Биткойнът поскъпна над 10 хил. долара за първи път от

Биткойнът поскъпна над 10 хил. долара за първи път от ...

......... близо до средната си 50-дневна подвижна в продължение на седмици преди да мине над нея в последните няколко дни. Биткойн се радва на над средните потоци през тази година в сравнение с борсово търгуваните фондове в други класове активи, според доклад на стратега на JPMorgan Chase & Co. Джон Норманд.


Британското министерство на финансите предложи в понеделник да се предоставят

Британското министерство на финансите предложи в понеделник да се предоставят ...

......... на адвокатската кантора Ashurst. „Огромните количества потребителски средства сега се вливат в криптовалути, често рекламирани в социалните медии и почти изцяло извън обсега на ОФП“, заяви Мат Хопкинс, от  BDO. „Регулацията ще затрудни много достъпа на крипто бизнеса до инвеститори, които може да не разбират рисковете, които поемат“, каза Хопкинс.


Народната  банка на Китай планира да тества дигиталната си валута

Народната  банка на Китай планира да тества дигиталната си валута ...

......... държавни цифрови платежни средства, като изследователските усилия там започнаха още през 2014 г. Институцията започна пилотна програма за своята дигитална валута само преди няколко месеца. Първоначалното тестване бе ограничено до четири града, като местните медии съобщават, че част от парите са разпределени чрез транспортни субсидии за жителите в Суджоу.  


Китайският гигант за криптовалути Ebang International Holdings Inc. планира да

Китайският гигант за криптовалути Ebang International Holdings Inc. планира да ...

......... до американските капиталови пазари след счетоводния скандал с Luckin Coffee Inc. Чен заяви, че листването е било печелившо за  Ebang, тъй като компанията се стреми да привлече повече клиенти от задгранични пазари, включително САЩ. В момента почти 90% от продажбите на фирмата идват от Китай и останалата част на Азия.


Цената на биткойна падна под нивото от 9000 долара в

Цената на биткойна падна под нивото от 9000 долара в ...

......... „Очаквам да се задържи на ниво от 8500 долара, но ако не го направи, ние прогнозираме спад до 7700 долара и след това до 7100 долара“, добави той. По-широкият крипто индекс Bloomberg Galaxy спадна в понеделник с 6,5%, докато конкурентните цифрови валути, включително етер, XRP и лайткойн, също отстъпиха.  


Близо една трета от големите институционални инвеститори притежават дигитални активи

Близо една трета от големите институционални инвеститори притежават дигитални активи ...

......... и началото на март 2020 г., преди поредната доза сътресения на криптопазара. „Тези резултати потвърждават тенденция, която наблюдаваме на пазара, за по-голям интерес и приемане на дигиталните валути като нов инвестиционен клас активи“, посочва още Джесъп. Според проучването волатилната цена е основното притеснение пред по-мащабното институционално приемане на дигиталните активи.Крипто разузнавателната компания CipherTrace, която преди няколко години започна проследяване

Крипто разузнавателната компания CipherTrace, която преди няколко години започна проследяване ...

......... за търговия. Софтуерът за търговия обаче не съществува. Докладът на CipherTrace включва и констатации, че през 2019 г. за трета поредна година финландските борси са получили най-голям брой биткойни, които са дошли от криминални източници. Около 12,01% от незаконно присвоените биткойни са преминали през техните търговски платформи през миналата година.


Цената на най-известната криптовалута – биткойн, нарасна до над 10

Цената на най-известната криптовалута – биткойн, нарасна до над 10 ...

......... Тръмп наскоро заплаши с военни действия. В няколко американски метрополии за седма поредна нощ се проведоха протести, някои от които преминаха в насилие. Този процес може да натежи на възстановяването на американската икономика в допълнение към причинената от коронавируса криза. P { margin-bottom: 0.08in } A:link { so-language: zxx }


Очакванията преди халвинга на биткойна бяха цената на криптовалутата да

Очакванията преди халвинга на биткойна бяха цената на криптовалутата да ...

......... един стейбъл койн следи например цената на долара и е обвързан с нея, то при инфлация, той също ще се обезцени”, потвърди експертът. Защо капитализацията на биткойна е все още малка?Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.Видеа с всички гости на предаването “Бизнес старт” може да откриете тук.


