Ако у нас сме свикнали да повтаряме, че България

  Ако у нас сме свикнали да повтаряме, че България ...

......... ниво за целия ЕС, което е 480 килограма на глава от населението. От Евростат обаче посочват, че до някаква степен има обяснение за големите разлики между държавите. Причината е в това, че статистиката отразява докладвания обем битови отпадъци, но системата за изчисляването им се развичава в отделните държави членки. Източник:


България отчита рекорд в търговията с квоти за мръсен въздух

България отчита рекорд в търговията с квоти за мръсен въздух ...

......... г. През 2018-а ще бъдат предложени 23,8 млн. български квоти, което е 5% повече от миналата година. Цените се очаква да са средно по 7,16 евро на тон. 100% от приходите влизат във фонд "Сигурност на електроенергийната система". Той покрива загуби на НЕК от изкупуване на ток по преференциални цени.


Българската специализирана прокуратура, в присъствието на представители на Европол и

Българската специализирана прокуратура, в присъствието на представители на Европол и ...

......... дружество "Уан Нетуърк сървисиз" ЕООД е изпълнявало функциите на фактически търговски представител на "OneCoin Ltd." и фактически дистрибутор на създадената от него виртуална валута. В момента дейността на свързани с "OneCoin Ltd." дружества се разследва още в Англия, Ирландия, Италия, САЩ, Канада, Украина, Литва, Латвия, Естония и много други държави.


Румъния е поръчала 227 бойни машини за пехотата си. Договорът

Румъния е поръчала 227 бойни машини за пехотата си. Договорът ...

......... румънската пехота. GDELS е един от кандидатите по подобен проект и в България. Румъния, която се присъедини към НАТО през 2004 г., планира да похарчи общо 9,8 милиарда евро до 2026 г., за да увеличи защитните си споспобности. През 2016 г. разходите на страната за отбраната бяха 1,48% от БВП.


Шотландия забранява производството и продажбата на пластмасови клечки за уши.

Шотландия забранява производството и продажбата на пластмасови клечки за уши. ...

......... от страна на правителствата, индустрията и потребителите", каза д-р Линдзи Додс, ръководител на морската политика в WWF. Според екологичните организации основната отговорност е на потребителите, които сами решават какви продукти да използват и как да ги изхвърлят. Или казано по-просто - опазването на природата зависи от всеки един от нас.


Франция се е нагърбила с една нелека задача - да

Франция се е нагърбила с една нелека задача - да ...

......... на икономиката там от селското стопанство и природните ресурси, пише сайтът Qz. Експертите вярват, че Африка вече е поела по правилния път, като по-голямата част от страните там са приели Парижкото споразумение от 2015 година. Сега обаче е важно да се направят промени към подобряване на сигурността на хранителните продукти.Египет ще построи 4000 фабрики за микро, малки и средни

Египет ще построи 4000 фабрики за микро, малки и средни ...

......... войски. Те ще създадат 40 000 нови работни места. Новината идва само 2 седмици след като властите съобщиха, че подготвят строителен проект за 5.65 млрд. долара на полуостров Синай. Той е описан като "национален проект за всеобхватно градско планиране" и също ще бъде реализиран от строителното министерство и военните. Останалите подробности засега остават в тайна.  


Темата за емиграцията е актуална за всички страни, присъединили се

Темата за емиграцията е актуална за всички страни, присъединили се ...

......... стоят изоставени. "Просто е прекалено лесно да го направиш. Границите са отворени, информацията за живота в другите части на ЕС е достъпна и всеки избира тази стъпка", казва Рубе. И в по-честият случай заминалите никога не се връщат обратно освен, за да посетят свои близки и приятели няколко пъти годишно.


Един от най-големите африкански градове е напът да остане без

Един от най-големите африкански градове е напът да остане без ...

......... 9 литра, а 5 минути под душа да костват 47 литра. За да помогнат на хората в Кейптаун да бъдат по-внимателни с потреблението на водата местните власти са пуснали онлайн калкулатор. Някои жители пък са инсталирали свои собствени резервоари, в които събират вода за поливането на растения или за къпане.


