Популярната американска актриса никога не се е възприемала като секси

Популярната американска актриса никога не се е възприемала като секси ...

......... и това много хора приеха за секси!", споделя актрисата. намира, че е истинско бреме да те имат за секс символ, защото хората непрекъснато очакват това от теб. А в личния й живот това й е тежало. Много често мъжете я отбягвали, защото се плашели от статута й на "секс богиня".


Много хора никога не биха си помислили, че ще видят

Много хора никога не биха си помислили, че ще видят ...

......... ще се присъединят още Дейн Кук, Морган Фрийман, Хенри Голдинг, Шиа ЛаБеф, Матю Макконъхи, Джими Кимел, Джулия Робъртс, Джон Легенд и Рей Лиота. 50-годишната актриса работи с 56-годишния си бивш съпруг в телевизионния си ситком „Приятели“ още през 2001 г. по епизода „The One With The Rumor“ за осми сезон.


Когато площадите започнат да диктуват дневния ред и да искат

Когато площадите започнат да диктуват дневния ред и да искат ...

......... са нормални тогава, когато хора като Борисов, Доган, Пеевски, Гешев и още десетки други бъдат съдени, осъдени и лежат в затвора. Не се ли случи това в най-скоро време, до две десетилетия България наистина ще остане само Територия. Тъжна, пуста територия без хора и бъдеще.   Интервю на Райко Байчев


Списание Грация прави своеобразна класация на известни в киното мъже,

Списание Грация прави своеобразна класация на известни в киното мъже, ...

......... когато той е на 67 години! През 2012 г. съпругата му Ан Спрингфийлд, която по това време е на 41 години, роди момиче. Двойката внимателно скри тази новина от пресата и не планираше да покаже на репортери снимката на наследницата. Пресата така и не успя да разбере подробности за събитието.


Благодаря Ви, г-н полицай, че едва не ослепихте едно 17-годишно

Благодаря Ви, г-н полицай, че едва не ослепихте едно 17-годишно ...

......... ирония – най-искрена благодарност на един притеснен баща към екипа на Бърза помощ - линейката на ул. "Леге" зад БНБ. Благодарение на усилията на дежурната лекарка, която помогна на сина ми, той няма да ослепее. Благодаря Ви, госпожи и господа ЛЕКАРИ с главни букви! Мариан КолевИзпълнителен директор на Хиполенд АД


Завърши Студената война. На днешните протести виждаме, че борбата с

Завърши Студената война. На днешните протести виждаме, че борбата с ...

......... направен с крака, с физическо присъствие. Той ще позволи на политическите сили да се пренаместят. Трябва да сме готови, че ще има протести и занапред. Управляващите трябва да свикнат. Трябва да се уважават хората, които се борят за правата си. Дори когато не сме съмишленици.“   Всичко за протестите следетеЗавърши Студената война. На днешните протести виждаме, че борбата с

Завърши Студената война. На днешните протести виждаме, че борбата с ...

......... направен с крака, с физическо присъствие. Той ще позволи на политическите сили да се пренаместят. Трябва да сме готови, че ще има протести и занапред. Управляващите трябва да свикнат. Трябва да се уважават хората, които се борят за правата си. Дори когато не сме съмишленици.“   Всичко за протестите следете


В началото на изминалата учебна година едно столично училище провежда

В началото на изминалата учебна година едно столично училище провежда ...

......... нас и семейства ни. Те са далечни, сиви и бездушни. Ана, Стоян и Яна обаче са съвсем истински със своите пълнокръвни истории, задушаващи чувства и смазваща безизходност. Ана, Стоян и Яна са наши деца. И все още са тук, а можеше и да не е така. *Имената в историите са променени.


Младостта е жаждата, която с времето губимВенцеслав Константинов Водени от

Младостта е жаждата, която с времето губимВенцеслав Константинов Водени от ...

......... Димитрова. Този материал е част от проект „Граждански Хъбове в университети: активизиране на гражданската енергия в подкрепа на гражданските организации“ (ACF/61), изпълняван от Български център за нестопанско право с партньорството на фондация „ОФФ Медия“ и финансиран от Фонд Активни граждани България (https://www.activecitizensfund.bg/) по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2021.


Към момента коронавирусът, причиняващ Covid-19, е достатъчно стабилен, за да

Към момента коронавирусът, причиняващ Covid-19, е достатъчно стабилен, за да ...

