Прекратена е обществената поръчка за изборза „екултивация на общинското депо

Прекратена е обществената поръчка за изборза „екултивация на общинското депо ...

......... оплакват, че постоянно е задимено. РИОСВ наложи глоби на Общината и за неправилна експлоатация - на сметището има претоварена площадка, която все още се използва. Според проекта за рекултивация, след всички дейности районът ще бъде затревен, ще бъдат засадени 17 322 дървесно-храстова растителност, а мястото ще се превърне в гора.


Една четвърт от 150-метровата подпорна стена на двете срутища по

Една четвърт от 150-метровата подпорна стена на двете срутища по ...

......... е със срок 5 месеца. Второто срутище едновременно с полагане основите на стената, се и обрушва. В началото обаче виси опасна скала от поне 2 куб. м.  Проектът предвижда изграждане на 150-метрова укрепителна джоб-стена, която да поеме натоварването на част от срутищното тяло. Тя ще бъде подсилена с микропилоти и анкери. 


Резултатите от тестовете за COVID-19 на кмета на Кюстендил -

Резултатите от тестовете за COVID-19 на кмета на Кюстендил - ...

......... си ритъм. Кметът на Кюстендил Петър Паунов се беше самоизолирал, заради положителен тест за коронавирус на баща му. Поради тази причина той не присъства на последното заседание на ОбС в четвъртък. Паунов беше под карантина до днес, когато са излезли резултатите от теста. Тествано е било и цялото му семейство.


Предстои откриването на 14-тия международен фолклорен конкурс

Предстои откриването на 14-тия международен фолклорен конкурс "Пауталия", който ще ...

......... Министерството на културата. Тази година в конкурса ще участват само индивидуални изпълнители по народно пеене в три възрастови групи - до 7-ми клас, до 11-ти клас, и до 30 години. Участници от чужбина няма да има. Организаторите са се подготвили музикалното събитие да протече при спазване на всички епидемиологични изисквания.


МВР разпространи снимки на ранените полицаи при отпора на двама

МВР разпространи снимки на ранените полицаи при отпора на двама ...

......... за 24 часа. По случая са образувани две досъдебни производства - за притежание и разпространение на високорискови наркотични вещества, под наблюдението на Окръжна прокуратура, и за нападение и нанасяне на телесна повреда на полицейски орган по време на изпълнение на служебните му задължения, под наблюдението на Районна прокуратура-Кюстендил. МВР, пресцентър


Роми нападнаха полицаи с ножове, брадви и метални прътове в

Роми нападнаха полицаи с ножове, брадви и метални прътове в ...

......... са задържани с полицейска заповед за 24 часа. Те са известни на полицията като извършители на противозаконни деяния, съобщиха от пресцентъра на ОД МВР. На служителите е оказана медицинска помощ в кюстендилската болница. За случая е уведомен дежурен прокурор. Работата по случая продължава Районното управление на полицията в Кюстендил.  Полицията в Дупница е открила вчера в близост до жк

Полицията в Дупница е открила вчера в близост до жк ...

......... в близост до жк "Бистрица" трупа на 59-годишен жител на града, съобщиха от МВР-Кюстендил. При извършения оглед на мястото от дежурна полицейска група следи от насилие не са установени. Трупът е закаран за аутопсия в кюстендилската болница, започнато е досъдебно производство в РУ Дупница по случая. Уведомен е дежурен прокурор.


Окръжният съд в Кюстендил наложи наказание от 5 години лишаване

Окръжният съд в Кюстендил наложи наказание от 5 години лишаване ...

......... се е гледало по реда на съкратеното съдебно следствие, без да се разпитват свидетелите и вещите лица и наложеното наказание се намалява с 1/3. Съдът е определил пет години лишаване от свобода, при първоначален "строг" режим. Присъдата може да се обжалва или протестира пред Софийски апелативен съд в 15-дневен срок.


Общо 346 безработни от област Кюстендил ще преминат през обучителни

Общо 346 безработни от област Кюстендил ще преминат през обучителни ...

......... места, обявени на първичния пазар на труда. В началото на месец юни безработните в областта са 6102 / 10,7 процента. Увеличението на безработните спрямо предишния месец е със 171 човека. С посредничеството на двете бюра по труда на територията на област Кюстендил, за месец са започнали работа 496 регистрирани безработни.


