На сцената на Сатиричния театър “Алеко Константинов” няма да видите

На сцената на Сатиричния театър “Алеко Константинов” няма да видите ...

......... тяло е тясно за измеренията на мечтата, извежда така необходимия катарзис в края на пиесата. Сред публиката, изправена на крака и аплодираща дълго актьорите, режисьора Румен Рачев и драматурга Христо Бойчев, видях разплакани от вълнение и съпричастие лица…Постановката е общ проект на Кюстендилския драматичен театър и Сатиричния театър “Алеко Константинов”.


След молитви в храма преди десетилетия малкият Йордан проговорилНа 21

След молитви в храма преди десетилетия малкият Йордан проговорилНа 21 ...

......... е дълго изречение, написано с много любов, но пълно с правописни грешки…”В Берковица е и първият паметник на сладкодумния разказвач – “Дървото на живота”, в което са вплетени образи от неговото творчество – свраки, врабчета, кучета и колело на каруца. Пластиката е на скулптора Димитър Гоцак и дърворезбаря Чавдар Антов.


„Ало, чуваш ли ме, бабо? Кажи нещо!”, викна хлапе. Не

„Ало, чуваш ли ме, бабо? Кажи нещо!”, викна хлапе. Не ...

......... просто събиране и изваждане.И друго удобство – телевизора, дължим на случайна хрумка. Докато гледал лехите в едно поле, 15-годишният Фило Фансуърт се сетил, че всяка картина може да се изпрати по електронен път. След 6 години, през 1927 г., първият телевизионен образ бил изпратен от студиото му в Сан Франциско.


Карикатурист на годината за особени заслуги в развитието на българската

Карикатурист на годината за особени заслуги в развитието на българската ...

......... на Регионална библиотека „Христо Смирненски". От 17:30 в Читалня №1 ще бъде представена книгата с епиграми „Дебили недраги” на Георги Кушвалиев”- първият носител на наградата „Крилатият козел“, учредена в памет на Радой Ралин. Илюстратор на творбата е Йовчо Савов. Авторът ще бъде представен от Кин Стоянов - издател и рецензент.


След гостуването си през 2012-а с феноменален концерт на Античния

След гостуването си през 2012-а с феноменален концерт на Античния ...

......... на културата „Борис Христов“ в Пловдив с още един от колосите на съвременната поп култура – Майк Линдъп от легендарните LEVEL 42, както и :Никола Фижман – басСантиаго Ариас – бандеонЖив Равиц – ударни Проектът се осъществява от Сдружение за култура и образование Милчо Левиев с подкрепата на Община Пловдив.


19 и 20 януари са специални дати в културния календар

19 и 20 януари са специални дати в културния календар ...

......... присъствие, на моменти усещането за моноспектакъл изчезва. Гостуването на Михаил Баришников е организирано от Артишок продуцентска къща, пространствата за култура Книгата / The Book Кино Култура / Kino Kultura и е осъществено с подкрепата на Столична община. Постановката е част от “Календара на културните събития на Столична община”. Дирекция Култура Столична Община От 22 януари до 19 февруари 2019 г. Галерия Сердика

От 22 януари до 19 февруари 2019 г. Галерия Сердика ...

......... си в Белград, където следва операторско майсторство. Работил е като оператор в RTS, BBC, WTN, ITV, YUTEL. Страстта към фотографията наследява от баща си – фотографа Душан Йованович. Галерия „Сердика“ е част от общинското дружество „Пазари Възраждане“ ЕАД и се намира на ъгъла на ул. Стефан Стамболов и ул. Лозенград.


След като спечели 9 престижни отличия на международни и национални

След като спечели 9 престижни отличия на международни и национални ...

......... съюз, South Eastern Europe Cinema Network, ИА „Национален филмов център“ и беше представен на 7-ото издание на програмата ScriptEast. Впоследствие проектът е подкрепен от ИА „НФЦ“. Филмът е продукция на Арт Фест в копродукция с Фронт Филм, Доли Медиа Студио и Райт Солюшънс. Световен разпространител е френската компания Alpha Violet.


Изложбата „Нашата живопис в нови насоки” представя една посока на

Изложбата „Нашата живопис в нови насоки” представя една посока на ...

