Илюстрация Увеличаване Автор: Симоне Фалчета [yvamusic.bandcamp.com] Смаляване

Илюстрация Увеличаване Автор: Симоне Фалчета [yvamusic.bandcamp.com] Смаляване "Не може да ...

......... Spotify. На 22 май YVA ще се качи на сцената на "Строежа", а преди нея ще свири ирландският музикант Шон Макбрайд. Може да срещнете Ива Янкулова и в книжарниците – тя е на корицата на книгата "Време и стил. Контури на историята на модата през XX век" на Мариела Гемишева.


Текстът на Константин Мравов е публикуван в независимия сайт за

Текстът на Константин Мравов е публикуван в независимия сайт за ...

......... сегашната си ситуация. Те съществуват в този кризисен център, на няколко километра от центъра на града, по тротоари, подлези и канафки, на практика – в паралелна вселена. Паралелната вселена на нуждаещите се, но недостатъчно легални хора. Веднъж попаднали в нея, по-голям изглежда шансът да умрат там, отколкото да се измъкнат.


Убийството на журналистка в Северна Ирландия предизвика сериозен отзвук, включително

Убийството на журналистка в Северна Ирландия предизвика сериозен отзвук, включително ...

......... - зоната, в която има повече жертви на квадратен метър, отколкото в която и да е друга част на града по време на конфликтите в Северна Ирландия през 20-и век. С работата си цели да покаже травмите, които войната нанася не само върху съвременниците на конфликтите, но и върху следващите поколения.


© Ивайло Петров Електронният артист Иван Шопов (познат през годините също

© Ивайло Петров Електронният артист Иван Шопов (познат през годините също ...

......... посещавате най-често?Instagram, Youtube, Bandcamp.Къде бихте искали да живеете?В планината, близо до природата.Любимите ви имена?Ева, Лора, Иван.Най-интересното място, на което сте били?Нова Зеландия.Мото или цитат, близък до философията ви за живота?"Цял живот съм правил каквото ми е кеф и от време на време дори са ми плащали за това." (Джони Пенков)


Илюстрация Увеличаване Автор: Иво Чупетловски Смаляване Даниел Кайзер е биограф

Илюстрация Увеличаване Автор: Иво Чупетловски Смаляване Даниел Кайзер е биограф ...

......... парламент на 26 май. Лекциите и дискусиите бяха шанс за българските граждани да чуят мненията на интересни мислители (политолози, философи, журналисти, активисти) по ключови теми, свързани с бъдещето на ЕС.Най-хубавото е, че записите от всички лекции, срещи и разговори са качени за безплатно гледане в YouTube канала на "Червената къща".


Във Враца младият автор Йордан Д.Радичков бе гост на библиотеката

Във Враца младият автор Йордан Д.Радичков бе гост на библиотеката ...

......... усмивка след срещата с младежа Йордан Радичков и виждам, че и хората около мен имат весели светулки в очите…Това е, може би, същината на творчеството, да вдъхнови, да окрилява за добри мисли и постъпки. Пожелавам му много нови разкази, които да четем и случки, които да ни правят истински човеци.



Човешката смърт винаги ще ни заобикаля. Чуваме за нея от

Човешката смърт винаги ще ни заобикаля. Чуваме за нея от ...

......... оплаквания за срещнатото отношение, а твърденията за упражнено насилие там остават недоказани. В края на тази история ще се върнем към мястото, където умира Ребин Митран – иракчанин, йезид, в последните години от живота си – софиянец.Текстът на Константин Мравов е публикуван в сайта за коментари, анализи и истории "Клин/Клин".


Всички сме го виждали, ако не на живо, то поне

Всички сме го виждали, ако не на живо, то поне ...

......... от там, какво ще ни говориш..." Освиркват те. Трябва да се научиш първо да говориш с тях така, че да е смешно. Така, че ти да изглеждаш по-забавният от двамата, а не някой от публиката да ти вземе шегата или публиката.  Какво още сподели Моника пред Интервю на Милена Славкова


Всички сме го виждали, ако не на живо, то поне

Всички сме го виждали, ако не на живо, то поне ...

