Иван Грънчаров е кмет на община Луковит от 2011 г.

Иван Грънчаров е кмет на община Луковит от 2011 г. ...

......... трошачна машина, за да обработваме и строителните и да ги използваме впоследствие. На какъв етап е Общият устройствен план на общината? Той е готов. Трябва да се направи само Оценка за въздействието му върху околната среда от РИОСВ и в близките 2-3 месеца ще финализираме процедурата. Интервю на Анита Чолакова


След Войводиново, протест и в Троян – заради незаконни постройки

След Войводиново, протест и в Троян – заради незаконни постройки ...

......... и половина, а сега нарича същите роми "нагли". Припомняме, че днес (14 януари), от 14:00 часа има протест пред Министерския съвет с искане за оставката на Красимир Каракачанов. Йорданов се закани, че ако лидерът на ВМРО не си даде оставката, ще се съберат 100 000 роми отново пред Министерския съвет.


Общинска фондация „Тома Васильов“ обявява конкурс за най-добра младежка бизнес

Общинска фондация „Тома Васильов“ обявява конкурс за най-добра младежка бизнес ...

......... за кандидатстване (индивидуален или от екип), който да изпратите на адрес: гр. Тетевен, пл. „Сава Младенов“ № 9, стая № 213 за ОФ „Тома Васильов“. За други въпроси може да се свържете с организаторите на адрес: гр. Тетевен, пл. „Сава Младенов“ № 9, стая № 213, за ОФ „Тома Васильов“.


С добра новина започва новата 2019 г. за Община Тетевен

С добра новина започва новата 2019 г. за Община Тетевен ...

......... важен инструмент, чиято цел е 500-те милиона жители на Европейския съюз да получават по-активна роля в развитието на ЕС. Чрез финансиране на схеми и дейности, в които гражданите могат да участват, програмата популяризира общата история и споделени ценности на Европа и насърчава чувството на ангажираност по отношение развитието на ЕС.


Д-р Мадлена Бояджиева е кмет на община Тетевен от 2015

Д-р Мадлена Бояджиева е кмет на община Тетевен от 2015 ...

......... тези празнични дни. Нека през идните светли празници да се радваме на любов, семейната топлина и уют, да бъдем по-смирени, по-добри и по-толерантни един към друг, да си помагаме и заедно да преодоляваме трудностите. Пожелавам Новата 2019 година да бъде здрава, мирна, благодатна и успешна за нашата община! Източник: https://loveshkivesti.com


В Тетевен бяха връчени наградите за „Хотелиер на годината 2018“

В Тетевен бяха връчени наградите за „Хотелиер на годината 2018“ ...

......... едно бъдещо разрастване и процъфтяване на бизнеса, което да допринесе за откриването на все повече работни места. Спечелилите първите три позиции от трите номинации получиха грамоти и плакети, а за доброто настроение на присъстващите бе организирана развлекателна програма от талантливите деца от иновативното Основно училище ,,Георги Бенковски“ с. Черни Вит.Кметът на Тетевен д-р Мадлена Бояджиева, министърът на финансите Владислав

Кметът на Тетевен д-р Мадлена Бояджиева, министърът на финансите Владислав ...

......... се до края на месец декември 2018 г., общината да изплати тази сума от 20%. Така до края на 2018г. общинското ръководство ще успее да изплати изцяло всички задължения по тази наложената финансова корекция, както и да изчисти всички просрочени задължения на обща стойност 5 млн.лв., наследени от предходния мандат.


На 1-ви декември площад ,,Сава Младенов“ в Тетевен бе осветен

На 1-ви декември площад ,,Сава Младенов“ в Тетевен бе осветен ...

......... певец Вензи се погрижи за доброто настроение на тетевенци. Той благодари за поканата да бъде част от празничната програма. Д-р Бояджиева покани всички граждани и гости на града на Коледния базар, който ще бъде открит на 15 декември, както и заедно да посрещнат новата 2019 година на площад ,,Сава Младенов“.


В община Тетевен бе открито поредното обновено училище – „Васил

В община Тетевен бе открито поредното обновено училище – „Васил ...

......... самата сграда, тъй като досега тоалетните се намираха извън нея. Проектът е финансиран от Министерство на образованието и науката и е на стойност 45 000 лева. поставени са и нови шкафчета, осигурени от НП ,,Осигуряване на съвременна образователна среда“ – Модул ,,Осигуряване на ученически шкафчета“ на стойност 5 000 лева.


