На 11 ноември в Община Тетевен на провелото се тържествено

На 11 ноември в Община Тетевен на провелото се тържествено ...

......... Община Тетевен, като заявиха пълната си подкрепа и желание за работа. Новият Общински съвет – Тетевен започна работа в състав от 9 общински съветници от ГЕРБ, 6 от Движение за права и свободи, 3 от БСП за България, 2 от партия на ЗЕЛЕНИТЕ и 1 съветник от ПП Глас Народен.


Община Тетевен има удоволствието да покани жители и гости на

Община Тетевен има удоволствието да покани жители и гости на ...

......... част от честванията по повод 142 г. от Освобождението на Тетевен от Османско владичество, а историческата възстановка от 3 години е традиция за гр. Тетевен през ноември. 11:00 ч. - Възстановка на Освобождението на Тетевен, пл. "Сава Младенов", гр. Тетевен 12:00 ч. - Празничен концерт-спектакъл, пл. "Сава Младенов", гр. Тетевен


Кандидатът на ГЕРБ Корнелия Маринова запазва кметския си пост в

Кандидатът на ГЕРБ Корнелия Маринова запазва кметския си пост в ...

......... Банкова от БСП получи 46,11% на балотажа за кмет на града. На първия тур двете дами имаха близки резултата: 28,82% за Маринова срещу 26,30 на сто за Банкова. Избирателната активност днес е 34 на сто към 17:00 часа. "Не подкрепям никого“ са отбелязали 266 от гласоподавателите. Недействителните бюлетини са 72.


Кандидатът на ГЕРБ Корнелия Маринова запазва кметския си пост в

Кандидатът на ГЕРБ Корнелия Маринова запазва кметския си пост в ...

......... Банкова от БСП получи 46,11% на балотажа за кмет на града. На първия тур двете дами имаха близки резултата: 28,82% за Маринова срещу 26,30 на сто за Банкова. Избирателната активност днес е 34 на сто към 17:00 часа. "Не подкрепям никого“ са отбелязали 266 от гласоподавателите. Недействителните бюлетини са 72.


"За мен Ловеч е кауза, лично съм се ангажирала, за ...

......... както и връщането в общината на тези дейности, които сега са дадени на чужди фирми и за които непрозрачно се харчат парите на гражданите, събрани от данъци и такси. * Платена публикация в рамките на предизборната кампания за Местни избори 2019. Купуването и продаването на гласове е престъпление!    


На 11 октомври 2019 г. с тържествена програма бяха отбелязани

На 11 октомври 2019 г. с тържествена програма бяха отбелязани ...

......... от името на Общински съвет – Тетевен, Община Тетевен, НУ „Хаджи Генчо“ – гр. Тетевен, СУ „Георги Бенковски“ – гр. Тетевен, НПГГСД „Сава Младенов“ – гр. Тетевен и ПГ по СЕУ – гр. Тетевен, Народно читалище „Съгласие 1869“ – гр. Тетевен, Исторически музей – гр. Тетевен, политически партии и граждани.За нея усилено се заговори в Ловеч през последните седмици

За нея усилено се заговори в Ловеч през последните седмици ...

......... осигурят добри специалисти. Работата ме е научила, казва тя, че най – ценните инвестиции са инвестициите в хората и ако не започнем да ги правим днес, утре вече може да бъде късно. *Платена публикация в рамките на предизборната кампания за Местни избори 2019. Купуването и продаването на гласове е престъпление!


"Благодаря Ви, че сте тук, че сте отделили от времето ...

......... тях, за да го изберат заедно. Само така според тях ще се гарантира, че избраният от тях кметски наместник ще се отзовава на грижите и проблемите им. *Платена публикация в рамките на предизборната кампания за Местни избори 2019  *Платена публикация в рамките на предизборната кампания за Местни избори 2019  


"Много ловчанлии са разочаровани и обезверени от сегашната ситуация в ...

......... в Абланица, която в момента е оставена на самотек, трябва да се преструктурира. „Необходимо е да се търсят млади лекари и да се осигуряват стипендии, за да остават на работа в Ловеч и областта”, завърши Радина Банкова. *Платена публикация в рамките на предизборната кампания за вота за Местни избори 2019е


Във връзка с изнесена в медии некоректна информация относно спиране

Във връзка с изнесена в медии некоректна информация относно спиране ...

