Община Тетевен предприе икономически мерки за подпомагане на местния бизнес.

Община Тетевен предприе икономически мерки за подпомагане на местния бизнес. ...

......... облекчим наемателите и ползвателите. Много фирми затвориха обектите си и нямат никакви приходи в момента. Община Тетевен се стреми да оказва съдействие на всички засегнати в този извънреден момент“ – коментира д-р Мадлена Бояджиева, която отново напомни да се спазват всички противоепидемични мерки, въведени от Националния оперативен щаб и правителството.


Сдружение „Гражданска инициатива“ в Ловеч, с подкрепата на Община Ловеч,

Сдружение „Гражданска инициатива“ в Ловеч, с подкрепата на Община Ловеч, ...

......... първите желаещи да дарят средства се заявиха кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова и заместник-кметът Венцислав Христов. Общината благодари на сдружението, на Център за обществена защита и Център за социална рехабилитация, затова, че са традиционен партньор в подобни хуманитарни акции. НА ЖИВО: Последна информация и всичко за коронавируса, 24 март


Кметът на община Тетевен д-р Мадлена Бояджиева призова тетевенци да

Кметът на община Тетевен д-р Мадлена Бояджиева призова тетевенци да ...

......... това сме длъжни да бъдем подготвени. В този важен за страната ни момент, човешката солидарност и подкрепа е най-значимата ценност, благодарение на която трябва да се съхраним като народ Благодаря на всеки от Вас, който е готов да участва в тази хуманна мисия! Д-р Мадлена Бояджиева Кмет на Община Тетевен


Кметът на Ловеч Корнелия Маринова публикува днес обръщение по повод

Кметът на Ловеч Корнелия Маринова публикува днес обръщение по повод ...

......... музика). През септември 1961 г. жените от лагера, около 150 на брой, са преместени в с. Скравена. Лагерът край Ловеч е закрит през април 1962 г., след като проверка на висшето комунистическо ръководство установява нарушения на закона, тежък режим и физическо насилие, но от никого не е потърсена наказателна отговорнос


Община Тетевен започна действия по дезинфекция на публични площи. От

Община Тетевен започна действия по дезинфекция на публични площи. От ...

......... потребители на ДСП, но имат нужда от доставка на пакетирани хранителни продукти, могат да се обърнат за съдействие към служители на Домашен социален патронаж на  тел.: 0678/5 2361 за гр. Тетевен, а в населените места към кметовете на Кметства и кметски наместници. Още по темата четете и в нашия блог.


Община Тетевен започна действия по дезинфекция на публични площи. От

Община Тетевен започна действия по дезинфекция на публични площи. От ...

......... потребители на ДСП, но имат нужда от доставка на пакетирани хранителни продукти, могат да се обърнат за съдействие към служители на Домашен социален патронаж на  тел.: 0678/5 2361 за гр. Тетевен, а в населените места към кметовете на Кметства и кметски наместници. Още по темата четете и в нашия блог.Д-р Румяна Нановска, директор на болницата в Ловеч, е под

Д-р Румяна Нановска, директор на болницата в Ловеч, е под ...

......... карантина в Ловешка област, съобщи пък шефът на ОД на МВР-Ловеч ст. комисар Милен Маринов. 8 от 53-ма не са били открити на адресите си. За съжаление имало много фалшиви сигнали за коронавирус на тел. 112, допълни ст. комисар Маринов и напомни, че глобата за това е 2 хил. лева.


В Троян е регистриран първи случай на заболял от коронавирус.

В Троян е регистриран първи случай на заболял от коронавирус. ...

......... и втори заразен. Неговата проба не е потвърдена все още. Вторият е на 18 години. Дошъл си е от Чехия, където е бил под карантина 14 дни, но е развил симптомите по-късно, вече у нас. Започва заседание на областния кризисен щаб в Ловеч, от който се очаква повече информация.  


Кметът на Тетевен използва социалната мрежа Фейсбук, за да успокои

Кметът на Тетевен използва социалната мрежа Фейсбук, за да успокои ...

