За трета поредна година Министерство на туризма ще връчи своите

За трета поредна година Министерство на туризма ще връчи своите ...

......... Призьорите ще бъдат обявени на 11 декември 2018 г.Велинград спечели в Първите годишни награди през 2016 г. първо място в категория „Община за балнео и СПА туризъм", а през 2017-а взе втора награда в същата категория. Повече информация за конкурса и участниците може да получите в интернет на адрес www.tourismawards.bg.


От няколко дни фолк певицата Татяна е новодомка. Тя вече

От няколко дни фолк певицата Татяна е новодомка. Тя вече ...

......... своя път. “Много съм щастлива, чувствам се прекрасно в столицата. Динамичният и забързан живот тук напълно отговаря на моята активна натура. Затова да се изместя в по-голям град, за мен не бе свързано с притеснения или стрес. А и човек е там, където се чувства най-добре“, разказа за "Марица" Татяна.


Българско овчарско куче пази дома на народната изпълнителка и бивша

Българско овчарско куче пази дома на народната изпълнителка и бивша ...

......... имало кучета и котки. В момента Кера е на три години и е важен член в семейството на Поли Паскова. Певицата се хвали, че всички вкъщи много обичат овчарката и е щастлива, че може да възпитава и своите синове да бъдат нежни и състрадателни и да се грижат за животните.


Жена, удряла полицай с белезници и нанесла му телесна повреда,

Жена, удряла полицай с белезници и нанесла му телесна повреда, ...

......... която само се е защитавала. Твърди, че бусът бил спрян, за да смени синът спукана гума. И че проверката била прераснала в полицейски произвол. Последната дума кой крив и кой прав имат магистратите от Окръжен съд - Пазарджик. Делото е обявено за решаване. Срокът за произнасяне на решението е едномесечен.


Един от най-желаните ергени в Пловдив Ерол Садъков вече е

Един от най-желаните ергени в Пловдив Ерол Садъков вече е ...

......... "да". Датата на сватбата обаче все още не е уточнена. "Не сме решили. Важното е да сме живи и здрави, а време за купона ще се намери", заяви за "Марица" щастливият годеник.Ерол и Христина са заедно от пет години. Дамата е петокурсничка в Пловдивския университет, където изучава лингвистика и маркетинг.


Много световни звезди са имали отклонения в развитието си като

Много световни звезди са имали отклонения в развитието си като ...

......... с различни проблеми в детството си: Известни личности с аутизъм: Дарил Хана, Сюзан Бойл, Лео Меси, Стивън Спилбърг, Джим Кери, Стив Джобс.Деца аутисти отглеждат Робърт де Ниро, Тони Бракстън, Силвестър Сталоун. Успели хора с дислексия:Шер, Том Круз, Упи Голдбърг, Антъни Хопкинс, Тед Търнър.Актьорът Даниел Радклиф пък е страдал от диспраксия.В работата си с децата с проблеми в развитието д-р

В работата си с децата с проблеми в развитието д-р ...

......... с процесите в мозъка.Лечението, което назначава д-р Коцева, е винаги с хранителни добавки - витамини, минерали, амино- и мастни киселини, а не с химически лекарства. То се провежда само след индивидуални кръвни изследвания. Комбинирано с подходящи физически упражнения и звукостимулация на мозъка, води до значителни подобрения в 70% от случаите.


Детето започва да играе още от раждането си, това е

Детето започва да играе още от раждането си, това е ...

......... от същия пол. Детето се справя все по-добре с пъзелите, кубчетата с картинки, конструкторите и мозайките. През петата и шестата година на дневен ред идват игрите с правила. Децата обичат да изрязват и залепят. Играта вече включва от две до пет деца, приятелствата се заздравяват, появяват се съперничеството и съревнованието.


От следващата учебна година иновациите в училищата вероятно ще бъдат

От следващата учебна година иновациите в училищата вероятно ще бъдат ...

......... Мярката и точността са най-важни. И прекаленото залитане към приятелска среда няма да е полезно. Не би трябвало децата да бъдат изолирани от средата, която ги чака в живота. Там също има конкуренция и много стрес. Със сигурност в училище средата трябва да е толерантна и позитивна, но не изкуствена”.