......... Това не е от вчера или от днес, а се е натрупвало в годините и е напълно разбираемо при изключително амортизираната водопроводна мрежа в населените места, която не е подменяна от десетилетия. За съжаление това е проблем, който някои хора използват, за да правят неверни внушения и да създават напрежение.


Официално и тържествено бе даден стартът на новата 2019/2020 учебна

Официално и тържествено бе даден стартът на новата 2019/2020 учебна ...

......... СУ ,,Георги Бенковски“ – Тетевен. Борис Врабевски – Зам.-кмет на Община Тетевен, присъства на откриването на учебната година в Професионалната гимназия по строителство, електротехника и услуги в града. Свилен Русинов – Зам.-кмет на Община Тетевен, посети ОУ ,,Васил Априлов‘‘ – с. Градежница и в ОУ ,,Христо Ботев‘‘ – с. Глогово.Уволненият в началото на август тази година ръководител на офиса

Уволненият в началото на август тази година ръководител на офиса ...

......... съвет заради несъгласие с водената от местните структури на партията политика при управлението на града. В началото на август беше уволнен като шеф на офиса на Приходната агенция в Ловеч заради нерегламентиран достъп до информационните системи. Днес Стойчев официално беше обявен от ВМРО като техен кандидат за кмет на града.


Община Тетевен подаде жалба чрез Председателя на Комисията за енергийно

Община Тетевен подаде жалба чрез Председателя на Комисията за енергийно ...

......... Тетевен е осигурила целево финансиране от държавата и местни приходи близо 5 млн. лв. за проектиране, строителство, ремонт, реконструкция и рехабилитация на вътрешна водопроводна мрежа и изграждане на нови ВИК съоръжения. Община Тетевен предприе неотложната мярка, като орган на изпълнителната власт, длъжен да защитава правата на всички граждани на общината.


От 1 до 3 септември 2019 г. в курорта Рибарица

От 1 до 3 септември 2019 г. в курорта Рибарица ...

......... социалната политика по Проект „Красива България“ за извършване на строително-монтажни/ремонтни работи на обект: „Ремонт и реконструкция на покрив на сграда на ОУ „Георги Бенковски“ – с. Рибарица“. Проектът е на обща стойност 78 527,00 лв., като 29 526,00 лв. са финансирани от МТСП и 49 001,00 лв. от Община Тетевен.


В Тетевен стартира още един мащабен проект: „Реконструкция на вътрешна

В Тетевен стартира още един мащабен проект: „Реконструкция на вътрешна ...

......... необходимост, тъй като водопроводната мрежа на територията на града е остаряла и амортизирана и се характеризира с чести аварии. Тя добави, че екипът ѝ работи постоянно в тази насока и следи за нови възможности за кандидатстване за отпускане на средства за подмяна на водопроводната мрежа и в други квартали.  


През изминалата седмица се срещнахме с кмета на Община Тетевен

През изминалата седмица се срещнахме с кмета на Община Тетевен ...

......... за развитие на селските райони. Общата му стойност е 387 564.92 лв. В своето заключение д-р Бояджиева подчерта, че ще продължи да работи все така всеотдайно и устремено, независимо дали става дума за реализацията на нов инфраструктурен проект, културно или спортно събитие – стига да е в интерес на хората.Директорът на офиса на НАП в Ловеч Виктор Стойчев е

Директорът на офиса на НАП в Ловеч Виктор Стойчев е ...

......... връзка с големия въпрос за хакерската атака срещу НАП, за която стана ясно на 15-ти юли. Не става ясно дали Стойчев е давал достъп на някой, който е нямал право, до чувствителна информация или самият той е имал непозволен достъп до данни, до които не е трябвало да има достъп.


Прекарвам последните дни от лятната си почивка в град Априлци.

Прекарвам последните дни от лятната си почивка в град Априлци. ...