Община Дупница възстановява отново дезинфекцията на натоварените улици в града,

Община Дупница възстановява отново дезинфекцията на натоварените улици в града, ...

......... местата за отдих, районите, където се струпват най-много хора. Възстановяването на тези дейности е заради увеличения брой на носителите на коронаврус в страната. "Досега дезинфектирахме регулярно вътре в сградите, но след обезпокоителните данни от последните дни, решихме, че трябва да възстановим дезинфекцията и по улиците", каза заместник-кметът Крум Милев.  


След като премиерът Бойко Борисов призова незабавно да спрат багерите

След като премиерът Бойко Борисов призова незабавно да спрат багерите ...

......... парк "Рила" e указано да преустанови всички дейности в изпълнение на проекта до приключване на проверките на място. Снимка на багер до Седемте рилски езера във Facebook разбуни духовете на природозащитниците. От парка обясниха, че няма да се строи нищо, багерът е нужен за оформяне на пътеките, където ръчният труд не успява.Със седмица ще бъде удължена карантината, наложена на ромския квартал

Със седмица ще бъде удължена карантината, наложена на ромския квартал ...

......... труда" са дали положителни проби за коронавирусна инфекция, но и двамата са в добро общо състояние и не са настанени в болници. На среща са присъствали областният управител Виктор Янев и главният държавен здравен инспектор доц. д.-р Ангел Кунчев. Още: "НА ЖИВО: Последна информация и всичко за коронавируса, 30 юни"


Над 100 са случите на коронавирус в ромския квартал „Изток”

Над 100 са случите на коронавирус в ромския квартал „Изток” ...

......... ситуацията навежда на мисълта, че заразата идва от „Изток”. Припомняме, че от квартала се излиза само с бележка от работодател –за да работят. А Янев каза и, че в Кюстендил вече има и „фирмени огнища”. Още: "Хем втори рекорд по случаи на коронавирус за ден в България, хем по-ниска заразяемост"


Безотговорност цари сред сезонните работници от други градове. Опитват се

Безотговорност цари сред сезонните работници от други градове. Опитват се ...

......... към работодателите. Точно в Кюстендилско обаче преди около седмица излезе потресаваща новина - какви условия има за берачите на череши в масиви до бобовдолското село Шатрово: "Стотици роми берат череши за 32 ст/кг и спят в калта под найлони" Още: "НА ЖИВО: Последна информация и всичко за коронавируса, 26 юни"


Премиерът Бойко Борисов бе на посещение в Рилския манастир. Той

Премиерът Бойко Борисов бе на посещение в Рилския манастир. Той ...

......... 1 седмица поех като ангажимент, Аврмова го направи в сила. Виждате колко техника, алпинисти, какво ужасно срутище. Сега ще има огромна бетонна стена, за да пазим пътя", обясни премиерът. "Стартирали са строителните дейности, с апинисти се свалят паднали дървета, ще се изгражда подпорна стена 150 м.", уточни министър Аврамова.  


Започват строителните работи по укрепването на срутищата в 250-метровия участък

Започват строителните работи по укрепването на срутищата в 250-метровия участък ...

......... и монтажни скоби. Ще бъде извършен и хидропосев и ще се изгради предпазен отводнителен окоп. Ремонтните дейности предвиждат възстановяване на пътната настилка, както и пълно изграждане на пътната конструкция в дестабилизирания участък. Той ще бъде с нова ограничителна система /мантинела/ и маркировка, се казва още в съобщението на Пътната агенция.59-годишен дупничанин получи ефективна присъда от 3 месеца затвор по

59-годишен дупничанин получи ефективна присъда от 3 месеца затвор по ...

......... е осъден на 4 месеца с изпитателен срок от 3 години. С постигнатото сега споразумение подсъдимият ще изтърпи наказанията „лишаване от свобода” за срок от 3 месеца, при първоначален общ режим и „лишаване от право да управлява МПС“ за срок от 10 месеца.Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.


За последните 24 часа в област Кюстендил са регистрирани най-много

За последните 24 часа в област Кюстендил са регистрирани най-много ...