......... обявени от националния щаб и правителството и ще съумеем да се справим с предизвикателството, пред което сме изправени. Моля, да ограничите контактите си като спазвате максимална лична дисциплина и хигиена! Призовавам за търпение, толерантност, загриженост и отговорност! Нека бъдем единни! НА ЖИВО: Последна информация и всичко за коронавируса, 13 март


Кметът на Ловеч използва социалната мрежа Фейсбук, за да успокои

Кметът на Ловеч използва социалната мрежа Фейсбук, за да успокои ...

......... се иска да намалим, дори да спрем активността си в публичните прояви и да я проявим тази активност в превенцията, бдителността и твърдостта да спазваме мерките. Извънредната ситуация е извънредна, защото е временна. А ние ще продължим и след това! НА ЖИВО: Последна информация и всичко за коронавируса, 13 март


На 10 март 2020 г. д-р Мадлена Бояджиева – Кмет

На 10 март 2020 г. д-р Мадлена Бояджиева – Кмет ...

......... хранене за предприемане на мерки в условията на воден режим. Във връзка с обявеното частично бедствено положение и регистрираните случаи на COVID-19 на територията на Република България с цел предприемането на превантивни мерки, са преустановени приема и занятията в ДГ ,,Здравец“ с. Галата изнесени групи в с. Български извор.  Г-жо Бояджиева, за пореден път ви нападат чрез социалните мрежи.

Г-жо Бояджиева, за пореден път ви нападат чрез социалните мрежи. ...

......... нещо, което се публикува в социалните мрежи. Сигурна съм, че те могат да разграничат истината и реалните факти от фалшивите новини и клеветите и няма да се подадат на манипулации. Призовавам ги да вярват на факти, които са доказани с документи, а не лъжи и свободни интерпретации на зависими хора.


Възрастен мъж загина при пожар в дома си в Ябланица,

Възрастен мъж загина при пожар в дома си в Ябланица, ...

......... стая на втория етаж на къщата трупа на 68-годишния обитател на имота. Предполага се, че пожарът е избухнал в стаята, където е открито тялото. Пламъците са тръгнали от пода. Трупът на мъжа е откаран за аутопсия в болницата в Ловеч. По случая е образувано досъдебно производство, работата по което продължава.


Пролетният празник Цветница, известен още като Връбница, е традиционен за

Пролетният празник Цветница, известен още като Връбница, е традиционен за ...

......... и района на Гаровия площад са отредени места за продажба на произведения на художествените занаяти от майстори занаятчии и търговци, занаятчии с демонстрации на художествените занаяти и приложни изкуства, маси за търговия, шатри за цветя и маси за търговия със захарни изделия, атракционни обекти и шатри и маси за консумация.


По случай Националния празник на България Община Тетевен Ви кани

По случай Националния празник на България Община Тетевен Ви кани ...

......... Тържествено издигане на знамето на Република България и слово на Кмета на Община Тетевен 11:15 ч. – празнична програма с участието на народната певица Николета Николова с ,,Гайдарска дружина“, ученици от НУ ,,Хаджи Генчо“ – гр. Тетевен, ТФ ,,Ева“ при НЧ ,,Съгласие 1869 г.“ – гр. Тетевен и др.  


Развиха болтовете на четирите гуми на колата на участник в

Развиха болтовете на четирите гуми на колата на участник в ...

......... болтовете са развити. А по-късно получил телефонно обаждане от един от показаните в разследването служители на реда Иван Иванов. „Той ми сложи етикет, че съм престъпник. Каза ми и че не ме иска за съсед и че няма да просъществувам, ако си купя вила до неговата”, каза още Николай Панайотов.ОбС-Тетевен прие проектобюджета на Община Тетевен за 2020 г. в

ОбС-Тетевен прие проектобюджета на Община Тетевен за 2020 г. в ...

......... стопанисване на общинските гори – 316 581 лв.; разходи за зимно поддържане и снегопочистване на общинска пътна мрежа – 151 300 лв. Община Тетевен увеличи еднократната помощ за новородено дете от 200 на 500 лв., с цел продължаване на политиката за стимулиране раждаемостта и подкрепата на младите семейства в общината.


Във връзка с усложнената зимна обстановка, кметът на Тетевен д-р

Във връзка с усложнената зимна обстановка, кметът на Тетевен д-р ...