Комисията за защита на конкуренцията осъществява контрол относно изпълнението на

Комисията за защита на конкуренцията осъществява контрол относно изпълнението на ...

......... на цените на горивата за крайните потребители и поетите задължения от дружествата Комисията ще провери изпълнението на одобрения комплекс от мерки, които да гарантират ефективната конкуренция на съответния пазар. Комисията за защита на конкуренцията се присъедини към материалите по производството за сигнал от инициативен комитет на граждани от Велико Търново.


При кампании от типа на наближаващия Черен петък много търговци

При кампании от типа на наближаващия Черен петък много търговци ...

......... заема помага на потребителите да избегнат изпадането в задлъжнялост, а и така самият кредит им излиза доста по-евтин. Идеята на бързите кредити е, когато на човек му трябват пари наложително и бързо, без обезпечение, да ги вземе и да ги върне възможно по-бързо. В противен случай може фатално да задлъжнее.Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) отмени като незаконосъобразна поръчката

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) отмени като незаконосъобразна поръчката ...

......... транспорта Росен Желязков след изтичането на мистериозен доклад за нарушения в БДЖ, подаден до ДАНС без знанието на принципала на дружеството - Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията. Днес се очаква министър Желязков да обяви дали приема оставките на цялото ръководство на холдинга, или само на част от него.


Делян Николов В психиатрията е настанен 51-годишният Никола Македов, чиято

Делян Николов В психиатрията е настанен 51-годишният Никола Македов, чиято ...

......... неговите родители - 80-годишния Стоян Русев и 78-годишната Желязка Русева.Припомняме още, че през януари преди 2 г. Тодорка Македова беше пребита, ограбена и изнасилена в дома си. За престъпленията беше задържан рецидивистът Димо Деянов. pog_boliarovo: След като потушиха пламъците миналата сутрин, огнеборците откриха в изгорялата къща тялото на Тодорка Македова


Победителят от първия сезон на Биг Брадър Здравко Василев издаде

Победителят от първия сезон на Биг Брадър Здравко Василев издаде ...

......... смята друг негов приятел. Краят отдавна е сложен, а беше наистина интересен проект, пише трети приятел на Здравко.Преди 14 години гларусът от Приморско бе оплетен в сложен любовен сюжет. В шоуто той разбра, че съпругата му Христина очаква дете. Именно неговата половинка пък стана победител в следващ сезон на формата.


Рецидивист ухапа полицай в патрулка Районният съд остави за постоянно

Рецидивист ухапа полицай в патрулка Районният съд остави за постоянно ...

......... да се отскубне и офейкал с белезници на ръцете. По-късно го открили да спи в къщата му в с. Криво поле. „Кагато е трезвен, е много хубав човек, пийне ли си обаче, става агресивен”, споделиха познати на арестувания. Александър Янакиев остава за постоянно в следствената килия, реши Хасковският районен съд


В къщата си изгоря 77-годишната Тодорка Македова от хасковския квартал

В къщата си изгоря 77-годишната Тодорка Македова от хасковския квартал ...

......... а 54-годишният им син бе пратен в психиатрия.След това в ивайловградското село Покрован в къщата си изгоряха двама братя, а в последния ден на с.м. в Хасково издъхна 58-годишен бездомник, след като пламна бараката му край завод "Родина". Така за 29 дни загиналите в пожари от региона вече са шестима.Осъден за жестоко убийство на дете атакува чрез съда Главна

Осъден за жестоко убийство на дете атакува чрез съда Главна ...

......... ранно падане на зъбите. За болестите на мъжа, след преглед на документацията и проведено клинично-психиатрично изследване, е установено, че са придобити по рождение, а не в затворите. След като нито едно от обвиненията към затворническата администрация не е доказано, искът е отхвърлен. Решението може да се обжалва на по-горна инстанция.


Велинградчани искат да бъде създаден обществен съвет за сигурност към

Велинградчани искат да бъде създаден обществен съвет за сигурност към ...

......... в изготвянето на стратегически документи. Най-несигурни жителите на Велинград се чувстват в крайградските зони, спирки и терени на града, в парковете и градините, пешеходните пътеки и улиците. Очакванията към общинските власти са да се монтира видеонаблюдение на обществените места и да се осветят по-добре крайните улици, обществените паркове и градинки.


