На 25 април 1792 г. французинът Клод-Жозеф Роже дьо Лил

На 25 април 1792 г. французинът Клод-Жозеф Роже дьо Лил ...

......... успех във времето след Френската революция, че на 14 юли 1795 година е обявена за национален химн. Впоследствие тя е била забранявана последователно от Наполеон Бонапарт, Луи XVIII и Наполеон III. За кратко е възстановена след Юлската революция от 1830 г., а окончателно става химн на страната след 1879 г.


Асоциацията на хореографите в България (АХБ) ще връчи своите престижни

Асоциацията на хореографите в България (АХБ) ще връчи своите престижни ...

......... могат да закупят три различни вида куверти на стойност от 40 лв., 80 лв. или 120 лв. Според своите предпочитания те ще бъдат настанени в основната или във ВИП зоната на зала 3 на НДК. На събитието ще присъстват редица високопоставени лица от сферата на политиката, икономиката, изкуството и шоубизнеса.


Игралният филм на БНТ – „Лошо момиче“, който се излъчва

Игралният филм на БНТ – „Лошо момиче“, който се излъчва ...

......... провежда през 1935 г., а от 1959 г. се превръща в ежегодно събитие. През последните 20 години журито на фестивала е ръководено от едни от най-големите световни режисьори - Тео Ангелопулос, Маргарете фон Трота, Алън Паркър, Глеб Панфилов, Жан-Жак Ано, Люк Бесон, Ричард Гиър, Джералдин Чаплин, Ектор Бабенко и др.


Знаменитият рапър Ицо Хазарта издава първи самостоятелен албум, който носи

Знаменитият рапър Ицо Хазарта издава първи самостоятелен албум, който носи ...

......... ще трябва да платите 33 лв. В първия албум на хип-хоп изпълнителя ще влезе хита "Браво", който се превърна в тотална сензация само няколко часа, след като бе пуснат в интернет пространството. В първите 12 часа видеото събра 250 000 гледания. Днес клипът има над 7 милиона гледания в YouTube.


Скъпи приятели от България, обръща се Андре Рийо към българските

Скъпи приятели от България, обръща се Андре Рийо към българските ...

......... настроение. „Винаги бъдете със семейството си! Пожелавам и на вас светли Великденски празници!” Ще се видим скоро, казва маестро Рийо в обръщението си. Концертите му в София са на 8 и 9 юни. В неделя, 28 април, ще бъде излъчен Великденски концерт на Андре Рийо – btv Lady, от 15:00ч.


Една от най-ключовите връзки в семейството - тази между бащата

Една от най-ключовите връзки в семейството - тази между бащата ...

......... сцени със спектакъла си Plexus, създаден заедно с Орелиен Бори, която откри първото издание на One Dance Week през 2008 г.. Наградена е сОрдена за изкуство и литература на Франция, носител е на Наградата за млади таланти в хореографията, а днес е един от видните представители на японските изпълнителски изкуства.Голямата певица Лили Иванова празнува юбилей. Примата на българската естрада

Голямата певица Лили Иванова празнува юбилей. Примата на българската естрада ...

......... е записана като Лиляна Иванова Петрова. От 1961 г. насам певицата развива непрекъсната изпълнителска и концертна дейност, записва множество песни и албуми. Лили Иванова започва кариерата си предимно с популярни за времето си италиански, френски и други чужди песни, като бива считана за добра имитаторка на стила на Рита Павоне.


Поклонението пред паметта на голямата актриса Виолета Гиндева ще бъде

Поклонението пред паметта на голямата актриса Виолета Гиндева ще бъде ...

......... има здравословни проблеми, на сцената спешно излиза титулярката Добринка Станчева. После получава болки в стомаха и се налага спешното й приемане в болница. *Виолета Гиндева издъхна точно на именния си ден - Цветница* "Милата, милата Виолета", промълви с тъга Стефан Данаилов, в когото бяха партньори в култовата лента "Черните ангели".


Община Пловдив е обявило обществена поръчка за изработка на идеен

Община Пловдив е обявило обществена поръчка за изработка на идеен ...

......... от филмите, гледани "Комсомол" прави впечатление с модернистичния си дизайн и облицовки и окаченото вито стълбище. Сградата има капацитет от 800-900 души, на който и днешните салони могат да завидят. Последната прожекция в нея е през 1999 г., след което за кратко помещава дискотека и компютърен клуб и е изоставена.


