Американската технологична компания Ripple Inc, която стои зад едноименната криптовалута

Американската технологична компания Ripple Inc, която стои зад едноименната криптовалута ...

......... големина компания за парични преводи по обща номинална стойност на паричните трансфери, следвана от Western Union. През 2017 г. MoneyGram сключи сделка за продажбата си на китайския финансов гигант Ant Financial Services Group, част от Alibaba, но сделката се провали, след като не успя да получи одобрението на американските власти.


Цената на най-голямата криптовалута – биткойнът, премина границата от 9000

Цената на най-голямата криптовалута – биткойнът, премина границата от 9000 ...

......... понеделник тласкат хората към биткойна. През уикенда цената на биткойна достигна 13-месечен връх, преминавайки прага от 9300 долара. Това е най-високата стойност на криптовалутата от 10 май 2018 г. Прогнозите са, че цените ще продължат да нарастват, насочени към следващия праг, който да преминат, от 10 000 долара, посочват от Coindesk.


Точно преди година се говореше само за крипто активите –

Точно преди година се говореше само за крипто активите – ...

......... е javascript, за да пускате коментари и за да ги оценявате!Напиши коментар Още от Forex eMoney - предимства и рисковеЗлатото се насочва към най-добрата си седмица от 14 месеца насамДанните за пазара на труда в САЩ могат да засилят риториката за понижение на лихвитеНАЙ-ЧЕТЕНИ|НАЙ-КОМЕНТИРАНИСпорът с Вашингтон отново удари турската лира5


Биткойнът падна под нивото от 8 хил. долара за първи

Биткойнът падна под нивото от 8 хил. долара за първи ...

......... собствени дигитални пари. „Това, което наблюдаваме, е здравословна корекция“, коментира Тимъти Там, съосновател и главен изпълнителен директор на CoinFi. Той обясни още, че днешните движения са нормална волатилност за биткойна. Според Тимъти Там разпродажбите на глобалните финансови пазари също са фактор, който оказва влияние на търговията с криптовалути.

Криптовалутите, класът активи отписани от повечето инвеститори след огромния спад

Криптовалутите, класът активи отписани от повечето инвеститори след огромния спад ...

......... 2010 г. През тази година обаче има признаци за нарастващия интерес към криптовалутите и блокчейн технологиите. Например, Facebook все още проучва възможността да създаде нова дигитална валута, докато JPMorgan Chase разкри плановете си да позволи на корпоративните си клиенти да прехвърлят „JPM Coins”  между сметките си чрез блокчейн.

Какво движи капиталовите пазари, какво следят, как мислят и как

Какво движи капиталовите пазари, какво следят, как мислят и как ...

......... нас. Бисер Варчев е и активен лектор в България и Великобритания. Той води професионални курсове и уебинари по трейдърство, където споделя безценния опит, който е натрупал на финансовите и капиталови пазари. Не пропускайте Insider с Бисер Варчев – от 2 юни, всяка неделя, от 20:00 часа, по Bloomberg TV Bulgaria.Биткойнът се изкачи до най-високото си ниво за последната година,

Биткойнът се изкачи до най-високото си ниво за последната година, ...

......... за да управляват онлайн сметките си. Биткойн е поскъпнал с почти 70% през този месец въпреки притесненията на стратезите от JPMorgan Chase, според които цената му може да се повиши повече от реалната му стойност. Така или иначе е очевидно, че не всички са съгласни с тази концепция.

Средният обменен курс на биткойна за изминалото денонощие се понижи

Средният обменен курс на биткойна за изминалото денонощие се понижи ...

......... е необходимо да се създадат нови системни блокове. Концепцията на системата беше публикувана през ноември 2008 година от автора й (възможно е и от авторски колектив) под псевдонима Сатоши Накамото, но голямата популярност на биткойна настъпи през последните години. В момента голяма част от биткойните вече са "добити".

Биткойнът се засили и премина границата от 8 хил. долара

Биткойнът се засили и премина границата от 8 хил. долара ...

......... (на базата на данни от работните дни) биткойнът е възстановил над 150% от последното си най-ниско ниво през декември, като по-голямата част от преднината е набрана от април насам след месеци на липса на активност. Анализаторите сочат различни причини за подновения импулс, включително възобновен интерес от страна на институционални играчи. 


