Четирима души са пострадали при пожар в кравеферма в с.

Четирима души са пострадали при пожар в кравеферма в с. ...

......... покривна конструкция, битови дълготрайни активи и промишлено оборудване, дограма. Пожарът е угасен от 2 екипа - от РСПБЗН Бобов дол и Кюстендил, съобщават от полицията, цитирана от БГНЕС. По първоначални данни пожарът е причинен от неправилно ползване на отоплителни уреди. По случая е започнато досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.


Обади ми се зам.-главния прокурор да се явя в прокуратурата

Обади ми се зам.-главния прокурор да се явя в прокуратурата ...

......... 24 часа. Подновеното изгаряне на отпадъци предизвика сериозно недоволство сред местното население. Преди два месеца за кратко беше задържан изпълнителния директор на ТЕЦ-а инж. Емил Христов, на който бе наложена мярка за неотклонение "парична гаранция" от 30 хиляди лева. Още: "НА ЖИВО: Последна информация и всичко за коронавируса, 30 март"


ТЕЦ

ТЕЦ "Бобов дол" отново ще гори отпадъци, след като забраната ...

......... гаранция“ от 30 хиляди лева.Подновеното разрешение ТЕЦ "Бобов дол"отново да изгаря отпадък предизвиква тревоги и недоволство сред жителите на района, каза кметът на Големо село Васил Васев: "Централата вече работи и два автомобила, доколкото знам, са пристигнали със софийски боклук. Нещо се случва пак, което не е редно", коментира кметът.


Петзвездният хотел

Петзвездният хотел "Стримон` в Кюстендил предоставя безплатно настаняване и хранане ...

......... и жена от ломското село Василовци. Сред техните роднини има заразени двуцифрен брой хора. Дъщерята на двамата се връща в края на февруари от Италия и след това целият род се събира да празнува рожден ден, над 20 души. "НА ЖИВО: Последна информация и всичко за коронавируса, 15 март"  


За две-три седмици коронавирусът може да се пресече, ако се

За две-три седмици коронавирусът може да се пресече, ако се ...

......... затворени спортните и културните комплекси. Автобусите от градския транспорт на всеки час се дезинфекцират, автогарата, поликлиниките, сградите на общината, данъчните служби – навсякъде, се дезинфекцира, където е предписано. „Бог да ни пази, но и ние трябва да направим всичко необходимо“, подчерта кметът. ОЩЕ: Ето противоепидемичните мерки, които здравното министерство обяви


Специализиран екип от военно формирование 56040 – Благоевград беше задействан

Специализиран екип от военно формирование 56040 – Благоевград беше задействан ...

......... в района на приют за бездомни кучета в селото. Министерство на отбраната При огледа е установено, че това са две учебни противотанкови мини.Военнослужещите транспортираха и унищожиха боеприпасите при спазване на всички мерки за безопасност. Действията на специализирания екип по обезвреждане на учебните противотанкови мини бяха ръководени от капитан Борислав Войнов.



Община Дупница започва още днес ремонт на покрива на кухнята-майка

Община Дупница започва още днес ремонт на покрива на кухнята-майка ...

......... На този етап няма причина работата на кухнята-майка да спира работа, столовата към училището утре ще си работи, днес няма ученици, тъй като децата са в междусрочна ваканция. Силният вятър е повредил и светофара при ГУМ-Дупница, там също е започната работа по отстраняване на проблема. Няма сигнали за други щети.


Нова, извънредна проверка ще бъде направена на хвърлените отпадъци под

Нова, извънредна проверка ще бъде направена на хвърлените отпадъци под ...

......... бъде връчено предписание на Илиев. При случая с пожара, на Илиев бяха повдигнати две обвинения - за груба небрежност и престъпление към околната среда. Тогава прокуратурата каза следното: "В терена точно под моста има складирани отпадъци. Даден е срок до 31 юли да бъдат отстранени. Пожарът възниква на 13 август."


Четирима притежатели на наркотични вещества са задържали криминалисти от Кюстендил,

Четирима притежатели на наркотични вещества са задържали криминалисти от Кюстендил, ...

......... младеж за притежание на наркотично вещество, при извършения обиск от него са иззети опаковка канабис и ръчно свита цигара - канабис. МВР Проверката е извършена на ул. „П. Евтимий“ в града. Видът на наркотика е установен с полеви наркотест. Бързо полицейско производство е започнато по случая, уведомен е дежурен прокурор.