Писатели и поети ще разказват лични истории в първото издание

Писатели и поети ще разказват лични истории в първото издание ...

......... Дарик. Създател е на множество културни инициативи в родния му град Габрово като международния фестивал за улични изкуства 6Fest, първата градска компютърна игра Gabroville, първата градска онлайн енциклопедия Gabrovowiki и др. Сред националните му начинания са “Стародумци” за популяризиране на старите думи в езика ни и “Добрите българи” за добротворчество.


Отпускането на еднократно финансово подпомагане в размер до 195 лева

Отпускането на еднократно финансово подпомагане в размер до 195 лева ...

......... министър Банов твърди, че подбраните конкурси, олимпиади и състезания, за призово място в които се предвижда стипендия или еднократно подпомагане, са "с доказани високи критерии при излъчване на победителите". "Този списък се прецизира от експертно-консултативни комисии в областта на науката, изкуството и спорта", пише още той. Списъка им вижте ТУК (http://www.strategy.bg/PublicConsultations/View.aspx?lang=bg-BG&Id=4213)"Тайната вечеря“ е една от най-известните картини в света, а

"Тайната вечеря“ е една от най-известните картини в света, а ...

......... съответния им зодиакален знак: Бартоломей – Овен, Яков Алфеев– Телец, Андрей Първозвани – Близнаци, Юда Искариотски – Рак, Петър – Лъв Йоан Богослов / Мария Магдалена – Дева, Тома - Скорпион, Яков Зеведеев – Везни, Филип – Стрелец, Матей – Козирог, Тадей (Юда Яковов) – Водолей, Симон Зилот – Риби


Броени дни преди излизането на екран на супергеройската продукция "Отмъстителите:

Броени дни преди излизането на екран на супергеройската продукция "Отмъстителите: ...

......... позициите пред тях са класирани Ястребово око, Доктор Стрейндж и Гамора. Интересното е, че повечето от най-изтъкнатите персонажи на франчайза - Капитан Марвел, Черната вдовица, Хълк, Грут, попадат в средата на списъка. В топ 10 на супергероите на "Марвел" намират място Шури, Капитан Америка, Железния човек, Рокет, Черната пантера, Дракс.


Exit Bulgaria и OFFNews ще дадат възможност на един от

Exit Bulgaria и OFFNews ще дадат възможност на един от ...

......... отговорилите правилно. Името му ще бъде обявено в сайта, като той/тя ще бъде уведомен по електронната поща, с която се е регистрирал, или по Фейсбук. Ако до 1 седмица след избирането му за победител не можем да се свържем с него, ще бъде избран друг печеливш отново на случаен принцип.


Приятели, почитатели и близки на актрисата и певица Грета Ганчева

Приятели, почитатели и близки на актрисата и певица Грета Ганчева ...

......... обърна и Ирина Борисовна Живихина ръководител на "Россотрудничество" за България. „Покланям се на вашия талант и ви желая много здраве и нови творчески успехи. Бъдете все така прекрасна и талантлива.", каза Ирина Борисовна.Срещата продължи с изпълнения на Грета Ганчева, която поднесе на публиката незабравими песни от руската класика и фолклор.


Здравето на Ози Озбърн постепенно се възстановява и той влиза

Здравето на Ози Озбърн постепенно се възстановява и той влиза ...

......... операции след лошо падане вкъщи. Легендата от Black Sabbath, който отмени свои концертни дати от турнето си "No More Tours 2", си възвръщал формата. По думите на сина му Джак той отново започвал да се дразни от всекидневните неща и пращял от цинизъм, което за него винаги било добър знак.Традиции, обичаи, фолклор, детско ателие и концерт са включени в

Традиции, обичаи, фолклор, детско ателие и концерт са включени в ...

......... на културите /2013 - 2022 г./. В концерта ще участват над десет детски и младежки формации от София и областта, които ще представят песни, танци и ритуали, ще има работилница за рисуване и изработване на любим герой от приказките и оцветяване на национални костюми и шевици, свързани с пролетните празници.


Днес отбелязваме Световния ден на книгата и авторското право, който

Днес отбелязваме Световния ден на книгата и авторското право, който ...

