарджик и близките села. Първоначалният 24-часов арест е удължен от прокуратурата с още 72 часа. Очаква се обвинението да поиска от Районен съд - Пазарджик постоянното задържане на наркодилъра под стража.


Електронната рецепта ще оптимизира разходите за лекарства и ще подобри

Електронната рецепта ще оптимизира разходите за лекарства и ще подобри ...

......... лекарства обхваща 1.5 пъти по-малко пациенти, но струва 5.5 пъти повече, изтъкна специалистът. При злокачествените заболявания вследствие на генерично навлизане и употреба има понижение на разходите за лечение на едно лице от 664.61 лв. през 2014 г. до 541.28 лв. през 2016 г., или спад от 18.6%, отбеляза още Шарков.


Мутирал щам на свинския грип е най-голямата опасност през тази

Мутирал щам на свинския грип е най-голямата опасност през тази ...

......... да се окажат фатални за здравето им. Най-добре е да си останат вкъщи да се лекуват и да избягват контакти с други хора. Най-ефективно се лекува антивирусното лечение в първите от 24 до 46 часа от неговото появяване. Приемането на лекарства е наложително да се прави след консултация със специалист.


Генетици и биолози от Калифорнийския университет в Сан Диего са

Генетици и биолози от Калифорнийския университет в Сан Диего са ...

......... на ракови стволови клетки в спящо състояние и с резистентност към терапии. Учените отбелязват, че стволовите клетки могат да помогнат дори на пациенти в терминален стадий на заболяването, а сред раковите болести, с които може да се води борба по този начин, са ракът на млечната жлеза и чернодробният рак.


Смъртността през зимата е епидемиологичен факт, който никой не оспорва.

Смъртността през зимата е епидемиологичен факт, който никой не оспорва. ...

......... на студа. Но хипотермията, пряко свързана с ниските температури, е причина за само 1% от смъртността в студовете. В действителност студът не убива директно, а утежнява съществуващите патологии като сърдечните болести, мозъчните инсулти, заболяванията на дихателните пътища. Според статистиката смъртността от тези болести нараства почти линейно с падането на температурите.


Иде ли краят на заблудата с продажбата на млечни и

Иде ли краят на заблудата с продажбата на млечни и ...

......... на немлечни мазнини върху опаковките на продукт, претендиращ да е "бяло саламурено сирене". Имуществена санкция по 40 хил. лв. отнесоха "Рафтис - милк" ЕООД , "Сирма Приста" АД и "Чех - Йосиф Новосад" ООД. Сумата бе 1% от нетните приходи от продажби на всяка от фирмите за предходната финансова година.


Строителната продукция у нас се върна към растеж след два

Строителната продукция у нас се върна към растеж след два ...

......... ни по най-висок месечен ръст на строителството се нареждат Словения и Словакия със съответно 2,2% и 1,4%. На годишна основа строителната продукция в България се повишава с 1,8% след два поредни месеца на спад, сочат данните на Евростат. Това отрежда на страната ни десето място сред страните членки на ЕС.


Шестстотин български шофьори на тирове ще окупират утре сградата на

Шестстотин български шофьори на тирове ще окупират утре сградата на ...

......... се връщат в страната на всеки четири седмици, както и условието почивката да бъде извън кабината на камиона. Шофьорите твърдят, че тази организация е неизгодна, защото ще губят пари, а мотелите, в които могат да нощуват, нямат охраняеми паркинги, където биха могли да оставят на сигурно тировете.ТЕКСТ ПОД СНИМКА:Петко Ангелов


25-годишният безработен пловдивчанин Кристиян Бъчваров, който все още живее с

25-годишният безработен пловдивчанин Кристиян Бъчваров, който все още живее с ...

......... Районното в следствения арест. Те станали свидетели на обиска в дома им, който служителите на МВР предприели след ареста. Там също е открит пакет с бяло вещество. Според тях доказателството е подхвърлено от двама приятели на Кристиян, които по това време били в апартамента и чакали момчето да се прибере.