......... Всички присъстващи на заседанието на Общинския щаб конкретизираха местата с проблеми и се сформираха екипи на Община, Полиция, Пожарна, ВиК, ЧЕЗ и ДГС за отстраняване на паднали клони и дървета – основният проблем за прекъснатото електрозахранване. На заседанието бе взето решение на този етап да не се обявява бедствено положение.


От областната дирекция на МВР в Ловеч апелират гражданите, ако

От областната дирекция на МВР в Ловеч апелират гражданите, ако ...

......... части на областта вече е достигнала 30 см.Продължава да е ограничено движението през Троянския проход и пътя Шипково-Рибарица. Временно се ограничава движението на МПС над 12 т за област Ловеч и по път I-3 Плевен-Русе в областите Плевен и Русе поради обилен снеговалеж, бурен вятър и снегонавявания, съобщиха от АПИ.


С тържествена церемония в Тетевен инж. Таня Михайлова – Заместник-министър

С тържествена церемония в Тетевен инж. Таня Михайлова – Заместник-министър ...

......... сграден фонд на други училища. На тържественото откриване присъстваха Бойко Пъдарски – Заместник областен управител на Област Ловеч, Еленко Начев – Началник на РУО Ловеч, Борис Врабевски – Зам.-кмет на Община Тетевен, Тони Стоев – Зам.-кмет на Община Тетевен, Маринела Маркова – директор на СУ ,,Георги Бенковски“, учители и ученици.


С решение на Общинския съвет Община Ловеч ще изпрати предложение

С решение на Общинския съвет Община Ловеч ще изпрати предложение ...

......... По думите й трябва да се съобразят и основанията за това дали Стефан Данаилов има принос в развитието на ловешкия театър, дали за последните му успехи има някаква роля.--> Директорът на театъра Биляна Петрова заяви, че вече е уведомила министъра на културата Боил Банов за отправеното предложение от общинските съветници.


В Троянската света обител днес се отслужва молебен за дъжд.

В Троянската света обител днес се отслужва молебен за дъжд. ...

......... температури, местните жители на Орешак, Троян и района са притеснени от липсата сняг, което означава безводие напролет.Денят, в който се отправя молитвата за дъжд не е избран случайно. Днес църквата отбелязва празника Сретение Господне - един от четирите празника, посветени на Божията майка и един от дванадесетте велики през годината.


Тонове пестициди станаха причина за спонтанен протест в ловешкото село

Тонове пестициди станаха причина за спонтанен протест в ловешкото село ...

......... пестициди. Пестицидите се преопаковат и се извозват зад граница, където биват унищожени. Бидоните могат да стоят навън, заяви експертът, който посочи, че от средата на седмицата идва транспорт, а договорът с фирмата бил до средата на юни. Повече от 60 тона са преопаковани, увери той, но хората не му повярваха.


От юли 2017 година при нас питейната вода е спряна.

От юли 2017 година при нас питейната вода е спряна. ...

......... „Община Троян няма воля да реши проблема”, убедени са хотелиерите, като казаха, че са готови да инвестират. Какво беше положението преди почти една година – припомнете си в тази статия! В момента въпросните хотелиери ползват само минерална вода. Какво казаха същите хора преди година – припомнете си в този материал!


На 15 януари в гр. Тетевен, за трета поредна година,

На 15 януари в гр. Тетевен, за трета поредна година, ...

......... 1, 2 и 3“ – с. Рибарица, трето - Стаи за гости „Аморе“ – с. Рибарица. За доброто настроение по време на церемонията бе организирана музикална програма с участието на Фолклорна формация ,,Алтън Тетевен“. Същевременно в залата бяха изложени картини на изявените тетевенски художници – Мони Матева и Милен Цаков.


На 10 януари 2020 г. д-р Мадлена Бояджиева – кмет

На 10 януари 2020 г. д-р Мадлена Бояджиева – кмет ...

......... състезания - Национален турнир по борба, който ще се състои на 3 март 2020 г. и Международен турнир в памет на Петко Милев-Страшния – на 27 юни 2020 г., на който партниращият сръбски клуб ще пристигне както със състезателна делегация, така и с президента си и част от ръководството.  