......... часа. Сега се наложи да затегнем мерките поради увеличаването на случаите”, добавя Янев. Според анкетираните в квартала, блокадата не ги притеснява: „Полицията си има задължения, като по целия свят. Нещата ще се наредят. Носим маски и не се събираме на групи”, разказват жителите. Заради коронавируса: Затварят кюстендилския квартал "Изток"  


От утре до 30 юни се ограничава движението на жителите

От утре до 30 юни се ограничава движението на жителите ...

......... на череши и строителни работници. РЗИ – Кюстендил продължава да прави епидемиологичното проучване и да взима проби за изследване. Ще започне и изследване с бързи тестове, което ще е по желание на гражданите, и със съдействие на здравни медиатори. В област Кюстендил досега са потвърдени общо 104 заразени с COVID-19.


От днес до 13 юни е в ход специализирана полицейска

От днес до 13 юни е в ход специализирана полицейска ...

......... пътното превозно средство или при възникнал здравословен проблем на водача или пътниците. Санкциите, предвидени по закон, са лишаване от право да се управлява моторно превозно средство за срок от три месеца и глоба от 1000 лв., като за повторност на нарушението е предвиден двойно по-голям срок и 4000 лв. глоба.


Г-н Паунов, подготвяте се за празника на черешата. С какво

Г-н Паунов, подготвяте се за празника на черешата. С какво ...

......... Последните 3 г. дадоха много сериозен тласък на отношенията. Надявам се скоро да има резултат от подписания договор и проблемите пред тези инфраструктурни проекти да бъдат преодолени. Тогава към Кюстендил ще се насочат изключително сериозни ресурси, което значи, че наши приятели и съграждани ще могат да работя щастливи у дома.


Професионално оборудвана оранжерия за отглеждане на канабис е разкрита в

Професионално оборудвана оранжерия за отглеждане на канабис е разкрита в ...

......... на Районно управление - Дупница. По случая е образувано досъдебно производство.МВР За последните 3 месеца това е втора успешна акция на полицейските служители по противодействие на престъпленията, свързани с наркотици. В края на февруари от имот в същото село е иззета таблетираща машина и над 5 кг таблетиран наркотик. МВР


Правителството ще отпусне 600 000 лева за Рилския манастир. Това

Правителството ще отпусне 600 000 лева за Рилския манастир. Това ...

......... в списъка на ЮНЕСКО.  Финансовата криза, според игумена дядо Евлогий, е невиждана, а до дни ще бъде открита дарителска сметка, за да не се стигне до фалит. Субсидията, която манастирът трябва да получи тази година, е в размер на 597 хиляди лева. Парите са предвидени за реставрации, ремонти и поддръжка.


Къде са парите от държавната субсидия за Рилския манастир. Това

Къде са парите от държавната субсидия за Рилския манастир. Това ...

......... манастира се стремят да не съкращават от персонала. Всички възнаграждения до този момент са платени с пари, останали като резерв от миналата година. Заради липсата на държавната субсидия ще бъдат замразени редица реставрационни дейности. А чрез дарителската сметка, която ще бъде открита, в манастира се надяват да се стабилизират финансово. 


Преди седмица огромен пожар унищожи фамилна къща в Бобошево. Щетите

Преди седмица огромен пожар унищожи фамилна къща в Бобошево. Щетите ...

......... този свят, но съм грешила, защото има страшно много такива”, каза дъщерята на Славянка - Бетина Граховска. Семейството е открило дарителска сметка. В нея само за два дни са събрани 5000 лева.Всеки, който желае да помогне, може да го направи по следния начин:UNICREDIT BULBANK Титуляр: Бетина Ивайлова Граховска IBAN:BG09UNCR70001524012789 BIC:UMCRBGSF


Специализирана полицейска операция по охрана на черешовите масиви и прибирането

Специализирана полицейска операция по охрана на черешовите масиви и прибирането ...

......... с общините ще се изградят пунктове за изкупуване на продукцията. „На територията на община Кюстендил ще бъдат изградени два КПП, в специализираната операция ще участват около 100 служители на полицията, нарушенията които се допускат, са минимални“, поясни началникът на „Охранителна полиция“.БГНЕСВ Кюстендилска област площите с череши са 17 000 декара.