Опашки се извиха още в първия ден от раздаването на

Опашки се извиха още в първия ден от раздаването на ...

......... - 0.600 кг, риба херинга - 0.170 кг, пиле фрикасе - 0.300 кг, зрял боб - 2 кг, конфитюр - 0.500 кг, ориз - 2 кг, олио - 3 л.Продуктите се получават срещу документ за самоличност и подпис при спазване на всички изисквания на Регламента за защита на личните данни.


Дузина дела за съжителство с малолетни и непълнолетни е разгледал

Дузина дела за съжителство с малолетни и непълнолетни е разгледал ...

......... на закона не попадат тези, които също не са пълнолетни към момента на започналото незаконно съжителство. По данни на социалните натурални помощи като непълнолетни майки през 2018 г. са получили над 110 момичета от всичките 11 общини в Хасковска област. Помощите не са парични, раздавани са бебешки храни и памперси.


Руският президент Владимир Путин посрещна Рождество в храма, в който

Руският президент Владимир Путин посрещна Рождество в храма, в който ...

......... литургия. Държавният глава се нареди до обикновените миряни, след което запали свещи. По традиция Путин не посреща в Москва Рождество, което в Русия се празнува на 7 януари, а избира църква в страната. С топовен изстрел държавният глава даде началото на празненствата в родния си град по случай християнския празник.


Земеделски производители ще бъдат включени в обучение за опазване на

Земеделски производители ще бъдат включени в обучение за опазване на ...

......... за рециклиране в района на град Мерич, а мобилна лаборатория ще заработи в Хасковска област. Ще бъде извършено изследване на състоянието на почвените ресурси от двете страни на границата. Трансграничното българо-турско пространство е бързо развиваща се област със специфични географски, икономически и екологични особености, изискващи специални усилия за тяхното управление.


През януари усилията на зеленчукопроизводителите са насочени към подготовката по

През януари усилията на зеленчукопроизводителите са насочени към подготовката по ...

......... До средата на месеца се засяват семената на доматите, пипера, зелето и карфиола. Започва залагането за рътене на семената на ранните картофи. Това се извършва в помещения на тъмно при температура 15-18 градуса. Ако местата, където ще се отглежда разсадът, са заселени с попово прасе, преди сеитбата се разхвърлят примамки.


Националното сдружение на общините в България иска част от средствата

Националното сдружение на общините в България иска част от средствата ...

......... зам.-председателят на НСОРБ и кмет на Димитровград Иво Димов (ГЕРБ). Общата дължина на републиканската пътна мрежа и на общинската е почти една и съща - около 20 000 км, а разходите са в съотношение 1:9. Освен четвъртокласната пътна мрежа общините поддържат и над 57 000 км улична мрежа, уточни Димов.


Затворник, който бил преместен за няколко дни от Врачанския в

Затворник, който бил преместен за няколко дни от Врачанския в ...

......... предпоставки за увреждане на психическото и физическото здраве на лишените от свобода. Поради тези причини административните магистрати осъдили Главна дирекция “Изпълнение на наказанията” да изплати двеста лева обезщетение за неимуществените вреди и страдания, претърпени от затворника в ареста. Останалите 119 800 лева били отказани. Решението подлежи на обжалване пред ВАС.


Лекари и социални работници в Пазарджик се видяха в чудо,

Лекари и социални работници в Пазарджик се видяха в чудо, ...

......... да си го вземе, когато то оздравее. Защото каквито и да са родителите, няма по-добро място от семейната среда за всяко дете. На 2 януари те са посетили „Закрила на детето“, предложено им е да подпишат заявление, че искат да си вземат момиченцето. Изненадващо, майката и бащата отказали да подпишат.


Майка на 21 деца във Великобритания шокира тв аудитория с

Майка на 21 деца във Великобритания шокира тв аудитория с ...

