Китайската цифрова валута ще предизвика „надбягване“, когато се появи, тъй

Китайската цифрова валута ще предизвика „надбягване“, когато се появи, тъй ...

......... си, изправен пред опасенията, че по-новите глобални платежни системи и напредналите технологии могат да улеснят незаконните парични потоци. Му отново изрази загрижеността на китайските регулатори относно Libra в сряда, посочвайки, че ако дадена държава разполага с политика за управление на капитала, криптовалутата „определено представлява заплаха за валутния суверенитет на страната“.


Европейската централна банка трябва да обмисли пускането на държавна дигитална

Европейската централна банка трябва да обмисли пускането на държавна дигитална ...

......... банката може да „ускори“ разглеждането на въпроса за публични дигитални пари. Според представител на ЕЦБ – в най-амбициозния си вариант, проектът може да позволи на потребителите да разполагат с електронни пари, които директно ще бъдат депозирани в ЕЦБ, без необходимост от използване на банкови сметки, финансови посредници или клирингови агенти.


Какво е бъдещето на парите в цифровата епоха? Това беше

Какво е бъдещето на парите в цифровата епоха? Това беше ...

......... на пазара?8Зукърбърг: Facebook може да бъде принудена да загърби LibraLibra вече е без четвърт от членовете си още преди да е заработилаLibra продължава да губи подкрепа, този път в лицето на Mastercard, Visa и eBayЕС има нужда от по-прагматична рамка за постигате на технологичен напредък3PayPal напуска Libra Association Спонсорирано съдържание

Когато 11 държави в Европа се присъединиха към еврото през

Когато 11 държави в Европа се присъединиха към еврото през ...

......... централните банки в средносрочен до дългосрочен план. Не можем да оставим Китай да бъде единственият играч в тази област. Нашата независимост е поставена на карта. Позицията на Франция е ясна: искаме финансовите иновации да зачитат суверенитета на държавите. Нито политическият, нито монетарният суверенитет могат да се споделят с частни интереси.


Биткойн повиши стойността си в понеделник. От рекордно ниската стойност,

Биткойн повиши стойността си в понеделник. От рекордно ниската стойност, ...

......... от 10 000 долара в съботаОсем начина, по които блокчейн ще промени обществото ни Служител на централната банка на Китай каза, че дигиталната монета може да бъде от значителна помощ при контрола на риска за търговските банки и за облекчаване на затрудненията на по-малки предприятия при вземане на заеми.  


Цената на биткойна премина границата от 10 000 долара в събота,

Цената на биткойна премина границата от 10 000 долара в събота, ...

......... преди да се изстрела до 10 000 в ранните часове на съботния ден. Биткойнът завърши петъчната търговия на цена от 8662 долара, което представлява ръст от 16,51% за деня. Това е най-големият еднодневен ръст за валутата от 2 април насам. тогава биткойнът поскъпна с 18,45% от 4133 долара до 5080 долара.Докато Crypto Twitter спори дали тетър се използва за манипулиране

Докато Crypto Twitter спори дали тетър се използва за манипулиране ...

......... традиционния пазар на разплащания и много търговци, включително големи компании, се въздържат от употребата на тетър. Компанията-майка на тетър е съдена от главния прокурор на Ню Йорк по обвинение, че се опитва да скрие загубата на повече от 850 милиона долара от клиентски и корпоративни фондове. Компанията отрича обвиненията.  


Главният изпълнителен директор на Facebook Марк Зукърбърг повтори за пореден

Главният изпълнителен директор на Facebook Марк Зукърбърг повтори за пореден ...

......... засилят водещата роля на Америка във финансовата индустрия, както и нашите демократични ценности и глобален контрол. Ако САЩ не се ангажират с иновациите, то лидерската позиция на страната във финансовия сектор е в риск“, каза той. p { margin-bottom: 0.25cm; line-height: 115%; background: transparent none repeat scroll 0% 0%; }


Предлаганата от Facebook дигитална валута либра е послужила като стимул

Предлаганата от Facebook дигитална валута либра е послужила като стимул ...

