[Фондация ``Енчо Керязов``] Енчо Керязов, един от най-известните български акробати,

[Фондация ``Енчо Керязов``] Енчо Керязов, един от най-известните български акробати, ...

......... интернет, които посещавате най-често? Сайтът на фондацията, страницата на община Ямбол, новинарски сайт. Къде бихте искали да живеете? В България. Коя е последната книга, която прочетохте? "Даяна". Най-интересното място, на което сте били? Гранд каньон в щата Аризона. Мото или цитат, близък до философията ви за живота? Благотворителността осмисля успеха.


Илюстрация снимка на: Свободна Европа Увеличаване снимка на: Свободна Европа

Илюстрация снимка на: Свободна Европа Увеличаване снимка на: Свободна Европа ...

......... живеете? Не знам. Някъде, където има повече слънце и по-малко wannabe диктаторчета. Коя е последната книга, която прочетохте? "Плодът на познанието" на Лив Стрьомквист. Най-интересното място, на което сте били? Фестивал "Беглика". Мото или цитат, близък до философията ви за живота? Всеки има право на торта за рождения си ден.


Илюстрация Увеличаване Автор: Кирил Станоев Смаляване Със сигурност сте виждали

Илюстрация Увеличаване Автор: Кирил Станоев Смаляване Със сигурност сте виждали ...

......... На топло и спокойно място, където да мога да си рисувам на спокойствие. Коя е последната книга, която прочетохте? "Алексис Зорбас" от Никос Казандзакис. Най-интересното място, на което сте били? Индия, Вриндавана. Мото или цитат, близък до философията ви за живота? Ако искаш да промениш света, започни от себе си.


Илюстрация Ивон Фарел и Шели Макнамара Увеличаване Ивон Фарел и

Илюстрация Ивон Фарел и Шели Макнамара Увеличаване Ивон Фарел и ...

......... на наградите "Прицкер". "Графтън архитектс" правят онова, което всеки добър архитект всъщност трябва да прави - една нормална архитектура, която стои логично във времето и на мястото си. Архитектура, от която има нужда постоянно и навсякъде. И именно това е най-важната причина защо двете ирландки получават тази награда точно сега.


Илюстрация Увеличаване Автор: Цветелина Белутова Смаляване Тео Чепилов живее за

Илюстрация Увеличаване Автор: Цветелина Белутова Смаляване Тео Чепилов живее за ...

......... на филм и съм сигурен, че ще бъде хит. Особено с някой сериозен продуцент в проекта, примерно Рон Джереми или Роко Сифреди. Най-интересното място, на което сте били? Мексиканска сватба, македонски развод и редица български афтъри. Мото или цитат, близък до философията ви за живота? Животът си е обрал лайката.


Илюстрация Увеличаване Автор: Мишел Каза Смаляване

Илюстрация Увеличаване Автор: Мишел Каза Смаляване "С мен се свързаха ...

......... на техни репродукции. Ако човек се научи сам да прави и ситошаблоните си, цената за изработка на малки тиражи остава ниска и прави технологията изключително подходяща за независими художници и занаятчии", обобщава Надежда Георгиева, илюстраторка, графична дизайнерка и създателка на Sito Studio, ателие, което предлага обучения в сферата на ситопечата.Илюстрация Кадър от

Илюстрация Кадър от "Ялда, нощ за прошка" Увеличаване Кадър от ...

......... свят. Снима с режисьорите Камен Калев, Илиян Метев, Оливър Ян, Мелиса Йонел. "Гледам на себе си като на страшен късметлия. Просто повечето хора, с които съм работил, са рядкост. Хора с много лична и много силна визия. Един оператор не може да се развие пълноценно без плътна работа с режисьорите."


Илюстрация Увеличаване Автор: Едуар Копей Смаляване Понякога корицата не лъже.

Илюстрация Увеличаване Автор: Едуар Копей Смаляване Понякога корицата не лъже. ...

......... възраст и от различни социални слоеве. Дени Терио - "Странните преживелици на един пощальон" Издателство "Лист" Краткият роман ни отвежда към ежедневието на млад, но свит и интровертен пощальон от Монреал, чийто живот се променя, когато започва да следи кореспонденцията между мъж и жена, които си пишат в хайку стихове.


Васил Василев-Зуека е едно от главните действащи лица в новия

Васил Василев-Зуека е едно от главните действащи лица в новия ...