......... Сю Радфорд сподели, че отново е бременна, пред Channel 4 в компанията на своята половинка Ноел. За последно многодетната майка е забременяла през септември 2017 г., като тогава обещава, че това ще е последното дете.Семейството се издържа, работейки в собствена сладкарница, в която са ангажирани всички работоспособни членове на фамилията.


В наши дни е почти невъзможно да избягаме от преработените

В наши дни е почти невъзможно да избягаме от преработените ...

......... добавя в прекалени количества, за да се гарантира по-добър вкус и по-дълъг срок на годност. Нуждаете се средно от около 1500 до 2300 мг натрий на ден (0.75 до 1 ч.л. сол).Прекалената консумация на сол води до редица проблеми, като задържане на вода в организма, подуване, високо кръвно налягане.От Обекти.бг


Търговията на имитиращи продукти, съдържащи в състава си мляко, прецизира

Търговията на имитиращи продукти, съдържащи в състава си мляко, прецизира ...

......... на отделни щандове или обособени места с надпис „Имитиращи“. Ясно трябва да бъдат обозначени и компонентите, използвани като частични или пълни заместители на млечните съставки.Имитиращи продукти на пазара, чието етикетиране не отговаря на изискванията, могат да се предлагат до изчерпване на количествата, но не по-късно от 14 януари 2019 г.


Неви разкри няколко трика, с които можем да улесним завръщането

Неви разкри няколко трика, с които можем да улесним завръщането ...

......... първи в списъка ви са плодовете и зеленчуците! Водата също е важна. Хидратирайте се! Пийте вода, дори да не се чувствате жадни! По-голямата част от нашето тяло се състои именно от вода. Когато поддържаме тялото си добре хидратирано, подпомагаме естествените процеси в него, а и този на детоксикацията", препоръчва Неви.


Търсачи на силни усещания се редят па опашка за участие

Търсачи на силни усещания се редят па опашка за участие ...

......... билет от 100 000 долара. Турът предвижда 8-часово потапяне до останките на дълбочина 3795 м. Корабът потъва при сблъсък с айсберг в Северния Атлантик на 15 април 1912 г. От 2208 души на борда оцеляват само 705. През 2022 г. курса Англия - САЩ ще пропътува точно копие на "Титаник".


Хиляди са случаите на физическо и сексуално малтретиране на деца

Хиляди са случаите на физическо и сексуално малтретиране на деца ...

......... Туам не е единствената ситуация, компрометираща Католическата църква в Ирландия. За времето от 1922 г. до 1996 г. над 10 000 момичета и жени са работили безплатно в перални, ръководени от католическите монахини. Те са държани там практически като робини, а родените от тях бебета били отнемани за принудително осиновяване.


Избелващите процедури при стоматолог са скъпи, а и не понасят

Избелващите процедури при стоматолог са скъпи, а и не понасят ...

......... получи хомогенна смес, подобна на паста за зъби. С помощта на четка нанесете сместа по зъбите и ги изтъркайте внимателно в продължение на около 2 минути с кръгови движения. Изплакнете и повторете процедурата отново. Не използвайте домашни пасти за избелване на зъби, ако имате инфекции или заболявания на устната кухина!


Умберто Еко, автор на литературните шедьоври „Името на розата

Умберто Еко, автор на литературните шедьоври „Името на розата"“ и ...

......... Айрес, Москва, Берлин, „Св. Климент Охридски" - София. Бъдещата съпруга на руския президент е родена в Алтайски край. Завършва Московския държавен университет (МГУ). От 1960 до 1979 г. преподава политология в Ставрополския университет. Кандидат на социологическите науки. Умира през 1999 г. Астралният близнак има по-дълъг живот - до 2016 г.


На 5 януари 1968 г. СССР и още 4 държави

На 5 януари 1968 г. СССР и още 4 държави ...