По повод наближаването на 1-ви ноември - Празник на град

По повод наближаването на 1-ви ноември - Празник на град ...

......... Бояджиева закри Научната конференция с думите: ,,Благодаря на всички, които сте тук! Благодаря за интересните неща, които днес чухме за образователното дело на нашия град! За да градим настоящето и бъдещето, трябва да се учим от миналото. Желанието и дарителството на видните тетевенци са били причина за развиване на образованието!“


На 26-ти октомври 2018 година, Професионалната гимназия по строителство, електротехника

На 26-ти октомври 2018 година, Професионалната гимназия по строителство, електротехника ...

......... – Зам.-кмет на община Тетевен, който поздрави присъстващите от името на д-р Мадлена Бояджиева – Кмет на Община Тетевен. Празникът завърши с посланието - старо и ново да вървят в синхрон, защото опитът учи, но и възприема, защото постланото от първите е обогатено и трябва да продължава да се обогатява.На 26-ти октомври 2018 година, Професионалната гимназия по строителство, електротехника

На 26-ти октомври 2018 година, Професионалната гимназия по строителство, електротехника ...

......... – Зам.-кмет на община Тетевен, който поздрави присъстващите от името на д-р Мадлена Бояджиева – Кмет на Община Тетевен. Празникът завърши с посланието - старо и ново да вървят в синхрон, защото опитът учи, но и възприема, защото постланото от първите е обогатено и трябва да продължава да се обогатява.


  Днес дядо Павел Цветанов от град Тетевен навърши 97

  Днес дядо Павел Цветанов от град Тетевен навърши 97 ...

......... от името на кмета - д-р Мадлена Бояджиева. Русинов бе посрещнат от гостоприемната баба Лалка, с която дядо Павел повече от 70 години споделя празничния си ден. Поздрави бяха поднесени и от Иван Гетов – Председател на Съюза на ветераните от войните, който връчи и Грамота на дядо Павел.  


Ловеч. 15 м/сек е скоростта на вятъра в Ловеч. Това

Ловеч. 15 м/сек е скоростта на вятъра в Ловеч. Това ...

......... за застудяване. В 15.00 часа в Ловеч са измерени 16,5⁰. В област Ловеч е обявен оранжев код за силен вятър и рязко застудяване. Очакванията са вятърът да достигне средна скорост между 20 и 25 м/сек., възможни пулсации до 32 м/сек. През нощта срещу четвъртък се очаква рязко застудяване. Надежда КРЪСТЕВА


В Тетевен бе даден старт на реализацията на проект „Основен

В Тетевен бе даден старт на реализацията на проект „Основен ...

......... чрез целеви средства от Министерство на финансите.  Д-р Мадлена Бояджиева, кмет на община Тетевен, пожела успех на изпълнителя и бързо и качествено приключване на проекта. На събитието присъстваха Борис Врабевски, Свилен Русинов и Тони Стоев - зам.-кметове на общината, както и Мария Стойчева – председател на ОбС Тетевен, общински съветници, граждани.


София. Троянци и гостите на града отбелязаха 150-годишния юбилей на

София. Троянци и гостите на града отбелязаха 150-годишния юбилей на ...

......... ни личности като Ангел Балевски, Стоян Хаджийски, Любомир Левчев и Лалю Маринов. След церемонията Румен Петков и издателя и меценат Иван Гранитски посетиха Троянския манастир, където се поклониха пред иконата на Пресвета Богородица Троеручица и запалиха свещ за единството на православието и благоденствието на българския народ и държава. Даяна ДЮЛГЕРОВАВоенен снаряд е открит край Ловеч. Очаква се специализиран екип,

Военен снаряд е открит край Ловеч. Очаква се специализиран екип, ...

......... На място, където е открит военният снаряд има полиция. Движението е ограничено. Не се допуска преминаване по път Ловеч - Севлиево по моста над река Осъм на изхода от Ловеч. Наложена е и временно организация на движението. Обходният маршрут за моторнипревозни средства до 10 тона е по улици в Ловеч.


На 12 октомври, Деня на българската община, д-р Мадлена Бояджиева,

На 12 октомври, Деня на българската община, д-р Мадлена Бояджиева, ...

