Националното изложение на художествените занаяти и изкуствата в троянското село

Националното изложение на художествените занаяти и изкуствата в троянското село ...

......... има временно изпълняващ длъжността управител, след като титулярът Иван Чакъров бе освободен със заповед на кмета на общината Донка Михайлова. Срещу него се води разследване за присвояване от над 15 хил. лв. Община Троян и новото ръководство на Изложението предприемат извънредни мерки за финансово стабилизиране на дружеството, допълват от администрацията.


За епидемичен взрив в почивна база на Министерството на отбраната

За епидемичен взрив в почивна база на Министерството на отбраната ...

......... и ресторанта. Тъй като са си тръгнали, на почиващите с оплаквания проби не са били вземани. Предприети са мерки по компетентност на двете институции, информират още от здравната инспекция в Ловеч. Още: "Рекорд по починали от COVID-19 за ден, все повече хора в болница и заразени медици, все по-малко карантинирани"


Община Тетевен взе активно участие в информационното събитие по проект

Община Тетевен взе активно участие в информационното събитие по проект ...

......... му с нуждите на пазара на труда. Целевите групи, към които е насочен, са учениците от професионални гимназии и училища с паралелки за професионална подготовка, учещи в специалности с недостиг от специалисти на пазара на труда, защитени специалности и специалности в обхвата на ИСИС - Стратегията за интелигентна специализация.  


По време на десетото заседание на Общински съвет – Тетевен,

По време на десетото заседание на Общински съвет – Тетевен, ...

......... художествено осветление, гр. Тетевен“. Стойност на проекта по ДБФП е: 777 160,39 лв., а срокът за изпълнение е 36 месеца, считано от 21.05.2019 г. до 21.05.2022 г. С изпълнението на проекта се предвижда реконструкция и облагородяване на „Централен градски площад“, а реализацията му ще допринесе за изграждане на добра градска инфраструктура.


На датата 20 юли, когато Православната църква прославя Свети пророк

На датата 20 юли, когато Православната църква прославя Свети пророк ...

......... е от дейци на националноосвободителното движение. Манастирът е действащ без монаси. През 2017 година бе реализиран проект, чрез който светинята и дворното й пространство бяха напълно обновени, а през 2019 г. кметът на Тетевен и общински служители посадиха цветя по повод Международния ден за опазване на паметниците на културата.  


На 18 юли 2020 г. в тетевенското село Голям извор,

На 18 юли 2020 г. в тетевенското село Голям извор, ...

......... носим в нас и да предаваме заветите, които ни е завещала, на идните поколения. Барелефът на Васил Иванов Кунчев бе отрупан от поднесените венци и цветя в знак на признателност към саможертвата в името на България, а вечерта завърши с тържествена и пъстра заря, символ на безграничната обич към родното.Въпреки дъжда тази вечер пред паметника на Васил Левски в

Въпреки дъжда тази вечер пред паметника на Васил Левски в ...

......... Плевен, заместник-кметът Даниел Колев, представители на различни институции и граждани. По-рано днес имаше панихида за Васил Левски в храма "Успение Богородично". Поради лошото време, предвиденият спектакъл на Народно читалище "Бяла Анаста 2016" "През погледа на Левски" се отлага за 19 юли, неделя, в салона на ДТ Ловеч, от 19 часа.


На Къкринското ханче започна програмата на Община Ловеч по отбелязване

На Къкринското ханче започна програмата на Община Ловеч по отбелязване ...

......... часа с панихида в храма "Успение Богородично" в Ловеч. След това е гражданското поклонение пред паметника на Васил Левски. От 21 часа, на откритата сцена на площад "Тодор Кирков", жителите и гостите на Ловеч ще могат да видят спектакъла на Народно читалище "Бяла Анаста 2016" - "През погледа на Левски".


За поредна вечер в Ловеч граждани се събраха на протест

За поредна вечер в Ловеч граждани се събраха на протест ...

......... БТА.20-годишната Елица Преславова прочете обръщение към министър-председателя Бойко Борисов. "Кога ще можем да живеем нормално, без страх, че някой пиян или надрусан младеж може да ни убие, без притеснение как близките ни ще преживеят зимата, без притеснение за нас, подрастващите, дали ще имаме нормално бъдеще", пита в обръщението си момичето.