Голям пожар в Бобошево. Горяха три къщи, които са в

Голям пожар в Бобошево. Горяха три къщи, които са в ...

......... са в непосредствена близост една до друга. Една жена е пострадала леко. Откарана е в болница в Дупница, съобщава . Пет часа след избухването на пожара огнеборците още се опитват напълно да овладеят ситуацията.Огънят е тръгнал от пристройка на една от къщите. Точно в това време е излязъл и силен вятър.


Бракониерски фото-капан е бил открит от служители на Регионалната дирекция

Бракониерски фото-капан е бил открит от служители на Регионалната дирекция ...

......... метална конструкция, служеща за примамка на дивеч. Фото-камерата и металната примамка са иззети до изясняване на собствеността им. През месеците април и май горските инспектори са състави два акта за установяване на административно нарушение по Закона за лова и опазване на дивеча, а наложените глоби са за близо 400 лв.


Живеещите в блок 76 в град Кюстендил се заеха с

Живеещите в блок 76 в град Кюстендил се заеха с ...

......... ми разбрахме за нея, веднага я подкрепихме като домоуправители. Блокът ни винаги се е отличавал от останалите заради добрите идеи на живущите в него и заради това, че каквото и да става винаги сме единни. Доказахме го и този път в това трудно време на карантина.", добави домоуправителят Борислава Маврова.


Тежки финансови проблеми за община Кюстендил, предава. Хазната е полупразна

Тежки финансови проблеми за община Кюстендил, предава. Хазната е полупразна ...

......... и бързи услуги от страна на общинската администрация", обясни кметът на община Кюстендил Петър Паунов. Той заяви, че за момента е трябвало да бъде намерено спешно решение. "Общината има средства за още два месеца. Ако в общината не пристигнат постъпления, верроятно ще се посегне и към други звена", обясни Паунов.


Най-малката община в България - Трекляно, която е в област

Най-малката община в България - Трекляно, която е в област ...

......... община Кюстендил - с 52 460 души. След нея е община Дупница с население от 38 653 души. В останалите общини населението е следното: Бобов дол - 7 262, Сапарева баня - 6 608, Кочериново - 4 196, Бобошево - 2 579, Рила - 2 391, Невестино - 1 951.


ТЕЦ „Бобов дол“ декларира с писмо до главния прокурор Иван

ТЕЦ „Бобов дол“ декларира с писмо до главния прокурор Иван ...

......... в кратки срокове да се предприемат действия от страна на дружеството за промяна на комплексното разрешително в частта използване на горива и да премахне РДФ горивото като част от използваната горивна база, за което се е обърнал и към МОСВ и РИОСВ – Перник. Темата продължава и в тези материали.


Не сме сигурни откъде тръгна заразата с коронавирус в ТЕЦ

Не сме сигурни откъде тръгна заразата с коронавирус в ТЕЦ ...

......... работният процес да бъде променен, той е денонощен. Нямаме засегнати от оперативния персонал, само от ремонтния. Ще направим още 60 теста с РЗИ днес – от котелен цех и пътуващи по линията с ТЕЦ "Кюстендил", увери Христов. Още: "Коронавирусът не затихва истински, но вече по света почва охлабване на мерки"


Специализиран екип извърши разузнаване и унищожаване на снаряд от Първата

Специализиран екип извърши разузнаване и унищожаване на снаряд от Първата ...

......... бе от състава на Бригадно командване-Благоевград под ръководството на капитан Димитър Димитров. Военнослужещите действаха на основание отправено искане от главния секретар на МВР за обезвреждане на невзривен боеприпас, открит в частен имот в село Злогош, Община Трекляно, област Кюстендил, и по разпореждане на командира на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов.


Пандемията от коронавирус и въведените ограничения доведоха до сериозно обезлюдяване

Пандемията от коронавирус и въведените ограничения доведоха до сериозно обезлюдяване ...

......... движение на непознати хора.  И макар, че в Кременик хората силно вярват в имунитета си, все пак взимат мерки и се стараят да спазват ограниченията, наложени от Националния щаб. Въпреки че в отдалеченото селце трудно някой може да ги хване в нарушение, местните гледат да не излизат на ненужни разходки.


Фамилия Каимски от Дупница са второто семейство от кампанията на

Фамилия Каимски от Дупница са второто семейство от кампанията на ...