Хакери са успели да откраднат биткойни на стойност 41 млн.

Хакери са успели да откраднат биткойни на стойност 41 млн. ...

......... борсите за криптовалути и инфраструктурните услуги, като дигитални портфейли, което е с 260% повече спрямо година преди това, показват данни на американската компания CiptherTrace. Според Джао всички депозити и тегления от борсата ще останат временно блокирани, докато компанията не приключи своя анализ на сигурността, който според него ще отнеме седмица.


Дори талантливите инвеститори допускат грешки. Масайоши Сoн, основател милиардер и

Дори талантливите инвеститори допускат грешки. Масайоши Сoн, основател милиардер и ...

......... над 1000 долара. В момента криптовалутата е значително по-скъпа. Цената на биткойн в момента е около 5600 долара за брой. Пазарната капитализация според Coinmarketcap.com възлиза на почти 99 млрд. долара. По този начин най-голямата криптовалута е далеч пред етера - номер две, която е на стойност близо 19 млрд. долара.Биткойнът поскъпна във вторник до най-високите си нива за последните

Биткойнът поскъпна във вторник до най-високите си нива за последните ...

......... виртуални валути. Въпреки че внезапните промени в цената на биткойна не са нещо ново, то движенията на виртуалната валута бяха сравнително потиснати през тази година. Причината е в срива от 74%, който претърпя биткойнът през миналата година и обезсърчаването на инвеститорите, че валутата не може да бъде широко приета.  


Китай сигнализира за намерението си да забрани добива на криптовалути,

Китай сигнализира за намерението си да забрани добива на криптовалути, ...

......... местните фабрики за производство на чипове и нископлатената работна ръка, вече започна да се измества в чужбина. Пазарният лидер Bitmain Technologies вече е установил минните си операции в САЩ и Канада.  Малко след 17 ч. българско време биткойнът поевтинява с 0,10% до 5183,19 долара по данни на Coin Desk.  


Биткойнът поскъпна изненадващо във вторник до най-високото си ниво от

Биткойнът поскъпна изненадващо във вторник до най-високото си ниво от ...

......... Джехан Чу, управляващ директор в блокчейн инвестиционната и консултанска компания Kenetic Capital. Според него днес не се случва нещо специално, освен временен ентусиазъм. Джорд Харап, главен изпълнителен директор на Bitspark, смята, че все още няма катализатор за внезапен скок в цената и всеки би могъл да предполага каква е причината.


Изпълнителният директор на JPMorgan Chase Джейми Даймън има гласно негативно

Изпълнителният директор на JPMorgan Chase Джейми Даймън има гласно негативно ...

......... която се разработва вътрешно в банката. Според компанията криптовалутата ще може да се използва върху всички стандартни блокчейн мрежи. Ако се приеме добре от клиентите, тя има силни шансове да се превърне в най-голямата криптовалута в света по обем, предвид транзакциите за 6 трлн. долара, които JPMorgan извършва всеки ден.


Международната правна компания Nishith Desai Associates прави опит да успокои

Международната правна компания Nishith Desai Associates прави опит да успокои ...

......... трансфер на стойност), защитни токени (представляващи права върху физическа собственост, акции на дружества или други базови активи) и комунални токени (предоставящи право за достъп до дигитален продукт или услуга). Защитните токени могат да бъдат регулирани от Комисията за ценни книжа и фондови борси на Индия, показва докладът на Nishith Desai.Стойността на откраднатите криптовалути от борси и инвеститори е нараснала

Стойността на откраднатите криптовалути от борси и инвеститори е нараснала ...

......... от криптопрестъпленията, които CipherTrace може да потвърди, като нямаме почти никакво съмнение, че действителният брой кражби на крипто активите е много по-голям ”, се казва в доклада на фирмата за киберсигурност. Според главния изпълнителен директор на CipherTrace Дейв Джеванс се наблюдават и нов тип престъпления, които включват пране на пари.


Болезненият срив в цената на биткойна продължава и през 2019

Болезненият срив в цената на биткойна продължава и през 2019 ...

