През 2019 г. Европейската комисия стартира инициатива за създаването на

През 2019 г. Европейската комисия стартира инициатива за създаването на ...

......... на криптовалутите ще помогне за допълнителното изясняване бизнес модела и за неговото систематизиране. Ако се подходи внимателно и се избегнат прибързани регулации, ЕС може да се превърне в благоприятна среда за развитие на технологиите и да съумее възползва от множеството предимства на крипто сектора.* Наталия Николова е стажант в ИПИ


Биткойнът изглежда не е актив убежище по време на глобална

Биткойнът изглежда не е актив убежище по време на глобална ...

......... да отговори: „Очевидно аз искам кеш“. В момента биткойнът се намира на около 50% под последния си връх от февруари. От началото на годината криптовалутата се движи почти постоянно нагоре, благодарение на очакваното т. нар. разполовяване – намаление на добива, чиято цел е да понижи инфлацията в цената на валутата.


Разпродажбите на биткойни продължават втори пореден ден, като стойността на

Разпродажбите на биткойни продължават втори пореден ден, като стойността на ...

......... да даде по-ясни насоки за готвените мерки за икономическа подкрепа. След като падна под 7500, следващият праг за биткойна ще е цената от 7200 долара, смята Айар. „Биткойнът обикновено се насочва накъдето намери ликвидност, така че падането под 7500 долара означава, че сега гледаме към 7200 долара4, допълни той.  


Криптовалутите не са имунизирани срещу вълненията на световните пазари. Стойностите

Криптовалутите не са имунизирани срещу вълненията на световните пазари. Стойностите ...

......... именно в цифрови активи. Дори и с последната разпродажба, биткойнът все още отчита ръст с около 9% на годишна база, въпреки множеството дебати в рамките на индустрията относно потенциалното въздействие на предстоящото разполовяване - планирано намаляване на скоростта на добива на монетата с цел борба с инфлацията, върху цената му.


Компании на Роман Абрамович, на бившия министър Михаил Абизов и

Компании на Роман Абрамович, на бившия министър Михаил Абизов и ...

......... зaбpaнeнa в Pycия от 2018 г. зapaди нeжeлaниeтo cи дa даде възможност да се следи действието на потребителите.Павел Дуров. Снимка: Chris Ratcliffe/Bloomberg Създаването на цифровата валута ще даде на Telegram независимост от правителства и банки – нещо, което Дуров желае отдавна, след като инвеститорите „превзеха“ последната му компания – Вконтакте.


Биткойнът изглежда затвърждава присъствието си над ценовия праг от 10

Биткойнът изглежда затвърждава присъствието си над ценовия праг от 10 ...

......... достигат нови рекорди почти ежедневно. Търговията се ускорява, когато цената се доближава до петцифрената сума. По време на февруарското рали най-голям интерес имаше, когато цената бе в диапазона 9750-9850 долара. Поръчките обаче намаляха с достигането на прага от 10 000 долара, тъй като купувачите изглежда изчакват доказателства за нова инерция.Биткойнът се върна към цена от над 10 хил. долара,

Биткойнът се върна към цена от над 10 хил. долара, ...

......... притеснения. Биткойнът достигна най-високата си стойност от почти 20 хил. долара през декември 2017 г. и завърши същата година с около 1400% ръст на стойността, тъй като криптовалутите набраха популярност. В рамките на следващата година обаче биткойнът преживя 74% спад, преди да се възстанови с почти 100% през 2019 г.


Федералният резерв на САЩ разглежда широк спектър от въпроси около

Федералният резерв на САЩ разглежда широк спектър от въпроси около ...

......... щати, както и в другите големи икономики, публичният сектор трябва активно да се ангажира с частния сектор и изследователската общност, за да прецени дали трябва да се установят нови защитни ограждения, дали трябва да се преработват съществуващите регулаторни рамки и дали наистина цифровите валути ще осигурят важни ползи“, каза Брайнард.


Блокчейнът може би вече има решение за всички, които някога

Блокчейнът може би вече има решение за всички, които някога ...

......... регулирано, казва Нудъм. "Технологията наистина е само половината от историята - другата половина е за правилното регулиране", отбелязва той и добавя: "Говорим за много добре регулирана, добре подготвена оферта, която ще бъде напълно обезпечена. Може да греша, но мисля, че вероятно е различно от това някой да токенизира ретро сардини".