......... и Калофер отново ще гръмнат пушки“, каза ми един собственик на току-що заклано прасе, подавайки ми огънче. „До кога ще ги търпим не знам. Но предай им на ония в София едно – да не забравят, че гладът е по-силен от тока“. Автор: Димитър Панайотов Снимки: Димитър Панайотов Източник: https://www.klinklin.bg


Жители и гости на село Рибарица се събраха на храмовия

Жители и гости на село Рибарица се събраха на храмовия ...

......... лично от Ловчанския владика и от мощите на св. Новоселски мъченици. Историята на храма, носещ името на целителя св. вмчк Пантелеймон, започва от далечната 1922 г., когато местна жителка дарява парцел за строеж на храм. Първоначално на мястото е построена двуетажна къща, която заедно с параклиса приютява кметството и училището.


На 28.02.2019 г. Община Тетевен сключи Споразумение с Министерство на

На 28.02.2019 г. Община Тетевен сключи Споразумение с Министерство на ...

......... да се реализира новата дървена конструкция. Новото покривно покритие ще се изпълни от керамични керемиди, като между ребрата на дървената конструкция ще се положи топлоизолация от минерална вата. След направата на покрива ще се извърши и подмяна на улуците и водосточните тръби. Предвидено е да се изпълни и мълниезащитна инсталация.


За 12-та поредна година се проведе Празник на народния обичай

За 12-та поредна година се проведе Празник на народния обичай ...

......... награда на СДРУЖЕНИЕ „РИБАРИЦА-2015” се присъди на НЧ „Васил Левски“ - град Балчик. Г-жа Мария Стойчева – Председател на ОбС-тетевен, връчи Специална награда на Общинския съвет на Пенсионерски Клуб „Антола“ - село Паламарца, община Попово. По време на двата дни всички бяха нагостени с безплатна местна кухня /боб и саламура/.


Община Тетевен стана конкретен бенефициент по Оперативна програма „Развитие на

Община Тетевен стана конкретен бенефициент по Оперативна програма „Развитие на ...

......... нуждаещи се от краткосрочно наблюдение и здравни грижи. Капацитетът на услугата е не по-малко от 60 потребители от община Тетевен. С изпълнението на този проект, освен че ще бъде обърнато по-голямо внимание на възрастните хора и лицата с увреждания,но и ще бъдат разкрити нови работни места на територията на общината.


Концерт на легендарната рок-група Б.Т.Р. събра стотици фенове на площад

Концерт на легендарната рок-група Б.Т.Р. събра стотици фенове на площад ...

......... града имаха възможността да си закупят рекламни материали и сувенири. Чрез организирането на концерти на легендарни рок-групи и изпълнители и чрез осъществяването на различни инициативи като ,,Лято 2019 - туризъм за всички“, Общината популяризира туризма сред младите хора, както и рекламира възможностите за една невероятна почивка в красивия Тетевенски балкан.


Тържествено честване по повод 200 г. от рождението на Петко

Тържествено честване по повод 200 г. от рождението на Петко ...

......... Милев-Страшния и Васил Левски. Да се преклонят пред паметта на Петко Милев-Страшния бяха дошли представители на общинсското ръководство, н. пр. Ангел Ангелов – посланик на Република България в Република Северна Македония, народни представители и представители на неправителствени организации, на младежки и граждански организации, общественици, граждани и гости на община Тетевен.


На 26 юни 2019 г. в Националната професионална гимназия по

На 26 юни 2019 г. в Националната професионална гимназия по ...

......... на сградния фонд, НПГГСД "Сава Младенов" – гр. Тетевен, като едно съвременно училище на бъдещето, което безспорно е пример за неспирно развитие в крак с променящата се образователна среда, е готово да посрещне своите нови ученици на есен и да разшири познанията на тези, които вече се обучават в него.


Кметът на Община Тетевен - д-р Мадлена Бояджиева, подписа поредните

Кметът на Община Тетевен - д-р Мадлена Бояджиева, подписа поредните ...

......... 7.2 – „Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура“ от Мярка 7 – „Основни услуги и обновяване на селата в селските райони” от Програма за развитие на селските райони /ПРСР/ 2014 – 2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони.


В град Тетевен бяха почистени паметниците на Петко Милев Страшния

В град Тетевен бяха почистени паметниците на Петко Милев Страшния ...