През изминалите 12 месеца от Money.bg се срещнахме с много

През изминалите 12 месеца от Money.bg се срещнахме с много ...

......... шоколада и тестените изделия. Освен това Светла Лесова разкри какви качества трябва да имат кандидатите, за да получат работа в една от водещите компании в хранителната индустрия.  В България се произвеждат шоколади Milka за цяла Европа Mondelez инвестира 20 милиона в завода си в Своге през тази и следваща година


Джоузеф Аууа-Дарко седи на табуретка на едно от най-големите сметища

Джоузеф Аууа-Дарко седи на табуретка на едно от най-големите сметища ...

......... Софо иска да имат живот, в който не му се налага да изгаря отпадъци, за да оцелява. "Някои хора ни мислят за лоши, защото смятат, че сме луди. Ако получим пари, никой няма да ни гледа по този начин. Ще дойде ден, когато никой няма да работи тук", казва той.В по-голямата част от продаваните у нас руски салати липсват

В по-голямата част от продаваните у нас руски салати липсват ...

......... за готови салати се налага върху целия български пазар, превръщайки хората в пасивни потребители без избор. При това разликата в цените е чувствителна - от 2,45 до 8,18 лева за килограм при руските салати и от 3,75 до 10,48 за килограм снежанка", казват още от организацията. Източник: Източник: Източник: Източник:


Турция активно се готви за сондажи на нефт и газ

Турция активно се готви за сондажи на нефт и газ ...

......... сондажни дейности с нов сеизмичен кораб, който се очаква да бъде пуснат в инвентара на страната през последното тримесечие на тази година, като част от дейностите по проучване на природен газ и нефт в Средиземно море и Черно море. "Ще направим собствени сондажни дейности с нашите (собствени) инженери", заяви министърът.


След по-малко от седмица служба, новият самолетоносач за 3,1 милиарда

След по-малко от седмица служба, новият самолетоносач за 3,1 милиарда ...

......... и той не е толкова сериозен, че корабът да не може да плава. Според британски медии в HMS Queen Elizabeth влизат по 200 литра вода на час. Самолетоносачът тежи около 65 000 тона и максимална скорост от над 25 възела. Около 10 000 души са работили по построяването му. Източник:


Франция се колебае относно плана си да продаде дялове за

Франция се колебае относно плана си да продаде дялове за ...

......... идват от Air France. Очаква се през следващата година броят на пътуванията да се повиши и да покачи резултата на индустрията, но Air France се готви и за възможен скок на цените на петрола, докато се опитва да се справи с конкуренцията на нискотарифните компании и авиолиниите от Близкия изток.


В България все по-разпространено става мнението, че за да бъдеш

В България все по-разпространено става мнението, че за да бъдеш ...

......... първо място в това отношние е информатиката и компютърни науки в СУ "Св. Климент Охридски". Завършилите я получават средно по 3494 лева. Втори тези с диплома по администрация и управление в Американския университет в Благоевград, а трети - с такава от информатика и компютърни науки от Нов български университет. Източник:605 200 ски и сноубордове са произведени и изнесени от

605 200 ски и сноубордове са произведени и изнесени от ...

......... Норвегия, 294 хил. за Швейцария, 240 хил. за Канада, 202 хил. за Япония и 194 хил. за Китай.През 2016 г. в рамките на съюза пък са внесени 1,5 милиона ски и сноубордове. Почти половината от тях (731 хил, 49%) са от Украйна. Следва Китай (402 хил.) и Тайван (129 хил.)


Северна Корея е позволила на повече граждани да се сдобият

Северна Корея е позволила на повече граждани да се сдобият ...

......... Потребителите могат да ги видят, но не могат да ги изтрият. Понякога гражданите са спирани на улицата от полицаи, които проверяват каква информация има на телефона, с кого са говорили и какви снимки пазят. Избягалите споделят още, че са държали телефоните си в друга стая, когато са обсъждали критично правителството.


