Тълпи от фенове посрещнаха звездите от новия филм на Дани

Тълпи от фенове посрещнаха звездите от новия филм на Дани ...

......... Шийрън към славата. Вчера си е за вчера е продуциран от Тим Бивън и Ерик Фелнър (Клетниците, Най-мрачният час, поредицата за Бриджит Джоунс), наравно с Мат Уилкинсън (Kaleidoscope) и Бърни Белю (Стив Джобс). Сред продуцентите са Ричард Къртис и Дани Бойл, а Ник Ейнджъл и Лий Брейзър са изпълнителни продуценти.


Спектакълът СвободниСтъпки и солото с вход свободен СвободниСтъпки - Нини

Спектакълът СвободниСтъпки и солото с вход свободен СвободниСтъпки - Нини ...

......... стъпки на сцената. Оригиналният движенчески език на Луна Ченере разказва за разлома в понятията, с които възприемаме реалността. В съвременния свят нищо не е еднозначно „добро“, „лошо“, „красиво“ или грозно“. Спектакълът е за зрители над 18 години. Билети ще намерите на касите на ЕasyPay и онлайн в мрежата на EpayGo.


На 7 юли от 21.00 часа на стадион „Берое“ Държавна

На 7 юли от 21.00 часа на стадион „Берое“ Държавна ...

......... Държавна опера-Стара Загора, представители на Прабългарската школа за оцеляване „Бага-Тур“, деца от сдружение „Свят без граници“.   ИНФОРМАЦИЯ БИЛЕТИ Цени-12,15,25 и 30лв Билети VIP с включен кетъринг,парко място - 50лв Осигурен транспорт за организирани посещения /минимум 30 души/ Информация и заявки- тел. 0888 939 900 e-mail: [email protected] БИЛЕТИ ОНЛАЙН в мрежата на www.eventim.bg   www.operasz.bg/online БИЛЕТНИ КАСИ СТАРА ЗАГОРА Сграда Опера (Южен вход)               бул. "Митрополит Методий Кусев" 30     тел: 042 622 431, 0885 509 829           Културно-информационен център /Областна управа/ бул."Цар Симеон Велики" 108 тел. 0887 444 360   Работно време понеделник-петък 10:30-13:30ч. и 14:30-19:15. почивни дни - събота и неделя Стадион "Берое" Работно време 7 юли, от 18.00 до 21.30ч.  


„Нов театър

„Нов театър" НДК стартира първото издание на „Летен театрално-музикален фестивал", ...

......... Агасян. От театралните спектакли програмата включва още: „Отворена брачна двойка" със специалното участие на Мая Бежанска, Пьотр Кшемински и др., композитор - Дони; „Невъзможна любов" от Роси Русева и музика Жоро Стоев; „Два билета за Париж" с режисьор Робин Кафалиев и др. Програмата на фестивала можете да видите тук: http://newtheatre.bg/


Актрисата Софи Търнър, позната с ролите на Санса Старк във

Актрисата Софи Търнър, позната с ролите на Санса Старк във ...

......... Бой Джордж, истинското име на когото е Джордж Алън О'Дауд, от скромно момче от работническо семейство до върховете на международните класации през 80-те години на миналия век с групата Culture club. Сценарият и режисурата на все още неозаглавения проект са поверени на Саша Джерваси, създателя на биографичния филм "Хичкок" (2012).


На 19 юни 1885 г. Статуята на свободата пристига в

На 19 юни 1885 г. Статуята на свободата пристига в ...

......... от френския народ. Пренесена е в Америка като е разделена на 350 парчета, сглобена е на място и през октомври 1886 г. е официално открита от президента Грувър Кливланд. Тя има за цел да увековечи приятелството на Франция и САЩ, както и да отбележи вековния юбилей на младата американска държава.Общината в Пловдив се готви да разгледа повече от 50

Общината в Пловдив се готви да разгледа повече от 50 ...

......... специално внимание на културната инфраструктура, паметниците на културата, сгради в зони за въздействие и ансамбли в централната градска част и Капана.Той изтъква, че вече доста са желаещите в града да санират сградите си с европейски пари. Те обаче могат да участват догодина, ако отново бъде осигурено финансиране от държавната програма.


Млади художници и дизайнери от Нов български университет и Университета

Млади художници и дизайнери от Нов български университет и Университета ...