......... В изложбата участват творби от фонда на СГХГ, на Националната галерия, на художествени галерии в страната и на частни колекции. Научен консултат е проф. Красимира Коева. Към изложбата е издаден каталог, а програма от тематични лекции и срещи с кураторите дава възможност за допълнително задълбочаване на отделни теми от експозицията.


Шедьоври на руската класика ще звучат в зала

Шедьоври на руската класика ще звучат в зала "България" на ...

......... път пред Софийската филхармония и заедно с нея ще представят още "Половецки танци" на Александър Бородин и "Жар птица" - произведението, което за една нощ превръща своя автор Игор Стравински в знаменитост. Билети на цени от 12 до 25 лв са налични на касата на зала "България", eventim, epay и ticketsbg.


Българското детско кино отбелязва нов възход с тийнейджърския филми –

Българското детско кино отбелязва нов възход с тийнейджърския филми – ...

......... се правят такива, подчерта продуцентката на лентата Златина Филипова. Режисьор на „Смартфонът беглец“ е Максим Генчев.  Филмът е заснет в София, с подкрепата на Столичната община чрез филмовата й комисия, създадена през 2015 г. във връзка с титлата „София - творчески град на киното”. Пещерата "Проходна" също е част от снимачния процес, пише Столица.бгНа 21 януари в Клуб 1 от 18:30 часа ще

На 21 януари в Клуб 1 от 18:30 часа ще ...

......... си, как да има повече време, как да подобри отношенията си с околните и комуникацията с тях. Среща на студенти, които учат в Холандия организира „Юнифай” - официален представител на холандските университети в Литературен клуб „Перото”. Срещата ще се проведе между 18:00 и 20:00 часа в събота – 26 януари.


Превърналото се в едно от най-любимите събития на малки и

Превърналото се в едно от най-любимите събития на малки и ...

......... да вземат участие във вечер, изпълнена със забавни игри, четения от любимите книги за Хари Потър и голям магьоснически куиз! Всичко ще започне, когато Разпределителната шапка избере кой участник в кой дом да бъде разпределен и четирите дома ще се състезават за точки в хода на събитието. Входът е свободен.Моноспектакълът „Бродски/Баришников” е световно събитиеСветовноизвестният балетист, хореограф и актьор Михаил

Моноспектакълът „Бродски/Баришников” е световно събитиеСветовноизвестният балетист, хореограф и актьор Михаил ...

......... Режисьорът Алвис Херманис споделя, че “това, което Миша прави с тялото си…, е един вид спонтанно електричество”. Освен с пластичните си умения, Баришников изненадва с таланта си на драматичен артист. Запис с оригиналния глас на нобеловия лауреат Бродски допълва театралното представление, което е на руски със субтитри на български език.


Майсторът на парадни кукли от Великобритания Андрю Ким ще покаже

Майсторът на парадни кукли от Великобритания Андрю Ким ще покаже ...

......... получил своето образование в САЩ. Започнал е своята кариера в световноизвестния In the Heart of the Beast Puppet and Mask Theatre, Минесота, САЩ, и е работил с култовите Bread and Puppet Theatre в San Francisco Mime Troupe. Живее и работи в Англия. Води уъркшопи и майсторки класове в цял свят.Песните на Ива Давидова озвучиха лазерното шоу на кулата за

Песните на Ива Давидова озвучиха лазерното шоу на кулата за ...

......... Давидова сподели голямата си радост от това, че българският фолклор е намерил място на толкова важно за България. „На фолклорната сцена съм вече от 15 години и за мен това е много висока оценка. Такива прояви ме мотивират да продължавам да създавам и разпространявам българската народна песен“, заяви Ива Давидова.


Режисьорски дебют на Лий КронинСлед броени дни е началото на

Режисьорски дебют на Лий КронинСлед броени дни е началото на ...

......... се е завърнало, не е нейният син и всичко е свързано със зловещата дупка в гората…Лий Кронин (“Ghost Train”), е сценарист заедно със Стивън Шийлдс(“Zombie Bashers”), а в ролите освен Шана Кърслей и Джеймс Куин Марки са още Симон Кърби, Стив Уол, Оуън Макен, Джеймс Космо, Кати Оутинен и др.


