Най-популярната дигитална валута преживява най-лошата си седмица от началото на

Най-популярната дигитална валута преживява най-лошата си седмица от началото на ...

......... сигурен актив“, допълва той. Прогнозите също не са много оптимистични. За да може биткойнът да промени тенденцията си, ще трябва цената му да се изкачи над последния си връх от 12 316 долара на 6 август. Всяко друго увеличение, което не успее да прекрачи този праг единствено ще затвърди тренда.  


Биткойнът продължи да поевтинява днес, след като вчера отчете най-лошия

Биткойнът продължи да поевтинява днес, след като вчера отчете най-лошия ...

......... се обвързва с фондовите пазари. Миналата седмица биткойнът поскъпна, а акциите поевтиняха, което накара някои крипто ентусиасти да твърдят, че криптовалутата действа като сигурно убежище за инвестициите подобно на златото и японската йена. Останалите големи криптовалути, включително етериум и рипъл, които често са в тясна връзка с биткойна, също поевтиняха.


Голяма част от 20-те най-големи криптовалути отчитат понижение, като цената

Голяма част от 20-те най-големи криптовалути отчитат понижение, като цената ...

......... за около 209 долара. За цялата седмицата цената на криптовалутата пада с 9%. XRP поевтинява с близо 2,95% през последното денонощие, като цената му достига 0,310 долара. Общата загуба на XRP за седмицата достига 6,7%. При другите криптовалути от Топ 20 единствено Unus Sed Leo поскъпва с 0,56 на сто.


Дигиталната валута Libra, която Facebook се готви да пусне през

Дигиталната валута Libra, която Facebook се готви да пусне през ...

......... са премахнати такива сметки, на които е било логото на социалната мрежа и е имало снимки на Марк Зукърбърг. Министърът на финансите на САЩ Стивън Мaнучин заяви, че Facebook ще бъде подложена на много високи изисквания за сигурност, преди да получи разрешение да участва в системите за разплащане, напомня AFP.  


Facebook превзе медиите с новината за създаване на собствена криптовалута

Facebook превзе медиите с новината за създаване на собствена криптовалута ...

......... 2020 г. През тази седмица бяха повдигнати въпроси относно това как Libra ще се впише в съществуващите финансови разпоредби. „Независимо от всичко, ако Facebook и неговите партньори успеят да преодолеят регулаторните препятствия, валутата несъмнено ще има огромно въздействие върху световната икономика, вероятно засенчвайки биткойна“, обясни още още Хайтър от CryptoCompare.


Екипи на Електроразпределение Юг (ЕР Юг), част от EVN Група,

Екипи на Електроразпределение Юг (ЕР Юг), част от EVN Група, ...

......... и задълбочен мониторинг за пикова промяна на мощността в трафопостовете. Дейността копаене на крипто валута не е забранена от закона, но като всяка търговска дейност трябва да бъде извършвана в съответствие със законите и разпоредбите на страната, включително и да се заплаща използваната за нея електроенергия, обясняват още от EVN.Министрите на финансите на държавите от Г-7 постигнаха в сряда

Министрите на финансите на държавите от Г-7 постигнаха в сряда ...

......... общ сървър. Редица водещи американски корпорации като Visa, Masrtercard, PayPal, Uber смятат да вложат по 10 милиона долара в създаването на консорциум, който ще управлява Libra. Но много държавни ръководители, включително президентът на САЩ Доналд Тръмп, изразиха опасения, че такава форма на финансови операции може да подпомага престъпността, посочва ТАСС.


Пазарът на криптовалути понесе тежък удар във вторник вечерта и

Пазарът на криптовалути понесе тежък удар във вторник вечерта и ...

......... на Facebook могат бързо да се включват на иначе нерегулирания пазар на криптовалути. Затова сега законодателите в САЩ призовават за увеличаване и изясняване на правилата на пазара като цяло. Според много експерти обаче по-ясните регулации в САЩ биха могли в действителност да помогнат на пазара и да насърчат повече иновациите.


Биткойнът поевтинява рязко в понеделник след критиките на американския президент

Биткойнът поевтинява рязко в понеделник след критиките на американския президент ...