......... и Фондация "Доцент Борислав Великов – Монтана", като доц. Борислав Великов е потомък на Петко Страшния. Освен почистване на самите паметници с пясъкоструйка и водоструйка, бяха почистени и буквите на Тетевен, които красят входа на града, заедно с водната каскада и чешмата, като паметникът на Петко Милев Страшния бе импрегниран.


В град Тетевен бяха почистени паметниците на Петко Милев Страшния

В град Тетевен бяха почистени паметниците на Петко Милев Страшния ...

......... Фондация "Доцент Борислав Великов – Монтана", като доц. Борислав Великов е потомък на Петко Страшния. Освен почистване на самите паметници с пясъкоструйка и водоструйка, бяха почистени и буквите на Тетевен, които красят входа на града, заедно с водната каскада и чешмата, като паметникът на Петко Милев Страшния бе импрегниран.  


На 11 юни 2019 г. в Тетевен се проведе събитието

На 11 юни 2019 г. в Тетевен се проведе събитието ...

......... Генова - Електрохимична вода Католит от японски прибор Канген. Бе представена и информация за представяне на информационна табела за изворна планинска вода в с. Бабинци, с подкрепата на Младен Милев. Водата е изследвана със съдействие на доц. Борислав Великов. Предният ден проф. Игнат Игнатов организира семинар за здраве и дълголетие.


На 8-ми юни в село Рибарица, община Тетевен, за трета

На 8-ми юни в село Рибарица, община Тетевен, за трета ...

......... с Грамоти и получиха тениски с логото на кампанията, множество образователни брошури и плакати. Зелено училище ,,Бели Вит“ се провежда за трета поредна година. Всяка година децата се включват в организираните дейности и се забавляват, както и научават полезна информация за обитателите на река Бели Вит и живота в нея.


Заместник-кметът на Ловеч Даниел Колев отрече появилата се информация, че

Заместник-кметът на Ловеч Даниел Колев отрече появилата се информация, че ...

......... започва почистването на повече от 10 моста в община Велико Търново, чиито устои са затлачени с довлечени от реките дървета и коренища. Сериозно е пострадала инфраструктурата на три села в района на Прохода на републиката, има и засегнати общински пътища. В община Елена се е активизирало свлачище. Няма пострадали хора.


София. Обстановката след дъждовете е нормализирана, от валежите пострадаха селата

София. Обстановката след дъждовете е нормализирана, от валежите пострадаха селата ...

......... успяхме в рамките около 20.30 да възстановим всичко“, уточни Маринова. Тя допълни, че в Северна индустриална зона има наводнени складове. Маринова обясни, че към момента в Ловеч не вали и междувременно вече е започнала оценка на щетите. „Много се надявам да нямаме такива проливни дъждове“, каза още тя. Деница КИТАНОВА


Преди наближаващия празник -  Деня на българската просвета и култура

Преди наближаващия празник -  Деня на българската просвета и култура ...

......... салон, общежитието и др. Отново със средства от МОН. Основното училище в село Черни Вит е едно от иновативните училища в България. Известно е с разширената подготовка по музика и съхраняване на автентичния български фолклор, както и с многобройните награди, спечелени от учениците от училището на национални и международни конкурси.


През месец април и до момента е регистриран взрив от

През месец април и до момента е регистриран взрив от ...

......... Организация на профилактичните изследвания на контактните чрез личните лекари; - Осигурени и предоставени здравно-образователни материали; - Кореспонденция с кмета на община Ловеч и началника на РУО за създадената епидемична ситуация в ЦНСТ и Помощно училище “В. Левски”; - Насочена проверка в ЦНСТ 5 за контрол по изпълнение на предписаните мерки.


София. Няма поражения от градушки през изминалото денонощие в областта.

София. Няма поражения от градушки през изминалото денонощие в областта. ...

......... заяви областният управител. „Нивата на реките в областта са под критичните. За изминалото денонощие нивата на реките са повишени с 10 сантиметра“, обясни Ваня Събчева. Тя съобщи, че през изминалото денонощие в града валежите са били 18,9 л./кв.м, като най- много са валежите в Ябланица – 42,8 л./кв.м. Теодора ПАТРОНОВАЛазаровден е празник на младостта, който всяка година идва с

Лазаровден е празник на младостта, който всяка година идва с ...