......... се състои от само 21 компании-учредители, което е по-малко от първоначалните 28. PayPal бе първата компания, която излезе от консорциума. Проектът се сблъсква с жесток регулаторен отзвук, като Франция и Германия заплашват да го блокират. На изпълнителният директор на Facebook Марк Зукерберг му предстои изслушване в Конгреса през следващата седмица.


Libra Association – неправителствената организация, която трябва да съблюдава работата

Libra Association – неправителствената организация, която трябва да съблюдава работата ...

......... млрд. долара, беше една от последните големи публични компании, които подкрепяха проекта. Очаква се следващата седмица основателят и главен изпълнителен директор на Facebook Марк Зукърбърг да дава изявление пред комисията за финансови услуги на Камарата на представителите, в което – наред с други теми, ще засегне и въпроса за либра.


Планът на Facebook за въвеждане на криптовалута - т. нар.

Планът на Facebook за въвеждане на криптовалута - т. нар. ...

......... дигитална валута. Официалният представител на Европейската централна банка Беноа Кьоре заяви, че летвата за одобрение на цифрови активи като Либра „ще бъде висока“, докато управителят на Английската централна банка Марк Карни по-рано тази година заяви, че валутата на Facebook ще трябва да се справи с „най-високите стандарти на регулациите“.  Криптовалутите като Libra на Facebook биха могли да имат системен

Криптовалутите като Libra на Facebook биха могли да имат системен ...

......... "паричния суверенитет" на нациите, както и за финансовата стабилност, смята Кьоре. Усилията на регулаторите накараха някои от основателите на Libra да се зачудят дали да продължат с подкрепата си за проекта. Така миналата седмица PayPal Holdings Inc. се отказа от криптовалутата на Facebook, за да се съсредоточи върху собствени проекти.


Цената на биткойна падна под 8000, като се насочи към

Цената на биткойна падна под 8000, като се насочи към ...

......... цена от  8006,95 долара.  Дигиталната валута претърпя няколко краткотрайни спада през последния месец, като последователно спадна до ниво от 9000 долара.Инвеститорите обикновено прибягват до технически анализ, когато няма достатъчно новини, които да обяснят движението на цените на пазара, характеризиращ се с анонимна собственост и слаба свързаност с основните групи активи.


Биткойнът успява да се възстанови частично от по-ранния спад в

Биткойнът успява да се възстанови частично от по-ранния спад в ...

......... Спадът от днешния ден също така означава, че биткойнът приключва сесията под своята средна стойност при затваряне за последните 100 дни от март. През април, май и юни валутата отчете възходящ тренд, достигайки връх от 13 852 долара. През последните седмици тя се колебаеше около ниво от 10 000 долара.


Федералното правителство на Германия възнамерява да блокира обявената от Facebook

Федералното правителство на Германия възнамерява да блокира обявената от Facebook ...

......... работи на европейско и международно ниво, за да гарантира, че стейбълкойните не са алтернатива на валутите на държавата", ще пише в стратегията според информация от германските правителствени кръгове. p { margin-bottom: 0.25cm; line-height: 115%; background: transparent none repeat scroll 0% 0%; }a:link { color: rgb(0, 0, 128); text-decoration: underline; }


Членът на Изпълнителния съвет на Европейската централна банка (ЕЦБ) Ив

Членът на Изпълнителния съвет на Европейската централна банка (ЕЦБ) Ив ...

......... наскоро представи радикално предложение за цялостно преразглеждане на световната финансова система, в рамките на което доларът да бъде заменен като основна резервна валута за сметка на такава, наподобяваща Libra. „Централните банки прегърнаха технологичното развитие в полето на паричните средства и ще продължат да изследват полезни нови иновации“, заяви още Мерш.Водещият австрийски мобилен оператор A1 Telekom ще предостави възможност на

Водещият австрийски мобилен оператор A1 Telekom ще предостави възможност на ...

......... в Европа. На пазара има над 2000 криптовалути, но А1 планира да приема само най-широкоразпространените като биткойн, лайткойн и даш. Криптовалутите са напълно виртуални и използват криптография, за да се извършват сделките. Те заобикалят традиционните финансови институции. Плащането в брой е отживелица, каза Маркус Шрайбер, директор на маркетинга на А1. 


Най-популярната дигитална валута преживява най-лошата си седмица от началото на

Най-популярната дигитална валута преживява най-лошата си седмица от началото на ...