Когато 21 милиона биткойна бъдат генерирани, мрежата ще спре да

Когато 21 милиона биткойна бъдат генерирани, мрежата ще спре да ...

......... Костов, изпълнителен директор на ПФБК Асет Мениджмънт, направи обобщение на пазарната ситуация в момента в предаването Insider.Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.Всички гости на предаването "Insider" може да гледате тук.Предаването е с информационен характер и не представлява препоръка за покупко-продажба на ценни книжа и активи.  


Вълнението около предстоящото т. нар. „разполовяване“ на биткойна и като

Вълнението около предстоящото т. нар. „разполовяване“ на биткойна и като ...

......... премине 70 пункта, а това на свой ред означава, че може да е трудно криптовалутата да отчете допълнително покачване в краткосрочен план. „Изглежда, че разполовяването на биткойна започва да има ефект върху цената. Очаквам биткойнът да изпробва диапазона 9 000-10 000 долара преди разполовяването", посочва старши анализаторът на eToro Немо Кин.Планираната криптовалута на Facebook Либра ще бъде свързана с отделни

Планираната криптовалута на Facebook Либра ще бъде свързана с отделни ...

......... кредитен риск и капиталов буфер, чийто размер не е определен. Друга промяна е, че създателите на Либра планират да увеличат защитните си мерки срещу изпирането на пари или финансирането на тероризма. Асоциацията ще се регистрира в Мрежата за предотвратяване на финансови престъпления на САЩ (FinCEN) като бизнес с парични услуги.


Водещите световни икономики трябва да запълнят пропуските в своето законодателство,

Водещите световни икономики трябва да запълнят пропуските в своето законодателство, ...

......... план, все още са с малък мащаб и не представляват риск за финансовата стабилност, но това може да се промени, ако използването им значително се увеличи, казаха от БФС. Обществените дискусии за правилата относно криптовалутите са отворени до 15 юли, като окончателният доклад на БФС ще бъде публикуван през октомври.


Получаването на пари в брой от правителствата и централните банка

Получаването на пари в брой от правителствата и централните банка ...

......... заемайки средства директно на местните власти и дори предоставяйки финансиране на корпорации с лоши кредитни рейтинги. В документ за вашингтонския институт „Питърсън“, публикуван през миналата седмица, икономистите Джулия Коронадо и Саймън Потър подкрепиха система от доставчици на цифрови разплащания, която би позволила  на Фед  да изпраща средства директно на домакинствата.


През 2019 г. Европейската комисия стартира инициатива за създаването на

През 2019 г. Европейската комисия стартира инициатива за създаването на ...

......... на криптовалутите ще помогне за допълнителното изясняване бизнес модела и за неговото систематизиране. Ако се подходи внимателно и се избегнат прибързани регулации, ЕС може да се превърне в благоприятна среда за развитие на технологиите и да съумее възползва от множеството предимства на крипто сектора.* Наталия Николова е стажант в ИПИ


Биткойнът изглежда не е актив убежище по време на глобална

Биткойнът изглежда не е актив убежище по време на глобална ...

......... да отговори: „Очевидно аз искам кеш“. В момента биткойнът се намира на около 50% под последния си връх от февруари. От началото на годината криптовалутата се движи почти постоянно нагоре, благодарение на очакваното т. нар. разполовяване – намаление на добива, чиято цел е да понижи инфлацията в цената на валутата.Разпродажбите на биткойни продължават втори пореден ден, като стойността на

Разпродажбите на биткойни продължават втори пореден ден, като стойността на ...

......... да даде по-ясни насоки за готвените мерки за икономическа подкрепа. След като падна под 7500, следващият праг за биткойна ще е цената от 7200 долара, смята Айар. „Биткойнът обикновено се насочва накъдето намери ликвидност, така че падането под 7500 долара означава, че сега гледаме към 7200 долара4, допълни той.  


Криптовалутите не са имунизирани срещу вълненията на световните пазари. Стойностите

Криптовалутите не са имунизирани срещу вълненията на световните пазари. Стойностите ...