......... навлезнали в широка употреба. Общата пазарна капитализация на криптовалутите в момента възлиза на около 113 млрд. долара по данни на CoinMarketCap.com. В същото време сегментът остава под напрежение и след като т. нар. „миньори“ започнаха да осъзнават, че средните им разходи за получаване на биткойни са по-големи от тяхната стойност.


Използването на фючърс контрактите при пазара на криптовалутите е изключително

Използването на фючърс контрактите при пазара на криптовалутите е изключително ...

......... Според него ако се направи аналогия с другите пазари, тези на фючърси и на ъдърлайн асета са често отделни един от друг. “Това, което наблюдаваме, е една изключително интересна новина - ще бъдат създадени блокчейн решения за всякакъв вид разплащания, услуги, включително и фючърси на еднодневна база”, подчерта Матов.  


Цените на криптовалутите продължават да вървят надолу, като петъкът започва

Цените на криптовалутите продължават да вървят надолу, като петъкът започва ...

......... директор на изследователската фирма за криптовалути CoinFi. Криптовалутите са изтрили почти 730 млрд. долара от пазарната си капитализация от началото на годината, показват изчисления на CoinMarketCap.com. В момента общата пазарна капитализация на криптовалутите е в размер на 110,6 млрд. долара, едва част от 813-те млрд. долара в началото на годината.


Поевтиняването на биткойна продължава и в края на седмицата. Дигиталната

Поевтиняването на биткойна продължава и в края на седмицата. Дигиталната ...

......... през месеца се наблюдава скок на обема на търговията с 33% на месечна база, достигайки до 158,48 млрд. долара – най-високото ниво от май насам. В началото на месеца биткойнът вече беше загубил близо 70% от стойността си спрямо нейния пик от почти 20 000 долара от декември 2017 г.


Големият срив на криптовалутите от 2018 г. е напът да

Големият срив на криптовалутите от 2018 г. е напът да ...

......... на компании като Nvidia, която снабдява екосистемата на криптовалутите. Базираният в Калифорния производител на чипове загуби близо половината от стойността си от началото на октомври, тъй като търсенето на неговите чипове за копаене на криптовалути намаля значително, а резултатите от подразделението му за игри представи разочароващи резултати.

Основната криптовалута отново се намира в свободно пропадане и по

Основната криптовалута отново се намира в свободно пропадане и по ...

......... ударен за кратко през декември 2017-а година (около 19 783 долара, достигнат на 16-и декември). По данни на Coinmarketcap.com общата пазарна капитализация на всички виртуални валути вече се сви до 13-месечно дъно под 150 млрд. долара, след като в началото на годината беше в размер на около 800 млрд. долара.


На фона на разпродажбите на криптовалути, започнали в сряда, пазарната

На фона на разпродажбите на криптовалути, започнали в сряда, пазарната ...

......... пазарна капитализация – 18,44 млрд. долара при 18,26 млрд. долара на етер. Общата пазарна капитализация на криптовалутите се понижи с 15 млрд. долара за 24 часа в сряда, като днес тя достига 186,27 млрд. долара. Това е спад от над 76% спрямо най-високите стойности, достигнати в началото на 2018 г.


Курсът на биткойна спадна под 6000 долара - над 1-годишен

Курсът на биткойна спадна под 6000 долара - над 1-годишен ...

......... инвеститорите на дребно, заинтересовани от криптовалутата. Волатилността не позволи на биткойна да се превърне и в метод за разплащания – планираното негово предназначение. Трейдърите и инвеститорите искат яснота за това как регулаторите ще третират биткойн продуктите, като борсово търгувани фондове, поради което се въздържат от големи покупки или продажби.  


Ръководителят на Международния валутен фонд (МВФ) Кристин Лагард заяви, че

Ръководителят на Международния валутен фонд (МВФ) Кристин Лагард заяви, че ...

......... регулаторите. Лагард по-рано заяви, че анонимността при валутите като биткойна означава, че те могат да бъдат ползвани от престъпници и терористи. Гуверньорът на Английската централна банка Марк Карни също каза, че криптовалутите като биткойнът трябва да бъдат регулирани, за да бъдат преборени незаконните дейности и да се защити финансовата система.


Търсенето на биткойни може да провали усилията за ограничаване на

Търсенето на биткойни може да провали усилията за ограничаване на ...