......... 221 долара, докато рипъл падна с 5% до около 31 цента. Междувременно стана ясно, че китайската полиция е конфискувала около 400 компютъра, принадлежащи на биткойн миньори, които са обвинени в кражба на електричество на стойност близо 3 млн. долара през миналата седмица. Движение на цената на биткойна за последната една седмица


Американският президент Доналд Тръмп призова за банково регулиране на криптовалутите.

Американският президент Доналд Тръмп призова за банково регулиране на криптовалутите. ...

......... на плащанията. Социалната мрежа се използва от около 1 до 2 милиарда души всеки ден. Libra трябва да позволява на всички потребители на мрежата да изпращат пари помежду си и да купуват стоки от компаниите. Наблюдатели на индустрията смятат, че не е изключено Facebook да преобърне напълно традиционната финансова система. 


Шансовете за срив в цената на биткойна през идните месеци

Шансовете за срив в цената на биткойна през идните месеци ...

......... да се отбележи, че изследователите не откриват фундаментални причини, които повишават или намаляват шансовете за срив в цената. Това е релевантно за биткойна, много от чиито привърженици вярват, че е уникален. Те обаче трябва да си припомнят, че активите, довели до балони в миналото, също са били смятани за уникални.Последните седмици преминаха доста бурно за най-голямата криптовалута по пазарна

Последните седмици преминаха доста бурно за най-голямата криптовалута по пазарна ...

......... крипто пазарът стана малко по-разгорещен вчера (в четвъртък) и сега се охлажда“, посочва Мати Грийнспам, старши пазарен анализатор за търговската платформа  eToro. „Какъв невероятен пазар, където цената може да се срине с около 15% за по-малко от час и да ни върне до ръстовете от предходния търговски ден“, допълва той.


Цената на биткойн се повиши съществено от началото на 2019

Цената на биткойн се повиши съществено от началото на 2019 ...

......... отново към криптовалутите, както и засиленият интерес към тях от азиатските пазари. „Много хора започват да виждат биткойн като дигитално злато, което да им позволи да съхранят и увеличат във времето парите си на фона на несигурната геополитическа ситуация“, коментира той.Целия разговор вижте във видеото!гледано: 81   Още видео0 гласа


Ралито на биткойна продължава неудържимо напред. В сряда цената на

Ралито на биткойна продължава неудържимо напред. В сряда цената на ...

......... през декември 2017 г. По-късно достигна значително по-високи стойности до близо 20 000 долара, но след това загуби по-голяма част от цената си, по-значително в края на 2018 г. Общо през декември 2017 г. и януари 2018 г. биткойнът прекара около шест седмици при цена от над 12 000 долара.


Давид Бонев е експерт в сферата на финасните и блокчейн технологиите,

Давид Бонев е експерт в сферата на финасните и блокчейн технологиите, ...

......... за изграждането на ценните за всеки инвеститор фундаментални и технически анализи. Подкрепен от надеждни инвеститори и използван от стотици клиенти в България, BoneX е иновативен дигитален портфейл, който предлага лесен, бърз и сигурен начин за купуване и продаване на криптовалути като Bitcoin, Ethereum и Bitcoin Cash на най-ниските цени на пазара.  


Криптовалутата Libra, която Facebook планира да пусне, във вторник стана

Криптовалутата Libra, която Facebook планира да пусне, във вторник стана ...

......... се договориха през март 2018 г. да следят криптоактивите, но не определиха конкретни действия, които да бъдат предприети, както настояваха някои членки на групата. Не се очаква плановете на Facebook да бъдат част от дневния ред на срещата на върха на Г-20 в Осака в края на седмицата, допълва БТА. Биткойнът продължава да преминава нови граници във възстановяването на цената

Биткойнът продължава да преминава нови граници във възстановяването на цената ...

......... на eToro. Също така спрямо миналата година в момента има и признаци за подновен интерес от страна на традиционните инвеститори към криптовалутите и блокчейн технологиите, най-вече що се отнася до валутата на Facebook – Libra, по която социалната мрежа работи с широк набор от партньори  от Visa до Uber Technologies.


След като успешно свърза голяма част от света чрез своите

След като успешно свърза голяма част от света чрез своите ...