......... именно в цифрови активи. Дори и с последната разпродажба, биткойнът все още отчита ръст с около 9% на годишна база, въпреки множеството дебати в рамките на индустрията относно потенциалното въздействие на предстоящото разполовяване - планирано намаляване на скоростта на добива на монетата с цел борба с инфлацията, върху цената му.


Компании на Роман Абрамович, на бившия министър Михаил Абизов и

Компании на Роман Абрамович, на бившия министър Михаил Абизов и ...

......... зaбpaнeнa в Pycия от 2018 г. зapaди нeжeлaниeтo cи дa даде възможност да се следи действието на потребителите.Павел Дуров. Снимка: Chris Ratcliffe/Bloomberg Създаването на цифровата валута ще даде на Telegram независимост от правителства и банки – нещо, което Дуров желае отдавна, след като инвеститорите „превзеха“ последната му компания – Вконтакте.


Биткойнът изглежда затвърждава присъствието си над ценовия праг от 10

Биткойнът изглежда затвърждава присъствието си над ценовия праг от 10 ...

......... достигат нови рекорди почти ежедневно. Търговията се ускорява, когато цената се доближава до петцифрената сума. По време на февруарското рали най-голям интерес имаше, когато цената бе в диапазона 9750-9850 долара. Поръчките обаче намаляха с достигането на прага от 10 000 долара, тъй като купувачите изглежда изчакват доказателства за нова инерция.


Биткойнът се върна към цена от над 10 хил. долара,

Биткойнът се върна към цена от над 10 хил. долара, ...

......... притеснения. Биткойнът достигна най-високата си стойност от почти 20 хил. долара през декември 2017 г. и завърши същата година с около 1400% ръст на стойността, тъй като криптовалутите набраха популярност. В рамките на следващата година обаче биткойнът преживя 74% спад, преди да се възстанови с почти 100% през 2019 г.


Федералният резерв на САЩ разглежда широк спектър от въпроси около

Федералният резерв на САЩ разглежда широк спектър от въпроси около ...

......... щати, както и в другите големи икономики, публичният сектор трябва активно да се ангажира с частния сектор и изследователската общност, за да прецени дали трябва да се установят нови защитни ограждения, дали трябва да се преработват съществуващите регулаторни рамки и дали наистина цифровите валути ще осигурят важни ползи“, каза Брайнард.


Блокчейнът може би вече има решение за всички, които някога

Блокчейнът може би вече има решение за всички, които някога ...

......... регулирано, казва Нудъм. "Технологията наистина е само половината от историята - другата половина е за правилното регулиране", отбелязва той и добавя: "Говорим за много добре регулирана, добре подготвена оферта, която ще бъде напълно обезпечена. Може да греша, но мисля, че вероятно е различно от това някой да токенизира ретро сардини".


Властите в Сингапур въвеждат ново законодателство за цифрови разплащания, което

Властите в Сингапур въвеждат ново законодателство за цифрови разплащания, което ...

......... защитата на потребителите и ще насърчи доверието в използването на електронни плащания, заявиха от Финансовия орган във вторник. „Регулаторната структура, базирана на дейностите и ориентирана към риска, позволява правилата да се прилагат пропорционално и да бъдат адаптирани към променящите се бизнес модели“, заяви директорът на Финансовия орган Лю Сю Ий.


Няколко биткойн борси са от ключово значение за определяне на

Няколко биткойн борси са от ключово значение за определяне на ...

......... се е движела с над 100 долара в рамките на 5,5 минути между 1-и април и 31-и декември миналата година. Освен това изследователите са открили, че фючърсните договори за обмен на BitMex могат да окажат влияние и върху движението на цените, въпреки че точното въздействие все още се анализира.  


Напрежението в региона на Персийския залив стимулира биткойна. Най-старата и

Напрежението в региона на Персийския залив стимулира биткойна. Най-старата и ...

......... Ако не искате да спекулирате със сертификати, а с „истински“ криптовалути, базираната в Берлин криптобанка Bitwala предлага сравнително подходяща оферта от вторник. В 31 европейски страни клиентите на дигиталната банка могат да закупят освен биткойн и втората по големина виртуална валута етериум. Според Bitwala таксата е един процент от трансакцията. 


Криптовалутите ще останат гореща тема в банковия свят през 2020

Криптовалутите ще останат гореща тема в банковия свят през 2020 ...