......... с. Лозенец чрез серия от инсталации, графични материали, фотографии и обекти. Основната тема, която вдъхновява младите автори, е презастрояването на българското Черноморие. Те използват различни съвременни техники за работа с естествени материали, както и т.нар. land art - форма на творчество, родена в борба за защита именно на застрашени места.


Изложба, включваща копия на фотографии, пресъздаващи живота на последния руски

Изложба, включваща копия на фотографии, пресъздаващи живота на последния руски ...

......... да остане в историята монархът с „желязна ръка, но в кадифена ръкавица". Изложбата „Последният руски император по пътя на Голгота" предоставя богат материал от диаграми и икономическа статистика, отразяващи времето на възход и падение на Русия.За организиране на експозицията спомогнаха участниците в Дружеството за историческа истина с ръководител Галина Владимирова.


Френският артист Кристоф Луи Кибе - Киб е решил да

Френският артист Кристоф Луи Кибе - Киб е решил да ...

......... галерии. Тя също така изтъкваше, че експозицията е открила "бяло петно" в българското изкуство, като за пръв път представя модернизмът в България. Нещо, което е далеч от истината, а редица изкуствоведи изтъкнаха, че дори и да са истински - творбите са твърде посредствени, за да бъдат показвани на национално ниво.


120 души от Кубанския казашки хор са вече в София.

120 души от Кубанския казашки хор са вече в София. ...

......... саби.Кубански генерал атаман Георги Владев от„Единен казашки съюз – България” им връчи знаме с извезана Богородица, почетен знак и плакет. В следващите дни казаците продължават с турнето си в България – на 19 юни във Велико Търново, 20 юни - Варна, 21 юни - Бургас и на 22 юни - Пловдив.Скандалът с фалшивата изложба в столичната галерия

Скандалът с фалшивата изложба в столичната галерия "Структура" се разраства ...

......... доста забавно. Но очевидно тя ще трябва да изчезне".По-рано в социалните мрежи Малика се възмути и заяви, че станалото в София е "следващо ниво плагиатство".От "Метро" добавят, че галерия "Структура" е излязла с позиция, в която се извинява на ограбените артисти и твърди, че самите организатори са жертва на измама.


На 4 октомври в Дом на културата “Борис Христов”, в

На 4 октомври в Дом на културата “Борис Христов”, в ...

......... по изкуствата, Чешки център в София, Посолство на Израел в България, Програма “Творческа Европа”, проекта Performance Beyond 2 Shores, Съвет по изкуствата на Канада, Съвет по изкуствата и литературата на Квебек, Правителството на Австралия и Australia Council. За повече информация следете @onedanceweek във Facebook, Instagram и Twitter, както и www.onedanceweek.com.


13 380 лв в подкрепа на деца и семейства в

13 380 лв в подкрепа на деца и семейства в ...

......... към дуото се присъедини и актьорът Владимир Зомбори. Културното събитие е инициирано от посолство на Индонезия в България, и се осъществява съвместно с Бангладеш, Виетнам, Емирство Кувейт, Индия, Ирак, Иран, Китай, Пакистан, Палестина, Република Корея, Саудитска Арабия, Тайланд, Филипини и Япония. Спечелилите номера от билетите от томболата са обявени тук.


Ретроспективна изложба на българския художник и карикатурист Райко Алексиев се

Ретроспективна изложба на българския художник и карикатурист Райко Алексиев се ...

......... художниците в България, сътрудник на периодичните издания "Барабан", "Смях", "Людокос", "Българан", "Маска", "Македония", "Зора", основател, главен редактор и основен автор на сатиричния вестник "Щурец" (1932-1944 г.). През 1939 г. се жени за младата актриса Весела Грънчарова.По време на комунистическия режим творбите му са забранени. Реабилитиран е едва след 1990 г.


На търг в Париж ще бъде изложен револверът, за който

На търг в Париж ще бъде изложен револверът, за който ...

......... Art Auction, която продава оръжието, казва, че няма начин да бъде абсолютно сигурна, че това е фаталното оръжие, тестовете показаха, че то е било в земята 75 години, което увеличава вероятността. Холандският художник е взел пистолета от собственика на хана в селото, където е живеел. Той умира 36 часа по-късно.„Нямам отговор какво точно се е случило. Аз имам въпроси,

„Нямам отговор какво точно се е случило. Аз имам въпроси, ...