Цялата общинска администрация в Ловеч се включи в почистване на

Цялата общинска администрация в Ловеч се включи в почистване на ...

......... са архитект Борис Иванчев, архитект Петко Еврев и инженер Коста Енчев. Паркът обхваща площ от 1 000 дка в североизточната част на града. По време на голямата криза след 1990 година много от съоръженията бяха разграбени и разрушени. Последните години ръководството на общината полага постоянни грижи и финансира възстановяването му.


Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова бе единодушно преизбрана за

Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова бе единодушно преизбрана за ...

......... да разчитат на експертна подкрепа от страна на НСОРБ за подготовката на стратегически документи и разработване на механизми за междуобщинско сътрудничество за програмен период 2021-2027. Предстои новият състав на ПК по европейски фондове, национални и международни програми и проекти на НСОРБ да набележи приоритетите в своята работа до 2023 г.На 9-ти юли в Тетевен се проведе обучение на тема

На 9-ти юли в Тетевен се проведе обучение на тема ...

......... малките населени места на територията на област Ловеч – Община Тетевен и Община Ябланица, където ще бъдат създадени дорбоволчески центрове. Обща цел на проекта е да насърчи доброволчество сред младите хора с цел тяхното личностно и гражданско развитие и оползотворяване на свободното им време, чрез въвеждане на ефективни доброволчески практики.


Община Ловеч, като съорганизатор, отменя рали-кроса край село Баховица, предвиден

Община Ловеч, като съорганизатор, отменя рали-кроса край село Баховица, предвиден ...

......... обявените нови санитарни мерки. Макар че Ловеч е град със сравнително малко заразени, не може да допуснем точно сега да събираме много хора на едно място, е заявила кметът Корнелия Маринова. Решението е съгласувано с Регионалната здравна инспекция, както и с Автомобилната федерация на България и с организатора АСК "Вромос".


Кметът на Община Тетевен д-р Мадлена Бояджиева подписа споразумение във

Кметът на Община Тетевен д-р Мадлена Бояджиева подписа споразумение във ...

......... в състояние да си осигурят прехраната. Другата целева група са лица, които поради възрастта, поради трайно увреждане или в резултат на заболяване не могат да се самообслужват и не могат да осигурят сами или с помощта на близките си своите ежедневни потребности за храна. Община Тетевен изказва благодарност към дарителя.


„Обновената сграда осигурява по-добри възможности и условия на труд за

„Обновената сграда осигурява по-добри възможности и условия на труд за ...

......... Вълков, директора на ТДНС - Ловеч Христо Христов, главния секретар на МВР главен комисар Ивайло Иванов, началника на кабинета на вътрешния министър Михаил Златанов и директора на ОДМВР - Ловеч старши комисар Милен Маринов кметът Михайлова изрази уважение към труда на служителите на МВР ден след професионалния им празник.  


Този уикенд около 100 състезатели от цяла България премериха сили

Този уикенд около 100 състезатели от цяла България премериха сили ...

......... Янков от Тетевен. В категорията 15-16 г. – първи се класира Иван Коцев, втори стана Калоян Янкулов, а трети Борис Славов. В последната категория 17+ - първа позиция зае Пламен Тотев, на второ място остана Боби Крумов, а трети се нареди Николай Желев. Пълното класиране може да видите – ТУК.Община Тетевен осигури безплатен интернет достъп на различни обществени места.

Община Тетевен осигури безплатен интернет достъп на различни обществени места. ...

......... община Тетевен е абсолютно безплатен, като се осъществява по следния начин: ⦁ На посочените по-горе локации избирате мрежа “WIFI4EU“ от вашето мобилно устройство   ⦁ След като се свържете към мрежата и се опитате да отворите интернет сайт, еднократно ще ви излезе прозорец на инициативата „WIFI4EU”. Натиснете бутон „Свързване“.      


Единадесетото издание на „Дни на планинската вода” в гр. Тетевен

Единадесетото издание на „Дни на планинската вода” в гр. Тетевен ...