......... възпитан, той вече знае какво е хубаво шоу и какво не е. И знае, че ако не му хареса може да избере друго. Да не говорим, че дори телевизията си отива. Но времената бяха интересни тъкмо с това - че сами трябваше да научим всичко.   Интервю на Райко Байчев


© Костас Анастасиу Капка Тодорова е от журналистите, които успяват да

© Костас Анастасиу Капка Тодорова е от журналистите, които успяват да ...

......... в София и в Берлин. Коя е последната книга, която прочетохте? "Обслужвал съм английския крал" на Бохумил Храбал. Най-интересното място, на което сте били? Багдад, Бейрут, Дамаск, Палестина, Велинград, Самоков и Гълъбинци. Мото или цитат, близък до философията ви за живота? Прави каквото трябва, да става каквото ще. Засега работи.


"Първото нещо, което хората ми казват, когато разберат, че съм ...

......... Джобят ги, намират цигара, грам, два - голяма работа. Обаче ще излезе министърът на външните работи и ще каже, че са разбили организирана престъпна група." *** "За мен има два типа жени: такива, които никога не биха спали с мене и такива, които вече са се прее*али." Останалите ПРОЧЕТЕТЕ ТУК.Илюстрация Увеличаване Автор: Rafaela Proel Смаляване Театралният и киноактьор Самуел

Илюстрация Увеличаване Автор: Rafaela Proel Смаляване Театралният и киноактьор Самуел ...

......... бихте искали да живеете? В къща с поглед към море. Може и океан. Коя е последната книга, която прочетохте? Black Box на Амоз Оз. Най-интересното място, на което сте били? Вътрешността на отдавна потънал в морето кораб. Мото или цитат, близък до философията ви за живота? Няма спасение, давай напред.


Илюстрация Увеличаване Автор: Jana Gerberding Смаляване Ако думите

Илюстрация Увеличаване Автор: Jana Gerberding Смаляване Ако думите "частна колекция ...

......... имоти. Но мисля, че тази вълна премина и нормалността е възстановена. Имам чувството, че сега отново изкуството е на първо място." Кристиан Каспар Шварм беше в София в края на 2019 като гост на "Форум Колекционери", събитие на фондация "Отворени изкуства" и галерия Sariev. Повече за платформата на Шварм: independent-collectors.com


Ивайло Димитров е пожарникар от 21 години, посветил живота си

Ивайло Димитров е пожарникар от 21 години, посветил живота си ...

......... сериозен календар. Основната цел е по този начин да покажем трагедията на тези животни и да предизвикаме повече хора да осиновяват изоставени домашни животни, а не да купуват. Надявам се всичко да се развие по план и много хора да бъдат повлияни от тези календари.   Интервю на Илиана Симеонова


Ако сте родени съвсем наскоро, вероятно имате нужда да ви

Ако сте родени съвсем наскоро, вероятно имате нужда да ви ...

......... физически нямам време, не мога да смогна. Но има и някои неща, с които не се свързвам по никакъв начин. Които са морално извън моите представи, не са част от работата ми, не бих желал да ги направя и не ги правя. Още от разговора с Владо Пенев ПРОЧЕТЕТЕ ТУК.


Илюстрация Увеличаване Автор: Цветелина Белутова Смаляване Яна Букова е поет,

Илюстрация Увеличаване Автор: Цветелина Белутова Смаляване Яна Букова е поет, ...

......... от полудяване. Той е лечебното решение там, където няма решение. Начинът да продължаваме да живеем, помирени с безизходицата. Затова и смехът в изкуството е толкова сериозно нещо. Всяко смислено изкуство рано или късно опира до тези две теми: безкрайното и смъртта. Всяко смислено изкуство рано или късно стига до смеха.Във време, в което учителската професия е изключително необходима и

Във време, в което учителската професия е изключително необходима и ...

......... А в малко по-голям мащаб, много бих искал държавите да отделят повече внимание и средства на образованието, но не само на знанията, а и върху емоционалната и гражданска отговорност. Единствено тогава вярвам, че можем да постигнем едно мирно общество, което няма да унищожи себе си или планетата, на която живеем.


Илюстрация Увеличаване Автор: Надежда Чипева Смаляване Блажка Димитрова е от

Илюстрация Увеличаване Автор: Надежда Чипева Смаляване Блажка Димитрова е от ...

......... АвстрияКоя е последната книга, която прочетохте? "Татуировчикът от Аушвиц".Най-интересното място, на което сте били?Пещера "Съевата дупка" - усещането, което изпитах там, докато обикалях от зала в зала, не бях изпитвала другаде преди това.Мото или цитат, близък до философията ви за живота? Няма такова нещо като отпадък, всеки отпадък е ресурс.