Николай ЧАПАНСКИ, автор и водещ на фолклорни предавания по Радио

Николай ЧАПАНСКИ, автор и водещ на фолклорни предавания по Радио ...

......... Варна, Стара Загора, Монтана и Враца. Сред тях са легендата Ванци Такев, Иван Паскалев, Атанас Славов-Мравчо, Атанас Митовски. В основата ще е Георги Янев с неговия оркестър „Орфей“, а желаещите да ги слушат в местно заведение трябва да заплатят куверт от 30 лева. Миналата зима много любители останаха извън заведението.


“Стъкления” е най-голямата и очаквана филмова премиера на седмицата. След

“Стъкления” е най-голямата и очаквана филмова премиера на седмицата. След ...

......... на свръхчовешкото проявление на Кръмб, Звяра и след поредица от ескалиращи сблъсъци сенчестото присъствие на Прайс започва да изплува като оркестратор, който притежава тайни, критични и за двамата мъже.”“Неуязвимият” излезе в кината преди 17 години и предефинира представите и границите за супергеройско кино, а първите отзиви за “Стъкления” са смесени.


Постановката

Постановката "Вражалец" по Ст. Л. Костов ще се играе тази ...

......... изпращат по живо по здраво с един пълен дюшек пари, не минават и двайсетина дни, когато се получава писмо до Пеньо бармана, в което Манчо споделя на приятеля си, че "по-дружелюбен народ" от този в селото не е виждал и всички до един стават за карикатури в някой литературен вестник!


Радикалната феминистка пропаганда на Холивуд продължава с “Капитан Марвел”. По-малко

Радикалната феминистка пропаганда на Холивуд продължава с “Капитан Марвел”. По-малко ...

......... (“Отвътре навън”), Никол Пърлман (“Пазители на галактиката”), Женива Робъртсън-Дуорет (“Tomb Raider: Първа мисия”) и Лиз Флахив & Карли Менш (“Glow”). В ролите са освен Бри Ларсън са още Джуд Лоу, Самюъл Л. Джаксън, Бен Менделсон, Кларк Грег, Лий Пейс, Джимон Хонсу, Лашана Линч, Джема Чан, Алхенис Перес Сото и др.


Шалчета от откриването на Пловдив - Европейска столица на културата,

Шалчета от откриването на Пловдив - Европейска столица на културата, ...

......... Шалчета от откриването на Пловдив - Европейска столица на културата, бяха пуснати за продажба в сайта olx. Безплатните сувенири, за които народът се изпотрепа вечерта на 12 януари, са с цена 15 лева за брой. Предлагат се от пловдивчанин, живеещ в кв. "Гагарин".


„Нежно и бавно през спомени и мечти” се казва новият

„Нежно и бавно през спомени и мечти” се казва новият ...

......... гледате на 24 януари в Sofia Live club. Певицата каза в предаването „Тази събота”, че е избрала това име, защото е веднага след рождения ѝ ден – обичайното време за равносметка. „Това, което ще изпълня са неща, които съм изпълнявала през годините, с доста разнообразен репертоар е”, коментира Камелия Тодорова.


Комедията на Теди Москов „Коя гад изяде кашкавала“ ще се

Комедията на Теди Москов „Коя гад изяде кашкавала“ ще се ...

......... внуци. Всички в семейството толкова искат да работят, че ако не ги мързеше, сигурно щяха да го направят, казва Теди Москов. Те са просяци и крадци с големи мечти. Мечтаят да станат инвалиди, за да получават пенсии. И  толкова се мразят, че чак не могат един без друг!    


Погребаните архитектурни шедьоври на Пловдив Най-голямата черна дупка, в която

Погребаните архитектурни шедьоври на Пловдив Най-голямата черна дупка, в която ...

......... на НИНКН е бич и за добросъвестните собственици, които искат да съхранят и реставрират ценните здания. Техните благородни намерения започват да се изпаряват, след като трябва да чакат по няколко години. Тепърва НИНКН ще трябва да установи статута на множество паметници на културата и да създаде дигитален архив за тях.


Графити по революционна технология ще бъдат представени за пръв път

Графити по революционна технология ще бъдат представени за пръв път ...