......... заловен и изпратен в Москва заедно с още няколко свои съратници, където е принуден да подпише протокол, признаващ инвазията в Чехословакия. Окупацията принуждава хиляди будни жители на Чехословакия да емигрират на Запад. От социалистически режим бягат предимно висококвалифицирани кадри и добри професионалисти. Западните страни приемат без никакви пречки тези емигранти.


България е на второ място по показател среден престой в

България е на второ място по показател среден престой в ...

......... нас е Австрия с над 250 хоспитализации на 1000 души. Средният показател за целия ЕС е близо 170 на 1000. В България лечебните заведения разполагат с една от най-големите бройки легла за активно лечение, като на 1000 души се падат 6 легла, а за ЕС е средно 4,2 на 1000.


Пиарът на офиса на НАП в Хасково Божана Илиева и

Пиарът на офиса на НАП в Хасково Божана Илиева и ...

......... се превърнал в двоен празник, защото майката на радостния татко - Силвия, празнувала имения си ден. Тя е детска учителка. Другият щастлив дядо пък е ортопедът от Хасково д-р Евгени Генов. Екипът на “Хасковска Марица" желае на младите родители юнакът да расте жив и здрав и много да ги радва!


Грипът удари по празниците, а заболеваемостта тепърва ще расте, тъй

Грипът удари по празниците, а заболеваемостта тепърва ще расте, тъй ...

......... след няколко дни без специфично лечение тези симптоми отшумяват, каза Кунчев. В първия учебен ден след празниците някои родители не пусната децата си в клас именно защото се очаква висока заболеваемост. Здравните власти ще реагират късно, когато всички се разболеят. Тогава от грипна ваканция полза няма да има, коментират майки.


Точно 30 години след началото на прехода държавата най-сетне смята

Точно 30 години след началото на прехода държавата най-сетне смята ...

......... млн. лв. В бюджета за 2019 г. за осребряване са заложени 11.1 млн. лв., което значи, че парите са почти напълно осигурени и оставащите около 2000 влога успешно ще бъдат изплатени до края на годината. Общо за последните 20 години държавата е платила 314 млн. лв. на притежателите на лихвоточки.


Сметките за ток за декември месец със сигурност ще бъдат

Сметките за ток за декември месец със сигурност ще бъдат ...

......... година. Пикът в потреблението е бил регистриран на 31 декември вечерта. Добрата новина е, че по време на коледните празници потреблението е било идентично на миналогодишното. А лошата новина е, че през тази седмица се задава студ, което неминуемо ще напомпа сметките за ток на домакинствата от Пловдив и региона.


Иск срещу КАТ е заведен в Хасковския административен съд от

Иск срещу КАТ е заведен в Хасковския административен съд от ...

......... "Деянието е извършено виновно, когато е умишлено или непредпазливо. При умишленото деяние деецът съзнава общественоопасния характер на деянието, предвижда настъпването на общественоопасните последици и иска или допуска този резултат. Без вина няма и отговорност", пише в решението на Темида, с което на 15 октомври 2018-а актът на димитровградчанина бе отменен.


Всеки шофьор или кандидат-купувач може да провери онлайн дали избраният

Всеки шофьор или кандидат-купувач може да провери онлайн дали избраният ...

......... да минат преглед, си поръчват фалшиви стикери, сочат данни на Министерството на транспорта. Измамата обаче може да лъсне, ако бъде въведен номерът на запазения стикер и този на автомобила. От 2019 г. водачите вече няма да могат да минат технически преглед и ако имат неплатена глоба за шофиране без винетка.


На 2 януари 1958 г. влиза в действие първата българска

На 2 януари 1958 г. влиза в действие първата българска ...

......... 10 300 души, от които 5700 миньори, 1150 инженери, 250 монтажници, техници и служители. В монтажа на БЕЦ "Батак"участват специалисти от СССР.Рехабилитацията на ВЕЦ "Батак", приключила през 2001 г., увеличава мощността на централата на 48 МВт със средногодишно производство от 110 милиона кВтч електроенергия. Добива се от 4 турбинни агрегата.