Илюстрация Увеличаване Автор: Мириам Голдман Смаляване Електронният изпълнител Стефан Голдман

Илюстрация Увеличаване Автор: Мириам Голдман Смаляване Електронният изпълнител Стефан Голдман ...

......... помежду си. Това, че познаваме свойствата на отделните фактори, не ни разрешава да предскажем взаимодействията. Изненадата остава гарантирана. Накратко: колкото пъти сме се опитвали да се отървем от твореца, все не се получава."Veiki е онлайн в Spotify и Bandcamp. Повече от Macro, лейбъла на Стефан Голдман и Фин Йохансен: macrorec.bandcamp.com


© alaindebotton.com -

© alaindebotton.com - "Ако сте объркани и тъжни, може би се ...

......... си гневен и да не се страхуваш. Страхът може да се превъзмогне, когато човек е подготвен. Повтаряйте си всеки ден, че сте тук временно. Животът може да ви бъде отнет в следващите десет минути. Напомняйте си, че животът ви е бил даден, а не дарен, и ще го оценявате повече.


Антоан Петров е роден на 15 декември 1995 в София.

Антоан Петров е роден на 15 декември 1995 в София. ...

......... нещо от себе си, за да се откроиш. Не можеш да копираш 100%. Наскоро гледах как Джим Кери имитира Джак Никълсън. Абсолютно достоверно е като мимики, кадър, прическа – едно към едно. Въпреки това обаче пак виждаш разликата между двамата! Винаги влагаш собствен нюанс.    Интервю на Велина Велинова  


Илюстрация Увеличаване Автор: Цветелина Белутова Смаляване Aрх. Анета Василева е

Илюстрация Увеличаване Автор: Цветелина Белутова Смаляване Aрх. Анета Василева е ...

......... когато се е провалило. В един момент изведнъж европейците се уплашиха от бъдещето и по тази причина се влюбиха в миналото, в различни минала. Но е много трудно да успееш, ако се страхуваш от бъдещето и стоиш влюбен в миналото. (по Тони Джуд, Тимъти Снайдър, Луциан Хьолшер и Иван Кръстев)


Илюстрация Увеличаване Автор: Цветелина Белутова [Капитал] Смаляване Хората наоколо са

Илюстрация Увеличаване Автор: Цветелина Белутова [Капитал] Смаляване Хората наоколо са ...

......... заминават по икономически причини. Но филмът не е фокусиран около тази тематика. По-скоро този опит е още една пречка за героя да порасне." А пред Руши Видинлиев като че ли пречките за порастването са все по-малко."Психо" EP е онлайн в стрийминг платформите. "18% сиво" е по кината от 24 януари.


Илюстрация Увеличаване Автор: Цветелина Белутова Смаляване Виктория Драганова е създателката

Илюстрация Увеличаване Автор: Цветелина Белутова Смаляване Виктория Драганова е създателката ...

......... тераса всичките си млечни зъби – роднини бяха ми казали, че така се прави, ако искаш да се завърнеш отново. Интересно е, когато посетиш подобно знаково място в юношеството, то остава завинаги ву теб.Мото или цитат, близък до философията ви за живота?skyeveryday– минималистична поема на Арам Сароян от 1968 г.


Илюстрация Увеличаване Автор: Bojana Janjić / MoCAB Смаляване

Илюстрация Увеличаване Автор: Bojana Janjić / MoCAB Смаляване "Ако й ...

......... музея? Всъщност ние ги привлякохме със самото си отваряне през 2017 г. Никога досега не сме били посещавани от толкова много млади хора. "Чистачът" също привлича вниманието им, но не чак толкова сериозно. И все пак важното е не само да ги привлечем, а да ги задържим, отгледаме и образоваме.


Наскоро Smallman - една от бандите, които вече 18 години

Наскоро Smallman - една от бандите, които вече 18 години ...

......... формати и пренасищането води до допълнителна дезориентация. За това е важно да се създават албуми, които да са като разглеждане на книга - много странни, дълбоки, интересни и с дебели корици. Стефан Пенев: Само ще добавя, че за това явно харесваме по-бавните и монотонни композиции. Аман от тая забързаност.  


Любомир Жечев е сред най-популярните български влогъри в Youtube. Той

Любомир Жечев е сред най-популярните български влогъри в Youtube. Той ...