......... отлична спортна дестинация. Нямам търпение отново да проведем „Дни на планинската вода“ в родния ми град, благодаря на кмета на Община Тетевен – д-р Мадлена Бояджиева и нейния екип, че подкрепят инициативата и разбират важността й, като същевременно полагат усилия за туризма в общината!“ допълни още проф. д-р  Игнат Игнатов.


На 26-ти юни дванадесетокласниците от випуск 2020 година от трите

На 26-ти юни дванадесетокласниците от випуск 2020 година от трите ...

......... и Мария Стойчева – председател на ОбС-Тетевен, също бяха гости на тържествата и поздравиха завършващите. Г-жа Стойчева връчи грамоти и награди от името на Общинския съвет на учениците, постигнали висок успех и взели активно участие в културния живот на община Тетевен. Част от наградите бяха осигурени от г-н Емил Максимов.


Община Ловеч стартира дарителска акция по събирането на документи, снимки

Община Ловеч стартира дарителска акция по събирането на документи, снимки ...

......... лагерници, но за много други няма свидетелства. По пощата или с куриер (адрес 5500, Ловеч, ул. „Търговска 22“), лично да се донесат всеки делничен ден от 08:30 до 17:00 ч., в отдел "Връзки с обществеността, международно сътрудничество и протокол", тел. 068688315, или да се изпратят на email: [email protected] или [email protected] 


Община Ловеч стартира дарителска акция по събирането на документи, снимки

Община Ловеч стартира дарителска акция по събирането на документи, снимки ...

......... лагерници, но за много други няма свидетелства. По пощата или с куриер (адрес 5500, Ловеч, ул. „Търговска 22“), лично да се донесат всеки делничен ден от 08:30 до 17:00 ч., в отдел "Връзки с обществеността, международно сътрудничество и протокол", тел. 068688315, или да се изпратят на email: [email protected] или [email protected] 


Неонатологичното отделение на МБАЛ

Неонатологичното отделение на МБАЛ "Проф. д-р Параскев Стоянов" в Ловеч ...

......... недоносени. Тенденцията е към увеличаване на недоносеността. "Напоследък майките идват без изследвания, непосещавали женска консултация, ненаблюдавани, необгрижвани. Има родени бебета в нестерилни условия, т. е. в линейките", каза още д-р Станчева. По думите й,обаче благодарение на модерната апаратура и възможността за непрекъснато изследване на недоносените бебета няма случаи на увреждания.


В Троян започва изграждането на Център за грижа за лица

В Троян започва изграждането на Център за грижа за лица ...

......... помещава в сградата на поликлиниката и ще е с капацитет 30 места. По думите на Михайлова целта е да се създаде добра основа за разгръщане на цялостен комплекс за социални услуги. Общата стойност на двата проекта е над 1,5 милиона лева, от които около 850 хиляди лева са за строителство.


По инициатива на кмета на Община Ловеч Корнелия Маринова започна

По инициатива на кмета на Община Ловеч Корнелия Маринова започна ...

......... са извозвани до затвора „Белене“ на Дунав, където тленните останки са заравяни на един от пустеещите острови до големия остров „Персин“. От 30 години всяка пролет в Ловеч се провежда възпоменателно шествие-поклонение. Тази година поради пандемията то бе отложено във времето, но пък имаше онлайн събитие в памет на жертвите.


Служителката на тотопункта в Троян, за който бе съобщено, че

Служителката на тотопункта в Троян, за който бе съобщено, че ...

......... информира, снощи бе съобщено, че около 14 часа тотопунктът е бил обран. Откраднати са били между 600 и 900 лева, като предстои да бъде изяснена точната сума. Според първоначалната информация парите са били отнети от мъж, избягал с автомобил, чакащ го пред обекта. Оказало се е, че това е инсценировка.


До края на 2021 г. ще бъде готова АМ „

До края на 2021 г. ще бъде готова АМ „ ...

......... по разкритите находки и намират страхотни артефакти за музеите си“, сподели премиерът. С министър-председателя бяха още министърът на финансите Владислав Горанов и заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, областният управител Ваня Събчева и други. По-рано те  инспектираха с коли трасето, по което днес работят  над 4 000 души.


Осем души са арестувани, а един е настанен в болница

Осем души са арестувани, а един е настанен в болница ...