Стоки на защитени търговски марки, прeдлагани за продажба без знанието

Стоки на защитени търговски марки, прeдлагани за продажба без знанието ...

......... правопритежателите на марките. Артикулите - общо 1073, са иззети. След предаване на материалите по случая в Районна прокуратура-Дупница, са образувани три досъдебни производства по чл. 172 от НК и работата по документирането им продължава под ръководството на наблюдаващ прокурор, като протоколите са внесени и одобрени от Районния съд в Дупница.


Извънредни проверки на ТЕЦ

Извънредни проверки на ТЕЦ "Бобов дол" са извършени от РИОСВ ...

......... са шредерните инсталации, използвани при раздробяване на отпадъци. Принудителната административна мярка е наложена с цел опазването на околната среда, живота и здравето на хората и предотвратяване и преустановяване извършването на административни нарушения от Закона за опазване на околната среда, както и на други административни нарушения в областта на екологичното законодателство.



Районният съд в Дупница е потвърдил глоба в размер на

Районният съд в Дупница е потвърдил глоба в размер на ...

......... което е наложена санкцията. Според съдебния състав, нарушението се отнася до забраната за съхранение на отпадъци на неразрешени за това места. Съдът не е изменил размера на наложената санкция.-->Решението на Районния съд може да се обжалва пред Кюстендилски административен съд, където вече е постъпила жалба срещу него, допълниха от съда.


Грипна епидемия е обявена на територията на общините Дупница и

Грипна епидемия е обявена на територията на общините Дупница и ...

......... РЗИ-Кюстендил д-р Златко Величков нарежда незабавно изпълнение на профилактичните и противоепидемични мерки. Грипната епидемия е обявена от 21 януари до 27 януари, включително. Заболеваемостта е 242 на 10 000 души за община Дупница, 263 на 10 000 души за община Сапарева баня. Най-податливи са децата в предучилищна и училищна възраст.


64-годишен мъж е задържан като основен заподозрян за убийството на

64-годишен мъж е задържан като основен заподозрян за убийството на ...

......... БГНЕС. При първоначалния оглед са установени следи от насилие, а от жилището са иззети множество веществени доказателства. Работата по започналото досъдебно производство продължава под прякото ръководство на дежурен прокурор от Окръжната прокуратура в Кюстендил, уточняват от полицията в областния град. През миналата година в Кюстендил са станали 4 умишлени убийства.


64-годишен мъж е задържан като основен заподозрян за убийството на

64-годишен мъж е задържан като основен заподозрян за убийството на ...

......... БГНЕС. При първоначалния оглед са установени следи от насилие, а от жилището са иззети множество веществени доказателства. Работата по започналото досъдебно производство продължава под прякото ръководство на дежурен прокурор от Окръжната прокуратура в Кюстендил, уточняват от полицията в областния град. През миналата година в Кюстендил са станали 4 умишлени убийства.


Имаме както действащо Комплексно разрешително, така и разрешение за изгаряне

Имаме както действащо Комплексно разрешително, така и разрешение за изгаряне ...

......... за пробно изгаряне на отпадъци, подписано от заместник-министър, разрешение за внос на отпадъци,  подписано и издадено от заместник-министър и директор Дирекция „УООП” в МОСВ, разрешение за изгаряне на отпадъци на „ТЕЦ-Бобов дол”, подписано от директор на РИОСВ-Перник, решение за издаване на Комплексно разрешително, издадено от Изпълнителна агенция по околна среда.



„ТЕЦ – Бобов дол“ ЕАД има както действащо комплексно разрешително,

„ТЕЦ – Бобов дол“ ЕАД има както действащо комплексно разрешително, ...

......... на отпадъци, получател „ТЕЦ – Бобов дол“ ЕАД, подписано и издадено от заместник-министър и директор Дирекция „УООП“ (МОСВ); - подписано разрешение за изгаряне на отпадъци на „ТЕЦ – Бобов дол“ ЕАД, подписано от директор на РИОСВ – Перник; - решение за издаване на Комплексно разрешително, издадено от Изпълнителна агенция по околна среда.


В ТЕЦ „Бобов дол“ са изгорили отпадъци без разрешително. Това

В ТЕЦ „Бобов дол“ са изгорили отпадъци без разрешително. Това ...

......... животински и растителни видове. В хода на разследването е бил извършен оглед на местопроизшествие, иззети са множество веществени доказателства, разпитани са свидетели, изискани са писмени документи за осъществяване на дейността. Понастоящем на място три мобилни лаборатории извършват необходимите изследвания. Разследването продължава. Повече по темата с отпадъците вижте в тези материали.