......... все едно да накараме едно пиленце да се излюпи по-рано, отколкото природата е определила.“ Големият въпрос е доколко имунният отговор, предизвикван от разработваните сега ваксини, ще бъде достатъчен, за да може да ни предпази от вируса и дали напълно ще успее да предотврати клиничната проява или просто ще я смекчи.


Първият български европрокурор е Теодора Георгиева, която в момента е

Първият български европрокурор е Теодора Георгиева, която в момента е ...

......... правото към БАН. Темата на дисертацията й е „Административнонаказателни производства по българското законодателство“. Била е на обучение в Националната магистратска школа в Страсбург, Франция. Автор е на редица публикации в различни специализирани издания. Автор е на книгата “Административните нарушения и престъпленията. Сравнителен правен анализ”, издадена от “Сиела” през 2018 г.Първият български европрокурор е Теодора Георгиева, която в момента е

Първият български европрокурор е Теодора Георгиева, която в момента е ...

......... правото към БАН. Темата на дисертацията й е „Административнонаказателни производства по българското законодателство“. Била е на обучение в Националната магистратска школа в Страсбург, Франция. Автор е на редица публикации в различни специализирани издания. Автор е на книгата “Административните нарушения и престъпленията. Сравнителен правен анализ”, издадена от “Сиела” през 2018 г.


  1.	Какво е Bestefficient: Bestefficient започна като .net блог сайт

  1. Какво е Bestefficient: Bestefficient започна като .net блог сайт ...

......... мен Google знае: Магистърска степен "Фитнес, Спорт, Здраве" Диететика - специализация във Франция Кондиционна тренировка на професионални спортисти в Париж Онлайн тренировки и консултиране – http://bestefficient.com/bg Ти трябва да знаеш: Обичам професията си и за мен всеки човек, който избере да работи с мен и всеки случай е специален :)


Илюстрация Бистра Андреева - Пешева Увеличаване Бистра Андреева - Пешева

Илюстрация Бистра Андреева - Пешева Увеличаване Бистра Андреева - Пешева ...

......... "Граница" на Капка Касабова в прекрасния превод на Невена Дишлиева-Кръстева. Ще я обсъждаме скоро в книжния клуб с любими жени. Най-интересното място, на което сте били? Рио де Жанейро. Мото или цитат, близък до философията ви за живота? Не знам дали имам. Харесвам приказката, че животът е къс, но широк.


Илюстрация Увеличаване Автор: Катарина Мария Лауге Смаляване По-рано тази пролет,

Илюстрация Увеличаване Автор: Катарина Мария Лауге Смаляване По-рано тази пролет, ...

......... деня", от "страстите и неволите", да му помага да се издигне над тях. "Шилер, който е бил лекар между другото, първи прилага творчеството като терапия. Може да се случи така, че да направите едно от най-смислените неща в живота си, докато сте болен и се съмнявате в смислеността на всичко."


Илюстрация Увеличаване [Creative Visual Solutions] Смаляване Мартин Михайлов стои зад

Илюстрация Увеличаване [Creative Visual Solutions] Смаляване Мартин Михайлов стои зад ...

......... света брас бендове в бар за сто души е истински забележително. Мото или цитат, близък до философията ви за живота? It`s just a phase - от песен на Incubus. Като се замисля, бих си харесал лесно и няколко още фрази от песни на Rage Against The Machine и Beastie Boys.Илюстрация Увеличаване Автор: Фелия Барух Смаляване В момент, в който

Илюстрация Увеличаване Автор: Фелия Барух Смаляване В момент, в който ...

......... е последната книга, която прочетохте? "Екзистенциална психотерапия", Ървин Ялом. Най-интересното място, на което сте били? Лимнос - диво, тихо, сърфистко и вкусно място. Често се връщам и всеки път го преоткривам. Мото или цитат, близък до философията ви за живота? "За да излекуваш страховете си, просто се научи да обичаш."


Кадър от Fleabag

Кадър от Fleabag "Ще ви разсмее толкова силно, че ще ...

......... нови телевизионни продукции в мрежата им. Красноречиви са коментарите, че големият победител от сделката всъщност е Amazon, а не обратното, защото са успели да привлекат най-голямото и нашумяло име в телевизионната индустрия в момента. Доста голям скок за едно момиче от западен Лондон, което като малка всички наричали Flea (бълха).


Илюстрация Увеличаване Смаляване 8Милена Вълнарова е сред графичните дизайнери в

Илюстрация Увеличаване Смаляване 8Милена Вълнарова е сред графичните дизайнери в ...