......... вали или се намокрят. Те ще се разградят сами 10 седмици след като са положени. На 32 места в града пловдивски художници ще напръскат със специална течност шаблони със стихове от песни за проекта „Европа в капки поезия“. В него участват художничката Симона Кожухарова и майсторът на графити Димитър Механджийски-Stern.


Тази вечер италианският град Матера открива домакинството си на Европейска

Тази вечер италианският град Матера открива домакинството си на Европейска ...

......... площад „Сан Пиетро Кавеозо” с изпълнения на известни актьори и певци като Скин, Артуро Бракети, Стефано Болани и др. Приветствено слово ще произнесат президентът на страната Серджо Матарела и премиерът Джузепе Конте. Следват пиротехнически спектакъл и специално организирани забавления по улиците и заведенията на града с много и разнообразна музика.


Поучителна “Тебеширена приказка” издаде хасковския писател Петър Ванчев. Книжката е

Поучителна “Тебеширена приказка” издаде хасковския писател Петър Ванчев. Книжката е ...

......... направил и пиеса. Предложил я на хасковския театър, но засега нямало интерес. Смолянският тетаър харесал сценария, но засега още няма новини. Пиесата е за българската демокрация и оцеляването на българите като нация. Авторът се надява тя да намери своето място под слънцето и да бъде представена в театрите в страната.


Запазете датите от 16 до 18 август за рок събитието

Запазете датите от 16 до 18 август за рок събитието ...

......... групи – NEXT ROCK STAR. Третия ден на Варна Рок 2019 ще открият победителите от конкурса в гр. Добрич за ученическа рок група.  Цени на билетите: до 23 януари – 70 лв, до 28 февруари – 100 лв.  Билети може да закупите от обектите на EasyPay или онлайн от E-pay Go. 


На сцената на Сатиричния театър „Алеко Константинов” няма да видите

На сцената на Сатиричния театър „Алеко Константинов” няма да видите ...

......... тяло е тясно за измеренията на мечтата, извежда така необходимия катарзис в края на пиесата. Сред публиката, изправена на крака и аплодираща дълго актьорите, режисьора Румен Рачев и драматурга Христо Бойчев, видях разплакани от вълнение и съпричастие лица…Постановката е общ проект на Кюстендилския драматичен театър и Сатиричния театър „Алеко Константинов”.


Снимките на седми сезон, на най-успешния български медицински сериал „Откраднат живот“, 

Снимките на седми сезон, на най-успешния български медицински сериал „Откраднат живот“,  ...

......... успешни сезона тази пролет „Откраднат живот: Любовта лекува“ ще акцентира върху емоцията, която има силата да променя живота на лекари и пациенти. Българският сериал, който поставя рекорд за филмови часове в историята на българските телевизионни сериали до момента, ще продължи да вълнува феновете, изследвайки измеренията на медицината и човешкия живот.


След три нискобюджетни експериментални творби „Това не е филм“ (2011),

След три нискобюджетни експериментални творби „Това не е филм“ (2011), ...

......... Абас Киаростами, режисьорът е удостоен още с наградата за най-добър филм от кинофестивала в Анталия, както и с награди от фестивалите в Сао Пауло и Хамбург. „Драматичната история „3 ЛИЦА“ на Джафар Панахи е нежна, провокативна медитация за ролята на творческите души в съвременния Иран”, пишат за филма в Timeout.


Фотоизложба на полски обекти е изложена в Младежки Център –

Фотоизложба на полски обекти е изложена в Младежки Център – ...

......... в Списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО.Полша се гордее с историческите централни квартали на Краков и Торун, както и със Стария град на Варшава. Страната е привлекателна и със забележителните си природни обекти, градини и дървени църкви. Изложбата ще бъде на разположение на хасковлии до 31 януари.


Модул за интерактивно представяне на най-интересните експонати на Етнографския музей

Модул за интерактивно представяне на най-интересните експонати на Етнографския музей ...

......... Всеки показан инструмент може да бъде чут с някакво музикално изпълнение от самия тъчскрийн”, обясни главният уредник на музея Лора Христозова. Системата е много модерна и почти не присъства в други български музеи. Вече е любима на чуждестранните туристи, за които Етнографският е една от любимите дестинации в Стария град.