Прокуратурата в Дупница разследва ТЕЦ

Прокуратурата в Дупница разследва ТЕЦ "Бобов дол" за престъпление против ...

......... комплексно разрешително от РИОСВ. Такива действия биха могли да доведат до евентуално замърсяване на околната среда и да създадат опасност за здравето на хора, животински и растителни видове.БГНЕС--> В момента на място три мобилни лаборатории извършват необходимите изследвания. По случая са разпитани свидетели и са изискани съответните документи. Разследването продължава.


Бум на хепатит А в Бобов дол. По официални данни

Бум на хепатит А в Бобов дол. По официални данни ...

......... Елза Величкова. „За съжаление аз мога да дам максимум три дни ваканция на децата. Ако трябва, институциите да се задействат и децата да се разпуснат за по-дълго, за да не се разпространява заразата”, каза още Величкова. Тя успокои, че за щастие в детските градини няма регистрирани случаи на хепатит.  


Ще бъде ли обявена епидемия от хепатит А в Бобов

Ще бъде ли обявена епидемия от хепатит А в Бобов ...

......... да даде повече от 3 дни принудителна ваканция. В едно от училищата има 12 случая, добави Величкова пред Нова телевизия, но не каза кое е то. Според РЗИ има вариант да се действа с ваксини, но Величкова предупреди, че като цяло общественото мнение е против тези ваксини – заради страх.


Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) насочи за унищожаване

Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) насочи за унищожаване ...

......... на произход, където е бил добит медът - задължително изискване на чл.5 от Наредбата за изискванията към пчелен мед, предназначен за консумация от човека.-->На територията на цялата страна са проверени общо 736 търговски обекта, от тях 529 за търговия на дребно, 67 – на едро, 140 обекта за обществено хранене.


В стачна готовност се обявиха жителите на най-голямото село в

В стачна готовност се обявиха жителите на най-голямото село в ...

......... страна, се правят проверки и се установяват площадки за депониране на внесени от чужбина отпадъци. Припомняме, че преди около месец от инициативния комитет срещу бизнес идеята, по време на общо събрание, бе гласувано и изпратено писмо до всички инстанции това да не допусне. Резултат все още няма отникъде, казват хората.


Данък сгради и такса смет в Дупница се увеличават от

Данък сгради и такса смет в Дупница се увеличават от ...

......... кара отпадъците си на депото в Костинброд, се увеличават. Поскъпването за селата е само с 4 лева, а в града - с 20 лева на година. Съветниците не се повлияха от снощната демонстрация на около 50 дупничани, които излязоха край коледната елха на площада да протестират против вдигането на данъците.


В Дупница протестират срещу предложеното от общината увеличение на местните

В Дупница протестират срещу предложеното от общината увеличение на местните ...

......... говорил за увеличаване на данъците. Сесията на местния парламент ще се състои утре, а според общинското ръководство данъците трябва да се повишат, защото са на едни и същи нива от години насам и защото само по този начин общината може да си позволи да инвестира повече в отделните сектори.   


Бобов дол се вдигна на протест срещу тежките камиони, извозващи

Бобов дол се вдигна на протест срещу тежките камиони, извозващи ...

......... и от съда”, обясни кметът Величкова. „Протестираме срещу горенето на отпадъци в ТЕЦ-а и срещу тежките камиони, които рушат пътища, къщите и поминъка на хората”, каза Сашо Александров, кмет на Мало село. Протестиращите бяха категорични, че днес протестът е мирен, но ако не ги чуят - започват по друг начин.


Откриха наркотици в затвора в Бобов дол и в затворническото

Откриха наркотици в затвора в Бобов дол и в затворническото ...

......... изтърпяващи присъди две топчета хероин и 12 хапчета - дизайнерска дрога.  Досъдебно производство е започнато в полицията в Дупница за притежание на амфетамин. Сигналът е подаден в полицията от служители на Затворническото общежитие в с. Самораново. Видът на наркотика е установен с полеви наркотест, иззетото наркотично вещество е 7 грама.


Кюстендил. Разделното събиране на отпадъците в Кюстендил се извършва от

Кюстендил. Разделното събиране на отпадъците в Кюстендил се извършва от ...