Bitcoin

Bitcoin "не са никакви пари, а стоки, които са обект ...

......... на международните кредитни агенции, които бяха разпространени в края на миналата седмица. Те ясно посочват като основен фактор за бъдещото повишаване на кредитния рейтинг на страната присъединяването на нашата валута към валутния механизъм", посочи още той. Три големи сделки се задават в българския банков сектор през 2018-а Това прогнозират експерти


Геополитическото съперничество между големите сили понякога може да доведе до

Геополитическото съперничество между големите сили понякога може да доведе до ...

......... по въздух на хора и запаси. Както и възможност за наблюдение по въздух. Контрол върху летището ще даде на Индия възможност да наблюдава как се използва пристанището. Дългата сага покрай Хамбантота е емблематична за растящата надпревара в региона, голяма част от която е фокусирана върху притежаването и достъпа до инфраструктура.


През последните години Пекин прави стъпки към сериозни промени, свързани

През последните години Пекин прави стъпки към сериозни промени, свързани ...

......... ще са фокусирани в голяма степен в селските райони. По подробно китайското министерство на туризма има за цел да повиши качеството на обществените тоалетни в популярни туристически места до 3 звезди. В азиатската държава даването на звезди става според 58 индикатора, включително вентилация, музикален фон и наличност на тоалетна хартия.


Понякога закъсненията на полетите се натрупват и създават домино ефект,

Понякога закъсненията на полетите се натрупват и създават домино ефект, ...

......... Увеличаването на скоростта не е вариант, защото има драстичен ефект върху разхода на гориво. Dreamliner B787 е предвиден да лети с между 1030 и 1040 km/ч, увеличаването на скоростта с едва 10 км/ч ще увеличи разхода на гориво с 500-1000 кг. - твърде висока цена за спестяването на няколко минути.


  За поредна година в авторитетния конкурс

  За поредна година в авторитетния конкурс "Най-добра българска фирма ...

......... поощри добрите практики, за да могат те да се превърнат в еталон за подражание и стимул за постигане на високи резултати. Конкурсът се проведе за шеста поредна година като нарастващият интерес към него както от бизнеса, така и от обществеността го превърнаха в неделима част от икономическото развитие на страната.


Доналд Тръмп ще управлява само един мандат като президент на

Доналд Тръмп ще управлява само един мандат като президент на ...

......... бъдем груби към съсед като Мексико". Даймън предупреди, че политическата слабост на германския канцлер Ангела Меркел е лоша за всички нас. Преговорите за формиране на управляваща коалиция в Германия, водени от Християндемократическия съюз на Меркел, се сринаха по-рано тази седмица, поставяйки под съмнение бъдещето й след 12 години на власт.


Румънският град Тимишоара дава 74 500 евро, за да настани

Румънският град Тимишоара дава 74 500 евро, за да настани ...

......... през втората част на зимата. Общинската служба се готви да построи и нова сграда, където бездомните да могат да се реинтегрират в обществото. Освен двата центъра, бездомните в Тимишоара могат да бъдат настанени в нощния приют в града, който разполага със 75 места и градския приют, където има 50 места.


Огромните сливания в земеделието и хранително-вкусовата промишленост започват да повдигат

Огромните сливания в земеделието и хранително-вкусовата промишленост започват да повдигат ...

......... PepsiCo Приходи за 2015 година: $63 милиарда Заедно с безалкохолните напитки, PepsiCo държи и марките Cheetos и Tropicana. 1. Nestle Приходи за 2015 година: $87 милиарда С Nestle сигурно се събужда половината свят, тъй като е неин брандът кафета Nescafe. Освен това компанията държи брандовете сладкиши Lion и KitKat.  


Лондон и Париж остават най-посещаваните градове в Европа. Двете европейски

Лондон и Париж остават най-посещаваните градове в Европа. Двете европейски ...