......... организирано за трета поредна година. Участници в пленера бяха проф. Вихрони Попнеделев, завеждащ Катедра "Текстил, изкуство и дизайн" в Национална худовествена академия, доц. д-р Вержиния Маркарова – преподавател в Катедрата, и Росен Тошев – старши преподавател "Живопис", в Катедра "Керамика". Организатори на събитието бяха Община Тетевен и вила Червен Тетевен. 


Българският бит и култура отново бяха представени в най-романтичната възможна

Българският бит и култура отново бяха представени в най-романтичната възможна ...

......... ни зарежда с енергия, повдига духа ни и ни кара да се чувстваме като деца. За мен, като кмет на града, има особено значение фактът, че за поредна година сме заедно – заедно в емоцията и настроението на празника, заедно и в работата, която вършим за доброто на нашия град".


На 22-ри септември 2018 година, родолюбци отбелязаха 110 г. от

На 22-ри септември 2018 година, родолюбци отбелязаха 110 г. от ...

......... върви напред! Това не е само страница от нашата славна история, а е основа на нашето национално самочувствие! Достатъчно доказателство, че традициите на хилядолетна България създават достойни потомци! "Нашето небе е тъй дълбоко, нашите звезди са тъй големи и земята наша е безкрайна, а се сбира цялата в сърце ми!"


Тетевен. Три поколения тетевенски музиканти се погрижиха за настроението на

Тетевен. Три поколения тетевенски музиканти се погрижиха за настроението на ...

......... са живи, доказва, че малките деца продължават по пътя на своите родители. Пожелавам успех и бъдете живи и здрави“. Любовта към музиката носи незабравими моменти, които в трудностите и напрегнатото ежедневие ни карат да се пренесем в един друг свят, който ни припомня, че тетевенският дух е непоклатим и единен!


Община Ловеч се купи атракционно влакче за 360 000 лева

Община Ловеч се купи атракционно влакче за 360 000 лева ...

......... По думите ѝ, влакчето донесло 2000 лева приход за три месеца движение. То било спряно, защото нямало „Гражданска отговорност”, макар Общинският съвет на Ловеч да изменил наредбата за движение, за да може влакчето да се движи. „Нямам самочувствието на моя предшественик, че държавата – това съм аз”, заключи кметът Маринова.


Днес, на 22 август, д-р Мадлена Бояджиева – кмет на

Днес, на 22 август, д-р Мадлена Бояджиева – кмет на ...

......... вата за мебелната и шивашката индустрии. В момента е водеща компания в производството на домашен текстил в Европа и една от най-големите компании в страната. Специализирана е в производството на декоративни възглавници, възглавници за спане, завивки, протектори и калъфи за матраци. Притежава производствена площ от около 36 000 кв. метра.


Община Троян ще създаде до края на годината собствени овощна

Община Троян ще създаде до края на годината собствени овощна ...

......... по-хубаво от това децата на Троян да ядат екологично чисти и евтини плодове и зеленчуци“. Михайлова поясни, че засаждането на дръвчетата ще започне още тази есен: „Дори намерението ни е и по повод празника на града /14 октомври/ да поканим и наши гости да засадят овощни дръвчета за троянските деца“.


Град Тетевен отново ще бъде домакин на любителите на шаха.

Град Тетевен отново ще бъде домакин на любителите на шаха. ...

......... 16 Август Четвъртък 10:00ч. - 6-ти кръг   17 Август Петък 10:00ч. - 7-ми кръг   18 Август Събота 10:00ч. - 8-ми кръг 16:00ч. – Поход по еко-пътека "Под пръските на водопада" (Изходен пункт: х-л Олимп)   19 Август Неделя 8:00 - 9-ти кръг 14:00 – Награждаване и официално закриване


София. В официалния адрес към министъра на вътрешните работи областният

София. В официалния адрес към министъра на вътрешните работи областният ...

......... адекватна реакция на МВР, МРРБ и МО помогнаха и пристигналият понтонен мост в с. Глогово осигури безопасното преминаване над реката на хора, чиито домове бяха откъснати, а доставката на храни, вода и медицинска помощ силно затруднени. От тяхно име Ви благодаря за подкрепата и помощта“, е написал още Георги Терзийски.


Пореден случай, при който цяло село излиза на протест заради

Пореден случай, при който цяло село излиза на протест заради ...

