Проучване относно бума на биткойна през 2017 година установи, че

Проучване относно бума на биткойна през 2017 година установи, че ...

......... от решаващо значение, за потенциала за поскъпване на монетата. Действията на Китай от тук нататък, по отношение на биткойна ще бъдат важна част от картината напред. Вероятно имам нещо общо с неотдавнашното покачване на цените на биткойна - който към момента се търгува при нива от около 9 300 долара.


Каналът Дунав-Черно море е свързан с много събития от историята

Каналът Дунав-Черно море е свързан с много събития от историята ...

......... закупуването на ТЕЦ Варна е Ахмед Доган. Предлаганият проект за разширение и модернизация на съоръженията там е на стойност от 100 милиона евро. По думите на Папазов до края на тази година трябва да бъде сключено споразумение за финансирането на проекта и той да бъде реализиран в следващите две години.


Българската народна банка пуска в обращение втората банкнота от новата

Българската народна банка пуска в обращение втората банкнота от новата ...

......... се от полутоново изображение с висока резолюция на портрета на Пенчо Славейков. Изображенията се наблюдават и от обратната страна на банкнотата. Банкнотите с номинална стойност 50 лева, емисия 1999 г. и емисия 2006 г., продължават да бъдат в обращение заедно с банкнотите с номинална стойност 50 лева, емисия 2019 г.


Проф. д-р Даниела Бобева е преподавател по финанси във ВУЗФ

Проф. д-р Даниела Бобева е преподавател по финанси във ВУЗФ ...

......... реформи. Дори и някой да има куража да предприеме осъществяване на някакви стимули за икономиката с публични средства, рискът да се изродят в нашите условия е голям, поради това което непрекъснато ни повтарят и Европейската комисия, и Международният валутен фонд - неефективната съдебна система, корупцията и слабостта на публичните институции.


Светът губи храна за около $400 милиарда - или повече

Светът губи храна за около $400 милиарда - или повече ...

......... както да помогнат за намаляването на загубите при производство. Компаниите също се опитват да подобрят ефективността в индустрията. Потребителите също са отговорни за огромни загуби. Около 37 процента от животинските продукти и потенциално около една пета от плодовете и зеленчуците биват изхвърляни след закупуването им. По-богатите нации изхвърлят повече храна.


През 2015 година властите на Каймановите острови започват разследване, което

През 2015 година властите на Каймановите острови започват разследване, което ...

......... в момента е почти невъзможно да разбереш кой има регистрирана компания. "Веднъж след пускането на тези публични регистри ще бъде много по-трудно за престъпниците и свързаните с корупционни схеми лица да използват данъчните убежища за укриването на откраднати активи", казва Наоми Хирст, която е част от неправителствената организация Global Withness.Пазарът в Гърция изглежда готов да отговори на предизвикателството, поставено

Пазарът в Гърция изглежда готов да отговори на предизвикателството, поставено ...

......... на служителя към продуктите на компанията има много все по-голям интерес от различни фирми, което е доказателство, че преходът към използването само на екоматериали е възможен в рамките на две години. Пластмасата - индустрията за $79 милиарда. От кои държави идва тя? Лидерите по износ на пластмасови продукти в света


Системата за нагряване на тютюн на Филип Морис Интернешънъл е

Системата за нагряване на тютюн на Филип Морис Интернешънъл е ...

......... и жените, които са пушачи, да имат достъп до достоверна и точна информация за по-добрите алтернативи на цигарите, за да не се връщат към пушенето. Разбира се най-добре е да не започвате никога да пушите, а ако пушите - да спрете. Интервюто е изготвено с подкрепата на Филип Морис България


Стадион за $300 милиона, построен за Световното първенство по футбол

Стадион за $300 милиона, построен за Световното първенство по футбол ...

......... укрепването на основите с пясък, са с обвинения за кражбата на 500 милиона рубли, или приблизително $7,8 милиона. През 2018 г. полицията задържа и братята Зявудин и Магомед Могамедови за това, че са откраднали близо 2.5 млрд. рубли ($39 млн.), от същата фирма подизпълнител, отговорна за началните работи по съоръжението.