......... нашия свят и други изтъкнати автори като Морис Дрюон, Халдоур Лакснес, Владимир Набоков, Жозеп Пла и Мануел Вайехо. Това определя избора на Генералната конференция на ЮНЕСКО за дата на празника. Идеята за него произхожда от Каталуня, където на 23 април, деня на св. Георги Победоносец, традиционно се подарява книга. (Уикипедия)


През 1995 година ЮНЕСКО решава да обяви Световен ден на

През 1995 година ЮНЕСКО решава да обяви Световен ден на ...

......... дигиталната ера и в дигиталната библиотека, а на преден план се открояват и няколко символични „битки” - електронната книга срещу класическия хартиен носител, свободното споделяне на информация и защитата на авторското право, отдаване почита към преводачите и другите специалисти, които оформят крайния продукт, и анонимността на социалните мрежи и интернет.


„Същият ден“ е черна гротеска за абсурда и повтарящите се

„Същият ден“ е черна гротеска за абсурда и повтарящите се ...

......... да е друга – са за смях и ги иронизираме или им се подиграваме не намалява болката, която те причиняват всекидневно и която се размножава. Където има власт, няма любов, но където няма никаква власт и правила, цари хаос. Странен и болезнен парадокс." Стефан Иванов Билети може да закупите тук.


На 23 април 1616 г. умира Мигел де Сервантес. Той

На 23 април 1616 г. умира Мигел де Сервантес. Той ...

......... европейския Ренесанс и на световната литература. Пародирайки рицарския роман, представя широка картина на тогавашното испанско общество и полага начало на реалистичния роман. Романът му "Знаменитият идалго Дон Кихот де ла Манча" е смятан за първия съвременен европейски роман. Първата част на книгата излиза през 1606г. и пробива с пълен успех.


Певицата София Георгиева издаде нова песен. Тя се нарича

Певицата София Георгиева издаде нова песен. Тя се нарича "Пътят ...

......... София при първия й лайф от 3 години насам, по време на който тя изпълни 7 песни, които не са влизали в албума й "Син талисман". По информация на OFFNews те вероятно ще залегнат в основата на следващия й албум, чието издаване предстои, но датата все още не е известна.


Популярният холивудски актьор Уил Смит направи своя дебют на музикалния

Популярният холивудски актьор Уил Смит направи своя дебют на музикалния ...

......... преди края на изпълнението на Джейдън, за да изпее парчето на сина си, озаглавено "Icon". Уил Смит носеше черна фланелка, с която той направи промоция на новия албум на сина си - "Erys". "Радвам се, че за пръв път стъпвам на подиума на Коачела! Това страшно ми харесва", възкликна Смит-старши.


По време на официална церемония във френското посолство посланикът Ерик

По време на официална церемония във френското посолство посланикът Ерик ...

......... Икар 2018 за режисурата на спектакъла "Танцът Делхи", който народният театър "Иван Вазов" представи и на турне във френския град Тулуза, а през 2001 г. спектакълът му "Аркадия", поставен отново на първата ни сцена, получи Аскеер за най-добро представление.В момента Галин Стоев е директор на Националния театър в Тулуза, Франция.


След запомнящото се парти със Sunnery James & Ryan Marciano,

След запомнящото се парти със Sunnery James & Ryan Marciano, ...

......... в затъмнени, ъндърграунд клубове, Estiva винаги е способен да разкаже една вълнуваща, музикална приказка. Билети за 4 май с Vini Vici и Estiva може да закупите в OMV, YALTA CLUB и в мрежата на Eventim.bg Повече информация можете да намерите на официалната страница във Facebook, както и на yaltaclub.com.  


Спектакълът „Дебелянов и ангелите

Спектакълът „Дебелянов и ангелите" на Пловдивския драматичен театър е отличен ...

......... - Пловдив) и Васил Левски в "Наблюдателите" (Народен театър „Иван Вазов") Полина Христова за ролята ѝ на Колежки асесор Ковальов в "Нос" (Театър 199 "Валентин Стойчев) ЗА ЦЯЛОСТЕН ПРИНОС КЪМ ТЕАТРАЛНОТО ИЗКУСТВО „АСКЕЕР 2019" Големия български актьор ИВАН НАЛБАНТОВ На снимката: Кадър от спектакъла "Дебелянов и ангелите" Фотограф: Георги Вачев


Представленията

Представленията "Дебелянов и ангелите", "Бащата", "Опит за летене" и "Наблюдателите" ...