......... които посещавате най-често? Google, baubauhaus.com, профилът в инстаграм на фотографа Угур Гален. Къде бихте искали да живеете? До море. Коя е последната книга, която прочетохте? "Равелщайн" на Сол Белоу. Най-интересното място, на което сте били? Вагоноремонтният завод в Нагоя. Мото или цитат, близък до философията ви за живота? Няма време.


Илюстрация Увеличаване Автор: Стефан Н. Щерев Смаляване Името на режисьора

Илюстрация Увеличаване Автор: Стефан Н. Щерев Смаляване Името на режисьора ...

......... тези промени тепърва има да се проявяват. Още е рано за тях, още сме в режим на оцеляване. Когато подадем глава от черупките си, ако имаме привилегията да оцелеем, тогава ще има да разбираме кои сме и в какво сме се превърнали. И както обикновено, първата дума ще има литературата.


Илюстрация Увеличаване Автор: Иван Шишиев Смаляване Ако безгрижните разходки и

Илюстрация Увеличаване Автор: Иван Шишиев Смаляване Ако безгрижните разходки и ...

......... за живота? Не мисля в такива рамки. Последният път, когато ме питаха нещо подобно, беше през 2004 г. - за годишника по повод завършването на гимназията. Тогава написах: "Пътеката става по-широка само ако стъпваш встрани от нея." Предполагам, че държите на въпроса си, най-лесно ми е да дам същия отговор.


Илюстрация Увеличаване Автор: Цветелина Белутова Смаляване Роман на Георги Господинов

Илюстрация Увеличаване Автор: Цветелина Белутова Смаляване Роман на Георги Господинов ...

......... развиващите се заболявания в световен мащаб. На конкретния въпрос как предпочитам да бъде четена тази книга може би най-краткият отговор е: като убежище. Като място, където можеш спреш и да премислиш онова, което уж внезапно се е стоварило върху главата ти. Книга за бавно следобедно четене. Интервюто взе Светослав Тодоров


Илюстрация Увеличаване Автор: Надежда Чипева Смаляване Явор Гечев от фондация

Илюстрация Увеличаване Автор: Надежда Чипева Смаляване Явор Гечев от фондация ...

......... може да намери и много занаятчийски работилнички. Мото или цитат, близък до философията ви за живота? Прави каквото трябва, пък да става каквото ще. Много тривиално, нали? И нещо по темата, с която се занимавам ежедневно: Не всяко семейство заслужава да има куче, но всяко куче заслужава да има семейство.


За мен Радо беше съученикът, който един ден, докато ме

За мен Радо беше съученикът, който един ден, докато ме ...

......... колко удара можеш да понесеш и да продължиш. Това те прави победител.“ Ето такъв е Радо. Не знам дали ви е спечелил за каузата си. Мен – със сигурност.   Автор: Велина Велинова   За повече информация можете да се свържете с организацията тук: 0879362605 – Радо Георгиев https://www.facebook.com/helpinghandFB/ [email protected] 


Илюстрация Стефан Вълдобрев в края на 80-те години Увеличаване Стефан

Илюстрация Стефан Вълдобрев в края на 80-те години Увеличаване Стефан ...

......... на града. Обикалям много страната и наблюденията ми са, че България има не повече от четири-пет града, които наистина функционират като динамика и икономика. Гордея се, че Стара Загора продължава да е сред тях. --------- *Статията е приключена редакционно преди откриването на първите случаи на заразени с коронавирус в България


Илюстрация Хеди Ламар през 1940 г. Увеличаване Хеди Ламар през

Илюстрация Хеди Ламар през 1940 г. Увеличаване Хеди Ламар през ...

......... И никога не се страхува да поеме дъх, да затвори очи и да скочи от една честота на друга. Изложбата "Лейди Bluetooth - Хеди Ламар" по план трябваше да е отворена за посетители до 10 май 2020 г. Част от филмографията на Ламар може да се гледа безплатно в YouTube.


© Васил Германов Кремена Кунева управлява

© Васил Германов Кремена Кунева управлява "Релийз" ЕООД - една от ...

......... на Олга Тукарчук. Най-интересното място, на което сте били? В себе си. Мото или цитат, близък до философията ви за живота? "Какво друго остава, освен животът да се използва за вършенето на добро след добро, като се свързват тъй, че помежду им да не остава дори най-малко разстояние." (Марк Аврелий)


"Да погледнем на себе си с любов и да спрем ...