......... оценки, 69 милиона метрични тона еквивалент на въглероден диоксид, посочват изследователите. С нарастване на популярността на тази дигитална валута при производството й може да се използва толкова електричество, че да се отделят около 230 гигатона въглерод за десетилетие и половина. Един гигатон е равен на един милиард метрични тона въглерод. 


От раждането си в анонимен документ в академичен стил до

От раждането си в анонимен документ в академичен стил до ...

......... биткойна. Тези фондове са едни от най-популярните механизми за търговия и разрешението от Комисията ще подкрепи значително биткойна, като ще гарантира както краткосрочното му бъдеще, така и репутацията му сред големите инвестиционни фондове. Сега Комисията разглежда няколко молби. Досега отказваше, изтъквайки като мотив притеснения, свързани с опасността от измами.  (БТА)


31 октомври 2008 година е денят, в който на бял

31 октомври 2008 година е денят, в който на бял ...

......... одобрени от Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC) на САЩ, виртуалната валута ще стане част от финансова система, която планираше да заобиколи. "Трябва да преминем някои мостове в краткосрочен план, за да привлечем общия обществен интерес и доверие," каза Лезоамие, който се описва като "идеалист" и "реалист". /БТА/


Криптовалутите остават до голяма степен стабилни в четвъртък въпреки силните

Криптовалутите остават до голяма степен стабилни в четвъртък въпреки силните ...

......... да създаде уязвимост в международната финансова система.  Криптовалутите са изтрили от стойността си над 600 млрд. долара от началото на годината досега. За това допринесе фактът, че дигиталните валути не можаха да навлязат масово на фона на поредица хакерски атаки срещу криптоборси, както и заради засиления регулаторен контрол върху сектора.


Петър Карамочев е основател на ИНДУСТРИЯ Технолъджи. С него разговаряме

Петър Карамочев е основател на ИНДУСТРИЯ Технолъджи. С него разговаряме ...

......... тенденции. Има български компании, които разработват свои блокчейн платформи. Имаме и независими разработчици, които работят с Ethereum, NEO, Corda, Hyeprledger. Имаме и доста ICO проекти, като наскоро бе обявено създаването на Балканска блокчейн асоциация, имаме специализирани медии, инвеститори в крипто. За всичко това ще говорим по време на CEE Block.


Coinbase, една от най-големите американски платформи за обмен на криптовалута,

Coinbase, една от най-големите американски платформи за обмен на криптовалута, ...

......... Фероз, главен изпълнителен директор на Coinbase в Обединеното кралство, заяви, че "когато обмисляхме къде да бъде местоположението на нашия втори европейски офис, Дъблин беше логичният избор - това е англоговоряща държава членка на ЕС, която се отличава с разнообразие от висококвалифицирани специалисти, предприемачески дух и дългосрочна подкрепа за технологични иновации".


Инвеститорите няма къде да се скрият по време на продължаващата

Инвеститорите няма къде да се скрият по време на продължаващата ...

......... насам обхвана както САЩ в сряда вечерта, така и Азия в четвъртък, като повечето основни индекси отчетоха спадове от по около 4%, а Shanghai Composite приключи сесията на почти четиригодишно дъно. Ефектите се усещат и в Европа, където паневропейският измерител Stoxx 600 отчита спад от близо 1,7%.

Вероятно малцина са тези, на които им предстои да се

Вероятно малцина са тези, на които им предстои да се ...

......... налична обмяна на стоки и услуги с двустранно потвърждение“, споделя Дюран. Според него все още не може да се определи мащабът, който блокчейнът ще придобие след няколко години в живота на хората в глобален план. Тази технология най-вероятно ще се сдобие с ролята, която в момента играе интернет за цивилизацията.


Президентът на Венецуела Николас Мадуро обяви пускането в обращение на

Президентът на Венецуела Николас Мадуро обяви пускането в обращение на ...

......... 60 долара. Преди това Мадуро обяви от 1 септември повишаване на минималната заплата десетки пъти - до 1800 суверенни боливара (180 милиона по стария курс) или 0,5 петро. Представители на бизнеса разкритикуваха това решение, като изтъкнаха, че прилагането му на практика може да доведе до срив на производствения сектор.  