Властите в Сингапур въвеждат ново законодателство за цифрови разплащания, което

Властите в Сингапур въвеждат ново законодателство за цифрови разплащания, което ...

......... защитата на потребителите и ще насърчи доверието в използването на електронни плащания, заявиха от Финансовия орган във вторник. „Регулаторната структура, базирана на дейностите и ориентирана към риска, позволява правилата да се прилагат пропорционално и да бъдат адаптирани към променящите се бизнес модели“, заяви директорът на Финансовия орган Лю Сю Ий.


Няколко биткойн борси са от ключово значение за определяне на

Няколко биткойн борси са от ключово значение за определяне на ...

......... се е движела с над 100 долара в рамките на 5,5 минути между 1-и април и 31-и декември миналата година. Освен това изследователите са открили, че фючърсните договори за обмен на BitMex могат да окажат влияние и върху движението на цените, въпреки че точното въздействие все още се анализира.  Напрежението в региона на Персийския залив стимулира биткойна. Най-старата и

Напрежението в региона на Персийския залив стимулира биткойна. Най-старата и ...

......... Ако не искате да спекулирате със сертификати, а с „истински“ криптовалути, базираната в Берлин криптобанка Bitwala предлага сравнително подходяща оферта от вторник. В 31 европейски страни клиентите на дигиталната банка могат да закупят освен биткойн и втората по големина виртуална валута етериум. Според Bitwala таксата е един процент от трансакцията. 


Криптовалутите ще останат гореща тема в банковия свят през 2020

Криптовалутите ще останат гореща тема в банковия свят през 2020 ...

......... платежната инфраструктура не е толкова добре развита, като някои нововъзникващи пазари. „Плащанията са поле, в което мрежовите ефекти и размер играят решаваща роля. Facebook разполага с повече от два милиарда възможни потребители. Това би дало възможност на Либра да стане доминиращ играч още от самото начало“, признава още германецът.  


Инвеститорите в биткойн смятат, че най-голямата криптовалута в света ще

Инвеститорите в биткойн смятат, че най-голямата криптовалута в света ще ...

......... 2020 г.?Вече изглежда, че обществеността е по-добре запозната с дългосрочните структурни проблеми на биткойн, които могат да окажат негативен ефект върху възвръщаемостта на криптовалутата в бъдеще. И все пак ентусиастите за биткойна вярват в успеха на разполовяването за повишаване на цената на актива, така че експертите очакват с любопитство събитието.


Полицията на Лондонското сити е прекратила разследването срещу базираната в

Полицията на Лондонското сити е прекратила разследването срещу базираната в ...

......... скъпо недвижимо имущество продължават само на метри от сградата на парламента с имот за 5 млн. евро. Специалисти по борба с финансови измами, цитирани от вестника критикуват полицията на Лондонското сити, че "не е разследвала адекватно, а вероятно и изобщо не е направила нищо", оставяйки американците да водят в разследването.


Членовете на Управителния съвет на Европейската централна банка ще обсъдят

Членовете на Управителния съвет на Европейската централна банка ще обсъдят ...

......... скъп и бавен. Управителят на Бундесбанк Йенс Вайдман заяви, че няма нужда от създаването на цифрова валута за широката общественост от страна на централната банка. Той предупреди, че това може дори да отслаби финансовата стабилност, тъй като хората ще прехвърлят активите си от търговските банки към сметки в централната банка.Литва, която се опитва да се установи като център за

Литва, която се опитва да се установи като център за ...

......... предложи 24 000 токена, базирани на технологията на блокчейн. Монетите няма да влязат в обращение и няма да бъдат законно платежно средство.Още по тематаЩе замени ли блокчейн златото? Проектът ще предостави на централната банка опит с цифровите валути и ще тества предлагането на услуги, базирани на блокчейн във финансовия сектор.


Европейската централна банка (ЕЦБ) е готова да разработи своя собствена

Европейската централна банка (ЕЦБ) е готова да разработи своя собствена ...