Проф. Инна Пелева ще продължи невероятната история на писателя Йордан

Проф. Инна Пелева ще продължи невероятната история на писателя Йордан ...

......... българския театър и кино, търсенията на изкуството от периода на неговия творчески път. Проф. Инна Пелева е преподавател в Пловдивския университет. Лектор е по история и етнология на новата българска литература. Автор е на 9 книги и сборници. Сред тях е „Йордан Радичков. Дума, разказ и тъга” от 2004 година.


Академията по изкуствата в Пловдив ще бъде наречена на своя

Академията по изкуствата в Пловдив ще бъде наречена на своя ...

......... 1972 г. се преобразува в самостоятелен Висш музикално-педагогически институт за подготовка на учители по пеене и музика и профил народно пеене и изучаване на народни инструменти. През 1995 г. става Академия за музикално и танцово изкуство, която през 2004 г. се преименува на Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство.


Опера Пловдив ще представи през януари три специални концерта в

Опера Пловдив ще представи през януари три специални концерта в ...

......... фюжън на пластове и звуци, истории и митове. Диригент е Любомир Денев-младши. На 25 януари (петък) джазът ще по/падне в оркестъра с проекта “IMAGINE” . Програмата е внимателно подбрана от солистката Мирослава Кацарова, която ще си партнира с джаз квинтет и Оркестъра на Опера - Пловдив с диригент Константин Добройков.


100 представления, 10 000 зрители, 5 години на сцена.

100 представления, 10 000 зрители, 5 години на сцена. "Ян Бибиян ...

......... 5 години, 100 представления и 10 000 деца. Предстоящите дати, на които децата ви могат да срещнат новите си приятели са: 19 януари, 11.00 и 12.30 ч. 16 февруари, 11.00 и 12.30 ч. Можете да надникнете и в гримьорната на актьорите с видеото, посветено на 100-тното Юбилейно представление на "Ян Бибиян и дяволчето Фют":


През изминалата 2018-та година бяха направени значителни археологически открития -

През изминалата 2018-та година бяха направени значителни археологически открития - ...

......... Плана планина, Витоша, Карловската котловина, Тракийската низина, София. Изложбата, озаглавена „Археологическите открития на Националния исторически музей. Обекти, съкровища и проучватели през 2018 г.” е разположена в Кръглата зала на музея. С тази изложба в НИМ се възстановява старата традиция да бъдат представени значимите находки на музейните археолози в годината на откриването им.


Бурните партита покрай празниците отдавна минаха и вече сме събрали

Бурните партита покрай празниците отдавна минаха и вече сме събрали ...

......... Извинявайте, това ще бъдат три различни концерта... А може и един... Бъдете част от социално-музикалния експеримент LabOratnitza vol. 3 и станете свидетели на много музикални тестове, специални гости и силна доза груув. Оратница ще ви разкажат отново за фолклора така, както го чуват в слушалките си. Линк към събитието: https://www.facebook.com/events/513011212521389  Билети тук: https://bilet.bg/bg/events/laboratnitza/944 


По-малко от месец, след като Комеди Клуб отпразнува 3 години

По-малко от месец, след като Комеди Клуб отпразнува 3 години ...

......... време на Фестивал на Комедията през есента и на 21-ви декември за рождения ден на Комеди Клуба. Билетите за най-голямото стендъп шоу, правено у нас, вече са в продажба в мрежата на Eventim в цялата страна. Следете програмата на Комеди Клуба в София и страната във Фейсбук или на thecomedyclub.bg.


Звездата трябвало да играе принца от “Лебедово езеро”Парижката опера прекрати

Звездата трябвало да играе принца от “Лебедово езеро”Парижката опера прекрати ...

......... телесен цвят, е гледан в Ютюб он около 30 млн. души. Песента заклеймява католическата църква за позицията й по отношение на хомосексуалистите.„Лошото момче на балета“ неведнъж се е изказвал за това, че „живее на бързи обороти“. За него се носи упорита мълва, че има проблеми с алкохола и с кокаина.


Хитът още е по българските кинаПромо изображение от филмаМократа комиксова

Хитът още е по българските кинаПромо изображение от филмаМократа комиксова ...

