Националната пациентска организация (НПО) настоя във вторник за създаването на

Националната пациентска организация (НПО) настоя във вторник за създаването на ...

......... документация в здравеопазването между пациентите, лекуващите лекари, фармацевтите в аптеките, Министерство на здравеопазването и Национална здравноосигурителна каса. Пациентската организация настоява и за нормативно регламентиране на доставката на медикаменти до дома на пациентите, които са поставени под карантина, както и на тези, на които е указано да не напускат дома си.


Испания регистрира нов черен рекорд – 849 смъртни случая за

Испания регистрира нов черен рекорд – 849 смъртни случая за ...

......... 94 417 във вторник от 85 195 в понеделник. Оздравели са общо 16 780 болни. Добрата новина е, че скоростта на нарастване на заразата бавно намалява, посочва ДПА. Така в Испания вече има повече заразени отколкото в Китай, откъдето тръгна заразата. Най-много са случаите в САЩ – над 163 хиляди.


Новите случаи на Covid-19 у нас за денонощието са 25,

Новите случаи на Covid-19 у нас за денонощието са 25, ...

......... 1, Варна - 3, Силистра - 2, Шумен - 1, Бургас - 4, Кюстендил - 4, Кърджали - 1, Пловдив - 3, Стара Загора - 1. В болница с коронавирус в момента са 113 души, от които 13 са интубирани и се намират в интензивни клиники. Няма починали през денонощието. 


Улиците на Стокхолм са притихнали, но не опустели. В центъра

Улиците на Стокхолм са притихнали, но не опустели. В центъра ...

......... за вкъщи. Гимназиите и университетите са затворени, но детските градини и началните училища все още работят. "Швеция е изключение, поне на европейската сцена", каза Йохан Гизеке, бивш главен епидемиолог на Швеция, а сега консултант на шведската Агенция по общественото здравеопазване, правителствена структура. "И смятам, че това е добре", добави той.


Фармацевтичната компания

Фармацевтичната компания "Джонсън и Джонсън" обяви, че се е спряла ...

......... накрая избрала най-добрия образец за новата разработка. Тези дни Камарата на представителите на САЩ одобри безпрецедентните стимули и помощи на стойност 2.2 трилиона долара за облекчаване на ударите, които понася икономиката от пандемията от коронавируса. Тридесет милиарда от тях ще бъдат използвани за разработването на ваксини и лекарства срещу Covid-19.


Израелската държавна фирма RAFAEL предлага на българското правителство облачна платформа,

Израелската държавна фирма RAFAEL предлага на българското правителство облачна платформа, ...

......... поставените под карантина, които са я нарушили. Предложената от RAFAEL Advanced Defense Systems Ltd система "WISDOM STONE™ е облачна платформа, която работи на принципа "софтуер като услуга" (SaaS - Software as a Service). Базирана е на технология с изкуствен интелект и голяма база данни и включва мобилно приложение за гражданите.Представители на Световната здравна организация все още препоръчват хората да

Представители на Световната здравна организация все още препоръчват хората да ...

......... и защитни материали на онези, които най-много се нуждаят от тях – а именно медиците на първа линия.  "В обществото, ние не препоръчваме да се ползват или носят маски, освен ако не сте болни и като мярка да се предотврати по-нататъшното разпространение от вас, ако сте болни", каза Ван Къркхоув. 


Брадите и мустаците не представляват благоприятна среда за разпространението и

Брадите и мустаците не представляват благоприятна среда за разпространението и ...

......... се предава по въздушно-капков път, а брадите и мустаците са неподходяща среда за неговото внедряване и размножаване." Според експерта мъжкото лицево окосмяване не представлява опасност нито за притежателите на брадите, нито за околните. Но те трябва редовно да се измиват със сапун. И то не само по време на пандемия.


Смъртните случаи от коронавирус в САЩ вече са над 3000,

Смъртните случаи от коронавирус в САЩ вече са над 3000, ...

......... медиците са на предела на силите си. Градът обаче посрещна специален военноморски кораб-болница с 1000 легла. Малък знак на надеждата в битка на нюйоркчани с епидемията. Част от националния тенис център "Били Джийн Кинг" в Ню Йорк ще бъде трансформирана във временна болница за настаняване и лечение на заразените коронавирус.


Сучава е първият румънски град, поставен под пълна карантина. Всички

Сучава е първият румънски град, поставен под пълна карантина. Всички ...