......... село Горно Трапе. При инцидента е пострадал 38-годишен мъж, който е настанен с наранявания по главата в болнично заведение. Всички останали участници в конфликта са задържани за срок от 24 часа в РУ - Троян и по случая е образувано досъдебно производство. Продължава разследването по установяване на причините за сбиването.


Цветните лехи в центъра и в част от кварталите на

Цветните лехи в центъра и в част от кварталите на ...

......... бр., газания – 2900, биденс -90, салвия – 250, ипомея батат – 9, лизимахия – 9, туя глебоза – 4 бр. и още много други. Нови билбордове посочват на гостите кои са интересните туристически обекти в града и в общината. Фонтаните в центъра на Ловеч също са пуснати в действие.


Силна десетминутна гръмотевична буря, придружена с едра градушка, удари центъра

Силна десетминутна гръмотевична буря, придружена с едра градушка, удари центъра ...

......... на дърветата. На места се образувала ледена покривка. Щетите ще се изясняват по-късно. Прогнозата са сряда бе за купеста и купесто-дъждовна облачност, като на места ще има краткотрайни, временно интензивни валежи и гръмотевици. Дадено е предупреждение за градушки и временно усилване на вятъра. Максималните температури са между 26° и 31°.


Панихида за загиналите в бившия концлагер „Слънчев бряг“ край Ловеч

Панихида за загиналите в бившия концлагер „Слънчев бряг“ край Ловеч ...

......... секретен обект и един от най-жестоките лагери в България. С документи е доказана смъртта на 151 лагерници, но за много други няма свидетелства. Труповете на жертвите не са връщани на близките, а със секретни указания са извозвани до затвора „Белене“ на Дунав, където тленните останки са заравяни на пустеещия остров.


С участието си в инициативата ,,Мартеница с кауза“, НУ ,,Хаджи

С участието си в инициативата ,,Мартеница с кауза“, НУ ,,Хаджи ...

......... отделение при МБАЛ „Ангел Пешев“ гр. Тетевен, Валентина Димитрова – учител в НУ ,,Хаджи Генчо“ – Тетевен. В инициативата участваха и родители на ученици, които реализираха сами продажба на мартеници, на стойност над 1400 лв. от общата събрана сума от училището. Община Тетевен поздравява НУ ,,Хаджи Генчо“ за успеха!  


На 2-ри юни в мълчание и спомен за великите безстрашни

На 2-ри юни в мълчание и спомен за великите безстрашни ...

......... на Ботевите четници и мъченици, които са се превърнали в светъл идеал за всички ни. Наш дълг е да предадем Ботевите завети на бъдните поколения за пример и упование в моменти на трудност и изпитания. Поклон пред паметта на Христо Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България!


В Деня на детето д-р Мадлена Бояджиева – Кмет на

В Деня на детето д-р Мадлена Бояджиева – Кмет на ...

......... обществена подкрепа и Център за подкрепа за личностно развитие. Малко преди обяд, доброволци от БМЧК отбелязаха Деня на детето, като украсиха с балони площада на града, а децата на Тетевен символично пуснаха балони в чест на празника. На гражданите бяха раздадени информационни брошури с послание: Да пазим децата на пътя!


С 50 % се е увеличил броят  на новорегистрираните лица 

С 50 % се е увеличил броят  на новорегистрираните лица  ...

......... настоящ адрес е 31, а по постоянен адрес – 1, което е в село Градежница. След направената справка в сравнение със същия период за 2019 г., се установява ръст в новорегистрираните лица по постоянен и настоящ адрес, което показва, че община Тетевен става едно по-благоприятно място за живеене и предпочитане.


С екипа на NOVA се свърза Адрияна Асенова от Ловеч.

С екипа на NOVA се свърза Адрияна Асенова от Ловеч. ...

......... ме заплашва и да ме преследва. Ставала съм жертва на психически и физически тормоз по всякакъв повод”, посочи още Адрияна.  Тя обясни, че мъжът е имал криминални прояви и въпреки подадените жалби срещу него не са предприети действия. Властите отказвали да ѝ бъде издадена ограничителна заповед вече повече от година.  


В навечерието на Деня на българската просвета и култура и

В навечерието на Деня на българската просвета и култура и ...