......... изкуството, е нормално или да притежаваш компетентност или да се позовеш на компетентни хора. Вторият провал е, че когато подготвяш мащабна изложба също трябва да се позовеш на експерти. Третият провал е че я представяш пред публика, която би трябвало да е следваща по въпросите на изкуството", коментира още Стефанов.


Вокалистът и китарист на метъл легендите Megadeth Дейв Мъстейн се

Вокалистът и китарист на метъл легендите Megadeth Дейв Мъстейн се ...

......... оптимист за бъдещото си оздравяване. „И преди съм срещал препятствия. Работя в близост с моите лекари, като вече имаме начертан план за лечение. Те имат чувството, че има към 90% шанс за успех“, казва музикантът, който бързо успя да събере огромен брой пожелания за бързо оздравяване от фенове и колеги.


Работи от изложбата

Работи от изложбата "Модернизъм и авангард. Българската перспектива", която бе ...

......... сговор, а нашето желание е тези изключително вредни и опасни явления, уронващи авторитета на заниманията с изкуство, да бъдат изобличени. Ще бъдем удовлетворени, ако неприятният инцидент изиграе ролята на повратна точка в пресичането на дългогодишни престъпни практики от този вид", се казва в съобщението им."Дневник" ще продължи да следи темата.


Една от големите звезди на испанския футбол – Серхио Рамос

Една от големите звезди на испанския футбол – Серхио Рамос ...

......... невъзможно. Поради тази причина двойката се е обърнала към шведските рокаджии от Europe. Групата е изпълнила шест хитови свои парчета, включително и „The Final Countdown“. Присъстващи на сватбата споделиха, че тя е била изключително емоционална, а влюбената двойка е плакала, танцувайки на парчето „I'll Never Love Again“ на Лейди Гага.


Продължението на

Продължението на "Мъже в черно" оглави бокс-офис класацията на Северна ...

......... предишните филми от поредицата през първия уикенд. Главните роли в новия филм изпълняват Теса Томпсън, Крис Хемсуърт и Лиъм Нийсън. Режисьор е Ф. Гари Грей. Продуцентите не очакваха той да подобри постиженията на филмите с Уил Смит и Томи Лий Джоунс, но се надяваха приходите да надхвърлят 30 милиона долара.


Над 120 китари от личната колекция на Дейвид Гилмор от

Над 120 китари от личната колекция на Дейвид Гилмор от ...

......... които различни модели на китари "Фендър" - "Броудкастър", "Телекастър", "Стратокастър", се предлагат за продан от аукционна къща "Кристис". Търгът ще се състои на 20 юни в Ню Йорк. "Аукционът предоставя рядката възможност за почитатели, музиканти и колекционери да опознаят една от най-значимите сбирки от китари", казват от тръжна къща "Кристис".


Във връзка с работите, обект на измама, в изложбата

Във връзка с работите, обект на измама, в изложбата "Модернизъм ...

......... и клевети с професионален характер. Злонамерени и криминални действия в света на изкуството винаги са съществували, но те най-често не са оставали без тежки последствия за извършителите. Мисията на галерия "Структура" да разкрива нови хоризонти и да променя статуквото преминава през едно голямо предизвикателство, което с общи усилия ще преодолеем.


Ние самите станахме жертва на измама от страна на недобросъвестни

Ние самите станахме жертва на измама от страна на недобросъвестни ...

......... и клевети с професионален характер. Злонамерени и криминални действия в света на изкуството винаги са съществували, но те най-често не са оставали без тежки последствия за извършителите. Мисията на галерия “Структура” да разкрива нови хоризонти и да променя статуквото преминава през едно голямо предизвикателство, което с общи усилия ще преодолеем.


Палата номер 10 на Пловдивския панаир ще бъде домакин на

Палата номер 10 на Пловдивския панаир ще бъде домакин на ...

......... лева, адецата до 7 години ще влизат безплатно с пълнолетен придружител.Билетите са в продажба в мрежата на Eventim, в бензиностанции OMV, а ще бъдат налични и на място на касата на Пловдивския панаир. Проектът е част от официалната програма на Пловдив - Европейска столица на културата 2019, Фокус: Японска култура.


Rокаджията Алис Купър разкри, че е спрял да пие, след

Rокаджията Алис Купър разкри, че е спрял да пие, след ...