......... платежната инфраструктура не е толкова добре развита, като някои нововъзникващи пазари. „Плащанията са поле, в което мрежовите ефекти и размер играят решаваща роля. Facebook разполага с повече от два милиарда възможни потребители. Това би дало възможност на Либра да стане доминиращ играч още от самото начало“, признава още германецът.  


Инвеститорите в биткойн смятат, че най-голямата криптовалута в света ще

Инвеститорите в биткойн смятат, че най-голямата криптовалута в света ще ...

......... 2020 г.?Вече изглежда, че обществеността е по-добре запозната с дългосрочните структурни проблеми на биткойн, които могат да окажат негативен ефект върху възвръщаемостта на криптовалутата в бъдеще. И все пак ентусиастите за биткойна вярват в успеха на разполовяването за повишаване на цената на актива, така че експертите очакват с любопитство събитието.


Полицията на Лондонското сити е прекратила разследването срещу базираната в

Полицията на Лондонското сити е прекратила разследването срещу базираната в ...

......... скъпо недвижимо имущество продължават само на метри от сградата на парламента с имот за 5 млн. евро. Специалисти по борба с финансови измами, цитирани от вестника критикуват полицията на Лондонското сити, че "не е разследвала адекватно, а вероятно и изобщо не е направила нищо", оставяйки американците да водят в разследването.


Членовете на Управителния съвет на Европейската централна банка ще обсъдят

Членовете на Управителния съвет на Европейската централна банка ще обсъдят ...

......... скъп и бавен. Управителят на Бундесбанк Йенс Вайдман заяви, че няма нужда от създаването на цифрова валута за широката общественост от страна на централната банка. Той предупреди, че това може дори да отслаби финансовата стабилност, тъй като хората ще прехвърлят активите си от търговските банки към сметки в централната банка.


Литва, която се опитва да се установи като център за

Литва, която се опитва да се установи като център за ...

......... предложи 24 000 токена, базирани на технологията на блокчейн. Монетите няма да влязат в обращение и няма да бъдат законно платежно средство.Още по тематаЩе замени ли блокчейн златото? Проектът ще предостави на централната банка опит с цифровите валути и ще тества предлагането на услуги, базирани на блокчейн във финансовия сектор.


Европейската централна банка (ЕЦБ) е готова да разработи своя собствена

Европейската централна банка (ЕЦБ) е готова да разработи своя собствена ...

......... на банката Беноа Кьоре заяви, че постигането на напредък по улесняването на плащанията на дребно в Европа е бавно. По думите му пазарът остава фрагментиран въпреки старта миналата година на системата за разплащания на ЕЦБ TIPS. Прекомерната зависимост от чуждестранни играчи може да изложи Европа на риск, посочи още Кьоре.


Повечето хора не разбират фундаментално защо има нужда от биткойн

Повечето хора не разбират фундаментално защо има нужда от биткойн ...

......... е била по-голяма от сегашната. Белев обясни, че няма гаранция, че този, който се опитва да манипулира пазара, ще бъде на печалба. “Големите амплитуди са естествен процес и няма някой, който целенасочено да успява да се възползва от тях“, обясни експертът. Вижте целия разговор на сайта на Bloomberg TV Bulgaria.


Отслабването на биткойна продължава да се ускорява в края на

Отслабването на биткойна продължава да се ускорява в края на ...

......... властите в страната изразиха готовност да прегърнат блокчейн технологията, която седи в основата на криптовалутите, то оттогава насам те предприемат стъпки, за да ограничат търговията. От началото на годината биткойнът губи около18% от стойността си. Индексът на Bloomberg за криптовалути Bloomberg Galaxy Crypto Index е изтрил над 15% през ноември.


След нова серия разпродажби на биткойна някои технически индикатори дават

След нова серия разпродажби на биткойна някои технически индикатори дават ...

......... в което се иска разчистване на списъка с компании, които търгуват с дигитални активи. Междувременно от правителството в Пекин предупредиха за риска от незаконни борсови операции с криптовалута. В допълнение официалните профили на борсовия оператор за криптовалути Binance и блокчейн платформата Tron бяха блокирани от интернет платформата за микроблогинг Weibo.