......... сигурен актив“, допълва той. Прогнозите също не са много оптимистични. За да може биткойнът да промени тенденцията си, ще трябва цената му да се изкачи над последния си връх от 12 316 долара на 6 август. Всяко друго увеличение, което не успее да прекрачи този праг единствено ще затвърди тренда.  


Биткойнът продължи да поевтинява днес, след като вчера отчете най-лошия

Биткойнът продължи да поевтинява днес, след като вчера отчете най-лошия ...

......... се обвързва с фондовите пазари. Миналата седмица биткойнът поскъпна, а акциите поевтиняха, което накара някои крипто ентусиасти да твърдят, че криптовалутата действа като сигурно убежище за инвестициите подобно на златото и японската йена. Останалите големи криптовалути, включително етериум и рипъл, които често са в тясна връзка с биткойна, също поевтиняха.


Голяма част от 20-те най-големи криптовалути отчитат понижение, като цената

Голяма част от 20-те най-големи криптовалути отчитат понижение, като цената ...

......... за около 209 долара. За цялата седмицата цената на криптовалутата пада с 9%. XRP поевтинява с близо 2,95% през последното денонощие, като цената му достига 0,310 долара. Общата загуба на XRP за седмицата достига 6,7%. При другите криптовалути от Топ 20 единствено Unus Sed Leo поскъпва с 0,56 на сто.


Дигиталната валута Libra, която Facebook се готви да пусне през

Дигиталната валута Libra, която Facebook се готви да пусне през ...

......... са премахнати такива сметки, на които е било логото на социалната мрежа и е имало снимки на Марк Зукърбърг. Министърът на финансите на САЩ Стивън Мaнучин заяви, че Facebook ще бъде подложена на много високи изисквания за сигурност, преди да получи разрешение да участва в системите за разплащане, напомня AFP.  


Facebook превзе медиите с новината за създаване на собствена криптовалута

Facebook превзе медиите с новината за създаване на собствена криптовалута ...

......... 2020 г. През тази седмица бяха повдигнати въпроси относно това как Libra ще се впише в съществуващите финансови разпоредби. „Независимо от всичко, ако Facebook и неговите партньори успеят да преодолеят регулаторните препятствия, валутата несъмнено ще има огромно въздействие върху световната икономика, вероятно засенчвайки биткойна“, обясни още още Хайтър от CryptoCompare.


Екипи на Електроразпределение Юг (ЕР Юг), част от EVN Група,

Екипи на Електроразпределение Юг (ЕР Юг), част от EVN Група, ...

......... и задълбочен мониторинг за пикова промяна на мощността в трафопостовете. Дейността копаене на крипто валута не е забранена от закона, но като всяка търговска дейност трябва да бъде извършвана в съответствие със законите и разпоредбите на страната, включително и да се заплаща използваната за нея електроенергия, обясняват още от EVN.


Министрите на финансите на държавите от Г-7 постигнаха в сряда

Министрите на финансите на държавите от Г-7 постигнаха в сряда ...

......... общ сървър. Редица водещи американски корпорации като Visa, Masrtercard, PayPal, Uber смятат да вложат по 10 милиона долара в създаването на консорциум, който ще управлява Libra. Но много държавни ръководители, включително президентът на САЩ Доналд Тръмп, изразиха опасения, че такава форма на финансови операции може да подпомага престъпността, посочва ТАСС.


Пазарът на криптовалути понесе тежък удар във вторник вечерта и

Пазарът на криптовалути понесе тежък удар във вторник вечерта и ...

......... на Facebook могат бързо да се включват на иначе нерегулирания пазар на криптовалути. Затова сега законодателите в САЩ призовават за увеличаване и изясняване на правилата на пазара като цяло. Според много експерти обаче по-ясните регулации в САЩ биха могли в действителност да помогнат на пазара и да насърчат повече иновациите.


Биткойнът поевтинява рязко в понеделник след критиките на американския президент

Биткойнът поевтинява рязко в понеделник след критиките на американския президент ...

......... 221 долара, докато рипъл падна с 5% до около 31 цента. Междувременно стана ясно, че китайската полиция е конфискувала около 400 компютъра, принадлежащи на биткойн миньори, които са обвинени в кражба на електричество на стойност близо 3 млн. долара през миналата седмица. Движение на цената на биткойна за последната една седмица


Американският президент Доналд Тръмп призова за банково регулиране на криптовалутите.