......... дома", се казва в документацията на Libra. Това е в съответствие с целите на ООН за устойчиво развитие, които имат за цел да намалят трансакционните разходи за мигрантски парични преводи до по-малко от 3 процента и да премахнат коридорите за преводи с разходи, по-високи от 5 процента, до 2030 г.


Американската технологична компания Ripple Inc, която стои зад едноименната криптовалута

Американската технологична компания Ripple Inc, която стои зад едноименната криптовалута ...

......... големина компания за парични преводи по обща номинална стойност на паричните трансфери, следвана от Western Union. През 2017 г. MoneyGram сключи сделка за продажбата си на китайския финансов гигант Ant Financial Services Group, част от Alibaba, но сделката се провали, след като не успя да получи одобрението на американските власти.


Цената на най-голямата криптовалута – биткойнът, премина границата от 9000

Цената на най-голямата криптовалута – биткойнът, премина границата от 9000 ...

......... понеделник тласкат хората към биткойна. През уикенда цената на биткойна достигна 13-месечен връх, преминавайки прага от 9300 долара. Това е най-високата стойност на криптовалутата от 10 май 2018 г. Прогнозите са, че цените ще продължат да нарастват, насочени към следващия праг, който да преминат, от 10 000 долара, посочват от Coindesk.


Точно преди година се говореше само за крипто активите –

Точно преди година се говореше само за крипто активите – ...

......... е javascript, за да пускате коментари и за да ги оценявате!Напиши коментар Още от Forex eMoney - предимства и рисковеЗлатото се насочва към най-добрата си седмица от 14 месеца насамДанните за пазара на труда в САЩ могат да засилят риториката за понижение на лихвитеНАЙ-ЧЕТЕНИ|НАЙ-КОМЕНТИРАНИСпорът с Вашингтон отново удари турската лира5


Биткойнът падна под нивото от 8 хил. долара за първи

Биткойнът падна под нивото от 8 хил. долара за първи ...

......... собствени дигитални пари. „Това, което наблюдаваме, е здравословна корекция“, коментира Тимъти Там, съосновател и главен изпълнителен директор на CoinFi. Той обясни още, че днешните движения са нормална волатилност за биткойна. Според Тимъти Там разпродажбите на глобалните финансови пазари също са фактор, който оказва влияние на търговията с криптовалути.

Криптовалутите, класът активи отписани от повечето инвеститори след огромния спад

Криптовалутите, класът активи отписани от повечето инвеститори след огромния спад ...

......... 2010 г. През тази година обаче има признаци за нарастващия интерес към криптовалутите и блокчейн технологиите. Например, Facebook все още проучва възможността да създаде нова дигитална валута, докато JPMorgan Chase разкри плановете си да позволи на корпоративните си клиенти да прехвърлят „JPM Coins”  между сметките си чрез блокчейн.

Какво движи капиталовите пазари, какво следят, как мислят и как

Какво движи капиталовите пазари, какво следят, как мислят и как ...

......... нас. Бисер Варчев е и активен лектор в България и Великобритания. Той води професионални курсове и уебинари по трейдърство, където споделя безценния опит, който е натрупал на финансовите и капиталови пазари. Не пропускайте Insider с Бисер Варчев – от 2 юни, всяка неделя, от 20:00 часа, по Bloomberg TV Bulgaria.


Биткойнът се изкачи до най-високото си ниво за последната година,

Биткойнът се изкачи до най-високото си ниво за последната година, ...

......... за да управляват онлайн сметките си. Биткойн е поскъпнал с почти 70% през този месец въпреки притесненията на стратезите от JPMorgan Chase, според които цената му може да се повиши повече от реалната му стойност. Така или иначе е очевидно, че не всички са съгласни с тази концепция.

Средният обменен курс на биткойна за изминалото денонощие се понижи

Средният обменен курс на биткойна за изминалото денонощие се понижи ...

......... е необходимо да се създадат нови системни блокове. Концепцията на системата беше публикувана през ноември 2008 година от автора й (възможно е и от авторски колектив) под псевдонима Сатоши Накамото, но голямата популярност на биткойна настъпи през последните години. В момента голяма част от биткойните вече са "добити".

Биткойнът се засили и премина границата от 8 хил. долара

Биткойнът се засили и премина границата от 8 хил. долара ...