......... изцяло моя, след като гледах как си отиват моите по-големи братя. Бяхме приятели с Джими Хендрикс и Джим Морисън, а трябваше да стана свидетел на това как и двата умират на 27. Изборът беше мой - да се присъединя към тях или да започна да се контролирам", разказва 71-годишният Купър.


На 17 юни 1631 г. Мумтаз Махал умира по време

На 17 юни 1631 г. Мумтаз Махал умира по време ...

......... строежа е избрана голяма градина на брега на река Джамна, собственост на раджа Джай Сингх. Главен архитект на строежа е Иса. Куполът на Тадж Махал е направен с форма на сълза, която според Иса е сълзата на Аллах. Главна помощница на Иса е Джаханара - най-голямата дъщеря на Шах Джахан.


Австралийската актриса Никол Кидман взимала на екскурзия двете си котки

Австралийската актриса Никол Кидман взимала на екскурзия двете си котки ...

......... били буйни, хапели и плюели при всеки удобен случай. Семейството си имало рибки и пилета, но и едните и другите не ставали за екскурзии в природата. За разлика от котките им Джинджър и Сноу. Писаните истински се наслаждавали на преходите, подавайки муцунките си през специалните раници с отвори за тях.


Певиците от „Сапйс гърлс“ работят по анимационен филм, посветен на

Певиците от „Сапйс гърлс“ работят по анимационен филм, посветен на ...

......... петте изпълнителки от групата са дали съгласия да озвучат персонажите, посветени на тях. Планът е да се направи пълнометражен филм. Все още не е ясно каква ще е историята на филма. Знае се обаче, че в него ще звучат някои от най-култовите песни на групата, както и някои нови песни.


Най-големият и първи по рода си културно-исторически и развлекателно-образователен парк

Най-големият и първи по рода си културно-исторически и развлекателно-образователен парк ...

......... сцена, предшествана от дефиле на персонажи в автентично облекло. След прерязването на лентата гостите ще бъдат поздравени от гайдарския състав „101 каба гайди“ заедно с изпълнение на народната певица Елица Тодорова. Непосредствено след тях, празникът ще се пренесе на голяма сцена с ревю на носии, съхранени повече от 100 години.


Елина Гаранча, признатата в цял свят притежателката на уникален тембър

Елина Гаранча, признатата в цял свят притежателката на уникален тембър ...

......... гостува легендарното сопрано Анджела Георгиу, която остана впечатлена от българския диригент Найден Тодоров, филхармониците ни и топлото просрещане на българската публика. Билетите за музикалното събитие на 23 септември вече са в продажба на касите на НДК, Зала България и в мрежата на Eventim, цените са от 40 до 150 лв.


В рубриката

В рубриката "Четиво" "Дневник" публикува откъс от "В памет на ...

......... да се забравя. И отново си легнах и цял ден, да се чудиш просто как, спах, почти не станах чак до вечерта, до 20 часа, когато пих мляко, спуснах завесите, отново си легнах и този сън, който ме откъсваше от действителността, продължи.Сънят е спасение.Всичко, което трябва да знаете за:Четиво (1095)


Поп звездата Мадона разкритикува социалната платформа за снимки Инстаграм, обвинявайки

Поп звездата Мадона разкритикува социалната платформа за снимки Инстаграм, обвинявайки ...

......... смартфони и Инстаграм, и други социални медии, защото имах време да се развия като артист и човек, без да се чувствам притисната или съдена от хората, или да се сравнявам с тях", допълва тя. Мадона изтъква, че все повече младежи губят себе си и уникалните си личности, подражавайки на други.


В рубриката

В рубриката "Четиво" "Дневник" публикува откъс от "Краят е моето ...

......... една четвърта власт: печатът и средствата за информация, които контролират съдебната, изпълнителната и законодателната власт.ФОЛКО: Контролират ли ги?ТИЦИАНО: Контролират ги, вземат им мярката, подлагат ги на изпит, за да разберат дали няма някаква измама.ФОЛКО: И ако е така, какво се случва?ТИЦИАНО: Системата не функционира.Всичко, което трябва да знаете за:Четиво (1095)


От WarnerMedia са поръчали сериал по поредицата „Дюн“, съобщи Варайъти.

От WarnerMedia са поръчали сериал по поредицата „Дюн“, съобщи Варайъти. ...