......... по-важно, че ще спестим много средства от сметосъбирането и сметоизвозването”, каза Петър Паунов. В рамките на заседанието на Общински съвет бяха гласувани внесените докладни записки, касаещи попълване съставите на постоянни комисии към Общински съвет, както и на комисии, съвети и сдружения, в които има представители на Общинския съвет. Венцеслав ИЛЧЕВ


Товарен автомобил, пътуващ в посока София, се е преобърнал на

Товарен автомобил, пътуващ в посока София, се е преобърнал на ...

......... е отрицателен.БГНЕС Местопроизшествието се обслужва. Временно е затворено движението по Главен път Е 79, в района на село Усойка, за да бъде отстранен катастрофиралия товарен автомобил.-->БГНЕСДвижението ще бъде възстановено след около час - към 15:40 часа. БГНЕС"Препоръчваме пътуващите да ползват алтернативния маршрут по АМ „Струма, информират от ОД на МВР Кюстендил“.


Кюстендил. 58-годишна жена е починала при пожар в къща в

Кюстендил. 58-годишна жена е починала при пожар в къща в ...

......... - Дупница следи от насилие не са установени, по случая е започнато досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор. Вчера при пожар в къща в Кюстендил е пострадал 85-годишният собственик. Той е закаран за лечение в столична болница. Пожарът е причинен от късо съединение. Изгорели са електрическо одеяло, легло и телевизор.


Драстично високи са цените на свинското месо на пазара в

Драстично високи са цените на свинското месо на пазара в ...

......... прасета, които ще бъдат заклани от стопаните им в 7-дневен срок, още повече, че и сезонът за свинекол вече е настъпил, бе казано на последното извънредно заседание на областната епизоотична комисия, свикана от областния управител Виктор Янев. Поскъпването на свинското се очакваше, ето с колко предвиждаха да се вдигне цената.


Кюстендил. Кампанията „Посланията на есенния лист” се проведе в Кюстендил,

Кюстендил. Кампанията „Посланията на есенния лист” се проведе в Кюстендил, ...

......... подчерта, че до края на Акция „Зима” ще бъде засилен контролът по отношение техническата изправност на моторните превозни средства, поведението на водачите спрямо пешеходците, както и на поведението на пешеходците. Той призова водачите да не подценяват пътните условия, да не предприемат рисковани изпреварвания и стриктно да спазват ограниченията. Венцеслав ИЛЧЕВ


Кюстендил. Инспекцията по труда разследва инцидент, при който е загинал

Кюстендил. Инспекцията по труда разследва инцидент, при който е загинал ...

......... при отстраняване на авария по водопровода в населеното място. Мъжът е бил затрупан от земна маса в направени изкоп, който е бил около два метра дълбок. Трудовите инспектори са били на място. В момента се извършва проверка на трудовата злополука. Проверяват се инструктажите, мерките за безопасност и други. Венцеслав ИЛЧЕВ


59-годишен мъж загина, затрупан в изкоп при отстраняване на авария

59-годишен мъж загина, затрупан в изкоп при отстраняване на авария ...

......... ЦСМП-Бобошево само констатирали смъртта му.БГНЕС Вероятна причина за свличането на изкопа е, че течът на вода от спуканата тръба продължил няколко дни, което размекнал пръста под разрязания асфалт и тя се е свлякла в неукрепения изкоп. БГНЕС Местопроизшествието е посетено от следователи от Дупница и Инспекцията по труда в Кюстендил


Кюстендил. Обвинената в убийство на 62-годишен мъж в село Мламолово

Кюстендил. Обвинената в убийство на 62-годишен мъж в село Мламолово ...

......... „Фокус” припомня, че на 9 ноември 2019 г. в с. Мламолово, община Бобов дол, в частен имот е открито тяло на мъж. 62-годишният мъж e починал в резултат на пробождане с кухненски нож в областта на гърдите. В хода на разследването е била задържана жена от град Дупница. Венцеслав ИЛЧЕВ


Кюстендил. Окръжен съд – Кюстендил постанови „Задържане под стража” за

Кюстендил. Окръжен съд – Кюстендил постанови „Задържане под стража” за ...

......... 10 ноември 2019 г., в кв. „Герена“ на гр. Кюстендил. Обвиняемият бил в конфликтни отношения с лицето с инициали Х.С. (на 45 години), свързани с лични причини. Първоначално Х.С. възпроизвел изстрел с газов пистолет, а от своя страна обвиняемият му нанесъл удар с нож, който се оказал смъртоносен. Венцеслав ИЛЧЕВ


Кюстендил. Доброволци на БЧК ще раздават донорски карти в Кюстендил

Кюстендил. Доброволци на БЧК ще раздават донорски карти в Кюстендил ...