......... (на базата на данни от работните дни) биткойнът е възстановил над 150% от последното си най-ниско ниво през декември, като по-голямата част от преднината е набрана от април насам след месеци на липса на активност. Анализаторите сочат различни причини за подновения импулс, включително възобновен интерес от страна на институционални играчи. 


Хакери са успели да откраднат биткойни на стойност 41 млн.

Хакери са успели да откраднат биткойни на стойност 41 млн. ...

......... борсите за криптовалути и инфраструктурните услуги, като дигитални портфейли, което е с 260% повече спрямо година преди това, показват данни на американската компания CiptherTrace. Според Джао всички депозити и тегления от борсата ще останат временно блокирани, докато компанията не приключи своя анализ на сигурността, който според него ще отнеме седмица.


Дори талантливите инвеститори допускат грешки. Масайоши Сoн, основател милиардер и

Дори талантливите инвеститори допускат грешки. Масайоши Сoн, основател милиардер и ...

......... над 1000 долара. В момента криптовалутата е значително по-скъпа. Цената на биткойн в момента е около 5600 долара за брой. Пазарната капитализация според Coinmarketcap.com възлиза на почти 99 млрд. долара. По този начин най-голямата криптовалута е далеч пред етера - номер две, която е на стойност близо 19 млрд. долара.


Биткойнът поскъпна във вторник до най-високите си нива за последните

Биткойнът поскъпна във вторник до най-високите си нива за последните ...

......... виртуални валути. Въпреки че внезапните промени в цената на биткойна не са нещо ново, то движенията на виртуалната валута бяха сравнително потиснати през тази година. Причината е в срива от 74%, който претърпя биткойнът през миналата година и обезсърчаването на инвеститорите, че валутата не може да бъде широко приета.  


Китай сигнализира за намерението си да забрани добива на криптовалути,

Китай сигнализира за намерението си да забрани добива на криптовалути, ...

......... местните фабрики за производство на чипове и нископлатената работна ръка, вече започна да се измества в чужбина. Пазарният лидер Bitmain Technologies вече е установил минните си операции в САЩ и Канада.  Малко след 17 ч. българско време биткойнът поевтинява с 0,10% до 5183,19 долара по данни на Coin Desk.  


Биткойнът поскъпна изненадващо във вторник до най-високото си ниво от

Биткойнът поскъпна изненадващо във вторник до най-високото си ниво от ...

......... Джехан Чу, управляващ директор в блокчейн инвестиционната и консултанска компания Kenetic Capital. Според него днес не се случва нещо специално, освен временен ентусиазъм. Джорд Харап, главен изпълнителен директор на Bitspark, смята, че все още няма катализатор за внезапен скок в цената и всеки би могъл да предполага каква е причината.


Изпълнителният директор на JPMorgan Chase Джейми Даймън има гласно негативно

Изпълнителният директор на JPMorgan Chase Джейми Даймън има гласно негативно ...

......... която се разработва вътрешно в банката. Според компанията криптовалутата ще може да се използва върху всички стандартни блокчейн мрежи. Ако се приеме добре от клиентите, тя има силни шансове да се превърне в най-голямата криптовалута в света по обем, предвид транзакциите за 6 трлн. долара, които JPMorgan извършва всеки ден.


Международната правна компания Nishith Desai Associates прави опит да успокои

Международната правна компания Nishith Desai Associates прави опит да успокои ...

......... трансфер на стойност), защитни токени (представляващи права върху физическа собственост, акции на дружества или други базови активи) и комунални токени (предоставящи право за достъп до дигитален продукт или услуга). Защитните токени могат да бъдат регулирани от Комисията за ценни книжа и фондови борси на Индия, показва докладът на Nishith Desai.


Стойността на откраднатите криптовалути от борси и инвеститори е нараснала

Стойността на откраднатите криптовалути от борси и инвеститори е нараснала ...

......... от криптопрестъпленията, които CipherTrace може да потвърди, като нямаме почти никакво съмнение, че действителният брой кражби на крипто активите е много по-голям ”, се казва в доклада на фирмата за киберсигурност. Според главния изпълнителен директор на CipherTrace Дейв Джеванс се наблюдават и нов тип престъпления, които включват пране на пари.


Болезненият срив в цената на биткойна продължава и през 2019

Болезненият срив в цената на биткойна продължава и през 2019 ...