Манчестър Сити е заплашен с изхвърляне от Шампионска лига след

Манчестър Сити е заплашен с изхвърляне от Шампионска лига след ...

......... нивото на измама и нарушаване на правилата е толкова голямо, че не може да бъде игнорирано. Това е въпрос, който трябва да бъде разгледан. Това означава много наказания – тежка глоба, забрана за осъществяване на трансфери и дори изаваждане от участие от европейските клубни турнири“, коментира висш служител на УЕФА.


Днес Рашка Гайтанова от Велинград е на 21 години и

Днес Рашка Гайтанова от Велинград е на 21 години и ...

......... на хората.“ Свободолюбива по природа, Рашка не се вижда като „човек в кабинет“. А и в региона на Велинград има много хора, за които е трудно да се придвижат до най-близката болница. Затова тя мечтае да прави посещения по адреси с малка линейка - като една модерна д-р Куин Лечителката.


На територията на затвора в Плевен при обработка на земеделска

На територията на затвора в Плевен при обработка на земеделска ...

......... съд - гърне, пълно с монети, от периода преди 1877 г. Според него по всяка вероятност притежателите са заровили имането в периода от 1877 г. при обсадата на Плевен. Бройката монети, които са от различен номинал и различен период, ще бъде установена от специалистите на Регионалния исторически музей, добави Петков.


Кюрдската работническа партия (ПКК) контролира 80% от търговията с наркотици

Кюрдската работническа партия (ПКК) контролира 80% от търговията с наркотици ...

......... Европейския съюз. Според турския вътрешен министър кюрдите печелят около $1.5 милиарда от наркотрафика годишно. В конфликта между ПКК и Турция, продължаващ над 30 години, живота си са загубили близо 40 000 души, включително жени и деца. Сюлейман Сойлу заяви, че наркодилърите непрекъснато изобретяват нови наркотици, а производството също се увеличава.


ФУТБОЛ12:30 часа, България, Ботев - Септември (Диема Спорт)14:00 часа, Испания,

ФУТБОЛ12:30 часа, България, Ботев - Септември (Диема Спорт)14:00 часа, Испания, ...

......... Poland HD)21:45 часа, Испания, Жирона - Леганес (Макс Спорт 2, beIN LaLiga / HD, beIN MAX 8 HD (france), Cosmote Sport 2 HD, Digi Sport 1 (svk) / HD ДРУГИ СПОРТОВЕ14:30 часа, Световно първенство по вдигане на тежести (БНТ HD) БАСКЕТБОЛ18:25 часа, България, Академик Бултекс - Левски Лукойл (БНТ HD)


Издадено е наказателно постановление за 10 000 лв. на фирма

Издадено е наказателно постановление за 10 000 лв. на фирма ...

......... на цех в Тополовград за спиране производството и пускането на пазара на варов разтвор. Санкцията е заради неизвършена регистрация на химическо вещество, изисквана съгласно разпоредбите на Регламент REACH.Почистени са 4 нерегламентирани сметища. Едното от тях е край Маджарово. Другите две били в община Стамболово, а последното в димитровградския квартал "Черноконево".


Григор Димитров е близо до цифрата 16 милиона долара, спечелени

Григор Димитров е близо до цифрата 16 милиона долара, спечелени ...

......... изтеглен жребият за турнира, от който ще отсъства Димитров. В група „Лейтън Хюит" са Роджър Федерер, Доминик Тим, Кевин Андерсън и Кей Нишикори. В „Густаво Кюртен" са водачът в ранглистата Новак Джокович, Александър Зверев, Марин Чилич и Джон Иснър. В неделя са мачовете Тим - Андерсън и Федерер - Нишикори.


Най-безметежният сезон отдавна отмина, но ние успяхме да го удължим

Най-безметежният сезон отдавна отмина, но ние успяхме да го удължим ...

......... в мексикански ресторант „Сомбреро 2“. Третото място в конкурса е за Снежана Павлова, която ни изпрати вълнение, вълшебство и приключенски дух, запечатани в един кадър от плажа на Силистар. За да запази тръпката от свободата до следващото лято, Снежана ще получи уникално бижу с ангелски криле от дизайнерката Андриана Желева.