......... юридическа стойност и последното решение взимат близките, но е информативна за желанието на всеки неин притежател. Кампанията започна на 5 ноември 2019 г. и ще продължи един месец - до 5 декември. Целта ѝ е да се повиши осведомеността на обществото относно същността и значението на органното донорство. Венцеслав ИЛЧЕВ


 Апаратура за недоносени бебета дари софийската писателката Десислава Николова, на

 Апаратура за недоносени бебета дари софийската писателката Десислава Николова, на ...

......... се използва, когато едно дете е недоносено, то има нужда от значителен топлинен комфорт и да бъде мониторирано, да му се проследяват основните жизнени показатели", заяви д-р Ризова от  неонатологично отделение към МБАЛ "Д-р Никола Василиев". Според нейни данни около 10 % от децата, които се раждат са с тегло под 2,5 кг.


Кюстендил. Изложбата „Стари снимки от Кюстендил” представя част от кореновата

Кюстендил. Изложбата „Стари снимки от Кюстендил” представя част от кореновата ...

......... когато хората помислят и преценят те какво са дали на този град, а не градът на тях. Почетният гражданин на Кюстендил дари на училищата и детските градини своята книга „Небесни закрилници на дома”, а от името на Община Кюстендил беше дарена книгата на автора – „Приказка за Кюстендил”. Венцеслав ИЛЧЕВ


Кюстендил. Кметът на Кюстендил Петър Паунов и общинските съветници положиха

Кюстендил. Кметът на Кюстендил Петър Паунов и общинските съветници положиха ...

......... от идеи, възгледи, професионализъм и идентичност, си заслужава да се обедините към общата цел, а именно благоденствието на хората”, каза Виктор Янев. Той пожела един успешен мандат, а след четири години да бъдат видими плодовете на безкористния, неуморим и всеотдаен труд, за благото на гражданите на община Кюстендил. Венцеслав ИЛЧЕВ


Продължава ремонтът на моста на Автомагистрала

Продължава ремонтът на моста на Автомагистрала "Струма" край Дупница, увреден ...

......... са засегнати 13 колони, от които 5 сериозно, няколко стоманобетонни греди, отводнители и лагерът на моста, който обира амплитудите при разширяване и свиване. БГНЕС-->БГНЕС Констатацията на експертите след пожара бе, че части от моста и двете платна са силно засегнати, поради което платното за Благоевград е затворено вече трети месец.


Кюстендил. Новоизбраните общински съвети в Бобов дол и в Бобошево

Кюстендил. Новоизбраните общински съвети в Бобов дол и в Бобошево ...

......... ще започне от 11.00 часа, а от 14.00 часа е заседанието на общинските съветници в Бобошево. По време на първото заседание ще бъде положена клетва от новоизбраните кметове на общини, общински съветници и кметове на кметства. На същото заседание ще бъде избран и председател на новоизбрания Общински съвет. Венцеслав ИЛЧЕВ


Кюстендил. Калин Гелев от ПП ГЕРБ е с нов кметски

Кюстендил. Калин Гелев от ПП ГЕРБ е с нов кметски ...

......... гласували 1 746 души или 40,59 %. 74 души са упражнили правото си на глас, но не са подкрепили нито един от двамата кандидати. На втори тур е избран и кметът на село Сапарево. Това е Йордан Йорданов от ПП ГЕРБ. Той е събрал одобрение от 54,39 %. Венцеслав ИЛЧЕВ


Дупница. Гласувах за това Дупница да продължи пътя си, по

Дупница. Гласувах за това Дупница да продължи пътя си, по ...

......... да бъде такъв, че да бъде за доброто на града ни“, посочи инж. Чимев. Той изрази надежда избирателната активност да бъде висока и всеки един дупничанин да упражни правото си на глас. „Ние сме спазвали феърплея, надявам се и колегите да го спазват“, каза кандидатът за кмет на Община Дупница.


Осем партии и местни коалиции в Дупница заявиха категорична подкрепа

Осем партии и местни коалиции в Дупница заявиха категорична подкрепа ...

......... битката за промяна. Лично аз, както всички ние тук, не делим съгражданите си на леви и десни. Дупница няма нужда от разделение, а от обединение. И това е обединението около истинските ценности. Гласувайте в следващата неделя, за да защитим свободата и демокрацията в Дупница!”, призова кандидатът за кмет Първан Дангов.