......... към децата ни, към родителите ни, които ще останем в домовете си по празниците. Заради всички. Дори заради вас. Защото знаем, че Бог ще е при нас. „…Блажени, които не са видели, и са повярвали“. (Евангелие на Йоан). Бог да ви пази, нас също, дори от вас!", завършва Мария Лалева.


Любка и Робърт Хенри са разработили 20 авторски рецепти за

Любка и Робърт Хенри са разработили 20 авторски рецепти за ...

......... предимство е също, че знаеш какво слагаш вътре и нямаш никакви изкуствени добавки и ензими, овкусители, оцветители, аромати. Имаш възможности да експериментираш, да създаваш свои вкусове. Има бири, които напомнят на манго, на цитрусови плодове. Това зависи от хмела, който придава невероятни вкусове. И от собствената ти фантазия и желания.


Илюстрация Увеличаване Автор: Валентин Даневски Смаляване Рубен Лазарев е съсобственик

Илюстрация Увеличаване Автор: Валентин Даневски Смаляване Рубен Лазарев е съсобственик ...

......... да ми доскучае да се завръщам. Не съм сигурен дали бе просто "интересно", но определено е най-омиротворяващият град. Мото или цитат, близък до философията ви за живота? Животът е кратък. Старая се да го живея така, че към края да имам колкото може по-малко причини да изпитвам срам или съжаление.


Илюстрация Увеличаване Автор: Боряна Пандова Смаляване Двадесет и четвъртото издание

Илюстрация Увеличаване Автор: Боряна Пандова Смаляване Двадесет и четвъртото издание ...

......... клъб", "Солта на земята", "Париж, щата Тексас" и "Криле на желанието" на Вим Вендерс. И разбира се, "Светът е голям и спасение дебне отвсякъде" на Стефан Командарев. В очакване на мига, когато "Пак ще се прегърнем" - тук си пускам парчето на ФСБ, след което си подсвирквам с уста, весело.


[Фондация ``Енчо Керязов``] Енчо Керязов, един от най-известните български акробати,

[Фондация ``Енчо Керязов``] Енчо Керязов, един от най-известните български акробати, ...

......... интернет, които посещавате най-често? Сайтът на фондацията, страницата на община Ямбол, новинарски сайт. Къде бихте искали да живеете? В България. Коя е последната книга, която прочетохте? "Даяна". Най-интересното място, на което сте били? Гранд каньон в щата Аризона. Мото или цитат, близък до философията ви за живота? Благотворителността осмисля успеха.


Илюстрация снимка на: Свободна Европа Увеличаване снимка на: Свободна Европа

Илюстрация снимка на: Свободна Европа Увеличаване снимка на: Свободна Европа ...

......... живеете? Не знам. Някъде, където има повече слънце и по-малко wannabe диктаторчета. Коя е последната книга, която прочетохте? "Плодът на познанието" на Лив Стрьомквист. Най-интересното място, на което сте били? Фестивал "Беглика". Мото или цитат, близък до философията ви за живота? Всеки има право на торта за рождения си ден.


Илюстрация Увеличаване Автор: Кирил Станоев Смаляване Със сигурност сте виждали

Илюстрация Увеличаване Автор: Кирил Станоев Смаляване Със сигурност сте виждали ...

......... На топло и спокойно място, където да мога да си рисувам на спокойствие. Коя е последната книга, която прочетохте? "Алексис Зорбас" от Никос Казандзакис. Най-интересното място, на което сте били? Индия, Вриндавана. Мото или цитат, близък до философията ви за живота? Ако искаш да промениш света, започни от себе си.


Илюстрация Ивон Фарел и Шели Макнамара Увеличаване Ивон Фарел и

Илюстрация Ивон Фарел и Шели Макнамара Увеличаване Ивон Фарел и ...

......... на наградите "Прицкер". "Графтън архитектс" правят онова, което всеки добър архитект всъщност трябва да прави - една нормална архитектура, която стои логично във времето и на мястото си. Архитектура, от която има нужда постоянно и навсякъде. И именно това е най-важната причина защо двете ирландки получават тази награда точно сега.


Илюстрация Увеличаване Автор: Цветелина Белутова Смаляване Тео Чепилов живее за

Илюстрация Увеличаване Автор: Цветелина Белутова Смаляване Тео Чепилов живее за ...