......... причина за разбирателство между двата свята, но обединението им зависи от действията му.В “Аквамен” настъпва този момент. С общи усилия Джеймс Уан и Джейсън Момоа успяват да пренесат на големия екран култовия герой на DC, като отдават почит на оригиналния комикс, и в същото време го преосмислят за съвременната публика.”


16 януари е обявен за Световен ден на

16 януари е обявен за Световен ден на "Бийтълс". Одобрен ...

......... аз на вас едни Бийтълси! Какви са тия маймунски танци? Не ви ли е срам? Ако искате забавата да продължи - валс! Я извъртете един валс бе, покажете, че сте млади хора бе, нещо... мм."С подобни препратки бе отбелязан Световния ден на Бийтълс и в социалните мрежи днес: Снимка: Facebook


Ретроспективната изложба „Атанас Пацев – творби и размишления”, която вече

Ретроспективната изложба „Атанас Пацев – творби и размишления”, която вече ...

......... се разкъсва”. По този начин Атанас Пацев опровергава мнението за „красивото” единение на гилдията в този период.Как се преодолява невъзможното? Ценителите ще намерят отговора в изложбата и в книгата на Калин Николов. Там са проектирани „тунелите на времето”, в които 20 години след кончината си Атанас Пацев продължава да пътува.


Читателят на 2018 г. в Хасковската Регионална библиотека

Читателят на 2018 г. в Хасковската Регионална библиотека "Христо Смирненски" ...

......... една книга. Любимите му жанрове са научната литература, исторически и биографични книги. Той няма предпочитани книги, а от всяка гледа да си изведе и запомни есенцията. Красимир почти не гледа телевизия и не ползва социални мрежи. Свикнах да чета много и това ми доставя голямо удоволствие и наслада, казва той.


През последните години наблюдаваме тенденция за изнасяне на изкуството и

През последните години наблюдаваме тенденция за изнасяне на изкуството и ...

......... даден персонаж. Пред картините на Верде зрителят изпада в катарзисно състояние – в тях очевидно е привнесена нова функционалност – целта не е съзерцание, а всепоглъщане чрез опиянение. Но нека не се страхуваме от тази магнетичност – още Ницше беше отбелязал: „Битието и светът имат оправдание единствено като естетически феномен“.


Колко от нас знаят, че актьорът, изиграл Ханибъл Лектър в

Колко от нас знаят, че актьорът, изиграл Ханибъл Лектър в ...

......... под хиляди аплодисменти. И винаги, когато сър Антъни Хопкинс присъства, очите му се насълзяват. Да разчустваш Антъни Хопкинс не е лесно, но Андре Рийо го прави. Дали ще чуем красивия валс на Хопкинс на 8 юни в зала Арена Армеец? Билетите за концерта на Андре Рийо са вече на изчерпване.


Чуждите туроператори, посетили европейската столица на културата, се оплакват от

Чуждите туроператори, посетили европейската столица на културата, се оплакват от ...

......... с организирани групи. Най-общо пътуване за двама-трима души при нощувки в хотели средна класа със закуски и самолетни билети излиза 1975 евро. Сумата намаля значително, ако групата се увеличи. Така, ако девет германци решат да обиколят страната ни, ще платят наполовина по-малко - пада се под хиляда евро на човек.


Комеди Клуб София тръгва на турне из страната - Иван

Комеди Клуб София тръгва на турне из страната - Иван ...

......... 1 април. Това ще бъде най-голямото стендъп шоу, правено у нас. Ще включва всички най-добри комедианти на Клуба, а шоуто ще продължи близо 2 часа с ексклузивен материал, специално подготвен за зрителите в Двореца на културата. Следете програмата на Клуба в София и цялата страна във Фейсбук или на thecomedyclub.bg.


Гостите на откриващото събитие се оказаха много любознателни. Музеите, галериите

Гостите на откриващото събитие се оказаха много любознателни. Музеите, галериите ...

......... щяха да дойдат повече хора, но само да погледат, предполага Красимира Алексиева от галерия "Възраждане".ЗАТВАРЯТ КЪЩА "ХИНДЛИЯН"Въпреки оживлението в Стария град от ОП "Старинен Пловдив" решиха точно сега да затворят втория етаж на къща „Хиндлиян”. Причината е ремонт, съобщиха от общинското предприятие. Той ще продължи до края на месец януари.