......... – гр. Тетевен Грета Маринова – ст. учител в ДГ „Слънце“ - с. Градежница Весела Петрова – ст. учител в ДГ „Изгрев“ - с. Глогово Даниела Лалева – ст. учител в ДГ „Здравец“, Изн. група с. Български извор Галя Ганчева – ст. учител в ДГ „Детелина“, Изн. група кв. Полатен


На 25-ти май 2020 г. в местността Костина, село Рибарица,

На 25-ти май 2020 г. в местността Костина, село Рибарица, ...

......... свободата!“. С тържествен ритуал курсантите поднесоха венци и цветя пред паметника на Георги Бенковски, сред които от Кмета на Община Тетевен, ОбС-Тетевен и граждани на община Тетевен. На събитието присъстваха висши офицери от Българската армия, народни представители, ръководството на Община Тетевен, Председателят на ОбС-Тетевен и общински съветници, граждани и гости.


Кметът на община Ловеч Корнелия Маринова отправи поздравителен адрес към

Кметът на община Ловеч Корнелия Маринова отправи поздравителен адрес към ...

......... които допринесоха и допринасят за блясъка на Ловеч като спокоен, здравословен, културен и интелигентен град. Убедена съм, че ни предстоят много хубави дни в бъдеще, много празници и поводи да сме щастливи. Искрено Ви желая здраве, вдъхновение и все така да бъде жив и побеждаващ духът на Ловеч! ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!


С откриването на строителната площадка на 19 май 2020 г.

С откриването на строителната площадка на 19 май 2020 г. ...

......... на 22,98 дка отпадъци и 6,295 дка възстановени замърсени площи. Ще се извърши засяване на тревните семена и грижи за поддържане на растителността. Теренът на старото депо ще се рекултивира за начин на трайно ползване пасище – мера. Срокът за завършване на техническата рекултивация е малко над 8 месеца.  


На 20 май 2020 г. д-р Мадлена Бояджиева – кмет

На 20 май 2020 г. д-р Мадлена Бояджиева – кмет ...

......... "За почест, мирно!" На парада участват 3000 военни и 200 бойни знамена. Когато се явява делегацията с българина, лорд Милн се провиква: "Свалете знамената! Минава ген. Вазов - победителят от Дойран!" На 20 май 1945 г. в гр. Тетевен, героят от Дойран получава сърдечен удар и умира на 77 години.


Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова на 7 май преряза

Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова на 7 май преряза ...

......... които подариха цветя на кмета и строителите. По-рано в залата на Общинския съвет по време на заключителната пресконференция беше съобщена информация за проекта от ръководителя инж. Петър Деков от Община Ловеч. Припомняме, че първата копка бе направена на 12 септември м.г. на ул. „Цачо Шишков“ № 39 и № 41.


Днес се навършват 180 години от рождението на Екзарх Йосиф

Днес се навършват 180 години от рождението на Екзарх Йосиф ...

......... по-късно е избран за български екзарх. Под ръководството на Екзарх Йосиф се отварят много манастири, стотици църкви и училища. Създадена е в Цариград семинария, където се подготвят бъдещите духовници и богослови. През 1902 г. Екзарх Йосиф е удостоен със званието „Почетен гражданин на Ловеч“ и става първият носител на званието. 


Община Ловеч възстановява платеното паркиране на паркинги - публична общинска

Община Ловеч възстановява платеното паркиране на паркинги - публична общинска ...

......... Община Ловеч. Отменената точка 3 гласи: „Собствениците на ресторанти, заведения за бързо обслужване, питейни заведения, кафе-сладкарници и други обекти и вендинг-автомати, които имат разположени маси и столове на открито, в срок от 21.03.2020 г. да приберат същите в складови помещения.“ Новите заповеди виж тукhttps://www.lovech.bg/bg/zapovedi/zapoved-3-651-/-04052020-g https://www.lovech.bg/bg/zapovedi/zapoved-3-650-/-04052020-g Старата заповед виж тукhttps://www.lovech.bg/uploads/posts/zapoved-3-503.pdf  


От 11 май 2020 г. пунктовете за раздаване на храна

От 11 май 2020 г. пунктовете за раздаване на храна ...