......... на филм и съм сигурен, че ще бъде хит. Особено с някой сериозен продуцент в проекта, примерно Рон Джереми или Роко Сифреди. Най-интересното място, на което сте били? Мексиканска сватба, македонски развод и редица български афтъри. Мото или цитат, близък до философията ви за живота? Животът си е обрал лайката.


Илюстрация Увеличаване Автор: Мишел Каза Смаляване

Илюстрация Увеличаване Автор: Мишел Каза Смаляване "С мен се свързаха ...

......... на техни репродукции. Ако човек се научи сам да прави и ситошаблоните си, цената за изработка на малки тиражи остава ниска и прави технологията изключително подходяща за независими художници и занаятчии", обобщава Надежда Георгиева, илюстраторка, графична дизайнерка и създателка на Sito Studio, ателие, което предлага обучения в сферата на ситопечата.


Илюстрация Кадър от

Илюстрация Кадър от "Ялда, нощ за прошка" Увеличаване Кадър от ...

......... свят. Снима с режисьорите Камен Калев, Илиян Метев, Оливър Ян, Мелиса Йонел. "Гледам на себе си като на страшен късметлия. Просто повечето хора, с които съм работил, са рядкост. Хора с много лична и много силна визия. Един оператор не може да се развие пълноценно без плътна работа с режисьорите."


Илюстрация Увеличаване Автор: Едуар Копей Смаляване Понякога корицата не лъже.

Илюстрация Увеличаване Автор: Едуар Копей Смаляване Понякога корицата не лъже. ...

......... възраст и от различни социални слоеве. Дени Терио - "Странните преживелици на един пощальон" Издателство "Лист" Краткият роман ни отвежда към ежедневието на млад, но свит и интровертен пощальон от Монреал, чийто живот се променя, когато започва да следи кореспонденцията между мъж и жена, които си пишат в хайку стихове.


Васил Василев-Зуека е едно от главните действащи лица в новия

Васил Василев-Зуека е едно от главните действащи лица в новия ...

......... възпитан, той вече знае какво е хубаво шоу и какво не е. И знае, че ако не му хареса може да избере друго. Да не говорим, че дори телевизията си отива. Но времената бяха интересни тъкмо с това - че сами трябваше да научим всичко.   Интервю на Райко Байчев


© Костас Анастасиу Капка Тодорова е от журналистите, които успяват да

© Костас Анастасиу Капка Тодорова е от журналистите, които успяват да ...

......... в София и в Берлин. Коя е последната книга, която прочетохте? "Обслужвал съм английския крал" на Бохумил Храбал. Най-интересното място, на което сте били? Багдад, Бейрут, Дамаск, Палестина, Велинград, Самоков и Гълъбинци. Мото или цитат, близък до философията ви за живота? Прави каквото трябва, да става каквото ще. Засега работи.


"Първото нещо, което хората ми казват, когато разберат, че съм ...

......... Джобят ги, намират цигара, грам, два - голяма работа. Обаче ще излезе министърът на външните работи и ще каже, че са разбили организирана престъпна група." *** "За мен има два типа жени: такива, които никога не биха спали с мене и такива, които вече са се прее*али." Останалите ПРОЧЕТЕТЕ ТУК.


Илюстрация Увеличаване Автор: Rafaela Proel Смаляване Театралният и киноактьор Самуел

Илюстрация Увеличаване Автор: Rafaela Proel Смаляване Театралният и киноактьор Самуел ...

......... бихте искали да живеете? В къща с поглед към море. Може и океан. Коя е последната книга, която прочетохте? Black Box на Амоз Оз. Най-интересното място, на което сте били? Вътрешността на отдавна потънал в морето кораб. Мото или цитат, близък до философията ви за живота? Няма спасение, давай напред.


Илюстрация Увеличаване Автор: Jana Gerberding Смаляване Ако думите

Илюстрация Увеличаване Автор: Jana Gerberding Смаляване Ако думите "частна колекция ...

......... имоти. Но мисля, че тази вълна премина и нормалността е възстановена. Имам чувството, че сега отново изкуството е на първо място." Кристиан Каспар Шварм беше в София в края на 2019 като гост на "Форум Колекционери", събитие на фондация "Отворени изкуства" и галерия Sariev. Повече за платформата на Шварм: independent-collectors.com


Ивайло Димитров е пожарникар от 21 години, посветил живота си

Ивайло Димитров е пожарникар от 21 години, посветил живота си ...