Една от най-изявените пианистки в българското музикално изпълнителско изкуство -

Една от най-изявените пианистки в българското музикално изпълнителско изкуство - ...

......... е оценен още в най-крехка възраст, като редица доказани изпълнители лично са изявили желание да работят с нея. Проф. Гълъбова бе и сред най-уважаваните професори в Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“. Погребението ще се състои на 18 януари - петък, в 12 ч. на Централните софийски гробища. Поклон пред паметта ѝ!


На 19 януари от 14 часа като част от проекта

На 19 януари от 14 часа като част от проекта ...

......... творческия процес на автора. Във филмът за Йордан Радичков „Черкаски хроники“ авторът говори за творчеството си, българския театър и кино, търсенията на изкуството от периода на неговия творчески път. Разговорът и прожекцията ще се проведат в зала "Мексиканско изкуство", ул. "Артин Гидиков" 11, Пловдив с вход свободен за двете събития.


Лиричният Орлин Горанов излиза на пазардишка сцена, и то само

Лиричният Орлин Горанов излиза на пазардишка сцена, и то само ...

......... е поднесена по бляскав начин, комичните ситуации са остри и живи, диалогът – остроумен и динамичен. И разбира се хитовите музикални номера, които се настаняват трайно в ума и сърцата на зрителите. Билети: 15, 20 лв. ПРОДАЖБА И РЕЗЕРВАЦИИ НА БИЛЕТИ:пл. "Константин Величков" № 1; тел.: 034 44 35 33.Творци от Бургас и македонския град Радовиш подписват меморандум за

Творци от Бургас и македонския град Радовиш подписват меморандум за ...

......... Бургаската писателската общност, коментира председателят на Управителния й съвет Росен Друмев.Особен акцент ще бъде поставен и върху дейността на бургаската преводаческа школа, чиито представители активно участват в литературния живот на града и дават своя принос за неговото популяризиране в международен мащаб, допълни председателят на Творческата комисия към БПО Наталия Недялкова.


Показват красотите на Полша в Младежкия център в Хасково. От

Показват красотите на Полша в Младежкия център в Хасково. От ...

......... се слави с деветнадесет от близо хилядата забележителности, включени в Списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО. Полша се гордее с историческите централни квартали на Краков и Торун, както и със Стария град на Варшава. Страната е привлекателна и със забележителните си природни обекти, градини и дървени църкви.


Носителят на наградата за най-добър сценарий от фестивала в Кан

Носителят на наградата за най-добър сценарий от фестивала в Кан ...

......... когато за първи път той попада в големия град, Лазаро напомня на късче от миналото, изгубено в модерния свят… „Щастливият Лазаро” e превъзходна италианска драма със силни духовни послания, която медитира върху състраданието, доверието и безкористността“, възкликва за филма Виктор Фрага от dmovies.org след срещата си с творбата на Рорвахер.


На 17 и 18 януари от 20:00 часа, на 19

На 17 и 18 януари от 20:00 часа, на 19 ...

......... Victoria (Трансформиращите се / The Transformationists). До момента милиони хора по света са видели изпълненията им в продукцията, която представя невероятните им таланти заедно на сцената. Зрители от цял свят станаха свидетели на изумителни трикове и илюзии, левитация, четене на мисли и изчезване, а смаяните бяха от всички възрастови групи.


Болшой Московский цирк ще изненада пловдивската публика с високотехнологичния спектакъл

Болшой Московский цирк ще изненада пловдивската публика с високотехнологичния спектакъл ...

......... авторска музика и други изненади. В мащабната продукция участват 100 души - акробати, еквилибристи, фокусници, клоуни и дресьори на животни. На арената на цирка ще излязат едни от най-добрите циркови артисти в света - водещи имена на руския цирк, лауреати на престижни фестивали и майстори на спорта от международна класа.


10:00 ч. Месец на Йордан Радичков (изложба), Тютюневия град 16:30

10:00 ч. Месец на Йордан Радичков (изложба), Тютюневия град 16:30 ...