На 10 януари 2020 г. в град Тетевен се състоя

На 10 януари 2020 г. в град Тетевен се състоя ...

......... Тетевен, Северин Байдуловски – СКТМ „Тетевен“ – гр. Тетевен, Веско Алексиев и Марио Алексиев – СКБ „Г. Бенковски“ – гр. Тетевен и Петър Мечкаров и Илиян Иванов – СВК „Тетевен Волей“ – гр. Тетевен. За прекрасното настроение на церемонията се погрижиха музикантите от Фолклорна формация „Кенар“ с ръководител Красимир Силянов.


През 2019 г. в община Тетевен се извършиха редица ремонтни

През 2019 г. в община Тетевен се извършиха редица ремонтни ...

......... паважни /1010 кв. м./ настилки. Отводниха се шахти, изградиха се кътове за отдих, нови детски площадки и много други, облагородиха се зелени площи, а централната част на град Тетевен е с изцяло нов облик – пешеходна зона с красива алея и кътове за отдих, с прекрасни дръвчета и цветя.  


На 6-ти януари отбелязваме един от най-големите християнски празници –

На 6-ти януари отбелязваме един от най-големите християнски празници – ...

......... в река Йордан Исус Христос. След тайнството на Богоявление хората видели с очите си християнското триединство на Отец (гласа), Дух (гълъба, кацнал на рамото на Христос) и Син (земния човек) и започнали да вярват, затова денят се нарича още Богоявление. С кръщаването на водата светът става безопасно място за живеене.


Новата 2020 година и следващото десетилетие бяха посрещнати на пл.

Новата 2020 година и следващото десетилетие бяха посрещнати на пл. ...

......... нека Бог ни благослови!“ В първата минута на новата година сгушеният под снежна пелерина Тетевен бе озарен от пъстроцветни фойерверки, които осветявайки снега напомниха на събралото се множество, че новото десетилетие е като нов бял лист, върху който всички заедно ще получим шанса да „рисуваме“ в името на светлото бъдеще!


Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова със своя заповед от

Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова със своя заповед от ...

......... 4. Кметове на кметства и кметските наместници да осигурят изпълнението на настоящата заповед на територията на съответните населени места. Изпълнението на настоящата заповед е възложена на Началника на РП „Полиция" - Ловеч, на началник отдел „Контрол и сигурност", на кметовете на кметства и кметски наместници на територията на община Ловеч.


Корнелия Маринова е за втори мандат кмет на община Ловеч.

Корнелия Маринова е за втори мандат кмет на община Ловеч. ...

......... общинска собственост? Аз мисля, няма да говорим за продажба, а за управление на общинската собственост и за резерви в тази посока. Вече работим в тази посока. Разочарована сте вероятно, защото това е едно от важните решения преди приемането на годишния бюджет? Не драматизирам. Ще се справим. Уверена съм в това.   


Какво е Коледа без Коледен концерт? Деца и ученици от

Какво е Коледа без Коледен концерт? Деца и ученици от ...

......... Николай Андреев. Краят не концерта бе изпълнен с народните ритми на българската музика от изпълнението на учениците от ОУ „Георги Бенковски“ село Черни Вит. Коледния концерт бе изпълнен с невероятни емоции, коледен дух и много усмивки. И малки и големи се веселиха и се заредиха с още по-голямо празнично настроение!


В с. Български извор се проведе дискусионна среща на тема

В с. Български извор се проведе дискусионна среща на тема ...

......... което му е гласувано за кметския пост също доказва, че не различията са важни, а човекът като същност и това да не го съдиш за особености, за които той няма вина. След редица въпроси от присъстващите и последвалия градивен диалог, всички заедно си пожелаха светли празници и успешна нова година.


Ръководството на областната болница в Ловеч започва процедура по закриване

Ръководството на областната болница в Ловеч започва процедура по закриване ...

......... на работа. Предстои процедура ТЕЛК-ът да бъде закрит", обясни д-р Нановска. Проблемът ще се решава в началото на следващата година. На д-р Минкова е предложено да напусне, като ѝ бъдат изплатени всички обезщетения. Процедурата по назначаване на нова комисия ще отнеме около месец. Дотогава пациентите ще се пренасочват към Троян.