......... се отрази особено тежко на държави като Турция), от която е потърпевш туризмът в Европа. Хонконг (26.6 млн. туристи) и Банкок (21.2 млн.) остават най-посещаваните градове в света. В челната десетка влизат още Сингапур (16.6 млн.), Макао (15.4 млн.), Дубай (14.9 млн.), Шънджън (12.6 млн.) и Куала Лумпур (12.3 млн.).


Цюрих е европейският град, който има най-добър публичен транспорт, но

Цюрих е европейският град, който има най-добър публичен транспорт, но ...

......... на публичния транспорт след Цюрих в топ 10 влизат още Париж, Прага, Виена, Лондон и Стокхолм. Източник: Най-големият град в Швейцария е на второ място в целия свят по този показател, като пред него е само Хонконг. Освен европейските мегаполиси сред местата с най-добър транспорт са Сеул и Сингапур. Източник:


"Нека не бъркаме плащането на данъци с използването на данъчни ...

......... и тогава трябва да се установи нещо". Междувременно антимонополният еврокомисар Маргрете Вестагер заяви, че изтеклите документи показват, че "работата срещу избягването на данъци и прозрачност" трябва да продължи. До края на годината ЕС ще финализира "черния списък" на данъчните юрисдикции, които не сътрудничат на властите за разкриване на неплатени данъци.


Турция е държавата, която изхвърля най-много боклук в Европа, изпращайки

Турция е държавата, която изхвърля най-много боклук в Европа, изпращайки ...

......... към иновативните инициативи за рециклиране на страната. Къде е България? България е на 18-о място по общо количество генериран боклук с 6.3 млн. куб. м, но едва 1/3 от тях се рециклират. Останалите 2/3 се депонират, което ни отрежда 10-о място по депонирани отпадъци. С тях бихме запълнили 3 Колизеума.


Отворената през миналата година нова сграда на Съвета на ЕС

Отворената през миналата година нова сграда на Съвета на ЕС ...

......... заради това няма опасност за работещите в останалите помещения. Европейските лидери одобриха изграждането на сграда "Европа" през 2004 година, като инвестицията по тогавашен курс е била изчислена на 240 милиона евро или около 321 милиона евро днес. Тя разполага с 3 конферентни зали, 10 зали за срещи и 250 офиса.


Изчисляването на всяка една транзакция на криптовалутата bitcoin се нужда

Изчисляването на всяка една транзакция на криптовалутата bitcoin се нужда ...

......... За всеки километър той изпуска по 0.1181 кг вредни емисии. Така за всеки час, в който "мината" в Монголия работи, тя е отговорна за еквивалента на над 203 000 километра, изминати с автомобила. Bitcoin е стока, а не валута, твърди главният икономист на Allianz Криптовалутата още не е достатъчно стабилна


Визуализация на новия пътен коридор

Визуализация на новия пътен коридор "Фрушка гора" в Сърбия бе ...

......... носи името "Ирике Венац" и ще бъде с две отделни тръби за двупосочното движение, предава сръбското B92. Според проекта съществуващият маршрут, водещ до Ирике Венац ще бъде запазен. Идеята за тунела пред Фрушка гора съществува от години. Сърбия пуска магистралата до България до края на годината От Ниш до границата


През третото тримесечие на годината 1376 американци са се отказали

През третото тримесечие на годината 1376 американци са се отказали ...

......... Тенденцията започна през 2010 година, когато в сила влезе законът Facta. Той има за цел да предодврати укриването на данъци на гражданите на Щатите, които живеят или работят извън граница. Нормативният акт изисква чуждестранните институции да докладват за сметките и активите на американските граждани или да удържат данък върху тях.


Поддръжката и модернизирането на ядрения арсенал през следващите 30 години

Поддръжката и модернизирането на ядрения арсенал през следващите 30 години ...

......... и с Lockheed Martin и Raytheon за 900 млн. долара, за да продължат да работят за замяната на ядрените круизни ракети AGM-86B. Този подробен договор за развитие позволява на компаниите да продължат да работят върху оръжието за далечни разстояния, което е още един от стълбовете на ядрената триада на САЩ.