Кюстендил. Гласувах за модерния град на успелите хора. Това каза

Кюстендил. Гласувах за модерния град на успелите хора. Това каза ...

......... и на вечността, за града на високите доходи и на модерните технологии, във всеки един от секторите. Изпълнен с млади хора, с деца, със зелените паркове. Всяко едно от населените места с прекрасна инфраструктура, подобряване на средата и много усмивки. Сърцето ни е за Кюстендил”, каза Петър Паунов. Венцеслав ИЛЧЕВ


7 дупничани през изминалия един месец се опитаха на спечелят

7 дупничани през изминалия един месец се опитаха на спечелят ...

......... С право на глас са малко над 7 000 души. Кмет на кметство в миньорската община ще избират само в две села.--> Големо село, където кандидатите са четирима и Мламолово, където жителите на селото ще избират между петима техни съселяни. Секциите в община Бобов дол 27, 3 от който подвижни.  


Във връзка с изграждането на коридор №8, се планира да

Във връзка с изграждането на коридор №8, се планира да ...

......... избегнат задръстванията и да се щадим цялостната инфраструктура – пътни настилки, тротоари и зелени площи. Предвиждат се субсидии както за таксиметровия превоз, така и вътрешно градски автобусни линии. Субсидията ще дойде от икономиите, които ще се реализират от налагащите се непрекъснати ремонти на разрушени настилки, изпочупени тротоари и увредени градинки.


Дупница. Кандидатът за кмет на Дупница от АБВ Георги Градевски

Дупница. Кандидатът за кмет на Дупница от АБВ Георги Градевски ...

......... той поздрави първата жена - полицай от Дупница Галина Димова, която е и кандидат общински съветник от листата на АБВ и подчерта, че тя е достоен човек, който има почетно отличие за доблест и заслуга, връчено лично от него през 2008 година, когато е заемал длъжността министър на вътрешните работи.


Кюстендил. Ще работим за промяна в общината, а не за

Кюстендил. Ще работим за промяна в общината, а не за ...

......... добре проблемите на Бобошево, има смелост и кураж да ги реши.“ Относно листата с кандидат-съветници Даниела Стоянова подчерта, че фокусът е върху младите, за да може бъдещето на общината да бъде в добри ръце, но се разчита и на хората с опит, за да подкрепят и дават съвети. Венцеслав ИЛЧЕВ


Кюстендил. Ръст в планинския, селския, балнео и СПА туризма -

Кюстендил. Ръст в планинския, селския, балнео и СПА туризма - ...

......... на лечебните свойства на минералната вода за лечение на стерилитет и ставни болести и очакваме това да бъде ключово, както към съвременния и спокоен живот на младите хора, така и за солиден ръст в областта на лечебния туризъм”, каза в заключение кандидатът за кмет на Кюстендил Петър Паунов. Венцеслав ИЛЧЕВ


Кюстендил. Дружеството собственик на неработещия хотел „Пауталия“ в центъра на

Кюстендил. Дружеството собственик на неработещия хотел „Пауталия“ в центъра на ...

......... да поиска възлагане на имота, като поеме неговото управление. Стартира и производство по цялостно обследване на сградата на хотел „Пауталия“, за да бъде проверена нейната конструктивна стабилност, и ако са констатира, че сградата е опасна, на собственика ще бъдат наложени санкции и ще се предприемат последяващи стъпки, съгласно българското законодателство.


Кюстендил. Започва активното изграждане на Коридор № 8. Заедно с

Кюстендил. Започва активното изграждане на Коридор № 8. Заедно с ...

......... на кмета Петър Паунов и на общинските съветници с премиера и правителството, дава своите много добри резултати. Тази екипна работа ще продължи, за да може всички населени места в Кюстендил да бъдат благоустроени, земеделските производители да получат европейска подкрепа, да се развива туризмът и балнеолечението", каза Виктор Янев. Венцеслав ИЛЧЕВ


Кюстендил. Нова производствена мощност е пусната на площадка на база

Кюстендил. Нова производствена мощност е пусната на площадка на база ...

......... по откриването участваха Валентин Йовев - заместник-министър на на регионалното развитие, Борис Редански - управител на дружеството, Светослав Василев - в.и.д. кмет на Община Кюстендил, Виктор Янев - областен управител на Кюстендил, Кирил Калфин, народен представител от ПП ГЕРБ и Красимир Велчев - заместник-председател на парламентарната група на ПП ГЕРБ.