......... има изгорели електроуреди, се подава жалба в срок от три дни, идват експерти и ако преценят, че има основание, изгорелият електроуред се възстановява. Проблемът е в безхаберието – къде е кметът, да каже какво се случва, ядоса се една от протестиращите жени. Друга добави, че всичко това е много изнервящо.


Интересен обрат претърпя дело, по което кметът на Тетевен д-р

Интересен обрат претърпя дело, по което кметът на Тетевен д-р ...

......... адвокати, които защитават в сходни казуси Динев, както и бившият кмет на Тетевен Милен Ганев Милев, който от повече от две години е подсъдим за длъжностни престъпления в особено големи размери в Окръжен съд Ловеч, като на делото срещу него също не може да се даде ход поради здравословни причини.


Порои отново потопиха района на Тетевен. В понеделник там паднаха

Порои отново потопиха района на Тетевен. В понеделник там паднаха ...

......... към града. Изцяло затворен е пътят Ябланица – Тетевен, тъй като е наводнен в много участъци, предава Нова телевизия. Към момента няма информация за нанесени сериозни материални щети. Със сигурност обаче има наводнени дворове на къщи. В понеделник беше отменено бедственото положение, обявено преди около седмица след предишните обилни валежи.


Свлачище затвори пътя Черни Вит–Тетевен при км 35, съобщиха от

Свлачище затвори пътя Черни Вит–Тетевен при км 35, съобщиха от ...

......... на работния ден движението да бъде пуснато. Затворен е също пътят Гложене–Тетевен в района на тетевенския квартал "Полатен". От АПИ съветват шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост по път III-6072 Горна Росица–Кръвеник поради паднали клони и наноси по пътното платно вследствие на обилните дъждове.    


В Ловешка област засилват превантивните мерки срещу разпространението на африканската

В Ловешка област засилват превантивните мерки срещу разпространението на африканската ...

......... превозване на животни. Кметовете и кметските наместници на населените места трябва да определят места за пашуване и водопой на животните, съобщава БНР. Те трябва да следят да не се допускат нерегламентирани животински пазари, да проверяват състоянието на трупосъбирателните ями и да осъществяват засилен контрол на местата за събиране на отпадъци.


Тетевен. В село Глогово, община Тетевен, бе поставен понтонен мост,

Тетевен. В село Глогово, община Тетевен, бе поставен понтонен мост, ...

......... Българската армия със съдействие на Кмета на Община Тетевен – д-р Мадлена Бояджиева и Областния управител на Ловеч – Георги Терзийски, които бяха на мястото. Там присъства и Свилен Русинов – Зам.-кмет на Община Тетевен. Хората от махалите видимо останаха доволни за бързите организационни действия на ръководството на Община Тетевен.


Тетевен. Остава в сила бедственото положение в общината. Това каза

Тетевен. Остава в сила бедственото положение в общината. Това каза ...

......... Вече до тях ще има достъп, на жителите там се подсигурява и вода с водоноска“, заяви тя. „По отношение на останалите населени места, нещата са стабилни вече. Вода няма само в една част от кв. „Полатен“ в Тетевен. По другите места водоснабдяването е възстановено“, каза още д-р Бояджиева. Цветелин ДИМИТРОВ


До петък кметът на община Тетевен, областният управител на Ловеч,

До петък кметът на община Тетевен, областният управител на Ловеч, ...

......... с най-чиста питейна вода – тя е гравитачна планинска вода. Проблемът е при подобни обилни интензивни валежи, когато питейната вода се замътва. Водата е спряна поради повишена мътност. Тетевен, Български извор, Рибарица са на частичен или пълен воден режим, но ще осигурим допълнителни водоноски, докато се отстранят авариите, информира министърът.


Не 13, а 17 са спасените младежи при среднощна акция

Не 13, а 17 са спасените младежи при среднощна акция ...

......... място, пожарникарите посетили и съседната къща, обитавана от семейство с малко дете. Мъжът категорично отказал да бъде евакуиран, но жената се съгласила заедно с 3-годишното им дете да бъдат изведени от жилището. Всички евакуирани хора били транспортирани до кметството на населеното място, където им е била осигурена храна и вода.


От 2000 година къщата ми е заливана три пъти. Имаше

От 2000 година къщата ми е заливана три пъти. Имаше ...