Румънската икономика работи на високи обороти, а държавата позволи на

Румънската икономика работи на високи обороти, а държавата позволи на ...

......... които работят на минималната заплата, решат да създадат семейство, да имат дете, това ще е катастрофа. Те няма да изкарват достатъчно, за да могат да си плащат сметките. Не говорим за капризи, а за поемане на основните ежедневни разходи", обяснява Василе Гогеску, президент на синдикалната организация на профсъюзите в търговията.


Изгоряла къща в Сан Франциско се продава за почти 800

Изгоряла къща в Сан Франциско се продава за почти 800 ...

......... бързо със строежа на нови жилища. Лофенбърг смята, че бъдещите купувачи няма да оглеждат толкова самата къща, колкото ще са заинтересовани от самото място. Средната цена на жилище в района е 1.36 милиона долара, като отбелязва ръст от 75% през последните пет години. Източник: Така е изглеждала къщата преди пожара


Частица от NEOM - мегаполисът, който Саудитска Арабия ще построи

Частица от NEOM - мегаполисът, който Саудитска Арабия ще построи ...

......... 2030, може и преди, но идеята и стратегията е, че накрая това ще се случи със сигурност", казва още принц Мохамед. Градът ще предложи на жителите си възможността за доста по-освободен начин на живот, тъй като останалите правила и регулации, които действат в Саудитска Арабия, няма да се прилагат там.


Общата дължина на линиите на метрото в Истанбул ще достигне

Общата дължина на линиите на метрото в Истанбул ще достигне ...

......... с тригодишен гратисен период. С тези средства ще бъдат финансирани три линии от азиатската част и три от еврпейската, като общата им дължина е 75 километра. През юни Европейската инвестиционна банка и Европейската банка за въстановяване и развитие заявиха, че ще заемат на Истанбул 250 и 88.3 милиона евро съответно.


В Румъния вече ще може да се работи от вкъщи

В Румъния вече ще може да се работи от вкъщи ...

......... и пари, като работят от дома. Дистанционната работа "много ценна в много развитите страни и най-вече в Япония", каза министърът на труда Лия Олгута Василеску. Европейският съюз също подкрепя този начин на работа. През 2002 г. между социалните партньори в Брюксел бе сключено Европейско рамково споразумение за работа от разстояние.


Световното производство на вино през тази година ще падне до

Световното производство на вино през тази година ще падне до ...

......... г. В съседно Чили производството намалява с 6% от вече ниските стойности за 2016 г. до 9.5 млн. хектолитра. В Южна Африка производството се е увеличило с 2% до 10.8 млн. хектолитра. Все още няма данни за 2017 г. за Китай, които през 2016 г. са произвели 11,4 млн. хектолитра.


Нова грандиозна индустриална зона ще свързва Саудитска Арабия, Египет и

Нова грандиозна индустриална зона ще свързва Саудитска Арабия, Египет и ...

......... най-видните икономически артерии, през която минава почти една десета от световната търговия", обясни още принц Мохамед бин Салман. Йордания и Египет все още не са коментирали официално грандиозните планове на своята съседка. Ще се превърне ли Саудитска Арабия в туристическа дестинация? Рияд инвестира десетки милиарди, за да привлече чуждестранни посетители


Три години след влизането на Русия в Крим и последвалото

Три години след влизането на Русия в Крим и последвалото ...

......... спрямо долара. От своя страна нивото на безработицата наразна значително, а броят на руснаците, живеещи в бедност, нарасна от 15,5 милиона през 2013 година до 19,5 милиона през 2016 година. "Логично, при такъв икономически спад, руските семейства няма да търсят възможности за отглеждането на още деца", посочват от Business Insider.


Сингапур тества технологии, които ще позволят на азиатския петролен хъб

Сингапур тества технологии, които ще позволят на азиатския петролен хъб ...

......... само водна пара. Те са далеч по-ефективни от традиционните двигатели на дизел и бензин и имат възможност да се движат до 500 километра. Тези в Абърдийн използват около 40 килограма водород за 420 километра. "Гражданите одобряват и харесват новите автобуси. Те са абсолютно безшумни и предлагат комфортно придвижване", допълни Крокер.


Стотици градове в Северна Америка се надяват да се превърнат

Стотици градове в Северна Америка се надяват да се превърнат ...

......... там и основно Amazon задръстват пътищата. Шофьорите в Сиатъл са прекарали средно 55 часа в задръстван през 2016 г., което поставя града в топ 10 в САЩ по лош трафик. Компанията ще вземе решение къде ще е новият й дом през 2018 г., а строежът ще започне през 2019 г.


Подтикнат от миграцията след войната и растящата икономика, Сеул привлече

Подтикнат от миграцията след войната и растящата икономика, Сеул привлече ...

......... според кмета има още работа, която да бъде свършена. "Гражданите на Сеул бяха като пристрастени към колите", казва той. Най-трудното в промяната на тази ситуация и слагането на пешеходците пред автомобилите "е промяната на разбиранията на гражданите". Сеул вече разработи редица проекти, които да направят публичните места по-привлекателни за пешеходци.


България е на трето място в цяла Европа по изработени

България е на трето място в цяла Европа по изработени ...

......... работната седмица, а 7 през уикендите. На второ място се нарежда Казахстан с 21 национални почивни дни, от които 17 са през седмицата. Най-малко са националните празници и почивни дни в Ирландия (9), като само един от тях е през уикенда. Следват Белгия и Люксембург с по 10 почивни дни.


Когато се говори за българите в чужбина, често в публичното

Когато се говори за българите в чужбина, често в публичното ...

......... висок икономически растеж, растяща заетост, намаляване на разликата в доходите и стандарта на живот между България и страните от Западна Европа. Вече има подобни примери в нови страни членки като Естония, където за втора поредна година нетната миграция е отрицателна, т.е. повече хора се заселват в страната, отколкото я напускат.


Българите и руснаците са сред основните купувачи на имоти в

Българите и руснаците са сред основните купувачи на имоти в ...

......... търсене офиси и други по-малки сгради в Халкидики се ремонтират и превръщат в резиденции, посочват председателят на асоциацията Григорис Стивахатарис. "Купувачите са основно от България, Румъния, Сърбия, Македония, Русия и Кипър. Те търсят малки къщи, които са по-евтини", обяснява той. Интересът на купувачите е фокусиран относно в региона на Касандра.


Онлайн продажбите в САЩ ще се увеличат повече от 2

Онлайн продажбите в САЩ ще се увеличат повече от 2 ...

......... са се увеличили с 12,6%. Единственият сектор, в който потребителите все не са преминали масово към онлайн платформи, е този на хранителните стоки. В момента онлайн продажбите съставляват по-малко от 2% от продажбите на храни, а FTI смята, че проникването на пазара няма да надхвърли дори 19% през следващото десетилетие.


Фотоизложба, посветена на ключови проекти, подкрепени от банки за развитие

Фотоизложба, посветена на ключови проекти, подкрепени от банки за развитие ...

......... всяка страна, но все още е слабо позната у нас. Изложбата се осъществява в партньорство с ЕАПБ, чийто член е ББР от 2005 г. Проектите, включени в нея, са от 13 държави, сред които Холандия, Китай, Полша, Словения, Босна и Херцеговина, Испания, Норвегия, Швеция, Финландия. Германия, Хърватия, Мароко и България.


Липсата на паркоместа продължава да бъде голям проблем в Букурещ,

Липсата на паркоместа продължава да бъде голям проблем в Букурещ, ...

......... Румънските пешеходци обаче също често нарушават правилата за движение по пътищата. 70% пресичат улиците незаконно, 7% от които го правят ежедневно. Повече от 60% от пешеходците гледат мобилния си телефон, пишейки съобщения или играейки игри, докато се движат по улиците. За 12% от тях това е обичайният начин на поведение.


Близкия изток е известен като глобален център за въздушни пътувания,

Близкия изток е известен като глобален център за въздушни пътувания, ...

......... които предоставят повече от 1 милион ежедневни пътници на дълги разстояния. Компанията съобщи, че до 2036 г. ще има 95 мега града, обслужващи 98% от световните пътувания на дълги разстояния. Броят на мега градовете в Близкия изток ще се увеличи повече от 2 пъти до 11 през следващите 20 години.


Директни полети между София и Баку могат да започнат от

Директни полети между София и Баку могат да започнат от ...

......... интерес да участват в газификацията у нас. Ихман Алипиев коментира, че в близко бъдеще ще започне експлоатацията на железопътната линия Баку - Тбилиси - Карс, като посочва, че България може ще вземе активно участие в този проект, защото страните, които са по протежението на тази линия, ще получат допълнителни възможности.


В следващите 4 години ще започне изграждането на връзката на

В следващите 4 години ще започне изграждането на връзката на ...

......... Йорданов" и река "Слатинска река" Метростанция 5 - при ул."Гео Милев" и ул."Иван Димитров - Куклата", след което трасета продължава по ул."Гео Милев" Метростанция 6 - 93 СОУ "Ал.Теодоров-Балан" (ул."Гео Милев" и ул."Николай Коперник") Метростанция 7 - 31 СУ за чужди езици и мениджмънт "Иван Вазов" (ул."Гео Милев" и бул."Ситняково").


Населението на Африка расте с бързи темпове и от 140

Населението на Африка расте с бързи темпове и от 140 ...

......... на Азия да достигне 5,9 милиарда души през 2100 година, но ревизираната прогноза от 2017 година намали това очакване до 4,8 милиарда души. От друга страна обаче, ако през 1981 година са прогнозирали ръст на африканците до 2,2 милиарда души, то през тази очакванията бяха завишени до 4,4 милиарда души.


"Google купува Apple за 9 милиарда долара". Съобщение с това ...

......... Apple на всеки акционер в Google. Очевидно, Google ще се премести в луксозната централа на Apple. Служителите в Google казаха: "Йей", гласи пълният текст на измисленото съобщение. По-късно Уилям Люис, изпълнителен директор на Dow Jones и издател на The Wall Street Journal, се извини официално и обеща да предприеме мерки.


Китай, най-големият автомобилен пазар в света, работи по график по

Китай, най-големият автомобилен пазар в света, работи по график по ...

......... 50 милиарда долара годишно от данъците върху дизела и бензина. Един от много сценарий за бъдещето на транспорта предвижда и бум на автономни автомобили, което може да намали общия им брой с 80%. Което означава по-малко доход от данъци върху колите, такси при регистрация, плащане за паркинг и много други.


Повсеместната корупция е най-големият проблем пред компаниите, които искат да

Повсеместната корупция е най-големият проблем пред компаниите, които искат да ...

......... работна етика. Фирмите се оплакват още и от недостатъчно добър достъп до финансиране. Проблемът с недобре квалифицираната работна ръка се нарежда на шесто място. Веднага след това следва критика към работата на Народното събрание, което, според бизнеса, твърде често променя някои от законите. Политическата нестабилност е следващата точка в изследването.


Испанското правителство ще издаде нов указ днес, който ще улесни

Испанското правителство ще издаде нов указ днес, който ще улесни ...

......... заради несигурността, казва министърът. Той обаче твърди, че плановете на Каталуния няма да имат ефект върху растежа на икономиката на страната. Каталуния е център на индустрията и туризма и отговаря за около една пета от икономиката на Испания. Там се намират и много чуждестранни производства - от Volkswagen до Nestle.


Американският президент Доналд Тръмп на няколко пъти в последно време

Американският президент Доналд Тръмп на няколко пъти в последно време ...

......... обаче би бил много по-голям, ако се използва оръжието, тествано на 3 септември, което беше с мощност от порядъка на 108 - 205 килотона", обяснява Загурек. Експерти: Война в Северна Корея ще постави в риск 1/3 от доставките на петрол в света Най-засегнати ще бъдат Китай, Япония и Южна Корея


Норвегия е една от малкото държави в света решили до

Норвегия е една от малкото държави в света решили до ...

......... норвежкия континенталния шелф има достатъчно място за тяхното съхраняване. Разбира се, тази услуга няма да е безплатна. Говорителят на Gassnova обаче смята, че все още е прекалено рано да се посочи конкретна цена, но инвестициите в мащабния проект може да достигнат 12 милиарда норвежки крони или около 1,5 милиарда долара.


Няколко нови технологии са били тествани от руската армия по

Няколко нови технологии са били тествани от руската армия по ...

......... извършиха удари с крилати ракети по позиции на терористичната групировка ДАЕШ ("Ислямска държава") в Сирия. "Тези технологии безспорно ще се превърнат в гръбнак на руското военно планиране, поне през следващите няколко години", заключава Майерс. 4 странни, но страшни изобретения на руската армия За едно от тях със сигурност сте чували


След десетилетие на квота, компаниите в Европейския съюз, които произвеждат

След десетилетие на квота, компаниите в Европейския съюз, които произвеждат ...

......... САЩ. Износът на захар от Франция може да се увеличи тройно до над 1 милион тона. През предходния сезон ЕС отговаряше за около 10 процента от общото световно производство. Краят на квотите е добра новина и за потребителите, като той може да означава по-ниски разходи за храна и лекарства.  


Чужденците, преместили се в Швейцария, която е дом на някои

Чужденците, преместили се в Швейцария, която е дом на някои ...

......... на жилище, както и социалния живот. Въпреки че по отношение на личните финанси Швейцария е най-доброто място за втори дом на емигрантите, то в други аспекти държавата изостава. Страната се класира доста по-ниско по отношение на социалния живот, възможността за създаване на контакти и приятелства с местните, както и интеграцията.


Новите собственици на автомобили у нас ще получават безплатно устройства

Новите собственици на автомобили у нас ще получават безплатно устройства ...

......... на шофиране. Употребата му разсейва водача и значително увеличава риска от пътнотранспортно произшествие. Кампанията е на евродепутати и получи подкрепата на министъра на вътрешните работи Валентин Радев. Според официалните данни само за последните 3 месеца у нас са станали над 2000 тежки произшествия на пътя, а загиналите са близо 200.


Швейцарската община Киасо планира да даде възможност на гражданите си

Швейцарската община Киасо планира да даде възможност на гражданите си ...

......... "Киасо се възприема на международно ниво като епицентър на технологичния и икономическия растеж в Швейцария", коментира Бруно Аригони. В Цуг максималната сума за плащания в криптовалутата е дори по-малка - 200 франка. В същото време в момента един биткойн се изчислява на над 4100 швейцарски франка или над 4300 долара.


Поне 6 милиарда долара са загубите на банките в САЩ

Поне 6 милиарда долара са загубите на банките в САЩ ...

......... по който банките могат да се защитят, е да следят от кой компютър или друго устройство са подадени заявките за кредитна карта. Арестуваният Уитлок е попълнил 90% от своите над 750 заявки по телефон, като в крайна сметка чрез специален софтуер той е засечен. Самият той твърди, че е невинен.


През последните пет години Макао събра 70 милиарда долара от

През последните пет години Макао събра 70 милиарда долара от ...

......... Последиците от нея се оценяват на 1,4 милиарда долара, като над 100 публични съоръжения са пострадали. Правителството обеща, че ще построи стена, която да не позовлява нови наводнения. Гражданите обаче са скептични. "Властта говори за тази стена от десетилетия", казва Харалд Брюнинг, главен редактор на местния вестник Macau Post Daily.


Цените на жилищата в Хонг Конг са толкова високи, че

Цените на жилищата в Хонг Конг са толкова високи, че ...

......... и избират да спят в подобни на общежития пространства. В тях на около 40 квадратни метра живеят до десет души с общи кухня, баня и хол. Цените за един човек там започват от 450 долара месечно, но могат да достигнат и до 1 000 за стая от 9 квадратни метра.