......... сериозен календар. Основната цел е по този начин да покажем трагедията на тези животни и да предизвикаме повече хора да осиновяват изоставени домашни животни, а не да купуват. Надявам се всичко да се развие по план и много хора да бъдат повлияни от тези календари.   Интервю на Илиана Симеонова


Ако сте родени съвсем наскоро, вероятно имате нужда да ви

Ако сте родени съвсем наскоро, вероятно имате нужда да ви ...

......... физически нямам време, не мога да смогна. Но има и някои неща, с които не се свързвам по никакъв начин. Които са морално извън моите представи, не са част от работата ми, не бих желал да ги направя и не ги правя. Още от разговора с Владо Пенев ПРОЧЕТЕТЕ ТУК.


Илюстрация Увеличаване Автор: Цветелина Белутова Смаляване Яна Букова е поет,

Илюстрация Увеличаване Автор: Цветелина Белутова Смаляване Яна Букова е поет, ...

......... от полудяване. Той е лечебното решение там, където няма решение. Начинът да продължаваме да живеем, помирени с безизходицата. Затова и смехът в изкуството е толкова сериозно нещо. Всяко смислено изкуство рано или късно опира до тези две теми: безкрайното и смъртта. Всяко смислено изкуство рано или късно стига до смеха.


Във време, в което учителската професия е изключително необходима и

Във време, в което учителската професия е изключително необходима и ...

......... А в малко по-голям мащаб, много бих искал държавите да отделят повече внимание и средства на образованието, но не само на знанията, а и върху емоционалната и гражданска отговорност. Единствено тогава вярвам, че можем да постигнем едно мирно общество, което няма да унищожи себе си или планетата, на която живеем.


Илюстрация Увеличаване Автор: Надежда Чипева Смаляване Блажка Димитрова е от

Илюстрация Увеличаване Автор: Надежда Чипева Смаляване Блажка Димитрова е от ...

......... АвстрияКоя е последната книга, която прочетохте? "Татуировчикът от Аушвиц".Най-интересното място, на което сте били?Пещера "Съевата дупка" - усещането, което изпитах там, докато обикалях от зала в зала, не бях изпитвала другаде преди това.Мото или цитат, близък до философията ви за живота? Няма такова нещо като отпадък, всеки отпадък е ресурс.


Илюстрация Увеличаване Автор: Мириам Голдман Смаляване Електронният изпълнител Стефан Голдман

Илюстрация Увеличаване Автор: Мириам Голдман Смаляване Електронният изпълнител Стефан Голдман ...

......... помежду си. Това, че познаваме свойствата на отделните фактори, не ни разрешава да предскажем взаимодействията. Изненадата остава гарантирана. Накратко: колкото пъти сме се опитвали да се отървем от твореца, все не се получава."Veiki е онлайн в Spotify и Bandcamp. Повече от Macro, лейбъла на Стефан Голдман и Фин Йохансен: macrorec.bandcamp.com


© alaindebotton.com -

© alaindebotton.com - "Ако сте объркани и тъжни, може би се ...

......... си гневен и да не се страхуваш. Страхът може да се превъзмогне, когато човек е подготвен. Повтаряйте си всеки ден, че сте тук временно. Животът може да ви бъде отнет в следващите десет минути. Напомняйте си, че животът ви е бил даден, а не дарен, и ще го оценявате повече.


Антоан Петров е роден на 15 декември 1995 в София.

Антоан Петров е роден на 15 декември 1995 в София. ...

......... нещо от себе си, за да се откроиш. Не можеш да копираш 100%. Наскоро гледах как Джим Кери имитира Джак Никълсън. Абсолютно достоверно е като мимики, кадър, прическа – едно към едно. Въпреки това обаче пак виждаш разликата между двамата! Винаги влагаш собствен нюанс.    Интервю на Велина Велинова  


Илюстрация Увеличаване Автор: Цветелина Белутова Смаляване Aрх. Анета Василева е

Илюстрация Увеличаване Автор: Цветелина Белутова Смаляване Aрх. Анета Василева е ...

......... когато се е провалило. В един момент изведнъж европейците се уплашиха от бъдещето и по тази причина се влюбиха в миналото, в различни минала. Но е много трудно да успееш, ако се страхуваш от бъдещето и стоиш влюбен в миналото. (по Тони Джуд, Тимъти Снайдър, Луциан Хьолшер и Иван Кръстев)


Илюстрация Увеличаване Автор: Цветелина Белутова [Капитал] Смаляване Хората наоколо са

Илюстрация Увеличаване Автор: Цветелина Белутова [Капитал] Смаляване Хората наоколо са ...