Bitmain Technologies, най-голямата компания за проектиране на продукти, използвани за

Bitmain Technologies, най-голямата компания за проектиране на продукти, използвани за ...

......... максимума през декември 2017 година и днес един биткойн се разменяше срещу 6500 долара. Очаква се първичното публично предлагане на Bitmain да бъде третото по големина технологично излизане на борсата в Хонконг след листването на китайския производител на смартфони Xiaomi Corp. и компанията за доставки Meituan-Dianping.Всичко за криптовалутите четете тук. 


Европейската централна банка няма планове да издава дигитална валута, тъй

Европейската централна банка няма планове да издава дигитална валута, тъй ...

......... дигитално евро. Кешът представлява 79% от всички разплащания на място в еврозоната през 2016 г., както и 54% от общата стойност на тези трансакции, показва проучване на ЕЦБ. Според други данни на ЕЦБ, публикувани днес, плащанията, които не са с пари в брой, нарастват със 7,9% годишно през 2017 г. 


Ралитата, които изстрелваха биткойн и компания в Космоса ден след

Ралитата, които изстрелваха биткойн и компания в Космоса ден след ...

......... proof-of-work или ще се прехвърли към proof-of-stake. Ние смятаме, че ще се насочи към proof-of-stake”, заяви Димитър Цонев. Как ще стане самата промяна ще видим в следващите седмици и месеци. „Поради това смятаме, че етерът предоставя доста добри възможности за възвръщаемост, отколкото биткойн”, добави Цонев.гледано: 26   Още видео0 гласа


Мечият пазар на криптовалутите се срина до ново десетмесечно дъно,

Мечият пазар на криптовалутите се срина до ново десетмесечно дъно, ...

......... предлагания, в крайна сметка ще трябва да продадат притежаваните от тях монети, за да покрият разходи като заплати и такива за развитие. „Реториката около първичните монетни предлагания, които не спират да се разделят с получените постъпления на пазара, продължава да важи“, казва Рабалия. „Едва ли тези развития ще отминат скоро“.


Криптовалутите загубиха значителна част от цената си за втори път

Криптовалутите загубиха значителна част от цената си за втори път ...

......... че ще започне да изисква лична информация от потребителите си, което предизвика опасения, че това може да отблъсне клиенти, които държат на анонимността. „Голяма част от надеждите на инвеститорите на дребно за по-голямо институционално присъствие наистина бяха водени от Goldman Sachs“, посочва Стивън Инес от Oanda Corp.

Наблюдава се леко повишено търсене на биткойни в Турция. Това съобщи финансовият

Наблюдава се леко повишено търсене на биткойни в Турция. Това съобщи финансовият ...

......... движението на новата валута суверенен боливар, тъй като стойността на петрото се колебае, а пазарът е нерегулиран. „Ако си спомняте колко голяма беше волатилността на биткойна, тази валута има също такава волатилност“, посочи тя. Актар също така изрази мнение, че американският президент Доналд Тръмп ще се опита да спре инвестирането в петро.


Първата ислямска криптоборса се появи в Обединените арабски емирства благодарение

Първата ислямска криптоборса се появи в Обединените арабски емирства благодарение ...

......... необходимостта от подобен проект за ислямския свят, но и ще направите ценна придобивка, която може да ви донесе прилична печалба. Нашият екип е посветен на бизнеса си и ще направи всичко възможно да постигне поставените цели“, коментира Тимур Туршан, съосновател и изпълнителен директор на ADAB Solutions. Всичко за криптовалутите четете тук


Балонът при криптовалутите се спука. През януари общата пазарна капитализация

Балонът при криптовалутите се спука. През януари общата пазарна капитализация ...

......... на активите. Джордан Фрайд, вицепрезидент Глобално бизнес развитие в блокчейн стартъпа Hedera Hashgraph, който набра 100 млн. долара от институционални инвеститори, заяви, че спекулативната вълна е дала възможност на лигитимни компании в ранен етап на развитие да изградят услуги, които да поддържащат зараждащата се криптовалутна индустрия.Всичко за криптовалутите четете тук


Във вторник цената на най-популярната криптовалута биткойн падна на борсата 

Във вторник цената на най-популярната криптовалута биткойн падна на борсата  ...