......... навлезнали в широка употреба. Общата пазарна капитализация на криптовалутите в момента възлиза на около 113 млрд. долара по данни на CoinMarketCap.com. В същото време сегментът остава под напрежение и след като т. нар. „миньори“ започнаха да осъзнават, че средните им разходи за получаване на биткойни са по-големи от тяхната стойност.


Използването на фючърс контрактите при пазара на криптовалутите е изключително

Използването на фючърс контрактите при пазара на криптовалутите е изключително ...

......... Според него ако се направи аналогия с другите пазари, тези на фючърси и на ъдърлайн асета са често отделни един от друг. “Това, което наблюдаваме, е една изключително интересна новина - ще бъдат създадени блокчейн решения за всякакъв вид разплащания, услуги, включително и фючърси на еднодневна база”, подчерта Матов.  


Цените на криптовалутите продължават да вървят надолу, като петъкът започва

Цените на криптовалутите продължават да вървят надолу, като петъкът започва ...

......... директор на изследователската фирма за криптовалути CoinFi. Криптовалутите са изтрили почти 730 млрд. долара от пазарната си капитализация от началото на годината, показват изчисления на CoinMarketCap.com. В момента общата пазарна капитализация на криптовалутите е в размер на 110,6 млрд. долара, едва част от 813-те млрд. долара в началото на годината.


Поевтиняването на биткойна продължава и в края на седмицата. Дигиталната

Поевтиняването на биткойна продължава и в края на седмицата. Дигиталната ...

......... през месеца се наблюдава скок на обема на търговията с 33% на месечна база, достигайки до 158,48 млрд. долара – най-високото ниво от май насам. В началото на месеца биткойнът вече беше загубил близо 70% от стойността си спрямо нейния пик от почти 20 000 долара от декември 2017 г.


Големият срив на криптовалутите от 2018 г. е напът да

Големият срив на криптовалутите от 2018 г. е напът да ...

......... на компании като Nvidia, която снабдява екосистемата на криптовалутите. Базираният в Калифорния производител на чипове загуби близо половината от стойността си от началото на октомври, тъй като търсенето на неговите чипове за копаене на криптовалути намаля значително, а резултатите от подразделението му за игри представи разочароващи резултати.

Основната криптовалута отново се намира в свободно пропадане и по

Основната криптовалута отново се намира в свободно пропадане и по ...

......... ударен за кратко през декември 2017-а година (около 19 783 долара, достигнат на 16-и декември). По данни на Coinmarketcap.com общата пазарна капитализация на всички виртуални валути вече се сви до 13-месечно дъно под 150 млрд. долара, след като в началото на годината беше в размер на около 800 млрд. долара.


На фона на разпродажбите на криптовалути, започнали в сряда, пазарната

На фона на разпродажбите на криптовалути, започнали в сряда, пазарната ...

......... пазарна капитализация – 18,44 млрд. долара при 18,26 млрд. долара на етер. Общата пазарна капитализация на криптовалутите се понижи с 15 млрд. долара за 24 часа в сряда, като днес тя достига 186,27 млрд. долара. Това е спад от над 76% спрямо най-високите стойности, достигнати в началото на 2018 г.


Курсът на биткойна спадна под 6000 долара - над 1-годишен

Курсът на биткойна спадна под 6000 долара - над 1-годишен ...

......... инвеститорите на дребно, заинтересовани от криптовалутата. Волатилността не позволи на биткойна да се превърне и в метод за разплащания – планираното негово предназначение. Трейдърите и инвеститорите искат яснота за това как регулаторите ще третират биткойн продуктите, като борсово търгувани фондове, поради което се въздържат от големи покупки или продажби.  


Ръководителят на Международния валутен фонд (МВФ) Кристин Лагард заяви, че

Ръководителят на Международния валутен фонд (МВФ) Кристин Лагард заяви, че ...

......... регулаторите. Лагард по-рано заяви, че анонимността при валутите като биткойна означава, че те могат да бъдат ползвани от престъпници и терористи. Гуверньорът на Английската централна банка Марк Карни също каза, че криптовалутите като биткойнът трябва да бъдат регулирани, за да бъдат преборени незаконните дейности и да се защити финансовата система.