На 12 декември 2019 г. в Тетевен се проведе работна

На 12 декември 2019 г. в Тетевен се проведе работна ...

......... език, 1 п. „Горско стопанство и дърводобив“/дуална форма/, ½ п. „Механизация на горското стопанство“ и ½ п. „Мебелно производство“ /дуална форма/. СУ „Георги Бенковски“ – гр. Тетевен заяви 2 паралелки: Профилирана - професия „Софтуерни и хардуерни науки“, Професионална с две професии - ,,Организация на хотелиерството“ и „Застрахователно и осигурително дело“.


На един от най-важните православни празници - Никулден, на площад

На един от най-важните православни празници - Никулден, на площад ...

......... всички се забавляваха по време на мюзикъла ,,Уолт Дисни“ с участието на коледния елф Бърборио, Дядо Коледа и Белият магьосник. Искрен Пецов зарадва своите почитатели с незабравима коледна фиеста. Специалната изненада бе появата на голямата добра Панда, с които всички нямаха търпение да се снимат. Програмата завърши с празнична заря.


И тази година Община Тетевен организира различни мероприятия по случай

И тази година Община Тетевен организира различни мероприятия по случай ...

......... на пл. ,,Сава Младенов“. Програмата ще започне от 22:30 часа с участието на дует ,,Шик“ и дисководещ. В оставащите три съботи до настъпването на Новата година, от 9:30 до 13:30 часа, дядо Коледа ще Ви очаква за снимки в ретро коледния кът, разположен срещу Историческия музей в гр. Тетевен.  


На 3 декември 2019 г. се състоя празничният юбилеен спектакъл

На 3 декември 2019 г. се състоя празничният юбилеен спектакъл ...

......... наследство на Тетевен и региона. То е доказала във времето стойността си институция, в която думите възрожденски дух, просвета, нравственост, хуманизъм и култура придобиват най-висша стойност, прекланяме се пред делото на родолюбивите и будни тетевенци, дръзнали да създадат огнището, което и до днес брани българщината, идентичността ни и нашите традиции.


На 29 и 30 ноември в гр. Тетевен се проведе

На 29 и 30 ноември в гр. Тетевен се проведе ...

......... проведе и 23-и Коледен футболен турнир за деца родени през 2005 г. в памет и за Купата на проф. Иван Славков - Батето, който ще бъде подкрепен от Българския футболен съюз, а организатори отново са Община Тетевен и Клуб „Олимпиец“ – гр. Правец. Галерия на турнира можете да намерите ТУК


Водният режим в Плевен и Ловеч е отменен от днес,

Водният режим в Плевен и Ловеч е отменен от днес, ...

......... средата на септември заради драстичното намаляване на водните количества на единственият им водоизточник - водоснабдителна система "Черни Осъм", заради липсата на валежи през последните месеци. Река Черни осъм захранва Плевен и още 11 населени места, както и Ловеч и още 10 селища в околността. Системата се стопанисва от ловешкото ВиК-дружество.


Административният съд в Ловеч разпореди проверка на протоколите и бюлетините

Административният съд в Ловеч разпореди проверка на протоколите и бюлетините ...

......... кандидат Цветослава Банева, на която не са достигнали три гласа, за да стане общински съветник, оспорва съдържанието на протоколите. От своя страна Татяна Тодорова оспорва преференциалния вот в шест секции. Председателят на Общинската избирателна комисия Валентина Недялкова смята, че жалбите са неоснователни. Очаква се съдът да се произнесе след седмица.


Община Тетевен става все по-престижно и притегателно място за работа

Община Тетевен става все по-престижно и притегателно място за работа ...

......... общината работят 286 педагогически специалисти, от тях 64 в детските градини и 222 в училищата. Почти всички са носители на пета степен и четвърта професионално-квалификационна степен, около 15 % притежават втора и първа, над 85 % са магистри. В момента няма незаети учителски места, нередовните педагози са единични случаи.  


Община Тетевен става все по-престижно и притегателно място за работа

Община Тетевен става все по-престижно и притегателно място за работа ...