......... на банката Беноа Кьоре заяви, че постигането на напредък по улесняването на плащанията на дребно в Европа е бавно. По думите му пазарът остава фрагментиран въпреки старта миналата година на системата за разплащания на ЕЦБ TIPS. Прекомерната зависимост от чуждестранни играчи може да изложи Европа на риск, посочи още Кьоре.


Повечето хора не разбират фундаментално защо има нужда от биткойн

Повечето хора не разбират фундаментално защо има нужда от биткойн ...

......... е била по-голяма от сегашната. Белев обясни, че няма гаранция, че този, който се опитва да манипулира пазара, ще бъде на печалба. “Големите амплитуди са естествен процес и няма някой, който целенасочено да успява да се възползва от тях“, обясни експертът. Вижте целия разговор на сайта на Bloomberg TV Bulgaria.


Отслабването на биткойна продължава да се ускорява в края на

Отслабването на биткойна продължава да се ускорява в края на ...

......... властите в страната изразиха готовност да прегърнат блокчейн технологията, която седи в основата на криптовалутите, то оттогава насам те предприемат стъпки, за да ограничат търговията. От началото на годината биткойнът губи около18% от стойността си. Индексът на Bloomberg за криптовалути Bloomberg Galaxy Crypto Index е изтрил над 15% през ноември.


След нова серия разпродажби на биткойна някои технически индикатори дават

След нова серия разпродажби на биткойна някои технически индикатори дават ...

......... в което се иска разчистване на списъка с компании, които търгуват с дигитални активи. Междувременно от правителството в Пекин предупредиха за риска от незаконни борсови операции с криптовалута. В допълнение официалните профили на борсовия оператор за криптовалути Binance и блокчейн платформата Tron бяха блокирани от интернет платформата за микроблогинг Weibo.


Китайската цифрова валута ще предизвика „надбягване“, когато се появи, тъй

Китайската цифрова валута ще предизвика „надбягване“, когато се появи, тъй ...

......... си, изправен пред опасенията, че по-новите глобални платежни системи и напредналите технологии могат да улеснят незаконните парични потоци. Му отново изрази загрижеността на китайските регулатори относно Libra в сряда, посочвайки, че ако дадена държава разполага с политика за управление на капитала, криптовалутата „определено представлява заплаха за валутния суверенитет на страната“.


Европейската централна банка трябва да обмисли пускането на държавна дигитална

Европейската централна банка трябва да обмисли пускането на държавна дигитална ...

......... банката може да „ускори“ разглеждането на въпроса за публични дигитални пари. Според представител на ЕЦБ – в най-амбициозния си вариант, проектът може да позволи на потребителите да разполагат с електронни пари, които директно ще бъдат депозирани в ЕЦБ, без необходимост от използване на банкови сметки, финансови посредници или клирингови агенти.


Какво е бъдещето на парите в цифровата епоха? Това беше

Какво е бъдещето на парите в цифровата епоха? Това беше ...

......... на пазара?8Зукърбърг: Facebook може да бъде принудена да загърби LibraLibra вече е без четвърт от членовете си още преди да е заработилаLibra продължава да губи подкрепа, този път в лицето на Mastercard, Visa и eBayЕС има нужда от по-прагматична рамка за постигате на технологичен напредък3PayPal напуска Libra Association Спонсорирано съдържание

Когато 11 държави в Европа се присъединиха към еврото през

Когато 11 държави в Европа се присъединиха към еврото през ...

......... централните банки в средносрочен до дългосрочен план. Не можем да оставим Китай да бъде единственият играч в тази област. Нашата независимост е поставена на карта. Позицията на Франция е ясна: искаме финансовите иновации да зачитат суверенитета на държавите. Нито политическият, нито монетарният суверенитет могат да се споделят с частни интереси.


Биткойн повиши стойността си в понеделник. От рекордно ниската стойност,

Биткойн повиши стойността си в понеделник. От рекордно ниската стойност, ...

......... от 10 000 долара в съботаОсем начина, по които блокчейн ще промени обществото ни Служител на централната банка на Китай каза, че дигиталната монета може да бъде от значителна помощ при контрола на риска за търговските банки и за облекчаване на затрудненията на по-малки предприятия при вземане на заеми.  


Цената на биткойна премина границата от 10 000 долара в събота,

Цената на биткойна премина границата от 10 000 долара в събота, ...