Китайската цифрова валута ще предизвика „надбягване“, когато се появи, тъй

Китайската цифрова валута ще предизвика „надбягване“, когато се появи, тъй ...

......... си, изправен пред опасенията, че по-новите глобални платежни системи и напредналите технологии могат да улеснят незаконните парични потоци. Му отново изрази загрижеността на китайските регулатори относно Libra в сряда, посочвайки, че ако дадена държава разполага с политика за управление на капитала, криптовалутата „определено представлява заплаха за валутния суверенитет на страната“.


Европейската централна банка трябва да обмисли пускането на държавна дигитална

Европейската централна банка трябва да обмисли пускането на държавна дигитална ...

......... банката може да „ускори“ разглеждането на въпроса за публични дигитални пари. Според представител на ЕЦБ – в най-амбициозния си вариант, проектът може да позволи на потребителите да разполагат с електронни пари, които директно ще бъдат депозирани в ЕЦБ, без необходимост от използване на банкови сметки, финансови посредници или клирингови агенти.


Какво е бъдещето на парите в цифровата епоха? Това беше

Какво е бъдещето на парите в цифровата епоха? Това беше ...

......... на пазара?8Зукърбърг: Facebook може да бъде принудена да загърби LibraLibra вече е без четвърт от членовете си още преди да е заработилаLibra продължава да губи подкрепа, този път в лицето на Mastercard, Visa и eBayЕС има нужда от по-прагматична рамка за постигате на технологичен напредък3PayPal напуска Libra Association Спонсорирано съдържание

Когато 11 държави в Европа се присъединиха към еврото през

Когато 11 държави в Европа се присъединиха към еврото през ...

......... централните банки в средносрочен до дългосрочен план. Не можем да оставим Китай да бъде единственият играч в тази област. Нашата независимост е поставена на карта. Позицията на Франция е ясна: искаме финансовите иновации да зачитат суверенитета на държавите. Нито политическият, нито монетарният суверенитет могат да се споделят с частни интереси.


Биткойн повиши стойността си в понеделник. От рекордно ниската стойност,

Биткойн повиши стойността си в понеделник. От рекордно ниската стойност, ...

......... от 10 000 долара в съботаОсем начина, по които блокчейн ще промени обществото ни Служител на централната банка на Китай каза, че дигиталната монета може да бъде от значителна помощ при контрола на риска за търговските банки и за облекчаване на затрудненията на по-малки предприятия при вземане на заеми.  


Цената на биткойна премина границата от 10 000 долара в събота,

Цената на биткойна премина границата от 10 000 долара в събота, ...

......... преди да се изстрела до 10 000 в ранните часове на съботния ден. Биткойнът завърши петъчната търговия на цена от 8662 долара, което представлява ръст от 16,51% за деня. Това е най-големият еднодневен ръст за валутата от 2 април насам. тогава биткойнът поскъпна с 18,45% от 4133 долара до 5080 долара.


Докато Crypto Twitter спори дали тетър се използва за манипулиране

Докато Crypto Twitter спори дали тетър се използва за манипулиране ...

......... традиционния пазар на разплащания и много търговци, включително големи компании, се въздържат от употребата на тетър. Компанията-майка на тетър е съдена от главния прокурор на Ню Йорк по обвинение, че се опитва да скрие загубата на повече от 850 милиона долара от клиентски и корпоративни фондове. Компанията отрича обвиненията.  


Главният изпълнителен директор на Facebook Марк Зукърбърг повтори за пореден

Главният изпълнителен директор на Facebook Марк Зукърбърг повтори за пореден ...

......... засилят водещата роля на Америка във финансовата индустрия, както и нашите демократични ценности и глобален контрол. Ако САЩ не се ангажират с иновациите, то лидерската позиция на страната във финансовия сектор е в риск“, каза той. p { margin-bottom: 0.25cm; line-height: 115%; background: transparent none repeat scroll 0% 0%; }


Предлаганата от Facebook дигитална валута либра е послужила като стимул

Предлаганата от Facebook дигитална валута либра е послужила като стимул ...

......... се състои от само 21 компании-учредители, което е по-малко от първоначалните 28. PayPal бе първата компания, която излезе от консорциума. Проектът се сблъсква с жесток регулаторен отзвук, като Франция и Германия заплашват да го блокират. На изпълнителният директор на Facebook Марк Зукерберг му предстои изслушване в Конгреса през следващата седмица.