Американският президент Доналд Тръмп призова за банково регулиране на криптовалутите. ...

......... на плащанията. Социалната мрежа се използва от около 1 до 2 милиарда души всеки ден. Libra трябва да позволява на всички потребители на мрежата да изпращат пари помежду си и да купуват стоки от компаниите. Наблюдатели на индустрията смятат, че не е изключено Facebook да преобърне напълно традиционната финансова система. 


Шансовете за срив в цената на биткойна през идните месеци

Шансовете за срив в цената на биткойна през идните месеци ...

......... да се отбележи, че изследователите не откриват фундаментални причини, които повишават или намаляват шансовете за срив в цената. Това е релевантно за биткойна, много от чиито привърженици вярват, че е уникален. Те обаче трябва да си припомнят, че активите, довели до балони в миналото, също са били смятани за уникални.


Последните седмици преминаха доста бурно за най-голямата криптовалута по пазарна

Последните седмици преминаха доста бурно за най-голямата криптовалута по пазарна ...

......... крипто пазарът стана малко по-разгорещен вчера (в четвъртък) и сега се охлажда“, посочва Мати Грийнспам, старши пазарен анализатор за търговската платформа  eToro. „Какъв невероятен пазар, където цената може да се срине с около 15% за по-малко от час и да ни върне до ръстовете от предходния търговски ден“, допълва той.


Цената на биткойн се повиши съществено от началото на 2019

Цената на биткойн се повиши съществено от началото на 2019 ...

......... отново към криптовалутите, както и засиленият интерес към тях от азиатските пазари. „Много хора започват да виждат биткойн като дигитално злато, което да им позволи да съхранят и увеличат във времето парите си на фона на несигурната геополитическа ситуация“, коментира той.Целия разговор вижте във видеото!гледано: 81   Още видео0 гласа


Ралито на биткойна продължава неудържимо напред. В сряда цената на

Ралито на биткойна продължава неудържимо напред. В сряда цената на ...

......... през декември 2017 г. По-късно достигна значително по-високи стойности до близо 20 000 долара, но след това загуби по-голяма част от цената си, по-значително в края на 2018 г. Общо през декември 2017 г. и януари 2018 г. биткойнът прекара около шест седмици при цена от над 12 000 долара.


Давид Бонев е експерт в сферата на финасните и блокчейн технологиите,

Давид Бонев е експерт в сферата на финасните и блокчейн технологиите, ...

......... за изграждането на ценните за всеки инвеститор фундаментални и технически анализи. Подкрепен от надеждни инвеститори и използван от стотици клиенти в България, BoneX е иновативен дигитален портфейл, който предлага лесен, бърз и сигурен начин за купуване и продаване на криптовалути като Bitcoin, Ethereum и Bitcoin Cash на най-ниските цени на пазара.  


Криптовалутата Libra, която Facebook планира да пусне, във вторник стана

Криптовалутата Libra, която Facebook планира да пусне, във вторник стана ...

......... се договориха през март 2018 г. да следят криптоактивите, но не определиха конкретни действия, които да бъдат предприети, както настояваха някои членки на групата. Не се очаква плановете на Facebook да бъдат част от дневния ред на срещата на върха на Г-20 в Осака в края на седмицата, допълва БТА. 


Биткойнът продължава да преминава нови граници във възстановяването на цената

Биткойнът продължава да преминава нови граници във възстановяването на цената ...

......... на eToro. Също така спрямо миналата година в момента има и признаци за подновен интерес от страна на традиционните инвеститори към криптовалутите и блокчейн технологиите, най-вече що се отнася до валутата на Facebook – Libra, по която социалната мрежа работи с широк набор от партньори  от Visa до Uber Technologies.


След като успешно свърза голяма част от света чрез своите

След като успешно свърза голяма част от света чрез своите ...

......... дома", се казва в документацията на Libra. Това е в съответствие с целите на ООН за устойчиво развитие, които имат за цел да намалят трансакционните разходи за мигрантски парични преводи до по-малко от 3 процента и да премахнат коридорите за преводи с разходи, по-високи от 5 процента, до 2030 г.