Кюстендил. Започна разпределението на бюлетините за деветте общини в област

Кюстендил. Започна разпределението на бюлетините за деветте общини в област ...

......... получихме бюлетините. Те бяха поставени в това помещение, което беше запечатано. Днес се раздават бюлетините на общинските избирателни комисии по места”, каза Виктор Янев. По думите му до края на деня бюлетините трябва да бъдат доставени по места, те ще продължат да се охраняват от служители на МВР. Венцеслав ИЛЧЕВ


Кюстендил. Категорично се противопоставяме на опитите за внушение за наличие

Кюстендил. Категорично се противопоставяме на опитите за внушение за наличие ...

......... ниска цена за саниране в цялата страна, няма оспорени процедури, няма забавени срокове, няма сигнали за лошо качество. Именно това е основанието ни Кюстендил да настоява пред националното правителство програмата да бъде продължена. За да защитим интересите на хилядите кюстендилски домакинства, няма да позволим тиражирането на лъжи и злонамерени спекулации.


Кюстендил. Библиотечната общност отбелязва 150 години библиотечно дело в Кюстендил,

Кюстендил. Библиотечната общност отбелязва 150 години библиотечно дело в Кюстендил, ...

......... с името „Памет за миналото – послание към бъдещето”. Таблата са свързани с поглед към историята, първите библиотекари, приносът към опазване на книжовното и документално наследство, дарителството, патронът на библиотеката и отделите на културния институт. Представят се издателската дейност, партньорите и приятелите, както и библиотеката и модерните технологии. Венцеслав ИЛЧЕВ


Кюстендил. Окръжният съд в Кюстендил отложи делото за конфискуване на

Кюстендил. Окръжният съд в Кюстендил отложи делото за конфискуване на ...

......... едно от вещите лица, които изготвят съдебно-икономическата експертиза по делото. Поради това съдия Татяна Костадинова отложи и насрочи за 2 декември делото, което Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество (КПКОНПИ) води срещу Ангел Христов и Пламен Галев за отнемане на престъпно придобито имущество. Венцеслав ИЛЧЕВ


Вокалът на

Вокалът на "Юрая Хийп" Джон Лоутън, група Б.Т.Р., Ивайло Гюров ...

......... "Биело Дугме", "Сребърни крила", Глен Хюз, победителката в Евровизия Руслана, Ина, Хари Мата Хари, Андреа Баника, вокалът на „Дийп Пърпъл“ и „Рейнбоу“ Джо Лин Търнър и още много изпълнители и състави от страната и чужбина. Заедно с тях на една сцена се изявяват и талантливи групи и изпълнители от Кюстендил.


Служители на ДАНС влязоха в община Кочериново. Проверката била свързана

Служители на ДАНС влязоха в община Кочериново. Проверката била свързана ...

......... през месец май, че новорегистрираните по настоящ адрес от началото на 2019 г. до 25 април са 674 души. През месец юни е била извършена проверка на адресните регистрации в Кресна от междуведомствена комисия и в протокола не е регистрирано нито едно нарушение, заяви вр.и.д. кмет на Кресна Петър Петров.


Кюстендил. Джон Лоутън и БТР пеят за Петър Паунов и

Кюстендил. Джон Лоутън и БТР пеят за Петър Паунов и ...

......... 122.Адела Руменова Димитрова 123.Радослав Димитров Джонев 124.Георги Емилов Бакалски 125.Маргарита Исталиянова Вангелова 126.Владислав Руменов Паунов 127.Реонита Иванова Йорданова 128.Валери Миланов Йовев 129.Доц. д-р Бойко Костадинов Соколовски 130.Росен Асенов Димитров 131.Йордан Иванов Ангелков 132.Йордан Георгиев Петров 133.Петър Николов Петров 134.Петя Иванова Христова 135.Милен Благовестов Порожанов 136.Луиза Огнянова Базовичка 137.Камелия Уралова Асенова


Кюстендил. При засилена охрана пристигнаха бюлетините за местния вот в

Кюстендил. При засилена охрана пристигнаха бюлетините за местния вот в ...

......... това ще се направи график за получаване от страна на общините, където също ще бъдат съхранявани в обособени помещения. След това всяка община ще ги разпределя по съответните секции. Конкретно за община Кюстендил ОИК ще ги раздава в събота от 13.00 ч. до 17.30 часа”, каза Венцислав Механджийски. Венцеслав ИЛЧЕВ


Кюстендил. Антични подови мозайки ще изработват деца от Кюстендил. Това

Кюстендил. Антични подови мозайки ще изработват деца от Кюстендил. Това ...