......... от там, какво ще ни говориш..." Освиркват те. Трябва да се научиш първо да говориш с тях така, че да е смешно. Така, че ти да изглеждаш по-забавният от двамата, а не някой от публиката да ти вземе шегата или публиката.  Какво още сподели Моника пред Интервю на Милена Славкова


Комикът Владимир Зеленский спечели първия тур на изборите в Украйна,

Комикът Владимир Зеленский спечели първия тур на изборите в Украйна, ...

......... това вместо него. Освен това много от избирателите го отъждествяват с честния и безкомпромисен герой, който играе в "Слуга на народа", а други просто са зажаднели за промяна.  Така, като на шега, Зеленский се е запътил към балотажа с президента Петро Порошенко и е много вероятно да успее да го победи. 


Емона Георгиева на 16 години и е от София. Грандиозният

Емона Георгиева на 16 години и е от София. Грандиозният ...

......... да чуете по новините. Не защото не е интересна, не защото не е успяла, за защото значимите деца рядко намират своята слава в България, за сметка на това се радват на успехи в чужбина. "Мечтая да танцувам завинаги!", казва на финал Емона и ние сме убедени, че ще го направи!



Има една църква в Пловдив, която е забележителна поне с

Има една църква в Пловдив, която е забележителна поне с ...

......... няколко млади майки с колички. Църквата в Столипиново не е просто храм, в който влизаш, за да запалиш свещ и да се помолиш, когато са те притиснали проблеми. Поставена сред предизвикателна среда, тя наистина изпълнява своята роля. Очевидно мястото е добро, как иначе щъркелите ще го намират толкова много години...


На днешния ден искам да ви запозная с историята на

На днешния ден искам да ви запозная с историята на ...

......... на хартия, с писма, изпращат се торби". **До момента тя е провела обучения в областта на дигиталния маркетинг, курирането на изложби, обучение за разработване на детски образователни програми, текущо езиково обучение за членовете на екипа по английски език, използване на софтуер за триизмерно моделиране на изложби, обучение за архивна дейност.


В онези години – 50-те и началото на 60-те –

В онези години – 50-те и началото на 60-те – ...

......... Маккой издъхва на 92-годишна възраст, до последно обитаваща къщата, която си купува след успеха на Елвис. Сред плочите, в лоното на своето перо, тя живее музиката, борейки се за своето място. После се премества в селенията на една друга сцена – вечността. Там, където посрещат по таланта и смисления път.


Тя е автор на 9 стихосбирки, удостоена е с Националната

Тя е автор на 9 стихосбирки, удостоена е с Националната ...

......... се убедите и сами:Моноспектакълът „Муха“ на Любен Чаталов се играе в The Art Foundation; най-новият му филм „Пътуващо кино“ предстои да излезе на екран до края на годината.Камелия Кондова вече представи последната си стихосбирка „Неделята, която беше в понеделник“ в Габрово, през пролетта ще бъде и премиерата в София. Снимки: Ивелина Чолакова


Боян Дечев е китарист в една от най-готините рок банди

Боян Дечев е китарист в една от най-готините рок банди ...

......... Jin Monic занапред? Може да очаквате много нова музика - макар и да сме все още на ранен етап, вече обсъждаме и кроим планове за следващия ни студиен албум. Нямаме търпение да споделим с феновете си и широката публика всички нови парчета, върху които работим.   Интервю на Райко Байчев 



Тази седмица кюстендилската публика има възможността да се наслади на

Тази седмица кюстендилската публика има възможността да се наслади на ...

......... това той ходеше, гледаше спектаклите ни - имаше една определена група актьори, които ни обичаше като родни деца! Звънеше ни посред нощ да си говорим за представлението, което е гледал, дори за роли, по които той не е работил с мен. Имаше наистина една много духовна, бащина връзка между нас! Интервю на Джулия Андонова


Мария Пеева е съпруга, майка, баба, преводач, автор. Името на

Мария Пеева е съпруга, майка, баба, преводач, автор. Името на ...

......... и може би това е причината да ме харесват хората. Защото не е задължително да си някакъв необикновен човек, за да вярваш в себе си, да се радваш на живота, да намираш поводи за усмивка навсякъде около себе си.“ Историята за възхитителната Мария Пеева е вдъхновена от кампанията на Алианц България Откривай живота. 


Здравка Евтимова е искала да бъде лекар, но се е

Здравка Евтимова е искала да бъде лекар, но се е ...