И така, местейки се от дивана на масата и обратно,

И така, местейки се от дивана на масата и обратно, ...

......... често не можем да осъзнаем, че сънят е особено важен не само за красотата ни, но и за нашата форма. Когато тялото ви страда от липса на достатъчно сън, се включват два хормона - грелин и лептин, които са виновни да изпитвате непрекъснат глад и това води до преяждане.Източник: missbloom.bg


Банско се превърна в столицата на празненствата за родните ВИП

Банско се превърна в столицата на празненствата за родните ВИП ...

......... Николай Михайлов този път избраха доста консервативни тоалети, сръбската футболна съпруга на Валери Божинов реши и да покаже повече от себе си. "Новата година е пред нас като глава от книга, която чака да бъде прочетена", написа Лозанова под снимките, докато Райкова и любимият Благо се спряха на класически пожелания.


Григор Димитров даде специално интервю пред Max Sport преди старта

Григор Димитров даде специално интервю пред Max Sport преди старта ...

......... момента е време само за позитивизъм и настройка за мачовете.За Новата година пожелавам на всички да са живи и здрави, което е и най-важното нещо. Благодаря много за подкрепата през всички тези години, която продължава и днес. Надявам се, че ще мога да ги радвам още повече”, завърши Григор Димитров.


Има основание да кажем, че политиците си тръгват с малко

Има основание да кажем, че политиците си тръгват с малко ...

......... ЕС не се е изправял пред толкова важни и толкова сериозни избори. Много важно е българските граждани да разберат това, че трябва да гласуват. Много съществен и важен е въпросът как ще изглежда европейският парламент в следващите години. Това пряко ще се отнася и пряко ще определя перспективите на България.


Който посети за първи път Будапеща, със сигурност ще се

Който посети за първи път Будапеща, със сигурност ще се ...

......... в тайна като на кока-кола, но вкусът му далеч не е толкова популярен като този на американската напитка. Смесица от люто, горчиво и сладко, той е интересен, но доста нетипичен за българския любител на спиртните напитки. Така че, ако го носите армаган за някого в родината, рискувате да го разочаровате.


Светлана Тилкова - Алена е най-известният астролог в България. Родена

Светлана Тилкова - Алена е най-известният астролог в България. Родена ...

......... - В годината на Юпитер цветовата гама, носеща ни хармония, е тази на планетата - синьо, виолетово, кралско червено. Минералите са топаз и рубин. Родените във всички знаци сами могат да изберат дали техните бижута ще са със златен или сребърен обков. Талисмани и амулети не е нужно да носите.


Протеин, който се синтезира от активирани макрофаги и Т-клетки, може

Протеин, който се синтезира от активирани макрофаги и Т-клетки, може ...

......... Въз основа на тези данни биолозите са разработили лекарство, което с една инжекция спира напълняването. Протеинът интерлейкин 6 (IL-6) може да „заблуди” тялото и да накара клетките и мускулите активно да се освобождават от подкожната мазнина. Така той действа като стимул за процеса на изгаряне на големи количества подкожна мазнина.


Без какво не може новогодишната трапеза? Ако питате чревоугодниците, отговорите

Без какво не може новогодишната трапеза? Ако питате чревоугодниците, отговорите ...

......... полунощ на Нова година съвсем символично се изяждат дванадесет зърна грозде.= Само за моми и ергени =Старите българи вярвали, че ако мома и ерген сложат първото парче от новогодишната баница под възглавницата си, ще сънуват бъдещите си половинки. Историята обаче мълчи за реални доказателства за мистичната сила на новогодишната баница.


Ямен комплекс може да даде информация, която ще е от

Ямен комплекс може да даде информация, която ще е от ...