......... преди да се изстрела до 10 000 в ранните часове на съботния ден. Биткойнът завърши петъчната търговия на цена от 8662 долара, което представлява ръст от 16,51% за деня. Това е най-големият еднодневен ръст за валутата от 2 април насам. тогава биткойнът поскъпна с 18,45% от 4133 долара до 5080 долара.


Докато Crypto Twitter спори дали тетър се използва за манипулиране

Докато Crypto Twitter спори дали тетър се използва за манипулиране ...

......... традиционния пазар на разплащания и много търговци, включително големи компании, се въздържат от употребата на тетър. Компанията-майка на тетър е съдена от главния прокурор на Ню Йорк по обвинение, че се опитва да скрие загубата на повече от 850 милиона долара от клиентски и корпоративни фондове. Компанията отрича обвиненията.  


Главният изпълнителен директор на Facebook Марк Зукърбърг повтори за пореден

Главният изпълнителен директор на Facebook Марк Зукърбърг повтори за пореден ...

......... засилят водещата роля на Америка във финансовата индустрия, както и нашите демократични ценности и глобален контрол. Ако САЩ не се ангажират с иновациите, то лидерската позиция на страната във финансовия сектор е в риск“, каза той. p { margin-bottom: 0.25cm; line-height: 115%; background: transparent none repeat scroll 0% 0%; }


Предлаганата от Facebook дигитална валута либра е послужила като стимул

Предлаганата от Facebook дигитална валута либра е послужила като стимул ...

......... се състои от само 21 компании-учредители, което е по-малко от първоначалните 28. PayPal бе първата компания, която излезе от консорциума. Проектът се сблъсква с жесток регулаторен отзвук, като Франция и Германия заплашват да го блокират. На изпълнителният директор на Facebook Марк Зукерберг му предстои изслушване в Конгреса през следващата седмица.


Libra Association – неправителствената организация, която трябва да съблюдава работата

Libra Association – неправителствената организация, която трябва да съблюдава работата ...

......... млрд. долара, беше една от последните големи публични компании, които подкрепяха проекта. Очаква се следващата седмица основателят и главен изпълнителен директор на Facebook Марк Зукърбърг да дава изявление пред комисията за финансови услуги на Камарата на представителите, в което – наред с други теми, ще засегне и въпроса за либра.


Планът на Facebook за въвеждане на криптовалута - т. нар.

Планът на Facebook за въвеждане на криптовалута - т. нар. ...

......... дигитална валута. Официалният представител на Европейската централна банка Беноа Кьоре заяви, че летвата за одобрение на цифрови активи като Либра „ще бъде висока“, докато управителят на Английската централна банка Марк Карни по-рано тази година заяви, че валутата на Facebook ще трябва да се справи с „най-високите стандарти на регулациите“.  


Криптовалутите като Libra на Facebook биха могли да имат системен

Криптовалутите като Libra на Facebook биха могли да имат системен ...

......... "паричния суверенитет" на нациите, както и за финансовата стабилност, смята Кьоре. Усилията на регулаторите накараха някои от основателите на Libra да се зачудят дали да продължат с подкрепата си за проекта. Така миналата седмица PayPal Holdings Inc. се отказа от криптовалутата на Facebook, за да се съсредоточи върху собствени проекти.


Цената на биткойна падна под 8000, като се насочи към

Цената на биткойна падна под 8000, като се насочи към ...

......... цена от  8006,95 долара.  Дигиталната валута претърпя няколко краткотрайни спада през последния месец, като последователно спадна до ниво от 9000 долара.Инвеститорите обикновено прибягват до технически анализ, когато няма достатъчно новини, които да обяснят движението на цените на пазара, характеризиращ се с анонимна собственост и слаба свързаност с основните групи активи.


Биткойнът успява да се възстанови частично от по-ранния спад в

Биткойнът успява да се възстанови частично от по-ранния спад в ...

......... Спадът от днешния ден също така означава, че биткойнът приключва сесията под своята средна стойност при затваряне за последните 100 дни от март. През април, май и юни валутата отчете възходящ тренд, достигайки връх от 13 852 долара. През последните седмици тя се колебаеше около ниво от 10 000 долара.