......... панацеята на живота? Не само за мен, не само за моите близки хора, а за всичко хора като цяло, това е да имаш стабилно и добро здраве. Това е основното. Нека това да бъде основата, на която човек ще се бори и ще постига своите победи. Интервю на Костадин Костов


Историята на 18-годишно момиче, което избяга от Саудитска Арабия и

Историята на 18-годишно момиче, което избяга от Саудитска Арабия и ...

......... крайна сметка Канада се съгласи да ѝ предостави убежище. "В Канада винаги недвусмислено сме заявявали, че ще отстояваме правата на човека и правата на жените по целия свят. Когато ООН се обърна към нас с молба да предоставим убежище на Кунун, ние дадохме съгласие", съобщи премиерът на страната Джъстин Трюдо.


Имали ли сте някога скучна работа, която сизифовски сте влачили

Имали ли сте някога скучна работа, която сизифовски сте влачили ...

......... с уникални кадри, които сме заснели в Папуа Нова Гвинея, както и и няколко по- малки от други държави.А може би още тази година, някой друг континент ще ни призове… Пълните приключения на Вълшебния Керван можете да четете в техния Блог: www.bgmagickervan.com  и да следите за техните изяви на: ФБ Magic Kervan.


Певицата Майли Сайръс и актьорът Лиъм Хемсуърт са вдигнали тайна

Певицата Майли Сайръс и актьорът Лиъм Хемсуърт са вдигнали тайна ...

......... Кар, приятел на новобрачните, се вижда как звездната двойка разрязва сватбената торта. Двадесет и шест годишната певица бе избрала за тържествения ден рокля в цвят слонова кост с гол гръб. Лиъм Хемсуърт заложи на черен костюм. Тържеството се е провело в дома на младоженците в град Франклин в щата Тенеси.


Неделя сутрин. Градът спи под заскрежения си плащ. Улиците са

Неделя сутрин. Градът спи под заскрежения си плащ. Улиците са ...

......... се включим в ритъма му. Искаме да задържим още малко от безвремието и онова несравнимо чувство между грамадата и незначителността. Обещаваме си, че всеки път, когато чуем песента на камбаните ще вдигнем очи нагоре и мислено ще поздравим леля Мария. А на нея обещаваме да пазим достойнството си. Поне днес.


Мемоарите на Мишел Обама,

Мемоарите на Мишел Обама, "Becoming", официално бяха обявени за най-продаваната ...

......... малките победиВ цялата си книга Мишел говори за целите, които е поставяла в различни периоди от живота си. Това е наистина широк спектър – от благотворителен базар в училището на децата до политическите цели по време на мандата на Барак Обама. Всеки положителен резултат е малка победа! Редактор: Деница Райкова


Да си манекенка не е толкова лесно, колкото на пръв

Да си манекенка не е толкова лесно, колкото на пръв ...

......... - 11,5 млн. долара4. Роузи Хънтингтън-Уайтли - 11,5 млн. долара5. Жизел Бюндхен - 10 млн. долара6. Кара Делевин - 10 млн. долара 7. Джиджи Хадид - 9,5 млн. долара8. Бела Хадид - 8,6 млн. долара9. Джоан Смолс - 8,5 млн. долара10. Даутцен Крус - 8 млн. долара Редактор: Деница Райкова


Днес от 19.30 в Нов театър НДК е премиерата на

Днес от 19.30 в Нов театър НДК е премиерата на ...

......... е, как си обяснявате политическото безвремие? Усещането ми е, че времето се повтаря и ни нужна нова 89-та! България, люшкаща се от изток към запад и от запад към изток, не ни е нужна. Нужна ни е България, която да се опита да стои изправена.   Интервю на Райко Байчев


Днес от 18.30 в Младежкия театър е премиерата на новата

Днес от 18.30 в Младежкия театър е премиерата на новата ...

......... това и за добро ли е? Що се отнася до протестите – ние опитахме. И се провалихме. Говорим, защото не знаем какво друго да направим. Аз понякога пиша за тези неща по същата причина. А също и защото често намирам нещо много комично в тях.   Интервю на Райко Байчев


Като всяка друга, и сферата на шоубизнеса има своите минуси,

Като всяка друга, и сферата на шоубизнеса има своите минуси, ...