......... възстановени и няколко моста, които са ключови за местната микроинфраструктура. Кметицата уточни, че ще бъде оказана помощ на пострадалите "ако има възможност" и че ще бъде спазена процедурата по закон – с оценка от специална комисия. Бояджиева разказа и, че са били евакуирани 13 деца от вила близо до Тетевен.


Тетевен. Кметът на Община Тетевен д-р Мадлена Бояджиева обяви бедствено

Тетевен. Кметът на Община Тетевен д-р Мадлена Бояджиева обяви бедствено ...

......... който през цялото време д-р Мадлена Бояджиева беше на терен. Екипите на Община Тетевен, РУП-Тетевен, РСПБЗН-Тетевен, РСПБЗН-Ловеч, ВиК АД гр. Ловеч, ЧЕЗ, Областно пътно управление своевременно извършват дейности за справяне с възникналото бедствие. Ръководството на Община Тетевен апелира към гражданите за повишено и внимателно придвижване в създалата се кризисна ситуация.


Бедствено положение е обявено в цялата община Тетевен заради последствията

Бедствено положение е обявено в цялата община Тетевен заради последствията ...

......... човека. В момента се прави организация за снабдяване на бедстващите с хранителни продукти и евентуално оказване на медицинска помощ. Търсят се варианти за осигуряване на алтернативен достъп до района с АТВ-мотори и коне, допълни Терзийски. Проблеми има и в селата Гложене и Черни вит, където има свлачища и наводнени пътища.


Тетевен. Бедствено положение е обявено в община Тетевен заради проливните

Тетевен. Бедствено положение е обявено в община Тетевен заради проливните ...

......... Достъпът до тях по път е изцяло ограничен, а причината е откъснат железобетонен мост“, коментира още областният управител на Ловеч. По думите му се прави организация за снабдяването с хранителни продукти и предоставяне на медицинска помощ. Отделно в селата Гложене и Черни Вит има свлачища и наводнени пътища. Даяна ДЮЛГЕРОВА


Кметство Рибарица и Община Тетевен канят на „Празник на народния

Кметство Рибарица и Община Тетевен канят на „Празник на народния ...

......... пресцентъра на Община Тетевен. На 21 и 22 юли 2018 г. село Рибарица за XI път ще бъде домакин на един вълнуващ празник, изпълнен с много настроение. Събитието има конкурсен характер, а участниците ще се оценяват от професионално жури. Пълната програма на празника ще откриете в сайта на Община Тетевен.


1 644 977,99 лева без включен ДДС ще струва обновяването

1 644 977,99 лева без включен ДДС ще струва обновяването ...

......... 2. Етап II – изграждане на водопроводни клонове с приблизителна дължина от 1,5 км. 3. Етап III – доизграждане на оставащата водопроводна мрежа. Основните цели на проекта са да се ограничат загубите на вода и да се подобри качеството, да се направят нови разпределителни клонове и да има по-малко аварии.


Село Глогово, община Тетевен, посрещна група американци. На 4 юли

Село Глогово, община Тетевен, посрещна група американци. На 4 юли ...

......... и Ивайло направиха гостите част от местния бит и култура. Те от своя страна останаха очаровани от прекрасните изненади и видимо показаха желание за повторно посещение за в бъдеще. Тоника им разказа за народните български инструменти на английски език, а Ивелина ги поздрави с американска песен по повод 4 юли.


На 7 юли 2018 г. Тетевен посрещна за шести път

На 7 юли 2018 г. Тетевен посрещна за шести път ...

......... трабант в клас над 600 кубика почетното първо място зае Момчил Атанасов от Търговище, а в клас под 600 кубика – Вълчо Стаменовски от Ботевград. По традиция празникът завърши с разходка на автомобилите до местността „Костина“, с. Рибарица, и поднасяне на венец пред паметника на големия български революционер Георги Бенковски.


Приключи двугодишната съдебна сага с процедурата по приватизация на общинското

Приключи двугодишната съдебна сага с процедурата по приватизация на общинското ...

......... пише, че работи на загуба заради продължителна липса на поръчки за изработката на четки за зъби, като само за една година спадът в поръчките е с над 1 млн. и 500 броя. Други причини за загубите според отчета са повишената минимална работна заплата, оскъпените с до 300% материали от Китай.