......... Пациентите на възраст между 40 и 80 години са били лекувани в различни отделения на Окръжната спешна болница в Сучава - нефрология, вътрешни болести, гастроенетерология, пластична хирургия. Те са починали в периода 22-29 март, но вчера бе потвърдено от Националния институт за обществено здраве, че са били заразени с Covid-19.


Петнадесет полски лекари заминаха вчера за Италия, за да помагат

Петнадесет полски лекари заминаха вчера за Италия, за да помагат ...

......... неправителствена организация, специализирала се в оказването на спешна медицинска помощ по целия свят. Полските лекари ще помагат на свои италиански колеги в продължение на десет дни в Бреша, област Ломбардия, която е тежко засегната от пандемията на коронавируса. В Полша случаите на заразяване са 1984, а смъртните случаи - 26.Унгарският премиер Виктор Орбан получи правото да управлява с укази,

Унгарският премиер Виктор Орбан получи правото да управлява с укази, ...

......... огромно мнозинство, отхвърли предложенията на опозицията. Законът бе одобрен с 137 гласа срещу 53 против. За да мине, бяха необходими 133 гласа. Според Орбан пикът на епидемията в Унгария се очаква през юни или юли и специални мерки за стимулиране на икономиката ще бъдат обявени на 6 или 7 април.


Израелското министерство на отбраната планира да използва софтуер, който анализира

Израелското министерство на отбраната планира да използва софтуер, който анализира ...

......... правозащитни организации, че по този начин се нахлува в личното пространство. Досега в Израел са регистрирани 4347 случая на коронавирус и 15 починали. Бенет заяви, че следеното по клетките на мобилните оператори и геолокационните данни, което в момента се използва, вече не дава нужния резултат за откриване на най-вероятните вирусоносители.


Броят на потвърдените случаи на коронавирус в Германия нарасна до

Броят на потвърдените случаи на коронавирус в Германия нарасна до ...

......... "След седмица носенето на маски с покриване на носа и устата в магазините, градския транспорт и обществени сгради в Йена ще стане задължително", казаха властите на града с население 112 000 души след нареждане от местните здравни представители. Целта е да се защитят хората, които продължават да ходят на работа.


Регистриран бе първи случай на кардинал от Ватикана, който е

Регистриран бе първи случай на кардинал от Ватикана, който е ...

......... ограничен заради пандемията на коронавируса. Във Ватикана до момента има регистрирани общо шест случая на заразяване с коронавирус. Нито един от заразените не е имал контакти с папата и с неговите приближени. В Италия броят на заразените с коронавирус е вече над сто хиляди. Смъртните случаи са над 11 500.


Броят на потвърдените случаи на заразени с коронавируса в Нидерландия

Броят на потвърдените случаи на заразени с коронавируса в Нидерландия ...

......... разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия. Подкрепете ни Абонирайте се за най-важните новини, анализи и коментари на събития от деня. Бюлетинът се изпраща до електронния Ви адрес всеки ден в 18:00 часа. Абонамент Ключови думи Нидерландия коронавирус СподелянеПесенният конкурс

Песенният конкурс "Евровизия" стана една от най-важните културни жертви на ...

......... може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия. Подкрепете ни Абонирайте се за най-важните новини, анализи и коментари на събития от деня. Бюлетинът се изпраща до електронния Ви адрес всеки ден в 18:00 часа. Абонамент Ключови думи Нидерландия коронавирус зала Евровизия Споделяне

Тази година няма да празнуваме Великден по села и църкви,

Тази година няма да празнуваме Великден по села и църкви, ...

......... и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия. Подкрепете ни Абонирайте се за най-важните новини, анализи и коментари на събития от деня. Бюлетинът се изпраща до електронния Ви адрес всеки ден в 18:00 часа. Абонамент Ключови думи Гърция коронавирус Великден Споделяне


Всички хора са длъжни да носят защитна маска, когато се

Всички хора са длъжни да носят защитна маска, когато се ...

......... електронното издание Mediapool.bg, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия. Подкрепете ни Абонирайте се за най-важните новини, анализи и коментари на събития от деня. Бюлетинът се изпраща до електронния Ви адрес всеки ден в 18:00 часа. Абонамент Споделяне

© Shutterstock Не е минала и една седмица, откакто частни лаборатории

© Shutterstock Не е минала и една седмица, откакто частни лаборатории ...