Американската технологична компания Ripple Inc, която стои зад едноименната криптовалута

Американската технологична компания Ripple Inc, която стои зад едноименната криптовалута ...

......... големина компания за парични преводи по обща номинална стойност на паричните трансфери, следвана от Western Union. През 2017 г. MoneyGram сключи сделка за продажбата си на китайския финансов гигант Ant Financial Services Group, част от Alibaba, но сделката се провали, след като не успя да получи одобрението на американските власти.


Цената на най-голямата криптовалута – биткойнът, премина границата от 9000

Цената на най-голямата криптовалута – биткойнът, премина границата от 9000 ...

......... понеделник тласкат хората към биткойна. През уикенда цената на биткойна достигна 13-месечен връх, преминавайки прага от 9300 долара. Това е най-високата стойност на криптовалутата от 10 май 2018 г. Прогнозите са, че цените ще продължат да нарастват, насочени към следващия праг, който да преминат, от 10 000 долара, посочват от Coindesk.


Точно преди година се говореше само за крипто активите –

Точно преди година се говореше само за крипто активите – ...

......... е javascript, за да пускате коментари и за да ги оценявате!Напиши коментар Още от Forex eMoney - предимства и рисковеЗлатото се насочва към най-добрата си седмица от 14 месеца насамДанните за пазара на труда в САЩ могат да засилят риториката за понижение на лихвитеНАЙ-ЧЕТЕНИ|НАЙ-КОМЕНТИРАНИСпорът с Вашингтон отново удари турската лира5


Биткойнът падна под нивото от 8 хил. долара за първи

Биткойнът падна под нивото от 8 хил. долара за първи ...

......... собствени дигитални пари. „Това, което наблюдаваме, е здравословна корекция“, коментира Тимъти Там, съосновател и главен изпълнителен директор на CoinFi. Той обясни още, че днешните движения са нормална волатилност за биткойна. Според Тимъти Там разпродажбите на глобалните финансови пазари също са фактор, който оказва влияние на търговията с криптовалути.

Криптовалутите, класът активи отписани от повечето инвеститори след огромния спад

Криптовалутите, класът активи отписани от повечето инвеститори след огромния спад ...

......... 2010 г. През тази година обаче има признаци за нарастващия интерес към криптовалутите и блокчейн технологиите. Например, Facebook все още проучва възможността да създаде нова дигитална валута, докато JPMorgan Chase разкри плановете си да позволи на корпоративните си клиенти да прехвърлят „JPM Coins”  между сметките си чрез блокчейн.

Какво движи капиталовите пазари, какво следят, как мислят и как

Какво движи капиталовите пазари, какво следят, как мислят и как ...

......... нас. Бисер Варчев е и активен лектор в България и Великобритания. Той води професионални курсове и уебинари по трейдърство, където споделя безценния опит, който е натрупал на финансовите и капиталови пазари. Не пропускайте Insider с Бисер Варчев – от 2 юни, всяка неделя, от 20:00 часа, по Bloomberg TV Bulgaria.


Биткойнът се изкачи до най-високото си ниво за последната година,

Биткойнът се изкачи до най-високото си ниво за последната година, ...

......... за да управляват онлайн сметките си. Биткойн е поскъпнал с почти 70% през този месец въпреки притесненията на стратезите от JPMorgan Chase, според които цената му може да се повиши повече от реалната му стойност. Така или иначе е очевидно, че не всички са съгласни с тази концепция.

Средният обменен курс на биткойна за изминалото денонощие се понижи

Средният обменен курс на биткойна за изминалото денонощие се понижи ...

......... е необходимо да се създадат нови системни блокове. Концепцията на системата беше публикувана през ноември 2008 година от автора й (възможно е и от авторски колектив) под псевдонима Сатоши Накамото, но голямата популярност на биткойна настъпи през последните години. В момента голяма част от биткойните вече са "добити".

Биткойнът се засили и премина границата от 8 хил. долара

Биткойнът се засили и премина границата от 8 хил. долара ...

......... (на базата на данни от работните дни) биткойнът е възстановил над 150% от последното си най-ниско ниво през декември, като по-голямата част от преднината е набрана от април насам след месеци на липса на активност. Анализаторите сочат различни причини за подновения импулс, включително възобновен интерес от страна на институционални играчи. 