......... ДГ „Слънце“/– от 11.00 ч. до 12.00 ч. - Пункт в ж.к. Здравец „Детска кухня - майка“ – от 13.00 до 14.00 ч. Заверените купони за 16 март 2020 г. ще важат за 11 май 2020 г. За допълнителна информация и въпроси на телефони: 0887510303; 088 2285371; 068/ 603 702


Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова излезе със своя позиция

Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова излезе със своя позиция ...

......... Резултатът е ясен – до днес няма нито един заразен с COVID-19 в Община Ловеч. Това е възможно, когато се работи с разум и занапред! Когато не допуснем частичното либерализиране на мерките да отслаби нашата бдителност и предпазливост! Когато сме всеотдайни и солидарни. Знам, че можем да бъдем точно такива!


Общинските съветници в Ловеч приеха предложението на кмета Корнелия Маринова

Общинските съветници в Ловеч приеха предложението на кмета Корнелия Маринова ...

......... противоепидемичните мерки. Приетите облекчения са достатъчно всеобхватни и засягат широк кръг наематели. На въпрос на общински съветник от какви финансови постъпления се лишава Община Ловеч с това решение, кметът отговори, че става дума за приблизително по 20 000 лева на месец, или за три месеца – около 60 000 лв.


Идентифициран е непълнолетният младеж, който на 25 април т.г. през

Идентифициран е непълнолетният младеж, който на 25 април т.г. през ...

......... е рецидив. Община Ловеч подчертава, че ще бъде безпощадна към подобни прояви, които рушат и унищожават общественото имущество. Досега многократно са били идентифицирани и порицавани подобни хулигански прояви. Припомняме, че глоби и порицание отнесоха тримата хулигани, които замърсиха централната градска част на Ловеч в нощта срещу 2 април 2019 г.


По повод възникнали въпроси и упреци в социалните мрежи за

По повод възникнали въпроси и упреци в социалните мрежи за ...

......... е на Министерството на земеделието, храните и горите, съвместно с Министерството на образованието и науката, Министерството на здравеопазването и Държавен фонд "Земеделие". Община Ловеч не участва нито в поръчките, нито в избора и доставките на продуктите. Всички упреци, които някои граждани отправят към общинските власти, са необосновани и затова неоснователни.


Службите в Троянския манастир

Службите в Троянския манастир "Успение Богородично" на Възкресение Христово тази ...

......... на всички да не се отчайват, да не униват, а да вярват в Бога. Защото събитието на Възкресението, което ще отбележим тази вечер, ни казва, че надежда винаги има, светлината в мрака свети. Щом Христос възкръсна за нас, християните, за хората изобщо, вече няма нищо страшно и непосилно, добави духовникът.


Агенцията за социално подпомагане в лицето на Мая Василева, заместник-изпълнителен

Агенцията за социално подпомагане в лицето на Мая Василева, заместник-изпълнителен ...

......... ОУ „Васил Левски“. Децата от Център за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания "Любов" в кв. „Здравец“ пък подариха на своите гости нарисувани и изрязани от картон великденски яйца. Всички обитатели на домовете бяха с необходимите предпазни маски за лице и спазваха нормите за безопасност.  


МБАЛ

МБАЛ "Проф. д-р Параскев Стоянов" АД в Ловеч получи на ...

......... Корнелия Маринова на д-р Нановска, която пък сърдечно благодари за поредното дарение. Производителят от Гоце Делчев изнася продуктите си в редица европейски страни, сред които Италия и Франция. Контейнерите за опасни болнични отпадъци са сертифицирани съгласно ADR – опасни вещества. НА ЖИВО: Последна информация и всичко за коронавируса, 15 април


Кметът на Ловеч Корнелия Маринова отправи чрез профила си във

Кметът на Ловеч Корнелия Маринова отправи чрез профила си във ...

......... това не някаква матрица, в която всички сме вкарани. Това е реална битка с много жертви, с много загуби, които ще усещаме дълго след като преживеем пандемията. Затова моят апел, към всички, особено към децата, е – останете си вкъщи! НА ЖИВО: Последна информация и всичко за коронавируса, 14 април


Кметът на Ловеч Корнелия Маринова отправи чрез профила си във

Кметът на Ловеч Корнелия Маринова отправи чрез профила си във ...