......... - Малък градски театър "Зад канала", реж. Явор ГърдевИЗГРЯВАЩА ЗВЕЗДА- АлександърКънев за ролята на Гаврюшка в "Картоиграчи" (ДТ "Иван Радоев" - Плевен)- Ненчо Кънев за ролята на Гаврюшка в "Картоиграчи" (ДТ "Иван Радоев" - Плевен)- Полина Христова за ролята ѝ на Колежки асесор Ковальов в "Нос" (Театър 199 "Валентин Стойчев)


Сър Андрю Лойд Уебър смята "Любовта никога не умира" за

Сър Андрю Лойд Уебър смята "Любовта никога не умира" за ...

......... Велин Михайлов и Нейчо Петров – Реджи. С ролята на сина на Кристин и Фантома прекрасно се справят, по мнението на целия екип, младите таланти Кристиян Славеев, Николай Бояджиев и Белла Петрова. Останалите роли изпълняват Вяра Железова, Миглена Страдалска, Лев Караван, Николай Колев, Филипа Руженова, Лиляна Кондова.      


Спектакълът „Дебелянов и ангелите“ на Пловдивския драматичен театър е отличен

Спектакълът „Дебелянов и ангелите“ на Пловдивския драматичен театър е отличен ...

......... от връх Морган“, режисьор Николай Ламбрев-Михайловски, Народен театър Съвременна българска драматургия „Дебелянов и ангелите“ от Александър Секулов, постановка Диана Добрева, Драматичен театър – Пловдив „Наблюдателите“ от Константин Илиев, постановка Явор Гърдев, Народен театър „Цигуларката на Бога“ от Стефан Цанев, постановка Мартин Киселов, Драматичен театър – Казанлък Цялостен принос Иван Налбантов


Актрисата Мишел Уилямс се е разделила със съпруга си Фил

Актрисата Мишел Уилямс се е разделила със съпруга си Фил ...

......... от всички мъже, които познава, и ѝ дава възможност "да се чувства свободна". И двамата са преживели трагедия. Хийт Леджър, бившият партньор на Уилямс, от когото тя има дъщеря на 12 години, почина преди 10 години от свръхдоза. Съпругата на Елверъм пък умира от рак на панкреаса през 2016 г.


Номинациите за наградите „Аскеер“ 2019 се обявяват днес. Спектакловите категории

Номинациите за наградите „Аскеер“ 2019 се обявяват днес. Спектакловите категории ...

......... Номинациите за наградите „Аскеер“ 2019 се обявяват днес. Спектакловите категории са 10, като статуетките ще бъдат раздадени по традиция на 24 май. Днес ще стане ясно и кой ще е носителят на наградата за цялостен принос към театралното изкуство.  


Първата изложба у нас на Вивиан Майер,

Първата изложба у нас на Вивиан Майер, "жената без сянка", ...

......... можем да я видим между 23 април и 2 юни в Софийска градска художествена галерия. Куратор: Ан Морен. Изложбата се случва в партньорство между МУСИЗ, Столична oбщина, Посолство на САЩ, VIVACOM и Samsung, със съдействието на diChroma photography и с благодарност към Колекция Maloof и галерия Howard Greenberg, Ню Йорк.


Факт е видеото към четвъртия сингъл „Тези дни“ от 12

Факт е видеото към четвъртия сингъл „Тези дни“ от 12 ...

......... от европейското турне на Б.Т.Р. в City stage София на 19 април. Европейското турне с 13 концерта в Германия, Чехия, Франция, Италия и Испания, премина при пълни зали, срещи на рокаджиите с почитатели и бе отразено от чуждестранната преса. Музиката и текстът на „Тези дни“ са на Славчо Николов, аранжимент Б.Т.Р.


Първата изложба у нас на Вивиан Майер, “жената без сянка”,

Първата изложба у нас на Вивиан Майер, “жената без сянка”, ...

......... можем да я видим между 23 април и 2 юни в Софийска градска художествена галерия. Куратор: Ан Морен. Изложбата се случва в партньорство между МУСИЗ, Столична oбщина, Посолство на САЩ, VIVACOM и Samsung, със съдействието на diChroma photography и с благодарност към Колекция Maloof и галерия Howard Greenberg, Ню Йорк.