Федералното правителство на Германия възнамерява да блокира обявената от Facebook

Федералното правителство на Германия възнамерява да блокира обявената от Facebook ...

......... работи на европейско и международно ниво, за да гарантира, че стейбълкойните не са алтернатива на валутите на държавата", ще пише в стратегията според информация от германските правителствени кръгове. p { margin-bottom: 0.25cm; line-height: 115%; background: transparent none repeat scroll 0% 0%; }a:link { color: rgb(0, 0, 128); text-decoration: underline; }


Членът на Изпълнителния съвет на Европейската централна банка (ЕЦБ) Ив

Членът на Изпълнителния съвет на Европейската централна банка (ЕЦБ) Ив ...

......... наскоро представи радикално предложение за цялостно преразглеждане на световната финансова система, в рамките на което доларът да бъде заменен като основна резервна валута за сметка на такава, наподобяваща Libra. „Централните банки прегърнаха технологичното развитие в полето на паричните средства и ще продължат да изследват полезни нови иновации“, заяви още Мерш.


Водещият австрийски мобилен оператор A1 Telekom ще предостави възможност на

Водещият австрийски мобилен оператор A1 Telekom ще предостави възможност на ...

......... в Европа. На пазара има над 2000 криптовалути, но А1 планира да приема само най-широкоразпространените като биткойн, лайткойн и даш. Криптовалутите са напълно виртуални и използват криптография, за да се извършват сделките. Те заобикалят традиционните финансови институции. Плащането в брой е отживелица, каза Маркус Шрайбер, директор на маркетинга на А1. 


Най-популярната дигитална валута преживява най-лошата си седмица от началото на

Най-популярната дигитална валута преживява най-лошата си седмица от началото на ...

......... сигурен актив“, допълва той. Прогнозите също не са много оптимистични. За да може биткойнът да промени тенденцията си, ще трябва цената му да се изкачи над последния си връх от 12 316 долара на 6 август. Всяко друго увеличение, което не успее да прекрачи този праг единствено ще затвърди тренда.  


Биткойнът продължи да поевтинява днес, след като вчера отчете най-лошия

Биткойнът продължи да поевтинява днес, след като вчера отчете най-лошия ...

......... се обвързва с фондовите пазари. Миналата седмица биткойнът поскъпна, а акциите поевтиняха, което накара някои крипто ентусиасти да твърдят, че криптовалутата действа като сигурно убежище за инвестициите подобно на златото и японската йена. Останалите големи криптовалути, включително етериум и рипъл, които често са в тясна връзка с биткойна, също поевтиняха.


Голяма част от 20-те най-големи криптовалути отчитат понижение, като цената

Голяма част от 20-те най-големи криптовалути отчитат понижение, като цената ...

......... за около 209 долара. За цялата седмицата цената на криптовалутата пада с 9%. XRP поевтинява с близо 2,95% през последното денонощие, като цената му достига 0,310 долара. Общата загуба на XRP за седмицата достига 6,7%. При другите криптовалути от Топ 20 единствено Unus Sed Leo поскъпва с 0,56 на сто.


Дигиталната валута Libra, която Facebook се готви да пусне през

Дигиталната валута Libra, която Facebook се готви да пусне през ...

......... са премахнати такива сметки, на които е било логото на социалната мрежа и е имало снимки на Марк Зукърбърг. Министърът на финансите на САЩ Стивън Мaнучин заяви, че Facebook ще бъде подложена на много високи изисквания за сигурност, преди да получи разрешение да участва в системите за разплащане, напомня AFP.  


Facebook превзе медиите с новината за създаване на собствена криптовалута

Facebook превзе медиите с новината за създаване на собствена криптовалута ...

......... 2020 г. През тази седмица бяха повдигнати въпроси относно това как Libra ще се впише в съществуващите финансови разпоредби. „Независимо от всичко, ако Facebook и неговите партньори успеят да преодолеят регулаторните препятствия, валутата несъмнено ще има огромно въздействие върху световната икономика, вероятно засенчвайки биткойна“, обясни още още Хайтър от CryptoCompare.


Екипи на Електроразпределение Юг (ЕР Юг), част от EVN Група,

Екипи на Електроразпределение Юг (ЕР Юг), част от EVN Група, ...