......... се извършват от Спешна помощ, диагностично-консултативни центрове, спешните портали на болниците, общопрактикуващите лекари и специалисти", смята д-р Калъчев. Според неговите изчисления 1 млн. бързи теста биха стрували 25 млн. лв. До момента лабораторията е направила за по-малко от седмица 820 бързи теста, като е открила 12 пациенти с прясна инфекция.


Принц Чарлз е излязъл отсамоизолацията, която си наложи, след като

Принц Чарлз е излязъл отсамоизолацията, която си наложи, след като ...

......... да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия. Подкрепете ни Абонирайте се за най-важните новини, анализи и коментари на събития от деня. Бюлетинът се изпраща до електронния Ви адрес всеки ден в 18:00 часа. Абонамент Ключови думи Принц Чарлз коронавирус Споделяне

Посланикът на САЩ в България Херо Мустафа призова американци и

Посланикът на САЩ в България Херо Мустафа призова американци и ...

......... са, за да спрем разпространението на заразата и всички да сме здрави", добави американският дипломат. "В много добра ситуация сме в сравнение с много страни по-света. Искам да благодаря на хората в България, които са на първа линия в борбата - полицаи, лекари и сестри. Те са герои!", посочи тя.


Магазините в китайския град Ухан, който бе в центъра на

Магазините в китайския град Ухан, който бе в центъра на ...

......... с името Кет. Тя разказа, че е учителка в източния град Нанцзин (Нанкин) и е била на гости при роднини в Ухан, когато в края на януари властите блокирали града. "След два месеца затворена ми се иска да скачам", заяви Кет и добави, че иска да си навакса с пазаруването.


Доминик Къмингс, високопоставен съветник на британския премиер Борис Джонсън, показва

Доминик Къмингс, високопоставен съветник на британския премиер Борис Джонсън, показва ...

......... занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия. Подкрепете ни Абонирайте се за най-важните новини, анализи и коментари на събития от деня. Бюлетинът се изпраща до електронния Ви адрес всеки ден в 18:00 часа. Абонамент Ключови думи Доминик Къмингс съветник Борис Джонсън коронавирус Споделяне

Всички австрийци ще трябва да носят маска за лице, докато

Всички австрийци ще трябва да носят маска за лице, докато ...

......... за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия. Подкрепете ни Абонирайте се за най-важните новини, анализи и коментари на събития от деня. Бюлетинът се изпраща до електронния Ви адрес всеки ден в 18:00 часа. Абонамент Ключови думи Австрия коронавирус маска Курц Споделяне


Очите им са уморени. Бузите им са ожулени от предпазните

Очите им са уморени. Бузите им са ожулени от предпазните ...

......... намаляване на новите случаи, което е признак, че националната карантина започва да дава резултат след две и половина седмици. Всяко облекчение от хаотичния натиск, белязал първата фаза на разпространяването на вируса в Италия, е добре дошло за медицинския персонал. Той обаче знае, че е далеч от края на извънредната ситуация.


Шефът на испанския здравен кризисен щаб Фернандо Симон, който ръководи

Шефът на испанския здравен кризисен щаб Фернандо Симон, който ръководи ...

......... часа.Общият брой на починалите в страната достигна 7340. Данните от последните 24 часа показват лек спад спрямо рекордните за Испания 838 смъртни случая за едно денонощие, обявени вчера. Страната е втора в света по брой жертви на причиняваното от коронавируса заболяване Covid-19. Пред нея в печалната статистика е само Италия.


Председателят на Българския лекарски съюз д-р Иван Маджаров смята, че

Председателят на Българския лекарски съюз д-р Иван Маджаров смята, че ...

......... това, че имаш д-р пред името си и да подаваш противоречащи си сигнали, не е в услуга на обществото и на нашите колеги, при които влизат пациенти без симптоми, спокойни, че са прочели, че ще го изкарат на крак, и с риск да заразят лекаря на възраст над 50 години."


Джордж Сорос заяви в понеделник, че неговата фондация

Джордж Сорос заяви в понеделник, че неговата фондация "Отворено общество" ...

......... занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия. Подкрепете ни Абонирайте се за най-важните новини, анализи и коментари на събития от деня. Бюлетинът се изпраща до електронния Ви адрес всеки ден в 18:00 часа. Абонамент Ключови думи Сорос коронавирус дарение Будапеща Споделяне