Холивудската легенда Клинт Истууд е в преговори с Disney/Fox, за

Холивудската легенда Клинт Истууд е в преговори с Disney/Fox, за ...

......... замесен с експлодиралата бомба в Олимпийския парк. Джуъл, който открил подозрителния пакет в парка и веднага евакуирал зоната, като спасил много хора от смърт, от герой бързо се превърнал в чудовище. Сценарист на новата продукция ще бъде Били Рей, който написа сценария и на лентата "Капитан Филипс" от 2013 година.


Режисьорът Кари Фукунага подготвя сериал по „Последният мохикан“, съобщи Варайъти.

Режисьорът Кари Фукунага подготвя сериал по „Последният мохикан“, съобщи Варайъти. ...

......... в която главната роля се изпълнява от Даниел Дей Люис. Романът разказва за индианец, който се влюбва в дъщерята на британски полковник. Фукунага ще работи по филма заедно с режисьора Никол Касел. Те ще наблегнат на историческите събития от 19-ти век. В момента се подготвя работата по снимките на филма.


Актьорът Сам Рокуел заяви, че би се завърнал в поредицата

Актьорът Сам Рокуел заяви, че би се завърнал в поредицата ...

......... бих изпълнил ролята отново. Очаквам хората от екипа на „Отмъстителите“ да ми се обадят“, заяви Рокуел. Неговият статут на актьор през последните години сериозни се повиши, след като спечели „Оскар“ за най-добра поддържаща роля. Все пак той е готов да повтори ролята си в някой от следващите филми на Marvel.


Продължение на „Томб Райдър“ става все по-вероятно, съобщи Movie Web.

Продължение на „Томб Райдър“ става все по-вероятно, съобщи Movie Web. ...

......... от новата версия на филма постигна приходи от $ 274.4 млн. Първоначалните цели бяха доста по-високи, заради което и се считаше, че няма да има продължение. Все пак от Warner Brothers са решили да работят по втори филм. Новата лента най-вероятно отново ще черпи сюжети от поредицата от компютърни игри.


Напусна ни голямата българска актриса Виолета Гиндева. Тя си отиде

Напусна ни голямата българска актриса Виолета Гиндева. Тя си отиде ...

......... и със специалната награда (колективна) от Фестивала на българския филм във Варна (1970). С Указ 277 на президента от 29 юни 2006 г. е наградена с орден "Св. св. Кирил и Методий" огърлие за особено значимите й заслуги в областта на културата и по повод 60 години от рождението й.


Американската актриса Джесика Ланг отпразнува своя 70-ти рожден ден. Известна

Американската актриса Джесика Ланг отпразнува своя 70-ти рожден ден. Известна ...

......... изкуство на Университета на Минесота, но не се дипломира. През 1971 г. се омъжва за испанския фотограф Пако Гранде и пътешестват заедно из цяла Америка. Самата Ланг също се занимава с професионална фотография. След това заминават за Париж, където тя взема уроци по пантомима при известния преподавател Етиен дьо Кроа.


След кратко боледуване почина актрисата Виолета Гиндева, съобщиха от Народния

След кратко боледуване почина актрисата Виолета Гиндева, съобщиха от Народния ...

......... Народния театър "Иван Вазов". Виолета Гиндева ще остане в сърцата на зрителите с десетки роли на сцените на Народния театър, театър "София" и театър "Сълза и смях". "Сватбите на Йоан Асен", "Черните ангели", "Иконостасът", "Демонът на империята" са само малка част от филмите, в които актрисата изгради запомнящи се роли.


На 72-годишна възраст почина голямата българска актриса Вилета Гиндева, съобщиха

На 72-годишна възраст почина голямата българска актриса Вилета Гиндева, съобщиха ...

......... от 1998. Ще запомним актрисата с ролите й в „Черните ангели” и „Чичо Кръстник”, в които си партнира със Стефан Данаилов, Йосиф Сърчаджиев, Апостол Карамитев, Коста Цонев и др. От 2008 г. Виолета Гиндева преподаваше актьорско майсторство в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ с асистент Михаил Ботевски. Поклон пред паметта й!


Имперският руски балет включи България в световното си турне за

Имперският руски балет включи България в световното си турне за ...