22-годишен чирпанлия беше млатен с дървена бухалка заради плътски мераци

22-годишен чирпанлия беше млатен с дървена бухалка заради плътски мераци ...

......... вечер. На мястото пристигнала патрулка. Пред униформените 26-годишен мъж от селото обяснил, че започнал да налага пострадалия, след като преди това чирпанлията изразил гласно намеренията си към щерката на негов приятел.Напердашеният е настанен за лечение в хасковската болница, животът му не е в опасност. Побойникът е задържан за 24 часа.


Четирите деца на фамилията с починалото 15-дневно бебе в Харманли

Четирите деца на фамилията с починалото 15-дневно бебе в Харманли ...

......... добре за децата си.На 2 ноември т.г. обаче 15-дневното им бебе починало в болницата. "То беше докарано в критично състояние. Момченцето беше прието по спешност в Отделението за новородени и недоносени деца в МБАЛ-Хасково. Имаше хипотермия и сепсис. Причината за смъртта му е белодробна инфекция", коментираха запознати със случая лекари.


Дори и да ви звучи познато - това не е

Дори и да ви звучи познато - това не е ...

......... инстанция през 1998 г. Хасковският окръжен съд дава 20 г. решетки на Асен и 16 г. на съучастника му Васил. Апелативните магистрати обаче изменят присъдите с доживотен затвор без право на замяна за Илиев и 20 г. за Иванов през 2000 г. Решението е потвърдено и от ВКС година по-късно.


Марица Останките на кошута Кибела бяха открити близо до Свиленград,

Марица Останките на кошута Кибела бяха открити близо до Свиленград, ...

......... останките и извършват оглед на местопроизшествието. По случая е образувано досъдебно производство по Наказателния кодекс. В случай че бъдат заловени, освен наказанието по наказателния кодекс бракониерите ще трябва да се разделят с правото си на лов и да заплатят обезщетение за убитaта кошута. Koshuta Убитата кошута Кибела. Снимка: "По-диви Родопи"


Бебе се роди във филиала на Спешна помощ в Пещера,

Бебе се роди във филиала на Спешна помощ в Пещера, ...

......... извънредни ситуации. Така че голямо браво за всичко, което са свършили! На Сибел и семейството казах, че на всеки Байрам първо в Спешна помощ в Пещера трябва да носят почерпка. На такива медици все още се крепи медицината в България“, не пести похвалите си опитната пазарджишка лекарка, изродила стотици бебета.


Представата ни за време невинаги съвпада със съвършеното тиктакане на

Представата ни за време невинаги съвпада със съвършеното тиктакане на ...

......... дейността на ЛЕК е била стабилна и предсказуема, но и повторяема и припокриваща се. Всичко това означава, че дейностите, с които се занимаваме (т.е. конкретното съдържание на дадено преживяване), може да промени хода на времевите сигнали в ЛЕК и да изкриви представата ни за време. Изследването е публикувано в Nature.


„Жена, която сменя прическата си, се кани да промени живота

„Жена, която сменя прическата си, се кани да промени живота ...

......... особено модерна, отваря лицето и е лесна за изпълнение. Актуални през есента на 2018-а са блестящите шоколадови и тъмнокафяви нюанси. Те се съчетават добре с тъмното облекло, характерно за хладните месеци, а и отиват на повечето тонове на кожата. Други горещи тенденции в цветовете са светлорусото, натуралното червено и светлокафявото.


Домашните кремове за лице са добър заместител на скъпата козметика

Домашните кремове за лице са добър заместител на скъпата козметика ...

......... и защитава кожата от околната среда. Той помага срещу стареенето на кожата, оставяйки я по-мека и гладка. Използването на мед дори лекува някои обриви, инфекции и ранички по лицето. Имайте предвид обаче, че медът би могъл да раздразни чувствителната кожа, затова винаги първо тествайте медените кремове другаде върху кожата си.


Анджелина Джоли бе уличена в отношения с бившия съпруг на

Анджелина Джоли бе уличена в отношения с бившия съпруг на ...