......... общината работят 286 педагогически специалисти, от тях 64 в детските градини и 222 в училищата. Почти всички са носители на пета степен и четвърта професионално-квалификационна степен, около 15 % притежават втора и първа, над 85 % са магистри. В момента няма незаети учителски места, нередовните педагози са единични случаи.  


На 11 ноември в Община Тетевен на провелото се тържествено

На 11 ноември в Община Тетевен на провелото се тържествено ...

......... Община Тетевен, като заявиха пълната си подкрепа и желание за работа. Новият Общински съвет – Тетевен започна работа в състав от 9 общински съветници от ГЕРБ, 6 от Движение за права и свободи, 3 от БСП за България, 2 от партия на ЗЕЛЕНИТЕ и 1 съветник от ПП Глас Народен.


Община Тетевен има удоволствието да покани жители и гости на

Община Тетевен има удоволствието да покани жители и гости на ...

......... част от честванията по повод 142 г. от Освобождението на Тетевен от Османско владичество, а историческата възстановка от 3 години е традиция за гр. Тетевен през ноември. 11:00 ч. - Възстановка на Освобождението на Тетевен, пл. "Сава Младенов", гр. Тетевен 12:00 ч. - Празничен концерт-спектакъл, пл. "Сава Младенов", гр. Тетевен


Кандидатът на ГЕРБ Корнелия Маринова запазва кметския си пост в

Кандидатът на ГЕРБ Корнелия Маринова запазва кметския си пост в ...

......... Банкова от БСП получи 46,11% на балотажа за кмет на града. На първия тур двете дами имаха близки резултата: 28,82% за Маринова срещу 26,30 на сто за Банкова. Избирателната активност днес е 34 на сто към 17:00 часа. "Не подкрепям никого“ са отбелязали 266 от гласоподавателите. Недействителните бюлетини са 72.


Кандидатът на ГЕРБ Корнелия Маринова запазва кметския си пост в

Кандидатът на ГЕРБ Корнелия Маринова запазва кметския си пост в ...

......... Банкова от БСП получи 46,11% на балотажа за кмет на града. На първия тур двете дами имаха близки резултата: 28,82% за Маринова срещу 26,30 на сто за Банкова. Избирателната активност днес е 34 на сто към 17:00 часа. "Не подкрепям никого“ са отбелязали 266 от гласоподавателите. Недействителните бюлетини са 72.


"За мен Ловеч е кауза, лично съм се ангажирала, за ...

......... както и връщането в общината на тези дейности, които сега са дадени на чужди фирми и за които непрозрачно се харчат парите на гражданите, събрани от данъци и такси. * Платена публикация в рамките на предизборната кампания за Местни избори 2019. Купуването и продаването на гласове е престъпление!    


На 11 октомври 2019 г. с тържествена програма бяха отбелязани

На 11 октомври 2019 г. с тържествена програма бяха отбелязани ...

......... от името на Общински съвет – Тетевен, Община Тетевен, НУ „Хаджи Генчо“ – гр. Тетевен, СУ „Георги Бенковски“ – гр. Тетевен, НПГГСД „Сава Младенов“ – гр. Тетевен и ПГ по СЕУ – гр. Тетевен, Народно читалище „Съгласие 1869“ – гр. Тетевен, Исторически музей – гр. Тетевен, политически партии и граждани.


За нея усилено се заговори в Ловеч през последните седмици

За нея усилено се заговори в Ловеч през последните седмици ...

......... осигурят добри специалисти. Работата ме е научила, казва тя, че най – ценните инвестиции са инвестициите в хората и ако не започнем да ги правим днес, утре вече може да бъде късно. *Платена публикация в рамките на предизборната кампания за Местни избори 2019. Купуването и продаването на гласове е престъпление!


"Благодаря Ви, че сте тук, че сте отделили от времето ...

......... тях, за да го изберат заедно. Само така според тях ще се гарантира, че избраният от тях кметски наместник ще се отзовава на грижите и проблемите им. *Платена публикация в рамките на предизборната кампания за Местни избори 2019  *Платена публикация в рамките на предизборната кампания за Местни избори 2019  


"Много ловчанлии са разочаровани и обезверени от сегашната ситуация в ...