......... са за играча на голф Тайгър Уудс и писателят Джеймс Патерсън.Капиталът на всеки един от тях се оценява на по 800 милиона долара.Общата сума на състоянието на десетте участници в класацията за 2018 г. достига 18,7 милиарда долара, което е с 4% повече, отколкото през 2017 г. Редактор: Деница Райкова


Хората, които ръководят най-големите технологични компании, някога са били просто

Хората, които ръководят най-големите технологични компании, някога са били просто ...

......... Уелс, съосновател на Wikipedia"Думата "не" често е просто началната точка." - Катрин Миншу, съосновател на The Muse"Увери се, че "забелязваш" добрите си идеи. Спри. Отдели време да ги обмислиш. Ако интуицията ти казва, че имат потенциал, бъди безстрашен в преследването им." - Тим Уестъргрен, съосновател на Pandora Редактор: Деница Райкова


Не ви допада да работите от 9 до 17 ч.

Не ви допада да работите от 9 до 17 ч. ...

......... позитивен ефект върху хората по цял свят. Технологиите могат да създадат по-умни работни практики. Ще имат ли хората в бъдещето тридневни или четиридневни уикенди? Със сигурност", твърди милиардерът.Ричард Брансън е собственост на групата Virgin, а състоянието му се изчислява на 4,9 млрд. долара по данни на Forbes. Редактор: Деница Райкова


Най-успелите хора в света знаят, че животът е много повече

Най-успелите хора в света знаят, че животът е много повече ...

......... тенис всяка сутрин, като това я зарежда с енергия за множеството ѝ задачи през деня.Почитател на спорта е и бившата първа дама на САЩ Мишел Обама. Попитана какво е хобито ѝ, тя казва: "Просто обичам да се движа". Най-много ѝ харесва да бяга на пътеката във фитнеса. Редактор: Деница Райкова


Изпълнителният директор на Facebook Марк Зукърбърг се е обърнал за

Изпълнителният директор на Facebook Марк Зукърбърг се е обърнал за ...

......... се срина. Facebook като че ли не успя да отговори съвсем адекватно на критиките. Неотдавна стана ясно, че е наела PR фирма, която да пренасочва вината върху милиардера Джордж Сорос. Това решение вероятно също е било под командата на Сандберг, което не говори особено добре за нея. Редактор: Деница Райкова


Престъпниците не подават особено точни данъчни декларации (каква изненада!) и

Престъпниците не подават особено точни данъчни декларации (каква изненада!) и ...

......... с бетон.1. Пабло Ескобар - 122 млрд. долараПрестъпната империя на Ескобар бе огромна. В пика си колумбийският наркобарон е внасял близо 80% от кокаина в САЩ. Краят на Ескобар идва през 1993 г., когато е застрелян на покрив в Меделин, докато се опитва да избяга от полицията. Редактор: Деница Райкова


Бившият кмет на Ню Йорк Майкъл Блумбърг ще продаде телевизията

Бившият кмет на Ню Йорк Майкъл Блумбърг ще продаде телевизията ...

......... да се направи преди да се случи", каза той.Ако реши да участва, ще се кандидатира от Демократическата партия, тъй като е "бил демократ през целия си живот".Състоянието на Блумбърг се равнява на 47,8 млрд. долара според данни на Forbes. Той е един от най-богатите хора в света.   Редактор: Деница Райкова


Изпълнителният директор на Tesla и SpaceX Илън Мъск смята, че

Изпълнителният директор на Tesla и SpaceX Илън Мъск смята, че ...

......... над 100 часа заради производството на автомобила Model 3. "Нямаше друг начин да постигнем целите си", допълва той.Мъск е известен като изключително строг началник, изискващ много от подчинените си. Доста служители са си тръгвали от компаниите му, защото почти не им е оставало свободно време извън работата.   Редактор: Деница Райкова


Илюстрация Увеличаване Автор: Цветелина Белутова Смаляване Тайе Селаси събира сили

Илюстрация Увеличаване Автор: Цветелина Белутова Смаляване Тайе Селаси събира сили ...

......... е възвратен глагол". Тайе решава да не я чете, тъй като се опасява, че това ще развали връзката й със собствената й творба. "Винаги има нещо магическо и специално, когато пишеш и всъщност се получава. Усещам, че ако мисля твърде много за себе си, нещо от тази магия ще изчезне."