......... От WarnerMedia са поръчали сериал по поредицата „Дюн“, съобщи Варайъти. Очаква се режисьорът Дени Вилньов да е сред продуцентите на поредицата. В момента той работи по филм по литературната поредица. Сериалът ще носи заглавието „Дюн: Сестринство“. Сериалът ще се излъчва по стрийминг платформата на студиото.


Наградата

Наградата "Люмиер" за 2019 г. ще бъде връчена на американския ...

......... в Лион, Франция, оповестиха организаторите, цитирани от Франс прес. "Копола често е заявявал, че не желае повече отличия, но този път се съгласи да получи наградата", поясни директорът на фестивала Тиери Фремо. Фестивалът "Люмиер" се провежда от 2009 г. и е смятан за най-големия форум за класически филми в света.


Актьорът Джон Сина е подписал договор за роля в следващия

Актьорът Джон Сина е подписал договор за роля в следващия ...

......... Бившият кечист води преговори за участие във филма през последната година. Поредицата изстреля кариерата и на друга кеч звезда в лицето на Дуейн Джонсън Скалата. Още през април Вин Дизел обяви, че Сина вероятно ще участва в следващия филм. Все още не е известно каква точно роля ще изпълнява той.


На 96 години почина италианският режисьор Франко Дзефирели, съобщи ANSA.

На 96 години почина италианският режисьор Франко Дзефирели, съобщи ANSA. ...

......... на Шекспир, но също така и с модерни проекти на класически опери. Лучано, синът на Дзефирели, съобщи, че баща му е починал в дома си. Той е носител на наградата на БАФТА, два пъти е печелил „Еми“, пет пъти - наградата „Давид ди Донатело“ и има две номинации за „Оскар“.


Наградата

Наградата "Люмиер" за 2019 г. ще бъде връчена на американския ...

......... засне филмите "Тетро" и "Между". Реставрирани копия на негови филми ще бъдат прожектирани на фестивала. Ще бъдат почетени също френските актьори Даниел Отьой и Марина Влади, южнокорейският режисьор и носител на "Златна палма" в Кан Бон Джун-хо и британският режисьор Кен Лоуч. Миналата година фестивалът "Люмиер" събра 185 000 посетители.


Вицепрезидентът Илияна Йотова откри в София третото издание на Азиатския

Вицепрезидентът Илияна Йотова откри в София третото издание на Азиатския ...

......... срещу всичко, което ни разделя. Хората искат да се опознават, да се докосват до различни култури, да живеят в мир и разбирателство“, посочи Илияна Йотова. Вицепрезидентът Йотова благодари за благородната кауза на фестивала. Той се провежда в партньорство с фондация „За нашите деца“ в подкрепа на уязвими семейства и деца.


Писателката Теодора Димова е тазгодишният носител на голямата награда

Писателката Теодора Димова е тазгодишният носител на голямата награда "Христо ...

......... - Враца - за уебсайта „Карта на времето – дигитален архив на област Враца“, изграден по проект „Карта на времето” Електронно издаване и нови технологии Регионална библиотека „Партений Павлович” - Силистра - за проекта „Е-портал на паметта и знанието – маршрути на историческата памет, живото културно наследство и европейските знания”


Габровският драматичен театър „Рачо Стоянов“ за първи път ще даде

Габровският драматичен театър „Рачо Стоянов“ за първи път ще даде ...

......... сцената на театъра. Публиката ще бъде въвлечена в амалгама от театър, танго, валс, романтични балади, сценографски авангардизъм и съвременен прочит на класическия текст. Героите, комичните ситуации, случващото се на сцената директно ще въздействат и ще си взаимодействат с публиката. В тази постановка интерактивността е наложителна и всички прегради са свалени.


В рубриката

В рубриката "Четиво" "Дневник" публикува откъс от "Улови сърцето на ...

......... от Кастилионе, да бъдат прогонени от острова. Имуществото на евреите било конфискувано и разделено между църквата и местните аристократи. Тези хора обаче били икономическа сила за Кастилионе и за Сицилия и прогонването им довело до тежки икономически последици за острова за дълги години напред.Всичко, което трябва да знаете за:Четиво (1095)


В България трябва да има закон, който да регламентира доброволчеството.

В България трябва да има закон, който да регламентира доброволчеството. ...