......... обсъждането на нов съвместен филмов проект. Въпреки това в разговора между тях "прехвърчали искри", казват от обкръжението на актрисата. Джоли е в процес на развод с Брад Пит. Както отбелязва вестникът, тази новина разгневи бившата съпруга на Теру Дженифър Анистън, тъй като Анджелина преди време открадна и Брад от нея.


На тази дата през 1935 година се ражда писателят и

На тази дата през 1935 година се ражда писателят и ...

......... и на Мишев е присъдена титлата „Заслужил деятел на културата”. Между тези продукции Мишев пише още няколко успешни сценария, които познаваме като любими филми: „Не си отивай”, „Самодивско хоро”, „Матриархат” . През 1990 година той е избран за депутат от опозиционния СДС. Георги Мишев е отличен с награда „Златен век”.


В Съединените щати за пръв път от пет години насам

В Съединените щати за пръв път от пет години насам ...

......... Едмънд Загорски. Той бил осъден на смърт през 1984 г. за убийството на двама души, които се опитвали да купуват наркотици от него. Самият затворник предпочита смъртта на стола вместо смъртоносната инжекция, тъй като смята, че този метод е по-малко болезнен. Съобщено е, че последните думи на екзекутирания били: "Пали".


Председателят на Федерацията по художествена гимнастика Илиана Раева качи уникална

Председателят на Федерацията по художествена гимнастика Илиана Раева качи уникална ...

......... На фотото позира съпругът на златното ни момиче - Наско Сираков, заедно с внучката им Илиана. Малката принцеса е дете на дъщерята на звездното семейство Виолета. "Дядо “луднал” по Илиана. Съдба... к’во да правиш... Цял живот влюбен в Илиана." Това пише над снимката, която събра хиляди лайкове, споделяния и коментари.


На 3 ноември 1988 г. в 65-а аудитория на Софийския

На 3 ноември 1988 г. в 65-а аудитория на Софийския ...

......... Тодор Живков е свален от поста си ръководител на държавата. На 17 ноември неформалите се обединяват и създават СДС. На 7 декември Управителният съвет решава Клубът да стане съучредител на СДС. Членовете, които остават в БКП, са против. На 17 февруари е проведено последното заседание на Управителния съвет на Клуба.


Мъжката певческа група “Иван Михов

Мъжката певческа група “Иван Михов" от Белозем грабна голямата награда ...

......... са писани специално за белоземската група. "От името на цялата група и свое име искам да благодаря на зам.-кмета по културата на община Раковски Божидар Стрехин, който е неотлъчно до нас на всяко наше участие със съпровод на кларинет", казва кметът Иван Тачев, който е един от певците в състава.


Най-вероятно коледни добавки за пенсионерите ще има и те ще

Най-вероятно коледни добавки за пенсионерите ще има и те ще ...

......... посока, добави Горанов. Според него бюджет 2019 инвестира в човешките ресурси и образованието, модернизация на армията, здравеопазване и социалните сфери. "Обещахме да не променяме ставките на данъците и го изпълняваме. Добрата новина е, че икономиката ни расте. Максималният осигурителен доход не е променян през последните 15 години, каза още Горанов.


Транспортна стачка, като тази от понеделник, няма да има, поне

Транспортна стачка, като тази от понеделник, няма да има, поне ...

......... за Свиленград, Харманли, Симеоновград в знак на протест, че община Хасково не е съгласувала с тях промяната. Още във вторник автобусите тръгнаха след намесата на областния управител. Очаквам становищата, до разрешаването на конфликта за мен е важно, че гражданите ще бъдат обслужвани, че е защитен общественият интерес, каза губернаторът. /Марица.бг


Британският премиер Тереза Мей е сключила споразумение с Европейския съюз,

Британският премиер Тереза Мей е сключила споразумение с Европейския съюз, ...

......... на сделка бяха замразени след липсата на напредък на срещата в Брюксел по-рано през октомври.Преди дни премиерът Мей обяви, че 95% от сделката са договорени, но двете страни все още имат разногласия по въпроса за границата между членуващата в ЕС Ирландия и Северна Ирландия, която е част от Обединеното кралство.


С юбилеен плакет бе отличен кметът на Свиленград Георги Манолов

С юбилеен плакет бе отличен кметът на Свиленград Георги Манолов ...