......... Гедиминас Таранда: "Тя е като кристална ваза, която цялата сияе отвътре. Когато тя излиза в ролята на белия лебед, всички замират". Балетът „Лебедово езеро" има трагичен и щастлив финал. За гостуването си на фестивала „Сцена на вековете" Имперският руски балет е избрал позитивния край с щастливата развръзка на любовната история.


По случай днешния празник патриарх Неофит произнесе своето слово за

По случай днешния празник патриарх Неофит произнесе своето слово за ...

......... добротворство, на състрадание и любов към ближния, за да носим достойно Неговото име и да се удостоим с обещаното ни от Него спасение и вечен живот. Благодатта и мирът на Господа Иисуса Христа, и общението в Светия Дух да бъдат с всички нас! Честит и благословен празник! † НеофитПатриарх български


Плевен е първият град от тазгодишното национално турне

Плевен е първият град от тазгодишното национално турне "Passion Flamenca ...

......... със Софийската филхармония. Удостоен е с много престижни награди и отличия. На 23 години е станал най-младият концертмайстор на оркестъра към Кралската опера в Лондон.Кръгът на почитателите на Васко Василев е много голям, защото той изпълнява освен класически произведения и музика с по-модерно звучене. Занимава се и с преподавателска работа.


В рубриката

В рубриката "Четиво" "Дневник" публикува откъс от "Сто и една ...

......... беше ли разказал на Юлиус? И този, новият, не пускал всеки през границата.Да, Юлиус беше чувал за Тръмп. Така се казваше. Белите мечки може и да не бяха тъмнокожи, но на първо място бяха чужденци. Така че нямаше много на какво да се надяват.Всичко, което трябва да знаете за:Четиво (1066)


Пловдив ще отбележи 100-годишнината от рождението на големия разказвач Николай

Пловдив ще отбележи 100-годишнината от рождението на големия разказвач Николай ...

......... от 8 до 12 клас, включително, от всички училища на територията на Пловдив. Оценяването на творбите ще бъде извършено от компетентно жури, председателствано от Елена Хайтова. Поредицата от събития, свързани с твореца Николай Хайтов, са част от честванията на 50-годишнината на общински институт „Старинен Пловдив", чийто екип организира празничната програма.


Автобиографията на Мишел Обама „Моята история“, превърнала се в световен

Автобиографията на Мишел Обама „Моята история“, превърнала се в световен ...

......... правата на жените и момичетата в Съединените щати и в целия свят, из основи промени отношението на семействата към здравословния и активен живот и подкрепяше съпруга си. Същото издателство ще пусне на българския пазар и предстоящата книга на Барак Обама, президент на САЩ в периода 2009-2017 година. Снимка: БГНЕС/ EPA


Джон Сина може да стане част от актьорския състав на

Джон Сина може да стане част от актьорския състав на ...

......... изстреля актьорската кариера на друг кечист – Дейв Батиста. Засега се знае, че новият „Отряд самоубийци“ ще трябва да напълно да рестартира франчайза и да не е обвързан с първия филм от преди три години. Все пак няколко от актьорите в първия филм ще са част и от новата продукция.


Световноизвестната звезда Адел се е разделила със съпруга си Саймън

Световноизвестната звезда Адел се е разделила със съпруга си Саймън ...

......... винаги е била много дискретна относно личния си живот. Тя бегло спомена, че се е омъжила за Саймън Конеки, след като през 2017 година завоюва "Грами" в категорията албум на годината. По време на награждаването тя благодари на звукозаписната академия, на своя мениджър, на съпруга си и на своя син.


В рубриката

В рубриката "Четиво" "Дневник" публикува откъс от "Уловеното време", с ...

......... изкуство само ако той има свой възглед за нещата и се превръща в своеобразен философ (но философ в твърде условния смисъл на думата). Както е казал по този повод Пол Валери: "Поетите били философи? Все едно да сбъркаш художник маринист с капитан на кораб".Всичко, което трябва да знаете за:Четиво (1066)


Театралните и филмови режисьори Галин Стоев и Камен Калев бяха

Театралните и филмови режисьори Галин Стоев и Камен Калев бяха ...

......... за най-добро театрално представление.Камен Калев завършва НАТФИЗ и продължава образованието си в Националната академия за кинозикуство "Фемис" в Париж. През 2009 г. неговият филм "Източни пиеси" е включен в програмата на филмовия фестивал в Кан, а след това прави още филмите "Островът" (2010 г.) и "С лице надолу" (2015 г.).