......... битови нужди.В централната част на площта била проучена жилищна структура от късния неолит. В него имало каменни и керамични боздугани, култови масички и голямо количество керамични съдове. Интерес представлявал и проучен гроб от къснобронзовата епоха. Тялото е в поза "хокер", а в ръцете си погребаният държал бронзов кинжал и съд.


За първите десет дни от началото на уеб сайта www.bgtoll.bg

За първите десет дни от началото на уеб сайта www.bgtoll.bg ...

......... електронна винетка е обработена и преобразувана ли е винетката.Шофьорите, на които до края на 2018 г. им предстои пътуване и в момента нямат валиден стикер, могат да купят предпочитаната хартиена винетка и ако нейната валидност изтича през 2019 г., не е задължително да я конвертират в електронна, напомнят от АПИ.


Правилата, по които ще плащаме медицинската дейност догодина, подписаха Българският

Правилата, по които ще плащаме медицинската дейност догодина, подписаха Българският ...

......... пациентите ще трябва сами да плащат документи като медицинско за брак, извършена имунизация. Напрежението сред лъчетерапевтите беше туширано, като не беше направена промяна в механизма на финансиране. Цените в повечето случаи се запазват почти същите, като само за някои има повишение на плащаните досега цени с около 5 на сто.


20 млн. лв. бяха изнамерени по спешност, за да се

20 млн. лв. бяха изнамерени по спешност, за да се ...

......... 313,12 лв., и е с близо 2% над тази за цялата страна. Средният размер на сбора от получавани пенсии, включително и добавките, на един пенсионер е около 357,65 лв., което е с 1,5% по-ниско от отчетения за страната. Абе, беднотия! Как се живее с тези пари, знаят само българските пенсионери.


Министерството на здравеопазването подписа нов двугодишен договор за доставката на

Министерството на здравеопазването подписа нов двугодишен договор за доставката на ...

......... здравна инспекция на територията на областните градове. Проблем обаче си остава доставката на ваксини срещу грип, които не са задължителни. Заради липсата им през ноември в аптечната мрежа у нас много хора се принудиха да си внасят от съседна Турция, където са по-евтини, а други се отказаха да се имунизират.


Миланското студио Vudafieri-Saverino Partners заложи изцяло на дървото в оформянето

Миланското студио Vudafieri-Saverino Partners заложи изцяло на дървото в оформянето ...

......... забележите употребата на дървен материал навсякъде в конструкцията. Той е използван и в дизайна на помещенията. Имотът е с площ 160 кв. метра и се състои от всекидневна, столова, кухня и три хотелски апартамента. Всекидневната и столовата разполагат с едни и същи прозорци, от които се открива гледка към планините.


100-годишната баба Божура Мерджанова от село Златитрап беше зарадвана с

100-годишната баба Божура Мерджанова от село Златитрап беше зарадвана с ...

......... нашата община има дълголетник. Както се казва - Бог да даде подобно щастие на всеки, да доживее век и да се радва на деца, внуци и правнуци", заяви Войводова. Баба Божура е заобиколена от любовта и грижите на три дъщери и се радва на шест внуци, осем правнуци и праправнук.


Не отлагайте експериментите с нови продукти за навечерието на празниците.

Не отлагайте експериментите с нови продукти за навечерието на празниците. ...

......... и добавете 1 ч. л. пресен сок от лимон. Получената смес се нанася върху чиста кожа и се масажира внимателно в кожата. Оставете маската да действа в продължение на няколко минути и отмийте с хладка вода. Домашната маска ще възстанови свежия вид на кожата ви, оставяйки я гладка и красива.


Любомир Левчев e роден през 1935 г. в Троян. Завършва

Любомир Левчев e роден през 1935 г. в Троян. Завършва ...

......... януари, 2019 г. Поезията е трудна за четене. Картините са трудни за гледане. Музиката е трудна за слушане и хората са трудни за обичане. Но дали от животинска нужда или от божествената сила най-после разумът, очите и ушите и голямото лениво сърце ще се раздвижат... („Голямата творба”, превод Вл. Филипов)