Вие с колко пари разполагахте, когато бяхте на 8 години?

Вие с колко пари разполагахте, когато бяхте на 8 години? ...

......... харесват видеата му, Райън отговаря: "Защото съм забавен."От спечелените 22 млн. долара около 1 млн. е от реклами преди клиповете, а останалото е от спонсориране от компании за детски продукти, уточнява Forbes. Доста често играчка, появила се във видео на Райън, се разпродава за часове след публикуването.  Редактор: Деница Райкова


Новата обемна биография на Людмила Живкова, “Животът и смъртта на

Новата обемна биография на Людмила Живкова, “Животът и смъртта на ...

......... хляба на семейството си, нямам време да се занимавам какво е казал Бойко Борисов или направил Валери Симеонов. Всъщност управляващите и заменящите се партии, в които няма особена разлика, именно на това разчитат и то с основание. Те разчитат на некомпетентността, демокрацията, разчита на това.   Интервю на Райко Байчев


Основателят на Microsoft и един от най-богатите хора в света

Основателят на Microsoft и един от най-богатите хора в света ...

......... Авторът е бивш будистки монах, които дава ценни съвети по темата.Вижте тази публикация в Instagram.I love giving—and getting!—books during the holidays. If you’re looking for ideas, here are five books I loved in 2018. #bookstagramПубликация, споделена от Bill Gates (@thisisbillgates) на Дек 3, 2018 в 10:05 PST Редактор: Деница Райкова


Много велики атлети са се доказали и като добри лидери,

Много велики атлети са се доказали и като добри лидери, ...

......... LeBron James Family Foundation, което помага на деца с различни проблеми да продължат образованието си.Според веруюто на баскетболиста най-важната задача на лидерите е "повдигат" останалите по пътя към успеха, да ги вдъхновяват и мотивират, да им помагат да се превърнат в най-добрите версии на самите себе си.   Редактор: Деница Райкова


Мехмет Оз, по-известен като д-р Оз, е популярен телевизионен водещ

Мехмет Оз, по-известен като д-р Оз, е популярен телевизионен водещ ...

......... не съм я похабил за рутинни неща сутринта", допълва той.Д-р Оз има и още един трик за продуктивност - често похапва ядки. "Бадеми, кашу, лешници, орехи... обикновено имам ядки наблизо. Те са изключително полезни и ме зареждат с енергия, нужна за задачите от деня", казва още той.   Редактор: Деница Райкова


© Цветелина Белутова Още по темата

© Цветелина Белутова Още по темата "Посоки" на провала и надеждата ...

......... дъновизъм, направено е с много духовност и лудост, в най-добрия смисъл на думата. Място, на което човек се чувства по-особено.Мото или цитат, близък до философията ви за живота?Имам една любима реплика на Макмърфи в "Полет над кукувиче гнездо": "Поне опитах". Важно е да опитваш, колкото и безнадеждно да е положението.


Марк Твен е най-известен със своите романи

Марк Твен е най-известен със своите романи "Приключенията на Том ...

......... нея."9. "Слуховете за моята смърт са силно преувеличени."10. "Никога не съм допускал училището да пречи на образованието ми."11. "Човекът е единственото животно, способно да се изчервява. Впрочем, само на него му се налага."12. "Малцина от нас могат да понесат щастието — имам предвид щастието на ближния си." Редактор: Деница Райкова


Трагичната смърт на император Николай II Александрович и неговото семейство

Трагичната смърт на император Николай II Александрович и неговото семейство ...

......... Анастасия и престолонаследникът Алексей са оцелели) през юли 1918 година.Според данните на The Richest Николай II е бил третият най-богат човек в историята. На първо място е владетелят на Малийската империя Манса Муса с 400 млрд. долара, а на второ - американският бизнесмен и филантрон Андрю Карнеги. Редактор: Деница Райкова


Имате ли си предпочитано място за мислене? Където умът ви

Имате ли си предпочитано място за мислене? Където умът ви ...

......... покара безцелно и просто да помисли.Основателят на Zynga Марк Пинкъс разсъждава най-добре на сърфа или на велосипеда си.Самият Рейд Хофман, шеф на LinkedIn, разкрива, че любимите му места за мислене за тези, които са напълно нови за него - например кафене, в което влиза за първи път. Редактор: Деница Райкова


Милиардерът Илън Мъск сериозно разглежда възможността да отиде на живее

Милиардерът Илън Мъск сериозно разглежда възможността да отиде на живее ...