......... НПГГСД ,,Сава Младенов“ – Тетевен, ПГСЕУ – Тетевен и Център за подкрепа и личностно развитие. След това тетевенци и гости на града се насладиха на прекрасните изпълнения на народния певец Николай Славеев и танцова формация ,,Пловдивъ“. С кръшни хора и българска народна музика завърши празникът в града под слънчевия камък.


На 6 април д-р Мадлена Бояджиева – кмет на Община

На 6 април д-р Мадлена Бояджиева – кмет на Община ...

......... подпорни стени, продължаващата реконструкция на водопровода и др. Бюджетът на кметството за 2019 г. е в размер на близо 83 хил. лв. Получи се ползотворна дискусия с присъстващите, които споделиха с кмета на Общината – какво ги тревожи, какво искат да се промени и къде са основните проблеми в селото.


На 29 и 30 март кметът на община Тетевен д-р

На 29 и 30 март кметът на община Тетевен д-р ...

......... ще бъде реализиран през 2019 г. Д-р Мадлена Бояджиева даде подробна информация за всичко, което е направено в цялата община и за това, което предстои. На събранията имаше изказвания и поставени въпроси, касаещи конкретни проблеми на двете села, като д-р Бояджиева увери, че ще се търсят начини за тяхното решаване.


Награден за гражданска доблест родопчанин обучава на гайда жители на

Награден за гражданска доблест родопчанин обучава на гайда жители на ...

......... помощ непознатият разбрал, че е бил заблуден и въвлечен в схема за телефонна измама, след което сигнализирали в РУП – Смолян за случая. Така бе предотвратена телефонна измама, в която попаднал старецът. Ако не момчетата не се бяха намесили, той щеше да изгуби 5700 лева, спестени с усилия и лишения.


На 25 и 26 март кметът на Тетевен - д-р

На 25 и 26 март кметът на Тетевен - д-р ...

......... общинското ръководство е подало проекти и искане за финансиране за тези дейности в Междуведомствената комисия. В края на двете събрания се получиха ползотворни дискусии с присъстващите, които споделиха с кмета на Общината – какво ги тревожи, какво искат да се промени и къде са основните проблеми на конкретните населени места. 


На 22 март 2019 г. Националната професионална гимназия по горско

На 22 март 2019 г. Националната професионална гимназия по горско ...

......... Еленко Начев и г-н Илиян Тодорово поднесоха поздрави от името на Красимир Вълчев – министър на образованието и науката и Ваня Събчева – Областен управител на Област Ловеч. Поздрави и пожелания бяха поднесени от народния представител Иван Миховски, Председателя на ОбС Тетевен Мария Стойчева, която връчи плакет, гости на юбилея.


На 21 март 2019 г. в курорта Рибарица, общ. Тетевен,

На 21 март 2019 г. в курорта Рибарица, общ. Тетевен, ...

......... Геновева Черкезова, Ремдие Ибрям, Борислав Първанов, Гергана Станчева, Полина Фетфова, Грета Ганчева, Пенка Иванова, Даниела Недялкова, Петя Кръстева и Наталия Михалевска. Присъстваха още Петя Кръстева – Директор на дирекция „Управление и изпълнение на проекти“, Еленко Начев – началник РУО ,,Ловеч“, представители на УО на ОП НОИР, директори и учители.  


Ловеч. Паднали са две плоскости от окачен таван в коридор

Ловеч. Паднали са две плоскости от окачен таван в коридор ...

......... отводнени. Няма пострадали пациенти или лекари. При проверка на Община Ловеч е констатирано, че причината е наводнение от горния втори етаж. В кабинет по урология е бил забравен отворен кран и през нощта е имало неконтролиран теч. Практиката в подобни случаи е причинителят на щетите да поеме разноските по ремонта.


На 15 март 2019 г. в 18.00 ч., в салона

На 15 март 2019 г. в 18.00 ч., в салона ...