......... в Абланица, която в момента е оставена на самотек, трябва да се преструктурира. „Необходимо е да се търсят млади лекари и да се осигуряват стипендии, за да остават на работа в Ловеч и областта”, завърши Радина Банкова. *Платена публикация в рамките на предизборната кампания за вота за Местни избори 2019е


Във връзка с изнесена в медии некоректна информация относно спиране

Във връзка с изнесена в медии некоректна информация относно спиране ...

......... Това не е от вчера или от днес, а се е натрупвало в годините и е напълно разбираемо при изключително амортизираната водопроводна мрежа в населените места, която не е подменяна от десетилетия. За съжаление това е проблем, който някои хора използват, за да правят неверни внушения и да създават напрежение.


Официално и тържествено бе даден стартът на новата 2019/2020 учебна

Официално и тържествено бе даден стартът на новата 2019/2020 учебна ...

......... СУ ,,Георги Бенковски“ – Тетевен. Борис Врабевски – Зам.-кмет на Община Тетевен, присъства на откриването на учебната година в Професионалната гимназия по строителство, електротехника и услуги в града. Свилен Русинов – Зам.-кмет на Община Тетевен, посети ОУ ,,Васил Априлов‘‘ – с. Градежница и в ОУ ,,Христо Ботев‘‘ – с. Глогово.


Уволненият в началото на август тази година ръководител на офиса

Уволненият в началото на август тази година ръководител на офиса ...

......... съвет заради несъгласие с водената от местните структури на партията политика при управлението на града. В началото на август беше уволнен като шеф на офиса на Приходната агенция в Ловеч заради нерегламентиран достъп до информационните системи. Днес Стойчев официално беше обявен от ВМРО като техен кандидат за кмет на града.


Община Тетевен подаде жалба чрез Председателя на Комисията за енергийно

Община Тетевен подаде жалба чрез Председателя на Комисията за енергийно ...

......... Тетевен е осигурила целево финансиране от държавата и местни приходи близо 5 млн. лв. за проектиране, строителство, ремонт, реконструкция и рехабилитация на вътрешна водопроводна мрежа и изграждане на нови ВИК съоръжения. Община Тетевен предприе неотложната мярка, като орган на изпълнителната власт, длъжен да защитава правата на всички граждани на общината.


От 1 до 3 септември 2019 г. в курорта Рибарица

От 1 до 3 септември 2019 г. в курорта Рибарица ...

......... социалната политика по Проект „Красива България“ за извършване на строително-монтажни/ремонтни работи на обект: „Ремонт и реконструкция на покрив на сграда на ОУ „Георги Бенковски“ – с. Рибарица“. Проектът е на обща стойност 78 527,00 лв., като 29 526,00 лв. са финансирани от МТСП и 49 001,00 лв. от Община Тетевен.


В Тетевен стартира още един мащабен проект: „Реконструкция на вътрешна

В Тетевен стартира още един мащабен проект: „Реконструкция на вътрешна ...

......... необходимост, тъй като водопроводната мрежа на територията на града е остаряла и амортизирана и се характеризира с чести аварии. Тя добави, че екипът ѝ работи постоянно в тази насока и следи за нови възможности за кандидатстване за отпускане на средства за подмяна на водопроводната мрежа и в други квартали.  


През изминалата седмица се срещнахме с кмета на Община Тетевен

През изминалата седмица се срещнахме с кмета на Община Тетевен ...

......... за развитие на селските райони. Общата му стойност е 387 564.92 лв. В своето заключение д-р Бояджиева подчерта, че ще продължи да работи все така всеотдайно и устремено, независимо дали става дума за реализацията на нов инфраструктурен проект, културно или спортно събитие – стига да е в интерес на хората.


Директорът на офиса на НАП в Ловеч Виктор Стойчев е

Директорът на офиса на НАП в Ловеч Виктор Стойчев е ...

......... връзка с големия въпрос за хакерската атака срещу НАП, за която стана ясно на 15-ти юли. Не става ясно дали Стойчев е давал достъп на някой, който е нямал право, до чувствителна информация или самият той е имал непозволен достъп до данни, до които не е трябвало да има достъп.


Прекарвам последните дни от лятната си почивка в град Априлци.

Прекарвам последните дни от лятната си почивка в град Априлци. ...