......... нонстоп за изграждането на база там."Няма да има време за приятни занимания. И средата ще е много тежка. Има огромен шанс да умрем там. Не знаем дали ще можем да се върнем. Е, не звучи ли това като перфектно бягство за богати хора?", допълни още шеговито Мъск.   Редактор: Деница Райкова


© Цветелина Белутова Още по темата Йоана Мирчева, Оля Стоянова и

© Цветелина Белутова Още по темата Йоана Мирчева, Оля Стоянова и ...

......... френски прозорци, бели пердета вместо стъкла, олеандрите ми да цъфтят, в градината да се разхождат пауни и аз винаги да съм облечена с нощница.Любимите ви имена?Сава и Вихра.Най-интересното място, на което сте били?Лапландия и Столипиново.Мото или цитат, близък до философията ви за живота?Homo sum, humani nihil a me alienum puto.


Денят на благодарността, който бе на 22 ноември, е сред

Денят на благодарността, който бе на 22 ноември, е сред ...

......... с чуждестранни лидери, те казват, че не могат да повярват каква е разликата между САЩ преди две години и САЩ днес. Постигнахме голям прогрес", допълни Тръмп.Това далече не е първият път, когато той сам дава високи оценки на управлението си. Неотдавна заяви, че би си "писал 6+". Редактор: Деница Райкова


Денят на благодарността, който бе на 22 ноември, е сред

Денят на благодарността, който бе на 22 ноември, е сред ...

......... с чуждестранни лидери, те казват, че не могат да повярват каква е разликата между САЩ преди две години и САЩ днес. Постигнахме голям прогрес", допълни Тръмп.Това далече не е първият път, когато той сам дава високи оценки на управлението си. Неотдавна заяви, че би си "писал 6+". Редактор: Деница Райкова


Мястото Откакто е пешеходна зона, Витошка е чудесно място за

Мястото Откакто е пешеходна зона, Витошка е чудесно място за ...

......... и 43 стотинки. Кой е пуснал 3 стотинки бе, какъв човек си ти...Но да не недоволствам. Всъщност може да се живее така, като дете на природата, като елемент от градския пейзаж. Музикант къща не храни, но - както е казал народа - тежко му, който го няма. Или нещо такова.


Макар че е изпълнителен директор на Amazon и най-богат човек

Макар че е изпълнителен директор на Amazon и най-богат човек ...

......... забавлявате", допълва той.Няма нищо страшно и в това да промениш интересите си. "Когато постъпих в университета "Принстън", исках да стана физик. На средата на обучението обаче осъзнах, че това не е за мен. Човек трябва да открие това, което наистина ще му носи радост", казва още Безос.  Редактор: Деница Райкова


Илюстрация Увеличаване Автор: Kasper Kristoffersen Смаляване Как може здравословната храна

Илюстрация Увеличаване Автор: Kasper Kristoffersen Смаляване Как може здравословната храна ...

......... колегите му: space10.ioЗаедно с конференцията за дизайн Melba откри изложбата "Преглед на българския дизайн 2018" в UniCredit Studio на пл. "Света Неделя". Тя продължава до 30 ноември и обединява 30 проекта и произведения от шест категории: продуктов дизайн и керамика, мода и текстил, графичен дизайн, илюстрация, бижута и социален дизайн.


Музикалната индустрия може да ти донесе много пари... когато си

Музикалната индустрия може да ти донесе много пари... когато си ...

......... млн. долара3. Бионсе - 60 млн. долара4. Пинк - 52 млн. долара5. Лейди Гага - 50 млн. долара6. Дженифър Лопес - 47 млн. долара7. Риана - 37,5 млн. долара8. Хелене Фишър - 32 млн. долара9. Селин Дион - 31 млн. долара10. Бритни Спиърс - 30 млн. долара Редактор: Деница Райкова


Дан Браун е един от най-успешните писатели в света. Кариерата

Дан Браун е един от най-успешните писатели в света. Кариерата ...