......... информатика и природни науки и ще обсъди с тях възможности и проблеми при обучението по тези дисциплини. Заедно с кмета Таня Михайлова ще посети ремонтирани училища, детска градина „Зора“ и ще присъства на представянето и демонстрацията на мобилно приложение на Съюза на българските автомобилисти „Велошампион“ в СУ „Св. Климент Охридски“.


Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) констатира ново огнище

Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) констатира ново огнище ...

......... при съмнение за заболяване и получаване на сигнали от собственици за заболеваемост сред птиците. БАБХ напомня, че фуражите следва да се съхраняват в закрити помещения, както и суровините за фуражи. По този начин се избягва възможността диви пернати да заразят фуража, а оттам и питомните да бъдат заразени с вирус.


На 7-ми март ученици от училищата от община Тетевен посетиха

На 7-ми март ученици от училищата от община Тетевен посетиха ...

......... ЕКОПАК България и Петър Петров, отговарящ за разделното събиране на отпадъци от опаковки на територията на община Тетевен. През 2019 г. Община Тетевен увеличи броят на населените места за разделно събиране на отпадъци, като допълнителни контейнери за разделно събиране вече има и в селата Гложене, Галата, Български извор, Глогово, Градежница.


На 5 март 2019 г. в Тетевен започна ремонтът на

На 5 март 2019 г. в Тетевен започна ремонтът на ...

......... – ремонтните работи, призоваваме гражданите да освободят тротоарите и пътното платно от паркирани превозни средства, строителни и отоплителни материали. Община Тетевен се извинява за причиненото неудобство след реконструкцията на водопровода на улицата, както и моли гражданите за разбиране и търпение във връзка със започнатия ремонт на уличното платно и тротоарите!


Ловеч. След акция на служители от сектор

Ловеч. След акция на служители от сектор "Противодействие на икономическата ...

......... цистерна, метални варели и пластмасови туби. Бензиностанцията е работила като незаконна и на нея е извършвана продажба на гориво в пластмасови туби с различна вместимост, без данъчна регистрация и разрешителни за извършваната дейност с горива. По случая е образувана проверка и са съставени протоколи по реда на ЗМВР. Работата продължава.


Actualno.com дава право на отговор на Сдружение

Actualno.com дава право на отговор на Сдружение "Курортен комплекс Чифлика" ...

......... тротоари, няма и така необходимата детска площадка. Но там няма избиратели! Почти 8 години бездействие са повече от достатъчни и показателни за Вашето управление. Бездействието трябва да спре! Време е да спре! От Actualno.com отново ще потърсим г-жа Донка Михайлова, за да отговори на твърденията на Сдружение "Курортен комплекс Чифлика".


Хотелиери в троянския комплекс „Чифлика“ от години плащат на частна

Хотелиери в троянския комплекс „Чифлика“ от години плащат на частна ...

......... преди това да подменим ВиК-системата. Имаме хармонизиране на инвестиционната програма на дружеството с капиталовата програма на общината. За съжаление при държавните дружества това не се случва. Обемът на инвестиции, които прави нашето ВиК-дружество са значително повече, отколкото в общините, в които работи държавното ВиК-дружество. Годишно те са 700-800 000 лева.


София. Няма постъпили сигнали във връзка с метеорологичната обстановка, няма

София. Няма постъпили сигнали във връзка с метеорологичната обстановка, няма ...

......... ток на територията на общината. Това каза за Агенция „Фокус“ кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова. По думите й през нощта се е наложило временно затваряне на пътя I – 6 за София по трасето на автомагистрала „Хемус“. „Стресови ситуации през нощта не е имало“, каза още тя. Деница КИТАНОВА


Тетевенци отбелязаха 146 години от гибелта на Васил Левски. Години

Тетевенци отбелязаха 146 години от гибелта на Васил Левски. Години ...

......... на България. На събитието присъстваха д-р Мадлена Бояджиева – Кмет на Община Тетевен, зам.-кметовете Свилен Русинов и Борис Врабевски, председателят на ОбС – Тетевен Мария Стойчева, общински съветници, учители и ученици, множество граждани и др. Програмата завърши с едноминутно мълчание и поднасяне на венци и цветя пред паметника на Апостола.