През изминалата седмица Община Тетевен облагороди зеленото пространство на ул.,,Вършец“

През изминалата седмица Община Тетевен облагороди зеленото пространство на ул.,,Вършец“ ...

......... на МПС-та върху зелената площ, да се опази растителността и площта да се ползва по предназначение като едно от красивите места на входа на града. Ръководството на Общината призовава гражданите да оценяват усилията на Община Тетевен за поддържане на зелените площи, да ги опазват и да полагат грижи за тях!


Община Тетевен, в партньорство с Дирекция „Бюро по труда“, организира

Община Тетевен, в партньорство с Дирекция „Бюро по труда“, организира ...

......... реален резултат. Първо – да запазим младите хора на Тетевен да останат и да се развиват тук. Второ – да помогнем на бизнеса по някакъв начин в този момент, в който знам, че има нужда от квалифицирана работна ръка“ – каза д-р Мадлена Бояджиева, като благодари на присъстващите на срещата.


От 16 до 17 юни 2018 г., град Тетевен отново

От 16 до 17 юни 2018 г., град Тетевен отново ...

......... водопада ,,Скока“ в Тетевен. Съветът на организаторите на фестивала и Община Тетевен отново си партнираха в името на прекрасната кауза, каквато е здравословният начин на живот и даряването на знания и умения в обща полза. И тази година те успяха да проведат едно полезно събитие, което имаше доста голям интерес.


На 16 юни 2018 г. в местността „Десеткар“ край село

На 16 юни 2018 г. в местността „Десеткар“ край село ...

......... Цветослава Христова, поднесе паметно слово: "Споменът за тези велики моменти (…) Той поддържа нашия дух и ни дава сили да преодоляваме възникващите по пътя трудности. Да ги преодоляваме единствено с мисълта и грижата за доброто на нашето общество и на нашите деца, за доброто на днешна и бъдеща Майка България!“.


За пореден път Община Тетевен ще събере любителите на ретро

За пореден път Община Тетевен ще събере любителите на ретро ...

......... ще включва: парад по улиците на града, конкурс за автентичност и състезание в затворено трасе. Предвидени са множество изненади за участниците, а краят на мероприятието ще завърши с разходка до местността „Костина“ в с.Рибарица, където ще бъдат поднесени венци и цветя пред паметник на великия българин - Георги Бенковски.  


От 16 до 17 юни 2018 г. град Тетевен отново

От 16 до 17 юни 2018 г. град Тетевен отново ...

......... както и да насърчи специалисти и експерти да представят методи с доказана ефективност, безопасност и простота на приложение. Фестивалът е трибуна на холистични лекари, консултанти, лектори, терапевти, хора занимаващи се с психологична помощ, треньори на лечебни двигателни техники, които представят един впечатляващ и завладяващ свят в полза на здравето.  


На 11 юни 2018 г. в Тетевен се проведе събитието

На 11 юни 2018 г. в Тетевен се проведе събитието ...

......... основно в Родопите. Обществото често се интересува от това как да се пие пречистена вода, подобна на планинската. Именно една от възможностите за пречистване е зеолитът. Бяха представени и природни продукти тип конфитюри, произведени в Унгария. При специални условия, в тях, се запазват флаваноидите /една от възможностите за антиоксидантно въздействие/.


На 07 и 08.06.2018 г., по покана на Местната комисия

На 07 и 08.06.2018 г., по покана на Местната комисия ...

......... подрастващите и разясняване на вредите от употребата на наркотични вещества”. През 2011 година като Спец полицай от Отдел „Наркотици” на Главна дирекция „Борба с организираната престъпност” Пламен Петров печели ежегодната награда на МВР ,,Полицай на годината“ във връзка с установени и задържани големи количества НВ. Същият е работил в ГДБОП.


На 2 юни 2018 г. в село Рибарица, община Тетевен,

На 2 юни 2018 г. в село Рибарица, община Тетевен, ...

......... на кампанията, множество брошури, плакати и др. Зелено училище ,,Бели Вит“ се провежда за втора поредна година. Както миналата година, така и сега, децата с голям интерес се включиха в организираните дейности и се забавляваха, както и научиха полезна информация за обитателите на река Бели Вит и живота в нея.


По случай Международния ден на детето – 1-ви юни, деца

По случай Международния ден на детето – 1-ви юни, деца ...