......... усвоил някаква странна защитна реакция, породена от несигурност да общувам свободно. Опитвам се да променя това в себе си. Иначе друго извън видеата - играя баскетбол в една аматьорска лига в София. Събираме се заради любовта към спорта, защото както се казва - Ball is Life. Интервю на: Илиана Симеонова


Илюстрация Увеличаване [Shutterstock] Смаляване Десетилетията през ХХ имат различен почерк

Илюстрация Увеличаване [Shutterstock] Смаляване Десетилетията през ХХ имат различен почерк ...

......... говори с най-добрия глас, на който е способен. Но ако достатъчно много от нас го правят, това променя средата. А средата променя хората.Какво повече ни трябва от това да живеем добре и да преобразим света?Албена Шкодрова e журналистка, писателка и бивш главен редактор на сп. "Бакхус". Живее в Льовен, Белгия.


Илюстрация Увеличаване Автор: Фелия Барух Смаляване Десетилетията през ХХ имат

Илюстрация Увеличаване Автор: Фелия Барух Смаляване Десетилетията през ХХ имат ...

......... петно на картата с приемлив брой слънчеви дни в годината, че се оказахме неспособни да се грижим за общото духовно местообитание. Че в края на този времеви хоризонт усещането за несигурност е на един "Гешев" разстояние. Добре дошли в следващото десетилетие.Еми Барух е дългогодишна журналистка и организатор на фестивала "Фотофабрика".


Илюстрация Увеличаване Автор: Цветелина Белутова Смаляване Десетилетията през ХХ имат

Илюстрация Увеличаване Автор: Цветелина Белутова Смаляване Десетилетията през ХХ имат ...

......... би могъл да отрече влиянието на интернет във всяка сфера на живота през последното десетилетие. Сценичният патос, задействан от тези мрежи, просто усилва противопоставянето на позиции, хора и възгледи, които само се задълбочиха през последното десетилетие. Вера Млечевска е един от най-активните куратори в областта на съвременното изкуство в България.


[Личен архив] Десетилетията през ХХ имат различен почерк и дух,

[Личен архив] Десетилетията през ХХ имат различен почерк и дух, ...

......... чужбина;последно място в някаква международна класация;сметка за ток;неловко мълчание;гладен пенсионер;MAKE AMERICA GREAT AGAIN;остър, последен дъх преди потъването, някъде из водите на Средиземно море;нискотарифен полет;гъделичкащ звън на съобщение в messenger; носталгия по нещо, което никога не е съществувало;гореща вълнаЙоанна Елми е журналистка, драматуржка, част от екипа на toest.bg. Живее в Париж.


© Миглен Белев Десетилетията през ХХ имат различен почерк и дух,

© Миглен Белев Десетилетията през ХХ имат различен почерк и дух, ...

......... на представите ни за правилно и погрешно не са общовалидни в частното. Бъдещето е съвкупност от всички наши целенасочени опити да се подобряваме, да знаем и можем. Звучи твърде общо, но пък е вярно.Петър Денчев e писател и театрален режисьор. Тази година излезе третият му роман "Малкият бог на земетръса".


© Александър Александров Десетилетията през ХХ имат различен почерк и дух,

© Александър Александров Десетилетията през ХХ имат различен почерк и дух, ...

......... милост, а дори на справедливост, и най-сетне с такива тъпи, недобросъвестни, злобни и дребни водачи". За съжаление датата би могла да е и днешната. Надявам се след десет години това да не е възможно. Стефан Иванов e поет и драматург. Новата му пиеса, "Приключенията на И.К.", се играе в Сфумато.


Илюстрация Увеличаване Автор: Надежда Чипева Смаляване Десетилетията през ХХ имат

Илюстрация Увеличаване Автор: Надежда Чипева Смаляване Десетилетията през ХХ имат ...

......... точка. Все още ние като културен народ нямаме шанса да огледаме сложната си и многопластова "заедност" през очите на отделните културни, етнически групи. Да усилим усещането си за единен народ и за спойката, наричана нация.Георги Тенев e писател и режисьор. В началото на годината излезе новия му роман "Балкански ритуал".


Той е един от малкото хора, които познават толкова много

Той е един от малкото хора, които познават толкова много ...

......... ще си обещаеш за новата година? Каква промяна искаш да направиш? Да съм здрав и по-търпелив. Другото се случва. Накрая, би ли дал съвет как да сме по-добри в общуването с други хора? Единственият белег на цивилизованост днес е толерантността. Да бъдем малко по-разбиращи другите!   Интервю на Милен Антиохов


Илюстрация Увеличаване Автор: Цветелина Белутова Смаляване Кураторката Яра Бубнова е

Илюстрация Увеличаване Автор: Цветелина Белутова Смаляване Кураторката Яра Бубнова е ...