Статуя на легендата на кънтри музиката Джони Кеш ще бъде

Статуя на легендата на кънтри музиката Джони Кеш ще бъде ...

......... от двете му статуи вече ще изобразява Джони Кеш, чиито хитове вдъхновяваха няколко поколения фенове. Статуята на изпълнителя на песента "I Walk the Line", който почина през 2003 г. в Нашвил, ще бъде придружена от тази на чернокожата журналистка и активистка за граждански права Дейзи Бейтс в залата на статуите.


След като изнесе поредица от концерти в Лас Вегас, певецът

След като изнесе поредица от концерти в Лас Вегас, певецът ...

......... и вярва, че неговият контакт с публиката много наподобява този на Синатра и Мартин. Фактът, че е бил на сцената, където са пели такива икони на суинга, е накарал Роби да започне работа над трети албум в този стил. Сега той селектира песните, които би искал да фигурират в него.


Годината е 1876-а, а денят - 20 април. Една паметна

Годината е 1876-а, а денят - 20 април. Една паметна ...

......... звучи, неговият разгром, или това е триумфът на едно поражение. Тръгна словесна, даже и религиозна кампания в подкрепа на българите и това върза ръцете на антибългарски и антируски сили, които не можеха повече да се съпротивляват срещу освободителната мисия на руската армия и руската дипломация и политика. Снимка: Изгубената България


Вицепрезидентът Илияна Йотова връчи наградите на отличените участници във второто

Вицепрезидентът Илияна Йотова връчи наградите на отличените участници във второто ...

......... и преподавател, автор на десетки публикации у нас и в чужбина и един от създателите на специалността Педагогика на масовата и художествената комуникация във ФНОИ на СУ „Св. Кл. Охридски“. На името на доц. Вълканова е учредена и  годишна стипендия, която се дава за високи постижения и отличен успех на студенти от специалността.


Световноизвестният певец и композитор Лайънъл Ричи възнамерявал да стане свещеник,

Световноизвестният певец и композитор Лайънъл Ричи възнамерявал да стане свещеник, ...

......... му концерт с бандата. "Момичетата издаваха френетични писъци по мен. А дотогава никога не бях се радвал на женско внимание. Никога не съм бил герой в техните очи, като момчетата от колежа, играещи футбол, бейзбол или баскетбол. Аз се изявявах единствено на тенис корта при пълно дамско безразличие", доверява Ричи.


На 26.04.2019 г., във

На 26.04.2019 г., във "Фабрика 126", Стамина ще ни представят ...

......... просто публика. До сега Стамина успяха да спечелят сърцата на много сериозни ценители на техното, но несъмнено заслужават повече. Те винаги влагат цялата си душа в това, което правят, но за тях ще говорим по-подробно следващ път. Засега - датата е 26.04, мястото е Фабрика 126, а събитието не е за изпускане!


Постановката на Габровския драматичен театър

Постановката на Габровския драматичен театър "За Първото българско царство: Отшелника" ...

......... на комедийния спектакъл тази година е Мирела Иванова, която е драматург в Народен театър „Иван Вазов“. За какво още сме слепи? За много неща, но все повече ослепяваме за себе си... Какво е за Вас Великден? Почивка... Шегата настрана – време за най-близките ти хора, време за себе си, време за размисъл и Възкресение.


Дългоочакваната Официална селекция на фестивала в Кан (14-25 май 2019)

Дългоочакваната Официална селекция на фестивала в Кан (14-25 май 2019) ...

......... на съвременното кино. Знае се и кой ще оглави „Особен поглед” – това е ливанката Надин Лабаки, направила покъртителния „Капернаум”. Останалите членове предстои да бъдат оповестени. В Кан отлично познават законите на съспенса - напрежението трябва да се нагнети до максимум преди да дойде щастливата развръзка. Така че, следва продължение...


Името на Атанас Маев е неразривно свързано с Derida Dance

Името на Атанас Маев е неразривно свързано с Derida Dance ...

......... партита. Неутрална територия. Може да се използва за срещи между независимия сектор и институциите.С кой спектакъл ще откриете довечера новата сцена и какво да очакваме?Откриваме с най-новия спектакъл на компания Derida – Miss Julie ("Госпожица Юлия"), след това ще имаме ежедневна програма, която можете да видите на сайта ни www.derida-dance.com


Третото издание на превърналия се вече в традиция ежегоден фестивал

Третото издание на превърналия се вече в традиция ежегоден фестивал ...