......... Където животът се сблъсква със смъртта на много невинни хора, има изцеление, има оцеляване, възкресение и много човещина. Тези филми трябва да стигнат до колкото се може повече публика от цялата страна. Филмите показват, че не сме загубили човешкото в себе си и това е най-важното“, каза още Илияна Йотова.


С гала спектакъл

С гала спектакъл "Огънят и празникът" започна международният фестивал „Opera ...

......... и като ги открия, могат да ме разочароват. Когато си ги представям без да съм ги виждал, това създава в мен силно напрежение. Реших, че ще видя Родопите след Орфей“. Ролята на Орфей ще изпълни Антонио Джованини, Евридика ще бъде Мария Радоева, Амур Светлана Иванова, ще дирижира Лучано Ди Мартино.


Колекция от над 50 любовни писма от канадския музикант и

Колекция от над 50 любовни писма от канадския музикант и ...

......... Двамата се срещат на гръцкия остров Идра през 1960 г. Тя става вдъхновение за няколко песни на Коен, най-известната от които е Сбогом, Мариен (So Long, Marianne) от 1967 г. Илен почина от левкемия през лятото на 2016 г. Ленард Коен почина от същата болест през есента на същата година.


В различните периоди от живота си (1938-2004) италианският журналист Тициано

В различните периоди от живота си (1938-2004) италианският журналист Тициано ...

......... и да потърсят заедно корените на гнева й, защото той смяташе, че демоните, които ни предизвикват като хора са възможност да намерим пътя към собствената си еволюция като хора!"Откъст от книгага - четете в неделя - 16 юни. Интервю с Якопо Сторни четете в "Дневник" в понеделник - 17 юни.


Митични същества, зрелищни изпълнения и пищни костюми от всички кътчета

Митични същества, зрелищни изпълнения и пищни костюми от всички кътчета ...

......... Маtzalo, Victoria Spa, 13grams, GOOD BOX, Бирария Palivec, KREO, Royal Thai, Yati Cooking, Indomie. Културното събитие е инициирано от посолство на Индонезия в България, и се осъществява съвместно с Бангладеш, Виетнам, Емирство Кувейт, Индия, Ирак, Иран, Китай, Обединени Арабски Емирства, Пакистан, Палестина, Република Корея, Саудитска Арабия, Тайланд, Филипини и Япония.


Второто издание на фестивала SoFest ще се проведе от 14-ти

Второто издание на фестивала SoFest ще се проведе от 14-ти ...

......... с режисьор и ръководител Цвете Лазарова. Постановката, която ще представят „Смехурковците“ е „Принцесата и Мечокът“ - eдин вълшебен театър за деца от деца. След театралната постановка в събота и през целия ден в неделя всички малки и големи гости на фестивала ще могат да вземат участие в ателие по избор.


Теодора Димова е тазгодишният носител на голямата награда

Теодора Димова е тазгодишният носител на голямата награда "Христо Г. ...

......... националната книжовна култура. Насочена е към всички творци, свързани със създаването и популяризирането на книгата - автори, преводачи, издатели, художници, критици, библиотечни дейци, книгоразпространители. Националната награда "Христо Г. Данов" е учредена през 1999 г. от Министерството на културата и община Пловдив във връзка с провеждането на "Европейски месец на културата".


Известният френски актьор Ален Делон е откаран в американската болница

Известният френски актьор Ален Делон е откаран в американската болница ...

......... сюр Сен поради зачестили пристъпи на мигрена, съобщи ТАСС. От обкръжението на 83-годишния Делон уверяват, че с него "всичко е наред". Очаква се актьорът да напусне болничното заведение още тази вечер. "Правят му изследвания, нищо повече", казва асистентът му. Според лекарите сърдечна аритмия може да е причина за честите главоболия.


Режисьорът Брайън Сингър постигна споразумение да плати обезщетение от 150

Режисьорът Брайън Сингър постигна споразумение да плати обезщетение от 150 ...

......... е изнасилил Сезар Санчес-Гузман, и дори да е бил на партито с него на яхтата преди 15 години. Надзорникът по дело за банкрут срещу Санчес-Гузман препоръчва споразумението да бъде прието, защото сумата ще е достатъчна да покрие исковете от 61 000 долара, разходите по делото и да му останат пари.


Съдия издаде 5-годишна ограничителна заповед, забраняваща на бившия мениджър на

Съдия издаде 5-годишна ограничителна заповед, забраняваща на бившия мениджър на ...