......... на Стефан Гацев (1935-1986), ще бъде почетен и скулптора Галин Малакчиев. В плановете са и групови изложби с живописта на 60-те години, съвременно изкуство от Италия, млади художници от България и Чехия, графити артисти от България, експозиция, която ще изследва влиянието на езотерични учения върху български художниците от ХХ век.


Илюстрация Увеличаване Смаляване Даниел Ненчев е едно от познатите телевизионни

Илюстрация Увеличаване Смаляване Даниел Ненчев е едно от познатите телевизионни ...

......... книга, която прочетохте?"Поздрави от синята палатка" на Петя Кокудева. Чудесна е. И книгата, и Петя.Най-интересното място, на което сте били?Париж. Пълно е с изкуство, както никъде другаде.Мото или цитат, близък до философията ви за живота?"АЗ СМЕ". Мото и цитат от "Физика на тъгата". От Георги Господинов. И от Теодор Ушев.


И да, Миленита си прави каквото си иска: веселяшка песничка,

И да, Миленита си прави каквото си иска: веселяшка песничка, ...

......... творят. Изкуственият интелект се развива много бързо, реално по-бързо от нашия, и това не е непременно застрашително за нас. Абе, като цяло – ново време. Нов свят. Будя се в нов свят. Нещо за финал, което би искала да ни споделиш? Има любов. До скоро!   Интервю на Милен Антиохов


Илюстрация Увеличаване [Plovdiv Jazz Fest] Смаляване Стейси Кент е от

Илюстрация Увеличаване [Plovdiv Jazz Fest] Смаляване Стейси Кент е от ...

......... се познаваме, без това да е така всъщност. Винаги ми се иска да знам повече за хората, които идват, затова и съм отворена към срещи и разкази."На 28 декември Стейси Кент ще излезе заедно с оркестъра на опера "Пловдив" и с диригента Рикардо Карейро. Билетите са в мрежата на Eventim.


Илюстрация Увеличаване Смаляване Краси Георгиев е човек, който определено умее

Илюстрация Увеличаване Смаляване Краси Георгиев е човек, който определено умее ...

......... книга, която прочетохте?Чета по няколко едновременно, но последните бяха биографията на Ронда Роузи и "Прекосяването на Такламакан пустиня".Най-интересното място, на което сте били?В дома на масайски старейшина, където живях няколко месеца близо до Килиманджаро.Мото или цитат, близък до философията ви за живота?Животът е твърде сериозен, за да се взема насериозно.


Един от любимите ни герои, Митко Павлов не обича да

Един от любимите ни герои, Митко Павлов не обича да ...

......... А колко често те бъркат с вицеадмирал Димитър Павлов?  Всеки път на учèния. Има ли бранд, чийто маркетолози би искал да подсетиш колко чудесно рекламно лице си за него?  За нищо не ставам аз, има си известни. Нещо супер мъдро за финал?  Здрави да сме!   Интервю на Милен Антиохов


Илюстрация Събития по случаи 30 години от Нежната революция Увеличаване

Илюстрация Събития по случаи 30 години от Нежната революция Увеличаване ...

......... пише в началото през XX век, че за да пребъде демокрацията, гражданите трябва да са информирани, да взимат информиран избор и да познават контекста. Цялата програма на оставащите събития - прожекции, изложби и дискусии по повод тридесет години от Нежната революция, можете да видите на страницата на Чешкия център: www.sofia.czechcentres.cz>


Илюстрация Увеличаване Автор: Andrej Vasilenko Смаляване

Илюстрация Увеличаване Автор: Andrej Vasilenko Смаляване "Хм, не знам, не ...

......... книга - Beijing Diaries (2012), посветена на годината, която прекарва в Пекин.След София тя се отправя към Канада и междувременно участва в разрешаването на всички логистики около турнето на литовския павилион. Кое място за нея асоциира с думата дом? "Хм, не знам, не съм сигурна. Намирам дома в себе си."


Илюстрация Увеличаване Автор: Сара Варсано Смаляване В началото на десетилетието

Илюстрация Увеличаване Автор: Сара Варсано Смаляване В началото на десетилетието ...

......... месеца и в други големи градове света.Коя е последната книга, която прочетохте?Повторно прочетох "Портретът на Дориан Грей" на Оскар Уайлд, защото ме вдъхнови за филма ми.Най-интересното място, на което сте били?Сао Пауло.Мото или цитат, близък до философията ви за живота?Всеки ден се опитвам да го открия и да е общовалиден.