Търсенето на биткойни може да провали усилията за ограничаване на

Търсенето на биткойни може да провали усилията за ограничаване на ...

......... оценки, 69 милиона метрични тона еквивалент на въглероден диоксид, посочват изследователите. С нарастване на популярността на тази дигитална валута при производството й може да се използва толкова електричество, че да се отделят около 230 гигатона въглерод за десетилетие и половина. Един гигатон е равен на един милиард метрични тона въглерод. 


От раждането си в анонимен документ в академичен стил до

От раждането си в анонимен документ в академичен стил до ...

......... биткойна. Тези фондове са едни от най-популярните механизми за търговия и разрешението от Комисията ще подкрепи значително биткойна, като ще гарантира както краткосрочното му бъдеще, така и репутацията му сред големите инвестиционни фондове. Сега Комисията разглежда няколко молби. Досега отказваше, изтъквайки като мотив притеснения, свързани с опасността от измами.  (БТА)


31 октомври 2008 година е денят, в който на бял

31 октомври 2008 година е денят, в който на бял ...

......... одобрени от Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC) на САЩ, виртуалната валута ще стане част от финансова система, която планираше да заобиколи. "Трябва да преминем някои мостове в краткосрочен план, за да привлечем общия обществен интерес и доверие," каза Лезоамие, който се описва като "идеалист" и "реалист". /БТА/


Криптовалутите остават до голяма степен стабилни в четвъртък въпреки силните

Криптовалутите остават до голяма степен стабилни в четвъртък въпреки силните ...

......... да създаде уязвимост в международната финансова система.  Криптовалутите са изтрили от стойността си над 600 млрд. долара от началото на годината досега. За това допринесе фактът, че дигиталните валути не можаха да навлязат масово на фона на поредица хакерски атаки срещу криптоборси, както и заради засиления регулаторен контрол върху сектора.


Петър Карамочев е основател на ИНДУСТРИЯ Технолъджи. С него разговаряме

Петър Карамочев е основател на ИНДУСТРИЯ Технолъджи. С него разговаряме ...

......... тенденции. Има български компании, които разработват свои блокчейн платформи. Имаме и независими разработчици, които работят с Ethereum, NEO, Corda, Hyeprledger. Имаме и доста ICO проекти, като наскоро бе обявено създаването на Балканска блокчейн асоциация, имаме специализирани медии, инвеститори в крипто. За всичко това ще говорим по време на CEE Block.


Coinbase, една от най-големите американски платформи за обмен на криптовалута,

Coinbase, една от най-големите американски платформи за обмен на криптовалута, ...

......... Фероз, главен изпълнителен директор на Coinbase в Обединеното кралство, заяви, че "когато обмисляхме къде да бъде местоположението на нашия втори европейски офис, Дъблин беше логичният избор - това е англоговоряща държава членка на ЕС, която се отличава с разнообразие от висококвалифицирани специалисти, предприемачески дух и дългосрочна подкрепа за технологични иновации".


Инвеститорите няма къде да се скрият по време на продължаващата

Инвеститорите няма къде да се скрият по време на продължаващата ...

......... насам обхвана както САЩ в сряда вечерта, така и Азия в четвъртък, като повечето основни индекси отчетоха спадове от по около 4%, а Shanghai Composite приключи сесията на почти четиригодишно дъно. Ефектите се усещат и в Европа, където паневропейският измерител Stoxx 600 отчита спад от близо 1,7%.

Вероятно малцина са тези, на които им предстои да се

Вероятно малцина са тези, на които им предстои да се ...

......... налична обмяна на стоки и услуги с двустранно потвърждение“, споделя Дюран. Според него все още не може да се определи мащабът, който блокчейнът ще придобие след няколко години в живота на хората в глобален план. Тази технология най-вероятно ще се сдобие с ролята, която в момента играе интернет за цивилизацията.


Президентът на Венецуела Николас Мадуро обяви пускането в обращение на

Президентът на Венецуела Николас Мадуро обяви пускането в обращение на ...

......... 60 долара. Преди това Мадуро обяви от 1 септември повишаване на минималната заплата десетки пъти - до 1800 суверенни боливара (180 милиона по стария курс) или 0,5 петро. Представители на бизнеса разкритикуваха това решение, като изтъкнаха, че прилагането му на практика може да доведе до срив на производствения сектор.  