......... и задълбочен мониторинг за пикова промяна на мощността в трафопостовете. Дейността копаене на крипто валута не е забранена от закона, но като всяка търговска дейност трябва да бъде извършвана в съответствие със законите и разпоредбите на страната, включително и да се заплаща използваната за нея електроенергия, обясняват още от EVN.


Министрите на финансите на държавите от Г-7 постигнаха в сряда

Министрите на финансите на държавите от Г-7 постигнаха в сряда ...

......... общ сървър. Редица водещи американски корпорации като Visa, Masrtercard, PayPal, Uber смятат да вложат по 10 милиона долара в създаването на консорциум, който ще управлява Libra. Но много държавни ръководители, включително президентът на САЩ Доналд Тръмп, изразиха опасения, че такава форма на финансови операции може да подпомага престъпността, посочва ТАСС.


Пазарът на криптовалути понесе тежък удар във вторник вечерта и

Пазарът на криптовалути понесе тежък удар във вторник вечерта и ...

......... на Facebook могат бързо да се включват на иначе нерегулирания пазар на криптовалути. Затова сега законодателите в САЩ призовават за увеличаване и изясняване на правилата на пазара като цяло. Според много експерти обаче по-ясните регулации в САЩ биха могли в действителност да помогнат на пазара и да насърчат повече иновациите.


Биткойнът поевтинява рязко в понеделник след критиките на американския президент

Биткойнът поевтинява рязко в понеделник след критиките на американския президент ...

......... 221 долара, докато рипъл падна с 5% до около 31 цента. Междувременно стана ясно, че китайската полиция е конфискувала около 400 компютъра, принадлежащи на биткойн миньори, които са обвинени в кражба на електричество на стойност близо 3 млн. долара през миналата седмица. Движение на цената на биткойна за последната една седмица


Американският президент Доналд Тръмп призова за банково регулиране на криптовалутите.

Американският президент Доналд Тръмп призова за банково регулиране на криптовалутите. ...

......... на плащанията. Социалната мрежа се използва от около 1 до 2 милиарда души всеки ден. Libra трябва да позволява на всички потребители на мрежата да изпращат пари помежду си и да купуват стоки от компаниите. Наблюдатели на индустрията смятат, че не е изключено Facebook да преобърне напълно традиционната финансова система. 


Шансовете за срив в цената на биткойна през идните месеци

Шансовете за срив в цената на биткойна през идните месеци ...

......... да се отбележи, че изследователите не откриват фундаментални причини, които повишават или намаляват шансовете за срив в цената. Това е релевантно за биткойна, много от чиито привърженици вярват, че е уникален. Те обаче трябва да си припомнят, че активите, довели до балони в миналото, също са били смятани за уникални.


Последните седмици преминаха доста бурно за най-голямата криптовалута по пазарна

Последните седмици преминаха доста бурно за най-голямата криптовалута по пазарна ...

......... крипто пазарът стана малко по-разгорещен вчера (в четвъртък) и сега се охлажда“, посочва Мати Грийнспам, старши пазарен анализатор за търговската платформа  eToro. „Какъв невероятен пазар, където цената може да се срине с около 15% за по-малко от час и да ни върне до ръстовете от предходния търговски ден“, допълва той.


Цената на биткойн се повиши съществено от началото на 2019

Цената на биткойн се повиши съществено от началото на 2019 ...

......... отново към криптовалутите, както и засиленият интерес към тях от азиатските пазари. „Много хора започват да виждат биткойн като дигитално злато, което да им позволи да съхранят и увеличат във времето парите си на фона на несигурната геополитическа ситуация“, коментира той.Целия разговор вижте във видеото!гледано: 81   Още видео0 гласа


Ралито на биткойна продължава неудържимо напред. В сряда цената на

Ралито на биткойна продължава неудържимо напред. В сряда цената на ...

......... през декември 2017 г. По-късно достигна значително по-високи стойности до близо 20 000 долара, но след това загуби по-голяма част от цената си, по-значително в края на 2018 г. Общо през декември 2017 г. и януари 2018 г. биткойнът прекара около шест седмици при цена от над 12 000 долара.


Давид Бонев е експерт в сферата на финасните и блокчейн технологиите,

Давид Бонев е експерт в сферата на финасните и блокчейн технологиите, ...