......... ниво. Това е единственият български женски хандбален клуб, който в последните няколко години имаше възможност да участва в международен турнир. През 2018 г. женският отбор се окичи с най-високото национално отличие - шампион на България. С модерната си спортна база Свиленград е домакинствал на редица състезания от календара на федерацията.


Раждаемостта в България продължа да спада, а демографската криза се

Раждаемостта в България продължа да спада, а демографската криза се ...

......... в активна възраст, които трябва да се грижат солидарно за подрастващите и възрастните, стават все по-малко. Другият проблем, доближаващ нацията до границата на виреене, е лошата квалификация и образование на голяма част от българите, които са на пазара на труда. ТЕКСТ ПОД СНИМКА: Все по-малко бебета се раждат в България


Мъжът, който лепна фиш на партулка на улица „Капитан Райчо“

Мъжът, който лепна фиш на партулка на улица „Капитан Райчо“ ...

......... от 10,30 до 16,30 ч. Докато полицаите са били далече от колата си, нарушителят е отлепил фиша от своето стъкло, лепнал го е на патрулката, снимал е, а после пак го е махнал. Самите полицаи, след като са си свършили работата, не са открили фиша на стъклото на служебната кола.


Известният пловдивски специалист д-р Асен Асенов представи иновативен способ в

Известният пловдивски специалист д-р Асен Асенов представи иновативен способ в ...

......... на новосформирания нос. След така изнесения доклад д-р Асен Асенов е поканен на международен симпозиум на тема Иновативни техники в ринопластиката в Ница. Пловдивският специалист ще пътува за Франция през февруари, за да представи своя метод пред световната ринологична общност. ТЕКСТ ПОД СНИМКА: Д-р Асен Асенов впечатли италианските си колеги


Лекарите от УМБАЛ

Лекарите от УМБАЛ "Св. Марина" във Варна извършиха сложна алогенна ...

......... обаче е регистриран рецидив, за който единствената алтернатива за лечение е провеждането на алогенна трансплантация. Тя е осъществена успешно с напълно съвместими хематопоетични стволови клетки, добити от кръвния брат на пациента. В момента той се възстановява в Клиниката по детска хематология и онкология под контрола и грижите на медицинските специалисти.


Единственият в цяла България болен от легионерска болест е от

Единственият в цяла България болен от легионерска болест е от ...

......... банята. Някои специалисти смятат, че бактерията може да се разпространява и от мръсни климатици. Затова съветват филтрите редовно да се почистват с подходящ дезинфектант. Легионерската болест е открита през лятото на 1976 г., когато възникват много случаи на пневмония по време на среща на ветерани от Американския легион във Филаделфия.


Около 38%, или над 1/3 от българите не са се

Около 38%, или над 1/3 от българите не са се ...

......... пациентите да ходят на преглед. Всеки здравноосигурен човек има право на един профилактичен преглед годишно. Той се извършва от общопрактикуващия лекар, който е длъжен да постави на общодостъпно място в лечебното заведение информация относно вида и честотата на тези прегледи и изследванията, на които подлежат здравноосигурените лица според възрастта си.


Академичен цирк

Академичен цирк "Балкански" гостува до 4 ноември в Пловдив. Огромната ...

......... които са братчета. "В зависимост от настроението и кое как се чувства за деня, то участва в представлението", разказва ни Балкански. Описва ни ги като уникални пуделчета. И как възрастната публика се замисля какво липсва, че техните домашни любимци не са толкова послушни и толкова способни като тези на сцената.


Искане за пълна забрана на каруците по главните пътища в

Искане за пълна забрана на каруците по главните пътища в ...

......... В крайна сметка в 21 в., когато автомобилите стават все повече, животът все по- забързан, е крайно време да няма каруци по улици и пътища.Време е и изразът хуманно отношение към животните да се изпълни със съдържание, вместо да си затваряме очите, коментират хората, които споделят призива на стените си.


Пловдивчанката Кристин Ивановски бе сред гостите на Американските музикални награди

Пловдивчанката Кристин Ивановски бе сред гостите на Американските музикални награди ...