......... на Вася, както и на gotvi.lidl.bg. Междувременно, от Lidl напомнят, че крехките месца са най-вкусни, когато са приготвени с щипка любов и споделени със семейството вкъщи. Повече информация за кампанията „Верига от любими продукти на нашето семейство", може да следите тук! Oще много идеи за добро #Вкъществуване вижте тук!  


Мъж на около 70-годишна възраст е намерен убит в село

Мъж на около 70-годишна възраст е намерен убит в село ...

......... Мъж на около 70-годишна възраст е намерен убит в село Бараково, община Кочериново. БГНЕСБГНЕС Същият е бил при жена и по неофициално информация, извършителят на престъплението е близък родственик на жената, която е посещавана.БГНЕС Съпругът на жената е в затвора.


Четирима души са пострадали при пожар в кравеферма в с.

Четирима души са пострадали при пожар в кравеферма в с. ...

......... покривна конструкция, битови дълготрайни активи и промишлено оборудване, дограма. Пожарът е угасен от 2 екипа - от РСПБЗН Бобов дол и Кюстендил, съобщават от полицията, цитирана от БГНЕС. По първоначални данни пожарът е причинен от неправилно ползване на отоплителни уреди. По случая е започнато досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.


Обади ми се зам.-главния прокурор да се явя в прокуратурата

Обади ми се зам.-главния прокурор да се явя в прокуратурата ...

......... 24 часа. Подновеното изгаряне на отпадъци предизвика сериозно недоволство сред местното население. Преди два месеца за кратко беше задържан изпълнителния директор на ТЕЦ-а инж. Емил Христов, на който бе наложена мярка за неотклонение "парична гаранция" от 30 хиляди лева. Още: "НА ЖИВО: Последна информация и всичко за коронавируса, 30 март"


ТЕЦ

ТЕЦ "Бобов дол" отново ще гори отпадъци, след като забраната ...

......... гаранция“ от 30 хиляди лева.Подновеното разрешение ТЕЦ "Бобов дол"отново да изгаря отпадък предизвиква тревоги и недоволство сред жителите на района, каза кметът на Големо село Васил Васев: "Централата вече работи и два автомобила, доколкото знам, са пристигнали със софийски боклук. Нещо се случва пак, което не е редно", коментира кметът.


Петзвездният хотел

Петзвездният хотел "Стримон` в Кюстендил предоставя безплатно настаняване и хранане ...

......... и жена от ломското село Василовци. Сред техните роднини има заразени двуцифрен брой хора. Дъщерята на двамата се връща в края на февруари от Италия и след това целият род се събира да празнува рожден ден, над 20 души. "НА ЖИВО: Последна информация и всичко за коронавируса, 15 март"  


За две-три седмици коронавирусът може да се пресече, ако се

За две-три седмици коронавирусът може да се пресече, ако се ...

......... затворени спортните и културните комплекси. Автобусите от градския транспорт на всеки час се дезинфекцират, автогарата, поликлиниките, сградите на общината, данъчните служби – навсякъде, се дезинфекцира, където е предписано. „Бог да ни пази, но и ние трябва да направим всичко необходимо“, подчерта кметът. ОЩЕ: Ето противоепидемичните мерки, които здравното министерство обяви


Специализиран екип от военно формирование 56040 – Благоевград беше задействан

Специализиран екип от военно формирование 56040 – Благоевград беше задействан ...

......... в района на приют за бездомни кучета в селото. Министерство на отбраната При огледа е установено, че това са две учебни противотанкови мини.Военнослужещите транспортираха и унищожиха боеприпасите при спазване на всички мерки за безопасност. Действията на специализирания екип по обезвреждане на учебните противотанкови мини бяха ръководени от капитан Борислав Войнов.


Община Дупница започва още днес ремонт на покрива на кухнята-майка

Община Дупница започва още днес ремонт на покрива на кухнята-майка ...

......... На този етап няма причина работата на кухнята-майка да спира работа, столовата към училището утре ще си работи, днес няма ученици, тъй като децата са в междусрочна ваканция. Силният вятър е повредил и светофара при ГУМ-Дупница, там също е започната работа по отстраняване на проблема. Няма сигнали за други щети.