Libra Association – неправителствената организация, която трябва да съблюдава работата

Libra Association – неправителствената организация, която трябва да съблюдава работата ...

......... млрд. долара, беше една от последните големи публични компании, които подкрепяха проекта. Очаква се следващата седмица основателят и главен изпълнителен директор на Facebook Марк Зукърбърг да дава изявление пред комисията за финансови услуги на Камарата на представителите, в което – наред с други теми, ще засегне и въпроса за либра.


Планът на Facebook за въвеждане на криптовалута - т. нар.

Планът на Facebook за въвеждане на криптовалута - т. нар. ...

......... дигитална валута. Официалният представител на Европейската централна банка Беноа Кьоре заяви, че летвата за одобрение на цифрови активи като Либра „ще бъде висока“, докато управителят на Английската централна банка Марк Карни по-рано тази година заяви, че валутата на Facebook ще трябва да се справи с „най-високите стандарти на регулациите“.  


Криптовалутите като Libra на Facebook биха могли да имат системен

Криптовалутите като Libra на Facebook биха могли да имат системен ...

......... "паричния суверенитет" на нациите, както и за финансовата стабилност, смята Кьоре. Усилията на регулаторите накараха някои от основателите на Libra да се зачудят дали да продължат с подкрепата си за проекта. Така миналата седмица PayPal Holdings Inc. се отказа от криптовалутата на Facebook, за да се съсредоточи върху собствени проекти.


Цената на биткойна падна под 8000, като се насочи към

Цената на биткойна падна под 8000, като се насочи към ...

......... цена от  8006,95 долара.  Дигиталната валута претърпя няколко краткотрайни спада през последния месец, като последователно спадна до ниво от 9000 долара.Инвеститорите обикновено прибягват до технически анализ, когато няма достатъчно новини, които да обяснят движението на цените на пазара, характеризиращ се с анонимна собственост и слаба свързаност с основните групи активи.


Биткойнът успява да се възстанови частично от по-ранния спад в

Биткойнът успява да се възстанови частично от по-ранния спад в ...

......... Спадът от днешния ден също така означава, че биткойнът приключва сесията под своята средна стойност при затваряне за последните 100 дни от март. През април, май и юни валутата отчете възходящ тренд, достигайки връх от 13 852 долара. През последните седмици тя се колебаеше около ниво от 10 000 долара.


Федералното правителство на Германия възнамерява да блокира обявената от Facebook

Федералното правителство на Германия възнамерява да блокира обявената от Facebook ...

......... работи на европейско и международно ниво, за да гарантира, че стейбълкойните не са алтернатива на валутите на държавата", ще пише в стратегията според информация от германските правителствени кръгове. p { margin-bottom: 0.25cm; line-height: 115%; background: transparent none repeat scroll 0% 0%; }a:link { color: rgb(0, 0, 128); text-decoration: underline; }


Членът на Изпълнителния съвет на Европейската централна банка (ЕЦБ) Ив

Членът на Изпълнителния съвет на Европейската централна банка (ЕЦБ) Ив ...

......... наскоро представи радикално предложение за цялостно преразглеждане на световната финансова система, в рамките на което доларът да бъде заменен като основна резервна валута за сметка на такава, наподобяваща Libra. „Централните банки прегърнаха технологичното развитие в полето на паричните средства и ще продължат да изследват полезни нови иновации“, заяви още Мерш.


Водещият австрийски мобилен оператор A1 Telekom ще предостави възможност на

Водещият австрийски мобилен оператор A1 Telekom ще предостави възможност на ...

......... в Европа. На пазара има над 2000 криптовалути, но А1 планира да приема само най-широкоразпространените като биткойн, лайткойн и даш. Криптовалутите са напълно виртуални и използват криптография, за да се извършват сделките. Те заобикалят традиционните финансови институции. Плащането в брой е отживелица, каза Маркус Шрайбер, директор на маркетинга на А1. 


Най-популярната дигитална валута преживява най-лошата си седмица от началото на

Най-популярната дигитална валута преживява най-лошата си седмица от началото на ...