......... заминават по икономически причини. Но филмът не е фокусиран около тази тематика. По-скоро този опит е още една пречка за героя да порасне." А пред Руши Видинлиев като че ли пречките за порастването са все по-малко."Психо" EP е онлайн в стрийминг платформите. "18% сиво" е по кината от 24 януари.


Илюстрация Увеличаване Автор: Цветелина Белутова Смаляване Виктория Драганова е създателката

Илюстрация Увеличаване Автор: Цветелина Белутова Смаляване Виктория Драганова е създателката ...

......... тераса всичките си млечни зъби – роднини бяха ми казали, че така се прави, ако искаш да се завърнеш отново. Интересно е, когато посетиш подобно знаково място в юношеството, то остава завинаги ву теб.Мото или цитат, близък до философията ви за живота?skyeveryday– минималистична поема на Арам Сароян от 1968 г.


Илюстрация Увеличаване Автор: Bojana Janjić / MoCAB Смаляване

Илюстрация Увеличаване Автор: Bojana Janjić / MoCAB Смаляване "Ако й ...

......... музея? Всъщност ние ги привлякохме със самото си отваряне през 2017 г. Никога досега не сме били посещавани от толкова много млади хора. "Чистачът" също привлича вниманието им, но не чак толкова сериозно. И все пак важното е не само да ги привлечем, а да ги задържим, отгледаме и образоваме.


Наскоро Smallman - една от бандите, които вече 18 години

Наскоро Smallman - една от бандите, които вече 18 години ...

......... формати и пренасищането води до допълнителна дезориентация. За това е важно да се създават албуми, които да са като разглеждане на книга - много странни, дълбоки, интересни и с дебели корици. Стефан Пенев: Само ще добавя, че за това явно харесваме по-бавните и монотонни композиции. Аман от тая забързаност.  


Любомир Жечев е сред най-популярните български влогъри в Youtube. Той

Любомир Жечев е сред най-популярните български влогъри в Youtube. Той ...

......... усвоил някаква странна защитна реакция, породена от несигурност да общувам свободно. Опитвам се да променя това в себе си. Иначе друго извън видеата - играя баскетбол в една аматьорска лига в София. Събираме се заради любовта към спорта, защото както се казва - Ball is Life. Интервю на: Илиана Симеонова


Илюстрация Увеличаване [Shutterstock] Смаляване Десетилетията през ХХ имат различен почерк

Илюстрация Увеличаване [Shutterstock] Смаляване Десетилетията през ХХ имат различен почерк ...

......... говори с най-добрия глас, на който е способен. Но ако достатъчно много от нас го правят, това променя средата. А средата променя хората.Какво повече ни трябва от това да живеем добре и да преобразим света?Албена Шкодрова e журналистка, писателка и бивш главен редактор на сп. "Бакхус". Живее в Льовен, Белгия.


Илюстрация Увеличаване Автор: Фелия Барух Смаляване Десетилетията през ХХ имат

Илюстрация Увеличаване Автор: Фелия Барух Смаляване Десетилетията през ХХ имат ...

......... петно на картата с приемлив брой слънчеви дни в годината, че се оказахме неспособни да се грижим за общото духовно местообитание. Че в края на този времеви хоризонт усещането за несигурност е на един "Гешев" разстояние. Добре дошли в следващото десетилетие.Еми Барух е дългогодишна журналистка и организатор на фестивала "Фотофабрика".


Илюстрация Увеличаване Автор: Цветелина Белутова Смаляване Десетилетията през ХХ имат

Илюстрация Увеличаване Автор: Цветелина Белутова Смаляване Десетилетията през ХХ имат ...

......... би могъл да отрече влиянието на интернет във всяка сфера на живота през последното десетилетие. Сценичният патос, задействан от тези мрежи, просто усилва противопоставянето на позиции, хора и възгледи, които само се задълбочиха през последното десетилетие. Вера Млечевска е един от най-активните куратори в областта на съвременното изкуство в България.


[Личен архив] Десетилетията през ХХ имат различен почерк и дух,

[Личен архив] Десетилетията през ХХ имат различен почерк и дух, ...