Нова, извънредна проверка ще бъде направена на хвърлените отпадъци под

Нова, извънредна проверка ще бъде направена на хвърлените отпадъци под ...

......... бъде връчено предписание на Илиев. При случая с пожара, на Илиев бяха повдигнати две обвинения - за груба небрежност и престъпление към околната среда. Тогава прокуратурата каза следното: "В терена точно под моста има складирани отпадъци. Даден е срок до 31 юли да бъдат отстранени. Пожарът възниква на 13 август."


Четирима притежатели на наркотични вещества са задържали криминалисти от Кюстендил,

Четирима притежатели на наркотични вещества са задържали криминалисти от Кюстендил, ...

......... младеж за притежание на наркотично вещество, при извършения обиск от него са иззети опаковка канабис и ръчно свита цигара - канабис. МВР Проверката е извършена на ул. „П. Евтимий“ в града. Видът на наркотика е установен с полеви наркотест. Бързо полицейско производство е започнато по случая, уведомен е дежурен прокурор.


Стоки на защитени търговски марки, прeдлагани за продажба без знанието

Стоки на защитени търговски марки, прeдлагани за продажба без знанието ...

......... правопритежателите на марките. Артикулите - общо 1073, са иззети. След предаване на материалите по случая в Районна прокуратура-Дупница, са образувани три досъдебни производства по чл. 172 от НК и работата по документирането им продължава под ръководството на наблюдаващ прокурор, като протоколите са внесени и одобрени от Районния съд в Дупница.


Извънредни проверки на ТЕЦ

Извънредни проверки на ТЕЦ "Бобов дол" са извършени от РИОСВ ...

......... са шредерните инсталации, използвани при раздробяване на отпадъци. Принудителната административна мярка е наложена с цел опазването на околната среда, живота и здравето на хората и предотвратяване и преустановяване извършването на административни нарушения от Закона за опазване на околната среда, както и на други административни нарушения в областта на екологичното законодателство.


Районният съд в Дупница е потвърдил глоба в размер на

Районният съд в Дупница е потвърдил глоба в размер на ...

......... което е наложена санкцията. Според съдебния състав, нарушението се отнася до забраната за съхранение на отпадъци на неразрешени за това места. Съдът не е изменил размера на наложената санкция.-->Решението на Районния съд може да се обжалва пред Кюстендилски административен съд, където вече е постъпила жалба срещу него, допълниха от съда.


Грипна епидемия е обявена на територията на общините Дупница и

Грипна епидемия е обявена на територията на общините Дупница и ...

......... РЗИ-Кюстендил д-р Златко Величков нарежда незабавно изпълнение на профилактичните и противоепидемични мерки. Грипната епидемия е обявена от 21 януари до 27 януари, включително. Заболеваемостта е 242 на 10 000 души за община Дупница, 263 на 10 000 души за община Сапарева баня. Най-податливи са децата в предучилищна и училищна възраст.


64-годишен мъж е задържан като основен заподозрян за убийството на

64-годишен мъж е задържан като основен заподозрян за убийството на ...

......... БГНЕС. При първоначалния оглед са установени следи от насилие, а от жилището са иззети множество веществени доказателства. Работата по започналото досъдебно производство продължава под прякото ръководство на дежурен прокурор от Окръжната прокуратура в Кюстендил, уточняват от полицията в областния град. През миналата година в Кюстендил са станали 4 умишлени убийства.


64-годишен мъж е задържан като основен заподозрян за убийството на

64-годишен мъж е задържан като основен заподозрян за убийството на ...

......... БГНЕС. При първоначалния оглед са установени следи от насилие, а от жилището са иззети множество веществени доказателства. Работата по започналото досъдебно производство продължава под прякото ръководство на дежурен прокурор от Окръжната прокуратура в Кюстендил, уточняват от полицията в областния град. През миналата година в Кюстендил са станали 4 умишлени убийства.


Имаме както действащо Комплексно разрешително, така и разрешение за изгаряне

Имаме както действащо Комплексно разрешително, така и разрешение за изгаряне ...

......... за пробно изгаряне на отпадъци, подписано от заместник-министър, разрешение за внос на отпадъци,  подписано и издадено от заместник-министър и директор Дирекция „УООП” в МОСВ, разрешение за изгаряне на отпадъци на „ТЕЦ-Бобов дол”, подписано от директор на РИОСВ-Перник, решение за издаване на Комплексно разрешително, издадено от Изпълнителна агенция по околна среда.


„ТЕЦ – Бобов дол“ ЕАД има както действащо комплексно разрешително,

„ТЕЦ – Бобов дол“ ЕАД има както действащо комплексно разрешително, ...

......... на отпадъци, получател „ТЕЦ – Бобов дол“ ЕАД, подписано и издадено от заместник-министър и директор Дирекция „УООП“ (МОСВ); - подписано разрешение за изгаряне на отпадъци на „ТЕЦ – Бобов дол“ ЕАД, подписано от директор на РИОСВ – Перник; - решение за издаване на Комплексно разрешително, издадено от Изпълнителна агенция по околна среда.


В ТЕЦ „Бобов дол“ са изгорили отпадъци без разрешително. Това

В ТЕЦ „Бобов дол“ са изгорили отпадъци без разрешително. Това ...

......... животински и растителни видове. В хода на разследването е бил извършен оглед на местопроизшествие, иззети са множество веществени доказателства, разпитани са свидетели, изискани са писмени документи за осъществяване на дейността. Понастоящем на място три мобилни лаборатории извършват необходимите изследвания. Разследването продължава. Повече по темата с отпадъците вижте в тези материали.


Прокуратурата в Дупница разследва ТЕЦ

Прокуратурата в Дупница разследва ТЕЦ "Бобов дол" за престъпление против ...

......... комплексно разрешително от РИОСВ. Такива действия биха могли да доведат до евентуално замърсяване на околната среда и да създадат опасност за здравето на хора, животински и растителни видове.БГНЕС--> В момента на място три мобилни лаборатории извършват необходимите изследвания. По случая са разпитани свидетели и са изискани съответните документи. Разследването продължава.


Бум на хепатит А в Бобов дол. По официални данни

Бум на хепатит А в Бобов дол. По официални данни ...

......... Елза Величкова. „За съжаление аз мога да дам максимум три дни ваканция на децата. Ако трябва, институциите да се задействат и децата да се разпуснат за по-дълго, за да не се разпространява заразата”, каза още Величкова. Тя успокои, че за щастие в детските градини няма регистрирани случаи на хепатит.  


Ще бъде ли обявена епидемия от хепатит А в Бобов

Ще бъде ли обявена епидемия от хепатит А в Бобов ...

......... да даде повече от 3 дни принудителна ваканция. В едно от училищата има 12 случая, добави Величкова пред Нова телевизия, но не каза кое е то. Според РЗИ има вариант да се действа с ваксини, но Величкова предупреди, че като цяло общественото мнение е против тези ваксини – заради страх.


Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) насочи за унищожаване

Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) насочи за унищожаване ...

......... на произход, където е бил добит медът - задължително изискване на чл.5 от Наредбата за изискванията към пчелен мед, предназначен за консумация от човека.-->На територията на цялата страна са проверени общо 736 търговски обекта, от тях 529 за търговия на дребно, 67 – на едро, 140 обекта за обществено хранене.


В стачна готовност се обявиха жителите на най-голямото село в

В стачна готовност се обявиха жителите на най-голямото село в ...

......... страна, се правят проверки и се установяват площадки за депониране на внесени от чужбина отпадъци. Припомняме, че преди около месец от инициативния комитет срещу бизнес идеята, по време на общо събрание, бе гласувано и изпратено писмо до всички инстанции това да не допусне. Резултат все още няма отникъде, казват хората.


Данък сгради и такса смет в Дупница се увеличават от

Данък сгради и такса смет в Дупница се увеличават от ...

......... кара отпадъците си на депото в Костинброд, се увеличават. Поскъпването за селата е само с 4 лева, а в града - с 20 лева на година. Съветниците не се повлияха от снощната демонстрация на около 50 дупничани, които излязоха край коледната елха на площада да протестират против вдигането на данъците.


В Дупница протестират срещу предложеното от общината увеличение на местните

В Дупница протестират срещу предложеното от общината увеличение на местните ...

......... говорил за увеличаване на данъците. Сесията на местния парламент ще се състои утре, а според общинското ръководство данъците трябва да се повишат, защото са на едни и същи нива от години насам и защото само по този начин общината може да си позволи да инвестира повече в отделните сектори.   


Бобов дол се вдигна на протест срещу тежките камиони, извозващи

Бобов дол се вдигна на протест срещу тежките камиони, извозващи ...

......... и от съда”, обясни кметът Величкова. „Протестираме срещу горенето на отпадъци в ТЕЦ-а и срещу тежките камиони, които рушат пътища, къщите и поминъка на хората”, каза Сашо Александров, кмет на Мало село. Протестиращите бяха категорични, че днес протестът е мирен, но ако не ги чуят - започват по друг начин.


Откриха наркотици в затвора в Бобов дол и в затворническото

Откриха наркотици в затвора в Бобов дол и в затворническото ...

......... изтърпяващи присъди две топчета хероин и 12 хапчета - дизайнерска дрога.  Досъдебно производство е започнато в полицията в Дупница за притежание на амфетамин. Сигналът е подаден в полицията от служители на Затворническото общежитие в с. Самораново. Видът на наркотика е установен с полеви наркотест, иззетото наркотично вещество е 7 грама.


Кюстендил. Разделното събиране на отпадъците в Кюстендил се извършва от

Кюстендил. Разделното събиране на отпадъците в Кюстендил се извършва от ...

......... по-важно, че ще спестим много средства от сметосъбирането и сметоизвозването”, каза Петър Паунов. В рамките на заседанието на Общински съвет бяха гласувани внесените докладни записки, касаещи попълване съставите на постоянни комисии към Общински съвет, както и на комисии, съвети и сдружения, в които има представители на Общинския съвет. Венцеслав ИЛЧЕВ


Товарен автомобил, пътуващ в посока София, се е преобърнал на

Товарен автомобил, пътуващ в посока София, се е преобърнал на ...

......... е отрицателен.БГНЕС Местопроизшествието се обслужва. Временно е затворено движението по Главен път Е 79, в района на село Усойка, за да бъде отстранен катастрофиралия товарен автомобил.-->БГНЕСДвижението ще бъде възстановено след около час - към 15:40 часа. БГНЕС"Препоръчваме пътуващите да ползват алтернативния маршрут по АМ „Струма, информират от ОД на МВР Кюстендил“.


Кюстендил. 58-годишна жена е починала при пожар в къща в

Кюстендил. 58-годишна жена е починала при пожар в къща в ...

......... - Дупница следи от насилие не са установени, по случая е започнато досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор. Вчера при пожар в къща в Кюстендил е пострадал 85-годишният собственик. Той е закаран за лечение в столична болница. Пожарът е причинен от късо съединение. Изгорели са електрическо одеяло, легло и телевизор.


Драстично високи са цените на свинското месо на пазара в

Драстично високи са цените на свинското месо на пазара в ...

......... прасета, които ще бъдат заклани от стопаните им в 7-дневен срок, още повече, че и сезонът за свинекол вече е настъпил, бе казано на последното извънредно заседание на областната епизоотична комисия, свикана от областния управител Виктор Янев. Поскъпването на свинското се очакваше, ето с колко предвиждаха да се вдигне цената.


Кюстендил. Кампанията „Посланията на есенния лист” се проведе в Кюстендил,

Кюстендил. Кампанията „Посланията на есенния лист” се проведе в Кюстендил, ...

......... подчерта, че до края на Акция „Зима” ще бъде засилен контролът по отношение техническата изправност на моторните превозни средства, поведението на водачите спрямо пешеходците, както и на поведението на пешеходците. Той призова водачите да не подценяват пътните условия, да не предприемат рисковани изпреварвания и стриктно да спазват ограниченията. Венцеслав ИЛЧЕВ


Кюстендил. Инспекцията по труда разследва инцидент, при който е загинал

Кюстендил. Инспекцията по труда разследва инцидент, при който е загинал ...

......... при отстраняване на авария по водопровода в населеното място. Мъжът е бил затрупан от земна маса в направени изкоп, който е бил около два метра дълбок. Трудовите инспектори са били на място. В момента се извършва проверка на трудовата злополука. Проверяват се инструктажите, мерките за безопасност и други. Венцеслав ИЛЧЕВ