Илюстрация Увеличаване Автор: Надежда Чипева Смаляване Ако някой млад стажант-репортер

Илюстрация Увеличаване Автор: Надежда Чипева Смаляване Ако някой млад стажант-репортер ...

......... – специализираните сайтове "Лекс" и "Дефакто". Както и "Медиапул", "Клуб Z" и "Дневник". Лично-служебно – Facebook.Къде бихте искали да живеете?В Лондон.Коя е последната книга, която прочетохте? "Бял прах" на Начо Каретеро.Най-интересното място, на което сте били?ТайландМото или цитат, близък до философията ви за живота?"Прави какво трябва, да става каквото ще."


Илюстрация Увеличаване Смаляване Поетът и активист Николай Атанасов почина на

Илюстрация Увеличаване Смаляване Поетът и активист Николай Атанасов почина на ...

......... извива към небесатакато иронична въпросителна, като укор,като прозрение, внезапно заискряло в ликра.После се спуска над зрителите с послание,небрежно свито от филм на Алмодовар:Лека нощ... и не забравяйте - казва тя,и гласът й вибрира през сърцата в стерео -че всички ние сме толкова по-истински,колкото повече се доближавамедо мечтите си."(от "Мис Америка")


АНГЕЛ ИВАНОВ е роден в Габрово през 1988 г. Завършва

АНГЕЛ ИВАНОВ е роден в Габрово през 1988 г. Завършва ...

......... писането май ме прави по-добър човек. Наистина, иначе в живота малко си падам леке. Добре е да се избягва да се пише за това, което непременно ще се хареса на хората. Да не се увличаме по диктата на пазара и публиката. Литературата не е телевизия.   Интервю на Райко Байчев


Илюстрация Увеличаване Автор: Цветелина Белутова Смаляване Няма какво да сложим

Илюстрация Увеличаване Автор: Цветелина Белутова Смаляване Няма какво да сложим ...

......... на Хърватия към мен не става по-различно. Това са вечни неприятелства."Ако Нобеловите награди връщат литература в новините за секунда, то Дубравка Угрешич върна чувството, че автор може лесно да артикулира проблемите на близкото минало и настоящето на български език. С тази подробност, че тя не е нито оттук, нито оттам.


Илюстрация Увеличаване Автор: Цветелина Белутова Смаляване Христо Христозов е познат

Илюстрация Увеличаване Автор: Цветелина Белутова Смаляване Христо Христозов е познат ...

......... "Изпепеляване".Най-интересното място, на което сте били?Сред най-вълнуващите са о-в Валаам в Ладожкото езеро, храмът на Митра в Гарни (Армения), Тбилиси и изобщо Грузия. Но сърцето ми е в Истанбул.Мото или цитат, близък до философията ви за живота?СЛЪНЦЕ IНе идва то да те намери.На когото му трябва, да излезе навън.Костас Монтис


Каквото и да кажем за него би било малко. Наричат

Каквото и да кажем за него би било малко. Наричат ...

......... и на Господ, и близките ми, и на публиката. Благодарен съм, не съм очаквал толкова много радост на сцената, а дори и в живота. Продължавам и се моля за това - да имам още сили и години да се понауча на още живот, на още изкуство.  Интервю на Милена Славкова


Илюстрация Увеличаване Автор: Цветелина Белутова Смаляване Орлин Тодоров е психотерапевт

Илюстрация Увеличаване Автор: Цветелина Белутова Смаляване Орлин Тодоров е психотерапевт ...

......... на епигенетиката" от Неса Карън и "Психоанализа в България: тук и сега".Най-интересното място, на което сте били?Долината на царете в Горен Египет.Мото или цитат, близък до философията ви за живота?Природата е по-могъща и по-интересна от въображението ти, преглътни неудобството от изненадата и научи нещо ново (често повтаряно от баба ми).


Илюстрация Увеличаване Смаляване През септември 2015 г. в Испания излиза

Илюстрация Увеличаване Смаляване През септември 2015 г. в Испания излиза ...

......... репортаж?Част от всекидневието на журналиста е някой да не е доволен от начина на поднасяне на новината, от заглавието, избраните цитати и т.н. Възможно е дори шефът ти да не публикува твой репортаж по някакви съображения, но нещо толкова грубо никога не ми се беше случвало.Интервюто взе Ивайло Харалампиев, Мадрид


Илюстрация Гауденц Б. Руф Увеличаване Гауденц Б. Руф Автор: Надежда

Илюстрация Гауденц Б. Руф Увеличаване Гауденц Б. Руф Автор: Надежда ...