......... сигурен актив“, допълва той. Прогнозите също не са много оптимистични. За да може биткойнът да промени тенденцията си, ще трябва цената му да се изкачи над последния си връх от 12 316 долара на 6 август. Всяко друго увеличение, което не успее да прекрачи този праг единствено ще затвърди тренда.  


Биткойнът продължи да поевтинява днес, след като вчера отчете най-лошия

Биткойнът продължи да поевтинява днес, след като вчера отчете най-лошия ...

......... се обвързва с фондовите пазари. Миналата седмица биткойнът поскъпна, а акциите поевтиняха, което накара някои крипто ентусиасти да твърдят, че криптовалутата действа като сигурно убежище за инвестициите подобно на златото и японската йена. Останалите големи криптовалути, включително етериум и рипъл, които често са в тясна връзка с биткойна, също поевтиняха.


Голяма част от 20-те най-големи криптовалути отчитат понижение, като цената

Голяма част от 20-те най-големи криптовалути отчитат понижение, като цената ...

......... за около 209 долара. За цялата седмицата цената на криптовалутата пада с 9%. XRP поевтинява с близо 2,95% през последното денонощие, като цената му достига 0,310 долара. Общата загуба на XRP за седмицата достига 6,7%. При другите криптовалути от Топ 20 единствено Unus Sed Leo поскъпва с 0,56 на сто.


Дигиталната валута Libra, която Facebook се готви да пусне през

Дигиталната валута Libra, която Facebook се готви да пусне през ...

......... са премахнати такива сметки, на които е било логото на социалната мрежа и е имало снимки на Марк Зукърбърг. Министърът на финансите на САЩ Стивън Мaнучин заяви, че Facebook ще бъде подложена на много високи изисквания за сигурност, преди да получи разрешение да участва в системите за разплащане, напомня AFP.  


Facebook превзе медиите с новината за създаване на собствена криптовалута

Facebook превзе медиите с новината за създаване на собствена криптовалута ...

......... 2020 г. През тази седмица бяха повдигнати въпроси относно това как Libra ще се впише в съществуващите финансови разпоредби. „Независимо от всичко, ако Facebook и неговите партньори успеят да преодолеят регулаторните препятствия, валутата несъмнено ще има огромно въздействие върху световната икономика, вероятно засенчвайки биткойна“, обясни още още Хайтър от CryptoCompare.


Екипи на Електроразпределение Юг (ЕР Юг), част от EVN Група,

Екипи на Електроразпределение Юг (ЕР Юг), част от EVN Група, ...

......... и задълбочен мониторинг за пикова промяна на мощността в трафопостовете. Дейността копаене на крипто валута не е забранена от закона, но като всяка търговска дейност трябва да бъде извършвана в съответствие със законите и разпоредбите на страната, включително и да се заплаща използваната за нея електроенергия, обясняват още от EVN.


Министрите на финансите на държавите от Г-7 постигнаха в сряда

Министрите на финансите на държавите от Г-7 постигнаха в сряда ...

......... общ сървър. Редица водещи американски корпорации като Visa, Masrtercard, PayPal, Uber смятат да вложат по 10 милиона долара в създаването на консорциум, който ще управлява Libra. Но много държавни ръководители, включително президентът на САЩ Доналд Тръмп, изразиха опасения, че такава форма на финансови операции може да подпомага престъпността, посочва ТАСС.


Пазарът на криптовалути понесе тежък удар във вторник вечерта и

Пазарът на криптовалути понесе тежък удар във вторник вечерта и ...

......... на Facebook могат бързо да се включват на иначе нерегулирания пазар на криптовалути. Затова сега законодателите в САЩ призовават за увеличаване и изясняване на правилата на пазара като цяло. Според много експерти обаче по-ясните регулации в САЩ биха могли в действителност да помогнат на пазара и да насърчат повече иновациите.


Биткойнът поевтинява рязко в понеделник след критиките на американския президент

Биткойнът поевтинява рязко в понеделник след критиките на американския президент ...

......... 221 долара, докато рипъл падна с 5% до около 31 цента. Междувременно стана ясно, че китайската полиция е конфискувала около 400 компютъра, принадлежащи на биткойн миньори, които са обвинени в кражба на електричество на стойност близо 3 млн. долара през миналата седмица. Движение на цената на биткойна за последната една седмица


Американският президент Доналд Тръмп призова за банково регулиране на криптовалутите.