......... бе част от звездното жури на World Championship of Performing Arts 2018. Световният конкурс се проведе през юли в Холивуд. Там блестяха имената на множество звезди, сред които Емануел Миджарес, Трой Лаурета, рапърът M-DOC, с когото Кристин има обща песен, Коди Лонго, Ромео Джаксън, известни хореографи на Бионсе и топмодели.


Родна красавица попадна в топ 10 на класацията MobStar за

Родна красавица попадна в топ 10 на класацията MobStar за ...

......... 19-годишната българка е единствената европейка, за която са гласували почитателите на конкурса за красота. На по-предни места са представителките на Мексико, Мианмар, Непал, Тринидад и Тобаго, Тайланд, Еквадор и Нова Зеландия.Митева грабна титлата Мис Свят България в края на септември. Тя ще представи страната ни на финалния конкурс в Китай.


Обърнал съм се към съда по правата на човека заради

Обърнал съм се към съда по правата на човека заради ...

......... Огласяването на повдигането на обвинението на прокуратурата е направено нарочно сега, като конкретна причина е последният брой на издавания от него вестник „Капитал“ с материали за т. нар. „дупка на Гергов“ във Варна. Съвпадението с акциите срещу Баневи са нарочно търсен ефект - да съберат двата сюжета заедно, смята Прокопиев.


Над 300 тона грозде все още остават необрани от лозови

Над 300 тона грозде все още остават необрани от лозови ...

......... ще са по-добри. Те бленуват по отминалото време, когато за 15-ина дни успявали да реализират продукцията си, и то на цена, която ги удовлетворявала. Мнозина обаче са категорични, че се отказват от лозарството. Много по на сметка щяло да им е да си купят грозде, отколкото да си го произведат.


За убийство на котка е арестуван 33-годишен мъж, съобщиха от

За убийство на котка е арестуван 33-годишен мъж, съобщиха от ...

......... жалбоподателката. От него е иззета пневматична пушка. "Образуваното досъдебно производство е за убийство на гръбначно животно по начин и със средства опасни за живота на хората", коментираха запознати с разследването. Юристи допълниха, че предвиденото наказание е от 1 до 3 години затвор и глоба от 2000 до 5000 лв. глоба.


През изминалия период температурите на въздуха останаха с широки амплитуди

През изминалия период температурите на въздуха останаха с широки амплитуди ...

......... При засетите по-късно ечемик и пшеница ще се наблюдава фаза масово поникване. Всички житни посеви ускорено ще теглят влага от повърхностните почвени слоеве. При рапицата, успяла да поникне при по-добри условия на овлажнение в края на септември, ще се наблюдава фаза листообразуване. За справки и специализирани прогнози: http://plovdiv.meteo.bg 032/632-422, НИМХ-Пловдив


Областният управител Здравко Димитров награди с почетния знак медал „За

Областният управител Здравко Димитров награди с почетния знак медал „За ...

......... мирно време, трябва да отдадем заслуженото на онези, които са го извършили. Нека обществото не забравя, че добротата не трябва да е анонимна! Благодаря ви от името на Областна администрация и лично от свое име, и пожелавам много бъдещи успехи в отговорната професия, която упражнявате!“, каза в приветствието областният управител.


Земетресението на Закинтос го измести с 3 см Земетресение с

Земетресението на Закинтос го измести с 3 см Земетресение с ...

......... Земетресение с магнитуд 5,6 по Рихтер беше регистрирано рано тази сутрин в Централна Гърция. Трусът е станал на 40 километра южно от град Музаки. Няма данни за пострадали хора и материални щети. Земетресението става броени дни, след като силен трус с магнитуд 6,4 разтърси гръцкия остров Закинтос в Йонийско море.


Три незаконни постройки на фамилия Баневи са за премахване от

Три незаконни постройки на фамилия Баневи са за премахване от ...

......... представят строителни книжа. Тя е с площ 408 квадратни метра. Сградата е със стоманобетонова конструкция и тухлени ограждащи стени, с две стоманобетонови плочи - между първи и втори етаж и подпокривна, с двускатен покрив с дървена конструкция. Незаконна е и масивната 750-метрова ограда, която опасва 25-те декара на имота им.