......... и Калофер отново ще гръмнат пушки“, каза ми един собственик на току-що заклано прасе, подавайки ми огънче. „До кога ще ги търпим не знам. Но предай им на ония в София едно – да не забравят, че гладът е по-силен от тока“. Автор: Димитър Панайотов Снимки: Димитър Панайотов Източник: https://www.klinklin.bg


Жители и гости на село Рибарица се събраха на храмовия

Жители и гости на село Рибарица се събраха на храмовия ...

......... лично от Ловчанския владика и от мощите на св. Новоселски мъченици. Историята на храма, носещ името на целителя св. вмчк Пантелеймон, започва от далечната 1922 г., когато местна жителка дарява парцел за строеж на храм. Първоначално на мястото е построена двуетажна къща, която заедно с параклиса приютява кметството и училището.


На 28.02.2019 г. Община Тетевен сключи Споразумение с Министерство на

На 28.02.2019 г. Община Тетевен сключи Споразумение с Министерство на ...

......... да се реализира новата дървена конструкция. Новото покривно покритие ще се изпълни от керамични керемиди, като между ребрата на дървената конструкция ще се положи топлоизолация от минерална вата. След направата на покрива ще се извърши и подмяна на улуците и водосточните тръби. Предвидено е да се изпълни и мълниезащитна инсталация.


За 12-та поредна година се проведе Празник на народния обичай

За 12-та поредна година се проведе Празник на народния обичай ...

......... награда на СДРУЖЕНИЕ „РИБАРИЦА-2015” се присъди на НЧ „Васил Левски“ - град Балчик. Г-жа Мария Стойчева – Председател на ОбС-тетевен, връчи Специална награда на Общинския съвет на Пенсионерски Клуб „Антола“ - село Паламарца, община Попово. По време на двата дни всички бяха нагостени с безплатна местна кухня /боб и саламура/.


Община Тетевен стана конкретен бенефициент по Оперативна програма „Развитие на

Община Тетевен стана конкретен бенефициент по Оперативна програма „Развитие на ...

......... нуждаещи се от краткосрочно наблюдение и здравни грижи. Капацитетът на услугата е не по-малко от 60 потребители от община Тетевен. С изпълнението на този проект, освен че ще бъде обърнато по-голямо внимание на възрастните хора и лицата с увреждания,но и ще бъдат разкрити нови работни места на територията на общината.


Концерт на легендарната рок-група Б.Т.Р. събра стотици фенове на площад

Концерт на легендарната рок-група Б.Т.Р. събра стотици фенове на площад ...

......... града имаха възможността да си закупят рекламни материали и сувенири. Чрез организирането на концерти на легендарни рок-групи и изпълнители и чрез осъществяването на различни инициативи като ,,Лято 2019 - туризъм за всички“, Общината популяризира туризма сред младите хора, както и рекламира възможностите за една невероятна почивка в красивия Тетевенски балкан.


Тържествено честване по повод 200 г. от рождението на Петко

Тържествено честване по повод 200 г. от рождението на Петко ...

......... Милев-Страшния и Васил Левски. Да се преклонят пред паметта на Петко Милев-Страшния бяха дошли представители на общинсското ръководство, н. пр. Ангел Ангелов – посланик на Република България в Република Северна Македония, народни представители и представители на неправителствени организации, на младежки и граждански организации, общественици, граждани и гости на община Тетевен.


На 26 юни 2019 г. в Националната професионална гимназия по

На 26 юни 2019 г. в Националната професионална гимназия по ...

......... на сградния фонд, НПГГСД "Сава Младенов" – гр. Тетевен, като едно съвременно училище на бъдещето, което безспорно е пример за неспирно развитие в крак с променящата се образователна среда, е готово да посрещне своите нови ученици на есен и да разшири познанията на тези, които вече се обучават в него.


Кметът на Община Тетевен - д-р Мадлена Бояджиева, подписа поредните

Кметът на Община Тетевен - д-р Мадлена Бояджиева, подписа поредните ...

......... 7.2 – „Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура“ от Мярка 7 – „Основни услуги и обновяване на селата в селските райони” от Програма за развитие на селските райони /ПРСР/ 2014 – 2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони.