Политически послания, придружени със рисунки на сърп и чук, изписани

Политически послания, придружени със рисунки на сърп и чук, изписани ...

......... десетки лозунги на комунистически формации там, предава кореспондентът на от региона Нахит Догу. Докато на младите българи, родени след 1990-та година, не им прави впечатление, тези, които са на възраст, си спомнят за времената, когато комунистическата символика беше на почит, отбелязва още Догу, като показва кадри, които илюстрират въпросните послания.


Политически послания, придружени със рисунки на сърп и чук, изписани

Политически послания, придружени със рисунки на сърп и чук, изписани ...

......... десетки лозунги на комунистически формации там, предава кореспондентът на от региона Нахит Догу. Докато на младите българи, родени след 1990-та година, не им прави впечатление, тези, които са на възраст, си спомнят за времената, когато комунистическата символика беше на почит, отбелязва още Догу, като показва кадри, които илюстрират въпросните послания.


Антимафиоти нанесоха удар срещу кабелните пирати. След разследване е установено

Антимафиоти нанесоха удар срещу кабелните пирати. След разследване е установено ...

......... само на правоносителите, но и на бюджета на страната.МВР През последните две години страната ни бе извадена от негативния наблюдателен списък „Специален 301“ на Департамента по търговия на САЩ като резултат от координираните съвместните действия между МВР и Прокуратурата на Република България за противодействие на този вид престъпна дейност.  


Обществена поръчка за осветяване на стадион „Арена Арда“ на стойност

Обществена поръчка за осветяване на стадион „Арена Арда“ на стойност ...

......... напълно погрешно и пречат на видимостта на близо 2/3 от зрителите в сектор А. На тяхно място са изградени нови, за да не нарушават видимостта към терена. Така в началото на 2018 г. окончателно става ясно, че през новия сезон „Арда“ ще играе отново на стадион след близо шестгодишно прекъсване.


Обществена поръчка за осветяване на стадион „Арена Арда“ на стойност

Обществена поръчка за осветяване на стадион „Арена Арда“ на стойност ...

......... напълно погрешно и пречат на видимостта на близо 2/3 от зрителите в сектор А. На тяхно място са изградени нови, за да не нарушават видимостта към терена. Така в началото на 2018 г. окончателно става ясно, че през новия сезон "Арда" ще играе отново на стадион след близо шестгодишно прекъсване.


Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева присъства на тържествения Богоявленски

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева присъства на тържествения Богоявленски ...

......... чества кръщението на Исус Христос. Негово Високопреосвещенство пловдивският митрополит Николай отправи молитва за закрила и благодатна сила на христолюбивото българско войнство, за мир над Отечеството ни и по света, за здраве и преуспяване на православния ни народ. След тържествената церемония, официалните гости разговаряха с децата от неделното училище по вероучение.Кметът на Кърджали Хасан Азис издаде заповед с която забранява

Кметът на Кърджали Хасан Азис издаде заповед с която забранява ...

......... училището. Това външно стълбище ще бъде използвано само в извънредни случаи. Тези действия трябва да бъдат направени и организирани от наша страна до 10 януари", подчерта Хасан Азис. Заради инцидента до понеделник учениците няма да учат. От следващата седмица учебния процес ще бъде реорганизиран - как, научете в този материал!


Ще има пренасочване на ученици от най-старото училище в Кърджали

Ще има пренасочване на ученици от най-старото училище в Кърджали ...

......... на напрежение върху стълбището, защото то е много дълго и се ползва постоянно от много деца, тъй като е важна инфраструктурна връзка вътре в сградата. В училището учат 1500 деца. Директорът на училището Златко Атанасов благодари на учителите, действали бързо по време на вчерашното коледно тържество на ученици в сградата.


Кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис направи оглед на

Кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис направи оглед на ...

......... цел превенция от подобни инциденти ще се търси съдействие и от Министерството на образованието.Община КърджалиВ рамките на огледа бе насрочено и ново заседание на Кризисния щаб, което ще се проведе утре от 9:00 часа. На него ще бъдат обсъдени и вариантите за провеждане на учебния процес до края на годината.


Стълбище се пропука в кърджалийско училище. Паднало е и голямо

Стълбище се пропука в кърджалийско училище. Паднало е и голямо ...

......... мазилка, научи Инцидентът е станал по време на тържество на учениците. Те са своевременно евакуирани, а районът около сградата е отцепен. В сряда ще бъде свикан кризисен щаб, на който ще се вземе решение какви мерки да се предприемат. А в следващите дни в учебното заведение няма да се провеждат занятия.


Кърджали. В малките квартални магазини и в големите супермаркети на

Кърджали. В малките квартални магазини и в големите супермаркети на ...

......... за 10.99 лв. Обикновено в кърджалийските магазини постъпват шаран и други сладководни риби за Никулден - живи или охладени и прясно замразени. Това се отнася както за големите магазини, така и за по-малките квартални магазини. Няма квартален магазин в Кърджали, който да не продава прясна риба за Никулден. Дарина ДЕЕНИЧИНАКърджали. Отборът на ЦСКА - София победи „Арда“ в 1/8-финал

Кърджали. Отборът на ЦСКА - София победи „Арда“ в 1/8-финал ...

......... на ЦСКА - София. Много нарушения имаше до средата на полувремето и друг гол не бе отбелязан до края му. Второто полувреме започна с по-твърда игра. Последва сблъсъкът между Соу и Хасани, след което двамата напуснаха играта. В продълженията от 5 минути отново имаше невалиден гол за „Арда“. Дарина ДЕЕНИЧИНА


Кърджали. Областен съвет за хората с увреждания (ОСХУОК) бе учреден

Кърджали. Областен съвет за хората с увреждания (ОСХУОК) бе учреден ...

......... военнопострадалите споделиха проблеми, с които се сблъскват ежедневно, като например: дългото чакане с години за разглеждане на молбите им пред ТЕЛК, недостъпната архитектурна среда, липсата на звукова/гласова сигнализация на светофарите, непригодните пешеходни пътеки, асансьори, транспортни средства и други, както и необходимостта от парични помощи за отбелязване на празници и годишнини.


Кърджали. Значителен ресурс на Националната полиция ще бъде ангажиран с

Кърджали. Значителен ресурс на Националната полиция ще бъде ангажиран с ...

......... бул.“Сан Стефано“ и ул.“Булаир“. В посока от Кърджали към Хасково моторните превозни средства ще бъдат отклонявани по ул.“Булаир“, бул.“Сан Стефано“, бул.“Тракия“.„Призоваваме гражданите на Кърджали да не използват моторните си превозни средства по времето на срещата, преди нея и след това“, каза директорът на ОДМВР-Кърджали старши комисар Атанас Илков. Дарина ДЕЕНИЧИНА


Вече е изготвен технологичен проект за ремонта на пътя и

Вече е изготвен технологичен проект за ремонта на пътя и ...

......... Аврамова "в следващите две седмици" и въпросът ще бъде обсъден на тази среща. По-рано през деня омбудсманът се срещна с кмета на града инж. Хасан Азис и с областния управител на Кърджали Никола Чанев. Тя връчи и на губернатора препоръката за ремонта на пътя, който е от републиканската пътна мрежа.


Кърджали. Омбудсманът Диана Ковачева днес имаше приемна в Кърджали, като

Кърджали. Омбудсманът Диана Ковачева днес имаше приемна в Кърджали, като ...

......... за Сдружението е много трудно да заеме единно становище, но поне се надяваме да бъде положително. А иначе втората част от разговора беше много интересна. С колегите в страната обсъдихме възможностите за по-ефективно сътрудничество и даже планирахме следващата приемна и посещение на националния омбудсман да бъде в Бургас. Дарина ДЕЕНИЧИНАКърджали. Предстоят няколко съдебни експертизи, преди да се установи каква

Кърджали. Предстоят няколко съдебни експертизи, преди да се установи каква ...

......... Пловдив. В каква степен - това е следствена тайна и няма как да оповестим всички наши действия, но няма пряка връзка между това, което колегите са установили на територията на Пловдив и това, което ние установихме в жилището в град Джебел“, по думите на главен комисар Атанас Илков. Дарина ДЕЕНИЧИНА


За трети ден ще има блокада на пътя Ардино -

За трети ден ще има блокада на пътя Ардино - ...

......... и Баните, а при липса на реакция от изпълнителната власт протестът да се радикализира, съобщава БНТ. От стачния комитет обявиха готовност за гражданско неподчинение и постоянна блокада на пътя за Кърджали. За изпълнение на исканията им са необходими 10 милиона лева. Протестиращите настояват за гаранции, че средствата ще бъдат осигурени.


Трети ден блокада на пътя Кърджали - Ардино с искане

Трети ден блокада на пътя Кърджали - Ардино с искане ...

......... Ардино-Кърджали, основен за няколко родопски общини.-->По-рано през деня омбудсманът ще се срещне с кмета инж. Хасан Азис в Общината, а от 11:30 часа и с местните обществени посредници от цялата страна, които са на работна среща, по покана на колегата им Предвидена е среща и с областния управител Никола Чанев.


Кърджали. Областният управител Никола Чанев откри възстановената защитна дига на

Кърджали. Областният управител Никола Чанев откри възстановената защитна дига на ...

......... от наводнения“, по който Областна администрация Кърджали си партнира с четири администрации от българска страна и три от гръцка. Наред с укрепването на дигата на Крумовица, в област Кърджали е изградена и защитна дига на р. Джебелска при с. Тютюнче. Двата обекта са на обща стойност 1 090 000 евро.


Жители на Ардино и днес, 3 декември, ще протестират заради

Жители на Ардино и днес, 3 декември, ще протестират заради ...

......... за няколко родопски общини. Недоволните твърдят, че пътят е опасен за движение на автомобили, защото е осеян с дупки, а на много места асфалтът е изронен. Протестиращите настояват за цялостна реконструкция и рехабилитация на пътя. Те обмислят вариант към протеста да се включат и жители на общини в област Смолян.


Кърджали. Работна среща по проекта „Трансгранично планиране и инфраструктурни мерки

Кърджали. Работна среща по проекта „Трансгранично планиране и инфраструктурни мерки ...

......... следва да приключи през септември 2020 г. Всяка от страните представи напредъка на дейностите на своя територия. Областна администрация Кърджали е готова предсрочно със своите обекти – укрепването на дигата на р. Крумовица на входа на Крумовград и изграждането на защитно съоръжение на р. Джебелска в района на с. Тютюнче


Кърджали. Пред Дома на културата в Кърджали украсяват новогодишната елха,

Кърджали. Пред Дома на културата в Кърджали украсяват новогодишната елха, ...

......... Ганев участва в оформянето на вида на елхата, която е една от няколкото големи дървета пред най-старата културна сграда в града. Коледно-новогодишната украса се очаква да бъде монтирана основно в центъра на града до края на седмицата, по бул. "България", големия мост над река Арда и кв. „Възрожденци". Дарина ДЕЕНИЧИНА


Кърджали. Най-добрият математик и най-добрият учител по математика от Кърджали

Кърджали. Най-добрият математик и най-добрият учител по математика от Кърджали ...

......... способни деца. „Те са от различни краища на страната и аз имам удоволствието да наградя част от тях. Поздравявам всички млади дарования, които участваха и постигнаха високи резултати, както и организаторите, защото математиката е царицата на науките и трамплин към много научни области“, посочи областният управител на Кърджали. Дарина ДЕЕНИЧИНА


Кърджали. В читалището на село Падина деца представиха драматизации на

Кърджали. В читалището на село Падина деца представиха драматизации на ...

......... и старанието, с което пазят и популяризират традициите си будят наслада“, каза за тях Областният управител. По думите му Родопите винаги са били столица на толерантността, защото хората там са трудолюбиви, даровити, гостоприемни, имат широки сърца, приемат и уважават различията си и това ги прави истински граждани на Европейския съюз.


Кърджали. Командването и щабът на 61-ва Стрямска механизирана бригада, като

Кърджали. Командването и щабът на 61-ва Стрямска механизирана бригада, като ...

......... човека в боевете за Кърджали. „В музея ни разказаха за две неща. Едното беше за действията през октомври месец на Хасковския отряд и по-специално на десния фланг, на който е бил 28-ми Стремски полк и историята на паметника, който е зад мен, което наистина беше впечатляващо“, посочи той. Дарина ДЕЕНИЧИНА


Кърджали. 25000 лични карти и 45000 паспорта са били издадени

Кърджали. 25000 лични карти и 45000 паспорта са били издадени ...

......... документи за самоличност“ поясняват, че няма ограничение за смяна на документите и преди изтичане на срока на валидност. Притежателите на паспорти трябва да ги върнат в паспортните служби задължително най-късно в 3-месечен срок от изтичане на срока за валидност. Пропускът това да бъде направено е скрепено със санкция по ЗБЛД.


Крумовград. Работна група подновява заседанията си за създаването на Археологически

Крумовград. Работна група подновява заседанията си за създаването на Археологически ...

......... хилядолетия това място е било обитавано. Находките говорят, че тук е имало селище на рудокопачи със свое светилище. Тук са били намерени и калъпи за леене на златни лабриси – легендарната тракийска двуостра брадва, особено ценни и впечатляващи находки, които насочват към сакралните духовни практики на тракийските царе-жреци. Дарина ДЕЕНИЧИНА


Кърджали. В града беше представен сборникът „Кърджали на историческата карта“,

Кърджали. В града беше представен сборникът „Кърджали на историческата карта“, ...

......... на научни авторитети на България и местни изследователи и мястото му сред предходните изследвания „Българската дъга на исляма“, „Хора на истината“, „Мостът“ и „По стъпките на патриарх Евтимий“. Консулството на Република Турция в Пловдив ще организира представяне на изданието в сградата на дипломатическото учреждение за цяла Южна България. Дарина ДЕЕНИЧИНА


Кърджали. Сигурност по пътищата в областта през зимния сезон, противодействието

Кърджали. Сигурност по пътищата в областта през зимния сезон, противодействието ...

......... произшествия по пътищата в областта. На поставен въпрос за административното обслужване в сектор „Пътна полиция“ директорът на ОДМВР отговори, че там в момента се извършват сериозни промени за създаване на по-добри условия, има пренасочени служители за по-бързото обслужване на гражданите и непрекъснато се оптимизира процесът, за да се намали чакането.


Кърджали. Областният управител Никола Чанев се срещна с кметовете на

Кърджали. Областният управител Никола Чанев се срещна с кметовете на ...

......... по него предстои да бъдат отчуждени около 300 недвижими имота с над 3000 собственици. Поставени бяха и други важни теми като изграждането на кучешки приют в Седловина, запълването на Регионалното депо за отпадъци и др. Областният управител предложи срещите с кметовете да бъдат регулярни – по веднъж на всяко тримесечие.


Кърджали. Областна администрация Кърджали бе отличена с годишния приз на

Кърджали. Областна администрация Кърджали бе отличена с годишния приз на ...

......... да поддържаме високо ниво на публичност и прецизност в работата си, да прилагаме принципите на доброто управление, да бъдем още по-близо до гражданите и да ги приобщаваме към процесите на вземане на решения “, подчерта областният управител на Кърджали Никола Чанев. Подгласник на Кърджали е областна администрация Хасково. Дарина ДЕЕНИЧИНА


Археологическия обект „Перперикон“ e сред обектите, които ще бъдат облагородени със средства

Археологическия обект „Перперикон“ e сред обектите, които ще бъдат облагородени със средства ...

......... обекти с национално значение. --> С одобрението им ще бъде разпределен над 40% от ресурса по процедурата „Развитие на туристически атракции“, който е в размер на 98,5 млн. лв. През този програмен период туристически обекти се финансират с безвъзмездни средства от програмата и с финансови инструменти чрез Фонда на фондовете.


Кърджали. Aсистент дистрикт гуверньорът Мехмед Исмаил подари от името на

Кърджали. Aсистент дистрикт гуверньорът Мехмед Исмаил подари от името на ...

......... училищните стаи. „Важно за нашите деца е да познават историята на България. Убедени сме, че портретите ще повишат интереса им към миналото“, каза Мехмед Исмаил и допълни, че младото поколение и възпитанието му винаги е във фокуса на ротарианци, които са инициатори на много инициативи в обществена полза в Момчилград.


Кърджали. Национален празник за детско изкуство „Вълшебният свят на Родопите“

Кърджали. Национален празник за детско изкуство „Вълшебният свят на Родопите“ ...

......... Кърджали, ще посетят Водното огледало, Историческия музей, Парк „Арпезос–север”, Манастирски комплекс „Йоан Предтеча”. След откриването на празника в 17, 30 от 19.00 ч. ще бъде дадена тържествена вечеря за всички участници и ръководители. На 2 ноември от 9.00 ч. до 12.00 ч. децата ще посетят Археологически комплекс Перперикон. Дарина ДЕЕНИЧИНА


Кърджали. Балотажът не е любима тема за ДПС особено в

Кърджали. Балотажът не е любима тема за ДПС особено в ...

......... каза още Хасан Азис. ДПС се стреми към по-ясно присъствие в местния парламент с амбицията да има много добри кандидати - като в Шумен Четин Казак, и в Търговище. Движението работи много ясно и категорично, целенасочено, с ясна позиция за разширяване на позициите си някъде към 45-50 общини“. Дарина ДЕЕЧИНА


„Благодаря на всички, които упражниха правото си на глас, както

„Благодаря на всички, които упражниха правото си на глас, както ...

......... се съсредоточили върху тяхната кампания. „Имахме достатъчно теми, които да представим пред жителите на Кърджали. Не сме се занимавали с други партии и други кандидати. Мисля, че хората ни чуха, надявам се и да са ни разбрали. Опитваме се да надграждаме доверието на хората към местното самоуправление“, допълни Хасан Азис.


В Кърджали единствените, които работим, за да спечелим изборите от

В Кърджали единствените, които работим, за да спечелим изборите от ...

......... Благодарен съм на всички партийни структури, които се включиха активно в кампанията. Ние се съсредоточихме изцяло върху нашата кампания. Представихме много идеи, хората чуха посланията ни, надявам се и да са ги разбрали. Основната ни цел е да повишим доверието на хората към местната власт, каза още Азис.    


Кърджали. Гласувах за промяната. Времето за прошка отмина, каза кандидатът

Кърджали. Гласувах за промяната. Времето за прошка отмина, каза кандидатът ...

......... секция 51 в кърджалийския квартал „Възрожденци“, където е израснал, съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ. Разчитам на будната съвест на кърджалийци, на високата им активност, за да не загубим още 16 години от живота си в управленски застой. Вътрешното ми убеждение е, че хората ще гласуват за промяната, изтъкна Чанев.


Полицаи от Крумовград задържаха мъж, следил системно бившата си съпруга,

Полицаи от Крумовград задържаха мъж, следил системно бившата си съпруга, ...

......... си съпруга, съобщиха от полицията в Кърджали. 44-годишната женае е била заплашвана нееднократно, за което в полицейското управление са били образувани две досъдебни производства. Последното проследяване, което предизвикало страх у жената, било извършено на 21 октомври в землището на село Звънарка.  Проверката по случая се извършва от група „Охранителна полиция“.


Кърджали. Денят на Освобождението на Кърджали беше тържествено отбелязан днес,

Кърджали. Денят на Освобождението на Кърджали беше тържествено отбелязан днес, ...

......... България, Асоциацията на българските градове и региони. Състави от Центъра за култура и младежки дейности, читалища и училища изнесоха празнична художествена програма. След тържеството от 13. 30 ч. се състоя Празнична среща-коктейл в Хотелски комплекс „Арпезос“ на дейци на политиката, обществения живот и културата с администрацията на Кърджали. Дарина ДЕЕНИЧИНА


Кърджали. „Ние в Джебел и България не искаме омразата да

Кърджали. „Ние в Джебел и България не искаме омразата да ...

......... подкрепим нашата партия, да си свършим нашата работа и да бъдем полезни на нашите деца, всички хора, на Джебел и на нашата Родина“, призова още Йордан Цонев. На предизборната среща присъстваха и евродепутатът Атидже Алиева-Вели, народният представител Ерол Мехмед, членът на ЦОБ Ердинч Хайрула и бившият народен представител Салиха Емин.


Момчилград. Ще имате прекрасен кмет, който ще оправдае очакванията на

Момчилград. Ще имате прекрасен кмет, който ще оправдае очакванията на ...

......... изборите и ще ни върнат крепостта Дулово”, обяви зам.-председателят на ПГ на ДПС Йордан Цонев и даде подкрепа на кандидата за кмет на община Момчилград Илкнур Кязим. На предизборната среща присъстваха още евродепутатът Атидже Алиева-Вели, народните представители Адлен Шевкед и Ерол Мехмед и членът на ЦОБ на ДПС Ердинч Хайрула.


Кърджали. Екипът на Централния лъч на ДПС присъства на предизборна

Кърджали. Екипът на Централния лъч на ДПС присъства на предизборна ...

......... да отиде в друга партия, а само за ДПС, само за вас и вашето бъдеще“, заключи Йордан Цонев. На предизборната среща присъстваха още зам.-председателят на ДПС и кмет на Община Кърджали инж. Хасан Азис, евродепутатът Атидже Алиева-Вели, членът на ЦОБ Ердинч Хайрула и народните представители Адлен Шевкед и Ерол Мехмед.


Кърджали. „Българският етнически модел проповядва философията на толерантността и заедността“,

Кърджали. „Българският етнически модел проповядва философията на толерантността и заедността“, ...

......... продължим по пътя напред като се противопоставим на опитите за разделение, противопоставяне и на национализма“,каза зам.-председателят на ДПС и кмет на Кърджали инж. Хасан Азис. На предизборната среща присъстваха и народните представители Адлен Шевкед и Ерол Мехмед, членът на ЦОБ Ердинч Хайрула и областният председател на ДПС Кърджали Изет Шабан.


Кърджали. Четвъртокласници и родители проведоха поход до природния феномен Каменната

Кърджали. Четвъртокласници и родители проведоха поход до природния феномен Каменната ...

......... употребата на алкохол и цигари, както и превенция на агресията” са попълвали децата и са участвали в игри за развиване на наблюдателност и концентрация „Мемори лото“. Изнесена е и специална беседа за превенция на рисковото поведение при различните възрастови групи със съдействието на членове на Съвета на децата. Дарина ДЕЕНИЧИНА


Кърджали. Пет групи с общо 66 ловци от дружинките „Гледка”

Кърджали. Пет групи с общо 66 ловци от дружинките „Гледка” ...

......... на територията на всички общини в областта от инспекторите на съответните РУ на МВР. Преди старта на ловния сезон на началниците на полицейските управления областта бяха изпратени разпореждания да организират съвместно със служители на Горските стопанства обхватен контрол на ловните дружинки за спазване на всички изисквания и мерки за безопасност.


Кърджали. Няма забрана за лова на диво прасе в Кърджалийския

Кърджали. Няма забрана за лова на диво прасе в Кърджалийския ...

......... ловецът да има чували ръкавици и за дезинфекция разни разтвори и ако попаднат на такова прасе, да се направи дезинфекция и да се загроби то на подходящо място. Ако евентуално се открие такова прасе. Нямаме засега тука, в нашия район, намерено болно диво прасе, не както в Североизтока“. Дарина ДЕЕНИЧИНА


Преминаването на автомобили над 3,5 т е ограничено по Надлез

Преминаването на автомобили над 3,5 т е ограничено по Надлез ...

......... умерен вятър, температурата е 15 градуса. За област Кърджали по данни на НИМХ на МОН за 4 октомври 2019 г. е обявен жълт код за валежи от дъжд след обяд, на места с гръмотевици, като сумарните количества валежи могат да достигнат до и над 40-50 л/кв. м на отделни места.


Кърджали. 21 Октомври е обявен за Ден на Кърджали по

Кърджали. 21 Октомври е обявен за Ден на Кърджали по ...

......... първи ноември ще се проведе и Национален празник на детското изкуство „Вълшебният свят на Родопите“. На 21.10 ще се състои спортният празник „С игри да бъдем по добри”,с участието на деца от детските градини на територията на Община Кърджали. На 21.10. Регионалниятисторически музей обявява Ден на отворените врати. Дарина ДЕЕНИЧИНА


Ремонтни дейности се извършват на път II-59 Крумовград – Ивайловград

Ремонтни дейности се извършват на път II-59 Крумовград – Ивайловград ...

......... направление Асеновград – Кърджали: път ІІ-58, път І-5 посока Хасково, път ІІІ-505 (с. Манастир), път ІІІ-507 Г. Войводино – Мост – Чифлик – Кърджали;--> - направление Минерални бани – Кърджали: път ІІІ-506, път І-5 посока Хасково, път ІІІ-505 (с. Манастир), път ІІІ-507 Г. Войводино – Мост – Чифлик – Кърджали.


Момчилград. Кърджали: Първично огнище на болестта африканска чума по свинете

Момчилград. Кърджали: Първично огнище на болестта африканска чума по свинете ...

......... да бъде извършено ново преброяване на свините в личните дворове на територията на област Кърджали. При предишното преброяване животните бяха 210. Забранява се търговията и транспортирането на домашни свине. Службите на Българската агенция по безопасност на храните ще организират редовни клинични прегледи в личните стопанства с цел превенция на АЧС.


Кърджали. Новата детска градина „Мир“ беше открита в Кърджали, предаде

Кърджали. Новата детска градина „Мир“ беше открита в Кърджали, предаде ...

......... беяха първият директор на градината Надежда Лилова и началникът на Регионалното управление на образованието Гроздан Колев. Кратка реч произнесе зам.-кметът инж. Катя Митовска. Присъстваха също кметът Хасан Азис и зам.-кметът Веселина Тихомирова. Повече от 150 деца вече са започнали учебната година в детска градина „Мир“ на 16 септември. Дарина ДЕЕНИЧИНА


Кърджали. С тържествен ритуал пред Паметника на освободителите в Кърджали

Кърджали. С тържествен ритуал пред Паметника на освободителите в Кърджали ...

......... в старопрестолния град Търново, в Градската градина дойдоха да отдадат почит граждани и гости на града, общински и областни организации, политически партии, обществени организации. След тържествената част, беше изнесен концерт от самодейни фолклорни състави от Народно читалище "Родопски фар 1938“. С песни, музика и хора продължи народното празненство. Дарина ДЕЕНИЧИНА


Кърджали. Създали сме необходимата организация и сме взели мерки там,

Кърджали. Създали сме необходимата организация и сме взели мерки там, ...

......... произшествия по пътищата, като е установено, 35 от тежките ПТП са в следствие нарушения на водача и само 1 - по друга причина. Според гл. инсп. Чотров статистиката не е добра и това е една от причините, поради които ще бъдат предприети по-сериозни мерки по отношение на водачите. Дарина ДЕЕНИЧИНА


Кърджали. С откриване на изложба за Антарктида и прожекции на

Кърджали. С откриване на изложба за Антарктида и прожекции на ...

......... Професионална гимназия по селско и горско стопанство на специалната презентацията „Планиране и реагиране в административни и образователни институции за защита от терористична заплаха", както и ще се проведе практическо занятие „Действие на застрашените и на силите от единната спасителна система при ликвидиране на обгазяване, причинено от терористична дейност“. Дарина ДЕЕНИЧИНА


Кърджали. Камерите, които сме планирали да разположим по пътя за

Кърджали. Камерите, които сме планирали да разположим по пътя за ...

......... му бъде приложена административна мярка „Предупреждение“. По отношение на битовата престъпност старши комисар Атанас Илков припомни основните мерки за предотвратяването им: да не се оставят пари и ценности в къщи и да се проверява стриктно за сигурността на дома, когато гражданите отсъстват от жилищата си за по-продължително време. Дарина ДЕЕНИЧИНА


Кърджали. Варират цените на зеленчуците и плодовете в малките магазини

Кърджали. Варират цените на зеленчуците и плодовете в малките магазини ...

......... ягоди. Плодовете варират от 1,45 лв. до 1.60 лв. за праскови и ябълки, цените на гроздето са от 1.60 до 2,20 лв./кг. Твърдо за 2.40 лв./кг се продават навсякъде хубавите добре узрели жълти круши и до 3.40 лв. за килограм стига цената на лимоните в малките квартални магазини. Дарина ДЕЕНИЧИНА


Кърджали. Професионалният празник на служителите от Дирекция „Пожарна безопасност и

Кърджали. Професионалният празник на служителите от Дирекция „Пожарна безопасност и ...

......... знае кое е най-доброто и най-полезното за нас и за спасението на нашите души. А и за децата ни, които предстои да тръгнат сега на училище, в който ден утре ще се помолим да бъде лека, мирна, успешна и благополучна годината“, обърна се към всички отец Николай Величков. Дарина ДЕЕНИЧИНА


Кърждали. Новият театрален сезон ще бъде открит с премиерата на

Кърждали. Новият театрален сезон ще бъде открит с премиерата на ...

......... великолепни актьори, с прекрасна музика на Евгени Господинов, да дойде на 16 септември. Надявам се, че представлението ще има дълъг живот на сцената на кърджалийския театър не само в турне, а и в самия град“, каза режисьорът на постановката Владлен Александров и пожела успех на колегите и на себе си.


Кърджали. За високи постижения по случай професионалния празник на пожарникарите

Кърджали. За високи постижения по случай професионалния празник на пожарникарите ...

......... и Янка Динкова, служители в сектор „Административен“ в РДПБЗН. Административният секретар на МВР награждава с грамоти началника на сектор „Административен „ Али Мехмед, главният счетоводител Мари Черкишян и старши експертът в сектор „Административен“ Мария Павлова. 15 служители в РДПБЗН са наградени с писмена похвала от комисар Сергей Заимов. Дарина ДЕЕНИЧИНА


Кърджали. Директорът на ОДМВР - Кърджали старши комисар Атанас Илков

Кърджали. Директорът на ОДМВР - Кърджали старши комисар Атанас Илков ...

......... спасителна система при крупни производствени аварии“ в програмата участва директорът на РДПБЗН - Кърджали комисар Сергей Заимов. Утре от 10 часа пред сградата на ОДМВР - Кърджали ще бъде демонстрирана симулация на спешна ситуация при ПТП с петима пострадали и действията на структурите от Единната спасителна система в реално време.


Кърджали. На 683 произшествия се е отзовала Пожарна безопасност, потушила

Кърджали. На 683 произшествия се е отзовала Пожарна безопасност, потушила ...

......... огън само на определените и обозначените места, никога да не се оставя огъня без наблюдение, при тръгване задължително да се угаси. Комисар Валентин Карев, директор на Пожарна безопасност в община Кърджали даде информация за инцидентите с газови бутилки и начина на контрол и превенция на произшествията с тях. Дарина ДЕЕНИЧИНА


Кърджали. Най-мащабната доброволческа инициатива „Световен ден на почистването-2019“ провокира също

Кърджали. Най-мащабната доброволческа инициатива „Световен ден на почистването-2019“ провокира също ...

......... вземат участие в изпълнение на дейностите включени в кампанията „Да изчистим България заедно”. Разчитаме на Вашата подкрепа и активно участие, за да стане Кърджали още по привлекателно място за живот”, се казва в обръщение на кмета на община Кърджали инж. Хасан Азис до жителите на селата и града. Дарина ДЕЕНИЧИНА


Кърджали. Центърът за спешна помощ ще демонстрира действия при ситуация

Кърджали. Центърът за спешна помощ ще демонстрира действия при ситуация ...

......... от 10 часа е демонстрацията в центъра на града, на която ще бъде показана взаимодействието на Центъра за спешна медицинска помощ с телефон 112, службите на Полицията и Пожарна безопасност. Девет лекари от Гърция ще участват в работата на форума, който ще се проведе в сградата на болницата. Дарина ДЕЕНИЧИНА


Кърджали. С Презентация под надслов

Кърджали. С Презентация под надслов "Планиране и реагиране в административни ...

......... инциденти за сигурността.Оцеляване при терористична атака“ на проф. Лъчезар Филипов, ръководител секция "Астрофизика на високите енергии", Институт за космически изследвания и технологии при БАН и на г-н Илия Антонов, експерт сигурност и защита, хоноруван преподавател в НБУ, департамент „Национална и международна сигурност“, програма „Противодействие на престъпността и тероризма“. Дарина ДЕЕНИЧИНА


Кърджали. Фестивалът на Кърджали „Бъдеще с традиции‘2019“ събра гости от

Кърджали. Фестивалът на Кърджали „Бъдеще с традиции‘2019“ събра гости от ...

......... са идвали тук. „В царството на билките“ – една благоуханна арт-инсталация, привлича очите и обонянието с по-изтънчени миризми, след алеята на кулинарията. „Кът на родителя“ и детски работилница с „Плодовете на южния край“ за малките завършват най-дългата алея в Градския парк. Празникът продължава и в неделя, 8 септември. Дарина ДЕЕНИЧИНА


Кърджали. В Маджарово, на река Арда, честват величествения главен санитар

Кърджали. В Маджарово, на река Арда, честват величествения главен санитар ...

......... за защита на птиците/BirdLife Bulgaria, фондация „По-диви Родопи“ и се провеждат в сътрудничество с Община Маджарово. Дейностите се осъществяват в рамките на проектите „Опазване на черните и белоглавите лешояди в Родопите“ (LIFE14 NAT/NL/000901) и „Нова надежда за египетския лешояд“ (LIFE16 NAT/BG/000874), финансирани по програма LIFE на Европейския Съюз Дарина ДЕЕНИЧИНА


Кърджали. С тържествен ритуал и полагане на венци и цветя

Кърджали. С тържествен ритуал и полагане на венци и цветя ...

......... Веселина Тихомирова, областният управител Никола Чанев, народният представител Адлен Шефкет, директорът на Областната дирекция на МВР (ОДМВР) старши комисар Атанас Илков, много граждани и гости на града. Празникът продължи с фолклорна програма – музика, песни и танци, с участието на Градския духовият оркестър и Народно читалище „Родопски фар“. Дарина ДЕЕНИЧИНА


Кърджали. Ще бъде оптимизиран контролът по пътя за Маказа чрез

Кърджали. Ще бъде оптимизиран контролът по пътя за Маказа чрез ...

......... правораздаване, за да има много бърз превантивен ефект. Тогава, когато ние се забавим със санкцията, която трябва да бъде наложена и тя е минимална, този ефект го няма, и този превантивен момент не е така ефективен, както в другите ситуации, допълни началникът на ОДМВР-Кърджали старши комисар Атанас Илков. Дарина ДЕЕНИЧИНА