Празникът Трифон Зарезан бе отбелязан в тетевенските села, където традициите

Празникът Трифон Зарезан бе отбелязан в тетевенските села, където традициите ...

......... ,,Винар на годината“. След дегустация на вина, произведени от местни жители, жури определи и награди победителите. В село Гложене също бе избран Винар на годината, който получи и венец, изработен от лозови клонки, завързани с червен конец. Празникът Трифон Зарезан премина с много настроение, усмивки и с кръшни български хора.


С около 50 улични кучета се увеличила бройката им в

С около 50 улични кучета се увеличила бройката им в ...

......... на един малък бюджет. Но сега да се занимавам и с кучетата на съседната община ми идва прекалено нахално и нагло. Не е морално най-малкото“, коментира Грънчаров. Той подчерта, че вижда четириногите под прозореца си. А и жители на Луковит реагират много остро по възникналия проблем в социалните мрежи.  


На 31.01.2019 г. Общинският съвет в Тетевен прие предложеният от

На 31.01.2019 г. Общинският съвет в Тетевен прие предложеният от ...

......... ,,Закриване и рекултивация на старо депо за твърди битови отпадъци на община Тетевен“, като общата стойност на проекта е 1 173 179 лв. Разчетените разходи за текущи ремонти през 2019 г. са в размер на 142 351 лв., от тях 100 000 лв. са предвидени за текущ ремонт на улици.


Ловеч. ГДБОП разследва неправомерен достъп до деловодната система на общината,

Ловеч. ГДБОП разследва неправомерен достъп до деловодната система на общината, ...

......... което заради хората в Ловеч общината няма как да премълчи и пропусне. Обикновено приемането на бюджета е най-важният момент в едно заседание и може би нарочно беше търсен този момент. Но ще търся и административна, и наказателна отговорност за хората, които си позволиха подобно нещо“, каза още кметът. Цветилена СИМЕОНОВА


Кабинетът освободи Георги Терзийски като областен управител на област Ловеч

Кабинетът освободи Георги Терзийски като областен управител на област Ловеч ...

......... изпълнявала длъжността областен управител на област Ловеч в периода 2011 г. – 2013 г. От 2017 г. до момента е заемала поста главен секретар в областната администрация. Има магистърска степен по публична администрация и бакалавърска „Индустриален инженер” от Техническия университет в Габрово. Терзийски е юрист и икономист по образование.  


Тетевен посреща новата 2019 година с най-голям общ проектобюджет за

Тетевен посреща новата 2019 година с най-голям общ проектобюджет за ...

......... „Здравец” – гр. Тетевен, ул. „Даковото” – с. Рибарица, Община Тетевен и ул. „Васил Левски” – с. Галата, Община Тетевен – 2 310 995 лв. ,,Ремонт на СУ „Георги Бенковски“ - гр. Тетевен“ - 1 378 555 лв. Предложеният бюджет ще бъде гласуван на предстоящата сесия на ОбС – Тетевен.


Иван Грънчаров е кмет на община Луковит от 2011 г.

Иван Грънчаров е кмет на община Луковит от 2011 г. ...

......... трошачна машина, за да обработваме и строителните и да ги използваме впоследствие. На какъв етап е Общият устройствен план на общината? Той е готов. Трябва да се направи само Оценка за въздействието му върху околната среда от РИОСВ и в близките 2-3 месеца ще финализираме процедурата. Интервю на Анита Чолакова


След Войводиново, протест и в Троян – заради незаконни постройки

След Войводиново, протест и в Троян – заради незаконни постройки ...

......... и половина, а сега нарича същите роми "нагли". Припомняме, че днес (14 януари), от 14:00 часа има протест пред Министерския съвет с искане за оставката на Красимир Каракачанов. Йорданов се закани, че ако лидерът на ВМРО не си даде оставката, ще се съберат 100 000 роми отново пред Министерския съвет.


Общинска фондация „Тома Васильов“ обявява конкурс за най-добра младежка бизнес

Общинска фондация „Тома Васильов“ обявява конкурс за най-добра младежка бизнес ...