......... краят на отношенията ми с България."Изложбата Thank You, Mr. Ruff! продължава в "Кредо Бонум" до 24 ноември и показва работата на 65 художника. Другата експозиция, Finale, е съставена от автори, преминали през жури и е в галерия "Структура" до 11 ноември. Повече за дейността на Руф през годините на ruf-award.org


Илюстрация

Илюстрация "Писателите имат гражданска отговорност към обществото", казва А.Б. Йеошуа ...

......... до литературата за създаване на нови филми. По негови произведения има над дванадесет адаптации – "най-добрата обаче е именно филмът, който ще гледаме утре заедно с българските зрители по "Жената от Йерусалим", този път нищо не им е убягнало, много съм доволен как се е получило", завършва разговора А.Б. Йеошуа.


Филип Захариев е не просто елитен готвач, но човек, който

Филип Захариев е не просто елитен готвач, но човек, който ...

......... които правя. Това е страхотен стимул. На какво ви учи най-вече пътят и пътешестването? На това, че всички сме еднакви. Без значение социален статус, национална принадлежност, цвят, характер... В крайна сметка всеки човек под небето има една и съща цел в живота. Да е щастлив!   Интервю на Райко Павлов


Илюстрация Увеличаване Автор: Михаил Новаков Смаляване Адриана Андреева и Бояна

Илюстрация Увеличаване Автор: Михаил Новаков Смаляване Адриана Андреева и Бояна ...

......... морето. Толкова ми харесва, че всяко лято се връщам към него.А: 110 етажа над града. Има едновременно смиреност и чупливост в мегаломанската човешка амбиция и ненаситност.Мото или цитат, близък до философията ви за живота?Б: Направи каквото трябва, а пък да става каквото ще.А: Работи усърдно и бъди внимателен с хората.


Илюстрация Д-р Антонина Кардашева Увеличаване Д-р Антонина Кардашева Автор: Младина

Илюстрация Д-р Антонина Кардашева Увеличаване Д-р Антонина Кардашева Автор: Младина ...

......... на незадоволени потребности, завишени претенции и нереалистични цели, и се проявяват чрез физиологична симптоматика.Предстои до дни да публикуваме данните от първия български метод за изследване на емоционалната интелигентност и ще дадем прогнозна информация за нивото й за България.Интервюто взе Ирина Чонгарова-Арон, член на Британската асоциация на психотерапевтите и психологическите съветници


Илюстрация Увеличаване Автор: Цветелина Белутова Смаляване

Илюстрация Увеличаване Автор: Цветелина Белутова Смаляване "Пълно е с мотивиращи ...

......... се спускаме по вълната на това, което ни вълнува. Все пак трябва да сме в тон с времето, което живеем. Като всяко нещо класиката също еволюира."Мария Каракушева представя Hearteclipse заедно с Иван Шопов, Quarto Quartet и визуалния артист Петко Танчев на 30 октомври в клуб Music Jam от 20 ч.


Кито го харесваме ужасно много още от онзи скеч за

Кито го харесваме ужасно много още от онзи скеч за ...

......... беше – по-добре да си Христов „гамен“, тоест да си непослушният Христов син, отколкото да си послушното дете на дявола. Каквото и да правим, ако сме с Бога, имаме възможност за опрощаване. Но каквото и да правим и ако сме с дявола – трудна работа.   Интервю на Милен Антиохов


Димитър Динев Димитър Динев е една от добре пазените тайни

Димитър Динев Димитър Динев е една от добре пазените тайни ...

......... време работя усилено по него и се надявам този път да го докарам докрай. Илюстрация Увеличаване Смаляване Димитър Динев ще представи новото издание на "Ангелски езици" на 30 октомври в DaDa Cultural Bar, София. Той ще говори за работата си в дискусия с Мирела Иванова, Захари Карабашлиев и Владимир Зарев.


Илюстрация Джон Скофийлд Увеличаване Джон Скофийлд Смаляване Гостуването на носителя

Илюстрация Джон Скофийлд Увеличаване Джон Скофийлд Смаляване Гостуването на носителя ...