......... които всички се наслаждаваха. Децата с удоволствие разгледаха статичния показ на самолети, специална автомобилна техника и леко стрелково въоръжение. В музея на авиобазата те разгледаха експонатите, а от увлекателната беседа научиха за историята на Летище Долна Митрополия. Децата от Тетевен посетиха и художествения музей Панорама ,,Плевенска епопея 1877г.“ гр. Плевен.


На 31 май 2018 г. в салона на НЧ ,,Съгласие

На 31 май 2018 г. в салона на НЧ ,,Съгласие ...

......... уважение и благодарност към учителския труд и търпение, г-жа Мария Стойчева в поздрава си каза: ,,Всъщност децата са цветята на училищния венец на началното училище!“. Гости, бивши и настоящи учители, родители и деца се насладиха на прекрасното тържество, изпълнено с много търпение, обич, вяра и детски дух, творящ и чист!


Малки и големи се забавляваха по случай 1-ви юни –

Малки и големи се забавляваха по случай 1-ви юни – ...

......... са нашият ориентир към бъдещето, защото несъмнено светът на възрастните жадува за чистотата и невинността на детската душа. В децата, всички ние, намираме не само утешение от носталгията по отминалите години на радост и безгрижие, но и надеждата, че доброто, което сме започнали, ще бъде продължено и умножавано от тях.


Ловеч. ЧЕЗ осъществява амбициозна инвестиционна програма за подобряване на услугите

Ловеч. ЧЕЗ осъществява амбициозна инвестиционна програма за подобряване на услугите ...

......... Шумака, Николовска, Оборище, Пердевойка, Петриш, Подене, Попенец, Последна Поляна, Радковец, Софийска, Станковска, Троян, Угърчинска, УПИ ІІ-346, Чепля, Шойка; На 08.06.2018 г. /10:00 - 11:00 ч./ - Български Извор: Бузлуджа, Васил Левски, Вит, Демокрация, Дунав, Здравец, Иван Вазов, Извора, местност Белилото, Отец Паисий, Панайот Волов, Пирин, Стара Планина, Тракия, Христо Ботев.


На 23.06.2018 г., от 10:00 ч., за трета поредна година

На 23.06.2018 г., от 10:00 ч., за трета поредна година ...

......... зарибителен материал в р. Бели Вит. Целият празник ще бъде съпроводен с фолклорна програма и много настроение. Добре дошли са всички ценители на автентичната балканджийска кухня и любители на българския фолклор и традиции. За допълнителна информация: Камелия Кънчева, тел: 0678/52 200, в. 114, Милкана Иванова, тел.: 0678/52 200, вътр. 127.


На 26 май 2018 г. в Тетевен Стенли, Димитър Ковачев

На 26 май 2018 г. в Тетевен Стенли, Димитър Ковачев ...

......... на Тетевен също присъства на концерта и лично беше поздравена от Стенли с песента ,,Жулиета“, като й благодари за поканата. Малки и големи, от всички поколения тетевенци, се радваха и танцуваха под ритмите на българския рок и вечните незабравими мелодии на песните, запазили спомена и непримиримия свободен дух на българите.


На 23 май 2018 г. в салона на НЧ,,Съгласие 1869“

На 23 май 2018 г. в салона на НЧ,,Съгласие 1869“ ...

......... по фолклор“ – голямата награда на фестивала в Римини, Италия, ,,Златен боб“ – голямата награда от Празника на боба в Радуил. Съставът е реализирал и международни турнета в Хърватска, Черна Гора, Турция, Македония, Чехия, Албания. Тази година ще представи България и Тетевен на Европейския фестивал по фолклорни изкуства в Гърция.


Ловеч. Ловешки медици и жители на града блокираха движението на

Ловеч. Ловешки медици и жители на града блокираха движението на ...

......... на Агенция "Фокус". Протестиращите настояват за повече яснота относно бъдещето на болницата в града, която е в тежко финансово състояние. По-рано днес от Министерство на здравеопазването съобщиха, че до края на следващата седмица ще бъдат изплатени възнагражденията на работещите в МБАЛ - Ловеч. Протестът се състои за четвърта поредна неделя.


За четвърта поредна неделя, медици и жители на Ловеч ще

За четвърта поредна неделя, медици и жители на Ловеч ще ...