......... Пени също така забрани на Сам Лютфи да прави изявления за тях и в мрежата. Съдът постанови решението си, след като изслуша показанията на 44-годишния Лютфи и на бащата на Бритни, Джеймс Спиърс. Последният контролираше със съдебно решение парите и бизнес делата на дъщеря си в продължение на 11 години.


Казват, че за отношението на бащата се съди по това

Казват, че за отношението на бащата се съди по това ...

......... 52 Фрог „Луна-М“ и подвижен радиовисотомер „Вершина“. Снимките са разрешени. Ще има забавления за всички, уверяват още организаторите: програмиране на роботи и създаване на видеоигри, народни танци и лятна читалня, скаутски лагер, мини футбол, сглобяване на къщички и създаване на мечтания град, решаване на логически задачи, дори рисуване върху вода…


Камен Донев това лято с поредния си спектакъл на Летен

Камен Донев това лято с поредния си спектакъл на Летен ...

......... най-музикален и пеещ актьор; - „Балкански театрални европортрети", Благоевград 2008 – награда за мъжка роля и награда на публиката; - Международен театрален фестивал „Золотой Витязь", Москва – бронзов „Витяз"; - Награда „Любимец 13", Димитровград, 2009 г.; - Награда „Ледената маска" от Русенски театър „Сава Огнянов" за постановка на 2009 г.


Утре, събота, 15-ти юни се дава старт на третото издание

Утре, събота, 15-ти юни се дава старт на третото издание ...

......... InGlobo, Este SPA, Маtzalo, Victoria Spa, 13grams, GOOD BOX, Бирария Palivec, KREO, Royal Thai, Yati Cooking, Indomie. Културното събитие е инициирано от посолство на Индонезия в България, и се осъществява съвместно с Бангладеш, Виетнам, Емирство Кувейт, Индия, Ирак, Иран, Китай, Пакистан, Палестина, Република Корея, Саудитска Арабия, Тайланд, Филипини и Япония.


Скандалът в изкуството с изложбата

Скандалът в изкуството с изложбата "Модернизъм и Авангард. Българската перпектива" ...

......... бъдат показвани в националните ни галерии. Факт, който говори или за тоталното ѝ непознаване на изкуството, или за това, че е знаела, че са фалшиви, но въпреки това настоява за подобно действие.Картината на Сирак Скитник, показана в галерия "Структура".Илюстрацията за изданието на Кама Сутра от 2012 г. на "Penguin Books".


В рубриката

В рубриката "Четиво" "Дневник" публикува откъс от "Чуй щурците" с ...

......... а нямам глас, топло ми е. До после.Тя изприпка, спъна се в шарения килим. Не й беше за пръв път, почти винаги се спъваше из различни места в училището.Мъртва. С тази жена си бяхме разменили само няколко думи. Усетих само миризмата... миризмата на смърт.Всичко, което трябва да знаете за:Четиво (1095)


На носителя на

На носителя на "Оскар" Куба Гудинг-младши бяха повдигнати обвинения в ...

......... Хелър каза пред журналисти, че е гледал видеозаписите от охранителните камери в нощното заведение и те ще покажат, че клиентът му не е извършил престъпление, предаде "Дарик". Хелър отхвърли и обвиненията, отправени от друга жена, че Куба Гудинг-младши я сграбчил за задника в заведение в Ню Орлиънс през 2008 година.


Американската актриса Силвия Майлс, номинирана за

Американската актриса Силвия Майлс, номинирана за "Оскар" за ролите си ...

......... ѝ дата. Една от водещите си роли Силвия Майлс изпълнява във филма от 1969 г. "Среднощен каубой”, в който играят младите американски актьори Дъстин Хофман и Джон Войт. Въпреки че актрисата се появи в кадър за около шест минути, те бяха достатъчни за номинация за "Оскар" за най-добра поддържаща роля.


За трета поредна година Българското национално радио организира Радио парк

За трета поредна година Българското национално радио организира Радио парк ...

......... В рамките на феста има и богата дневна програма за малки и големи, включително спортни и щафетни игри. Парковете, градините и зелените площи в София са обработени с препарати срещу кърлежи и бълхи, а Южният парк е два пъти обезпаразитен, каза пред "Хоризонт" Димитър Данчев, директор на дирекция "Зелена система".