......... особености на региона, едни от които са античните подови мозайки на Пауталия“, каза Мирослава Таскова. По думите й с разнообразието си от цветове и форми мозайките отразяват специфичните за града белези, съществуващи от хилядолетия – лековитите минерални извори и плодородието. Заниманията включват изработване на мозайки върху глинена основа. Венцеслав ИЛЧЕВ


Кюстендил. Приоритети в нашата програма имат една обща цел: модерна

Кюстендил. Приоритети в нашата програма имат една обща цел: модерна ...

......... първият, и Кюстендил като безупречна община да получи финансирането поне на вписаните вече 100 от сдруженията, които са предложени за саниране”, каза Петър Паунов. Местна коалиция "ГЕРБ, СДС, ВМРО-Българско национално движение, Движение България на гражданите, Земеделски народен съюз, Обединени земеделци": Официален сайт на коалицията: https://www.koaliciakustendil.com/ Фейсбук страница на коалицията: https://www.facebook.com/%D0%9A%D0%BE%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D1%86%D0%B8%D1%8F-%D0%9A%D1%8E%D1%81%D1%82%D0%B5%D0%BD%D0%B4%D0%B8%D0%BB-2019-1619921148255767/


Кюстендил. Почетните консули на България в чужбина са посетили Рилския

Кюстендил. Почетните консули на България в чужбина са посетили Рилския ...

......... отново област Кюстендил и да се запознаят отблизо с красивата природа, забележителности и единствени по рода си за страната празници – на плодородието, на черешата, на пролетта и Панагия – въздигане на хляба. „Искам да ви уверя, че тук винаги ще бъдете посрещани топло и сърдечно“, каза в завършек Янев.


Петър Паунов възражда десетилетната слава на местните минерални извори с

Петър Паунов възражда десетилетната слава на местните минерални извори с ...

......... новородено дете в семейство на образовани родители. Минималното изискване за получаване на подкрепата е средно образование, с по-високия образователен ценз се увеличава и размерът на средствата. Така, едновременно с подкрепата, която ще бъде оказана на всички, които създават и отглеждат децата си в Кюстендил, това е стимул и за образование.


Кюстендил. Петър Паунов възражда десетилетната слава на местните минерални извори

Кюстендил. Петър Паунов възражда десетилетната слава на местните минерални извори ...

......... в семейство на образовани родители. Минималното изискване за получаване на подкрепата е средно образование, с по-високия образователен ценз се увеличава и размерът на средствата. Така, едновременно с подкрепата, която ще бъде оказана на всички, които създават и отглеждат децата си в Кюстендил, това е стимул и за образование. Венцеслав ИЛЧЕВ


Кюстендил. Хилядолетната история на Кюстендил провокира писател от Русе да

Кюстендил. Хилядолетната история на Кюстендил провокира писател от Русе да ...

......... на корупцията в най-различни нива, хора, взели се за голямата работа. Когато говоря за сатирата, хората избягват да ми задават въпроси. Тя е политическа и затова съм имал проблеми на други места при представянето”, каза Пламен Петков. Третият жанр във втората книга е поезията, където също има сатира. Венцеслав ИЛЧЕВ


Кюстендил. Земеделският съюз „Александър Стамболийски“ безрезервно подкрепя кандидата за кмет

Кюстендил. Земеделският съюз „Александър Стамболийски“ безрезервно подкрепя кандидата за кмет ...

......... за развитието на IT сектора в региона. На срещата беше обсъдена и ключовата тема за доизграждането на Коридор №8 и отварянето на пътя към Западните Балкани и обособяването на нова индустриална зона в землището на село Вратца, благоустрояване на крайните квартали и всяко едно от малките населени места. Венцеслав ИЛЧЕВ


Кюстендил. В дупнишкото село Бистрица е открита нова яслена група.

Кюстендил. В дупнишкото село Бистрица е открита нова яслена група. ...

......... на една година това е втората група, откривана в селото. Към настоящия момент децата са 80. Освен деца от село Бистрица има и значителен брой деца от град Дупница. Според директора на детското заведение родителите предпочитат чистия въздух и създадените отлични условия за отглеждане и възпитание на децата. Венцеслав ИЛЧЕВ