......... за изграждането на ценните за всеки инвеститор фундаментални и технически анализи. Подкрепен от надеждни инвеститори и използван от стотици клиенти в България, BoneX е иновативен дигитален портфейл, който предлага лесен, бърз и сигурен начин за купуване и продаване на криптовалути като Bitcoin, Ethereum и Bitcoin Cash на най-ниските цени на пазара.  


Криптовалутата Libra, която Facebook планира да пусне, във вторник стана

Криптовалутата Libra, която Facebook планира да пусне, във вторник стана ...

......... се договориха през март 2018 г. да следят криптоактивите, но не определиха конкретни действия, които да бъдат предприети, както настояваха някои членки на групата. Не се очаква плановете на Facebook да бъдат част от дневния ред на срещата на върха на Г-20 в Осака в края на седмицата, допълва БТА. 


Биткойнът продължава да преминава нови граници във възстановяването на цената

Биткойнът продължава да преминава нови граници във възстановяването на цената ...

......... на eToro. Също така спрямо миналата година в момента има и признаци за подновен интерес от страна на традиционните инвеститори към криптовалутите и блокчейн технологиите, най-вече що се отнася до валутата на Facebook – Libra, по която социалната мрежа работи с широк набор от партньори  от Visa до Uber Technologies.


След като успешно свърза голяма част от света чрез своите

След като успешно свърза голяма част от света чрез своите ...

......... дома", се казва в документацията на Libra. Това е в съответствие с целите на ООН за устойчиво развитие, които имат за цел да намалят трансакционните разходи за мигрантски парични преводи до по-малко от 3 процента и да премахнат коридорите за преводи с разходи, по-високи от 5 процента, до 2030 г.


Американската технологична компания Ripple Inc, която стои зад едноименната криптовалута

Американската технологична компания Ripple Inc, която стои зад едноименната криптовалута ...

......... големина компания за парични преводи по обща номинална стойност на паричните трансфери, следвана от Western Union. През 2017 г. MoneyGram сключи сделка за продажбата си на китайския финансов гигант Ant Financial Services Group, част от Alibaba, но сделката се провали, след като не успя да получи одобрението на американските власти.


Цената на най-голямата криптовалута – биткойнът, премина границата от 9000

Цената на най-голямата криптовалута – биткойнът, премина границата от 9000 ...

......... понеделник тласкат хората към биткойна. През уикенда цената на биткойна достигна 13-месечен връх, преминавайки прага от 9300 долара. Това е най-високата стойност на криптовалутата от 10 май 2018 г. Прогнозите са, че цените ще продължат да нарастват, насочени към следващия праг, който да преминат, от 10 000 долара, посочват от Coindesk.


Точно преди година се говореше само за крипто активите –

Точно преди година се говореше само за крипто активите – ...

......... е javascript, за да пускате коментари и за да ги оценявате!Напиши коментар Още от Forex eMoney - предимства и рисковеЗлатото се насочва към най-добрата си седмица от 14 месеца насамДанните за пазара на труда в САЩ могат да засилят риториката за понижение на лихвитеНАЙ-ЧЕТЕНИ|НАЙ-КОМЕНТИРАНИСпорът с Вашингтон отново удари турската лира5


Биткойнът падна под нивото от 8 хил. долара за първи

Биткойнът падна под нивото от 8 хил. долара за първи ...

......... собствени дигитални пари. „Това, което наблюдаваме, е здравословна корекция“, коментира Тимъти Там, съосновател и главен изпълнителен директор на CoinFi. Той обясни още, че днешните движения са нормална волатилност за биткойна. Според Тимъти Там разпродажбите на глобалните финансови пазари също са фактор, който оказва влияние на търговията с криптовалути.

Криптовалутите, класът активи отписани от повечето инвеститори след огромния спад

Криптовалутите, класът активи отписани от повечето инвеститори след огромния спад ...

......... 2010 г. През тази година обаче има признаци за нарастващия интерес към криптовалутите и блокчейн технологиите. Например, Facebook все още проучва възможността да създаде нова дигитална валута, докато JPMorgan Chase разкри плановете си да позволи на корпоративните си клиенти да прехвърлят „JPM Coins”  между сметките си чрез блокчейн.