Хакери са успели да откраднат биткойни на стойност 41 млн.

Хакери са успели да откраднат биткойни на стойност 41 млн. ...

......... борсите за криптовалути и инфраструктурните услуги, като дигитални портфейли, което е с 260% повече спрямо година преди това, показват данни на американската компания CiptherTrace. Според Джао всички депозити и тегления от борсата ще останат временно блокирани, докато компанията не приключи своя анализ на сигурността, който според него ще отнеме седмица.


Дори талантливите инвеститори допускат грешки. Масайоши Сoн, основател милиардер и

Дори талантливите инвеститори допускат грешки. Масайоши Сoн, основател милиардер и ...

......... над 1000 долара. В момента криптовалутата е значително по-скъпа. Цената на биткойн в момента е около 5600 долара за брой. Пазарната капитализация според Coinmarketcap.com възлиза на почти 99 млрд. долара. По този начин най-голямата криптовалута е далеч пред етера - номер две, която е на стойност близо 19 млрд. долара.


Биткойнът поскъпна във вторник до най-високите си нива за последните

Биткойнът поскъпна във вторник до най-високите си нива за последните ...

......... виртуални валути. Въпреки че внезапните промени в цената на биткойна не са нещо ново, то движенията на виртуалната валута бяха сравнително потиснати през тази година. Причината е в срива от 74%, който претърпя биткойнът през миналата година и обезсърчаването на инвеститорите, че валутата не може да бъде широко приета.  


Китай сигнализира за намерението си да забрани добива на криптовалути,

Китай сигнализира за намерението си да забрани добива на криптовалути, ...

......... местните фабрики за производство на чипове и нископлатената работна ръка, вече започна да се измества в чужбина. Пазарният лидер Bitmain Technologies вече е установил минните си операции в САЩ и Канада.  Малко след 17 ч. българско време биткойнът поевтинява с 0,10% до 5183,19 долара по данни на Coin Desk.  


Биткойнът поскъпна изненадващо във вторник до най-високото си ниво от

Биткойнът поскъпна изненадващо във вторник до най-високото си ниво от ...

......... Джехан Чу, управляващ директор в блокчейн инвестиционната и консултанска компания Kenetic Capital. Според него днес не се случва нещо специално, освен временен ентусиазъм. Джорд Харап, главен изпълнителен директор на Bitspark, смята, че все още няма катализатор за внезапен скок в цената и всеки би могъл да предполага каква е причината.


Изпълнителният директор на JPMorgan Chase Джейми Даймън има гласно негативно

Изпълнителният директор на JPMorgan Chase Джейми Даймън има гласно негативно ...

......... която се разработва вътрешно в банката. Според компанията криптовалутата ще може да се използва върху всички стандартни блокчейн мрежи. Ако се приеме добре от клиентите, тя има силни шансове да се превърне в най-голямата криптовалута в света по обем, предвид транзакциите за 6 трлн. долара, които JPMorgan извършва всеки ден.


Международната правна компания Nishith Desai Associates прави опит да успокои

Международната правна компания Nishith Desai Associates прави опит да успокои ...

......... трансфер на стойност), защитни токени (представляващи права върху физическа собственост, акции на дружества или други базови активи) и комунални токени (предоставящи право за достъп до дигитален продукт или услуга). Защитните токени могат да бъдат регулирани от Комисията за ценни книжа и фондови борси на Индия, показва докладът на Nishith Desai.


Стойността на откраднатите криптовалути от борси и инвеститори е нараснала

Стойността на откраднатите криптовалути от борси и инвеститори е нараснала ...

......... от криптопрестъпленията, които CipherTrace може да потвърди, като нямаме почти никакво съмнение, че действителният брой кражби на крипто активите е много по-голям ”, се казва в доклада на фирмата за киберсигурност. Според главния изпълнителен директор на CipherTrace Дейв Джеванс се наблюдават и нов тип престъпления, които включват пране на пари.


Болезненият срив в цената на биткойна продължава и през 2019

Болезненият срив в цената на биткойна продължава и през 2019 ...