Happy hour е маркетингова стратегия в някои заведения, при които

Happy hour е маркетингова стратегия в някои заведения, при които ...

......... отколкото ако храната се изхвърли или даде за благотворителност", казват от веригата магазини. "От друга страна, вече е възможно всеки финландец да купува много евтина храна в нашите магазини." Глобалният проблем за $990 000 000 000, който "умните" технологии ще решат Какви са последствията от него за икономиките в света?


Нестабилното време в Европа това лято, включително рекордните жеги, които

Нестабилното време в Европа това лято, включително рекордните жеги, които ...

......... но и пред това има пречки, тъй като климатът е нестабилен. "Вече е невъзможно да определим какъв ще бъде сезонът до последния момент", казва Джордано Цинцани, президент на местен винен консорциум в северна Италия. Винарите казват, че досегашните мерки не дават резултат, а дългосрочно решение все още не е намерено.Всичко започва с повреда на просто една помпа. Датата е

Всичко започва с повреда на просто една помпа. Датата е ...

......... бъдещето на американската енергия. Единственият първи електроблок ще бъде спрян до няколко седмици. И въпреки че централата вече няма да произвежда електричество, занапред тя щя има централно място в дебата за ядрената енергия като цяло. "Невъзможната любов" на Източна Европа към ядрената енергетика Защо плановете за нови реактори удрят на камък?


International Biomedical Congress of Sofia е единственият от типа си

International Biomedical Congress of Sofia е единственият от типа си ...

......... точка", казва той. "Срещнах прекрасни хора, които днес вече са мои състуденти, направих прекрасни запознанства и приятелства". Според Поломски, най-ценното на конгреса е, че учениците ще могат да се запознаят с професионалисти, които активно работят с най-съвременните методи за диагностика, както и да участват в работилници, където да получат значими умения.


Новото летище в Истанбул, което е сред най-престижните проекти на

Новото летище в Истанбул, което е сред най-престижните проекти на ...

......... на пътниците от изпадали плочки по подовете, замърсени тоалетни и всевъзможни други нередности. Това стряска много от хората. Според съобщения в медиите, летището "Сабиха Гьокчен" в азиатската част на Истанбул междувременно се радва на растяща популярност. Проектът за мега-летище се провали тотално, написа в Туитър опозиционният депутат Илхами Озджан Айгун.


Енергийните гиганти British Petroleum (BP) и Glencore са обявили за

Енергийните гиганти British Petroleum (BP) и Glencore са обявили за ...

......... трябва от своя страна да платят компенсациите за купувачите. Засега се знае, че обещаните компенсации са около 15 долара на барел, което е около една четвърт от стойността на барела. Фиаското с руския петролопровод "Дружба" От три седмици са спрени доставките на суровини през най-големия петролопровод от Русия за Европа


Какво е да намериш злато буквално по средата на нищото?

Какво е да намериш злато буквално по средата на нищото? ...

......... - за разлика от други страни в Африка, правителството там предлага добри условия, стимулиращи минната индустрия, която отговаря за най-големия дял от брутния вътрешен продукт. Докато в други страни получаването на разрешение за добив може да отнеме години, в Мали това може да се случи в рамките на няколко месеца.Стотици магазини от веригата Asda във Великобритания ще помагат за

Стотици магазини от веригата Asda във Великобритания ще помагат за ...

......... с новата технология супермаркетите ще могат да получават допълнително приходи, като ги изключват тогава, когато системният оператор пожелае. Каква е връзката между Lidl и цените на имотите? И защо британците в три региона недоволстват Наскоро веригата Waitrose продаде три обекта на германския ритейлър, което създаде притеснения за цените на жилищата


Служителите на Европейския парламента са бесни. Причината се крие в

Служителите на Европейския парламента са бесни. Причината се крие в ...

......... на заплатите от последните години. А и в ерата на нулеви и дори отрицателни лихви, както и ниска инфлация, увеличение от 25% на каквото и да е изглежда неразумно. Синдикатите са съгласни, като допълват, че голяма част от хранещите се там не са високопоставени съветници, а служители със скромни заплати.