......... за кандидатстване (индивидуален или от екип), който да изпратите на адрес: гр. Тетевен, пл. „Сава Младенов“ № 9, стая № 213 за ОФ „Тома Васильов“. За други въпроси може да се свържете с организаторите на адрес: гр. Тетевен, пл. „Сава Младенов“ № 9, стая № 213, за ОФ „Тома Васильов“.


С добра новина започва новата 2019 г. за Община Тетевен

С добра новина започва новата 2019 г. за Община Тетевен ...

......... важен инструмент, чиято цел е 500-те милиона жители на Европейския съюз да получават по-активна роля в развитието на ЕС. Чрез финансиране на схеми и дейности, в които гражданите могат да участват, програмата популяризира общата история и споделени ценности на Европа и насърчава чувството на ангажираност по отношение развитието на ЕС.


Д-р Мадлена Бояджиева е кмет на община Тетевен от 2015

Д-р Мадлена Бояджиева е кмет на община Тетевен от 2015 ...

......... тези празнични дни. Нека през идните светли празници да се радваме на любов, семейната топлина и уют, да бъдем по-смирени, по-добри и по-толерантни един към друг, да си помагаме и заедно да преодоляваме трудностите. Пожелавам Новата 2019 година да бъде здрава, мирна, благодатна и успешна за нашата община! Източник: https://loveshkivesti.com


В Тетевен бяха връчени наградите за „Хотелиер на годината 2018“

В Тетевен бяха връчени наградите за „Хотелиер на годината 2018“ ...

......... едно бъдещо разрастване и процъфтяване на бизнеса, което да допринесе за откриването на все повече работни места. Спечелилите първите три позиции от трите номинации получиха грамоти и плакети, а за доброто настроение на присъстващите бе организирана развлекателна програма от талантливите деца от иновативното Основно училище ,,Георги Бенковски“ с. Черни Вит.


Кметът на Тетевен д-р Мадлена Бояджиева, министърът на финансите Владислав

Кметът на Тетевен д-р Мадлена Бояджиева, министърът на финансите Владислав ...

......... се до края на месец декември 2018 г., общината да изплати тази сума от 20%. Така до края на 2018г. общинското ръководство ще успее да изплати изцяло всички задължения по тази наложената финансова корекция, както и да изчисти всички просрочени задължения на обща стойност 5 млн.лв., наследени от предходния мандат.


На 1-ви декември площад ,,Сава Младенов“ в Тетевен бе осветен

На 1-ви декември площад ,,Сава Младенов“ в Тетевен бе осветен ...

......... певец Вензи се погрижи за доброто настроение на тетевенци. Той благодари за поканата да бъде част от празничната програма. Д-р Бояджиева покани всички граждани и гости на града на Коледния базар, който ще бъде открит на 15 декември, както и заедно да посрещнат новата 2019 година на площад ,,Сава Младенов“.


В община Тетевен бе открито поредното обновено училище – „Васил

В община Тетевен бе открито поредното обновено училище – „Васил ...

......... самата сграда, тъй като досега тоалетните се намираха извън нея. Проектът е финансиран от Министерство на образованието и науката и е на стойност 45 000 лева. поставени са и нови шкафчета, осигурени от НП ,,Осигуряване на съвременна образователна среда“ – Модул ,,Осигуряване на ученически шкафчета“ на стойност 5 000 лева.


По повод наближаването на 1-ви ноември - Празник на град

По повод наближаването на 1-ви ноември - Празник на град ...

......... Бояджиева закри Научната конференция с думите: ,,Благодаря на всички, които сте тук! Благодаря за интересните неща, които днес чухме за образователното дело на нашия град! За да градим настоящето и бъдещето, трябва да се учим от миналото. Желанието и дарителството на видните тетевенци са били причина за развиване на образованието!“


На 26-ти октомври 2018 година, Професионалната гимназия по строителство, електротехника

На 26-ти октомври 2018 година, Професионалната гимназия по строителство, електротехника ...

......... – Зам.-кмет на община Тетевен, който поздрави присъстващите от името на д-р Мадлена Бояджиева – Кмет на Община Тетевен. Празникът завърши с посланието - старо и ново да вървят в синхрон, защото опитът учи, но и възприема, защото постланото от първите е обогатено и трябва да продължава да се обогатява.