Bitmain Technologies, най-голямата компания за проектиране на продукти, използвани за

Bitmain Technologies, най-голямата компания за проектиране на продукти, използвани за ...

......... максимума през декември 2017 година и днес един биткойн се разменяше срещу 6500 долара. Очаква се първичното публично предлагане на Bitmain да бъде третото по големина технологично излизане на борсата в Хонконг след листването на китайския производител на смартфони Xiaomi Corp. и компанията за доставки Meituan-Dianping.Всичко за криптовалутите четете тук. 


Европейската централна банка няма планове да издава дигитална валута, тъй

Европейската централна банка няма планове да издава дигитална валута, тъй ...

......... дигитално евро. Кешът представлява 79% от всички разплащания на място в еврозоната през 2016 г., както и 54% от общата стойност на тези трансакции, показва проучване на ЕЦБ. Според други данни на ЕЦБ, публикувани днес, плащанията, които не са с пари в брой, нарастват със 7,9% годишно през 2017 г. 


Ралитата, които изстрелваха биткойн и компания в Космоса ден след

Ралитата, които изстрелваха биткойн и компания в Космоса ден след ...

......... proof-of-work или ще се прехвърли към proof-of-stake. Ние смятаме, че ще се насочи към proof-of-stake”, заяви Димитър Цонев. Как ще стане самата промяна ще видим в следващите седмици и месеци. „Поради това смятаме, че етерът предоставя доста добри възможности за възвръщаемост, отколкото биткойн”, добави Цонев.гледано: 26   Още видео0 гласа


Мечият пазар на криптовалутите се срина до ново десетмесечно дъно,

Мечият пазар на криптовалутите се срина до ново десетмесечно дъно, ...

......... предлагания, в крайна сметка ще трябва да продадат притежаваните от тях монети, за да покрият разходи като заплати и такива за развитие. „Реториката около първичните монетни предлагания, които не спират да се разделят с получените постъпления на пазара, продължава да важи“, казва Рабалия. „Едва ли тези развития ще отминат скоро“.


Криптовалутите загубиха значителна част от цената си за втори път

Криптовалутите загубиха значителна част от цената си за втори път ...

......... че ще започне да изисква лична информация от потребителите си, което предизвика опасения, че това може да отблъсне клиенти, които държат на анонимността. „Голяма част от надеждите на инвеститорите на дребно за по-голямо институционално присъствие наистина бяха водени от Goldman Sachs“, посочва Стивън Инес от Oanda Corp.

Наблюдава се леко повишено търсене на биткойни в Турция. Това съобщи финансовият

Наблюдава се леко повишено търсене на биткойни в Турция. Това съобщи финансовият ...

......... движението на новата валута суверенен боливар, тъй като стойността на петрото се колебае, а пазарът е нерегулиран. „Ако си спомняте колко голяма беше волатилността на биткойна, тази валута има също такава волатилност“, посочи тя. Актар също така изрази мнение, че американският президент Доналд Тръмп ще се опита да спре инвестирането в петро.


Първата ислямска криптоборса се появи в Обединените арабски емирства благодарение

Първата ислямска криптоборса се появи в Обединените арабски емирства благодарение ...

......... необходимостта от подобен проект за ислямския свят, но и ще направите ценна придобивка, която може да ви донесе прилична печалба. Нашият екип е посветен на бизнеса си и ще направи всичко възможно да постигне поставените цели“, коментира Тимур Туршан, съосновател и изпълнителен директор на ADAB Solutions. Всичко за криптовалутите четете тук


Балонът при криптовалутите се спука. През януари общата пазарна капитализация

Балонът при криптовалутите се спука. През януари общата пазарна капитализация ...

......... на активите. Джордан Фрайд, вицепрезидент Глобално бизнес развитие в блокчейн стартъпа Hedera Hashgraph, който набра 100 млн. долара от институционални инвеститори, заяви, че спекулативната вълна е дала възможност на лигитимни компании в ранен етап на развитие да изградят услуги, които да поддържащат зараждащата се криптовалутна индустрия.Всичко за криптовалутите четете тук


Във вторник цената на най-популярната криптовалута биткойн падна на борсата 

Във вторник цената на най-популярната криптовалута биткойн падна на борсата  ...