......... навлезнали в широка употреба. Общата пазарна капитализация на криптовалутите в момента възлиза на около 113 млрд. долара по данни на CoinMarketCap.com. В същото време сегментът остава под напрежение и след като т. нар. „миньори“ започнаха да осъзнават, че средните им разходи за получаване на биткойни са по-големи от тяхната стойност.


Използването на фючърс контрактите при пазара на криптовалутите е изключително

Използването на фючърс контрактите при пазара на криптовалутите е изключително ...

......... Според него ако се направи аналогия с другите пазари, тези на фючърси и на ъдърлайн асета са често отделни един от друг. “Това, което наблюдаваме, е една изключително интересна новина - ще бъдат създадени блокчейн решения за всякакъв вид разплащания, услуги, включително и фючърси на еднодневна база”, подчерта Матов.  


Цените на криптовалутите продължават да вървят надолу, като петъкът започва

Цените на криптовалутите продължават да вървят надолу, като петъкът започва ...

......... директор на изследователската фирма за криптовалути CoinFi. Криптовалутите са изтрили почти 730 млрд. долара от пазарната си капитализация от началото на годината, показват изчисления на CoinMarketCap.com. В момента общата пазарна капитализация на криптовалутите е в размер на 110,6 млрд. долара, едва част от 813-те млрд. долара в началото на годината.


Поевтиняването на биткойна продължава и в края на седмицата. Дигиталната

Поевтиняването на биткойна продължава и в края на седмицата. Дигиталната ...

......... през месеца се наблюдава скок на обема на търговията с 33% на месечна база, достигайки до 158,48 млрд. долара – най-високото ниво от май насам. В началото на месеца биткойнът вече беше загубил близо 70% от стойността си спрямо нейния пик от почти 20 000 долара от декември 2017 г.


Големият срив на криптовалутите от 2018 г. е напът да

Големият срив на криптовалутите от 2018 г. е напът да ...

......... на компании като Nvidia, която снабдява екосистемата на криптовалутите. Базираният в Калифорния производител на чипове загуби близо половината от стойността си от началото на октомври, тъй като търсенето на неговите чипове за копаене на криптовалути намаля значително, а резултатите от подразделението му за игри представи разочароващи резултати.

Основната криптовалута отново се намира в свободно пропадане и по

Основната криптовалута отново се намира в свободно пропадане и по ...

......... ударен за кратко през декември 2017-а година (около 19 783 долара, достигнат на 16-и декември). По данни на Coinmarketcap.com общата пазарна капитализация на всички виртуални валути вече се сви до 13-месечно дъно под 150 млрд. долара, след като в началото на годината беше в размер на около 800 млрд. долара.


На фона на разпродажбите на криптовалути, започнали в сряда, пазарната

На фона на разпродажбите на криптовалути, започнали в сряда, пазарната ...

......... пазарна капитализация – 18,44 млрд. долара при 18,26 млрд. долара на етер. Общата пазарна капитализация на криптовалутите се понижи с 15 млрд. долара за 24 часа в сряда, като днес тя достига 186,27 млрд. долара. Това е спад от над 76% спрямо най-високите стойности, достигнати в началото на 2018 г.


Курсът на биткойна спадна под 6000 долара - над 1-годишен

Курсът на биткойна спадна под 6000 долара - над 1-годишен ...

......... инвеститорите на дребно, заинтересовани от криптовалутата. Волатилността не позволи на биткойна да се превърне и в метод за разплащания – планираното негово предназначение. Трейдърите и инвеститорите искат яснота за това как регулаторите ще третират биткойн продуктите, като борсово търгувани фондове, поради което се въздържат от големи покупки или продажби.  


Ръководителят на Международния валутен фонд (МВФ) Кристин Лагард заяви, че

Ръководителят на Международния валутен фонд (МВФ) Кристин Лагард заяви, че ...

......... регулаторите. Лагард по-рано заяви, че анонимността при валутите като биткойна означава, че те могат да бъдат ползвани от престъпници и терористи. Гуверньорът на Английската централна банка Марк Карни също каза, че криптовалутите като биткойнът трябва да бъдат регулирани, за да бъдат преборени незаконните дейности и да се защити финансовата система.


Търсенето на биткойни може да провали усилията за ограничаване на

Търсенето на биткойни може да провали усилията за ограничаване на ...