......... Сотирова, Радина Думанян, Кръстю Кръстев, Драматичен театър "Пловдив", Камерна сцена 19:00 ч. "Жена ми се казва Борис", постановка от Рави Шафт, с участието на Станимир Гъмов, Румен Угрински, Стефан Рядков, Дом на културата "Борис Христов" 19:00 ч. "Приказка за Астрид", Lucky, Дом на киното 20:45 "Те", Lucky, Дом на киното


Попаднах в Малмьо случайно. Откакто има евтини полети, често без

Попаднах в Малмьо случайно. Откакто има евтини полети, често без ...

......... Малмьо. Постфактум преглеждам коментарите в TripAdvisor за библиотеката. Както очаквам, туристи от всякакви страни охкат и ахкат колко са впечатлени. А един швед им отговаря: "За вас, чуждестранните посетители, библиотеката е добро място да разберете защо ние, шведите, с удоволствие плащаме данъци - защото срещу тях получаваме обратно много повече".


Джаз концерт с най-обичаните теми на 20-и век подготвят Мирослава

Джаз концерт с най-обичаните теми на 20-и век подготвят Мирослава ...

......... Кацарова казва: „Imagine” ме респектира с новия смисъл, който открих в нея. Тази песен, която иначе звучи като химн, Миро аранжира като тих и скептичен монолог, който на моменти му отива да бъде прошепнат, а другаде - изпълнен със светлина и ярък глас. Тази песен днес ми звучи като въпрос”.


Невероятният Георги Чилингиров и детето гений Васко Абаджиев са два

Невероятният Георги Чилингиров и детето гений Васко Абаджиев са два ...

......... гъдулка на Ради Костов от село Виница. С нея той подкарвал мечката си Пенка по панаири и събори. Тя е изработена в края на 19. век и е подарена от мечкаря през 1960 година. Изложени са и редки бурии от върбова кора, както и зурни от циганските махали на Гоцеделчевско.


С шествие на десетки духови оркестри Матера ще открие своята

С шествие на десетки духови оркестри Матера ще открие своята ...

......... 2019", ще бъде излъчван от националната телевизия RAI. Културната столица ще открие лично президентът на Италия Серджо Матарела. В спектакъла ще участват големи италиански и световни звезди, които ще свирят, пеят и танцуват на различни площади в града. На следващия ден чуждите оркестри ще свирят в околните градчета и села.


Филмът „Снимка с Юки” ще има премиерна прожекция на 23-тия

Филмът „Снимка с Юки” ще има премиерна прожекция на 23-тия ...

......... писа от своя страна Руши Видинлиев на официалната си Фейсбук страница след края на снимките на филма. Сценаристът Димитър Стоянович пък определя кинотворбата като „дълбок смислен разказ за човешката природа”. След премиерата си на София филм фест „Снимка с Юки” ще се разпространява в кината от 5 април 2019 година.


Болшой Московский цирк ще изненада пловдивската публика с високотехнологичния спектакъл

Болшой Московский цирк ще изненада пловдивската публика с високотехнологичния спектакъл ...

......... на руския Форбс , двамата са режисьори на спектаклите на "Болшой Московский Цирк" .Фен базата на “Большой Московский Цирк” е огромна - от световни рок легенди като Мерилин Менсън, до президента на Русия - Владимир Путин. Кралското семейство на Монако също не пропуска спектакълите на трупата когато са във Франция.


Мадс МикелсенNetflix представиха първите рекламни материали от “Polar” с участието

Мадс МикелсенNetflix представиха първите рекламни материали от “Polar” с участието ...

......... („Lords of Chaos”), а сценарият е дело на Джейсън Ротуел („Silent Night”), който адаптира комикса “Polar: Came From the Cold” на Виктор Сантос. В ролите освен Мадс Микелсен и Ванеса Хъджинс са още Катрин Уиник, Мат Лукас, Руби О. Фий, Фей Рен, Антъни Грант, Джони Ноксвил, Ричард Драйфус и др.


На 13 януари отбелязваме Деня на българското кино. На тази дата

На 13 януари отбелязваме Деня на българското кино. На тази дата ...

......... ще се състезава в престижния конкурс на фестивала в Сънданс. През 2018 г. Законът за филмовата индустрия беше адаптиран към Европейските изисквания. Възстановено бе финансирането на български филми чрез Национален филмов център и бюджетът за кинопроизводство за 2019 г. беше увеличен за първи път от шест години насам с 2 млн. лева.