Днес започва второто издание на джаз фестивала SoFest, на чиято

Днес започва второто издание на джаз фестивала SoFest, на чиято ...

......... с концерт на група "Акага" в неделя от 19.30 часа.За най-малките организаторите са подготвили дневни забавления, които ще включват театрални постановки, арт ателиета и работилници, насочени към опазването на околната среда. Детската програма ще бъде с вход свободен, а билети за концертите през трите дни може да бъдат намерени тук.


Колекция с над 50 любовни писма от канадския музикант и

Колекция с над 50 любовни писма от канадския музикант и ...

......... музикант.Двамата се срещат на гръцкия остров Идра през 1960 г. Тя става вдъхновение за няколко песни на Коен, най-известната от които е „Сбогом, Мариен“ (So Long, Marianne) от 1967 г. Илен почина от левкемия през лятото на 2016 г. Ленард Коен почина от същата болест през есента на същата година.


Трета поредна година Българското национално радио организира Радио парк фест

Трета поредна година Българското национално радио организира Радио парк фест ...

......... в света на технологиите и да разберат повече за тяхното място на киноекрана и в собственото им ежедневие. Кой и как създава едни от най-зрелищните визуални ефекти е само един от въпросите, на които Марина Маринова от „Центъра за забавна математика" ще отговори по време на лекциите „Суперсилите на Интернет".


Министерство на туризма стана единствената държавна организация с престижни творчески

Министерство на туризма стана единствената държавна организация с престижни творчески ...

......... получи престижните награди, е част от комуникацията на страната ни като туристическа дестинация за сезон 2018-19 г и по-забавен и нестандартен начин привлече интереса на британските туристи през последните месеци. Кампанията е не само креативна, но и ефективна и допринесе за ръст на туристическите посещения от Обединеното Кралство у нас.


Българският писател Милен Русков е бил избран единодушно от комисия

Българският писател Милен Русков е бил избран единодушно от комисия ...

......... април тази година Божинов обяви, че работи и по екранизацията на "Чамкория". Романът вече бе адаптиран с голям успех на театралната сцена в постановка - моноспектакъл на Театър 199 с режисьор Явор Гърдев и актьора Захари Бахаров в главната роля, за която той взе "Икар" и "Аскеер" през 2018 г.


Вдовицата на самоубилия се певец на Nirvana Кортни Лав довери,

Вдовицата на самоубилия се певец на Nirvana Кортни Лав довери, ...

......... бил явил, настанен в кресло, пише Контактмюзик. Кърт Кобейн проговорил на надживялата го съпруга и я поздравил. След това изчезнал също толкова внезапно, както и се появил. Петдесет и четири годишната певица беше женена за Кобейн от 1992 до месец април 1994 година, когато той се самоуби на 27-годишна възраст.


Третото издание на градския фестивал White Rabbit идва на 6 и

Третото издание на градския фестивал White Rabbit идва на 6 и ...

......... наречено “Бял заек”. Тази година музикалната сцена се измества на гърба на Народния Театър “Иван Вазов”. Така пешеходната зона на фестивала се разширява по ул. “Иван Вазов” (от ул. “Георги Бенковски”) до ул. “6-ти септември”.  Проектът е финансиран по Програма "Култура" на Столична община. За повече информация следете събитието във Facebook тук .


Кичур коса на Бетовен, който самият той е отрязал и

Кичур коса на Бетовен, който самият той е отрязал и ...

......... на Юлиус Епщайн, професор по пиано във Виенската консерватория. Авторът на първата научна биография на Бетовен – Александър Уилок Тайер, също потвърдил автентичността му. Самата аукционна къща вече е продавала кичур на Бетовен, взет от смъртното му ложе. Смята се, че този кичур е по-необикновен, тъй като има значителна предистория. 


Тазгодишното издание на Фестивала „Етюди и приятели“ обхваща дванадесет дни

Тазгодишното издание на Фестивала „Етюди и приятели“ обхваща дванадесет дни ...

......... както и селекцията от кратки експериментални танцови филми на Зорница Стоянова. Съвместната изложба на Ани Колиер, Галина Борисова и Лиляна Дворянова, която ще се открие малко преди основната киновечер, ще остане в пространството на галерия “Етюд” и ще може да бъде видяна и след закриването на фестивала на 30 юни.