......... г. - от почти 20 000 долара за брой, последва сериозен срив. Последният актуален срив е от края на юли досега. Общата пазарна капитализация на всички около 1800 криптовалути този вторник възлиза на 193 млрд. долара според CoinMarketCap. В началото на годината обаче тя беше цели 820 млрд. долара.  


Най-популярната криптовалута в света отново губи почва под краката си.

Най-популярната криптовалута в света отново губи почва под краката си. ...

......... и цената остава 414 долара, каквото беше нивото и в неделя. Така след няколко дни на оптимизъм и двете криптовалути се върнаха към мечия пазар. През последните месеци цените на двете валути не се движат рязко освен ако няма конкретни новини около евентуалната им регулация, което обяснява затишието около тях.


Водещата платформа за търговия с криптовалути Coinbase подсили своя екип

Водещата платформа за търговия с криптовалути Coinbase подсили своя екип ...

......... и Нюйоркската фондова борса. Стартъпът завърши на десета позиция в списъка на Disruptor 50 като се оценява според съобщенията на Recode на около 8 млрд. долара. Това е значително повече от предишната оценка от 1,6 млрд. долара в последния кръг от финансирането на рисков капитал през лятото на 2017 г.


Независимо от поскъпването, което реализира биткойнът през последните седмици, проучване

Независимо от поскъпването, което реализира биткойнът през последните седмици, проучване ...

......... Wells Fargo 75% от анкетираните смятат биткойна за много рисков, а 23% за рисков до известна степен. Проучването е проведено сред 1921 американски инвеститори на възраст над 18 години в периода 7-14 май. В понеделник биткойнът поевтинява с малко над 1% до 8125,60 долара за брой. Всичко за криптовалутите четете тук


Възстановяването на криптовалутите продължава и по-рано в сряда биткойнът премина

Възстановяването на криптовалутите продължава и по-рано в сряда биткойнът премина ...

......... анализатори това отстъпление се дължеше на последната хакерска атака в Южна Корея, докато други посочват като причина тревогите около затварянето на платформи за търговия в Китай. Криптоборсите са подложени на серия атаки през последните месеци заради редица проблеми, сред които кражби, манипулиране на пазара и пране на пари.

Биткойнът се насочва към най-големия си спад от повече от

Биткойнът се насочва към най-големия си спад от повече от ...

......... етер и лайткойн поевтиняват с по над 4%. Възходящият тренд при криптовалутите се среща рядко тази година, тъй като апатията е взела превес на фона на спекулативната мания, която беше завладяла пазарите през миналата година и доведе до ръст в цената на биткойна с 1400% за 12 месеца.

Биткойнът поскъпна в понеделник, давайки положителен тласък на пазара на

Биткойнът поскъпна в понеделник, давайки положителен тласък на пазара на ...

......... средата на седмицата пък се очаква във Великобритания няколко институции, включително Английската централна банка, да представят пред парламента възможностите и рисковете, които носят криптовалутите. Междувременно в Южна Корея Комисията за финансови услуги представи нови насоки през миналата седмица, свързани с предотвратяване изпирането на пари чрез използването на криптовалути.

Биткойнът потъна под 6 хил. долара в петък, насочвайки се

Биткойнът потъна под 6 хил. долара в петък, насочвайки се ...

......... в Швейцария Crypto Valley Association. Технологичните стартъпи в сферата на блокчейна по целия свят са набрали финансиране чрез продажбата на криптовалити или токини директно на инвеститори при първични предлагания на валути (ICO), заобикаляйки банките или компаниите за рисков капитал като посредници.Всичко за криптовалутите четете тук. *Информацията е актуална към 11:52 часа


Продажбите на дигитални валути са скочили до 13,7 млрд. долара

Продажбите на дигитални валути са скочили до 13,7 млрд. долара ...

......... САЩ са привлекателни поради „ясните и категорични регулаторни изисквания“, сочи докладът. В Европа Швейцария е ICO столицата, но през 2018 г. Великобритания е набрала инерция по отношение на обемите и генерираните приходи. 48-те първични предлагания на дигитални валути, регистрирани във Великобритания от началото на годината са набрали 507 млн. долара. 


Цената на биткойн намаля с над 5% в петък, след

Цената на биткойн намаля с над 5% в петък, след ...