......... които си казват: "Постигнах успех в това. Значи е време да се захвана с нещо друго." Не е вярно. Трябва да продължиш да правиш същото, като го надграждаш. Трябва да работиш много усилено. Предизвикателство е да останеш на същата вълна, без да се разсейваш", смята още Браун. Редактор: Деница Райкова


Да, светът на шоубизнеса има своите добри страни - парите,

Да, светът на шоубизнеса има своите добри страни - парите, ...

......... кмет. Той управлява калифорнийското градче Кармел за един мандат през 80-те години на XX век.Разбира се, не можем да пропуснем Доналд Тръмп. Макар основно да се занимава с бизнес, той също влезе в холивудските среди като водещ на риалити предаването "Стажантът". А днес е президент на САЩ. Редактор: Деница Райкова


Илюстрация Увеличаване Автор: Виолета Апостолова Смаляване Талантът на Мария Касимова-Моасе

Илюстрация Увеличаване Автор: Виолета Апостолова Смаляване Талантът на Мария Касимова-Моасе ...

......... Имам чувството, че всеки път, когато ги казвам на глас, те са наоколо.Най-интересното място, на което сте били?Там, където ме води въображението ми.Мото или цитат, близък до философията ви за живота?Бе сгладне и светлинните комбурсиТарляха се и сврецваха във плитеСъмсем окласни бяха тук щурпитеИ отма равапсатваха прасурси."Алиса в огледалния свят"


В японското правителство отскоро има ново попълнение - министър, който

В японското правителство отскоро има ново попълнение - министър, който ...

......... Сакурада не даде отговор и какви мерки ще бъдат предприети, за да се предотвратят кибератаки срещу ядрените централи.Новият министър не бе особено наясно и как върви организацията на Олимпиадата и разчиташе на своите съветници за отговорите. Затова не е изключено столът му скоро да изстине, коментират медии.   Редактор: Деница Райкова


Илюстрация Петя Накова Увеличаване Петя Накова Автор: Цветелина Белутова Смаляване

Илюстрация Петя Накова Увеличаване Петя Накова Автор: Цветелина Белутова Смаляване ...

......... иновативна апаратура, която открива злокачествени образувания, които остават невидими за ултразвука.По информация на фондацията Breast Cancer Care при жените рискът от развиване на рак на гърдата през целия живот е 1 към 8.Мъжете също могат да развият рак на гърдата.Полезна информация с контакти и съвети може да получите на ednaot8.bg


Американският президент Доналд Тръмп разполага с 3,1 млрд. долара от

Американският президент Доналд Тръмп разполага с 3,1 млрд. долара от ...

......... на президента Барак Обама.Преди да бъде избран за губернатор на щата Илинойс, Прицкър бе отявлен поддръжник и един от големите спонсори на Демократическата партия. Той похарчи над 14 млн. долара в подкрепа на демократите през 2016 г., в това число и за кандидата за президент Хилъри Клинтън.  Редактор: Деница Райкова


Било любов от пръв поглед. Когато бил на 10, Дейвид

Било любов от пръв поглед. Когато бил на 10, Дейвид ...

......... за трикове. Успехът ми се дължи и на много упорит труд", споделя самият Коърфийлд.На второ място в класацията на най-високоплатените илюзионисти в света се нарежда дуото Пен и Телър, които са спечелили 30 млн. долара за последната година. Трети пък е Крис Ейнджъл с 16 млн. долара.   Редактор: Деница Райкова


Бившата първа дама на САЩ Мишел Обама коментира неприязънта си

Бившата първа дама на САЩ Мишел Обама коментира неприязънта си ...

......... и колко я разярило отношението нанастоящия президент към жените. Тя споделя и лични семейни моменти - говори за романтичната си връзна с Барак Обама, са трудностите около отглеждането на децата си и зачеването им с ин витро процедура, за преживян спонтанен аборт, както и за работата си в Белия дом.


Ако беше жив, днес Петър Увалиев щеше да преваля 103-тата

Ако беше жив, днес Петър Увалиев щеше да преваля 103-тата ...

......... заглавие беше “Пловдив пур Еа”, Пловдив за Еа, въображаеми писма до една млада датчанка, която ни беше поразила с безбурния си европейски светоглед, така различен от нашата бодлива таралежова наеженост. Само бащиният ми Пловдив можеше да бъде уравнителен знак между нея и нас, между усмивката и настървлението. Автор: Веселина Божилова


Бившата първа дама на САЩ Мишел Обама обвинява настоящия американски

Бившата първа дама на САЩ Мишел Обама обвинява настоящия американски ...