......... това не някаква матрица, в която всички сме вкарани. Това е реална битка с много жертви, с много загуби, които ще усещаме дълго след като преживеем пандемията. Затова моят апел, към всички, особено към децата, е – останете си вкъщи! НА ЖИВО: Последна информация и всичко за коронавируса, 14 април


От 13 април 2020 г. общинската фирма „Еко“ ЕАД започна

От 13 април 2020 г. общинската фирма „Еко“ ЕАД започна ...

......... „Търговска“ и бул. „България“. Успоредно с това върви и косенето на зелените тревни площи и градинките. Днес това се извърши в кв. „Червен бряг“. Друга група изчисти крайпътните храсти и надвиснали дървета по пътя от фирма „Велга“ до бул. „Освобождение“ Започна и поливането на цветните градинки в центъра на града.


Въпреки извънредното положение в цялата страна всички, които искат да

Въпреки извънредното положение в цялата страна всички, които искат да ...

......... както и за други пролетни обичаи. След като бъде излъчен на живо, записът ще е достъпен и по всяко друго време. Целта на проекта „Culture non stop! Stop coronavirus!“ (Култура безспир, спри коронавируса!) е отчасти да компенсира отменените културни събития поради въведеното извънредно положение. Видеата могат да се гледат тук или тук.


В условията на кризата, свързана с пандемията от COVID-19, една

В условията на кризата, свързана с пандемията от COVID-19, една ...

......... продукти от първа необходимост, вкл. лекарства (закупени със средства на потребителите или с други средства, различни от тези по договора), заплащане на битови сметки, заявяване и получаване на неотложни административни услуги. Ще бъдат назначени 16 лица на пълен работен ден. НА ЖИВО: Последна информация и всичко за коронавируса, 9 април


Община Тетевен предприе икономически мерки за подпомагане на местния бизнес.

Община Тетевен предприе икономически мерки за подпомагане на местния бизнес. ...

......... облекчим наемателите и ползвателите. Много фирми затвориха обектите си и нямат никакви приходи в момента. Община Тетевен се стреми да оказва съдействие на всички засегнати в този извънреден момент“ – коментира д-р Мадлена Бояджиева, която отново напомни да се спазват всички противоепидемични мерки, въведени от Националния оперативен щаб и правителството.


Сдружение „Гражданска инициатива“ в Ловеч, с подкрепата на Община Ловеч,

Сдружение „Гражданска инициатива“ в Ловеч, с подкрепата на Община Ловеч, ...

......... първите желаещи да дарят средства се заявиха кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова и заместник-кметът Венцислав Христов. Общината благодари на сдружението, на Център за обществена защита и Център за социална рехабилитация, затова, че са традиционен партньор в подобни хуманитарни акции. НА ЖИВО: Последна информация и всичко за коронавируса, 24 март


Кметът на община Тетевен д-р Мадлена Бояджиева призова тетевенци да

Кметът на община Тетевен д-р Мадлена Бояджиева призова тетевенци да ...

......... това сме длъжни да бъдем подготвени. В този важен за страната ни момент, човешката солидарност и подкрепа е най-значимата ценност, благодарение на която трябва да се съхраним като народ Благодаря на всеки от Вас, който е готов да участва в тази хуманна мисия! Д-р Мадлена Бояджиева Кмет на Община Тетевен


Кметът на Ловеч Корнелия Маринова публикува днес обръщение по повод

Кметът на Ловеч Корнелия Маринова публикува днес обръщение по повод ...

......... музика). През септември 1961 г. жените от лагера, около 150 на брой, са преместени в с. Скравена. Лагерът край Ловеч е закрит през април 1962 г., след като проверка на висшето комунистическо ръководство установява нарушения на закона, тежък режим и физическо насилие, но от никого не е потърсена наказателна отговорнос


Община Тетевен започна действия по дезинфекция на публични площи. От

Община Тетевен започна действия по дезинфекция на публични площи. От ...

......... потребители на ДСП, но имат нужда от доставка на пакетирани хранителни продукти, могат да се обърнат за съдействие към служители на Домашен социален патронаж на  тел.: 0678/5 2361 за гр. Тетевен, а в населените места към кметовете на Кметства и кметски наместници. Още по темата четете и в нашия блог.


Община Тетевен започна действия по дезинфекция на публични площи. От

Община Тетевен започна действия по дезинфекция на публични площи. От ...

......... потребители на ДСП, но имат нужда от доставка на пакетирани хранителни продукти, могат да се обърнат за съдействие към служители на Домашен социален патронаж на  тел.: 0678/5 2361 за гр. Тетевен, а в населените места към кметовете на Кметства и кметски наместници. Още по темата четете и в нашия блог.


Д-р Румяна Нановска, директор на болницата в Ловеч, е под

Д-р Румяна Нановска, директор на болницата в Ловеч, е под ...

......... карантина в Ловешка област, съобщи пък шефът на ОД на МВР-Ловеч ст. комисар Милен Маринов. 8 от 53-ма не са били открити на адресите си. За съжаление имало много фалшиви сигнали за коронавирус на тел. 112, допълни ст. комисар Маринов и напомни, че глобата за това е 2 хил. лева.


В Троян е регистриран първи случай на заболял от коронавирус.

В Троян е регистриран първи случай на заболял от коронавирус. ...

......... и втори заразен. Неговата проба не е потвърдена все още. Вторият е на 18 години. Дошъл си е от Чехия, където е бил под карантина 14 дни, но е развил симптомите по-късно, вече у нас. Започва заседание на областния кризисен щаб в Ловеч, от който се очаква повече информация.  


Кметът на Тетевен използва социалната мрежа Фейсбук, за да успокои

Кметът на Тетевен използва социалната мрежа Фейсбук, за да успокои ...

......... обявени от националния щаб и правителството и ще съумеем да се справим с предизвикателството, пред което сме изправени. Моля, да ограничите контактите си като спазвате максимална лична дисциплина и хигиена! Призовавам за търпение, толерантност, загриженост и отговорност! Нека бъдем единни! НА ЖИВО: Последна информация и всичко за коронавируса, 13 март


Кметът на Ловеч използва социалната мрежа Фейсбук, за да успокои

Кметът на Ловеч използва социалната мрежа Фейсбук, за да успокои ...

......... се иска да намалим, дори да спрем активността си в публичните прояви и да я проявим тази активност в превенцията, бдителността и твърдостта да спазваме мерките. Извънредната ситуация е извънредна, защото е временна. А ние ще продължим и след това! НА ЖИВО: Последна информация и всичко за коронавируса, 13 март


На 10 март 2020 г. д-р Мадлена Бояджиева – Кмет

На 10 март 2020 г. д-р Мадлена Бояджиева – Кмет ...

......... хранене за предприемане на мерки в условията на воден режим. Във връзка с обявеното частично бедствено положение и регистрираните случаи на COVID-19 на територията на Република България с цел предприемането на превантивни мерки, са преустановени приема и занятията в ДГ ,,Здравец“ с. Галата изнесени групи в с. Български извор.  


Г-жо Бояджиева, за пореден път ви нападат чрез социалните мрежи.

Г-жо Бояджиева, за пореден път ви нападат чрез социалните мрежи. ...

......... нещо, което се публикува в социалните мрежи. Сигурна съм, че те могат да разграничат истината и реалните факти от фалшивите новини и клеветите и няма да се подадат на манипулации. Призовавам ги да вярват на факти, които са доказани с документи, а не лъжи и свободни интерпретации на зависими хора.


Възрастен мъж загина при пожар в дома си в Ябланица,

Възрастен мъж загина при пожар в дома си в Ябланица, ...

......... стая на втория етаж на къщата трупа на 68-годишния обитател на имота. Предполага се, че пожарът е избухнал в стаята, където е открито тялото. Пламъците са тръгнали от пода. Трупът на мъжа е откаран за аутопсия в болницата в Ловеч. По случая е образувано досъдебно производство, работата по което продължава.


Пролетният празник Цветница, известен още като Връбница, е традиционен за

Пролетният празник Цветница, известен още като Връбница, е традиционен за ...

......... и района на Гаровия площад са отредени места за продажба на произведения на художествените занаяти от майстори занаятчии и търговци, занаятчии с демонстрации на художествените занаяти и приложни изкуства, маси за търговия, шатри за цветя и маси за търговия със захарни изделия, атракционни обекти и шатри и маси за консумация.