Какво движи капиталовите пазари, какво следят, как мислят и как

Какво движи капиталовите пазари, какво следят, как мислят и как ...

......... нас. Бисер Варчев е и активен лектор в България и Великобритания. Той води професионални курсове и уебинари по трейдърство, където споделя безценния опит, който е натрупал на финансовите и капиталови пазари. Не пропускайте Insider с Бисер Варчев – от 2 юни, всяка неделя, от 20:00 часа, по Bloomberg TV Bulgaria.


Биткойнът се изкачи до най-високото си ниво за последната година,

Биткойнът се изкачи до най-високото си ниво за последната година, ...

......... за да управляват онлайн сметките си. Биткойн е поскъпнал с почти 70% през този месец въпреки притесненията на стратезите от JPMorgan Chase, според които цената му може да се повиши повече от реалната му стойност. Така или иначе е очевидно, че не всички са съгласни с тази концепция.

Средният обменен курс на биткойна за изминалото денонощие се понижи

Средният обменен курс на биткойна за изминалото денонощие се понижи ...

......... е необходимо да се създадат нови системни блокове. Концепцията на системата беше публикувана през ноември 2008 година от автора й (възможно е и от авторски колектив) под псевдонима Сатоши Накамото, но голямата популярност на биткойна настъпи през последните години. В момента голяма част от биткойните вече са "добити".

Биткойнът се засили и премина границата от 8 хил. долара

Биткойнът се засили и премина границата от 8 хил. долара ...

......... (на базата на данни от работните дни) биткойнът е възстановил над 150% от последното си най-ниско ниво през декември, като по-голямата част от преднината е набрана от април насам след месеци на липса на активност. Анализаторите сочат различни причини за подновения импулс, включително възобновен интерес от страна на институционални играчи. 


Хакери са успели да откраднат биткойни на стойност 41 млн.

Хакери са успели да откраднат биткойни на стойност 41 млн. ...

......... борсите за криптовалути и инфраструктурните услуги, като дигитални портфейли, което е с 260% повече спрямо година преди това, показват данни на американската компания CiptherTrace. Според Джао всички депозити и тегления от борсата ще останат временно блокирани, докато компанията не приключи своя анализ на сигурността, който според него ще отнеме седмица.


Дори талантливите инвеститори допускат грешки. Масайоши Сoн, основател милиардер и

Дори талантливите инвеститори допускат грешки. Масайоши Сoн, основател милиардер и ...

......... над 1000 долара. В момента криптовалутата е значително по-скъпа. Цената на биткойн в момента е около 5600 долара за брой. Пазарната капитализация според Coinmarketcap.com възлиза на почти 99 млрд. долара. По този начин най-голямата криптовалута е далеч пред етера - номер две, която е на стойност близо 19 млрд. долара.


Биткойнът поскъпна във вторник до най-високите си нива за последните

Биткойнът поскъпна във вторник до най-високите си нива за последните ...

......... виртуални валути. Въпреки че внезапните промени в цената на биткойна не са нещо ново, то движенията на виртуалната валута бяха сравнително потиснати през тази година. Причината е в срива от 74%, който претърпя биткойнът през миналата година и обезсърчаването на инвеститорите, че валутата не може да бъде широко приета.  


Китай сигнализира за намерението си да забрани добива на криптовалути,

Китай сигнализира за намерението си да забрани добива на криптовалути, ...

......... местните фабрики за производство на чипове и нископлатената работна ръка, вече започна да се измества в чужбина. Пазарният лидер Bitmain Technologies вече е установил минните си операции в САЩ и Канада.  Малко след 17 ч. българско време биткойнът поевтинява с 0,10% до 5183,19 долара по данни на Coin Desk.  


Биткойнът поскъпна изненадващо във вторник до най-високото си ниво от

Биткойнът поскъпна изненадващо във вторник до най-високото си ниво от ...

......... Джехан Чу, управляващ директор в блокчейн инвестиционната и консултанска компания Kenetic Capital. Според него днес не се случва нещо специално, освен временен ентусиазъм. Джорд Харап, главен изпълнителен директор на Bitspark, смята, че все още няма катализатор за внезапен скок в цената и всеки би могъл да предполага каква е причината.