......... след като борсите й преживяха няколко пробива, отразени широко в медиите. През март японските регулатори принудиха няколко крипто-борси да спрат изцяло работа след кражбата на дигитална валута на стойност 530 млн. долара от борсата Coincheck и отправи предупреждение към хонконгската компания Binance заради това че работи в страната без лиценз.


Цените на криптовалутите тръгнаха надолу, след като втора южнокорейска борса

Цените на криптовалутите тръгнаха надолу, след като втора южнокорейска борса ...

......... на бурята от тези негативни новини“.Криптоманията, която се разпространи по света миналата година, бе особено силна в Южна Корея, а цените на биткойна там в един момент бяха с 50% по-високи от тези в САЩ. Bithumb заяви в сряда, че е уведомила местните власти за кражбата и те разследват случая.


Стойността на най-популярната криптовалута биткойн (BTC) тази седмица най-вероятно ще

Стойността на най-популярната криптовалута биткойн (BTC) тази седмица най-вероятно ще ...

......... са единодушни, че тази седмица цената на биткойна ще продължи да се понижава и не просто ще достигне, а ще се спусне под психологическата граница от 6 хил. долара.  Малко преди 19 часа българско време един биткойн се търгува на ниво от 6452,69 долара.Още за пазара на криптовалути четете тук. 


Криптовалутите все още не са готови за масова употреба, тъй

Криптовалутите все още не са готови за масова употреба, тъй ...

......... фундаментален недостатък, а не предимство. Възможността да бъде изпращана определена стойност, толкова лесно, колкото и имейл, крие твърде много рискове, за да зависи от нея световната икономика. „Доверието може да се изпари във всеки един момент заради крехкия децентрализиран консенсус, чрез който трансакциите се записват“, се посочва още в текста. 


Цената на биткойна трябваше да стигне до луната, но въпреки

Цената на биткойна трябваше да стигне до луната, но въпреки ...

......... е ясно и в каква степен цените са повлияни от манипулативни практики.  В средата на седмицата биткойнът поевтиня до четиримесечен минимум от 6370 долара, след като южнокорейската борса за търговия с криптовалути Coinrail съобщи, че хакери са откраднали цифрови пари на стойност над 37 млн. долара. Всичко за криптовалутите четете тук. 


Биткойнът поевтиня до четиримесечен минимум от 6370 долара днес, след

Биткойнът поевтиня до четиримесечен минимум от 6370 долара днес, след ...

......... изминалите месеци светът на криптовалутите често бе обект на кражби, пазарни манипулации и пране на пари. Миналата година биткойнът поскъпна шесткратно и през декември достигна рекорднo ниво 19 783 долара за брой. В началото на тази година обаче падна до около 6 хил. долара за брой.Всичко за криптовалутите четете тук.   


Световното първенство в Русия ще започне след две седмици, а

Световното първенство в Русия ще започне след две седмици, а ...

......... ден сега. Според Торстен Копенпла, професор по икономика в Queen's University в Канада, стойността на биткойна се дължи отчасти на потенциала му да бъде инструмент за плащане и преди таксите да поскъпнат заедно с покачването на цената на най-популярната криптовалута, имаше хора, които го използваха за международни трансфери.

Шотландска клиника, специализирана в лечение на пристрастявания, обяви, че създава

Шотландска клиника, специализирана в лечение на пристрастявания, обяви, че създава ...

......... от около 1000 щатски долара до 20 000 долара през 2017 г., а сега е около 7110 долара. Това може да е "вълнуващо, но и пристрастява и като пристрастяването към хазарта, може да е катастрофално финансово". Клиниката е получила много молби да включи виртуалните валути сред зависимостите, които лекува. (БТА)


Биткойнът ще поскъпне през тази година и ще достигне предишните

Биткойнът ще поскъпне през тази година и ще достигне предишните ...

......... през тази седмица над 8 хил. души са присъствали на Blockchain Week New York. „Ние сме още в много ранен етап на развитие и се нуждаем от деривати, индекси и изобщо изграждане на цялостен пазар, за да можем да привлечем и институционални инвеститори“, каза още Мастърс.Всичко за криптовалутите четете тук


Централната банка на Зимбабве забрани на местните банки да търгуват

Централната банка на Зимбабве забрани на местните банки да търгуват ...