Наследниците на братя Дейкови са се дистанцирали от брата и

Наследниците на братя Дейкови са се дистанцирали от брата и ...

......... дела, свързани с Панагюрското злато. В същото време делото, заведено от Стефка Ангелова във Върховния административен съд срещу музея, продължава. Искът на Ангелова е собствеността на съкровището да се промени от публично-държавна в частна. Археологическият музей намери документ, според който на братя Дейкови навремето са изплатени по 300 000 лева.


На 68 години почина големият художник Димитър Кирчев. Със смъртта

На 68 години почина големият художник Димитър Кирчев. Със смъртта ...

......... участва в представителни изложби на съвременно българско изкуство. Негови картини са притежание на Националната художествена галерия, СГХГ, ДХГ - Пловдив, Президентството на България, Министерството на финансите, Пловдивска община, колекция „Мацумае“ Япония, колекция „Стоичков“ - Барселона и други частни колекции в Австралия, Белгия, Канада, Израел, Франция, Германия, Гърция, Русия, Тайван, Швейцария.


С проекта за смяна на софтуера на касовите апарати ще

С проекта за смяна на софтуера на касовите апарати ще ...

......... да разполага с информация и да поддържа публичен списък, в който ще може да се извършва справка за собственика на определен електронен магазин. В сайта на агенцията ще има възможност да се извърши и поименна проверка. Това ще намали сивия сектор в интернет търговията и ще повиши защитата на потребителите.


Месец преди началото на сезона наддаването за работна ръка в

Месец преди началото на сезона наддаването за работна ръка в ...

......... туристическия бранш ниското заплащане не е единствената причина за липсата на кадри. Професионалните гимназии също не сключвали договори за стажове и ученически практики. А хотелите в зимните ни курорти вече са на 50% резервирани за ски сезона. Тази година и цените на нощувките ще са по-високи с 5 на сто.


Държавата никога не е била в по-добра кондиция, констатира премиерът

Държавата никога не е била в по-добра кондиция, констатира премиерът ...

......... и 1,58 % от БВП за отбрана. Гарантирани са средства и за трите проекта - за нови самолети, бронирана техника и нови кораби.Ще има повече средства и за уличната мрежа и пътищата в страната, обясни премиерът часове преди да замине за Истанбул, където ще присъства на откриването на новото летище.


Сокът от киселите краставички е най-добрата енергийна напитка. Високите нива

Сокът от киселите краставички е най-добрата енергийна напитка. Високите нива ...

......... тялото, като по този начин повишава и енергийните нива.Саламурата от този зеленчук успокоява мускулните крампи. Той съдържа калциев хлорид. Освен него в сока има още калий и натрий. Те също имат свойството да намаляват мускулните спазми. Ето защо много спортисти пият саламурата от туршията с кисели краставички след усилена тренировка.


Освен вкусен есенен плод и задължителен реквизит за Хелоуин, тиквата

Освен вкусен есенен плод и задължителен реквизит за Хелоуин, тиквата ...

......... 5 до 10 минути, след което изплакнете с хладка вода. Тази маска е много лесна за приготвяне, a всичките компоненти влияят благотворно на кожата. Куркумата спомага за лекуването на акне и различни кожни възпалявания, докато медът хидратира и успокоява. Тиквата озарява и изглажда кожата, а освен това действа като ексфолиант.


На 19 октомври се разделихме с една от фолклорните емблеми

На 19 октомври се разделихме с една от фолклорните емблеми ...

......... Така се стигнало и до първото му представяне на регионалния събор на народното творчество в Батак, където го преоткрили и музикалните редактори от радиото. Днес по техния път върви внучката им Малинка, която е част от ансамбъл „Пазарджик“ и дори записа дуети с дядо си. Поклон пред светлата му памет!


29-годишен родопчанин е живо доказателство, че на прехода в страната

29-годишен родопчанин е живо доказателство, че на прехода в страната ...

......... няма нищо общо с онзи отпреди 6-7 години, когато заминах за Америка. Тук личи, че се работи много, и мисля, че е редно всеки да допринася за развитието на Мадан", казва родопчанинът. Той предложи брак на красавицата от Мадан Дениса Бойкова на 30 септември под лъчите до морето в Санторини.