......... ясно, че е роден в САЩ. През 2016 г. Тръмп призна факта, но и започна да твърди, че всъщност Хилари Клинтън първа започнала да разпространява теорията.Очаква се книгата на Мишел Обама да излезе на 13 ноември в Щатите. Съпругът ѝ също е подписал договор за предстояща автобиография.   Редактор: Деница Райкова


Илюстрация Стефан А. Щерев Увеличаване Стефан А. Щерев Автор: Надежда

Илюстрация Стефан А. Щерев Увеличаване Стефан А. Щерев Автор: Надежда ...

......... пожелаваме някого от родителите на отсрещната страна.Любимите ви имена?Рафаел и Яна.Най-интересното място, на което сте били?На върха на червената пирамида в Египет. Едно безразсъдно изкачване, документирано прилежно, в горещ септемврийски ден някъде през 90-те.Мото или цитат, близък до философията ви за живота?Прави каквото щеш, за да стане това, което трябва.


Преди дни стана ясно, че легендарната момичешка група от 90-те

Преди дни стана ясно, че легендарната момичешка група от 90-те ...

......... някакъв момент", каза тя пред ITV."Тя има живот, пълен с ангажименти около работата ѝ, модната ѝ линия и децата ѝ, така че просто не се занимава още с това", добави Браун.Spice Girls имат продадени над 85 млн. албума по цял свят и са сред най-успешните музикални групи. Редактор: Деница Райкова


Илюстрация Увеличаване Смаляване Карикатуристът на The Guardian и председател на

Илюстрация Увеличаване Смаляване Карикатуристът на The Guardian и председател на ...

......... от името на други хора, от името на животни и какво ли още не. Оказва се, че всички са постоянно обидени през цялото време. Ще стигнем до точка, в която никой няма да може да каже нищо за никого и просто всички ще изчезнем като цивилизация тихомълком.Интервюто взе Тамара Вълчева


Когато Фарел Уилямс записал песента

Когато Фарел Уилямс записал песента "Happy", той и жена му ...

......... взимат част от решенията ви. "Това са рисковете, които трябва да се поемат. Те обаче носят и най-големите награди", допълва изпълнителят.Песента "Happy" има над 300 млн. гледания в YouTube, 600 млн. стриймвания в Spotify, получи номинация за "Оскар" и стана един от 80-те най-хитови сингли в историята. Редактор: Деница Райкова


Илюстрация Роджър Балън Увеличаване Роджър Балън Автор: Marguerite Roussouw Смаляване

Илюстрация Роджър Балън Увеличаване Роджър Балън Автор: Marguerite Roussouw Смаляване ...

......... момента съм щастлив, защото днес направиха хубава снимка. Или защото се чувствам добре като цяло. От друга страна, не съм щастлив, защото съпругата ми не е добре напоследък. Мисля, че трябва да боравим внимателно с думите, които генерализират, тъй като в нас протичат множество настроения в един и същ момент.


Обичайната представа за милиардер е човек, който води разточителен начин

Обичайната представа за милиардер е човек, който води разточителен начин ...

......... директор на MicrosoftСъстояние: 40.8 млрд. долараАвтомобил: Ford Fusion HybridБазова цена: 25 295 долараДжеф Безос, изпълнителен директор на Amazon и най-богатият човек в света Състояние: 146 млрд. долараАвтомобил: Honda AccordБазова цена: 16 995 долараДжак Ма, създател на AlibabaСъстояние: 37.7 млрд. долараАвтомобил: Roewe RX5 SUVБазова цена: 15 000 долара Редактор: Деница Райкова


Бившият кмет на

Бившият кмет на "Младост" Десислава Иванчева и заместничката ѝ Биляна ...

......... свидетели, на които може да бъде оказано влияние. Още на следващия ден Специализираната прокуратура съобщи, че ще протестира определението на спецсъда за изменение на мерките за неотклонение на двете. Затова Иванчева и Петрова останаха в следствения арест, тъй като Апелативният спецсъд има 7-дневен законов срок за произнасяне. Редактор: Ивайло Ачев