Докато светът се концентрира върху продължаващата търговска война между Китай

Докато светът се концентрира върху продължаващата търговска война между Китай ...

......... която е вторият най-голям производител, предупредиха, че този ход може да предизвика търговска война. Индонезия е въвела мито върху вноса на млечни продукти от ЕС от 5%-10%, но заплашва да го повиши до 20%-25%. Страната е третият най-голям купувач на обезмаслено мляко на прах от ЕС след Алжир и Китай.


В днешния забързан и постоянно свързан свят все повече и

В днешния забързан и постоянно свързан свят все повече и ...

......... работния процес като поиска от компании с над 50 работници да имат определени часове в деня, в които да не се допуска изпращането на работни имейли. Това е наложено година по-късно, когато се признава, че Rentokil Initial е нарушила закона и е осъдена да изплати на служител 60 000 евро.


Във връзка с неправомерно разпространената информация от базите данни на

Във връзка с неправомерно разпространената информация от базите данни на ...

......... водещи компании, представляващи едни от най-големите финансови групи в света и специализирани в предоставянето на краткосрочно небанково финансиране. Представителите на АОНК следват собствен Етичен кодекс и спазват добрите търговски практики за защита на потребителите. Сред членовете на асоциацията са Credissimo, Кеш Кредит, VIVUS.BG, Нет Кредит, СИТИ Кеш и Фератум България.


Първите метровлакове по третия лъч на метрото ще бъдат пуснати

Първите метровлакове по третия лъч на метрото ще бъдат пуснати ...

......... са в напреднала фаза и се очаква да приключат в края на месец октомври. Въпреки това, метрото в този участък ще бъде пуснато заедно с останалата част от третия метродиаметър. Третият лъч на метрото между "Хаджи Димитър" и "Красно село" е готов на 91% Те ще бъдат готови до есента


Като председател на Съвета за управление на Специализирания общински приватизационен

Като председател на Съвета за управление на Специализирания общински приватизационен ...

......... В 23 СУ "Фредерик Жолио-Кюри", район Слатина, със средства от СОПФ е извършен неотложен ремонт на санитарните възли на стойност 68 792,00 лева, а също 320 000 лева са предоставени за неотложен ремонт на сградата на 117 СУ "Св. Св. Кирил и Методий", гр. Бухово, район Кремиковци, допълни Орлин Алексиев.


Днес започна строителството на Касов център на Българската народна банка

Днес започна строителството на Касов център на Българската народна банка ...

......... проверката негодните или неистински банкноти се отделят, а останалата маса се пакетира и подготвя за пускане в оборот. Касовите центрове разполагат със специални машини за сортиране и пакетиране на банкноти и монети, както и със съответните специализирани средства за сигурната им транспортировка - различни по вместимост контейнери и инкасови автомобили.


Правителството откри конкурсна процедура за издаване на разрешение за търсене

Правителството откри конкурсна процедура за издаване на разрешение за търсене ...

......... работи в областта на проучване на геологията на Черно море на българска територия", давайки сигнал за намерението си да се включи в търга. Exxon и Total ще търсят петрол и газ край Гърция "В рамките на две години очакваме да имаме яснота какви резерви има там", каза премиерът Алексис Ципрас


Срещаме се с инж. Светослав Чернев, президент на Националната организация

Срещаме се с инж. Светослав Чернев, президент на Националната организация ...

......... Комуникацията между центъра и банката продължава и днес, като ПИБ е подпомагала финансово и ремонта на центъра. Остават все още обаче множество дейности, за които на организацията е нужна финансова помощ. Ако имате желание да помогнете, банковата сметка на Национална организация "Малки български хора" в "Първа инвестиционна банка" е BG40FINV91501216612012.


Великобритания и Швеция подписаха споразумение в петък в областта на

Великобритания и Швеция подписаха споразумение в петък в областта на ...

......... в областта, посочва британският министър на отбраната Стюарт Андрю, потвърджавайки ангажимента на Лондон към NATO и европейската сигурност. Междувременно, депутатите в Народното събрание одобриха покупката на F-16 за българските ВВС. Франция, Германия и Испания ще създадат нов изтребител до 2026 година Очаква се днес да бъде подписан документ за сътрудничество


Останалите без свеж капитал диктатори може би ще искат да

Останалите без свеж капитал диктатори може би ще искат да ...

......... опит в икономиката. Например, лидерът на Мианмар Не Уин съсипа държава през 26-годишното си управление до 1988 г., отчасти заради паричната реформа, за която е получил съвет от своя астролог. Тихият отлив на инвестиции, който тласка икономиката към зоната на здрача Или какво се случва с чуждия капитал у нас


Построената през 30-те години на миналия век Пощенска палата във

Построената през 30-те години на миналия век Пощенска палата във ...

......... близост до катедралата "Успение Богородично". Тя е известна със своите богато украсени стени и тавани, на които могат да бъдат видени берелефи с различни сцени от новата историята на България. В създаването на украсата участва скулпторът Михайло Парасчук, който е завършил в Париж и е бил ученик на Огюст Роден.


Вятърни турбини в Шотландия генерираха 9 831 320 мегават часа

Вятърни турбини в Шотландия генерираха 9 831 320 мегават часа ...

......... В Европа се предлагат едни от най-амбициозните проекти за производство на възобновяема енергия. През септември миналата година в Ирландско море бе открита вятърна електроцентрала. С общ капацитет от 659 мегават часа, тя е най-голямата в света офшорна работеща вятърна електроцентрала и може да захранва близо 600 000 домакинства във Великобритания.


Финландска компания, финансирана от Китай за изграждане на подводен тунел

Финландска компания, финансирана от Китай за изграждане на подводен тунел ...

......... връзка между столиците си, които са разделени от Финския залив. Според изследване от 2017 година тунелът се очаква да бъде финализиран и да заработи през 2040 година, но някои от разработчиците, ангажирани с проекта твърдят, че той може бъде готов до 2024 година, като някои части ще отворят и по-рано.


Учещите млади хора у нас искат да се развиват най-много

Учещите млади хора у нас искат да се развиват най-много ...

......... за 2018 г. той генерира около 5% от БВП, а очакванията през 2021 г. са да достигне до 7.9%.", допълва тя. Наблюдава се цялостна позитивна промяна на нагласите и познаваемостта на аутсорсинг индустрията, все повече хора припознават сектора като добър избор за първа работа, както и възможност за постоянна такава.


По-голямата част от банкнотите с висок номинал в Швейцария се

По-голямата част от банкнотите с висок номинал в Швейцария се ...

......... въпреки международните призиви за спирането ѝ като част от борбата с прането на пари и организираната престъпност. Европейската централна банка спря да издава нови банкноти от €500. Европейската държава, в която заплатите за чужденците са най-високите в света Страната изпреварва Сингапур като дестинация номер 1 за живот на чуждестранни граждани


Продуцентът на филма

Продуцентът на филма "Вълкът от Уолстрийт" и доведен син на ...

......... под гаранция. Ако бъде признат за виновен, той може лежи до пет години в затвора. Премиерът Наджиб създаде фонда 1MDB през 2009 г., за да подпомогне развитието на Малайзия, но в крайна сметка генерира милиардни дългове. Според разследващите, поне $5,4 милиарда са откраднати и изпрани от помагачи на бившия министър-председател.


Като островен град-държава Сингапур е разположен на много малка територия.

Като островен град-държава Сингапур е разположен на много малка територия. ...

......... да изнася излишъка от пясък за страни, където търсенето е високо. Доставянето с кораби на суровината през далечни разстояния може да се окаже бариера заради високите цени. Засега все още еколозите проучват дали, ако излишното количество пясък в Гренландия започне да се изнася, това би имало негативни последствия за природата.


Изграждането на второто международно летище в Пекин приключи тази седмица,

Изграждането на второто международно летище в Пекин приключи тази седмица, ...

......... на самолети с различни размери от авиокомпаниите Air China, China Southern, China Eastern Airlines и Xiamen Airlines. Проектът включва и открит просторен терминал, който е отнел 5 години, за да се изгради. Общо Daxing и другото международно летище в китайската столица ще обслужват 170 милиона пасажери годишно до 2025 година.


Успешният пример на Плана

Успешният пример на Плана "Юнкер" за стимулиране на инвестициите, в ...

......... те да се припокриват в различни области. Наред с това програмата планира увеличаване на инвестиционния ресурс, които ще бъде заделен на 650 млрд. Евро. Разчитаме че той ще привлече много допълнителни частни инвестиции и по този начин ефекта на тези заделени средства ще бъде мултиплициран многократно за бизнеса", коментира Хопмайер.


Франция, Германия и Испания ще направят още една крачка напред

Франция, Германия и Испания ще направят още една крачка напред ...

......... очакват днес. Франция и Германия все още водят преговори за износната политика за изтребителя. Въпросът е важен заради решението на Германия да забрани износа на оръжия за Саудитска Арабия. Очаква се половината от произведените изтребители да са за износ. Airbus получи мегасделка за 100 самолета Стойността ѝ достига $11 милиарда


Столиците на три съседки на България са сред десетте градове

Столиците на три съседки на България са сред десетте градове ...

......... влизат още Санкт Петербург, Киев, Новосибирск и Варшава. Погледнато в глобален мащаб най-натовареният град за шофиране е Мумбай. След него в топ 3 са Богота и Лима, а след тях са Ню Делхи и Москва. Сред десетте градове с най-големи задръствания са още Истанбул, Джакарта, Банкок, Мексико Сити и Ресифи.


Поевтиняването на зеленчуците, плодовете и другите хранителни продукти, започнало след

Поевтиняването на зеленчуците, плодовете и другите хранителни продукти, започнало след ...

......... с 0.5% до 10.16 лв./кг. Без промяна в цената е олиото до 1.90 лв./литъра. Поевтинели са: яйцата с 5.3% до 0.18 лв./бр.; зрелият фасул с 1.2% до 3.33 лв./кг и кравето масло 125 грама с 0.5% до 2.16 лв./кг. Цени на млечни, месни и други хранителни продукти на годишна база


Унгария планира да изгради изцяло нов град, захранван от зелена

Унгария планира да изгради изцяло нов град, захранван от зелена ...

......... минават на чиста енергия. Когато е готов, Hegyeshalom-Bezenye ще има около 1 000 жилища, ресторант, хотел, жп гара, търговски обекти, както и училища и други. Отоплението ще се осъществява чрез геотермални централи. Превръщат почти изоставен гръцки остров в хъб за зелена енергия За целта ще бъдат инвестирани 11 милиона евро


През последните няколко години се наблюдава постоянно нарастване на плащанията,

През последните няколко години се наблюдава постоянно нарастване на плащанията, ...

......... народна банка работи за присъединяване към Единния надзорен механизъм и Единния механизъм за преструктуриране, като работните процеси включват нормативни промени, подготовка за включване към Единния фонд за преструктуриране, синхронизиране на надзорните практики и преглед на качеството на активите и стрес тест на шест избрани от ЕЦБ български банки", заяви Стоянова.


Как ще реагирате, ако Ви кажем, че София има капацитета

Как ще реагирате, ако Ви кажем, че София има капацитета ...

......... Извън границите на София Анализът разглежда и капацитета на разширяване извън строителните граници на столицата. Според резултатите най-голям капацитет при сега наличните сгради имат "Банкя", "Владая", "Нови Искър" и "Бистрица": А местата, където има най-голяма възможност за застрояване са "Герман", "Иваняне" и "Нови Искър": Пълният анализ може да намерите тук.


Кои са макроикономическите предпоставки за развитието на финансовия сектори и

Кои са макроикономическите предпоставки за развитието на финансовия сектори и ...

......... кои са най-новите решения в сферата. Повече информация за събитието, програмата и лекторите може да намерите ТУК. Генерален партньор на Клуб Investor "Банки и финанси" е Българска банка за развитие. Дискусията се провежда с подкрепата на Софтуер Груп, Банка ДСК, Хотел Интернационал. Медийни партньори са Bloomberg TV Bulgaria, Dnes.bg, Seenews.com.


Инвестор в Щатите ще съди компанията OneCoin, обвинена в измама

Инвестор в Щатите ще съди компанията OneCoin, обвинена в измама ...

......... за виновна по тях, може да получи присъда до 65 години лишаване от свобода. Обвиненията са свързани с измама, пране на пари и други. Коя е Ружа Игнатова и как успя да натрупа милиарди с измама? Възходът и падението на една успяла млада жена и нейната пирамида от фалшиви пари


Разходите за отбраната на Турция се покачиха с най-бързия темп

Разходите за отбраната на Турция се покачиха с най-бързия темп ...

......... похарчила с 8,9 процента повече до $11,6 милиарда, а Украйна с 21 процента до $4,8 милиарда. Според института, разходите на България растат с 23 процента до $1,09 милиона, като по темп на растеж заставаме на седмица позиция в света. Кои са най-големите износители на оръжие в света? Русия губи дял


Доклад да щастието по света от 2019 година класира 156

Доклад да щастието по света от 2019 година класира 156 ...

......... Африка Континентът се придържа към ниво на щастие от 19,2 процента, което е под средното за света, но има планове за подобрения и догонване в рейтинга. Мавриций е облагодетелстван от добро управление и оживен туристически сектор. Посетителите са близо колкото и цялото население на острова - 1,3 милиона. - междувременно.


Тази година, в края на октомври, изтича мандатът на ръководителя

Тази година, в края на октомври, изтича мандатът на ръководителя ...

......... изразходват постъпленията от падежа на дълга. Банково финансиране Тъй като стана ясно, че ЕЦБ вероятно ще поднови покупките на облигации, възможно е банковото финансиране да продължи да се подтиква към по-голяма активност, както и инфлацията. *Материалът е с аналитичен характер и не е съвет за покупка, или продажба на активи


"Аз съм убеден, че с построяването на "Хемус" БВП на ...

......... ДДС за изграждането на 134,14 км от АМ "Хемус" в участъка от пътен възел "Боаза" до пресичането с път I-5 Русе - Велико Търново. Трасето е възложено на "Автомагистрали" ЕАД, е разделено на 6 участъка. Старт на проучванията за трета лента по "Тракия" Министър подкрепи идеята за тунел под "Петрохан"


Университетът за национално и световно стопанство (УНСС) сигнализира с отворено

Университетът за национално и световно стопанство (УНСС) сигнализира с отворено ...

......... УНСС. От университета посочват, че сметките могат да бъдат запорирани, което ще доведе до спиране на изплащането на стипендиите и помощите на студентите и докторантите, на заплатите на преподавателите и служителите. От УНСС настояват да се осигурят необходимите допълнителни средства за изпълнението на проекта в размер на 10,3 милиона лева.


Новата седмица в САЩ дойде с новината за напускането на

Новата седмица в САЩ дойде с новината за напускането на ...

......... на стоки и услуги за грубо 1,7 милиарда долара на ден. Какво означава това като брой? Според инфографика на онлайн платформата Statista над 210 хиляди автомобили минават през границата между САЩ и Мексико. Това включва и над 20 хиляди камиона и железопътни контейнери. You will find more infographics at Statista


Щатите обмислят да увеличат продажбите на произведените от Lockheed Martin Corp

Щатите обмислят да увеличат продажбите на произведените от Lockheed Martin Corp ...

......... три модела на новите военни самолети за американската армия, както и по подписани споразумения с няколко чуждестранни държави - Великобритания, Австралия, Италия, Турция, Норвегия, Холандия, Израел, Япония, Южна Корея и Белгия. За 2018 година компанията е доставила общо 91 изтребителя F-35 за американската армия, както и за съюзниците на Щатите.


Латвиецът, който успя да измами Google и Facebook с над

Латвиецът, който успя да измами Google и Facebook с над ...

......... Унгария и Хонконг, като фалшифицирал фактури, договори и писма, за да обясни трансакциите. Признавайки се за виновен, той е обещал да върне и $49,7 милиона. Facebook е успяла сама да възстанови по-голямата част от средствата си, без да става ясно как. Не се посочва как може да бъде присъдата му.


Производителите на вино в Германия се изправят пред неочакван проблем:

Производителите на вино в Германия се изправят пред неочакван проблем: ...

......... производителите на безалкохолни напитки. Техните поръчки обикновено са по-големи и по-чести, а оттам и по-ефективни от тези на винопроизводителите, които често искат различни форми и цветове. 4,1 милиарда повече бутилки вино ще бъдат произведени през 2018 година Годината е добра, за разлика от миналата, а Италия запазва лидерската си позиция


Саудитска Арабия планира да инвестира 20 млрд. долара до 2035

Саудитска Арабия планира да инвестира 20 млрд. долара до 2035 ...

......... потенциални посетители, но призивите на западните изпълнители да бойкотират кралството са малко и не са наистина фактор. Наред със "сезонните" визи, издадени за Tantoura, правителството одобри планове за издаване на електронни визи за чуждестранни посетители, които да посещават спортни събития и концерти, но не е ясно кога ще има такива.


Основните круизни компании избягват черноморските пристанища поради несигурната геополитическа ситуация

Основните круизни компании избягват черноморските пристанища поради несигурната геополитическа ситуация ...

......... санкции, за да накажат Русия за атаката през ноември 2018-а година на три кораба от флота на Украйна в Керченския проток, свързващ Черно и Азовско море, в допълнение към санкциите преди това с оглед на анексирането на Крим и с оглед на участието на Русия в конфликта в Източна Украйна.


Броят на банкнотите от $100 в обращание надхвърля този на

Броят на банкнотите от $100 в обращание надхвърля този на ...

......... по €500 - под един килограм. Именно поради тези причини Европейската централна банка спря да печата банкноти от €500. Наскоро бившият министър на финансите на САЩ Лорънс Съмърс призова за "убиване" и на $100. Някои експерти посочват, че увеличаването на тези банкноти отразява притесненията на някои хора за финансовата система.


Стойността на откритите запаси на природен газ край Кипър може

Стойността на откритите запаси на природен газ край Кипър може ...

......... от консултантската компания Wood Mackenzie са коментирали пред Reuters, че обемът на открития природен газ е много по-голям от този в находището "Калипсо", което се експлоатира от италианската ENI и френската Total. В настоящият проект 60% са собственост на кипърското дъщерно дружество на ExxonMobil, а останалата част държи Qatar Petroleum.


Хиляди пътници останаха на международното летище Suvarnabhumi в Тайланд, след

Хиляди пътници останаха на международното летище Suvarnabhumi в Тайланд, след ...

......... ще поискат разрешение от Китай, за да пренасочат полетите си до Европа през страната, които може да бъдат извършени в четвъртък следобед или в петък сутринта. Ситуацията е сериозен проблем за Тайланд, която е една от най-популярните туристически дестинации в света. На година от там минават около 38 милиона посетители.


"Никой не знае какво е", гласи мнението на доскорошния министър ...

......... печата банкноти, на които пише RTGS долар. Страната, която има девет валути Повечето от тях са за търговски цели Как това ще засегне потребителите? Засега остава неясно. Правителството се надява, че това ще улесни живота. Същевременно не се очаква промяната да разреши проблемите, свързани с инфлацията и огромния публичен дълг.


"Ям всичко, което видя", казва 30-годишният Абдул Едоса. "Моля хората ...

......... уикенд, направи някои усилия, за да повиши стандарта на живот. Но ефектът е далеч от видим. Shell и Еni замесени в корупционна сделка, заради която Нигерия губи $6 милиарда Министърът на петрола имал 5 тона средства кеш, с които давал подкупи - включително и на президента, става ясно от делото


Минималните заплати по света се различават драстично. На първа позиция

Минималните заплати по света се различават драстично. На първа позиция ...

......... концепцията за минимална заплата да може да бъде проследена до средновековна Англия, първите закони бяха въведени именно в Австралия и Нова Зеландия през 80-те години на миналия век. Европейската държава, в която минималната заплата е 2000 евро Иначе казано минималното възнаграждение там е 10 пъти по-голямо от това у нас


След дълго чакане изглежда Гърция върви към възраждането на парцела

След дълго чакане изглежда Гърция върви към възраждането на парцела ...

......... ще са нужни между 6 до 10 години, ще бъдат построени редица туристически обекти. Това включва 5-звезден хотел, както и търговски център. Планът предвижда в следващите две фази от проекта работата да бъде фокусирана върху построяването на офис и административни сгради, образователни и изследователски центрове, както и на жилищни сгради.


След десетилетия, в които Холандия успяваше да удовлетвори своите нужди

След десетилетия, в които Холандия успяваше да удовлетвори своите нужди ...

......... Mobil поне още няколко години. Холандия получава 40 процента от нужната си електроенергия от газ. GasTerra, съвместно предприятие между държавата и двете петролни компании, заяви в петък, че продажбите ѝ се покачват със 17 процента до €11,2 милиарда през 2018 г. Повече от една трета от горивото идва от Groningen.


Седмица след като режимът на Николас Мадуро постави барикади по

Седмица след като режимът на Николас Мадуро постави барикади по ...

......... по-големите разходи са за подкупване на служители на митниците и за мафията. Според Хирон контрабандата на бензин носи печалба, за каквато трафикантите на кокаин могат само да си мечтаят. Мистериозната турска компания, която купи злато за $900 милиона от Венецуела Как Анкара помага на Николас Мадуро да избегне американските санкции?


Китай иска да ликвидира хиляди компании-зомбита до 2020 г. На

Китай иска да ликвидира хиляди компании-зомбита до 2020 г. На ...

......... работа, което ще увеличи още повече безработицата. В миналото Пекин се е опитвал да слива "зомбитата" със здрави държавни компании, което редуцира риска от безработица, но пък заплашва състоянието на работещите предприятия. Китай се подготвя за края на петролно-въглищната ера Следващите две години Пекин ще инвестира във ВЕИ $380 милиарда


В момента на пазарът на суровини никелът е един от

В момента на пазарът на суровини никелът е един от ...

......... страната достига 210 000 тона годишно. Най-големите компании в сектора са Vale S.A. и Glencore. Нова Каледония Френската територия Нова Каледония има добив, колкото този на Канада. Неговият обем се увеличава осезаемо през последната половина на десетилетието. Очаква се, ако този тренд се запази, тя да изпревари Канада по добив.


Адиър Търнър е бивш председател на британската Financial Services Authority

Адиър Търнър е бивш председател на британската Financial Services Authority ...

......... и ще направи по-лесно постигането на устойчивост в световен мащаб. За щастие не е нужно да прибягваме до неприемливите политики на Китай за ограничаване на населението. Образованието за момичетата, свободния достъп до методи за контрацепция и освобождаването им от шовинистките искания на консервативни религиозни или политически лидери ще са достатъчни.


Износът на оръжия носи милиарди долари приходи за Щатите всяка

Износът на оръжия носи милиарди долари приходи за Щатите всяка ...

......... В Европа най-големи вносители са Великобритания, Италия и Турция със съответно 899 милиона долара, 794 милиона долара и 419 милиона долара. Импортът на Сърбия, Германия и Франция възлиза на 65 милиона долара за всяка, а тези на Полша и Румъния са значително по-големи - съответно 197 и 99 милиона долара.


Американският президент Доналд Тръмп обмисля да назначи като член на

Американският президент Доналд Тръмп обмисля да назначи като член на ...

......... Bloomberg той дори е обсъждал възможността да освободи Поуъл от поста. Един от начините, по които държавният глава може да влияе директно върху монетарната политика в страната е чрез номинираните от него членове на борда на ФЕД. Всеки един посочен от него обаче трябва да бъде одобрен и от Сената.