......... г. - от почти 20 000 долара за брой, последва сериозен срив. Последният актуален срив е от края на юли досега. Общата пазарна капитализация на всички около 1800 криптовалути този вторник възлиза на 193 млрд. долара според CoinMarketCap. В началото на годината обаче тя беше цели 820 млрд. долара.  


Най-популярната криптовалута в света отново губи почва под краката си.

Най-популярната криптовалута в света отново губи почва под краката си. ...

......... и цената остава 414 долара, каквото беше нивото и в неделя. Така след няколко дни на оптимизъм и двете криптовалути се върнаха към мечия пазар. През последните месеци цените на двете валути не се движат рязко освен ако няма конкретни новини около евентуалната им регулация, което обяснява затишието около тях.


Водещата платформа за търговия с криптовалути Coinbase подсили своя екип

Водещата платформа за търговия с криптовалути Coinbase подсили своя екип ...

......... и Нюйоркската фондова борса. Стартъпът завърши на десета позиция в списъка на Disruptor 50 като се оценява според съобщенията на Recode на около 8 млрд. долара. Това е значително повече от предишната оценка от 1,6 млрд. долара в последния кръг от финансирането на рисков капитал през лятото на 2017 г.


Независимо от поскъпването, което реализира биткойнът през последните седмици, проучване

Независимо от поскъпването, което реализира биткойнът през последните седмици, проучване ...

......... Wells Fargo 75% от анкетираните смятат биткойна за много рисков, а 23% за рисков до известна степен. Проучването е проведено сред 1921 американски инвеститори на възраст над 18 години в периода 7-14 май. В понеделник биткойнът поевтинява с малко над 1% до 8125,60 долара за брой. Всичко за криптовалутите четете тук


Възстановяването на криптовалутите продължава и по-рано в сряда биткойнът премина

Възстановяването на криптовалутите продължава и по-рано в сряда биткойнът премина ...

......... анализатори това отстъпление се дължеше на последната хакерска атака в Южна Корея, докато други посочват като причина тревогите около затварянето на платформи за търговия в Китай. Криптоборсите са подложени на серия атаки през последните месеци заради редица проблеми, сред които кражби, манипулиране на пазара и пране на пари.

Биткойнът се насочва към най-големия си спад от повече от

Биткойнът се насочва към най-големия си спад от повече от ...

......... етер и лайткойн поевтиняват с по над 4%. Възходящият тренд при криптовалутите се среща рядко тази година, тъй като апатията е взела превес на фона на спекулативната мания, която беше завладяла пазарите през миналата година и доведе до ръст в цената на биткойна с 1400% за 12 месеца.

Биткойнът поскъпна в понеделник, давайки положителен тласък на пазара на

Биткойнът поскъпна в понеделник, давайки положителен тласък на пазара на ...

......... средата на седмицата пък се очаква във Великобритания няколко институции, включително Английската централна банка, да представят пред парламента възможностите и рисковете, които носят криптовалутите. Междувременно в Южна Корея Комисията за финансови услуги представи нови насоки през миналата седмица, свързани с предотвратяване изпирането на пари чрез използването на криптовалути.

Биткойнът потъна под 6 хил. долара в петък, насочвайки се

Биткойнът потъна под 6 хил. долара в петък, насочвайки се ...

......... в Швейцария Crypto Valley Association. Технологичните стартъпи в сферата на блокчейна по целия свят са набрали финансиране чрез продажбата на криптовалити или токини директно на инвеститори при първични предлагания на валути (ICO), заобикаляйки банките или компаниите за рисков капитал като посредници.Всичко за криптовалутите четете тук. *Информацията е актуална към 11:52 часа


Продажбите на дигитални валути са скочили до 13,7 млрд. долара

Продажбите на дигитални валути са скочили до 13,7 млрд. долара ...

......... САЩ са привлекателни поради „ясните и категорични регулаторни изисквания“, сочи докладът. В Европа Швейцария е ICO столицата, но през 2018 г. Великобритания е набрала инерция по отношение на обемите и генерираните приходи. 48-те първични предлагания на дигитални валути, регистрирани във Великобритания от началото на годината са набрали 507 млн. долара.