......... оценки, 69 милиона метрични тона еквивалент на въглероден диоксид, посочват изследователите. С нарастване на популярността на тази дигитална валута при производството й може да се използва толкова електричество, че да се отделят около 230 гигатона въглерод за десетилетие и половина. Един гигатон е равен на един милиард метрични тона въглерод. 


От раждането си в анонимен документ в академичен стил до

От раждането си в анонимен документ в академичен стил до ...

......... биткойна. Тези фондове са едни от най-популярните механизми за търговия и разрешението от Комисията ще подкрепи значително биткойна, като ще гарантира както краткосрочното му бъдеще, така и репутацията му сред големите инвестиционни фондове. Сега Комисията разглежда няколко молби. Досега отказваше, изтъквайки като мотив притеснения, свързани с опасността от измами.  (БТА)


31 октомври 2008 година е денят, в който на бял

31 октомври 2008 година е денят, в който на бял ...

......... одобрени от Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC) на САЩ, виртуалната валута ще стане част от финансова система, която планираше да заобиколи. "Трябва да преминем някои мостове в краткосрочен план, за да привлечем общия обществен интерес и доверие," каза Лезоамие, който се описва като "идеалист" и "реалист". /БТА/


Криптовалутите остават до голяма степен стабилни в четвъртък въпреки силните

Криптовалутите остават до голяма степен стабилни в четвъртък въпреки силните ...

......... да създаде уязвимост в международната финансова система.  Криптовалутите са изтрили от стойността си над 600 млрд. долара от началото на годината досега. За това допринесе фактът, че дигиталните валути не можаха да навлязат масово на фона на поредица хакерски атаки срещу криптоборси, както и заради засиления регулаторен контрол върху сектора.


Петър Карамочев е основател на ИНДУСТРИЯ Технолъджи. С него разговаряме

Петър Карамочев е основател на ИНДУСТРИЯ Технолъджи. С него разговаряме ...

......... тенденции. Има български компании, които разработват свои блокчейн платформи. Имаме и независими разработчици, които работят с Ethereum, NEO, Corda, Hyeprledger. Имаме и доста ICO проекти, като наскоро бе обявено създаването на Балканска блокчейн асоциация, имаме специализирани медии, инвеститори в крипто. За всичко това ще говорим по време на CEE Block.


Coinbase, една от най-големите американски платформи за обмен на криптовалута,

Coinbase, една от най-големите американски платформи за обмен на криптовалута, ...

......... Фероз, главен изпълнителен директор на Coinbase в Обединеното кралство, заяви, че "когато обмисляхме къде да бъде местоположението на нашия втори европейски офис, Дъблин беше логичният избор - това е англоговоряща държава членка на ЕС, която се отличава с разнообразие от висококвалифицирани специалисти, предприемачески дух и дългосрочна подкрепа за технологични иновации".


Инвеститорите няма къде да се скрият по време на продължаващата

Инвеститорите няма къде да се скрият по време на продължаващата ...

......... насам обхвана както САЩ в сряда вечерта, така и Азия в четвъртък, като повечето основни индекси отчетоха спадове от по около 4%, а Shanghai Composite приключи сесията на почти четиригодишно дъно. Ефектите се усещат и в Европа, където паневропейският измерител Stoxx 600 отчита спад от близо 1,7%.

Вероятно малцина са тези, на които им предстои да се

Вероятно малцина са тези, на които им предстои да се ...

......... налична обмяна на стоки и услуги с двустранно потвърждение“, споделя Дюран. Според него все още не може да се определи мащабът, който блокчейнът ще придобие след няколко години в живота на хората в глобален план. Тази технология най-вероятно ще се сдобие с ролята, която в момента играе интернет за цивилизацията.


Президентът на Венецуела Николас Мадуро обяви пускането в обращение на

Президентът на Венецуела Николас Мадуро обяви пускането в обращение на ...

......... 60 долара. Преди това Мадуро обяви от 1 септември повишаване на минималната заплата десетки пъти - до 1800 суверенни боливара (180 милиона по стария курс) или 0,5 петро. Представители на бизнеса разкритикуваха това решение, като изтъкнаха, че прилагането му на практика може да доведе до срив на производствения сектор.