......... мога, но не е хубава гледка."Джон Скофийлд и Джон Клиъри ще свирят в Дом на културата "Борис Христов" в Пловдив на 1 ноември. Преди тях на сцената ще бъде Кърт Розенуинкъл от Ню Йорк. Билетите са налични в Eventim.През 2020 г. се очаква документален филм за кариерата на Джон Скофийлд:


В какъвто и момент да се срещнете с Даниела Костова

В какъвто и момент да се срещнете с Даниела Костова ...

......... в интернет, които посещавате най-често? Фейсбук, NYT, Hyperallergic, Scary Mommy.Къде бихте искали да живеете? На луната не знам, навсякъде и никъде.Коя е последната книга, която прочетохте?"Хавра" на Захари Карабашлиев.Най-интересното място, на което сте били?Мексико.Мото или цитат, близък до философията ви за живота?Човек е толкова голям, колкото големи са мечтите му.


Илюстрация Увеличаване Автор: Christian Hartmann [Reuters] Смаляване Изненадващото за мнозина

Илюстрация Увеличаване Автор: Christian Hartmann [Reuters] Смаляване Изненадващото за мнозина ...

......... от нито един не чух да е чел моя книга или да знаят какво съм написал. Пита се само какви ще са световните реакции. Реакции към реакции към реакции. Аз съм писател, работата ми лежи върху постигнатото от Толстой, Омир, Сервантес. Оставете ме намира и не ми задавайте такива въпроси."


След лятното си турне Стефан Вълдобрев и “Обичайните заподозрени” се

След лятното си турне Стефан Вълдобрев и “Обичайните заподозрени” се ...

......... навлиза и всички масово я харесват. Но в същото време е и ясно, че това е циклично и ще се промени. Това впрочем не касае само музиката, засяга и политиката. Аз имам чувството, че скоро, до не повече от пет години, ще има големи промени.     Интервю на Райко Байчев


Поетът Тома Марков може и да не е издавал нищо

Поетът Тома Марков може и да не е издавал нищо ...

......... изглежда младото поколение български поети?  Идеални са. Някакъв съвет за тях?  Ако един човек е поет, той няма нужда от съвети. Ако не е – да ходи да се съветва с някой друг, не с мен. Нещо, което би искал да споделиш накрая?  Обичам ви.   Интервю на Милен Антиохов


Поетът Тома Марков може и да не е издавал нищо

Поетът Тома Марков може и да не е издавал нищо ...

......... изглежда младото поколение български поети?  Идеални са. Някакъв съвет за тях?  Ако един човек е поет, той няма нужда от съвети. Ако не е – да ходи да се съветва с някой друг, не с мен. Нещо, което би искал да споделиш накрая?  Обичам ви.   Интервю на Милен Антиохов


Илюстрация Увеличаване Автор: Надежда Чипева Смаляване Урбанистът Здравко Петров е

Илюстрация Увеличаване Автор: Надежда Чипева Смаляване Урбанистът Здравко Петров е ...

......... бездействие. И най-добрата идея на света, ако не е претворена в дела, остава едно нищо и не носи добавена стойност. Човек не трябва да живее все едно му остават още 10 000 години, а да се възползва от възможностите тук и сега, така че добрите идеи да стават добри дела.


Илюстрация Надежда Косева Увеличаване Надежда Косева Автор: Цветелина Белутова Смаляване

Илюстрация Надежда Косева Увеличаване Надежда Косева Автор: Цветелина Белутова Смаляване ...

......... създателите на "Урок" и "Слава", завоюва голямата награда на фестивала в Карлови Вари. Успехът беше последван от прожекция на кинофестивала в Торонто и награда за най-добър филм в Тирана. Междувременно от Торонто започна и фестивалния си път късометражната екранизация на Теодор Ушев по романа "Физика на тъгата" от Георги Господинов.


Преди 18 години Мартин Михайлов започва в бар „Строежа“ в

Преди 18 години Мартин Михайлов започва в бар „Строежа“ в ...

......... смъртта. Все пак, това е една от двете напълно сигурни и нормални случки в живота. Нещо важно, което не сме те попитали, а искаш да споделиш? Само вие не сте ме попитали дали има още билети за концерта на Ману Чао. Не, няма – свършиха.   Интервю на Милен Антиохов


Илюстрация Увеличаване Смаляване Яна Лозева е един от разпознаваемите като

Илюстрация Увеличаване Смаляване Яна Лозева е един от разпознаваемите като ...

......... заради неговите прелести, но и заради неговите трудности. Те са част от играта и хубавото в тях е, че те не са лъжа. Всеки път, когато сте отчаяни или на границата на отчаянието, когато имате неприятности или затруднения, помнете – животът разговаря с вас на единствения език, който знае добре."