......... чужбина;последно място в някаква международна класация;сметка за ток;неловко мълчание;гладен пенсионер;MAKE AMERICA GREAT AGAIN;остър, последен дъх преди потъването, някъде из водите на Средиземно море;нискотарифен полет;гъделичкащ звън на съобщение в messenger; носталгия по нещо, което никога не е съществувало;гореща вълнаЙоанна Елми е журналистка, драматуржка, част от екипа на toest.bg. Живее в Париж.


© Миглен Белев Десетилетията през ХХ имат различен почерк и дух,

© Миглен Белев Десетилетията през ХХ имат различен почерк и дух, ...

......... на представите ни за правилно и погрешно не са общовалидни в частното. Бъдещето е съвкупност от всички наши целенасочени опити да се подобряваме, да знаем и можем. Звучи твърде общо, но пък е вярно.Петър Денчев e писател и театрален режисьор. Тази година излезе третият му роман "Малкият бог на земетръса".


© Александър Александров Десетилетията през ХХ имат различен почерк и дух,

© Александър Александров Десетилетията през ХХ имат различен почерк и дух, ...

......... милост, а дори на справедливост, и най-сетне с такива тъпи, недобросъвестни, злобни и дребни водачи". За съжаление датата би могла да е и днешната. Надявам се след десет години това да не е възможно. Стефан Иванов e поет и драматург. Новата му пиеса, "Приключенията на И.К.", се играе в Сфумато.


Илюстрация Увеличаване Автор: Надежда Чипева Смаляване Десетилетията през ХХ имат

Илюстрация Увеличаване Автор: Надежда Чипева Смаляване Десетилетията през ХХ имат ...

......... точка. Все още ние като културен народ нямаме шанса да огледаме сложната си и многопластова "заедност" през очите на отделните културни, етнически групи. Да усилим усещането си за единен народ и за спойката, наричана нация.Георги Тенев e писател и режисьор. В началото на годината излезе новия му роман "Балкански ритуал".


Той е един от малкото хора, които познават толкова много

Той е един от малкото хора, които познават толкова много ...

......... ще си обещаеш за новата година? Каква промяна искаш да направиш? Да съм здрав и по-търпелив. Другото се случва. Накрая, би ли дал съвет как да сме по-добри в общуването с други хора? Единственият белег на цивилизованост днес е толерантността. Да бъдем малко по-разбиращи другите!   Интервю на Милен Антиохов


Илюстрация Увеличаване Автор: Цветелина Белутова Смаляване Кураторката Яра Бубнова е

Илюстрация Увеличаване Автор: Цветелина Белутова Смаляване Кураторката Яра Бубнова е ...

......... на Стефан Гацев (1935-1986), ще бъде почетен и скулптора Галин Малакчиев. В плановете са и групови изложби с живописта на 60-те години, съвременно изкуство от Италия, млади художници от България и Чехия, графити артисти от България, експозиция, която ще изследва влиянието на езотерични учения върху български художниците от ХХ век.


Илюстрация Увеличаване Смаляване Даниел Ненчев е едно от познатите телевизионни

Илюстрация Увеличаване Смаляване Даниел Ненчев е едно от познатите телевизионни ...

......... книга, която прочетохте?"Поздрави от синята палатка" на Петя Кокудева. Чудесна е. И книгата, и Петя.Най-интересното място, на което сте били?Париж. Пълно е с изкуство, както никъде другаде.Мото или цитат, близък до философията ви за живота?"АЗ СМЕ". Мото и цитат от "Физика на тъгата". От Георги Господинов. И от Теодор Ушев.


И да, Миленита си прави каквото си иска: веселяшка песничка,

И да, Миленита си прави каквото си иска: веселяшка песничка, ...

......... творят. Изкуственият интелект се развива много бързо, реално по-бързо от нашия, и това не е непременно застрашително за нас. Абе, като цяло – ново време. Нов свят. Будя се в нов свят. Нещо за финал, което би искала да ни споделиш? Има любов. До скоро!   Интервю на Милен Антиохов


Илюстрация Увеличаване [Plovdiv Jazz Fest] Смаляване Стейси Кент е от

Илюстрация Увеличаване [Plovdiv Jazz Fest] Смаляване Стейси Кент е от ...

......... се познаваме, без това да е така всъщност. Винаги ми се иска да знам повече за хората, които идват, затова и съм отворена към срещи и разкази."На 28 декември Стейси Кент ще излезе заедно с оркестъра на опера "Пловдив" и с диригента Рикардо Карейро. Билетите са в мрежата на Eventim.