......... фестивала, сред които и най-голямата награда - двупосочен билет за двама до азиатска държава по избор, предоставен от дългогодишния партньор на събитието - Turkish Airlines.Събитието се осъществява и тази година в партньорство с Държавен културен институт към Министерството на външните работи, Министерство на туризма, Министерство на културата и Столична община.


Популярният холивудски актьор Джейсън Момоа, станал известен с участието си

Популярният холивудски актьор Джейсън Момоа, станал известен с участието си ...

......... се вижда как 39-годишният актьор борави с електрическа самобръсначка насред пустиня, изпълнена с пластмасови боклуци. По време на ритуалния акт Джейсън довери, че за последен път се е бръснал през 2012 година. Актьорът призова феновете си да загърбят пластмасовите амбалажи от всякакъв вид. "Пластмасите убиват нашата планета!", предупреди екранният любимец.


Рап групата Cypress Hill получи звезда на Холивудската алея на

Рап групата Cypress Hill получи звезда на Холивудската алея на ...

......... известен също като диджей Мъгс, 30 години след сформирането на първата латиноамериканска група, която е издала платинен албум, в Лос Анджелис. - Когато бяхме деца, се разхождахме тук и гледахме звездите. Не сме и помисляли, че ще получим звезда. Представители сме на хип-хоп музиката. Чудесно е да честваме подобно събитие."


В рубриката

В рубриката "Четиво" "Дневник" публикува откъс от "Атлас на щастието", ...

......... някъде, където бихте могли да усетите разнообразието и чудото на природата.4Потънете в красотата на природата, насладетесе на цъфтежа и на падането на цветчетата, та дории само в няколко саксии на прозореца. Обърнетевнимание на промяната в цвета на цветчетатаи как венчелистчетата падат едно по едно.Всичко, което трябва да знаете за:Четиво (1066)


Ръководството на американския телевизионен канал HBO се изказа против използването

Ръководството на американския телевизионен канал HBO се изказа против използването ...

......... ние, както и преди, предпочитаме нашата интелектуална собственост да не бъде използвана за политически цели", заявяват ръководителите на HBO. Тръмп неведнъж се позоваваше на телевизионната поредица в своите съобщения в социалните мрежи. В четвъртък държавният глава публикува в Тwitter фотоколаж, в който използва фирмения шрифт на "Игра на тронове". pic.twitter.com/222atp7wuB


За трети пореден път София хартиен арт фест гостува в

За трети пореден път София хартиен арт фест гостува в ...

......... и загадъчност, произведения. София хартиен арт фест ще бъде открит на 2 май от 18:00 ч. едновременно с две експозиции във фоайе “Запад“ и е отворен за посетители всеки ден между 10:00 и 19:00 часа.  Двете експозиции могат  да бъдат разгледани в НДК от 2 до 14 май. Входът е свободен.


Супергрупата

Супергрупата "Холивудски вампири" в състав Тавата, озаглавена "Rise", ще излезе ...

......... звученето на албума е яко. Мисля, че с него феновете ще добият представа за същинското звучене на групата. Първата ни тава беше по-скоро поклон към нашите паднали рок братя", споделя Алис Купър. Освен че оповести излизането на нов албум, триото пусна и първия сингъл от него, озаглавен "Who`s Laughing Now?".


Пленер на открито под надслов

Пленер на открито под надслов "Великденски яйца" се проведе на ...

......... връстници от НУМТИ „Добрин Петков" свириха за доброто настроение на творците и публиката. Изписаните яйца ще останат да радват пловдивчани пред сградата на община Пловдив по време на предстоящите светли празници. Инициативата е част от традицията да се поставя празнична украса пред едно от най-посещаваните места в центъра на Пловдив.


Документалният филм

Документалният филм "Животът е прекрасен" на белгийският режисьор Андре Шандел ...

......... сваляхме правителството и беше вълнуващо, защото все едно имаше раздвижване на пластовете", допълва тя.След днешната премиера, филмът ще бъде представен в столичното кино "Култура" на 22 април, когато Десислава Андонова и Вера Шандел ще представят концерт със своите нови музикални проекти - DESY & The Shiny Stockings и JAZZ Boudoir.