......... на решението е спорна.  "Забраната изглежда не се основава на никой закон или регулация, да не споменаваме, че не изглежда разумна, пропорционална или справедлива", посочва той в Tweeter.  Golix, първата и най-голяма борса за криптовалути в Зимбабве, съобщава на сайта си, че търговията продължава както обикновено.Всичко за криптовалутите четете тук.


В Тайланд влезе в сила закон, регулиращ търговията с криптовалути

В Тайланд влезе в сила закон, регулиращ търговията с криптовалути ...

......... биткойнът и други криптовалути стават все по-популярни сред престъпните групи в Тайланд, като се използват активно за легализиране на средства, придобити по нелегален начин. В понеделник сутринта най-голямата по пазарна капитализация криптовалута биткойн поевтинява с близо 4% до 8347,34 долара за брой по данни на CoinDesk. Всичко за криптовалутите четете тук


Този петък в Ню Йорк бе даден старт на събитието

Този петък в Ню Йорк бе даден старт на събитието ...

......... е достигнал дъното, като в момента има фактори, които биха могли да подпомогнат възходящото движение на цифровите пари. Цената на биткойна може да достигне 64 хил. долара за брой до края на 2019 г., се казва още в анализа на Fundstrat Global Advisors, цитиран от CNBC.Всичко за криптовалутите четете тук. 


От блокчейн технологията ще произлезе нещо, което ще промени начина,

От блокчейн технологията ще произлезе нещо, което ще промени начина, ...

......... само една криптовалута", коментира още той. „Ще стане все по-естествено да комуникираме и търгуваме с хора от други страни, както и да развиваме стойностни вериги. Тези технологии имат много по-малко ограничения в сравнение с икономиките от миналото“, смята още госта.Повече по темата гледайте във видеото.гледано: 971   Още видео0 гласа


Точно както акциите не могат да бъдат търгувани без борси,

Точно както акциите не могат да бъдат търгувани без борси, ...

......... на Сингапурската Финтех асоциация, е убеден, че новите криптоборси си имат своите проблеми като по-малък опит и по-слаб технически съпорт. Според Дейвид Лий, автор на книгата „Handbook of Digital Currency“, новите децентрализирани борси за търговия ще завладеят пазара в период от 5 до 10 години.Всичко за криптовалутите четете тук.   


Инвеститорите трябва да държат далече пръстите си от  виртуалните валути,

Инвеститорите трябва да държат далече пръстите си от  виртуалните валути, ...

......... за Berkshire. От години той отказва да инвестира в технологични компании. Усещането му за добрите инвестиции го направи известен през последните десетилетия. Според американското списание Forbes Бъфет е третият по богатство човек в света с около 85 милиарда долара. Той е начело на Berkshire Hathaway от 1965 г. насам.  


В поредицата "Обяд с FT" репортер на вестника се среща

В поредицата "Обяд с FT" репортер на вестника се среща ...

......... се представя като бик по отношение на биткойна: „Бях лоялен и бях добродетелен, задържах позицията и затова заслужавам да притежавам нещичко...“. Посещението на репортера завършва пасващо на целия текст – изненадващо и сухо. Бутерин се изнервя. И иска да се върне на своя компютър... да бъде онлайн. Целия материал вижте тук!


Разработчикът Чарли Лий, бивш сътрудник на Google и Coinbase, изобрети

Разработчикът Чарли Лий, бивш сътрудник на Google и Coinbase, изобрети ...

......... за да направи лайткойна наистина децентрализирана криптовалута. „Така или иначе в бъдеще щеше да се наложи да се оттегля", каза той. „За да стане това глобална децентрализирана валута, не трябва да има никого на върха, който да контролира всичко. Вероятно ще трябва да се оттегля напълно в даден момент“.  


Полицията в Троян е разкрила кражба на ферма за криптовалута

Полицията в Троян е разкрила кражба на ферма за криптовалута ...

......... в страната ни. Така например през февруари от офис в Благоевград бяха откраднати компютри за "копаене" на биткойни. Тогава ставаше дума за 21 машини на обща стойност над 160 хиляди евро. От държавното обвинение обясниха, че всяка от машините струва като нова 8 хил. евро. Образувано е досъдебно производство за кражбата.