Американският президент Доналд Тръмп призова за банково регулиране на криптовалутите. ...

......... на плащанията. Социалната мрежа се използва от около 1 до 2 милиарда души всеки ден. Libra трябва да позволява на всички потребители на мрежата да изпращат пари помежду си и да купуват стоки от компаниите. Наблюдатели на индустрията смятат, че не е изключено Facebook да преобърне напълно традиционната финансова система. 


Шансовете за срив в цената на биткойна през идните месеци

Шансовете за срив в цената на биткойна през идните месеци ...

......... да се отбележи, че изследователите не откриват фундаментални причини, които повишават или намаляват шансовете за срив в цената. Това е релевантно за биткойна, много от чиито привърженици вярват, че е уникален. Те обаче трябва да си припомнят, че активите, довели до балони в миналото, също са били смятани за уникални.


Последните седмици преминаха доста бурно за най-голямата криптовалута по пазарна

Последните седмици преминаха доста бурно за най-голямата криптовалута по пазарна ...

......... крипто пазарът стана малко по-разгорещен вчера (в четвъртък) и сега се охлажда“, посочва Мати Грийнспам, старши пазарен анализатор за търговската платформа  eToro. „Какъв невероятен пазар, където цената може да се срине с около 15% за по-малко от час и да ни върне до ръстовете от предходния търговски ден“, допълва той.


Цената на биткойн се повиши съществено от началото на 2019

Цената на биткойн се повиши съществено от началото на 2019 ...

......... отново към криптовалутите, както и засиленият интерес към тях от азиатските пазари. „Много хора започват да виждат биткойн като дигитално злато, което да им позволи да съхранят и увеличат във времето парите си на фона на несигурната геополитическа ситуация“, коментира той.Целия разговор вижте във видеото!гледано: 81   Още видео0 гласа


Ралито на биткойна продължава неудържимо напред. В сряда цената на

Ралито на биткойна продължава неудържимо напред. В сряда цената на ...

......... през декември 2017 г. По-късно достигна значително по-високи стойности до близо 20 000 долара, но след това загуби по-голяма част от цената си, по-значително в края на 2018 г. Общо през декември 2017 г. и януари 2018 г. биткойнът прекара около шест седмици при цена от над 12 000 долара.


Давид Бонев е експерт в сферата на финасните и блокчейн технологиите,

Давид Бонев е експерт в сферата на финасните и блокчейн технологиите, ...

......... за изграждането на ценните за всеки инвеститор фундаментални и технически анализи. Подкрепен от надеждни инвеститори и използван от стотици клиенти в България, BoneX е иновативен дигитален портфейл, който предлага лесен, бърз и сигурен начин за купуване и продаване на криптовалути като Bitcoin, Ethereum и Bitcoin Cash на най-ниските цени на пазара.  


Криптовалутата Libra, която Facebook планира да пусне, във вторник стана

Криптовалутата Libra, която Facebook планира да пусне, във вторник стана ...

......... се договориха през март 2018 г. да следят криптоактивите, но не определиха конкретни действия, които да бъдат предприети, както настояваха някои членки на групата. Не се очаква плановете на Facebook да бъдат част от дневния ред на срещата на върха на Г-20 в Осака в края на седмицата, допълва БТА. 


Биткойнът продължава да преминава нови граници във възстановяването на цената

Биткойнът продължава да преминава нови граници във възстановяването на цената ...

......... на eToro. Също така спрямо миналата година в момента има и признаци за подновен интерес от страна на традиционните инвеститори към криптовалутите и блокчейн технологиите, най-вече що се отнася до валутата на Facebook – Libra, по която социалната мрежа работи с широк набор от партньори  от Visa до Uber Technologies.


След като успешно свърза голяма част от света чрез своите

След като успешно свърза голяма част от света чрез своите ...

......... дома", се казва в документацията на Libra. Това е в съответствие с целите на ООН за устойчиво развитие, които имат за цел да намалят трансакционните разходи за мигрантски парични преводи до по-малко от 3 процента и да премахнат коридорите за преводи с разходи, по-високи от 5 процента, до 2030 г.