......... настояват за повече яснота относно бъдещето на болницата в града, която е в тежко финансово състояние. Въпреки обещаните им от правителство пари за изплащане на забавените им заплати чрез безлихвен заем, медиците от Ловешката болница и днес излизат на протест, на който ще бъдат подкрепени и от жители на града.


На 22 май 2018 г. талантливите ученици вдъхнаха живот на

На 22 май 2018 г. талантливите ученици вдъхнаха живот на ...

......... развиващи специфични знания, умения и компетентности (Твоят час)“, финансиран от Оперативна програма ,,Наука и образование за интелигентен растеж“, съфинансирана от Европейския съюз чрез европейските структури и инвестиционни фондове. Директорът на СУ ,,Георги Бенковски“ гр.Тетевен г–жа Маринела Маркова с ентусиазъм също благодари на ръководителя и актьорския състав ,,за чудесно свършената работа.“


Ловеч. 63 вида животни могат да видят посетители на зоопарка

Ловеч. 63 вида животни могат да видят посетители на зоопарка ...

......... посетителите животински видове са маймуните и опасните животни като кафява мечка, лъвове и тигри. През последните четири години зоопаркът в Ловеч отчита увеличение на посетители. „Радваме се на доста посетителите. Това означава, че се справяме по някакъв начин и успяваме да направим Зоопарка все по-атрактивен“, посочи д-р Станков. Надежда КРЪСТЕВА


Благоевград. За първи път Община Благоевград е домакин на Регионален

Благоевград. За първи път Община Благоевград е домакин на Регионален ...

......... се организира от Община Благоевград, Югозападния университет “Неофит Рилски“, Българската академия на науките, Регионалния академичен център – Благоевград, Българската асоциация - водород, горивни елементи и съхранение на енергия и Фондация „Еко Енергия“ със съдействието на Съвместно предприятие „Горивни елементи и водород“ и проект HyLAW (FCH-JU-2016-1 субсидиран по договор № 735977).


На 17 май се проведе Дискусионен форум за ролята на

На 17 май се проведе Дискусионен форум за ролята на ...

......... село. Основното послание е, че животът на село и в малкия град не лишава младите хора от самочувствието им на граждани на Европа и света. Партньори: Земеделски производители от община Тетевен, Основни и средни училища от община Тетевен, РСО „Централна Стара планина”, гр. Габрово, Общинска служба по земеделие – Тетевен.


Медици и жители на Ловеч излизат на пореден протест заради

Медици и жители на Ловеч излизат на пореден протест заради ...

......... пътен възел Абланица край Ловеч, предаде БНР. Припомняме, че в края на третата седмица от началото на протестите, медици и жители на Ловеч продължават да настояват за спешни и адекватни мерки за спасяването на болницата, където липсват консумативи и подходящи условия. В протеста отново ще се включат и таксиметровите шофьори.


През 1985 г. ръководителите на страните от Европейския съюз, на

През 1985 г. ръководителите на страните от Европейския съюз, на ...

......... гр. Тетевен. В препълнения салон бяха дискутирани въпроси относно ЕС – неговата структура, история, как функционира той и др., като бяха задавани и въпроси към присъстващите, превръщайки урока в полезна, занимателна и ползотворна дискусия. В залата присъстваха зам.-кметовете на Община Тетевен Борис Врабевски и Свилен Русинов, ученици, преподаватели и др.


Ловеч. Извършеното нападение над нашия зам.-кмет е грубо посегателство с

Ловеч. Извършеното нападение над нашия зам.-кмет е грубо посегателство с ...

......... искат и гражданите. Връщане назад няма! Ако някой смята, че така ще ни уплаши, дълбоко е сбъркал“, каза още кметът. Няма да има никакви промени в празничната програма на 11 май – Ден на Ловеч, стана ясно на брифинга. На него присъстваха още зам.- кметовете Венцислав Христов и Даниел Колев.


На територията на община Тетевен се проведоха редица културни мероприятия

На територията на община Тетевен се проведоха редица културни мероприятия ...

......... проведе в с. Бабинци на 6 май – Гергьовден. Част от програмата на събора на селото включваше прекрасните изпълнения на децата от местното училище, състезания по тенис на маса и футбол, както и традиционните конни надбягвания. Специални гости бяха кметът на Община Тетевен д-р Мадлена Бояджиева и зам.-кметът Свилен Русинов.